Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Josse de Voogd gooit tapijt aan waarheidsbommen op argeloze Volkskrantlezer

Doet pijn hè, realiteit in je eigen deugbode lezen?

Josse de Voogd aan het werk

Bij de Volkskrant (zelfde uitgever als AD en NU.nl) dachten ze: 'Hoe moeten we deze zaterdag weer eens woke deugen om alle GroenLinks-stemmende huilende dramvrouwtjes in hun slachtofferrol te bevestigen? Ze zijn niet voor niks abonnee!' Dus stuurde Pieter Klok de twee meest hysterisch vuistjesmaaiende woke dramvrouwtjes van de redactie, Loes Reijmer en Haro Kraak, af op waarheidsbommenwerper Josse de Voogd. Die vervolgens een compleet waarheidsbommentapijt uit de hemel liet neerdalen op al die roomblanke, net iets te babyvette hoofdjes in bovenmodale Volkskrant-abonnee-tweeverdienersgezinnen te Haarlem, Kralingen en Haren. Wat een slachtpartij! Dat waarheid zo'n pijn kan doen! Dat wisten ze niet in Volkskrantië, waar iedereen als refo 2.0 sprekend op Rutger Bregman lijkt en ze een goudenregen met teakhouten bankje naast de voordeur hebben, allemaal. Wij LOLen natuurlijk. Zelfgenoegzame zevenvinkers die creperen onder de geseling der waarheid, altijd een feest. Enfin. Na de breek een fijne verzameling clusterwaarheidsmunitie van Josse 'hee Joris Luyendijk laat me je even helpen je hoofd uit je eigen aars te trekken' de Voogd. Bombs away!

GroenLinks, niet in kabinet, wel degelijk establishment

"Maar ik zie GroenLinks als deel van het establishment. In steden zitten ze in de coalitie, ze hebben een partij-elite die sterk vertegenwoordigd is in de instituties."

'Sociaal' bij GroenLinks: lekker om je heen kijken met je kop in je reet

"In het partijprogramma van GroenLinks staan allemaal sociale plannen, maar toch voel je: jullie hebben dit niet zelf doorleefd. De partij had ooit een sympathiek plan om alle jongeren op hun 18de verjaardag 10 duizend euro te geven als startkapitaal. Bij mij en anderen gingen direct de alarmbellen af: straks moeten hun ouders dat aan de schuldhulpverlening afdragen en wordt de bijstand gekort."

Institutionele staatsterreur

"Als je in de bijstand zit controleren ze elke cent die je uitgeeft, alle hulp die je krijgt. Dat is terreur."

WOKE = rabiaat activistisch progressief (lees: Volkskrant-abonnee)

"Hij ergert zich vaak dood aan het debat over privileges, vooral aan de progressieve, activistische kant daarvan, wat ‘woke’ is gaan heten. ‘De meer stugge kant van dat debat is zo rabiaat: de witte man zou altijd in het voordeel zijn. Ja, witte mannen zullen vaak bepaalde voorrechten hebben, maar je moet dat niet absoluut maken."

'De witte man' wordt gedwongen zichzelf te haten

"Ik ben 20 jaar lid van GroenLinks geweest. Die partij is altijd anti-racistisch en feministisch geweest, maar dat heeft nooit gebeten met oog hebben voor andere zwakkeren. Nu wel. Je wordt tegen elkaar uitgespeeld. Ze zeggen: in wat voor rotsituatie jij ook zit, jij bent altijd beter af. Je wordt als witte kwetsbare man door witte kansrijken onder druk gezet om je privileges te erkennen."

Lekker jezelf verheffen door op tokkies te gaan staan

"Boris Dittrich zei anderhalf jaar geleden in Buitenhof: ‘Als witte man fiets je door de samenleving met de wind mee.’ Daar spreekt ook een soort distinctiedrift uit: kijk mij eens mijn privileges erkennen, dat doen die tokkies niet. Terwijl het makkelijk is om te doen als je in een goede positie zit. Gemakzuchtig ook, want je huidskleur kun je toch niet veranderen"

Heeft u al een warmtepomp en Tesla? Nee? RACISTISCHE POPULIST!

"De ‘gevestigden’ hebben geld voor Tesla’s en zonnepanelen, voor de rest zijn die te duur. Kwetsbaren moeten al door zoveel hoepels springen en dan krijgen ze ook nog te horen dat ze het niet goed doen met hun barbecue, frikandel, Zwarte Piet en al hun zogenaamde privileges."

1000 asielzoekers: in mooie wijken komen ze niet, daar hebben mensen lobbykracht

"De rekening voor vrijwel elke idealistische verandering komt bij de onderkant terecht. Kijk maar naar de windmolens – wat je er ook van vindt: in de mooie wijken komen ze niet, want daar hebben de mensen lobbykracht. Zelf ben ik overtuigd voorstander van de verandering van Zwarte Piet, maar het irriteert dat degenen die zulke veranderingen zo luidkeels omarmen onderdeel zijn van de kansrijke, randstedelijke elite die doorgaans maar weinig oog heeft voor minder kansrijken."

'Jij blanke man zijn, jij fout zijn, jij jezelf haten, sofort!'

"Ik probeer al zeventien jaar mijn ambities te combineren met mijn ziekte en steeds moet ik van mensen die al een goede positie hebben, horen hoe geprivilegieerd ik wel niet ben. En dat mijn ‘soort’ eeuwenlang bevoordeeld is geweest. Onverteerbaar is dat. Los het binnen je eigen elite op, maar gooi het niet over de schutting."

Gewoon 'lage middenklasse' wegzetten als xenofobe populisten, probleem opgelost!

"Door de globalisering is de lagere middenklasse in Nederland echt de pineut. Ze komen niet meer aan een woning, hebben flexibele contracten, kunnen moeilijker studeren. Dat zijn ongrijpbare, complexe dingen. Een onderwerp als Zwarte Piet is dan heel concreet, iets om op terug te happen. In een stabiele samenleving zou zo’n discussie over Zwarte Piet beter vallen dan in een gepolariseerde, ongelijke samenleving."

'Diversiteit': all fun and games until je het zelf niet kunt betalen

"Nu valt alles positief uit voor de ene groep, en negatief voor de andere. Steeds meer thema’s belanden op de as buitenstaanders versus gevestigden. Denk aan klimaatbeleid en de verdeling van de lasten. Of het debat over diversiteit en afspiegeling."

Reaguursels

Inloggen

Blijft toch een klassieker, de F4 Phantom || met een imposante bommenlast.
Classic!

cynic | 03-07-22 | 01:19

Sodejus wat heerlijk, Deze spijker wordt er toch wel erg vakkundig ingeramd..... beetje mand 3.0!

Omnomnomicron | 03-07-22 | 00:48

Sommige DAADWERKELIJK geprivilegieerde ‘linkse’ blanken verdenk ik ervan dat zij in de ‘geprivilegieerd-zijn discussie’ hun blanke huidskleur gebruiken om de aandacht van hun geprivilegieerd-zijn mee af te kunnen wenden.

Dit soort mensen vinden het namelijk bijzonder onprettig dat zij, als fatsoenlijke (proest, hahaha!) ‘linkse’ mensen, als een geprivilegieerde groep worden gezien. Die privileges willen zij weliswaar koste wat kost behouden, maar ze willen er dus niet als kleine groep op aangesproken kunnen worden.

Trek dus de andere blanken als totale groep erbij en bombardeer hen gewoon allemaal tot geprivilegieerden. Dan wordt de groep ‘geprivilegieerden’ voor de kritische buitenwereld veel groter.

Door die veel grotere groep ligt de focus veel minder op jou. Door als geprivilegieerde blanke man te stellen dat iedere blanke man geprivilegieerd is vanwege zijn huidskleur gebruik je de huidskleur van alle andere blanke mannen dus als een soort schild voor jezelf en een bliksemafleider voor alle shit die anders op jou terecht zou komen.

Logisch dat de niet-geprivilegieerde blanke man zich hiertegen verzet. Want jij wordt door zo’n kl@@tzak als dekmantel gebruikt en je krijgt iets aangesmeerd wat je niet bent.

Met bijvoorbeeld als gevolg dat je mogelijk niet (meer) in aanmerking komt voor regelingen (voorkeursbehandelingen) die bedoeld zijn voor sociaaleconomisch ‘zwakkeren’. Want je bent ineens geprivilegieerd. Louter dus vanwege je blanke huidskleur.

Daarenboven kan die daadwerkelijk geprivilegieerde blanke deuger zichzelf ook nog eens mooi profileren door jou te verwijten dat jij ‘jouw’ geprivilegieerde positie niet toegeeft (en jij dus ‘hartstikke fout’ bent), waarmee de blanke deuger publiekelijk punten kan scoren bij zijn eigen publiek. Over jouw rug dus.

Maar goed,

Het zou nog erger kunnen zijn;

Jij zou maar eens zo’n griezelige hypocriet zijn. Dan is het echt erg met je gesteld.

Kompromat | 03-07-22 | 00:40

Wat smaakte mijn ontbijtje heerlijk bij dit interview in De Volkskrant van deze morgen. Heer-lijk. Zelden zoveel spijkers op zoveel koppen geslagen zien worden.

poepaanmijngaatsie | 02-07-22 | 23:47

Ik ben blank, begin 40 en man. Mijn excuses aan iedereen die zich stoort aan mijn bestaan, ik kan niet anders. Ik ben mij er overigens niet van bewust dat ik wie dan ook discrimineer, maar nupuntenel zal mij ongetwijfeld kunnen uitleggen dat ik wel degelijk doe. Mogelijk zelfs door simpelweg adem te halen.

Hopenschauer | 02-07-22 | 23:38

Alles waar die deugers u van beschuldiging, doen zij zelf 2x zo hard..

Menko76 | 02-07-22 | 22:06

Ik raad iedereen aan die gewoon werkt en zijn eigen broek op kan houden aan om NL te verlaten. NL is een belachelijk land geworden. Ik ben blij dat ik in CH woon.

Lebowski72 | 02-07-22 | 21:14

Dat gezeik over privileges. Ja ben blanke man van 51. Ben hoogopgeleid. Heb in vier jaar tijd een universitaire opleiding afgerond. Ben daarna altijd aan het werk geweest. Ook tijdens de studie altijd gewerkt om geen schulden op te bouwen. Zit inmiddels op bijna drie keer modaal. Dat klinkt natuurlijk op zich prima totdat je ziet wat de overheid wegrooft aan belastingen. Dat is blijkbaar ook een wit privilege. Ik betaal tot aan 56 procent inkomstenbelasting. Daarnaast betaal ik over het geld wat resteert BTW op bijna alles wat ik koop. Ik betaal wegenbelasting, onroerend zaak belasting, waterschapsbelasting, ingezetenenheffing, parkeerbelasting (betaald parkeren is een belasting) en weet ik wat nog meer. Ik woon in een aardige tussenwoning omdat een twee onder een kap of laat staan een vrijstaande woning gewoon niet te betalen is omdat ik zoveel aan belasting kwijt ben. Ik ga een keer per jaar op vakantie omdat twee keer al eigenlijk te duur wordt. Ik heb drie kinderen om te onderhouden en draai daarbij overal zelf voor op omdat ik "zo lekker" verdien. Als mijn kinderen op zichzelf willen moeten ze minstens acht jaar wachten omdat eerst allerlei migranten voor gaan. Zo kan ik nog wel even doorgaan...
Welk privilege moet ik inleveren??

JP1973 | 02-07-22 | 20:28

Tja, Groenlinks... Jesse, Femke, Paultje. Ze hebben allemaal Mein Kampf onder hun hoofdkussentje liggen.

Okami | 02-07-22 | 20:10

Steeds de focus op alle tegenstellingen in de maatschappij: blank/zwart, arm/rijk, links/rechts.. toch is er maar ene die écht er toe doet nu, welke ik ook tussen de regels lees in dit stuk: de Elite tegen het klootjesvolk.

Goed-hardt | 02-07-22 | 19:04

Samenleving is niet gebaat bij "hoogopgeleid" geneuzel. Is onderhand een verdienmodel geworden om met deugkletsen aan de kost te komen. Handjes moeten tegenwoordig uit het buitenland komen.

Magmacarta | 02-07-22 | 18:13 | 1

Ik val in het hokje hoogopgeleid, maar kan je verzekeren dat dat ik niet aan deugkletsen doe. Er zijn genoeg hoogopgeleiden die een beter plan hebben dan woke racisme en de centraal geleide economie met een almachtige overheid.
Helaas kwam het er vorig jaar in de stembus nog niet uit, maar inmiddels lijkt de massa toch wel wakker geworden dat na de Groningers, de toeslagouders en de boeren nu de rest van Nederland aan de beurt is.
Het is vrij logisch dat enorm ingrijpende veranderingen in de maatschappij (klimaat en energie maatregelen) alleen met dwang ingevoerd kunnen worden. Een echt democratisch proces met overleg en tijd om je aan te passen zou beter zijn, maar de klimaatprofeten preken hel en verdoemenis. Gelukkig kan je met je Tesla als moderne aflaat je zonde afkopen. Het lijkt wel alsof we mentaal gezien terug in de middeleeuwen zijn. Dan heb het nog niet eens over de kortzichtigheid dat de olie voor onze vijanden nu goedkoper wordt vanwege afgenomen vraag uit het Westen. Wat gaat dat doen met de machtsverhoudingen?

Pje911 | 02-07-22 | 18:37

Goudenregen blijkt een plant en geen plassex, zo steekt een mens nog eens iets op.

quigg | 02-07-22 | 17:48 | 1

Niet iedere douche is een regendouche he..?!

Smoelensmid | 02-07-22 | 18:48

Je kunt ook de Shakespeareaanse interpretatie van de data volgen: alle lijden, alle rotheid, ziekte, armoede en isolatie brengen mensen het contrast dat nodig is om de waanzin te zien die het land in de prak rijdt. En gaat het goed, zijn we te high met brood en spelen om het al te serieus te nemen. Dus het denken begint pas in het kwadrant links-onder zeg maar (maar niet gegarandeerd).

GeenAccount | 02-07-22 | 17:28 | 1

Ik zou het eerder in een Venn-diagram representeren.

Sans Comique | 02-07-22 | 18:27

Het probleem met de huidige woke-jeugd is dat ze toxische ideeën ingeprent krijgen (gehersenspoeld worden) voordat ze genoeg levenservaring hebben opgedaan om die ideeën te kunnen toetsen aan de werkelijkheid, en kunnen oordelen wat voor geestelijke bagger het is. En dat is lévensgevaarlijk. Want waar hebben we dat ook weer eerder gezien, jeugd die geïnfecteerd wordt met toxische ideeën...

Zenzeo | 02-07-22 | 17:08 | 3

Bij de jonge socialisten?

Roos | 02-07-22 | 17:10

De Freie Deutsche Jugend.
De Komsomol
Vsesoyuznaya Pionerskaya Organizatsiya Imeni VI Lenina

En de Hitlerjugend

DWARS natuurlijk ook.

Nuuk | 02-07-22 | 17:20

Dit is natuurlijk een treffende analyse. Ik zit ook in, en stem op, de rechterbovenhoek. Maar dit is wel waar en het is niet goed:

"Hij wijst op een matrix die is ontleend aan het Sociaal en Cultureel Planbureau. De ene as is het antwoord op de vraag: gaat het de goede kant op met Nederland? De andere as is een verdeling op basis van de vraag hoe tevreden mensen zijn met hun eigen leven. Rechts bovenin staan de mensen die het meest tevreden zijn met hun eigen leven en de koers van het land."

"de samenleving is gewoon verdeeld. Het lastige is alleen dat we volledig door de rechterbovenhoek worden bestuurd. Dat is niet hoe een democratie hoort te functioneren. Normaal is grofweg: je hebt een linker- en rechterkant, en om en om regeert de één of de ander. Maar hier zit er nooit wisseling tussen. Je ziet hoogstens dat het bestuur iets van kleur verschiet. Soms mag het CDA niet meedoen, soms de PvdA niet.’"

Japannert | 02-07-22 | 17:03

Die Josse is waarheidsserum en volg ik al een tijdje... Ziet het goed en kan het onder woorden brengen.

adhd-je | 02-07-22 | 16:32

Verontrustend is het dat dergelijke common sense een artikel in een grote landelijke krant oplevert en daarbij nog zorgt voor gefronste wenkbrauwen ook. Het is te kinderlijk voor woorden.

JJMS | 02-07-22 | 16:31 | 7

Precies dit.

Roos | 02-07-22 | 16:48

Had Jesse niet ook een mooie tegeltuin?

Lorejas | 02-07-22 | 16:57

Sorry, die relatie met tegeltuinen zegt me helemaal niks, zou het kunnen zijn dat de reden dat de mensen die PVV stemmen, in een wijk wonen met mensen die niet de cultuur kennen om een leuk tuintje te onderhouden? Die zelfs geen kerstkrans aan de voordeur hangen of een boompje versieren eind December?

Sneerpoets | 02-07-22 | 22:21
▼ 4 antwoorden verborgen

Wat ik inderdaad herken is dat ik -als gezonde, gelukkige en succesvolle VVD--stemmer- me weinig zorgen maak en optimistisch in het leven sta. Want uiteindelijk is succes hebben natuurlijk ook een keuze. Maar die waarheid wil helaas niet bij iedereen indalen.

Après toi | 02-07-22 | 16:29 | 16

@Tonyvanwychen | 02-07-22 | 17:18: Ik kom uit net zo een omgeving, maar dat is dus de precies de bias. Omdat het jou gelukt is denk je dat iedereen het moet lukken in plaats van te erkennen dat je een uitzondering bent. De realiteit is namelijk meestal anders.

Mijn grootvader was een straatarme boerenknecht wat hem er niet van weerhield 9 kinderen voort te brengen, 3 generaties later ben ik tussen 40 neven en nichten de enige die het gelukt is een universitaire opleiding te krijgen en echt de maatschappelijk ladder te beklimmen. En ja, ik heb het allemaal zelf gedaan en daar ben ik net als jij trots op, maar ook net op de juiste momentjes een beetje geluk gehad in plaats van tegenslag, net die ene docent die me motiveerde, net op het juiste moment de moed gekregen om m'n ouders te vertellen dat ik door wilde na de Mavo etc. etc. etc. Het had ook net zo makkelijk de andere kant op kunnen vallen.

Japannert | 02-07-22 | 17:58

@MAD1950 | 02-07-22 | 17:25: Over een jaar of wat weten we het als het al dan niet tot een metoo'tje komt.

nikolaos | 02-07-22 | 18:33

Success een keuze. Jazeker: de toeslagen-ouders hebben ervoor gekozen om door de staat afgeknepen te worden. De boeren hebben ervoor gekozen om zichzelf kapot te laten maken door de regering. Natuurlijk.

ParadiseLost | 02-07-22 | 23:15
▼ 13 antwoorden verborgen
-weggejorist-
JJMS | 02-07-22 | 16:29

Die 'dramvrouwtjes' hebben toch maar netjes alles wat Josse de Voogd zei opgeschreven en gepubliceerd, dus zulke drammers zijn het nu ook weer niet.

Zenzeo | 02-07-22 | 16:26
-weggejorist-
Beste_Landgenoten | 02-07-22 | 16:26 | 1

Niet discrimineren is alleen mogelijk als je van huis uit nooit een verschil tussen groepen mensen mee hebt gekregen. Het merkwaardige van “woke” is dat ze extreem rasistisch zijn: alles wordt langs de lat van wit, zwart, voor me, tegen me, etc gelegd. Woke kindertjes gaan discrimineren, daar gaat niks meer tegen helpen.

Homer P. Simpson | 02-07-22 | 16:22

Ik kende deze beste man nog niet, maar als Josse de Voogd het zegt, is het ineens waar? Josse die blijkbaar het licht heeft gezien nu hij in een dorp woont, een ziekte heeft en een kind met een aandoening.
Kortom, Josse heeft het eerst zelf aan den lijve moeten ondervinden om het te begrijpen.

Hier snap ik dan weer niets van, maar als dit Links gaat helpen om van koers te wijzigen is het een goeie zaak en heet ik Josse (waarom niet gewoon Jos) van harte welkom.

Roos | 02-07-22 | 16:04 | 3

Hoezo snap je daar niets van?? Je past toch altijd je ideeën aan aan je ervaringen?

Zenzeo | 02-07-22 | 16:21

@Zenzeo | 02-07-22 | 16:21: Met een beetje empathie in je flikkerT hoef je niet eerst zelf iets mee te maken om het te kunnen begrijpen.

Roos | 02-07-22 | 16:34

Josse is een sociaal geograaf die al lange tijd uitstekende stukken schrijft. Hij is jaren geleden al boven komen boven drijven over hoe politieke keuzes geografisch verdeeld zijn. Hij deed/doet onderzoek voor partijen en het gaat ook wat verder dan “deze wijk stemt zus en die wijk stemt zo”. Ik heb hem eens in een programma horen uitleggen hoe er door partijen steeds meer gezocht wordt naar postcode kenmerken zodat ze effectief kunnen folderen. Heel interessant.

Hij is vaker gaan publiceren over zaken zoals in dit volk(haha)skrant artikel en doet ook dat al lang.
Het is een eerlijke en open onderzoeker. Hij was ook wel open tav lid van gl zijn, maar je merkt aan alles dat elke publicatie weerstand in zijn sociale groep oproept. Hij past zich er niet op aan en denk dat hij net als bv Zihni Özdil de beweging de rug toe zal keren.

Hij is overigens niet eerst iets gaan ervaren tav ziek zijn (meen dat hij ME) heeft, maar schrijft al langer deze stukken.

Nuuk | 02-07-22 | 17:28

"Gemakzuchtig ook, want je huidskleur kun je toch niet veranderen"

In het kader van je bent want je voelt zie ik dit ook nog wel veranderen.

Keutels | 02-07-22 | 16:01

Leerzaam verhaal. Ook een paar nieuwe dingen gelezen: PVV-stemmers zijn gemiddeld veel dikker dan andere Nederlanders. En ze gebruiken meer medicijnen.

Après toi | 02-07-22 | 15:59 | 4

Een paar tegels terug kunt u al lezen dat er veel uitzonderingen zijn die de regel bevestigen

Roos | 02-07-22 | 16:05

@Après toi | 02-07-22 | 16:26: dat ik slank ben, heb je goed

Roos | 02-07-22 | 16:47
▼ 1 antwoord verborgen

Ik, blanke man, heb een neger vanmiddag "Goedemiddag gewenst" zijn al mijn
blanke-mannen-zonden nu vergeven?

meneer Q | 02-07-22 | 15:48 | 2

Heeft u dat gedaan terwijl u op de grond geknield zijn voeten kuste?
Zoniet, RACIST!

Ing. eslapen | 02-07-22 | 15:50

Reageerde hij gepast dankbaar?

Sans Comique | 02-07-22 | 18:29

Juist. Hier wordt nog eens haarfijn blootgelegd wat voor een afschuwelijke elitaire deugpartij GroenLinks toch is.

Tietmier | 02-07-22 | 15:46

Zo net weer terug van een heerlijk rondje buiten
Hier het hele artikel voor wie geen VK abonee is:
archive.ph/C9UQG

Komische is overigens dat Josse zelf in een GroenLinks wijk in een hoogopgeleide GroenLinks stad woont.

Diederik_Ezel | 02-07-22 | 15:40 | 3

"Onlangs verruilde hij de stad voor een sociale huurwoning in een dorp."

Beter lezen.

Lorejas | 02-07-22 | 15:56

@Lorejas | 02-07-22 | 15:56: Ben hem weleens tegengekomen in zijn eigen buurt. Heb het artikel nog niet gelezen, maar bedankt.

Diederik_Ezel | 02-07-22 | 16:02

@Lorejas | 02-07-22 | 15:56:
Dus van een sociale huurwoning naar een andere sociale huurwoning? Lijkt me niet zo simpel

BL!ZZ | 02-07-22 | 17:10

Blank is wit geworden. Wanneer eisen de Albino's hun alleen recht op de witte kleur op?

PieterPassant | 02-07-22 | 15:39 | 5

Zelfs Albino's zijn niet "wit"

Diederik_Ezel | 02-07-22 | 16:03

@Barend Braakbal | 02-07-22 | 15:50: Die houden we er in

Muxje | 02-07-22 | 16:10
▼ 2 antwoorden verborgen

Dat is een mooie Phantom! Een beest!!!

In-To-Graphics | 02-07-22 | 15:37

Vandaag de hele dag in de zon gezeten. Hoop niet dat ik nu mijn witte-ma- privilege kwijt ben.

brouwmaster | 02-07-22 | 15:36 | 1

U is vrouw vandaag?

goedverstaander | 02-07-22 | 15:45

Wat vind Xi Jinping hiervan?

McCain | 02-07-22 | 15:27 | 1

Hij heeft er nachten niet van kunnen slapen. Dat Nederland begint zo langzamerhand toch wel een geopolitieke factor van doorslaggevende betekenis te worden.

bisbisbis | 02-07-22 | 15:34

We worden nog steeds bestuurd door kerkclubjes... heb er niets mee en kleur af en toe buiten de lijntjes... een goed afgesteld moreel kompas is mijn ziel en beschadig niemand... de politiek daarintegen... misschien de beste bedoelingen maar het gaat niet goed...

BL!ZZ | 02-07-22 | 15:25

@Sinterbikse: ik ben grachtengordel, balkon. Ik stem toch PVV. Het klopt niet!!1!

Lorejas | 02-07-22 | 15:53

@Sinterbikske | 02-07-22 | 15:48: ik heb ook een mooie tuin -al zeg ik het zelf-, hoogopgeleid, lees alles wat los en vast zit en de T. is een van mijn favorieten.

Er klopt niets van die vooroordelen.
Veel mensen geven ook sociaal wenselijke antwoorden. Dan lezen ze de T. maar dat zeggen ze dan niet. Daar heb ik geen last van. Ik vind het wel grappig om mensen op het verkeerde been te zetten.

Roos | 02-07-22 | 15:58
▼ 1 antwoord verborgen

Diversiteit betekent de hele pleuriszooi door mekaar. Ik heb gewoon wat autistische trekjes. Heb liever alles gesorteerd. Een land voor Marokkanen. Een land voor Nederlanders. Een land voor Duitsers. De zee voor vissen enz.

Leptob | 02-07-22 | 15:10 | 6

@T. Rammel(l)an(d)t | 02-07-22 | 15:30:

In welke winkel is deze smaak voor een zacht prijsje te koop?
Franzl trekt zich op zijn landgoed terug om afstand te nemen van het gepeupel welk zijn overgewicht betaalt en sorteert zichzelf op die wijze voor in het apartheidshok.
Zolang zijn geld maar uit de grijze massa blijft stromen, vindt hij zich enorm egalitair.

Milton_Styx | 02-07-22 | 15:35

@T. Rammel(l)an(d)t | 02-07-22 | 15:30: Mijn vrouw snijdt paprika's tomaten, uien voor een saus over de spagghetti, als het gaar ik pakt ze de staafmixer en maakt er een soort Olvarit-brei van. In 4 woorden: het is gewoon goor...
Als het spagghettidag is doe ik het dus maar zelf; kleine stukjes zodat bij elke hap de smaken van alle ingrediënten afzonderlijk te proeven zijn, uiteraard rijk voorzien van de benodigde kruiden en vlees.
Zo'n soort multiculturele staat zou wel mooi zijn, maar er zijn natuurlijk ingrediënten die je sowieso niet in je bolognaisesaus wil hebben; Ter Apel zit er vol mee..

Sneerpoets | 02-07-22 | 22:01
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik heb geleerd wat de grote Martin Luther King gezegd heeft: huidskleur speelt geen rol. Als ik daar tegenwoordig nog altijd naar leef (iets dat ik tot in het graf zal blijven doen), wordt ik als racist weggezet. Het kan verkeren.

Gladiator Fap | 02-07-22 | 15:02 | 4

Jij hebt het witte privelege gehad om martin luther king te snappen jij racist

timmey | 02-07-22 | 15:17

@timmey | 02-07-22 | 15:17: Kan me niet bommen hoe het genoemd wordt. Zolang ik naar eer en geweten handel en iedereen voor de wet gelijk behandel -ook als het even niet uitkomt- kan ik mij in de spiegel van vrijheid en beschaving aankijken. Van iemand die dat zelf niet kan zal ik geen moment minder slapen, zolang het niet aan me opgedrongen wordt. In dat geval zijn de rapen gaar.

Gladiator Fap | 02-07-22 | 15:33

@Gladiator Fap | 02-07-22 | 15:33: sorry ik was sarcastisch

Volgens de wokies hebben blanken nou eenmaal alles aan hun privilege te danken.

timmey | 02-07-22 | 19:27
▼ 1 antwoord verborgen

Nogal tam, dat artikel in de Volkskrant. Waarschijnlijk gepubliceerd om de schijn van onpartijdigheid op te houden. Maar afwijkende meningen mogen alleen binnen een streng bewaakte bandbreedte. En wordt daarmee gecontroleerde oppositie.

DutchLion33 | 02-07-22 | 14:57 | 8

@Gladiator Fap | 02-07-22 | 15:04: Mogelijk goed nieuws daarin te zien. Als de VVD nu begint met het zeggen dat ze aan asielimport gaan morrelen, dan zijn er wellicht verkiezingen op komst. Ja, ja, het glas is halfvol hier.

Peerkeoud | 02-07-22 | 15:18

@Dr_Johnson | 02-07-22 | 15:11: precies het is vooruit uitschuiven wat men al deed..

Een echte asielstop is wat er moet komen. Niet deze halfbakken zooi want er komen heel wat pardonnetjes aan.. oh u wacht al 2 jaar nou dan maar een pardonnetje, blij hier maar wonen

timmey | 02-07-22 | 15:20
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik was ooit een witte kansrijke man maar heb al deze kansen verspeeld. Nu ben ik dus een geprivilegieerde kansloze ouwe witte.

Beste_Landgenoten | 02-07-22 | 14:55 | 8

Niet waar, je reaguurde hier al toen je nog blank was.

Après toi | 02-07-22 | 16:00

Ik wilde dat ik ook een kansloze blanke was, die hebben nu mooi terecht een punt, met dat hele woke gedoe. Eigenlijk zijn zij de echte slachtoffers.

Beste_Landgenoten | 02-07-22 | 16:24

Dat wil zeggen dat jij bij de woke beweging echte slachtoffers ziet?

Lorejas | 02-07-22 | 17:00
▼ 5 antwoorden verborgen

Valse deugzaamheid - als er een land is dat zich daar werkelijk in heeft geprofessionaliseerd dan is het Nederland wel.

De term 'zwarte' school kan ook alleen maar in Nederland. De enige reden dat ze er zijn is de misselijkmakende valse deugzaamheid van de blanke theoretisch opgeleide voorbips (m/v) De Bregmannetjes en de Valsema's van de maatschappij

litebyte | 02-07-22 | 14:54

We hebben een hele grote groep elite die niet echt werken voor hun geld maar wel alles beter weten en “ons” hun perverse ideeën opleggen. Als MKb-er werk ik keihard om mijn werknemers gelukkig te houden en zelf ook nog wat over te houden. Maar tering wat komt er een zooi rommel van alle instanties die dit land rijk is, geen wonder dat we elk jaar meer moeten gaan betalen.

MargauxGrandCru | 02-07-22 | 14:54 | 3

Het is een kleine elite die de media gebruikt als vergrootglas. Wij zijn met meer. Groot respect voor u: zonder het cement van de middenklasse en het MKB was dit land al lang compleet in elkaar gestort,

Neuteboom-Citroen | 02-07-22 | 14:57

Nederland heeft een enorme probleem- en zieligheidsindustrie (meer dan 1 miljoen, direct of indirect werken hier in of verdienen hieraan.) Van gezinstherapeuten tot ambulant jongeren(bewerkers, van advocaten tot aan witgoedhandelaren en vakantieparkeigenaren.

litebyte | 02-07-22 | 15:03

@Neuteboom-Citroen | 02-07-22 | 14:57: het probleem is dan ook niet de elite an sich, maar de grote massa die graag tot die elite wil behoren en daarom hetzelfde (stem)gedrag vertoont.

Gladiator Fap | 02-07-22 | 15:07

Ah een oude bekende... Een Phantom.

I love the smell of napalm in the morning.

Louter Leuter | 02-07-22 | 14:50 | 3

Dat waren geen Phantoms, dat waren Northrop F-5C's.

bisbisbis | 02-07-22 | 15:43

@bisbisbis | 02-07-22 | 15:43: in Apocalypse waren het props. INgeleende F5 zonder feitelijke lading. In het echt waren Phantom, Skyhawks, Skyraider en vele anderen de delivery guys

AntiZanicz | 02-07-22 | 23:33

"Je wordt als witte kwetsbare man door witte kansrijken onder druk gezet om je privileges te erkennen."
Precies. Echt links (nu alleen nog de SP), zette de sociale onderkant, de working class, op de eerste plaats. Het moderne "links" haat en bestrijdt blanken aan de sociale onderkant. Die werkelijkheid begint langzaam door te dringen, nu misschien zelfs bij de lezers van de Azijnbode.

J.P.Drapeau | 02-07-22 | 14:48 | 1

Echt links (nu alleen nog de SP)...... Daarom hebben de echte SP'ers zo de schurft aan Groen Links en wordt het grachtengordel- links genoemd.

seasicksteve | 02-07-22 | 15:20

Wellicht kan die De Voogd beter lid worden van de PVV (of kan dat helemaal niet?). Daar doen ze graag aan zelfmedelijden en anderen de schuld geven.

Red shirt | 02-07-22 | 14:48 | 4

@Milton_Styx | 02-07-22 | 14:53: Hij kan zo in Den Haag aanschuiven. Daar hebben ze ook niets met de belastingbetaler.

goedverstaander | 02-07-22 | 14:59

@goedverstaander | 02-07-22 | 14:59:

Komt weer terug als Red Shirtje.

Met zoveel windbuilen op de m2 aldaar, met geslepen messen, gaat ie zomaar lek.

Milton_Styx | 02-07-22 | 15:10

Niks mis mee anderen de schuld geven als die ook daadwerkelijk ergens schuld aan hebben. Benoemen noemen we dat.

Snoorderlag | 02-07-22 | 15:18
▼ 1 antwoord verborgen

De vvd66 stemmers staan als stipje rechts boven en zijn het meest tevreden met hun leven............... ja klaro, daar staat vermoedelijk geen AZC om de hoek. Anders hadden ze na verloop van tijd wel PVV gestemt.

jan huppeldepup | 02-07-22 | 14:46

Ik ben gestopt met lezen na de vierde ‘witte man’. Blank zijn we, Blank!!

Von Knarrenstein | 02-07-22 | 14:45 | 3

Juist, Blank en nog eens Blank.

gato | 02-07-22 | 15:04

De allereerste keer dat het AD wit gebruikte heb ik opgezegd.

dedwarsligger | 02-07-22 | 15:32

Ja blanke mensen met witte tanden... immers, anders zouden je tanden toch ook huidlleurig zijn ;) Ook negroide mensen hebben witte tanden , alleen lijken die vaak witter door de contrast werking .

Smoelensmid | 02-07-22 | 16:18

Het tegenovergestelde van deugend is ondeugend. Benieuwd wat de ondeugende boeren gaan doen nu mensen dringend wordt aangeraden om maandag per trein naar Schiphol te reizen. Ik zie zelfs de meest onverschrokken machinist niet direct een op een spoorwegovergang geparkeerd zwaar landbouwvoertuig in rijden.

goedverstaander | 02-07-22 | 14:35 | 7

welke spoorwegovergang rond Schiphol , Amsterdam?

AntiZanicz | 02-07-22 | 15:42
▼ 4 antwoorden verborgen

Toch vind ik D66 nog enger.

R.F.Pickering | 02-07-22 | 14:34 | 3

Ik ook. En vooral vies vind ik ze.

ChalinaRosa | 02-07-22 | 14:40

D66 doet gewoon waar D66 goed in is: progressief-elitair snoeven en naar beneden trappen. Maar wie heeft ervoor gezorgd dat ze nu staan waar ze staan? Wie heeft dat marginale partijtje zó op het schild gehesen? Dat is Mark -een rechts kabinet om je vingers bij af te likken- Rutte: een product van het aloude Paars, die nu namens zijn 'verwekkers' wraak neemt op het Nederlandse 'gepeupel'. Met lede ogen en gebalde vuisten hebben die mensen de afgelopen 20 jaar het populisme moeten gadeslaan, maar nu zijn ze weer terug: van Edje Raketje tot Jorritsma. Van (de dochter van) Loek Hermans tot Frank de Grave en Jan Terlouw. Ze zijn er weer.

Neuteboom-Citroen | 02-07-22 | 14:50

@ChalinaRosa | 02-07-22 | 14:40: Wanneer je team het monopolie op moraal claimt dan moet er een belletje gaan rinkelen. Net als GL maken ze een leuk uitziend verkiezingsprogram, in praktijk is het een slap clubje meelopers die vooral uitmunten in hypocrisie. Mag ik dat zeggen als ex-d66 stemmer? Nee, natuurlijk niet.

donkieshot | 02-07-22 | 14:56

De Volkskrant doet dit dus juist wel goed: meerdere kanten belichten bij verschillende onderwerpen. Het is toch mooi dat ze Josse de Voogd interviewen? En dat 'de twee meest hysterisch vuistjesmaaiende woke dramvrouwtjes van de redactie' een goed product neerzetten, zonder hun eigen mening te laten overheersen?

guldenmiddenweg | 02-07-22 | 14:31 | 3

De Volkskrant doet dit dus juist wel goed. En nu volgende weken graag Wierd Duk en Annabel Nanninga. Ebru Umar, Hirsi Ali, Arthur van Amerongen etc.

bitterpete | 02-07-22 | 15:57

@Après toi | 02-07-22 | 16:31: Ja, dat is ook zo.

bitterpete | 03-07-22 | 01:24

De drie rassen kaukasisch, negroide en mongoloide komen voort uit de Göttinger Schule für Geschichtswissenschaft opgericht in 1737 en ontwikkeld rond 1780. Dat was een fiks aantal jaartjes voor Adolf.

Caucasoid is gebruikt als een overkoepelende term voor fenotypisch vergelijkbare groepen uit deze verschillende regio's, met een focus op skeletanatomie en vooral schedelmorfologie, ongeacht de huidskleur. Oude en moderne "kaukasische" populaties waren dus niet uitsluitend "wit", maar varieerden in huidskleur van wit tot donkerbruin.

bergsbeklimmer | 02-07-22 | 14:30 | 5

@bergsbeklimmer | 02-07-22 | 14:32: nou? Nog steeds vooral bekend geworden ome Adolf. Onbegrijpelijk dat wij blanken daar in 3rd world country USA mee aangeduid mogen worden.

AntiZanicz | 02-07-22 | 15:38

@goedverstaander | 02-07-22 | 14:40: gezien het geboortejaar van Adolf heeft de theorie maar 100 jaar op omhelzing hoeven wachten. Wat is het probleem.

AntiZanicz | 02-07-22 | 15:39

Er is toch geen nette blanke uit West-Europa of Scandinavië die denkt dat we in het algemeen qua schedelvorm op een Kaukasiër te lijken.

AntiZanicz | 02-07-22 | 15:41
▼ 2 antwoorden verborgen

Bigi Bana Boy | 02-07-22 | 14:02
Baudet komt op voor zijn eigen kleine achterban. Denk aan een herenhuis in Leiden. Denk aan Bach op zondag. Denk aan een vader die professor is aan de Universiteit: faculteit Rechten. En denk een antroposofische moeder die voorzitster is van het moestuintje op de Vrije school. Volvo V70 (wel een beetje een oud exemplaar natuurlijk) en in de zomer met het hele gezin op natuurvakantie met SNP. Uiteraard zijn beide echtelieden lid van de wijnclub van slijter -en tevens huisvriend- Goof, alwaar ze met veel plezier deelnemen aan de maandelijkse proeverij. Literatuur: NRC, een (stiekem weggestopte) Elsevier, Pieter Waterdrinker en Dolf de Vries. Nee, zo groot is die achterban van Thierry niet.

Neuteboom-Citroen | 02-07-22 | 14:28 | 1

Exact. Zijn achterban is 1 persoon, hijzelf. De rest moet het licht nog zien.

onesizefitsall | 02-07-22 | 14:31

Komt-ie ook wel rijkelijk laat achter dat-ie altijd voor de gek is gehouden. Maar hij zou nooit op de pvv stemmen, dan maar liever met zijn allen ten onder.

Tiscali-2 | 02-07-22 | 14:22

Ja, gelezen vanmorgen, dat interview met De Voogd. En bij al dat afzeiken van de Volkskrant hier, valt me toch op dat er regelmatig artikelen worden gekwoot waar GS en de reageerders 'Hear, hear!' bij staan te roepen.

Lees bv ook de column van Frank Kalshoven vandaag, die het over de bevolkingsgroei heeft, op zich ook zo'n taboeonderwerp bij onze linkse Gutmensch medemensen, want alleen en uitsluitend veroorzaakt door immigratie en asiel. Kalshoven zegt oa dit:

"Er komt echter een omslagpunt, aldus Krugman, waarop die groei schaalnadelen gaan opleveren: congestie, belachelijke huizenprijzen, vervuiling, het verdwijnen van natuur. Gevolg: mensen trekken weg. Het leven is er gewoon niet leuk meer.''

Die schaalnadelen doen in Nederland al behoorlijk van zich spreken, en ook het wegtrekken van mensen is volgens mij allang aan de gang. Alleen, de meeste 'wegtrekkers' zijn oorspronkelijke, autochtone, goedopgeleide Nederlanders, en ervoor in de plaats komen onrendabele derdewereldlanders, die hierheen blijven trekken omdat vanuit hun positie Nederland nog steeds een Luilekkerland is.

Overigens, we hebben vandaag officieel de 17,7 miljoen inwoners aangetikt:

Hoeveel mensen wonen nu in Nederland?
1 7 7 1 2 6 8 3
Realtime prognosezaterdag 2 juli 2022
14:11:28 GMT +02:00Bron: CBS

Exact 1 jaar en 1 maand geleden (2 juni 2021) tikten we de 17,5 miljoen aan:

"02 juni 2021 19:23
Het aantal inwoners van Nederland is gestegen naar 17,5 miljoen.''

Dus in iets meer dan één jaar 200.000 mensen erbij. Als dat zo blijft, dan groeien we elke vijfenhalf met één miljoen. Wie interesseert dit nog? Een aantal reageerders hier en nog zo wat 'populisten'. Voor de rest? Nobody cares.

Dr_Johnson | 02-07-22 | 14:20 | 8

Alle politieke partijen zijn populistisch.

donkieshot | 02-07-22 | 14:57

Tja. Waar precies ging het fout? Bij het uitbreken van WO2 had Nederland 8,8 miljoen inwoners. België had er toen 8,4 miljoen.
Per vandaag Nederland dus 17,7 miljoen en België 11 miljoen en nog wat.

Eagle0511 | 02-07-22 | 14:58
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik lees heel veel over witte mannen. Is dat een bepaalde ziekte binnen de grachtengodel? is er geen geneesmiddel tegen dat wit zijn, misschien een Vitamine D3 gebrek. Een beetje zon doet vaak wonderen, zelfs in de schaduw wordt ik bruin.

bergsbeklimmer | 02-07-22 | 14:18 | 3

Die ziekte heet dacht ik 'deugen'.

Wilde Slechtdoener | 02-07-22 | 14:34

@Wilde Slechtdoener | 02-07-22 | 14:34: En schijnt heel besmettelijk te zijn..

Wijze uit het Oosten | 02-07-22 | 15:15

Ik hou het nog steeds bij roomblank. Of hopjes na een zonnebank.

Snoorderlag | 02-07-22 | 15:21

Chaos regeert, chaos maakt nog meer ellende!.

Poespas | 02-07-22 | 14:16 | 1

Ps. Bij de eerst boerendemo’s stonden de bouw- en transportwereld zij aan zij!, bouw nu muisstil ( alle voorzitters van branche- en verdere totemejot vereningeb ex politici!. Lekker stikstif “jatten” voor de branche dankzij vrinden.

Poespas | 02-07-22 | 14:19

Iedere activist is in wezen een koloniserende dominee die vindt dat 'het gepeupel' moet luisteren en doen zoals hij heeft verzonnen. GL en tegenwoordig ook D66 zijn allemaal elitaire activisten zonder zelfreflectie.

richardsp1 | 02-07-22 | 14:08 | 2

75% van de mensen levert kritiek, zoals Maarten van Rossem en Marcel van Roosmalen, puur om hun eigen Ego te strelen..

Torquemada | 02-07-22 | 14:30

Hun moreel superieure ideologie is de enige weg naar de hemel, ze doen het voor jou.

Blauwpetje | 02-07-22 | 14:31

Deugen en woke zijn moet je je kunnen veroorloven. Dus zelf deel uit maken van de bovenklasse, een hoog inkomen of een pappie met poen. Die luxe is steeds minder mensen gegeven.

goedverstaander | 02-07-22 | 14:05

Weer een artikel gebaseerd op een column achter een betaalmuur. Is het de bedoeling dat GS krantenabbo's verkoopt?

ZonderNaam | 02-07-22 | 14:03 | 3

Je hoeft het artikel niet te lezen, heeft GS (en ik) al voor je gedaan. Prima samenvatting,

Otto Normal | 02-07-22 | 14:30

Ga eens naar de Bieb.

HogeNood | 02-07-22 | 15:19

Download een javascript-uit browser plugin. Je kunt VK lezen met javascript uit.

konjodebonjo | 02-07-22 | 20:06

En dan denk je dat een elitaire bal pur sang als Baudet voor jouw belangen gaat opkomen?

Bigi Bana Boy | 02-07-22 | 14:02 | 5

@RS: geenszins

Lorejas | 02-07-22 | 15:12

Bij een oorlog moet je schijnbewegingen maken. Voorspel zijn is dan dodelijk.

HogeNood | 02-07-22 | 15:20

@Red shirt | 02-07-22 | 14:53: Maar jij ook niet, niemand komt voor mekaar op. Nu de boeren, gezamenlijk omdat ze in hetzelfde schuitje zitten, straks de vissers, maar voor mij of voor jou, niemand. Daar zou verandering in moeten komen, de burgers zijn met meer, kom op, allemaal, wat krijgt men een spijt. Beetje luisteren naar TK, beetje verontwaardig zijn, dat helpt geen ene reet. Verzin een list, laat mekaar niet vallen, we moeten het kunnen, als er een het voortouw neemt. Laat je niet wijsmaken dat je niets bent, een witte, een slampamper. Heb je trots, sta pal achter jezelf, loop niemand achterna. Maar help mekaar, dat is macht en krijg je je overwinning.

gato | 02-07-22 | 15:43
▼ 2 antwoorden verborgen

Volkskrantlezers en GroenLinksers zijn wereldvreemde deugers. Allemaal!

Mahatma | 02-07-22 | 14:01

Die Josse de Voogd is echt geweldig. Ik volg hem al jaren sinds hij als nog als jonge nieuweling opdook in de media om op een zinnige manier iets te zeggen over spreiding van politieke voorkeuren.

Hij gaat niet voor gemeenplaatsen maar echt een onderzoeker en weet het ook goed uit te leggen. Ik weet niet of hij nog lid is van gl, hij is er wel eens open over geweest dat hij dat was, maar kon er prima kritisch over zijn.

Ook deze quotes zijn geweldig. Ik kan dat artikel niet lezen en kom in de verleiding om een volkskrant te kopen. Moet ik het doen of niet? Je steunt dan zo’n elitair haatblad, ik denk er nog even over na.

Nuuk | 02-07-22 | 13:59 | 5

Ja, "same here". Josse Voogd heeft een prettige stijl van presenteren en geeft onverwachte inkijkjes.

Otto Normal | 02-07-22 | 14:32
▼ 2 antwoorden verborgen

Leuk die foto. Het lijkt Vietnam vakantieland maar het is een oefening op een Spaanse schietbaan. Costas. 16 warme broodjes van 250kg.

AntiZanicz | 02-07-22 | 13:56 | 1

Ah, ik zag dat het een F-4 van Spangdahlem, Duitsland was maar de lokatie kon ik niet plaatsen. Dit soort foto's worden zeer gewaardeerd, hoewel ik dagelijks genoeg van dit soort porno op Insta zie...

Sneerpoets | 02-07-22 | 21:44

"Lagere middenklasse". Maar daar inmiddels maar gewoon 'middenklasse' van. Het kabinet Rutte werkt van onder naar boven: eerst de bijstandsgerechtigden, toen de ouders met toeslagen, nu de boeren, middeninkomens, en (gedwongen) ZZP'ers. Iedereen die zich niet kan (of wil) verzekeren van een comfortabel baantje bij een multinational of ( semi) overheidsinstantie wordt finaal aan stukken gereten. Zelfs docenten staan tegenwoordig al op de Payroll. Rutte heeft Nederland compleet kapot gemaakt.

Neuteboom-Citroen | 02-07-22 | 13:55 | 2

Dat heeft ie. En toch zit hij er nog. Samen met een ondeugdelijke D66 club.
We laten het zelf toe.

ChalinaRosa | 02-07-22 | 14:35

Links wil iedere Nederlander, via belasting en toeslagen, aan de overheidstiet leggen. Omdat het gebruikt kan worden in de realisatie van het ideaal van de totaalnivellering. De VVD ziet het voordeel van de controle die het oplevert en doet dus ook mee.

konjodebonjo | 02-07-22 | 20:05

"Jongeren in Maastricht", Wie zijn toch die 'jongere'?

pa_niek | 02-07-22 | 13:54 | 1

Rommelt uw onderbuik al?

Wijze uit het Oosten | 02-07-22 | 15:08

Ik vind Josse nog mild.

Deugers zijn niet empathisch. Verre van.

In de regel zijn het mensen die zich voor laten staan op hun morele verhevenheid, zich laten leiden door gevoel in plaats van ratio en hun innerlijke drang naar erkenning voeden die voortkomt uit narcisme en groepsafhankelijkheid. Om hun morele verhevenheid tentoon te spreiden dient er ook altijd een vijand aangewezen te worden die dom, fascistisch, nazistisch, xenofoob en tokkie is.

Mensen die iets *doen* wat deugt? Prima. Mensen die alleen maar lui vanaf de tablet of telefoon wat woorden achter elkaar plaatsen om zichzelf in het voetlicht te plaatsen om daarmee social brownie points te scoren? Flikker maar lekker op.

BenBinnen | 02-07-22 | 13:52 | 1

Koddige humor, dit soort psychologie van de kouwe grond.

Prinsemarij | 02-07-22 | 13:55

GroenLinks, die een verstikkende deken over Nederland aan het leggen is.

vanvandaag | 02-07-22 | 13:50

Ik mis nog de innige samenwerking tussen de activisten van GL en het grootkapitaal van de VVD. Banlieues importeren? Grenzen vervagen? Macht concentreren op één makkelijk plekje voor de lobbyist? Ja, zeggen de asielknuffelaars en werkgevers in koor.

Dat het parlementaire stelsel en het (roof)kapitalisme de lange oorlog hebben gewonnen is al sinds 1990 duidelijk. Maar dat zelfs de voormalige communisten en pacifisten zijn geassimileerd moet toch wel enigszins wringen bij de oudere ideologen van GL?

HerzlichWillkommen | 02-07-22 | 13:49 | 1

Het is simpelweg de bovenlaag. GroenLinks wil de Veluwe behouden vanwege natuurconservatisme, de VVD omdat het Koningshuis er graag jaagt. Allebei zijn ze totaal verwijderd en afgeschermd van de levens die ze verwoesten met hun politieke experimenten, maar dat zal ze aan de chique aars oxideren.

konjodebonjo | 02-07-22 | 20:03

Vergeet ie toch nog een dingetje; in 100% van de gevallen gaat het niet om een "discussie". De npo besluit op een dag dat zwarte Piet niet mag, en daarmee is de kous af. Voor tegengeluiden zoals de film "Wild Geraas" is op de publieke (!) omroep geen plaats.
Ook andere regeringsplannen zoals meer EU, hyperinflatie, afschaffen voedselproductie, minder rechten voor autochtonen, etc worden eenzijdig bejubeld door de npo en opgedrongen door de overheid.

Dandruff | 02-07-22 | 13:48 | 4

@Zoelense Hobbyboer | 02-07-22 | 13:52:

Uiteraard en er zijn er nog veel meer; zoals haat tegen joden. Zelfs in een klimaatmars wordt gedemonstreerd tegen joden en blanken. Dit omdat uit links-wetenschappelijk onderzoek zou zijn gebleken dat als een jood of een blanke een eitje kookt dit veel meer co2 uitstoot dan wanneer een Afrikaan op datzelfde gasfornuis een eitje kookt.
Totale waanzin. Ik wed dat er zelfs bij NRC iemand rondloopt die weet dat dat niet klopt.

Dandruff | 02-07-22 | 14:03

@Dandruff | 02-07-22 | 14:03: In Afrika koken ze op hout, dat geeft meer CO CO2 en andere C gerelateerde stoffen dan aardgas. Het kappen van bomen bevordert de woestijn waardoor het warmer wordt.

voldemort | 02-07-22 | 14:34

De NPO is eiegenlijk eigendom van de belastingbetaler. Maar die krijgt geen waar voor zijn geld.
Ik wou sint met zwarte piet.. maar kreeg het niet zonder discussie en alles werden mij allerlei dingen opgedrongen.

timmey | 02-07-22 | 15:24
▼ 1 antwoord verborgen

Exclusief voor abbo’s. Later!

Gervano | 02-07-22 | 13:47 | 3

Privilege!

grapo | 02-07-22 | 13:57

Oprotten naar Editie NL en Hart van Nederland jullie!

Bigi Bana Boy | 02-07-22 | 14:03

De 3 meest urgente problemen in Nederland waar het kabinet zich komend jaar voor in gaat zetten: Zwarte Piet verwijderen uit de samenleving, schadevergoeding uitkeren aan TBS ers, nog meer asielzoekers en jongeren uit de Franse voorsteden halen. Mocht u dit niet zien zitten bent u een racist met neiging naar extreemrechtse kenmerken en dient u derhalve u mond te houden.

johnyl | 02-07-22 | 13:45

In een land waar verreweg de meeste mensen wit zijn, is wit zijn niet onderscheidend en daarom levert het ook geen privileges op. Dat gelul over white privilege is gecopypaste uit Amerika; een totaal andere samenleving.

Hommel | 02-07-22 | 13:45 | 12

@Dandruff | 02-07-22 | 16:05:
Maar het is pijnlijk voor onze linkse vrienden dat NS en Commies eigenlijk niet zover uitelkaar lagen. Dus framed men dat weer.

Basil Fawlty | 02-07-22 | 17:23

Amerikaantje LARPen is al decennia de hobby van alles in dit land wat te veel gestudeerd heeft maar te weinig voorstellingsvermogen van zichzelf.

konjodebonjo | 02-07-22 | 20:00
▼ 9 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl