Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Nutteloze verkiezingen

Op hoge poten neemt onze premier hier politici de maat, vlak nadat zijn kabinet gevallen is voor tien jaar aan ongekend onrecht

BOSBAAN

Herinnert u zich nog dat stemmen per post heilig werd verklaard door onze politici? Joe Biden werd hier tot winnaar uitgeroepen voordat ze daar klaar waren met tellen, procederen en rellen. Trump wordt vervolgd in een politiek proces. Trumps trial-by-combat advocaat Giuliani mag zich verantwoorden bij zijn beroepsorganisatie.

Onder de rook van de Haagse kaasstolp is een experimentje gedaan met poststemmen. De helft van de bejaarden bracht een ongeldige stem uit. Een handtekening op de stempas of de binnenste enveloppe om het kiesgeheim te borgen waren lastig. Precies dezelfde puntjes als in de Verenigde Staten tot discussie en rechtszaken hebben geleid.

De VVD bestaat uit liberalen, totdat mensen op de PVV of FVD stemmen, dan is het een ordinaire kartelpartij die als een clown een verkiezingsuitslag niet onvoorwaardelijk accepteert en een zesde van de kiezers buitensluit. Op hoge poten neemt onze premier hier politici de maat, vlak nadat zijn kabinet gevallen is voor tien jaar aan ongekend onrecht, bovenmatig gericht op minderheden.

Kijken we naar de peilingen zien we een kiezer met het geheugen van een goudvis. De kartelpartijen kunnen kiezen uit minimaal vijf mogelijke coalities, dus Rutte-4 komt er. De VVD, PVV, CDA en ChristenUnie staan hoger dan ooit. Rutte heeft geen zin in een LPF-Balkenende-1 of een PVV-Rutte-1, waar een nieuwe partij wordt vermalen in de slagerij.

Nu de uitslag zich laat raden, zie ik het nut niet zo om wekenlang campagne te gaan consumeren als een foie gras gans om daarna voor ruim 42 miljoen euro een superspreaderevent neer te zetten waar de lemmingen van dezelfde afgrond zullen lopen. Niet naar het werk, opa & oma, de kroeg, het restaurant of winkelen, maar wel stemmen?! Krijgt iedereen een schoon potlood?

GRACHT

We zouden natuurlijk ook per computer kunnen stemmen. Mocht die gedachte bij u opborrelen, kijk dan deze video en deze video waarom ieder onderdeel van dit proces fundamenteel niet door echte nerds of iedere kiezer controleerbaar is. Dat kan ik alleen nog maar in zijn algemeenheid zeggen, we hebben geen 1,3 miljard dollar liggen om te schikken met de fabrikant van zulke stemcomputers.

Europa nam Rusland nog even de maat over de detentie van Navalny, zijn vrouw Yulia Navalnaya en duizend tot vijfduizend anderen. Navalny ontmaskerde hoe de Russische geheime dienst eerder geprobeerd had hem te vermoorden. De lading boter die deze eurofielen op hun hoofd hebben is gigantisch. Zodra we kijken wie er in Turkije & Egypte vastzitten, vergeten we fouten in eigen huis.

We leven in een wereld waar aan spreken een prijskaartje hangt. Julian Assange zit al tien jaar vast, Edward Snowden heeft politiek asiel in nota bene Rusland, Tommy Robinson mocht gaan brommen omdat hij op straat sprak over een zaak die nog onder de rechter was. Zelfs the Guardian legt het netjes uit: De druk van een kritische pers is daar al illegale beïnvloeding van vrouwe Justitia.

Dat zijn nog de zaken waar het naar omstandigheden best goed gaat, die mensen leven nog. Journaliste Daphne Caruana Galizia werd vermoord, en Pieter Omtzigt is anderhalf jaar bezig geweest om de premier van Malta daarvoor te laten aftreden. Waar was de verontwaardiging vanuit ons kabinet of de Europese Commissie?

NOS journalist Robert Bas werd gegijzeld door de Staat der Nederlanden, omdat hij zijn bronnen niet wilde delen. Toen “ex-crimineel en misdaadjournalist” Martin Kok werd vermoord werd hem postuum verweten niet op de juiste ingetogen wijze geschreven te hebben.

De moord op Khasshoggi werd afgekocht met goedkope olie, waar blijft het boycot? Hebben we principes om de vrije pers en het milieu te redden? Terwijl Duitsland de aanleg van gas subsidieert, leggen wij de nieuwbouw een gasverbod op, in combinatie met een wurgend stikstofsysteem. De woningnood vertaald zich in wachtlijsten en torenhoge huizenprijzen.

Tegen die achtergrond vind ik het nogal goedkoop om 11.000 staatlozen na een generaal pardon ook nog een paspoort toe te wensen. Als je mensen aan de voorkant met open armen wilt ontvangen, zal je aan de achterkant ook moeten bouwen. Anders eindig je met een tekort en jaloezie vanuit werkende, gediplomeerde jongeren die nog steeds op zolder bivakkeren.

Miljarden aan banken en bedrijven geven is geen probleem, studieschulden kwijtschelden voor een generatie die ook al een staatsschuld en lege gasbel erft is dat niet. Ondernemers die niet weten wanneer ze weer open mogen, mogen wachtend op de tweede ronde coronahulp de eerste ronde terugbetalen. Mensen zitten met de handen in het haar, zitten niet te wachten op proefballonnetjes.

We hebben geen antwoorden nodig op moeilijke ethische vraagstukken die veel energie kostten. Wanneer en hoe gaan we de economie herstarten? Hoe gaan we de pijn verdelen?

HOFVIJVER

Reaguursels

Inloggen

Rutte gaat op zijn sloffen gaat winnen;
heeft helaas een ijzersterke formule:
Van Dissel houd ons bang en Rutte houd ons arm..

overVolland | 14-02-21 | 13:26

Rutte wil niet met de PVV regeren. De opportunist die duizenden onschuldige Nederlanders als fraudeur liet bestempelen. Die samen met de PvdA de halve zorg afbrak waar we het afgelopen jaar de wrange vruchten van plukten. Die onze woningmarkt compleet compleet liet verwaarlozen waardoor we nu honderdduizenden huizen tekort. Twee van Rutte's vele rekeningen die nog wel even blijven openstaan. Die opportunist zegt nu dat hij niet wil regeren met de PVV, alsof de PVV iets smerigs is. Ieder moet maar zijn eigen conclusie over deze lapzwans trekken.

jochum1980 | 14-02-21 | 12:04

@Feynman,

Hou dat briefstemmen, en het langer open zijn van stembureaus maar goed in gaten!

Het risico van stemfraude ligt op de loer. Het is aannemelijk dat het ook zal gebeuren. Kiesfraude met briefstemmen is vrij makkelijk. Uit het verleden weten we dat de Turken in Rotterdam (voorbeeld: Google even op Turkse coup deelgemeente Feijenoord) heel goed weten hoe je zoiets doet.

Ik voorspel het maar alvast: er zal stemfraude plaats vinden. En qua omvang op een schaal die we in Nederland nog nooit eerder mee hebben gemaakt!

gaffelbaard | 14-02-21 | 11:39 | 1

Daar zal Denk dan blij mee zijn.

Kattie | 14-02-21 | 14:27

We zullen terug moeten naar de menselijke maat. Zelf ben ik erg gecharmeerd van Jim Diers uit Seattle. Diers is docent aan de Universiteit van Washington, op het gebied van landschapsarchitectuur en burgerinitiatieven. Diers spreekt ook vaak in andere landen als lid van het Asset-Based Community Development Institute en als auteur van diverse publicatie over Burgerkracht. Zijn verhaal illustreert hij met praktische voorbeelden van burgerkracht in zijn belangrijkste werkgebied, Seattle, stad aan de noordwestkust van de Verenigde Staten, bekend van de grungemuziek: Nirvana!

De actieve betrokkenheid van burgers in de democratie is afgenomen. Daarvoor zijn volgens Diers verschillende redenen te noemen:•Toegenomen individueel bezit;•Sterk toegenomen mobiliteit;•Toename van tijd dat aan werk wordt besteed;•Toegenomen angst voor het onbekende;•Aantrekkingskracht van elektronische schermen (tv’s, ipad’s);•Globalisatie;•Professionaliseren (ambtenaren doen wat communities zouden moeten doen);•Specialisaties.\

Tevens wijst hij op het probleem van wat hij in het Engels silo’s noemt, vrij vertaald: verkokerd denken vooral bij instanties die in allerlei afdelingen zijn georganiseerd. Ze moeten volgens Diers meer holistisch denken, daar waar de silo’s bij elkaar komen en bereid zijn hun bureaucratisch werkwijze in te ruilen voor samenwerking op basis van partnership.
blog.neighborpower.org/

RickRD | 14-02-21 | 10:47

Het uitsluiten van partijen, wie dat ook zijn zou voldoende moeten zijn voor de kiezer om juist de partij die dat soort dingen doet vooral niet te kiezen.

Probleem is echter dat de kiezer in Nederland vooral politiek dom is. Ongeïnformeerd, blijft zich voeden met kartelgezinde nieuwsrubrieken en blijft geloven in de integriteit van politici waarvan zwart op wit is bewezen dat ze tot op het bot corrupt zijn.

Daar gaan we de oorlog wel mee winnen.

DatInternetDingetje | 14-02-21 | 10:20

Wow, een tweet vervalsen als bewijs door een datum ruim een jaar aan te passen en die "democratische" pers noemt dat een kleinigheid. Dat land is zo afgegleden dat voor het doel, zwart maken Trump voor een impeachment, alle middelen zijn toegestaan, zelfs vervalsen van een datum.
De rechtsstaat wordt in de westerse wereld met voeten getreden inmiddels, waarheid doet er al lang niet meer toe, wanneer er maar uitkomt wat als resultaat is gewenst. Walg hiervan.

Jan, Leiden | 14-02-21 | 11:59

Een stem op de VVD is een stem op een sociaal en economisch centrumlinkse coalitie. De VVD is namelijk onder Rutte hard naar links opgeschoven en sluit samenwerking met de PVV en Forum uit. Een stem op de VVD is ook een stem op incompetentie.

Vergeet de prietpraat, kijk naar het track-record. Rutte is meer dan een overtuigd voorstander van meer machtsoverdracht aan de EU. Hij wil graag meer geld reserveren voor Zuid-Europese knoflooklanden. Rutte steunt volmondig een monetair beleid dat de waarde van onze spaartegoeden en pensioenen onderuit haalt. De VVD is een warm voorstander van open grenzen en Europese herverdeling voor fake asielzoekers.

Een stem op de VVD is ook een stem op incompetentie. Op veel meer slecht pandemiebeleid, Van de preventiefase tot de contract tracing die een tweede en vervolgens derde golf moest voorkomen - deze regering verklootte het. En nu zijn ze hard op weg de vaccinatiefase die een vierde golf moet voorkomen te verkloten.

drs. Levi Samsonov | 14-02-21 | 10:11 | 1

In dit land moet het virus gewoon uitwoeden. Ondanks de bemoeienissen van de overheid.

inCol | 14-02-21 | 19:37

Altijd het verheffende vingertje heffen naar Poetin, Erdogan, Xi Jing Ping, Trump,Bolsenaro,etc, om het maar te doen laten lijken dat het in Europa allemaal zo fantatisch en vrij is. Ondertussen staat het continent op de rand van de afgrond, en de aandacht afleiden is dan wel zo lekker.

Fijn_dat_je_er_bent | 14-02-21 | 09:50

Zeer belangrijke verkiezingen. Ongekend onrecht-hysterie zal geen rol gaan spelen, water under the bridge, Schnee von gestern.

van Oeffelen | 14-02-21 | 09:28 | 1

Mensen kijken alleen naar wat het voor zichzelf oplevert, ondanks alle publiekelijk tentoongespreide empathie voor toeslagenfraudeurs en/of -slachtoffers, asieleisers en andere lijdende voorwerpen. De uitkeringtrekker wil een hogere uitkering, de loonslaaf wil minder IB en meer loon, de ondernemer wil minder afgunstbelastingen en de gutmensch met financiele zekerheid wil een goed imago tegen niet al te grote inperkingen.

_pacman_ | 14-02-21 | 09:55

Als je begrijpt wat ze op de achtergrond veilig willen stellen, snap je ook waarom alles wat rechts of conservatief is de strot omgedraaid moet worden. Na een uitgekiend programma om Thierry zijn partij van binnenuit kapot te maken kan men natuurlijk niet het risico lopen dat de libdems daar in maart niet de vruchten van kunnen plukken. en.m.wikipedia.org/wiki/Liberal_inter...

Rest In Privacy | 14-02-21 | 09:25

Op zich een goed stuk van Feynman. Het geeft de staat aan waarin we in het "vrije" westen (democratie, rechtstaat, economie, etc.etc.) zijn beland. Het corona beleid is daar, maar een oorzaak van. Maar het is wel de belangrijkste oorzaak. Hier scheiden onze wegen, want ik vind de maatregelen totaal disproportioneel. Gisteren weer een verhelderend interview gezien bij de nieuwe wereld gezien met Ira Helsoot en Evelien Peeters.
www.youtube.com/watch?v=dGWEsIrtZrY
Het is niet zo dat de hele bevolking risico loopt. Het is een beperkte groep die risico loopt. Deze groep moeten we beschermen, zoals weer uit onderstaande cijfers blijkt. Vanaf 1-7-2020 zijn 4554 van de 8473 coronadoden overleden in verpleeghuizen.(54%)
Van de 69372 besmettingen onder thuiswonende 70 plussers zijn 2628 overleden.(3,8%)
Van de 870236 besmettingen van mensen onder de 70 die niet in een verpleeghuis zitten, zijn 696 overleden.( 0,08%)
In Europa hebben we nu de strikste maatregelen, maar zeker niet het meeste aantal besmetting per miljoen inwoners. Dat krijg je ervan als je het aantal IC bedden en ziekenhuis bedden drastisch drastisch na beneden brengt. In de zomer hadden we die aantallen kunnen verhogen. Er is niet besloten om corona ziekenhuizen in te richten. Er is niet besloten om de eerste lijn meer middelen te geven de risicogroep extra bescherming te bieden. (vitamine D) Nu pas zien we eerste stappen om de eerste lijn meer bij de pandemie te betrekken.
Terzijde er was geen lockdown in Zweden.

mikes43357369 | 14-02-21 | 09:07 | 5

@Feynman | 14-02-21 | 09:32: Dank Feynman voor het topic en de reactie. Ik ben zelf al drie keer geband om het plaatsen van Corona reaguursels, ik denk vanwege links van gewoon huisartsen en wetenschappers.

Cepalislam500mg | 14-02-21 | 10:25

@mikes43357369 | 14-02-21 | 10:24: tijdje geleden had België de meeste corona doden van de eu. Is maar net wanneer je de cijfers bekijkt.

Kattie | 14-02-21 | 14:30
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik zal een oude verbitterde man aan het worden zijn maar op dit moment twijfel ik voor het eerst in mijn leven of ik de motivatie kan opbrengen om te gaan stemmen. Er is teveel gebeurd met de partijen die ik voorheen overwoog waardoor ik ben veroordeeld tot de absolute randjes, dat zijn vaak de randjes gebleken die vervolgens voor een nieuwe teleurstelling zorgen.

_pacman_ | 14-02-21 | 09:03 | 3

Quote van Milton Friedman;
"What is important is not the particular person who is elected President or the party he belongs to. I have often said we shall not correct the state of affairs by electing the right people; we’ve tried that. The right people before they’re elected become the wrong people after they’re elected. The important thing is to make it politically profitable for the wrong people to do the right thing. If it is not politically profitable for the wrong people to do the right thing, the right people will not do the right thing either."
Als je dus een restrictiever immigratie beleid wil moet je op de PVV stemmen. Ze komen niet aan de macht, maar Rutte zal dat restrictievere beleid gaan voeren omdat hij anders de volgende verkiezingen nog meer stemmen verliest.
Hetzelfde geldt voor de corona maatregelen. Vind je ze disproportioneel dan moet je op het FvD stemmen. Rutte zal zeggen dat hij zal altijd disproportioneel vond en dat hij alleen het advies van het RIVM en het OMT volgde.

mikes43357369 | 14-02-21 | 09:31

@mikes43357369 | 14-02-21 | 09:31: Zo zie ik het ook. Niet stemmen lijkt mij altijd nog slechter dan wel stemmen en een druppel op de gloeiende plaat zijn. Ik stem mijn hele leven al op de tegenkandidaat, voor de balans.

Cepalislam500mg | 14-02-21 | 10:27

@mikes43357369 | 14-02-21 | 09:31. Goed verhaal Mikes. Alles draait om beïnvloeding. Hans Janmaat, Pim Fortuyn, Theo van Gogh, Geert Wilders, Thierry Baudet en Ayaan Hirsi Ali deden het. Veel partijen namen een deel van hun standpunten over, want zij verloren anders te veel stemmen. Toch is het succes van deze dissidenten onvoldoende geweest. Ze werden bestreden met moord, terreur, karaktermoord en kiezersbedrog. De MSM zijn een multiplier in beïnvloeding en die stonden niet aan de zijde van deze dissidenten. De kiezers werden met valse kiezersbeloften weggelokt van dissidente partijen. Als je anders wilt, moet meer doen. De beïnvloeding van dissidenten moet je versterken. Stem op een oude partij die zich bewezen heeft om voor jouw standpunt te werken. Stem op een nieuwe partij die je het voordeel van de twijfel gunt. Ga als politicus en aanhang op een ander medium dan de MSM en de gevestigde twittersoorten. De MSM volgt je toch wel, omdat ze nooit zo snel kunnen zijn als met hun reportagewagens uit de vorige eeuw.

Jan de Vries | 14-02-21 | 10:39

Ik ga op een partij stemmen die als onvoorwaardelijk programmapunt een snoeiharde afbouw van het ambtenarenapparaat heeft plus corona-salariskorting van minimaal 25% voor ambtenaren.

UpdateAvailable | 14-02-21 | 08:51 | 2

Ook al zou er een partij zijn die dat zou voorstaan, het zal in Nederland helemaal nooit gebeuren. En hoe hard het ook nodig is, er is in dit land totaal geen draagvlak voor; Nederlanders zijn hopeloze staatsmongolen, die voor elke dwarszittende scheet een regeling en pamperende overheid nodig hebben.

jemagookniksmeer | 14-02-21 | 09:18

"De VVD bestaat uit liberalen, totdat mensen op de PVV of FVD stemmen, dan is het een ordinaire kartelpartij die als een clown een verkiezingsuitslag niet onvoorwaardelijk accepteert en een zesde van de kiezers buitensluit."

Dit is zo'n valse voorstelling van zaken. Ik denk dat als je aan Nederlanders voorlegt dat je moet kiezen tussen Wilders of Rutte dat de ruime meerderheid (misschien wel 70% of meer) vol overtuiging Rutte zegt. Links of recht.

In werkelijkheid is Wilders gewoon niet heel erg goed. Belooft hij dingen die of helemaal niet kunnen en/of helemaal niet good voor Nederland of Nederlanders zijn. De meesten mensen begrijpen dat. Sommigen niet. Maar ja die mensen snappen ook niet dat Rutte aan de macht blijft DANKZIJ, dus niet ONDANKS, de PVV. Ik vind het prima maar het geeft wel te kennen dat je dan niet veel van politiek snapt.

Schout-bij-Nacht-J | 14-02-21 | 08:37 | 6

Pré of post boobjob?

TmC | 14-02-21 | 09:18

Als je wilt dat er een strenger immigratiebeleid komt, moet je niet stemmen op de VVD. De VVD zal dat pas gaan uitvoeren als ze warme adem van de PVV in hun nek voelen. Er wordt in Nederland nooit letterlijk een partij programma uitgevoerd. Hetzelfde geldt voor de corona maatrgelen. Vind je de corona maatrgelen disproportioneel dan moet je stemmen op een partij die dat ook vindt. Of je de personen goed of slecht vindt maakt niet uit. De nieuwe regering na de verkiezing zal met 95% zekerheid bestaan uit de bestaande kartel partijen. Je kan hun beleid alleen veranderen door niet op ze te stemmen. Ze zullen vervolgens bepaalde punten overnemen om toch weer wat stemmen terug te winnen bij de volgende verkiezingen. Quote van Milton Friendman:
"What is important is not the particular person who is elected President or the party he belongs to. I have often said we shall not correct the state of affairs by electing the right people; we’ve tried that. The right people before they’re elected become the wrong people after they’re elected. The important thing is to make it politically profitable for the wrong people to do the right thing. If it is not politically profitable for the wrong people to do the right thing, the right people will not do the right thing either."

mikes43357369 | 14-02-21 | 09:49

Misschien iets concreter. Ik ben voor een minimale overheid en (daarmee) minder belasting. In 10 jaar Rutte zijn alle lasten én de overheid én gesubsidieerden enorm toegenomen. Dat moet stoppen. De hardste tegenstander is nu Fvd. Maar meer stemmen op de PVV brengen geleidelijk wel een kentering denk ik. Alles bouwt geleidelijk op en plotseling slaat het om. Zo leert de geschiedenis.

Cepalislam500mg | 14-02-21 | 10:36
▼ 3 antwoorden verborgen

Goedemorgen allemaal. Happy Valentijn. Wees lief voor elkaar vandaag.

RickRD | 14-02-21 | 08:30 | 1

Ook goedemorgen maar waarom? Ik heb een @$%#hekel aan die Valentijnsonzin!

Halal gehaktbal | 14-02-21 | 10:23

Ik ga op een partij stemmen die voor een correctief referendum is en dat opgenomen heeft in zijn verkiezingsprogramma. Bij mijn weten heeft de PVDA dit opgenomen in haar verkiezingsprogramma. Ik moet nog uitzoeken welke partijen meer dit hebben opgenomen in hun verkiezingsprogramma. Iemand?

Frans1156 | 14-02-21 | 07:58 | 5

@honde | 14-02-21 | 08:19: daarom vroeg ik ook of iemand een andere partij weet die dit in z'n verkiezingsprogramma heeft opgenomen.

Frans1156 | 14-02-21 | 08:40

Dan zou ik op FvD stemmen. Zoek maar eens op YouTube: "De grote Thierry Baudet show - Waarom de Tweede Kamer Thierry Baudet uit de politiek wil hebben". Hier geeft hij een meesterlijke rede van een uur over het referendum.

pjisonline | 14-02-21 | 09:09

Fvd.

Cepalislam500mg | 14-02-21 | 10:38
▼ 2 antwoorden verborgen

De meerderheid lijdt aan het Stockholmsyndroom. Andere verklaring valt simpelweg niet te verzinnen om de peilingen te duiden. Tien jaar heeft die wandelende ramp alles uit mogen kleden tot onze ethiek aan toe verdomme, dus gaan we gezellig door met die lul met vingers. Rutte was, is en blijft waarschijnlijk het slechtste wat ons als land kon overkomen. Zo worden we met de dag steeds gekker.

hoochee | 14-02-21 | 07:37 | 7

Volgens mij komt het omdat de meeste mensen alleen maar onthouden wat er het laatste is gezegd of gebeurd. Rutte hoeft maar één move te maken, vlak voor de verkiezingen, en iedereen jubelt weer dat hij het zo goed heeft gedaan.

pjisonline | 14-02-21 | 09:12

Het idiote inderdaad vind ik, dat de meerderheid blijft stemmen voor hun eigen lastenverhogingen, om daarmee de volgende plagen te betalen: elke week weer honderden kansloze illegalen die gratis uw geld gaan krijgen, steeds meer vreselijke windturbines, zonnepaneelvelden en verbrandingscentrales, steeds meer euroschulden en dus geldontwaarding, steeds meer overheidsmacht, bemoeizucht, DDR regels en uitgummen van de burger.

Cepalislam500mg | 14-02-21 | 10:45
▼ 4 antwoorden verborgen

Dus Rutte wil uit principe geen PVV en/of FvD in het kabinet, en de gemiddelde vvd-stemmer hecht nul waarde aan de kinderopvangtoeslagaffaire....

Wat Feynman zegt: Rutte-4 komt er.

Ridocar | 14-02-21 | 06:33 | 2

Ja maar als Greet nu Dion met de vleespet en compensatiemat uit de PVV dumpt dan wil Rutte misschien vast opeens wel met de PVV in zee. Grapje.

IndoFortuyn | 14-02-21 | 07:37

Daaraan zie je ook dat het al een uitgemaakte zaak is. Er wordt niet gevraagd of de PVV en/of FvD wel met Rutte in een kabinet zouden willen zitten.

pjisonline | 14-02-21 | 09:13

Ik wil heel graag een minderheidscoalitie VVD/CDA. Geen ondermaatse CU bewindslieden, geen hooghartige Kagen en Ollongrennen in de regering, maar ook geen staatssecretaris Graus. Laat ze maar lekker gaan shoppen in de kamer voor steun. Dan zullen ze vaak genoeg bij de PVV uitkomen.

Professor Superhirn | 14-02-21 | 06:05

Gelukkig voor Mark Rutte is het nederlandse volk te laf om zich te verzetten.

inCol | 14-02-21 | 04:56 | 1

Zo is het

Cepalislam500mg | 14-02-21 | 10:47

JA21

nietzomoeilijk | 14-02-21 | 04:35 | 5

@Cepalislam500mg | 14-02-21 | 10:48: En ze hebben hun rechter arm in ieder geval onder controle, laten Erkenbrand links liggen, het zijn geen coronagekkies en houden er ook geen anderszins idiote complottheorieen op na. Maar voel je vrij om op de partij van de gele sterren en bruine hemden te stemmen.

nietzomoeilijk | 14-02-21 | 11:26

@nietzomoeilijk | 14-02-21 | 11:26: U bent tenminste geen Rutte-melkkoe, maar u trapt toch ook niet in die voorspelbare bruine framing? Ik schat u hoger in. Niemand wil bruinhemden, ook Fvd niet natuurlijk.

Cepalislam500mg | 14-02-21 | 11:35

@Cepalislam500mg | 14-02-21 | 11:35: Hoe verklaar je dan Baudets banden met Erkenbrand? Waarom geen afstand nemen van de praktijken van JFvD? De dineetjes met dubieuze figuren in Okura? Zijn omarming van The Bell Curve. Zijn tweet over treinincidenten die helemaal niet plaatsconden zoals hij ze schetste, maar waarvan hij vervolgens geen afstand nam? En da's het topje van de ijsberg. Ik zou zeggen, neem de bloemlezing op GeenStijl eens door en laat dat goed bezinken. Voor de goede orde, ik heb ooit FvD gestemd (gemeenteraadsverkiezingen) omdat ik dacht dat zich een goed alternatief aandiende voor de partij die boekverbrandingen voorstaat en die geen leden toelaat, een partij met andere woorden die je meer in Teheran zou verwachten dan hier. Die illusie lag echter al snel in gruzelementen. Dubieuze contacten kwamen al snel naar boven, KKK kiekjes, Erkenbrand en steevast werd er geen afstand van genomen. De emmer liep voller en voller. Nanninga heeft achter de schermen geprobeerd de boel (nee, de man) bij te sturen. Netjes, proberen het recht te trekken, maar het miocht niet baten. De emmer liep voller en voller en je zou kunnen zeggen dat ze er eerder had kunnen uitstappen, maar goed, beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Baudet leek een alternatief, maar blijkt niets minder dan een goedgebekte engnek.

nietzomoeilijk | 14-02-21 | 11:52
▼ 2 antwoorden verborgen

Gefeliciteerd, je weet nu hoe arrogantie eruitziet, Fijneman.
Voor wat betreft het N-woord: die is niet alleen thuisgekomen met die zus, maar is er zelfs mee getrouwd.
Het was een bloody rollenspel.

SIogra | 14-02-21 | 02:18 | 2

De chats in de FVD Whatsapp groepen zijn altijd 1 groot integraal rollenspel of lollerige grappenmakerij, maakt niet uit of het om negers, joden of de de Russen gaat.

UpdateAvailable | 14-02-21 | 08:54

De moord op Khasshoggi werd afgekocht met goedkope olie, waar blijft het boycot?

Helemaal niet. De VS heeft SA nodig vanwege de petro dollar, ze willen dat SA lief doet tegen Israël, Israël en Bibi willen SA (voorlopig) houden om het vuile werk in de regio te doen en als boeman tegen Iran, De VS moet de wapenindustrie aan het werk houden (goed voor de economie en banen, banen en de industrie financiert politieke campagnes en denktanks) en de enige leverancier in de regio zijn. Israël heeft in de VS inspraak in wat er aan welk land in het MO verkocht wordt en zij krijgen meer en beter (Israel's Qualitative Military Edge); die inspraak hebben ze niet bij andere leveranciers. En de wapenindustrie wil de vlam graag in de pan houden, aan vrede wordt niks verdiend.

Zoals Trump als zei: We (de VS) hebben het MO niet (meer) nodig. We zijn uitsluiten in het MO ten behoeven van Israël.

Arachne | 14-02-21 | 01:33 | 5

@Professor Superhirn | 14-02-21 | 06:11: Ze kopen ook brood met olie, zo werkt een economie nu eenmaal welke op de verkoop van olie draait, daar is niets mis mee. Dat ze wapens kopen uit de VS lijkt me ook niet geheel onlogisch. Als je toch wapens nodig hebt dan koop je ze bij een bevriend land welke kwalitatief goed spul maakt. Ze kopen ook wapens uit frankrijk en het VK, en?
De dood van een journalist afgekocht met goedkope olie. Wat een verzinsel. En waar de woorden van Trump eerder geen waarde hadden heeft het dit nu plots wel?

donkieshot | 14-02-21 | 08:24

Khashoggi was zelf een Saudi. Hij maakte lange tijd zelf deel uit van de elite
Ik kan je de docu The Dissident aanraden. Kijk je heel anders tegen die man aan.
www.youtube.com/watch?v=2I6hjwblA_g

RickRD | 14-02-21 | 08:40
▼ 2 antwoorden verborgen

Het is allemaal wel erg negatief opgesomd. pRutte heeft ook goede dingen gedaan. Zijn ontslag indienen bijvoorbeeld.

Frau Merkel | 14-02-21 | 01:18 | 2

Om vervolgens smalend vast te stellen dat hij meer macht had dan ooit tevoren. De man kan glansrijk de vergelijking met iedere foute dictator doorstaan.

Ad1617 | 14-02-21 | 08:17

Stem PVV ook al vindt je Wilders een nare vent we moeten af van het zooitje waar we alle ellende aan te danken hebben. Nu hebben we de kans

dubbletjes | 14-02-21 | 00:52

Vergeet de peilingen. De populisten gaan veel meer winnen dan de peilingen aangeven. Dat is altijd zo. De PVV wordt veel groter dan nu lijkt. En de VVD kleiner.

van heinde en verre | 14-02-21 | 00:15 | 4

@de IJsman | 14-02-21 | 00:17: Als je liegen en bedriegen, kundig bestuur wilt noemen...

4HoogAantWater | 14-02-21 | 00:19

@de IJsman | 14-02-21 | 00:17: Met dat kundig bestuur van u kiest u dus voor meer belasting betalen, meer kansloze massaimmigratie, meer windturbines, meer geldontwaarding, opheffing van Nederland. Dief van uw eigen portemonnee, verpester van uw eigen leefomgeving, opheffing van uw rechten. Feiten. Gefeliciteerd hoor.

Cepalislam500mg | 14-02-21 | 10:54
▼ 1 antwoord verborgen

Stemwijzer:

70% SGP
67% CU
53% VVD
53% PVV
53% CDA
53% PvdA
53% 50+
53% JA21
50% FvD

Ik hoop uiteraard op Rutte IV, maar mijn stem gaat naar Ome Kees.

de IJsman | 14-02-21 | 00:10 | 6

@lekgoot | 14-02-21 | 09:10:
Graag gedaan! Van dezelfde auteur, "Verratene Revolution" uit 1936. Zware kost maar het is het waard niet vergeten te worden.

kindapaas | 14-02-21 | 11:12
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist-
IPNP | 13-02-21 | 23:54

Als je niet in staat bent om te begrijpen waar je een handtekening moet plaatsen dan is het de vraag of je wel zou moeten stemmen.

lekgoot | 13-02-21 | 23:36 | 2

Dan blijven er verdomd weinig stemgerechtigden over. 25% kwalificeert als laag opgeleid, 40% als middelbaar opgeleid. Gezien het schrikbarend lage niveau van de MBO opleidingen heden ten dage valt de helft gewoon af.

Ad1617 | 14-02-21 | 08:20

@Ad1617 | 14-02-21 | 08:20: ik ken genoeg 'laag' opgeleiden die geen moeite hebben om hun handtekening op de juiste plaats te zetten.

lekgoot | 14-02-21 | 09:16

Als ik zeg Guy Fawkes. Word ik dan gejorist? Roep ik dan op tot geweld? Ik zeg Guy Fawkes omdat we van de geschiedenis leren dat het altijd erger kan. Dit is ons suffe Nederland. Misschien kunnen we een duur circus besparen met een motie om ipv verkiezingen die Rutte-4 die je wist dat zou komen, maar gewoon alvast te installeren. Inhoud regeerakkoord maakt niet uit want
- geen burger heeft daar enige invloed op
- beleid wordt gemaakt waar geen burger om gevraagd heeft
- iedereen moppert wel maar vindt toch alles best
- lasten/belastingen in jaar 1 beetje omhoog, jaar 2 fors omhoog, jaar 3 eerst bangmaken en dan wat minder omhoog, jaar 4 een beetje van de verhoging af en dat noemen we belastingverlaging.

Cepalislam500mg | 13-02-21 | 23:01

Rutte-4 is allang rond, de verkiezingen zijn er alleen om de baantjes te verdelen. Rutte-3 "viel" pas op het moment dat ze zeker wisten hoe ze naar de verkiezingen door zouden gaan, niet nadat duidelijk was hoeveel stront er aan hoeveel knikkers was. Want dat was al tijdens Rutte-1.

Valse_nootjes | 13-02-21 | 22:49 | 1

Rutte vond t wel handig, kabinet laten vallen. Scheelt heleboel verplichtingen en gedoe, en lekker schone schijn van boetedoening ophouden.

Sjiek | 13-02-21 | 23:19

Verkiezingen zijn ook nutteloos.
Zorgen de nepmedia en hun neppartijen zelf wel voor.
Je vraagt je af door wie de nepmedia betaald word.

komtdatschot | 13-02-21 | 22:47 | 4

Bij iedere MSM poll blijk ik weer bij de "overgrote" ehh... minderheid te horen.

Sjiek | 13-02-21 | 23:20

@Sjiek | 13-02-21 | 23:20: DAt geld voor alles: belastingverlaging(?): horen velen niet bij, Verhogingen (van kosten), ja daar horen de meesten van ons dus wel bij.

Ben5570 | 14-02-21 | 09:16

De papierenmedia zijn allemaal in Belgische handen en die eigenaren zijn EU fans (hoi Verhofstad)

Jan70 | 14-02-21 | 09:31
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
newray | 13-02-21 | 22:39

Niet stemmen op Wilders staat gelijk aan Rutte 4 , veel plezier

Schipperke | 13-02-21 | 22:26 | 2

Ik kan met de beste wil van de wereld niet meer op de VVD stemmen. Dit kan niet zo doorgaan. Zelfs in de azijnbode concluderen ze dat het een puinhoop geworden is www.volkskrant.nl/cs-b0154f6e

Maar verderop geeft de peiling aan dat 63% het gewoon nog een gaaf land vindt onder onze grotegeitenpaadjeshoeder. Die zullen het wel weten toch?

Kladderadatsch | 13-02-21 | 22:50

@Kladderadatsch | 13-02-21 | 22:50: Ja hoor ze weten het echt wel. Je moet gewoon vertrouwen op de overheid en je lekker laten uitmelken.

Cepalislam500mg | 14-02-21 | 10:58

De tering. Wat is het onderwerp precies?

Volgens mij hebben ze bij tussentijdse gemeenteraadsverkiezingen in Groningen gezegd dat je het rode potlood mocht houden. Dat is best leuk, vind ik.

beldewouten | 13-02-21 | 22:25

Ik zou weleens willen weten
wie er naar de zeedijken wil gaan
nu andermaal is gebleken
dat we die dijken beter doorsteken
dan nog vier jaar ellende met Mark Rutte doorstaan !
daarom moeten we naar de zeedijken toe gaan

De Briemusketier | 13-02-21 | 21:57 | 2

Rustig aan met de dijken musketier, neem nog een stukje brie en spoel het weg met een glas wit of rood dan wel met een schuimkraag.
Als je naar de dijken gaat is het om van dit land te genieten. Schaatsen, vissen, fietsen. Zee dijken zijn er amper, het zijn duinen. Neem een schepje en een emmertje en begin met graven. Pas alleen op want elke stap in een duingebied buiten de paden kan je behoorlijk opbreken.
Stem geen VVD maar PVV en overtuig je familie en kennissen -vrienden om hetzelfde te doen. Dat is alles.

dijkbewaker | 13-02-21 | 23:15

@dijkbewaker | 13-02-21 | 23:15:
Het is dan ook een metafoor, zeer toegespitst op de Nederlandse Situatie, het betekend dat de grens bereikt is. En dat allemaal geserveerd op een klassiek bedje van jules de corte, ik geef het toe, het is pure verwennerei, en parels voor de zwijnen, dus ook nog eens decadent. Kom er maar eens om deze dagen.

De Briemusketier | 13-02-21 | 23:27

Ergens in Nederland staat een Landgenoot krijsend zijn tv in elkaar te schoppen....

Rest In Privacy | 13-02-21 | 21:57 | 3

Hihihi jaaaaa!!!! Toch mag ik em wel.

Sinterbikske | 13-02-21 | 22:00
-weggejorist-
WonderlijkeWereld | 13-02-21 | 21:54 | 9
▼ 9 antwoorden verborgen

Trump vrijgesproken. Glas, plas, was, en over tot het vervolg van de uitvoering van het beleid van Trump door de nieuwe president Biden. Woehahahaaa.
Trump toch nog gewonnen:)

Sinterbikske | 13-02-21 | 21:53 | 2

En inmiddels al 2 schandalen van Biden personeel. Het maakt echt geen ruk uit wie er in het Witte Huis zit wat dat betreft. Voornaamste verschil lijkt de manier waarop de pers het verslaat. Veel mensen zullen teleurgesteld raken als resultaten uitblijven.

Bataafje | 13-02-21 | 22:29

Nou volgens de NOS is hij niet veroordeeld wat een woordkunstenaars weer .Eng

dedwarsligger | 13-02-21 | 23:45

Ook nutteloos net op tv Trump vrijgesproken

dedwarsligger | 13-02-21 | 21:53 | 3
-weggejorist-
MarkIII | 13-02-21 | 22:00

Vrijspraak heeft een wat andere betekenis dan een uitslag van het circus dat Capitol Hill heet.

Schadenfreude | 13-02-21 | 22:04

Onzin. He walks away as a free man.

Lorejas | 13-02-21 | 22:06

#FreeDonaldTrump!

Rest In Privacy | 13-02-21 | 21:52 | 1

Trumpieeee!!1!

Lorejas | 13-02-21 | 22:02

Onlangs werd er in een NPO programma geneuzeld over stemmen per post in Nederland. Het zou uiterst onbetrouwbaar zijn. Diezelfde NPO heeft een hetze tegen Trump gevoerd toen hij dat opperde in de USA.

D.Onderop | 13-02-21 | 21:52 | 2

Over stemmen per post in Polen stond de Nederlandse politiek ook op hun achterste benen.

Sinterbikske | 13-02-21 | 21:57

Heb het ook gezien bij Jinek inderdaad, stuitend! Die Cuck Michel Vos zat er ook weer bij.

HD50 | 13-02-21 | 22:25

Ja laten we de democratie echt afschaffen! Laten we per post en digitaal gaan stemmen. Alvast de hooivork uit het vet haalt.

1977 | 13-02-21 | 21:52 | 2

Ik warm het pek alvast voor.

adam76 | 13-02-21 | 23:36

Als het stuk 100% ironisch bedoeld is dan waardeer ik het niveau van gevoel voor humor van Feynman ten zeerste. Ik lees het dus maar als ironie, want daar blijf ik in elk geval opgewekt van.

Ridde Rogter | 13-02-21 | 21:50 | 1

Jij bent in de verste verte niet opgewekt.
Nooit gewees ook.
Niet liegen.

chicago river | 13-02-21 | 21:54

Op dit moment wordt er in de Senaat gestemd over Trump, te volgen op CNN. Het klinkt als een proces.. guilty/not guilty.

Cassandra | 13-02-21 | 21:50 | 8

@D.Onderop | 13-02-21 | 21:55: Wat een vreselijk kinderachtige speech van die Chuck Schumer nu zeg. Stemming verloren, dan zou ik verwachten dat de toon dat ook reflecteert meer het omgekeerde is waar.

C1O2 | 13-02-21 | 22:00
▼ 5 antwoorden verborgen

Over pakweg 10, 20 jaar is er van Nederland niks meer over. Dan zijn we EU-slaaf.

Deksmaat | 13-02-21 | 21:47 | 5

Kan alle kanten op. Als je mensen 14 dagen zonder voeding, water of medicijnen laat zitten krijg je een heel andere situatie. Je ziet toch veel opstandjes de laatste tijd. De overheid wordt op dit moment bijeengehouden door de verdeeldheid onder de bevolking. Net zoals bij de avondklok is NL ook hand in hand tegen de Overheid in te gaan. Er zijn genoeg overeenkomsten waarmee met name lagere klassen te maken hebben. Ook wordt de lagere klasse steeds groter. De Overheid komt voor moeilijke keuze te staan.

ET007 | 13-02-21 | 22:40

Ik stel voor om aan te sluiten bij Duitsland, samen met het Vlaamse en Duitse deel van België.
Worden we de 17de deelstaat.

Noobster | 14-02-21 | 09:05
▼ 2 antwoorden verborgen

Wie de volgende MP wordt maakt me niet zoveel uit.
Maar je moet wel kijken naar de kwaliteiten van de verschillende lijstrekkers die ons land in het buitenland moeten gaan vertegenwoordigen.
In mijn optiek (en dan kijk ik niet naar de partij van wie ze zijn) zijn er 4 die het zouden kunnen.
Rutte, Wilders, Kaag, Hoekstra.
De rest is ongeschikt.

HoerieHarry | 13-02-21 | 21:42 | 18

Kaag?! Ze doet een kopvod op als ze naar een woestijnprins moet. Ze weet van miljoenen Nederlanders niet wie die mensen zijn. Ze staat Nederland weg te geven aan Gates en Schwab bij het WEF. Ongeschikt is nog zwak uitgedrukt. En Rutte is Nederland al meer dan 10 jaar aan het opheffen.

Cepalislam500mg | 13-02-21 | 23:11

@HoerieHarry | 13-02-21 | 22:51: net zoals Wilders geen premier kan worden, te weinig draagvlak onder brede groepen in de samenleving, kan Kaag ook geen premier worden. Allemaal diplomatieke retoriek en 0 inhoud.

therealbraindump | 14-02-21 | 07:58
▼ 15 antwoorden verborgen

goh ..
not..

newray | 13-02-21 | 21:51

zooo. die democraten gaan nu hem persoolijk aanvallen.
twitter is ook boos.

newray | 13-02-21 | 22:23

Rutte geeft stemadvies: stemt u vooral PVV... want als u op mij stemt krijgt u een kabinet waar links zijn/haar/het woke vingers bij aflikt...

Odin | 13-02-21 | 21:40

Stem FvD of PVV! Alleen al omdat ons "democratische" systeem schijnbaar toelaat dat de VVD op voorhand al een coalitie met deze partijen uitgesloten heeft.

JackStick | 13-02-21 | 21:39 | 6

@me163komet | 13-02-21 | 22:08: Dat ligt er maar net aan of de PVV de verkiezing daadwerkelijk zal winnen, lees meer stemmen heeft dan de VVD. Dan heeft Mark dus niets te willen. Vraag is alleen, met wie kan Wilders een coalitie vormen die genoeg zetels heeft om tot een kabinet te komen. Dan kunnen ze winnen maar dan wil er niemand met Wilders in zee en dus zal het nog aardig lastig worden voor de PVV om aan het regeren te komen. Begrijp me goed, ik ben het er niet mee eens want al dat buitengesluit zou gewoon strafbaar moeten wezen. Ze hebben het er maar mee te doen denk ik dan, Gewoon verplichten om de eerste 2 a 3 grootste partijen een regering te laten vormen en de grootste partij levert de MP. Dat doet als enigste recht aan de verkiezingsuitslag.

clockandhammergame | 13-02-21 | 23:13
▼ 3 antwoorden verborgen

Lord Snowden.

Deksmaat | 13-02-21 | 21:39
-weggejorist-
MarkIII | 13-02-21 | 21:34

Denkend aan Holland
zie ik breede rivieren
van ongenoegen
traag door oneindig
laagland gaan,
rijen ondenkbaar
ontevreden Nederlanders
met de schep op de schouder
richting de zeedijken gaan
en in de geweldige
ruimte verzonken
onteigende boerderijen
verspreid door het land,
boomgroepen, dorpen,
geknotte torens,
kerken en olmen
door massa-immigratie overmand
de lucht hangt er laag
Rechtstaat & Democratie wordt er langzaam
in grijze veelkleurige
Kartel-dampen gesmoord,
en in alle gewesten
wordt het kabinet van Rutte
met zijn eeuwige rampen
gevreesd en gehoord.

De Briemusketier | 13-02-21 | 21:30 | 8

@De Briemusketier | 13-02-21 | 21:43:
LOL!

Gravin v Kippenbouth | 13-02-21 | 22:08

@chicago river | 13-02-21 | 21:48:
Who needs Marsman als je Kouwes hebt?

Gravin v Kippenbouth | 13-02-21 | 22:09

Zoals Marsman het anno nu zelf verwoord zou hebben!

MickeyGouda | 13-02-21 | 22:18
▼ 5 antwoorden verborgen

“Schoon potlood” lol!

Denkhetnjet | 13-02-21 | 21:29

Ik vestig sinds kort mijn hoop op Skynet. A.I. die ons ongetwijfeld zal overtreffen, en ons uit onze evolutionaire impasse weet te loodsen. Wat beter dan de symptoom bestrijding die door meesten verlangt wordt.

Neuth | 13-02-21 | 21:26 | 1

Beetje bluepilled dit.

Cepalislam500mg | 13-02-21 | 23:15

Weer dat terugbetalen van een tegemoetkoming vanwege Corona. Er zijn nu eenmaal spelregels. Als je teveel hebt ontvangen moet je dat teveel ontvangen bedrag terugbetalen. Wat is daar zo moeilijk aan ? Het is natuurlijk vervelend dat niet alle "lopende" kosten worden vergoed maar dat is nu eenmaal een van de spelregels.

Peerke Poep | 13-02-21 | 21:25

Ik las dat Rutte zei: 'Met wie we gaan regeren, zien we wel'.
Sowieso met linkse drek dus. Daarom hoop ik op JA21 in de Kamer. Goed programma, en grote EK fractie. Samen met Otten en Forum de grootste in Senaat. Als die samen een vuist kunnen maken, kan het nog leuk worden. Landsbelang boven partijbelang

MPdeH3 | 13-02-21 | 21:24 | 2

Vergeet het. Die gaan elkaar tegenwerken.

zwaaropdehand | 13-02-21 | 21:37

'Met wie we gaan regeren, zien we wel'. Wat een visie. Wat een staatsman. Rutte-4. Zin an.

Cepalislam500mg | 13-02-21 | 23:16

Zouden PvdA stemmers echt overstappen naar Denk omdat PvdA.nl het even niet doet?

W_F | 13-02-21 | 21:29

Nutteloos.

Is dit nog nieuws? | 13-02-21 | 21:22

Al die 5 mogelijke coalities zonder PVV zijn niet heel ruim. Als elk van de partijen in die coalitie 1 of 2 zetels minder krijgt dan voorspelt dan is die mogelijkheid weg.

Het maakt voor mijn stem niet uit welke coalitie het word, in alle gevallen is een grote PVV het gunstigst omdat de coalitie dan steeds meer een slappe mengelmoes word, die binnen 4 jaar geen meerderheid meer heeft, waardoor de PVV de beslissende stem krijgt.

Voor Nederland ook verreweg het beste als de coalitie zo zwak mogelijk is. Dat maakt het moeilijker om dingen die de bevolking niet wil toch door te drukken, en de echt goede ideeën gaan toch wel door omdat er dan voldoende steun is vanuit de oppositie.

W_F | 13-02-21 | 21:22 | 3

Laten we blij zijn dat er nog een Eerste Kamer is. Dat maakt het moeilijk.

goedverstaander | 13-02-21 | 21:26

Nee. Het bestaande partijkartel moet stuk. Dus PVV en JA21 stemmen (en/of FvD) en dan heb je heel die vvd en andere d-s niet nodig.

Gervano | 13-02-21 | 21:31

Met NPO Plus beleef je meer.

kan iemand dit gratis maken ?

newray | 13-02-21 | 21:16 | 1

En zonder in te hoeven loggen, want anders kijk ik er geen moment naar.

Watching the Wheels | 13-02-21 | 21:29

Verdeeld tyfusland.

piet7003 | 13-02-21 | 21:15 | 2

US achterna, zoals altijd.
Maar dan op de kenmerkende manier van de PolderNederlander.
Denk: de unisex blauw en rode ANWB buitenjas op een rijwiel a la dat van Piet Hein Donner (CDA).
DAT is Nederland, verdeeld of niet.

chicago river | 13-02-21 | 21:19

Gelukkig wel. Ik vertrouw geen enkele partij meer dan 75 zetels.

W_F | 13-02-21 | 21:26

Mark is een winner, die blijft nog 4 jaar MP.

Zonen-van-Kuifje | 13-02-21 | 21:13 | 23

Rutte is een buitengewoon succesvolle politicus. En dat is beslist geen compliment.

Cepalislam500mg | 13-02-21 | 23:20

@Koning BongoBongo | 13-02-21 | 22:07: In de wereld van de VVD wel daar is liegen en bedriegen normaal.

Jan70 | 14-02-21 | 10:01
▼ 20 antwoorden verborgen

Die Rutte, die als hij wat mocht vertellen over corona zich als eerste verschool achter de "deskundigen" , het zooitje ongeregeld dat verklaarde dat het virus hier niet zou komen en dat het virus nauwelijks van mens tot mens ging. De boel uitlachten toen Baudet en Wilders om een spoed-debat vroegen.
Vergeet ook niet het belachelijk maken van het gebruik van mondkapjes, die niets zouden helpen; nou, draag eens een mondkapje en spuug eens flink van je af; hoe ver kwam u? Blaas eens en houdt uw hand zover mogelijk van uw mond, u voelt de virus houdende luchtstroom; probeer hetzelfde eens met een mondkapje voor en voel het verschil...
Tja, mensen met een hoger IQ (Oost Aziaten) gebruiken ze en daar schijnen ze wel degelijk de verspreiding van het virus tegen te gaan.
Vanaf april wisten we dat Ruttes (slimme?) gebazel over groeps immuniteit pas zou werken als 70% der bevolking corona gehad en overleefd zou hebben. Het wachten was op de reddende vaccins waar alom aan gewerkt werd.In december verschenen de eerst vaccins en bleek er niets geregeld om die vaccins ook daadwerkelijk grootschalig toe te kunnen dienen....

Hendrikaatje | 13-02-21 | 21:13 | 8

@Gravin v Kippenbouth | 13-02-21 | 21:25: Die mondkapjes houden ook geen virussen tegen. Is ook al wetenschappelijk bewezen.

Mastermattie | 13-02-21 | 21:39

@Mastermattie | 13-02-21 | 21:39: Inderdaad , was een van de eerste dingen die van Dissel uitte op de tv . En die had zijn info van de WHO.

Koning BongoBongo | 13-02-21 | 22:09
▼ 5 antwoorden verborgen

Hoe we de pijn gaan verdelen? De pijn gaat niet worden verdeeld. Sinds corona hebben Nederlanders zo'n 30 miljard extra op de spaarrekening gezet. Dat is voor een groot deel geld dat Rutte niet aan tegemoetkomingen had hoeven uit te betalen. Het was niet nodig.
JanLul moet de komende jaren betalen voor extra spaarcenten voor mensen die het geld gewoon hadden kunnen missen.
Mensen die het al goed hadden, worden gecompenseerd in het goed hebben. Mensen die toch al niks hadden kunnen ervoor extra bukken.

Leptob | 13-02-21 | 21:12 | 6

@Binnenbaan | 13-02-21 | 21:26: Hoe bedoelt u uitzondering? Waarop? Ik snap het niet.

Als ik het over de top van het onderwijs heb, heb ik het uiteraard niet over juffen of meesters. Die verdienen veel te weinig. Het zijn de hotshots in het hoger onderwijs, de managers. Ik ken er een paar en die verdienen goud geld met helemaal niets doen.

goedverstaander | 13-02-21 | 21:36

@goedverstaander | 13-02-21 | 21:36: Maar je hebt het wel over "de ambtenaren". Volgens heb je een beetje een simplistische tunnelvisie als het op ambtenarij aankomt.

Binnenbaan | 13-02-21 | 21:43

@Binnenbaan | 13-02-21 | 21:43: Beslist niet. Ik heb, geloof het of niet, goede vrienden die hogere ambtenaren zijn. Ze hebben geen centje pijn en weten nu in de crisis niet waar ze met hun geld naartoe moeten zonder al die vakanties en restaurants en hotels dicht. Dus dat geld staat op de bank.

goedverstaander | 13-02-21 | 22:14
▼ 3 antwoorden verborgen

Rutte moet zich kapotschamen voor de toeslagen affaire. De arrogantie om na dat debacle weer aan de knoppen te willen gaan zitten is echt van een hemeltergend dedain voor de bevolking. Wie op de VVD stemt volgt het nieuws niet. Ik dacht eerst dat het om een paar honderd families ging, maar het blijkt om meer dan 20000 mensen te gaan. Dat is geen fout , dat is gewoon falen op grote schaal. Daarbij vergeleken zijn een paar schuine grapjes in een app groep kinderspel.

WaltKowalski | 13-02-21 | 21:11 | 7

@goedverstaander | 13-02-21 | 21:34: Volgensmij zouden ze ook geen belangrijke / ingrijpende beslissingen meer mogen nemen. Een avondklok lijkt mij daar een uitstekend voorbeeld van.

Mastermattie | 13-02-21 | 21:37

@Mastermattie | 13-02-21 | 21:37: Dat heeft de Tweede Kamer in meerderheid besloten. Dus op dat gebied is het kabinet nog missionair, zoals dat heet.

goedverstaander | 13-02-21 | 21:42

@goedverstaander | 13-02-21 | 21:42: Volgensmij had de kammer tegen de avondklok gestemd en heeft het kabinet deze er alsnog doorheen geduwd.

Mastermattie | 13-02-21 | 22:11
▼ 4 antwoorden verborgen

Het whataboutism is bijna geïnstitutionaliseerd door sommige reaguurders. En ik begrijp er weinig van, horen Turkije en Egypte tegenwoordig tot de EU? Zijn Snowden en Assange in de EU vervolgd?

BobDobalina | 13-02-21 | 21:11 | 8
-weggejorist-
kleingordon | 13-02-21 | 21:24

Oké, hier moet ik idd even op terugkomen, hij zit nu in de "HM Prison Belmarsh" bajes. Dan is de vraag waarom hij nog niet uitgeleverd is (ik weet dat het een gerechtelijke uitspraak was maar niet wat de reden daartoe was).

Mastermattie | 13-02-21 | 21:24
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik vind het dierenmishandeling dat ganzen een trechter in hun strot krijgen om voer er doorheen te duwen om de lever sneller te laten groeien.
Maar ik vind foie gras wel verrekte lekker dus ik tolereer die trechter.
Krokant gebakken kalfszwezerik kun je me trouwens ook voor wakker maken.
Dit terzijde.

HoerieHarry | 13-02-21 | 21:10 | 8

@MickeyGouda | 13-02-21 | 21:39: gek genoeg nooit gehad maar ik zou het niet afslaan. We eten ook de billen van andere beesten. In het carribisch gebied was de lokale pad zelfs een delicatesse, mountain chicken noemden ze het. Ik hoorde dat het arme beest door een schimmel helaas bijna is uitgeroeid.

BobDobalina | 13-02-21 | 21:44

@BobDobalina | 13-02-21 | 21:44
Vegetarisme heeft zo zijn voordelen, maar het zij de liefhebbers gegund. 0_o

MickeyGouda | 13-02-21 | 21:53

Wat ik nooit heb begrepen. Foie gras is vanwege de Franse ganzenmishandeling gecanceld in de horeca. Maar we hebben in NL miljoenen wilde ganzen, die door jagers worden "afgeschoten". Waarom eten we die ganzen en die ganzenlever niet?

Cepalislam500mg | 13-02-21 | 23:28
▼ 5 antwoorden verborgen

De woningnood vertaalT zich

Rudy Mentaie | 13-02-21 | 21:07

Trump wordt vervolgd in een politiek proces? Begrijp deze zin niet. Een impeachment is geen vervolging en per definitie politiek.

BobDobalina | 13-02-21 | 21:06 | 6
▼ 3 antwoorden verborgen

Een zakenkabinet.... Even wat mijmeren... Wijers, jaren geleden met een Bentley, grandeur en een slimme zakenman, maar politiek was niet zijn spel... Zou er in NL 1 zakenman zijn die zijn ziel wil verkopen aan de politiek. En zeker aan de socialistische kliek waar we nu mee opgezadeld zitten. En dan al die splinterpartijtjes... Man wat een doffe ellende. Krijgt nog spreektijd ook. Kunnen we niet heel simpel een Republiek uitropen met slechts drie partijen. Je moet dan wel samen gaan werken om een meerderheid te krijgen....

de Jager59 | 13-02-21 | 21:06 | 1

Een zakenkabinet is sowieso helemaal niks. In Italië zijn ze in 10 jaar tijd al bezig met een tweede zakenkabinet onder leiding van onze-spaarcentenjatter Mario Draghi. Grote partijen zijn trouwens ook niet alles. Die worden alleen maar arrogant en laten het land stuurloos achter als dit hen politiek beter uitkomt. Wat je wel kunt proberen is de totale spreektijd strikter inkaderen, zodat partijen gedwongen worden voor elkaar te spreken. Zo krijg je vanzelf partijgroepen/niet-regerende coalities die als grotere partijen kunnen functioneren. Als het electoraat dit kiezersbedrog vinden, dan gaan ze met de volgende verkiezingen vanzelf op grotere partijen stemmen. Maar dit houdt wel in dat je ballen moet hebben als voorzitter om om sommige momenten partijen spreektijd te ontnemen.

Alexander des Burgus | 13-02-21 | 21:35

De EUSSR had vorig jaar het stemmen per post verboten wegens niet democratisch. En de hoop dat de Corona crises EUSSR vriendelijke kandidaten in het parlement zouden krijgen. Waarom is per post stemmen in Nederland ineens wel democratisch ?? Doe eens onderzoeken ??

Winston1 | 13-02-21 | 21:05

Ik hoop oprecht op 76 stoeltjes voor de combinatie PVV, FvD en vooruit, misschien dan maar SGP. (ijdele hoop, ik weet het). Maar dit lijkt de enige kans om daadwerkelijk van het huidige wanbeleid af te komen.

Mastermattie | 13-02-21 | 21:03 | 1

Vergeet de 10 zetels voor Oranje niet.

Cepalislam500mg | 13-02-21 | 23:30

Ik had bedacht, laat alle huidige partijen die willen toetreden tot de nieuwe coalitie. Lekker samen regeren. Het eindresultaat is toch hetzelfde, het scheelt vooral de poppenkast. Dus alleen fvd pvv en de nieuwe splinters in de oppositie. Ik zie er wel wat in.

Binnenbaan | 13-02-21 | 21:03 | 6

@Binnenbaan | 13-02-21 | 21:29:
Ik ook, we doen het gewoon allebei, en de winnaar van de balletjesmachine moet tegen de caviarace-winnaar in een kooigevecht.

De Briemusketier | 13-02-21 | 21:36
▼ 3 antwoorden verborgen

Feynman, het probleem in de VS was nu niet echt dat mensen de briefjes niet correct in de envelop deden maar dat er bergen ontraceerbare stembiljetten naar voren getoverd werden, waar de traceerbaarheid bij herbeoordeling niet meer mogelijk van was ivm een foute procedure.
En heeeeel veel fraude.

Pimp my Voortuin | 13-02-21 | 21:01 | 7

@MoonBeebe | 13-02-21 | 21:25: wappie lijkt me hier goed op zijn plaats, maar ik heb dan ook nooit de fijnbesnaardheid van een kuifje gehad.

BobDobalina | 13-02-21 | 21:35

@BobDobalina | 13-02-21 | 21:35: Wappie gebruik je alleen als je geen argumenten hebt. Je diskwalificeert jezelf en doet niet meer mee. Zo ken ik u (nog) niet.

goedverstaander | 13-02-21 | 21:37

Het is allemaal de schuld van Bouterse. Hij had nog een paar computers te leen van de verkiezingsfraude in zijn land.

Alexander des Burgus | 13-02-21 | 21:38
▼ 4 antwoorden verborgen

Nog vier jaar Rutte of met z'n allen de zeedijken doorsteken, waar gaat uw voorkeur naar uit ?

De Briemusketier | 13-02-21 | 21:00 | 2

Dat is geen kwestie van óf... "Nog 4 jaar Rutte = De Zeedijken doorsteken", kortom "Einde NL"

Mastermattie | 13-02-21 | 21:07

Gaan met die dijken;
ik woon 12 mtr. boven het NAP.

CLoVis | 13-02-21 | 22:11

Wat een onzin zeg. VVD heeft alle recht toe om de PVV en FvD uit te sluiten als coalitiepartner. Die partijen staan zo ver uit elkaar dat een vruchtbare samenwerking gedoemd is te mislukken. Je zou dit niet eens moeten willen.

mocroGS | 13-02-21 | 20:56 | 28
-weggejorist-
CLoVis | 13-02-21 | 22:39

Partijen verbieden/afschaffen. Stemmen op 150,100,50 (?) personen, die zich presenteren via internet!

Poeskina | 14-02-21 | 00:36
▼ 25 antwoorden verborgen

Hulde Feynman... schoenmaker blijf bij je leest enzo. Topstuk! Hou dit vol als het je lukt.

overVecht | 13-02-21 | 20:56

-Sigrid Kaag
-Kajsa Ollongren
-Kauthar Bouchallikht
-Bente Becker
-Renske Leijten

Van wie zou u een tweedehands auto kopen?

goedverstaander | 13-02-21 | 20:55 | 10

Dan toch Leijten. De auto van Kaag heeft nog kogelgaten uit Palestina, Ollongren is zo'n figuur van garantie tot de voordeur, Boekhallicht is zo'n verkoper van Jetcars, Becker heeft als haastige VVD'er vast haar auto afgetrapt. Dan blijft alleen nog een Leijten over. Zij weet dat - als ze al überhaupt een auto heeft en niet zoals Roemer alleen met het OV reist - het geld niet per se bij je op de rug groeit en biedt je een fatsoenlijke Starlet aan.

Alexander des Burgus | 13-02-21 | 21:47

Renske.

Koning BongoBongo | 13-02-21 | 22:16

Kaag en Ollongren hebben geen auto, want dienstauto (ja van uw belastingcenten). Kauthar heeft ook geen auto want die mag geen autorijden van haar vader. Bente ook geen eigen auto want die least een Mini. Renske heeft een donkerblauwe stinkdieselvolvo. Daarvan kan ik haar wel afhelpen voor een symbolisch bedragje van 20 euro. Renske dus.

Cepalislam500mg | 13-02-21 | 23:38
▼ 7 antwoorden verborgen

De verkiezing van 2021 doen er eigenlijk niet toe, we weten de uitslag toch ongeveer wel. Wat wel interessant is zijn de verkiezingen van 2025 na 4 jaar bezuinigingen want ergens moeten die weggegooide corona miljarden toch worden terug betaald. Ik verwacht dat dan de SP/PVV en misschien wel de PvdA/denk het heel goed gaan doen.

Brabeaulander | 13-02-21 | 20:52 | 3

Wat denk je? We weten nu het niveau van Nederland. We zullen het met dit niveau nog heel wat jaren moeten doen.

Torwart | 13-02-21 | 20:54

Nog 4 jaar Rutte betekent einde van NL. Dan zijn we een provincie van de EU en hebben we hier helemaal niets meer te vertellen.

Mastermattie | 13-02-21 | 20:56
-weggejorist-
kleingordon | 13-02-21 | 21:11

Ik stem straks op de pvv, of een rechtse splinterpartij die expliciet tegen bevlokingsgroei is en huizen bouwen ten koste van natuur

Dr.Platypus | 13-02-21 | 20:50 | 2

Me too. Voor het eerst. Hoop op een aardverschuiving.

Hemke-Valsema | 13-02-21 | 20:53

Maar Greet krijgt toch geen recht van spreken in deze democratie

kermitsklant | 13-02-21 | 20:57

In Spanje hebben ze er nog een de cel in geschopt omdat hij kritiek had op het Koningshuis en Spanje.. met een liedje.
In Brussel enkele honderden ivm demonstraties.
Kom er maar in EU

Roger-Rabbit | 13-02-21 | 20:49 | 1

De EU? Brussel is aanjager van het socialisme.

Torwart | 13-02-21 | 20:55

Tussen het burgers opjagen (toeslagenaffaire) door hebben de ambtenaren van Sociale Zaken nog genoeg tijd over. De Expertise-unit Sociale Stabiliteit (ESS) was opgericht om islamitisch radicalisme en afreizen naar IS tegen te gaan. Maar nu richt de unit zich op de favoriete ambtenarenhobby: populisme bestrijden. Dat is allemaal extreemrechts en racistisch. Het willen van een Nexit, de traditie van Zwarte Piet behouden, en VOC-mentaliteit zijn natuurlijk ook racistisch. Antifa, KOZP, BLM en Bij1 zijn natuurlijk weer slachtoffers, de vermoorde onschuld. Met suggestieve verhalen wordt de sociale cohesie ondermijnd, aldus ESS.

Maar wat er aan de hand is, is dat niet alleen extreemrechts, maar ook normale gewone doorsneeburgers met normale meningen door ESS vijandelijk worden benaderd. Mensen die geen passende woning kunnen vinden, mensen die willen vasthouden aan tradities, mensen die bang zijn om (nog meer) in welvaart erop achteruit te gaan, mensen die zich niet meer herkennen in het aanbod van de NPO, mensen die slecht behandeld worden door de overheid met zijn hufterige ambtenarij. Het is het wegzetten, intimideren en uitschelden van burgers. Juist dat ESS ondermijnt de sociale cohesie, samen met NOS, NPO en al die bloedhonden van de ambtenarij. ESS is ambtenarentuig 1e klas. Het ambtenarentuig dat belasting uit de burger zuigt, en daarna: Stank voor dank. De burger mag niet klagen, maar moet zijn bek houden. Als je klaagt, ben je racist en extreemrechts.

nos.nl/artikel/2368452-pepe-the-frog-...

Rest In Privacy | 13-02-21 | 20:48 | 4

Bizar.

Hemke-Valsema | 13-02-21 | 21:14

WTF? Dus als je voor #Nexit ben wordt je door de overheid gezien als extreem rechts en wordt je opgejaagd?

keestelpro | 13-02-21 | 21:54

@keestelpro | 13-02-21 | 21:54: Per definitie.
Bij een maat van mij wilde de wijkagent een "bakje koffie drinken" omdat hij op een onafhankelijksdag in Warschauw was geweest.

Mastermattie | 13-02-21 | 22:07
▼ 1 antwoord verborgen

Ik zie het ook nog wel gebeuren dat iedereen die ze de stuipen op het lijf hebben gejaagd tijdens de persco's nu angstvallig voor het killervirus thuisblijft terwijl de nuchtere FvD- en PVV kiezers gewoon naar het stembureau gaan. Gevolg: Opkomstpercentage van 30 á 40% maar een uitslag overweldigend voor FvD en PVV. Dat zal dan een beetje gecorrigeerd worden met briefstemmen.

Mwa, ik denk eerder dat Rutte in de laatste persco voor de verkiezingen wat "cadeautjes" (lees verzwakking van de maatregelen) gaat weggeven om nog wat extra zieltjes te winnen.

De ondernemers is de VVD inmiddels wel kwijt denk ik zo.

Mastermattie | 13-02-21 | 20:47 | 7

@C1O2 | 13-02-21 | 20:53: De vraag is, durven deze burgers wél naar het stembureau te komen?

Mastermattie | 13-02-21 | 21:00

@Mastermattie | 13-02-21 | 21:00: Ik denk het wel. Mensen hebben enorm vertrouwen in de man en zijn maatregelen. Als hij iets zegt over mondkapjes en schoonmaken dan is alles helemaal prima voor deze mensen. Misschien nog wat stickers op de grond en het stembureau verandert welhaast in een tempel.

C1O2 | 13-02-21 | 21:09

@C1O2 | 13-02-21 | 21:09: Ja, dat blijkt ook wel als je ziet hoeveel mensen er alleen in een auto zitten met zo'n bekpamper op hun bakkes.

Mastermattie | 13-02-21 | 21:31
▼ 4 antwoorden verborgen

Ieder jaar bekeren zich meer partijen tot het antisemitisme én tegelijkertijd zijn er nieuwe partijen die een gooi naar een zetel doen die rabiaat pro-Hezbollah en Hamas zijn. Maar ook deze mensen zijn welkom in ons land want diversiteit en inclusiviteit.

eerstneukendanpraten | 13-02-21 | 20:47 | 1

Beschuldigen? Dan man en paard noemen. Welke partijen hebben zich de afgelopen 4 jaar tot het antisemitisme bekeerd?

Tijdens de verkiezingscampagnes zijn er "langs de lat leggen" avonden voor beschermde groepen, zoals het roze akkoord, het groene akkoord, het vrouwenakkoord. Het "joodse akkoord" wordt georganiseerd door het CIDI. En alle partijen geven acte de préséance, want... stemmen binnenhalen.

Baudet was bij de vorige verkiezingen de enige die dit NIET deed, omdat hij vond dat hij er voor iedereen was en geen toezeggingen aan belangengroeperingen wilde doen.

Overigens, antisemitisme = tegen semieten. Daar vallen de Arabieren ook onder.

Arachne | 14-02-21 | 01:21

Een zakenkabinet onder leiding van Louis van Gaal natuurlijk !

De Briemusketier | 13-02-21 | 20:46

Wie gaat de briefstemmen hier in NL eigenlijk controleren?

Mastermattie | 13-02-21 | 20:42 | 3

Ollongren gaat alle briefstemmen persoonlijk beoordelen en geen enkele kritische stem doorlaten, zo werkt het bij de anti-democraten van '66.

smdyasc | 13-02-21 | 20:46

@smdyasc | 13-02-21 | 20:46: Het ergste is dat dat mij niet eens meer zou verbazen in deze bananenmonarchie.

Mastermattie | 13-02-21 | 20:50

@smdyasc | 13-02-21 | 20:46: Met een continu ronkende papierversnipperaar naast haar bureau...

Wijze uit het Oosten | 14-02-21 | 09:36

@@Feynman | 13-02-21 | 20:35
Kort en goed
is dubbel goed.

CLoVis | 13-02-21 | 20:41

Het vrouwenkiesrecht tijdelijk op schorten, en alle FvD- en PVV kiezers onder huisarrest plaatsen met een enkelband, moet jij eens kijken hoe soepel de verkiezingen verlopen.

De Briemusketier | 13-02-21 | 20:40

Voor het eerst in 37 jaar overweeg ik serieus om niet te gaan stemmen. Het maakt toch geen reet uit.

loser | 13-02-21 | 20:40 | 4

Dank u voor uw stem op Ruttos.

BrutusBosch | 13-02-21 | 20:51

Dat betekent dat degenen die wel stemmen (huidige kliek) weer de dienst gaan uitmaken.

ZZP-er | 13-02-21 | 21:11

In de herhaling: Stemmen is als je reedt afvegen. Het hoeft niet maar voelt toch beter.

knutsel_ | 13-02-21 | 21:33
▼ 1 antwoord verborgen

Stem PVV, FvD of SP.
Laten we proberen nog vier jaar Rutte te voorkomen.

oplichter | 13-02-21 | 20:40 | 5

Denk niet dat Fvd en SP zo goed mixen.

knutsel_ | 13-02-21 | 21:32
▼ 2 antwoorden verborgen

Die bovenste foto, is daar echt iedereen in het zwart?

Normpje | 13-02-21 | 20:40 | 4

Nee, komt door sneeuw achtergrond.

Der Schnitzeljäger | 13-02-21 | 21:10

@Der Schnitzeljäger | 13-02-21 | 21:10:
De automatische belichtingsregeling van de camera vindt ijs en sneeuw te wit en corrigeert dat door middel van diversificatie en inclusiviteit. Gevolg is dat bleekgezichten plotseling op Miele-ontvangers gaan lijken.

Nivelleermarionet | 13-02-21 | 21:23

@Nivelleermarionet | 13-02-21 | 21:23:
Nee hoor. als je een camera hebt met een hoog dynamisch bereik kun je alles naar behoren uitlichten, sneeuw of geen sneeuw. Onderscheid in deze contrasten als ware het met een multiculturele sensor opgenomen.

gemeentereiniging | 13-02-21 | 23:10
▼ 1 antwoord verborgen

Denk als u op 17 maart naar het stemlokaal gaat maar aan één ding:
Pim Fortuyn didn't kill himself.

keestelpro | 13-02-21 | 20:38

De mateloze arrogantie van Rutte is echt stuitend.

ZZP-er | 13-02-21 | 20:38 | 6

Dat is precies mijn gevoel de laatste tijd en ik was verheugd te lezen dat Feynman ermee opende. Het kabinet onder leiding van Rutte is wederom gevallen en deze keer over iets wat in alle haarvaten van de overheid zit: Rutte Doctrine.
Doen alsof het volk debiel is en alsof alleen Rutte weet wat goed is voor ze. Ministers en Stassen met geen enkele kwalificatie op hun vakgebied (De Jonge is notabene hoofdmeester op een basisschool), managers van uitvoeringsorganen die niet de baas zijn maar een schoothondje (Dominee Rouvoet als sokpop van de GGD) en een Premier die voor dit hele soepzootje eindverantwoordelijk is maar doodleuk durft te beweren dat hij er "geen herinnering" aan heeft.
We worden gewoon geregeerd door charlatans, laaienlichters en tafelschuimers en de Farizeeërs van de gggggggggggristelijke gedoogpartijen maken het mede mogelijk.
Als Rutte een beetje fatsoen in z'n flikker had - wat duidelijk niet het geval is - dan stelde hij zich wat terughoudender op want anderen de maat nemen kán niet als je net wegens incompetentie en leugens bent ontslagen.

Bakkeleures | 14-02-21 | 08:19
▼ 3 antwoorden verborgen

In Utrèg krijgt iedereen het potlood mee, hoorde ik Sharon Dijksma laatst op televisie zeggen.

Prof. D.A.H. Vintik | 13-02-21 | 20:37 | 4

En dan onderweg naar huis op het knopje van het stoplicht duwen...
De horror.

geen koning | 13-02-21 | 21:25

Kunt u naar die stem luisteren?

zwaaropdehand | 13-02-21 | 21:31
▼ 1 antwoord verborgen

Zo nutteloos vind ik ze niet. Zie het als een bindend referendum of we uit de lockdown moeten.

Mastermattie | 13-02-21 | 20:36 | 8
▼ 5 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl