achtergrond

Geenstijl

That Final Lijstje. GeenStijl Kliktoppers 2023

Het was ons het jaartje weer wel

We vroegen AI om de afbeelding 'GeenStijl-blogger Spartacus kijkt naar de Top 25 Kliktoppers van het Jaar' en we moeten zeggen: het klopt echt precies. Het was ons het jaartje weer wel, met nog steeds die oorlog in Oekraïne, een nieuwe oorlog tussen Israël en Hamas, een gruwelijke moordpartij in Rotterdam, Geertje Wilders die de macht greep, aanslagen op Thierry Baudet en natuurlijk weer de nodige haatkliks, sensatiekliks, weerkliks, ophefkliks en showbizzkliks. Net niet in de Top 25 van best gelezen topics van het jaar: D66-filmster Carline van Breugel live op televisie vermoord door Pieter Omtzigt, Nepo-kleinkind Emma Wortelboer schudt "kutprovincie" Groningen op met campingtaal, 'Sander Schimmelpenninck stak puntmutsje in Welmoed Sijtsma' en Wat gebeurt er eigenlijk met een mensenlichaam in een imploderende onderzeeër? Het antwoord op die laatste vraag bleek: 'weinig goeds'. Wel veel goeds hieronder, in That Final Lijstje. De GeenStijl Kliktoppers 2023!

25 - Top 7 zuurste reacties op nieuwe partij Omtzigt
'Gek' genoeg niet heel veel politiek in de best gelezen topics van het jaar. Immers, politiek wordt stabiel goed gelezen, maar politiek wordt niet met uitschieters extreem goed gelezen. Wel een kanon als het gaat om de pageviews is natuurlijk Pieter Omtzigt, en dan vooral als anderen weer eens zuur doen over Pieter Omtzigt.

24 - Gestolen telefoon duikt op in AZC, politie PISWOEST op... slachtoffer diefstal
Goh waarom hebben al die mensen toch op Geert Wilders gestemd. Al die mensen hebben dus op Geert Wilders gestemd omdat dorpen als Ter Apel kapot worden gemaakt door overlastgevende veiligelanders, sneue figuren als Eric van der Burg daar niks aan doen en de politie - als een telefoon wordt gejat door een asielzoeker - boos wordt op het slachtoffer van de diefstal.

23 - Rob Jetten dreigt met BURGERINSPRAAK over zonnepanelen, dieselverbod en krekeldieet
Straks eten, consumeren en reizen we anders, aldus Rob Jetten, op wiens Instagram talloze foto's en filmpjes uit verre oorden te zien zijn, zo is hij nu weer met zijn hunk naar Argentinië gevlogen met de trein, en in zijn vrije tijd kachelt Rob Jetten weer in een oude Amerikaanse diesel over de IJsseldijk. En dan dreigde-ie ook nog eens met burgerinspraak: dat middel dat door D66 effectief werd doodgemaakt omdat mensen alleen maar foute antwoorden gaven bij referenda.

22 - WAT? Wagner Group BEZET o.a. RU Ministerie van Defensie en militair vliegveld te Rostov, dreigt met annexatie Moskou. Poetin spreekt van "staatsgreep" en "hoogverraad", zweert wraak
Vorig jaar meer Oekraïnetopics in de Top 25, dit jaar nog twee in de bovenste regionen, die we voor het gemak even combineren: het moment dat de schaduwmacht uit de schaduw trad met die waanzinnige mars richting Moskou, en niet veel later Wagner-baas Yevgeny Prigozhin die uit een heel hoog raam viel. Daarna, sindsdien, tot nu herstelden de verhoudingen zich weer in de top van de Russische piramide, ging het ook enkele dagen terug weer helemaal los en lijkt een oplossing van de oorlog verder weg dan ooit.

21 - ZoekZoek. Bretly Dorder; 'Uiterst- en vuurwapengevaarlijk'
Ook in 2023 weer een mooi aantal bajesklanten en tbs-figuren die het hazenpad kozen. En als je dan wil weten naar wie je precies moet kijken surf je natuurlijk naar wee wee wee punt geenstijl punt en el. 

20 - Wéér aanslag op Thierry Baudet
Nee, geen máár of jamaar Thierry of dit of dat. Gewoon met je poten van politici afblijven. Misschien dat het in 2024 wel een keertje lukt.

19 - Nederlandse FRECA-coureur Dilano van 't Hoff dodelijk verongelukt op Spa
Staan meer tragische gebeurtenissen in deze Top 25 maar het ongeluk van Dilano van 't Hoff is wel ons stiltemoment van het jaar. Zo'n talent, een vreselijk ongeluk, zo veel verdriet, en daar waren we wel eventjes stil van.

18 - VIDEO. Dodelijke vechtpartij door 'urban mensen' op housefestival
Bij het festival Solid Grooves kwam de 21-jarige Jimmy Schepers om het leven. De politie is nog steeds op zoek naar getuigen. Bonustip van iedereen hier bij GeenStijl: zo'n ""festival"" als Solid Grooves gewoon lekker links laten liggen.

17 - Hugo de Jonge bedreigt Marianne Zwagerman
Hugo de Nikskunner leerden we in 2023 weer extra goed kennen als kunner van precies helemaal NIKS. O jawel toch, zeuren op een columniste, die hij betichtte van 'kwaadaardigheid'. Ja vriend, kom nou.

16 - Fatbikes zijn een uitvinding van de duivel, de duivel moet gestopt worden & de gebruikers ook
Klein irritatiepuntje van Mosterd in 2023: fatbikes en toch vooral de gebruikers van fatbikes. Nu kunnen we dat verhaal weer opnieuw en in andere woorden gaan opdreunen, want fatbikes zijn een uitvinding van de duivel en de duivel is een lul, maar het begint altijd ongeveer zo: "Fatbikes heten zo omdat de bestuurders vrijwel altijd asociale corpulente schoolverlatende tokkies met kleinepikcomplex zijn."

15 - Mensen (met zonnepanelen op het dak) denken alleen maar aan zichzelf
"Huiseigenaren met zonnepanelen proberen steeds vaker van bomen af te komen, nu die met hun schaduw de stroomopbrengst flink verlagen." Dat zijn dus die GroenLinksers met hun grote belerende bekken op de verjaardag. En ja, daar moeten we dus heel hard om lachen.

14 - We moeten praten over deze vrouwen
De toekomst is nu!

13 - Gordon gestopt met neuken
Ja lieve mensen u had natuurlijk verwacht dat Gordon niet alleen gestopt zou zijn met neuken, maar ook met snuiven, lollig doen over de rug van anderen, niet lollig doen, rancuneus zijn, dure champagne drinken, en al die andere dingen die hij met regelmaat doet. Maar nee, hij was écht gestopt met neuken, want die vieze Gavin had onze hengst uit Blaricum gebruikt. Jammer. Gordon heeft tegenwoordig trouwens een heel hip kapsel.

12 - 'Gijs Groenteman jipte buiten de deur, Marc-Marie Huijbregts & Aaf BC daarom gebrouilleerd'
Best gelezen topic in de categorie 'glamour' (voor zover je al deze wegsmijters in de categorie 'glamour' kan plaatsen) is een extreem lollige: Marc-Marie Huijbregts die een logeerbed aangeboden zou hebben aan Aaf Kont Bonkius, omdat haar 'man' Gijs Groenteman zijn dikke pik in het lichaam van Volkskrant-cartooniste Jip van den Toorn gestoken zou hebben. Hebben we allemaal niet doodgecheckt, wat kan ons het ook schelen, kennelijk zaten ze tijdens Kerstmis nog gezellig samen bij de Chinees. L-MAO!

11 - VIDEO. Haai eet man
Altijd goed voor topnoteringen: iets met dieren. Paardenfilmpjes, kattenfilmpjes, aap neukt hert, hondenfilmpjes, u kent het allemaal wel. Haaien staan niet bekend om hun vriendelijke benadering van de mens en dat leverde in casu een behoorlijk akelig filmpje op. Brrr.

10 - VIDEO'S. Man schiet 'namens IS' twee Zweedse voetbalsupporters dood in Brussel
Enorm schokkende ontwikkeling in Europa: een aanhanger van het Geloof van de Vrede die in naam van Allah nietsvermoedende mensen uit het leven haalt. Dat hebben we nou echt helemaal NOOIT eerder gezien. O ja, toch wel, ieder jaar weer.

9 - De politie vraagt om deze beelden van een gewelddadige groepsmishandeling niet te delen
Doodnormale jongeren die jongerendingen doen. In de Bijlmer. Allemaal op voor een lidmaatschapspas van de PvdA en een foeigesprek met de buurtwerker. Foei rakkers! Foei! FOEI!

8 - Rotterdam Roundup. Drie doden, dader Fouad L. (32) is knettergek, OM waarschuwde Erasmus MC in combinatie met FOTO. Fouad Lakhlili, de drievoudige moordenaar in Rotterdam
Uitermate tragische gebeurtenis in Rotterdam, waarbij totale gek Fouad Lakhlili meerdere levens heeft beëindigd omdat hij... knettergek is. Alle topics rond Fouad werden goed gelezen, want zodra de stront aan de knikker is komt u naar GeenStijl. Straks in de Top 3 zelfs nog een Fouad-topic.

7 - Auto van Mark Rutte ondergescheten
Een beetje humaninterestjournalistiek is u niet vreemd! Niet een of andere wappie die op die Saab van Mark Rutte aan het beren was, maar doodgewone Hollandse vogels. Moet je dan wel een keer schoonmaken. Dat doet Rutte dan weer niet, want hij is zo lekker gewoon gebleven. Rijdend in een auto met stront op de motorkap. 

6 - Floortje Dessing gestopt met reizen
U dacht misschien dat Floortje Dessing figuurlijk en daardoor ook letterlijk gestopt was met reizen. Maar ze is alleen letterlijk gestopt met reizen. Of nee wacht, ze stopt alleen met reizen als anderen dat ook doen. Of nee, als anderen vinden dat ze moet stoppen. Nou ja Floortje Dessing reist nog gewoon lekker in het rond want ze vertelt verhalen.

5 - Maar welke NOS Sporter viel Marijn de Vries dagenlang lastig met vieze praatjes?
Ja nu weet u het wel, maar toen was het nog een mysterie. We kwamen er al snel achter dat het Danny Nelissen was die een boel wijven had geneukt, en dat hij nog een boel wijven wilde neuken. Studentenkamerpraat die niet zo handig is als je het doet in de auto bij Marijn de Vries. Althans, dat zou je kunnen weten als je de columns van Marijn de Vries leest. Enfin, Danny is weg bij de NOS Sport, en daar zit natuurlijk het echte probleem. Bij NOS Sport.

4 - In godsnaam wie was of is deze vrouw
Verklappen we gewoon meteen al: deze op Doutzen Kroes en Denise Richards gelijkende meid is een brouwsel van AI. Heel erg hip tegenwoordig, met ChatGPT en Image Generators en al die dingen. Nou ja. Het biedt ook mogelijkheden, zullen we maar zeggen. U vond haar in ieder geval erg knap.

3 - Post vermoedelijke dader Rotterdam op 4chan: 'Ik ben genie, hele wereld haat ons, death to normies'
U hebt verder weinig aan deze eigenpijperij maar dit is nou een voorbeeld waar we echt trots op zijn. Hup, met z'n allen online en dan hard gaan internetten. Die Fouad hadden we in een mum van tijd gevonden, in een mum van tijd wisten we van de handel en de wandel van die gek, in een mum van tijd hadden we z'n krankzinnige posts op 4chan gevonden, dan verbinden we de lijntjes en dat knallen we dan gewoon ongefilterd op het internet, zodat jullie ook weten wat er precies aan de hand is. En dáárom komt iedereen bij aanslagen, rampen, moordpartijen en ellende dus meteen naar GeenStijl. Waarvoor dank.

2 - Hoera. GeenStijl VIJF JAAR ONAFHANKELIJK
Vijf jaar zijn we nu onafhankelijk, als gezellig Gallisch dorpje losgemaakt van die allesvretende Vlaamse media-omnivoren. Pieken, dalen, weer, wind - we maken het allemaal weer mee dit jaar. Maar we hebben het fantastisch met elkander, hier op GSHQ, en we genieten van jullie mailtjes, steun, haat, bedankjes, linktips, goede bedoelingen. Kent u die scène uit Fury: 'Best job I ever had'? Nou dat dus. Best job I ever had.

1 - De Liveblogs  
'Uniek' inkijkje in hoe dat nou gaat in de GeenStijl Chat, du moment dat er een oorlog uitbreekt: zo dus. Korte lijnen, geen gedoe, geen gebel naar tussenredacteuren die toevallig op weg zijn naar de golfbaan. Gewoon de boel online gooien, afspraken maken en LIVEBLOGGEN. Dat doen we - Spartacus voornamelijk - nu al bijna drie maanden. Er staan erg veel liveblogs in de Top 25 die we op het gemak maar even op een hoop hebben geveegd. Rustig teruglezen hoe het allemaal begon, toen wij er ook nog helemaal niks van snapten, kan hier, bij de Eerste Vijftien: Liveblog I, Liveblog II, Liveblog III, Liveblog IV, Liveblog V, Liveblog VI, Liveblog VII, Liveblog VIII, Liveblog IX, Liveblog X, Liveblog XI, Liveblog XII, Liveblog XIII, Liveblog XIV, Liveblog XV.

Dat was 'm weer mensen. De Best Gelezen van het jaar. Op naar weer een mooi jaar. Proost.

Goed voornemen voor het nieuwe jaar?

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.