Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Jongeren FvD is de Hollandse Hitlerjeugd

Opdoeken die puberale protofascistenbende 

En WEER komen er details naar buiten over de verziekte club van identitair verwarde jongmensen die we kennen als de Jongeren van Forum voor Democratie. Zeg maar de FEMYSO van het FvD, aangevoerd door de nummer 7 van de Kamerkieslijst, Gauleiter Freek Jansen. In die kliek blijven nazisympathieën de ironie van vrijzinnige appgroephumor overstijgen maar niet de sympathisanten van de SS worden geroyeerd, het zijn de klokkenluiders die op de trein werden gezet. Door Freek Jansen (en enkele andere partijbonzen). Allemaal met medeweten van Thierry Baudet, want bij het JFvD zitten zijn meest loyale laven.

En daar zijn ze mooi klaar mee: vandaag lezen we in Parool in een stuk van Mischa Cohen en Harm Ede Botje, die onlangs het Baudet-boek Mijn Meningen zijn Feiten publiceerden, dat één van appgroep-radicaaltjes niet werd geroyeerd, maar juist is gepromoveerd tot coördinator van de JFvD-hub in Zuid-Holland. Onze eigen bronnen noemen zijn naam: Ruben Hermse. Trap na: hij vervangt op die positie geroyeerde klokkenluiders. In de groepsapp van de hub Zuid-Holland, waarin ook FvD Statenlid Gideon van Meijeren actief is, gaat hij gewoon verder met boreale bruinrechtse boodschappen. Ook nadat HP/Van Dijk in april de eerste onthullingen over twijfelachtige teksten van bepaalde JFvD’ers publiceerde, bleef hij SS-motto’s delen. En wordt daarvoor dus beloond.

En over de Schutzstaffel van die ouwe kliederkorporaal uit Braunau gesproken, dit staat ook in Parool vandaag:

Late Night Update: JFVD reageert

Social

Mein Gott

Dat zijn nogal uitingen die Cohen en Ede Botje hier ophoesten over Luite Veenstra (want zo heet deze zomerkampnazi volgens onze eigen bronnen). Ook Baudet-vertrouweling Iem al Biyati wordt genoemd. Die doet verslaggeverstukjes voor de FvD Journaal-rubriek ‘BIEM’ (hier een fragment) en is een van de volgers van het FryslanSaksisch Insta-acocunt van de “Völkische” Veenstra. Maar de focus hoort vooral op JFvD-leider Jansen te liggen. Hij laat dit toe, en is degene die de geroyeerde klokkenluiders heeft geïntimideerd in het partijkeldertje aan de Herengracht en hij geldt in partijkringen als de belangrijkste symbioot van Baudet. Saillant detail, zoals dat heet: De Volkskrant onderschreef afgelopen week een gerucht dat bij ons ook al langer bekend is, namelijk dat er audio-opnames bestaan van die intimidaties. (Mogen best anoniem naar redactie@geenstijl.nl hoor.)

Freek Jansen, Erkenbrander en Baudetfluisteraar
Een echte smoking gun bestaat  nog niet, maar in het boek van Cohen en Ede Botje staat wel geduid dat Freek Jansen betrokken was (of is?) bij Erkenbrand en eind 2017 het beruchte etentje van Baudet met de Amerikaanse beroepsracist Jared Taylor organiseerde, waarbij hij zelf ook aanwezig was. (Andere aanwezigen waren hun beider vriendinnen van dat moment, weten wij ook.) Dat etentje, in een hotel, zou eerst bij Paul Cliteur thuis plaats vinden. Komt die even goed weg. Desalniettemin werpen deze nieuwe ontwikkelingen wel wéér de vraag op, hoe lang de volwassen mensen in de partij het nog accepteren dat de pubersectie onder leiding van een twijfelachtige kampcommandant met een hoge positie op de kieslijst zich in de Ardennen ophoudt met openlijk antisemitische SS-sympathisanten in hun midden. De eerbare en onbevlekte Joost Eerdmans staat dan toch niet lekker op plek 4, tussen de steeds complotgestoorder wordende Baudet op 1 en die Erkenbrander op 7. En Us Annabel, waarvoor wij onze hand in het vuur steken en die weliswaar niet in de Kamer werkt maar wel als prominent lid geldt: hoe lang trekt die deze boreale clownskaravaan nog?

Er is maar één manier om de jongerentak van zichzelf te redden. Iedereen weet het, en niemand zegt het. Dan doen wij het maar: Freek Jansen muss ausradiert werden. Die hele jongerentak moet worden afgezaagd. En iedere FvD’er, jong of oud, met een beetje burgermoed en gezond verstand die weet wat er speelt, zou zich veilig en ongeïntimideerd moeten voelen om zich hardop uit te spreken en bewijzen te delen. Want net zo min als Moslimbroeders, wil echt helemaal niemand protofascisten op kieslijsten voor de Tweede Kamer. Bij FvD staat er minstens eentje op, en tevens nummer eentje die het allemaal willens en wetens gedoogt. Een zuil, diep verdeeld tegen zichzelf, kan niet blijven staan.
UPDATE: het FryslanSaksisch Insta-acocunt is poef, plotseling verdwenen.

Freek Jansen = Erkenbrander

En Erkenbrand = soort Moslimbroederschap

Reaguursels

Inloggen

Maar, zien mensen nu eindelijk ook in dat de personen met een islamitische achtergrond die zich aansloten bij de FvD dus net zo goed OOK hitlerjeugd zijn?

(P.s. En bij DENK, NIDA, PvdE en Islam Democraten is het helaas niet anders).

gaffelbaard | 22-11-20 | 12:46

I see cognitieve dissonantie everywhere :’) FVD’ers :’) deal er gewoon mee dat je een wappie partij steunt met een wappie nsdap leider.

JanAmsterdamEnzo | 22-11-20 | 10:31 | 1

Liever een wappie dan een gedresseerd aapje.

PhallusObesitas | 22-11-20 | 11:25

FvD is een nationaal conservatieve partij. Wat is het verschil tussen Nationaal Conservatisme en Nationaal Socialisme? Socialisme, en dan met name Revolutionair Socialisme, draait om diefstal.
De Duitse Nationaal Socialisten wilden graag "lebensraum". DIt is een eufemisme voor het stelen van land van buurvolkeren. De Joden werden door de Nazi's gedemoniseerd, dit was voorsorteren op het afpakken van Joodse bezittingen, het tot slaaf maken van Joden in werkkampen, iets dat uiteindelijk eindigde in genocide.
De misdaden van de nazi's zijn verwerpelijk voor nationaal conservatieven.

petersteenkamp | 22-11-20 | 10:00 | 2

Dat bruggetje van Nationaal Socialisme naar Socialisme dat gaat een beetje mis.

Socialisten bekommeren zich om het leven van de 'verworpenen der aarde', bij de Nationaal Socialisten mag alles en iedereen in dienst staan van de Grote Leider en zijn al dan niet onduidelijke plannen en moeten de untermenschen opgeruimd worden.

Bovendien hebben Nationaal Socialisten er een handje van antiparlementair, antiliberaal, anti economisch-liberaal, tegen vrijheid van meningsuiting en anti-marxistisch te zijn.

kloopindeslootjijook | 22-11-20 | 10:55

@kloopindeslootjijook | 22-11-20 | 10:55: Als economisch systeem preekt socialisme collectief bezit terwijl kapitalisme prive-bezit preekt.
Revolutionair Socialisme begint met het definieren van een collectief. Marxistisch socialisme gaat uit van een klassenstrijd: het proletariaat als onderdrukt collectief moet bevrijdt worden van de "kapitalisten" en "imperialisten". DIt leidde tot een bloedbad onder laatstgenoemden tijdens de Russische revolutie (1917 en verder). Toen de rijke klassen vernietigd waren, werd de middenklasse onder vuur genomen, zoals de Koelakken. Dit waren gegoede boeren. Ook deze werden massaal bestolen, in concentratiekampen gegooid en vermoord: en.wikipedia.org/wiki/Dekulakization
Het nationaal socialisme vervangt de klassenstrijd door een rassenstrijd. Er is verder niet zoveel verschil tussen nationaal socialisme en communisme, behalve dus dat de indeling wie tot de in-groep en wie tot de uit-groep behoort verschilt. Beiden zijn totalitaire systemen waarin het individu niets waard is behalve zijn nut voor het collectief.

petersteenkamp | 22-11-20 | 11:33

Ik heb de uitzending gezien van Eén vandaag en vond de uitzending erg pretentieus.
Ik heb namelijk geen enkel voorbeeld gezien van discriminatie door FvD jongeren. Als je toch zo'n programma uitzendt, geef dan toch voorbeelden van discriminatie.
Als slap excuusje werd er nog achteraan gezet dat er ook jongeren van andere partijenen ook discriminerende opmerkingen het net op slingeren (ook zonder voorbeelden!), maar duidelijk werd de bedoeling, namelijk de FvD beschadigen.

pollo4 | 22-11-20 | 09:30 | 1

Dankzij 1 vandaag is het 0 morgen

piet7003 | 22-11-20 | 10:18

Fascisme is natuurlijk nooit goed te praten, maar bestuur heeft een prima reactie, toont zelfreinigend vermogen. Toonden extreem links en moslim groeperingen dit ook maar eens wat meer bij fascistoide uitingen, die geven anderen altijd de schuld.

Thomtidom | 22-11-20 | 09:26

Selectieve verontwaardiging. Precies wat we gewend zijn in policor Nederland.

PhallusObesitas | 22-11-20 | 09:20
-weggejorist en opgerot-
Noor | 22-11-20 | 08:45
-weggejorist-
Komputernurt | 22-11-20 | 04:02 | 1

Die jeugdopleiding was een aardig idee, maar uiteraard niet om meteen havo4-jongeren aan het grote werk te zetten. Eerst de afwas doen, folders rondbrengen en krantenknipsels sorteren voor meneer Cliteur en Eppink. Soms valt er eentje op door talent. Maar bij FVD zitten ze gelijk overal, zonder zinnige onderwerpen in te kunnen brengen wegens gebrek aan werk- en levenservaring. Zo hebben we er op rechts weer een eendagsvliegje bij. Als Richard de Mos cs met Code Oranje wat vaker in de publiciteit gaat komen, zullen de laatste FVD zeteltjes snel worden verdeeld over RdM, PVV en VVD maar weer. Jammer. Ze zaten er zo dichtbij.

borderlijntje | 22-11-20 | 02:04

Boer Koekoek zei er het zijnde van over de gevestigde partijen na WW2, youtu.be/X1BNO43Uyr8

steekmug | 22-11-20 | 01:30

De SS. Waren dat niet oorspronkelijk die lange trekpopsoldaten in zwart die geacht werden om de führer te beschermen? In Polen vielen ze bij bosjes door stompzinnig gedrag op het slagveld. Die hele SS was feitelijk meer een business model. De baasjes werden er stinkend rijk door. Dwangarbeid en roofbuit maken. Wie niet productief was moest vernietigd. De rest rond die club is geromantiseerde mythe. De huidige romantiek is denk ik eerder verbonden aan de waffen SS. Een grotendeels vreemdelingenlegioen dat op het eind van de oorlog zelfs kinderen recruteerde. De kinderen van Forum moeten beter weten. Of iemand die weet van geschiedenis moet ze het onderwijzen.

squadra | 22-11-20 | 01:24

Linkse jongeren appgroepjes zijn altijd super lief. Sarcasm off. Wordt fvd te groot of gevaarlijk voor de Bilderberg?

Mart6037 | 21-11-20 | 23:28 | 2

Goed argument. Hunnie doen het ook...

Erikjan79 | 22-11-20 | 00:56

@Erikjan79 | 22-11-20 | 00:56: De PVDA zingt nog steeds De Internationale en plaatjes van andere massamoordenaars als Marx, Lenin, Mao, Guevara zijn bij links heel gewoon soms zelfs populair.

Cepalislam500mg | 22-11-20 | 11:03

Ja. En toch blijft het partijprogramma van FvD mij het meeste aanspreken.
Mijn stem gaat naar Joost of Eva in maart.

Timide_Aso | 21-11-20 | 23:26 | 1

Ik stem altijd op de lekkerste, dat was dan altijd Fleur Agema of Marianne Thieme, afhankelijk van wat ze aan hadden tijdens Prinsjesdag. Maar van Eva word ik ook wel warm.

C10H12N2O | 22-11-20 | 02:26

Gebrek aan leiderschap.

bisbisbis | 21-11-20 | 22:50

Vooropgesteld: Het FvD dient dit soort nazi-adepten uit de partij te weren. Met Baudet als leider gaat dat niet gebeuren, dus daar moet de schoonmaak beginnen.

Wat we echter niet uit het oog moeten verliezen is het grotere plaatje. Bij Groen Links en hun jeugdorganisatie, of DENK, kom je dit extremisme ongetwijfed ook tegen en dat is net zo stuitend. Actie roept reactie op en de extreme kanten van links en rechts voeden elkaar, geholpen door het midden van het politieke spectrum, dat teveel naar links is verschoven.

Pje911 | 21-11-20 | 22:17
-weggejorist en opgerot-
den-witte-negert | 21-11-20 | 21:53 | 1

Zou het?

Rest In Privacy | 21-11-20 | 22:57

Ik denk als we alle appgroepen van zowel politieke partijen van links tot rechts als mensen onderling zouden openbaren. Er de meest waanzinnige dingen naar voren komen. Onderling wordt er veel geroepen, alleen nu staat het tegenwoordig genoteerd. Ik denk dat de FVD hier over wel een statement moet maken maar verder een prima partij met een goed programma.

Kopzere | 21-11-20 | 21:33
-weggejorist-
Trekpleister | 21-11-20 | 21:05

Prachtig en humorvol commentaar. Het droevige is dat het commentaar de spijker op de kop slaat. Die Freek Jansen lijkt wel een uitvergroting van Baudet. Die gasten zien grootste complotten en henzelf als de slimpies die het allemaal zien en nog grootser gaan bestrijden. Man, man, man. Zorg dat de poorten van Nederland dicht gaan voor onrendabele wereldburgers, dat de miljardensubsidies voor de klimaatgekte stoppen en vecht voor een hoger democratisch gehalte in Brussel en Den Haag. Heel praktisch door aansluiting te zoeken bij andersdenkenden en te stoppen met boreaal gelul. Maar met gekke Frekie op plek 7 voor de kamer gaat het de andere kant op.

Graaier | 22-11-20 | 09:33

Hoop onzin.
iedere partij heeft z'n extremen muv partijen met veel carrière politici, want die zitten daar alleen voor zichzelf.

Dat veel reaguurders hier huilie huilie verkondigen dat zij hun lidmaatschapskaart hebben ingeleverd, omdat ze in wonderen geloven, leugen pers geloven of omdat ze politiek niet begrijpen . De PVV kent geen leden en de rest is bullshit.

whiteberry91 | 21-11-20 | 20:55 | 2

Precies. Links extremisme kennelijk geen probleem.

Canis.bonus.es | 21-11-20 | 21:19

Standbeeld van Ché Guevara in Utrecht. Voorbeeld van linkse massamoordenaar verheerlijking. Dat mag dan wel. Hypocriet.

Cepalislam500mg | 22-11-20 | 11:05

In iedere partij zitten rotte appels. Nee ik ben geen fan meer van FVD na alle perikelen. Maar om ze nu uit te maken voor vuile stinknazi's wegens een paar debielen die er tussen lopen gaat me te ver. Kan me niet voorstellen dat Hiddemeister er blij mee is.

Mildegenade | 21-11-20 | 20:50 | 1

Hear hear, het is een hysterische reflex te verwachten bij de linkse Lügenpresse. Zoals inderdaad het Parool.

duh! | 21-11-20 | 20:52

Baudet schijnt ook een tegeltje op zn WC te hebben hangen met de spreuk. “ Ich sitze wie den Fuhrer hier, die braune Masse unter mir”
En zo denkt ie er echt over...

Epistulae_Morales | 21-11-20 | 20:48 | 2

Bij Astro-TV kunt u geld verdienen door te lezen wat andere mensen denken...

FrikandellenEdje | 21-11-20 | 20:53

Elke narcist denkt zo. Hugo, Pechtold, Jorritsma, heel veel leiders zijn narcist.

Cepalislam500mg | 22-11-20 | 11:07
-weggejorist-
duh! | 21-11-20 | 20:39

Nieuwe politieke partijen trekken altijd raar en bedenkelijk volk aan net als een koeienvlaai een horde strontvliegen. Hopelijk reinigt het zich uiteindelijk vanzelf. Politieke jongerenclubs vind ik sowieso onzin. Kweek eerst maar eens wat levenservaring voor je zo nodig je mening urbi et orbi wil verkondigen.

Zwiebelsuppe | 21-11-20 | 20:24

Zal alle info bewaren voor mijn eerstvolgende evaluatie moment, deze vindt pas plaats na de komende 2e kamerverkiezingen.

FrikandellenEdje | 21-11-20 | 20:02

Lidmaatschap paar weken geleden al opgezegd. Wel netjes bericht terug gehad, dat wel... Terug naar Martin Bosma...

tantesidonia | 21-11-20 | 19:49 | 3

Dit dus

haddem | 21-11-20 | 19:53

Omdat er in de linkse krant het Parool wat links geschreven opinie stukjes staan? Wat ben je dan slap zeg. Nederlanders zijn veel te zwak en slap, en buigen als riet, zodra ze een beetje weerstand voelen. Exact de reden waarom ik destijds geëmigreerd ben en waarom ik Nederland net als de rest van West Europa in hele grote ellende zie varen. Overigens heeft de PVV en Bosma ongetwijfeld er ook wel een paar leipe aanhangers tussen.

SpaansePeetvader | 21-11-20 | 21:52

De afhandeling was inderdaad heel netjes en correct. Ze vroegen zelfs naar mijn beweegredenen. Dat hadden ze de afgelopen jaren wat vaker moeten doen.

zwaaropdehand | 22-11-20 | 08:09

heel erg jammer, dit alles is al langer gaande, ik heb mijn lidmaatschap, waar ik spijt van heb gehad, al langere tijd geleden opgezegd, nooit een reactie mogen ontvangen. Heb nu opnieuw om bevestiging gevraagd, benieuwd of het nu wel lukt..... jammer dat zo'n club kapot is gemaakt door de leider zelf, gaat nooit meer iets worden, bedankt Thierry, wat ben je toch een hoogopgeleleidde droefenis, wat is er met je gebeurd, het is over en uit man, zonde !

goedgeheugen | 21-11-20 | 19:21 | 5

Net lid geworden, top partij is het!

p00ner | 21-11-20 | 20:17

@goedgeheugen, Haha, omdat er in de links media een aantal slappe stukjes over eventuele steun van extreem rechts voor de partij is? Zulke mensen als lid mag FVD blij zijn te missen als kiespijn, wat een slappe hap zeg. Aan dat soort leden heb je toch niks. Wel elke avond weer braaf voor de tv het journaal kijken en wel goed onthouden wat ze je allemaal vertellen , vooral over Baudet natuurlijk.

SpaansePeetvader | 21-11-20 | 21:56
▼ 2 antwoorden verborgen

We worden rechtstreeks bedreigd door 1 miljoen moslims in Nederland and counting. Het is geen godsdienst maar een systeem. 70 % hiervan stelt de sharia boven onze wetten. De FvD begrijpt dit als geen ander. Nu zitten daar, tussen al die tienduizendenden leden, ook een paar stoute jongens, oh wat erg... Het gros van de FvD jongeren zijn gestudeerde en erg begane mensen. De enige pijler die Nederland kan behouden voor onheil. Van de VVD, D66, GL, PvdA en CDA hoeven we het niet te hebben, dan gaan we rechtstreeks de afgrond in. Blijkbaar voelt het lekker om op Thierry Baudet af te geven. NU, je gaat je gang maar.

nancystjago | 21-11-20 | 19:08 | 10

De eerste consequentie was bv. al Van Gogh jaaaren geleden.

RichardBandler | 21-11-20 | 20:37

@Epistulae_Morales | 21-11-20 | 20:14: als je het over inteelt hebt spreek je over moslims neem ik aan? Dat is namelijk de enige met wetenschappelijk onderbouwde feiten de groep die nog steeds huwelijken binnen familie organiseren... verder zijn het de types zoals jij die mij de ernst van de komende ellende lieten inzien, en de reden om mn biezen te pakken. Er komt groot onheil aan, en de mensen zoals jij zullen totaal verbijsterd zijn.

SpaansePeetvader | 21-11-20 | 22:00

Drogredenen

JanAmsterdamEnzo | 22-11-20 | 10:33
▼ 7 antwoorden verborgen

Ik snap het niet meer, is het nou zo moeilijk om links een beetje wind uit de zeilen te nemen? Dit is juist wat ze willen, een stem naar rechts gaat extreem. Fucked door links, verneukt door rechts, tis om het even.

Maggiderin | 21-11-20 | 19:04

Als je dit soort jodenhatend gedachtegoed niet weg durft te snijden uit je partij dan blijf je altijd in de marge opereren. Zo moeilijk is het niet, eruit sodemieteren en weer door.

OrgulloTulipano | 21-11-20 | 18:55 | 2

Je bent toch niet verrast door iemand die idolaat is van Le Pen he! Die ouwe dus.. niet z’n dochter

Epistulae_Morales | 21-11-20 | 20:17

Een museum bezoeken in Duitsland is ook al verdacht dus volgens het Parool.

Roze_bril_drager | 21-11-20 | 18:51

Gewoon rechtdoor met een normale visie op de zaken is voor geen enkele partij weggelegd lijkt het

Mark van Leeuwen | 21-11-20 | 18:48

Nou nou nou, dat zijn boude woorden. FvD is ook Annabel's politieke droom hè. Jongere ondeugd vind je overal. Niet opblazen. De partij is zelfregulerend genoeg om evt rotte appels te schiften.

suscrofa | 21-11-20 | 18:41 | 8

De “partij” is Baudet zelf. En Baudet heeft deze aanhangers gewoon nodig. Hij heeft al lang afgewogen dat met deze aanhang de winst groter is dan zonder.

Epistulae_Morales | 21-11-20 | 20:19

@Jan, Leiden | 21-11-20 | 19:49: Extreem links zit ook in de kamer. Wordt tijd voor wat balans. Of beide niet of niet zeuren.

Shadowzz | 21-11-20 | 20:30

@suscrofa | 21-11-20 | 19:09: Als je weet dat het spel vuig gespeeld wordt, dan moet je jezelf niet kwetsbaar maken. Ook al is het grappig bedoeld, de media gaan ermee aan de haal en dan ziet het er opeens heel anders uit.

EenGoedBegin | 21-11-20 | 21:06
▼ 5 antwoorden verborgen

Is het niet etnocentrisme dan is het wel antropocentrisme...

Neuth | 21-11-20 | 18:40

Jammer dat Nanninga lid is van deze gore bende/ Wat we nodig hebben in Nederlands is een kosmpolitische partij die staat voor de verlichtingswaarden, niet dat vervelende nationalistische geneuzel

naxapinu | 21-11-20 | 18:39 | 5

Nanninga zou wanneer verstandig afstand nemen van Baudet en zelf iets opstarten.

Jan, Leiden | 21-11-20 | 18:48

Gore bende? U bent hysterischer dan het Parool!

duh! | 21-11-20 | 20:54

D66 is toch kosmopolitisch? FVD is juist tegen de Verlichting.

Diotima | 22-11-20 | 00:26
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Eppo | 21-11-20 | 18:23 | 3

Mea culpa.er was een tijd dat ik FVD hoger inschatte dan partij Wilders,maar ik ben genezen inmiddels omdat de grote lijder(geen typefout) van de FVD volkomen van het padje af is .

Simpele Drenth | 21-11-20 | 18:11 | 2

En volgens de media net voor de verkiezingen.Stem op de oude partijen?VVD,PvdA,CDA,D66 etc.?Zo ging het al met Janmaat en Fortuyn.En blijf vooral naar de NPO kijken.

Hopper8877 | 21-11-20 | 18:16

Bilderberg kan uit 16 partijen kiezen om een coalitie te vormen.Dus Rutte 4?Business as usual?En die coalitie zal zich zeker niet sterk maken voor bindend referenda.

Hopper8877 | 21-11-20 | 18:24
-weggejorist-
snuffie213 | 21-11-20 | 18:10

owkee, die club, of in ieder geval de voorzitter, verheerlijkt SS
mwoah
het lijkt mij die het een gekozen voorzitter is
dan kunnen we daarna aannemen dat de achterban van deze voorzitter achter zijn mening staat
dus jah...
opdoeken die hap
of meneer Baudet geeft sturing aan zijn jonge hondjes
mja dat doet ie niet, dat is intussen duidelijk
want als ie dat doet dan verliest ie volgeling
hypocriete vertoning
duidelijk
‘t is polotitiek
volgend jaar weer verkiezingen
je ziet het al aankomen ......
de kruisjes van het stemvee zijn weer nodig
B L A N C O stem dus
die oplichters zijn niet te vertrouwen is mijn ervaring
mompelen over €1000 doet
die hebben we nog steeds tegoed van oplichter Mark

Beffel0Bill | 21-11-20 | 17:58

Tegen al die FVD haters wil ik zeggen, gewoon doorgaan met stemmen op het kartel.
Dan loop je over een paar jaar ook in een jurk en heeft je wijf een hoofddoek om.
Ook heb je niks meer te vreten want geld is op en je huis in ingepikt door een asieleiser die meer rechten hebt als jij.
Je auto is verbeurd geklaard want schuldeisers staan op de stoep.
Einstein zei ooit er zijn 2 zaken oneindig, het heelal en de domheid van de mensheid.
En Mark Rutte lacht zich te barsten, verdeel en heers, het aloude spelletje.

oakmont | 21-11-20 | 17:57 | 10

Zo is het maar net! Verder heb ik ook de indruk, dat we hier steeds meer op
JOOP aan het inzoemen zijn.

kiekeboei | 21-11-20 | 19:18

Je kunt niet stemmen op een kartel. En hoe het partijkartel eruit ziet ( hoe links het is) ligt voornaamlijk aan de PVV

Epistulae_Morales | 21-11-20 | 20:22

@Epistulae_Morales | 21-11-20 | 20:22: Kunt u eens uitleggen waarom dat in uw werkelijkheid aan de PVV ligt? Als alle partijen, de VVD voorop, samenwerking met de PVV uitsluiten wat heeft de PVV dan met de samenstelling van het kartel te maken?

intrigant | 21-11-20 | 23:55
▼ 7 antwoorden verborgen

Dat FvD is als een fruitschaal met enkele rotte vruchten er tussen. Haal je die niet weg, dan is het snel voorbij met die hele fruitschaal.
(FvD = Fruitvliegjes voor Democratie)

Usumani | 21-11-20 | 17:53

je partij moet je schoon houden en je moet zorgen dat dat soort figuren idd zo snel mogelijk gesaneerd worden. Aan de andere kant denk ik dat je dit soort 'mannetjes' in elke partij hebt zitten. De fvd word overal in de gaten gehouden, ben bang dat de rest veel meer kan doen....

azubneritan | 21-11-20 | 17:48 | 5

@OuweOuweLekkerMauwe | 21-11-20 | 17:52: Bestrijden zou fijn zijn. Bij FvD worden dit soort engnekken gepromoveerd. Een algemeen lid van FvD doet bijna zichzelf te kort door lid te blijven. Wat een troep maakt die Thierry van zijn partij.

Usumani | 21-11-20 | 17:56

Het gaat er niet om dat je dat soort volk aantrekt
Het gaat er om wat je er vervolgens mee/tegen doet.

frickY | 21-11-20 | 18:22

@OuweOuweLekkerMauwe | 21-11-20 | 17:52: Een aantal individuen die om één of andere reden gepromoveerd worden nadat er ophef is ontstaan. Daar gaat iets structureel mis.

Pot Vol Koffie | 21-11-20 | 18:47
▼ 2 antwoorden verborgen

Er zijn grenzen. Dat Baudet zich inlaat met rechts-extremistische jeugd en juist de klokkenluiders van ZH eruit gooit is mij een grens te ver. Lidmaatschap opgezegd. Dan maar PVV stemmen? Of komt er nog wat anders? Diepe zucht.

Jan, Leiden | 21-11-20 | 17:48 | 7

Lijkt me vooral dat je moet stemmen op een partij die haalbare doelen stelt.. niet wensen uit het café na 5 bier

Epistulae_Morales | 21-11-20 | 20:24

Code Oranje goed volgen de komende tijd. Richard de Mos is gepiepeld door de elite, maar kan hard terugkomen. Anders toch maar Wilders inderdaad.

zwaaropdehand | 22-11-20 | 08:18
▼ 4 antwoorden verborgen

Net zoals van Baalen verbannen naar het europarlement.

AirHead280 | 21-11-20 | 17:37 | 1

Als het allemaal klopt, van die Jugend-Abteilung des Demokratischen Forums, weet ik nog wel een aardige locatie voor hun partijbijeenkomsten; het is alleen niet echt naast de deur, je moet ervoor naar Nürnberg:

img.br.de/28bacdb7-155b-4643-a1c0-403...

Peter Emile | 21-11-20 | 17:36 | 2

@Peter Emile | 21-11-20 | 17:40: kijk en we weten allemaal dat de nazi's afschuwelijke misdaden op hun geweten hebben maar esthetiek hadden wel door

Barre_de_k | 21-11-20 | 18:28

"We" hadden zo'n mooie frisse partij met een prachtig programma. Bijeenkomsten werden bezocht door leuke mensen die van Nederland houden. Sinds de 1e Kamerverkiezingen gaat het bergafwaarts. In plaats van een nuchtere partij die tegen meer EU, klimaatgekte en immigratie is, drukken de extremisten het gezonde verstand uit de partij. Jammer. Tja en de partijleider blijft maar grijnzen en goedpraten. Meer "Annabel" en "Hiddemeister" en minder ego'tjes met Sturm und Drang.

Graaier | 21-11-20 | 17:35

Nou moe, als er politiek garen gesponnen kan worden dan zijn onze "kwaliteitscouranten" het edele vak van onderzoeksjournalistiek ineens niet meer verleerd?

Verder helemaal eens Bart, trap dit soort lui eruit. Persoonlijk stem ik op het fvd program en niet op de mafklappers. Maar dit helpt niet qua acceptatiegraad enzo.

Gen. Maximus | 21-11-20 | 17:33

Als er iets niet heerst bij het FvD is het wel nazi gedachtegoed. Ken flink wat mensen die daar rondlopen. Zowel die bij de fractie werken, als in provincies en lid zijn. Jammer dit, GS.

Bij het FvD weekend, waaraan ik heb deelgenomen, waren we met 30 mensen, die allen het beste voor hebben met Nederland. Daar hebben we 12 uur college gehad van Kinneging, en als die ergens wel als de dood voor is, is het wel totalitair gedachtegoed. Tering man. Echt gezond verstand werd erin ‘gepompt’ daar. Wat een flauwekul allemaal.

OuweOuweLekkerMauwe | 21-11-20 | 17:32 | 7

@Gulliver | 21-11-20 | 17:57: Inderdaad. Dit kun je op het conto schrijven van Baudet. Als je je eigen partij al niet fatsoenlijk kan leiden, dan kun je het leiden van een land wel vergeten.

Usumani | 21-11-20 | 18:05
-weggejorist-
intrigant | 22-11-20 | 00:00

@Gulliver | 21-11-20 | 17:57: Het gaat mij ook niet om die naziverhalen, maar om de reactie en uitstraling van de leider. Bij Fortuyn wemelde het ook van de onfrisse types, maar ik heb nooit getwijfeld aan zijn integriteit. Wilders idem dito.

Baudet wekt de indruk het allemaal wel best te vinden. Voor mij was zijn geflirt met Viruswaarheid de druppel trouwens. Dat vond ik nog veel erger dan dit puberale gedweep met foute plaatjes.

zwaaropdehand | 22-11-20 | 08:34
▼ 4 antwoorden verborgen

Het kostte wat moeite om door alle ruis, verdachtmakingen en al het wapengekletter heen te komen om tot de kern te komen. Er is dus één JFvD'er genaamd genaamd Veenstra die er bewijsbaar onfrisse ideeën op na houdt. Niet zo gek bij een partij met duizenden leden. Lijkt me goed als die uit de partij wordt gezet. De rest is vooral 'guilty by association'.

Antiquerulant | 21-11-20 | 17:31 | 1

Lees je nu expres over het punt heen?
De klokkenluider die waarschuwde over die engnek is geroyeerd, en zijn positie is nu vergeven aan diezelfde engnek.

frickY | 21-11-20 | 18:27

Jammer dat GS slaafs meeloopt met de mediahetze tegen FVD. In elke partij zitten rotte appels. Dan maar weer 12 jaar VVD vast in het zadel ? Ongekende asielinvasie en afbreken van de zorg ?

Niek1582 | 21-11-20 | 17:31 | 4

En wat doe je met zo'n ontdekte rotte appel in de fruitmand?

Phreack | 21-11-20 | 17:51

Ik dacht altijd dat wegkijken een linkse hobby was maar bij het FvD kunnen ze er ook wat van.

Rest In Privacy | 21-11-20 | 17:59
▼ 1 antwoord verborgen

Geeft een kutgevoel, en ik wil niet op iemand stemmen die op Jeremy Corbyn begint te lijken. Dan nog liever Geert deze keer.

dihydrogenmonoxide | 21-11-20 | 17:29

Hier kon je natuurlijk op wachten. Het is geen goed-fout iets maar fout-fout iets.
Rutger Lenin in de Stopera weet als geen ander dat hij inhoudelijk en mediatechnisch zo fout als de neten zit met zijn steun aan radicaal islam kipje Bouchallikht want hij is een machtspoliticus en zeker geen idioot en dus, damage control, aldus geeft hij vanuit de Amsterdamse Kremlin een subtiele hint via een medewerker aan de lokale Pravda en die springen er meteen op in de categorie: "Jump? How high master?" Dus de hele week hebben ze op het Parool koortsachtig zitten te graven om wat sleaze te vinden aan de andere kant en die is uiteindelijk makkelijk te vinden want Baudet heeft die partij totaal niet onder controle. Et voila. Maw de aandacht afleiden van het eigenlijke probleem en de grachtengordeldieren slurpen het met liefde op. In de categorie: Zie je wel! We wisten het!. GS gaat er ook in mee en Rutger glimlacht voldaan.
Well played comrade Rutger Rutgerayovich.

Basil Fawlty | 21-11-20 | 17:27 | 6

@Basil Fawlty | 21-11-20 | 19:12: Daar geloof ik niet zo in.

Rest In Privacy | 21-11-20 | 20:14

@Basil Fawlty | 21-11-20 | 21:07: Eens met de analyse. Het Parool schiet keihard met carbid op FvD om GroenLinks te ontzetten. Maar Freek Jansen dient te worden geroyeerd.

Eeuwig..Op..Vakantie | 21-11-20 | 21:33
▼ 3 antwoorden verborgen

Over Jared Tayler: de man is inderdaad racist, in de traditionele betekenis van het woord: zwarten zijn volgens hem gemiddeld dommer dan blanken, hij kan niet bevriend zijn met zwarte mensen en zijn dochter mag ook niet thuis komen met een zwarte man.

Het fascinerende aan Taylor is dat zijn kijk op de wereld naadloos aansluit op het identiteits denken van gedegenereerd links. Hij ziet zichzelf als de belangenbehartiger van het blanke volksdeel (iemand moet dit toch doen) in een wereld waar lidmaatschap van een groep belangrijker is dan het individu. Het zou mij niet verbazen als Baudet inspiratie bij hem heeft opgedaan voor zijn beruchte boreale overwinningsspeech.

TV programma's nodigen hem wel eens uit in de veronderstelling dat ze een white trash KKK voorman binnenhalen, maar op internet zijn voldoende voorbeelden te zien waarin hij interviewers helemaal op het verkeerde been zet.

Hij is inmiddels van YouTube af geknikkerd, maar op zijn Bitchute kanaal, (American Renaissance), zijn veel filmpjes nog te bekijken.

www.bitchute.com/channel/5Q4sa6rObtGx...

ED-209 | 21-11-20 | 17:14 | 6

@Alco-de-Holist | 21-11-20 | 17:25: Daar kunnen hele goede redenen voor zijn die niks te maken hebben met domheid of slimheid. En niet verder vertellen hoor, maar domme mensen zijn vaak liever en verstandiger en minder bang en neurotisch en ook minder eng dan slimme mensen. Dus proost maar weer, here's to you!

dihydrogenmonoxide | 21-11-20 | 17:35

Taylors favoriete onderwerp, ras en IQ, is op zich niet interessant, maar het wordt vanzelf relevant als een club, zoals BLM, overal racisme ziet als reden voor underperformance van het zwarte volksdeel. Blanken gaan op zoek naar andere verklaringen en dan stuit je al gauw op het grote taboe onderwerp waar Jared Taylor heel wat filmpjes aan heeft gewijd.

ED-209 | 21-11-20 | 18:15
-weggejorist-
Hissam | 22-11-20 | 01:02
▼ 3 antwoorden verborgen

Baudet is leider van een politieke partij. Dan moet je kieskeurig zijn met je contacten. Niet als een freischwebende intellectueel iedereen uitnodigen maar integendeel rotte appels eruit gooien

thanseeuwen | 21-11-20 | 17:13 | 1

Tegenwoordig op rechts moet je wel heel ‘kieskeurig’ zijn met je contacten. Iedereen rechts van Mao is een racist tegenwoordig.

OuweOuweLekkerMauwe | 21-11-20 | 17:24
-weggejorist-
Irnerius | 21-11-20 | 17:12 | 1
-weggejorist-
Torquemada | 21-11-20 | 17:12

Als we in NL geen moslim broederschap, leger aan fundamentalisten en salafisten zouden hebben dan zou ik idd zeggen dat dit niet zou deugen. Laat al dat deugende tuigh eerst maar eens zien dat ze afstand nemen van deze islam en dit keihard veroordelen. Zolang dat deugende volk dit niet doet staat dit volk wat mij betreft op gelijke voet met een fundamentalist/ kromzwaard /bomgordel/ crimineel en ak-47 zwaaier.

Hollandse_blauwe | 21-11-20 | 17:10

Groot verschil met Kauthar is dat er geen smoking gun is bij Freek. Alleen maar indirecte verdachtmakingen.

Mahatma | 21-11-20 | 17:10 | 2

Maar wel van heel veel mensen en uit heel veel bronnen en met heel veel screenshots. Dus je kan je kop wel in het zand steken. Maar je zou ook eerlijk kunnen zijn tegen jezelf. Try it, het werkt verfrissend.

Van Rossem | 21-11-20 | 17:11

Goed vergelijkbaar.

Rest In Privacy | 21-11-20 | 17:18

Alleen raketgeleerden en architecten ontspringen deze dans.

First Contact | 21-11-20 | 17:06

Daaaag Thierry! Mijn stem ben je kwijt. Eeuwig zonde van je eens verfrissende standpunten over het bindend referendum, het partijkartel en kanonnen als Theo Hiddema en Paul Cliteur in de gelederen. Maar je standpunten over MH17, het steunen van de Conrona-ontkenners en nu het niet genoeg afstand nemen van neonazi's en er zelfs één op de kieslijst zetten ben je mij kwijt.

gozoman | 21-11-20 | 17:04 | 6

@OuweOuweLekkerMauwe | 21-11-20 | 17:45: Als je die debielen ontdekt, dan gooi je ze uit de partij. Wat doet der Thierry? Hij promoveert ze. De meeste leden van FvD zullen dit gedachtegoed niet onderschrijven, maar als de partijleider deze ongure lieden promoveert, is er echt iets mis in zijn bovenkamer. Misschien een idee om die debielen eruit te gooien inclusief Baudet.

Usumani | 21-11-20 | 18:16

@gozoman | 21-11-20 | 17:43: GeenStijl heeft de liefdesband verbroken na de openlijke oorlogsverklaring van Baudet tegen de pers, o.a. GeenStijl..

Epistulae_Morales | 21-11-20 | 20:29

@Epistulae_Morales | 21-11-20 | 20:29:
De enige die de eigen glazen ingooit is Baudet zelf door iemand met vermeende rechts-extreme sympathieën op de lijst van de kamer te zetten en de ander (idem inhoud) de leiding te geven over de jongerentak? Wat bezielt hem eigenlijk? We hebben het niet over een jeugdzonde bij een 28-jarige. Voel me gewoon door Baudet bedrogen nu. Blij dat ik in elk geval nog op de nummer 2 heb gestemd, hoewel ik me af begin te vragen waar hij zich nu onderhand mee in laat (Hiddema). En hoeveel schade gaat dit Annabel misschien nog opleveren?

Jan, Leiden | 21-11-20 | 23:04
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik weet van meerdere fvd’ers dat het een ‘probleem’ is, omdat ze heel erg gesteld zijn op de vrijheid van meningsuiting, en daar is humor ook een vorm van. Want het meeste wat je in die appgroepen ziet zijn hele schuine grappen over ‘op kamp gaan’ etc, wanneer er events zijn. Gedachtegoed van Fvd wordt al jarenlang in het nazi hoekje geschoven, en dat maakt het spannend om er grappen over te maken. Logisch. Het is ook een spannend onderwerp. Het kan eigenlijk niet. Maar het geeft wel lucht. En oprecht: bij die jongerenpartij lopen ontzettend veel jonge rechts conservatieve jongeren rond, die gezamenlijk plato lezen etc, en zich willen inzetten voor een beter Nederland. Slimme mensen ook. Die zich totaal niet meer thuis voelen bij D66, VVD, CDA etc. En terecht.

OuweOuweLekkerMauwe | 21-11-20 | 17:02 | 2

Zou het niet een beetje horen bij ‘nieuwe partij, nieuwe kansen’? Een politieke carrière proberen op te bouwen binnen de langer bestaande partijen is een weg die zeker 10 jaar langer duurt en daar zit natuurlijk wat meer politieke ervaring tussen.
Vroeger heette dat gewoon opportunisme.. maar sinds dat kinderen worden opgevoed met dat als de normaal zien weinig mensen dat meer als zodanig..

Epistulae_Morales | 21-11-20 | 20:34

Het probleem is de reactie van de hopman, niet het gedrag van de padvinders.

zwaaropdehand | 22-11-20 | 08:57

....... de Amerikaanse beroepsracist Jared Taylor.....

En dan klagen dat Sylvana c.s. het amerikaanse narrative napraten en voor eigen doel/winst gebruiken.

Is deze bijdrage een infomercial om het boek te pluggen?

Het boek is een zogeheten hitpeace, bedoelt om Baudet en zijn partij kalt te stellen. De schrijvers hebben een agenda en die heeft niets te maken met het beschermen van de democratie.

Arachne | 21-11-20 | 16:56 | 7

@Kralle | 21-11-20 | 17:22: Mensen met een voorliefde voor SS-gedachtegoed kun je niet genoeg bashen.

Usumani | 21-11-20 | 18:19
-weggejorist-
Hissam | 22-11-20 | 01:06
▼ 4 antwoorden verborgen

Eerlijk, ik ben gewoon een klein beetje begaan met het FvD. Ik hoop gewoon heel erg dat het goed komt, want Nederland is gewoon heel erg toe aan een fris rechts geluid, waarin assertief opgekomen wordt voor onze diepere en minder diepe culturele waarden, geschiedenis, de identiteit van onze natie, en die een sfeer ademt van doen en kunnen.

Ik snap dat deze perikelen rond enkele jonge, doch prominente telgen weerzin opwekken, en misschien wel een zie-je-wel reactie omdat Thierry vaak wat arrogantjes kan zijn en een zekere laissez faire had over de "omstreden" contacten die hij had. Echter, ik hoop dat we het, zeker hier, zo journalistiek mogelijk kunnen houden. Van mij hoeft die JFvD flapdrol niet bij chips noojes bier, maar probeer eens in de ziel te kijken. Hebben we hier echt te maken met een door en door bruin figuur, of zijn dit uit de hand gelopen jeugdfantasien, een combinatie van jeugdige tegendraadsheid en het feit dat mijn generatie vanaf jongs af aan is gemarineerd in deugdrek en weg-met-ons mentaliteit.

Misschien verdient die freek ook wel gewoon klop, dat kan ook nog...

Schwanzeleber | 21-11-20 | 16:56

Je weet nu in elk geval waar ze zitten.
Nu nog de GL en D66 jugend in het hok ernaast onder hetzelfde vergrootglas leggen.

Dezenaamhier | 21-11-20 | 16:54 | 1

Eens Peter Siebert volgen, die heeft onderzocht hoe sterk de banden tussen politiek links en radicale linkse clubjes is. Vooral Groenlinks en de jongerenclub DWARS trekt ontzettend veel links radicale aan

Fijn_dat_je_er_bent | 21-11-20 | 17:31

In dat boek staat bijv de als schokkend bedoelde tekst, maar muziek in mijn oren:
" Hoewel Baudet zich ooit als conservatief presenteerde, is hij inmiddels een rechtse revolutionair die ontwrichting van de gevestigde maatschappelijke ordening nastreeft om op de resten daarvan een nieuwe orde te bouwen. Om dat te bereiken wil hij afrekenen met de vertegenwoordigers van de 'zelfhatende elite' die het behalve in de politiek met name voor het zeggen zouden hebben in de wetenschap, het onderwijs, de media en de rechterlijke macht. "
Wel hal-leluja, ik had mijn politieke mening niet mooier verwoord kunnen zien. Drain het moeras, ook in Nederland.

Cepalislam500mg | 21-11-20 | 16:53 | 3

Heb je het boek gekocht?

Barre_de_k | 21-11-20 | 17:15

Allemaal leuk en aardig, maar daar heb je geen mensen voor nodig met nazi-sympathieën.

Usumani | 21-11-20 | 18:21

Een partij die zich bedient van de slogan ‘stem Nederland terug’.. nee hoor.. dat slaat niet op conservatief gedachtengoed..
Lees jij wel wens?

Epistulae_Morales | 21-11-20 | 20:36

Het gaat niet om de uitspraken van de jeugd nazi's maar hoe en hoe snel de FVD dip oppakt . Voorlopig is het na enkele dagen nog oorverdovend stil .

Castor12 | 21-11-20 | 16:51 | 1

Ik vraag me af of er een dip is. Politiek is een kwestie van macht. En de zittende macht haalt alles uit de kast, scheldt en kopschopt erop los om hun politieke tegenstanders af te maken. Ik neem dit voorlopig met een bonk zout.

Cepalislam500mg | 21-11-20 | 16:59

Fijne club dat FVD. Kan me nog herinneren dat er een foto circuleerde dat er een stapel Nazi-boeken op het partijkantoor (of moet ik zeggen Kommandzentrum) werd afgeleverd. Ook zit FVD vuistdiep in Farmer Defense Force.

UpdateAvailable | 21-11-20 | 16:51

Ik heb vanaf begin af aan gezegd dat een jongerenpartij een slecht plan was. Very kartelish.

Henk5 | 21-11-20 | 16:49 | 3

Bij de JOVD niet ?

Ziener-2 | 21-11-20 | 16:50

Als fatsoenlijke partij moet je dat niet willen. Laten jongeren eerst maar eens aan hen zelf werken in plaat van gebruikt te worden als brainwash- en stemvee. En lieden die SS marsmuziek draaien op zo'n gelegenheid moet je er onverwijld uitgooien.

Grachus | 21-11-20 | 17:23

@Grachus | 21-11-20 | 17:23: En als dat niet gebeurd, sterker nog, als dat soort lieden worden gepromoveerd, dan ist alles vorbei.

Usumani | 21-11-20 | 18:24

Heb sterk het idee dat dit zwaar aangedikt wordt om de aandacht van de GroenLinks islamofascisten af te leiden.

Rest In Privacy | 21-11-20 | 16:47 | 6

@Kuifje-naar-Brussel | 21-11-20 | 17:22: juist.. je kunt zelfs het hele Moslim probleem oplossen zonder Nazi geschiedenis.
Alleen, hetgeen ervoor nodig is, de mentaliteit dat je het zelf uit moet zoeken en geen werk geen eten, geen sociale vangnetten of andere hulp.. you’re on your OWN.. en de bijbehorende complete desinteresse voor gratis welvaart (die ermee verdwijnt) treft natuurlijk de bekende achterban ook..

Epistulae_Morales | 21-11-20 | 20:41

@Kuifje-naar-Brussel | 21-11-20 | 16:50: Bij de VVD gaat het ook om meerdere mensen. Korte samenvatting: Halbe Zijlstra -> gelogen over ontmoeting met Poetin, Han ten Broeke -> aanranding van een fractiemedewerker/stagiair, Teeven -> bonnetjes affaire, Opstelten -> machtsmisbruik en beinvloeding OM, Mark Harbers -> kamer voorgelogen over criminaliteit asielzoekers.

intrigant | 22-11-20 | 00:39
▼ 3 antwoorden verborgen

Het boek "Mijn meningen zijn feiten" blijkt overigens vol met fouten te zitten - die eenvoudig te verifiëren waren - waar de hoofdpersonen al wat twitterdraadjes aan hebben besteed.

Dat gezegd hebbende kon je na de presentatie van de kandidatenlijst deze JFVD show aan zien komen. De appgroepjes zijn al tijden in het nieuws, dan zet je hun Obergruppenführer op de lijst voor de tweede kamer, me dunkt dat er dan een eindeloze stroom van 'modder' opduikt.

Iedere flauwe meme uit de krochten van rechts internet dan wel uitspraken van zolderkamernazi's in je appgroepen zullen de partij worden aangerekend, en met een inherent puberale jongerengroep is de mate waarin dat voor kan komen nogal hoog.

Nou had ik (in mijn naïviteit) na de eerste keer gedacht dat ze volwassener zouden worden en de 'memerij' een beetje laten zouden varen door wat nieuwe huisregels en moderatie, maar blijkbaar hebben ze om het gezellig te houden de 'klokkenluiders' gekickt en de mensen die je als partij met hun gedrag beschadigen in bescherming genomen. Tja...

Ze hebben zelf schijnbaar ook niet echt door dat hun kiezers niet zitten te wachten om de 'intellectuele uitstapjes' van hun vertegenwoordigers en consorten te moeten verdedigen.

GroetenVanUrk | 21-11-20 | 16:47 | 1

U bent insider?

Epistulae_Morales | 21-11-20 | 20:42

Let the framing begin! Nazi, fascisten, gaap. Het is wel
tijd om voor eens en voor altijd schoon schip te maken. En weer duidelijk een lijn voor forum en de aankomende verkiezingen uit te zetten. De barrage van ongefundeerde aantijgingen gaan namelijk aanhouden. Een heldere positie is daarom noodzakelijk. Terug naar de kern van de waarden, democratie, vrijheid, zelfstandigheid. Stoppen met theoretisch vraagstukken en meningen.

P-unit | 21-11-20 | 16:46

Dat de Boreale uil zich niet onmiddellijk uitspreekt en dit soort zieke shit bij de jugend smoort is tekenend, zo word hij nooit kanselier !

Castor12 | 21-11-20 | 16:46

Laten we dit verdedigen zoals linkse mensen het zouden doen: " Deze FvD jongeren worden zo extreem omdat Jesse Klaver en Rob Jetten ze steeds voor nazi uitmaken, het is hullie schuld. Als je maar lang genoeg aan de kant gezet wordt, ga je vanzelf mensen de keeldoorsnijden!"

funkyd | 21-11-20 | 16:45 | 2

Ha ha precies.

P-unit | 21-11-20 | 16:47

Ik heb zeker bereid dit serieus te geloven. Zo reageren niet echt slimme mensen nu eenmaal.. maar hou dan gvd een keer op om dat links kwalijk te nemen, of moslimterroristen die ook zo denken..

Epistulae_Morales | 21-11-20 | 20:44

Als je zo veel bruine strepen in je onderbroek hebt, moet je misschien eens een nieuwe aantrekken, Bau.

Ad Hominem | 21-11-20 | 16:44

Wel jammer dat een paar procent het verpesten voor de rest, GeenStijl zet het weer lekker dik aan. Ik praat het niet goed ,maar heb je deze extremisten niet in alle jongerenafdelingen, zie Groen Links, zie PVDA, zie JOVD, zie SP met hun communisten. FVD moet dood, van zowel de rechtse als de MSM, media, enige nuance ontbreekt volledig. ! Dat Baudet dat gesprek heeft gehad met die dubieuze gast is al jaren bekent, maar nu is het ineens een issue, Net voor de verkiezingen of course ?

Ziener-2 | 21-11-20 | 16:43 | 4

Je lult. Ook extremiteiten bij andere politieke partijen worden In de pers breed uitgemeten. Maar bruinrechtse sympathieën zijn bij FvD allang geen incidenten meer en horen bij elkaar als vermolmd hout en boktorren.

IJsbrekert | 21-11-20 | 16:58

Ik ben het met je eens dat de redactie niet heel barmhartig is voor de fvd, maar dat hoeven ze ook niet te zijn aangezien er heel veel reaguurders tegels plempen die de fvd verdedigen.
Maar dan inhoudelijk: als iemand een ss marsliedje zou hebben gespeeld op zijn telefoon dan is dat reden voor slechte pers.

Barre_de_k | 21-11-20 | 16:58
▼ 1 antwoord verborgen

Vind het nou allemaal niet schokkend. Weet je hoeveel linkse mensen reisjes maken naar DDR bedevaartsoorden en daar leuke foto's maken en op instagram zetten? Daarnaast heb je nog meer mensen met Ché Guevara shirts buttons en weet ik wel niet wat. Waarom zou links wel interesse mogen tonen voor linkse massamoordenaars en rechtse mensen niet voor rechtse massamoordenaars? Even los van het FEIT dat dit niet bij FvD thuis hoort. Want ben het wel eens met GS. Mensen in het JFvD die luid SS filmpjes afspelen op hun telefoon, die horen een berisping te krijgen, heropgevoed te worden en als dat faalt royeren die gast.

Old_Spice | 21-11-20 | 16:42

Wanhopig op zoek naar een bruine onderbroek, de zielige deugende rakker. Dankzij dit minderwaardig stukje deugend mens kampen we in NL met een enorm leger aan salafisten dat dagelijks groeit in aantallen. En dan durven wijzen naar een aantal fvd lieden? Ga je schamen en kop dat kromzwaard vrijwillig.

Hollandse_blauwe | 21-11-20 | 16:39 | 2

Net of je deze figuren niet hebt bij de PVV(naievelingen), kijk naar wie de kamer hebben moeten verlaten ?? Kan Geert niets aan doen maar rechts trekt extreem rechts aan en links extreem links. Alleen Klaver en Baudet moeten hard doorpakken nu om geloofwaardig te blijven. De PVV heeft hier idd geen last van, maar een partij zonder leden is pas echt communisme en een dictatuur !!

Ziener-2 | 21-11-20 | 16:47

@Ziener-2 | 21-11-20 | 16:47: Waarom zou een partij leden moeten hebben? Een partij is geen staatsvorm die macht kan uitoefenen. Niemand wordt gedwongen om op de pvv te stemmen, dus termen als dictatuur en communisme slaan in dit verband nergens op.

Argyronauta | 21-11-20 | 17:16

De ene partij heeft een doodsangst voor moslims, de andere partij ziet ze als de verlossers. Zowel FvD als GL danken hun bestaansrecht aan de angst die ze voor elkaar hebben gecreëerd. Men wordt steeds extremer om te appelleren aan de angst die heerst bij hun achterban. En dan krijg je dus dit soort nazi idioterie.
De VVD begreep ook wel dat angst mensen aan je bindt en melkt daarom het Corona virus ten volle uit.
We zijn een angstig volkje geworden en onze leiders zijn slechts een reflectie hiervan.

frank123 | 21-11-20 | 16:39 | 4

@VP732 | 21-11-20 | 16:41: vertrouwen krijg je als je leiders vertrouwen uitstralen en hierna handelen. Laat dit nou net het probleem zijn van de vvd en de deugende slijm partijtjes

Hollandse_blauwe | 21-11-20 | 16:43

frank123 Mooi verwoord.

shauna | 21-11-20 | 17:44
▼ 1 antwoord verborgen

Ik lees dat Berend Botje en Job Cohen Baudet zelf niet geïnterviewd hebben voor hun boek. Zwak.

ZeeBrabo | 21-11-20 | 16:37 | 5

Job Cohen?

Rest In Privacy | 21-11-20 | 16:52

@Barre_de_k | 21-11-20 | 16:46: Boek is zeker geen moddergooien. Titel is trouwens ook wat Baudet zelf gezegd heeft.

UpdateAvailable | 21-11-20 | 16:54
▼ 2 antwoorden verborgen

Hieronder reaguurde Joris Beltsin met "... maar mijn partij zit er gewoon niet tussen.." op een reactie van Gulliver die op zijn welbekende ongenuanceerde manier "Wie niet stemt moet ook vier jaar zwijgen over de politiek in Nederland" schreef.

Ik loop tegen hetzelfde aan als Joris Beltsin. Er is geen partij voor mij. Maar wat is dan wijsheid. Niet stemmen, blanco stemmen of "fout" stemmen?

Rest In Privacy | 21-11-20 | 16:33 | 19

Of je nou stemt of niet, in NL mag je gewoon een mening hebben en die uitdragen.

TheGreatGrumbler | 21-11-20 | 18:59
▼ 16 antwoorden verborgen

Dat boek is van een paar linkse activisten die zelf net zo erg zijn als waarvan ze hun favoriete tegenstanders beschuldigen. Even voor de goede orde: hang naar fascisme is altijd een links privilege geweest en juist niet dat "extreemrechts" wat het grootste gevaar voor Nederland zou zijn.
Van de V-N site: " Harm Ede Botje (1965) was van 1995 tot en met 2019 redacteur bij Vrij Nederland. Hij was algemeen redacteur met als speciale aandachtsgebieden asielbeleid, integratie, klimaat, energie, milieu & duurzaamheid en buitenlandse politiek.
Voordat hij bij VN kwam werken, was hij redacteur bij het VPRO-radioprogramma Argos, verslaggever bij het Radio 1 Journaal en freelancer bij de Vara-radio. Ook presenteerde hij in 2011 en 2012 het VPRO-radioprogramma Bureau Buitenland. Botje maakte reportages in onder meer Darfur, Afghanistan, Mexico, Argentinië, Turkije, Rwanda, Indonesië, Zuid-Afrika, Tanzania, Pakistan, Peru, Guatemala, Irak, Marokko, Egypte, Israël en de bezette gebieden. Voor VPRO-radioprogramma Het Gebouw maakte hij ‘Standplaats Sri Lanka’. Hij studeerde Rechten aan de Universiteit van Amsterdam en deed de postdoctorale opleiding Journalistiek aan de Rotterdamse Erasmus Universiteit. Met het artikel ‘Er wordt gediscrimineerd. Punt uit.’ won hij samen met collega Sander Donkers de EU Journalistenprijs 2005."
Een linkse activist dus, die uitsluitend de Pravda belijdt. En zijn meningen zijn wel feiten? Trap er niet in. Dit is ook precies wat de dems al vanaf het begin met Trump doen.
OK dat was dan Harm, de linkse activist. Dan die andere " journalist" van dat boek. Mischa Cohen. Die is gespecialiseerd in nazi's. Baudet wordt door de media al jarenlang neergezet als een nazi dus dit kan er ook nog mooi bij. Fvd moet gewoon een extreemrechts stempel krijgen.
Mischa Cohen schrijft bijv in 2018 dit artikel in V-N: "Hoe filantroop George Soros de lievelingsvijand werd van dictators en trollen." Echt man serieus? Filantroop? Dat is iemand die houdt van mensen.
" 2018 was het jaar van nieuwe autocraten. Hun favoriete tegenstander: George Soros, die een strijd voert voor een open, democratische samenleving. Hoe verweren Soros en zijn Open Society Foundations zich tegen de aanhoudende aanvallen ... enz". Mischa is dus ook gewoon een linkse activist.
Een heel degelijk geloofwaardig links-extremistisch duo dus, Harm en Mischa.
ALS er al een Fvd jugend is, dan heeft links die over zichzelf afgeroepen. Als de jeugd de toekomst wil hebben, dan is er heel erg hard een rechtse jeugd nodig die alle linkse onzin nog kan afremmen, voordat ze hun hele leven meer belasting enz betalen voor alle ellende die links in Nederland heeft aangericht.
Dan weet ik wel aan welke kant ik voorlopig sta. Ik weet wie Nederland keihard naar de kloten helpt en dat is vooralsnog juist níet de Fvd jugend.

Cepalislam500mg | 21-11-20 | 16:32 | 8

@Cepa: Inderdaad. "Ik weet wie Nederland keihard naar de kloten helpt en dat is vooralsnog juist níet de Fvd jugend."
Uiteindelijk is dat de centrale kwestie. Een paar puberale halbstarken die de aandacht trekken door maar vooral lekker extreem te doen, dat is niet de kern van de FvD, en dat is niet de kern van de problemen waar Nederland mee kampt.

Het is heel goed dat GS dit nieuws brengt, maar een paar pubertjes die teveel WO2 films hebben gezien vormen NIET de diepere oorzaak van bijvoorbeeld: 1. een doorgeslagen belasting-& Toeslagenstelsel, 2.een tekort aan 300.000 woningen 3. de immigratie die jaar op jaar doorgaat zonder dat daar ooit de mening van de kiezer over is gevraagd, 4. een oververtegenwoordiging in de criminaliteit van juist die (nazaten van) immigrantengroepen, 5. het niveau van ons onderwijs dat achteruit kachelt, 6. een oplopende staatsschuld en begrotingstekort, 7. en de niet te stuiten en groeiende geldstroom naar Zuid-Europa dat juist daardoor weigert economisch te hervormen, 8. De Euro die geen oplossing vormt voor de problemen van Europa, maar deze juist versterkt.
Dank U.

theo-is-dood | 21-11-20 | 17:04

@IJsbrekert | 21-11-20 | 16:40: nou jij kan het in een veel korter stukje. Je lult en durft of kan het niet weerleggen.....

Leduc | 21-11-20 | 17:06

@theo-is-dood | 21-11-20 | 17:04: en vergeet de klimaat ‘afspraken’ niet want daar is de Nederlandse burger al helemaal nooit naar gevraagd.

Leduc | 21-11-20 | 17:08
▼ 5 antwoorden verborgen

Was de ontmoeting tussen Jared Taylor en Baudet niet nog in de fase dat FvD van denktank naar politieke partij transformeerde?
Lijkt een beetje op ouwe koeien uit de sloot halen. Aangezien de kranten niets liever zien dan Baudet op zijn bek gaan denk ik dat dat wel een redelijke check and balance introduceert.

Barre_de_k | 21-11-20 | 16:30 | 4

Naar aanleiding van de ophef over de ontmoeting van Baudet met Jared Taylor ben ik me in de man gaan verdiepen. Hij is inderdaad een racist in de traditionele betekenis van het woord, maar hij is ook een fascinerende figuur. In een wereld, vergeven van identity politics ziet hij zich als de vertegenwoordiger van de blanken. In confrontaties met vertegenwoordigers van zwarte organisaties is hij onmiddellijk in zijn element. Verbaal zeer sterk.

ED-209 | 21-11-20 | 18:42

@Kuifje-naar-Brussel | 21-11-20 | 16:59:
als ik het verwoord als: in het geval van Kauthar zou niemand in de reaguurderspanelen haar verdedigen want er zijn relatief weinig GL'ers op GS. Als de redactie kritisch is op de fvd zijn er in elk geval veel fvd'ers die specifiek hier tegengas komen geven voor een soort van balans van informatie.

Barre_de_k | 21-11-20 | 19:05
▼ 1 antwoord verborgen

In de Leeuwarder Courant vandaag een artikel gewijd aan het rapport van een of andere half kaalgeschoren Zambiaanse negerprofessor E. Tendayi Achiume van de Universiteit van Californië compleet met neusring in haar rol van speciaal afgezant van de Verenigde Naties die ons land de maat komt nemen naar aanleiding van de “geruchtmakende Dokkumer Sinterklaasintocht in 2018”. Met name de milde straf die Jenny Douwes voor haar rol heeft gekregen is haar een doorn in het oog.
Het resultaat van haar rapport is dat KOZP bij Rutte heeft mogen aanschuiven, dat Rutte heeft verklaard dat institutioneel racisme in Nederland een groot probleem is en dat de Surinaamse verzetsheld Anton de Kom (nooit van gehoord) een plaats in het canon heeft gekregen. Bovendien moeten we het diepgaande racisme op, scholen, bij de politie en bij de huurdersverenigingen fors aanpakken.
Kortom, de Nederlandse politiek buigt weer diep voor buitenlandse activisten. Tuurlijk, Zwarte Piet = Black Face.
Weg met ons!

Alco-de-Holist | 21-11-20 | 16:28 | 2

De Leeuwarder Courant is van hetzelfde laken een pak als de VK, NRC, Parool en al die links-aktivistiese media die onze burgers vergiftigen. Geen aandacht aan besteden. En mensen met neusringen al helemaal niet. En zeker niet als ze ook nog uit Afrika komen.

aamert | 21-11-20 | 16:52

En waarschijnlijk ook nog een titel in een of andere genderstudie. Het beeld is weer compleet van Marxistische activisten die respectabele overheidsinstituten hebben vergiftigd. Een lage straf voor de blokkeerfriezen??? Wat haar betreft hadden ze de kogel gekregen; de zwarte racist.

Grachus | 21-11-20 | 17:35

In het boek staat dat pepe alt right is, dat is niet zo, pepe is veel meer.

Voor mij een indicatie van onzorgvuldig schrijven naar een gewenste uitkomst.

En over die uitspraken in het boek, immigranten komen vrouwen innemen, verlengstuk van afrika dit en dat, erg suggestief allemaal. Als ze echt denken met overtuigde nazis te maken te hebben, interview ze dan vooral.

Give the devil it's due. Waarom is dit terug en waarom denkt terbie dit verscholen te kunnen houden of ronduit te gedogen?

Schwanzeleber | 21-11-20 | 16:26 | 1

Ze hebben geleerd van de Angelsaksische pers hoe je vermeende politieke tegenstanders verdacht moet maken.

Barre_de_k | 21-11-20 | 16:32

Even aankijken hoe Baudet dit gaat afhandelen. Indien niet gepast, is er vast wel een andere rechtse partij die mijn stem wil.

Rubberfetisj | 21-11-20 | 16:26 | 3

In plaats van passief je stem verhoeren, kun je zelf ook lid worden van een politieke partij en dit soort organisaties minder afhankelijk maken van de opgeleide projectielen die ze nu domineert.

Barre_de_k | 21-11-20 | 16:33

@Barre_de_k | 21-11-20 | 16:33:
Nadeel is dat dit soort ongeleide projectielen de grootste bek hebben en de fatsoenlijke mensen uit de partij overstemmen in woord en daad. Uiteindelijk blijft ieder die lid van die partij of organisatie is bevlekt achter, ook de fatsoenlijke mensen die zich wel normaal opstellen. Een of twee van dit soort leden op duizend man voldoet om de ander 998 weg te zetten als fout en bruinhemd.
Een voorbeeld? Neem de Centrumdemocraten die indertijd leden er tussen kregen van openlijk nazistisch allooi voorzien van een ruim strafblad, waarna de gehele partij als nazistisch werd weggezet.

me163komet | 21-11-20 | 16:44

@me163komet | 21-11-20 | 16:44:
Precies, het is niet makkelijk maar het blijft de plicht van redelijke mensen om zich te blijven inzetten. Om met de woorden van Edmund Burke te spreken:
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

Barre_de_k | 21-11-20 | 19:09

Ik ga Trump stemmen, of ben ik te laat opgestaan??

Vitale-Reaguurder | 21-11-20 | 16:24 | 7

@JvanDeventer | 21-11-20 | 16:32: We hebben nu toch president-elect demente Biden en kleurloze Harris, ondersteund door de beste president ever Obama ?? Dus wat Trump zegt is toch maar een leugen, en CNN maakt hem daarna af. Beter je mond houden, en wacht op de rechtzaken en hertelling. Kan wel eens heel anders aflopen.

Vitale-Reaguurder | 21-11-20 | 16:42
▼ 4 antwoorden verborgen

Ach, zolang er in dit land met regelmaat honderduizenden dieren met een mooi eufemistisch woord worden 'geruimd', bijvoorbeeld bij een vogelgriepuitbraak, in naam van het fascistische neoliberalisme, waar dan weinig ophef over is, want Auschwitz das war einmal, maak ik me ook nier druk over deze nieuwskruimels.

canis lupus | 21-11-20 | 16:24

Klaver en Baudet, jullie zijn aan zet.

JackStick | 21-11-20 | 16:22

Net voor zijn zelfmoord beweerde Gohring, wacht maar over 80 jaar smeken jullie weer om ons. Geen neiging tot rare sympathieën is objectief vast te stellen, heeft hij echt gezegd.

Uw Verzekeringsadvis | 21-11-20 | 16:22 | 6

Ik hoop dat u meer verstand van verzekeren heeft.

Vitale-Reaguurder | 21-11-20 | 16:33
-weggejorist-
aflaatverkoper | 21-11-20 | 16:36
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik wist helemaal niet dat Het Parool nog bestond. Laat staan dat er nog lieden zijn die dat huis aan huis blaadje lezen. Maar goed, ik begrijp dus dat je ook geen grappen meer mag maken over Nazi’s . Wie bepaalt dit soort dingen eigenlijk?

Themistocles | 21-11-20 | 16:22 | 1

Ze zijn zelfs digitaal. Theodor Holman heeft er een column. En Paul Vugts en Wouter Laumans schrijven erg aardig over misdaad.

Rest In Privacy | 21-11-20 | 17:02

Al een paar maanden geleden opgezegd. Geen spijt van.

Eerdmans verdient beter. Annabel ook.

zwaaropdehand | 21-11-20 | 16:21 | 2

Als je Eerdmans de eerste man maakt dan zit er wel potentie in die partij.

HoerieHarry | 21-11-20 | 16:30

@HoerieHarry | 21-11-20 | 16:30: hij staat geloof ik op nr. 4, dus dat wordt nog een grote vraag of hij het gaat halen met dit tempo waarin FVD op 0 zetels afkoerst. Die advocaat met een uiterst bruin randje staat op 2.

UpdateAvailable | 21-11-20 | 16:46

Maar wat kan Baudet nu werkelijk doen?
Hij moet op zijn kader vertrouwen want de partij in oprichting is steeds fragiel. Zie de problemen met Henk O.

Barre_de_k | 21-11-20 | 16:20 | 1

Nou zelf een stapje opzij doen ten faveure van bijv een Eerdmans, Annabel of l'eminance grise' en voorts met harde hand de partij zuiveren van lieden die SS marsen afspelen op zomerkampen.

Grachus | 21-11-20 | 17:45

JFvd een soort Hitlerjugend my ass, eerder de Wodan-Jongens van de Tegenpartij...

ECLP | 21-11-20 | 16:20

Is het al bekend bij welk tuincentrum Freek dit gaat wehrleggen?

niels5142 | 21-11-20 | 16:18

Wat is er eigenlijk aan de hand hier? Zijn we Gutmenschen aan het worden? Bij voorbaat radicale islaminvloeden uitsluiten. Maar ook het uitsluiten van mensen die een extreem georganiseerde samenleving willen. Bepalen wij als reaguurders hoe breed het spectrum der democratie mag zijn?

Leptob | 21-11-20 | 16:18 | 3

We bepalen niks maar het speelveld is volgens mij voor de meeste reaguurders wel de democratie en bij 'extreem georganiseerde' samenlevingen bestaat die niet meer.

Joris Beltsin | 21-11-20 | 16:21

Ja. Door te stemmen.

Papa Jones | 21-11-20 | 16:21

@ Leptob | 21-11-20 | 16:18 -->
Voor wat dat laatste betreft: ik mag hopen van niet.

aflaatverkoper | 21-11-20 | 16:32

Wien Neêrlands Bloed door de aderen stroomt van vreemde smetten vrij etc was het Nederlandse volkslied van 1815 tot 1932.
Wij zongen het op de lagere school NA WWII samen met waar de blanke top der duinen. Wat is het toch met de geschiedenis kennen.
De internationale zong het PvdA congres met den Uil

Pensionista | 21-11-20 | 16:14

FVD had veel potentie: een fatsoenlijk rechts geluid, uitstekend partijprogramma, veel goede kandidaten en de grootste partij bij de 1e kamerverkiezingen. Knap hoe snel het Baudet en van Haga is gelukt de partij te laten imploderen met hun onzin geklets over complotten, covid, vaccins etc. Die jongerenpartij mafklappers passen er prima bij zo te zien.

Diederik_Ezel | 21-11-20 | 16:14 | 8

@Herfsttijloos | 21-11-20 | 16:21: de massa immigratie is geen toeval, klimaat is een zondebok, islam is vrede? Ik bedoel de koers die Europa en NL nu maken heeft alles behalve met toeval te maken... en de politiek in NL doet alsof het ons “overkomt”

Hollandse_blauwe | 21-11-20 | 16:33

@Hollandse_blauwe | 21-11-20 | 16:33:
Je ziet nu ook al wat gesputter bij het CDA over asielzoekers en niet Westerse allochtonen.
Het dringt langzaam heus wel door.
Zelfs kernenergie is weer bespreekbaar.

HoerieHarry | 21-11-20 | 16:36

@HoerieHarry | 21-11-20 | 16:36: Men roep maar wat om zieltjes te winnen voor TK maart 2021. Net als bij de VVD, daar mag Bente Becker wat roepen over asielzoekers. Vervolgens hoor je er nooit meer wat over

theo-is-dood | 21-11-20 | 17:09
▼ 5 antwoorden verborgen

Ach, wat er in die talrijke gebedshuisjes op vrijdag over de tong gaat zal de mensjes van de goede kant een rotzorg zijn. Die moslimpjus hebben immers toch nauwelijks geen zetels.

squadra | 21-11-20 | 16:13

Het lijkt mij toch dat als je een persoon met bewezen nazi sympathieën op je kieslijst gaat zetten en critici die tegen die walgelijke ideologie zijn gaat royeren dat je af bent als partij.
Net zo goed als dat je geen verstokte communisten in je partij wilt hebben wat ook een walgelijke ideologie is.

Zapata10 | 21-11-20 | 16:07 | 4

Helemaal mee eens.

Rest In Privacy | 21-11-20 | 16:11

Yep. Maar er is sprake van een raar fenomeen dat men tegen beter weten in foute figuren blijft verdedigen. En erop blijft stemmen. Of fan van blijft. Zoals een Amerikaanse president.

BobDobalina | 21-11-20 | 16:14

Mee eens, als dit niet wordt opgelost ben ik FvD-stemmer af.

Crusher | 21-11-20 | 16:16
▼ 1 antwoord verborgen

Lekker belangrijk, al die selectieve verontwaardiging. Ik stem FvD, gewoon omdat het kan. En ja, ik deug niet.

De Pilsvogel | 21-11-20 | 16:07 | 5

Ok Freek.

Rest In Privacy | 21-11-20 | 16:26

@ikvindhelemaalmooi | 21-11-20 | 16:16: Bij framing licht je feiten uit of je verdraait ze, om een bepaald effect te bereiken. Daar is geen sprake van. Dit zijn de feiten en u vergoeilijkt ze. Niet zo fraai.

zwaaropdehand | 21-11-20 | 16:27

Waarom deug je dan niet?

Hollandse_blauwe | 21-11-20 | 16:29
▼ 2 antwoorden verborgen

Aantijgingen niet waar

Het tot nu toe uitblijven van een inhoudelijke reactie door Jansen wordt door mensen als Holman opgevat als bewijs voor de validiteit van de beschuldigingen. Frederik Jansen zelf laat daarom weten: “Het feit dat ik nooit uitgebreid heb gereageerd, betekent niet dat het waar is wat deze oud-leidinggevende over mij beweert. Ik heb een dikke huid, en politiek mag hard gespeeld worden, maar ik laat mij niet uitmaken voor neonazi door columnisten. Ik wil mij verre houden van dit soort gedachtegoed en ben daar ook altijd duidelijk over geweest. De Holocaust is een verschrikkelijke gebeurtenis en ik herken mij dan ook niet in het beeld dat door enkelen van mij wordt geschetst.”

“Vanuit mijn achtergrond als politicoloog ben ik geïnteresseerd in alle politiek-historische stromingen; van het communisme tot het liberalisme, van het Romeinse rijk tot de Middeleeuwse monarchieën,” gaat Jansen verder. “En ja, ook in de Tweede Wereldoorlog, net zoals zo ongeveer iedereen. Iedereen wordt altijd maar ‘fascist, racist, nazi, populist, seksist’ enzovoorts genoemd. Bewijs ontbreekt altijd – maar het framen gaat door.”

CocaCola | 21-11-20 | 16:06 | 1

Als het in de volkskrant en parool staat, of zembla maakt er melding van, weet ik genoeg. Fascist, Racist staat voorgeprogrammeerd op het toetsenbord.

Kertsbal | 21-11-20 | 16:15

Schildert Baudet ook in zijn vrije tijd?

Rest In Privacy | 21-11-20 | 16:05 | 2

Zou me niets verbazen. Als hij niet zijn herder aan het uitlaten is.

BobDobalina | 21-11-20 | 16:15

Ja. Wanstaltige tafereeltjes.

zwaaropdehand | 21-11-20 | 16:29

Ik waarschuw Tsjerrie voor de laatste maal:-
-Als de 1e trein naar het oosten vertrekt - dàn ben ik lid-af.

HogeNood | 21-11-20 | 16:05 | 1

De Betuwelijn is door andere partijen aangelegd.

bergsbeklimmer | 21-11-20 | 16:08

Het Parool..... een links progressieve deugkrant als bron. Maar hoe dan ook is dit geen goede zaak indien echt volledig waar.

ja-nee-misschien | 21-11-20 | 16:04 | 4

@fapkoning40 | 21-11-20 | 16:15: Het gaat om de feiten. De geruchten over die Freek Jansen doen al heel lang de ronde.

Rest In Privacy | 21-11-20 | 16:27

@Kuifje-naar-Brussel | 21-11-20 | 16:27: zijn het nu echt 100% feiten of 50% geruchten en 50% feiten... anders gezegd js het volledige verhaal met alle ins en outs waar of is dit slechts een deel v het hele verhaal? Kan nogal veel uitmaken namelijk.

ja-nee-misschien | 21-11-20 | 17:21
▼ 1 antwoord verborgen

Ach laatst ook bij de jonger bij de JOVD gewonden, maar dat krijgt 0,0 % aandacht !!

Ziener-2 | 21-11-20 | 16:03 | 1

Gewonden vs een clubje mafklappers die in de periode 1933 - 1945 zijn blijven hangen.

boerenvla | 21-11-20 | 16:25

Beste mensen, mocht u ooit nog eens in de verleiding komen om een partij op te richten die met haar standpunten rechts van de VVD staat, dan doet u er verstandig aan om GEEN, ik herhaal GEEN jongerenafdeling op te richten.

jemagookniksmeer | 21-11-20 | 16:03 | 4

Een ouderenafdeling is ook niet altijd een goed plan.

Rest In Privacy | 21-11-20 | 16:06
▼ 1 antwoord verborgen

Tegengeluiden blijven nodig, dus ik hoop dat Baudet en Hiddema het goede voorbeeld geven aan die eikeltjespyjama en zich hier luidruchtig van distantiëren. Dat is uiteraard wel even nodig.

MickeyGouda | 21-11-20 | 16:03 | 1

Neem Wilders, die gaf meerdere malen in de kamer aan dat het om criminele moslims ging. En ondanks deze heldere uitleg die hij meermaals heeft gedaan beweren die deugende media en ook politici dat Wilders alle allochtonen het land uit wilt hebben. Tuigh is het, wanhopig op zoek naar bruine randjes die er niet of nauwelijks zijn.

Hollandse_blauwe | 21-11-20 | 16:28
-weggejorist-
Binkoo | 21-11-20 | 16:02 | 3

Baudet moet radicaal afrekenen met dit soort figuren maar inmiddels is Baudet zelf zo besmeurd, ook door eigen toedoen, dat veel mensen FvD definitief de rug zullen toekeren en links Nederland lacht in zijn vuistje. Stem dan maar op Geert, What you see is what you get!!

namensmijnhond | 21-11-20 | 16:01 | 4

@Blonde Nel | 21-11-20 | 16:14: geldtt ook voor links

Blonde Nel | 21-11-20 | 16:15
▼ 1 antwoord verborgen

Je zult maar Freek heten. Zat ooit in een klas naast een jongen die Adolf heette. Deze werd als compensatie voor de last die zijn ouders hem hadden opgelegd ultra knetterlinks met hanenkam en wat niet meer van zulke symbolen. Bij deze Freek is vast de onderliggende ziekte het feit dat voortdurend gepest werd met deze dominee-cabaratier en dus ter compensatie zijn heil zocht bij de heidense Friezen en Saksen. Maar zonder grollen: weg met Freek Jansen.

Eeuwig..Op..Vakantie | 21-11-20 | 16:01 | 2

Heeft u bij die andere cabaretier Dolf Jansen in de klas gezeten?

Joris Beltsin | 21-11-20 | 16:10

@Joris Beltsin | 21-11-20 | 16:10: Freek de Jonge wellicht.

Abject | 21-11-20 | 16:19

Das het probleem van niet-links tegenwoordig. Zodra je kritiek hebt op links, is het minste of geringste een alibi voor links om de extreem-rechts kaart te spelen.

Continue overal en altijd.

Zoals veel mensen die zich tegenwoordig aan de rechter kant van het politieke debat bevinden, feitelijk middenklasse links waren maar de achterlijke ideeën van totalitair inclusief marxistisch links niet delen en zien dat dit een slechte zaak is voor onze democratie en westerse levensstijl.

En dat is precies ook de reden dat er absoluut geen plaats is voor de werkelijk extreem-rechtse idioten in welke politieke partij ook. Om geloofwaardige politiek alternatief te krijgen tegen linkse idiotie met betrekking tot bijvoorbeeld het stoppen van massa-immigratie, het laten prevaleren van westerse normen en waarden, integratie van nieuwkomers op basis van verlichting en niet op basis van ons vreemde religieuze levenswijze, is het nodig een normale en redelijke dialoog te voeren. En jezelf niet schaakt te zetten door extreme sujetten anderen een grond geven om jouw redelijkheid ter discussie te stellen.

Not_again | 21-11-20 | 16:01 | 6
▼ 3 antwoorden verborgen

Als het allemaal klopt moeten de betrokkenen inderdaad een rotschop krijgen.

Aan de andere kant zie ik niet veel bronnen; instagram = verwijderd, VK-artikel alleen voor abonnees.
Dus het gaat vooral om een boek *over* betrokkenen, geen teksten *van* de beschuldigden. In een links klimaat waar iedereen die geweld afwijst al 50 jaar voor "nazi" wordt uitgescholden ben ik niet direct overtuigd.

Dandruff | 21-11-20 | 16:00

De Thierry zolderboys in de panelen: “ja, maaaaaar GroenLinks huillie”

Verheffend jongens...

Whatsboutism is een drogreden. Geen argument.

Linkse Zakkenvuller | 21-11-20 | 16:00 | 1

Het is een impliciete bevestiging. Dat is eigenlijk best grappig.

BobDobalina | 21-11-20 | 16:20

Baudet weet donders goed wat voor alt right jongens hij in z'n partij heeft. En hij vindt het best. Kennelijk is het prettiger vertoeven in een klein clubje enge jaknikkers, dan dat je je partij reinigt en voor zetelwinst gaat.

Diotima | 21-11-20 | 16:00 | 5

@Diotima | 21-11-20 | 16:12:

In ieder geval niet dat ze extreem gewelddadig zijn, zoals extreemlinks en de islam. Natuurlijk zijn er altijd een paar extreemrechtse hufters die net zo gewelddadig zijn als gematigd links. Maar dat is zeker geen meerderheid.

Het is niet vanwege extreemrechts dat joodse centra beveiligd moeten worden, en onderwijs over homofilie, biologie, cartoons en de holocaust onmogelijk zijn op scholen van """jongeren""".

Dandruff | 21-11-20 | 16:26

@Diotima | 21-11-20 | 16:12: Nou? Onder extreem rechts verstaan we tegenwoordig een breiclubje met 1 rechtse tante. Maar wat is je probleem dat die lui ook gewoon bestaan?

Geen01 | 21-11-20 | 16:28
▼ 2 antwoorden verborgen

Nou, het zal wel. Maak me maar wakker als Freek Jansen iemand onthoofdt, of als Erkenbrand die Kauthar te lijf gaat. De meeste Thierries deugen.

JvanDeventer | 21-11-20 | 15:57 | 2

Met een blinddoek om de afgrond in. Succes!

TancredvanTiberias2 | 21-11-20 | 16:08

@TancredvanTiberias2 | 21-11-20 | 16:08:

Welke afgrond?
Wie zitten er nou steeds achter de onthoofdingen?
Achter de reeksen aanslagen op stadsbussen, concertzalen, vliegtuigen, kerstmarkten, willekeurige wandelaars, kerken, Twin Towers?

Joodse doelwitten in heel West Europa hebben politiebescherming nodig. Is dat vanwege Erkenbrand of vanwege de islam?
Cartoonisten die al eeuwen grappen maken over god, de kerk en (extreem-) rechts kwamen daar altijd mee weg; tot er een cartoon over de islam verscheen.

Als je tot de pakweg 4% linksmensen behoort die politiek, raciaal en religieus geweld afwijst, dan wordt het tijd om eens prioriteiten te stellen.

Dandruff | 21-11-20 | 16:20

Ik ga voor het eerst van m'n leven op Wilders stemmen.
Al heeft het weinig zin want in de regering komt ie toch nooit.

HoerieHarry | 21-11-20 | 15:57 | 11

dat van dat weinig zin hebben is niet helemaal waar.
hij zit vandaag de dag in de oppositie met zijn 20 zetels die anders gewoon bij de ja knikkers waren gekomen.
om een eigen beleid tastbaar te kunnen maken hoef je alleen maar in de kamer te zitten en dan natuurlijk het liefst met zoveel mogelijk zetels.
dr hr wilders zou in deze woelige tijden dat cordon sanitaire in zijn voordeel kunnen ombuigen door er op te hameren dat door deze uitsluiting er gewoon geen regerings deelname inzit en dat een ieder die het huidige kabinetsbeleid niet ziet zitten dat gewoon kenbaar kan maken door een protest stem op hem uit te brengen.

ko uit groningen | 21-11-20 | 16:39

Martin Bosma zou ik zeggen.

Het brein erachter | 21-11-20 | 16:50
▼ 8 antwoorden verborgen

Hoe wil je de steun van de mainstream stemmers verliezen? Door je je in te laten met radicalen en hun marginale thema's. Het gebeurde al jaren op links, maar nu ook op rechts. Als Terry deze bruine jongens niet ogenblikkelijk royeert, blijft Forum op 2 zetels.

Diotima | 21-11-20 | 15:55 | 1

Inderdaad het was een club waar ik graag op wilde stemmen. Heel jammer er zitten n.l. ook goede gasten tussen zoals Annabel in Amsterdam.
Maar dit soort jongeren/ gasten moet je onmiddellijk uit de partij zetten. En zeker niet de hand boven het hoofd houden. Dat wordt volgend jaar stemmen op PVV of misschien Code Oranje.

Xbitt | 21-11-20 | 16:01

Het enige verschil tussen dit verhaal, en dat bij groenlinks, is dat die Khautar ook nog het bijbehorende uniform draagt.
Groenlinks heeft dus in deze pas recht van spreken als ze of die Khautar buiten gooien, of als Veenstra in SS uniform gaat lopen.

TheEgg | 21-11-20 | 15:55 | 2

Je haat voor links is te groot beste man. Je kan prima rechts zijn en dit soort idioten veroordelen. 'Maar zij...' wordt niemand beter van.

TancredvanTiberias2 | 21-11-20 | 16:09

@TancredvanTiberias2 | 21-11-20 | 16:09: Ehmm. Ik veroordeel het ook. De enigen die het niet mogen veroordelen zijn GL, vanwege balk/oog. Zo lang je zelf geen fascisten in je partij hebt: Veroordeel naar hartelust.

TheEgg | 21-11-20 | 17:04

Vergeet niet dat bij die FVD jongeren ook Dries van Langenhove ( Vlaming ) voorzitter van Schild & Vrienden rondliep , hij is zelfs nog tijdens bijeenkomst FvD jongeren in Zandvoort geïnterviewd door spreekstalmeester moppentopper Jeroen. Die whats app groep van Schild & Vrienden is ontmaskerd door Vlaamse Journalisten , ook een verering van extreem rechts en racisme. Je hoeft niet in een riool te zwemmen om te weten dat het stinkt.

Dreeke | 21-11-20 | 15:55 | 2

@Dreeke: "extreem rechts en racisme"
extreem rechts en racisme; dat wordt mij wat te snel geroepen. Wanneer ben je extreem-rechts en een racist? Als je vindt dat Europa alleen EcHTe asielzoekers moet opvangen? Dus mensen die daadwerkelijk moeten vluchten voor oorlogsgeweld en vervolging? In plaats van dat eenieder die de overtocht uit Turkije of Libië maakt met een gekocht vluchtverhaal een permanente verblijfsvergunning krijgt in de NL of D?

theo-is-dood | 21-11-20 | 17:16

Dat weet jij zeker uit de azijnbode? Na 3 jaar en veel stilte wacht Dries Van Langenhove nog altijd op zijn proces. Er is zelfs nog geen beschuldiging. En als het van de VRT (die zelfs niet Vlaams is) komt, dan verwijs ik ook graag naar de contractbreuk die ze gepleegd hebben tegenover Bart De Pauw en waarvoor ze nu 12 miljoen zullen mogen ophoesten. Ja, die Vlaamse journalisten zijn integer. Lol.

kokenrel | 21-11-20 | 17:27

Ik ben eruit! Ik ga op 17 maart iets leuks voor mijn vrouw en mezelf doen en sla de gang naar dat muffige stemlokaaltje maar eens een keertje over.

Joris Beltsin | 21-11-20 | 15:54 | 5

@Gulliver | 21-11-20 | 16:06:
Ja dat wordt gezegd, maar waarom eigenlijk? Het is geen luiheid of onverschilligheid maar mijn partij zit er gewoon niet tussen. Dat kan toch?

Joris Beltsin | 21-11-20 | 16:12

@Joris Beltsin | 21-11-20 | 16:12: Je moet je niets aantrekken van wat mensen daarover zeggen. Als jij niet wilt stemmen heb je daar een reden voor. Daar heeft een ander niets mee nodig.

Rest In Privacy | 21-11-20 | 16:28

@Gulliver | 21-11-20 | 16:06: Nee juist niét. Wie stemt 'geeft zijn stem weg' a.h.w., wie niet stemt behoudt zijn eigen stem. En die moet je laten klinken.

Zenzeo | 21-11-20 | 17:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Zelfs als de ophef in verhouding staat met met de ernst en hoeveelheid van feiten, veranderd dat niet mijn politieke voorkeur.
Ik denk dat er stromingen zijn die annihilatie van miljoenen autochtone Nederlanders voor ogen hebben, dat kan je van die gasten niet zeggen.

Wassila | 21-11-20 | 15:52 | 1

'veranderd dat niet mijn' > 'vurrandertd dat niet mijn'

HogeNood | 21-11-20 | 16:21

In het licht van de voortschrijdende polaristatie krijg je dit soort tegenkrachten.
Daar helpt geen moedertje lief aan. In tegendeel zelfs.
Laat die grote ruimtekei maar komen. Ik heb er zin an.
Biertje?

aflaatverkoper | 21-11-20 | 15:51 | 2

*Biertje aanpakken doet...*

Wijze uit het Oosten | 21-11-20 | 16:08

@Wijze uit het Oosten | 21-11-20 | 16:08:
Dat de wijsheid bij u mag blijven. Proost!

aflaatverkoper | 21-11-20 | 16:18

Heeft Baudet wel voldoende grip op wat er in zijn gelederen gebeurt?
Ik heb daar niet zo veel vertrouwen in.
Als dit soort sujetten zich geïnstalleerd hebben weet je niet meer wat er gebeurt.

Mr.Crowley | 21-11-20 | 15:51 | 3

Misschien vindt hij het wel helemaal niet erg.

Rest In Privacy | 21-11-20 | 15:57

Kijk helemaal goed dat dit soort vuiligheid wordt aangekaart maar gaat Het Parool ook zo de diepte in bij mevrouw Bouchallikht van Groen Links die er toch wat onfrisse connecties met de Moslimbroederschap op nahoudt? Nee waarom dan niet? Waarom altijd als het om rechts gaat alles tot op de bodem uitzoeken en oprakelen maar als het om links gaat alles met de mantel der liefde bedekken? Daar baal ik nog het meest van.
Nogmaals: goed dat aan de kaak wordt gesteld dat er onfrisse types bij FvD zitten maar wees dan als MSN ook zo fair om onfrisse figuren ter linker zijde te fileren. Dat laatste gebeurt nauwelijks....

JP1973 | 21-11-20 | 15:51 | 4

NRC, Groene, NOS. Het komt huis wel in de media over GL. Nu niet janken en vingerwijzen.

Diotima | 21-11-20 | 15:57

@Diotima | 21-11-20 | 15:57: Klopt. Een keer en dan is het over en heeft niemand het er meer over. Dat is het verschil....

JP1973 | 21-11-20 | 16:22
▼ 1 antwoord verborgen

Daarom wilde Wilders dus geen ledenpartij en al helemaal geen jongerenafdeling.
Iedere nieuwe rechtse partij trekt dit gajes aan. Eerder was dit bij de LPF ook al het geval.

Rest In Privacy | 21-11-20 | 15:49 | 7

@Kuifje-naar-Brussel | 21-11-20 | 16:09: Ik was ook al aan het zoeken geslagen, maar kon daar niets over vinden. Maar leden maken het wel makkelijker voor een partij om lokaal aan de slag te gaan. Het lijkt mij dat de PVV groter had kunnen zijn door leden te werven.

Rest In Privacy | 21-11-20 | 17:14
▼ 4 antwoorden verborgen

Baudet heeft zich duidelijk tegen Erkenbrand. Dat hij met Taylor gesproken heeft pleit voor hem en zijn antwoord op de vraag daarnaar is ook meer dan duidelijk. De kartelpolitici blijven ronddwalen in hun ideologische leegheid. Het opvoeren van stukjes uit Het Parool als bron is een zwaktebod en geeft eerder de indruk dat er wat anders gaande is. De twee vertrokken leden hebben blijkbaar aandacht nodig voor hun boek. Als er daadwerkelijk een rechtse mafklapper tussen zit is het gewenst dat er maatregelen genomen worden. Waar rook is, is vuur. Maar al te vaak blijkt het echter de rookgenerator van de linkse sensatiepers te zijn.

Frau Merkel | 21-11-20 | 15:48 | 5

@Frau Merkel | 21-11-20 | 16:17: Meehuilen met de wolven in het anti-FvD bos. Meer is het niet. In een tijd waarin velen zich aanmatigen rechter + beul te zijn. Alleen het schavot op het dorpsplein ontbreekt nog maar daar hebben we internet voor.

Lupuslupus | 21-11-20 | 16:27

@Frau Merkel | 21-11-20 | 16:17:
Superieur zijn aan een werkloze tokkie is ook niet zo moeilijk.

Erikjan79 | 21-11-20 | 16:29

@Erikjan79 | 21-11-20 | 16:29: Kom dan eens van je luie reedt af en ga wat nuttigs doen. Hier lijk je dat vooralsnog niet te doen.

Frau Merkel | 21-11-20 | 17:17
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik krijg zin in currywurst.

HoerieHarry | 21-11-20 | 15:48 | 3

Godverdomme Harry! Nu ik ook. Jij stapt zeker ook de trein in met een bak patat.

aflaatverkoper | 21-11-20 | 15:54

Wel weer een Fries, die nazi-sympathisant.

Rest In Privacy | 21-11-20 | 15:56

Mooie foto trouwens van Thierry bij die wagen van het tuincentrum. Doet me ergens aan denken...

oldandwise | 21-11-20 | 15:47 | 1

Philadelphia?

Rest In Privacy | 21-11-20 | 16:09

Er zijn heel wat mensen met dat gedachtengoed. En die komen bijna vanzelfsprekend bij de rechtse partijen uit. Misschien moeten mensen dat maar wat meer accepteren.

Groenen gonna groen. Christenen gonna christen. Moslims gonna moslim, blacks gonna black en deze jaren 30 wappies gonna jaren 30 wappie.

sjef-van-iekel | 21-11-20 | 15:46 | 4

@Frau Merkel | 21-11-20 | 16:19: De grootste partij van Nederland.

Rest In Privacy | 21-11-20 | 16:32

@Kuifje-naar-Brussel | 21-11-20 | 16:32: Er zijn elders ook andere partijen de grootste geweest waar we nu toch wat anders tegenaan kijken. Dat lijkt me dus geen argument.

Frau Merkel | 21-11-20 | 17:18
▼ 1 antwoord verborgen

Ik heb net vlak voor het verschijnen van dit artikel getweet dat dit exact hetzelfde is als dat FEMYSO gedoe bij groen links.
Zeker als het allemaal niet waar zou zijn is dat dan heel erg jammer voor Freek, maar ik zie niet wat zo belangrijk aan hem is dat hij de partij zoveel schade mag berokkenen.
Net als bij groen links gaat dit niet weg en net als bij groen links hadden ze dit vantevoren kunnen weten.
Hoe goed je programma ook is, beeldvorming is alles tegenwoordig. Juist een grotendeels uit het internet geboren partij zou dit moeten weten.

Zo fucking jammer allemaal dit.

Pieter_Auper | 21-11-20 | 15:44 | 1

Partijkartel binnen de FvD. Ik hoor van veel mensen dat sommige statenleden echt wel wat kunnen en dat die volledig zijn genegeerd door de partijtop voor de zetels. En waar is trouwens dat "forum" dat de leden beslissen wie er op de lijst komt? Lekker democratisch. Nu moet je het doen met de vriendjes van Baudet.

Erikjan79 | 21-11-20 | 16:00

De FvD Jugend: Flink wie Windhunde, zäh wie Leder, hart wie Kruppstahl
A. Hitler, rond 1935
Het betekent zoveel als: Wendbaar als windhonden, taai als leer, hard als Krupp-staal.
Hitler bedoelde hiermee een nieuw soort ‘ras’ personen; de jonge, sterke en gehoorzame Ariërs.
Dit is ook min of meer dezelfde betekenis die er hedendaags aan gegeven kan worden; het komt overeen met het stellen dat men voorstander is, of zou moeten zijn van witte, jonge, sterke mannen.
dogwhistles.blog/2020/08/09/hart-wie-...
interessante site trouwens , hoewel pro-links/antifa, voor wie van taal houdt en woorden zoals intersectioneel etc. niet helemaal kan plaatsen, zoals ik, geef ik eerlijk toe.

King of the Oneliner | 21-11-20 | 15:40 | 1

Flink wie Windhunde, zäh wie Leder, hart wie Kruppstahl, dumm wie Arschlöcher.

Zenzeo | 21-11-20 | 15:52

Ik heb FVD gestemd op basis van het partijprogramma en dat was voordat Thierry het echt hoog in zijn bol kreeg.
Dat partijprogramma is wat mij betreft nog steeds dik in orde.
In eerste instantie wuifde ik alle verwijzingen naar fascisme, extremisme, e.d. (komend van links) weg, maar als ik dit weer lees, dan krijg ik toch een unheimisch gevoel. Eén of een paar idioten in een partij maak ik me niet echt zorgen over, maar het feit dat de partijleiding van FVD niet uitdrukkelijk afstand neemt, wel. Ook het feit dat hij geen afstand neemt van andere idioten zoals de virus-hetzers ('Viruswaanzin' etc), omdat ze de partij stemmen op kunnen leveren, baart me zorgen.

Is FVD en de jongerenafdeling JFVD nu wel of niet gevaarlijk? Ik ben niet naïef, en wil niet achteraf constateren dat ik er met open ogen ingetrapt ben.

ChupaChupa | 21-11-20 | 15:40 | 1

Ach, elke politieke partij heeft zijn gekkies. Bij FVD is het een enkeling, bij Groenlinks is het de complete partij die in onrealistische wereldbeelden gelooft.

CocaCola | 21-11-20 | 15:48

Verbaast dit iemand? Met een Holocaust-ontkenner op de kandidatenlijst.

Rest In Privacy | 21-11-20 | 15:39 | 5

@Kuifje-naar-Brussel | 21-11-20 | 16:11: Natuurlijk zitten die ergens anders. pRutte haalt al een decennium enorme aantallen binnen. Dan heb je een betonplaat voor je gok staan.

Frau Merkel | 21-11-20 | 16:22
▼ 2 antwoorden verborgen

Fascisten eruit, Baudet als lijstduwer, Eerdmans als lijsttrekker. Dan kan het nog wat worden met FvD

bamitoren | 21-11-20 | 15:38 | 7

@Nuuk | 21-11-20 | 15:44:
Haha, Eerdmans. Bijnaam in Rotterdam is "chef lege dozen". Werkelijk niks gepresteerd in al die jaren als wethouder.

Erikjan79 | 21-11-20 | 16:06
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik ga het Sinterklaasverhaal lezen. Gezien de reacties is het een spannend verhaal.

Vitale-Reaguurder | 21-11-20 | 15:38

Spartacus mag wel op passen dat hij niet bij het grof vuil wordt gezet

Guust Kadaver | 21-11-20 | 15:38 | 1

Waarom?

Rest In Privacy | 21-11-20 | 15:46

Tja ik snap niet echt wat je als antisemiet bij FvD te zoeken hebt. De kopstukken waaronder Thierry spreken nogal eens vol lof over Israël.

Zonder enige kennis van de details vermoed ik dat dit gaat om een handjevol verwarde knapen die iets te enthousiast worden over bepaalde verhalen van 40-45. Niet echt verwonderlijk, dat was deels de aantrekkingskracht van nazis op jongemannen van militaire leeftijd. En is tevens het probleem, die aantrekkingskracht om jezelf als superieur te zien is er altijd. De Australische commando's hebben daar recentelijk mee te maken gehad. Als je morele kaders vervagen vallen er slachtoffers.

Nederland80 | 21-11-20 | 15:38 | 8

@Ruimedenker | 21-11-20 | 15:52:
Eén van zijn beste vrienden is Julien Rochedy (ook de vriend van Eva). Tip: google maar eens en kom een terug of hij iets tegen Joden of homo's heeft.

Erikjan79 | 21-11-20 | 16:09

@Ruimedenker | 21-11-20 | 15:52: Let op de bronnen en kijk wat ze er zelf over zeggen. Daar zit nogal wat verschil tussen.

Frau Merkel | 21-11-20 | 16:24

@Erikjan79 | 21-11-20 | 16:09:
Dat heb ik gedaan.
Juul lijkt idd niet helemaal fris.
Jonge fascisten, homofoob.
Over Joden heb ik (nog) niets gelezen, maar als leider vd jonge fascisten ligt ‘t voor de hand dat ie daar niets van wil weten.
Geen fijne gozerT.
Al staat bekend als Franse “denkerT”.
Geen collega van mij iig.

Ruimedenker | 21-11-20 | 16:26
▼ 5 antwoorden verborgen

Weet je, interesseert me allemaal niets.
Links is bezig met Rutte om ons land om te volken dus het zal me aan mijn $$$$ roesten dat dit soort lieden bij FvD zitten. Er zijn nl wel even heel veel grotere zorgen gaande.

appeltjesgroeneweide | 21-11-20 | 15:37 | 7

@oldandwise | 21-11-20 | 15:38:

Dit soort Derde Rijk geïnteresseerde / Neo Nazi Lite wappies en Moslims vergelijken gaat toch wel ietwat mank lijkt mij.

De (toenemende) aantallen, verspreiding, aanwezigheid, historie, machtsinvloed, invloedssfeer, etc., etc.

Nogal wat (hele grote) verschillen.

Ik maak me echt (veel) meer zorgen om de oprukkende islam en de nummer 9 van GL dan om dit soort idiote lui.

Maar meningen verschillen, dat kan en mag.

Dr.Mabuse | 21-11-20 | 15:55

@oldandwise | 21-11-20 | 15:38: Groen Links heeft macht. FvD niet.
Verder eens hoor, rechtsextremistische leden moet je kaltstellen, die wil je niet in je partij.

Bataafje | 21-11-20 | 16:00
▼ 4 antwoorden verborgen

Waarom wordt men meer opgewonden van "protofascisme" dan van bestaande en operationele totalitaire groepen? Het lijkt me niet dat ouderwets fascisme nog ooit in de mode zal raken.

jan99 | 21-11-20 | 15:37 | 3

Het is maar net over welke men je het hebt. Niet over GeenStijl toch?

nietoftochwel | 21-11-20 | 15:48

@jan99 | 21-11-20 | 17:10: Gezwatel. We doen al een week lang twee topics per dag over Moslimbroederzuster Khautar Plaatsdelicth. Maar als we dan 1 topic over het andere einde van het hoefijzer hebben, zit een deel hier weer meteen met een calimerdop op de kop te klagen dat we spijkers op laag water zoeken. Mag hoor. Het valt alleen nogal op.

Van Rossem | 21-11-20 | 17:13

Moslimbroeders, Marxisten, klimaat-apologeten, omgekeerde racisten, huisjesmelkers, intersectioneeltjes en nu dus ook nazi's. Werkelijk al het crapuul wil zich toegang verschaffen tot de Nationale Vergaderzaal; ons mooie Huis van de Democratie.

Rest In Privacy | 21-11-20 | 15:36 | 2

Eeuwig zonde van een partij met zoveel potentie. Laat Nanninga het maar proberen. Groet, een ex-lid.

Rest In Privacy | 21-11-20 | 15:38

Daar lijkt het inderdaad wel op.

Rest In Privacy | 21-11-20 | 15:41

De fatsoenlijk rechtste kiezer stemt SGP.

de IJsman | 21-11-20 | 15:36 | 5

@Kuifje-naar-Brussel | 21-11-20 | 15:42:
Helaas geen zwembad hier, maar inderdaad, de winkels zijn dicht en om 9.45 uur trekt de stoet naar de kerk en om 17.45 nog een keer.
Totaal geen probleem.
Ouderwetse zondagsrust.

Ruimedenker | 21-11-20 | 15:45

@Ruimedenker | 21-11-20 | 15:45: Ik heb ooit een tijdje op de Veluwe vertoefd, en daar was hetzelfde aan de hand. Kon het daar overigens prima uithouden.

Rest In Privacy | 21-11-20 | 15:48

@Kuifje-naar-Brussel | 21-11-20 | 15:42: Bij ons ook vanwege de SGP koers. Maar homo's kunnen bij ons wel hand in hand een wandeling doen zonder commentaar. En geen groepen "bepaalde jongeren" die buurten verstieren. Ook de horeca is gewoon open. Laat dan het zwembad maar dicht op zondag. Het mag zijn prijs hebben...

Tuinhekje | 21-11-20 | 16:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Kijk eens, GS op de TPO bandwagon. De jeugdleden (Jeugendleden in TPO en nu ook GS jargon) bepalen het beleid van FvD. Parool journalisten schrijven een boekje over FvD & TB en dan is het waar. Pff

Guust Kadaver | 21-11-20 | 15:36 | 3

Die Fahne Hoch.

Rest In Privacy | 21-11-20 | 15:42

Is er iets bij wat onwaar is?

Risingson | 21-11-20 | 15:43

en het frappante is dat zowel de boreale braunhemden alsook jihadisten in dop trainen in de Ardennen

HetOorAakel | 21-11-20 | 15:36 | 5

Misschien kunnen ze op elkaar "oefenen".

knutsel_ | 21-11-20 | 16:11

In Noorwegen was het jonge socialisten op kamp.

Arachne | 21-11-20 | 16:32

@Arachne | 21-11-20 | 16:32: Dat kamp is opzich niet zo opvallend hoor.De Jonge Socialisten hebben dat al decennia. Wat dat betreft kopieert Thierry één-op-één de bestaande partijen. Hij moet gewoon stoppen met zo'n jongeren afdeling. Voegt niets toe en geeft alleen maar last.

Grachus | 21-11-20 | 18:06
▼ 2 antwoorden verborgen

Het is in en in triest dat we normale Nederlandse organisaties überhaupt durven te vergelijken met islam... dan heb je al een klap van de molen gehad, of te weinig zuurstof bij je geboorte.

Hollandse_blauwe | 21-11-20 | 15:35 | 4

Beproefd recept een paar maanden voor de verkiezingen: ergens door linkse Amsterdams krantje een bruin randje vinden en verder door uitvergroten door usual suspect(TPO&Gs) VVD & Telebelg zijn er groot mee gebleven

Guust Kadaver | 21-11-20 | 16:12

@Guust Kadaver | 21-11-20 | 16:12: ook al is dat bruine randje er niet, dan maken ze deze wel bruin. Punt is dat ze een stok zoeken om mee te kunnen slaan. Jammer is wel dat de politiek niet meer om de feiten gaat, alles draait tegenwoordig om de “verpakking” en hoeveel onzin en waanzin je ook verkondigt, als dit een minderheid in het zadel helpt dan deugt het.gezond stukje wantrouwen is volledig zoek als het om minderheden en beleid gaat. Dit in tegenstelling tot al die jonge fvd lieden en pvv lieden.

Hollandse_blauwe | 21-11-20 | 16:22
▼ 1 antwoord verborgen

Zulke oppositie is de droom van het partijkartel. Een fijne partij onder leiding van Nanninga en Eerdmans is ons niet gegund.

Rest In Privacy | 21-11-20 | 15:35 | 3

Doe er dan eens wat aan. Zo maak je het de critici wel erg gemakkelijk.

Rest In Privacy | 21-11-20 | 15:44

Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig.

zeertegendradig | 21-11-20 | 15:35

Ik ga ervanuit, dat het grootste deel van de leden van het FvD fatsoenlijke mensen zijn. Ik vraag me af hoe lang zij de malloot Baudet en die bruine plaag nog zullen tolereren...

Iknowall | 21-11-20 | 15:35 | 1

Tja, tijd voor schoon schip.

ChupaChupa | 21-11-20 | 15:43

Verdachtmakingen alom. En niet meer dan dat. Waar blijft de foto van Herr Baudet met de alom bekende en gevreesde FvD-gruß? Dus...

Taggart | 21-11-20 | 15:35 | 4

@Kuifje-naar-Brussel | 21-11-20 | 15:44: Zou niet zo mogen zijn. Helaas wel. FvD'ers moeten heiligen zijn, terwijl het grootste GL scum vriendelijk voor M wordt uitgenodigd voor wat promotie. Helder!

Grachus | 21-11-20 | 18:10
▼ 1 antwoord verborgen

Zo moeilijk kan het niet zijn, voor Jerry en de bende.
Keihard publiekelijk afbranden die naziWappies.
Radicale cellen zitten aan beide uiteinden van het politieke spectrum.
Zowel aan de extreem-linkse kant als aan de rechter zijde.
Keihard afbranden.
Klaver net zo goed als Baudet.
Zulke figuren mag je geen enkele ruimte geven.

Ruimedenker | 21-11-20 | 15:33 | 1

Klaver en Baudet zijn beide lichtgewichten die geen tegenspraak dulden. Als ze menen dat dit hun machtspositie versterkt, geven ze de vaagste figuren alle ruimte van de wereld. Als de kiezer hen dan verder niet afstraft, zal het ze allemaal een worst wezen.

Kicksalot | 21-11-20 | 15:44

Democratie stelt niks voor als het op de helft schommelt.
Kapitalisme is ook twijfelachtig.
De wereld is een beetje klaar met de beschimmelde bestaande doctrines.
Alles bungelt zo’n beetje aan het laatste eindje, klaar om te vallen.
Hier is er geen vertrouwen meer in onze rechtstaat en bestuursvorm.
Eerst een gezonde burger oorlog?
Of onderwerpen aan ........???

Rest In Privacy | 21-11-20 | 15:32

Maar hunnie hebben wel een heel goed partijprogramma (zij het met een begrotingsgat van 100 miljard euro op jaarbasis). Want wat iedereen weet: partijprogramma's zijn 100% betrouwbaar en voeren zich geheel autonoom zelf uit!

Verder alles wat Willem Treur bij TPO geweldig documenteert. Als je je willens en wetens met zo'n club in laat, ben je gewoon af. Ongeacht alle eerdere verdiensten. Er is heel erg veel ruimte op rechts, vooral dicht bij het midden. Hetzelfde geldt trouwens voor links.

Rest In Privacy | 21-11-20 | 15:32 | 4

@Papa Jones | 21-11-20 | 15:37: Te makkelijk. Jammer.

ChupaChupa | 21-11-20 | 15:44

@Papa Jones | 21-11-20 | 15:37: Hans van Mierlo. En waar en wat heeft dat ons gebracht?

Arachne | 21-11-20 | 16:30
▼ 1 antwoord verborgen

Ik zie op die foto's van dat boek veel uitspraken die gewoon feitelijk juist zijn. Nu zal men mij hier wel een gemene racist vinden. Prima, kan ik mee leven.

Big_Tasty_met_bacon | 21-11-20 | 15:31 | 6

@Ruimedenker | 21-11-20 | 15:48: In Israël, een staat die dit jaar wettelijk tot Joodse Staat (als jood geboren) werd verklaart, is feitelijk geen ruimte voor relaties tussen joden en niet joden. Zij die willen trouwen, moeten uitwijken naar een Grieks eiland.

Vreemd dat iedereen moeite heeft met een blanke etnostaat, niet met een Chinese (kinderen met een Chinese en een Afrikaanse ouder worden als Chinees ingeboekt en worden Chinees opgevoed en geschoold. De Afrikaanse kant wordt niet genoemd. Dit kind zal gestuurd worden richting een volbloed Chinese partner), Afrikaanse/zwarte, een Arabische (de oliestaten kennen praktisch uitsluitend staatsburgerschap door geboorte uit 2 staatsburgers) of een joodse (er wordt zeer weinig getrouwd buiten de eigen joodse bloedgroep. Iets met cultuur en zo).
Waarom eisen joden het recht op op een volledig burgerschap van ieder land waar zij domicilie houden, terwijl burgerschap in Israël voorbehouden is aan "de door God uitverkorenen"?

Arachne | 21-11-20 | 16:29

@Arachne | 21-11-20 | 16:29:
Je maakt de klassieke fout door Israël en Joden in één adem te noemen.
Tuurlijk is er een verwantschap, neemt niet weg dat bijv. Nederlandse Joden gewoon Nederlander zijn en geen Israëliërs.
Verder zijn er Joden, in bijv. Brooklyn, die niets met de staat Israël te maken willen hebben, omdat zij die staat niet erkennen, zolang de Tempel niet herbouwd is.( op de tempelberg... Al Aksa).
Deze wappies tolereren inderdaad niets, als het niet Joods is. Daar vind ik ook iets van.
Maar het gaat nu even niet over de Joden, maar over mafkezen in eigen land.
Puur nazistisch gedachtengoed en daar heb ik niets mee.

Ruimedenker | 21-11-20 | 16:45
-weggejorist-
Hissam | 22-11-20 | 01:21
▼ 3 antwoorden verborgen

Staat Wybren van Haga eigenlijk voor of na Lange Frans op de lijst ?

Diederik_Ezel | 21-11-20 | 15:30 | 1

Volgens mij zit Frans op de schoot van Wybren. Op dezelfde plek dus.

Rest In Privacy | 21-11-20 | 15:37

Goh, dus de polarisatie zit niet alleen bij Groen Links, Denk, en KOZP, en Surinamers en /Ghanezen met koloniale neigingen als Simons, Afriye, Akwasie, Gario en salafistenclubhuizen, maar ook bij Nederlandse Jongeren, het moet niet gekker worden !

De Briemusketier | 21-11-20 | 15:29 | 5

Ja maar dan kies ik toch liever voor FvD. Misschien moeten we de wereld in hokjes verdelen.
Europa Australië en Amerika Blank
Afrika zwart/lichtgetint
Azie Geel/licht getint
Wel extreem maar waarschijnlijk veel minder gezeik

Conifeer | 21-11-20 | 15:40

@Conifeer | 21-11-20 | 15:40:

Valt mij op dat racisme in Azië en Afrika heel gewoon is en het alleen in het westen een probleem is.

Conifeer | 21-11-20 | 15:48

@leo de pejo | 21-11-20 | 15:39:
Vooralsnog struikelen in Nederland hele allochtone volksstammen over de Nederlandse Identiteit.

De Briemusketier | 21-11-20 | 15:51
▼ 2 antwoorden verborgen

Stemrecht... het zou eigenlijk pas ergens op je dertigste verstrekt mogen worden.

Abject | 21-11-20 | 15:27 | 8

@leo de pejo | 21-11-20 | 15:36:

Hoge intelligentie gaat vaak ten koste van het empathisch vermogen.

Conifeer | 21-11-20 | 15:49

zo ongeveer als voor 12 december 1917 het geval was, als het ware

Lu_Tze | 21-11-20 | 16:18

En passief stemrecht op je 50ste.

heldheino | 21-11-20 | 20:18
▼ 5 antwoorden verborgen

We’ve got ur back?

Ruimedenker | 21-11-20 | 15:25

Gewoon roepen dat het in een patroon past.

JanVergoor | 21-11-20 | 15:25

Theo zal hier toch ook wel een beetje klaar mee zijn.

Rest In Privacy | 21-11-20 | 15:25 | 1

Dat mag ik wel hopen. Echt, tot wat een onvoorstelbare droevenis is deze partij onder Baudet verworden. Met zijn gigantische ego aan het roer is het een kwestie van tijd voordat het hele schip vergaat.

Kicksalot | 21-11-20 | 15:39

Die naam "Milan"... dat is ook toevallig! Er was onlangs namelijk een jong echtpaar in Milaan op het lumineuze idee gekomen om hun jongste kroost "Helmond" te dopen. Zo houden we elkaar toch lekker een beetje in evenwicht.

OverdaanDerOnderheid | 21-11-20 | 15:25

Ik heb het al eerder gesignaleerd hier : Groen Links heeft een probleem met nummer 9,maar FvD heeft een mega probleem met nummer 6.

oldandwise | 21-11-20 | 15:24 | 4

Ik denk dat ze zelfs de 5 niet gaan halen. En terecht!

oldandwise | 21-11-20 | 15:37

Ik vrees ook met nummer 1...

Iknowall | 21-11-20 | 15:38
▼ 1 antwoord verborgen

Gewoon sorry zeggen en doorgaan, net zoals de rest van de polletiek. Bruiloft georganiseerd tijdens pandemie? Sorry. Opvangtoeslag terugvorderen op geen enkele grond? Sorry. Geen enkele criminele asieleiser uit een veilig land kunnen uitzetten? Sorry. Gewoon sorry, en zand erover. Of er geen herinnering aan hebben, das ook nog een optie.

opblaasschaap | 21-11-20 | 15:24 | 2

'Sorry dat ik continu aangeef een nazi te zijn.' Gewoon door! Tuurlijk vriend.

TancredvanTiberias2 | 21-11-20 | 15:27

Hum, ik heb niet alles gelezen,
Maar dit lijkt me een mooi moment voor de grote leider
om afstand te nemen van fascistische tendensen bij zijn volgelingen,
en de D van Democratie nog eens te benadrukken.
.
Ik heb de afgekopen maanden eigenlijk sowieso niets goeds van hem gehoord.
Jammer, want in het begin leek het wel wat.
"Integer rationeel liberaal" is maar moeilijk te vinden in de politiek nu.

hotmint | 21-11-20 | 15:23 | 5

@ChupaChupa | 21-11-20 | 15:49: Yep, als hij het vaag laat om zo meer (foute) stemmers aan zich te binden, stem *ik* niet op hem.

hotmint | 21-11-20 | 16:11
▼ 2 antwoorden verborgen

Identiteitspolitiek.

RickTheDick | 21-11-20 | 15:23

Lidmaatschap opzeggen in 3,2,1..

Ben-Bataaf | 21-11-20 | 15:23

Ach......
Hier overstruikelen en het geleuter van de Moskee-veestapel met de mantel der liefde bedekken......
Tsja zinken is zinken, ben een beetje klaar met de deugjes van dit land, zo kan je niks meer veroordelen.

Rest In Privacy | 21-11-20 | 15:22 | 1

Ja, de echte fascisten zitten bij denk en gr.links.

bqbq | 21-11-20 | 15:38

119 Euro voor 6 dagen onbeperkt zuipen und zusammen marschieren? Geil!

Leptob | 21-11-20 | 15:22 | 1

Ik heb geen 'marschieren' gezien in het filmpje.

Lupuslupus | 21-11-20 | 15:56

Forum moet gewoon 5 zetels zodat Joost Eerdmans in de kamer komt dan kunnen ze de rest wegsaneren. Ben overigens wel benieuwd hoeveel ophef dit de komende week gaat geven dan kunnen we het mooi duiden met de reacties van GL en Klaver op hun salafisten meisje.

Trumme | 21-11-20 | 15:21

Jeetje. Ik was al niet echt fan om eerlijk te zijn, complottheorieën zijn wel erg overheersend daar, maar dit doet de deur dicht

O.H.Dennenboom | 21-11-20 | 15:21

Klinkt als een progressieve groep prachtparels. Mijn advies aan hen: doe een hoofddoek op en klop bij GroenLinks aan.

Varende_Reaguurder | 21-11-20 | 15:21

Ga eens vegen Thierry.

Crusher | 21-11-20 | 15:20 | 1

Dit. En goed vegen ook. Hier wil niemanf ook maar iets mee te maken hebben.

PaRaR | 21-11-20 | 16:26

Volgens Baudet zouden jullie (GeenStijl) "aan hun kant" moeten staan. Lol...

DeterioraSequor | 21-11-20 | 15:20 | 5

Geenstijl hoort aan geen enkele kant te staan. En vaak genoeg doen andere partijen dingen waardoor Geenstijl aan de FvD kant staat.
Als FvD nu nog stopt met elke keer van die debiele dingen te doen als echt hele foute personen beschermen, of zelfs verkiesbaar te stellen, dan krijgt Baudet in de praktijk waar ie om vraagt.
Nu krijgt ie ook waar ie om vraagt, en dat is billekoek.

TheEgg | 21-11-20 | 15:51

manmanman, het wordt er allemaal niet beter, en serieuzer op, hoewel de potentie zo hoog was. Maar wie houdt Baudet nu nog in bedwang, nu die zo aan het afglijden is?
Ze hadden eerst zo'n mooie 2eK lijst en met Hiddemeister, Bel, en Eerdmans is de potentie er (nog). Maar manmanman

Hemmenaar7 | 21-11-20 | 17:06

Bij de opkomst van de LPF eind 2001, begin 2002... was het de extreemlinkse Kafka-Antifa groep die met dezelfde soort informatie kwam over bepaalde personen op de kieslijsten van de LPF van Fortuijn, zowel in Rotterdam als op de landelijke lijst van Pim.
Ik begin er een beetje vieze smaak van in de mond te krijgen... mij dunkt dat er ook bij andere partijen dit soort volk rondloopt, maar daar horen wij niks over, hm?

Keyboardspeler | 22-11-20 | 12:51
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Mildegenade | 21-11-20 | 15:19 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Opzouten alle fascisten uit Fvd!
Antifa must be missing an Angel.

keestelpro | 21-11-20 | 15:19

Goh, je verwacht het toch niet, bij zo’n gezellige club als het FVD.

captainobvious | 21-11-20 | 15:17 | 4

Een fout lid en de hele partij wordt er weer op afgerekend alsof alle groenlinks jugend even fris is.

voldemort | 21-11-20 | 16:25

@voldemort | 21-11-20 | 16:25: Nou, eigenlijk zijn ze dat wel die ongewassen types bij GL... allemaal even vies is ook allemaal even fris, toch? ;)

lovekila | 21-11-20 | 16:37

@voldemort | 21-11-20 | 16:25: Iemand anders foute jeugdafdeling als excuus gebruiken voor je eigen foute jeugdafdeling is zwaktebod. Daarbij blijkt uit het verhaal dat er niet een fout lid, maar duidelijk meerdere.

obimikkel | 21-11-20 | 23:38
▼ 1 antwoord verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl