Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Pooiers komen te goed weg bij gedwongen jeugdprostitutie

waar blijft die stint kolumn dan

Een zestienjarig meisje werd door haar "vriendje" Musa Y. in een advertentie neergezet als net achttien, onder de naam Esra. Samen met haar klant werd ze opgesloten in een Schiedamse kelderbox om seks te hebben. 

Dat vriendje kreeg tien maanden onvoorwaardelijk, de klant negen maanden. Musa ging niet in hoger beroep, de klanten kregen afgelopen week in hoger beroep vijf maanden

Het doet denken aan de Valkenburgse zaak. Daar zat het "vriendje" op het toilet, terwijl mannen in een hotel het deden met een ander minderjarig meisje. De klanten werden publiekelijk vervolgd, een verdenking was genoeg om thuis opgepakt te worden en je familie in te lichten, twee van hen pleegden zelfmoord. De rechterlijke macht legde klanten taakstraffen op. De pooier kwam weg met twee jaar cel. 

Dat klanten discreet worden vervolgd is logisch. Ook zonder te betalen is seks met minderjarigen verboden. Wat mij steekt is de lage strafmaat voor pooiers. Waar een klant eenmalig de fout in gaat, doet de pooier dat continu met veel bijkomende ingrijpende delicten. Plus dat die pooier alle acties van klanten regisseert en daar dus mededader of in ieder geval medeplichtig aan is.

Die stapel strafbare feiten zou zich mogen uiten in jaren celstraf in plaats van maanden. Gedwongen prostitutie is een containerbegrip voor een reeks zorgvuldig op elkaar afgestemde delicten door meerdere daders. Nederland heeft er een handje van delicten die hulpvaardig zijn aan een delict niet te benoemen of te bestraffen. 

Dit is geen ontucht of een zedenzaak door een loverboy. Dit is een zaak van onder andere afpersing, chantage, ontvoering, vrijheidsberoving, bedreiging, mishandeling met letsel en daarna de organisatie van stelselmatige uitbuiting voor financieel gewin. Dit is keiharde criminaliteit. Dan past het niet dat daders het vonnis in vrijheid afwachten en minder dan een jaar vastzitten.

De Utrechtse serieverkrachter kreeg twaalf jaar voor vier slachtoffers. Tegen die achtergrond is een jaartje voor een puber gijzelen en als slaaf tegen betaling uitpezen nogal magertjes. Saban Baran mishandelde en verkrachtte zijn meisjes. Als ze te weinig verdienden werden ze in het water aan steigerpijpen vastgebonden. Saban kreeg bijna acht jaar. Vier jaar korter.

Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat gedwongen prostitutie minder wordt bestraft dan een van haar onderdelen: de verkrachtingen. Waarom kreeg Saban Baran minder dan Gerard T.? Is er een pooierkorting bij de rechtbank? De paar maanden die Musa langer moet zitten dan zijn klanten, wegen ruimschoots op tegen het contante geld dat Esra voor hem verdiend heeft.

Dwang

De verdediging van Musa vroeg zich vooral af of er sprake was van dwang. De rechtbank gaf die gedachte om onbegrijpelijke redenen een podium. Minderjarig is minderjarig. Dan is ze niet wilsbekwaam en kan ze er dus niet voor kiezen. Manipulatie of chantage met een filmpje, een afhankelijke positie, het is gewoon te makkelijk en dus meestal lastig bewijsbaar.

Musa gaf leiding aan gewapende mannen die het kind gevangen hielden. Esra had letsel in haar gezicht. De kelderbox ging volgens een klant tijdens de daad op slot. Het dossier wees op meerdere manieren duidelijk op dwang, los van de verklaring van het slachtoffer. Meisjes die seks willen hebben, regelen dat zelf, daarvoor hebben ze geen vier man personeel nodig.

Pakkans

Dit zijn moeilijke zaken om rond te krijgen, dus weinig veroordelingen. Roy Dames maakte ooit de documentaire 'De Sekspolitie'. Hij volgde anderhalf jaar lang de zedenpolitie en bracht goed in beeld waarop agenten vastlopen. De conclusie was pijnlijk: geen veroordelingen. Zo pijnlijk dat deze documentaire sinds 2013 in de doofpot ligt.

Gedwongen prostitutie aantonen is lastig, evenals aantonen wie er allemaal aan meededen. De pakkans is in de ogen van daders verwaarloosbaar. Eerwraak vanuit families van het slachtoffer blijft ook uit. Deze snelle jongens denken dat Hollandse meisjes hoeren zijn en worden weggegeven. Vanwege uitblijvende consequenties blijft dat beeld in stand.

Papieren tijger

De ChristenUnie probeert van handhaving mede een civielrechtelijk gemeentelijk probleem te maken, maar het deeltje strafrechtelijk door de nationale politie laat men al liggen. Honderden gemeenten waarvan 95% geen beleid heeft, moeten iets starten. Hoe moet een gemeentehuis met beperkte machtsmiddelen en onderzoeksmogelijkheden iets gaan doen, terwijl het agenten al niet lukt?

Dus Segers, praat niet langer over een gemeentelijke aanpak met papier. Dit is crimineel gedrag, die lui negeren het volledige wetboek al. Ziet Gert-Jan nu echt Sjakie uit zijn groene 2CV stappen om een meisje te redden met een bruin aktetasje? Dat Terre des Hommes in derdewereldlanden kindjes moet redden snap ik, maar waarom hebben ze in ons welvarend land ook handenvol werk?

Bijwerkingen

Sinds #MeToo zijn we afgeleid met het licht grijze gebied van ongewenste intimiteiten. Een heksenjacht op mannen die soms terecht is. De poging om ongewenste intimiteiten uit te bannen, veroorzaakt minder geflirt, versierpogingen en seksuele vrijheid. In een poging het grijze gebied op te heffen, is het witte in de knel.

Het echte zwarte gat zit midden in onze samenleving en wordt genegeerd. Dit is een onderwereld van hoge omzetten, lage straffen, sporadische veroordelingen en recidive. De pogingen bestuurlijk dwang onder sekswerkers aan te pakken resulteren vooral in administratieve rompslomp, verkettering en hindernissen voor het legale aanbod.

Droom

Als we onze meisjes niet willen uitleveren aan criminelen en die twee miljard per jaar niet weggeven aan buitenlandse beleggers en stoppen met gevangenissen slopen, kunnen we dan niet een paar duizend zedenrechercheurs aannemen? Voor een betere pakkans en om bewijs volledig in kaart te brengen zodat meer zaken een (langere) straf opleveren.

Eerder, vaker en harder straffen vormen samen als drie-eenheid de enige manier om het kantelpunt te bereiken waar gedwongen prostitutie niet meer loont.

Reaguursels

Inloggen

Wat mij steekt is dat zo'n misdaad volgens de wet kan leiden tot afwijzing van een asielaanvraag en/Of intrekking van iemands verblijfsstatus (En dus uitzettin) en dat NL die wet handhaaft noch uitvoert!

Iedere allochtoon (want volgens onderzoekscijfers zijn het ook meestal allochtoonse loverboys) die dit doet, denaturaliseren, uitwijzen, uitzetten!

Voor handel in vrouwelijke slaven moeten ze maar opritten naar ISIS kalifaat ofzo.

gaffelbaard | 08-10-18 | 07:57

Dutreau of iets destijds in Belgie, had ook veel vaste klanten uit de hoge kringen, zoals rechters. Was ook de reden dat hij zolang ongestoord door kon gaan.

Rotterdammert1965 | 07-10-18 | 17:40

Preach

Pedro el Negro | 07-10-18 | 16:04

De vinger weer op de zere plek, Feynman.
Een enkele verkrachting wordt dus zwaarder bestraft dan het organiseren van tientallen of honderden verkrachtingen door een pooier; waarbij dus ook van stelselmatig geweld en stelselmatige vrijheidsberoving sprake is.
Een grof schandaal.

En ondertussen viert de NPO een jaar #metoo.
Alsof dat geneuzel over tietengrappen en mislukte versierpogingen 20 jaar geleden iets met feminisme te maken zou hebben. Veel zogenaamde slachtoffers van Weinstein zijn altijd met hem bevriend gebleven, Paltrow nodigde hem een maand voor haar beschuldiging nog uit voor een diner.

Dandruff | 07-10-18 | 13:12

Bijzonder eng dat ze sexdelicten met gedwongen prostitutie bij gemeenten willen leggen die daar noch beleid, noch ervaring mee heeft. En afgezien daarvan zijn het strafbare delicten. Is wat in de trant van CU, als we er over babbelen, het is u vergeven? Dat kan en mag toch zo niet zijn!

Die loverboys hebben geen enkel moraal kompas wanneer het over snel geld en hun eigen comfortabele leventje gaat en enige compassie is hen daarbij totaal wereldvreemd, integendeel, die vrouwen zijn verworden van mens naar gebruiksartikel dat dure sneakers tot auto's genereert voor dat soort lafhartig laag tuig.

Die vrouwen zijn voor hun leven getekend, dan mag je toch wel verwachten dat middels opsluiting in een cel voor vele jaren, dus niet thuis met een enkelbandje, hiervoor gaat worden gestraft?

Jan, Leiden | 07-10-18 | 12:59 | 2
-weggejorist-
Analysis | 07-10-18 | 17:40

Analysis | 07-10-18 | 17:40 |

Wanneer ik het goed begrijp maakt de migranten met islamitische achtergrond maar 4% deel uit van de bevolking en zijn ze voor 90% verantwoordelijk voor sexuele delicten met minderjarigen? Maar wanneer je dit in Engeland benoemd met overheidsstatisiek (?) ben je rascistisch bezig?

Vraag me af klopt dat lage cijfer van 4% afkomst en dat hoge van 90% vertegenwoordiging ook? Zijn dat de echte overheidscijfers? Indien ja, waarom wordt deze man dan vervolgd? Indien nee, waar komen deze cijfers dan vandaan? Bron?

Jan, Leiden | 07-10-18 | 22:19

Ga er maar vanuit dat veel rechters vaste klant zijn bij pooiers van minderjarigen. Die gaan hun eigen markt niet ingooien.

obominotie | 07-10-18 | 12:27 | 1

Inderdaad, namelijk die boven gemiddelde leeftijd rechters, die hebben geen zin meer in die zuurpruim ten huize.

watmagjenogwel | 07-10-18 | 15:16

Het gerechts systeem is finaal naar de klxte in geheel de EU , ik was een stukje aan het lezen van een vader dochter in Duitsland op een treinstation , vader had dochter afgezet op station daar werd dochter aangerand door een illegale kleurling vader zag het gebeuren en is terug gegaan om zijn dochter te beschermen heeft die illegaal totaalklos gemept , spoorwegpolitie heeft vader aangehouden en deze wordt nu vervolgd voor zware mishandeling er werd gezegd vader had eerst de politie er bij moeten halen, dus je laat ondertussen je dochter verkrachten terwijl jij aan de mobiel hangt [zie je het voor je] illegaal wordt aanranding ten laste gelegd , duidelijk het systeem is kapot en wij zijn vogelvrij verklaard .

Jetstream | 07-10-18 | 11:59 | 1

Vader kan zich in ieder geval zichzelf trots aankijken in de spiegel.

Rotterdammert1965 | 07-10-18 | 17:38

Gelukkig maar dat voor lekken over een burgermeestersfunktie wel rechercheurs voldoende zijn. 't Is maar net in welke bubble je zit en daarvan de belangen inziet.

Mark van Leeuwen | 07-10-18 | 11:52

Blijkbaar gaan de Nederlandse en Engelse rechters naar dezelfde school?
Net als de Belgen in Breda, kan Nederland misschien een paar gevangenissen huren in Siberië!

HenkyPanky | 07-10-18 | 10:58 | 1

Dat is een gekwalificeerde EU opleiding, helaas voor GB, moeten ze die in de toekomst zelf gaan bekostigen.

watmagjenogwel | 07-10-18 | 15:13

De enige misdrijven die in Nederland hard worden bestraft zijn verkeersovertredigen en het fout invullen van je belastingaangifte. En dat zijn offieel niet eens misdrijven. Moord, verkrachting, (zware) mishandeling wordt zeer mild bestraft. Marokkaans tuig (en ander tuig) met een strafblad zo dik als een analoog telefoonboek en honderden mensen tot last is, staat altijd na een paar uur weer op straat. Die zouden ze ook gewoon levenslang op moeten sluiten. Maar ja, gevangenissen zijn duur dus het is veel goedkoper om je burgers te verneuken en de schade onder hen te verspreiden.

Mike Gaatjeniksaan | 07-10-18 | 10:42

Wat hier al jaren euphemistisch 'loverboys' worden genoemd, zijn dezelfde soort figuren als die in de UK in Rotherham, Rochdale, Birmingham, Leeds, Telford en noem maar op opereerden. Maar als je elk voorval als opzichzelfstaand betracht, valt het zogenaamd wel mee. In dit licht mag je ook het oogluikend toestaan van misbruik van minderjarigen zien, dat deed men in de UK namelijk ook. 'Onderdeel van de cultuur, meneer, daar mogen wij niets over zeggen want wij hebben Henry VIII'.
En geloof me dat het clièntèle van deze pooiers ook interessant zal zijn. Het zou me niets verbazen als daar hoogwaardigheidsbekleders van allerlei pluimage bij zit. Wat verbazingwekkend dat het probleem niet serieus wordt aangepakt...

Datsun_Cherry | 07-10-18 | 10:35

Pooiers zijn meestal geen blanken. Het valt mij mee dat hij nog enige straf gekregen heeft.

BrabantsVerzet | 07-10-18 | 09:38 | 1

Inderdaad een 'enige' straf. Het moet niet gekker worden.

JohnWalker | 07-10-18 | 13:48

Deel van het gedwongen kinderprostitutieprobleem is ook dat een deel van de klanten ‘heren van stand’ zijn zoals de Demminkjes en Vincent Leenders die deze week nog in de krant stond. Dat is een reden waarom het OM en de zittende magistratuur in dit dossier vaak de onderste steen liever niet omdraaien.

Irnerius | 07-10-18 | 09:36

@Feynman je gaat de mist in op de feiten. Sex met meisjes onder de 16 is strafbaar, echter bij prostitutie is de minimum leeftijd 18. Als de klanten redelijkerwijs mochten aannemen dat het meisje 18 was, wisten ze niet dat ze een strafbaar feit begingen. In de Valkenburgse zaak opperde het OM dat ze maar het paspoort hadden moeten controleren. Hoe het OM dat voor zich zag wisten ze ook niet.
De pooier in kwestie weet dat het meisje minderjarig is en dwingt danwel manipuleert haar in de prostitutie. In dat opzicht heb je absoluut gelijk dat deze er veels te makkelijk mee weg komen.

TheLuggs | 07-10-18 | 07:40

Wederom de vinger op de zere plek gelegd. Het is inderdaad een gotspe dat justitie geeneens in staat blijkt een strafmaat op te leggen dat de misdaad weerspiegelt. Maar gedoe met kleine kinderen in die kringen is volgens mij al heel lang een voorrecht.

hoochee | 07-10-18 | 07:25

Sterk spul man!
In 2018 schijven dat het ontbreken van eerwraak een reden is dat je kinderen door criminelen gepakt worden. Ja, dat dus.

Alquest | 07-10-18 | 05:28

Meestal allochtoniers, die worden niet bestraft, cultuur dingetje, slechte jeugd of zielug. Het invoeren van minimum straffen en het stapelen van straffen zal een uitkomst geven, maar goed dat gaan we niet doen in Nederland, stel je voor dat de gevangenissen vol zitten met criminelen.

allesofniks | 07-10-18 | 03:17

" Ook zonder te betalen is seks met minderjarigen verboden ".
Geheel incorrect... In dit geval (Valkenburg) was het meisje 16.
ONbetaalde sex met een 16 jarige is volstrekt legaal ( BEtaalde sex niet , tot ze 18 is).

henk7492 | 07-10-18 | 02:16 | 5

nare vent;
Ontucht / seks met minderjarigen 16, 17 jaar oud
Vrijwillige seksuele handelingen met minderjarigen die zestien jaar of ouder zijn, zijn in beginsel niet verboden volgens de wet. Sommige handelingen zijn echter wél expliciet verboden, waardoor ook de mogelijkheid om ontucht / seks te hebben met minderjarigen van 16 of 17 jaar oud flink wordt ingeperkt.

Zo is het maken van kinderporno met deze leeftijdsgroep verboden. Maximumstraf: 4-8 jaar gevangenisstraf.

Ook het verleiden van iemand in deze leeftijdsgroep met giften of beloften van geld of goed, net als het misbruiken van bijvoorbeeld een gezagsverhouding mag niet. Maximumstraf: 4 jaar gevangenisstraf.

Ontucht plegen (seks hebben) met iemand in deze leeftijdscategorie die daar geld voor vraagt (kinderprostitutie) is ook verboden. Maximumstraf: 4 jaar gevangenisstraf.

Aanwezig zijn bij het plegen van ontuchtige handelingen door een persoon in deze leeftijdsgroep is verboden. Maximumstraf: 4 jaar gevangenisstraf.

Ontucht met een onder andere zijn minderjarig kind, stiefkind, pleegkind, pupil, ondergeschikte uit deze leeftijdsgroep mag ook niet. Maximumstraf: 6 jaar gevangenisstraf.

Wanneer dit laatste wordt gedaan met het oogmerk om iemand anders ontucht te kunnen laten plegen is de maximumstraf 4 jaar gevangenisstraf.

fikkieblijf! | 07-10-18 | 08:24

Hier hanteer ik mijn eigen regels. Niemand komt aan mijn bijna 16-jarige. Iedereen met een greintje ethisch en moreel besef begrijpt dat er bij sex met een minderjarige per definitie sprake is van ongelijkheid. Andere leefwerelden. Punt uit.

MickeyGouda | 07-10-18 | 08:39

En ik maar denken dat de regel 'vanaf 11 rekt vanzelluf was'. (Grapje natuurlijk) haha hihi.

kwaaie_eend | 07-10-18 | 09:35
▼ 2 antwoorden verborgen

Sterk stuk, Feynman.
Over deze vraagstelling het volgende:
"Honderden gemeenten waarvan 95% geen beleid heeft, moeten iets starten. Hoe moet een gemeentehuis met beperkte machtsmiddelen en onderzoeksmogelijkheden iets gaan doen, terwijl het agenten al niet lukt?".

Er is al heel veel overgeheveld aan verantwoordelijkheid van Het Rijk naar de gemeenten - dit proces heet decentralisatie.
Voorbeeld zijn diverse uitkeringen die samengevat werden in "de wet buig".
Voor diverse groepen, waaronder Wajongers, één zak geld en gemeente: verdeel het maar.
Een probleem waar menig gemeente niet goed op toegerust is geraakt.

Wat ik me afvraag, hoe zit het met de VNG?
Vereniging Nederlandse Gemeenten. De vereniging die onder VVD voorzitter Jorritsma in tijden van crisisbezuiningen niet schroomde een 3 miljoen kostend jubileumfeest te geven voor eigen bühne.
www.gemeente.nu/economie/financien/ko...
Wat doet die club verder eigenlijk, behalve een dure vereniging zijn?

Mij lijkt het dat als het gaat om gedecentraliseerd beleid dat landbreed toch over dezelfde problematiek handelt, zoals dit topic, dat de VNG hier tenminste haar best moet doen een aanpak te verzinnen.
Inderdaad, (terug) samen met Den Haag.

Kudtkip | 07-10-18 | 00:15

Ik ben er al jaren van overtuigd dat onze strafrechters een stel complete idioten zijn, die eigenlijk collectief ontslagen zouden moeten worden. Dat kan helaas niet, dus zou de politiek sturend moeten optreden, in de eerste plaats door minimumstraffen vast te stellen. Dat de politiek dat verdomt, maakt onze politici medeplichtig aan het wanbeleid van onze rechters.

MAD1950 | 07-10-18 | 00:09

Zijn er ook lovergirls?

Mark_D_NL | 06-10-18 | 23:18 | 3

Is dat een open sollicitatie?

Kapitein Stijlvol | 06-10-18 | 23:26

Oh jee Ja. Dat zijn vrouwen die er zelf al in zitten en overigens ook vaak weer gedwongen vriendinnen aan te sporen. Als je geen nee kan zeggen (omdat ze je bedreigen) is het moeilijk grenzen trekken. Zoek maar op youtube.

zazkia | 06-10-18 | 23:33

sowiezo die naam al Loverboys... vreselijk. Overigens zijn het dus gewoon pooiers maar omdat het gaat om hele jonge meisjes is er de verzachtende liefelijk aandoende benaming loverboys aangeplakt. Het zijn dus gewoon pooiers van minderjarige die meestal of bijna altijd uit de cultuur afkomstig zijn waar meisjes ook als minderwaardig en onderdanig worden geacht te zijn en te zien.. omdat de meisjes in die cultuur ook inderdaad zich minderwaardig en onderdanig opgroeien incl het inpakken van het lichaam is voor 'loverboys/pooiers' het niet meer dan logisch dat andere meisjes uit een andere cultuur hoeren zijn..

fikkieblijf! | 07-10-18 | 08:29

Heel goed Feynman om hier aandacht aan te besteden.
Dit onderwerp staat zeer laag op de prioriteitenlijst.
Reden? Etniciteit daders.

de honden blaffen... | 06-10-18 | 23:13 | 2

Met daders bedoelt u de klanten?

botbot | 06-10-18 | 23:20

@botbot.
En de pooiers

Kopieerapparaat | 06-10-18 | 23:45

Loverboys zijn seksjihadi.

Maar hoe laag ben je als man gezonken dat je een hoertje neemt in een kelderbox? Tering man, kun je jezelf dan niet helpen of zo?

Gematigd | 06-10-18 | 22:47 | 2

Pindakaasvloermentaliteit, hoeren, kelderbox.
Jij.

Ongeblustekalk | 06-10-18 | 23:05

inderdaad, als je voor 25 euro of iets meer in een kelderbox je behoefte bevredigd op een kind weet je dat je goed fout bezig bent.. weglopen VOOR je de kelderbox ingaat is altijd nog een keuze.. daar is geen paspoort tonen voor nodig.

fikkieblijf! | 07-10-18 | 08:31

Justitie is totaal in linkse handen gevallen. De oorspronkelijke Nederlanders worden niet langer beschermd. Ze meten alleen nog maar met twee maten.
Ook gisteren weer in Utrecht: Pegida demonstratie kon gisteren geen doorgang vinden omdat moslims deze blokkeerde. Krijgen deze nu ook allemaal een dagvaarding ?
Nee , natuurlijk niet. Er zijn bij mij weten geen aanhoudingen verricht.

Rest In Privacy | 06-10-18 | 22:47 | 1

Hadden wij maar een Trump die is het hele linkse zooitje en de deep state aan het opruimen.
Bij een veel rechtbanken in Amerika zijn de rechters vervangen. Alles was in handen van de democraten. Net zoals in Nederland alle rechtbanken van linkse signature zijn.
Zolang wij links blijven stemmen zal het alleen maar erger worden en gaan wij als land langzaam naar de kl@ ten

Ronald89 | 07-10-18 | 12:47

ik kijk nergens meer van op in dit apeland...

Y&T | 06-10-18 | 22:44

Ik werk al voor meer dan 8 jaar in de erotiek. Ik spreek uit ervaring wanneer ik zeg dat de zedenpolitie zich alleen richt op zaken met prioriteit. Zie ook www.jvanderlinde.net/info-zedenpoliti...

In het kort komt het er op neer dat de toezicht op dit soort zaken gewoon minimaal is. Men kan alleen een rits advertenties uit een rits big data selecteren en hier afspraken voor gaan maken. Dan verschijnt er een controle en moet blijken hoe en wat en of er sprake is van mensenhandel, uitbuiting van vrouwen en meer.

Het probleem is ook de meisjes zelf, 16 jaar. Waarom the fuck laat je je zover zetten om seks te hebben met onbekende in naam van je loverboy? Omdat ze naief zijn. Het ontbreekt ook in de opvoeding van zulke meisjes. Ze zijn vaak zwak, en die ene mooie jongen die haar ineens ziet staan en een zulke interesse in haar heeft, is tegelijkertijd haar zwakte.

Zorg dat de branche gewoon fatsoenlijk gereguleerd wordt. Geef echte prostituees gewoon een goede en nette werkgelegenheid. Bestraf de echte vandalen zo hard mogelijk, dat het een signaal afgeeft en dat niet iedereen het op de verkeerde manier wil uitvoeren.

Ook in mijn vak komen rotte appels voor.

Klutskwijt | 06-10-18 | 22:39 | 11

@benny_beter | 06-10-18 | 23:08

Weet u; in de gedachtegang van een dame die een studie volgt (Universitair) die mooi en intelligent genoeg is, gaat niet bij de Appie hein haar centen verdienen, maar kiest ervoor in de seks branche actief te zijn. In een half jaar tot jaar tijd verdienen ze nog meer dan jij hoogstwaarschijnlijk in 1 tot 3 jaar doet.

Dat het moreel niet wenselijk is, ik vindt dat zo'n dame daar gewoon schijt aan moet hebben, mits dit haar vrije keuze is ook. Het zal nooit mijn vriendin kunnen worden, dat geef ik wel mee.

Klutskwijt | 06-10-18 | 23:12

Ik ontken je realiteitszin absoluut niet; ik denk juist dat jij het uitzonderlijk goed door hebt. Ik zie dit absoluut gebeuren onder studentes: zakenmannen die €500,- per avond neerleggen om een mooie, jonge meid te palen. Ik begrijp het volledig. Dit wordt gepromote door feministes onder het mom van "seksuele vrijheid". De ironie van dit verhaal is dat de vrouwen nog steeds slaaf zijn van het geld, terwijl ze denken dat ze vrij zijn door hun kut, danwel borsten, danwel anus, danwel mond te verkopen.

Maar ja, nu draal ik af naar de vraag of vrijheid in dit leven überhaupt wel bestaat. In jouw branche zie ik dat vrouwen zichzelf verkopen voor geld - om wat dan ook te moeten betalen - terwijl de mannen die dit kopen slaaf zijn van hun driften.. wie is hier nu eigenlijk de baas? Is iemand dat überhaupt wel?

benny_beter | 06-10-18 | 23:19
▼ 8 antwoorden verborgen

Waar waren de verantwoordelijke ouders van het zestienjarige slachtoffer Esra? Daarover heb ik nog geen woord gelezen! Een kind van zestien hoort gewoon op school te zitten. En als ze daar niet verschijnt, dan belt de school naar de ouders om duidelijkheid te krijgen.

theo-is-dood | 06-10-18 | 22:35 | 8

@Eric Newby
Heeft u kinnertjes dan om zich daar een mening over te permitteren in de tokkificatie zin ? Zo klinkt het niet.

suscrofa | 07-10-18 | 00:57

de meisjes zijn ook vaak extra kwetsbaar, puberteit, zelfvertrouwen, mogelijk een beperking die je zo niet ziet, thuis rommelt het misschien of speelt er wat, maar verder een 16 jarige houd je niet thuis die trekken de wereld in of de wereld is dichtbij door een phone die constant aangeeft hoe jeje als meisje geacht wordt eruit te zien en wat je allemaal dient te bezitten.. de wereld van 16 jarige is heden ten dage zoveel anders dan een 20 jaar geleden. Er zijn ook veel en veel meer, laten we zeggen, deelnemers in deze maatschappij die het heel normaal en prima vinden om autochtonen meisjes uit te buiten en er flink aan te verdienen. Met een baantje bij de supermarkt moet de LOVERBOY zelf werken met een paar jonge kwetsbare meisjes (die beschermd dienen te worden door onze samenleving) als hoer in te zetten en waar ook blanke oude mannen op afkomen die blijkbaar een droom hebben om jonge meisjes in de leeftijd van hun eigen dochters even te NEMEN en ervoor te betalen, is het vak van pooier voor jonge meisjes big booming. Vandaar dat ik het volstrekt eens ben met Feynman. Je moet die pooiers flink aanpakken en ter voorbeeld stellen voor de bro's.. die paar maanden cel na een verdienste van 1000en euro's zien ze als een tijdelijk rustperiode om daarna weer volop bezig te gaan met het vak van pooier. Ondertussen zetten ze zelfs vaak hun bro's in om het territorium veilig te stellen, als ze uitgerust zijn kunnen ze meteen weer verder.

fikkieblijf! | 07-10-18 | 08:42

vergis je niet, meisjes zitten vaak op school maar het uitbuiten en misbruik vind plaats na school. Een 16 jarige is geen peuter die je thuis houd. Volstrekt leeftijdsgebonden en normaal dat die de wereld intrekken buiten het thuis en buiten de schooltijden. En ja, zolang dit soort pooiers wegkomen met een paar maanden cel terwijl ze enorm veel geld hebben verdiend aan het pooier zijn van enkele jonge meisjes zal het vak van loverboys niet uitsterven. Sterker nog het zal alleen maar meer gaan gebeuren. Immers een gros van onze migrantenjongeren zien het totaal niet zitten om 36 uur te werken met de handen voor een loon waar je nog geen bmw van kunt kopen!!

fikkieblijf! | 07-10-18 | 08:47
▼ 5 antwoorden verborgen

Ach, genoeg werk voor:
Azielig advocaten.
COA.
Aannemers,woningcorporaties en gehele bouwmaffia.
Justitie.
Zorgsector.
GGD.
Jeugdzorg centra,s.
Beleidsmedewerkers.
Enz,.. enz...

Rest In Privacy | 06-10-18 | 22:31 | 2

Maar al die mensen kunnen zich toch ook zinvol in zetten voor de Nederlandse maatschappij?

am*dam | 06-10-18 | 22:35

@ am*dam | 06-10-18 | 22:35
Dat betaald niet zo goed tegenwordig. Neem alle sectoren van zorg,defensie en justitie, allemaal uitgekleed en geprivatiseerd. Zodat men een eurootje meer kan verdienen. Over uw en mijn rug.

Rest In Privacy | 06-10-18 | 22:39

Gemeenten weten vaak wel van aanpakken als het bijvoorbeeld om (verdenking van) uitkeringsfraude gaat. Dan wordt doorgaans geen middel geschuwd bij het opsporen ervan. Want, zijn er onlangs niet een paar gemeenten op de vingers getikt en teruggefloten wegens te ver gaan bij de opsporing?

En hoe zit het met de misgelopen belastinginkomsten bij dat soort illegale prostitutie? Dus, ik denk dat de FIOD ook nog wel wat kan betekenen. Tenzij dat soort pooiers natuurlijk netjes de inkomsten opgeven bij de Belastingdienst, dan heb ik niks gezegd.

Maar dit is slechts mijn mening.

Rest In Privacy | 06-10-18 | 22:30 | 2

Ik weet wel beter. Bij uitkeringsfraude wordt maar al te gemakkelijk de andere kant op gekeken. Een mooi voorbeeld is Volkert (de moordenaar van Fortuyn).

theo-is-dood | 06-10-18 | 22:37

nou Theo, dan noem je ook net iemand waar wel meer zeer en zeer bedenkelijke praktijken zich afspelen met onze Justitie.

uitkeringsfraude en opsporingsmethoden daarbij gaat over burgers die in een participatiewet zitten, nog geen nagel hebben om hun kont te krabben en zwaar geïntimideerd worden alsof ze bij voorbaat al crimineel zijn.. en dat gaat dan om basisinkomen om niet op straat te geraken!
En we weten inmiddels dat bij Polen en WW ook de andere kant op wordt gekeken. En dat onder de leiding van een huidige minister

fikkieblijf! | 07-10-18 | 08:51

Hoezo ? paar duizend zedenrechercheurs aannemen?
De 2013 docu geeft aan dat de politie het werk doet.
Vervang 500 rechters. Goedkoper en efficienter.
Waar blijft de Nederlandse Tommy Robinson?

am*dam | 06-10-18 | 22:30 | 1

In Amsterdam hebben ze in 2011 het PIT bedacht. Preventief Interventie Team. Die zouden het met behulp van de Universiteit Leiden wel even oplossen.
Bestaat het nog? Hebben ze nog wat opgelost?
www.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/...

Oprisp | 06-10-18 | 22:55

Eigenlijk precies hetzelfde probleem als in het VK met hun 'Asian grooming gangs', het zou mij niet verbazen als het probleem in Nederland vele malen groter is dan wij tot nog toe hebben gedacht.

sarcastro | 06-10-18 | 22:29 | 1
-weggejorist-
Thor777 | 06-10-18 | 23:04

Deze week hebben Denis Mukwege en Nadia Murad de Nobel prijs voor de vrede gekregen voor hun strijd tegen seksuele uitbuiting als oorlogswapen. Het wordt hoog tijd dat de Nederlandse rechters (h)erkennen dat wie hier 'lovberboys' genoemd worden, in feite strijders zijn van de islamitische ideologie die in oorlog is met de Westerse waarden. Het seksueel uitbuiten en misbruiken is onderdeel van die vuile oorlog. Het gaat niet om de seks. Het gaat om de overheersing. Dat is hier zo met marokkanen. Dat is in Engeland zo met pakistanen. Dat is overal ter wereld waar islamieten hun gang kunnen gaan.

marcoplarco | 06-10-18 | 22:28 | 4

Juist +1

Klutskwijt | 06-10-18 | 22:42

En hoe zit dat met die katholieke Antillianen dan?

miko | 06-10-18 | 22:46

lacaru...
de slachtoffers zijn toch de autochtonen minderjarige meisjes van dit land de daders over het algemeen de Marokkaanse Moslim.. overigens zijn Marokkaanse vrouwen ook in de ogen van de autochtonen vrouw slachtoffer van hun eigen geloof die hen oplegt zich als minderwaardig en onderdanig te gedragen.. maar dat mag je niet hardop zeggen want dan ben je nl een xenofoob of een rascist!
dat is wat in het westen niet ter bespreken is .. dus nee Marokkaanse vrouwen als slachtoffer betitelen is niet juist. overigens worden die niet door hun eigen mannen en jongens als hoer ingezet! In dit land zijn daarom autochtonen jonge meisjes die door Marokkanen als hoer worden ingezet weldegelijk het slachtoffer van deze maatschappij. Die hen namelijk niet beschermd tegen deze uitbuiting en zeer lage straffen geven voor het uitbuiten van jonge meisjes.. dat is geen bescherming voor toekomstige meisjes dat is een lachertje en goedkeuren dat voor een x aantal maanden straf je ongekend door kunt gaan met verdienen aan jonge kwetsbare meisjes in dit land. De waarde van het leven van zo'n meisje is niet meer dan enkele maanden uitrusten in een cel.. daarna gaan ze nl gewoon weer door met hun loverboy praktijken.

fikkieblijf! | 07-10-18 | 08:58
▼ 1 antwoord verborgen

Tja Feynman, dan gaat een gezond mens weer verlangen naar een held die korte metten maakt met dit schuim der aarde. Zoals in "Taxi driver" toen Robert de Niro alles nog op een rijtje leek te hebben in zijn bovenzolder.

suscrofa | 06-10-18 | 22:18

Begin eens met de grenzen nog maar eenzijdig open te laten staan: NL uit voor wie zich zonder NL roots hier te lande misdraagt. Moet je eens kijken welke problemen er ineens opgelost zijn.

HaatbaardKnipper | 06-10-18 | 22:15

Verslaafde meisjes van pak hem beet 15 jaar die door Jan en alleman worden misbruikt. Al jaren kijkt justitie de andere kant op. Schandalig weglopen voor je verantwoordelijkheid. Die kinderen hoor je te beschermen en de pooiers, dealers en ook klanten keihard aan te pakken. Maar ja rechters, justitie etc in Nederland he. Ze zijn geworden tot een politiek werktuig. Aanpakken van Wilders, blokkade snelweg zwarte Piet, in de extreem rechtse hoek zetten van mensen die voor zwarte piet zijn of zorgen hebben bij islam. Om, rechters en aivd hebben hun integriteit verloren.

metdedag | 06-10-18 | 22:04 | 3

Ze zullen wel goed slapen met de gedachte dat ze tenminste "Wilders niet in de kaart hebben gespeeld".
Maar het is idd een schandalige gang van zaken, deze politiek getinte rechtspraak.

Eric Newby | 06-10-18 | 22:21

Het enigste wat qua karakter niet meetbaar is,is integriteit.

Rest In Privacy | 06-10-18 | 22:27

1 woord:
Demmink....

Ow..... en
Deugen, de angst om voor racist uitgemaakt te worden, wegkijken.

klimgek | 07-10-18 | 00:23

Commissie open deur.

RenHoek | 06-10-18 | 21:59

Roepen we al jaren hier, gaat er wat gebeuren? Forget it.

lacucaracha | 06-10-18 | 21:55

Een man die een bedrijfsruimte en bovengelegen woning huurt van woningcorporatie Eigen Haard, moet het pand binnen een maand ontruimen omdat er illegale prostitutie werd bedreven

Ter zitting van 19 september 2018 waren aan de zijde van Eigen Haard aanwezig [naam 1] (medewerker afdeling woonfraude), [naam 2] (particulier rechercheur). [gedaagde sub 1] was aanwezig met M. Gholami (tolk) .
linkeddata.overheid.nl/front/portal/d...

AntonJensen | 06-10-18 | 21:54

Weet je wat ook gedwongen prostitutie is? Als je als hoer uit het hoerenleven wilt stappen en een uitkering gaat aanvragen moet je verantwoorden wat je de laatste jaren hebt gedaan. En in het geval van bijstand je bankafschriften overleggen. Als je keurig netjes "wit" bij een bordeel hebt gewerkt komt dat bij het UWV in je arbeidsverleden te staan. Als je dan bij het UWV of de gemeente op gesprek komt dan vragen ze goh, wat was uw functie bij uw vorige werkgever genaamd huppeldepup. Je gaat natuurlijk niet bij een of ambtenaar verantwoorden dat je met je benen wijd hebt gelegen hoe vaak en voor hoeveel geld en hoe goed je was. Dus ga je 'gedwongen' weer in de prostitutie. Dat is ook GEDWONGEN.

Leptob | 06-10-18 | 21:52 | 3

Goed doordacht dus, zoals alles in Nederland.
Het verbaast me ook niks.

Eric Newby | 06-10-18 | 22:24

je kan natuurlijk ook gewoon ipv naar de bijstand te stappen een baan zoeken die wat 'beter' op je cv staat. Als je als hoer uit het hoerenleven wil stappen zou dat nl een mooie eerste stap zijn.

fikkieblijf! | 07-10-18 | 09:03

@fikkieblijf! | 07-10-18 | 09:03
Ik vergeef je deze opmerking. Want je hebt ongetwijfeld geen idee hoe vele dames in deze bussiness verzeild zijn geraakt en welke ellende ze met zich mee dragen. Ze hebben eerst een nulpunt nodig om van daaruit een ander leven te beginnen. Dat nulpunt is een uitkering. Maar als de gemeente en het UWV je op dat nulpunt blijven confronteren met het verleden komt het niet goed.

Leptob | 07-10-18 | 10:32

Goed stukje weer hoor! Kwam dwang arbeid weer worden ingevoerd?

Rest In Privacy | 06-10-18 | 21:50

Een belediging voor het denkvermogen more like!

mortgage_freeman | 06-10-18 | 21:51

Tsja, zolang voor de overheid jonge parels hoger in de slachtofferhierarchie blijft staan dan kwetsbare meisjes dan blijf je dit soort problemen gewoon houden toch. De blanke onderklasse wordt opgegeven door Westerse overheden omdat er de poen er niet echt meer voor is en de wil ook niet.

mortgage_freeman | 06-10-18 | 21:47 | 1

Bovendien stemt die blanke onderklasse Wilders..... en dat moeten we toch niet willen met zn allen?

klimgek | 07-10-18 | 00:26

Voor een Pakistaan in Engeland schijnt grooming niet verboden te zijn. In dat opzicht is 10 maanden best veel.

BozePaarseMan | 06-10-18 | 21:45 | 1

In Engeland hebben ze hun onderklasses opgegeven, daar komt de politie niet of nauwelijks meer in slechte wijken.

mortgage_freeman | 06-10-18 | 21:53

Het verschil met de souteneurs van weleer is dat zij tegenwoordig voornamelijk allochtoon zijn (Marokkanen en Antillianen), de meisjes die voor hen werken veelvuldig van werkplek laten veranderen, en het niet alleen gemunt hebben op kwetsbare meisjes uit de lagere sociale klassen. Hoewel in de minderheid vallen ook meisjes uit hogere sociale milieus met een goede opleiding weleens voor de berekenende charmes van Marokkaanse of Antilliaanse pooiers.
www.volkskrant.nl/cultuur-media/willo...

AntonJensen | 06-10-18 | 21:38 | 1

@AntonJensen: in het Volkskrantartikel verwijt die hoogleraar dat zo weinig buurtbewoners kordaat optreden. Ook hier stelt zich de vraag: welke ouder staat toe dat zijn/haar zestienjarige dochter rondhangt met Arabisch gajes, petjes-Antillianen of ander gepigmenteerd straatvuil?

theo-is-dood | 06-10-18 | 22:45

Als je een heksenjacht op mannen wil ontketenen, dan moet je tweeduizend zedenrechercheurs aanstellen. #slechtplan

VanBukkem | 06-10-18 | 21:28

"Ook zonder te betalen is seks met minderjarigen verboden. "
Nee. Zonder te betalen is seks vanaf 16 jaar toegestaan. Met betalen vanaf 18 jaar.

Rest In Privacy | 06-10-18 | 21:19 | 1

Ontucht / seks met minderjarigen 16, 17 jaar oud
Vrijwillige seksuele handelingen met minderjarigen die zestien jaar of ouder zijn, zijn in beginsel niet verboden volgens de wet. Sommige handelingen zijn echter wél expliciet verboden, waardoor ook de mogelijkheid om ontucht / seks te hebben met minderjarigen van 16 of 17 jaar oud flink wordt ingeperkt.

Zo is het maken van kinderporno met deze leeftijdsgroep verboden. Maximumstraf: 4-8 jaar gevangenisstraf.

Ook het verleiden van iemand in deze leeftijdsgroep met giften of beloften van geld of goed, net als het misbruiken van bijvoorbeeld een gezagsverhouding mag niet. Maximumstraf: 4 jaar gevangenisstraf.

Ontucht plegen (seks hebben) met iemand in deze leeftijdscategorie die daar geld voor vraagt (kinderprostitutie) is ook verboden. Maximumstraf: 4 jaar gevangenisstraf.

Aanwezig zijn bij het plegen van ontuchtige handelingen door een persoon in deze leeftijdsgroep is verboden. Maximumstraf: 4 jaar gevangenisstraf.

Ontucht met een onder andere zijn minderjarig kind, stiefkind, pleegkind, pupil, ondergeschikte uit deze leeftijdsgroep mag ook niet. Maximumstraf: 6 jaar gevangenisstraf.

Wanneer dit laatste wordt gedaan met het oogmerk om iemand anders ontucht te kunnen laten plegen is de maximumstraf 4 jaar gevangenisstraf.

fikkieblijf! | 07-10-18 | 09:05

"Het echte zwarte gat zit midden in onze samenleving en wordt genegeerd."

Dat komt omdat die pooiers "persons of colour" zijn, en dan mag je als feminist niets van verkrachting zeggen. Dat weten we al sinds Keulen. Of eigenlijk als sinds Rotherham.

omanders | 06-10-18 | 21:15 | 1

En onlangs in op de kermis in Bussum waar 200 hyena's bij ingesloten meisjes in hun broekje graaiden terwijl de politie toekeek. En de media grotendeels zwegen.

AntonJensen | 06-10-18 | 21:36

Het kantelpunt bereiken waar gedwongen prostitutie...
Hoe toepasselijk afsluitend stukje tekst. Vandaag maakten we een kantelpunt mee vanwege o.a. gedwongen abortus.

gemeentereiniging | 06-10-18 | 21:12

Iets met vrienden, een zak, ballen en een mond, waarschijnlijk. Dit is dan ook volledig hypothetische comment en heeft niets met dit artikel of andere schrijfsel van deze auteur van dienst te maken.
Maar ik vind zelf een paar straffen te laag ten opzichte van de gepleegde daad. In ieder geval zou men een "3 strikes and you are out" systeem mogen invoeren.

Rest In Privacy | 06-10-18 | 21:10

Ik ga voor een definitieve ban; islam past niet in onze westerse wereld.
islam heeft geen enkele toegevoegde waarde, het is een parasitaire
doodscult.

getzappad | 06-10-18 | 21:10 | 7

@ AntonJensen | 06-10-18 | 21:40
Word schaap!

Rest In Privacy | 06-10-18 | 21:55

Opendeur.

lacucaracha | 06-10-18 | 22:03

@ lacucaracha | 06-10-18 | 22:03
"knock knock
Who, is there?
It is the gestapo and we will ask the quistions jawol.

Rest In Privacy | 06-10-18 | 22:43
▼ 4 antwoorden verborgen

Nederland, dit is onze duistere nacht.

Ik zeg dit zonder ironisch stoken: jeugdpooiers behoren tot het laagste uitschot der maatschappij. De strafmaat voor dit soort acties, die iemand voor het LEVEN zullen merken, zijn zo absurd laag.
2 jaar. 2 schamele jaren voor het verwoesten van een leven!
24 maanden.
Denk je echt dat dit onmens zijn leven zal veranderen?
Of dat de 24 maanden die hij in een luxeuze cel doorbrengt de eerlijke munt zijn voor de decennia die deze arme meid in haar dromen nog steeds in de kelderbox doorbrengt?

Het zijn dit soort 'straffen' die van Nederland een lachertje maakt.
Het zijn dit soort 'straffen' die er voor zorgen dat er steeds meer van dit soort psychopaten zich in Nederland vestigen en ruimte krijgen.
Het zijn dit soort 'straffen' die ervoor zorgen dat kinderneukers zich hier veilig voelen.. en geef ze eens ongelijk!
Uithoering door jeugdpooiers gebeurd op veel grotere schaal dan de Nederland wil toegeven.
Nederland is verrot, ziek tot in het bot. Wegkijken en er niet over praten zijn bijna net zo erg als het zwakke afstraffen van dit soort uitschot.

Het is tijd dat Nederland in de spiegel kijkt en ziet dat de maatschappelijke besluiten die de afgelopen decennia gemaakt zijn, tot de allerzwakste, allerslechtse en allerzieligste behoren.
Dat de naoorlogse generatie zich heeft laten inpappen door luxe en zelfverrijking.
Dat dit "individualisme" er voor gezorgd heeft dat we leven in een gouden kooi waar de geur van schijt niet meer te negeren is.
"Als het mij en de mijne maar niet gebeurt" lijkt het devies.
Het gebeurt en het zal blijven gebeuren tot we opstaan en deze mensen met Kracht laten blijken dat hun soort hier geen plek heeft.
De jeugd uitbuiten voor Sex? Dan verdien je het leven niet.

benny_beter | 06-10-18 | 21:07 | 6

Ewout12345, je stipt een interessant punt aan: ouders worden gedwongen om een twee-verdieners inkomen te hebben, omdat de luxe levensstandaard die we ons hebben aangemeten anders niet te betalen is. Dit is geen ongeluk geweest: zeer bewust is dit gedaan middels inflatie en de leugen van centraal bankieren (waar de enige die geld kan maken, dit geld uitleent en middels rente meer geld terug verlangt. Wij kunnen geen geld maken, en om de lening terug te betalen, moet het geld van de onderkant naar de bovenkant vloeien, met armoede als gevolg. Dit is dan ook de grootste diefstal van onze tijd!).

Het vele werken zorgt ervoor dat ouders steeds minder zicht en connectie methun kind hebben. Daarnaast wordt het opvoeden van de kinderen aan de staat overgelaten (middels het overwegend D66 stemmend onderwijsvolk). Op deze manier wordt de sterke familiekern uiteen gedreven. Ook dit is geen ongeluk, maar een slinkse truc van het communistische gedachtegoed geweest om de westerse hegemonie, met familie als absolute pilaar, te vernietigen.. maar gelukkig kunnen we wel 2 keer per jaar op vakantie en die nieuwste smartphone kopen! Jammer van de telefoons dat de kinderen hierdoor steeds meer hersenvretende Instagram shit, met twijfelachtige IG-celebs consumeren, danwel icoon-poppetjes als Rihanna en Lady Gagwhore als voorbeelden gaan zien,.. en God weet wat voor een hoeren dat zijn!

Vraag het elke goede moeder en elke goede vader: "Ik wil meer tijd met mijn familie doorbrengen!" Dit is een onmogelijkheid vanwege ofwel de hoge vaste lasten, dan wel de slavernij van het luxe leven. Het gebrek aan verbinding tussen ouder en kind zorgt voor een wig, waardoor sommige jeugdigen jammerlijk in dit soort situaties terecht komen. Dit zal niet minder worden wanneer steeds meer mensen in de moderne slavernij zitten.

@miko

Pubers zijn inderdaad bewust van wat er gebeurt, maar worden tegelijkertijd flink gebrainwashed in de tijd dat ze op school of op het internet zitten. Ik heb het dan nog geeneens op de invloed die peers en ingroups op de vormbare puber uitoefenen. Dat ze nog nooit zo veilig zijn geweest, vind ik net zo'n holle kreet als dat de Nederlandse Jeugd de gelukkigste jeugd ter wereld is; de zelfmoordcijfers zijn namelijk nog nooit zo hoog geweest. Sociale wenselijkheidantwoorden zijn een groot probleem bij dit soort vragenlijsten, net als de valse statistieken en getallen die het Centraal Planbureau in samenwerking met de NOS de wereld inslingert!

benny_beter | 06-10-18 | 22:44

Zolang we de wetgeving en strafmaat uit de jaren 50 blijven toepassen blijf dit soort situaties bestaan.
Er is geen normbesef bij al de primitievelingen de wij importeren. En daarop moet de strafmaat worden aangepast. Alleen dat zet zoden aan de dijk. De strafmaat aanhouden van het zand van herkomst is een aardig begin.

Maytheforcebewithyou | 06-10-18 | 23:47

benny_beter | 06-10-18 | 22:44
Mensen hebben veel meer vrije tijd,ouders minder kinderen dus kinderen krijgen meer aandacht. Waarom denken mensen dat kinderen minder aandacht krijgen? De moeder die vroeger thuis was had ook een bak werk, wassen soppen, kleren verstellen koken,eten inmaken,en dan de zorg voor vier vijf kinderen.Kinderen zijn minder weerbaar want ze kunnen altijd een beroep doen op hun ouders. Ga nu bij een trainigsveldje staan en je ziet minstens tien vaders en moeders staan. In mijn jeugd ging je in je eentje op de fiets naar je training en de enige volwassen was de trainer en misschien een hulp van zestien zeventien jaar.

miko | 07-10-18 | 00:40
▼ 3 antwoorden verborgen

Loverboys moeten met hun balletjes aan een eikenboom opgeknoopt worden. Een lagere straf doet teniet aan de gore nastiness die ze veroorzaakt hebben.

perdelul | 06-10-18 | 21:06

Dat hoort bij een linkse beschaving.

De medelanders met progessieve denkbeelden hebben een bepaalde beperking waardoor ze niet snappen dat misdaden gevolgen moeten hebben. Ze willen liever dat de slachtoffers maar niet te moeilijk doen en het onrecht vergeten. Sterker, de hele maatschappij moet maar een bokszak zijn voor al het ongedierte dat door laffe straffen hun hele leven de maatschappij verziekt. Accepteren en doorlopen, want een straf is toch zo middeleeuws, dat kan niet in het hypermoderne Nederland van 2018.

UHeeftGelijk | 06-10-18 | 21:05

Politiek DenHaag ontgaat veel omdat ze ver buiten de realiteit leven ,maar van Geen stijl zijn ze als de dood ,en hopelijk komen er eens kamervragen bij die kleffe kliek .

iwonna | 06-10-18 | 21:04
-weggejorist-
JWZ_JMK | 06-10-18 | 21:00 | 1
-weggejorist-
Ongeblustekalk | 06-10-18 | 21:00 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Wat korter: straffen zijn te laag. Vindt iedereen. Gebeurt nix mee.

Shareholder II | 06-10-18 | 20:58 | 1

Dan hangen we ze in de toekomst een stuk hoger.

getzappad | 06-10-18 | 21:12

Ik lees dit artikel, laat een heel diepe zucht, en neem me nog maar eens voor dat elke vader/broer/neef van een familielid/bekende die een beroep op me doet om een meisje te redden van dat geteisem niet in de kou blijft staan. Hoop dat het andersom ook zo is. Van onze overheid moeten we het niet hebben, dat is al heel lang duidelijk.

borotof | 06-10-18 | 20:54 | 2

Ben ik het mee eens

metdedag | 06-10-18 | 22:19

Het probleem is dat die meisjes dit aan niemand vertellen. Liever gedwee lijden dan de schaamte om te moeten vertellen wat er allemaal is gebeurd. Daarom gaat het ook zo lang door.

Flapuidt | 08-10-18 | 01:49

Mja, tis de tijdgeest. In Engeland raakt het toch al dicht aan grote knalwoorden als "racisme" en "discriminatie" bij het streng aanpakken van pooiers in de gedwongen jeugdprostitutie.
Tommy Robinson kijkt met precies dat omstreden leungedrag tegen twee jaar gevangenisstraf aan op misschien valse-, maar toch door de linkse rechter gesteunde gronden.

Jan Passant mk2 | 06-10-18 | 20:53 | 1

oh - en "islamofobie" niet te vergeten. Ook best een heel ernstige beschuldiging.

Jan Passant mk2 | 06-10-18 | 20:55

Ach anders stijgen de prijzen van deze sekswerker te veel en dan gaat de koopkracht dus niet 1.5% omhoog...

Hadena | 06-10-18 | 20:53

Ik beweer al jaren, dat er verplichte minimumstraffen moeten komen. Verder hebben een aantal Scandinavische landen zogen.: lekenrechters" die naast de zaaksrechter zitten en een eigen inbreng hebben. Zou ook wel iets voor Nederland zijn wanneer een rechter/rechtster weer een laag strafje oplegt. Hij kan dan gewoon eens een keer zeggen: Joh, ben je nou helemaal besodemieterd!

oliebolletje123 | 06-10-18 | 20:52 | 3

Ik pleit voor rechtspraak per PC. Dat men dat proces in het honderd laat lopen zegt genoeg over hoe onze lijders over ons denken. Stel je eens voor om door een algoritme gestraft te worden. Het zou een einde aan corruptie,willekeur en het welbekende d666 effect teniet doen.
En als je drie keer voor een zware zaak ben veroordeelt dan volgt uitzetting of 30 jaar gevangenisstraf en dwangarbeid. Uitzetting kan ook plaats vinden na de dwangarbeid. Dan kunnen we eindelijk tegen de Chinezen concurreren. :)

Rest In Privacy | 06-10-18 | 21:17

Er zijn maar een aantal scandinavische landen. Welke?

Parel van het Zuiden | 06-10-18 | 21:30

*maken* naar boven gooit.

Rest In Privacy | 06-10-18 | 21:56

Valt mee dat Musa niet eens uitgeroepen is tot allochtoon ondernemer van het jaar.

Kapitein Stijlvol | 06-10-18 | 20:48

It’s the islam, stupid. Never, nooit Wilders in de kaart spelen.

Rest In Privacy | 06-10-18 | 20:48

Gelijk uit de maatschappij halen dat tuig,goed dat Geen stijl hier aandacht aan geeft .

iwonna | 06-10-18 | 20:46 | 2

Mee eens. Mooie nick trouwens.

Gematigd | 06-10-18 | 22:43

Ik snap niet dat er niet eens iemand zo'n 'loverboy' omlegt. Je zou toch verwachten dat ooit een familelid of wie dan ook zoiets zou doen? Als het vaker zou gebeuren zou het ook helpen, denk ik. Meer dan de fopstrafjes.

Hemmenaar7 | 06-10-18 | 22:43

"Deze snelle jongens denken dat Hollandse meisjes hoeren zijn en worden weggegeven."
Hier hadden enkele statistieken over etno-religieuze daderprofielen niet misstaan. Intimidatie, vrijheidsberoving, mishandeling, uitbuiting, verkrachting, alles met een racistisch oogmerk. Want als Marokkanen een ras zijn, dan zijn oer-Hollandse meisjes dat ook.

Professor Superhirn | 06-10-18 | 20:45 | 2

Feynman | 06-10-18 | 21:25
At my service. Thanks!

Professor Superhirn | 06-10-18 | 21:43

Oneerlijk vergelijk. Pooier is allochtoon en verkrachter niet . Wachten op een autochtone pooier die eenzelfde fout maakt. Dan nog eens vergelijken

Ben Hetzat | 06-10-18 | 20:45

Is dat niet gewoon een stageopdracht voor die jongens?

BP Richfield | 06-10-18 | 20:44

www.ad.nl/buitenland/10-000-gevluchte... .
En wie had deze kinderen MOETEN beschermen tegen het tuig van de riggel.Vul dit zelf maar in ,want de waarheid zeggen en vertellen is discriminatie.Erg

brandewijntje | 06-10-18 | 20:40

Sterk stuk. Schande dat de daders er in Nederland nog zo mee wegkomen. Dan kun je niet meer van een beschaving spreken.

miss error | 06-10-18 | 20:40 | 1

Nederland heeft knakkers zonder beschaving met open armen ontvangen in de laatste vier decennia. Dan niet gek opkijken als dit als een boemerang terugkomt....

Ommezwaai | 06-10-18 | 21:47

De pooiers zijn vaak allochtonen en die kan je dus niet te zwaar straffen. Want die zijn per definitie al zielig.

B0bBer | 06-10-18 | 20:40

Jan, Jaap en Jeroen. Het zijn altijd dezelfden die het doen.

HRP-5 | 06-10-18 | 20:39 | 1

Het begrip "loverboy" is nog jong en kwam op na de modderstroom van anders gepigmenteerden in ons land. Echter ligt dit vrij gevoelig volgens linkslullend Nederland.

Ommezwaai | 06-10-18 | 21:45

Linkse mensen maken er veelvuldige gebruikt van.dat zie je terug in de strafmaat

Haat-links | 06-10-18 | 20:39

De straffen voor loverboy's (wat een rotwoord) zijn veel en veels te laag.
Dit is een taak voor de politiek, maar willen die laffe takken zich daar aan branden ?
Wat is de agenda achter de politieke onwil om dit hard(er) aan te pakken ?

Wijze uit het Oosten | 06-10-18 | 20:34

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl