Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Het Paasverhaal 2023

Traditie! Tijdens paasontbijt voorlezen aan nietsvermoedende kinderen. Hier 2019, hier 2020, hier 2021, hier 2022

Hallo lieve kindertjes, dit is het verhaal van Jezus. Er zijn heel veel Jezussen in Nederland, maar de enige echte Jezus is natuurlijk Mark Rutte. Jezus Christus wat is Mark Rutte een enorme Jezus. Zo'n 2.000 jaar geleden werd Jezus feestelijk ontvangen op het partijcongres van de vvd. Jezius van Aartsen was immers opgerot en er moest een nieuw corporaal vullinkje uit de bitterballen worden gedrukt. Probleem alleen was dat het juist Rita Verdonk was die op een kar door het dorp werd gereden & werd toegezwaaid met palmtakken. Dus Rutte met al zijn volgelingen om tafel, waarop Rita Verdonk door Trots op Nederland gevangen werd genomen. Dat werd een daverend fiasco. Er waren ook mensen die Mark Rutte een absolute koning vonden. Eigenlijk was dat al de doodstraf voor Nederland: het feit dat Mark Rutte partijleider werd van de vvd. Enfin, fast forward 2.000 jaar, en Mark Rutte zat er nog steeds. De toeslagenouders waren allemaal van het dak gesprongen en Pieter Omtzigt was in een depressie gedreven, maar meneer was zo taai als de schimmels in de serie Last of Us. Heel Nederland ging gebukt onder het beleid van Jezus, met z'n opeenstapeling van leugens, verdraaiingen, onwaarheden, uitkleden van mensen en andere ellende.

Op een dag werd de dictator van de vvd verraden door Caroline van der Plas, die veel populairder was. Eindelijk, Rutte werd op op democratische wijze gearresteerd door het volk. Iedereen wilde hem tot zijn politieke afscheid veroordelen, maar dat mocht alleen een eventuele opvolger bij de vvd doen. Omdat Sophie Hermans zo dom is als kak en al die backbenchers geen reet kunnen, was het wachten op Edith Pilatus. Edith Pilatus wilde van niks weten, ze bewoog stilletjes op de achtergrond, maar het Nederlandse volk bleef maar aandringen. "Hij noemt zich de premier van Nederland!", riep men. Dat zou al een veroordeling rechtvaardigen. Edith Schippers gaf het volk de keuze tussen John de Wolf (Barabbas 2012) en Mark Rutte. John de Wolf riep: WAAR IS JE VERSTAND GODVERDOMME. En dus koos het volk massaal voor hem. Edith Schippers waste haar handen in onschuld. Mark Rutte werd aan het politieke kruis genageld. BALEN VOOR HEM!

Voor Nederland was het een geweldige dag. Daarom noemt iedereen het ook Goede Vrijdag. En op een dag zal de vvd zijn zonden op zich nemen en dan wordt die partij vergeven voor alle fouten die ze hebben gemaakt. Dan volgt Stille Zaterdag en dan herdenken we de komst van de nieuwe Jezus, een of andere laffe buklaaf van de JOVD die nu heel goed is in corpsballetje spelen. Die blijft dan ook 100 jaar hangen en dan is iedereen al dood en begraven, bedolven onder een laag wormen, mest en nieuwe bestuurscultuur. Alleen de mensen die nog niet zijn overleden aan de stikstofhype of die kleine groep mensen die niet wordt omgelegd door de hordes criminele asielzoekers die door Eric van der Burg in uw woonwijk worden gekwakt, maken het mee. 

Maar helaas, dit was allemaal maar een droom. De steen is weggerold, Mark Rutte is WEER ontsnapt uit zijn politieke graf. Jezus is wéér opgestaan verdomme. Het is zwaar kut, maar de waarheid. Dit wordt ook wel de verrijzenis genoemd. Nederland rouwt nog steeds om dit moment. We noemen het Pasen, en dan moet je met je schoonmoeder naar de meubelboulevard om een of andere achterlijke auberginekleurige bank van velours aan te schaffen. Bedankt Mark Rutte, wanneer stap je op?

Reaguursels

Inloggen

Met de dood en verrijzenis van het licht, de waarheid en het leven, loste de allerhoogste, de almachtige, wiens naam door de Joden niet genoemd kan worden, de belofte aan ons mensen. Van een uitzicht op eeuwig leven, bevrijding van de angst voor de dood, de wassing van de ziel witter dan wit.

Zulke hoogdravende woorden kunnen van Mark Rutte niet gezegd worden. Ik kan me van geen enkele verkiezingsbelofte die hij als VVD-voorman gedaan heeft herinneren dat hij die ingelost heeft. Sterker: zelfs beloften aan grote ondernemingen waar hij eens loontrekker was (afschaffen dividenbelasting), zelfs die belofte kon hij niet nakomen.

Heurtebise | 09-04-23 | 19:08

Wanneer je liegt,
gaat je neus, oren e.d. vaak jeuken..
Pinokkio

Motorkater | 09-04-23 | 18:11

Ik kwam in 1970 uit Suriname voor het eerst naar Nederland. Zoals u wellicht nog weet, iedere Surinamer had toen nog een Nederlands paspoort, dus ik kon op Schiphol bij de douane zo doorlopen met m'n koffertje en adres van de universiteit in Delft. Ik wist nog niet eens waar Delft lag.

In 1972 werd ik 21 jaar en mocht toen voor het eerst stemmen. Maar wat voor verstand had ik toen van de politieke partijen? Ik was alleen gewend de partij voor de creolen NPS, de partij voor de Hindoestanen VHP en de partij voor de Javanen KTPI. En dat was al gedoe genoeg. Maar ik was van thuisuit in een geimmigreerd Brabants boerengezin netjes katholiek opgevoed. Dus ik stem de eerste keer op de KVP.

Ik begreep nog geen hout van de politiek in Nederland, ze zeiden telkens de confessionele partijen KVP, ARP en CHU en dan de liberalen en de sociaal democraten, ik begreep daar ook geen reet van wat dat was. Dat sociaal democraat iets anders was dan socialist, zo ver was ik nog niet.

Met de verkiezingen van 1973 werd het me opeens duidelijk. Dat was na de val van het kabinet Barend Biesheuvel. Toen stond er met grote koppen in de krant Nederland Driestromenland, drie partijen waren opeens de grootste geworden. Toen begon het me te dagen, de confessionele partijen waren de biechtelingen, confessie is biechten (alhoewel sinds wanneer gingen de protestanten biechten?, daarom begreep ik het niet), de christelijke partijen dus, en die waren het midden, en dan had je links van hen de PvdA, daarom heten die de linkse partij, en rechts van hen de VVD, de liberalen, liberaal is vrijheid, daarom heten die de rechtse partij.

Ja het spijt me dat ik het allemaal zo zeg, maar als je uit Suriname komt heb je nog helemaal geen idee wat links is en wat rechts, dat kende ik nog helemaal niet. Ik moest het daar uit de krant leren op de studentenflat dat links dus geld weghaalt bij de rijken en het aan de armen geeft en rechts zijn de ondernemers zijn die winst willen maken.

Dus vanaf daar begon ik er de smaak in te krijgen. Toen won de PvdA de verkiezingen en werd Joop den Uyl premier. En opeens als donderslag bij heldere hemel valt daar het woord onafhankelijkheid voor Suriname. Als eindexamen leerling van het VWO in Suriname zouden wij toch op z'n minst het woord onafhankelijkheid gehoord moeten hebben onder de les. Maar het was ons volstrekt onbekend. Ik bedoel, als Surinane zelf graag onafhankelijk had willen worden, dan hadden ze alle leerkingen van de middelbare school daar toch al op voorgekweekt? Maar niets van dat alles, volslagen onbekend. Ja, op het eindexamen moesten we natuurkunde sommen maken over dat nieuwe tweede stuwmeer in West-Suriname. Hoeveel kilowatt energie kun je maken als er twee regenbuien vallen?

Dus na de onafhankelijkheid begin ik een afkeer te krijgen van de PvdA, al die particuliere investeringen van ondernemers in Suriname zomaar naar de verdoemenis, mensen die hun geld niet meer het land uit kunnen krijgen, al die contractarbeiders uit India, Indonesië en Afrika zomaar aan hun lot overgelaten, het stuwmeer dat er nooit kwam, de spoorlijn met trein die nooit reed.

Dus ik wilde niet meer dat het CDA samenging met de PvdA. Daarom stemde ik VVD. In 1977 en maak ik die voltreffer met mijn dat het tweede kabinet Den Uyl er nooit kwam net als het tweede stuwmeer en Van Agt en Wiegel na de langste formatie ooit met de PvdA toch een kabinet CDA-VVD maakten met 76 zetels op de achterkant van een bierviltje.

In de jaren daarna blijf ik VVD stemmen terwijl ik eigenlijk CDA ben, om de combinatie CDA-VVD te steunen. Zo stem ik ook op Bolkestein vanwege zijn ferme uitspraken en hij daarom dingen voor elkaar kreeg. Want dat kreeg ik inmiddels ook door, je kan eindeloos blijven stemmen op een partijprogramma, maar als die nooit iets voor elkaar krijgt, wat heb je er dan aan? Maar toen stapte Bolkestein na twee maanden op. Daar knapte ik op af. Er kwam een droogkloot voor in de plek waar ik nog nooit van had gehoord, en waar ik nooit voor had gestemd. Ik voekde me genaaid. Ik heb sindsdien nooit meer op de VVD of CDA gestemd behalve Rita. Ik was daar helemaal klaar mee.

Nu droom ik voor het slapen gaan lekker hoe Kaag helemaal schaakmat staat door de BBB van Caroline. Poot stijf houden is haar enige redding en wordt ook haar ondergang. Een ridder die in het harnas sterft. Want toegeven, dan gaat ze af als een gieter, en kabinet laten vallen kan beslist niet want dan komt D66 gehalveerd terug en heeft Kaag niks meer te vertellen. Het is ook tekenend voor D66 dat die partij vooralsnog nergens deelneemt aan de coalities van de provincies en de BBB wel bij allemaal. Ze heeft Shula Rijxman als dank voor die documentaire nog een wethouderschap in Amsterdam geregeld, waar die ondanks erg falen nu een mooi wachtgeld heeft en straks dito pensioen. Frans van Drimmelen zal ze wel niet meer bedankt hebben, dekstieren zijn niet zo populair bij vrouwen.

Dus nou geniet ik het meest van alle keren dat ik stemde, CDA klein, VVD klein, PvdA klein en de partij waar ik op gestemd heb mag het gaan doen. Lekker een middenpartij zoals de KVP vroeger was en ik van thuisuit gewend ben.

DitjaarkrijgikAOW | 09-04-23 | 15:28
-weggejorist-
JemoedersRowbot | 09-04-23 | 14:45 | 1

In vind deze foto ongeplaatst, net als rutte een diepe snuif doet gauw een foto maken, schande. Net als het schrijven over zijn niet bestaand sex leven, zoiets doe je een PM niet aan.

jan huppeldepup | 09-04-23 | 13:14 | 1

Dat Rutte geen sexleven heeft, is een mythe. Wekelijks wordt onze mp keihard in het torentje in het poepertje genomen door de top 10 CEO's van het bedrijfsleven. Tot wederzijds genoegen.

* Il Principe * | 09-04-23 | 13:34

En bij het einde van de Ramadan een zelfde soort verhaal? OH nee. eng...

Is dit nog nieuws? | 09-04-23 | 12:58

Nou, nou, nou, het lijkt erop dat Mark Rutte een Jezus-complex heeft ontwikkeld! Maar laten we eerlijk zijn, het enige wonder dat hij heeft verricht, is dat hij al zo lang aan de macht blijft zonder echt iets substantieels te hebben bereikt. Misschien moet hij zichzelf eens afvragen: "Wat zou Jezus doen?" en dan bedenken dat Jezus waarschijnlijk niet zou liegen en mensen niet zou uitkleden. Maar ja, misschien heb ik het verkeerd en is Mark Rutte wel de Messias die ons zal redden van onze zonden... of in ieder geval van de toeslagenaffaire.

Expert Homo | 09-04-23 | 12:38 | 1

Na twaalf jaar crisis op crisis stapelen het land eindelijk tot stilstand gebracht hebben is toch best een prestatie.

normanius | 09-04-23 | 12:44

Rutte heeft meer wederopstandingen op zijn naam staan dan Jezus…

Toch best knap.

Wijze uit het Oosten | 09-04-23 | 12:26 | 2

Maar door hoeveel Wijzen uit het Oosten is hij bezocht!

Nuuk | 09-04-23 | 13:04

@Nuuk | 09-04-23 800 per week

Grachus | 09-04-23 | 14:59

Fijne Ostara iedereen. En niet teveel, door de haas uitgescheten, eieren eten.
Leve Wodan.

Von Knarrenstein | 09-04-23 | 12:26

Mosterd for President!

Noodluik | 09-04-23 | 12:15

Mark heeft nu eenmaal zeven levens. En de langst regerende premier van Nederland, dat zie ik van de huidige generatie politici niemand hem nadoen.

Après toi | 09-04-23 | 11:55 | 1

Zeven levens, ik schat toch meer op zeven maal zeven.

jan huppeldepup | 09-04-23 | 13:15

Ik stel vast dat ik totaal ongeschikt ben voor de politiek. Hoe kan je als mens(!) een functie blijven vervullen terwijl je weet dat je door meer dan de helft van de bevolking wordt uitgekotst als een bedorven mossel. Er moet toch iets van eigenwaarde in je zitten? En je hebt toch ook een geweten? Guurders, wat moeten we doen om van Mark Rutte (zijn naam worde geprezen) af te komen? De teflon baas overleeft iedere motie van wantrouwen. Hoe kan dat toch iedere keer weer? Ik snap er echt niks meer van en gevolg is dat ik politiek al lang niet meer vertrouw, laat staan dat ik ze daar in Den Haag serieus neem.

de Jager59 | 09-04-23 | 11:38 | 9

Zulke bouwbedrijven heb je ook. Hoe kunnen die zichzelf in de spiegel blijven aankijken?

borgmonster | 09-04-23 | 12:49

@Nonkel Frituur | 09-04-23 | 12:18:
Eeuhhmmm. Denk dat we elkaar wat verkeerd verstaan mijn beste. Heb BBB toch overduidelijk als NIET-rechts gekwalificeerd. En mijn door u als opgestoken vingertje ervaren geldt de VVD die een overduidelijk rechts partij-program voorspiegelt maar in praktijk een beleid voert waar Den Uyl (vzmh) toch werkelijk natte dromen van zou krijgen.
Overigens, uw sneer naar de PVV slaat werkelijk nergens op. Op sociaal-economisch vlak kan men de PVV plaatsen ergens tussen Vooruit en de PVDA/PTB. U noemt ze waarschijnlijk zo omdat ze daar een VB puntje aan toevoegen, Eigen volk eerst.
Wat u een opgeheven vingertje noemt lijkt mij eerder eerder een droge constatering.

reservebelgië | 09-04-23 | 13:20

Ik ga ook nergens werken waar ik niet achter sta. Weleens gedaan uit nood, maar met een chagrijnige kop waar je U tegen zegt.

Zalwelweer | 09-04-23 | 13:44
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik gun Rutte meer vrije tijd, een andere hobby en een leuke vriend.

Duwbak_Linda | 09-04-23 | 11:22 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Ach jongens, nog een kleine twee jaar en dan zijn er weer verkiezingen, dan zal het wel exit Rutte zijn.

Tashtego | 09-04-23 | 11:21 | 2

Dat riep men twee, zes, tien en twaalf jaar geleden ook al.

Sans Comique | 09-04-23 | 11:48

@Sans Comique | 09-04-23 | 11:48: Klopt, maar de VVD stond hoog in de peilingen, die zijn nu voor het eerst aan het inzakken.

Tashtego | 09-04-23 | 12:18

Zojuist bericht uit Rome: De naam Jezus Christus zal uit de bijbel worden gehaald en vervangen worden door Mark Rutte. Geprezen is zijn naam.

de Jager59 | 09-04-23 | 11:20 | 1

Hoop dat hij dit jaar nog paus wordt, was daar niet is een verhaal over een visser die een tover botje gevangen had?

jan huppeldepup | 09-04-23 | 13:17

Zalig Pasen, iedereen. Joepie, Jezus leeft weer.
Pech voor jullie, maar Rutte blijft gewoon premier want BBB heeft geen ervaring en laat Rutte daarom graag aan het roer. Tenzij Rutte zélf zou beslissen dat hij er genoeg van heeft en dat hij de handdoek in de sauna gooit.

Nonkel Frituur | 09-04-23 | 11:06 | 6

U is bewonderaar van de strategie van BDW?
Burgemeester blijven en anderen dieper in de shit laten zakken ?

Zie hem graag hoor maar hij heeft toch het lef en open vizier van Tom van G toch wat onderschat vrees ik.

reservebelgië | 09-04-23 | 11:22

@reservebelgië | 09-04-23 | 11:22: Wat heeft ons land hier nu mee te maken? Dit gaat over Holland, en het gaat ook niet over standpunten maar over het meest realistische scenario.

Nonkel Frituur | 09-04-23 | 11:29

@Nonkel Frituur | 09-04-23 | 11:29:
Dat Holland nogal wegzakt in Belgische toestanden. En er dan realistische scenario's bij te halen is eigenlijk best wel humor.

reservebelgië | 09-04-23 | 12:01
▼ 3 antwoorden verborgen

Rutte is de Judas, die mag ook wel eens aan zijn kruis genageld worden.

Reebensteeltje | 09-04-23 | 11:00 | 1

Rutte zou de eer aan zichzelf moeten houden, gelijk Judas.

Sans Comique | 09-04-23 | 12:15

Meubelboulevard Moebarak!

Duwbak_Linda | 09-04-23 | 10:59

NB: zou vandaag stralende en warme dag worden aldus de voorspelling van de 'kenners'. Voorlopig is het in mijn Noord Hollandse stad bewolkt en koud

Cornelis12 | 09-04-23 | 10:59 | 11

@ChalinaRosa | 09-04-23 | 11:59:
Als de veiligheidsdiensten een risico constateren is er echt wel iets aan de hand. Meestal kan men bij de zwaarste branden geen schadelijke stoffen meten.

reservebelgië | 09-04-23 | 12:13
▼ 8 antwoorden verborgen

Toch wel benieuwd wat de volgende crisis wordt en hoe lang we daar op moeten wachten.
Tempo ligt nu wel een beetje laag.

Ichneumonidae | 09-04-23 | 10:52 | 5

Stress is zowiezo gevaarlijker voor mensen dan het whatever de discussie van stikstof over gaat.

donkieshot | 09-04-23 | 11:46

@Joris Beltsin | 09-04-23 | 10:59: Als het maar een probleem is waar (draconische) maatregelen voor te nemen zijn en mensen vervolgens van te overtuigen zijn dat daarmee een betere toekomst voor de kinderen wordt behaald. Dan stemmen alle vrouwen weer alleen al daarvoor D66.

Expert Homo | 09-04-23 | 12:01
▼ 2 antwoorden verborgen

Dus dat Hugo de Jonge een populaire kandidaat partijleider opzij schuift heeft ie eigenlijk van Mark Rutte?
Wat een gluiperd is het toch.
Een Judas om in de geest van het paasverhaal te blijven.

Osdorpertje | 09-04-23 | 10:51 | 3

Die ander kon ook niets, dan gaat het makkelijk. Hij was wel beter op Fin. Waar we nu de heks hebben.

Ray Skak | 09-04-23 | 11:17

@Ray Skak | 09-04-23 | 11:17:
Nee, dat was Wopke, Hugo was de falende minister van volksgezondheid.

Osdorpertje | 09-04-23 | 11:37

@Osdorpertje | 09-04-23 | 11:37: Ik haal ze allemaal door elkaar. Niet relevant genoeg om die namen te onthouden, het zijn toch stropoppen. Ik dacht niet dat Rutte veel macht heeft. Hij heeft veel invloed en wendt dat ter voordeel van schaduwmachten aan. Daarom hebben 'ze' een hekel aan buitenstaanders. Die lopen niet, nog niet in het gareel. Pim werd vermoord, Lientje en Pieter dienen goed uit te kijken.

Sans Comique | 09-04-23 | 12:19

"Rutte, Rutte, wie was dat ook alweer? Nee, ik heb daar geen actieve herinnering aan."

MAD1950 | 09-04-23 | 11:05

Geen VVD gestemd.

* handen wassen doet *

Kapitein Sjaak Mus | 09-04-23 | 10:48 | 1

U hoorde een haan kraaien?

reservebelgië | 09-04-23 | 11:17

Sophie Hermans is een mooi voorbeeld dat “zesje” Rutte alleen maar “vijfjes” om zich heen wil.

MargauxGrandCru | 09-04-23 | 10:45 | 3
-weggejorist-
Louter Leuter | 09-04-23 | 10:47

Meer een vier.

Ray Skak | 09-04-23 | 11:17

@Ray Skak | 09-04-23 | 11:17:
Of minder zelfs. Leeg hol vaatje met politicologen prietpraat.

Louter Leuter | 09-04-23 | 11:55

Vulkanen zijn de grootste vervuilers, gevolgd door de mens. Wij hebben geen vulkanen in 0031 maar wel steeds meer mensen. Aangezien wij in 0031 de wereld willen verbeteren, en voor wereldwijde impact op stikstof willen zorgen zal daar onze focus moeten liggen. Zoals het nu loopt met steeds meer inwoners per km2 ga je dus nooit stikstof terugbrengen. Alleen de bouwmaterialen van te nog te bouwen huizen zijn al factor tig stikstofverhogend.

penis-aqua-rosA | 09-04-23 | 10:45 | 8

@MargauxGrandCru | 09-04-23 | 10:49: En in Duitsland een miljoen miljard windmolens. En in de tussentijd gaan de laatste 3 kerncentrales deze maand dicht en wordt er als vervanger bruinkool gebruikt.

ChalinaRosa | 09-04-23 | 12:05

Er is wel degelijk een vulkaan onder noordwest Nederland. Is goed begraven maar toch.

Zalwelweer | 09-04-23 | 13:34
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik ga straks een Palm vanuit de koelkast in mijn handpalm pasen.

Timide_Aso | 09-04-23 | 10:42 | 2

Zorgt u dat hij 3 tot 4 graden is?

Zitvlak | 09-04-23 | 10:58

U is een week te laat met die palm.

dathoujetoch | 09-04-23 | 11:40

Gewoon iedere dag een topic met dezelfde titel plempen: Is Mark Rutte al Opgerot? Kijken of Geenstijl het nog in zich heeft...

konjodebonjo | 09-04-23 | 10:41

Ik sta hier nu met mijn labrador op de meubelboulevard

thanseeuwen | 09-04-23 | 10:37 | 5

Bent u het bonnetje niet vergeten voor de gratis koffie? Heel wat mensen rijden 30 km heen en 30 km terug om zo'n bonnetje in te ruilen. Zo werkt een meubelwinkel.

Nonkel Frituur | 09-04-23 | 10:59

U heeft nog geld voor meubels, daarmee hoort u inmiddels bij de happy few

penis-aqua-rosA | 09-04-23 | 11:07

Heeft u naast de labrador ook een Volvo, rode broek en lichtblauwe trui die u losjes over de schouders heeft gedrapeerd? Zoja moet u nu de woonboulevard verlaten en met een lokale woonjuwelier een afspraak maken.

penis-aqua-rosA | 09-04-23 | 11:10
▼ 2 antwoorden verborgen

Nu in WNL Ruding en Pechtold aan het woord die de verkiezingsuitslag uitleggen. Volgens Pechtold gaat het niet alleen om stikstof maar om algemeen ongenoegen. Dus volgens hem is stemmen op lBBB meer een algemene proteststem. Hij geeft en passant Wilders nog even een trap na. Daarmee is D66 nu precies weer groter dan die drie zetels geworden die ze hadden voordat Pechtold het leiders stokje overnam. Walgelijke man.

Cornelis12 | 09-04-23 | 10:29 | 9

Zijn ze nu nog steeds de verkiezingsuitslag aan het uitleggen? Blijkbaar moet de burger week na week ingepeperd worden dat er ‘verkeerd’ gestemd is en dat dit nóóit weer mag gebeuren.
De frustratie zit bijzonder diep bij vvd66.

Nuuk | 09-04-23 | 11:35

Ik vind het allemaal walgelijke mannen en vrouwen bij d33.

ChalinaRosa | 09-04-23 | 12:26

Draai66 groeit alleen als ze van de zijlijn kunnen roeptoeteren. Als ze zelf aan het roer staan gaat het altijd hard naar beneden.

SailingDuck | 09-04-23 | 13:47
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik lees nog steeds geen namen van personen die het stokje kunnen overnemen.
Weet er iemand waarom die baard uit Breda is opgestapt? Klaas Dijkhoff had de kar kunnen trekken.

nl.m.wikipedia.org/wiki/Klaas_Dijkhof...

theo-is-dood | 09-04-23 | 10:26 | 4

Deze instelling, om moedeloos van te worden. Een man die keer op keer faalt als minister president en dan nog steeds een aanzienlijk deel van de kiezers die ervan overtuigd is dat dit de beste roerganger is die we kunnen krijgen.

pili-pili | 09-04-23 | 10:42

@pili-pili | 09-04-23 | 10:42: Iemand die wel boven het maaiveld uitsteekt moet denken dat hij het beter weet. Moet niet denken dat hij beter is. Moet niet denken dat.... Ach, de Wet van Jante. Zo rolt de kiezer. Ik ben opgegroeid in zo'n kleingeestige omgeving en geloof me, daar draag je de rest van je leven de sporen van.

Sans Comique | 09-04-23 | 12:24

Dat denk ik ook ja. Jammer.

ChalinaRosa | 09-04-23 | 12:29
▼ 1 antwoord verborgen

Morgen werk ik, dus extra centjes inkomen voor mij.

Adriel | 09-04-23 | 10:19 | 1

En voor de fiscus. En indirect dus ook voor ons allen. Ik dank u hartelijk voor deze edelmoedige daad.

Pardoes | 09-04-23 | 10:39

Goedemorgen.

Moet dit nu op eerste Paasdag? Want dan sla ik de eieren wel over en ga direct door op vloeibaar brood.

GKJP | 09-04-23 | 10:18 | 1

Mogguh. En proost

Flapster | 09-04-23 | 10:20

Ik heb ook een Zus! Wholla…

eerstneukendanpraten | 09-04-23 | 10:16

Zonder auto`s, vliegtuigen en boeren halen we de onszelf opgelegde stikstofnorm al. De depositie van buitenlandse stikstof, stikstof uit zee en vrije vogels is al genoeg om de KDW aan te tikken en 96% van Nederland op slot te zetten. We streven een totaal onhaalbaar doel na.

Voor de trollen die niet kunnen lezen. ZONDER kippen, ZONDER koeien, ZONDER varkens, ZONDER paarden en al het andere vee, halen we NOG STEEDS de KDW niet en mogen we in 96% van Nederland nooit meer een weg of een huis bouwen. Dit is totaal gestoord. Die gaat niet om Nederlandse bio-industrie, dit gaat om een Europese droom die ons heel veel geld gaat kosten, zonder dat we de komende twaalf jaar iets mogen bouwen. Dit wordt de doodsteek voor de Nederlandse toekomst.

Deze wereld kreeg na de uitvinding van kunstmest uit aardgas een bevolkingsexplosie van 1 naar 8 miljard mensen. Helaas raakt dat aardgas ooit op. We hebben op deze planeet niet minder mest nodig, maar meer. We moeten niet minder vee, maar meer. We moeten alleen leren de stikstof te vangen en te verkopen, iets dat we allang kunnen. Dit is niet een milieuprobleem, maar een ontbrekend stukje uitvoering en ondernemerschap.

Vandaag klaagt Nederland over een tekort aan drinkwater. We verdrinken in regen, we verzuipen in rivierwater, maar we investeren te weinig in zuivering om het weer drinkbaar te krijgen. Alsof we een sjeik in een woestijn zijn. Het is centraal gestoord dat je in een rivierdelta een tekort kan krijgen. Dan heb je als politici hard naar een crisis toegewerkt, dat lukt echt niet vanzelf. Er stroomt genoeg water door de Rijn, helaas is het in Duitsland te vervuild. Daar zijn dan net even te weinig Europese regels voor.

Als we niet willen dat Nederland sterft aan het kruis, moeten we misschien eens aan het werk.

Feynman | 09-04-23 | 10:16 | 24

@Plantendokter | 09-04-23 | 13:42:
U bent nieuw hier?
B-L is aangesteld vanuit een marginaal partijtje in Den Haag om kost wat het kost het "Dood aan de Boeren" te framen. Daarbij is alle mis-infomatie, fake-nieuws en opzichtige verdraaiingen geoorloofd.
Geen aandacht aan besteden. Hij heeft bij de briefing de paragraaf voorzichtig gemist en is blijven steken in opzichtig.

reservebelgië | 09-04-23 | 14:00

@Beste_Landgenoten | 09-04-23 | 13:08: En wat dat opschorten van einddata betreft: in de wet staat 2035. De coalitie wil er 2030 van maken, terwijl dat nog helemaal niet wettelijk geregeld is. De internetconsultatie om het jaartal 2030 wettelijk vast te leggen is zojuist afgesloten, zover zijn ze ermee.
internetconsultatie.nl/wijzigingomgev...

grietmetgroenefiets | 09-04-23 | 14:14
▼ 21 antwoorden verborgen

Ik beleef het allemaal in stilte.
Mijn verdriet duurt al 12 jaar en elke 4 jaar staat de judas van het volk weer op.
Vaak bijgestaan door mensen die denken ook iets te betekenen.
Het eierfeest ( pasen mag nog net maar zal niet lang meer duren ) zal met vuur worden herdacht.
Nog even dan is dat ook geschiedenis.

Zitvlak | 09-04-23 | 10:15 | 3

Als het MP-schap van Rutte je grootste verdriet van de afgelopen 12 jaar is dan heb je weinig te mekkeren.

_pacman_ | 09-04-23 | 10:22

Ik dacht dat Rutte Satan was.
Of in ieder geval een emanatie van Satan.

Aristotalloss | 09-04-23 | 10:11 | 2

Das Kaag.

zwarte-string | 09-04-23 | 10:13

Hij is de tassendrager van de duivel.

Reebensteeltje | 09-04-23 | 11:06

Met de kennis van nu is het makkelijk oordelen. Destijds was Rutte toch terecht een betere keus dan lichtgewicht Verdonk (dat de Bolk achter haar stond begreep ik toen niet, en nu nog steeds niet). Het centrale probleem bij Rutte is dat hij koste wat het kost in het torentje wil blijven zitten en daardoor zielloos, zinloos en nutteloos is geworden. En leeg omhulsel Sofieke wilde hem nog wel "redden" bij Azarkan.

Louter Leuter | 09-04-23 | 10:09 | 5

@Red shirt | 09-04-23 | 10:35:
Den Uyl op het schild hijsen?!? Ben je mal. Tweede dingen goed begrijpen. De Uyl deugde niet en liet een vechtcabinet ontstaan.

Louter Leuter | 09-04-23 | 10:42

@Red shirt | 09-04-23 | 10:35: Was Den Uyl niet de man die zo snel mogelijk al het aardgas uit de Nederlandse bodem wilde, zodat we konden overstappen op schone en goedkope kernenergie? Wat dat heeft opgeleverd, weten we nu ook.

FrankVeer | 09-04-23 | 11:19

@FrankVeer | 09-04-23 | 11:19: Den Uil wilde vooral zo snel mogelijk gas er uit trekken om de onwilligen van zeer riante uitkeringen te voorzien. Later toen de 1 miljoenste uitzuiger in zicht kwam, heeft Lubbers de boel moeten opruimen. De regering Den Uil is echt heel erg slecht voor Nederland geweest. Bijna net zo slecht als de laatste 10 jaar van Rutte.

Grachus | 09-04-23 | 15:20
▼ 2 antwoorden verborgen

Houdt evenwel moed, burgers ende buitenlui! Eerder deze week is Edith Schippers door de nieuwe Zwitserse eigenaar op niet mis te verstane wijze op een zijspoor gezet bij DSM. Die hebben de smaak te pakken na Ralph Hamers (*) blijkbaar.

Hoe dan ook, de teloorgang van deze quasi liberale volkspartij vordert langzaam maar gestaag. Die hebben helemaal niemand meer met ook maar enig bestuurlijk talent, laat staan geloofwaardigheid, binnen de omhooggevallen gelederen. Alles sal reg kom.

(*) Gegeven het feit dat deze topbankier nog een akkefietje met het OM open heeft staan, hoop ik dat de heer Hamers over een modicum aan voetbaltalent beschikt. Dan kunnen zij hem waarschijnlijk prima gebruiken, in Rusland.

Hetkanverkeren | 09-04-23 | 10:08 | 5

Gaan de Zwitsers ook Ruttos ontslaan?

BrutusBosch | 09-04-23 | 10:31

@Louter Leuter | 09-04-23 | 10:11: Edith Schippers stopt als president DSM, krijgt andere rol in fusiebedrijf

Edith Schippers treedt terug als president van DSM Nederland en Europa, ze krijgt een andere rol bij het bedrijf. De lijsttrekker van de VVD bij de Eerste Kamerverkiezingen wordt per 1 mei als president Nederland opgevolgd door vicepresident Joris de Beer.
nos.nl/artikel/2470280-edith-schipper...

ChalinaRosa | 09-04-23 | 12:44

@Louter Leuter | 09-04-23 | 10:11: Met excuses voor de late reactie: nos.nl/artikel/2470280-edith-schipper... Dit is een keiharde demotie in plaats van dat de Zwitsers haar voor bewezen diensten (vraag maar aan het pensioenfonds van DSM) wegpromoveren.

Overigens vind ik het buitengewoon opmerkelijk dat de DNB, hoeder onzer pensioenkassen, zich nog niet heeft uitgelaten over het wegsluizen van pensioengeld naar de toenmalige aandeelhouders. Aan de andere kant, Klaas Knot was niet voor niets de kandidaat waar helemaal niemand in de financiële wereld op zat te wachten.

Hetkanverkeren | 09-04-23 | 12:47
▼ 2 antwoorden verborgen

Ook het vergiftigen van Jezus bij het laatste avondmaal is helaas niet gelukt ; anders hadden we nu een bord met bestek boven de deur hangen i.p.v. een kruis

Cunucu | 09-04-23 | 10:07 | 1

Gelukkig hadden ze toen ook geen elektrische stoel.

Louter Leuter | 09-04-23 | 10:11

Geweldig.
Moge de heilige haas u allen een gezegend pasen doen toekomen.

NiCeY | 09-04-23 | 10:06 | 2

Gezegend? Het is Zalig!

dathoujetoch | 09-04-23 | 10:08

Je gaat het pas zien als je het door heb: Mark Rutte = Your Sister.

tectonicos | 09-04-23 | 10:02

Geduld, geduld… het kabinet gaat heus wel vallen…

stikstofhelp | 09-04-23 | 10:02 | 1

Het liefst van een hele hoge berg...

Flapster | 09-04-23 | 10:06

Ik ga voetballen, en ik heb mijn drinken voor de 5e rust ook bij me.

TonAlias | 09-04-23 | 10:01

Je hebt gelijk hebben en gelijk krijgen.

Sinds gelijk hebben er niet meer toe deed, hebben we Mark Rutte.

Zomaarwat | 09-04-23 | 09:57

Is "Ik heb een enorme Jezus" al een staande uitdrukking?

Ichneumonidae | 09-04-23 | 09:57

De laatste alinea kwam als een mokerslag.

Kowalski11 | 09-04-23 | 09:55

Kaag in de rol van Judas. Is ze toch weer eens de eerste vrouw. Na de winst van BBB verraadt ze hem voor 10 stikstof regels.

P-unit | 09-04-23 | 09:55 | 3

Straks kereltje Pechtold op WNL. Dat zal ze leren!

Ommezwaai | 09-04-23 | 10:07

Je gaat toch pas op 2e Paasdag met je schoonmoeder naar de meubelboulevard of vergis ik me?

Ichneumonidae | 09-04-23 | 09:53

Vrolijk Suikerfeest allemaal!

_pacman_ | 09-04-23 | 09:52

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl