achtergrond

Geenstijl

Hamas verlaat onderhandelingen Caïro, "deal voor Ramadan onwaarschijnlijk"

Geen enkele voortgang dus

Hamas [10.000 van de 30.000 soldaten gedood en heel veel in hechtenis, 18 van de 24 bataljons en geheel Gaza behalve Rafah in de min] eist: garanties op een 'permantentere wapenstilstand', de volledige Israëlische terugtrekking uit Gaza en een maximaal aantal Palestijnse met terroristisch oogmerk veroordeelde gevangenen terug. Kortom, ze willen terug naar 6 oktober maar dan mét die gevangenen als eindejaarsramadanbonus. Onderhandelen met de Arabische slag, heet dat.

Israël antwoordt: maat wat denk je nou. En daarmee eindigt de wekenlange onderhandeling in Caïro in een impasse. Waar Hamas natuurlijk op hoopt is dat Israël het dreigement tijdens ramadan aan te vallen waarmaakt. Want met 1,4 miljoen burgers in Rafah die Hamas zeer waarschijnlijk als laatste troef zijnde niet naar die 15 tentendorpen met 25.000 tenten per dorp langs de kust zal laten vertrekken, is Rafah op zich al een extreem gevoelige operatie. 

En als Israël deze operatie daadwerkelijk tijdens de ramadan start wordt de Oemma natuurlijk nog gekker dan-ie al was - en dat zegt heel wat.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Israëlische aanval op Iraanse ambassade Syrië doodt zeven (!) hoge IRGC-commandanten

"Good effect on target" maar dan was het doelwit wel een ambassade, en daarmee is toch wel een nieuwe escalatie ingezet

@Spartacus | 02-04-24 | 10:31 | 304 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.