Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Essay - Is Thierry Baudet een antisemiet?

"An antisemite is someone who hates Jews more than is absolutely necessary" — joods gezegde toegeschreven aan filosoof Isaiah Berlin (1909 - 1997).

Nooit meer Masada

Thierry in IDF-shirt, 6 mei 2016

Waarom goud uit handen geven?
Binnen twee jaar de grootste partij in de senaat én de grootste ledenpartij van Nederland. Twee volstrekt ongekende prestaties, nog los van de infrastructuur, talentenpoel en vriendengroepen die middels zeer onderhoudende zomer- en winterscholen gecreëerd werden. 

Thierry had na 17 maart leider van de een na grootste of zelfs grootste partij van Nederland kunnen zijn, en zodoende misschien ergens zelfs kans maken op het premierschap. De Sebastian Kurz* van Nederland. Nu peilt de partij op 3 zetels — dat waren in april 2019 nog 28. Waarom?

Een simpel maar bijzonder wijsheidje uit de Jungiaanse hoek: als je niet weet wat iemands motieven zijn, kijk dan naar de resultaten, en concludeer daar de motieven uit. Wat is het resultaat van Thierry's carrière-lange flirt met onbetamelijke ideeën, culminerend in de tirade tegen zijn top 10 op vrijdagavond 20 november? 

Het resultaat is een FvD gezuiverd van elke tegenspraak, dat waarschijnlijk heel weinig zetels gaat halen. De wens tot minder interne tegenspraak is heimelijk iedereen eigen. De wens tot weinig zetels beduidend minder. Maar, zoals Thierry tegen Geerten Waling bevestigde: "Zetels zijn voor FvD niet het belangrijkste". Het FvD is voor Thierry een beweging die een paradigmaverschuiving teweeg moet brengen. Een eigen lange contramars door de instituties. En het parlement is daartoe volgens Thierry niet de gewezen arena.

En wie zegt eigenlijk dat Thierry wel echt politicus wil zijn? In zijn hart is het een romancier, een denker die zonder consequenties écht wil kunnen zeggen wat hij denkt, en doen wat hij zegt. Daar leent het krachtenveld waarin een politicus zich begeeft niet voor, zeker niet als je zo gevoelig bent voor 'tegendraads' gedachtegoed als Thierry.

Daarom is er enerzijds de publieke Thierry van zijn zomermanifest, keurig binnen de conservatieve lijntjes. En anderzijds de private Thierry, die het publiek afgelopen weken ook definitief heeft leren kennen.

Ja, deze uitspraken zijn antisemitisch  
Thierry's uitspraken, die hij al zo'n tien jaar lang consistent op niet bijzonder besloten gelegenheden doet, liegen er bepaald niet om. En de getuigen ook niet meer. Arabiste Machtald Allan: "“Opeens zei hij, uit het niets, dat de Tweede Wereldoorlog een oorlog was tussen de Duitsers en de Joden. ‘En de Joden hebben gewonnen’, concludeerde hij.”" Volgens filosoof Bas van Bommel noemde Thierry joden binnen "een blanke beschaving" een "parasitaire cultuur die nog steeds op de belangrijke posities hun macht en invloed uitoefenen", aangevuld met "Hitler had gelijk" en afgesloten met de bevragende opmerking over de holocaust: "Áls het allemaal echt gebeurd is."

Een anonieme - maar bij de redactie welbekende bron - meldde GeenStijl dat hij na bevraging van Thierry's opvattingen over 't joodse te horen kreeg: "Als ik werkelijk zeg wat ik denk, dan zou je me vermoorden."

Rechtsfilosoof David Suurland vertelt over hoe dergelijke uitspraken pasten "in een patroon waarbij Baudet er behagen in leek te scheppen om met rabiate uitspraken en vaak zinloze provocaties collega’s op stang te jagen. Dit gebeurde met zo'n regelmaat dat collega’s zich op een gegeven moment niet meer afvroegen of het polemiek was of ernst, maar met het oog op het werk dat wel gedaan moest worden vooral moeite deden om confrontaties met Baudet te ontwijken."

Zelfs de Britse cock solid conservative Douglas Murray bevestigt dit beeld. "Hij wil geen uitspraken doen over details die besproken zijn in de beslotenheid van een private conversatie, maar verklaart wel dat hij zo geschokt en ontzet was door wat Baudet heeft gezegd, dat hij zijn vriendschap met hem direct verbroken heeft en absoluut niets meer met hem te maken wil hebben." Ook dat ging over de joodse kwestie, en dat is nogal wat.

En dan natuurlijk de door Nicki Pouw opgetekende tirade van afgelopen 20 november. Thierry zei tegen Pouw nadat ze aangaf dat het FvD nazisme en antisemitisme niet moest tolereren: "Waar komt jouw kruistocht tegen antisemitisme toch vandaan. (...) Bijna iedereen die ik ken is antisemiet." Over antisemitische uitspraken door inmiddels geroyeerde leden zei Thierry vervolgens: "Ze zijn niet dom, ze hebben juist een heel hoog IQ, daarom zeggen ze deze dingen ook."

Echter, antisemitisme is een zowel binair als gradueel fenomeen
Mag je iemand "een antisemiet" noemen als hij bovenstaande opvattingen al zo'n tien jaar lang heeft én verkondigt. Binair gezien: ja.

But there's levels to this. En daarmee wordt niets goed gepraat, maar het is wel zo, en ook dat moet gezegd worden: niet al het antisemitisme is gelijk.

En dit leidt tot de belangrijkste vraag van dit dossier: beperkt Thierry's antisemitisme zich tot abstract intellectueel vandalisme, en zijn die opvattingen vooral gericht tegen 'het jodendom in de abstracte zin'? Of is het pervasief en ernstig genoeg om tot concrete anti-joodse acties te leiden tegen specifieke joodse personen en instellingen als hij daartoe de kans zou krijgen/ermee weg zou komen?

Dat weet alleen Thierry zelf. De rest van Nederland rest de educated guess.

Maar wat in die educated guess meegewogen moet worden, is dat Thierry naast zijn uitspraken dat 'joden in het blanke Europa een parasitaire cultuur zijn', Hitler gelijk had, de joden WO2 hebben gewonnen en dat hij zich afvraagt of de holocaust wel echt gebeurd is, tegelijkertijd óók absoluut eigenschappen, gedragingen en opvattingen vertoont die juist eerder grenzen aan filosemitisme.

Een antisemiet met filosemitische trekken, of filosemiet met antisemitische trekken?
Nog even los van Thierry, sowieso is die dualiteit niet heel zeldzaam binnen de alt right. Enerzijds worden joden verguisd, anderzijds juist bewonderd omdat het een metafysisch verankerde gemeenschap is mét een eigen gemilitariseerde etnostaat.

Maar goed, terug naar Thierry. Zo zegt hij bijvoorbeeld dat Theodor Herzl, grondlegger van het zionisme en architect van de joodse staat Israel, een van "zijn helden" is. Op dossier Israel stemt hij zonder uitzondering in het Israelische belang, zegt hij consequent "ik steun Israel onvoorwaardelijk, punt", en stelt hij zelfs kamervragen als Nederland zich te kritisch opstelt tegenover Israel. Evengoed roept hij in de Kamer consequent op tot het naargelang beveiligen van joodse instellingen.

Daarbij zijn onderstaande afbeeldingen óók waar, en dat is dus óók Thierry. Ja, hij sport in IDF-shirts en ja hij heeft een joodse verloofde. Leuker kunnen we het niet maken, en ook niet makkelijker.

En de lived experience van joodse FvD-persvoorlichter Samuel en joods bestuurslid Olaf Ephraim kunt u natuurlijk afdoen als de beleving van twee overgeïnvesteerde dwaallichten. Maar u kunt ook een poging doen het serieus te nemen, en ontwaren dat er naast Thierry's antisemitische uitspraken, ook een Thierry is waar joodse mensen zich blijkbaar gehoord, gesteund en zelfs geborgen bij voelen. Naast Samuel en Olaf kennen we namelijk meer joden die zich zo voelen.

En misschien is dat de eindconclusie: Thierry is het allebei.

The duality of man.

U kunt ervan vinden wat u wilt, maar dit is óók Thierry

De Thierry van joodse FvD-persvoorlichter Samuel is óók Thierry

De Thierry van joods bestuurslid Olaf Ephraim is óók Thierry

Reaguursels

Inloggen

Plottwist: Thierry heeft zelf joods DNA, net als Hitler, wat een aantal jaren geleden definitief ontdekt is.
Gevalletje onbewuste eigenhaat?

King of the Oneliner | 04-12-20 | 16:30 | 2

Hitler en Joods bloed is broodje aap verhaal, is al vaak wetenschappelijk / stamboomanalyse onderzocht en klopt niet.

Dreeke | 04-12-20 | 16:36

@Dreeke | 04-12-20 | 16:36: Wel degelijk waar. DNA tests zijn gedaan, en het is dus geen broodje aap.

King of the Oneliner | 04-12-20 | 16:47

Jodenhaters vind je vooral in de moskee, maar die worden met rust gelaten.

Wienerschnitzel mit | 04-12-20 | 14:58

Sinds den dood van de oude socialist uit de vorige eeuw is het verstandiger te praten over een "kritische grondhouding tegenover het Zionisme".

Daar zal geen enkel Deugkrantje een hetze over beginnen. In tegendeel.

Jan Passant mk2 | 04-12-20 | 13:57

Hoe die educated guess ook ingevuld wordt, er blijft good riddance uitkomen. Waarschijnlijk omdat mijn denkraam weigert om antisemitisme te verrekenen met filosemitisme maar zelfs wanneer antisemitisme helemaal niet wordt meegewogen resteert er nog een onsmakelijke flirt met nazi ideologie.

magirus | 04-12-20 | 12:40
-weggejorist-
glaaf | 04-12-20 | 12:15

Als je geen antisemiet bent, maar je gedraagt zodanig dat je geloofwaardig zo geframed kunt worden, snap je niets van de moderne politiek, en ben je er ook niet geschikt voor. Natuurlijk is het uiterst droevig dat onder invloed van zowel social maar ook traditionele media alles om je publieke imago draait, maar het is ook de realiteit en het getuigt voor een modern politicus van realpolitieke inzichten om je gedrag daarop af te stemmen. Om iets te bereiken zul je aan de macht moeten komen, het spelletje om aan de macht te komen wordt altijd vies gespeeld, en als je je tegenstanders zo overduidelijk de wapens in handen geeft om je neer te sabelen, snap je dat spelletje niet. De psyche van Baudet is in wezen zeer simpel : een enorme behoefte aan erkenning, aan 'de grote man zijn', alles opofferen voor het ego, volslagen egocentrisch, geen zelfreflectie, bij hem wijkt alle perceptie van de realiteit voor zijn romantische , megalomane zelfbeeld. Nutcase confirmed. Fijn dat hij ons land niet in het buitenland zal vertegenwoordigen. Dit land had één kans, en die kans heette Pim Fortuyn, een gemiste kans.

CeesCloosd | 04-12-20 | 11:43 | 2

U snapt niets van een slangenkuil en van een allesoverheersend links kartel.

BozePaarseMan | 04-12-20 | 12:08

@BozePaarseMan | 04-12-20 | 12:08:
Kom nou toch. Niet alles ligt aan "het linkse kartel". Als je in een dolle bui (of een vlaag van beschonken eerlijkheid) opbiecht dat "de Joden de oorlog hebben gewonnen", ben je echt helemaal zelf de oorzaak van je eigen Untergang. Het is veel te makkelijk om alle domme uitglijers van Baudet af te doen als een links complot, het is zijn eigen schuld. Als je domme dingen zegt, en dat veelvuldig ook nog, ben je op een gegeven moment af.

Beste_Landgenoten | 04-12-20 | 12:26

Ik heb me er in verdiept en ik weet wat voor types in de JFVD zitten m.b.t. het gedachtengoed wat Thierry min of meer ook aanhangt. Misschien dat hij zijn eigen rassen-sausje er nog overheen gegooid heeft, maar in essentie is het gedachtengoed hetzelfde als van de gemiddelde complotdenker die al een tijdje in de materie zit.

Dit gedachtengoed is niet zozeer antisemitisch, maar je kunt het beter omschrijven als 'anti-nwo'. Op de eerste plek gaat het volgens dit gedachtengoed om de 'geheime' kliek die achter de schermen onze wereld beheerst. Deze groep ontstijgt een politieke richting en is het overkoepelende probleem dat zowel de linker als rechterkant bespeelt om de eigen agenda door te drukken.

Deze -volgens hen- illustere groepering bestaat uit voornamelijk hele rijke families waar een aantal van Joodse afkomst zijn. Dit is dan de top van de piramide. Er zijn nog veel meer lagen. George Soros is een van de meest bekende figuren, die toevallig ook Joods is, en zal dan ook veelvuldig worden genoemd. Maar hij is een pion binnen een veel groter geheel die dan net weer wat hoger op de ladder staat. Als je bijvoorbeeld de Bilderberg groep erbij pakt, is dit volgens de theorie niet meer dan een 'lage' groep die eigenlijk als pionnen worden ingezet om de hogere agenda door te drukken. Op de onderste laag van de piramide staan de politieke partijen, instituten en cultuur (Hollywood etc). En helemaal onderaan, het laagste van het laagste, staat de normale bevolking die de piramide in stand houdt. Burgers worden hier gezien als vee.

Uiteindelijk is het doel van deze groep dat er een nieuwe wereld orde zal ontstaan. Economisch betekent die verregaande hervormingen, veel vindt je terug in het WEF plan m.b.t. 'The Great Reset' en wat omschreven staat onder Agenda 21. Het heeft veel weg van het communisme, maar met een technocratisch randje.
Volgens de theorie zijn de beruchte Georgia Guidestones wat de 10 geboden voor het Christendom zijn. Het gehele plan staat op dit monument beschreven.
Het zinnetje "Maintain humanity under 500,000,000 in perpetual balance with nature." is direct verantwoordelijk voor het complot dat men de vruchtbaarheid wilt aanpakken. En volgens deze complotten zal dit dus via vaccinaties gaan waardoor het grotendeel van de bevolking straks onvruchtbaar zal zijn. Zij denken dat de Corona vaccinaties dit gaan bewerkstelligen, en zien o.a. Bill Gates als de grote pion van de NWO om dit uit te voeren.

Nog even ter verduidelijking; dit is niet mijn eigen gedachtengoed, ik schets enkel wat de consensus is binnen deze groepering en bij een groot gedeelte van de JFVD en blijkbaar dus ook bij Thierry Baudet.

Dannydekr 2.0 | 04-12-20 | 11:36 | 3

Je zit heel raak met je verhaal. Er lijkt veel steun te zijn voor allerlei wilde verhalen over die nieuwe wereldorde en het geloof in een complot achter de schermen. Lariekoek natuurlijk, maar te jonge kerels in te nette pakken zijn daar gevoelig voor.

Beste_Landgenoten | 04-12-20 | 12:29

Bedankt voor deze heldere uiteenzetting. Het is goed om rekening te houden met de verontrustende hersenspinsels die hele volksstammen er op na houden. Aan de andere kant: dat je paranoia bent betekent niet dat ze NIET achter je aan zitten...;-)

Wiebenick | 04-12-20 | 12:42

@Beste_Landgenoten | 04-12-20 | 12:29:

Helemaal eens. Zeker door de pandemie is het in een snelheidsvaart terecht gekomen. Opeens knoopt jan en alleman van alles aan elkaar wat voorheen nog in de schaduw van het internet te vinden was. De complotdenkers schreeuwen nu vol vertrouwen "Zie je wel!!" en de gemiddelde mens die voorheen nooit zo diep ging, denkt echt dat ze het wiel hebben uitgevonden. Mensen van wie je voorheen nooit iets hoorde, strooien nu allerlei wilde verhalen op Facebook. Het zou komisch zijn als het niet zo tenenkrommend had geweest :-)

Dannydekr 2.0 | 04-12-20 | 12:47
-weggejorist-
Wil1971 | 04-12-20 | 11:16 | 1
-weggejorist-
Grote Smurf | 04-12-20 | 11:12

Het lijkt ingewikkeld om Thierry te duiden, maar als we aannemen dat het een volstrekt warhoofd is, vallen alle stukjes van de puzzel in een klap op hun plaats.

bintang | 04-12-20 | 10:55

Ik denk dat Thiery wel degelijk een antisemiet is..

Maar ik denk ook oprecht dat hij dat echt niet door heeft.

Epistulae_Morales | 04-12-20 | 10:20 | 5

Ik denk dat u maar wat roept. Ik denk nl niet dat hij antisemiet is en dat hij dat stempel van gretige journalisten en een links kartel heeft gekregen. Bart gaf uit rancune een voorzet, de rest is reeds geschiedenis.

BozePaarseMan | 04-12-20 | 12:06

@Epistulae_Morales | 04-12-20 | 10:53:
Ik heb uit betrouwbare bron dat hij zijn vriendin slaat en dat hij zijn cavia heeft laten inslapen omdat zijn kooi te smerig werd.

JvanDeventer | 04-12-20 | 12:24
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Grote Smurf | 04-12-20 | 10:09

Of Baudet antisemitisch is of niet, wat ik niet kan begrijpen is het massale uitstappen van mensen die voor FvD in een bestuur zijn gaan zitten (of in een lokale fractie).

Je zou zeggen dat iedereen die zich hiervoor heeft ingespannen en voor FvD ergens op een kieslijst staat, hart heeft voor de zaak en wil dat er in NL structureel iets gaat veranderen. Hoe bereik je die verandering? Met invloed uit te oefenen, door in een lokaal/regionaal bestuur te gaan zitten, moties in te dienen, rapporten te schrijven, vragen te stellen enzovoorts. Zoiets kost tijd, veel tijd, dus moet je een lange adem hebben.

En dan zit je eindelijk op de plek om iets te kunnen gaan veranderen, en besluit je van het ene op het andere moment om de handdoek in de ring te gooien. Binnen 2-3 jaar tijd. Alsof de verandering die zo hard nodig is en waarvoor je je hebt ingezet, ineens niet meer van belang is.

Als FvD-kiezer voel ik me in de steek gelaten door die mensen. Want als zij het niet gaan doen, wie dan wel? Iedere rechtse kiezer in NL haalde opgelucht adem dat er eindelijk mensen in de besturen kwamen te zitten die een andere kant op wilden dan de gebruikelijke, vooral linkse kant. En nu stappen die zowat allemaal tegelijk op. Dat is niet loyaal zijn aan je kiezers, sterker nog ik vind dat grenzen aan kiezersbedrog.

Hoe gelijk ze misschien ook hebben over het gedrag van Baudet als persoon, hadden ze wat mij betreft echt het grotere plaatje voor ogen moeten houden. En dat is tegenwicht bieden aan de waanzin waar we nu al jaren in zitten. Over Zwarte Piet gezeik, genderonzin, diversiteitsgedram en islamisering. Dáár moet een fors tegenwicht tegen geboden worden en zij hadden de kans.

Dat ze nu allemaal opstappen en ook nog de oprichter van FvD besmeuren pleit dan ook niet voor ze. Iemand opgevallen dat Baudet dat niet doet richting de opstappers? Hij is niet bezig met moddergooien, zij wel.

Als de opstappers echt vonden dat dat gedrag niet door de beugel kon hadden ze ook kunnen opstappen zonder er zoveel praat over te maken. Ga dan gewoon weg en start een eigen partij. Maar door zo over je voormalige politieke bondgenoot te praten diskwalificeer je jezelf acuut en definitief voor elke toekomstige bestuursfunctie. Iedereen weet dat je tegen een potentiële werkgever niet negatief moet praten over je vorige baas. Nee, al die mensen zijn me zwaar tegengevallen. Ze hadden het grotere belang voor ogen moeten houden in plaats van hun persoonlijke grieven belangrijker te vinden.

Braboblanke | 04-12-20 | 10:08 | 3

Helemaal eens!

B. Randnetel | 04-12-20 | 10:13

Het is natuurlijk geen detail als de leider en door hemzelf gewenste alleenheerser van de partij een antisemiet wordt bevonden door diegenen die die verandering willen he...
Dat kleeft nogal aan je.. als blijkt dat hij er geen afstand van wil doen en het nog erger maakt door de echte daders te promoten. Als je dan medewerker van zo'n partij bent, dat niet kunt stoppen, of niet wilt.. dat maakt je medeplichtig.

Verandering is goed en zelfs teruggaan in de tijd kan voordelen hebben, maar niet naar 1940...

Epistulae_Morales | 04-12-20 | 10:29

@Epistulae_Morales | 04-12-20 | 10:29:

En als dat dan inderdaad zo is, houd dan de eer aan jezelf en stap op. Begin een eigen partij en kijk of het je lukt om politieke invloed te krijgen. Maar dit moddergooien pleit niet voor ze, serieus niet. Ze hadden ook kunnen opstappen zonder deze openlijke ruzies. Het doet de rechtse beweging ook geen goed, die krijgt daardoor het imago van ruziemakers. Geen enkele nieuwe rechtse partij gaat daardoor nog serieus genomen worden, nu of in de toekomst. Dat verwijt kan je de opstappers wel degelijk maken.

Braboblanke | 04-12-20 | 11:22

Het antwoord op de vraag is trouwens nee.

BozePaarseMan | 04-12-20 | 10:03

In het gunstigste geval bezigt Baudet onhandige, studentikoze verkenningen maar ik ben bang dat de werkelijkheid bruiner is. Daar moet je niet mee om willen gaan.

Red shirt | 04-12-20 | 09:57 | 6

@Hollandse_blauwe | 04-12-20 | 10:38: Dat stempeltje.. of zeg maar gerust een stempel met een voorhamer in de vorm van een hakenkruis, heeft hij toch echt ZELF in zijn eigen partij geramd...

je moet de boodschapper niet verketteren.. maar degene die de boodschap bedacht heeft. Die is verantwoordelijk voor de inhoud.

En niet ontkennen is dan ook nog eens olie op het vuur goiien.. roeren waar het stinkt, toch? TOCH?

Epistulae_Morales | 04-12-20 | 10:59

@Epistulae_Morales | 04-12-20 | 10:59: precies, en zijn Joodse collega’s staan zeker ook aan de kant van de nazi’s en helpen mee andere joden op de trein te zetten zeker. Was deugend NL ook maar zo fel op al die bekende antisemieten binnen Denk, GroenLinks,D66 of de pvda.... nog maar niet te spreken over hun achterban... neem alleen al die salafisten en hun extremistische gedachtegoed.... niks whataboutism.... maar gelijke monniken gelijke kappen maar kennelijk komt dat niet voor in de bovenkamer....

Hollandse_blauwe | 04-12-20 | 11:29
▼ 3 antwoorden verborgen

De MSM-complotten vliegen weer over tafel, maar het is toch echt Baudet zelf die met stompzinnige uitspraken en zijn weigering neonazi's binnen FvD aan te pakken de zaak heeft opgeblazen.

thijs4419 | 04-12-20 | 09:51 | 4
-weggejorist-
thijs4419 | 04-12-20 | 10:17

@BozePaarseMan | 04-12-20 | 10:06: Dat Baudet en plein public antisemitische uitspraken deed is door meerdere bronnen bevestigd, dus geen complottheorie.

thijs4419 | 04-12-20 | 10:20

@thijs4419 | 04-12-20 | 10:20: ah, dus als bronnen het zeggen is het zo? Wie zijn die bronnen, wat is het motief? Ik heb het zelf niet gehoord. Nogal dubieus die stelligheid van u.

BozePaarseMan | 04-12-20 | 12:03
▼ 1 antwoord verborgen

Dank Spartacus, eindelijk een geluid wat twee kanten laat zien, en waarbij duidelijk is dat Baudet geen antisemiet is, aangezien zijn acties en het vertrouwen dat naaste Joden in hem hebben meer zeggen over hem dan wat (/veel) provocerende uitspraken.
Hij had inderdaad de verkeerde mensen om hem heen verzameld, die daar niet mee om kunnen gaan. Of hij zit zelf niet op zijn plek, dat kan ook.
In ieder geval was ik heel benieuwd wat jij (en Pritt) hier nou van vonden, en dit stelt mij niet teleur.

Nuchternederland | 04-12-20 | 09:47

Ondertussen laat de media en overheid de echte problemen in dit land niet zien. De onverminderde toestroom van asielzoekers, georganiseerde misdaad, salafisme en islamisering... het overkomt ons. Kennelijk voor velen een ver van zijn bed show, kennelijk voor velen dus geen probleem, kennelijk voor velen is Baudet een groter gevaar. De deuger is Solidair met de radicale islam, u weet wel, die goedlachse moslim die sympathie heeft voor terreur, vrouwen onderaan de ladder heeft staan nog maar niet te spreken over Joden homo’s of christenen... hoe kan het toch dat velen hiervan wegkijken en wat jFvd appjes extremer vinden? Ik heb het idee dat deugend NL gewoon allochtonen en moslims niet gelijkwaardig vind, zichzelf daarin tegen juist moreel superieur en boven het maaiveld uitsteken... hij/zij zal wel even bepalen waar die zielige allochtoon en slachtoffer van alles recht op heeft... betuttelracisten, ten kostte van heel NL.

Hollandse_blauwe | 04-12-20 | 09:37 | 1

"ndertussen laat de media en overheid de echte problemen in dit land niet zien. "

Daar hadden we jou toch voor?

Epistulae_Morales | 04-12-20 | 10:36

Romantici hebben feitelijk geen plaats in de politiek, zij laten zich teveel door hun gevoelens meeslepen en verliezen daarbij de realiteit uit het oog.

Naadblaffer | 04-12-20 | 09:31 | 1

Daarom is het jammer dat Baudet het voorstel om in de EU-fractie plaats te nemen niet heeft aangenomen. Inderdaad had hij daar een Farage-rol kunnen spelen met zijn analyses van de problemen. Was een prima oplossing geweest.

B. Randnetel | 04-12-20 | 10:15

Hij kan toch ook gewoon bedoelen dat hij Israël een mooi land vindt en dat de Joden daar thuishoren in plaat van in Europa? Oftewel het één sluit het ander niet uit.

R.F.Pickering | 04-12-20 | 09:11

Het spreekt heel erg voor GS dat dit enigszins nuancerende artikel geschreven is, en dat al die comments blijven staan, waar ook een hoop lelijke tussen zitten. Schwanzie is er nog niet helemaal uit over wat te denken. Eigenlijk zou van Thierry zélf wat onoorbaars op camera moeten staan, dat zou overtuigender werken misschien. Ik heb ook het gevoel dat we (ik) het polletieke poppenkastenspel te serieus neem en te persoonlijk. Aan de andere kant waait de breed in de overheid gewortelde deugstorm nog steeds met ferme vlagen door de maatschappij, en dat mag echt wel veranderen.

Schwanzeleber | 04-12-20 | 09:08

Dank je wel @Spartacus, het is fijn dergelijke stukken te lezen omdat ik zelf nooit verder kom dan intuitie; gebrek aan educatie waardoor ik niet methodisch kan zijn.
Ik moest denken aan dr.Jekyll en mr.Hyde, het schoot omhoog naar mijn bewustzijn. Dat is ernstig simpel; de dualiteit lijkt veel meer terug te gaan op een onbegrip van het Joodse overervingssysteem in combinatie met de Semitische voorkeur tot bescherming van de vrouw in de kraal. Dit, tegen de meeste overervingswetten in. Wat een beetje bewust uitgedragen cultuur al niet vermag? Hieruit vloeit mijns inziens veel Jodenhaat. Een reconstructie/projectie is nodig. Ook dat is metafysica; een mentaal beeld maken dat niet te rijmen is met het stoffelijke lichaam van de Ubermensch. Dhr Baudet begint in de mentale projectie meer op het monster te lijken dat hij is. Beestmensch. Dankzij jouw mentale projectie @Spartacus, dank je wel.

Zoltan | 04-12-20 | 09:02 | 3

Ja dus terrie wordt erger en erger omdat hij publiekelijk wordt beschuldigd... dat telt misschien voor 10% max. (tis een beetje een narcist).

Schwanzeleber | 04-12-20 | 09:11

@Schwanzeleber | 04-12-20 | 09:11: Er zijn legio voorbeelden van hoog functionerend narcisme. Mag ik dat zeggen? Ja dat mag ik zeggen.

Rest In Privacy | 04-12-20 | 09:45

@Digikluizenaar | 04-12-20 | 09:45: Wow! alsjeblieft wel zeg. Om nog maar te zwijgen van chronische incompentie bij zeer hoog cognitieve intelligentie in sommige gevallen. Het is soms zo erg, dat het qua kansberekening eigenlijk niet kan bestaan. Hier is een mechanisme, een fenomeen aan het werk..

Zoltan | 04-12-20 | 09:57

Palma sub pondere crescit.

CiTy3 | 04-12-20 | 08:51 | 3

In dit verkwanselde land wordt een mooie boom... of omgezaagd (Pim) of juridisch geparkeerd (Geert) of met de MSM-ziekte besmet (Baudet), in alle gevallen moet de boom plaatsmaken.

grindbak | 04-12-20 | 09:02

In nederland wordt de boom gewoon overdwars in de poeperd bij de burger ingebracht. :D

Schwanzeleber | 04-12-20 | 09:14

ponderes sub virtue crescit

Epistulae_Morales | 04-12-20 | 10:39

Dat had hem veel stemmen op kunnen leveren uit de Schilderswijk, kanaaleiland en amsterdam west....

Pretba | 04-12-20 | 08:44

je zou bijna in een complot geloven dat ze Thierry van binnen uit kapot wilde maken,zodat vvd straks weer de grootste wordt.

Spychopaat | 04-12-20 | 08:34 | 4

@Beste_Landgenoten | 04-12-20 | 08:41: jeetje zeg, op basis van wat appjes het logisch en nodig vinden dat een partij word opgeblazen. Raar, bij gl D66, gl en denk waar hele onfrisse figuren op de kieslijst staan en nog maar niet te spreken over de achterban hoor ik jou en het deug leger weer niet of nauwelijks.

Hollandse_blauwe | 04-12-20 | 09:05

Nee hoor, gewoon het scheermes van Hanlon. En er zit genoeg 'onhandigheid' in de FvD en ons Thierry om alle chaos te verklaren.

Festen | 04-12-20 | 09:39
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Watjijwat | 04-12-20 | 08:28 | 2
-weggejorist-
Nissan GT-R | 04-12-20 | 08:22 | 2

Goed stuk van @Spartacus. Je ziet het bij rechts maar evengoed bij links. Daar kan antisemitisme plotseling aanvaardbaar zijn als dat zo uitkomt bij het uiten van de selectieve verontwaardiging over Israël. Ik denk dan ook aan Jeremy Corbin, de antisemiet die decennia voor Labour in het parlement zat. Ander voorbeeld is homofobie: toen Fortuyn de macht van links bedreigde waren er nogal wat linkse figuren van GL en de PvdA die plotsklaps hun ware, homofobe, gezicht lieten zien en hem bijvoorbeeld AIDS wensten. Het wegkijken of negeren bij en van geweld jegens homo's in steden met grote allochtone minderheden is trouwens ook een vorm van homofobie.

jochum1980 | 04-12-20 | 08:22 | 2

Er worden gewoon veel te makkelijk en te vaak stickertjes geplakt. Als je ook maar 1 klein meninkje hebt dat de goegemeente niet bevalt: hoppa, stickertje. Als je een publiek figuur bent zit je zomaar helemaal vol met stickertjes en probeer die er maar eens - allemaal - af te krijgen. Ik vind dat best wel treurig. Mijn ouders hebben mij geleerd: 'de kroon van iemands hoofd halen is niet zo moeilijk maar hem er weer opzetten is onmogelijk'. M.a.w.: pas op met wat je doet en zegt.

Lupuslupus | 04-12-20 | 08:33

Verontwaardeging over Israel en antisemitisme gelijkstellen? Goh.. de Duitsers zelf zouden jaloers zijn geweest op die frame.

Epistulae_Morales | 04-12-20 | 10:46

Het FvD zal voortaan altijd in 1 adem worden genoemd met nazi`s, antisemitische en Jodenhaat, daar stemt geen weldenkend mens meer op. Stop er maar gewoon mee, of richt een nieuwe partij op.

RickRD | 04-12-20 | 08:12 | 4

Vlaams Blok syndroom

small_town_dude | 04-12-20 | 09:09
▼ 1 antwoord verborgen

Volgens mediacourant is Thierry ingestort. Het zou ons sieren om de beste man even wat adempauze te gunnen. Een mental breakdown gun ik niemand. Hoezeer ik me ook niet kon verenigen met het FVD gedachtegoed, ik wens ze wel gezondheid toe. Leave Thierry Alone dus.

Rest In Privacy | 04-12-20 | 08:00 | 5

Tja, als je hoog vliegt kun je laag vallen.

small_town_dude | 04-12-20 | 09:10

Ik denk dat hij dat alleen zelf kan. Zichzelf met rust laten dus..

Epistulae_Morales | 04-12-20 | 11:01

If you can't stand the heat....

borderlijntje | 04-12-20 | 17:10
▼ 2 antwoorden verborgen

Zoals orthodoxe joden met vrouwen en andersvrijenden omgaan is ook reden genoeg om stevige kritiek uit te oefenen op die fantasievriendpijpers. Verder hebben ze ieder recht om Palestina de zee in te schuiven na alles wat die barbaren Israël hebben geflikt. Dus ja, ik herken me wel in het dualiteitverhaal.

hustler01 | 04-12-20 | 07:38 | 5

Het kan orthodoxe Joden geen reedt schelen wat jij denkt, het gaat hen om hun.
Hun zeer gesloten gemeenschap moet vooral gesloten blijven.
Verder zijn ze goed voor hun vrouw.
Tis wel zo dat de vrouw vooral voor voortplanting moet zorgen.
Maar het gaat hier niet om orthodoxe Joden...
De Jodenhaters hebben het vaak over Joden die hoog in de bestuurslagen zitten, bankiers etc.
Verder:
Palestijnen hoeven niet de zee in, dat is wat hamas graag ziet bij de Joden.
Palestijnen moeten vooral vrede sluiten en samenwerken met de Israëliërs.
Dan zullen ze het beter hebben dan in menig Arabisch land.

Ruimedenker | 04-12-20 | 08:38

@Ruimedenker | 04-12-20 | 08:38: "De Jodenhaters hebben het vaak over Joden die hoog in de bestuurslagen zitten, bankiers etc."

En dat *is* ook zo.. SO FUCKING WHAT?

Epistulae_Morales | 04-12-20 | 11:02
▼ 2 antwoorden verborgen

In Amerika als ze je er uit willen hebben smeren ze je een aanrading aan de broek, want freespeech. Die is hier beperkt en dus handig als tool om je tegenstanders uit te schakelen.

nutsniet | 04-12-20 | 06:39

Ik vind niet dat hij anti-semiet is , wel een matige en instabiele partijleider en als kamerlid na een goede start inzakte als een pudding. Het zich blijven omringen met aantoonbare dubieuze figuren (scholieren niveau en andersoortige gefaalde types) alsmede zijn stemmingswisselingen wel of niet mede veroorzaakt door versterkende middelen, dat is wat mij betreft zijn brevet van ongeschiktheid.

Dreeke | 04-12-20 | 05:11 | 5

@Boze massa | 04-12-20 | 07:23:
Beetje apart verhaal dat meer lijkt op een conspiracy theory dan realiteit. En wat is de relatie van "controlled opposition" dan met FvD?

Beste_Landgenoten | 04-12-20 | 08:36

@ProFail | 04-12-20 | 08:26: Ik denk dat Wilders gecontroleerde oppositie was, maar dat hij na verloop van tijd niet meer controleerbaar was (te groot). Daarom is eerst geprobeerd juridisch hem te temmen en toen dat niet meer lukte, een nieuwe gecontroleerde oppositie (FvD) opgericht. FvD telde ook een serieus aantal ex-VVD'ers.
Maar dit is niets nieuws. Op 6 mei 1998 won de VVD met Bolkestein de verkiezingen. Op 7 mei zei Filip de Winter op de BRT: Bolkestein heeft alleen hard over migratie gesproken om daarmee stemmen bij rechts weg te halen en let op, daar hoor je niets meer van. En inderdaad zat Bolkestein 3 weken later in de EC.

discriminazie | 04-12-20 | 10:16
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
jve89 | 04-12-20 | 04:38 | 1

Mijn vriendin zegt dat Thierry een sadomasochistisch nichtenclubje leidt aan de Hetegracht, en dat Samuel en Olaf zich goed thuisvoelen in de onderliggende rol. Vrouwen zien zulke dingen toch vaak veel eerder.

borderlijntje | 04-12-20 | 01:44 | 2

Ik weet weer van een vriendin dat hij enorm gefixeerd is op vrouwen en een ontzettende charmeur is.

Premier Trutte | 04-12-20 | 02:22

Dat is de gebruikelijke coping strategy, als ze het lastig vinden om uit de kast te komen

borderlijntje | 04-12-20 | 17:08

Komt mij voor dat het veelbesproken antisemitisme van Thierry vooral is bedoeld om zijn relatie met die schone dame te ruineren.

wiedergutmachungssch | 04-12-20 | 01:21

Wat een rel. Elke studentensociëteit waardig.

MistaRazista | 04-12-20 | 01:12

Ik neem aan dat de bewering dat Douglas Murray een "cock" solid conservatief is, een typfout betreft. PS: taalnazi's haten niet alle joden, alleen de dyslectische.

Het brein erachter | 04-12-20 | 00:53
-weggejorist-
MichielDeFluyter | 04-12-20 | 00:49

Ik heb hem in het publiek domijn niet daarop kunnen betrappen... Over de uitspatting tegen George Soros
heeft hij wel een punt... Deze man heeft indirect vele veel verdriet aangedaan...

Von Staufelberg | 04-12-20 | 00:48 | 1

Maar heeft George ons Covid-19 gegeven? Dat was de bewering toch?

Beste_Landgenoten | 04-12-20 | 08:43

Ik heb het al vaak langs zien komen: wie echt iets aan antisemitisme wil doen moet het niet uit het Midden-Oosten importeren. Dat lijkt me toch bedreigender voor een Jood dan de (vage) kennissen van Thierry.
De meest efficiënte werkwijze voor een antisemiet is dan ook om die import te stimuleren en het vervolgen van antisemitisch geweld te saboteren. Zelf doe je niets en het vuile werk wordt door Noord-Afrikanen voor je opgeknapt. Als de Tjer inderdaad een antisemiet is, dan pakt hij het in elk geval helemaal verkeerd aan.

JvanDeventer | 04-12-20 | 00:09 | 2

Door te denken dat het antisemitisme hoofdzakelijk een midden-oosten probleem is onderschat het gif van extreem-rechts. Of dacht je dat het blanke antisemitisme en de holocaust slechts een eruptie was van 12 jaar nazisme?

eetvis | 04-12-20 | 01:51

@eetvis | 04-12-20 | 01:51: Erkenbrand schijnt wel 12 leden te hebben. Een serieuze bedreiging. Wat als ze met hun allen een coup voorbereiden?

Mijn GS nick magnie | 04-12-20 | 08:43

Dat 'parasitaire' is op Olaf Ephraim wel van toepassing. Bij Fortis tilde hij belastingdiensten met zijn CumEx transacties.

Tr0l0l0l | 04-12-20 | 00:04 | 1

Aha, veroordeelde misdadiger dus?
Of anders lult u maar wat.

Nuchternederland | 04-12-20 | 09:59

Ook bij Spartacus het gebrek aan intellect om de opmerking van TB aangaande antisemitisme van 20 november 2020 te begrijpen; een antisemiet is namelijk helemaal niet een hater van Joden. Het is een persoon die een hekel heeft aan (of haat jegens) sprekers van de Semitische talen. Hieronder valt het Hebreeuws, maar... ook Arabisch.
Ik zie hierdoor de uitspraak van TB als: iedereen die ik ken heeft een hekel aan of Joden of Arabieren.
En vooral dat laatste speelt natuurlijk in NL een rol. Islam is een lastig onderwerp. Ik heb er niet zoveel mee en vind dat er veel teveel aandacht besteed wordt aan een religie onder wiens vlag heden ten dage 99% van alle aanslagen worden gepleegd.
Tja.. Ik heb ook zo'n kenniskring die het niet zo heeft op moslims. Dan ben ik ook een antisemiet, of niet?

HebNixTeDoen | 03-12-20 | 23:49 | 13

@HebNixTeDoen | 04-12-20 | 05:35: onzin, zo werkt taal niet. Wereldwijd betekent het gewoon Jodenhaat, al zo'n 200 jaar. Gemierenneuk in de marge maakt dat niet anders en als je wil dat mensen je begrijpen hou je daar rekening mee.

beldewouten | 04-12-20 | 09:07
▼ 10 antwoorden verborgen

Stem: JA
Fuck de rest

Jan Gordelroos | 03-12-20 | 23:48 | 2

Daar sluit ik me voltallig bij aan Jan ! Ook mijn stem !

Oxithius | 04-12-20 | 01:03

Same here!

_Roy_ | 04-12-20 | 06:33

Weet je wie echt antisemitisch is? Het Moslimbroederschap. Nummer 9 op de lijst van GroenLinks.

van heinde en verre | 03-12-20 | 23:29

Vrijheid, soevereiniteit en democratie. De ideologie die Baudet en Cliteur hebben opgeschreven, is het belangrijkste bezit van het FvD. Niet de prominenten, niet de zetels, niet het meebesturen, niet de populariteit. Zonder Baudet vervalt de ideologie en houdt je wat bestuurders over die mee zullen doen met het partijkartel. Ongeacht of hij morgen wint of alleen verder gaat, mijn stem heeft hij.

heldheino | 03-12-20 | 23:28 | 1

De leden hebben nogal veel te kiezen ... natuurlijk wint hij de ledenpeiling. Of hij de kiezer kan terugwinnen valt te bezien. Hij moet zich vooral niet met Baudet vazallen gaan omringen want kiezers zitten niet te wachten op een messias maar op een beweging die heel concreet hun noden oplost.

Simon_GS | 04-12-20 | 08:18

We importeren antisemieten bij de vleet, dat interesseert niemand op links geen reet.

Febofiel | 03-12-20 | 23:21 | 4

Correct.

ger1306 | 04-12-20 | 00:33

En dan is Tjer onvoorwaardelijk pro Israel, en toch anti joods voor links en Tante Bel.

ger1306 | 04-12-20 | 00:47

Ik vindt het altijd wel frappant dat als iemand het over import heeft, voor het gemak even vergeet wat de historie in Nederland is met antisemitisme. Hofleverancier van de Waffen SS van de bezette gebieden. Jodenvervolging het meest efficient uitgevoerd van de bezette gebieden.. NSB steun die toenam tijdens de oorlog..

Enig idee hoe normaal dat hier is en is geweest?

Epistulae_Morales | 04-12-20 | 11:07
▼ 1 antwoord verborgen

Antisemiet Baudet? Echt niet, wat een onzin en wensdenken weer. Extreem links zoekt wanhopig, op zoek naar een bruin streepje. Maar salafisten en antisemieten van Gl , denk en D66 zijn nooit relevant geweest, toch gek dat onderscheid nietwaar?

Hollandse_blauwe | 03-12-20 | 23:20

Thierry is dus de Yin en Yang; de ''Peace'' en ''Born to Kill''; de ''Joker'' uit Full Metal Jacket.

van der g | 03-12-20 | 23:15

Het leed is geschied. Het realistische (rechtse) tegengeluid is vakkundig gesmoord.
Heb er zin in, wéér 4 jaar shit van oa links met D66 en hun grote democratie hatende bekken.
Weer een half miljoen migranten erbij en dan jankt GL plots dat er geen weidevogels meer zijn.
Jullie willen dit allemaal zelf en GS is voor mij door de mand gevallen door mee te doen aan de sloop van FvD.

Dirk III | 03-12-20 | 23:07 | 4
-weggejorist-
Decentralizer | 03-12-20 | 23:14

Sinds wanneer is D66 link? Waarschijnlijk noemt u iedereen die niet extreem-rechts is links.

Red shirt | 03-12-20 | 23:29

@Red shirt | 03-12-20 | 23:29: of alles wat niet GL is Extreem rechts. Deze links rechts onzin zit tussen je oren. Links importeert week na week Joden en homo hatende nieuwe Nederlanders. Maar omdat ze een kleurtje hebben kunnen ze niet discrimineren volgens de logica van GL wappies.
Het slaat allemaal nergens op.

Dirk III | 03-12-20 | 23:48
▼ 1 antwoord verborgen

Weer een reden om op de PVV te stemmen.

wolftour | 03-12-20 | 23:03

Het interesseert me echt geen reedt wat Thierry al dan niet van Joden denkt, ook gezien het feit dat ik het in elk geval dan met 99% van zijn andere opvattingen het volledig eens ben. Ben ik dan een antisemiet ?

RichardBandler | 03-12-20 | 23:02 | 2

Als dat je antisemiet maakt, dan is 99% van de wereld, de joden incluis, antisemiet.

heldheino | 03-12-20 | 23:31

Nee. maar je krijgt het er wel bij..

Epistulae_Morales | 04-12-20 | 11:11

Was het niet 4 jaar geleden dat de PVV buitenspel werd gezet vlak voor de verkiezingen. Wat gelukt is en als non grata in de kamer zit als vulling.

Nu hetzelfde spel voor FvD gespeeld wordt.

Teken dat de gevestigde orde bang en nerveus is.

Rotterdammert1965 | 03-12-20 | 22:50 | 2

True

gebakkenzuchten | 04-12-20 | 07:46

Wat een onzin man. Dit komt geheel van binnen uit de partij zelf. Niemand heeft FvD kapot gemaakt behalve de leden van die partij zelf en dat was gemakkelijk te voorspellen ook nog.

Beste_Landgenoten | 04-12-20 | 08:29

Wat ik me nu al weken afvraag...is @nostyle de foxy news van de lage landen geworden? De populist Twamp/Tjerry verloochend en daarmee hun kleuren als ordinair MSM laten zien? Waarna het publiek wegloopt?

Ben voor dat eerder benieuwd dan de verkiezingsuitslag van maart 2021 wat iedereen wel nu al kan voorspellen.

Graaf_van_Hogendorp | 03-12-20 | 22:42 | 1

Wat ik denk, is dat die verkiezingsuitslag heel anders zal zijn dan de peilingen nu laten zien.

de honden blaffen... | 03-12-20 | 22:49

Ik zie een symbiose; Nijman en Baudet, beiden stappen over hun schaduw heen, succes verzekerd. Kartel kansloos. Bart heeft tot morgenavond te tijd, dat hij die goed moge gebruiken.

Guiseppe | 03-12-20 | 22:33 | 1

Haha. Die narrige en wraakzuchtige helft van uw duo kan nog niet in de schaduw van die ander staan.

Joris Beltsin | 03-12-20 | 23:41

Zo'n uitspraak dat de Joden de oorlog hebben gewonnen kan als een compliment gezien worden. De Nazi's zijn inderdaad verslagen en Israel is een succesvolle moderne rechtstaat. Ik denk dat Baudet de Joden voornamelijk bewondert, en ook de neiging heeft in complotten te denken. Maar goed, ik snap hem verder niet goed, de man blijft een raadsel. Hij is behoorlijk beschadigd nu. Vooral zonde van die partij.

Tempolier | 03-12-20 | 22:17 | 4
-weggejorist-
MichielDeFluyter | 04-12-20 | 00:32

Een belachelijke opmerking om te beweren dat de Joden de oorlog gewonnen hebben. Hun halve volk uitgemoord en Duitsland werd door een alliantie van landen vernietigd, niet door "De Joden". In alle opzichten een ranzige opmerking.

Beste_Landgenoten | 04-12-20 | 08:31

kortom.. ongeschikt
Je zult in een coalitie zitten met zo'n ongeleid projectiel.

Epistulae_Morales | 04-12-20 | 11:09
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
naraga | 03-12-20 | 22:16 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen

Wie haat wie allemaal en wie heeft gezegd dat iemand anders weer iemand anders haat; ik houd het allemaal niet bij.
Ooit was de reden dat ik voor FvD stemde NIET dat TB zo'n Jodenknuffelaar of juist zo'n Jodenhater was. Het was gewoon dat hij zijn gezonde verstand gebruikte op de drie belangrijkste politieke thema's van FvD. Die hadden helemaal niets met Joden te maken. Ik zie dat nog steeds hetzelfde. Na alle heisa dacht ik om dan maar, als goed alternatief, op Geert te stemmen, maar eigenlijk is dat onzin.
Degenen die in de stront roeren gaan maar lekker door met roeren; ik laat me niet meer van de wijs brengen. Als hij de man blijft bij FvD krijgt hij gewoon weer mijn stem.

JvanDeventer | 03-12-20 | 22:15 | 2

Ik kijk eigenlijk wel weer uit naar een ontketende Baudet.

heldheino | 03-12-20 | 22:54

Dit was ook exact mijn gedachtegang, vandaar dat ik JA heb gestemd.

Timide_Aso | 04-12-20 | 08:12

Joden dit, joden dat. Ik hou niet van die obsessie.

De Geus | 03-12-20 | 22:12

De kop van dit stuk is in ieder geval al een stuk beter. Hier wordt een vraag gesteld ipv van een stelling.

BozePaarseMan | 03-12-20 | 22:12 | 1

Als een artikel met een vraag begint is het antwoord vrijwel altijd NEE.

omwenteling | 03-12-20 | 23:36

sorry wrong topic

Eeuwig..Op..Vakantie | 03-12-20 | 22:05

Ieder uitzonderlijk bijzonder mens heeft rafelrandjes..
Proest..

Zoltan | 03-12-20 | 22:03

Er is vanuit de linker hoek een soort van georganiseerde jacht op Thierry Baudet aan de gang

Mich2007 | 03-12-20 | 22:02 | 1

Beetje te simpel toch?

Risingson | 04-12-20 | 07:57

Hoe meer comments ik lees en hoe meer ik er over nadenk, is de val van terbie meer en meer de daad van een GenX'er met een lelijk buikje en een lelijk baardje, een persoonlijke vete, vermomd als AnTiSeMiTiSme, vermomd als iets geldigs. Alsof haat iets is wat Thierry dreef. Het is eeuwenoud en menselijk.. de fysiognomie... De een kan lekkere wijven krijgen.. de ander niet, ja een leuk hondje misschien. Abel en Kain? Nou, misschien meer een geval van Socrates, die worstelde met zijn eigen voorkomen, en in zijn FiLoSoFiE het schone van het ware trachtte te scheiden.

Schwanzje gaat in 2021 weer voor Thierry, weer of geen weer, AnTiSeMiEt of niet.

Schwanzeleber | 03-12-20 | 21:57

Ik mag hopen dat Thierry Baudet hier nog veel sterker uitkomt, eindelijk eens iemand die niet als een hondje achter D66, Groenlinks, VVD en EU aanloopt
Dit geldt natuurlijk ook voor Geert

Mich2007 | 03-12-20 | 21:55 | 1

Hij is er al sterker uitgekomen. Hij stond op 19 zetels en nu op 1.. Dus is hij een eenmansfractie.. en kan ie alles zelf bepalen. Precies wat hij wil.

Epistulae_Morales | 04-12-20 | 10:49

Thierry klinkt als een verwarde man.

MickeyGouda | 03-12-20 | 21:54 | 1

Bipolair denk ik Mickey

austinhealey | 03-12-20 | 22:19

Zojuist even op Thierry Baudet als partij leider gestemd. Resultaat hysterische laster campagne GeenStijl: 0.

_Roy_ | 03-12-20 | 21:50

Thierry is een complotdenker en er zijn ontzettend veel complotten om het joodse volk heen, is zo ongeveer de oorspronkelijke/ultieme complottheorie waardoor ze al 2000 jaar vervolgd worden.

Petroselinum crispum | 03-12-20 | 21:49

Begint wel knap irritant te worden dit.

xtree | 03-12-20 | 21:47

Ik heb me er niet erg in verdiept, maar het alt-right antisemitisme lijkt zich vooral te keren tegen joden zoals Arnon Grunberg; ultra links en niet vies om het slachtofferschap van de joden uit te melken maar blind voor het antisemitisme van bijvoorbeeld moslims of juist de ultra linkse kringen waar ze zelf toe behoren. Dit zijn een beetje de anti-zionisten oftewel zelfhatende joden. Dit is dezelfde tegenstelling als die je ziet bij de blankenhatende zwarte vrouwen bijna zonder uitzondering een blanke man of vriend hebben of bij de SJW's waar het tegelijkertijd waar kan zijn dat gender betekenisloos is omdat het een "social construct" is en tegelijkertijd cruciaal is voor je identiteit en niet aan getornd mag worden. Een vreemd soort interne inconsistentie welke tekenend is voor de huidige bizarre tijden.

IslamPislam | 03-12-20 | 21:46 | 12

@Hissam | 03-12-20 | 23:54: Ask a nazi. Die weten dat ze niet tegen joden opkunnen met hun IQ op diepvriesniveau. Dat zo'n domme man als Hitler ooit leider van Duitsland kon worden.

Mijn GS nick magnie | 04-12-20 | 09:46

Ik ben nu helemaal benieuwd naar uw mening, wanneer u zich wél ergens in heeft verdiept. Mooie tegel!

B. Randnetel | 04-12-20 | 10:44

Een narcist zaait verwarring. Heel veel narcisten zaaien heel veel verwarring. Het is de tactiek van de verschroeide aarde, ze gaan door tot alles kapot is. Zelfhaat opent de poorten van de hel. En iedereen brandt mee.

Wiebenick | 04-12-20 | 13:02
▼ 9 antwoorden verborgen

Een ding weet ik zeker: Thierry wil geen antisemiet zijn.

VerenigingVanDieven | 03-12-20 | 21:41 | 2

Maar is het wel.

_Fly66_ | 03-12-20 | 21:50

... genoemd worden. Is iets anders dan het niet zijn.

Graaisnaaiert | 03-12-20 | 22:40
-weggejorist-
maskermietje | 03-12-20 | 21:41

De helden van Thierry Baudet: Theodor Herzl en Abraham Kuyper. Theodor Herzl deed tijdens een Zionistencongres in 1903, een jaar voor zijn dood, het voorstel om als thuisland voor de Joden een deel van Kenia te kiezen www.haaretz.com/jewish/1903-herzl-pro... De gedachte aan Kenia kwam van de Britten. Ook had Herzl al eerder gedacht aan Cyprus en aan de Sinai. Maar vanuit de Joods-Russische hoek kwam hevig verzet tegen deze oplossing die het Beloofde Land kalt zou stellen. Herzl had de weinig aantrekkelijke rotsachtige woestijn van Israel bekeken en vond Kenia veel mooier en genietbaarder qua klimaat...
Wie Abraham Kuyper bewondert als held krijgt te maken met het begrip Apartheid en 'Soevereiniteit in eigen kring'. Over dat laatste is Baudet best te spreken, ook over de gedachte om een eigen zuil te gaan heroprichten. Herzl was per slot van rekening een atheïstische opportunist en Abraham Kuyper was een God-Nederland-Oranje machtspoliticus die de groeiende invloed van het Katholieke volksdeel vóór wilde zijn met de verankering van macht in zuilen. OK, ik heb niets met de vader van het Zionisme en niets met de vader van de Apartheid >> Het wordt niets met Thierry Baudet.

Eeuwig..Op..Vakantie | 03-12-20 | 21:38

Het is totaal niet meer relevant dat hij deze uitspraken wel of niet gedaan heeft, er is een onsamenhangend narratief het land ingepompt door MSM. Helaas gaan dikgedrukte koppen met 3 regeltjes tekst gefabriceerd door een ‘journalist’ erin als zoete koek. 90% van de Nederlanders weet niet eens dat bijna alle kranten in handen zijn van 2 eurofiele Belgen en denkt dat de MSM objectief zijn HAHA

KeizerTraianus | 03-12-20 | 21:36 | 1

Goed gezien, jammer dat de rest het hier niet zit, lijkt wel of we op Joop zijn beland

Mich2007 | 03-12-20 | 21:57

Een heleboel nazi`s zijn na de oorlog nog heel behoorlijk terecht gekomen. (operatie paperclip) Dus met Baudet komt het ook wel goed.

RickRD | 03-12-20 | 21:28 | 1

Weet hij dan hoe je raketten moet bouwen? Dacht het niet. De nazi's die van nut waren gingen naar de VS. De rest stond terecht voor de moord op 6 miljoen joden. Wat met Thierry ook wellicht gaat gebeuren.

Mijn GS nick magnie | 04-12-20 | 12:08

"De joden wonnen van de Duitsers"
Zit wel wat waarheid in.
WW1&WW2 worden als een geheel gezien.
Balfour gunde de Israelische staat aan de Rothschilds vanwege de financiële steun aan de UK.
Helaas was de animo niet groot , het verblijf in Berlijn, Parijs , Wenen etc was behaaglijker dan een pioniersbestaan in een zandbak.
WW2 met holocaust heeft dat veranderd met als gevolg een vlucht naar Israel die tot een omvolking leidde in. Palestina
En de vestiging van de staat Israël.
Wat zou Kaag daarvan vinden?.

Exota | 03-12-20 | 21:19 | 5

Te makkelijk. De zionistische beweging kocht aan het begin van de 20e eeuw legaal land van Palestijnen rondom Hebron. De xenofobe Palestijnen vonden de instroom van de Joodse immigranten maar niets en ontketenden een aantal zeer gewelddadige opstanden (1919, 1920) o.a. onder het (bekende) mom dat een van de joden een koran zou hebben ontheligd. Het gevolg was dat de Hagana werd opgericht om Joodse eigendommen te beschermen. Na WO2 kwam er een instroom van Joodse vluchtelingen op gang. De Britten reageerden hierop met het dichtgooien van de grenzen. Dit mocht echter niet baten. De animositeit tussen Joodse kolonisten en vluchtelingen enerzijds en Palestijnen anderzijds leidde tot het VN plan tot de verdeling van het Britse mandaat. De Joden accepteerden, de Palestijnen niet. Enfin, nadat de staat Israël werd gesticht, reageerde de islamitische wereld woedend en schopten de Joden die in hun landen woonden (en die niets met Israël te maken hadden) eruit. Meer dan de helft van de Israelische bevolking bestaat uit (nakomelingen van) die groep.

Varende_Reaguurder | 03-12-20 | 21:34

Sodeknee, onze exotische ui heeft ook iets in elkaar gefabriekt. Alternate history, doet het goed bij bepaalde Freekjes...

Graaisnaaiert | 03-12-20 | 22:45

@Varende_Reaguurder | 03-12-20 | 21:34: Dit is ook in geen enkel ander normaal land mogelijk. Of dacht je dat China hier land kan kopen en vervolgens hier een kolonie heeft.

mmx | 04-12-20 | 04:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Het politieke spel van nu is gereduceerd tot de vraag aan wie Pietje en Klaasje een hekel hebben en wat ze allemaal over wie hebben gezegd.
Bitchez.

Ik heb een hekel aan iedereen; mijn leven is heerlijk overzichtelijk en ik hoef niet bang te zijn inconsequent te zijn.

jemagookniksmeer | 03-12-20 | 21:11

Er zijn overigens nazi's die na de oorlog de IDF/Mossad geholpen hebben. Waaronder de markante opportunist Otto Skorzeny. Het een sluit het ander niet uit.

Lafayette | 03-12-20 | 21:10 | 4

@Behangdelul | 03-12-20 | 21:12:
Eerder goed voor de portemonnee. Maar ik denk ook dat Skorzeny wel respect had voor de IDF. Ideologie en avontuur liepen bij veel van die gasten door elkaar heen. De scheidslijn was vaak grillig.

Lafayette | 03-12-20 | 21:16

Om zijn eigen huid te redden. Mossad gaf hem geen andere keuze. Lijkt me nou niet echt de definitie van helpen.

Lorejas | 03-12-20 | 21:19
▼ 1 antwoord verborgen

Al die types die bij Baudet wegliepen, zoals Hiddema, Nanninga, Eerdmans, enz, nu de bruine drab hun over de schoenen loopt:"Wir haben es nicht gewusst".Met een iets fijnere neus had je de nazistische lijkenlucht die om Baudet hangt toch al wel wat eerder waargenomen.

bdn01 | 03-12-20 | 21:07 | 2

Oh, maar dat hebben ze echt wel, maar ja, zolang het niet publiek bekend is..... opportune baantjesjagers, meer zijn het niet. Met Eerdmans voorop.

captainobvious | 03-12-20 | 21:33

@captainobvious | 03-12-20 | 21:33:
De hele 1e & 2e kamer zitten vol met oppotunistische baantjes jagers. Om over het euro parlement maar te zwijgen.

bqbq | 03-12-20 | 22:06

Morgenavond gaat TB op de Herengracht lopen. Dan begrijpen we onze eigen tekortkomingen eindelijk en begint als vanzelf de nieuwe jaartelling.

tectonicos | 03-12-20 | 21:06

Thierry heeft een cokeverslaving, niet meer en niet minder. Dat maakt hem clowntje lacht, clowntje huilt en compleet labiel. Thierry mag zelf wel geen antisimiet zijn, Feek Jansen is dat zeker wel en een paar binnen de JFvD ook, en dat ie daar niet tegen optreed heeft hem de nek gekost.

Behangdelul | 03-12-20 | 21:05 | 6

@waskuip-admiraal | 03-12-20 | 22:03: Dat kun je zelf ook zien denk ik? Zelfs als niet gebruiker zag ik het en toen ik het wat van gebruikende zakenrelaties hoorde (takes one to know one) werd het allemaal een stuk duidelijker.

Behangdelul | 03-12-20 | 22:27
▼ 3 antwoorden verborgen

Gaat het volgende 'essay' over of Bart Bijman een racist is of niet? Volgens mij ook zo'n non-discussie

nuchterland | 03-12-20 | 21:02 | 2

Dat is inderdaad een non-discussie want volkomen irrelevant.

Lafayette | 03-12-20 | 21:17

Wie?

captainobvious | 03-12-20 | 21:34

The duality of man is natuurlijk mogelijk zolang de een geen bedreiging vormt voor de ander. In deze geloof ik niet dat je ze alle twee kan bedienen als je radicaal dingen wilt veranderen. Achterban/aanhang raakt in verwarring en achterban misbruikt zijn duality om eigen politieke doelen na te streven.
Wordt Baudet nu gebruikt als useful fool?

rechtsom | 03-12-20 | 21:02

Thierry Baudet is geen antisemiet, hij is een vrijdenker. Er is een groot verschil tussen vrijdenken en antisemitisme.

Baudet is iemand die zich in zijn denken niet laat hinderen of beperken door dogma's en taboes.

Dat wil niet zeggen dat hij antisemitisch is, want dat is hij niet. Dat is wat anderen ervan maken.

hallootje kadootje | 03-12-20 | 20:58 | 4

Da's allemaal mooi. Vrijdenker. Maar als je een grote politieke partij succesvol wilt maken dan kan je je de zweem van extremisme niet veroorloven, zeker niet als je tegenstanders in de startblokken staan om bevestiging te vinden. Vrijdenken is voor Baudet een excuus geworden. Waar het programma heel stellig en sterk is, is Baudet zelf onberekenbaar en wollig.

Lafayette | 03-12-20 | 21:14

Als je wilt weten hoe dingen in elkaar steken, als je wilt weten wat er speelt, als je gewoon wilt weten hoe het echt zit, dan heb je twee mogelijkheden:

1.) Je begint met een blank vel en overweegt beide kanten, staat open en bent bereid om alle dingen te overwegen, daarna maak je een afgewogen beslissing.

2.) Je luistert naar wat anderen tegen je zeggen. De NPO bijvoorbeeld, of je baas.

En ik hoef denk ik niemand hier uit te leggen wat 95% van de Nederlanders doet.

Baudet is geen volger mensen, hij is een leider, je kan hem volgen, of niet, suit yourself.

hallootje kadootje | 03-12-20 | 22:00

@hallootje kadootje | 03-12-20 | 22:00:
Baudet verkiest liever het lijderschap. Hij is liever de Calimero en daarom heeft hij, toen het er echt op aan kwam om door te pakken, het zaakje gesaboteerd.

Lafayette | 03-12-20 | 22:35
▼ 1 antwoord verborgen

Holocaustontkenning is erg gevaarlijk. Helemaal door mensen die een plaform hebben.
De holocaust heeft plaatsgevonden. Eisenhower zag al aankomen dat met de tijd sommige mensen zouden gaan ontkennen dat het gebeurd was of de schaal ervan in twijfel zouden trekken. Daarom heeft hij het uitgebreid laten documenteren.
Er is genoeg bewijs van Duitse zijde. Ze hielden kloppende staatjes en tabellen.

Dus als Baudet daar een vraagteken bij zet dan heeft hij iets fundamenteels gemist of hij gelooft in complotten. In beide gevallen geen aanbeveling. Ik geloof niet dat Baudet een anti-semiet is. Ik denk eerder een romanticus die graag dramatisch uit de hoek komt en daar stuitende stellingen voor nodig heeft. Dat maakt hem echter niet bepaald geschikt als politiek leider. In ieder geval niet van een grote partij, maar dat probleem heeft hij al opgelost.

Pje911 | 03-12-20 | 20:53 | 6

Ben blij dat de gene die bericht wordt van geschied vervalsing het zelf heeft gedocumenteerd. Hoeven we daar in ieder geval niet aan te twijfelen.

mmx | 04-12-20 | 04:57
▼ 3 antwoorden verborgen

Ja. Geen twijfel mogelijk. Oud nieuws. Sommigen hier doen wanhopige pogingen hem met behulp van crypto-intellectueel geraaskal alsnog op het schild te hijsen, hopelijk tegen beter weten in. Kap ermee, zinloze exercitie.

IJsbrekert | 03-12-20 | 20:46 | 2

Je zult maar 2 jaren lang door de staatsmedia dagelijks gebashed en gedemoniseerd worden.....
de lachende pinocchio voorop

mameloe | 03-12-20 | 21:00

@mameloe | 03-12-20 | 21:00: Yep, dáárdoor is Thierry bruinrechtse taal gaan uitslaan. Hoe makkelijk kan het zijn.

IJsbrekert | 03-12-20 | 21:09

"De joden hebben altijd ..."
"De moslims zijn nu eenmaal ..."
"Alle witte mensen zijn ..."
"Vrouwen willen ..."
"Homo's doen ..."

Ja, er zijn inderdaad Joden die altijd ... hebben.
En er is zeker een groep moslims die nu eenmaal ...
En een bepaald deel van de 'witte' mensen is inderdaad ...
En sommige vrouwen willen ...
En er zijn zelfs enkele homo's die ... doen.

Het punt is dat zodra iemand ongenuanceerd loopt te generaliseren en vol overtuiging loopt te roepen of insinueren dat een groep als geheel, dus alle leden van die groep verantwoordelijk zijn voor bijvoorbeeld zowat alle ellende in de wereld (joden, blanken) of vol zonde zitten (vrouwen, homo's) en gestraft moeten worden (homo's) of minderwaardig zijn (vrouwen, zwarten) of erger dan beesten zijn (mannen, moslims), dan heb je ofwel te maken met een ignorante idioot, ofwel met een geindoctrineerde zeloot, ofwel met een geobsedeerde hater ofwel met een combinatie van die drie.

Varende_Reaguurder | 03-12-20 | 20:43 | 1

Maar wat wat als je als filosemiet roept dat anderen beter zijn?
Geen kleinzielige jaloezie, maar zien dat heel veel Nobelprijswinnaars Joods zijn, en het IQ daar ook hoog is.

Hemmenaar7 | 03-12-20 | 21:06

Denk eens na.

Komt wel heel toevallig zo'n 3 maanden voor de verkiezingen. Interessant...

Badr Haary | 03-12-20 | 20:37 | 4

Tja, GS goes VVD zeg maar...

nuchterland | 03-12-20 | 21:00

@Is dit nog nieuws? | 03-12-20 | 20:44:

Ik bedoel meer in de trant van dat de media net op tijd iets hebben gevonden wat het success kan laten wankelen. Dit komt handig uit zo voor de verkiezingen en Mark Rutte kan weer z'n gang gaan. Spoedwet, verplicht vaccineren, miljarden naar de EU, open grenzen..

Badr Haary | 03-12-20 | 21:13

Goed gezien er is vanuit de linker hoek een soort van georganiseerde jacht op Thierry Baudet aan de gang

Mich2007 | 03-12-20 | 22:01
▼ 1 antwoord verborgen

Het kan me niet eens meer schelen wat er allemaal van waar is of niet. Sommige joden zijn klootzakken, sommige moslims ook. Over de ene zeggen we niks want dat mag niet, over de andere zeggen we alles want da's leuk. Thierry staat, voor zover ik het kan bekijken, voor alles zeggen. Spreek u uit, voor wat het is, voor wat het waard is, voor zolang u kan. Misschien luistert er nog eens iemand. Mijn zegen heeft hij, maak ze gek kerel want dat kan je goed.

elfenstein | 03-12-20 | 20:36 | 4
-weggejorist-
elfenstein | 03-12-20 | 21:08
-weggejorist-
Varende_Reaguurder | 03-12-20 | 21:54
-weggejorist-
Hissam | 03-12-20 | 22:38
▼ 1 antwoord verborgen

Terbies gedachten en valkuilen lopen gewoon 30 jaar voor op ons. Wacht maar tot we straks met 2M muzzies moeten leven en we vergrijsd zijn. We móeten energie vinden om in ieder geval het deugende en kruipende deel van onze mindset achter ons te laten. Dat is veel belangrijker dan AnTiSeMiEt! of wat dan ook. Uiteindelijk zal ras en afkomst onze politiek meer beinvloeden dan op de deug- en anti deug rafelranden heden ten dage. Thierry loopt gewoon voor, loopt alleen in 3 loopgraven tegelijk.

Schwanzeleber | 03-12-20 | 20:34 | 1

Moslims, gevaarlijke gekken

Badr Haary | 03-12-20 | 20:37

Waar Spartacus aan voorbijgaat is de omstandigheid dat Baudet lieden van wie je wel degelijk kunt zeggen dat zij antisemiet zijn toch wel erg dichtbij laat komen en zelfs de neiging vertoont om hen de hand boven het hoofd te houden.

Schoorsteenveger | 03-12-20 | 20:34 | 3

Dit dus.

knutsel_ | 03-12-20 | 20:37

Ja, dit is waar.

Spartacus | 03-12-20 | 20:57

En dat is ook wat hem de kop gekost heeft. Rechts zijn is geen probleem, heulen met nazisympathisanten is gewoon politieke zelfmoord.

Dat links er gewoon mee wegkomt met een moslimbroeder de 2e kamer gooien is niet eerlijk, maar je moet 't spel spelen op het bord zoals het er ligt, niet zoals je wenst dat het ligt.

ReyNemaattori | 03-12-20 | 21:37

Al met al zegt deze meneer dus dingen die andere reeds bedacht hebben. Ik kan me herinneren dat sommige mensen dat dan weer een profeet noemen.

Sarcastica | 03-12-20 | 20:33

Thierry is bi, op tal van aspecten.
Geen hard core antisemiet, maar het leeft in zijn omgeving en dat moet je niet willen. Je wordt er op afgerekend. Annabel b.v. had daar veel last van.

Maar hij ziet dat niet, en daarmee is hij absoluut ongeschikt als partijleider.
Jammer!

Bolhoed | 03-12-20 | 20:30

Ik heb een onderbroek van het IDF. Ben ik nu een jood?

Poesman | 03-12-20 | 20:29 | 2

Alleen als die van je moeder is geweest.

Sarcastica | 03-12-20 | 20:38

Ik weet niet man, kijk eens of er nog een kraagje om je eikel zit.

sioux_ | 03-12-20 | 20:45

Tja antisemiet of niet, wat me op dit moment meer bezighoudt: hoe krijgt dit iele, vroeg-kalende, niet al te gezond-uitziende mannetje zoveel lekkere wijven?

Frits_Binkestein | 03-12-20 | 20:28 | 5

Nou ik gun iedereen alle succes natuurlijk, en ik mag zelf ook niet klagen.
Maar het contrasteert zo.. Ik probeer de wereld om me heen te begrijpen..

Frits_Binkestein | 03-12-20 | 20:42

@Is dit nog nieuws? | 03-12-20 | 20:32:
Ik denk eerder dat onze Tjer om Freek roept als ik @nostyle mag geloven.

Graaf_van_Hogendorp | 03-12-20 | 20:45
▼ 2 antwoorden verborgen

Zo, gestemd op Thierry... wie volgt. (alle leden kregen vanmiddag de stem email)

Keyboardspeler | 03-12-20 | 20:27 | 2

Ik ook. Forum zonder Thierry is sws een lege huls. Alle goede mensen zijn weg,

yiyin | 03-12-20 | 20:42
-weggejorist-
Ikke? | 03-12-20 | 20:42

Daar gaat het mis...
Lieden die in het geniep aan
de touwtjes trekken, joden noemen.
Want het zijn allen leden van de Satan-club.

wiener mit pommes | 03-12-20 | 20:26 | 1

Dat is best wel logisch, ze aanbidden de verkeerde God. Dus satan.

mmx | 04-12-20 | 05:05

Verloofde is half joods en je wordt beschuldigd van antisemitisme.
Is dat zoiets als trouwen met een neger(in) en dan beschuldigd worden een racist te zijn?

Is dit nog nieuws? | 03-12-20 | 20:26 | 10

Is dat ooit bevestigd dat die Davide van Joodse komaf is?
Die Hongaarse homo die onlangs in een illegale gangbang was gesnapt. Die was de homofoob onder de homohaters in zijn thuisland.

Lafayette | 03-12-20 | 21:20

@Lafayette | 03-12-20 | 21:20: Dat zie je vaak. Lieden die homo`s mishandelen zijn vaak zelf de grootste homo. (in het geniep)

RickRD | 03-12-20 | 21:34
▼ 7 antwoorden verborgen

Bizar. Wat een censuur. Naja. Het is jullie vergeven.

Go Thierry!

nuchterland | 03-12-20 | 20:26
-weggejorist-
Tom Hagen | 03-12-20 | 20:24 | 3

Knappe meid die verloofde. Daar zou ik het ook wel op kunnen.

Boer Harm uut Twente | 03-12-20 | 20:24 | 2

Thierry ook...

Is dit nog nieuws? | 03-12-20 | 20:26

@Is dit nog nieuws? | 03-12-20 | 20:26: wat dat betreft doet-ie 't niet slecht. In 2017 Eva aanduwen om vervolgens vanaf 2018 Davide aan te duwen..

UpdateAvailable | 03-12-20 | 20:33

Hot take: 'Het maakt ons lang niet meer zoveel uit wat er nou echt gebeurd is. Wat belangrijker is, is hoe erover gesproken wordt.'
youtu.be/x_2CKKEJZRM?t=130

SIogra | 03-12-20 | 20:23

Na het Debacle van Van Agt, neemt men geen risico meer, gelijk Kaltstellen !

Torquemada | 03-12-20 | 20:22
-weggejorist-
_Roy_ | 03-12-20 | 20:22
-weggejorist-
nuchterland | 03-12-20 | 20:21 | 1

Je maakt het meeste ruzie met de partner waar je echt van houdt. Bij de rest ben je nonchalant. Voor mezelf, ik zie in de islam de grootste bedreiging voor Nederland, Europa en de rest van de wereld, de democratie, de vrijheid en het liberalisme. Maar de helft van mijn beste vrienden is moslim. Ben ik dan een moslimhater? Ik denk het niet. Zouden ze mijn commetaren op GeenStijl lezen, zouden ze mij dan haten... wellicht. Ik ga dan ook niet in de politiek want mijn meningen hebben soms zelfs slechts een dagwaarde omdat de waarheid vele gezichten kent en je op details de dingen van vele kanten moet kunnen beshouwen. Blijf ik trouw. aan mijn principes die typisch Westers zijn, voorzover een atheïstische en soms anti-religieuze inslag dat zou zijn. Ja! Maar ik moet niet hardop gaan denken in een politieke partij. Wat dat betreft begrijp is Jerry wel een beetje.

Premier Trutte | 03-12-20 | 20:20 | 10

@Lochos | 03-12-20 | 20:54: Altijd leuk of welkom om een boom op te zetten en een boompje drinken. Mijn naam en mail zijn bekend bij GS. Denk alleen niet dat zij als een datingsite voor goede gesprekken zullen fungeren. Tenzij het bier met nootjes en chips is.

Premier Trutte | 04-12-20 | 00:10

@Lochos | 03-12-20 | 20:34: er is geen islamitisch gevaar, een groep die je groot en deels op uiterlijke kenmerken kan verwijderen uit de maatschappij is nooit een gevaar geweest. De vraag is meer waarom blijf je ze importeren als je ze als gevaar presenteert

mmx | 04-12-20 | 05:17

@mmx | 04-12-20 | 05:17: De bijen en de wespen hebben maar 1 koningin. Makkelijk toch. Alleen wanneer die dood is ontpopt zich weer een andere koningin in de groep. Zelfde als bij de maffia. Maffialeider dood, maffia gaat verder met nieuwe leider.

Premier Trutte | 04-12-20 | 10:21
▼ 7 antwoorden verborgen

Niet alleen in de jongerenbeweging van FvD lopen volidioten rond maar de jongeren van de SP weten ook van wanten.
www.parool.nl/nederland/intern-onderz...
Dit gaat ook uit de klauwen lopen.

leo de pejo | 03-12-20 | 20:20 | 2

Nu 15 jaar continu polarisatie aangewakkerd. De jeugd is daarvoor het meest vatbaar. Ik denk bij elke politiek georiënteerde appgroep het schaamrood....

verdeel en heers.

Joffri | 04-12-20 | 08:31

Ik begrijp niets van deze hele kwestie. Jan Marijnissen was toch een overtuigd Mao-aanhanger? Wat is er dan mis met die jongeren? Voor zover ik weet heeft de SP nooit afstand genomen van Jan's gedachtengoed.

B. Randnetel | 04-12-20 | 10:54

Een echte man heeft harige armen.
Als een chimpansee.

HoerieHarry | 03-12-20 | 20:19 | 5

@wiener mit pommes | 03-12-20 | 20:32:
Doe ik, maar dan laat ik ook m'n harige rug zien...

HoerieHarry | 03-12-20 | 20:36

Hoop echte mannen in turkey dan. Met snor en haar op de rug. Vrouwen idem.

BoerKoekoek | 03-12-20 | 20:51
▼ 2 antwoorden verborgen

Over antisemitisme gesproken....
Hoe zouden andere politici daarmee omgaan?
Een dame als Kauthar bijvoorbeeld?
Of het genootschap van DENK?
Of NIDA?

Gewoon, vraagje.

Is dit nog nieuws? | 03-12-20 | 20:18 | 1

Je bent Sigrid Al Haq vergeten

BoerKoekoek | 03-12-20 | 20:52

een filosoof moet buiten de lijntjes denken en ook heilige huisjes kritisch kunnen bekijken om tot inzichten te komen. Of dit in deze politiek correcte maatschappij samen gaat met een politici in de 2e kamer weet ik niet. wat dat betreft zou hij wellicht beter een denktank kunnen vormen.
Zowel Thierry als dr FvD zijn nu in iedergeval te beschadigd om op korte termijn politiek nog een significante rol te spelen.

Struikrover3 | 03-12-20 | 20:17

Ik heb ook van "horen zeggen" dat er mensen op de maan geweest zijn, ook volkomen belachelijk natuurlijk, of is hier ook maar één reaguurder die er wel zelf bij is geweest?

zwellevertje | 03-12-20 | 20:16 | 1

Gisteravond nog geweest.

Is dit nog nieuws? | 03-12-20 | 20:19

Daniel Verlaan kan in het stemsysteem:

Hey, kijk nou eens. De backend van het stemsysteem. Met knopjes voor:

> Poll control
> Poll setup
> Manage votes

twitter.com/danielverlaan/status/1334...

Roze_bril_drager | 03-12-20 | 20:14 | 1

Kan jij ook als je een account aanmaakt bij Big Pulse en hebt betaald. De screenshot die hij deelt geven totaal niet aan dat hij in de backend van het FvD account zit.

Lochos | 03-12-20 | 20:59

Thierry is teveel een Alice in Wonderland. En daar komen haaien als een Freek Jansen op af. En Thierry wil het maar niet zien of leren. Best wel triest als je zo wereldvreemd bent in dat opzicht.

brutus68 | 03-12-20 | 20:14 | 1

En de reden dat dit project (voorlopig?) is geklapt. Even los van zijn narcisme.

quazi | 03-12-20 | 20:42

Als ik problemen heb met de islam, dan ben ik dus ook een antisemiet. Ik kan niet een probleem hebben met de islam zonder dat ik problemen heb met mensen die zeer orthodox de islam belijden.
Zie ik dat een beetje helder? Dat ik problemen heb met de islam betekent helemaal niet dat ik problemen heb met joden.
Of kan dat niet? Wie helpt mij even?

Leptob | 03-12-20 | 20:13 | 3

Niet veel verschil
Koran over ongelovingen en Thora over goys,

Reebensteeltje | 03-12-20 | 20:19

*psychoanalyse"
Trauma.
Jeugd.
Besnijdenis? Jaloers of afgunstig? Misschien trauma? Komt het daarvandaan?

Is dit nog nieuws? | 03-12-20 | 20:21

Was lid van FvD maar ben niet geinteresseerd in een club die zichzelf vernietigd. Het zijn niet de leiders van het land.

i-Wonder | 03-12-20 | 20:13 | 1

Het is wel duidelijk dat Baudet geen vooraanstaande politieke functie kan vervullen. Met al zijn wel of niet gemeende uitspraken loopt dat altijd mis. Of hij nu wel of niet antisemiet is, ik heb mijn belangstelling in hem verloren, jammer, want het programma van FVD stond mij wel aan. Je kunt hem dus niet serieus nemen. Zonde hoe hij erin geslaagd is zijn eigen beweging in zo'n korte tijd ten gronde te richten.

Ruud5 | 03-12-20 | 20:26

er bestaat niet zoiets als DE Joden. DE Joden suggereert dat alle16 miljoen joden op de wereld gezamenlijk en gecoördineerd hetzelfde doel nastreven, in dit geval de wereldheerschappij overnemen, to take over the world zeg maar, of de Tweede Wereldoorlog winnen. Iedereen die dit gelooft moet zich toch eens dringend laten doorsmeren.

wlodek | 03-12-20 | 20:12 | 2

Doet me denken aan Pinky and the Brain.

Pinky: Gee, Brain, what do you want to do tonight? Brain: The same thing we do every night, Pinky - try to take over the world!

Rotterdammert1965 | 03-12-20 | 20:19

alleen al om links Nederland dwars te zitten zou hij in het zadel moeten blijven.

antonconstandse | 03-12-20 | 20:10

Altijd weer het debat over de toon, beetje vermoeiend, zodra het over de toon gaat, weet ik weer genoeg. Wat is er aan te merken op zijn standpunten mbt Nederland en de Nederlanders ? Niet veel kennelijk. Waarom kan de 'Joodse kwestie' niet besproken worden, zonder die achterlijke toestanden van 75-85 jaar geleden ?, waarom mag je aan iedereen een hekel hebben, behalve aan Islamieten, homo's, joden, Transgenders, Feministen etcetera ?

vanhetvarken | 03-12-20 | 20:06 | 1

Ja, in de kroeg tegen beste vrienden kunnen we allemaal wel eens een foute grap maken, maar als politicus kan dat helaas niet, ongeschikt voor politiek, jammer, doei

Thomtidom | 03-12-20 | 20:06 | 1

Als hij dacht dat het zijn vrienden waren dan dacht hij te naief.

HoerieHarry | 03-12-20 | 20:13

Op Radio1 nu al uren lang het gewauwel van Sunny Bergman over wit dit en wit dat. Wilde live Feyenoord volgen maar dat legioen kan zeker de pot op. Iemand een goed werkende stream?

Piet Karbiet | 03-12-20 | 20:04 | 7

Hesgoal dot kom

Tuborg øl | 03-12-20 | 20:20

Sunny Bergman is een sneu figuur. Blowkikker.

ZOMG | 03-12-20 | 20:25

Tsja. Same here. Wat een geklets van die Bergman.

Beste_Landgenoten | 03-12-20 | 20:26
▼ 4 antwoorden verborgen

Is het niet de taak van het vervolgingsgezag, Openbaar Ministerie en alles, om, als iemand foute ideeën verspreid, de persoon voor de rechter te brengen? Doe aangifte, doe wat, maar stop met belasteren. Misschien word Terrie in de gaten gehouden, zou kunnen. Maar hij heeft gelijk als ie het heeft over trial by media.
En nee, ik ben geen Baudet stemmer. Te intellectueel voor mij.

hotnot | 03-12-20 | 20:02

Als iemand zegt dat de Joden de oorlog hebben gewonnen heb je het historisch besef van een aardbei. En dat zijn ongeschikte figuren voor een regering (niet voor een cabaret, nee, dat niet).

Schadenfreude | 03-12-20 | 20:01 | 5

@de honden blaffen... | 03-12-20 | 20:03: Zo kan je het ook bekijken ja.... na de 2e WO kreeg Israel ook nog even die Adolf Eichmann te pakken, dus zou je kunnen stellen dat (uiteindelijk) de Joden de oorlog gewonnen hebben (na veel leed en 6 miljoen slachtoffers, dat wel)

Keyboardspeler | 03-12-20 | 20:24

Welke oorlog? De 2e wereldoorlog, de 6 daagse oorlog, de onafhankelijkheids oorlog? In de 2e wereldoorlog zijn voornamelijk joodse burgers afgemaakt, het is niet dat er een joods leger was of zo. De Joden werden vervolgt vanwege hun geloof, dat was/is niks nieuws, heden ten dage worden miljoenen Christenen ook vervolgt vanwege hun geloof. Vooral in Afrika, N-Korea, China, Pakistan gebeurd dit. Hoor je bijna niks over. Ik zou graag zien dat mensen zich meer richten op wat er NU gebeurd dan janken over het verleden wat niemand meer kan veranderen. Verdiep je bijvoorbeeld eens in over plaasmoorde.

Gandalph | 03-12-20 | 20:44

@de honden blaffen... | 03-12-20 | 20:03: Nietes! De Nazi's zijn knap tweede geworden!

Mark Smeeks | 03-12-20 | 21:26
▼ 2 antwoorden verborgen

Thierry zijn demonen lijken wat oppervlakkiger dan anti-semitisme of racisme. Hopelijk adresseert hij dat ooit nog. Of ik heb het mis natuurlijk.

JohnLocke | 03-12-20 | 19:59

Rijkelijk laat dit verstandige artikel van Spartacus . De domme slopers hebben hun werk gedaan in hun belachelijke race wie het meeste kon "deugen" in de Janmaat-revised acties... middeleeuwse lynching .. het leeft. Ook hier . Ik zal geen namen noemen .. mag niet . Dat zegt eigenlijk al heel veel.
Uiteraard steun ik Baudet .. Dat heet hier bij de VVD-ers : fanboy..

daytripper | 03-12-20 | 19:59 | 1

Yep, want geen woord meer in de media over de foute appjes bij de JOVD en de burgeroorlog van de marxistische jongeren van de SP. Selectieve verontwaardiging heette dat vroeger bij ons thuis.

Piet Karbiet | 03-12-20 | 20:08

Die Davide is trouwens echt een knappe dame.

JohnLocke | 03-12-20 | 19:58 | 6

De grappigste vrouwen zijn Joods.

RickyLaRue | 03-12-20 | 20:28
▼ 3 antwoorden verborgen

Laten de tegenstanders eerst maar eens met echte bewijzen komen. Die zijn er niet.

lachenjoh | 03-12-20 | 19:58

Over die Samuel 'die Thierry echt kent': nou succes jongen, enjoy while it lasts.

UpdateAvailable | 03-12-20 | 19:56

Weet niet waarom maar hij doet me denken aan Julio Poch. Hij drinkt een beetje te veel en zegt dat iedereen die hij kent antisemiet is. Ik heb ook wel eens te veel gedronken, dan kun je me beter niet te serieus nemen. Jammer dat zijn partijgenoten, zoals daar zijn, Annabelletje en consorten het te serieus oppakten. Teringlijers natuurlijk,krijg de tyfus. Maar goed, Tjerrie je bent een lul, zal nooit op je stemmen, màar je verdient het niet om genaaid te worden door je partijgenoten.

Rest In Privacy | 03-12-20 | 19:56

Wat Thierry heeft geschreven of wat zijn FvD in een verkiezingsprogramma heeft gepropt is vrij duidelijk. Voor jodenhaat sluit je je niet aan bij die club, de NVU bestaat misschien nog als je daar zin in hebt.

En toevallig is er een andere groep mensen in Nederland die wel steevast jodenhaat gebruikt onder het mom van 'rally around the flag'. Een van de uitwassen daarvan zit al in de kamer en bedient naar eigen zeggen de belangen van de moslimgemeenschap (doen ze niet, net als hun leiders in thuisland).

Dankzij die paar knulletjes van de FvD die het leuk vinden om een pak te dragen en hun haartjes te kammen mist de media weer eens het leger aan haat dat al decennia haar ware gezicht laat zien. Frankrijk, Nederland, België, allemaal hetzelfde verhaal.

Thierry en z'n kompanen hebben het verkloot maar ze zijn het probleem van dit land niet. Verder wel een redelijke conclusie dat Thierry geen politicus is, hij is geen Wilders en zal dat nooit worden.

Nederland80 | 03-12-20 | 19:56 | 5

U heeft het over GL neem ik aan? Of D66 met Sigrid al Haq.?

BoerKoekoek | 03-12-20 | 20:01

@daytripper | 03-12-20 | 20:01:
Thierry kent het programma niet eens. Hij wist niet eens dat rekeningrijden er in stond. Is namelijk ook geschreven door Otten.

Erikjan79 | 03-12-20 | 20:10

@Erikjan79 | 03-12-20 | 20:10: Als hij een puntje over het hoofd zou hebben gezien .. ja .. dat soort eerlijkheid bent u niet gewend .. ik snap het . Hoe durft ie..

daytripper | 03-12-20 | 20:24
▼ 2 antwoorden verborgen

Om daarop aan te sluiten. Ook in de Arabische wereld heerst een zeer duale houding jegens de Joden. Enerzijds haat, onversneden antisemitisme. Anderzijds een overdreven ontzag. Men wijst meteen de Mossad aan als iets verkeerd gaat, de macht die men Israël toedicht is bijna mythisch in dat opzicht. Dus er is haat maar ook een enorm ontzag en ondanks alles ook respect voor wat dat land bereikt, al dan niet onder invloed van de Joodse lobby, waarvan men denkt dat die de macht heeft in de VS.

Dé Joodse diaspora wordt in antisemitische kringen een grote invloed toegekend op de wereldpolitiek. Dat was reeds voor de oorlog het geval, uiteraard in Duitsland. Men zag de oorlog dan ook vooral als tegen dat internationale Jodendom dat ook de VS in haar greep had. Zelfs de Russen zouden onder die invloed staan. De moord op de Joden zou dan ook de enige aanleiding zijn voor het geallieerde bommenoffensief. Dat is wat de doorsnee Duitser geloofde.

Je kunt zoals Baudet dus en Joodse vrienden hebben maar ook geloven in een vaag complot van Soros en zelfs dat de holocaust een verzinsel is van de Joodse lobby. Belachelijk uiteraard, maar bij Thierry verwacht ik alles. Hij weet het steeds handig te framen als sarcasme, zijn uitglijers. Maar hij glijdt dan erg vaak uit, te vaak eigenlijk om grappig te zijn of pure provocatie. Hij heeft de schijn nogal tegen. En als politicus is het beter om eenduidig te zijn.

Beste_Landgenoten | 03-12-20 | 19:55 | 4

Het antisemitisme in de islamitische wereld zie ik enerzijds als eeuwenoude vete onder het volk en anderzijds als machtsmiddel voor leiders. Het blijft zo makkelijk om je eigen volk een loer te draaien door Israel in de discussie te werpen dat Erdogan, Assad, Nasrallah en andere maffiosi daar dankbaar gebruik van maken. De Palestijnse kwestie is primair een dingetje van de VN en de westerse hulpkaravaan die zich geen raad weet met echte conflicten. De Palestijnen zijn net als de Armeniërs, gevangen in een strategisch spel. Ondertussen zien andere Arabische en Afrikaanse leiders dat ze alleen maar te winnen hebben door met Israel samen te werken. Eeuwenoude vetes vergeet je echter niet binnen een generatie. Als basisbehoeftes in het geding komen is er bovendien een zondebok nodig. De keuze is beperkt.

Nederland80 | 03-12-20 | 20:11

@Sinterbikske | 03-12-20 | 20:09: Op Wall Street lopen er tig van dat soort onethische figuren rond. Maar oke, ze besteden niet allemaal hun miljarden aan een bepaald politiek doeleinde dat ons niet zint.

Nederland80 | 03-12-20 | 20:13

Antisemitisme onder arabieren is eigenlijk broedertwist: de twee zijn verwant aan elkaar. Twee uitersten: de dommekracht, en de kwade genius.

VerenigingVanDieven | 03-12-20 | 21:52
▼ 1 antwoord verborgen

Ik geloof er weinig van dat ie een echte antisemiet is. Dit lijkt eerder op een gevalletje doorgedraaide wetenschapper die een (iets te) strakke scheiding hanteert tussen wat maatschappelijk verantwoord is en wat hij vanuit theoretisch, wetenschappelijk oogpunt kan opperen. Hij is politicus, dus maatschappelijk onwelgevallige hypotheses wordt hij keihard op afgerekend, terwijl hij maar niet snapt waarom. Dat zijn maatschappelijke antenne niet werkt, is zijn grootste manco als politicus.

Zwiebelsuppe | 03-12-20 | 19:53 | 2

Maatschappelijk onwelgevallige hypotheses worden trouwens nergens meer gewaardeerd, ook niet meer in de wetenschap wat steeds meer op politiek lijkt. Voor de vrije gedachte of spraak hoef je niet meer in Europa te zijn.

StarFox | 03-12-20 | 20:16

@StarFox | 03-12-20 | 20:16: Daar ben ik het tot mijn grote spijt mee eens. Gelukkig heb ik er als bèta minder last van. De grootste betonrot zit in de alfa/gammahoek. Maar ook TU's liggen inmiddels onder vuur uit de deughoek.

Zwiebelsuppe | 03-12-20 | 20:34

Eindelijk, ook een andere kant van het verhaal.
Dat werd wel tijd.

de honden blaffen... | 03-12-20 | 19:53 | 1

Inderdaad .. maar de dominees hebben voorlopig hun werk gedaan . Alles gebaseerd op horen zeggen van .. Ik had hier op GS meer verstand verwacht .

daytripper | 03-12-20 | 20:02

Als ik even armchair psycholoog mag spelen dan vermoed ik - met projectie van mijn zijde - dat Thierry Baudet een beetje autistisch is dan wel op het spectrum zit en daardoor wat 'contactgestoord' over komen komen. Enerzijds zit hij de hele dag tussen JFVD jongeren met hun 'internethumor' waar hij het goed mee kan vinden, en anderzijds moet hij als volwassen politicus met volwassen mensen omgaan die dat 'wereldje' niet kennen en die er dus ook niet om kunnen lachen als je op een 'teambuilding' avondje ineens met Soros en WWII 'grappen' op de proppen komt.

Daarbovenop zie ik een bipolair persoon die steeds vaker in tegenstellingen denkt. Je bent voor mij of tegen mij. Je bent vriend of vijand. Als je niet aan onze kant staat dan ben je het kartel of een kartelstutter. Of in de praktijk één keer bovenop een trekker klimt en ineens zegt 'wij zijn 100% voor de boeren' of iets ziet in anti-lockdown demonstraties en zegt 'wij zijn 100% met Viruswaanzin' of in een FVD journaal de grap maakt dat we in plaats van standbeelden omvertrekken bloemen moeten leggen en de volgende dag met een bus door het land trekt om bloemen te gaan leggen. Als Baudet een ingeving had dan moest de partij zich daar maar naar schikken, op een gegeven moment loopt dat spaak.

Als mens kan ik om de mens Baudet wel lachen. Hij lijkt mij geen kwade genius of akelig persoon, maar dat kan ook komen doordat ik wat van mijzelf in hem herken - of op hem projecteer. Als ik de 'essays' van partijprominenten, zijn (ex)vrienden en kennissen lees dan zie ik dat hij mensen met zulk gedrag (onbewust) op stang heeft gejaagd met alle gevolgen van dien.

GroetenVanUrk | 03-12-20 | 19:53 | 1

En als ik ook even de leunstoelpsycholoog uithang met daarbij een snufje projectie dan vermoed ik een hoogbegaafd persoon, door de wereld onbegrepen.

Van Urk | 03-12-20 | 20:00

De geest van Had-je-me-maar nl.wikipedia.org/wiki/Had-je-me-maar zal blijven voortleven. Soms in de gedaante van Boer Koekoek nl.wikipedia.org/wiki/Hendrik_Koekoek..., soms in de gedaante van Henk Bakker nl.wikipedia.org/wiki/Henk_Bakker_sr., soms in de gedaante van Jerry de Ezel.
Een deel van het stemgerechtigde publiek heeft nu eenmaal behoefte aan een clown. Een ander gedeelte van het publiek kan daar helemaal niet om lachen maar wat zeker is, is dat een goede clown weet dat hij tijdig moet stoppen.

Arnold Layne | 03-12-20 | 19:51
-weggejorist-
Teervervanger | 03-12-20 | 19:49 | 1

Max Tailleur zou zeggen: "het toppunt van naastenliefde, een nazi die van joden houdt".

Watching the Wheels | 03-12-20 | 19:48 | 2

Joodse humor is leuk! Joden en Engelsen hebben de beste humor.

kunstliefhebber | 03-12-20 | 19:53

Inderdaad, hoe zit het met de cocaïne? Alles in het gedrag van Thierry wijst op cokegebruik.

waskuip-admiraal | 03-12-20 | 19:48 | 7

@uisge baugh | 03-12-20 | 19:57:

Dat overdreven uitbundige dansen leek eerder een XTC tabletje, die strakke ogen die hij regelmatig had lijkt me toch wel een oppepper.

Roze_bril_drager | 03-12-20 | 20:00

Dat heb ik nog nooit bij hem bespeurd, en geloof me, ik zie die dingen.

Ben-Bataaf | 04-12-20 | 00:01
▼ 4 antwoorden verborgen

Dit keer heeft hij de verkeerde bevolkingsgroep beledigd. Een ervaren politicus had deze fout nooit gemaakt.

Mocro2897 | 03-12-20 | 19:47 | 4

@Mocro2897 | 03-12-20 | 19:53: Niet echt. 'De verkeerde bevolkingsgroep' laat nogal wat over aan de verbeelding.

Cunts-en-kitsch | 03-12-20 | 19:55

Islamofobie, wat ik je brom!

Rest In Privacy | 03-12-20 | 19:56
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
AnitaDik | 03-12-20 | 19:46 | 2

Het maakt niet uit of Baudet privé een antisemiet of gewoon een doorgesnoven querulant is. Nuance is er altijd. Maar we hebben het niet over Baudet de privépersoon, maar over de partijleider en politicus. Dan moet je gewoon kleur bekennen. Gewoon ja of nee. Dat hij dat niet heeft gedaan, ongeacht om welke redenen, is terecht fataal. Vergelijkbaar met dat hoofddoekmeisje van GL. Je kunt niet vóór het ene en tegelijk vóór het tegendeel zijn.

PikInLilly | 03-12-20 | 19:45

Wanneer raken af van een maatschappij waar iedereen die niet de staatslinksemoraal aanhangt, onmiddelijk voor nazi en anitsemiet wordt uitgemaakt?

smdyasc | 03-12-20 | 19:44 | 3

Zo een (zeer) ruime meerderheid van de huidige eigen FvD bestuurders in de provincie/EK/TK/gemeente nemen afstand van TB. Het zou toch wel iets mogen zeggen, niet? Allemaal maar negeren?

filibuster | 03-12-20 | 19:56

Simpel. Door je uit te spreken tegen antisemitisme. En dus niet door pontificaal in de val te lopen.

PikInLilly | 03-12-20 | 20:02

Meer nuance en broodnodige duiding in één artikel dan in de hele voorafgaande soap-opera. Hulde, Spartacus.
(Hopelijk mag ik dit wel zeggen, Joris?)

Leipniz | 03-12-20 | 19:44 | 1

Ik ben eerder vandaag gejorist omdat ik zocht naar een woord voor mensen die overspringen naar een andere mening als die salonfähiger blijkt te zijn. Maar Spartacus had ik altijd hoog zitten. Ook met dit essay blijkt hij weer de intelligentste van GS.

kapoerewiet | 03-12-20 | 20:13

Antisemitisme ( op zich al reden voor afstand)of niet, TB is gewoon geen politiek dier. Weinig dossierkennis, slecht debater, weinig serieuze vragen/bijdragen, noem maar op. Niet prettig om te volgen in debatten. Je wilt iemand die duidelijk gaat voor het belang van zijn achterban en serieus wordt genomen in de Kamer. En zich niet inlaat met vage figuren en theorieën. Lang verhaal kort (want er zijn mensen die dit vele malen beter kunnen verwoorden): wat moet je nu, nu redelijk rechts verdwenen lijkt? * diep nadenken en moeilijk kijken doet *

Geil Kippetje | 03-12-20 | 19:42

Baudet is van de grootse ideeën en plannen, maar politiek is ongeveer het tegenovergestelde, daar gaat het over details (althans, daar zou het vaak over moeten gaan, ook in de kamer genoeg holle frasen) en dan heb je dossiervreters nodig die zich ergens in vastbijten. Dat zie ik de heer Baudet eerlijk gezegd niet doen. Als hij had willen slagen, dan had hij zich moeten omringen met mensen met dossierkennis of de wil zich dossiers eigen te maken en de ideologische koers in grote lijnen uit moeten zetten, zeg maar de vakjes waarbinnen de anderen mochten kleuren.

ZOMG | 03-12-20 | 19:40 | 2

Je met de juiste mensen omringen, en weten wanneer je naar ze moet luisteren of juist niet, is één van de belangrijkste eigenschappen van een leider.

Muxje | 03-12-20 | 19:44

Dat is ook de grote fout van al die mensen die zonodig de politiek in moeten, om er daarna achter te komen dat het supersaai werk is met eindeloos dossiers doorkauwen en debatteren over of herstel van maagdenvlies nou wel of niet in de zorgverzekering ondergebracht dient te worden.

UpdateAvailable | 03-12-20 | 20:03

Gewaagd van Spartacus om zo tegen de heersende GS/Nijman-lijn in te gaan.
Krijgen we hier straks ook een coup, leegloop, en referendum?

Leipniz | 03-12-20 | 19:39 | 4

Hm, eerst weggejorist, nu weer hersteld?
Dank voor het inzicht dat het maar een grapje was.

Leipniz | 03-12-20 | 19:45

#teamBart

ZOMG | 03-12-20 | 20:07

@Leipniz | 03-12-20 | 19:45: Ja , dat wegjorissen is een kwalijke ontwikkeling . Ik had gedacht dat GS een eerlijke statement zonder groffe taal wel aankon , maar ios wat mij betreft heel lelijk door de mand gevallen . Blij met het genuanceerde verhaal van Spartacus. Uiteraard is Baudet geen anti-semiet . Iemand met een beetje mensenkennis ziet dat direct . Wel af en toe wat op hol geslagen uitspraken , waarschijnlijk voortkomend uit zijn filosofische instelling . Bv zijn Joodse verloofde weet ook wel anders .

daytripper | 03-12-20 | 20:12
▼ 1 antwoord verborgen

Complimenten voor dit stuk. Met belangstelling gelezen en mezelf niet één keer hoeven ergeren aan misplaatste godwins zoals van Rossum steeds doet als hij wild om zich heen slaat als het over Baudet gaat. Baudet is geen slecht mens en zeker geen racist, facist of jodenhater. Hij kan alleen niet goed omgaan met zijn eigenschappen en dat werkt tegen hem. Vanavond stemmen over zijn toekomst binnen FvD. Ik denk nog even na.

professorinopleiding | 03-12-20 | 19:39 | 2

U zegt het helemaal correct. Maar in het land van het opgestoken vingertje wordt het al gauw teveel . En geloof me : gedoe met Otten of Nanninga of Eerdmans wordt helemaal niks . Bewaar deze reacties maar dan kan men in Maart zien wie er gelijk had . Hoef je overigens geen schriftgeleerde voor te zijn .. vele klojos gingen hun voor de laatste 25 jaar .

daytripper | 03-12-20 | 20:15

Ik ook...

Eucalyppta | 03-12-20 | 20:25

Zeggen wat hij denkt , en doen wat hij zegt was het toch?

laurentius | 03-12-20 | 19:37 | 2

verdomme dat is waar

Spartacus | 03-12-20 | 19:41

Dat was Pin...

knutsel_ | 03-12-20 | 19:42

Ik heb vanmiddag nog een interessante documentaire gezien over het antisemitisme in vele landen van Europa door de eeuwen heen.

Reebensteeltje | 03-12-20 | 19:36 | 6

Wanneer en waar? Interessant om terug te kijken

Hemmenaar7 | 03-12-20 | 21:01
▼ 3 antwoorden verborgen

Allemaal leuk en aardig ,maar waarom zijn aanhoudende steun voor openlijke neonazi's in zijn partij?

chausson61 | 03-12-20 | 19:36 | 3

Welke openlijke neonazi steunt hij dan?

heldheino | 03-12-20 | 19:45

ssssttt!

Geil Kippetje | 03-12-20 | 19:46

Daar gaan we weer..."neo nazis"... was u erbij ? of van horen zeggen ? Via via via ? ... that's all .

daytripper | 03-12-20 | 20:17

Ik dacht dat ik wel Thierry-moe was, na alle artikelen. Dit heb ik toch nog helemaal gelezen. Mooi stuk weer, Spartacus!

Trekhaas | 03-12-20 | 19:34 | 2

Spartacus stelt nooit teleur (als het om politieke onderwerpen gaat).

heldheino | 03-12-20 | 19:46

Dit.

JapieDeKrekel | 03-12-20 | 19:58

Scherp en mild en grof en fijn
Vertrouwd en vreemd, smerig en rein
Door wijzen en dwazen gezongen refrein:

Dit alles ben ik, wil ik zijn,
Een duif, een slang, maar ook een zwijn.
- Friedrichje Nietzsche

Rest In Privacy | 03-12-20 | 19:34 | 1

Boodéh brengt me nog immer in dichterlijke buien. Ook met spreuken en dingen.

Rest In Privacy | 03-12-20 | 19:35

Prima stuk. Eindelijk eens wat nuance, waar vind je dat nog? De vraag antisemiet of niet is wmb veel minder relevant dan narcist of niet. Baudet is op dat punt heel hard door de mand gevallen. Is niet in staat tot zelfreflectie en verantwoording nemen voor eigen gedrag. Dan ben je voor mij af als politiek leider, ook al spreken zijn standpunten me nog zo aan..

80 | 03-12-20 | 19:33 | 2

Narcisme in Den Haag is niet zo'n probleem, Rutte lacht ook als hij liegt en bedriegt en hij mist ook het stukje authenticiteit dat Baudet wel heeft. Wat veel relevanter is, is de manier waarop mensen worden geframed voor de publieke opiniestalling door de staatsmedia.

In essentie betalen mensen belastinggeld om zich één visie voorgeworpen te krijgen als de waarheid, oftewel dat Thierry bij uitstek anti-semitisch is (wat natuurlijk gebruikt wordt als label net zoals racistisch en sexistisch en niets met de realiteit te maken heeft) omdat er een paar berichten hebben gestaan in een onafhankelijke fractie van de partij die nul politieke macht of wat dan ook heeft.

Dat de media de realiteit zo ver kan oprekken dat zij enerzijds een partij kunnen kapot maken, terwijl zij anderzijds directe corruptie en fraude in de doofpot kunnen duwen is zorgwekkend.

StarFox | 03-12-20 | 19:40

@StarFox | 03-12-20 | 19:40:
Eens. In die zin zeker trial by biassed media. Met pathologische eigenschappen kom je ver in de politiek. Rutte is een beter acteur en Baudet daardoor authentieker. Maar.. dan stem ik liever op een authentieke politicus met een zuiver geweten, al besef ik dat dit een naïeve gedachte is.

80 | 03-12-20 | 19:54

Zie op het fotootje een oude Evinrude bbm. Van die racistische rednecks uit Winsconsin. Zie je wel!

Dr. Blechtrummel | 03-12-20 | 19:33

Opgerot staat netjes... Doei Thierry!

overVecht | 03-12-20 | 19:32

"Enerzijds worden joden verguisd, anderzijds juist bewonderd omdat het een metafysisch verankerde gemeenschap is mét een eigen gemilitariseerde etnostaat."
Hier moet ik wel even op herkauwen, Spartacus. Wat is dat, een metafysisch verankerde gemeenschap? Hoe veranker je in God's naam een gemeenschap in de metafysica? Door die gemeenschap een geloof toe te dichten? Meer kan het niet zijn. Een gelovige gemeenschap dus.
En om Israël een gemilitariseerde etnostaat te noemen. Dat The Woke de neiging hebben om Joden de scharen bij de groep van white privileged people is al krom, maar van Israel een etnostaat maken is bijzonder krom. En dan ook nog een gemilitariseerde, niet zomaar een etnostaat, nee eentje met een leger! Ik kom niet verder dan een staat met staatsburgers die overwegend eenzelfde geloof aanhangen, niet een staat met inwoners die van eenzelfde ras zijn, en ja, dat die staat een leger heeft is niet echt opvallend. Bijna elke staat heeft een leger.

Schoorsteenveger | 03-12-20 | 19:31 | 5

@Ruimedenker | 03-12-20 | 20:00:
Dus is het alleen al om die reden geen etnostaat.
Voorts is het de vraag of een Jood een Jood is op etnische gronden dan wel op religieuze gronden. Veel Joden worden etnische Joden genoemd terwijl het enkel het geloof is, via de bloedlijn van de moeder, dat hen tot Jood maakt. Israël is dan eerder een multi-etnische staat dan een etnostaat.

Schoorsteenveger | 03-12-20 | 20:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Een gebalanceerd verhaal, het is vaak niet zo zwart wit als mensen denken of willen.

Roze_bril_drager | 03-12-20 | 19:31

Ik moet nu denken aan de woorden van J.B. Charles,oftewel Professor Willem Nagel. Een Nacht und Nebel overlevende. Komt er op neer dat veel voormalige NSB-er tijdens de Zesdaagse oorlog enorm pro-Israël werden. Waarom: die Joodjes bleken toch de juiste mentaliteit te hebben.

oldandwise | 03-12-20 | 19:30 | 1

Die voormalige NSB'ers zitten nu diep verankerd in de VVD/D66/PvdA/GL, jouw redenering is duidelijk waar.

smdyasc | 03-12-20 | 19:48

Natuurlijk is Tjerrie geen antisemiet. Hij is denk ik eerder een provocateur, theatraal en narcist met een enorme plaat voor zijn hoofd. Of er binnen de (J)FvD antisemieten rondhangen: dat zou goed kunnen. Doordat Tjerrie bij alles wat bij hem en zijn partij ligt wegkijkt, kan antisemitisme wortelen aan de rafelranden van zijn partijtje. En dat straalt weer af op Tjerrie.

beldewouten | 03-12-20 | 19:28 | 5

Lijkt me ook, een beetje filosofisch en studentikoos.

Uiteraard zijn er ook antisemieten afgekomen op de partij maar dat blijf je houden als rechtse partij

Roze_bril_drager | 03-12-20 | 19:41

@Roze_bril_drager | 03-12-20 | 19:41: Dat lijkt mij ook. Net zoals links rare, stinkende rookbomkrakers aantrekt. Maar daar moet je dus wel tegen optreden, it rubs off...

beldewouten | 03-12-20 | 19:47

Een filosofische plaat .. Een plaat ben je nodig .. anders kom je niet ver in de slangenkuil van Rutte. Weet u wat het grootste probleen was : de heersende plucheklevers-elite en hun dienaren de media wilden van Baudet af en er waren aardig wat schapen die ook graag meededen.

daytripper | 03-12-20 | 20:22
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat veel kroontjes in de comments. Schwanz kreeg ook een mail, stemde ja.

Laat de kapitein op het schip blijven, misschien valt er wat te redden.
Als we toch Jungiaans bezig zijn, misschien wat schaduw-werk waarde Spartacus.. ? Waar heeft de jolige memerij een plaats in deze? En hoe bepalen we daar de grens tussen joligheid en kwaadaardigheid?

Schwanzeleber | 03-12-20 | 19:27

In tegenstelling tot Pim mag Thierry na zijn moordaanslag toch nog ouder worden.

johoost | 03-12-20 | 19:27

Maarruh... boeien! TB was grappig, we hebben van zijn boreale kolder genoten, maar de grote mensen gaan nu weer over tot de orde van de dag. Einde verhaal, op naar de volgende opschudder (terwijl Rutte IV regeert).

Azijnist | 03-12-20 | 19:27 | 1

Dat zit er wel in, helaas.

Rennieflox | 03-12-20 | 20:08

Baudet is romanticus. Hij denkt niet zakelijk. Hij denkt in uitersten, die met elkaar strijden. Maar dat is toch niet Nederland? Het land van centjes poetsen en compromissen.

Rest In Privacy | 03-12-20 | 19:26
-weggejorist-
therobertjensenfan | 03-12-20 | 19:25 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Terry is geen antisemiet maar wel een slechte leider.

Mahatma | 03-12-20 | 19:25

Ofwel Thierry heeft kritiek op Joodjes en wordt daarom als antisemiet afgeschilderd. En zelfs in een betoog vol van bewijs van het tegenovergestelde, is hij niet geen antisemiet.

Balgesjaakt | 03-12-20 | 19:25

Hey Thierry, kom eens een keer wat drinken bij mij en mijn vrienden. Wij hebben ook altijd een soort van onderlinge strijd wie de slechtste opmerking kan maken. Terwijl we helemaal tegen niemand iets hebben. Is gewoon leuk. Ik weet het.

Leptob | 03-12-20 | 19:24

Waarom goud uit handen geven ? Er zijn maar weinig mensen die met roem en succes om weten te gaan, denk dat hij teveel in zich zelf is gaan geloven en zich zo'n beetje alles denkt te kunnen veroorloven. Na de verkiezingen begon gelijk het boreale gelul van een dronken uil, wat over blijft is een sneue alles ontkenner.

Karel Kruizenruiker | 03-12-20 | 19:24

Het kwaad is reeds geschiedt. De schade is aangericht en herstel is niet meer mogelijk. Zeker niet meer voor de a.s. verkiezingen. Het zou mij overigens niks verbazen of de partij geïnfiltreerd is en imploderen met opzet is veroorzaakt om de partij onschadelijk te maken.

B.Chamel | 03-12-20 | 19:23 | 1

Geïnfiltreerd door Erkenbrand?

Rest In Privacy | 03-12-20 | 19:28

"Dit is niet de rechtse politieke beweging waar u naar op zoek was."

Voor de rest boeit het me geen zak wat die flierefluiter wel of niet was, zo run je geen partij. Daar zijn de linkse problemen in Nederland te serieus groot voor.
Doe er een debatclubje naast, als hobby of zo.

CynicalBastard | 03-12-20 | 19:23 | 2

Kijk naar wat hij wel heeft bereikt: door al die bijeenkomsten in het land hebben mensen elkaar leren kennen en die zullen het estafette stokje overnemen, en de ideeën die TB op het podium plaatste zoals een vorm van Nexit, zodat we niet meer aan de lijn hoeven te lopen van Verhofstadt en diens maten.

CiTy3 | 03-12-20 | 20:04

@CiTy3 | 03-12-20 | 20:04: ja, doodzonde dat ie dat nu door de plee spoelt met zijn gekontendraai, gedweep met complottheoriën en keuze voor steun aan een weinig voorstelkende engnek als Freek Jansen. Het zij zo en hij wil het zo. Mensen die anderen dan Baudet de schuld geven van wat er nu met fvd gebeurt zijn in mijn ogen grenzeloos naïef, of erger.

CynicalBastard | 04-12-20 | 07:49

Het gaat er ook om welke uitspraken hij niet afwijst in eigen gelederen en hoe hij zichzelf wel profileert.
Dus niet alleen maar zeggen waar je bent, maar ook waar je voor bent.

Wilders kan tegen de islam zijn, omdat hij voor bepaalde moderne opvattingen
is die daarmee niet combineren. Dan kun je ook tegen een imam zeggen waarom je zijn opvattingen niet deelt. Dan zet je er iets tegenover. Alleen hoor je juist die moderne opvattingen te weinig. En dat kan Wilders best doen. PVV-stemmers zijn niet dom of zo.

FvD heeft ooit een dergelijke actie gedaan, door geloofsorganisaties bij conflict voor de landelijke wetten te laten kiezen.
Wat iets anders is dan iets laten verbieden.

kloopindeslootjijook | 03-12-20 | 19:23 | 1

Er zijn ook mensen die hardop hun twijfels uitten.
Helaas voor deze mensen hoort het klootjesvolk met een attentiespanne van drie zinnen nooit de laatste vijf minuten.
Rest de vraag: Past zo iemand in het hier en nu?
Ja, marginaal wel, wat mij betreft.
En dat is precies wat gaat gebeuren.

geen koning | 03-12-20 | 20:18

Ik ga ervan uit dat hij met zijn zatte kop mensen op stang heeft willen jagen. Helaas waren zijn toehoorders niet allemaal even belezen en hadden geen weet van vooroorlogse al dan niet zo theoretische beschouwingen. Niet handig.
Blijft wel nog de vraag hoe het zit met de appjes van de jongelingen in zijn kielzog.

knutsel_ | 03-12-20 | 19:22 | 5

Tsja, die jongelingen toch.
Als ze maar niet plofkraken toch?

geen koning | 03-12-20 | 20:15

@geen koning | 03-12-20 | 20:15: Kalkie?

knutsel_ | 03-12-20 | 20:28
▼ 2 antwoorden verborgen

Ondanks alle haat, hebben wij met 16 man direct op Tjerrie gestemd.
En proost OP DE OVERWINNING !

Kamervraag | 03-12-20 | 19:22 | 5

die 16 zijn al je persoonlijkheden of maar een deel?

yeps | 03-12-20 | 19:38

@kloopindeslootjijook | 03-12-20 | 19:24: helemaal eens met u. Van 28 zetels naar 6 voordat alles openbaar werd, dan moet je als leider gewoon opstappen. De partij zijn de leden, en daar draait het om.

Sinterbikske | 03-12-20 | 19:53

slimme keuze

geen koning | 03-12-20 | 20:13
▼ 2 antwoorden verborgen

Er zijn veel dingen nauwelijks te bevatten. 1 ervan is dat hij uitviel tegen Eerdmans tijdens de inmiddels beruchte 'teambuildings-sessie' vanwege diens muziekkeuze op een bluetooth-apparaat en schreeuwde dat er 'hier alleen klassieke muziek gedraaid wordt'. Dat, terwijl hij rappers uitnodigt voor zijn journaal en en plein public staat te dansen op goedkope shitmuziek na zijn verkiezingswinst.

SIogra | 03-12-20 | 19:20 | 5

Eerdmans stond voor een nieuwe koers. Dat wilde niet, maar het kreeg wel steeds meer de overhand. Dus blies hij de boel maar op. Dan maar opnieuw beginnen.

heldheino | 03-12-20 | 19:50

@Super Vaagstra | 03-12-20 | 19:41: Narcist, beetje te makkelijk.
Narcist is ongeveer iedereen behalve hij die 'narcist' roept.
Zo inmiddels alle kindjes die niet mee komen ADHD hebben, vrouwen in de uitkering bipolair zijn?
T.B. is een zonderling. En juist dat is het enige leuke aan die charlatan.

geen koning | 03-12-20 | 20:11
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik dacht dat de cancel culture een links dingetje was.
Nou het FvD kan er ook wat van.

keestelpro | 03-12-20 | 19:19

Ik heb vanavond als lid mijn stem uitgebracht. Met intens verdriet heb ik "nee" gestemd, TB moet niet meer aanblijven als partijleider.
Waarom? Omdat ik een conservatieve beweging zoek die *invloed* uitoefent op alsmaar hoger links angehauchte beleid in Nederland. Zoals het FvD nu uit elkaar valt gaan we geen invloed uitoefenen en hebben we geen conservatief alternatief. Alle mensen die het konden waarmaken zijn weg (Hiddemeister, Nanninga, c.s.). Centraal in hun vertrek staat dezelfde Thierry Baudet. Als filosoof, polemist en wonderboy is hij onvervangbaar. Als partijleider is hij op de verkeerde plaats.

ole guapa | 03-12-20 | 19:19 | 5

Invloed hebben is beïnvloed worden. Kijk hoe de VVD dat de afgelopen 20 jaar is afgegaan. Spartacus heeft gelijk, Baudet is er niet om de regeren, maar om het systeem op te blazen. Dingen opblazen, dat kan ie wel.

heldheino | 03-12-20 | 19:52

Jullie hebben geen enkele vervanging klaar staan.
Stomme keuze dus.
Niet verbazend voor een lid van die rukpartij.

geen koning | 03-12-20 | 20:06

Linksom of rechtsom: een partij met Thierry krijgt nog maar drie zetels en een partij zonder Thierry heel misschien nog vijf. Welkom in uw windmolentoekomst.

bisbisbis | 03-12-20 | 21:38
▼ 2 antwoorden verborgen

De T is de T

klimaatsloper | 03-12-20 | 19:18

Wijze lessen van de Dakota: als je paard dood is kan je beter afstappen.
FvD - das war einmal.

hangtiet met knoop | 03-12-20 | 19:17 | 1

Domme rukkers die Dakota.
Als je paard dood is had je er al lang vanaf gestapt moeten zijn. Barbequen die korte knol. En hopla op je nieuwe huhuhuhuuu stappen.

geen koning | 03-12-20 | 20:04

"Ze zijn niet dom, ze hebben juist een heel hoog IQ, daarom zeggen ze deze dingen ook."
Dit is een beetje hetzelfde als koppigheid een teken van intelligentie is bij kinderen.
Nu is de fvd ook een soort kleuterclub dus dat gaat helemaal op.

Barre_de_k | 03-12-20 | 19:17

Waarom is dit zo'n grote issue in een land waar je openlijk anti-Nederlands mag zijn? Het lijkt er op of het kritiek hebben van enkele machthebbende in de joodse gemeenschap, zoals bijvoorbeeld Soros, het grootste kwaad van de wereld is terwijl alle andere vormen van daadwerkelijke haat zoals steunen van BLM, door vaak politici die ook anti-Israel zijn, gepermitteerd is zonder dat zij dit label krijgen.

Daar boven op komt dat hiermee de media de hele joodse gemeenschap over één kam scheert, daar klopt niets van. Kritiek hebben op een deel van de joodse gemeenschap betekend niet dat je anti-joods bent.

StarFox | 03-12-20 | 19:17 | 5

Tsja, lastig.
'kritiek op een deel van de joodse gemeenschap'
Welk deel?
Welke syna?
Belijdend of alleen vanaf vrijdag laat?
Op werk, inkomen, woonplaats?
Wat is een gemeenschap?
Doe dus gewoon maar niet, is beter.
Kijk naar ieder individu. Precies zo u ook behandeld wenst te worden neem ik aan)

geen koning | 03-12-20 | 20:01

Kritiek op linkse joden ! Het Ander Joods geluid cluppie die het moederclubje steunen.

Rest In Privacy | 03-12-20 | 20:11

@kapoerewiet | 03-12-20 | 19:41: Hoe eerder die vent gaat hemelen, hoe liever het mij is... en dat zijn erfgenamen meteen stoppen met het subsidieeren van extreemlinks clubs.

Keyboardspeler | 03-12-20 | 20:34
▼ 2 antwoorden verborgen

En toen kwam er een olifant, of een kabouter, met een hele lange snuit en die blies het verhaal uit...
Ik weet het nu wel.

HoerieHarry | 03-12-20 | 19:17

Ik weet niet hoor, maar als ik die foto in T-shirt zie moet het toch redelijk weer zijn.

Maar zijn gezicht, handen en armen zijn toch redelijk wasbleek.

Beetje vaker in het zonnetje, Sherry..

Wijze uit het Oosten | 03-12-20 | 19:17

Maar hoeveel coke snuift hij nou?

woestecentrist | 03-12-20 | 19:16

"de Britse cock solid conservative Douglas Murray" Bedoelt Spartacus rock solid? Of hanteert GS de urban dictionary?

nick.name | 03-12-20 | 19:16 | 2

Cock solid: grootste gedeelte van de tijd slappe hap dus.

Knitty | 03-12-20 | 19:28

Douglas Murray is een ras opportunist. Lekker geld verdienen aan rechtse onderwerpen, maar als Baudet er wat over doorvraagt, loopt hij boos weg.

heldheino | 03-12-20 | 19:55

Wie is Thierry Baudet ?

Waskraan | 03-12-20 | 19:15

we kunnen in twee weken 3 miljoen griekprikjes geven . zal wel weer over geld gaan. 8 maanden ???

newray | 03-12-20 | 19:15

Belangrijk deel van succes FvD was: tegenstem tov politieke verloedering, religieuze vervuiling en verweesding.
Dat was ooit al snel voldoende voor velen die thuis bleven omdat hun stemmen in een cordon sanitair werden verzopen. Komende verkiezingen zou je ergens vóór moeten kiezen. Ik stem graag vóór de standpunten van FvD maar zeker niet vóór het recent gedrag van Baudet. Lastig parket.

Pieterman | 03-12-20 | 19:14 | 1

Ik vind het ook lastig. Is FvD zonder T.B. nog Forum? Is Forum met T.B. nog een zinvol Forum? Zijn er anderen, muitende senatoren en Statenleden bijvoorbeeld, die een nieuwe partij willen oprichten met dezelfde standpunten? Questions, questions...

Knitty | 03-12-20 | 19:33

Wat goeoeoeoed!

Grauwnauw | 03-12-20 | 19:14 | 1

U is Martien?

Wijze uit het Oosten | 03-12-20 | 19:24

Ja, verdorie GS, wat is dit nou weer. Ik verwacht een rechtse echokamer hier, geen genuanceerdheid en een verdeeld opper-roze. Make up your mind. Vertel me way ik moet denken, net als de rest vab de media. Gek word ik er van. Gek!

The-loopy-cowboy | 03-12-20 | 19:14 | 1

Loopy-loopy zeg maar...

ole guapa | 03-12-20 | 20:52

Tja, het is allemaal van horen zeggen. Roddeljournalistiek ten voeten uit. Zo kan iedereen dagenlang het "nieuws" vullen. Past meer bij de Story.

Baron Clappique | 03-12-20 | 19:13

Wat daar die bewuste vrijdagavond is gebeurd is een regelrecht gevolg van de impasse waarin we verzeild zijn.
De corona stress is het FvD te veel geworden. Nederlandse burgers worden keihard tegen elkaar uitgespeeld door de zeer onsamenhangende en oneerlijk verdeelde maatregelen. Hoe langer dit voort duurt hoe meer van dit soort uitspattingen voor zullen komen.
We ain't seen nothing yet.

keestelpro | 03-12-20 | 19:12 | 3

Dit. En niet alleen in Nederland.

kapoerewiet | 03-12-20 | 19:44

Iedereen wordt schizofreen.
"stel je niet aan met die absurde maatregelen, met 500 op de IC, op 17.5 mln inwoners"+ "kom niet bij me in de buurt jij onbekende"

Nuchternederland | 04-12-20 | 09:51

Yeh right. De ene antisemiet is de andere niet. Je moet ze niet allemaal over 1 kam scheren. Een beetje zwanger bestaat ook niet.

RickRD | 03-12-20 | 19:12 | 1

Dat bestaat wel. zit al acht maanden in de vierde maand.

geen koning | 03-12-20 | 19:54
-weggejorist-
Ulyanov | 03-12-20 | 19:11 | 1

Komisch, een kennelijke poging om de stemming van FvD-leden voor Baudet proberen te beïnvloeden. Met allerlei zaken en beweringen die al eerder de revue waren gepasseerd. Maar wat is het belang hiervan voor jou, beste Spartacus? Moet Annabel Nanninga terug komen in de FvD? Laat haar lekker een eigen partij oprichten, als ze dat wil.

kunstliefhebber | 03-12-20 | 19:11

Eerst even joden in het bovenstaande betoog door moslims vervangen. En dat je dan helemaal niks van zandbakmythologieën moet hebben. Maar Carl Gustav Jung wist ook dingen. Deze is verdomd lastig inderdaad.

Rest In Privacy | 03-12-20 | 19:10 | 1

Vervang Joden door jonge puppies, en je hebt helemaal een maffe vergelijking.

Nuchternederland | 04-12-20 | 09:49

Gewoon een opportunist, die met alle winden meewaait. Ook met extreemrechtse.

Rest In Privacy | 03-12-20 | 19:09 | 11

@Kwelbeller | 03-12-20 | 20:01: Ook op kwaliteit win ik -als voormalig wonderkind- met een straatlengte voorsprong.

Rest In Privacy | 03-12-20 | 20:11
▼ 8 antwoorden verborgen

Waar heb ik dit artikel eerder gelezen?
Ik heb de afgelopen weken regelmatig een beetje een déjà vu gevoel...
Ligt dat aan mij?

Aristotalloss | 03-12-20 | 19:08

Het ultieme stuk na weken van waanzin, we mogen dankbaar zijn voor realisme versus opportunisme. 'The duality of man', geldt dat niet voor iedereen die niet compleet verblind is door het eigen gelijk?

smdyasc | 03-12-20 | 19:07

Lange woorden worden vaak gebruikt
om de eenvoudige werkelijkheid te verhullen.
"paradigmaverschuiving", meen je dat nou?
.
Ik zie gewoon, qua anti-semitisme:
1 - Fout zijn
2 - Foute anderen gedogen.

hotmint | 03-12-20 | 19:06 | 1

Een vertaald anglicisme uit de soc wetenschappen. Die meisjes in medialogica van gisteren over bredafoto zaten er ook vol mee.

AntiZanicz | 04-12-20 | 09:10

Met de opmerking "Theirry wil helemaal geen politicus zijn" slaat u de spijker op zijn kop. Hij had het stokje veel eerder over moeten geven aan iemand die dat wel wil, en terug naar zijn denktank moeten stappen.

marcoplarco | 03-12-20 | 19:06 | 1

Dit.

een maffiabaas | 04-12-20 | 11:35

We doen het nog een keer over?

Volgens mij is dit een herhaling van zetten..... waarom?

Fatwabuster | 03-12-20 | 19:04
-weggejorist-
GuusHetSchaapje | 03-12-20 | 19:04 | 2

Hij heeft wel altijd leger truitjes, leger jasjes en leger shirtjes aan.
Het is denk ik geen antisemiet maar wel een eigenaardige snuiter

zuurtjeregen | 03-12-20 | 19:02 | 3

Van het IDF. Een licht in een verder donker gebied. Mooie vrouwen.

Piet Karbiet | 03-12-20 | 20:02

@Piet Karbiet | 03-12-20 | 20:02:
Die op de propaganda site wel ja.
Of denk je wekelijk dat de gemiddelde IDF vrouw mooier is .

miko | 03-12-20 | 21:00

Net als Bonkers Bonespur. Een grote mond over het leger en stoer zijn maar Vlad Lavendelmans Baudet is natuurlijk niet in dienst geweest en heeft nooit een week of maar twee dagen oefening gedraaid met schuilbivak en veel wandelen. In een wintermaand.

AntiZanicz | 04-12-20 | 09:08

Toch ben ik wel een beetje klaar met de verhalen over Baudet.

Lepo | 03-12-20 | 19:01 | 4

Waarom? Omdat het de niet gewenste kant opgaat ?

Rest In Privacy | 03-12-20 | 20:12
▼ 1 antwoord verborgen

Nog even een GS offensief om de stemming te beinvloeden?

2voor12 | 03-12-20 | 19:01

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen