achtergrond

Geenstijl

Nog meer FvD beeldbewijs: ook JFvD-coördinator Ruben Hermse houdt van racisme en SS-runen

"Misschien niet heel handig om video's te promoten die openen met de motto's van respectievelijk de Wehrmacht en de Schutzstaffel?"

We hebben de Instagramfoto's waarin JFvD'er Luite Veenstra de SS verheerlijkt al geopenbaard. Terwijl we wachten tot Thierry Baudet de woorden heeft gevonden om zich te verschonen van de openlijke fascismeverheerlijking onder zijn jeugdige partijgenoten en getrouwen van Freek Jansen, Kamerkandidaat #7 der FvD, hebben we ook enkele screenshots ontvangen waarin Ruben Hermse zich roert in runentekens. Want die 'tijdelijke terugtreding' van het jongerenbestuur, dat lost echt niks op.

Ruben Hermse is een van de JFvD'ers waarover klokkenluiders hun zorgen uitten ten aanzien van zijn uitspraken en gedachtengoed in appgroepen. Dat leidde tot het bekende HP/Van Dijk-artikel in april, waarna Baudet de verontwaardigde vlucht naar voren nam in wat nog steeds zijn pinned tweet is. Strekking: lekken uit appgroepen is erger dan fascisme in politieke appgroepen. De klokkenluiders werden in gesprekken met onder meer JFvD bestuurslid Massimo Etalle en beoogde nieuwe voorzitter Iem al Biyati geroyeerd. Ruben Hermse, daarentegen, werd gepromoveerd tot regiocoördinator Zuid-Holland, en is naar verluidt inmiddels zelfs fractiemedewerker bij de FvD in de Tweede Kamer.

De huidige situatie en de inertie (of onwil) bij Freek Jansen en Thierry Baudet (cq de partijbesturen van Forum en Jongerenforum) leiden er toe dat jonge gasten als Luite Veenstra en Ruben Hermse nu publiekelijk te drogen (moeten) worden gehangen. Dat is pijnlijk voor een paar jonge kerels (Ruben is 23), maar dat is geen, zoals Baudet het op Twitter noemt, 'trial by media'. Dat is de schuld van een partij(-top) die niet ingrijpt tegen fascismeverheerlijking in de eigen rangen en gelederen. Sterker nog: het wordt beloond. En de klokkenluiders staan nu bij GeenStijl op de stoep. Hierboven kun je met wat goede wil nog ironie noemen. Maar na de lees verder, Runentekens in de Hub Zuid-Holland, met dank aan Ruben Hermse:

..vanwege dat SS-motto in het openingsframe?

..vanwege dat SS-motto in het openingsframe?

..vanwege dat SS-motto in het openingsframe?

...deze video delen...

..vanwege dat SS-motto in het openingsframe?

...is misschien niet handig...

..vanwege dat SS-motto in het openingsframe?

De video, gewoon hier te vinden overigens, handelt in verkapte termen over superioriteit van rassen, inferioriteit van verzwakte samenlevingen, speelt in op complotten van ons bestuur en is bezaaid met comments over hoe 'we' de 'verkeerde vijand' hebben verslagen. Lees: Duitsland had moeten winnen, back in the day, toen trouw nog eer was en zo.

Ondertussen, in een FvD subreddit:

Ondertussen, in een FvD subreddit:

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Wat voor mes draagt Iem 'BIEM' al Biyati hier?

En waar we 'mes' zeiden, bedoelen we 'het hondenfluitje van Blondi'

@Van Rossem | 21-12-21 | 20:18 | 0 reacties

Scoop! Opnieuw lek uit FvD app-gesprek

Ditmaal met citaten van de vicevoorzitter, Lennart van der Linden

@Van Rossem | 25-11-20 | 10:22 | 0 reacties

VIDEO. Baudet geeft hallucinante persco

"Ik ben niet klaar met de politiek, ik ben niet klaar met de partij en ik ben niet klaar met Nederland"

@Van Rossem | 24-11-20 | 14:38 | 0 reacties

Freek Jansen zit nog steeds bij @fvdemocratie

De klok sloeg middernacht en de partij veranderde weer in een pompoen

@Van Rossem | 24-11-20 | 08:53 | 0 reacties

LIVE DEUR - CrisisBeraad Forum voor Democratie

Fractievoorzitters vanaf 20u bijeen in een Van der Valk in Tiel

@Pritt Stift | 23-11-20 | 19:33 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.