Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Na Merkel gaat ook Macron internet censureren. Hierna is Nederland zelf aan de beurt

Dunne kutsmoes om maatschappijkritiek kapot te kunnen censureren

2018 wordt het jaar van de internetcensuur. Het wordt het jaar waarin politici, zogenaamd in de strijd tegen "nepnieuws", burgers online de mond gaan snoeren. En het wordt het jaar waarin de mainstream media dat oogluikend prima vinden.

In Duitsland is de nieuwe censuurwetgeving van Heiko Maas amper van kracht, of de ene rechtspoliticus na de andere satiricus wordt van internet gejorist. Pro-actief, want de Netzwerkdurchsetzungsgesetz (online afgekort tot #NetzDG) eist van social media-bedrijven dat zij zorgen dat het internet verschoond blijft van 'racisme' en 'haatzaaien', op straffe van 50 miljoen euro boete. 

Dus Twitter en Facebook zijn als een gek geluiden van buiten hun eigen bubbel aan het kaltstellen, daarbij geholpen door de NSB-functie die ze ingebouwd hebben (plaatje). AfD-politica Beatrix von Storch, een democratisch gekozen volksvertegenwoordiger, was de eerste die uit het online debat gecensureerd werd. In Duitse mainstream media wordt opgetogen gereageerd op de herinvoering van de DDR. Zowel die censuur als de verheugde reacties in de MSM gaan we in meer landen meemaken in 2018.

QED

Sommige mensen - zelf de grootste leugenaars, met columns in “kwaliteitskranten” - kunnen niet wachten tot het zo ver is

Frankrijk gaat ook op censuurslot
Neem Frankrijk. President Macron kondigde in zijn nieuwjaarsrede ook censuurwetgeving voor Frankrijk aan: "Ik heb besloten een wet te laten maken die de democratie moet behoeden voor nepnieuws." Daarbij moet je 'nepnieuws' dus lezen als 'afwijkende meningen', want hij bedoelt het internet en social media, niet de "betrouwbare" MSM - net als alle andere politici in Duitsland, Frankrijk, de EU en Nederland die nepnieuws willen bestrijden het ook nooit over de lokale NRC of NOS hebben als ze het over nepnieuws hebben. En die MSM, die gaan het helemaal prima vinden als de Heiko's Maas, Emannuelles Macron & Kafka's Orwellogren hun grip op het internet (en dus de mondige burger) gaan verstevigen. 

De MSM beschouwen zichzelf immers als hoeders van de waarheid, en in toenemende mate als bewakers van de maatschappelijke moraal, maar zullen nooit erkennen dat ook zij feilbaar zijn - laat staan dat ze ook toegeven dat ze net zo goed nepnieuws fabriceren. Daarvoor hoef je alleen maar naar de affaire NRC/Omtzigt te kijken. Of überhaupt vijf minuten naar een willekeurig NOS Journaal. Mede door het internet is het Nederlandse mainstream medialandschap echter een lauwe brij van gefrabiceerde eenheid geworden waarin enerzijds elk overheidspersbericht tot 'nieuws' wordt witgewassen en anderzijds elk ophefje tot hysterisch copy/paste-moralisme leidt die met een omweg altijd weer eindigt in 'schuld van het racistische internet!' (Zie: de Boef-hysterie van deze week). 

Nedermedia in buitenlandse handen
En dan hebben we het nog niet eens over de situatie achter hun schermen, waar één NPO (en een klein RTL'etje) de dienst uitmaakt op televisie, terwijl bijna alle kranten inmiddels in handen zijn van twee (Belgische) bedrijven - een hoogst ongezonde en onwenselijke situatie voor de pluriformiteit van de pers. De laatste bladen die nog niet (volledig) zijn ingekapseld en/of een zekere mate van vrijdenkerschap hebben, zijn bijna dood (hoi Groene, dag Vrij Nederland), of irrelevant (hee Revu, joe Panorama).

Tegengeluid tref je bijna nergens op tv of in de krant. Daarvoor moet je echt op internet zijn, waar vrijdenken en vrijspreken nog wél zijn toegestaan - in al haar bloeiende, oogbloedende en bloedkokende facetten want VvMU doet nou eenmaal pijn. Maar een democratie bestaat slechts bij gratie van onenigheid in het debat, en hoe smaller het debat, hoe enger een democratie - totdat zij zichzelf afschaft. Noem ons dramatisch, maar hoewel je in theorie nog steeds alles kunt zeggen, hebben we de afgelopen jaren een sterke toename van dwingende moraal gezien, geproefd en gevoeld waardoor mensen niet meer hardop of onder eigen naam durven zeggen wat ze vinden. Het kan je je sociale kring kosten, het kan je werkloos maken, er kan zelfs politie aan de deur verschijnen. Tegengeluid gaat steeds meer ondergronds en - helaas - ook steeds meer anoniem, ook (of vooral) op het internet.

De open riolen van de vrijheid van meningsuiting
Dat internet dus, waar politiek en media al jaren met argusogen en afkeer naar kijken. Dat internet, waar het gewenste maatschappijbeeld aan gort wordt getwitterd, waar hypocrisie wordt afgebrand en waar de veel te warme banden tussen kartelpartijen en kartelpers keer op keer worden aangetoond - én aangevallen. Heel gezond is dat, in een open democratie, maar het heeft er ook toe geleid dat politici en journalisten in toenemende mate bij elkaar op schoot zijn gekropen in hun eensgezinde afkeer van het open, vrijelijk kolkende riool dat internet heet. Zeker sinds de spuisluizen van de social media zijn aangelegd & open gedraaid.

Goed praktijkvoorbeeld: Het Oekraïne-referendum. De uitslag ging, samen met de democratische inspraak,  door de plee uit naam van een groter politiek ideaal en de media vonden het prima, want die vonden het toch al een populistisch kutreferendum van naargeestig kiezersvolk. De MSM wasten het lege, bij elkaar gelogen inlegvelletje gretig wit, terwijl de initiatiefnemers en de ondertekenaars van het referendum werden weggezet als populisten, Poetinvriendjes, of nog erger.

De poortwachtersmoraal van de pers en de PR-tactieken van de politiek zijn echter niet sterk genoeg gebleken om de weerwoordstroom te stuiten. In Nederland over de democratie, in Duitsland over de mislukte Wir Schaffen Das-missie van Merkel en in Frankrijk naar aanleiding van de directe lijnen tussen banlieues & islamitische Kalifaat. Door MSM aangejaagde advertentieboycots werken niet goed genoeg, dus nu grijpen de machthebbers naar straffere middelen. 

Nepstrijd tegen nepnieuws
Op een wankel en doorzichtig fundament van hun strijd tegen fake news (een eenkennige, grotendeels zelfbedachte en zelden gesubstantieerde oorlog tegen een paar trollen die nergens écht aantoonbare invloed hebben uitgeoefend op democratie in het algemeen of verkiezingen/referenda in het bijzonder) worden wetten voorgesteld die "haatzaaien" en "racisme" moeten tegengaan en die door bevriende tech-CEO's moeten worden uitgevoerd. En ook zonder die wetgeving zien wij van het internet al jaren een selectieve censuur op YouTube, Twitter en Facebook.

Enerzijds wordt kunst met blote tieten van Facebook geschrapt wegens onzedelijk (en krijgt de plaatser een ban), anderzijds staat Zuckerbergs non-statelijke internetland vol met gewelddadige video's van Arabische oorlogen, dierenmishandeling en/of vrouwenonderdrukking waar niet tegen opgetreden wordt. Concreter voorbeeld uit eigen land: Sylvana Simons mag van het OM zelf uitkiezen welke haattweets ze graag veroordeeld wil zien, maar als Geert Wilders met een rolcontainer vol uitgeprinte linkse en islamitische doodsbedreigingen bij de politie staat, blijft het doodstil. De hypocrisie-factor is huizenhoog. Zie ook: het verschil in MSM-ophef, in één week, tussen het Penthouse van Pechtold (niets) en het Taylor-dinertje van Thierry (hysterisch).

Hoe het heurt
Het grootste probleem is dat de Duitse censuurwetgeving, de Franse plannen daarvoor en de openlijk geuite gretigheid van Ollongren om in Brussel een Europese strategie te bedenken de verantwoordelijkheid voor VvMU in eerste plaats verlegt naar social media-bedrijven, die zonder tussenkomst van de rechter (of interventiemogelijkheid van de gebruiker) moeten gaan bepalen wat "wel" en "niet" kan, en daarbij veel vaker zullen kijken naar hoe het heurt & wat er deugt, en niet naar wat het wetboek zegt over vrijheid van meningsuiting. Anders was die democratisch verkozen AfD-politica nooit van Twitter gejorist vanwege haar kritische tweet richting een Duits politiekorps dat in het Arabisch twittert. 

Politici wassen hun handen in onschuld, reguliere media sputteren alleen een beetje voor de vorm maar gaan zich niet luidkeels verzetten tegen wetten waar zíj met hun lauwe moraal en als "vakwerk" verpakte nepnieuws & overheidspropaganda nooit last van zullen hebben. Kijk maar hoeveel moeite het de Azijnbode vandaag kost om een heel klein beetje kritisch te zijn op de dreigende dood van het vrije woord op internet. Partijen die zich wél zullen uitspreken (FvD, PVV, het internet) zijn precies degenen die door partij- en perskartel als "de haat en verdeeldheid zaaiende populisten" worden gezien, waarmee ze hun eigen gelijk in hun eigen kaart kunnen spelen. 2018 wordt het jaar van de beangstigende dreiging van online censuur.

In de verte lacht een doodenge D'66-minister.

Social

Omdat fuck you

Vertaling, via TPO, van het nieuwjaarsdreigement van Macron: “Ik heb besloten een wet te laten maken die de demokratie (sic) moet behoeden voor vals nieuws. Binnenkort komt de tekst van zo’n wet. Op het internet gaan we andere regels toepassen tijdens verkiezingsperioden. Zoals u weet kun je al ‘fake news’ op de sociale media zetten voor niet meer dan enkele tienduizenden euro’s, en kun je dat volledig anoniem doen. Deze platforms zullen verplicht worden meer openheid te geven over van wie precies al dit soort berichten komen, en ook om de hoeveelheid ervan te beperken.

In het geval van verspreiden van vals nieuws, zal het mogelijk zijn naar de rechter te gaan en de inhoud te laten verwijderen, verwijzingen naar een site of de hele site weg te laten halen, en accounts te laten sluiten. Als we onze liberale demokratie (sic) willen beschermen, moeten we streng zijn, met duidelijke regels.”

Reaguursels

Inloggen

Het begint met internet.
Daarna worden boeken verboden / uit de handel gehaald.
Daarna worden (hoog)leraren van en andere in overheid en bedrijfsleven hoog gepositioneerde personen met een bepaalde politieke kleur weggewerkt.
Daarna moet je uit gaan kijken wat je zegt tegen collega's of buren want alles dat je heb gezegd, en ook niet hebt gezegd, kan worden gemeld bij een kliklijn.
Daarna..

Get the picture?

gaffelbaard | 06-01-18 | 21:04

Schoonfamilie had het over nepnieuws en dat het wel zorgelijk was, ik vroeg: ''Van al het nepnieuws dat je hebt gezien welke vond je het meest zorgelijk?''. Ze konden niets opnoemen, nog nooit bewust iets van gezien, ze konden ook geen voorbeeld noemen van nepnieuws dat ergens ooit gedeeld is, kan je na gaan.

Papierversnipperaar | 06-01-18 | 17:30

Veel succes met vechten tegen het internet. Piratebay is na al die jaren nog steeds bereikbaar for example. Je zal je twitter en smoelenboek misschien op moeten geven, who cares. Als je daar nog je nieuws vandaan haalde was je toch al niet meer te redden.

Sleutelplanktovenaar | 06-01-18 | 12:02 | 1

In China werkt het helaas wel heel goed. Dus nee, we moeten het niet zomaar accepteren. De hoeveelheid tijd en energie die totalitaire regimes bereid zijn in dit soort zaken te steken zijn ongekend en daarom zal het ze lukken. Laten we zorgen dat we niet in die nachtmerrie (droom voor Prutte en zijn robot Orwellgren) terechtkomen.

O2Neutraal | 06-01-18 | 19:01

Heeft Geenstijl ook een plan B mocht de overheid deze site verbieden?

martymcfly | 06-01-18 | 11:27

Ik zie het wel zitten die wet. Dan kunnen alle deskundigen en bn'ers van tv verdwijnen die zeker waren dat Trump geen president zou worden, de brexit er niet kwam , Oekraïne referendum het niet zou halen, er geen terroristen in de vluchtelingenstroom zitten

genoegisgenoeg | 06-01-18 | 10:48

Als ze in Nedeland nepnieuws gaan filteren, hoe krijgen we dan ooit nog de verkiezingsprogramma's van de zittende politieke partijen te horen? #dtv

Rest In Privacy | 06-01-18 | 10:01

'Democratie bescherm je door streng te zijn' zegt Macron. Maar blijkbaar snapt hij niet helemaal hoe het werkt. Streng zijn in repressie. Het is al vooraf een harde houding aannemen waardoor je het vrije debat de nek omdraait. Het is alsof je in een hand zand knijpt, hoe harder je knijpt hoe meer het zand tussen de vingers doorglipt. Deze nieuwe wet is het begin van een fascistische staat.

Rest In Privacy | 06-01-18 | 09:57 | 1

Macron, ook relatief een totaal onbekende voor dat deze zijn positie kon innemen net als onze Karin Orwellgren, ik denk dat het beide robots zijn.

O2Neutraal | 06-01-18 | 11:33

Niet zeuren want in 2046 krijgen de meeste reaguurders en de redactie van geenstijl,ook postuum, allemaal een lintje van koningin Amalia voor gedane verzetsactiviteiten op het internet wegens andere tijden cq inzichten en met de kennis van nu zouden we het vroeger anders moesten doen.
En vanaf mei 2078 zijn de geheime staatsarchieven vrij over geenstijl.

steekmug | 06-01-18 | 08:18 | 1

Hebben onze kleinkinderen ook nog wat te doen naast het puinruimen.

steekmug | 06-01-18 | 08:20

Ik weet het niet, ik heb hier een dubbel gevoel bij. Aan de ene kant is het niet goed het internet te censureren. Maar aan de andere kant er zijn er genoeg die niet met de vrijheid om kunnen gaan. Weten het verschil niet tussen satire, mening, etc.

cees2025 | 06-01-18 | 07:07

Censuur in de EU-landen (?), dan betekent dat, dat de EU-landen op zeer korte termijn het einde van de EU voorzien.
De boel gaat scheuren.
En dan hebben ze 'n periode nodig, dat ze 'zonder kritiek' de restjes macht in hun landje kunnen behouden.
Zodra er censuur intreedt, is 'n regime op z'n zwakst.

Der Paulie | 06-01-18 | 02:56 | 7

adjudant | 06-01-18 | 05:51
Wetten waren ooit veel gebruikt om de zwakken te beschermen tegen de sterken. Dictaten waren verklaringen van de wil van de despoten, despoten noemden deze dictaten ook wetten en lieten beide handhaven door dezelfde beroepsgroepen. De periode Prutte gaat de geschiedenis in als periode waarin er wetten kwamen om de sterken te beschermen tegen de zwakken, eigenlijk dus dictaten.

O2Neutraal | 06-01-18 | 12:08

Je hebt in Duitsland de mogelijkheid tegen elke wet te klagen, ze hebben namelijk wel en Bundesverfassungsgericht die wetten kan toetsen op rechtmatigheid en voldoen aan de grondwet,
Nederland heeft nog steeds een oubollige monarchie met poppenkast als regering ,
het leiderschap van Merkel is door haar optredens tijdens de humanitaire hulp juist gestegen, de meeste Duitsers zonder liefde voor radicalen/racisten als AFD/Pegida zijn blij met de hulp van hun landgenoten aan hulpbehoevende ,

adjudant | 06-01-18 | 12:30

adjudant | 06-01-18 | 12:30
Het probleem is niet of een wet wel of niet legaal is. Het is fijn dat je erover kunt klagen, maar de wet bestaat dan al, je klaagt dan over een wet, een stap te ver al m.i.. Bovendien, hoeveel mensen gaan een juridische weg behandelen om hun gelijk te krijgen (uitgezonderd beroepsquerulanten)?

O2Neutraal | 06-01-18 | 12:46
▼ 4 antwoorden verborgen

Belangrijk stuk, dit. Chapeau!
En de voltallige Nederlandse media leest dit. En doet niets. NIETS. Laffe honden zijn het (op een enkeling na). Werkelijk laffe, bange honden.
En Livestro is gewoon jaloers, en bovendien HEEL ENG.

Benoite | 06-01-18 | 01:53
-weggejorist-
degrijzedakduif | 06-01-18 | 01:25 | 1

Gab.ai gaat ons helpen om selectieve afbraak van Twitter te compenseren. En met een Firefox add-on (Twitter2Gab) werkt dat prima. Gewoon tweeten en alles verschijnt ook in Gab. Kan geen DDR-Stasi of wat de EU ook probeert om dat niveau te halen iets aan doen. Lees: twitter.com/Grijze_DakDuif/status/949...

degrijzedakduif | 06-01-18 | 01:19

Macron vind ik een heel eng mannetje. alleen al vanwege z'n wijf. maar daarnaast ook eens op en top globalist

Ir. Wilhelmus | 06-01-18 | 00:57 | 1

we wonen allemaal op de globe, wen er maar aan

degrijzedakduif | 06-01-18 | 01:48

Soumission 3.0 Zou dit alles dan toch iets met de islam te maken hebben ? Komt ineens bij me op.

Baron Clappique | 06-01-18 | 00:23

Historicus Rutte was zeker niet aanwezig tijdens de colleges over het ondergrondse verzet in WO2.

Muuke | 06-01-18 | 00:20

Er ist wieder da.

.

Kijkeensaan | 05-01-18 | 23:38

Het lijkt allemaal op grote stappen richting Dictatuur/Fascisme
- Benoem of creëer een levensgevaarlijke vijand, in dit geval "Nepnieuws" / Rusland.
- Creëer een allesomvattend surveillance systeem, sleepwet is het laatste voorbeeld als kers op de taart, doch de totalitaire controlestaat is in NL al lang klaar.
- Bejegen anders denkenden; Omtzigt, Thierry, Geenstijl, TPO via de media en politiek.
- Voer politiecontroles op en zet mensen vast om hun meningen; oa de huisbezoekjes bij mensen die verontruste berichten over asielzoekers op de sociale media plaatsten, of Gregorius Nekschot.
- Complete controle over de pers. Lijkt mij duidelijk, de Nederlandse MSM is absoluut niet onafhankelijk en ligt in bed met de politieke kaste
- Stel de wet buiten werking, recent voorbeeld het afschaffen van de referendumwet en daarbij deze wetswijziging niet referendabel maken.
- Het instellen van nepdemocratische instituten met vergaande bevoegdheden zonder verantwoording naar het volk. EU in al haar gedaanten en lagen
- De verantwoording naar het volk frustreren en onmogelijk maken. Recente voorbeelden (de zwarte viltstiftenmentaliteit) van hoe de NL-overheid met de WOB omgaat zijn daar een teken van.

faz | 05-01-18 | 23:35 | 2

Goeie samenvatting! Mag ik em kopiëren, komt me nog een keer van pas als ik weer met van die dwazen in discussie ben.

Vanilla | 05-01-18 | 23:59

Ik had het hier vandaag nog over met wat collega's. Die vinden het allemaal wel prima. Ik denk dat als je een schaap bent, je idd geen recht hebt op een mening.

Mali | 06-01-18 | 01:51

Zeer, maar dan ook zeer zorgwekkende ontwikkeling. Het enige goede wapen tegen nepnieuws is een opvoeding tot onafhankelijk denkend en kritisch denkend individu.

duh! | 05-01-18 | 23:06

Als dit doorgaat, leidt het tot een enorme toename van complottheorieen. Zie de VS en de vroegere USSR.

Margot2973 | 05-01-18 | 22:34 | 1

Inderdaad, helaas zullen ze het ook nog vaak bij het rechte eind hebben.

O2Neutraal | 06-01-18 | 12:09

Je had verwacht dat met de val van de muur het tijdperk van de totale staatscontrole over het individu achter de rug was.
Maar feitelijk staan mensen uit dat tijdperk nu aan het roer van Europa. Merkel komt uit de DDR.

Lentehaas | 05-01-18 | 22:04 | 2

Merkel geboren in Hamburg

adjudant | 06-01-18 | 05:56

Ja, maar ze is opgegroeid in de DDR

duh! | 06-01-18 | 09:50

Mooi dan kunnen we Maurice de Hond met die nep peilingen ook eens wegjorissen.

xtree | 05-01-18 | 21:47

Ik vind het heel goed nepnieuws aangepakt wordt. Ik versta onder nepnieuws het doelmatig verspreiden van aantoonbaar foutieve informatie. Dus dat je de lezer de illusie geeft dat iets gebeurt is, terwijl dat niet zo is. We moeten het verbieden van nepnieuws echter niet verwarren met het verbieden van meningen!

Frisogruijt | 05-01-18 | 20:43 | 2

Dat klinkt heel redelijk, maar het probleem is dat er dan iemand is die dit gaat beslissen. We hebben al een robot die zichzelf hiervoor heeft aangeboden. Ik zou liever iedere dag twintig nepnieuws berichten verplicht voorlezen voor het ontbijt voor ik die robot en/of de toekomstige bestuurders deze controle laat verzorgen. Overigens zijn er tal van goede papers over het herkennen en voorkomen van nepnieuws. Die werken gewoon, het probleem is dat ze de gewenste nepnieuws ook terecht herkennen als nepnieuws. Dat wil men niet en dat verklaart alles.

O2Neutraal | 05-01-18 | 22:35

Verbieden van nepnieuws is belediging van de lezer. Alsof die niet zelf het onderscheid kan maken. Sommigen niet, maar dat hoort erbij. It's a dangerous world.

LiniaalRectaal | 05-01-18 | 23:01

Je kon er natuurlijk op wachten dat overheden en multinationals hun oude machtsposities weer zouden herpakken in het westen. In the States net neutrality, hier met openbare censuur en optuiging van Kulturkammers. Want stel je voor dat het klootjesvolk mondig wordt en onbegeleid een mening vormt. Dat kan toch helemaal niet? Dat moet worden goedgekeurd door een kerk. In the States multinational kerk, in grote delen van Europa de (s)Linkse kerk.

Graaf_van_Hogendorp | 05-01-18 | 20:10

Mensen geloven nu eenmaal (te) makkelijk wat ze lezen op internet, helemaal wanneer iemand gesluierd/anoniem iets heeft opgeschreven. Mensen laten volledig hun eigen fantasie erop los en geloven er nog in ook. Kan zeer vermakelijk zijn op een willekeurige donderdagavond, zelfs nuttig voor schrijvers die boeken schrijven over dit onderwerp. Doch, de wereld is de afgelopen jaren nou niet echt leuker of socialer geworden door al die 'social' media en het daarmee samengaande verlies van beroepskwaliteit in elk vakgebied.
Alles draait en drijft op geld en macht, dat is nu eenmaal het kapitalisme sinds de industriële revolutie. Tegenwoordig telt ook aandacht mee, want clicks genereren geld en geld geeft een individu macht. Kan men het allemaal wel democratie noemen, maar ook dat is een vorm van geloof. Duidelijkheid is de enige zekerheid die er voor mensen bestaat; de rest is fantasie of geloof. Laat de regeltjes maar komen, dan kan men in ieder geval ook duidelijk zijn in het verzet ertegen. En dan zullen wij mensen allen gaan zien welke vorm van communicatie over een paar decennia machtiger is dan heden.

Luivend | 05-01-18 | 19:59 | 1

"Social" is dan ook verkeerd vertaald. Het had niet vertaald moeten worden als "sociaal", maar als "maatschappelijk". Zo wordt het direct duidelijk wat de intentie is van de maatschappelijke media: De complete maatschappij overnemen om dan vervolgens met behulp van globale maatschappelijke medewerkers de maatschappij proberen te behandelen.

Alexander des Burgus | 06-01-18 | 10:10

Het wordt steeds interessanter.

nikolaos | 05-01-18 | 19:20 | 1

"May you live in interesting times".

LiniaalRectaal | 05-01-18 | 22:43

Beste maatregel om nep nieuws tegen te gaan is de NPO op te heffen

Jacktheflipper | 05-01-18 | 18:59 | 1

En het NRC.

O2Neutraal | 05-01-18 | 22:17

Ze laten eerst FB en Twitter aanklooien zodat de roep om meer duidelijkheid omtrent wetgeving en -uitvoering toeneemt.
Vervolgens gaan (semi-)overheden (of "gegarandeerd onafhankelijke" instellingen) het stokje overnemen.
We zitten nu al in een tijd van een orgie van disclaimers, triggerwarnings, safespaces, verplichte aanspreekvormen.
De hoogte van de straffen zijn meteen al enorm en zoals Jordan Peterson al benadrukt, het weigeren van betaling van boetes zal uiteindelijk leiden tot massale inhechtenisneming.
We naderen het punt waarop oorlog een stuk overzichtelijker is dan deze trend.

LuckyGirl | 05-01-18 | 18:56 | 3

we naderen het punt dat ook Amerikaanse bedrijven zich aan de wet moeten houden, de nieuwe wet in Duitsland maakt optreden een stuk makkelijker, idioten geloven in censuur en stasi

adjudant | 06-01-18 | 06:01

adjudant | 06-01-18 | 06:01
Als u niet gelooft in censuur, dan bent u de idioot, ik zou het normaal zo niet verwoorden, maar ik neem het van u over. U heeft regelmatig goede bijdragen, maar op dit onderwerp zit u tot ontzetting van iedere inwoner van dit land (en ook vele andere landen), nu of in de toekomst, er naast. Bovendien zou iedereen zich moeten afvragen wat belangrijker is, wat gezeur over berichten die al dan niet waar zijn, of censuur.

O2Neutraal | 06-01-18 | 12:21

adjudant | 06-01-18 | 06:01
Ik heb in mijn vorige bericht nagelaten te beargumenteren waarom censuur door de overheid wel werkt. Historisch gezien zijn overheden goed in het uitoefenen van druk op haar inwoners. Eerst om belastingen te innen, om te laten strijden tegen andere overheden / groepen en om te straffen voor zaken die de overheid niet bevallen. Het is eigenlijk het enige dat ze goed kunnen en doen, burgers dwingen iets te doen dat ze eigenlijk niet willen. Censuur is m.i. dus iets dat overheden bij uitstek goed kunnen en goed voor zijn toegerust. Ik kan verder beschrijven waarom dit ze zo goed afgaat als daar behoefte naar is, maar u kunt dat zelf prima bedenkden schat ik in. Bovendien leert de historie dat het onderdrukken van meningen iets is, dat overheden gebruiken om macht vast te houden of om burgers met de verkeerde mening te straffen. Voorbeelden van het voorlaatste, stasi die u noemde, van de laatste kan ik bijv. verwijzen naar het onderdrukken van homo's in Rusland, een voorbeeld, waarvoor ik ongetwijfeld punten scoor op het virtuele scorebord van het ministerie van waarheid i.o..

O2Neutraal | 06-01-18 | 13:15

Tja en wie bepaalt wat er nepnieuws is en wat niet? Wie weet bieden "deskundige" journalisten zich wel als moderator aan.

Rest In Privacy | 05-01-18 | 18:52 | 1

Ik schreef het al, de hamvraag blijft: wie controleert de controleurs?

LuckyGirl | 05-01-18 | 18:58

Doet me toch denken aan Harry Potter 5 waar Dorothea Omber (Kajsa Ollongren) aangesteld wordt als lerares Verweer tegen de Zwarte Kunsten (Lees Waarheid).Al na korte tijd wordt Omber(Ollongren) door Droebel (Rutte) benoemd tot "Hoog-Inquisiteur", en mag ze de schoolregels(wetten) vaststellen en aanpassen.
Zodra Omber(Ollongren) er hoogte van krijgt dat er een "buitenschoolse" (Buiten MSM) vereniging is opgericht, vaardigt ze een nieuw decreet uit, waarin ze stelt dat alle verenigingen worden opgeheven.
Zie hier de realiteit...

Neelix99 | 05-01-18 | 18:45 | 2

Gek genoeg staat de schrijfster zelf aan de verkeerde kant van de geschiedenis.

LuckyGirl | 05-01-18 | 18:57

Ja nogal logisch! Is D66 niet sterk bevriend met de liberale partij van Macron? D66, die nepdemocraten! U weet wel: de partij die het kiezersvolk jaren geleden wilde wijs maken dat ze toe waren aan een aantal kroonjuwelen, waaronder: het referendum. Nu hen de uitslag niet aan staat, willen ze er weer vanaf en draaien precies 180 graden om. En hoort de mededeling dat Alexander Pechtold een appartement heeft gekregen in Scheveningen, dat € 135000,- waard zou zijn ( het is minstens het driedubble waard!!) ook tot het nepnieuws. En het bericht dat D66 een nep-democratische partij is van oplichters en charlatans, ook een nep-bericht? Ik dacht het toch niet!

harmen timmerman4925 | 05-01-18 | 21:56

Nu valt te begrijpen waarom sommige ministers ons bang willen maken voor nepnieuws. Kennelijk is dit een europees item. Vanwege een zogenaamde gevaar willen ze grip krijgen op het internet. Niet vanwege het nepnieuws, maar om te voorkomen dat internet het ondemocratisch handelen van de diverse regeringen dwarsbomen.

watazooi | 05-01-18 | 18:25 | 1

Ik gok dat het Oekraïnereferendum ze wakker heeft geschud. De eisen om een een referendum op poten te zetten zijn in feite absurd moeilijk. Het is dat GS dat destijds gedigitaliseerd heeft anders was het er nooit gekomen.

Het komt er op neer dat straks iedere onwelvallige mening of conclusie afgeschilderd wordt als nepnieuws en dan is de discussie klaar. Schandalig.

Vanilla | 05-01-18 | 18:59

Maar tegen extreemlinkse zieke mensen in witte onderbroeken die meisjes een tong in hun strot duwen nadat ze NEE zeiden doen ze niets. Rare wereld leven we in.

Rest In Privacy | 05-01-18 | 18:16 | 1

Ja, en wat heeft dat met extreem links te maken? Is dit nu geen nep-opmerking?

harmen timmerman4925 | 05-01-18 | 21:59

Bercent mon coeur d’une langueur monotone...... deze regel was het begin van het einde van 5 jaar nepnieuws in Frankrijk....

thekolere | 05-01-18 | 18:08

Brr, dit is gewoon eng.
Moeten we niet willen maar ja, we hebben blijkbaar niks meer te willen...

Manus Olie | 05-01-18 | 18:05

Wat zou er gebeuren, wanneer deze wet van kracht is, als iemand claimt dat alle religieuze boeken onder nepnieuws vallen?

LuckyGirl | 05-01-18 | 18:03 | 2

Nee, dat valt dat onder geloofsuiting. En dan mag alles.

knerf | 05-01-18 | 18:08

Dan wordt het tijd om een nieuwe "religie" te beginnen.

LuckyGirl | 05-01-18 | 18:20

Het is oorlog. Wat mij betreft in elk geval.

whetherthouwouldbe | 05-01-18 | 17:56

Is nepnieuws staatsgevaarlijk en sinds wanneer?

Sarcastisch varken | 05-01-18 | 17:55 | 1

Bij het opstellen ervan liep iemand een papiersnee op. Prutte moest zo hard lachen om het laatste nepnieuws op de NPO, dat zijn rubberen badeend bijna verdronk. Best gevaarlijk inderdaad, dat nepnieuws.

O2Neutraal | 05-01-18 | 22:19

"Ik heb besloten een wet te laten maken die de democratie moet behoeden voor nepnieuws." Woorden van Macron,ene zekere Rutte uit Den Haag heeft ook van die uitspraken,ik heb besloten.
Vraag me af, is dat democratie of zijn het kleine Hitlers onder leiding van ene zekere merkel, die er dan toch een DDR staat van gaat maken.
Verrijking en doofpotten moeten afgegrendeld worden, voor het gepeupel,welke hersenspoeling deze gasten hebben gehad is een volkomen raadsel, maar kloppen doet het niet.
Ze hebben niet in de gaten als ze zo doorgaan, ze voor een trubinaal komen te staan, we hebben in de EU een stelletje Stasi figuren gekozen, wat ons gaat opbreken.
We hebben straks nog minder zogenaamde democratie, als in geheel Rusland.

rexm | 05-01-18 | 17:54 | 3

We zijn hard op weg een hoop dictators strontjaloers te maken.
De schijn van vrijheid is de kers op de taart.

LuckyGirl | 05-01-18 | 18:07

Wat bedoel je met we hebben gekozen? Hebben we niet veel aan te kiezen aan de malloten bij de EU!

Vanilla | 05-01-18 | 18:39

Ollongren is ook niet gekozen meen ik.

LuckyGirl | 05-01-18 | 18:42

...........” Hannie Schaft “ , verbied de hele kolerezooi..... Maar er zullen nieuw helden opstaan zoals “ Hannie Schaft “.

thekolere | 05-01-18 | 17:42

De msm is al compleet onder overheids controle en dan nog verliezen ZE “de propaganda strijd” en moet ook twitter nog gecensureed worden.
Wat een stel monumentale Kneuzen , meelijwekkende “wanna be” dictatortjes en amateurs ben je dan.

De overheid / bestuurder die niet kan omgaan met “ de geluiden uit de bevolking “ , zoals Twitter - anders dan blokkeren en censureren - zit totaal op de verkeerde plek , die heeft geen bestaansrecht.
De geschiedenis leert dat dat soort overheden en bestuurders zichzelf terug vindt , onderste boven hangend aan een lantaarnpaal.

enorme sukkelzak | 05-01-18 | 17:35

Het wachten is op een Ministerie van Waarheid.

de honden blaffen... | 05-01-18 | 17:33

dat wordt geen stijl via onion links. Of een geen stijl irc server, leuk ouderwetsch! Maar zonder gekheid, zover laten we het toch niet komen mag ik hopen he.

sufkut | 05-01-18 | 17:26 | 1

Het is er in Duitsland, iets dat er op lijkt gaan ze maken in Frankrijk. We hebben de hoogtij van beschaving meegemaakt. De donkere eeuwen staan voor de deur. Binnenkort EU-leger, met drones, die zijn efficienter om het uitschot/de burgers te vernietigen.

O2Neutraal | 05-01-18 | 22:22

Het fascisme kwam van boven af. Het eerste wat (toekomstige) dictaturen doen, is de vrijheid van meningsuiting aan banden leggen. Wat dat betreft is Duitsland maar ook Nederland op de goede weg. Het volk luistert niet meer dus moet het volk geknecht worden. Geen inspraak meer, geen referendum en nu ook internet en met name de sociale media, de doorn in het oog van de elite, aan banden gelegd. En Thierry Baudet laat zich inviteren door die bitch Jinek waar hij vervolgens in de 12 minuten niet aan bod kwam. Want slaafje Jinek gaf de volle tijd aan Ollongren en liet Baudet niet uitpraten. De enige mogelijkheid is een soort GeenStijlbook i.p.v. Facebook.

knerf | 05-01-18 | 17:22 | 3

Och, als het de nitwits zijn die de zaak naar de kelder brengen, dan is het wel een virus of weer wat anders waardoor we ten onder gaan. Ik persoonljk opteer voor een plotselinge meteoor die de hele handel wegvaagd. Tot die tijd heb ik best wel sju in het leven. www.youtube.com/watch?v=-9ocJqpsRpo

Rest In Privacy | 05-01-18 | 17:30

McMarx | 05-01-18 | 17:30

O ja, een beetje vrijblijvend cabaret of een onschuldig liedje. Nu nog wat grappen over de islam....

knerf | 05-01-18 | 18:11

Scherp, want facebook zal mee moeten doen aan deze verschrikking.

O2Neutraal | 05-01-18 | 22:23

Goed stuk @Van Rossem, beangstigend ook. Ik sla 'm maar weer even op om in de loop van 't jaar te kijken wat ervan uitkomt.
Maar met Kasja Orwellongren aan het stuur vrees ik 't ergste.
Het lijkt wel of ze 1984 als een handboek zien ipv de waarschuwing die het was.

Von Mutzenbacher | 05-01-18 | 17:10 | 2

Orwellongren, goud!

LuckyGirl | 05-01-18 | 21:00

@LuckyGirl: die eer komt volledig aan @Van Rossem toe. Staat in de tekst.

Von Mutzenbacher | 06-01-18 | 00:45

Ik kan toch wel zelf bepalen wat nepnieuws is en wat niet. Dit is echt van de zotte.

24^7 | 05-01-18 | 17:04 | 1

Nee, dat bepaald uw kabinet!

Oepsie1234 | 05-01-18 | 17:36

Het enige dat de gemuilkorfde burfer nog kan doen is de inmiddels vermeende democratie te saboteren door niet meer te stemmen, of consequent op de grootste populist zijn stem uit te brengen.
“Ihr wollt den totalen Diktatur, dann bekommen Sie den totalen Diktatur!”

Brou Is Back | 05-01-18 | 17:03 | 1

O en natuurlijk Twitter, Facebook en vergelijkbare onzin-media opzeggen. Ik heb mijn Twitter-account meteen gekilled toen bekend werd dat Twitter ging censureren.

Brou Is Back | 05-01-18 | 17:13

Macron is een hele grote EU Brusselse bankenpooier van de aller engste soort.

joppo0 | 05-01-18 | 17:03

De E.U is uit elkaar aan het vallen en de reactie van het systeem is duidelijk.

Papierversnipperaar | 05-01-18 | 17:01

Kortom uw mening is illegaal de overheid bepaalt wel even wat u wel of niet mag denken!

Tgroenekroontje | 05-01-18 | 17:01

Het volk heeft de macht. Wij kunnen altijd de boel plat gooien als de emmer overloopt. En dat moment lijkt mij niet meer zo heel ver weg.

Zenzeo | 05-01-18 | 16:59 | 1

Je vergist je. Het gros van het volk blijft passief toekijken naar het Journaal, SBS en RTL. Het verzet in de 2e WO was ook niet groot maar.... er is wel een voorhoede nodig.

knerf | 05-01-18 | 18:19

Is de beschuldiging van het brengen van nepniews, niet strafbaar als laster oid, vooral als het niet waar is, en is die beschuldiging dan niet zelf nepnieuws?

laatmaargaan | 05-01-18 | 16:59

Ach, aan alle kanten loopt men te hitsen en uit te dagen.. Zogenaamde journalisten die over lijstjes beginnen... het is 1939 all over again... Die gekke eend, duk dus, begint ook al te radicaliseren. En doet exact hetzelfde als die livestro. Maar denk dat Wierd het niet echt doorheeft en lekker in zijn bubbel aan het zwijmelen is en zich 6x daags aftrekt op de aandacht.
--
@wierdduk
3h3 hours ago
More Wierd Duk Retweeted Wierd Duk
Mensen, onthoudt de namen van degenen die andersdenkenden per wet de mond willen snoeren. En besef wat voor non-democraat zo'n Livestro - met een column in een krant - is: twitter.com/wierdduk/status/949257346...

Mark_D_NL | 05-01-18 | 16:53

Geweldig nieuws! Ik heb altijd al in het verzet gewild.

ristretto | 05-01-18 | 16:50 | 6

Voor verzet staat geen specifieke tijd.
Voor bier drinken natuurlijk wel. Ik ben net begonnen.
Eerste verzetsdaad: Berbaar verbranden aan een kruis met een halve maan symbool erop gespijkerd.

Rest In Privacy | 05-01-18 | 17:21

Het na-oorlogs verzet gaat nog groot worden. In 1968 in het verzet en in 2018 weer. En waartegen? Beide keren tegen een regenteske overheid.

knerf | 05-01-18 | 18:14

That's the spirit, ristretto.

LiniaalRectaal | 05-01-18 | 22:29
▼ 3 antwoorden verborgen

2018 en wat daarna komt worden goede jaren voor de 'populisten'. Hetgeen wat de zittende regering wilt voorkomen gaat juist gebeuren, omdat de burger niet achterlijk is. Dit gaat keihard 'backfiren' op een vergelijkbare manier als Election2016. (Wat dus al dan niet betekend dat er een idioot aan de macht komt)

Kees.kwarktas | 05-01-18 | 16:42 | 1

Ik hoop het. Want verkiezing na verkiezing blijft mij verbazen dat de gevestigde orde er nóg steeds zit.

Libertarianism | 05-01-18 | 16:53

Rutte houdt die Zweedse valse D666 hond van je in bedwang voor er ongelukken gebeuren. Ollongren AF!

Van Zessen Klaar. | 05-01-18 | 16:34 | 1

Prutte is de man die de robot juist aanspoort tot deze hetze tegen het volk.

O2Neutraal | 05-01-18 | 22:24

Op een democratische samenleving ben ik gewoon uitgekeken. De verveling dreigt daarmee toe te slaan. Ik kan niet wachten dat de dictatuur wat meer gestalte krijgt. Lekker ondergronds gaan en bijvoorbeeld er een Amsterdams krantje over maken met stencil machines.

Rest In Privacy | 05-01-18 | 16:32

Mooi joh, abonnementen voor VPN verkoop nog eens heel groot worden.

TRUMP | 05-01-18 | 16:29 | 6

@Oepsie1234 | 05-01-18 | 17:39
Ik niets, maar die club zou het prachtig vinden als onze overheid ons dwingt om een copie van ons paspoort te overleggen.
Net als Google en Twitter etc., die doen een moord voor gegarandeerd echte NAW gegevens.

laatmaargaan | 05-01-18 | 17:55

Ik heb al VPN.

gato | 05-01-18 | 18:11

VPN helpt niet, er zijn al allerlei uitwisselings programma's voor data zodra het onze grens over gaat. Dus zodra u connecteert met een VPN in bijv. Frankrijk, dan mag het verkeer getapt worden, inkomend verkeer in Frankrijk, inkomend verkeer in Nederland, een oplettende lezer begrijpt dat dit al het verkeer is dat u stuurt. Het enige dat de VPN toevoegt is een stukje (weinig) encryptie. Ok, het is dus niet zo nutteloos als Prutte die zijn uiterste best doet voor de waarheid en/of ons land, maar het komt in de buurt.

O2Neutraal | 05-01-18 | 22:28
▼ 3 antwoorden verborgen

Welkom in Adolf Disneyworld.

LuckyGirl | 05-01-18 | 16:29

Nepnieuws bestaat.
Maar er bestaat ook een goede remedie tegen nepnieuws: Onderzoek doen, andere feiten geven, halve waarheden aantonen, andere getuigen horen, leugens ontmaskeren.
DAT was nu juist het enorme experiment met vrijheid; laat het over aan de maatschappelijke krachten. En het was een zeer geslaagd experiment, volledig in tegenstelling tot het staats-gecontroleerde marxistische experiment.
Mooi voorbeeld is 9/11. Tallozen zien hier allerlei complotten aan het werk en die vinden ze op het internet. Maar op hetzelfde internet kun je ook talloze debunking-sites vinden die allerlei beweringen van die complotters met feiten onderuit halen.
Je kunt het er allemaal vinden.
Maar dan komen de 'deugende' media met het verhaal dat iedereen in zijn eigen bubbel blijft. Kan zijn. Toch opent de vrijheid ALTIJD de deuren om het anders te zien.
Beknotting vooraf door overheden, sluit die deuren! Want dan zit u vooraf verplicht in een overheidsbubbel. Op straffe van ...... Want repressie zit aan de andere kant van dezelfde medaille; onlosmakelijk.

marjen | 05-01-18 | 16:25 | 1

Het gaat men niet om dit soort zaken, men wil de publieke opinie controleren. U mag niet meer tegen Prutte of dadelijk Dijkhof zijn. En een burgemeester als Wouter Bos (ik leg het de mensen nog wel een keer goed uit) of Halsema heeft u maar te bejubelen. Niemand maakt zich druk om de voorbeelden van nepnieuws als waar u het over heeft.

O2Neutraal | 05-01-18 | 22:32

Die hele term "nepnieuws" misbruiken ze voor het omhoog werken van hun eigen nepnieuws. En dat is flauw, want ze zouden ook reclamezendtijd kunnen huren. Nieuws is altijd gekleurd vanuit een bepaald perspectief. Ook de NOS zit er wel eens bewust of onbewust naast www.geenstijl.nl/4117921/smerige_leug... , maar moet het daarom verboden worden? Internet corrigeert dat toch wel als het "vrij" is? Je zou wat minder subsidie kunnen verstrekken aan de NOS, maar ik zou ze niet afschaffen.

Watching the Wheels | 05-01-18 | 16:24 | 1

+1/2 ? :)

O2Neutraal | 05-01-18 | 22:32

Maar ook Nederland veranderd in een "big brother is watching you ".
Werkelijk in alles en met een overheid die steeds minder tolerant wordt en voor de eerzame, altijd te pakken, keihard werkende burger onvriendelijke wetjes maakt, zoals:

Heb officieel 3 ( d r i e ) KM te hard gereden en krijg daarvoor een boete
van€ 33,--.
Als dat geen tollenaarsheffing is weet ik het niet meer.
Wat een koekenbakkers zijn dat, die dit verzinnen en vooral voor de mensen die deze "belangrijke"bekeuringen en boetes opleggen. Wat een top baan hebben die!
We zijn een rot land geworden.

outdoor | 05-01-18 | 16:15 | 3

en als ik niet tijdig betaal gaat het van 33 naar 45 en dan naar 81 !
en dat voor 3 km te hard rijden.

outdoor | 05-01-18 | 16:21

Nog even en het is zo dat wanneer u te hard rijd, het CJB het bedrag gelijk van uw bankrekening haalt :)
Men meet dan via uw smartphone uw snelheid.

Rest In Privacy | 05-01-18 | 16:21

@outdoor | 05-01-18 | 16:21
Ja we kennen het, we wonen ook in NL. Wees blij dat je geen 80 rijdt op een Provinciale weg die ze sneaky binnen de bebouwde kom noemen en waar ze geen snelheidsborden ophangen maar wel twee camera's. Het is gewoon extra belasting dus niet mee zitten, gewoon betalen en schouders ophalen. Wel heel erg mee eens dat ze echte snelheidsovertredingen aanpakken waar het risicovol is, maar dit geneuzel is alleen maar geld schrapen en ze doen het nog sneaky ook. Het doel is niet snelheidsverlaging, het doel is geld innen. Ze gaan hun gang maar.

Watching the Wheels | 05-01-18 | 16:43

Met andere woorden Noord Koreaanse, toestanden dus.
En wat verfoeien ze dit land, maar zelf er hard naar op weg!
Je mag alleen de mening, van de gevestigde orde delen, anders snoeren ze je mond.
Goed bezig EU.
Rapper boef: zucht, elk woord teveel, voor zo'n sneu talentloos, overbodig geval.

animalia | 05-01-18 | 16:14

Hoe staat het met deze plannen van Merkel ?

De Duitse bondskanselier Angela Merkel wil een 'Europees internet' dat losstaat van infrastructuur in de VS en spionerende Amerikaanse geheime diensten. Concrete plannen in deze richting worden morgen bekendgemaakt tijdens een top met de Franse president François Hollande. De regering in Parijs is al akkoord met de voorstellen uit Berlijn, aldus de Franse radiozender Europe 1 dinsdag.

Vage plannen van deze strekking werden vorig jaar al geuit, nadat bekend werd dat de Amerikaanse geheime dienst NSA het mobieltje van Merkel had afgeluisterd. Die plannen zijn nu nader uitgewerkt. Europeanen moeten met elkaar kunnen communiceren zonder dat 'e-mails daarvoor de Atlantische Oceaan moeten oversteken'.

Roze_bril_drager | 05-01-18 | 16:09 | 8

Dit was een artikel van 4 jaar geleden, geeft aan hoe eng dat Duitse wijf is en niet van de een op de andere dag.

Roze_bril_drager | 05-01-18 | 16:44

Merkel is politiek gezien morsdood , de enige die het niet merkt is dat SED wijf zelf.

joppo0 | 05-01-18 | 17:05

Duitsland valt nog steeds onder de V.S en Engeland.

gato | 05-01-18 | 18:14
▼ 5 antwoorden verborgen

Wanneer er al gecensureerd moet worden á la Hitler, Stalin, Kim il Un en Joshua Liverstro lijkt mij gekke Livestro toch echt in aanmerking komen om als eerste van het net afgeflikkerd te worden.

mallekater | 05-01-18 | 16:06

Wat een debiel die vent met zijn noodlijdende kudtkrantje.

doskabouter | 05-01-18 | 16:06

Trouwens heeft iemand nog iets gehoord van Lewis Lewinsky?
meer dan een uur geleden ging bij hem de deurbel,sindsdien niks meer raar,zou het dan toch...... nee..

Rest In Privacy | 05-01-18 | 16:05 | 2

Welnee. Die is even boodschappen doen. Wat ik je brom.

Lupuslupus | 05-01-18 | 16:07

Hij zit bij mij. Veilig op de koffie in het achterhuis.

ristretto | 05-01-18 | 16:53

Wanneer ik al deze commentaren zo lees moet de PVV-demonstratie (tegen dit kabinet!) een overweldigend succes worden. Want u gaat daar natuurlijk allemaal heen om uw afschuw van Rutte en zijn kliek te tonen.! Toch, toch??!

Lupuslupus | 05-01-18 | 16:05 | 12

Oh en lupus: ga dan ff in haatbaard geïnfecteerd deel wonen en hang ff een grote pvv poster voor je raam en in je auto.

WayneGretzky*99* | 05-01-18 | 17:57

Wayne, ook fascistisch linksch heeft geen tijd om achter alle medestanders aan te gaan, ook zij concentreren zich op de hoofdpersonen. Ik sta wel op een paar groepsfoto's op hun sites ;-)

LiniaalRectaal | 05-01-18 | 22:23

Lupus toch je weet toch dat Nederlanders slaafse kuddedieren zijn, die gewoon altijd slaafs stemmen op ""hun"" partij . Alleen mensen uit Rucphen en Helmond hebben nog lef, komt door hun Spaans bloed.

A.C.H.M.E.D | 05-01-18 | 22:34
▼ 9 antwoorden verborgen

Doodenge werkelijkheid. Schitterend te ontwrichten ook, want de fanaten begrijpen ironie toch niet.

LibertasSimplex | 05-01-18 | 16:03

Het is een hele vreemde zaak als staatshoofden, regeringsleiders en ministers zich opeens allemaal gaan uitspreken over de juiste journalistiek, wie zich journalist mag noemen en wat wel of niet nieuws is. Dan zijn ze ergens enorm bang voor. Voor hun burgers denk ik.

batvoca2 | 05-01-18 | 15:59 | 1

Ze zijn als de dood zo bang om de controle kwijt te raken. En dat is het geval met internet en de sociale media. Politici, het blijven in feite dictatoriale mannetjes en vrouwtjes, onbetrouwbaarder dan een malafide tweedehands autohandelaar.

knerf | 05-01-18 | 18:28

Mijn onderbuikgevoel zegt mij dat GS aan de oorsprong ligt van deze hele gevaarlijke ontwikkeling . Dus ik zou zeggen GS "Keep up the good work ' !!
U maakt het verschil ! Sjappoo!

Koning BongoBongo | 05-01-18 | 15:53

Life-Stro wil blijkbaar terug naar de dode bomen tijd waarin journalistiek éénrichting verkeer was en mondige lezers vooral hun klep dicht moesten houden omdat hij het altijd beter wist en weet.

Wekkertje | 05-01-18 | 15:50

Heel simpel: het volk moet gewoon in opstand komen, pek en veren!

MooseNL | 05-01-18 | 15:48 | 1

U kunt op 20 januari geheel legaal in Rotterdam in opstand komen. Zijn geen pek en veren bij nodig.

Lupuslupus | 05-01-18 | 16:09

Toen de boekdrukkunst nog niet zo lang tevoren was uitgevonden, waren de machthebbers zéér beducht voor de drukpers. De burgers zouden eens zelf kunnen gaan zeggen wat ze dachten, of op verandering van de status quo aandringen.
Nu zien we exact hetzelfde. De machthebbers en hun lakeien in de msm zijn faliekant tegen vrijheid van meningsuiting en trouwens ook tegen democratie, dus gaan ze over tot dit soort Sovjet-praktijken.
Het is zo klaar als een klontje waar dit om gaat: om de macht om anderen het zwijgen op te leggen, de macht om alléén te kunnen heersen, daar draait het om.

KeesBruin | 05-01-18 | 15:46 | 2

Dan gaan we toch weer terug naar het drukken? Als het niet via het internet gaat is er altijd wel een andere weg.

Juriaan Schraamhaar | 05-01-18 | 15:56

Het is beangstigend om te zien hoe er stapje voor stapje een discours aan het ontstaan is dat de machthebbers de gelegenheid biedt om censuur toe te passen. Er ontstaan dichotomieën en combinaties daarvan die nauwelijks iets met de werkelijkheid te maken hebben. Zo zie je een directe koppeling tussen de tegenstelling -goed-kraad en de tegenstelling nieuws-nepnieuw, welke al snel verschuift naar de stelling dat goedaardige mensen altijd echt nieuws verspreiden en kwaadaardige mensen enkel nepnieuws willen verspreiden. Even later is het bon ton om het nieuws dat door ons welgevallige mensen verspreid wordt a priori echt nieuws is, en dat nieuws van mensen die ons niet welgevallig zijn met zekerheid nepnieuws is. Tenslotte zal het zo zikn dat de goeden de waarheid spreken en de slechten onwaarheden verkondigen.
"Want ik ben de weg, de waarheid en het leven".

Schoorsteenveger | 05-01-18 | 16:03

Die sockpuppets uit de politiek verzinnen dit helemaal niet zelf, het wordt bottum-up geadviseerd/ingeregeld.
Er komt chaos aan door de vele migranten en wanneer je het internet beheerst en de individuen die daarop spelen, kan de chaos worden beperkt. Het is denk ik een totaalplaatje.
De bedoeling hiervan is anders dan dat de puppets denken, het is op termijn tegen hun gericht. Ik zou niet graag in het kartel willen zitten.
Er is dus niets aan de hand, het lijkt erger te worden en het gaat vervelend worden maar op termijn is iedereen beter af, gewoon even door de zure appel heen bijten, maar dat kunnen de softies van tegenwoordig niet meer. Incasseren.
Er is dus niet echt iets aan de hand.
Peace!

Ongeblustekalk | 05-01-18 | 15:45 | 3

*Bier en chips inslaat*

Rest In Privacy | 05-01-18 | 16:27

Kun je dit iets duidelijker uitleggen of ben je sarcastisch?
Dat er een totaal plaatje is ben ik met je eens maar dat het positief opgevat kan worden dus niet.
Waar doel je op?

Dit is allemaal rechtstreeks in lijn met het "spontane" Rusland geschreeuw, Oekraine referendum, MH17, de laatste verkiezingen, het regeerakkoord, de uitbreiding van de EU enz enz het is allemaal 1 grote beweging naar iets dat nooit positief kan uitpakken.

En ondertussen scanderen de AFA's Baudet Baudet fascist fascist maar dat er een fascistische dictatuur wordt opgetuigd dat vinden ze helemaal prima..
Omdat ze nu even naar de mond gepraat worden en ze voelen zich vrij machtig en onaantastbaar (livestro).

Ongelofelijk dom, en tenzij je geloofd in de co2 reductie methodes van Bill Gates is er weinig om over te juichen hoor?

Lionfromzion | 05-01-18 | 16:29

Ik was duidelijk genoeg. Zet die grijze massa van je maar eens aan het werk.
Stel die vraag nog eens voordat je gaat slapen, als je wakker wordt weet je het antwoord. ;)

Ongeblustekalk | 05-01-18 | 16:49

Dat betekent dat wij straks voor het echte nieuws terug moeten naar de huis-aan-huis pamfletten, ondergrondse nieuwsbladen, illegale Radio (Hier is Radio Geenstijl. Vrije Radio) en het verzet opnieuw oprichten. Er moeten vast nog wel een paar opslagplaatsen van Gladio ergens zijn

Rotisseur | 05-01-18 | 15:43 | 1

Min of meer als schot voor de boeg: www.denederlandsegrondwet.nl/9353000/... Let u s.v.p. op het woord achteraf en de hopelijk uitputtende opsomming van de uitzonderingen.

De tweede: www.denederlandsegrondwet.nl/9353000/... waarin het maken van onderscheid op basis van levensovertuiging, waar de persoonlijke mening onlosmakelijk aan is verbonden, is verboden.

Op het oog een juridisch abc'tje, maar om inzake de politiek buiten de waard te rekenen is een democratische doodzonde. Wordt vervolgd: zonder tegengas letterlijk en figuurlijk.

Rest In Privacy | 05-01-18 | 15:43 | 2

Ja de grondwet geweldig, nu ff een rechter zoeken die er aan mag toetsen en we zijn klaar!
oh wacht..

Lionfromzion | 05-01-18 | 16:31

Lionfromzion | 05-01-18 | 16:31 Exactemundo. Die wetgevende macht. Die kiezen wij. De rol van de rechterlijke macht in dezen is mij enkele maanden geleden hier ten panele flink ingepeperd. Die is er dus niet.

Het goede nieuws: het politieke midden ligt helemaal open voor een pragmatische, constitutionele partij die beseft dat de overheid dienend is aan de samenleving.

De realiteit: een abjecte mengelmoes van corruptie en ideologie. Op partijniveau niemand uitgezonderd. In de leer van de trias politica wordt de ambtenarij als zodanig niet benoemd. Dat is jammer want daar is causaal gezien een flink deel van de huidige wanorde uit te verklaren.

Mijn excuses voor de vaagheid van bovenstaande. Dat moet voorlopig even zo.

Rest In Privacy | 05-01-18 | 17:44

Misschien “kan je nog steeds alles wel zeggen” zoals jullie het eufemistisch verwoorden, maar dat gebeurt eigenlijk bijna altijd al anoniem. Zeker op geenstijl en vrijwel altijd op Twitter is er een causaal verband tussen de uitgesprokenheid van een mening versus de mate van anonimiteit. Op Twitter opereer ik nog wel onder eigen naam maar bij uitgesproken opinie krijg je altijd vanuit anonieme hoek karrenvrachten stront over je heen gereden.

NV_2017 | 05-01-18 | 15:40 | 1

Ja omdat het al lang niet zo vrij meer was, het is echter wat anders wanneer er onterecht wetten worden misbruikt om mensen de mond te snoeren, dan wanneer er speciaal wetten voor worden gemaakt met de bijbehorende razzia's om voorbeelden te stellen enz..

Gaat een flink aantal treden omlaag dan plus de publieke opinie wordt gelijk heel sterk 1 kant op geduwd want zij die niet opgepakt worden en angsthaas zijn zullen keihard voor het andere team gaan juichen om maar buiten schot te blijven..

Lionfromzion | 05-01-18 | 16:35

Ik heb wel eens gezegd tegen m'n moeder, half grappend, 'als GS op zwart gaat, moeten we hier weg'. Little did I know dat het een paar jaar later mss al werkelijkheid zou gaan worden GVD!

afikoman | 05-01-18 | 15:39

Lol lol lol... de Nederlander moet de mond worden gesnoerd! Straks komt er weer een referendum waar politiek Nederland een jaar voor nodig heeft om een "blanco" inleg A4'tje te verzinnen..
GeenStijl.onion

Drukpers | 05-01-18 | 15:38

De overeenkomsten tussen de EU en Nazi Duitsland worden steeds duidelijker zichtbaar. Anders verpakt, maar gelijke maatregelen om het continent te kunnen besturen.

Dit gaat heel eng worden.

Datmagniethe | 05-01-18 | 15:37 | 2

Ooit was er de Joodse Raad die de opdracht kreeg de wensen van nazi-Duitsland aangaande de Joden, te regelen. Ook hier laat de Duitse overheid het uitzoeken van wat wel en niet meer mag, over aan de intermediairs. En wegens dat dreigement van zeer hoge boetes gaan die intermediairs het zekere voor het onzekere nemen en wast de Duitse overheid haar handen in onschuld. Uiterst sluw.

marjen | 05-01-18 | 15:46

Met weer een Ascher aan de knoppen :)
Cirkels en rondjes draaien wij in de geschiedenis

Rest In Privacy | 05-01-18 | 16:29

Scatman opzet. Onder de vlag van het ongedefinieerde Nepnews wordt vooringenomen censuur bedreven.

van Oeffelen | 05-01-18 | 15:36

De overheidsdienst die toezicht mag gaan houden op het nepnieuws zal het nog heel druk gaan krijgen. Niet zozeer met berichten van GS, maar denk eerder aan berichten van politici, de vele overheden in NL, de NPO en uiteraard joop.nl.

grancolombiano | 05-01-18 | 15:36 | 1

Nope want een aangifte zal men zien als nepnieuws danwel valse aangifte

Lionfromzion | 05-01-18 | 16:37

Mark my words, zodra mensen het niet met je eens zijn en jouw mening en argumenten niet in hun gewenste wereldbeeld vinden passen zullen ze ‘fake’ gaan schreeuwen en dan gaan we allemaal nat. Geinig dat in een open discussie/samenleving al die “liberalen” een steeds dunnere huid hebben gekregen. De ironie is sterk en evenzo grimmig.

Ik zie het zeer somber in want ik ben het grif oneens met veel ambtenaren en politici (NL/EU).

Hide yo’ kids, hide yo’ wife because they’re raping freedom of speech out here.

Noltie | 05-01-18 | 15:35

Iedereen zit nu wel behoorlijk op Ollongren te hakken, maar zij doet niets waar haar regeringspartners het niet mee eens zijn.

Roadblock | 05-01-18 | 15:35 | 2

Het is ook niet dat ze heel erg haar best doet om de regeringspartners uit te leggen dat je in Nederland het recht hebt om je te laten bedotten. En dat het aan banden leggen van kritische geluiden alleen maar een averechts effect heeft aangezien iedereen er dan wel van uit gaat dat de regering ze zal behoeden voor iets anders dan de waarheid. En elke artikel vervolgens voor waar wordt aangenomen, hoe waanzinnig ook.

Sqbar | 05-01-18 | 15:47

Tja, wanneer je je als zogenaamd democratisch huppelkutje naadloos voegt naar deze absoluut ondemocratische regering, doet ze inderdaad niet iets waar haar verderfelijke makkers het niet mee eens zijn.
Maar is ze als democraat, wat ze zegt te zijn, wel afschuwelijk door de pot gespoeld.

mallekater | 05-01-18 | 16:10

Mooi!

Lupuslupus | 05-01-18 | 16:00

Ben benieuwd hoe het met gs zal gaan :)))

Dudak | 05-01-18 | 15:33 | 3

Nou gewoon licht uit- namelijk nep-nieuws site.
Als ik de jongens van geenstijl zou zijn, was ik nu al op Darknet de mogelijkheden van een Blog aan het bekijken, en naar welk land ik voor mijn hosting ga uitwijken. Er zal best wel een "Radio Veronica" achtige constructie te verzinnen zijn.

Roadblock | 05-01-18 | 15:38

Roadblock | 05-01-18 | 15:38
Nou... misschien eerst eens met een onion proberen... dat is technisch niet zo moeilijk. De NYT heeft ook al voorzieningen getroffen. Wellicht weten die meer dan wij???

Príncipe | 05-01-18 | 15:47

Livestro is een clown. Beetje jammer, had beter gekund. Maar verder niet relevant.

Tempolier | 05-01-18 | 15:32

Als ze jullie ooit op dns basis gaan blokkeren stuur gewoon een IPtje zonodig met poortnummer naar mijn e-mail adres zodat ik gewoon kan blijven lezen

Dit is overig in tegenstelling tot Trump's intrekking van een gedeelte van een wet in 2015 daadwerkelijk een poging op moord op netneutraliteit

niemand specifiek | 05-01-18 | 15:31 | 3

Je kan toch nu al de IP vastleggen?

Roadblock | 05-01-18 | 15:42

@niemand Na dat Ddos'ers geenstijl achter cloudflare heeft gejaagd werkt dit niet meer.
@Roadblock dit heeft niets met netneutraliteit te maken.

NatNiks | 05-01-18 | 15:58

Ik zou tweakers ook maar ff afentoe lezen, slashdot is beter nog, maar wat je nu zegt slaat helemaal nergens op..

Wat wou je lezen vraag ik me af als jij de enige bent met dat ip en poortje..

En wie beheert die IP's?

Come on dat soort opmerkingen geven mensen alleen maar een vals gevoel van "zal wel loslopen" en het slaat echt nergens op

Lionfromzion | 05-01-18 | 16:45

Servers in Ijsland plaatsen. want ze gaan ons echt verbieden.

gato | 05-01-18 | 15:30

Dus eventuele aanslagen van mensen die ons haten komen niet meer op pagina 3.... maar Helemaal Niet Meer!

meneer Q | 05-01-18 | 15:29

Je kunt maar 1 ding concluderen, en dat is dat de zelfbenoemde Elite bang is voor de burger. Of je nu een Zweeds paspoort hebt, of uit de DDR komt en onderdeel was van het regime aldaar, of naar voren bent geschoven als een nieuw "fris en kritisch geluid" maar ondertussen samen met de ex-DDR de baas wil gaan spelen over de EU, je bent onderdeel van die elite en je bent blijkbaar bang.
Bang dat de burger er langzaam weer achterkomt dat de Elite zichzelf verrijkt en bevoordeelt, ten koste juist van de gewone burger. En dat de burger zich gaat verenigen.
Ze zijn tevens bang dat ze te weinig middelen hebben om de boze burger dan tegen te houden. Politie en leger is de laatste jaren dusdanig afgezwakt, dat ze daar niet meer op vertrouwen.
Dus dan maar hetgeen wat die burgers verbindt, verbieden. En dat is dus de vrijheid van meningsuiting en daadwerkelijke uiting op het internet.

Nuchternederland | 05-01-18 | 15:24 | 1

Natuurlijk is de elite bang voor de burger. Ze zijn tenslotte een minderheid.

LiniaalRectaal | 05-01-18 | 22:07

ALS Geenstijl op zwart gaat dan is het "discuzeuren" over. Ik zal dan op een andere manier mijn ongenoegen met de huidige situatie duidelijk maken. En dat is dan niet met woorden.

Rest In Privacy | 05-01-18 | 15:20 | 6

Ce ca! | 05-01-18 | 15:32
Haha... jaaa.... Maarrrr eh... de Polen zijn ook boefjes. ;-)
Kijk als de zelfs de grote firewall van China te slopen is... eh... dan is alles mogelijk he.. :-)

Príncipe | 05-01-18 | 15:44

@ Príncipe | 05-01-18 | 15:44
Is repper boef een Pool? :)
En ja elk systeem heeft zijn zwakke kanten. Meestal zijn dat de mensen die het systeem beheren. En anders is er de "backdoor" en kan je leuke codes schrijven die het systeem fucken.

Rest In Privacy | 05-01-18 | 16:33

Dus, naar Rotjeknor !
Take care.

PopeyeKamper | 05-01-18 | 16:44
▼ 3 antwoorden verborgen

Het wordt tijd om alvast een geenstijl.hu op te zetten.

NatNiks | 05-01-18 | 15:19 | 2

campingzender.hu , onderonsje voor de oudgedienden.

Vanilla | 05-01-18 | 17:46

Zucht. Dat heeft geen zin als de overheid de vijand is. In plaats van de site neer te halen, halen ze de redactie neer.

LiniaalRectaal | 05-01-18 | 22:03

De waard zijn gast | 05-01-18 | 15:13
hahaha

LibertasSimplex | 05-01-18 | 15:17

In alle eerlijkheid betrap ik Geenstijl nooit op een leugen. Nieuws word aangedikt en in soort van straattaal gebracht maar het blijft wel bij feiten. Op overheids site Joop worden dingen regelmatig verdraait of gelogen bijvoorbeeld. Laat ze daar dan maar beginnen.

Repetitive Beats | 05-01-18 | 15:15 | 2

Waarvan akte.

Not_again | 05-01-18 | 15:24

Joop.nl, een nepnieuws site bij uitstek. Platform voor vuige islam-trollen en extreem-linkse malloten.

martymcfly | 05-01-18 | 15:28

En gevaarlijke kereltjes als Liverstro supporten dit. Links-fascisme in optima forma.

De waard zijn gast | 05-01-18 | 15:11 | 1

Dit valt toch onder laster en smaad beste gast?

Rest In Privacy | 05-01-18 | 15:21

Ik ben het helemaal eens met dit stuk.
Overigens had tot nu toe elk medium, van de Donald Duck tot en met de Libelle, toch al de gelegenheid om censuur te plegen. Het verschil is dat dit nu door de overheid zal worden aangejaagd, en dat maakt het vele malen ernstiger. Als ons parlement zo'n wet laat passeren, dan hoort het te branden in de hel.

JvanDeventer | 05-01-18 | 15:11

tussen 60 tot 100 mensen op de vuist en slechts 2 lichtgewonden? Wat een wijven.

De waard zijn gast | 05-01-18 | 15:13

Did you not see what happend in Zwe... euhhh Noorwijk last night :)

Rest In Privacy | 05-01-18 | 15:22

Lees je altijd de krant van 3 maanden geleden?

Nuchternederland | 05-01-18 | 15:27

Vanochtend bij het Media-kartel (Radio1) over inspraak vliegveld Lelystad: Mensen moeten inspraak hebben en kunnen kiezen. Reactie van een beller: "Dus referenda over beslissingen ?" Radio1 wist niet hoe snel zij de knop uit moeten zetten. Gepeupel mag niet kiezen. Dat doen de hoge heren wel voor hen. Alles moet onder controle gebracht worden. Zoals toen in de DDR.

Kamervraag | 05-01-18 | 15:08

Gadver wat is die Livestro toch een gore fascist, kan die gek niet alsnog voor het Neurenberg-Tribunaal gesleept worden wegens fout zijn na de oorlog.
twitter.com/JoshuaLivestro/status/949...

Abject | 05-01-18 | 15:07 | 2

De man is in de war maar mag van mij zijn nep-nieuws lekker rond sproeien. De beste remedie tegen ongebreidelde domheid is exposure.
Laat hem vooral zo doorgaan er is al bijna niemand meer die deze clown nog serieus neemt.

Not_again | 05-01-18 | 15:27

Joden moeten altijd mensen hebben aan beide kanten van het politieke spectrum. Dat is voor mij de enige manier om de rechts-links switch van Livestro te verklaren.

Reaganmania | 05-01-18 | 16:25

Thiery had beter in het penthouse van pechtold kunnen lunchen. Dan had ook niemand het er meer over.

Rest In Privacy | 05-01-18 | 15:04

Ze kunnen nieuws verbieden. Misschien kan kritiek op een andere manier verwoord worden. Maar het probleem, dat blijft. Zoals eerder gezegd in het verleden: (citaat>) "En als ik dat anders moet verwoorden prima! Maar het gaat om uw kinderen, om uw kleinkinderen. Waar gaat het anders om!? Moet ik nou meer hier neerzetten!? Ik kán niet anders. En ik dóe niet anders. Dan maar ik afgemaakt. Okee, prima. Maar het probleem meneer, dát blijft... Dat blijft!"

EODs | 05-01-18 | 15:03

De waarheid? De waarheid bestaat niet, dat is de waah.....

Hé, hallo, dag Ollegron!
Na Zweden nu ook wij weer mijlslaarzenstappen verder in de ontkenningsfase !

Mazoeza | 05-01-18 | 15:02

Dit is een onvoorstelbaar gevaarlijke ontwikkeling. Dit is de start of de volgende stap in staatstyrannie.

Masturwasbeert | 05-01-18 | 15:01 | 2

Nou.... wat er gebeurt als ze podia gaan verbieden, dan verdwijnen mensen naar nog grotere riolen. In de afgelopen tijd zijn de modder stromen door de diepe riolen van het internet steeds dikker geworden. Ze zwellen iedere dag meer. Laatst zei zo'n site beheerder... we groeien jongens, we groeien nog steeds... het gaat goed...

Príncipe | 05-01-18 | 15:21

Er liggen overal back-up boards en fora klaar...

Príncipe | 05-01-18 | 15:22

Vindt Livestro ECHT dat de 'notoire' nepnieuws-verspreider GeenStijl (toon dat dan aan; meningen zijn geen nepnieuws/nepfeiten, maar meningen) VERBODEN moet worden.
Wat is die man diep gezonken. En dat in betrekkelijk korte tijd. Ongelooflijk. Het marxisme klopt aan de deur.

marjen | 05-01-18 | 14:59

Joshua Livestroman

Cheeky Bastard | 05-01-18 | 14:58 | 1

En zo is het!

Rest In Privacy | 05-01-18 | 15:04

Géén nepnieuws was dat die na 48 jaar kleuteriaans Nederlands sprekende hoofddoek mevrouw meende dat de sociale dienst -waar haar hele omgeving mee te maken heeft- wel eens aan loonsverhoging zou mogen doen....

Mazoeza | 05-01-18 | 14:58 | 1

Hehehe, ik heb zitten gieren.
"Jij geven meer gratis geld, alles worden duurder, maar die geld blijven de zelfde"
Ze zou zo een AOW-er kunnen zijn, maar ik gok op bijstand.
Ik hoor dit verhaal van onze gepensioneerden al jaren.

Roadblock | 05-01-18 | 15:47

En het rampjaar 2018 is nog meer net begonnen. You ain't seen nothing yet....

Here's Freddy | 05-01-18 | 14:57

Zouden die Britten het dan toch bij het rechte eind hebben? After Brexit take a Nexit. Cheers!

Een vrije paling | 05-01-18 | 14:55

Voorbeeld van insluipend nepnieuws:

Ik vind het mohammedanisme geen kötreligie, islam is vrede en alle extremisten zijn extreem-vredig !

Mazoeza | 05-01-18 | 14:54

Verbieden. Het zou verboden moeten worden.

je_batsklare_moeder | 05-01-18 | 14:52

Tijd voor een abonnement op de Fabeltjeskrant.

Memek | 05-01-18 | 14:52

Censuur in Nederland is ondenkba
Wacht even. Er wordt aangebeld. Ben zo terug.

Lewis Lewinsky | 05-01-18 | 14:52

Dus : verkiezingsuitslag = nepnieuws.

Baron Clappique | 05-01-18 | 14:52

Zo begon het vlak voor 1940 ook in Duitsland. Nu ook in Europa. Nieuws of een mening die niet bevallig is, bestempelen we gewoon als nepnieuws. Een controversiële mening wordt bestempeld als racistisch en/of haatzaaiend. Dit geldt ook voor afwijkende meningen over het klimaat. Je moet zeggen, opwarming van de aarde is de enige mening die er toe doet. Zo niet, in het internetconcentratiekamp. Vrije geesten zullen altijd bestaan tot dat de duisternis het laatste sprankje licht en hoop dooft. Welkom in de wereld van censuur en islamitische doctrine. Het kwaad zal overwinnen als het goede niets meer doet.

De Evangelist | 05-01-18 | 14:51

Zou het mes ook aan 2 kanten snijden? Dat we wat zaken als universele waarheid kunnen neerzetten hierdoor die anders niet zo in de openbaarheid komen, dat we echt kunnen zeggen het is waar want het staat op internet. Bijna alles van links kan zo de prullenbak in en van rechts blijft er een hoop overeind als we echt de waarheid van stellingen onderzoeken.

Papierversnipperaar | 05-01-18 | 14:43 | 3

Ach kom, je weet wel beter.

Rest In Privacy | 05-01-18 | 14:44

Je vertelt nu de situatie, als het streven naar censuur van rechts zou afkomen.

Roadblock | 05-01-18 | 15:48

Roadblock | 05-01-18 | 15:48
Ik ben niet voor censuur maar als het er op aan komt heeft het m.b.t nepnieuws ook voordelen, Islam de religie van de vrede zou je niet mogen zeggen. Vroeger zag ik bij slachtoffers van oorlogen hordes uitgemergelde mensen op leven na dood, nu zie ik kinderen met zielige ogen en best wel doorvoede mensen lijkt me vrij nep.
En mensen die hier heenkomen van islamitische oorlogen doen niets aan het bijdragen om kosten van vergrijzing tegen te gaan het is een grote strop, en zo kan je maar doorgaan.
Maar links heeft een wapen van progressiviteit niets hoeft te kloppen als we maar allemaal hopen dan wordt het ooit misschien waarheid.

Papierversnipperaar | 05-01-18 | 16:47

Dit is heel erg. Gaat idd niet om nepnieuws, want daar maakt echt geen enkele politicus zich druk om. Het gaat om censuur. We worden eerst een half jaar warmgedraaid dat er nepnieuws is en dat hierdoor Trump president is geworden e.d.. Daarna wachten we even en hop daar gaan we.

Verwacht dat de opwarming weer wekelijks zonder tegengeluid van Twitter en Facebookberichten wordt ingebracht.

Of het fijnstof van banden van auto's. Want als we straks elektrisch rijden zou er anders geen reden zijn om minder te rijden, want geen uitstoot.

Titia Heidekonijn | 05-01-18 | 14:43 | 2

Titia Heidekonijn | 05-01-18 | 14:43 |
Ja klopt. Wat te denken van alle wetenschappelijke rapporten die de overheid heeft laten opstellen, waar de conclusie al voorop vaststond?

Príncipe | 05-01-18 | 15:32

@ Príncipe | 05-01-18 | 15:32
Er zijn zelfs reaguurders die de cijfers van het CBS serieus nemen. Finnen bv.

Rest In Privacy | 05-01-18 | 15:36

Karteljournalistiek, beschermd door en voor de overheid. Met een keurstempel achten wij dit nieuws goed. Hoor het applaus van de volgzame en gedweeë massa.

Statler en Waldorf | 05-01-18 | 14:42 | 1

Ja, inderdaad. Ik heb liever dat het mij gebeurt dat ik niet gare aardappels eet dan dat ik een voorgeschreven schotel moet eten. Met andere woorden, ik trap liever een keer in nepnieuws dan dat ik staatsgoedgekeurde berichten moet lezen.

Louise-in-de-pels | 05-01-18 | 14:48

Zou de guillotine, waarmee de leden van die weisse Rose in de nadagen van een bijna vergeten oorlog zijn onthoofd omdat ze in de ogen van machthebbers fake nieuws verspreidden, nog intact zijn?

BBmetR | 05-01-18 | 14:42 | 1

Ik heb 2 rechterhanden. Heeft iemand een bouwtekening :)

Rest In Privacy | 05-01-18 | 15:06

Vergeet de VS niet, waar Trump een kritisch boek probeert tegen te houden. Ongehoord voor een President.

Rest In Privacy | 05-01-18 | 14:38 | 5

Niet blij zijn met is iets anders dan dure advocaten inzetten om een kritisch boek tegen te houden. Appels en peren.

Rest In Privacy | 05-01-18 | 15:14

De MSM sprong er bovenop, want Trump. De MSM staat niet aan de objectieve kant, jeweettog

Nuchternederland | 05-01-18 | 15:29

Bannon heeft bij zijn ontslag een geheimhoudingscontract getekend dus Trump heeft een wettelijk punt om het tegen te willen houden. Alleen werkt dit averechts en staat het boek nu al op 1 in de bestsellerslijst.

Roze_bril_drager | 05-01-18 | 17:32
▼ 2 antwoorden verborgen

Sterk artikel, en inderdaad die "paar trollen die nergens écht aantoonbare invloed hebben uitgeoefend op democratie in het algemeen of verkiezingen/referenda in het bijzonder" hebben niets verkeerd gedaan :^)
www.youtube.com/watch?v=HcEc8zeNYxI

Barre_de_k | 05-01-18 | 14:38

Weet je wat géén nepnieuws is;
Dat gisterenavond op het NPO-journaal een marinecommandant letterlijk zei;
"Als straks hier de chaos uitbreekt moeten we dat natuurlijk wel snel en adequaat op kunnen lossen." !!!!!

Dus hij weet al dat dat er aan zit te komen..., lijkt me zo...
Ws dus ook de bedoeling, die chaos...

A333aan | 05-01-18 | 14:36 | 3

Zie gisteren in Noordwijk.

Rest In Privacy | 05-01-18 | 14:40

Chaos betekend afwaardering van alles. Huizen, bedrijven, alles. Daarmee goedkoop instappen voor soros en c.o.
Los daarna de problemen op en de opbouw begint weer met flinke waarde stijgingen.

boerk | 05-01-18 | 14:53

Vandaar de geplande installatie van een exclusief door NL beheerde militaire satelliet. Maar die chaos komt er, met of zonder censuur, sowieso. De wereld is van glas geworden, de Staat heeft de bevolking al lang gereduceerd tot enen en nullen (en alle toestanden quantum-theoretisch beschouwd daartussen in) en de ongelimiteerde beschikbaarheid van data, of het nou nieuws, nepnieuws of iets anders wordt genoemd, werkt ontwrichtend terwijl het bovendien bijdraagt aan de in mijn ogen ongewenste 'Entzauberung der Welt'.

isitsoornot | 05-01-18 | 15:11

FB en Twitter zijn uitgegroeid tot communicatiekanalen vergelijkbaar met telefoonmaatschappijen. Die gaan je toch ook niet bepalen wat je zegt via de telefoon. Nu zal er tegengeworpen worden dat FB en Twitter openbaar zijn, maar iedereen zijn account afschermt maar tevens het openzet voor zijn volgers, dan is het niet meer of minder dan een telefoonlijn.
Verder is het natuurlijk erg slim om FB en Twitter te dreigen met hoge boetes want zo blijven de regeringen buiten schot en verzekeren zij zich ervan dat FB en Twitter alles verwijderen dat niet door de deugbeugel kan omdat zij geen zin hebben in die boetes.

Louise-in-de-pels | 05-01-18 | 14:35

Ik zie ultieme troll-opties. Wat staat er exact in die duitse wet daaro? Staat daar iets in over hoe de feitelijke onjuistheid van het nieuws aangetoond dient te worden? Dat kan namelijk nog best leuk uitpakken, wanneer deze wet de feitelijkheid van nieuws onbedoeld toetsbaar maakt voor de rechtbank, want dan kun je ook elke juichkabouter in de MSM die over de schreef gaat voor het hekje zetten om zijn boodschap op inhoud te laten toetsen. Dat facebook hieraan compleet kapot gaat zalme verder zorg zijn, social media hebben geen enkele waarde voor een rationeel debat dus daar verliezen we niks an.

F#ckingAwesome | 05-01-18 | 14:35

Mocht het zo ver komen dat de rede verliest van de haat, en zelfs sites als Geenstijl niet meer op internet kunnen publiceren, dan hoop ik dat er teruggegrepen wordt naar de oude oplossing van "het verzetskrantje".
Dan maar terug naar dode bomen technologie, als je elders de mond gesnoerd wordt.
Erg, dat ik al zo ver ben dit scenario niet voor onmogelijk te houden...

Gerf | 05-01-18 | 14:33 | 4

Ik vroeg vd week al of we niet kunnen anticiperen op hoe we verzetskrant GeenStijl in de toekomst gaan distribueren. Alleen check ik nooit of er iemand antwoord heeft gegeven. Beetje dom van mij

Sandronique | 05-01-18 | 15:15

Wat mij betreft mag dat verzet dan opgeschaald worden naar een gewapende strijd. Als de pers eenmaal in handen van de machtshebbers is leven we in feite in een dictatuur.

Abject | 05-01-18 | 15:37

Kwestie van een server op IJsland huren en via proxies toegankelijk houden? De vraag is hoe ver de overheid wil gaan om daadwerkelijk censuur toe te passen op zo'n niveau. En hoe mensen die 'alternatieve' nieuwsbron kunnen vinden. Ik zie mogelijkheden in de piraten scene (piratebay maar dan voor nieuws).

EEnzame SchizofrEEN | 05-01-18 | 15:39
▼ 1 antwoord verborgen

De luiken gaan dicht. We gaan als Nederlanders massaal ondergronds. Kafka Orwellogren heft het bestaansrecht van D66 op.

kaasfondue | 05-01-18 | 14:33 | 2

Een lichtpuntje misschien: de rechter kan gevraagd worden een uitspraak te doen over wat echt nepnieuws is.

kaasfondue | 05-01-18 | 14:34

Die rechters zijn zélf nepnieuws en vallen onder de mafiapet van de door jou genoemde Kafka + kornuiten

Sandronique | 05-01-18 | 15:16

We zullen er aan moeten wennen dat de waarheid te slecht is voor ons, en dat we een wereld voorgeschoteld krijgen die de kwaliteit van de Duckstad krant heeft.

Memek | 05-01-18 | 14:33

Zoals ik gister al betoogde bij DasKapital, dit is een uitbreiding van de "ik-weet-het-beter" ambtenarij. Al jaren weten ze beter wat te doen met de burger z'n geld ipv de burger(belastingbetaler) zelf. En nu zien we dat de "ik-weet-het-beter" ambtenarij ook beter kunnen filteren wat nepnieuws is dan u. De "ik-weet-het-beter" ambtenarij in opkomst, want u bent te dom om zelf te beslissen wat goed voor u is qua geld en te filteren. Vandaar ook dat we elk jaar de besten van de klas naar de ambtenarij sturen en heus niet de overgebleven rangen er terecht komen nadat het beterverdienende private business er zijn krenten uit heeft gepikt....

omineuze omnipotent | 05-01-18 | 14:32

Heeft Merkelbeffer Rutte als getweet dat dit "een gaaf idee" is?

zimmerschwanz | 05-01-18 | 14:30

Gaat dat dan ook aan de toog in de kroeg gelden? En bij het theekransje?

Schoorsteenveger | 05-01-18 | 14:30 | 1

Wat dacht je van Hollandse Stasi's? Het kon in de DDR dus waarom hier niet.

knerf | 05-01-18 | 17:01

Scene uit oorlogsfilm :
Herr obersturmbannfuhrer, haben Sie gesehen, dass dieser pinke Weblog aus den Niederlanden gegen das Netzwerkdurchsetzungsgesetz verstossen hat?

NetBeans | 05-01-18 | 14:29

In de verte lacht een doodenge D'66-minister met
daarachter een enge MP en
daarachter een dikke duitste dame met
daarachter weer de EU.
Wanneer komen we erachter,
dat we het allemaal zelf veroorzaken
en laten gebeuren!

BosrandDirk | 05-01-18 | 14:28 | 1

duitse

BosrandDirk | 05-01-18 | 14:29

Ik denk dat dat hele nepnieuwsgedoe in hun gezicht ontploft.

Lewis Lewinsky | 05-01-18 | 14:26 | 1

Of ze schermen ons volledige land, voordat het tot een uitbarsten komt, volledig af. Zie N-Korea, China...

EEnzame SchizofrEEN | 05-01-18 | 15:41

Ik heb altijd het idee gehad dat vrijstaat Nederland gevrijwaard zou blijven van dit soort staatscensuur. Maar ik had even buiten D66 haatfreule Ollangstrumpf gerekend die met alle plezier als jonkvrouwe danst voor de narren uit Brussel.

Sqbar | 05-01-18 | 14:26 | 1

Thx. Ik was even haar naam kwijt.

Lewis Lewinsky | 05-01-18 | 14:38

Niet bij de pakken neerzitten!

dr Rechts | 05-01-18 | 14:25 | 1

Kan je gemakkelijk zeggen. Ik lees deze shit te veel, en wordt daar zo verschrikkelijk somber van dat ik elke dag wens dat deze aardkloot uit elkaar spat, als een rotje in een hoop stront.

bigstone | 05-01-18 | 15:12

Laten we voorop stellen dat Facebook en Twitter et al commerciele bedrijven zijn die zelf mogen beslissen wat ze toestaan. Niks sociaal, puur commercieel. Ze noemen zich social networks maar zijn niks anders dan "cash & profit generating" bedrijven en een ieder die daar anders over denkt is heel erg dom (hi bakfietsmama) en daar is an sich niks mis mee. Het wordt echter eng als overheden gaan beslissen wat wel en niet op die sites mogen. Het wordt nog enger als snowflake millenials als Zuckerberg heel erg diep buigen voor overheden om zijn commerciele belangen te verdedigen met maar een doel om winst te blijven maken en daarvoor gebruikt hij drogredenen zoals haatzaaien, kwetsen etc. etc.

Basil Fawlty | 05-01-18 | 14:23 | 1

Zoals met de traditionele media reeds is gebeurd in de afgelopen decennia. Niets nieuws dus,... Helaas is nu ook het internet aan de beurt.

EODs | 05-01-18 | 14:50

Macron wil ook graag dat Turkije bij de EU komt. Niemand en zijn moeder ook niet, maar hij wel. Straks komt die Turkse drol ook bij Rutte. Dan weet u vast waar het over zal gaan.
wnl.tv/2017/12/30/erdogan-gaat-naar-f...

Oprisp | 05-01-18 | 14:22 | 1

Mogen wij dan dadelijk ook met meerdere 9 jarigen (sic) trouwen! (retorisch! :)

Rest In Privacy | 05-01-18 | 14:26

Vondel:

Cloggy68 | 05-01-18 | 14:20 | 5

Lucebert:

Lewis Lewinsky | 05-01-18 | 14:24

Vondel: het felste wapen dat ik ken is 't puntje van een gauwe pen.

Cloggy68 | 05-01-18 | 14:29

Dat mag dus niet meer, Cloggy.

Lewis Lewinsky | 05-01-18 | 14:35
▼ 2 antwoorden verborgen

Dus als ik het zo lees gaat GeenStijl ook op slot.. want ja een kritische site met veel onderzoek die de boel bloot legt, moeten we niet hebben met zijn allen

miknic | 05-01-18 | 14:19 | 5

@Stormageddon | 05-01-18 | 14:22
Die Livestro had het goed gedaan in 40-45. Enge vent.

Rest In Privacy | 05-01-18 | 14:47

Veel? twee keer per jaar?

VerderLezert | 05-01-18 | 14:54

Te vrezen valt dat dat inderdaad gaat gebeuren. Ollongren gaat ergens op zoek naar een geitenpaadje om -met als voorbeeld de Duitse censuurwet- GS te permabannen. Mind joe: in Dld zou een site als GS vanaf 1-1-2018 dus gewoon verboden zijn.

Voorjaarsmoe | 05-01-18 | 15:24
▼ 2 antwoorden verborgen

Macron heeft net Erdogan bevredigd, dus weet hij wat hem te doen staat !
Vanavond mag Erdogan merkel bevredigen......

Mazoeza | 05-01-18 | 14:17

Het is heel goed dat voor internetvoorzieningen dezelfde regels gaan gelden als in de echte maatschappij.
De vrijheid van drukpers en meningsuiting is helemaal niet in het geding daar er gewoon opgetreden wordt tegen haat, smaad en belediging of desinformatie. Dat men daar recht op zou hebben is gewoon een waanidee.

VerderLezert | 05-01-18 | 14:15 | 12

Aha, dus de NPO wordt ook aangepakt voor het verspreiden van nepinformatie? Dus b.v. toen de NPO ging zitten knippen in de toespraak van May na de aanslag in Manchester. En er de woorden extreem islamitisch geweld uitknipte.

knerf | 05-01-18 | 17:05

Sjefke7807 | 05-01-18 | 14:57
Kom je met argumenten is zo'n zwitsalpisvlek opeens weer stil ;-).

Vanilla | 05-01-18 | 17:41
▼ 9 antwoorden verborgen

Fake news. Hillary Clinton was de eerste die de strijd aanging met 'fake news' na haar verkiezingsnederlaag tegen Trump. Destijds werd ook de rusland-narratief actueel na de hack in de DNC-servers nb. veroorzaakt door hun eigen schuld:
en.m.wikipedia.org/wiki/Podesta_email...

Om de aandacht van de inhoud van de hacks af te leiden werd de term 'fake news' gecoind en 'de russen hebben gedaan'. En tot op de dag van vandaag zitten we dus met deze shit. Maar.. het internet is niet te reguleren door de huidige elite. Uit pure wanhoop proberen ze nu 'onwelvallige meningen' te censureren en/of weg te zetten als nepnieuws. Hier in NL wordt een sleepwet ingevoerd met als mogelijke consequentie dat ik een tegel als dit in de toekomst niet meer kan plempen. Want: ik volg de msm-narratief niet en dat maakt mijn mening ongewenst en dus staatsgevaarlijk. (Althans, dat wordt vrees ik de denktrant van de gemiddelde AIVD-medewerker)
*zwaait*

Voorjaarsmoe | 05-01-18 | 14:12 | 1

Staatsgevaarlijk wordt het volgende. daarna Berufsverbot.

boccelullus | 05-01-18 | 16:08

Gewoon eng, een afwijkende mening zal straks zomaar door die Zuckerberg als haat kunnen worden afgedaan. Blij dat ik geen facebook heb, moet je heel omzichtig gaan schrijven straks.

Jan, Leiden | 05-01-18 | 15:28

Elsevier: Hoe Duitsland Twitter dwingt tot censureren politici www.elsevierweekblad.nl/buitenland/ac...
Ik ben benieuwd hoe lang zij deze artikelen nog mogen publiceren.

Basil Fawlty | 05-01-18 | 14:10 | 4

Commentaren onder het Elsevier artikel zijn niet mals. Beetje hoopgevend, alhoewel het niet de meerderheid van onze bevolking zal zijn.

Jan, Leiden | 05-01-18 | 15:25

Guido, mafkees, Elsevier is inderdaad een blad dat, ondanks een absoluut minimum aan abonnees, dank zij tandartsenwachtkamers etc. nog bestaat.

mallekater | 05-01-18 | 16:20

@Guido
Ik hoop nog heel lang daarom heb ik er ook een abonnement op.
@Jan,Leiden
Inderdaad. Helaas kiest de meerderheid voor een bestaan onder het motto: Zolang ik er maar geen last van heb. Vandaar dat men ook nog steeds en masse op de gevestigde oude partijen stemt. Het is hun keuze maar ga aub achteraf niet zeiken als het tegenvalt.

Basil Fawlty | 05-01-18 | 16:23
▼ 1 antwoord verborgen

Ach, nog even en er komen geavanceerde gedecentraliseerde social media platforms met een blockchainarchitectuur (een snelle search laat bijvoorbeeld zien 'socialx'). Dan is censuur kansloos. Wordt het niet eens tijd dat geenstijl hier aandacht aan gaat besteden? Andere interessante gedecentraliseerde diensten: p2p bitcoinexchange 'bisq', decentrale bankico 'arisebank', decentrale exchange bitshares, en er is vas wel nog meer, ook op socialmedia gebied. Wie heeft er een uitgebreid overzicht?

lekgoot | 05-01-18 | 14:08 | 6

Roadblock | 05-01-18 | 14:37
i n s t a l l g e n t o o (dot com) ;-)

Príncipe | 05-01-18 | 15:53

Príncipe | 05-01-18 | 15:53 |
LoL

Roadblock | 05-01-18 | 16:00

Offtopic: social-x.nl geeft een wel heel bijzondere website in beeld; ziet er uit als een semi-anonieme parenclub?

EEnzame SchizofrEEN | 05-01-18 | 16:02
▼ 3 antwoorden verborgen

"Van Rossem, dank voor je heldere duiding van hoog niveau. Blij dat GeenStijl er is. Als je op social media zegt dat je bij een vuurwerkverbod dan Jenny Douwes gaat bellen grijpt de moderatrice op een Eva Yinek toontje gelijk in dat je die discussie maar elders moet voortzetten. Alleen wie voor een vuurwerkverbod is kan blijven reageren. Als GS er niet meer is zal het wel gedaan zijn met de VvMU. Ik heb al 15 jaar geen abo meer op de krant en zit 's avonds niet meer voor de buis want m'n tengels zijn stukgegaan van het zappen. Ik zit nu elke avond achter de de pc en lees GeenStijl en de social media. Daar word je alleen maar wijzer van! Ik was eerst een brave CDA-er zoals het thuis hoorde, en nou loop ik achter Thierry aan.

Wat rapper Boef overkomt is ook paradoxaal. Wat hij deed is in de cultuur van zijn familie de normaalste zaak van de wereld (de katholieken noemden die dames in de jaren 50-60 nog "van lichte zeden"), de linksche kerk heeft die familie hier binnengehaald, maar torpedeert nu die jongen zijn toekomst als rapper compleet stuk. Dus nu krijg je een kruistocht tussen de linksche kerk en die jongen zijn cultuur en religie. Dat gaat lukken zeker, dat die mensen niet meer doen wat in hun boekje staat, vertel mij wat.

Ikbeneenzelfbouwer | 05-01-18 | 14:07 | 3
-weggejorist en opgerot-
two ball cane | 05-01-18 | 14:32

@two ball cane | 05-01-18 | 14:32
Grappig dat mijn kritiek altijd blijft staan. Zentgraaff, Van Rossem, Ronaldo; niemand is veilig.

Wellicht ligt het aan je bewoordingen? Beetje schelden kom je meestal minder ver mee dan met een onderbouwde kritiek.

Rest In Privacy | 05-01-18 | 14:53

@TeeJee | 05-01-18 | 14:53
Ah, lekker. Krijg direct gelijk van de dienstdoende Joris :)

Rest In Privacy | 05-01-18 | 14:54

Goed stuk, overzichtelijk en scherp.

Maak me al geruime tijd zeer ernstige zorgen met de go with the flow MSM mentaliteit van onze bevolking zelf. Niet omdat die niet anders wil, maar omdat ze niet anders meer durven voor behoud van eigen stukje welvaart.

Nu ook in Frankrijk na Duisland buitengerechtelijk gewoon censuur wordt opgenomen in de media zal het niet lang duren of hier gebeurt het ook onder Ollongron. Terwijl partijen als PVV en FvD die dit willen voorkomen glashard in de fascisme/rascisme worden gedemoniseerd door de kartelpartijen op de meeheulende MSM.

Wanneer de VvMU de das om wordt gedaan en via de MSM de pro Europese kartelpartijen het alleenrecht krijgen moet je vrezen dat de ideologie islam eens de macht krijgt, het toch al gruwelijke nazisme van destijds zal er totaal bij verbleken. Zie Iran, Saudi-Arabië.

Wat kan het tij dan nog keren?

Jan, Leiden | 05-01-18 | 14:07 | 4

maar omdat ze niet anders meer durven voor behoud van eigen stukje welvaart.
Jan, Leiden | 05-01-18 | 14:07 |
Gevoegelijk kunnen we dan dus stellen dat de beginselen van dit alles al veel eerder zijn ingezet. Hoe creëer je namelijk een situatie waarbij persoonlijke welvaart gaat prevaleren boven maatschappelijke onvrede. Juist, creëer een zo individualistisch mogelijke participatiemaatschappij waarbij zoveel mogelijk arbeidszekerheid weggenomen wordt (iedereen en z'n moeder de aan de zzp) zodat iedereen met een onwelgevallige mening banger is zijn baan/opdracht te verliezen dan dat men nog in protest gaat..

normanius | 05-01-18 | 14:19

De Republiek van de zeven provinciën was een baken van vrije drukpers +meningsuiting, terwijl in de rest van Europa de censuur alles onderdrukte. Dus de reflex van EUbobo's om opnieuw censuur in te voeren is oud. Ten onzent dienen we alleen Zweeds gewauwel op haar plek terug te wijzen. Voor de rest: 'geen duivels op de muur schilderen', geen fantoomfobieën creëren.

Eeuwig..Op..Vakantie | 05-01-18 | 14:21

normanius | 05-01-18 | 14:19

Ja, een soort van post-liberalisme noem ik het ook wel eens.

Jan, Leiden | 05-01-18 | 15:05
▼ 1 antwoord verborgen

Hm, hoe zou dit in het Romeinse Rijk van de 2e eeuw uitgepakt hebben?
MSM: Keizer Commodus was vandaag als gladiator in de arena als ware een reïncarnatie van Hercules zelf. Heldhaftig doodde hij tientallen tegenstanders in zware gevechten
GeenStijl: Sjaa hoor, Commodus liet gewonde slaven en soldaten met geamputeerde ledematen als tegenstanders opdraven. En vanaf het bordes schoot hij met kruisboog tientallen weerloze dieren dood. Commodus is meer een reïncarnatie van een operette held.
Hmm, ben benieuwd wat de Romeinse D66 rechters destijds dan als neonieuws hadden afgedaan

BASinnic | 05-01-18 | 14:07

Het engste is niet dat mensen met macht, die toevallig in die positie terechtkomen, voor hun onwelgevallige meningen willen censuren. Politieke tegenstanders de bek snoeren is een natuurlijk instinct, er zit geen doordachte filosofie achter, geen complot of zo. Het is een fenomeen dat je bij alle mensen met macht ziet, waar dan ook, van alle politieke signaturen, in alle geledingen. Dat is niets nieuws.

Ook niet nieuw is de gedweë houding van bedrijven en instituties die tegen die macht aanschurken (en daar voordeel van denken te hebben) om die censuur instincten van de macht goed te praten en er ook aan mee te werken. Zelfs als die bedrijven en institusies er een natuurlijke weerzin tegen hebben of zouden moeten hebben, zoals journalisten. Boetes en sancties zorgen daar dan wel voor. Journalistiek loopt altijd aan een ongemakkelijke leiband van de overheid. Er zijn wel eens wat journalisten die hevig rukken aan die leiband en happen naar de baas, maar daar blijft het wel bij. Zelfs het land met de meest vrije media ontsnapten ze niet aan het McCarthyisme. Liever een ander beschuldigen van communisme dan het risico lopen zelf beschuldigd te worden.

Allemaal niet verrassend en niet nieuw. Ook niet nieuw is: de gretigheid en het gejuich waarmee het door grote delen van het zichzelf kritische en onafhankelijke publiek wordt ontvangen. Dat het best wel goed gevonden wordt, omdat ze zichzelf bij de morele meerderheid indelen. Omdat ze zelf denken: mijn mening wordt er niet door beïnvloed, ik ben goed, mijn mening deugt, ik ben lief. Het gaat om het rapalje en de schurken met een “foute” mening. En die lui geven dergelijke censuurmaatregelen legitimteit, niet beseffend dat ze daarmee een stok hebben om zichzelf te slaan. Niet alleen is hun mening niet gegarandeerd en altijd goed en kan die ook met die maatregelen worden beknot, ze kunnen hun mening ook niet meer toetsen aan iemand die anders denkt, die mening kunnen ze nooit meer vernemen.
De vrijheid van meningsuiting is vooral de vrijheid om alles en iedereen te mogen horen, om kennis te nemen van alle meningen die niet de jouwe is. En daarom is elke censuur altijd verachtelijk, dom en een inperking van vrijheid.
“Fire! Fire!”
www.youtube.com/watch?v=jyoOfRog1EM

Stormageddon | 05-01-18 | 14:06 | 2

Stormageddon | 05-01-18 | 14:06 | reageer Dank voor uw link. Mijn middag kan niet meer stuk.

Rest In Privacy | 05-01-18 | 15:12

Hitchens was mijn held. ik hem hem mogen ontmoeten in NYC tijdens een boeksigneersessie. Scherp en met humor, een top vent!Jammer genoeg is hij niet meer :(

Rest In Privacy | 05-01-18 | 15:43

Het probleem is dat the elite binnen de VVD, CDA en PvdA zijn ziel al heeft verkocht ten gunste van macht en hun in-group politieke correcte wegkijk-mentaliteit. Mark Rutte weet dat hij op papier veel macht heeft, maar de macht om de waarheid te zeggen is hij kwijt. Hij is niet meer dan een lege huls. Ze weten dan ook dat er voor hen geen weg terug is.

Het verbaast me altijd dat Denemarken nog wel een premier en elite heeft die islamering en zelfvervanging door socialistisch immoreel beleid als een probleem zien. Ze hadden daar zelfs posteractie die het kinderen krijgen van échte Denen moet stimuleren en ze doen daar echt hun best om de grenzen dicht te houden en de hoeveelheid derdewereldvolk aan het infuus van de belastingbetaler zo klein mogelijk te houden. Waarom doet Nederland helemaal niets? Het is toch bijvoorbeeld overduidelijk dat geen enkele Syrier hier zou moeten mogen blijven als de situatie daar weer veilig is als je je ook maar iets voor de toekomst van Nederland interesseert.

Gibbon | 05-01-18 | 14:05

Hier legt Baudet uit aan Ollongren waarom het goed is dat we van de inquisitie af zijn (bij Jinek): youtu.be/BYGtKce5egc

Simon_GS | 05-01-18 | 14:05 | 9
-weggejorist-
SnartBlirdetRagnarok | 05-01-18 | 16:00

Ce ca! | 05-01-18 | 15:44 |
Jij denkt nog steeds dat het een meneer is?

Roadblock | 05-01-18 | 16:01

@ SnartBlirdetRagnarok | 05-01-18 | 16:00
Viel mij ook op ja.
@ Roadblock | 05-01-18 | 16:01
Hij is in ieder geval geen heer! :)

Rest In Privacy | 05-01-18 | 16:40
▼ 6 antwoorden verborgen

Men klampt zich angstvallig vast aan de zetel van de macht. Maakt u zich niet ongerust, we hebben de tijd. Op den duur klapt de boel toch wel.

Panos88 | 05-01-18 | 14:03 | 1

Ja, maar maken we dat mee?

Roadblock | 05-01-18 | 16:02

Mijn wijlen Pakte (opa) wist altijd te vertellen dat hij door twee Nederlandse agenten wegens ontduiken vd arbeitseinzats bij de Gestapo in Leeuwarden werd afgeleverd.
Gelukkig kwamen ze er niet achter dat hij bij de wapendroppingen bij het Haulsterbos betrokken was.
Maar hij werd helemaal woedend over al die lafbekken die vrouwen scheerden.Want die figuren kropen voor de moffen.Hetzelfde gold voor al die ambtenaren en burgemeester die na het heulen en het actief meewerken aan zuiveringen gewoon bleven zitten.. Daar is ie zijn hele leven verbitterd over geweest.
Dit soort mensen komen niet terug maar zijn nooit weggeweest... Wij moeten het zonder wapendroppingen doen helaas.

JustaFreak | 05-01-18 | 14:02 | 2

Dat is het. Rechters - ook in Duitsland - bleven gewoon zitten na WOII. Bobo’s Will be Bobo’s.

kaasfondue | 05-01-18 | 14:24

Niet jammeren, maar de tijd gebruiken die je hebt.

Roadblock | 05-01-18 | 14:27

"'afwijkende meningen"

is dat zoiets als alternative facts? De aanname dat het om oppositie snoeren gaat wordt nogal snel gelegd hier. Ik ben niet voor censuur, maar heb ook niks met leugens.

"tegen een paar trollen "

Kijkt naar het witte Huis. Kom op, de leider van de vrije wereld kan soms nog niet eens een op feiten gebaseerd verhaal houden. Wat niet betekent dat ik alles van Trump maar kut vind, maar hypocriet is ie zeker met zijn "fake news" (zijn term trouwens, niks links aan)

Menage00 | 05-01-18 | 14:02 | 6

Menage00 | 05-01-18 | 14:02 |
En wie gaat u vertellen wat wel of niet leugens zijn? Onze overheid? Onze NPO?
Onze media?
"Trump gaat gegarandeerd verliezen"
"Trump heeft in Moskou in het bed van Obama gepist"
"Brexit gaat er niet komen"
"Ik moet voor die sticker van Wilders naar Saudi_Arabie om onze handel veilig te stellen"
"Een boef, die de trouwringen van de slachtoffers steelt"
"Ze hadden zuurstofkapjes op"

Roadblock | 05-01-18 | 15:12

Oh ja, kijk ook eens bij het Zwartboek van Karstens. Het ene gemanipuleer- en leugenverhaal na het andere van de NOS.
thekarskenstimes.com/

Roadblock | 05-01-18 | 15:20

@James Lastig "Fact check sites" Hahahaha.... Deze sites zijn moral checkers in disguise, want alle "facts" hebben ook altijd de juiste policore tint en dat valt helemaal niet op. LOL

MistaRazista | 05-01-18 | 15:32
▼ 3 antwoorden verborgen

“De Staatscourant” wordt binnenkort omgedoopt in “De Waarheid”.

Eindredactie is in handen van de liberalen van D66 en VVD.

Nichtsneues | 05-01-18 | 13:59 | 1

Ze zijn net dertien minuten te laat.

Rest In Privacy | 05-01-18 | 14:05

De roep om censuur is een aanval op de vrijheid van meningsuiting vanuit de mentaliteit van politieke correctheid, de moderne westerse variant van de geheime dienst in de vroegere oostblok landen en de gedachtenpolitie van George Orwell. Het gaat er meestal om onwelgevallige meningen te onderdrukken. Onwelgevallig vanuit het perspectief van postmodern links, dat tegenwoordig de macht in handen heeft in de politiek en de media. Zie bijvoorbeeld het contrast tussen de kwesties Sylvana Simons en Geert Wilders (mislukte pogingen tot satire jegens een lid van een etnische minderheid vs. echte bedreigingen van een rechtse politicus).
Het is niet voor niets dat de vrijheid van meningsuiting tegenwoordig een rechtse issue is. Vroeger was het andersom.

Tempolier | 05-01-18 | 13:57 | 4

Die foto heb ik niet gezien maar er is een verschil tussen het recht van vrije meningsuiting en de beschaving om het redelijk te houden. Het eerste is een recht en het tweede is beschaving.

Tempolier | 05-01-18 | 15:25

@ Tempolier | 05-01-18 | 15:25
Mooi gezegd en waar,maar de wet staat daar nog tussen! De foto die ik bedoel was een fotosoep van sylvana opgeknoopt aan een boom. Buiten het recht van VMMU en de wet,was deze absoluut niet beschaafd of zelfs maar een beetje grappig. Wat betreft de willekeur van de vervolgingen wil ik het liever niet hebben.

Rest In Privacy | 05-01-18 | 15:48

Oh die ja, nee dat was bijzonder smakeloos, maar geen bedreiging.

Tempolier | 05-01-18 | 18:28
▼ 1 antwoord verborgen

Wellicht als er straks een dergelijke wet in Nederland is, en die komt vast en zeker, dat er dan aan de lopende band aangifte kan worden gedaan tegen de NOS.
Want dan heb je een wettelijke grond om de NOS en hun trawanten aan te pakken.

Memek | 05-01-18 | 13:57 | 3

Dan moet je of getuige zijn of met buitenlandse gegevens komen.

Nichtsneues | 05-01-18 | 14:00

Probeer als witman eens een melding te maken van discriminatie. Het gaat niet om feiten. Het gaat om racistische archieven en vooraf aangewezen slachtoffers. Om beleid en kritiek daarop. Dat schaffen ze niet meer.

atheïstisch stemvee | 05-01-18 | 14:05

Dan moet je of getuige zijn of met buitenlandse gegevens komen.
Nichtsneues | 05-01-18 | 14:00

Is dat haalbaar/onhaalbaar?
Ik stel me voor als je bijvoorbeeld een speech vastlegt van stel prime minister May en de NOS verhaspelt die tot een "gewenst" formaat, dan heb je toch de beelden/speech zoals die in werkelijkheid was om aan te tonen dat de NOS knoeit.
Anders gezegd de MSM heeft wellicht een smaller pad te begaan dankzij die wet dan wat ze zich nu aan manipuleer vrijheid menen te kunnen veroorloven

Memek | 05-01-18 | 14:08

1984 was een waarschuwing, geen handleiding.

Nu worden we dus nog meer van de VS afhankelijk want daar is dit soort wetten verboden. Leve hun 1e amendement en Bill of Rights.

Nichtsneues | 05-01-18 | 13:57

Waarschijnlijk is het maar beter dat ze nu hun ware gezicht laten zien. Dertig jaar geleden wilde de bevolking geen massa-immigratie, massa-immigratie kwam er toch, de bevolking wilde geen transferunie, transferunie kwam er toch. Alles beter dan die nepvrijheid waarin velen dachten te leven.

Arnold9638 | 05-01-18 | 13:56

It has never been so easy to pretend to be a politician: anybody can lie and smile away, Mark my words !

OngewensteWaarheden | 05-01-18 | 13:56

*stencil machine afstoft*

miko | 05-01-18 | 13:54

Misschien toch geen gek idee geweest van de Founding Fathers: Het eerste Amendement van de *Grondwet*: "Het Congres zal geen wet aannemen die betrekking heeft op een staatsgodsdienst, of de vrije uitoefening van godsdienst verbiedt; of de vrijheid van meningsuiting of de persvrijheid beperkt; of het recht van het volk beperkt om vreedzame bijeenkomsten te beleggen, en verzoekschriften voor een herstel van grieven tot de regering te richten".

BASinnic | 05-01-18 | 13:54 | 2

En dan te denken dat de grondwet van Nederland model heeft gestaan voor Founding Fathers.
Nederland weer een republiek!

Rest In Privacy | 05-01-18 | 13:58

Het 1e (VvMU), 2e (Het recht om wapens te bezitten/dragen), en 3e (Geen enkel huishouden zal verplicht worden soldaten in te kwartieren in hun huis ten tijde van vrede zónder nadrukkelijke toestemming(!)) Amendement vallen onder de 'Safeguards of Liberty' wat het eigenlijk allemaal wel zegt.

Sjefke7807 | 05-01-18 | 14:39

Als ik GS zou zijn dan zou ik maar eens snel naar de beheersconstructie kijken. Wie weet is TMG helemaal niet zon veilige haven meer.

RenHoek | 05-01-18 | 13:52

Onbedoeld en volledig ongepland gaat dit prachtige plan natuurlijk weer eens als vanouds geheel verkeerd uitpakken.

Al-Dente | 05-01-18 | 13:52

Dit is een van de redenen dat Mw. Lastig en ik ons aan het voorbereiden zijn om uit de EU te vertrekken. We wonen nu al buiten NL, maar ook hier sluipt vergif er langzaam in.

Wij zitten over een paar jaar met een goedgevulde pensioenpot met onze reedt in het warme zand, ergens in de Caraïben.

James Lastig | 05-01-18 | 13:50 | 3

Als ik het mij goed herinner betaalt u op dit moment met CHF's toch? Begint het daar ook al zo ellendig te worden want ik had CH op mijn vizier staan als toevluchtsoord.

Vanilla | 05-01-18 | 13:54

Goedgevulde pensioenpot, dat is eigen geld, daar kan gelukkig niemand aankomen...

Openbaar Mysterie | 05-01-18 | 14:06

Pas jij maar op, Lastig, heb je al eens een risicoberekening gemaakt i.v.m. Orkanen, Hurricanes en andere enorme milieurampen zoals die de laatste jaren steeds vaker voorkomen daar?

mallekater | 05-01-18 | 16:15

Mevrouw Merel zal wel gedacht hebben; "vroeger was alles beter".
De DDR was helemaal zo gek nog niet. Daar had je niet van die malle Westerse fratsen als vrijheid van informatie en meningsuiting. Of staats-kritische meningen.
Volgens mij is het een Stasi sleeper cell.

Het goede nieuws is, dat als regimes zo krampachtig om zich heen gaan slaan, meestal het einde nabij is.

Rest In Privacy | 05-01-18 | 13:50 | 1

.. en vervelend dat totalitaire regimes bij hun welverdiende instorting zo ontzettend veel meenemen in hun val.

Jan Passant mk2 | 05-01-18 | 13:53

Van het scherm: it has never been so easy to pretend to be a journalist.

De laatste jaren is het pijnlijke duidelijk geworden hoe nieuws en informatie onder controle werd gehouden. Journalisten c.s. geven al jaren (decennia) hun mening of verslaan vanuit hun eigen invalshoek/achtergrond. Ze zijn NIET onafhankelijk. Zie de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Journalisten zijn ooit op een voetstuk gezet, net als politici (volksvertegenwoordigers; nee partijvertegenwoordigers) en worden als halfgoden gezien. De salariëring bij de omroepen heeft daar aan bijgedragen.

Het buurtkrantje (via internet) heeft betere en betrouwbaardere informatie en nieuws dan het lokale sufferdje of de regionale krant.

Arachne | 05-01-18 | 13:50 | 5

Ayatholla_Buttbanger | 05-01-18 | 13:55 |
Ik ben het helemaal met u eens.
En wat voor hen geldt, geldt natuurlijk ook voor de mensen die "nepnieuws" gaan beoordelen.

Roadblock | 05-01-18 | 14:39

De oppositie moet evenredige publieke zendtijd eisen. Nog even, dan is er helemaal geen 'anders getint' informatiekanaal meer te vinden. Wordt eens wakker daar in Den Haag.

SlimmeBelg | 05-01-18 | 15:39

SlimmeBelg | 05-01-18 | 15:39
Er gaat helemaal niemand wakker worden in Die Haghe. Dan raken ze namelijk meteen hun felbegeerde perspasje voor de SG kwijt, en dat wil niemand. Dus likken ze vrolijk mee met de zogenaamde volksvertegenwoordigers die het volk niet meer vertegenwoordigen.

Acar_ketimun | 05-01-18 | 16:17
▼ 2 antwoorden verborgen

Zou jammer zijn als DKS en Berbaar door de overheid geblokkeerd zuoden worden vanwege hun nepnieuws hier. Ik vind ze altijd wel vermakelijk.

2voor12 | 05-01-18 | 13:49 | 5

@ Memek | 05-01-18 | 14:11
Waar was je gisteren avond? ;)
Jammer genoeg heeft OF joris mij weggejorist (Is ok!) of BB heeft het NSB knopje weer gebruikt. Ik vermoed beide!

Rest In Privacy | 05-01-18 | 14:13

Nee, binnenkort zien ze hun ideaal verwezenlijkt: Een verbod op uitingen als op GS. Kunnen ze eindelijk rustig gaan slapen, niet meer gehinderd door andersdenkenden, duidelijk 'minderen' in hun ogen. Het begint steeds meer op 'fictie' te lijken. Nog even reaguren, nu het nog kan.

SlimmeBelg | 05-01-18 | 15:45
-weggejorist-
SnartBlirdetRagnarok | 05-01-18 | 15:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Het is leuk te zien hoe vooruitziend George Orwell wel niet was met zijn boek uit 1949:
en.wikipedia.org/wiki/Thought_Police

Wij zijn momenteel het huiveringwekkende scenario zeer dicht genaderd. In het jaar 1984 dacht iedereen dat het nooit zo ver zou komen. Helaas is het 35 jaar later geheel anders.

kortebroek | 05-01-18 | 13:49 | 2

Een van de beangstigende fragmenten uit dat boek vond ik als scholier:
Nummer xxx, hou het boek wat je aan het lezen bent eens voor het oog.
En dit is geschreven in 1949.

Roadblock | 05-01-18 | 14:46

@ Roadblock | 05-01-18 | 14:46 |
Orwell was zijn tijd ontzettend ver vooruit. Zijn 'tweeweg TV' is wat we nu de smartphone noemen. Ook op andere zaken had hij een ontzettend heldere en vooruitziende blik. Toen ik als jong broekie die film (muziek van de Euriphmics altijd plus véél!) zag sliep ik die nacht slecht. En na hem recent weer gezien te hebben op GS sliep ik opnieuw heel slecht. Want je ziet het met rasse schreden naderen en niemand, op een paar heldere lichten na, ziet het.

Sjefke7807 | 05-01-18 | 15:21

Ah kijk eens aan in 2018 een extra tandje bij naar 1984....

von Strumpfhausen | 05-01-18 | 13:49

Eng hoor, alle Bilderbergers hebben het over nepnieuws....

tata1981 | 05-01-18 | 13:49 | 1

tata1981 | 05-01-18 | 13:49 |
Haha... klopt... de Bilderbergers waren niet tevreden met ons stemgedrag. ;-)

Príncipe | 05-01-18 | 15:38

Nou, dan is het slechts een kwestie van tijd voordat ons Labiele Leidertje, het Grinnekende Grootgruttertje, ons aller Ruttekutje, schaterlachend de panelen hier op slot komt gooien, daarbij vergezeld door een luid applaudisserende horde linkse deugende gutmenschen die niets liever willen dan elk geluid van kritiek verledig te verstommen. Daar krijgen zij, net als Rutte, een klein stijfje van. Het is mooi geweest. Wil de laatste die vertrekt het licht uitdoen? Alvast bedankt.

Ceristimo | 05-01-18 | 13:48

ik zeg het nog snel, nu het nog kan: porno is ook liefde!

Zyprexa20mg | 05-01-18 | 13:48 | 1

Liefde is alleen geen porno, en daar wringt men de schoen mijnheer! Of mijnvrouw, of mijncis, of mijnwhatever.

Acar_ketimun | 05-01-18 | 16:14

Wel tragisch voor Camiel Eurlings, deze wet tegen het uitlekken van privé-criminaliteit van regenten komt te laat om hem in functie te houden.

Jan Passant mk2 | 05-01-18 | 13:47

Nou jongens en meisjes het begin vh eind.. Nee serieus.Want sinds wanneer is de definitie van "Racisme" en "Opruiing" duidelijk?
Ik bedoel er zijn cartoonnisten voor minder letterlijk van hun bed getrokken door een AT team.
Wij zijn de volgende nadat we Rutte&cohorten.En hun EU koppelbazen Junkers en Verhofstadt verraders noemen.En dan heb ik het niet alleen over de vluchtelingenramp.Dat is een feit.
En hoewel ik Geenstijl soms wat zuur vind zijn ze op dit moment ontzettend nodig in tegengewicht van de totaal verrotte staatspropaganda.. Want veel dingen die ik 10 jaar geleden nog als gekke complotten zag hebben zich daadwerkelijk afgespeeld.Zal ik overgens alvast een bakje koffie zetten v de agent?Die het met mij straks over opruiing en daarop staande boetes gaat hebben?
Dat is op deze koers een scenario over 5 jaar denk ik.

JustaFreak | 05-01-18 | 13:47 | 3

Just because you are paranoids does not mean they are not after you.

h3* | 05-01-18 | 13:53

-s

h3* | 05-01-18 | 13:54

Kurt Cobain was niet dom.

LiniaalRectaal | 05-01-18 | 21:36

Werd vanochtend wakker en dacht, ik ga een krant beginnen. Heeft helemaal de toekomst. Kranten liegen niet, kranten hebben geen politieke agenda en bovenal, kranten worden wel gekocht, maar niet gelezen. Heerlijk. Ik noem mijn nieuwe blaadje: PRAVDA.

Rest In Privacy | 05-01-18 | 13:45

Stukje bij beetje word je de vrijheid van meningsuiting afgepakt.
(parareletje)
Rondje rond de kerk.
Directeurtje wilde dat per direct invoeren. 9 jaar geleden.
Heel het Rijdend personeel met de hakken in het zand.
Heel veel ditjes en datjes.
NU rijden we dat rondje rond de kerk.

Iedereen die denkt dat het anders moet, snapt niet hoe het werkt.

Gokmaar | 05-01-18 | 13:45

Op Joop juichen de ratten voor deze censuur tussen het goedpraten van vrouwenhater Boef door maar die zullen de gevolgen zelf ook gaan merken , let maar op .

Castor12 | 05-01-18 | 13:44 | 3

P'cies. Het zal ongetwijfeld de schuld van le Baudet, le Vieldèrs of natuurlijk le Trump zijn (om het op z'n Frans te houden) want dat is het referentiekader waar men alles daar aan ophangt.

Basil Fawlty | 05-01-18 | 13:50

Er schrijft iemand daar dat het witte ras gelukkig toch vanzelf uitsterft door het inferieure zaad . En daar is dan zogenaamd censuur en u bent een racist en fascist .

Castor12 | 05-01-18 | 13:54

Ho, ho. "Blanke ras" Hey! ;-))))))))

Basil Fawlty | 05-01-18 | 14:03

Kunnen we binnenkort Geenstijl vinden op Darknet?

Mr_Natural | 05-01-18 | 13:43 | 3

Zat ik ook al aan te denken.
Met een VPN verbinding via Tor naar Darknet- Als je deze site op een hongaarse server laat draaien, zie er dan maar wat aan te doen.

Roadblock | 05-01-18 | 15:32

Roadblock | 05-01-18 | 15:32
Hongaarse server prima, ik ga die wel bewaken. Veel Hongaarse dames hebben kneiterjetsers, daarvoor ga ik wel wat uren per dag naast een computer voor zitten. Wel bewapend, maar dat is daar denk ik niet zo'n probleem als hier. Waar we overal als een spastische autist mee omgaan.

Acar_ketimun | 05-01-18 | 16:11

Dat is totaal zinloos zolang de redactie zich nog in Nederland bevindt.

LiniaalRectaal | 05-01-18 | 21:33

Straks in het NOS journaal:

"Shiny happy people holding hands
Shiny happy people laughing"

atheïstisch stemvee | 05-01-18 | 13:43 | 2

Ik voorspel de terugkeer van de papieren krant. Zonder NSB-knopjes.

Zeddegeizot | 05-01-18 | 13:44

Maakt niet uit. Het gaat om de bulk, de mainstream. Ongewenste geluiden fysiek beperken tot een kleine club. Het gaat ze lukken.

atheïstisch stemvee | 05-01-18 | 13:48

oog om oog tand om tand. Ook politici moeten verwijderd kunnen worden uit het parlement als ze nep nieuws verspreiden. 1000 euro voor de werkende man? #Nooitgezien. Geen strijders tussen vluchtelingen #disable. Die zweedse feeks die van Nederland een tweede Zweden wil maken -> #exit

topgozert | 05-01-18 | 13:43 | 2

Geld terug van Griekenland MET rente
Onderste steen MH17
Bonnetjes van een deal met criminelen
Zaak Demmink
... etc...

h3* | 05-01-18 | 13:56

h3* | 05-01-18 | 13:56
Beste kabinet sinds de Armeense genocide...
Minister-Prutser van alle Nederlanders...
Schoolmeester Rutte heeft beleidsvisie....
... etc...

Acar_ketimun | 05-01-18 | 16:09

Dat 'Netzwerkdurchsetzungsgesetz' is toch minimaal 4x woordwaarde.

Maar verder natuurlijk dood- en doodeng dit, want het riekt wel erg naar de DDR praktijken waar Mutti Merkel alles van weet gezien ze daar ooit Staatssekretär von Agitprop was. Nooit had ik durven dromen dat ik ooit in een real life versie van George Orwell's "1984" zou komen te zitten. Maar het begint er steeds meer alle schijn van te hebben dat we daar nu met gezwinde spoed op af stormen. Het liefst wil men terug naar "houdt u ze dom, dan houd ik ze arm" van weleer. Toen kon dat gemakkelijk daar Jan/Mien-met-de-pet slechts een paar kranten, radiozenders en vaak zelfs niet eens TV tot zijn/haar beschikking had. De Interwebs waren iets uit Startrek en de telefoon een loeigroot ding op tafel of aan de wand, als je al het geluk had er één te bezitten.

Nu hebben we informatie uit de gehele wereld met een swipe van de vinger tot onze beschikking en kunnen we via ontelbare wegen onze mening vormen over de gang van zaken. Wordt het toch wat lastiger om stinkende zaakjes onder het deksel van de steeds harder meurende beerput te houden (hoi Inlegvelletje Rutte!) en zijn kolossale blunders niet meer zo makkelijk weg te poetsen. Het engste is misschien nog wel dat er mensen zijn die dit echt toejuichen en helemaal geweldig vinden. Pas als het vele malen te laat is zullen ook zij beseffen wat we verloren hebben....

Sjefke7807 | 05-01-18 | 13:41 | 7

Roadblock | 05-01-18 | 14:53
Ik zit er niet ver meer vanaf. Letterlijk schijtziek word ik van de hele situatie.

Vanilla | 05-01-18 | 19:00

Roadblock | 05-01-18 | 14:53
Volgens mij is de EU al allerlei verkeer tussen Europa en de USA aan het blokken. Heftig.

Príncipe | 05-01-18 | 19:44

Je bent niet de enige, Vanilla. Maar houd moed. Dingen werken altijd twee kanten op. Zo is de politie binnenkort overbelast.

LiniaalRectaal | 05-01-18 | 21:32
▼ 4 antwoorden verborgen

Poten af van de vrije nieuwsverspreiding, nep, beetje nep of beetje echt.

Zeddegeizot | 05-01-18 | 13:41

M.a.w. wij bepalen wel wat goed voor u is. Wij bepalen wel welk nieuws u tot zich mag nemen. Dit gaat een hele enge kant op. Kim is er niets bij vergeleken. En er is geen politicus in de 2e kamer die hier hele grote vraagtekens bij zet. Dit mag van mij bovenaan de agenda komen in de 2e kamer want dit gaat regelrecht in tegen alles waar wij voor staan in een democratie en VvMU. Ik geloof dat de mensen zelf wel kunnen/mogen bepalen wat zij als fake news zien. Anders ook alle geloven verbieden want dat is ook fake news.

clockandhammergame | 05-01-18 | 13:40


Daar glijdt de klamme druppel zweet
van 't voorhoofd van de chirurgijn
die twitter heet, en in de lijn
Van 't recht zijn kost gebakken weet.

De zenuw naar het spraakorgaan
ligt vrij nu, de anesthesist
zucht opgelucht en hij beslist
om nog een stapje meer te gaan.

Vooraf aan 't woord gaan immers vaak
gedachten en ook sentimenten,
hersenspinsels, temperamenten.
Die neemt hij mee. Hij snijdt. En raak.

Hufterst | 05-01-18 | 13:40 | 5

Leuken gedigt hor. Now show bobs and vageen plis...

Acar_ketimun | 05-01-18 | 16:07

Geweldig. Eigen brouw?

Ramsgat | 05-01-18 | 16:27

U heeft een talent.

LiniaalRectaal | 05-01-18 | 21:27
▼ 2 antwoorden verborgen

De grens tussen nepnieuws en echt nieuws zal binnen niet al te lange tijd exact lopen waar de fatsoenskloof loopt, daarin wegzakken en het daglicht niet meer zien. Het verplaatsen van die grens, los van de geldende door de politiek gecontroleerde normen en waarden zal dan niet meer mogelijk zijn.

Schoorsteenveger | 05-01-18 | 13:39 | 1

Nieuws dat klimaatverandering meevalt: Nepnieuws.
EURO een ramp: Nepnieuws.
Immigratie een ramp: Nepnieuws.
Boef is een allochtoon: Nepnieuws.
Juncker is een seniele zuipschuit: Nepnieuws.

Zeddegeizot | 05-01-18 | 13:43

Kennelijk wil het volk de totale ondergang,anders waren ze toch massaal de straat op ,of mis ik iets.

rein9576 | 05-01-18 | 13:39 | 4

Noone gives a fuck.

Roadblock | 05-01-18 | 14:55

Ze hebben het slim aangepakt. De massa wordt zoet gehouden, dom gehouden. Zoet gehouden betekent dat zo lang de meesten mensen huisje, boompje, beestje hebben in hun vinexwijken er niets gebeurd. Zo lang ze in ieder geval hun nieuwste eigengebakken ovenschotel op FB en insta kunnen zetten of de nieuwste aankopen kunnen showen doen ze niets. Daarbij de enkeling die het toch wel benauwd wordt past wel op. Men heeft huizen, hypotheken en banen. In een klimaat waar overheid en mainstreammedia je vertellen wat goed is en wat fout ben je al snel een outcast.

Zolang de massa niet met de rug tegen de muur staat en alle vrijheden dreigen te verliezen die ze lief zijn stinken ze gewoon verder in hun eigen bubbeltjes!

iustus | 05-01-18 | 15:02

Ze hebben het te druk met hun werk en gezin. En dus weinig mogelijkheden om zich te informeren. Als ze zich zouden realiseren wat er staat te gebeuren, zouden ze volgens mij massaal gaan stemmen, ik heb ook een idee op wie.

SlimmeBelg | 05-01-18 | 15:57
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Eeuwig..Op..Vakantie | 05-01-18 | 13:38

Een 'omstreden tweet' van mevr. Storch? De politie twitterde toch in het arabisch? Daar zijn *bewijzen* van of tellen die ook al niet meer mee?

Doodeng dit. We gaan echt terug naar 1940 toen je niemand meer kon vertrouwen. Sommigen zelfs hun eigen familie niet. En nee, ik overdrijf niet want al jaren is het zo dat niemand meer met een demonstratie durft mee te doen, zeggen wat je echt denkt enz. i.v.m. de werkgever, de sociale contacten en noem maar op.

Heb gisteren mijn facebook account verwijderd en op twitter 'volg' ik alleen een paar personen. Ben er wel klaar mee.

Lupuslupus | 05-01-18 | 13:35 | 2

Helpt niets WolfWolf- Uw timeline blijft bewaard.
Heeft u al eens naar Hunted gekeken en The Wire zoals ik gesuggereerd heb?
Zeer leerzaam. Ik weet nu wat ik beslist niet moet doen.

Roadblock | 05-01-18 | 14:58

Daarvoor hoeft je niet eens terug de tijd in. Het paranoide Turkije van 2018 is daar ook een mooi voorbeeld van met de Diyanet klikturk hotlines.

Acar_ketimun | 05-01-18 | 16:05

Wederom wordt de burger als een lulletje lampekatoen weggezet..... de burger mag niet zelf bepalen maar de overheid bepaalt voor ons wat nepnieuws (lees: onwelgevallige meningen) is..... en na het de nek omdraaien van het referendum is dit wederom een poging om de mondige burger buiten de discussie te plaatsen.

Dit gave land begint steeds meer op een bananenrepubliek te lijken!

Fatwabuster | 05-01-18 | 13:35 | 2

"lulletje lampekatoen"
Dat vind ik nu eens een mooie kreet. +1 alhoewel rolt lampkatoen iets makkelijk over het tongetje. Toch driewerf hulde.

Acar_ketimun | 05-01-18 | 16:03

Dit prachtige land gaat niet naar de klote; het IS al naar de klote geholpen. Anders hadden we deze tegels niet hoeven te bakken.

Jorisendedraak | 05-01-18 | 16:04

Van Rossem +veel. 100% waar. Prachtig verwoord. Leest als een trein. Hulde.
Het wordt donker in de EU. De laffe overheden laten hun eigen volkeren in de steek; je land wordt weggegeven; je eerlijke mening uiten wordt riskant; de mainstream media wordt een grijze zooi vol bange 'journalisten'. Rutte, Pechtold, Klaver, Willy ... het worden je tegenstanders en vijanden; de EU wordt een lappendeken van handophouders, parallelle werelden, minderheden, 5e colonnes, Marokko-filialen, en Turkije-filialen. Wat je aan belastingen/premies afdraagt, wordt tegen je gebruikt. Het vraagt om nadenken; hoe beschermen we onszelf als de overheden ons in de steek laten? Misschien maar enclaves inrichten en zelf wapens inslaan. Het wachten is op burgeroorlogen en conflicten. Libanese en Midden-Oosterse toestanden.

Fijnstoffer | 05-01-18 | 13:35 | 3

Hear hear.

Lupuslupus | 05-01-18 | 13:36

Hear hear Hear.

iustus | 05-01-18 | 14:58

Dat u daar nu pas over na gaat denken......

Roadblock | 05-01-18 | 14:59

Vooral dit (en weinig anders) doen, hh politici (m/v/o/x/?). Hiermee onderdruk je nl. het sentiment en de groeiende afkeer niet. Een afkeer die dagelijks gevoed wordt door de zichtbare gevolgen van mislukte integratie, het voortdurende gekonkel van een volgevreten (hoi Timmerfrans) en gezopen (hallo Juncker !) regentesk (alaaf Verhofstadt) kliekje "politici", schreeuwende haatbaarden & ploflim-kandidaten, dreinende SJW cirkelredenatie muppets, "ik-heb--recht-op-alles"-sneeuwvlokken in het algemeen en (nog steeds) linkschdraaiende maakbaarheidsfantasten in het bijzonder. Onderdrukking leidt onherroepelijk (en uiteindelijk) tot verzet. Vraag maar na bij MOE-landers of lees je vaderlandsche geschiedenis er even op na.

Grijskijkert | 05-01-18 | 13:34

Die Marcon en Rutte krijgen straks een pittige rekening te betalen van Merkel.
Ze hebben zo voor haar gekropen dat de vloerbedekking in haar ambtskamer tot op de draad versleten is, en vervangen moet worden

Memek | 05-01-18 | 13:34

En dan te bedenken dat ik mijn laatste hoop had gevestigd op een partij waarvan de lijsttrekker roodharige weermannen wil ontslaan vanwege een klimaatbabbel (of wegens het niet hebben van een ziel, daar wil ik vanaf zijn). Kansloos zijn we.
*wee mij en wee deze landje*

atheïstisch stemvee | 05-01-18 | 13:34

Het wordt tijd voor een social media op basis van blockchain, eenmaal gepubliceerd is het niet meer te verwijderen of te censureren.

sko | 05-01-18 | 13:33 | 1

Op zich wel mee eens maar toch ook weer niet helemaal. Er zijn zaken (noem een gestreamde zelfmoordpoging, of verkrachting) waarvan je kunt stellen dat die verwijderd moeten kunnen worden.

normanius | 05-01-18 | 13:38

Hebben jullie al een achterhuis gebouwd @ GS redactie? Kwestie van de tijd totdat het bons bons bons AUFMACHEN is!

Vanilla | 05-01-18 | 13:33 | 4
-weggejorist-
Sarcastisch varken | 05-01-18 | 14:48

@Ce ca! | 05-01-18 | 14:15
Valide punt.

Vanilla | 05-01-18 | 14:52

Ce ca! | 05-01-18 | 14:15:
Je bent niet de enige.

LuckyGirl | 05-01-18 | 17:00
▼ 1 antwoord verborgen

Het meest gevaarlijke zijn al die 'hoogopgeleide' D66 schapen die dit allemaal wel prima vinden. Want goede bedoelingen toch, en bovendien al die nare feiten en meningen doen maar afbreuk aan de gezelligheid.
.
Think for yourself and question authority.

Harry Turtle | 05-01-18 | 13:32

Op weg naar pure dictatuur

zwaanshals | 05-01-18 | 13:31

Zie je ook hoe dom ze zijn. Facebook en Twitter hebben we helemaal niet nodig, internet zelfs ook niet. Sluit de boel maar af maar denk niet dat het dan stil is.

In tijden dat er helemaal geen internet was, zijn er talrijke momenten geweest in de geschiedenis waarop mensen hebben laten zien dat ze het niet eens zijn met wat er in hun land gebeurt en hele regeringen omver hebben geworpen toen zij het echt zat waren.

Men probeert wanhopig de deksel op de pan te houden maar men heeft niet in de gaten dat ze in feite het vuur eronder moeten uitdraaien om te voorkomen dat het gaat overkoken.

Hoe meer de machthebbers het volk de mogelijkheden ontneemt om hun onvrede te uiten (dat is geen nepnieuws) hoe bozer men het volk maakt en dan komt er een moment dat men niet meer braaf een berichtje zit te typen maar men massaal de straat op gaat en er een burgeroorlog uitbreekt. Mondsnoermaatregelen zijn olie op het vuur.

Louise-in-de-pels | 05-01-18 | 13:31 | 3

Beste volksverlakkers, hebben jullie al gezien wat er in Iran aan de hand is? Als jullie dat ook willen, ga dan zo door. Jullie zijn op de goede weg.

h3* | 05-01-18 | 13:33

Helemaal mee eens, ben benieuwd hoe het in 2018 uit de hand gaat lopen, de start is al niet slecht.

Vesta | 05-01-18 | 14:05

Helemaal mee eens. Ze krijgen het dubbel en dwars terug.

Muuke | 05-01-18 | 23:53

Geniaal van Rossum drie werf hoera!!!

aardv@rk | 05-01-18 | 13:31

Hele enge ontwikkeling.

normanius | 05-01-18 | 13:30

De Twitters en Facebooks van nu zijn over een paar jaar alweer history. De vrije meningen op internet zullen er altijd blijven dan maar via andere platforms. In Duitsland zal de nieuwe NetzDG wet ook nog langs het Bundes Verfassungs Gericht moeten en die is een stuk kritischer als het om grondrechten gaat.

Trumme | 05-01-18 | 13:30 | 2

Laten we het hopen. De wet is voor zo ver ik weet wel al in werking getreden. Alle kritische geluiden zullen de mond gesnoerd moeten worden.

Vanilla | 05-01-18 | 13:32

De provos van vroeger hadden ook geen sociaal media en gingen gewoon massaal de straat op. We vinden wel iets.

Muuke | 05-01-18 | 23:50

De Bilderbergers weten wat goed voor u is.

rechtsdwalendeautist | 05-01-18 | 13:30

I hate to say I told you so.
De komende 4 jaar waarin Frankrijk Merkel carte blanche geeft voor wat betreft haar Vierde-rijk project, zal worden gebruikt om kritiek op haar project strafbaar zal worden gesteld, en het verlaten van haar Unie als oorlogsdaad zal worden gezien.
The point of no return zal worden gepasseerd en het wachten is op Frankrijk.

jemagookniksmeer | 05-01-18 | 13:29

Dit is heel slecht nieuws, iemand nog een stencil machine over?

sokkenpluisje | 05-01-18 | 13:27

Mooi, dus aan ons de taak om deze NSB-buttons massaal te gebruiken.
Dan jorissen we gewoon ALLE Twitter- en Facebook-berichten weg.
Of overbelasten we in ieder geval de NSB-afdelingen.
De eerste die een tooltje maakt is Internetheld-van-de-dag?

Mr. Happy | 05-01-18 | 13:26 | 2

De slissende slangen der islam die zo moeilijk met kritiek om kunnen gaan, hanteren dat truukje al een tijdje. Je kent het misschien wel, uitlokken met een grote bek, kanker dat kanker dit, en als je een tegenreactie geeft, is het meteen een meerdaagse block van Zuckerbook. Je zou bijna denken dat ze bij Jewbook ook al geinfiltreerd zijn, het zoveelste handje boven het hoofd van de Eeuwige Slachtoffers. Maar tooltje zie ik ook graag tegemoet, even lollentrollen met Deugbook.

Acar_ketimun | 05-01-18 | 16:01

Laatst ook een mooie.... D66 plaatst een promotiebericht om weer op die uitzuigers te stemmen en je krijgt een of ander slap schrijfsel van Peggie (Optimisme in de politiek ofzo) cadeau. Daaronder regent het reacties van mensen die D66 liever zien verdwijnen. Ik had zelf een bericht naar een oud artikel uit het Leidsch Dagblad geplaatst waarin Peggie's wanbeleid als wethouder in Leiden werd beschreven, guess what.... "Gemarkeerd als spam door D66", de hufters!

Mastermattie | 06-01-18 | 10:31

*emigratieplannen afstoft* Iemand huis kopen met veel grond?

Vanilla | 05-01-18 | 13:26 | 1

Ik heb geen huis nodig, ben mijne al tijdje kwijt, maar ga zo snel mogelijk, alles buiten eu is beter

Rest In Privacy | 05-01-18 | 13:56

Het mooie is dat het vrije woord niet beperkt kán worden. De bevlogen mens zal een mogelijkheid vinden.

MarcS | 05-01-18 | 13:25 | 2

Klopt! Voltaire, om het op z'n Frans te houden, heeft Lodewijk de XVe en VXIe ook moeten doorstaan.

Basil Fawlty | 05-01-18 | 13:29

Ben al duiven aan het trainen.

Muuke | 05-01-18 | 23:46

Volksvertegenwoordigers spreken graag en veel namens het volk, dat maakt het volkomen overbodig en ongewenscht wanneer het volk-zelf dat proces verstoort met hun criminele mening.

Jan Passant mk2 | 05-01-18 | 13:23

"1984 was not supposed to be an instruction manual." Heel erg enge ontwikkeling dit.

Basil Fawlty | 05-01-18 | 13:23 | 1

Dat heb ik hier ook al verscheidene malen getegeld. Orwell's "1984" was bedoeld als waarschuwing, niet als verdomde handleiding! De maskers vallen steeds harder af nu.

Sjefke7807 | 05-01-18 | 13:34

Je kijkt de totalitaire staat recht in zijn gezicht en voelt je plotseling heel machteloos.

Henri-Bardouin | 05-01-18 | 13:22

"Als we onze liberale demokratie (sic) willen beschermen, moeten we streng zijn, met duidelijke regels.”

Labbekak ! Kijk even voor de gein rond in de naar pus ruftende voorsteden vol naffers en ander "geloofsgeïnspireerd" tuigh. Ga dáár even streng lopen zijn te zijn.

Grijskijkert | 05-01-18 | 13:22 | 1

Die zijn al lang opgegeven. Maar probeer dan wat er nog is te behouden. Ik vrees.

SlimmeBelg | 05-01-18 | 16:05

Het is wel aandoenlijk hoe die kleine nep politici de macht door middel van onderdrukking, repressie, bij zich proberen te houden. Het gaat ze toch niet lukken. Daarvoor zijn die andere krachten al te sterk geworden en te goed georganiseerd. De Ollongrennetjes van de Wereld.. 3433.

Mark_D_NL | 05-01-18 | 13:21

De EU had nooit gerekend op dat het internet als nieuwssupplement zo groot zou worden. En dat mensen door de technologische vooruitgang, ook steeds minder TV, radio, krant(en) en dergelijk lezen. En steeds vaker opzoek gaan naar nieuws waar geen links tintje aan zit of waar bepaalde cruciale details van worden verborgen.

Kut EU, maak je borst maar nat.

Klutskwijt | 05-01-18 | 13:21

Erg gevaarlijk, dit.

Zwiebelmaus | 05-01-18 | 13:20

"Be afraid. Be very afraid"

halfvolle glas | 05-01-18 | 13:19

Terecht. Vrijheid leidt tot anarchie leidt tot chaos, omdat mensen nu eenmaal regels nodig hebben om zich te kunnen beheersen.

DrumPiet | 05-01-18 | 13:18 | 19

Ambtenaren hebben inderdaad regels nodig (om zich achter te kunnen verschuilen). Anarchie is de beschaving die door zijn verantwoordelijkheid te nemen geen gezag nodig heeft. In de menselijke geschiedenis nog niet eerder voorgekomen. Een theoretisch denkbeeld, maar wellicht het streven ernaar waard. Als iedereen zich bijvoorbeeld nu eens aan de 10 geboden (vrij verkrijgbaar in iedere bibliotheek) zou houden, zou dat toch een ideaal uitgangspunt zijn om anarchie te bereiken, nietwaar? Verder hoop ik dat u geen bescherming nodig zult hebben, vooral vanwege uw sympathiek aandoende naam.

SlimmeBelg | 05-01-18 | 16:19

1 probleem Drumpiet: wie controleert de controleurs?

LuckyGirl | 05-01-18 | 16:31

Wekkertje | 05-01-18 | 15:51
Vind jij dat je vrijheid hebt dan?

DrumPiet | 05-01-18 | 16:36
▼ 16 antwoorden verborgen

De sleepwet is een voorbode, anders weet je niet wie en wat je moet censureren.

Feynman | 05-01-18 | 13:18 | 8

Zo'n proxy kan alleen bestaan bij monde van de ISP's. En Xs4all trekt echt wel z'n mond open, Bijtendehond.

LiniaalRectaal | 05-01-18 | 21:20

LiniaalRectaal | 05-01-18 | 21:20

Ik hoop dat je gelijk hebt.

Bijtendehond | 05-01-18 | 21:34

Simpel voorbeeld: kijk eens naar de manier waarop ISP's opgelegd om sites zoals The Pirate Bay te blokkeren.

Mastermattie | 06-01-18 | 10:20
▼ 5 antwoorden verborgen

Als het met Europa deze kant op gaat eindigt dat in een burgeroorlog.

CavemanBass | 05-01-18 | 13:18

Lovely. Laten we nu ook nog de net neutraliteit opheffen dan wordt de wereld weer een betere plek. Toch?

h3* | 05-01-18 | 13:16

Slechte ontwikkeling.

van Oeffelen | 05-01-18 | 13:15

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl