Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Nieuwe kansen

Sinds 1814 is de minister van Veiligheid en Justitie een jurist

De ministersposten van Rutte4 geven inzage in een onwerkbaar formatieproces. Elke politieke partij heeft een (vice-)premier op basis van behaalde zetelaantallen. Ministersposten worden verdeeld op de omvang van een partij, niet op basis van ideologie of beschikbaarheid van een geschikte kandidaat. We missen nog zeven bewindspersonen, maar hun partij staat al vast!

Hier onderhandelen politieke partijen eerst over hoeveel bewindspersonen iedereen krijgt, en verzinnen desnoods posten zonder portefeuille om tot een compromis te komen. Dit keer vier extra ministers en een extra staatssecretaris! Of een politieke partij überhaupt iemand in haar midden heeft die geschikt is voor de functie zien ze later wel. Letterlijk het paard achter de wagen.

Sinds 1814 is de minister van Veiligheid en Justitie een jurist, nu is zelfs de nieuwe minister van Rechtsbescherming dat ook niet. (die laatste ministerspost werd in 2017 verzonnen) Prof & ingenieur Robbert Dijkgraaf en hoogleraar & dokter Ernst Kuipers zijn welkome verademingen ten opzichte van -Heel Holland Bakt- Henk Staghouwer. Sommige nieuwelingen zijn te jong voor ervaring.

De man-vrouw verdeling gaat richting de 50/50, dan zijn vrouwen tegenover de helaas kleine groep vrouwelijke bestuurders met de juiste ervaring zwaar oververtegenwoordigd. De huidige opstelling is ook een volledig blank feestje. (Franc Weerwind is vlak na het zomerreces blanker dan het halve kabinet, die vlieger gaat als excuustruus hier niet op, hij zat samen met de Koning op Minerva).

Voor het voorkomen van stikstof geven we 25 miljard uit om vooral de landbouw uit te kopen, voor het voorkomen van overstromingen 300 miljoen. Het is al die milieufetisjen kennelijk ontgaan dat het wassende water een biotoop in 1 keer volledig kan verzilten, dan maakt de stikstofdepositie ook niet meer uit. Eentje die vanwege stikstofuitstoot vanuit België, Duitsland sowieso onhaalbaar is.

Voedsel is kennelijk geen primaire levensbehoefte, we kunnen best onze maaltijden importeren uit landen met een ruimer stikstofbeleid, terwijl de bijbehorende stikstof onze kant opwaait. De grootste uitgave uit de nieuwe begroting jaagt een illusie na. Het siervuurwerk van gisteravond zijn allemaal prachtige metaalbranden, wat in dezelfde natura2000gebieden dwarrelt.

De koopkrachtplaatjes worden nog steeds gepresenteerd op basis van welke groep er een procentje bij of af krijgt. Groepen die al jaren achterlopen halen nooit hun achterstand in, groepen die leven als god in Frankrijk blijven dat ook. Zoals Omtzigt vorig jaar al aangaf, dit zegt niets over draagkracht of eerlijkheid. Zelfs de ernstigste armoedevallen laten we weer in het systeem achter, voorbeeldje:

Een alleenstaande ouder met 1 kind die € 21.800 verdiend, heeft maar € 99 minder te besteden dan een alleenverdiener met partner en twee kinderen die € 36.500 verdiend. Met € 99 per jaar ga je nooit die twee extra monden voeden. Onze inkomenspolitiek is zo ontzettend scheef gegroeid dat het niet meer gaat om een procentje erbij of eraf. Hier gaan mensen met duizenden euro's het schip in.

Deze begroting droomt nog dat corona verdwijnt. Voor “pandemische paraatheid” vinden we een post voor het uitbreiden van IC-opschaling, leveringszekerheid en verbetering stelsel publieke gezondheidszorg (lees bureaucratie). Voor 2022 slechts 180 miljoen, 2023 stijgt naar 240 miljoen en pas in 2024 de structurele 300 miljoen.

Nu het fout gaat verbranden we rustig een miljard per dag aan steunmaatregelen, noodvoorzieningen en misgelopen belastinginkomsten, maar voorkomen van het volgende fiasco mag niets kosten, en al helemaal allemaal direct. Je zou bijna twijfelen of deze vier coalitiepartijen weten dat de coronacrisis nog actief gaande is, of hebben ze daar geen actieve herinnering aan?!

Als zelfs dat volledige bedrag naar onze IC-capaciteit zou gaan geeft dat een kwart extra bedden. Nederland blijft onderaan bungelen, en we mogen dan hooguit een paar dagen later in of uit lockdown. Op die manier raak je nooit in controle, je komt ook nooit in de situatie dat je oplossingen uitvindt, op grote schaal produceert en winstgevend exporteert.  

Oktober zag planbare kritieke zorg al haperen. November is de planbare zorg tot stilstand gebracht. December zag zelfs uitstel van kritieke zorg. Er is weer gestuurd op maximaal gebruik van IC-capaciteit, wat gewoon levens kost (PDF). Vandaag liggen er anderhalf keer zo veel coronapatiënten op de IC dan combineerbaar is met reguliere zorg, laat staan inhaalzorg. Gokken kan niet meer.

Kijken we naar de laatste informatie uit Zuid-Afrika zien we twee interessante dingen. Eerst het goede nieuws op pagina twee, er gaan veel minder mensen dood dat in de laatste deltagolf. In week 36 twee keer zoveel als week 51. Helaas staat op de eerste pagina minder fantastisch nieuws: er gaan veel meer mensen naar het ziekenhuis. In week 51 twee keer zoveel als in week 36.

Vandaar dat de laatste beslissing van het demissionaire kabinet aanstaande maandag een lastige is. Kiezen ze voor de ontwikkeling en geestelijke gezondheid van de jeugd of kijken ze meer naar de problemen en achterstanden in de zorg voor patiënten en medici. Het personeelstekort in de zorg is volgend jaar 80 duizend mensen, in twintig jaar zijn er zelfs 700 duizend extra nodig. Dit blijft.

Tien jaar Rutte vergat genoeg medici en technici op te leiden, daarom lopen we nog tien jaar vast.

Reaguursels

Inloggen

Divers in gedachten, doe mijn een portie beukenootjes..
NAW, stamboom, pigmentquotient en koekievoorkeuren liggen op straat en in de hoofdkwartieren van de gebruikelijke corporate verdac..daders, die de "marktwerking" opkopen van uw overheidjes.
Het komt mij voor dat de GDPR de schijn heeft van het zijn van een enablers-tool, niet de borging van de rechten van de vleespersoon cq vegetariër of allesbrander, noch een verbetering van de landwet die we hadden.
De hele onderneming is haram, een trap na aan die meisje met een haarkleur. Biometrische data ook nog even koppelen aan het profieltje. Géén medeogen met de ordnung van de oldskool internet-amish. (internet leuk: als anon van genieten).
Personeel heeft jaren steen en been geklaagd en wordt verworpen.
Flagrante zelflobotomie van EUverheidje is niet om aan te zien.
Soylent Green is made o..

Grimmig, ik weet dat vrachtwagens die van links komen voorrang zullen nemen, altijd.
De schone schijn van een vrij land geproefd te hebben, iets meer of iets anders was de bij aanvang reeds verkochte voorstelling in de eerste plaats nooit geweest.
Maul halten und steuer zahlen.
Zuur zal het wezen, zoet zul je zijn.
Glass half empty? Not my F*ing glass; het mijne was een vaasje.
hatsiekiedee '22, welja, noem het maar alvast een feestje.
*slingers ophangen doet*

hallevvezool | 02-01-22 | 10:40

Als ik zie hoeveel tijd ik kwijt ben aan lijstjes invullen het temmen van ICT in de zorg en de hoeveelheid bestuurlijke meuk en bestuurders die steeds om nog meer lijstjes en rapporten vragen, lijkt me dat daar het mes in moet. Dan kan de tijd weer naar de patiënten toe en zijn er minder papieren. Jammerdan. Er kunnen dan mensen uit (de financiële man of vrouw, de bestuurlijke rapportageschrijver en alle zut die tegenwoordig langs managers moet) of je kunt ze inzetten bij patiëntenzorg. De zorg is er ondanks al die lijstjes, ISO certificering en meer boekhouding uit patientoogpunt niet op vooruit gegaan. Wel veel duurder. Procesbeheersing is het belangrijkste tegenwoordig en dat is oneindig uitbreidbaar. Ik doe liever alleen de spreekuren, de rest leidt meestal nergens toe.
Gestold wantrouwen, al die bureaucratie en dat mag wat kosten. En er wordt ook te veel vergoed. Nice to know en need to know. Vaak garbage in garbage out.

Nichtsneues | 02-01-22 | 10:28

We moesten een kenniseconomie worden, dit is het resultaat...

Air van Boven Dorens | 02-01-22 | 10:06

We hebben in Nederland problemen van categorie I en van categorie II.
Categorie I bevat immigratie & vergrijzing; uitholling van soevereiniteit en rechtstaat door de EU; deelname aan de levensgevaarlijke EURO; bedreigingen voor wereldvrede en stabiliteit door karikaturen al Poetin, Xi, Erdogan en little rocketman.
Categorie II omvat klimaat, stikstof en wokeness.
Het moge duidelijk zijn dat categorie de échte grote uitdagingen bevat die een existentiële bedreiging kunnen zijn voor NL. Categorie II zijn luxe verzinsels, papieren tijgers en welvaartsproblemen.
Het bijzondere van Rutte’s nieuwe kabinet is dat de poen en de posten naar II gaan; en dat I hardnekkig wordt genegeerd. Grote problemen worden klein gemaakt, kleine problemen groot. Urgentie gaat naar het kleine, de lange baan is voor het grote.
Dit wordt een behangkabinet: Plak een nieuw behangetje over een oude vieze muur.
Na Rutte de zondvloed. Je kunt de grote problemen wegmoffelen achter een nieuw behang en ze negeren, maar daarmee verdwijnen ze niet. Straks staat het land vol windmolens, zijn alle boeren vertrokken naar Polen en moeten kleuters verplicht een privilege run doen. Winst voor klimaat, natuur en samenleving: NUL. Intussen klapt de EURO, kaapt zuid Europa de Europese schatkist, staat Poetin aan de Poolse grens, is de Islam dominant in Nederland en is Timmermans bevelhebber van een Europees klimaatleger.

Zeddegeizot | 02-01-22 | 10:01 | 1

Heel goed verwoord. Als ik alle VVD bestuurders uit de loop der jaren vergelijk met elkaar dan valt Rutte in de categorie (wijlen) Hans Dijkstal. Beide bestuurders zijn niet VVD waardig, te links en uitermate slecht voor MKB ondernemers. Beide zijn partijleider geworden door gebrek aan beter. Rutte had gewoon beter onderwijzer kunnen blijven of directeur van een basisschool. Rutte heeft voor de MKB ondernemers meer kapot gemaakt dan je zou verwachten. Je zou bijna denken dat de VVD destijds de meeste stemmen heeft gekregen door modaal (of meer) verdieners ipv ondernemers. Er is nu géén ondernemers partij meer helaas en dat terwijl de MKB ondernemers de staatskas grotendeels vullen. Het kan verkeren in dit Woke land.

Rdock | 02-01-22 | 10:28

'Eerlijkheid duurt het langst'... Wordt dit spreekwoord nog aangepast zolang Rutte hier de zaken regelt ?

Koning BongoBongo | 02-01-22 | 07:51 | 1

Eerlijkheid duurt het langst, maar het levert het minste op...

Air van Boven Dorens | 02-01-22 | 10:08

Ik zie eigenlijk maar een mogelijke oplossing om dit land uit het moeras te trekken en dat is de stemplicht invoeren. Nu bepaalt Rutte met 2,5 miljoen stemmen op de VVD de koers al een decennium voor de rest van het land met alle gevolgen vandien. Zo doorgaan is funest..... er moet iets gebeuren en Nexit lijkt voor nu nog een brug te ver..

Koning BongoBongo | 02-01-22 | 07:32 | 4

Stemicht, en de grootste partijen na de verkiezingsuitslag g̶a̶a̶n̶ MOETEN het samen doen tot ze 51% bij elkaar hebben. Verschil van mening? Niets mee te maken, los het maar op. De burger heeft gesproken...

Air van Boven Dorens | 02-01-22 | 10:12

@Air van Boven Dorens | 02-01-22 | 10:12:

*stemplicht*

Air van Boven Dorens | 02-01-22 | 10:12

En de leeftijd naar 21 jaar
Ook mensen met bijstand en studenten uitsluiten.
Pas als je iets bijdraagt (financieel) heb je stemrecht.

pejoar | 02-01-22 | 11:51
▼ 1 antwoord verborgen

Bedenk dat als het gevolg van boeren uitkopen er mensen dood gaan van de honger ergens anders in de wereld, puur omdat we met ons geld dat eten wegkapen. Dit ook nog structureel. Het is domweg immoreel om boeren uit te kopen en voedselproductie te slopen. Vinden we nu echt die vijf insecten belangrijker dan mensen in Afrika die gewoon niet te eten hebben. Ik zou het wel eens prettig vinden als bij ons de supermarkten leeg zijn. Dan pas snappen we weer wat een eerste levensbehoefte is. Dat weten al veels teveel mensen in Nederland die voor eten moeten aankloppen bij de voedselbank. 25 miljard naar stikstof slechter dan dit kan t toch niet meer worden .......

Schilder58 | 02-01-22 | 07:01 | 1

En het eten dat onze boeren maken dat de grens overgaat valt ook weg. Dan verhongert een ander dus 2 x zo snel. Lost wel de overbevolking op, dus win-win...

Air van Boven Dorens | 02-01-22 | 10:14

De maatregelen die het oude vrije westen nemen tegen het chinese kúdt virus hebben helemaal niks meer met het chinese küdt virus te maken. küdt chinezen.

Brabeaulander | 02-01-22 | 04:32

Jetten als minister van Klimaat, en hup, daar verdwijnt al weer een vierkante kilometer bos in een "biomassacentrale", want, lieve mensen, bossen verbranden is zo goed voor het milieu!

Rhenium | 02-01-22 | 00:55

De maffia is beter georganiseerd.

Arachne | 02-01-22 | 00:14 | 1

Inderdaad . Ze moorden misschien wat opzichtiger.

Koning BongoBongo | 02-01-22 | 06:49

Goed verhaal weer.
Het lijkt wel een voorwaarde dat een minister of staatssecretaris geen idee heeft van zijn vakgebied. Wie noemde stikstof ook alweer "een verstikkende deken rond planten", was dat niet "minister voor klimaat en energie" Rob Jetten?

De zin "letterlijk het paard achter de wagen spannen" is feitelijk nog teveel eer voor dit kabinet. Het zou helaas al mooi zijn als er hier of daar een paard achter de wagen komt te staan. De kans dat er een hond, eend of zeepaardje achter de wagen gespannen wordt is echter veel groter.

Dandruff | 01-01-22 | 23:36

Zolang journalisten insiders buitenstaanders noemen vraag je je af of er journalisten zijn die zich voor hun collega`s schamen. En wanneer journalisten stoppen met dit soort leugens te verkondigen. Controleer nu eens de macht.

Mark Bouwman | 01-01-22 | 22:05 | 1

Journalisten worden kennelijk aangenomen op hun linkse overtuiging. Journalisten met een rechtse overtuiging liegen daarover want geen werk en dus geen hypotheek .

Koning BongoBongo | 02-01-22 | 06:51

Er gaan niet meer mensen naar het ziekenhuis door Corona, wel met Corona. 20 % is incidenteel, 80 % is coincidenteel, bijvoorbeeld een gebroken been maar ook positief getest. Dat is dus de omikron variant - veel besmettingen, weinig incidentele opnamen.

nancystjago | 01-01-22 | 21:54 | 2

Bron?

* Il Principe * | 02-01-22 | 07:16

@* Il Principe * | 02-01-22 | 07:16: niburu

geile pater | 02-01-22 | 13:47

Ministers zijn gedegradeerd tot uitwisselbare flapdrollen / politieke uithangborden.
We zijn overgeleverd aan de vierde macht. De ongekozen ambtenarij.

DenBeert | 01-01-22 | 21:35 | 1

Oh er zijn nog veel meer dingen ongekozen hoor. Wat dacht u van de leiding van de Europese centrale bank? Of de Nederlandse bank? In plaats dat Nederland democratischer wordt sinds Thorbecke bestaat het kroonjuweel van D66 er uit om Nederland steeds minder democratisch te maken.

Zapata10 | 01-01-22 | 21:40

Quote uit de bron van 700k medewerkers die nodig zijn, van de nieuwssite die hier niet genoemd mag worden: "Om de stroom aan cijfers af te sluiten: nu werkt een op de zeven werkende Nederlanders in de zorg en in 2040 moeten dat er een op de vier zijn."

Kan iemand mij uitleggen waarom dat zou moeten? Lijkt me persoonlijk erg veel.

Als dit echt zo is, laten we dan als een speer zorgrobots gaan ontwikkelen, anders wordt dit onbetaalbaar.

nieuwe_Deen | 01-01-22 | 21:28 | 5

Precies, in de jaren zestig had was mijn moeder avondhoofd in het destijds binnengasthuis in Amsterdam. 1 leidinggevende voor alle verpleegkundigen in het ziekenhuis dat is genoeg. De mensen hebben een opleiding en degene die hulp nodig heeft wordt geholpen. Je hebt geen teamleiders en afdelingsmanagers en unit leiders nodig.

EmilioEsteves | 01-01-22 | 21:41

@EmilioEsteves | 01-01-22 | 21:41: U begrijpt het niet. In de zorg werken veel vrouwen. Na decennia van emancipatie, hebben deze vrouwen het recht op een leidinggevende functie (en het NIET hoeven werken in de avond-nacht- en weekenduren) volledig geïnternaliseerd. Het is hun recht.
Gaat u deze vrouwen hun recht afnemen?

Arachne | 02-01-22 | 00:12
▼ 2 antwoorden verborgen

“... Ernst Kuipers zijn welkome verademingen”
Wat moet u benauwd zijn om deze valse profeet een verademing te noemen.
1814 het jaar dat Nederland zijn grondwet invoerde na verlost te zijn van de Fransen. Laat 2022 het jaar zijn dat, zowel het plebs uit Nederland als de goden in Frankrijk, verlost worden van de Heilstaat Europa (echt waar lieve kijkbuiskinderen, Nederland als soevereine staat is iets uit een ver verleden). Herinvoering van artikel 121 uit die grondwet zou een prima begin kunnen zijn.

INTP | 01-01-22 | 21:25 | 1

Kuipers is zeker geen verademing. Hij heeft er zeker aan bijgedragen dat er nu te weinig capaciteit in de zorg is. Zijn argument: Zo regelen we dingen in Nederland.

Zapata10 | 01-01-22 | 21:29

/Tien jaar Rutte vergat genoeg medici en technici op te leiden, daarom lopen we nog tien jaar vast/
Tsja, gezondheidszorg is handelswaar geworden en heeft een winstoogmerk. Ziekenhuizen moeten als ondernemingen fungeren en wij zijn allemaal rationele zorgconsumenten die zorg precies op dat moment kopen wanneer het nodig is. Om kosten voor ondernemingen in de hand te houden moet je natuurlijk geen grote voorraden of personeel hebben en dus lever je just in time. Vraag en aanbod houden elkaar dan in evenwicht. Nietwaar?
Inderdaad exploderen de zorgkosten zoals ik al jaren hoor. Zekers sinds dit systeem wat we hebben dankzij Hoogervorst en andere neoliberaaltjes die de dingen bekokstoven in hun denktankjes. Heel apart, we introduceren een systeem van privatiseringen in de zorg omdat de markt veel efficiënter is en sindsdien klagen we steen en been dat de zorgkosten exploderen is de zorg voor iedereen veel duurder geworden en krijgen we minder zorg voor meer geld.
Tromgeroffel... wachten op de eerste die zegt dat het door de vergrijzing komt.

Zapata10 | 01-01-22 | 21:18

Beste Feynman,

Hoewel het weer bijeengeraapte stukjes zijn met tikfouten, toch een 7 voor de moeite en voor het aanstippen van de problemen in dit land

wilderst | 01-01-22 | 21:15

Die tekorten in de zorg worden "opgelost" met massa immigratie uit Afrika en het midden oosten. We weten inmiddels dat dat een fabeltje is. De regeringen van de afgelopen, en toekomstige, decennia denken daar echter anders over.

Ride_On | 01-01-22 | 21:01 | 3

De tekorten in de zorg worden alleen maar groter met al die massa import.

ChalinaRosa | 01-01-22 | 21:42

Zou best kunnen werken, maar het probleem is de import werkt niet, als in een legale baan en past zich ook niet aan, qua normen en waarden en taal.

EmilioEsteves | 01-01-22 | 22:27

Die laatste zin .... Linkse regeringen geven geen fouten toe ,want dat zou betekenen dat rechts gelijk had en dat is een absolute nono.

Koning BongoBongo | 02-01-22 | 06:56

De politicus, de priester, de fatsoenlijke zal altijd werken volgens een formule, en anderen dwingen volgens die formule te leven, en de onnadenkende, de dwazen, zullen altijd door hun woorden, hun beloften, hun verwachtingen verblind worden.
Jiddu Krishnamurti

ademende aarde | 01-01-22 | 21:01 | 3

Wijze man, wel wat boekjes van gelezen en ook de gesprekken op video zijn de moeite waard.

thanseeuwen | 01-01-22 | 21:09

In plaats van boekjes citeren kun je natuurlijk ook zelf nadenken.

Zeurders | 01-01-22 | 21:16

Soort reaguurder dus ,die Jiddu .

Koning BongoBongo | 02-01-22 | 06:57

Rutte 4 dat is toch een een beetje zoals Home Alone 4. Waarom zou je daar nog deel van uit willen maken.

MargauxGrandCru | 01-01-22 | 21:01 | 1

Je positie markeren in het (deug)kartel...... Kijk mij ,ik kan eigenlijk niets ,maar heb het wel zo ver geschopt door te deugen.

Koning BongoBongo | 02-01-22 | 06:59

Die kuipers zit daar alleen maar om zo 2G en vaccinatie er doorheen te krijgen. Want meneer is dokter en weet dus alles beter en dus mag je geen kritiek op hem hebben. Daarna wordt hij weg gebonjourd omdat hij politiek verantwoordelijk is voor de grootheidswaan van de jonge en dus gedwongen wordt op te stappen omdat hij zo lastig is in de ministerraad

Snap_het_ook_niet | 01-01-22 | 20:56 | 1

Onze eigen Nostradamus

Risingson | 01-01-22 | 21:05

De foto onder het verhaal, die lachende waffel van de Verschrikkelijke Rutte, zegt eigenlijk alles wat we moeten weten.
Nog eens vier jaar een gestoorde leugenaar aan het roer, een totale nihilist, die maar één ding wil: in dat torentje zitten en in de geschiedenisboeken komen, als de 'langst zittende premier'.
Wat een droefenis. Hou je maar vast voor de komende vier jaren, waarin er i.i.g. héél veel geld over de balk gesmeten gaat worden. Of al dat geld ook maar iets op gaat leveren, acht ik twijfelachtig.

KeesBruin | 01-01-22 | 20:52

Oktober 1989. In Sana'a, Jemen zitten we met de UN, westerse ambassadeurs en USAid om tafel
De vraag is hoe Jemen te helpen in haar voedselcrisis: goedkoop importeren of tegen hoge kosten zelf verbouwen. Het eerste wordt besloten, zeer tegen de zin van de ambassadeurs. Zelfvoorziening is de basis van duurzaam.
Foute keuze, en een majeure reden voor de huidige hongersnoden aldaar. Probleem is zowel productie, te veel mensen en vooral logistiek, hoe komt het bij de mensen.
Lokale productie met een lokale infrastructuur, dat waren en zijn we vergeten

Wat we nu ook zien met onze energie, medicijnen, vaccins en gebruiksartikelen.
En wat doen wij, we praten onze boeren weg, importeren massa's mensen, plempen het land vol.met 30jaar duurzame zonne-wind troep, bouwen de kwetsbare polders vol of zetten ze onder water.
We leren nooit, want kennen het verleden niet meer

elf bvern

Rest In Privacy | 01-01-22 | 20:47

Wat is precies de verdienste van Dilan Yesilguz op Justitie?

thanseeuwen | 01-01-22 | 20:46 | 4

Hondse loyaliteit aan Rutte. Bij hem hoef je niks te kunnen, beter van niet zelfs, want dan ben je geen bedreiging.

Kicksalot | 02-01-22 | 02:02

@Kicksalot | 02-01-22 | 02:02: Klopt ,Rutte regeert alleen en richting EU. Maakt hem niet uit wat je bent en wie je bent ,als je hem maar niet voor de voeten loopt in zijn race naar onderdanigheid in de EU.

Koning BongoBongo | 02-01-22 | 07:13

0

Spartaan1888 | 02-01-22 | 08:26
▼ 1 antwoord verborgen

Een goede minister op onderwijs is meer dan nodig daar de steller van het stuk hierboven het heeft over 'verdiend', tot twee keer toe, (die familie van die allenige ouder), terwijl het toch heus 'verdient' moet zijn. Terug naar de schoolbanken.

dathoujetoch | 01-01-22 | 20:40 | 3

Die fout zie ik steeds vaker gemaakt worden. Door dat 'ver' ervoor denken mensen volgens mij dat het om een voltooid deelwoord gaat (ik weet ook niet waarom).

lekgoot | 01-01-22 | 20:47

Ik erger me er kapot aan bij Feynman, zag het ook meteen

wilderst | 01-01-22 | 21:10

Hij verdiend, het gebeurd, zij betaald, enz.. het komt steeds vaker voor in allerlei teksten en ook hier weer. Jammer inderdaad.

Magikdanbijou | 01-01-22 | 22:33

Dit is een slecht voorbeeld Feynman: "Een alleenstaande ouder met 1 kind die € 21.800 verdiend, heeft maar € 99 minder te besteden dan een alleenverdiener met partner en twee kinderen die € 36.500 verdiend."

Die alleen verdiener verdiend dus niet genoeg om twee kinderen en een NIET werkende partner te kunnen onderhouden, dus moet hij/zij dat dan ook maar niet doen.

De oplossingen zijn simpel te bedenken:

1 - Geen kinderen nemen wanneer je ze niet kan betalen.
2 - Partner gaat gewoon werken zoals iedereen moet doen voor het levensonderhoud.

Verder een puik stukje, blij om te lezen dat je ook nog over iets anders kan schrijven dan Corona en vaccinatiedwang/drang.

BadPatNL | 01-01-22 | 20:34 | 1

Ehm, je hebt kennelijk de extra EUR 14.700 aan bruto inkomsten niet gezien die door belasting en het mislopen van "extra's" verdampt? Zou het kunnen zijn dat daar het probleem zit?

Monkey Cabbage | 01-01-22 | 20:58

Bijzonder eigenlijk. Ik onderwijsland fuseren ze zich maar suf met almaar grotere scholenconglomeraten (lees: zichzelf verrijkende bestuurders die naar de hoeveelheid leerlingen premie dan wel salaris krijgen) - en dus de facto minder overhead - tegenover de rijksoverheid waar ze nu dus meer overhead creëren.

Ze zullen wel denken: we kunnen het ook nooit goed doen bij het volk.

mozaard | 01-01-22 | 20:32

Ik moet altijd aan dat bekende meme plaatje denken over de vrouwelijke ministers van defensie in Europa, en dat afgezet tegen de houwdegens uit Rusland, China etc.

King of the Oneliner | 01-01-22 | 20:32 | 2

@Peter Emile | 01-01-22 | 23:50: ja, die, thnx Peter

King of the Oneliner | 02-01-22 | 01:10

Het is dus hoogleraar (prof is aanspreektitel) en ingenieur en hoogleraar en arts (dokter is aanspreektitel). Voor de rest is het inmiddels doffe ellende, maar met het stem gedrag van de meute moeten we nog een eind verder in de vernieling geholpen worden voordat het besef doorbreekt dat stemmen op Markies problemen geeft.

bijna_raak | 01-01-22 | 20:14 | 5

@Nuuk | 01-01-22 | 20:26:

Volledig mee eens... Het vergt toch ander temperament.. Zie b.v Hiddema...

neonreclame | 01-01-22 | 20:29

@Nuuk | 01-01-22 | 20:26: Kuipers gaat het op zijn gemak redden, die is het gekonkel en gedraai niet vreemd. Wat Dijkgraaf betreft weet ik het niet zo goed, een sympathieke en slimme vent, understatement, ben bang dat hij de politiek niet gaat trekken. (En Jezus, wat zonde dat hij die D66 stempel heeft aangenomen.)

BadPatNL | 01-01-22 | 20:38

Het feit dat deze heren prof.dr. zijn, zegt nog niets over hun vermogen om een goed minister te worden. Kuipers heeft zich al als een lakei van het vorige kabinet doen kennen. Bovendien, wie zou er in Godsnaam zitting willen nemen in een kabinet Rutte 4? Dat is toch al een beetje hetzelfde als toetreden tot de Cosa Nostra?
Ben dus niet overtuigd van de motivatie van deze professoren, in die zin, dat een zekere ijdelheid ze verlokt zal hebben om in die club te gaan zitten.
Een wetenschapper die werkelijk wat voorstelt en ontdekt, heeft betere dingen te doen dan samen met Rutte politiek te gaan bedrijven.

KeesBruin | 01-01-22 | 20:57
▼ 2 antwoorden verborgen

Kaag kan haar eigen trouw formaliteiten niet binnen 5 jaar afhandelen. Maar financiën moet denk ik wel lukken.

Lukiluuk | 01-01-22 | 20:10

Maandag weer persco Beavis and Butt-Head. Gokje op thuisonderwijs en sport open.

Lukiluuk | 01-01-22 | 20:08 | 5

Beavis and Butt-Head zijn meer Sauron en Saruman gebleken na verloop van tijd....

Koning BongoBongo | 02-01-22 | 09:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Kaag op Financiën is toch ook een gotspe. Van kussentjes kopen op internet naar de miljoenennota, bespottelijk. Ik hoop dat de ambtenaren haar lekker laten bungelen, dan wordt het een grote flop.

zwaaropdehand | 01-01-22 | 20:07 | 3

Gaan ze niet doen omdat ze van dezelfde partij zijn

Rest In Privacy | 01-01-22 | 20:20

Masters in economie. Voorganger Hoekstra had geschiedenis gestudeerd. Daar maakte niemand een probleem van.

Beste_Landgenoten | 01-01-22 | 22:02

Hoekstra heeft rechten gestudeerd en geen geschiedenis, bovendien een stevige INSEAD MBA......

vranac | 02-01-22 | 08:43

Zonder ministerposten om te verdelen, hebben partijen ook weinig zin, Feynman. Een minister verzint geen nieuw beleid, expertise zit allemaal lager op de ladder en moet dus verantwoording dragen en sturen op algehele cultuur en heel vage meestal licht politieke hoofdlijnen. Suggereren dat je daar maar iemand "geschikt" van elders heen moet functieën, dat zou pas het paard achter de wagen spannen zijn. Ga dan direct voor een technocratisch partijloos kabinet en laat alleen het wettmaken en testen nog over aan de kamerstemming. Alleen, grijze bestuurders vastgeroest in eigen sector gaan ook geen heil brengen. Het is dat u het weet dan smaakt de teleurstelling wat minder bitter. Ga heen en verzin een beter systeem. Twee partijen of zo.

GeenAccount | 01-01-22 | 20:06 | 3

Zo'n verhaal, en dan met een twee-partijen opmerking komen.
Zeg dan gewoon niks.

Rest In Privacy | 01-01-22 | 20:07

Een nieuw pensioenstelsel, het stutten van de begrotingen van clubmed, subsidieregimes voor de energietransitie, het voorkomen van toeslagenellende enzovoort, daar heb je m.i. juist wel ministers nodig die weten waar ze het over hebben en die ambtenaren tegenwicht kunnen bieden. Het leiden van een ministerie is toch verdorie wel wat meer dan 'verantwoording dragen en sturen op algehele cultuur en heel vage licht politieke hoofdlijnen'? Het is toch geen kleuterklas..

therealbraindump | 01-01-22 | 20:21

@therealbraindump | 01-01-22 | 20:21: ja en dan een heks op het geld waarvan ze prima weet hoe ze veel moet weggeven aan gasten die het niet voor goede doeleinden gebruiken en dan nog die vvd doos die niet eens weet hoe een wet in elkaar steekt. Ik hou mijn hart vast…

Gervano | 01-01-22 | 20:27

Jetten op energie & klimaat zag ik. Toen ik laatst een stukje debat tussen Eerdmans en Jetten zag over kernenergie viel mijn mond open van verbazing (bewuste fragment hier: www.youtube.com/watch?v=TCVI2YM14Qg ). Het is niet eens gespeeld, hij lijkt het echt niet te snappen.

ZOMG | 01-01-22 | 20:04 | 6

@Mokum Kosher | 01-01-22 | 20:09: Dicht bij doe je dat met een warm waterleidingen vanuit het koelcircuit van de kerncentrale, verder weg gebruik je een elektrische oplossing. Bestaat al een halve eeuw. Dat wij op gas verwarmen in een uitzondering.

Feynman | 01-01-22 | 20:39

@Feynman | 01-01-22 | 20:39: Dat vroeg Mokum Kosher niet, maar dat vroeg Rob Jetten (de nieuwe minister van energie en klimaat) dus aan Eerdmans (zie filmpje).

ZOMG | 01-01-22 | 20:44

De EU commissie wil kernenergie en gas als klimaatvriendelijk classificeren.
Ben benieuwd wat die Jetten dan gaat doen.

ChalinaRosa | 01-01-22 | 21:30
▼ 3 antwoorden verborgen

Ollongren op defensie, wie vindt zoiets een goed idee, of nog erger, wie bedenkt zoiets?

zwellevertje | 01-01-22 | 20:03 | 11

@Haberdoebas | 01-01-22 | 20:32: Karin Ollongren liet wellicht blijken dat ze eerder in een mogelijke zus van die bollige jongen was geinteresseerd.

dathoujetoch | 01-01-22 | 20:54

@Mokum Kosher | 01-01-22 | 20:10: precies. Als Zweedse haat ze de Russen.
Verder zal het veel diversiteitsgebabbel op defensie worden? Met 3 miljard kun je het leger minstens 5 workshops p.p. per jaar laten volgen.

Bataafje | 01-01-22 | 21:18

@dathoujetoch | 01-01-22 | 20:54: Wanneer de plicht roept (of in dit geval lonkt) dan zet je je geaardheid opzij. Ze is overigens biseksueel. De afwijzing heeft haar voorkeur naar vrouwen doen doorslaan.

Haberdoebas | 02-01-22 | 08:29
▼ 8 antwoorden verborgen

Mark Harbers (VVD): minister op infrastructuur en waterstaat zo meteen. Belangrijkste post in het kader van de luchtvaart (na Kaag). Na middelbare school, geen vervolgopleiding afgerond en alleen maar in de politiek gewerkt. Iets met Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, geweld onder asielzoekers onder het tapijt schuiven en daarom aftreden en dus nu als beloning.... aanwinst.

TheseDays00 | 01-01-22 | 20:02 | 1

Democratie?. Amehoela. Dit is een dolkstoot in de rug van de democratie. Een ring van incapabele vrienden en gelijkgestemden om je heen opbouwen, met als doel een narcistische psychopaat te helpen om de langstzittende premier te worden. Dat is de uitruil.

Phantomas | 01-01-22 | 20:22

Het is een stoelendans met als inzet macht. En daarom komt Kaag op de belangrijke post van Financiën, ook al heeft ze totaal geen benul van of affectie met de materie, evenals Yeşilgöz-Zegerius die Justitie toebedeeld krijgt. Dat doet (weer) het ergste vrezen en is wederom een dikke middelvinger naar het Nederlandse volk waarvan de belangen ondergeschikt worden gemaakt aan politiek gekonkel.

Here's Freddy | 01-01-22 | 20:02 | 2

Meneer Kaag was wel minister van financiën in het kabinet Arafat.

Haberdoebas | 01-01-22 | 20:34

Een minister van Kernenergie had er ook nog wel bij gekund. Of waten de 2 kerncentrales weer een loze belofte van Mark?

HD50 | 01-01-22 | 20:00 | 7

@Phantomas | 01-01-22 | 20:07: Met dat soort onzin hoeft de EU bij de Fransen niet aan te komen. Die kerncentrales kunnen dan ook prima gebouwd worden het komende decennium.

Alexander des Burgus | 01-01-22 | 21:27

Want voor een bestaande en drie nog fictieve kerncentrales heb je een minister nodig. Dat ze in DH niet veel kunnen weten we inmiddels, maar dat zou wel heel erg zijn. Geef twee vergunningen en de markt doet de rest. Een minister betekend alleen maar trager en meer subsidie voor de energieboeren.

Roeieber | 02-01-22 | 10:35
▼ 4 antwoorden verborgen

wanneer met Koningsdag iedereen in het oranje staat te hossen met festivalbier in plastic bekertjes is het collectieve geheugen weer gewist . op naar Rutte V maar eerst IV met een aantal lijken in de kast en moties van wantrouwen

HetOorAakel | 01-01-22 | 20:00

Ach, die uiterst incompetente partijmeelopers moeten toch eerst een beetje ervaring opdoen, voordat ze ergens commissaris worden, bestuurder bij een zorginstelling of verzekeraar? Laat ze nou een jaar of wat nog verder experimenteren met 17 miljoen mensen. Dat is goed voor hun cv!

dathoujetoch | 01-01-22 | 19:59

Die foto van Rutte... Idee! Downloaden, uitknippen, printen, plastificeren en in je wc pot / urinoir vastlijmen. Graag gedaan geen dank!

Botte Hork | 01-01-22 | 19:58

Pinokkio en de 40 paladijnen. Of: Kaag en de 40 palestijnen.

Phantomas | 01-01-22 | 19:56

Willekeurige greep: Sod 'M , Sodom: nl.wikipedia.org/wiki/Staatstoezicht_... Voor Hans Vijlbrief, belastingheld! Ideetje voor Rutte V: een staatssecretaris voor Turfsteken.

Hetkanverkeren | 01-01-22 | 19:54

Niet voor het een of ander ,maar als domme mensen achter psychopaten aanlopen.
Zie geschiedenis.

rein9576 | 01-01-22 | 19:50 | 1

Tja, als de geschiedenis zich echt herhaalt komen die domme mensen er pas tussen de puinhopen en ruïnes achter dat ze zich vergist hebben.

J-van-de-Bontekoe | 01-01-22 | 19:58

Ik concludeer dat de politieke kaste vooral en alleen voor zichzelf bezig is en dat het landsbelang op de tweede plaats komt.

Ollongren op defensie. Kom op zeg. Dan neem je het departement defensie niet serieus.

VanBukkem | 01-01-22 | 19:49 | 11

@King of the Oneliner | 01-01-22 | 20:29:
U snapt dingen.

Kapitein Sjaak Mus | 01-01-22 | 20:53

@Kapitein Sjaak Mus | 01-01-22 | 20:17:
Als we zo doorgaan kunnen we Nederland ook wel opdoeken. Voorzover we al niet een provincie van Brussel zijn.

VanBukkem | 01-01-22 | 21:00

Als de Nato contributie betaald wordt, outsourcen we defensie naar de Amerikanen.

Arachne | 02-01-22 | 00:00
▼ 8 antwoorden verborgen

Zie hier het falen van het kabinet. In plaats van dat er ministers worden gekozen/bepaald vanuit de kamer bepalen de grootste partijen wat de ministers worden.

HaaiBaai | 01-01-22 | 19:46

10 jaar Rutte was vooral bezig met imago en het eigen stoeltje veilig stellen. Met landsbelang had het allemaal niks te maken.

En elke keer weer stemmen mensen op de inlegvelletjes van Rutte, in de naïeve gedachte dat 'ze' het deze keer wel goed gaan doen. Dan krijg je ook exact wat je verdient.

Rest In Privacy | 01-01-22 | 19:46 | 1

Vergeet de geitenpaadjes niet.

Vanilla | 01-01-22 | 21:44

Ik wil terug naar 1814. Helemaal klaar met dit tijdperk. Rode of blauwe pil?

Botte Hork | 01-01-22 | 19:45 | 1

Even D66 vragen.

ChalinaRosa | 01-01-22 | 21:37

Wanneer wordt er eens een keer aan die tribunalen gewerkt?

Of wordt dat ook 2040.

vander F | 01-01-22 | 19:44 | 1

Daar is Fullmich toch al mee bezig

Piet Pirenne | 01-01-22 | 23:55

Ik moet eerlijk zeggen dat ik m’n hart vasthoud met dit gehusselde oude kabinet.
Links-christelijk en aan bijna al die bewindslieden kleeft een beetje stront.
De eerste test zijn de gemeenteraadsverkiezingen in Maart.
Zegt altijd wel iets.

Ruimedenker | 01-01-22 | 19:44

Feiten: ik loop eigenlijk iedere 1 januari rond met een bonkend hoofd.

Brabeaulander | 01-01-22 | 19:38 | 1

Daar hoort meestal een lichaam bij.
Weet je nog wiens?

Ruimedenker | 01-01-22 | 19:41

Rutte is een klaploper die ervoor zorgt dat binnen nu en een paar jaar een groot gedeelte van de Nederlanders richting de armoedegrens afglijdt.

Fedde71 | 01-01-22 | 19:38 | 2

Feynman gaat er van uit dat de partijen het beste voor hebben met het land en handelen en besturen in het landsbelang. De praktijk is dat Rutte als een soort sauron van de lage landen de angst voor verkiezingen gebruikt om in het zadel te blijven. Binnen die strategie passen geen mensen met merites in een vakgebied buiten de kaasstolp, zij zijn namelijk ongevoelig voor die angst. Dus zien we alleen figuren die in de maat lopen, op eigen kracht nooit een verkiezing overleven en waarvan we moeten hopen dat de ambtenaren voorkomen dat ze onherstelbare schade veroorzaken.

Incitatus | 01-01-22 | 20:55

De nieuwe proles. De vele parallellen met 1984 zijn echt bizar.

Vanilla | 01-01-22 | 21:43

Nederland gaat super, economie als een dolle.

dhrat | 01-01-22 | 19:38 | 3

Inflatie, ach, kan jou het schelen, staatsschuld hahaha.

dathoujetoch | 01-01-22 | 20:00

Dat leidt vanzelf tot een infarct.

Arachne | 01-01-22 | 23:08

In het nieuwe kabinet zijn vrouwen oververtegenwoordigd, en mensen met ervaring op het beleidsterrein ondervertegenwoordigd.
Waarschijnlijk was de belangrijkste eis steeds dat iemand een vrouw moest zijn.
En mensen met ervaring over dat gene wat ze moeten gaan leiden, dat moet je niet willen met z'n allen.

Osdorpertje | 01-01-22 | 19:37 | 5

Ollongren toch defensie? Of was het een grap die ik hoorde….

J-van-de-Bontekoe | 01-01-22 | 19:55

Demense hebben voor meer DDR66 gekozen dus dan is dit wat je krijgt. Ik weet zeker dat de helft van Nederland te dom is om te mogen of kunnen stemmen en om zich voort te planten en tóch mag het allemaal.
Nederland is echt een kut land geworden. Welvarend maar kut om in te moeten wonen.

Bakkeleures | 01-01-22 | 23:48
▼ 2 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl