Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

LEZEN: links falen uitgelegd in bazeninterview + extragratis quotes van Josse de Voogd

topicjossedevoogd.pngMet de komst van Wierd Duk is het AD van een sportblaadje plotsklaps geworden waar je wat mee kan. Vandaag kunt u een retepuik interview met Josse de Voogd lezen, een GroenLinksert van de afdeling politicologie die, een magische ontmoeting met Morpheus en een rode pil later, besloten heeft dat de urbane, progressieve focus van de linkse partijen een heilloos plan is; Nederland is immers voor het grootste deel gevuld met Hele Normale Mensen met Hele Normale Banen die totaal niet geïnteresseerd zijn in genderneutrale pleetjes en ook niet één twee drie zitten te wachten op meer import van de mohammedaanse massamens. "Vanaf de jaren 70 is de hoogopgeleide klasse haar hobby's gaan najagen: multiculturalisme, diversiteit, globalisme, kosmopolitisme. De 'gewone' man heeft daar helemaal niks mee. Die vindt, net als ik, Nederland een van de beste landen ter wereld. Die wil niet telkens worden gekapitteld omdat hij zich tegen een azc verzet, of omdat hij bang is voor de radicale islam, of te horen krijgen dat hij 'racistisch' is omdat hij Zwarte Piet wil behouden." Zoveel inzicht in zo'n klein lappie tekst, het komt niet vaak voor. Bonus: Nog even een stukkie interview dat de krant niet gehaald heeft wegens dode boom en weinig ruimte: "Blank uit de provincie moet, onder het mom van ‘diversiteit’, plaats maken voor een Amsterdamse allochtoon. Terwijl de UvA etnisch een keurige afspiegeling is van de Nederlandse – niet de Amsterdamse – verhoudingen. Omgekeerd racisme is het. Internationalisering en verengelsing, nog zo’n hobby van de universiteit. Wederom: autochtoon moet plaatsmaken voor vertegenwoordigers van de hypermobiele, kosmopolitische kaste van internationale wetenschappers. Maar al die mensen, uit al die verschillende landen, houden er uiteindelijk dezelfde opvattingen en lifestyle op na. Ik, een blanke man die niet vloeiend Engels spreekt en wiens onderzoek zich richt op Nederland, wijk juist van hen af. Van de ene op de andere dag veranderde het onderwijs in het Engels. Dan snap je hoe die vrachtwagenchauffeurs zich voelen, die weggeconcurreerd worden door Oost-Europeanen. Uiteindelijk loert verdringing overal."

Reaguursels

Inloggen

Voogd verzandt gaandeweg het interview steeds verder in dezelfde valkuil waar iedere zichzelf als boven de rest van de bevolking gestelde idioot intrapt. Hij beschouwt het deel van de bevolking dat niet actief bij een partij betrokken is als mensen met een lagere opleiding dan hijzelf geniet of genoten heeft. Het merendeel van de daadwerkelijk hoog opgeleiden gunnen zichzelf helemaal geen tijd voor zoiets simplistisch als een partijlidmaatschap. Waar zou je überhaupt de tijd vandaan moeten halen om campagne te voeren voor een blaaskaak die een cursusje politicologie aan de UvA heeft gevolgd wanneer je een bedrijf moet leiden? Nederland is helemaal niet links. We zijn als collectief zelfs nooit links geweest. Alleen de klasse die de politiek tot haar beroepsgebied heeft verklaard en zich daarop tot de opperklasse is gaan rekenen denkt in haar grootheidswaanzin dat de rest van het land het met haar eens is. Toegegeven: we hebben ze ook geen strobreed in de weg gelegd en de onderste klasse is met steeds meer liefde hun handje omhoog gaan houden. Maar aan alle geduld komt een eind. Het Nederland zonder wie al die witte sinterklazen niks uit te delen zouden hebben is het zat. En daarom gaan we volgend jaar een geblondeerde Indo als premier krijgen die het prima kan vinden met de blonde Franse presidente en de Oempaloempa die president van de USA is.

Pierre Tombal | 18-11-16 | 21:11

Fenomenaal! Een linkje naar Binnenlands Bestuur met een artikel van Nynke Schaaf: www.binnenlandsbestuur.nl/ruimte-en-mi...

"[]Als kleine redactie van de meetups van Tegenlicht Rotterdam onderzoeken wij zelfstandig boven- en onderop de actualiteit. Dit doen we lokaal naar aanleiding van de spraakmakende VPRO-uitzendingen. Laatst hadden we de meet up Wir Sind Das Volk, over de opkomst van populistische bewegingen in Europa en de racist in ons allen. Het gaat dan niet zozeer over de vraag of aanhangers ‘goed’ of ‘fout’ zijn. De kern van de discussie draait om polarisatie. We praten vaak over de ander maar nooit met de ander. Hierdoor blijft het hokjes tekenen en werkt niemand aan de verbindingen ertussen.[]"

theo-is-dood | 18-11-16 | 20:33

@Ravissant | 18-11-16 | 00:32

Tja, en dat betekende dus gezinshereniging waarbij ineens het hele dorp gezinslid bleek te zijn en waarmee de legbatterij voor het mocro straattuig was gerealiseerd.

Pieter V | 18-11-16 | 13:53

@D.Turpin | 17-11-16 | 23:35

Stel je je altijd zo ongelooflijk aan of is het gewoon een bevlieging waar je alleen vandaag last van hebt?

De zelfverklaarde moreel superieure Übermenschen die al decennia lang de belangen van Jan met de Pet hebben verkwanseld zullen er aan moeten wennen dat Jan met de Pet niet langer van hun "diensten" is gediend.

Dat is alles hoor.

Pieter V | 18-11-16 | 13:50

@Dandruff | 17-11-16 | 20:59

Nederland stevent af op een Libanon aan de Noordzee, inclusief de gruwelijke burgeroorlog.
Aangezien er uitsluitend halve zolen met oogkleppen op in de politiek zitten ontbreekt het ze aan voldoende realisme of voorstellingsvermogen om die denderende trein te zien.

Pieter V | 18-11-16 | 13:33

@hovawart | 17-11-16 | 20:25

GL staat voor Gore Leugenaars, de pamperclub die liefdevol criminelen en haatzaaiers heeft opgenomen, denk maar aan Duijvendak en Mohamed Rabbae. Om over oplichtster Tara Singh Varma maar te zwijgen.

Pieter V | 18-11-16 | 13:29

Leipniz | 17-11-16 | 19:48
Jouw stukje viel me meteen op, ik zat in dezelfde richting te denken. Die Josse weet het leuk te brengen maar ik trap er niet in.
Nee Josse, Nederland is niet een links land. Nederland is een land vol rechtse burgers die een linkse agenda door de strot geduwd krijgen. De bovenlaag is links, de burger rechts. Nu kun je wel doen alsof de natuurlijke staat van de mens 'progressief' is, en als mensen dus een andere mening hebben, ze 'boos zijn' of 'ontevreden', oftewel, ze wijken af van hun natuurlijke staat, oftewel, ze zijn ziek.
Josse jongen, als het echt zo zou zijn zoals jij zegt, had de PvdA 100 zetels en GroenLinks 50. Dat is echt niet het geval. Het systeem is zelfs zo opgezet dat de linkse agenda blijven doorgedrukt wordt ongeacht de samenstelling van de regering. Coalities wisselen van samenstelling, het beleid blijft hetzelfde.
We komen ook niet meer terug, Josse, als je dat soms dacht. Jullie electoraat hangt van weifelaars en twijfelaars aan elkaar maar het gros van de kiezers heeft allang geen boodschap meer aan 'mooie woorden roepen en het andere doen'.
Nederland is stuurloos, en dus hebben actiegroepen het hier voor het zeggen. Als het niet gesubsidiëerde heropvoedingsclubjes zijn zoals elders op Geenstijl te lezen is, dan zijn het de legio oproerkraaiers die zich vastbijten op een 'cause' en hier net zo lang over gaan rellen tot ze hun zin krijgen. Daarom is in Nederland Zwarte Piet een issue en nergens anders. Hier is geen regering van betekenis, en dus heerst het grauw van de AFA.
Dus succes met je staatjes, excelsheetjes en leuke theorietjes, de werkelijkheid is dat links leeft in een andere werkelijkheid dan degene waar wij in leven. We komen niet meer bij jullie terug, noem ons maar boos of ontevreden, ik heb de voorkeur aan 'ik ben uiteindelijk volwassen geworden'. Komt bij jou ook nog wel, Josse. Je zult het wel merken aan hoe je mede-linksers je aan stukken gaan rijten omdat je een 'inconvenient truth' bloot legt. Voor hen geldt een citaat van Jack Nicholson uit 'A Few Good Men': 'YOU CAN'T HANDLE THE TRUTH!'

Rest In Privacy | 18-11-16 | 09:56

En dat politieke fopproces tegen Wilders helpt er ook niet aan mee.
Maar dat inzicht valt nog niet bij de elite.

Dostranamus | 18-11-16 | 09:46

"Aardig" artikel en Josse constateert idd de dingen goed alleen zijn conclusie (en dat is het belangrijkste) is weer typisch links nml "Ze zouden moeten zeggen: wees trots op Nederland. Beter is het nergens" (en met ze bedoelt hij links). Maw we doen niks aan de onderliggende problemen (die ook hij constateert) maar gaan nu drammen dat Nederland fantastisch is en we vooral niet moeten zeuren.
.
[cynisme modus aan] Hoera alle problemen opgelost.[cynisme modus off]

Basil Fawlty | 18-11-16 | 09:43

Ik word wel een beetje moe van die nieuwe term 'huppeldepup' geograaf. Doet mij denken aan Het Bureau waarin iedereen wanhopig bezig is een of andere kaart te tekenen of in-kaart-te-brengen met als enige conclusie steeds weer dat het totaal niks zegt.

JoyCee | 18-11-16 | 07:37

-weggejorist-

bergsbeklimmer | 18-11-16 | 06:05

Ik wil niet zeiken maar ergens begint er een grens te verschijnen aan de horizon. En die grens is het begin van een volk.

Manneke Pislam | 18-11-16 | 03:35

Ravissant | 18-11-16 | 00:32
Wouter Bos 24.000 gezichten, allemaal illegalen, die als bij toverslag dezelfde rechten kregen als ome Gerrit, die zijn hele leven krom gelegen heeft.

de honden blaffen... | 18-11-16 | 01:54

Vroegere wetenschappers en belangrijke denkers kwamen vrijwel zonder uitzondering uit een goed nest. Beetje teren op de centen van de familie en mooie dingen verzinnen.
---------------------------------------------------

Nee, uit de middenklasse en zelf lager. Sommigen met financiële middelen, andere moesten gewoon werken.

Opvoeding door de elite? De opvoeding berust bij de ouders/familie, de scholing bij leraren en ervaring.
Zie de staat van ons huidige onderwijs en hoe de staat de afgelopen decennia, mede via het feminisme, het gezin heeft ondermijnd en afgebroken. De staat neemt dan de plaats in van de familie en het "vaderlijk gezag" over.

De democratie is ons niet door de elite geschonken; die is door de eeuwen beetje bij beetje veroverd (ook vreedzaam) en heeft met vallen en opstaan vorm gekregen. Onze huidige elite vormt de democratie (een proces van jaren) om naar zachte dictatuur.

Het overgrote deel van de huidige elite is zelfbenoemd, die vervolgens zelf anderen benoemen.

Arachne | 18-11-16 | 01:02

Ravissant | 18-11-16 | 00:32,

Die leugen hoor je inderdaad vaak.
Maar je kunt gewoon opzoeken hoe het werkelijk zat;
nl.wikipedia.org/wiki/Gastarbeider

Er was door een te snel gegroeide economie even een tekort aan arbeid, en dat werd aangevuld met arbeiders uit oa Spanje, Italië, Turkije en Marokko. Toen de werving in 1973 stopte waren er zo'n 22.000 Marokkanen in NL; in 2008 waren dat er 335.000; dat heeft dus niks met "goedkope arbeid" te maken, want dat ging bijna allemaal de uitkering in. Dat kon ook, omdat de PvdA sinds de jaren '70 het misbruiken van uitkeringen stimuleerde.

Er is niks mis met echte arbeidsmigratie.
Ook niks met echte vluchtelingen.
Alle immigratieproblemen worden veroorzaakt door de uiterst strikte censuur over elk onderwerp dat zijdelings iets met immigratie te maken zou kunnen hebben. Of ooit in de toekomst zijdelings iets met immigratie te maken zou kunnen krijgen.
Die censuur en de bijbehorende godwinnen zijn typisch links.

En omdat we geen enkele vorm van potentiële kritiek mogen leveren op bijvoorbeeld criminele Marokkanen, is er voor Marokkanen geen enkele reden om zich aan onze wetten te houden; laat staan aan onze normen en waarden.
En dat is waar het fout gaat.
Asieleiserscrisis een beetje gevolgd?
Je valt van de ene verbazing in de andere, asieleisers die;
- water en voedsel weggooien, iPhones eisen;
- hun asieleiserscentra in brand steken;
- personeel neersteken, politie aanvallen;
- minderheden zoals homo's en christenen mishandelen
- de 1% vrouwelijke vluchtelingen verkrachten;
- een spoor van diefstallen, aanrandingen en aanslagen achterlaten.

Denk eens na; stel dat die asieleisers zouden denken dat dit een echt land is, waar criminaliteit echt strafbaar is.
Zouden ze zich dan zo gedragen?
Natuurlijk niet.
Ze gedragen zich zo omdat ze weten dat ze er mee weg komen.
En omdat ze weten dat ze bij elke vorm van kritiek op hun gedrag naar de rechter kunnen stappen; zie de aanklacht tegen Powned ivm dat "doktersvoorschrift" over te volle teelballen. Ze weten zelfs welke organisaties en advocaten ze daarvoor gratis in kunnen huren. Waarbij "gratis" uiteraard inhoudt dat de slachtoffers betalen.

Dandruff | 18-11-16 | 00:54

Ravissant | 18-11-16 | 00:32 sorry, mijn reactie van 00:37 was op jou. Foutje, bedankt.

BokoHalal | 18-11-16 | 00:40

D.Turpin | 17-11-16 | 23:35 Ome Joop liet ze blijven. En haalde meteen de hele aanhang hierheen. Niet voor niets moest het begrip gastarbeider verdwijnen, omdat ook toen al mensen waarschuwden voor de consequenties. Ik kan me de discussies bij "maatschappijleer" op school nog zéér levendig herinneren. Altijd feest.

BokoHalal | 18-11-16 | 00:37

BokoHalal | 18-11-16 | 00:19
Het is een fabeltje dat de PvdA de gastarbeiders naar binnen heeft gehaald. Dat hebben we vooral aan de VVD en wat nu het CDA is te danken. De PvdA was tegen omdat ze vreesden voor de banen van Nederlandse arbeiders. Toen de gastarbeiders hier eenmaal waren wilde de PvdA wel goede rechten voor ze. Dat is een socialistendingetje. Langzamerhand is dat omgeslagen naar vertroetelen.

Ravissant | 18-11-16 | 00:32

Goed stuk van Wierd . Bravo.

Masturwasbeert | 18-11-16 | 00:31

D.Turpin | 17-11-16 | 23:35,

Mensen die criminaliteit en extremisme veroordelen zijn "brandstichters en vernielers", zeg je. Want ze lezen de telegraaf, en ze verpesten feestjes met hun "schuimbekkende gal spuwen" op bijvoorbeeld het executeren van joodse kinderen in Toulouse.

Nogmaals, lees je in.
Vrijwel al het èchte politieke geweld van de afgelopen decennia kwam van links. De uiterst gewelddadige kraakbeweging; rara; Volkert; en nog vele tientallen gelegenheidsclubjes zoals de "ziedende bintjes"; noem maar op. Vergeet ook niet dat linkse demonstraties bijna altijd eindigen met links geweld; en dat veel rechtse demonstraties worden verboden *om links geweld te voorkomen*.
De waanzin ten top.

Dandruff | 18-11-16 | 00:29

Links wordt eindelijk wakker? Of gewoon bang voor de gewone man?

12ejordan | 18-11-16 | 00:23

D.Turpin | 17-11-16 | 23:35 Neuh, die mensen die (toen al) Joop den Uyl *braakneigingen onderdruk* verketterden, daar hoef je geen rekening mee te houden. Dat zijn toch alleen maar klagende oude blanke laagopgeleide boze mannen. Nee, JIJ snapt het helemaal. Echt.

Nog even afgezien van het feit dat onder ome Joop pas echt de basis van de huidige problemen met een overdaad aan allochtonen (sorry, buitenlanders) is gelegd. Niet mijn schuld, ik mocht nog niet stemmen toen, maar dit terzijde.

BokoHalal | 18-11-16 | 00:19

D.Turpin | 17-11-16 | 23:25,

Dat je mijn reactie niet gelezen hebt bewijst niet dat je gelijk hebt.

Lees dus eerst eens;
1.
Ik heb het niet over vroeger, ik heb het over nu;
- mensen die *nu* aanzetten tot geweld;
- mensen die *nu* haat zaaien tegen bevolkingsgroepen;
- mensen die nu hezbollah/isis en hun kinderbordelen bejubelen;
- mensen die *nu* genocides ontkennen.
2.
Ik heb het ook niet over genoegdoening;
- van mij mogen PvdA-ers alle democraten haten;
- van mij mag Gario alle blanken haten;
- van mij mag Jahjah zich aftrekken op foto's van Auschwitz;
- van mij mag Sylvana zeggen dat slavernij oké is "want er zijn maar 20 landen die slavernij veroordelen".

Waar het mij om gaat is dat degenen die zichzelf als "antifascist" neerzetten vrijwel altijd fascisten zijn.
En dat ook de wereldwijd 15 tot 25 "antiracisten" die claimen dat zij ècht antifascistisch zijn, toch nog steeds alle èchte fascisten als bondgenoten beschouwen.
Die vaststaande feiten negeer je.

Precies zoals je ook het aanzetten tot, en het gebruik van geweld door bovengenoemde personen negeert. Geen "oude communisten", maar onderdeel van dezelfde elitaire linkse rotkoppen die dat land nu naar de knoppen helpen.
Lees je eens in.
En denk eens na.
Zonder de linkse NPO zou niemand weten wie Jahjah en Gario zijn; en Sylvana zou net als Patty Brard alleen nog op TV komen als ze iets met klysma's zou doen. Het zijn de echte fascisten die de samenleving splijten. Niet de "boze blanke mannen" die af en toe stemmen op een partij die al die ellende zo veel mogelijk wil uitbannen.

Dandruff | 18-11-16 | 00:19

necrosis | 17-11-16 | 19:41
Je snapt de vergelijking niet: de ene wordt weggeconcurreerd door de goedkope oost-Europeaan, de andere door de internationale globalist (die meestal heel toevallig uit Engeland of Amerika komt).

frank87 | 18-11-16 | 00:18

Dag links groene kikkers

Generatie_1984 | 18-11-16 | 00:07

Elite? Deze zelfbenoemde alpha "elite" is helemaal geen elite.
Ze zijn te stom om vooruit te kijken en rationeel te denken. Niet intelligent genoeg om een bèta studie te voltooien waar je wél inzicht en intellectuele capaciteiten voor nodig hebt. De alpha-elite heeft gewoon geen gezond verstand. En juist dat laatste hebben veel "gewone" burgers goddank vaak nog wel.

Gravin v Kippenbouth | 17-11-16 | 23:54

Pauw en een bende linkse laven tegenover Joram van Klaveren: wij moeten niet willen dat iedereen zomaar zegt wat hij/zij denkt... Joram weert zich kranig, maar de 'delusionals' (linksmensen) snappen niet wat de 'deplorable' (rechtsmens) bedoelt...
.
Hier even mijn mening: als de vrijheid van meningsuiting wordt ingeperkt, houdt zij spoedig op te bestaan. Nog korter: Vrijheid van meningsuiting is onbegrensd of zij is niet.
.
Daarom stemt deze 'deplorable' straks op Wilders.

Brou Is Back | 17-11-16 | 23:38

Veel mensen zijn teleurgesteld in linkse partijen. Snap ik volkomen. Is veelal terecht als je het mij vraagt. Maar de storm wordt aangewakkerd door allerlei gajes dat al jaren heeft gewacht op een kans om hun gal te spuwen. De oude garde van Telegraaf lezers die nog altijd schuimbekkend schelden op Joop den Uyl op verjaardagfeestje. Aan hun commentaar heb je helemaal niks. Brandstichters en vernielers.

D.Turpin | 17-11-16 | 23:35

@D.Turpin | 17-11-16 | 23:27:
Ook dat geldt voor alle betrokkenen.

Muggenmepper | 17-11-16 | 23:29

Muggenmepper | 17-11-16 | 23:12
At your own peril man.

D.Turpin | 17-11-16 | 23:27

@Dandruff | 17-11-16 | 22:58
Krijgen we dat weer. Zoveel jaar na Bolki zit jij nog steeds te wachten op een excuus of liever een complete opheffing van links omdat communisme immers fout is. Hoeveel boter wil je hebben op je hoofd? En dan gaan klagen over een Gario die min of meer een soortgelijke beschuldiging maakt. Namelijk guilt by association, een associatie die in beide gevallen compleet uit de duim wordt gezogen, maar o zo goed klinkt. Jij en zo veel anderen hier zitten o zo gevaarlijk dichtbij datgene waar je de anderen van beschuldigt. Zo'n Sylvana is vast veel dommer dan jij, maar net als zij zie jij ook overal spoken. Anyway, het ging over elitair links en jij komt weer met de oude beschuldiging over uitgestorven communisten. Dat geeft aan dat het jouw om iets heel anders te doen valt. Jij wilt genoegdoening.

D.Turpin | 17-11-16 | 23:25

Zo baas vind ik het allemaal niet. Beetje heel erg overdreven GeenStijl. Doe mij maar Geert. Die snapt het al 12 jaar and still standing strong. Geert mocht je dit lezen; mijn steun heb je!

Backonthetrack | 17-11-16 | 23:22

@D.Turpin | 17-11-16 | 23:09:
Als die elite de hardwerkende burger bij het vuil gooit, kan ze zelf eenzelfde behandeling verwachten.

Muggenmepper | 17-11-16 | 23:12

Oh god, Pauw is weer tenenkrommend.

Muggenmepper | 17-11-16 | 23:10

Een beetje opvoeding door een elite kan nooit kwaad. Laten we wel wezen, de wereld bestaat voor een groot deel uit horken en hysterische wijven. Het is niet perse zo dat de elite bestaat uit betere mensen. Maar met een beetje meer poen alsmede vrije tijd houd je wel meer tijd over om over dingen na te denken.Veel van wij van belang achten is ooit bedacht door de elite. Vroegere wetenschappers en belangrijke denkers kwamen vrijwel zonder uitzondering uit een goed nest. Beetje teren op de centen van de familie en mooie dingen verzinnen. Dat werk. Wat ik vrees voor de toekomst is dat het kindje met het badwater wordt weggegooid en dat we een dictatuur krijgen gebaseerd op wat het volk wilt. Dat klinkt mooier dan het is, vooral als de elite terzijde wordt geschoven. Zonder voorhoede hadden we nooit een democratie gehad, geen gelijke rechten voor vrouwen en ook geen homo huwlijk. De man van de straat heeft nooit voorop gelopen bij dat soort zaken. Zonder een elite komt er natuurlijk ook de behoefte aan een sterke man. Kijk maar eens hoe populair ze zijn zo'n Erdogan of een Poetin. Toegegeven de elite heeft er een zooitje van gemaakt en gedraagt zich hoogst irritant. Maar ze aan de kant gooien is een enorm risico. Het alternatief is wellicht tig-keer erger. En sommige messenslijpers hier versterken dat idee alleen maar.

D.Turpin | 17-11-16 | 23:09

Geelbuik | 17-11-16 | 22:43
Ik denk dat je daar niet teveel van moet en kan verwachten. Ze hebben ook geen flikker uitgevoerd tijdens MH17... laat staan dat ze nu hun nekken gaan uitsteken voor een zeemansgraf van racistische voorouders.

Julia | 17-11-16 | 23:04

Schoorsteenveger | 17-11-16 | 22:06,

Ik denk dat Josse ook in een "boze blanke man" aan het veranderen is.
Te slim om bij de linkse kerk te passen, kennelijk.
Die k*tkerk die maar doorgaat met het verder schofferen en criminaliseren van de belasting betalende meerderheid.

Terwijl links schreeuwt dat "feitenkennis = fascisme", weigert links om afstand te nemen van èchte fascisten. Links is namelijk veel te laf om stelling te nemen tegen;
- stalinisten zoals Jack Kicken en Willem den Hertog;
- pigmentnazi's zoals Gario en Insaynio;
- isis-kinderpooiers zoals Jahjah en van Doorn;
- genocide-ontkenners zoals de 2 teelballen van Erdogan, "denk";
- en hun koffiejuffrouw Sylvana.

Vooral dat laatste door "denk" als huisslaaf behandelde domme ex-blondje gaf duidelijk aan haar hersentjes alle drie met vervroegd pensioen te hebben gestuurd te hebben gegeven, door bij RTL Late Night de Armeense Genocide te ontkennen. Met als argument; "er zijn maar 20 landen die het opzettelijk uitroeien van 1,5 miljoen burgers genocide noemen".

Hoe dom kun je zijn?
Benieuwd of Josse de enige juiste conclusie trekt; en dat zinkende policor schip verlaat.

Dandruff | 17-11-16 | 22:58

Ravissant | 17-11-16 | 22:37
U ziet dat verkeerd de lesmaterialen worden geleverd in het Engels dat gaan we vertalen in het Nederlands en de resultaten die in het Nederlands geschreven zijn gaan we weer vertalen in het Engels, en gaan we op stage dan neemt iedereen zijn eigen tolk mee.
Conclusie; lesgeven in het Engels geeft geen enkel voordeel.
Dommer kan ik het niet maken wel moeilijker.

botbot | 17-11-16 | 22:50

-weggejorist en opgerot-

Geelbuik | 17-11-16 | 22:43

Dat universiteiten wereldwijd Engels als voertaal (gaan) gebruiken is goed voor de wetenschap. En als dat te moeilijk voor je is dan heb je daar niets te zoeken. Dan kruip je gewoon lekker in loondienst in je Vinexwijk met 2 vakanties in het jaar en mopper je mee dat het terrorisme in Nederland zo dreigend aanwezig is. Kleenex!

Ravissant | 17-11-16 | 22:37

Heel Amsterdam heeft massaal op de linkse partijen gestemd
dit is toch precies wat ze willen de verloedering van hun stad,nu is het onomkeerbaar zowat heel Amsterdam hangt aan het infuus dus zullen ze links blijven stemmen.
En zo weet ik wel meer steden die de zelfde kant op varen.
Hier op het platteland zijn we redelijk welvarend maar de verrijking dreigt, wat ons dan weer naar de armoede grens brengt.
Het lijkt me dan ook beter dat ze Baarn, Soestdijk,Hilversum,Wassenaar of Aerdenhout als proeflocatie bestempelen.
Als dat slaagt dan kunnen we er overdenken om het platteland te ontblanken.

botbot | 17-11-16 | 22:33

ben blij dat ik altijd de 'blauwe' Matrixpil slik....

matrixbluepill | 17-11-16 | 22:31

Prachtig en scherp artikel. Spijker. Kop. Raak.

henkvaningrid | 17-11-16 | 22:25

Jaja, het begint ze te dagen. Maar pas als het wegkijken écht niet meer mogelijk blijkt en wanneer de nare realiteit het tegenstribbelende hoofd uit de warme en veilige bips trekt.

Muggenmepper | 17-11-16 | 22:13

Bijzonder dat ze het nu ineens wel kunnen duiden.
Trap er niet in, ze niet te vertrouwen en intens vals.

MogeWijEveOvergeve | 17-11-16 | 22:08

Veel nieuws heeft hij niet te brengen, moet ik zeggen, en kennelijk durft-ie pas nu zijn mond open te doen, nu hij de wind een beetje in de rug voelt. Maar goed, het is tekenend dat iemand die op de appeltjesgroene velden heeft rondgehuppeld kennelijk oog heeft voor de rest van de wereld.
Aards paradijs en erfzonde gaan samen. Hij heeft de zonde begaan méér te willen weten dan wat toegestaan was, en hij zal nu voorgoed uit het paradijs verbannen zijn. Des te beter voor hem en voor ons. Leve de erfzonden!

Schoorsteenveger | 17-11-16 | 22:06

Ik heb het hele stuk met veel aandacht en genoegen gelezen, dank daarvoor GS.
Voor mij kan het hele verhaal samengevat worden door wat hij schrijft over Hans "de Rochebrune" Spekman.
De speudo socialistische gewone man van de grote stad in voddebaal kleding die zich intelligent waant.
.
Die man heeft wel zulke grote oogkleppen op en zijn zicht is verder vertroebeld door de rook van zijn stinkende shag peuken.
Als je toch zo dicht met je neus boven op het PvdA kaviaar met champagne establishment zit als partij leider en je beweert dan nog steeds een hoog ontwikkeld sociaal profiel te hebben............
FAIL.
Gek toch, de PvdA verloor tijdens de laatste gemeenteraadverkiezingen in alle, maar dan ook alle gemeenten. En nog snappen ze het niet.

Memek | 17-11-16 | 21:55

@A.S. Perien | 17-11-16 | 21:28
Hiddema heeft gekozen voor Forum voor Democratie.

VerenigingVanDieven | 17-11-16 | 21:47

Bokito ergo sum | 17-11-16 | 21:01,

Het gaat er niet om of we Engels "kunnen".
Vrijwel iedereen krijgt een paar jaar Engels, Duits en Frans op school; en voor de liefhebbers is er ook nog Grieks en Latijn. Nederlanders spreken zelfs relatief goed Engels omdat we hier ondertitelen in plaats van nasynchroniseren.
Hartstikke goed.

Maar het is iets anders om in het Engels les te geven.
Op die manier kan iemand met goed wiskundig inzicht "falen" als zijn talenknobbel onvoldoende is.
En wat belangrijker is; wetenschap moet ook toegankelijk zijn. Toch heb ik al meermaals gezien dat;
- een *Nederlands* onderzoek;
- van een *Nederlandse* onderzoeker;
- over een *Nederlandse* onderwerp;
- in het *Engels* is geschreven.

Dat is net zo onzinnig als onleesbaar "duur" bedoeld taalgebruik, zoals je vaak ziet bij nep-onderzoekers en liegende politici/ambtenaren. Men probeert waarheden te verdoezelen door zo onduidelijk mogelijk te spreken. Als ze dat dan ook nog eens in een andere taal doen dan is de kloof natuurlijk helemaal onoverbrugbaar.

Dandruff | 17-11-16 | 21:33

-weggejorist-

Barre_de_k | 17-11-16 | 21:31

the times they are a-changing

Barre_de_k | 17-11-16 | 21:30

"Vanaf de jaren 70 is de hoogopgeleide klasse haar hobby's gaan najagen: multiculturalisme, diversiteit, globalisme, kosmopolitisme." Welnee, het gaat slechts om een relatief klein deel van die hoogopgeleide klasse. Echter wel met monopolistisch toegang tot de media. Het is een door de linkse kerk hardnekkig uitgedragen en gekoesterde wens dat het anti establishment uitsluitend laag opgeleid zou zijn; blank, boos en bang. Een idee waar ook Wilders om onbegrijpelijke reden aan mee doet met zijn karikaturen "Henk en Ingrid". Het zou in Wilders' belang zijn juist de wel degelijk bestaande hoogopgeleide achterban te mobiliseren, een gezicht te geven en een brede partij te tonen. Mensen als advocaat Hiddema kunnen Pauw en Pechtold pareren; bekwaam, beschaafd en bestrijdend.

A.S. Perien | 17-11-16 | 21:28

@HoogToontje | 17-11-16 | 21:04 - ik herken mij ook nooit in de wensgedachten van mijn collega hoogopgeleiden. Mijn wereldbeeld ziet er ondanks opleiding + meer dan behoorlijk inkomen ook anders uit dan over het stuur van die verdomde bakfietsen.

MarcS | 17-11-16 | 21:26

@keestelpro | 17-11-16 | 20:01 - ik heb nieuws voor jou, er bestaat zoiets als buitenland. Maar ook zoiets als Internationale bedrijven, daar heb je idd een voorsprong. Hoe beter het Engels, hoe beter.

MarcS | 17-11-16 | 21:22

Utrecht heeft 100.000 huizen in de planning staan.
De Nederlandse populatie groeit niet dus die nieuwe woningen zijn voor het merendeel voor allochtonen.
Kortzichtige mannetjes bij het grondbedrijf, projectontwikkelaars en aannemers profiteren daarvan.
De inwoners zien het groen uit de omgeving verdwijnen en krijgen te maken met een niet integrerende bevolkingsgroep waarvan zij de consequenties niet kunnen overzien.
Laten we het zó zeggen: de burgemeester, raad en de inwoners willen de consequenties niet in overweging nemen.

bodemloos | 17-11-16 | 21:20

Dat die vrachtwagenchauffeurs hun baan kwijtraakten is gewoon een minstens iets te vrije markt in een situatie dat iemand de prijs moet betalen voor meer rendement voor de aandeelhouders en eigenaren. Namelijk de belastingbetaler en de slachtoffers van faillissementen. Als je dan wegkijkt, zoals de VVD dat doet, neem je jezelf en je volk in maling. Die gasten zien dat gewoon als collateral damage, of ze zien het helemaal niet, want de markt is aaaaaaltijd beter voor iedereen. Ja, voor de elite ja.
Geen wonder dat de mensen de EU niet wil vertrouwen. Die zien nog meer van die grappen op zich afkomen.

kloopindeslootjijook | 17-11-16 | 21:20

One two, we are coming for you
Three four, better speak no more
Five six, we don't want to mix
Seven eight, it's already to late

Tuborg øl | 17-11-16 | 21:10

Toch weer het framen dat je alleen maar ontevreden kunt zijn als je 'vast zit in een slecht betaalde baan', of woont in een Vinexwijk. Je kunt blijkbaar alleen ontevreden zijn als je een loser bent, kortom het platte marxistische denkkader. Dat je ook domweg uit overtuiging kunt vinden dat links een achterlijke hersenziekte is die beter vandaag dan morgen kan verdwijnen, dat is een onmogelijkheid. Uiteindelijk komt alle heil van de staat, en degene die het beste de subsidiestromen kan aanboren, die heeft het spelletje het best gespeeld en het gelijk aan zijn zijde. Tsja.

HoogToontje | 17-11-16 | 21:04

"Blank uit de provincie moet, onder het mom van ‘diversiteit’, plaats maken voor een Amsterdamse allochtoon"

Oftewel de Ggrachtengordel moet blank blijven.

Haberdoebas | 17-11-16 | 21:03

Engels moet je gewoon kunnen, klaar. Hoeft niet vloeiend te zijn. Maar hooglinks ziet de maatschappij als hun sociale testlab en als het niet gaat zoals ze willen dan willen ze het er gewoon niet meer over hebben. Linkse intellectuelen zijn de stephord wives maar dat snappen ze niet.

Bokito ergo sum | 17-11-16 | 21:01

Statler en Waldorf | 17-11-16 | 20:40,
mental K | 17-11-16 | 20:44,

Spijker op de kop.
Vraag is niet of ik me "bang" voel, daar zouden politici zich niet door moeten laten leiden.

Het gaat om reeksen keiharde feiten;
- steeds meer policor censuur;
- steeds gewelddadiger criminaliteit;
- politiebureaus die aangiftes bemoeilijken;
- media die dat schandaal stelselmatig verzwijgen;
- maar wel constant zeiken over een kinderfeest;
- toenemend islamitisch geweld, overal ter wereld;
- en tegenwoordig ook bloedige aanslagen in West Europa;
- maar als iemand die aanslagen verafschuwt is aangifte wegens "diskriemininatsjie" wèl mogelijk;
- dan worden er 5000 aangifteformulieren verdeeld onder analfabete extremisten.

En zo kan ik uren doorgaan.
Dit continent gaat naar de klote, iedereen kan dat mijlenver zien aankomen. Maar we staan machteloos om er iets aan te veranderen.
Want terwijl we allerlei onzin-inspraak krijgen in waterschappen, ondernemingsraden, op universiteiten etc; mogen we over de echt belangrijke zaken niet meepraten. Vandaar dat referenda in Nederland, Frankrijk, Ierland en Engeland worden genegeerd; en zelfs de uitslagen van verkiezingen (Griekenland, Italië, Spanje, Oekraïne) worden door de EU aan haar laars getrapt.

Dandruff | 17-11-16 | 20:59

Zag net De Schilderwijk even op het (npo) nieuws.
Mijn maag draait er van om.
Ze kunnen het beter omdopen tot Klein Turkije.
Ging over een buurthus.
Waar natuurlijk vroeger alleen Nedrlanders kwamen.
Nu gaan ze voor taalles er naar toe.
Omdat die kopvodden-brigade die ik zag staan de Nederlandse taal natuurlijk niet kent.
Dat hoeft ook niet want ze leven namelijk niet in Nederland maar in Klein Turkije!!
Afgestaan en vervolgens geannexeerd door hen dankzij die lieve goede (SINT) Nederlandse liknkse landverraders.

klinkklaar | 17-11-16 | 20:56

Niks bazenstukje, Josse slaat de plank totaal mis met zijn superieure hokjes denken.
De 'rechtse' kiezer en dan dan specifiek de PVV stemmer is in zijn ogen een in zijn ogen een linkse kiezer?
Het is eerder een nieuwe kiezer en al helemaal geen persoon die vastzit in een miserabel baantje, wiens vrouw weg is en in een vinex wijk woont.
Hij maakt de klassiek progressieve fout door mensen in een hokje te stoppen.

IJzervreter | 17-11-16 | 20:53

Wat is de bron van dat laatste, zeer interessante citaat?

omanders | 17-11-16 | 20:52

lijn5 | 17-11-16 | 20:34,

Precies.
En na 1888 is dat allemaal ruimschoots over de hele wereld vertaald, ook naar het Nederlands.
Ik zie dus niet in waarom er nu ineens geen Nederlandstalig lesmateriaal meer voorhanden zou kunnen zijn.

Dandruff | 17-11-16 | 20:44

Het enige wat niet klopt is dat bijvoeglijk naamwoord 'bang'. Dat zie ik overal terug. Ik herken me in de tekst, als boze blanke man, maar dat 'bang' slaat steeds zo nergens op. Ik zie het ook om me heen, niemand is echt bang of zo. Ben van alles; boos op figuren die het normaal vinden dat er nu kindbruidjes in NL wonen, bezorgd om de toekomst van mijn kinderen, meer dan woedend om de aanslagen in Frankrijk, Duitsland, België, Spanje (lang geleden maar heel dichtbij voor mij). Ben verder met stomheid geslagen over programma's als Pauw en DWWD die nu, nadat iedereen geconstateerd heeft dat ze in een bubbel leven, doodleuk op het oude pad door blijven gaan. Ben simpelweg klaar met de NOS, die gisteravond in het journaal een 'leuke' oudere marrokaanse man liet spreken en alles vergoelijkte, en niet over het grote marrokanen probleem wilde spreken. Ben veel dingen, maar bang, nee, nooit.

mental K | 17-11-16 | 20:44

Josse de Voogd slaat aan het generaliseren over de "boze blanke middenklasse". Het is een redelijke analyse, echter mist de echte eindconclusie die er toe doet. De elite is op een doodlopende weg en die gaat eindigen met heel veel leed. De globalisering en de islamisering zullen uiteindelijk eindigen in een groot gewelddadig conflict. Dat kunnen zij zich niet voorstellen, maar dat is de grootste fout die zij maken.

Statler en Waldorf | 17-11-16 | 20:40

Hoera! De eerste Callantsoger die GeenStijl gehaald heeft!

Mightybox | 17-11-16 | 20:40

@IslamPislam | 17-11-16 | 20:03
-
Wat dacht u zélf, met 15 mei in zicht?

bisbisbis | 17-11-16 | 20:38

Zoon van Boer | 17-11-16 | 20:21,

Jij hebt het over "90% van het lesmateriaal in het Engels".
Maar dat is dus een keuze van de docent. Dat een klein percentage leerlingen in het buitenland op school heeft gezeten is geen reden om het Nederlands uit Nederlandse universiteiten te bannen.
Ik ben de Engelse taal redelijk machtig, maar wetenschappelijke onderzoeken in het Engels is hele andere koek.

Dandruff | 17-11-16 | 20:38

Volgens mij weet elke linkserT dit. Alleen nu eentje die het toegeeft. Ze maken het land willens en wetens kapodt en de bevolking getergd tot op het bot. Ze haten dit land. Ze haten ons. En ze vinden zichzelf fantastisch en superieur. Ze gooien nog wat olie op het vuur en importeren nog meer ellende. En geven begripvolle interviews.

Wim Venijn | 17-11-16 | 20:37

@Dandruff 2.17 Klopt: het vak statistiek is niet eergisteren in Engeland ontdekt, maar al rond 1888 door Francis Galton en later door zijn opvolger Karl Pearson. Regressie analyse is bedacht door Francis Galton, die probeerde te laten zien dat de mensheid in intelligentie naar beneden kukelde door de overvloedige voortplanting van deplorabelen.

lijn5 | 17-11-16 | 20:34

Groen zonder links is een kleur die aangeeft dat er weinig ervaring en nog steeds geen kennis voorhanden is, past wel bij snotneus abu klaver.

hovawart | 17-11-16 | 20:25

U mag over 'radicale' islam praten. De hele dag. Zolang u maar niet de oorzaak benoemt.

Bram van Ojik | 17-11-16 | 20:25

@Cousin Eddie | 17-11-16 | 20:11
We dempen de grachten wel met hem.

Piet Karbiet | 17-11-16 | 20:25

@Dandruff | 17-11-16 | 20:17
Ik ben niet degene die de literatuur kiest, dat doet de docent.
Ik heb VWO in het buitenland gedaan en dus nooit de Nederlandse termen geleerd. En bovendien, op Aalborg Universiteit werd gewoon de optie geboden of je de lezing in het Deens of in het Engels wou hebben en daar koos ik voor dezelfde taal als de literatuur van het pensum. Dat maakt het makkelijker.

Zoon van Boer | 17-11-16 | 20:21

Zoon van Boer | 17-11-16 | 20:00,

Wat een onzin; er is hier al eeuwen Nederlands lesmateriaal aanwezig.
Alsof het vak statistiek eergisteren in Engeland is ontdekt?

Dandruff | 17-11-16 | 20:17

Ik ben niet rechts of links, ik ben nationalist en trots op Nederland en zijn geschiedenis. Is het echt fout om onze waarden te verdedigen tegen mensen die het af willen breken?

Zoon van Boer | 17-11-16 | 20:16

Ja maar iedereen zijn eigen toilet is ook wat waard.
Voorwaarts progressief Nederland!

atheïstisch stemvee | 17-11-16 | 20:14

amusant stukje!
als beloning hangen we Josse apart.
(als in de uitspraak he, niet letterlijk hoor!!)

Cousin Eddie | 17-11-16 | 20:11

De nederlandse politiek correcten zijn zich rot geschrokken door de overwinning van Trump. Ze weten , dat de USA sinds 1945 de dienst uitmaakt in Europa.

De overwinning van Trump en zijn beweging gaan voor heel wat positieve veranderingen zorgen, ook in Europa.

Helaas voor de draaiers, te laat, jullie zullen nooit meer geloofd worden. Zoek iets anders , keer de politiek de rug toe. Jullie hebben gefaald. Een nieuwe dag breekt aan! Europa weer voor de oorspronkelijke Europeaan!

oostermoer | 17-11-16 | 20:07

EEnzame SchizofrEEN | 17-11-16 | 19:55.;-) praat ze naar de mond ,verminder de emotie. draai en draai ga verder met graai.Of ben ik ook met meer?;-)

medelmo | 17-11-16 | 20:04

Had hem vanmiddag al gelezen. Ik was met stomheid geslagen. Zou links dan echt wakker aan het worden zijn?

IslamPislam | 17-11-16 | 20:03

Hoe (Groen)Links de werkende blanke man in de provincie voor zich kan winnen...
Nou, Josje, laat me je de moeite besparen: niet.
Too little, far too late.

jemagookniksmeer | 17-11-16 | 20:03

Dat veel kinderen opeens volledig Engels middelbaar onderwijs krijgen is echt griezelig.
En dat die dan een voorsprong hebben op kinderen die onderwijs in het Nederlands volgen.
Da's het ultieme weg met ons.

keestelpro | 17-11-16 | 20:01

Helemaal niets mis met Engels als de taal tijdens lessen. Zeker niet bij vakken waar 90% van het materiaal toch in het Engels is. Dan is het eerder erg storend dat de lezing in het Nederlands is en het lesmateriaal in het Engels, zeker bij lastige vakken zoals statistiek.

Zoon van Boer | 17-11-16 | 20:00

De enigen die écht de lul zijn met al die islamisering zijn de linkse goedmensen... welbeschouwd ben ik helemaal niet tegen het afhakken van de handen van dieven, noch van de doodstraf voor verkrachters en moordenaars. Laat dat nou net die dingen zijn waar zij zo tegen zijn. Misschien ben ik wel vóór de islam... gfi

harry19612 | 17-11-16 | 19:57

Vertelt precies waarom links fout zit en de Amsterdamse Asscher daar ook niet van af zal wijken.

Islamofiel | 17-11-16 | 19:56

@ klimgek | 17-11-16 | 19:52 Of zijn het de naderende verkiezingen? Geef ze brood en spelen, opdat ze niet merken dat we de macht bij ze weg houden?

EEnzame SchizofrEEN | 17-11-16 | 19:55

Die is ook bang voor zijn toekomst. Dus gaat maar draaien. Ja die linksers en goedmenschen draaien met de wind mee die hen het beste uitkomt. Want dan valt er weer wat te graaien. Zo ook deze lafbek. Nu opeens het licht zien is twijfelachtig.
--
En daarbij. Dit soort stukkies lees je overal. Maar nu dat het opeens een nep politicoloog betreft van de groene policor maffia is het interessant. Nee, het is juist veel minder interessant want je weet dat deze kerel gewoon aan zijn eigen portemonnee denkt. Voogd is een bange poeperd.
--
Laten we een regel maken. Wanneer je niet voor 2014 minimaal 1x, aantoonbaar, hebt geageerd tegen de islamisering, verloedering en verlinksing van de NL maatschapij. Mag je niet meer meedoen. Dan ben je een verrader en een schijnheil. En ben je af.

Mark_D_NL | 17-11-16 | 19:55

Het is mij ook opgevallen dat die k.tkrant de laatste tijd zich aan het losmaken is van dat linkse tuig, NSB,VK, NPO,VN, DG en wat minder BNR en Elsevier. Ga zo door want rechts heeft de toekomst.

Musset | 17-11-16 | 19:55

Altijd fijn om te lezen, zo'n gezond verstand-interview.
Toch een kritiekpuntje: ook ik behoor tot die zogenaamde 'hoogopgeleide klasse', maar ik heb mij nooit aangetrokken gevoeld tot de 'kosmopolitische multiculturele enz.'-blabla-dromers. Als zelf een bèta'tje zijnde, meen ik toch dat die wensdenkers voor het grootste gedeelte uit de alfa- en gamma-hoek komen.

Leuk ook die bonus; ja de "Engelse Ziekte". Halloooo! Is prima voor de bèta-wetenschappen waar Engels immers de voertaal is maar... Nederlands Recht??? Met de nadruk op NEDERLANDS??? Ik heb werkelijk krom gelegen van het lachen om het steenkolen-Engels toen ik me zo'n 15 jaar geleden opnieuw aanmeldde bij de UU. Wàt een gestuntel - om niks.
Welke idioot verzint dàt?

EefjeWentelteefje | 17-11-16 | 19:54

Nou, ik vind dit allemaal maar kwetsend voor een bepaald provinciaals ras. Welke weet ik even niet maar dat hoor ik later wel van de Officier. Gatsiederrie.

Piet Karbiet | 17-11-16 | 19:53

Een spijker op z'n kop

Victorianus | 17-11-16 | 19:53

Ik was totaal flabbergasted.... Dit interview... een vlaag van verstandigheid.

Daarbij nog een redacteur die durfde te benoemen dat ene "Saïd" (oid) zijn dochter bedreigde EN dat de politie vooral aangifte daarvan probeert te voorkomen...

Zijn ze opeens wakkergeschud uit hun links-moralistische droom?
Hebben de muren van hun linkse veilige burcht het opeens begeven onder zoveel aanvallen van "de realiteit"??

klimgek | 17-11-16 | 19:52

Goed dat het is gelinkt: ik las het eerder vandaag al (via Reddit) en kan mij volledig vinden in de strekking van de tekst. Dit is exact hoe ik het falen van links in Nederland ervaar.

The Dominator* | 17-11-16 | 19:51

@Leipniz | 17-11-16 | 19:48
"Groenlinkse Josse heeft nog nooit een rode pil van dichtbij gezien, laat staan er één doorgeslikt."

Klavertje zit nog aan de pap. Zijn pil moet eerst nog als zetpil uitgebracht worden.

Guido | 17-11-16 | 19:51

Land terug. Fuck 'm.

bisbisbis | 17-11-16 | 19:51

@necrosis | 17-11-16 | 19:41
Veel van die Oost-Europese chauffeurs kunnen ook niet achteruit rijden, laat staan parkeren. Bij menig laadperron moet een Nederlander even het stuur overnemen om de wagen neer te zetten.

Guido | 17-11-16 | 19:49

Zo bijzonder is die lap tekst nu ook weer niet.
Het gebruikelijke verhaal over de onbegrepen boze blanke man die in een land leeft in wat "in wezen een links land is".

En weer eens de constatering dat de kloof tussen het volk en de elite reëel is. Gunst. En wat doen we daarmee. Praten en "luisteren" zoals Pechtold bij Pauw?

Die kloof wordt niet groter omdat de elite het volk niet begrijpt, beste Josse. Die kloof wordt groter omdat het volk welbewust buitenspel wordt gezet bij de politieke besluitvorming. Onbegrip? Laat me niet lachen. De boven ons gestelden weten heus wel welke sentimenten er spelen in de "randgemeenten en kleinere steden." En ze weten ook dat ze het zich kunnen permitteren om die sentimenten te negeren. Hun machtsbasis is solide genoeg, Brexit, Trump en Oekraine-referendum ten spijt.

Groenlinkse Josse heeft nog nooit een rode pil van dichtbij gezien, laat staan er één doorgeslikt.

Leipniz | 17-11-16 | 19:48

We geven de linksmensen A'dam, R'dam en Den Haag om mee te experimenteren. De rest van Nederland blijven ze af. Totale radiostilte.

heldheino | 17-11-16 | 19:47

Mooi stukkie !

Vesta | 17-11-16 | 19:46

Nou, dat is 1. Nu de rest van die linkserts nog.

Hem | 17-11-16 | 19:45

Ze gaan allemaal draaien die linksers. Uit lijfsbehoud.

Normpje | 17-11-16 | 19:44

Sterke analyse

Islamofiel | 17-11-16 | 19:44

Uit ervaring kan ik vertellen dat de meeste oost-Europese chauffeurs geen Engels spreken, sommige Poolse Chauffeurs spreken alleen Pools of Duits en de rest spreekt geen woord buiten de eigen grens.
De enige buitenlandse chauffeurs die Engels spreken, zijn de truckers die richting Noorwegen of Finland gaan.

necrosis | 17-11-16 | 19:41

-weggejorist-

Infidel66 | 17-11-16 | 19:35

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl