Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Onmogelijk Klimaatdebat

Wat is klimaatontkenner toch een mooi woord. Wie zich niet conformeert, maar zelfstandig nadenkt wordt geparkeerd met een hyperbool, niet met argumenten. 

NEEHEE. NIET NEUKEN. GEWOON NIET. DAT IS NOU NET HET HELE PROBLEEM, DOMBO.

Meld een bijkomend probleem of een nuance, en je wordt geacht alles volledig te ontkennen, terwijl waar te nemen valt door naar buiten te kijken. Wie het niet eens is, is gek. 

Het lijkt wel een religie, waarbij afvalligen worden beschouwd als heidenen. In dat klimaat groeien kinderen op, en het is niet vreemd dat ze dan gaan spijbelen, om ingegoten teksten als mantra's te herhalen. Er moet iets gebeuren! Maar wat of waarom wordt niet begrepen. Hier wordt de nieuwe generatie gevormd tot stemvee.

Hun gedachten en woede keurig gekanaliseerd naar andermans standpunten en oplossingen. Vrij van kritisch denken, of genoeg inzicht in exacte vakken om eigen onderzoek te doen. Zelfs als de juiste probleem in beeld is, kiezen er te weinig een vak als bouwvakker, monteur of installateur om de oplossing in praktijk te brengen.

Het gebrek aan kennis lijkt op de veertiende eeuw waarin het bezit van een Engelstalige bijbel gevangenisstraf opleverde. De man die de bijbel naar het Tsjechisch vertaalde werd op de brandstapel gegooid. De paus wilde het gepeupel dom, afhankelijk en mak houden. De bevolking werd bijgestuurd met leefregels die niet in de bijbel voorkwamen.

Scholen zijn sowieso het afvoerputje voor ieder maatschappelijk probleem, het niveau daalt al twintig jaar. De politie krijgt het niet voor elkaar mensen met verlichting te laten fietsen, maar uw lokale school zal wonderen verrichten! De angst voor boetes is afwezig, de angst voor een aanrijding al helemaal, maar de angst voor het klimaat is er wel.

Duurzame energie is de toekomst! Biomassa is fantastisch! Terwijl tijdens de verbranding dezelfde koolstofdioxide de lucht in gaat, zou dat niet erg zijn, omdat het gewas eerst die koolstofdioxide uit de lucht haalde, de zogenaamde korte koolstofkringloop. Die redenering vergeet de koolstofdioxide-opname van het bos of akker die gerooid is en klopt dus niet.

De leerlingen willen windmolens en zonnepanelen, maar vraag ze voor de gein eens hun telefoon alleen op te laden als de zon schijnt of de wind waait. Hoeveel idealisme is dan over?

Koolstofdioxide is het grote kwaad, planten hebben het nodig te groeien, en in Hollandse kassen wordt de concentratie verhoogd om de groei te versnellen. Dat is op grotere schaal ook al gelukt, er zit anderhalf keer zoveel CO2 in de lucht dan in de periode 1000 tot 1800. Over de oorzaak en gevolgen schrijf ik nu niets, het is een feit dat die concentratie niet stabiel is.

Diezelfde instabiliteit is waarneembaar qua temperatuur. Een echte ijstijd koelt de aarde met zo'n acht graden Celsius af. Er zijn in de afgelopen 700.000 jaar twee warme periodes bekend tussen ijstijden in, waar de aarde vier graden opwarmde. De totale fluctuatie is twaalf graden, genoeg om te bepalen welk gewas of dier overleeft.

Dat de zeespiegel ooit ruim honderd meter lager lag, lijkt mij uitstekend bewijs dat de zee neemt, de zee geeft. Dijken worden gebouwd op een storm die eens in de 10.000 jaar voorkomt, dat kan ook morgen zijn. Die inschatting is een extrapolatie op basis van bekende stormen uit het verleden, zonder te kijken naar fundamentele veranderingen.

De een ziet een gigantische bak water tot de horizon, de ander een medium om in kort tijd veel energie van het epicentrum van een aardbeving naar de voorgevel van een gebouw te krijgen. Na de tsunami die Fukushima wereldwijd beroemd maakte, vonden Japanners antieke drie meter hoge waarschuwingen in het bos. “bouw geen huizen beneden dit punt.” 

Veertig procent van de wereldbevolking woont binnen zestig kilometer van de kust, tachtig procent binnen honderd kilometer. Van de megasteden met meer dan tien miljoen inwoners ligt driekwart aan de kust. We houden van het wassende water, maar houdt dat water ook van ons? Hoe toekomstbestendig is het, om daar te blijven bouwen? Is dit het nieuwe Atlantis? 

In sciencefictionromans dromen nerds over de mogelijkheid het klimaat van een planeet te veranderen, sowieso zijn we gevangen in ons enige experiment. De atmosfeer, temperatuur en zeespiegel zijn volgens de geschiedenis redelijk stabiel, maar variëren genoeg om voedselproductie, infrastructuur en steden te saboteren. 

Of het nu de natuur of de mens is die de klap uitdeelt, kunnen we die incasseren?

Mooi was die tijd...

Hey, daar kan mooi een luchthaven ofzo

Reaguursels

Inloggen

Het klimaat is dermate complex dat we mogelijk bij lange na niet de exacte oorzaken en oplossingen gaan achterhalen in de komende 10 jaar. Er zijn echter wel sterke aanwijzingen over hoe het werkt en wat de mogelijke impact is. Dan lijkt me dat toch de meest nuttige info om keuzes op te baseren? Liever een stel wetenschappers geloven dan multinationals die geen baat hebben bij het tegengaan van man-made klimaatverandering. En als er sterke aanwijzingen zijn dat CO2 de boosdoener is, dan is het wijs om daar iets mee te doen. Liever dat, dan de kat uit de boom kijken en over 200 jaar verbaast zijn dat gewassen niet meer willen groeien of alle landmassa onder water staat. Ik vind het de onderbouwde gok wel waard om dan maar iets tegen die CO2 uitstoot te doen...

Ik ken alleen dat onderzoek van John Cook waaruit blijkt dat praktisch alle artikelen over klimaatverandering het concept erkennen (97% consensus). Maar dat is weer deels bekritiseerd en weerlegd, waarbij uit veel artikelen nog steeds een sterke steun blijkt (maar dan minder sterk). De exacte oorzaak is echter wel twijfel over en volgens mij moet daar de discussie over gaan, zoals Feynman in mijn optiek ook impliceert. En niet over het wel/niet ontkennen. Nu kan ik wel blogs en andere sites als klimaatsceptici.nl en klimaatveranderingiseenleugen.nl gaan bekijken voor wat alternatieve fact-checking, maar dat zijn ook niet de meest objectieve bronnen.

ElCommentatore | 04-02-19 | 20:22

Je hebt ook mensen die kapitalisme niet snappen en roepen dat er teveel mensen zijn. Misschien is het in sommige gebieden waar mensen te dicht op elkaar wonen te krap, maar over het algemeen... kun je zo'n uitspraak helemaal nergens op baseren. Geen grond in argumenten. Gewoon lucht uitstoten.

BrokenTipi | 04-02-19 | 08:52

Veertig procent van de wereldbevolking woont binnen zestig kilometer van de kust, tachtig procent binnen honderd kilometer.

Als dat waar is valt het dus verschrikkelijk mee met het verwoesten van de Natuur ("Natuur" zoals in natuurbescherming. Dus de Natuur waar de Mens geen deel van uitmaakt. Waar de Mens een gedrocht is, een abominatie, een deviatie, zeg maar De Duivel)

Sans Comique | 04-02-19 | 03:04

Zure regen was eigenlijk agent orange.

rattenvanger XL | 03-02-19 | 21:45

Opvallend dat de gehersenspoelde linkse deugmensen hier op GS nooit reageren op de feiten, die hen niet uitkomen, uitgesproken door gerenomeerde wetenschappers. Alleen maar trollen, in hun arrogante zelfoverschatting, richting tegels die hen niet aanstaan zonder linkje of onderbouwing. De Linkse Kerk is een enge sekte.
Vaak het woordje “dom” aanhalen, maakt trouwens niet dat je gelijk hebt hoor .......... (vul willekeurige linkse trolnaam maar in.)
https://m.youtube.com/watch?v=mqejXs7XgsU

benjeallanggek | 03-02-19 | 19:59 | 4

En nog een zeer vooraanstaand wetenschapper. In tegenstelling tot Al Gore die gewoon een politieke agenda heeft, maar wel enorm veel aandacht krijgt en blijkbaar nodig heeft.
https://m.youtube.com/watch?v=BiKfWdXXfIs

benjeallanggek | 03-02-19 | 20:05

@benjeallanggek,
LOL, onze Franz Timmermanz gaat finaal op z’n bek. Kende deze nog niet, bedankt.
Brussel het hoofdkwartier van de EU is waar deze CO2 hetze is begonnen , RaRa hoe komt dat?

Datgingniegoed | 03-02-19 | 23:36

Bij het woord "deugen" hoor ik tegenwoordig "Lorre!!! Koppiekrauw!!!".

Sans Comique | 04-02-19 | 02:59
▼ 1 antwoord verborgen

Dijken worden gebouwd op een storm die eens in de 10.000 jaar voorkomt, dat kan ook morgen zijn.
@ Feyman, dit is achterhaalt. Tegenwoordig wordt er gekeken naar het risicoprofiel van een dijk. Belangrijk is nu de schade die wordt aangericht door een doorbraak. Het kan bijvoorbeeld dus in sommige delen acceptabel zijn dat een dijk doorbreekt bij een storm die eens in de 1000 jaar of vaker voorkomt.

Rest In Privacy | 03-02-19 | 17:35

net een YouTube filmpje gezien hoe groot het heelal is wij zijn op die schaal niets meer dan een virus wat even in de oneindigheid mag bestaan en daarna weer weg gevraagd wordt

Kappie62 | 03-02-19 | 16:30 | 1

een vette meteoriet zo,n grote globale killer waarbij de wereld bevolking even met 80 pct gedecimeerd wordt is ook een mooie oplossing voor het milieu

Kappie62 | 03-02-19 | 15:39 | 2

Voor het milieu, door de natuur.

Het leven is zwaar | 03-02-19 | 15:50

"Decimeren" betekent "één tiende eraf halen". Dus kan je nooit met 80% decimeren. Voor 80% uitroeien moet je ongeveer 15 keer decimeren.

Sans Comique | 04-02-19 | 03:10

Net gelezen dat de bevolking groet van 1 miljard nu naar 4 miljard in het jaar 2100. Daar sta je dus met je Nederland en 20 miljoen inwoners, met nog geen 0,5 procent van de populatie van Afrika gaan wij daar tegenop deugen. Ja, ja.

Analia von Solmsch | 03-02-19 | 14:58 | 7

Gaat over Afrika Brou!

benjeallanggek | 03-02-19 | 19:33

Analia schrijft "de bevolking" en de rekensom hanteert letterlijk Afrika tov Nederland. Alle ADHD lezers nemen de tijd om een correctie neer te plempen ondanks het gebrek aan aandachtig lezen. Ik zou wel weten voor wie de geboortebeperkende regelingen moeten gelden... :-) (80% dus).

GeenAccount | 03-02-19 | 21:53

Altijd zo’n slecht argument dit. Ja, we zijn met weinig en dus? In China kun je ook artificieel mensen opdelen in groepen van 20 miljoen. Hoeven die dan ook niks meer te doen volgens jou? En waar houdt het op? Moet je groep mensen minstens 100 miljoen bevatten voordaf je iets moet doen aan je uitstoot? Ieder individu moet nu eenmaal een steen bijdragen. Een Chinees maar ook zeker wij, aangezien we veel meer verbruiken dan de gemiddelde Chinees.

Vechter | 03-02-19 | 23:26
▼ 4 antwoorden verborgen

De aarde bestaat ca 6 miljard jaar. Een grafische afbeelding hiervan, waarbij 100 jaar 1 millimeter is, geeft een lijn van 60 kilometer. Wij hebben konkrete kennis over de laatste 2 millimeter. En hieruit lezen wij de toekomst af...

chroll | 03-02-19 | 14:18 | 6

Het gaat ook niet om een toekomst met meer CO2.. her gaat om een toekomst met minder of geen of te dure fossiele brandstoffen. Milieu is een kwaliteitskapstokje om je import mee te reguleren.

Epistulae_Morales | 04-02-19 | 01:41

Want we kunnen inderdaad niet aflezen wat de temperatuur in de verre toekomst is geweest adh van archeologische bewijzen en gesteentes. Man man man

Vechter | 04-02-19 | 09:06

Woeps ik bedoel verre verleden

Vechter | 04-02-19 | 09:07
▼ 3 antwoorden verborgen

Fuck each other, not the planet?

Laat de krankzinnige bevolkingsexplosie nu de oorzaak zijn van zo ongeveer elk probleem vandaag de dag....

Jafco | 03-02-19 | 13:56

Iets waar de mensheid geen vat op heeft , nl het klimaat.
Het klimaat wordt gedicteerd door de zon activiteiten ,stand van de maan de plaats van de aarde tov andere planeten enzovoorts enzovoorts.
Er is geen ene moer wat wij hier aan kunnen doen en hooguit een korte termijn voorspelling maken van wat er komen gaat. En ja , ook op omringende planeten in ons zonnestelsel vinden soort gelijke “klimaat” veranderingen plaats.
Zoals het een van de plaatjes ook laat zien is dat de noordzee eens heeft droog gestaan waar uit blijkt dat niet alles eeuwig is. Sinds mensen heugenis zijn er beschavingen gekomen en gegaan . Niets nieuws..onder de zon.
Op een misselijk makende manier wordt het volk nu de klimaat bijbel opgelegd door aarsbisschop Klaver,Jette en Nijpels. Charlatans van een ordinair verdien model en een fout geloof.
Het klimaat kunnen we niet beinvloeden maar het milieu wel.
Het recycelen van grondstoffen , behouden van je leef omgeving ,geboorte beperking waar nodig en de zoektocht naar een passende energie vorm ligt in ons vermogen.
Met de huidige plannen van het kabinet staan we alleen maar tegen de wind in te pissen.

Datgingniegoed | 03-02-19 | 12:52 | 5

Die klimaatmaatregelen worden door je strot geduwd, terwijl nog lang niet bewezen is of het de juiste remedie voor de juiste kwaal is. Dat gaat dan ook nog eens waanzinnig veel geld kosten en het resultaat is voor wat Nederland betreft, vrijwel nihil. Zulk een dom paniek beleid roept terecht verzet op.

Jackson | 03-02-19 | 14:24

Datgingniegoed≠ helemaal mee eens. Het is een natuurlijke cyclus waar we in terecht zijn gekomen. Zon activiteiten nemen af wat niet alleen maar gevolgen voor de aarde heeft maar op alle planeten in ons zonnestelsel. Suspicious observer op youtube een aanrader voor beste_landgenoten om zijn horizon wat te verbreden en dat we niet op een 2 dimensionale pannenkoek leven. En over je milieu kwestie. Nikola Tesla had een prachtige uitvinding om de wereld gratis schone energie te leveren. Maar niet iedereen vond dat een geweldig idee. De mensen willen wel een alternatief maar tientallen jaren word dat bewust tegen gehouden door onder andere de Nederlandse regeringen Dus werd de welwillende hun mond gesnoerd en ging de lat eroverheen dus bleef maar zitten. Er bestaan legio schone alternatieven.

jitro | 03-02-19 | 15:36

@Jirto,
De voorlopige oplossing van het energie probleem is er allang al Thorium. In de jaren 50 ontwikkeld en vele malen veiliger en goedkoper als plutonium.
Het Thorium experiment is aan de kant geschoven vanwegen de koude oorlog , De behoefde aan kernwapens die je met Thorium niet kan maken gaf de doorslag gevende factor om met plutonium door te gaan.
Mischien een onderwerp voor GS ; de deeltjes versnellers de op verschillende wereld delen zijn gebouwd. Kern Fusie?

Datgingniegoed | 04-02-19 | 00:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik herinner me hoe we op de middelbare school al werden getracteerd op dingen als de 'vredesweek', en hoe we kennis maakten met de term 'doemdenken', die voortkwam uit de voortdurende angst voor een kernoorlog. 'Stop de Neutronenbom', 'Alle Kernwapens de Wereld Uit, om te beginnen uit Nederland'. Tot Gorbatschov verscheen, toen werd de aandacht gauw verlegd naar Zuid Afrika en Zure Regen.
Feit is dat activisten sinds de mammoetwet het onderwijs doordrenken met hun 'ideale wereld', omdat kinderen nu eenmaal eenvoudig te manipuleren zijn. Ook nu weer zetten ze de kinderen op tegen de ouderen, tegen de 'boze witte man'. Heeft u schoolgaande kinderen? Dan mag u binnenkort oppassen wat u in hun bijzijn zegt, want alles zal worden doorgebriefd.
Activisten hebben doemdenken nodig, zij leven voor die irrationele angst voor de toekomst. Te weinig voorstellingsvermogen om een toekomst na ons te willen zien, altijd levend met het idee dat wij op de zenith van de geschiedenis leven.
Ik sta niet te juichen over deze kinderlokkers die kinderen misbruiken voor hun politieke agenda. Waren de volwassenen soms op?

Datsun_Cherry | 03-02-19 | 12:45 | 4

Er was toch echt wel sprake van een zeer ernstige oorlogsdreiging, het is op een haar na drie maal bijna misgelopen. Dan hadden we hier niet kunnen zitten bagatelliseren hoe nuttelkoos die initiatieven allemaal waren.

Beste_Landgenoten | 03-02-19 | 13:08

Ondanks het linkse verzet tegen kruisraketten werden die dingen gelukkig gewoon geplaatst, wat ervoor zorgde dat de USSR de wapenwedloop financieel niet aankon en het systeem instortte.

Jackson | 03-02-19 | 14:28

Beste_Landgenoten | 03-02-19 | 13:08
Zou dat indertijd ook geen angstzaaierij zijn geweest? We hadden toen 2 TV zenders en Volkskrant, NRC, AD, maar geen Internet. Hoe bang zouden wij nu geweest zijn met slechts die schamele informatiebronnen... Als je NOS mag geloven staan de raketten inderdaad alreeds op ons gericht.

Sans Comique | 04-02-19 | 03:14
▼ 1 antwoord verborgen

Het theoretische verband tussen co2 en warmte snapt iedereen nou wel. Het verband tussen de theorie en de werkelijkheid is waar scepticisme ontstaat, vragen naar de onduidelijkheid van de werkelijke cijfers, of de onverenigbaarheid van de milieu belasting en de groei van Schiphol worden altijd neerbuigend beantwoord met uitleg van basale concepten die iedereen al snapt en holle oneliners wat de discussie compleet dood slaat.

thomiozo | 03-02-19 | 12:44 | 4

@Beste_Landgenoten | 03-02-19 | 13:11
"... hooguit onterecht een duurzame economie opgebouwd."? In het geval van een land dat zo laag ligt als Nederland betekent dat mogelijk dat rond het jaar 2100 driekwart van het oppervlak onder water staat, mocht de zeespiegel toch wel met meer dan vier meter gaan stijgen. Dan staan dus ook alle warmtenetten en verdriedubbelde electriciteitsinfrastructuur onder water, die we gaan aanleggen voor "slechts"een paar honderd miljard euro. Investeren in een duurzame economie kan nuttig zijn, maar niet op plekken in de wereld die zeer laaggelegen zijn.

Rhenium | 03-02-19 | 19:10

Hoe dom is het om op basis van nul bewijs, duizenden miljarden uit te gaan geven aan verkeerde zaken? Waardoor straks economieën instorten en sociale onrusten ontstaan en vervolgens de kans op oorlogen toeneemt. De gevolgen zijn niet te voorspellen. Zoek eens echt info i.p.v. de kudde achterna te lopen. Tenenkrommend om te zien hoe kortzichtig sommige mensen zijn, wanneer ze een stokpaardje hebben....

benjeallanggek | 03-02-19 | 19:43

@all,
Dijk ophoging en versterking van de delta werken met Frau merkel blokken.
Welterusten reaguurders want ik ben er ook nog.

Datgingniegoed | 04-02-19 | 01:32
▼ 1 antwoord verborgen

'Klimaatontkenner' is het meest domme woord van 2019.
Ik geloof niet in de klimaathysterie want niemand heeft kunnen bewijzen dat de mens verantwoordelijk is voor een wel of niet bestaande opwarming van de aarde.
Dus ben ik een 'KLIMAATREALIST'

rijk | 03-02-19 | 12:42 | 3

Dat is inmiddels uitgebreid en goed onderbouwd voorspeld, maar als je je ogen er expres voor sluit zal jij het altijd bloijven ontkennen.

Beste_Landgenoten | 03-02-19 | 13:12

@ Beste landgenoten, geldt ook voor de goed en onderbouwde rapporten van heel veel wetenschappers die het tegenovergestelde beweren. Dus ik kan hetzelfde over jou zeggen.

MoonBeebe | 03-02-19 | 13:21

@BL
Dus deze meneren, en velen anderen, staan te liegen of snappen het niet? Man man man.
https://m.youtube.com/watch?v=mqejXs7XgsU

benjeallanggek | 03-02-19 | 19:45

LOL,
En dan die daar achter, I don’t want a child without a future.....en je ouders waarschijnlijk ook niet.
Nou dan zou ik maar gauw weer naar school haan inplaats je tijd daar te verdoen.

Not Cool....? WTF... Het was een prachtige zomer, Geniet er van zou ik zeggen.

Datgingniegoed | 03-02-19 | 12:13 | 1

hoe je het wend of keert, eens krijgen we weer een ijstijd.
Beste landgenoten, laten we ons daar ook alvast op voorbereiden.Want ja, beter alle bossen achter het huis in een houtschap dan straks doodvriezen, en als ie toch nog wat langer uitblijft dan hebben we ons in ieder geval voorbereid.OWWW, wacht......

Ben5570 | 03-02-19 | 17:25

Feynman ,die toegevoegde foto van het CO2 percentage zet die nou eens in de goede schaalverdeling Die van Parts Per Million. Als je hem dan kan zien wordt het allemaal een stuk minder dramatisch. The big picture.

Datgingniegoed | 03-02-19 | 12:04 | 3

Inderdaad, wordt op deze manier onjuist weergeven en boezemt de onwetenden alleen maar angst in. De grenswaarde van CO2 ligt nu op 1200. De stijging is die we de afgelopen eeuw hebben gehad is ca. 25%. Relatief veel maar ja, wat wil je met deze bevolkingsgroei. Daar zit de oplossing. Zeg dat maar tegen de groep die de laatste eeuw, en zeker in deze eeuw enorm aan het groeien is!

Harrie7949 | 03-02-19 | 12:55

Harrie7949 | 03-02-19 | 12:55
Dus slimme Harry, wat stel je voor? Iedere Afrikaanse baby afschieten?

Beste_Landgenoten | 03-02-19 | 13:12

@Beste_Landgenoten | 03-02-19 | 13:12
Uw voorstel kost erg veel kogels, en is ook voor de uitvoerenden een zware psychische belasting. Waren er maar andere manier om het kindersterftecijfer weer op te krikken naar negentiende-eeuwse waarden. Het is niet erg dat een vrouw tien kinderen werpt, als er daar negen van dood zijn voor het twaalfde jaar. Bovendien zouden veel meer vrouwen in het kraambed mogen sterven. Ook kan men voorstellen om vrouwen die zich voor hun twintigste laten steriliseren belonen met levenslange belastingvrijstelling. Creatief denken biedt oplossingen. Sentimentaliteit over stervende kinderen leidt tot niets. Als er in Indonesie een veerboot zinkt met 2300 opvarenden aan boord, waarvan de helft schoolkinderen dient dat niet meer als een treurige ramp te worden beschouwd, maar als een gezonde bijdrage aan een betere wereld voor iedereen.

Rhenium | 03-02-19 | 19:20

Fuck each other not the planet, Nou dat is nou net een van de grote problemen.

Datgingniegoed | 03-02-19 | 11:52

Het onderwijsniveau daalt al 20 jaar. Hmm... sinds wanneer is Nederland in een immigratieland veranderd? Ligt dit nu aan het niveau van de scholen of aan het niveau van de leerlingen?

medusa324 | 03-02-19 | 11:50 | 2

Het nivo daalt al sinds het invoeren van de mammoet-wet.

Ben5570 | 03-02-19 | 17:27

Klimaatontkenner is helemaal geen mooi woord.

Een van de meest vuige zaken in de politiek is de term "Holocaust ontkenner".

Een "klimaat ontkenner" wordt op die manier dus geassocieerd met (neo-)Nazi's.

Peter_K | 03-02-19 | 11:46

De regering weet anders precies hoe je de CO2 toename oplost. Sluit de meest efficiente kolencentrales van Europa zodat de oude bruinkoolbeestjes in Duitsland harder moeten werken, gooi honderden miljoenen aan fiscale voordeeltjes naar rijkelui zodat die voor een naar verhouding luttel bedrag in een tesla kunnen zoeven, en confronteer Jan met de Pet met torenhoge energierekeningen zodat die de kachel niet meer aan durft te steken.
Een religie is immers per definitie vooral emotie maar weinig ratio.

matatwork | 03-02-19 | 11:39

De subsidie industrie is wel heel machtig geworden. Domme ouders en nog naïeve domme leraren volgen slaafs wat die hen door deze industrie voorgekauwd wordt.
-
"Milieu wetenschap" is al lang geen echte wetenschap meer maar een pseudo-wetenschap zoals Homeopathie. Het gaat hen om de vele miljarden gratis subsidies die binnen te harken zijn. En daarvoor indoctrineren ze zelfs de (school)kinderen. Walgelijke en zeer schadelijke organisaties.

moitambien | 03-02-19 | 11:34 | 2

Niet zo paranoide man..

Beste_Landgenoten | 03-02-19 | 13:13

Beste_Landgenoten,
Nu schop je jezelf weer eens. finaal onderuit kerel. Het verwijtende vingertje wannneer het jouw uit komt , niet?
Doe zelf eens niet zo paranoide man ,met je 300 naar 410 ppm CO2 percentage.
Het gevoel besluipt mij dat jezelf ook niet bijster educatief onderlegt bent en dat je vooral mee gilt met de meute.

Datgingniegoed | 04-02-19 | 01:05

Ik vind ook dat we ons milieu beter moeten beschermen tegen vervuiling. Minder pruttelen het milieu inpompen. Ik leer mijn kinderen netjes hun rommel op te ruimen en na te denken over deze thema's.
Maar Nijpels en z'n Klimafaat terroristen lach ik keihard uit. Voor eigen gewin prediken terwijl ze in hun dikke villa's, vette auto's en vele vliegreizen hun leven leiden. Die gaan mij de les niet lezen!

Oepsie1234 | 03-02-19 | 11:20 | 2

Wel grappig: rommel opruimen.
Al mijn vuilnis in de fik in een vuurkorf: opgeruimd staat netjes.

Is dit nog nieuws? | 03-02-19 | 11:33

Het milieu beschermen we al door de gratis plastic tasjes te verbieden.Dat alles wat je koopt in plastic zit, daar hebben we het niet over...

Ben5570 | 03-02-19 | 17:30

We hebben niks aan een goed klimaat als we de sharia hebben ingevoerd. Als we niks doen aan de islamisering dan bestaan we aan het eind van deze eeuw niet meer! We hebben geen klimaatakkoord, maar een anti-islamakkoord nodig! Het klimaatakkoord is alleen om de mensen geld af te troggelen!

Als u dit wilt voorkomen, en de toekomst van uw kinderen wilt redden, dan zal er hoog nodig een ander kabinet moeten worden gekozen! Want “Eurabia” en “Hollandistan” zijn dichterbij dan u denkt!

Geert Wilders

komtdatschot | 03-02-19 | 11:07 | 3

Oh ja, we zouden de islam vergeten, die moet ook bij elk ondewerp even zijdelings worden binnengefietst.

Beste_Landgenoten | 03-02-19 | 13:14

Wie heeft landgenoten uitgenodigd op dit anti-feestje? Aha niemand. Das gek zeiken over iets waar hij niet de ballen voor heeft

rattenvanger XL | 03-02-19 | 22:12

Ah.. islam.. dat is gelukkig wel zo’n woord waar met nuance over mag worden gesproken. Welk woord was daar ook al weer voor! Oh ja, wegkijkers..

Epistulae_Morales | 04-02-19 | 01:51

Dat biomassa co2 neutraal is klopt wel degelijk. De CO2 die vrijkomt bij het verbranden, komt anders vrij bij het verrotten/vergaan van de plantjes.

HeerOlie | 03-02-19 | 11:00 | 3

Dat we de biomassa per schip van Canada naar de NL verbrandingsoven transporteren telt niet mee?

bocikam | 03-02-19 | 11:19

Houtkachels zijn dan ook CO2 neutraal.

Is dit nog nieuws? | 03-02-19 | 11:59

olie bestaat uit verrotte beestjes en planten en bomen, dus gewoon opstoken, want co2 neutraal toch?

Ben5570 | 03-02-19 | 17:32

De natuurlijke oplossing tegen minder CO2 is meer planten en minder mensen.
De natuur regelde dat vroeger zelf met af en toe een hongersnood, een epidemie of een oorlog die een groot deel van de mensen uitroeide waardoor er weer meer planten konden groeien.
Echter de mens kapt alle oerwouden en probeert iedereen in leven te houden en dat blijkt nou net niet zo goed te zijn voor het milieu. Verplichte geboortebeperking is onbespreekbaar maar is de enige oplossing! En begin eens met de mensen te vertellen dat al die godsdiensten flauwe kul is en dat ze moeten stoppen met het propaganderen om zo veel mogelijk kinderen te produceren. Schaf de kinderbijslag af vanaf het 4e kind.
Je ziet het in NL want door groei van de bevolking en economie verdwijnt er steeds meer natuur en wordt er door verwarmen van huizen wat normaal is, autorijden en groei vliegverkeer steeds meer CO2 geproduceerd en is het gewoon onmogelijk om dit te compenseren. Met de maatregelen die nu genomen worden om de stijgende CO2 te compenseren, milieuheffingen, windmolens en zonnepanelen redden we het niet en de onbetaalbare warmtepompen brengen ons aan de bedelstaf. Kortom de wereldbevolking zal moeten verminderen zodat er weer meer planten kunnen groeien die de CO2 uit de atmosfeer halen en iedereen goed zal kunnen leven in schone lucht en met veel natuur zoals het bedoeld is. Ik zou zeggen begin eens in NL met te sturen op een afname van de bevolking i.p.v. iedere werkende maar steeds meer belasting te laten betalen voor het milieu want dat helpt niet echt.

johnelec | 03-02-19 | 10:54 | 7

van de dichtsbevolkte landen ter wereld maar toch gaan partijen als CDA , D66 , CU , GL ,PVDA voort met de verdere immigratie . Op en duur een onleefbaar land creérend.

Jan Boule | 03-02-19 | 11:31

ps. groei wereldbevolking per seconde , per uur en per dag ook te zien op Worldometers.
Schrikbarend , dat wel.

Jan Boule | 03-02-19 | 11:39

De laatste werkende in vernederland verdient 600 miljard per jaar, en houd er 1500 euro van over.

Ben5570 | 03-02-19 | 17:35
▼ 4 antwoorden verborgen

Zonder mensen op de planeet zou er niet zo gek veel aan de hand zijn want de natuur op de planeet aarde is zelfregulerend. Alles heeft een natuurlijke vijand, het beschikbare voedsel bepaalt de grootte van een groep. Kortom in de natuur is er sprake van golfbewegingen. Uiteindelijk is alles in evenwicht. Prima geregeld.
Toen kwam de mens met zijn intelligentie en drang tot zelfvernietiging. Een dodelijke combinatie. En bovendien: zonder natuurlijke vijanden, behalve de dood. Maar daar hebben we iets op gevonden: wetenschap.
We leven langer en hebben ruimte nodig. Desnoods onder het nivo van de zeespiegel.
De planeet kan prima functioneren zonder de mens. De mens niet zonder de planeet.
Brengt ons bij de klimaatgekte: Dit is niet ontstaan uit liefde voor de planeet maar uit zelfbehoud. Stel de zeespiegel stijgt, leggen veel mensen het loodje. Deze mag dus niet stijgen. Daarom grijpt de mens in al haar wijsheid, in in ecologische systemen die autonoom zijn. En waar de mens ingrijpt gaat het fout.
We moeten bv vega gaan eten want uitwerpselen zijn fout voor de aarde. Dat er hele regenwouden worden gekapt voor de productie van soja, gaat men aan voorbij. Is een negatieve ingreep in een ecologisch systeem. Gaat fout. Verstoord evenwicht enzo.
De mens zit in een cirkel. We zijn onze eigen vijand, de enige soort met de drang tot zelfvernietiging en we gaan hoe dan ook ten onder en dat is niet erg want de planeet zal er geen traan om laten.

Daarom leef je leven gelukkig.
Alles zal gecorrigeerd worden door moeder natuur. Hadden we er maar meer respect voor moeten hebben.

Opblaas_boot | 03-02-19 | 10:38 | 14

@rozemarijn. Nee, ik denk niet dat een kat nadenkt. Wat ik wél denk is dat er bij de huiskat nog steeds een stukje jachtinstinct in zit.
Dat spelen is geen spelen om de tijd te verdrijven.....

Opblaas_boot | 03-02-19 | 12:55

Dus?
Mij lijkt het een best belangrijke zaak om naar behoud van de mens te streven.
Als jij meer op hebt met "de natuur" (die overigens niets op heeft met jou) dan kan je natuurlijk het beste besluiten om hjezelf van het dak te gooien?
Oh, dat doe je nou ook weer niet...?

Beste_Landgenoten | 03-02-19 | 13:16

Beste Landgenoten: Ja, ik meer met de natuur. Ik spreek niet van "jezelf van het dak gooien" maar van je leven leiden. De mens is egoïstisch in al haar facetten. Dat geeft niet, is de aard van het beessie. Maar streven naar behoud van de mens, tja daar kun je over discussiëren. Het zou geen streven moeten zijn want op het moment dat je er naar moet streven, zit er al iets fout, denk je niet? Het zou vanzelf moeten gaan maar dat hebben we verprutst. Overbevolking enzo.

Volgens jou moeten we onderdeel uitmaken van het klimafaat als verdienmodel zonder dat enig nut zal sorteren?
Er bestaat altijd nog de kans dat we hetzelfde bedoelen maar het iets anders uitdrukken......

Opblaas_boot | 03-02-19 | 14:36
▼ 11 antwoorden verborgen

De klimatisten vergeten iets héél belangrijks, niet alleen de aarde gaat naar de aardkloten maar ook de zon! Over ca. 4,5*10^9 jaar groeit deze voorbij de baan van Mars! Stop uw wild geraas!

Geenzuiverkoffie | 03-02-19 | 10:34 | 1

Dan gaan we de zon temmen....

Ben5570 | 03-02-19 | 17:39

Ik zou het veel netter vinden als de klimatisten gewoon eens openlijk uitkomen voor het religieuze karakter van hun claims. Veel geloof, weinig echte wetenschap. Bij voorkeur gaan ze bijeenkomsten houden in eigen gebedshuizen en krijgen hun predikers een herkenbaar uniform of klederdracht. De aflaat is nu ook een ongecoordineerd zooitje en zou wat meer institutioneel aangepakt kunnen worden.
.
Dan weten normale mensen wat voor vlees we in de kuip hebben.

Parel van het Zuiden | 03-02-19 | 10:26 | 1

Bron voor dat het geen echte wetenschap is?

Vechter | 04-02-19 | 09:15

Ach wat, Trump is net een nieuwe wapenwedloop en koude oorlog begonnen, dus straks denkt niemand hier meer over na.
Niet dat er maar 1 mens in de wereld is die op een wapenwedloop zit te wachten overigens, maar je vraagt je als Henk of Ingrid wel vaker af in wiens belang dit soort dingen eigenlijk gebeuren..

kloopindeslootjijook | 03-02-19 | 10:25 | 1

ow ja, MH17?

Ben5570 | 03-02-19 | 17:40

Voordat ik die hele klimaathetze serieus willen nemen wil ik graag zien dat er opgeroepen wordt tot het boycotten van de grote vervuilers op deze aardbol. Door bijvoorbeeld (EU omvattend) invoerrechten van produkten uit die landen belachelijk hoog te maken zolang deze landen door blijven gaan met het dumpen van afval.

Geenzuiverkoffie | 03-02-19 | 10:24 | 2

Het Afval-idee is een menselijk construct.

calamiteiltje | 03-02-19 | 10:33

Dat is de enige juiste gedachte. Daar heb je overigens wel geïmplementeerde klimaatmaatregelen voor nodig

Epistulae_Morales | 04-02-19 | 01:52

Omdat het zondag is, een tip voor wie lekker gaat hangen vandaag.
Soms is het prettig om wat docu's te kijken waar moeite in is gestoken. Waar tijd aan is besteed. Waar verschillende visies in voorkomen en niemand over jouw mening oordeelt. Roeptoeteren op asociale media en YT kan elke gestoorde.
Er staan op Netfliks een aantal documentaires die -zeker de jongere generatie- wat mooie inzichten en wat tegenlicht/tegenwicht m.b.t. de klimaatgestoordheid kunnen geven.
The Code (wiskundeprofessor over formules vd natuur), Most Unknown (verschillende wetenschappers lopen met elkaar mee), Lo and beyond (de opkomst en ontwikkeling van digitale informatietechnologie).
Maar ook (mbt socio-culturele processen in/over verschillende landen): the Outside Man (Rusland en Zuid-Afrika afleveringen) en City 40 (Russische gesloten nucleaire stad).
Zomaar een tip, voor wie NF heeft en de docu's altijd overslaat.

Toos Doos | 03-02-19 | 10:23 | 3

Prima tip Toos!

Geenzuiverkoffie | 03-02-19 | 10:25

Tipz uit de doos van Toos...;-)

Kanarie_Geil | 03-02-19 | 10:59

"Het lijkt wel een religie, waarbij afvalligen worden beschouwd als heidenen."
Het ís een religie, met een Heilig Boek, voorgangers, gelovigen, zondaars, afvalligen, heidenen en soms zo hier en daar een heilige.
Men belijdt een geloof, heeft kennis van goed en kwaad, kiest al te vaak toch voor het kwade, en wordt dan in een felle preek berispt of juist liefdevol bejegend. Maar men probeert tenminste goed te zijn en goed te doen. En van daaruit meent men de ander, degene dus die niet poogt om het goede na te streven, te verketteren. Dat laatste geeft het extra duwtje goed gevoel. "Heer , ik weet dat ik zondig, maar vergeef mij. Maar die ander...."
Het gaat in de klimaatdiscussie om goed en kwaad, niet om waar en onwaar. Het is geen discussie maar een missie, een ummah van lieden die het grootste gelijk reeds hebben en dat op willen dringen aan de ander.

Schoorsteenveger | 03-02-19 | 10:22 | 1

Het lijd zo lekker af van onze dagelijkse problemen plus dat het zo lekker veel belastingen op levert.

Ben5570 | 03-02-19 | 17:45

De blanke westerse man moet betalen voor wat de neger, de indier en de chinees hebben verkloot. En dat loopt dan via een industrie opgezet door vermomde blanken.

van Oeffelen | 03-02-19 | 10:22 | 1

Dat is niet helemaal waar de blanke man heeft zeker in het verleden dingen gedaan die slecht zijn voor het milieu.
Veschil is dat de blanke man er nu wat aan gaat doen en betalen zich scheel
De asiaat uit China en India denken laat de gekke europeanen hun economy verkloten dat is goed voor ons
De Afriaan denkt eerst neuggen dan uitrusten en dan weer neugen

Jacktheflipper | 03-02-19 | 11:15

Waar kan ik mijn Klimaat Aflaat kopen?

Ik wil ook in de Groene Klimaat Hemel komen.

Kanarie_Geil | 03-02-19 | 10:22

Er is wereldwijd zoveel olie en gas dat een paar van die protestkinderen in hun latere functie Venezuelanen, Arabieren, Afrikanen, Amerikanen en Russen op bezoek krijgen met de vraag of ze a.u.b. Olie en Gas willen kopen voor knaak vijftig.
Nadat de huishoudens in Afrika en India en China op olie en gas zijn aangesloten. Dat dan weer wel.

calamiteiltje | 03-02-19 | 10:22

Bekijk dit maar eens: https://www.youtube.com/watch?v=mqejXs7XgsU&app=desktop

Graaf Monte Cristo | 03-02-19 | 10:21

"
Pas nadat de laatste boom is omgehakt
Pas nadat de laatste rivier is vergiftigd
Pas nadat de laatste vis is gevangen
Pas dan zul je erachter komen dat je geld niet kunt eten.
"
Helemaal onzin is dat niet, want de economie moet blijven groeien in het belang van onze eigenaren. Bevolkingsgroei is in het belang van de rijkste mensen.
Maar elk jaar 4% groei is een exponentiële curve.
1 100
2 104
3 108
4 112
5 117
6 122
7 127
8 132
9 137
10 142
11 148
12 154
13 160
14 167
15 173
16 180
17 187
18 195
19 203
Binnen 20 jaar een verdubbeling, dus ook een boost van energiebehoefte, voedselbehoefte, besmetting van onze omgeving. En er zit ergens een grens want de aarde wordt niet twee keer zo groot..
Maar de mensen die ons economisch bezitten, de gevestigde orde en gevestigde macht leeft nu en wil daar niets aan veranderen.

kloopindeslootjijook | 03-02-19 | 10:19 | 2

Olie en Aardgas hebben gezorgd voor de bevolkingsexplosie. Opeens was er de mogelijkheid om met één unit energie wel 30-40 maal zoveel energie te krijgen Daarom zullen ook wind en zonne-energie ook voor een bevolkingsafname zorgen. Eén unit energie input zorg dan maar voor 1,5 tot 2,5 maal opbrengst.

calamiteiltje | 03-02-19 | 10:26

Wat u zegt, het is pure geopolitiek.

Schulzie | 03-02-19 | 10:26

Weinig negertjes op die foto.

lacucaracha | 03-02-19 | 10:19

Ook in mijn bedrijf overheerst de "blijde" boodschap dat we de wereld gaan redden, omdat we ons voertuigenpark gaan elektrificeren. Deugmenschen in mijn bedrijf staan sowieso te applaudisseren (de D66 / Groenlinksch meisjes met softies) en het management scoort richting het deugpersoneel als zijnde groen en gebruikt het om aanbestedingen te winnen met hun groene kleurtje.Want je scoort bij aanbestedingen als je kunt aantonen dat je vergroent. Kortom, het kost een paar centen, je hebt er als planeet niets aan, maar je ontkomt er niet aan.

Graaier | 03-02-19 | 10:13 | 2

Ome joop heeft een verwerkt zijn afval ook groen het heeft alle afvalpijpen groen geschilderd.

Jacktheflipper | 03-02-19 | 11:20

Laat me raden.. u vindt ook dat u te weinig salaris krijgt?

Epistulae_Morales | 04-02-19 | 01:55

De opwarming en het klimaat zijn best interessante onderwerpen, maar de manier waarop erover wordt gepraat doet inderdaad meer denken aan een strenge, dogmatische godsdienst dan aan wetenschap. Ik denk dat er nog heel wat wetenschappelijk debat gevoerd moet worden voordat er wat meer klaarheid in het beeld komt. Als je in de tussentijd toch een onstuitbare dadendrang hebt, begin dan bij jezelf of neem maatregelen die onomstreden en bewezen werkzaam zijn.

JvanDeventer | 03-02-19 | 10:10

en dan te bedenken dat Minister Koolmees bezig is om de pensioenen van de nu 35-65 jarige te verlagen met 10% en de AOW leeftijd gewoon door te laten verhogen om deze klimaatspijbelaars later van een uitstekend pensioen te voorzien die 2% hoger gaat uitvallen dan de huidige pensioen van de babyboomers..
misschien dat ze op de zaterdag iedere week voortaan kunnen gaan protesteren dan leren ze vast hoe een 6 daagse werkweek voelt.. tenslotte zullen ze zelf ook deze hele klimaathysterie moeten gaan ophoesten.

fikkieblijf! | 03-02-19 | 10:09 | 1

Op zaterdag protesteren? dat is mijn vrije dag ,ben je mal?

Rest In Privacy | 03-02-19 | 12:04

.. de globalisten pakken alles aan om u in het verdomhoekje van aangeklaagden te drukken. Om gewone burgers te criminaliseren.
Het klimaat is daar maar een dingetje van.
Gillette, de scheermesjesgigant, een van de grootste producers van massa-consumptiegoederen, liet ook het masker zakken met een walgelijke reclame die "witte mannen" als de nieuwe joden opvoerde. Het is een duidelijke trend aan het worden.
Globalisten, multinationals, extreemlinks, dierenknuffelaars, klimaatgekken, islam, zwarte racisten - een ogenschijnlijk onmogelijke maar evengoed levensgevaarlijke coalitie. Een coalitie met als doelwit de westerse samenleving, die moet eerst kapot om de wereld een FORMAT C:\ te geven.

Gillette:
www.youtube.com/watch?v=2cCiNc2h9cI

Jan Passant mk2 | 03-02-19 | 10:01 | 1

Paranoide geleuter van een blanke oude man aan de onderkant van de samenleving?

Beste_Landgenoten | 03-02-19 | 13:18

+1 voor de jongen zonder schilder skils maar met een mooi sjabloon van het hele alfabet, getuige de streepjes om het midden van de letters a, d en o vast te houden.

W_F | 03-02-19 | 10:00

Het klimaat verandert, dat staat vast.
Het verandert al honderduizenden jaren en nog veel langer. Soms wordt het warmer, soms wordt het kouder.
CO2 en klimaat discussie: er is een enorm verschil tussen correlatie en causaliteit.

Ik ben een klimaatheidene.

DenkenDanDoen | 03-02-19 | 09:49 | 5

Niet allen de amazone, Nederland stond vroeger helemaal vol met bomen. Gelukkig haalt een hectare mais veel meer CO2 uit de lucht dan een hectare bos omdat het veel sneller groeit. Een bos slaat die CO2 ook maar tijdelijk op, als oude bomen en bladeren wegrotten dan komt die CO2 weer in de lucht. Het netto verschil zit in de coolstof die we toevoegen (olie uit de grond) die in de lucht en in het oceaan water blijft zitten.

W_F | 03-02-19 | 10:23

Ontken het maar, met het meest domme argument van de klimaatsceptici: Het klimaat verandert al sinds de aarde bestaat.
Ja, dat klopt!
En nu? We stoten zeer snel co2 uit, een bewezen klimaatgas, de oorzaak van de meeste vroegere warme tijden. Het gaat dus zeer waarschijnlijk warmer worden. Maakt dat uit? Voor de aarde niet natuurlijk, maar voor de mens waarschijnlijk wel.

Beste_Landgenoten | 03-02-19 | 13:20

Zou ook vreemd zijn he dat een gemiddelde over 30 jaren onveranderlijk is.
Je kunt niet zeggen dat er een enorm verschil is tussen correlatie en causaliteit als je de termijn waarover het effect zich voordoet nier bekend is. Net zoals je idd niet kunt zeggen dat het effect er wel is. War wel onomstotelijk vast staat is dat de beschikbaarheid van fossiele brandstoffen gekoppeld is aan de kosten im ze te winnen. Het is net voedsel.. als het te duur wordt breekt de pleuris uit.

Epistulae_Morales | 04-02-19 | 02:00
▼ 2 antwoorden verborgen

Vanmorgen op Vroege Vogels een kind dat vertelde "zo min mogelijk te vliegen" , aandoenlijk.

Ko Ranzig | 03-02-19 | 09:47 | 9

*Armen uitstrekken doet*
Ik ben een vogel!
*Wegvliegen doet*
Vlieg meer!

Is dit nog nieuws? | 03-02-19 | 11:31

ghetto-is-back | 03-02-19 | 11:22
Het gaat mij er niet om om wie dan ook 'te pakken', het zou alleen zo fijn zijn als we pragmatisch en empatisch wat kunnen doen in deze uitstoot setting. Maar goed, gewoon alle vliegtuigen en auto's verbieden kan natuurlijk ook, of mensen, helemaal klaar (als wij tenminste de stouterds zijn, en niet vulkanen).
En je hebt gelijk, ik ben niet vies van naiviteit.

RozemarijnLucassen | 03-02-19 | 11:45

RozemarijnLucassen | 03-02-19 | 10:50
Ik heb geen flauw idee of dat klopt, zou zomaar kunnen. E.e.a. heeft met rendement te maken, ik heb niet de indruk dat de NPO daar ooit onderzoek naar gedaan heeft. Ik laat mij graag overtuigen maar dan wel gebaseerd op feiten en niet wat men hoort, denkt of in de onderbuik voelt.

Geenzuiverkoffie | 03-02-19 | 14:22
▼ 6 antwoorden verborgen

De mens is geëvolueerd van een primaat naar een klimaat.
De eerste kon niet nadenken, de tweede laat voor zich nadenken.

Premier Trutte | 03-02-19 | 09:46

Aletsch en Vorabgletschers gegroeid de afgelopen 2 maanden. Alpen al sinds eind november bedolven onder de sneeuw en constante minus temperaturen. Niemand van de klimaatlobby gezien op de pistes de afgelopen weken,

van Oeffelen | 03-02-19 | 09:44 | 1

207 van de 239 gletsjers op aarde worden dramatisch korter

Beste_Landgenoten | 03-02-19 | 13:20

Paar dagen terug zou het hele land worden platgelegd door een sneeuwstorm van Bijbelse proporties.
Mensen zouden uren, zo niet dagen, zo niet weken in de file staan om zich door de plusminus 3 meter sneeuw naar huis te banen.

De realiteit liet een half uurtje natte sneeuw zien, alles bij elkaar lag er op de motorkap nét genoeg sneeuw om een bitterbal formaat sneeuwbal naar mijn vriendin te gooien.

Dus wat voor weer het morgen wordt, daar moeten ze altijd een beetje mee gokken.
Maar we weten voor 100% zeker dat als we nu niet iets* doen, de aarde aan het eind van de eeuw 3 graden warmer is

*dat iets is heel duur en draait om veel overheidssubsidie

Historicuck_Han | 03-02-19 | 09:36 | 2

De weermannetjes die nog geen sneeuwbui goed kunnen voorspellen noemen zich tegenwoordig klimaatdeskundige. Proest!

Gulliver | 03-02-19 | 09:41

De weerwaarzeggers gebruiken de meest sterke supercomputers die er bestaan,
en nog turen ze in een immer beslagen bol...

Kanarie_Geil | 03-02-19 | 09:50

Het zal niet lang niet lang meer duren voordat diezelfde wetenschap de genen van een mens en een vis op zo'n manier in de blender hebben gegooid dat we als mens prima onder het voorspelde water verder kunnen leven. Dus ik zie geen probleem.

Leptob | 03-02-19 | 09:35 | 2

Dat is nog eens vertrouwen! En je roept een geweldig beeld op, bedankt daarvoor. Zoek ook effe op google naar het werk van kunstenaar Peter Zwaan, ter illustratie..

RozemarijnLucassen | 03-02-19 | 09:41

Blub!

Beste_Landgenoten | 03-02-19 | 13:21

The Oregon Petition. 30000+! handtekeningen, van gelauwerde/erkende wetenschappers. Wiki het eens op je mobieltje kindjes, misschien gaan jullie oogjes open. Vergeet Klaverkunde en doe eens wat fact checking. Het reduceren van CO2 is niet goed voor jullie roze toekomst, echt niet. www.oism.org/pproject/

Nalek | 03-02-19 | 09:33 | 7

@ Nalek | 03-02-19 | 10:08
Of gewoon een steekproef nemen.
Zoiets dus:
chriscolose.wordpress.com/2008/05/22/...
60 ondertekenaars bekeken, geen enkele met publicaties over klimaat...

* Il Principe * | 03-02-19 | 10:22

Het merendeel van die wetenschappers heeft nul expertise in klimaat maar tekenen de petitie puur op de basis dat ze ergens wetenschappelijk onderwijs in hebben afgerond, wat is de meerwaarde dan ?

Castor12 | 03-02-19 | 10:40

"Nalek, petities zijn niets meer dan lijstjes."

Lijstjes! South Park leerde mij dat lijstjes van levensbelang zijn voor ontspruitende bakvissen.

Bezorgde_Burger | 03-02-19 | 11:32
▼ 4 antwoorden verborgen

De gevoeligheid van de jeugd betekent iets.
Het linkse/socialistische/nazistische/islamitische denken is een wijd verspreid genetisch defect, Feynman. Zolang dat niet verholpen kan worden, zal daartegen vechten altijd nodig zijn. Gelukkig zijn de waarheid, de feiten en de realiteit sterke bondgenoten. Bedankt voor je strijd.

Fijnstoffer | 03-02-19 | 09:31

Het klimaat verandert altijd. Niets blijft hetzelfde, waarom zou het klimaat daar een uitzondering op zijn!
Wanneer de globalisten de massa willen inprenten dat vragen stellen over het nut van zware klimaatboetes/belastingen gelijk staat aan "klimaatontkenning"(=misdaad), dan ben ik graag een klimaatontkenner.

Liever een klimaatontkenner dan een nummer dat in de rij marcheert, slogans roepende en populistische kreten op bordjes meedragende. Zien al die willoze klimaatgelovigen dan niet dat dit een nieuwe verschijningsvorm van het oude fascisme is?

Kinderen weten niet beter. Maar hun ouders? Hun onderwijzers? Volwassenen?
Of de politieke roofdieren die deze valse emotie opkloppen voor hun eigen doeleinden?

Jan Passant mk2 | 03-02-19 | 09:30

Ik lees die lange termijn temperatuur grafiek toch wat anders. Ongeveer om de 100.000 jaar een ijstijd met daartussen een interglaciaal van circa 10.000 jaar.

Wekkertje | 03-02-19 | 09:29

Is gewoon een verdienmodel. Wel een links model dus wordt er niet gewerkt voor het geld, maar gewoon gepakt.

Dutch_Holland | 03-02-19 | 09:27

"Zelfs als de juiste probleem in beeld is"
Tjonge jonge .....

Wekkertje | 03-02-19 | 09:23

Het beste voor je eigen ecosysteem is om je niet al teveel bezig te houden met onmogelijke dingen.
De geest vervuilen met onzin en het hart opwarmen met moraliteit kan iedereen, altijd. Kost veel, geeft weinig terug.
Beter pomp je je geest vol met fijne stof en warm je je hart op met natuurlijke dynamische fysieke activiteit. Kost niets, betekent alles.
Kom uit een goed milieu, dus ja.

Toos Doos | 03-02-19 | 09:19 | 2

"natuurlijke dynamische fysieke activiteit." Neuken?

Zwezerik | 03-02-19 | 09:27

Veel wijsheid in één tegel.

Gulliver | 03-02-19 | 09:28

Leven met de angst, levend verbrand te worden door opwarming van de aarde, is verschrikkelijk. Dan nog beter een snelle dood. 10 minuten niet uitademen neemt die angst weg en is een zegen voor hen die niet bang zijn.

kakketoe | 03-02-19 | 09:13

De kans is er dat biologische evolutie ook een biosfeer heeft opgeleverd die doelgericht is geworden op het overleven van die biosfeer, al het leven op aarde tezamen.

nl.wikipedia.org/wiki/Gaia-hypothese

De biosfeer heeft voor hetere vuren gestaan, en overleefde.

Sitting_targets | 03-02-19 | 09:13

Ik weet niet of 'kinderen voor kinderen' nog bestaat, maar daar doen die kutkoters me aan denken. Van het kaliber: "Maar meester, we kregen toch nog huiswerk?" Ik vermoed dat er ook een hoop ambassadeurs-kinderen en ander internationaal geschoold tuig tussen zit, dit zijn de regenten van de toekomst.

sarcastro | 03-02-19 | 09:04 | 6

Gulliver | 03-02-19 | 09:29
Zelf vind ik het dan altijd zo lastig om te koken en afwassen tegelijk.

RozemarijnLucassen | 03-02-19 | 09:49

RozemarijnLucassen | 03-02-19 | 09:49 |
Hoezo? Jullie vrouwen kunnen toch zo goed meerdere dingen tegelijk?
Ik kan bv. niet tegelijk het klimaatprobleem oplossen en in mijn neus pulken.

JvanDeventer | 03-02-19 | 11:16

JvanDeventer | 03-02-19 | 11:16
Dat hoor je mij niet beweren hoor.

RozemarijnLucassen | 03-02-19 | 11:34
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik heb iets goeds gedaan voor onze planeet. Ben destijds lid geworden van Forum. Gewoon omdat ik de hersenen heb om na te kunnen denken en alles wat Staatsomroep+RTL meldt bij voorbaat niet te vertrouwen.

Kamervraag | 03-02-19 | 09:00 | 1

Maar je vertrouwt wel een demagoog???

* Il Principe * | 03-02-19 | 09:56

We moeten niet uitsluiten dat het klimaat een stuk warmer wordt. Over de oorzaken kan je twisten, maar zolang de bevolking op aarde zo sterk stijgt, heeft elke discussie geen nut en elke maatregel tegen opwarming ook niet.
Er zijn maar twee mogelijkheden:

1. Doe iets aan de ongebreidelde bevolkingsgroei. Op dit moment nog lang geen haalbare kaart.
2. Bereid je voor op de veranderingen in je eigen omgeving en op de echt grote migratiestromen. Klimaatverandering zal ervoor zorgen dat de mensen in die landen die geen maatregelen nemen massaal verder trekken, met oorlogen tot gevolg.

Waarschijnlijk is 2 het meest realistische scenario. Laten we het daar voortaan over hebben.

SamV | 03-02-19 | 08:57 | 8

Oké oplossing twee wordt het. Waar koop ik wapens en munitie om deel te mogen nemen aan de oorlog?
NB ik heb geen verlof tot het voorhanden hebben dus graag advies.

F. Jacobse | 03-02-19 | 10:08

"Er zijn maar twee mogelijkheden"

U is lid van "Het Simplisties Verbond" ?

Bezorgde_Burger | 03-02-19 | 11:13

@ Bezorgde_Burger | 03-02-19 | 11:13 |
Ik maak het gewoon makkelijker te begrijpen voor de bezorgde burger wat een onzinnige discussie we momenteel in NL voeren. Warmtepompen, elektrische auto's en klimaatbelastingen zijn niet de oplossing. Niet eens het begin van een oplossing. Gaat alleen ten koste van de beschikbare middelen voor veiligheid ivm klimaatverandering en migratie.

SamV | 03-02-19 | 11:57
▼ 5 antwoorden verborgen

Stay away from meat and dairy!

Go_Vegan2.0 | 03-02-19 | 08:55 | 9

Stay away from meat en diarrhee!

bisbisbis | 03-02-19 | 09:53

Weet U wie ook een vegetariër, dierenvriend en natuurliefhebber was?

(De onvermijdelijke opmerking met een baard die waarschuwt voor het koppelen van denkbeelden aan specifieke individuen in het kader van wie met pek omgaat, wordt ermee besmet.)

Bezorgde_Burger | 03-02-19 | 11:07

Stay away from soy!

Is dit nog nieuws? | 03-02-19 | 11:30
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik kom hier rare verklaringen en oplossingen tegen. Maar links heeft er zo mogelijk nog raardere. De wereldbevolking gewoon lekker door laten stijgen en dan met zijn allen als paupers gaan leven. Terug naar de middeleeuwen. Dus de linkse kerk grijpt klimaatverandering en overbevolking aan om even lekker een calvinistische donderpreek af te steken, tegen de vermaledijde massaconsumptiemens. Dat heeft niets met rationaliteit te maken. Dat is puur ressentiment. Als een zure ouwe tang kwaad spreken over anderen.

Sitting_targets | 03-02-19 | 08:54

Klimaatkindsoldaat
Kindoctrineren
Groen-Kinds
Puberpropaganda
Dwangjongeren
Grünjügend
KlimaKrieg
Iemand nog? Om het woord vh jaar 2019.

Ruimedenker | 03-02-19 | 08:53 | 5

Grüne Polizei (2.0)

bisbisbis | 03-02-19 | 09:54

Klimaat Hulken, worden groen en ontploffen bijkans, als je het woord klimaat oppert.

Kanarie_Geil | 03-02-19 | 10:02

Klimadrammers

vmk | 03-02-19 | 10:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik zou Miko en alle andere huistrollen willen vragen eens inhoudelijk op Feynman's artikel in te willen gaan. Of is dat niet mogelijk....inhoudelijk dan .

Koning BongoBongo | 03-02-19 | 08:44 | 2

Miko is geen trol gekkie.

Gulliver | 03-02-19 | 09:37

Een verwarde man ? Een andersdenkende?

Koning BongoBongo | 03-02-19 | 12:49

Mijn observatie is telkenmale dat vooral waar het gevestigde wetenschap aangaat dat zelfstandig nadenken van zogenaamde sceptici uitermate ernstig wordt overschat.

Mazzelstof | 03-02-19 | 08:29 | 5

@RozemarijnLucassen

Mazzelstof komt zelf wellicht met een voorbeeld dichter bij huis, maar om Trump kunnen we in dezen natuurlijk niet heen.

MickeyGouda | 03-02-19 | 09:14

Ik ben ook heel benieuwd naar die scepticus. En dan heb ik het over wetenschappelijk niveau. En dan heb ik nog een vraag. Wat vind je dan van Mann (climategate) en zijn onderzoeken. En waarom heeft hij bepaalde ruwe data niet openbaar gegooid. En wat vindt jij van het Wegman rapport.

azijnseikerT | 03-02-19 | 09:18

Uw notie van een "gevestigde wetenschap" is fictie en roept onvermijdelijk associaties op met de terminologie waar sprake is van een gevestigde religie. Waarschijnlijk bent U (onbewust) een ware gelovige van de pseudowetenschap post-modernisme. Ik stelde eerder in een reactie:

"Wetenschap bedrijven is de activiteit van ieder individu -eventueel in samenwerking- waar het vraagteken (?) en het ultiem besef van immer beperkte academische kennis ten hoogste gewaardeerd wordt. Al het voorgaande binnen de kaders van de wetenschappelijke methodiek zoals onder meer beschreven door Karl Popper -het principe van falsifieerbaarheid- universeel geaccepteerd door academici. In de wetenschappelijke wereld bestaat geen consensus en zeker geen democratie in de zin van de meeste stemmen gelden. Ooit was het zo dat iedereen minus een man dacht dat de zon om de aarde draaide, iedereen minus een man was fout. Een schijnbaar hyperbole stelling die echter volledig correct is."

Het is juist daar, in dat zelfstandig en non-conformistisch denken van sceptici -het poneren van radicale hypothesen die door zogenaamde "gevestigde wetenschappers" denigrerend afgewezen werden - waar wetenschap haar grootste successen kon boeken.

Bezorgde_Burger | 03-02-19 | 10:46
▼ 2 antwoorden verborgen

Net zoals de PVV succes heeft nadat de gevestigde orde jarenlang integratie/migratieproblemen ontkende, zo heeft nu GroenLinks de wind in de rug.
De PVV biedt betrekkelijk weinig ruimte voor nuances of andersdenkenden, GroenLinks idem dito. Mensen stemmen graag op fanatieke partijen aan de flanken "omdat ze duidelijk zijn en er tenminste misschien eens iets gebeurt".
Fun fact: het was D66 minister Brinkhorst die destijds groen licht gaf voor de bouw van die gloednieuwe kolencentrales die een recentelijk operationeel werden.
De beste manier om iets bij de massa voor elkaar te krijgen is angst zaaien. Was vroeger in de kerken al zo met het prediken van hel-en-verdoemenis, de VS beweerden met vals bewijs dat Saddam Hoessein weapons of mass destruction had, de PVV ziet Nederland ten ondergaan aan migratie, en GroenLinks ziet de aarde vergaan als het over een tijdje 2 graden warmer wordt.
Maar goed, je kan op je klompen wel aanvoelen dat het in 100 jaar verbranden van enorme voorraden fossiele brandstoffen die zich over miljoenen jaren gevormd hebben wel een merkbaar effect zal hebben. De vraag is of we daar ook mee kunnen dealen zonder klimaatpaniek.

Doctor Honoris Causa | 03-02-19 | 08:22 | 1

Nog een fun-fact: het was PvdA held Sicco Mansholt die in de jaren vijftig als Europees Commissaris zowat eigenhandig de kleinschalige landbouw in de EEG landen de nek omdraaide en verving door grootschalige en intensieve landbouw. Door de schaalvergroting werd de productie aangejaagd, maar ontstonden ook gigantische overschotten. Daarmee werden als neveneffect de keuterboeren in de Derde Wereld kapotgeconcurreerd. Bevolkingen daar konden exploderen, want door al die naar Afrika en Azië doorgedraaide productie en ontwikkelingshulp werd de voedsel- en bestaanszekerheid vergroot. Dat zal nu permanent anders worden onder invloed van al dat nieuwe klimaatbeleid dat in recordtijd wereldwijd (maar vooral in Europa) wordt doorgevoerd. Migratiestromen zijn vanwege het voorgaande mede de schuld van de PvdA en de huidige EU. Maar waar de PVV misschien electoraal succes heeft door te wijzen op de gevaren van immigratie uit moslimlanden, heeft Groenlinks niet alleen succes door onvermoeibaar klimaatpaniek te zaaien en daarbij niet te schuwen kinderen in te zetten, hun voorstellen worden ook omarmd door het midden en dat vertaalt zich in structureel stijgende energierekeningen, een verdwijnende middenklasse en een toename van leningen en schulden. Nogal een verschil met de effecten van PVV-voorstellen, nietwaar? De Goede Doelen clubs zien het lijk al drijven en proberen nu op grote schaal (kijk maar op tv) mensen te strikken met abonnementen: 'Voor maar 3 euro per maand helpt u al een Afrikaanse gehandicapte aan een prothese, of verschaft u een dakloos kind een slaapplaats, of zorgt u voor onderwijs aan een moslimmeisje, of redt u een schurftige ezel of zielige hond'. Maar Bruin trekt het niet lang meer. Mene Tekel, mene tekel.

Schulzie | 03-02-19 | 09:09

Dogger Bank. GeenStijlland. Dingen komen samen nu.

Rest In Privacy | 03-02-19 | 08:22

Kinderen met een bordje "fuck each other" Ik ben even mijn ogen uitspoelen met gloeiende kolen...

superjan | 03-02-19 | 08:22 | 8

Premier Trutte | 03-02-19 | 09:49
Een man die zegt dat 'ie uitgerukt is, bijzonder!

RozemarijnLucassen | 03-02-19 | 10:02

Ja, voor het juiste klimaat doen we het weer.

Premier Trutte | 03-02-19 | 10:48

Ik vergeet nooit meer die cartoon uit de jaren 80. Zie je een vrouw met een vreemde gast verschikt onder de lakens uit komen en staat haar vriend in de deuropening met een protestbord met "Make Love, No War!"

Premier Trutte | 03-02-19 | 12:42
▼ 5 antwoorden verborgen

Waar we mee te maken hebben is een natuurlijke cyclus solar minimum, het verschuiven van de aardse magnetische velden, de veranderende jet stream, een verschuivende vortex en de afnemende bescherming van de lagen om de aarde, rap afnemen van aardse magnetisme. Deze veroorzaken extreme uiterste van weersomstandigheden uptick van aardbevingen, vulkanische activiteiten aardscheuren, sinkholes en inkomende stralingen zoals UV-C. Daarbij hebben we ook te maken met weathercontrol, haarp, G5, chem-trails. Bepaalde stoffen in chem-trails belette het dat de wortels bomen water op kunnen nemen en dus sterven, veel mensen in Amerika hebben last van chem-trail hoest, en de enorme vissterfte, vogels die dood uit de lucht vallen, dieren sterfte, red tide, uitbreek van allerlei virussen wereldwijd and so on.

jitro | 03-02-19 | 08:18 | 2

Alleen god kan ons dus redden.

Premier Trutte | 03-02-19 | 09:22

God is net even coke snuiven en hoeren neuken. Laat de duivel het maar oplossen.

Gulliver | 03-02-19 | 09:38

Ach het wordt allemaal zo groot overdreven. De mens heeft een veel kleinere invloed dan men steeds zegt. De hele klimaatgekte is gebaseerd op een aantal computermodellen. Daarin heeft men alle data gestopt over oceanen e.d. om zo tot een temperatuur te komen. Men heeft net zolang aan knoppen zitten te draaien zodat waarnemingen in het verleden overeenkwamen. Echter blijkt keer op keer dat de nieuwe waarnemingen vele mate lager zijn dan de modellen aangeven (de waarnemingen vallen zelfs buiten het bereik).
Daarnaast is de hoeveelheid extreem weer ook niet toegenomen, en stijgt de zeespiegel nog steeds op hetzelfde tempo als altijd (veroorzaakt door het wegzakken van ons continent). Beter proberen we niet te moeilijk te doen over co2, maar besteden we dat geld in betere zeewering.

elco485 | 03-02-19 | 08:06 | 3

Als je inderdaad van mening bent dat de zeespiegel (wereldwijd) stijgt omdat de poolkappen smelten als gevolg van wereldwijde CO2 uitstoot, dan moet NL inderdaad beter haar geld uitgeven aan dijkverzwaring en niet aan warmtepompen.

Pimp my Voortuin | 03-02-19 | 08:16

Zo is er een onderzoek geweest die heeft bepaald dat er in de middeleeuwen een optimum was. Dit heeft de onderzoeker gebaseerd op (ruwe data van) een 16tal! andere onderzoeken. Waarbij nu wel de juiste statistische methoden werden gebruikt. Dit onderzoek is ook gepubliceerd. Maar uiteraard geen aandacht aan besteed. Wel blijft in de lucht hangen dat 16 voor zijn en 1 tegen. We bevinden ons op dat niveau.

azijnseikerT | 03-02-19 | 09:09

Sowiso stijgt de zeespiegel niet omdat de noordpool smelt. Komt door de Wet van Archimedes en het feit dat ijs uitzet. Pas als de noorpool boven de 4 graden komt ga je het merken. De Zuidpool smelt aan de ene kant, maar groeit ook weer aan aan de andere kant. Recent heeft men echter ontdekt dat het het grootste vulkanische gebied op aarde is.

elco485 | 04-02-19 | 09:54

Ontwikkelingshulp alleen nog in natura, en wel in de vorm van condooms. Ook een hyperbool, maar dan een die wél werkt op de lange termijn.

Schulzie | 03-02-19 | 08:02

Wanneer je de klimaatmodellen van die IPCC en Hiemstra-achtigen niet loslaat op de toekomst, maar op het verleden, dan klopt er helemaal niets van! Dat is toch een eerste vereiste zou je denken!
Hypotheses knutselen heeft dus niets met wetenschap te maken.

bolletje kaas. | 03-02-19 | 08:02 | 1

Exact. En dan met name het verleden van de X jaar nadat ze zijn gemaakt. De huidige waarnemingen lopen flink achter op wat voorspeld is.

elco485 | 03-02-19 | 08:09
-weggejorist-
Optimus-Pruim | 03-02-19 | 07:56 | 1

European colonizers killed so many Native Americans that it changed the global climate

www.cnn.com/2019/02/01/world/european...

Dit is het eerste wetenschappelijk bewijs volgens deze studie dat de hoeveelheid mensen het klimaat beïnvloed. En het toont aan dat genocide helpt tegen opwarming van de aarde!

Beste_Landgenoten | 03-02-19 | 07:50 | 4

Natuurlijke oorzaken voor klimaatverandering zijn uit den boze. Want dat is munitie voor de zogenaamde klimaatontkenners.

Ik ben benieuwd hoe de ijstijden van voor de mensheid toch in de schoenen van de mens gaan worden geschoven.

Sitting_targets | 03-02-19 | 08:39

Heel Noord Afrika is door de mens ontbost en in woestijn veranderd. Welk CO2 effect heeft dat dan wel niet. Deze ontbossing vindt nog steeds plaats doordat Afrika aan het stedenbouwen is. Zuid Amerika wordt ook momenteel enorm ontbost.

Premier Trutte | 03-02-19 | 09:38

@BL
Wat een totale BS!

benjeallanggek | 03-02-19 | 19:50
▼ 1 antwoord verborgen

De heisa rondom klimaat en maatregelen staat nog in de kinderschoenen hoor. Dit is een 4 partijenkabinet met christenen en (links) liberalen. Maakt u allen de borst maar nat. We gaan ook nog wel een kabinet met GroenLinks, PvdA of onwaarschijnlijk met Marijnissen: SP krijgen. Wat dacht u dat er dan gebeurt? Precies, dan komt er sowieso een Minister van Windmolendrammerij en een Staatsecretaris van Waterpompzaken.

Dit stopt niet meer.

de Voorzittert | 03-02-19 | 07:44

Benzine-auto's zijn tegenwoordig uitermate schoon... de uitstoot is vergeleken met vroeger 70% minder.
Je moet een keer tevreden zijn--> de linkse Milieujongens van Parijs willen dat we GEEN druppel benzine en gas meer gebruiken.

Dit is overdreven en levensgevaarlijk... bomen en planten hebben CO-2 nodig hetgeen ze omzetten in zuurstof voor mens en dier.
Dit hoort bij de cyclus waarbij leven op aarde mogelijk is--> ben 66 - vroeger leerden wij dit op de lagere school.
De onderwijzers en leerkrachten zijn dit verhaal blijkbaar vergeten - foei!

sociaal_econoom | 03-02-19 | 07:08 | 4

Gelul, nota bene het IPCC heeft berekend dat de afgelopen jaren de hoeveelheid groen fors is gestegen. Planten profiteren flink van CO2 en landbouwgewassen geven zelfs meer opbrengst.

elco485 | 03-02-19 | 08:12

Correctie: 400 miljoen moet zijn 400 duizend.

nieuwe_Deen | 03-02-19 | 08:25

Wie van de hier zelfstandig nadenkende botanisten heeft kennis van de verschillende typen fotosynthese en het effect daarvan op de concurrentie tussen verschillende typen snelgroeiende gewassen?

Mazzelstof | 03-02-19 | 08:37
▼ 1 antwoord verborgen

SlimmeBelg--> klopt helemaal - de waanzin van de Haagse klimaatreligie....

Net als de kerk vroeger--> is Rutte III bezig met indoctrinatie en bangmakerij.
Het is zielig om te zien hoe hij nu kinderen op de basisschool bang maakt voor het klimaat met als les dat hun ouders moeten stoppen met gas, olie en benzine.
Normaal gesproken kun je via indoctrinatie en voorlichting met tekst en beeldmateriaal vanuit het onderwijs en de media (NPO) ver komen.

Als je 1000 keer zegt dat God niet bestaat dan geloven kinderen dit.

Echter het verhaal van Rutte III is gedoemd te mislukken omdat naast Amerika en Rusland steeds meer landen de extreme eisen van Parijs niet gaan volgen.
Brussel en Timmermans proberen ons wijs te maken dat heel de EU dit gaat doen, maar hij liegt dat hij barst... Oost-Europa doet er niet aan mee.
België, Duitsland, Frankrijk... steeds meer landen blijven gewoon het schone aardgas gebruiken.

Door de gas- en benzinekraan vanaf 2030 dicht te draaien maakt Den Haag zich belachelijk en prijzen we ons uit de markt.
Waarbij rijke en werkende mensen dit land zullen ontvluchten--> wat we over houden zijn een boel verdwaasde leerkrachten en ambtenaren... met veel arme en wanhopige mensen in Nederland.

sociaal_econoom | 03-02-19 | 06:51 | 2

“Als je 1000 keer zegt dat God niet bestaat dan geloven kinderen dit.“
Dat moet net andersom zijn....!

JI-HAAT | 03-02-19 | 08:06

Aha, dus als je 1000 keer zegt dat God wel bestaat geloven kinderen dit niet. In beide gevallen geloven ze dus niet. Hoe kan dit nou?

Alco-de-Holist | 03-02-19 | 10:08

Kindermisbruik is het enige wat ik kan zeggen. Kindermisbruik.

marian2???? | 03-02-19 | 06:21 | 1

Ik verwijt het de ouders

sarcastro | 03-02-19 | 08:55

Kinderen moeten eens aan de juf of meester vragen waarom ze zelf niet in een 100% elektrische auto rijden voordat ze gaan klimaatspijbelen.
Gooi het deugen voor het millieu terug in onderwijzers schoot en zeg dan ook dat de juffen en meesters die met een normale auto naar school gaan dat ze het milieu vermoorden voor de toekomstige generaties.
Parreer de zgn. milieudoelstellingen...
Een beter milieu begint met minder belastingdruk.

steekmug | 03-02-19 | 06:13

De plannen van Rutte zijn duidelijk: Hij danst de horlepiep,
gefinetuned door Brusselse aanwijzingen en eisen....
Hij laat zien, dat hij n groot leider is; hij leidt NL naar de absurde doelstellingen van het hedendaagse en daarmee toont hij aan,
dat de EU zijn volgende positie zal zijn....
-er is toch geen weldenkend mens, die meent dat een klein onderdeel van de EU wel het klimaat gaat redden? een klein beetje wind uit n verkeerde hoek en al je bereikte resultaten worden bedekt met vuil uit de omliggende landen-
kan niet anders zijn dat Rutte, met dit beleid, zichzelf profileert voor de volgende job,maar dan in Europa !

mainman | 03-02-19 | 05:52

Wat een wantrouwen ten opzichte van de natuur. De aarde zorgt al zo lang er mensen rondlopen voor ze en zal dat ook blijven doen. Natuurrampen, nee, de evolutie, de groei van de aarde die haar volwassen stadium nog niet bereikt heeft, Vesuvius, Etna. En dan komt die bijbel er weer bij. Dat helaas vaak misbruikte boek, echt niet door alle pausen, veeg het maar weer op een hoop en verlies je waarden, vooral menswaardigheid. Daar was dat boek voor bedoeld. Dat oude, net als de piramide van Gizeh, om de komst van Jezus Christus aan te kondigen. En dat nieuwe om zijn leven en daden zo volledig mogelijk weer te geven en ons een gids voor een menswaardig leven te bezorgen. Tegenwoordig noemt men dat 'sociaal'. Gejat van de religie, maar daar gaat het ook niet om. En het allerbelangrijkste, een mens heeft niet 1 leven, maar ontelbare. Dus, als die lava op je bolletje terecht komt, even pijnlijk, maar je gaat door en krijgt een nieuw stoflichaam, tenzij de mensheid stopt met paren. Zo aan de gemiddelde commentaren af te lezen, gaat dat niet gebeuren. Overbevolking ? In Nederland misschien. De wereld is groter mensen, veel groter. En er wachten nog ontelbare zielen op een nieuw lichaam om hun fouten uit vorige levens goed te maken. Fijn he Volkert, word jij straks de moeder van Pim. Wat zal dat kind tekeer gaan. Verheug je er alvast maar op. Dus mensen, houdt vooral uw stoepje schoon en gooi geen rotzooi op straat, maar de evolutie van de aarde is niet te stoppen. Dat water komt een keer. Hopelijk zijn de echte wetenschappers tegen die tijd in staat om tijdig te waarschuwen. Voor de mensheid als geheel zal het niet uitmaken, er komt nieuw land voor in de plaats. Van moeder aarde. Laat je niet bang maken. Bronnen: Werk van Jozef Rulof (25), Dr. Raymond Moody, biografie Dannion Brinkley, Edgar Cayce en Jomanda. Die Nostradamus krijgt veel te veel aandacht. Ga eens met je tijd mee.

SlimmeBelg | 03-02-19 | 04:25 | 4

U kent blijkbaar enkel arrogante gelovigen, maar het klopt. Jezus bijvoorbeeld heeft nooit een bijbel (nodig) gehad om de juiste weg te vinden. En met hem natuurlijk ontelbare anderen, die hier al rondliepen toen er nog geen religie was. Hoe is het weer in Ecuador?

SlimmeBelg | 03-02-19 | 06:13

@SlimmeBelg | 03-02-19 | 06:13 |:

Regen en een beetje fris.

Gulliver | 03-02-19 | 06:50
▼ 1 antwoord verborgen

Socialisme is het enige wat het klimaat kan redden, denkende aan mao hitler stalin en pol pot.

skoftig | 03-02-19 | 03:14 | 1

Zonder deze heren was de aarde nog voller.
In dat opzicht, goed opgemerkt.
Het zijn dan ook de idolen van Groen-Link

Ruimedenker | 03-02-19 | 08:56

Klimaatontkenners zijn gelijk aan Holocaustontkenners en dienen ter dood te worden veroordeeld door het Neurenburgtribunaal. www.epw.senate.gov/public/index.cfm/p...

Mijn GS nick magnie | 03-02-19 | 03:02 | 1

Weird, Bernie Sanders zat ook in het comite

zimmerschwanz | 03-02-19 | 07:18

Die kinderen aanzetten tot spijbelen is niets anders dan draagvlak creëren voor politieke aganda's. Je kunt dan met impopulaire maatregelen altijd verwijzen naar die arme onschuldige kinderen en hun verminkte toekomst. Net als wij met de gebakken peren en verminkte realiteit opgezadeld zitten van keuzes van weleer

Mark van Leeuwen | 03-02-19 | 02:15

Gelukkig hebben Rusland en Amerika het kernwapen verdrag opgezegd. Komen we weer in een koude (brrrrr) oorlog terecht met een wapenwedloop en misschien wel het andere doemscenario (AAAAH we gaan allemaal dood) een vet nucleair conflict. Waarna de nucleaire winter gaat uitbreken en ieder procentje opwarming van de aarde heel welkom is. Dus verstook dat gas, verbrand die benzine, wie weet hoe snel we die extra warmte nodig hebben.

Zapata10 | 03-02-19 | 02:04 | 1

Een nucleaire oorlog lost dan weer wel het probleem van overbevolking op, dat is ook een manier om het klimaat te redden.

Short | 03-02-19 | 02:32

De scholieren gaan protesteren tegen hun eigen levenswijze.

Jan Dribbel | 03-02-19 | 01:55 | 1

Vanavond heerlijk genoten van mijn houtkachel
Morgen lekker rondje rijden in mijn giulia super
. Vliegen doe ik nooit. Pakjes laat ik niet brengen , maar die haal ik op de fiets in de winkels. Neuken doe ik altijd zonder. Ben ik nu fout ?

geenhakbar | 03-02-19 | 02:09

Het is trouwens uitstekend dat het niveau van het onderwijs daalt.
Mochten we dan over een jaar of 100 hier tot ons middel in het lauwe vervuilde water staan dan begrijpt niemand meer waar dat door gekomen is en dat zoiets niet normaal is. Dus maakt niemand zich er dan nog druk om. Hebben ze trouwens ook mobieltjes op waterkracht? Grote datacenters kunnen overigens prima voor de koeling onder water worden neergezet. Daar zie ik weer een win situatie.

Zapata10 | 03-02-19 | 01:51

De juiste probleem? Wat iz de probleem!

burgertime | 03-02-19 | 01:30 | 2

Ik had het ook gezien :-) maar omdat ik zelf altijd reaguursels plemp vol met spefauten zal ik de laatste zijn die er iets van zal zeggen. Overigens illustreert Feynman hier heel goed de teloorgang van het onderwijs.

Zapata10 | 03-02-19 | 01:36

Die laatste zin is dan weer leuk!

Harrie7949 | 03-02-19 | 09:42

"maar vraag ze voor de gein eens hun telefoon alleen op te laden als de zon schijnt of de wind waait. Hoeveel idealisme is dan over?" Dat dacht ik ook, en dus geen pc aan, klein lampje aan op de kamer, dikke trui ipv kachel en korter douchen. Geen internetdiensten als facebook, youtube en intagram want datacenters zijn evil. Dan wordt het snel wat minder

Mark van Leeuwen | 03-02-19 | 01:28

Zapata10 | 03-02-19 | 01:08 |... klimaathysterie een prachtige verdienmodel voor sommige lieden...

dit klopt, er zijn een groep ambtenaren en bedrijven die hiermee gigantisch veel geld in hun zak steken.
Windmolens, zonnepanelen, warmtepompen... adviesbureaus met Ed Nijpels en Diederik Samsom - echter het gewone volk wordt alsmaar armer en wanhopiger.

Hetzelfde zie je nu met de oneindige instroom van migranten uit Afrika en moslimlanden - daar zijn miljarden mee gemoeid.

Echter er komt een moment dat bedrijven en burgers dit land massaal zullen ontvluchten... en dan blijven wij hier berooid achter.
Premier Rutte heeft als plicht dit te voorkomen - het zal hem een worst wezen, hij vertrekt eerdaags naar Brussel.

sociaal_econoom | 03-02-19 | 01:25

Overbevolking is het probleem. Teveel mensen. Ik denk dat dat wel enige invloed heeft op hoe de aarde er nu bij staat. Ontbossing om al die mensen te huisvesten en om voedsel te verbouwen. Er is geen klimaatprobleem,er zijn gewoon te veel mensen. De meeste kinderen die spijbelen voor het klimaat gaan met hun pappie en mammie wel een paar keer per jaar met het vliegtuig op vakantie. Ze worden met een spatje regen naar school gebracht met de auto. Ze willen de nieuwste mobieltjes, het komt niet in hun gedachten op waar die grondstoffen nou vandaan komen. Het trieste is dat ze zo geïndoctrineerd zijn dat zelf nadenken als fout word gezien.

Lappedonsje | 03-02-19 | 01:21 | 2

Om nu niet direct Malthusiaans te worden, je hebt denk ik hier wel het belangrijkste punt aangeroerd. De helft minder mensen die dan ook nog eens een beetje verstandig consumeren en het probleem is opgelost. Helaas, vanwege economische inzichten wordt de vergrijzing als een groot probleem gezien. U moet fokken want wie moet er anders later werken? Onze realiteit en de omstandigheden waarin we leven zullen over 100 jaar er niet meer zijn. Dan is er een andere realiteit en andere omstandigheden. De mens past zich wel aan, de dieren hebben het een stuk lastiger.

Zapata10 | 03-02-19 | 01:29

De economie draait op mensen, zonder al dat menselijk kapitaal hadden we nooit het huidige niveau van welvaart bereikt en zonder mensen kunnen we het ook niet in stand houden. De helft minder mensen betekent een sprong terug in de tijd van pak 'm beet 100 jaar, dat hoeft niet per se slecht te zijn, maar ik denk dat de meesten daar niet voor zullen kiezen.

sarcastro | 03-02-19 | 08:51

“Probeer geen dingen te controleren waar je geen controle over hebt...”

ZwarteDag | 03-02-19 | 01:19

Domme ontkenners hier. En Jezus wat een niveau ook. Het klimaat variëert al miljoenen jaren, het is een hype, het is allemaal een verdienmodel. Dat soort quotes.
Ja laten we allemaal doen alsof er geen probleem is. Terwijl, alles wijst erop, het klimaat zeer veel sneller verandert dan ooit in de historie heeft plaats gevonden. Ten gevolge van fossiele uitstoot. Je kunt stompzinnig nep-argumenten blijven zoeken maar waarom begrijpt geen van deze sukkels dat het meest verstandige beleid is te streven naar minder uitstoot en energiegebruik?

In het minst erge geval zit je later met een duurzame energie-opwekking terwijl de aarde niet is opgewarmd, in het ergste geval heb je niks veranderd en krijg je massale sterfte en ellende. Wetenschappers zetten hun kaarten op het scenario dat het opwarmt. Het is dus verreweg het verstandigste om je daarop voor te bereiden.

Beste_Landgenoten | 03-02-19 | 01:17 | 11

Beste_Landgenoten,

Als rationele argumenten uitgeput raken resteert de emotie. Voor de verliezer In een debat is op de man spelen, in plaats van de bal, een aanvaardbare uitweg zolang het publiek het emotionele argument ondersteund.

De toenmalig als goed debater bekende Marcel van Dam maakte juist die cruciale fout door Pim Fortuyn als minderwaardig mens te labelen. U grossiert in dergelijke labels, voorbij het emotionele niveau, daar waar schelden een instinctieve reactie geworden is aangezien ratio noch emotie Uw perceptie van de werkelijkheid ondersteunt. Uw gedrag imponeert als de iconische kikker die geleidelijke verandering in zijn omgeving niet waarneemt. De Global warming religie , de fascistische politieke correctheid, de "mars door de instituties" al deze concepten waren ten dode veroordeeld in het magnifieke Annus Mirabilis, het Brexit referendum en de verkiezing van Trump als president. De Zeitgeist is anti-links, op zoek naar een nieuwe balans waar nazisme en alle overige vormen van socialisme deel van de geschiedenis zijn.

Bezorgde_Burger | 03-02-19 | 08:33

Nope. Dat is een leugen. Er heeft meerdere malen een grotere en sterkere stinging plaatsgevonden. Zelfs in de middeleeuwen nog.

azijnseikerT | 03-02-19 | 08:55

https://www.youtube.com/watch?v=mqejXs7XgsU&app=desktop

Graaf Monte Cristo | 03-02-19 | 10:14
▼ 8 antwoorden verborgen

Op een dag komt er weer een enorme economische crisis, en is er simpelweg geen geld meer voor deze onzin.
En dan kan deze jeugd hout gaan zoeken in het bos om zich mee warm te houden.
Ook zie ik nog wel eens dat dit land totaal uit elkaar valt, en waarbij je je om te overleven moet aansluiten bij een clan, waarbij raciale voorkeur de lijdende rol heeft, net zo als in Amerikaanse gevangenissen.

Maar goed, dit doemscenario kan net zo goed niet waar worden, en we leven allemaal nog lang en gelukkig in aangeharkt regeltjesland Nederland.
Wie zal het zeggen, wat de toekomst zal brengen.

King of the Oneliner | 03-02-19 | 01:13 | 3

Die crisis komt er wel de manier hoe we nu leven en denken is over 100 jaar ook weer achterhaald. Dan rommelen we gewoon weer verder. Vroeger hadden ze de dag des oordeels en was iedereen er van overtuigd dat god met een grote boem alle zondaars en niet zondaars op een vreselijke manier zou laten sterven. Tegenwoordig hebben we klimaathysterie.

Zapata10 | 03-02-19 | 01:18

Lijdende rol? Mijn God. De taal sterft

burgertime | 03-02-19 | 01:31

@burgertime,
Snap je het dan niet? Gezien het doemscenario en de vreselijke dingen die staan te gebeuren met ons arme zondaars krijgen we allemaal een lijdende rol.

Zapata10 | 03-02-19 | 01:41

Beste Feynman,

Wanhoop niet, je zou beter moeten weten! In jouw eerste optredens alhier hadden wij beide een discussie over geïnstitutionaliseerd racisme waarin jij destijds heilig geloofde. Met het toenemen van de jaren -de accumulatie beter bekent als leeftijd- rijpt (voor het niet ideologisch bezeten individu) wijsheid. De snotbalgen van nu worden wijs en zijn dan des te meer gedesillusioneerd door linkse leugens. Gelijk een voormalig roker roken bestrijd zullen zij de linkse waanzin het hardst bestrijden.

Bezorgde_Burger | 03-02-19 | 01:09

ALLE instanties worden nu ingezet om de extreme Klimaateisen van Parijs... ons door de strot te duwen.
Het basisonderwijs, het voorgezet onderwijs... de NPO, Nijpels, Samsom, Rob Jetten, Jesse Klaver - zij allen moeten ons inprenten te stoppen met gas, olie en benzine.
Echter dit gaan ze 100% zeker verliezen - wetende dat andere landen en landen om ons heen NIET meedoen.
Den Haag kan via verhoging van de energieheffing... het gas, de stroom, olie en benzine dubbel duur maken--> echter dit heeft tot gevolg dat bedrijven en burgers gillend het land uitvluchten.
Waarvan akte.

sociaal_econoom | 03-02-19 | 01:04 | 4

Ik heb dan ook heel sterk het gevoel dat de klimaathysterie een pracht van een verdienmodel is voor sommige lieden.

Zapata10 | 03-02-19 | 01:08

@MacMiep, of er gaan wonen, check eens wat een huis kost net over de grens! De helft van wat het hier kost. En je mag gewoon je houtkachel laten loeien.

Zapata10 | 03-02-19 | 01:10

Wat ik niet begrijp dat premier Mark Rutte van de VVD niet ingrijpt.

Hij weet drommels goed--> dat hij met zijn Rutte III verhaal op gebied van klimaat en migratie heel ons land ''kapot'' maakt.
Rijke en werkende mensen vluchten dadelijk het land uit... wat houden we hier dan over?

sociaal_econoom | 03-02-19 | 01:11
▼ 1 antwoord verborgen

Ik merk niet zoveel van de klimaathysterie buiten de media om.
Kom toch bij heel wat bedrijven en zie heel wat mensen wekelijks.
Niemand heeft het er over.
Behalve de dode bomen of de NPO.
Het zal ongetwijfeld allemaal wel zo zijn hoor, en Nederland zal over 100 jaar wel voor de helft verdwenen zijn. Wie dan leeft die dan zorgt. Dat geeft de regio's oostelijk een enorme economische impuls. En als er wat minder mensen komen is ook niet zo erg. Nu ja we zien het wel. Denk niet dat klimaatstaken of klimaatspibelen er iets aan gaat veranderen.

Zapata10 | 03-02-19 | 01:04

Men maakt zich druk om niets want het hele universum zal eens worden vernietigd door de Schepper.
Voor nadere duiding: www.gty.org/library/sermons-library/9...

Met o.a.: "As I have often said to you, this is a disposable planet. More than that, this is a disposable universe. It has been around for about six thousand years and relative to eternity, it has a very, very short life. This planet is useful to God only for purposes of accomplishing His redemption and then it will cease to exist".

ccr316 | 03-02-19 | 01:04 | 6

Gekke Belg.

Gulliver | 03-02-19 | 05:37

Kinderen en gekken .......

SlimmeBelg | 03-02-19 | 06:41

Over zesduizend jaar zijn we dan in ieder geval van die religekkies af.

nieuwe_Deen | 03-02-19 | 08:09
▼ 3 antwoorden verborgen

Zouden deze kids zich iedere dag douchen?
Dat wordt dus 1 x per week in de tobbe (Pa eerst, dan Ma en de oudste en verder) en de rest van de dagen gewoon met het washandje en KOUD water.
Hebben ze mobieltjes? Weg ermee. Computer met internet? Lees maar een boek.
Put your money where your mouth is, kids!

Rest In Privacy | 03-02-19 | 01:03

Het is een VALS en gemeen spel wat Rutte III speelt.
De Klimaatjongens van Parijs eisen dat we gaan stoppen met gebruik van gas, olie en benzine in 2050.
Den Haag en de NPO verzinnen nu allerlei smoesjes dat wij in Nederland moeten stoppen met gas, olie en benzine--> ten behoeve het klimaat en tegen de opwarming.
Echter Amerika, Rusland... steeds meer landen doen NIET mee met de extreme eisen van Parijs.
Rutte III wil ons nog steeds verplichten om WEL met Parijs mee te doen...
dit gaan ze 100% zeker verliezen omdat steeds meer landen niet mee doen.
Nederland wordt dadelijk onbetaalbaar voor bedrijven en burgers--> waarbij steeds meer mensen en bedrijven dit land zullen ontvluchten.

Nederland blijft berooid en arm achter.
Rutte III gaat dit verliezen... zeker weten--> maar intussen maken ze ons alsmaar armer en wanhopiger.

sociaal_econoom | 03-02-19 | 00:45 | 3

Omdat idioten als Trump niet meedoen, moeten wij ook ons als idioot gedragen?

Beste_Landgenoten | 03-02-19 | 01:18

Nee hoor Beste Landgenoten daar heb jij geen hulp bij nodig.

Gulliver | 03-02-19 | 02:56

Beste Landgenoten for President!

SlimmeBelg | 03-02-19 | 04:44

Zolang Gerrit Hiemstra er gemiddeld nog zo'n 10 graden naast zit, geloof ik niet dat het over 13 jaar 0.000003 graden warmer zal zijn.

Baron Clappique | 03-02-19 | 00:44 | 3

P. Paulusma zei dat we een horror winter zouden krijgen.
Nou ik heb nog geen 1979 taferelen kunnen ontdekken...

Rest In Privacy | 03-02-19 | 01:04

@MacMiep, Piet Paulusma is een licht verstandelijk gehandicapte kermisattractie.

ploppy | 03-02-19 | 02:53

Ik rook vorige week echt het voorjaar weer in de lucht hangen.(ionen?)
Meestal duurt het dan nog tussen 6 en 8 weken dat we weer boven de 10 graden zitten s'nachts en ruim boven 10 graden overdag.

steekmug | 03-02-19 | 08:27

Het klimaat is een hype. Uiteraard is actie benodigd, maar uit hysterie komen maar zelden verstandige beslissingen voort.

MickeyGouda | 03-02-19 | 00:41 | 1

Gelukkig ben jij er nog, die het hoofd koel houdt. scheelt ook enorm in de opwarming..

Beste_Landgenoten | 03-02-19 | 01:19

Het klimaat is al eerder heel erg "in" geweest, van 2000 tot 2008 ongeveer. Duurzame energie was toen het toverwoord. En waarom? Omdat er geld was. Toen kwam de grote bankenbiem en heb ik jaren niets meer over het klimaat gehoord. En nu, huizenprijzen stijgen, werkloosheid is zeer laag, en ja hoor: er moet en zal een groot probleem worden gevonden om de burger te melken. Totdat er weer een financiele crisis komt, dan komt GL weer op de grootte ten tijde van Jolande Sap en hoor je hier niemand meer over.

skoftig | 03-02-19 | 00:32 | 3

Jolande Sap is van de stekker eruit.

Baron Clappique | 03-02-19 | 00:56

Deze keer niet. tenzij straks een oorlog uitbreekt, dan hoor je even niks over klimaat denk ik

Beste_Landgenoten | 03-02-19 | 01:20

lol @ bankenbiem

sarcastro | 03-02-19 | 08:39

Oh ja, facebook.
Een open riool, niet meer en niet minder.

Dr mabuse | 03-02-19 | 00:29

Als je een reactie op facebook geeft dan krijg je zoiets terug: "wa is nu het probleem?heeft er iemand iets straffer gedaan of meer bereikt dan gij uw heel zielig leven? ik hoop dat u traag sterft aan een verschrikkelijke ziekte en plaats maakt voor slimmere/toffere mense" Zo onbeschoft is men tegenwoordig.

Graaf Monte Cristo | 03-02-19 | 00:24 | 1

daarom heb ik geen facebook (en ook omdat het tijdverspilling is)

telelezer | 03-02-19 | 00:25

Ja, het klimaat veranderd en als de hemel naar beneden valt zijn we allemaal dood. De planeet overleeft het heus wel, mensheid is nog een dingetje. Vergeet niet:

1.bp.blogspot.com/-ulQZIylgCgk/UPkziC...

Zwezerik | 03-02-19 | 00:20 | 3

Een zwezerik, hoe zou dat smaken vroeg ik me wel eens af.

Oprisp | 03-02-19 | 00:26

Mjammie. Als ik u was zou ik wel even een Rennie nemen.

Zwezerik | 03-02-19 | 00:40

@ Zwezerik, ik hou het op boeren.

Oprisp | 03-02-19 | 00:50

Ik citeer:
"Telkens als er een nieuw ideaalbeeld over de samenleving wordt uitgerold, kost dat enorm veel geld. En het zijn altijd de burgers die het moeten ophoesten: meer belastingen en harder werken. Ik waarschuw omdat ik de utopische traditie erin herken: het gaat altijd ten koste van de zwakkeren.”
https://www.telegraaf.nl/nieuws/3101475/de-gevaren-van-klimaatutopie

telelezer | 03-02-19 | 00:20
-weggejorist-
FrankOngerust | 03-02-19 | 00:15 | 3

Rutte probeert (auf Befehl van Brussel) Poetin te pesten door de Russische gas-import te stoppen
Daarom verkoopt Rusland hun gas nu eerdaags aan China, die twee hebben een deal gemaakt; China heeft energie nodig en Rusland barst ervan maar wordt kapotgemaakt door EU sancties.
https://www.youtube.com/watch?v=gyyICzQvWik

telelezer | 03-02-19 | 00:08 | 4

""België en Duitsland blijven het schone gas gebruiken.""
@ sociaal_econoom
Zo ook Ierland, Spanje en Portugal

telelezer | 03-02-19 | 00:23

Rusland wordt door Den Haag (NPO), Brussel en door de NAVO afgeschilderd als onze grote vijand.
Dit doet de NAVO expres... want nu Rusland weer onze vijand is kan hun budget met miljarden omhoog.
Na de Val van de Muur in oktober 1989 werd Rusland een vriend en een belangrijke handelspartner voor de EU.
Dit had tot gevolg dat het budget van Defensie en NAVO een stuk omlaag ging - want zonder vijand Rusland hebben we geen duur leger nodig.
En met alleen wat vredesmissies in moslimlanden ook niet.

Vanaf 2014 met De Krim en MH17 is Rusland weer onze vijand... en hiermee vliegt het budget voor Defensie met miljarden omhoog--> houden zo!
Een denkbeeldige vijand is nooit verkeerd... dat leerden we vroeger op school en Den Haag weet dit ook.

sociaal_econoom | 03-02-19 | 00:30

@sociaal_econoom | 03-02-19 | 00:30: 'Verdeel en heers'. Zouden ze dat nu nog op school leren? Ik denk dat ze niet verder komen dan 'brood en spelen'.

Rest In Privacy | 03-02-19 | 01:06
▼ 1 antwoord verborgen

Na dit verhaal twee keer gelezen te hebben begrijp ik nog steeds niet goed wat je nou eigenlijk wil zeggen Feynman. Het klimaat veranderd en of dat aan de mens ligt doet er niet toe. Nederland is fucked. Zoiets?
Nou dat is goed om te weten dan. Lijkt me volkomen terecht dat die kinderen daar een beetje ontevreden over zijn, ongeacht of ze de juiste oplossingen aandragen.

lieverdeauddanreaud | 03-02-19 | 00:08 | 2

Die kinderen zouden moeten demonstreren tegen immigratie.
Die zorgt er namelijk voor dat er voor hen geen woningen beschikbaar zijn.

de honden blaffen... | 03-02-19 | 01:04

Nou zijn de verhalen van Feynman nooit veel meer dan een stapel feiten, een rode draad is altijd ver te zoeken. De enige booschap die ik uit het verhaal kon destilleren is dat je het woord "klimaatontkenner" niet mag gebruiken. Maar hij geeft daar verder geen argumenten voor. Een argument zou kunnen zijn dat die mensen niet ontkennen dat er veranderingen plaatsvinden in het klimaat, maar daartegenin kan je dan stellen dat die mensen wel ontkennen dat de mens daar schuld aan heeft. Dus klimaatontkenner blijft een goede term.

nieuwe_Deen | 03-02-19 | 08:18

95% van de tijd, in de afgelopen 10.000 jaar, was het warmer dan nu. Dus de kans is zeer groot dat het iets warmer wordt. Maar mogelijk komt er ook een nieuwe ijstijd aan. Ik ben wel klaar met het verdienmodel van de groensekte’s. Nou ja, meer CO2 zorgt ook nog eens voor meer groen. Maar kindertjes en domme volwassenen bang maken is een eeuwenoude methode om de kudde een kant op te drijven. Gewoon even zelf nadenken mensen!
https://m.youtube.com/watch?v=mqejXs7XgsU

benjeallanggek | 03-02-19 | 00:06 | 2

Religies beginnen altijd en overal met het bangmaken van de kinderen.

Jan Dribbel | 03-02-19 | 00:09

95% van de tijd de afgelopen 400 duizend jaar zelfs. Er komt zeer zeker een nieuwe ijstijd aan, dat wordt bepaald door de stand van de planeten: afstand tot de zon, en dat soort dingen. Maar die ijstijd is nog een paar tienduizenden jaren weg, dus die gaat ons de komende duizend jaar niet redden.

nieuwe_Deen | 03-02-19 | 08:25

Helaas kunnen we onze euro’s maar 1 keer uitgeven. Dus studenten, zeg het maar: Klimaat of onderwijs?

Wim_Kut | 02-02-19 | 23:59 | 1

Ik geloof niet in de klimaatgekte, maar het onderwijs is onderhand dermate kut dat ik bijna kies voor klimaat....

benjeallanggek | 03-02-19 | 00:08

Met de "klimaatheffingen" wordt de tsunami van kanslozen die zorgen voor stagnatie in het onderwijs, de zorg, de huisvesting en de leefbaarheid in dit land, gefinancierd.

de honden blaffen... | 02-02-19 | 23:58 | 1

Juist.

Het klimaat is de ultieme melkkoe om andere linkse hobbies te kunnen betalen.

Kop Kaaz | 03-02-19 | 00:02

In de jaren 80 werden kinderen ook voor het 'stop kernenergie' karretje gespannen via de scholen. Ik heb wel het idee dat het nu fanatieker en georganiseerder is. Rare kongsi tussen milieugekkies en globalisten.

HaatbaardKnipper | 02-02-19 | 23:54 | 3

Milieugekkies, globalisten en niet te vergeten onze Mo en zijn groupies.

Om Doe Maar te quoten: "Ze zijn je barometer"

Kop Kaaz | 03-02-19 | 00:04

Dat begon in de jaren 60 al met de club van Rome. Kernenergie is een scheldwoord geworden door de indoctrinatie. Gelukkig hebben de Fransen het proces verbeterd. Nu is het het meest efficiente en minst vervuilend, lees het Yasser, proces om betaalbare energie te winnen. En, hoe meer het zal worden gebruikt, hoe beter het zal worden. Het is te hopen dat Dijkhof het gaat winnen van Klaver.

SlimmeBelg | 03-02-19 | 04:54

En in de jaren 70 liepen kinderen te blaten "Amerikanen weg uit Vietnam" en "Johnson moordenaar" Er is altijd wel wat om over te zeiken.

copywriter | 03-02-19 | 05:26

Je krijgt dadelijk in Nederland... Kamerleden en klimaatgekkies met groene hesjes en normale mensen met gele hesjes.
Dat zal een hele strijd gaan worden.

sociaal_econoom | 02-02-19 | 23:53

Ah! Beter stuk dan vorige week, heer Feynman.

Miep hier heeft ook ooit gedemonstreerd en gespijbeld in haar schooltijd. Tegen kernwapens. Er waren ook klasgenoten die vóór plaatsing van Pershing II's in ons land waren. Die spijbelden toen echter ook. Dat vond ik hypocriet.
Als deze pubers straks lekker weer met het gezin in het vliegtuig op vakantie gaan, vind ik dat ook. Op de fiets naar de Veluwe jongens, als je zo fanatiek bent!
Helaas wordt de schooljeugd geen kritisch denken meer aangeleerd.

Rest In Privacy | 02-02-19 | 23:43 | 2

Toen kon je tekenen om op een lijst te komen. Mijn moeder was niet blij dat ik dat weigerde.

Ongeblustekalk | 02-02-19 | 23:49

En ik heb, in het kader van mijn militaire dienstplicht met scherpe minutie deze kernkoppen moeten bewaken. Fout? Beter toch dan dat ze in verkeerde handen terecht zouden komen. Geen spijt van. Maar kernwapens en kernenergie op een hoop vegen is wel fout.

SlimmeBelg | 03-02-19 | 04:57

Heb net bij internet gekeken.
Bij Gamma en Karwei heb je nu houtkachels met 35% korting.
Bij de Gamma heb je momenteel een prima houtkachel afgeprijsd van 390 naar 259 euro... waar je het vuurtje kunt zien branden.
Als kind vond ik het leuk om zo'n kachel te zien branden - gezellig met zijn allen rond de haard en lekker warm.

sociaal_econoom | 02-02-19 | 23:42 | 7

@sociaal_econoom | 02-02-19 | 23:47
Wel alleen waterdamp graag.

ProAsfalt | 03-02-19 | 00:14

ProAsfalt | 03-02-19 | 00:13
Daarom moet je niet gaan voor zo'n afgeprijsd ding van de sociaal econoom. Hij zou als econoom moeten weten dat je een hoger rendement haalt uit een kachel waarin hoogwaardige verbranding mogelijk is.
Daarnaast zorgt de hogere temperatuur er voor dat de stofdeeltjes reeds in het stookproces verbrand worden. Speciaal voor ProAsfalt.

bodemloos | 03-02-19 | 00:22

Als u er Zweeds hout in stookt bent u helemaal eco. Waar denkt u dat de energiecentrales die "groene" energie opwekken op draaien?

nieuwe_Deen | 03-02-19 | 08:30
▼ 4 antwoorden verborgen

De opeenvolgende policor dwanghypes zíjn een vervanging van religie en met name de huidige westerse christenen bakken ze steeds bruiner bij deelname aan die neurotische religie vervangende hypes.

hertogvanzottegem | 02-02-19 | 23:35 | 1

Religievervangende hypes? Lol. Ik moet het eerste wetenschappelijke rapport dat ten grondslag ligt aan de bijbel nog tegenkomen.

nieuwe_Deen | 03-02-19 | 08:31

Kinderen die hun eigen toekomst onbetaalbaar maken opgedrongen door hun ouders, schoolleiding en de hypocriete MSM.
Die regelrechte indoctrinatie komt als een boemerang ooit voor hun terug.
En dan zijn mammie en pappie er niet meer en de elite zit in betere oorden hun klimaatgeld op te maken.

oakmont | 02-02-19 | 23:35 | 2

Dit spul wordt maandag weer in de Range Rover naar school gebracht.

RickyLaRue | 02-02-19 | 23:40

Boemerang?

Biemerang!

Kop Kaaz | 02-02-19 | 23:41

"Meldt een bijkomend probleem of een nuance, en je wordt geacht alles volledig te ontkennen, terwijl waar te nemen valt door naar buiten te kijken. Wie het niet eens is, is gek."

Welnee, stel je niet aan. Zolang je je kennis of vragen beschaafd brengt is er toch heus wel een normale gesprekspartner te vinden? Ik hoor zulke discussies af en toe op de radio, en voer ze ook vaak zelf (helaas zonder enige kennis van mijn kant).
Geef het vertrouwen in anders denkenden niet zo makkelijk op Feynman!

RozemarijnLucassen | 02-02-19 | 23:32 | 1

Dingen in het extreme doortrekken trekt wat meer aandacht naar het geschrevene.

nieuwe_Deen | 03-02-19 | 08:40

Feynman: "De angst voor boetes is afwezig, de angst voor een aanrijding al helemaal, maar de angst voor het klimaat is er wel."
Dingen die er voor een kindergeest werkelijk toe doen, regelrecht in praktijk te brengen, veronachtzamen en ze opzadelen met grote mensen problemen waar zelfs specialisten over strijden.
Scherp zinnetje Feynman!

bodemloos | 02-02-19 | 23:31

Respect voor deze kinderen. Ze hadden ook kunnen instagrammen, youtoeben of andere bullshit behalve huiswerk maken, kunnen doen.

RickyLaRue | 02-02-19 | 23:31 | 1

Wanneer al die kids daar nou eens mee zouden stoppen kunnen er een hele berg servers uit. Dat scheelt pas CO2

TheFrank | 02-02-19 | 23:53

Niet erg geruststellend dat de meeste reacties komen uit amsterdammertje, drie hoog achter met shainaia die kinderen heeft van het zaad van meerdere mannen.
En dat moeten wij eerzame burgers lezen en begrijpen.

Hou die smeerpijperij voor je.

Ongeblustekalk | 02-02-19 | 23:30

AeroFarms provides a sustainable alternative to conventional agriculture. The company has built indoor farms that can produce food locally using a technology called "aeroponics." Plants are not grown in soil but rather in air canals sprayed with water mist, which provides the roots with the necessary water to grow. The company claims this method reduces water consumption by 95% compared to field farming.

youtu.be/kxRhVRHvcZk

Zwezerik | 02-02-19 | 23:30 | 1

Wortels gewoon in een potje water met voedingstoffen laten hangen was er toch al. Heb je geen pompen, verstopte nippels, nauwkeurige besproeiing om aantasting van het blad te voorkomen, buizen en de hele santekraam voor nodig.

bodemloos | 02-02-19 | 23:36

Mééén wat ben ik blij dat ik al een ouwe lul ben. Nog tien jaar m'n geld opmaken en hardop lachen om de hele teringzooi en dan het hoekje om. Succes d'r mee.

pollens | 02-02-19 | 23:29 | 4

Reeds..

Oprisp | 02-02-19 | 23:39

Oprisp | 02-02-19 | 23:39

Nochtans, ja dan wel te nee.

Kop Kaaz | 02-02-19 | 23:41

Bastaard

suscrofa | 02-02-19 | 23:43
▼ 1 antwoord verborgen

De verkoop van houtkachels zit in de lift... steeds meer mensen zetten zo'n kachel in hun woonkamer.
Gezellig met zijn allen rond de haard net als vroeger met hout, briketten en steenkool... met een kopje koffie, thee, warme chocomel en een koekje.

sociaal_econoom | 02-02-19 | 23:26 | 4

Papa Jones | 02-02-19 | 23:27

Ho ho, een 'niggerhead' en 'niggerkiss'. Mag weer, hoorde ik van de kuchende man in een regenjas laatst in de overdekte parkeergarage.

Kop Kaaz | 02-02-19 | 23:36

Die regenjas zag ik ook. In een onoverdekte parkeergarage.

bodemloos | 03-02-19 | 00:17

En het mooie is: onze overheid heeft het zelf aangewakkerd door de kosten van schone energie alsmaar duurder te maken met toeslagen. Dit zagen ze niet aankomen weet ik zeker.

spinselsinjehoofd | 03-02-19 | 10:28
▼ 1 antwoord verborgen

Oh? Dan zou het nu extra koud moeten zijn... Mao, Pol Pot, Hitler, Ottomanen, Rwandezen, Bosnisch Serven...

Rest In Privacy | 02-02-19 | 23:50

Dat zijn geen Europianen en Hitler was een foute Europiaan, die telt niet mee.

Jan Dribbel | 03-02-19 | 00:05

OMG wie leest er nu nog Joop???

copywriter | 03-02-19 | 05:32

Iedereen die vindt dat de mens schuldig is aan 'klimaatverandering' moet gewoon zelfmoord plegen. Probleem opgelost, minder mensen en minder 'millieuoverlast'. Waarom volgen ze hun eigen advies toch nooit op?

Het grappige is dat de linksige klimaatmeisjes waar ome Kaaz wel eens mee speelt vaak een enorme koopverslaving hebben, immers veel vrouwen zijn 'nogal linksig' totdat men wat realiteitszin aanbrengt. Lekker millieuvriendelijk met al die Made in China-troep die per vrachtschip wordt aangeleverd, toch?

Het is maar goed dat ik het niet hoef te betalen, die koopverslaving. Gelijke rechten en plichten, you go grrrrrl!

Kop Kaaz | 02-02-19 | 23:23 | 1

En minder fatalistische plempsels na al die zelfdodingen.

SlimmeBelg | 03-02-19 | 05:02

Als je het CO2 gehalte in de atmosfeer vanaf ongeveer 410000 jaar geleden tot nu bekijkt, zie je pieken bij 410000 jaar geleden, 325000 jaar geleden, 235000 jaar geleden, 130000 jaar geleden en nu. De afstanden tussen de pieken zijn respectievelijk dus 85000 jaar, 90000 jaar, 105000 jaar en 130000 jaar.
Wat verder opvalt is dat een daling van de CO2 concentratie veel langer duurt dan een stijging. Sinds de vorige piek, 130000 jaar geleden, verliepen er 113000 jaar voordat het laagste punt, zo’n 17000 jaar geleden werd bereikt. Sindsdien stijgt het CO2 gehalte weer. Daarvan uitgaande zitten we weer bijna op een maximum.
Menselijke beïnvloeding vindt sinds de industriële revolutie plaats en kunnen we niet ontkennen maar net zo goed hebben de schommelingen die in het verleden plaatsvonden, niets met menselijke beïnvloeding te maken.

Dat er sprake is van een direct verband tussen CO2 concentratie in de atmosfeer en de temperatuur is aangetoond:
Bron: Guy Leblanc
Petit et al. (1999) reconstrueerden oppervlaktetemperaturen en atmosferische CO2-concentraties uit de Vostok ijskern.
Het verband tussen CO2 concentratie en temperatuur is nog steeds aantoonbaar maar wat uit hun bevindingen opvalt is dat er vertragingen optreden in de toename van de CO2 concentratie. Dat wordt duidelijk als je de ontwikkelingen vanaf 20000 jaar geleden tot nu, kleinschaliger bestudeert.
Eerst stijgt de temperatuur en vervolgens neemt het CO2 gehalte toe, niet omgekeerd!
Gedurende 1600 jaar, 1100 jaar, 650 jaar en 1000 jaar neemt het CO2 gehalte nog toe, terwijl de temperatuurstijging al is gestopt. Hierdoor wordt aangetoond dat er andere zaken spelen dan ons wordt voorgespiegeld: Enkele honderden jaren geleden was er sprake van een ‘kleine ijstijd’. Sindsdien is de temperatuur weer toegenomen en volgens deze studie mogen we dus ook verwachten dat het CO2 gehalte in de atmosfeer zal toenemen. Dat kan zelfs nog vele honderden jaren aanhouden, ongeacht wat de mensheid doet of niet doet.
In Nederland wil het kabinet forse maatregelen treffen om de CO2 uitstoot te verminderen. Dat zal een enorme impact hebben op de welvaart van de Nederlanders en onze economie op de rand van de afgrond brengen. Armoede en werkloosheid om een temperatuurdaling van 0,0003 graden te bewerkstelligen? De genoemde onderzoeksresultaten tonen aan dat het zinloos is: de aarde reageert nu nog steeds op de kleine ijstijd, de temperatuur neemt gestaag toe en nog honderden jaren later, dus als de temperatuurstijging gestopt is, zal het CO2 gehalte nog steeds toenemen. Zo was het en zo zal het altijd zijn.
In België spijbelen scholieren om de politici te bewegen meer te doen aan de klimaatopwarming, het gaat per slot van rekening om hun toekomst! De bekende CO2-‘voetafdruk’ die de CO2 uitstoot per land aangeeft toont aan dat België en Nederland in feite maar zeer kleine spelers in dat veld zijn! De uitstoot van CO2 in China en India neemt geweldig toe. Zelfs als Nederland helemaal geen CO2 meer zou produceren, kun je dat ‘positieve’ resultaat in zijn geheel wegstrepen tegen de verhoogde uitstoot door andere landen. China, India, de VS en Rusland zullen hun economische groei nooit opofferen aan de klimaathysterie. Wij helaas wel! Gekker moet het niet worden... Maar de hysterici hebben de politici, journalisten en alle media aan hun kant...

Angélica de Sancé | 02-02-19 | 23:22 | 6

Kijk, dit soort plempsels mogen mensen meer doen. Harde data.

Het klopt dat wetenschappers er nog niet uit zijn of de CO2 toename tussen de ijstijden nou een oorzaak is, of een gevolg. Wat ze wel weten is dat de hoeveelheid CO2 op dit moment hoger is dan ooit tevoren, en nog altijd snel toeneemt.

China is inderdaad een grote invloedsfactor. Ze hebben beterschap belooft, en als ze zich daar ook aan houden scheelt dat een enorme slok op een borrel. India heeft nog niks belooft, dat is wel een probleempje. Nog altijd geen reden om in NL en BE dan maar niks te doen, maar het zou wel fijn zijn als onze hele economie niet instort doordat de maatregelen zoveel geld kosten.

nieuwe_Deen | 03-02-19 | 08:50

Kalk denkt op basis van tegels een mens te kunnen doorgronden. Die arrogantie kenmerkt de Linkse Kerk steeds weer; dol op hun eigen inquisitie.

benjeallanggek | 03-02-19 | 14:47
▼ 3 antwoorden verborgen

Net terug van twee weken op een van onze favoriete boevennesten in de carib. 's lands heldhaftigste tasjesslingeraar was er ook.

Vrachtwagens die grote pluimen gitzwarte rook uitbraken, algehele hilariteit als je als witmang vraagt waar de overval is aan drie voorbijrennende locals tijdens de ride for the Roses en een droog 'als je niet werkt heb je honger' van de zwerver die gekoelde drankjes vent bij het stoplicht.

Kunnen we die irritante snowflakes daar niet gewoon een halfjaartje droppen? Alle sneeuw en ijs zou toch vlot moeten smelten bij plus dertig...

Verder wat Feynman zegt, aangevuld met de overdenking dat deze aardbol de vervelende gewoonte lijkt te hebben om vrij grote aantallen van de haar bevolkende levensvormen uit te moorden zodra het wangedrag haar te grijs wordt.

pietvanvliet | 02-02-19 | 23:22

Midden in mijn woonwijk, waar duizenden mensen wonen, gaan ze een centrale aanleggen om houtsnippers te verbranden. Aangevoerd mer grote vrachtwagens die op diesel rijden. Naast een school! Een fucking industriefabriek bouwen naast een school midden in een woonwijk! Máár gestookt met snoeihout dús duurzaam, is het stompzinnige idee.

Klaver is écht niet goed snik.

Papa Jones | 02-02-19 | 23:21 | 1

Dat is volslagen idioot. Laat me raden. U krijgt een gemeentelijke inspraakavond waar u gesust wordt. Er zal gezegd worden dat de uitstoot van zo'n centrale niet zo groot is en waarschijnlijk geen nadelige gevolgen zal opleveren. De inspraakavond zal louter en alleen om therapeutische redenen worden gehouden en om schijndraagvlak te veinzen. U mag zeggen dat u het niet wil en de gemeente zal zeggen dat het allemaal heel erg vervelend voor u is maar dat het toch echt doorgaat. Tot zover uw zeggenschap.

osolemio | 02-02-19 | 23:35

Iedereen die wel eens op de ABC eilanden is geweest , en uit het raampje van de hilux diesel heeft gekeken heeft kunnen zien dat de zeespiegel ooit tien meter hoger heeft gestaan.

Ghibli | 02-02-19 | 23:20 | 1

Dus?

Beste_Landgenoten | 03-02-19 | 01:24

Prima artikel, Feynman, maar wil je dit niet meer doen:
".....veel energie van het episch centrum van een aardbeving....."
maar voortaan gewoon schrijven over het epicentrum? (epi is op (Gr), dus de plek loodrecht boven het hypocentrum - de aardbevingshaard onder de grond).
De klimaathoax is episch, dat dan weer wel.

piloot47 | 02-02-19 | 23:18

Die schooldirecteur van Vossius was maar wat blij dat er nog kinderen zijn die zich überhaupt nog ergens bij betrokken weten. Een soort laatste der Mohikanen: betrokken jonge mensen. Dus achter deze klimaatreligie en -hysterie / - psychose zit een schrikbeeld. Het schrikbeeld van mensen die niet-betrokken zijn, mensen die zich liever dood vervelen, zich stoned laten terugvallen in de steentijd, dan zich iets te laten gezeggen door klimaatwappies en -dominees. Dit 'klimaatdebat', hoeveel Nederlanders zijn daar mee bezig? Bij al dit soort religieus gekoeskoes gaat het helemaal niet om het onderwerp of de inhoud: het gaat om aandachtgeilheid. Die aandachtsgeilheid werd vroeger huilie-huilie op 'zure regen' geplengd of op huilie-huilie zeehondhuilertjes in bontjas (met BB). Het is romantiek die zichzelf psychotisch ver-emoot in huilie-huilie. Laten we nu vast gaan huilie-huilie ons verkommeren om de planeet Mars, hoeveel rotzooi daar nu al vanaf de aarde is afgedropt. Boeoeoeoe!!!

Eeuwig..Op..Vakantie | 02-02-19 | 23:17 | 1

Wat me op een idee brengt om inderdaad bijvoorbeeld kernafval naar een afgelegen planeet te transporteren. In plaats van aan te nemen dat de toekomst van de mensheid niet op aarde zou zijn. Die andere planeten komen wel een keer, maar in een volgende dimensie, op een natuurlijke wijze.

SlimmeBelg | 03-02-19 | 05:08

Als we nu vast allemaal in Afrika gaan wonen kunnen we vast wennen aan het toekomstige Europese klimaat en de nieuwe Europese bevolking (en koeltoerrr)

telelezer | 02-02-19 | 23:16 | 1

Dobberblanken dus.

SlimmeBelg | 03-02-19 | 05:09

Wie in de toekomst niet klimaatneutraal leeft,
wordt opgespoord door de Klimaatpolitzei,
en aangeslagen met een extra klimaattaks.
Het worden gouden tijden voor de overheid.

Kanarie_Geil | 02-02-19 | 23:16 | 1

""en aangeslagen met een extra klimaattaks.""
@ Kanarie_Geil
DAAR gaat het om

telelezer | 02-02-19 | 23:17

Wat wiettelers tegenwoordig doen is Co2 toevoegen aan hun plantjes, groeien ze beter. Cannabis staat er niet om bekend dat het grote hoeveelheden Co2 opneemt. Dat doet het wel. Ik geloof tot wel vier keer meer dan de gemiddelde plant.

Er zit dus maar één ding op, overal waar we kunnen verbouwen we cannabis om zo Co2 uit de lucht te halen en er meer zuurstof in te pompen. Als alle akkers vol cannabis staan dan zul je eens wat zien...

Zwezerik | 02-02-19 | 23:16 | 3

Goed plan. Wordt de Nederlandse samenleving een heel stuk minder gejaagd door.

ProAsfalt | 02-02-19 | 23:20

D.w.z. Jullie zullen eens wat zien, ik niet meer. Ik lig languit in een akker. Niets geen gejaagdheid meer.

Zwezerik | 02-02-19 | 23:23

Zeg Asfalt, lopen zeiken over onze houtkachels maar vervolgens wel dat smerige blowen van weed promoten. Hypocriet, jij bent af.

spinselsinjehoofd | 03-02-19 | 10:24

Ach, die klimareli's zitten overal. Mijn electriekboer is overgenomen door Eneco en daar zag ik net een reclame van. Zum kotzen, wat een vuil, smerig, huichelachtig, hypocriet kutbedrijf is dat zeg. Een ander zoeken heeft echter weinig zin, want het is een grote klimaatpot nat. Hond en kat verhaal, moeten we zo nog jaren doorgaan totdat de burger compleet leeggezogen is?

Kinkfactor | 02-02-19 | 23:15 | 3

""moeten we zo nog jaren doorgaan totdat de burger compleet " leeggezogen is?""
@ Kinkfactor
Daar lijkt het helaas heel erg op

telelezer | 02-02-19 | 23:19

Werd ik maar eens leeggezogen, maar dat is weer een ander probleem van deZe tijd, lezers.

skoftig | 03-02-19 | 02:54

Het is mij gelukkig net nog overkomen.

SlimmeBelg | 03-02-19 | 05:10

Trump, Rusland... steeds meer landen doen NIET mee aan de extreme klimaateisen van Parijs.
Nederland staat op gebied van het verbieden van aardgas, olie en benzine op eenzame hoogte in Europa.

We krijgen in de toekomst steeds meer Nederlanders die dit land ontvluchten vanwege de hoge energieheffing en de dure aanschaf van warmtepompen en elektrische auto's.
In België en Duitsland blijven ze wel het schone aardgas gebruiken--> dit wordt door de NPO angstvallig verzwegen.

sociaal_econoom | 02-02-19 | 23:12 | 4

JouW, ongeblustekalk, jouw bijdrage. Bezittelijk voornaamwoord, weet je nog? Ik attendeer jou op jouw fout. Mijn bijdrage.
Nou, kom maar op met je zure reactie. Maar wel snel, want ik ga zo naar bed.

piloot47 | 02-02-19 | 23:26

In de grote steden van Ierland, Spanje en Portugal enz, is de overheid bezig om een gasleidingnet aan te leggen (zoals wij dat hier al vele decennia hebben) omdat gas zo schoon en goedkoop is en wordt de bevolking warm gemaakt met pakkende reklames (zie linkje);
Maar onze regering van vol-idioten gaat het afbreken om Poetin te pesten (geen russisch gas import meer)
https://www.gasnetworks.ie/progress-naturally/

telelezer | 02-02-19 | 23:27

Hier een voorbeeldje van overheids reklame in Ierland om mensen aan het gas te krijgen:
""Choose natural gas
72% cheaper than electricity
60% cheaper than LPG cylinders
54% cheaper than bulk LPG
42% cheaper than oil""
https://www.gasnetworks.ie/business/gas-benefits/gas-for-your-business/

telelezer | 02-02-19 | 23:31
▼ 1 antwoord verborgen

1000 miljard euro. Delen door 9,1 miljoen werkenden. 110.000 euro per werkende. Dat iedere 20 jaar, want die zonnepanelen horen weer een keer vervangen te worden. 5.500 euro per jaar. Hebben we geen geld meer voor asieliërs en dijkverzwaringen. Het is een soort cafetariamodel.

klowiepowie | 02-02-19 | 23:08 | 2

Met inachtneming van megafaalprojecten, grootschalige fraude, speculatie en gewoon ordinaire diefstal zou het zomaar 2000 miljard kunnen worden.

jacobh-59 | 02-02-19 | 23:16

klowiepowie | 02-02-19 | 23:08
Voor asieliërs vindt men in dit land altijd wel een extra potje. Raar maar waar.

Ommezwaai | 02-02-19 | 23:58

Hier een andere grafiek waar duidelijk te zien is dat er een middeleeuws optimum is geweest. Met dezelfde brondata als de alarmisten. klimaatgek.nl/wordpress/opwarming/ Die hele klimaatdiscussie is wat mij betreft al geslecht. Onder de realisten zitten hoofdzakelijk onafhankelijke experts. De rest moet nog gewoon zijn brood er mee verdienen.

azijnseikerT | 02-02-19 | 23:05 | 4

Nou mooi toch. Wat heeft dat met mijn post van doen?

azijnseikerT | 02-02-19 | 23:25

telelezer | 02-02-19 | 23:12
Goh, heb je dat laatst gelezen? In groep 8?
Dat krijg je toch standaard op school, tijdens de ijstijden liep je zo naar Engeland.
Het kanaal is ook in een grote doorbraak gevormd en ja, tijgers(sabeltand) olifanten(mammoet) en andere dieren die we associëren met Afrika liepen hier rond. Dat ze hier niet meer lopen komt omdat de mens ze om zeep heeft geholpen

miko | 03-02-19 | 00:47

Dat ze hier niet meer rondlopen, jammer zo'n mammoetburger lijkt me niet te versmaden, komt omdat de soort is opgehouden te bestaan. Gelukkig bestaat er ook zoiets als dierlijke reincarnatie. U ziet uw mammoetjes nu als duifjes rondvliegen enmisschien dan toch nog eens op uw bord terechtkomen.

SlimmeBelg | 03-02-19 | 05:16
▼ 1 antwoord verborgen

De sluwe klimaatrfascisten gebruiken het als alibi om de aandacht af te leiden van de krankzinnige immigratie.
""Geen leven meer mogelijk na 2050..?
Inderdaad, maar dan wel door de immigratie!

telelezer | 02-02-19 | 23:04 | 4

Ga een ex-woestijnbewonerT maar eens wijsmaken dat ie z'n cv ketel mag inruilen voor een warmtepomp en 10 rooien mag bijbetalen. Weinig kans.

Ommezwaai | 02-02-19 | 23:55

Drie paranoïde wanen in één post.

Beste_Landgenoten | 03-02-19 | 01:26

B.L., voortaan maar niet meer op stap gaan en dan half bezopen, zulke commentaren plaatsen.

Normaal gesproken lul je er goed langs, maar nu span je de kroon toch wel.

Ze zeiden het bij New Kids precies goed: verrekte mongol!

Engelandspieler | 03-02-19 | 02:57
▼ 1 antwoord verborgen

Klimaat-ontkenners zoals Thierry Baudet en Geert Wilders moeten eigenlijk geen spreektijd meer krijgen in de Tweede Kamer.
Klaas Dijkhoff moet zijn mond houden over kernreactors.

Zij brengen de mensen in Nederland aan twijfel omtrent de Klimaatafspraken van Parijs.
Rutte III en vanuit het basisonderwijs wil men de kinderen en mensen in Nederland laten wennen aan het idee--> dat ze in 2050 geen gas, olie en benzine meer mogen gebruiken.

sociaal_econoom | 02-02-19 | 23:03 | 6

Dat Baudet beter zijn smoel kan houden is ook in zijn eigen belang als hij nog een snipper geloofwaardigheid wil houden.

Beste_Landgenoten | 03-02-19 | 01:27

BL, je moet je eigen woorden volgen. Misselijke vent.

Engelandspieler | 03-02-19 | 02:54

Nu was Spinsels op dat FvD congres waar een heuse klimaatontkenner zijn zegje moest doen. Ik bespeurde op dit punt het nodige tumult in de zaal en volgens mij heeft TB dat standpunt inmiddels genuanceerd. Als ik een poging mag doen: ja, er is sprake van een zich veranderend klimaat, ja daar moeten we wel wat mee, nee we gaan niet onze welvaart inzetten in het casino op de klimaatwet en van gas los. Corrigeer me als ik er naast zit.

spinselsinjehoofd | 03-02-19 | 10:01
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Tom-van-Leeuwen | 02-02-19 | 22:57

Hoe lang hakken en zagen we het Zuid-Amerikaanse regenwoud al omver? Vroeger noemden ze het Zuid-Amerikaanse regenwoud: "de longen van de aarde". Bestaat het eigenlijk nog wel of heeft het tegenwoordig de grootte van de Veluwe?

Zwezerik | 02-02-19 | 22:57 | 5

Dat wordt hard minder, zeker met die nieuwe idioot aan de macht in Brazilië

Beste_Landgenoten | 03-02-19 | 01:28

Beste Landgenoten for President. Nu ook al in Brazilie ?

SlimmeBelg | 03-02-19 | 05:20

Vergeet niet dat Nederland één van de grootste afnemers van palmolie is, teelt op gronden waar voorheen dus bossen stonden. Neveneffect: verschraling van gronden door monocultuur.

spinselsinjehoofd | 03-02-19 | 09:53
▼ 2 antwoorden verborgen

Feynman, de klimaathysterie is een afleidingsmanoeuvre van het werkelijke probleem. Het klimaatverhaal suggereert een corrigeerbare door mensenhand veroorzaakte disbalans van de biosfeer en daarmee de atmosfeer. Het werkelijke probleem is van een veel grotere orde. Wij hebben met onze dominantie als organisme een navenant negatieve invloed op de biodiversiteit wereldwijd en die gaat ons als diersoort straks noodlottig worden. Wij leven in een synergetisch systeem van met elkaar communicerende ecosystemen. De natuur zal zich herstellen ook na de teloorgang van onze dierlijke suprematie, zij het zonder ons aan de eind van de voedselketen. En met het verlies van duizenden planten- en diersoorten. Want een geestelijke dominantie ten opzichte van alles wat leeft gecombineerd met een totaal onbegrip voor de verantwoordelijkheid die daarmee gepaard gaat is giftig en zelfvernietigend. Jammer voor onze mooie gedichten, maar na de Dodo, de Amerikaanse trekduif en de Tasmaanse buidelwolf zijn wij in de woorden van Koos van Zomeren gewoon een volgend liggend streepje in de evolutie. No big deal. Laten we ons faillissement als rentmeester aantekenen. Erkennen dat al die goden van weleer ons misleid hebben. We zijn niet de kroon.

suscrofa | 02-02-19 | 22:56 | 1

Dierlijke, grofstoffelijke gevoelens liggen nog in velen van ons. Maar ook de hogere (geestelijke) levensgraden zijn, gelukkig maar, volop onder ons aanwezig. En langzaam, zeker niet via een 'oerknal', zal ieder mens door reincarnatie groeien naar de hogere levensgraden. Mens, dier en plant vertegenwoordigen de evolutie en evolueren ook, stoffelijk en geestelijk.

SlimmeBelg | 03-02-19 | 05:26

so what dummies we passen ons wel aan doen we al 1000en jaren!

riesepies | 02-02-19 | 22:55

.. maar nu wij het toch over religie hebben: heeft er iemand wel over de ouderwets-prima werkende middelen als "bidden" en het "kopen van een aflaat" nagedacht?
Zo is de Aarde eeuwenlang plat gehouden, tot ieders volledige tevredenheid.

Jan Passant mk2 | 02-02-19 | 22:55

Mijn lever verandert ook dramatisch maar daar ga ik de rest van het volk ook geen torenhoge rekeningen voor sturen.

Mammeloe | 02-02-19 | 22:54 | 1

Sympathiek, jij bent duidelijk geen links monster.

Jan Passant mk2 | 02-02-19 | 23:00

Toch wel mooi, al die naïviteit! Kinderlijke onschuld...
Ik spijbelde vroegûh voor minder. Een sigaretje achter het fietsenhok. Het stoutste meisje uit klas 4b. Een doos pornoblaadjes achteloos vergeten in een verlaten schaftkeet. Mooi was die tijd...

Stijlloze bezoeker | 02-02-19 | 22:54 | 4

De Kijk.

piloot47 | 02-02-19 | 23:32

piloot47 | 02-02-19 | 23:32
Dat was toch lagere school werk? Natuur en techniek.

miko | 03-02-19 | 00:43

Damn it Gulliver, dat was nog eens een fijne tijd en bewijs dat klimaatverandering een feit is. Toen vol op schaamhaar, nu alleen nog kale poezen.

spinselsinjehoofd | 03-02-19 | 10:04
▼ 1 antwoord verborgen

Het aller-aller-aller achterlijkste is nog wel dat deze drogreden door bijna al die klimaat-volgelingen wordt opgenomen: komt ie:
1) Als wij verantwoordelijk zijn voor de opwarming van klimaat.
dan 2) Kunnen we hem ook wel even terugdraaien.

Euh.. Hallo? Zo werkt dat dus niet. Als wij shit uitvreten en dat die shit dan gevolgen heeft, dan heeft dat gevolgen en daarmee basta, het is niet meteen zo dat als je oorzaak dan maar, nou ja, inperken durf ik het niet eens te noemen, want verminderen zit er de aankomende 10 jaar echt niet in, maar 'stabiliseren' dan, dan gaat dat echt niet het klimaat opeens omkeren ofzo. Wat is dit voor van de zotte redenatie?

Ja, er moet wat gebeuren, en ja, wij mensen zijn verschrikkelijk voor de wereld qua ander leven en biodiversiteit (bijna alle grote zoogdieren, overal ter wereld, op elk continent, of eiland, stierf uit zodra de mens ten tonele verscheen, duizenden jaren geleden al, hadden we nog niet eens CO2, kun je toeval noemen natuurlijk). en door wat we andere dieren durven aan te doen (bio-industrie).
Maar fak, doe alsjeblieft niet zo achterlijk alsof wij wel eventjes een klimaat 'kunnen gaan tegenhouden'.
Investeer dat geld alsjeblieft in hogere dijken dan.

je therapeut | 02-02-19 | 22:53 | 7

Bij gebrek aan geloof, geloof je in de natuur.

Ongeblustekalk | 02-02-19 | 23:41

Aldus de Socrates van onze tijd.

SlimmeBelg | 03-02-19 | 05:29

Is de mens ook verantwoordelijk voor het uitsterven van de dinosaurus?

Is dit nog nieuws? | 03-02-19 | 11:27
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik ga zo mijn achterachterachterkleinkinderen leren hoe ze moeten schaatsen.
Voor de (houtgestookte) open haard, Samen met mevrouw Bon-Sens.

Bon-sens | 02-02-19 | 22:52 | 1

Hadden ze dat mij ook maar geleerd. Altijd jammer gevonden dat ik nooit tijd had, want voetballen, zomer en winter. Dus, over,over,overgrootouders, mijn eigen schuld.

SlimmeBelg | 03-02-19 | 05:31

De Verenigde Naties en het verenigde Europa hebben een gezamenlijke vijand nodig om het volk achter zich te krijgen en een reden te hebben het volk met hogere belastingen slaafs en arm te maken. Vroeger zou een overheid een ander land als vijand hebben aangewezen, maar een verenigde statenbond wil natuurlijk geen geweld tegen een bestaande staat propageren, maar een virtuele vijand die niets terugdoet en die we allemaal over de hele planeet kennen, aanwijzen: het weer of beter het klimaat. Gezamenlijk moeten we met al ons geld en onze inspanningen deze vijand klein krijgen. Wat natuurlijk niet gaat lukken, maar dat is juist zo geniaal, we kunnen de volken eeuwig knechten en arm en slaafs houden. De virtuele vijand wordt nooit verslagen. En anders bedenken ze wel een andere virtueel probleem.

lulleficatie | 02-02-19 | 22:52 | 1

“The common enemy of humanity is man. In searching for a new enemy to unite us, we came up with the idea that pollution, the threat of global warming, water shortages, famine and the like would fit the bill. All these dangers are caused by human intervention, and it is only through changed attitudes and behavior that they can be overcome. The real enemy then, is humanity itself."
- Club of Rome

sarcastro | 03-02-19 | 08:17

"omdat het gewas eerst die koolstofdioxide uit de lucht haalde, de zogenaamde korte koolstofkringloop. Die redenering vergeet de koolstofdioxide-opname van het bos of akker die gerooid is en klopt dus niet." Dat klopt alleen als je bos voor biobrandstof omhakt en het vervolgens niet terugplant. Plant je wel terug, dan krijg je een min of meer gesloten cyclus van CO2-opname door planten en uitstoot bij verbranden van biobrandstof (afgezien van de uitstoot veroorzaakt door telen, oogsten, en omzetten naar brandstof)

Muxje | 02-02-19 | 22:50 | 3

Het gaat erom dat oerbos dat veel CO2/km2 opnam, wordt vervangen door een monocultuur die minder C02/km2 opneemt. www.trouw.nl/home/hoogleraren-stop-op... Dan kan je herplanten wat je wil, je komt nooit meer op de originele opname.

Of in andere woorden, biomassa is pas CO2 neutraal, als je het in een voorheen lege woestijn plant. Alleen dan begint de teller op nul, omdat die woestijn niet standaard al CO2 opnam.

Zelfs als de biodiesel van normale landbouwgrond afkomt, dan verschuift de voedselproductie van die voormalige akker, naar voormalig regenwoud. Dus ook een certificaatje gaat niet helpen. www.volkskrant.nl/columns-opinie/zelf...

Feynman | 02-02-19 | 23:17

Wat Feynman zegt plus: alle transport en de verwerking van bv koolzaad tot een brandbare vloeistof kan alleen met toepassing van fossiele brandstof (kernenergei sluiten we even uit hier). De balans lijkt dan negatief uit te slaan.

spinselsinjehoofd | 03-02-19 | 09:38

Nieuwe aanplant neemt tot wel 10x zoveel CO2 op als oerbos. Het probleem dat die hoogleraren aanhalen is dat in oerbos (net als in aardolie) een hoop geaccumuleerde CO2 is opgeslagen. Verbrand je dat bos, dan komt daar opeens een hoop extra CO2 uit vrij die je niet snel gecompenseerd hebt, dat is de 100 jaar waar ze het over hebben. In de praktijk is de extra uitstoot veel kleiner als je er van uitgaat dat er door het verbranden van dat hout er minder steenkool of gas verbrand wordt. Door de veel grotere CO2-opname van de nieuwe aanplant loop je dat wellicht binnen 10 jaar in.

Ik ben het overigens met de milieubaarden eens dat biobrandstof geen oplossing is. Ten eerste legt het een veel te groot beslag op beschikbare landbouwgrond. Ten tweede noemen ze het gevaar dat men bossen gaat omhakken zonder deze terug te planten, en het hout met subsidie mee te verbranden. Plus het verlies van potentieel waardevol oerbos. Het argument tegen biobrandstof is hetzelfde als tegen het hele klimaatakkoord: je gaat niet het hele land op zijn kop zetten om een paar procent te winnen. Maar de CO2-balans van biobrandstof is geen tegenargument.

Muxje | 03-02-19 | 13:52

Via indoctrinatie vanuit het onderwijs stemt de jeugd nu massaal op Jesse Klaver en Rob Jetten... tot zij en hun ouders er achter komen dat de energieheffing en het verbod van gas, olie en benzine onleefbaar en onbetaalbaar is.

sociaal_econoom | 02-02-19 | 22:49 | 3

De jeugd heeft geen stemrecht. Ga terug naar Start en kom terug als je 6 gegooid hebt.

Diotima | 02-02-19 | 22:57

Waar houdt de jeugd op en begint het volwassen zijn ?

SlimmeBelg | 03-02-19 | 05:34

Volwassen ben je letterlijk als je lichaam volgroeid is. Dat is tussen de 24 en 28 jaar. Jeugd eindigt meestal bij 14. In de tussentijd heet je jongere.

Jos Tiebent | 03-02-19 | 10:00

wat mij eigenlijk niet zo duidelijk is, is er nou een een centrale organisatie die klimaatonderzoek doet? Op google kan ik hier eigenlijk niets over vinden. Het lijkt er meer op dat elk land, universiteit en noem maar op zijn eigen onderzoekers heeft. Maar op welke onderzoeken is het klimaatakkoord van Parijs gebaseerd? Waarschijnlijk weten de politici het ook niet.

yeps | 02-02-19 | 22:49 | 1

IPCC. ooit iets over gehoord?

Beste_Landgenoten | 03-02-19 | 01:31

Lekker ook van die koters die hun ouders opzadelen met een tesla en een warmtepomp die ze niet kunnen betalen, ben benieuwd of die desbetreffende ouders de kinderen al verteld hebben dat ze aan hun eigen Adidas schoenen zitten te frunniken.

alienffs | 02-02-19 | 22:49 | 1

Mooi gesproken. Vooral het laatste punt dat je maakt.

spinselsinjehoofd | 03-02-19 | 09:33

Geboortebeperking wereldwijd is ee enige oplossing. In de natuur krijgen dieren automatisch meer of minder nakomelingen naarmate er meer of minder voedsel en levensruimte is.
Verder het milieu beter beschermen. Geen schadelijke stoffen dumpen, plastic verminderen en opruimen etc.

Leffe Blonde | 02-02-19 | 22:46 | 3

Het lijkt zo simpel...

Gulliver | 02-02-19 | 22:48

Je tuintje schoonhouden, okee, maar om nu het leven te ontzeggen aan al die wachtende, smachtende zielen naar een nieuw lichaampje, nee, ook daarin heeft de mens geen invloed, net als op het klimaat. Maar goed ook.

SlimmeBelg | 03-02-19 | 05:38

Ik heb het minstens 3x hier geplaatst, zoek op YT naar Richard Manning over de ontwikkeling van landbouw. Duurt een uur en je weet exact waar de boot is gaan schommelen, waarom we met zovelen zijn, waarom we ouder worden, de aarde uitputten etc. Er is een begin aan deze waanzin en dat ligt ergens ver terug, toen de naakte en harige mens zich vestigen, vuurtje stoken en taakjes verdelen. Zeer interessante monoloog, te zien naast de beroemde lecture van wijlen professor Al Bartlet over de exponentiële functie en je weet waar we staan en dat niets onze route zal veranderen, anders dan de natuur zelf.

spinselsinjehoofd | 03-02-19 | 10:13

''CLIMATE CONTROL'' is het nieuwe toverwoord sinds 2018.

Kinderen krijgen vanaf de basisschool en via het voortgezet onderwijs een klimaatsyndroom toegediend.
Systematisch wordt aan de kinderen verteld dat indien we niet stoppen met het gebruik van gas, olie en benzine--> dat er in 2050 door de opwarming, stijging van de zeespiegel en CO-2 uitstoot nauwelijks nog leven op aarde mogelijk is.

Er is een nieuw soort mens en een nieuw soort politicus aan het ontstaan... waarbij alles draait om het klimaat--> goede voorbeelden hiervan zijn Rob Jetten en Jesse Klaver.
Bij hun draait alles om het klimaat.... problemen met massa-immigratie en moslims worden hiermee naar de achtergrond gedrongen.
Ze krijgen hierbij steun van de NOS/NPO waarbij klimaatdeskundigen Ed Nijpels en Diederik Samsom als redders van het vaderland worden omhelsd.

Alles onder controle... dank zij climate control.

sociaal_econoom | 02-02-19 | 22:44 | 3

Climate control Theoretisch mogelijk. Het weer hebben ze, succesfull, gemanipuleerd met HAARP. De klimaatdeskundingen zouden eens naar de mogelijkheden van HAARP kunnen kijken.
--
www.youtube.com/watch?v=5pZGfe9sBsk

Mark_D_NL | 02-02-19 | 22:50

Tegenwoordig is de regen wel heel zuur trouwens.

Bon-sens | 02-02-19 | 22:54

Ik heb het ook in mijn auto.

Beste_Landgenoten | 03-02-19 | 01:32

De nieuwe sjw jugend zullen waarschijnlijk nog grotere watjes zijn als de huidige sneeuwvlok generatie... Totaal geen vertrouwen in de toekomst.

Wasbakplasser | 02-02-19 | 22:43

Zolang de multimiljonairs en miljardairs hun beachvilla’s in Florida, de Hamptons op Long Island, Californië, de Caraïbische eilanden en waar ook ter wereld niet te koop zetten en niet massaal vastgoed in Alpen, Pyreneeën, Oeral, Himalaya, Andes en Rocky Mountains opkopen, is er helemaal niets aan de hand met de zeespiegel.

Stormageddon | 02-02-19 | 22:40 | 4

@Gulliver | 02-02-19 | 22:50
Om in Monaco, Nice etc. in de haven te liggen. Die dingen zijn niet bedoeld om mee te varen, maar om aan de kant te liggen. Varen doet alleen de bemanning. In de zomer naar de mediterrannee, in de winter naar de Caraïben. De eigenaars, familie en gasten volgen in de privéjet.

Stormageddon | 02-02-19 | 22:55

Wat ze overigens wel doen. Massale land aankopen in nieuw Zeeland.

Beste_Landgenoten | 03-02-19 | 01:32

Die schepen staan in de bedrijfsboekhouding. Als ze het goed doen verdienen ze er bij verkoop ook nog wat aan. Dit is puur om het financieel gewin.

spinselsinjehoofd | 03-02-19 | 09:32
▼ 1 antwoord verborgen

Ik spijbelde voor de zure regen en ozonlaag.
O.o;;

RickyLaRue | 02-02-19 | 22:38 | 6

Ik heb ook geprotesteerd voor zure regen, maar kennelijk heeft dat niet geholpen.

Bon-sens | 02-02-19 | 22:56

Ik voor een Ozonlaag geprotesteerd. En we hebben er 1. Dus protesteren helpt.

Mark_D_NL | 02-02-19 | 23:00

Jullie weten best wat ik bedoel.
Ghehe.
Lag dubbel om jou Mark. =D

RickyLaRue | 02-02-19 | 23:14
▼ 3 antwoorden verborgen

Maar maak er dan een debat van, Feynman. Nodig een kenner van het andere kamp uit aan tafel. (En dan niet gemakzuchtig een religekkie, maar een degelijke, een wetenschapper die jouw argumenten probeert te pareren met de zijne). Ik zou benieuwd zijn naar zo'n gesprek, bv op die podcasts die jullie vorig jaar nog hadden - waarom zijn die weg, trouwens?

kapoerewiet | 02-02-19 | 22:37 | 2

Het is zinloos te debatteren met dogmatici. Een dogma is per definitie een uitspraak van een religieus onfeilbare autoriteit of in bredere zin een institutie zoals bijvoorbeeld het IPCC. Het "Intergovernmental Panel on Climate Change" -een per definitie globalistisch politieke institutie- waar in naamgeving oorsprong en opdracht besloten ligt. Climate Change -destijds Global Warming- wordt verondersteld waar te zijn blijkens de (gepolitiseerde) naamgeving. Het IPCC is bovenal een politiek/beleid panel waarin wetenschappers uiteindelijk geen of een minieme rol spelen in de conclusies en rapporten van dit instituut, dat is output van ambtenaren, politici en belanghebbende NGO's.

Wetenschap bedrijven is de activiteit van ieder individu -eventueel in samenwerking- waar het vraagteken (?) en het ultiem besef van immer beperkte academische kennis ten hoogste gewaardeerd wordt. Al het voorgaande binnen de kaders van de wetenschappelijke methodiek zoals onder meer beschreven door Karl Popper -het principe van falsifieerbaarheid- universeel geaccepteerd door academici. In de wetenschappelijke wereld bestaat geen consensus en zeker geen democratie in de zin van de meeste stemmen gelden. Ooit was het zo dat iedereen minus een man dacht dat de zon om de aarde draaide, iedereen minus een man was fout. Een schijnbaar hyperbole stelling die echter volledig correct is.

De zogenaamde consensus in wetenschap wordt verward met de consensus in bijvoorbeeld de medische praktijk baserend op een hypothese. In de medische academische wereld midden vorige eeuw bestonden verschillende hypotheses over de oorzaak van hartinfarcten. Een destijds (vanuit commerciële belangen beïnvloede?) cholesterol hypothese won de klinisch/praktijk consensus en werden adviezen en protocollen opgesteld die logisch en aannemelijk waren met uiteindelijk grote maatschappelijke veranderingen en gevolgen. (Hint: hypothese dat reductie van vet- en stimulatie van koolhydraat consumptie relateert aan morbide obesitas en diabetes in de westerse wereld)

Een concurrerende hypothese was de stress hypothese indertijd bekend als de "manager disease" waargenomen onder het hoger personeelskader van NASA om onder enorme tijdsdruk de maanlanding van JFK te realiseren in het klimaat van de koude oorlog. De schade aan coronaire bloedvaten door stresshormonen lijkt nu meer aannemelijk dan de cholesterol hypothese. Laten we hopen dat academische dogmatici (ego masturbanten die individueel succes belangrijker vinden als wetenschappelijke integriteit) geen nieuw dogma, consensus creëren met grote maatschappelijke gevolgen.

Bezorgde_Burger | 03-02-19 | 05:32

Gelezen, beste landgenoten?

SlimmeBelg | 03-02-19 | 05:45

Ik zie een gigantische bak water tot aan de horizon. En ik zie duinen van 10, 20, 30 meter hoog en stevige dijken met basaltblokken. Kom maar op met die zeespiegelstijging. Wij zijn Nederlanders, wij kunnen dat managen. Hee, zelfs onze koning is watermanager. Als we een tsunami om onze oren krijgen, okee, dan zijn we de lul. Maar een paar milimeter per jaar, kom op jongens, dat mag toch geen probleem zijn.

VanBukkem | 02-02-19 | 22:37 | 5

@VanBukkem
Maar je moet wel even afrekenen om klimaatneutraal te worden.

Bon-sens | 02-02-19 | 22:59

Gulliver | 02-02-19 | 22:57
Daarom gaat het ook zo goed in dat land.

Ongeblustekalk | 02-02-19 | 23:02

Het gaat hier uitstekend.
Geld wordt geinvesteerd in wegen, scholen en gezondheidszorg. Niet in het ophogen van dijken om een mogelijke zeespiegelstijging tegen te gaan. Zouden ze in Nederland ook moeten doen.

Gulliver | 02-02-19 | 23:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat een paniekverhaal,,later lachen we erom met een pilsje.

Ongeblustekalk | 02-02-19 | 22:36 | 6

Probeer je eens te houden aan feiten markje.
Die multiculturele samenleving, wanneer je het daar niet mee eens bent moet je even praten met je wijf.
Jouw zaadleiders heeft ze al.

Man up!

Ongeblustekalk | 02-02-19 | 23:00

Ongeblustekalk | 02-02-19 | 23:00 |

"Die multiculturele samenleving, wanneer je het daar niet mee eens bent moet je even praten met je wijf. "

Het wijf Merkel -met een onbewuste doch sterke "bias" naar het communisme- heeft haar mening over dit aspect van het cultureel relativisme enige tijd geleden publiekelijk duidelijk gemaakt. Het multiculturalisme is volledig mislukt. Meerdere bekende en toonaangevende politici hebben dit onderschreven. Het plebs wist dit al decennia eerder levend in de realiteit van het dagelijkse leven. Mensen met idealen onderkennen het falen van hun idealen, ideologen als Ongeblustekalk gaan ten onder met hun ideologie.

Bezorgde_Burger | 03-02-19 | 03:09

De ongebluste zijn frontaalprobleempje speelt weer op...

Superkwatta | 03-02-19 | 16:11
▼ 3 antwoorden verborgen

Moest op basisschool zo'n 25 jaar geleden al zo'n musical opvoeren waarbij er een treurig liedje over het milieu gezongen moest worden om publiek bewust te maken. Die standaardindoctrinatie gaat er al tijden in in het onderwijs. Sommige mensen blijven er in hangen, anderen ontwikkelen zich verder.

je postbode | 02-02-19 | 22:34 | 4

Laat me raden, de musical heette Mirakel.
‘Blijft er nog wat over? Wat over van de wereld. Wat over van de wereld als we volwaaaaaaassen zijn. Zuuuuuree regen, troep in de zeeeee. Raaaaadioactiviteeeeeit wat móeten wij ermee?’.
En tot overmaat van ramp moest je ook nog ff het gat in de ozonlaag opmeten. Het staat in mijn geheugen gegrift en ik heb eraan meegedaan. Ik wist niet beter.

Highwoodman | 02-02-19 | 22:51

VanBukkem | 02-02-19 | 22:43 |

"Indoctrineren begint bij de jeugd. Hoe jonger je het ze inprent, hoe moeilijker ze het weer uit hun hoofd krijgen. Marxisten weten dat."

Socialisten wisten en weten dat nog steeds daarom was de leider van de Hitlerjugend Baldur von Schirach, een bekende verschijning in kringen rond de "Fuhrer", de leider van Nationaal Socialistische Duitse Arbeiders Partij, bij welbewust onwetende en vooral weldenkende mensen beter bekend als de "rechtse" Nazi-partij. Het grote linkse voorbeeld van Nederland, Joop den Uil, voelde zich ideologisch zo sterk aangetrokken tot deze beweging dat hij naar Duitsland reisde om zich onder te dompelen in deze heil brengende ideologie. Na de oorlog leed deze man aan een merkwaardige vorm van amnesie die meer leden van zijn generatie trof doch hun niet verhinderde belangrijke posities in onze maatschappij te vertegenwoordigen.

Bezorgde_Burger | 03-02-19 | 02:33

Dus alles was niet slecht wat uit Duitsland kwam. Heb er ook nooit aan getwijfeld, Goethe, Bach, Netzer, dhr. Coenraads, mijn geliefde voormalige Duitse leraar, en socialisme, alle productiemiddelen in handen van de staat. Goed, mits in handen van een zorgzame staat. Zorgzaam voor al haar burgers. Volledig eens met de stelling dat mensen de kans moeten krijgen om zich in de eigen omgeving te kunnen ontplooien in plaats van elders goedkope welvaart te bemachtigen. Aan het werk, iedereen die kan, in het land van afkomst. Nog even geduld echter.

SlimmeBelg | 03-02-19 | 05:54
▼ 1 antwoord verborgen

Ik begin een hekel te krijgen aan al dit gezeik. Binnenkort verhuis ik naar de Alpen in Oostenrijk, neem mijn kachel mee en u kan allemaal ongezien de ziekte krijgen ( nou ja U natuurlijk niet, maar de rest wel). Ik wens U daarom ook het beste toe.

Lochos | 02-02-19 | 22:33 | 11

spinselsinjehoofd | 03-02-19 | 09:04
Over het algemeen ligt dat er aan wat je geleerd hebt. Voor Nederlandse (!) mensen die willen werken liggen er op allerlei gebied in allerlei functies genoeg mogelijkheden. Bruto verdient het misschien minder, maar netto houdt je waarschijnlijk meer over, zeker als je de prijzen voor brandstof, auto, voedsel (ondanks 10% lage BTW), gezondheidszorg etc. meerekent.

Waarom Oostenrijk? Veel ruimte, woonruimte voor het opscheppen, gezonde lucht (ondanks de houtkachels), levensomstandigheden gelijkwaardig met NL, prima infrastructuur, Duits is voor een NL-er niet moeilijk te leren, warme, relatief droge zomers, sneeuwrijke winters, prachtige ongerepte natuur in overvloed, weinig windmolens (veel waterkracht), weinig multiculturele uitspattingen ( op het "platteland"). Waarom niet Oostenrijk.

bergsbeklimmer | 03-02-19 | 10:48

Dank voor je reactie Klimmer. Ik heb genoten van de bergwandelingen daar en hoorde 20 jaar geleden van de gidsen dat de gletsjers daar kleiner en kleiner werden. De Breslauer Hütte stak ruim boven het ijs uit en Oetsie was net ontdooit meen ik. Oostenrijk en Zwitserland zijn fraai maar net iets te opgeruimd IMO. Geniet van je verblijf daar want ik ben best wel jaloers op je, niet afgunstig.

spinselsinjehoofd | 03-02-19 | 14:28

De gemiddelde mens wordt ouder dan ooit, laat je niet bang maken door laaglinkse volksmenners.

Superkwatta | 03-02-19 | 16:07
▼ 8 antwoorden verborgen

Boodschap aan klimaatspijbelaars:
-
Gaat heen - en vermenigvuldig u vooral niet.

bisbisbis | 02-02-19 | 22:32 | 2

bisbisbis.
Waarom dan niet?
Misschien is het beter om jou een fokverbod op te leggen.

snapal | 02-02-19 | 22:37

Haha die Franse amateurs met hun gele hesjes.
Ik ben in het geheim bezig met een beter concept: migratiespijbelen.
Maar niet voor scholieren maar voor het MKB. Pas als iedereen meedoet werkt het. Gewoon geen cashflow meer in de schatkist. Daar gaan je linkse hobbie's!
Moehahaa!
steemitimages.com/DQmQFjJwhxx5YQHfzdb...

keestelpro | 02-02-19 | 22:49

Die kaart van Europa zegt alles.
De zeespiegel is de afgelopen 18.000 jaar gestegen, en niet zo'n klein beetje ook.
En wie denkt dat met warmtepompen te kunnen stoppen is gek.

de honden blaffen... | 02-02-19 | 22:30 | 11

Alsof de zeespiegelstijging gedurende de afgelopen 18.000 jaar veroorzaakt is door de mens.

Is dit nog nieuws? | 03-02-19 | 11:25

Ik maak me niet druk om het klimaat.
Wel om 4,4 miljard Afrikanen die eind deze eeuw tegen de Europese poorten aan het beuken zijn op zoek naar een gratis Miele, huis en uitkering...

Superkwatta | 03-02-19 | 16:03

Als je op www.psmsl.org kijkt, bij welk station dan ook, dan zie je aan de ruwe data dat de zeespiegel sinds ca 1850 zo'n 3mm per jaar stijgt. En dat er geen sprake is van versnelling of vertraging.

Dat is dus best beheersbaar....

libertat | 03-02-19 | 16:06
▼ 8 antwoorden verborgen

Liever kalifaat dan klimafaat!

bisbisbis | 02-02-19 | 22:30 | 2

Zelfs dat.

keestelpro | 02-02-19 | 22:39

Nog even en dan worden alle ongelovigen van het klimafaat op een smeltende ijsschots gezet.

Gulliver | 02-02-19 | 22:42

Hier een 45 minuten durend interview met iemand die het verhaal achter je link beaamt. youtu.be/XXnUD2-joAc

Eagle_Eye | 02-02-19 | 22:37

Toch wel een boeiende constatering dat wij 9000 jaar of meer geleden per definitie niet de grootste haven van de wereld konden hebben. Hoe was dat ten tijde van de Romeinen?
Tijd verandert snel. Heel snel.
Zie het INF verdrag. 30 jaren lang geen dreiging van Russische raketten. Nu kunnen spontaan op Nederland neerkomen. Het voordeel is, is dat wij onze woningen even heel heftig en kort van warmte kunnen voorzien. In het huidige klimafaat is het niet meer mogelijk om de woningen warm te krijgen en te houden, want te duur.

ProAsfalt | 02-02-19 | 22:28 | 3

Ban de bom!

Gulliver | 02-02-19 | 22:43

Behalve de sexbom, zeiden we vroeger.

aamert | 02-02-19 | 22:55

Gulliver | 02-02-19 | 22:43 |
"Ban de bom!"

Ban het vuur.

Destijds ging het mis, het ontstaan en de sindsdien onomkeerbare invloed van technologie. In mijn voorbeeld het gebruik van energie voor een comfortabeler leven van de mens. Een gruwel voor de weldenkende linksmens.

Bezorgde_Burger | 03-02-19 | 00:48

Geef de scholieren de keuze uit een schoolreisje naar Parijs of een fietstocht naar de Veluwe en je weet dan hoe bezielend ze zijn om het klimaat te redden.

MoonBeebe | 02-02-19 | 22:23 | 2

kinderen zijn altijd de beste volgers voor iedere dictatuur, zoals elke socialistische geweldenaar door de geschiedenis heen wist uit te buiten.

Jan Passant mk2 | 02-02-19 | 22:29

Mijn fietsvakanties zijn me het meest dierbaar, zonder en later met kinderen. Binnenkort de kleinkinderen eens mobiliseren om via Venlo, de rechterkant van de Maas, Groesbeek, Nijmegen, Arnhem de Veluwe op te stomen. Her er zin aan.

SlimmeBelg | 03-02-19 | 06:03

Wat is nu precies de strekking van dit verhaal?

Baron Clappique | 02-02-19 | 22:22 | 1

Welk verhaal? Kijk alleen de plaatjes.

Mark_D_NL | 02-02-19 | 22:23

Er is geen debat. Zodra je zegt dat klimaatsverandering onzin is wordt je meteen als idioot bestempeld.

Is dit nog nieuws? | 02-02-19 | 22:21 | 7

Vroegah toen de dinosoauriers hier nog gewoon vrij rondliepen was het hier een tropisch oerwoud. Of zoiets. Sindsdien is het klimaat een beetje veranderd - en dat doet het blijkbaar nog steeds.

Jan Passant mk2 | 02-02-19 | 22:52

Zie je de tegenargumenten snapal?

Is dit nog nieuws? | 03-02-19 | 10:42

Die Neanderthalers toch met al die gezellige bbq’s en kampvuren. Hebben het klimaat veranderd, de onverlaten.

Superkwatta | 03-02-19 | 16:00
▼ 4 antwoorden verborgen

Dat Doggerland gewoon inpolderen. Veel ruimte erbij voor woningbouw, veel nieuwe ruimte voor ontspanning, het nieuwe schiphol, trein naar london, lanceer platform voor Mars Exploring, veel ruimte om voedsel te verbouwen. We moeten groter gaan denken. En Doggerland is een mooie naam. Doggerlander.

Mark_D_NL | 02-02-19 | 22:20 | 3

En de Brexit dan ?

Baron Clappique | 02-02-19 | 22:26

Brexit gaat door, Nexit komt eraan, Pexit is in de maak, Sexit is nu eindelijk bespreekbaar, Dexit is een reële optie, Latexit kan niet lang meer duren, Grexit had al een voldongen feit moeten zijn, Bexit gebeurt nooit, de roep om een irexit wordt steeds luider, met Le Pen komt die Frexit er wel, mogelijk Fexit referendum wordt gesteund door meerdere partijen, Spexit krijgt steeds meer aanhangers en de Hexit is een kwetsie van tijd.....

Mark_D_NL | 02-02-19 | 22:33

Dat doet wel wat met de man wanneer hij zijn zaadleiders laat dichtbranden merk ik.
Gaat het nog een beetje?

Ongeblustekalk | 02-02-19 | 22:34

Ja, Het Klimaat.
De hedonistische gelovigen die deze egoïstische religie dienen schreeuwen hun makkelijke geDeug uit, ten koste van alles en iedereen.
De "anderen" moeten maar zien waar zij het geld en de inspanning vandaan halen om de agressieve gelovigen aan de zijlijn tevreden en geweldloos te houden.
Dat zal niet makkelijk zijn, de gecombineerde intelligentie van de klimaatmenigte is niet hoger dan die van een roedel hyena's. Aanvallen doen zij op de allereerste beschuldiging met de gebruikelijke linkse buzzwoorden.

Fascisme komt altijd weer terug. Nu zonder snor uniform of spijkerlaarzen, maar verder geen belangrijke wijzigingen.

Jan Passant mk2 | 02-02-19 | 22:20

Als je echt hart hebt voor de aarde is suicide wel het minste wat je kan doen.

Binnenbaan | 02-02-19 | 22:19 | 1

Suïcide is het nieuwe socialisme. Leest u mee marxisten? Ik meen het want ik heb uw klimaatprogramma gelezen en begrepen. Verbeter de wereld en begin bij uzelf.

keestelpro | 02-02-19 | 22:39

Het klimaat komt en gaat, maar al die focus op CO2 is pure verspilling terwijl er nog zoveel echte problemen op te lossen zijn. CO2 heeft amper effect op ons klimaat en we worden massaal voorgelogen door het IPCC, de VN, NASA, NOA et al. Al meer dan 30 jaar horen we klimaat doemscenario's waarvan er nog niet 1 is uitgekomen! "Al is uw therorie nog zo mooi en bent u nog zo slim. Als de theorie niet overeenkomt met de experimenten dan is hij niet waar." Zei dhr. Dr. Richard Feynman al eens. Wanneer flikkeren we die nepwetenschappers nou eens met pek en veren de planeet af!

Harkstede! | 02-02-19 | 22:16 | 3

Feynman?

Gulliver | 02-02-19 | 22:47

Een klimaatvoorspelling over een periode van 30 jaar. U bent nog dommer dan hetgeen u veroordeelt. En erger; met uw dompraat verpest u het voor hen die wel kritisch zinnig iets te melden hebben.

Promedio | 03-02-19 | 18:55

Goed genederlandst stukje...

Bebopalula | 02-02-19 | 22:14 | 1

De probleem, je weet tog.

accijnstoerist | 03-02-19 | 12:01

Het is een religie, met de aloude Zondvloed ingeruild voor de horror Zeespiegelstijging.
We gaan allemaal dooooood !!!!!

Mammeloe | 02-02-19 | 22:11 | 2

We gaan ook allemaal dood. Ook zonder doemscenario's. We moeten wat meer ZEN worden. Chill!

keestelpro | 02-02-19 | 22:36

Zekur. Bij Feynman topics blijf ik on topic alvoor ik weer weken op vakantie ga.

Mammeloe | 02-02-19 | 22:51

Aardolie was ook eerst planten. Het is dus eigenlijk biomassa. Maar dan heel oud.

J. Jarig | 02-02-19 | 22:06 | 8

CO2 levels zijn in het verleden meermaals veel hoger geweest dan nu:
https://klimaatgek.nl/wordpress/2013/01/12/co2/rothman/
CO2 emissierechten zorgen voor een transfer van geld van het Westen naar Afrika. Nivelleren op wereldschaal. En dat is ook de bedoeling van de VN.

kempenaer | 03-02-19 | 10:39

Het hele periodieke stelsel komt van nature voor. Ergo: de aarde is erop berekend.
Muziekje erbij voor geheugenverversing (voor de oudere garde: er zitten wat elementen tussen waar je nog nooit van gehoord hebt):

En C02 is niet giftig, CO wel.

Praktijktest met C02: doe eens een wandeling van 5 minuten in een broeikas.
Praktijktest met CO: zet een auto met verbrandingsmotor in een garage, laat de motor draaien, maak een slang vast aan de uitlaat en laat die in de auto blazen, blijf in de garage, doe de garagedeur dicht, ga 5 minuten in de auto zitten met de deuren dicht.

Als je levend uit de praktijktest komt, weet je welke van de twee NIET gevaarlijk is.
En anders weet je helemaal niks meer.... :-P

Bijtendehond | 03-02-19 | 12:58
▼ 5 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken