Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Uw nieuwe elan babbelt bij Rutte: Deel 4

Laatste ronde, zelfde kansen

HANKE

Het is alweer de laatste ronde van de sollicitatiegesprekken voor Rutte IV en dat betekent dat het laatste restje koffie wordt opgewarmd voor de overgebleven potentiële staatsecretarissen en ministers. Vandaag melden veel oude bekenden zich voor een nieuw plekje in de nationale poppenkast, maar zien we ook een paar nieuwe gezichten die op auditie komen voor het vierde seizoen van de grote Rutte-show. We stellen ook de laatste batch weer aan u voor.

Hanke Bruins Slot

Zat tussen 2010 en 2019 al voor het CDA in de Tweede Kamer waarin ze zich onder meer druk maakte over bangalijstjes en werd daarna gedeputeerde in de provincie Utrecht. Was voorafgaand aan haar politieke carrière beroepsmilitair en leidde onder meer een detachement van de pantserhouwitsers in het Afghaanse Tarin Kowt en komt nu dus niet op Defensie te zitten, want dit kabinet gooit qua inhoud alle logica het raam uit. Nee, zij wordt minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties waar ze samen met Hugo de Jonge (zie hieronder) de huizenmarkt mag fixen. Leuk, maar wist u dat ze in 2005 landskampioen indoorhockey werd? Nou, dan weet u het nu. 

Hugo de Jonge

Bedankt voor uw stem op Hugo de Jonge! Linda-covermodel en in Rutte III minister van Persconferenties en Promofoto's. Staat bekend om zijn schoenen en deed ook  iets met de coronabestrijding, maar meestal te laat. Kan absoluut helemaal niets en komt daarom terug als minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening om de woningcrisis in dit land op te lossen. Krijgt dus minder persco's, maar vindt ongetwijfeld wel weer nieuwe manieren om zijn smoel in de media te tonen. 

Hee. Een wookie

Carola Schouten

Zit al sinds 2011 in de Tweede Kamer voor de ChristenUnie en maakte sinds 2017 alle boeren boos als minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Kwam midden in een stikstofcrisis terecht en moest namens het kabinet aan de boeren vertellen dat het hun schuld is en vooral niet die van Schiphol. Ze was voor de tweede formatie op rij nauw betrokken bij de onderhandelingen als secondant van Segers en mag daarom nu verder als minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen. 

Uw nieuwe NPO-baas!

Gunay Uslu

Studeerde Rechten en Cultuurwetenschappen, maar verbouwt in het dagelijks leven hotels voor haar broer en Corendon-oprichter Atilay Uslu. Is tevens voorzitter van de raad van toezicht van Eye Filmmuseum en mag nu namens D66 de hele cultuursector onder haar hoede nemen als staatssecretaris Cultuur en Media. Wederom verkiest D66 inhoudelijke kennis boven politiek ervaring en lijkt daarmee als enige partij in deze coalitie echt iets aan de bestuurscultuur te willen veranderen.  Uslu begint in ieder geval op een redelijk veilig departement en wordt geconfronteerd met een cultuursector die zwaar is geraakt door de coronamaatregelen en een NPO die moeite heeft met de eigen identiteit en de nieuwe digitale werkelijkheid. Of ze er met haar familieconnecties voor gaat zorgen dat de overheid flink kan besparen op dienstreisjes, is niet bekend.

fapper de fap

Sigrid Kaag

De laatste vrouw die niet de eerste vrouwelijke premier van Nederland werd. Moet het als goedmakertje doen met de functie minister van Financiën en eerste vicepremier. Ze ruilde voor het komende kabinet met Wopke van functie. Nou ja, ruilde... Het is niet alsof ze nog iets in handen had nadat ze in september moest aftreden na het complete falen van de evacuatie uit Afghanistan. Had na haar verkiezingswinst nog een grote mond over gescheiden wegen en uitgesloten christenen, maar sprong uiteindelijk weer snel in het gelid om nieuwe verkiezingen te voorkomen. Houdt van dansen op tafels en documentaires van de NPO. Webcamt vandaag vanuit huis wegens coronaquarantaine. 

Liesje Schreinemacher

Sinds 2019 lid van het Europees Parlement, maar de vvd trekt haar na twee jaartjes al terug naar de polder om minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking te worden. Was weliswaar geen Kamerlid, maar werkte voorheen wel als persoonlijk medewerker en politiek assistent van Jeanine Hennis-Plasschaert, dus kent het reilen en zeilen van de Haagse slangenkuil. Sprak zich in het EP soms feller uit over onderwerpen als de mensenrechtenschendingen in China dan haar eigen partij, dus we hopen dat we een beetje van die eigenzinnigheid bewaard in Rutte's eenheidsworst.

Reaguursels

Inloggen

De bochel.

jansma28542681 | 07-01-22 | 08:00

Kwalijker dan dat 80% van de ministers eigenlijk niks kan is het feit dat er veel teveel verschillende kapiteins op elk schip staan. Kennelijk is het de bedoeling dat alles fout zal gaan. We gaan in 10 jaar Rutte niet voor niks van 12 naar 20 ministers.

Neem economie, een sector waar eigenlijk geen heel ministerie voor nodig is. Dus krijgen we er 3. Drie ministeries met 5 ministers waarvan de taken elkaar overlappen. Naast een minister van financiën komt er een minister van economische zaken en klimaat (wtf), een van klimaat en energie, een van sociale zaken en werkgelegenheid en een van armoedebestrijding. participatie en pensioenen.
Merk op dat er ook flink wat overlap is met de minister van buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking, die van infrastructuur en waterstaat, die van landbouw, natuurbehoud en voedselkwaliteit, en die van natuur en stikstof.

En in het (uiteraard hypothetische) geval van een toeslagenaffaire hebben de economische en sociale prutsers ook nog overlap met een minister van rechtsbescherming. De meerwaarde daarvan is natuurlijk ook weer 0. Het probleem van de frauderende belastingdienst had geen probleem hoeven zijn als onafhankelijke rechters en een onafhankelijke raad van state hun werk hadden gedaan.
Maar dat deden ze niet.
Ook meerdere ministers en staatssecretarissen bleken op de hoogte maar deden 10 jaar niks; behalve glashard iedereen voorliegen. Zelfs het parlement werd jarenlang voorgelogen en kreeg zwartgelakte dossiers. En daar is niemand voor gestraft.

Want zo werkt een te grote overheid; steeds minder transparantie, steeds minder controle, steeds meer werkzaamheden uitbesteed aan derden, etc. Net als de maffia zorgt de baantjesmachine voor een wirwar van verantwoordelijkheden waardoor de eindverantwoordelijkheid verdwijnt.
Juist omdat er teveel verantwoordelijken waren is er niemand bestraft. Dus hoe lossen we dat op? Door de verantwoordelijkheid nog verder te spreiden natuurlijk!
Jij een minister, jij een minister, iedereen een minister!

Een van de doelstellingen van dit kabinet wordt de verduizendvoudiging van onze co2 uitstoot. Dat is weliswaar zeer slecht voor het milieu maar de klimaatlobby is daar wel heel lyrisch over omdat het extreem duur is en zeer corruptiegevoelig. Er is ook geen enkele zekerheid dat we onze co2 uitstoot kunnen verduizendvoudigen omdat we daar niet eens de technici voor hebben. Er zijn niet eens voldoende regenwouden voor de biomassacentrales. Dat onbetaalbare doel gaan we dus niet halen.

Vandaar dat ook in de klimaathype minimaal 4 ministers verantwoordelijk zijn als het allemaal onhaalbaar blijkt.
In theorie dan. In de praktijk zijn dat er dus 0.

Dandruff | 07-01-22 | 00:12 | 2

Vergelijk dat met Zwitserland. 7 Ministers waarvan er 1 premier is op basis van roulatie.

banana moeskoerie | 07-01-22 | 09:19

@banana moeskoerie | 07-01-22 | 09:19:

Eigenlijk heeft een overheid maar 4 kerntaken; veiligheid, zorg, onderwijs en infrastructuur. Maar ondanks decennialang almaar stijgende belastingen zijn uitgerekend deze belangrijke taken blijven liggen. Maar er worden wel steeds allemaal blabla-baantjes erbij bedacht.

Dandruff | 07-01-22 | 14:50

De zus van Attila heerst over ons. Oh ironie

Montresor | 06-01-22 | 21:13

Goede taakverdeling. Carola maakt ons arm, Hugo maakt ons dakloos en Sigrid maakt het geld dat wij niet krijgen over aan de Palestijnen en de Taliban.

MAD1950 | 06-01-22 | 20:54
-weggejorist-
Heroon | 06-01-22 | 20:08

Geilt Rutte op bodyimageonzekere vrouwen die 1 kipfilet op een dag eten, ofzo?

SIogra | 06-01-22 | 19:46

Even naar de oude NPO pulp kijken bij M zit ook Kuiken van de partij van de armoede.
Ze verteld even met droge ogen dat de lockdown nog wel even zal duren.
Verder een bak bagger over FvD heen kiepen.
Ze hebben het over de rechtstaat, hebben de toeslagen slachtoffers nog Niks van gemerkt.
Het hele stel is roomser dan de paus volgens mijn eega.

likdoorn | 06-01-22 | 19:24 | 1

Dan heb ik liever dat u het woord ‘hypocriet’ gebruikt

De paus | 06-01-22 | 19:49

Bij praten. Voor 1940 nooit. De samenleving toen was ouwe jongens met brood zonder krenten. Daarna, na de overgave, werden alle ambtenaren, zonder regering, bijgepraat. Met groot, 98%, succes. Treinen reden op tijd, werkloosheid verdween, Deze periode van bijpraat succes duurde drie jaar. Met als laatste stunt 25000 vechtende medelanders in Rusland als Europese bijdrage. Daarna volgde een tien jarige periode van eindeloos bijpraten en herschrijven van geschiedenis. De watersnood zorgde voor eind praten. Weer tien jaar later werd de draad weer opgepakt door Groningen gas. Praten en verdelen leverde een Sinterklaas uitkeringen en. de N.A.M op.. Die klok word door praten terug gedraaid. Duidelijk dat er geen fouten gemaakt kunnen worden door recht door zee mensen. Hou zee, de strijdkreet van toen, is terug van weggeweest dankzij de Ukraine

biltong | 06-01-22 | 18:49 | 2

U heeft wel een heel eigen kijk op de geschiedenis

johnyl | 06-01-22 | 18:55

Ik weet niet wat je hebt gebruikt, maar stuur even wat door svp

YoMoms | 06-01-22 | 19:49

He? Wat is dat nou? Mogen bangalijstjes niet meer? Sinds wanneer?

Pferdefotze | 06-01-22 | 18:40 | 2

wtf i.d.d., ik mag toch wel eens bang zijn? Net als vroeger?

nobodiesunmighty | 06-01-22 | 18:53

@nobodiesunmighty | 06-01-22 | 18:53: Ik zag hier dat ze bij de volvo-dealert een bangarage hebben. Werd gek aangekeken toen ik vroeg naar breezeerslatjeshype.

ParadiseLost | 06-01-22 | 19:03

Het met handen en voeten praten is al goed van Kaag afgekeken.

bqbq | 06-01-22 | 18:26

30 poppetjes in de regering terwijl er alleen maar 150 in de kamer zitten. Belachelijk.

redanx | 06-01-22 | 18:15 | 2

Al die smurfdepartementjes/functies.
Ze weten het van gekkigheid niet meer.
Kost wel wat!

inCol | 06-01-22 | 18:26

Ze hoeven die 150 niet aan te sturen maar al die grote ministeries en de praktijk heeft uitgewezen dat het met minder bijna niet meer kan.

johnyl | 06-01-22 | 18:57
-weggejorist-
ProudGirl | 06-01-22 | 18:12 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Volgens mij hoorde ik Carola Schouten vanmiddag op de radio zeggen dat ze het ministerschap heeft aanvaard " in overleg met mijn vrouw". Kan dat kloppen? Ik dacht dat ze gereformeerd was. Verder heb ik daar geen mening over.

SNAFU | 06-01-22 | 18:05 | 4

Nee, dat was Hanke Bruins Slot

Neetochzeker | 06-01-22 | 18:12

@Neetochzeker | 06-01-22 | 18:12: O, dat kan zeker kloppen. Die dames werden geïnterviewd, en blijkbaar lijken ze qua stem op elkaar. En als excuus: ik was ook bezig met iets anders toen ik het hoorde.

SNAFU | 06-01-22 | 18:22

Door het vrouwen quotum werkt hogerop komen in de politiek nu iets anders dan we gewend waren.

W_F | 06-01-22 | 18:39
▼ 1 antwoord verborgen

Moeten we nou ook al afscheid nemen van Hyacinth Broekers Knol?

thanseeuwen | 06-01-22 | 18:02 | 1

Die echte Hyacinth was een echte baas, die zette haar slappe mannetje (Rutte) 365 dagen van het jaar op de plaats, zo'n vrouwen zijn er niet meer.

hagelkruis | 06-01-22 | 18:07

Soms denk ik wel eens, wat als ik zelf een hoer mocht zijn geweest? Zo veel keuzes en dan de echte noodzaak? Dan wel beschermd opgevoed en vervolgens al die studentenverenigingen. Op de stoep: www.youtube.com/watch?v=i9_e0rRvyz8 Ik was zo jong. Zo waren mijn klasgenoten. Maar ergens ook zo veel ouder.

Toen al.

Hetkanverkeren | 06-01-22 | 18:00
-weggejorist-
Wijze uit het Oosten | 06-01-22 | 18:00

Kan de Jonge die kleuterschoenen niet eens bij het grofvuil zetten ? Oppervlakkig effectbejag heeft een houdbaarheidsdatum. En die is inmiddels grovelijk overschreden.

Lubbberrtt | 06-01-22 | 17:57

Eerst maar eens afwachten hoe de regering het gaat doen.
Op voorhand afzeiken heb ik weinig mee.

jaja | 06-01-22 | 17:54 | 9

Het is zijn brandmerk.

inCol | 06-01-22 | 18:27

Nee... met dit soort reacties komen we er wel... als je vocabulaire niet verder reikt als "mongolen" reageer dan niet.

johnyl | 06-01-22 | 18:59

Bewezen onvermogen zegt niks? Nieuwelingen gun je het voordeel van de twijfel, maar deze bende hypocriete leugenaars heeft zoveel incompetentie getoond.

bijna_raak | 06-01-22 | 20:29
▼ 6 antwoorden verborgen

Kaag heeft ineens Corona quarantaine ?

Geen zin in pers waarschijnlijk na die angstaanjagende gebeurtenis.

Wattman | 06-01-22 | 17:54 | 4

Gewoon geen zin in pers denk ik.

ChalinaRosa | 06-01-22 | 18:49

Ik vind het maar een raar verhaal. Wie weet er nou niet dat een fakkel niets vermag tegen een heksenbezem?

MAD1950 | 06-01-22 | 21:04
▼ 1 antwoord verborgen

Van alle nieuwe elan kan Gunay Uslu mij het meeste bekoren maar dat is puur op uiterlijk. Voor de rest iets met glas plas was en over een tijdje weer nieuwe verkiezingen.

bots! | 06-01-22 | 17:47 | 3

Zo snel mogenlijk als het ff kan.

bqbq | 06-01-22 | 17:50

Mag hopen dat ze het eerste jaar niet halen.

More_Bazz | 06-01-22 | 18:23

Daar is de grote vraag of ze wel de nette excuus allochtoon blijft die netjes d3 racisme kaart blijft trekken en dankbaar en onderdanig blijft aan haar blanke “redders” of dat ze een sterke vrouw is met een eigen mening, want dat tolereert D’66 erg slecht. Zie Fidan, etc.

Snap_het_ook_niet | 06-01-22 | 21:17

Las op Linkedin een stukje over een kale poes van Carola Schouten, Martin Bosma schijnt er ook van te weten, ben benieuwd.

whatsinthename | 06-01-22 | 17:47 | 2

Maar wat las je dan? Heeft ze een Sphynx?

Nuchternederland | 06-01-22 | 18:02

Remko Kampurt had ooit een leuk boek geschreven over Liesje in luiletterland. Tjeempie!

Arnold Layne | 06-01-22 | 17:41

Dit is niet mijn nieuwe elan, vriend!

der Schweinigel | 06-01-22 | 17:39

Wel lachen, vroeger (75 jaar lang) zat de KLM-elite in/dicht bij de regering, nu dus Corendon..... ik zou zeggen laat de vliegers maar vliegen, ook zonder passagiers voor de landingsrechten want de Turken voelen zich met ruime "Nederlandse" regeringsdeelname weer de ultieme Ottomanen.

hagelkruis | 06-01-22 | 17:36

Och, het enige dat Rutte aan alle kandidaten vraagt is: steun je mij door dik en dun, in voor- en tegenspoed, en teken je op bevel ALTIJD bij het kruisje.

Leffe Blonde | 06-01-22 | 17:36 | 1

Ik vermoed dat de EU dezelfde vraag heeft aan Rutte.

maxrelax | 06-01-22 | 17:38

Die "verse"wijfies van het CDA, vergeleken met Mona Keijzer. Doet me altijd aan Annie Schilder denken, met iets meer ABN. Die PzH 2000 mevrouw en de slag om Chora. Waar was Kajsa toen we haar nodig hadden?

84-4 hier.Letterlijk één sergeant en een vaandrig, beiden metkut, waar ik wat mee kon. Op een heel Legerkorps Ik was amper 19. Volwassen vrouwen in een uniform.

Mijn maagdelijkheid ben ik pas een paar jaar later verloren. Op vakantie nog wel. Ach ja. Als ik die Duitse hoer in Amsterdam gemakshalve even vergeet. Op Gran Canaria: een situatie zonder ooit het begrip cuckold te kennen.

Het is puur achteraf, vele jaren later, dat die naïviteit grappig is. Ik nam toen die verder keurige Duitse vrouw, een schat, bijzonder serieus.

Du hast ein Ausdauer! Yes M'am: www.youtube.com/watch?v=pK0DbgovWZo

Hetkanverkeren | 06-01-22 | 17:34

Geen nood, lees net dat Rita Verdonk weer terugkomt in de Nederlandse politiek, we zijn gered!

menage | 06-01-22 | 17:33

Fijn dat we #hugokanniks als woonminister krijgen. Weten we dat de woningnood tijdens zijn bewind nog groter zal worden. Motie van wantrouwen in 1,2 3
...

darmflora | 06-01-22 | 17:32 | 3

Andere rekenmethode toepassen en *poef* het tekort aan woningen is opgelost door Hugo.

amateurrr | 06-01-22 | 17:34

Hugo: er zijn niet te weinig woningen, er zijn teveel mensen. Probleem opgelost.

Raspatat | 06-01-22 | 17:45

Hanke , is dat een beetje een populaire naam?

Lukiluuk | 06-01-22 | 17:31 | 1

Nee, want het rijmt op Hanke in d'r stanke.

Van Urk | 06-01-22 | 17:46

Werd aangehouden omdat ik de smartphone vast had. Heb echt sorry gezegd maar meneer de justie was onverbiddelijk.
Aanhouden is bekeuren, waarop hij zich nog verontschuldigde voor zijn werkgevers.
Mocht verder met €320 schuld aan de staat

Rest In Privacy | 06-01-22 | 17:30 | 3

320?!

Lukiluuk | 06-01-22 | 17:32

Zeer terecht. Had van mij het drievoudige mogen zijn en rijbewijs kwijt voor een jaar.

Tiscali-2 | 06-01-22 | 17:58

Ja .. dus.. ?

johnyl | 06-01-22 | 19:01

Hartelijk bedankt voor het peper&zoutstel.

horsteknots | 06-01-22 | 17:27

Vandaag was ik vooral onder de indruk van de grote billen van de tandartsassistente in een strakke witte broek. Dit nieuwe Elan zal mij een worst wezen.

Brabeaulander | 06-01-22 | 17:25 | 6

Aah ja. Van die stof waar je nét doorheen kan kijken.

Leukerd | 06-01-22 | 17:33
▼ 3 antwoorden verborgen

Als Hanke tegen over Rutte al als een spast met die armen zit te zwaaien hebben we in de plenaire zaal in ieder geval geen ventilatie meer nodig.

Lukiluuk | 06-01-22 | 17:25 | 1

Zunne grote vis, jonguh !

Uw Verzekeringsadvis | 06-01-22 | 17:32

Wie is ‘die’ Liesje! VVD of niet. Valt er vast wel uit te n*****!

overVecht | 06-01-22 | 17:22

Je zou maar een arme boer zijn, krijg je alweer met Carola te maken.

amateurrr | 06-01-22 | 17:22

Succes liesje. In de leer geweest bij Hennis dus kaplaarzen aan, een dorp in Syrië bombarderen en vervolgens zo naar een dikkere betaalde baan bij de VN. Kraait geen haan naar.

Lukiluuk | 06-01-22 | 17:20

Mijn vertrouwen is gestegen tot het nulpunt.

Mr_Natural | 06-01-22 | 17:20

Zitten er ook nog mooie vrijgezelle dames tussen?
Vrouwen en homo's hebben Mark, maar ik voel me als heteroseksuele man toch wel wat achtergesteld.

* Il Principe * | 06-01-22 | 17:20 | 1

Zijn allemaal te druk. Broekers Knol is nu wel weer beschikbaar.

amateurrr | 06-01-22 | 17:28

Een klemmend verzoek aan GS: bespaar me de foto's van het Kaagmens!

Schriever | 06-01-22 | 17:20 | 1

Die ziet er zo thuis uit. Net echte mensen.

Lukiluuk | 06-01-22 | 17:29

Zoals het klokje hier tikt, tikt het elders niet. Dat is jammer

Henkie | 06-01-22 | 17:17

Wel lekker woke allemaal.

Transgender-Airlines | 06-01-22 | 17:17
-weggejorist-
JimiHen | 06-01-22 | 17:12 | 1

Hugo heeft altijd dezelfde schoenen aan, wat zal dat meuren wanneer hij des avonds zijn poten omhoog gooit.

amateurrr | 06-01-22 | 17:12 | 4

Als het maar geen schoenen met loopneuzen zijn.

Mr_Natural | 06-01-22 | 17:24
-weggejorist-
GoedWijs | 06-01-22 | 17:27
-weggejorist-
GoedWijs | 06-01-22 | 17:30
▼ 1 antwoord verborgen

Iftarren met een kopje thee bij Mark de Eerste: www.youtube.com/watch?v=XSoG7m1V6aw Zo'n coalitie, met je different cheeck. Winter is coming.

Meanwhile in France.

Hetkanverkeren | 06-01-22 | 17:10

Liesje. Advocaat (Attorney at Law)
Pels Rijcken. Waar kennen we die ook alweer van.

Lukiluuk | 06-01-22 | 17:10 | 1

Schaamteloos. Verbaasd dat de hoofdverantwoordelijken van de toeslagenaffaire bij de belastingdienst geen ministerspost van Rutte hebben ontvangen.

amateurrr | 06-01-22 | 17:14

Ik heb alle vertrouwen in Hanke en Gunay. Lijken me doortastende vrouwen met een respectabel cv. Niet bang om het in Den Haag op te nemen tegen de plakkende ambtenarenpakken.
WIlders zal wel weer beginnen over dubbele loyaliteiten van mevrouw Uslu.

oldandwise | 06-01-22 | 17:09 | 2

Als het veulen Kasja door haar hoeven zakt door overbelasting, kan Hanke het roer bij defensie overnemen en de beste min def worden sinds mensenheugenis.

vranac | 06-01-22 | 17:27

De caroussel draait weer als een tierelier. En Teflon Rutte heeft het weer voor elkaar. Het zal 'm werkelijk jeuken wie waar komt te zitten, zolang hij maar in het torentje kan blijven zitten...

Ridocar | 06-01-22 | 17:09 | 1

Nee hoor, hij zet de poppetjes zorgvuldig neer. De angst voor de kiezer houdt CDA en D66 binnenboord. Alleen CU even niet tegen de knieschijven schoppen met vaccinatieplicht en verzekerd van meerderheid in 2e kamer. Links en rechts wat cadeautjes uitdelen voor een meerderheid in 1e kamer of een geitenpaad Volgend jaar nog even forum decimeren tijdens de provinciale Staten verkiezingen en we zijn vertrokken voor een volledige kabinetsperiode Rutte en 2025 mogen we er pas weer iets van vinden.

Incitatus | 06-01-22 | 17:43

Hugo kan niks.
Ook niet met wonen…

Mark zit te Dutten | 06-01-22 | 17:08

Nou, vol verwachting (en potentiële teleurstelling) klopt ons hart.

Schadenfreude | 06-01-22 | 17:08

Ik ben geen racist. Ik discrimineer alleen als het echt niet anders kan. Een Gunay Uslu die de Nederlandse cultuur vertegenwoordigd... Ik ken haar niet. Het is haar naam. Dit trek ik gewoon niet. Excuus. Zooo fout.

Leptob | 06-01-22 | 17:07 | 4

Okay, vertegenwoordigT

Leptob | 06-01-22 | 17:10

Het is een mooie, intelligente vrouw en onderdeel van onze cultuur. De tijd van Ot en Sien ligt ver achter ons.

Red shirt | 06-01-22 | 17:21

Vraag eens of ze worst lust. Met boerenkool. Zo ja, geef het een kans.

Lukiluuk | 06-01-22 | 17:37
▼ 1 antwoord verborgen

wat zegt Hanke tegen Mark? 'zo groot waren de dildo's op de soek in Afghanistan, kan er wel een voorbinden voor je '

HetOorAakel | 06-01-22 | 17:07

Wat heeft Carola met het WEF?
En Rutte?
En Dijkgraaf?
En...

TonAlias | 06-01-22 | 17:07

Wat zijn het toch een prachtige vrouwen, die Turksen.

Zenzeo | 06-01-22 | 17:03 | 2

Laat haar broers maar niet horen dat u haar aantrekkelijk vindt…

Mark zit te Dutten | 06-01-22 | 17:05

Waarom heet ze eigenlijk geen Julia Uslu....?

HAL 9000 | 06-01-22 | 17:05

Hoe hééft het zover kunnen komen??

overVecht | 06-01-22 | 17:02 | 6

@overVecht | 06-01-22 | 17:13: Zou ik ook gedaan hebben. Sommige mensen hebben het zo goed dat ze niks te klagen hebben.

Adriel | 06-01-22 | 17:24

@TonAlias | 06-01-22 | 17:24:

Blij dat VI stopt. Alledrie afgeschreven. Zelfs Nijhuis kan zijn fluit steken waar de zon niet schijnt.

overVecht | 06-01-22 | 17:36

@VoltaireJohn | 06-01-22 | 17:24:

Ja. Ergens in de verte jaloers erop. Bovenal blij dat ik zowel werk als privé die oogkleppen niet op heb.

overVecht | 06-01-22 | 17:38
▼ 3 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland