achtergrond

Geenstijl

NOS-baas Gerard Timmer, die jarenlang wegkeek bij puinzooi BNNVARA, NU WEL opgestapt

Duurt lang!

Goedemorgen, even op NOS.nl kijken

Even voor de helderheid: iedereen die niet helemaal gek is weet al jarenlang dat Gerard Timmer de onjuiste man op de onjuiste plek is om de 'cultuurverandering' bij de NOS te leiden. Dat was zo toen vorig jaar interne mails over de puinzooi bij de duurste publieke mediaorganisatie van Nederland naar GeenStijl lekten, dat was zo toen duidelijk werd dat het onder zijn leiding een puinzooi was bij BNNVARA, dat was zo toen bleek dat passages in het rapport-Van Rijn op verzoek van Timmer waren aangepast, en dat is zo nu in de Volkskrant nog eens zwart op wit staat dat Gerard Timmer niet kan omgaan met slechte leidinggevenden (oftewel zo'n beetje iedereen die nu bij de NOS een leidinggevende functie heeft, zie: Van Cann, Giselle). En wat doe je dan als je als hoofd van een (in naam) journalistieke organisatie gevraagd wordt om in een interview antwoord te geven op hele logische vragen? Dan weiger je dat interview en geef je alleen schriftelijk antwoord op vragen. Weet u wie dat ook altijd deed? Juist ja.
UPDATE: AAAAND HE'S GONE

Nou. Dat is ie dus niet. Succes met het in elkaar timmeren van je afscheidsmail, Gerard.

Verklaring Gerard Timmer

De verhalen over de persoonlijke ervaringen van ongewenst gedrag bij medewerkers van de publieke omroep die over de afgelopen periode naar boven zijn gekomen hebben ook mij hard geraakt. Ervaringen die men niet had mogen hebben. Daar had anders op gehandeld moeten worden, zeker met de kennis van nu en de inzichten van vandaag.

Ik maak door mijn verleden bij BNNVARA, en nu de NOS, onderdeel uit van de discussie die als gevolg hiervan is ontstaan. Dat begrijp ik, net als dat ik begrijp dat mensen daar vragen over stellen.

Zonder hier nader in te willen gaan op de aard, toon en teneur van het artikel van vandaag in de Volkskrant, en wat ik wel en niet herken aan gedane beweringen, het artikel maakt inbreuk op de geloofwaardigheid die nodig is om leiding te geven aan de noodzakelijke veranderingen waar de publieke omroep en de NOS voor staan.

Ook al weet ik zelf waar ik voor sta, de discussie over mijn verleden mag het ingezette proces naar die veranderingen niet in de weg staan. Dat geldt voor de te nemen stappen, en voor de mensen die de volgende stap willen en moeten kunnen zetten in het bijzonder. Daarnaast mag een discussie rond mijn persoon de medewerkers van de NOS, en de NOS als publieke nieuwsorganisatie niet in de weg staan.

Hoezeer ik ook verantwoordelijkheid voor deze mooie en betekenisvolle organisatie voel en in het bijzonder voor de cultuurverandering waar we mee bezig zijn, dit maakt dat ik heb besloten te stoppen als algemeen directeur van de NOS.

Gerard Timmer

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.