achtergrond

Geenstijl

Beperkte inflatie jaagt total champ Wim van Twitter

Grote duider stopt met duiden

Het is zover: inflatie onder 3%, kerninflatie ook laag. Ziet er allemaal goed uit. Ik ga na vandaag niet meer uitgebreid twitteren over de inflatie en meer tijd besteden aan mijn geraniums.

Wim uit Voorhout
Wim uit Voorhout
@wbcs99twit

Ik heb mij voorgenomen uitgebreid te blijven twitteren over Nederlandse inflatie tot de 12maandsmutatie onder de 3% is gedaald. Eind 2023? Dan ga ik een andere hobby zoeken

100
Reply

Fijn natuurlijk dat uw economie weer een beetje normaal doet, maar dat komt met een prijs. Nu de inflatie in november uitkwam op 1,6 procent (exclusief energie 4,1 procent) en de prijzen voor consumenten in november 1,1 procent lager lagen dan een maandje eerder is de spanning er wel af en hangt blauwe vogel-analist Wim van Voorhout zijn statistieken aan de wilgen. De man die in een turbulent inflatiejaar broodnodige duiding gaf aan de bizarre cijfers en extreme uitschieters, concludeert dat de piek achter ons ligt en we langzaam terugkeren naar normale economische tijden, waardoor hij weer meer tijd aan zijn geraniums kan besteden. Nu de prijzen niet langer de veel te dure pan uitvliegen en we vorige maand zelfs even negatief gingen (mede dankzij de nieuwe energieberekeningen van het CBS, meer daarover hierrr), zoekt u het zelf maar weer uit met die cijferbrij die het statistiekbureau maandelijks over ons uitstort. Het is tijd voor wat rust en dat gunnen we hem van harte. Bedankt Wim, het ga je goed.

Er is nog hoop

Ook hoop voor uw boodschappen

Verschillen meetmethodes bijna verdwenen

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.