Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

ANNABEL NANNINGA EIST ONVOORWAARDELIJK VERTREK THIERRY BAUDET

"Alleen door volledig terug te treden uit het bestuur kan Thierry Baudet Forum voor Democratie nog redden."

remember remember 22 november

Na het uiten van haar openlijke onvrede over het zoveelste foponderzoek naar het levende en actieve antisemitische protofascisme binnen de jongerentak van FvD, wachtte ze het fractievoorzittersoverleg onder de Toekan van Tiel nog af, maar de onbevredigende, halfbakken uitkomst daarvan en de waanzin van vandaag blijkt voor de derde keer in drie dagen too little, too late. De vrouw die na Theo Hiddema en Thierry zelf bekend werd als de meest prominente politica van de tot klungelclub verworden kartelbrekers, spijkert de ontslagbrief van Baudet aan de Zuil van Minerva.

"De rookgordijnen die zijn opgetrokken over trial by media, over het verkapt wel-of-niet in het bestuur blijven en de larmoyante ‘offers’ die dit zouden moeten illustreren, zijn niet dik genoeg om af te leiden van de feiten. De media praten geen nazisme propagerende appjes goed. De media flirten niet steeds met complottheorieen en types van bedenkelijk allooi. De media houden niet een rot jongerenbestuur aan de macht. De media bellen volksvertegenwoordigers die milde kritiek hebben niet schreeuwend op, ‘ik ben de partij’, maar steken geen poot uit tegen radicaal gebral. 

De media stellen geen bewezen, herhaaldelijk nazistische bagger postende malloot aan als fractiemedewerker. De media raken niet in duizelingwekkend tempo gepeilde zetels kwijt met rellen en uitglijders. De media houden geen interne angstcultuur in stand waarin bijna niemand inhoudelijke kritiek durft te geven. De media maken niet in een weekend een hele partij kapot omdat ze hun fout niet willen toegeven en herstellen. Dat doet binnen FVD maar een persoon, en dat is partijleider Baudet."

Drie jaar geleden, op 22 oktober 2017, werd ze door Baudet aangekondigd als lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam: “Ik ben al jaren fan van Annabel. Ze heeft een zeer scherp oog voor wat er misgaat in Nederland en hoe het beter kan en moet", schreef hij in de aankondiging op Facebook. Drie jaar later is ze behalve raadslid in Amsterdam ook statenlid Noord-Holland en senator voor FvD, en ziet ze inderdaad van dichtbij wat er misgaat in Nederland: de jongerenafdeling van Forum is geïnfiltreerd door SS-verheerlijkende jonge bruinhemden en de partijleiding van Forum is daarvoor gecapituleerd. Er ontstond een tumor in de partijtop, en hij groeide gestaag.

Zondagmorgen was de maat vol voor Nanninga, nadat de jongerenstorm van Forum weer eens niet snel en niet stevig genoeg reageerde op nieuwe onthullingen over SS-sympathisanten in hun gelederen: "Onacceptabel dat mensen met dit soort denkbeelden in onze partij zitten en dat daar niet meteen keihard tegen wordt opgetreden. Ik verwacht een volledige sanering van de JFVD." Daarmee draaide ze de dop van een fles cola en gooide er een Mentos in: in haar kielzog spraken tientallen FvD-politici, medewerkers en leden zich uit tegen de koers van de partij, de onwil of onmacht van Baudet om op te treden tegen de jeugdstorm van zijn naaste vertrouweling en Kamerkandidaat Freek Jansen en de manier waarop er al heel lang met klachten, interne kritiek en klokkenluiders wordt omgesprongen.

Na een onbevredigende uitkomst in het partijberaad van maandagavond (Freek Jansen verdwijnt wel van de lijst, maar niet van het partijtoneel en achter de schermen weigert Baudet hem te laten vallen), wacht Nanninga het aangekondigde "onafhankelijke" onderzoek door Paul Cliteur (1), Olaf Ephraim (2) en Wybren van Haga (3) niet meer af:

"De kans bestaat dat het bestuur (effectief onverminderd onder leiding van Baudet, laat u niks wijsmaken) mij hierom royeert. Dat zou betekenen dat je binnen (J)FVD beter nazistisch gedachtengoed kan propageren dan je er tegen uitspreken. Dat zij dan zo, ik heb het in ieder geval geprobeerd. Ik nodig mijn mede (kandidaat)volksvertegenwoordigers uit zich hier in overeenstemming met hun geweten over uit te spreken."

Stap naar voren, klokkenluiders. Dit is je moment.
UPDATE: Nummer 3 (en in tegenstelling tot #1 en #2 nog niet opgestapt) van de kandidatenlijst Nicki Pouw-Verweij noemt Annabel "de meest moedige vrouw die ik ken". Ook Nanninga's fractiegenoot Kevin Kreuger en fractievoorzitter in Overijssel Johan Almekinders delen het stuk. 
UPDATE: Inge Lengton (chef Den Haag van de T.) twittert: "In de wandelgangen gonst het gerucht dat ook Paul Cliteur overweegt om op te stappen."
UPDATE: Ook Yael Potjer (statenlid Utrecht) steunt oproep.
UPDATE: Paul Cliteur stapt op.
UPDATE: Cliteur verklaart zich bij De Betaalde Standaard loyaal aan Baudet.

Reaguursels

Inloggen

De media houden niet van.. de media houden niet van... de media houden niet van... de media houden niet van...
No shit!

fboening | 24-11-20 | 22:08

Het ging mij een ietsie pietsie te snel. Ik begrijp niet zo goed wat er aan de hand is. Ik hoor wel dat Thierry en Hiddema weg zijn, dat de FvD nog staat, dat Eerdmans wel de kar wil gaan trekken, da's mooi want ik zou toch nog op die laatste strohalm van Pim hebben gestemd, maar ik denk dat Annabel die plek eerder al wilde hebben.

Maar is de jongerenclub van de FvD soms geïnfiltreerd met fake extreem neonazituig en hebben ze de FvD kapot gekregen precies wanneer Trump toegeeft dat Biden kan gaan voorbereiden op de machtsoverdracht. Maar dan moet dat fale extreem neonazituig dan fakers van de linkse kerk zijn. Waarom is niemand daar spits op? Lekker effe die vervelende stemmentrekkende partij eruit sodemieteren.

Ik begrijp er eerlijk gezegd geen reet van hoe dit zomaar kan.

DitjaarkrijgikAOW | 24-11-20 | 22:06
-weggejorist-
Ploertendodert | 24-11-20 | 22:06

Jezus Nanninga. Zonder Thierry zat je nog van die stukjes te schrijven waarin je heel erg je best doet.
Ik vind het wel een beetje een klassiek "tu quoque, Brute fili mi!".
Flik dat gewoon niet en doe je ding gewoon.

Dirk III | 24-11-20 | 22:06 | 1

Nederland houdt van gewoon

Baron van Baesweiler | 24-11-20 | 22:08

Als je het artikel bij DDS leest zie je dat Paul Cliteur weg gaat vanwege de coup van Annabel Nanniga. Als ze Thierry af wil zetten moet ze een ledenvergadering bijeen roepen. Maar blijkbaar gelooft ze niet in partij democratie. Zij wil dat Thierry eruit wordt gegooid. Ze is dus blijkbaar totaal ongeschikt om een leden partij te leiden.

mikes43357369 | 24-11-20 | 22:05

wordt dit een lpf groundhog day soap of herrijst er een boreale fenix uit het as, spannend hoor. Fallitur augurio spes bona saepe suo

HetOorAakel | 24-11-20 | 22:03

Het is al fout gegaan toen Baudet met Jarrod Taylor ging dineren. Voor mij een reden me niet aan te sluiten of te stemmen op Forum. Niet omdat ik zionist ben, of Baudet een complot Wappie zou zijn. Nee ik heb een hekel aan racisten en etnonationalisten. Niet omdat ik het op zo geweldig op heb met de multikul, maar omdat de woorden van MLK nog steeds belangrijk zijn. Het beoordelen op karakter ipv kleur. Wel zie ik graag dat mensen hun achterlijke cultuur achterlaten in land van herkomst ipv die achterlijke cultuur hier komen vestigen.

ikworstelengadouchen | 24-11-20 | 22:02

Ik heb wel beetje moeie met "  De vrouw die na Theo Hiddema en Thierry zelf bekend werd als de meest prominente politica van de tot klungelclub verworden kartelbrekers".

Dat doet haar echt geen eer aan. Ze is al veel langer bekend dan Hiddema en zelfs als Baudet. Moeten jullie toch weten want ze schreef juist hier. En ze is consistent in haar boodschap, ze haakte aan omdat ze hoop kreeg met Baudet,zoals zo velen. En ze ziet ook heel scherp zijn problemen, en met alle respect, die benoemden we hier ook al n tijdje.
Het is niet Annabel als dolkstoter. Nee. Baudet maakt de hoop van een roze leger dat ouder is als zijn partij niet waar.

Shoarmamasutra | 24-11-20 | 22:01 | 1

Het is niet haar partij. Zij probeert oprichters van hun eigen partij te verbannen, dat kan niet. Laat haar zelf een partij oprichten ipv eerst mee te liften met Baudet en dan nu proberen de winkel te stelen.

Old_Spice | 24-11-20 | 22:04

Jammer dat de motivatie van Hiddema en Cliteur onduidelijk is.

Cliteur steunt Baudet, dat lijkt duidelijk als hij stelt "dat Baudet niet afgerekend moet worden op een paar Whappjes".

Ofwel:
- Cliteur vindt het toelaatbaar dat een deel van zijn partij smerige homofobe en fascistische uitingen doet.
- Bij Hiddema ligt dat anders: hij verwerpt dit met kracht, maar vindt wel in Baudet een inspirerend maatje. De lol is eraf.

Bolhoed | 24-11-20 | 22:01

Nog geen reactie van Vlaar.. Of heb ik iets gemist?

Dampende_aardappel | 24-11-20 | 22:01

Er is een gapend gat gevallen tussen Wilders en die akelige personeelschef wiens naam mij even niet te binnen schiet. Op geen enkele manier kan dat door Eerdmans en Nanninga gevuld worden. Ik krijg stuipen en zenuwtrekkingen als ik me voorstel hoe die ene partij ver boven de 40 zetels uit zal komen.
Bah. Ik ga me nu overgeven aan ernstig alcoholmisbruik en daarna ga ik een huisdier mishandelen.

JvanDeventer | 24-11-20 | 21:58 | 2

Van die laatste regel zou ik beide afraden.

Maar inderdaad, Mark krijgt veel zetels. Maar stel dat nu ineens de PVV een groeistuip krijgt? Gerommel ook bij de SP met een afgesneden Marxistische jongerenafdeling. Mogelijk stemmen Henk en Ingrid nu ook wel tactisch PVV i.p.v. SP? En wat gebeurt er met GL nu het Moslimbtoederschap onverhoopt toch invloed kan krijgen in de 2e kamer ondanks de nu beweerde ontkenning daarvan?

Jan, Leiden | 24-11-20 | 22:07

Geef die kat maar een rotschop ja!

Verkneukelaar | 24-11-20 | 22:07
-weggejorist-
Baron Clappique | 24-11-20 | 21:58 | 3

Het gaat snel de goede kant op. De belangrijkste steunpilaren van Baudet verlaten de tent. Nu Haga nog en we zijn klaar. Als een Trump gaat Baudet te laat weg, omdat hij maar niet wil zien dat het tijd is voor anderen.

Graaier | 24-11-20 | 21:58

*Der untergang kijken gaat*

grapo | 24-11-20 | 21:57

Annabel major: Sic Semper Tyrannis!
Gaius Julius Baudetus: Ook gij, Annabel?
Marcus Rutte: hahaha
Apparatchik Rutger: and another one, and another one, and another one...

Graaf_van_Hogendorp | 24-11-20 | 21:55

Eigenlijk is het grappigste aan dit alles dat er zoveel volgelingen volstrekt verbaasd zijn dat zoiets kon gebeuren. Dit zag je toch van mijlen ver aankomen? Dubieus dat Nanninga nu de heilige maagd uit gaat hangen, Tjerrie was al van het padje af toen zij werd gevraagd voor zijn clubje.

beldewouten | 24-11-20 | 21:55 | 1

Nou, Gl knuffelt ook graag met bv Antifa en inmiddels met het MB, dus dat randje binnen FvD is allemaal niet eens zo gek. Denk meer dat het hele virusgedoe Baudet pas echt heeft genekt. ( voor de buitenstaander/kiezer) Toen zag je de peilingen pas echt hard dalen.En ga ervan uit dat hij nog steeds zichzelf the chosen one vindt. En dan is het dus exit Nanninga.

Shortganger | 24-11-20 | 22:02

Het begint inmiddels toch wel een bizarre "coup" te worden. Één scheve tweet van Nanninga over het gedoe met kaalkopjes, met wat bijval van het partijkader, en in een paar korte dagen hebben de min of meer belangrijkste kopstukken zich uit de partij teruggetrokken. Het lijkt wel alsof niemand er nog echt zin in had.

Muxje | 24-11-20 | 21:53 | 2

Het had wel met iets meer 'teamwork' of voorbereiding gemogen. Is er iets van een plan voor kamp Nanninga + Eerdmans of springen ze één voor één uit de partij en moeten de overblijvers maar zien wie er nog aan boord is?

De oude garde heeft er zo blijkbaar geen zin meer in en de nieuwe garde heeft er schijnbaar ook de puf niet voor om gezamenlijk door te pakken. Als kiezer sta je met lege handen.

GroetenVanUrk | 24-11-20 | 21:58

En dat geeft te denken.

Ruif_Vuller | 24-11-20 | 21:59

Allemaal begonnen door "nazistisch gedrag" in een appgroepje, door jongetjes (m/v/x/) die amper een hitler snorretje kunnen groeien.

Joris-nummer-zeven | 24-11-20 | 21:53

De Renaissanceboot van Baudet is de Bismarck geworden.

Rest In Privacy | 24-11-20 | 21:52 | 1

Meer de Titanic

frank123 | 24-11-20 | 21:57

Nou.... gaat lekker bij de bruinhemden daar....

panthoseen | 24-11-20 | 21:52

Hoe zit het eigenlijk met de nazi-berichtjes van de jongeren van 50PLUS?

benjeallanggek | 24-11-20 | 21:50 | 1

Die weten niet hoe WhatsApp werkt.

Baron Clappique | 24-11-20 | 22:00
-weggejorist-
Bread_Pitt | 24-11-20 | 21:49 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Start de partij gewoon opnieuw onder een nieuwe naam.

MaxiCosi24 | 24-11-20 | 21:48 | 4

SvD

Ridde Rogter | 24-11-20 | 21:50
▼ 1 antwoord verborgen

Echt doodzonde. Ze hadden best een mooie lijst voor de 2e kamer. Hoe moeilijk is om je gewoon normaal te doen ? Gaat weer een saaie boel worden zonder Baudet.

MarkyS | 24-11-20 | 21:48 | 1

Het werd ook saai toen Boer Koekkoek de Kamer verliet. Dus daar ben ik het wel mee eens.

Ridde Rogter | 24-11-20 | 21:51

Wat moet mevrouw Nanninga zich ingehouden hebben bij CNB. Kom nog maar een keer langs, snel, en vertel het hele verhaal.

Volksvertegenwoordigers schreeuwend opbellen: "ik ben de partij." WTF!

Rest In Privacy | 24-11-20 | 21:47 | 2

Heb het idee dat het niet helemaal meer goed gaat met Thierry wanneer hij dat door de telefoonlijn schalt Door de invloed van die te rechtse lieden?

Jan, Leiden | 24-11-20 | 21:53

@Jan, Leiden | 24-11-20 | 21:53:

Gewoon de ware Baudet. Maskers blijven niet lang comfortabel. Zeker niet die van de oppervlakkige charme.

o)+ | 24-11-20 | 22:03

Goed om te zien dat Nicki Pouw-Verweij, een topper, Annabel steunt met mooie woorden!

Graaier | 24-11-20 | 21:46 | 2

Als ik later groot ben wil ik Annabel worden, zoiets? Mooie woorden maar een beetje infantiel.

small_town_dude | 24-11-20 | 21:48

De SGP is nu nog de enige stabiele factor op rechts. Ongelofelijk.

erkomenanderetijden | 24-11-20 | 21:46

Max Pam over Baudet, in de Volkskrant:

Baudet was columnist bij NRC Handelsblad en als hij daar niet was ontslagen, zaten wij nu misschien niet met de gebakken peren. Je zag het trouwens aankomen: al die kleine partijconflictjes, voortgedreven door een litanie van grote woorden over de ondergang van de westerse cultuur. En als het erop aankwam, zat Baudet er meestal net naast. Dat hij lang achter de Russen aanliep in de MH17-affaire en niet in de gaten had dat Russische overheden altijd – maar dan ook altijd – liegen, kon hem nog worden vergeven omdat hij net op tijd een tournure maakte. Zijn flirt met Trump was ook niet erg gelukkig, zijn trein-tweets domweg grof en zijn omgang met het alt-rightjongerengespuis ronduit stuitend. De onzin die hij nu anderen verwijt, dat is hij zo langzamerhand zelf geworden.

Ik vermoed dat ik de precieze datum weet van de ineenstorting. Dat was toen Thierry’s leermeester Paul Cliteur liet weten dat hij terugging naar de universiteit. Cliteur woont toevallig bij mij om de hoek. Op een avond zag ik hem in de neervallende duisternis aan het eind van de straat een vuilniszak buiten zetten en toen wist ik: dat komt nooit meer goed.

Rest In Privacy | 24-11-20 | 21:41 | 6

"Op een avond zag ik hem in de neervallende duisternis aan het eind van de straat een vuilniszak buiten zetten en toen wist ik: dat komt nooit meer goed."

Ik heb ook wel eens een vuilniszak buitengezet. Het komt wel heel erg dichtbij zo.

BenBinnen | 24-11-20 | 21:55

Als ik trek heb in vaag gelul kijk ik wel naar een film van David Lynch.

SIogra | 24-11-20 | 22:00

Dat is een puike analyse en nog behoorlijk mild voor die mafkees. Ik heb mijn abo van nrc opgezegd nadat ze max pam e.a. hadden afgedankt.

BobDobalina | 24-11-20 | 22:01
▼ 3 antwoorden verborgen

Zelfs Paul Cliteur die Baudet in Leiden heeft gepromoveerd dacht ik ooit(?) en altijd al zijn mentor was neemt nu zelfs de benen. Er zit nu wel heel veel peop in die ventilator?

Jan, Leiden | 24-11-20 | 21:41 | 4

"Hij vindt de manier waarop er met Baudet is omgegaan verkeerd, zegt hij in een toelichting. "Er zijn vast dingen fout gegaan en hij heeft fouten gemaakt. Maar je moet hem afrekenen op zijn standpunten, niet op die appjes in de jongerenafdeling."

GroetenVanUrk | 24-11-20 | 21:50

@Joris Beltsin | 24-11-20 | 21:46: ‘Zoals Thierry Baudet loyaal bleef aan Freek Jansen, zo blijf ik loyaal aan hem’ Lol

beldewouten | 24-11-20 | 21:51
▼ 1 antwoord verborgen

O jee, Cliteur ook al weg? Blijft er nog iemand over?

Overigens, geen woord Spaans bij de rant van Nanninga. Ze heeft wel gelijk vind ik.

Dr_Johnson | 24-11-20 | 21:39 | 3

nou ja, Haga en Smolders. Mijn God, dit wordt wel heel treurig.

yeps | 24-11-20 | 21:41

Ook Nicki Pouw-verweij (pro-Bel), Eva Vlaardingerbroek (onbekend) en ergens vér achteraan een onwaarschijnlijke Henk de Drent en Henk Trol als jokers. Beetje flauw dat Hiddema en Professor Clitoris al wegrennen voor de rook überhaupt is opgetrokken.

SIogra | 24-11-20 | 21:56

Ik heb jaren geleden een keer op de nieuwe premier van Nederland gestemd, ondanks het feit dat hij een paar dagen eerder kapotgeschoten was. Ik verdom het om mij nog een keer te laten verleiden om op een doodgeboren kindje te stemmen. Het klonk allemaal veel belovend 3 jaar terug, en toen de provinciale verkiezingen zo goed gingen had ik goed hoop. En toen begon al dat boreale gelul. Wat ongelovelijk jammer dit.

Hoe moeilijk kan het zijn om een beetje fatsoenlijk en intelligent geluid te laten horen rechts van de VVD?

wood_zor | 24-11-20 | 21:39 | 1

Lastiger dan verwacht. En mocht er wel iemand dat serieus kunnen doen met succes moet die of beveiliging hebben helaas of zelfs blijkbaar worden vermoord? Tenminste: wanneer je misstanden wilt benoemen naar afkomst en migratie een halt wil toeroepen?

Jan, Leiden | 24-11-20 | 21:48

Hoop echt dat Eerdmans de boel nog kan redden.

aero911 | 24-11-20 | 21:36 | 1

Nu Cliteur het bijltje er ook bij neergooit krijg ik er een hard hoofd in?

Jan, Leiden | 24-11-20 | 21:50

Is hier nog wat te beleven? Ome Greet lacht zijn l*l uit zijn broek momenteel! Wat een cadeautje zo'n 3 maanden voor de elections :-)

lenny3 | 24-11-20 | 21:34 | 4

@Muxje | 24-11-20 | 21:37: Ik denk dat de heer Bosma nog wel wat stemmen gaat winnen deze keer. Ligt voor mijn gevoel ook het dichtst bij FvD.

Of gewoon lekker op die vleermuizen van Denk met zn allen, zijn we er tenminste een beetje snel klaar mee!

wood_zor | 24-11-20 | 21:44

@Muxje | 24-11-20 | 21:37: Denk je? Het enige alternatief op rechts nog die Greet. VVD staat momenteel alleen nog rechts van de SP e gezellig naast Groen Links en D66 met hun programma :-) :-) Ik reken op 40 zetels voor Greet!

lenny3 | 24-11-20 | 21:45

@lenny3 | 24-11-20 | 21:45: Greet is voor velen op economisch vlak veel te links. Die schurken bijkans tegen de SP aan soms.

Muxje | 24-11-20 | 21:47
▼ 1 antwoord verborgen

Pauli Clitinho ook exit. Soit.

Hij zou toch al zijn gestopt na het opgeven van het fractievoorzitterschap van de Eerste Kamer.

Mahatma | 24-11-20 | 21:33

Dit is een ballonnetje dat je heel hard opgeblazen hebt en dat dan plotseling uit je vingers glipt.
Het geeft een hoop gesis als het door de kamer vliegt en even later is het een leeg stukje rubber.

Petrus Poortwachter | 24-11-20 | 21:31

Gelukkig voor FvD is het een grote ledenpartij. Dat betekent dat ze na deze shitstorm en week van lange messen een nieuwe partij kunnen opbouwen. We zullen zien.

Mahatma | 24-11-20 | 21:31

Jammer. Het was de eerste partij waar ik lid van ben geworden. Alhoewel ik na wat mailwisseling met Baudet zelf al vrij snel de uitgang gevonden had.

Die kerel overschat zichzelf op een heel onprettige manier.

Denkhetnjet | 24-11-20 | 21:30 | 1

Dan is dit misschien een goede ontwikkeling als Baudet weg gaat.

ikworstelengadouchen | 24-11-20 | 21:34

Duidelijk dat Baudet dikke vriendjes is geworden met die Lullo's van de JFvD. En nu is hij te verward om in te zien dat al zijn werk voor niks dreigt te zijn. Logisch dat Nanninga boos is. Van haar kant alleen al twee jaar werk naar de maan. En dan zitten er kennelijk hier wat sympathisanten van de JFvD te janken dat Bart Nijman een vendetta voert tegen Baudet.
Ga klagen bij Baudet zelf. Wil je een partij die eindelijk eens wat kan betekenen en in kan gaan tegen de polderkartel dan moet die een leiding hebben die de boel niet laat bevuilen door een clubhuis vol onvolwassen studentjes met rare denkbeelden.

Deflatiemonster | 24-11-20 | 21:29 | 1

Klopt. Baudet was al langer aan het afdrijven. Voorheen een frisse jongen met bravoure en af en toe wat kronkels in zijn redenering is hij verworden tot een compleet van de realiteit losgezongen ongeleid projectiel waar volgens mij niet mee samen te werken valt. De hoeveelheid nonsens die hij het laatste half jaar uitkraamde had zijn weerslag in de peilingen. Over peilingen gesproken, Maurice, wat is de stand op dit moment eigenlijk?

peuleschil | 24-11-20 | 21:37

Dus steeds meer steun om Baudet weg te sturen van mensen die er zitten dankzij Baudet, helder.

Roze_bril_drager | 24-11-20 | 21:29 | 3

Als de kapitein van een schip op een ijsberg afstoomt is het logisch als de bemanning op een bepaald moment in actie komt en het roer overneemt. Noem het muiterij, noem het overleven. Aan u de keus.

Crusher | 24-11-20 | 21:35

Hier is werkelijk niets vreemds aan. Bedrijfsleven: persoon A en B worden aangenomen door baas C. Baas C blijkt een arrogante debiel. Persoon A en B geloven in het bedrijf, de filosofie en de doelstellingen. Baas C blijkt een hele horde arrogante debielen in te vliegen die Zijne Arrogante Debiel nog arroganter en debieler maken. Persoon A en B zijn genoodzaakt om, in het belang van het bedrijf, Baas C eruit te werken. Bedrijf wordt beter, of valt om.

Bedrijfsleven 365 dagen in de week.

The-loopy-cowboy | 24-11-20 | 21:36

Gelukkig brengt het aanschuren tegen wappies en gekkies in alle vormen je niet echt ver.

filosofem | 24-11-20 | 21:29 | 1

Het zou troost kunnen zijn als dat ook het geval was met de snelst groeiende religie.

SIogra | 24-11-20 | 21:35

Maar goed. De vraag: Heeft Thierry Baudet de holocaust ontkent in een dronken bui met getuigen er bij en is dat wat nu boven markt hangt? Want hier is meer aan de hand, dan enkel een bestuurder die niet voortvarend te werk is gegaan.

tipo | 24-11-20 | 21:29 | 6

@beldewouten | 24-11-20 | 21:32:

Heel normaal gedrag bij Minerva in Leiden. Die schilderen zelfs hakenkruizen over homozebrapaden.

Rest In Privacy | 24-11-20 | 21:39
▼ 3 antwoorden verborgen

Kan ik ergens trouw zweren aan mevrouw Nanninga? Mijn eer heet trouw. Wat? Ze is niet gediend van dat soort taal? Heb ik weer.

Rest In Privacy | 24-11-20 | 21:27 | 3

Trouw zweren kan alleen na een flinke slok moedermelk.

frank123 | 24-11-20 | 21:33

@Rico Tampeloerus | 24-11-20 | 21:42:
Ik zie opeens Baudet en Annabel voor me in een Little Britain bitty scene.

frank123 | 24-11-20 | 21:46

Ieder uur een BREEK betekent dat er geen breek is.

En hup Tante Bel!

Mahatma | 24-11-20 | 21:26 | 1

Wat hoor ik dan toch steeds kraken?

Papa Jones | 24-11-20 | 21:29

In coelho’s De Alchemist (zeg maar verplichte literatuur pre-Happiness zweefmeisjes, dus vraag me niet waarom ik dit weet) komt de frase ‘geloof in je eigen legende’ voor. Me dunkt dat dit Baudet, net als overigens met veel andere alleenheersers, is overkomen. Er wordt door mij, en door vele anderen op dit forum, laatdunkend gedaan over de echokamer van Woke. En terecht. Dit is de andere zijde van dezelfde medaille: de echokamer van uiterst rechts. Niet in staat zijn om een tegengeluid, en tegenwicht te organiseren tegenover je eigen legendevorming heeft de afgang van een op zich veelbelovend politicus tot gevolg. Dit is een waarschuwing voor een volgende rechts-conservatieve partij, aangezien er voldoende ruimte voor is.

Verder: chapeau GS. Roeren waar het stinkt. Uiteindelijk hebben bruinhemden en islamieten meer dan een overeenkomst: jodenhaat, een geloof in een onfeilbare god en een drang naar destructie.

The-loopy-cowboy | 24-11-20 | 21:26

Paul Cliteur weg? Jammer, dat vond ik een topgozer met zijn vergiet kritiek op de idioterie van religie. Als ik het goed heb was Cliteur al een tijdje niet meer actief in de eerste Kamer om zijn Emeritus te halen of iets in die trant.

Nou, who's next? Springen ze nu stuk voor stuk van een brandend schip om hun eigen hachje te redden of is er nog iets van een 'gematigde bemanning' die de brand kan blussen en het schip weer zeewaardig kan maken?

GroetenVanUrk | 24-11-20 | 21:25 | 1

Clitje voor intimie.

Rest In Privacy | 24-11-20 | 21:41

Dat word terug naar "de rijdende rechter"

ptrck | 24-11-20 | 21:25

Backstabber Nanninga weet hoe het spel gespeeld dient te worden door net te doen of ze verontwaardigd was over iets wat ze al lang wist.

DrumPiet | 24-11-20 | 21:24 | 4

@Old_Spice | 24-11-20 | 21:27: Ach kijk, de dolkstoot legende...... Wel grappig dat ie juist nu weer van stal wordt gehaald

Ruif_Vuller | 24-11-20 | 21:36

@piet
Tante Bel is sowieso een betere politicus dan Terry.

@Old_Spice
Dat is haar pornonaam.

Mahatma | 24-11-20 | 21:37

Stoker.

Rest In Privacy | 24-11-20 | 21:41
▼ 1 antwoord verborgen

Het is de partij van Baudet en Hiddema (en vroeger Otten). Baudet is mede oprichter van de partij. Nanninga niet. Dus laat haar lekker het veld ruimen.

Old_Spice | 24-11-20 | 21:24 | 1

Het bewijs van het gelijk van Otten is geleverd. Onomstotelijk. Baudet is ongeschikt. En het was eigenlijk meer de partij van Otten. Haal hem weer binnen en alle Baudet juichaapjes vluchten weg. Beter.

Rest In Privacy | 24-11-20 | 21:53

Na de provinciale winst is het volledig verkeerd gegaan. In plaats van twee jaar lang te werken en te oogsten aankomende maart, is de top gaan zweven. Otto dacht al graaiend een vvd light te kunnen creëren en de invloed per op bot van de hand te kunnen doen. Baudet is gaan geloven dat hij, en zijn favoriete assistent, Freek, de eindeloze vergezichten konden omzetten in een landelijke beweging om de instituten te zuiveren of zo iets. De poort stond zodoende open via de JFVD voor allerlei types van laag allooi. Jammer want het enige wat had moeten gebeuren was netjes twee jaar on topic te blijven. Men wou te veel te snel, het succes is naar de bol gestegen, en nu is het voorbij.
Jammer voor Baudet, wat hij gestart heeft was knap en men was op weg om echt een speler te worden. Nu is het over. Klaar. Misschien is het mogelijk om uit de brokstukken iets nieuws op te bouwen. Maar man wat een geblunder. Wat een historische miskleun de laatste twee jaar. Er is een ding taboe in politiek Nederland en dat is Nazi, en alles wat daar op kan wijzen, dus alles had er scherp op moeten zijn dat het niet aangesmeerd en of opgeblazen kon worden. Een ding kan niet. Nazi. Het is een dood zonde.

P-unit | 24-11-20 | 21:24 | 2

Je wilt één ding niet: en dat is de mediamalloten gelijk geven. Dat is precies wat er nu gebeurd is. Oliedom.

SIogra | 24-11-20 | 21:28

Precies dat.

frank123 | 24-11-20 | 21:29

In hoeverre zijn het hier de vastgekoekte virusgekkies die zo tegen Nanninga zijn?

SIogra | 24-11-20 | 21:23

Zeg heuris, ken jij die mop van Paul Cliteuris?

TonyMontana010 | 24-11-20 | 21:20 | 1

Die kennelijk opgepleur' is?

nikolaos | 24-11-20 | 21:25

Niet sjiek, en bovendien slecht voor de partij. Vond het juist een uiterst gepaste actie van Baudet; het is niet Baudet die nazi sympathiën heeft geuit, maar een of andere partijknuppel.

Panos88 | 24-11-20 | 21:20 | 3

Hij liet ze groeien en bloeien. En goed dat Annabel nu doorpakt. Niks too little, too late ingrijpen en laten doormodderen.

Graaier | 24-11-20 | 21:22

Een aaneenschakeling van uiterst zwak leiderschap, het demasqué als een waardeloze debater, een gebrek aan zelfreflectie en een aantal belachelijke politieke keuzes hebben Baudet de das om gedaan. Niet de media en niet een paar van die puistenkoppen met een Nazi fetish. De knul had dit veel eerder moeten doen.

Lafayette | 24-11-20 | 21:27

Keer op keer. En keer op keer lacht hij het weg als ware hij een Rutte. Nooit of te nimmer heeft hij ook maar enige oprechte schaamte betoond voor dit nazistisch gedrag in zijn partij. En gisteren dacht hij weg te komen met een Trumpiaans stukje raaskallerij.

nietzomoeilijk | 24-11-20 | 21:34

De boreale Goetterdaemmerung ist da...!

grapjasz | 24-11-20 | 21:20

Ik ben geen fan van Annabel, maar ze laat hier wel zien dat ze ruggengraat heeft. Ik denk toch dat de reactie van Hiddema, zo snel mogelijk wegrennen, beter is.

de_gevlekte | 24-11-20 | 21:20 | 1

ruggengraat ... waar ? een eigen agenda? Daar!

daytripper | 24-11-20 | 21:22

De rapen zijn gaar!

Rest In Privacy | 24-11-20 | 21:15

Nanninga heeft te lang in 1 ruimte heeft gezeten met Sylvana Symons daar in Amsterdam. Natrappen kan je leren van ervaren collega's.

Joris-nummer-zeven | 24-11-20 | 21:14 | 6

@Joris-nummer-zeven | 24-11-20 | 21:21: Ook goed. Als Baudet vasthoudt aan zijn geesteskind, dan stapt Nanninga op. Ik zou dan van ganser harte hopen dat ze met andere capabele lieden een partij begint.

nietzomoeilijk | 24-11-20 | 21:33

@nietzomoeilijk | 24-11-20 | 21:33:
Nanninga drijft het gewoon op de spits in de wetenschap dat Baudet nooit uit beeld zal verdwijnen. Dan staat het haar vrij de 3 baantjes die ze heeft op "eigen titel" voort te zetten. Afscheiden dus. Dan heeft ze de komende jaren haar 3 inkomens (Staten NH-1e kamer + Raadslid) op het droge. Dat is per jaar bij elkaar zo'n +/-. €. 73.000,= . Oh ja, en kinderbijslag van haar nieuwe kindje natuurlijk. En haar eega heeft natuurlijk ook een inkomen. Die Bel slaapt niet, ondanks het feit dat ze de middelbare school niet heeft afgerond. Ik roep het wel vaker: politiek is een fantastisch verdienmodel hoor !

demaup | 24-11-20 | 22:01
▼ 3 antwoorden verborgen

Krijgt Annabel al beveiliging?
Narcisten kunnen zeer geweldadig worden als hun ego wordt gekrenkt.

Rest In Privacy | 24-11-20 | 21:14 | 4

Beveiliging is nodig als links voor de schenen getrapt wordt.

Kopieerapparaat | 24-11-20 | 21:37

@Gulliver | 24-11-20 | 21:43: Welnee, hij mag dan gefrustreerd zijn en er een bende van gemaakt hebben, maar hij valt zeker niet in de categorie BLM, KOZP, Antifa of ander soortgelijk links schorem.

Kopieerapparaat | 24-11-20 | 21:57
▼ 1 antwoord verborgen

Einde partij, als ik zo die updates zie. Als Tante Bel gelijk heeft is die bruinrot er niet meer uit te roken. Wat een idioot is het ook, die Baudet.

Graaisnaaiert | 24-11-20 | 21:13 | 2

Jawel, gewoon even doorpakken nu. Ik dicht het Nanninga wel toe om deze club een gezonde rechtse partij te maken. Hup Annabel, hup!

nietzomoeilijk | 24-11-20 | 21:17

@nietzomoeilijk | 24-11-20 | 21:17: met Nanninga aan het roer wordt het ook niks. Ik ben bang dat FvD onherstelbaar beschadigd is, mede door Nanninga door deze weg te bewandelen. Misschien dus wel net zo'n ongeleid projectiel als Baudet zelf

Kopieerapparaat | 24-11-20 | 21:40

Die dikke nanninga moet haar school eerst afmaken. En daarna mag ze lekker gaan koken. En op dieet. Dan pas luister ik naar haar, omhooggevallen nietsnut!

sjuul69 | 24-11-20 | 21:12 | 4

Inderdaad ... laat die grote broek maar even in de kast hangen ..

daytripper | 24-11-20 | 21:17

Zij zal al uw eisen inwilligen, want ze hecht er vast veel waarde aan dat u luistert.

NeedIsaymore? | 24-11-20 | 21:20

Balen hè, als Annabel haar vinger op de zere plek legt en je grote idool het slachtoffer is...

Spamboxxx | 24-11-20 | 21:25
▼ 1 antwoord verborgen

Het woordje "nazi" is, as we speak, ( 21.11 uur) hier 34 keer gevallen, maar als je om een klein bv gefilmd bewijsje vraagt blijft het stil .
Ik zei het eerder : de meteoriet van afgelopen week werd gefilmd , maar nazistische gedragingen ... geen spoor .

daytripper | 24-11-20 | 21:12 | 5

Alleen complotwappies vragen om feiten, verstandige mensen kijken NPO en stellen verder geen vragen.

WimCock | 24-11-20 | 21:21

Gasser lederhosen?

frank123 | 24-11-20 | 21:22
▼ 2 antwoorden verborgen

Thierry jongen, wat ben je aan het doen.
Het gaat om het partijprogramma!! Nu dreig je alles en iedereen mee te slepen in deze hele soap. Leg aub je bestuursfunctie neer en accepteer dat je eerst niet op de lijst komt te staan.

mlmn | 24-11-20 | 21:12 | 2

En accepteer dat je niets meer, maar dan ook helemaal niets meer met de partij die je zelf hebt opgericht te maken hebt. Begin een clubje met Stormfrontrommellieden, maar laat Forum verder met rust. Ga weg, gek.

nietzomoeilijk | 24-11-20 | 21:19

Totaler krieg

frank123 | 24-11-20 | 21:20

Ank Bijleveld gold tot de flater afgelopen week als "cyber-specialist" binnen de EU. Het is te koddig voor woorden. Een paar Russen werden verdacht van een poging tot inbraak bij het OPCW en werden over de grens gezet. Ank werd geïnformeerd toen het zover was en daarna was zij de specialist. Zelfs Ton Elias en Wim Kok zijn volledig digitaal bij haar vergeleken. https://www.bild.de/politik/ausland/politik-ausland/sie-twitterte-top-secret-code-das-ist-europas-leichtsinnigste-ministerin-74060616.bild.html

Frau Merkel | 24-11-20 | 21:07 | 2

Wellicht wordt ze nu ook in nieuwsuur uitgenodigd als cyber specialist, lol.

Rdock | 24-11-20 | 21:13

Een stomme fout van Bijleveld. Maar het is niets vergeleken met de verbijsterend idiote knuppel die zo'n geheime meeting op fucking Zoom organiseert.

Muxje | 24-11-20 | 21:19

Bedoel ik, nmr 3 op de lijst is wel een relevante speler, relevanter dan Amsterdam lokaal. Maar relevanter is nr 4 tm 10 op de lijst, waaronder mvr Eva Vlaardingerbroek. Als die niet publiek meegaan, dan heb je niks?

Shortganger | 24-11-20 | 21:06

Nanninga exit. Van Rossum overstuur. FvD kapot. En Rutte derde lachende.

Walter E. Kurtz | 24-11-20 | 21:02 | 3

Eerder Greet

Risingson | 24-11-20 | 21:17

@Risingson | 24-11-20 | 21:17: Kijk nog even het verband na tussen het verlies van zetels van de PVV en de VVD toen het FvD zo steeg in de peilingen. De winst voor de PVV is vele malen kleiner dan die van de VVD. Niet alleen winnen n.a.v. deze situatie de cartelista's zetels in aantallen, maar hebben ze nog minder te duchten van de 'non-controlled opposition'.

Grachus | 24-11-20 | 21:37

Wat wil ze nou eigenlijk? Denkt ze nu heus dat de kiezer hiervan gecharmeerd zal zijn? Thierry weg, Hiddemeister weg, JFvD weg, Jansen weg.
FvD nieuwe stijl: gegarandeerd nazi-vrij, afgestempeld door Nanninga en haar mede-rebellen. Echt iets waardoor de kiezer zal besluiten om voor FvD te kiezen. Niet dus.

JvanDeventer | 24-11-20 | 21:01 | 24

Ehh.. toevallig de laatste maanden de peilingen gezien? Ik betwijfel of de kiezer nog zo gecharmeerd was van Thierry's fijne ideetjes en optredens.

zwellevertje | 24-11-20 | 21:32

@JvanDeventer | 24-11-20 | 21:29: Niet van u gewend, zo krom redeneren en framen met 'Annabel-fans'. Niet zo neerbuigend toontje aub. Annabel 'delivers', Thierry niet.

Eeuwig..Op..Vakantie | 24-11-20 | 21:32

@zwellevertje | 24-11-20 | 21:32: Deze kiezer is in elk geval naar de PVV afgereisd. Maar ook als de peilingen teruglopen is het in elk geval stompzinnig om iemand eruit te werken als je nog helemaal geen beter alternatief hebt.

JvanDeventer | 24-11-20 | 21:42
▼ 21 antwoorden verborgen

Toch wel typisch met wat voor halfidioten rechtsdenkend Nederland iedere keer wordt opgezadeld. En dan vlak voor de verkiezingen een rare stunt waardoor de aanhang verdampt. Je zou bijna denken dat dit zo bedacht wordt door de nomenclatura in dit land.

DeEchteWaarheid | 24-11-20 | 21:00 | 1

Als er een opvallende figuur succes heeft, komen daar een hoop vleermuizen op af die op eigen kracht geen enkele kans zouden hebben en tot op dat moment ook dus niet hebben gehad. En op een dag denken die dat ze het zelf ook opeens kunnen. En dan verdampt de boel weer.

denouden | 24-11-20 | 21:05
-weggejorist en opgerot-
lenny2 | 24-11-20 | 21:00 | 16
▼ 16 antwoorden verborgen

Nanninga kan alleen maar meedrijven op iets, maar niet sturen en meekrijgen. Te weinig diepgang, charisma, kennis, ruggengraat en nog een hele riedel van toepassing zijnde zelfstandig naamwoorden.

denouden | 24-11-20 | 20:58 | 4

Ik ken Nanninga langer dan vandaag, mister. Rancune is het niet echt. Of niet alleen.

denouden | 24-11-20 | 21:07

Onzin , woont al van kinds af aan in Amsterdam en heeft een hoop drek in al die jaren over haar heen moeten krijgen inzake haar meningen / uiterlijk en NL afkomst. Wrs maak jij dat niet mee in je veilige dorpje. Dus rug recht klopt niet , diepgang klopt niet ( zie debat in gemeenteraad ) , meedrijven onzin ( ze zwemt nu tegen stroom in) , sturen klopt niet ( ze stuurt nu de partij met haar geponeerde mening van gisteren) , ruggengraat heeft ze ook (heeft nu gezegd , niet acceptabel of ik ga weg), kortom , 3 werf onzin deze post van je

Dreeke | 24-11-20 | 21:07

@Dreeke | 24-11-20 | 21:07: Ze is blijkbaar niet geinteresseerd in proces dat ook door de leden van FvD als rechtvaardig wordt ervaren. Je kan niet zomaar eisen dat een van de oprichter de partij wordt uitgegooid zonder dat er een proces van hoor en wederhoor heeft plaatsgevonden. Dan vervolgens is het aan de leden van de FVD om iemand eruit te gooien en niet aan Annabel of GS.

mikes43357369 | 24-11-20 | 21:25
▼ 1 antwoord verborgen

Gaaaaapppppp.....

Rest In Privacy | 24-11-20 | 21:04

Nu Hiddema weg is, is het wel gedaan met FvD; het is een beetje zoals de eindscene in Rambo, waarin de kolonel tegen John zegt: ''It's over, Johnny! It's over!!!''.

van der g | 24-11-20 | 20:58 | 5

@UpdateAvailable | 24-11-20 | 21:03: U bedoelt Baudet op de nr. 1 plek. Dat is zeg maar ook degene die de meeste stemmen krijgt van mensen die FVD willen stemmen, zoals dat gaat met lijssttrekkers.

Magna Carta | 24-11-20 | 21:12
▼ 2 antwoorden verborgen

Is in 020 voorlopig nog werk zat voor Annabel,

'Opvallende' feestverlichting moet straks bij de gemeente aangemeld worden.

Als de nieuwe aanmeldplicht echt ingevoerd wordt, dan moeten bewoners van huizen met meer dan 1 vierkante meter lampjes, of met feestverlichting die meer dan 10 procent van de gevel bedekt, hun versiering ook bij de gemeente melden.
www.at5.nl/artikelen/205790/opvallend...

D.Onderop | 24-11-20 | 20:57 | 2

Gelukkig wordt dat grote maatschappelijke probleem voortvarend aangepakt.

Muxje | 24-11-20 | 21:08

En dan kom je de lijst Mogelijk Boreaal.

de honden blaffen... | 24-11-20 | 21:13

Nanninga heeft zowel niet het charisma noch de visie om de partij te leiden. Het Forum gaat de kiesdrempel niet halen op deze manier.

Allevezoel | 24-11-20 | 20:57 | 6

Nanninga kan vooral heel goed schreeuwen en botte opmerkingen maken. Heel goed voor in de raad van Amsterdam.

Panos88 | 24-11-20 | 21:24
▼ 3 antwoorden verborgen

En weer heeft een rechtse beweging met een enorme potentie zichzelf opgeblazen door een machtsgreep van de tweede-garnituur-ego's die slechts op de bagagedrager van Baudet op die positie zijn gekomen. Zij hadden niet de kwaliteit om het af en toe geweldige, maar ook af en toe ongeleide projectiel Baudet in het gareel te houden. Resultaat alleen maar verliezers. En de grootste verliezer is de Nederlandse bevolking ter rechterzijde van het midden. Pim Fortuyn, Baudet, bijna 20 jaar verder. Wie volgt over hoeveel jaar?

PieterPassant | 24-11-20 | 20:56 | 5

Misschien had hij toch meer naar Otten moeten luisteren. In die periode is het gedonder begonnen.

Magna Carta | 24-11-20 | 21:13

Baudet met Fortuyn vergelijken....? Wat een gotspe. Baudet mag nog niet in de schaduw staan van Fortuyn, nog niet in de verste verte. Fortuyn had een visie, had echt ideeen en wist een veel breder deel van de bevolking aan zich te binden, veel diverser. Baudet is een knor met Pro Patria verlangens die zich vooral liet leiden door zijn ego en flirten met radicaal rechts.

nietzomoeilijk | 24-11-20 | 21:31

@nietzomoeilijk | 24-11-20 | 21:31: En Fortuyn had praktijk ervaring als bestuurder. Als hij in 1973 gekozen was als lijsttrekker van de PvdA was hij net zo afgegaan als Baudet nu.

Grachus | 24-11-20 | 21:42
▼ 2 antwoorden verborgen

The smell of lavender in the evening is fading fast...

Petrus Poortwachter | 24-11-20 | 20:56 | 2

Het is allemaal verbrand en wat nu nog rest, is the smell of napalm in the morning.

van der g | 24-11-20 | 21:08

@van der g | 24-11-20 | 21:08: Ik ben er ook bang voor.

Petrus Poortwachter | 24-11-20 | 21:25

Meer mensen die Forum-moe worden? Laat ze het onderling lekker uitzoeken, horen we later wel wie de baas is en hoeveel virtuele zetels er zondag nog over zijn. Ik hou het op 4, met 2 extra voor de PVV en 2 extra voor de VVD.

hoevenpe | 24-11-20 | 20:55

Thierry Henri Philippe Daffodil Baudet.
You are fired.

wezen | 24-11-20 | 20:54

Hij kan toch een Duyvendakje doen?
Weggaan als partijleider en dan via de draaideur terugkomen als campagneleider. OK, technisch gezien was Duyvendak destijds geen partijleider, maar hij was wel heel erg invloedrijk. En dat was hij daarna nog steeds, maar dan op de achtergrond.

Osdorpertje | 24-11-20 | 20:54

De wederopstanding van Joseph Goebbels?

padbuffel | 24-11-20 | 20:54

Nha, Wat is hier nou weer aan de hand?
Ff een tijdje het Nederlandse nieuws niet gevolgd ( niets gemist overigens).
Toch jammer van deze partij dat het door zo’n giebelegeintje naar de knoppen gaat.
Laat die JFvD toch lekker “links” liggen, dit heeft toch niets te maken met het partij beleid?
Ik zal die Hiddema missen met z’n scherpe toespraken en Thiery ook met de waarheid.
Kunnen we weer het gezeur en gezeik van die linkse kneuzen aanhoren en de waarheid wordt weer compleet onder gesneeuwd door de linkse sneeuwvlokjes.
Het Binnenhof is het kontgat van Brussel.

Datgingniegoed | 24-11-20 | 20:53

Nanninga vervangt Thierry, Joost vervangt Hiddemeister (blijft seund, mooie mens), Otten krijgt euthanasie (wegens terugkerend nazismepraktijken). En we gaan met FvD over tot de orde van de dag.

Robske007 | 24-11-20 | 20:51 | 4

Mooi scenario , hoewel ikzelf het liefst Eerdmans in de bestuurders stoel zie, Annabel als “chief wip”’.

Dreeke | 24-11-20 | 20:53

Maximaal 2 zetels.

de honden blaffen... | 24-11-20 | 21:15
▼ 1 antwoord verborgen

het duurt ff voordat een ieder lid begrijpt dat de boot is gezonken. annabell het wordt ook niets met jou.

newray | 24-11-20 | 20:51 | 3

scheepswerf, nieuwe boot, zijn we best goed in.

newray | 24-11-20 | 20:54

maar ook dat is natuurlijk racisme. nederlanders kunnen betere schepen bouwen. china boos.

newray | 24-11-20 | 20:55

Ik mis de VOC mentaliteit hier een beetje.

frank123 | 24-11-20 | 20:56

Als Baudet het beste voor heeft met fvd, gooit hij nu meteen Annabel Nanninga eruit. Mensen die liever via de media hun gelijk halen dan via een discussie intern kun je niks mee in een partij. Heb je niks aan, doen uiteindelijk meer schade dan goed. Daarnaast is de politica Nanninga nogal anders dan de columnist Nanninga. Als we oude columns van Nanninga langs de deuglat gaan leggen is zij wel een van de laatste die zo hoog van de toren hoort te blazen.

Gandalph | 24-11-20 | 20:50 | 9

@klimaatsloper | 24-11-20 | 20:56: nee dat lees ik zo niet. Ik lees dat alles niet zo gaat als Annabel wil en niet snel genoeg gaat en dus gooit Annabel nog wat extra olie op het vuur. Dat terwijl rust, intern beraad en gezamenlijk naar buiten treden de enige remedie is om uit een crises te komen waar fvd nu inzit. Acties zoals die van Nanninga zijn wel het laatste waar je op zit te wachten als je het goed voor hebt met fvd.

Gandalph | 24-11-20 | 21:09

Ja, de werkwijze in geval van "interne discussie" hebben we inmiddels wel gezien, dan wordt je er gewoon zonder pardon uit geflikkerd, en de nazies krijgen promotie.

zwellevertje | 24-11-20 | 21:18
▼ 6 antwoorden verborgen

Bruine ratten hebben de renaissancevloot tot zinken gebracht.

Rest In Privacy | 24-11-20 | 20:49

Jeanne D’Anninga !

Dreeke | 24-11-20 | 20:48

Bellatrix go-go-go !!

Pieterman | 24-11-20 | 20:48

Ik begrijp niet dat eerst Otten en nu bij Naninga het kwartje pas zo laat valt? Wat is er nieuw? Baudet heeft toch vanaf het begin al gespeeld met dit soort sympathieën als homeopathische verdunning en een complot om de Europa te omvolken. Nogmaals, Wat is er nieuw? Of heeft ze door de zwangerschap nieuwe inzichten gekregen. Hormonen doen soms rare dingen.

JanP999 | 24-11-20 | 20:48 | 7

Lees Nan's brief. Men heeft vanaf het begin gehoopt dat Baudet nog wel op het rechte pad gezet kon worden, en misschien ook wel geprobeerd om hem tegen zichzelf te beschermen. Is helaas niet gelukt.

Muxje | 24-11-20 | 21:11

Complot? Kijk even in amsterdam en zie met je eigen ogen hoe de omvolking al heeft plaats gevonden. Vergelijk maar eens met wa foto’s van amsterdammers uit de jaren 60 en 70!

sjuul69 | 24-11-20 | 21:17

@GroetenVanUrk | 24-11-20 | 21:01: Precies. Het is gewoon iets wat gebeurd en voor een groot deel onwenselijk is maar hij presenteert dit als een complot of dat het een doel om dat te laten gebeuren en daar gaat het fout.

JanP999 | 24-11-20 | 21:40
▼ 4 antwoorden verborgen

Einde FvD, op naar de volgende linkse sloopacties van Rutte IV.

Eppo | 24-11-20 | 20:48

Ik ben voor Nanninga.
De eerste vrouwelijke premier van Nederland.

Remus McMillan | 24-11-20 | 20:44 | 9

@decaliter. Geen één gaat dat redden, dat hebben we bij lpf gezien. Een gedachtengoed van een ander voortzetten is te moeilijk.

BozePaarseMan | 24-11-20 | 20:58

@Remus McMillan | 24-11-20 | 20:44 : het is over en uit. De meesten gaan morgen het lidmaatschap opzeggen. Niemand heeft wat met een dikke olifant in de amsterdamse gemeenteraad. Pff. Laat me niet lachen. FvD is nu echt deaud. Geen herstel meer. Einde oefening. Ciao!

AMX pri | 24-11-20 | 21:10
▼ 6 antwoorden verborgen

Is nanninga nu een klokkenluider? Dan zal ze wel door grapperhaus vervolgd gaan worden.

Mart6037 | 24-11-20 | 20:41 | 2

Ze kan luiden wat ze wil, Notre Dame wordt ze toch niet.

Mr_Natural | 24-11-20 | 20:46

Opsporing verzocht is nog maar net begonnen.
Het is nu alweer een feest der herkenning qua daders.

HoerieHarry | 24-11-20 | 20:41 | 4

Overvaller van 18 augustus jl ...

Quattro Stagioni | 24-11-20 | 20:50

Bingbingbing je kan tegenwoordig ook naar straatinterviews met Thierry Baudet kijken om aan je dagelijkse dosis te komen: youtu.be/aIwTMHnlfiI?t=148

SIogra | 24-11-20 | 20:51
▼ 1 antwoord verborgen

Op inhoud was FvD de eerste partij van Nederland bij de Provinciale verkiezingen.
Helaas heeft de vorm het gewonnen van de inhoud.
-
Wanneer de inhoud weer op 1 gezet wordt, kan deze positie in maart zomaar terug zijn. Veel mensen hunkeren naar een nieuwe Pim Fortuyn. De NPO kan de demoniseer adviseurs nog niet van de loonlijst halen.

bananabanana | 24-11-20 | 20:39 | 12

@Kuifje-naar-Brussel | 24-11-20 | 20:47: Het is erg kort dag inderdaad, als het FvD niet snel uit de as herrijst krijgen we aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid wéér een kneiterlinks kabinet.

Crusher | 24-11-20 | 20:57

@neonreclame | 24-11-20 | 20:42: Ben het zelden met Kuifje eens maar denk dat hij hier wel gelijk heeft.
Baudet en Hiddema waren hèt gezicht van FvD dus al zou FvD verder gaan zal dat een slap aftreksel worden. En stort in vanwege heel veel ellebogenwerk en egootjes. Thierry vond ik een prima kerel, een verademing vergeleken bij al die grijze middenmoten, een uniek mens. Maar zodra je geleefd gaat worden - en je je van alles moet gaan aantrekken van 'meninkjes' dan kun je jezelf niet meer zijn en kun je er beter mee stoppen en dat heeft hij gedaan. Spijtig, heel spijtig. En in al het gekrakeel wordt vergeten dat hij en Hiddema het gezicht van FvD waren voor duizenden stemmers, die nu afhaken.

Lupuslupus | 24-11-20 | 20:59

Een nieuwe Pim zit er niet in, maar ik denk dat een hoop mensen al blij zouden zijn met de oude Baudet. Nanninga zinspeelt daar in haar brief ook op: "Het beginselprogramma is met de jaren nauwelijks veranderd, de partijleider wel".

Muxje | 24-11-20 | 21:00
▼ 9 antwoorden verborgen

Ik ben eigenlijk blij voor Hiddema, het was eerst leuk en hij ging fluitend naar de kamer. Toen begon TB rare dingen te doen en een schijn-grote leider te spelen. Vermoed dat het wel aan Hiddema innerlijk gevreten heeft, en nu had hij de kans zonder eerverlies weg te gaan. Hij liep het gebouw uit en binnen in schreeuwde hij " ik ben weer vrij".

jan huppeldepup | 24-11-20 | 20:38 | 1

Met zijn rookgedrag geef ik hem nog een jaar of twee.

Dreeke | 24-11-20 | 20:43
-weggejorist en opgerot-
lenny | 24-11-20 | 20:38 | 2

Het een-tweetje tussen GS en Annabel is voortreffelijk uitgespeeld. Eerst dagenlange beschietingen door Bart Nijnam en dan Annabel het laten afmaken. Ik hoop dat de technische staf van De Boer meekijkt. Dan maakt oranje volgend jaar nog een kans.

Irnerius | 24-11-20 | 20:37 | 3

Als je denkt dat alleen Nanninga en GS hier een rol of überhaupt een grote rol hebben moet je echt eens van dit roze forum af en verder kijken dan je neus breed is. De hele partij inclusief (social)media buitelt al dagen over elkaar heen.

Blootkapje | 24-11-20 | 20:44

Je vindt het toevallig dat Annabel er hetzelfde tegenaankijkt als de GS redactie? Denk dat ze al met kromme tenen loopt sinds Lange Frans over kroketten kwam rappen op het partijcongres.

klimaatsloper | 24-11-20 | 20:48

Je reactie maakt duidelijk dat FvD een wappiepartij is.

Rest In Privacy | 24-11-20 | 20:56

Ah, Opsporing Verzocht begint, eindelijk wat ontspanning.

Mr_Natural | 24-11-20 | 20:37 | 1

Zo een saaie zending. Steeds weer de zelfde koppen met de vraag " De man droeg witte sportschoenen en een hodie. Als iemand hem gezien heeft op een regenachtige dag op drie uur morgens in 2017 dan meldt u".

jan huppeldepup | 24-11-20 | 20:42

OT: Bij een steekpartij in een warenhuis in het Zwitserse Lugano zijn dinsdagmiddag twee vrouwen gewond geraakt. Het gaat vermoedelijk om een terroristische daad.
www.parool.nl/wereld/twee-vrouwen-aan...

D.Onderop | 24-11-20 | 20:36 | 2

Door Neo-nazi's? Want anders is het geen nieuws.

Beefbus | 24-11-20 | 21:08

Nanninga heeft ook wat vreemd aandoende denkbeelden hoor.
Het is natuurlijk geen heilige.
www.parool.nl/nieuws/annabel-nanninga...

Maar er zijn meer opvattingen en uitspraken die niet kunnen !

demaup | 24-11-20 | 20:34 | 6

@Remus McMillan | 24-11-20 | 20:46:

Het artikel is 2 jaar oud wappie.

Rest In Privacy | 24-11-20 | 20:57

Als dobberneger niet kan, kan kaaskop, vieroog, papzak, slet en kale neet ook niet.

SIogra | 24-11-20 | 20:59
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat is dat GeenStijl toch erg hé jongens en meisjes. Die hebben FVD kapot gemaakt. Dat waren natuurlijk zeker niet de nazi-fetisjisten, de boreale uilen of de eigen zuilbouwertjes....

De partijleider is er ergens na de verkiezingen van 2019 "te veel in gaan geloven" of bezweken onder de druk (ik denk een combinatie) en is nu schijnbaar schreeuwend aan het bellen dat er toch echt maar 1 Fuhrer aan boord van de renessaincevloot is en dat is hij... Tja, als je een "beter" Nederland wil is dat allemaal echt niet de weg. Echt niet.

Lood om oud ijzer | 24-11-20 | 20:34 | 3

Zo zeg. Nazi, boreaal, Fuhrer in 1 reaguursel. Ik ga even opzoeken wat Godwin ook alweer betekent.

Joris-nummer-zeven | 24-11-20 | 20:46

GeenStijl én linkse trollen in JFvD. Dat maken ze zichzelf wijs. Cognitieve dissonantie. Een zuiverder voorbeeld is moeilijk te vinden.

Bigi Bana Boy | 24-11-20 | 20:48

Mevrouwtje Nanninga gaat stampen en dreigen, Baudet eruit of ze vertrekt. Als Baudet blijft dan zou dat te maken hebben met het ondersteunen van nazistisch gedachtengoed.

Helder.

Joris-nummer-zeven | 24-11-20 | 20:32

En een kritisch reaguursel wordt verwijderd. Kom op GS, grow some balls

Regreb | 24-11-20 | 20:32 | 3

Zelfs Tom Staal vroeg vanmiddag aan Baudet wat hij van de rol van GS in dit gebeuren vind. Als je zelf vind dat je onderdeel van de discussie bent, dan moet je dat ook toelaten in de comments.

heldheino | 24-11-20 | 20:41

@heldheino | 24-11-20 | 20:41: Bent u mal, dat bepalen ze zelf wel. Net als TB geen kritiker wil willen ze dat hier ook niet. De pot verwijt de ketel enz.

jan huppeldepup | 24-11-20 | 20:46

Volledig mee eensch ... maar Oh wee ..... de adverteerders ... lol

daytripper | 24-11-20 | 21:14

Wanneer loopt het ultimatum af?

Reaguurdeskundige | 24-11-20 | 20:32

Zoals JFVD in de gaten gehouden wordt, zouden hier ook de de Zwitsals in de gaten gehouden mogen worden. Iets meer nieuwe Zwitsals hier in de afgelopen dagen dan de rest van het jaar lijkt mij.

Sinterbikske | 24-11-20 | 20:31 | 7

Goed opgemerkt. Als "boreaal" of "minerva" in de reactie staat vertrouw ik het niet meer.

Joris-nummer-zeven | 24-11-20 | 20:40

@Normpje | 24-11-20 | 20:39: wat is dat hier, "netjes"? Niet hetzelfde als op nu of j00p in ieder geval maar wat is het dan wel?

Voor Joris7: boreaal! minerva! broeva! haro!

Voorgeenchanterikpeu | 24-11-20 | 20:57
▼ 4 antwoorden verborgen

Zo dan! Het valt op dat ze dit artikel bij TPO post en niet op GS. Moet Van Rossum dan toch in Bert Brussen zijn meedere als journalist erkennen? Of zit de rol van GS in deze kwestie haar toch niet helemaal lekker? On topic: Als Nanninga lid af wordt, dan word ik dat ook. Alleen denk ik niet dat iemand van dat laatste wakker zal liggen.

EenGoedBegin | 24-11-20 | 20:30 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

De uitdrukking LPF-toestanden kan je beter vervangen voor FvD-toestanden. Wat een zooitje. Pim en Greet zijn toch wel even een iets ander kaliber dan Sjerrie. Voorlopig even geen Sherry drinken dus.

IndoFortuyn | 24-11-20 | 20:29

Ahgossie, ik weet nu al dat ze niet geabonneerd is op Charlie Hebdo.
Ze is vast leuk op feestjes.

SIogra | 24-11-20 | 20:44

Zolang dat niet op een serieuze site als 4can staat hoeven we er bij GS niet van wakker te liggen.

jan huppeldepup | 24-11-20 | 20:49

Op de joop klikken is net zo dom als duiven voeren.

Rest In Privacy | 24-11-20 | 21:29
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik zou op haar stemmen.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 24-11-20 | 20:28 | 2

Meen je dat?

Rest In Privacy | 24-11-20 | 20:31

Had nog effe in je kerker gebleven.

Rest In Privacy | 24-11-20 | 20:36

Goed zo Annabel. Grijp je kans.
Het gedachtegoed van de FvD is goed en er is veel ruimte voor een partij als deze. Er valt nog wat te redden, behalve als Otten terug komt. Dan is het gedaan.

Lafayette | 24-11-20 | 20:27 | 4

Otten moet helemaal oprotten.

IndoFortuyn | 24-11-20 | 20:34

@UpdateAvailable | 24-11-20 | 20:34:
Dat lag toch echt aan de ruzie tussen de heren. Otten zal er ook niets van bakken. Dan volgt direct de volgende ruzie en dan is het klaar. Beter schoon schip.

Lafayette | 24-11-20 | 20:38

Als er iets is waar ik meer de kriebels van krijg dan Nazi's dan is het wel Henk Otten. Wat heeft die zich laten kennen, en als je de Partij voor de Toekomst soap hebt gevolgd dan lopen je de rillingen over het lijf.

GroetenVanUrk | 24-11-20 | 20:55
▼ 1 antwoord verborgen

Hahahaha je zou bijna denken dat iemand zwanger was....

Cum_skwat | 24-11-20 | 20:27

"Dat zou betekenen dat je binnen (J)FVD beter nazistisch gedachtengoed kan propageren dan je er tegen uitspreken."

Haakjes betekenen dat beide waar zijn en dat lijkt me nog wel een grove beschuldiging. Ik zou graag het bewijs willen zien.

heldheino | 24-11-20 | 20:26 | 4

@Roze_bril_drager | 24-11-20 | 20:33: Jaja, dat verhaal heb ik hier al vijf keer gelezen, maar kon je dat niet onder iemands ander reaguursel zetten, want dat heeft niks te maken met de beschuldigingen van Naninga dat ze bij het FvD nazistisch gedachtegoed aanhangen.

heldheino | 24-11-20 | 20:38
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist en opgerot-
Harry Turtle | 24-11-20 | 20:26 | 2

‘Breek’ omdat een Amsterdams gemeenteraadslid ambities heeft om landelijk te gaan? Het is niet gelukt om nr9 van de lijst van GL te krijgen dus proberen we het met aartsvijand Baudet. GS bewijst dat trial by media bestaat.

BozePaarseMan | 24-11-20 | 20:26 | 2

Omdat geenstijl bericht over een verklaring van een vooraanstaand lid van FVD doen ze aan trial by media? Volgens mij noem je dat gewoon journalistieke verslaggeving.

Fele | 24-11-20 | 20:31

Dit zou een mooi moment zijn voor Baudet om te bewijzen dat Chris Aalberts ongelijk heeft.

Sqbar | 24-11-20 | 20:26

Ludo gaat ook al weg.

dhrat | 24-11-20 | 20:25 | 2

Uit GTST? Kan niet, die komt als tweelingbroer weer terug.

BozePaarseMan | 24-11-20 | 20:26

Ik zag hem laatst in een andere programma, daar speelt hij een rol als Erik de Vogel ofzoiets.

Reaguurdeskundige | 24-11-20 | 20:38

Un roi doit reigner, our mourir. In feite wil ze hem dus helemaal weg hebben. Zeg dat dan gewoon. Die spanningen kunnen niet van gisteren zijn, en ik geloof er geen moer van dat dit haar niet eerder bekend was. De timing voor de paleisrevolutie is wel erg opvallend. Het verdient geen schoonheidsprijs. Het gestuntel van Baudet ook niet overigens. Ze hadden hem beter even op vakantie kunnen sturen en die braune Bande sofort abführen.

Zwiebelsuppe | 24-11-20 | 20:25 | 2

Wat mij ook stoort dat Annabel gast was bij CNB , en dit ook benoemd werd, en haar gevraagd werd of ze de leiding niet over wilde nemen. Dat Baudet zo snel de handdoek in de ring gooit, is ook niet karakteristiek. Niets mis mee overigens, alleen dat ze het op deze manier doen...

Kim-Jung-Un | 24-11-20 | 20:29

@Kim-Jung-Un | 24-11-20 | 20:29: precies dat. Het zaakje stinkt nogal en het feit dat niemand openheid wil geven helpt ook niet mee.

Zwiebelsuppe | 24-11-20 | 20:43

Annabel for president!!

Fele | 24-11-20 | 20:23 | 9

@Kuifje-naar-Brussel | 24-11-20 | 20:54: Het lijkt me sterk dat je 9 jaar bij de Shell werkt, als je met iedereen ruzie krijgt. Kortom gewoon onzin! Ik snap dat de VVD het nu jammer vindt dat hij bij een andere partij zit.

mikes43357369 | 24-11-20 | 20:58

@mikes43357369 | 24-11-20 | 20:58: Hij had beter naar de PVV kunnen gaan maar ja, dat dit zou gebeuren wist hij ook niet van tevoren.

Lupuslupus | 24-11-20 | 21:38
▼ 6 antwoorden verborgen

Het is ruim na openingstijd van het cafe. Omdat het gisteren niet open ging, gaat het vandaag wat vroeger open. We beginnen met de Polonaise!
https://www.youtube.com/watch?v=8QT7ITv9Ecs

Frau Merkel | 24-11-20 | 20:21 | 7

@CalamityJane | 24-11-20 | 20:40: goed idee, tijd om weer wat bladmuziek te openen. Ook ik verdoe teveel tijd hier. Zo vaak blijkt hoe relatief al dat hijgerige nieuws van GS is, als je er een tijdje niet meer bent geweest.

kapoerewiet | 24-11-20 | 20:58

@Quib | 24-11-20 | 20:50: Leuk dat je die herinnering met me deelt. Dank je.
P.S.Laat je hoorn niet verstoffen. Er zijn te weinig hoornblazers.
Groet!

Rest In Privacy | 24-11-20 | 21:03

@CalamityJane | 24-11-20 | 20:40: Ik zal mijn citer weer eens ter hand nemen alleen zal hij eerst wel gestemd moeten worden.... Speel altijd alleen in de maand december, veel kerstliedjes en zo.

Lupuslupus | 24-11-20 | 21:12
▼ 4 antwoorden verborgen

Straks gaat blijken dat Annabel en Rutger Groot Wassink skiekem elkaar al jaren blijken te doen.

smdyasc | 24-11-20 | 20:20 | 3

Denk niet dat Bella op dit soort gure types valt.

ZZP-er | 24-11-20 | 20:25

In Friesland neukt het FVD statenlid ook het CDA statenlid. Dus alles kan.

Naall | 24-11-20 | 20:44

Hier baal ik echt van.
Dit was de partij waarvan ik dacht dat ze dingen voor elkaar gingen krijgen.
Ons uit die EU trekken, grenzen (deels) dicht, de handrem op de islamisering en de klimaat hysterie op een laag pitje houden.
Misschien niet allemaal en misschien niet in dit decennium, maar toch... Geert heeft zijn top bereikt, hij heeft kritiek de EU, open grenzen en de islamisering de mainstream ingekregen. Daar moeten we hem dankbaar voor zijn maar verder gaat hij ons niet brengen. Ik hoopte dat Forum het hier zou overnemen.

Je zult mij niet horen zeggen dat alles nu verloren is, maar dit is wel een behoorlijke klap, en de stappen die we moeten nemen zullen nu sowieso serieuze vertraging oplopen.

Historicuck_Han | 24-11-20 | 20:20 | 2

Het helaas wél verloren. De boel gaat als een kaartenhuis immekaar storten. De eerste barst is ontstaan door die malle toespraak na de Provinciale Statenverkiezingen. Toen Kort daarop Henk Otten ook nog opstapte zei mijn intuïtie dat het een verloren zaak was. Ik heb toen ook mijn lidmaatschap opgezegd.

HypoPseudo | 24-11-20 | 20:27

heb Thierry meer over Lange Frans zijn kroket gehoord dan islamisering. Of had ik zijn twintig boeken moeten kopen?

klimaatsloper | 24-11-20 | 20:43

Vrouwen en emotie. Het gaat m nooit worden.

3Xniks | 24-11-20 | 20:19 | 2

Is inderdaad net een wijf, die Thierry.

kapoerewiet | 24-11-20 | 20:21

Jammer dat t een vrouw moet zijn die als een kerel de kat de bel aanbindt.

Ruif_Vuller | 24-11-20 | 20:23

Annabel weet wél van wanten zeg!
Daar zit geen woord Chinees bij.

Papa Jones | 24-11-20 | 20:19

Ben benieuwd waar Eva Vlaardingerbroek staat in dit heetst van de partijstrijd. Annabel Nanninga toont karakter en pakt door: Het is zij (en Joost Eerdmans) of de spaghetti religie van een lekkend vergiet.

Eeuwig..Op..Vakantie | 24-11-20 | 20:18 | 10

@Grachus | 24-11-20 | 20:38: Uw methode riekt naar partijkartel, rug krabt rug enz. Er is hier sprake van een interne omwenteling: je bent voor of je bent tegen Annabel, die open kaart speelt.

Eeuwig..Op..Vakantie | 24-11-20 | 20:48

@Grachus | 24-11-20 | 20:38:
Ja, maar vrees dat zij weet dat het probleem van toetreding van de jongeren en de nr 7 op de lijst al heel lang bewust zo werd gelaten door Baudet. En denk dat de ruzie al veel langer hierover gaande is en dat het nu in de media ontploft. Want wie weet heeft hij al haar bedreigd met een royement? Kan hé, zeg niet dat het zo is. Mijn beeld dat ik er can krijg is dat Thierry alles onder controle wilde houden zoals hij het wilde. Maar dan had hij geen ledenpartij moeten oprichten?

Jan, Leiden | 24-11-20 | 20:49

@Eeuwig.. Op.. Vakantie | 24-11-20 | 20:48: "Wees een vent en stap zelf op". Dat vindt u naar partijkartel rieken? Nou, in dat geval ben ik erg pro- partijkartel.

Grachus | 24-11-20 | 22:00
▼ 7 antwoorden verborgen

Terwijl een paar puistennazi's en erkenbrandjes in je jeugdafdeling prima op te lossen was, heeft Thierry dat geweigerd. Waarom is een vraag die me maar niet loslaat. Waarom niet direct ingegrepen?
En vervolgens ook Van Haga die het afdoet als twee appjes. Waarom doorgaan op deze route naar zelfmoord?

Rest In Privacy | 24-11-20 | 20:18 | 5

Omdat Thierry een onverbeterlijke narcist is.

HypoPseudo | 24-11-20 | 20:29

Hoogmoed. Baudet "is de partij" vond ie zelf, en dus dacht hij alles te kunnen maken. Die bravoure heeft hem gediend in het begin, maar hij is daarna keihard in de valkuilen van z'n narcistische persoonlijkheid gelopen.

Kicksalot | 24-11-20 | 20:29

Gebrek aan discipline, zoals vroeger. Zonder toetje naar bed toe,

Dr. Blechtrummel | 24-11-20 | 20:32
▼ 2 antwoorden verborgen

Die kop ook hè; ANNABEL NANNINGA EIST ONVOORWAARDELIJK VERTREK THIERRY BAUDET. Alsof Nanninga een erg belangrijke figuur binnen FvD is, kom nou toch.

canis lupus | 24-11-20 | 20:17 | 7

Ik denk het wel dat ze belangrijk is. Maar belangrijker zijn de feiten.

Simon_GS | 24-11-20 | 20:27

Tja, behalve dat ze in de Eerste Kamer, Provincie N-Holland en gemeente Amsterdam zit, kan je natuurlijk moeilijk zeggen dat ze belangrijk is voor FVD.

UpdateAvailable | 24-11-20 | 20:39
▼ 4 antwoorden verborgen

Sodeju, even een dag geen nieuws gelezen. Daar moeten al langer spanningen zijn geweest binnen de partij.

letopuwzaak | 24-11-20 | 20:17 | 1

Bedenkelijk wel, jazeker!

Jan, Leiden | 24-11-20 | 20:33

Hoor ik nou goed dat JFVD en Rood samengaan??

Pieterman | 24-11-20 | 20:17 | 2

Misschien kunnen ze ruilen, youthgroup-swap, dan kunnen ze evalueren welke jongerengroep er echt het ergst is.
Olaf Kemerink (die ge-excommunistiseerde Rode rakker) is vast nu een groot voorbeeld voor Freek Jansen, hoe je altijd ook als je eruit gegooid wordt altijd door kan gaan.

TheOtherWhiteMeat | 24-11-20 | 20:23

Meh, het gestaalde kader was bij de SP al kaltgestellt (ze willen alleen niet weg) maar bij FvD hebben ze de bruinhemden er nog steeds niet uitgetrapt.

Zapata10 | 24-11-20 | 20:26

En Baudet? Sorry maar dit is toch geen vertoning? Wat is dat voor leider? Als ik die voorstelling zag voor die deur, daar stond geen man die dit allemaal serieus neemt. Daar stond een man die (doorgesnoven of niet) hier allemaal nogal luchtig over deed en we gaan dit keurig uitzoeken en dan nemen we maatregelen maar wel de avond ervoor die neo-nazi van de JFvD omhelzen. Als zelfs Hiddema hem laat vallen dan moeten we toch gewoon concluderen dat Baudet een charismatisch persoon is maar gewoon geen leiderschapskwaliteiten heeft? Annabel heeft gelijk, hij moet weg, iemand anders moet de kar gaan trekken. Er staat te veel op het spel. Voor Baudet is dit allemaal een soort voorstelling en hij is gewoon niet meegegroeid met de ontwikkeling van de partij. Door het ijs gezakt. Helaas. T'is niet anders.

Cherokee | 24-11-20 | 20:16 | 8

Je hebt een goed verhaal, maar die insinuatie van dat doorgesnoven vind ik ronduit kwaadaardig. Hetzelfde wordt wel eens over een andere politicus beweerd, waar ook totaal geen bewijs voor is. Dit is echt slecht.

Sinterbikske | 24-11-20 | 20:37

@Normpje | 24-11-20 | 20:26:
Exact. Fanboyisme en blind achter iemand aanlopen, daar ben ik allergisch voor. Dat is de menselijke conditie die zorgt voor vrijwel elke vorm van extremisme.

Gualtiero | 24-11-20 | 20:45
▼ 5 antwoorden verborgen

Uiteindelijk is FvD net zo’n Mongolen club als DENK. Eigenlijk moeten beide partijen de kamer uit gedonderd worden.

MeneerGuggenheimer | 24-11-20 | 20:16 | 2

Dat beslist de kiezer nog altijd.

Roze_bril_drager | 24-11-20 | 20:17

Thierry gooit de handdoek in de Ring des Nibelungen.

Mr_Natural | 24-11-20 | 20:16 | 3

Onze eigen kudotopper, mooi weer!

VP732 | 24-11-20 | 20:17

In de versie van Boulez is 'Twilight of the Gods' tegelijk een einde en een nieuw begin.

SIogra | 24-11-20 | 20:23

@SIogra | 24-11-20 | 20:23: dat is het in de bron - de Noordse mythologie - ook. Als Ragnarök komt en de goden en reuzen elkaar om zeep helpen blijven er uiteindelijk twee mensen over waarmee de wereld opnieuw begint.

Voorgeenchanterikpeu | 24-11-20 | 21:30

Nu ook in het NOS journaal, dus nu is het echt belangrijk.

Ik denk zelf toch dat Annabel hier toch teveel vraagt, Baudet zet al een stap opzij dat is al een groot offer.

TheOtherWhiteMeat | 24-11-20 | 20:15 | 2

Blijkbaar verandert er niets.

Papa Jones | 24-11-20 | 20:20

Eens. Ze geven Baudet geen geloofwaardige of acceptabele uitweg. Dat Baudet geen lijsttrekker of partijvoorzitter meer mag zijn, ok, maar geef hem dan iets om betrokken te blijven bij de partij zoals bij het renaissance instituut waar hij boeken kan blijven schrijven en analyses kan blijven maken waar veel FVD standpunten op gestoeld zijn.

De manier waarop ze hem nu proberen uit te wissen werkt averechts, en andere partijen zullen echt niet zeggen 'oh Baudet is weg, nu willen we wel met FVD samenwerken' want die vinden wel weer iets anders voor uitsluiting, zoals tweets van Annabel zelf.

GroetenVanUrk | 24-11-20 | 20:50

Heb nanninga nooit bijzonder gevonden. Om één of andere reden altijd opgehemeld door GS, waarschijnlijk omdat ze stukjes voor ze schreef en dat deed ze best goed. Maar buiten dat is het politiek gezien meer een drammerige tante die zichzelf vooral overschat.

Het FvD waar ik lig van was en met mij vele andere was dat van Thierry Baudet zoals hij tijdens het Oekraine referedum positioneerde. Dat hiddema erbij kwam was een leuke bijkomstigheid.

De Thierry van nu is een totale dwaas die politiek zwak is en veel te veel met zichzelf bezig is. Hiddema is er logischerwijs klaar mee, dit geneuzel op die leeftijd moet je niet willen en houd dan ook de eer aan zichzelf.

FvD opdoeken, het was leuk geprobeerd maar het is klaar. Er zit niks meer in die partij wat het de moeite waard maakt.

76435 | 24-11-20 | 20:15 | 4

Maar het is wel gek, toch? Fascinerend. Hoe hij zich ontpopt heeft tot dit hysterisch lachend en wauwelend sujet. Nee, niet geïnteresseerd in alle 'told-you-so'-linksgekkies. Baudet blonk juist uit in samenhangend en rustig debatteren. Zijn 'Aanval op de Natiestaat' is ook niet geschreven door een gek. Hierboven las ik ergens het woord 'doorgesnoven'. Dat zou het kunnen zijn, maar toch niet alleen. Zenuwinzinking, door het lange demoniseren? Fortuyn en Wilders sloegen op een gegeven moment ook wild om zich heen. Hij is nog jong. Kreeg altijd de indruk dat het niet de bedoeling was, en ook niet zijn verwachting, dat FvD opeens zo groot werd. Dat hij zich schurkte in de persoonlijke aandacht die hem ten deel viel, maar de rest bleek hem steeds minder te boeien. In 19e eeuwse boeken lees je vaak dat iemand plots 'waanzinnig' wordt... maar simpel?

kapoerewiet | 24-11-20 | 20:30

@kapoerewiet | 24-11-20 | 20:30: Het is inderdaad heel gek. Hij was 4 jaar geleden echt niet zo. Juist het tegenovergestelde. Ik weet niet waar het misgegaan is.

76435 | 24-11-20 | 21:11

@Dreeke | 24-11-20 | 20:22: Ik heb er nooit achteraan gelopen. Ik heb mijn lidmaatschap al ruim een half jaar geleden opgezegd omdat ik zag dat Thierry de verkeerde kant op ging.

76435 | 24-11-20 | 21:13
▼ 1 antwoord verborgen

Dezelfde vraag tav Simons of Nanninga, kwa principes en zo: weet iemand wat een gemeenteraadslid in Amsterdam beurt?

skoftig | 24-11-20 | 20:15 | 6

@Lorejas | 24-11-20 | 20:21: En dat voor een bijbaantje... ja dat is het zeker, anders kun je niet ook nog eens een stoeltje in de 1e K èn de prov. staten bezetten.

Lupuslupus | 24-11-20 | 20:43

Je kan er net van eten zeg maar.

Lorejas | 24-11-20 | 21:36
▼ 3 antwoorden verborgen

Oh jee, nog meer trial by media binnen het FvD.

RandyBiel | 24-11-20 | 20:14 | 4

@Kuifje-naar-Brussel | 24-11-20 | 20:15: Ik heb me erop gesubscribed gisteren moet ik toegeven, ik wil wel eens zien met wat voor filmpjes FvD ooit weer gaat komen.

TheOtherWhiteMeat | 24-11-20 | 20:17
▼ 1 antwoord verborgen

Zo te lezen heeft Annabel er goed de pest in en legt nu haar hoofd bewust op het hakblok van de heldere waarheid. Of het hoofd wordt gehakt en is FvD aan het einde, of ze krijgt steun en TB moet inbinden of weggaan. Begin Hiddema zijn gedachte gang te begrijpen. Eerst was er cola, daarna cola light, hopen we maar dat het niet cola zero wordt.

jan huppeldepup | 24-11-20 | 20:14

@Geenstijl komt er nog een poll TK 2021 PVV/FVD?

verwilderst | 24-11-20 | 20:14 | 1

Wachten tot het op 4can staat, proest.

jan huppeldepup | 24-11-20 | 20:15

We zijn bijna een uur verder en nog steeds geen updates??? Ons tante Bel is "Off the reservation".

heldheino | 24-11-20 | 20:13

Corry van Gorp is dood.
Ze was seksverslaafd.
RIP.

HoerieHarry | 24-11-20 | 20:13 | 8
▼ 5 antwoorden verborgen

Moet je je voorstellen als dit nu allemaal niet naar buiten was gekomen? Parool en de andere Belgen wisten dit ook allemaal. Die hadden lekker maanden op de intel kunnen blijven zitten en dan een paar weken voor de verkiezingen dit geframed naar buiten brengen. Dan waren de rapen pas echt gaar geweest. Nu is er nog tijd om iets te redden van het schip.

Cherokee | 24-11-20 | 20:12

Einde van deze week bestaat FVD niet meer. Nieuwe partij, zonder leden dan maar? Geen gezeik. Of anders PVV, voor VVD ben ik nog niet te laag gezonken.

whitechocolateface | 24-11-20 | 20:12 | 3

De nieuwe FvD-jeugd heeft zich zojuist 'Vlag en Wimpel' genoemd. Tegen de globalisering, dus dan weet je het wel.

tipo | 24-11-20 | 20:16

Niet zo ongeduldig, wachten we af of het gezonde verstand wint bij de FvD. Niet van de hetze hier nerveus laten maken.

jan huppeldepup | 24-11-20 | 20:17

@tipo | 24-11-20 | 20:16: ach, in ieder geval is het geen "Galg en Rad", misschien is dat iets voor de SP?

Voorgeenchanterikpeu | 24-11-20 | 21:38

Die Nanninga is anders ook volledig van het padje. Baudet hat zelf wel eieren voor z’n geld gekozen zonder deze desastreuze gevolgen.

zuurtjeregen | 24-11-20 | 20:12 | 4

In zware tijden zie je altijd wie koers kan houden en wie niet. Als er mensen in de partij zitten die zaken via Twitter naar buiten brengen ondermijn je de integriteit van de partij en is die partij gedoemd in elkaar te storten.

Old_Spice | 24-11-20 | 20:17

Nee , kinderen moeten duidelijkheid krijgen en die is er nu.

Dreeke | 24-11-20 | 20:24

@RandyBiel | 24-11-20 | 20:16: nee jôh, je vergist je met de Groene Khmer, bij het FvD willen ze juist padvinders hebben.

Voorgeenchanterikpeu | 24-11-20 | 21:41
▼ 1 antwoord verborgen

Ok, ik heb nu alleen dit 'bewijs' gezien ; het FryslanSaksisch'-account dat van Luite Veenstra zou zijn. Waar is het bewijs dat dit het account van hem is ? En waarom wordt dit zou opgeblazen en hem niet gewoon het lidmaatschap opgezegd, evenals eventuele anderen die na het tonen van bewijs het lidmaatschap opgezegd moeten worden ?

Kim-Jung-Un | 24-11-20 | 20:11 | 3

Toeval? Ik dacht het niet.

niels5142 | 24-11-20 | 20:12

Wat denk jezelf, Lampje.

Rest In Privacy | 24-11-20 | 20:14

FvD zal nu voor eeuwig schommelen tussen 2-5 zetels. Kansloze toekomst. Zulke mooie vooruitzichten voorgoed verknald door jeugdige bruinhemden, ijdele leiding, amateuristische bestuursleden en knullig getweet. Het gebrek aan professionaliteit heeft de partij als een kaartenhuis doen instorten. VVD kan haar geluk niet op. Hebben er werkelijk niets voor hoeven doen.

de Voorzittert | 24-11-20 | 20:11 | 1

Ja zo dachten we een paar maanden geleden ook over Denk. Toch gaan ze volgend jaar 6 zetels halen.

heldheino | 24-11-20 | 20:18

Kom op mensen. Don't shoot the messenger. Geenstijl/Nijman doen gewoon hun werk. We zeiken altijd hier terecht de MSM af omdat ze politiek gekleurd berichtgeven. Het is gewoon uitermate moedig van Bart CS om ook FvD kritisch te durven bejegenen. Kijk eens naar dat interview van Trouw met die Kauthar, niks geen kritische vragen gewoon mevrouw een platform geven. Ik ben trots op Geenstijl. Ik ben trots op Bart en Tom. Het kan toch niet zo zijn dat zij de ogen sluiten als je die nazi-sympathisanten aan het werk ziet? Dat is het vullis. Dat is het tuig. Goed dat ze die aanpakken. FvD moet voor eens en voor altijd van die lui worden ontdaan.

Cherokee | 24-11-20 | 20:10 | 5

@Sinterbikske | 24-11-20 | 20:19: Het is wel overkill de laatste dagen. Alsof dat het enige is waar "we" ons druk over moeten/willen maken.
Al die dementerende bestuurders over de toeslagenellende die ze veroorzaakt hebben uit naam van de politiek. Dat is toch vele malen belangrijker dan een partij met 2 zetels in de 2de kamer, waarvan er nu nog effectief misschien één over blijft omdat de andere naar de tank gaat.

Peerkeoud | 24-11-20 | 20:29

Ook eens.

IJzer Oxide | 24-11-20 | 20:33

@Peerkeoud heb je ook gelijk in. Maar die toeslagen affaire die loopt niet weg. Daar komt volgende week ook nog wel nieuws over en dan kun je rustig aanhalen wat er deze week gebeurd is. Als je dat bij deze fvd affaire doet zou dat echt mosterd na de maaltijd zijn. Dit is nu gewoon urgenter. Maar die toeslagen affaire komt ook nog wel, ben ik van overtuigd.

IJzer Oxide | 24-11-20 | 20:37
▼ 2 antwoorden verborgen

Thierry is de visionair. Annabel loopt naast haar schoenen. Als het dan zo stelt laat ze alsjeblieft opstappen. Challenge accepted. Thierry terug.

Ir. Wilhelmus | 24-11-20 | 20:10 | 5

Ga aub SGP stemmen ofzo.

Sinterbikske | 24-11-20 | 20:20

Niet iedereen die lekker kan blaten is een visionair, ingenieur.

Zeurders | 24-11-20 | 20:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Kan nog steeds geen linkjes plaatsen (kan dat alleen met kroontje?), maar moest even terugdenken aan het voorjaar toen bij de JOVD dezelfde berichtjes circuleerden. Dus ik kan nu geen linkjes plaatsen over Rutte die toen verantwoordelijkheid nam en opstapte als lijsttrekker. En kort daarna ook Klaas Dijkhof. En vervolgens talloze topics hier op GS.
Kan iemand ze voor mij plaatsen a.u.b.?.

benjeallanggek | 24-11-20 | 20:09 | 8

Precies dat, zegt genoeg dus

Rest In Privacy | 24-11-20 | 20:29

@Roze_bril_drager | 24-11-20 | 20:25: Daarheb je het weer : "volgens".... zegt het voort zegt het voort ... Graag BEWIJS .. alles wordt terenwoordig gefilmd tot meteorieten aan toe ( 15 sec aan de hemel) maar hier ; : NIETS

daytripper | 24-11-20 | 21:06
▼ 5 antwoorden verborgen

Als ambtenaar, subsidie-ontvanger en dus GL-stemmer ben ik heel erg blij met de berichtgeving van GS, en overweeg een kroontje te kopen. Als iemand anders dat voor mij betaalt natuurlijk, niemand neemt mij mijn linkse principes af.

skoftig | 24-11-20 | 20:08 | 7

Ah u blijft de ruif leegvissen lees ik

Pieterman | 24-11-20 | 21:21

Moest even checken of Zwitsals terecht gegeven worden

skoftig | 24-11-20 | 21:42

@Dreeke | 24-11-20 | 20:28: het idee is dat de krokodil jou als laatste opvreet nadat 'ie daarvoor de rest van de straat heeft verorberd. De strijd binnen GoedLinksch gaat erom zoveel mogelijk mensen tussen jou en de krokodil te zetten. Het lijkt hierin een beetje op de Jehova's die strijden om een plaats in de hemel, er zijn maar een beperkt aantal kaartjes die onder de beste verkopers worden uitgedeeld, ze hebben kennelijk niet door dat al die gewonnen zieltjes hun eigen kans op een plek in de hemel verkleinen.

Voorgeenchanterikpeu | 24-11-20 | 21:49
▼ 4 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Regenscherm | 24-11-20 | 20:08

Ik snap nog steeds niet waarom Baudet niet gewoon meteen dat jongerenclubje heeft losgekoppeld van de partij in afwachting van een onderzoek. Dit is echt wel zonde en onnodig geweest allemaal...

VP732 | 24-11-20 | 20:08 | 1

Tja dat ligt in zijn persoon begraven vrees ik. Hoop dat dit alles hem wakker schudt en hij niet verder uilen ziet vliegen die eigenlijk naar Athene gedragen willen worden.

jan huppeldepup | 24-11-20 | 20:24

Helemaal eens met Annabel. Speelkwartier is over, nu gaan de grote mensen aan de slag. Nee, ik ben niet lid van FvD , maar kom weer thuis. Nog 2 weken gezeik en dan een fatsoenlijke tweede kamer lijst, zodat de klassiek rechtse stemmers weer een honk hebben.

Dreeke | 24-11-20 | 20:08

Hoe zou dat voelen als narcist? Verstoten worden van iets wat je zelf min of meer hebt opgebouwd.

Brabeaulander | 24-11-20 | 20:08 | 3

Vraag het Steve Jobs. Oh nee, dat kan niet meer.

Mr_Natural | 24-11-20 | 20:09

Dat is altijd de schuld van een ander natuurlijk...

Knitty | 24-11-20 | 21:00
-weggejorist-
Tragisch | 24-11-20 | 20:07

FvD was Thierry Baudet. Zelf opgericht en zelf uiteindelijk ook beeindigd, verknoeid zo u wil. Het is klaar nu.
De tweede garnituur heeft meegelift, Hiddema uitgezonderd. Ook Annabel was nergens gekomen op eigen kracht, dus die stoere taal is nogal misplaatst.
Probeer het nu zelf maar eens, Eerdmans, Haga en Annabel. Gaat het niet worden.

Schmalz | 24-11-20 | 20:07 | 3

Eensch, te weinig politiek geschikt vleesch op de botten bij deze partij. Teveel controversiële figuren en ruziemakers. Dit moet overnieuw, maar dat is te laat voor de verkiezingen. Rutte en zijn intriganten lachen zich rot.

Pierrepoint | 24-11-20 | 20:11

Goed punt, teveel lichtgewichten zonder visie.

canis lupus | 24-11-20 | 20:22

Wat een onzin toch.

Slechts weinigen kunnen een partij oprichten. Daar is een combinatie van charisma, durf, en gekte ( en uiteraard een egocentrisch karakter) voor nodig.

Die kwaliteiten zijn niet zaligmakend om een grote partij te leiden , misschien zelfs wel hinderlijk

lotf | 24-11-20 | 20:29

Teveel tekst.. geeneens zin om dit allemaal te lezen

Johan1235 | 24-11-20 | 20:05 | 2

Waarom reageer je dan? Verspil mijn tijd niet aub.

Sinterbikske | 24-11-20 | 20:26

Van Rossem kan je misschien nog duiden hoeveel van die Ruben/Luite-types er rondliepen?

Tr0l0l0l | 24-11-20 | 20:04 | 1

Hahaha, scherp opgemerkt, maar dat weet 'ie allemaal niet meer.

canis lupus | 24-11-20 | 20:25

Helemaal eens met Annabel. Baudet en Jansen hebben kleur bekend en zijn engnekken. Geen enkele macht meer geven binnen de partij. Gelukkig is voor de verkiezingen duidelijk geworden dat Baudet en Jansen de beschermheren van de foute jongeren waren. Er zijn nog vier maanden om zonder boreale fantasten een flink aantal liberale conservatieve stemmers te trekken.

Graaier | 24-11-20 | 20:04 | 3

Zolang Annaback Stabbinga nog bij FvD zit stem ik niet op die partij.

Old_Spice | 24-11-20 | 20:07

@Old_Spice | 24-11-20 | 20:07: Ze neemt haar verantwoordelijkheid. en gaat niet too little, too late openbaar maken dat Baudet onacceptabel is. Waardering voor haar lef. En ze is geen backstabber, ze kijkt het beest Baudet recht in de bek.

Graaier | 24-11-20 | 20:09

Haha Annabeck Stabbinga.

Cunts-en-kitsch | 24-11-20 | 20:10

Maar wie is nu de Lee Harvey Oswald?

gebruikesrnaam | 24-11-20 | 20:03 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Sterke brief. Ze kan schrijven, die Annabel. Zou ze iets mee moeten doen.

Rest In Privacy | 24-11-20 | 20:03 | 1

Doet ze ook, oppositie voeren in Amsterdam, Femke had eens een extra rookpauze nodig om niet te ontploffen vanwege jaar eigen ongelijk op kaar werkkamerbalkon.

Jan, Leiden | 24-11-20 | 20:43

Ook ik ben teleurgesteld in hoe Geenstijl/Bart de afgelopen dagen gehandeld hebben. Kritisch zijn is geen probleem. Maar hier was duidelijk meer aan de hand. Ik neem aan dat ik dit gewoon mag zeggen? Zie dat er nogal veel gejorist wordt momenteel...

nicknamee85 | 24-11-20 | 20:03 | 3

van mij mag je het zeggen maar ik vind het nogal gelul. Ook in de Kautharpot werd stevig geroerd, en zolang er daar meer naar boven kwam kwamen er meer topics. Zo ook hier. Hier komt alleen immer meer naar boven omdat Baudet cs blijven volhouden dat stront naar roosjes ruikt. Hetgeen alleen maar betekent dat ze nog nooit een vinger in de geheime opening hullie dr geliefde hebben gestoken.

krelis_krotenkoker | 24-11-20 | 20:19

@krelis_krotenkoker | 24-11-20 | 20:19: Ik ben een sterk voorstander van 'eigen huis op orde' (geen FvD-lid of stemmer), maar het roeren in dit item was toch wel een stuk agressiever dan bij Kauthar. Elke keer als er weer een topic was dacht ik "die van Rossem, die lijkt wel een doorgesnoven Thierry".

Grachus | 24-11-20 | 20:54

Mee eens, roeren is prima, maar je hebt roeren en roeren. Nijman roerde op hele andere manier in Kauthars potje.

Knitty | 24-11-20 | 20:58

Man, man, man, wat een vertoning weer. Ook Nanninga bewijst nu volstrekt incompetent te zijn door nu weer te gaan schreeuwen. Er is al meer dan genoeg tumult rondom FvD en dan gaat Madame ook weer publiek vol op het orgel. Wat een ongelofelijke domheid. Doe dit even achter de schermen en als de uitkomst daarvan geen voldoening geeft dan kun je alsnog ervoor kiezen om de media erbij te betrekken. Maar op deze manier gaat die hele partij nu naar de haaien. Ze had beter voor nu d'r klep dicht kunnen houden.

Shitting Bull | 24-11-20 | 20:03 | 1

Helemaal eens.
Ze zal haar mening over de media nog wel bijstellen mocht ze kiezen voor een nog belangrijkere en prominentere rol bij FvD

Cousin Eddie | 24-11-20 | 20:10

Zie nu al uit naar de memoires van dhr Hiddema. Of een script dat 'niet te filmen' blijkt.

Bluebarry55 | 24-11-20 | 20:02 | 1
-weggejorist-
Tragisch | 24-11-20 | 20:09

Is dat weer zo een informatie uit 4can, het geloof aan waarheid is een beetje weg.

jan huppeldepup | 24-11-20 | 20:02

Daar is er dus weer één, ben ondertussen de tel helemaal kwijt. Forum is intussen al kaltgestellt hoor, maar ga lekker door @Van Rossem. Ik had het eerder over een bijluchtje van een afrekening, maar het begint aardig trekken van een obsessie te krijgen. Zou me niet verbazen dat hier straks ook mensen beginnen af te haken.

jochum1980 | 24-11-20 | 20:02 | 2

Hoezo "trekken van", noem het maar gewoon een ordenlijke..

jan huppeldepup | 24-11-20 | 20:05

Ik koop in ieder geval geen kroontje meer

ikvindhelemaalmooi | 24-11-20 | 20:19

Eenuf is eenuf. Perfect en moedig dat hij terugtreedt.
Dat Hiddema er nu ook een punt aan breidt, is einde partij wat mij betreft.

falconwood | 24-11-20 | 20:01

Nanninga vind het blijkbaar nog niet genoeg dat ze hele partij heeft doen instorten met haar tweet. Nog even natrappen terwijl iedereen op de grond ligt vind ze normaal. Tief zelf lekker op, of nee, blijf lekker in de Amsterdamse gemeenteraad zitten waar we geen last van je hebben. Verlaat FvD, laat ons met rust.

Old_Spice | 24-11-20 | 20:00 | 2

Inderdaad, waar je mee omgaat, raak je mee besmet, ook een hele wijze corona-waarheid.

smdyasc | 24-11-20 | 20:03
-weggejorist-
Tragisch | 24-11-20 | 20:10

#TeamAnnabel

Mevrouw Nanninga heeft gewoon gelijk. Hier had veel eerder en veel feller op gereageerd moeten worden door de partijtop. Wat er nu gebeurt is too little, too late, en met een rookgordijn van heb-ik-jou-daar.

Geen idee wat er met Thierry aan de hand is. Ik vond hem enorm sterk in dat scherfvesten debat, maar de laatste tijd heb ik vrijwel niets meer vernomen waardoor ik het idee had dat er vooruitgang geboekt zou worden.

Wel zijn eigen "journaal", en het flirten met complot gekkies.

Jammer. Ik onderschrijf het programma van FvD nog steeds, maar zal in maart mijn stem aan Dhr. Bosma gunnen. Zat al te twijfelen tussen Dhr. Hiddema of Bosma. Helaas is Hiddema gestopt, dus wordt de keuze gemakkelijk.

ViagraFalls | 24-11-20 | 20:00 | 1
-weggejorist-
Tragisch | 24-11-20 | 20:10

LPF-achtige toestanden....

VanBukkem | 24-11-20 | 20:00 | 2

Nou, dat was vergeleken hiermee niets. Dit is echt een grote pissing contest aan het worden. En hier roepen ze de hele tijd dat Baudet incompetent is, Nanniga laten ze totaal buiten beschouwing. En die bewijst hier toch duidelijk hoe weinig inzicht ze heeft en een spreekwoordelijk lichtgewicht is.

Shitting Bull | 24-11-20 | 20:05

En om de klucht compleet te maken wordt Joost Eerdmans waarschijnlijk de nieuwe lijsttrekker.

keestelpro | 24-11-20 | 20:26

Tja. Het zet je te denken. Is het nog mogelijk om in deze tijdsgeest een nieuwe politieke partij op te richten? Je zal dan als partijbestuur de helft van je tijd moeten gebruiken om de gelederen netjes te houden. Zonde dat de dingen zo snel enorm uit de hand lopen.

Rest In Privacy | 24-11-20 | 20:00 | 2

tenzij gesteund door de NPO en consorten. Dan loopt alles wel op rolletjes, geen zorg

Cousin Eddie | 24-11-20 | 20:13

Zeer wijze tegel. Daar zou wel een artikel op GS aan gewijd mogen worden. De gevestigde orde uitdagen lijkt onmogelijk te worden in deze tijden van Bigtech. In tijden waar elk woord, ook dat van elke nobody die zich (eenzijdig) aan jou verbindt wordt vastgelegd en gearchiveerd, waar deze woorden in elke context kunnen worden geplaatst die de politieke tegenstander of de gevestigde orde het beste uitkomt, en dan moet deep fake nog op grote schaal worden toegepast... de kiezer zal zich steeds verder terugtrekken in zijn schulp. De snelheid ook, waarmee dingen verschijnen en weer verdwijnen... om overspannen van te worden.

kapoerewiet | 24-11-20 | 20:13

Nanninga had dit beter even collectief kunnen coördineren, en als gezamenlijk statement naar buiten kunnen brengen?

Shortganger | 24-11-20 | 19:59 | 5

@Mr_Natural | 24-11-20 | 20:00: Denk dat ze zichzelf hier een beetje overschat? Want dit is dus geen politiek bedrijven .

Shortganger | 24-11-20 | 20:02

Het gaat haar om de Amsterdamse fractie, die het met haar eens zijn. Dan blijft die in ieder geval bij elkaar, schoon en fris.
FvD doet denk ik niet mee met de Tweede Kamer verkiezingen. Wie wil dit nou nog sponseren? Straks vraagt Hiddema zijn geld ook nog terug en is de boel helemaal failliet.

tipo | 24-11-20 | 20:04

Collectief?? Eerdmans zit op zijn handen op dit moment... laat alleen weten beschikbaar te zijn als lijsttrekker. Hiddema is weg en van Haga Hahaha. Dus wat moet je? Gewoon je eigen mening geven als de rest wegloopt, dan zie je wel wie achter je komt staan. Overigens pakt ze Baudet & de bruine JFvD-ratten mooi aan met die column, echt goed gedaan, is lef voor nodig. Ik herzie mijn eerdere standpunt; denk dat zij als lijsttrekker toch beter geschikt is dan Eerdmans.

Tierelier | 24-11-20 | 20:05
▼ 2 antwoorden verborgen

Het gaat om een paar afbeeldingen binnen een whatsappgroep van een jeugdafdeling, waarbij de context onduidelijk is. Voordat er ook maar een vorm van onderzoek geweest is gaat de media vol op het orgel, met GS voorop. Wat Erkenbrand propageert is niet mijn gedachtegoed, maar het is nou ook weer niet zo dat de NS-treinen naar het oosten weer in de dienstregeling opgenomen worden. Het is wat anders dan de linkse groepsknuffelcultuur en dat is in de monoculturele amsterdamse internetbubbel vast even schrikken. Er zijn zeker dingen die Baudet anders had kunnen doen en die zeker heel wat slimmer waren geweest. Deze heksenhetze tegen FvD is volledig buiten proporties en heeft voor zover ik weet geen precedent in de geschiedenis van GS. GS is flink bezig een FvDtje te doen. Als GS het zo goed weet kan ze zelf een partij beginnen. Ik snap best dat GS met een rechtse geur op vele gebieden linkser moet zijn dan de veganisten, maar dit slaat alles. Laat dat twatter eens voor wat het is, trek je hoofd uit de amsterdamse deugbubbel, ga weer eens zelf onderzoek doen en kom dan met een scoop. Een twatje van een links watje kan iedereen wel opzoeken. Het gaat uiteindelijk om een paar plaatjes van een stel pubers. Als de linkse deugkneuzen bezig blijven alles en iedereen voor Nazi uit te maken, dan worden ze vanzelf een Nazi. Dat soort grappen worden dan gemeengoed. Het is niet meer dan oorzaak en gevolg.

Frau Merkel | 24-11-20 | 19:59 | 11

Frau, het lijkt mij dat je dit niet kunt menen of je op zijn minst enorm slecht tot niet hebt ingelezen in de situatie. Iedereen die hier nog achter Baudet gaat staan en het vingertje richting media/GS wijst begrijpt er geen ene reedt van en diskwalificeert zichzelf.

Ik vind het hilarisch en treurig tegelijkertijd om te zien hoe de achterban hier alsnog steun uitspreekt voor Baudet. Het is bijna beangstigend dat alles wat krom is wordt rechtgeluld. De splinter bij elke ander politiek figuur wordt gezien en met de grond gelijk gemaakt, maar de balk van falen van De Grote Leider wordt gebagatelliseerd of in de schoenen van anderen geschoven.

GS heeft een enorme FvD en PVV achterban (waar ik me altijd mateloos aan irriteer om bovenstaande redenen), die bij GS veilig dachten te zijn omdat FvD-falen slechts sporadisch werd gecoverd en m.i. ging GS te veel met haar achterban mee. Ze doen nu waarvoor ze bestaan, roeren waar het stinkt, en daarmee hebben ze wat mij betreft weer een beetje geloofwaardigheid terug.

SnelleSlak | 24-11-20 | 20:29

@SnelleSlak | 24-11-20 | 20:29: Wat heb ik dan gemist? FvD falen kan wat mij betreft net zo goed aan de kaak gesteld worden als van welke andere lobbyvereniging dan ook. De hoeveelheid artikelen, de toon daarvan, de "redactiepraat" anekdotes en oproepen aan klokkenluiders om zo veel mogelijk chaos naar buiten te halen gaan duidelijk te ver. Dit is geen roeren meer, dit is een melkbus in een porceleinkast. De boel loopt nu bij FvD om op te schonen. Als het de redactie er iets aan gelegen was om FvD beter te maken, dan is dit niet de manier om dat te doen. Dit is ordinaire vuilspuiterij en een fluim in het gezicht van de onafhankelijkheid die GS propageerde te hebben.

Frau Merkel | 24-11-20 | 20:54

@jan huppeldepup | 24-11-20 | 20:28: Trial by Medibart noemt hij het zelf..

Knitty | 24-11-20 | 21:08
▼ 8 antwoorden verborgen

Dat de VVD zo naar links is opgeschoven is best opvallend.
Ik kom uit een VVD gezin en altijd op gestemd.
Maar wat er nu gaande is begrijp ik niet.

HoerieHarry | 24-11-20 | 19:59 | 6

@zuurtjeregen | 24-11-20 | 20:09: PVV natuurlijk. En kom niet aan met sociaal-economisch bla bla. Het gaat om islamisering/immigratie en soevereiniteit in Europa. De rest is centenwerk en nauwelijks belangrijk, de geldmachine staat toch aan in Frankfurt. Mensen doen hier net alsof er geen PVV bestaat, een partij die al tijden in rustig vaarwater zit.

JohnLocke | 24-11-20 | 20:15

@HoerieHarry | 24-11-20 | 20:24: Eens. Al vind ik de 'VVD maakt de gezondheidszorg kapot' ook suf klinken. Ook daar worden, net als belastingheffing, compromissen gemaakt wat mogelijk en niet mogelijk is (al is Fleur altijd +1000 hier hoor). Immigratie en minder soevereiniteit naar de EU, daar gaat het mij om. Had het uitgemaakt als we twintig geleden ipv een toptarief van 52% een toptarief van 55% hadden? Nee. Het had wel uitgemaakt als we de immigratiekraan volledig hadden dichtgedraaid.

JohnLocke | 24-11-20 | 20:39
▼ 3 antwoorden verborgen

Er wordt door alle FvD-ers veel te haastig geacteerd op ontwikkelingen. Verstandiger was om het aan te kijken, te wachten op verschillende standpunten en meningen. Dan een standpunt in te nemen en daarop actie te nemen. Wat een amateurs.

austinhealey | 24-11-20 | 19:59

Ik vraag me af of die reaguurders die tante Bel zo door het slijk halen ooit een volledig debat met tante Bel gevolgd hebben? En? Ook zo'n debat van Terrie gevolgd? (dus geen soundbytes, maar een volledig debat)

Niet op persoon, puur op inhoud en politiek gewicht (no pun intended) wint tante Bel op alle fronten. Ze heeft dossierkennis, bijt als een terrier maar kan ook heel liev zijn als het moet. Kijk even hoe ze de tepelklemmen bij Femke aandraaide.. niet met persoonlijke aanvallen, maar gewoon door feitenkennis.

Terrie daarentegen valt nogal regelmatig door de mand.. HALLO IK KOm hier iets vertelleuhhh... euuh... nou.. mijn hersenen nemen plots een dwaalspoortje ehh... WAAR WAREN WE?

Ik vind het doodzonde dat Hiddemeister de benen heeft genomen, die man was een verademing in de politiek en verdient echt veel meer.

Het idee van Terrie mag wellicht heel mooi zijn geweest, hij is ontspoort, denkt in vriendjespolitiek en gelooft dat hij the king in zijn castle is.. Alleen.. dat lukt niet zo goed als je aan democratie doet.

DatInternetDingetje | 24-11-20 | 19:58 | 3

Tante Bel?
Heb je een tante complex of zo?

HoerieHarry | 24-11-20 | 20:03

ah, de Nanninga-putsch zet onverminderd door. Wat een paar nazi-appjes al wel niet teweeg kunnen brengen

moonshiner3519 | 24-11-20 | 19:58 | 6

Het was al de tijd al aan het pruttelen en TB begon steeds verwarder te worden dus de ketel gaat zo lang te water tot hij barst. En dat was dus nu.

jan huppeldepup | 24-11-20 | 20:32

@SnelleSlak | 24-11-20 | 20:30:

"Even inlezen"

Waar? Op 4chan? Dit had bij *iedere* andere partij een intern onderzoek opgeleverd. En dan had er verder geen haan naar gekraaid. Dan had de gehele media zn schouders opgehaald en hadden de meningen zoals vanouds gevarieerd tussen: "Nou daar zal wel niets van komen", tot "Goed dat ze dat doen", alnaargelang je politieke voorkeur. Wat hier nu gebeurd is iets anders. Nodig? Maybe... Maar dit is van een hele andere orde. Misschien is het wel goed hoor. FvD is immers een partij die zich tegen de gevestigde orde afzet, het moet en zal anders. Nou dat gaat het nu dus ook. Maar wat ik wel denk, is dat ze er van te voren wat beter over na hadden kunnen denken. Dit kan namelijk twee kanten op gaan. Of FvD weet zich wonder boven wonder hier uit te redden. En dan is dat gelukkig nu gebeurd en niet eind februari. Dan is dat mooi. Of het FvD is bij deze failliet en halen 0 zetels. Dit is kop of munt.

peterdh | 24-11-20 | 20:54
▼ 3 antwoorden verborgen

Waarom moet FvD kapotter dan kapot?
Het was al een bij gebrek aan beter partij. Met een veel te hoog corpsballengehalte.
Betekenis op schaal van landsbelang en mondiale invloed? 0,0.
Me dunkt dat er momenteel wel een aantal zaken spelen die meer invloed zullen hebben op ons voortbestaan als welvarende natie.
Ik stemp wel peeveevee als het dan niet anders kan....

koolteer | 24-11-20 | 19:58 | 3

Het gaat niet kapot, ze zijn juist bezig met herstel. Dat gaat niet zonder brokken aangezien er rot in de partij is geslopen. Nanninga heeft groot gelijk en ik vind het bijzonder jammer dat Baudet dit niet zelf doet. Zoals hij een paar jaar geleden was, had hij hier niet zo’n moeite mee gehad. Waar is het mis gegaan?

Nuuk | 24-11-20 | 20:01

@de Voorzittert | 24-11-20 | 20:05: welnee, kijk het interview met Baudet in het coronacafé eens terug, daar zat niet iemand die helemaal erbij was hoor

JohnLocke | 24-11-20 | 20:08

Haha, een aangespoelde potvis met een pre-postnatale depressie uit de gemeenteraad van Amsterdam eist op hoge poten het vertrek van de oprichter van de FvD. Het is in haar bol geslagen.

canis lupus | 24-11-20 | 19:58 | 7
▼ 4 antwoorden verborgen

Op 1.55: youtu.be/1uqNLnEzDLA, hoewel, de relevantie voor mij niet duidelijk is.

smdyasc | 24-11-20 | 19:58

Chapeau voor Annabel. Die pleister moet er in één keer worden afgetrokken, wil FvD nog kunnen herrijzen uit de as. Nanninga laat hier een pak integriteit en daadkracht zien die je in de tweede kamer en 10 jaar kabinetten Rutte met een lampje moet zoeken.

Iko Nal | 24-11-20 | 19:58 | 2

Eens, maar ik ga nu toch terug naar de PVV...

GeFlipt | 24-11-20 | 19:59

Het onFortuinlijke (excuse de pun) van Baudet is, dat hij teveel lijkt op de elite die hij zogenaamd bestrijdt. Daarom stem ik al jaren op Wilders. Maar het zou mooi geweest zijn als een groot rechts blok zich had ontwikkeld.

Beefbus | 24-11-20 | 19:58 | 2

'teveel lijkt op de elite'? Hoe dan?

canis lupus | 24-11-20 | 20:30

@canis lupus | 24-11-20 | 20:30: De PVV haalt maximaal 5 zetels uit de implosie van de FvD en waarschijnlijk veel minder. Baudet en FvD'ers zijn de gestudeerden die geen binding met het handarbeider deel der bevolking contact heeft. Vanuit die optiek is het de ene elite voor de andere elite. De deugers mogen dan wel 'fascist' schreeuwen, het volkse deel vraagt zich af of de FvD nu wel of niet dobbernegers wil.

Grachus | 24-11-20 | 21:11

Trouwens, je kunt blij zijn dat Baudet weg is als lijsttrekker én het niet fraai vinden wat Nanninga hier doet.

JohnLocke | 24-11-20 | 19:57

Als de kroeg vanavond weer niet opengaat, dan ga ik naar bed..!!

neonreclame | 24-11-20 | 19:57 | 7

@JohnLocke | 24-11-20 | 19:58: Ik zeg altijd maar: "Het leven is een feest, maar je moet zelf de clowns ophangen..."

Rest In Privacy | 24-11-20 | 20:02

Altijd dreigen met naar bed gaan. Je lijkt wel een wijf!

keestelpro | 24-11-20 | 20:07
▼ 4 antwoorden verborgen

Annabel doet wat ze moet doen. Ik ben blij dat ze zich uitspreekt. Net als Annabel laat ik het forum nog niet vallen. Laat Annabel of Joost Eerdmans het stokje overnemen. En Baudet en al die andere rotte appels moeten eruit gesodemieterd worden. Hoe Baudet een veelbelovende partij in een paar maanden de nek heeft omgedraaid is adembenemend. En dat is alleen Baudet aan te rekenen, niet de media of GS.

Barend Braakbal | 24-11-20 | 19:57

It aint over until the fat lady sings !

daytripper | 24-11-20 | 19:57 | 5

HAHAHAHAHA

skoftig | 24-11-20 | 20:01

Chapeau!!!!

Ruif_Vuller | 24-11-20 | 20:02

Hehe, guursel van de dag!!

zwellevertje | 24-11-20 | 20:19
▼ 2 antwoorden verborgen

"De media raken niet in duizelingwekkend tempo gepeilde zetels kwijt met rellen en uitglijders."

De partij is net zo duizelingwekkend opgekomen als dat ze nu ten onder gaat, beide dankzij Baudet.

Roze_bril_drager | 24-11-20 | 19:56 | 2

50% juist . Laatste klopt niet wat u had kunnen zien als u de wanstaltige Gutmensch-media nauwkeurig had gevolgd .

daytripper | 24-11-20 | 19:58

@daytripper | 24-11-20 | 19:58:

Is ook wel hard gegaan allemaal, soms lijkt het of Baudet er zelf geen zin meer in heeft. Dit sprak hij dan weer tegen in de persconferentie.

Roze_bril_drager | 24-11-20 | 20:05

hmm, dit kan ook een ietwat overmoedige kamikaze actie zijn. Want Baudet is inderdaad en helaas toch wel FvD voor de buitenkant.

Shortganger | 24-11-20 | 19:56 | 2

Voor mij (en ik denk velen met mij) was hij juist de reden de club de rug toe te keren. Zie het verval in de peilingen. Fatsoenlijke, conservatieve mensen hebben niks met de extreme hoeken en gaten waar TB en zijn naaste kompanen induiken.

Ruif_Vuller | 24-11-20 | 19:59

Een kans om FvD-Amsterdam onafhankelijk te verklaren.

tipo | 24-11-20 | 20:00

Baudet heeft deze klucht volledig aan zichzelf te danken dankzij zijn geflirt met zijn bruinhemdvriendjes. Hij is compleet ongeloofwaardig geworden en dat gaat ook niet meer goed komen. Grootheidswanen hebben is een ernstige aandoening.

brutus68 | 24-11-20 | 19:55

Annabel houdt de LPF lijn aan blijkbaar. Geen enkele politieke sensitiviteit en lekker blijven overtoepen qua schreeuwerige media-aandacht. Vermoeiend en amateuristisch. Toon leiderschap, gogme en rust. Maar niks van dit al. Annabel is iets teveel in zichzelf gaan geloven. Helaas.

de Voorzittert | 24-11-20 | 19:55 | 5

U haalt me de woorden uit de mond.

Wiebenick | 24-11-20 | 20:04

Andere kijkwijze, voorzitter. Er is al vaker aan de bel getrokken maar volgde geen reactie. Blijft over; heb andere dingen aan m'n kop en wil geen energie verspillen aan dit soort braaksels. Goed verwoord, Annabel?

Dr. Blechtrummel | 24-11-20 | 20:07
▼ 2 antwoorden verborgen

Als een vrouw van een man een perfect wezen wil maken, moet je snel wegwezen. Nanninga kan Baudet niet verwijten dat hij niet perfect is, als zij het zelf ook niet is. Don't push it.

tipo | 24-11-20 | 19:55

Nou jongens, zo kan 'ie wel weer. Een beetje buitenproportioneel is het inmiddels wel. Wat als iedereen zich nu eens met hetzelfde fanatisme op Klaver zou storten? Die verleent immers rugdekking aan een mokkel dat potentieel gevaarlijker is voor onze samenleving dan een paar lullo's die denken dat ze nog op de middelbare zitten.

MickeyGouda | 24-11-20 | 19:54 | 4

@Frau Merkel | 24-11-20 | 20:02:
Delen?;-)

MickeyGouda | 24-11-20 | 20:46

Ben der klaar voor Mickey ! Hoe gaan we het doen?

Rest In Privacy | 24-11-20 | 20:49
▼ 1 antwoord verborgen

Zachte heelmeesters hebben we helaas te veel in Nederland.
Dit is pas doorpakken. Bravo!

Earl_of_Doncaster | 24-11-20 | 19:54

Het regent, het regent, grote vlokken -permabans- !

keestelpro | 24-11-20 | 19:54 | 5

@Mr_Natural | 24-11-20 | 19:58: Brutus Bosch had een hekel aan adel. En wanneer GS Bitcoin accepteert koop ik een onzichtbaar kroontje.

BrutusBosch | 24-11-20 | 20:01
▼ 2 antwoorden verborgen

Je kan wel eisen dat Baudet moet opstappen en daar kun je best wel eens gelijk in hebben......maar een beetje meer respect voor de oprichter, vormgever en jaren lang gezicht van FvD zou ik chic vinden.

Witte-vla | 24-11-20 | 19:54 | 1

Behalve als het al jaren rommelde en onder water allemaal écht niet kies was? Wellicht?

Jimmydepimmy | 24-11-20 | 19:55

De kuil van Minerva

skoftig | 24-11-20 | 19:54 | 4

Die ga ik wel missen. Die doldrieste betogen in de Tweede Kamer. Die waren toch wel voor de eeuwigheid.

de Voorzittert | 24-11-20 | 19:59

@de Voorzittert | 24-11-20 | 19:59:
Baudet geeft zijn zetel in de kamer echt niet op. Daar gaan we nog veel lol aan beleven.

keestelpro | 24-11-20 | 20:21
▼ 1 antwoord verborgen

Enerzijds blijkbaar een overwinning voor GS, gezien het grote aantal berichten over dit onderwerp.

Anderzijds lijkt men hier het eigen publiek wat te vergeten; zelden zoveel man (met kroontjes) weggejorist zien worden om opmerkingen die m.i. prima door de beugel kunnen. Al met al; niet saai.

Inhoudelijk, tsja, FvD is nu wel klaar denk ik.

SomsGenuanceerd | 24-11-20 | 19:52 | 4

Ik krijg een beetje het idee dat ze bij GS wel klaar zijn met huilstruiken en complot wappies. Komt de geloofwaardigheid van GS als geheel wel ten goede, wie het niet bevalt kan altijd nog naar R. Jensssen en/of DDS verhuizen bijvoorbeeld, als ze zich daar beter thuis voelen.

zwellevertje | 24-11-20 | 20:16
▼ 1 antwoord verborgen

Ach, politie, justitie, OM, belastingdienst en het leger opereren toch ook als een soort SS. De bezetting volgens nazi model, inclusief bijbehorende propaganda en trucs, is al lang een feit. Alleen zien we dat niet. Iets met balk en splinter en een kikker in een pan met water op en vuurtje.

Baron Clappique | 24-11-20 | 19:52

Gedesillusioneerde guurders die een warm nest vol fvd aanhangers dachten te treffen bij GS. Gelukkig werkt het niet zo.

Dr. Blechtrummel | 24-11-20 | 19:52 | 2

Wat allang duidelijk had kunnen zijn, gezien Baudet afgelopen zomer nog verwachtte dat GS wat liever voor hem zou doen, en GS die deur terecht keihard dicht smeet.

haddem | 24-11-20 | 19:54

GS zit gewoon dichter bij het vuur dan de mediale concurrenten, daarom kan er breed uitgepakt worden. Kliks en views is wat de boel doet draaien hier. Ingewikkelder is het niet.

haddem | 24-11-20 | 19:51 | 3

De clicks leveren pas geld op als er ook reaguurders tegelen.

Frau Merkel | 24-11-20 | 20:16

@Frau Merkel | 24-11-20 | 20:16: En dat lukt ook aardig

haddem | 24-11-20 | 20:21

U vergeet de Kroontjes nog.....

Grachus | 24-11-20 | 21:18

Aan een soort van met spuug aan elkaar hangende 'partij', zonder Theo en wellicht straks ook zonder Annabel, en mét extraplusveel extreem-rechtsdraaienden gaat Eerdmans z'n handen toch niet echt viesmaken? Toch?

Jimmydepimmy | 24-11-20 | 19:51

Het lijkt wel alsof sommige reaguurders heel teleurgesteld zijn nu GS niet het nazi comazuiphok blijkt te zijn wat ze in gedachten had, en ook hun lievelingetjes journalistiek doorgezaagd worden.

Zeurders | 24-11-20 | 19:51 | 5

ik ben verbaasd over het vele gejank hier over al het "onrecht" wat Baudet is aangedaan. Ik had de gemiddelde reaguurder toch kritischer en hoger ingeschat.

yeps | 24-11-20 | 19:57

@yeps | 24-11-20 | 19:57: het blijkt altijd lastiger te zijn als het om je eigen voetbalclub gaat.

haddem | 24-11-20 | 20:04

Laat die paar dubieuze reaguurders maar afhaken dan, ze zullen hun heil vast vinden een paar verdiepingen dieper het Internet in...

SterF... | 24-11-20 | 20:41
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist en opgerot-
many-more | 24-11-20 | 19:50 | 2

T'is best wel een beetje een zwarte dag vandaag, tenminste, zo komt dat wel bij mij over!

vluchtelingallergie | 24-11-20 | 19:50 | 2

Welnee, de rotte plekken er even uitsnijden doet even pijn. Maar uiteindelijk gaat alles er weer schoon en gezond uitzien. Heb je nooit een moedervlek laten verwijderen?

Biolizard | 24-11-20 | 19:52

Racist.

Mr_Natural | 24-11-20 | 19:52

Wij 'moeten' dit nu al dagen ondergaan.
Zou graag willen weten waarom.
Is Van Rossem ons een verklaring schuldig? Een sluiertipje misschien. Iets wat doet begrijpen in ieder geval.
Wij weten niet of hem een vreselijke loer gedraaid is. Misschien een kleine loer. Kan ook ordinaire kinnesinne zijn.
Laat dit afgelopen zijn
En Nanninga. Heb de dweepzucht hier nooit begrepen. Ze heeft nog niet iets noemenswaardig gepresteerd in de politiek. Wat laat men zich graag meeslepen in de hoop op wat?
Het wordt nooit niet meer wat met Nederland. Beter je daar op in te stellen.
En!! Ik ruik nog iets.

Rest In Privacy | 24-11-20 | 19:49 | 9

Ondergaan. Alsof je vastgebonden op een stoel zit met klemmen die je ogen openhouden naar een roze scherm zit te staren.

haddem | 24-11-20 | 20:06

Lont?

Knitty | 24-11-20 | 20:32
▼ 6 antwoorden verborgen

De SP weet wel hoe je zaken aanpakt. Die halen de bezem door hun jeugdbestuur as we speak.

Bigi Bana Boy | 24-11-20 | 19:48 | 2

Beetje Stalinistisch maar dat past bij ze.

langzullenweleven | 24-11-20 | 19:50

Ehm, die doen dus precies wat FvD doet. Nadat bekend is dat het stinkt de boel pas opruimen.

ZegMaar | 24-11-20 | 20:42

Vandaag is de 'Red Bevalling' van Forum voor Democratie.

SIogra | 24-11-20 | 19:48

Nou die Annabel. De spijker op de kop! En de nagel aan de kist van Tjer in één moeite door..

Beste_Landgenoten | 24-11-20 | 19:47

Iets zegt me dat GS hun "Buckler-momentje" aan het pakken is. De weblog die FvD gesloopt heeft. Kunnen ze nog jaren mee pronken.
Wel jammer dat ze dan uitgerekend hun show of force tonen op een jong partijtje van een paar jaar oud. Ik had het indrukwekkender gevonden als ze een grote gevestigde partij om zeep hadden geholpen. Maar ja, daar hebben ze geen Nanninga zitten natuurlijk. En daar heb je ook meer voor nodig dan een paar appjes die niet deugen.

ZegMaar | 24-11-20 | 19:47 | 4

@zwellevertje | 24-11-20 | 19:52: doe daar dan Rutte en zijn kabinet ook bij, 4 jaar een en al geklungel, fout na fout en ze komen ermee weg.

Bataafje | 24-11-20 | 19:55

Die bus naar het partijcongres van 66 toentertijd was ook niet onaardig.

Mauguio | 24-11-20 | 19:58

Dank je.

Rest In Privacy | 24-11-20 | 20:16
▼ 1 antwoord verborgen

Catenaccio versus paniekvoetbal. Of Hans Guderian over de voor- en nadelen van een Blitzkrieg, vooral logistiek. Of hoe meelopers niet per se de beste voetsoldaten zijn. En een vossenkuiltje wel je beste vriend.

Hoofd laag houden, de vijand zijn patronen laten verschieten en de nacht. Als de artillerie maar zwijgt. Gelukkig hebben we dat hier zelf op een klein dozijn na niet meer. En met hier bedoel ik Nederland en deze joekel: www.youtube.com/watch?v=f9aG2jjaxIc

Beggars can't be choosers.

Rest In Privacy | 24-11-20 | 19:47

19.20 uur op tpo
19.21 op GS
Dank je voor de scoop.
Succes Belle. Ik ga voor Geert.

Ruimedenker | 24-11-20 | 19:47 | 1

Tja. Ze doen nu ook geen moeite meer om het te verbergen.
De ijdelheid van Baudet wordt nu snel ingehaald door die van Annabel en Bart

Derechtselutser | 24-11-20 | 20:09

KudtZooi

DredgeAlot | 24-11-20 | 19:46

Goed zo Annabel, als je dit soort zaken intern probeert te regelen wordt je er als klokkenluider op een sneaky manier uitgewerkt, opruimen die puinzooi, alle nasies en aanverwant zooi er uit, zo ook het VVD afval, corona wappies en rare christelijke homohaters en gewoon opnieuw beginnen, jammer maar het is niet anders.

zwellevertje | 24-11-20 | 19:46 | 3

Als je ' too little, too late' zegt, geeft dat aan dat het intern al geprobeerd is, blijkbaar niet met het gewenste resultaat.

Zeurders | 24-11-20 | 19:53

@Zeurders | 24-11-20 | 19:53: Ik denk dat er nog veel meer speelt waar wij als buitenstaander geen weet hebben, het hele gebeuren van de laatste dagen lijkt op de befaamde druppel in de volle emmer.

zwellevertje | 24-11-20 | 19:59

hear hear

Biolizard | 24-11-20 | 19:59

Stop maar met schoppen. Het is al dood.

johoost | 24-11-20 | 19:46 | 1

Maar het geeft nog lekker mee, voordat de rigor mortis intreedt...

SterF... | 24-11-20 | 20:44

Annabel Nanninga kan niet een onafhankelijk onderzoek afwachten. Daarmee heeft ze zich gediskwalificeerd in iedergeval als lijsttrekker. Blijkbaar heeft ze niet door dat ze door bepaalde journalisten wordt gebruikt om een concurrent van de VVD uit te schakelen.

mikes43357369 | 24-11-20 | 19:46 | 4

Wat is er nog te onderzoeken dan...

BBRDWR | 24-11-20 | 19:49

@BBRDWR | 24-11-20 | 19:49: Hoor en wederhoor. Je weet wel dat soort ouderwets geneuzel. Annabel Nanninga heeft zich hiermee totaal onmogelijk gemaakt. Is er al een baantje bij de VVD beloofd.

mikes43357369 | 24-11-20 | 19:55
▼ 1 antwoord verborgen

Spijker kop, annabel for president!

macdushi | 24-11-20 | 19:46

Nanninga trekt een veel te grote broek aan , waarover ik trouwens niet verrast ben . Nanninga heeft kennelijk geen tijd de media es te lezen of te beluisteren of misschien wat aangedragen materiaal alhier te lezen .
Je moet toch wel heel erg dom zijn om de rol van de media hierin weg te wuiven . Ik vroeg me even af of de verborgen agenda van haar is dat ze zelf de lieveling van "de" media wil worden .
Maar ik zou zeggen bekijk es de wanstaltige aflevering van Nieuwsuur van gisteravond terug waarin een "wetenschapper " mag leeglopen over de troebelen bij FvD en zich dat geen twee keer laat zeggen : vage beweringen .. geen enkel concreet feit .. verdachtmakingen .. Kortom : te treurig voor woorden . Of lees bv het treurige opstelletje in "Trouw" van hedenmorgen waarin 2 medewerkers onder de kop "dit zijn de denkbeelden van ....." een stuk of wat mistige verdachtmakingen op papier mogen zetten waar een slimme scholier zich voor zou schamen, maar dit alles wel in een groot landelijk dagblad . De veters springen je uit de schoenen : www.trouw.nl/politiek/dit-zijn-de-den... Dus mevr Nanninga .. ga je huiswerk doen !

daytripper | 24-11-20 | 19:46 | 3

Dit dus.

canis lupus | 24-11-20 | 20:01

Nonsens. Honderdduizenden Nederlanders snakken naar een fatsoenlijke conservatieve, EU kritische partij. Eentje die daadwerkelijk invloed kan gaan uitoefenen door te regeren. In ons land kan dat alleen in een coalitie. Als het je menens is die partij te zijn, dan doe je alles om alle schijn te vermijden en extremisten te weren. Als oud lid heb ik gezien wat voor extreem pusvolk er op het ledenblog begonnen te posten. Toen al onverklaarbaar dat die niet gejorist werden. Maar goed, de partij was nog jong. Het afgelopen jaar is het echt bergafwaarts gegaan. Nette mensen willen daar gewoon niet mee geassocieerd worden. Terecht ook.

Ruif_Vuller | 24-11-20 | 20:11

U doet alsof Annabel Nanninga de FvD politiek van buiten volgt, net als u. Ze zit echter dicht bij het vuur en heeft nu na lange tijd haar gram gespuid, omdat Thierry Baudet politiek niet doortastend optrad en vanwege persoonlijke vriendschap niet meer scherp luistert naar de völkische romantiek van Freek Jansen. Daarom wil Annabel nu schoon schip en gaat zij Thierry kielhalen.

Eeuwig..Op..Vakantie | 24-11-20 | 20:13

'Van je vrienden moet je het hebben' of 'Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig'.

De stand van zaken is nu dus zo dat JFVD saneren en vaarwel zeggen tegen Freek Jansen niet volstaat. Baudet moet helemaal uit de partij gezuiverd worden om deze te 'denazificeren'?

Dan zijn dus Baudet, Hiddema en zo'n beetje alle fractiemedewerkers en JFVD weg bij FVD. Zeg maar dat de jongerenvereniging en tweede Kamerfractie de facto is opgeheven om FVD als partij weer op het goede pad te krijgen. Met als bonus een zetel voor Henk Otten *kots*.

Dan is de visie van Annabel (en GS) dat uit de as een phoenix herrijst met op de rug Joost Eerdmans waarna alle FVD'ers hen naar de volgende verkiezingsoverwinning zullen bejubelen. Het zou zomaar kunnen lukken.

Dat er zo'n domino-effect zou optreden had ik niet verwacht. Van 4chan trollen in JFVD appgroepen, naar de voorzitter, naar Baudet die de voorzitter niet afvalt, naar HIddema die Baudet niet afvalt, naar het partijbestuur die de verkeerden geroyeerd hebben... Het is wat. Ik ben benieuwd hoe ze de komende weken of maanden gaan overleven.

GroetenVanUrk | 24-11-20 | 19:45 | 1

Het is onbegrijpelijk dat ze niet meteen die JFvD hebben gesaneerd, en die Jansen eruit getrapt. Dan had iedereen daarna gewoon kunnen blijven zitten. Baudet ging nog eerder dan die Freek. Onbegrijpelijk.

grietmetgroenefiets | 24-11-20 | 20:10

Het is echt weer hetzelfde probleem met Baudet....
Hij ZIET het niet, zoals wel vaker, en vanuit dat oogpunt uit gezien is het begrijpelijk dat hij een van zijn beste vrienden niet laat vallen.
Is hetzelfde als dat je verkering hebt met een meisje en anderen vinden dat het niets is en dat die je min of meer dwingen om het uit te maken, Dat gevoel, en dan doe je het net NIET !

A333aan | 24-11-20 | 19:44 | 1

Ik dacht eigenlijk dat Thierry verkering had met Hiddema. Dat ie met Freek loopt, vind ik wel een teleurstelling.

Knitty | 24-11-20 | 20:21

Iedereen die Annabel bezig zag in het Amsterdamse veld wist allang dat zij een veel degelijker politicus is, en veel beslagener ten ijs kwam dan de ijdele losbol Baudet. Ook bij die 'persconferentie' zag je zijn gewauwel scherp afsteken tegen dat van de man naast hem. Zo samenhangend en rustig als hij twee jaar geleden kon debatteren, zo van het padje af lijkt hij nu. Watskeburt? Hij lijkt me te jong voor Alzheimer, maar het lijkt wel alsof hij opnieuw is geprogrammeerd met kreupele software. Iedereen begrijpt toch wel dat je in zo'n geval eenvoudig moet samenvatten: 'ik heb gefaald, het is me niet gelukt om een oogje in het zeil te houden bij de Jongerenafdeling, waar zeer kwalijke elementen blijken rond te waren. Het straalt slecht af op de partij, die al buitensporig onder het vergrootglas ligt bij de media. Elke partij kent z'n rotte appels, die moet je weghalen, bij de SP wordt daar minder reuring aan gegeven. Maar ik heb gefaald, ik heb deze monsters binnen laten kruipen.' Zoiets. Dan had hij niet eens gezichtsverlies geleden, dan had hij z'n punt over dat vergrootglas ook nog kunnen maken.

kapoerewiet | 24-11-20 | 19:44 | 4

FvD is echt kapoerewiet, kapoerewiet.

aamert | 24-11-20 | 19:55

@aamert | 24-11-20 | 19:55: Ha! Eindelijk iemand die de betekenis kent van mijn (nogal klakkeloos gekozen) nick sinds 2006.
@daytripper Niks te FvD bashing, ik heb het best een kans gegeven maar begon zelf de wenkbrauwen te fronsen vanaf die Boreale Uil. En Annabel heeft genoeg uitstraling. Ze was een goede pit-bull tegen Halsema mbt haar OM/BLM gewankel, vaart op een degelijk kompas in de identity-craze-politics, en is daarin zeker geen 13 in een dozijn. (Overigens zijn politici dat maar beter wel, genoeg paradijsvogels gezien nu.)

kapoerewiet | 24-11-20 | 20:02

@kapoerewiet | 24-11-20 | 20:02: Kortom : als het ongebruikelijk is , ( Boreale uil) dan komen we via ingewikkelde gedachten associaties terecht bij iets wat niet mag ?? Bij u mag waarschijnlijk "waar de blanke top der duinen..." ook niet . en .. tsja ... we zullen toch een vuist moeten maken tegenover Brussel en met lichtgewichten en baantjesjagers waarmee de Kamer rijkelijk gevuld is , gaat dat niet gebeuren. Geef mij dan maar de paradijsvogel die ook wel es wat veren laat.

daytripper | 24-11-20 | 20:59
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Regreb | 24-11-20 | 19:43 | 3

Wellicht een idee vanavond voor GeenStijl Andere Tijden: het ontluisterende en extreem tenenkrommende interview met Baudet op GeenStijl Coronacafé een half jaar terug . Dat was voor mij persoonlijk het laatste duwtje terug naar de PVV-moederschoot.

Trouwens, als Forum-lid heb ik eigenlijk nog nooit voor of op iemand mogen stemmen. Gaat dat nog plaatsvinden of zullen we de volgende keer dat hele ledengedoe maar direct overslaan?

JohnLocke | 24-11-20 | 19:43

Het zou toch zo simpel zijn.
Hef die JFvD op trap de bruinhemden uit je partij. Royeren en nooit meer lid laten worden en het probleem is voorbij.
Maar nee, zelfs lederhosen Freekie blijft invloed houden.

Zapata10 | 24-11-20 | 19:42

Annabel, het wordt niets zonder jou.
Een potentiele MPin, volgend jaar nog niet, maar 2025?

Frau_Ferkel | 24-11-20 | 19:42

Hatseflats!

Rest In Privacy | 24-11-20 | 19:42

Wanneer word dit verfilmd trouwens?

niels5142 | 24-11-20 | 19:42

Ik vind Annabel een prima meid.
Maak Eerdmans voorzitter en Annabel tweede en het kan wel iets worden.
De tijd zal het leren.
Maar ik stem op Wilders.

HoerieHarry | 24-11-20 | 19:41 | 6

Lijkt me heel verstandig want beroeps-opportunist Eerdmans en juffrouw Nanninga gaat niks worden . Hiddema weet dat ook en is mede daarom opgestapt .

daytripper | 24-11-20 | 19:53
▼ 3 antwoorden verborgen

Valt wel op dat Baudet in staat is veel aversie op te wekken bij bepaalde figuren. Is hij onuitstaanbaar of is het jaloezie?

henkiedeboer | 24-11-20 | 19:41 | 5

Het is zeg maar Nederland-Spanje WK 2010 Robben alleen voor de goal-aversie. De gast had kaarten in zijn hand waarmee je 99% van de keren wint. En wat heeft hij gedaan?

JohnLocke | 24-11-20 | 19:48

Waarschijnlijk een giftig mengsel van die twee . Bovendien is Nederland natuurlijk ( nog wel) een land van middelmatigheid waarbij je je kop niet mogen het maaiveld mag uitsteken

daytripper | 24-11-20 | 19:54

Geen idee, heb een hekel aan voetbal.

Wokpan1975 | 24-11-20 | 20:15
▼ 2 antwoorden verborgen

Enerzijds snap ik de frustratie bij veel reaguurders over hoe hard er hier, met name door Nijman, wordt afgegeven op FvD. Maar aan de andere kant kun je niet ontkennen dat de kritiek (op dat 4chan thread artikel na, komop man), niet onterecht is. Nazi-sympathisanten hebben geen plek binnen een partij die zichzelf profileert als democratisch. Hier had Baudet hard tegen op moeten treden, maar hij heeft keer op keer steken laten vallen. Ook met dat treingezeik etc. Gewoon net te narcistisch om zijn eigen fouten in te zien. We mogen Geenstijl prijzen dat ze doen wat ze doen: kritisch wanneer nodig en lovend wanneer verdiend. Ik typ dit overigens met enige tegenzin aangezien ik ook gewoon FvD stemmer ben die flink teleurgesteld is, maar laten we even realistisch blijven: Baudet heeft het verneukt, samen met die SS-boys.

Verkneukelaar | 24-11-20 | 19:40 | 12

@frank123 | 24-11-20 | 19:47: Kan me daar echt helemaal niets bij voorstellen. Als het wel zo is, zie ik de bewijzen graag tegemoet. FvD heeft onlangs nog gevraagd om extra beveiliging voor de Joodse gemeenschap en/of Joodse instellingen (weet even niet meer hoe het precies was). Hoe moet ik dat rijmen met SS-sympathieën?

Knitty | 24-11-20 | 20:14

@Knitty | 24-11-20 | 20:14:
Het geflirt met IQ tests voor minderheden, blanke superioriteit, de oorlogsrethoriek, het is allemaal nogal bruinhemderig. Ik denk dat iedereen dit wel opviel en het door de vingers zag. Een soort SS zonder het antisemitisme en pro Israël.

frank123 | 24-11-20 | 20:54

SS boys ?? Kom es met een stevig stukje bewijs . Nu is het schoolkrant teut

daytripper | 24-11-20 | 21:03
▼ 9 antwoorden verborgen

Ik vind het wel jammer voor Hiddema. En voor de Tweede Kamer dat Hiddema weg is. Altijd fatsoenlijk, altijd netjes, Het niveau daar is per vandaag flink lager geworden.

Rest In Privacy | 24-11-20 | 19:40 | 1

Leuke, erudiete bromsnor. Maar als Kamerlid brokkelde hij vrijwel niets in de pap.

beldewouten | 24-11-20 | 21:00

Hup baudet. bezem erdoorheen en mensen kiezen die willen bouwen ipv afbreken.

Wim Venijn | 24-11-20 | 19:40 | 2

Een bunker bouwen of een partij?

frank123 | 24-11-20 | 19:41

@frank123 | 24-11-20 | 19:41:
Ligt eraan hoeveel medestanders hij nog heeft binnen de partij. Behoorlijk bombardement vanuit de partij.

Wim Venijn | 24-11-20 | 19:44

Ik zie die Annabel ook nog wel vertrekken.

Baron Clappique | 24-11-20 | 19:40 | 1

Ze zal op den duur wel moeten. Gaat een Verdonkje doen , neem dat maar van mij aan. Ze zal haar bestaan wel proberen te rekken vanwege brood op de plank .

daytripper | 24-11-20 | 19:55

"Hij offert zich toch op, onder het valse frame dat er eigenlijk niets aan de hand is, dat de tot op het bot getergde FVD-ers die afstand willen van nazisme eigenlijk maar simpele zielen zijn die in een gemeen links mediaframe tuinen? (Interessante vraag: als er niks aan de hand is en het is allemaal frame waar alleen domme mensen intrappen, waarom zou je dan een paar posities offeren? Doch dit terzijde.)"

Exact dezelfde quote als Bart in een eerder topic plempte. Daarbij prima te weerleggen dat je vanuit ter voorkoming van imagoschade opstapt. Van Rossum en Nanninga zitten heerlijk onder 1 hoedje. Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig.

Derechtselutser | 24-11-20 | 19:40 | 2

Jij kunt je niet voorstellen dat iemand rechts is maar geen sympathie heeft voor nazi's? Je doet je naam eer aan.

Zeurders | 24-11-20 | 19:45

@Zeurders | 24-11-20 | 19:45: Moet er geen hoor en wederhoor plaatsvinden. Als Annabel Nanninga wil dat Thierry uit de partij stapt moet ze dat doen via een ledenvegadering. Goede kans echter dat zij uit de partij wordt gegooid.

mikes43357369 | 24-11-20 | 20:18

Freek en zijn vriendje Ruben zijn geen twijfelgevallen meer. Bizar dat Baudet dat kennelijk pikt. Van het toneel af maar dus niet uit de partij, bi-zar! Hoe ver moet je het schoppen. Bij kritiek wordt je geroyeerd maar bij nazisme alleen van het podium afgetrokken.

Tr0l0l0l | 24-11-20 | 19:39

Met Joost Eerdmans als lijsttrekker kan de FvD naar de next level.
Kan alleen maar beter worden.
Baudet moet publiceren en de lijst duwen.

oplichter | 24-11-20 | 19:39

Annabel, met 2 poten aan de grond, integer, no-nonsense, geeft het voorbeeld.

Zet de vuilnis buiten, en als Baudet het onderscheid niet maakt, hoort hij daar ook bij.
Schoonschip en door met eerzame mensen.

Bolhoed | 24-11-20 | 19:39 | 1

"Eerzaam".
My God, waarom niet meteen de woorden "verbindend" en "humanity" erbij?

Beefbus | 24-11-20 | 19:42

Ik ben niet zo van het kopschoppen.
Welterusten...
Hopelijk tot morgen.

Ruimedenker | 24-11-20 | 19:39

Zo zeg, een supernova is er niks bij. Over imploderen gesproken. Maar Bel heeft volkomen gelijk. Is kon er op wachten dat dit zou gebeuren. Ik ben echt geen helderziende maar loop al maanden te verkondigden dat Baudet weg moet, wil het nog wat worden met het FvD.

Bigi Bana Boy | 24-11-20 | 19:39 | 2

Asjeblieft niet zo popi met dat bel. Welke bel Snottebel, oorbel. lellebel.

Rest In Privacy | 24-11-20 | 20:07

Ik wou dat tante Bel MP was, ipv Rutte.

Motleycrew | 24-11-20 | 19:39 | 5

@de Voorzittert | 24-11-20 | 19:40:

Mmm Rutte had ook nooit een crisis opgelost totdat hij er 1 oploste? Overigens welke crisis heeft Mark eigenhandig opgelost?

peterdh | 24-11-20 | 19:47

@de Voorzittert | 24-11-20 | 19:40: welke crisis heeft Rutte opgelost?

Blasfemie | 24-11-20 | 19:47

@de Voorzittert | 24-11-20 | 19:40: welke crisis heeft Rutte opgelost?

nope | 24-11-20 | 20:30
▼ 2 antwoorden verborgen

Baudet is FvD. Nanninga is een onbelangrijk aanhangsel, maar dat heeft ze blijkbaar niet door.

Vrouwen en politiek, misschien is er toch een reden dat ze vroeger niet mee mochten doen...

HoogToontje | 24-11-20 | 19:38 | 5

Inderdaad. Soms waren bepaalde zaken vroeger beter.

heavydigit | 24-11-20 | 19:46

@DeterioraSequor | 24-11-20 | 19:42:

Nanninga bewijst net dat ze geen politiek inzicht heeft, en blaast dmv onkunde de partij op. En dat is precies wat ik bedoel. De meeste vrouwen hebben hier gewoon helemaal geen gevoel voor. Daar kunnen ze ook niks aan doen, maar is wel zo.

HoogToontje | 24-11-20 | 19:49

@HoogToontje | 24-11-20 | 19:49: Baudet heeft er overigens ook totaal geen gevoel voor. Heeft hij het laatste jaar keer op keer bewezen. Laat zich, net als veel vrouwen, teveel leiden door emoties.

Verkneukelaar | 24-11-20 | 20:12
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik raad Baudet aan een mooi boek te gaan schrijven en de echte wereld aan de volwassenen over te laten.

frank123 | 24-11-20 | 19:37 | 3

Hij heeft al diverse meesterwerken op zijn naam staan. Althans,hij ziet ze als meesterwerken. Verder niemand.

oldandwise | 24-11-20 | 19:41

@oldandwise | 24-11-20 | 19:41: ah al die honderd duizenden verkopen zijn aan mensen die het bagger vinden, helder!

MoltisantiBeer | 24-11-20 | 19:45

Ik dacht meer aan, hoe de slangen kronkelen. Frank.
Jij hebt niet veel meegemaakt, is het wel.

Rest In Privacy | 24-11-20 | 20:21

Plop. Zeer helder. Ze heeft wel gelijk. Het is anders een rare show aan het worden.... De keuze is dan helder: wordt de partij weer normaal of houdt het de inhoud van die WhatsApps, dat laatste is dan fataal.

Jan, Leiden | 24-11-20 | 19:37
-weggejorist en opgerot-
Nomenklatura2 | 24-11-20 | 19:37 | 2

Doe even een stiekje achter uw roze bril. Dat slaapt veel beter.

Dr. Blechtrummel | 24-11-20 | 19:41

Ik mis ook wat neutraliteit en objectiviteit. Nijman schreeuwt op Twitter dat hij niet boos is, maar het BEU is. Alsof hij er persoonlijk bij betrokken is.

Knitty | 24-11-20 | 19:42

Voelt wel een beetje hypocriet, eigenlijk.

beldewouten | 24-11-20 | 19:37

Mevrouw Nanninga ziet het scherp. Ze is te slim en onafhankelijk voor een politieke partij. Dat realiseert zij zich terdege.

oldandwise | 24-11-20 | 19:36

De mens blijkt steeds weer een kuddedier. Helaas vaak zelfs hier op GS.

benjeallanggek | 24-11-20 | 19:36

"Nanninga eist...." wie denkt mevrouw wel niet dat ze is ? Mogen de leden er ook nog eens iets over zeggen. Lekker democratisch.

Zwizalletju | 24-11-20 | 19:36 | 1

Nanninga HEEFT ook wat te eisen. Lees anders bovenstaande nogmaals (en deze keer begrijpend). Annabel schopt komt waar de kapitein het lafjes laat afweten. Leden zitten hier niet aangeschoven aan de partijtafel. Hier is intern partij organisatorisch (letterlijk) bruin aan de knikker. Leden mogen zich er misschien (waarschijnlijk nog te bezien) later nog wat van vinden.

Grijskijkert | 24-11-20 | 19:44

Als het bestuur Tante Bel hierom royeert, dan pak ook ik mijn schaar uit de keukenlade om de lidmaatschapskaart door te knippen. Alles wat zij zegt snijdt hout en ik sta achter ieder woord dat zij heeft geschreven. Leest u mee, FvD-bestuur?

Chiant | 24-11-20 | 19:35 | 2

Dát zal ze leren!

doskabouter | 24-11-20 | 19:37

U moet er iets over te zeggen hebben, niet mevrouw Nanninga alleen.

Zwizalletju | 24-11-20 | 19:37

Ach mens, ga toch koken.

pjotr nicknaamtov | 24-11-20 | 19:35 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Wordt wel een beetje gênant al dat brekend “nieuws” mijn scherm is er al door gebarsten.

Conifeer | 24-11-20 | 19:35

Annabel wordt door velen geadoreerd in de panelen. Maar waarom precies? Door via twitter een bizarre partij-oorlog te ontketenen? Als ze echt een bekwaam leider was geweest had ze de Baudetjugend er gewoon uitgewerkt. De juiste druk met de juiste middelen. Het vereist inzicht, gogme en executiekracht. En dus niet een schreeuwerige drang naar aandacht.

Resteert nu het nieuwe leiderschap. Dat kan alleen maar Eerdmans worden. Een vakman en een realist. Zit alleen wel met de puinhopen van Baudet en Nanninga in zijn maag.

de Voorzittert | 24-11-20 | 19:35 | 4

Als het haar was gelukt om de rechterarm stijfjes eruit te bonjouren was het zeker al gebeurd. Dit is domweg een laatste redmiddel om het gezwel samen met de fascilitators eruit te werken. We hebben op links al meer dan voldoende underground kandidaten voor totalitaire volksuitdunning en classificeerders van kleur, geur en meningen.

bakermat | 24-11-20 | 19:51

Goed gezegd!

keestelpro | 24-11-20 | 19:52

de Voorzittert | 24-11-20 | 19:35
Eerdmans is prima vent, heeft ervaring en zat al ooit in de Kamer en ziet er uit als een uil. En dat laatste zal hem nekken, want met dat saaie, gereformeerde, brave uiterlijk, ga je geen stemmen trekken.

van der g | 24-11-20 | 21:34
▼ 1 antwoord verborgen

Ik maak het niet laat vandaag.
M’n kroontje vast op het nachtkastje gezet.
Tis wel weer genoeg voor vandaag.

Ruimedenker | 24-11-20 | 19:35 | 1

Die van mij is al richting de voordeur.

oplichter | 24-11-20 | 19:41

-weggevanrossemdt-

pieterS | 24-11-20 | 19:35

Vanavond 23:00. BREAKING. Jerry Berdet belt met iemand om te praten over iets!

ZegMaar | 24-11-20 | 19:34 | 1

Ja, ik had een paar dagen geleden in deze panelen ook al gewezen op de CNN-achtige wijze van devalueren van "Breaking News!!!!1!!" door overvloedig gebruik bij topics over GL en FvD op de GeenStijl.

Chiant | 24-11-20 | 19:38

Moeten we nu dan, met behulp van Kuifje aan het front en GS als de ondersteuningstroepen, op de VVD gaan stemmen?

Rest In Privacy | 24-11-20 | 19:34 | 4

Serieus? Rutte. Die krijgt spontane amnesie bij dit soort gevallen.

Wim Venijn | 24-11-20 | 19:38

Nog niet... Dramaqueen.

SIogra | 24-11-20 | 19:55
▼ 1 antwoord verborgen

Zonne grote vuurbal, jonge!

van gulder | 24-11-20 | 19:33

Nu kan ik ook eens: Hup Annabel!!

Ruif_Vuller | 24-11-20 | 19:33

Net op tijd voor het NOS Propagandajournaal.

SIogra | 24-11-20 | 19:33

Moet ik naar voren treden?

Rest In Privacy | 24-11-20 | 19:33 | 8

Als jij nog een stapje verder naar voren treedt dan flikker je over de rand heen. Probeer het eens zou ik zeggen...

peterdh | 24-11-20 | 19:51

Nee, blijf nog maar even achter de coulissen, want er zijn nog zeker drie komieken voor jou. Jij verdient natuurlijk wel een opgewarmd publiek!

VBO_B_Niveau | 24-11-20 | 19:54

Als er wat meer VVD'ers naar voren treden in plaats van alles in doofpotten te stoppen dan was Nederland nog een beetje gaver.

GroetenVanUrk | 24-11-20 | 19:57
▼ 5 antwoorden verborgen

De rest van het nieuws is op.
GS was altijd nog een soort van hoopgevend baken tussen alle media bagger. Was dus.
Tja, en Annabel; behoorlijk kansloos. Hoe moeilijk is het om heel even je waffel te houden? Vind er van wat je wil, maar TB heeft ondanks zn streken wel even wat neergezet en op zijn manier zijn best gedaan om wat veranderingen doorgevoerd te krijgen.
Beetje kleutergedrag van mevrouw.

heavydigit | 24-11-20 | 19:33 | 2

Je kan gerust zeggen dat zonder Baudet mevrouw Nanninga nooit gekomen was waar ze nu zit.

Roze_bril_drager | 24-11-20 | 19:36

@Roze_bril_drager | 24-11-20 | 19:36: Precies. En stel dat je ze alle gelijk van de wereld heeft, los het dan op een beschaafde manier op.

Het lijkt er steeds meer op dat een paar appjes dankbaar worden aangegrepen om op een laffe manier even wat oude rekeningen te vereffenen. Of dat men zijn/haar eigen afgunst niet meer onder controle heeft of zo.

Als het je niet bevalt, stel het aan de kaak. Krijg je niet je zin; bok dan op en begin je eigen partij.

heavydigit | 24-11-20 | 19:43

Ik ben bovenal nieuwsgierig hoe de mederedacteuren tegen deze nieuwe fetish van het opperhoofd aankijken, en of er op de redactie wel kritiek geduld wordt.

frickY | 24-11-20 | 19:33 | 3
-weggejorist en opgerot-
IJsbakker | 24-11-20 | 19:35

Daar ben ik ook benieuwd naar. Ook naar de hoeveelheid 'Jorissen' vanavond.

Knitty | 24-11-20 | 20:04

Leuk plaatje erbij ook, Nanninga die door iemands hoofd wordt geschoten.

Knitty | 24-11-20 | 19:32
-weggejorist en opgerot-
Click_farm_EU | 24-11-20 | 19:32 | 2
-weggejorist-
witte | 24-11-20 | 19:31

Eindelijk, begon een beetje moe te worden van die topics over Karbiet schieten.

skoftig | 24-11-20 | 19:31 | 2

Carbid, niet Karbiet.

Rest In Privacy | 24-11-20 | 19:32

Ja dat is wel leuk gevonden zeg!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 24-11-20 | 20:11

Gelukkig is er nog nieuws. President Trump announces Dow Jones hits 30,000.

gebruikesrnaam | 24-11-20 | 19:31

[Kraakontvangst] [geheime code] The broomstick has landed - the broomstick has landed [over]

Leptob | 24-11-20 | 19:31 | 1

[breekkie breekkie] Vlam in de pijp Vlam in de pijp [over]

Lorejas | 24-11-20 | 19:42

Als Nanninga eruit stapt, voor zichzelf begint en een reëel en doorrekenbaar partijprogramma presenteert ga ik op haar stemmen. FvD laat hier zien niet uit het juiste hout gesneden te zijn om te besturen: Egocentrische mennekes met grote mondjes en dure woorden die (blijkbaar) de hamer niet durven te laten vallen. Je kunt exactie zien wie daar voor vallen, je hoeft alleen maar te kijken naar hun jongerenorganisatie: IQ-uitgedaagd dom-volk-tuig dat overduidelijk in kwadrantje 1 (één) bivakkeert. die moet je helemaal niet bestrijden want straks duiken ze nog onder en gaan ze hun giftige dommigheid verder verspreiden. GEwoon lekker onzin laten verkopen, FvD zijn eigen graf laten graven en doorlopen naar de verstandige mensen (Nanninga). Next.

Homer P. Simpson | 24-11-20 | 19:30 | 4

Dude, whatever ..

Beefbus | 24-11-20 | 19:32

"reëel en doorrekenbaar partijprogramma presenteert" zelden zo'n goede grap gehoord. Die doorgerekende programma lijken niets op wat er vervolgens daadwerkelijk doorgevoerd wordt. Want ja, polderen...

Zoon van Boer | 24-11-20 | 19:38

Als Nanninga eruit stapt dan zou ze toch ook naar - ik noem maar wat - een Code Oranje kunnen overstappen? Ik dacht dat 50plus of de 'ouderenpartij' in Amsterdam ook net zoiets gedaan had. Ze zal misschien niet de enige zijn.

GroetenVanUrk | 24-11-20 | 19:56
▼ 1 antwoord verborgen

Ben er wel klaar mee Van Rossem. Welterusten en tot morgen.

Dubbelepunthoofd | 24-11-20 | 19:30

GeenStijl heeft nog een appeltje te schillen met Baudet omdat GeenPeil na het referendum is gefaald terwijl FVD het lekker ging doen. Hier is de afrekening. Een beetje zielig is het wel heren.

omwenteling | 24-11-20 | 19:30 | 4

Wat hebben ze gedaan dan, behalve dom-volk imponenren met duur-klinkende, pretentieuze onzin?

Homer P. Simpson | 24-11-20 | 19:32

@Homer P. Simpson | 24-11-20 | 19:32:
Dat boreale gelul snapte ik niet.
Ook omdat ik nog nooit van het woord gehoord had.
Moest de betekenis opzoeken.

HoerieHarry | 24-11-20 | 19:36

@HoerieHarry | 24-11-20 | 19:32: Och begin niet over feiten waar niemand omheen kan, als het RIVM op hun eigen homepage schrijft dat de dodelijkheid van corona hetzelfde is als de griep, dan kan iedereen plots heel hard om feiten heen.

Zoon van Boer | 24-11-20 | 19:40
▼ 1 antwoord verborgen

O zo lopen de hazen.... Een ding van Nanninga en Van Rossem samen.

Knitty | 24-11-20 | 19:30 | 1

Precies. Was op zich al vrij snel duidelijk dat Nanninga scoops gunt aan GS en ze daarmee nu flink clicks mee aan het harken zijn qua nieuwswaarde. Maar het begint sinds vanochtend wat activistische trekjes te krijgen, to say the least.
Volgens mij denkt zelfs Joop nu: " Also, also...!"

ZegMaar | 24-11-20 | 19:37

Hulde voor de rechte rug van Tante Bel!

Wijze uit het Oosten | 24-11-20 | 19:30

Zo die voorraad popcorn gaat er snel doorheen deze dagen, benieuwd of Henkie morgen het zeteltje van Hiddema bekleedt.

deugallergie | 24-11-20 | 19:29

“Wat wordt hier verzweegn”, zei Henkie Prill na de ramp in Enschede. We weten het nu nog niet. Maar ik stel wel dezelfde vraag.

Dubbelepunthoofd | 24-11-20 | 19:29

GS, het is genoeg zo! Je gedraagt je plots hetzelfde als hoe de MSM 4 jaar lang tegen Trump aantrapte. Er is bij het Forum het een en ander aan de hand maar dit is een absolute overkill.
Realiseren jullie je dat dit eenzelfde invloed kan hebben op jullie betalende leden gelijk aan hoe het Forum dit nu ondervindt.

073Cab | 24-11-20 | 19:29
-weggejorist-
MogeWijEveOvergeve | 24-11-20 | 19:28

Iedereen een paar keer diep inademen, en voor de zekerheid ook uitademen, morgen is er weer een dag en zijn er veel grotere problemen die klaarliggen. FvD krabbelt hoe dan ook en met wie dan ook wel weer op.

smdyasc | 24-11-20 | 19:28

Wanprestaties. Träumerei.
Ik kijk met weemoed terug naar de tijd dat zelfs Boomsma en Baudet nog door 1 deur konden. Dat was toen ze dit boek met bijbehorend album maakten: 'Van Bach tot Bernstein'.

SIogra | 24-11-20 | 19:28

Implosant dagje bij FvD...

Andiamo | 24-11-20 | 19:28

Nanninga is de enige hoop voor FvD. Dit is de power die je verwacht van FvD.

van heinde en verre | 24-11-20 | 19:28 | 1

Gevalletje harde heelmeesters maken schone wonden.

SIogra | 24-11-20 | 19:30

Nou, dan weet je waar de coup vandaan komt. Lekker dan.
Ze had Beaudet ook kunnen bellen, natuurlijk.

En nu? Mevrouw sloopt de tent, gaat binnenkort werpen en daarna wachtgeld trekken?

Of ben ik nu cynisch?

Vragen, vragen....

Ik ben benieuwd wat Hiddema en Baudet binnenkort te melden hebben

De Droit | 24-11-20 | 19:27 | 3

Tja, als wethouder en lid van de EK zal zij meer last dan profijt hebben gehad van de partijleider. Dat zal ook gelden voor de FVD leden in de PS. Geef haar eens ongelijk.

Bataafje | 24-11-20 | 19:29

Nanninga heeft meer bestuurlijk talent in haar linkerpink dan de rest van de FvD top bij elkaar.

Homer P. Simpson | 24-11-20 | 19:34

Als ze Bel royeren kunnen ze gelijk de stekker eruit trekken.

Aambei010 | 24-11-20 | 19:27 | 2

Die stekker gaat er toch wel uit.

Lupuslupus | 24-11-20 | 19:36

Ja einde oefening! Maar die bel is ook k.u.d.t.

AMX pri | 24-11-20 | 21:06

Spijker, kop, raak.

Lucifer | 24-11-20 | 19:27

Jij een breek! Jij een breek! Allemaal een breek!

JanAmsterdamEnzo | 24-11-20 | 19:27

Nou, succes ermee van Rossem. Waar de k*t sta je eigenlijk voor?

Beefbus | 24-11-20 | 19:27 | 7

Voor Omtzigt. Daar heeft hij toch geen geheim van gemaakt de afgelopen tijd?

FrikandelSpeciaal | 24-11-20 | 19:36
-weggejorist-
Pinkel | 24-11-20 | 19:46
-weggejorist-
Pinkel | 24-11-20 | 19:46
▼ 4 antwoorden verborgen

Prima verhaal van Nanninga, maar dan moet ze nu ook wel haar verantwoordelijkheid nemen en zich verkiesbaar stellen voor de onvermijdbare lijststrekkersverkiezing. Mijn stem heeft ze.

donar wodanszn | 24-11-20 | 19:27 | 1

Of accepteren wat overduidelijk is: FvD is een club van (Trumpiaanse) losers. Wegwezen dus en voor jezelf starten, de afhandeling van deze triestigheid blijft voor eeuwig plakken.

Homer P. Simpson | 24-11-20 | 19:35

Go Annabel!

rifraf | 24-11-20 | 19:26 | 1

Annabel opereert bijzondere ordinair.

Rest In Privacy | 24-11-20 | 19:33

Koppie pasta:

Iedereen die een beetje heeft opgelet zag Baudet na de Provinciale Staten-verkiezingen alles verkwanselen. Van een boeiend belezen persoon met merkwaardige hobbies en een indrukwekkend vocabulaire werd hij een verveelde, narcistische, zurige en vooral afwezige leider. In ruim een jaar van een asset naar een liability. Wat je ook terugzag in de peilingen.

Het rechtse populisme verdient een goede en betrokken leider. Laten we niet net doen alsof Baudet de second coming is. Dat was hij niet. Het gedachtengoed van Forum verdient beter.

Komende verkiezingen zou toch eindigen met FVD aan de zijkant nu CDA Forum bij voorbaat uitsloot. Eerder dan verwacht kan nu al vaart gemaakt worden binnen Forum. Een partij met het juiste programma waarvan de meeste leden om het programma zijn lid geworden, niet Baudet. Mocht het niet lukken, volgende partij beter en kijk naar PVV.

Maar hoe dan ook: laten we niet net doen of Baudet’s verval vorige maand pas is begonnen.

JohnLocke | 24-11-20 | 19:26 | 2

Baudet is een pompeuze sul die met dure woorden probeert dom volk te imponeren, met z'n piano en gezever over ""Minerva". Dat werkt best goed, totdat hij daadwerkelijk moet gaan besturen, waarbij dan blijkt dat hij dat helemaal niet kan: Hij kan niet eens controle houden over z'n eigen jongerenorganisatie, de domme lul. Een soort Trump, zeg maar, maar dan *nog* dommer en zelfdestructiever.

Homer P. Simpson | 24-11-20 | 19:40

@Homer P. Simpson | 24-11-20 | 19:40: Nou nou, dom volk dat te imponeren is met piano en "Minerva" en dan alles bij elkaar in de ballenbak. Sterk betoog. Tekenfiguur, van alles is een karikatuur te maken, probeer het nog eens.

Meer-Kat | 24-11-20 | 21:25

Annabel overschat zichzelf ook een beetje. Als je écht het FvD belang voor zou hebben, dan hou je je nu een beetje gedeisd. Dit is niveautje gemeenteraad. Gewogen en veel te licht bevonden. Gek genoeg.

de Voorzittert | 24-11-20 | 19:26 | 8

@Lupuslupus | 24-11-20 | 19:43: U Lupuslupus zou gezien uw leeftijd wel moeten weten wat nazisme inhoud. Maar gezien uw opstelling in deze heb ik het idee dat u op school veel naar buiten zat te staren.

Normpje | 24-11-20 | 19:46

Het is niet in het belang van FvD om zoveel mogelijk nazi's in het partijkader te hebben.

Rhenium | 24-11-20 | 20:06

@Normpje | 24-11-20 | 19:46: Jou zijnde Norm zou ik de cursus fatsoen nog eens herhalen. Je hebt nog weinig opgestoken. Om te beginnen met oefenen zou je Mevrouw Lupus je verontschuldigingen kunnen aanbieden.

Rest In Privacy | 24-11-20 | 20:26
▼ 5 antwoorden verborgen

Hatzee. En terecht.

Howard Roark | 24-11-20 | 19:26

Over en uit binnen 48 uur.

Naall | 24-11-20 | 19:25 | 2

Voor Annabel zeker. Houd je mond en los het intern op ipv via Twitter en GS . Kleuter dram nivo.

Zwizalletju | 24-11-20 | 19:29

Het kroontje begint flink te knellen.

Frau Merkel | 24-11-20 | 19:25 | 3

Ik ziet het, nu lekker vrij gevoel?

Santoku | 24-11-20 | 19:27

Mijn analyse: GS is verbonden aan FVD maar ze zijn gebrouilleerd geraakt. Oude liefde roest niet, dit is geen payback, eerder een poging tot hereniging. Zonder dat ventje dat het allemaal verpestte.

nietoftochwel | 24-11-20 | 19:37

Jup kroontje in de prullebakdoet.

GeDunder | 24-11-20 | 20:12

Ik krijg er de Baudeteritus van hier.

dhrat | 24-11-20 | 19:25

Lijkt wel of de GeenStijl redactie ooit lid wilde worden van FVD en hun aanmelding is afgewezen. Lekker doorgaan mannen, straks stempt iedereen weer VVD en kunnen jullie daar weer 4 jaar over klagen.

omwenteling | 24-11-20 | 19:25 | 4

Met baudet is er alleen toekomst aan de zijlijn. Ik sta hier helemaal achter. En lees gewoon de bezwaren van Nanninga eens, elk woord wat ze zegt is waar. Van een fatsoenlijke partij is FvD verworden tot een bedenkelijk clubje waar geen normaal mens lid van wil zijn of de vlag van wil uitdragen. Laat staat goede bestuurders.

Bvdb | 24-11-20 | 19:30

@Bvdb | 24-11-20 | 19:30: Ja bericht van Nanninga is prima, maar GeenStijl maakt er weer een breek bericht van. Lekker het vuurtje opstoken tot alles kapot is.

omwenteling | 24-11-20 | 19:37

@omwenteling | 24-11-20 | 19:37:
Die brief is er, maakt voor FvD heus niet uit of er wel of niet een topic hier erover is.
Voor hier geldt: is wel nieuws dat je hier wil lezen nu.

Hemmenaar7 | 24-11-20 | 19:47
▼ 1 antwoord verborgen

Leuk chips en witte wijn

Cashforce1 | 24-11-20 | 19:24

Er is maar 1 iemand met echte ballen bij FvD en dat is Nanninga. Wat een ware woorden en wat een lef. Voor haar ook niet makkelijk denk ik, want in principe heeft ze haar toekomst in de politiek. Ze neemt nu een risico. Vreemd overigens dat ze niet bij dat overleg was.

Bvdb | 24-11-20 | 19:24 | 5

Misschien dat er elders nog een open vacature is, dan moet je wel zo snel mogelijk breken met je oude idealen, waarmee ik niet suggereer dat Nanninga zich inlaat met het gedachtengoed van de JFvD. Al met al een rug-tegen-de-muur situatie, als politiek je toekomst is zou je juist hier tegen moeten uitspreken en zit er weinig anders op, als je ooit nog serieus genomen wilt worden.

deugallergie | 24-11-20 | 19:34

Die verheerlijking van Nanninga, daar snap ik echt niks van. Verdient deze actie de schoonheidsprijs? Die tweet van zondag? Niet aanwezig bij het overleg, nee, Nanninga gaat het redden.

Pinkel | 24-11-20 | 19:40

@Pinkel | 24-11-20 | 19:40: Nanninga is waarschijnlijk de spreekwoordelijke man in een lange regenjas die zowel GS als TPO influistert met als doel samen Thierry te slopen en Nanninga naar voren te schuiven.
Nu alleen nog uitvinden welke linkse activisten en activistische 'hoernalisten' nazi-parafernalia in de JFvD-panelen dumpen...
Of zouden het toch allemaal extreem-rechtse jochies zijn die dat doen?

Aristotalloss | 24-11-20 | 20:47
▼ 2 antwoorden verborgen

Geenstijl, waar ben je toch mee bezig.

ChristianV | 24-11-20 | 19:24 | 5

Dit is gewoon nieuws, deze brief van Bel, dat moet je brengen.
Lijkt me wel het einde, want FvD, zelfs met goede programma en de nog steeds erg goede aanwezige mensen, maar zonder Baudet en Hiddema, dat gaat vrees ik niet werken, is te weinig nog FvD.

Hemmenaar7 | 24-11-20 | 19:39

@frickY | 24-11-20 | 19:31:
Eens dat er geroerd moet worden hoor. Maar 15x "breaking" op een dag, waar het vrij laffe items betreft over FvD. "Breaking" kreeg je hier vroeger als er een disco werd leeggeschoten in Parijs. Niet als er een kleutergevecht op het schoolplein is.

ZegMaar | 24-11-20 | 19:39

Met wat ze horen te doen! Anders ga je maar lekker naar het FvD journaal zitten kijken

haddem | 24-11-20 | 19:41
▼ 2 antwoorden verborgen

Tsja.

Iemand die net bevallen is laat niet met zich sollen.

Ik zou maar bang zijn als ik Thierry was.

Parsons | 24-11-20 | 19:24 | 5

En sommige vrouwen die net bevallen zijn hebben kraambedpsychose.........
Baudet had veel beter een grote schoonmaak kunnen houden.
Als Baudet helemaal uit FvD verdwijnt stemt geen hond nog op het FvD!
To much to soon, zal ik maar zeggen.
Weg met het extreem-rechtse gespuis maar ook weg met Annabel Nanninga - in het kader van de echte grote schoonmaak van het FvD.
Lang Leve Eva!

Aristotalloss | 24-11-20 | 19:54

@keestelpro | 24-11-20 | 19:31: "De vrouwtjes", "de beren"... Twee zelfstandige naamwoorden staan in het Nederlands nooit los achter elkaar, dus: vrouwtjesberen. Verder is de beste term in deze "berin".

Rhenium | 24-11-20 | 19:57

@Wijze uit het Oosten | 24-11-20 | 19:40: Zeiden ze vroeger niet ter waarschuwing... Pas op ik ga op je zitten.

Rest In Privacy | 24-11-20 | 20:29
▼ 2 antwoorden verborgen

Van Rossem, waarom begin je geen politieke partij? Je lijkt me iemand die zonder zonden is.

Mr_Natural | 24-11-20 | 19:24 | 6

Ook nog nooit teveel alcohol gedronken en rare racistische 'grappen' gemaakt in chips, nootjes, bier.

GroetenVanUrk | 24-11-20 | 19:32

Ik overweeg mijn lidmaatschap op te zeggen, al had ik niet op Baudet gestemd, dit is niet meer mijn GeenStijl op deze manier.

Marcello Christiani | 24-11-20 | 20:55
▼ 3 antwoorden verborgen

Wist dat Geenstijl geen journalistiek bedreef, maar vol over naar de activisme? Had dat niet verwacht.

Deviand | 24-11-20 | 19:24 | 4

Precies. Een betalent lid zijn ze in ieder geval al kwijt.
Als ik FVD bashing wil horen of lezen ga ik wel naar de MSM.

Rest In Privacy | 24-11-20 | 19:56

Het begint er een heel klein beetje op te lijken dat een bepaalde, niet nader te noemen, Amsterdamse kliek een politieke partij probeert te kapen.
Gaat ze niet lukken!
Baudet is de eigenaar van de boedel...
En thuis in het recht...

Aristotalloss | 24-11-20 | 22:02
▼ 1 antwoord verborgen

Kunnen we afspreken de grote roze banner inclusief app-melding te bewaren voor echt brekend nieuws? Dat het forum dood is weten we inmiddels wel, hoef geen aparte alert voor iedere stuiptrekking.

Binnenbaan | 24-11-20 | 19:23 | 5

Wat dat betreft is het net de MSM. Willen ze daar nu zo graag bij horen dan?

Santoku | 24-11-20 | 19:25

Ja, kap met dat breken!

Fokko Flip | 24-11-20 | 19:37

Precies. Het is niet alsof het landsbelang op het spel staat of zo. Gaat om een futiel marge-partijtje met een gekke voorzitter en een kettingrokende nummer 2 die het moeten hebben van dure woorden.

Homer P. Simpson | 24-11-20 | 19:43
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Ommezwaai | 24-11-20 | 19:22 | 1

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen