Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De complete app-geschiedenis: Grapperhaus en Halsema piswoest op elkaar na drukke demo Dam

Gezellig

Zo. Minister Grapperhaus heeft (op verzoek van Kamerlid Wilders) even zijn complete appgesprek met de burgemeester van Amsterdam online gezet. De rapen waren flink gaar. Halsema vroeg 'Wat is dit nou' naar aanleiding van Grapperhaus' uitspraak dat de demonstratie alle perken te buiten ging en verwijt de minister dat hij haar 'in de kou' liet staan, terwijl Grapperhaus er op wijst dat de beslissing om niet te handhaven NIET "na ruggespraak" met hem genomen is. Deze onenigheid werd door Halsema niet gemeld in haar brief aan de Amsterdamse raad, dus dit wordt ongetwijfeld vervolgd. Complete tekst na de breek. 
UPDATE: Annabel Nanninga tegen TPO: "Kan echt niet"

Maandag 1 juni 2020 

FH (17:02): Ha Ferd, de demonstratie op de dam trekt veel meer mensen dan door de organisatie geraamd. Er staan er nu al bijna 1000 en (lang) niet iedereen houdt 1,5 meter afstand. . Wij voeren wel crowd controlemaatregelen uit bij de toegang tot de dam maar gaan de demonstratie niet op die grond ontbinden. Daarvoor zijn de emoties te groot en wij willen dat het vriendelijk verloopt en politie niet (behalve als het uit de hand loopt) tegenover demonstranten komt te staan. Mensen zijn ook zelf verantwoordelijk. Dat je het weet. Femke 

17:03: uitgaand telefoongesprek (van minister van Justitie en Veiligheid (hierna: MJV) naar burgemeester van Amsterdam): onbeantwoord 

MJenV (17:03): 

Ha Femke
Geheel met je eens.
Na afloop maar evalueren mbt dit soort organisatoren. Groet,
Ferd 

17:03: inkomend telefoongesprek (van FH naar MJV): 2 minuten en 53 seconden contact 

Voor een samenvatting van MJV van dit gesprek wordt verwezen naar zijn appbericht van 22:07 uur. 

19:08 inkomend telefoongesprek (van FH naar MJV): Gemist
FH (19:09): Telegraaf gaat helemaal los. Ik wil naar buiten brengen dat dit een 

driehoeksbeslissing is geweest met ruggespraak met jou. Femke 

MJenV (19:21): Er is geen ruggespraak geweest over de besluitvorming rondom deze demo, dat is ook geheel jullie afweging als driehoek. Maar zoals ik eerder zei, dat jullie nu besloten hebben om niet in deze demo te gaan handhaven op 1,5 meter begrijp ik gezien mogelijke escallatie. Ik blijf wel zorg hebben over mogelijke onrust of plundering. 

FH (19:22): Het gaat uitstekend. Men gaat uit elkaar en er is weinig noemenswaardigs gebeurd. Er is alleen ruggespraak geweest over het niet kunnen handhaven van de 1,5. 

MJenV (19:22): Mooi! Komt goed. 

MJenV (19:23): De T is nu eenmaal de T.   

MJenV (19:26): Die 1,5 meter niet handhaven is ooo jullie beslissing, maar zoals ik al zei: die begrijp ik wel. 

FH (21:40): Wat is dit nou? 

MJenV (22:07): Femke 

Ik ben verbaasd over hoe zich dit ontvouwt aan jouw kant. Om 17.02 vandaag kreeg ik een appje van jou waarin je aangaf dat er veel meer mensen dan was geraamd door de organisatie op de demonstratie afkwamen. Het waren er toen al duizend zei je. Lang niet iedereen hield zich aan de 1,5 meter. Je gaf aan niet te willen ontbinden: ‘’Daarvoor zijn de emoties te groot’’ – en gaf aan te willen voorkómen dat demonstranten tegenover politie zouden komen te staan. Ik heb in een antwoordappje en in een kort telefoongesprek gezegd dat te begrijpen en dat er wel later geëvalueerd moest worden. Ik heb wel –telefonisch- mijn zorg benadrukt over mogelijke onrusten nav je bericht. Je gaf toen aan dat er busjes buiten zicht klaar stonden. Twee uur later om 19.09 appte je mij dat een vd kranten los ging en dat je naar buiten wilde brengen dat dit een driehoeksbeslissing was geweest ‘’in ruggespraak’’ met mij. Ik heb direct gereageerd dat dat niet zo was. 

Ik zie nu achteraf dat jij op AT5 hebt verklaard dat mbt het de demonstratie niet ontbonden mocht worden vanwege het belang van het onderwerp. Daarover verschillen wij dus wezenlijk van mening. Maar die achtergrond van de beslissing is helemaal niet door jou bij mij gemeld. 

Groet Ferd 

** 

Foto met screenshot van correspondentie 17:02 en 17:03. 

** 

FH (23:43): Deze wilde je vastleggen voor de wob. Je had ook gewoon de ingewikkeldheid van de situatie kunnen uitleggen ipv mij in de kou te zetten. 

FH (23:45): En ik heb niet het belang van het onderwerp verdedigd maar van demonstratievrijheid. Soms even navragen voor je op media reageert. 

MJenV (23:46): Zie de weergave met citaten van jou op AT5. We spreken morgen verder. 

Dinsdag 2 juni 2020 

FH (00:02): Ook volgtijdelijk klopt dit niet. Dit was lang nadat je mij aan de lijn had gehad. In stormen moeten we soms pal staan. En ik begrijp goed dat rechts nederland een gouden kans ziet. Maar soms moet je ook voor je lokale bestuurders gaan staan. Zo’n demonstratie vindt nu eenmaal niet plaats in wijk bij duurstede. Ik had graag gezien dat je me niet in de jou had gezet. 

00:26: inkomend telefoongesprek (van FH naar MJV): Gemist 

MJenV (08:41): 

Ik ben nu in conf calls. Ik bel rond 10.00. 

FH (08:44): 

Ik probeerde je te bereiken. Ik heb de hele dag pers. En het lijkt me logisch dat jij nu duidelijk maakt dat je steun uitsprak aan de lijn van optreden en ik die steun ook nadrukkelijk heb gezocht. 

Femke 

10:26: uitgaand telefoongesprek (van MJV naar FH): onbeantwoord
11:00 uur: Videogesprek tussen MJV, MVWS, MBZK en burgemeester van Amsterdam 

Hierin is gesproken over de demonstratie en dat er een brief van de minister van VWS naar het Veiligheidsberaad zou gaan. Deze brief vindt u als bijlage 2. 

Reaguursels

Inloggen

Metronieuws plaatst een foto van Trump. En die laat mij ergens aan denken. Hebben ze vast niet expres gedaan.

Leptob | 07-06-20 | 08:27

Een burger"vader" is er voor alle burgers, en heeft geen politieke uitspraken over links of rechts, oprotten met je stomme speldje.

Zuster01 | 05-06-20 | 02:10

Het begint mij (en met mij steeds meer Nederlanders) op te vallen dat we echt in een bananenrepubliek wonen. Fout op fout, geknutsel, zoeken en verdraaien van woorden. Zie het hele verhaal c.q. reactie van Ferd Grapperhaus in de Tweede Kamer als reactie op de gestelde vragen: wel iets zeggen maar geen antwoord geven op de gestelde vragen. Meneer Ferd, als u nou geen antwoord kan of wil geven ga dan ff gauw weer op je advocatenkantoor werken. Dan kan je tegen een uurtarief van 250,-- euro zoveel mogelijk onzin uitkramen wat je wil. Maar in de volksvertegenwoordiging moet je op vragen een serieus antwoord geven. Of het nu van Wilders is of Pietje Puk, sta niet om de hete brei heen te draaien.
Het is allemaal een kwestie van elkaar indekken. Femke Halsema heeft in haar ambtsperiode al heel veel kapot gemaakt in het mooie Amsterdam. Het linkse gespuis kronkelt om haar heen. Jammer dat Amsterdam zo ver in de beerput is gezakt.

esveldt56 | 05-06-20 | 00:51

Niemand wil de rubicon oversteken

amygdala | 04-06-20 | 23:01

Er van uitgaand dat die apps kloppen is Grapperhaus nogal laf.

Maar los daarvan. De eerste keer dat ik de naam "Grapperhaus" hoorde, was toen hij vanuit het niets minister werd. Toen verschenen ook wat oude tweets waarin hij onder andere opriep tot een beroepsverbod voor PVV-ers, en het ophalen van isis-oorlogsmisdadigers. Grapperhaus wilde met ze in gesprek; het onthoofden van mensen is immers veel minder ernstig dan PVV stemmen.

Alleen daarom al heeft Femke bij voorbaat gelijk.
Ik heb niks met GroenLinks, integendeel, maar Halsema nam het in het verleden wel meermaals op voor andersdenkenden zoals Hirsi Ali.
In haar partij is zij een positieve uitzondering.
Grapperhaus is het tegenovergestelde in zijn partij.

Dandruff | 04-06-20 | 22:26 | 3

Dankjewel!

severalminutes | 04-06-20 | 22:43

Nagenoeg een ieder die daar op die Demo was, heeft er zelf voor gekozen om er te zijn. Deze keuzes (wel of niet 1,5 meter) maken de meesten vele keren per dag in de supermarkt, op straat, op werk... Wil je werkelijk dat een burgermeester zich ontpopt als kleuterleider? Is dat het nivo van de gemiddelde GS lezer/reaguurder, alle gedragingen moet gereguleerd worden? Kom op zeg, je wilt toch geen demo tegen politiegeweld onnodig laten ontbinden door politie optreden met alleen maar meer risico op geweld en besmettingen

klaverboerdenham | 04-06-20 | 23:03

@klaverboerdenham | 04-06-20 | 23:03: Dit wordt pas relevant als de rest van Nederland ook die eigen keuzes kan maken. Maar daarvoor heeft de lagere overheid een boete-leger opgebouwd om ze allemaal waar mogelijk te betuttelen en te naaien.

eastender | 05-06-20 | 01:35

Misschien heb ik iets gemist hoor, maar waar hoor/zie/lees ik nu dat deze politici zich bezig hielden met (of bezorgd waren over) de veiligheid en de gezondheid van de burgers?

Wering | 04-06-20 | 22:20 | 1

Néé, maar daar zijn ze ook niet voor. Ze zijn er voor zichzelf.

Cor Netto | 05-06-20 | 06:44

Ze heeft het gelijk weer over 'rechts' , stokpaardje om aandacht af te leiden. Afzetten die muts, zelfs Cohen had het gedaan. Stel je voor wat er was gebeurt als een rechts burgemeester dit had gedaan... oh wacht ...

Kim-Jung-Un | 04-06-20 | 20:41 | 1

Ik voel me als "rechts" gestigmatiseerd en daarop gediscrimineerd door deze muts. "Right lives matter!" Ik voel een demo aankomen!

boerk | 05-06-20 | 07:31

Trump leest ook lekker mee omdat de Nederlandse overheid communiceert via een Amerikaanse server.

W_F | 04-06-20 | 20:23

Tja... hoe te deugen.
Regels gelden voor iedereen... oh, wacht... toch niet.

Butt-head | 04-06-20 | 20:18

Vieze Fred wast dus alvast zijn handen schoon en veroordeeld alvast het optreden van de Amsterdamse politie, (Femke uiteindelijk wel hoofd, maar niet het lichaam van de politie) en steekt bewust alvast een dolk in de rug van de veiligheidsdriehoek. Kutjebef, ik ken geen eng nek die sneller van standpunt veranderd, van: Femke, meid, joh, is goed, pas op voor rellen! -tot openbaar zonder onderzoek het optreden in de pers: optreden Amsterdamse politie is infaam, abject en nodeloos dodelijk.

Analia von Solmsch | 04-06-20 | 20:10 | 8

@duh! | 04-06-20 | 20:26:
Gewoon een witte slip bezoeker die lijdzaam moet toezien hoe zijn burra door het slijk wordt gehaald. Laat gaan joh, lekker man. Hoe meer ze spartelen des te vermakelijker.

Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 20:29

Femke is hier volledig verantwoordelijk voor. Als je die verantwoording niet neemt/aankunt en op iedereen gaat afgeven zonder je fout toe te geven ; opzouten.

Kim-Jung-Un | 04-06-20 | 20:44
▼ 5 antwoorden verborgen

Leuke lezing bij de NOS, waarbij Grapperhaus ook een toezegging voor de demonstratie wordt aangewreven, lijkt me inderdaad niet dat dat klopt. Straks debat, we zullen het zien.

MartiniMeister | 04-06-20 | 20:07 | 2

Je hebt poep in je oren. Dat zegt de NOS niet.

Analia von Solmsch | 04-06-20 | 20:12

@MartiniMeister, 20.07: Grapperhaus heeft alleen maar begrip getoond voor de door Halsema gemelde "bijna 1000" demonstranten. Maar lees daarbij vooral ook de sussende woorden van Halsema: "Wij voeren wel crowd controlemaatregelen uit bij de toegang tot de dam". Grapperhaus mocht er op basis van die woorden op vertrouwen dat Halsema het aantal demonstranten onder die 1000 zou houden. Halsema heeft daarin gefaald. In plaats van crowd controlemaatregelen aan te sturen, liep zij parmantig en zichtbaar vergenoegd met haar button over de Dam.

Middenmoter | 04-06-20 | 20:19

Iedereen met een (geestelijk) handicap heeft recht op werk en dus een baan. Maar om zo'n iemand nu maar meteen burgemeester te maken ??

Droogloopmat | 04-06-20 | 20:02 | 1

Inderdaad... Ik zou zeggen... Femke... de kinderboerderijen zoeken nog vrijwilligers.

mynameistrouble2 | 05-06-20 | 09:31
-weggejorist-
welja | 04-06-20 | 19:59

Ferd moet dadelijk nog op zijn knieën. Boze witte man.

ET007 | 04-06-20 | 19:54 | 1

Hij heeft zowel zijn uiterlijk en als zijn departement niet mee.

De verwarde man | 04-06-20 | 20:15

Tja benieuwd hoe dit gaat aflopen waarschijnlijk met een sisser

Loempia | 04-06-20 | 19:53 | 1

Normal glas-plas, maar ook Jesse gaat zijn vingers niet branden!
Als ze Wilders een oor zou aannaaien kreeg ze misschien nog een trofee, maar niet Hoofd Justitie van een partij die net een beetje hersteld is en nog een hoop kuilen te omzeilen heeft.

ET007 | 04-06-20 | 19:57

Iedere stad krijgt de burgemeester die ze verdient. Femke ist zum kotzen.

Cor Netto | 04-06-20 | 19:47 | 3

Zo tot jaar 2000 was Amsterdam super. Daarna hard bergafwaarts. Nu gewoon een kut stad.

ET007 | 04-06-20 | 20:00

Kan me niet herinneren dat we hebben gestemd op Halalsema of dat het uberhaupt mogelijk was in tataland om op een burra te stemmen.

Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 20:31

Haha, wat een ontzettende domme lul die Ferd! FH: het loopt hier fout, maar we laten het lekker zijn gang gaan. Ferd: hmm, effe bellen wat er nu aan de hand is. Oh, ze neemt niet op. Nou ja, is wel prima joh. Zal vast wel overwaaien. We kijken achteraf wel wat er gebeurt is. Vervolgens neemt de pers het over. Ferd: ik trek mijn drol in, ik heb hier niks mee te maken, waaaaaah!

Waskraan | 04-06-20 | 19:46 | 7

Nou ja, dom, hij wekt de indruk de beslissing van Femke om niet in te grijpen te steunen. Maar hij is natuurlijk niet op de hoogte wat er op dat moment aan de hand is.
De beslissing in van Femke, en misschien ook wel een goede beslissing om op dat moment niet in te grijpen. Laat onverlet dat dit voorkomen had moeten worden.

En dat een nazaat van de communistische partij Nederland opeens zegt: mensen zijn zelf verantwoordelijk, is natuurlijk een Gotspe. Mensen zijn 4 jaar te dom om te denken tot aan de verkiezingen, en als opeens zich een kleine ramp dreigt te voltrekken is het: moet je zelf weten. Ja lekker dan, steekt zo'n AFA straks zijn vriendin aan die bij een zorgcentrum of een crèche werkt...
Moeten ze zelf weten.
Asociale trut die Femke. Hufterig gedrag.

De verwarde man | 04-06-20 | 20:21

@De verwarde man | 04-06-20 | 20:21: ja, dat is toch dom. Als je niet goed weet wat er aan de hand is, de beslissing te steunen. Jij kocht zeker je huis aan de hand van de plaatjes op funda? Of jij koopt een auto door eerst geld over te maken en dan op te halen bij de dealer?

Waskraan | 04-06-20 | 20:32

@Analia von Solmsch | 04-06-20 | 20:14: Om 17:02 heeft Halsema op 3 cruciale punten op zijn best halve waarheden verteld:
1. 1000 man. Er waren er toen al minimaal 5000 en dat moet toen bekend geweest zijn bij de politie.
2. Er is helemaal geen crowd control gepleegd.
3. Ze vertelt niet dat ze vrolijk met een button op midden in de meute gaat staan. Niet alleen een blijk van partijdigheid maar als er wel ellende uitgebroken was had ze amper iets kunnen doen.

Met deze halve info schetst Halsema Grapper een te rooskleurig beeld en kan hij darom geen juiste conclusies trekken.

5611 | 04-06-20 | 20:41
▼ 4 antwoorden verborgen

Halsema zat fout, maar Grap was het helemaal met haar eens. Niet dat dat Halsema ook maar een beetje vrijpleit, maar Grapperhaus is inderdaad een gluiperd. Om 17:00 is hij het nog met haar eens en een paar uur later laat hij haar vallen als een baksteen.

JvanDeventer | 04-06-20 | 19:45 | 4

Goed lezen en de situatie in acht nemen.
-
Femke appt en informeert Ferd, die kan niet anders dan terug appen (hij belt tenminste). Op basis van haar mededeling is zijn reactie logisch, hij heeft vrij en wordt niet gebeld door Halsema en zij belt niet. Dus wat kan hij anders, dan bevestigen wat zij zegt, hij kan het ok niet veranderen en later evalueren. Femke probeert hem vervolgens voor haar karretje te spannen (indekken), hij trapt er niet in en is gewoon integer. Hij heeft geen ruggenspraak met haar gehad, dus hij staat terecht niet toe dat Femke de boel verdraait en zich vervolgens lafjes achter Ferd verschuilt.
Ferd laat haar niet vallen, maar handelt volstrekt logisch. Halsema rest dan niets anders dan volgens GroenLinks gebruik om de ander af te schilderen als rechts en is boos dat hij zich niet voor laat spannen.
-
Volgens mij moeten we blij zijn met zo'n vent en niet gelijk meegaan in dat domme framen.

bananabanana | 04-06-20 | 20:00

@bananabanana | 04-06-20 | 20:00: ik denk dat dit een juiste weergave is van zaken. En in het juiste perspectief gezet van zowel de kant van FH als Ferd.

Leduc | 04-06-20 | 20:08

@bananabanana | 04-06-20 | 20:00: En zo is het precies gegaan. Achteraf probeerde FH zich laf achter de rug van MvJ te verschuilen.

Wim van Ingen | 05-06-20 | 12:06
▼ 1 antwoord verborgen

FH: "En ik begrijp goed dat rechts nederland een gouden kans ziet". Dit is nou exact waarom heel veel linkse mensen over het algemeen van binnen/innerlijk zo'n extreem verrotte mentaliteit hebben en nooit oprecht zijn. Het gaat ze echt niet om of iets juist/terecht/rechtvaardig etc. is, Nee, het belangrijkste is dat "rechts" er geen voordeel mee mag halen/gelijk heeft/het argument wint. Als je links bent, ben je immers altijd moreel superieur en heb je natuurlijk altijd gelijk, hoe ongelijk je ook hebt/hoe fout je ook bent.

Grachus | 04-06-20 | 19:43 | 3

Waar zit die griet met haar hoofd?
Overduidelijk niet bij uw of mijn veiligheid

SIogra | 04-06-20 | 19:50

Zoals de waard is, vertrouwt ie zijn gasten......

Leduc | 04-06-20 | 20:09

En zo is het precies.

Rest In Privacy | 04-06-20 | 21:03

De tussen de tanden door pratende iritante salon socialistische elitaire truttebol heeft haar hand schromelijk overspeeld. Die probeert “Ferdi” nog in het pak te naaien. Maar die is duidelijk niet bezig met zijn eerste rodeo, en gooit Halsema vakkundig voor de trein

Blubberbazooka | 04-06-20 | 19:41

Dit was een beslissing die gewoon door de lokale driehoek genomen kon en had moeten worden. Dat Femke het nodig vond om in deze situatie (geen ramp of acuut groot probleem) het nodig vond om rugdekking te zoeken bij minister (nog met onvolledige info: ze had het over 1000 mensen) getuigt sterk van haar zwakte en die van de plaatselijke driehoek. Allerlei methoden (dringende oproep, strategisch straten afsluiten etc. etc.) zijn onbenut gelaten en de indruk is gewekt dat de autoriteiten totaal verrast waren en geen alternatief hadden dan de demonstratie uiteen slaan óf ongeremd laten doorgaan. Onjuiste en vreemde weergave van de situatie.

duh! | 04-06-20 | 19:40 | 1

Lijkt mij dat het landelijk nieuws kon worden, en zie: het is landelijk nieuws! Iets waarvan fredje toch van moet weten als minister van veiligheid en justitie.

Analia von Solmsch | 04-06-20 | 20:17

Het is heel simpel.
Mevrouw Halsema had ook het podium kunnen pakken om de demonstranten hartelijk te bedanken voor hun medeleven en zorgen ,doch vriendelijk te verzoeken de Dam te verlaten vanwege het gezondheids risico en met behulp van de politie alles in goede banen te leiden.

Datgingniegoed | 04-06-20 | 19:39

"Activism is a way for useless people to feel important, even if the consequences of their activism are counterproductive for those they claim to be helping and damaging to the fabric of society as a whole."

Dit zei N.B. een zwarte meneer over activisten als 'FH'. 'FH' die bang is voor rechtse media, voor de mogelijkheid dat rechts ergens garen bij spint, die onderwerpen 'te belangrijk' vindt om niet over te demonstreren tijdens de ergste pandemie in een eeuw (ook al glibbert ze nu naar de stelling 'ik had het over demonstratierecht, niet over het onderwerp') en die dus overduidelijk niet boven de partijen staat.

Dit overtreft de vonkenregen van Krikke ruimschoots, omdat het het recht op leven van alle inwoners van Nederland potentieel ondermijnt

SIogra | 04-06-20 | 19:37

Zet de wekker maar op 20:15, dat wil je niet missen, het grote Halsema's Halsmisdrijf-Debat.
Wellicht een vers topic waard? Ik voorzie een vlammende Geert en een gillende Klaver.

Abject | 04-06-20 | 19:32

Ik neem al mijn tegels terug, Jesse heeft het uitgelegd.
-
Door bijvoorbeeld het gevaar bij de blokkering van de snelweg tegen die onruststokers van KOZP en de levensgevaarlijke acties van de boeren valt dit in het niet.
Zo da's het niveau van de tweede kamer, zoeken naar appels en peren vergelijkingen. Vervolgens de boel framen en mensen stemmen gewoon weer op die partijen.

bananabanana | 04-06-20 | 19:31

Die 1.5 meter boeit me niet. Dat is gewoon een epische fout.

Die opmerking over rechts nederland wel. Daarmee geeft ze aan niet mijn burgemeester te zijn. Ze staat niet boven de partijen en laat haar besluiten van haar politieke kleur afhangen.

Knufter | 04-06-20 | 19:31 | 3

En dat verrast je?

captainobvious | 04-06-20 | 19:41

@Knufter | 04-06-20 | 19:44:
Dat wist ik vanaf dag 0 - het moment toen ze ineens op de treurbuis dook nadat bekend werd Ebehard ziek was en ze zei wel interesse te hebben in een burgemeesterschap. Nadat ze eerder zei niet meer in de politiek te willen. Toen wist ik al dat voordat het lijk koud was zij burgemeester zou zijn en geheel egocentrisch een nalatenschap - over de rug van Amsterdammers - wilde neerzetten.

Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 20:33

Maar wat vindt meneer Oey hier nou van? Voor die man is dit toch ook niet leuk en hij had hier al geen zin in.

Amsterdamsko | 04-06-20 | 19:30 | 2

Meneer Oey zou z'n wapen hebben getrokken.

Cor Netto | 04-06-20 | 19:48

Meneer F Oey is een cuck.

Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 20:34

Halsema's sneer richting Grapperhaus: "Deze wilde je vastleggen voor de Wob" (23.43 uur). Tsja: "Zoals de waardin is, vertrouwt zij haar gasten", zou een terechte reactie van Grapperhaus zijn geweest.

Middenmoter | 04-06-20 | 19:30 | 3

En dan nog? Soms schrijf je iets for the record.

Knufter | 04-06-20 | 19:32

@Knufter | 04-06-20 | 19:32:

Grapperhaus is ook niet achterlijk, die ziet dat hij er wordt ingeluisd en wil even duidelijk op papier gesteld hebben hoe het echt zit.

HoogToontje | 04-06-20 | 19:38

Femke is ook niet achterlijk, zij ziet dat Fredje alvast zich indekt. Advocaat, dus fouten liggen altijd elders.

Analia von Solmsch | 04-06-20 | 20:20

Waar is Perter R. de Vries als je 'm nodig hebt?
Hier ligt een adviseursjob zowel voor Ferd als tegelijkertijd Femke voor de hand.....

J.Thee.Cohen | 04-06-20 | 19:27 | 1

Ze schijnen het niet eens te worden over het honorarium.

Bab01 | 04-06-20 | 19:28

We hebben behoefte aan meer vrouwelijk leiderschap.

HoogToontje | 04-06-20 | 19:26
-weggejorist-
Loempia | 04-06-20 | 19:24

Halsema wilde dat anderen de hete kolen uit het vuur haalden die ze er zelf met haar volle verstand heeft ingegooid.
“Wat is dit nou?”
Dwingelandje.

Het is me allang duidelijk

SIogra | 04-06-20 | 19:16 | 1

Stampvoetend kind.

Cor Netto | 04-06-20 | 19:49

Toch fijn dat we nog een Wilders hebben. Want de Kunduz partijen equals corruption, zo blijkt.

Samarkand225 | 04-06-20 | 19:14 | 1

Als het aan het kartel gelegen had was dit mooi onder de pet gebleven. Dit is de waarde van een tegenstem.

5611 | 04-06-20 | 19:33

Als het nu de 5e aardbeving in een week was in groningen en we deden er niks aan. Of als rutte van plan is om al onze pensioen aan de eu te geven volgende week, of morgen per direct alle boeren moeten stoppen. Dan snap ik dat demonstreren even belangrijker is dan corona regels. Maar niet voor iets dat in ver land gebeurd waar we toch nix aan kunnen veranderen. En ook al vind je dat het in nl wel heel erg is dan ga je dit toch niet zomaar veranderen. Je maakt mensen alleen maar boos om dit nu op deze manier te doen . En desnoods had je ook een locatie met veel meer ruimte kunnen zoeken buiten de stad. Beetje respect tonen naar mensen van alle kleuren die heel veel kwijt zijn geraakt door corona. Zo moeilijk kan het niet zijn.

Mich000 | 04-06-20 | 19:08 | 1

Ja en de mensen in de ziekenhuizen die alle ellende van heel dicht hebben meegemaakt. Die worden lekker even in de bek gescheten om een George Floyd en een politieman die uit de bocht vliegt die gewoon aangehouden is en nu door een rechter beoordeeld zal worden.

tragic1911 | 04-06-20 | 19:13

Euhh, niet om het een of ander,
maar Ferd heeft toch gewoon gelijk in deze?
Ik vond het zelf niet zo'n grote misstap van Femke.
Het was allemaal korte-timing en het doel was nobel.
Maar ze is zich nu wel lekker aan het ingraven zo.
Morgen nederige excuses of anders
maar op naar de volgende BM.,,

hotmint | 04-06-20 | 19:08 | 5

@5611 | 04-06-20 | 19:37: Met die uitspraak geeft ze dus toe dat ze een “foute” demo van bijv. Pegida wel uit elkaar geranseld zou hebben.

Muxje | 04-06-20 | 20:10

@Muxje | 04-06-20 | 20:10: jij hebt m door, het is lastig een anti-politie-want-hun-zijn-rasies-demonstratie hardhandig door politie aan te laten pakken, Pegida echter is blank, dus dan mag je wel hard tegen optreden.

Analia von Solmsch | 04-06-20 | 20:23

Oke, point taken, het lijkt inderdaad op meten met 2 maten.
Ik las ook later pas dat een andere demonstratie aanvraag voor de Dam recent afgekeurd was.
Ze keek dus willens en wetens voor *deze* demo even weg.
Ahem, en ging er toe bij staan...

hotmint | 04-06-20 | 22:45
▼ 2 antwoorden verborgen

Volgens John L. is het de schuld van Grapperhaus.

Reaganmania | 04-06-20 | 19:14

a.k.a. 'rubberface'.

Zenzeo | 04-06-20 | 19:19

John Leerdam. Was dat niet een type uit Ronflonflon?

Cor Netto | 04-06-20 | 19:50

Hoogste tijd voor een GS poll over de verwachte uitkomst aangaande het Halsema echec. Op dit moment schat ik de kans in op 60% voor optiefen en 40% voor de beproefde "glas-plas-was". Iemand ?

Grijskijkert | 04-06-20 | 18:59 | 4

Ik zet €5 op wegjorissen

homieguerneville | 04-06-20 | 19:15

Natuurlijk moet ze opstappen. Maar als er al intenties bij Grapperhaus of Rutte daarote waren, dan was dat allang geëffectueerd of in gang gezet. Kortom, kans dat Halsema terecht op non actief wordt gezet is 0,0%.

Grachus | 04-06-20 | 19:36

@Muxje | 04-06-20 | 19:11: opstappen want: veelvuldig incompetent en handelend vanuit een eigen politieke agenda 2). Aantoonbaar geen bestuurlijke ervaring of deskundigheid 3). Een voor haar huidige rol gebrekkige persoonlijkheidsstructuur 4). Onbetrouwbaar 5), heeft afgedaan in den Haag en zal vermoedelijk weinig meer realiseren tbv de Amsterdamse burger 6). Vooringenomen en niet onafhankelijk

Huub12 | 04-06-20 | 19:44
▼ 1 antwoord verborgen

Ze had haar vrouwelijke intuïtie moeten volgen toen ze gevraagd werd en bedanken voor de eer. Burgemeesterschap kan zij niet aan, en dat heeft ze al meteen aangevoeld.

Zenzeo | 04-06-20 | 18:58

Het heeft er alle schijn van dat F. Halsema een narcistische persoonlijkheidsstoornis heeft. Zie DSM.
Moeilijk behandelbaar omdat de patiënt vaak niet erkent dat hij of zij een probleem heeft.
Ze vormen vaak wel problemen voor anderen maar dat zien ze ook niet.

Carlos_I | 04-06-20 | 18:56

Bij Femke zal de brievenbus inmiddels al wel vol liggen met aanbiedingen van verhuisbedrijven.
Zo efficiënt is die directe marketing inmiddels wel!

bananabanana | 04-06-20 | 18:53 | 1

Wel een briefje met 'We were here' achterlaten s.v.p.

Cor Netto | 04-06-20 | 19:51

Ik ga ook meer even mijn analyse geven. Vooropgesteld, ik heb beide personen extreem laag zitten. Ik heb dus geen positieve bias naar een van de twee.

App 1 van Femke.
Het is heel duidelijk dat Femke NIET vraagt voor toestemming, maar Ferd slechts meden deelt wat ze gaat doen. Hooguit wel zodat Ferd ertegenin kan gaan, maar al zo sturend dat ze hoopt dat hij dat niet doet.

Dat is heel duidelijk uit dit stuk.

“Wij voeren wel crowd controlemaatregelen uit bij de toegang tot de dam maar gaan de demonstratie niet op die grond ontbinden. Daarvoor zijn de emoties te groot en wij willen dat het vriendelijk verloopt en politie niet (behalve als het uit de hand loopt) tegenover demonstranten komt te staan. Mensen zijn ook zelf verantwoordelijk. Dat je het weet. Femke ”

1e app Ferd.
Hij is het helemaal met Femke eens, geen enkel probleem.
Wel is Ferd erg ingecalculeerd, hij denkt al meteen. Nu laten we onze linkse vrienden rellen, en dan daarna zeggen we. Ja moet toch maar niet. Zodat die klote boeren niet alsnog hoeven te laten demonstreren. (en zo geschiede het)
Zie zijn tweet.
“Ha Femke
Geheel met je eens.
Na afloop maar evalueren mbt dit soort organisatoren. Groet,
Ferd “

Het telefoongesprek. Zover ik kan opmaken was daarna bezorgdheid vooral over onrust (Tja, het blijft links) niet over de 1,5 meter.

Ondertussen gaat de media los over wat er in Amsterdam gebeurd. Zowel Femke als Ferd zien dit en denken, Kut! Even mezelf indekken.

Femke besluit daarom te doen alsof dit een gezamenlijke afspraak was. Ze maakte de beslissing tenslotte zelf maar Ferd was het er helemaal mee eens.
“Telegraaf gaat helemaal los. Ik wil naar buiten brengen dat dit een driehoeksbeslissing is geweest met ruggespraak met jou. Femke ”

Fred denkt “Fuck that, ik leg de schuld helemaal bij Halsema.”

Er wordt wat op en neer geappt, en dan naar een tijdje de mega app van Ferd, Toen ik dat las dacht ik. Die kerel is 100% bezig zichzelf in te dekken, deze tweet is er bewust om te laten uitkomen. En de domheid dat hij denkt dat mensen dat niet zien. Wat kijkt die man neer op mensen, gadverdamme.

De tweet erna, Femke heeft dat ook door en zegt dat.
“Deze wilde je vastleggen voor de wob. Je had ook gewoon de ingewikkeldheid van de situatie kunnen uitleggen ipv mij in de kou te zetten. ”

Mijn conclusie.

Beide zijn fout en beide gedragen zich als kleine kinderen. Ferd is geniepig en probeert zich in te dekken, Femke denkt dat ze er mee weg komt als ze genoeg mensen achter zich krijgt.

Eigenlijk bevestigd dit prima het beeld dat ik van deze twee mensen heb (professioneel gezien), ongeschikt en schadelijk voor ons land.

DerUnterMensch | 04-06-20 | 18:51 | 18

@Hupkeneuke | 04-06-20 | 18:56: gek, ik lees heel iets anders, Fredje duikt bewust al in de WhatsApp, en veroordeeld zonder dossierkennis alvast de veiligheidsdriehoek, niet alleen Femke, de boodschapper.

Analia von Solmsch | 04-06-20 | 20:34

Mooie reconstructie. Maar hoewel geen fan van Grapperhaus, treft hem minder blaam imho: ws werd hij enigszins overvallen door het bericht op zijn vrije dag en werden hem bovendien halve waarheden voorgeschoteld door een volstrekt onbetrouwbare en incompetente Halsema, op basis waarvan hij op zijn beurt te makkelijk meeboog - ws ook omdat hij zich (terecht) niet verantwoordelijk voelde. Niet zo gek dat hij, toen de ware toedracht zich ontvouwde, besloot zich in te dekken want geen trek om voor de streken van zo'n leugenachtige slang te bloeden.

2tribes | 04-06-20 | 22:53

De halve waarheden van FH zijn erger dan hele leugens, dat weten we al eeuwen. Ook hier zien we weer dat GroenLinks haar communistische nep pacifisme met vrome kwezelarij weet te verbloemen. En dat alles in een zwarthemd vermomming die mij misselijk maakt. Trump werkt eraan om ze als een criminele organisatie te laten verbieden.

Wim van Ingen | 05-06-20 | 12:21
▼ 15 antwoorden verborgen

Sluw groen links rat Halsema heeft op geraffineerde wijze minister Grapperhaus “ in het pak gehesen” toen zij haar fout inzag ging ze hem” bellen@
Weer zo’n communistische groen links truc van haar
Grapperhaus had haar niet moeten antwoorden, want je weet ze steekt een dolk in je rug
Wat een verdwaasde linkse etterbak.

outdoor | 04-06-20 | 18:49

Kan ze op wachtgeld rekenen als ze weggaat?

Overmar | 04-06-20 | 18:48 | 1

Tuurlijk, ambtenaren zorgen heel goed voor zichzelf.

Gandalph | 04-06-20 | 19:15

Halsema's sussende woorden: "Wij voeren wel crowd controlemaatregelen uit bij de toegang tot de dam", suggereren dat het aantal demonstranten in ieder geval niet hoger wordt dan de op dat moment (17.02 uur) gemelde "bijna 1000". Onder díe omstandigheden begrijp ik dat Grapperhaus binnen een minuut (17.03 uur) reageert en begrip toont. Die begripvolle reactie van Grapperhaus betekent echter nog lang geen 'carte blanche' voor méér dan 5000 demonstranten. Integendeel, het is absoluut onbegrijpelijk dat de door Halsema toegezegde "crowd controlemaatregelen" vervolgens niet hebben verhinderd, dat er daarna alsnog duizenden demonstranten "de toegang tot de dam" konden passeren. Op basis van deze appwisseling kan Halsema niet beweren dat er "ruggespraak" zou zijn geweest met Grapperhaus.

Middenmoter | 04-06-20 | 18:46 | 3

Gelukkig zien meer mensen het goed.
Hij neemt de boodschap aan en kan niet anders dan de dan al in zijn ogen zorgelijke situatie accepteren en vertrouwen op de handelsbekwaamheid van Halsema.
Hij is wel een slimmer en belt om verder te vragen, als er echt wat is app je niet. Of wilde je schriftelijke rugdekking Femke?

bananabanana | 04-06-20 | 18:51

Helemaal mee eens

Stuitend | 04-06-20 | 19:12

Voor zover ik gehoord en gezien heb is er helemaal geen crowd control toegepast en was het motto, ook vanuit Halsema, hoe meer zielen hoe meer vreugd. Ook op dit punt geeft ze Grapper dus onjuiste info en kan deze daarom op afstand geen juiste beslissing nemen.

5611 | 04-06-20 | 19:48

Dus Femke keurt als bestuurder van Amsterdam de demonstratie eigenhandig goed (haar partij GL maakt er zelfs reclame voor). Daar heeft Ferd helemaal niets mee te maken en weet er mogelijk geen eens vanaf.
-
Ze ziet dat het mis gaat en appt even Ferd dat het wat uit de hand loopt en deelt mede wat ze daaraan doet (ze laat het overkomen alsof ze het onder controle heeft). Ferd wordt op zijn vrije dag ermee geconfronteerd en kan enkel de boodschap aannemen, maar is wel zo verstandig te bellen. Zodat hij het appje beter kan plaatsen, Femke is even niet bereikbaar en hij bevestigt de boodschap.
Waarom belt Femke niet? Als er echt wat mis gaat bel je, is dat nou lastig te begrijpen?!
-
Vervolgens raakt ze in paniek want de Telegraaf bericht gewoon wat er zich heeft afgespeeld. Dat is nog net even NRC of Volkskrant die de hele boel verdraait en de feiten voorziet van een GroenLinks/X66/PvdA sausje.
Ferd komt net bij van z'n wandeling (vrije dag is niet op de hoogte van wat zich werkelijk afspeelt gaat af op Femke haar waarnemingen!) .
Femke weer op de app, ze realiseert zich dan vast dat ze er weer eens naast zat, wat nu. Ferd voor haar karretje te spannen? Ze probeert dat op slinkse wijze door hem te laten bevestigen dat hij deelgenoot van het geheel en ze is gedekt (puur met zichzelf bezig). Ze vraagt ongegeneerd: "Ferd ik wil graag liegen over twee uur geleden is dat goed? ".
Ferd is niet van gisteren en gaat kijken wat er nu echt aan de hand is.
-
Hij legt even de feiten vast en is terecht verbaasd over haar handelen, zou ik ook zijn als me nota bene toestemming wordt gevraagd om de boel te verdraaien (keihard framen, liegen en draaien).
Keurige app en komt van iemand met verstand, chapeau en petje af dat is een minister waardig.
-
Femke schiet gelijk in haar GroenLinks modus, je wilt niet opdraaien voor mijn handelen (niet voor mij dan ben je tegen mij), dan ben je rechts. Pardon? Ze is boos omdat Ferd niet de waarheid wil verdraaien en zich niet voor haar karretje laat spannen.
-
Lees ik de context nou verkeerd?
Dit is nog vele malen erger dan het al was, foutje maken kan, vals handelen past zo niet bij Amsterdam (of wel?).
-
Nogmals met groot respect en een pluim voor het handelen van Ferd Grapperhaus, fijn om te zien dat hij gewoon super integer is. Gaat niet domweg mee in het verdraaien van feiten om even iemand het hand boven het hoofd te houden.
Dat in schril contrast met het gedrag en nog verwerpelijker het handelen van Femke. Wat een vals secreet, zou me niet verbazen als Jesse van hetzelfde niveau is en ook zo dom is om zich en meegaat in het onnozel trachten te beschimpen van Grapperhaus. Jullie rechts, jullie discriminatie, jullie racisten. Een dergelijk niveau is burgermeesteres onwaardig (zou zo moeten zijn).
-
Rutte is echt niet stom (ik vind hem ook oprecht) en ziet dit ook. Ik ben benieuwd hoe de NPO dit weer gaat framen in haar berichtgeving. Of zal zelfs die club, vooringenomen als ze zijn, ook inzien dat dit echt onhoudbaar is en niet door de beugel kan?
Boos zijn omdat iemand oprecht is en zich geen woorden in de mond laat leggen en je dan in kou gezet voelen? Je moet het maar kunnen, dit is het niveau van de huidige burgermeester van Amsterdam te zijn. Laat ik het dan maar zeggen, een belediging voor Van der Laan.
-
O ja, voor de interim burgermeester van volgende week de letters IAmsterdam staan nog op de werf en kunnen gelijk teruggeplaatst worden. Je hoeft je straks weer iets minder te schamen voor je stad.

bananabanana | 04-06-20 | 18:42 | 1

Laat die letters maar op de werf staan, aanfluiting voor onze hoofdstad, en er komen toch geen toeristen, dus dan zou het helemaal potsierlijk zijn, die idiote letters op het toch al zo mishandelde Museumplein.

Zenzeo | 04-06-20 | 18:57

Waarom gaat Halsema appen over dit soort onderwerpen? Gevoelige zaken bespreek je over de telefoon zodat het later niet WOB-baar is. Of wilde Femke juist dat er een paper trail zou ontstaan?

Vula | 04-06-20 | 18:40 | 1

Eh ja. Ze verwacht letterlijk dat Grapperhaus zich voor haar karretje laat spannen en meegaat in het verdraaien van wat er gezegd is. Is zij weer gedekt.

bananabanana | 04-06-20 | 18:44

Wat een laffaards is Grapperhaus zeg! Ik vond hem eerst wel duidelijk zijn tav de toestand op de Dam er van uitgaande dat hij er niet van wist. De faalhaas heeft dus contact er over gehad met Halsema. Zij is daarmee niet vrij gepleit van haar rol, wamt als burgermeester gewoon verantwoordelijk. Ook zij is laf want probeert het af te schuiven op gewone agenten en organisatie die net tijdig de problemen zouden aangeven. Wel gedaan dus.

Nuuk | 04-06-20 | 18:29 | 3

Femke meldt 1000 man terwijl het er mogelijk 10x zoveel waren. Dus Ferd is ook verkeerd voorgelicht. Je weet echt wel het verschil tussen 1000, 5000 en 10000 als politie en of burgemeester.

BBRDWR | 04-06-20 | 18:37

Sorry hoor, Ferd wordt op z'n vrije dag ermee overvallen. Is zo slim om te bellen wat er aan de hand is (als er brand is app je niet, maar blijkbaar heeft Femke dat niveau niet).
Daarna toont hij aan dat hij gewoon een oprechte vent is, die zich niet domweg voor het karretje van Femke laat spannen.
Ferd verdient een dikke pluim voor zijn integere handelen.

bananabanana | 04-06-20 | 18:46

Hij wist er ook niet van, alles wat ie wist, moest ie via Halsema en de media vernemen. En wat is dan waarheid? Die "meer dan 1000" van Halsema of die uiteindelijk 8000 volgens andere schattingen?

Heiner | 04-06-20 | 18:48

Ik hoor niets, Ik zie niets, ik weet niets, ik zeg niets ...
Politiek - Bram Vermeulen

Als ik niet kijk
Heb ik het niet gezien
Heb ik het niet gezien
Wist ik er niets van
Kunnen ze mij niets maken
Dus ik kijk niet
Als ik niet praat
Heb ik het niet gezegd
Heb ik het niet gezegd
Wist ik er niets van
Kunnen ze mij niets maken
Dus ik praat niet
Politiek, politiek
Ik ben er niet, ik ken ze niet
Politiek, politiek
Ik kijk niet en ik zeg niets
Als ik niet lees
Weet ik het niet
Weet ik het niet
Wist ik er niets van
Kunnen ze mij niets maken
Dus ik lees niets
Politiek, politiek
Ik ben er niet, ik ken ze niet
Politiek, politiek
Ik kijk niet en ik zeg niets
Ik kijk niet en ik zeg niets
Ik praat niet en ik zeg niets
Als ik niet luister
Hoor ik het niet
Hoor ik het niet
Wist ik er niets van…

De Almachtige | 04-06-20 | 18:28

Ik heb behoorlijk last van deze onverbeterlijke heks. Toen duidelijk werd dat ze gesolliciteerd had naar het burgemeestersbaantje heb ik een petitie ondertekend om dit te voorkomen. Helaas werd ze aangesteld en nu moet ik opnieuw een petitie tekenen om haar weg te krijgen. Dit gaat toch hopelijk gebeuren?

donkeyman | 04-06-20 | 18:27 | 1

Nee. Simpel. Groenlinks houd deze kutregering in het zadel.

anti-fatwa | 04-06-20 | 19:00

Eerst even twee weken ophokplicht Femke.
Voor eigen rekening graag.
Ook voor je 10.000 ( plus) kameraden.
Daarna zoeken we wel een baantje voor je in de luwte.
Bij de Wereldbank of de WHO of zo. Beide zijn niet zo kieskeurig schijnt.

MorgenEenAnder | 04-06-20 | 18:24 | 2

Dat is een goeie. Er is een oproep tot quarantaine gedaan voor die hele massa (zie ook brief subsidiesponzen, 'ze' hebben er zelfs twee weken quarantaine voor over) . Zit mevrouw, met haar button maar zonder kapje, zelf al in quarantaine????

5611 | 04-06-20 | 19:58

@5611 | 04-06-20 | 19:58: Even hypothetisch. Stel nu dat er onder die aanwezigen iemand was die wel een baan bij een privaat bedrijf had en 2 weken in quarantaine ging. Dan heb je als werkgever maar te slikken dat deze persoon 2 weken ziek is? Godzijdank is het alleen maar hypothetisch, maar je moet er niet aan denken dat jij als werkgever zo'n sujet als personeel hebt.

Grachus | 04-06-20 | 20:20

Ik las zojuist op de website van The Guardian dat op 18 mei in Rio de Janeiro een 14-jarige zwarte jongen is doodgeschoten door de Braziliaanse politie: João Pedro Matos Pinto. Waarom loopt de halve wereld te protesteren tegen de dood van George Floyd en interesseert de dood van Pinto niemand ook maar ene moer? (Nou ja, afgezien van zijn familie natuurlijk.) Hier zie je weer eens de vreemde kronkels van de massapsychologie.
O ja, als ik moet kiezen tussen Halsema en Grapperhaus zou ik zeggen: doe allebei maar. Ze bakken allebei niets van hun baan, dus laat ze maar samen aftreden.

MAD1950 | 04-06-20 | 18:19 | 5

@tragic1911 | 04-06-20 | 18:32: dat is best tragisch. Maarja niet voor het eerst helaas, ik heb ook wel afscheid van vrienden moeten nemen omdat ze vonden dat Theo het toch echt aan zichzelf te wijten had, moet je de profeet maar geen geitenneuker noemen. Ingrijpende gebeurtenissen leggen tegenstellingen tussen mensen gewoon pijnlijk bloot.

IkWilOokWatZeggen | 04-06-20 | 18:58

@IkWilOokWatZeggen | 04-06-20 | 18:58: Klopt, maar als je er niet meer over kan lullen met elkaar en consensus vindt (ik respecteer jouw mening, jij dan ook de mijne) dan is de weg open naar WW2 taferelen.

tragic1911 | 04-06-20 | 19:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Als ik kon toveren.
Als ik kon toveren kwam alles voor elkaar.
Als ik kon toveren was Femke de sigaar.
Als ik kon toveren, kon toveren, kon toveren, kon toveren.
Iede wiede woetsie, Femke is foetsie.

Rest In Privacy | 04-06-20 | 18:14 | 3

Als ik kon toveren dan kon Nederland op zoek naar een _heleboel_ nieuwe ambtenaren en politici.

Vanilla | 04-06-20 | 18:17

Meld je aan, lid worden van een partij en je best doen. Kom je vanzelf bovendrijven

merel veld | 04-06-20 | 18:26

@Vanilla | 04-06-20 | 18:17: Als ik kon toveren stonden er tienduizenden huizen leeg en kende het MO en Afrika en plotsklaps sterk stijgende bevolking (klopt, ik schaam mij er niet voor om "racist" te zijn).

Grachus | 04-06-20 | 20:23

Die vrouw denkt dus in steriotiepen. En is heel erg bezig wat een Telegraaf ergens iets van vindt. Deze waardeloze griet is totaal ongeschikt.

van Oeffelen | 04-06-20 | 18:14 | 2

Ik ben het heel erg met u eens. Maar als u op die stoel zou zitten, zou u het dan niet belangrijk vinden wat de kranten over u schreven?

Rest In Privacy | 04-06-20 | 18:27

Bier, chips en lekker naar deze dumpsterfire kijken. Wat een bestuurlijke onkunde, maar wat een heerlijke soap!

PolarWolf | 04-06-20 | 18:07

Het is overduidelijk dat Halsema helemaal fout zit en moet verdwijnen als burgemeester van Amsterdam. Maar Grappighuis heeft ook heel wat boter op z'n kale hoofd IMHO. Zie zijn berichtje: "Ha Femke
Geheel met je eens.
Na afloop maar evalueren mbt dit soort organisatoren. Groet,
Ferd"
Hieruit kan ik niet anders lezen dat Ferd een carte blanche aan Femke geeft om het naar eigen inzicht op te lossen. Hij had op dat moment al veel harder op zijn strepen moeten staan en bij Femke erop aandringen (lees: dwingen) dat ze alle nodzakelijke maatregelen neemt om de anderhalve meterafspraak tijdens de volledige demonstratie te handhaven.

WalterSobchack | 04-06-20 | 18:04 | 6

Het kwaad was al geschied, dan moet je het vreedzaam zien op te lossen. Daar was Grapperhaus het mee eens. Grapperhaus was het er echter niet mee eens dat hij zogenaamd in dit overleg en besluitvorming betrokken zou zijn geweest. Femke zocht zijn steun maar hij is er niet voor 17.02 uur in betrokken.

Sinterbikske | 04-06-20 | 18:21

@Sinterbikske | 04-06-20 | 18:21: correct en aangezien het kartel het "zomaar" vrijgeeft wil wel zeggen dat de zaag al redelijk diep in femkes stoelpoten zit. Dit gebeurt niet zomaar,

IkWilOokWatZeggen | 04-06-20 | 19:01
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist-
hustler01 | 04-06-20 | 18:04 | 2

FH (17.. wij... gaan de demonstratie niet op die grond ontbinden. Daarvoor zijn de emoties te groot en wij willen dat het vriendelijk verloopt en politie niet (behalve als het uit de hand loopt) tegenover demonstranten komt te staan. Mensen zijn ook zelf verantwoordelijk. Dat je het weet.
MJenV (17:03):..
Geheel met je eens.

Oke, dus waarom is iedereen hier en Wilders en fvd zo boos op Femke? Die grapperhaus had toch kunnen zeggen: "nee ho! Niet eens. 1.5 meter regel" of zo. Met zijn "geheel met je eens" typsel heeft hij goedkeuring gegeven aan die aanpak.

Middensteun | 04-06-20 | 18:03 | 5

Ze hoeft het helemaal niet met Grapperhaus te bespreken, die kan er niks van vinden. Zij is verantwoordelijk, de driehoek. Dat is de burgemeester, de commissaris van de politie en de officier van justitie. Maar blijkbaar heeft ze de cursus Staatsrecht niet begrepen. Wat ze doet is Grapperhaus erbij betrekken met onzin informatie (het zijn er 1000 terwijl het er 10000 waren) en die kapte dat slim af.

tragic1911 | 04-06-20 | 18:17

Femke probeerde onder haar verantwoording uit te komen door Ferd een oor aan te naaien. Met haar opmerking over T(elegraaf) en rechts, merk je pas echt hoe hypocriet Links redeneert. Halsema is absoluut niet Burgemeester-waardig.

ET007 | 04-06-20 | 19:52
▼ 2 antwoorden verborgen

NOS journaal: "op verzoek van de 2e kamer naar buiten gebracht"

Nee op verzoek van Wilders stelletje leugenaars.

sprietatoom | 04-06-20 | 18:01

A police chief in the state of Virginia broke down into tears at a press conference on Sunday as he described how left-wing terrorists and Black Lives Matter rioters set fire to a multi-family home with children inside and then prevented firefighters from responding.
voiceofeurope.com/2020/06/us-far-left...

scorpio777 | 04-06-20 | 17:59 | 2

Waarom krijg ik bij deze site reclame of ik MILFs wil palen? Val ik in een bepaalde leeftijdsgroep of zo?

TmC | 04-06-20 | 18:45

@TmC | 04-06-20 | 18:45: waarschijnlijk gebaseerd op 2 jaar browsergeschiedenis, de algoritmen van vandaag de dag kennende.

Grachus | 04-06-20 | 20:26

In dat appgesprek geeft ze toe dat ze liegt, en is boos dat Grapperhaus er niet in meegaat. Ze speelt het op de emoties, als een echt vals wijf. Goed dat Grapperhaus niet in haar smerige wijvenspelletje trapt. Maar mèn, wat is die vrouw incompetent!

Snoess | 04-06-20 | 17:57

Wanneer is de #Femkeisover party?

Ins0mnia | 04-06-20 | 17:54 | 1

Op Facebook staat al een Femke uitzwaaien event.

5611 | 04-06-20 | 20:04

Femke maandje op vakantie sturen en haar man burgemeester maken, denk dat het best goed werkt?

Petecoldfeet | 04-06-20 | 17:51 | 2

Dan gaat ze weer met het vliegtuig naar een bestemming in Afrika. Vallen mensen daar weer over. Het ligt ook nooit aan haar.

Bab01 | 04-06-20 | 17:55
-weggejorist en opgerot-
Petecoldfeet | 04-06-20 | 18:06

Smakelijk inzicht. Het is net een kantoorbaan. Even je handelingen beknopt en kortstondig aan je baas of afdelingshoofd voorleggen, zodat het ook zijn probleem is wanneer hij je niet tijdig terugfluit.

Trekbeest | 04-06-20 | 17:47 | 1

+1 Iets van hit, nail en head

De Almachtige | 04-06-20 | 18:34

Leugens
Leugens
Leugens

Maar oh jee een Twitter bericht van Thierry....
Da's pas erg.....

Is dit nog nieuws? | 04-06-20 | 17:45 | 1

Zou er een Zembla uitzending erover komen?

Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 17:48

De vrouw die de baas mag spelen over de stad waar ik dagelijks word geconfronteerd met de erfenis van haar net iets minder incompetente voorgangers kan dat alleen doen omdat het systeem zelf verrot is. Iedereen speelt het grote lokale konkelspel mee en nooit is een bestuurder verantwoordelijk voor welke blunder, misstand en verkwisting dan ook. Ze vertrekken gewoon naar een andere plek, waar ze, zo leert de ervaring, ongestoord kunnen doorgaan met rotzooi maken die anderen mogen opruimen. En uiteindelijk stijgen de diverse lokale belastingen en tarieven weer omdat al die aangerichte schade en ellende nog wel even betaald moet worden.
Dat gezegd hebbende, dit is de rottigste, onsympathiekste, domste, meest achterbakse, hypocriete, incompetente, kortom meest waardeloze 'burgemeester' van de hoofdstad die ik mocht meemaken. Maar hé, de tuigkaste waartoe Halsema behoort, hoeft nooit verantwoording af te leggen. Dus even die kaakklem nog wat strakker tijdens deze de klotedagen, hè Femke, en dan weer door. Ziek mens, ziek systeem.

De Vrijlansier | 04-06-20 | 17:45

FH : (..)En ik begrijp goed dat rechts nederland een gouden kans ziet.

Oh, dat ben ik, een 'rechtse' opstandeling. Voor de rest, in de protestdemonstratie staan alleen nog mensen. Bah, bah.

Thoth | 04-06-20 | 17:43 | 4

Daar blijkt dus al dat zij daar niet alleen als burgemeester stond, maar ook partijpolitiek aan het voeren was. Partijpolitiek en handhaven gaan eigenlijk niet goed samen.

Heiner | 04-06-20 | 18:53

@Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 17:46: en daar ben ik godverdomme trots op ook, wanneer ik voor hen zou deugen is het tijd om al mijn organen te doneren aan d66

IkWilOokWatZeggen | 04-06-20 | 19:06

In de denkwereld van figuren als Femke zijn alleen die lui in die demo mensen. De rest, wij dus, is belastingvee voor hun bodemloze putten, die zijn bek moet houden en niet in de weg moet lopen als zij met haar nobele doelen bezig is.

5611 | 04-06-20 | 20:08
▼ 1 antwoord verborgen

Vraagje: 'De T is nu eenmaal de T', maar wat is die T dan?

(Behind)Doors | 04-06-20 | 17:38 | 8

Televaag?

Kladderadatsch | 04-06-20 | 17:46

Tering?
Turk?
Taart?
Tegenhangers?
Tyfus?
Tom?

Ins0mnia | 04-06-20 | 17:55

Telegraaf.

Overmar | 04-06-20 | 18:11
▼ 5 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Eddy67 | 04-06-20 | 17:36 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

I've nothing much to offer
There's nothing much to take
I'm an absolute beginner
But I'm absolutely sane
As long as we're together
The rest can go to hell
I absolutely love you
But we're absolute beginners
With eyes completely open
But nervous all the same
If our love song
Could fly over mountains
Could laugh at the ocean
Just like the films
There's no reason
To feel all the hard times
To lay down the hard lines
It's absolutely true
Nothing much could happen
Nothing we can't shake
Oh, we're absolute beginners
With nothing much at stake
As long as you're still smiling
There's nothing more I need
I absolutely love you
But we're absolute beginners
But if my love is your love
We're certain to succeed
If our love song
Could fly over mountains
Sail over heartaches
Just like the films
If there's reason
To feel all the hard times
To lay down the hard lines
It's absolutely true

Jammer Femke, je liefde was een illusie.

Sinterbikske | 04-06-20 | 17:34 | 2

Bowie. Altijd plusje.

Rico Tampeloerus | 04-06-20 | 17:39

@Rico Tampeloerus | 04-06-20 | 17:39: ik zou em doen, ook al ben ik hetero.

Sinterbikske | 04-06-20 | 17:42

Zo kennen we de bestuurders uit 'de grote stad' weer. In vredestijd zich als een republiek gedragen en een grote waffel opzetten tegen 'Den Haag' maar in oorlogstijd smeken om hulp uit het verguisde Den Haag. Ik zeg: wees moedig en houd je eigen broek op!

Amsterdamsko | 04-06-20 | 17:32

Grapperhaus schrok zich helemaal de tandjes en krabbelde in het gesprek terug.

Maar Nanninga legt de vinger op de pijnlijke plek, ze denkt alleen maar over de consequenties voor haar na, niks over de veiligheid van mensen. Zeer kwalijk.

TheOneTruth | 04-06-20 | 17:30 | 2

Ja kwaadaardig narcisme heet dat ziektebeeld.

Bab01 | 04-06-20 | 17:32

@Bab01 | 04-06-20 | 17:32: Dat doen activistische bestuurders nou. Ze hebben een dubbele pet op en dat gaat gewoon niet.

BozePaarseMan | 04-06-20 | 17:48

Heeft iemand meegekregen om welke specifieke reden Grapperhaus nu (nou ja, om 18:30) persoonlijk op het matje geroepen wordt door Wilders?

obominotie | 04-06-20 | 17:30 | 2

Nee geen idee.

Lupuslupus | 04-06-20 | 17:40

Om hem aan de tand te voelen over de appjes tussen hem en Halsema.

sprietatoom | 04-06-20 | 17:43

Je staat notabene als "bestuurder" tussen die mafklappers en ziet het gebeuren Hoe moeilijk is het dan om actie te ondernemen?

Spartaan1888 | 04-06-20 | 17:29 | 2

Normaal gesproken had je al veel eerder de leiding genomen als verantwoordelijk bestuurder. Als je burgermoeke zwaar en dwangmatig last hebt van het Syndroom van Deugen, wordt het in enen een stuk moeilijker allemaal, zo nodig schuif je de Zwarte Piet ("see what I did there ?) door naar een ander...

Grijskijkert | 04-06-20 | 17:47

Als ze als bestuurder tussen dat Dam-tuig stond, dan had ze er met haar ambtsketen gestaan. Ze stond daar echter met AFA kleding en jaren 80 button. Dus verre van een formele, danwel neutrale kledingdracht om dat als bestuurder te classificeren.

Grachus | 04-06-20 | 20:31

Hahaha. Het is Wilders zijn fout dat dit nu op straat ligt volgens Bruls, burgemeester van Nijmegen in de Gelderlander. Er is een noodmaatregel van kracht, grote bijeenkomsten zijn verboden. Halsema wist dit en had voor aanvang van het protest al moeten handelen. Op 17:02 waren er al 1000 mensen op de been.

tragic1911 | 04-06-20 | 17:29 | 9

@stiffy | 04-06-20 | 17:36: Ja, als het een aangekondigde Pegida demonstratie was dan was dat zeker op voorhand gebeurd en verboden wegens 'corona en noodmaatregel'.

tragic1911 | 04-06-20 | 18:21

@tragic1911 | 04-06-20 | 18:21: Dat weten we niet, maar dat soort demo's zal waarschijnlijk niet als "belangrijk" genoeg worden beoordelen.

Heiner | 04-06-20 | 18:55
▼ 6 antwoorden verborgen

Ook weer een slappe reactie van Ferd. Hij had meteen veel meer stelling moeten nemen. Er is toch een wet voor die 1,5 meter? Een minister dient te sturen op handhaven en niet mee te gaan in emoties.

BozePaarseMan | 04-06-20 | 17:25 | 6

@BozePaarseMan | 04-06-20 | 17:45: dat is zijn werk toch niet? Mvj mag er toch wel van uitgaan dat 020 een capabele burgemeester en driehoek heeft? Helaas is dat niet zo, maar daar mocht hij toch wel van uitgaan?

Bataafje | 04-06-20 | 17:49
▼ 3 antwoorden verborgen

Dit is een beetje als je 16 jarige dochter, die om 2:00 in de ochtend belt om te melden dat ze bij achmed blijft slapen in Amsterdam. En dat je dan als vader zegt, daar gaan wij het morgen even over hebben Femke. En dat de volgende dag de dochter zegt; ja maar pappa ik had je toch gebeld dan is het toch goed?

zeertegendradig | 04-06-20 | 17:21 | 3

Erger nog. Je zei dat je bij achmed bleef slapen maar het bleken wel 5 mannen te zijn waar ze het bed mee deelde.

Mariolo | 04-06-20 | 17:28

Lol... u bent goed in parallelle verhalen.

Amsterdamsko | 04-06-20 | 17:34

Waarom appt Grappenhouse dan 'helemaal mee eens Femke' Net z'n derde cognacje achterover gekieperd zeker. Dat zou de vader in je prima analogie toch ook niet zeggen?

Kladderadatsch | 04-06-20 | 17:46

My two cents:
Halsema heeft wellicht voor 17:00 naar eer en geweten een afweging gemaakt door het aantal toenemende demonstranten, maar dacht buutvrij te zijn nadat Grapperhaus aangaf het "geheel eens" te zijn met haar beslissing. Immers, bij kritiek van welke kant ook zou ze met het "akkoord" van ~Grapperhaus kunnen schermen en verplaatst de discussie zich van lokaal naar landelijk bestuursniveau. Heroverwegen van haar eerdere beslissing niet in te grijpen is na 17:00 dus ook niet meer nodig. Vandaar dat ze zich gewillig laat fotograferen als mede-demonstrant. Niet om zogenaamd polshoogte te nemen, maar om opportunistisch gebruik te maken van de mogelijkheid die zich ineens voordoet.

Als de kritiek dan toch losbarst probeert ze haar lijn door te trekken en speelt ze in eerste instantie nog de activiste met opmerkingen als "demo/onderwerp te belangrijk".

Maar vanaf het moment dat de door haar gewaande dekking van Grapperhaus er niet bleek te zijn gaat ze apeshit. Aan de felheid van haar reacties richting Grapperhaus maakt ik op dat die dekking dus zeer belangrijk was. Er lijkt geen enkele inhoudelijke discussie over afwegingen te hebben plaatsgevonden. Halsema heeft het enkel nog over de dekking.
De door haar gewaande dekking van Grapperhaus is m.i. de bepalende factor in haar afwegingen na 17:00. Afwegingen die uiteindelijk hebben geleid tot opportunistisch handelen van haar kant.

J.Luns | 04-06-20 | 17:21 | 6

@tragic1911 | 04-06-20 | 17:32: Het onderwerp mag ook helemaal geen rol spelen bij de overweging. Anders zouden er alleen maar demo's komen die de overheid of bestuurders passen. Hoewel je daar in Amsterdam niet raar van hoeft op te kijken. Er schijnt nu een verbod op demo's op de Dam te zijn. Dan hoeft ze tenminste geen aanvragen van onwelgevalligen (Pegida/Wagensveld) te verbieden.

Heiner | 04-06-20 | 17:40

Eer??? Geweten??? Whahahaha.

Graeme Reaper3779 | 04-06-20 | 17:47

@Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 17:29:
Grapperhaus vind ik ook een naar mannetje. Handelt hier natuurlijk ook puur vanuit lijfsbehoud. Maar in dit geval snap ik zijn handelen wel; eerst informeert Femke hem, waarop Grapperhaus (ongevraagd) in haar ogen zijn steun uitspreekt.
Vanaf dat er kritiek komt gaat ze ineens die steun inzetten en doet ze alsof de beslissing in overleg met o.a. Grapperhaus tot stand is gekomen.
Juist omdat hij niet geconsulteerd is, ziet hij een uitweg en die neemt hij ook.
Femke levert de eerste naaistreek door Grapperhaus in haar kielzog mee te willen nemen. De naaistreek van Grapperhaus is slechts het antwoord daarop.

J.Luns | 04-06-20 | 19:10
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat een ongelofelijke incompetentie spreidt de burgemeester van Amsterdam (niet Wijk bij Duurstede dus, zeker geen partijgenoot daar, wel typerend voor haar dedain) hier ten toon. Past wel naadloos bij de reputatie van de gemiddelde GroenLinks bestuurder: falen en een ander de schuld geven (Borghouts, Duyvendak, Rosenmöller, etc)

Rest In Privacy | 04-06-20 | 17:19 | 6

@Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 17:30: Tofuck Bipsi verdient momenteel €100k+ als adviseur van stadsdeel Nieuw-West. Het gaat hem dus voor de wind met zijn niet afgeronde MBO opleiding en 4 jaar lang "Wilders is racist" krijsen. In vier jaar ontvangt die nietsnut meer dan ik in een decennium.

Grachus | 04-06-20 | 20:38

@Grachus | 04-06-20 | 20:38: Ja over privileged gesproken. Als blanke native Nederlander sta je gewoon 2-0 achter. Dan moet je echt iets kunnen, presteren en diplomas halen. En dan nog de zwarte piet toegespeeld krijgen ook.

Bab01 | 04-06-20 | 22:45
▼ 3 antwoorden verborgen

Halsema stapt pas op bij 10.000 nieuwe besmettingen en dan nog zal ze het virus extreem rechts noemen.

Rest In Privacy | 04-06-20 | 17:18 | 1

Ja en dan zal ze er alles aan doen om de schuld bij voorkeur in de schoenen van Trump en/of Baudet te schuiven. Valt me trouwens allemaal wel heel erg tegen van Grapperhaus. Dacht dat CDA nog een beetje redelijk denkende politici had. Buma was dan zo slecht nog niet. Grappenhaus vindt het allemaal wel best en is met Femke H. van mening dat kennelijk alleen mensen die hun extreem links populistische gedachtengoed onderschrijven geen strobreed in de weg moet worden gelegd.

Bab01 | 04-06-20 | 17:28

Throwing under the bus voor gevorderden. Ge-wel-dif

Tilbabwaan | 04-06-20 | 17:18

Vanavond demonstratie tegen Halsema in Wijk bij Duurstede?

DoOne | 04-06-20 | 17:18

Ik denk sterk dat de PvdA ook de dolk al in de hand heeft, het zint hen maar niks dat GL "hun" stad Amsterdam heeft ingepikt, een nieuwe PvdA burrie zal hun gigantisch veel waard zijn.

Abject | 04-06-20 | 17:13 | 1

Alsof GL en D66 dat gaan toestaan. PvdA en SP blijven wel in hun hok. Valt wel tegen van de SP overigens, maar goed hun principes gaan overboord als ze pluche ruiken.

Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 17:14

Wat moet dit een tergende langdurige onderbreking zijn voor Femke, geloof niet dat iemand nu met haar in een kamer zitten wil.
Krijg bijna het idee dat ze het zo lang rekken om haar extra te laten zweten. Gewoon omdat het kan.

Abject | 04-06-20 | 17:12
-weggejorist-
wezen | 04-06-20 | 17:08 | 2

Mij bekruipt het vermoeden dat juist Halsema zich, toen de zaken uit de hand dreigden te lopen en anticiperend op een mogelijk WOB-verzoek, wilde vergewissen van de schriftelijke zegen van Grapperhaus.

Magdat | 04-06-20 | 17:06 | 3

Straatje schoon vegen. Overduidelijk.

Rico Tampeloerus | 04-06-20 | 17:07

@Rico Tampeloerus | 04-06-20 | 17:07:
Precies. Of in ieder geval de bestuurlijke verantwoordelijkheid zoveel mogelijk te verspreiden

Magdat | 04-06-20 | 17:14

Na de eerste reacties is Halsema zich gaan indekken. Grappermaus was eerst nog meegaand op basis van de info van Halsema, maar toen duidelijk werd in welk smerig moeras Halsema Grappermaus probeerde mee te trekken, was hij er wel klaar mee en heeft Halsema keihard laten vallen. Misschien net heel netje de manier waarop, maar het is wel eens verfrissend en zo "niet des Nederlandse politiek". Dat de rest van de labbekakken in de Tweede Kamer elkaar wel weer dekt is des te meer "zo des Nederlands".

Ruikbaard | 04-06-20 | 17:41

Tja, wat moet ik hier nog aan toevoegen, alles is hier al gezegd in de reacties!

JackStick | 04-06-20 | 17:06 | 1

Zo is dat: leven met het Nieuw Amsterdams Peil.

haasjerepje | 04-06-20 | 17:13

Deze onverwachte move van minister Ferdinand Grapperhaus om zijn Whatsapp communicatie met Femke Halsema te openbaren zou niet geschied zijn, wanneer hij niet nattigheid voelde over zijn eigen gezwabber in dezen: eerst FH steunen en later keihard afvallen. Het feit dat FH loog over 1000 (i.p.v. 5000) demonstranten op de Dam is natuurlijk reden genoeg voor FG om over te gaan tot 'Und jetzt knallen die Kanonen'. Maar FG is net als FH druk bezig met eigen straatjes schoon te vegen. De veganistisch gestufte kalverliefde tussen GL en het kabinet lijkt hiermee definitief over. Het corona vertoon van nationale staatsmacht (waarmee vakantieman Rutte en cliniclown De Jonge zo graag zich laten doventolken op TV) kleineert de door FH zo zwart zonder wit stijfjes & vreugdeloos beleden solidariteit met het getal 1873. Haar willens en wetens discriminatoir bedoelde wegzetten van Wijk bij Duurstede gaat haar het laatste restje sympathie bij de rest van de burgemeesters in Nederland kosten. Zij wordt weggebonjourd.

Eeuwig..Op..Vakantie | 04-06-20 | 17:01 | 5

@tipo | 04-06-20 | 17:36: De Dam meet 100 bij 200 meter = 20.000 vierkante meter. 1,5 x 1,5 = 2,25 vierkante meter (dit is zeer krap bemeten). >> Om en nabij 9000 demonstranten zouden hun vierkantje hebben kunnen bezetten, wanneer het pleinmeubilair weggedacht wordt. Dus is FH's duizendtal nog te verantwoorden, maar de werkelijkheid (tussen 5000 en 10.000) niet. Wat een paradox: burgemeester FH gaat ten onder vanwege de grote BLM opkomst. Zij heeft haar ambtelijke taak om de corona orde te handhaven geminacht ten koste van haar activistische dopamine behoefte.

Eeuwig..Op..Vakantie | 04-06-20 | 17:48

@Frau Merkel | 04-06-20 | 17:21: Halsema is er zelf ook niet vies van om de publiciteit te zoeken als dat "haar zaak" dient. Getuige haar open brief aan de inwoners van Amsterdam waarin ze even schreef dat ze moeder was en hoe zij die inbraak en het wapenbezit van haar zoon zag. Ze trekt iedere keer een nieuwe jas aan. Is ze burgemeester, blijkt ze ineens activist te zijn. Is ze burgemeester en heeft ze de portefeuille handhaving in haar portefeuille, blijkt ze ineens een soort informant voor een bedenkelijk stelletje Jihadisten te zijn. Geen handhaver meer.

Heiner | 04-06-20 | 19:10

@Frau Merkel | 04-06-20 | 17:21: Grapperhaus zal wel moeten, want wat als Halsema in de media brengt dat ze haar beslissingen (of de beslissingen van de driehoek) na ruggespraak of in samenspraak met Grapperhaus heeft genomen? Daar stuurde ze duidelijk op aan. Dan mag Grapperhaus zichzelf verdedigen..

Heiner | 04-06-20 | 19:13
▼ 2 antwoorden verborgen

Backstabbing arrogante bitch.
En dan heb ik het over Grapperhouse.
En Rutte, maar das logies.

King of the Oneliner | 04-06-20 | 16:59 | 1

Altijd vermakelijk als arrogante backstabbers elkaar in de rug prikken.

obominotie | 04-06-20 | 17:07

Die hele app-geschiedenis geeft mooi aan hoe het rolt in bestuurlijk Nederland. Opvallend ook dat Wilders de enige was die vragen stelde in de Tweede Kamer over het faal-optreden van Halsema. vrijwel heel Nederland rolt over deze non-burgemeester heen over het feit dat ze regels aan haar laars lapt, mensen daarmee in gevaar heeft gebracht puur vanuit haar eigen ideologische opvattingen. Blijkbaar vond ze het aantal mogelijke besmettingen niet opwegen tegen haar eigen opvattingen (nu er meer is getest blijkt volgens het RIVM het aantal besmettingen groter dan gedacht, goh). Bij haar besluit is Halsema blindelings getriggerd door het woord "racisme". Een demonstratie opgehangen aan een vermeende racistische daad van een agent in Amerika. Wat we zien is een agent die buitensporig geweld gebruikt tegen een arrestant.De standaard reactie van de negroïde Amerikaan is gelijk "racisme" roepen. Kan het niet gewoon zijn dat de arrestant een wel heel erg bekende is van de plaatselijke politie en bekend staat om agressief gedrag bij voorgaande arrestaties ? Had de agent soms een witte punt-muts op ? Dat de MSM in Amerika bij voorbaat uitgaat van racisme wil niet zeggen dat het waar is. Maar ook in Amerika geldt dat racisme gewoon een stuk beter verkoopt als nieuws dan een extreem gewelddadige arrestatie. het heeft er alle schijn van dat elke extreme arrestatie van een negroïde verdachte door een blanke agent bewust in een blank tegen zwart hokje wordt geplaatst. Demonstraties verzekerd en zeer zeker in Amerika gevolgd door plunderingen. Dat de levens van alle zwarten er toen blijkt wel dat men er geen moeite mee heeft (zwarte) agenten ter plekke te executeren als men bij het plunderen gehinderd wordt. ook tijdens het debat in de Tweede Kamer zag je prima hoe Wilders de beslissing van Halsema aan de kaak stelde, terwijl de PvdA en GL er een racistisch onderwerp van probeerden te maken (altijd lekker goedkoop scoren) en dus de aandacht probeerden af te leiden van het werkelijke probleem, namelijk het negeren van de regels (voor de zoveelste keer) door Halsema die, zoals gezegd, daarmee levens in gevaar heeft kunnen brengen waarbij ze nog blij mag zijn dat het uiteindelijk niet tot rellen en plunderen is overgegaan. Alles wat er na de beslissingen van Halsema om de demonstratie door te laten gaan is irrelevant. Dat Klaver graag mag benadrukken dat het goed is afgelopen is prima, maar niemand was in een situatie gebracht dat we blij moeten zijn dat het goed is afgelopen Als Halsema gewoon haar werk had gedaan, boven de partijen had gestaan en niet stelselmatig voor iedereen geldende regels aan haar laars lapt was er weinig anders aan de hand geweest dan een demonstratie tegen racisme, opgehangen aan een gebeurtenis in Amerika waarvan de gekleurde medemensch denkt dat het met racisme te maken heeft.

Ruikbaard | 04-06-20 | 16:58 | 8

@Mariolo | 04-06-20 | 17:14: Idd. Alsof het door rood licht rijden is toegestaan zolang het maar goed gaat.

stiffy | 04-06-20 | 17:32

@Mariolo | 04-06-20 | 17:14: Idd, of het goed afgelopen is moet de toekomst uitwijzen. Als er over twee weken een piek te zien is in het aantal besmettingen of ziekenhuis/ic-opnames die herleidbaar is tot deze demonstratie kunnen er koppen gaan rollen. Weten we ook gelijk dat de organisatoren niet kijken op een mensenleven min of meer, KOZP voorop.

Tashtego | 04-06-20 | 17:57

Kleine correctie: er was géén sprake van buitensporig geweld. Die crimineel werd aanvankelijk netjes en conform de procedure behandeld. Pas nadat hij zich verzette om in de politiewagen te gaan is er hardhandig opgetreden (is nog steeds geen bijzonderheid, maar voorschrift) en is hij middels een knieklem in bedwang gehouden. Het enige wat aan die hele arrestatie niet deugt is de schandalig lange duur van die knieklem. Alles wat daarvoor gebeurde is volledig normaal bij politieoptreden in de USA. 'White trailertrash' had precies hetzelfde ervaren.

Grachus | 04-06-20 | 20:45
▼ 5 antwoorden verborgen

Je kunt Amsterdam niet laten besturen door mensen die geen volwassen leiderschap aan de dag kunnen leggen.
-
Verder moet je BOVEN de partijen staan. Iets met het aanzien van het ambt.
-
Mevrouw dient de eer aan zichzelf te houden.

bisbisbis | 04-06-20 | 16:58 | 1

Ze zit er voor zichzelf en heeft zichzelf wijsgemaakt dat ze de belichaming is van social justice en 'rechts' met vuur en zwaard gaat bestrijden. Zij meent een historische nalatenschap achter te moeten laten. De Rosa Parks van de lage laden te moeten worden.

Ze gaat niet weg. Wel wordt haar stint als burrie historisch... historisch slecht.

Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 17:18

Benieuwd wat er door Femke's hoofd spookt als ze Rutte&co zo uitbundig ziet lachen zo net voor haar publieke veroordeling.

Abject | 04-06-20 | 16:58 | 3

Rutte wacht het moment nog even af maar heeft het mes waarmee hij haar in de rug gaat steken, al klaar liggen.

Vespucci | 04-06-20 | 17:11

Ik denk dat ze er weinig van registreert. Ik schat in dat dit een self-absorbd (t?) dame is.

schijtzat | 04-06-20 | 17:49

Kort samengevat: Fem probeerde Ferd mee te sleuren in haar val.

NPOlitiekgekleurd | 04-06-20 | 16:56 | 3

Ik wil een verslag van Irma ze kan liplezen ik wil weten wat Mark allemaal zegt in het driehoeksoverleg.

likdoorn | 04-06-20 | 16:59

Ja alles om haar eigen imago te redden. Want zo is ze.

Bab01 | 04-06-20 | 17:00

Maar wanneer gaat ze nou?

inCol | 04-06-20 | 17:00

Als Halsema rechts niet in de kaart had willen spelen, had ze haar benoeming niet moeten aanvaarden. Dat alleen al bleek en blijkt voldoende te zijn geweest. Hahahaha.

Sierstrip | 04-06-20 | 16:54 | 1

Ook weer waar.
Maar ze maakt het prijs schieten wel heel gemakkelijk.
Alsof je met hagel in de schiettent staat.

Jemaintiendrai | 04-06-20 | 17:22

Zo kunnen we weer eens zien aan welke kant de volksverlakkers zitten in ieder geval was de knipoog van Rutte duidelijk in beeld gebracht.
Op het moment Supreme is vd Staai ook een achterbakse gluiperd.
De grefo's hebben even overleg om de rijen te sluiten.
GEERT legt een bommetje en iedereen is in paniek.

likdoorn | 04-06-20 | 16:54 | 1

euh? wat is in godsnaam het belang voor de SGP in deze zaak "om de rijen te sluiten"??? Als er iemand vindt dat de wet nageleefd meot worden, ook als je het er niet mee eens bent, dan is het de SGP wel.

Grachus | 04-06-20 | 20:49

precedentwerking, hoe zorg je als demonstrant dat de politie niet of nauwelijks gaat optreden voor en tijdens een demonstratie, handboek antifa/groenlinks: laat blijken/dreigen dat de demonstranten helemaal los gaan als de politie ingrijpt en uit de dreiging dat er bommen langs de routes worden geplaatst. zorg dat je een puppetburgermeester hebt die als activist gaat optreden en niet boven de partijen uit staat

HetOorAakel | 04-06-20 | 16:54 | 1

Ja, ongelooflijk. In onze democratische rechtsstaat...

schijtzat | 04-06-20 | 17:51

Sierd de Vos woont in Wijk bij Duurstede, benieuwd wat hij ervan vindt, Femkes dedain voor de provincie ...

Fontanarossa | 04-06-20 | 16:52

Kom Willy, sta eens op en geef dat wijf een plaats waar ze echt thuis hoort, de rest zit te lekker op het pluche dus brandt er de vingers niet aan. Stuur. Haar. Weg (incapabel, corrupt en oneerlijk)

Jos Tiebent | 04-06-20 | 16:52 | 3

Ok

Koning Willy | 04-06-20 | 17:03

@Koning Willy | 04-06-20 | 17:03:
Uw vrouw kent nog een piloot die wel raad weet met dissidente elementen.

Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 17:20

Dit krijg je nu eenmaal als je er niet zit om je kwaliteiten maar om je Linkse Gestoordheid en Activisme en je geslacht.

Net als die faalhaas Krikke in Den Haag.

Dit land is zo terminaal ziek door de kanker die politieke correctheid heet...

Realism Is All | 04-06-20 | 16:50

VVD steunt Halsema door Grapperhaus niet naar het debat te roepen op verzoek van Wilders. VVD = GroenLinks

sprietatoom | 04-06-20 | 16:49 | 2

De rijen zijn gesloten in het partijkartel. Het is wachten tot het volgende incident met La Halsema.

Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 16:55

Het is niet aan de minister om goedkeuring of steun te geven voor een demonstratie, dat is geheel de verantwoordelijkheid van de burgemeester. De burgemeester kan dus niet 'in de kou' gezet worden. De burgemeester mag een gesprek met de minister niet als 'ruggenspraak' beschouwen of interpreteren als doe maar ga je gang maar. Als een burgemeester die verdeling van rollen en posities niet begrijpt, en dat is dus nu duidelijk, dan is ze incompetent. Maar dat wisten we al.

Koonkluk Huis | 04-06-20 | 16:47 | 3

Het blijkt uit de communicatie tussen haar en Ferd dat ze wel degelijk zijn antwoorden beschouwde als een toezegging dat hij haar als minister van justitie zou dekken.

Schoorsteenveger | 04-06-20 | 16:52

Dat begrijpt ze inderdaad niet. Zij heeft bij herhaling laten zien niet de werkelijke inhoud van het burgemeesterswerk te begrijpen. Haar taak is het niet op kip te eten bij Keti Koti (daar kwam ze vandaan met die 1873 button) Haar taak is het niet om gezellige dingen met Moslims te doen. Haar taak is het niet om politieke statements te maken. Haar taak was het geweest om daar met de ambtsketen in haar hand, die demonstratie per direct te stoppen en de deelnemers zich te laten verspreiden, zodat het niet opnieuw op het Rokin of het Beursplein zou plaats vinden. Haar taak is het om bij afwezigheid van psychiaters, crisismaatregelen te ondertekenen voor dwangopnames. Haar taak is het om de AIVD te steunen inplaats van Salafistenvuil. Ordehandhaving en veiligheid, dat zijn de primaire taken. De rest is nonsens.

Heiner | 04-06-20 | 17:01

@Schoorsteenveger | 04-06-20 | 16:52: De burgemeester is de vertegenwoordiger van de wet in de gemeente waar ie benoemd is. Een burgemeester dient dat zelfstandig te kunnen doen, ook in afwezigheid van een OM of minister van BZ. Dat moesten ze vroeger ook, toen er nog geen Whatsapp of telefoon of telegraaf was.

Heiner | 04-06-20 | 17:05

Is het niet mogelijk om aangifte te doen tegen Halsema voor het verwijtbaar ernstig in gevaar brengen van de volksgezondheid?

Uiteraard met speciaal aangemaakt aangifteformulier.

ReaGeert | 04-06-20 | 16:47 | 6

@Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 17:40: Wit? Blank zal je bedoelen. Als antwoord op de vraag: Ze zijn allemaal lid van dezelfde club: van a.s. Corona-lijders. Alhoewel, daarvan schijnt meer dan de helft van de slachtoffers weer een kleurtje te hebben. Verwarrend ….. .

haasjerepje | 04-06-20 | 18:02
▼ 3 antwoorden verborgen

Dat je het weet.

dihydrogenmonoxide | 04-06-20 | 16:46

Volgens Halsema speel je rechts in de kaart door niet een lijn te kiezen. Wist niet dat ik rechts ben. Bij deze.

Hoofdbreker | 04-06-20 | 16:46

Er wordt constant gezegd dat het terecht is dat ontbinding niet mogelijk was vanwege de sterke emotionele lading van deze demonstratie (ergo: mogelijke beeldvorming van 'slechte' politie tegenover 'goede' (zwarte) demonstranten). De politiebaas gaf dat gisteren bij OP1 ook gewoon toe. Vrij vertaald: we zijn als politie eigenlijk een beetje bang voor deze demonstranten en de mogelijke beeldvorming als we ingrijpen. En die beeldvorming vinden we belangrijker dan de wet (=noodverordening) ter bescherming van de volksgezondheid van vele Nederlanders. Als je hierover doordenkt, dan betekent dit dus ook dat bij bijv. een Pegida demonstratie niemand het kennelijk erg vindt als de politie erop losslaat. Want Pegida en die zijn per definitie slecht, dus dan mag (of moet) het zelfs van de MSM en we hebben daarom geen angst voor mogelijke verkeerde beeldvorming. Terwijl in principe elke demonstrant voor welk onderwerp dan ook, er sowieso emotioneel bij betrokken is. Waarom ga je anders überhaupt demonstreren? Maar kennelijk hebben we in NL goede en slechte demonstraties. Dit inkijkje in het selectieve politie-optreden bij demonstraties vind ik eigenlijk best wel griezelig...

SarahPalindroom | 04-06-20 | 16:44 | 2

Meneer de politieman had het over "vlam in de pan", want hij weet wat voor tuig er onder die demonstranten meeloopt, wachtend op een aanleiding, hoe klein ook, om rotzooi te trappen en de politie te verleiden geweld te gebruiken. Het is een ordinair en uiterst bedenkelijk kat- en muisspel geworden, waarbij je je steeds af moet vragen aan welke kant de driehoek staat, aan die van de kat of die van de muis.

Schoorsteenveger | 04-06-20 | 16:50

Onder welke steen komt u vandaan? Sinds jaar en dag beleid van de politie hoor. Als er Marokkanen rotzooi trappen laat de politie zich nooit zien onder het mom van "de-escalerend optreden". Vreemd genoeg zien ze nooit een noodzaak om "de-escalerend op te treden" als de amokmakers blank zijn.

Grachus | 04-06-20 | 20:58

We kunnen nu dus wel stellen dat Halsema als burgemeester een totale flop is. Te licht bevonden en totaal ongeschikt voor de functie. Maar goed, best wel vermakelijk om haar zo te zien spartelen. Ik pak er vast bier, nootjes en chips bij!

kunstliefhebber | 04-06-20 | 16:41 | 1

Ze is daar niet gekozen omdat ze zo leuk kan handhaven, maar omdat ze zo lekker meedoet met GL en D'66.

Heiner | 04-06-20 | 17:20

Wat een natte dweil die Femke, blijf vooral wrijven in die vlek, is goed voor het imago van jouw partijtje dat echt uit gebakken lucht bestaat.

oakmont | 04-06-20 | 16:40

PVV-leider Geert Wilders en GroenLinks-voorman Jesse Klaver zijn bij het begin van het Kamerdebat over de coronacrisis keihard gebotst over de demonstratie op de Dam.
www.parool.nl/amsterdam/klaver-en-wil...

AntonJansen | 04-06-20 | 16:39

Godzijdank vindt dat soort demonstraties niet plaats in Wijk bij Duurstede. Beetje de mooie Dorestad vervuilen met die onzin, hou 't maar lekker bij je in de Randstedelijke gemeenten.

Tripps | 04-06-20 | 16:38 | 2

En voor de duidelijk, ik ben subiet tegen racisme in wat voor vorm dan ook, alleen een dergelijke grote samenkomst in deze tijd, daar moet je wellicht wat beter mee omgaan.

Tripps | 04-06-20 | 16:39

Er zijn zeker 10 andere dagen/herdenkingen in het jaar waarbij we het belang van gelijkheid voor iedereen en tegen onderdrukking centraal zetten (bevrijdingsdag, februari staking, keti koti, dag tegen discriminatie, roze zaterdag, gay pride, internationale vrouwendag, recent toegevoegd feest van de democratie (podemos) en natuurlijk 5 december en er zijn nog veel meer). Dus Zijn ook vast bijeenkomsten van in Wbd dus je kunt gewoon meedoen.

Rest In Privacy | 04-06-20 | 17:06

Ik kan uw “ons” en “daar” niet helemaal rijmen...

Ad Hominem Tu Quoque | 04-06-20 | 16:36

Famke Helsema doet er het beste aan zich terug te trekken in haar onlangs aangekochte stulpje aan het water in Amsterdam-Noord, vér van al die zwarte scholen op de Bezette Westelijke Amsteloever.

www.geenstijl.nl/5152314/dit-is-de-tw...

Kijk naar de foto van dat groene paradijsje; ze kan daar eindelijk gaan doen waar ze het beste in is: het snoeien van struikgewas.

Peter Emile | 04-06-20 | 16:36 | 1

Bezette Westelijke Amsteloever. Geniaal. Maar ook droevig.

NorthStar | 04-06-20 | 22:32

Zie net op Teletekst dat onze vrinden van de NOS er toch wel een erg leuke draai in het voordeel van Femke aan hebben gegeven. Volgens het bericht ligt het (tussen de regels door) allemaal aan die gemene Grapperwaus.

Murk Ratte | 04-06-20 | 16:35 | 1

Bij de Nu een zelfde verhaal.

Rest In Privacy | 04-06-20 | 16:52

Maar ja, zolang de PVV en FvD nog van die vreemde tegen het rascistische aanzit en elke keer wordt dit door zeer gewillige linkserds bloot gelegd wil ik er mijn stem niet aan geven. En andere partijen zijn helemaal geen optie dus dan maar niet stemmen.

Slough | 04-06-20 | 16:55

@Slough | 04-06-20 | 16:55:
Stemmen heeft geen zin maar geen stem is volgens de peilingen een stem op Rutte en Klaver. Dus stem je alsnog maar mee met het partijkartel.

Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 17:21
▼ 4 antwoorden verborgen

HG zijn de letters van een schoonmaakmerk dat daadwerkelijk doet waarvoor het staat.
HG zijn ook de letters van 2 personen waarvan recentelijk de app geschiedenis is gepubliceerd. Duidelijk is dat deze letters niet staan voor verbetering maar voor verloedering. Deze HG dus snel weg door het afvoerputje.

Markutte | 04-06-20 | 16:31

Dit is un - fucking - voorstelbaar wat er heeft plaatsgevonden.

Koonkluk Huis | 04-06-20 | 16:31

Je weet dat het er zo aan toe gaat maar als je dan er getuigen van bent schrik je toch wel. Hoe erg is dit? Wat wordt het volk toch genaaid. Een gouden kans voor Rechts Nederland. Jeetje ze schrijft het echt! Aftreden NU!

Tiscali-2 | 04-06-20 | 16:28 | 1

Als je extreem links bent dan is bijna ieder ander rechts.

Tapioca pudding | 04-06-20 | 16:41

Ondertussen blijft Halsema lekker de schuld van zich afschuiven

Diederik_Ezel | 04-06-20 | 16:25

Ze is gewoon een keiharde geboren linkse activiste en haar burgemeesterschap ziet ze gewoon als hobby, als leuke bijverdienste. Vandaar dat ze bijna nooit een vergadering voorzit, want dan is ze haar activisme aan het promoten. Dit had nooit burgemeester moeten en mogen worden.

Graeme Reaper3779 | 04-06-20 | 16:24 | 1

En als ze een vergadering voorzit, dan is ze kort, boos en sjagrijnig (net als mijn ex-vrouw, maar dat terzijde) alsof ze zich te goed voelt.
Ik heb de vergadering over binnenhavengeld in 020 live gevolgd.
Ik ben nu nog bezig mijn tenen recht te buigen.
Halsema is emotioneel onderontwikkeld en bestuurskundig op alle vlakken incompetent.
Waarom juist zij per sé burgermeester van 020 moest worden, is ook een wobje waard.
Het zou voor iedereen beter zijn als ze af zou treden.

koolteer | 04-06-20 | 16:39

"Op verzoek van de Tweede Kamer is de appgeschiedenis geopenbaard" aldus #radio1. Het verzoek kwam van ome GEERT... Maar ja, dat... eh... zeggen ze... liever... eh

Verderkijkert | 04-06-20 | 16:21 | 1

Aha.

De Profundus | 04-06-20 | 16:30

De kiezer beslist

larie | 04-06-20 | 16:21

"De Telegraaf gaat helemaal los". Kwam dat even slecht uit voor Halsema. Dat er nog een krant bestaat die verslag doet van het massaal negeren van de cornomaatregelen waar de burgemeester zelf ook nog eens aan deelneemt. Als Halsema iets vaker de Telegraaf had gelezen zou ze weten dat de Telegraaf dat eerder op andere plekken (zoals in de parken en op het strand) ook deed. Dacht dus dat kranten er juist waren om ook dit soort zaken te verslaan. Laf ook om zich achter de rug van Grapperhaus te verschuilen, een burgemeester onwaardig. Onder normale omstandigheden zou Halsema gewoon moeten ophoepelen, ze kan overduidelijk de verantwoordelijkheid van het besturen van de stad niet dragen. Maar het is Amsterdam, en daar loopt alles anders dan in de rest van het land.

jochum1980 | 04-06-20 | 16:19

Heb ik wat gemist, Wat doet Kuzu aan het spreekgestoelte???

Steve_Hogarth | 04-06-20 | 16:19 | 1

Bijklussen als schoonmaker?
Gekheid natuurlijk, in ons democratische land mag ook hij even in de microfoon spugen. Als ik het zo gok, is het inhoudelijk gelijk aan wat ascher (het voorwerp dat de term mens onwaardig is) pleegt te brabbelen.

EEnzame SchizofrEEN | 04-06-20 | 16:29

Zo worden we met GL gemanipuleerd. Zeg even in ruggespraak met jou. Dan kom je op intenties. Zijn je intenties goed?. Je wil een goed mens zijn bij groen links. Dan komt de schaduwkant naar boven. Je bent corrupt, je manipuleert, je gebruikt geweld, je doet de natuur geweld aan, windmolens,biomassa, asiel, cultuur, allemaal om je zwarte kant van jezelf wit te wassen.

foxhunter | 04-06-20 | 16:18

Er mag geen groot evenement georganiseerd worden, maar dit is toch theater van de bovenste plank. Ik vermaak mij kostelijk en wacht op deel 2 na de pauze.

Vitale-Reaguurder | 04-06-20 | 16:18

Wat is het toch ook een links rascistisch misbaksel dat mens... quote..."En ik begrijp goed dat rechts Nederland een gouden kans ziet. " Hier maakt ze eigenlijk gewoon hard dat haar indruk is dat iemand die rechts stemt per definitie iets tegen de gekleurde medemens heeft. Wat is het toch een verschrikking.

Slough | 04-06-20 | 16:18 | 1

Pure discriminatie op basis van politieke voorkeur

Tapioca pudding | 04-06-20 | 16:39

EERST kwam het besluit in Amsterdam, DAARNA werd de minister ingelicht. Toen de media los ging, probeerde Halsema de minister bij de besluitvorming te betrekken. Nee Femke, nee.

Melchett | 04-06-20 | 16:17

In Wijk bij Duustede... de minachting is stuitend.

larie | 04-06-20 | 16:16 | 5

@Sinterbikske | 04-06-20 | 16:21: Ik schat dat de bewoners van WbD stukken genuanceerder zijn en dus niet massaal Covid komen verspreiden.
Wat ze wel kunnen doen, is bij de volgende stemronde dit akkefietje even memoreren. Femke ziet zichzelf, zo blijkt, nog steeds als vertegenwoordigster van links Nederland. Onthoud dat goed, WbD, als u een rood potloodje mag gebruiken.

EEnzame SchizofrEEN | 04-06-20 | 16:33

Ik vat het op als een compliment van Femke. Laat die werkelozen lekker in Amterdam demonstreren.

R.Oppenheimer | 04-06-20 | 16:49

Toen ik voor het eerst in Wijk bij Duurstede was voor een zakelijke afspraak heb er doorheen gewandeld. Leuke plaats met een mooi kasteeltje. Gek dat ik het niet eerder kende. Een paar avonden schoot het me opeens te binnen: Och ja, dat studentengala van 1991 !!

Piet Karbiet | 04-06-20 | 16:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Nos radio 2 was ook weer lekker selectief aan het shoppen uit de app conversatie en 'vergat' te melden dat Grapperhaus vooral aansloeg op wat ze eerder tegen AT5 had gezegd en niet tegen hem. Ik wens geen euro belasting meer te betalen voor die linkse propogandamachine.

MarkiesDeBalzaque | 04-06-20 | 16:16
-weggejorist-
welja | 04-06-20 | 16:15 | 3

Goed, zo gaat dat dus, de top van bestuurlijk Nederland. Man man wat een afgang.

P-unit | 04-06-20 | 16:12

Naast al deze Halsema-ellende is er ook een verschil tussen de demo van 1000 man (17.02uur) niet gaan ontbinden(wat ik ook echt wel snap gezien het onderwerp van de demo), en NOG 4000 EXTRA mensen toestaan op De Dam!

KritischeKrikker | 04-06-20 | 16:10 | 2

En dan blijken er 10.000 te zijn.... verassing

P-unit | 04-06-20 | 16:13

De politie heeft bevestigd dat het er rond de 10000 waren.

De Eierbal | 04-06-20 | 16:24
-weggejorist-
Jaques_D.ildo_Grande | 04-06-20 | 16:09 | 1

Grappig is, om op de beelden van zo'n linkse demonstratie eens de vlaggen die meegevoerd worden te bekijken.
De Anarchisten vlag, de Molukse vlag, de Morgenster van een onafhankelijk Westelijk Nieuw Guinea, de AFA vlag, de Palestijnse vlag.
Dezelfde vlaggen in Rotterdam als in Amsterdam.
Waarschijnlijk ook dezelfde mensen.
Reizen van demo naar demo.
Wat triest.

Roadblock | 04-06-20 | 16:09 | 5

Molukkers zijn zo ongeveer de meest aardige mensen die er rondlopen, pro Nl. Mensen uit papua lopen niet mee, geen vertegenwoordigers in ieder geval.
Dan hou je de anarchisten en ander groenlinks kneuzen met een sjaaltje over.
Te dom om te poepen, die lopen overal mee. Als je ze morgen vraagt voor een demonstratie tegen zweetvoeten dan staan ze daar.

donkieshot | 04-06-20 | 16:20

Vanochtend op de radio iemand die fijntjes uitlegde dat witte mensen toch dagelijks en continu discrimineren. Volgens mij is discriminatie iets wat mensen doen en niet iets dat je kan toeschrijven aan blanke mensen alleen. Juist die bovengenoemde vlagdragende organisaties dragen nogal wat haat tegen bepaalde andere bevolkingsgroepen.

Tapioca pudding | 04-06-20 | 16:35

@donkieshot | 04-06-20 | 16:20: Inderdaad. Molukkers zijn, in tegenstelling tot de andere import, niet altijd goed behandeld door Nederland, maar in tegenstelling tot de meerderheid van de import zijn Molukkers voor het grootste deel wel 100% Nederlands.

Grachus | 04-06-20 | 21:07
▼ 2 antwoorden verborgen

Halsema is niet veel anders dan Trump. Overal waar ze komt is haat. En ikikikikikik.

Vod Kanockers | 04-06-20 | 16:07 | 3

Waar heeft die arme The Donald deze vergelijking aan verdiend?

kunstliefhebber | 04-06-20 | 16:15

Is er ook een soort Godwin voor mensen die Trump er, te pas en te onpas, aan de haren bijslepen?

amateurrr | 04-06-20 | 16:37

Flesje wijn erop dat bij iedere tweet die Trump verzend bij jou het schuim op de lippen staat van haat?

The_Challenger | 04-06-20 | 16:46
-weggejorist-
Plandelaville | 04-06-20 | 16:07 | 1

Kort samengevat:
FH, hee ferd ik wil dat je me dekt
FH, heb je weer wat door je linkse neusgat geïnhaleerd.

Steifnek | 04-06-20 | 16:05

Deze Amsterdam driehoek moet aangeklaagd en vervolgd worden voor, moord en poging tot doodslag met voorbedachte rade alsmede dood door schuld

Goedverdoemme | 04-06-20 | 16:03 | 4

Het is opvallend dat ze rechts noemt die kritiek heeft op deze onbezonnen actie om de gezondheid in gevaar te brengen. Eigenlijk zeg ze, links heeft er totaal lak aan als we ons punt maar maken.

dik van alster2409 | 04-06-20 | 16:08

@dik van alster2409 | 04-06-20 | 16:08: u verwoordt het een stuk beter gelukkig!!

Sinterbikske | 04-06-20 | 16:13
▼ 1 antwoord verborgen

En dan, Femke treed af. Wie neemt haar plaats in? Rutger Groot Wassink?

ultraman | 04-06-20 | 16:01 | 7

Zou Pechtold een dorp inmiddels kunnen besturen zonder wachtlijsten?

Saillant_detail | 04-06-20 | 16:25

Braboneger

Tapioca pudding | 04-06-20 | 16:37

@ultraman: Ik hoorde in de wandelgangen dat ze al bezig zijn met gesprekken met Jerry Afriyie

SpicyMchaggis | 04-06-20 | 17:04
▼ 4 antwoorden verborgen

Mooi hoe Wilders weer aan het ranten is hahaha! En eikeltjespyama weet het ook niet meer.

MikeTheBull | 04-06-20 | 16:15

@Slough | 04-06-20 | 16:23: Ik heb net de bijdrage van Wilders in mijn mailbox ontvangen, het filmpje bekeken en er is geen sprake van dat die eikeltjespyama het laatste woord had.

Lupuslupus | 04-06-20 | 17:21
▼ 1 antwoord verborgen

Het wegspuiten van een onschuldige Ajax entrada, het ontruimen van ADM paradijsvogels voor leegstand, homo's die worden gemolesteerd en nu deze clusterfuck weer. Deze burgermoeder kan beter in Schubbekutteveen de boel naar de vernieling helpen. Je zou toch denken dat uw mooie hoofdstad beter verdient.

Ad Hominem | 04-06-20 | 15:58 | 4

Leave Schubbekutteveen alone!

amateurrr | 04-06-20 | 16:39

Haar zoon met een pistool op straat, toleren van illegale krakers, liegen over haar marktconforme huur, geen vervolging boerkaverbod, willekeur en rechtsongelijkheid. Kan het erger?

Piet Karbiet | 04-06-20 | 16:55

@Piet Karbiet | 04-06-20 | 16:55: AIVD de voet dwarszetten bij het verzamelen van bewijsmateriaal van radicalisme en extremisme bij het Haga lyceum.

Grachus | 04-06-20 | 21:10
▼ 1 antwoord verborgen

Wijk bij Duurstede.
Oei Halsema, die hoofdstedelijke arrogantie.
Precies waarom het gaat, eigenlijk.

Beste_Landgenoten | 04-06-20 | 15:56

Die Fred overweegt zijn antwoorden wel zodat hij zelf niet in de problemen komt. Zover was Femke nog niet. In de politie gaan ze over lijken om op het pluche te blijven. Dat had ze toch moeten weten. Voor hen is Femke maar een zielig links figuur dat ze keihard laten vallen om zelf buitenschot te blijven. Met de kennis van nu kunnen ze zich dat vast wel herinneren.

Therapietje | 04-06-20 | 15:55 | 2

In de politie?

Roadblock | 04-06-20 | 15:59

Absoluut geen fan van Ferd maar hij is een advocaat. Hij weet best wat hij moet doen om niet in de shit te komen. Dit zijn de basisdingen voor hem. Femke is te dom hiervoor en dat blijkt.

mrgeseki | 04-06-20 | 16:02

Pak de eerste beste sportvereniging en dan heb je te maken met verschillende groepen. De recreanten, de jeugd, de competitieteams, daarbinnen de teams die hoog spelen, kantinemensen, vrijwilligers, trainersstaf, etc. etc. Ik ben nog nooit een voorzitter tegengekomen die niet weet dat hij/zij boven de partijen moet staan en *zeker niet* openlijk met een groep moet gaan meeheulen als dat de hele vereniging schaadt. Oftewel, Beppie Halsema zou zelfs ongeschikt zijn als voorzitter van een amateur sportvereniging

BASinnic | 04-06-20 | 15:55 | 5

Helaas kan ik u niet geheel gelijk geven.
Iemand die binnen een sportvereniging een functie vervuld als voorzitter, penningmeester of soortgelijke functie doet dit uit eigen belang.
Dat kan een talentvol eigen kind zijn waar je alles aan doet om via de club zo goed als mogelijke voorwaarden te scheppen {voor eigen kind} of voor plaatselijke status. Het zou goed zijn als een voorzitter inderdaad boven elke partij staat maar vooral zijn eigen belang.

Meesteres Belgie | 04-06-20 | 16:18

@Meesteres Belgie | 04-06-20 | 16:18: Nou tegenwoordig zijn de meesten die zo'n functie bekleden gepensioneerd. Die hebben weinig belang aan "eigen belang". Ik heb zelf dit soort werkzaamheden 20 jaar gedaan. Als ik aan mijn eigen belang had moeten denken. had ik het nooit moeten doen. Quatsch dus.

Grachus | 04-06-20 | 21:14
▼ 2 antwoorden verborgen

Parool pakt er ook groot mee uit.

Rest In Privacy | 04-06-20 | 15:54 | 4

@Frans Laarmans | 04-06-20 | 16:05:
Ik zal ze even helpen: Apperhaus = kaal = skinhead dus racist. Zo. Graag gedaan, geen dank.

Graaisnaaiert | 04-06-20 | 16:09

@Frans Laarmans | 04-06-20 | 16:05: Volkskrant is altijd laat met nieuws, die zijn meer van de diepgaande analyses.

Rest In Privacy | 04-06-20 | 16:27
▼ 1 antwoord verborgen

1. Ze licht Ferd dus in dat er 1000 mensen zijn. Blijkbaar bleken het er rond die tijd al 5 a 10x zoveel te zijn. Ze liegt dus over het aantal.
2. Ze vertelt niet haar ware motief (deze demonstratie te belangrijk conform haar eigen politieke standpunten). Ferd denkt dat er alleen individuele overtredingen zijn en ca 1000 man, wat nog relatief weinig is voor een plek als De Dam. 3. Ze laat pas 2 uur later weten, als de demonstratie al voorbij is, dat de shit de ventilator heeft geraakt qua aantallen bezoekers en vrijwel iedereen in overtreding was omdat het zelfs onmogelijk was met die aantallen nog afstand te houden op De Dam. Ze had Ferd veel eerder op de hoogte kunnen brengen dat die "1000" bezoekers toch heel wat meer waren en hoe ernstig hrt probleem daadwerkelijk was. En wat zijn mening daarover was. Dit doet ze echter dus pas als de media lucht krijgt van de extreme overtredingen. - Dit kan maar 1 consequentie hebben: aftreden.

Arijane | 04-06-20 | 15:53 | 5

Mee eens, dit kan en mag nooit door de Gemeenteraad komen, het einde van afschuifster Halsema komt nu snel dichterbij!

old shaterhand | 04-06-20 | 15:56

Interessant is ook in hoeverre mevrouw om 17:02 door de politie geïnformeerd was over de aantallen. Vermoedelijk waren er toen al 5.000 of meer man en zal de politie dat ook gecommuniceerd hebben. If so dan heeft ze tegenover Grapper ook nog eens een potje staan liegen.

5611 | 04-06-20 | 16:00

@Olc32 | 04-06-20 | 15:54: U gelooft in sprookjes zeker? 2 jaar wachtgeld opstrijken waar Henk en Ingrid 8 jaar voor moeten pezen en dan ergens een mooie bestuursfunctie bekleden met ook 'n 6-cijferig salaris (voor de comma)

Headshrinker | 04-06-20 | 16:02
▼ 2 antwoorden verborgen

Knappe koppen die veiligheidsdriehoek....

litebyte | 04-06-20 | 15:52

Mag ik opmerken dan Rosenmöller in Op1 afstand nam van femke, en van het niet ingrijpen. Het ging wel met wat moeite, maar allah, het kwam er dan toch van.

pollo1 | 04-06-20 | 15:50 | 3

Gemeenteraad gaat haar toch niet wegsturen, landelijk Groen(s)Links kan op slinkse wijze afstand van haar nemen zonder gevolgen.

Halalsema wordt in toenemende mate buiten haar fanbase niet meer serieus genomen maar goed, klein detail en onbelangrijk voor bestuurlijk Nederland.

Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 15:53

@Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 15:53: de positie van Amsterdam.bij de regering wordt er niet beter op. Kan best dat ze nu aanblijft, maar dat is dan uitstel van executie. Je kunt je als 020 nu eenmaal geen brokkenpiloot als burgemeester veroorloven. Bij Haga deed ze veel fout, rond joods namenmonument heeft ze steken laten vallen, boerkaverbod, Corona etc. Ze is gewoon te licht voor de functie.

Bataafje | 04-06-20 | 16:00

@Bataafje | 04-06-20 | 16:00:
Helaas is competentie geen vereiste in bestuursland. Het enige wat ze interesseert is de status quo handhaven. Dat is nu door Femmie in gevaar gebracht want "rechts" merkte terecht op dat ze stuitend hypocriet bezig waren met Coronamaatregelen. En dat zou de enige voorwaarde kunnen zijn om haar weg te sturen voor onze bestuurders. Maar aangezien ze van een partij is die de regering in stand houdt... u begrijpt hun dilemma.

Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 16:52

Geen nudes?

Barkruk2 | 04-06-20 | 15:50 | 1

Ook geen emoticons. Zoals een perzik of een aubergine.

Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 15:52

Femke komt zo ongeemancipeerd over met haar typische vrouwenstreken.Haar naamgevers hadden een vooruitziende blik.

Ambiorix | 04-06-20 | 15:49

Aldus een joper voor de nuance.
"Wilders probeert op dit moment , met dit document in handen, op meerdere manieren bij meerder politici -als waar gifdier – te bereiken dat een burgemeester die in Amsterdam door inwoners gekozen is, uit die positie gezet wordt omdat mensen die gezond verstand gebruiken en medemenselijk, invoelend en emotioneel intelligent zijn, hem een doorn in het oog zijn."

pajans | 04-06-20 | 15:48 | 13

Door burgers gekozen? Die verkiezing heb ik gemist!

JohnLocke | 04-06-20 | 16:06

Hahaha: 'mensen die gezond verstand gebruiken en medemenselijk, invoelend en emotioneel intelligent zijn'
Wat een ingewikkelde manier om te zeggen 'domme egoistische deugmensen, die schijt aan de regels hebben'

Roadblock | 04-06-20 | 16:17
▼ 10 antwoorden verborgen

Kuzu stipt aan wat ik al eerder aangaf, Marokkanen en Turken kunnen niet op familiebezoek, dat gaat nog eens heel gezellig worden met de te verwachten hittegolven deze zomervakantie.

Abject | 04-06-20 | 15:48 | 5

Dat wordt straks gezellig in de parken en groenstroken in de grote steden.

Rest In Privacy | 04-06-20 | 16:29

@Kuifje-naar-Brussel | 04-06-20 | 16:29: Overdag nog niet zo'n probleem [iets met op je nest liggen te meuren] , later op de dag tot vroeg in de ochtend kunnen de gemoederen wel eens gaan opspelen. En van genoemde rassen kan worden gesteld dat ze nogal heetgebakerd zijn.

EEnzame SchizofrEEN | 04-06-20 | 16:44

@EEnzame SchizofrEEN | 04-06-20 | 16:44: PS: ja, rassen. Zo af en toe wordt, van wat ik denk, door anderen telkens beweerd dat dat 'racisme' is. Vandaar dat ik het dan maar duidelijk noem en de term hanteer die zij plachten te hanteren.

EEnzame SchizofrEEN | 04-06-20 | 16:47
▼ 2 antwoorden verborgen

Iemand hier met nog een herinnering aan Goldfinger Heleen 'Ik lik je ballen' Mees, afgewezen door Willem Buiter, topeconoom (?). De wanhoop, tot stalking aan toe
Ik zie zich de geschiedenis herhalen. En oh ja, Mees ging nat, maar anders dan wat ze in gedachten had ...

haasjerepje | 04-06-20 | 15:47 | 5
-weggejorist-
MikeTheBull | 04-06-20 | 16:11

@pollo1 | 04-06-20 | 15:54: wat maakt het uit wie er likt, als het onder de navel maar plaats vindt. Dan zie je louter de hersenpan en niet het gezicht.

vokfeez | 04-06-20 | 16:18
▼ 2 antwoorden verborgen

GL is een ziekte.

swassannuf | 04-06-20 | 15:47 | 6

Deugreligie

Kladderadatsch | 04-06-20 | 17:00
▼ 3 antwoorden verborgen

Kan iemand buiten wat links gekkies die bij iedere scheet verslavend demonstreren georganiseerd door een gewezen crimineel en Halsema uitleggen van een op een ongelukkige manier omgekomen crimineel wat de belangrijkheid was van deze demonstratie om de gezondheidsrisico van de Amsterdamse bevolking op te offeren.

dik van alster2409 | 04-06-20 | 15:47 | 2

Nu al teveel drank op? Of is correct Nederlands misschien te lastig?

Prinsemarij | 04-06-20 | 15:51

Kuzu met de auto naar Turkije, haha neem een enkeltje KLM. Ik betaal er graag aan mee.

Plandelaville | 04-06-20 | 15:47

Zit zelf in de bedrijfspolitiek qua multinationals. Walgelijk hoe iedereen elkaar een mes in de rug steekt wegens eigen positie. Ik zou graag de tijd terug zien waarbij de leiders het harnas aantrokken. Last man standing.

Rochelpony | 04-06-20 | 15:47
-weggejorist-
DrumPiet | 04-06-20 | 15:47 | 1

Alleen maar bezig met cover your ass, 'deze wilde je vastleggen voor de wob'. Niet de belangen van de burgers zijn leidend maar de persoonlijke belangen, droevige cynische politieke spelletjes worden hier gespeeld.

therealbraindump | 04-06-20 | 15:45 | 1

Is het niet naïef om te denken dat waarschijnlijk het grootste gedeelte van die gesprekken zo gaan? Waarom zijn we opeens verrast om het morele kompas van beroeps politici?

Durereaguurder | 04-06-20 | 15:55

Femke is dus een soort Trump. Beide doen maar wat en hun aanhang slikt het kritiekloos. Beide wanen ze zich onaantastbaar ook al liegen ze er op los.

ultraman | 04-06-20 | 15:43 | 7

@Olc32 | 04-06-20 | 15:52:
Proest. Trump gooit zoveel stront tegen de muur dat er altijd wel iets blijft hangen waarvan hij kan stellen dat er iets waar van is en hij dus niet gelogen zou hebben. Maar goed, Trump liegt niet, hij vertelt alleen veel onwaarheden. Daar zit inderdaad een verschil.
Verder is de analyse correct.

Lafayette | 04-06-20 | 16:11

Trump is op democratische wijze gekozen tot president. Femke is via achterkamertjes burgemeester geworden en zet haar eigen politieke agenda boven die van het land zonder daar echt verantwoording voor te willen nemen.

memanta82 | 04-06-20 | 16:16

@Lafayette | 04-06-20 | 16:11: Correct. Trump maakt geregeld domme opmerkingen. Maar meer dan domme opmerkingen zijn het niet. Het is niet liegen. Voor liegen moet je geraffineerd zijn. Misschien vind jij Trump geraffineerd; ik zeker niet.

Grachus | 04-06-20 | 21:23
▼ 4 antwoorden verborgen

Als FG zijn poot blijft stijf houden en FH in de hoek kan blijven drukken dan gaat het CDA hier enorm garen bij spinnen.
Men is toch bij gebrek aan beter wel klaar met Rutte.
CDA kan die positie overnemen.

Miezerig | 04-06-20 | 15:43 | 5

Niemand die weet dat FG een CDA-er is , want volkomen inwisselbaar met de rest van het team.

Zwizalletju | 04-06-20 | 15:53

Rutte of een CDA'er inderdaad om het even, beiden niet te vertrouwen.

Lafayette | 04-06-20 | 16:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Héél triest dat Nederland 'leiders' heeft gekregen als Halsema, Klaver & andere idioten als Rutger Groot Wassink die ons mooie Nederland totaal naar de kloten laten gaan. Types als Sylvana Simons zijn toch een komplete schande voor dat eens mooie Nederland. Ik wens U allen sterkte daar...

BoerinFrance | 04-06-20 | 15:43 | 6

@Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 15:44: Ik geef u volkomen gelijk Graaf v H. Het is in die banlieus ook een kwestie van tijd voordat de vlam er in de pijp slaat, maar gelukkig woon ik ver van dat, op een Graaf-waardig Domaine met honderden hectares eigen land/bos als buffer erom heen.

BoerinFrance | 04-06-20 | 17:25

@Happy People | 04-06-20 | 16:21: Ook U heeft volkomen gelijk voor wat betreft dat France een kutland is. Laten we zeggen het ene kutland wenst het andere sterkte met het linkse tuig.

BoerinFrance | 04-06-20 | 17:27

@Happy People | 04-06-20 | 16:21: En de vrouwen zijn er lelijk en frigide.

Grachus | 04-06-20 | 21:25
▼ 3 antwoorden verborgen

Nu weet je waarom heksen bezems hebben! Om hun straatje schoon te vegen

BenDeLier | 04-06-20 | 15:41 | 1

Heksit!!™

JackStick | 04-06-20 | 15:43

Op verzoek van een reaguurder even wat gefotosoept:
imgur.com/a/cXYiSA0

Quichegerechtigde | 04-06-20 | 15:41 | 3

Ik vind het leuk.

MickeyGouda | 04-06-20 | 15:59

Hij is leuk!

Bataafje | 04-06-20 | 16:03

Dat zwarte pakje vond ik ook al zo apart; deed me denken aan die documentaire "wij zijn de zwarte soldaten", over vrijwillige Oostfrontstrijders.

Graaisnaaiert | 04-06-20 | 16:12

Stuur ze gewoon allebei weg. Stelletje kneuzen..

BRR76 | 04-06-20 | 15:41

Wijk bij Duurstede is de plek waar ooit Dorestad gelegen heeft. Mevr. Halsema refereert aan deze plek hoogstwaarschijnlijk uit pure jaloersheid. nl.wikipedia.org/wiki/Dorestad Uit Wiki: "Dorestad was een van de belangrijkste en succesvolste internationale handelsplaatsen in Noordwest-Europa van het einde van de 7e tot het midden van de 9e eeuw." Onder het regime van GroenLinks is Amsterdam verachtert en verachterlijkt. Door Covid 19 ligt datgene wat er nog aan glans overgebleven was: de cultuur en het toerisme op apegapen.

Eeuwig..Op..Vakantie | 04-06-20 | 15:39

Wanneer is de Femke-uitzwaaidag gepland?

WillemWordtWakker | 04-06-20 | 15:38 | 1

Leuk ideetje voor een nieuwe poll.

Rico Tampeloerus | 04-06-20 | 15:39

Potverdorie, wat is dit genieten mensen.

yeps | 04-06-20 | 15:38

Hebben haar criminele soortgenoten Duyvendak (ex RaRa) en Pol Pot aanhanger Rosenmöller zich al gemeld? Suppressie, geweld en intimidatie is toch typisch hun ding?

Alco-de-Holist | 04-06-20 | 15:37 | 1

Grapper zal al wel een berichtje ontvangen hebben dat antifa weet waar zijn huis woont.

5611 | 04-06-20 | 16:46

Femke, GO HOME en neem GL met je mee.. groene gluiperds..

MooseNL | 04-06-20 | 15:37 | 1

Tukkers nemen haar niet terug helaas. En de Achterhoek verlost ons ook niet door Klein Wassink terug te halen. We blijven maar met het rooie gajes zitten.

Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 15:40

Place your bets. Haalt Femke het weekend of niet? Een poll is niet nodig.

Plandelaville | 04-06-20 | 15:37 | 6

Helaas zal ze wel blijven als het kabinet haar niet wiebert.

sprietatoom | 04-06-20 | 15:47

Die blijft. The cartel is strong in this one.

Lafayette | 04-06-20 | 15:58

Blijft. Aangeschoten wild, onder curatele , tweede termijn kan ze vergeten.

5611 | 04-06-20 | 16:47
▼ 3 antwoorden verborgen

Polletje? Fexit.

Leo* | 04-06-20 | 15:34 | 1

Hexit.

Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 15:41

Grapperhaus heeft het over ‘dit soort organisatoren’. Daar kunnen Jerry, Syl en Akwasi ook racisme in zien natuurlijk.

Reaganmania | 04-06-20 | 15:34 | 4

Duidelijk nog vóór het moment dat Ferd wist dat dit gesprek op de voorpagina van de Telegraaf ging belanden. Maar er zit zeker iets minder fraais in.

JohnLocke | 04-06-20 | 15:39

Die zien in álles racisme.

Rico Tampeloerus | 04-06-20 | 15:41

Hij is dan ook advocaat.

Piet Karbiet | 04-06-20 | 16:04
▼ 1 antwoord verborgen

Nog nooit een burgemeester zien zitten die in een korte tijd zo veel shit teweegbrengt met een totaal gebrek aan competentie. Er heeft zich inmiddels zoveel afgespeeld rondom dat mens, dat haar positie me inmiddels onhoudbaar lijkt.

Akiron | 04-06-20 | 15:34 | 5

En ik durf het bijna niet te zeggen, maar Aboutaleb als burgemeester van Rotterdam heb ik nog niet op grove fouten kunnen betrappen. Prima kerel, wel helaas van de verkeerde partij maar ach. Zo zie je dat we niet discrimineren hier. Als het goed is zeggen we het ook

Waakvlam | 04-06-20 | 15:57

@Waakvlam | 04-06-20 | 15:57: Volgens veel Turken, Marokkanen en Moslims deugt Aboutaleb niet, net zoals bijvoorbeeld Arib niet deugt. Omdat ze gewoon hun werk doen, inplaats van alleen maar dienstbaar te zijn aan Turken, Marokkanen en Moslims.

Heiner | 04-06-20 | 16:28
▼ 2 antwoorden verborgen

Zomaar 3 elementaire punten uit het app-verkeer:

1. Evalueren m.b.t. dit soort organisatoren.
Dat lijkt wenselijk want hoe raar is het dat organisator Jerry Afriyie, met een strafblad wegens het plegen van geweld tegen politie een demonstratie organiseert tegen politiegeweld ? Deze demo was al af voordat deze begonnen was.
2. De Telegraaf gaat helemaal los.
Reageren op de media en pogen om in samenwerking met de minister, het narratief te veranderen.
3. Rechts Nederland ziet een gouden kans.
Halsema zegt dit dus openlijk tegen Grapperhaus. Hiermee is het masker van het CDA, als middenpartij, verdwenen.

Een beetje tussen de regels doorlezen, levert best wat informatie op.

netniet | 04-06-20 | 15:33 | 3

Inderdaad. Jerry zal denk ik trouwens Jerry niet zijn om ‘dit soort organisatoren’ racistisch te duiden.

Reaganmania | 04-06-20 | 15:38

"Rechts Nederlamd ziet een gouden kans". Probeert ze toch weer ieder weldenkende Nederlander als nazi weg te zetten. Nota benen in de hoedanigheid van de burgemeester van de hoofdstad die boven de partij moet staan. Een gevaarlijke gek is het.

Bab01 | 04-06-20 | 15:42

1. Is niet raar want haar eigen partij deed een oproep om naar de demonstratie te komen.
2. Er i s maar 1 iemand die het narratief probeert te veranderen door haar eigen straatje schoon te vegen. Wanneer hebben we dat ook alweer eerder gezien van haar?
3. Zij zegt dat en het is me zo even onduidelijk waar staat dat hij het er mee eens is dat dit een gouden kans is. Het masker was bij het CDA en die kale trouwens al eerder afgevallen maar dat is een ander verhaal.

The_Challenger | 04-06-20 | 16:43

Het fabeltje dat Femke "toch wel slim' of 'politiek door de wol geverfd' zou zijn kan vandaag ook diep worden begraven. Als je serieus denkt dat je met zo'n simpel opzetje een ervaren advocaat als Grapperhaus in je valletje kunt lokken, dan ben je echt vele maatjes te klein voor de functie. Exit met die Shit For Brains a.u.b.

CeesCloosd | 04-06-20 | 15:33 | 1

Grappenmaker er trouwens bij, want die uit enkel ambtelijke prietpraat vanuit damage control.

MikeTheBull | 04-06-20 | 15:41

Heeft dat mens van de Partij v/d Dieren alles wel op een rijtje? Als je haar zo hoort praten staat ze op instorten of komt er straks een huilbui.

Plandelaville | 04-06-20 | 15:30 | 4

Die is volslagen labiel. Beter niet op PvdD stemmen.

BRR76 | 04-06-20 | 15:51

Dadelijk begint ze nog over racisme tegen Dieren van Kleur.

5611 | 04-06-20 | 16:51
▼ 1 antwoord verborgen

MJenV (19:26): Die 1,5 meter niet handhaven is ooo jullie beslissing, maar zoals ik al zei: die begrijp ik wel.

FH (21:40): Wat is dit nou?

Duurde 2 uur voordat Femmie antwoordde. Had ze 2 uur nodig om door te krijgen dat de dolk in aantocht was of was ze ff schaften en zuipen, proostend dat ze haar Rosa Parks momentje te pakken had?

Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 15:30 | 2

Die was helemaal in de hosanna van haar demonstratie, haar mensen, compleet the point gemist.

5611 | 04-06-20 | 16:53

Dat het 2 duurde is idd heel curieus.
Was ze voor de politie ook zo goed bereikbaar? ??

Jemaintiendrai | 04-06-20 | 18:22

Femke wil vooral die coole, hippe burgemeester uithangen voor haar linkse achterban.

Reaganmania | 04-06-20 | 15:30 | 4

Ze is zo ijdel dat ze nog lipstick op haar schaamlippen doet.

pijko | 04-06-20 | 20:30
▼ 1 antwoord verborgen

Jimmy Carter: “People of power, privilege, and moral conscience must stand up and say ‘no more’ to a racially discriminatory police and justice system, immoral economic disparities between whites and blacks, and GOVERMENT ACTIONS that undermine our unified democracy.” deadline.com/2020/06/george-w-bush-ge...

Feynman | 04-06-20 | 15:30

Was FVD niet tegen het politiek gebruik van prive whatsapp berichten?

KutFilosoof | 04-06-20 | 15:30 | 6

Dit lijkt me niet prive, staat mjenv ipv fg en het is gewobbed (zoals Femmie al aangaf). maar leuk geprobeerd.

Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 15:34

Een gesprek tussen een minister en het hoofd van de driehoek over een uit de hand gelopen protest is alles behalve privé.

The_Challenger | 04-06-20 | 16:36

Dit is niet privé, punt.

duh! | 04-06-20 | 19:09
▼ 3 antwoorden verborgen

Allesbehalve onder de indruk van 'Femke', echter 'Ferd' lijkt mij een laffe hond die zich indekt, afgaande op taalgebruik en uitvoerigheid, dit zijn geen 'heat of the moment appjes.

Grapperwaus imho prototype ambtenaar met nsb mentaliteit, zo'n lul die ook zijn chef in bcc zet, u kent het type.

cucaracha | 04-06-20 | 15:30 | 13

Hij is volgens mij advocaat geweest. Die weten wel raad met dit soort tekstjes.

Risingson | 04-06-20 | 16:57

@5611 | 04-06-20 | 16:57: Klopt. Zelfde reden waarom accountants het hebben over 'Zeuven'(7) en 'Negen'(9).

Grachus | 04-06-20 | 21:31
▼ 10 antwoorden verborgen

.. tzal meevallen met dat piswoest tussen Grapperhaus en Halsema. Beiden zien wetten toch voornamelijk als hulpstukjes die al- dan niet gebruikt kunnen worden voor eigen gemak. Net hoe dat uitkomt.
Halsema blijft zitten waar zij zit en Grapperhaus gaat ook gewoon verder met wat ie doet of laat.

Jan Passant mk2 | 04-06-20 | 15:29 | 1

Diegene die piswoest is is La Kaakklem. Het kartel omarmt elkaar vanwege de PVV, FVD en deels ook SP en tot voor kort 50 Plus. In dat opzicht geef ik je ook gelijk. Wat ik eraan wil toevoegen is dat dit nog een staartje gaat krijgen. Of een cluster aan besmettingen, de kans daarop lijkt me heel klein, of weinig tot geen besmettingen wat zal laten zien dat de "intelligente" lock-down totaal onnodig was met een verwoestende economie tot gevolg.

The_Challenger | 04-06-20 | 16:34

Eerst vrouwen aan de macht en als het dan een beetje spannend wordt, gelijk een man medeverantwoordelijk proberen maken. Die Femke. Klassiekertje hoor. Was ze nou maar gewoon burgemeester van Wijk bij Duurstede geworden, dacht ze zelf blijkbaar ook.

tipo | 04-06-20 | 15:29 | 2

Als ik Wijk bij Duurstede was, zou ik Halsema een paar verbale pestklappen bezorgen.

Grijskijkert | 04-06-20 | 15:35

@Grijskijkert | 04-06-20 | 15:35: B&W van Wijk bij Duurstede worden ongevraagd door Halsema in het probleem betrokken door haar uitlating. Als B&W zou ik het bericht sturen (als er om gevraagd wordt): geen commentaar.

Lupuslupus | 04-06-20 | 15:49

Brisant.

henkvaningrid | 04-06-20 | 15:29

Gelukkig is dat wapen thuis in beslag genomen. je moet er toch niet aan denken wat ze zichzelf zou kunnen aandoen na nog een glas wijn en plotseling zelfinzicht.

Premier Trutte | 04-06-20 | 15:28 | 1

Wat is daar gelukkig aan?

Grachus | 04-06-20 | 21:32

Wijk bij Duurstede, het nieuwe Schubbekutteveen , althans volgens FH.

Zwizalletju | 04-06-20 | 15:28

Smullen voor de pers en de lezers natuurlijk. Maar man oh man wat een amateuristische optreden van onze "top"bestuurders dat deze correspondentie op straat komt te liggen.

de euro middenweg | 04-06-20 | 15:27 | 2

Wob

Sinterbikske | 04-06-20 | 15:42

Hoezo? Prima dat Wilders dit opgevraagd heeft.
Niks prive-conversatie, hier worden publieke zaken besproken dus die moeten ook openbaar zijn.

Gazzerop | 04-06-20 | 15:44

Tla, dat heb je met vrouwen in hoge functies. Als ze domme beslissingen maken proberen ze daar een man de schuld van te geven.

watazooi | 04-06-20 | 15:27 | 5

Kunt u ook pannenkoeken bakken? Ik heb honger.

Sinterbikske | 04-06-20 | 15:53

@Gravin v Kippenbouth | 04-06-20 | 15:48: Ben zeer vereerd. Waar kan ik de prijs afhalen.

watazooi | 04-06-20 | 16:15
▼ 2 antwoorden verborgen

Nog even chips en cola halen voor vanavond!

whitechocolateface | 04-06-20 | 15:26

'De T is nu eenmaal de T'. Wat betekent dit eigenlijk?

Woelige Wimpie | 04-06-20 | 15:26 | 5

Trias politica, oftewel de scheiding der machten die elkaar bewaken.

Eppo | 04-06-20 | 15:34

Trump

Sinterbikske | 04-06-20 | 15:55

T drinken en Foey gesprekjes. T.

grapo | 04-06-20 | 16:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Moet ik dit nou zien als een aanval op FG of op een aanval op FH?
Ik hoop het laatste.

Miezerig | 04-06-20 | 15:25 | 2

Ik hoop beide!

Schriever | 04-06-20 | 15:27

Mijn god! Je zou maar in dat dorp Amsterdam wonen!!!

VanOldenbarnevelt | 04-06-20 | 15:25

"De T is nu eenmaal de T."
Wat is dit voor geheimtaal?

Schoorsteenveger | 04-06-20 | 15:25 | 8

Turk

de euro middenweg | 04-06-20 | 15:28

Zoals johnlocke hierboven al uitlegt: de T(elegraaf) is nu eenmaal de T(elegraaf) naar de bron die deze berichten geplaatst heeft.

Gazzerop | 04-06-20 | 15:46
▼ 5 antwoorden verborgen

"Agenten hadden een paar uur voor de anti-racismedemonstratie op de Dam al door dat het te druk zou worden. Die informatie zou zijn doorgegeven aan de leiding, maar daar is weinig mee gedaan"
www.parool.nl/amsterdam/politie-wist-...

AntonJansen | 04-06-20 | 15:25 | 2

Precies. Het zou ook nuttig zijn om het facebook account van GL eens na te pluizen; daar stond om 16u al op dat er 4.000 demonstranten zouden komen. Weet niet of het waar is want heb het zelf niet gelezen maar het lijkt mij zeker goed mogelijk. Iedereen weet toch hoe het met ophitsen op Twitter èn Facebook gaat?

Lupuslupus | 04-06-20 | 15:57

@Lupuslupus | 04-06-20 | 15:57: Daar zijn zo screenshots van boven water te halen.
Ik heb ze ook langs zien komen, ruim 3700 ging het om.

Gazzerop | 04-06-20 | 16:20

Fascinerend om te lezen. Wat je hier ziet zijn twee bestuurders die gaandeweg beseffen dat het allemaal nog veel ernstiger is dan ze hadden gedacht en tegelijkertijd ook beseffen dat deze communicatie wellicht naar buiten zal komen. Daarom proberen Halsema en Grapperhaus respectievelijk steun te zoeken en de handen schoon te houden, zonder dat het er al te dik bovenop ligt.

Als Halsema na die samenvatting van Grapperhaus zegt 'deze wilde je vastleggen voor de wob' heeft ze natuurlijk gelijk, tegelijkertijd staat er in die samenvatting niets dat niet klopt. Haar verzoek om akkoord te gaan met die formulering 'met ruggespraak met jou' is een poging om zich alvast in te dekken voor de kritiek die gaat komen. Dat zou de minister echter ook kunnen beschadigen. Grapperhaus op zijn beurt beseft dit maar al te goed en houdt dus de boot af, benadrukt dat de beslissing om 1,5 meter niet te handhaven op haar conto komt en is achteraf gezien zwaar opgelucht dat hij in de eerste berichtjes niet verder gegaan is dan te zeggen 'ik begrijp het' en niet 'ik steun de beslissing' of zoiets. Aan hem blijft slechts kleven dat hij aanvankelijk positiever qua toon was dan hij deed voorkomen.

Eindoordeel: Grapperhaus -2, Halsema -10. Kudo's voor het wobverzoek van Wilders overigens.

Tashtego | 04-06-20 | 15:25 | 2

Dat WOB verzoek is ook alleszins terecht, Door haar actie heeft ze het kamerbreed gedragen kabinetseleid geridiculiseerd, de noodmaatregelen geridiculiseerd, de zwaar aangeslagen ondernemers in Amsterdam voor schut gezet en het algemeen belang geridiculiseerd ten bate van een stelletje huilnegers en hun fans,

Heiner | 04-06-20 | 16:33

@Heiner | 04-06-20 | 16:33: was het maar ridiculiseren. Ze heeft gewoonweg iedereen in de bek gepist. Dat is nog een graadje erger.

Grachus | 04-06-20 | 21:35

Wat heerlijk dat juist haar vriendjes van dat enge clubje Kick out zwarte Piet haar ondergang zal worden. Bedankt

jack_gouda | 04-06-20 | 15:24 | 1

Een zwarte dag voor Groen zwart Links.

Heiner | 04-06-20 | 16:55

Grapperhaus van het CDA, toch nog steeds al rechts bekend wordt door Femke verteld dat hij achter haar moet gaan staan omdat anders rechts een "field-day" heeft. Dan heeft ze toch iets niet helemaal begrepen.

bergsbeklimmer | 04-06-20 | 15:24

Pfff, CU vindt de liegende Halsema een zaak van de gemeenteraad. Nee muts.

sprietatoom | 04-06-20 | 15:24 | 2

CU= linkse farizeeërs dus dit verbaast mij niets.

Lupuslupus | 04-06-20 | 15:59

Wel grappig dat ze normaal altijd haar eigen regels wil aanhouden maar nu het even tegenzit ze dit samen met de overheid wil oplossen..

Di Arroganti | 04-06-20 | 15:24 | 1

Ja ze roept Grapperhaus te hulp die daar - terecht - geen zin in heeft. Hij had m.i. wel forser mogen optreden door die demonstratie af te raden maar dat is zijn taak niet. Hij is jurist dus weet wat zijn taak als minister wel en niet is. Het is RUTTE die alle demonstraties voorlopig - vanwege Corona = volksgezondheid - had moeten verbieden. Wettelijk had hij dat gekund maar dat hoef je van die slapjanus, deze 'allemansvriend' niet te verwachten.

Lupuslupus | 04-06-20 | 16:03

Twee eenvoudige redenen waarom Halsema per direct ontslag hoort te krijgen:

"De Telegraaf gaat helemaal los". Dat is hetzelfde 'vrije woord' als waarvoor Halsema de demo zegt te hebben laten doorgaan. Maar kritiek op haar (of haar ideologie) mag niet, en het liefst zou ze de pers de mond snoeren omdat wat de Telegraaf schrijft niet in haar straatje ligt. Dus ze discrimineert 'het vrije woord' op basis van de inhoud cq politieke voorkeur en probeert de minister te beïnvloeden in hoe hij met de pers spreekt, dit mag niet vanuit de Nederlandse grondwet.

"Gouden kans voor rechts". Naast alle andere voorbeelden waarin zij openlijk discrimineert op politieke voorkeur, is dit het ultieme bewijs dat deze burgemeester op geen enkele wijze het gehele volk dient. Ook bewijst zij hiermee dat de polarisatie waartegen die 'demo' zogenaamd is, slechts verder polariseert op basis van politieke voorkeur. Racisme heeft er helemaal niets mee te maken, deze burgemeester discrimineert op basis van politieke voorkeur. En dat is schending van artikel 1 van de grondwet.

Nog los wat ik van Grapperhaus vind (leuk inkijkje in de man achter de schermen), dit appgesprek tussen hen is vooral bewijs voor de corruptie van Halsema en de gronden waarop zij corrupt is. Per direct ontslag voor Halsema!

Mensdier | 04-06-20 | 15:24

Onze Ferd is Advocaat geweest. Die kun je niet even klemlullen met een appje Femke. Bovendien doet hij in zijn vrije tijd aan gewichtheffen! Volkomen irrelevant maar toch even leuk om te melden....

Woelige Wimpie | 04-06-20 | 15:23 | 3

Nou, ik vind dat gewichtheffen wel een pré, hoor. Laat zien dat het geen slappe couch potatoe is. Idem Wopke Hoekstra, die kickbokst. Daar heb je karakter, incasseringsvermogen en een sterke wil voor nodig. Dikke plus, zeker als je zulke hoge posities bekleedt als zij twee.

Wayfaring stranger | 04-06-20 | 15:31

@Wayfaring stranger | 04-06-20 | 15:31: Zegt niet alles.
Ik ken ook wel complete mietjes die zijn gaan kickboksen en daar zo een zeer vals gevoel van superioriteit van kregen (want als er gevochten moest worden, wisten zij nu ineens wel te winnen).

Da's niet om de goede redenen.
Die jij aanhaalt natuurlijk wel, maar ik betwijfel echt of dat voor Hoekstra de drijfveer is geweest.

Gazzerop | 04-06-20 | 15:49

@Gazzerop | 04-06-20 | 15:49: Ja, kickboksen trekt zeker ook fout volk aan. Maar die Wopke heb ik wel hoog zitten, hoor. Meerdere echte studies gevolgd (geen antropologie of vrijetijdskunde, dus), en zowaar in het bedrijfsleven gewerkt. Dat kan menig politicus niet zeggen.

Wayfaring stranger | 04-06-20 | 18:04

Zolang de staatsmedia het van hogerhand geen onderwerp maakt, blijft het alleen maar een onderwrp in de verderfelijke spelonken van het internet zoals GS of Joop

litebyte | 04-06-20 | 15:23 | 4

Nu op NOS, met als kop dat Halsema vindt dat Ferd haar in de kou heeft laten staan. Dat is ook een takeaway.

JohnLocke | 04-06-20 | 15:34
▼ 1 antwoord verborgen

Bestuurlijk onbenul realiseert dat ze een fout maakt. Probeert verantwoordelijkheid naar boven af te schuiven, mislukt. Geeft dan ‘rechts’ Nederland de schuld van eigen falen. Mooi inkijkje in het falende Nederlandse partijkartel.

WaltKowalski | 04-06-20 | 15:22

IS dit echt of een aflevering van debiteuren crediteuren?

BYO | 04-06-20 | 15:22

Ik voorspel een nieuw lied met allemaal BN'ers om Halsema te ondersteunen.

Sqbar | 04-06-20 | 15:22 | 8

Laat me mijn eigen gang maar gaan, ik heb het altijd zo gedaan?

Schoorsteenveger | 04-06-20 | 16:46

Een stel volkomen onbekende en volkomen nutteloze Amsterdamse subsidiesponzen hebben al een steunbrief geschreven.

5611 | 04-06-20 | 17:08
▼ 5 antwoorden verborgen

En of dat niet genoeg sappig nieuws is; Peter R. de Vries houdt nu een persconferentie om zich te verdedigen tegen de berichtgeving over de warme banden tussen advocaat Kasem en klasgenootje en Ridouan Taghi:
www.ad.nl/

leo de pejo | 04-06-20 | 15:20

Op Radio 1 werd op de dag van de demonstratie gezegd dat er ook in Nederland maar liefst 41 zwarte mensen waren omgekomen door politiegeweld.
Een Kick out Zwarte Piet-woordvoerster ( mevrouw Pieter) kwam tot die conclusie.

"Een belangrijke demonstratie," volgens FH.
Als er inderdaad 41 zwarten zijn omgekomen (zonder dat daar ruchtbaarheid aan gegeven is) dan zou dat een belangrijke demonstratie zijn geweest.
FH laat haar oren hangen naar flagrante leugens van de anti-zwarte pieten. Domme gans die niet aan factchecks doet.
Maar liefst 41 zwarte mensen door de Nederlandse politie gedood? Is iedereen dan gek of zo?

aamert | 04-06-20 | 15:20 | 8

@normanius | 04-06-20 | 15:32: Dat je het ook maar overweegt als 'waarheid' is wel erg hoor.
Dat men op radio1 maar factfree mag huilen mag onderhand wel duidelijk zijn.
Maar dit soort gefantaseerde cijfers zijn echt ver en ver bezijden de waarheid.

Die club probeert regelmatig te doen lijken alsof we hier in NL met dezelfde problemen zitten als in de VS maar dat is wat politiegeweld natuurlijk gewoon grote kwatsch.

(Ik zie kansen voor 'verwarde types' als "echt" slachtoffer want daarbij is het afgelopen jaar inderdaad regelmatig geschoten.

Maar de laatste die 'vermoord" is is toch echt die Mitch Nogwattez die vermoedelijk bewapend maar zeker onder invloed was en de tony montana uit ging hangen.
Da's 5 jaar geleden....

Gazzerop | 04-06-20 | 16:28

@Gazzerop | 04-06-20 | 16:28: Kerwin Duinmeijer wordt er ook vaak bijgehaald. Dat speelde zich af in 1983.

Rest In Privacy | 04-06-20 | 16:33

@een_mike | 04-06-20 | 15:40: Pardon? Had met politiegeweld te maken? Politiegeweld is van een heel andere orde dan een te hard ingezette knieklem die hard nodig was aangezien verdachte met een vuurwapen dreigde. Het was geen politiegeweld.

Grachus | 04-06-20 | 21:40
▼ 5 antwoorden verborgen

Even stoken, gewoon omdat het kan. We citeren de minister van Veiligheid en Justitie van het Koninkrijk der Nederlanden, de heer Grapperhaus: * dit soort organisatoren". Hoe het komt, komt het, maar op mij maakt onze Ferd af en toe een behoorlijk toondove indruk.

Kom maar door met die bitchfight dames! Zin an!

Rest In Privacy | 04-06-20 | 15:19 | 3

Ja, daar zat wel een mate van dedain in die zin.

JohnLocke | 04-06-20 | 15:24

Met het oog op het trackrecord aan gepleegde strafbare feiten, niet met het oog op kleur uiteraard.

Eppo | 04-06-20 | 15:44

Ja, die "Juno"-vader die in officiele optredens op zoek naar "chickies" gaat.
Daar klopt ook genoeg niet van.

Kiezen van de juiste woorden is niet zijn forte, dat moge duidelijk zijn.

Gazzerop | 04-06-20 | 16:33

Het lijkt er op dat de BLM - hysterie haar eerste bestuurlijke slachtoffer gaat eisen, nadat er eerder al overduidelijke weerzin te bespeuren viel in een voor de verandering zeer eensgezinde tweede kamer.

Hopelijk heeft deze vereniging voor overgepamperde immigranten zijn langste tijd gehad.

De Briemusketier | 04-06-20 | 15:19
-weggejorist-
frank4444 | 04-06-20 | 15:19 | 2

Misschien kan Ruktor eens gaan vragen wat voor onderbroek ze aanheeft...?

F. von Zeikhoven | 04-06-20 | 15:18 | 1

Gadverdamme von Zeikhoven. Je bederft mijn goede humeur.

Plandelaville | 04-06-20 | 15:21

Het blijkt maar weer dat linkse mensen, of het nu GroenLinks/PvdA,D66 zich moreel verheven voelen boven gewone mensen:
- Burgemeester Halsema voelt zich moreel verheven: negeerde de (nood)wet.
- Demonstranten voelen zich moreel verheven. Hun argument: "Dat zoveel mensen het risico op Corona voor lief nemen om voor dit onderwerp binnen 1,5 meter samen te demonstreren. Daarmee aangevend dat dit linkse uitschot lak heeft aan de eventuele mensen die zij kunnen aansteken met Corona, maakt hun niets uit.

Linkse mensen, van Groenlinks, PvdA tot D66, ik walg van ze, walg van deze zichzelf verheven voelende hypocrieten. Voor hen gelden, volgens henzelf andere regels en wetten dan voor gewone mensen.
Je zou bijna racist worden, niet op kleur, maar op politieke voorkeur.

Jan3863 | 04-06-20 | 15:18 | 2

pvacisten!

F. von Zeikhoven | 04-06-20 | 15:19

Left supremacy in de strijd tegen white supremacy. Iets met lood en oud ijzer.

Dampende_aardappel | 04-06-20 | 15:40

Heeft Femke al een Bleib zu Hause aan haar broek? Of mag je dat niet zeggen... ‘haar’ broek?

RickTheDick | 04-06-20 | 15:18 | 1

Ze heeft inmiddels al een paar scheuren in haar pantalon.

Rest In Privacy | 04-06-20 | 15:31

Ik voorzie een carnavalshit: 'Wat is dit nou'. O wacht, tis voorlopig geen carnaval.

AntonJansen | 04-06-20 | 15:18

Meneer de politieman probeerde gisteren bij Op1 ook zich in allerlei bochten te wringen om maar aannemelijk te maken dat ingrijpen, welk ingrijpen dan ook, onmogelijk was. Hij had het steeds maar over emoties en sentimenten, en dat de politie niet de vlam in de pan moest laten slaan. Maar concreet wilde hij niet worden, en hem werd ook niet echt het vuur aan de schenen gelegd.
Ik kon het maar op één manier uitleggen. De politie was er zich terdege van bewust dat zich onder de demonstranten een hoop tuig bevond dat alle gelegenheid aan zou grijpen om met de politie op de vuist te gaan om aldus een situatie te creëren die zo veel mogelijk zou moeten gaan lijken op hoe men denkt dat het er in de VS aan toe gaat. Dus enge witte racistische politiemensen die geweld zouden gaan gebruiken tegen arme, hopelijk duidelijk zwarte demonstranten. Om te "bewijzen" hoe racistisch het er hier aan toe gaat. Halsema wilde dit te allen tijde voorkomen, wilde niet het risico lopen achteraf geassocieerd te worden met politiegeweld, en de politie wilde een slechte naam voorkomen gewoon door bij voorbaat maar te besluiten geen geweld te gebruiken.
Met het risico dat er een tweede Corona-uitbraak zou volgen.
Grapperhaus voelde dat in eerste instantie feilloos aan en was het dan ook "geheel" met Halsema eens, maar bedacht zich alras toen hij besefte dat zo'n eventuele Corona-uitbraak ook het einde van zijn carrière zou kunnen betekenen.

Schoorsteenveger | 04-06-20 | 15:18 | 6

@2voor12 | 04-06-20 | 15:31: Het begin had moeten zijn dat de Dam werd afgesloten toen er teveel mensen kwamen. Gewoon bij de ingangen: sorry het is vol, gaat u naar huis. EN dat van tevoren communiceren: zodra er meer dan ..... personen op de Dam zijn wordt deze afgesloten. Regeren is vooruitzien; van het ergste geval uitgaan en daar je beleid op richten. Dan kan het alleen nog maar meevallen.

Lupuslupus | 04-06-20 | 16:21

@2voor12 | 04-06-20 | 15:31: Ze weten hoe dat tuig in elkaar zit, zinloos. Mevrouw de burgemeester mag nog blij zijn dat het niet tot rellen en plunderen kwam terwijl zij met haar button stond klaar te komen ergens midden in die mob.

5611 | 04-06-20 | 17:16

Exact!

Grachus | 04-06-20 | 21:42
▼ 3 antwoorden verborgen

Beetje lullig om nu ook al app-verkeer in de openbaarheid te gooien. Jammer voor Femke dat het geen telefoongesprek was. Maar misschien worden die dan ook wel opgenomen. Grapperhaus lijkt hier niet geheel vrijuit te gaan: hij heeft begrip voor het niet beëindigen van de demo. Hoe dan ook, voor Halsema lijken de dagen als burgemeester geteld. Intussen ging Wilders flink tekeer in de Kamer. Waar was Baudet? Maar het speelt allemaal in Amsterdam, in de Randstad. Ver weg van mijn woonplaats. In de "provincie" wordt anders aangekeken tegen racisme, omdat niet alles als zodanig wordt ervaren.

Mannes | 04-06-20 | 15:18 | 2

Begrip van Grapperhaus omdat Halsema met leugens dreigde dat er rellen zouden uitbreken als de demonstratie beëindigd zou worden.

2voor12 | 04-06-20 | 15:20

Ja, het had wel wat dagen later gekund. Dan had Halsema zich met allerlei leugens en uitvluchten nog verder in de nesten gewerkt, voor het spoeddebat.

Piet Karbiet | 04-06-20 | 15:38

Misschien kan ze nog solliciteren als afdelings-chef BBQ producten bij de Makro.

ja,diedus! | 04-06-20 | 15:18 | 1

Seizoenswerk

SterF... | 04-06-20 | 15:20

Blijkbaar is Halsema dus doodsbang voor “rechts”
ROFLOL.

Bolder | 04-06-20 | 15:18

Heksit!!
(met dank aan Wladimir 1928)

JackStick | 04-06-20 | 15:17

Femke zal een foei gesprek krijgen en daarna zal alles blijven zoals het was.

Brabeaulander | 04-06-20 | 15:17

De enige reden dat Grapperhuis instemde was omdat Halsema hem had voorgelogen dat er zeker rellen zouden uitbreken als de demonstratie beëindigd zou worden. Logisch zijn instemming en al helemaal gezien het thema van de demonstratie. Een demonstratie tegen politiegeweld die zou eindigen in politiegeweld had hij helemaal geen zin in.
En zij wist dat donders goed maar haar enige doel was de demonstratie hoe dan ook door te laten gaan en via haar leugens de MvJ er als rugdekking in te betrekken. En daarom precies haar leugen over aanstaande rellen.
Terwijl er geen enkele aanwijzing was dat er rellen zouden uitbreken. Er is zelfs niet normaal opgeroepen is om wegens te grote drukte weg te gaan.

2voor12 | 04-06-20 | 15:17

Motie van wantrouwen voor beide!

pivotal | 04-06-20 | 15:17

Die 1873 button is ook sluikreclame voor Heineken. Ze brouwen bier sinds 1873.
Zeer verdacht.

AntonJansen | 04-06-20 | 15:17 | 2

Dan is dat bier in elk geval nooit door slaven gebrouwen.

Reaganmania | 04-06-20 | 15:28

Het zal wel geheimtaal zijn zoals 88 dat voor neo-nazi's is.

gestoptmetroken | 04-06-20 | 15:29

Wat mij duidelijk is dat ze 2 incompetente bestuurders zijn die elkaar de "zwarte piet" (so to speak, no offence!) proberen toe te spelen zo in het zicht van de verkiezingen... kortom beiden ophoepelen!!

surffee11 | 04-06-20 | 15:16

Zónder button, mét mondkapje en op 1,5 meter afstand had deze onverkozen kleuterleidster van Vrije Republiek Amsterdam misschien nog enig recht van spreken gehad. Maar helaas, het lukt haar maar niet om boven de partijen te staan, onbevooroordeeld te zijn en zich als verantwoordelijk leidster te profileren. Een burgemeester van Wijk bij Duurstede kun je in zo'n situatie misschien nog de hand boven het hoofd houden, de kleuterleidster van Vrije Republiek Amsterdam echter niet. Die zet je in de kou.

Hij-Machine | 04-06-20 | 15:15

Is er al een Femke uitzwaai topic?

Achiel | 04-06-20 | 15:15 | 2

Beiden zitten volgende week thuis met wachtgeld.

Rest In Privacy | 04-06-20 | 15:14

Wat een stupiditeit eigenlijk. Helemaal in paniek omdat er een krant 'losgaat'. Mijn hemel dit zijn toch geen bestuurders? Het overkomt haar allemaal maar. Ongeschikt, wegwezen.

osolemio | 04-06-20 | 15:14

Als inwoner van Wijk bij Duurstede zou ik me flink in de zak gescheten voelen, zoals FH die wegzet. Voor straf burgemeester van Wijk bij Duurstede maken.

marcoplarco | 04-06-20 | 15:14 | 6

wat hebben de bewoners van de stad Wijk bij Duurstede fout gedaan om opgescheept te moeten worden met het bestuurlijke uitschot uit dat we-are-here-to-stay-dorp Amsterdam?

VanOldenbarnevelt | 04-06-20 | 15:20

@bolletje kaas. | 04-06-20 | 16:19: Wees blij.

Lupuslupus | 04-06-20 | 16:25
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat een loeder. Halsema probeerde dus heel slim Grapperhaus medeveranwoordelijk te maken voor een beslissing die zij zelf genomen heeft. Ze heeft hem hooguit geinformeerd maar niet geconsulteerd.

Amsterdamsko | 04-06-20 | 15:14 | 1

Ja, doortrapt.

Rest In Privacy | 04-06-20 | 15:31

Stijfkaakje Halsema bleek al incompetent maar toont zich dus nu ook volstrekt incapabel als burgemeester van onze hoofdstad. Ze gedraagt zich als een onzekere bakvis op het eindfeest van de basisschool......

VanOldenbarnevelt | 04-06-20 | 15:13

Nau hier kan geen discussie over zijn natuurlijk

oldskoolhollander | 04-06-20 | 15:13

Of ze loog toon ze zei dat je deze demonstratie te belangrijk vond, of ze liegt nu dat opeens demonstratierecht te belangrijk was. Feit dat ze er zelf tussen stond (zonder mondkapje) en per se even "rechts" Nederland moet noemen en dat die vooral in bedwang gehouden moet worden, geeft aan welke van de 2 de leugen was. Burgemeester behoort geen politiek bedrijven maar doet zij al meerdere malen wel. Verder dus ook nog liegen over de onenigheid die naar nu blijkt geweest is. Positie onhoudbaar, wat moet je anders fout doen om af te treden? Mensen in gevaar gebracht, al blijkt over 2 weken besmetting mee te vallen, het is niet aan haar om te experimenteren.

een_mike | 04-06-20 | 15:13

Zou dergelijk manipulatief gedrag kenmerkend zijn voor het vrouwelijk geslacht? Of is dat, gelet op het huidige hyper-sensitieve sociale klimaat, een verboden vraag. In strijd met het inmiddels geldende primitieve gewoonterecht van Anno Domini 2020.

isitsoornot | 04-06-20 | 15:12 | 2

Lol... u haalt mij de gedachten uit het hoofd. Ik merk niks van het luid bejubelde 'vrouwelijk leiderschap' dat ons allen het paradijs in zou marcheren want: 'inclusief en gericht op samenwerking'.
Waarom laten de verkondigers van dit soort mooie praatjes zich niet horen in dit soort discussies? Jammer!

Amsterdamsko | 04-06-20 | 15:17

Wanneer ik vanavond thuis bij moeder de vrouw aan de avond dis deze stelling poneer weet ik 100% zeker dat ze zich geheel achter het door u gestelde schaart.

de directeur | 04-06-20 | 15:51

Zou mevr. Halsema in de gaten hebben dat de opmerking over Wijk bij Duurstede sterk discriminerend en racistisch is?

WachTMeesteR | 04-06-20 | 15:12 | 1

"Ik ben nog nooit een eerlijke Rus tegengekomen". "Deze jongens hebben een etnisch monopolie op dit soort overlast gekregen". k*t marokkanen. "Er zijn teveel blanken op de ministeries".

Als je van de juiste partij bent mag je discriminerende taal uitslaan.

Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 15:17

"De Storm van Rechts Nederland", wat wordt daar nu precies mee bedoeld? Of all displaced persons wellicht Geert Wilders? Indien dat het geval is, dan functioneert Ferdinand Grapperhaus hier als de hard in linkse winderigheid stinkende voorscheet van Geert Wilders. Zo stormachtig snel het verzoek van Geert inwilligen, dat betekent: De Storm van Rechts Nederland zit in het glas van Grapperhaus. Er wordt hier een Brabantje voorbereid.

Eeuwig..Op..Vakantie | 04-06-20 | 15:12 | 2

Op de ausländerpolitiek van Wilders na is de PVV zo links als de neten. Een veel voorkomende misconceptie dat Geert rechts zou zijn, lees eerst eens dat A4'tje met het programma.

elfenstein | 04-06-20 | 15:19

@elfenstein | 04-06-20 | 15:19: Stel dat Geert Wilders niet 'de Storm van Rechts Nederland' representeert omdat hij te links is. Wie wordt dan met 'de storm van rechts Nederland' bedoeld? Deze storm is een mythe die spookt als het communistische spook van Karl Marx in het hoofd van Halsema, iets waarin Ferdinand Grapperhaus met een drietand duivels zit te roeren.

Eeuwig..Op..Vakantie | 04-06-20 | 15:30

Hulde aan de schoonmaker

Rest In Privacy | 04-06-20 | 15:17

Jammer van die grote camera's die er bij liggen. Dat maakt het geen schoonmaak-actie maar een instagram-actie. We leven in een gecreëerde gemanipuleerde fantasiewereld. Democratie was al het recht van de schreeuwende minderheid. Nu wordt het steeds meer het recht van de fotograferende minderheid.

Premier Trutte | 04-06-20 | 15:22

@lingo star | 04-06-20 | 15:17: lintje voor de schoonmaker!

VanOldenbarnevelt | 04-06-20 | 15:22
▼ 2 antwoorden verborgen

Tja, dit was in Amsterdam, dit is de verantwoordelijkheid van Halsema.

We zullen nog wel zien wat de gevolgen zijn qua corona, maar iemand zal de schuld op zich moeten nemen.

Nederland80 | 04-06-20 | 15:11 | 1

Als er daadwerkelijk weer een uitbraak komt heb je liters bloed aan je vingers...

SterF... | 04-06-20 | 15:23

Hoe moet je 'geheel met je eens' eigenlijk interpreteren? Alleen eens als er geen gezeik komt?

beldewouten | 04-06-20 | 15:11 | 1

Heel simpel, Gabberwaus is een lul met vingers die net zo hard op moet zouten als La Halalsema. We zien hier gewoon een wedstrijdje tussen twee volledig incompetente bestuurders die enkel hun eigen hachje proberen te redden ipv daadwerkelijk goed leiderschap te tonen.

elfenstein | 04-06-20 | 15:15

Standaard storingsreactie op links; bega je een blunder (met mogelijk lelijke gevolgen voor de gezondheid van je volk), dan draai je het om en schiet je in de slachtoffermodus...

Nederlanddraaitdoor | 04-06-20 | 15:11

Politiek is een slangenkuil...

Rest In Privacy | 04-06-20 | 15:11

Ze probeert haar beslissing gewoon in iemand anders z'n schoenen te schuiven. Lachwekkend niveau.

Tr0l0l0l | 04-06-20 | 15:10

chips, popcorn en cola.. Moet zeggen dat Grapperhaus zich wel erg afzijdig hield. Maar op zich is het laten doorgaan of ingrijpen bij de demonstratie ook puur de verantwoordelijkheid van Halsemens. Als zij faalt moet ze niet naar anderen blijven wijzen maar haar biezen pakken

Fijn_dat_je_er_bent | 04-06-20 | 15:10 | 1

Had ook meer bij BZK gepast, maar aan Karin heb je helemaal niets. Ferd heeft tenminste zelf nog gewerkt.

Guido | 04-06-20 | 15:16

00:26: inkomend telefoongesprek (van FH naar MJV): Gemist

Deze is de mooiste. Eerst nog een half uur wijn tanken en dan nog bellen naar Grapperhaus, nadat deze een uur ervoor zegt "we praten morgen verder".

filosofem | 04-06-20 | 15:10 | 4

Ze voelde de bui compleet hangen en wilde dat Gabberhouse haar rug ging dekken. En werd emotioneel na een fles wijn te hebben weggelebberd.

Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 15:11

Die heeft een heel slechte nacht gehad want ze wist zelf ook wel hoe fout ze zat.

2voor12 | 04-06-20 | 15:12

Inderdaad kostelijk. En laten we een andere schakel niet vergeten, het koortsachtig overleg onderling van de GL bobo's, Groot Wassink, van Ojik en Duyvendak. Klaver niet natuurlijk, die lag al gehuld in z'n eikeltjes pyjama in bed en wordt verder niet serieus genomen als cheerleader door de GL powerbrokers.
Dus om 12 uur 's nachts waren ze eruit: "Bel Ferd nog een keer."
Ferd zag de telefoon en dacht: "Die ga ik dus niet opnemen. Morgen ben je na ochtendoverleg op het ministerie aan de beurt Femke. Niet eerder."

Basil Fawlty | 04-06-20 | 17:56
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
frank4444 | 04-06-20 | 15:10 | 1

Tjonge. Schokkend! Zo gaan wij niet met elkaar om in dit land. Oh, volwassen mensen wel inderdaad.

JJMS | 04-06-20 | 15:10

Goud dit! Komt er ook nog een versie met emoji's?
Fijn dat deze mensen ook gewoon typfouten maken. Ik merk dit op voor een vriend genaamd Ferd...

Broedermans_Rikje | 04-06-20 | 15:10 | 1

Viel mij ook op en niet alleen typefouten, gewoon ook spelfouten.

5611 | 04-06-20 | 17:28

Het zijn beide klojo's.

Rest In Privacy | 04-06-20 | 15:09

Femke wil de hete aardappel doorschuiven maar de Ferd is ook niet gek. De hete aardappel blijft op het bordje waar het hoort, bij Femke

Rest In Privacy | 04-06-20 | 15:09 | 1

Die heeft ze lang geleden al gegeten en is in haar keel blijven steken...

SterF... | 04-06-20 | 15:25

Das Weib muss weg.

Willibald von Klúúúk | 04-06-20 | 15:09

Het Appgesprek der Lange Messen. Staat Antifa al op de Dam, het vertrek van racist Grapperhaus te eisen? Of knutselen ze op dit moment hun molotovcocktails in elkaar?

Graaisnaaiert | 04-06-20 | 15:09

Maak Wildeers maar burgemeester van 020, je moet toch ergens beginnen

AntonJansen | 04-06-20 | 15:08 | 5

Na Halsema moet het wel duidelijk zijn toch... geen linkse of recthse hysterische krijser, maar een bestuurder.

Doe een burgemeesterverkiezing zou ik zeggen... oh nee dat is democratsich, dat past niet in en lobbycratie

litebyte | 04-06-20 | 15:21

@litebyte | 04-06-20 | 15:21: Nogmaals. BIj een burgermeesterverkiezing in A'dam was Halsema met een overweldigende meerderheid gekozen. Of een haatbaard.

Grachus | 04-06-20 | 22:15
▼ 2 antwoorden verborgen

Toedeledoki Femke! Je hebt nu wel eindelijk tijd om de scheidingspapieren aan te vragen.
"always look on the bright side of life" *neuriet.*

MarkiesDeBalzaque | 04-06-20 | 15:08

Er is geen dodelijk virus.

NationalManOfMystery | 04-06-20 | 15:07 | 6

@First Contact | 04-06-20 | 15:11: In Zweden hebben ze volgende maand groeps immuniteit bereikt. Geen tweede golf, geen lockdown, geen schade aan de economie, geen vereenzaamde oudjes. Ze doen het daar prima.

marcoplarco | 04-06-20 | 15:20

@WachTMeesteR | 04-06-20 | 15:15: Je moet kijken naar de bevolkingsdichtheid.
Zweden - Besmettingen: 40k - Doden: 4500 - Doden per 1 mil.: 450
Noorwegen -Besmettingen: 8,5k - Doden: 237 - Doden per 1 mil.: 44
Finland - Besmettingen: 7k - Doden: 321 - Doden per 1 mil.: 58
Denemarken - Besmettingen: 12k - Doden: 580 - Doden per 1 mil.: 100
---
En volgens mij als ik de statistieken zie hebben ze op dit moment het meest aantal besmettingen per 1 milj. inwoners. 3-06-2020: 2200 - Totaal Europa 3-06-2020: 17k

First Contact | 04-06-20 | 15:23
▼ 3 antwoorden verborgen

Halsema wilde nooit burgemeester worden had ze ons beloofd, als burgemeester gedragen al helemaal niet. Zo'n medelijden. Maar woont wel aardig daar...

Tjajaja | 04-06-20 | 15:07

Ik heb even op de joop gekeken voor de nuance. Blijken ze daar helemaal niets te hebben over het geblunder, gelieg en gedraai van Halsema.
Vreemd hoor.

2voor12 | 04-06-20 | 15:07 | 9

Geen enkele nuance te vinden dus, verrassend.
Fake nieuws daar

Nouwske | 04-06-20 | 15:18

Nee die zijn nu aan het coordineren hoe ze hier straks in de panelen (en op de socials) gezamelijk weg kunnen kijken.

Gazzerop | 04-06-20 | 15:19
▼ 6 antwoorden verborgen

Bizar dat ze ook hier, als neutrale 'burgemeester voor alle Amsterdammers' zo nodig partijpolitiek moet bedrijven. "Rechts ziet een gouden kans". Nee, muts! JIJ hebt het verprutst!

marcoplarco | 04-06-20 | 15:06

wijven.
tatu 30 minutes russian

newray | 04-06-20 | 15:06

Ow, dit is echt HI-LA-RISCH en maakt m’n hele dag weer goed!

Jimmydepimmy | 04-06-20 | 15:06

Wat laat het arme mensje zich toch weer geweldig kennen.

Die linksen kunnen 'het spel' toch wel zo verdomd slecht spelen.
Kuilen graven voor zichzelf....
Maar dan vervolgens alleen maar harder om zich heen slaan.

Via radio1 weer de hele dag podium voor hen trouwens.
Jeffrey mocht weer bij Kockelman aanschuiven en begon meteen over "Systematisch racisme" (werkelijk, als je de man zo hoort bazelen dan kan hij niet de 'mastermind' achter die beweging zijn).
's Middags een mevrouw die wel volzinnen uit kon spreken (dat zijn wmb. de ergste) die liep te kraaien dat 'de tijd voor dialoog voorbij is', het is tijd voor actie.

Nog net geen sneer naar GS overigens, maar ik wed dat ze er wel (ook) op doelde met haar opmerking dat er nu maar onder druk inclusievere redacties moesten komen waar dat nu nog niet het geval was.

Ja, zo ga je je oorlog wel winnen.
Oorlog, want we komen meer en meer tegenover elkaar te staan.
Je zou denken dat het gewoon de bedoeling is.

Snap nu wel wat die roep om 'verbinders' was, want nu zijn er schijnbaar alleen splijters bezig.

Gazzerop | 04-06-20 | 15:06 | 5

GS heeft een Brabo in de redactie. Da's toch al behoorlijk inclusief? En Pritt is Fries notabene,,,!

F. von Zeikhoven | 04-06-20 | 15:17

@2voor12 | 04-06-20 | 15:09: Ja ergens is het inderdaad kostelijk vermaak.
Met z'n gepraat ook over dat die ene virus belangrijker is dan de andere.
Wat een voorman.

En nou ben ik trouwens nog benieuwd of hij er in den haag ook niet stiekem bij was. Hij leek wat te stamelen toen Kockelman hem daarnaar vroeg mbt. de quarantaine waar ze na het bezoeken van die demo van hemzelf in zouden moeten.
Of er iemand even de foto's wil analyseren zeg maar. :P

Gazzerop | 04-06-20 | 15:23

@F. von Zeikhoven | 04-06-20 | 15:17: Je weet zelf het antwoord wel. ;)
Voor hen zou de brabo-neger (Zei ik dat echt? Zo heet hij toch?) nog niet voldoende zijn.

Het moet er 'een van hen' zijn.

"Welkom" zou ik als geenstijl zeggen.
Dat gaan interessante redactievergaderingen worden. :P

Gazzerop | 04-06-20 | 15:25
▼ 2 antwoorden verborgen

Bij Het Parool slapen ze nog.

Piet Karbiet | 04-06-20 | 15:06 | 3

Het Parool had gisteren een heus white-wash artikel over de demo.
Die houden zich nu even koest.

Gazzerop | 04-06-20 | 15:07

@Gazzerop | 04-06-20 | 15:07: Klopt. En bij AT5 is het op FB al gelukt 2 reaguursels door de moderatie te laten gaan. Da's ook knap.

Piet Karbiet | 04-06-20 | 15:14

@Piet Karbiet | 04-06-20 | 15:14: Ja AT5 ook op die toer?
Vind ik geloof ik niet zo erg dat ik dat niet kan ontvangen.

Gazzerop | 04-06-20 | 15:28

Ik hoop zo heel erg dat ze aanblijft.

ploppy | 04-06-20 | 15:06 | 1

Zeg wees ns lief voor de stad!

Pieterman | 04-06-20 | 15:08

En dan zoek je een burgemeester voor de hoofdstad van je land endan ga je de mogelijkheden af en dan hoor je uit de samenleving geluiden dat Femke Halsema het in ieder geval niet moet worden dus besluit je om dan, jawel, voor Femke Halsema te gaan. Een anarchist met een activistisch verleden die haar hele actieve carriere al heeft laten zien regels toch vooral als uitsluitend en racistisch ziet wanneer ze haar niet uitkomen.
What, kortom, could possibly go wrong?

Graaisnaaiert | 04-06-20 | 15:05 | 1

Wat ze is weet ik niet, wat ze niet is weet ik wel: een bestuurder

litebyte | 04-06-20 | 15:19

Mooi ook om te zien hoe vriendschappelijk ze met elkaar communiceren en dat er "rugdekking" wordt verwacht. De politieke klasse, aka het Kartel voor de Latijns sprekenden onder ons in optima forma.

Biolizard | 04-06-20 | 15:05

Zo, daar wordt er 1 van het glazen klif gegooid.

Egerius | 04-06-20 | 15:05 | 1

Zo'n plafond is toch steviger...

Tjajaja | 04-06-20 | 15:08

Vrouwen en bestuursfuncties, dat wordt nooit wat.

jansma28542681 | 04-06-20 | 15:05
-weggejorist-
frank4444 | 04-06-20 | 15:05

Heb je m’n rug Ferd?
-“Zeker, een mes in je rug”

LaffeHerder | 04-06-20 | 15:04 | 4

@Knisperende_Tissue | 04-06-20 | 15:08:
Inderdaad. Grapperhaus is bij eerdere beslissingen rondom de organisatie van de demo vermoedelijk niet betrokken geweest. Toen er stront aan de knikker kwam, probeerde ze een fiat van Grapperhaus los te krijgen met als doel Grapperhaus mede schuldig te maken van haar falen.

Gravin v Kippenbouth | 04-06-20 | 15:17

@Gravin v Kippenbouth | 04-06-20 | 15:17: Ze zette hem gewoon op zijn oud-hollands met z'n kloten voor het blok.
En mooi dat ie niet boog.

Moet je je eens proberen voor te stellen hoe dat gaat. De burgemeester van Amsterdam denkt er wel even vanuit te gaan dat de minister van V & J haar wel even onvoorwaardelijk 'backed'.
Een kijkje in haar hoofd.

Gazzerop | 04-06-20 | 15:30

@Gazzerop | 04-06-20 | 15:30: Wat veel erger is, dat lieden van haar politieke kleur ongetwijfeld het spel zouden hebben meegespeeld. Wat dat betreft is het een zegen dat Ollenkreng zich hier niet mee heeft bemoeid. Dan zouden we nooit iets te weten zijn gekomen en had Halsema de Koningin kunnen blijven spelen.

Grachus | 04-06-20 | 22:19
▼ 1 antwoord verborgen

Halsema geeft zelf al aan dat Amsterdam een maatje te groot voor haar is door Wijk bij Duurstede erbij te halen. En ze toont een totaal gebrek aan zelfreflectie.

Quichegerechtigde | 04-06-20 | 15:04 | 3

Probeer ns Rottumerplaat

Pieterman | 04-06-20 | 15:06

@Pieterman | 04-06-20 | 15:06: ook leuk instapmodel voor haar. Kan ze zich volledig op natuurbescherming richten.

Quichegerechtigde | 04-06-20 | 15:07

Femke Halsema, de Jaap Stam onder de burgermeesters.

Grachus | 04-06-20 | 22:19

kan iemand 'Wat is dit nou?' op Halsema's button soepen?

clickspaan | 04-06-20 | 15:04

Mooi inkijkje in het verwrongen brein van Femke Fatale.
Is exemplarisch voor deze partij ben ik bang.

Eppo | 04-06-20 | 15:04

FH wilde de demo niet tegenhouden want dat zou alleen met politiegeweld gekund hebben..... Waarom?

De demonstranten demonstreerden juist tegen (politie)geweld; zouden deze demonstranten dan zelf tot geweld overgaan als de politie een verbaal verzoek zou hebben gedaan om de dam stukje bij beetje te ontruimen zodat de 1.5m afstand regel van kracht zou blijven?

Toeja | 04-06-20 | 15:04 | 9

@Peerkeoud | 04-06-20 | 15:19: Noem nou niet de EU, want straks als ze opgestapt is, gaat ze dáár solliciteren en maakt ze ons het leven nóg zuurder. Nu is het alleen die klotenstad Amstelredam nog maar, maar als die het in heel Europa voor het zeggen krijgt, maak dan je borst maar nat.

Graeme Reaper3779 | 04-06-20 | 15:56

@Stormageddon | 04-06-20 | 15:16: Ze heeft zich in de kaart laten kijken toen ze meldde dat de demo hoe dan ook door moest gaan omdat hij te belangrijk was en er vervolgens zelf met button midden in ging staan.

5611 | 04-06-20 | 17:37
▼ 6 antwoorden verborgen

Gouden kans voor rechts Nederland, precies dit is de samenvatting van haar opvatting en invulling van burgemeesterschap en handelen.

LuNaTeeQ | 04-06-20 | 15:03 | 1

Goed gezien! Steeds weer die achterdocht!

Amsterdamsko | 04-06-20 | 15:06

Lock her up..... lock her up

McCracken | 04-06-20 | 15:03

Opzouten met Halsema en Grapperhaus.

Schietmijmaarlek | 04-06-20 | 15:02

Volgens Femke is alles dus de schuld van de mensen zelf, de politiek en rechts Nederland. Nou volgens mij steunden de VVD en het CDA in Amsterdam dit protest gewoon.

Piet Karbiet | 04-06-20 | 15:02

Van Zanen naar Amsterdam!

dathoujetoch | 04-06-20 | 15:01 | 8

Amsterdam sowieso opdelen in een stuk of 5 gemeenten en die stuk voor stuk onder curatele zetten.

5611 | 04-06-20 | 15:14

@5611 | 04-06-20 | 15:14: Vier is genoeg. 1. West van de Kostverlorenvaart, afscheiden en een hek er om. 2. Geheel Zuid-Oost, afscheiden en een hek er om. 3. Noord, afscheiden en een hek er om. 4. Centrum, Zuid en Buitenveldert, onder curatele.

Rest In Privacy | 04-06-20 | 15:25

@Vrolijke-Deurwaarder | 04-06-20 | 15:25: Met buitenveldert is weinig aan de hand, behoudens het feit dat die lui denken dat het niet hun kant opkomt. Het beste is om Buitenveldert gewoon bij Amstelveen te voegen.

Grachus | 04-06-20 | 22:22
▼ 5 antwoorden verborgen

De door FH badinerend genoemde burgemeester van Wijk bij Duurstede is mr Iris Meerts (PvdA). Zij was managing director van het Centre of Expertise Cyber Security aan de Haagse Hogeschool. Een ruil van functie van beide dames lijkt mij een prima optie.

Rest In Privacy | 04-06-20 | 15:01 | 1

Precies. Als Femke niet eens de collegiale goede manieren met een andere burgermeester observeerd, waarom moet de minister dan voor Halsema gaan staan? Ook: heb alweer een tijdje het woord 'badinerend' ongebruikt gelaten. Ga ik veranderen. Waarvoor dank.

TmC | 04-06-20 | 15:09

Ferd gooit Fem voor de bus. Zal de bus nog op tijd kunnen remmen? Ik denk het niet.
*popcorn*

Stormageddon | 04-06-20 | 15:00 | 9

@Stormageddon | 04-06-20 | 15:30:
Ben ik helemaal mee eens maar ik heb niet zoveel vertrouwen in dat bestuurlijk Nederland een van hun telg met zoveel gezichtsverlies laat vallen. Los van dat Rutte en ook het CDA Klaver nodig hebben voor hun coalitie. Denk niet dat GL Rutte in dank afneemt dat het CDA Halsema de laan uit kegelt.

Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 15:38

@Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 15:38:
Bij GL staat ook niet iedereen te juichen bj dit gestuntel van Halsema. Zeker in de provincie niet. Ik denk dat het grootste deel van de GL achterban geen traan gaat laten als Femke opstapt/ontslagen wordt.

Stormageddon | 04-06-20 | 15:58

@Stormageddon | 04-06-20 | 15:30: Zolang de motie alleen door PVV en FvD gesteund wordt, is het juist een teken, in hun beleving, dat men op de goede weg is.

Grachus | 04-06-20 | 22:24
▼ 6 antwoorden verborgen

Fem ga maar naar je tweede huis (als enige in Amsterdam), probeer je kinderen nu een keer goed op te voeden, houd je man onder controle en zeg gewoon dat je als vrouw (dat was de enige reden voor de burgemeestersbenoeming), als groenlinkser en als politica en bestuurder volledig hebt gefaald. Het glazen plafond moet terug: Krikke, Halsema, Bijleveld, Hennis, allemaal te hooggevallen.

dathoujetoch | 04-06-20 | 15:00 | 2

Er zijn zo'n honderd vrouwelijke burgemeesters dus je moet er wel ff wat meer opnoemen voordat je kan concluderen dat een glazenplafond nodig is.

Rest In Privacy | 04-06-20 | 15:08

Ferd +1 trouwens.

JohnLocke | 04-06-20 | 15:00 | 7

Ferd veegt net zo zeer zijn straatje schoon als Femke. Natuurlijk was het niet een Amsterdams probleem, al die mensen die na de demonstratie zich weer over het land verspreidden. Omdat ook Ferd de totale waanzin en politieke fall out ook duidelijk werd, stuurde hij een paar uur later dat genuanceerde appje. De man gaat ook niet vrijuit in deze.

Lafayette | 04-06-20 | 15:16

@LuNaTeeQ | 04-06-20 | 15:14:
Een slimme bestuurder treedt niet in de bevoegdheid van een andere omdat er dan gauw onduidelijkheid over verantwoordelijkheden en bevoegdheden ontstaat. Het wordt een totaal ander verhaal als Femke expliciet vraagt om afstemming met Ferd en zegt dat ze samen met een besluit wil nemen. Dat is niet gebeurd. Er is geinformeerd en niet geconsulteerd.

Amsterdamsko | 04-06-20 | 17:26

@Amsterdamsko | 04-06-20 | 17:26: dat snap ik (als leidinggevende heel goed), maar dat betekent niet dat je iemand kunt aansporen/reflecteren om iemand op andere gedachten te brengen...

LuNaTeeQ | 04-06-20 | 18:13
▼ 4 antwoorden verborgen

GroenLinks polariseert en verdeelt. Als je gezond verstand gebruikt dan ben je eerder rechts dan links blikbaar. Kritiek op de handhaving van Halsema komt kennelijk altijd uit rechts hoek want bij links is er niemand ziek, gaat er niemand dood. Halsema is een opruiende activist, ze zetten hele groepen tegen elkaar op. Zij is daarmee een gevaar voor de Nederlandse samenleving.

ILF2 | 04-06-20 | 15:00

Ze liegt dat ze barst, ze heeft wel het doel van de demonstratie genoemd; het was een te belangrijk onderwerp.

Daarom droeg ze zelf haar 'button' en niet haar ketting.
Ze stond er als GL activist.

Ze faalt gewoon als bestuurder, het zal best zo zijn dat ze 'goed' wilde doen en wil laten zien hoe goed haar overtuiging is, maar er zijn maar weinig mensen (linksom of rechtsom) in NL die die mening niet delen over dat geweld.
Dat is niet links of rechts, dat is gewoon beschaafd.

Ze polariseert hier moedwillig, zij is dus degene die discrimineert, op politieke voorkeur maakt zij van 'rechts' racisten, want zij suggereert dat zij hier hun 'gouden kans' zien.
Alsof 'rechts' zo 'links' de mond kan snoeren.
Zou me niets verbazen als dat wat zij hier suggereert strafbaar is, want ze is gewoon aan het hitsen.

Zer0-hedger | 04-06-20 | 15:00 | 2

Inderdaad, Halsema denkt dat ze als burgemeester het Groenlinks-partijprogramma mag uitvoeren.

JackStick | 04-06-20 | 15:04

"Daarom droeg ze zelf haar 'button' en niet haar ketting.
Ze stond er als GL activist"
.
Spijker. Kop. Raak.

clickspaan | 04-06-20 | 15:06

Femke weg, Alexander er in ... de gruwel.

Narcolept | 04-06-20 | 14:59 | 1

Levert een hoop topics op

SterF... | 04-06-20 | 15:27
-weggejorist-
Zeikerd | 04-06-20 | 14:59 | 3

Dit noemen ze anarchie Femke, wegwezen!

Clavo | 04-06-20 | 14:59

Dat wordt dus een "hondengevecht"! Rabies ligt op de loer als er nog een andere vechtersbaas bij komt, want voordat je het weet heb je het hele roedel aan de gang. Zou wel tijd worden, want nu dat het NL speenvarken is opgepeuzeld zal het schraalhans worden. Dus minder politieke monden om te voeden, meer te vreten voor de rest.
We zijn allemaal gelijk, maar sommigen zijn meer gelijk dan de anderen.
Vergeet vooral niet om het Partijkartel weg te stemmen!

Du-u-u-h | 04-06-20 | 14:59

Goed zo. Ferd denkt dat domme gansje dat doet alsof ze burgemeester van alle Amsterdammers is, zal mij de kop niet kosten.

Prima. Dat elkaar de hand boven het hoofd houden in de politie, daar moesten we maar eens van af.

De verwarde man | 04-06-20 | 14:59

Benieuwd naar de reacties uit Wijk bij Duurstede. Die worden ook effe mooi voor aap gezet als achterlijk gat.

Zwizalletju | 04-06-20 | 14:58 | 4

@Amsterdamsko | 04-06-20 | 15:04: En haar kinderen van een zwarte school af heeft gehaald. Heeft overigens weinig geholpen gezien zijn fascinatie voor wapens

Waakvlam | 04-06-20 | 15:07

Als Halsema was gevraagd burgemeester van Wijk bij Duurstede te worden had ze dat hautain geweigerd. Trouwens ze heeft na haar vertrek uit de Tweede Kamer een boek over zichzelf geschreven waarin ze vertelde nooit meer in de politiek terug te zullen keren, ook niet als burgemeester hier of daar. Was dus ook een pertinente leugen.

Zonder erg | 04-06-20 | 15:45

De eerste reactie uit Wijk bij deze: jullie mogen die hautaine trut, haar activistenvriendjes en het wanbestuur lekker in Amsterdam houden.

BenBinnen | 04-06-20 | 16:51
▼ 1 antwoord verborgen

De T is de T.... hilarisch....

kat-de-kat | 04-06-20 | 14:58 | 3

Benieuwd hoe de T nu wraak gaat nemen op de Ferd. *bier en chips inslaat*

obominotie | 04-06-20 | 15:09

Mooi voor op een GeenStijl swaetert

stekkerinjeoor | 04-06-20 | 15:10

Half 1 's nachts bellen... Stalk much?

JohnLocke | 04-06-20 | 15:18

Deze whatsapp conversatie geeft mooi weer hoe een radicaal links extremistische burgemeester haar zin door drijft En door de MvJ te vragen om mee te doen met het achterbakse spel wat ze speelt. compliment voor de MvJ. Wat een achterbaks, slinks wijf die Halsema!

MINDER | 04-06-20 | 14:57 | 1

Compliment voor FvJ... Moehahahaha, smerige backstabber is het, maar ja dat moet je wel het 'hele' verhaal gelezen hebben (en kunnen begrijpen) Dan snap je tevens dat dit weinig met radicaal linkste maken heeft, meer met sdomme arrogantie van Femke H. soon to be known as the former major of Amsterdam.

litebyte | 04-06-20 | 15:01

Die 'geheel met je eens' vind ik maar verwarrend. Zeg dan "t is wa t is" oid maar nu lijkt het alsof Feurd de BM volledig steunt, en blijkbaar is dat niet zo.

Draak uit Brabant | 04-06-20 | 14:57

Ze kunnen dus beiden hun bureau uitruimen. Gaat ons een klap wachtgeld kosten deze demo. Airfryer mag wat kosten.

P-unit | 04-06-20 | 14:57 | 1

Beter maar weer gaan frituren

Uw Verzekeringsadvis | 04-06-20 | 14:58

Toen Halsema op AT5 zei dat demonstratie niet ontbonden mocht worden vanwege het belang van het onderwerp doelde ze toch echt op de betoging. Maar ze geeft er een mooie draai aan.
Het meest stupide vind ik de opmerking dat mensen zelf verantwoordelijk zijn. Geldt dat dan ook voor alle mensen die een boete kregen?

bitterpete | 04-06-20 | 14:57 | 2

Dat kan ook juridisch nog wel eens een dingetje gaan worden.

litebyte | 04-06-20 | 15:02

@litebyte | 04-06-20 | 15:02: Dat is het hele eierenvreten. De regering kan haar gewoon niet laten zitten, want dat betekent dat ze haar hierin gelijk geven en dat zou dus ook voor alle mensen, muv de coronaspugers, die een boete hebben gekregen, gelden. Ik kan mij gewoon niet voorstellen dat, met dit akkefietje in de hand, iemand die een Corona-boete tot aan de Hoge Raad uitvecht, in het ongelijk wordt gesteld. Rutte hoopt nu nog dat het met een sisser afloopt, maar hij is slim genoeg om te beseffen dat Halsema gewoonweg niet kan blijven zitten. Dat levert teveel onherstelbare schade voor zijn geprezen Corona beleid op. Tot die conclusie gaat hij echt wel komen (tenzij hij nu al weet dat hij geen volgende termijn als lijsttrekker van de VVD ambieert, en dus potentieel premierschap laat liggen).

Grachus | 04-06-20 | 22:35

Vertaling:
FH: Ik ben bang dat als ik die demo laat beëindigen er mensen door het lint gaan, dus laat ik het maar door gaan. Eigen schuld dikke bult als ze corona krijgen.
FG: Prima beslissing! Maar het is wel JULLIE beslissing.
<<shit hits the fan in de media>>
FG: Ik zei al, het is JULLIE beslissing en dat media optreden van je was ook kut!
FH: Hoezo laat je me nou verzuipen, held?

Ik zie vooral een minister die ondanks dat hij in kon grijpen dat niet gedaan heeft en Halsema de zwarte piet toespeelt, terwijl hij wel op de hoogte was van de situatie en de gevolgde koers. Maar haar dan wel achteraf affakkelen, terwijl op het moment zelf hij het een prima beslissing vond. Ferd is gewoon de zoveelste incompetente VVDer op justitie. Meer kan ik er niet van maken.

MFvGeel | 04-06-20 | 14:57 | 8

Hij neemt gewoon het aapje niet op zijn schouder en laat die waar die hoort.

Rest In Privacy | 04-06-20 | 15:25

@MFvGeel | 04-06-20 | 15:06:
Nee, er zouden dan rellen uitbreken met politiegeweld volgens Halsema. En als minister zou je er van uit mogen gaan dat een burgemeester eerlijk is maar dat is zij dus blijkbaar zeker niet.
En hoe dan ook is de driehoek ten alle tijde zelf verantwoordelijk.
Laat nu eens uw politieke voorkeuren achterwege bij een eerlijke beoordeling van de gang van zaken.

2voor12 | 04-06-20 | 15:26

Helemaal fout. Hij wil niet mede verantwoordelijke worden gesteld. En de verantwoordelijkheid ligt geheel bij Halsema. Grapperhause kan niet vooraf ingrijpen, alleen achteraf. Hij had alleen kunnen zeggen "dat lijkt mij vrij onverstandig meisje". Dat was het beste wat hij op dat moment had kunnen doen.

Grachus | 04-06-20 | 22:41
▼ 5 antwoorden verborgen

Het leukste vind ik nog dat Femke om half 1 's nachts nog even met haar dronken kop Ferd opbelt. Dit nadat Ferd drie kwartier daarvoor had gezegd: we praten morgen verder. Die moet helemaal in paniek zijn geweest.

JohnLocke | 04-06-20 | 14:57 | 7

Paniek ? Neuh,pislink denk ik.

oldandwise | 04-06-20 | 15:06

@oldandwise | 04-06-20 | 15:06: Tja, het is ook wat anders om altijd maar overal tegen te ageren en daadwerkelijk verantwoordelijkheid te nemen. Dat valt onze Femke wat zwaar.

Rest In Privacy | 04-06-20 | 15:27
▼ 4 antwoorden verborgen

De bijlagen bij de brief van Grapperwaus staan niet meer online.

Mahatma | 04-06-20 | 14:56 | 1

Ik mag aannemen dat deze documenten al vele malen gedownload zijn voordat ze offline gingen.
Kwestie van (korte) tijd voordat ze weer publiekelijk beschikbaar zijn.

leo de pejo | 04-06-20 | 15:04

Oh, nu is het enkel 'rechts Nederland' wat een storm veroorzaakt.
Dus iedereen die het niet eens is met het hoe (en ik stel het waarom geeneens aan de orde, dat was prima) is een rechtse Nederlander? Zo ook iedere middenstander en alle andere mensen die door de coronamaatregelen zijn getroffen in hun portemonnaie en in de demo een grove schending zien in het effect wat zo'n grote bijeenkomst kan hebben op een volgende piek in de coronagevallen zijn rechtse Nederlanders?
Hier zie je gelijk wat er mis is in het denkpatroon van de Halsemaatjes en consorten: ze denken in vakjes. Zulke mensen hoiren niet op een bestuursfunctie alle inwoners van een stad te vertegenwoordigen, die horen hun verantwoordelijkheid ter nemen en op te stappen. Dus rot nu maar op Femke, het iseenmooimoment daarvoor. Alleswat hierna gebeurt maakt het alleen maar een nog zieliger vertoning dan nu al blijkt uit je berichtenwisseling met Grapperhaus.

De waard zijn gast | 04-06-20 | 14:56 | 1

En nog bang voor de Telegraaf ook, leuk om te weten.

Uw Verzekeringsadvis | 04-06-20 | 15:00

Mag ik nu burgemeester worden? Femke is al de hele tijd!

gebruikesrnaam | 04-06-20 | 14:56 | 1

Met jouw nick stel ik 'burgemeetser'voor als titel.

De waard zijn gast | 04-06-20 | 15:12

Maar het kabinet kan dus een burgemeester ontslaan via één of andere wet ?

sprietatoom | 04-06-20 | 14:55 | 7

@uisge baugh | 04-06-20 | 15:04:

Wilders moet met een motie komen dan, kijken wat de VVD en CDA dan gaan stemmen.

sprietatoom | 04-06-20 | 15:07

Ja

Artikel 61b Gemeentewet:

"1 De burgemeester kan te allen tijde bij koninklijk besluit op voordracht van Onze Minister worden ontslagen."

countus | 04-06-20 | 15:08
▼ 4 antwoorden verborgen

Van "Geheel met je eens." naar "geen ruggespraak geweest over de besluitvorming rondom deze demo," is fraai verzonnen van Fred.
Er was ruggespraak maar Fred voegt daar "over de besluitvorming rondom deze demo" aan toe. Zwak en laf.

Traag | 04-06-20 | 14:55 | 13

@Boogschuttertje | 04-06-20 | 15:21:
Als Fred het verhaal van Femke ter kennisgeving had aangenomen dan had je gelijk.
Echter heeft hij toestemming gegeven door middel van: "Geheel met je eens."
Doordat hij dit goedkeurt als hogergeplaatste in de gezagsstructuur dan kun je wel degelijk spreken van ruggespraak.
En is zijn optreden als verantwoordelijke zwak en laf.

Traag | 04-06-20 | 19:09

@Traag | 04-06-20 | 19:09: De volgordelijkheid en de inhoud van de boodschappen zijn belangrijk. Waar zegt hij "mee eens" tegen? Femke informeert hem dat er mogelijk 1000 man kunnen zijn, dat wat maatregelen heeft genomen om eventueel in te grijpen, maar niet ontbindt omdat ze het vreedzaam wil laten verlopen en niet de politie tegenover de demonstranten wil plaatsen. Daarbij geeft ze aan dat de 1,5 meter niet door iedereen wordt gerespecteerd. Dat was allemaal info en ze deed het al zo, niet vooraf overlegd. Ook geen voorstel hoe ze het anders zou doen. Niks. Dan komt er kritiek, en plotseling is het ruggespraak, blijkt ze vergeten te melden dat het er geen 1000 zijn, maar 5000-10000 en dat ze de inhoud van de demonstratie te belangrijk vindt om te onderbreken. Daar heeft Ferd nooit Mee eens over gezegd.

Je probeert, net als Femke, de rollen om te draaien. Zoals Bruls zegt, is Femke met de veiligheidsdriehoek verantwoordelijk. De minister heeft daar geen rol in en neemt het ter info aan. Als ze realiseert dat ze weer alles heeft verkloot, zoekt ze rugdekking. Überhaupt is die er niet, omdat Femke verantwoordelijk is. Ik snap dat het moeilijk is om het Groenlinks idool af te vallen, maar ze heeft het gewoon verkloot. Had ze nou meteen open kaart gespeeld dat ze fouten had gemaakt, maar er iets mee had gedaan, al was het maar roepen dat ze het gingen evalueren om van d fouten te leren, dan was het niet goed, maar niet aftredenswaardig. Nu wel.

Rest In Privacy | 04-06-20 | 19:25
▼ 10 antwoorden verborgen

En dan te bedenken dat advocaat Geert Jan Knoops een rechtszaak aanspant tegen de gemeente Amsterdam. Omdat willens en wetens de gezondheid van burgers op het spel is gezet.
Met het openbaren van bovenstaande gesprekken, de opmerking voor AT5 dat "Daarvoor is deze demonstratie te belangrijk." om te beëindigen is het een gewonnen zaak voor de cliënten van dhr. Knoops.

leo de pejo | 04-06-20 | 14:55

"Dat je het weet. Femke "

"Ik wil naar buiten brengen dat dit een driehoeksbeslissing is geweest met ruggespraak met jou. Femke"

Jaja. I see what you did there Femke. En dan pruilen als iemand er fijntjes op wijst dat er geen ruggespraak was voorafgaand aan het besluit. Past precies in het patroon dat het nooit haar schuld is. Hoe oud ben je? Leer eens verantwoordelijkheid nemen voor je eigen acties, klein kind. Sjesus.

Gen. Maximus | 04-06-20 | 14:55 | 3

Precies, kop en spijker!

Realisties | 04-06-20 | 14:59

Begin me nu zorgen te maken over haar pipa zwaaiende zoon, zal wel iemand anders de schuld hebben gegeven van zijn inbraak. Zal wel weer over een paar jaar in het nieuws komen...

Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 15:10

Ze komt inderdaad erg kinderlijk over in haar berichten!

Harrie7949 | 04-06-20 | 16:57

Maar zij greep de 'gouden kans' voor links aan door niet in te grijpen en en dolk in de ruggen van al het medisch personeel te steken en achteraf ook nog rond te draaien. Maandag 3 huilende IC-verpleegkundigen aan mijn bureau: "Ik ga het niet meer doen. Ik ga niet mijn gezondheid voor die idioten in de waagschaal stellen. Ik doe het niet meer!" Ik weet echter zeker dat als de nood aan de man is, zij er wel staan, maar wel met een mes in de rug. De kogels (en messen) komen in dit land vooralsnog van links.

Satertje | 04-06-20 | 14:55

"De Dam is een plein van verbinding ongeacht je afkomst of overtuiging. Maar bovenal is het een geliefd plein voor het vrije woord’, schrijft Halsema in de brief".
Een demo van een slordige 10.000 man/vrouw/whatever waarin blanken collectief, onterecht en op feitenvrije emo-gronden worden beschuldigd vertegenwoordigers te zijn van "white supremacy" en "white privilege", is zéér 'verbindend', ja. @Peter Emile.

Dat is de stand van zaken in 2020, alle autochtone Nederlanders zijn racist of op zijn minst verdacht, en die boodschap wordt met toestemming van de burgemeester van Amsterdam verspreid tijdens een medische noodtoestand, waarna rechts de schuld krijgt.

De Briemusketier | 04-06-20 | 14:54 | 3

Ik vind dit een heel terecht punt. Scherp. Er steekt me alleen wel iets: we weten al jaren dat intersectionalisme voortkomt uit het cultureel marxisme en we kunnen het resultaat zien in de door jou aangehaalde reactie, maar wat kun je doen tegen ideologisch obsessieve mensen die hun dissonantiereductie opzij zetten, omdat ze oorzaak en gevolg niet kunnen bolwerken, zoals ze dat in hun ideologie wel kunnen bolwerken met religie? Het is hetzelfde principe aan het werk, alleen haalt dat de angel uit de bron en zet deze in het proces zelf.

BrokenTipi | 04-06-20 | 15:03

@BrokenTipi | 04-06-20 | 15:03:
Ik probeer net als veel andere normale mensen geestelijk gezond te blijven door zelf na te blijven denken en een eigen mening te vormen, waarbij ik moeilijke woorden probeer te vermijden.

De Briemusketier | 04-06-20 | 15:14

@De Briemusketier | 04-06-20 | 15:14: de vraag is hoe je de beschuldigers op andere ideeën kunt krijgen, wanneer je weet dat ze blijven hangen in hun ideologische ideeën. Moeilijke woorden vermijd je toch niet als je de diepte in gaat, die vermijd je alleen als je iets aan een leek wilt uitleggen om hem up to speed te krijgen. Als je er een principe aan wilt hangen bevestig je eigenlijk gewoon mijn punt, maar daar ben ik nu een keer niet op uit, de vraag blijft staan en het is een oprechte.

BrokenTipi | 04-06-20 | 16:13

Links is het echte gevaar, niet de Islam.

oranjerood | 04-06-20 | 14:54 | 1

In dit geval overduidelijk een geval van en/en waar jij bent hangen in of/of.

BrokenTipi | 04-06-20 | 15:04

Nou Femke, het waren een paar leuke maanden.
Binnenkort heb je alle tijd om als activist mee te doen aan demonstraties, ook leuk toch?
Doei!

Maya de Blij | 04-06-20 | 14:54 | 1

En vergeet je button niet op te spelden.
Ook daar wordt te weinig aandacht aan besteed.

watmagjenogwel | 04-06-20 | 16:47

Het woord waarop ze gaat vallen is "ruggespraak". Volgens het woordenboek is dit "overleg met anderen voordat je een beslissing neemt of standpunt bepaald." Daar probeert ze tot twee keer toe Grapperhaus in mee te nemen. Terwijl dit aantoonbaar onwaar is. Ze appt zelf " we .... gaan de demonstratie op die grond niet ontbinden. .... Dat je het weet." Dat is allesbehalve ruggespraak, dat is iemand voor het blok zetten. Om t vervolgens zo, tussen lippen en door, te spelen dat MvJ wél voorafgaand aan de beslissing geconsulteerd zou zijn, is een erg laag spelletje. Zo vergooi je het onderlinge vertrouwen, en wek je de indruk dat de minister maar naar de pijpen van de burgemeester moet dansen. Zeer terecht dqt Grapperhaus zich onbuigzaam opstelt, dit is een onder de gordel aanslag op zijn gezag.

Realisties | 04-06-20 | 14:54

Prima burgemeester voor A'dam.
Mooi daar laten.

Het Licht | 04-06-20 | 14:54 | 2

Zal Eberhard niet met je eens zijn.

Pieterman | 04-06-20 | 15:05

God-zaliger Eberhard word dol van het omdraaien in zijn grafkist, de goede man.
Maar voor de rest van nederland: prima burgemeester. Mooi daar laten.

Het Licht | 04-06-20 | 15:30

Hoe is het ondertussen eigenlijk met de 'meer vrouwen op topfuncties'-campagne?

JackStick | 04-06-20 | 14:53 | 1

Draait overuren met damage control.

Rico Tampeloerus | 04-06-20 | 14:55

En eikeltje Klaver probeert nog het een en ander te lijmen voor Fem. Walgelijk.

Waakvlam | 04-06-20 | 14:53 | 1
-weggejorist-
Zeikerd | 04-06-20 | 15:01

Klaver: "Bla bla bla, hopjesvla. Bla, bla, bla, hopjesvla".
Die man is zo verschrikkelijk incompetent. Uitsluitend in het zadel gehouden door het mediakartel.

Kamervraag | 04-06-20 | 14:53

Ferd is ook wel een matennaaier hoor, wauw.

Allevezoel | 04-06-20 | 14:53 | 4

Nee, hij heeft zich gewoon geen een oor laten aannaaien door haar en de schuld precies daar gelaten waar hij lag: bij Halsema.

2voor12 | 04-06-20 | 14:57

@Re:Kniftig | 04-06-20 | 14:56: niet dat ik er niet van geniet, maar Ferd lijkt het wel goed te keuren in het eerste bericht. Hij had het ook kunnen afkeuren of kunnen zeggen dat het een risico is waar hij zijn handen van aftrekt.

Allevezoel | 04-06-20 | 15:11

Apperhaus is jurist en minster, geen activist. Faalke heeft zich hier gewoon enorm in de voet mee geschoten.

Graaisnaaiert | 04-06-20 | 15:11
▼ 1 antwoord verborgen

Klaver die gewoon beweerd dat de demonstratie goed afgelopen is.
Tienduizend mensen die bovenop elkaar staan te schreeuwen maar volgens Klaver was er niets aan de hand.

2voor12 | 04-06-20 | 14:53 | 3

Het is eerder gezegd, het contrast met een lege Dam op vier mei kan niet groter. En wat was het nut als er een paar dagen later 10.000 man staan. Mét instemming van Halsema!

bitterpete | 04-06-20 | 15:04

Coronatechnisch is dat nog maar de vraag. Alhoewel de kans op verspreiding buiten laag lijkt te zijn, is dit volgens de Disseldoctrine (waar wij allen onder gebukt gaan) een mass spreading event.

Of Klaver bedoelt dat het meeviel omdat er in ieder geval niet massaal geplunderd is en er geen rellen zijn uitgebroken. Dat zou dan weer veelzeggend zijn hoe hij tegen de doelgroep aankijkt.

5611 | 04-06-20 | 18:00

@5611 | 04-06-20 | 18:00: Nu ja, dan is Klaver het op één punt in ieder geval met mij eens.

Grachus | 04-06-20 | 22:51

Ik neem aan dat het impeachment debat in de gemeente raad live op de NPO1 wordt uitgezonden..
Bier en nootjes klaar zetten doet.. :)

Jemaintiendrai | 04-06-20 | 14:52

Normaal ben ik niet zo'n voorstander van die schobbejakken die het MJ&V leiden, maar Grappighaus heeft hier een schoolvoorbeeld van een prachtige dolksteek in de rug neergezet. En precies diep genoeg om deze activiste door de zij-uitgang de Stopera te laten verlaten lijkt me. Ere aan wie hem dat ingefluisterd heeft.

phantom2 | 04-06-20 | 14:52

Ze krijgt vast bij de NPO een eigen programma als ze weg is uit Amsterdam. Links Inside, F, Linkse Vogels of Studio Groen.

Rest In Privacy | 04-06-20 | 14:52 | 4

Opvolgster van Margriet van der LInde met werktitel 'Bij Femke op schoot'.

Grachus | 04-06-20 | 22:52
▼ 1 antwoord verborgen

Ja het is logisch dat een burgemeester een demonstratie tegen politiegeweld niet gaat neerslaan met politiegeweld. Daar kunnen Ferd en Femke het prima over eens zijn. Dat geeft alleen maar een veldslag, nog meer contact en besmettingen.

Het is ook logisch dat je het samenzijn tijdens de demonstratie stevig veroordeeld in het kader van de volksgezondheid. Daar kunnen ze het ook gewoon over eens zijn.

Dat ze nu als kleuters ruzie maken, maakt ze beide ongeschikt voor hun ambt.

Feynman | 04-06-20 | 14:52 | 5

Met politiegeweld???
Ze hadden ook gewoon kunnen vragen toch om te vertrekken..?
Maar dat kan geen moment in haar op want het was zo belangrijk deze demonstratie....

Overigens voor een zware crimineel met een lang strafblad en te boekstaande als gewelddadig.
Neemt niet weg, dat ook hij niet bij zijn arrestatie had mogen komen te overlijden.
Maar niemand kan praten als jij geen lucht krijgt. Maw het gejammer van "I can 't breathe" is onzin..

Jemaintiendrai | 04-06-20 | 14:58

Halsema had moeten ingrijpen toen er teveel mensen kwamen door de toegangen af te sluiten. Wat is daar zo moeilijk aan? Waarom is de volksgezondheid niet meegewogen terwijl de bevolking zich maanden in allerlei bochten heeft moeten wringen? Bedrijven over de kop, 50.000 mensen dood. Deze demonstratie was een dreun in het gezicht van allen die zich steeds maar weer aan de regels hebben gehouden. Regels die Halsema met voeten heeft laten treden. Het is een schánde.

Lupuslupus | 04-06-20 | 15:02

@Jemaintiendrai | 04-06-20 | 14:58: Helemaal eens met de eerste alinea. Die angst voor geweld is er later bij bedacht. En... als dat de motivatie was, geldt het dan voor elke demonstratie!

bitterpete | 04-06-20 | 15:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik zie kansen voor Pechtold om toch weer burgemeester te worden.

artie | 04-06-20 | 14:52 | 6

@Kapitein Sjaak Mus | 04-06-20 | 14:57:
Maar hoeveel zijn er in bezit van een Canadese ambassadeur om te """schenken"""?

Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 15:00

@Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 14:56: Aboutaleb heeft privé een paar bedenkelijke opvattingen, maar qua uitvoering van zijn functie, valt er weinig op hem aan te merken. NIet meer dan het gros van de Burgemeesters in Nederland.

Grachus | 04-06-20 | 22:55
▼ 3 antwoorden verborgen

nou mooi dat antifa geen reden had tot rellen. next

newray | 04-06-20 | 14:52

Die is inderdaad vastgelegd voor the record. Anders had het nu niet hier gestaan.

postmodernismisdead | 04-06-20 | 14:52

Toch grappig te constateren dat een dode criminele neger en een foute agent in de VS een burgemeesters in de lage landen de kop gaat kosten. En ze wilde nog zo graag deugen, ohh, de ironie.

Alco-de-Holist | 04-06-20 | 14:52 | 3

Vergeet de vleermuissoep etende chinees niet.

De Briemusketier | 04-06-20 | 14:57

De motivatie voor deeze demonstraties is te belachelijk voor woorden. Omdat er in de USA iets gebeurt dat niet door de beugel kan heeft INEENS hier ook een hele groep last van discriminatie en politiegeweld. En wel zodanig dat tijdens deze corona crisis alles aan de kant wordt geschoven qua veiligheid, want zo belangrijk is het blijkbaar.

Der Schnitzeljäger | 04-06-20 | 15:06

@De Briemusketier | 04-06-20 | 14:57:
De val van Halalsema is niet de culinair geïnteresseerde Chinees, nee, het is haar dwang om te deugen. Dat een criminele negor indirect de bijl aan haar burgemeesterswortel is, is voor mij niet te bevatten. Niet bestaande existentiële discriminatie tot Speerpunt maken en daar vervolgens over struikelen. Het is te hopen dat Yasser haar lang blijft steunen en in haar val wordt meegesleurd.

Alco-de-Holist | 04-06-20 | 15:30

Wat een rare ontslagbrief.

Jan Slot | 04-06-20 | 14:51 | 5

Lol

Bataafje | 04-06-20 | 15:02

Raak ;-)

Tjajaja | 04-06-20 | 15:04

Sterk. Heel sterk.

Graaisnaaiert | 04-06-20 | 15:12
▼ 2 antwoorden verborgen

Lekker zootje zeg. MvVJ reageert onjuist in het licht van Corona afspraken, FH licht Ferd laat en heel fout in. Driehoek info ontbreekt totaal. Klopt geen hout van. Communicatie riekt erg naar politiek GL gereutel met Grondwet als bliksemafleider. Hoe dan ook, FH moet zich afvragen of zij dusdanig en vooral terecht aangeschoten nog als burrie kan functioneren. Nog belangrijker: Nederlanders, ga ALTIJD stemmen. Deze wanzooi is m.i. schuld van niet-stemmers.

Pieterman | 04-06-20 | 14:51 | 3

Verklaar je nader.

oldandwise | 04-06-20 | 14:53

Voel me niet aangesproken, want ik stem altijd.

Rest In Privacy | 04-06-20 | 14:55

Een van de belangrijkste argumenten tegen een gekozen burgemeester was dat het een zware functie is (iswelzo). Maar als men dit soort lichtgewichten gaat benoemen voor misschien wel de lastigste burgemeesterspost van Nederland vanwege politieke belangen, dan gaat die vlieger niet langer op.

pielemuisje | 04-06-20 | 14:51 | 8

@pielemuisje | 04-06-20 | 15:19: Het verschil is dat men bij gekozen wel eerst met een mooi verhaal zal moeten komen, wil men de functie kunnen krijgen. Komt diegene het verhaal niet na, dat kan ontslag volgen. Net zoals bij jou en mij en niet functioneren. Toch een iets andere insteek voor wat betreft keuzes maken over bv een demonstratie toestaan tijdens een pandemie. BM ben je voor iedereen en niet alleen voor je GL clubje.

lovekila | 04-06-20 | 15:43

benoemen .. vanwege politieke belangen.
Het moest beslist een vrouwtje zijn toch?

DenBeert | 04-06-20 | 17:56

Dit is dezelfde onzin als dat een referendum te moeilijk zou zijn voor de steeds hoger opgeleide bevolking. Mark Rutte zit waar hij zit op basis van verkiezingen, toch ook een veeleisende job en kennelijk is dat dikke prima. Alhoewel, als ik het zo bekijk, is er eigenlijk best iets voor die stelling te zeggen...

5611 | 04-06-20 | 18:12
▼ 5 antwoorden verborgen

Op welke kwaliteiten word zo een burgemeester voor gedragen of stond ze hiervoor ook zo te liegen.

kuus | 04-06-20 | 14:51 | 2

Het gaat niet om kwaliteiten, het gaat erom dat bepaalde belangen worden behartigt dan wel verdedigt.

Nederland is een lobbycratie

litebyte | 04-06-20 | 14:54

Lidmaatschap van een (de ‘juiste’) partij is randvoorwaarde. Dat maakt de spoeling erg dun.

Koning Willy | 04-06-20 | 14:56

Deze burgemeester is haar functie niet waard. Ze blinkt uit in het creëren van bestuurlijke wanorde, schuld afschuiven en liegen. Ze misbruikt haar ultralinkse anarchistische politieke denkbeelden ten koste van de veiligheid en volksgezondheid van burgers .
Ik zeg aftreden. En gauw.

Gravin v Kippenbouth | 04-06-20 | 14:51 | 2

Ze zit de helft van de tijd niet eens bij gemeenteraad vergadering. Zit liever bij de NPO. Waarom rot ze niet gewoon naar de treurbuis op als ze er geen zin in heeft? Ze ook nog eens incapabel voor de functie.

Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 14:52

Sneller dan gauw graag!

Gaat het niet dan? | 04-06-20 | 14:57

Inmiddels is de bijlage 'telefoongesprek tussen de min. en burrie niet langer beschikbaar..
Damagecontrol in actie?

EEnzame SchizofrEEN | 04-06-20 | 14:50

Misschien lees ik niet goed, maar Grapperhaus geeft in 1e instantie NIET aan tegen de door Halsema genomen beslissing te zijn :
"Ha Femke
Geheel met je eens.
Na afloop maar evalueren mbt dit soort organisatoren. Groet,
Ferd "

oldandwise | 04-06-20 | 14:50 | 8

Dat "geheel met je eens" is in elk geval door Halsema geïnterpreteerd als "ik ben gedekt". En Grapperhaus maakt er even later een "die begrijp ik wel" van.
Dus, Grapperhaus is al even incompetent als Halsema. Vond in eerste instantie dat Halsema kordaat optrad, maar wijzigde zijn standpunt later.

Schoorsteenveger | 04-06-20 | 15:03

@David000000007 | 04-06-20 | 15:02:
De leiding? Is er daar een aanslag of iets dergelijks geweest dan? Ze voelde nattigheid in dat oerwoudje van haar en wilde de verantwoordelijkheid afschuiven

The_Challenger | 04-06-20 | 16:23

Aangeven niet tegen de beslissing te zijn is iets anders dan dat hij de beslissing heeft genomen.

The_Challenger | 04-06-20 | 16:25
▼ 5 antwoorden verborgen

In vergelijking met het vorige akkefietje, het illegale wapen in huis, is dit pas echt een smoking gun.

Zack Hooi | 04-06-20 | 14:50 | 1

En weer ligt het totaal niet aan haar. Je zou er medelijden mee krijgen hoe moeizaam dit leven voor haar is..

The_Challenger | 04-06-20 | 16:22

Femke Halsema heeft genoeg politiek inzicht dat dit stront zou geven. Ze is echter te weinig geraffineerd om een juridicus als Ferd Grapperhaus er in te luizen.

Ferd draait het mes in Femke' s rug nog maar een paar slagen om, met deze directe vrijgave van communicatie - nog wel op verzoek van het lid Wilders. Normaal wordt nooit uitvoering gegeven aan iets wat Wilders vraagt.

De familie Halsema kan van het weekend de spullen overbrengen naar hun nieuwe huis in Noord. Het waren twee fantastische jaren.

Glasgow Argus | 04-06-20 | 14:50 | 4

Dat is het eerste wat ik dacht, een verzoek van Wilders wordt niet weggehoond maar ingewilligd. Komt ze mooi uit, blijkbaar willen ze van Femke af.

EmilioEsteves | 04-06-20 | 14:53

@Glasgow Argus | 04-06-20 | 14:56:
Ik dacht even, dat mens wil zich nestelen in het Noorden, blijkt dat het gewoon een ander deel van 020 is. Oeps!

Wc-kip | 04-06-20 | 15:02
▼ 1 antwoord verborgen

Ze appt als een hysterische ex-vriendin.

Turbulentie? | 04-06-20 | 14:50 | 5

@Lafayette | 04-06-20 | 15:03:
Ik heb een hoop PvdA burgemeesters meegemaakt maar zo bont als Femmie het maakt heb ik nog nooit gezien. Job "Yes We" Cohen kwam wel dichtbij, toegegeven. Maar Femmie spant de kroon. Dit is namelijk niet de eerste incident met haar...

Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 15:09

@Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 15:09:
Niets anders dan logisch. Een enkele keer reageerde een PVDA burgemeester nog wel eens met zijn verstand. Een communiste pur sang doe alles op emotie.

The_Challenger | 04-06-20 | 16:20

Van hetzelfde kaliber als Heleen Mees.

OrsonNietes | 04-06-20 | 16:30
▼ 2 antwoorden verborgen

Femke versus ‘wij doen niet mee met de rest van het land...’ again. Die valt in haar eigen zwaard.

Halsema geeft toe: ‘Boerkaverbod geldt ook in Amsterdam’

www.ad.nl/politiek/halsema-geeft-toe-...

Braco.me | 04-06-20 | 14:49

Het maakt ook gewoon niet uit met wie ze in gesprek is, de arrogantie druipt er vanaf.
Ik dacht eerst nog dat dat alleen in gesprek met gewone burgers zo zou zijn, maar het lijkt erop dat dat gewoon altijd zo is.

Vreselijk.

C1O2 | 04-06-20 | 14:49

Sta ik wel goed op de foto met me button .

kuus | 04-06-20 | 14:49

Van Rijn 4 mayor!

Nohara | 04-06-20 | 14:49

"FH (23:43): Deze wilde je vastleggen voor de wob. Je had ook gewoon de ingewikkeldheid van de situatie kunnen uitleggen ipv mij in de kou te zetten. "

LOL Lekker Femmie. Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten (maar wel waar natuurlijk). Oh heerlijk dit, dit amateur gepruts past zoooo bij bestuurlijk verNederland.

Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 14:49 | 1

al die grappen met mummies gaan ook over ingewikkeldheid.

jerryhopper | 04-06-20 | 15:17

Einde verhaal voor Halsema, dat is duidelijk.

scorpio777 | 04-06-20 | 14:49 | 3

Onderschat nooit de mantel der liefde van links voor soortgenoten.

Tronald_dump | 04-06-20 | 14:51

Vergeet het maar. Zie o.a. de opmerking 'dat rechts kans ruikt'.

Der Schnitzeljäger | 04-06-20 | 14:56

@Der Schnitzeljäger | 04-06-20 | 14:56:
Die opmerking gaat haar nog opbreken, trust me.

De waard zijn gast | 04-06-20 | 17:31

@geenstijl misschien tijd voor een poll waarin we kunnen voorspellen wanneer Femke zal aftreden?

Arijane | 04-06-20 | 14:49 | 1

Een communiste van de gestaalde kaders zelf aftreden? Met een extreemlinkse roodgroene(maakt diepbruin gemengd) coalitie die volledig achter haar staat? Dat kreng stopt zelfs niet bij koninklijk besluit. Om een linkse activist weg te krijgen is een driehoek nodig van ME, traangas en waterkanon aangezien haar knokploeg genaamd antifa daar een stokje voor wil gaan steken.

The_Challenger | 04-06-20 | 16:14

Die heks wist ook gewoon al dat het via een WOB naar buiten zou komen.

jip_86 | 04-06-20 | 14:49 | 9
▼ 6 antwoorden verborgen

Ze besluit dus om niet in te grijpen omdat ze ook wel weet wat voor radicaal en opgefokt volk er op zo'n demonstratie afkomt.

Zwizalletju | 04-06-20 | 14:49

Als burgemeester beslissingen nemen die tegen het landelijke Corona beleid ingaan op basis van 'rechts Nederland niet in de kaart spelen'.
.
Toedeledokie.

Harry Turtle | 04-06-20 | 14:48 | 1

Beide, de ene arrogant en dom en de ander hypocriet en een backstabber

litebyte | 04-06-20 | 14:51

Ferd wil wel een evaluatie over de organisatoren van dit soort demonstraties. Heel graag. Een collectief gesubsidieerde activisten die iedereen maar voor racist uitmaken. Kan daar niet eens een keer 'n aanklacht tegen worden ingediend? En waarom steunt Het Stedelijk Museum dit soort politiek activisme?

Piet Karbiet | 04-06-20 | 14:48 | 2

Ben jij recentelijk nog in het Stedelijk geweest? Daar ligt tegenwoordig ook een boel nadruk op exotische en activistische kunst.

Rest In Privacy | 04-06-20 | 15:03

@Kuifje-naar-Brussel | 04-06-20 | 15:03:
Dan moet jij op die VVD congressen eens een voorstel doen om geen subsidies meer toe te kennen aan dat soort instellingen. Zo'n 22 jaar geleden is de VVD linksaf gegaan. Het stijgende zetelaantal geeft alleen maar aan dat er een flink aantal bruikbare idioten op stemmen.

The_Challenger | 04-06-20 | 16:07

Femke schrijft dat de emoties te groot zijn en dat er daardoor niet ingegrepen wordt. Eigenlijk insinueert ze daarmee dat er rellen zouden uitbreken als de demonstranten een strobreed in de weg worden gelegd. Natuurlijk denkt de Ferd dan: "fak dat, dat moeten we niet willen". Maar daarvan was kennelijk (en dat schrijft ze twee uur later dat het 'uitstekend' gaat. Hiermee heeft ze doelbewust de minister voorgelogen en is haar positie onhoudbaar geworden.

JohnLocke | 04-06-20 | 14:48 | 1

Wat FH doet is chanteren

Der Schnitzeljäger | 04-06-20 | 14:56

Lost van de domme arrogantie van FH... wat is die Ferry G een enorme achterbakse hypocriete lul.. back stabber als het iets te warm wordt.

litebyte | 04-06-20 | 14:48 | 2

Allebei eruit!

oranjerood | 04-06-20 | 14:53

Of haar lekker in de val laten lopen. Misschien stond er nog een rekeningetje open ...

Tronald_dump | 04-06-20 | 14:59

Kloon Trudeau krullenbol probeert wat goed te lullen.

Plandelaville | 04-06-20 | 14:48 | 1

Door achter haar te blijven staan gaat het hem hopelijk zetels kosten.

sprietatoom | 04-06-20 | 14:50

Zwaai naar Kaakklem.
Doei!

Abject | 04-06-20 | 14:48

"..... vanwege het belang van het onderwerp"
Belang ? De motivatie van die demo is spijkers op laag water zoeken en de subsidie van KOZP en consorten. De economie ligt op zijn gat omdat van iedereen verwacht wordt dat hij zich netjes gedraagt. En dit zooitje ongeregeld laat massaal zien daar totaal lak aan te hebben. Als Halsema ballen had gehad had ze de microfoon gegrepen en gezegd dat gezien de massale opkomst iedereen zijn verantwoording moet nemen en naar huis moet gaan.

Der Schnitzeljäger | 04-06-20 | 14:48

Cursus:
1-2-3
Manipulatie en Chantage
Zo onder de knie!

Poesmobiel | 04-06-20 | 14:48 | 1

Meer hypocrisy, back stabbing en domme arrogantie

litebyte | 04-06-20 | 14:50

Een falende burgemeester vakkundig KO publiceren, zo ziet het er dus uit.

Brentjeee | 04-06-20 | 14:47

Toch ook een uiterst zwak optreden van die grapperhaus. Hij wekt de suggestie dat hij het eens is met haar maar komt snel terug op z’n schreden. 2 paniekerige faalhazen

zuurtjeregen | 04-06-20 | 14:47 | 5

@Lafayette | 04-06-20 | 15:00:
De reden dat FH ferd app is om rugdekking te krijgen, zodat ze ook naar Ferd kan wijzen. Die incapabele Token bestuurster wijst graag naar iedereen als het fout gaat en alleen naar zichzelf als iets goed gaat.

Tronald_dump | 04-06-20 | 15:04

Hij was het eens met niet ingrijpen bij 1.000 man. Waarschijnlijk dacht hij met een professional te maken te hebben die alles vooraf goed geanalyseerd had, back up had etc.
Alleen bleek hij met een linkse activiste te maken te hebben... ja, ik snap wel dat die man pissig is, hij was ronduit slecht geïnformeerd.
Maar goed, even kijken of Halsema Grapperhaus meetrekt in haar val.

Bataafje | 04-06-20 | 15:10
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Verbraak79 | 04-06-20 | 14:47 | 2

Femke Halsema ging dus tekeer als een viswijf. Ze probeert Grapperhaus gewoon af te persen. Hou stand Grapperhaus. Rechts Nederland staat een keertje pal achter jou.

GeenHeil | 04-06-20 | 14:47

Ik zie een gouden kans!

Nuchternederland | 04-06-20 | 14:47 | 1

Ik ook.

Remus McMillan | 04-06-20 | 14:47

Beetje schoolplein niveau. Een kindje doet iets stouts, en vraagt een ander kindje de schuld te delen. Zoiets?

Kwelbeller | 04-06-20 | 14:47 | 1

Precies. Vandaag en de komende 30 jaar mag Femke op de naughty-spot.

Jos Tiebent | 04-06-20 | 16:47

Links is altijd zo voor helderheid en transparantie. Nou, hier hebben we het...

Rest In Privacy | 04-06-20 | 14:46 | 1

Voor mij het nieuwe normaal hoor. Alles transparant en wanneer 60 van de 150 zetels in de TK het willen, mensen onder ede laten verhoren (net als bij die mini-parlementaire enquête). Wat meer accountability zou wonderen doen in Den Haag.

JohnLocke | 04-06-20 | 15:05

"Ik begrijp goed dat rechts Nederland een kans ziet..." links maakt idiote keuzes, maar rechts heeft het alweer gedaan voordat er wat gebeurd is...

GWBA | 04-06-20 | 14:46 | 8

@Kuifje-naar-Brussel | 04-06-20 | 15:01: Prachtig om te zien hoe iemand die decennia lang heeft staan vingerwapperen naar anderen, nu eindelijk zelf op een functie terecht is gekomen waar je verantwoording voor moet afleggen en waar je op je gedrag wordt aangesproken. Ze staat nu aan de andere kant van de zweep van kritiek en is daar verre van blij mee. Vermoed dat ze nog nooit zoveel heeft zitten zweten als nu. En mooi dat Ferd zich er niet in mee laat trekken, ondanks dat dat ook gewoon een machtsgeile lul is.

lovekila | 04-06-20 | 15:19

@lovekila | 04-06-20 | 15:19: Ze had tot voor kort geen enkele ervaring als bestuurder. Dat breekt haar nu op.

Rest In Privacy | 04-06-20 | 15:42
▼ 5 antwoorden verborgen

Incompetent en ze weet het zelf. Daarom is ze haar straatje al tijdens de zoveelste demasqué aan het schoonvegen. Interessant genoeg lijkt het er op dat ze in eerste instantie verwacht dat Grapperhaus hier in mee gaat. Wellicht is dat het gebruik in deze kringen en voelde ze zich daarna 'verraden' toen Ferd plots niet ontvankelijk bleek te zijn voor dergelijke uitwegen.

Lafayette | 04-06-20 | 14:46

Wat een vals vies goor tyfuswijf is dat toch! quote " ik begrijp goed dat rechts nederland een gouden kans ziet" Dat is het enige waar ze zich druk om maakt.
Geert gaat er nu op los. Komaan Geert!

Waakvlam | 04-06-20 | 14:46 | 2

Heel mooi dat Geert de steen in de vijver heeft gegooid met openheid van zaken te eisen. Prachtig gedaan Geert! #Trots want niemand anders deed het.

Lupuslupus | 04-06-20 | 15:13

Zie hier het gedraai van politici. Jeetje wat een slangen allemaal.
Zou er overigens ook zo'n whatsapp threadje te vinden zijn tussen Dumfries en PSV omdat ie naar de demo was in Rotterdam ?
www.ad.nl/nederlands-voetbal/dumfries...

grapo | 04-06-20 | 14:45 | 1

Dat was ook niet slim van hem.

Rest In Privacy | 04-06-20 | 14:47

Hoppa, exit Femke.

Graaisnaaiert | 04-06-20 | 14:45 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Wie stuurt dit soort prive berichtgeving zo snel door? Misschien vind ik dat nog het meest frappant van allemaal.

quatro32 | 04-06-20 | 14:45 | 3

Minister Grapperhaus heeft (op verzoek van Kamerlid Wilders) even zijn complete appgesprek met de burgemeester van Amsterdam online gezet. Foei grapperhaus.. zomaar je eigenste prive online plempen. Oh wacht, schukd van Geert. Of anders GS.

grapo | 04-06-20 | 14:48

Tjonge, jonge... Lezen is ook een vak...

Enter Yeti | 04-06-20 | 14:50

Volgens mij is dit gewoon van de telefoon van Ferd, waar Geert naar heeft gevraagd.

culture_vulture | 04-06-20 | 14:59

Een beetje hinken op twee gedachten: Ik gun FH het wachtgeld niet, maar hoop toch stiekem dat ze er in belandt....

Iknowall | 04-06-20 | 14:45

Ik interpreteer dit als een vrouw, die acht te worden gedekt door een man.

Leptob | 04-06-20 | 14:45 | 1

'geacht wordt' Toch?

Iknowall | 04-06-20 | 14:46

De banaan is krom. Geen jota wil men daarvan toegeven. Triest.

klimaatsloper | 04-06-20 | 14:44

Zou Femke in Gryffindor of in Slytherin hebben gezeten?

Nohara | 04-06-20 | 14:44 | 1

Geen van de twee. Ze is het kind van Gollem.

grapo | 04-06-20 | 14:50

Goed en nu opzouten terroristische trol die je bent!

de knikkerende kale | 04-06-20 | 14:44

Dit gaat verdomme nóg meer stemmen opleveren voor het kartel.

overVecht | 04-06-20 | 14:44

Alsema, wat app je der an.

Premier Trutte | 04-06-20 | 14:44

Heel bijzonder dat dit zo snel is vrijgegeven wat zit hier achter? Iemand?

pajans | 04-06-20 | 14:44 | 1

Wilders vroeg er om.

Rico Tampeloerus | 04-06-20 | 14:47

Helaas is dat complete appgesprek (inmiddels?) offline, zie eerste link onder 'gezet'. Te pijnlijk?

5611 | 04-06-20 | 14:44

Femke haalt 2 dingen door elkaar heen: de aanleiding van de demo en de reactie van Fred op het niet verbieden. Ze denkt dat doordat Fred het eens is niet in te grijpen en de 1,5 meter niet te handhaven, het met haar eens is. Echter, dat is niet de situatie. Duidelijk is dat Fred deze demo helemaal niet had gewild, maar ondertussen vraagt Femke wel zijn loyaliteit gezien zijn zelfde mening op het niet tussentijds verbieden.

Haar opmerking over WOB is natuurlijk treffend, maar ook wat flauw. Femke had vooraf veel beter contact moeten hebben met Fred hierover. Ze valt haar eigen politie af terwijl ze er zelf de baas van is.

Niet meer houdbaar deze vrouw.

Derechtselutser | 04-06-20 | 14:44 | 2

Wat bedoelt ze met wob?

r_leeuwenhart | 04-06-20 | 14:49

Hier helpt geen moedertje lief meer aan.

Rest In Privacy | 04-06-20 | 14:43 | 1

*fingers crossed.

Graaisnaaiert | 04-06-20 | 15:16

Ja maar demonstreren tegen niet-bestaand racisme is véél belangrijker dan de gezondheid van vele duizenden mensen. Dat jullie dat niet begrijpen komt gewoon omdat jullie racisten zijn.
/Airfryer en Halsema mode uit.

2voor12 | 04-06-20 | 14:43

Femke Prutsema

Hans Teeuwen | 04-06-20 | 14:43

Ze zal wel een lamme vinger hebben inmiddels

wilmeister00 | 04-06-20 | 14:43

Ik vind het ook wel weer ingewikkeld dat communicatie nooit vertrouwelijk kan zijn. Maar prima. Femke is wel scherp met haar opmerking over 'vastleggen voor de wob'.

Bvdb | 04-06-20 | 14:43 | 1

Beiden hebben een publieke functie. Als onderdaan weet ik graag wat er bekokstoofd wordt door de door mij gekozenen... kuch. Privaat heb je volledig recht op privacy, dat is echter een andere wereld en dient niet het algemeen goed. Iets met verantwoording afleggen. Beiden proberen zich in dit whatsapp gesprek in te dekken. Miepie Halsema omdat ze het het op lokatie helemaal fout ziet lopen en Fredje omdat ie niet mee gezogen wil worden in Femmies door partijdigheid, zelf gecreëerde pest/coronabende. Ze had het als BM al nooit toe moeten staan, maar dat kon de activiste in haar niet. Dat maakt je partijdig en dan hoor je dus ook niet op die functie thuis (wisten we hier allemaal al).

lovekila | 04-06-20 | 15:12

Oef. De manier waarop Femmie aan het zweten is, is vast niet goed voor de opwarming van de Aarde.

Flapoor | 04-06-20 | 14:43 | 1

Nu snap ik die snelle toename van de CO2 op aarde ook sinds 2001. Het "populisme" maakt die linkse gekkies zo kwaad dat het CO2 gehalte in de lucht wel met 75 parts per million is toegenomen.

The_Challenger | 04-06-20 | 15:36

Kom maar bij mij uithuilen Femke!

*Sterke rechterschouder biedt en met roomboter besmeerd broodje kroket met dyon mosterd*

Polarisator | 04-06-20 | 14:43 | 3

@polarisator: Graus?

Murk Ratte | 04-06-20 | 14:44

@Murk Ratte | 04-06-20 | 14:44: Kalfskroket

Polarisator | 04-06-20 | 14:50

Als achtergrondmuziek een speech van Trump. Als fel voorstandster van een groot Europeesch rijk onder aanvoering van een Duitse vrouw en de anti-Joodsche lobby en daarbij vol passie vechtend tegen de president van Amerika en de premier van Engeland is ze natuurlijk andere toespraken gewend met een krassend geluid. Dus doe dat wel voorzichtig.

The_Challenger | 04-06-20 | 16:00

"Ik begrijp goed dat rechts Nederland een gouden kans ziet." Tjonge jonge wat een incapabel wijf, per direct dwingen tot aftreden deze huilebalk. Ben benieuwd welk MSM deel hier in springt, maar ik heb zo mijn vermoedens.

Murk Ratte | 04-06-20 | 14:43 | 1

Triest indien Links Nederland dit politiek maakt en het voor haar op neemt.

Rico Tampeloerus | 04-06-20 | 14:44

Deze WOB is de nagel die haar doodskist sluit.

Umberto die trotzoni | 04-06-20 | 14:43

Grapperhaus is nou niet bepaald duidelijk, weet natuurlijk niet wat in de telefoongesprekken is besproken maar hij laat alles een beetje in het midden.

Capt. Iglo | 04-06-20 | 14:43 | 9

@Capt. Iglo | 04-06-20 | 15:15:
De driehoek moet dat in eerste instantie zelf regelen. Daar is een driehoek voor gevormd. En dat is wat hij in het begin van de avond heeft gezegd. Ze zag dat het uit de hand liep en belde hem onnodig. En dan de brutaliteit om nog eens midden in de nacht te bellen nadat de minister had aangegeven dat het wel genoeg was voor die dag. Grapperhaus is een misbaksel maar dit keer zit ie wel goed.

The_Challenger | 04-06-20 | 15:31

@The_Challenger | 04-06-20 | 15:31: zij geeft hem de beslissing van de driehoek en grapperhaus reageert daarop met: Geheel met je eens. Het is dus niet raar dat zijn zich gesteund voelt door hem. Als de avond vordert en er ophef ontstaat is hij ineens niet meer zo uitgesproken. Hij baseert zijn mening/ handelen dus niet op basis van beleid maar op basis van ophef. Hij ziet de bui hangen en begint ineens zijn eigen straatje schoon te vegen.

Capt. Iglo | 04-06-20 | 15:39

@Capt. Iglo | 04-06-20 | 15:39:
Zij geeft hem niet de beslissing. Zij noemde op wat feitelijk aan de hand was en dat ze op dat moment niet wilde ingrijpen. Hij antwoordde: "geheel met je eens en morgen evalueren."
Straatje schoonvegen van de minister? Je laat me nu hard lachen. Femke heeft sinds maandagavond alles en iedereen de schuld gegeven zonder ook maar één enkele zelfreflectie te tonen. Viel me trouwens ook al op bij dat akkefietje vorig jaar. Ze meet duidelijk met 2 maten.

The_Challenger | 04-06-20 | 15:53
▼ 6 antwoorden verborgen

"En ik begrijp goed dat rechts nederland een gouden kans ziet."

Niet het feit dat men totaal incompetent en onverantwoord bezig zijn, houdt deze mensen bezig... nee, de angst dat "rechts" er mee vandoor gaat.

De pure, pathologische angst van het establishment wordt hier zichtbaar.

Statler en Waldorf | 04-06-20 | 14:42 | 1

En dan te bedenken dat 'rechts' in feite gewoon 'NIET extreem links' is. GeenStijl bijvoorbeeld, brengt ongefilterd en ongecensureerd het echte nieuws, en laat geen zogenaamde irrelevante informatie achterwege. Dan ben je in mijn ogen gewoon 'neutraal', niet 'rechts'.

JackStick | 04-06-20 | 14:52

"Aanvankelijk wilde het ministerie de stukken niet vrijgeven voor het debat in de gemeenteraad volgende week. Maar na een spoedverzoek van PVV-leider Geert Wilders ging het ministerie alsnog overstag."

Goed bezig Wilders.

sprietatoom | 04-06-20 | 14:42

Heb impact onderschat. Femke lijkt me te beschadigd nu om door te gaan.

pielemuisje | 04-06-20 | 14:42

Ik lees alleen maar Help, Help, Help ik ben ongeschikt.

Plandelaville | 04-06-20 | 14:42 | 1

Haha, zo waar!

Computer_says_no | 04-06-20 | 15:21

'rechts Nederland'
'Gouden kans'

Femke moet in haar positie sowieso boven alle partijen staan.
#FemkeFaal

laagvliegert | 04-06-20 | 14:42

Prutsers

a4p | 04-06-20 | 14:42

Geen smiley's.. -1

Claude Jacque | 04-06-20 | 14:42

Wellicht wat vroeg op de middag, maar de popcorn er maar alvast bij gepakt.

Brentjeee | 04-06-20 | 14:42 | 1

Ik ga bier halen

Plandelaville | 04-06-20 | 14:42

Doen we in dit land eindelijk een keer iets allemaal samen, is het uitgerekend dat mens van de partij met de communisten/anarchisten/milieuterroristen GroenLinks die het saboteert.
Je kunt er werkelijk geen touw aan vast knopen.

Aristotalloss | 04-06-20 | 14:42 | 1

Communisme is ook alleen maar leuk als jij meer gelijk bent dan anderen

ZonderNaam | 04-06-20 | 14:46

De burgemeester van de hoofdstad dames en heren: "Ik wil naar buiten brengen dat dit een driehoeksbeslissing is geweest met ruggespraak met jou". Eng secreet.

JohnLocke | 04-06-20 | 14:41 | 1

Als we gaan gaan we samen! Toch? Hallo?

Zack Hooi | 04-06-20 | 14:44

Zij wist vanaf 19:21 dat het politiek volledig van de rails aan het lopen was.

DenkenDanDoen | 04-06-20 | 14:41 | 1

Het moment dat ze contact met hem opnam. De driehoek is verantwoordelijk voor wat daar gebeurt. Je neemt pas contact op als je als driehoek de boel niet meer onder controle hebt, en het dus politiek gevoelig gaat liggen.

The_Challenger | 04-06-20 | 15:45

Leuk om eens achter het gordijn te mogen kijken

ZonderNaam | 04-06-20 | 14:41

"En ik begrijp goed dat rechts nederland een gouden kans ziet". Walgelijk deze zin!

born2killn00bs | 04-06-20 | 14:41 | 2

Precies! Je eigen falen op deze manier proberen te verhullen. Tekenend voor haar attitude.

Spring Bruissteen | 04-06-20 | 14:43

Het is maar wat je prioriteiten zijn.

Rico Tampeloerus | 04-06-20 | 14:49

Hexit!

JackStick | 04-06-20 | 14:41 | 5

@Wladimir 1928 | 04-06-20 | 15:13: Feeksit/feexit dus ;)

lovekila | 04-06-20 | 15:35
▼ 2 antwoorden verborgen

‘’Daarvoor zijn de emoties te groot’’

Binnenkort zijn al die emoties hartstikke deaud.

Zer0-hedger | 04-06-20 | 14:41

Had je die Telegraaf moeten zien, die lui gingen helemaal bazurk, schuim weer op de lippen, net als bij dat filmpistool!

Einde van de Domheid | 04-06-20 | 14:41 | 4

Haha, zwaait maar gedag naar je Femke...

Tronald_dump | 04-06-20 | 14:47

Moet je jezelf eens zien als Trump wat tweet.

The_Challenger | 04-06-20 | 15:19

Die messen waren toch wel echt?

The_Challenger | 04-06-20 | 15:46
▼ 1 antwoord verborgen