achtergrond

Geenstijl

GeenStijl vervangt pica bij Defensie-topic

Omdat iemand een goed verhaal mailde (dat op de verkeerde voet begon). Voor de liefhebber van coke militaire mailwisselingen.

Email. 14 december, 09u45:
Beste heer/mevrouw,
Zojuist lees ik een stukje op jullie site over
het bluspoeder bij defensie. Daarbij plaatsen jullie een foto van Marco Kroon. Ik wil jullie verzoeken om die foto per direct te verwijderen.
Jullie kennen de beste man niet en hebben blijkbaar niet het empatisch vermogen om te begrijpen dat de foto bij dit stuk niet gepast is.
Dit is wederom een stukje smakeloze humor ten kosten van iemand die meer gegeven heeft voor volk en vaderland dan een ieder van jullie ooit kan voorstellen met die eencellige massa in jullie hoofdjes.
Denk nou eerst eens na voordat je denkt grappig te zijn. Gewoon even beter je werk doen en een ander origineel fotootje zoeken. Bij voorbaat dank.
Mvg,

[NAW bij redactie bekend]

RE: 14 december, 09u46:
Lol, iets verpakken in lompe beledigingen is meestal niet de beste manier om iets gedaan te krijgen.
Jammer. Foto blijft staan.
Groetjes!

RE: 14 december, 13u27:
Wat jammer dat je jullie manier van communiceren niet kan waarderen als het jullie betreft. Van mij mag je natuurlijk de foto laten staan. Ik vraag me alleen af of je enig idee hebt wat je weer met zo’n foto teweeg brengt en in stand houdt.

*Ik ken Marco persoonlijk en heb er mee samen gewerkt. Ik kan je vertellen dat hij een bijzonder man is in de positieve zin! Mijn team heeft heel veel van hem geleerd. Niet alleen op het gebied van militaire kennis maar, ook op het gebied van normen en waarden. Marco is een vent die bijzonder kritisch is op eenieder waar hij mee werkt/leeft en hen en zichzelf constant stimuleert en motiveert om zelfreflectie toe te passen en te verbeteren, en je daar ook mee helpt. Die zelfde kritische kijk past hij ook toe op zichzelf. Ook aan zelfspot is bij hem geen gebrek. Die foto van hem bij jullie artikel zal hem zijn reet roesten, maar mij doet het wel wat. *

Dat zijn afgelopen jaren op deze manier zijn verlopen is iets wat hij echt niet verdient. Een groot aandeel van alle shit die hij over zich heen heeft gekregen kwam voort uit de media. Ik wil Marco echt niet wegzetten als het braafste jochie van de klas. Vergeet niet.. Brave jochie’s gaan ook niet voorwaarts in een gevecht.

Het is echt niet mijn bedoeling om mensen te beledigen. Ik vraag alleen om begrip. Grt.

RE: 14 december, 14u43:
Hoi [naam],

Onze manier van communiceren als we iets gedaan willen krijgen, is meestal niet door het verzoek gepaard te laten gaan met het verwijt van eencellige massa in je hoofd. Maar soit, we snappen wel dat je die foto niet wil zien bij een defensie drugsverhaal. Desalniettemin is hij wel (mede) bekend geworden om een drugskwestie, dus de associatie is niet onlogisch wat ons betreft.

Begrijp ons verder niet verkeerd. Kroon is een baas zoals er maar weinig zijn in Nederland. En idd, in zijn line of work (en de jouwe?) heb je niks aan braafste jongetjes. Maar trek je verder niet te veel van zo’n pica aan. De uitholling van Defensie, da’s pas erg.

Groeten,
GS

RE: 14 december, 15u20:
Beste GS,
Allereerst bedankt voor je reactie. Het verwijt van de grijze massa schreef ik in een opwelling. Deze man wordt structureel onderuit geschoffeld in de media. Dat schoot mij in het verkeerde keelgat. Zeker nu hij onlangs al zijn schaamte aan de kant heeft gezet en zijn verhaal in de media gedeeld heeft, vind ik dat hij nu gewoon rust verdient.

Hij werd bekend door zijn moed, beleid en trouw, om vervolgens te worden afgebroken door een verhaal over drugs en een verboden wapen. Het hele drugsverhaal is nooit bewezen en er heeft ook geen veroordeling plaats gevonden daarvoor. Juist hierom vind ik de foto bij het artikel ongepast. Op deze manier blijft de media hem onterecht associëren met drugs. Het zou jullie juist zo sieren als je de foto vervangt voor iets anders. Dan geef je iemand de kans!

*Wat betreft de uitholling... Eens! Schandalig! Dat is nou een mooi iets om over te schrijven. Mensen beseffen niet hoe bijzonder het is dat ze ’s ochtends uit bed kunnen stappen in vrijheid. Die vrijheid is niet vanzelfsprekend. Die vrijheid houd ook sneller op dan de meeste mensen denken. Helaas is er geen besef. Mensen verzekeren hun gebit, auto, huis, enz. Alleen de verzekering van vrijheid is blijkbaar te duur! *

We gaan het zien.Nogmaals ik zou het echt top vinden als het fotootje verandert.

Groet,

**RE: 14 december, 16u00:
**Dude, weet je wat. Je hebt gelijk. Pica is aangepast. Hup vrijheid!
Prettig weekend

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.