achtergrond

Geenstijl

Ollongren: 'Zijlstra's nepnieuws geen nepnieuws'

Aleksandr Pechtold: 'Zijlstra geeft zijn leugen tenminste toe, in tegenstelling tot alle Russen!'
Kafka Orwellogren: "Hold my waarheidsserum!"

Volgens de D'66-minister van Binnenlandse Zaken heeft de vvd-minister van Buitenlandse Zaken geen nepnieuws verspreid, door jarenlang nepnieuws te verspreiden over zijn door hemzelf verzonnen en door vvd voorlichting voor politiek gewin aangewend nepbezoek aan de datsja van Poetin. Hij was er nooit, vertelde dat verhaal echter wel aan iedereen en z'n verslaggever sinds 2014 (waaronder op een vvd-congres vlak na het Oekraïnereferendum) en bekent nu dat het allemaal een leugen was. "Vicepremier Ollongren benadrukt dat Halbe Zijlstra zijn uitspraken deed voor zijn ministerschap. En haar nepnieuws is iets anders dan dit nepnieuws", bericht Alexander Bakker van de Telepravda. Democracy dies in darkness terwijl Halbe Zijlstra's nepnieuws internationale headlines maakt.

En premier Rutte? Die vindt vanaf zijn vakantieadres in Zuid-Korea dat zijn minister nog steeds geloofwaardig is, "omdat de inhoud van het verhaal staat." Ahja, dat verhaal waarvan Halbe zegt dat hij het van horen zeggen heeft, en waarvan hij zijn enige bron niet wil prijsgeven. En dat moeten wij dan weer allemaal geloven. Wat Bassiehof zegt: Dit is beyond hypocrisie, dit is ronduit kwaadaardig. En dan hebben we het nog niet eens over de grote schade die de leugens van vvd-minister Zijlstra toebrengen aan het onderzoek naar de Onderste Steen van MH17.
Instant Update: Halfie moet vóór middernacht een brief aan de Kamer sturen over het nepnieuws over zijn nep-ontmoeting met Poetin. En morgenochtend vliegt ie naar de datsja van de Russische MinBuZa Lavrov. Als dat nog doorgaat, tenminste.
Update: Ook Buma blijft vooralsnog achter coalitiegenoot Zijlstra staan [video:], door mee te spelen met het spel dat een verhaal dat Zijlstra "leende" van een onbekende bron echt gebeurd is. Wat niemand dus weet, of kan checken.

Ondertussen, in een Russisch wintersportkamp ver onder de rivieren...

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.