achtergrond

Geenstijl

Discourse: 'pro-Palestijnse' studenten vallen joodse Native American aan wegens tekst "Hamas Supporters Not Welcome On Native Lands"

Oprecht een interessante intersectionele kettingbotsing om even te verkennen

Bovenstaand ziet u "Indijewnous Advocate" Lani Dawn, een Asjkenazisch-joodse Native American-vrouw. Eergisteravond protesteerde zij op een campus van University of California, Los Angeles (UCLA) en werd ze naar eigen zeggen aangevallen wegens de bovenstaande tekst: "Hamas Supporters Are Not Welcome On Native Lands". Die tekst verwijst naar dat de grond waarop UCLA staat ooit van de door Spanjaarden uitgemoorde Tongva-stam was.

Maar hier wordt het retorisch dus interessant. In de video na de breek bijvoorbeeld legt Lani uit dat volgens haar "The Free Palestine movement is an Islamic conquest movement headed by the Islamic Republic [Iran, red.]. It is not in any way an indigeounus liberation movement.

En dan komt-ie: "The re-establishment of Israel in 1948 was the re-establishment of Jewish sovereignty and stewardship of the land from colonial powers. It was never Muslim, Arab or Palestinian land until it was colonized. Al-Aqsa is ad indigenous as Mount Rushmore."

Nou, zo staat Lani er dus samengevat in: Als het Amerikaanse project een koloniale verovering van inheemse volkeren was, dan is het islamitische project in Judea dat ook. En dat maakt niet de Palestijnse zaak, maar juist de Israëlische zaak een indigenous liberation movement. 

Maar zullen we sowieso NU stoppen met doen alsof pro-Hamas-demonstranten (want dat zijn letterlijk al die campus-demonstranten) daarmee ook 'pro-Palestijns' zijn? Dat zijn ze namelijk niet; ze zijn anti-Israël en het maakt ze helemaal niks uit dat Hamas dit noodlot over Gaza afgeroepen heeft.

Meer na de breek.

De video en Lani's eigen bijsluiter

Wow. "The Free Palestine movement is an Islamic conquest movement."

Dit circus

En dit menen ze RE: bananenallergie

Niet vergeten: dit zijn zonder uitzonder pro-oorlogsbewegingen

Hamas ongetwijfeld dankbaar

Volgtip: deze Palestijnse Hamza

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.