Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Forum voor Demagogie opnieuw in opspraak

Ohjee! Opnieuw ironische whatsappgesprekken uitgelekt!

HP/Van Dijk strikes again. Ook al zit de man met de auto-immuunziekte in een glazen kooi (interviewleestip), de ene scoop na de andere rolt uit zijn grabbelton. Vandaag staat het Kanon van Ton gericht op de Renaissancevloot: "Binnen de JFVD, de jongerenbeweging van Forum voor Democratie, is sprake van ‘rechts-radicaal gedachtengoed’. Dat schrijven bezorgde leden aan het bestuur. In speciale appgroepen worden volgens hen structureel ‘fascistische’ en ‘antisemitische’ uitspraken gedaan. Het hoofdbestuur van FvD stelt een intern onderzoek in naar de kwestie." Let wel: geen spijkers op laag water zoekers van Zemblabla ditmaal, maar interne lekken naar buiten toe. JONGENS. Wat had Thierry nou gezegd over briefgeheim!?

We kennen het FvD aardig van binnen, en kennen de vele vrolijke en luchtige stijlvormen waarin de "revolutie" tegen "het partijkartel" wordt gestreden. Het tekent juist de vrijheid van geest & denken binnen de partij. Maar sommige van deze screenshots - is dat ironie? Is het "sjiek" om screenshots uit groepsapps te delen, zonder context van volledige gesprekken, waardoor er een nieuwe context gecreëerd wordt die de zaken wellicht erger of kwalijker voorstelt dan ze zijn? Is het hondshypocriet om verbazing te acteren maar wel onmiddellijk met de schuldwijzende vinger klaar te staan, zoals Henk "Altijd Alles Geweten" Otten zo razendsnel doet, omdat het voor deze ondernemer zonder politieke antenne de enige manier is om zelf in de aandacht te blijven? Voor iemand met zijn omvang is hij in ieder geval verdomd goed getraind in razendsnel afstand nemen.

De koepelvraag is: wat doet het er toe, nu het eenmaal op straat ligt? Deze twijfelachtige whatsappjes van een paar piepjonge nobodies in de partijgelederen zijn vooral het zoveelste voorbeeld van de groepsimmuniteit groepsmentaliteit die bij bepaalde leden van het Forum voor Democratie (b)lijkt te leven en waarin antisemitisme, nationaal-socialisme en/of onironisch ogende oproepen tot revolutie een toon bepalen die nimmer door de partijtop wordt weersproken, maar eerder worden versterkt in onbedachtzame uitspraken. Het is droevig hoor: zo'n mooi partijprogramma, waarmee een reëel gat op rechts gevuld kan worden, dat met zo'n energieke partijleider na een wervelende verkiezingscampagne de Kamer in paradeerde - liggend op een piano, no less. Maar de sloopkogel die tegen de kantelen van het partijkartel aan gekegeld zou worden, begint vervaarlijk de andere kant op te zwaaien.

Wat we zien, is dat steeds meer mensen uit de hekgolven van de Renaissancevloot wegkoersen en afstand nemen. Want hoezeer dit prachtprogramma de realistische rechtsmens ook aan zal spreken: je hebt geen controle meer over je eigen gedachten en politieke opvattingen als anderen uit je eigen clubje jou steeds impliciet associëren met antisemitisme, Hitlerverheerlijking en de roep om een revolutie op basis van door de partijleider zelf verkondigde vijandsbeelden. Wie wil er stemmen op een partij waarbij je steeds zo'n disclaimer als stemverklaring moet indienen? De implosie is nader dan de overwinning en wat daarna rest, is de permanente potentie voor vijf tot tien Kamerzetels voor een Calimerokartel dat zijn eigen onbedoeld satirische "journaals" maakt, maar waar niemand mee wil samenwerken in een politieke coalitie (zie: de onrust in Brabant), en dat als partij enkel nog gesteund wordt door een allengs slinkend groepje groeiend gefrustreerde whatsappgroepgeleerden met een verwrongen beeld van democratie, bevolkingsgroepen en het bijsturen van politiek beleid.

Iemand die hier met de vuist onder de kin en de ogen in vertwijfeling ten hemel gericht nog een mooie quote van De Tocqueville bij weet? Oh wacht, hier heb je er eentje: “Men will not accept truth at the hands of their enemies, and truth is seldom offered to them by their friends.” 

Statement!

Social

Reaguursels

Inloggen

Om een of andere reden lijkt dit een onontkoombaar bijverschijnsel te zijn bij dit soort partijen. Eeuwig zonde en ontstellend dom. Het laatste wat je wilt is de aandachtshoeren van Antifa gelijk geven.
Goed dat het intern naar buiten gebracht is. Zoiets moet niet dooretteren.

SIogra | 30-04-20 | 14:38

Fvd aantreekingskracht op lager opgeleiden die tegen links zijn.

nokkenaskettingklem | 30-04-20 | 11:27

Verander 'Joden' met 'Israëliërs' en het tweede sms berichtje klopt als een bus. Hele land is compleet afhankelijk van steun voor het westen en zal alles doen om dat te behouden.

BearJilz | 30-04-20 | 11:07

Dus als ik een app-groepje opricht met 10-20 man, en daar allerlei bruine poep in slinger, dan is onverwijld de gehele partij een Nazi-partij en de leider de nieuwe Hitler.

ZELFS als deze app-groep bij verder niemand bekend was, en pas na geruime tijd er een keer screenshots worden gemaakt door iemand die (om wat voor reden dan ook) over de zeik is.

Dan is het volstrekt logisch dat deze 10-20 leden de gehele partij vertegenwoordigen, en hun gedachten het gemeengoed zijn binnen die partij. Ja, logisch.

Rest In Privacy | 30-04-20 | 11:00

Het is denk ik een probleem bij alle partijen. Je kan het samenvatten met drie letters:
D O M

Dom volk praat klakkeloos anderen na.
Dom volk zoekt nooit op wat iets betekent. Hoe een term in onze taal toegepast moet worden, leren ze op straat, in de boekenclub of het yoga-uurtje, maar niet uit een boek.
Dom volk praat na wat MSM ze vertelt.
Dom volk kijkt alleen tv in de NLse- of moedertaal, maar nooit nieuws uit een andere taal. Nieuws uit het buitenland, en vooral als het een ander perspectief dan onze MSM geeft, is altijd nepnieuws.
Dom volk zal nooit controleren of een bewering klopt, ze net zolang door tot ze iets hebben gevonden dat ze aan een complottheorie kunnen koppelen en maken vervolgens jou uit voor dom en een fantast die onterecht in de vooropgezette propaganda gelooft van (Rutte, of Rusland, of de Zionisten, of moslims(ja, die hebben ook propaganda), of complotdenkers, de Chinese overheid, Trump, of de aanhangers van de theorie van de platte aarde).

Soms worden ze door die domheid ook bekend.

Eens kijken ... wat was de oogst van de laatste jaren? Ik begin.

- Judith Sargentini, dom links mens dat niet wilde geloven dat ISIS terroristen naar de EU zou sturen, temidden van vluchtelingenstromen over Land en per dobberbootje. << Groen Links
twitter.com/judithineuropa/status/600...
- Terrorisme door moslims? Dat bestaat niet, hoor. Dat is "moord met voorbedachte rade" www.rtlnieuws.nl/nederland/politiek/v... << VVD
- Hitlervergelijkingen. Die zijn sowieso al-tijd dom! www.parool.nl/nieuws/pvda-er-vergelij... << PvdA

Iemand anders nog meer voorbeelden?

gaffelbaard | 30-04-20 | 09:50 | 1

DOM volk..... een godsgeschenk voor de gevestigde politiek!...... en het is zelfs te importeren!

Harrie7949 | 30-04-20 | 15:47

Waarom zijn de datums weggelaten? En waar is de context? Kunnen we met beter bewijs op de proppen komt dan vage appjes?

coolvibe | 30-04-20 | 08:46 | 3
-weggejorist-
Rest In Privacy | 30-04-20 | 09:05

Omdat veel van deze berichten van 3 jaar geleden zijn

SicSeb | 30-04-20 | 10:00

Mwah, ik heb de partij al een hele poos terug gewaarschuwd. Inmiddels zal het een en ander verwijderd zijn, maar op de Facebook pagina van het JFVD was de fascistische taal open en bloot leesbaar. Tevens heb ik mijn zorgen uitgesproken omtrent het hoge aantal complot gekkies en alu hoedjes dat zich opeens thuisvoelt bij het FVD. Ik heb daar een uitgebreide mail op terug gekregen dat ze de zorgen om de achterban begrijpen, maar dat ik vooral niet moest verwachten dat ze er iets aan konden doen. (Geen tijd voor). Het FVD was een fatsoenlijke partij en men zou niet schromen om dit soort lieden te royeren. Uiteindelijk niets mee gedaan, in mijn ogen, en wel nu.. de stront aan de knikker.

andrew1972 | 30-04-20 | 15:53

Gek, dat soort scoops lees je nou nooit over links rabiate taal. In dit land kan een Pol Pot adept gewoon voorzitter van een onderwijsraad worden (vier ton plus auto met chauffeur zoals het communistische heilstaten betaamt). Neem van mij aan: in iedere politieke partij wemelt het van de idioten met waanzinnige ideeën. Probleem voor de nieuwe partijen is dat ze per definitie door linkse trollen geïnfiltreerd worden. En aangezien het journaille ook overwegend links georiënteerd is, tja, dan wordt dit “nieuws”

Rest In Privacy | 30-04-20 | 07:34 | 3

Hear, hear!
Dit soort stront vind je overal de hele dag op internet. Heeft niets met de partij te maken. Maar ja, de journalistiek van vandaag is meester in het verleggen van de aandacht. Ze spelen onder één hoedje met het partijkartel. NOS Journaal van gisteren was ook weer vol hiervan met termen als “vermoedelijk” “mogelijke consequentie” en “FvD-leden en extreemrechtse gedachtegangen”
Zum kotsen.

Datmagniethe | 30-04-20 | 07:55

Onzin. Je ziet toch nu ook via de media hoe het op dit moment Rommelt binnen partijen als 50plus en DENK. Vorig jaar had je nog groenlinks met die metoo affaire kortom er speelt van alles binnen partijen en FVD komt regelmatig in het nieuws maar dan metname door het domme gedrag van Baudet zelf.

movingsquare | 30-04-20 | 08:54

Als je als witte jongere gedurende je school periode geïntimideerd of geterroriseerd bent door een bepaalde groep dan hou je daar waarschijnlijk wel een fobie aan over.

Misterspok | 30-04-20 | 07:23 | 1

De meeste albinos in Afrika overleven het ook niet. Die worden geofferd of als medicijn gebruikt. Dat je als blanke hier inderdaad wel iets aan over houdt, dat begrijp ik

Afrikanerhart | 02-05-20 | 11:08

Goed aangepakt door FvD.
Wel oude rommel, ze hebben lang moeten mee gluren om iets te vinden, dat valt dus wel mee.
Natuurlijk niet iemand met een FvD-hart die er als een laag klikkertje mee naar de pers stapt.
Een beetje een Otten-streek.
Had het gemeld bij het bestuur en die zijn werk laten doen.
Of whatsapp wordt wel meer deugnieterige ongein gedeeld natuurlijk, ik ben niet zo onder de indruk.
Nu verder gaan met de ontmanteling van de kliek.

Superkwatta | 30-04-20 | 04:12 | 2

Het was gemeld maar die hielden het stil.
Kennelijk heeft het jfvd bestuur boter op hun hoofd, als voorzitter pak je dit toch serieus op en laat je het uitzoeken wat er aan de hand is.
Op twitter blijkt dat de voorzitter zelf betrokken is, ik vraag me dus af wat er daar aan de hand is. De whatsapp berichten zijn helder en liegen er niet om.
FVD krijgt mijn stem niet in ieder geval, niet dat ik uberhaupt mee doe aan stemmen, #poppenkast.

pickalilly | 30-04-20 | 07:19

Nou Thierry, dat krijg je wanneer mensen met kritiek op de koers geroyeerd worden, dan trekken mensen met gezond verstand niet meer aan de bel.

Tr0l0l0l | 30-04-20 | 01:00 | 1

De huidige royementen gaan over bruinhemden. De vorige over een aan lager wal geraakte penningmeester.

borderlijntje | 30-04-20 | 01:28

Ik was na oprichting eenmaal naar zo'n JFVD bijeenkomst geweest. Toen liep er nog redelijk normaal volk. Sindsdien heeft een knettergekke 4chan-meme-cultuur kennelijk de overhand gekregen, zonde.

Tr0l0l0l | 30-04-20 | 00:52 | 1

Aanname !! Die laatste zin .... Ze willen en gaan die partij kapot maken.

Realist-1 | 30-04-20 | 09:57

Nogal doorzichtig om drie jaar later, als een CDA-ledenraadpleging in Brabant een ruime meerderheid dreigt op te leveren vóór samenwerking met Forum, plotseling met wat losse flodders te komen die ergens ver in de buitengewesten vd partij door wat dronken jongelingen zijn geuit. Check de indirecte connectie van PvdD en Volkert vd Graaf; het Horst-Wessellied van VVD'er Hans van Baalen; de talloze nazi-connecties van het koningshuis; de explosieven op het partijkantoor van Dwars/GL; de Stalinliefde in de familie Marijnissen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Lullige jij-bakken, I know, maar de smoking gun die iets moet bewijzen, heeft HP/De Tijd niet gevonden.

borderlijntje | 30-04-20 | 00:49

Kutjochies natuurlijk, maar het is vrij duidelijk dat Sjerry en Theo deze meningen niet delen.

Nederland80 | 30-04-20 | 00:19

Iemand met verstand, moeilijk te vinden hier...

Realist-1 | 30-04-20 | 09:58

jeetje, heb ik toch even gedacht dat FvD een beschaafd alternatief was op rechts. Zelfs in mijn enthousiasme nog aan gedacht om voor het eerst in mijn leven lid te worden van een partij. Ben ik even blij dat ik het niet gedaan heb. Die Baudet heeft de partij in een enge bruine hoek gesleurd.

yeps | 29-04-20 | 23:43 | 7

Een D’66 lid die yeps, dat zie je zo.

Superkwatta | 30-04-20 | 04:15

Ik ben bang dat er nig weinig voor u overblijft. Kunt u eens aangeven waar Baudet volgens u uw mening heeft veranderd.
Voorbeeld m.b.t. de bruine hoek a.u.b.

Harrie7949 | 30-04-20 | 07:58

Op 50.000 leden, en een prima programma, laat je je dus leiden door de appjes van een paar randfiguren.

Nou, missie geslaagd dus. Simpele ziel.

Rest In Privacy | 30-04-20 | 11:04
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik kan me nog herinneren dat een interviewer op TV Pim Fortuyn onder de neus wreef dat onder zijn aanhang ook extreem-rechtse jongeren zaten. Uiteraard was het de bedoeling van de journalist om Fortuyn in de extreemrechtse hoek te drukken, maar de reactie van Fortuyn zorgde ervoor dat de journalist met een mond vol tanden bleef staan. Zijn antwoord was dat hij dit juist goed vond, liever dat ze achter hem aan zouden lopen omdat hij ze wel op het juiste spoor kon zetten!

Extremistische ideeën zijn er genoeg, en jongeren laten zich eerder door emoties meevoeren en uiten zich wat extremer, ik zou daar niet teveel gewicht aan willen geven. Maar leg hen dan liever uit waar het antisemitisme op gebaseerd is, vertel hen over dat nepnieuwspamflet over ‘de wijzen van Zion’, hoe dat is ontstaan en hoe dat nog steeds wordt gebruikt in bijvoorbeeld het Islamo-fascisme (Iran, Hezbollah, Hamas). Het is dan ook niet vreemd dat anti-semitisme ook welig tiert onder linkse islam-knuffelaars. Bij de SP en Groenlinks zit ook heel veel anti-semitisme. Zouden deze FvD-aanhangers daarmee geassocieerd willen worden?

Ik hoop dus dat FvD jongeren met dit soort denkbeelden gewoon in de gelederen laat zitten en hen de juiste weg wijst.

kunstliefhebber | 29-04-20 | 23:25

nationaal socialisten gonna nationaal socialist

medo | 29-04-20 | 23:24

Jeetje, de helft van de reacties hier is van Kuifje.

Heeft Berbaar covid opgelopen soms?

Kleine_Deugniet | 29-04-20 | 23:21 | 3

Ik val voor hem in, orders van het EU Politburo

Beste_Landgenoten | 30-04-20 | 00:17

@Beste_Landgenoten | 30-04-20 | 00:17: Oooh, daar bent u weer. Nog gereageerd op de reactie van Peter Emile van gisteren om 23:03? Het zou u sieren dat alsnog eens te doen.

Harrie7949 | 30-04-20 | 07:39

Berbaar reaguurt alleen op de VVD-topics. Zijn dedain past daar beter bij.

Rest In Privacy | 30-04-20 | 11:05

Er wordt weer op de "zie je wel, het zijn slechte mensen" trom geroffeld.
Al dat geroffel overstemt dat het FvD ook gewoon een partij met standpunten is.
Op die standpunten wordt maar zelden ingegaan.
Nee, in deze zaak heeft men weer een stel racisten opgespoord. Zie je wel, FvD is slecht. Als Baudet een stomme uitglijder maakt met Marokkaanse controleurs is het ook weer "ik zei het toch: Baudet is een racist en dus is FvD slecht".
Maar de plannen van FvD, zijn die nu eigenlijk goed of slecht voor Nederland? Daarover hoor je veel minder.

JvanDeventer | 29-04-20 | 23:08 | 2

Goed. Goede plannen zijn het. Maar dat is ook niet zo moeilijk als je ziet hoe het geld over de balk geflikkerd wordt door de rest

Stevo365 | 30-04-20 | 00:15

FvD moet slecht zijn, ook voor GS tegenwoordig

Rest In Privacy | 30-04-20 | 09:07

Gadverdamme. Kan Theo Hiddema niet gewoon een eigen partij beginnen.
Ik heb al mijn hoop gevestigd op FvD, maar ben het zat om met Baudet, neo-nazi's en racisten geassocieerd te worden.
(Terwijl ik toch meer fascistische partijen aan de linkse kant heb gestemd in mijn ideologisch verward verleden en daar nooit mee te maken heb gehad.)

De verwarde man | 29-04-20 | 23:06 | 10

@countus | 30-04-20 | 00:01: Ach ja, en zo zie je maar hoe snel hatelijk volk een kwestie verdaaid. Meestal wordt dan ook nog eens het slechte enorm belicht terwijl het goede wordt verzwegen. Men kan dan altijd weer zeggen dat men niet heeft gelogen. Nu was Hiddema op een feestje (bewijs graag) en als dat de demonen niet het effect brengt iemand te beschadigen dan is het volgende Nepnjeuws dat Hiddema met zijn rechterarm omhoog stond richting van Tonningen.
De MSM kwaakt dit dan onbeschaamd mee!

Harrie7949 | 30-04-20 | 07:48
▼ 7 antwoorden verborgen

Tendentieus stukje, van Rossem. Iedere keer anti-FvD. Ik vind dat je daar mee op moet houden. Natuurlijk moet je FvD kritisch benaderen. Maar dat hoeft niet tendentieus te zijn. En vergeet niet, FvD heeft vaak het gelijk aan haar zijde.

nancystjago | 29-04-20 | 22:54 | 4

Als je geschoren wordt, moet je stilzitten knul.

BasBr | 29-04-20 | 23:41

Houdt Nancy de quarantaine een beetje vol?

Rest In Privacy | 30-04-20 | 02:07

Ja van Rossem.. je moet goed bedenken dat Thierry straks nog een appeltje te schillen heeft met nieuwssites als Geenstijl, als hij aan de macht is..

Epistulae_Morales | 30-04-20 | 03:02
▼ 1 antwoord verborgen

Pff, een stel malloten die elkaar zitten op te naaien met wat borrelpraat. Geen aandacht aan schenken. De uitspraken van de kopstukken der kartelpartijen vind ik eigenlijk veel schokkender. Voorlopig blijft het FvD de partij van mijn keuze.

JvanDeventer | 29-04-20 | 22:46 | 3

Mooi. Dan blijft jouw invloed op de landelijke politiek beperkt tot nul komma nul.

bdn01 | 29-04-20 | 23:31

@bdn01 | 29-04-20 | 23:31: Ja, want als je op een kartelpartij stemt, dán heb je pas invloed! Hahaha, prutser.

KlunsJohannus | 30-04-20 | 00:31

Ik wilde mijn vriendin uitnodigen voor een hapje en een wip. Een hotel leek mij geschikt. Dit omdat ze niet welkom is bij mijn vrouw. Nu ben ik volgens Rutte de ASOCIAAL.

ron9129 | 29-04-20 | 22:38 | 1

En uw vrouw zal het wel weer eens zijn met rutte

Dr. LOVE | 30-04-20 | 00:37

Het journaillle zou zijn pijlen moeten richten op de minkukels van de vvd die nu in week 7 nog steeds geen mondkapjes verplicht stellen in verpleeghuizen, maar ja, het ruimt lekker op, ook na 10 jaar keihard bezuinigen, dat dan weer wel.
Als je kijkt naar de BBC waar wel kritisch gekeken wordt naar de overheid, nou dan weet je wat er een omerta een heerst om die faalhaas en stuntel Rutte (diploma Geschiedenis!) in het zadel te houden.

Analia von Solmsch | 29-04-20 | 22:19 | 6

@bdn01 | 29-04-20 | 23:29:
De zorg is kapotbezuinigd.
Met name door de ongelimiteerde import van zorgbehoeftigden.

de honden blaffen... | 30-04-20 | 01:02

Thiery en Willy hebben ook geschiedenis gestudeerd.. nou.. dat levert me toch een geweldig intellectueel setje eikels op..
Met hun vogels hebben last van 5G en die 40.000 doden in Argentinië zijn een mening...

Epistulae_Morales | 30-04-20 | 03:07

@bdn01 | 29-04-20 | 23:29: Die zijn wel zeker beschikbaar. Als je alleen al kijkt naar Duitsland en België, werken niet-medische zelfgemaakte mondkapjes ook voldoende. Waarom moet iedereen in Nederland met chirurgische mondkapjes rondlopen?

Alexander des Burgus | 30-04-20 | 08:33
▼ 3 antwoorden verborgen

En dan nog even over het eeuwige verwijzen naar links-extremistisch geweld, als afleiding van iedere rechts-extremistische scheet: De AIVD signaleert een toenemende dreiging op rechts en geen ernstige dreiging op links. Ga er maar vanuit dat dit ongeveer klopt. Online met name is er een grote toename van rechts-extremistische gedachtenuitwisseling en een sterkere dreiging van geweld. Antifa wodt niet eens genoemd zelfs.

Beste_Landgenoten | 29-04-20 | 22:16 | 11

Ze hebben het altijd wel over antifa maar die van Pegida zijn ook geen lieverdjes!

Harrie7949 | 30-04-20 | 07:33

Komt dit toevallig niet doordat het linkse geweld al goed gepraat wordt in de schoolbankjes?

DeviousDick³ | 30-04-20 | 08:29

@jgrotius | 30-04-20 | 00:08: krijg je geen antwoord op hè. Jammer is dat altijd met BL en Kuifje - dat zwijgen als hun ongelijk wordt aangetoond

kapoerewiet | 30-04-20 | 11:50
▼ 8 antwoorden verborgen

Wat moeten sommige reaguurders genieten van zulke topics. Als hyena’s er boven op. Iedereen die het enigszins nuanceert gelijk de maat nemen. Zie zelfs afgestofte nicks uit de mottenballen gehaald worden om te trollen. #kotsbeu

Kwelbeller | 29-04-20 | 22:11 | 5

Duh, ook weer wakker van je nachtdienst?

Beste_Landgenoten | 30-04-20 | 00:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Het ligt natuurlijk niet aan FvD zelf, aan haar uitgedragen boreale onzin, aan haar partijleider die steeds weer blijk geeft van alt-right voorkeuren, sprekers en ideologen. Daar KAN het niet aan liggen, want dat moet en zal onbespreekbaar blijven. Liever grijpen de reaguurdertjes terug op...

1. Anderen de schuld geven (het zijn provocateurs)
2. Ontkenning dat dit FvD leden zijn
3. Wijzen naar andere misstanden
4. Het ffdoen als geklets van onvolwassen sukkels.
5. De slachtofferrol aanmeten (ze moeten altijd Baudet hebben)
6. De media de schuld geven, allemaal links
7. Wijzen naar buitenlanders (die zijn OOK erg)
8. Wijzen naar linkse partijen en extremisten

Kortom, er mag *niet* gepraat worden over de kans dat er een verband bestaat tussen de uitgedragen standpunten van FvD en dit soort online gedrag, want het ligt - geheel in lijn met de dom-rechtse boodschap in het algemeen - altijd aan de ander.

Beste_Landgenoten | 29-04-20 | 22:07 | 3

Zo zo, je hebt er een studie van gemaakt, binnenkort scriptie? Natuurlijk is er een verband tussen de uitgedragen meningen en twee appjes (niet geverifieerd waar precies en door wie precies). Dat is er hier onder wat jij reaguurdertjes noemt (het grootste reaguurdertje ben je zelf) immers ook gezien het vele gejoris. Maar serieus: alle wat meer uitgesproken meningen ter linker of rechterzijde van het midden trekken extreme personen (in dit geval zien we twee vrij extreme uitingen aan. Dat wil nog niet zeggen dat hiermee het hele gedachtengoed van die partijen fout is. Dat laatste ziet echter alleen een wijze. Het ligt erg voor de hand voor sommigen - en daar heb jij ook een handje van - om te gaan brullen dat het allemaal niet deugt en verschrikkelijk of verschrikkelijk radicaal of bruin is. Ik zou zeggen, lees er het partijprogramma dan toch echt maar eens op na. Fatsoenlijk rechts, meneertje.
Bovendien: de domoor ziet ook alleen de splinter in het oog van zijn broeder en niet de balk in zijn eigen oog.

duh! | 29-04-20 | 22:26

Neem nu eens het standpunt van FvD over het Marrakesh-verdrag. Is dat standpunt de oorzaak van borrelpraat op internet? Volgens mij heeft het er geen donder mee te maken. Dat standpunt is politiek, waarmee je het eens of oneens kunt zijn. Als ik vervolgens schrijf dat Hitler een geweldige economische politiek voerde is dat een heel andere zaak. Wat is het verband dan, BL?
Het is niet zo dat er over die associaties niet gepraat "mag" worden. Niemand kan dat verbieden en op de traditionele media hoor je nauwelijks iets anders. Maar al dat associatieve gepraat (Baudet had een oom, die iemand kende die bij de SS was) brengt ons niets verder. U was er toch al van overtuigd dat Baudet en zijn aanhang slechte mensen zijn. Dat weten we nou wel. Zeg eens iets over die partijstandpunten.

JvanDeventer | 29-04-20 | 23:18

en toen was het weer stil.

Dr. LOVE | 30-04-20 | 00:45

Ineens valt het kwartje: dit is een geplande karaktermoord uit de bekende hoek. Vanavond vind in Brabant het overleg plaats of er ruimte is voor de FvD binnen de provinciale coalitie. Dit is een heel, heel erg smerige actie. Doet denken aan de waterboardinghoax door de bekende PvdA-VolksVerraders congsi op de dag van de landelijke verkiezingen (2007?). Ollongren waar ben je?

Fantomas | 29-04-20 | 21:58 | 1

Ik vind het, ondanks de graag gevonden paralellen met de jaren 30 vorige eeuw en het geilen op een dagelijks te ontdekken Godwin, te stellen dat dit een Putch is vanuit de FvD gelederen..
maar wie weet.. de partij is nog jong en zoekt uiteraard nog een identiteit.. als een geile puber in een bordeel met gratis hoeren..

Epistulae_Morales | 30-04-20 | 03:11

Van R heeft zeker een punt. Er wordt nu eenmaal met 2 maten gemeten en als je zaken wilt veranderen maak je jezelf tot doelwit en ben je dus automatisch kwetsbaar. Iedereen die een hond wil slaan kan zo een stok vinden. Na pedofielen vereniging Martijn is het FvD natuurlijke de meest gehate groep van NL. Het beeld van een falende Baudet laat ter linkerzijde nu eenmaal de piemels harder kloppen dan het beeld van een naakte Eva V. Het is maar waar je prioriteiten liggen. Het is dus aan het FvD om voorbeeldiger te zijn dan de rest van de partijen bij elkaar. Het laatste jaar hebben ze op dat gebied enorme steken laten vallen. Aan de andere kant is het ze wel gelukt om een enorme groep leden aan zich te binden. Leden die veelal voelen dat verandering noodzakelijk is en deze partij daarom steunen. Dat staat in schril contrast tot partijen als de vvd en de D666 waar de leden voornamelijk lid zijn voor de potentiële baantjes. Dat is een heel ander slag mensen. In het verleden hebben ze eerdere incidenten als dit (Ramautarsing) ook overleeft. Ik hoop maar dat ze deze storm ook overleven, want ik geloof niet dat dit land na nog een kabinet Rutte nog bestaat.

EenGoedBegin | 29-04-20 | 21:54

De doorgestoken kaart wordt nu op Nieuwzuur uitgespeeld.

Het bericht komt precies op dezelfde dag uit als dat het CDA stemt over het vormen van een coalitie met de FvD in Brabant.

het is zoooooo doorzichtig.

Schande1!!!!

Hoernalistiek! De laatste nagel in de doodskist van de Democratie.

Abject | 29-04-20 | 21:53 | 1

Nou, dàt is toevallig...

de honden blaffen... | 29-04-20 | 21:58

A la terrorismediscussie: dit zijn dus geen echt forum-ers. Men kan niet heel forum aanrekenen dat een stel rotte peren onzin uitkramen...
Thierry, aanpakken die sukkels, vlot!

Canis.bonus.es | 29-04-20 | 21:49 | 1

Ja.. hang ze op aan pianosnaren.. om het authentiek te houden....

Epistulae_Morales | 30-04-20 | 03:14

What's in a name: in Oekraïne werkt Europa samen met fascisten...

faraday | 29-04-20 | 21:44

Ik hoop niet dat mijn gesprekken uit mijn Nazi/dode baby-appgroep uitlekken

Stijl_Loos | 29-04-20 | 21:30

Laatst al zembla, nu zelfs vijf jaar oude appjes uit een besloten appgroep in het 8 uur journaal... doe normaalllll. Voeden en framen, dat is het.

merel veld | 29-04-20 | 21:26 | 1

Het nieuws van vandaag is dat dit uit eigen gelederen komt. Het nieuws van morgen is hoe met deze “klokkenluiders” wordt afgerekend.
Die boodschap is niet interessant want nauwelijks nieuws..

Epistulae_Morales | 30-04-20 | 03:16

Het blijft me fascineren hoe vaak Baudet of Forum in het nieuws komt. Het zal wel scoren.

Tilburger | 29-04-20 | 21:20 | 3

Prioriteit #1 van de MSM.

Graaf_van_Hogendorp | 29-04-20 | 21:41

Opdracht van het kartel.

5611 | 29-04-20 | 22:22

Ik blijf me verbazen hoe weinig Baudet gebruik maakt van dit soort open deur en totaal niet schokkende nieuwsfeitjes om er een verhelderende en

Maar keer op keer lukt het hem om met deze gratis voorzetten niet te scoren. Dan ben je of enorm dom, of je hebt echt last van een narcistische afwijking waarin alleen je eigen waan telt... En dom is ie niet, ondanks dat ie natuurlijk geschiedenis heeft “gestudeerd”..

Epistulae_Morales | 30-04-20 | 03:21

Als wat puberale praatjes zelfs het NOS Journaal halen, dan is de angst voor FvD nog onverminderd groot. Mooi, laat ze maar zweten.

gestoptmetroken | 29-04-20 | 21:18

Een paar wereldvreemde koekwauzen. Snel eruit knikkeren.

Rest In Privacy | 29-04-20 | 21:08 | 1

Idd je kunt ook iets opblazen, ik denk dat FVD extra onder een supergrote loep ligt. Ergens zijn ze wel bang voor deze partij. Ik vind berichtjes van pubers niet echt om wakker van te liggen(ja ze moeten wel geroyeerd worden en meer), toen ik zag dat dit trending was op Twitter dacht ik dat volwassenen dit hadden geschreven (dacht meteen aan Otten en lekken), maar zag al snel dat het vooral gaat om selectieve verontwaardiging bij links. Ze willen geen coalitie met FVD in Brabant, daarom deze timing en blazen ze het enorm op !

Realist-1 | 29-04-20 | 21:21

begrijp nu toch dat des te meer FVD gebasht wordt, des te meer zetels ze zullen winnen..... mensen zijn het zat namelijk!!

uilenspiegel7450 | 29-04-20 | 21:05 | 1

Nog 3 of 4 zetels bij de PVV wegsnoepen? Nou.. dat zet zoden aan de dijk..

Epistulae_Morales | 30-04-20 | 03:22

Ga er van uit dat het FvD onmiddellijk alles wat uiting heeft gegeven aan rascisme en antisemitisme volgens hun eigen berichtgeving daadwerkelijk nog komende maand royeert uit de partij, dan ga ik over tot de orde van de dag. Zo niet zeg ik.bedenkekijk na komende maand mijn lidmaatschap op, met dat soort lieden wens ik mij totaal niet te associëren.

Jan, Leiden | 29-04-20 | 21:03 | 2

Ik ook niet, maar je loopt nu wel erg vooruit op de zaken. 1. laten we afwachten of het FVD leden waren? e 2. wat worden de acties van FVD als dat zo is. De brief is vrij helder maar ik vind afgeschermde berichten niet echt overtuigend en al zeker niet als ze niet via originele FVD apps met elkaar appen., maar goed we zullen zien.

Realist-1 | 29-04-20 | 21:25

En zo is het maar net beste Jan uit Leiden, vandaar dat ik mijn pVDa lidmaatschap al vier keer heb opgezegd. Verder overweeg ik nog tweemaal mij GL lidmaatschap op te zeggen en daarna zeg ik drie keer mijn D66 lidmaatschap op, gewoon omdat het kan. En nu we het er toch over hebben: m’n Pravda lidmaatschap opzegging is ook al onderweg. Voorts zoek ik ook nog mijn opzegkaart van de NOS en van de Orgaanbank, tevens van de EU en tot slot m’n lidmaatschap van de club van dhr. Rutte. Eventueel mag u uw lidmaatschap kaart wel ruilen, welke heeft u nog over?

Sw.Dwaallicht | 29-04-20 | 21:26

2 willekeurige mensen praten op WhatsApp en nu is het Forum Nationaal Socialistisch? Dit is een redenering niveautje Volkskrant.

erwin85 | 29-04-20 | 20:50 | 4

Zijn geen willekeurige mensen maar leden. Anders kun je zo ook niet royeren.

Rest In Privacy | 29-04-20 | 21:03

Stel ze doen niets, onnozelaar. Dan zijn de rapen helemaal gaar.

decaliter | 29-04-20 | 21:08

@Gulliver | 29-04-20 | 21:03: leden zijn geen willekeurige mensen? Want iedereen wordt volledig gecontroleerd voordat hij/zij lid mag worden?

Dr. LOVE | 30-04-20 | 00:51
▼ 1 antwoord verborgen

Volgens mij heeft het FVD hier last van Antifa-trollen, die de panels bevuilen. Ik denk dat dergelijk ongedierte niet meer bestaat, behalve dan in de natte dromen van activistisch links.

Short | 29-04-20 | 20:45 | 6

@brownsugar | 29-04-20 | 20:56: antifa en Partijkartel houden elkaar in stand. Hebben wederzijdse belangen,maar dat begrijpt u niet en heeft u niet door. Ga eens over op bietensuiker.

hertogvanzottegem | 29-04-20 | 21:08

@brownsugar | 29-04-20 | 20:56: U bent het dus eens dat het trollen kunnen zijn. Mijn excuses aan Antifa, waarschijnlijk D66 trollen dus. Ik ken de verhoudingen niet zo goed omdat ik al lang niet meer in Nederland woon.

Short | 29-04-20 | 23:16
▼ 3 antwoorden verborgen

Is hier het VVD congres?

SpicyMchaggis | 29-04-20 | 20:37 | 1

Zoiets. De Ruttefluffertjes kunnen hun hart ophalen met een paar oude appjes.

Stevo365 | 29-04-20 | 20:41

Maar hebben ze ongelijk?

ChristianV | 29-04-20 | 20:36 | 1

Waar ben je het mee eens?

Rest In Privacy | 29-04-20 | 20:41

Hans van Baalen van de VVD stond op de middelbare school bekend als fascist (schreef als 16-jarige een brief naar Joop Glimmerveen, de leider van de beruchte Nederlandse VolksUnie, de partij die Adolf Hitler openlijk verheerlijkte en allochtonen minachtte) en zong tijdens zijn studententijd graag het Horst Wessel-lied. En waar denkt u dat dit gerespecteerde VVD-lid nu staat? 10 jaar in het Europees Parlement gezeten en voorzitter van de Europese liberalen. Het kan verkeren.. en ik hoor er niemand meer over.

duh! | 29-04-20 | 20:34 | 14

Dat klopt idd.. en de paralellen met Baudet zijn ook erg duidelijk.
Verheerlijking en bezoekjes, en brieven, aan Le Pen ( die ouwe) en weet je wat ie wel eens op zn piano speelt?

Epistulae_Morales | 30-04-20 | 03:25
▼ 11 antwoorden verborgen

Het is wel erg goedkoop om de fvd met deze waarschijnlijk jonge whatsappertjes strak te verbinden. Ze zitten vol met memes, twitter en andere internetpropaganda. Ik zie geen regelrechte joden- of buitenlanderhaat voorbij komen. Doe uitspraak over joden in de top van nieuwsorganisaties is te checken en te ontkrachten. Het zou interessanter zijn om de antwoorden die erna kwamen ook te kunnen lezen. We zien wel erg weinig bronmateriaal om tot conclusies te kunnen komen over de schrijvertjes.

Schwanzeleber | 29-04-20 | 20:32

Jaaah hooor ,daaar iezie weer!
De racisme/ facisme kaart moet weer getrokken worden.

Datgingniegoed | 29-04-20 | 20:30 | 6

Als ze het hadden over sex met kinderen, had je dan ook gezegd "ja hoor ze moeten de kinderpornokaart weer trekken".?

Beste_Landgenoten | 29-04-20 | 22:13
▼ 3 antwoorden verborgen

Stel je wilt een nieuwe rechtse partij om zeep helpen, hoe zou je dat doen ?

Het is zo zonde van een partij met in beginsel goede standpunten.

sprietatoom | 29-04-20 | 20:29 | 2

Daar hoef je niks aan te doen, die partijen vallen altijd uit elkaar door interne ruzies en controverse.

Beste_Landgenoten | 29-04-20 | 22:13

Ik roep het al een jaartje of 10 en zal helaas door moeten blijven gaan met roepen maar dit land heeft Joost Eerdmans nodig, aangevuld met nog een paar rechtse normaal bespraakte down to earth figuren op rechts.

Behangdelul | 29-04-20 | 20:29 | 4

Ik ben altijd al een fan geweest van Joost.
Als jong broekie was hij al één van de weinige lichtpuntjes bij de LPF.

Rest In Privacy | 29-04-20 | 20:35

Zou idd een goeie combo zijn. Doe Kreuger en Nanninga er ook maar bij. Die verrichten prima werk in dat zwakzinnige gesticht in Amsterdam

Stevo365 | 29-04-20 | 20:47
▼ 1 antwoord verborgen

Deze berichten passen helemaal bij de trend die de AiVD heeft gesignaleerd inzake de opkomst en het gevaar van extreem rechts.
www.ad.nl/binnenland/aivd-online-ople...
Niet verbazingwekkend dat deze figuren zich ook onder de leden van het FvD hebben begeven gezien de uitspraken van hun partijleider.

brownsugar | 29-04-20 | 20:19 | 10

@Ooievaar | 29-04-20 | 21:02: Zowel rechtsextremisten als Moslimextremisten zijn gevaarlijk. De AIVD wijst hier terecht op.

brownsugar | 29-04-20 | 21:21

@brownsugar | 29-04-20 | 21:19: het zijn geen theorieën. Staat gewoon in de notulen van de EU dat ze zo'n 60 miljoen immigranten binnen willen halen.

Stevo365 | 29-04-20 | 21:29

@Stevo365 | 29-04-20 | 21:29: Komt u ook op de Erkenbrand website? Daar verspreiden ze ook zulke complottheorieën

brownsugar | 29-04-20 | 21:38
▼ 7 antwoorden verborgen
-weggejorist en opgerot-
LibertyCity | 29-04-20 | 20:17 | 1

Aha, één (((jUdEN)))wappie en een mòngol die in de Nazipropaganda van de jaren '30 getrapt is. Je weet gewoon nu al wat mensen over minder dan een jaar tijdens de verkiezingsdebatten gaan roepen x)...

En dan die eerste kandidaat die een etnostaat wil, arme jongen, iets wat zo'n beetje alle mensen waar dan ook ter wereld willen behalve uitgerekend in het wormvormige aanhangsel dat we West-Europa noemen; uitgerekend dáár wakkert het verdedigen van een etnostaat dezelfde gevoelens op onder de orthodoxe meerderheid als de gevoelens die de katharen in de 12e eeuw ooit aanwakkerden: schrik, afschuw, ontzetting, fik erin, stieftantes bezwijken in hysterie, Groen Linksmeisjes raken over hun theewater - het grootste religieuze taboe is doorbroken. Jammer dat je als etnische Nederlander bent geboren en niet als Jap, Somaliër of wat dan ook.

Maar goed, ontzeg de judenwappie een jaartje z'n internetverbinding en laat de Naziverheerlijker een boekje lezen over de krekkie cijfers achter de economische politiek van de jaren '30. Overigens wonderlijk hoe de Naziproganda van de jaren dertig nog steeds voortwoekert. ''hItLeR wAS oOK eEN vEgeTaRiER!!11!'' was daar onderdeel van, om hem op z'n vermeende Indiase tegenhanger te doen lijken – Gandhi. En dat van de economische wedergeboorte is echt een hardnekkige mythe; het aantal wegen enzo wordt zwaar overdreven en qua oorlogsproductie bereikten de moffen bizar genoeg pas in 1944 (!) hun productiepiek, die zwaar onderdeed aan die van andere landen.

DeterioraSequor | 29-04-20 | 20:15

Nee, dit verbaast me niet. Wees maar eens jong in Nederland. Wat voor perspectief heb je dan? Probeer maar eens een goed huis te vinden dat je kan betalen. Misschien vind je nog een appartementje waar je je hele salaris in kan dumpen. Als je dan naar het leven van je ouders kijkt, dan wordt je heel pessimistisch over je eigen leven. En op een gegeven moment word je kwaad, met allerlei kwaaie gedachten in je kop. Dat kan van alles zijn: 5G, en ook wat je leest in die Whatsapp-berichten. Jonge mensen die een kutleven hebben en geen hoop, die plegen zelfmoord, of ze vechten terug en radicaliseren. Dit is de oogst van Rutte c.s.: neoliberalisme, massa-immigratie, stikstofbeleid... Als Nederland zo geregeerd blijft worden, dan neemt de radicalisering alleen maar toe, tot er een burgeroorlog is. Of zou Rutte hopen dat die losers zichzelf allemaal maar van kant maken?

Rest In Privacy | 29-04-20 | 20:10 | 12

@Erikjan79 | 29-04-20 | 20:35: Dan heb je het over de VVD.

Ik dacht dat het zeer algemeen bekend was dat FvD en PVV tegen massa-immigratie zijn. Ik weet niet wat ik met jou aanmoet. Wat weet je eigenlijk wel?

Of dat tegen massa-immigratie zijn FvD en PVV minder rechts maakt? Ik heb geen interesse in dat vraagstuk.

Rest In Privacy | 29-04-20 | 20:45

@Sitting_targets | 29-04-20 | 20:45:
Nee, dat noemen ze populisme om tokkies op zich te laten stemmen. Neem Amerika bijvoorbeeld. Is er ook maar één redneck aanhanger onder Trump er beter op geworden afgelopen 3 jaar? Drie keer raden wie wel.

Erikjan79 | 29-04-20 | 21:07

@Erikjan79 | 29-04-20 | 21:07: Ja ja, noem die jonge mensen waar ik het over heb maar allemaal tokkies. Creperen kunnen ze. Ik vind het harteloos van je.

Rest In Privacy | 29-04-20 | 21:20
▼ 9 antwoorden verborgen

Zeg, van Rossum ............. hoe oud zijn die tweets eigenlijk? Bron? wederhoor?

doskabouter | 29-04-20 | 20:03 | 2

@doskabouter
Paar jaar oud, maar och, het wordt gretig genuttigd.

toetssteen | 29-04-20 | 20:15

Her nieuws is dat het “gelekt” is, licht.. niet de inhoud. Nu kijken wat er ‘ze purpetrators’ zal gebeuren..

Epistulae_Morales | 30-04-20 | 03:29

je ziet hier hetzelfde gebeuren als met de AfD in Duitsland. In het begin een redelijk nette partij van liberalen die vraagtekens zetten bij de massamigratie, inmiddels gekaapt door fascisten en allerlei andere extremisten. Treurig, want de FvD had een succes kunnen worden.

gatij | 29-04-20 | 20:03 | 5

Je hebt waarschijnlijk gemist hoe die partij gedemoniseerd is door de andere 'correcte' partijen. Tot op het ombeschofte af. En dan verbaasd zijn dat je radicaliseert. En nee, radicalisering betekent niet persé racistisch of xenofoob!!!

Harrie7949 | 29-04-20 | 20:24

@Harrie7949 | 29-04-20 | 20:24: Dat was een reactie op mijn reaguursel? Dan hoef je zelf toch geen slachtoffer te voelen. Je komt gewoon met nette conservatieve ideeen en dat trekt mensen aan. Dat hou je dan gewoon vol zodat linkse msm (of hoe je het ook wil duiden) zichzelf in de vingers snijdt. En al gebeurt dat laatste niet, zolang je met een paar zetels in de kamer het geluid van een paar honderduizend mensen kan vertegenwoordigen heb je eigenlijk al gewonnen. Blijkbaar is een groot deel van de JFvd aanhang niet in staat om op hun eigen standpunten te focussen. Liever een slachtoffer rol aanmeten en zichzelf afzetten tegen een verzonnen gezamelijke vijand. Iedereen die kritiek daarop heeft moet aangevallen worden. Het begin van een fascistische partij en daarmee helaas het gelijk bevestigd van al die linkse flapdrollen die normaal gesproken geen deuk in een pak boter slaan.

JanFTE | 29-04-20 | 20:56
▼ 2 antwoorden verborgen

Ondertussen heeft Francisco van Jole ook een baan bij GeenStijl gekregen en schrijft hij onder de pseudoniem van Rossem.

honde | 29-04-20 | 20:02 | 1

Blij dat ik niet alleen ben in de kritiek heeft op deze man, kans is dat we morgen verwijderd zijn, want kritiek geven doet GS graag, maar zelf incasseren is een absolute NO GO !

Realist-1 | 29-04-20 | 20:05

Weet u nog, het zware en ongebreidelde antisemitisme bij de Labour partij (GB) met Jeremy Corbyn als leider en lijsttrekker? Prominente joodse leden EN financiers die de partij publiekelijk verlieten.

Er zijn inmiddels onderzoeksrapporten die uitwijzen dat het volledig geregisseerd was. En waarom? Omdat Corbyn vond dat iedereen recht heeft op een menswaardig bestaan en dat het recht van de een NIET ten koste van de ander mag gaan. Dat betekende voor Corbyn, die de belichaming is van een jaren 70 linkse socialist, dat hij erkende dat zowel de joden als de palestijnen het recht op zelfbeschikking en volksvereniging (als volk een eigen plek hebben) hebben.
Ephraim Mirvis (zoekt u maar wie dat is) is de vuile campagne tegen Corbyn begonnen omdat hij geen Labour regering wilde, daar deze kritiek had op de politiek van Israël. Dit bewijst tegelijkertijd dat er wel degelijk die invloed bestaat, die standaard ontkend wordt.

Arachne | 29-04-20 | 20:00 | 2

Waar zijn die onderzoeksrapporten dan? Bron?

Rest In Privacy | 29-04-20 | 20:17

Een paar Whatsappjes, een hoop ophef en GS draagt meteen een hele partij ten grave want in lijn met eerdere kritiek op die partij. Waarin verschilt dit medium van Zembla?

duh! | 29-04-20 | 19:51 | 5

@Realist-1 | 29-04-20 | 19:55:
@Realist-1 | 29-04-20 | 19:55:
Bij het lezen van de kop van het artikel direct een “zoeken op pagina” gedaan en ja hoor, trolletjes Kuifje, Zandgenoten en botbot maken om 20.35 uur met z’n drieën bijna de honderd hits vol. Zo voorspelbaar, zielig, kinderachtig en als een rode lap op een stier. Een paar reacties gelezen, voorspelt niet veel goeds voor de toekomst van GS -> next en prettige avond verder

Penus Decoratus | 29-04-20 | 20:48

@brownsugar | 29-04-20 | 20:28: u kunt zo bij de DNC stage lopen,ze kunnen u zelfs niets meer leren,wat een klasse demagogie!

hertogvanzottegem | 29-04-20 | 21:11
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat alle media ook zeggen, voor mij maakt het toch niet meer uit. Ik stem PVV of FVD, klaar. De rest van de partijen hebben hun kansen meer dan verprutst. Tijd voor verandering. Verandering brengt nu eenmaal risico's met zich mee. Mocht de PVV of FVD door de mand vallen, dan stop ik weer met stemmen totdat er weer een nieuwe rechtse partij opstaat die weer een kans verdient. Maar laat de FVD en PVV nu eerst maar eens regeren, veel slechter kan het toch al niet meer worden.
.
En nee, ik geloof er werkelijk geen bal van dat Thierry Baudet of Geert Wilders Nazi's zijn. Zie je het al voor je zodra deze partijen de macht hebben? Dat ze moslims in de oven gaan stoppen ofzo? Schei toch uit.

lulkoekhapper | 29-04-20 | 19:50 | 3

Heb je wel eens gezien/gelezen wat Geert Wilders in zijn mailbox krijgt aan bedreigingen en shit ect. Ook de inmenging van Opstelten in het proces wordt niet meegenomen, in zijn eindeloze rechtszaak over "Minder minder". . Misschien moet hij maar Volkert inhuren, succes gegarandeerd !!

Realist-1 | 29-04-20 | 20:02

@Realist-1 | 29-04-20 | 20:02: Het eerste deel ben ik met je eens. Wilders wordt aan alle kanten tegengewerkt. Dan zie en merk ik ook. En wij samen zijn echt niet de enige die dit zien. Het is overduidelijk zelfs als je de oogkleppen afdoet. Dit sterkt mij ook alleen maar meer in mijn overtuiging. Je laatste zin snap ik oprecht niet, weet ook echt niet wat ik daarvan moet vinden.

lulkoekhapper | 29-04-20 | 20:19

@lulkoekhapper | 29-04-20 | 20:19: Ja sorry de advocaat van Volkert bedoelde ik (succes verzekert), sorry voor het niet goed afmaken van mijn zin !! Alles wat hij aanvecht wint hij, bij het gerecht !

Realist-1 | 29-04-20 | 21:31

Gaan we nu ook alle whatsappjes van Groenlinks-tuig en SP-idioten van de afgelopen 10 jaar napluizen? Daar vind je vast leuke uitspraken over Stalin, Pol Pot en Fidel Castro. Lekker bezig jongens, ga eens normaal je werk doen.

Punksmurf | 29-04-20 | 19:41 | 6

Nee, daarom doen ze dat juist niet,! De illusie dat die het goede met Nederland voor hebben moet hoe dan ook in stand blijven. Stelletje hypocrieten.

Mallepietje1001 | 29-04-20 | 20:06

@Moresnetunited | 29-04-20 | 19:53: Rechts kaart ook terecht aan dat er aan de linkerzijde extreme wappies rondlopen. Denk maar aan Up Network met die blonde Antifa debiel met zijn "Paf" liedje. Dus als rechts terecht dit soort zaken aankaart dan is het net zo terecht dat links (of gewoon rechts zelf, want rechts zou wel zelfreflectie moeten hebben itt links) dit aankaart. Ik vind hier dus niks mis mee dat dit wordt aangekaart en zou u zelfs hypocriet vinden als u het tegendeel beweert. Of kom met argumenten. Verder prima statement van FVD. Dit onderzoeken en als er sprake van is, dan royeren. Zulke lieden wil je niet als volksvertegenwoordiger hebben (of kunnen doorgroeien als potentiële volksvertegenwoordigers/partijtop). Dat zulke lieden verder op de partij stemmen is natuurlijk niet te voorkomen. Zoals eerder door reaguurders is opgemerkt, Stalin aanhangers stemmen op de SP, Antifa stemmen op Pvda/SP/GroenLinks, IS aanhangers stemmen op DENK en neonazi's stemmen op PVV/FVD. Tja, kan je verder niks mee.

lulkoekhapper | 29-04-20 | 20:11
▼ 3 antwoorden verborgen

Thierry was al af maar de timing zegt veel. Vandaag krijgt de linkse extremist én moordenaar €2300.

Rest In Privacy | 29-04-20 | 19:38 | 2

Idd en gaat de Coalitie VVD-CDA-FVD in-Brabant niet door, volgens mij hebben ze hier op gewacht. Kan Groen Links en D66 weer aanschuiven.

Realist-1 | 29-04-20 | 19:52

Die rotte appels heb je ook bij het kartel. Maar die worden door de geoliede machine veel beter uit het zicht gehouden.
Ik voel een #hansjanmaat.

oplichter | 29-04-20 | 19:35 | 3

“Ja maar hunnie zijn ook heel stom” Altijd een slecht argument.

lustgeenthee | 29-04-20 | 19:39

Nou, de waslijst maffiapraktijken van de VVD is erg lang hoor!

canis lupus | 29-04-20 | 19:52

@canis lupus | 29-04-20 | 19:52: en ook gewoon door die “kartel MSM” aan de kaak gesteld.

lustgeenthee | 29-04-20 | 20:13

Straks 5 zetels, het natuurlijk maximum voor deze partij in deze fase. Baudet staat dan niet meer alleen en kan er echte politiek bedreven worden. En a.u.b. die onzichtbare Hiddema eruit.

Musset | 29-04-20 | 19:35 | 1

Ja, de 'echte' politiek van de afgelopen vijftig jaar was gewéldig...

canis lupus | 29-04-20 | 19:54

De tegenstanders van het FvD gaan op de Amerikaanse methode met vuil smijten,karaktermoord,methodisch liegen en alles aandikken over. Zie het verschil in berichtgeving over Trump en Biden b.v. nu en Hil Clinton en de DNC destijds. Komende tijd zal dit erger worden,omdat de 'elite' vml wel weet dat bij de echte peiling - de verkiezingen - het FvD heel anders uit de bus zal komen dan in de vreemde huidige pijldingen. Het program is en blijft zeer sterk en velen aanspreken,al zal de MSM/PO dit zoveel mogelijk trachten te verminken. De negatieve benadering in de GS berichtgeving rondom FvD/Baudet valt me steeds vaker op en dat is een ontwikkeling die op z'n zachtst gezegd onprettig vind,want daarvoor kan ik ook bij het AD/Televaag en de rest van het tendentieuze zooitje terecht.

hertogvanzottegem | 29-04-20 | 19:35 | 4

@oakmont | 29-04-20 | 19:51:
Ja, is wel een beetje meehuilen met de wolven in het bos wat Geenstijl hier doet. Weinig onafhankelijk en eigen denkkracht / beoordelingsvermogen spreiden ze hier ten toon.

duh! | 29-04-20 | 20:05

@duh! | 29-04-20 | 20:05: ? Dit is toch juist onafhankelijk: zowel “links” als “rechtse” partijen aanpakken als er wat mis is. Ik vind dit juist sterk.

GekkeLorrie | 29-04-20 | 22:25
▼ 1 antwoord verborgen

Ik heb weken terug al de handdoek in de ring geworpen. Ik ging eens kritisch kijken "YouHoer en feestboek" naar de gemiddelde achterban. De alu hoedjes en complotgestoorden waren oververtegenwoordigd. Of zij laten zichzelf meer horen. Een van beide. Het fascisme bij het JFVD was mij eerder ook opgevallen. Ik had er geen zin meer an. Jammer hoor. Ik ga gewoon weer VVD stemmen.

andrew1972 | 29-04-20 | 19:28 | 11

Nee dat klopt. Ik heb inmiddels mijn pas een ritje naar de kliko bezorgd. Ik ben niet blind en niet doof. Zolang men de boel niet op orde heeft, ben ik lid af. Hier een bericht van een poos geleden:

"Hartelijk dank voor uw uitgebreide toelichting, dit stellen wij zeer op prijs en zal worden meegenomen in de evaluaties.

Wij begrijpen dat u zich zorgen maakt om onze ‘achterban’.

Als er FVD leden zijn die zich misdragen op bijvoorbeeld social media, die uitingen doen die niet door de beugel kunnen, dan schromen wij niet om deze leden te royeren. Daar zijn wij heel resoluut in. Wij zijn een nette partij en dat willen wij graag zo houden.

Op social media komt ontzettend veel fake nieuws voorbij; wij kunnen ons niet bezighouden met elk ‘gekkie bericht’. Dat zult u ongetwijfeld begrijpen."

andrew1972 | 29-04-20 | 22:20

Je hebt inzicht of je hebt het niet. Schapen gaan soms op hun rug liggen. Dom want dat overleven ze vaak niet.

andrew1972 | 29-04-20 | 22:57

@canis lupus | 29-04-20 | 19:56: Op socialisme, fascisme, nazisme, communisme, trumpisme en populisme na, is het liberalisme inderdaad verschrikkelijk erg. Je zou maar eens voor je eigen daden en gedrag verantwoordelijk kunnen worden gehouden. Het is veel beter om je hele ziel en zaligheid in de handen te leggen van een "Groot Leider", een opperwezen of een of ander sprookjesfiguur.

bdn01 | 30-04-20 | 00:13
▼ 8 antwoorden verborgen

Ai GS, een kritisch stuk over Boodeeh en trawanten. Hoe noemde Tjerry ook al weer de mensen die niet aan zijn kant staan? Iets van land...

Rest In Privacy | 29-04-20 | 19:24 | 4

Zo zo, Tjerry, Boodeeh, hoe oud ben je.

Kralle | 29-04-20 | 19:43

Kuifje heeft een uitspraak van Baudet uit z’n dikke duim gezogen die hij hier bij herhaling dropt. Zoiets noemt men ‘spinnen’. Als ik ongelijk heb: graag een link naar die uitspraak hieronder.

duh! | 29-04-20 | 20:12

@duh! | 29-04-20 | 20:12:
Ik zie niks verschijnen en Kuifje is nog actief als altijd met het verspreiden van VVD-propaganda, dus mijn conclusie over de dikke duim klopt kennelijk. Kuifje doet een Buitenhofje. Doet veel af aan zijn geloofwaardigheid (voor zover hij die al had) maar van de rechter mag het hoor.

duh! | 29-04-20 | 20:42
▼ 1 antwoord verborgen

Streven naar 95% blank is verkeerd maar +200 culturen importeren, en kleur/afkomst/religie afturven op de werkvloer/tv/politiek daar moet om gejuigd worden.... Je zou bijna denken dat er een ideologie gaande is in Nederland. Maar owee als je iets anders durft op te noemen, 40/45 iemand?

dk-- | 29-04-20 | 19:22

Forum heeft aantrekkingskracht op neonazi’s en fascisten. Heb je wel vaker met rabiaat rechtse partijtjes. Je kan er wat aan doen, bijvoorbeeld er niet mee koketteren en minder praten over revoluties, volksopstanden en meer van dat soort leegheden. Maar dat doet forum niet. Integendeel. En dan krijg je dit.

beldewouten | 29-04-20 | 19:21 | 8

'Leegheden' is uw eigen leuke omschrijving van wat u hier veelal presteert aan het plempen van demagogie.

hertogvanzottegem | 29-04-20 | 21:20
▼ 5 antwoorden verborgen

Voor het zelfde geld zijn het trollen.
Stel je bent een antifa fascist en je wilt Gvd zwart maken dat wordt je lid van Forum en braakt antsemitische onzin uit niet zo moeilijk voor een antifa lid.

jaap932057795966 | 29-04-20 | 19:21 | 2

Niet zo vloeken hier.

Rest In Privacy | 29-04-20 | 19:26

En zo is het. Daarnaast kan het echt foute types aantrekken die op het spoor zijn gezet door de stelselmatige fraiming (inmiddels ook door GS) in de extreemrechtse richting.

DulleGriet | 29-04-20 | 19:34

Het wordt zo onderhand een hele kluif voor het campagne team van fvd om de beeldvorming te verbeteren. Het afbreuk risico voor de juiste mensen wordt steeds groter. Jammer, maar knap gespeeld van de tegenstanders.

Donald | 29-04-20 | 19:19

Het schijnt om nog geen tien jongeren te gaan die appen met elkaar en in principe geen weet hebben wat ze zeggen,daar zijn t jongeren voor.
Als Ajax voetbalt zit er 60.000 man
In de Arena en daar zitten ook wat lijpen tussen echter 59.800 komen ook echt voor t voetbal en zo kun je op GS een suggestief stukje plaatsen waarin de auteur meedeint op het verkondigen van negatieve prietpraat aan t adres van Forum.

Ooievaar | 29-04-20 | 19:15

"Racisme" is een propagandaterm en onderdeel van de meer algemene concepten identiteitsdenken en identiteitspolitiek.

Als etnische groepen zoals negers of Marokkanen opkomen voor de belangen van hun eigen groep dan wordt dat "emancipatie" of "etnische solidariteit" genoemd.
Maar als inheemse Nederlanders opkomen voor de belangen van hun eigen groep dan wordt dat "racisme" genoemd. Dit is een dubbele standaard en een dubbele standaard verraadt meestal een onderliggende politieke agenda. In dit geval is die politieke agenda duidelijk anti-inheemse Nederlander. Iedereen heeft de keus om te kiezen voor het belang van de eigen groep of voor het algemene belang. Maar alleen inheemse Nederlanders worden door Links bekritiseerd als ze voor de belangen van hun eigen groep kiezen.

Het doet me denken aan het prisoner's dilemma. Een klassiek probleem uit de speltheorie.

nl.wikipedia.org/wiki/Prisoner%27s_di...

Hierin moeten twee mensen kiezen tussen samenwerken of niet samenwerken (oftewel de ander verraden).

De spelregels:
-Als beiden samenwerken krijgen beiden een mild goede uitkomst.
-Als beiden niet samenwerken dan krijgen beiden een mild slechte uitkomst.
-Als een van beide wel kiest voor samenwerken en de ander niet, dan krijgt de eerste een enorm slechte uitkomst en de tweede een hele goede uitkomst.

Kortom, als beiden voor samenwerken kiezen dan krijgen beiden een betere uitkomst.
Maar als de een wel kiest voor samenwerken, en de ander verraad de eerste, dan heeft de verrader uiteindelijk veruit de beste uitkomst.

De politieke versie hiervan is kiezen voor het belang van de eigen groep (verraad) versus kiezen voor het algemeen belang.

De beste manier om de prisoner's dillema te spelen is de ander steeds te verraden maar die ander er daarna keer op keer van overtuigen dat je de volgende keer wel voor samenwerken gaat kiezen en hem overtuigen om ook voor samenwerken te kiezen.

Het multiculproject is een prisoner's dillema waarbij de inheemse
Nederlanders verplicht voor samenwerken moeten kiezen, op straffe van
beschuldigd worden van Racisme en verwante labels. En omdat
onze keus vastligt kunnen allochtonen vervolgens rustig voor hun eigen belangen kiezen.

Het verwachte eindresultaat van deze opstelling per de speltheorie: inheemse Nederlanders verliezen het hardst, allochtonen winnen het hardst. En de volgende ronde moeten wij weer voor samenwerken kiezen, met dezelfde uitkomst.

petersteenkamp | 29-04-20 | 19:11

Dacht je dat er geen CDA stemmers zijn die onder elkaar niet zo over praten of die er zo over denken? Of D66 stemmers, of PvdD stemmers of VVD'ers ?

peterdh | 29-04-20 | 19:05

Ik snap niet wat nazi's te zoeken hebben bij een liberale partij. Hebben ze het programma weleens goed bekeken?

FrikandelSpeciaal | 29-04-20 | 19:05

Markie Teflon zn top criminelen gaan stuk voor stuk voor gaas, terwijl er ergens diep in de spelonken van app groepje een paar pubers rauw lullen en voila... heisa.

Jammer dan. Toch FVD stemmen. Alleen maar meer zin in.

Denkhetnjet | 29-04-20 | 19:02 | 1

En de media duikt er op als bloeddorstige Zombies. Wat een verraderlijk volk zijn we toch geworden.

Harrie7949 | 29-04-20 | 19:04
-weggejorist-
Realist-1 | 29-04-20 | 18:59 | 1

Dit land heeft politiek incorrectheid nodig. Daarom wordt FvD de grootste partij volgend jaar..

De Pilsvogel | 29-04-20 | 18:59

Ik snap het probleem niet. Den Uyl was openlijk aanhanger van Hitler en is er gewoon premier mee geworden. Of mag je dergelijke dingen alleen maar vinden als je lid van de PvdA bent?

HoogToontje | 29-04-20 | 18:59 | 7

@Kuifje-naar-Brussel | 29-04-20 | 19:28:

In 1936 was Hitler ook al heel erg fout hoor. Maar los daarvan, hoe oud denk je dat deze figuren zijn? En vanwaar de dubbele maat (dit soort ideeen en nog wel erger ook leven binnen gevestigde partijen evenzeer, zoals uit de voorbeelden blijkt zelfs bij partijprominenten)? Zou dat misschien zo zijn omdat het eigenlijk helemaal niet om de ideeen gaat maar omdat FvD een bedreiging voor de gevestigde orde is?

HoogToontje | 29-04-20 | 19:34
▼ 4 antwoorden verborgen

Mooi zo, meteen actie genomen, lik op stuk. En dat stug volhouden, nooit bij de pakken gaan neerzitten maar steeds weer duidelijk maken waar je wel voor staat. Dan komt vroeg of laat de wind weer in de zeilen. Want realisme wint het uiteindelijk altijd van beeldvorming.

dihydrogenmonoxide | 29-04-20 | 18:56

Nu appjes van GL/antifa aub

Stevo365 | 29-04-20 | 18:54 | 1

Wat wil je daar nou mee zeggen? Dat er onder Internationaal Socialistisch angehauchten pubers zouden zitten die lacherig doen over koelakken en goelags? Dat zal toch zeker niet.

Veldmaarschalk Sorry | 29-04-20 | 19:27

Baudet maakt niks paraat en acteert als een kleuter die niks van de grote mensenwereld begrijpt. Zijn er hier op geenstijl echt nog zoveel mensen die deze kneus steunen?

panthoseen | 29-04-20 | 18:53 | 8

Yep!

Harrie7949 | 29-04-20 | 19:06

1x gedaan, nooit meer. Ik blijf voortaan trouw aan Wilders. Ok

NLgaatnaardeklote | 29-04-20 | 19:21

Zeker!

DulleGriet | 29-04-20 | 19:39
▼ 5 antwoorden verborgen

Timon...., Toch niet Timon Diaz???

Guust Kadaver | 29-04-20 | 18:52

Laten we wel wezen: hier op GS moet van Loghausen c.s. ook continu allerlei types van laag allooi wegjorissen, anders ontaardt elke discussie hier ook in een richting waar een reaguurder niet op zit te wachten.
Lekker makkelijk om daar enkele snapshots van te maken en vervolgens vanuit de VK of de Joop te wijzen van ooooh wat errugh...

Het gaat aan het einde van de rit om het partijprogramma voor de toekomst (die standpunten zijn nog steeds 100% oké) en wat de kamervertegenwoordiging er de afgelopen periode van gemaakt heeft (ze hebben wat mij betreft goed hun best gedaan). Grootste risico is je allerlei beschuldigingen van buiten laten aanleunen ("nazi's") of rare uitspatters van der Thierry. Momentum vasthouden en aan de wind blijven varen met de renaissanceboot.

ole guapa | 29-04-20 | 18:52 | 2

ik vind de teksten ook reuze meevallen zal wel sarcastisch bedoelt zijn , maar het klopt wel wat er staat nationaal socialisme heeft duitsland toen een hoop welvaart opgeleverd ten koste van andere , maar ja het is nog niet weg want nu hebben ze ook de griekse spoorwegen luchthavens en bijna de hele kolen en gas centrales in europa in handen. ( zoek maar eens naar de firma rwe dan zie je dat ze bijna alle energie voorziening bezitten van europa. wat die man met het snorretje met bommen en granaten deed doen ze nu met chantage en contracten ik zeg nexit nu

sjaak | 29-04-20 | 19:00

@sjaak | 29-04-20 | 19:00: Die gasten moet je onmiddellijk afstand van nemen. Of het nou grappig bedoeld is of niet, dit soort grappen leveren enorme kosten qua stemmen. Heeft het FvD in het verleden ook gedaan met die Amsterdamse schedelmeter; hup, gelijk naar de uitgang ermee.
Doen ze hier ook.

ole guapa | 29-04-20 | 20:16

Ik moet soms zo lachen hier.
Als je hier je eigen mening verkondigt ben je volgens sommigen een trol.
Dan snap je de wereld dus totaal niet (vind ik).

HoerieHarry | 29-04-20 | 18:47 | 9
-weggejorist-
HoerieHarry | 29-04-20 | 19:02

@Kuifje-naar-Brussel | 29-04-20 | 19:22: gewoon terug reageren, stem jij voor het "weg met ons" partijkartel? Wat zielig voor je. Maarja iedereen mag stemmen hé ook mensen met minder dan 3 werkende hersencellen.

Mallepietje1001 | 29-04-20 | 20:36
▼ 6 antwoorden verborgen

Wel frappant dat er net nu, zoveel te doen is over Volkert van der G.

Mr.Crowley | 29-04-20 | 18:42

Ach, Trump noemt zijn bezopen uitspraken, achteraf, over het nut van het inspuiten van desinfectans "sarcastisch"!
Bodet gebruikt, als zijn daadwerkelijke afhankelijkheid/steun/sympathie aan Putin (over "democratie" gesproken....) blijkt, noemt achteraf (betrapt!) zijn uitspraken "ironisch".
Ja, zo lust ik er wel meer!
Als er nou één vorm van humor is, die rechts ontbeert, is het wel "sarcasme" en "ironie". (ik ken b.v. geen enkele rechtse cabaretier, of het zou de saaie humorloze Hans Liberg moeten zijn)
Dus: ongeloofwaardig.

Poso | 29-04-20 | 18:42 | 3

Teeuwen

knutsel_ | 29-04-20 | 18:49

Als er iets dat Uwe Linksheid ontbeert, is het wel een gram hersens,of ook maar de kiem voor de eerste tiende gram ervan. Maar leuk geprobeerd je riooltje te dumpen.

hertogvanzottegem | 29-04-20 | 19:00

@hertogvanzottegem | 29-04-20 | 19:00: Prachtig voorbeeld van heel slechte humor(het cliché van hersengewicht. Ha ha ha!), vooringenomenheid (ben ik links?) en een groot gebrek aan begrip voor wat er staat geschreven. Dat heet gewoon domheid! En het schelden past daar goed bij. "Riooltje dumpen": hoe bedenk je toch zo iets leuks. Ha haha! Bekijk het verder maar "grapjas".

Poso | 29-04-20 | 21:57

Waar is die 95% blanke maatschappij? Dan ga ik per direct verhuizen. Dat moet supergezellig zijn daar. Soort Oud Nederland.

Lorejas | 29-04-20 | 18:42 | 2

Elk dorp in Friesland, Groningen en Zeeland.
Nog wel.

frickY | 29-04-20 | 18:54

Niets aan de hand, storm in glas water. Bij de grootste ledenpartij van Nederland kan je wel eens wat idioten tegenkomen. Meestal zitten die bij D66 of Groen links, maar die vallen blijkbaar minder op omdat het er nogal veel zijn.... en meer vertegenwoordigd zijn bij opiniemakers, rechters en allerlei radicale "goeddoeners...

dijkbewaker | 29-04-20 | 18:41

Tja, ach. Waar een hoop mensen lullen, worden er ook domme dingen gezegd. Ik vermoed dat dat binnen elke partij zo gaat. Wat belangrijker is, is dat we heel slecht op Corona gereageerd hebben, met vele doden als gevolg, maar dat niemand iets slechts van Mark mag vinden. Lijkt me toch serieuzer.

van heinde en verre | 29-04-20 | 18:41

Vrij duidelijk de hand van Otten...... Gaan nog wel een paar van zulke 'akkefietsjes' en 'annekedotes' komen voor maart 2021. Gelukkig kan de staatsman Rutte over z'n schouder kijken zonder slagveld te zien. O, wacht........

Crossing_The_Rubicon | 29-04-20 | 18:36 | 1

Dit speelt ook door mijn hoofd. Deze rancuneuze verliezer heeft waarschijnlijk nog veel meer verdachte app-berichten verzameld. Of zelf geschreven. Ik ken dat app-systeem niet, maar als je daar ook onder een schuilnaam kan opereren dan is het gemakkelijk scoren.

Zonder erg | 29-04-20 | 19:25

Wat een lutser ook die Baudet, hij bleef flirten met extreem rechts en rusland. Wat je oost, dat zaai je.
Ben benieuwd hoe lang Hiddema nog bij die lutser blijft...

panthoseen | 29-04-20 | 18:35 | 6

Iedere partij trekt totaalmalloten aan.

Heiner | 29-04-20 | 18:49

Oost west asbest

Knufter | 29-04-20 | 18:51

Ja panty, we weten het nu wel,verzin eens wat anders,want je loopt hier wel heel erg zonder kleren rond,als je keizer. Zegt de nick 'no brains' je iets?

hertogvanzottegem | 29-04-20 | 19:03
▼ 3 antwoorden verborgen

Economisch Rechts staat voor respect voor het recht op eigendom en de vrijheid om je eigen bezittingen te verhandelen op een vrije markt, terwijl economisch Links voortdurend "herverdeling" eist.
Nationaal-conservatisme is iets heel anders dan Nationaal-Socialisme. Het verschil? Socialisme is diefstal, met name Revolutionair Socialisme.
De holocaust was niet het resultaat van vrije-markt denken, noch van het respecteren van eigendomsrecht van Joden. Om nog maar niet te spreken van het militair binnenvallen en leegroven van buurlanden. De nazi's waren in cultureel opzicht Rechts maar in economisch opzicht extreem-Links.
Nationaal-socialisme, fascisme en communisme zijn namelijk alledrie takken van het Revolutionair Socialisme, en alledrie deden ze aan "social justice" oftewel het beroven en uitroeien van vermeend onderdrukkende groepen in naam van een vermeend onderdrukt collectief op basis van gekunstelde argumenten over onrecht en onderdrukking. Het belangrijkste verschil tussen deze drie stromingen is welke groepen ze als onderdrukker en welke groepen ze als onderdrukten labelden. De communisten deden aan klassenstrijd (het beroven en vermoorden van "kapitalisten", aristocratie en bourgeoisie in naam van de "arbeidersklasse"), de nazi's deden aan rassenstrijd (het beroven en vermoorden van "Untermenschen" zoals Joden in naam van "de Ariers" als collectief), en de fascisten deden aan strijd tussen naties. Alledrie waren het totalitaire moordzuchtige roofzuchtige ideologieen waarin het individu niets waard was behalve zijn nut voor het respectievelijke "collectief".

petersteenkamp | 29-04-20 | 18:34 | 1

Goed verwoord, dank.

lanexx | 29-04-20 | 19:50

Kudt, een paar onbenullen die lid zijn van JFVD hebben foute teksten geappt, allemaal weer Rutte stemmen nu. Leve de massamigratie, hoera voor de EU, al ons geld naar windmolens!

schoneslapert | 29-04-20 | 18:34 | 3

Wedden dat diezelfde onbenullen ook reaguurders zijn.

frickY | 29-04-20 | 18:59

@frickY | 29-04-20 | 18:59: worden ze er ook uitgeflikkerd door van Loghausen c.s. Die heeft daar ook een dagtaak aan.

ole guapa | 29-04-20 | 20:18

Er zitten gewoon enorme belangen achter indien FvD een grote verkiezingswinst gaat behalen.

Mr.Crowley | 29-04-20 | 18:34 | 1

Dat is het 'm juist. FvD wordt gezien als de grootste bedreiging voor het constante bewind van het Partijkartel. De partij en natuurlijk Baudet gaan nu op z'n Amerikaans behandeld worden door Kartel en haar MSM/PO: ongeremd met vuil smijten,liegen, vuiligheid en vooral insinuaties van zwakke broeders gewetenloos aandikken,uit vergroten tot affaires die in het cultureel marxistische propagandaraam passen. Kortom WaPo,CNN,NYT,MSNBC methoden waar het straatvuil zich ook journalist noemt.
Toch zal het de Kartellisten niet baten. Het ledenaantal is een indicatie van de belangstelling en positieve aandacht voor de Partij bij de niet schreeuwende,werkende nuchtere,referendum en democratie minnende Nederlanders.

hertogvanzottegem | 29-04-20 | 19:13

Jonge gassies op ontdekkingsreis. Op Joop.nl zie ik ergere teksten voorbij komen.

BozePaarseMan | 29-04-20 | 18:31

GeenStijl is de laatste weken nogal op de Anti-FvD tour. Zonde, want het partijprogramma van deze partij en de scherpte van de partijleider hebben ongekende potenties. In plaats daarvan wordt die linkse frame van Fascisme nu ook hier op mijn vertrouwde GS als uitgangspunt ten aanzien van FVD betracht. Dat vind ik heel erg zonde en doet GS geen goed vrees ik.

Joostmochtnietsweten | 29-04-20 | 18:28 | 7
-weggejorist-
Realist-1 | 29-04-20 | 18:57

Het ontgaat mij waarom Van Rossem opmerkingen in een uithoek van de partij en van HP de Tijd zoveel aandacht geeft. Zoals je zegt, het programma en de uitvoering ervan door beide heren is prima.

Graaier | 29-04-20 | 18:58

VVD heeft ook een mooi programma. Het gaat om de praktijk.

frickY | 29-04-20 | 19:00
▼ 4 antwoorden verborgen

Er wordt alles aan gedaan om FvD van verkiezingswinst af te houden.

Mr.Crowley | 29-04-20 | 18:26

.Je zou ze als GS een compliment kunnen geven voor de heldere stellingname tegen een paar onbetekenende onverlaten. Die schijnbaar lidmaatschapsgeld hebben betaald en de vrijheid hadden om niet partijstandpunten in een appje te zetten. Man, man, man wat een non nieuws en zoooo vermoeiend.

Graaier | 29-04-20 | 18:19

Zo is politiekdebat.nl ook deels door aan haar einde gekomen, een provocerende trol die desnoods met eigen sokpoppen in een draadje de discussie doet ontaarden, en als er dan even geen mods zijn voor een paar uur is het kwaad zo geschiedt.
Sowieso wie bewijst dat ook maar één deelnemer lid is van het FvD? Niet dat een provocateur die €25,- contributie te hoog zou vinden als daarmee de FvD beschadigd kan worden. Dit bericht stinkt gewoon, de media is weer lekker bezig op heksenjacht, iedere serieuze oppositie-partij moet deaud.

Abject | 29-04-20 | 18:12 | 7

@botbot | 29-04-20 | 18:28:
Juist vanwegte zijn visie krijgt hij de problemen die er nu zijn.
Hij mag nog blij zijn dat hij geen minderwaardig mens is.

Mr.Crowley | 29-04-20 | 18:41

@botbot | 29-04-20 | 18:28: haha je maakt het er niet beter op voor jezelf. Je hoeft het niet met de heer Baudet eens te zijn om te onderkennen dat hij weldegelijk een visie heeft (wees eens geen lapzwans en lees De aanval op de natiestaat) en daarbij zijn de banden met het Kremlin nimmer aangetoond. Overigens heb ik niet de indruk dat het u om de feiten gaat, maar laat het toch maar gezegd zijn.

Sander182 | 29-04-20 | 18:43
▼ 4 antwoorden verborgen

Nou ja hoe dan ook: Baudet daalt zo in de peilings dat hij zijn halve opgebouwde succes alweer heeft verspeeld. Met allemaal te voorkomen stommiteiten.

Beste_Landgenoten | 29-04-20 | 18:12 | 4

Het is de vrijwel enige partij die probeert Nederland overeind te houden met gezond verstand. En de zoveelste negatieve blog over FvD door GS Van Rossum. Waarom zou dat toch zijn?? Als he wilt bloggen over de stupiditeit van Nederlandse politieke partijen komen andere topics niet meer aan bod. Beter een paar blogs op centrale punten dan dit soort afleidende roddel.

Cesna | 29-04-20 | 18:36

@Cesna | 29-04-20 | 18:36: Gezond. Daar zit de fout. En hier wordt geschreven over fouten. En die maakt FvD/Baudet. Geen gezonde fouten.

Normpje | 29-04-20 | 18:52

@Normpje | 29-04-20 | 18:52: misschien kunt een zeggen wat u bedoelt,want als ik het goed begrijp maken Rutte, Asscher, Spreekpoppie of Klaver alleen maar gezonde vauten?

hertogvanzottegem | 29-04-20 | 19:16
▼ 1 antwoord verborgen

Als jood[zonder dat ze het weten] kan je licht antisemitische dingen lekker spuien en dan wachten tot de maskers afvallen.Gaat altijd snel richting de goot en het maakt geen flikker uit bij wie.De fvd net zo makkelijk als een cda typje of een groene.Dit soort berichten zijn overal en van alle tijd.Boeien.

sjarko | 29-04-20 | 18:11

FvD reageert prima, je hebt altijd rotte appels. Goed dat dat wordt aangepakt. Hier mag je ook best wel even bij stil staan. Je merkt dat mensen met dergelijke sympathieën nu afgeschrikt worden, waardoor er een zelfreinigend vermogen ontstaat. Tegelijkertijd zijn dit soort zaken nooit helemaal te voorkomen.

Sander182 | 29-04-20 | 18:10

Ik lees alleen maar poep van zwakzinnige lieden, wie bewijst mij wat deze app-ers werkelijk aanhangen, zijn woorden waarheden en absolute’s? Wat we inmiddels wel weten is dat links moreel gezien compleet failliet is, ze staan met de hakken over de afgrond te wankelen. Wat we ook weten is dat rechts een bijzonder slechte naam heeft qua verleden, dus elkaar met bruine en rode stront blijven besmeuren is nu niet echt progressief te noemen in dit huidige tijdsvenster, de boel raakt hierdoor muurvast in ’n soort van slootgravenoorlog v.d. Lage Landen. Echter, het gaat om afstand nemen van oude intenties heb ik begrepen? Welnu, dan geld dit voor beide kampen in gelijke mate, zo lijkt mij. Laat diegene welke zonder zonde is de eerste granaat afschieten.

Sw.Dwaallicht | 29-04-20 | 18:09

We hebben er in Nederland helaas een Neus voor om elkaar zwart te maken, waarbij de pot de klepel verwijt dat ie de kok heeft horen huilen omdat ie niet weet waar de lepel hangt.

De Briemusketier | 29-04-20 | 18:08

Ik vind het nogal meevallen. Ik ben 50+ Ik heb veel donkere ideeen. Ok, niet over de joden, maar weten die kinders veel, er mag tegenwoordig toch niets meer uitgelegd worden in de klas, sterker het wordt ontkend, want nieuwe 'Nederlanders' hebben moeite met die geschiedenis. Nederland naar de klote, samen kunnen we het doen.

Kluukluuk | 29-04-20 | 18:06

Hoe groter de maatschappelijke ontwrichting hoe krachtiger het tegengeluid.

jgrotius | 29-04-20 | 18:06

Gezien sommige reacties valt het ook bij de lezers van GeenStijl niet mee met 'antisemitisme, Hitlerverheerlijking en de roep om een revolutie op basis van door de partijleider zelf verkondigde vijandsbeelden' (dixit Van Rossem). Daar zou ik niet blij mee zijn.

oran | 29-04-20 | 18:06 | 5

Er zullen zeker veel trollen tussen zitten.

Mr.Crowley | 29-04-20 | 18:29

Oran werd nogal aangetast in La Peste. Iets aan overgehouden wellicht?

hertogvanzottegem | 29-04-20 | 19:20
▼ 2 antwoorden verborgen

Semi-OT; afgelopen week een rel in 's Gravendeel. Een makelaar had een brief ontvangen dat 'de buurt' toch liefst 'blanken' in een te koop staande woning zag komen. ( www.ad.nl/hoeksche-waard/buurt-stuurt... )
De onmacht straalt er vanaf. Je mag in Nederland alles zeggen wat je denkt, echter mag het nimmer negatief gestemd zijn als het 'allochtonen' betreft. Je hoort / leest/ ziet over de relatief hoge percentages criminele allochtonen en vreest, dat juist een crimineel naast je komt wonen. Af en toe worden er aanslagen gepleegd en snap je, ook al doet de MSM nog zo zijn best het te verbloemen, dat het terroristische motieven waren die extremisten deden besluiten een doelgroep aan te vallen, waar je juist ook toe behoort.
Als de anonieme schrijver de brief naar de krant had verstuurd, dan had die niet geplaatst geworden, de MSM is wel goed maar niet gek.
Wat ik wil zeggen, als mensen het gevoel krijgen in de knel te komen, gaan sommige van hen rare dingen roepen. Gaan ze vervolgens actief de strijd aan? Ik denk het niet. Moeten we die mensen in de gaten houden? Ja. Niet om ze (zoals ze dat zelf zullen ervaren) te onderdrukken, maar om ze aan het woord te laten en er uit te filteren wat er precies schuurt. Als we dat met zijn allen maar blijven bagatelliseren, gaat dit ook nimmer opgelost worden.

EEnzame SchizofrEEN | 29-04-20 | 18:02
-weggejorist en opgerot-
Ephor | 29-04-20 | 18:01 | 2

Gros van de reacties:

"Het zullen wel linkse infiltranten zijn"
"Fvd is slachtoffer van een lastercampagne"
"Het is nietszeggend gebral"
"Marokkanen doen dat ook"

Geen kritiek mogelijk dus, een vijandbeeld wordt meteen opgetrokken, de slachtofferrol aangemeten en huppakee, er wordt alweer "demoniseren" geroepen. Kortom. Calimero-reflexen. Je verwacht het ook niet he?

Beste_Landgenoten | 29-04-20 | 17:58 | 4

Maar er is nog hoop!
Ze zijn nog niet allemaal veroordeeld wegens corruptie, diefstal liegen, politieke incompetentie, bedrog en zelfverrijking.
*bladerend door het dikke boek met beroemde VVD'ers '*

Bakschuif | 29-04-20 | 18:09

@botbot | 29-04-20 | 18:11: Moedig dat je ondanks je grote sympathie voor Baudet de zaak zo onbevangen tegemoet treed

bijna_raak | 29-04-20 | 21:03
▼ 1 antwoord verborgen

Uitzoeken, als het zo is eruit gooien. Gelukkig heeft Volkert wel zijn vakantie geld al binnen.

pajans | 29-04-20 | 17:55

Het is historische onzin om het Derde Rijk kapitalistisch te noemen. Ja, er werden fabrikanten rijk maar alle productie werd centraal door Berlijn geregeld via een soort planeconomie. De Nazi's bepaalden hoeveel producten bedrijven als Boss, IGFarben, Volkswagen unz. mochten produceren. In iedere grote onderneming liep een Nazi mee. Dat een aantal rijke magnaten de NSDAP in de jaren 30 financieel steunden was vooral eigen belang.

Piet Karbiet | 29-04-20 | 17:55 | 1

inderdaad: deze club fijne socialisten werkte gewoon met 5 jaren plannen,om de doelstellingen van Adolph dichterbij te brengen. De vetkwal van een Göring ging daar lange tijd over..

hertogvanzottegem | 29-04-20 | 19:24

Stel, je bent heel erg ras georienteerd en je vind om 1 of andere reden dat Nederland 95% blank moet zijn ofzo.

Dan kom je al gauw bij Forum uit of PVV. Tenzij je zelf geld, tijd, moeite, charisma en aanhang kunt winnen voor je KKK partijtje.

Volkert zal waarschijnlijk GL stemmen. En IS aanhangers stemmen Denk.

sjef-van-iekel | 29-04-20 | 17:54 | 1

IS aanhangers stemmen niet, want Haram.

Cobarde | 29-04-20 | 19:23

TL;DR.
Totale spin natuurlijk. Want ook bij de PvdA zitten malloten, ook bij de VVD, ook bij SP. Dus wat nou?

TheBigKirth | 29-04-20 | 17:54

Geschreven door de mol Timon? Welke Timon? Fvd trekt wel een boel 1e klas dildos aan. Dit staat erg knurftig.

Schwanzeleber | 29-04-20 | 17:53

FvD in het nieuws? Negatief? Extreem rechts? Nazi? Toeval?

Zeiss | 29-04-20 | 17:53

Je hebt er altijd wat rotte appels tussen zitten. Of het nou FvD, VVD of GL is. Die gasten verwijderen en doorgaan! #next

born2killn00bs | 29-04-20 | 17:53

Appjes uit 2017 en 2018... Man man man, benieuwd wat er volgende maand naar buiten komt aangaande opgespaarde zwartmakerij... Ben ooit nog een paar jaar abonnee van HP geweest, maar toen de koers weer extreem links werd heel snel opgezegd...

Murk Ratte | 29-04-20 | 17:52

En Mark Rutte die maar bejaarden blijft ruimen hoor je helemaal niemand over dat is toch raarrrrrr.

Roadsurfer | 29-04-20 | 17:52 | 1

Dat hoeft maar 1x andersom, dan is het wel gelijk over ...
*opa met de hooivork bij de deur stoppen doet*

Bakschuif | 29-04-20 | 17:55

De Forum-Jugend maakt het Baudet en de Hiddemeister wel lastig op deze manier... Zijn ze net over die boreale uil en graaiende Otten heen, komt er weer zo'n nep-Ariër met een nieuwe rel... Nou ja, ze kunnen van de VVD leren hoe je alle schandalen gewoon kunt overleven.... Gewoon rustig door ademen....

Odin | 29-04-20 | 17:51 | 3

MSM gaat niet maandenlang oreren over types als Duut, Meijer en Haga. Een berichtje en daarmee is de kous af. Hierdoor wordt het stemvee niet constant aan deze foute figuren herinnert.

Die luxe heeft FvD niet.

Graaf_van_Hogendorp | 29-04-20 | 17:52

@Kuifje-naar-Brussel | 29-04-20 | 17:54:
Paar weken, daarvoor als prototype huisjesmelker die later VVD kamerlid bleek. En eigenlijk vooral in het Parool. Nu weet niemand iets meer van Haga. De FvD is sinds de provinciale states (en eigenlijk daarvoor) zowat dagelijks trending op twatter en zijn hele redacties Tjer's tijdlijn aan het F5en. Compleet andere behandeling.

Graaf_van_Hogendorp | 29-04-20 | 17:58

Hebben we ook nog vergelijkbaar schreeuwerige berichtgeving over verbindingen tussen linkse partijen en de fascistische antifa en vergelijkbaar tuig ? Of is dat inmiddels een geaccepteerd verbond? Fascistisch gestemden onder elkaar zeg maar, met het motto elke mening, als het de onze maar is.
Een bekende verkozen socialist die ook een sterke behoefte had aan een eigen ordedienst voor hand en spandiensten op de straat is hier zeer beroemd mee geworden.
Best wel raar dat het oorspronkelijke rode erfgoed nu aan de andere kant verweten wordt met het gestolen gelijk van overwinnaars van toen, verenigd in het na-oorlogs verzet, doorgegeven aan de Deugers van nu.
Doen jullie ook wel eens wat aan research naar het algehele deug-gehalte van allochtonen t.o.v. blanken en elkaar? Schijnt ook sub-optimaal te zijn. Ze worden er zelfs wat 'stekelig' van, zo blijkt.
Uitzoeken, foei gesprekje en doorrrrrr. Next.

Bakschuif | 29-04-20 | 17:50

Afstand van nemen en uit de partij schoppen/royeren. Prima toch?

Claude_Vieaul | 29-04-20 | 17:49

Thierry wist hier al tijden van maar koos ervoor niet te reageren. Misschien wachtte hij op een bevestiging door zijn twee goede vriendinnen ?

oldandwise | 29-04-20 | 17:49 | 1

Dan had hij dus meteen gereageerd...

Graaf_van_Hogendorp | 29-04-20 | 17:51

Bij Whatsapp groepen, zoals in bovenstaand artikel genoemd, zit altijd wel een nuttige idioot. Nuttig omdat hij links een middel verschaft waarmee ze het Forum kunnen demoniseren. Het lijkt me voor het Forum ook moeilijk om dat te beheersen of te controleren. Hoe moet je dat allemaal bijhouden ? Mensen zouden beter moeten weten, en beseffen dat dit gewoon een goedkoop en ordinair trucje is van links om Thierry te beschadigen. Maar ze zullen er wel weer massaal intrappen, omdat de meeste mensen gewoon niet verder kijken dan hun neus lang is. Degenen die nu plotseling roepen dat Rutte "leiderschap" uitstraalt (omdat hij zo'n 65 media-adviseurs heeft en een RIVM bericht mag voorlezen voor de camera) zijn dezelfde mensen die nav dit bericht gaan roepen: "Zie je wel dat Thierry een fascist is !" Te dom voor woorden... Daarom is de politiek zo'n minderwaardig bedrijf. Ik begrijp werkelijk niet hoe iemand het langer dan drie dagen kan volhouden in die slangenkuil.

Motleycrew | 29-04-20 | 17:48 | 5

Zielige reactie, om meteen de verdenking op linkse infiltranten te schuiven. Dat is nou precies wat er misgaat met dit soort clubs. Geen zelfrelativering of zelfkritiek. Het ligt altijd aan de ander. Nou dan krijg je dus dit.

Beste_Landgenoten | 29-04-20 | 17:54
▼ 2 antwoorden verborgen

Zoiets kan toch elke koelenbakler in elkaar zetten.
Lijkt op niets meer dan een poging om die partij schade toe te brengen.

Roger-Rabbit | 29-04-20 | 17:45 | 2

juist en helaas doet GS mee

grindbak | 29-04-20 | 17:48

Echte koelenbaklers zijn dun gezaaid.

Rest In Privacy | 29-04-20 | 17:55

Het gekke is dat je nooit iemand hoort over al dat marxisme in de gelederen en partijtop van GroenLinks (en D66). Wanneer komt daar eens ophef over? Marx was minstens zo dodelijk en destructief voor de wereld als Adolf.

Joostmochtnietsweten | 29-04-20 | 17:45 | 1

Veel dodelijker, Lenin Stalin, Mao bij elkaar zijn goed voor zo'n 100.000.000 doden. Mao alleen al tussen 40 en 60, eigen landgenoten!

Mallepietje1001 | 29-04-20 | 21:18

Een partij die flirt met cryptofascisme trekt fascisten aan. Goh.

Pot Vol Koffie | 29-04-20 | 17:44

Laten we eens een echte vraag stellen ipv vervallen tot morele verontwaardigd reflexen.

Wat is er eigenlijk mis met een homogeen land willen?
Is het immoreel? Onethisch? Ik zie oprecht het probleem niet.

Over de haalbaarheid kun je het hebben, maar een wens uiten dat jouw kinderen en je kinderen hun kinderen in een land wonen waarin zij zichzelf herkennen. Wat is daar mis mee?

Als ik zeg dat ik liever niet een self segregerende colonne in mijn land wil die geen intentie heeft tot integratie en ons sociaal stelsel gigantisch belast. Wat is daar mis mee?

Voor zover ik dat kan zien zijn beide uitspraken niet immoreel, onethisch, racistisch of überhaupt ook maar enigszins verwerpelijk.

KutFilosoof | 29-04-20 | 17:44 | 13

@Beste_Landgenoten | 29-04-20 | 18:18:
Ahaaa!
Om te stellen dat iets slecht is vanuit principe dan moet het beide kanten op werken.

U zegt: "Rechten schenden op basis van willekeur van zelfbepaalde meerderheid is slecht"

Zeg mij eens... Zijn de mensen die in de zelf segregerende colonnes wonen niet hier gekomen 'op basis van willekeur van een zelbepaalde meerderheid'?????

KutFilosoof | 29-04-20 | 18:27

@KutFilosoof | 29-04-20 | 18:27:
Ja de Joden waren in Duitsland ook "zelfsegregerende colonnes", volgens de nazi's. Ze verschbolen zich in hun eigen wijken en hadden eigen religie en eigen gewoontes. Je begrijpt het allemaal gewoon echt niet he, Kutfilosoof? Waar de paralellen beginnen en ophouden en waarom je abjecte plannetjes bewierookt? Daar zijn we 75 jaar geleden van bevrijd. Daar zijn nog doden bij gevallen ook. Weet je.

Beste_Landgenoten | 29-04-20 | 18:37

@Beste_Landgenoten | 29-04-20 | 18:37:
Ik laat u zien hoe u zich niet aan uw eigen principes houd.

En het antwoord is herhaling... wederom woord salade zonder enig argument.

Teleurstellend. Maar je hebt jezelf nu wel als holle ideologische spreekpop ontmaskerd. Ik beschouw het maar als winst.

KutFilosoof | 29-04-20 | 18:50
▼ 10 antwoorden verborgen

Bestuur FvD doet terecht enige wat het kan: gewraakte uitlatingen meteen en in duidelijke bewoordingen verwerpen. Verder stilzitten tijdens het scheren. Meer kan het helaas niet doen.

LucaBrasi | 29-04-20 | 17:43

Heel goed statement FvD. Uitzoeken tot op de bodem en deze figuren flink aanpakken. Wat een stumpers!

Harrie7949 | 29-04-20 | 17:43 | 3

Maar zijn het wel JFVD leden?

Harrie7949 | 29-04-20 | 17:45

Maar wat precies zeiden ze dan dat zo verwerpelijk is?

KutFilosoof | 29-04-20 | 17:46

Een 'rechtse' partij optuigen zal altijd door tegenstanders aan de (s)linkse flank en de regenten worden tegengewerkt en dat kan zo eenvoudig. Gewoon zeggen dat ze faxisten (in de dop) zijn en klaar is kees.

Het is namelijk niet zo dat er geen (s)linksen op de extreme flank wartaal uitslaan. Of zelfs taal wat randje strafbaar is. Maar in de MSM en publieke opinie wordt dit geaccepteerd. Je mag Lenin, Stalin, Mao en Pol Pot verheerlijken. Je mag "faxisten" tot moes slaan (of althans daartoe oproepen). Je mag doodleuk vertellen dat goelags wel mee vielen en of ontkennen.

Maar iedereen en zijn grootje schiet in de stuip wanneer iemand rechts van de PvdA oreert (nietwaar @nostyle?). Sie sind wieder da. Der Zug rijdt dan weer richting het oosten. De goegemeente grijpt naar de parelketting en de adverteerders worden gebeld. En als politieke partij ben je aangeschoten wild. Hele redacties F5en de socials in de hoop dirt te vinden en de onvermijdelijke dissidenten vinden gretig aftrek met hun lekkages.

Maar goed Tjer heeft het nog lang vol gehouden eigenlijk, heeft toch onze beteren laten schrikken bij de provinciale staten. Het was leuk geweest maar het is nu wel over lijkt me.

Partijkartel kan weer rustig slapen. FvD bijna naar de kelder geschoten (nog een of twee barrages en het is over) en de PVV is gemarginaliseerd naar veilige proporties. Meer massa immigratie, meer EUSSR, meer klimaatbelasting voor het proletariaat, meer overheidsbemoeienis in het private leven.

The jig is up, the table is rigged and the house always wins.

Graaf_van_Hogendorp | 29-04-20 | 17:43

Gelukkig hebben jullie mijn whatsapp berichtjes nog niet gelezen!!!

David000000007 | 29-04-20 | 17:41 | 2

Kandidaat namens FvD voor de Tweede Kamer?

Rest In Privacy | 29-04-20 | 17:42

Nee ik wil alleen de wereld overnemen met mijn nieuwe vriendin Kim

David000000007 | 29-04-20 | 17:45

Het is logisch dat de werkelijk extreem-rechtse denkers (of idioten) hun heil (no pun intended) zoeken bij de meest rechtse partij, zeker als die konstant geframed wordt als extreem-rechts.
Dat is ongetwijfeld mede een reden waarom Geert Wilders geen zin heeft in een leden-partij.

Gerf | 29-04-20 | 17:39 | 3
-weggejorist-
levensgenieter | 29-04-20 | 17:50
-weggejorist-
Gladiator Fap | 29-04-20 | 18:22

Net zoals je bij GroenLinks (PSP, PPR, CPN) aanhangers had van Pol Pot, de DDR stromingen die pedofilie wilde legaliseren en nu Volkert van der Graaf achtste types hebt, zullen er bij FvD ook wel mafketels zitten.

Dutch_Holland | 29-04-20 | 17:39
-weggejorist-
levensgenieter | 29-04-20 | 17:39 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Een van die Timon zijn opa's is waarschijnlijk heel erg fout geweest in de oorlog.
Mijn vermoeden is dat, die opa richting het oosten is gemarcheerd ergens in 1941. Ergens in 1943 is opa weer terug gekomen in een hele mooie uniform. Timo zijn opa vond het jammer dat het in mei 1945 afgelopen was.

Dzjengis-Somebody | 29-04-20 | 17:39
-weggejorist en opgerot-
Rest In Privacy | 29-04-20 | 17:38 | 1

Aanschouw de Wijsheid van Geert.

bisbisbis | 29-04-20 | 17:38

En zo wordt er weer een partij kalt gestelt die het voor Nederland opneemt. en maar blijven geloven in het sprookje van democratie en "van binnen uit hervormen".
Het heeft nooit gewerkt, het werkt nu niet, en het gaat nooit werken.
als je een andere samenleving wilt, dan zul je je handen vies moeten maken. En anders kun je met juiste toon en deugend van onder tot boven, vredelievend je land afstaan.
Succes met kiezen.

OudeNederlander | 29-04-20 | 17:38 | 2

De mediaknechten van het kartel staan altijd klaar om elke kritische "opstand" te onderdrukken. Het vak van journalist bestaat al decennia niet meer, allen zijn horige knokploegleden van de zittende macht.

Fantomas | 29-04-20 | 17:49

Ze doen het toch echt allemaal zelf, die lieve partijleden.

Beste_Landgenoten | 29-04-20 | 18:03

Ik ben een groot voorstander van het massaal importeren van allerlei andere volkeren met andere culturen die haaks staan op de Nederlandse puur om het land nog multicultureler te maken. Diversiteit is mijn norm en ook die van jou.

Brabeaulander | 29-04-20 | 17:35

Elke rechts georiënteerde partij trekt rechts-radicaal volk net zoals links georrienteerde partijen links-radicaal volk trekken. What else is new....
Als die rechts- of links-radicaaltjes dan bij het gematigde kader waarmee rechts/links georiënteerde partijen zich profileren geen gehoor vinden gaan ze app- en Facebook groepjes oprichten om daar hun heilstaat fantasieën te delen.. What else is new.

normanius | 29-04-20 | 17:35 | 1

Precies dit. Mij boeit eigenlijk niet zoveel wat in app-groepjes wordt geluld, mij boeit wel wat de partij voor mensen op bestuurlijke posities plaatst en wat een partij predikt. FvD heeft nog geen mensen op posities die op ME-busjes sprongen (hè PvdA Samsom).

LibertyCity | 29-04-20 | 17:40

Waarom krijgen we nou nooit appgesprekken te zien van bijv een Groenlinks of een SP? Want daar lopen me toch een paar gekken rond.

Nee, we gaan weer lekker FvD bashen omdat een paar niemands wat twijfelachtige berichtjes jaren geleden in een app hebben gezet. Maar terroristen in het bestuur van bijv. Groenlinks dat is dan weer geen enkel probleem.

naraga | 29-04-20 | 17:35 | 4

Die zullen, dankzij ervaring uit het verleden (?), veel beter zorgen dat er niets uitlekt. We weten inmiddels dat den linkerzijde nochtans vlotter fysiek optreedt, waar het ter rechterzijde vaak bij woorden blijft.

EEnzame SchizofrEEN | 29-04-20 | 17:46

@Kuifje-naar-Brussel | 29-04-20 | 17:43:
Antifa, veroordeelde moordenaars, Rara en Islamitische terroristen, gewelddadige milieufanaten, hardcore marxisten.

Ja veel beter volk.

naraga | 29-04-20 | 17:50
▼ 1 antwoord verborgen

en de dan heeft deuglinks ook nog eens een mes achter in de rug gekregen van hun eigen modelburger michael moore.

newray | 29-04-20 | 17:34

Gewoon Geert stemmen. Geen lavendel, piano’s, zwembaden, uilen, opdringerig NS-personeel, jeugdafdelingen.

Normpje | 29-04-20 | 17:34 | 8

@Normpje | 29-04-20 | 17:52:
Wat snapt u niet? Het gaat overigens niet om wat ik wel of niet van de PVV vindt, maar ik ben niet blind van wat er momenteel in de MSM en bij de talking heads afspeelt. Ik constateer dat de MSM veel minder aandacht op Geertje legt, zeker na het nakende echec van zijn rechtszaak. En dat elke scheet die Otten laat om FvD potentieel te beschadigen, gretig opgesnoven wordt. Hele redacties zijn nu toegewijd op de FvD. Maar u hoeft me niet te geloven, bekijk de berichtgeving maar.

Graaf_van_Hogendorp | 29-04-20 | 17:56
▼ 5 antwoorden verborgen

of het nu false flag is (die kans acht ik ondertussen bijzonder groot, gezien de ontzettend duidelijke afstandsname van het partijbestuur van dit soort onzin) of niet, het maakt allemaal geen flikker uit: FvD MOET kapot gemaakt worden, want veel te gevaarlijk voor het establishment. Alleen al het feit dat sommige concurrenten er ALLES voor over hebben om Terry en co in een nationaal socialistisch daglicht te kunnen stellen. Niets is te dol: bewust woorden uit hun verband rukken, keer op keer dingen herhalen terwijl ALLANG is gebleken dat het niet klopt (dat is echt kwalijk en boosaardig te noemen), woorden die nooit gezegd zijn in de mond leggen, maar ondertussen wel oogluikend toestaan dat Terry direct en indirect met de dood bedreigd wordt. Tot nu toe verdient deze partij het voordeel van de twijfel (?). Het moet maar eens afgelopen zijn met dit eeuwige framing. Als deze partij écht nationaal socialistisch zou zijn, waarom dan elke keer zo ontzettend duidelijk positie kiezen en afstand nemen? Het ironische is dat de methoden, waarvan de concurrentie zich bedient wel bijna direct uit het fascistische handboek lijken te komen. En voor alle identiteitscavaleristen, die zich nu ongetwijfeld weer in hun eer gekrenkt en op stang gejaagd voelen: NEE, IK STEM NIET OP TERRY. Maar ik geloof heilig in de combinatie van het democratie en vrijheid van meningsuiting. Dat betekent dat Terry en co VOLKOMEN legitiem zijn, totdat ONOMSTOTELIJK BEWEZEN is dat ze het niet zijn. Hoe harder de concurrentie schreeuwt om hun gelijk in deze, hoe minder indrukwekkend en geloofwaardig hun betoog wordt. Aan links Nederland zou ik zeggen: Ik vrees dat die fascistoïde denkwijze en het onophoudelijke framen van je vijanden uiteindelijk averechts gaat werken en dat we op een keiharde confrontatie in de samenleving afstevenen. Help mee dit te voorkomen. Blijf open en redelijk, zelfs als je iemand niet mag of het niet met hem of haar eens bent. Dit is Nederland. NEDERLAND. Eens het toonbeeld van tolerantie. Die tolerantie geldt ten opzichte van ALLE Nederlanders. Niet alleen voor links-georienteerd deugvolk. Persoonlijk kots op dat deugvolk, de milieuterroristen en de beroepsopportunisten die bereid zijn dit land op te offeren aan het grote ideaal, maar ik ben bereid op te komen voor het grondrecht dat diezelfde mensen hebben hun mening te uiten en in te zetten in een democratisch proces. Lief deugvolk: DAT is de ultieme deugd. Niet het "zielig vinden" van het groepje mensen dat op een gegeven moment in je opportunistische profiel past en het verketteren van alles dat anders is en het niet met je eens is. Dat laatste is niks anders dan fascisme. Houd er mee op.

Gladiator Fap | 29-04-20 | 17:33 | 10

@naraga | 29-04-20 | 17:53: Wat de trollen niet eens zien in mijn betoog -en het staat er écht!- is dat ik niet op Terry stem, maar gewoon oproep tot nuance. Dat is alles. Het feit dat BL de langspeelplaat met Calimero-reflex weer oplegt zegt eigenlijk alles. Het gaat niet om de inhoud. Het gaat alléén maar om wij-zij. That's it. Meer is er niet. Het feit dat zulk soort correcties die je noemt niet of nauwelijks plaatsvinden heeft alleen maar daarmee te doen: het ging nooit om de inhoud. Het ging er alleen maar om dat iemand Trump blokkeerde, maar niet uit of dat goed of slecht is. Of het nu geld kost of niet; of er nu levens verloren gaan of niet, het doet er allemaal niet toe. Links gaat tegenwoordig alleen nog maar over de vorm. En dat zet de deur open voor kwaadaardige vormen van politiek. Dat die vormen ook aan het rechte deel van het spectrum bestaan, betekent niet dat ze niet óók aan het linkse deel van het politiek spectrum kunnen bestaan. Mao, Stalin, Pol Pot konden er wat van... Hoe kan het zijn dat zulke idealen nog altijd onbestraft verkocht mogen worden voor de klas? Ziek gewoon.

Gladiator Fap | 29-04-20 | 18:03

Gladiator Fap | 29-04-20 | 17:33 Kan je wel volgen maar wordt het niet eens tijd om voorbij de poppenkast van partijen te kijken. Het is simpelweg geen goed idee om de regie uit handen te geven, dat zouden we inmiddels moeten weten als we naar het verleden kijken. Terug naar de tekentafel.

piet12345 | 29-04-20 | 18:04
▼ 7 antwoorden verborgen

Geert is simpel en je weet wat je krijgt. FvD is een verzameling met mogelijkheden tot uitspraken. Infiltraties door "links"? Of toch gewoon zoals ook in de andere partijen een hele serie blockheads en would be's die graag maxcht willen en op zoek zijn naar een baantje in de carroussel met zgn spitsvondige opmerkingen. Wat een land leven we toch. Ik moet de zuidelijken gelijk geven. Rekenaars zonder hart en solidariteit. man man man

ecologiste | 29-04-20 | 17:32 | 1

Nou, met Geert weet je ook niet wat je krijgt. Echt concreet maken dat lukt nog niet zo goed. Moet hij wel een keer gaan doen.

kloopindeslootjijook | 29-04-20 | 17:40

Hans van Balen liep toen hij nog lid was van de jongeren afdeling van de VVD ook de hele tijd met de rechterarm geheven het Horst Wesel lied te zingen.
En daar heeft niemand het nog over.

Osdorpertje | 29-04-20 | 17:31 | 4

Daar is behoorlijk wat ophef over geweest anders.

Beste_Landgenoten | 29-04-20 | 17:38

Op het Maidan plein ging van Balen nagenoeg in de herhaling. Ik denk dat hij nog wel een keer tegen de lamp loopt.

Fantomas | 29-04-20 | 19:16
▼ 1 antwoord verborgen

HP , die gaan als het moet nog snuffelen in Hyves.

ja,diedus! | 29-04-20 | 17:30

Nou ja, ze nemen in ieder geval duidelijk afstand van deze shit.
Dat lijkt me naast de te ondernemen stappen en eventuele royementen wel voldoende. Al is het wel een dingetje dat je van verre kon zien aankomen na al het boreale gelul. Toch ook een beetje eigen schuld dan van Baudet cum suis denk ik dan.

Beste_Landgenoten | 29-04-20 | 17:30 | 4

Dus ik begrijp goed: zelfs áls Boodeeh afstand neemt en de juiste stappen onderneemt, is het tóch zijn schuld? Beetje vreemde redenatie. Het zou je sieren als je dan zegt: hee, goed statement, juist afstand genomen en die klootzakken geroyeerd voor het leven en daarmee is de kous af. Datzelfde zou ik namelijk zeggen als Groen Links zich van de terroristen-knuffelaars en antisemieten in hun midden zouden distantieren. Even ter vergelijking: ik heb nog nooit gezien dat Klaver zich dan de Duyventaks van deze wereld gedistantieerd heeft. Zou dat, jouw denkwijze volgend, dan niet eens langzaam tijd worden? Je kon het toch een beetje zien aankomen, hoor. ;-)

Gladiator Fap | 29-04-20 | 18:30
▼ 1 antwoord verborgen

Ook in de panelen hebben Berbaar, Beste Landgenoten, DrumPiet en ondergetekende regelmatig voor dit soort tendensen gewaarschuwd. Maar het wordt helaas niet opgepikt. Erg triest en erg voorspelbaar.

Rest In Privacy | 29-04-20 | 17:30 | 11

@Kuifje-naar-Brussel | 29-04-20 | 17:45: Op het moment dat er blijkbaar zoveel honger is naar dit soort opvalligheden, vervalt het relativerende vermogen, m.a.w. het MOET opvallen en de objectiviteit is helemaal weg uit het verhaal.

Gladiator Fap | 29-04-20 | 17:54

@Gladiator Fap | 29-04-20 | 17:43:
Het was eigenlijk een retorische vraag. (;

nikolaos | 29-04-20 | 18:10
▼ 8 antwoorden verborgen

Waarom niet eerst afgewacht wat het onderzoek oplevert naar de bron(nen) van deze kwalijke uitlatingen en welke rol aan die personen moet worden toegekend in relatie tot FvD. Misschien zijn het inderdaad personen die opzettelijk FvD willen beschadigen. Waarom meteen het vergrootglas op FvD leggen en de zaak prematuur breed uitmeten.

krelus | 29-04-20 | 17:30 | 6

@Beste_Landgenoten | 29-04-20 | 17:32: En wat, als hij daarmee in dit geval gelijk heeft? Wat dan, BL? Precies... helemaal niks. Op naar de volgende beschuldiging, misschien blijft er toch iets van hangen, dus doel bereikt, nietwaar? Ziekelijke denkwijze. Een half procentje nuance zou je sieren ;-)

Gladiator Fap | 29-04-20 | 18:33

@Gladiator Fap | 29-04-20 | 18:33:
Het zijn ongetwijfeld echt gewoon jonge FvD leden die zichzelf niet de baas kunnen blijven met hun boreale fantasietjes. Iets anders zou me zeer verbazen. Gelet op taalgebruik, de toonzetting is het typisch geleuter van een stel domme meelopers, maar dan nog, wel FvD leden.

Beste_Landgenoten | 29-04-20 | 22:22
▼ 3 antwoorden verborgen

Met zo’n artikel trek je leden met kroontjes aan. Proest...

Sprinkhaan | 29-04-20 | 17:29
-weggejorist-
newray | 29-04-20 | 17:29 | 1

Soms komt er zo ook wel eens verboden historische waarheid uit. Dat Duitsland in 1933 bedelarm was en van 1933 tot 1936 een Wirtschaftswunder realiseerde waarbij het naoorlogse zogenoemde Wirtschfaftswunder van van Luwig Erhardt verbleekte. Schijnt in ieder geval te kloppen. En volgens de gerenommeerde historicus Sebastian Haffner (die zelf voor de nazi's naar Engeland emigreerde) speelde oorlogsindustrie, in tegenstelling tot wat vaak
vaak beweerd wordt, daar nauwelijks een rol in. De herbewapening begon pas in 1937.
Haffner schrijft wel dat strenge restricties voor banken daarbij van belang waren. Over in hoeverre dat weer geleid heeft tot onteigening van Joden zegt hij overigens niets. Wel dat Jodenvervolging pas op gang kwam in 1937. Het felle antisemitisme begon natuurlijk al aan het einde van de verloren eerste wereldoorlog.

WirMachenMusik | 29-04-20 | 17:29

Check de maidenspeech van Hiddema even:
www.youtube.com/watch?v=q-i8IFA64Go
1 minuut 15 seconden
"Het forum van democratie vindt discriminatie en racisme dom en bekrompen
en de liefhebbers daarvan vreugdeloos en verbeten
en als het aan forum zou liggen zou ons devies zijn
laat ze gaar koken in hun vooroordelen en chagrijn"

kloopindeslootjijook | 29-04-20 | 17:29

Hé , van Rossum het is forum voor democratie hoor. Ik schrijf ook niet uit aandacht trekkerij en goedkoopte van Rossum met dubbel t.

ja,diedus! | 29-04-20 | 17:29 | 2

Heb je een samenvatting? Er is geen touw aan vast te knopen.

Frau Merkel | 29-04-20 | 17:30

@Frau Merkel | 29-04-20 | 17:30: Samenvatting ? Lees de roze letters boven dit artikel .

ja,diedus! | 29-04-20 | 17:33

Die Otten is in zijn eentje een soort Gang of Four.
Er passen 4 Chinezen in die verrader.

Piet Karbiet | 29-04-20 | 17:28

He bah, gatsie toch.
Nee, nou ben ik er definitief uit hoor. We kunnen toch beter blijven stemmen op de vertrouwde partijen die de kiezer al decennia lang aan het beliegen, bestelen, intimideren, negeren, vervangen, vernederen en wantrouwen is, terwijl zij de rechtsstaat en democratie willens en wetens om zeep helpen.

jemagookniksmeer | 29-04-20 | 17:26

Ben wel benieuwd naar groeps Whats-up van Maroc.nl

ja,diedus! | 29-04-20 | 17:26 | 2

Want dan is het allemaal wel oke, opeens.

Beste_Landgenoten | 29-04-20 | 17:34

Dat zijn geen aanhangers van een politieke partij.

Rest In Privacy | 29-04-20 | 17:46

Daarom werkt rechtse idealisme alleen als het liberaal van aard is. Dat is namelijk een macht decentraliserend systeem waarin zulke pipo's nooit aan de verkeerde knoppen kunnen komen (want die knoppen bestaan niet). Ik hoop nog steeds dat de FvD die kant op gaat bewegen, want het werkt overigens ook goed tegen kansarme migratie.

heldheino | 29-04-20 | 17:25 | 2

Net zoals de SP zich uitspreekt tegen het communisme waar bedrijven allemaal staatseigendom zijn kan het FvD zich tegen Nationaal Socialisme uitspreken.
Beide zijn trouwens nogal totalitaire stromingen.
Moeten ze eens doen gewoon.

kloopindeslootjijook | 29-04-20 | 17:34

@kloopindeslootjijook | 29-04-20 | 17:34: De SP werkt gewoon met corporatisme. Er blijven maar een paar grote spelers over en die controleren de markt met inachtneming van de overheidsregels, die ze zelf hebben opgesteld en tot wet gemaakt. U zou er versteld van staan hoeveel CEO en dergelijke SP stemmen of mogelijk zouden stemmen.

Arachne | 29-04-20 | 19:44

Het alternatief is Nederland 95% moslim en 5% blank.

Tja,wat een keuzes weer.

Kaas de Vies | 29-04-20 | 17:25 | 4

@Kaas de Vies | 29-04-20 | 17:29: Nou, niet van de VVD.

Rest In Privacy | 29-04-20 | 17:32
▼ 1 antwoord verborgen

Waar zijn de "slimme" FvD'ers die de VVD infiltreren en dit soort geintjes uithalen? Waarom doet geenstijl eigenlijk mee met het verspreiden van dit soort kolder? Alsof het iets nieuwswaardig is..

leftwing_nl | 29-04-20 | 17:25 | 4

Ten eerste is dit (hoogstwaarschijnlijk) geen samenzwering. Ten tweede als het nieuws eenmaal verspreid is, heeft het geen zin om te verbergen. Ten derde gaat je gehele opmerking tegen onze westerse idealen in, zoals de persvrijheid en vrijheid van meningsuiting.

heldheino | 29-04-20 | 17:29
▼ 1 antwoord verborgen

Ander voorbeeld:
Denk is op papier een “Centrum-Linkse” beweging.
De achterban echter bestaat veelal uit Rechts-Nationalistische Turken.
Snapt u het nog?
Joost mag weten hoe die onderling appjes sturen.
Bewijs heb ik niet, want ik beheers de Turkse taal niet, maar ik kan er wel naar raden.
Terug naar FvD.
Opsporen, uit de partij flikkeren en aangifte doen, simpel zat.
Op ultra-rechtse mongooltjes zit niemand te wachten.
Die hebben aan iedereen een hekel, behalve aan hun superieure zelf.
Oprotten met dat tuig.

Ruimedenker | 29-04-20 | 17:24 | 2

Mooie jij-bak. Want de Turken zullen het ook wel doen.

Beste_Landgenoten | 29-04-20 | 18:10

@Beste_Landgenoten | 29-04-20 | 18:10:
Niet alleen Turken, zo blijkt.
Ik gaf enkel een voorbeeld.
Bij Groen-Links zitten natuurlijk ook appers die berichten sturen die niet door de beugel kunnen.
Zoals boven, als reactie op Kuifje.... in iedere partij bevindt zich tuig.
Het is maar net waar je het vergrootglas boven houdt.

Ruimedenker | 29-04-20 | 18:33

Dus je meld je als GL-activist aan bij een FvD-appgroep, je roept wat racistische zooi en rekent er op dat er vast wel een andere idioot is die daar in meegaat. En zowaar er is er eentje.
Vervolgens maak je daar een screenshot van en stuurt die aan een bevriende krant.
En je hebt je plicht om FvD in een kwaad daglicht te zetten weer gedaan als "democraat".

2voor12 | 29-04-20 | 17:24 | 5

Ik blijf het bijzonder vinden hoe de gedachtestromen van een fanaticus werken. Je bent geen haar beter dan een islamitische zeloot. Heb je dat nou zelf ook nog door in dit stadium, of ben je ondertussen al zo gehersenspoeld en vol haat dat je die nuance niet meer voor jezelf kan plaatsen? Vragen vragen.

blendedperfection | 29-04-20 | 17:34

Tuurlijk joh, het zullen die "vijanden van binnenuit" zijn. Marinus van der Lubbe en zo. Rijksdagbrand. Oeps toch meteen die Godwin weer.

Beste_Landgenoten | 29-04-20 | 17:36

@Beste_Landgenoten | 29-04-20 | 17:36: Vijanden van binnenuit bestaat natuurlijk niet. Agent provocateur is ook een verzinsel. Mata Hari is een deurmat was geen dubbel spion.

P.S. als ik in de groepappjes kijk waarin ik zit vol met 18-24 jarigen gaan er wel eens trol ‘hitler’ stickers rond. Boomers begrijpen de wansmaak niet en gaan meteen op de antisemitisme orgel.

TheBurnerMan | 29-04-20 | 18:11
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Sprinkhaan | 29-04-20 | 17:24

Och gut, ze hebben weer wat gevonden.
Daar kan de NPO weer dagen over zeuren.

de honden blaffen... | 29-04-20 | 17:22

Het zal zo gaan: het deugvolk stapt over een halve eeuw ontoelaatbaar antisemitisme van migranten, en brullend voor de deur van FvD gaan staan. Mag van mij - weg met dat antisemitische tuig.

Maar bij elke door Marokkanen afgetuigde Jood in Nederland wordt er "Ja maar de Palestijnen" geroepen. En dat, hooggeëerd publiek, is wat hier ontzettend stinkt.

Madame Poitiers | 29-04-20 | 17:22 | 2

Dus als de meningen van reaguurders het beeld bepalen dan is de beheerder automatisch medeplichtig ? Dan zijn alle linkse sites en app-groepen dus terroristische sites. Man,man.

ja,diedus! | 29-04-20 | 17:24

@ja,diedus! | 29-04-20 | 17:24:
Regelmatig oproepen tot geweld gezien op Indymedia. Die worden fluks verwijderd, maar het geeft wel te denken.

Rest In Privacy | 30-04-20 | 10:53

Whatsapp als informatie bron en er dan een scherp artikel over schrijven. Wens, gedachte.

doskabouter | 29-04-20 | 17:21

Kunnen natuurlijk net zo goed een paar mollen van Groenlinks zijn ...

canis lupus | 29-04-20 | 17:20

Alle DDR, USSR en Mao verheerlijking de plaats heeft gevonden en nog steeds vindt bij Groenlinks, PvdA en SP is natuurlijk niet noemenswaardig in de media. Ik denk dat er een flinke beerput opengetrokken kan worden bij linkse politieke partijen en hun connecties met groepjes als Milieudefensie, Wakkerdier, Proefdiervrij, Greenpeace, Antifa, RaRa, Grenzeloos, en nog een paar honderd andere enge subsidieclubjes. De linkse clubjes zijn veel enger en daarbij borderline terroristisch van aard. Neemt niet weg dat die knullen van JFVD geroyeerd moeten worden voor dit soort domme uitspraken en nooit meer toegelaten moeten worden tot de FVD. Een rechtse samenleving met een rechts beleid heel graag, maar dan wel met democratie, vrijheid, gelijkheid en een sterke rechtsstaat.

Old_Spice | 29-04-20 | 17:20 | 4

@De Eierbal | 29-04-20 | 17:26: Er zijn een hoop dingen die je kunt doen om de boel goed te verzieken, zonder direct mensen af te knallen. Er zijn namelijk genoeg antikapitalisten die er geen enkel probleem mee hebben jouw zuurverdiende auto in de hens te steken als ze zich niet gehoord voelen. Die er ook geen enkel probleem mee hebben zich jouw bezit toe te eigenen en opnieuw te verdelen naar een model naar hun goesting, en denk niet dat jij er dan wat over te zeggen hebt. Die er ook geen probleem mee hebben critici de mond te snoeren op het moment dat jouw mening hun niet past met voorgedrukte aangifteformulieren. Het probleem bij dit soort zwartmakerij is dat de termen "fascisme", "racisme" en "nazi" hun betekenis verliezen. Dat betekent dat het probleem is dat de échte nazi's zich het hemd uit de broek lachen, omdat de term ondertussen inflationair gebruikt wordt. Daarmee blijven zij juist buiten schot (pun intended) en dat is een hele kwalijke zaak.

Gladiator Fap | 29-04-20 | 18:12

@Gladiator Fap | 29-04-20 | 18:12:
Mey die inflatie ben ik het eens, maar toch vind ik communistisch activisme iets voor internationale evenementen en een paar randfiguren. Weinig dreiging voor topbankiers.

De Eierbal | 29-04-20 | 18:40

@De Eierbal | 29-04-20 | 18:40: Aan de communistische top staan/stonden altijd een paar figuren voor wie de communistische principes niet gelden. Dat zijn uiteindelijk de weinigen die profiteren van het leed van anderen.

Gladiator Fap | 29-04-20 | 20:51
▼ 1 antwoord verborgen

Stelt u zich eens voor dat sms/whatsapp er in de jaren 60 en 70 zou zijn geweest.
Wat voor totalitaire berichtjes zouden we dan hebben van Nieuw Links, PSP, CPN, kerkelijk links, vredesbeweging, milieugroepen, rara enzovoorts.
Heeft Links zich ooit gedistantieerd van welke uitspraak, handeling, actie of affiliatie dan ook?

Waarom zou Thierry c.s. dat dan moeten doen?

Het berichtje (laatste) over het financiële systeem is correct. Het natso zette de internationale banken buiten spel. Dat wilde Khadaffi ook. Toeval?

“Men will not accept truth at the hands of their enemies, and truth is seldom offered to them by their friends.”

Geld dit voor Thierry c.s. of voor de anderen?
In een democratische rechtstaat, staat niets of niemand boven kritiek.
Tenzij kritiek wettelijk uitgesloten is.

Arachne | 29-04-20 | 17:20 | 1

Tenzij kritiek wettelijk uitgesloten is..... daar. zeg je wat... EU voorstel voor een Waarheidsministerium, iemand?

Gladiator Fap | 29-04-20 | 18:06

"Fascisme!111 Hitler!!11 Gaskamers! tReInEn NaAr HeT oOsTeN!"

Het bekende riedeltje. Oud nieuws.

threeheadedmonkey | 29-04-20 | 17:19
-weggejorist-
Imzadi | 29-04-20 | 17:20
-weggejorist-
Imzadi | 29-04-20 | 17:16 | 1

5e colonne...

UncleAlbert | 29-04-20 | 17:16

Ook een mooie kop.
nos.nl/l/2332191
Je moet wel verder lezen, want de kop doet anders vermoeden.
Typisch NOS.
AIVD noemt Nieuw-Zeeland als voorbeeld.
Is dat een NL probleem?
Manmanman.

Ruimedenker | 29-04-20 | 17:15 | 1

O God, vanwege die ene aanslag op een moskee in Christchurch is er een trend. Bij honderden islamitische aanslagen zijn het incidenten. Dat kan ik ook.

Piet Karbiet | 29-04-20 | 17:23

Het rijke land kwam na het nationaal-socialisme, dus rijke land kwam er dus door het nationaal-socialisme.
Ja ja.
De haan kraait voordat de zon opkomt, dus de zon komt op, omdat de haan kraait.
Volgorde en oorzaak zijn niet helemaal hetzelfde.
En dus niet voldoende om die conclusie te trekken. Dus enige uitleg moet gegeven worden. Maar die zal vermoedelijk ontbreken.

kloopindeslootjijook | 29-04-20 | 17:14

Hoeveel links-extremistische appjes kun je wel niet opduiken in GroenLinks/PvdA/D66 appgroepen? Hoor je nooit iets over. Het enige extremisme waar we al sinds WO2 in Nederland bang voor moeten zijn is rechts-extremisme. Dat er ook nog het e.e.a. gebeurde qua eng extremisme aan de andere kant van het ijzeren gordijn of in Azië, Afrika en Zuid Amerika dat kan blijkbaar bijna niemand iets schelen. Nee links heeft hier nog altijd het monopolie op morele verhevenheid. Vooral ook omdat mainstream "rechts" (VVD/CDA) totaal geen ideologisch weerwoord biedt tegen de linkse dogma's. Alleen de rechts-populisten wagen zich hier aan, maar ja die worden dan weggezet als nazi's.

snakedogman | 29-04-20 | 17:14 | 2

Want hunnie doen het ook en links is nog veuls erger! Tja.

niels5142 | 29-04-20 | 17:32

Klopt. VVD en CDA zijn volstrekt inspiratieloos geworden. Reactief en worden de facto geleid vanuit de hoek van de marxistische partijen.

Superkwatta | 30-04-20 | 04:04

Laat toch gaan. Trollen en ander gespuis zitten overal.
Als je flink gaat zoeken in de "linkerflank" zul je ook van alles tegenkomen.
Alleen zoeken we daar natuurlijk niet hé, HP/Van Dijk
Kwalletjes eruit trappen en doorgaan.

Buiswater | 29-04-20 | 17:13

Net als Covid-19. Als je iets zoekt, vind je het ook.

azijnseikerT | 29-04-20 | 17:13

Zal wel weer uit context getrokken zijn.

Links is slecht
Socialisme is links en dus slecht.
Het Nationaalsocialisme is socialisme en dus links en dus bagger.

Geen FvDer die interesse heeft in het Nationaal Socialisme.

En ja, Hitler was een socialist, zeg ik niet alleen op basis van zijn partij en zijn beleid, daar was hij zelf ook heel duidelijk in:
upload.wikimedia.org/wikipedia/common...

Je bent niet goed lekker om anno 2020 nog socialisme te willen. Nationaal of niet nationaal. Alle twee verderfelijk.

DerUnterMensch | 29-04-20 | 17:12 | 1

Er is ook niemand bij links die interesse heeft in het Nationaal Socialisme.
Daar komt die kramp ook vandaan bij allochtonen- of huidskleur-discussies.
Zodra iets toevallig met name bij allochtonen voorkomt (IS-strijders bijvoorbeeld), is het meteen onbespreekbaar.

kloopindeslootjijook | 29-04-20 | 17:22

Het enige dat Baudet hoeft te doen is een alternatief te bieden voor Het Partijkartel. Dat kan op een gematigde wijze zonder debiele gekkigheid ofwel extremisme, hoe moeilijk kan het zijn?

De Briemusketier | 29-04-20 | 17:12 | 2

WAt kan Baudet hier nou aan doen? Een borrel groepsapp met wat studenten die, zoals ze altijd doen, brallen

Sprinkhaan | 29-04-20 | 17:21

Voor een narcistische intellectualism als Baudet gaat "gematigd doen" volstrekt tegen zijn aard in, dat hebben we inmiddels wel gezien.

De Eierbal | 29-04-20 | 17:29

FvD is een lekke ballon waar steeds meer stinkende lucht uit ontsnapt.

Rest In Privacy | 29-04-20 | 17:11 | 2

Daar lijkt het wel op.

Rest In Privacy | 29-04-20 | 17:34

Meer een beginnende, snel groeiende partij met bijhorende problemen.

CocaCola | 29-04-20 | 18:53

Zijn joden niet blank? Maar wat dan?

SterF... | 29-04-20 | 17:11 | 2

Gewoon overspuiten. Probleem opgelost.

Frau Merkel | 29-04-20 | 17:31

Het geeft het intellectuele vermogen van de schrijver feilloos weer
en jodenhaat is vooral te vinden onder mensen in een bepaalde hoek van de wereld
waar Nederland hier helaas teveel personen in hun onderhoud van voorziet,
ik call daarom bullshit en durf te stellen dat, door de overhand van teveel tijd
en het niet normaal nuttigen van maaltijden, Tommy, Timon en Sophia
misschien wel Mohammed, Muhammad en Fatma kunnen heten!?

TijdelijkOptimist | 29-04-20 | 17:35

Psssst, het whatsapp gesprek klopt ;) maar niet verder vertellen, over zulke dingen mogen we het niet hebben.

Care | 29-04-20 | 17:10

Ach er staat een depressie voor de deur, de invloed die dat op stemgedrag heeft is groter dan een paar latent facistische koorballen.
Is Hans van Balen al overgestapt?

Harry Turtle | 29-04-20 | 17:08

VVD infiltranten kan niet anders . Die partij gaat over lijken om de macht( voor het grootkapitaal) te behouden

roeperdepoeper53 | 29-04-20 | 17:08

Het kunnen extreme gekken zijn, maar het kunnen ook fake accounts zijn om FvD te framen. Zeg het maar. Een beetje dat Jussie Smollett effect.

Nehemia | 29-04-20 | 17:08

Beste Pim.
Je ziet het. Er is niets veranderd.
Grote angst tegen jou, Geert en Tjerrie. Ze hebben geen argumenten. En zoals gebruikelijk kun je maar 1 ding doen. En dat is mensen bang maken. Zoals corona. Maar ik heb goed nieuws. Er is internet. Er bijna iedereen is overgestapt naar Youtube-kanalen en de kartelmedia is aan het doodbloeden. Het zijn de laatste stuiptrekkingen. Zielig he ?

Kamervraag | 29-04-20 | 17:07 | 3

Pim was veel minder extreem dan Tjerrie.

Rest In Privacy | 29-04-20 | 17:48

En joetjoep is geen kartelmedia? Alsof je geheel vrij bent om daar te plempen wat je zou willen. Er worden zelfs topics van professionele nieuwsmedia verwijderd, omdat ze het gedachtegoed van de WHO niet volgen.

lovekila | 29-04-20 | 19:29

Gevalletje van valse vlag leden?
Dit ligt er te dik bovenop.
Ik ga mij aansluiten bij GroenLinks en ga wat klagen over Makro's en vervelende ambtenaren die moeten stoppen met roken en geen haan die er dan naar kraait.

Deflatiemonster | 29-04-20 | 17:06 | 1

Nee geen false flag denk ik. Ik geloof dat een goed deel jonkies policor totaal niet moeten en er met gestrekt been ingaan.

Sommigen geloven er ook in. Maar dat weet je niet vanwege de "cultuur van ironie". Dat is als het klopt dat dit /pol/-bezoekers zijn.

nikolaos | 29-04-20 | 17:21

Ondubbelzinnig moeilijke figuren eruit zetten. Dat voorkomt etterende wonden. Forum kan dit dor hout niet gebruiken

Rest In Privacy | 29-04-20 | 17:06

Jammer dit. Lekker die rotte appels er uit gooien en dan weer richten op belangrijkere zaken. Laat die halve nazis maar lekker lid worden van de NVU ofzo.

CocaCola | 29-04-20 | 17:06

Ingehuurde trollen om FvD te besmeuren?

Nehemia | 29-04-20 | 17:05 | 4

Nee, dat denk ik niet.

Rest In Privacy | 29-04-20 | 17:35
▼ 1 antwoord verborgen

ja, dat krijg je ervan als je je leider laat twitteren en dineetjes met bedenkelijke personen. En dan nog dat geval van die man met die moeilijke die met wetenschappelijk bewijs kwam tav intelligentie van blank tov zwart.
Wordt wel heel makkelijk prijsschieten voor de vijanden van FvD zo. Alle goede partijpunten ten spijt.

skoftig | 29-04-20 | 17:05 | 3

my god, en dat nog zonder drank, sorry
*verder sparen gaat voor kroontje*

skoftig | 29-04-20 | 17:06

Sorry, maar het is wetenschappelijk bewezen dat Aziaten van Mongoloïde ras (Japan/koreaans/chinees) een hoger IQ hebben dan West-Europeanen, die een hoger IQ hebben dan Noord-Amerikanen, die op hun beurt een hoger IQ hebben dan Zuid-Amerikanen die een hoger IQ hebben dan Afrikanen.
en.wikipedia.org/wiki/IQ_and_the_Weal... (ja het is WIKI ik weet het)

Zueco | 29-04-20 | 17:14

@Zueco | 29-04-20 | 17:14:
En een nederlander van het mongoloide ras?
Dit vraag ik voor een vriend.

anti-fatwa | 29-04-20 | 17:21

Bij iedere partij lopen gekken rond. Het is nu aan Forum om ze eruit te filteren.

erkomenanderetijden | 29-04-20 | 17:04 | 1

Kennelijk zijn/is er ook bestuurslid betrokken van jfvd.
De voorzitter daarvan is al eerder in een zaak benoemd waar het om dezelfde soort uitspraken ging. Waar rook is is vuur zou je denken.

pickalilly | 29-04-20 | 17:20

De daden van de enkeling stralen alleen af op de gehele groep wanneer dat politiek opportuun is.

obi1 | 29-04-20 | 17:04 | 2

Sterk.

hatsaflats! | 29-04-20 | 17:13

Wanneer het politiek opportuun is voor de partijen die aan de macht zijn.

Ephor | 29-04-20 | 17:22

Kijk, dan heeft de PVV het beter begrepen: Als je de flank wil vertegenwoordigen weet je dat er gevaarlijke mensen kunnen gaan meedoen.

Dan maar geen partijdemoocratie: Het staat so wie so op gespannen voet met democratie.

omanders | 29-04-20 | 17:03 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Tsja , dit stormpje zal ook weer over waaien Van Rossem , voorlopig groeien ze qua leden nog steeds door en als de rampzalige Corona aanpak van Rutte goed is doorgedrongen gaan ook de virtuele zetels weer in de lift.

Zwizalletju | 29-04-20 | 17:03 | 4

@De echte Stolwijker | 29-04-20 | 17:19 Ik denk dat hij eens een gesprekje aan moet gaan met Geert die al wat meer ervaring heeft met geïnfiltreerde parasieten met een agenda. Da's natuurlijk ook de rede dat hij geen leden wil waarvoor verantwoordelijkheden worden afgedwongen door het kartel. En dus heeft het FVD te kiezen om door te gaan als beweging net als Geert om beter af te zijn als ze samen willen regeren.

Welles! Nietes! | 29-04-20 | 17:30

@De echte Stolwijker | 29-04-20 | 17:19:
Over hoeveel rotte appels gaat het eigenlijk?

Zult-eter | 29-04-20 | 19:04
▼ 1 antwoord verborgen

Typerend voor de huidige gemakkelijke multimediatijd: ff FvD wegzetten als racistisch aan de hand van een of ander appje. Fijn weer. Gewoon goed stemmen in maart jongens.

Troumoetblijcken | 29-04-20 | 17:03 | 3

De coalitie vorming in Noord Brabant zit in zwaar water, omdat een aantal CDA-dinosaurussen (zeg maar eht volk dat het partij kartel zo'n beetje heeft uitgevonden) het niet zien zitten.

Dus wat is een betere tijd dan deze om nog wat shit te verzinnen. (Oh, de berichten zullen ongetwijfeld echt zijn. Maar de insinuatie dat dit het gedachtengoed van FvD is, is precies dat, een insinuatie. Een die bovendien ergens op slaat)

Tenzij we nu iedere GL-er als Volkert van der Graaf gaan behandelen.

TheEgg | 30-04-20 | 00:07

Precies dat. Zo zijn er genoeg groeperingen in Nederland die ook te linken zijn aan een politieke partij. Zie als voorbeeld antifa, gevaarlijke gekken die zelf oproepen tot een moord op een politicus (zie 'als je thierry dood wil schieten' incident) zie je in de media ook nooit meteen dat het de achterban van GL is.

Da_scorpio | 01-05-20 | 02:39

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland