Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Cursus Intimidatie & Bedreiging in Het StamCafé

Weten waar iemands huis woont. Uw overheid doet niet anders...

Is dat wel een hondje, of een militante coronawappie?

Nieuws du Jour was natuurlijk niet dat ministers een cursus volgen om Om Te Gaan Met Bedreiging & Intimidatie. Maar dat ze die cursus al volgden nog voor die idiote StikstofReductie Kaart [highres] gepresenteerd werd aan de ten dode opgeschreven boeren. Blijkbaar zagen ze de bui al hangen, aldus een gortdroge Frits Wester over de klimaatdeskundigen in Den Haag. Dat witte politieding hierboven op de foto  - voorheen bekend van Joodse instellingen - had dus al veel eerder geplaatst kunnen worden, want ze zagen de bui toch al hangen? Politiechef Woelders ziet ook al een bui hangen. "Als boeren verder gaan in hun acties, zullen wij met meer geweld optreden". Ghe, net de Slag bij Hierden en de Slag bij Kootwijkerbroek verloren, maar ondertussen PRAATJES. Over praatjes gesproken. Het wordt nu wel eens tijd dat Die Boeren een Sterke Man (m/v) naar voren schuiven. Bart is te lief. Mark is te boos. En Sjaak heeft alleen een 78-toerenplaat met "perspectief". Sta op Koos. Doe ff een cursus ofzo. En een beetje opschieten aub. Maandag = Boer on the 4th of July

Social

Soort van stikstofkaart, letterlijk in je broekje

Social

Gast...

Google "Knokken GroenLinks", "Knokken SP", "Knokken PvdA" & "Knokken D66"

Social

Bestond de FeauteauF*ck Vrijdag nog maar...

Hang on, Yama

Oké, we lolden. Oant Moarn!

Social

Reaguursels

Inloggen

Helemaal goed.
Meteen aansluiten en die ivoren toren in Den Haag dit laten voelen... voor alles wat ze ons door de strot duwen.
Algemeen protest en alles plat.
Zo plat dat de overheid geen mogelijkheden voldoende heeft om te reageren...

Troyan horse | 30-06-22 | 10:19

Aan GU: we gaan vast geen stamcafé krijgen dat gedurende de dag open is, toch? Die belofte aan mij was onzin, toch? Of had ik het verkeerd begrepen? Want we hadden een stamcafé dat open was tot het volgende stamcafé begon, maar dat was daar net voor dichtgegaan na 12 uur. Waarom zou je iets veranderen en dan zo lang bezig moeten zijn om het weer terug te veranderen?
We gaan nooit een off topic ruimte krijgen: 's nachts willen de reaguurders plaatjes draaien en geen serieuze onderwerpen, overdag zijn het de onderwerpen die GS dicteert. Dus als er negatieve dingen over Trump zijn wordt daar geen onderwerp aan gewijdt want dat willen de reaguurders niet horen. Als er dan twee man onder ede willen verklaren dat Trump niet aan het stuur trok en niet zijn eten tegen de muur gooide, dan wordt dat wel gepubliceerd. De nadelen van Brexit en andere onderwerpen die de voornamelijk rechtse reaguurders niet willen horen komen dus niet aan de orde. U vraagt, wij draaien.
Niet dat linkse tegenspraak verboden is, nee, want het is goed voor de discussie. Maar er is niet echt een plek voor mij om off topic linkse onderwerpen aan te kaarten. En dat gaat er ook niet komen, toch?

cugel | 30-06-22 | 09:25 | 6

Ga even lekker wandelen in de polder, dat zal je goed doen Cugel. Je moet niet zo blijven generaliseren over 'de reaguurder'. Je wordt voldoende van (vriendelijke) repliek gediend, er zijn hier verschillende meningen.
Wees blij met een site als GS, waar je ook nog eens welkom bent.

letopuwzaak | 30-06-22 | 10:12

Tja, ICT is soms wat lastiger dan digibeten denken.
En je kunt hier toch gewoon het ei van anderen kwijt? Het zou meer zoden aan de dijk zetten als je de eieren van anderen eerst zelf eens een paar minuutjes overdacht voor je ze overtikte.

De Groene vindt NL "racistisch" omdat één asieleiser slechts 30.000 per jaar kost. Voor veel Nederlanders is 30.000 euro het brutoloon; en velen zitten daar zefs nog onder.
Maar volgens de Groene kan dat veel duurder, maar geloof jij dat zelf ook echt? Op dit moment is het zo dat veilige-landiërs die de asielprocedure misbruiken méér recht op gratis onderdak, gratis zorg en gratis rechtshulp hebben dan autochtone werkende Nederlanders. Op zich staat de hele linkse kerk daar achter, dat was altijd al het beleid natuurlijk.
Maar de Groene vindt dat niet genoeg?
Volgens de Groene is NL groot genoeg voor alle 7 miljard wereldbewoners; dus mag niemand de deur gewezen worden. Maar hoe denk jij daar zelf over?
Waar ligt de grens?
Denk zelf na.
Zeker als niemand in de Groene dat doet; als niemand een maximumgrens aan het aantal Nederlanders durft te noemen. Als niemand in de Groene stelling durft nemen tegen het binnenlaten van gewelddadige criminelen, verkrachters, terroristen en oorlogsmisdadigers. Die kunnen niet alleen niet worden uitgezet; die worden zelfs gratis opgehaald. Als jij in een ander land vast komt te zitten moet je zelf je reis terug betalen. Tenzij je een oorlogsmisdadiger bent die NL kapot wil maken.
Maar de Groene vindt NL racistisch.

En dan Blendle. Niet alleen republikeinen, ook steeds meer feministen zijn tegen het misbruik van de trans-religie. Omdat vrouwensporten onmogelijk worden nu heteromannen met baard en piemel zichzelf "vrouw" mogen noemen, en dan alle vrouwenkampioenschapen winnen.
Vind je dat echt oké?
Links zegt inderdaad dat evolutie niet bestaat en mannen en vrouwen 100% gelijk zijn, maar in werkelijkheid is een man veel zwaarder gebouwd met veel meer spiermasa. En het blijven natuurlijk gewoon mannen; er zijn inmiddels aardig wat incidentjes geweest met mannen die de kleedkamers van vrouwen en meisjes in wandelen. Het is natuurlijk niet voor niets dat die in het verleden gescheiden werden, om vrouwen en meisjes te beschermen.

Dit zijn echt dingen waar je zelf over na moet denken voor je anderen copy-paste.

Dandruff | 30-06-22 | 10:13

@Dandruff | 30-06-22 | 10:13: Paar minuten voor het dicht is, maar weer de gebruikelijke verdraaiïngen: waarom zou links niet in evolutie geloven, bijvoorbeeld?

cugel | 30-06-22 | 10:21
▼ 3 antwoorden verborgen

In Blendle: Hoe Republikeinen campagne voeren over de rug van Trans sporters.

cugel | 30-06-22 | 08:20

' Vanaf maandag 4 juli 2022 Nederland dicht ' .
Onder leiding van Lieke Marsman .
Dichter des Vaderlands 2021-2022 .

Minus Richels | 30-06-22 | 08:10

Tamar de Waal in de Groene Amsterdammer:
landen vaak kiezen voor the next best thing om signalen uit te zenden dat bepaalde migratie desondanks niet echt gewenst is. Zo zet Nederland al lange tijd in op slechts één slecht bereikbaar aanmeldcentrum, sobere opvang en allerlei regels en verplichtingen voor asielzoekers. Dit is een afschrikkingspolitiek, in reactie op decennialange antimigratieretoriek en debatten over de Nederlandse identiteit. Maar een ongerijmdheid binnen dit beleid is dus dat politiek asiel, uiteindelijk, nog altijd mogelijk is. De afschrikking zal dan ook nooit bijzonder doeltreffend zijn. Zeker niet in een wereld waarin steeds hogere aantallen mensen vluchten voor oorlog en geweld en weten dat er een kans is op een veiliger leven voor henzelf en hun families.

Een vraag die Hampshire, tot slot, oproept is of de aanhoudende roep van het bedrijfsleven om arbeidsmigranten (‘kapitalisme’) het beleid rond Ter Apel zou kunnen beïnvloeden. De afgelopen weken kwamen allerlei politieke proefballonnetjes voorbij om personeelstekorten op te lossen, zoals het halen van migranten uit Noord-Afrika of de Parijse banlieues. Misschien is ruimhartiger met asielzoekers omgaan het volgende voorstel? Eerlijk gezegd heb ik er een hard hoofd in.

We become what we repeatedly do. Dat zegt een personage uit de Netflix-serie Russian Doll, waarin hoofdpersonen in een tijdlus terechtkomen en eindeloos hetzelfde meemaken. En zo is het. Ter Apel is geen incident. Het vertelt ons veel over wie wij – als Nederland – momenteel zijn en wie wij voorlopig zullen zijn:
Vreemdelingenhaters.

cugel | 30-06-22 | 08:01 | 4

@anja | 30-06-22 | 09:14: Met de nick anja ben je geen Nederlander? Had ik niet verwacht! Of neem ik het nu weer te (Asperger) letterlijk?
Tsja, dat laatste woord had ik zelf aan het artikel toegevoegd omdat het implied is. En ja, we zijn een tribale soort: dus allemaal voor onze eigen groep en tegen outsiders. Bijvoorbeeld moslims, in mijn geval. Goede citaten en een mooie veronderstelde afstamming! Mijn vrouw zag ik iedere dag 2 uur, maar nu mag dat weer even niet vanwege corona. Over minder dan 4 weken een rechtzaak over Ward of Court: of ik of de rechtbank over mijn vrouw mag beslissen. Net bezig een advocaat te regelen maar ik zal het toch wel verliezen op 25 juli. Nu lijkt Anna Marie niet ontevreden in dat verzorgingshuis. Dus misschien zal ik me erbij neer moeten leggen.
En hier in Ierland regent het: geen zonnebrand nodig.

cugel | 30-06-22 | 09:44

Succes met dat gezeik met je vrouw cugel!

Lorejas | 30-06-22 | 10:03
▼ 1 antwoord verborgen

Ik lees zojuist: "Kabinet gaat twaalf vrouwelijke uitreizigers uit Syrië ophalen".
Het motto van dit kabinet: "Boeren eruit, jihadisten erin!"

MAD1950 | 30-06-22 | 07:54 | 7

@Keukenmalloot | 30-06-22 | 08:44:

"Globaal verplaatsen wij, als beste jongetje uit de klas, de uitstoot."

Prima toch, hebben wij er geen last meer van.

Volgens mij begrijp jij het niet helemaal. Nee. Het gaat niet om de veestapel te halveren de doelstelling is te krimpen met zo'n 30%. De kleine melkveehouder staat dan, vermits deze niet in een natuurgebied opereert, niet zo hoog op het lijst. En nee, het gaat niet om de wereld te redden het gaat erom dat wij niet langer letterlijk in de stront zitten met alle gevolgen van dien ten bate van een paar varkenshouders en vleesverwerkers die grof geld verdienen ten kostte van mens, dier en milieu.

Theodorus.Goldbach | 30-06-22 | 09:26

@Theodorus.Goldbach | 30-06-22 | 09:26: Dat grove geld valt meestal wel mee, hoor. De grote profiteur van de intensieve veeteelt is de Rabobank, want die verstrekt de kredieten waarmee de boeren kunnen blijven uitbreiden. De Rabobank heeft zich trouwens een paar dagen geleden voorzichtig achter de boerenprotesten opgesteld. Vrij logisch, toch?
Een onderbelicht aspect aan de zaak is trouwens: hoe verstandig is het om in een tijd van een gewapend conflict, waarbij een van de partijen bewust de wereldvoedselvoorziening in gevaar brengt, de agrarische sector te gaan inkrimpen? Waarom saneert de regering botweg boerenbedrijven weg in plaats van de boeren te stimuleren andere dingen te gaan doen? Zonnebloemolie wordt schaars; waarom stimuleer je als regering dan niet de kweek van zonnebloemen?

MAD1950 | 30-06-22 | 10:03
▼ 4 antwoorden verborgen

Goedemorgen nachtploeg!

Staat koning Willem-Bier nou op de feauteau met een enorme houten genotsknots?

*Koffie zetten doet..*

Wijze uit het Oosten | 30-06-22 | 07:45 | 3

Maxima zei daarop; ik heb hem liever een beetje krom.

Pluisbaard | 30-06-22 | 07:46

Nou en dan die hand van Maxima, een apart tafereel is het.

Verbandmeester | 30-06-22 | 08:21

Jaaa de koffie die je had gehoopt dat 'ie zou komen. Ik heb er inmiddels een volledig uitgekristaliseerd beeld bij in mijn hoofd, met compleet een scenario waarbij jij om de hoek komt kijken met een gigantisch apparaat waarin verse koffie wordt gemalen en gezet, en jij met edel-goelijke blik ons allemaal van heerlijk geurende koffie voorziet, waardoor het zonnige (edoch ook lommerrijke) pleintje voor het stamcafé veranderd in een soort openlucht café, met allemaal blije koffiedrinkende reaguurders. ... - nou ja, ik in ieder geval wel. Imagination, not invention, is the supreme master of art as of life (Joseph Conrad). Wijze, dank voor de koffie! En fijne dag, alle heerlijk kritisch-constructieve reaguurders, maak er iets moois van!

anja | 30-06-22 | 09:26

G.H.B. Hiltermann: ons aller Arthur van Amerongen
Van 1956 tot 1999 besprak Mr. G.B.J. Hiltermann, ooit eigenaar van de Haagse Post, voor de AVRO-radio de internationale politiek. Zijn hedendaagse evenknie Mr. G.H.B. Hitlermann treedt nu maandelijks in de papieren HP/De Tijd in zijn voetsporen, en voorziet deze website bij gelegenheid van een tegeltjeswijsheid.

cugel | 30-06-22 | 07:44

BNR, Bas van Werven; hielenlikkers zijn het. Lopen in de pas met hun 'broodheren'. Hup Lientje!! Doet me denken aan Ien Dales. Kennen jullie die nog? Zij kon de pers ook erg stevig terugzetten in woord en gebaar.

antonconstandse | 30-06-22 | 07:37

Moggeuh zonnestraaltjes.
Suicidal Tendencies - You can't bring me down
youtu.be/nxcJW6bs5os

Pluisbaard | 30-06-22 | 07:37 | 3

Ah, dank. Dat ontbrak nog. Meteen wakker .

Bataafje | 30-06-22 | 07:50

Hulde ! ooit life gezien in het voorprogramma van metallica in de Kuip. Verreweg het lekkerste nummers van de dwazen!

dorstig! | 30-06-22 | 08:19

Ik snap helemaal niks van autohandel. Had een auto op Marktplaats gezet voor 800 euro. Werd al binnen 10 minuten gebeld door een autohandelaar. 'Waarvoor mag die auto minimaal weg?' Ja, 800 euro staat er toch? Of kan je niet lezen ofseauw?

Leptob | 30-06-22 | 07:23 | 2

Je kan het altijd proberen.

Ivoren Toren | 30-06-22 | 07:31

400 euro hoopt de schavuit.

Pluisbaard | 30-06-22 | 07:38

Vanochtend een meneer van de politie bij WNL. Die geeft aan dat er echt mensen bij moeten want na de covid rellen (?), De voetbal rellen nu dit en het is niet vreemd dat er diensten van 14, 16 uur draaien.
Je zult maar agent zijn...
Maar goed, je zult maar boer zijn..
Ook blijkt het OV binnenkort te imploderen omdat dat op de corona-steun heeft geteerd. De regering heeft gemeend daar maar zakken geld in te pompen zonder na te denken over consequenties.
Kabinet doet het echt lekker. Rutte slaapt er schijnbaar niet minder door.

EEnzame SchizofrEEN | 30-06-22 | 07:20
-weggejorist-
niemand specifiek | 30-06-22 | 07:02

Bedenker Friends schaamt zich: ‘Serie was te weinig inclusief en divers’
www.ad.nl/show/bedenker-friends-schaa...

Je kunt je voor ergere dingen schamen.
Welk statement zal de bedenker van de Cosby Show gaan brengen?

Goedemorgen en vergeet niet dat het vanavond gaat hagelen. Hagelstenen zijn wit, maar de code is geel. Zolang dat nog kan.

Roos | 30-06-22 | 06:53 | 3

Die zit toch in de bak vanwege verkrachtingen?

Theodorus.Goldbach | 30-06-22 | 06:58

Ik heb dit heel bewust bekeken en het klopt niet eens. Vrijwel alle donkere personages die erin voorkwamen waren hoog opgeleid of hadden een adviserende of leidinggevende functie. Ross de paleontoloog had zelfs een relatie met een donkere mede paleontoloog. (Vergeef me dat ik dit allemaal weet). En dat de serie over zes blanke vrienden gaat, dat mag toch? Er zijn ook series over donkere mensen zoals je aangeeft.
Een enorm zwaktebod. Jammer.

letopuwzaak | 30-06-22 | 08:27

Goedemorgen, Roos;-)

letopuwzaak | 30-06-22 | 08:28

Maar als niemand die boerderijen nog wil, mag ik er dan eentje?

John McClane | 30-06-22 | 06:47 | 1

Zijn allemaal al besproken, door Syriërs en Afrikanen.

MAD1950 | 30-06-22 | 09:08

Altijd leuk als geweld en intimidatie van politici wordt gebagatelliseerd.

Komjehiervaker | 30-06-22 | 06:19 | 3

Geweld en intimidatie naar wie dan ook zou nooit moeten worden gebagatelliseerd. Ik denk aan een kennis die met zijn vriend uit een Vinexwijk is verjaagd, na het vele getreiter van bepaalde jongeren waar niet tegenop werd getreden.

Naar politici mag geweld en intimidatie dus ook niet. Daarom verbaas ik me dat er bij uitstek één politicus is bij wie dat stelselmatig gebeurt, bagatelliseren van intimidatie en (doods) bedreigingen. En dat al jarenlang.

Roos | 30-06-22 | 06:46

In dit geval wel, het stelt niet veel voor wanneer je het afzet tegen het kwaad dat de boeren bewust wordt aangedaan.

Zoelense Hobbyboer | 30-06-22 | 06:54

Ik stel voor om een zogenaamd fictief ‘opbok’ ultimatum te stellen:
- Alle boeren weg en we storten dit land in de honger.
- Of kabinet weg en we houden landschap en miljarden over.
Een v.d. twee, geen tussenwegen meer. Wat biedt het beste perspectief?

Unsinkable-Sam | 30-06-22 | 05:32 | 12

Hi Theo, landbouw is een enorme industrie en een pilaar van onze welvaart. Daarnaast draagt het bij aan de wereldvoedselvoorziening. In het laatste zomaar het mes zetten wat de politiek heeft gedaan is gewoon crimineel. Als het mensen zijn die wij niet kennen is t klaarblijkelijk geen probleem als die kapot gaan van de honger. Ik hoop voor de bestwil van Nederland dat t brood door t plavond gaat wat prijs betreft en allerlei andere eerste levensbehoeften onbetaalbaar worden. Straks gaat 1 op de 5 naar de voedselbank zoals in Engeland. Ben je niet bereidt om in 14 graden te zitten in de winter dan ...... Vul maar in.

Schilder58 | 30-06-22 | 08:19

@Schilder58 | 30-06-22 | 08:19:

Vleesexport is zo'n 9 miljard euro per jaar. Dat is de grote vervuiler. Slechts een paar boeren en vleesverwerkers plukken daar de vruchten van en wij blijven in en met de stront achter. Dat is geen pilaar van onze welvaart.

Theodorus.Goldbach | 30-06-22 | 09:31
▼ 9 antwoorden verborgen

Wat is dat Amerikaanse woke-volk toch geobsedeerd met ingebeelde concepten als "patriarchy" en "white supremacy". Op FB verklaarde een advokaat, die moslim is, dat abortus onder sharia is toegestaan tot 120 dagen, en louter een zaak is van de vrouw, "haar familie" en haar dokter. Dit kon rekenen op grote vijval van alle wokies in de vorm van hysterisch geblaat over "white nationalism, christian patriarcy". Ik heb deze man en zijn blauwharige juichaapjes erop gewezen dat met "haar familie" in deze context bedoeld wordt, : haar eigenaar, de echtgenoot. DIE beslist. Niet de vrouw. En dat onder diezelfde sharia wetten waaraan hij refereert de getuigenis van een vrouw slechts half zo zwaar telt als die van een man. Daarbij dat zowel het stenigen van vrouwen als straf voor "overspel" (zelfs als zij slachtoffer zijn van verkrachting) als het gruwelijke genitale verminken van vrouwen toch echt verschijnselen die exklusief zijn voor de islamtische wereld. En dat wordt dan gewoon ONTKEND door die woke mafketels. "Nee dat heeft niets met islam te maken, Christenen doen het ook ! Het is het patriarchaat !" Ik zeg BULLSHIT. Sharia wetten hebben per definitie alles te maken met islam, Nou ja misschien trol ik die idioten later wel weer verder. Nu eerst even gezond snacken met een avocado (in huize Asteroid bekend als de "alligator pear") en dan duik ik onder de klamme lappen.
Nighty night !

Asteroid-B612 | 30-06-22 | 05:20 | 5

Dat je ermee in gesprek gaat... wat een verspilde moeite.

Sjompie | 30-06-22 | 06:45
▼ 2 antwoorden verborgen

Merci cher BC, j'adore! Il va sans dire que le sentiment est réciproque. ;-)

MickeyGouda | 30-06-22 | 05:28

Kojak Opening
www.youtube.com/watch?v=CpxJsy8nfjA
"McCloud" TV Intro
www.youtube.com/watch?v=Kc2wjvoOmVM
The Six Million Dollar Man Opening and Closing Theme
www.youtube.com/watch?v=0CPJ-AbCsT8
En zo kan ik maar doorgaan, dankzij mijn geheugen, ben ik goed in mijn werk.
Hiermee wil ik niet zeggen dat ik slim/intelligent ben......;)))
Maar deze uit dezelfde periode van hierboven, zijn de meesten onder ons al vergeten.
Vega$ 1978 TV series Main Theme ( hoofdrolspeler ging dood door kanker en zijn vrouw is volgens mij 3 jaar geleden overleden, zij van "The Sound of Music ").
Vegas.
www.youtube.com/watch?v=OsCqbMz3e0w
Ik vraag mijzelf echt af wie dit nog allemaal weet ?!

Bad - Casey | 30-06-22 | 04:38 | 5

Ja, ben van 1965 dus allemaal bekend en eerlijk, krijg er wel een nostalgisch gevoel bij.
Q en Q is er ook zo 1, nooit vergeten hoe spannend ik dat vond.

De Let | 30-06-22 | 06:25

Die eerste is Hawaii-5-0 toch?

Risingson | 30-06-22 | 06:52

Een goed geheugen is het halve werk. Dat zegt de ervaringsdeskundige die zowaar de helft van de godganse dag dingen aan het zoeken is die ergens kwijt zijn geraakt. Vaak ergens waar ik eigenlijk al had gezocht - en als ik het dan heb gevonden leg ik het in een moment van verstrooidheid toch weer uit handen en weet vervolgens wéér niet waar het ligt. Dus lieve BC, wees verzekerd niet alleen van mijn respect maar ook van mijn jaloezie.. ik wens jou en MG een prachtige dag, blijf geweldig!

anja | 30-06-22 | 09:33
▼ 2 antwoorden verborgen

@TheOne48 | 30-06-22 | 04:22,
Maar dan wel de 1e, zoals deze.....
Hawaii Five-O 1968 - 1980 Opening and Closing Theme.
www.youtube.com/watch?v=CpxJsy8nfjA

Bad - Casey | 30-06-22 | 04:25

@Bad - Casey | 30-06-22 | 04:23:
Haha geweldig! Thx!

TheOne48 | 30-06-22 | 04:32

Wat leuk, dat keek ik ook vaak. Net als Cheers en All in the family. De herhalingen van de herhalingen:-)

letopuwzaak | 30-06-22 | 08:32
▼ 3 antwoorden verborgen

Co co de vliegende knorrepot , begintijd van de tv

drammer12 | 30-06-22 | 04:02 | 1

Zeker!

TheOne48 | 30-06-22 | 04:04

Is na mijn tijd, ik ben nog van vier veren waterval en okki trooy

TheOne48 | 30-06-22 | 03:59

@TheOne48 | 30-06-22 | 03:59,
Deze 2 dien jij te weten.
Doctor Who (original theme song).
www.youtube.com/watch?v=MAYeJgRfhV4
Enne deze.
Sandokan (Main Theme Song)
www.youtube.com/watch?v=XE-f-Ng_cUA
Beide series werden achterelkaar uitgezonden.
Van die 1e scheet ik mijn broek en van die 2e, dacht ik " zo zal ik ook ooit willen worden " ;).

Bad - Casey | 30-06-22 | 04:05

@Bad - Casey | 30-06-22 | 04:05:
Uiteraard gezien, maar was al weer net te oud om aan de buis gekluisterd te zitten.
Ik bleef er niet voor thuis zal ik maar zeggen.

TheOne48 | 30-06-22 | 04:10

Different koek.

TheOne48 | 30-06-22 | 03:56

En wie is hier ook mee opgevoed ?!
Carmiggelt - Welverdiende Rust (1970), daarna ging hij ook nog even door ;D
www.youtube.com/watch?v=w4sjh0DtiCc
Zoiets, komt nooit meer terug, ik persoonlijk, vind het prachtig.

Bad - Casey | 30-06-22 | 03:14 | 6

@TheOne48 | 30-06-22 | 03:37,
Mee eens.
Maar dit nummer ( zelfde tijd ) zal mij voor altijd fascineren.
www.youtube.com/watch?v=P9JdGoFIfc0
Vind ik ook persoonlijk een hele mooie stem.
" De clown met zijn lach :) ".

Bad - Casey | 30-06-22 | 03:42

@Bad - Casey | 30-06-22 | 03:42:
Mij ook, net iets te herkenbaar.

TheOne48 | 30-06-22 | 03:46

@Bad - Casey | 30-06-22 | 03:42,
Best wel bizar, echt gebeurd ook nog, Tommy Cooper.

Bad - Casey | 30-06-22 | 03:48
▼ 3 antwoorden verborgen

@lezeres | 30-06-22 | 03:37:
Ook magisch toeval, jij hebt vandaag kiespijn, ik dikke wang van kaakontsteking, geen pijn verder, maandag toch al afspraak tandarts.

TheOne48 | 30-06-22 | 04:07

@TheOne48 | 30-06-22 | 04:07: Oh.... was even in slaap gevallen. Kaakontsteking en geen pijn? Hoe is het mogelijk!

lezeres | 30-06-22 | 04:31

@lezeres | 30-06-22 | 04:31:
Geen idee, valt nu redelijk mee kwa opgezwollen, heb ooit wel tennisbal dikke wang gehad, ook zonder pijn. Snap er ook niks van.

TheOne48 | 30-06-22 | 05:03
▼ 8 antwoorden verborgen

Zo bakje koffie, op mn gemakie neerlandsnieuws lezen.

BennietmeerinNL | 30-06-22 | 02:49

Ik ben brak, maar het is zo lekker buiten op het deck!

Zo stil ook, dat ik in de verte kikkers hoor. Snap dat niet, want ze neuken al vroeg in 't jaar, waarom dan nu nog aandacht trekken?

Als ik goed ter been was, had ik er een paar opgeschoefeld, en klaar gemaakt met witte wijn, knoflook en peterselie!

wilderst | 30-06-22 | 02:33 | 1

wilderst | 30-06-22 | 02:33,
Niet zozeer op jouw tegel ;))
Ben ik ook uitgenodigd ?!

Bad - Casey | 30-06-22 | 02:48

Ik houd het voor gezien. Nog een dag in de zon en dan zijn we weer thuis. TV gaat alleen nog maar aan voor series. Het nieuws en leuke discussies vind ik hier wel.
Trusten en slaap lief.

K1100 | 30-06-22 | 02:28 | 2

Nighty night.

Lafayette | 30-06-22 | 02:30

Slaap lekker lieve K1100. Tot gauw :-)) X

lezeres | 30-06-22 | 02:38

Nog even over het eerste topic van gisterwoensdag:
Er zit bij Humberto een D66 kamerlid en dat heeft het over 'met een sloophamer inslaan op een politiebus'.
Dan denk ik: is die gast blind of zo ? Het was duidelijk een paalhamer en er is geen enkele autoruit gesneuveld met dat ding.
Als zo'n kamerlid niet kan waarnemen en in een talkshow vervolgens onzin uitkraamt, in hoeverre moeten we zo iemand het volk laten vertegenwoordigen ?
Nog los van het feit dat Jan Paternotte een complete kienojalijer is.

NB.: met een paalhamer sla je paaltjes in een weiland om een afrastering te maken.

LD69 | 30-06-22 | 02:26 | 1

Dat komt omdat ze bij D66 het verschil tussen een shop met het voetje en een dichte gaatjes pan niet kennen. Vandaar dat zo’n omhooggevallen zultkop een paalhamer voor een moker aanziet.

Unsinkable-Sam | 30-06-22 | 04:51

Ik wil nog wat meer zeggen, Kastelein, middels u.
Dat zij die met met die geel en blauwe vlaggetjes lopen te zwaaien, dat je het opneemt voor iets voor waar wij geen weet van hebben.
Idioten.

Bad - Casey | 30-06-22 | 02:25

Gewoon dit.
Stille steun voor de boeren!
www.youtube.com/watch?v=VEuCqaMBy-A
" Wat is het koud he ?! ".
Beste Milton, dit is idd dubbelzinnig gezegd namens mij.

Bad - Casey | 30-06-22 | 02:15 | 2

Je suis een boer.

Lafayette | 30-06-22 | 02:24

@Lafayette | 30-06-22 | 02:24,
Absoluut!

Bad - Casey | 30-06-22 | 02:26

Één GB over voor morgen. Een hele maand gedaan met tien gieg en wifi (meestal brak) op campings. Die GP's en MotoGP's vreten data. Gelukkig data van mevr. K. mogen gebruiken want die is zuinig. Oftewel ze gebruikt bijna niets en betaalt dus teveel. Vrouwen?

K1100 | 30-06-22 | 02:08 | 9

@K1100 | 30-06-22 | 02:33: Het was een strikvraag. It is not yours to give nor to decide. Ik geef je een 3,5. For now.

LD69 | 30-06-22 | 02:45
▼ 6 antwoorden verborgen

Ben d'r weg van. Paar uurtjes slapen, dan weer om 07:00 op, met een geweldige ochtendzon. Dat dan weer wel. Goedenacht, allen, tot een volgende keer.
Bowie tot afscheid: Lazarus. Wat een geweldige kerel!
youtu.be/y-JqH1M4Ya8

PPuk | 30-06-22 | 01:53 | 2

Trusten en slaap lief PPuk.

K1100 | 30-06-22 | 01:57

Dit nummer liet een cliënt van mij me zien en horen. Enorme Bowie fan. Hij was zwaar onder de indruk van dit nummer. Ik ook! Slaap zoet :-))

lezeres | 30-06-22 | 02:01

K1100 | 30-06-22 | 01:49,
Zo mooi, " remember Charlie, remember Baker......".

Bad - Casey | 30-06-22 | 02:39

Goedemorgen allen,
Ben even een tijdje ertussen uit geweest, heb al 2 jaar geleden hier op GS gezegd, " Het zal steeds erger worden ".
Welnu, wij allen nu zijn belandt op bijna het ergste.
Deze Regering is geen Regering, men zet Mensen op de hoogste posities waarvan zij totaal geen kaas van hebben gevreten.
De bouwvakkers, vissers ( waren dat al ) en nu de boeren..........
Wie zijn daarna de klos ?!
Ik volg al ruim 30 jaar Politiek en wat er zich nu in deze kleine Wereld van Nederland nu afspeelt, das in mijn ogen meer dan kolderiek.
Maar ik heb nog nooit zoveel " Lemmingen " gezien die dat vanuit Brussel en ook middels de onderdanen deze onzin lieten uitvoeren.
Kastelein, een rondje en een nummertje namens mij.
John Denver - Thank God I'm a Country Boy.
www.youtube.com/watch?v=8Gx97BH5kKo
Proost!

Bad - Casey | 30-06-22 | 01:45 | 11

@Bad - Casey | 30-06-22 | 02:06: Zo genoten van die film toen. Deze song doet alles herleven. Thanks Casey :-))

lezeres | 30-06-22 | 02:12

@Bad - Casey | 30-06-22 | 02:03:
Oplossing in het vooruitzicht?

K1100 | 30-06-22 | 02:14

@K1100 | 30-06-22 | 02:14:,
Neen.
Ik dien namens mijn arts dit te zeggen/uitvoeren, " probeer gewoon uit "........

Bad - Casey | 30-06-22 | 02:18
▼ 8 antwoorden verborgen

Vanaf 2030 rekening rijden. Leuk. Ik rijd op de dag van loonstrook wel meteen door naar de Belastingdienst. Stuk makkelijker

SinisterNL | 30-06-22 | 01:45

Deze is voor m’n vrouw.
M’n steun en toeverlaat, m’n allesie.
Ik denk dat ze stiekem meeleest…
Voor jou lieverd.
Ik hou van je <3
Shirley Bassey
Never Never Never
youtu.be/pzkYpx_-V1Y

Ruimedenker | 30-06-22 | 01:24 | 3

Ze houdt ook van jou zegt ze.

R. Skickr | 30-06-22 | 01:32

Wat lief en mooi dit Ruimedenker! Gaat je vrouw vast heel blij mee zijn.

lezeres | 30-06-22 | 01:51

@R. Skickr | 30-06-22 | 01:32:
Jij!
Jij paardenlul!
Als ik jouw ramen toch eens met poep kind insmeren…
Maar eerlijk, ik vroeg er een beetje om.
Zorg je goed voor haar?
Het is wel m’n schatje hè.

Ruimedenker | 30-06-22 | 01:55

De boeren staan symbool voor de algemene onvrede.
Zij strijden voor hun eigen doel, tegen het stikstofbeleid en vóór hun bestaan.
Maar buiten dat, heerst er een sfeer van onvrede in het algemeen.
Heel veel meer mensen zijn totaal ontevreden over deze “doorstartregering”.
Na 12 jaar Rutte krijgt deze regering een motie van wantrouwen.
Toeslagenaffaire, leugens, sexschandalen, hyperinflatie, klimaatbeleid, vriendjespolitiek, immigratie, de lijst is oneindig.
Nu zijn de boeren bereid een stap verder te gaan in hun protest, kun je het mee eens of oneens zijn, soms gaan ze iets te ver.
Maar dan nog zijn er tal van onderwerpen waar de “gewone” burger reden genoeg heeft om het oneens te zijn met de zittende regering.
Ze maken er een puinhoop van.
Dingen gaan gewoon niet goed in het land, boer of geen boer, de frustratie zit diep.
Die frustratie zie je terug in de peilingen, kun je populisme noemen, maar da’s natuurlijk gelul van een dronken aardbei en dat zeggen vooral omhooggevallen succesnummers, die het voor zichzelf prima voor elkaar hebben.
Deugoïsten die geen feeling hebben met de rest vd samenleving.
Arrogante mensen die uiteindelijk het deksel op hun neus krijgen.
Zogenaamde “nette” mensen die té asociaal zijn om zich te realiseren dat mensen het écht moeilijk hebben, angst hebben, radeloos zijn, de rekeningen niet meer kunnen betalen.
Lach ze maar uit, noem ze populist, Wilders’ aanhangers, tokkies, Henk & Ingrid, maar ondertussen zijn het er nogal wat.
Het draagvlak voor de boeren is groot, want hun geluid, hun protest leeft bij heel veel mensen.
Was het niet om de stikstof, maar wel over de rest van het wanbeleid.
Boeren trekken de kar waar misschien wel 70% van Nederland op wil zitten.

Ruimedenker | 30-06-22 | 01:17 | 8

@LD69 | 30-06-22 | 03:07: Dit is gewoon de realiteit. En ik meende het toen ik zei dat ik een grapje maakte. Net nog weer een lading pijnstillers genomen. Ze zijn snel uitgewerkt. Lief dat je aan me denkt. Bedankt :-))

lezeres | 30-06-22 | 03:31

Mensen zijn het spuugzat! Het konkelen,liegen en bedriegen , het draaien ,spelen met woorden en het minachten van de Ned. bevolking op alle fronten is zo vernederend geworden dat escalaties niet uit kunnen blijven.
Het gaat inderdaad niet alleen maar over de boeren. Het gaat vooral over de smerige manier van politiek bedrijven. Het grote monster Europa is daarbij de grootste speler in dat vieze spel geworden. De Ned. cultuur wordt stukje bij beetje kapot gemaakt. Bewust. Haal de fundering weg onder een huis en het huis zakt in elkaar. Zie b.v. de asielindustrie.
Toch te zot voor woorden dat men 1000 man per week binnenlaat terwijl er totaal geen huisvesting is?
Te ziek voor woorden. En dan een zogenaamde " premier" der Nederlanden te horen zeggen; dan trekken we gewoon wat weilanden leeg ! Is makkelijker bouwen dan in de steden!
Ziek en verrot tot op het bot!
Walgelijke sujets!
Ik begrijp die boeren heel goed. De werkelijke reden wordt niet benoemd. En heus, die zogenaamde perspectieven worden doekjes,hele kleine doekjes voor een niet te stelpen wond! Wie volgt na de boeren?

Mispel | 30-06-22 | 05:59
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik zit nu in België. Wallonië eigenlijk. Mijn nieren zitten weer waar ze eigenlijk horen te zitten. Wat een kutwegen. Probleem Pastis op, dus naar de winkel, da's schrikken. €28 voor een liter, Frankrijk €18 en Spanje €12. Maar wat moet je zonder ;-)

K1100 | 30-06-22 | 01:12 | 4

@wilderst | 30-06-22 | 01:16:
De smaak is uitstekend maar de nasmaak wat zurig omdat ik terug moet naar dat Kutland.

K1100 | 30-06-22 | 01:25

@wilderst | 30-06-22 | 01:33:
Ja vrijdag thuis want APK camper. Kan in elk land maar mag niet. Je weet één EU, maar dan niet.

K1100 | 30-06-22 | 01:37
▼ 1 antwoord verborgen

Na de jicht, gisteren en vandaag Ischias in de onderrug en rechter bovenbeen. Om die los te houden veel op de been met oefeningen. Dus dikke knie, diegene die 3 keer open lag voor meniscus.

De gifbeker moet helemaal leeg deze week. Ik ben in staat om ... mijn horoscoop erop na te slaan, hahaha

wilderst | 30-06-22 | 01:06 | 1

Klote, weet er alles van hernia lumba. Neem Paracetamotel en na 4 uur Ibrufen, herhalen om de vier uur en zoveel mogelijk plat liggen, even stukje lopen en weer liggen. Ook herhalen. Sterkte.

gato | 30-06-22 | 08:37

Ik snap eigenlijk nooit hoe demonstranten of andere lieden altijd weten waar politici of BN's wonen. Is daar een site adressen van dan?

Harry de Slijter | 30-06-22 | 01:00 | 2

Te verkrijgen via dhr. D66 Paternotte. Hij behoudt zich wel het recht voor via MSM, of in de Kamer, er garen bij te spinnen.

PPuk | 30-06-22 | 01:08

Meesten hebben een koophuis, via kadaster allemaal openbaar. Voor een paar euro weet je het

HD50 | 30-06-22 | 06:33

Wilde ik vandaag wat muesli kopen, 5 euro ipv minder dan 4 euro vergeleken met 6-12 maanden geleden. Kutzooi in dit land.

Adriel | 30-06-22 | 00:59

Handig dat kaartje mocht je nog een bos bloemen bij de minister willen laten bezorgen om haar een hart onder de riem te steken en je wist het adres nog niet.

Wattman | 30-06-22 | 00:51

Ik heb nogmaals een foute link in deze tijd.
Waylon:
Lk-X8V5QPx0

laaggeiletterd | 30-06-22 | 00:50

Trots op de boer. Nederland moet kapot waarvoor eigenlijk? Trots op onze positie in de wereld, dat waren we nog niet zo heel lang geleden. Wat is er veranderd? Ik leg dit op de bar voor wie wat wilt lezen bij de muziek. www.nationalgeographic.com/magazine/a...

zegmaarwij | 30-06-22 | 00:47 | 2

Ze bracht ook peuken mee, yes! Dit jaar nog amper NL shit gerookt, dikke middelvinger kutkabinet!

wilderst | 30-06-22 | 00:42 | 7

@wilderst | 30-06-22 | 01:07:
Ja ook. Niets mis mee. Heb 50 jaar Zware van Nelle gerookt. Laatste 10 jaar in België gekocht. Tien sloffen, scheelde €200.

K1100 | 30-06-22 | 01:20
▼ 4 antwoorden verborgen

Ma was in Duitsland en bracht mee -tegen betaling- wodka 5,19 per fles. Duits product, van 100% graan, 3x gedestilleerd. Zou die slechter kunnen zijn dan de basis meuk die ik in NL bestel voor 8,40?

wilderst | 30-06-22 | 00:40 | 2

Nog niet even geproefd wilderst? Vast wel prima in orde! Duitse drank en Duitse worsten. Super combie! ;-))

lezeres | 30-06-22 | 00:48

Deutsche Gründichkeit plus Deuteches Reinheitsgebot.

Schemerlamp | 30-06-22 | 01:00

Stukje op de site waarvan ik de naam niet zal noemen: Nederlandse veestapel stikstof uitstoot voor 5e jaar op rij gedaald en zit nu ruim ONDER de EU normen. www.nu%2enl/economie/6209335/stikstof...

W_F | 30-06-22 | 00:38 | 1

Maar dat helpt helaas niet, want het gaat niet om stikstof. De boeren hebben al een jaar geleden aangegeven te willen overleggen maar dat wil de regering niet, die willen ook geen oplossing maar alleen de grond, dus die hebben er helemaal geen belang bij dat de boeren de stikstof nog verder naar beneden brengen.

Jansen63 | 30-06-22 | 00:49

'navond, allen. Wie geht's?

PPuk | 30-06-22 | 00:31 | 29

@LD69 | 30-06-22 | 02:00: Aha... slaap lekker LD69. Ik ga het ook zo proberen. Tot gauw! :-))

lezeres | 30-06-22 | 02:07

@K1100 | 30-06-22 | 01:15:
Los daarvan, als je halve onderkaak gevuld met pus plotseling terug je bek inspuit is de associatie met riool niet eens zo'n slechte ;-)

LD69 | 30-06-22 | 02:14
▼ 26 antwoorden verborgen

Ik snap alle ophef niet zo.. Toen Nelson Piquet (in november 2021) zei dat Zeur Hamilton schuldig was aan de crash met Max Verstappen op Silverstone, toen had ie gewoon gelijk. En hij noemde de Brit 'kerel' in het Portugees en toevalig is dat een woord dat begint met de letter 'N'. Een N-woord dus. Lekker goedkoop scoren weer door iedereen en z'n moeder door het expres niet juist te vertalen en de racismekaart te trekken. Om moe van te worden. Heeft Nederland inmiddels al een N-woord?

R. Skickr | 30-06-22 | 00:30 | 8

@R. Skickr | 30-06-22 | 00:35: thanks ;)

davidhasseltoff | 30-06-22 | 00:40

@R. Skickr | 30-06-22 | 00:35:
Prachtig

PPuk | 30-06-22 | 00:41

Twee zeurders bij elkaar en die dochter moet eens bij de pitmuur wegblijven. Heeft Max ook rust. Maar het was een jaar geleden en nu lopen zeuren. Alonso is slimmer, die pest Ham op een andere manier, gewoon en rniet lang laten gaan. Nou is Piquet ook werelkampioen geweest, geloof zelfs drie keer, mag nu niet meer komen op de racebaan. Wordt tijd dat Toto en Ham beiden verwijderd gaan worden.

gato | 30-06-22 | 08:47
▼ 5 antwoorden verborgen

Het moment dat er echt ingegrepen gaat worden in deze protesten, door pliesie, het EU leger of wat dan ook en er echte schlatoffers vallen, zal mi het moment zijn waar het kwartje valt. of een nachtkaars of het lont in het vat. Is er nu echt geen andere manier om dit onheil af te wenden? Praten, water bij de wijn, polderen, D666 die Tjeerd gaan uitkostsen Rutte met een functie elders,..?

klaverboerdenham | 30-06-22 | 00:29 | 1

hmm zie dat de spellingcheck uit staat :)

klaverboerdenham | 30-06-22 | 00:30

Weer een artikel over die kak boeren... Pffff draagvlak is weg foetsie....

niv01 | 30-06-22 | 00:20 | 3
-weggejorist-
Lefty-Messup | 30-06-22 | 00:27
-weggejorist-
K1100 | 30-06-22 | 00:38
-weggejorist-
lezeres | 30-06-22 | 00:42

Vera Bergkamp@Vera_Bergkamp
Bedreiging en intimidatie zijn onacceptabel en druisen rechtstreeks in tegen onze rechtsstaat en democratie.

Geert Wilders@geertwilderspvv
Ik ben al zeseneenhalfduizend dagen onvrij en bedreigd

Cornelis12 | 30-06-22 | 00:17 | 6

@Red Shirt: Geert Wilders wil zeggen dat hij al 6.500 (!) dagen wordt bedreigd en dat Vera Bergkamp er nog nooit iets aan heeft gedaan om dat aan te pakken en dat de conclusie die we daaruit kunnen trekken is dat het dus blijkbaar wel getolereerd en geaccepteerd wordt. En dat dat een schande is. Comprendre?

Wim_Kut | 30-06-22 | 01:01

@Red shirt | 30-06-22 | 00:28: Hij bedoelt dat als Geert bedreigd wordt, Vera niets zegt. Blijkbaar wordt dat wel getolereerd
'al zeseneenhalfduizend dagen'.

Usumani | 30-06-22 | 01:08

@Wim_Kut | 30-06-22 | 01:01: Niemand tollereerd en accepteerd de bedreigingen aan Geert Wilders. De man wordt bewaakt en waar mogelijk worden daders opgespoord en vervolgd. Het probleem is echter dat dit soort terreur niet valt te voorkomen.

Red shirt | 30-06-22 | 09:44
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik heb juist te weinig stikstof in het gazon, tis allemaal klaverbloemen.
Wel mooi voor de hommels en bijtjes en daar kan ik dan wel weer van genieten.
Dus ga ik het ecologisch beheren.

steekmug | 30-06-22 | 00:16

Cheech and Chong aan de Witte Neus. Of aan de VIM voor de liefhebbers.
youtu.be/RvGE-xhroy0

R. Skickr | 30-06-22 | 00:16 | 4

@R. Skickr | 30-06-22 | 00:54: Nou... werkt een beetje ;-)). Speed best sterk, coke subtieler, duurder en lekkerder. Maar deze ondeugden liggen in het verleden.

lezeres | 30-06-22 | 01:07
▼ 1 antwoord verborgen

Duidelijke boodschap van een Oekraïense militair (M/V/Whatever):

www.reddit.com/r/UkraineWarVideoRepor...

(Achter die irritante pieps zit de boodschap:
"Stop being fucking pussies").

Peter Emile | 30-06-22 | 00:15 | 1

Kan het niet goed volgen, heeft hij het over onze boeren?

Kanvanalleszijn | 30-06-22 | 00:18

Toch wel interessant. GS lijkt zich aan de kant van de boeren te positioneren. Prima hoor, het maakt mij niet uit. Nog niet zo lang gelden werden hier covid-kritische plempsels direct weggejorist, waaronder die van mij, meer dan eens. Gewoon even een vraag: hoe werkt dat op jullie redactie?

Masturwasbeert | 30-06-22 | 00:08 | 4

De redactie heeft ook een mailadres. Probeer het daar eens.

R. Skickr | 30-06-22 | 00:13

Niet...

niv01 | 30-06-22 | 00:20
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
A_dri_aan_ha_ha_ha | 30-06-22 | 00:06 | 9
▼ 9 antwoorden verborgen

Tja, ik hoop dat boeren dit ook lezen en beseffen dat ze zo de verkeerde mensen pakken.

Dandruff | 30-06-22 | 00:50

Ik hoop maar dat het een beetje binnen de perken blijft. En ik begrijp het nut niet helemaal. (Dat heel Nederland dicht moet etc).

letopuwzaak | 30-06-22 | 03:10

Mike Tyson zei ooit eens: everyone has a plan until they get punched in the mouth. Zo ook bij glimlachmevrouw. Lekker veilig vanachter de regeltjes en hermandad even een paar jaar een baantje uitvoeren... Helaas, sommige mensen nemen dat geen genoegen mee. En nee, dit democratisch systeem is niet gekozen, het is zo geboetseerd dat een stem nauwelijks telt en de middenpartijen vrijwel altijd door kunnen regeren. De overheid is nog onbetrouwbaarder dan een plattelandsroemeen met een gestolen E-klasse. Waar moet je je punt maken? Of dat laffe Malieveld? Protest, beetje aandacht, 0 resultaat. Dit soort acties belichamen de onmacht van de bevolking om redelijk gehoord te worden en op z'n minst een vooruitzicht krijgen dat niet jaarlijks wijzigt door bakfiets ambtenaren met een duidelijke linkse signatuur. Of een horde activisten die via de ambtenarij 160 Natura 2000 gebieden er doorheen drukken (niemand over gehoord...). Men is het zat en dan zit er nog maar 1 ding op: aanpakken bij de bron. Geef het nog 3 weken en stikstofmevrouw neemt ontslag (met wachtgeld vergoeding) en wie gaat zich dan branden aan deze nijpende situatie? Spann0nd

Sliptong | 29-06-22 | 23:54 | 2

Heerlijke tegel.

Super Vaagstra | 30-06-22 | 00:16

De boeren zijn de eerste groep van alle door de overheid aan de kant getiefte groepen die iets significants terug kunnen doen. Die een vuist kunnen maken.

Want trillen met je kindjes als minister? Hoe denk je dat die mensen die hun kinderen kwijt zijn zich voelen? Groningers die trillen vanwege overheidsbeleid én door aardbevingen. Er zijn zoveel verneukte groepen. Ook zij stonden ooit met een bordje op een of ander veldje te demonstreren; het hielp ze geen reet.

En dan eindelijk, eindelijk is er een groep die een vuist kan maken. En die doen dat. Gelijk paniek in de tent. Direct alle ballen van de media op BBB. Direct zijn de boeren terroristen.

In den Haag zitten vooral wezels. En Ruftman is de grootste.

DeJemelscheet | 30-06-22 | 00:42

Ik ben 100% voor puur natuur. Vooral als het gaat om Orange Bud en Kush. Die wietboeren hoor je niet, die zijn ondergronds gegaan. Maar stel je voor dat die ook in actie gaan komen en grote balen Jack Harrer langs de wegen in de fik gaan steken.
youtu.be/eMK4cfXj5c0
Hits From The Bong - Cypress Hill

R. Skickr | 29-06-22 | 23:53 | 3

@R. Skickr | 30-06-22 | 00:07: Heerlijke films inderdaad.

Ruikbaard | 30-06-22 | 00:13

Ik kan maar niet bevatten dat de RVD die foto van Maxima en WimLex met die deegroller in z'n klauwen heeft toegestaan.
Lijkt gewoon op een screenshot van een B-garnituur porno.

Abject | 29-06-22 | 23:53 | 1

Vroeger had-ie een pleegpot in z'n handen. Dit is een stukje vooruitgang, zij het nogal langzaam.

LD69 | 30-06-22 | 00:29

Even snel een linkje en dan weer druk verder:
www.youtube.com/watch?v=xS7eabXG1Fw&a...
Vers van de pers, Orgrel - the Oath of the Black Wolf. Lekkere Italiaanse black metal, goede ritmes, lekker melodieus gitaarwerk, m.n. outro's. Een van de betere BM-plaatjes van deze maand imho.

Graaisnaaiert | 29-06-22 | 23:52

“Covid zkh.opnames Vlaanderen: 471 opnames (18+) in de afgelopen 2 weken. Hiervan was 6% niet gevaccineerd, 15% twee keer gevaccineerd en 79% drie of vier keer gevaccineerd. Boostergraad Vlaanderen (18+) is 85%”. Oops

davidhasseltoff | 29-06-22 | 23:50 | 10

@J.P.Drapeau | 30-06-22 | 00:17: ze bedoelen hiermee gewoon dit;
1e dosis
2e dosis
booster dosis
2e booster dosis
Het zijn Belgen hè. Volg het linkje, probeer de gekken eruit te filteren. Maar voldoende zaken om met gezond verstand toch eens te overpeinzen.

davidhasseltoff | 30-06-22 | 00:29

@VP732 | 30-06-22 | 07:15:
Dan snap ik hem beter. Maar als ik het goed heb begrepen waren er inderdaad onderzoeken bekend die dat dus aangaven, vanaf de 3e prik had je meer kans op... Geen idee waarom dat zo is, ik hou het voorlopig nog maar bij mijn 2 prikken.

Graaisnaaiert | 30-06-22 | 09:50
▼ 7 antwoorden verborgen

Wat leuk, geweldig nummer, maar ooh zo fout ge-play-backed. Toen kon dat nog gewoon, heerlijk.

kroel | 30-06-22 | 00:00

Ohhh zo geweldig dit nummer weer te horen! Super dit Dandruff!

lezeres | 30-06-22 | 00:09

Och, dat vreselijke interview op BNR. Wat een walgelijke mensen daar in die studio.

reyden | 29-06-22 | 23:47 | 1

reyden | 29-06-22 | 23:47 |

Dat moet je ook niet kijken. Dooor scrollen.

pegaje | 29-06-22 | 23:55

@aflaatverkoper | 29-06-22 | 23:50

Ik ook whaa.

pegaje | 29-06-22 | 23:57

Dat was echt een must op bruiloften en partijen in de jaren 70 en 80! Geweldig!

keestelpro | 30-06-22 | 07:41
▼ 2 antwoorden verborgen

Maandag, dan weet je het #boerenhaters

"How could they know just what this message means?
The end of my hopes, the end of all my dreams
How could they know the palace there had been
Behind the door where my love reigned as queen?"

Herman's Hermits - No Milk Today
youtu.be/T9v7Cp5sSZg

Truste allen.

Milton_Styx | 29-06-22 | 23:43 | 7

Ik kom net binnen :-))
Trusten Milton, Jammer dat ik je gemist heb.

lezeres | 30-06-22 | 00:02

@lezeres | 30-06-22 | 00:05:
Ergens ben ik blij dat The Sound niet zo groot geworden is als U2 omdat het daardoor een echt exclusief crisis bandje is gebleven maar dat geldt ook voor Gary Numan. Die leeft zelfs nog!
Tubeway Army - Are Friends Electric (1979)
www.youtube.com/watch?v=7rKJf_DWecU

keestelpro | 30-06-22 | 08:02
▼ 4 antwoorden verborgen

Vlad de dreiger heeft zeker nooit van een boemerang gehoord,

De Russische president Vladimir Poetin sluit spanningen met Zweden en Finland niet uit als zij lid worden van de NAVO. Rusland zal reageren als de NAVO zich met haar middelen in de twee Noord-Europese landen vestigt.
Poetin, die zijn leger eind februari Oekraïne liet binnenvallen, reageert met zijn dreigementen op de aanstaande toetreding van Zweden en Finland tot het westerse defensiebondgenootschap. De Zweden en Finnen willen na jarenlange neutraliteit juist lid worden van de NAVO door de Russische agressie tegen Oekraïne.

Cornelis12 | 29-06-22 | 23:42 | 1

Hij vindt maar een eind heen. De tijd dat Nato met Poetin rekening hield is goddank voorbij. Hebben we veel te lang gedaan en zie waar het ons heeft gebracht. Georgie, de Krim, MH17, spionage, diplomatieke incidenten, destabilisering, geopolitiek gedonder in het Midden-Oosten en Noord-Afika en als klap op de vuurpijl 24/7.
Wat mij betreft is de laatste keer dat we met hem rekening houden als we zijn excate coordinaten binnen hebben en een bewapende drone binnen effectieve vuurafstand.

Graaisnaaiert | 30-06-22 | 00:11

www.trouw.nl/buitenland/ook-von-der-l...
“Ursula von der Leyen heeft sms-berichten die zij tijdens de coronapandemie uitwisselde met Pfizer-baas Albert Bourla verwijderd. De Europese ombudsman, Emily O’Reilly, noemt het verdwijnen van de berichten ‘op verschillende punten problematisch“ iemand nog een kopje CovID met een boost? Haha naaien voor gevorderde..

davidhasseltoff | 29-06-22 | 23:40

Den Haag die de huidige onrust een boerenprotest noemt, is downplayen. De actieve en zichtbare agressie van de boeren is makkelijk te framen en te veroordelen en wordt gebruikt om de algemene onvrede onder de bevolking te verbergen, maar de passieve agressie van Den Haag door jarenlang niet (goed) te luisteren naar de bevolking is minstens zo erg. Dat breekt je een keer op.

Bovendien weet iedereen die een beetje nadenkt wel dat de maatregelen die worden voorgesteld niet de oorzaak van het probleem wegnemen. Als dit zo nog een paar decennia doorgaat creëren we een probleem voor komende generaties die zijn weerga niet kent, alle goede bedoelingen van al die milieu organisaties ten spijt.

En dan nog zo wat: natuurherstel. Dit is een begrip met een open eind als je niet vaststelt wanneer je vind dat de natuur weer hersteld is. Mocht je in de verleiding komen om dit toch te willen omschrijven: de natuur kan niet stuk, dat is nu eenmaal de definitie van natuur. Die reageert prima op diverse externe factoren en zal dat ook altijd blijven doen. Dat we het er niet mee eens zijn of dat er mensen zijn die het graag anders willen is weer een ander ding. Maar voer geen discussies met termen die alleen maar een rookgordijn opwerpen.

Gummarus | 29-06-22 | 23:39 | 4

Natuurherstel in NL is een grote shovel en graafmachines in een natuurgebied waar de oorspronkelijke stroom van rivier x/y/z weer terug moet brengen in de oorspronkelijke staat met een bord erbij, dit project is mede mogelijk gemaakt door de EU.

therealbraindump | 29-06-22 | 23:54

@Red shirt | 29-06-22 | 23:53: deze stikstofplannen zijn geen onderdeel geweest van de verkiezingsdebatten maar ontwikkeld tijdens een 1-jaar durende formatieperiode waar kiezers niet en special interest groups wel aan tafel zaten. En dat noemt u een democratie? In NL staat de kiezer niet centraal maar de partij. De kabinetspartijen zijn doodsbang voor de directe democratie omdat zij wel doorhebben dat zij meer naar de kiezer moeten luisteren, en daar hebben zij geen zin in.

therealbraindump | 29-06-22 | 23:57

@Red shirt | 29-06-22 | 23:53: Jammer dat bij partijen zoals VVD66 het beleid pas naar buiten komt na de verkiezingen. Peilingen nog gezien?

NLgaatnaardeklote | 29-06-22 | 23:59
▼ 1 antwoord verborgen

Fantaseert u even met mij mee? Stel dat die boeren nu (gedeeltelijk) uit bedrijf gaan en op hun gronden beginnen met het stichten van woongemeenschappen. Bij voorbeeld voor ouderen die kleiner willen gaan wonen. Maar wellicht ook groter, gehuchten en zelfs kleine dorpen met een parkeerplaats voor woonwagens, een wijkje met vluchtelingencontainers, kortom voor elk wat wils, hier en daar een ministerwoning (tussen de woonwagens en de containers in) en mogelijk nog plaats voor een klein (natuuuuurlijk ecologische) agrarisch bedrijf en hier en daar een autospuiterij voor elektrische auto’s en natuurlijk een echte nieuw op te richten BOERENLEENBANK. Denkt u dat de regering daaraan gaat meewerken.

Ik denk het NIET; want dat is namelijk helemaal niet de bedoeling.

fokkewoelf | 29-06-22 | 23:28 | 3

Heel juist!
Ze willen die grond in handen krijgen en voor een habbekrats. Ze gaan die boeren het leven en werken onmogelijk maken en dan verlies van het bedrijf afkopen met een bedrag dat als je het ziet wel hoog is, want productiemiddelen afkopen, verlies van inkomen enzovoorts. In principe kan de boer daar van gaan leven. Wat ze dan niet meer kunnen is dat vele land behouden want dat gaat ze heel veel belasting kosten. Na uitkoop, worden ze door omstandigheden gedwongen hun land te verkopen en daar krijgen ze absoluut niet de hoofdprijs voor.
Een boer die op dat land iets gaat doen waarmee voldoende te verdienen is om alles te behouden is zeker niet de bedoeling want de overheid wil het verpatsen aan projectontwikkelaars. Zul je zien dat ze gewoon het bestemmingsplan aanpassen om elk initiatief af te kunnen schieten. Landbouwgrond verkopen aan bv een natuurorganisatie zal vast ook niet kunnen. Het gaat de overheid niet om natuur.

Nuuk | 29-06-22 | 23:46

Hier kun inderdaad genoeg bij verzinnen, maar ik denk dat de bestemmingsplannen pas gewijzigd gaan worden zodra de overheid het land heeft geroofd. Anders zouden de boeren er zelf eens vakantie-chalets op kunnen zetten en/of er een boerencamping van kunnen maken. Genoeg te verzinnen waar de boer zelf geld aan kan verdienen als hij zelf invulling mag geven aan het bestemmingsplan. Maar daar zal de regering al lang in hebben voorzien.

Ruikbaard | 29-06-22 | 23:49

En toch ben ik trots op ons landje, we maken graag gebruik van elkaar, maar misbruik maken van elkaar doen we niet zonder schaamte. Ik heb harde werkers gehad, maar ze wel altijd beloond naar wat ze geleverd hebben. Ik ben trots op de mensen die inzet getoond hebben voor mij. Dat maak ik mezelf wijs als ik in de spiegel kijk, jullie ook?

laaggeiletterd | 29-06-22 | 23:26 | 2
-weggejorist-
R. Skickr | 29-06-22 | 23:43

De loyaliteit ligt vaak eerder bij de werknemer naar de werkgever dan andersom.

Ruikbaard | 30-06-22 | 00:23

Betaallinkje T: DEN HAAG - Een koepel van islamitische basisscholen waar menstruerende meisjes apart worden behandeld ’gaat veel te ver’ met zijn gedragsregels, vindt onderwijsminister Dennis Wiersma (VVD). Maar ingrijpen is lastig. Wiersma keurde onlangs negen nieuwe islamitische basisscholen goed. En volgens deskundigen komen er veel meer van dit soort scholen aan.

www.telegraaf.nl/nieuws/191579791/isl...

Lorejas | 29-06-22 | 23:26 | 5
-weggejorist-
therealbraindump | 29-06-22 | 23:50
-weggejorist-
Zwizalletju | 30-06-22 | 00:06
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik wil even kwijt dat ik blij ben dat ik de twee topics over de fietsert van 17 met slechts één Joris overleefd heb.
En ik wil Bert Brussen een compliment maken voor twee dingen:
1 Dat hij eens niet 2x teveel woorden gebruikte in dat tweede topic, het was gewoon goed zo. Prima!
2 Dat hij die uppercut van Kaas als een vent nam en gewoon even niets meer zei.

Dat gezegd hebbende, welterusten.

WasHetMaarMakkelijk | 29-06-22 | 23:25

If I Could Turn Back The Hands Of Time krijgt ineens een heel amdere betekenis
R. Kelly youtu.be/AF_BOwI6zsw

R. Skickr | 29-06-22 | 23:24 | 3

Mooi gevonden!

kroel | 29-06-22 | 23:44

Paspoort afpakken mag ook al niet meer, want de twee in Syrie geboren kindjes hebben de Nederlandse nationaliteit en zielig ofzo zonder hun lieve mama die alleen vertrok om weeskindjes te helpen.

www.telegraaf.nl/nieuws/1185370922/in...

Lorejas | 29-06-22 | 23:24 | 1

Gekke redenering. Er zijn legio kindertjes die vanuit Verweggistan naar NL komen. Waarom is andersom een probleem?

Roos | 29-06-22 | 23:33

Is het al bekend hoeveel grond van de boeren 'opgekocht' gaat worden en de percentages die gaan naar natuur, woningen, recreatie, infrastructuur, industrie en andere doeleinden?

Patje | 29-06-22 | 23:23 | 3

Tijd om te gaan slapen zo te lezen.

Patje | 29-06-22 | 23:36

Natuur krijgt niets, zeker niet op termijn. Dit gaat louter en alleen om grondprijzen en grond stelen. Grond dat van bestemming landbouw naar bouwgrond gaat (woningen, windmolens, infrastructuur) gaat explosief in waarde stijgen. Met onteigening is de grond in handen van de overheid en die loopt financieel dan binnen. De projectontwikkelaars kunnen er dan fijn gaan bouwen en zo hun winst pakken. Dit een tweetje bestaat al langer met gemeentegrond, ingewikkeld gedoe, maar alles draait om geld. Daar gaan de natuurclubs op den duur achter komen. Ze zijn de nuttige idioten voor de lobby geld-politici.

We leven in een heel dichtbevolkt land en natuur hebben we alleen op zee, in wilde vorm dan. De rest zijn parken, aangelegde natuur en dus cultuurlandschap. Voor planten en dieren niet een probleem want natuur is een menselijk construct. Planten en dieren maakt het niet uit waar ze leven als de leefomgeving maar geschikt is. In steden zijn de mogelijkheden voor veel soorten te beperkt of onmogelijk. Niet voor alle, sommigen doen het er juist uitstekend.
Juist rond boerenland voel en zie je wat we nog als natuur zien: planten en dieren zijn daar veel meer te vinden dan in steden en dorpen. Niet dat het overal is, want ja een weiland is een weiland en een akker is een akker en vrij monotoon dus.

Het is behelpen, maar minder verwend zijn kan helpen. We kunnen niet en natuur willen, en met tegen de 18 miljoen mensen in een klein land wonen. Wat er nu is behouden moet prima kunnen maar dan moet je accepteren dat cultuurlandschap als heide en zandgronden zonder menselijk ingrijpen er aan gaan, en dan niet in de zin van “natuur verdwijnt” maar die natuur transformeert (lekker woke-identiteiterig eigenlijk!) naar bossen en struiken met de dieren die daar weer bij horen. Laten we blij zijn dat we dat in ieder geval nog hebben en voor grote natuurgebieden maar op vakantie naar Noorwegen of Schotland. Niet vliegen natuurlijk want als iets kudt is voor klimaat en natuur is dat het wel.

Nuuk | 29-06-22 | 23:37

@Nuuk | 29-06-22 | 23:37: goed gezegd Nuuk. De natuur redt zichzelf wel.
Dat zien we elk jaar wel eens: dan groeien de paddestoelen al in augustus omdat het een natte zomer is, of komt de bloesem eerder omdat de winter zacht is. Dan heb je ook altijd mensen op tv die roepen " de natuur is van slag".
Nee, die natuur is niet van slag. Die doet wat ze moet doen, zonder rekening te houden met onze verzonnen maanden en seizoenen.

Roos | 29-06-22 | 23:53

Het kabinet en de kabinetspartijen spelen hier een ontzettend smerig spel. De oppositie van de stikstofplannen in de tweede kamer en ook het VVD congres hebben gevraagd om het RIVM model (model, aannames, gehanteerde meetdata) een keer kritisch door te lichten. Bij monde van het VVD kamerlid Thom van Kampen was dat nu niet opportuun omdat dit het draagvlak voor de plannen zou aantasten.,, dus een substantieel deel van de boeren moeten dus onteigend worden op een model wat niet gevalideerd is. En wanneer je het hier niet mee eens bent ben je wetenschap ontkenner terwijl juist de kern van wetenschap is dat je een theorie ter discussie mag stellen, voortschrijdend inzicht. Dat de boeren zich gepiepeld voelen door dit slechtste kabinet sinds WO2 is volkomen begrijpelijk. Zij moeten alleen wel oppassen dat zij het smerige spelletje van het kabinet niet moeten meespelen dat het alleen maar gaat om het spel, het intimideren van politici, en niet over de bal, de inhoud. En ook op dit forum heb ik van de bekende d66 fanboys nog geen goede inhoudelijke argumenten gehoord dat de Nederlandse natuur er over de volle breedte slecht voor staat, wel veel ongefundeerde meningen om de boeren te diskwalificeren. Nederland glijdt onder Rutte 4 af naar een low trust soceity. Mijn sympathie ligt absoluut bij de boeren, zij voeren een gerechtvaardigde strijd. Wel moeten zij geen geweld gaan toepassen.

therealbraindump | 29-06-22 | 23:19 | 4

@Ram_Ram | 29-06-22 | 23:39: heel veel parkjes met een beschermde status waardoor het gehele land op slot zit. Een persoon met boerenverstand zou minder parkjes met een beschermde status invoeren en een paar grotere parkjes clusteren om dit bureaucratisch gecreëerd probleem te ontwaren. Overduidelijk dat dit kabinet andere doelstellingen nastreeft.

therealbraindump | 29-06-22 | 23:47

@therealbraindump | 29-06-22 | 23:47: de oplossing voor dit criminele zogenaamde stiksofprobleem kan ook gezocht worden in het afschaffen van die zogenaamde natura2000 gebieden. Klote ambtenaren waren destijds botergeil om allerlei gebiedjes aan te melden bij de EU om aangemerkt te worden tot natura2000 gebied en de daarbij de behorende EUsubsidie te mogen ontvangen En gewoon getekend bij het kruisje van het wurgcontract metpakket van eisen. Zie hier de basis van de papieren werkelijkheid.

Ram_Ram | 29-06-22 | 23:53

@Ram_Ram | 29-06-22 | 23:53: dat krijg je wanneer politici geen inhoudelijke kennis meer hebben en visie een smerig woord is. De euro is ook zo'n voorbeeld van een project waar de Nederlander in het pak is genaaid. In Den Haag wordt veel te weinig rationeel nagedacht.

therealbraindump | 30-06-22 | 00:02
▼ 1 antwoord verborgen

Iemand Rutte nog gezien?

PipoClownde | 29-06-22 | 23:18 | 1

Rutte duikt onder tot 2 augustus. En wordt op 2 augustus prominent en ronkend als uniek "staatsman" neergezet door de van Thillo-koelies, en natuurlijk bij het NOS-journaal. Waarschijnlijk ook nog een 2-gesprek met Zimmerschwanz bij Twan Huys, met ingelaste felicitaties van die Mutti en Klaus.

Phantomas | 30-06-22 | 00:11

Eindelijk begint Nederland in opstand te komen tegen de millieu wappies.
Nu zien we met het weg vallen van de graan export uit Rusland en Ukraine. voedsel onbetaalbaar worden, en landen meer landen de export stoppen.
Behalve de echte wappies,

Al dat geld kan beter aan Medici, onderwijs, infrastructuur, betaalbaar vervoer en openbaar vervoer uitgegeven worden.

Winston1 | 29-06-22 | 23:17

Tja stel je voor dat meer mensen zich om uiteenlopende redenen bij je aansluiten,

Leider Michel Reijinga van Nederland in Verzet: ,,Als de boeren op pad gaan, is er voor de politie geen houden aan. Zeker niet als ook truckers zich aansluiten.’’

Wel waarschuwt hij dat truckers en voormalige coronademonstranten het protest niet moeten afpakken. ,,Het gaat om de boeren. Dus toen er dinsdag iemand in Den Haag iets over vaccinaties stond te schreeuwen, heb ik hem daarop aangesproken.

Cornelis12 | 29-06-22 | 23:17 | 1

Als de fabrieksarbeiders en de mijnwerkers zich bij hen aansluiten dan zijn de rapen gaar.

lekgoot | 29-06-22 | 23:29

Hoe lang duurt de gemiddelde Joris eigenlijk? Ik vraag dit voor een vriend.

MickeyGouda | 29-06-22 | 23:15 | 9

@zegmaarwij | 30-06-22 | 00:15:
LOL. Negen jaar?! Kudos voor het feit dat je hier weer bent. Dat noem ik nog eens toewijding!

MickeyGouda | 30-06-22 | 05:16

@LD69 | 29-06-22 | 23:44:
Dat is nog te doen! Voorts kunnen ribbelchips alleen verlichtend werken.

MickeyGouda | 30-06-22 | 05:18

@MickeyGouda | 30-06-22 | 05:16: Altijd mee blijven lezen, soms wat meer soms wat minder. Tijdens covid weer wat actiever begonnen met reageren, merkte toch dat het af en toe een fijne uitlaatklep kan zijn. Soms ook niet, dan zit je dus weer opgenaaid op het strafbankje haha. Heb het al een keertje eerder aangehaald, zoals GS nu met de joris omgaat is een stuk coulanter dan in het verleden, alhoewel ik destijds wel echt gierend uit de bocht gevlogen was. Fijne dag vandaag!

zegmaarwij | 30-06-22 | 10:17
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik hoop dat de boeren doorzetten, ik woon in een 'boerrijke' omgeving, als puntje bij paaltje komt, zal ik er staan. Voor hun.

Dat gezegd hebbende, ik moet op bed.

Toedels.

Geluk, allen.

GKJP | 29-06-22 | 23:15 | 4

Moi!

Roos | 29-06-22 | 23:17

Mooi, je woont goed dan. Reken maar dat die boerrijke omgeving veel terug geeft. Schone lucht, vriendelijke mensen en eerlijk eten. Geluk terug!

kroel | 29-06-22 | 23:51

Hetzelfde hier, ik hoop toch dat men gaat beseffen dat dit niet de boer tegen de overheid is maar de burger tegen de overheid. Het is mooi geweest, de overheid moet weer even heel goed beseffen dat zij in dienst van de burger werkt in plaats van tegen.

Waar ik bang voor ben is dat dit nu uitgespeeld gaat worden naar burger tegen boer, waarbij de overheid de lachende derde is. Verdeel en heers, dat lesje hebben ze in Den Haag wel gevolgd. De boeren zijn net begonnen, waarom stoppen zolang dit beleid niet wordt aangepast? Ik hoop dat men dit in het Wilde Westen ook begrijpt en zich achter de boeren schaart. Er staat veel meer op het spel dan lijkt. Kom op! Fijne avond.

zegmaarwij | 30-06-22 | 00:27
▼ 1 antwoord verborgen

“Tegenwoordig leren we op cursussen dat beleid om mensen gaat, niet over regels of over geld” Ze hebben die cursus zelf dus ook gevold. Godsamme zeg.

fokkewoelf | 29-06-22 | 23:14

Dat bepaalde politieposten nog maar heel lang mogen blijven staan, proost!

Super Vaagstra | 29-06-22 | 23:13

Protip: maandag shovels en tanks klaarzetten op cruciale punten, alle trekkers op de snelweg eenvoudig in de greppel schuiven.

Yeah73 | 29-06-22 | 23:12 | 4

Heeft NL nog tanks dan? Die zijn toch allemaal weggesaneerd door het oorlogszuchtige d66..

therealbraindump | 29-06-22 | 23:23

Tanks!! Hahaha, vanavond was het tweede deel van Back to the Future (wat zijn die films toch leuk) op TV. Misschien kan die prof tanks uit de jaren tachtig, nog net negentig hier heen halen, moeten ze geloof ik wel 140km/uur rijden, als ik de films goed heb begrepen.

Nuuk | 29-06-22 | 23:23

@BenBinnen | 29-06-22 | 23:15: trekker trek is leuk als de Landmacht langskomt met de bergingstank Buffel of zelfs de reguliere Leo 2. Dan kun je trekker gedag zeggen.

SDI | 29-06-22 | 23:44
▼ 1 antwoord verborgen

Ach ja over een jaar of twintig komt er een dagtocht naar de beroemde
boeren opstand van 2022.

Stap in de tijdmachine met Ter Beek Reizen. Tijdens een interactieve en geheel verzorgde dagtocht nemen we u mee terug naar 1971. Het jaar van de grootste boerenopstand in de geschiedenis. Tubbergen was landelijk nieuws en nu vijftig jaar later nemen we u mee naar de tijd van toen. Wat was de aanleiding van de boerenopstand? Wat waren de gevolgen? Waarom was de één voor en de ander tegen? Vragen die beantwoord worden tijdens deze indrukwekkende busreis. Want zoals u van ons gewend bent wordt er natuurlijk ook goed voor de inwendige mens gezorgd. U wordt getrakteerd op smaakvolle boeren- en streekproducten. En op een verrassende manier maakt u kennis met het boerenleven van toen en nu.
Deze geheel verzorgde dagtocht maakt deel uit van het Jaar van de Boerenopstand en is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Tubbergen.

www.youtube.com/watch?v=XVsUKpErM-w&a...

pegaje | 29-06-22 | 23:12 | 2

Als je het zo stelt kan dit nog eens een leuk snoepreisje worden. Al een datum?

SDI | 29-06-22 | 23:48

@SDI | 29-06-22 | 23:43|

30-06-2044. Op het BBB plein in Den Haag. Of op het Marrakesh plein
in Rotterdam, nog ff uitzoeken hoe en wat en de Imam om toestemming vragen tegen die tijd.

mvgrt

pegaje | 30-06-22 | 00:16

“ Extinction Rebellion ziet zich genoodzaakt tot harde actie, kondigt blokkade A12 aan en eist stop op fossiele subsidies
23/06/2022
Klimaatcrisis vereist keihard ingrijpen: het is een kwestie van leven of dood

Op woensdag 6 juli blokkeert Extinction Rebellion om 12.00 uur de A12 in Den Haag. Het gaat om het deel van de zogenoemde Utrechtsebaan, tussen het tijdelijke Tweede Kamergebouw en het Ministerie van Economische Zaken. De groep eist een onmiddellijke stop op subsidies voor olie, kolen en gas.“

Extinction Rebellion kondigt aan op 6 juli 2022 een deel van de A12 af te sluiten:
extinctionrebellion.nl/extinction-reb...

De landbouwactievoerders willen op maandag 4 juli “Nederland Platleggen”.

Wat is het verschil? Als die hippies van Extinction Rebellion het verkeer hinderen, dan ontploft ons GS.
En als de boeren hetzelfde gaan doen staan we te juichen???

theo-is-dood | 29-06-22 | 23:12 | 8

Het zou wel grappig zijn als de boeren op die dag ook de wegen blokkeren. Wiens demonstratie is het dan?

lekgoot | 29-06-22 | 23:34

ER bestaat uit beroeps-demonstranten die nog geen dag zelf gewerkt hebben en niets toevoegen aan de samenleving. Niet geremd door enige kennis van zaken hobbelen ze van demonstratie naar demonstratie.

Ruikbaard | 29-06-22 | 23:34

Wat is je punt? Er zitten twee voldagen tussen je volslagen belachelijke vergelijking.

kroel | 29-06-22 | 23:37
▼ 5 antwoorden verborgen

Niet zijn beste nummer maar meer dan toepasselijk.

prins_flip_da_luxe | 29-06-22 | 23:50

Tsja, de overheid is een criminele organisatie die geen concurrentie duldt. Niets nieuws. Soms wordt het alleen even wat beter zichtbaar. Als we nu eens ophouden met dit irreële geloof in de overheid en gewoon ophouden met gehoorzamen, dan ben je er zo vanaf.

Droge, maar accurate kost:

www.youtube.com/watch?v=H6b70TUbdfs

BenBinnen | 29-06-22 | 23:11

Ook grappig, boeren blokkeren de Appie distributiecentra. Goed idee boeren!
Terwijl ze al decennia juist door AH cs echt genaaid worden, dit hadden ze beter 30 jaar geleden kunnen doen. Te laat....

Yeah73 | 29-06-22 | 23:10 | 1

Juist door de radicale terreurboeren vrij spel te geven luiden de demonstrerende boeren hun eigen ondergang in. Als zij de gunst van het publiek verspelen, durven politici om steviger ingrijpen te vragen en dan gaat de lange lat erover. Zoals het hoort.

de IJsman | 29-06-22 | 23:08 | 6

@BennietmeerinNL | 29-06-22 | 23:18:

Als ze de gunfactor kwijt zijn durft men tenminste in te grijpen tegen crimineel gedrag. Nu wordt alles getolereerd, want de kranten schrijven dat boeren zielig zijn.

de IJsman | 29-06-22 | 23:27

@de IJsman | 29-06-22 | 23:16: Dat Rutte en mandaat heeft gekregen van de kiezer is discutabel. Als je zaken niet in je verkiezingsprogramma opneemt en zaken die wel worden vermeldt niet uitvoert zou er net zo goed sprake kunnen zijn van kiezersbedrog.

Ruikbaard | 29-06-22 | 23:37

De EU en Rutte hebben allang besloten dat NL voor voedsel afhankelijk moet worden van het buitenland. Niet alleen om de internationale voedselprijzen op te drijven, maar ook om meer ruimte te maken voor overbevolking en islamisering van NL.

Nu doen alsof de boeren zelf verantwoordelijk zijn voor de reeds genomen besluiten is een beetje suf.

Dandruff | 30-06-22 | 00:07
▼ 3 antwoorden verborgen

Waar blijven eigenlijk de Gay lifes matter demo's?
Super actueel , een letter en een kleur uit de regenboogvlag.
Corona kan geen excuus zijn...

Roos | 29-06-22 | 23:06

@Roos | 29-06-22 | 23:08:

Ik vind Rihanna een powervrouw. Stoere en
mooie meid en zeer een goede en complete performer. Bijzonder talent.

de IJsman | 29-06-22 | 23:20

@de IJsman | 29-06-22 | 23:20: ik kan niet begrijpen dat mensen die muziek kunnen verdragen en heb een aversie hoe die vrouwen uit hun ogen kijken, maar ieder zijn smaak.

Roos | 29-06-22 | 23:31
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat wij nu mee maken zijn de laatste stuiptrekkingen van het agroindustrieel complex, die gaan er met boter en suiker in want we zijn er klaar me in NL. Afslanken tot het weer leuk is om een koetje te aaien en een varken in de modder te zien rollen. Weg met die megastallen en de Rabobank en CHV. Die gaan al jaren voor geld en niet voor milieu.

Yeah73 | 29-06-22 | 23:02 | 6

Mag van harte hopen dat het kabinet kei hard valt door deze opstanden. Het draait al decennia enkel en alleen om die klote Randstad. Een van de indicatoren is bijvoorbeeld het OV beleid. Iedereen uit de auto pesten en het OV in Ien te krijgen. Aan het OV heb je buiten de steden geen ruk aan. Het ding vertrekt waar je niet bent en stopt waar je niet moet zijn. Je kunt geen eens spullen mee nemen, laat staan de tijd die het kost Buiten de stad proberen we of een beetje efficiënt te leven. We zouden er geld bij moeten krijgen voor het hebben van een auto.
Met je kleintje aaien en varkentje in de modder, ga lekker naar je randstedelijke kinderboedrijtje in je gemaakte wereld. En janken als het beestje een keertje kucht.
De veestapel aantallen zijn nagenoeg hetzelfde als 40 jaar terug, toen we nog maar 14 miljoen inwoners hadden
Het aantal boerenbedrijven is sinds die tijd wel significante afgenomen. Waarbij het aantal beesten per bedrijf is toegenomen en aansluitend veel efficiënter diverse milieu maatregelen genomen konden worden, met veel betere resultaten dan indien de kleine verspreide bedrijfjes.
Daarbij komt ook dat NL al jaren in de uitverkoop is. Allerlei voormalig NL bedrijven welke in buitenlandse handen zijn gekomen, ook door de overheid gestimuleerd. En dan vervolgens lopen janken dat we niet zo afhankelijk moeten zijn van het buitenland, bijvoorbeeld voor gas olie en chips.
En nu de boeren weg pesten, nog meer afhankelijkheid creëren.
En waarom, voor een papieren werkelijkheid.
Ontwikkel beleid voor krimp van NL bevolking naar 14miljoen.
Genoeg huizen en minder spanning in samenleving.
Go boeren!

Ram_Ram | 29-06-22 | 23:32

Voor dit soort discussies kom ik op GeenStijl. Wat een compleet verschillende wereldbeelden. U bent echt helemaal into BBB Yeah73 en dan bedoel ik niet de Boeren Burger Partij.

keestelpro | 30-06-22 | 08:09
▼ 3 antwoorden verborgen

Lees net de eerste berichten dat in Frankrijk Macron een nieuwe coalitie gaat vormen met RN. Volgens mij is RN de partij van marine le pen. Als dat waar is gaat Frankrijk een ruk naar rechts maken.

ole guapa | 29-06-22 | 23:01 | 2

Interessant. Dat is inderdaad de partij van Le Pen. Zou hetzelfde zijn als vvd een coalitie met PVV gaat vormen.

Guy_Tare | 29-06-22 | 23:07

De actualiteiten in één woord gevat.
Aerosmith - Crazy
youtu.be/NMNgbISmF4I

MickeyGouda | 29-06-22 | 22:58

Grappig, je hoeft alleen maar bij de oprit te gaan staan. Politie regelt de blokkade voor je zo te zien op Twitter.

SailingDuck | 29-06-22 | 22:58

Zag dus vandaag Sharon van Rouwendaal met een gruwelijke eindsprint na tien kilometer openwater zwemmen het WK in Boedapest winnen. En dan morgenavond de Nederlandse vrouwen waterpolo ploeg die de halve WK finale in Griekenland speelt. Dat zwemmen zit Hollanders in de genen.

Cornelis12 | 29-06-22 | 22:57

Klaver wist zojuist de verantwoordelijkheid bij een boer en Kerrolain te leggen, want juist de gemeenschap zelf moest dit soort geradicaliseerde boeren afkeuren en keihard uitsluiten.

Gek dat Humberto niet iets vroeg over de moslimterrorist in Oslo...

Hans Kwalzan | 29-06-22 | 22:56 | 4

@Bataafje | 29-06-22 | 22:58: niet zo zwart/wit, Bataafje. Hij komt uit een cultuur waar dat normaal is. Heb daar een beetje begrip voor!

Hans Kwalzan | 29-06-22 | 23:01

@Bataafje | 29-06-22 | 22:58: Klavertje zal nooit vat krijgen op Caroline, Daarvoor mist hij alle competenties.

Ruikbaard | 29-06-22 | 23:01
▼ 1 antwoord verborgen

Dat komt niet goed uit want op 4 juli vieren wij Independence day hiero.

Asteroid-B612 | 29-06-22 | 22:55
-weggejorist-
A_dri_aan_ha_ha_ha | 29-06-22 | 22:55

Miljonairs!
“ De complete mening van Alexander Klöpping, internetondernemer en man achter Blendl: „Onbegrijpelijk hoeveel geduld we in Nederland hebben met blokkeerboeren — een groep mensen die op papier vastgoedmiljonair zijn (een op de vijf miljonairs in Nederland is boer), eigenaars van vervuilende bedrijven met een sterke Haagse lobby.””

www.metronieuws.nl/in-het-nieuws/binn...

theo-is-dood | 29-06-22 | 22:54 | 11

Haha mooi, Blendle opLichter haalt het Metronieuws.

kroel | 29-06-22 | 23:29

@BobDobalina | 29-06-22 | 23:14:
Het onbetrouwbare gedrag van De Overheid behoort niet tot de
normale bedrijfsrisico's. Zeker niet als dat gedrag gemotiveerd wordt door middel van gefingeerde 'problemen'.

LD69 | 29-06-22 | 23:57
▼ 8 antwoorden verborgen
-weggejorist-
A_dri_aan_ha_ha_ha | 29-06-22 | 22:52

Waar blijft Rutte nou ? Is het niet zijn verantwoording om alle nederlanders te dienen, dus ook de boeren, waar blijft zijn oplossing ?

Tee Of Cup | 29-06-22 | 22:52 | 3

Hij is juist het probleem.

rman | 29-06-22 | 22:55

Rutte doet een Kaagje: verdwijnen als het lastig wordt.

Bataafje | 29-06-22 | 22:59
-weggejorist-
A_dri_aan_ha_ha_ha | 29-06-22 | 23:04

Hoera! Geweldig

Jahallo17 | 29-06-22 | 23:05

Ouderwetse solidariteit!

Roos | 29-06-22 | 23:37

De overheid het het alleenrecht op geweld. Uiteindelijk staan ze bij iedereen gewapend op de stoep als je niet naar haar luistert. Wie is dan nu de agressor? Iemand die opkomt voor zijn bestaansrecht?

Sjompie | 29-06-22 | 22:52

Als de boeren dan toch weg moeten, zouden we dan

Johan1235 | 29-06-22 | 22:51 | 2

voor de melkrobots een andere bestemming kunnen vinden? Heheh

Johan1235 | 29-06-22 | 22:52

Doe maar een Tripel Karmeliet, En ook Boeruh. /watch?v=TrDqg-ThdoY

keistad | 29-06-22 | 22:49

Effe lancering en landing kijken:

Om 23:04 gaat SpaceX weer een Falcon 9 lanceren met een Amerikaanse geostationaire communicatiesatelliet.

De booster B1073 wordt voor de 2e keer gebruikt en zal na zo'n 9 minuten landen op het ASOG platform in de oceaan.

Hier live te zien, vanuit Florida: youtu.be/ZjUvXWg2_fE

zetje01 | 29-06-22 | 22:48 | 2

En weer keurig geland.

Sjakie | 29-06-22 | 23:16

Eergister op een knooppunt naar een ziekenhuis. Je zal maar moeten bevallen of er met spoed heen moeten. Acties prima, hinder en ongemak prima. Spelen met levens, NEE.

letopuwzaak | 29-06-22 | 22:48 | 11

@Feynman | 29-06-22 | 22:53:
Dat was niet mijn punt maar ik ben het hier overigens wel mee eens. Ik ben echt nogal tegen thuisbevallingen.
@Peter. Natuurlijk was de vluchtstrook niet vrij, anders zou ik er niks van zeggen.
@Sjompie. Wat bedoel je precies?

letopuwzaak | 30-06-22 | 02:39

@Peter. Dat kan toch niet als er honderd auto's achter staan?

letopuwzaak | 30-06-22 | 02:41

@letopuwzaak | 30-06-22 | 02:41:
Was de weg volledig geblokkeerd? Twee banen + vluchtstrook allemaal bezet door auto's in de file?

peterdh | 30-06-22 | 09:32
▼ 8 antwoorden verborgen

Burger wat zeg je van mijn 100 miljoen kippen?
Burger wat zeg je van mijn ene haan?
Hebben ze dan geen mooie eieren?
Of staat jou de stikstof niet aan?

Burger wat zeg je van mijn 100 miljoen kippen?
Boer wat zeg je van mijn ene haan?

Cornelis12 | 29-06-22 | 22:47 | 1

Stadslui wet wat dierenliefde is, de hond op de flat hef op de mat gepist, bio industrie doar wet zie alles van, met 100 man in een kleine tram...

SpiekerJozuf | 29-06-22 | 23:18

Knap dat ze in Den Haag wat uitvogelen!. We hebben teveel stikstof , halen het bij de boeren weg en geven het aan infra/bouw!. Snap u het nog!. Om te besparen t.o.v. 1990 dient de bevolkingsaanwas te worden ingeperkt!. Veelal geven overheidsfunctionarissen het goede voorbeeld, dag Klaver, Kaag,Rutte, Cu mannetje, en alle andere stikstofhaters! Scheelt weer hoop ruimte!

Poespas | 29-06-22 | 22:46 | 2

Het wordt aan de bouw gegeven omdat dat het ware doel is: land onteigenen voor de bouw van troosteloze nieuwbouwwijken die nodig zijn voor de niet aflatende toestroom kansparels.

Guy_Tare | 29-06-22 | 22:53

@Guy_Tare | 29-06-22 | 22:53: Sneu dat dit in het rijk der mogelijkheden ligt. Komt heel banaal over, maar van alle milieu kwesties gaan ze all-in op de sector die het meeste land bezit.

GeheidEenGeit | 29-06-22 | 23:08

Steeds maar weer BBB onterecht in het hoekje drukken van ultra-rechts, racistisch, vertegenwoordigers van de onderbuik enz. Verslaggevertje heeft waarschijnlijk een fopstudie gedaan, zoals iets sociologisch of iet psychologisch. En nu anderen zeer onterecht de maat nemen. Walgelijk kereltje. Met een smerige linkse baard. Goed gereageerd van Lientje. Maar wat was ze boos zeg en terecht.

HoniSoit | 29-06-22 | 22:45 | 2

Dat gaat alleen maar erger worden, BBB staat te goed in de peilingen en dat vinden de linkse partijen niet fijn. Reken maar dat de linkse media zich graag voor dat linkse karretje laten spannen. Het framen en valse informatie verstrekken is nog maar net begonnen. Ik denk trouwens niet dat we die ombudsvrouw daar over zullen horen zeuren.

Ruikbaard | 29-06-22 | 22:49

Stigmatiseren is de 'Farce Majeure' van de Nederlandse pers, die met de NOS voorop achter krampzalige rutte en zn geheime agenda aanhobbelen.
Ergste is dat er onvoorstelbaar veel niet nadenkende medelanders daar weer achteraan lopen te schanderen 'dat het zo wel weer genoeg is'..

Dankbaar moet je zijn, nederig en klein..

en vervolgens wordt je nek alsnog door de roverheid omgedraaid

NuchtereHenkie | 29-06-22 | 23:22

Ik had geen idee waar ze woonde, maar dankzij de politie weten we nu dus dat het Hierden is. Nou alleen nog opzoeken waar dat ligt.

Kaal-dik-en-lelijk | 29-06-22 | 22:44 | 2

Streisand effect.

General Dripple | 29-06-22 | 22:48

Ze wou eigenlijk naar Frankrijk (naburig dorp), maar dat staat bekend om echt extreme betogingen. Dan maar Hierje!

Poespas | 29-06-22 | 22:52

Je suis boer.

Astroturfer | 29-06-22 | 22:42

Wij hebben op 6 juli iets in Den Haag waar we liever niet heen gaan (het is min of meer verplicht)...
Iemand een idee of die boeren ook verzoek-bezoekjes doen? Is geen aansporing, enkel een vraag.

EEnzame SchizofrEEN | 29-06-22 | 22:41 | 1

Gna. Een praktische geest is een genot voor het leven.

MickeyGouda | 29-06-22 | 22:53

Deze overheid heeft een ellenlang trackrecord van besluiten en beleid dat desastreus uitpakt. De creeeren crisis na crisis, afaire na afaire, blamage na blamage. Ze krijgen gewoon niets goed voor elkaar. En nu moeten we dit plan steunen?

peterdh | 29-06-22 | 22:40 | 1

Dit dus. Doodeng dat een kabinet dat enkel crises veroorzaakt, zo'n ingrijpend plan uit wil gaan voeren. Dat gaat grandioos fout, dat fort het nu al.
Laat aub dit kabinet vallen en er een met meer verstand van zaken voor terugkomen. Want dit is gewoon doodeng.
Sowieso al dat je in tijden van een voedselcrisis voedselproductie wilt halveren. Wie bedenkt zoiets?

Bataafje | 29-06-22 | 23:04

Wellicht escaleert het ongenoegen bij de bevolking. Boeren, woningzoekenden, werkende armen.
Dan is het wachten tot Rutte het leger inzet tegen de eigen bevolking. Hopelijk kiezen dan veel soldaten voor het volk in plaats van de dictatuur.

BoerKoekoek | 29-06-22 | 22:40 | 4

Welk leger? Die paar armetierige pelotons?

Guy_Tare | 29-06-22 | 22:54

GS is gelukkig niet de maat der dingen. Buiten dit medium hoor ik nooit iemand roepen dat Rutte een psychopaat is of dat de boeren worden onteigend om asielzoekers centra te bouwen. Misschien moet u eens buiten uw bubbel begeven van ontevreden en klagende mensen met rechtse domme praatjes.

BobDobalina | 29-06-22 | 23:17
▼ 1 antwoord verborgen

Dat BNR hoort een ondernemers zender te zijn. En volgens horen boeren daar ook bij. Maar heb die Bas van Werven nog nooit zo vooringenomen gehoord, als nu over de boeren protesten.

rode_konen | 29-06-22 | 22:39 | 4

Ik luister al enkele jaren BNR. Het is triest. Men heeft daar als men geinterviewd wordt een woordenlijstje. De volgende woorden moeten gezegd worden in een interview met een ondernemer:
- duurzaam
- groen
- circulair productieprocess
- recyclebare goederen
- co2-neitraal

je hoort tijdens zo'n interview, als 1 of 2 woorden nog niet gevallen zijn de interviewer er op aan sturen dat die woorden ook nog even gebruikt worden door de ondernemer. Leidt tot hele akward interviews waar zulke nietszeggende zinnen in geconstrueerd worden zoals: "Onze productiefilosofie is gebaseerd op een circulair process waarbij recyclebare goederen zorgen voor zo veel mogelijk co2 neutrale benadering van onze keten in het algeheel waardoor we duurzaam kunnen gaan ontwikkelen en we ons met trots een groene onderneming willen noemen"

Als je een beetje gaat ontleden wat er dan gezegd word kom je bijvoorbeeld op:

- Een filosofie is een denkbeeldige benadering.
- productie gebaseerd op een circulair proces (maar kan daar dus van afwijken)
- zo veel mogelijk co2 neutraal (dus 1% is ook goed, als het maar zo veel mogelijk is)
- benadering van onze keten (dus da's dan ook nog eens de verantwoording van de andere schakels in de keten)
- kunnen gaan ontwikkelen (en dus nog niet doen)
- en we willen ons met trots een groene onderneming noemen (ik wil me koning van Nederland noemen)

Dat is het opgedrongen groengekwaak van BNR. wat vroeger ging over ondernemen is het nu klimaat, klimaat, klimaat.

peterdh | 29-06-22 | 22:50

@theo-is-dood | 29-06-22 | 22:42:
Vooringenomen; omdat hij zijn vak goed verstaat. Maar over dit onderwerp komt er geen genuanceerde vraag in hem op.

rode_konen | 29-06-22 | 23:01

@peterdh | 29-06-22 | 22:50:
"duurzaam, groen, circulair, recyclebaar, co2-neutraal", zie hier de essentiële woordenschat van de gemiddelde quinoa-lijer.

LD69 | 30-06-22 | 00:01
▼ 1 antwoord verborgen

Eigenlijk zouden de boeren de bal bij de overheid moeten leggen. Er is gestemd, er ligt een besluit en de regering is aan zet. Wacht daar op en verzet je vervolgens met alles wat je hebt tegen die volgende zet.
Als je demonstreert speel je volgens de regels van de politiek en dus verlies je het. Immers, de politiek bepaalt hoe ver je mag gaan.
Als de overheid ze wilt onteigenen zou ik daar op wachten. Laat ze maar komen. Met politie gaat het niet lukken, dus moeten ze het leger gaan inzetten. Het leger inzetten om burgers uit hun huis te zetten, dat wil ik meemaken. Dan staat half Nederland klaar om te helpen.

C1O2 | 29-06-22 | 22:39 | 7

Dat soort burgeroorlog-achtige hooivork en fakkels scenarios zie ik niet zo snel gebeuren. Zo werkt het niet. Mocht dit (of enig ander) maatschappelijke conflict onverhoopts zo uit de hand lopen dat geweld moet worden toegepast vanuit de overheid, dan zal natuurlijk niet worden aangestuurd op een direkte fysieke confrontatie met een losgeslagen meute van tienduizenden woedende freaks. Dan verwacht ik eerder dat er al snel een soort van noodtoestand zal worden uitroepen, met lockdown/curfew. Niemand de deur uit, wie zich toch op straat begeeft wordt gewoon opgepakt. Evt. zelfbenoemde "verzetsleiders" zullen zich sowiso mogen verheugen in de speciale aandacht van veiligheidsdiensten en justitie, en evt. preventief in hechtenis worden genomen totdat het weer rustig is. Dan worden bepaalde probleemgebieden hermetisch afgesloten, de kruispunten bezet, er komen roadblocks op alle wegen die naar dat gebied toe leiden en daar komt dan een heel cordon eromheen. Hup, helemaal hermetisch afsluiten. Niemand erin, niemand eruit. En dan gaat men door met de plannen. Die onteigeningen gaan dan gewoon door. En "half Nederland dat klaarstaat om te helpen" met hun hooivorkjes komt daar niet eens in de buurt.

Asteroid-B612 | 30-06-22 | 04:40
▼ 4 antwoorden verborgen

Bij de BNR wisten ze alleen maar net so hadrd te drammen over die malloten bij het huis van de minister. Net als bij Humberto vanavond. Leidt allemaal af van het werkelijke probleem.

Happy People | 29-06-22 | 22:37 | 5

@General Dripple | 29-06-22 | 22:44: zure regen?

Thomtidom | 29-06-22 | 22:45

Het leidt ook allemaal af van de werkelijke oplossing (van wat al dan niet een probleem is): minder mensen, te beginnen in Nederland (lees: geen asielzoekers en geen arbeidsmigranten meer).

langelat | 29-06-22 | 23:12
▼ 2 antwoorden verborgen

Snelwegen bezetten met je trekker is crimineel. Politieauto's met ijzeren staven bewerken en hamers is poging tot doodslag. Alle trekkers maandag op de snelweg blokkeren zodat ze niet meer naar huis kunnen en in beslag nemen en verbeurd verklaren. Daar zullen de agromiljonairs het wel van leren. Tuigh,

Yeah73 | 29-06-22 | 22:36 | 15

Ben je anti-miljonair?

Judas3rd | 29-06-22 | 23:04

Tijd om te doen wat Trudeau deed met de vrachtwagenchauffeurs die Ottawa al weken blokkeerden: bankrekeningen blokkeren en ze uit alle verzekeringen gooien. Eens kijken hoe snel de heren ag(g))ro miljonairs weer terugkruipen naar hun villa's en megastallen. En dat viswijf van de boerenleenbank belangen bende subito aanklagen wegens aanzetten tot geweld en ophitserij. Zo moeilijk is het allemaal niet!

FrauHolle | 29-06-22 | 23:15
▼ 12 antwoorden verborgen

Ik zit nog steeds op die dikke giertank op het binnenhof te wachten, rutte en kornuitjes helemaal onder de beer, even diep snuiven en mestoverschot en stikstof opgelost.
Dan nog even wat slangen aankoppelen, en kijken hoeveel berepap er in de tweede kamer past..
* disclaimer.. dit is grappig bedoeld, wat het ook is, en valt niet in de categorie opruien..( voor je het weet zit je naast Huig P )

broervandenhollander | 29-06-22 | 22:36 | 3

Rutte zit in Spanje geloof ik.

PolarWolf | 29-06-22 | 22:48

@PolarWolf | 29-06-22 | 22:48: Zo,n 550 kilometers hier vandaan, Ja, uitgenodigd op een paella feestje.. gezellig met Pedro tapas snavelen..
Ben best wel een beetje trots op onze Pedro.. gaat met lege zakken naar brussel, komt altijd loaded terug.. Pedro S.. de beste geldschooier ooit.

broervandenhollander | 29-06-22 | 23:03

@PolarWolf | 29-06-22 | 22:48: Denk dat meneertje zich niet eerder zo onzeker heeft gevoeld als de laatste dagen. En het is nog maar net begonnen.

prins_flip_da_luxe | 30-06-22 | 00:26

Elke dag dat Nederland plat ligt bespaart veel stukstof, en dat is volgens Rutte heel hard nodig, Onze regering heeft de afgelopen jaren meerdere keren laten zien dan ze niet luisteren naar vriendelijke demonstraties. Zolang onze regering niet het tegendeel bewijst hoeven ze daarom niet op vriendelijke demonstraties te rekenen.

Het is onderhand ook tijd dat de EU ingrijpt want de houding van de Nederlandse regering is precies wat in het VK de voedingsbodem was die de brexit mogelijk maakte.

W_F | 29-06-22 | 22:35 | 3

De eu... die van het pulsvissen vebieden, toch? Jaaaaa: dààr zitten we op te wachten: DE EU! Hou toch op. Nexit. En muur om de Randstad.

vladimirows | 29-06-22 | 22:45

'Die de Brexit mogelijk maakte'.
Hmmmm, plots zien we nog een mooi lichtpuntje in de duisternis!

EEnzame SchizofrEEN | 29-06-22 | 22:46

“De EU ingrijpt” ..... ???
Uuhhhh, wat had u zich daarbij voorgesteld?

theo-is-dood | 29-06-22 | 22:50

Vanmiddag iemands betoog gelezen, die zou op een kuubkist moeten staan om de boeren toe te spreken, geen moed, maar wijzen op hetgeen ze wordt aangedaan. Want verdomd, wat was dat een ontzettend goede tegel.

GKJP | 29-06-22 | 22:34 | 4

Ja die heb ik ook gelezen. Vooral dat stukje over die stadse x-benen, over aangepaste schoenen die elk jaar nieuw moeten, niet duurzaam i.t.t. klompen, het boerenschoeisel, duurzaam bij uitstek.

Van Urk | 29-06-22 | 22:41

Was van Dutchbeaurouge, kan de tegel niet terug vinden. Excuus. Tikken van deze tegel kost me al moeite, maar die man/ vrouw, zou op die kuubkist moeten staan.

GKJP | 29-06-22 | 22:52
▼ 1 antwoord verborgen

dus alle ministers gaan naar de media coach voor 2000-5000 euro. En die coach leert dus om bij jezelf na te gaan wanneer je pijn in je buik momenten krijgt. Dat verklaart het media optreden van Sophie en het geschokt, verrast en overvallen zijn, de vergeetachtigheid op cruciale parlementaire enquete ondervraag momenten plus betrokkenheid en niet betrokken zijn

HetOorAakel | 29-06-22 | 22:33

Ik heb echt het slechtste linkje ooit.
WZNt9p4LWeA
Iemand die hem durft te delen?

laaggeiletterd | 29-06-22 | 22:33 | 4

Alleen omdat ik de jaren 90 een warm hart toedraag.

Juffrouw op de fiets | 29-06-22 | 22:38

@Van Urk | 29-06-22 | 22:35: De code is niet zo raar, het bijbehorende filmpje kan ik echter geen chocolade van maken.

W_F | 29-06-22 | 22:38
▼ 1 antwoord verborgen

Naast de boerenopstand uit 1963 was er ook in 1971 een opstand. De overheid probeerde een ruilverkaveling door te duwen door iedereen die niet kwam als voorstem op te schrijven. Dit waren niet alleen boeren maar ook landeigenaren. Uiteindelijk ging de stemtent in vlammen op die flink beveiligd was met prikkeldraad, door de boeren Auswitch genoemd.

v=A-pEeAm7iL4

SailingDuck | 29-06-22 | 22:33 | 1

Zouden er boeren bovenop een schaliegasveld wonen en werken?

vladimirows | 29-06-22 | 22:33

Al die x-beentjes in glazen kantoorpanden met ieder jaar nieuwe puntschoenen wie draaien op productie en handel in stinkend China of weet ik veel waar, mondje dicht en navolg de boer: houten klompen. Een klomp is opgeslagen CO2 en gaat jaren mee. Een boer loopt groen, nu u.

Van Urk | 29-06-22 | 22:32 | 3

Van Urk! Ben je er ook weer? Waar zat je, in de kerker van Joris of zo?

Mooie quote trouwens over klompen, dat het opgeslagen CO2 is. Ik heb zelf een paar.

Nuuk | 29-06-22 | 22:38

@Nuuk | 29-06-22 | 22:38: ben altijd braaf, reaguur alleen niet zo vaak. Over Oekraïne heb ik niet echt mening. En heel veel topics zijn een herhaling van zetten.

Van Urk | 29-06-22 | 22:44

@Nuuk | 29-06-22 | 22:38: Vele politici dragen ook altijd CO2 met zich mee. In de plank voor hun kop.

Andersdenkend | 29-06-22 | 22:56

Iedereen nog gefeliciteerd met de 111de verjaardag van prins Bernhard (aka prins Lockheed)!

J.P.Drapeau | 29-06-22 | 22:30 | 1
-weggejorist-
Boterzacht | 29-06-22 | 22:30 | 3

Wilders wordt al jaren bedreigd. Hoor je niemand over. Nu krijgen zelf enige weerstand land te klein. Om te kotsen zeg. MSM voorop.

Mikedeugniet | 29-06-22 | 22:29 | 2

Zie hat als een praktijk stage, een leer werkplek voor politici. Beetje empathie kweken.

Astroturfer | 29-06-22 | 22:40

Als je jouw hoofd uit je eigen reedt had gehaald dan had je genoeg over Wilders lot kunnen horen. Geen enkele politicus die dat niet vreselijk vindt.

Bigi Bana Boy | 29-06-22 | 23:09

Klaver zegt bij Umberto dat het helegaar geen boeren zijn maar extreem rechtse coronawappies... LOL

Johan1235 | 29-06-22 | 22:28 | 7

Klavertje vind de SP al extreemrechts, niet serieus te nemen die knul.

Graaisnaaiert | 30-06-22 | 00:06
▼ 4 antwoorden verborgen

Even een stukje geschiedenis.
Wij hadden een overcapaciteit aan gas, dat is aan een zeer lage prijs verkocht aan het buitenland omdat we zogenaamd alles verkocht moesten hebben voordat we groen gingen.
We weten allemaal hoe dat afgelopen is.
Nu hebben we een overcapaciteit aan vlees (voedsel)
en willen we dat ook gaan beperken.
Ik doe daar niet aan mee.
Kijk eens naar de huidige situatie in de wereld, je bent KEIgek als je dat gaat opgeven.
Er zijn echt wel radicale boeren momenteel en daar praat ik niet goed, maar ik leef al in een wereld waar je ieder jaar radicale dingen mee maakt en dat wordt weg gewuifd
Ik heb iets te veel bier op, maar ik ben teamboer alltheway.

laaggeiletterd | 29-06-22 | 22:27 | 1

Dat NL gas moest - onder druk van de VS - aan Italie verkocht worden, ik meen voor kostprijs, en "tot einde van dagen" omdat Italie anders afhankelijk zou worden van Russisch gas / Rusland. Dat vond het Westen geen goed idee ten tijde van de Koude Oorlog. En Nederland deed braaf wat het werd opgedragen, zoals altijd.

Asteroid-B612 | 29-06-22 | 23:23

Fotofuck vrijdag, kom er maar in!

Cunts-en-kitsch | 29-06-22 | 22:27

In Apeldoorn wordt er nu gejankt dat boeren andere boeren gaan bevrijden uit de bak. Dat gelooft toch niemand? Ik zie het voor me: Boeren die met omgebouwde trekkers zoals het A-Team die hun makkers bevrijden.

Patje | 29-06-22 | 22:26 | 7

@Boterzacht | 29-06-22 | 22:45: niet alleen dat, maar ook altijd net die cel aan de buitenmuur, waar de wanden uit twee gipsplaatjes en wat blokken piepschuim waren gemaakt.

EEnzame SchizofrEEN | 29-06-22 | 22:49

Gereedschap én een acetyleen set.

Bakkeleures | 29-06-22 | 22:59
▼ 4 antwoorden verborgen

Ze kunnen wel mooi lullen daar in 's-Gravenhage maar praatjes vullen geen gaatjes. Het is tijd voor hooivorken, pek & veren en zo'n houten schandpaal waar mensen eier en rottend fruit na lievenlust kunnen werpen.

Brabeaulander | 29-06-22 | 22:23 | 3

Het is tijd om een gebroeders De Witje te doen met de regenten in Den Haag.

BoerKoekoek | 29-06-22 | 22:35

Een rotte ui is net iets steviger.
Heel gepast voor die politici die van een stevige aanpak houden. Wellicht komen ze eens op het idee om überhaupt eens te gaan evalueren, zowel plannen of te verwachten effect van beleid, achteraf, na uitvoering.

Zonder uien, slap soepje.

Milton_Styx | 29-06-22 | 22:39

Juist. Dat gelieg, vriendjespolitiek en handelen uit eigenbelang mag na 20+ jaar wel eens afgelopen zijn.

Trekhaas | 29-06-22 | 22:40

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland