Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De vijanden van FvD en ON! verdienen FvD en ON!

Oogsten wat je deugt - ook al is het rattengif

Claudia ook eindelijk gecanceld - fijn

Claudia de Breij, bijkans in tranen om een gemiste spoorboekjesprijs in een video waarin ze de Karens, Gerda's en overige museumjaarkaarthouders bedankt voor hun poging om het hoogste spoorplatform van Baudet af te snoepen. Marcel van Roosmalen, hardop verbolgen dat de verkoop van zijn omnibus voor geacteerde ironie vertraging oploopt omdat die jongen van Forum op het spoor loopt. Een talkshowtafel bij de NPO, waar Eus zichzelf al jaren geleden aan vastgelijmd heeft, die hardop begrip uitspreekt voor het stilleggen van een publieksverkiezing waarin het publiek de "verkeerde" keuze dreigde te maken. Wat laten de zelfverklaard weldenkenden zich toch altijd heerlijk kennen.

Natuurlijk staat dat boek van Baudet vol met rabiate onzin en narcistische zelfverheerlijking, en is het met slangenolie gedrukt. Maar het is godverdomme knáp hoe het culturele establishment zichzelf als de zuurste verliezer kan neerzetten van een wedstrijd die ze zelf hebben gestaakt. De NS Publieksprijs nam zichzelf uit de dienstregeling, omdat hun spoorboekje voor de stemmingen niet sluitend was, maar ze proberen te doen alsof de achterban van Baudet op het spoor liep waardoor de veiligheid van de overige reizigers in het geding was. Daar trapt toch niemand in zeker? Nee. Want de achterban van Baudet wílde dat zijn blaadjes op het spoor voor vertraging, verwarring en een ontregelde dienstregeling zouden zorgen - en ze kregen zowel hun zin, als hun gelijk over de concurrent: rancuneus, policor en kartellinks wilde het Forumtreintje per se niet als eerste aan laten komen op het perron van de publieksprijs.

Twee deuren verderop van BNNVARA zit Khalids jeugdvriend Ridouan Taghi opgesloten huist Ongehoord Nederland in een afgezonderd hoekje, opzettelijk Foute Vrienden uit te nodigen en dan bedoelen we niet dat half-incorrecte Vlaamse satireshowtje. Ze voldoen aan alle publieke omroepregels voor leden, omroepplannen en zendtijd-coördinatie met de omroepbazen, maar omdat Filip de Winter wel eens uit mag praten, Raisa Domperstein graag 'neger' zegt en Arnold Karskens enorm probeert een rappende Zwarte Piet te zijn, zou het omroepje volgens sommigen zo snel mogelijk uit het publieke bestel moeten verdwijnen. Want het ene publiek is het andere niet bij een "publieke omroep" die graag wat minder publiek is en wat meer politiek (en correct). Het morele algoritme van Arnold past niet in de inclusieve agenda van Frans "graag contant betalen dat wast beter wit" Klein of voorheen Shula "Hoezo mag ik niet neuken met een hoge vrouwelijke ambtenaar nadat we net een gevoelige klokkenluiderskwestie hebben besproken, ik ben godverdomme kandidate voor een D66-functie?" Rijxman (dossier).

Social

Omdat Johan Derksen de betekenis van het woord liquideren niet snapt, werd Merel Ek het verkeerde slachtoffer van Gideon van Meijeren. Ek is geen "rioolrat" maar juist een witte raaf, zoals alle parlementaire verslaggevers van SBS dat zijn (echt, niemand is kritischer en volhardender in het Haagse dan dat team van volksverslaggevers), en Derksen heeft "liquideren" al zo vaak in de verkeerde context gebruikt dat we vermoeden dat hij ook denkt dat  "genocide" een moeilijk woord is voor "massaontslag". Maar ten eerste krijg je aan de aanhangers van Forum (de rede en de ratio hebbe hun ziel) nooit uitgelegd dat Baudet bepaald geen Pim Fortuyn is, noch Derksen een Melkert, Rosenmöller of Thom de Graaf: de opponenten van FvD (en ON!) doen er alles aan om nóg onhebbelijker te zijn dan hetgeen ze willen bestrijden.

Het is niet Baudet die de parlementaire vrijheid van meningsuiting probeert in te perken, het zijn de kabinetsleden die weglopen. Het is niet Van Meijeren die kritische bevraging doodslaat door iemand kritisch te bevragen, het zijn degenen die hem een fascist noemen omdat hij het wél doet. En het is niet Ongehoord Nederland dat de publieke omroep vernauwt en benauwd maakt, het zijn degenen die ON! uit het bestel willen trappen omdat er bij die omroep dingen gezegd worden die de andere omroepen niet kunnen verdragen. In het licht van complottheorieën, intimidatie en borderline racisme (of daar overheen) van FvD'ers of ON!'ers, krijgen de degenen die zichzelf keurig, fatsoenlijk en weldenkend achten het keer op keer voor elkaar om zélf als eerste de kaders van de vrije, open samenleving te willen vernauwen. Om niet te zeggen dat ze de bijl aan de fundamenten daarvan zetten.

Op een bekrompen, agressieve en regressieve manier moeten vrijheid van denken, vrijheid van meningsuiting, vrije nieuwsgaring en brede vertegenwoordiging van alle ideeën die in de samenleving bestaan, worden ingeperkt of kapot gemaakt door kartelpartijen, de publieke omroep en Belgische uitgeefmolochs. Allemaal denken ze dat het als fascist, racist of wappie afschilderen van hun retorische opponenten of ideologische vijanden als vanzelf (of bij spoorslag, om het in het NS-thema te houden) zal leiden tot het verdwijnen van deze geluiden. Terwijl het zo fucking obvious, zo opzichtig zichtbaar, zo luidkeels hoorbaar is dat júist die aanhangers van ON! en FvD hun eigen gelijk halen uit precies die boze, luie en zelfgenoegzame manier van beschimping en verkettering. 

Er zijn heel veel argumenten aan te voeren tegen de waanzin van Baudet, de agressie van Forum en de algehele kolderieke stupiditeit van ON!, maar wanneer de arrogantie van hun opponenten leidt tot een weigering om inhoudelijke repliek te bieden die binnen de kaders van de vrije meningsuiting en persvrijheid gestalte krijgt, zullen de reptielen en de rioolratten altijd als zodanig gezien blijven worden: als onderkruipsels, die in dienst van hun eigen elitaire algoritmes proberen om iedere beweging die hun veilige, inclusieve en anderszins tamelijk bekrompen wereldbeeld tart neer te zetten als een vijand, die geen vrijheid verdient. Zo kunnen Forum en Ongehoord hun rattengif als medicijn verkopen.

De vraag is dus, uiteindelijk: wie is hier nou de verdelger van wie, wie mag de giftige retoriek wél gebruiken, en wie niet, en bovenal: wie denk je daarmee te overtuigen, behalve je eigen bubbel?

Suggesties over 'wegsnijden' mag allemaal wél natuurlijk

En zo kan deze smug faced marmot dus de hogere grond veinzen

Social

Reaguursels

Inloggen

Ik heb net het filmpje met de reactie van Gideon bekeken en beluisterd.
Ik moet zeggen dat ik het een buitengewoon helder verhaal vind waarin hij de hypocrisie en het minderwaardige gedrag van de critici op zijn handelen fileert en ook enige zelfreflectie toepast.
En ook kuddo's voor GS dat zij deze video heeft geplaatst.

Kwakjeszalver | 27-10-22 | 14:51 | 2

Alleen jammer dat GS de term "veinzen" hanteert.

Sneerpoets | 27-10-22 | 15:59

Ik durf het haast niet te schrijven maar het verhaal van die Gideon is zo gek nog niet en gek is die vent al helemaal niet.
Waar de goede man absoluut een punt heeft, is het gemauw over zijn heimelijk gemaakte opnamen. Haha... vertel mij wat. Journalisten doen - terecht - werkelijk alles om aan informatie te komen. Heimelijke opnamen zijn dan nog relatief onschuldige methoden. Dat journalistiek en politiek nu hierover vallen is werkelijk bespottelijk. Disclaimer: ik moet werkelijk niets hebben van On en FvD!

Amsterdamsko | 27-10-22 | 14:08

Ben ON lid maar heb nog nooit 1 minuut van hun programma's bekeken, maar goed dat ON er is. Net weer lidmaatschap verlengd. Eerder was ik EO-lid en ook daar keek ik niet naar. Dat was de tijd dat door de PvdA-oiden de EO en de politieke partijen SGP, GPV, RPF enz. enz onder vuur lagen want achterhaald, vrouwonvriendelijk etc.
Tegelijk was ik VPRO-lid. Maar sinds de EO gewoon in het gezellige NPO establishment zit en de VPRO steeds vaker half-antisemitische en onverdraagzame taal begint uit te slaan (net als NPO) heb ik dat opgezegd.
Ofwel: ik ben het deze keer helemaal eens met dit GS-stukje. Zouden ze vaker moeten doen, ook bij andere onderwerpen.
ON nodigt dacht ik ook mensen van andere partijen uit dan FvD maar die komen niet opdagen. Wilders komt ook niet bij de NPO en daar krijgt hij ook (terecht?) commentaar op maar niet de NPO zelf.

Ik kijk uit naar de dag dat ik mijn 0N-lidmaatschap kan opzeggen maar dat lijkt er voorlopig niet in te zitten.

Nichtsneues | 27-10-22 | 13:49 | 1

"ON nodigt dacht ik ook mensen van andere partijen uit dan FvD maar die komen niet opdagen."

Nee. Wilders, Baudet e.d. worden wel door veel van de publieke omroepen uitgenodigd. Nog steeds. Maar dan moeten ze het opnemen tegen mensen die van wanten weten. Daarom komen ze niet.

Ze mogen mij trouwens uitnodigen op ON! gaan ze nooit doen omdat het dan zijn functie niet meer vervuld. Te weten een propagandakanaal zijn voor enkel de FVD, niet voor iets anders dan de FVD.

Theodorus.Goldbach | 27-10-22 | 17:02
-weggejorist-
ruud76 | 27-10-22 | 13:43 | 1

Wat gemist wordt is dat het een fail-safe trucje is van FvD, om eerst ophef te maken, welbewust een grens over te gaan om vervolgens te wachten op de onvermijdelijke reacties. Van die reacties wordt dan de extreemste geselecteerd, meestal eentje die ook tegen het randje van de rechtsstaat aanhangt, om te gebruiken zichzelf als onterecht slachtoffer te positioneren.

Dat werkt perfect, maar in plaats van dit trucje zelf aan te kaarten en te veroordelen gaat GS (en Nijman) los op de reacties zelf, om vervolgens dus deze helemaal de grond in te boren, waarmee de truc zelf en de aanval op de democratische instituties en regels buiten beeld valt. Mijn vraag is dan waar ligt de sympathie en de voorkeur nu echt dan? Toch bij FvD, als GS zou moeten kiezen? Daar lijkt het namelijk sterk op door telkens de "ja maar zij dan" kaart te trekken.

Zo zet FvD (en ON) zich telkens neer als slachtoffer van een vermeende onterechte vervolging, inclusief de media-aandacht die het oplevert, als weer de bekende knip-en plakfilmpjes op internet, die het eigen gelijk zouden claimen. En dat laatste vindt dan opmerkelijk genoeg weer de instemming van velen hier. Ik dacht dit zien ze wel, maar nee.

Beste_Landgenoten | 27-10-22 | 13:30 | 4

Of de sympathie bij de een of bij de ander ligt, dat is niet echt het punt hier, zo meen ik. Ook al heb ik niks op met die rioolrat van FvD, toch meen ik te moeten protesteren tegen de oproep van ene Claudia de Breij om groepen hun deelname aan vrije verkiezingen te ontzeggen, enkel en alleen omdat hun opvattingen niet in het straatje der deugdzaamheid passen.

Schoorsteenveger | 27-10-22 | 14:09

Wat ik nou zo bijzonder vind is dat er ZO veel ophef en aandacht is voor een partij met slechts een paar zetels. Heb in het verleden ook op ze gestemd omdat ik de zittende partijen ook geen barst waard vind maar FvD gooit zijn eigen glazen wel in. De mensen die niet op FvD gaan stemmen hebben de filmpjes en gekkigheidjes helemaal niet nodig om te beseffen dat ze geen FvD gaan stemmen. De mensen die diehard het met het gedachtengoed van FvD eens zijn zullen bij die filmpjes niet ineens denken: oooh, maar dan stem ik geen FvD meer, welnee, dat is alleen maar koren op de molen gooien en zorgt er voor dat ze nog veel meer op afstand komen.

Ik ben ook geen guru mbt wat dan het beste zou moeten zijn, maar als je iemand geen aandacht geeft dan houdt het vanzelf op wordt altijd gezegd. Daarom verbaas ik me ook zo over de klachtenregen telkens over de spreekbeurten van een Wilders of Baudet. Wilders is zo al snel 1,5u aan het woord omdat hij continue interupties krijgt en WEER kan reageren wat hij daarvoor al zei. Hij gaat het niet aanpassen dus voor wie zijn ze nu eigenlijk bezig? De volledige 1,5u wordt volgens op YT geplempt bij het PVV kanaal en daar smullen de volgers weer van. Maar waarom gaan een VVD, een CDA etc er zo hard tegenin dan? Volgens mij heeft dat allemaal te maken met iets van achterban en een soort van verplichting naar zichzelf toe omdat ze OOK graag willen laten zien dat ze het er echt niet mee eens zijn... Dat weten we toch? Blijf dan gewoon zitten en geef die mensen geen enkele interuptie... Laat ze praten en als het voorbij is dan komt de volgende weer.

Theo? | 27-10-22 | 14:14

Wat gemist wordt is het punt van de column; dat hypocrisie geen deugd is.

Als FvD het over "rioolratten" heeft is de deuglobby ernstig verontwaardigd. Maar toen zowel de "journalisten" van Op1 als toenmalig kamerlid Jan Marijnissen Wilders een "rattenvanger" noemden vond iedereen dat prima. Ook al maakt dat al Wilders' kiezers ratten. Niet het woordje "rat" is dus het probleem, maar wie dat woordje gebruikt.
En dat geldt eigenlijk voor elke fophef vanuit de censuurlobby. Daarom mag "minder Polen" wel maar "minder Marokkanen" zogenaamd niet. Terwijl "kutmarokkanen" (Oudkerk); "met een etnisch monopolie op overlast" (Samson); "moet je vernederen" (Spekman); allemaal weer wel mag; want uit de mond van de PvdA.

Dus wie haalt hier nou een trucje uit?

FvD wordt terecht verweten dat ze soms godwins gebruiken, oftewel de holocaust misbruiken voor eigen gewin. Smakeloos. Maar dat doet de deugkerk al 50 jaar en nog steeds. Dat leidde al zo vaak tot terreur met stront, brandbommen en nekschoten dat iedereen die politiek geweld oprecht afwijst, die godwins eigenlijk zou moeten veroordelen. Maar dat gebeurt dus niet, integendeel; politici lopen mee in demonstraties waar tot moord opgeroepen wordt; zitten aan tafel bij Pauw als daar wordt gezegd "we moeten Wilders mollen, en zijn kiezers deporteren".

De liquidatielobby heeft daar nooit bezwaar tegen gemaakt. Heeft nooit opgeroepen om linkse oproepen tot geweld net zo hard aan te pakken als voorstanders van referenda.
Maar nu wel dapper de deugtrompet blazen?
In naam van de "toon van het debat" wordt opgeroepen tot censuur, het verbieden van oppositiepartijen en politiek geweld. Daarbij valt elke uitspraak van FvD en ON in het niet. Zelfs als FvD ooit net zulke ranzige taal uit gaat slaan als Pechtold dan is dat geen excuus voor dictatuur. Zelfs als ON ooit terroristen gaat bejubelen zoals M en Eva dan is dat geen reden de rechtstaat af te schaffen.

Het probleem met dictatuur is dat je dat niet zomaar even terug draait. En eenmaal gevestigd zal een dictatuur steeds meer omroepen, partijen en meningen verbieden. Ook op links, zie de woke hysterie tegen oa Moore en Rowling.

Dandruff | 27-10-22 | 17:33
▼ 1 antwoord verborgen

Dit kabinet is bezig met de vernieling van Nederland. Het komt ze dus wel goed uit om 1 partijtje te betitelen als het zwarte schaap. Alle linkse koekwauzen gaan hier dan ook vol op los als ware zij stieren in de arena die een rode lap ontwaren. Kan daar mooi alle media aandacht naartoe en kan men lekker verder gaan waar men mee bezig was.

Teluitjewinst | 27-10-22 | 12:46

Bij ON roepen ze dingen waarvoor je hier op GS een permanente ban krijgt. Dus ik snap de verontwaardiging van Van Rossem niet zo goed.

Après toi | 27-10-22 | 11:50 | 7

@Gladiator Fap | 27-10-22 | 12:23: Ik ben benieuwd...

Captain Ahab | 27-10-22 | 12:26

Dé uitglijder van ON (ongefundeerd en onterecht beschuldigen RIVM-baas van corruptie) wordt hier niet genoemd inderdaad.

Papa Jones | 27-10-22 | 12:27

@Captain Ahab | 27-10-22 | 12:18: Hij is toch 1 van de 2 aandeelhouders?

Après toi | 27-10-22 | 12:39
▼ 4 antwoorden verborgen

"En zo kan deze smug faced marmot dus de hogere grond veinzen". Wanneer kan ik hiervan de Nederlandse vertaling tegemoet zien?

Hollandmix | 27-10-22 | 11:48

ON! is 2 uur zendtijd voor de FVD met als "tegengeluid" iemand van BVNL of een knul die ver rechts van de SGP hangt. Dat is al kwalijk. Maar niet het ergste.

Het is namelijk waardeloze baggertelevisie maar niet omdat ik het oneens ben met de lulkoek van ON! en in het verlengde de FVD maar omdat zij zichzelf zien als slachtoffers van een duister complot. Wellicht zij zelf niet eens echt maar hun volgelingen wel. Dat schimmige complot is namelijk uit om "ons" allemaal te vernietigen. Er is maar 1 oplossing is om "ons" (zij en de ongelovigen) te redden is Poetin helpen ("actief, alles doen wat we kunnen" - Baudet) op de NAVO, de Nederlandse staat (de staat het instituut dus, niet de regering) de EU (het clubje van westerse landen dus he, niet de EC). Het zijn immers allemaal een club van "reptielen" die elite vormen (lees de gevestigde orde) en de zondebok van alles wat er mis gaat in het leven van de FVD'er. De socialisten, minderheden en liberalen zijn hun wetende helpers.

Klinkt bekend? Dat zou ook haast wel moeten. Er zijn in het verleden boekjes geschreven in o.a. Rusland en Duitsland met ongeveer dezelfde strekking.

Dat - dat stapje over de grens van "ik ben het oneens met de regering" naar zij zijn de VIJANDEN van het VOLK tezamen met de "nepoppositie" in het "nepparlement" - grenst aan waar vrijheid van meningsuiting eindigt en overtredingen van misdaden tegen de veiligheid van de staat beginnen. Ook wij hebben een boekje geschreven om zoiets te voorkomen. Of de daders nu extremistische moslims zijn, fanatieke communisten of rabiate neofascisten zoals de FVD (en ON!).
maxius.nl/wetboek-van-strafrecht/boek...

Het is niet het feit dat Baudet weigert zijn neveninkomsten op te geven dat gevaarlijk is, het is het precedent wat hij schept dat je niet volgens de regels, zelfs de regels van goed fatsoen, hoeft te spelen. Zijn aanhang neemt dat gretig over. Politieke tegenstanders zijn geen mensen (politici) waar ze het grondig mee oneens zijn. Nee, het zijn vijanden die letterlijk vernietigd moeten worden. Een publieksprijs opzettelijk pollfucken door er echt werk van te maken is ggeen kwajongensstreek maar een missie. Alles moet kapot.

De FVD is geen politieke partij het is een ultranationalistische rechts-conservatieve beweging dat hun eigen hersenspoelingsinstituten (Forumscholen) wil voor kinderen, hun eigen (militante) "Forumjongeren" voor tieners. Het is niet eens een Nederlandcentrische beweging, het maakt onderdeel uit van wereldwijd genootschap van notoire racisten, fascisten en neonazi's. Ze spelen wel allemaal exact hetzelfde spel dat is de vernietiging van onze westerse liberale democratie.

Niet eens? Ik lul maar wat?

Verander dan de namen van Thierry Baudet, Gideon van Meijeren en Pepijn van Houwelingen in Osama al Hollandi, Gideon Al Holandi Bin Osama en Aziz al Germani en ON! naar Fundamentalistische Moslimomroep Nederland en "Forumjongeren" naar "Kinderen van de Islamitische Jihad" en Forumscholen naar "Madrassas".

Is dat ook "maar" en verschil van mening of zijn het nu wel staatsgevaarlijke gekken?

Theodorus.Goldbach | 27-10-22 | 11:43 | 6

@Gladiator Fap | 27-10-22 | 12:17:

"Op het moment dat je dat gedachtengoed gaat uitvoeren wordt je getoetst aan de wet."

Je moet je gaan afvragen waarom ik net zo fel op Baudet ben als ik ben op extremistische moslims of radicale communisten. Daar ligt je antwoord.

In dit land heeft vrijheid grenzen. FVD staat op het randje om staatsgevaarlijk te worden. Dus dat ze gaan uitvoeren wat ze prediken. Wellicht niet direct maar d.m.v. "lone wolves" en "kleine groepjes" dat heet ook wel stochastisch terreur.

Je hoor mij niet zo praten over de PVV of JA21 of de SP. Zelfs niet over Denk waarvan ik toch blijf vermoeden dat ze pro-Erdogan zijn maar Erdogan is op papier geen vijand van de staat. Poetin wel.

Snap je het echt niet?

Theodorus.Goldbach | 27-10-22 | 13:20

@Gladiator Fap | 27-10-22 | 12:18:

Trouwens. Geef eens antwoord op de vraag. Als een militante moslimorganisatie flikt wat de FVD nu flikt roep je dan hetzelfde of is het dan anders?

Theodorus.Goldbach | 27-10-22 | 13:22

@Theodorus.Goldbach | 27-10-22 | 13:22:

Wat heeft FvD zoal geflikt dan?
Een columnist ritueel geslacht?
Een tram of een joods museum leeggeschoten?
Aanslagen op treinen, concerten, vliegvelden, WTC torens?

Of zijn ze gewoon net zo radicaal als jij maar dan in spiegelbeeld?

Dandruff | 27-10-22 | 14:30
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat Johan Derksen doet heet gewoon "overdrachtelijk taalgebruik", maar aangezien de gemiddelde Nederlander tegenwoordig zijn eigen taal niet meer beheerst laat staan er mee kan spelen lijkt het een handig instrument te worden om iemand af te serveren.

Hollandmix | 27-10-22 | 11:43 | 1

Was bovendien binnen een seconde al rechtgezet/verduidelijkt door Derksen zelf. Zijn tegenstanders wíllen gewoon iets anders horen, zodat ze hem kunnen cancellen.

Papa Jones | 27-10-22 | 12:31

ON is vermakelijk, soort van cabaret. NOS is meer tragiek, soort van theater stuk met serieuze inslag waar je vaak triest van wordt.

Zuma | 27-10-22 | 11:33

Ik kijk liever een week lang naar de NOS dan een minuut naar ON.

Lorejas | 27-10-22 | 11:14 | 8

@Theodorus.Goldbach | 27-10-22 | 11:47: In de eerste zin zeg je "De gevestigde vrije pers verdacht maken of in discredit brengen is dan ook letterlijk een tactiek van fascisten.".... en vervolgens verklaar je in je tweede zin dat ON! FvD vergif is.
Iets met vrije pers?

Let wel: het is ook niet mijn pakkie an, maar in mijn ogen is dit dus een redenatiefout: vrije pers is dat waarmee ik het eens ben.

Gladiator Fap | 27-10-22 | 12:12

@Gladiator Fap | 27-10-22 | 12:12:

De vrije pers is niet hetzelfde als ranzige propaganda en agitprop.

De vrije pers vertelt mij niet wat ik wil horen. Snap je het verschil niet tussen vrije pers en propaganda?

Theodorus.Goldbach | 27-10-22 | 13:24

Ah, een masochist in optima forma. Vooruit, doorzetten.

Kwakjeszalver | 27-10-22 | 14:29
▼ 5 antwoorden verborgen

De stelling klopt wel voor de helft, journalisten zijn niet onafhankelijk en ook niet feitelijk. En nee, de controleurs van de macht zijn journalisten ook niet. Dus in wat hij beweert zitten in de waardenvertegenwoordiging wel belangrijke elementen. De ergernis zit hem in de stijlfiguur van de provocatie, het gemakkelijke beschuldigen, het in actie krijgen van de stenigende socail media bendes, de slechte manieren, de juist niet constructief vertegenwoordigen van de rechtse behoudende beweging in Nederland.

adhd-je | 27-10-22 | 11:12 | 1

Idd, het lijkt wel of de RVD al die journalisten in dienst heeft bij die 2 Belgen. Hengelen naar een leuk nieuwtje uit de Haagse kaasstolp in ruil voor gezellige stukjes.
Over die monopolievorming ging het journalisten zonder grenzen rapport, niet over die bedreigingen die geen bedreigingen waren.

Nichtsneues | 27-10-22 | 13:54

Vanwege mensen als Marcel van Roosmalen ben ik lid van ON. Het gaat nog niet zover dat ik Forum stem, maar de deugende reacties zijn wel weer boosmakertjes.

thanseeuwen | 27-10-22 | 11:07

"Allemaal denken ze dat het als fascist, racist of wappie afschilderen van hun retorische opponenten of ideologische vijanden als vanzelf (of bij spoorslag, om het in het NS-thema te houden) zal leiden tot het verdwijnen van deze geluiden. Terwijl het zo fucking obvious, zo opzichtig zichtbaar, zo luidkeels hoorbaar is dat júist die aanhangers van ON! en FvD hun eigen gelijk halen uit precies die boze, luie en zelfgenoegzame manier van beschimping en verkettering. "

Kleine toevoeging, want vrijwel altijd wordt gestopt bij het "in de kaart spelen", alsof dat alleen al het ergste is: eventjes stilstaan bij wat dat dan betekent, dat ON! en FvD hier gelijk krijgen... wat IS dan hun gelijk in dat geval? Welnu, hun gelijk is dat juist de zelf-verklaard moreel superieuren zich ZELF schuldig maken aan alles waarvan de FvD beschuldigd wordt (fascisme, racisme, you name it).

Je kunt jezelf gewoon niet moreel superieur verklaren als je bij voorbaat anderen uitsluit om hun mening, afkomst, politieke- en seksuele voorkeur of religie.

Waar blijft dan het vervolg bij de conclusie? Waarom wordt niemand op de vingers getikt vanwege het categorisch uitsluiten van andersdenkenden? Want dat is er hier aan de hand en het is ontieglijk hypocriet.

Kijk, Baudet is al sinds een tijdje oprecht of niet-oprecht (lees: stemmen) van het padje. Maar hij mág van het padje zijn. Dat is zo mooi in een democratisch land. En ook belangrijk, want waar leg je precies de grens? Bij "een beetje van het padje"? Bij "een beetje van JOUW padje"? Ergens kom je op het punt waar het verschil tussen mening en objectief feit verwatert, zeker gezien het gegeven dat de westerse maatschappij in een rap tempo afglijdt naar het grondbeginsel dat meningen gelijkgesteld worden aan feiten.

Kort samengevat: dan maakt het establishment zich omwille van ideologie schuldig aan de pure uitsluiting en discriminatie van alles dat niet op "hun versie van het padje" loopt, terwijl de argumenten daarvoor baseren op gevoelens en meningen in plaats van objectieve feiten en diegenen die het hele gedoe door de strot drukken bij de bevolking doen dat als zelf-verklaard (moreel-) superieuren zogemaamd om de eigen bestwil van die bevolking. Dit soort denken heeft een naam, die in de 1930'er jaren uitgevonden werd door ene Giovanni Gentile. Als je ziet hoe makkelijk mensen zich laten verleiden door het hebben van een goed gevoel, door te deugen, en hoe makkelijk de volgende stap gemaakt wordt naar aggressie, vernieling en geweld, dan weet je meteen hoe het vroeger fout heeft kunnen lopen.

Ook in de reaguurderspanelen zweven er genoeg rond die er geen enkele moeite mee hebben als Baudet morgen nog onder de zoden ligt, vanwege zijn ver-schrik-ke-lij-ke denkbeelden. Maar wat heeft die man nu precies gedaan, afgezien van een paar knettergekke uitspraken? En waarom moet hij dan uit de fysieke realiteit verwijderd worden volgens sommigen? Als je zoiets roept, dan BEN je toch gewoon een knalharde fascist?
In een wereld waarin een regering maar wat aanknoeit tijdens een pandemie, die vele levens gekost heeft, waarin verkiezingsbeloften al gebroken worden tijdens het eerste debat na de verkiezingen, waarin onderste stenen onder blijven, waarin zuur verdiende welvaart wegvloeit naar de knoflooklanden, waarin een gelukszoeker uit een veilig land voorrang krijgt op Henk en Ingrid, die hun hele leven in- en voor Nederland gewerkt hebben, waarin boeren kapot gemaakt worden om een denkbeeldig probleem en de complete economie om zeep geholpen wordt om een onmeetbare temperatuursdaling in het wereldwijde klimaat te bewerkstelligen ligt de prioriteit bij het uitsluiten van een man die toegedicht wordt dat hij gelooft dat de aarde door reptielen geregeerd wordt. Het is een vuil spelletje en het verbaast mij dat een groot deel van de bevolking zich zo makkelijk en onnadenkend laat verleiden om daaraan mee te doen. Een aantal decennia later hebben precies die mensen het dan "nicht gewusst", nadat iedereen die ook maar in associatie kwam met het verkeerde gedachtengoed maatschappelijk of zelfs fysiek over de kling gejaagd werd. Maar ze wisten het nadrukkelijk wél. De zelf-verklaard moreel superieuren ging het alleen om het eigen hachie, zoals altijd al het geval was. De behoefte aan egocentrische zelfbevrediging van de deugers was belangrijker dan het leven van andersdenkenden.

Gladiator Fap | 27-10-22 | 10:49 | 10

@Theodorus.Goldbach | 27-10-22 | 11:56: Juist dit is het gevaarlijke: wie bepaalt wat kapot gemaakt mag worden? U? Ik? (duidelijk niet, volgens u...). Dat moslimextremisten "kapotgemaakt" mogen worden, leiden we af uit objectieve waarneming: overal waar ze komen richten ze dood en ellende aan. Wilt u nu werkelijk stellen dat FvD dezelfde behandeling verdient, omdat ze een paar dingen roepen die geschift zijn? Hoeveel autobommen van de FvD zijn de laatste tijd ontploft? Ik ken ook iemand, namens Paul, die een aanhanger van massamoordenaar Pol Pot is. Krijgt hij dezelfde behandeling, volgens u? Niet? Waarom niet?

Gladiator Fap | 27-10-22 | 12:03

@Gladiator Fap | 27-10-22 | 12:03:

Binnen onze westerse liberale democratische rechtsstaat kan bijna alles. Sommige groepen zijn actief bezig om dat te slopen. En ja, de FVD is een zorgwekkende ontwikkeling. ISIS begon niet met onthoofdingen en genocide. Hitler begon niet met joden te vermoorden. Stalin begon niet met genocide op allerlei volkeren. Daar werkten ze naartoe. Stapje bij beetje.

Theodorus.Goldbach | 27-10-22 | 13:27

@Theodorus.Goldbach | 27-10-22 | 13:27: en Rutte helpt de democratie en betrouwbare transparante overheid om zeep en zijn bevriende coalitiepartijen in de Tweede Kamer zien geen probleem, afhankelijk als ze zijn van hem.

Dat mag dan weer wel. Dat vind ik een veel groter probleem dan nuttige idioot Baudet.

Nichtsneues | 27-10-22 | 13:57
▼ 7 antwoorden verborgen

Niet tegen je verlies kunnen. De regels veranderen tijdens de wedstrijd. Dingen flink overdrijven of juist bagatelliseren wanneer dat beter uitkomt. Mensen monddood maken om maar geen ongelijk te krijgen. Mooi weer spelen terwijl het overduidelijk pijpenstelen giet. En dat zijn dan de hoeders en hoedsters van de maatschappij. Te koop en te huur voor de hoogste bieder. Ben je mooi klaar mee.

VBO_B_Niveau | 27-10-22 | 10:42

Voorbij Goed en Fascisme. Mensen die altijd en overal fascisme zien ontbreekt het aan creativiteit en inbeeldingsvermogen.

Duwbak_Linda | 27-10-22 | 10:36 | 8

@J.Cash | 27-10-22 | 11:26: Vroeger bij de scouting droegen we bruine hemden. Niemand vroeg zich af "of dat wel kon". Toen was Woke nog niet op kruistocht.

Gladiator Fap | 27-10-22 | 12:06

Fascisme is een belegen term geworden. Maar je kunt je wel afvragen of systematisch wantrouwen aanwakkeren in een moderne en open samenleving iets is wat je ongestraft moet laten gebeuren.

Après toi | 27-10-22 | 12:43

@Après toi | 27-10-22 | 12:43:
Door die fixatie op fascisme zie je wellicht niet goed wat er voor je ogen gebeurt. Ik vermoed dat Baudet met zijn hoofd veel verder terug zit in de geschiedenis om fascist te zijn.
Het gevaar zit in het argeloze waarmee alle revolutionairen bereid zijn grote risico's te nemen. Dus ja ik vind Forum een gevaarlijke partij. Veel gevaarlijker dan openlijke fascisten. Onderschat ze niet.

Duwbak_Linda | 27-10-22 | 12:52
▼ 5 antwoorden verborgen

Die boeken boeien me allemaal niet. Dit is echter de moderne vorm van haat. Zo verwerpelijk vinden ze mensen die niet de volledige mainstream-mening delen over migratie, klimaat en Europa dat ze op alle mogelijke wijzen moeten worden gestopt. Telkens als er een pipo opstaat die tegenwicht wil bieden wordt die persoon of diens organisatie zwartgemaakt zodat niet meer op argumenten hoeft worden ingegaan.

Noem het maar de inertie van de politieke klasse of van de gevestigde orde, het is onmogelijk om ertussen te komen. Wilders zit dan wel in de Kamer en is omringd door beveiligers, de mening van hem en zijn achterban staat permanent op een zijspoor. Verworpen. ON zit nu nog in het omroepenstelsel maar het was te verwachten dat er iets voorbij zou komen dat voldoende reden vormde om hen te stoppen. En mocht iemand anders dezelfde onderwerpen aankaarten gaan gelijk alle seinen op rood. Hun bijdrage is verworpen.

Internationale organisaties waar VVD66 mee dweept hebben tal van zalvende manieren om intolerantie en onverdraagzaamheid aan te pakken. Maar u weet dat dit enkel geldt bij discriminatie gericht tegen niet-westerse, kansarme allochtonen. Dezelfde aanbevelingen worden subiet verworpen als het een deel van autochtone bevolking betreft die het doelwit is van intolerantie en onverdraagzaamheid.

En dan creëer je weer zuilen. FvD op Youtube: 156k abos. VVD: 6,5k. GL: 7,33k

HerzlichWillkommen | 27-10-22 | 10:31

"De vijand van mijn vijand is mijn vriend" is nu: "de vijand van mijn vijand is een mafklapper"

PaardenliefhebberVet | 27-10-22 | 10:29

Als je wil weten wat ressentiment is, werp een blik op Ongehoord Nederland en Forum. Chronisch verongelijkt en voortdurend een slachtofferrol als mensen geen zin meer hebben om je onzin aan te horen.

Diotima | 27-10-22 | 10:28 | 3

Men is vrij om er naar te luisteren of niet. Ik laat ze links liggen en het boeit me voor geen meter wat voor een onzin ze verkopen. Verbieden van het verkondigen van onzin zou de wereld mogelijk erg mooi maken, maar is een utopie. Dan moeten er heel erg veel mensen het zonder werk doen.

Peerkeoud | 27-10-22 | 10:40

Daar gaat het artikel niet over. Het gaat over die andere chronisch verongelijkte en voortdurend het slachtofferschap claimende deugkneuzen ter linker zijde van het politiek spectrum.

forecastle | 27-10-22 | 10:42

Je kunt ook iemand letterlijk kapot treiteren en, op het moment dat die persoon dan rare dingen gaat roepen, ook nog eens afbranden omhun slachtofferrol, zonder je ook maar een enkel moment afvraagt waar je zelf nu helemaal mee bezig bent... Dat Baudet van het padje is moge klaar zijn, maar het establishment geeft hem -omwille van egocentrische deugpunten en politieke machtsspelletjes- ook geen enkele kans om een paar zoden aan de dijk te zetten, terwijl hij best een paar zinvolle punten in het programma heeft.

Gladiator Fap | 27-10-22 | 10:56

Smart people talk about ideas, normal people talk about events and dumb people like to gossip and talk shit about others

nutsniet | 27-10-22 | 10:27 | 2

Volgens mij lezen wijze mensen ook boeken in plaats van dat ze met fraude het boek van hun idool een prijs laten winnen.

Diotima | 27-10-22 | 10:30

Cry me a river.

nutsniet | 27-10-22 | 10:43

Volgens de Dikke Van Dale, sinds dit weekend weer een veel geraadpleegd boek, betekent migratie o.a. ‘verhuizen’ of ‘zich verplaatsen’.
Een synoniem voor migratie is ‘overloop’. Vind ik persoonlijk correcter. Geeft ook beter het gevoel weer. Dat je wordt overlopen, want dat is het wel met 50.000 man.

Ach ja, woorden.
Johan Derksen wil zonder autocue nog wel eens iets anders zeggen dan ie bedoelt en roept dan woorden als ‘liquidatie’ als hij het over Baudet heeft. Een woord dat eigenlijk hetzelfde betekent als ‘elimineren’, wat dan weer ‘uitschakelen’ betekent.
Alleen zeg je dan weer niet: “Ik heb de tv geëlimineerd, schat”, als je naar bed gaat. Het is gewoon een gevoel.
Niet de juiste woorden kunnen vinden, het kan iedereen overkomen.

Dubbelepunthoofd | 27-10-22 | 10:26

Zit die Gideon van Meijeren nu met oorpluggen in terwijl hij mij als kijker toespreekt? Mateloos irritant vind ik dat, mensen die tegen mij praten maar tegelijkertijd wel met van die doppen in de oren zitten. Luisteren ze naar muziek? En horen ze mij wel als ik wat terugzeg? Ik vind het onbeleefd.

Barend Braakbal | 27-10-22 | 10:25 | 2

Het blijft een knorrenclub.

Diotima | 27-10-22 | 10:30

Kijk en luister dan niet. Waarom zou je naar hem moeten luisteren dan?

Peerkeoud | 27-10-22 | 10:42

Doet denken aan de scene in het restaurant in Scarface: "You need people like me "!!

potverdriedubbeltjes | 27-10-22 | 10:25

Op zich helemaal eens met de stelling dat onwelgevallige meningen gewoon met tegenargumenten moeten worden gepareerd ipv blokkades, verdachtmakingen en/of regelrechte censuur erop toe te passen. Maar valse verkiezingen zijn valse verkiezingen. De uitslag dan niet erkennen is het enige juiste antwoord en heeft dan niets van doen met bovenstaande.

Paty | 27-10-22 | 10:24

Pro-tip. Werkt als sinds 1930. Nooit de kans van fascisten kiezen, dan zit je moreel altijd wel goed.

Snap dat het soms lastig is.

Linkse Zakkenvuller | 27-10-22 | 10:19 | 4

Je kan wel 12 jaar een fantastisch leven hebben daarna wordt je (je weet wel)

Jacktheflipper | 27-10-22 | 10:26

@Jacktheflipper | 27-10-22 | 10:26: Zouden dat de beroemde 12 jaar zijn, de klimaatfanatici in hun mond nemen voordat de aarde vergaat?

Gladiator Fap | 27-10-22 | 10:57

Het is lastig, want in dat geval geef je Baudet dus gelijk.. Fascisme is namelijk het cancellen van de verkeerde mening en hij wordt gecancelled.

Gladiator Fap | 27-10-22 | 10:58
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
HetOorAakel | 27-10-22 | 10:15 | 1

Dit land kan niet zonder een Baudet of Van Meijeren, het zou sterven van politieke correctheid en hypocrisie. Kijk hoe de zogenaamde deugdzamen lijden onder het "gespuis" van het Forum, zo verschrikkelijk vermakelijk is het geworden, dat er geen cabaret meer nodig is.
Ze, het forum heeft het zelfs voor elkaar gekregen dat het kabinet weg liep, nou nou nou, dat was pas erg, de toon is gezet, we gaan een hoop gekrakeel meemaken in domineesland dit jaar!

lanexx | 27-10-22 | 10:10 | 3

Ook de niet-deugdzamen lijden onder de ideologische smeerlapperij van Baudet. We hebben geen halve nazi's nodig om woke te bestrijden. Die lokken terechte kritiek uit en zijn dus contraproductief.

J.P.Drapeau | 27-10-22 | 10:14

@J.P.Drapeau | 27-10-22 | 10:14: Terechte kritiek. Zeker dat is nodig. Maar ik heb nog geen begin gezien van kritiek, laat staan terechte kritiek. Wat aan de hand is is stomweg uitsluiting. Als je iemand het etiket fascist opplakt wil nog niet zeggen dat hij of zij dat is. Onderbouw dat maar eerst voor de goede orde.

forecastle | 27-10-22 | 10:47

@forecastle | 27-10-22 | 10:47: En let tijdens die onderbouwing op of je niet heel toevallig jezelf aan het omschrijven bent.

Danny09 | 27-10-22 | 12:58

Als Kaas de Vies eenmaal koning is worden al dit soort problemen opgelost.

blikjegrolsch | 27-10-22 | 10:10

Ik denk dat er in het "boek" van de met het antisemitisme flirtende Poetinvriend Baudet heel wat te vinden is dat hier op GS een "weggejorist en opgerot" zou scoren.

J.P.Drapeau | 27-10-22 | 10:08 | 1

Baudet heeft geen adverteerders in zijn boek.

J.Cash | 27-10-22 | 10:12

Het meest opvallende vind ik dat de verontwaardiging over de handelwijze van wappie Van Meijeren nauwelijks gesteund wordt door inhoudelijke argumenten. De man is gek, maar wat precies heeft hij verkeerd gedaan? Zijn reactie op Twitter is ook sterk, geen speld tussen te krijgen. Het blijft een wappie en FvD een partij van engnekken, maar richt je pijlen op het juiste moment op de zaken die er toe doen. Van Meijeren blijft een engerd, maar ik heb nog niemand overtuigend horen uitleggen wat er niet deugt aan zijn bezoekje aan Merel Ek.

nietzomoeilijk | 27-10-22 | 10:05 | 6

Helemaal mee eens.

forecastle | 27-10-22 | 10:48
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik vind dat ON vaak amateuristisch aandoen en erg geforceerd gepresenteerd.
Maar ik sponser ze toch omdat ik de hypocrisie van Links kotsbeu ben.
2 x een uurtje per week weggestopt in de vroege middag... Maar o o o wat erg allemaal wat daar gezegd wordt... Laat de mensen zelf beslissen wat ze willen zien..

Remus McMillan | 27-10-22 | 10:04 | 6

@Diotima | 27-10-22 | 10:37: Heb je de leugens van Rutte de afgelopen jaren niet gezien? Of de aan dementie grenzende vergeetachtigheid van hem? Dat allemaal om (minimaal een klein) deel van de gewone Nederlander te bedonderen. Is gewoon zo. Men vergroot het ten voordele van het eigen standpunt, maar liegen doet hij wel, en met hem veel van de politici in zijn omgeving. Heck, zelfs in de provincie of in de gemeente zitten politici die liegen en bedriegen.

Peerkeoud | 27-10-22 | 10:49

@Beste_Landgenoten | 27-10-22 | 10:43: Ik ben van mening dat het partijkartel er niet zit voor ons, maar voor de multinationals en de Brusselse bureaucraten. Ik ben ook van mening dat het partijkartel er voortdurend op uit is onze vrijheid in te perken en probeert ons het standpunt op te dringen dat alles wat de Brusselse bureaucraten doen welgedaan is. Daar schaam ik mij niet voor. Als die mening extreem is, dan is dat maar zo.
Dan vind ik overigens ook nog dat Baudet compleet van het padje af is. Over de omroep ON heb ik geen mening. Ik kijk nooit televisie.

MAD1950 | 27-10-22 | 11:25
▼ 3 antwoorden verborgen

Ok, deze gasten zijn natuurlijk compleet gestoord van ON. Cancelen vind ik daarnaast extreem gevaarlijk om het vrijheid van mening recht. Wat ik echter totaal idioot van al die andere deug kindertjes met tere zieltjes vindt is dat ze zo hypocriet als de pest zijn. Volgens hun eigen denkwijze zou je nl een groot deel van hun eigen programma info moeten cancelen alsook alle religieuze en levensvisie zender (allemaal nep nieuws en gevaarlijk). Wat dat betreft ondersteunen ze feitelijk het opheffen van geheel publiek bestel (waar ik achter sta). Alleen jammer dat ze hun eigen hypocrisie niet kunnen zien.

richardsp1 | 27-10-22 | 09:58

Bij WNL wordt er nu gesproken over de nadelen van de bevolkingsgroei in Nederland. Brrr. Afschaffen die omroep.

Piet Karbiet | 27-10-22 | 09:56 | 2

Dan is het nog maar een klein stapje tot de Godwin, nietwaar?

funda | 27-10-22 | 10:02

ben ik het mee eens. dat geeft alleen maar voordelen dat ondervindt de burger elke dag

Therapietje | 27-10-22 | 10:04

BootyMcBootface werd ook al gecancelled toen ie als winnaar uit de verkiezing kwam.
Toen bleef ons gelukkig wel dat gejank van Verongelijkt Nederland bespaard.

RandyBiel | 27-10-22 | 09:56 | 1

Ontzettend geestig dat ze zichzelf een kunstenaar noemt, terwijl ze geen dag zonder subsidie zou kunnen leven omdat bijna niemand dat met haar eens is. Grappig ook dat ze zonder blikken of blozen 'dit gaat over democratie!' zegt, om vervolgens te suggereren Baudet & co uit te sluiten van dit soort wedstrijden.

Feit is dat na de eerste 2 dagen ongeverifieerd stemmen een overgrote meerderheid op Baudet heeft gestemd. Of we dat nu leuk vinden of niet.

drs. Levi Samsonov | 27-10-22 | 09:55 | 1

Subsidie voor cultuur zodat mensen met weinig geld ook nog eens van podiumkunsten kunnen genieten. Lijkt me beschaving.

Diotima | 27-10-22 | 10:44

Lulletje Gideon

apek00l | 27-10-22 | 09:54 | 1

Lulletje lult anders wel makkelijk valt me op. Zonder teleprompter of andere souffleur, gewoon een aaneensluitend overzichtelijk verhaal , zonder montage dat zijn er niet veel meer die dat kunnen tegenwoordig.

Smoelensmid | 27-10-22 | 17:46

Dat cancellen gaat nog eens heel groot worden - totdat iedereen het gezever zat is en de situatie terugkeert tot 'normaal', met dat verschil dat het tegen die tijd voor echte slachtoffers van misstanden moeilijker zal zijn geworden dan ervoor.

funda | 27-10-22 | 09:51 | 1

Ik heb de Nederlandse Belastingdienst gecanceld. Scheelt erg veel ergernis.

Haberdoebas | 27-10-22 | 09:53

Ricky Gervais zou een Field Day hebben met Claudia.

Egerius | 27-10-22 | 09:50

Wat mij niet geheel lukt om geheel te verwoorden hoe de situatie is, lukt Van Rossem natuurlijk wel!
Het is zo opzichtig aan het worden dat beide kanten, zowel die linkse elite met de wens van een vernauwing van Vrijheid van meningsuiting alsook dat extreme rechtse FvD met complottheorieën, allebei ontzettende beschamende (al dan niet opzettelijke) uitglijders maken in de media, dat het schaamrood je op de kaken staat.
Vrijheid van meningsuiting blijf je vanaf en complotgekkies moet je lekker laten zijn wie ze zijn. Je gaat ze toch niet overtuigen.

Jan, Leiden | 27-10-22 | 09:49

Maar dat Oekraine het Songfestival won kwam natuurlijk omdat zij het beste liedje hadden.

Piet Karbiet | 27-10-22 | 09:49 | 1

Raak.

Peerkeoud | 27-10-22 | 10:54

Goed verhaal Van Rossem en ook wel nodig. Het begon er op te lijken dat GS Kartelliaanse trekjes begon te krijgen. Voor mij mag zo een stuk best meer anti-kartelliaans uitreaard.

Peter-Rissing | 27-10-22 | 09:47

Interessant fragmentje, dat met die uitspraken van Van Roosmalen over het van te voren uitsluiten van bepaalde lieden. Vooral Eus zit met open mond te luisteren en ook die Khalid is nogal verbaasd. Zij hadden dat hier in Nederland toch blijkbaar anders begrepen.

grietmetgroenefiets | 27-10-22 | 09:47

Totaal weer eens niet mee eens, dit stukje van Nijman. Wederom de zaak omkeren met een hoog slachtoffer kaart gehalte. En dan de overbekende lamenterende toon. Baudet is wel erg, maar de anderen zijn nog veel erger! ON zegt negers, maar wie daar tegen in verzet komt is nog veel erger!

Het is weer uit hetzelfde vaatje tappen. Teneur is, laat deze opstokers, deze over het randje gaanders, deze uitdagers, deze bewust kapot makers (Steve Bannon doctrine, FvD) nou maar gewoon hun dingetjes zeggen, hun grensjes overschrijden, want ertegenin gaan is of echt machtsmisbruik, is de echte inperking van de vrijheid. En zo maak je van de bewuste kapotmakers slachtoffers, exact zoals het bedoeld is. Uitdagen tot op het randje en bij tegengas ach en wee roepen. Dan was het ironie, dan was het niet letterlijk, dan was het de vrijheid van hun eigen afwijkende mening die zo laag gesmoord zou worden door de deugers. En aan die laatste deugers, daar heeft Nijman blijkbaar zo'n intense hekel aan dat hij niet meer helder heeft dat ondertussen op allerlei manieren de vrijheden van burgers onder druk komen te staan door de niet aflatende aanval op democratische waarden. Door de alle regels aan hun laars lappende figuren van ON, FvD en andere usual suspects.

Beste_Landgenoten | 27-10-22 | 09:42 | 19

@Beste_Landgenoten | 27-10-22 | 10:48: Bedoeld u hier ook de partijen die angst aanjagen door te zeggen dat er over 100 jaar geen droog plekje op aarde meer te vinden is (een weinig overdreven om het duidelijk te maken), waardoor er nu kinderen zijn die het nodig vinden om overal en nergens stennis te gaan schoppen en mooie dingen kapot denken te moeten maken?

Peerkeoud | 27-10-22 | 10:58

@Peerkeoud | 27-10-22 | 10:58:
Er zijn werkelijkheden en feiten om te negeren on andere om te omarmen. Ik zou zeggen, het feit dat we door reptielen geregeerd worden heeft minder basis in de wetenschap dan dat we een dramatische klimaatverandering tegemoet gaan. Place your bets.

En Nikolaos, ik pretendeer niet alles te weten, maar meen behoorlijk goed te werkelijkheid te zien. Dat op zichzelf kan een enorme vergissing blijken, dat geef ik volmondig toe. Toch, door zo oplettend mogelijk te blijven, meen ik redelijk objectief te zijn. Maar nogmaals: Het kan een enorme misvatting blijken te zijn.

Beste_Landgenoten | 27-10-22 | 11:30
▼ 16 antwoorden verborgen

Waarom wordt (ook) hier een rechts/links verhaal van gemaakt en zou het gaan om voorkomen van “de verkeerde” winnaar? Die top 6 zijn gewoon de best verkochte boeken, niemand die, die selecteert op basis van inhoud en als dan blijkt dat het stemproces super fraude gevoelig is en je kan dat niet tijdig herstellen, cancel je de verkiezing. Volkomen logische gang van zaken. Heeft niks met de verkeerde winnaar te maken, dat waren Kieft en Gijp ook.

Capt. Iglo | 27-10-22 | 09:41 | 4

@Wattman | 27-10-22 | 09:46: eens. Denk dat het gewoon amateurisme is van de organisatoren en naïviteit. Nooit rekening mee gehouden dat iemand zo’n “leuke, vriendelijke verkiezing” zou willen manipuleren.

Capt. Iglo | 27-10-22 | 09:51

Het boek van Baudet stond niet in de top 6 hoor. Je kon gewoon een boek aandragen waarvan je het ook waard vond dat het op de shortlist stond en dat hebben velen gedaan met het Coronabedrog. Niks geen fraude aan. Ze hadden ook alleen op die 6 van de shortlist kunnen laten stemmen maar dat hebben ze niet gedaan. Tja.

grietmetgroenefiets | 27-10-22 | 09:52

@grietmetgroenefiets er wordt gesuggereerd dat Thierry niet mag winnen en dat die top6 “goedgekeurde” boeken zijn maar die top 6 is random op basis van verkoopcijfers, dat Thierry niet in die top staat lijkt me duidelijk en logisch. En stemmen met e-mailadressen die niet van jou zijn is fraude.

Capt. Iglo | 27-10-22 | 10:18
▼ 1 antwoord verborgen

Het zijn met name Van Rossems 4 laatste alinea’s waar ik het volkomen mee eens ben.

Kwakjeszalver | 27-10-22 | 09:37 | 13

@Mbovenka | 27-10-22 | 12:04:
Waar je dan weer de perfecte argumentatie voor aanhaalt.

Toch is het dezelfde truc als altijd. Je bent erop uit de zaak te vernielen als FvD. Je maakt ophef, je overschrijdt grenzen, je hebt het over "reptielen" en je beschuldigt politici van spionage, of journalisten van een complot.

Dat wekt reacties op en sommige reacties zijn fel en zelfs over de streep en contraproductief. Als FvD leg je dan de focus geheel op die reacties en hang je de verontwaardigde beledigde partij uit. Wat je hebt gezegd of gedaan blijft buiten beeld, je focust op die paar overdreven reacties en haalt op die manier steevast je gelijk.

Jij gaat daarin mee, zoveel is duidelijk.

Beste_Landgenoten | 27-10-22 | 13:20

@Beste_Landgenoten | 27-10-22 | 13:20:

"Dan hang je de verontwaardigde partij uit"...
En precies datzelfde geldt voor partijtjes die de oppositie stelselmatig voor fascisten, poldertaliban en terroristen uitmaken; maar dan gaan huilen om "tassendrager". Nota bene als een tassendrager zo genoemd wordt.

Dat reptielengedoe slaat nergens op, maar andersdenkenden (inclusief CU en SGP) met massamoordenaars vergelijken gaat echt wel een paar stappen verder. Dat weet je best.

Want ondertussen is de voordeur van Baudet 2 keer met stront en verf besmeurd. Niet die van Kaag, Kuiken of Klaver. Ondertussen duikt Wilders al weer 18 jaar onder, niet Pechtold, Rutte of Rosenmüller. Hirsi Ali is letterlijk het land uitgejaagd, niet de terroristen Jahjah, Samir A, Duyvendak of Pormes.

Wie eerlijk is ziet heel goed waar het echte gevaar vandaan komt. En laat dat nou net dezelfde partijen zijn die nu schreeuwen om censuur, schijnprocessen, massadeportaties en het verbieden van partijen.

Dandruff | 27-10-22 | 15:12
▼ 10 antwoorden verborgen

Stijlvol geschreven.
Baudet en zijn aanhangers verklaren iedereen tot vijand. Dan is het niet gek dat ze vijandelijk bejegend worden, toch? Helaas kan men inderdaad de neiging niet onderdrukken om de vrijheid van meningsuiting in te perken.
Negeren werkt veel beter.

guldenmiddenweg | 27-10-22 | 09:37 | 1

Dat kun je ook omdraaien. Baudet en FvD zijn afgelopen 2,5 jaar volkomen doorgedraaid; maar werden toen al 1,5 jaar consequent uitgescholden, belasterd, etc. Inclusief grappen en rijmpjes over het vermoorden van Baudet. Zijn deur was toen ook al met stront ingesmeerd.

De NPO vertelt mij al 40 jaar dat criminelen en terroristen "radicaliseren" door kritiek op criminaliteit en terrorisme. Als dat klopt is het ook best mogelijk dat democraten die lang genoeg voor "fascist" zijn uitgemaakt daardoor complotmarmotten worden.

Sowieso hebben de corona lockdowns veel schade aangericht in de maatschappij. Grote groepen "thuiswerkende" mensen die alleen nog via internet communiceren zijn in hele vreemde bubbels terechtgekomen.

Dandruff | 27-10-22 | 09:51

"die boze, luie en zelfgenoegzame manier"
En -flits -daar was het beeld van Ad Melkert tegenover Pim Fortuyn weer.

funda | 27-10-22 | 09:35 | 3

Het gif van de msm zal hopelijk niet weer tot een walgelijke moord gaan leiden,vele zijn Pim niet vergeten en de andere slachtoffers ook niet.

Een gevaarlijke ontwikkeling dat de linkse kerk tot hardere acties oproept,het resultaat is bekend,het is bij die kerk een buigen of barsten doctrine.

Coolcalmcollected | 27-10-22 | 09:41

@Coolcalmcollected | 27-10-22 | 09:41: Er zijn de laatste jaren ook linkse politici vermoord ter wereld. Laten we niet doen of rechts dit niet net zo hard doet met rioolrat stukjes en verwijzigingen naar spionnen academies.

menage | 27-10-22 | 10:04

@menage | 27-10-22 | 10:04: Nederland is idd door het Kartel een bananen bedoenerij geworden,de msm verteld de gedeeltelijke waarheid,gedeeltelijk de onwaarheid ,de onwaarheid maar nooit de feiten als die niet in hun straatje komen politiek beïnvloed heet dat.

Coolcalmcollected | 27-10-22 | 11:43

Die gekke Claudia suggereert hier openlijk om een deel van de maatschappij uit te sluiten. Echt heel ziekelijk om dit open en bloot te stellen. Als Wilders dit over Marokkanen zegt, of Baudet of Joden, dan is de wereld te klein. Maar als Claudia de Breij roept dat FvD'ers en Baudet-aanhangers maar beter niet meer mee mogen doen met verkiezingen, dan is alles crescendo.

Treff | 27-10-22 | 09:34 | 2

Grenst aan fascistische methoden.

Wattman | 27-10-22 | 09:37

Claudia wil dus fascistische maatregelen invoeren. QED.

Peerkeoud | 27-10-22 | 11:10

Hoe lang duurt het voordat de weldenkende medemensch eens begrijpt dat alles dat je aandacht geeft groeit. Laat ON, Laat FvD, laat ze in hun fabeltjes geloven. Maar ga er niet tegenin. Ik vind het smullen hoor. En inderdaad, de ware aard van alle kanten komt zo naar boven. Maar het vervelende is dat wij er nu ook last van hebben. Een kleuterschool die het land regeert zal het land ook naar de klote helpen. Laat dan echte kleuters besluiten nemen, die weten tenminste niet beter

deministerpresident | 27-10-22 | 09:33 | 1

Het is een lastige paradox. Iets waar politici van nu dagelijks mee worstelen en waar ze duidelijk geen goed antwoord op hebben. Laat je het gaan, dan normaliseer je telkens dat de grenzen worden overschreden. Dat persoonlijke aanvallen normaal worden, dat de pers en media verdacht worden gemaakt, dat bestuurders persoonlijk worden aangevallen door trollen legers op internet. Laat je het niet gaan maar ageer je, dan toon je je grens naar tegelijk geef je het aandacht en maak je het groter.

Partijen als van Baudet kunnen het dus niet verkeerd doen. Bij grensoverschrijdende teksten winnen ze terrein als er niks tegen gebeurt, maar ook als ertegenaan wordt gegaan, want daar levert aandacht op.

Beste_Landgenoten | 27-10-22 | 10:27

Wat mij een erg akelig gevoel geeft, waar ik een beetje misselijk van word is het "we" van Claudia de Breij. Dat is het "we" van de deugdzamen, van degenen die zich op de borst kloppen en zich aanmatigen met het vingertje te wapperen, het "we" van degenen die van zichzelf vinden dat ze zich aan de juiste zijde van de fatsoenskloof bevinden en aan de juiste kant van de geschiedenis staan, dat is het "we" van de priesters en priesteressen die niet anders willen en niet anders doen dan het podium beklimmen om tot het volk te preken en God's woord te verkondigen. Want werkelijk, er wordt hier een God aanbeden, en dat is de verborgen God der Deugdzaamheid, een nieuwe absolute Heerser die is gedistilleerd uit de overblijfselen van de God van weleer die door hen willens en wetens vermoord is omdat Hij hen in de weg stond bij het creëren van de socialistische heilstaat. "God is de opium van het volk", zo heette het, maar de revolutie heeft het maar heel even zonder verdoving kunnen doen en een nieuwe, verborgen, impliciete God geschapen, even autoritair, even absoluut, even onwrikbaar en bovenal even wreed. Het "we" van Claudia de Breij is het "we" van de zich aan de deugdzaamheid onderwerpende volgelingen die avond aan avond kijken naar de diensten die gehouden worden en de preken die worden afgestoken aan de tafels van de lulprogramma's die om het hardsr schreeuwen "kom tot ons, laat ons u verwelkomen en opnemen in ons kerkgenootschap!'.
Het huichelachtige "we" van hogepriesteres de Breij. "Literatuur, kunst, cultuur is geen wedstrijd" zegt ze, en dat vindt ze goed nieuw, zegt ze. OK, Claudia, en daarom bedank je degenen die op jouw boek hebben gestemd? En daarom maak je je zo druk? En daarom pleit je ervoor om bij vrije verkiezingen partijen uit te sluiten?
De uitsmijter van de hogepriesteres is uiterst bedenkelijk. "Dit gaat over veel meer dan een wedstrijd, dit gaat over democratie." Nee, Claudia, jij en de jouwen willen dat het over veel meer gaat, jullie beweren dat het over veel meer gaat, jullie framen hier, doen exact wat je FvD verwijt, je klopt op, je insinueert, gooit olie op het vuur, escaleert.
Het "we" van Claudia de Breij, ik krijg er koude rillingen van.

Schoorsteenveger | 27-10-22 | 09:33 | 2

Schitterende poezie.

Piet Karbiet | 27-10-22 | 09:46

De nieuwe religie (linkse kerk) van het deugcalvinisme noem ik dat. Met een echte erfzonde die je letterlijk moet nemen te weten het erven van blanke genen.

Tiscali-2 | 27-10-22 | 09:53

Gideon heeft hier wel een punt.

Rattus | 27-10-22 | 09:32

Baudet is de groteske kanarie in de kolenmijn. De thermometer van het politiekcorrecte wokisme en deugcalvinisme. De vogel is stil en het kwik spuit uit het glas. Daarom is Baudet belangrijk. Verder vind ik ‘Een talkshowtafel bij de NPO, waar Eus zichzelf al jaren geleden aan vastgelijmd heeft’ erg leuk geschreven.

Tiscali-2 | 27-10-22 | 09:31 | 3

Die Euslijm (geslijm) signalering is hoognodig

hagelkruis | 27-10-22 | 09:34

Nee hoor. Daar hebben we die idioot helemaal niet voor nodig. Dat bruine heerschap is niet 'belangrijk', maar brengt fatsoenlijke tegenstanders van woke in verlegenheid. Van het echte extreem-rechts (het bestaat) hebben we niets goeds te verwachten.

J.P.Drapeau | 27-10-22 | 09:55

@J.P.Drapeau | 27-10-22 | 09:55: Wie doet dat werk van Baudet dan, als hij er niet zou zijn? Ik denk dat we die idioot (zonder quotes, want hij is van het padje, daar zijn we het over eens) wel degelijk nodig hebben. Zonder reuring gebeurt er absoluut niets.

Mbovenka | 27-10-22 | 12:08

Ik vind het mooi. Lekker etteren tussen die arrogante lui en enige winnaar hierbij is Baudet met alle aandacht die hij zo krijgt.

DeAapUitDeMouw | 27-10-22 | 09:31

Wat een heerlijke en eerlijke uiteenzetting. Dankjewel.

Omtzigtig | 27-10-22 | 09:28

De meeste rioolratten zijn persmuskieten

RickTheDick | 27-10-22 | 09:27 | 1

48 wetten van de macht
Waarschuwing: Deze wetten werken meestal tegen u. Benut ze slechts om de gedragingen van anderen beter te kunnen beoordelen.
48 wetten van de macht
Waarschuwing: Deze wetten werken meestal tegen u. Benut ze slechts om de gedragingen van anderen beter te kunnen beoordelen.
alforto.nl/web/macht

Nico1000 | 27-10-22 | 09:26

Claudia de Breij schrijft een hagiografie van een wicht van 18 dat nog aanstalten moet gaan maken om heur sporen te verdienen en beschouwt zich mede daarom als boegbeeld van de Nederlandse cultuur en democratische rechtsstaat. Het enige verschil tussen haar en Thierry Baudet is dat hij wat explicieter is in zijn zelfverheerlijking.

Het geeft overduidelijk aan hoe geïnteresseerd de Nederlandse lezer is in al die heerlijke zwart op wit cultuur. In je broekje, zelfbenoemde elite!

Hetkanverkeren | 27-10-22 | 09:25

Dan even iets anders, aansluitend op het thema. Gisteren het NOS journaal gezien? www.npostart.nl/nos-journaal/26-10-20...
doorspoelen naar 18:28.
Het ging over klimaatactivisten. De enige "kritische" vraag over alle vernielingen en verstoringen was: Heeft het effect? De "plaktivist" en een bleke jongeling kwamen uitgebreid aan het woord en de conclusie was: Het is nodig. Nogmaals: geen enkele veroordeling van hun gedrag.
En dan ophef maken over het pollfucken van een paar verkochte boekjes?

knutsel_ | 27-10-22 | 09:25 | 3

"Plaktivist" is erg goed, hulde aan de bedenker.

funda | 27-10-22 | 09:30

Als ze het Binnenhof zouden bestormen zou de NPO dat ook recht lullen.

Piet Karbiet | 27-10-22 | 09:41

@Piet Karbiet | 27-10-22 | 09:41: Het zou mij verbazen als het Binnenhof over een paar jaar echt een keer bestormd gaat worden, al zal dat niet door klimaatactivistjes en deugertjes gebeuren.

Kwakjeszalver | 27-10-22 | 09:49

Bart weet het weer prachtig te duiden.

Kowalski11 | 27-10-22 | 09:21

Heb niet aan veel mensen een hekel maar m'n top 2 bestaat uit Claudia de Breij en Erik van Muiswinkel.

2 'linkse' zakkenvullers die miljonair zijn geworden door geneuzel in gesubsidieerde theaters en omroepen. Wonen beiden in te groot huis c.q. stadsvilla / grachtenpand in ultra blanke buurt. En dan mij vertellen dat ik moet deugen. Bah !!!!

Cornelis12 | 27-10-22 | 09:19 | 2

eens

HD50 | 27-10-22 | 09:33

Inderdaad!
Wist niet eens dat ik op een boek van Baudet stemde toen ik mee deed aan deze pollfuck. Kan me ook weinig schelen.
Denk dat er meer mensen zijn die dit gewoon een mooie manier vonden om dat boekje van de de Breij te geven wat het verdient, vergetelheid.

Baytep | 27-10-22 | 09:42

Kudo's voor van Rossem. Geen speld tussen te krijgen.

spanarchist | 27-10-22 | 09:18

Zeer goed artikel Van Rossum!

Colin.Fart | 27-10-22 | 09:15

Er mag geen onzin/leugen verteld worden, dan mag ingegrepen worden en de mond gesnoerd, helemaal mee eens. Maar ik ben bang dat 99% van de politici met sommige uitspraken daar dan ook onder vallen? Elke achteraf bewezen "niet kloppende uitspraak" (soms bekend onder de term leugen) leidt tot maand schorsing en beperking van stemrecht, even kijken wie daar met terugwerkende kracht onder valt.

een_mike | 27-10-22 | 09:15 | 1

De grootste leugenaar van allemaal is al twaalf jaar aan de macht.
Gek he? Dat mensen het normaal gaan vinden.

knutsel_ | 27-10-22 | 09:18

Laten we eens beginnen met de NPO af te schaffen. Scheelt al een heleboel en dan heb ik het niet alleen over het miljard wat het jaarlijks kost.

knutsel_ | 27-10-22 | 09:15 | 5

@RandyBiel | 27-10-22 | 09:28: Dat je het tokkie en campingzenders noemt geeft meteen een van de grootste problemen aan: "Wij" moeten verplicht de geselecteerde deugpropaganda van de NPO mooi vinden. "Wij" mogen alleen maar bepaalde boekjes goed vinden. Etc.

knutsel_ | 27-10-22 | 09:40

Ja inderdaad. Als je dan ziet wat je er voor terugkrijgt op een doordeweekse avond.
Islam soaps over de mocro beweging.
Opsporing Verzocht maar dat kost niet veel want wordt door de allochtonen gratis aangeleverd.
Honderd keer per dag het journaal en de weermannen.
Ze zijn nog te gierig om een goede detective of klassefilm te presenteren.

J.Cash | 27-10-22 | 09:56

@J.Cash | 27-10-22 | 09:56: Sorry, oneens. Goede detectives is iets waar met name de KRO een naam hoog te houden heeft.

Mbovenka | 27-10-22 | 12:10
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat ON! betreft: er zit een knop op je tv. Die helpt je zo uit de puree.

Schemerlamp | 27-10-22 | 09:12 | 3

Roekoekoe.

funda | 27-10-22 | 09:15

Ze zenden sowieso al uit op een tijdstip dat doorgaans alleen door uitkeringstrekkers dagelijks gevolgd kan worden.
Wat dat betreft mogen ze niet klagen.

RandyBiel | 27-10-22 | 09:40

Als ik tijd heb.. kijk ik .. tussen de middag broodje erbij.. Fvd.. ook niks mis mee.. beetje opschudden die ingeslapen leugenachtige woke sukkels.

broervandenhollander | 27-10-22 | 09:11 | 1

100% eens, NPO en omroepen hebben de laatste 20 jaar enkel aan zelfbevlekking gedaan voor dat miljard..... per jaar

hagelkruis | 27-10-22 | 09:17

Als je naar de peilingen kijkt komt het gedachtegoed van On op zo 'n 35 zetels.
Lijkt me meer dan de Bhoedistische omroep al mogen die van mij ook de buis op he.

Vinquerev | 27-10-22 | 09:10 | 1

De Boeddha is liev.
Zijn grondpersoneel misschien niet altijd, maar dingetjes blijf je houden.

funda | 27-10-22 | 09:13

Hoeveel onlogische in- en explicite wet- en regelgeving en gewenst gedrag kan een mens verdragen? En wat gebeurt er als de grens overschreden wordt? Wat gaat Rutte organiseren om volgend jaar niet weggevaagd te worden? Ben reuze benieuwd. Fijne dag allemaal.

Zemko | 27-10-22 | 09:10

Maar op zich werd de stemming gepollfuckt toch. Ja OK, technische faal dat dat blijkbaar kon, maar in ieder geval een deel van de stemmen was vals.

John McClane | 27-10-22 | 09:07

Democratie kan ook op verschillende manieren worden uitgelegd.

laurentius | 27-10-22 | 09:07

Zijn er ook mensen die denken ‘wat het nieuws over de NS-publieksprijs ook is, ik ga mijn tijd er niet aan verdoen’? Inhoudelijk dan, want ik omarm volledig de soap die zich voltrekt. Vooral die guitige kudtkop van de complotmarmot doet mij altijd lachen.

Komjehiervaker | 27-10-22 | 09:05 | 5

@funda | 27-10-22 | 09:11: Het is een oprechte vraag. Ik merk bij mijzelf dat ik niet klik op nieuwsberichten die over dit soort onderwerpen gaan en verbaas mij er altijd over dat het zoveel tractie krijgt. NS-publieksprijs, boek van Tjerrie, who cares?

Komjehiervaker | 27-10-22 | 09:25

@Kapitein Sjaak Mus | 27-10-22 | 09:27: Dit geldt vanzelfsprekend niet voor het roze blog, Kapitein. Daar kan ik jullie mijn commentaar toch niet onthouden? Hoe leeg zou dat bestaan (voor jullie) zijn?!

Komjehiervaker | 27-10-22 | 10:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Democratie is de dwangwet.
Spreidingswet onder dwang uitvoeren.
Geen draagvlak? Geen probleem.
Democratie is géén referendum, is geen gekozen burgermeester, is een dikke Brulbeer zonder inspraak, die inspraak opeist.
Democratie is een ongekozen zootje zakkenvullers in Brussel.
Democratie is een doorstartkabinet met dezelfde bestuurders.
Democratie is het uitsluiten van de tweede grootste partij van Nederland.
Enz. enz.
Goed stuk Bart.

Ruimedenker | 27-10-22 | 09:04 | 1

Eens, met nadruk op het laatste.

VP732 | 27-10-22 | 09:08

Ik vind het wel grappig dat er door zo'n FvD actie ineens een heleboel stront naar boven komt drijven. En dan nog niet eens van de FvD.

Boeloeboe | 27-10-22 | 09:03

Publieksprijs maar wel het juiste publiek graag. Mensen zoals ons, de kleffe deugbrigade.

Wauke van Scherrenburg had het boek niet gelezen maar wist wel dat het slecht was..

Wattman | 27-10-22 | 09:03 | 1

De kleffe klup die leeft van de betalende kudde die zij aan de neusring menen te moeten houden.

funda | 27-10-22 | 09:06

De dag beginnen met een filmpje met Claudia de Breij zonder geluid, is dat nazorg of voorzorg?

Duwbak_Linda | 27-10-22 | 09:03

Weldenkende mensen nemen verkochte televisiezendtijd niet serieus (Baudet plugt zijn boek overigens op dezelfde manier), lopen weg bij onzinvertellers en halen het boek dat zij zélf willen lezen.
Een te groot deel van Nederland is helaas enorm beïnvloedbaar en moet tegen dit soort dingen in bescherming worden genomen. Tegen alle extremiteiten uit dit artikel dus.

Petskast | 27-10-22 | 09:02 | 1

Precies. En de discussie moet gaan over wanneer welke grenzen worden overschreden. Dagblad Trouw schreef hier een interessant artikel over www.trouw.nl/politiek/een-politieke-p...

Red shirt | 27-10-22 | 10:29

Baudet is zelf natuurlijk net zo'n janker als hij op hoge poten uitleg over het schrappen van de stemming eist. En verder zijn de FvD'ers in de kamer niet meer dan parasieten die uit de staatsruif vreten maar niet mee willen doen aan het politieke proces, of voldoen aan de regels waar ze zelf mee ingestemd hebben bij het aanvaarden van het Kamer lidmaatschap.

Sqbar | 27-10-22 | 09:00 | 2

Ik vermaak me kostelijk, ze leveren in dit theater wel ophef en vertier voor hun geld. Beter dan de zombies die knikkebollend wat over hun scherm zitten te vegen.

gestoptmetroken | 27-10-22 | 09:19

Die oma die zei: 'Ze hebben ons feestje verziekt', weet iemand haar zuurgraad?

Mr_Natural | 27-10-22 | 08:57 | 2

Oma's zijn meestal behoorlijk pH-neutraal. Veel kalk enzo.

funda | 27-10-22 | 09:01

Daar helpt lactacyd niet meer...

Petrus Poortwachter | 27-10-22 | 09:02

Haha wat laat die deugende rioolrat Van Roosmalen zich kennen. Zit bijna te janken dat zijn verzameling oude meuk in het water is gevallen.

gestoptmetroken | 27-10-22 | 08:56 | 2

Die ging wel erg door het putje, zie je ineens de ware aard,

gato | 27-10-22 | 08:58

Waarom zo'n ophef over 'rioolratten'? Journalisten worden al jaren persmuskieten genoemd, alsof dat zo'n positieve naam is, malaria en zo.

Mr_Natural | 27-10-22 | 08:55 | 5

Waarschijnlijk komt dat door de huidige rioolrattenplaag in Amsterdam.
Snuitjes in het toilet. Gevoeligheden en herkenning.

funda | 27-10-22 | 09:18

Ratten zijn eekhoorntjes met een slechte PR.

Kapitein Sjaak Mus | 27-10-22 | 09:20
▼ 2 antwoorden verborgen

Deugen is het allerhoogste goed geworden, jammer dat de wereld daar niet beter van wordt.

Wim-Ig | 27-10-22 | 08:54 | 1

Deugers geloven vaak dat "deuger" zijn een blijk van positieviteit is eigenlijk. Feitelijk is het een lief woordje voor Hypocriet.

dinges_123 | 27-10-22 | 08:57

Bedankt voor Uw stem op Hugo de Jonge!

Guusje Nadorst | 27-10-22 | 08:53 | 2

Wat doet dit nou weer hier..

NiCeY | 27-10-22 | 09:12

@NiCeY | 27-10-22 | 09:12: Dat was ook een soort van pollfuck alleen door het CDA-bestuur.

Guusje Nadorst | 27-10-22 | 10:28

Beetje het niveau van met z’n allen de baby met syndroom van down de pamperverpakking op poll fucken en dan heeel zuur gaan verklaren waarom die baby niet mooi genoeg is voor de verpakking en dat we dus maar downy babies uit modellenwedstrijden weten.

hoeishetnouecht? | 27-10-22 | 08:52

Sorry jongens, allemaal mijn schuld. Ik heb op dat boek van Baudet gestempt.

General Dripple | 27-10-22 | 08:51 | 9

@General Dripple | 27-10-22 | 09:36: U bedoelt dat u een fantasieloze meeloper bent?

Red shirt | 27-10-22 | 10:35

@General Dripple | 27-10-22 | 09:35:
Een krabbeltje voor gelezen van de valse beloften/voornemens is ook niet echt een optie he?

NiCeY | 27-10-22 | 10:39
▼ 6 antwoorden verborgen

En terecht, NS is een spoorbedrijf (met een hoop problemen op het moment) en geen Bruna. Flikker op met die prijzen uitdelen en doe jullie werk waar jullie (te) dik voor betaald worden!

redthehaghue | 27-10-22 | 08:51

@van Rossem heb ik wel gemist de afgelopen tijd. Mooie uitgebreide analyse weer!

ratelaar | 27-10-22 | 08:50

Zo...! Dat moest er even uit begrijp ik.
Helemaal mee eens hoor maar dat truukje heeft voor 'deugend nederland' jarenlang goed gewerkt, en dat doet het misschien nog wel.
Petitie iemand?

Petrus Poortwachter | 27-10-22 | 08:50

De grootste Nederlander verkiezing. Die uitslag zinden de deugers ook niet,

"In de uitzending van Kockelmann en Spits werd Fortuyn weliswaar uitgeroepen tot de grootste Nederlander maar na de uitzending bleek dat deze uiteindelijk 130.000 en Willem van Oranje 161.000 stemmen wist te vergaren. Een deel van de stemmen was echter niet op tijd binnen. De KRO besloot evenwel om de afgesproken procedure te respecteren. De oorzaak van de vertraging van de uiteindelijke uitslag was het beveiligingsmechanisme dat moest zorgen dat er niet gefraudeerd kon worden met het aantal stemmen dat op een kandidaat uitgebracht werd. Per telefoon mochten 6 stemmen uitgebracht worden."
nl.wikipedia.org/wiki/De_grootste_Ned...

Cornelis12 | 27-10-22 | 08:46 | 1

Het is ook veel te vaag allemaal.

Met dit soort verkiezing krijg je eerder iemand die de meeste mensen kennen.
Wat net wat anders is dan de grootste Nederlander verkiezing.

In de lijst van genomineerden staan veel mensen die niemand iets zegt.

Kees van Kooten en Wim de Bie weigerden beeldmateriaal voor het programma ter beschikking te stellen omdat ze het een "flutprogramma" vonden.

Cruyff kan leuk voetballen, maar de mensen die de dijken en bruggen hebben gebouwd om Zeeland te beschermen tegen de zee zijn toch eigenlijk belangrijker. Maar die kent niemand.

AdvocatusDiaboli | 27-10-22 | 08:57

ON! Middagprogramma is geen productie pareltje maar er gebeurt weinig onoorbaars. Er zitten mensen met een iets andere mening / visie dan in doorsnee NPO programma’s waar de De Breij’s van de wereld het niet mee eens zijn maar is dat nou werkelijk reden om ze kapot te maken?

_pacman_ | 27-10-22 | 08:46 | 5

@BobDobalina | 27-10-22 | 08:55: Later teruggezien. Precies mijn punt: ze hebben een afwijkende invalshoek die ze op hun manier proberen in te vullen met gasten. Wat is er nou werkelijk zo schandelijk aan het uitspreken van omvolkingstheirie (heeft u de voorpagina van de T gezien vandaag?) en benoemen dat negers vaker & harder andere kleurtjes en elkaar discrimineren dan blanken? Vind het allemaal niet zulke weerzinwekkende onzin hoor, ook al geloof ik eerder dat omvolking een resultante is en geen doel.

_pacman_ | 27-10-22 | 09:06

@BobDobalina | 27-10-22 | 08:55: mensen met een niet-blanke huidskleur zijn inderdaad vaak racistisch.... dat is waar.
en omvolking, ja, over een jaar of 30 is nederland, als het zo doorgaat, een islamitische samenleving, ik vind dat omvolking want dit gebeurd bewust.
heeft u inhoudelijke argumenten of stopt het hier?

the_w | 27-10-22 | 10:06
▼ 2 antwoorden verborgen

Is dit een heruitgave van I, Claudia and Claudia the Goddess? Dan is de cast wel weer geweldig. Zonder ondertiteling begrijp ik er namelijk geen reet van wat dat mens staat te raaskallen. En gaat ze zichzelf ook opofferen voor een republiek?

hoochee | 27-10-22 | 08:44

Het is zo jammer allemaal.
Mensen gaan met de trein, lezen een boek, zijn daar blij mee.
En dan moet dat weer verpest worden.

Of dit geval gebruikt worden.

Kan best zijn dat iemand bij FvD een ander boek van de nominaties beter vindt. De spontane boekenlezende treinreizende FvD-er. Net zoals elke andere boekenlezende treinreizende Nederlander die nog in staat is een boek te lezen.

Maar dat is niet wat hier gebeurt.

Een achterban van tienduizenden die opgeroepen wordt om op een enkel boek van Baudet te stemmen, ook als ze het hele boek niet eens hebben gelezen, voor een PR-doel, is heel wat anders dan een kleine groep treinreizende boekenlezers.

En een groep FvD-ers zal het gewoon een leuke manier van scoren vinden.
Maar waarvoor?
Weer dingen gaan verpesten en verzieken voor anderen?
Ze maken de wereld lelijker en grauwer en rotter met dit soort acties.
Goed gedaan hoor, petje af.
Blijkbaar is dat wat Baudet graag wil.

AdvocatusDiaboli | 27-10-22 | 08:42 | 12

@AdvocatusDiaboli | 27-10-22 | 09:13: Spijker > Kop.
Zo'n beetje alle literatuurprijzen in dit land zijn volgens mij jarenlang, decennialang aangekondigd in onder meer 'De Wereld Draait Door', 'De Plantage' en andere kneiterlinkse programma's. En er volgde bijna altijd wel een soort 'Ga allemaal stemmen!'.
Literatuurprijzen waren altijd al linkse feestjes...

Aristotalloss | 27-10-22 | 10:45
▼ 9 antwoorden verborgen

"De vijanden van FvD en ON!", mogen we daar ondertussen GS ook bijrekenen?

funda | 27-10-22 | 08:41 | 2

Gij snapt werkelijk waar geen sikkepit van het hele artikel. Of niet gelezen misschien.

vanBarchum | 27-10-22 | 08:45

Van mij mag iedereen zijn bubbel vol blazen met giftige retoriek, maar niet van mijn centen zonder mijn stem. Doei Claudia!

OverdaanDerOnderheid | 27-10-22 | 08:40

Ja de vvmu. Als de hele bevolking uit weldenkende mensen bestond die onzin en feiten prima zouden kunnen scheiden hoef je niks te verbieden. Maar goed, dan zou je ook geen ON en FvD hebben.

ON heeft inmiddels meerdere keren keihard en dom racisme verspreid dat het wel genoeg is. Geen publiek geld meer voor die mafketels. FvD mag wat mij betreft ook worden verboden als antidemocratische partij. Zo’n vijfde colonne is namelijk niet geheel ongevaarlijk.

Voor je het weet lopen hier ook mensen die het Binnenhof willen bestormen. De opkomst en verspreiding van fake news is een van de grotere uitdagingen van de komende tijd. Landen als China en Rusland zouden zonder niet kunnen functioneren. Fake news is een essentieel onderdeel van de tactiek van de antidemocraten.

BobDobalina | 27-10-22 | 08:37 | 14

@Kapitein Sjaak Mus | 27-10-22 | 09:17: Maar voor je tante was het de waarheid, als ome Piet iets zegt is het voor hem de waarheid, als jij of ik iets zeggen is het voor ons de waarheid, en zo lopen er nog 80 miljard rond op aarde.

gato | 27-10-22 | 09:40

@the_w | 27-10-22 | 09:52: Bij communisme wordt je vermoord om je eigen bestwil en bij het fascisme om bestwil van andersdenkenden. Maar het resultaat is hetzelfde. Ik denk dat Bob beter tegen zichzelf beschermd zou kunnen worden.

Gladiator Fap | 27-10-22 | 11:02
▼ 11 antwoorden verborgen

Zie geen enkele reden om ON te verbieden of Baudet te verbieden te spreken., Democratisch gezien , mensen hebben erop gestemd, ook op de PVV,

gato | 27-10-22 | 08:36 | 7

Dit. Niks aan toe te voegen.

Gladiator Fap | 27-10-22 | 11:03

@Montgomery Burns | 27-10-22 | 08:44: ik ben morgen ook vrij

Hetiswathetis | 27-10-22 | 11:55
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik vraag mij af.... als er zo'n zelfde -ongewenste- actie was gehouden om het boek van een van de andere kandidaten naar voren te schuiven, was er dan op dezelfde manier gereageerd, of zou men het stil hebben gehouden?

me163komet | 27-10-22 | 08:36 | 2

Nee, want Claudia is liev volgens de pijprokende NS-prijsvraag baasjes.

Guusje Nadorst | 27-10-22 | 08:58

Precies dit. Je kan mij niet wijs maken dat er geen mensen zijn die gewoon op Claudia de Breij haar boek stemmen, omdat ze Claudia zo sympathiek vinden. En dat zonder het boek überhaupt gelezen te hebben.

Korrel_zout | 27-10-22 | 09:27

Een van de weinige goeie dingen van FvD is dat ze deze mensen zó tot wanhoop drijven dat de hypocrisie eruit pust.

vanBarchum | 27-10-22 | 08:32 | 3

Zelf heb ik weinig problemen met Forum of Ongehoord. Waar ik wel problemen mee heb is de ongelimiteerde uitzendingstijd op zowel populaire radio als televisiezenders waar totale niemanden zich openlijk uit laten zonder tegenspraak tegen mensen met een ‘verkeerde’ mening of standpunt. ‘’Bah bah bah ik sta aan de goede kant van de geschiedenis bah bah bah’’

Cunts-en-kitsch | 27-10-22 | 08:44

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl