achtergrond

Geenstijl

GSTV. En nu Pieter Omtzigt terug op MH17!

De Vlaamsche Meubelfolder van Peter Vanderclownsch heeft halfbakken toegegeven dat het Omtzigt-verhaal een uit de duim gezogen karaktermoord was. Mag Pieter Omtzigt dan nu terug op MH17? We vroegen het zijn baas, Sybrand Buma.

Dat MH17 over MH17 moet gaan, en niet over het (handelen van het) poppetje dat het kritische woord voert op MH17, dat kunnen we best met Buma eens zijn. Maar "het is zo afgesproken" en "politiek verstandiger blabla" klinkt allemaal nog dunner dan normaal (hoi Lex) als het gebaseerd is op helemaal niets. En dat was het NRC-verhaal: gebaseerd op helemaal niets, ingebed in een context van leugens, onkunde, Kulturkampf, scoringsdrift en ja, we denken nu toch onderhand ook: misschien toch wel een dubbele politieke agenda op het Rokin, die met journalistiek niets te maken heeft. Maar mag Pietertje nu pleaaaase terug op MH17?

Niet omdat wij zo graag ons gelijk halen, niet omdat Omtzigt een beschermde status verdient (of niet tegen een knauw in zijn imago zou moeten kunnen), niet omdat we zo van de man zouden houden, maar boven alles omdat het MH17-dossier te belangrijk is om op zo’n onzorgvuldige manier mee om te springen. Er wordt al genoeg onzin verspreid over de toedracht, afwikkeling en omstandigheden van MH17. 

En de les die politiek Den Haag na deze karaktermoordende canard van de avondcourant zou moeten opnemen in voorlichtersvoorschriften: nooit opnemen als iemand van NSB Zwendelblad belt. Want ze naaien je. Altijd.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.