Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

NOS en Nieuwsuur krabben stickers van Shula Rijxman vanwege Kaag-docu en Kelder-corruptie

BRANDENDE BRIEVEN! 

Kijk nou, publieke omroepen die zich onafhankelijk opstellen! "Bij journalisten en makers van NOS, NTR en Nieuwsuur heerst grote onvrede over de leiding van de publieke omroep." Aanleiding: zowel de aperte politieke en propagandistische beïnvloeding van de Kaag-docu (zoals recentelijk uit een door GeenStijl gepubliceerd Wob-verzoek is gebleken) als het feit dat NPO presentator / gast / presentator / gast / host / presentator / commentator / radiomaker / gast / presentator Jort Kelder meebetaalde aan FvD-campagnevideo's in 2017, waardoor die video's van toon veranderden en minder kritisch werden op Jorts beste vriend Mark Rutte.  De redactieraden van NTR en Nieuwsuur hebben de redactiecommissie van de NOS overgehaald om gezamenlijk brandbommen BRANDBRIEVEN naar Shula Rijxman (NPO/D66) te sturen, vanwege deze "flagrante schending van onze journalistieke code”, die zij niet veroordeeld heeft (en waar de NPO Ombudsvrouw en het Commissariaat voor de Media overigens ook nogal lauw mee omgaan). Ze eisen Hoge Woorden van de ivoren hogepriesteres van uw staatsmediale kijkaanbod.

HEEL GOED, NTR, NIEUWSUUR en nota bene zelfs NOS! Dikke kudo's voor de initiatiefnemer, was vast niet makkelijk om al die zelfvoldane klerkensmoeltjes van de morally gated mediapark community dezelfde kritische kant op te krijgen, maar inhoudelijk is er wel een klets pats klabam kwoot uit gekomen: "In een periode dat de journalistiek onder grote druk staat, mogen er geen redenen zijn om te twijfelen aan de onafhankelijkheid van de journalistiek van de NPO. Daar komt bij dat NPO-redacties (...) regelmatig zelf berichten over ongeoorloofde belangenverstrengeling en politieke beïnvloeding. Wanneer deze incidenten zich in eigen huis voordoen, doet dat direct afbreuk aan het gezag van onze berichtgeving over dergelijke onderwerpen.” Exactemundo, bitches.

Shula heeft overigens al gereageerd, maar meer uit beleefdheid dan inhoudelijk: "Het is niet aan de NPO om over individuele programma's een standpunt in te nemen". Om vervolgens wel te zeggen dat de VPRO "best een bepaalde politieke sympathie mag hebben en die ook tot uiting brengen”. Want Shula is nou eenmaal zelf close met de partijtop van D66. Dus hebben de NTR en Nieuwsuur en de NOS een tweede brief geschreven waarin ze zich niet met deze partijdigheid laten afschepen omdat de NOS de logo's van de busjes staat te krabben omdat de VPRO (en Jort) de politieke propagandisten uithangen waar zíj op aangekeken, aangesproken en op de snelweg afgesneden worden. En ja, dáár hebben ze best wel een beetje een behoorlijk stevig punt.

Kelderkwoot van de omroepers tot besluit en dan hebben we wel genoeg NRC overgeschreven: "De kwestie Kelder komt er op neer dat een NPO-presentator met een journalistiek profiel heimelijk heeft meebetaald aan de campagne van een politieke partij. En dat niet alleen, hij heeft zich daarna ook in een journalistiek bedoelde context uitgelaten over diezelfde partij. (...) Als u zich over een dergelijke flagrante schending van onze journalistieke code niet uitspreekt, wanneer doet u dat dan wel?" Rijxman trok hierop overigens voor de tweede maal de luiken van haar ivoren FvD D66-toren dicht, en wilde zelfs niet tegenover het keurige NRC reageren. EN DAT IS ALLEMAAL VAN UW GELD GEBEURD.

Social

Reaguursels

Inloggen

Dat gezeik met Jort is een afleidingsmanoeuvre. Na dertig jaar Linkse propaganda kunnen we nu niet zeggen dat het alleen maar op Links zo'n corrupt zootje is bij de NPO want Jort. Dat zal de komende tien jaar de aas uit de mouw van Links worden in discussies. Een beetje zoals Breivik er nog steeds bij wordt gesleept als er weer eens linksideologisch of religiegerelateerd geweld is gepleegd.

Sans Comique | 31-07-21 | 11:55 | 2

Inderdaad. Alsof het alleen om die ene Kaagfilm gaat; in werkelijkheid werden we doodgegooid met Kaagpropaganda.

Bovendien worden daarbij appels met peren vergeleken.
Jesus Kaag Superstar was vermomd als urenlange "documentaire", terwijl de korte reclamespot van FvD duidelijk herkenbaar is als reclamespot. Dat maakt heel veel uit.
Te meer daar de Kaag-propagandafilm betaald werd van belastinggeld, terwijl Jort die cameraman uit eigen zak betaalde.

Dandruff | 31-07-21 | 13:24

Onze linkse broeders van de 'onafhankelijke' nieuwsprogramma's van de NPO vielen (uiteraard) niet over de Kaag 'documentaire' maar natuurlijk wel over het propaganda filmpje van Jort Kelder waarin politieke vriendjes van de VVD en FvD opgehemeld werden.
Want links propaganda maken is onafhankelijke journalistiek en rechts propaganda maken is fascisme.

klaassenp28 | 31-07-21 | 10:36

Omdat het echt echt niet anders meer kon.

Nu vooral de focus op die enge witte Kelder affaire leggen.

En de totstandkoming van de Triumph des Kaags film slechts (relativerend) in de voetnoten benoemen.

Doorzichtiger kan bijna niet.

Dr.Mabuse | 31-07-21 | 10:27 | 1

Trump de Kaag ?
Momentum Kaag is over , nieuw leiderschap bleek wasse neus , nu dit erbij
Ik verwacht dat Nederland een overleidingskaart :) van Diabolical66 gaat krijgen
Zou de Vpro de uitvaart filmen?

666d | 31-07-21 | 12:49

Recent weer gejank op de NPO over natuur die 'verloren is gegaan' bij bosbranden. In natuurdocu's kan je al sinds jaar en dag horen dat brand ook een natuurlijk fenomeen is dat voor bemesting en regeneratie zorgt. Er zijn zelfs zaden die pas kiemen ná een brand. Maar de NPO journo's hebben het waarschijnlijk zo druk met politiek correct deugen dat voor dieper gaand onderzoek geen tijd is ..

Harry.Langezwaal | 31-07-21 | 09:47 | 2

Je zou eens wat van die BBC documentaires moeten kijken over het dierenrijk op aarde. De meest recente is Seven Worlds, One Planet. Mooie docu's, maar als David begint te brallen over het klimaat is het einde zoek. Bijgestaan door filmpjes van zielige apen die knokken met ontbossingsmachines of van complete gletsjers die instorten.

Waar je ook naar kijkt, er zal altijd ergens politieke propaganda je smoel in worden gedrukt.

Pikboom | 31-07-21 | 11:19

@Pikboom | 31-07-21 | 11:19: Als de artikelen op Scientias.nl leest wordt de klimaatsverandering er linksom of rechtsom bijgehaald. Onderzoek aan atmosferen van exoplaneten kunnen ons meer inzicht geven in de klimaatsverandering bij ons op Aarde. Zoiets.

Sans Comique | 31-07-21 | 11:56

GeenStijl is weer sterk. Ik weet nog van minister Ella Vogelaar en burgemeester Wilma Verver van Schiedam. En nu de mastodont in de ivoren toren, Shula Reixman, het bolwerk van de linkse kerkiër, het de Nederlandse burger voorschrijven wat zij moet denken en de rest is cordon sanitair, cancelcultuur, het weglaten wat niet welgevallig is. Zelfs de Consumentenbond is ook al helemaal zo als je hun forum volgt. Allemaal woorden die ik op GeenStijl heb geleerd, want ik ben maar van de Flower Power periode met Woodstock en Jimi Hendrix en zo.

Maar dit is weer een pareltje van journalistieke kunde van GeenStijl, dat zelfs de interne bobo's hun boze peilen richten op Shula Reixman, en die duikt en geeft niet toe. Dus die zien we binnenkort ook wel gaan. Want complete verstrengeling met de politieke partijen. Die maken de dienst uit wat er gepubliceerd wordt en niet de onafhankelijke journalist. En nu maar hopen dat we daarna weer onafhankelijke journalistiek krijgen op de NPO want ik kijk al zo lang geen tv meer maar internet en GeenStijl!

VolgendjaarkrygikAOW | 31-07-21 | 09:46

Er is helemaal niets op tegen als journalisten zich met de politiek bemoeien en campagnes mee-financieren, optreden in een campagnefilmpje of wat dan ook doen of zeggen. Alleen het omgekeerde is bedenkelijk, als de politiek de journalistiek beïnvloedt als het de publieke omroep betreft. Een documentaire over een bewindspersoon die deelneemt aan de verkiezingen in verkiezingstijd bij de publieke omroep waarvan de leiding een partijgenoot is, en die ook nog eens mede geregisseerd wordt door die partij hoort thuis in een bananenrepubliek niet in Nederland.

AlexanderVissers | 31-07-21 | 08:55

De meeste journalisten zijn gewoon vermomde politieke activisten, dat weten we toch al ?

RichardBandler | 31-07-21 | 08:25 | 1

De meeste journalisten kopiëren/schrijven braaf op wat de (gesubsidieerde) baas van hun verlangt anders staan ze zo buiten.

Waar-is-niets | 31-07-21 | 08:59

Veel geknutsel in de hilversumse gelederen, worden ook nog dik betaald door de ( r ) overheid, paal en perk stellen aan deze sterk over links hellende subsidiespons.

Zitvlak | 31-07-21 | 08:00
-weggejorist-
bergsbeklimmer | 31-07-21 | 07:06

Conclusie zal zijn dat wat de VPRO deed kon en wat Kelder deed niet.

WodieBlumensind | 31-07-21 | 01:14

Of, en dit is maar een gedachte, J. Kelder heeft slim ingespeeld op ijdeltuit Baudet en hrm het geld en de middelen gegeven om zijn eigen graf te graven. Want sinds de focus bij FvD zo sterk op Baudet kwam te liggen ging meneer naast z'n schoenen zweven en ging de partij naar de klote. Mogelijk is Jort dus helemaal niet zo'n goede vriend. Keep your friends close and your enemies closer. Ofzo.

Gregovic | 31-07-21 | 00:09

Tja Geenstijl, sinds jullie FvD (eventueel terecht) vijand hebben verklaard worden uitingen tegen naar FvD ruikende belangenverstrengeling de hemel in geprezen? Wat juist op zou moeten vallen is de selectieve verontwaardigheid waarbij de Kaag Casus door de couranten en NPO programma's als een verplicht nummertje behandeld worden, maar bij financiële steun aan een partij (hoeveel NPO'ers zijn wel niet contributie betalend lid van een partij?) door dhr. Kelder wordt er meteen actie ondernomen en eisen gesteld door diezelfde NPO programma's. "The enemy of my enemy is my friend" is geen waardige positie.

BoodschapAlgemeenNut | 30-07-21 | 23:52

"Wanneer deze incidenten zich in eigen huis voordoen, doet dat direct afbreuk aan het gezag van onze berichtgeving over dergelijke onderwerpen.”
Gezag? Gaat het daarom? Om het gezag van de berichtgeving? Niet om het waarheidsgehalte? Nee, kennelijk gaat het om het gezag. Zoals dat van de pastoor, de dominee, de rabbijn of de imam. Als je geen gezag meer hebt, dan ben je je macht kwijt.

Schoorsteenveger | 30-07-21 | 21:37 | 4

@Jan, Leiden | 30-07-21 | 21:47:
Waarheid en gezag. Het is de oeroude combinatie. Wie de waarheid heeft, heeft de macht. "Ik ben de weg, de waarheid en het leven."
Elke sekteleider ontleent zijn macht over de leden via dat wat hij "de waarheid" noemt. De verkondiger van de waarheid heeft, als hij zijn spel goed weet te spelen, ultieme macht over degenen die niet durven twijfelen aan die waarheid.
Het ironische is steeds dat de zoektocht naar de waarheid de verkondiger van de waarheid ontmaskert als een charlatan, en die verkondiger maar één middel heeft om te voorkomen dat hij zijn macht kwijtkraakt, en dat is voorkómen dat die zoektocht verder gaat, stoppen van die zoektocht, of zelfs verbieden dat er nog gezocht wordt.
Die hele crisis rond echt nieuws en fake news draait rond de vraag wie het gezag heeft. De MSM doen niet anders dan pogen de zoektochten van alle anderen blokkeren of op z'n minst verdacht maken.
Overal waar de machthebbers hun macht willen consolideren zie je dat ze waarheid afhankelijk proberen te maken van gezag, hún gezag.

Schoorsteenveger | 30-07-21 | 22:03

Hear, hear!

Hojo24 | 31-07-21 | 06:12

@Schoorsteenveger | 30-07-21 | 22:03:
Mjah, de tijd dat het gezag dienstbaar was aan de onderdanen ligt al ver achter ons, ook het verlengstuk van dat gezag MSM kent geen onafhankelijkheid meer.

Jan, Leiden | 31-07-21 | 15:08
▼ 1 antwoord verborgen

Goed bezig Bart! Flink blijven roeren!

Vanilla | 30-07-21 | 21:36

Ik begrijp die ophef niet. Alsof het een verrassing is. Mevrouw Rijxman is fervent D66 aanhanger. Dan weet je dus dat ze doortrapt, hautain, hypocriet en drammerig is. En dat ze maar al te graag de slachtofferrol induikt bij kritiek. Walgelijk volk.

MrTrue | 30-07-21 | 20:39

Man man man, dat Jort, die ik toch altijd best hoog had zitten, zich inlaat met die malloten van het FvD. Zou wel eens willen weten hoe hij daar nu op terugkijkt.

Bigi Bana Boy | 30-07-21 | 20:38 | 5

@Geenjoris | 30-07-21 | 20:44: De enige verklaring die geloofwaardig is. En anders begrijp ik Jort echt helemaal niet.

Bigi Bana Boy | 30-07-21 | 20:58

@Rdock: Gotspe?

Portnoy | 30-07-21 | 21:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Prima dat omroepen een bepaalde levensbeschouwelijke (en daarmee politieke) kleur hebben. Maar een politieke voorkeur hebben is wat anders dan directe steun leveren aan één bepaalde partij, al dan niet "journalistiek onafhankelijk". En al helemaal niet in verkiezingstijd. Wellicht moet dat dan maar een regel worden in het omroepbestel: buiten de debatten geen documentaires of andere steun (zoals cameralui) aan partijen, vanaf 6 maanden voor de verkiezingen.

Muxje | 30-07-21 | 20:29 | 2

NPO Omroep?

dedwarsligger | 30-07-21 | 21:00

Volgens mij is nu juist het probleem dat de omroepen geen eigen identiteit meer hebben, maar de hele lijn wordt bepaald door de NPO (=D66/GL) en haar zendercoördinatoren. Vroeger wist je dat de KRO de KVP steunde, de NCRV de CHU en de VARA de PvdA. Genoeg omroepen die de andere politieke stroming in de kritisch volgden. Nu is het een D66 / GL eenheidsworst, die een links geluid uitdraagt en alleen kritisch is tegen rechts.

Franker | 31-07-21 | 08:17

Bijzonder dat EenVandaag GeenStijl en Bart benoemde.

Adriel | 30-07-21 | 20:22

Het wordt tijd dat er een grote bezem door deze linkse D66 kliek gaat. Pechthold wordt genoemd als nieuwe grote man bij de NOS.
'alles sal reg kom'

nednied | 30-07-21 | 20:19

Bij dit alles, lieve kijkbuiskinderen, moeten we niet vergeten dat Shula een erg goed geconserveerde dame is. Daarbij is ze ook nog eens streetwise, houdt van kokkerellen en vangt in haar vrije tijd uitgestorven motvlinders in Zeeuws-Vlaanderen.

Ik zeg, een toppertje!

Ichneumonidae | 30-07-21 | 20:16 | 1

Toppertje in 7 stappen

666d | 30-07-21 | 20:35

Huh, ze beginnen het te snappen (of doen net alsof)? Zolang die d66-miljonair elke campagne een miljoen overmaakt hoeven ze zelf de politiek toch helemaal niet te beinvloeden?

Watching the Wheels | 30-07-21 | 20:14

Hulde aan GS! Gewoon vasthouden aan het allerbelangrijkste wat er bestaat: hoe diverse media omgaan met andere media en politici en hoe acceptabel deze kruisbestuivingen zijn binnen subsidiaire randvoorwaarden. Dat dit 68 reaguursels in een uur, zonder een ander nieuw topic als competitie, oplevert is niet relevant. Doorgaan!

skoftig | 30-07-21 | 20:14

Ach ja, NPO. Het meest opvallende vond ik toch wel dat Baudet zich zo makkelijk liet inpakken door Keldermans. Gewoon je hele (succesvolle!) strategie veranderen gedurende de campagne omdat Jort je lief vindt. Well played, Jort.

Mr_Miscellaneous | 30-07-21 | 20:13 | 6

@JdelaT | 30-07-21 | 20:23: Wat J.P.Drapeau zegt. Daarbij komt ook nog eens dat Geenstijl niet betaald wordt van uw en mijn belastingcenten.

ChupaChupa | 30-07-21 | 22:42

@J.P.Drapeau | 30-07-21 | 20:49:
Een prachtige opsomming maar geen antwoord op het feit waarom nou precies op dat moment? Waarom nou niet publiceren in bijvoorbeeld april 2021?
Sommige van de zaken die u opnoemt waren al een tijdje bekend, soms al enkele jaren.
Was een gecoördineerde actie, net zoals casus Kaag en casus Kelder alleen met tegenovergestelde doel.
Punt van mij is dat we hier niet een beetje Roomser dan de Paus moeten gaan zitten doen.

JdelaT | 30-07-21 | 23:34

@ChupaChupa | 30-07-21 | 22:42:
In 2017 werd Jort Kelder ook niet betaald door belastingcenten, volgens mij zat ie alleen wel eens aan. Wat ik er zo van begrijp heeft ie iemand (redacteur) die zonder werk zat een vervolgopdracht gegeven. bij FvD en die uit eigen zak betaald.
Ik zit hier net te reaguuren over casus Kaag en casus Kelder, maar welk raakvlak heeft casus Kaag nu met Casus kelder?

JdelaT | 30-07-21 | 23:37
▼ 3 antwoorden verborgen

De affaire Kaag blijft maar dooretteren.
Sta je dan met je holle frasen als Nieuw Leiderschap.

leo de pejo | 30-07-21 | 20:10

Beter nu dan later.

ademende aarde | 30-07-21 | 20:09

Het accent bij GS en het bron artikel van NRC is wel ernstig anders.
Als ik dat artikel lees dan gaat het vooral over de schandaaaaalige beïnvloeding door Jort. En dan ergens een voetnoot: "oh ja, de timing van Kaag was ook niet helemaal fraai".

marcoplarco | 30-07-21 | 20:06

Nou, nou, poe, poe. Ik constateer dat er sinds Leo Derksen tijdens de jaren ‘70 in De Telegraaf begon met zijn gevecht tegen de linkse hollebollenos er hoegenaamd niets veranderd is. En er ook niets zal veranderen.

RGV42 | 30-07-21 | 20:01

Factchecker entredeuxbieres heeft de bewering " NOS journalisten worden geraakt in hun onafhankelijkheid" onderzocht en bestempeld als Onwaar.
Hun onafhankelijkheid kan helemaal niet geraakt worden, want die hebben ze niet.
Factchecker entredeuxbieres gaat nu factchecken of de stelling " Er zijn geen redenen te twijfelen aan de onafhankelijkheid van NOS journalisten" Waar of Onwaar is. Kan wel ff duren want het is vrijdag. Ga nu alstublieft niet ondertussen om bronnen vragen, dat is echt niet nodig, want ik ben onbevooroordeeld en echt onafhankelijk. Trust me.

entredeuxbieres | 30-07-21 | 19:58 | 2

Ik heb de NOS/NPO nooit betrapt op een journalistieke code of gezag bij berichtgeving ,
Hooguit bij het kinderjournaal

666d | 30-07-21 | 20:31

"Wanneer deze incidenten zich in eigen huis voordoen, doet dat direct afbreuk aan het gezag"

Maar is dat ook zo? Moreel gezag? Je rapporteert de feiten, details en achtergronden. Je zegt niet dat je beter bent. Ik denk dat het er juist niet mee te maken heeft als ze maar ook over zichzelf berichten na een soortgelijk incident intern. De klacht lijkt op veel te calvinistische leest geschoeid: wie zonder zonder is, etc. Maar dit gaat niet over zonde. Je weet op voorhand al dat je ook wel eens hand in eigen boezem zal steken. Dat maakt het nieuws niet opeens ongeloofwaardig. Integendeel eigenlijk! Kortom onzinklacht voor het klagen in een klaagcultuur.

GeenAccount | 30-07-21 | 19:55

Zo, je zou bijna denken dat het NRC zich onder het juk van deugdogma wil trekken, de redactie toont eindelijk weer wat ballen door over deze brandbrief en vervolgreactie tegen Rijxman dat ze er niet mee wegkomt door niet te reageren op gewenste tijdstipbepaling van Kaagdocu en sponsoren van FvD door Jort Kelder?

Want ja, waar reageer je dan nog wel op, grote vriendin van Kaag, mevrouw Rijxman? En het slappe excuus in reactie van mevrouw Rijxman: een woord omwisselen voor een andere interpretatie als reactie met onzinnig antwoord. Of geen antwoord eigenlijk, want bekennen dat het fout zit zal ze niet willen.
Zal ze dat vanuit de D66 politiek hebben geleerd zo te reageren met hulp van juristen? Gewoon niet echt antwoorden, maar met drogredenen en afwimpelen?

Jan, Leiden | 30-07-21 | 19:53 | 2

Ze hebben Kaag en Rutte als voorbeeld, dus ja: negeer, extra liegen en wegmoffelen zal t worden

Mr.Nuance | 30-07-21 | 20:10

Geen redenen om te twijfelen aan de onafhankelijkheid van de journalistiek van de NPO. Is allemaal hysterie. Iets is voor mij nieuws als het op nos teletekst staat.

thanseeuwen | 30-07-21 | 19:51 | 1

Teletext is cool.
Nieuws dat me niet aanstaat pas ik altijd aan met Tippex op de beeldbuis.

funda | 30-07-21 | 20:02

Ik vind het filmpje van de FvD zonder baudet meer informatief. Maar jammer dan, FvD is al van mijn lijstje geschrapt.

jan huppeldepup | 30-07-21 | 19:46

Ik wil hierbij mijn geld terug.... waar kan ik aankloppen?

Kowalski11 | 30-07-21 | 19:46

Bijpassend liedje voor Shula waarvan ik met mijn Zwitsal koppie de directe link hier niet mag plaatsten (waarom eigenlijk niet???). Dus dan maar zo: "Fire" (van: The Crazy World of Arthur Brown).

Harrie-Couvert | 30-07-21 | 19:45 | 4

Dan is het beter shulalalie schulalila

666d | 30-07-21 | 20:20

@666d | 30-07-21 | 20:20: "Alle duiven op de Dam... shulalalie schulalila"??? Van Gert & Hermien?

Harrie-Couvert | 30-07-21 | 20:47
▼ 1 antwoord verborgen

Rijxman zit nu ergens met haar vingers in haar oren te hopen dat het overwaait. Helemaal omdat haar eerste poging nou niet bepaald met enthousiasme is ontvangen.

Keutels | 30-07-21 | 19:43 | 2

Zolang het loonstrookje maar binnenkomt zal het haar anaal oxyderen.

funda | 30-07-21 | 19:52

Shula is een vrouw met een missie. Net zoals die andere vrouwen en hun gefeminiseerde eunuchen van X66 dat zijn. En die missie is heel simpel; opheffen van de natiestaat, een groot liberaal rijk waar een kleine elitaire groep een grote groep kansloze domoren aanstuurt door ze volledig afhankelijk van zich te maken. Qua inkomen, qua bestedingsruimte, qua leefpatroon, qua ideologie, qua levensbeschouwing en qua leefruimte. Wat ze niet aanstaat wordt "bespreekbaar" gemaakt, vervolgens als ongewenst verklaard, daarna beprijsd/t en dan uiteindelijk verboTen.
U weet toch hoe onze X66-hazen lopen?

Graaisnaaiert | 30-07-21 | 20:20

Als Sigrid de nieuwe Führer wordt dan mag Shula de minister van propaganda worden in het 1000 jarige kabinet Kaag 1.

Osdorpertje | 30-07-21 | 19:39 | 3

There are no American tanks in Baghdad!

Diederik_Ezel | 30-07-21 | 19:47

Het eerste wat ze doen is GS sluiten.

jan huppeldepup | 30-07-21 | 19:47

Frau Shula 4.Reichsmann.

Opajoop | 30-07-21 | 20:44

Wilde wel eens weten wie die Shula Rijxman is. Niet bepaald een indrukwekkend cv voor iemand die verantwoordelijk is voor de "onafhankelijkheid" van een staatsomroep. En D66'ster en ze heeft een vrouw.
www.zin.nl/2016/09/02/shula-rijxman/

WirMachenMusik | 30-07-21 | 19:38 | 5

Ze kan goed tonijn maken met olijfolie en is in het buitenland geweest dus daar moet u toch wel respeckt voor hebben.

jan huppeldepup | 30-07-21 | 19:51

@jan huppeldepup | 30-07-21 | 19:51: ik las het ja, maar hoe maak je eigenlijk een tonijn, ik dacht altijd dat die in zee zwommen en gevangen werden, maar ja, ik ben niet streetwise.

Stijlloser_from_NL | 30-07-21 | 20:07
▼ 2 antwoorden verborgen

Vanavond, uitgebreid verslag in Nieuwsuur: de kwestie Shula Rijxman?

Harrie-Couvert | 30-07-21 | 19:35 | 1

"De ontoelaatbare doodsbedreigingen aan het adres van ... [deuger invullen} ... door extreem-rechtse trollenlegers nemen steeds ernstiger vormen aan."

funda | 30-07-21 | 19:57

Oeps, ff search gedaan en je hebt gelijk: gevoelig onderwerp. En tegelijkertijd alle vooroordelen bevestigend

MrTrue | 30-07-21 | 19:32

Klerkensmoel. Mooi woord van Gerrit Komrij.

aamert | 30-07-21 | 19:30 | 1

Prachtig gedicht van Komrij nav Pim

thanseeuwen | 30-07-21 | 19:52

Kaag is van uw geld betaald Thierry van Jort's.

JdelaT | 30-07-21 | 19:29 | 2

Een indirect ook ons geld toch?

Harrie-Couvert | 30-07-21 | 19:36

@Harrie-Couvert | 30-07-21 | 19:36:
Zowat alles is 'índirect' ons geld als puntje bij paaltje komt. Dat Jort betaald wordt uit de staatsruif is 1 ding. Maar dat is zijn geld mag hij van bepalen waar ie het aan uit geeft. En iets zegt mij dat Kelder het echt niet moet hebben van die aalmoezen van de NPO.
Wat is het verschil dan met een ambtenaar die de D66 kas steunt?

JdelaT | 30-07-21 | 19:37

Kikkers in tonnen. GS voegt hout toe. Heet.

Normpje | 30-07-21 | 19:28

Ik ben geen Kelder-bewonderaar, maar wie Henk Otten gelooft kan beter.

funda | 30-07-21 | 19:28

In plaats van dit schijnheilige gehuichel over 'journalistieke onafhankelijkheid' zou nu bij elk NPO programma gemeld moeten, wie de politieke sponsor is van het geleverde product. In het geval er geen politieke beïnvloeding heeft plaats gevonden, dan moet dat feit juist gemeld worden. Met zware boeteclausules erbij. Dus in het geval van de Kaag docu moet er als bijsluiter (tegen ziek worden) bijkomen: geproduceerd met wederzijdse instemming door D66 en de programmamakers. Hetzelfde dient bij Jort Kelder & FvD te gebeuren. Dan wordt de argeloze kijker voor slinkse gratis partij reclame gewaarschuwd. Maar als dit soort geschmoezel achteraf ontdekt wordt, dan dienen zware sancties te worden toegepast. Dus wie op het Gooise matras wil wippen met D66 danwel FvD, die moet met de billen bloot dat in het openbaar van te voren bekend maken.

Eeuwig..Op..Vakantie | 30-07-21 | 19:27 | 2

Net zoals FvD bashen om JA21 hoger in de peilings te krijgen?

JdelaT | 30-07-21 | 19:31

@JdelaT | 30-07-21 | 19:31: Het door Jort zelf gefinancierde product ter ondersteuning van het FvD verhaal mist alleen de bekendmaking van deze samenwerking. Bij de Kaag docu werd voorgewend alsof dit 'journalistiek onafhankelijk' geproduceerd was. Die D66 bedriegerij is veel laaghartiger dan de vriendendienst aan FvD die Jort Kelder leverde.

Eeuwig..Op..Vakantie | 30-07-21 | 19:49

Als je publiek geld uitgeeft, dan dien je publiek verantwoordelijk af te leggen, Sjuul.

Trekhaas | 30-07-21 | 19:27 | 3

Verantwoordelijkheid, dus

Trekhaas | 30-07-21 | 19:34

Idealiter

Trekhaas | 30-07-21 | 20:07

De VPRO mag "best een bepaalde politieke sympathie hebben en die ook tot uiting brengen”, maar dan wel met een disclaimer aan de voorkant graag! Zelfs de VARA maakt het niet zo bont dat ze hun eigen zendtijd gebruiken voor promotie van de PvdA, al weet iedereen daar *wel* hoe de sympathieen liggen.

konjodebonjo | 30-07-21 | 19:25

Dag NOS. Nu beetje verontwaardigd gaan lopen doen maar al eeuwen het verkeerde voorbeeld geven met nieuws met een sausje?

Lorejas | 30-07-21 | 19:24

GS is on a roll!

funda | 30-07-21 | 19:24

Het is niet alleen de NPO. Het CBS, het RIVM, de GGD, alle instituten van de overheid waar je van zou verwachten dat ze onafhankelijk en objectief zijn, zijn de laatste jaren strak aan de politieke leiband getrokken, en blaffen alleen nog maar zoals hun baasjes willen. Ziehier de oogst van 10 jaar Rutte.

konjodebonjo | 30-07-21 | 19:22 | 2

Tijdschrift met onderzoeksartikelen krijgt inhoudelijke bemoeienis van de wethouder. Wethouder (GL) is het nl niet eens met de inhoud. Mag dat ?

Nichtsneues | 30-07-21 | 19:34

Vergeet het OM niet.

voldemort | 30-07-21 | 21:29

Ene Kelder die privé iets regelt voor een politieke partij, dingen die niet van belastinggeld gedaan worden kan ik mee leven.
Dat er van belastinggelden een programma ter meerdere eer en glorie van zo'n politiek
Palestijns Kwak Kaagmens gemaakt worden en vlak voor de verkiezingen uitgezonden, is veel kwalijker.

Hendrikaatje | 30-07-21 | 19:22 | 1

Kelder sponsorde FvD toen het nog een "normale" partij was. Zou ie nu waarschijnlijk nooit meer doen.

aamert | 30-07-21 | 19:32
-weggejorist-
De verwarde man | 30-07-21 | 19:20 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen

Als ik seks wil met mijn vrouw stel ik altijd de vraag of we vanavond (of wat voor dagdeel dan ook) even heerlijk van jottem gaan doen of NPO kijken.
NPO wordt hier dus nooit gekeken.

Ichneumonidae | 30-07-21 | 19:20 | 5

SBS6 kijker dus. De familiezender bij uitstek.

Lorejas | 30-07-21 | 19:28

Ik stel dezelfde vraag als ik seks wil met jou vrouw. Dus ik kijk al die kutprogrammas. Jouw vrouw is nie liev.

The-loopy-cowboy | 30-07-21 | 19:40
▼ 2 antwoorden verborgen

Glazen bol zegt: glas, plas, was. Want er moet ook brood op de plank. En dat krijg je eerder door met de policor-elite in bed te kruipen dan door goed werk te leveren.

hangtiet met knoop | 30-07-21 | 19:18

Rijxman exit. Ze heeft ernstig in haar functie verzaakt, tot vele malen aan toe. Geen ontslagvergoeding en geen Recht op WW. Oprotten !

Astroturfer | 30-07-21 | 19:17

Alsof de klagende NPO lieden geen lid van d66 zijn.

Dr_Phil | 30-07-21 | 19:16

Na also!

Verderkijkert | 30-07-21 | 19:15

Hey. Rossem. Veer in je reed ouwe.

The-loopy-cowboy | 30-07-21 | 19:15 | 1

I second that!

Tierelier | 30-07-21 | 20:04
-weggejorist-
MrTrue | 30-07-21 | 19:12 | 3

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl