achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

IDF vraagt evacuatie nieuwe wijken Rafah, in vijf dagen al "300.000 burgers Rafah geëvacueerd naar humanitaire zones"

Onderstaande vertaalde oproep deed de IDF hier in het Arabisch

בעקבות ניסיונות חמאס לשקם יכולות ותשתיות טרור, והימצאות פעילי טרור במרחב, קרא צה״ל הבוקר לאוכלוסייה בג׳באליא והשכונות במרחב להתפנות באופן זמני אל המחסות במערב העיר עזה. המהלך בוצע כדי להרחיק את התושבים ממרחב הלחימה בהתאם לדין הבינלאומי>>

152
Reply

De oproep is een aanvulling op de eerdere evacuatie-oproep van Rafah-Oost, afgelopen maandag. Volgens de IDF zou Hamas in deze nieuwe wijken proberen te hergroeperen. De Arabische boodschap luidt: "You are in a dangerous combat zone. Hamas is trying to rebuild its capabilities in the area, and therefore the IDF will work with great force against the terror organizations in the area in which you are located".

Ondertussen blijkt ook dat er sinds de eerste evacuaties afgelopen maandag, dus in slechts vijf dagen, al 300.000 (!) van de miljoen+ burgers te Rafah geëvacueerd zijn naar de humanitaire zones

Weet u nog dat de gehele media en politiek met 'MinDef' Ollongren voorop bleef roepen dat de burgers te Rafah nergens heen konden? Dat was nooit waar, de evacuatieplannen lagen er al vanaf half februari.

Ook start de IDF een nieuwe operatie in Noord Gaza's Jabaliya, waar Hamas zich ook zou proberen te hergroeperen. Die stad was destijds al geëvacueerd en veroverd, maar er bleven zo'n 100,000 and 150,000 burgers achter. Hen wordt nu gevraagd te evacueren naar veilige gebieden in West-Gaza.

Gisteren vier 19-jarige IDF-soldaten gedood (waarvan 2 Ethiopisch) door een IED in Gaza Stad

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Hamas publiceert nieuwe foto's van "gedode IDF-commando en uitrusting", suggereert dat het "een huurling" is

De IDF ontkende de ontvoering van een commando op 26 mei onmiddellijk: "De IDF benadrukt dat er geen sprake is van een ontvoering van een soldaat."

@Spartacus | 02-06-24 | 13:37 | 130 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.