Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Coalitie: "Halbe loog, maar verhaal staat." Ohja?

Politiek in 2018: waardering voor een leugen

Zijlstra loog over zijn aanwezigheid in de datsja van Poetin, waar hij nooit aanwezig was. Maar hij blijft er, net als Rutte en de rest van de coalitie, bij dat 'de inhoud van het verhaal staat'.

OK. Laten we die bewering eens analyseren. We weten dat Halbe Zijlstra sinds 2014 het verhaal vertelt over zijn aanwezigheid in de datsja van Poetin, waar Poetin gezegd zou hebben welke landen volgens hem onder een 'Groot Rusland' behoren te vallen. We weten ook dat de persvoorlichters van de vvd het verhaal hebben aangewend om Halbe meer geloofwaardigheid te geven als politicus, diplomaat en beoogd minister van Buitenlandse Zaken. En we weten nu dat Halbe er helemaal nooit zelf bij was, maar dat hij het verhaal "geleend" heeft van een anonieme bron, die er wel bij geweest zou zijn. De inhoud van zijn vertelling is echter "gewoon waar", volgens Zijlstra. Kan zijn, maar van Elsevier ('sneue Zijlstra') tot Financieel Dagblad ('einde ministerschap') en van Frits Wester ('functioneren ongeloofwaardig') tot Hans La fucking Roes ('gruwel'), plus iedereen en z'n roflollende twitteraar, de buitenlandse media en zelfs een anonieme bron binnen de vvd is men het er over eens: toedeledokie Halfie, dit kabinet gaat met Sigrid Kaag terug naar een eenstaatsoplossing op MinBuZa. (Ja, die quasipallie is ook fout, maar die snapt internationale diplomatiek tenminste wél.)

Maar OK. Mede dankzij Alexander 'Datsja in Scheveningen' Pechtold & Kajsa 'Niet al het nepnieuws is nepnieuws' Ollongren staat het verhaal, vooralsnog. Ohja? Als bron van het verhaal van Halbe pakken we de video van het vvd voorjaarscongres van mei 2016, en dan gaan we ff per zinnetje kijken in hoeverre de bewering van onze minister van Buitenlandse Zaken "staat". Want het is allang niet meer Halbe's halve waarheid, het is inmiddels die van de hele coalitie Rutte 3.

MinBuZa Halbe: "Ik was begin 2006 aanwezig in de datsja van Vladimir Poetin."
GS Factcheck: Een minstens vier jaar in stand gehouden leugen, die herhaaldelijk door de vvd'er als nepnieuws is verspreid.

MinBuZa Halbe: "Ik was daar als medewerker."
GS Factcheck: 'Medewerker', vermoedelijk een bewust vage term. Halbe was begin 2006 nog raadslid voor de vvd in Utrecht en daarnaast directeur/eigenaar van zijn eigen projectmanagementbureau Improvex B.V., dat hij van 2001 tot november 2006 bestierde. Hij werd vanuit die rol ingehuurd door Shell voor de invoering van een nieuw financieel-expertise managementsysteem (bron: parlement.com). Voor zijn datsja-anekdote was hij namens Shell in Rusland, samen met topman Jeroen van der Veer, die echter al eerder stellig ontkende dat Zijlstra present was bij het overleg met Poetin. Zijlstra ontweek een eerlijk antwoord daarover al sinds vorig jaar, zo blijkt  uit het Volkskrantverhaal.

MinBuZa Halbe: "Ik was weggestopt achterin het zaaltje waar het plaatsvond.."
GS Factcheck: Hiermee probeert Zijlstra de ontkenning van Van der Veer te pareren: hij heeft hem gewoon niet opgemerkt. De waarheid is: hij was niet in het zaaltje. (En was Van der Veer zelf de bron?)

MinBuZa Halbe: "..maar ik kon heel goed horen wat het antwoord van Vladimir Poetin was."
GS Factcheck: Maar niets is hem ontgaan hoor! Wederom, de waarheid is: hij. was. niet. in. het. zaaltje.

MinBuZa Halbe: "Op de vraag wat hij verstond onder 'Groot Rusland',"
GS Vraagtekens: Waarom zou iemand hem überhaupt die vraag stellen tijdens een bijeenkomst met zakenmensen uit de energiesector? Het was vermoedelijk geen politieke bijeenkomst, geen geopolitiek overleg, zeker geen oorlogsvoorbereiding en vermoedelijk ook geen nostalgische uitwisseling van anekdotes over het Moedertje Rusland van weleer. Verzint Halbe de vraag soms zelf, omdat hij het antwoord zo graag wil geven? Het antwoord van een dreigend en gevaarlijk Rusland, waar zijn vvd ons tegen meent te moeten beschermen en waarom mensen dus op de vvd moeten stemmen.

MinBuZa Halbe: "Want 'Groot Rusland', dat is waar hij naar terug wil."
GS Vraagtekens: Ja, dat schijnt ie te willen. Schijnen wij bang voor te moeten zijn. In de praktijk zien we dat gedoetje in de Krim en het oosten van Oekraïne, en verder momenteel weinig. Maar het beeld van een gedeelde vijand aan de Europese buitengrenzen leidt wel al jaren de aandacht af van de ondemocratische supranationale kartelvorming binnen de EU (en de faalmunt, en de transferunie, en de lobbycratie, en de hoge jeugdwerkloosheid, en de wankelbanken, en de islam- en immigratieproblemen, en, en, en, en...). Sure, Rusland is een kudtland. Maar de Halbe's van dit Westen gebruiken dat gegeven primair voor electoraal gewin, niet omdat ze er wat aan willen doen.

MinBuZa Halbe: "En zijn antwoord was: 'Dat is Rusland, Wit-Rusland, Oekraïne en de Baltische Staten. En ohja, Kazachstan, dat was 'nice to have'."
GS Vraagtekens: Vladimir Poetin, in een meeting met (Westerse) zakenmensen, die zegt dat hij deze landen tot 'Groot-Rusland' rekent, dat kan. Maar de context waarin Halbe het verhaal vertelt ("dat is wat hij wil"), creëert een oorlogsdreiging die we ons niet voor kunnen stellen bij zo'n meeting. Niet alleen heeft Poetin geen enkele reden om oorlogstaal uit te slaan op een zakelijke bijeenkomst, hij heeft er ook geen enkel belang bij om zakendeals in gevaar te brengen met oorlogsdreiging. 

Halbe was zelf niet in de datsja, heeft maar 1 bron waar hij zijn verhaal van "leent", wil daarvan geen naam prijsgeven en er is niemand die kan of wil verifiëren of er echt gezegd is, wat er is gezegd en vooral: in welke sfeer, stemming of context dat is gedaan. Coalitiepolitici zoals Pechtold en Ollongren, maar ook Buma, die zich klakkeloos achter de inhoud van het verhaal scharen, werken opzettelijk mee aan het in stand houden van een niet te staven bewering van een anonieme bron die heel goed aangedikt, overdreven of ronduit verzonnen kan zijn door de secundaire verteller, Halbe Zijlstra. Politiek, 2018.

Update: DE BRIEF. Het is allemaal de schuld van Poetin dat Halbe moest liegen. Eerste reactie Kamer: “De brief van de minister geeft nog geen begin van een antwoord.“ Dat wordt lachen morgen.
Update: En ineens “staat” het verhaal ook niet meer. 
Update: Wat wij ons afvragen over interpretatie, wordt nu bevestigd door De Bron (die inderdaad Shell-chef Jeroen van der Veer is.)

Zelfs door BuZa gesubsidieerde blogjes (drie ton!) laten hun minister vallen

Social

Reaguursels

Inloggen

Ik zit naar politiek te kijken maar krijg alleen maar de 1e kamer te zien waar blijft heet vragenuurtje en waar kan ik straks naar Halbe kijken om 4 uur als iemand het weet graag antwoord,dank je wel.

roodborstje1 | 13-02-18 | 14:46

Je loog tegen mij alsof ik een kind was.

van Oeffelen | 13-02-18 | 10:01

Is helemaal niet erg joh... toneelstukjes zijn toch niet strafbaar. Je moet alleen niet vergeten effe van te voren zeggen of iets realiteit of fictie is. Vergeetachtigheid is toch niet strafbaar?

Jan Gordelroos | 13-02-18 | 10:00

Pechtold: ‘Ik waardeer zijn openhartigheid. Ik moet de eerste Rus nog tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet.’
Was dit niet de man die in het afgelopen landelijke lijsttrekkersdebat over Amsterdam samenwerking met FvD uitsloot vanwege racistische en discriminerende uitspraken?
Ik vraag me af wat Pechtolds reacties waren geweest als Wilders vandaag zou twitteren: ‘ik moet de eerste Marokkaan nog tegenkomen die zijn eigen geld eerlijk verdient’.
Of is racisme en discriminatie (en nepnieuws) alleen voorbehouden aan PVV en FvD?

trac | 13-02-18 | 09:47 | 2

Ken jij een Rus die schuld bekent over Katyn? Etc.

De Koreaanse Slet | 13-02-18 | 14:29

De Koreaanse Slet | 13-02-18 | 14:29
Ik werk af en toe met Russen en fouten geven ze gewoon toe. Hun politieke leiding is net als de onze een verschrikking.

O2Neutraal | 13-02-18 | 19:54

Even een opmerking over de tekst zelf hierboven:

" Voor zijn datsja-anekdote was hij namens Shell in Rusland, samen met topman Jeroen van der Veer, die echter al eerder stellig ontkende dat Zijlstra present was bij het overleg met Poetin."

Op het moment dat de bron van der Veer nog niet bekend is, schrijft GS bovenstaande zin. In het hele betoog is het de zin waar 2 spaties aan voorafgaan. Waarnaar verwijzen de woorden "echter al eerder"?

In de updates bevestigd GS pas dat hun vermoeden bevestigd is geworden. Prima. Maar de hierboven aangehaalde zin wringt behoorlijk in de tijd-lijn van vermoeden en bevestiging.

Louise-in-de-pels | 13-02-18 | 09:15

Eerst liegen over je aanwezigheid. Daarna liegen over de inhoud. Daarna blijkt dat hij een niet gemelde dubbelfunctie bekleedde, Kamerlid en Shellconsultant.... En hij komt er waarschijnlijk gewoon mee weg. Soms hunker je naar een land dat bestuurt wordt door Putin.

The Guru | 13-02-18 | 09:03

Kijk eens wat ik op twitter tegen kom. Commentaren over de datum van de gebeurtenis en het reeds in de kamer zitten van Halbe zijn interessant:

twitter.com/Maarten_Kaskens/status/96...

Marcello Christiani | 13-02-18 | 08:53

In andere eeuwen werden dit soort lieden met pek en veren door de straten gejaagd. Ik sta daar niet direct achter maar een mildere vorm daarvan zou ik wel eens willen zien.

AlsoSprach | 13-02-18 | 08:49

de vraag rijst op ,wat is er in dit land aan wetgeving en regelgeving doorgejast op valse verhalen ,statistieken en belang van enkelen(geen landsbelang,)want leden stemmen op partijvergadering en dan begint de kar te rollen,want leiders schijnen dus glashard te liegen

pedro300 | 13-02-18 | 08:20 | 1

Alsof dat iets nieuws is? :)

Omnisofos | 13-02-18 | 08:26

En het "'westen:: heeft tegen iedere belofte in, heel het ""Oostblok"" ingelijfd.

Boter op het hoofd??? tonnen!

joppo0 | 13-02-18 | 08:09

Opstappen !!
Een groot liberaal plan om Rusland in een kwaad daglicht te zetten en te houden.
Stemmingmakerij, nu snap ik ook waarom die Russen zo vervelend doen.

Wraakzalzoetzijn | 13-02-18 | 06:36 | 1

Waarom. Hij vertelt gewoon iets dat waar is.
Hoe ik weet dat het waar is?
Ik heb het zelf gehoord tijdens een VVDD6-congres.
Ik was weggestopt ergens achterin het zaaltje.

Rommelende Onderbuik | 13-02-18 | 07:45

Goed en objectief bezien: die leiperd Zijlstra wil WW3 ontketenen.

SaintNick | 13-02-18 | 01:27

Zijlstra heeft volhardend gelogen tegen het volk. Dat is een halsmisdaad voor een politicus. VVD, CDA en D66, dus Rutte, Buma en Pechtold en Ollonkreng dekken zijn leugens. Ergo, dit zootje moet opstappen en er moeten nieuwe Tweede-Kamer-verkiezingen komen.

Janneus | 13-02-18 | 01:22 | 1

Dat is een jammer genoeg kwaliteit die als positief wordt gezien in Den Haag en Brussel.

Schepvogel | 13-02-18 | 05:24

Dus Van der Veer vertelt in 2014 dit verhaal, Zijlstra gaat het erna claimen als ware hij er zelf live bij was. Dat is heel vreemd gedrag.

Morgen sneuvelt hij natuurlijk (technisch vandaag). Dat is mooi, maar dan is de lol op, of... die aangifte tegen Pechtold vanwege racisme jegens Russen kan nog een heel mooi staartje gaan worden.

Rest In Privacy | 13-02-18 | 00:51 | 1

nee hoor want dat zijn russen, geen afrikanen dus dat telt niet en zal niet door de linkse media opgepakt worden

hansjansen2 | 13-02-18 | 07:33

Wij verzoeken Rusland vriendelijk en beleefd het koninkrijk niet binnen te vallen, omdat er niet op enige tegenstand van betekenis gerekend behoeft te worden, geworden, geworden. Vierenhalve F16, een gedemoraliseerde landmacht een gedecimeerde Marine en een vrouw als minister van defensie. U begrijpt....

Pierre Lebon | 13-02-18 | 00:45 | 1

Vrouw ? Een hommit !

Koffie ? | 13-02-18 | 07:46

Het lijkt hier wel een houtsnijderij in India , zoveel krullen liggen er! Hulde!
Of Houdoe Zijlstra weggaat en daarmee het Kremlin ten val brengt weet ik niet maar goed, Alaaf!! Aan al die carnavalsprinsen daar.

Cobalt bomb | 13-02-18 | 00:36

Een beetje bananenrepubliek heeft een opperhoofd in een wit pak, epauletten, medailles en een zwarte zonnebril. Stelen in stijl!
Winter_is_coming | 12-02-18 | 19:49

Haaaaaaaaa haaaaaaaaaa hartelijk om gelachen, waarvoor dank!!
Morgen de donorshow van pia,bijna weer oud nieuws!
Dit rariteitenkabinet is de schaamte al lang voorbij.
Ook dit spelletje is doorgestoken kaart let maar op.
Nieuwe minister in aantocht wellicht hiddema, LOL

maasdonk | 13-02-18 | 00:28

De spindokters zijn ook niet meer wat ze geweest zijn. Wetende dat dit een niet logische leugen was met Markie inclusief. En dan toch denken dat het een goed idee is om Zoolstra naar voren te schuiven voor een ministerspost. Want zo' n leugen zal toch niet backfire of zo ? En voor een diplomatieke relatie met Rusland is het ook helemaal niet erg ? En wat ik in een zaaltje reutel komt toch nooit naar buiten ook al is het geregisseerd ? En Russische hackers zijn nooit zo competent dat ze deze registratie terug kunnen vinden want niet op youtube ? Ach ach heb meelij met dit arme volk , ze weten niet wat ze doen.

Moresnetunited | 12-02-18 | 23:48

Zijlstra was een VVD'er die bij mij nog het meest betrouwbaar overkwam. Stemmen op de club van Rutte deed ik al jaren niet meer. Neemt niet weg dat een leugenachtige minister moet oprotten! Rutte kan dan beweren dat een leugenachtige minister nog wel geloofwaardig is.... proest... proost... we nemen er nog een....

D.Ormin | 12-02-18 | 23:37

Halbe Zool....

Tom Hagen | 12-02-18 | 23:34 | 1

Spuit elf geeft ook nog eens modder.

Jan Dribbel | 12-02-18 | 23:37

Het slippertje van Zijlstra heeft inmiddels de Washington Post, de Straits Times, Reuters, de Deutsche Welle, de New York Times, Russia Today (gnuif!), Xinhua Net en de Independent bereikt. And counting.
-
Die kunnen wij bij nader inzien en met goed fatsoen het veld niet meer insturen.

bisbisbis | 12-02-18 | 23:24 | 2

En de Spaanse en Franse dagbladen...

Oepsie1234 | 12-02-18 | 23:39

Heb niet precies alle betrekking hebbende topics van vandaag er op na geplozen maar volgens mij schitteren DKS en Berbaar weer in afwezigheid op deze maandag VVD vuile wasdag.

D-Fens_1963 | 12-02-18 | 23:19 | 1

DKS is midday ingestapt en weer uit de carroussel geslingerd.
Berbhaar geen idee. Next!

Cobalt bomb | 13-02-18 | 00:40

Zijlstra met Teven op de bus :-)

DommeNeger | 12-02-18 | 23:16

Die hele VVD kliek op dat congres moet in een grote bubbel leven.
Niemand die daar vraagtekens plaatst bij zo'n sterk verhaal van iemand die toen Utrecht's raadslid was en voorkomt dat zo'n Zwamstra het tot minister schopt?

Ben-Bataaf | 12-02-18 | 23:15

Absurd eigenlijk dat die leugen zo lang in stand bleef.
Dat niemand eerder het in twijfel trok dat een "simpele consultant" met de CEO van Shell mee mag naar Poetin.......
Ongetwijfeld een goedbetaalde consultant, maar dat ben je al snel bij bedrijven als Shell.
Een gewone engineer bij Shell in loondienst kan al makkelijk 80k per jaar binnenhalen.

gas-man | 12-02-18 | 23:15 | 1

Ik kan u verzekeren dat die 80k op lager nivo ook al binnen geharkt wordt hoor.
Weliswaar in ploegendienst, dus die gaan wat eerder deaud, maar toch....

D-Fens_1963 | 12-02-18 | 23:26

ROFLOL: In september 2014 maakte Zijlstra duidelijk dat hij de ambitie heeft om Mark Rutte op te volgen als VVD-leider. "Als Rutte zou zeggen 'ik stop ermee' en ik zou gevraagd worden, dan zeg ik geen nee", zei Zijlstra. (bron: nos.nl/nieuwsuur/artikel/2032360-halb... )

DommeNeger | 12-02-18 | 23:13

1 ding weet ik zeker. Halfie zit woensdag echt niet bij Lavrov

Oepsie1234 | 12-02-18 | 23:13

Zijlstra kan best een ontmoeting hebben met Lavrov.
Zitten er twee leugenaars aan tafel.

Jan Dribbel | 12-02-18 | 23:12 | 1

Ik denk dat Lavrov het behoorlijk moeilijk heeft na uw tegel...

Pierre Lebon | 13-02-18 | 00:34

Volkstoneel van de Volkskrant bij Jinek, het is echt toneel van Philippe Remarque and friends. Onvoorstelbaar dit. Dat ze denken dat we hier in trappen.

Watching the Wheels | 12-02-18 | 23:11 | 5

@Voorjaarsmoe | 12-02-18 | 23:26
En hoe weten we zeker dat dit niet vanaf het begin onderdeel van het plan was? Sigrid Kaag (D66/Shell) moet het stokje overnemen zo lijkt en dat kan niet zonder dat er eerst "iets" gebeurt dat "wisselen" nodig maakt. Kaag kan mooi de vredesduif gaan spelen, een rol die haar goed ligt als oud-VN-gezant in Syrie. Is het niet toevallig dat al die oud-medewerkers van Shell steeds allerlei hoge posities krijgen? Volgens mij gaat het om die nieuwe pijpleiding in Syrie, waar feitelijk 5 jaar lang een proxy-oorlog om is gevoerd tussen Amerika en Rusland. Nu Turkije binnenvalt in Syrie moet er iemand met de Russen gaan praten. Zijlstra heeft in Turkije de eerste stap gezet, maar onvoldoende resultaat, dus brengt Kabinet Shell I de volgende medewerker in stelling. Ze zullen zien hoe het loopt. Van der Veer deed ook het onafhankelijk onderzoek in Mali. Het gaat overal om pijpleidingen en grondstoffen. Daar strijdt ons leger voor en dat wordt door de NOS en RTL geframed naar "IS" en dat bestaat dan weer toevallig uit The Beatles www.telegraaf.nl/nieuws/1648805/laats... we worden niet volledig eerlijk geinformeerd.

Watching the Wheels | 12-02-18 | 23:37

Jouw lezing klinkt aannemelijk. Het zou ook het handelen van Zijlstra verklaren, niemand in die positie kan zó dom zijn.

Voorjaarsmoe | 13-02-18 | 07:06

Watching the Wheels | 12-02-18 | 23:37
Bedankt voor de bijdrage. Voor uw dossier, een van de cadeau's ten tijde van de oorlog met Irak was dat de broer van Balkenende een pijplijn mocht onderhouden.

O2Neutraal | 13-02-18 | 19:52
▼ 2 antwoorden verborgen

We kunnen er lang en breed over praten of filosoferen, maar er is maar één oplossing mogelijk: Daar is het gat van de deur ... van Buitenlandse Zaken!

Nu op dit niveau gelogen wordt en dan denken dat je daarna minister kan worden is wel een gotspe par excellence!

Nederland het domste meisje van de klas. Iedere Lummel van Buitenlandse Gezeik gnuift constant. Lavrov weet dit al jaren en zal dit in stelling brengen. Je wilt geen tegenstander van dhr. Lavrov zijn, echt niet.

Ergo: Opstappen is enige uitweg. Klote dat we nog met mevr. Kaag opgescheept zitten. Maar goed er zit niets anders op dan verZolen.
Toedeledokie, Evocatus
PS
Wie nog smeriger bezig is, is natuurlijk ons aller veilingmeester, die neemt iedereen in de veiling. Als je Wilders of Baudet heet en je zou een dergelijk geintje flikken, dan wordt je geheel afgefakkeld; want een uiterst gevaarlijke leugen. Echter, nee, dhr Zijlstra komt er mee weg bij ... Ja, hoe moet je nu meneer Pechtold eigenlijk betitelen. Heb geen woorden voor dit politiek ongedierte ... Waar is de flitspuit, als je hem nodig hebt.
Evocatus

Evocatus | 12-02-18 | 23:10 | 1

Misschien dat er nog even een briefje naar meneer Lavrov gaat, dat Halbe verhindert is vanwege wat buikpijn ivm zijn deelname aan het Brabantse carnaval.
(klein leugentje om bestwil)

kneuterzak | 12-02-18 | 23:23

Gelukkig was Lulstra nog aanwezig bij de bomaanslag in Colombia zonder getuigen. LOL

Oepsie1234 | 12-02-18 | 23:09

De sorry, het spijt me carrousel start weer.

RenHoek | 12-02-18 | 23:08

Overigens wil ik terug naar Groot-Nederland. Inclusief Luxemburg en Frans Vlaanderen. En Indië is nice to have.
En zonder koning.

Stormageddon | 12-02-18 | 23:02 | 4

De West kost alleen maar geld. Daar moeten we juist zo gauw mogelijk af. Misschien wil Maduro die eilandjes wel hebben in ruil voor een paar vaten olie?

MAD1950 | 12-02-18 | 23:13

Dat mogen de negers hebben. Als herstelbetaling. Is in 1975 al netjes geregeld. Klaar.
Die eilandjes zijn nog wel aardig als tropische wadden, voor vakanties enzo. En taxfree shoppen. Mogelijk ook nog om te bouwen als belastingparadijsjes als het op de zuid-as niet meer mag.

Stormageddon | 12-02-18 | 23:16

Amerika wil dat het van NL blijft. In ieder geval voorlopig.

MAD1950 | 12-02-18 | 23:13
Maduro heeft zelf olie nodig, hij kan die raffinaderij daar niet eens zelf meer draaiende houden.

O2Neutraal | 13-02-18 | 19:50
▼ 1 antwoord verborgen

Deepstate is dus echt. En deze groep multinationals (Shell? Jeroen van Veer?) hebben op de een of andere manier profijt bij een conflict met Rusland. Nu vecht Trump in de VS een schijnoorlog tegen de deepstate dus mag het Theater Europa weer spelen. Ik denk dat het een afleiding is voor iets anders wat volgend weekend gaat gebeuren. Ondertussen breidt mediacensuur zich uit en worden steeds meer mensen geworven om de andere burger in de gaten te houden (met leugen of halbe waarheid of een fotosoepje als "bewijs"). Er broeit hier iets wat in de VS even niet tot uiting kan komen. Die Poetin is meer bezig met de Azie landen dan Europa.

InConfusius | 12-02-18 | 23:00 | 6

Dank.

Lupuslupus | 12-02-18 | 23:15

Dus gas is toch zo een dingetje. De nasies waren hun tijd ver voor. :)

Rest In Privacy | 12-02-18 | 23:19

Terug naar de goude standaard????

toetssteen | 12-02-18 | 23:48
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik doe een CTRL-F op Omtzigt en kom de naam van de man niet tegen. In vergelijking met hem moet Halbe Zool gekielhaald worden.

boccelullus | 12-02-18 | 22:58 | 2

Ik doe een ctrl f en ik zie hem wel hoor. Misschien een spelfout gemaakt?

DommeNeger | 12-02-18 | 23:06

Leuk !

boccelullus | 12-02-18 | 23:20

Nog even wachten op het geschikte kartelbaantje en Halbert is weg.

BozePaarseMan | 12-02-18 | 22:57

Nepnieuws gelul. Er is maar 1 gevaar dat ons bedreigt en dat is de islam. Mensen met een iq 80+, die ook nog kunnen lezen begrijpen dat.

WhiteShark | 12-02-18 | 22:57 | 1

Maar natuurlijk begrijp ik dat. Daarom stem ik ook al sinds jaar en dag PVV.

Lupuslupus | 12-02-18 | 22:58

En de Volkskrant citeert een brief van van der Veer: "Historisch gezien is Groot-Rusland groter dat het huidige Rusland. De interpretatie in agressieve zin is niet aan mij noch mijn woordgebruik", Halbe Zijlstra heeft dus ook inhoudelijk gelogen.

Simon_GS | 12-02-18 | 22:55 | 1

Exit Halbe Lulstra

Oepsie1234 | 12-02-18 | 23:08

Poetin en Groot-Rusland. Maar wat valt de man - eventueel - te verwijten als Brussel openlijk droomt - bij monde van de beschimmelde bejaarde Juncker - van een Groot-Europa? Wie hebben het niet voortdurend over verdere uitbreiding van een EU met een eigen leger, die straks een bedreiging voor den gehele Aarde vormt?

Boer Kini | 12-02-18 | 22:55

Bestaan er überhaupt politici die nooit liegen. Ik begrijp de ophef niet.

Straatst1 | 12-02-18 | 22:54 | 1

Deze generatie politici is schaamteloos. Ze proberen het niet eens meer te verbergen. En ze denken dat we alles geloven. Ze doen niet eens meer moeite.

LiniaalRectaal | 12-02-18 | 22:58

“Pff, how many divisions has Mark Rutte?”
Vladimir Poetin, 2018

Parel van het Zuiden | 12-02-18 | 22:52

Groot Rusland lijkt mij inderdaad een westers concept. Verder inderdaad wat RTL schrijft: "Ingewijden zeggen tegen RTL Nieuws dat Van der Veer dat nooit zo letterlijk heeft gezegd. Het zou gaan om een historische verhandeling over Groot-Rusland, waar Zijlstra zijn eigen interpretatie aan heeft gegeven".

Simon_GS | 12-02-18 | 22:49 | 1

zijn eigen EU welgevallige oorlogshitserige interpretatie. waar blijft Karin Allahgren nu met 'r 'levensgevaarlijke uitspraken'-mantra?

kaasfondue | 12-02-18 | 23:18

OT: morgen op Ned 2. Argos om 22:25 over de onwelwording te A.dam. Kijkon!

Rest In Privacy | 12-02-18 | 22:48 | 3

Wie wordt er onwel?

Lupuslupus | 12-02-18 | 23:03

Argos is deze maand ook "ontmaskerd" na een valstrik om ze af te schilderen als nepnieuws. Een fout verslag en de reputatie is beschadigd. Gelukkig trapt daar niet iedereen in maar kritische denkers worden steeds maar in de marge gedrukt.

InConfusius | 12-02-18 | 23:09

@Lupus: de suikerspiegelmarrokaan.

dosis | 12-02-18 | 23:12

Ik hóór Pechthold nog zeggen, dat wij met Wilders een pleefiguur slaan in het buitenland...
-
Welnu - in een in hoge mate door hem daar zelf neergezet kabinet....

bisbisbis | 12-02-18 | 22:48 | 5

@bisbisbis =Aftreden

am*dam | 12-02-18 | 23:13

@am*dam:
-
Dat wordt moeilijk. Zal ik u uitleggen waar 'bisbisbis' voor staat?

bisbisbis | 12-02-18 | 23:27

Daar was je bij zeker, als medewerker achteraf dan??

HaatbaardKnipper | 12-02-18 | 23:40
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik was in 2008 in de Trump Tower bij een lezing van The Donald waarin hij beweerde te streven naar Groot-Amerika, d.w.z. inclusief Canada, Taiwan en Groenland, en met Noord-Korea als nice to have. Mag ik nu ook minister van Buitenlandse Zaken worden?

digibeest | 12-02-18 | 22:47 | 1

@digiloog
Neeh, dat is uitbesteed aan lieden die zeggen de waarheid te spreken.
It's a mad world.

toetssteen | 12-02-18 | 23:55

Ach, 24h from now, Zijlstra will have a proper glass of vodka with Lavrov, and another one, and another one...

wezen | 12-02-18 | 22:44

Een Schwietert, een Leerdam of een Bijlhout kunnen nog een aardig puntje zuigen aan Zijlstra.

bisbisbis | 12-02-18 | 22:44 | 1

Lol, De historische miskleun van Leerdam.

HaatbaardKnipper | 12-02-18 | 23:33

Een beetje off-topic, maar hoe zit het met die 5 miljard belastingverlaging? ... Iets met minder belasting op werk? Gebeurt er nog wat, of gaat het 'm toch niet worden? Ik zie er in ieder geval nog niets van op mijn loonstrook. Het barst van de leugenaars in het kabinet.

Kwijldraad | 12-02-18 | 22:43 | 1

Die kwam in 2019 pas, eerst een lastenverzwaring in 2018, met andere woorden, reken er maar niet op.

Terra | 13-02-18 | 08:02

Roel Pieper, dames en heren, Roel Pieper. Ook niet in zijn eerste leugen gestikt, prins van de verzinsels, koning van de oplichting en keizer van de faillissementen.
Ik zal het applaus in ontvangst nemen als dit uitkomt . Dank u.

JanvandeBiertent | 12-02-18 | 22:42

Zijlstra is hooguit geschikt als assistent-bedrijfsleider bij de Action te Oosterwolde. Deze functie was duidelijk te hoog voor hem gegrepen.

brutus68 | 12-02-18 | 22:42 | 2

Hé, wat flauw nou van u: Action heeft ruim 350 vestigingen in dit land. Moet u nu persé Oosterwolde opschepen met zo'n leugenbak?

bisbisbis | 12-02-18 | 22:52

Omdat halvie daar uit de klei getrokken is.

reagluurder010 | 13-02-18 | 05:54

De tweede update schiet Halbe's reddingsboot, nadat zijn Bismarck roemloos gezonken is, ook nog eens lek. Halbe deed zich net voor als GROOTmoedige ridder, die 'zijn bron' beschermde met zijn eer & politieke leven, maar nu blijkt hij op een hobbelpaard te zwaaien met nepzwaardjes tegen een nepGROOTgevaar: als Poetin het ooit over GROOTRusland heeft gehad, dan in een historische context en zonder de dromerij, die hobbelende Halbe op zijn hobbelpaard er bij hobbyde: alsof Poetin wat zou hebben met de grondstoffenarme mini-staatjes van het Balticum en met de idem dito armeluizen West-Oekraïne. Dat zijn koppijn dingen, die hij kan missen als kiespijn. Hij laat ze in hun Baltische sop gaarkoken. Poetin is echter actief bezig met Eurazië, met miljoenen steenrijke Chinezen die als toeristen Moskou & Sint Petersburg overspoelen. Eurazië is zijn blikveld & beoordelingsperspectief. Halbe echter heeft het eng Europese perspectief en hij denkt foutief, dat Poetin ook zo denkt. Sukkel. Kortom, summa summarum, de VVD & D66 zijn een ware ramp voor de NL belangen. Belachelijker kan niet.

Eeuwig..Op..Vakantie | 12-02-18 | 22:41

En elke dag kan het weer gekker en gekker in dit land. We gingen ooit best lekker, maakten stappen. Nah ja toen kwam natuurlijk de kentering met de multikultikul maar we weten telkens weer iets te toppen. Je denkt dat het niet kan. Apothekerinvasie, haatbaarden, hoofddoekfeministischvrij zijn, Rutte, de Fyra, bonnetjes, allochtonen met een hoog iq maar die de iq test niet begrijpen dus who’s to blame, ons eu afgetroggeld belastinggeld opgezopen in andere landen, nee ia vaak ja, maar niet voor de nog immer prekende Jolo, Pasen en Pinksteren vallen vast ooit samen met “ons” suikerfeest, marathon rennende Volkerts, pang pang Pechtold Penthouse, suikerspiegelaanslagen met non rolling camera’s, onderste stenen en inlegvelletjes. Maar dan nu tadaah: de waardering voor de leugen. Ja hij lievt maar U kunt hem best vertrouwen. Ach, nepnieuws maar dan van waardevol formaat. U zou er zo maar wat van kunnen opsteken van die malle jokkebrok. En al zeg ik Mark Rutte het zelf: hij heeft het al twee kabinetten kunnen leren van de beste! En dan zo zelfstandig kunnen toepassen. Vertrouwen in de toekomst mensen: het gaat vast weer nog een keer veel gekker worden!

Dagdief | 12-02-18 | 22:41

Nederland slaat internationaal gezien een pleefiguur met dit rariteitenkabinet.
Terroristen krijgen versneld miljoenen uitgekeerd, een minister die nepnieuws verspreid, een minister die Volkert II alvast opwarmt en dan hebben we nog de MSM die zwaar eenzijdig geïndoctrineerde berichtgeving de wereld omslingerd. Het gemiddelde IQ holt in dit land ook achteruit.

Eppo | 12-02-18 | 22:40 | 1

Dus de reclame van: "Nederland wordt steeds slimmer" is ook nepnieuws. :)

Rest In Privacy | 12-02-18 | 22:47

Nu Van der Veer zegt dat het verhaal inhoudelijk niet klopt..... liegen Rutte, Penthouse en Ollenkreng dus ook!

Oepsie1234 | 12-02-18 | 22:38

Het nepnieuws kwam van rechts.

bisbisbis | 12-02-18 | 22:38 | 1

Propaganda was een linkse uitvinding.... rechts heeft het te druk met werken

InConfusius | 12-02-18 | 23:14

Liar Liar pants on fire!

En de NOS maakt er weer 'waardering' van hoor, staatspropagandisten.

MaxiCosi24 | 12-02-18 | 22:37

Zijlstra,de uitvinder van het nepnieuws.

Bataaf | 12-02-18 | 22:36 | 4

... want alde.eu/en/ !

Jan-Joris-Jaap-Joop | 12-02-18 | 22:49

Jan Joris jaap en zo,
vertel jij die mevrouw eens dat ze vaker moet flossen na het kolken van rode wijn.
Dit voordat zij naar de mondhygiënist gaat.

F. Jacobse | 12-02-18 | 23:58
▼ 1 antwoord verborgen

O ja, het tweetje van Alexander Penthouse?
Hij scheert alle Russen over één kam en doet er nog een schepje bovenop, hij maakt zichzelf onmogelijk en brengt de Nederlandse staat een hoop schade toe (Rusland is een goede handelspartner en in essentie een bevriende staat).
Hij stond nog in de X66 demoniseer stand.
Deze tweet kan echt niet of Halbe nu vertrekt of niet, dit kan gewoonweg niet. Alexander toon dezelfde moed als Halbe en stap op!

bananabanana | 12-02-18 | 22:33 | 3

Gaat Alexander nu ook zijn eigen leugens rechtzetten? Die van het Penthouse, vliegticket, referendum, sleepwet, zijn niet zo huwelijkse trouw en nog een paar dingetjes van vorige week? Is hij wel moreel verplicht nu. Zou je zeggen.

Stormageddon | 12-02-18 | 22:56

@stormageddon,
Dat is allemaal privé.
Waar bemoeit u zich mee? LOL

F. Jacobse | 13-02-18 | 00:01

Ging even bij joop kijken en het zal U niets verbazen dat daar ongeveer de zelfde reacties staan als op GS.
Geeft dit toch nog hoop voor de toekomst?

berg545 | 12-02-18 | 22:33 | 3

Ik las het ook. Het lijkt wel of ze bij zinnen gekomen zijn.

boccelullus | 12-02-18 | 23:06

VVD-ers affakkelen valt nog binnen hun core-business.

kaasfondue | 12-02-18 | 23:21

@berg
Wacht maar tot de trollenploeg los wordt gelaten.

toetssteen | 12-02-18 | 23:59

Nu net op Nieuwsuur : item over Halbe Zijlstra en Putin komt in beeld terwijl hij een revolver afschiet.

Een of andere minkukel van GroenLinks die terwijl hij Halbe iets afvalt meteen wel even duidelijk maakt dat iedere Nederlander natuurlijk al 10 jaar weet dat Putin een gevaar vormt; de Krim, Oost Oekraïne en MH17.

Eerlijk is eerlijk; ze doen het wel goed.

Promedio | 12-02-18 | 22:31 | 3

En in Nieuwsuur ook dat Van der Veer de feitelijke inhoud van het 'verhaal dat staat' ontkent. Een dubbele leugen dus van Zijlstra. Exit dus.

Voorjaarsmoe | 12-02-18 | 22:40

Een pistool. Geen revolver te zien. U ziet echt dingen die er niet zijn.

A.S. Perien | 12-02-18 | 23:24

@A.S. Perien | 12-02-18 | 23:24
Jazeker wel, het viel mij ook op. Nieuwsuur had weer even een beeld van Poetin met een pistool op een schietbaan tussen de leugens van Zijlstra gemonteerd.

Watching the Wheels | 13-02-18 | 00:01

Zwaai zwaaistra naar Halbe Verzinsstra Kletsstra.

kzegje | 12-02-18 | 22:29

Bram van Ojik (GL), toevallig vanaf 1997 werkzaam op Buitenlandse Zaken, mag als ingewijde toevallig in Nieuwsuur uitleggen dat Zijlstra op moet stappen. Toevallig toch weer dat ze zo'n oude man daarvoor op laten draven i.p.v. Klaver die zonder verkiezing dat stokje van hem over mocht nemen. Het is een kliek.

Watching the Wheels | 12-02-18 | 22:28

Morgen ritueel dansje in de kamer. De kamer zegt : 'foei!'-had je niet mogen doen' en vervolgens gaan wij over tot de orde van de dag - en Halbe als aangeschoten wild naar Moskou.
-
Waarom? Omdat wij vooral het porceleinkastje niet willen omkieperen met dat ene zeteltje meerderheid - een volgende keer zijn de Turken vást niet zo aardig om ons nog eens een Minister van Familiezaken te sturen - en als Marc de boel in eigen land niet rustig weet te houden, dan mogen wij straks het baantje van Donald Tusk niet voor hem bekostigen...

bisbisbis | 12-02-18 | 22:24 | 3

Ik kan me niet voorstellen dat ze zoveel ‘kak aan het volk’ durven te tonen.

HaatbaardKnipper | 12-02-18 | 22:41

En als hij mag blijven zitten, wat denkt de Tweede Kamer dan dat Halbe gaat bereiken in Moskou? Je kunt net zo goed een chimpansee sturen. Die komt ook met lege handen terug.
Die man is echt niet te handhaven.

MAD1950 | 12-02-18 | 23:24

@mad1950,
U diskwalificeert hiermee de Chimpansee.

F. Jacobse | 13-02-18 | 00:05

Toch is 2006 best wel lang geleden. Toen werd ik lid van GS.

Erik de Barman | 12-02-18 | 22:24

Halbe - politiek inspirator van DKS - wordt live gekielhaald op Nieuwszuur. Ik zit te genieten.

HaatbaardKnipper | 12-02-18 | 22:24 | 1

Gelukkig zijn we nog geen Roemenië,.... oh shit...

Rest In Privacy | 12-02-18 | 22:38

Heel verstandig geweest van Baudet om die VVD'ers er uit te kicken!

benjeallanggek | 12-02-18 | 22:23 | 1

Mee eens.

Watching the Wheels | 12-02-18 | 22:30

WTW ik zou bijna neigen naar ‘aluhoedje’ maar sluit niets meer uit. Bizar globalistisch complot.

HaatbaardKnipper | 12-02-18 | 22:58

@Eeuwig.. Op.. Vakantie | 12-02-18 | 22:55
Wij kunnen voorlopig nog vooruit, er zijn meer gasvelden dan Slochteren en Groningen gaat niet compleet dicht. De export zal wel afgebouwd worden dus de EU heeft meer gas nodig uit andere bron. Nederland wil daar een rol in spelen met die North-Stream 2. Balkenende en Van der Hoeven (CDA) hebben destijds zonder enig onderzoek vooraf miljarden geinvesteerd om van Nederland een gasrotonde te maken voor Noord-Europa. Het gaat om 8,2 miljard euro aan investeringen zonder dat er onderzoek is gedaan naar de noodzaak www.rekenkamer.nl/publicaties/rapport... dus Nederland zal zeker iets willen doen met die infrastructuur anders is het een beetje erg belachelijke uitgave geweest om de CDA-vriendjes van Bouwend Nederland (Elco, Maxime en al die bouwfraude bedrijven) door de crisis te helpen.

Watching the Wheels | 12-02-18 | 23:45

@Eeuwig.. Op.. Vakantie | 12-02-18 | 22:55
Die North Stream 2 is er al sinds eind 2011 nl.wikipedia.org/wiki/Nord_Stream , Shell speelt daar uiteraard een rol www.nord-stream2.com/ . Verder is er de aanvoer over zee (Qatar/VS) via gate.nl/ in Rotterdam voor de aanvoer van LNG en distributie over de rest van de EU. Er is door Turkije richting Italie de TANAP-gaspijpleiding www.youtube.com/watch?v=ZYM63KFdH78 en ze hebben die oorlog in Syrie gevoerd om de macht terug te krijgen over 2 nieuwe pijpleidingen investmentwatchblog.com/why-are-the-us... als je wat zoekt dan kun je honderden van die plaatjes vinden uit verschillende bronnen. Het gaat om de energietransitie van kolen naar gas om de Parijs doelstellingen te halen (minder C-atomen in gas, dus minder CO2). Dit is een oud, maar veelzeggend, plaatje uit 2003 www.mappery.com/maps/Europe-Proposed-N... ik begrijp werkelijk niet dat Nieuwsuur en andere actualiteitenrubrieken nooit deze achtergronden bij het nieuws brengen. We zitten jaren naar oorlogen en spanningen te kijken zonder dat iemand de achterliggende belangen duidt. Dat maakt dat ik de indruk krijg dat die MSM onderdeel zijn van de macht. Shell is aan de macht en Nieuwsuur en de rest dienen die belangen en dus hoor je niets en word je dagelijks voor de gek gehouden.

Watching the Wheels | 12-02-18 | 23:58
▼ 3 antwoorden verborgen

Ben je als Alexander Penthouse niet net zo'n racist als waar hij Baudet valt van beschuldigt? Hij roept alsof het z'n laatste adem is dat Baudet een racist is omdat hij de (bewezen) IQ-onderzoeken benoemt, maar vervolgens generaliseert hij wel heel het Russische volk.
.
Halbe Zeikstra, Rutte, Klaver e.d. vind ik een stel engnekken en gevaarlijk, maar Pechtold doet er met z'n acties de laatste tijd nog een flinke schep bovenop. Wat een vieze dweil is die kerel.

kanon0503 | 12-02-18 | 22:20

Volgen Rutte staat de inhoud niet ter discussie.... news flash.... volgens Jeroen van der Veer (en die was er wél bij) staat die inhoud wel degelijk ter discussie. Bey, beye Halbe en liefst de andere leugenaars (Rutte, Pechtold, Ollongren, to name but a few) ook meteen; good riddance!

benjeallanggek | 12-02-18 | 22:18

Bjelarus, Oekraïne, Turkmenistan, Kazakstan, Oezbekistan, Tadzjikistan, Kirgizië, Georgië, Armenië, Azerbeidzjan. En dan graag ook weer wat centrale zeggenschap over Tsjetchenië, Abchazië, Ingoesjetië, Dagestan, Karachai-Tsjerkessië en Kabardino-Balkarië.
-
Ziedaar het bestaansrecht van Vladimir Vladimirovitsch, Nicolas III, Al-Russisch keizer en autocraat.
-
En daar zetten wij een versbeschadigd, kleinchristelijk nepnieuws kruideniertje uit een vingerwijzend klein Noorzeelandje tegenover, die met de hoed in de hand -wél voeten vegen bij de deur- op bezoek mag bij Sergej Lavrov, één van de slimste en meest consequente uitvoerders van de strategie van de tsaar.
-
En die gaat het dan hebben over radarbeelden en mensenrechten.
-
U heeft vijftien minuten, dan heeft Zijne Excellentie een volgende afspraak.

bisbisbis | 12-02-18 | 22:16 | 3

Het gevaar is wel degelijk reëel, namelijk dat Lavrov stikt van het lachen.

LiniaalRectaal | 12-02-18 | 22:21

Bjelarus, Oekraïne, Turkmenistan, Kazakstan, Oezbekistan, Tadzjikistan, Kirgizië, Georgië, Armenië, Azerbeidzjan, Tsjetchenië, Abchazië, Ingoesjetië, Dagestan, Karachai-Tsjerkessië en Kabardino-Balkarië: Allemaal EU-kandidaten jia.sipa.columbia.edu/sites/default/f... !

Jan-Joris-Jaap-Joop | 12-02-18 | 22:23

Volgens Jeroen vd Veer,ex-baas Shell heeft Zijlstra dit verhaal over Putin verdraaid. Zoolstra wordt dus door vd Veer afgeserveerd als fantast.. bye bye Halbe Zoolstra. Opzouten met deze oorlogshetser!

Eendragtmaaktmagt | 12-02-18 | 22:16

Nou ken ik een Colombiaan. En die zegt. Que? Halbos Zijlstradio? Dus vooralsnog blijft het onbevestigd. Terug naar de studio .

LibertasSimplex | 12-02-18 | 22:11

Why now?
If going wrong is inevitable, it will go wrong at the worst possible moment...

wezen | 12-02-18 | 22:10

De uitspraak volgend op het 'leugentje voor bestwil van de EU' van Zijlstra is als volgt: "Gezien de illegale annexatie van de Krim, het conflict in Oost-Oekraïne en het feit dat de Baltische staten lid zijn van de NAVO, moet ik concluderen dat dit nog steeds geldt".
Wat Zijlstra hier over het hoofd ziet is dat Gorbatjsov (of zoiets) bij het einde van de koude oorlog en dus het opheffen van het Warschaupact de afspraak heeft gemaakt, dat de NAVO dan ook niet opschuift. Een stabiele bufferzone is voor beide partijen gunstig, inclusief de betreffende landen.
Later gaf hij aan dat hij dat beter vast had moeten leggen, met de EU kun je geen herenakkoord maken en op de sense of logica kun je ze niet betrappen.
-
Hoewel begrijpelijk en voor een kind van drie logisch, kreeg Rusland te maken met de machtswellustige EU. Deze linkse kneuzenclub wilde zogenaamd uit goedheid voor ieder1 zorgen en gingen van andermans geld zoveel als mogelijk landen erbij betrekken. Vooral die arme en zielige landen die tegen Rusland aan liggen.
Waarschijnlijk te stom om het zelf in te zien gingen ze stapje voor stapje landje pik doen richting Rusland iets wat je normaal niet doet, omdat iemand met logica (dus niet Juncker,Timmerzwans, Verhofstadt, Schulz, Mogerhini en al die andere kneuzen) snapt dat je dan een keer tegen de haren van Rusland in gaat strijken.
Bij de Oekraïne is dat dus gebeurd en vertikte Poetin te buigen en z'n marine haven in te laten nemen door de EU. Daarnaast zijn de meeste mensen op de Krim in hart en nieren nog Russisch ook en die liet hij ook niet barsten (snappen die EU toppers ook niet).
In plaats van het conflict in de kiem te smoren gingen Van Baalen en Timmerzwans, ongehinderd door enig historisch besef (2e wereldoorlog), naar Kiev om nog meer olie op het vuur te gooien. En zie het resultaat.
-
Grote vragen zijn nu:
- Wie is die mysterieuze bron?
- Welk politiek belang had die 'betrouwbare' bron? (was het een Eurofiel? was het 0066?)
- In welke context deed Poetin zijn verhaal? Hij gaat echt geen oorlogstaal in een zaaltje prediken en dan is nota bene Zijlstra de enige heldere in de zaal die het gehoord heeft? Naar blijkt via een ander?
- Van wie moest Zijlstra dit verhaal de wereld in pompen?
-
En ga zo maar door, ook hier moet de onderste steen boven komen!
-
Wel jammer zijn misstap is niet zo erg als onze eigen Penhousegate, het demoniseren van Ollegren om maar over de nepnieuwsvoorbeelden te zwijgen, het klakkeloos op eigen houtje overmaken van 13 miljoen naar de rijkste elite van het Midden-Oosten de Palestijnse bestuurders door onze eigen mol Kaag en ga zo maar door (met de D66-ers).
Hij was (ik loop wat op de zaken vooruit, maar dit kan gewoon niet) verder wel OK en kwam er tenminste zelf mee, dat is waar.
-
In hoeverre is Zijlstra strafbaar, demoniseren van een bevriend staatshoofd? Merkel levert tenslotte ook eigen onderdanen uit (die komiek heeft binnen het jaar overigens gelijk gekregen).

bananabanana | 12-02-18 | 22:10 | 4

Die Gorbatsjov heeft Rusland destijds verkwanselt volgens de bevolking. Hij ging af op het woord van Kohl en Mitterand en dat hebben ze geweten. Dat er een keer een Russische reactie zou komen kon niet uitblijven.

Trumme | 12-02-18 | 22:17

O ja, het tweetje van Alexander Penthouse?
Hij scheert alle Russen over één kam en doet er nog een schepje bovenop, hij maakt zichzelf onmogelijk en brengt de Nederlandse staat een hoop schade toe (Rusland is een goede handelspartner en in essentie een bevriende staat).
Hij stond nog in de X66 demoniseer stand.
Deze tweet kan echt niet of Halbe nu vertrekt of niet, dit kan gewoonweg niet. Alexander toon dezelfde moed als Halbe en stap op!

bananabanana | 12-02-18 | 22:31

Precies bananabanana! Rusland is een stokoude handelspartner van onze oude Republiek,thans Koninkrijk der Nederlanden. Tsar Peter de Grote heeft zijn opleiding in het bouwen van zeeschepen in Zaandam/Amsterdam opgedaan en het Russisch bevat vele oorspronkelijk Nederlandse/Hollandse zeemanswoorden. De Amerikanen ( elk 2e woord is gelogen) en hun volgelingen de H.H. Atlantici de VVD'ers Halbe Zoolstra en die dikke vadsige oorlogshitser van Baalen zien natuurlijk liever de uiterst corrupte chocoprins Poroschenko aan de macht,l en de rabiate ex-Waffen SS aanhangers die in Riga, Letland tegen de eigen onderdrukte Russische onderdanen marcheren....
Rusland is en was een prima handelspartner maar de Cowboys willen niet dat de EU en Rusland samenwerken omdat zij bang zijn aan het korste eind te trekken.

Eendragtmaaktmagt | 12-02-18 | 23:04
▼ 1 antwoord verborgen

Zijlstra doet alsof er een dringende noodzaak was om dit 'nieuws' te brengen, terwijl in alle speeches van Poetin het historische Rusland - Het Rusland uit de 16e eeuw van Iwan de Verschrikkelijke als spiritueel restauratie-object wordt gezien door Poetin. Telkens met een dubbele boodschap: We hebben onze buren lief, we zijn hun broeders en als ze voor de VS kiezen, dan pikken we dat niet en grijpen we in.

Dat zei hij hier in 2006: en.kremlin.ru/events/president/transcr...

En hier in 2014: www.praguepost.com/eu-news/37854-full...

Er was dus helemaal geen noodzaak om die boodschap te vertellen met een beschermde bron, want Poetin had dat al in openbare speeches gezegd. Er was dus helemaal geen bron te beschermen met die leugen. Dus blijft er maar 1 reden over: interessantdoenerij door pathologisch te liegen over je eigen betekenisloosheid. En Halbe deed dat met verve.

tipo | 12-02-18 | 22:10 | 1

Kijk aan.
Well done tipo.

Het merkwaardige deze week is dat bron beschermen in ene dé gouden truc lijkt om weg te komen met eigen misstappen.
Waarbij ik Marco Kroon nog niet eens enige misstap zou toedichten - die moest handelen in écht vijandig gebied.

Halbe Zijlstra lijkt hier iets te lenen, om een plausibele verklaring te kunnen dekken. Overigens ook door de uitspraak "Dom van me".
Beetje dom - etc.

Dit moet toch minstens ook doorzien worden door journalisten?
De mensen hier al wel, proef ik zo maar...

Kudtkip | 12-02-18 | 22:46

Iedereen weet dat Halve Zoolstra dat baantje van zijn baasje heeft gekregen omdat hij zo,n trouw kontelikkertje is geweest die net als zijn baasje er vrolijk op los liegt.
Dus ook hier komt dat rapailje mee weg dat heet tegenwoordig integer bestuur

Kappie62 | 12-02-18 | 22:09

Stel dat, stel dat Zijlstra in dat zaaltje was. Dan hebben wij het nog niet eens over het feit dat Zijlstra geen Russisch spreekt, laat staan verstaat. Was er een tolk die luid Poetin aan het vertalen was naar het Nederlands?
Maar goed. iedereen inclusief mijzelf kan het niet laten om met enig cynisch genoegen deze perikelen te aanschouwen. Maar let wel. Het is natuurlijk een schande om Zijlstra en Ollongren als leden van de regering te hebben en dan heb ik het nog niet over die sjageraar Rutte als premier. Ik schaam mij diep bij het gegeven dat dit blijkbaar het beste is dat dit land aan regering kan opbrengen.

forecastle | 12-02-18 | 22:08 | 3

Klopt Putin spreekt overal alleen Russisch nooit Engels. Hooguit een paar woorden Duits tegen Merkel als zei in vloeiend Russisch hem begroet.

Trumme | 12-02-18 | 22:21

Putin spreekt prima Duits en Angela kent haar Russisch www.stern.de/noch-fragen/wenn-putin-u... . En dat is niet zo raar gezien recente gesschiedenis. Nou dat steekt zo'n halbe die tot drie kan tellen op z'n Frans en verder Aardgasengels preekt misschien wel?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 12-02-18 | 22:34

Trumme: Putin was in de koude oorlogstijd ooit Commandant van de KGB in Dresden,Saksen. Spreekt en schrijft vloeiend Duits.

Eendragtmaaktmagt | 13-02-18 | 00:12

Kan eigenlijk niet anders dan dat Halbe vannacht wèèr en nu voorgoed, een houten marionetpop wordt. Aan de andere kant; Rutte, Pechtold en Ollengren zijn ondanks hun leugens toch nog steeds 'echte jongetjes'....

benjeallanggek | 12-02-18 | 22:04 | 1

Ollongren een jongetje? U denkt aan de 'eikel' als in eikeltak?

xavier | 12-02-18 | 22:09

Zolang zijn leugen maar in lijn is van de algemene anti Rusland retoriek zal de tweede kamer hem blijven steunen. Als het andersom was geweest had hij nu zijn biezen kunnen pakken.

Parmenidis | 12-02-18 | 22:04

Koreaanse Slet, ouwe vvdert, kom er maar in. Dit is jouw stiel: halve waarheden en zo.

ristretto | 12-02-18 | 22:00 | 5

Tuurlijk Kudtkip. Ik zaag graag nog ff. door.

ristretto | 12-02-18 | 22:14

* komt binnen, zet zijn roze handtas achter de bar, kijkt rond en lacht zijn liefste glimlach*
Mevrouw Kudtkip! Hoe gaat het? Het is me wat met die halve zijlstra hè? Nou al was ie de laatste op aarde ik zou hem niet doen hoor. Voor mij hoeft hij nergens bij te zijn. Drinken?.
* zet ondertussen nootjes en pretzels neer en zet Jinek aan*

Erik de Barman | 12-02-18 | 22:21

Southern Comfort - één ijsklontje.
Gaat best hoor.
Gek genoeg doet ook Halbe heel ons al - hihi, snap je?

Nou, proost, lekker ding!
Oja, doe zelf ook wat, dus...

Kudtkip | 12-02-18 | 22:28
▼ 2 antwoorden verborgen

Als deze politici het ooit nog hebben over nepnieuw ga ik lachen jonguh, ha ha ha. Wat een fopkasteel!

Ikbeneenzelfbouwer | 12-02-18 | 21:57

Zometeen bij Jinek. Halbe komt het nog eens uitleggen.

Petrus Poortwachter | 12-02-18 | 21:54 | 2

Tuurlijk. Daar is Jinek voor. Zendtijd voor politieke partijen als het nodig is. Kut npo.

beau van rtl | 12-02-18 | 22:06

Beautje jou RTL heeft voor de 4de keer dit jaar Rico V bij Umberto. Daar word ik langzaam aan ook kots misselijk van.

Trumme | 12-02-18 | 22:24

Die onderste steen mh17 komt nooit boven met dank aan de VVD. Baudet heeft gelijk. Partijkartel. En maar frame dat fvd racistisch is. Ik lees er niks over in hun partij programma. Nl politiek is failliet

franck7020 | 12-02-18 | 21:54

Hoe zat het ook alweer, die "duo-banen" op ministersposten in dit nieuwe kabinet?

Als er ééntje op krast, is altijd nog de 2e?
How clever...

Dat lijkt slim inderdaad.
Totdat blijkt dat het zo is opgezet - dan kan ook hierom de constructie van dit al moeizaam tot stand gekomen kabinet geen levensvatbaarheid meer veinzen.

Dit moet dus wel tot de val van kabinet Rutte III leiden.
Beter nu, dan nog één dag langer wachten op de excuusconferenties.

Kudtkip | 12-02-18 | 21:53

Morgen gaat Halbe Lulstra EXIT.
ENTER Hennis!!

Oepsie1234 | 12-02-18 | 21:53 | 4

Die gaat toch naar de Marine?

knutsel_ | 12-02-18 | 21:59

Je hebt gelijk! Die is via een weekend cursus daar Generaal geworden of zo..... Poetin pist ondertussen in zijn broek van het lachen.

Oepsie1234 | 12-02-18 | 22:36

Hennis is reserve schout-bij-nacht bij de marine geworden. Heeft dus overdag de handen vrij.

A.S. Perien | 12-02-18 | 23:30
▼ 1 antwoord verborgen

Wat nog het allerergst is: dat oekraine-verdrag is er dus mede dankzij dit valse voorwendsel doorheengekomen. En dat maakt dat deze zaak achteraf gezien de Nederlandse burger enorm pootje gelicht is!

Rest In Privacy | 12-02-18 | 21:53 | 2

Ja dat klopt. Het geitenpaadje van Rutte is ook veel te makkelijk geaccepteerd.

Lupuslupus | 12-02-18 | 21:57

Sinds ze die middenschool hebben ingevoerd kan je het Nederlande volk van alles wijsmaken!

Twee Jeetjes | 12-02-18 | 22:00

'Beter ten Halbe gekeerd dan ten hele gedwaald' krijgt plotseling
een heel andere betekenis.

xavier | 12-02-18 | 21:52

Zijlstra blijft natuurlijk gewoon.
Ga maar na;
- Pechtold mag blijven na niet opgeven van gratis snoepreisje en gratis huisje;
- "toevallig" allebei aangeboden door partijen wier belangen hij verdedigde;
- Ollongren mag blijven na extreem dom liegen over "geheime website nepnieuws";
- O. zet vervolgens een censuurcommissie op, die zelf nepnieuws verspreid;
- O. doet een verkapte oproep tot moord, met als sterkste bewijs "ik kan niet lezen";
- ondertussen stort Kaag zonder overleg miljoenen naar terroristen die ons haten;
- in de ijdele hoop dat de vernietiging van de joden ons gaat redden van de jihad.

En dat kan allemaal, en nog veel meer.
Sinds Rutte officieel verklaarde dat zijn glimlach elke leugen witwast, komt deze coalitie overal mee weg. Het kwalijkste is niet eens dat we worden voorgelogen, maar dat de leugens zo extreem dom zijn. Volgens Rutte zijn onze media te dom om te poepen, en hij heeft gelijk. Want ook de zelfbenoemde "kwaliteitsmedia" die claimen elk jaar bereid te zijn één (1) uur echte journalistiek te bedrijven, blijken die belofte in de praktijk te verzaken.

Ook dit verhaal is te idioot voor woorden.
Poetin die buitenlandse investeerders bang maakt met oorlogsretoriek?
Sowieso, het feit dat de helft van Halve Zoolstras verhaal een leugen is, maakt de andere helft van zijn verhaal ook onbetrouwbaar. Nog los van de pakweg 1001 niet-kloppende details in dat verhaal.

Dandruff | 12-02-18 | 21:52 | 3

Ollongren en opgezette censuurcommissie?
Het is nog veel erger!

nos.nl/artikel/2216782-nepnieuwslijst...
Bizar nieuws item vanavond op de NLse tv.
Er zat goeddoemme een gerechtigde euthanasie-opa in z'n ouwe koekoekskast te koekeloeren naar een klein fuckscherm, met uitklabblad voor z'n toesenbord, en zei, heel levenslustig in de camera:

"Dit moesten ze eigenlijk beter niet doen met vrijwilligers, maar professionals".

Oh damn. Right.
Als je dit als Europees parlement al moet doen.

Idioot dekt de lading van dit soort beleidspraktijken niet meer...

Kudtkip | 12-02-18 | 22:04

@Kudtkip,

Inderdaad echt heel erg. Vooral ook als je ziet dat de "serieuze media" niet door die krankzinnige onzin heen prikken. Ook de NOS mist gewoon de tegenstrijdigheden in hun eigen verhaal;
- ze hebben het letterlijk over een "aanhoudende stroom Russische desinformatie";
- maar daarvan zijn de afgelopen 3 jaar ongeveer 0 concrete voorbeelden gevonden...
Dat op zich spreekt al boekdelen.
Hallo NOS, wakker worden!
Wat zou je daar nou uit kunnen concluderen?
Maar het wordt veel erger, de NOS zoekt uit hoe die censuurcommissie werkt;
- nepnieuws wordt aangegeven door een tiental "ideologisch gedreven vrijwilligers";
- en op de EU-censuursite geplaats door mensen die de taal niet spreken;
- vandaar dat 5 van de 5 Nederlandse voorbeelden "toevallig" alle 5 onjuist bleken...

Hallo NOS, die censuursite deugt dus niet!
Want als er echt zoveel "Russisch nepnieuws" zou zijn, dan had 1 van die 10 vrijwilligers daar echt wel 1 kloppend voorbeeld van kunnen vinden, desnoods in het buitenland.
Toch blijft het NOS-artikel herhalen dat we "overspoeld worden", "onze democratie ondermijnd wordt", "we de propaganda oorlog verliezen", etc.
Echt te dom voor woorden.
Oplossing aangedragen in het NOS-artikel, inderdaad "meer geld". Want "de Russen spenderen miljarden aan propaganda"...
O ja?
Maar waar blijkt dat dan uit, concrete voorbeelden, aub?
De NOS beweert van alles en nog wat, maar bewijst niks.
En ze snappen zelf niet hoe achterlijk hun stukje wegleest.

Dandruff | 12-02-18 | 22:32

@Kudtkip | 12-02-18 | 22:04
Grappig getimed ook, zag het ook al, dat kun je wel aan de NOS overlaten.

Watching the Wheels | 12-02-18 | 23:00

Hiddema... Hiddema heeft ervoor gezorgd dat dit nu allemaal op tafel komt. Hij had het gewoon even helemaal gehad met dat IQ/racisme-gelul

skoftig | 12-02-18 | 21:51

Een kennis van mij was laatst bij een bijeenkomst in Brussel;

O.a. Juncker en Timmermans waren bij die zelfde overeenkomst. Juncker heeft echt gezegd dat als de grote versie van de EU klaar is (36 landen of meer) dat hij dan de EU gaat voorzien van een nieuwe naam: "Verenigde Unie Landen van Duitsland."

Ik was er zelf niet bij maar U moet aannemen dat "het verhaal staat" en övereind blijft."

Tee Of Cup | 12-02-18 | 21:51

Maar wat ik eigenlijk nog het ergste vind: Halbe is maar een simpele ziel vergeleken met Rutte, ik had liever gezien dat de positie van die laatste ter discussie stond.

LiniaalRectaal | 12-02-18 | 21:46 | 3

Rutte komt ook nog wel..... het MH17 dossier gaat uiteindelijk in zijn gezicht af als een Duizendklapper

Oepsie1234 | 12-02-18 | 21:51

Zijlstra is een loopjongen die je om een boodschap kunt sturen en die nu netjes aan de kant gaat. Wat interessant zou zijn is om te weten hoeveel geld hij hiervoor overgemaakt krijgt direct of indirect van Shell. Misschien krijgt z'n vrouw (die was toch gedeputeerde in ZH?) wel een mooi baantje.

Watching the Wheels | 12-02-18 | 21:53

Een Bijbeltekst luidt: 'wee het volk wiens koning een kind is'. Kan heden vertaald worden naar 'wee het volk wiens regering bestaat uit bedriegers en leugenaars'.

Lupuslupus | 12-02-18 | 21:46

Bij VI gaat het er ook al constant over. 92% van de kijkers vindt dat Halve Zoolstra op moet tiefen. En dan heb ik nog niet eens gestemd...

Petrus Poortwachter | 12-02-18 | 21:46 | 1

Useful idiots, dit is precies wat Zijlstra en Rutte en Kaag en Van der Veer willen.

Watching the Wheels | 12-02-18 | 21:49

Hier zo'n beetje het bewijs dat het een toneelstuk is. Zijlstra (Improvex/Shell) zegt mij iets te blij tegen de Volkskrant dat Van der Veer (Shell) de waarheid sprak over zijn leugen www.volkskrant.nl/politiek/zijlstra-l... ... waarom zou juist op dit moment, 2 dagen voor een bezoek aan Rusland, Zijlstra BLIJ zeggen dat Van der Veer (Shell) gelijk heeft? Waarom zou Van der Veer uberhaupt de minister van BuZa verlinken op dit precieze moment? Is Shell ineens ethisch geworden? Het is een klucht met maar 1 doel ... Sigrid Kaag moet voor woensdag minister van Buitenlandse Zaken worden om met Rusland te kunnen onderhandelen over de pijpleidingen en oorlog in Noord-Syrie en andere geopolitieke energie- en Shellbelangen. Leuk toneelgespeeld Rutte, lekker het geluid weggedraaid NOS nos.nl/artikel/2216691-rutte-leugen-z... Rutte wist het al een aantal weken en ze timen het precies nu 2 dagen voor Rusland, omdat Zijlstra niet de medewerking van Erdogan kreeg is nu Rusland nodig om tot een oplossing te komen. Welke journalist zoekt nou eens ECHT uit wat er aan de hand is, dat staatsjournaal en die RTL-copy-meuk daar word je echt ziek van, dat is geen nieuws, dat is "gekeuvel".

Watching the Wheels | 12-02-18 | 21:44 | 10

@WtW Je kan toch weleens gelijk hebben... kaag halbe door de google halen en je ziet een patroon.

Mark_D_NL | 12-02-18 | 22:16

ryabkov - kaag

Mark_D_NL | 12-02-18 | 22:26

@Voorjaarsmoe | 12-02-18 | 22:06
Misschien wel als Shell wat andere voorstellen doet. Ze zullen namens de EU ongetwijfeld stellen dat er meer concurrentie moet komen in een vrije markt, we kunnen niet afhankelijk blijven van Rusland, maar Rusland wil er ongetwijfeld iets voor terug (goed woordje NL bij opheffen sancties bijvoorbeeld, misschien kan NL zelfs dingen toezeggen namens de VS)
.
@Mark_D_NL | 12-02-18 | 22:16
Deze viel me nog op, Zijlstra heeft geen ervaring in diplomatie, Kaag wel. www.ad.nl/politiek/diplomate-kaag-ben... we weten het morgenavond na een showdebat voor de buhne. Dat ze daar zin in hebben steeds bij die VVD, onbegrijpelijk.

Watching the Wheels | 12-02-18 | 22:58
▼ 7 antwoorden verborgen

Het is ook niet zo dat Putin geen ideeeen heeft over een Groo-Rusland. Het is een leugenaar van de VVD die met zonder z´n ogen te knipperen gewoon beweert daar in dat zaaltje te hebben gezeten (helemaal achterin, jaja, verzin het maar.) en woorden in iemands mond legt via de mond van een vriendje van Shell.

Weet niet hoeveel spiegels Zijlstra heeft. Mocht hij het lef hebben erin te kijken en de barsten te kunnen tellen, dat zou het enige waardige zijn aan zijn gedrag. Wat een fakert.

chicago river | 12-02-18 | 21:43

Halbe heeft net de naam van z’n geheime bron onthuld: Joseph Stalin ofzo.

Mr_Natural | 12-02-18 | 21:43 | 1

Jeroen van der Veer (Shell), het is helemaal geen geheime bron, ze spelen een spel.

Watching the Wheels | 12-02-18 | 21:48

Tijd voor kabinet Grote Geert 1. Aan dit gepruts door jochies en miezerige mannetjes moet een einde komen.

Normpje | 12-02-18 | 21:41

Gaat lekker zo.
2e bedrijf. Ook de inhoud van het verhaal blijkt compleet nep. Het wachten is nu weer op een aangepaste kronkelverklaring van de Ongewervelde Leider en zijn trouwe assistente Eucalypta. Penthaus is reeds in dwangbuis afgevoerd.

Schmalz | 12-02-18 | 21:41

Mijn voorspelling blijft: morgen is Halbe minister af. Exit!
Halbe heeft namelijk niet alleen zichzelf te kakken gezet. Neen, de hele NLse politiek en volk staan te kijk.
Wij - het volk - mogen toch aannemen dat Halbe dit ook zo ziet en de eer aan zichzelf houdt?

Amsterdamsko | 12-02-18 | 21:38 | 2

Laat em lekker zitten Ko. Anders komt er toch weer een andere VVD lul , die misschien nog veel erger is. Van deze weten we nu wat en daar worden ze altijd een stuk rustiger van. En eer heeft Halbe niet dus die kan die ook niet aan zichzelf houden.

beau van rtl | 12-02-18 | 21:51

@Amsterdamsko,

Och, als je ziet waar Ollongren al mee weg kwam;
- oproep tot afscheiden van Amsterdam;
- lang verhaal over nepnieuws en "geheime websites", waarvan 0,0 % bewijs;
- opzetten van EU-censuurcommissie, die zelf nepnieuws verspreid;
- knipoog naar Volkerts "gevaar voor de samenleving", in verkapte oproep tot moord;
- want volgens Ollongren kan zij niet lezen en is dat Yernaz' schuld;
- en dus moet Yernaz' partijgenoot Baudet boeten voor Ollongrens analfabetisme.

En Ollongren is nog maar één van al die ongekozen, vaak onbekende parasieten in dit kabinet. Als die al niet hoeft op te stappen, dan zie ik Zijlstra ook niet vertrekken.

Dandruff | 12-02-18 | 22:08

Het zou me verbazen als dit geen internationale diplomatieke rel wordt van historische proporties. Dit strijkt niemand meer glad. Poetin zal het hoofd van Hork Halbe eisen. Om te beginnen. En begint een procedure wegen smaad en laster. Op zijn minst. Draait olie en gaskranen dicht. Zou kunnen. Sluit het Russisch luchtruim voor NL. Wie weet. Kortom, TK + GR verkiezing 21 maart.

isitsoornot | 12-02-18 | 21:37 | 1

Hahahaha!!!!

Dr_Johnson | 12-02-18 | 21:57

Ja goed om die leugenaar en bedrieger weer eens voor het voetlicht te brengen. Opdat wij niet vergeten.

Lupuslupus | 12-02-18 | 21:42

Ha fijn, een kabinetscrisis in wording.... dit gaat nog leuk worden, welke coalitiepartij durft Mark naar Alexander (van Oranje) te sturen?
En dan in Mei nieuwe verkiezingen, Rutte opgerot en Hiddema minister v Jusitie in het nieuwe kabinet Baudet/Wilders (en nog een partij)... ik fleur weer helemaal op.

Keyboardspeler | 12-02-18 | 21:34 | 3

Dromen zijn bedrog. Gelukkig hebben we dezelfde dromen.

kwark001 | 12-02-18 | 21:37

Ik droom ook wel eens, maar nu even niet. Het volk wil dit kabinet, het heeft er voor gestemd. Het is ongelofelijk, ik weet het, maar het is zo. Er wonen blijkbaar een hoop malloten in dit land.

Rest In Privacy | 12-02-18 | 21:37

1 x in zo veel tijd komen dromen uit

DommeNeger | 12-02-18 | 21:39

Wat een brokkenpiloten. Opzichtige leugens, aperte leugens, infame beschuldigingen, verhulde schenkingen, rücksichtslos dekken door de coalitie. Een afwezige lachende premier. Dit is zó slecht, wanneer komt het geweten van de ChristenUnie naar boven?
Niet dus.

ristretto | 12-02-18 | 21:33 | 3

Een geweten is het eerste waar satan beslag op laat leggen, haha.

LiniaalRectaal | 12-02-18 | 21:41

Tja das waar, mijn geweten is al jaren in bezit van de diavolo.
De enige hoop is op coalitiebrekers van CDA of CU. D’66 wint er namelijk een echte ministerspost voor Kaag mee. Dan zijn we nog verder van huis. Weg deze poppenkast. Wat een amateurs.

ristretto | 12-02-18 | 21:58

Ja dat klopt ook nog dat het geweten als 1e voor de bijl gaat.

Lupuslupus | 12-02-18 | 22:00

Type je Zijlstra in op Twitter is het eerste dat je ziet een enorme voorpagina van een Turkse krant.

LinkeLotje | 12-02-18 | 21:30

en Putin spreekt met buitenlanders in het openbaar altijd Russisch en laat dat vertalen door een tolk naar het Engels.

kunnenzedanniks | 12-02-18 | 21:34

Met andere woorden we weten nog niets...

kunnenzedanniks | 12-02-18 | 21:36

Nooit begrepen wat 'n zuunige boekhouder op dit niveau in de politiek te zoeken had. Grove misschatting van Rutte.

SoBeIt | 12-02-18 | 21:29

Bewezen is nu dat de leugen regeert.

frisenfruitig | 12-02-18 | 21:28

Ik vraag me af hoe ineens out of the blue zomaar vandaag die "Rusland kaart" is aan komen waaien? Wat heeft dit kabinet nou weer te verbergen waarmee ze de Rusland kaart erbij pakt om een groot deel het bos in te sturen? Dit is gewoon weer een of andere afleiding om ander nieuws even te camoufleren.

Rest In Privacy | 12-02-18 | 21:26 | 1

Ze willen Zijlstra vervangen door Kaag. Morgenavond is Kaag minister van BuZa.

Watching the Wheels | 12-02-18 | 21:33

Leuk hoor, al die tegels met duiding hier boven.
Maar het is heel kort samen te vatten in een regel of twee; In een beschaafd en fatsoenlijk land was de persoon in kwestie al lang en breed opgestapt.
Gevolgd door de rest van de regering.

Jackanders | 12-02-18 | 21:26 | 1

Eens. Maar helaas wonen we niet meer in een beschaafd en fatsoenlijk land.

Lupuslupus | 12-02-18 | 21:45

En langzaam spoelt de grond onder zijn voeten weg.

Gele Beer | 12-02-18 | 21:25

Alles leuk en aardig maar het zijn de VS + EU + NATO dat continue de grenzen oprekt en naar een groter ''rijk'' loopt te streven. Deels de machtsfactor, deels de continue omzetbehoefte van met name het Amerikaanse militair indistrueel complex en haar aandeelhouders. War is a racket and big business

HdJ | 12-02-18 | 21:25 | 1

Daarom gaan ze nu ook richting de Ruimte, er moet ontwikkeld worden.

Watching the Wheels | 12-02-18 | 21:27

Bravo GeenStijl!

Gazzerop | 12-02-18 | 21:24

Wel toevallig dat een mevrouwtje de journalist uit Kabul in Jiskenek vanavond mag duiden waarom Zijlstra jokte .... we worden waarschijnlijk voortdurend voor de gek gehouden twitter.com/natalie_kabul

Watching the Wheels | 12-02-18 | 21:23

Kijkt Geenstijl ook dit debat? nl-nl.facebook.com/pg/fractieLR/video...

Net Farid Azarkan die tegen Wierd Duk tekeer gaat over de telegraaf en iets met dat ze in oorlogstijd veraders waren. En dat zit in de tweede kamer..

GroetenVanUrk | 12-02-18 | 21:21 | 2

Al die beDENKelijke figuren in de TK vormen de 5e kolonne van de moslimbroederschap en jihadist Erdogan.

Rest In Privacy | 12-02-18 | 21:23

Leuk, nog een rel.

Lupuslupus | 12-02-18 | 21:30

Halve Zoolstra kan beter de eer aan zichzelf houden! Deze man is met deze bekentenis de risée van de internationale diplomatie geworden. Nederland slaat een ernstig pleefiguur met deze Halbe Zoolstra; nomen est omen ... blijkt toch een heel waar spreekwoord.
Halve waarheid... deze man liegt net als Rutte dat het gedrukt staat en denkt er uiteindelijk mee weg te komen. Ons land is niet gediend met mannen van dit zeer bedenkelijke allooi.
Dat hij vroeger bij Shell gewerkt heeft zegt meer over Shell dan over deze Halbe halbe.
Tiid om te gean Zoolstra!

Eendragtmaaktmagt | 12-02-18 | 21:20

GS; kunnen jullie aan onze cyber security babe navragen, of het wellicht mogelijk is, dat de Russische geheime dienst er een klein beetje druk op heeft gezet?

padbuffel | 12-02-18 | 21:18

Eerst maar eens afwachten wat de tweede kamer er van vindt, maar van mij als VVD-er mag hij per direct opzouten die leugenaar.
Het heeft geen zin meer om naar Rusland te gaan wat moet ik van zijn bevindingen en verslag geloven als hij terug komt.

botbot | 12-02-18 | 21:18 | 1

Van mij mag hij blijven. Hij past heel goed bij dit kabinet.

Promedio | 12-02-18 | 21:33

Nog even en die Halbe blijkt ook helemaal niet te bestaan.

Rest In Privacy | 12-02-18 | 21:18

Rutte: de inhoud staat.
Denk je eens even in. De MinPres die dus beweert dat Poetin de Baltische Staten wil aanvallen.
Maar er is maar één bron.
Rutte: maar het is ook gemeld aan de Volkskrant.

Allejezus, wat is dit voor een schertsvertoning.

Rest In Privacy | 12-02-18 | 21:17

Halbe stond achter in een zaaltje maar kon het goed horen. Was er nou geen een journalist die zich af vroeg of halbe Russisch kan want putin spreekt geen Engels.

Hufterst | 12-02-18 | 21:16 | 6

Zo zeg, ze hebben niet bezuinigd op het mes wat ze in z'n rug steken. Homo!

LiniaalRectaal | 12-02-18 | 21:38

Ik wou, dat ik zo goede oren had als Halbe!

Janas | 12-02-18 | 22:15
▼ 3 antwoorden verborgen

Een getuige bij de rechtbank , zal die serieus genomen worden door een rechter met zo”n verhaal ?

ja,diedus! | 12-02-18 | 21:16 | 1

Dat ligt eraan, wat die D66-rechters willen horen.

Janas | 12-02-18 | 22:16

Heeft er al een vvd'er geklaagt over de timing van deze onthullingen?

noerg | 12-02-18 | 21:14

1) Marco Kroon komt ineens met mededeling vaag verhaal (ivm chantage?) 2) Halbe Lulstra valt door de mand met dikke leugens.
Waarschijnlijk heeft Poetin onze overheid gehacked met Blockchain DDos aanvallen (met spionne/femme fatale Van Rijbroek) en heeft dubbelspionnen in ons kabinet.

Volgende week publiceerde Poetin het fotorolletje uit Screbrenica, de radarbeelden van MH17 bij raket en de minnaar van Mark Rutte.

Don't make Russian angry.

Oepsie1234 | 12-02-18 | 21:13

Dus een compleet lulverhaal van Zijlstra , zowel 't verhaal dát hij bij Poetin in de buurt was als wát hij gehoord heeft is uit de duim gezogen. Einde politieke loopbaan Zijlstra, hij kan misschien nog bij de Kampeerraad terecht op voordracht van Pinokkio.

Zwizalletju | 12-02-18 | 21:13

Dit is gewoon wat die Van der Veer tegen Zijlstra heeft gezegd tijdens een avondje zuipen in een Moskouse hoerenkeet. Even lekker stoer doen.

DrumPiet | 12-02-18 | 21:13 | 3

Zijlstra heeft een minderwaardigheidscomplex, zoveel is duidelijk.

LiniaalRectaal | 12-02-18 | 21:14

Die verklaring nu wil niet zeggen dat het niet exact zo aan halbe verteld is. Wel dat die man die uitspraak niet officeel achter zn naam wil hebben. Maarja, het was natuurlijk ook oliedom om een verhaal van een ander te herhalen met jezelf in de hoofdrol. Kan ook echt geen ander voorbeeld verzinnen waar dit een logische vorm van bron bescherming is. Zelfs als het verhaal 1:1 klopt sloop je de geloofwaardigheid van jezelf + het verhaal.

noerg | 12-02-18 | 21:21

noerg | 12-02-18 | 21:21
Narcisten zijn daar goed in. Het verhaal van iemand anders met zichzelf in de hoofdrol.

onnosel | 12-02-18 | 21:48

Mw ollongren, het nepnieuws is dichterbij dan je denkt. Geef nog maar even een arrogant knikje naar het gepeupel.

El Rico Grande | 12-02-18 | 21:12

Klungelende politici en collega's met een verborgen (EU) agenda hebben een nieuw toverwoordje; Rusland. Vroeger kon je altijd nog putjesschepper worden, nu kun je altijd nog de Russen de schuld geven. *putjesscheppen gaat*

benjeallanggek | 12-02-18 | 21:12

Tieft op Halve Zaadstra. Ga samen met Rutte, Peggold en Buma gekke bekken trekken naar de Russen in Oost Oekraine of zo.

darmflora | 12-02-18 | 21:11 | 1

En Kasja 'Nep nieuws' Ollongren niet te vergeten.

darmflora | 12-02-18 | 21:14

Gaat hij binnenkort wel echt naar Rusland, of is dat ook een van zijn pathologische leugens, wat trouwens vaak voorkomt bij een narcistische persoonlijkheidsstoornis

BP Richfield | 12-02-18 | 21:10

Halbe is een vrindje van deze www.google.nl/search?q=verhofstadt&am... . Laat dat duidelijk zijn! En die is er eentje van de lui wie heel graag zien dat we zo snel mogelijk Rusland weer als aartsvijand beschouwen. Want hij en zij hebben veel te winnen (Europees Leiderschap + alle daarbij behorende bonussen!) en te verliezen ("Die verdomde Euro-sceptici (΅Laten we ze 'populisten' noemen!") werken maar niet mee ons bazen.")!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 12-02-18 | 21:09

En wederom een gouden plak voor Nederland bij het schaatsen. Een nieuw Nederlands record op scheve schaats door Halbe Zijlstra.

ArtikelKaas | 12-02-18 | 21:08

Zelfs Stevie Wonder kan nog zien dat hij dit alleen maar heeft gezegd zodat hij aan de buitenwereld kan laten hoeveel verstand hij wel niet heeft van Buitenlandse Zaken. Dit is gewoon puur de ballen likken van Mark Rutte om dat dat baantje te pakken te krijgen.

DoctorandusJ | 12-02-18 | 21:07

Via mijn werk ken ik een paar zeer betrouwbare oude Russische "bokken" en ik vroeg hen of dit verhaal (weliswaar in het engels) klopte. Ze zeiden dat het grote onzin was. Een alliantie tussen de landen wordt vaker genoemd. Maar complete bezetting? Echt niet. Wat een lul is die Halbe.

LangeTijdGeleden | 12-02-18 | 21:07 | 1

Dit klinkt een stuk geloofwaardiger.

ja,diedus! | 12-02-18 | 21:11

Hele leugens en Halbe waarheden.

Ir Rita Tie | 12-02-18 | 21:06


Prestina Airport Kosovo
Krim
Zuid Ossetië
Syrië

Nu westen boos op USSR.

Oepsie1234 | 12-02-18 | 21:02

En dat er nog mensen zijn die op de VVD stemmen. Ze leveren de ene na de andere faalminister. Nummertje hoeveel is Zijlstra?

Wasbakplasser | 12-02-18 | 21:02

Ik herhaal toch maar even dat Ollongren ook het veld moet ruimen. Niet alleen verdedigt ze Zijlstra als zijnde geen nep-nieuws ook staat ze achter dat anti nep-nieuws clubje van de eu.
"Ze werken samen met een heel netwerk aan NGO's en wetenschappers".
nos.nl/l/2216782
Die club bestaat dus uit drie betaalde werknemers en tien actieve vrijwilligers (die ook nog eens politieke motieven hebben). Wie verspreid hier nu nep-nieuws mevrouw Ollongren? Ik denk toch uzelf. En u moet mij gaan behouden voor nep-nieuws? Zelfs de woordvoerder van Saddam Hussein was nog geloofwaardiger.

Ofzo2 | 12-02-18 | 21:02 | 3

Mohammed Saïd al-Sahaf (a.k.a. Ali Chemikali)
Archetype aperte leugenaar.

Oepsie1234 | 12-02-18 | 21:06

Mohammed SaId al-Sahaf (a.k.a Ali Comical - niet Chemicali) geeft tegenwoordig mediatraining aan regeringsvertegenwoordigers.

A.S. Perien | 12-02-18 | 21:12

Plus Orwellongren verspreidt haat jegens het FvD en Thierry Baudet in die toespraak, waar ze als minister (en dus namens de regering!) sprak.

Klassenfeind | 12-02-18 | 21:13

Zou er misschien, zonder dat wij dat thans kunnen weten iets van onder een steen zijn losgetrokken, en wel zodanig dat Rutte de lul is en derhalve-Zoolstra de Poetin joker terstond trekt?

Memek | 12-02-18 | 21:02 | 1

Zou best kunnen. Ik kijk nergens meer van op. Bijzonder is het natuurlijk wel dat dit verhaal TWAALF jaar na dato boven water komt.

Lupuslupus | 12-02-18 | 21:19

Benieuwd wat Nepnieuwsuur er van gaat bakken straks...

Binnenbaan | 12-02-18 | 21:00 | 3

"Poetin heeft het misschien niet gezegd, maar hij denkt het natuurlijk wel.
Dus heeft MinBuZa Zijlstra toch gelijk, en spreekt daarmee de waarheid. Leugentje om bestwil. Poetin slecht! Zijlstra goed!"

Rest In Privacy | 12-02-18 | 21:05

Erg knap om te weten wat Poetin denkt.

Lupuslupus | 12-02-18 | 21:10

DamagecontrolDraaitDoor ging lekker iig. Het maakt niet uit of Halbe nou gelogen heeft of niet want Putin.

Binnenbaan | 12-02-18 | 21:31

Ik denk dat de heer Jeroen van der Veer " en Shell " not amused " zijn dat ze indirect gequoted worden door die gekke Zijlstra. Over een knuppel in een hoederhok gooien gepraat... Buiten dat, nog levensgevaarlijk ook qua geopolitieke verhoudingen. Don't play with Putin!

070 | 12-02-18 | 20:59

Overigens, Poetin is een schurk (en dat hoef je niet te zien als "boefje"), maar hij is niet dom. Hij zou wel gek wezen om te proberen de Baltische staten, Estland, Letland en Litouwen, inmiddels NAVO-leden, weer bij Moeder Rusland te trekken. Wit-Rusland (Belarus) zou heel misschien nog kunnen (maar misschien ook niet als het aan de bevolking ligt) omdat daar de dictateur du jour nogal pro dictatuur en Rusland\Poetin is. Maar hij zou werkelijk volkomen achterlijk zijn om de niet-Russische delen van de Oekraïne bij zijn relatief stabiele Russische Rijk te trekken. Wie zit er te wachten op tientallen miljoenen potentieel opstandige niet-Russen binnen Rusland? Zelfs een minivolkje als de Tjetjenen leveren al een koppijn op waar liters onzuivere wodka niet mee kunnen wedijveren.

Wol | 12-02-18 | 20:59 | 1

Leugens.

Lupuslupus | 12-02-18 | 21:11

De hamvraag is natuurlijk: Waarom nu?
Wie heeft gelekt tegen de Volkskrant, en waarom?
Wie heeft er voordeel bij, dat Halve Zool op zijn muil gaat?
Ik weet niet of iemand nog aan het feit gedacht heeft, dat Halve Zool tot op heden dus zwaar chantabel was.
De Russen hadden zich rot gelachen, als hij naar die bespreking gekomen was, en zij hem aan het touwtje hadden.

Roadblock | 12-02-18 | 20:58 | 4

Het lek zou toch Jeroen van der Veer zijn (Shell) die nota bene ook de enige bron is? Dat maakt juist dat het opzet en timing lijkt.

Watching the Wheels | 12-02-18 | 21:13

Dan moet iemand wel HEEL goede contacten hebben binnen de VK. Contacten die ook nog eens wilde(n) meewerken aan deze directe aanval op Halbe en de VVD.

kunnenzedanniks | 12-02-18 | 21:20

Het Is Van Jole.

HaatbaardKnipper | 12-02-18 | 21:34
▼ 1 antwoord verborgen

Probleem is ook dat bijvoorbeeld de bovenstaande tweet gebruikt maakt van een kaartprojectie die Rusland zwaar vertekend weergeeft. Dan lijkt het oostblok tussen Rusland en Europa in te liggen. Zou je een globe pakken, dan zie je compleet andere verhoudingen.

Feynman | 12-02-18 | 20:57

Volledig ongeloofwaardig geworden, deze Halbe zool! Verder is nu wel duidelijk dat ook de VVD vol op de EU trein is gesprongen die ,met Druncken Juncker voorop, fluitend de afgrond indendert. Uitstappen voordat het te laat is. Nexit!

benjeallanggek | 12-02-18 | 20:57

Wat mij niet loslaat is het gegeven dat een wereldleider als Poetin op een bijeenkomst met een zakelijk, niet politiek geëngageerd karakter, zich zou hebben uitgelaten over plannen ter vergroting van zijn macht. De woorden die hij daar sprak waren kennelijk voor 1 persoon (niet nader bekend wie dat is) dusdanig bedreigend, we spreken 2006, dat hij dat fluks aan Blote Billenstra heeft verteld. Schijnbaar waren andere aanwezigen wat "minder" onder de indruk van Poetin's machtswellust en hebben die het maar gelaten voor wat het was. Een grapje of zo. En heel opportuun pakt die "betrouwbare" VVD'er dat verhaal op om de wig tussen NL en Rusland nog wat dieper in te slaan. How convenient.
Nou VVD dat is een paard in de wieg, kind op hol verhaal.

Memek | 12-02-18 | 20:56

Wereldwijd staat Nederland voor joker door een rare leugenachtige friese stijfkop, staatsgevaarlijk figuur die de Nederlandse belangen enorm heeft geschaad. Evenzo dienen de goedpraters uit de coalitie af te treden met name die van D66.

Goedverdoemme | 12-02-18 | 20:56

Naar mijn bescheiden mening heeft George Orwell zich zojuist omgedraaid in zijn graf. Zo ben je een visionair en zo ben je een doorsnee-auteur. Het zou mij niet verbazen als Orwell de huidige ontwikkelingen als complete nonsens zou hebben aangeduid in zijn tijd. Zoveel fantasie had zelfs Orwell niet.
\

plauter | 12-02-18 | 20:52

Natuurlijk is het gewoon nepnieuws van de VVD dan wel het gebruikelijk kartel. Maar semi-off-topic, dit is toch om van te braken:
nos.nl/artikel/2216782-nepnieuwslijst...

Hier zit de NPO wederom een demonstratie te geven van liegen voor gevorderden. Enerzijds wordt toegegeven dat die hele EU disinfo site gewoon disinfo is, gebracht door rancuneuze vrijwilligers die een (terechte) bloedhekel hebben aan Poetins dictatuur, maar anderzijds zien ze het zoveelste falen van de overheid als een reden om de overheid, en die partijdige vrijwilligers, meer geld te geven om hun oplichting "professioneel" aan te pakken.

NEEN, nein, njet, non, no... We hebben geen overheid nodig die de (on)waarheid duidt of dicteert. We zijn GEEN Rusland hier. Althans nog niet. Wij hebben een in theorie vrije pers met pluriforme geluiden en daaruit hoort een kritisch nadenkende burger zijn\haar eigen conclusies te trekken. Als we er vanuit gaan dat burgers dat niet kunnen, is de vraag: wie kan dat wel en wie is zo verheven dat hij\zij dat wel eventjes voor iedereen kan bepalen? Antwoord voor mensen die niet na kunnen denken voor zichzelf: niemand.

Wol | 12-02-18 | 20:52 | 3

Zou niet op de naam van die vrijwilliger googlen, is een honeypot ;-)

LiniaalRectaal | 12-02-18 | 20:57

Operation 'Spinal Viper'.

LiniaalRectaal | 12-02-18 | 21:07

We zijn geen Rusland hier. Hahaha. Nee wel een paar graadjes erger.
Vandaag las ik hier dat Europa 'integer' is (dit uiteraard in tegenstelling tot Rusland). De Nederlandse regering kan het woord niet eens spellen!

Lupuslupus | 12-02-18 | 21:15

Dit akkefietje van Halve gaat echt de wereld over. Zie Halbe Zijlstra op iwedere voorpagina opduiken en in iedere denkbare taal.. Jezus wat een afgang. Rusland gaat dit keihard gebruiken. De EU (Alde) trapt in de eigen val, wat een stelletje prutsers. Poetin - EU 3 - 0.

Mark_D_NL | 12-02-18 | 20:51 | 2

Hahahahahahahalbe.

HaatbaardKnipper | 12-02-18 | 20:57

Halbe - the Lying Dutchman.

medusa324 | 12-02-18 | 20:57

Het is duidelijk. Net als bij Timmermans. Je mag best wat fantaseren als politicus. Als de boodschap maar anti-Rusland.
Je hebt nepnieuws en lEUgentjes om gutmensch wil.

Rommelende Onderbuik | 12-02-18 | 20:51 | 1

Timmermans heeft het gelieg alleen maar voordeel opgeleverd.

Roadblock | 12-02-18 | 21:00

Ik zag een tweet voorbij komen met de vraag waarom er zo'n ruzie wordt gezocht met Rusland en dat ze zo'n beetje het vleesgeworden kwaad blijken te zijn... terwijl IS de boel verkracht, vermoord en veroverd. En terwijl de westerse wereld letterlijk wordt weg gegeven aan de gelukzoekers en import-"werknemers" (ofwel, uitkeringstrekkers).
.
Dat vraag ik me eigenlijk ook heel sterk af... waarom die drang om de aandacht van de burger proberen af te wenden richting Rusland waar, op het probleem met Oekraïne na, eigenlijk weinig gebeurt? Het probleem ligt daar in mijn ogen niet, maar des te meer hier in "Groot Nederland". Hier zitten de leugenaars, de weggevers, de democratie-haters, de graaiers, de Alexander Penthouses, de privacy-haters. Wat interesseert ons Rusland nou?

kanon0503 | 12-02-18 | 20:50 | 3

De EU zit erachter. De EU zoekt een vijand die een bedreiging vormt voor alle lidstaten. En op deze manier poogt de EU meer greep te krijgen op Europa, door het creëren van een vijandsbeeld.

Rest In Privacy | 12-02-18 | 20:54

En de EU volgt weer 1:1 de Amerikaanse politiek.

LiniaalRectaal | 12-02-18 | 20:56

Als een dictatuur het volk wil afleiden zoekt het een zondebok of valt een ander land aan. Dat staat al jaren in het handboek.

A.S. Perien | 12-02-18 | 20:59

Waar het om gaat is dat gebiedje bij Aleppo in Syrie dat Turkije nu ineens innam een paar weken terug, wedden? Kaag kan daar names Shell veel beter over onderhandelen dan Zijlstra. Die Turken moeten terug in hun hok, maar dat kan niet zonder steun van Rusland. Shell is uitgerekend de partij die door Rusland ook verwaardeerd wordt (ze hebben ooit de helft teruggegeven van hun concessie in Rusland na druk van Poetin dus zijn een betrouwbare partij). Waar we nu naar zitten te kijken is een oplossing voor het Syrie-vraagstuk. Zijlstra aan de kant (doet hij op dit zelfgekozen moment in het landsbelang), Kaag (Shell) morgen naar voren. We kunnen nog roet in het eten gooien door Halbe Zijlstra nu enorm te gaan steunen. Dat is wel grappig, om nu alleen maar goede dingen over Halbe te gaan schrijven en niet de usefull idiot te spelen. Dan moet Pechtold die het zojuist nog niet erg vond hem ineens omduwen morgen, anders gaat hun toneelstukje niet goed. Halbe Zijlstra kan aanblijven, betrouwbare man, goed dat hij sorry heeft gezegd, prettige reis naar Rusland (wedden dat ze hem desondanks inwisselen voor Kaag, toneelspelers zijn het).

Watching the Wheels | 12-02-18 | 20:50 | 4

Kaag ligt voor de hand maar Hennis is vrij.

A.S. Perien | 12-02-18 | 21:05

fanack.com/fanack-energy/wp-content/u... geeft de olie- en gasinfrastructuur van Syrie in december 2016. Hoe is het met die Turken die Syrie binnenvielen precies op die plek waar die Koerden al zaten met Amerikaanse steun? Is die inval gestopt, nadat Zijlstra bij Erdogan is geweest? Zijlstra en Erdogan kwamen niet op één lijn. Kaag gaat het nu proberen als ex-VN-gezant voor Syrie.

Watching the Wheels | 12-02-18 | 21:08

Zou zomaar kunnen dat Zijlstra precies weet wat de eis van de Turken is. Ik gok dat Kaag het het invullen met een veel betere dossierkennis van Syrie. Gokken jullie maar op een ander, ik gok erop dat Kaag morgenavond doorschuift en direct naar Rusland afreist. Die is zich nu al aan het voorbereiden. Halbe bedankt!

Watching the Wheels | 12-02-18 | 21:11
▼ 1 antwoord verborgen

Ik heb hier twee ideeën over. Numero uno: Halbe is een totale tyfuslul die de tering kan krijgen. Ik hoop ten eerste dat hij morgen daadwerkelijk dat debat aangaat en niet voortijdig wegsluipt om de schade te beperken; met een beetje geluk pleurt heel het pleuriszooitje weer om. Leugens 3 kan niet snel genoeg klaar zijn. Volstrekt eens met de lezing hierboven.
.
Numero twee: wellicht hebben we hier voor het eerst met echte russiche inmenging te maken. Die zullen net een tandje hoger zitten met vendetta’s uitvechten en mensen naaien wanneer ze het uitkomt. Vlak voor Mr. Blaaskaak bij Lavrov op bezoek mag, om ook die verdomde vragen over “onderste steen boven” te stellen, wordt van te voren even de piranha vijver ingeschopt. FSB of russiche ministerie van buitenlandse zaken die zijn kans schoon zag om de geloofwaardigheid van onze volksverlakkers aan puin te schieten (net zoals die Buk raket die MH-17 aan stukken gereten heeft). En een kleine disclaimer, ik ben van de Alu-hoedjes theorie dat het een slecht geopereerde Russische gelanceerde buk was, afgeschoten op een gevechtsvliegtuig uit de Oekraïne welke zich bij dat burgertoestel schuil hielt.
.
Anyhow Halbe is fucked en de Russen lachen zich weer krom om de volksverlakkers van Leugens 3.

HaatAth3ist | 12-02-18 | 20:49

Als mensen wisten door wat voor bende incompetente politici en centrale bankiers ze 'regeert' en bestolen worden, dan zou er morgen een revolutie uitbreken en een bankrun ontstaan...

Gelukkig voor het Partijkartel en de centrale bankiers is de overgrote meerderheid op dit moment nog (!) 'fat-dumb-and-happy.'

Klassenfeind | 12-02-18 | 20:48 | 1

Bovendien zo onafhankelijk van een constante cashflow als een junk van zijn coke.

spinselsinjehoofd | 12-02-18 | 20:56

Hou vol van Rossum, hou vol GS! Nog even en dan kunnen wij eindelijk zelf gaan beoordelen hoe betrouwbaar de Russen zijn.

Rest In Privacy | 12-02-18 | 20:48 | 1

Hou vol bolletje Kaas, hou vol:
De Russen zijn Bad. Kai?
De EU is good. Kai?

Roadblock | 12-02-18 | 20:50

Halbe Zeilstra heeft ons land internationaal voor schut gezet en meent nog verder te kunnen ook, maar nog erger ons in het MH17 dossier buitenspel gezet.

Voorbeeldige_Burger | 12-02-18 | 20:48

"Wat de premier betreft kan zijn VVD-collega nog steeds geloofwaardig functioneren als minister, omdat de veronderstelde inhoud van het gesprek, waar Zijlstra niet bij was, overeind staat." Staat op www.nu.nl

Rutte; "Dat is mijn uitspraak, en daar zal u het mee moeten doen."

Mijn uitspraak zou zijn: "U bent met deze uitspraak medeplichtig aan leugens, en niet meer geloofwaardig. U moet beide aftreden."

Joris-nummer-zeven | 12-02-18 | 20:46 | 2

Dat is de fuik waar ze nu met z'n allen in zwemmen, gewend als ze zijn leugen op leugen te stapelen.

Schoorsteenveger | 12-02-18 | 20:48

Leugen op leugen inderdaad. Hoe kan een "veronderstelde inhoud" bij een gesprek waar "Zeilstra niet bij was" overeind blijven staan? Hoe dan? Dat Zeilsta heeft gelogen is schandalig, maar dat onze eigen minister president dit soort onzin uitkraamt. Onbegrijpelijk...

Joris-nummer-zeven | 12-02-18 | 21:04

Deze Halbe kan namens NL nergens meer een deuk in een (warm) pakje boter slaan. Volkomen ongeloofwaardig. Weg met die man.

SoBeIt | 12-02-18 | 20:46

Goed zo Volkskrant en GeenStijl. Jullie zijn milieubewust bezig. Beerputten moet je gefaseerd ontmantelen, anders wordt de stank zo ondraaglijk dat de viezigheid weer snel wordt toegedekt.

Nivelleermarionet | 12-02-18 | 20:45

Gewetenswroeging of typisch gevalletje niet meer onder de pet te houden? En de elite wil ons censureren. Begin het te begrijpen na zoveel faalhazerij.

padbuffel | 12-02-18 | 20:44

Ik ga er vanuit dat Halbe Zijlstra uit landsbelang zal aftreden.

Wasbakplasser | 12-02-18 | 20:43 | 2

Eh?, een nieuw vreemd woord: Landsbelang.
Ik hoorde afgelopen zondag in buitenhof, dat huidige politici daar niets meer mee hebben.
Het woord is allang Eigenbelang geworden.

Roadblock | 12-02-18 | 20:47

Het was ook eigenlijk sarcastisch bedoeld. :)

Wasbakplasser | 12-02-18 | 20:58

@Volgens ingewijden heeft Zijlstra zijn bron niet letterlijk geciteerd, maar daar een eigen interpretatie aan gegeven@.

Het wordt echt steeds idioter.

Lupuslupus | 12-02-18 | 20:43

En weer komen die schijnheilige CDA (Buma)christenen in beeld, zij hebben het patent op leugens en verraad naar de autochtone bevolking toe.

1) Lubbers pleegde verraad in Maastricht naar de autochtone bevolking toe,
tevens regelde hij zaakjes voor zijn familie bedrijf "Hollandia Kloos" in een
tent die in een hele grote zandbak stond terwijl hij in functie was.

2) De tweede grote CDA verrader was Balkende, onze nieuwe "Messias" betek:
( de gezalfde ), hij verraden de autochtone bevolking en leverde hen uit aan
verderfelijke EU, deze hufterstreek zal en kan ik nooit vergeten.

3) Ook steunde deze hypocriete schijnheilige christenen het Oekraineverdrag in de eerste kamer, waar dit werd onderbouwd met leugens van Halbe Zijlstra,
een voorpost van de VVD leugenfabriek.

Al met al is Den Haag met al zijn ministers,ambtenaren,kamerleden,lobyisten een verrotte kliek, het zijn lijkenpikkers en fraudeurs die op alle mogelijke manieren uit de staatskas graaien waarbij het eigenbelang voorop staat.

Hoe diep moeten we nog zakken, ik weet het niet meer, waar is onze trots gebleven als natie gebleven? De verloedering is in alle lagen van bestuur neergedaald. Ombudsman Brenninkmeijer zat en zit dicht bij de waarheid.

Ankerspil | 12-02-18 | 20:42 | 2

4) U bent zelf ook door zo'n CDA christen in het ootje genomen ?

A.S. Perien | 12-02-18 | 20:45

Brenninkmeijer zat en zit dicht bij de waarheid: linkje? Dank!

spinselsinjehoofd | 12-02-18 | 20:49

De Nederlandse Pers:
-Als die Amerikaanse ambassadeur denkt dat hij met leugens weg kan komen? This is the Netherlands Man! We don't like lies!
-Eh, de regering lijkt Halve Zool te steunen, en hij heeft eerlijk gezegd dat hij gelogen heeft. Niet de inhoud natuurlijk, die is waar. Geen Nepnieuws, Ollongren zegt het persoonlijk. Verder is het in het verleden gebeurd toen hij nog geen minister was, dus dat telt niet, net zoals bij Ramautarsing die toen nog geen FvD lid..... eh?
Dus eerst maar eens afwachten wat de tweede kamer doet jongens, voordat we nare stukken gaan schrijven.

Roadblock | 12-02-18 | 20:41

Wie Poetin een beetje nader kent van de Russische YouTube, zal bij de uitdrukking "nice to have" meteen vraagtekens zetten. Zo zit Vladimir Vladimirovitsj niet in elkaar. (Zijn gevoel voor humor is te fijngevoelig voor platte belgenmopVVD-ers) Halbe pleegt derhalbe karaktermoord. In de coalitiepartijen waart al lange tijd een spook rond tussen de oren, die ze zelf met voodoo of andere satanistische bezweringspraktijken hebben opgeroepen. De coalitie wilde met dat spook de hele Nederlandse bevolking indoctrineren, intimideren en in hun straatje laten marcheren. Terug naar de jaren vijftig BB bunkers enz. Nu Halbe Zijlstra zichzelf heeft ontmaskerd als een hogepriester van 'De Russen'-fobie, behoort de rest van deze geheime GROOTloge ook geëxorciseerd te worden. GROOTRusland is typisch zo'n samenzweerdersbedenksel van dit soort dwaallichten.

Eeuwig..Op..Vakantie | 12-02-18 | 20:41 | 5

Nee hij gaat hier niet mee wegkomen. Daarvoor is de rel veel te groot, tot zelfs in de VS staat het in de kranten. En uiteraard in Rusland.

Lupuslupus | 12-02-18 | 20:50

Ik denk niet dat Putin goedkope projectmanagersspeak als 'nice to have' gebruikt. Lijkt me meer een uitspraak van projectmanager Halbe.

accijnstoerist | 12-02-18 | 21:10

accijnstoerist | 12-02-18 | 21:10
Precies. Het geeft ook aan hoe Halbe bubbelt: "Nice to have" is typisch VVD gedachtegoed. Halbe weet niet beter, gepokt en gemazeld als hij is in dit wijnzuipersgezelschap (Ybeltje).

Eeuwig..Op..Vakantie | 12-02-18 | 21:27
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat een plichtmatig nietszeggend flutbriefje van deze stofjas. Er is maar 1 weg te bewandelen voor dit pleefiguur: met pek en veren de politiek uit wegens ongeloofwaardigheid. Zou killing moeten zijn in een democratie. Het is hier Zuid Amerika niet.

HaatbaardKnipper | 12-02-18 | 20:40

Deze leugen is uitgekomen, zou het de enige leugen zijn ?
Heeft iemand al zijn bomaanslag-verhaal Club Nogal in Bogota Colombia onderzocht ?

53 n.o. | 12-02-18 | 20:39 | 1

De KPN of Poetin zal zijn gsm-track wel ff volgen.

Oepsie1234 | 12-02-18 | 20:45

En wat zou het als Poetin zou hebben gezegd welke landen hij tot "Groot_Rusland" rekent? Alsof het Westen na de val van de Berlijnse Muur geen toezeggingen heeft gedaan aan Boris Jeltsin, over het in toom houden van al te ambitieuze uitbreidingsplannen (Navo, EU) richting het oosten. Latere leiders veegden hun reet af met die beloftes, en nu piepen we dat Poetin praat over een "Groot Rusland"? Als Mexico morgen Californie binnenvalt, met de mededeling dat ze van mening zijn dat dat "historisch gezien eigenlijk toch bij Mexico hoort", dan geeft president Trump ze 24 uur om hun fout ongedaan te maken, zoniet dan wordt Mexico Stad geheel platgebombardeerd. En dat zouden we dan wel normaal moeten vinden, in tegenstelling tot de Russische actie op de Krim? Figuren als Zijlstra moeten zich diep schamen voor hun ijdel geblaat!

Rhenium | 12-02-18 | 20:39 | 2

Poetin is de Krim niet binnengevallen maar heeft daar heel correct een referendum laten houden. Dus uw vergelijking gaat niet helemaal op.

Lupuslupus | 12-02-18 | 20:47

@ Lupuslupus | 12-02-18 | 20:47
Bedankt voor uw correcte aanvulling. Ik had dit duidelijker moeten omschrijven. Ik bedoelde met het woord "actie" het geheel van de gebeurtenissen op de Krim.

Rhenium | 12-02-18 | 21:13

Los van of #halbewaserbij, de inhoud is redelijk valide. Kijk bijvoorbeeld naar wat Dieter Mahncke er over geschreven heeft.

Repliek_in_stijl | 12-02-18 | 20:38 | 1

Dat is volstrekt irrelevant. Dan had Halbe gelijk moeten aangeven ‘ik heb via via gehoord’ etc. De ware reden voor deze sneuneus was echter politiek interessant doen via leugens. Wegwezen dus.

HaatbaardKnipper | 12-02-18 | 20:54

Dankzij Halbe nu ook deze optie op EUdesinteresseinfo ; True news, from fake source.

InSight | 12-02-18 | 20:38

We hebben een psychiatrisch geval als MinBuZa. Was hij nou de enige in de regering, maar nee. Eigenlijk moet de hele regering onder medisch toezicht worden gesteld.

Rest In Privacy | 12-02-18 | 20:37 | 1

Simone Simons weet nog wel een goede psychiater

JuffrouwJansen | 12-02-18 | 20:39

Halbe is een leugenaar en niet zomaar.
Zijn leugens kunnen bijdragen aan een oorlog waar misschien het voortbestaan van het menselijk ras mee gediend is.
Het frames van Poetin. Rutte: over de inhoud heeft hij niet gelogen.
Rutte lult wat Washington zegt en is ook een gevaar voor de mensheid.

siempie2696 | 12-02-18 | 20:37 | 5

Een rechtmatige vraag is dan ook: In hoeverre is de leugen van Halbe reden geweest voor Rutte om het NL-se volk te verraden voor het associatieverdrag met Oekraine? Is de leugen van Halbe bepalend geweest voor het toelaten van Oekraine tot het JIT en het geven van een veto aan Oekraine op de uitkomsten van het MH17-rapport? in hoeverre is de leugen van Halbe ondersteunend of zelfs richtinggevend aan de demonisering van Rusland in onze buitenlandse politiek?

accijnstoerist | 12-02-18 | 21:05

Dr Johnson vergeet gemakshalve even dat ten tijde van Halbes lulverhaal de toestand in Ukraine redelijk precair was, mede dankzij opruier en partij genoot Fatty Van Baalen. Olie op het vuur dus van Halbe om belangrijk te doen en een wit voetje te halen bij Verhofstadt en zijn Euronazis.

HaatbaardKnipper | 12-02-18 | 21:15

".... de toestand in Ukraine redelijk precair was,"

Ja, de toestand is op wel meer plaatsen op de wereld "redelijk precair", en Zijlstra zal met zijn leugen - de leugen is dat hij persoonlijk aanwezig was, terwijl het Jeroen vd Veer geweest blijkt te zijn; die heeft kennelijk de woorden en ideeën van Poetin wel gehoord - hebben willen proberen te onderstrepen dat Poetin een hele vervelende teringlijer is die uit is op het vergroten van de macht en invloed van Rusland ten koste van andere landen (en het onderdrukken van oppositie in eigen land). Nou, is dat niet zo soms? Heeft hij niet de Krim geannexeerd? Heeft hij niet de separatisten in oost Oekraïne gesteund en voorzien van wapens? Oa BUK raketten waarmee die door slechte wodka benevelde boerenlullen MH17 uit de lucht geknald hebben? Heeft hij in Syrië niet veel en veel meer huisgehouden dan de hele westerse coalitie bij elkaar?

Zonder die domme actie van Zijlstra zou het echt niet heel veel anders zijn gelopen, hoor.

Dr_Johnson | 12-02-18 | 21:35
▼ 2 antwoorden verborgen

Wanneer ik nu naar het Buitenland ga zet ik een Sombrero op, laat mijn snor staan en zeg dat ik uit Megico kom.

Mark_D_NL | 12-02-18 | 20:33 | 2

Zou ik ook doen.

Lupuslupus | 12-02-18 | 20:51

Ik zeg gewoon dat ik Belg ben, instant medelijden want geen land + EU met een aantal verschrikkelijke clown als Verhofstad die er een tyfuszooi van maken. Of Luxemburg, toch geen hond die weet waar dat is...

Acar_ketimun | 12-02-18 | 20:59

Het treurige is dat met dhr Zijlstra Nederland een pleefiguur slaat.
Als er zoveel negatiefs op te merken is over Rusland, of Poetin, merk het dan op. Het verzinnen van dit soort zaken doet vermoeden dat er niets serieus te melden is.

El Rico Grande | 12-02-18 | 20:33 | 1

Het pleefiguur is allang geslagen, Halbe bevestigt het en maakt het gewoon weer een stukje erger. Daadkrachtig optreden van onze regering zou nu op zijn plaats zijn, maar gezien de fragiele verhouding tussen de regerende partijen en de 'coalitie' zal dit niet gebeuren, temeer vanwege het feit dat je dus fout na fout mag opstapelen, want wie weet wat er in het enkele geval van Halbe nog meer speelt, gewoon kunt blijven zitten of een beste tijd mag uitzitten met wachtgeld.

GKJP | 12-02-18 | 20:45

Als je mij zou vragen wat vind je van Poetin? Dan zou ik zeggen, niet zo'n frisse kerel, zeg maar een soort schoffie. En Rutte dan? Nou gewoon een hele grote gore schoft.

Memek | 12-02-18 | 20:32

Goed stuk @Van Rossem!

kzpz | 12-02-18 | 20:30

Net een artikel op MBK gelezen, een Russische nieuwssite die de naam heeft droog en objectief te zijn. Met alle nuchtere feiten op een rij.
De perschef van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zaxarova, geeft daarin aan, hun Nederlandse gast welkom te heten.

Gajus | 12-02-18 | 20:28

Zijlstra is volslagen krankzinnig, en dient onmiddelijk uit zijn ambt te worden gezet. Deze idioot is een regelrechte bedreiging voor de staatsveiligheid.

Rest In Privacy | 12-02-18 | 20:26

En toch he, zal ik dat weekendje adel neuken nooit meer vergeten halbe.

rattenvanger XL | 12-02-18 | 20:26

Ik zie het al helemaal voor mij:
Op elk werkbezoek wat Have Zool verricht, zegt de buitenlandse minister: Zullen maar eerst samen een selfie maken? Dan kunt u bewijzen dat u hier geweest bent.
Nederland wordt het lachertje van de wereld met deze oliebol.

Roadblock | 12-02-18 | 20:24

Net op het NOS journaal: downplayen van EUvsDisinfo en Geenstijl is genoemd :-)

LiniaalRectaal | 12-02-18 | 20:23 | 8

Die 400 betreft dus de "vrijwilligers". Waarvoor de 80/20 regel ook nog eens opgaat, aldus het Staatsjournaal.

LiniaalRectaal | 12-02-18 | 21:04

Hr. Lupus, u kunt er van opaan dat uiteindelijk altijd 4 entiteiten de 'schuld" dragen: PVV, Forum, GS, Rusland. Aangevuld op afroep met Trump e.d.

Musset | 12-02-18 | 21:04

*kuch* Lupus is een wolvin.

LiniaalRectaal | 12-02-18 | 21:12
▼ 5 antwoorden verborgen

Rutte: Voor mij hoeft hij niet weg.
Ollongren: Voor mij hoeft hij niet weg.
Nee, voor een zittend kabinet hoeft er nooit een minister weg.
Ik dacht dat de kamer daarover ging eigenlijk.
Anyway, als zelf griezel Peter R.De Vries zegt dat Halve zool's positie onhoudbaar is, dan moet hij weg.

Roadblock | 12-02-18 | 20:22 | 1

Zelfs DKS zei het, heb deze verrassing genoteerd.

LiniaalRectaal | 12-02-18 | 20:38

We hebben afgelopen weekend kunnen ervaren hoe putdiep landelijk politici zijn gezonken qua moraliteit. Dat was voor mij een van de grofste schandalen uit onze parlementaire geschiedenis. Maar zie daar, nog geen 48 uur later is het weer raak en zet de Haagse baggermolen nog een tandje bij.
ik spreek de hoop uit dat er nog journalisten zijn die wat dieper op deze zaak duiken en wellicht komt het echte lijk alsnog uit de kast, en laat dat lijk een voorbeeld zijn voor de gestalte van Rutte.

Memek | 12-02-18 | 20:22 | 4

'fake news'. kut typo's.

XaleX_2 | 12-02-18 | 20:25

Juist de media is de laatste decennia meer en meer ingekapseld door "het systeem"/ "het kartel". Verwacht daar dus vooral geen oplossing van. Stem op een partij die geen deel uitmaakt van het kartel / de kliek.

zimmerschwanz | 12-02-18 | 20:28

Ik was t, als 'gewone burger'
^ vergeten, maar hoorde in het Buitenhof zeggen dat de 2e Kamer een controlerende functie heeft. Zij zijn t misschien ook vergeten. Daarnaast zouden er prikkels uit de pers moeten komen richting de politiek. Het gros van is waarschijnlijk vergeten wat hun beroep inhoudt. Dus ik help je hopen, maar heb er eerlijk gezegd weinig fuducie in.

PusingKepala69 | 12-02-18 | 21:01
▼ 1 antwoord verborgen

En o ja: kan er iemand nog eens goed naar die bomaanslag kijken die Halbe zo getraumatiseerd heeft in Colombia? Daar zou ik ook wel wat geld voor willen doneren. Wie nog meer?

Dr_Prepper | 12-02-18 | 20:22 | 1

Las al op de twitters dat er geen getuigen zijn van Halve's aanwezigheid bij die Bomaanslag. Halbe toch...

Mark_D_NL | 12-02-18 | 20:25

Halbe de held... Die gelukkig ons heeft kunnen informeren over de snode plannen van Poetin. Onbegrijpelijk dat er daadwerkelijk een debat over gevoerd moet worden om vast te stellen of Halbe raus must... En nu iedereen en zijn moeder zich er zo achter schaart moet de rest misschien ook wel mee. Klaar mee...

Dr_Prepper | 12-02-18 | 20:20 | 1

Dat debatje is gewoon een formaliteit, de kaarten zijn gedraaid en de pionnen gezet. Halbe gaat op het halbblok... Elke andere uitkomst is een bevestiging van de onkunde en gebrek aan professionaliteit van de huidige politiek. En willen blijven graaien in de staatsruif.

Acar_ketimun | 12-02-18 | 20:53

Weer mag ik me schamen voor een lid van de regering. Na de haatzaaiende Ollogren is er nu de haatzaaiende Habe richting Rusland. Ethiek is ver te zoeken bij onze regering. Helaas geldt ook dat elk land de regering krijgt die het verdiend. Wij verdienen blijkbaar minister die integriteit, respect en waarheid weinig waard vinden.

Graaier | 12-02-18 | 20:20 | 1

Vergeet niet de racistische Pechtold die met 1 opmerking het hele Russische volk wegzet en beledigt.

accijnstoerist | 12-02-18 | 20:54

Al met al begint politiek anno 2018 een behoorlijke dosis facepalm te worden. Als het niet is dat mensen slimmer worden (iets met EQ en IQ) dan zou je denken dat we aan bizarre vorm van collectieve zelfdestructie leiden.

spinselsinjehoofd | 12-02-18 | 20:19 | 1

Ze willen het ongelijk van Bidet's partij aantonen door te laten zien hoe dom blanke mensen zijn. Tot nu toe lijken ze hun punt goed te maken.

Pardon wit.

O2Neutraal | 12-02-18 | 20:23

Nou, wat zal die Zeilstra nog een hoop potten kunnen breken als min BuZa.
Bassie van Adriaan zal nog serieuzer worden genomen.

Earl_of_Doncaster | 12-02-18 | 20:18

GeenStijl,
Kunnen wij als GS partij (ik doneer niet. principieel. Ik wil géén roze kroon! Andere kleuren zijn bespreekbaar) hier niets aandoen? Het moet toch mogelijk zijn om elke leugen, zowel openbaar als binnen de kamer openhartig te kunnen maken.
Desnoods, het voeden van partijen met onderbouwde reacties. Iets wat ze van het volk mee kunnen nemen.

Drukpers | 12-02-18 | 20:18 | 2

U bent het Geenpeil Lijst 19 debacle alweer vergeten? Laten we dat dus maar niet weer doen.

Acar_ketimun | 12-02-18 | 20:48

Hmm.. Nee, maar niets zeggen is niets doen, behalve een polletje met alleen maar tekst.

Drukpers | 12-02-18 | 22:50

Conclusie: onze MinBuZa is een l#l.

Cor Netto | 12-02-18 | 20:15 | 1

Q.E.D.

Re:Kniftig | 12-02-18 | 20:17

"De VVD-minister wil de identiteit van zijn bron naar eigen zeggen nog altijd niet onthullen, vanwege de mogelijke gevolgen voor deze persoon en zijn bedrijf. „Het verhaal klopt, dat heeft die persoon ook bij de Volkskrant bevestigd.”
(bron:Telegraaf).

Er loopt dus een Volkskrant journalist rond die het wel weet.

LinkeLotje | 12-02-18 | 20:15 | 3

De bron is Jeroen van der Veer (Shell).

Watching the Wheels | 12-02-18 | 20:18

Bij RTL nieuws bevestigden ze deze bron ook al.

GroetenVanUrk | 12-02-18 | 20:29

Dus Jeroen van der Veer heeft Poetin dit verhaaltje horen zeggen? Nou die hoeft zich dus nooit meer in Moskou te vertonen. ALS het waar is maar ik geloof er geen barst van dat Poetin dat heeft gezegd. Het zal wel een normale vraag? zijn geweest (wie in vredesnaam stelt zo'n belachelijke vraag) waarvan het antwoord verdraaid is.

Lupuslupus | 12-02-18 | 20:41

Vanavond Hang 'em High maar weer eens kijken.

Barbarous_Relic | 12-02-18 | 20:15

Die Russen zeggen overmorgen dat Halbe de vouw van Vladje bij d'r kont heeft gegrabt. Dat die Halbe de aanleiding tot wo3 is en heel Amsterdam wordt genuked.

Oprisp | 12-02-18 | 20:14

Rustig maar, Van Rossem.
Halbe stapt zelf op.
Vòòr 23.00

pennestront | 12-02-18 | 20:14 | 3

Dat zal wel morgen na de volgende tranentrekker in de Tweede Kamer zijn. Syrie-VN-gezant Kaag moet het stokje overnemen om met de Russen te onderhandelen, Zijlstra zet zichzelf bewust buiten spel. Niemand was erachter gekomen als ze er zelf niet over begonnen waren.

Watching the Wheels | 12-02-18 | 20:18

Tijdens het debat na een kleine schorsing.
Dat is vvd traditie!

General Dripple | 12-02-18 | 20:30

General Dripple | 12-02-18 | 20:30
Daar gok ik inderdaad ook op, hele middag en avond debateren, en als het bedtijd is, aftreden na een rookpauze. Is al langer een trend... wat weer niet gek is met dit incapabele zooitje oplichters en volksverlakkers.

Acar_ketimun | 12-02-18 | 20:45
-weggejorist-
GKJP | 12-02-18 | 20:14 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen

Halbe Schwalbe heeft dit kabinet de rode kaart geleverd.

Nationaal en internationaal.
Gedankt de Koude Olympics dat NL nu even ergens trots op mag zijn...

Kudtkip | 12-02-18 | 20:13

En niemand, maar dan ook niemand van de aanwezigen vond deze vermeende uitspraak van Putin ook belangrijk? Dus meneer Zijlstra was de enige die het komende gevaar onderkende? Hij was zeg maar Churchill die van verre zag aankomen dat Hitler (sorry, heb net de film Churchill gezien) gevaarlijk was? Geef me meer, meer, meer van deze heldere zieners!

PusingKepala69 | 12-02-18 | 20:12 | 2

Opmerkelijk inderdaad.

spinselsinjehoofd | 12-02-18 | 20:22

Nederland heeft maar drie vijanden:
1. Islam/moslims

2. SJW-ers

3. Antifa

Bijtendehond | 12-02-18 | 20:12 | 6

7. Mensen die bronnen van gevaar niet onderkennen.

HaatbaardKnipper | 12-02-18 | 20:28

8. Soros

Acar_ketimun | 12-02-18 | 20:43

9. Ambtenaren

Re:Kniftig | 12-02-18 | 20:53
▼ 3 antwoorden verborgen

Ze doen dit opzettelijk gok ik zo, je gaat mij niet vertellen dat ze een paar weken voor de ontmoeting met de Russen eerst gaan lopen lekken over het "hacken" van Russen en dan nu ineens naar buiten komen met die leugen van Zijlstra. Inschatting: Ze willen Zijlstra inwisselen voor Sigrid Kaag, omdat ze denken dat Kaag een beter kans maakt om voor Shell de juiste deals te maken met Poetin. Zijn er al journalisten die verslag willen gaan doen over wat op de agenda staat in Rusland of trappen we met z'n allen weer in dat l*lverhaal over MH17? Sigrid Kaag (Shell) wordt morgen de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken, Zijlstra offert zichzelf op met deze leugen. Was het toevallig Jeroen van der Veer (Shell) die Zijlstra "betichtte" van de leugen? Wat toevallig toch! Slim spel, Kaag weet ook veel van Syrie, want ze was daar VN-gezant. Wat is politiek smerig, we zitten naar toneel te kijken en maar l*llen over nepnieuws. Tuig!

Watching the Wheels | 12-02-18 | 20:11 | 9

Interessante gedachte, edoch: gaat Rutte hier een bewuste deuk voor oplopen voor Kabinet, zijn holmaatje Halbe en zijn toch al ongeloofwaardige partijtje? Vraag het me af...

HaatbaardKnipper | 12-02-18 | 20:31

@HaatbaardKnipper | 12-02-18 | 20:31
Als je de wereldpolitiek kunt beinvloeden en de belangen van Shell in Syrie kunt dienen? Natuurlijk. Die Zijlstra offert zichzelf op, moeilijke rol, landsbelang, volgende Shell-medewerker. Waardeloos dat journalisten niet dit soort vragen stellen aan Rutte. Waarom deze timing Rutte? Ze hebben gewoon in het kabinet afgesproken dat dit een goed moment is. Er is geen aanwezige op dat VVD-congres die erover geklaagd heeft. Jeroen van der Veer komt ermee naar buiten en dat is toevallig ook de bron en ook de onafhankelijk onderzoeker van het granaatincident in Mali. Het is gewoon volkstoneel en een kliek en we trappen er met z'n allen in en misschien maar goed ook, landsbelang. Nu moeten ze alleen internet nog afbakenen om dit soort comments niet meer naar buiten te krijgen en Kabinet Shell rules te world ...

Watching the Wheels | 12-02-18 | 20:41

We leven nu eenmaal in een Corporatocracy, en de poppetjes zijn inwisselbaar.

WaltherP99 | 12-02-18 | 21:00
▼ 6 antwoorden verborgen

Laura is familie van Mike??

miko | 12-02-18 | 20:11

Kaag vooruit schuiven is nog erger dan Zeilstra aanhouden. Zij is Internationale elite. Begaan met de populaire minderheden op de wereld. Schijt aan de middenklasse in haar eigen Nederland.

Rest In Privacy | 12-02-18 | 20:11 | 2

Het gaat om de belangen van Shell, zoals altijd.

Watching the Wheels | 12-02-18 | 20:27

De enige minderheid is, de 1%. Daar zijn ze inderdaad mee begaan.

am*dam | 12-02-18 | 20:34

Yeah, Zijlstra is een lul, Pechtold en Rutte ook, Poetin ook, Trump ook. Wat gaan je er aan doen :-)

AlsoSprach | 12-02-18 | 20:11 | 1

*ga

AlsoSprach | 12-02-18 | 20:12

Mag Ollengren ook het veld ruimen svp?
"Ze werken samen met een heel netwerk aan NGO's en wetenschappers". Wat een nep-nieuws incompetente muts.
nos.nl/l/2216782

Ofzo2 | 12-02-18 | 20:11 | 2

Dit hele kabinet maakt het niet lang, het is de firma List en Bedrog.

Watching the Wheels | 12-02-18 | 20:28

Watching the Wheels | 12-02-18 | 20:28
Maak je geen illusies, dit kabinet gaat elkaar net zo lang de hand boven het hoofd houden tot de rit uitgezeten is. Daarna door naar de gouden EU bergen of geld schappen bij Shelll/Unilever. Alleen burgers kunnen dit nog keren, van politici hoeft u al een paar kabinetten lang niets meer van te verwachten. Die snappen het pas als er een horde het Binnenhof omsingelt, zie de dood van Fortuijn.

Acar_ketimun | 12-02-18 | 20:39

"Maar het verhaal staat" - Fake news! Tewijl de regering het nepnieuws wil gaan aanpakken (lees: politieke censuur wil instellen) houdt draaikont Rutte ijskoud vol dat Halve Zijlstra nog steeds geloofwaardig is. Ik bedoel: hoe gek wil je het hebben? Man, die Rutte en Olongreen willen censuur instellen, zodat ze zelf kunnen doorgaan met liegen en bedriegen.
De leugen regeert, meneer.

Rest In Privacy | 12-02-18 | 20:11 | 1

Een pathologische leugenaar (Rutte) gelooft zijn eigen leugens.
Die van een ander (Zijlstra) dus ook.

Bijtendehond | 12-02-18 | 20:15

Jeroen van der Veer is al afstand aan het nemen van het verhaal van Halbe, dat wordt dus einde oefening. Het wachten is nog op het l*lverhaaltje dat Rutte krijgt te vertellen van de partijbonzen. Mark heeft op eigen kracht een strop om zijn eigen hals gelegd in Korea.

Guido | 12-02-18 | 20:10 | 1

Ook dat is opzet en onderdeel van het plan, zie andere comments. Het is een toneelstukje.

Watching the Wheels | 12-02-18 | 21:14

Halbe Lulstra heeft van zijn aanwezigheid bij de bomaanslag in Colombia helaas geen getuigen (volgens nu.nl)

Nou, dan weet je al wel hoe laat het is.

Oepsie1234 | 12-02-18 | 20:10 | 1

Die getuigen zijn gesepareerd.
Als je begrijpt wat ik bedoel.

Bijtendehond | 12-02-18 | 20:17

En in tuusen moord Navo lid Turkije de koerden uit (met Duitse wapens) en hoor je niemand!!
Bah wat een smerige politiek hypocriete teringbende

joppo0 | 12-02-18 | 20:09

Dit hele kabinet mag van mij opstappen. En dan herverkiezingen maar dan mag je for the sake of democracy geen D66 Groenlinks PvdA of VVD meer stemmen

Re:Kniftig | 12-02-18 | 20:09

Ik ken Putin (echt waar), hele jovale man en je mag gewoon Vladimir zeggen. Maar een ding, hij praat met buitenlanders (die geen politici zijn) niet over politiek.
Maar gewoon over wijven, bier en vodka. Echt je kunt geweldig lachen met hem!

Santtulainen | 12-02-18 | 20:09 | 5

Held

WaltherP99 | 12-02-18 | 21:03

Santtulainen | 12-02-18 | 20:09
U weet kennelijk niet dat het vergeten van de tweede naam voor Russen beledigend is. Verder zou echte vertrouwelijkheid Volodya opleveren.

Eeuwig..Op..Vakantie | 12-02-18 | 21:44

Wodka en bier is géén goede combinatie, je verslikt (verslokt) zomaar wat letters. het is joviale of jofele.

Maartenalsoptwitter | 12-02-18 | 21:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Het is net als bij Groningen; als de handige jongens merken dat je iets kunt flikken en ermee wegkomen (cq de rommel laten liggen voor de belastingbetaler), krijg je er nog meer bij. Het gaat dus niet alleen om Zijlstra.

kloopindeslootjijook | 12-02-18 | 20:09

De reactie van Halbe Zijlstra:"Het is niet eerlijk! Mark liegt al jaren, en mag premier blijven, en van mij komt één leugen uit, en iedereen wil dat ik wegga. Het is gewoon oneerlijk. Als je al niet meer mag liegen als politicus, wat blijft er dan over van het beroep? Je zegt tegen een timmerman toch ook niet dat hij geen hamer meer mag gebruiken?"

Kiwi45 | 12-02-18 | 20:08

Tja zoals genruikleijk zal Rutte het wel weer weg moffelen . het is jammer dat dit soort mensen Nederland vertegenwoordigen. Pechtold die een appartement krijgt , Sigrid kaag die een xx mijoen aan de palestijnen geeft zodat Abbas een prive jet kan vliegen , Rutte die ons uitverkoopt aan Europa en ongelimiteerd gelukszoekers importeerd, onze grote vriend van de begrafenis onderneming Keizer , zijn vriendjes die commissarissen zijn, geen cent naar Griekenland, geen extra geld naar Europa om de Euro te redden - er is geen eind aan de reeks leugens en schandalen waarbij de VVD en D66 betrokken zijn. Toch was de VVD de grootste party en ook D66 won flink. Dit is wat Nederland wil en dus ook krijgt ,.......

lasttango2016 | 12-02-18 | 20:08 | 1

Ach de VVD, gewetenloos, die vinden toch dat je met dingen kan wegkomen op basis van marktwerking. Dus als het geen stemmen kost, mag het. Dan is het niet erg blijkbaar. Dus onzin geheim houden is geen probleem.

kloopindeslootjijook | 12-02-18 | 20:18

Morgen, vanaf 14.00 uur lekker spannend in de Tweede Kamer over de flutbrief van ons Halbe. Wat gaan de Christenbroeders & Zusters doen: Vergeving? Of toch het zwaard volgens "Gij zult geen valse getuigenis spreken tegen uw naaste"?

Musset | 12-02-18 | 20:08

Ik begin te vermoeden dat het toegeven van de leugen een bewuste keuze is geweest om de houding van dit kabinet vs. Rusland weer even in de volle schijnwerpers te zetten. Ze moeten Poetin natuurlijk wel regelmatig zwart blijven maken, anders verzwakt het zo. Lest we forget.
De gebeurtenissen In de datsja waar HZ niet bij aanwezig was, waren op een point in time waarop de thans verzonnen dreiging van Rusland nog geen rol speelde. Het kwam pas uit dit te zeggen toen de situatie met Poetin verslechterde. HZ beschermt zijn bron en blijkbaar weet hij dat die bron nooit liegt. Nou mijn oma op een houtvlot als je daar intrapt.

Memek | 12-02-18 | 20:07 | 3

Mijn gevoeld zegt ook dat e.e.a. vooropgezet is. Er moet aan damage control gedaan worden , om de verkiezingen voor de gevestigde partijen te redden. Alleen begrijp ik hun tactiek niet, maar wellicht geldt dat voor hen hetzelfde.

Overrijp | 12-02-18 | 20:11

Nou, Rusland stond recent nog in het nieuws: Russische sporters die geen doping verleden hebben en waarvoor ook geen bewijs is geleverd dat ze doping hebben gebruikt, mogen toch niet meedoen met deze Olympische Winterspelen die nu aan de gang zijn. Je zou er bijna gaan denken dat is om Rusland te treiteren. Maar dat is natuurlijk te ver gezocht.

Rest In Privacy | 12-02-18 | 20:15

In de komende dagen hebben we weer een grote cyber attack die weer van rusland afkomt, met weer een of andere flut expert ... wat was het ook al weer volgens rian van cyberbroek? Een russische spion in het parlement?

WaltherP99 | 12-02-18 | 21:06

Okay, dus Putin heeft mogelijk in een gezelschap iets gezegd over de Russische Wereld (groot Rusland), wat vooral neerkomt op een wens om de Russische cultuur voor Russen buiten de landsgrenzen te bewaren (zie raamoprusland.nl). De interpretatie dat dit begrip imperialistische expansie zou betekenen is duidelijk foutief. Dus die bangmakerij van Halbe Zijlstra is overduidelijk nepnieuws, of nog duidelijker, gevaarlijke misleiding. Het is zaak dat er snel weer wat realisme, kundigheid en integriteit in Den Haag komt te zitten. Dit gelieg en verdraaien van de werkelijkheid is beneden alle waarde.

Realisties | 12-02-18 | 20:06 | 2

Ik denk dat dit zelfs even verder gaat, en hij inderdaad een ambitie had of heeft om dit waar te maken. Alleen is het een heel bedenkelijke interpretatie van deze uitspraak om dit te koppelen aan het schuiven van tankjes door Rusland en een invasie in de genoemde landen. Dat is wel het idee wat hier geschetst is. Rusland is heel erg aan het investeren in de Balkan landen, net als China overigens. Dit moet je dus niet meer zien dan de ziekelijke expansiedrift van de EU. Dit is dus klassiek nepnieuws naar mijn mening en mag best wel eens aangepakt worden.

Sessine | 12-02-18 | 20:23

Hier de link van de Roesski Mir (Russische Wereld) organisatie, is naar het schijnt een cultureel promotieprogramma. Meer ook niet. russkiymir.ru/en/. Storm in een glas water.

Realisties | 12-02-18 | 21:59

Ach hij kan rustig naar Rusland gaan want liegen is daar op dat niveau eerder regel dan uitzondering.

devil13 | 12-02-18 | 20:06 | 3

Een totale irrelevante vergelijking. Het betreft hier namelijk een Nederlandse minister van buitenlandse zaken die direct verantwoording dient af te leggen aan de Nederlandse 2e kamer en indirect aan de Nederlandse kiezer.

therealbraindump | 12-02-18 | 20:11

Ja, want op het Binnenhof is verder iedereen wel eerlijk, dit was maar een incident want verder vertelt elke politicus 100% de waarheid. Misschien eens je hoofd uit je reet trekken en kijken hoe corrupt de zooi hier allemaal is, dan heb je geen Rusland meer nodig om je wankele vergelijking te maken.

Acar_ketimun | 12-02-18 | 20:34

Met Rusland hebben wij niets te maken. Dit gaat over Nederland en daar worden liegende en bedriegende kabinetsleden niet getolereerd. O wacht...

accijnstoerist | 12-02-18 | 20:45

Stel dat t waar is. Dat die bijeenkomst echt heeft plaatsgevonden. Dan moet er toch een begin van bewijs voor zijn te vinden? Welke datum? Ter gelegenheid waarvan? Wat was de agenda? Wie waren de genodigden? Zijn er andere bronnen die Lulstras verhaal kunnen bevestigen? Komop jongons, start digging! En als blijkt dat die bijeenkomst voor heeft plaatsgenomen..... Bye bye Halbe.

RowdyYates | 12-02-18 | 20:05

Zo heeft Zijlstra toch nog iets christelijks. Hij heeft zijn zonde opgebiecht. Iedereen weet nu dat hij gelogen heeft. Hij heeft berouw getoond. Het is hem vergeven. Door de mp, door de tweede kamer, door de ministers. Hij kan nu verder met zijn leven.
Wil hij echter vergeven worden door een Hogere Macht - dat is waar een biecht voor dient - dan moet hij wel het voornemen hebben zijn leven te beteren. Zal hij nooit meer liegen? Zal hij zich voortaan inzetten voor Nederland?
Weet iemand om welke reden hij zijn zonde heeft opgebiecht? Werd hij door iemand gedwongen, wist men ervan?

onnosel | 12-02-18 | 20:05 | 6

Christelijk... is dat die ziekte waarvan de aardse vertegenwoordigers ervan liever er voor kiezen om bij misbruik liever alles onder de pet te houden in plaats van naar de kit te stappen? Een woestijn dingetje dat door oorlog, martelingen en moord haar plekje in Europa heeft gekregen en waar we het in 2018 niet over mogen hebben van de lijders? Kan dat geen spuitje krijgen dan? Het brengt nog steeds rotzooi met zich mee onder het motto van vroom doen.

Acar_ketimun | 12-02-18 | 20:32

Acar_ketimun | 12-02-18 | 20:32
Christelijk... ik heb zoveel rooms-katholieke christenen gekend, monniken, priesters, nonnen, lekenbroeders. Tussen al deze mensen heb ik er geen eentje, echt geen een, ontmoet die zich fout heeft gedragen. Het waren bevlogen mensen die alles deden om mensen bij te staan, te helpen, te ondersteunen. Over het algemeen woonden zij in kleine steden, dorpen. Als zij foute handelingen hadden verricht, zou het algemeen bekend zijn geweest. Dat er dingen zijn die onder de pet worden gehouden, is waar. Maar daar hoeven alle christenen niet op afgerekend te worden.

onnosel | 12-02-18 | 20:45

Kan dat geen spuitje krijgen dan? Het brengt nog steeds rotzooi met zich mee onder het motto van vroom doen.
Acar_ketimun | 12-02-18 | 20:32 |
.
Dus Christenen moeten van u een spuitje krijgen?

Die ex-commissaris van politie in Amsterdam wilde Wilders mollen en zijn stemmers (w.o. veel christenen) deporteren. Maar u gaat dus nog een stapje verder.
Nou goed dat ik het weet.

Lupuslupus | 12-02-18 | 21:01
▼ 3 antwoorden verborgen

Zijlstra: “De Russen vinden het ongetwijfeld fijn dat ik deze fout maak”. Met die opmerking bevestigt hij ongewild dat hij een ruggengraatloze slapperd is. Eigenlijk is het allemaal de schuld van de Russen en ik ben heel zielig...

who cares? | 12-02-18 | 20:05

Dit is zo wanhopig slecht gespind door de FC Voorlichting van de VVD dat zelfs een gedwongen aftreden een optie wordt. Hilarisch stukje onkunde.
.
Neem trouwens aan dat al deze topics inclusief plempsels door een ijverige Russische ambtenaar vertaald worden voor Moskou.. voor het echte verhaal én mening van de weldenkende kaaskop.

de Voorzittert | 12-02-18 | 20:04 | 1

Zeker weten dat de Russische ambassade perfect op de hoogte is.

Lupuslupus | 12-02-18 | 20:29

We wisten het al VERENIGING VAN DELINQUENTEN (VVD), afbraak van Nederland, leugen en bedrog. stem op VERENIGING VAN DELINQUENTEN (VVD) en u weet dat u belazerd wordt.

nlshit | 12-02-18 | 20:04 | 2

LOL, vorig jaar net voor de verkiezingen was er de zogenaamde Turkencrisis. Toen werd men al belazerd. En men vond het niet erg. ....

onnosel | 12-02-18 | 20:07

Ja, velen zijn in die 'Turkencrisis' getrapt: 'kijk eens wat een doortastende premier'. De dombo's.

Lupuslupus | 12-02-18 | 20:33

Mensen, allen 'n keertje één middagje vrij nemen om in Den Hagistan gezamelijk ons circuskabinet uit te lachen. Het volk moet zich nu ook laten zien ipv alleen laten horen. Waanzinnig voor woorden toch, dat malle Halbe de hand boven het hoofd wordt gehouden?

DeRustige_ | 12-02-18 | 20:04 | 2

Zou er een cabaretier zijn, die alle lachwekkende momenten aan elkaar durft te praten? Ik heb er met alle liefde een aantal uren vakantie voor over. Het mag ook wel iets kosten. Ik neem de volgende dag dan ook wel vrij natuurlijk ivm buikpijn en kramp in mn kaken van t lachen.

PusingKepala69 | 12-02-18 | 20:39

GS Huisvriend Teeuwen misschien? Ik kreeg even een visioen...

DeRustige_ | 12-02-18 | 21:04

Ik heb ook gelogen over mijn zwarte geld in Zwitserland en witwas praktijken. Ik was eerlijk tegen de fiscus, maar ik kreeg geen waardering... Zoiets?

Ommezwaai | 12-02-18 | 20:04

Hij was erbij... Halve Zeikstraal; Leugenaar nr. zoveel in dit verzin-ter-plekke-kabinet. Zeer schadelijk voor het aanzien van ons land.

Slinkse Klerk | 12-02-18 | 20:03

Het Oranje rijk stort als een kaartenhuis in elkaar. Waarom zou Poetin respect hebben voor Prins Pils en zijn dieven bende. Diplomatie mijn reet. het is al eeuwen zo dat de belangen van de Oranjes beschermt worden. En dat snapt Poetin maar al te goed... Wanneer vluchten ze weer naar Canada, dat oranje zooitje dieven?
--
Ook Halve staat in in dienst van de oranjes. En dus Halve is zo'n dubbeltje wat o zo graag een kwartje wilt zijn. Dat hij alles verloochent en beliegt voor dat plekje aan de kwartjes tafel. De volgende loser in een lange rij van oranje slaven. Schaar hier ook de sukkel Pechtold onder en de zloerie van de oranjes ollengren.

Mark_D_NL | 12-02-18 | 20:03

"Maar de Halbe's van dit Westen gebruiken dat gegeven primair voor electoraal gewin, niet omdat ze er wat aan willen doen."

En is zo zeker en vast als een huis. Want als ze er wel wat aan wilden doen zouden ze wel leren hun mond te houden.

omanders | 12-02-18 | 20:03

Dikke faal op normen/waarden/deugden-technisch gebied. Geen respect voor die man. Oprotten vanwege onwaardige gedrag. En iedereen die achter hem staat ook. Dus.

RickTheDick | 12-02-18 | 20:03

Wilders wordt beschuldigd van angst zaaien, wat is dit geklets dan over mijn vriend Vladimir Poetin.

bigstone | 12-02-18 | 20:02 | 3

Is Poetin jouw vriend? Heeft Halbe je dat ingefluisterd?

kwark001 | 12-02-18 | 20:04

Het staat op allerlei twitteraccounts: GeenStijl zit vol met Poetintrollen. Het is maar dat je het weet.

onnosel | 12-02-18 | 20:57

Poetin is ook mijn vriend. Krijg elke week een kist wodka uit Moskou. Mocht het eigenlijk niet vertellen.....

Lupuslupus | 12-02-18 | 21:03

Vandaag gewerkt en ben dus de draad eventjes een beetje kwijt. Het gaat toch nog steeds over die leugens van het gemeenteraads debat in dat rooie gat toch ?

InSight | 12-02-18 | 20:01 | 1

Nee, gaat over andere leugens, op Europees niveau over waarom Rusland een gevaar is voor ons en waarom de EU zijn grenzen naar het oosten moet uitbreiden.

Osdorpertje | 12-02-18 | 20:06

Dat hele Shell-geteisem zou op moeten r*tten, inclusief die Sigrid Kaag en die minister van Financien. We hebben nu teveel faal op faal gezien en die Rutte is ook niet geloofwaardig meer door de aanstelling van Jeroen van der Veer (Shell) als onafhankelijk onderzoeker (Mali granaatincident met 2 doden en een zwaargewonde militair). Dit is Kabinet Shell Doofpot I (of III). Alleen Wiebes heeft nog even het voordeel van de twijfel, hoeveel het toch ook verdacht is dat hij er zo'n t*bende van maakte bij de Belastingdienst. Weg met al die lui! Dit is toch niet vol te houden, totaal afhankelijk kabinet, geen enkele onafhankelijkheid plus dan ook nog faal op faal op faal. Weg met die lui.

Watching the Wheels | 12-02-18 | 19:59 | 3

Ook de aandeelhouders?

beau van rtl | 12-02-18 | 20:03

Ik heb horen zeggen dat Halbe persoonlijk verantwoordelijk is voor de gelekte olie in de nigerdelta. Iets dat in de doofpot naast de onderste steen van MH17 is verstopt, maar nog wel net boven het filmrolletje van Srebrenica. Van horen zeggen, maar de inhoud staat.

accijnstoerist | 12-02-18 | 20:40

Nou beau, als het even kan wel ja. Die hebben hun zakken nu wel genoeg gevuld. Lijkt mij.

Lupuslupus | 12-02-18 | 21:05

De boodschap is duidelijk: liegen over Rusland is altijd geoorloofd. Dit is het kabinet van de Halbe en hele leugens. Kortom een leugenkabinet. Fake. Ga naar huis!!

zimmerschwanz | 12-02-18 | 19:59 | 2

En dan die Van Baalen die in Oekraine die opstand steunde, wat een Shell-tuig joh die VVD.

Watching the Wheels | 12-02-18 | 20:01
-weggejorist-
zimmerschwanz | 12-02-18 | 20:15

En dit allemaal vandaag en met instemming van het kabinet en de PM 'gelekt'. Die wist -na wat nu ook blijkt- dit al (minimaal??) weken. Ben benieuwd wat hier achter zit om het juist op dit moment te laten uitkomen. Kan toch niet zo zijn dat dit gedaan wordt om de aandacht af te leiden van het feit dat we zoveel gouden medailles winnen....? Toch? Toch?

kunnenzedanniks | 12-02-18 | 19:59

Psychopaten in pak zijn het. Liegen zonder een spier te vertrekken. Schandalig!

spekpater | 12-02-18 | 19:58 | 1

Dit gebeurd er dus als zakenmannetjes de politiek ingaan. Ervaring totaal niet nodig op politiek gebied, als je maar goed kan liegen en marketing taal kan lullen. Het liefst zo Engels mogelijk natuurlijk...

Acar_ketimun | 12-02-18 | 20:24

Dat zin voor zin afpellen plus Rusland doet mij dan weer denken aan de Matroesjka.

Rest In Privacy | 12-02-18 | 19:57 | 1

Ja leuk hè, die Russische poppetjes.

Lupuslupus | 12-02-18 | 21:06

Juist bij zaken waar conflict en oorlog kunnen ontstaan is waarheidsvinding van cruciaal belang. Op basis van geruchten, verhalen en persoonlijke verzinseltjes de grens opzoeken is onacceptabel. Daarmee breng je Nederland, Nederlandse belangen en Nederlandse levens in gevaar.
.
Ik voel me als burger, als vader verraden.

Parel van het Zuiden | 12-02-18 | 19:57

Premier Rutte vindt hem "geloofwaardig". Geen reden om hem politiek verantwoordelijk te stellen. is alleen wat "onverstandig geweest". Precies de praatpaal van (de neus) Rutte.

Drukpers | 12-02-18 | 19:57 | 1

Rutte liegt toch ook met een grijns recht in het gezicht van de Nederlanders, zie Oekraïne referendum. Ons land is in handen van boeven.

XaleX_2 | 12-02-18 | 20:04

Hij moet gewoon zijn biezen pakken. Liegen als politicus is een doodzonde, en al helemaal voor een minister. Dit is niet te spinnen, hier komt hij niet mee weg. Die blonde VVD muts bleef vorig jaar eerst ook aan en toen de druk eindelijk groot genoeg werd vertrok ze ook. Einde Zijlstra, en ik hoop van harte dat de hele coalitie uit elkaar gaat vallen, alleen al zodat D66 zo snel mogelijk uit de regering wordt gehouden.

Shitting Bull | 12-02-18 | 19:57


vuile huichelaars! landverraders!

zoals zo vaak in zo'n situatie gaan ze "double down". De Rusland narrative wordt herhaald en versterkt. Ze zijn bereid de internationale spanningen nog verder op scherp te zetten om hun eigen gezicht te redden.

Ir. Wilhelmus | 12-02-18 | 19:56 | 2

Internationale spanningen die ze zelf creeren voor de eigen misdadige pan-europese agenda.

accijnstoerist | 12-02-18 | 20:35

Ja dat klopt. We mogen zó dankbaar zijn dat Poetin een engelengeduld heeft.

Lupuslupus | 12-02-18 | 21:07

Een ex-KGB-ert die openbaar zijn intensies bloot geeft is net zo geloofwaardig als dat de AIVD een webcam in een trollenfabriek hackt.
Waarschijnlijk zijn beide verhalen door dezelfde fantast verzonnen.

pjotr nicknaamtov | 12-02-18 | 19:55

Rutte verstookt nogal wat ministers en staatssecretarissen. Hoeveel zijn er nog over vanaf Rutte I? Alleen Halve Zijlstra. Gaat lekker zo in 8 jaar tijd.

Winter_is_coming | 12-02-18 | 19:55

Leuk die Russische dromen, maar hoe staat het met de droom van een Groot-Nederland. Daar zou Halbe zich druk om moeten maken.

Moeki de Meeuw | 12-02-18 | 19:54

"MinBuZa Halbe: "Want 'Groot Rusland', dat is waar hij naar terug wil."
GS Vraagtekens:"

Antwoord op de vraagtekens van de heer Poetin zelf: www.youtube.com/watch?v=kqD8lIdIMRo

De enige echte bedreiging is het westen zelf en de VVD is bij uitstek een van de nationale partijen die meedoen met de NWO kliek.

XaleX_2 | 12-02-18 | 19:54 | 1

Inessa S, altijd + veel. Tegenwoordig ook erg goed in de geschreven commentaren onder de video.

am*dam | 12-02-18 | 20:04

Ik vraag mij af hoe vvd'ers hierover denken ?

Schepvogel | 12-02-18 | 19:53 | 2

Wellicht wat stemmen erbij ! Zo werkt dat in Nederland...

Frank1387 | 12-02-18 | 20:17

Het gelul van Rutte was nog niet genoeg?

Acar_ketimun | 12-02-18 | 20:21

Leave zijlstra alone! Hij kan het weten, hij was bij de opkomst, hij kende Lenin persoonlijk, en ondergang van het Sovjetrijk. Gorbatsjof was zijn goede vriend.

bigs | 12-02-18 | 19:53 | 2

Vind hem eerder bij Trotski passen eerlijk gezegd.

Graaf_van_Hogendorp | 12-02-18 | 19:57

Dat moeten we eerst maar even checken bij dhr. Gorbatschov.

Lupuslupus | 12-02-18 | 19:58

Benieuwd welke corrupte VVD-er het stokje straks gaat overnemen.

obominotie | 12-02-18 | 19:52 | 1

Dochtertje van Loek Hermans? Is goed opgeleid.

Winter_is_coming | 12-02-18 | 19:55

Zo heb ik ergens in een achterafzaaltje mensen horen spreken over een Groot Europa.

de honden blaffen... | 12-02-18 | 19:52 | 2

Maar dat geloof ik je meteen, ook al heb je het van een ander :)

Shitting Bull | 12-02-18 | 19:53

Dat is niet alleen in achterafzaaltjes maar vol voor iedereen te zien en openlijk gepropagandeerd door lieden als Druncker, Timmerfrans c.s.

Graaf_van_Hogendorp | 12-02-18 | 19:56

Als Mark Rutte nog vertrouwen in je heeft dan weet je dat je politieke carrière ten einde is.

GroetenVanUrk | 12-02-18 | 19:51 | 1

Groeten terug!

Moeki de Meeuw | 12-02-18 | 19:54

Heel Nederland slaat Internationaal in sterk toenemende mate een pleefiguur door toedoen van liegende en/of frauderende kneuzen als o.a. Halbe, Ollongren, Pechtold, Rutte.

Nederland als criminele en totaal gecorrumpeerde draaischijf van de Internationale drugshandel bovendien. Om te janken gewoon.

Maar ja, het volk blijft in grote mate op dit soort pleefiguren stemmen. Helaas.

echt_links | 12-02-18 | 19:51

Zo heb ik ooit het bed gedeeld met Tatjana (Kees Flodder).
Ok, het was iemand anders, die anoniem wil blijven dus heb ik het verhaal maar naar mij toe getrokken.
Die ander had overigens niet echt het bed gedeeld met Tatjana, maar hij had wel een poster van haar boven zijn bed hangen en dat is eigenlijk bijna hetzelfde.
In je wildste dromen kan Tatjana zomaar het bed delen met een wereldvreemde geek zonder geld op zijn bankrekening dus is er geen reden om dit als een leugen te bestempelen.
Halbe Zijlstra was er overigens ook bij, hij hield de videocamera vast.

Osdorpertje | 12-02-18 | 19:50 | 3

Het staat overeind.

koperbij | 12-02-18 | 19:57

Hopelijk hield ie alleen uw videocamera vast.....

Ommezwaai | 12-02-18 | 20:05

@Ommezwaai | 12-02-18 | 20:05
Ja, toen ik wakker werd uit mijn natte droom stond Halbe Zijlstra op de aftiteling vermeld als cameraman dus is het echt gebeurd. Anders zou ik het toch niet in een droom hebben herinnerd?

Osdorpertje | 12-02-18 | 20:18

Heer Zijlzwam,
Uw brief aan de kamer bevredigt mij allerminst.
Het goedpraten door Rutte en Ollongren is ronduit schokkend .

Het is niet anders dan schandelijk. U schaadt ons land.
Abtreten!

Ben-Bataaf | 12-02-18 | 19:50

Die halve Zoolstra blijft volhouden!

Gomezlopez | 12-02-18 | 19:50

ik hoor al jaren dat Rusland de grote vijand is. Ik heb er alleen nog nooit iets van gemerkt.

yeps | 12-02-18 | 19:50

Dit noemen we Karma Halbe, en dat spreek je uit als: Hahahahahaha!

Biologische_Dildo | 12-02-18 | 19:49

De huidige coalitie staat volgens de laatste peiling van jl. zaterdag op 63 zetels, ( niet ten onrechte) Ja dan de kikkers maar in de kruiwagen vastplakken.
En dan de opper schijnheil Buma, die doet nu precies datgene waarom ik vind dat iemand die zich presenteert als devoot gristen niets in de politiek te zoeken heeft evenals Seegers. Puntje bij paaltje gaat het 9e gebod gewoon even de koelkast in. Ik ken dat soort gluiperds nog uit mijn jeugd/schooltijd, o zo fijn als gemalen stront op zondag en de rest van de week een schoft.

Memek | 12-02-18 | 19:48 | 2

Memek | 12-02-18 | 19:48 |
Puntje bij paaltje gaat het 9e gebod gewoon even de koelkast in

Dat verdient wat herhaling, want helemaal mijn idee.
Dus bij deze:

Puntje bij paaltje gaat het 9e gebod gewoon even de koelkast in
Puntje bij paaltje gaat het 9e gebod gewoon even de koelkast in
Puntje bij paaltje gaat het 9e gebod gewoon even de koelkast in
Puntje bij paaltje gaat het 9e gebod gewoon even de koelkast in
Puntje bij paaltje gaat het 9e gebod gewoon even de koelkast in

Doe er uw voordeel mee, Buma en Segers.

Ben-Bataaf | 12-02-18 | 19:56

Voor de volledigheid: 'Gij zult geen valse getuigenis spreken tegen uw naaste'.

Lupuslupus | 12-02-18 | 20:05

Er is nog een uitweg, zeggen dat Halbe in die tijd psychotisch was en vaak stemmen en opdrachten hoorde.

Papierversnipperaar | 12-02-18 | 19:48 | 1

Gevalletje bloedsuikerspiegel.

Musset | 12-02-18 | 19:59

We zijn de risee van Europa geworden. De naam van je land en van je ministerie op deze manier door het slijk halen en dan met zo’n flutbrief aan komen zetten. Schaam je! Schaam je! Schaam je! En nu opgesodemieterd.

medusa324 | 12-02-18 | 19:48

Wat een brief: ik zeg sorry. Maar ja, Rusland is heel gevaarlijk.
En dat vlak voor een staatsbezoek.

am*dam | 12-02-18 | 19:48 | 3

Lavrov is al bezig de messen te slijpen. Bij wijze van spreken natuurlijk.

Lupuslupus | 12-02-18 | 19:50

Ik wens hem veel succes.

kwark001 | 12-02-18 | 19:52

Staatsbezoek? Gaat die bolle ook mee dan? Komt ‘ie rechtstreeks uit Korea?

Stormageddon | 12-02-18 | 19:53

Ik word eigenlijk nog misselijker van dat geleuter over "dat het verhaal staat" dan het pathologische liegen van Zijlstra (want echt niet eerste keer). Waarom in godsnaam? Als je tegen Rusland bent dan denk je dat Poetin een groot Rusland nastreeft (of hij het nu wel of niet in het openbaar zegt) en als je hem mag dan vind je dat hardstikke tof, dat hij dat wil. Maar Zijlstra moet gewoon aftreden en lekker verder de waarheid verdraaien in het bedrijfsleven of als geparachuteerd politicus in het kartelcircuit

batvoca2 | 12-02-18 | 19:48

En zo komen we toch wel erg vaak bij terug bij de Shell. Zou het Sakhalin-fiasco hier iets mee van doen hebben? Het Sakhalin-fiasco is door de Shell altijd geframed als onrechtmatig handelen van Rusland, lees Poetin. Niet-Nederlandse bronnen denken daar iets anders over:

archive.fortune.com/magazines/fortune/...

Jeroen van der Veer zag dit Sakhalin-fiasco als een persoonlijke nederlaag. Halbe Zijlstra zat in het onderhandelingsteam dat de deksel op zijn neus kreeg. Er is een vrij innige band tussen de Shell en de Nederlandse overheid. Is dit een draadje waardig?

Pierrepoint | 12-02-18 | 19:47 | 1

Dat is zeker een draadje waard. Bea was woest!

LiniaalRectaal | 12-02-18 | 19:52

We mogen ook de grootstrateeg Boekestijn niet vergeten die ons straks voorgaat in de strijd. Met Soros en de Wijk als verkenners achter de linies. Dàt zijn de echte helden die dat stelletje rooie prutsers een lesje zullen leren. Let maar op..

Oprisp | 12-02-18 | 19:45

Prima timing voor de val van Rutte 2.1! Kunnen we in maart tegelijk voor de GR en voor de TK stemmen. De campagnes zijn als begonnen en via geheel onafhankelijk advies-/organisatie-/planningsbureau annex drukkerij NeedIsaymore kunnen de stembiljetten besteld worden. Dit zijn de nieuwe zelftellende biljetten waarmee de uitslag al om 21:05 bekend zal zijn en waarmee Premier Baudet snel geïnstalleerd kan worden.

NeedIsaymore? | 12-02-18 | 19:43 | 6

I know Lupuslupus, maar ik fantaseer er wel over.

NeedIsaymore? | 12-02-18 | 19:55

Zeg maar niets meer.

beau van rtl | 12-02-18 | 19:58

Lupus. Hij meent het echt hoor.

beau van rtl | 12-02-18 | 20:21
▼ 3 antwoorden verborgen

Het blijkt dat halbe zoolstra enorm veel zuipt en snuift. Hij pijpt ook bobos in Brussel voor een paar knaken. Heb ik zelf niet gehoort hoor maar de inhoud staat.

Pienow | 12-02-18 | 19:41 | 1

Ik heb inderdaad bewegende beelden van uw verhaal gezien.

Graaf_van_Hogendorp | 12-02-18 | 19:49

1 bron is geen bron. Halbe verspreid roddels en probeert zichzelf belangrijker/ervarener voor te doen dan hij was.
Straks is ie al opgebrand voordat Rutte uitgelachen is.

noerg | 12-02-18 | 19:41

Een internationale afgang van ongekend formaat. Dankzij liegende Halbe, Penthouse Pechtold, Rubberen Ruggegraat Rutte en de (volkomen politiek incababele) Robollongren. Moeten we vooral willen met zn allen dit scenario.

Dutchbeaurouge | 12-02-18 | 19:40 | 4

@Graaf_van_Hogendorp
Fake news! Question everything!

LiniaalRectaal | 12-02-18 | 19:49

Had Halbe vantevoren gezegd dat hij ging liegen dan was de wedstrijd en uitkomst eerlijker geweest. Het is altijd achteraf. Eerst liegen, dan liegen over het liegen.

Dutchbeaurouge | 12-02-18 | 19:52

Die halbe Wahrheit ist eine ganze Lüge.

spinselsinjehoofd | 12-02-18 | 20:12
▼ 1 antwoord verborgen

In Sovjet Russia, Halbe was there!

Graaf_van_Hogendorp | 12-02-18 | 19:41

"Waardering in de Kamer voor Zijlstra's leugen", dit moet nu al de grootste WTF van het jaar zijn. WTF

faz | 12-02-18 | 19:38 | 2

Het jaar is nog niet om hoor. Ik verwacht echt nog wel meer WTF-s dit jaar.

ViaNova | 12-02-18 | 19:45

Voor of na Pipi Penthouse die de gehele Russische bevolking even wegzet als onbetrouwbaar?

LinkeLotje | 12-02-18 | 19:45

Corrupte politici zijn van alle tijden, we kijken er thuis niet meer van op. Linksmensen zeggen dan "Het is erger dat de FvD een paar negertjes discrimineert op basis van feiten", in plaats van "Het moet eens een keer klaar zijn met het partijkartel!"

DommeNeger | 12-02-18 | 19:37

"Nice to have".
Zou Poetin werkelijk in het Engels converseren op zo een gelegenheid of zou hij juist dan zijn verhaal laten vertalen om misverstanden te voorkomen?

F. Jacobse | 12-02-18 | 19:37 | 1

"Nice to have" behoort, afgezien van de taal, tot een Amerikaanse mindset. "Mine is mine and yours is also mine". Viel mij ook al op.

LiniaalRectaal | 12-02-18 | 19:47

Laat Halve Zoolstra maar vallen,
door deze Penis Aqua Rosa staan we internationaal redelijk in ons onderhemd..

Wijze uit het Oosten | 12-02-18 | 19:36

En dat allemaal in het kader van GR18? De VVD is altijd een pluche-klevende partij geweest (alleen al dat achterlijke, gemaakte gelach van een Rutte) en die Halbe blijft gewoon hoor.

Geen partij die dit kabinet laat vallen, hoeveel leugens er ook verkondigd worden. Mmw.

Zelfs de CU niet, nou ja, die geloven ook niet meer in Godt en zijn totaal van het padje af. Laffe klootzakken.
Ze zouden het kunnen, als die club ook maar 1 bal had.
Gaan ze niet doen.

Leve Ollongren en Penthouse-Charlie.

Ichneumonidae | 12-02-18 | 19:36

De Tweede Kamer is bezig zichzelf op te heffen, waarderen van leugens, zelfs de nazi's waren niet zo uitgesproken over hun bedrog.

smdyasc | 12-02-18 | 19:36

Stel dat Juncker roept dat Oekraïne tot de EU behoort, dan gaat er volgens de VVD géén oorlogsdreiging vanuit. Stel dat Poetin roept dat Oekraïne tot de voormalige Sovjet Unie behoort, dan zou daar wél een oorlogsdreiging vanuit gaan?!? Dat is meten met twee maten.

Qua geschiedenis is groot-Rusland een reïncarnatie van de Sovjet Unie. Qua aardrijkskunde ligt een deel van Oekraïne ligt nota bene ten Oosten van Moskou. Dat deel spreek voornamelijk Russisch en voert oorlog om bij Rusland te gaan horen.

De Europese expansiedrift samen met een heel slecht gevoel voor timing, ophitserij van Verhofstadt en van Baalen, corrupte politici zoals Poroshenko en het verlaten van de vredesakkoorden na de koude oorlog geeft deze nieuwe politieke spanningen.

Het is de EU en de NAVO die naar het Oosten marcheren. Die van Syrië een proxyoorlog maken en Turkije moeiteloos de twee machtsblokken tegen elkaar uit laat spelen. Niets meer, niets minder.

Feynman | 12-02-18 | 19:34 | 3

Zelfs Jaap de Hoop Scheffer geeft toe dat hij fout zat:

De NAVO heeft Vladimir Poetin in een hoek gedreven, waardoor hij radicaler werd. Dat zijn niet de woorden van Rusland, maar die van de voormalige secretaris-generaal van de NAVO, Jaap de Hoop Scheffer.

Volgens Jaap de Hoop Scheffer moet het Westen de Russische rode lijn respecteren. De snelheid van de NAVO-uitbreiding heeft bijgedragen aan de agressieve opstelling van Poetin in de voormalige Sovjet-Unie.

De NAVO had in 2008 geen lidmaatschap moeten toezeggen aan Oekraïne en Georgië.

Roze_bril_drager | 12-02-18 | 19:39

U vergeet F.Timmermans; die wil er graag nog wat talen bijleren....

Mazoeza | 12-02-18 | 19:44

Mee eens Feynman. Maar niemand wil luisteren. De NAVO zou zich niet naar het oosten uitbreiden. Lekker aan gehouden ook en de EU doet er een schepje bovenop. Wij zijn de leugenaars, de bedriegers en de aggressors. Niet andersom.

Ofzo2 | 12-02-18 | 20:27

Oprotten met die kerel, wat een plucheklevers. En maar VVD blijven stemmen wat er ook gebeurt.

Roze_bril_drager | 12-02-18 | 19:34 | 1

Soort zoekt soort.
Al die VVD kiezers zijn met hetzelfde sop overgoten.

nr123456789 | 12-02-18 | 20:39

We staan in ieder geval episch voor lul in het buitenland. Het zegt ook veel over de mensenkennis van Rutte. Zelfs een blinde ziet van verre dat die Zijlstra niet deugt.

brutus68 | 12-02-18 | 19:33 | 3

Rutte vindt Zijlstra waarschijnlijk een prima gast, die alleen zo dom is geweest liegen toe te geven. Wilders, die deugt pas niet!

LiniaalRectaal | 12-02-18 | 19:43

@LiniaalRectaal, Wilders deugt niet? Want?

Sarcastisch varken | 12-02-18 | 23:10

Tijd voor een andere nick, biggetje. Ik sprak voor Rutte...

LiniaalRectaal | 12-02-18 | 23:15

Van der Veer zal m eeuwig dankbaar zijn zeg. Vrees dat zo ongeveer alles uit de duim is gezogen. Hoe moet het als hij nu op een zaken/promoreis gaan met NL ondernemers? Volstrekt ongeloofwaardig deze man.

Chemokar | 12-02-18 | 19:33

Tijd voor een renaissance van de meritocratie.... Wat een brekebenen en het wordt almaar erger. Een kabinet van achterlijke en -lopende dwazen !

Mazoeza | 12-02-18 | 19:32

Mocht Han ten Broeke straks Halbe Zool gaan vervangen als MinBuza mag ik de heren journalisten er aan herinneren dat Han in eerste instantie voor deze post is gepasseerd omdat er een vlekje aan kleefde?

LinkeLotje | 12-02-18 | 19:32

Die VVD is zo door en door verrot dat ze het verschil niet meer weten tussen leugens en de waarheid. Vandaar dat ze die heks ook naar voren hebben geschoven om te beoordelen of er nog wat nep nieuws rond gaat, want zelf kunnen ze dat al niet eens meer beoordelen. Rutte is de grootste leugenaar die de wereld ooit gekend heeft. En de rest van het zootje huppelt er achter aan, denkende dat de burger gek is. (En dan zijn de meesten ook, anders was er niet zo'n kabinet geweest).

poisonivy | 12-02-18 | 19:31

Het was gewoon figuratief, om de aandacht van de luisteraars te spitsen. Dat gebeurt wel vaker in toespraken. Waar gaat het eigenljk over ? Vertrouwd Rutte het niet wanneer Halbe Zijlstra met alle honeurs door Putin wordt ontvangen ? Dit gaat echt nergens over.

rmstock | 12-02-18 | 19:31 | 3

Een minister die doe aslof hij de nieuwe jezus is en onzin orakelt wat niet eens bevestigd kan worden. Nee, dat gaat echt nergens over inderdaad. Figuratief my ass, dit was gewoon een ondoordachte poging tot opinie maken, weerstand creeeren en een beeld schetsen wat gewoon niet waar is. Dat jij dat niet zo erg vindt, zegt meer over jezelf dan wat je met je GS sneer probeert te bereiken. Ook beken je er kleur mee...

Acar_ketimun | 12-02-18 | 19:35

Figuratief? Wat betekent dat in deze context? Een zogenaamd "duur" woord om niet op de inhoud te hoeven ingaan? Feit is, dat als u van mening bent, dat deze uitspraken van een Nederlandse Minister van buitenlandse Zaken nergens over gaan, dan zal waarschijnlijk niets u meer boeien. Behalve als u een andere mening toegedaan bent.

plauter | 12-02-18 | 19:52

pbs.twimg.com/media/DV2nYb3XkAU3CbM.j... Om de aandacht van de luisteraar op het congress te spitsen, gooit Zijlstra zichzelf in de rol van spion in het Kremlin. Wordt wel vaker gedaan. Al die asociale whatsapp friemelaars luisteren opeens ook mee. Het verhaal van de spion : "Putin wil alle satelliet landen ten tijde van de val van de muur in Berlijn weer terug hebben." Mijn zegen krijgt ie, want wat de EU in de Oekraine uithaalt daar lusten de ratten geen brood van.

rmstock | 12-02-18 | 20:09

Komt vast wel weer goed terecht, als je verstand hebt van buitenlandse zaken kun je altijd nog een prima drugsrunner worden.

broervandenhollander | 12-02-18 | 19:31

"Maar, maar.... mevrouw Starink... in de context bestaat het begrip Groot-Rusland wel. Dat heeft een anonieme bron mij bevestigd".

plauter | 12-02-18 | 19:30

Ietwat anders dan Parsons doorgaans plempt, en met iets andere nuance... ik zou hem doen.

Ichneumonidae | 12-02-18 | 19:30

Een minister die een Russische fake news website verzint. Een minister die een oorlogsretoriek verzint en een fractievoorzitter van een coalitiegenoot die een huis krijgt van een buitenlandse diplomaat ten tijde van CETA. Ongelooflijk tot wat voor puinhoop ons land is vervallen.

Bobdesloper | 12-02-18 | 19:30 | 1

Een beetje bananenrepubliek heeft een opperhoofd in een wit pak, epauletten, medailles en een zwarte zonnebril. Stelen in stijl!

Winter_is_coming | 12-02-18 | 19:49

Meh, Halbe is misschien een sukkel en moet weg, maar daarom is Putin nog niet te vertrouwen. GS bagatelliseert dat nogal, maar waarom denk je dat alle staten die aan Rusland grenzen (e.g. de Baltische) hun defensiebudget en paraatheid enorm verhogen? Denk niet dat ze al dat geld om wat fakennieuws uitgeven, waarschijnlijker is dat ze vrezen voor hun voortbestaan.

geenspam | 12-02-18 | 19:29 | 3

Het oliedomme gelieg van Halbe/Ollongren etc. verzwakt onze Westerse positie t.o.v. de Russen alleen maar.

Cry Wolf.

en.wikipedia.org/wiki/Cry_Wolf

echt_links | 12-02-18 | 19:39

@ echt_links | 12-02-18 | 19:39
ja, mee eens, maar dat maakt de Russen nog niet betrouwbaar.

geenspam | 12-02-18 | 20:09

Heel het groot Rusland verhaal daar gelaten is het waarschijnlijk slim van de betreffende staten om hun afweer op peil te houden. Maar het constante Rusland gejank en angst aanjagen wordt alleen voor politiek gewin gebruikt door onze regenten.
.
Daarnaast is het de vraag of het Russische oorlogsapparaat voorbij die gekke polen komt, ze zijn weliswaar met “gigantische” herinvesteringen bezig, maar dat betekent weinig als je naar de Russiche economie in het wijdere perspectief kijkt. Ja gevaarlijk, maar niet zo gevaarlijk als telkens wordt beweert. Overigens hebben die grens staten geleerd van de Oekraïne kwestie, het is beter jezelf te kunnen weren zodat dit soort landje pik kwesties om “Russische bevolking” te beschermen niet plaats kunnen vinden of onrendabel worden.

HaatAth3ist | 12-02-18 | 21:02

Volgens mij waren er genoeg mensen bij die Datsja, wat het ook moge zijn. Met “er is geen bron die dat kan bevestigen” doelt men louter op zogenaamd betrouwbare mede propagandisten. Laat al die zogenaamd onbetrouwbare bronnen die er wèl bij waren maar eens een zegje doen.

Balgesjaakt | 12-02-18 | 19:29

Halbe Zijlstra neemt ontslag , bijna zeker , maar is Rutte nog geloofwaardig ?

elevator | 12-02-18 | 19:28 | 2

Is hij dat ooit wel geweest dan?

Acar_ketimun | 12-02-18 | 19:31

Halve Zoolstra weet teveel. Zal wel niet geofferd worden. In balans met ee omkoopneukhut van een gewaardeerde coalitiepartner.

Winter_is_coming | 12-02-18 | 19:47

We gaan toch niet meemaken dat het verdrag met Oekraïne er is, en de zotte
Belg Verhoffstadt en Van Baalen op dat plein voor paal stonden, omdat Zijlstra nepnieuws heeft verkondigd inzake Peotin ?

Tee Of Cup | 12-02-18 | 19:28 | 2

Exact.

kwark001 | 12-02-18 | 19:31

Meh, verhofstadt stond daar vanwege zijn werkgever Exmar. Een gastanker rederij die wel mogelijkheden ziet in Oekraïens schaliegas.. En van Baalen omdat er fascisten in Kiev rond lopen, en hij hoopte een paar selfies met ze te kunnen maken.
Die hele puinhoop in Oekraïne hebben we te danken aan dat zo'n beetje _iedereen_ er baat bij had daar een burgeroorlog te starten.
-Kerry (VS) om wraak te nemen op Rusland na diplomatiek voor lul zijn zijn gezet in Syrië.
-EU die meer uitbreiding wil, want dat is de standaard afleiding van de interne bestuurlijke puinhopen. If fout, dan meer EU.
-China: Want al dit ge-rel tussen "het westen" en Rusland leidt mooi af van dat zij ondertussen half Afrika aan het opkopen zijn.

TheEgg | 13-02-18 | 08:13

Waardering voor een op leugens gebaseerd verhaal...
.
De politiekcorrecte hydra trekt in een enkele dag zowel de uitvoerende als de wetgevende macht door het slijk. Alsmede de internationale reputatie van ons land en daarmee ons als volk.
.
*witte doekje wappert*

Parel van het Zuiden | 12-02-18 | 19:27 | 2

Het is eerder waardering voor het toegeven gelogen te hebben, dat zouden sommigen niet kunnen.

LiniaalRectaal | 12-02-18 | 19:36

Je krijgt van mij pas een begin van waardering wanneer je en openlijk alles, maar dan ook alles, opbiecht en dan daaraan vast koppelt dat je aftreedt.
Maar nee hoor....

Winter_is_coming | 12-02-18 | 19:45

En die Jeroen van der Veer (VVD/Shell) is ook de "onafhankelijk" onderzoeker voor het ministerie van Defensie met betrekking tot de zelfontploffende in your face oefengranaatjes. Het is een grote kliek. Moet Tjibbe Joustra het straks onderzoeken of vragen ze de VVD-ombudsman?

Watching the Wheels | 12-02-18 | 19:26 | 3

Nou dan Sigrid Kaag (ex-Shell) maar als de opvolger van Halve Shellstra.

Watching the Wheels | 12-02-18 | 19:27

Van Der Veer was als verantwoordelijke bij Shell natuurlijk kind aan huis bij de relevante ministeries. Zou raar zijn als dat niet zo was; achtergrond info en strategie inzake één van de belangrijkste geopolitieke posities bij één man neerleggen (nou vooruit dan: de RvB) bij een bedrijf waarvan het meerderheidsaandeel bij onze koninklijken ligt. Ik zie een patroon.

spinselsinjehoofd | 12-02-18 | 19:49

Sakhalin II project is big bizz voor Shell dus dan is de kans redelijk groot dat je met de Russische overheid te maken krijgt. en.wikipedia.org/wiki/Sakhalin-II

Basil Fawlty | 12-02-18 | 20:04

En nu maar hopen dat er niet weer een vliegtuig neerstort as. woensdag.

kwark001 | 12-02-18 | 19:26 | 1

Hij gaat a.s. woensdag, as woensdag is nog wat verder weg..... Verder hoop ik natuurlijk ook dat dat niet gebeurt.

rokertje | 12-02-18 | 19:35

Dat BuZa blogjes hem laten vallen is niet gek, diplomaten vonden het bij zijn aanstelling al verschrikkelijk dat hij zonder ervaring benoemd was tot minister van buitenlandse zaken.

Blasfemie | 12-02-18 | 19:26 | 1

Maar die wisten al: ministers zijn passanten. Komen en gaan. Ambtenaren zijn er en blijven. Altijd zo geweest, zal voorlopig nog wel zo blijven.

demaup | 12-02-18 | 19:51

Kunnen we dit soort verhaaltjes ook zelfstandig aankaarten bij het disinfo-bureautje van de EU ?

netniet | 12-02-18 | 19:24 | 4

Newsoutlet distributing the fakenews: Dutch Government. Mhhhhh... dat gaat vast niet gebeuren vermoed ik.

Winter_is_coming | 12-02-18 | 19:43

Volgens mij kunnen ze beter een lijst maken van instellingen die GEEN fake news plaatsen. Ben je sneller klaar.

Muiswiel | 12-02-18 | 20:10

Muiswiel | 12-02-18 | 20:10

1. Wikileaks

OverdaanDerOnderheid | 12-02-18 | 22:37
▼ 1 antwoord verborgen

Weet iemand hoe laat en op welke zender de val van het kabinet Rutte IV live wordt uitgezonden?

LinkeLotje | 12-02-18 | 19:23 | 5

Dat zou wreed zijn, zo aan de vooravond van de verjaardag van premier Valentijn.

LiniaalRectaal | 12-02-18 | 19:56

Excuses. Het voelt als Rutte IV, maar het kabinet is helaas niet gevallen na het referendum debacle, dus het is inderdaad nog III.

Was Clairy Polak er nog maar. Zo links als de VVD, maar wel altijd keurig doorhakken mocht er aanleiding voor zijn.

Vraag me wel af voor wie en vooral wat die Halbe Zool nu geslachtofferd wordt?

En wat weet D66?

LinkeLotje | 12-02-18 | 19:57

De val van het kabinet Rutte IV live in slow motion inclusief de slepende stemmen, inclusief de halbe waarheid.

Ernst Oosters8389 | 12-02-18 | 22:34
▼ 2 antwoorden verborgen

Nog erger dan de leugen van Zijlstra is het continue ruzie zoeken met Rusland.
Ik koester nog altijd de verzoening tussen het Westen en Rusland die voor een einde van de Koude Oorlog heeft gezorgd. De EU en onze overheid lijken wel weer op oorlogspad!

keestelpro | 12-02-18 | 19:21 | 6

Ben ik met U een Moskou is dichter bij dan Washington ( ik dacht 3 maal)
een oud Hollands spreekwoord zegt Beter een goede buur dan een verre vriend.
En dan hoeven we echt niet alles wat Russisch is huizenhoog op te hemelen .
Maar van onze grote vrind usa moeten we ook niet veel meer verwachten

berg545 | 12-02-18 | 22:38

Ik hou er ook rekening mee dat de VVD-ers misschien chantabel zijn, dat verklaart waarom er niet naar de burgers geluisterd wordt. Shell en Unilever zijn zeer machtig op het wereldtoneel. Als die dreigen met een vertrek naar Londen na de Brexit dan gaat Nederland dat merken. Geld, macht..... spelletjes. Elk geopolitiek conflict in de laatste 100 jaar had te maken met oliebedrijven. Halbe hadden ze in 2006 kunnen laten opdraaien voor de leugens..... waarom komt dat pas in 2018 naar voren? Het is een pion in een schaakspel dat groter is dan Nederland. De VVD en het kabinet hebben hier niks te zeggen lijkt het.

InConfusius | 12-02-18 | 23:05

Moskou is net zover van NL als Marbella en Torremolinos

D. G. Narrator | 12-02-18 | 23:27
▼ 3 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland