Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Er smeult iets: de karper-oorlog

Een soort taxi-oorlog met vissen.

"Nou, ze had een beuk te pakken voordat ze A kon zeggen"

Er is ons geen vis te klein om boven- en onderstaande klassiekers in de herhaling te gooien. Want "Ik wil niet kwaad spreken over je vrouw, maar ik vind 't een k*ankerho*r" is eigenlijk het beste wat de Nederlandse cultuur ooit heeft voortgebracht. Maar goed, de karperoorlog dus, uitgelegd in een brisant human interest artikel in De Stentor

"Vechtpartijen, lekgestoken banden, een auto in de brand: het rommelt in de wereld van de karpervissers.De heersende zwijgcultuur botst met de vrije mores van een nieuwe generatie vissers, die bijzondere stekken online deelt en opzichtig pronkt met vangsten. ,,Je moet nooit andersmans schatten prijsgeven. Daar komt gedonder van.”"

Het verhaal draait om young king Bas Baks (Facebook, Insta) van Bas Baks Carp Adventures. Wat je noemt, een snelle jongen onder de karpervissers. "Met een afstandsbediening dirigeert de karperaar zijn radiografisch bestuurbare voerbootje naar het midden van de recreatieplas. De sonar in het bootje brengt de onderwaterwereld in beeld en stuurt de beelden door naar de smartphone van de visser. ,,Zie je die witte vlekken daar? Dat zijn een paar hele flinke jongens.” Precies boven de witte vlekken dropt de voerboot even later de lijnen van de hengels, plus wat extra voer."

- D i t a r t i k e l g a a t v e el v e r d e r n a d e b r e ek -

Maar dat sterke online profiel gesponsord door allerlei A-merken valt dus maar matig in de smaak bij de oude garde. Doet denken hetzelfde zinnetje dat in ongeveer elke gangsterfilm voorbij komt; 'in the old days, there used to be respect, but now these young guns (...)'

Enfin, Bas, z'n speeltjes, en dat hij alle goudmijnen prijsgeeft op z'n socials, wordt dus niet echt gewaardeerd door het gevestigde kartel. En dat moest hij dus o.a. bekopen met dat zijn auto in de fik werd gezet.

"Twee weken lang durfde Bas Baks het niet aan om weer te gaan vissen aan De Lange Kolk in Den Nul. Hier, halverwege tussen Olst en Wijhe, vloog op 19 januari zijn auto in de fik. (...) De Deventer visser kijkt wat schichtig om zich heen als hij bij het riet zijn stoel uitklapt en twee hengels op steunen zet. (...) Niks aan de hand, lijkt het. ,,Het is toch wel een beetje spannend”, zegt Baks, onderwijl loerend naar de mensen die uitstappen op de dijk om naar het hoogwater in de IJssel te kijken. ,,Ik word in de gaten gehouden. Maar er zit hier een hele mooie vis, die ik toch heel graag wil vangen.

Young king Bas Baks

Show must go on. Maar Bas is slechts 1 symptoom van een escalerende CULTUUROORLOG.

"Veel karperaars zeggen helemaal niks te merken van haat en nijd in het karperwereldje, al kennen ze vaak wel verhalen over incidenten, zoals onderlinge opstootjes of lekgestoken autobanden. Maar onder een smaldeel van de karpervissers broeit het. Niet iedereen in het wereldje is namelijk gelukkig met het nieuwe slag karpervissers. En dat is nog zacht uitgedrukt."

En de code van de kades is helder: wie zingt gaat slapen.

"Regel nummer één onder karpervissers is: zwijgen. Je geeft nooit je stek of die van kameraden prijs”, zegt de 41-jarige Herman. De karperaar uit Berkelland wil niet met zijn hele naam in de krant uit vrees voor ellende. Ook hij kent de verhalen over afgetrapte autospiegels en lekgestoken banden. ,,Als je als indringer de sterren van de hemel vist, geeft dat al spanning. Al helemaal als je dat vervolgens breeduit laat weten. Dan geef je andermans schatten prijs. Daar komt gedonder van. Er lopen wel wat hooligans rond in het karperwereldje.”"

Nja, dat hele prachtverhaal gaat maar door en we kunnen wel blijven citeren. Maar u kunt het ook gewoon hier helemaal lezen.

Reaguursels

Inloggen

Het is ongelofelijk, deze man krijgt het voor elkaar om op Geenstijl te komen en in de Stentor met een zielig verhaal. Terwijl hoogstwaarschijnlijk zijn auto in de fik is gestoken omdat hij VISSEN en een EEND zwaar heeft MISHANDELT door ze op film door de lucht te gooien. Andere vissers waren hier furieus door, hij is al zijn sponsors in de karperwereld verloren en zelfs zijn VISpas was afgepakt door de hengelsportfederatie. Bizar dat hij aandacht krijgt, walgelijke gast. En dan nog een GO FUND ME starten ook om een beetje zielig te doen en geld terug te krijgen voor zijn visspulletjes.. Deze jongen verdient het om nooit meer te vissen. TRIEST

pietjanvisser | 22-03-21 | 08:37 | 1

Wellicht ligt het iets genuanceerder. Bas Baks: Dat gooien met vissen heb ik niet gedaan, maar die filmpjes zaten bij een filmpje van een eend die in een strik wordt gelokt. Dat filmpje heb ik gemaakt met andermans camera, zonder dat ik wist wat er ging gebeuren. Ik ben niet in beeld, maar wel te herkennen aan mijn stem en tatoeage. Ja, stom misschien. Maar dat is niet hoe ik ben en hoe ik vis. Maar mensen blijven elkaar daarover napraten en mij in een kwaad daglicht stellen. Ook dat hoort bij de haat en nijd onder karpervissers.”

dijkbewaker | 22-03-21 | 12:09

Zondermeer een uitzondering op de sociale regels die al vele jaren geleden gemeengoed waren onder de karpervissers en de hengelsport in algemene zin.
Ik vis al 50 jaar op karper en andere vissoorten met verschillende technieken waaronder vliegvissen. Ook jarenlang bestuurder geweest van een hengelsportvereniging en lid geweest van de karperstudiegroep. Karpers worden vaak beter behandeld dan een partner en met alle liefde omringt om gezond en wel weer terug in het water gezet te worden. Verslavend waardoor zelfs echtscheidingen niet ondenkbeeldig zijn door de uren aan de waterkant met een tentje erbij. Nachtenlang. Vaak ook met visvrienden met een gunfactor. Wat dat betreft was er vroeger meer trammelant. Er zijn ook veel meer betaalwateren en drukker waardoor stekken claimen niet meer werkt. Soms wordt er een maandloon in het water gegooid op een voerplek waar iemand anders dan van kan profiteren. Dan slaat soms de vlam in de pan. Nooit zo als het voorbeeld. Wil je ergens vissen moet je eerst alle rotzooi opruimen ook al is het niet jouw rommel. Een vuilniszak is verplicht als je in de nacht wilt vissen met een tentje. En er zijn meer regels met niet kinderachtige boetes. Ik vis niet in de nacht met een tentje want ik vang ze toch wel door ervaring en waterkennis. Als het te druk wordt ben ik weg. Naast het feit dat het een spannende ervaring kan zijn omdat het appelleert aan de diepe gevoelens van de jager uit de prehistorie die de wat avontuurlijke man eigen is brengt de hengelsport miljoenen in het laatje. Schrikbarend veel meer dan de beroepsvisserij die in het zoete water eigenlijk alleen een dienen functie zou moeten hebben ten dienste van de hengelsport.
Wij lopen wat achter. In de UK en Ierland en veel Scandinavischelanden is alle beroepsvisserij uitgekocht omdat de hengelsport op bijvoorbeeld wilde zalm veel meer opbrengt en de visstand gelijk veel beter gecontroleerd wordt. Een dagje vissen kost soms meer dan 100 euro op een top stek. Zonder alle bijkomende kosten. Overigens zijn de wat mindere plekken veel betaalbaarder en ook daar kan je een onvergetelijk avontuur beleven. Dat je een karper met veel liefde terugzet wil niet zeggen dat je niet eens een visje meeneemt om op te eten.
Regelmatig gedaan in het verleden. Zelf vangen, gelijk doodmaken zonder lijden, en zelf opensnijden en schoonmaken. Bijvoorbeeld baarzen in een Iers meer.
Mijn dochters hielpen mee. We woonden 3 weken op een landtong omringt door water met een boot voor de deur. Wel in een nogal riant huis met alle gemakken voorzien want het moet wel leuk blijven. We wonen ook hier op een plek omringt door water waar het avontuur lonkt. Zoek het avontuur en je vindt het. Zelfs in corona tijd. Onmisbaar.

dijkbewaker | 22-03-21 | 00:07 | 1

Je vis vangen, dood maken , zelf slachten en bereiden is het allermooiste wat er is, en ook erg duurzaam. De bodem gaat niet kapot en met een hengel + enkele haak zal de zee nooit leeggevist worden. Ik vis zelf op zeebaars en dan houd ik mij aan de regels (maximaal 2 per sessie meenemen). En velen denken dat sportvissers lui zijn, mijn visserij is dat zeker niet. Ik maak vele meters, opzoek naar de vis en sta de hele dag te werpen. En ja, het is zoals je zegt iedere keer weer een geweldig avontuur, net als jagen eigenlijk

Dat wat je zegt over Ierland zou hier ook moeten gebeuren. De overheid zou beroepsvissers moeten uitkopen maar tegelijkertijd meer handlijnvergunningen uitgeven. Dat zijn beroepsvissers die met de hengel achter de vis gaan. Duurzaam en schoon. De prijs van bepaalde vissoorten zal er wel door omhoog gaan. maar dat is dan wel een eerlijke prijs voor de natuur.

Nappa | 22-03-21 | 00:40
-weggejorist-
Topo-Sticky | 21-03-21 | 23:52
-weggejorist-
TeresaDunbar | 21-03-21 | 21:41

Ik ruim zwerfvuil op langs de rivieren. Vissers zijn geen fijne mensen, uitzonderingen daargelaten; overal rotzooi achterlaten. Nogal wat Oostblok volgens mij.

Poes Fiep | 21-03-21 | 20:45

radiografisch bestuurde voerbootjes ... sonar... luchtverkenning met een drone... Is het dan eigenlijk niet simpeler om dan gelijk maar met dieptebommen te gaan werken.

me163komet | 21-03-21 | 19:37 | 1

of even naar de Volendammer?

geenjagergeenneeger | 22-03-21 | 11:57

Snoekvissers zijn wel aardig. Jammer dat ik geen snoekvisser ben, maar ook zo'n karpervisser.

Jozes | 21-03-21 | 19:19

Op Tinder klagen de meisjes ook al steen en been over die vissers. En dan met name over de foto's met hun vangst.

herstelkous | 21-03-21 | 18:41

Ik ga altijd op de wielrenfiets naar mijn favoriete visstek.

Brabeaulander | 21-03-21 | 18:38

Bas Baks. Met een petje op.
Ik moest meteen aan, kom hoe heet ie ook weer..........
Enzo Knol denken.
Snel vergeten. Gelukkig heb ik het geheugen van een goudvis.

Whisper | 21-03-21 | 18:30

Nee, ik voel me niet aangesproken.

de visser | 21-03-21 | 18:27

Spartacus is altijd goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen valt me op, vaak nog voordat het bij de MSM terecht komt.

Baizuo | 21-03-21 | 18:22 | 1

Hij zit veel op TwitStaBook en aan de waterkant.
De razende reporter.

Ruimedenker | 21-03-21 | 18:30

Mijn vader moest uit vissen gaan van zijn dokter, erg wijs, k liep me de pleuris te zeulen met die vistassen.

ademende aarde | 21-03-21 | 18:21

Hier in de buurt ( fortgaten) wordt ook op karper gevist. Dan staat de bbq al te smeulen tussen de witte nummerborden en als ze klaar zijn ligt er een fortuin aan lege bierblikjes.

Bertje Doperwtje | 21-03-21 | 18:02 | 1

Herkenbaar!

Veepert | 21-03-21 | 19:18

Heerlijk, vissen. Net als badderen. Perfecte alibi's om urenlang helemaal geen fuck te doen.
Wat heb je gedaan vandaag?
Ben wezen vissen.

Deksmaat | 21-03-21 | 17:58

Vissen is hartstikke leuk. Alleen bepaalde karpervissers zijn sneue tokken. 15.000 Euro aan troep om lelijke beesten te vangen. Tentje bouwen, hamburgers bakken, bier zuipen en pitten tot het alarm af gaat. Dan is het alleen nog een kwestie om dat beest binnen te takelen. Dat is het enige wat nog niet automatisch gaat. En als het beest dan een meerkoet, brasem of zeelt is, is de teleurstelling groot.

kleybeuker | 21-03-21 | 17:44 | 1

Het is ook zo wat om een Lindgren-pitman aan de waterkant te zetten.

miko | 21-03-21 | 17:56

Karpers zijn niet te vreten, daarbij, vis vangen zonder ze daarna lekker op te eten is zinloos. Beetje gay eigenlijk.

Jan Lange3373 | 21-03-21 | 17:30 | 1

Joodse keuken,gevulde karper delicatesse.

De Profundus | 21-03-21 | 19:19

Hebben we een hengelmaffia? Eenmaal aan de haak geslagen, laten ze niet meer los.

Schofthoogte 1.90m | 21-03-21 | 17:23

Vind het altijd een beetje een triest volk, die vissers. Hebben waarschijnlijk zeeën van tijd om hun hengeltje uit te gooien. Op de dag van het downsyndroom vind ik het wel een toepasselijk topic, de vraag is hoeveel vissers hebben een kind met het down syndroom?

Rest In Privacy | 21-03-21 | 17:10

Ik ben meer van vissen bij de visboer maar is het niet de sport om met een touwtje met een haakje vis te vangen? Back to basic enzo? Ga je moderne technologie er op los laten en dan patsen met het resultaat.
(Ik ga even een foto plaatsen van mijn vers gevangen lamsgehakt met kofte kruiden.)

weedo | 21-03-21 | 16:52

Is er een kenner in de zaal die me kan vertellen uit welk programma / serie de clip is? Het enige wat ik herken is de V van Veronica.

J.P.Drapeau | 21-03-21 | 16:35 | 1

Live Opgenomen

Zakloper | 21-03-21 | 18:10

Ik vind dat vissen mag, op voorwaarde dat de vissers voor aanvang van het hengelen een keiharde knal op hun hoofd moeten incasseren met een metalen schep, daarna mogen ze lekker gaan vissen.

ploppy | 21-03-21 | 16:23 | 1

Maak daar meteen een tv programma van. Ik zou kijken.

JanVergoor | 21-03-21 | 16:46

De Karpse en Kabeljauwse Twisten. Spannond!

obominotie | 21-03-21 | 16:23

Ik rem voor vissen.

Urotsokudoji | 21-03-21 | 16:22

De meeste zoetwatervissers zitten in een niet zo zoet huwelijk en zijn blij als ze 's morgens om 6 uur aan de plas kunnen zitten.

grindbak | 21-03-21 | 16:22 | 1

Maar dan geldt toch dat het niet zozeer om de vangst gaat als wel om de fysieke afstand tot het thuisfront en de rust? Bakje met bammetjes, thermoskan met koffie, pakje zware Brandaris en dan lekker voor je uitsuffen aan het water.

FrankVeer | 21-03-21 | 17:00

Binnenkort op deze webzijde: reclame voor Lactacyd. Manmanman. Sonars voor zo'n schubben- en gratenbak. Doe het dan voor snoekbaars. Maar dan de boswachterij: www.youtube.com/watch?v=v-G31bDMV30 Get some!

Hetkanverkeren | 21-03-21 | 16:18

Radiografisch bootje met sonar en wat al niet meer.
Kan je dan niet beter gewoon dat meertje afdammen en leegpompen. Heb je binnen de kortste keren alle vissen te pakken.

2voor12 | 21-03-21 | 16:17 | 4

Haalt de sport er wel een beetje uit, al die techniek.

Wijze uit het Oosten | 21-03-21 | 16:20

Of met handgranaten vissen, deden ze vlak na de oorlog.

uisge baugh | 21-03-21 | 16:25
▼ 1 antwoord verborgen

Dynamiet vissen.

Is dit nog nieuws? | 21-03-21 | 16:16

Als je er zo slecht aan toe bent dat je je rust moet zoeken in vissen, dan moet je gvd zelfs nog gaan uitzoeken hoe het zit met visvergunningen. Als er iets is dat gewoon zonder gekut zou moeten mogen, dan is dat vissen.

Leptob | 21-03-21 | 16:15

Een kennis van Bas Baks is jager.
Hij heet Bart Buks. Bart jaagt met een drone. Vliegt over een school everzwijntjes en knalt ze kapot en gooit ze daarna netjes terug in de natuur.
Zo’n zwijn uit het bos trekken is namelijk best kut.

Ruimedenker | 21-03-21 | 16:12 | 3

Die zwijnen zijn nog te vreten. Karpers niet met die miljoenmiljard kleine graatjes.

2voor12 | 21-03-21 | 16:19

Prins Bernhard deed dat met helicopters op kuddes olifanten, heb ik me laten vertellen.

obominotie | 21-03-21 | 16:20

De visschen in de zee

De visschen in de zee
leven van elkander
gelijk de mensschen mee
de een al van den ander.

De Briemusketier | 21-03-21 | 16:11 | 1

Rhymin' Man says he's your friend
Any fool can make a rhyme
Cowboys do it all the time
People say: "Now he's mature!"
Cowboys rhyme that with horse manure,

sorry Brie

uisge baugh | 21-03-21 | 16:28

Vissen wordt straks ook verboten. White privilege enzo.

postmodernismisdead | 21-03-21 | 16:10 | 1

U mag ook op bruine vissen vissen. Niet te verwarren met bruinvissen want die zijn beschermd.

2voor12 | 21-03-21 | 16:20

Vissers zijn sneue figuren.

Kowalski11 | 21-03-21 | 16:09 | 3

Nee hoor, wielrenners eerst!

gemeentereiniging | 21-03-21 | 16:11

Omdat iemand apparatuur heeft om karpers te traceren diens auto maar afvikken? En waarom? Omdat je een grootste karper wil laten zien op Facebook omdat het iets anders aan mannelijkheid moet compenseren of zo? Rare wereld dit!

Jan, Leiden | 21-03-21 | 16:08

Haha Haha, leuk om de Mocromaffia te gebruiken en dan zoiets treurigs als vissen wat spannender te maken.

EmilioEsteves | 21-03-21 | 16:07

"De sonar in het bootje brengt de onderwaterwereld in beeld... enzovoort"
Man, flikker er gelijk een staaf dynamiet in, dat maakt het allemaal nog véél sportiever.

gemeentereiniging | 21-03-21 | 16:06 | 4

En je hebt wat te eten voor op de bbq.

jan huppeldepup | 21-03-21 | 16:10

Ik vind het anders best wel gave technologie. Dit maakt het alleen een beetje saai als je in je eentje bent. Zet er een 9 mm machinegeweertje op zo'n boot die die bootjes van de tegenstanders tot zinken brengt, zodat je daarna achter de karper aan kan gaan.

Alexander des Burgus | 21-03-21 | 17:10

Dat deed Crocodile Dundee jaren geleden ook. Ik houd het toch lekker bij de doktersvissen in mijn aquarium, dat geeft toch minder stress dan met zo’n stok langs de waterkant zitten blijkbaar.

Introughtheoutdoor | 21-03-21 | 17:45
▼ 1 antwoord verborgen

Sorry voor mijn topic er ging wat fout. Mijn vingers zijn te dik voor dit toetsenbord. Wat weer een gezeik met die hobby vissers. We krijgen kisten vol met vis elke dag. Van schol tot kabeljauw. Nooit ruzie.

flesje | 21-03-21 | 15:58

Toch snap ik die lui wel.
Ook een tijdje gedaan. Fijn stekkie zoeken, wortel aan de haak en lekker de hele ochtend zitten konijnen.

Kapitein Sjaak Mus | 21-03-21 | 15:55 | 5

Bijten ze een beetje? .... Wie ? De vis.... Vis? Ouwehoer niet , we zitten hier te konijnen. J. Klepzeiker, geweldig.

Hangtietsmurfin | 21-03-21 | 15:59

Altijd leuk.
Mensen die hun klassieken kennen!

Kapitein Sjaak Mus | 21-03-21 | 16:03

@Hangtietsmurfin | 21-03-21 | 15:59:
Of Gumbahh. Een vent, laarzen en vispet, op een fiets met hengels en schepnet, antwoordt op de vraag van een voorbijganger of hij gaat vissen: 'Neen, ik ga bewijzen zoeken dat de holocaust één grote leugen is.'

gestoptmetroken | 21-03-21 | 16:40
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat wee

flesje | 21-03-21 | 15:52

Don’t fuick me! karpito?

Ruimedenker | 21-03-21 | 15:51

Karpervissers zijn een soort glazenwassers begrijp ik? Wijken claimen, elkaar van de ladder schoppen.

ginosino | 21-03-21 | 15:50

Bij ons komen veel Polen in de polder vissen, hele families nemen ze mee bbq aan en blikken bier zuipen. Volgende dag kan iemand anders de rotzooi opruimen.

de uitbater | 21-03-21 | 15:49 | 4

@Lorejas | 21-03-21 | 15:53: Vermoedelijk komt de karper wel weer terug in een water, maar niet meer in zijn eigen vorm.

jan huppeldepup | 21-03-21 | 16:06

@El Rico Grande | 21-03-21 | 16:04:
... als je van modder en graten houdt.

gestoptmetroken | 21-03-21 | 16:42
▼ 1 antwoord verborgen

Karpervissers zijn de nieuwe kinderlokkers.

Reebensteeltje | 21-03-21 | 15:49 | 1

Nou ENDP, kom er maar in...

Wijze uit het Oosten | 21-03-21 | 16:18

Zo'n karper is best wel groot. Doe mij maar een haring. Met uitjes en zuur.

Osdorpertje | 21-03-21 | 15:49 | 1

Het enige dat ik mij van vissen kan herinneren is dat veel vissers opmerkingen maakten als je met de speedboot over hun dobber heen voer. Per ongeluk, want je kunt bij die snelheid die dobber helemaal niet zien. Helaas kon je door de herrie van de Evinrude ook niet verstaan wat ze zeiden. Dus stak je je hand gewoon vriendelijk op. Je moet altijd vriendelijk blijven tenslotte. Ach, die goede ouwe tijd...

jan-lul-de-behanger | 21-03-21 | 15:48 | 4

Als je een paar hengels achter je speedboot aansleept dan mag je voorzichtig concluderen dat je over de dobbers bent gevaren lijkt me.....

Cool-dude | 21-03-21 | 16:09

@Red shirt | 21-03-21 | 15:54: hij had geregeld een visser achter zijn boot, die aan een vorm van waterskiën bezig was.

dirkdoorsnee | 21-03-21 | 16:12

Ik heb ooit een rolletje 50 pond spectra geofferd aan een lul de behanger die maar langs de kust bleef razen met zijn bootje.Daar kon zijn prop toch niet zo goed tegen. Knalde zijn breekpen van uit elkaar, toen was het voor hem dobberen, ;-)

miko | 21-03-21 | 17:53
▼ 1 antwoord verborgen

Hadden die rog van Steve en die haai van Freek dan tóch gelijk?

Kapitein Sjaak Mus | 21-03-21 | 15:48

Ja met zo'n ielig hengeltje de hele dag een vis proberen te vangen, kijk zo gaat het ook en nadat ze drie dagen #gewaterd# zijn, ook erg lekker als de r in de maand is.
www.youtube.com/watch?v=vvMCSyQ571Q

jan huppeldepup | 21-03-21 | 15:47

Twee keer link je naar hetzelfde trouwens Spartacus.

overVecht | 21-03-21 | 15:46

Ik heb een karper in een kooi.

Ruimedenker | 21-03-21 | 15:46 | 4

@jan huppeldepup | 21-03-21 | 15:48:
Ik heb ‘m leren praten, maar schijt wel de boel onder.

Ruimedenker | 21-03-21 | 15:50

Ik heb ooit een tamme snoek in een terrarium gehad.
Leuk beest, mocht op zondag in de tuin rondscharrelen.
Eén keer niet goed opgelet, in de vijver gevallen. Verzopen.
De kinderen hebben daar nog lang verdriet van gehad.

Kapitein Sjaak Mus | 21-03-21 | 15:51

@Kapitein Sjaak Mus | 21-03-21 | 15:51: Ja dieren verliezen is zo'n ding. Had altijd een mol op mijn zolder, is hij uit het raam in de tuin gevallen. Nooit meer terug gevonden.

jan huppeldepup | 21-03-21 | 16:08
▼ 1 antwoord verborgen

Vissen is niks voor mij. Daar kwam ik op mijn twaalfde ofzo achter. Ik was logeren bij een neef en we gingen vissen. Toen ik eindelijk stoethaspelig een dobber in het water had geworpen, en na vijf minuten nog niet beet had, heb ik die hengel maar naast mij neer gelegd. En plots ZoEF ging die hengel ervandoor, razendsnel. Ergens honderd meter verderop bleef die hengel steken in het riet. Ik denk dat er een vis aan het haakje zat.

Leptob | 21-03-21 | 15:44 | 1

Of een zeemeermin.

ploppy | 21-03-21 | 15:51

Kunnen de milieubeweging, PvdD, Antifa en Dion Graus hier niet eens wat aan doen.
Vissen een haak in de bakkes jagen, daarna aan die haak de vis uit het water trekken en de haak eruit snijden. Vervolgens de vis bovenwater vastpakken, tentoonstellen en dan terug het water in donderen zodat iemand anders dezelfde vis nogmaals op dezelfde wijze kan mishandelen.
En die beulen dan allemaal roepen: "vissen voelen geen pijn" enkel omdat vissen geen geluid kunnen maken.

JanVergoor | 21-03-21 | 15:44

Lekker hoor. Langs de waterkant, biertje en hapje erbij en samen met een vismaat ouwehoeren. Af en toe een vis vangen. Lekker ongecompliceerd.

FrankPappa | 21-03-21 | 15:42 | 7

@FrankPappa | 21-03-21 | 15:48:
Red shirt voelt zich verheven boven het, in zijn ogen, domme volk.
Een échte D66 stemmer.
Red heeft zelf nogal moeite met het beheersen vd Nederlandse taal en gebruikt dan als hautain excuus dat ie veel in het Engels communiceert.
Ondanks dat hij héél véél leest.
Oh eeuhh PappaFrank, ik vind vissen eigenlijk ook kudtstom, maar als jij het leuk vindt, ga je gang.
Maar wees er bewust van dat beesten vangen voor de lol iets anders is dan voor consumptie.

Ruimedenker | 21-03-21 | 15:59

@Ruimedenker. U doet Uw naam eer aan.

FrankPappa | 21-03-21 | 16:17

En lekker in de natuur heerlijk, mocht het graag doen.

dirkdoorsnee | 21-03-21 | 16:19
▼ 4 antwoorden verborgen

Dat het nog kan en mag.. vissen uit het water halen..

MeneerGuggenheimer | 21-03-21 | 15:40 | 1

Heerlijk. Dagje op de boot. Emmertje vol vangen. Biertje. Bbq. Visjes schoonmaken en uitdelen aan dankbare vrienden en kennissen.

Bootvisser | 21-03-21 | 16:46

Komt dit filmpje uit Jiskefet?

Pretzel Logic | 21-03-21 | 15:39 | 1

Neen, Jiskefet was wél goed.

ploppy | 21-03-21 | 15:50

"Give a man a fish, he now owes you one fish.
Teach a man to fish, en je auto gaat in the fik."

TheOtherWhiteMeat | 21-03-21 | 15:39 | 1

Put a man on fire and he will be warm for the rest of his life.

Osdorpertje | 21-03-21 | 15:47

Vissers is niets anders dan een eufemisme voor stropers. Paupers zonder enig respect voor dieren. Ze bagatalliseren het pijngevoel van vissen om hun eigen wangedrag te rechtvaardigen. Ik ben niet snel van het verbieden maar het vissen mag van mij strafbaar gesteld worden. 6 maanden onvoorwaardelijk.

Red shirt | 21-03-21 | 15:35 | 7

Stropers groot probleem.

Lorejas | 21-03-21 | 15:55

Het vissen kan niet strafbaar gesteld worden...... het vangen wel uiteraard.

Cool-dude | 21-03-21 | 16:06
▼ 4 antwoorden verborgen

Niet te vreten zo’n karper, of is dat niet de bedoeling?
Vissen vangen zonder ze op te eten vind ik zinloos.

laurentius | 21-03-21 | 15:35

Vissers, jagers, duivenmelkers enz. hebben allemaal flinterdunne argumenten om hun hobby te rechtvaardigen.

uisge baugh | 21-03-21 | 15:35 | 3

Ontspanning

bots! | 21-03-21 | 15:42

Geldt ook voor golfers, voetballers, formule 1 racers, wielrenners en klaverjassers.
Elke gek zijn gebrek, zei m'n opoe altijd.

Kapitein Sjaak Mus | 21-03-21 | 15:45

Waar ik vandaan kom waren verschillende duivenmelkercafés. Die mannen dronken tenminste door.

namur62 | 21-03-21 | 15:56

Wat is er mis met je als je, afgezonderd van de buitenwereld, aan het water gaat zitten inslapen totdat je gewekt wordt om een vis binnen te halen, die je vervolgens teruggooit en opnieuw vangt.
Dan is er wel veel misgegaan in je leven als je het kansloos bankhangen hebt verplaatst naar een vennetje dAt nOg hElEmaAl nIemaNd kEnt wAnt dAt is mIjN plEk

Draak uit Brabant | 21-03-21 | 15:34

Carper diem.

B.Chamel | 21-03-21 | 15:33

Blijft een sticker plakken op zo’n watervarken?

beldewouten | 21-03-21 | 15:33 | 1

plus! koffie wegvegen

horsteknots | 21-03-21 | 15:38

Oude baas van 84 jaar van de roeibaan te Amsterdam weg bedreigd omdat iemand anders dacht dat dat zijn plek was.
Tot zover de dobber aso’s.
Heerlijk rustgevend dat karpervissen.

Hiram | 21-03-21 | 15:31

Gezeik tussen karpervissers onderling en gezeik met andere vissers door karpervissers die met kilometers uitliggende lijn en met drie hengels tegelijk complete binnenwateren claimen is al zo oud als ik mij kan heugen.

Snikkeldrift | 21-03-21 | 15:26

Wat is het punt eigenlijk?

Rest In Privacy | 21-03-21 | 15:26

Karpers vissen. Iets mooiers bestaat niet. Jammer dat zoveel mensen er geen begrip voor hebben.

El Rico Grande | 21-03-21 | 15:26 | 4

Eensch. Laat ze maar lullen hiero.

FrankPappa | 21-03-21 | 15:45

Gek hè...

ploppy | 21-03-21 | 15:52
▼ 1 antwoord verborgen

Hier in den lande zie je ze vaak verstopt in het riet, buiten het vis-seizoen. Karperkoppen... euh, ik bedoel karpatenkoppen... oostblokkers. Schijt aan alles en vreten alles.

horsteknots | 21-03-21 | 15:25

Tijd voor een Netflix serie onder de titel "Comedy Carpers"?

Kapitein Sjaak Mus | 21-03-21 | 15:24

The Godfather - Bas Baks Sleeps with the Fishes

Droom-Vreesman | 21-03-21 | 15:23

Biomassa. Als de bomen op zijn, zijn jullie aan de beurt, vissen.

RickTheDick | 21-03-21 | 15:23 | 1

Dat gebeurt al bijna 30 jaar. Zoek maar eens op 'Lemvig'. Ze noemen het visafval, maar vis gaat van de kotter regelrecht de oven in.

Boeloeboe | 21-03-21 | 15:31

Als ze nou te vreten waren....

horsteknots | 21-03-21 | 15:22 | 1

Nou, in de Elzas kunnen ze ze heel goed klaarmaken.

uisge baugh | 21-03-21 | 15:31

Als ze nou te vreten waren....

horsteknots | 21-03-21 | 15:22

Vissen... een (weer) haak in de bek van een dier jassen... ermee op de foto gaan... en dan weer de plomp flikkeren... kansloos dierenleed voor het eigen gewin en plezier... wie nou het beest? Sowieso de kanslozen die voor het terreur zorgen mogen helemaal wegrotten. Maar als hobby dieren onnodig pijn aandoen en er trots op zijn.

overVecht | 21-03-21 | 15:22 | 12

@overVecht | 21-03-21 | 15:42:
In zekere zin heb je gelijk, maar de vissers zorgen voor goede visstanden en vertegenwoordigen een grote economische waarde. ik vis zelf ook maar neem alles wel mee, tenzij het marlijnen, bepaalde zeebaarzen of haaien zijn. ik eet nooit vis uit de winkel omdat ik vind dat de commerciele visserij zwaar gereguleerd zou moeten worden .

miko | 21-03-21 | 16:03

@miko | 21-03-21 | 16:03:

Ja. Eens. Vis voor consumptie... vind ik niks te maken hebben met malloten die voorgeschrevene vissen.

overVecht | 21-03-21 | 17:07

@miko | 21-03-21 | 16:03: gaat u gerust naar de vishandel. De visserij is zwaar gereguleerd.

Van Urk | 21-03-21 | 18:18
▼ 9 antwoorden verborgen

Vissen is voor mannen die proberen te ontsnappen aan een praatzieke vrouw.

Rest In Privacy | 21-03-21 | 15:20 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Maar wat stempt een karperaar?

skoftig | 21-03-21 | 15:19 | 1

Partij voor de dieren, denk ik..

ZZP-er | 21-03-21 | 15:26

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl