Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Jerry Afriyie in Parool: "Als ik Zwarte Piet tegenkom, sla ik hem knock-out"

Permanente verontwaardiging van het slachtofferschap wreekt zich in een vingerwijzend “weerwoord” van iemand die iedereen die niet naar hem luistert voor “racist’ uitmaakt

Jerry Afriyie, de ivoren kroondrager van het “antiracistisch” activisme, is in de pen geklommen om het in Het Parool op te nemen voor zijn “broeder” Akwasi. Niet diens naar geweld lonkende uitspraken zijn het probleem, nee: Nederland is een racistisch land dat ”geen lichtpunt” biedt aan zwarte mensen. In het zoveelste gefrustreerde eenrichtingsverwijt zoekt de Ghanese koning van de KOZP-stam het randje van de polemiek op: "Als ik Zwarte Piet tegenkom, sla ik hem knock-out. Als nog een witte persoon mij racistisch bejegent, eindigt die in het AMC."

Nou, met het risico dat we in het AMC eindigen: we zijn je eeuwige gejank onderhand wel een keertje beu, Jerry. Je spreekt als iemand met het permanente privilege van toegang tot platforms die de meeste mensen niet hebben, zoals nu weer de opiniepagina’s van Parool (waar wij hier ook weer aandacht aan geven). Je hebt alle systeemmedia achter je. Politici staan de hele dag pal voor je rechten in de strijd tegen racisme (hoe klein, vermeend of anekdotisch ook). Jesse Klaver stond in de Tweede Kamer je met geweld dreigende broeder Akwasi nog openlijk te verdedigen tijdens de Algemene Beschouwingen woensdag, tot grote woede van Wilders, leider van de grootste oppositiepartij die al zes jaar lang vervolgd wordt voor verméénd racisme jegens Marokkanen. Hoezo ‘racistisch land’? Bloody hell, man: asielzoekers zónder status die niet snel genoeg geholpen worden in dit land, krijgen 65 miljoen per jaar aan ‘wachtgeld’. Hoezo ’racistisch land’? 

De Publieke Omroep gaat ondertussen Sinterklaas in geheime stilte het land in smokkelen, omdat de gemoederen rond het geliefde KINDERFEEST zó hoog zijn opgelopen dat iedereen zijn shit verliest in november - niet in de laatste plaats vanwege de dreigende uitspraken van Akwasi. En nu het toch over de Goedheiligman gaat: op jullie vrij recente groepsreis richting Friesland zaten de kladblokjes van Vrij Nederland en NRC in jullie bussen, en stonden ze in woord en geschrift aan jullie kant - evenals zo’n beetje ALLE andere media, cultuurkliek, artiesten en BN‘ers. De blokkeerfriezen werden grootschalig vervolgd, er werd DNA bij ze afgenomen en er werd een voorbeeld van ze gemaakt - ‘dit land is tégen racisme’, ook al had hun daad met racisme helemaal niets te maken. Je eigen broeder Akwasi wordt ondanks strafbaar geachte opruiing níet vervolgd, en blijft een graag geziene en veelgeprezen gast in media en cultuur.

Rasgeobsedeerde ontregelaars
Diverse met ras geobsedeerde activisten, zoals jij, Clarice Gargard, Gloria Wekker, Sylvana Simons en Akwasi, zitten continu aan alle talkshowtafels, vervullen posities bij de NPO (tafelheren en -dames) en worden gelauwerd met prijzen, zoals dit lijstje mensen van kleur, die toch niet van onbesproken gedrag genoemd kunnen worden, deze week bij Funx - een zender die overigens de randstedelijke (en dus per definitie cultureel diverse) jongeren tot doelgroep heeft en daarmee “inclusief” is, zoals dat zo lelijk heet tegenwoordig.

Vanuit cultuur en bestuur komt de subsidie met scheepsladingen tegelijk jullie kant op (om er zomaar eentje te noemen: Mitchell Esajas, óók zo’n obsessieve rassenruier, kreeg voor de komende vier jaar 800.000 euro subsidie toegekend van het Amsterdamse Fonds voor de Kunsten). Het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam, waar OvJ Jacobien Vreekamp door in opspraak kwam, behandelt een handjevol “racistische” uitingen (lees: anekdotische klaagmails) voor bijna 7 ton per jaar, en werkte de afgelopen twee jaar nauwgezet samen met KOZP om 25 domme Facebookers voor de rechter te krijgen in een zaak die door MDRA-bestuurslid Jacobien Vreekamp als OvJ geleid had moeten worden. Dat riekt eerder naar rechtstatelijke voortrekkerij, dan naar institutionele achterstelling en ja: daar zijn Nederlandse burgers terecht heel verontwaardigd over.

Want het is niet alsof een roomblank kraambed in Duindorp, Velsen-Noord of de Roosendaalse Westrand van Jesse Klaver zo’n enorme garantie op geld, macht en geluk bieden. Alsof je vanuit de kleine conservatieve dorpjes als Melissant, Oude Pekela of Swalmen zomaar de gouden bergen van het leven bedwingt, ondanks die belofte die in Dit Land voor *iedereen* in de geboortepapieren besloten ligt. 

Lachen om lomperiken, dwepen met dictatorsdochters

Of andersom: alsof het Mediapark Limburgers niet denigreert door ze standaard te ondertitelen, simpele mensen en hun grieven niet weglacht door ze als domme Gerda’s en lompe wilden (niet eens nobel!) af te schilderen, of als kleingeestige provincialen te portretteren. Heb je Man Bijt Hond ooit gezien? Om het even welke Nederlandse televisie-“satire”? Dat besmuikte lachje gehoord van DWDD-tafels - waar ook jij en Akwasi vaak genoeg aan aangezeten hebben - als er weer eens om de onhandigheid van een lomperik gelachen kon worden in een flauw filmpje? En hoor je die mensen vervolgens janken? Nee - want die hebben geen platform, of gewoon een wat dikkere huid.

Ze zullen hooguit wat stoms roepen op Facebook. Waar ze dan weer politie voor aan de deur krijgen, of voor worden vervolgd door mensen als Clarice ‘Dictatorsdochter’ Gargard, terwijl jij in het Parool in de pen mag klimmen om de geweldsdreigementen, digitaal en fysiek, van je ”broeder” Akwasi te verdedigen. Nederland is dan ook helemaal geen racistisch land. Nederland juicht voor Rijkaard, Gullit en Ziyech, bidt voor de familie en het herstel van Abdelhak Nouri en omarmt Nationale Vergaderzaalmoeder Khadija Arib. We hielden van Gerda Havertong, Sandra Reemer en Donald Jones, maken Ahmed Aboutaleb en Ahmed Marcouch burgemeesters van grote steden en er is geen krant of zender waar mensen van kleur van sport tot opinie de katernen niet helpen vullen. Van sportgod Churandy Martina tot die heerlijke prins Berthony, wordt van winst, werklust en aanstekelijk optimisme genoten.

Eenoudergezinnen, jeugdbendes en grote velgen
Maar nog steeds durf je te spreken van “witte suprematie” omdat de meest onredelijke eis (de afschaffing van Zwarte Piet) niet onmiddellijk ingewilligd wordt. Nog steeds durf je te spreken over “achterstelling van de zwarte gemeenschap”, en hoe dat de schuld van autochtoon Nederland zou zijn. Geen woord over eenoudergezinnen zonder vader. Over jeugdbendes en criminaliteit. Over de status van goud en grote velgen boven een serieus gezinsleven en de uitgestelde beloning van hard werken op een lang carrièrepad. Nee: de ”witte man”, die heeft het allemaal gedaan. Sterker nog: de witte mannen die zwarte sociale problematiek en misdaadcijfers benoemen, lopen een bovengemiddeld risico om als “racist” gebrandmerkt te worden.

Respect eisen echoot bij de meeste Nederlanders in de oren als het geluid van een stampvoetende kleuter. Respect verdíen je. Niet met het aankondigen van geweld, en nog minder met het achteraf goedpraten daarvan. Je bent een stampvoetende kleuter, Airfryer,  die mensen van kleur zelf tot groep reduceert en vervolgens te schande maakt door ze  collectief neer te zetten als permanent gekrenkte, weerloze wezens die aan de grillen en willen van de “witte man” zijn onderworpen.

Jouw probleem, Jerry Affriyie, is niet je huidskleur. Het probleem is dat je huidje nog dunner is dan het papier van de kranten die je steeds maar weer op een voetstuk proberen te zetten, en je daarmee een vals gevoel van morele superioriteit geven. Een gevoel dat steevast eindigt in een verongelijkte afgang, omdat de inwoners van dit land, dat ons land is en dat letterlijk een van de minst racistische landen ter wereld is, weinig geduld en genegenheid kennen met door ras en huidskleur geobsedeerde narcisten zoals jij, die kritiek op hun klaagzang meteen als “witte suprematie” proberen te framen (en die vuige beschuldiging óók nog gewoon ongehinderd mogen uiten in een voormalige verzetskrant). Ons slavernijverleden? Gast, ga eerst eens een Ghanees geschiedenisboek over je eigen voorouders schrijven.

In dit land belonen we inzet, respecteren we inspanning en applaudisseren we vooral niet voor de verongelijkte agressie van de permanent verontwaardigden. En jij, arme sukkelaar, hebt niet eens door dat je door een heel klein elitair kliekje van politiek, cultuur en media als geprivatiseerde en gesubsidieerde aflaat wordt misbruikt. Je bent tot slaaf gemaakt van je eigen obsessie. We zijn niet boos, we hebben zelfs een beetje medelijden met je.

Peace.

Ga zelf eens wat zinnigs zaaien dan

Naschrift met handophouding

”Witte suprematie”, is wat Airfryer ons verwijt. En hierboven vegen we daar onze grote witte behind mee af. We laten het ons niet zomaar aanpraten. Sterker nog: we durven de bewering wel aan dat een blanke een “racist” noemen omdat ie het niet met je eens is, letterlijk erger is dan een zwarte met Zwarte Piet vergelijken. Maar hee. Wij krijgen geen subsidie. Wij ontvangen geen staatssteun. Wij lopen wel meer risico met dit weerwoord, dan King Joffrey van KOZP met zijn ranzige verwijten. Het risico om racist genoemd te worden. Om advertentie-inkomsten te verliezen. En dus moeten we het toch weer vragen, om onze eigen vrijheid en onafhankelijkheid te beschermen: word Erelid van GeenStijl, of doneer aan GeenStijl. Omwille van het weerwoord, wat zo hard nodig is. Dank u.

Reaguursels

Inloggen

Dit was heel erg mooi geschreven, Bart, dank.

Rest In Privacy | 18-09-20 | 12:44

Waarom hoor ik van die rassies jankerts nou nooit eens een concreet voorbeeld?

The_Master_Bear | 18-09-20 | 08:44 | 1

Ze zijn zelf het concrete voorbeeld dat er institutioneel racisme en discriminatie is... en je weet wel welke kant op deze discriminatie/racisme is. De ‘witte’ mens.

Santoku | 18-09-20 | 09:01
-weggejorist-
xpto | 18-09-20 | 08:25
-weggejorist-
bisbisbis | 18-09-20 | 08:11
-weggejorist-
Ali Bi | 18-09-20 | 07:24
-weggejorist-
ratelaar | 18-09-20 | 07:06

Serieus. Gedoneerd.
Voor het eerst na 10 jaar lacherig meelezen.

Glaspaswas | 18-09-20 | 06:57

'Op basis hiervan iemand te definiëren, daar ga ik ook niet in mee'. - Kneus Klaver - Groen Links, nadat hij is gevraagd om een reactie op 'kunstenaar' Akwasi te geven die roept sinterklaas/zwartepiet te willen executeren, schoppen, verbranden.

Is die Klaver helemaal net als Akwasi helemaal idioot geworden?

donkieshot | 18-09-20 | 01:41

Rutte: 'Ik heb vertrouwen in de magistratuur en zeg verder niks over KOZP-vriendjes binnen het OM'
Laat me niet lachen, man.

SIogra | 18-09-20 | 00:49

wil best een klap vangen om Airfryer tijdje te laten brommen

klimaatsloper | 18-09-20 | 00:00
-weggejorist-
TiTi_no_ghost_237 | 17-09-20 | 23:54

Alle blanke mensen zijn vreselijk racistisch. Allemaal. Ze doen niets anders dan je onderdrukken, Jerry.
Ok, prima. En nu? Wat wil je nu?

Graftak | 17-09-20 | 23:50 | 4

U moet eerst zijn schoenen kussen en daarna zien we wel wat verder te doen.

SIogra | 18-09-20 | 00:51

@Audia | 18-09-20 | 00:29: is geld geven niet ook een soort van onderdrukking? White saviorism enzo?

Graftak | 18-09-20 | 01:45

@Audia | 18-09-20 | 00:29: daar is een woord voor: beschermingsgeld, "pizzo" in het Italiaans. Misschien moeten we het "Pietto" noemen, geld dat aan de kleurrijke klaagmafia betaald dient te worden om even niet anders dan verbaal door ze lastiggevallen te worden. Geef de mens_van_klaag geld of Don Airfryer stuurt Don Awkarium op je af.

Voorgeenchanterikpeu | 18-09-20 | 09:04
▼ 1 antwoord verborgen

Superfijn stuk. Heel handig om eens door te sturen naar kennissen die soms de deugerige kant op leunen. Waar stukjes als bovenstaande nog weleens halverwege uit de bocht vliegen, blijft het deze keer steengoed, tot en met de laatste zin! Tnx!

Het brein erachter | 17-09-20 | 23:43

Ik zou het nog bijna vergeten:
Hulde, van Rossem, hulde.
Voor dit adembenemende stuk.
En ik hoop van harte dat dit stuk ook gelezen wordt door mensen van buiten de GS-parochie.

Peter Emile | 17-09-20 | 23:38 | 1

Natuurlijk word GS buiten de parochie gelezen.
Waar komt anders de opwinding over GS vandaan?

MistaRazista | 18-09-20 | 02:16

Dit geluid van Van Rossem mag niet verloren gaan. Naast het lidmaatschap ook maar even de extra donatie gedaan.

B0kito | 17-09-20 | 22:56

Ik ben het nu al zat.
Jank miljonairs met privileges, die het over "mijn land" hebben.
Laat het bonnetje maar zien.
Hatehoaxers die aan het kruis gaan hangen.
Witte reuzen in de rapscene willen witwassen.
Scheerschuimideologen, die niet willen snappen, dat hun zeep op is.

MistaRazista | 17-09-20 | 22:36

Ik was vroeger nooit erg bezig met kleur of ras. Maar door het gedram over een kinderfeestje, straatnamen, stageplaatsen etc altijd gevolgd door ‘schadevergoeding aan de nazaten’ ben ik het echt wel beu geworden. Hou toch op met dit gezeur! Ja slaven waren er 200 jaar geleden, zowel blank als gekleurd. We leven nu in 2020. Maak wat van je leven. Doe mee. Stop met professioneel slachtoffer zijn en neem verantwoordelijkheid voor je eigen leven. /EindeVerbaleDiaree

Rechtsdraaiend | 17-09-20 | 22:14 | 5

Precies dit, als kind van de multiculturele samenleving heb ik ook nooit kleur gezien. Nu opeens moet sinterklaas eraan, zijn we allemaal rascisten. Nu kijk ik naar mn prachtige kleine onschuldige anderhalf jaar oude, (roomblanke) zoontje en weet dat een groot deel van onze gekleurde medemensen zoals Akwasi, Airfryer en dat door haat verziekte wijf van Bij1, hem al vanalles verwijt en hem in eerste instantie zal haten, pas nadat hij voor ze knielt, zn longen uit zn lijf schreeuwt en alles verkettert waar zn voorouders voor stonden zullen ze hem accepteren. Wil je het zo hebben? Prima! Als gerechtigheid voor jou blijkbaar betekent dat je een ander moet aandoen wat jij meent dat jou of je voorouders is aangedaan, moet je niet raar opkijken als je het tegenovergestelde bereikt. Ik begrijp heus wel dat er rascisme is in Nederland, dit is een fucking roomblank land, uiteraard zul je je harder moeten invechten en helaas zijn er verstokte, onverbeterlijke rascisten. Maar het grootste gedeelte van ons Nederlanders zijn pragmatische realisten met een groot empathisch vermogen en zien geen kleur of zijn in staat verder dan kleur te kijken. Het tegendeel beweren zoals dit nu gebeurt is de korste route naar echte problemen. Ik merk nu al overal om me heen dat mensen die eerst geen kleur zagen en iedereen een kans gaven, terughoudender zijn op dit gebied om gezeur te voorkomen... Hele gevaarlijke ontwikkelingen die volledig op het conto van de anti-rascisme debielen staan...

TiTi_no_ghost_237 | 18-09-20 | 00:13

@TiTi_no_ghost_237 | 18-09-20 | 00:13: Een prachtig voorbeeld van passie, inlevingsvermogen en relativering. Het bewijs dat Reaguurders geen domme rechtse tokkies zijn, laat staan racisten. Dank voor jouw mooie verwoording van ook mijn gedachten!

Trashman | 18-09-20 | 01:26

Thanks Trashman, samen komen we er wel. Het is jammer dat wij, het redelijke midden, gedwongen worden te reageren en dus waarschijnlijk naar rechts opschuiven want aan de linkerkant moeten we knielen voor we erbij mogen. Deze tendens zie je over de hele wereld, het wereldwijde radicaliseren van links (Labour UK, Democraten US) maakt dat ze het redelijke midden verliezen waardoor ze gereduceerd worden tot een geweldadige schreeuwende minderheid die enkel juist datgene bereikt waartegen ze menen te schreeuwen... Links zal zichzelf opnieuw moeten uitvinden tot die tijd hoop ik van harte dat het gezonde verstand gaat regeren anders zijn we gedoemd...

TiTi_no_ghost_237 | 18-09-20 | 10:43
▼ 2 antwoorden verborgen

Als ik een KOZPer zie, schop ik hem op een (stoom)boot inclusief de witte hulpjes, richting Afrika.

echtpaul | 17-09-20 | 22:14

Ik ben al een tijdje in training, voor als de intocht toch doorgaat. Bring it on biatch, deze muay thai zwarte piet is er klaar voor. Osu.

sr69 | 17-09-20 | 22:13

Laat hem de docu ’Makkers staakt uw wild geraas’ eens zien. Praten we daarna verder. Wanneer stopt door links-Nederland gefaciliteerde gezever eens?

DenkenDanDoen | 17-09-20 | 21:58

Mijn ervaring tot nu toe is dat weinig blanken geven om de kleur die iemand heeft, terwijl de gekleurde van hun eigen kleur meer een probleem maken. Waarmee ze meer zichzelf discrimineren als dan dat ze gediscrimineerd worden.

Rotterdammert1965 | 17-09-20 | 21:53 | 1

De feiten wijzen uit dat dit soort figuren extreem discrimineren naar anders uitziende figuren, tot aan genocide toe. Check de wereld.

piet7003 | 17-09-20 | 22:30

*applaudisseert*
Prima stuk!

Gewone_mevrouw | 17-09-20 | 21:51 | 1

*ik klap mee*

Betuwe0345 | 17-09-20 | 22:49

“Maar nog steeds durf je te spreken van “witte suprematie” omdat de meest onredelijke eis (de afschaffing van Zwarte Piet) niet onmiddellijk ingewilligd wordt.”

Kun je nagaan, dat wanneer zwarte piet afgeschaft zou zijn... waar zou die dan mee komen, is de door hem besproken witte suprematie dan over? Alsof hij dan niet weer met een nieuwe onredelijke eis op de proppen zou komen. Want zo onredelijk is hij nu eenmaal. Er zal altijd wat zijn, met blank en met hemzelf, want haat zaaien blijft hij en haat oogsten zal hij.

En, dit is ook het enige wat hij kan. Waar hij nog rijkelijk voor beloond wordt ook, een ware lifestyle voor hem. Hiervoor heeft hij naast zijn eigen slachtofferrol nog een slachtofferrol nodig, die rol heeft hij weggelegd voor de blanke bevolking want die is het makkelijkst aan te vallen en dit levert hem het meeste op in aandacht en poet.

Cancel deze haatfabriek. Cancel de subsidiefabriek, vooral de Amsterdamse. Cancel de publieke en gesubsidieerde media.

Santoku | 17-09-20 | 21:44

Wilders is ook woordkunstenaar maar wordt wél veroordeeld!

Rest In Privacy | 17-09-20 | 21:24

"Twee derde van mijn leven probeerde ik aan witte Nederlanders uit te leggen dat Zwarte Piet dehumaniserend is. "

Nee Jerry, JIJ vindt dat dehumaniserend. Ik vind de hele discussie dehumaniserend. Van een Nederland met mensen met dikke huid naar bange hondjes die overal racisme in zien. Je hebt geen claim op de kleur 'zwart', omdat toevallig je huid 'zwart' is. Als jij jezelf anders ziet dan anderen vanwege je huidskleur, dan ben jij de racist.

Nohara | 17-09-20 | 21:19 | 2

Typisch een fundamentalist, die hebben ze nooit alle zeven op een rijtje. Die hebben hier ook vaak de tijd over voor want ze kunnen verder weinig anders.

En het ergste is de media die dit maar door blijven zenden. Altijd een handje vol debielen waar de rest zich voor zou moeten aanpassen.

Wat heeft zo'n gast te compenseren, met sit gedrag en gedreig? (Iets met Ghana en de slavenhandel te maken?).

Santoku | 17-09-20 | 22:02
-weggejorist-
piet7003 | 17-09-20 | 22:06

Deze trok me over de streep!
Wat aan de late kant, maar voelde me nu toch echt verplicht om lid te worden.
Hoop dat het iets helpt....

Bolleflap | 17-09-20 | 21:13 | 1

Alle beetjes helpen!

Gewone_mevrouw | 17-09-20 | 21:52

Jerry Afriyie:

"..... "Je vliegt nou eenmaal sneller uit de bocht omdat je in het leven geen andere mogelijkheid hebt of voor je ziet. En wat in sommigen van ons huisde was woede, een terechte woede voor al die shit die we moesten slikken, omdat we in ons land als tweederangs burgers behandeld worden. Er was geen lichtpunt, het lot van Witte mensen kon Nederland niets schelen. Het werd niet met zoveel woorden gezegd, maar het kwam neer op: wij zijn racistisch, dus deal with it!"

(.......)

"..... Dan komt er een dag waarop je denkt: Fok it! Ik ben er helemaal klaar mee. Als ik zwarte Piet tegen kom, sla ik hem knock-out. Als nog een witte persoon mij racistisch bejegent, eindigt die in het AMC."

Ik was als jochie helemaal idolaat van de vertellingen op de NPO-kinder-tv van de Indonesische danser, verteller en acteur Indra Kamadjojo.
Ooit heb ik als studentje een potje liggen vrijen met een zwarte Surinaamse auteur.
Nog steeds ben ik de zwarte, eveneens Surinaamse psycholoog die mij in de jaren '90 uit een depressie trok, intens dankbaar.
De cardiothoracaal chirurg die vorig jaar mijn leven redde met een spoedoperatie, is van Iraanse komaf; aan hem dank ik mijn kwaliteit van leven.
Mijn fysio-therapeut heet Mo en is van Marokkaanse komaf.
Mijn mondhygiëniste is een zwarte Surinaamse.
Mij tandarts is een Surinaamse hindoestaan.
Mijn ex is een etnisch Chinees uit Maleisië.
Mijn huwelijkspartner is een etnisch Chinees uit Indonesië.

Dus hier is mijn antwoord aan Jerry Afriyie, en voor het gemak heb ik zijn eigen epistel gekopieerd en op een enkel detail aangepast:

"Je vliegt nou eenmaal sneller uit de bocht omdat je in het leven geen andere mogelijkheid hebt of voor je ziet. En wat in sommigen van ons huist is woede, een terechte woede voor al die shit die we moeten slikken, omdat we in ons eigen land als tweederangs burgers behandeld worden. Er is geen lichtpunt, het lot van Witte mensen kan Nederland niets schelen. Het wordt niet met zoveel woorden gezegd, maar het komt neer op: wij zijn allemaal vuile racisten, dus eat that!

(.......)

"..... Dan komt er een dag waarop je denkt: Fok it! Ik ben er helemaal klaar mee. Als ik ooit een gesubsidieerde, zogenaamd anti-racistisch drammende import-Ghanees tegen kom, sla ik hem knock-out. Als ooit nog een persoon "van kleur" mij wegzet als racist, eindigt die in het AMC."

Zo.
Je kunt nu alvast beginnen met voorgedrukte aangifteformulieren te maken. En Huub Bruls te vragen de aangifte-optocht naar het politiebureau te leiden.

Peter Emile | 17-09-20 | 20:54

(ook account meer weer verlengd, vorige keer was nog aan televaag groep)

als onze grote lijder het zo erg vindt, wellicht een idee om inzamelingsactie te houden zodat hij veilig met el-al terug kan naar gana. Krijgt ie wat geld mee kan hij daar BLM en zwarte piet (of arumbugia zoals het daar heet) uitbanne. Krijgt hij ook extra-gratis een jutte zak (goed voor mileu, plastik mag eventueel ook) met allerlei goodies zoals donald duck, spiegeltje en wat kralen en wellicht een handboek eerste hulp bij ongelukken

topgozert | 17-09-20 | 20:46

Volgens Jerie: "Nederland is een racistisch land", maar met wijd open grenzen, je word hier niet tegen je wil binnen gehouden, dus je kunt afreizen naar ieder ander beter land, niemand houd je tegen, dus wanneer ga je?

gijnsteel666 | 17-09-20 | 20:38 | 2

@airfryer, racistische ZielePiet.

Inderdaad, zoveel energie en tijd kwijt aan dat vechten tegen de racistische bierkaai dat Nederland heet. Dat moet je toch niet willen, dat moet je toch niet je thuisland willen noemen? Is het dan niet vele malen effectiever om een ander thuisland te verkiezen, daar waar je niet zo hoeft te vechten en het gewoon al meer aan jouw levenswijze- en beeld voldoet?

Ogg, nee wacht. Nederland is zo slecht nog niet, een deel van Nederland werkt al jaren mee aan dat gore kutspelletje van je. Jij hebt Nederland net zo nodig als dat je Sinterklaas en Zwarte Piet nodig hebt.

Santoku | 17-09-20 | 22:11

Nooit want hij krijgt een platform en gratis geld.

piet7003 | 17-09-20 | 22:31

Dus even samenvattend: Airfryer vindt alle blanken "witte" racisten. En hij kondigt aan om geweld te gebruiken als hij racistisch bejegend wordt. Dus als hij blanken tegenkomt gebruikt hij geweld?

Ehm, @OM en @OvJ, mag dat? Aankondigen dat je geweld gaat gebruiken naar mensen met een specifieke huidskleur?

Odin | 17-09-20 | 20:35 | 2

Wat is het toch een racist, een hele simpele racist.

Santoku | 17-09-20 | 21:10

Ja hoor, dat mag. Tenminste, als je zelf zwart bent. Als je "wit" bent en aankondigt dat je geweld gaat gebruiken tegen mensen van een andere huidskleur, word je vervolgd tot de poorten van de hel. Zo is het land dat we zelf gecreëerd hebben door te stemmen op het partijkartel.

MAD1950 | 17-09-20 | 21:22

Bij Wilders gingen de handschoenen duidelijk af tijdens de AB en in dat filmpje maakt hij ronduit gehakt van Klaver. En terecht: je kan merken dat dit onrecht hem persoonlijk raakt – naast het feit dat de standpunten van Klaver en Jetten kant nog wal raken en levensgevaarlijk zijn.
Is zo'n filmpje als hierboven bevorderlijk voor een eventuele toekomstige samenwerking? Bepaald niet. Maar de houding van Jetten en Klaver is volstrekt van de ratten besnuffeld. Je wil daar niet mee samenwerken. Een gepasseerd station.
Hopelijk zijn er gisteren en vandaag GroenLinks- en D66-stemmers tot de conclusie gekomen om weg te lopen bij hun partij naar aanleiding van de corruptie- en geweldsgedogende uitspraken tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen.

SIogra | 17-09-20 | 20:26 | 1

Klaver en Jetten spelen mooi weer maar hoeven niet onder te duiken, dat gun ik ze eigenlijk wel.

piet7003 | 17-09-20 | 22:07

Dit stuk, de druppel die me de € 33,33 deed overmaken.

Knut Knudsen | 17-09-20 | 20:19 | 1

Dit is een goede avond voor Van Rossem cs

Graaier | 17-09-20 | 20:25

Allemachtig wat goed en sterk geschreven..

Vosfox | 17-09-20 | 20:05 | 1

Vond ik ook. Direct en voor het eerst maar eens een storting in de stijlloze oorlogskas gedaan. Om de strijd tegen de gesubsidieerde klagers te steunen!

Graaier | 17-09-20 | 20:23

Het is ook geen wonder dat Ghana een shithole is indien bevolkt met dit soort mongolen, maar Ghana mag zich gelukkig prijzen dat er twee van het ergste soort in Nederland wonen ( afriyie en Akwasi ) is er toch nog een beetje hoop voor dit land

Tasmaneiland | 17-09-20 | 20:05 | 1

Op een gegeven moment is heel de wereld een shithole als je deze figuren teveel aandacht geeft. Ze zitten ten slotte niet voor niets hier in plaats van daar. Ze kunnen beter daar ter plaatse de wereld gaan verbeteren, kun je namelijk grotere stappen maken.

piet7003 | 17-09-20 | 22:09

BAM! @Van Rossem: Mijn oprechte dank voor uw epistel! De €33,33 zijn voor jullie!

hirsute_priapist | 17-09-20 | 19:40

Zoals de mensen ten tijde van de Verlichting hun problemen hadden, zo hebben wij te kampen met die van ons. Het sociaal contract kwam niet uit de lucht vallen. Het was een antwoord op een vraagstuk uit die tijd: als alle mensen min of meer dezelfde mate van rationaliteit bevatten en als iedereen de volledige vrijheid heeft om gebruik te maken van zijn ratio, om zijn eigen doelen na te streven, dan wordt het een oorlog van allen tegen allen. En het was ook oorlog. Er waren verschillende oorlogen.

De vrijheid moest dus worden ingeperkt. Omdat iedereen rationeel is, kan iedereen tot de gedachte komen dat het beter is om vrijelijk te kiezen voor een centraal bestuur, een Staat, en die heeft de macht en het mandaat van het volk om geweld uit te oefenen. Het Sociaal Contract was geboren.

Dat contract is er niet zonder slag of stoot gekomen. De Napoleontische oorlogen zijn daar getuigenissen van. Het Sociaal Contract en de humanistische verlichtingsidealen zijn letterlijk met het zwaard bevochten, op heel specifieke tijden en plaatsen. Het contract is zo universeel, dat de verschillende menselijke culturen eeuwenlang in staat waren om te overleven zonder een dergelijk contract.

Darwin heeft duidelijk gemaakt dat de natuur bestaat als vermenigvuldiging. Ik ben niet tegen de verlichting, maar ik besef wel dat het darwinisme nog niet voldoende is ingedaald. Als andere, soms vijandige culturen zich sneller en massiever vermenigvuldigen dan wij, dan is het gedaan met de verlichting.

GeenHeil | 17-09-20 | 19:35 | 1

Het probleem van onze tijd is dat heel veel mensen - hallo links-liberalen - niet beseffen dat de islamitische cultuur ons vijandig is en dat die cultuur ons omringt en zich razendsnel vermenigvuldigt. Als dat zo doorgaat, dan zijn we aan het einde van de 21 eeuw een deel van de islamitische Maghreb.

DAAR moeten we wat aan doen, VOOR we aan culturele zaken als "antiracisme" en "mensenrechten" kunnen denken.

GeenHeil | 17-09-20 | 19:38

Ook ik kook van woede.

De laatste jaren wordt ik steeds vaker aangekeken op mijn blank zijn. In de media krijgen wij blanken niet de kansen die niet-blanken krijgen. In sommige wijken kan ik als blanke niet meer over straat zonder opmerkingen naar mijn hoofd te krijgen van niet blanken.

Ik begrijp nu de pijn van de jefries en de akwassies.

Ik kan begrijpen dat blanken in het gezicht wil trappen om alle ellende die ze vanuit racisme is aangedaan.

Gelukkig ben ik blank en verlaag mij niet tot dit soort gewelduitingen. Maar het jeukt af en toe wel.

De_dorpsgek | 17-09-20 | 19:34

Wat zou ik graag Tony Ferguson zwart willen sminken en hem in een zwarte piet tenue willen hijsen om hem vervolgens tactisch voor Akwaanzin z'n pedante en racistische rotmuil te zetten.

TonyMontana010 | 17-09-20 | 19:33

Wat vooral opvalt aan dit stuk haatstront, een netter woord heb ik niet voor hem, heel erg vaag blijft en zich continu van vage termen bedient zodat hij nergens op gepakt kan worden. Elke keer dat hij racisme krijst blijft hij vaag en wordt hij nooit eens echt concreet.

Maar voor hem en al die andere racisme krijsers geldt dat niets ze in de weg staat om gewoon op te rotten uit dit o zo racistische land. Meneer kan prima in Ghana gaan wonen waar hij vandaan komt en dan wordt hij niet racistisch behandeld. Iedereen blij toch?
Het feit dat hij hier blijft geeft al genoeg aan dat hij een liegbeest is.

En het is gênant dat een Parool zich leent voor dit soort haatdrek. Ooit begonnen als verzetskant, nu kiezen ze voor de andere kant, tegen Nederland en voor de hatende exoten.

Goofy Goofball | 17-09-20 | 19:33

Dit braakmiddel heeft het over mijn land, je moet maar durven Jerry.
Dank zij jouw gedram ben ik rascist geworden naar mensen zoals jij.
Het duurt niet zolang meer of je wordt uitgekotst door die zwarte mensen die wel
gewoon meedoen in ons land.

oakmont | 17-09-20 | 19:25

Ok, geenstijl. Willen jullie voortaan niet meer zo'n goede artikelen schrijven? Heeft me zojuist EUR 33,33 gekost dit.

frut666 | 17-09-20 | 19:12 | 1

Same!

hirsute_priapist | 17-09-20 | 19:44

Ik was nooit racistisch, maar inmiddels ben ik het wel. In de zin van: veel vooroordelen (negatief) over mensen van andere kleur en niet westerse godsdienst. En bovendien vind ik dit land te vol. Dus ik kan ze allemaal wel wegkijken, maar dat hebben ze meen ik toch vooral aan zichzelf te danken. Door al dat gezeik.

Poes Fiep | 17-09-20 | 19:10 | 1

Uiteindelijk gaan die lui ervoor zorgen dat de boel alleen maar meer polariseert, een nuttige of humane bijdrage aan NL is teveel gevraagd voor deze eisers.

piet7003 | 17-09-20 | 19:12

19,84 euro voor dit vlammende betoog!

WatWeetIk | 17-09-20 | 18:55

Als ik een persoon tegenkom (kleur of niet) die mij, wanneer ik als zwarte piet kinderen vermaak, bedreigd, dan sla ik hem niet naar het AMC,ikazia of welk ander willekeurig ziekenhuis. Wel zou ik zo'n persoon graag willen voordragen als "uitzetbare eikel die zich met geweld tegen de Nederlandse cultuur verzet".
Ongelofelijk dat dit soort mensen een podium krijgen.

xangadex | 17-09-20 | 18:52
-weggejorist-
Alt | 17-09-20 | 18:51

Dank u wederom Van Rossem!

WatWeetIk | 17-09-20 | 18:51

Had graag lid van Geenstijl willen worden, maar ik ben vast aan het sparen om te doneren aan de crowdfund acties voor de "verkeerde" witte man die Jerry en co tegen gaan komen, en die dan door hun whityhelpers bij het OM voor het recht bankje worden getrokken. Sorry.

verlegenmaarlief | 17-09-20 | 18:51 | 2

Ook een prima doel.

Vanilla | 17-09-20 | 18:56

Ja, eens lopen ze tegen de verkeerde vuist op. Niet geheel onverwacht met hoe ze bezig zijn en maar door gaan, en ze daarbij geen stro breed in de weg gelegd wordt. Wat een verongelijkte afzetter.

Santoku | 17-09-20 | 21:17

Zwarte Piet met nazi's vergelijken! Wat een fluim is het toch!!

inCol | 17-09-20 | 18:40

Mijn bloed gaat ook koken van slecht aangepaste 'niet van hier mensen' die nog nooit hebben gewerkt en van alles eisen en ons de maat nemen.

piet7003 | 17-09-20 | 18:38 | 4

Waarschijnlijk heeft hij nog nooit normaal (langdurig) gewerkt en altijd al een kuthouding met slachtofferrol gehad. Tja, inderdaad tot die tijd is het oogsten wat je blijft zaaien. Domlul.

Santoku | 17-09-20 | 21:20

@Dandruff | 17-09-20 | 18:51:
Noemt u ze nou de deugslaven van de rijke witte subsidieverstrekker, Goh

dr_heckle-mr_right | 17-09-20 | 22:25
▼ 1 antwoord verborgen

*OK-stempeltje en tijgerpak uit de kast haalt*

Kouwe Kees | 17-09-20 | 18:32

Wilders komt met een voorbeeld van de niet goed functionerende rechtsstaat of, zo u wilt, corruptie. Klaver vindt dat de rechtsstaat wordt beschadigd omdat Wilders ermee komt en dat corruptie noemt.
Wilders is alleen maar de brenger van slecht nieuws. Klaver wordt kwaad op de boodschapper van het slechte nieuws.
Klaver lijkt te vinden dat het OM niets verkeerd kan doen en niet corrupt kan zijn, enkel en alleen omdat het het OM is. Wacht maar eens af tot hij of een van zijn geestverwanten het slachtoffer van dat OM wordt. Dan is het opeens helemaal anders.

JvanDeventer | 17-09-20 | 18:32 | 4

Klaver, de vleeswording van de 5,5 cultuur. Zodra hij zijn scheur opentrekt begin ik meteen te kokhalzen. Zijn er overigens meer in de kamer die dat bij mij oproepen maar Klaver is er bijzonder goed in met zijn lege retoriek.

Vanilla | 17-09-20 | 18:47

Klaver is serieus goed voor maar een enkel ding; de domme lul uithangen.

Santoku | 17-09-20 | 21:23
▼ 1 antwoord verborgen

Ik doneer!

Flow82 | 17-09-20 | 18:23 | 1

Goed idee, heb ik ook net gedaan. Grootse bijdrage van Van Rossem.

Knokloof | 17-09-20 | 19:44

Van Rossum, jij bent Geen Stijl!
De andere helden niet te na gesproken natuurlijk. Ik hoop dat jij hun inspirator en voorbeeld bent.

Rest In Privacy | 17-09-20 | 18:16

Verwacht geen redelijkheid van links. Links is niet politiek maar een religie waar enkel de dogma streng volgen telt. Vandaar dat je hypocriete kwalen heb zoals Jessie Klaver.
Verwacht ook niet door toe te geven aan de eisen van de race-hustlers dat ze je ineens met rust laat. Dat doen ze nooit. Zij zijn enkel tevreden als enkel hun ras en/of religie (kuch islam) in het land bestaat. Voor even dan, want alles gaat binnen de kortste tijd naar de klote wanneer zij een land runnen.

unshift | 17-09-20 | 18:15

Een man die strijd tegen racisme, een man die subsidie krijgt om racisme te bestrijden, maar alle witte mensen per definitie niet vindt deugen.
Een racist die zich inzet tegen racisme, merkwaardig..

Fele | 17-09-20 | 18:02 | 1

Tja en vervolging blijft uit. Subsidie blijft aan.
En het straks maf vinden dat iemand het recht in eigen handen neemt waar je op wachten kunt.

Santoku | 17-09-20 | 21:25

Airfryer: 'Daarbovenop moesten wij en de generaties voor ons die opkwamen tegen racisme dealen met onbegrip, geweld, baanverlies, burn-outs, mentale problemen, bedreigingen en karaktermoord door onder andere politieke partijen en politici, BN’ers, vaders en moeders, werklozen en werkenden en door media die witte suprematie in stand houden (zoals De Telegraaf, WNL en GeenStijl). Dan komt er een dag waarop je denkt: fok it! Ik ben er helemaal klaar mee. Als ik Zwarte Piet tegenkom, sla ik hem knock-out. Als nog een witte persoon mij racistisch bejegent, eindigt die in het AMC" ... aldus Airfryer.

Fi-Bu-Bla | 17-09-20 | 17:45 | 4

Die mentale problemen snap ik wel, maar volgens mij halen ze oorzaak en gevolg door elkaar.

NeedIsaymore? | 17-09-20 | 18:50

Ach ja, Akwassie mag het ook zeggen, of iets wat daar op lijkt. Het Nederland dat ik kende, is kapot en komt nooit meer terug.

AdPatat1960 | 17-09-20 | 19:04
▼ 1 antwoord verborgen

Ijzersterk stuk. Spijker, kop. Naald, draad. Airfryer zorgt ervoor dat dat niet al te moeilijk is maar toch. Zeer veel waardering voor dit stuk literair werk. GeenStijl in optima forma.

E-cards | 17-09-20 | 17:40

Leg mij eens uit, Airfryer, waarom de meeste zwarte vrouwen liever met een blanke man zouden trouwen dan een zwarte. Zou het, ik zeg het heel voorzichtig, niet een heel klein beetje met het gedrag van zwarte mannen te maken kunnen hebben? Zwarten die een kind verwekken maar weglopen voor de veranrwoordelijkheid? Waar komen al die zwarte tienermieders en eenoudergezinnen toch vandaan? Zwarten die samen met Marokkanen de foute lijstjes aanvieren. Zou het niet toch een ietsiepietsie met jullie eigen gedrag te maken kunnen hebben?

Barend Braakbal | 17-09-20 | 17:35 | 4

Een zwarte man wil geen zwarte vrouw.

Grachus | 17-09-20 | 18:43

Niemand is meer geïnteresseerd in feiten.

piet7003 | 17-09-20 | 22:34
▼ 1 antwoord verborgen

Als iemand jou om wat voor reden dan ook boos maakt, is het toch logisch dat je hem dan goed hard in het gezicht schopt? Zo doen we dat in een ontwikkeld land.

Een paard | 17-09-20 | 17:32

Duh, als je bloed kookt is alles racisme, maar dan ben je zelf dus al van de kook, gewoon van de coke afblijven en meedoen

dr_heckle-mr_right | 17-09-20 | 17:26

Zijn er nou echt geen, lieve, vrolijke, welwillende, zachtaardige met een bom humor gezegende mensen van Surinaamse komaf die dit jaar de pietenrol voor hun rekening willen nemen?

fokkewoelf | 17-09-20 | 17:19 | 5

Ik hoop vurig dat er uit die hoek een keer iemand opstaat die het lef heeft te zeggen: "Het is genoeg geweest, KOZP spreekt niet namens mij.". Maar dat zal in die gemeenschap misschien nog wel ernstigere gevolgen hebben, dan dat het voor blanke NPO medewerker zou hebben, om zich voor Zwarte Piet uit te spreken.

Gelukkig heb in mijn jeugd Surinamers uit de eerste en de tweede generatie leren kennen. Die mensen waren vaak zoveel beter geïntegreerd dan degene die nu telkens de media halen. Die wisten meer van de Nederlandse geschiedenis dan menige Nederlander en daar bovenop wisten ze nog veel van hun eigen geschiedenis ook. Die mensen zou je zo als buren of als schoonfamilie gehad willen hebben.

F.Klondyke | 17-09-20 | 17:51

Zou een prima rol zijn geweest voor de Braboneger maar helaas denk ik daar is ook de fut uit

Alt | 17-09-20 | 18:57

Het zijn niet de Surinamers die het probleem zijn maar voornamelijk racistische Afrikanen (Gargard, Afriye en Akwasie). Een haatbekkende narcist als Sylvana Simons is gelukkig (nog) een uitzondering onder Creoolse Surinamers. De Hindoestaanse en Javaanse Surinamers moet je er al helemaal niet toe rekenenen.

Grachus | 17-09-20 | 18:59
▼ 2 antwoorden verborgen

"Respect voor de zwarte gemeenschap."

Hahaha. Waarom moeten wij blanken per definitie respect hebben voor "de zwarten" die naar Nederland zijn gekomen om te profiteren van wat de blanken hebben opgebouwd? Zo'n fraaie track record hebben de zwarten in Nederland niet. De Indo's respecteer ik daarentegen buitengewoon.

Madame Poitiers | 17-09-20 | 17:16 | 1

Aziaten ook trouwens, die zeiken niet, werken keihard en hebben een geweldig trackrecord... Volgens mij is er geen stad zonder een Rose Garden en aziaten met een Masteropleiding, maar goed,... Beter noem je alles racisme als je faalt in je leven.

Aatje | 17-09-20 | 17:32

Racisme is een idee en ideeën zijn niet verboden. Men kan dus probleemloos overtuigd racist zijn. Discriminatie wegens ras of op welke grond dan ook is conform art 1 Grondwet niet toegestaan. Discriminatie kan het gevolg zijn van racisme maar ook van een ander idee. Als dus iemand stelt dat NL een racistisch land is dan behoeft men zich daar niets van aan te trekken en is het nog maar de vraag of er hier te lande werkelijk aanzienlijk meer wordt gediscrimineerd op grond van ras dan vanwege een andere omstandigheid zoals politieke gezindheid, godsdienst, geslacht, of wat dan ook. Het is een feit van algemene bekendheid dat PVV-ers stelselmatig worden geweerd uit in ieder geval het onderwijs (Beertema), de rechtspraak, en een handvol andere beroepsgroepen. Sinds bij rechterlijke uitspraak is bepaald dat Marokkanen een ras zijn is de kans dat dit land van activistische officieren van justitie ooit nog bij zinnen komt verwaarloosbaar klein.

isitsoornot | 17-09-20 | 17:14

Geweldig stuk en ook de tegel van Kompromat mag er wezen.

Dan even over het stukje video van Greet vs. Jesse Feras Klaver.
Even wat zoeken op internet levert het volgende op: "Mijn naam is Jesse Feras Klaver.
Mijn voor- en achternaam heb ik van mijn Nederlands-Indische moeder, Feras verwijst naar mijn Marokkaanse vader."
Zou Feras Klaver daarom iedere keer zo reageren?
Omdat hijzelf een allochtone-achtergrond heeft en dus sympathiseert met de "kwets-allochtonen in onze maatschappij?
Of het feit dat Greet afgeeft op individuen uit de "karomaanse" gemeenschap?
Immers hij is voor de helft zelf "karomaan".

Dan even terug naar de moord op Pim Fortuyn.
Kijk eerst even de bovenste video via deze social-link en daarna de video daaronder.
LINK: twitter.com/gerard1945x/status/109778...
Dat is dus het ware gezicht van meneertje Jesse Feras Klaver.

Ik heb nog nooit op Greet gestemd, maar dat gaat volgend jaar Maart toch echt wel gebeuren.

Lenco | 17-09-20 | 17:10 | 4

Mensen als Klaver en Jetten, maar ook een Natasha Nzume of Lewis Hamilton gebruiken hun "exotische" achtergrond, hoe vaag die ook mag wezen, om op te stijgen op de vleugels van de identiteitspolitiek. Jetten schijnt Indo te zijn - iets dat je altijd blijft, al is je blauwe bloed zo verdund dat je hoogblond en sproetig bent, zoals mijn nichtje - de andere drie hebben weinig te danken aan hun exotische vaders, maar identificeren zich toch liever met hen (Hamilton 'identificeert zich als zwart', kunnen we lezen op wiki) klaarblijkelijk is de witte huid van de moeders die hen hebben grootgebracht niet zo cool - maar niemand neemt aanstoot aan die openlijke schaamte.

kapoerewiet | 17-09-20 | 17:44

@Grachus | 17-09-20 | 19:02: Dat schrijf ik. Klaver, Hamilton, Nzume: allemaal door witte moeders gebaard en grootgebracht, maar die huidskleur is klaarblijkelijk fout en die van de vaders, die de benen hebben genomen, is cool. Tsja.

kapoerewiet | 17-09-20 | 19:24
▼ 1 antwoord verborgen

Het gebeurd niet vaak, maar deze keer toch instemmend geknikt bij het lezen van Beste-landgenoten plemsel. Of de procenten kloppen, weet ik niet. Ze doen er ook niet zoveel toe. Ik zie en hoor dat Wilders zijn woorden steeds harder worden ten aanzien van de Marokkanen. En dat komt denk ik uit pure frustratie dat er bij justitie en de politiek met 2 maten wordt gemeten wanneer het aankomt op vervolging en berechting van Marokkanen. Dat dat gebeurd kan je alleen de politiek aanrekenen. Natuurlijk maken de misdadige Marokkanen gebruik van de wegkijk politiek. Als vergelijking, ga eens in een 30km wijk kijken. Menig automobilist rijdt daar als het even kan 60 of meer, stomweg omdat er geen controle is. Ook deze automobilisten zijn misdadigers en er wordt ze geen strobreed in de weg gelegd. Dat ze a-moreel zijn, net zo als die misdadige Marokkanen staat buiten kijf en de wereld zou beter af zijn zonder dit volk. De opmerkingen van Wilders over de hoofddoekjes die blijkbaar een teken van verval zouden zijn is ook een generalisatie die voorbij gaat aan het gegeven dat met name de vrouwen onder de immigranten juist bezig zijn om iets goeds van hun leven en dat van hun kinderen te maken. En dan heb ik het niet over de getto’s in de grote steden waar zij onder het discriminerende juk leven van hun mannen en waar zo af en toe tegen de verkiezingen aandacht voor wordt gevraagd en dan weer wordt vergeten.Verder is het heel gemakkelijk scoren voor de linkse politici wanneer zij één en al vroomheid betogen bij de rants van Wilders. De vrome woorden klinken dan al gauw voor de slechte luisteraar als redelijk en begrijpelijk. En dat onze ghaneesjes zo generaliserend te keer gaan gaat zich tegen hun keren. Niet vandaag of morgen, maar spoedig genoeg. Ze worden nu al uitgelachen door de weldenkende burgerij. De ghaneesjes hebben nu de positie omdat zij zich keren tegen Wilders, Baudet en alles dat niet past in de woke ideologie. Zeg maar het Pechtold effect waarmee D66 toentertijd groot is geworden. Goedkope politiek zonder toekomst.En verder chapeau voor B-L dat hij een keer niet vervalt in rancuneus gescheld tegen de reaguurders die anders over zaken denken dat hijzelf.

forecastle | 17-09-20 | 17:09 | 3

Ghetto's in grote steden? Discriminerende juk van hun mannen? U leeft vast niet in zo'n grote stad. Hier in Slotervaart en de Kolenkit zijn het toch met name zeer zelfbewuste jongedames die trots zijn op hun provocatieve niqaabs en hoofddoekjes, hoor. Als dikke middelvinger naar de Westerse samenleving, die afgaat zodra ze in het vliegtuig naar het vaderland zitten.

kapoerewiet | 17-09-20 | 17:52

Het goeie van Marokkanen is toch wel dat ze met regelmaat de shariawetgeving op elkaar toepassen.

Pleegzuster B | 17-09-20 | 18:05

"Het gebeurd niet vaak, maar deze keer toch instemmend geknikt bij het lezen van Beste-landgenoten plemsel. " Dank.

Wat ik wilde zeggen: Blijf correct formuleren en zeg wie je exact bedoelt met je rants. Niet alle Marokkanen maar alleen de criminele. Tenzij je wel alle Marokkanen bedoelt, maar dan is het een ander verhaal. Waar Affriye dezelfde fout maakt door blanken als racisten te bestempelen, zonder enig voorbehoud.

Beste_Landgenoten | 17-09-20 | 20:15

Het was toch Martin Luther King die droomde dat z’n kinderen op hun gedrag of karakter werden beoordeeld en niet op hun kleur ?
Akwasi, Airfryer en hun aanhang worden op hun gedrag beoordeeld en niet op hun kleur. En zij beoordelen mensen die het niet met hen eens zijn juist op hun kleur en afkomst, het zg witte privilege. Wie is hier nu de rascist ?

Carlos_I | 17-09-20 | 17:07 | 2

Correct.

forecastle | 17-09-20 | 17:11

Op basis van gedrag zijn al deze antipieten gezakt voor hun opgeheven vingerwerk.

bqbq | 17-09-20 | 18:03

Wanneer is het bezoekuur op de gesloten afdeling van het psychiatrisch centrum?

poepaanmijngaatsie | 17-09-20 | 17:05

Volgens Wikipedia werd Jerry Afriyie in 1981 geboren in Ghana en verhuisde hij op zijn elfde naar Nederland. Dat moet dus rond 1992 zijn geweest, maar in de jaren 80 werd hij zogenaamd al bespuugd en bekogeld op straat.
(Van Wikipedia / twitter)

Mastermattie | 17-09-20 | 17:00 | 4

Hoho, u kunt niet zomaar feiten noemen in dit land. Ga u schamen

Eddy67 | 17-09-20 | 17:14

Het is al een tijdje bekend dat mijnheer de ene na de andere leugen produceert. Als een rasechte leugenaar gelooft hij er zelf ook nog in. De realiteit is waarschijnlijk dat hij, behoudens misschien bij de familie thuis, een zorgeloze jeugd heeft gekend, en de idealistische juf Elsbetheke op de Bijlmer basis/bajes school nog wat probeerde te maken van zijn leventje. En via een goede GroenLinks vriendin van Elsbetheke rolde Afriye zo het royale subsidie-circuit in.

Grachus | 17-09-20 | 19:08
▼ 1 antwoord verborgen

Nog even afgezien van het feit dat ze oproepen tot geweld, lijken het net een stel kleuters die vieze woordjes hebben geleerd. Ze weten niet wat ze zeggen, maar proberen wel elkaar te overtreffen in het stout-zijn.

ScumbaggusMaximus | 17-09-20 | 16:58

Pagina groot dit stuk op de opiniepagina van de NRC (voormalige verzetskrant haha)

Carlos_I | 17-09-20 | 16:54 | 3

NRC was geen verzetskrant, ze waren juist fout.

B. Randnetel | 17-09-20 | 19:03

@B. Randnetel | 17-09-20 | 19:03: Wat bedoel je met waren? Ze zijn heden ten dage zo'n beetje de Gulden Standaard voor Fout zijn.

Grachus | 17-09-20 | 19:10

@B. Randnetel | 17-09-20 | 19:03: dank, het moet zijn Parool l, niet goed opgelet.

Carlos_I | 17-09-20 | 21:19

Mooi verwoord. Wie gaat de Ghanese kindslaven vertellen dat hun oud landgenoot geen tijd voor ze heeft omdat hij het te druk heeft met subsidie binnenharken.

miss error | 17-09-20 | 16:52

En daar staat meneer Afriyie weer met zijn “1873” button.

Typisch is ook dat Afriyie ook steevast spreekt over “de zwarte gemeenschap”, alsof dat een homogene groep is.

Nee, meneer Afriyie.
De zwarte gemeenschap is geen homogene groep. Het is zelfs geen gemeenschap. De zwarte mensen in dit land komen uit (bijna) alle windrichtingen, en hebben verschillende culturele achtergronden.

Wat zo SCHANDALIG is aan uw verhaal, is dat u de schijn wilt opwekken namen hen te spreken.

Dat doet u niet.

Heeft u via familie historische banden met Suriname en de (voormalige) Nederlandse Antillen? Zijn uw voorouders als slaaf afgevoerd naar deze gebieden?

Nee.

U stamt af van mensen die hoogstwaarschijnlijk zelf betrokken zijn bij het tot slaaf maken- en verkopen van van de voorouders van de Surinamers en Antillianen.

Dat u vervolgens niet alleen hun geschiedenis, en de geschiedenis van hun voorouders, kaapt, maar hier ook nog KLINKENDE MUNT uit zit te slaan, is werkelijk te schofterig voor woorden.
Heeft u geen schaamtegevoel?

U bent dus gewoon een charlatan.

Weet u wat verder trouwens zo opvalt? U, en Akwasi zijn niet de enige Ghanezen die zich in Nederland hieraan schuldig maken. Maakt uw parasiterend gedrag (het heet “cultural appropriation” geloof ik) soms deel uit van de Ghanese cultuur?

Ik vraag me trouwens ook af wat nou die speciale band is die Ghana met Nederland zou moeten hebben. Want met alles dat Ghanezen hier hebben gekregen zou je dat toch wel moeten verwachten, toch?

Eens even zien.
Heeft Nederland misschien een koloniale band met Ghana? Nee.
Heeft Nederland misschien gastarbeiders gerecruteerd in Ghana? Nee.
Heeft Nederland in de recente geschiedenis misschien Ghanezen op wat voor manier dan ook gedwongen hierheen te komen? Nee.

Dus hoe kwamen die Ghanezen dan toch hier? Is het misschien op vrijwillige basis? En zo ja (en reken maar dat het antwoord volmondig “JA” is), onder welke voorwaarden? Als asielzoeker? Werknemer in de schoonmaak (Ghanese kennismigranten heb ik zelf nog nooit van gehoord), of misschien zelfs als illegaal? Ach, wellicht zelfs uiteindelijk als alledrie, aangezien fraude in die contreien nogal eens voorkomt.

Dus wie denkt u dat het meeste voordeel van die migratie heeft genoten? P.S. Nederland was al welvarend voordat Ghanezen hier voet op Nederlander bodem zetten. Dat u het eventjes weet.

Denkt u dus dat Nederland op enige manier voordeel heeft genoten aan deze Ghanese immigratie?

En dan bent u ineens daar.
U voelt zich gediscrimineerd. U bent boos. U wekt de schijn op dat u vindt dat u enorm veel onrecht is aangedaan.

Maar u heeft dus uw zegje in het Parool gedaan. Dan is het nu onze beurt.

Welnu: wij hebben letterlijk NIETS aan u gehad! H-e-l-e-m-a-a-l niets!

U maakt gebruik van ALLE voorzieningen die dit land biedt, aan iedereen (blank, zwart, bruin, m/v/x et cetera, zonder aanziens des persoons), opgebracht door de generaties aan blanken die dit land hebben opgebouwd na de Tweede Wereldoorlog. En wier cultuur u nu als “racistisch” bestempelt. En let wel: die voorzieningen zijn - anders dan uw extreemlinkse maatjes denken - niet gratis!

U mag zelfs gebruik maken van alle rechten, zoals de vrijheid van meningsuiting, om uw aperte leugens te uiten.

En daarenboven parasiteert u ook nog eens op Nederland, door u allerlei subsidies toe te eigenen die via uw extreemlinkse netwerk aan u zijn toegekend.

Tja.
Doet u eigenlijk wel eens aan zelfreflectie? Zoekt u het woord anders eens op in de Van Dale, en daarna Google. Wellicht gaat er dan ineens een hele nieuwe wereld voor u open.

Kompromat | 17-09-20 | 16:46 | 5

Helemaal gelijk. Alleen zelfreflectie zal in dit geval de subsidie blokkeren. Dus dat zal hij wel niet doen.

miss error | 17-09-20 | 17:06

Duidelijk verhaal

BlauweDruif | 17-09-20 | 17:09

Prima analyse. Helaas is dit voor Airfryer cs te hoog grepen. Feiten, historische en actuele doen niet terzake. Het gaat om gekwetstheid en emoties, ja? Gevoelens van inferioriteit, geprojecteerd op de witte man. Dat u het maar weet.

xavier | 17-09-20 | 17:55
▼ 2 antwoorden verborgen

Hoe zou Poetin dit soort relschoppers aanpakken? youtu.be/oXWlQxUNFLY

LiniaalRectaal | 17-09-20 | 16:46 | 1

Dat was een kort optreden! Op zich vind ik het wel leuke meiden, lekker rebels. Hun ‘muziek’ is natuurlijk afgrijselijk, maar smaken verschillen.

Maar die zweep van die ene politieagent lijkt me wel wat om dat KOZP-gespuis eens te laten voelen hoe we over hun denken!

kunstliefhebber | 17-09-20 | 19:31

Dit zijn kinderen uit vooraanstaande afrikaanse families. Vaak met een discutabel verleden (slavenhandelaar o.i.d.) of een discutabel hedendaags verleden (Gargamel, vader handlanger massamoordenaar Tayler: hoe gek wil je het hebben). En dit soort bevoorrechte kinderen wil ons even de maat stellen. Ik denk dat het beter is om dit soort sujetten stantepede uit te zetten (staatsondermijnende activiteiten) naar land van herkomst. Ik denk dat de burgers daar nog een appeltje met ze te schillen heeft.

Phantomas | 17-09-20 | 16:43

Ik heb in mijn vrienden/kennissenkring mensen van divers pluimage,
Surinaams, Marokkaans en ook blanke Nederlanders.
Wij hebben vaak verhitte discussie over tal van zaken, maar over één ding zijn wij het over het algemeen eens, Nederland is een land waarin eenieder zich kan ontplooien en goed bestaan kan opbouwen mits je inzet toont.
Ik ben als militair in diverse landen in Afrika en het Midden-Oosten geweest,
geloof mij het is nergens zo vredig en goed georganiseerd als in Nederland.
Als je over discriminatie praat, moet je de Moslim wereld bekijken, de stammen in Africa die elkaar discrimineren en uitmoorden. Ga daar je sterk voor maken.
Ik vrees dat deze activisten van oa Bij1 etc daar te laf voor zijn.

QPO69 | 17-09-20 | 16:39 | 1

Je kunt deze gast gewoon een klootzak vinden, zonder dat het iets met huidskleur heeft te maken.I Er zijn ook zat witte? en lichtgetintiers klootzakken.
In Afrika geven ze vast geen subsidie aan haathobby clubjes. Misschien aan al shabab en is.

bqbq | 17-09-20 | 18:13

Gekwestheid is gewoon een business-model.

Beefbus | 17-09-20 | 16:37

Je vraagt je af of Het Parool niet aangeklaagd kan worden als medium dat een podium geeft voor iemand die geweld wil plegen. Hallo redactie? Een mening is een, maar dit soort dreigen met geweld hoort niet in een krant thuis. Daar krijg je zelfs bij Geen Stijl een ban voor.

Toverkol | 17-09-20 | 16:32

Airfryer, Akwasi, Simons, Wekker en hun optocht van deugende mensen bereiken precies het tegenovergestelde van wat ze voor ogen hebben. Men is ze zat en neemt een houding aan van "lul maar tegen m'n reet, want m'n kop is moe". En in de tussentijd sporten, dansen, leren, werken en neuken alle kleurtjes met elkaar. Zoals 't hoort.

Tom Hagen | 17-09-20 | 16:32 | 1

Ik word er anders angstig van als ik in mijn omgeving hoor hoeveel keurige, nette mensen dit slikken als zoete koek. Heeft, denk ik, deels met de calvinistische natuur van de Nederlander te maken en ook met de dagelijkse propaganda via de NPO en Volkskrant.

Bab01 | 17-09-20 | 17:01

Normaal gesproken neemt de NPO de sinterklaasitems al vroeg op. Dar moet wel ergens opvallen dus de desbetreffende stad of dorp blijft niet lang geheim.

The_Challenger | 17-09-20 | 16:31

Komt hier heen als asielzoeker en nu is Nederland voor hem verrot en zijn de blanken racisten. De zogenaamde racisten hebben je verblijf en toekomst in Nederland mogelijk gemaakt. Als het niet bevalt ga dan naar het niet racistische Afrika

Eddy67 | 17-09-20 | 16:31

Jerry is een jankert. Er zijn genoeg mensen van kleur die het wel is gelukt om hun school af te maken en een succesvolle carrière te hebben. Hij moet zonodig het slachtoffer spelen. Van zijn eigen onkunde.

WillemWordtWakker | 17-09-20 | 16:31

Jeffrey snapt niet wat een minderheid is.

1nfidel | 17-09-20 | 16:29

Hoe lang zou het nog duren voor het bijvoeglijk naamwoord 'blank' officieel verboden wordt in woord en geschrift om mensen met een 'witte' huidskleur aan te duiden, omdat het impliciet racistisch zou zijn? Want dat wordt uiteraard het volgende doelwit van die succesvolle club extreemlinkse maanzieken. Ik heb trouwens zin om een corrupte agent knock-out te slaan, is dat ook impliciet racistisch?

Schulzie | 17-09-20 | 16:27 | 1

Ik ben roze. Niet wit.

1nfidel | 17-09-20 | 16:29

Bestaat er al een woord voor “zwarte kleinzerigheid”?

anale_snor | 17-09-20 | 16:27 | 1

Ketikoti....

Odin | 17-09-20 | 16:29

De aangehaalde teksten lopen anders ook behoorlijk over van de generalisaties.

denouden | 17-09-20 | 16:25

Rel-neger: iemand die niets te bieden heeft behalve zijn melanine-overschot en agressie.

Valse_nootjes | 17-09-20 | 16:20

Fantastisch stuk!
Qua kwaliteit vergelijkbaar met "Flatgebouw Nederland" van wijlen Pam Hemelrijk.

Beefbus | 17-09-20 | 16:17

Toch ga ik erover zeiken:

1. Gister hadden we Geert Wilders, die behoorlijk generaliserend sprak over "Marokkanen", Daar was niets goed aan, bleek uit zijn woordkeuze, want Opsporing Verzocht en want De Statistieken en want de Oververtegenwoordiging en want "in brand steken" en want "plunderen". Marokkanen als groep, zonder het expliciete voorbehoud van "criminele Marokkanen" te maken. Dat is op het randje, want zeer zwaar overdreven. En generaliserend.

2. Afrriye die stelt dat wij blanken racisten zijn, dat dit land racistisch van aard is en dat hij daar het eeuwige slachtoffer van is. Dat is ook generaliserend en zwaar overtrokken.

Ik zie echter sterke gelijkenis in de grove generalisaties die beide heren maken: Wilders scheert Marokkanen over een kam, Affriye de blanke inwoners van dit land. De ophef en boosheid geldt echter toch weer volledig eenzijdig de uitspraken van Affriye.

Ik heb het CBS erop nageslagen: Verreweg het grootste deel van de Marokkanen in dit land wordt of werd NIET verdacht van een misdrijf, in bepaalde leeftijdsgroepen nadert dit de 20% weliswaar, maar overall is 90% van de Marokkanen hier niet-crimineel. En dan toch "Marokkanen" noemen als groep. Dat is onverteerbaar en onverdedigbaar, even ergerniswekkend als een Affriye die alle blanke inwoners van dit land over een kam scheert.

Denk daar maar eens over na.

Beste_Landgenoten | 17-09-20 | 16:17 | 48

@Beste_Landgenoten | 17-09-20 | 22:30: " Het helpt niks, het maakt uitsluitend vijanden. En dan klrijg je uiteindelijk precies dat wat je niet wil."

Ehm.. als de houding van een dergelijke groep juist gebaseerd is op uitsluiting en als die groep een 'natuurlijke' aversie heeft tegen Nederlandse waarden is DAT waar het vijandschap ontstaat.
Vijandschap ONTSTAAT niet omdat er na langere tijd een reactie op gang begint te komen vanuit de autochtone bewoner.

De 'groep' neemt NOOIT afstand van de raddraaiers, de 'groep' spreekt zich NOOIT uit op enige verbindende wijze.
De 'groep' is ALTIJD gekwetst, is ALTIJD zielig, moet ALTIJD begrip krijgen voor het gedrag van de mensen uit die groep en moet vooral meer, meer, meer.

DAT... zorgt ervoor dat 'anderen' die groep als zodanig gaan identificeren en een afkeer krijgen tegen die groep. Eigen schuld dikke bult.

DatInternetDingetje | 18-09-20 | 08:05

@DatInternetDingetje | 18-09-20 | 08:05:
Als je moslims als groep beschouwt en je kijkt naar het gemiddelde gedrag, dan heb je op deze wereld voorbeelden die je gelijk bevestigen. ISIS bijvoorbeeld geeft weinig blijk van een tolerante houding, to say the least. En de Koran on de Hadith geven ook weinig vertrouwen wat dat aangaat. Ik kan dus ook een eind meegaan in de stelling dat de jislam geen per definitie vredelievende of tolerante religie is, al hebben alle religies in principe een momopolie op de waarheid, dat is zelfs de hele essentie van een religie. De islam gaat zover dat andersgelovigen geen respect verdienen of de keuze hebben tot bekering of de dood. In dit land echter hebben we een grote groep moslims die voor het allergrootste deel vredelievend is en niet uit zijn op strijd of oorlog, het zijn gewone mensen die een beetje prettig willen leven met een wasmachine, lekker eten en plezier. Zoals jij en ik. Je kunt daar ruzie mee gaan maken door ze a priori allemaal onterecht te beschuldigen van criminaliteit (behalve het terechte kleinere deel) en dan krijg je dus extra gedoe. Of je blijft gewoon cokrrect, je pakt criminelen aan, je laat de rest met rust en respecteert hun gewoonten zo lang als die geen ellende geven. Zo wil je ook dat men joku behandelt, geen onterechte beschuldigingen van racisme, of blanke privileges en meer van die nonsens. Daarom ook dit stuk van Van Rossem. Terecht, helemaal terecht.

Beste_Landgenoten | 18-09-20 | 09:28

@GeenHeil | 17-09-20 | 23:46:
Dan zijn er twee mogelijkheden:
1. Ook moslim worden, je aanpassen en dan leef je ook prima, maar je vrouw wat minder.
2. Vechten voor je zelfbehoud.
In dat geval zal het wel nummer 2 worden, maar ik denk dat het zo ver niet komt. Andere problemen zullen ons rap inhalen, obver 30 jaar denken we niet eens meer over de islam als probleem, dat is dan de minste van onze zorgen.

Beste_Landgenoten | 18-09-20 | 09:32
▼ 45 antwoorden verborgen

uitzetten naar bonaire.

newray | 17-09-20 | 16:17

Ik word zo schijtziek van dat gelul! Zoek een baantje, doe iets voor de maatschappij, maar stop vooral met anderen de maat te nemen. En bevalt het je hier echt niet, dan ge je toch gewoon?

apek00l | 17-09-20 | 16:14 | 1

Ge = ga

apek00l | 17-09-20 | 16:15

Als ik ergens komt waar de sfeer of de mensen mij niet bevallen ga ik weg en kom er nooit meer. Je moet wel een enorme masochist zijn om zo lang in zo'n verschrikkelijk land te blijven hangen. Maar geld en aandacht verzachten de pijn waarschijnlijk tot een dragelijk niveau.

ArieC | 17-09-20 | 16:09 | 1

Esajas schijnt weer 8 ton te hebben gevangen. Airfryer wacht ook op zijn awards en miljonairschap. Als je maar dicht bij de hoofdstedelijke non-valeurs van GL en pvda blijft hangen, komt de jackpot vanzelf op je pad.

eastender | 17-09-20 | 16:50

Zeer goed stuk van Rossem, het is de kleingeestige bekrompenheid die men wil opdringen aan de autochtone Nederlanders. Maar let wel, als wij Duitsers zien lachen om hun humor, dan snappen wij er niets van. Chinezen snappen niets van onze humor en zo zijn er véél meer verschillen waardoor de blanke autochtone bevolking zichzelf ziet vervreemden van zijn roots. Nieuwkomers moeten zich aanpassen en niet andersom.

kalescheet | 17-09-20 | 16:06

Dus Airfryer dreigt blanke (door hem stereotyp negatief aangeduid als "wit") medemensen het ziekenhuis in te slaan omdat zijn geduld op is.
Valt dit onder de woordkunst van een slechte dichter of zijn het strafbare uitingen van een racistische agressieveling?

Schmalz | 17-09-20 | 16:05

Klaver komt als redenaar niet eens in de schaduw van Wilders. De leider van groenlinks maakt zeker onderscheid. Ik denk dat Klaver echt slecht is voor groen links en dat hij goed is in onbeduidende politiek.

St.Peter | 17-09-20 | 16:04

Niet te geloven. Maar wel zijn hand ophouden hier. Als het hier niet fijn is dan ga je toch terug naar waar je vandaan komt?
Maar wat is Nederland toch ook een achterlijk land geworden.

RamondeM | 17-09-20 | 16:03

Net bij het winkelcentrum, mijnheer wilt u een gratis Volkskrant ? Nee ik hoef geen linkse krant. We hebben ook rechtse kranten; Parool AD en Trouw. LOL.

sprietatoom | 17-09-20 | 16:00

Mooi hoe babyface Klaver wordt aangepakt door Geert.

Stephen K. | 17-09-20 | 15:57

Alweer zo'n mooi stuk van Van Rossum. Dank!

Ik zou weleens willen weten hoe dit soort feitenvrij gedram van Airfryer & Co doorwerkt. Ik geloof meteen dat niet iedere donkere medemens in Nederland zijn mening onderschrijft. Maar aan de andere kant heb ik zelf het idee dat ik tegenwoordig de hele dag heel boos word aangekeken. Na mijn 'Goedemorgen' aan een kassa, volgt steevast een doodse stilte. Al die kleine dagelijkse veelvoorkomende interacties: ze lijken steeds minder prettig te verlopen. Zou het kunnen dat er steeds meer mensen gaan denken dat ze in een racistisch land wonen?
Laat iemand hem alsjeblieft eens wat vragen. En vraag eens door. Ik zou oprecht weleens willen weten hoe hij een ideaal Nederland ziet. Wanneer zou hij geen racisme meer ervaren? Wat is er precies allemaal voor nodig om hem tevreden te stellen?
Het is wel duidelijk (nou ja..) wat er allemaal mankeert aan Nederland. Laat 'm de volgende keer alsjeblieft eens vertellen wat hij wél allemaal wil.

Poesmobiel | 17-09-20 | 15:57 | 5

Gewoon dat ze allemaal zonder straf crimineel mogen zijn.

Rest In Privacy | 17-09-20 | 16:21

Grappig, had nog geen half uur geleden bijna exact hetzelfde, donkere dame voor me heeft praktisch een heel gesprek met het donkere meisje, bij mij kon er nog net een "bonnetje?" vanaf. Zal wel door mijn geprivilegieerde vers uit Italië gebruinde huidje komen? Nja, flesje Lambrusco zonder pizza zal er niet minder om smaken.

Schapenjager | 17-09-20 | 16:33

@Schapenjager | 17-09-20 | 16:33: Zo is het, geniet ervan!
Maar echt. Dat verplichte (moet van de winkel) 'Fijne dag', klinkt ook meer als 'Ga dood'. Ik vind het onterecht, ongezellig en nogal zorgelijk. Als die dreiners daaraan meewerken, mag iemand ze weleens op hun verantwoordelijkheid gaan wijzen, lijkt me.

Poesmobiel | 17-09-20 | 17:12
▼ 2 antwoorden verborgen

Aifryer volgt een zuivere Freudiaanse redenering: "u bent onbewust seksueel gefrustreerd en als u het niet met mij eens bent dan is dat daarmee een bewijs van uw seksuele frustraties".

Airfryer: "alle witte mensen zijn racistisch. En diegene die dat tegenspreken zijn racistisch!".

Mij is altijd onduidelijk wat dit heerschap nou wil. Toegegeven: ik vind hem een stomme lul, maar niet niet om zijn huidskleur. Dus in Jerry-ville ben ik racistisch, want blank. Prima. Vink. Maar wat wil je nu? Wat is je plan?

Odin | 17-09-20 | 15:53 | 3

Doekoe.

Ruimedenker | 17-09-20 | 15:57

Precies! Dat wil ik ook weten.

Poesmobiel | 17-09-20 | 15:58

Het is simpel. Alle mensen zijn gelijk. Dus als alle blanke mensen racisten zijn, zijn alle zwarten dat ook. De uitspraak van Airfryer heeft nul waarde.

Stuffed Human | 17-09-20 | 16:01

Doodsbedreigingen, moord, mag allemaal van het OM dat zelf nota bene in de anti-Piet bewegingen zit. Zolang je maar geen Minder zegt.

Rest In Privacy | 17-09-20 | 15:50

@ Van Rossem, als u vaker deze zeikerds van flinke repliek dient, hoeft u over inkomsten geen zorgen te maken. Als u mij kan beloven hier tegen blijven te ageren, dan word ik vandaag premium lid. Dit is ouderwets GeenStijl! Hulde!

Harvey2Face | 17-09-20 | 15:48 | 3

Ik volg je Harvey, ik ga vandaag nog een bedrag overmaken, oja Een kus voor Van Rossum.

shauna | 17-09-20 | 16:14

gelijk thuis en de daad bij het woord gevoegd.

Harvey2Face | 17-09-20 | 19:45
-weggejorist-
GeenHeil | 17-09-20 | 15:46

Ben nu wel benieuwd welke landen minder racistisch zijn dan Nederland, als geldt dat Nederland een racistisch land is.

druipsmurf | 17-09-20 | 15:46 | 2

Nederland is niet racistisch. Er zijn wel racisten maar die zijn er in verschillende kleuren en het zijn er gelukkig niet heel veel.

Rennieflox | 17-09-20 | 15:57

@odin, Semper Fidelis

QPO69 | 17-09-20 | 15:43 | 1

Broeder.

Odin | 17-09-20 | 15:55

Als het je hier niet bevalt dan ga je toch.

Toch knap dat ze creëren wat er nauwelijks was, een meer racistische maatschappij op den duur die steeds sterker polariseert.

Weg met dit soort zuigers als Akwasi en Airfryer.

sprietatoom | 17-09-20 | 15:43

Ik heb me zelden zo herkend in een stuk proza op GS als in deze bijdrage van van Rossem.
Als dank en blijk van waardering heb ik nu eindelijk een kroontje opgezet.

Waagmeester | 17-09-20 | 15:42

Nu weten we ook waarom het daar zo'n rotzooi is in Afrika. Het blijven ongeleide projectielen die je zo bij een verkleedpartijtje buiten westen kunnen slaan (zou wat anders schrijven, maar dat gebruiken ze dan weer voor hun eigen agenda). Had Jerry trouwens al een Power-award van FunX gekregen? Zoniet, dan volgend jaar een kansrijke nominatie.

jochum1980 | 17-09-20 | 15:41

Tja, het is een harde wereld. Zelfs als autochtoon iemand met een goede opleiding en zonder noemenswaardige probleemjeugd, komt het allemaal niet aanwaaien en moet er dag in dag uit hard voor gewerkt worden.
Als in Jeffrey z'n levensloop lees, gescheiden ouders, migrant, geen vervolgopleiding.. dan zijn dat meerdere achterstandsindicatoren, deels zelfverkozen, deels keuzes van z'n ouders, deels voor hem dus botte pech. Dat er dan soms niemand op jou zit te wachten en dat je constant meer succesvolle (veelal maar niet alleen autochtone) generatiegenoten om je heen ziet, dan is dat geen racisme. Als hij dacht dat rappen een carrière zou zijn, dan is dat deels aan de maatschappij (de leraren, de media, de FunX-en etc...) te wijten, die jongeren dit waanidee voorschotelt. Je wilt niet weten hoeveel achterstandsjongeren werkeloos een of ander hulpverleningstraject indraaien en nog steeds denken dat ze rapper kunnen worden. (Ik acht Nederland gek genoeg om die jongeren ook een rapcursus aan te bieden, maar dat terzijde). Wat ik als hulpverlener zou doen, is ze een foto laten zien van de dochter van Afshin Allian, die vandaag is afgestudeerd als jurist. Het is maar net welk rolmodel je kiest.
En er zijn natuurlijk talloze allochtonen met iets minder geslaagde ouders die gewoon een opleiding hebben afgemaakt, baanzekerheid in bijv ict, zorg of techniek hebben en die je nooit maar dan ook nooit zult horen klagen zoals Afriye klaagt.
Er bestaat nog altijd iets als eigen verantwoordelijkheid voor je leven.

Bert Konterman | 17-09-20 | 15:40 | 4

Er zijn uitermate weinig landen waar je met zulke achterstanden meer kansen krijgt dan in NL.

Rennieflox | 17-09-20 | 16:00

Maar daar heb je een opleiding en intelligentie voor nodig.

Rest In Privacy | 17-09-20 | 16:23
▼ 1 antwoord verborgen

Bovenop m'n lidmaatschap nog iets gedoneerd speciaal voor dit stuk. Hopelijk vindt het een groter publiek dan enkel het roze leger (waar ik al sinds 2005 in meewandel)

kapoerewiet | 17-09-20 | 15:40

"racistische opmerkingen" zullen nooit verdwijnen aangezien er narcistische mensen zijn die het leuk vinden om mensen op te jutten. En als racisme in een bepaalde situatie niet gebruikt kan worden dan wordt wel iets anders gebruikt. Van klasseverschil, tot willekeurige lichamelijke afwijkingen tot schoolcijfers tot desnoods antiracisme of andere politieke correctheid, om andere mensen op een treiterige manier af te kraken op een manier die de narcist een gevoel van macht geeft.

What is "baiting"? (Glossary of Narcissistic Relationships)
www.youtube.com/watch?v=5HNK07Khk9w

petersteenkamp | 17-09-20 | 15:38

Dat hele blm-gedoe en alle andere uitingen van racisme-verongelijktheid is een rookgordijn om onderliggende problemen te verhullen: heel veel zwarte mannen kunnen niet meekomen in een westerse samenleving!

Rationa | 17-09-20 | 15:36 | 1

racisme is een beschuldiging die blanke mensen dader maken en negers slachtoffer. Vandaar dat deze beschuldiging dag in dag uit als met een snelvuurkanon afgeschoten wordt. Dit dringt blanke mensen in de verdediging en verbergt situaties waarin negers dader zijn en blanke mensen slachtoffer.

petersteenkamp | 17-09-20 | 15:43

Zwarte tijden voor witte mensen.

Acidstain | 17-09-20 | 15:35

Wat een haat zeg. Ik moet ineens denken aan het nummer 'Momma's gotta die tonight' van Body Count.

Stuffed Human | 17-09-20 | 15:34

Prachtige kunst van Cortes!

De Profundus | 17-09-20 | 15:33

Veel te lang stuk voor deze 'mental midget'. Ik denk dat de intentie is om eventuele Vreekampjes en Smeetsjes onder de lezers enigszins te overtuigen, want eerlijk gezegd richten die momenteel de meeste schade aan de maatschappij aan. Helaas hebben die mensen hun hoofd zo diep in hun reet dat ze hun eigen Muppet zijn. Er verandert niks aan hun gedrag zolang het financieel blijft lonen om deze idiote act vol te houden. Bij de club van Vreekamp ging het dus om vele honderdduizenden euro's per jaar.

SIogra | 17-09-20 | 15:33

Als je in Nederland een mening verkondigt, staan er ongevraagd mensen op die er tegenin gaan.
Heeft geen fuck met racisme te maken, alles met vrijheid.
Koester dat.
En als je dat na je immigratie niet kunt, tyf dan alsjeblieft weer op, waar je ook vandaan kwam?

CynicalBastard | 17-09-20 | 15:28

Helder, deze waarschuwing. Ik wist al dat ik met mijn witte privilege een racist was, nu moet ik er rekening mee houden dat ik op mijn bek wordt geslagen omdat ik me racistisch uit. Aangezien ik niet begrijp waarom ik een racist wordt het me een beetje te heet onder de voeten: voordat ik weet heb ik iets racistisch gezegd en dan krijg ik een hijs voor mijn muil. Donkere mensen maar vermijden dan.

Otto Normal | 17-09-20 | 15:27

Wat een genot om deze voortreffelijke penseeltirade te mogen lezen.

DI6 | 17-09-20 | 15:23 | 1

Ja, ontzettend goed. En ontzettend jammer dat dit niet eens voorgelezen mag worden op de NPO. Want dit is een pracht van een preek voor eigen parochie.

kapoerewiet | 17-09-20 | 15:34

En de NOS beste mensen beloond deze mensen met een soort prijs voor hun verleende diensten aangaande de verschrikkelijke rassendiscriminatie alhier! Je denkt het kan niet gekker, nou dus wel.. Je valt van de ene verbazing in de andere en onze Máxima zij het jaren geleden ook al de echte Nederlander bestaat niet meer.. hier zijn we dus aangekomen..

aardv@rk | 17-09-20 | 15:21

De verdiensten zijn het ruim waard om in dit o zo racistisch land te leven.
Want als het hier echt zo erg is waarom blijf je dan hier?

spamzuiger | 17-09-20 | 15:19 | 1

Opportuniteitsbeginsel, verdienmodel.

TheseDays00 | 17-09-20 | 15:23

As woensdag is er op de school van mijn kids een themadag over racisme. Er komen 2 diversiteits experts. U mag raden wie dat zijn.
Esajas en Airfrye , ik kopieer dit stukje en meldt ze dan ook af voor hun propaganda stukje.

NeuqFaut | 17-09-20 | 15:18 | 8

Wat voor school is dat dan?

Gazzerop | 17-09-20 | 15:44

Mijn zoon mocht/moest een presentatie maken over.. je raadt het al: discriminatie. Het wordt er aan alle kanten doorgedrukt.

Karel17 | 17-09-20 | 16:11

@Gazzerop | 17-09-20 | 15:44: Een school in de Bijlmer. Voor de rest niets mis mee overigens zeer tevreden over de school, alleen hier schieten ze behoorlijk door.

NeuqFaut | 17-09-20 | 16:36
▼ 5 antwoorden verborgen

zoals ik hier al eerder zei, Zwarte Piet is liefde volgens mijn vrouw.

Zyprexa20mg | 17-09-20 | 15:18

Maakt niet meer uit. Heb mn kids al verteld dat alle zwarte pieten door Sinterklaas zijn ontslagen omdat ze niks uitvoerden en vervangen zijn door witte pieten.

Erdee | 17-09-20 | 15:17

Hear, hear. Laten we trouwens die Pieten zo snel mogelijk wit maken. Is het weer een heerlijk blank familiefeestje

Rest In Privacy | 17-09-20 | 15:16 | 3

Geen gek idee.. maar ze dan wel Akwasies noemen

flupsen | 17-09-20 | 15:24

Of maak er weer duivels van zoals het heel vroeger was. Genoeg voorbeelden in de landen om ons heen.

zwarte_weduwe | 17-09-20 | 15:35

Als het hier nu echt zo verschrikkelijk is waarom ga je niet lekker frituren in Ghana bij je slaven handelende stamgenoten en daar wachten op gratis geld. Oh wacht....

Jafco | 17-09-20 | 15:15

Een goede vriend van mij verwoorde het enige tijd geleden als volgt. Ik ben dolblij dat mijn voorouders vanuit West-Africa naar Suriname zijn gebracht.
Nu heb ik kunnen studeren, heb een goede baan, mijn zoon en dochter studeren
beide aan de Leidse Universiteit. Als ik in West-Africa was geboren, was ik waarschijnlijk door oorlogsgeweld en/of ziekten omgekomen en waren er nooit nakomelingen van mij geweest. Hij is van mening, dat je niet moet zeuren maar werken en kansen pakken die er ook voor gekleurde mensen liggen als je ze maar wilt zien en oppakken.

QPO69 | 17-09-20 | 15:14 | 6

Natuurlijk, maar dat kunnen die anti-piet en akwassi natuurlijk niet opvoeren.
Zij hebben wel de kansen gegrepen die er gewoon voor iedereen zijn.
Dat dat vooral gesubsidieerde b*s clubjes zijn is niet fris, maar zij kunnen iig. niet zeggen dat ze geen kansen gehad hebben.

Gazzerop | 17-09-20 | 15:47

In mijn omgeving herkent ook niemand zich in wat Akwasi en deze man zeggen. Geven aan geen last van racisme te hebben of gehad te hebben, hebben wel last van het ongebreidelde migratiebeleid. Van mensen uit het Turkije/Marokko/MO hebben ze wel last qua racistische opmerkingen.
Zou het dan toch aan Amsterdam liggen? Is Amsterdam een racistische rotstad?

Bataafje | 17-09-20 | 15:49

@Gazzerop | 17-09-20 | 15:47:
Akwasi heeft anders genoeg kansen gegrepen, met zijn investeringen en bezit. Kerel bezit gewoon meerdere miljoenen aan vastgoed.

@Bataafje | 17-09-20 | 15:49
Zou het aan de demografie liggen daar?

Rest In Privacy | 17-09-20 | 16:18
▼ 3 antwoorden verborgen

Complimenten voor dit spijker, kop, raak stuk!!
Schitterend verwoord

D.Bader | 17-09-20 | 15:11

Subsidiebedelaars. Ze verminken elkaar om effectiever te bedelen.

inCol | 17-09-20 | 15:10

Ach gut jerry wil ook een award ontvangen........

HanMar2 | 17-09-20 | 15:09

Geweldig stuk van Van Rossem. Heeft mij direct doen besluiten reaguurder te worden en dit dan ook direct goed te doen

BlauweDruif | 17-09-20 | 15:09 | 1

Welkom! Beter laat dan (n)ooit.

de directeur | 17-09-20 | 15:22

Geweldig stuk. Chapeau!
Wel jammer dat dit nodig is, want dat is het.
Hoe meer subsidie naar ani-racisme clubjes, hoe meer racisme er blijkbaar "gevonden" wordt. Dat is toch wel gek, hé?
Iets om over na te denken.

SNAFU | 17-09-20 | 15:09

BLM is racistisch omdat zij andere kleuren uitsluiten, tis blackprivilege. Verder walgelijke vent en dito linkse clubjes. Je zou ze in het gezicht kunnen trappen .

Eddy67 | 17-09-20 | 15:09

Lucht het op @Van Rossum? Gewoon negeren dit sneue mannetje. Ga hem niet zwart maken (is dat een racistische uitdrukking trouwens) of zoals onze Oosterburen het zeggen: nicht ärgern nur wundern!

Prutser | 17-09-20 | 15:06 | 1

Ja speel hem niet de zwarte Piet toe

D.Bader | 17-09-20 | 15:07
-weggejorist-
goedgeheugen | 17-09-20 | 15:06

"In dit land belonen we inzet, respecteren we inspanning en applaudisseren we vooral niet voor de verongelijkte agressie van de permanent verontwaardigden. "

Weet je het zeker?

ChristianV | 17-09-20 | 15:05

Afriyie, Esajas en kornuiten weten best wel dat het allemaal zwaar overtrokken bullshit is wat ze preken. Ze hebben een verdienmodel kunnen maken van hun geveinsde slachtofferschap. De astronomische subsidiestromen die hun kant op blijven vloeien zijn een logische motivator. De kwade genius hierachter is het links bestuur dat dit soort leeglopers en bloedzuigers van gratis geld blijft voorzien. Daar zouden we de strijd tegen moeten gaan voeren.

Crusher | 17-09-20 | 15:04 | 3

Hele dikke plus. In een land waar gewoon gezond verstand regeert en de autochtone bewoners niet behept zijn met een onzinnig schuldcomplex zouden dit soort nietsnutten geen poot aan de grond krijgen. Hier worden ze dankzij die natti tosti in het Torentje van voor tot achter gesponsord, gepamperd en de hielen gelikt.

5611 | 17-09-20 | 15:40

A.s. maart krijgt iedereen de kans om te stemmen voor 'minder links'.

Wering | 17-09-20 | 18:11

Hele hele dikke plus voor het proza hierboven. Overigens zou ik er bijna een zwarte Piet-pak voor aantrekken en vragen waar ik de heer Airfryer kan vinden. Ik zou het wel eens mee willen maken wat de beste man gaat doen... denk namelijk helemaal niets. En ik ook niet, maar als ie het dan hebben wil kan ie het krijgen ook.

Behangdelul | 17-09-20 | 15:01 | 1

Idem. Ik zeg kom maar op Airfryer. We zullen zien wie er in het AMC terecht komt.

The2Amendment | 17-09-20 | 15:06

Mensen die wat kunnen worden in Nederland gewaardeerd. En dat noemen we 'racisme'.

jan99 | 17-09-20 | 15:00

Oogst wat je zaait?? really?
Zoals het er nu naar uit ziet groeit een generatie kleuters op met het besef dat het sinterklaasfeest is verpest door negers. Zelfs de PVV kan dat uitleggen en verkopen. Dus wat voor een enorme mongool ben je dan als je dat nu nog niet merkt?

Epistulae_Morales | 17-09-20 | 14:58 | 1

Er groeit een generatie kleuters op zonder positief rolmodel voor zwarten en ze zien zwarte agressieve mensen op tv. Win-win.

5611 | 17-09-20 | 15:42

Wat een slapjanussen. Lijkt mij ook wel eens gemakkelijk om al mijn frustraties en tegenslagen toe te wijzen aan een andere mensen zonder zelf verantwoordelijkheid te dragen voor mijn eigen gedrag. Respect moet je verdienen en medelijden krijg je voor niets. Ik heb alleen maar medelijden met deze 'antiracisten' en hun bekrompen gedachtegang.

therealbraindump | 17-09-20 | 14:58

"Als nog een witte persoon mij racistisch bejegent, eindigt die in het AMC."
Ironisch genoeg is dit zelf een racistische uitspraak. Want waarom geldt dit dreigement enkel voor 'witte' personen?
Dat zou hetzelfde zijn wanneer ik zou zeggen: "Wanneer ik nog een zwarte persoon zie die mijn fiets probeert te stelen, eindigt die in het AMC". Want wat dan van een blanke persoon die -theoretisch dus- een fiets zou proberen te stelen?

du Roi Soleil | 17-09-20 | 14:57 | 1

exact.. Maar ik geef de hoop niet op. Hij kan zichzelf uiteraard in het AMC slaan.

Epistulae_Morales | 17-09-20 | 14:59

Bloody hell, man: asielzoekers … krijgen 65 miljoen per jaar aan ‘wachtgeld’. Hoezo ’racistisch land’?
Jerry: "Jaaaa, omdat dat in een beschaafd land € 65 miljard of € 650 miljard zou zijn, racisten!"

HeelStijl | 17-09-20 | 14:57

Misschien kan Elon Musk zon Neurolink chip in zn hoofd implanteren. Zoveel domheid kan ik echt niet aan.

lalalilo | 17-09-20 | 14:56

Ooh wacht, deze snikker had al even geen aandacht gehad!

Harrie7949 | 17-09-20 | 14:54 | 1

Jaloers op Akwasi en Hamilton.

Toverkol | 17-09-20 | 16:40

Goed stuk. Respect.

du Roi Soleil | 17-09-20 | 14:54

Nou nou iemand jaloers over de aandacht die de andere Ashanti slavenhandelaren nazaat akwasi allemaal krijgt. Snel mee profiteren en er over heen met wat uitspraken in de whitey helper courant. Dapper hoor!

P-unit | 17-09-20 | 14:54

Er zijn maar 2 soorten mensen. De "vruchtbaren" en de "on-vruchtbaren". Of je het leuk vind of niet, het is zo.

streknek | 17-09-20 | 14:53

De aggressors zijn de juffen en meesters die de kindertjes wijs maken dat alle ra55en de zelfde talenten bezitten. Ik heb het dus niet over individuen. Geen wonder dus, die ontevredenheid.

HogeNood | 17-09-20 | 14:51

Zijn Airfryer en Aquarium ook in te huren als Zwarte Piet?

Gewinflipt | 17-09-20 | 14:49 | 3

Wil je die twee griezels op onschuldige kindertjes loslaten?

kunstliefhebber | 17-09-20 | 14:53

Dan slaan ze elkaar op de bek!

FogerRederer | 17-09-20 | 14:57

Van Rossem in topvorm. Was deze al voorbereid?
Dit soort stukken zijn de reden dat GS zo belangrijk is. De doneerknop onderaan is 100% terecht.

p.s.
Nu nog buikie eraf, biceps erbij en hij is helemáál top!

Schwanzeleber | 17-09-20 | 14:49

Pats. Boem. Pets.
Heerlijk Van Rossem!

hatsaflats! | 17-09-20 | 14:48 | 1

Sluit ik me graag bij aan, ik zou dit epistel absoluut niet kunnen evenaren. Maar helaas zal de boodschap niet landen bij Airfryer. En dat is vooral jammer voor hem, want een rancuneus mannetje als hij zal hier nooit gelukkig worden in ons land.

kunstliefhebber | 17-09-20 | 14:57

Ik heb gisteren het ruim 2 uur durende debat zitten kijken op YT. Tenenkrommend van de linkerzijde. Puur om je tegenstander uit te schakelen, zo zou ik het willen noemen. En dat een rechter dan niet deugd, doet niet meer ter zake. Het is om te walgen wat er gebeurt in Nederland. Ik herken niets meer van dit land waar ik tot 10-15 jaar geleden. Volgeplempt worden met moslims, nietsnutten voor de eeuwigheid en profiteurs. Waar een rechte rug een rug is geworden die altijd naar links wijst. Waar werken allang nauwelijks loont omdat men zo graag de kanslozen/nietsnutten stil houdt met geld van de werkenden. Waar overheidsinstellingen maar wat aanklooien zonder gestraft te worden. Het ambtenarenapparaat met 5% is gegroeid in 120 jaar tijd, terwijl ons een kleinere overheid - lees minder belastingen betalen - was beloofd. Een EU - lees Duitsland en Frankrijk - via de zogenoemde EU de baas zijn. Waarom überhaupt Den Haag nog bestaat? Geldverkwisting. Waar werkenden levenslang een achterstand krijgen omwille van willekeur bij de cowboys van de kindertoeslag. Waar ambtenaren een vorstenuitkering kregen als ze eerder stopten met werken. Zo hoog, dat zelfs de eigen ambtenaren er schande van spreken. De kansloze immigranten die hier wekelijks naar binnen lopen en rijkelijk beloond worden. En zo kan ik uren doorgaan. Wat is dit voor een land geworden?

Zeisss | 17-09-20 | 14:48 | 2

Er zitten wat foutjes in sorry. Zal de teleurstelling zijn... 120 jar moet 10 jaar zijn. Excuses.

Zeisss | 17-09-20 | 14:49

De grootste fout die Airfryer maakt is dat hij Nederland zijn land noemt! Nee, dit is zijn land niet. En dat zal het ook nooit worden, want het enige wat hij bijdraagt aan onze samenleving is dat hij overal tegenaan schopt. Ik neem aan dat hij niet werkt, ik begreep ooit dat hij een rapper (typisch) wou worden maar die carrière kennelijk in het slop is geraakt. Als dingen niet lukken in het leven en je weet niks beters te verzinnen om anderen daar de schuld van te geven, dan pas ben je echt een mislukkeling!

kunstliefhebber | 17-09-20 | 14:47

Kan zo op een tegeltje.
Dit. Hele. Verhaal.

philia | 17-09-20 | 14:46

Raak! Op hun nummer! Onder meer dáárom ben ik lid van GeenStijl! Nederland is geenszins racistisch. Maar als Akwasi c.s. zo doorgaan, krijgen wel steeds meer Nederlanders een hekel aan hem en de zijnen. Niet omdat zij zwart zijn en de witte Nederlanders wit, maar omdat begrip zo zijn grenzen heeft.

DumboJet | 17-09-20 | 14:46

Goed stuk van Van Rossem!
Maar dan lees je de comments en dan denk je: Ja ik moet Affriye ook deels gelijk geven: Er wonen toch nog best veel racisten in dit land.

Juweeltjes als:

"Ze kunnen toch altijd naar de door bevrijdde slaven, gestichtte landen gaan, om zich door in te zetten voor de mensen?"

Ze? Wie zijn ze. Die zwarte jongens?
Of die ene zwarte jongen die zich Affriye noemt?

Beste_Landgenoten | 17-09-20 | 14:46 | 15

@TeeJee | 17-09-20 | 16:12:
""Ze" is in deze context de activisten, zonder aanzien des kleurs."

Dat vind jij misschien maar ik ben daar minder zeker van als ik sommige andere reacties lees. Wat ik zeg: Er is behoorlijk wat racistisch taalgebruik, ook onbedoeld of onbewust.

De test is altijd heel simpel: Vervang "ze" door "de Joden" en kijk dan of het nog steds neutraal klinkt.

Beste_Landgenoten | 17-09-20 | 16:23

@Beste_Landgenoten | 17-09-20 | 16:23:
Dan zijn wij het aanzienlijk oneens, en het zegt nogal wat over je BL, gelet op je bereidwilligheid om direct het meest negatieve aan te nemen en mensen te veroordelen. Doen Afriyie/Esayas/Akwasi ook.

Dat 'vervangen' is overigens nogal een onzinnige exercitie. Dat soort truukjes worden te pas en te onpas gebruikt om mensen in een discussie verdacht te maken, om maar niet in te hoeven gaan op de argumenten van de ander. Doen Afriyie/Esayas/Akwasi ook.

Doe dat gewoon maar niet.

Rest In Privacy | 17-09-20 | 16:31

@TeeJee | 17-09-20 | 16:31:
Het is gewoon een complotwappie pur sang. Begin er bijna medelijden mee te krijgen.

The_Challenger | 17-09-20 | 16:43
▼ 12 antwoorden verborgen

Er zijn mensen die hard trainen om een beroemd voetballer te worden.
En er zijn hooligans die een voetbalwedstrijd aangrijpen om alles te slopen.
Sommigen oefenen jarenlang op een instrument, leren alles over akkoorden.
Anderen zetten een metronoom aan en rappen dat ze moorden willen plegen.

Er zijn dus mensen die willen bouwen, en mensen die willen slopen.
Aan welk van de twee heb je het meeste, als samenleving?
Dus waarom subsidieert onze overheid alleen de slopers?
En waarom verlenen onze MSM hun podia alleen aan de slopers?

Miljoenen bouwers in dit land produceren voedsel, bouwen huizen en maken (vanzelfsprekend lijkende) dingen als stromend water en elektriciteit mogelijk. Ruim de helft van wat deze bouwers verdienen aan het opbouwen en onderhouden van dit land gaat naar de belasting. Om nog meer goede dingen mee te doen.

En een paar duizend slopers in dit land verheerlijken racisme, criminaliteit, extremisme, (seksueel) geweld en balkanisering van dit land. Deze op de markt onverkoopbare "producten" worden door de overheid ruimhartig gesubsidieerd. Er zijn zelfs speciale prijzen voor slopers, zoals de "Power Award", voor mensen met een bovengemiddeld strafblad. Allemaal van ons belastinggeld.

Hebben we daar echt wat aan, als samenleving?
Stem alsjeblieft op een partij die subsidies op extremisme wil afschaffen.

Meningen behoeven sowieso geen subsidies; dat leidt alleen maar tot extremisme. Omdat iemand met een gesubsidieerde mening veel minder met andere mensen in contact komt. Mensen met een baan die 's avonds hun mening gratis ventileren zijn vrijwel altijd redelijker, toleranter en realistischer dan mensen die in hun eigen bubbel vastzitten.
Zie Afriyie; zou hij ooit een blanke belastingbetaler hebben ontmoet?
Een die echt bijdraagt aan dit land, dus geen linkse subsidiespons?

Dandruff | 17-09-20 | 14:43 | 1

Hulde, die moeten we er wat mij betreft in houden: NIET luisteren naar een mening als die gesubsidieerd is.

Wering | 17-09-20 | 17:54

Ze kunnen toch altijd naar de door bevrijdde slaven, gestichtte landen gaan, om zich door in te zetten voor de mensen?

Schepvogel | 17-09-20 | 14:42

Ze noemen me maar racist, het is een geuzennaam voor mensen die niet in de BLM, BIJ1 en KOPZ frames trappen maar mensen gewoon infividueel beoordelen op gedrag en wat ze kunnen ingeacht hun kleur.

2voor12 | 17-09-20 | 14:41

Hoezo wil niemand nazi's beschermen? Het grootste tuig wordt in Nederland in de watten gelegd.

uisge baugh | 17-09-20 | 14:41

"Als ik Zwarte Piet tegenkom, sla ik hem knock-out. Als nog een witte persoon mij racistisch bejegent, eindigt die in het AMC."
Dit is met voorbedachte rade. Airfryer doet precies wat Aquarium doet. Hij dreigt letterlijk met geweld. Zou zelfs Margriet "helder" moeten noemen, deze uitspraak. En het is in alle arrogantie dubbel op, ziin dreigementen geven de woorden van Aquarium hun oorspronkelijke betekenis weer terug. Die wordt niet vervolgd, dus kan met terugwerkende kracht zijn ophitsen weer als ophitsen begrepen worden.
Airfryer weet hoeveel ruimte hij maximaal krijgt, en gaat er ook voor. Als hij aangiftes aan zijn broek krijgt, dan is de kans groot dat ook hij na een halfslachtig soort van "sorry" niet vervolgd wordt en komt hij er zoals zijn broeden gewoon mee weg.
En dan is het doel bereikt. De sfeer is gezet voor een geweldig enerverend Sinterklaasfeest. De journalisten zullen tijdig worden ingeseind waar KOZP rotzooi zal gaan trappen, en zullen dus precies de momenten weten vast te leggen waarop de wit geprivilegieerden zich uit de tent zullen laten lokken.
"Als ik Zwarte Piet tegenkom, sla ik hem knock-out."
OK, dat weten we dan, Airfryer. Je stuurt aan op lijfelijk geweld, je wilt oorlog. Die ga je dan ook krijgen, dat staat vast. Je oogst wat je zaait. Je wilt ook oogsten wat je zaait. Je bent opruier, zoals je broeder een opruier is.
Maar het zal precies zo gaan zoals in de VS. Uiteindelijk zul je door je broeders en je zusters uitgekotst worden.

Schoorsteenveger | 17-09-20 | 14:41

Verander elke “zwarte” in het stuk met “witte” en/of “blanke” en vice versa, en het verhaal klopt serieus ook nog. Practice what you preach Jerry.

LuNaTeeQ | 17-09-20 | 14:41 | 1

Verander witte in jood en je gebt het partijprogramma van GL voor de verkiezingen van 2021.

The2Amendment | 17-09-20 | 15:10

Volgens mij bestaan er helemaal geen echte redenen om Nederlanders te beschuldigen van institutioneel racisme... reden waarom de sinnieklaasavond erbij wordt gehaald. Een leuk feest met gedichtjes, surprises en cadeautjes voor de hele familie niemand die daar iets kwaads of gemeens mee bedoelt maar waar een paar zwarte knechten voldoende aanleiding zijn om een aanéénschakeling van rellen en provocaties te veroorzaken. En dat, terwijl er een paar landen verderop zwarte kleine kinderen weer andere zwarte kleine kinderen afslachten met een machete of een AK. Maar daar hoor je ze nooit over......

Pierre Lebon | 17-09-20 | 14:41 | 2

Ik had het niet beter kunnen verwoorden,

Tinus Tampeloerus | 17-09-20 | 14:43

En zo is het.
"Institutioneel racisme" is "onzichtbaar racisme".
En "onzichtbaar racisme" is net zo reëel als de "onzichtbare thee" die een kind van 5 graag opdient. Daar brand je echt je tong niet aan.

"Onzichtbaar racisme" is bedoeld om de aandacht af te leiden van echte problemen, zoals echte criminaliteit, echt geweld, echte moorden, echt extremisme.

Dandruff | 17-09-20 | 14:53

Amen

Gizmo579 | 17-09-20 | 14:38

Geenstijl is de laatste weken weer sterk bezig.

metdedag | 17-09-20 | 14:38 | 3

Eigenlijk sinds ik weer terug ben is het niveau gestegen. Viel mij ook al op.

Dubbelepunthoofd | 17-09-20 | 14:48

Ik heb mijn Airfryer in de kliko geflikkerd. Voelt goed.

Tinus Tampeloerus | 17-09-20 | 14:37 | 1

Ik overweeg ook om op PlayStation over te stappen. Voel namelijk helemaal niets meer met een Airfryer.

BOA-offsjore | 17-09-20 | 14:44

Jerry Afriyie, je bent je hele leven in Nederland in de watten gelegd en nóg jank en klaag je de godganse dag. En elke dag weer.
Waarom ga je niet voorgoed naar Ghana? Je bent een schande voor ons land.

Bootsjunge | 17-09-20 | 14:36 | 3

Oh ja, geef wel eerst alle subsidie terug, want je doet er alleen maar slechte dingen mee.
Parasiet.

Bootsjunge | 17-09-20 | 14:39

Nee, daar in ghana zullen ze trots op 'm zijn hoor. Daar is die man die met zijn gebral in den vreemde heel ghana tot een lachertje maakte door over slavernij te beginnen en vooral de ashanti er eh.... gekleurd op te zetten. Nou, die zullen ze wel binnenhalen met een gouden koets ofzo, komt helemaal goed dit. Ik weet niet onder welke omstandigheden hij daar de vorige keer weg is gegaan, zal best wel beroerd gegaan zijn, maar de volgende keer moet hij rennen voor z'n leven denk ik. En da's best kudt voor 'm, ghanezen zijn naast bekende slavendrijvers namelijk ook extreem goed in hardlopen.

elfenstein | 17-09-20 | 14:44

Eén ding hebben anders gepigmenteerde lutserkneusjes bij het grote publiek inmiddels goed voor elkaar: het marathongejank met de ingesloten mantra's zorgt voor een groeiende tiefushekel en/of complete desinteresse bij de doelgroep (witmans met onuitwisbare erfzonde, afwijkende mening rondom het jankverhaal en daarom chronisch racistisch en discriminerend tegelijk). Een groeiende schare NL'ers die collectief afhaken als de usual suspects weer eens mogen aanschuiven aan de praattafels. Drammende agit-prop die allesbehalve effectief is. Van mij mogen ze, het verongelijkte gekakel van sneuneuzen met een slachtoffer fixatie nuanceert het eigen bestaan. Iets in de trant van "ook al gaat het soms effe kudt, gelukkig ben ik geen Silly Syl/Afasie of Erfraaier".

Grijskijkert | 17-09-20 | 14:36

Racisme is een containerbegrip van jewelste. Dan schermen met: "U bent toch ook tegen racisme?" is dan misleidend. Wat Klaver ziet als racisme is niet wat Wilders ziet als racisme. Bijvoorbeeld wat een andere reaguurder hieronder zegt: hufterigheid is niet perse racisme.

Van Urk | 17-09-20 | 14:34

Als die mislukte frituurpan mij nog één keer wit noemt in plaats van blank dan mag hij proberen mij het AMC in te werken. Gaat je niet lukken sukkel. Zelfs niet als je je billenmaat aquarium meeneemt. Laffe racistische negers zijn het, kotsmisselijk wordt ik van die lelijke schreeuwers.

Jafco | 17-09-20 | 14:33

Waarom hebben die knuppels vroeger geen geestelijke hulp gehad?
Lijkt me toch dat ze geestelijk niet helemaal functioneren. Het is uit de hand gelopen en nu is alles racisme.
Zelfde geldt voor complotgekkies, die zitten vaak ook in zo'n rare waan.

Tostiapparaat | 17-09-20 | 14:32 | 1

Liggen de voorbedrukte aangifteformulieren al klaar ?

laatjenietkisten | 17-09-20 | 14:38

Een mooie en ware rant. Van Rossum, ik hou van je. Zou nog meer van jou houden als jij je beter zou kleden, maar dat terzijde.
Vanochtend een fietstochtje gemaakt met een Irakese, Marokkaanse en Somalische vrouw. Geen (een zich uitsprekende) racist tegengekomen. Het vernoemde racisme dat onze ghaneesjes is dan ook niets anders dan een inkomensmodel. Wanneer gaan onze ghaneesjes net zoals in de USA waar veel "zwarten", niet meer afhankelijk willen zijn van de geprivilegieerde witte Amerikaan, in Nederlander, hun eigen zwarte zaken doppen onafhankelijk van de onderdrukkende en racistische blanke? Dan zouden zij de consequenties onder ogen zien van hun marxistische ideologie en haat voor de blanken. En wanneer gaan die woke witte helpers onder ogen zien dat de haat van onze ghaneesje ook hun betreft enkel gebaseerd op hun huidskleur? Oogkleppen, ze zijn niet aan te slepen bij links.

forecastle | 17-09-20 | 14:31

Het is ook niet verwonderlijk dat mensen zoals Jerry denken dat ze steeds racistisch bejegend worden. Dat komt door al die linkse media, leraren , politici etc. Elke dag opnieuw wordt ze weer verteld ze zo zielig zijn en dat ze zo erg gediscrimineerd worden. Denkt dat POC, zoals dat tegenwoordig heet bijvoorbeeld in S. Arabia klagen over racisme? Nee natuurlijk niet. Het wordt ze daar niet geleerd en aangepraat.

Tronald_dump | 17-09-20 | 14:30

Raar, geen woord van dank aan de witte man die alles maar moet betalen. Maar ook nooit iets aardigs over alle witte hulpcucks met kapotte knieschijven van het knielen.

RickTheDick | 17-09-20 | 14:29

Ik had al een tijdje niks van die overpigmentiër gehoord, maar de R zit weer in de maand.

Koekkeloere | 17-09-20 | 14:28

@ van Rossum,
Zo dan, Wordt daar eventjes de Ghanese Pieterman vakkundig gefileerd door onze meester kok van Rossum in het GS sterren restaurant.
Zit eigenlijk maar weinig bruikbaar vlees aan dat vissie, toch?

Datgingniegoed | 17-09-20 | 14:28 | 3

Plus er zit een verdacht luchtje aan.

ScumbaggusMaximus | 17-09-20 | 14:29

Visite en vis blijven maar een paar dagen fris. Dit heerschap is duidelijk al te lang bij ons op visite

metdedag | 17-09-20 | 14:43

De Surinamers en Antillianen die ik ken deden en doen gewoon normaal, nooit naar de kleur gekeken eigenlijk.

uisge baugh | 17-09-20 | 14:27

Alvast sorry Joris. Ik zou zeggen Airfryer, kom maar een keer op bezoek bij ons in de landerijen. Kom daar maar preken. Het kan wel zijn dat je daarna uit een aantal varkensanussen komt gedruppeld. We zijn dat randstedelijk gejank van je kotsbeu.

Vanilla | 17-09-20 | 14:27

Deze Ghanese kindslaven zouden maar wát graag Sinterklaas vieren, maar daar steekt broeder Airfryer geen energie in:

www.kerkinactie.nl/projecten/geen-kin...
Geen kindslaven in de visserij - Ghana
Thema Kinderen in de knel Kinderen

James Kofi Annan moest als kind in de visserij werken en kon niet naar school. Na zijn bevrijding kwam hij gelukkig goed terecht. In 2007 begon hij een opvang voor kinderen die net als hijzelf destijds als kindslaaf in de visserij moeten werken op het gigantische stuwmeer Lake Volta. Met zijn organisatie Challenging Heights wil hij deze meest schadelijke vorm van kinderarbeid laten stoppen. En kinderen die hier slachtoffer van zijn een nieuwe toekomst bieden met familie en onderwijs.

Op Lake Volta (8502 km2) werken 49.000 kinderen, waarvan 21.000 onder dwang. Tweederde van deze kinderen is 14 jaar of jonger. Een derde is tussen de 15 en 18 jaar oud.

Rest In Privacy | 17-09-20 | 14:27 | 1

Dat is dan ook een echte activist, iemand die opkomt voor een betere wereld. En niet een gefrustreerd mannetje als die AirFryer die slechts op zoek is naar een uitlaatklep om anderen de schuld te geven omdat hij zelf als mens is mislukt.

kunstliefhebber | 17-09-20 | 14:35

Racisme? Loop eens als 2 mannen hand in hand door 020-west, durf eens als moslima in korte rok en zonder hoofddoek te lopen of die religie af te zweren, ga eens gezellig door de achterafstraatjes van Willemstad in Otrabanda lopen, uitgemaakt wordend voor makamba. De Bijlmer? Daar kun je als blanke huisarts of ambulanceverpleegkundige maar beter niet heen ´s nachts, tenzij de politie mee rijdt en wat te denken van al die negers die onderling uitvechten wie de stoerste is? Rot toch op, jouw land? Mijn land, stuk vuil!

Jan Lange3373 | 17-09-20 | 14:26

Ziet niemand dan dat het hele BLM / racisme gedoe door de politiek/internationals wordt opgestookt om ons af te leiden van waar ze mee bezig zijn? Namelijk het afschaffen van uw vrijheid, de democratie en het plunderen van uw portemonnee?

Jean Cul | 17-09-20 | 14:26

Gewoon je boeltje pakken en maken dat je wegkomt uit deze racistische contreien... gewoon terug naar de boven of benedenwindse eilanden, daar mag je de hele dag door met een volle boodschappentas op je hoofd lopen en loop je niet het risico, dat we je doorverkopen aan de Saudi's soewarte huilstruik....

Pierre Lebon | 17-09-20 | 14:23

Muziek :https://youtu.be/ipbIux02Src

ademende aarde | 17-09-20 | 14:23
-weggejorist-
grmblll | 17-09-20 | 14:21 | 3

Kijken welke prijs binnensleept. Zie Boef die vrouwen veelvuldig voor hoer uitmaakt en Akwasi die mensen dood wil slaan, worden tenslotte ook geëerd door de NPO en beloond met een prijs.

Dus Jerry Afriyie maakt ook kans op een linkse deugprijs, uitgereikt door Jesse Klaver die wel houdt van woordkunstenaars. Er is nog maar heel weinig licht in de 2e kamer, buiten de PVV en FVD dan, helaas een forse minderheid !! De rest zijn hypocriete deugers, met tonnen boter op hun hoofd.

Ziener-2 | 17-09-20 | 14:21

Het ergste is dat deze zin wellicht niet meer klopt:
:... In dit land belonen we inzet, respecteren we inspanning...."

Dat lijkt in elk geval niet meer op te gaan voor de Oud-Hollandse (blanke) melkkoe; die is immers altijd de klos.
Waarom gaat de minister president wél in gesprek met (wellicht zelfs ten onrechte fors gesubsidieerde) verongelijkten en is hij niet geïnteresseerd in een Catshuis gesprek met normale, werkende blanke burgers?

Wering | 17-09-20 | 14:20 | 1

Er is wetenschappelijk onderzoek waarin gesteld wordt dat zwarte mensen behoeften snelle willen bevredigen dan blanken. Dat maakt dat wij langer door willen gaan voor die uitgestelde beloning (bv dat spaargeld over 10 jaar of een carrière die uiteindelijk iets oplevert. Ook wordt gesteld dat Aziaten het hoogste IQ hebben, dan blanken, dan negers. Ook al groeien deze mensen elders op en ook onder diverse maar gelijke omstandigheden. Geënsceneerd en georganiseerd geweld? Schaken? Laat dat maar over aan blanken en Aziaten; Mao, Stalin, Hitler. Bobby Fisher. Kruimeldiefstal, hardlopen en straatgeweld? Zwarten doen dat weer wat beter. Johnson. Dat is geen racisme, dat is wetenschap. Dat maakt mensen niet minder, slechts anders. Maar alle mensen zijn homo sapiens.

Jan Lange3373 | 17-09-20 | 14:33

Mag die klootzak bij mij proberen. Op eigen risico. Wat een flapdrol .dat is oproepen tot geweld dus mogen wij ons verdedigen . Dadelijk sorry en wordt hij ook niet vervolgd door de OM.

Limburgse-Harry | 17-09-20 | 14:20

Nooit Mein Kampf gelezen, maar dit stel ik mij er een beetje bij voor. Ook hoe de schrijver daarvan achter een microfoon stond.

TheseDays00 | 17-09-20 | 14:19

Van Rossem heeft gisteravond zitten doorhalen mét of zich laten inspireren dóór onze blonde Greet. How ever; uit de tenen en al z'n haarvaten.
Zonder dat ie geïnterrumpeerd wordt. Ook dat.
Maar pas je wel op Bart; het gaat nog eens zover onder je huid zitten dat we straks allemaal onze prozac moeten gaan doneren i.p.v. het slijk der aarde.

Dubbelepunthoofd | 17-09-20 | 14:17

Ahh prachtig globalisme. Zo vertederend.

Tuforial | 17-09-20 | 14:16

Dit stuk trok mij over de streep, ik ben nu premium lid.
Volgens mij is veel wat als racisme gezien wordt gewoon normale hufterigheid, maar omdat het tussen mensen met verschillende huidskleur is wordt het geïnterpreteerd als racisme. En dat is een probleem zonder oplossing.
En natuurlijk heb je racistische eikels. De truc is om die eikels als individuen te zien, en hun domme gedrag niet toe te schijven aan iedereen met hun huidskleur.
Ik ben ook racistisch uitgescholden, en heb het er ook moeilijk mee om de schelders als individu te beschouwen. Positieve ervaringen met mensen-van-de-andere-groep helpen je daarbij, maar de negative ervaringen wegen op onze simpele hersenen nou eenmaal zoveel zwaarder...
En Van Rossem, hou eens op met dat kinderachtige 'Airfryer'. Het schuurt met het niveau van de rest van het stuk.

Rastar | 17-09-20 | 14:16 | 4

nee hoor

Pierre Lebon | 17-09-20 | 14:29

Van Rossem schrijft zoals hij schrijft, daar doe je bijzonder weinig aan en da's maar goed ook gezien de uitmuntende kwaliteit van bovenstaand stuk. Daarnaast wilde ik nog maar eens weer het halveliterblik heffen op de gevleugelde woorden die boven deze site plachtten te prijken:
"Tendentieus, Ongefundeerd en Nodeloos Kwetsend"
-polp-

elfenstein | 17-09-20 | 14:37

@elfenstein | 17-09-20 | 14:37:
Je hebt een goed punt. Persoonlijk zie ik die 'gevleugelde woorden' als zelfspot door geenstijl. Een soort 'geuzen-motto', de beschuldigingen van anderen aangenomen als motto (en daar dan totaal niet naar handelen).
Ik kan het mis hebben. In alle gevallen, -plop-

Rastar | 17-09-20 | 15:59
▼ 1 antwoord verborgen

Racisme bestaat niet en heeft nooit bestaan, maar wel stereotypering.
Dat is nu precies wat Afriyie, Akwasie, BLM doen: stereotyperen. En ja met name van blanke mannen wat weer een sub-stereotypering van gekleurde mannen en gekleurde mannen weer van gekleurde mensen en gekleurde mensen weer van mensen.

ecologiste | 17-09-20 | 14:16 | 1

Uiteindelijk gaat het niet om racisme maar om macht.

laatjenietkisten | 17-09-20 | 14:19

Prachtig gezegd en geschreven van Rossem, spijker op de kop en uit mijn hart gegrepen.
Ik denk dat we voor deze mensen de term luxe-racisme moeten invoeren.
Want dat is het, niets meer en niets minder, luxe-racisme in een 1e wereldland.

Ik word schijtziek van dat eeuwige geklaag en gejank over racisme.
Er zal ongetwijfeld racisme zijn in Nederland, waar aandacht voor is en wat terecht aangepakt wordt.
Maar bij lange na niet op de schaal waarop racisme plaatsvind in bijvoorbeeld Afrika.
En dan doel ik op racisme tussen zwarten onderling. De Rwandese genocide bijvoorbeeld tussen the Hutu`s en de Tutsi`s.
De haat en nijd tussen verschillende Zuid - Afrikaanse stammen die Mandela helaas ook nooit heeft kunnen wegnemen.

Dus Afriyie, ga godverdomme daar lopen janken en dreigen in plaats van de gemiddelde Nederlander betichten en beschuldigen van racisme.
De gemiddelde Nederlander die zich de ballen uit de broek werkt om jouw gesubsidieerde kwetsgroep financieel te ondersteunen.

En nee, ik zal je nooit racistisch bejegenen, maar ik zou bijna met alle liefde de uitgeworpen handschoen oppakken om te kijken wie er als eerste in het AMC terecht komt.
Maar daarmee zou ik mij verlagen tot jouw niveau.
Lul.

Maya de Blij | 17-09-20 | 14:15

Misschien moet er in Nederland maar eens wetgeving komen die het verkondigen van meningen uitsluit van subsidiegeldstromen. Die mening mag je hebben. Maar het uitdragen ervan hoeft niet door alle Nederlanders bekostigd te worden. En al helemaal niet door degenen die u klaarblijkelijk hardgrondig haat.

marcoplarco | 17-09-20 | 14:13

Ook Jerry is een useful idiot van links, lees net dat China BLM financiert, beide marxistisch en waarvan de eerste (samen met de Islam) uit is op de vernietiging van het vrije westen.

laatjenietkisten | 17-09-20 | 14:11

Hebben we hem ook weer! De jankverhalendichter

apek00l | 17-09-20 | 14:11

Wat is die Afriyie toch een beroepsjankerd. En de suggestie dat hij de zwarte gemeenschap (wat houdt dat begrip eigenlijk in?) vertegenwoordigt is volkomen onterecht. Wat ik bovendien erg onsmakelijk en goedkoop vind, is dat hij de link legt naar George Floyd met "Immers, hoe lang kun je je knie op de nek van een hele gemeenschap zetten en geen felle weerstand verwachten?"

Spring Bruissteen | 17-09-20 | 14:10 | 1

George was trouwens te stoned om weerstand te bieden, maar dat terzijde.

elfenstein | 17-09-20 | 14:33

Forza Gullit, Rijkaard & van Basten.
3 helden waar deze blanke Nederlander met een rechte rug door Italië kon wandelen.

Itastijl | 17-09-20 | 14:10

als ik een airfryer zie zet ik hem uit, niet te vreten wat daar uitkomt

Tasmaneiland | 17-09-20 | 14:09

Mic Drop! Fantastisch betoog, kan dit ook op JOOP geplaatst worden? Hier kan niemand toch iets negatiefs tegen inbrengen anders dan gebruikelijke non argumenten zoals "ja Geenstijl is RACIST! en Extreem Rechtse Nazieeeee!" die het betoog dan weer bekrachtigen.

Headshrinker | 17-09-20 | 14:09

Maar wat willen degenen die deze toon aanslaan nou eigenlijk? Je bent wit en daarom slecht, zelfs als het goed bedoelt, heb je wit privilege en ben je onderdeel van het probleem. Dus wie wit is en racistisch is slecht (terecht) maar wie dat niet is, heeft vanwege zijn huidskleur en witte indoctrinatie onvermijdelijk ook slechte opvattingen. Vanwege verleden, heden en toekomst ben je fout met die kleur. Het behoeft geen uitleg hoe racistisch die opvatting is, maar interessanter is, dan is volgens hun eigen definitie er dus geen uitweg of oplossing? Als ze in alles hun zin krijgen zijn witte mensen over 5 jaar dan wel weer goed en onschuldig? Nee, vanwege voorouders nog steeds slecht, tja dan gaat het dus nooit werken. Je krijgt dan alleen maar "witte" mensen die of boos worden die het er niet mee eens zijn of depressief en negatief zelfbeeld krijgen als ze het er wel mee eens zijn. Zelfde geldt voor man en hetero zijn, je bent slecht om wat je bent, dat zouden we misschien juist niet meer tegen elkaar moeten zeggen, of mensen platform geven die dat de hele dag als hobby roepen.

Het lijkt steeds meer op een complottheorie, elke tegenvoorbeeld of argument wordt gezien als bewijs van het bestaan van het complot, en de afwezigheid van argumenten ervoor is ook alleen maar bewijs van de doofpot. Alle witte mensen zijn tegen me, het is paranoïde opvatting die beter medisch behandeld kan worden dan een column voor aan te bieden, als het geen enkele connectie met de realiteit meer heeft.

een_mike | 17-09-20 | 14:09

Dat soort organisaties zijn pas echt actief geworden nadat Trump gekozen werd als president van de VS.
Toeval?

komtdatschot | 17-09-20 | 14:08

Nou, dit weerwoord is een donatie waardig. Waar zit die knop? Goed gedaan, @VanRossem!

Amsterdamsko | 17-09-20 | 14:08

Zou men ten Islamitische huize al een crisis team hebben opgetuigd ? Die gasten zien met lede ogen hun voorkeurspositie in het deugkamp verdampen ten faveure van de zwarte mens.

Wie weet wat hier nog uit voortkomt, een gezamenlijke vijand verbroedert , jatoch niettan ?

Vesta | 17-09-20 | 14:03 | 2

Alles wat een seculiere staat kan doen wankelen is een bondgenoot van de islam. Al is het tijdelijk.

Rest In Privacy | 17-09-20 | 14:06

Dries Boussatta probeerde in de laatste aflevering van VI vorig seizoen nog een lans te breken voor de, in zijn ogen, minstens net zo achtergestelde Marokkaanse gemeenschap. Hij faalde jammerlijk.

Joestes | 17-09-20 | 14:17

Uit het hart geschreven !

dubbeltjeopznkant | 17-09-20 | 14:02

Op het moment dat we racisme reduceren tot hier en daar een scheldpartijtje, of een stage meer of minder, dan doen we het prima. Dan heb je best een plek in de samenleving. Zwart en wit (blank) zijn makkelijk te splitsen in twee groepen. Maar knappe mensen hebben ook privileges boven lelijke. Dunne mensen ook over dikke mensen. Intelligente mensen boven domme mensen. Dat is nu eenmaal de realiteit. Ook is het reel dat de kans op succes in het land waar jouw cultuur of normen en waarden gelden groter is dan in een cultuur waar andere normen en waarden gelden. exact zoals het in dit stuk staat. Dit is echt de spijker op de kop. Helaas leidt het tot niks, want men is niet bereid te luisteren...

BBRDWR | 17-09-20 | 14:01

Al die anti-racisme clubjes hebben natuurlijk geen moer te doen in dit land. Dan moet je iets om de subsidie binnen te harken. Je moet het geld immers verantwoorden. Dat ga je racisme zoeken. Dat doe je dan door iemand te pakken op een woordje dat per ongeluk verkeerd is gebruikt. Of iemand die protesteert tegen de cosmetische industrie en stickers op een skatebaan plakt bedreigen. Of je focust op incidenten of anekdotes, want dan krijg je weer subsidie. Ik vind dat Airfriyie een prijs verdient van Funx, omdat hij zo geweldig knap dat hij op kosten van de belastingbetaler geweld kan propageren.

HoniSoit | 17-09-20 | 14:01

Het gaat maar door en het gaat maar door. Jezus Mina, houd het dan nooit op. In het begin, 100 duizend jaar geleden dacht ik nog, nou misschien hebben ze wel een puntje. Nou, het maakt me nu geen ruk meer uit hoeveel zwarten er knock out geslagen worden. Dat zo'n Airfryer niet doodziek van zichzelf word. Pfff. Ik ben er wel klaar mee. Zwarte Piet pak bestellen doet.

Rest In Privacy | 17-09-20 | 14:00

"Als ik Zwarte Piet tegenkom, sla ik hem knock-out. Als nog een witte persoon mij racistisch bejegent, eindigt die in het AMC."

Tsja, als Aquarium straffeloos wegkomt met 'Zwarte Piet op zijn gezicht trappen', waarom zou Airfryer dan niet mogen zeggen dat hij Zwarte Piet k.o. gaat slaan?

"En wat in sommigen van ons huisde was woede, een terechte woede, voor al die shit die we moesten slikken, omdat we in ons land als tweederangsburgers behandeld worden."

Aldus Jerry. Nee, ik zal niet ontkennen dat er in dit land nooit iets gebeurt mbt racisme en discriminatie, maar dat overdreven en volslagen 'over the top' slachtofferschap van bepaalde 'minderheden' moet een keer stoppen.

Er staat vandaag in de Volkskrant een groot artikel over die zogenaamde 'vloggers' die door opruiing de 'hittegolfrellen' in Utrecht (Kanaleneiland) hebben veroorzaakt of aangehitst of opgestookt of hoe je het noemen wilt. En hoewel het hypocriete leugenaars zijn die hun rol bagatelliseren of ontkennen - nee hoor, ze fungeerden slechts als 'doorgeefluik' van het nieuws; nee, hun rol wordt erg overdreven; en ze hebben de impact erg onderschat - spreken ze op één moment zo maar pardoes de waarheid:

"De verklaringen van de rellen door de deskundigen op de televisie verbaasden Ilyas. ‘Dat die jongeren zouden rellen omdat ze geen kans op werk zouden hebben, bijvoorbeeld. Dat is onzin. Iedereen heeft in Nederland kansen om iets te bereiken. Ik zit in het tweede jaar van het hbo en ik ben supertrots.’

Dus so much for your claim van 'tweederangsburgers', Jerry. Put that in your pipe and smoke it: Iedereen krijgt hier genoeg kansen om iets van zijn/haar leven te maken, maar je moet die kansen wel een keer pakken en benutten.

Dr_Johnson | 17-09-20 | 14:00

Deze homofobe bruine/zwarte/donkere/Afro-Nederlandse man woont sinds zijn achtste al in Nederland. Dus meer dan dertig jaar(!) en nóg praat hij allerbelabberdst slecht verstaanbaar Nederlands. Om nog maar te zwijgen van zijn vele merkwaardige spelvaudten in zijn tweets. En ons Ghaneesje durft zich dichter te noemen.
Een verstandelijk beperkte asielzoeker halverwege zijn inburgeringscursus beheerst nog beter onze taal.

leo de pejo | 17-09-20 | 13:59

Klaar!, En dan gaan we straks gewoon weer lekker Sinterklaas vieren met zwarte piet.

Datgingniegoed | 17-09-20 | 13:59

Trouwens Van Rossem; toppertje. Echt. Niks op aan te merken.

Rest In Privacy | 17-09-20 | 13:59

Airfryer is in 1981 geboren. In Ghana. Knap dat ie toen al door de Nederlandse straten liep.

Broddelwerker | 17-09-20 | 13:59

Het heeft allemaal wel heel erg het karakter van "aanval is de beste verdediging".

Het vreemde is dat mensen die hard werken (maar ook niet blank zijn) eigenlijk nooit ergens over klagen.
Het zijn altijd de figuren waar je het ook van verwacht... de een heeft als excuus dat er vroeger X of Y is voorgevallen en dat daarom het leven nu zo tegen zit, en zij hebben collectief gekozen voor hun kleur als oorzaak van alles wat tegenzit (of waar zij geen zin hebben om zich zelf voor in te spannen).

Maar ja, nu kan NL het zich nog permitteren om ach en wee te roepen. Over nog eens 20 jaar bestaat de beroepsbevolking 20-65 jaar niet eens meer uit 65 % inwoners met een NL achtergrond (je weet wel, die groep met die extreem hoge arbeidsparticipatie).

En in die 65 % NL achtergrond zit dan ook al iedereen die (ook) nu al een NL paspoort heeft + de 1,2 miljoen mensen die tot Nederlander zijn genaturaliseerd van 1985-2019.
Effectief zal dan dus zo'n 55 % NL zijn - in CBS termen wel te verstaan. Want wie dan (in 2040) 20-65 jaar oud is, werd geboren tussen 1975 en 2020. En dat zijn niet allemaal mensen die je van een afstand al als NL zou herkennen....

Wering | 17-09-20 | 13:59

'Er was geen licht'. Ongelooflijk.

Ik heb privé met dit soort figuren te maken en het is een onmogelijke discussie. Feiten worden verdraaid, en alles wordt in twijfel getrokken, want ik zie alles met 'witte ogen'. Ik, die nota bene een Arabische achternaam en dito uiterlijk heeft.
Kan alleen maar zeggen dat me opvalt dat dit vaak -niet altijd- jonge en laag opgeleide mensen zijn, die flarden hebben gehoord over Amerika en dit 1 op 1 projecteren op Nederland, omdat ze ook onderdeel van een strijd willen zijn.
Die strijd begint zo langzamerhand realiteit te gaan worden helaas.

letopuwzaak | 17-09-20 | 13:55 | 1

'Ik ken blacka's die studeren om je te pakken'
Laat deze rap-lyrics van Akwasi even op u inwerken.
Jerry & Akkie vallen daar natuurlijk niet onder. Die waren net goed genoeg voor de boksschool. En de rest van de blacka's schamen zich de ogen uit hun kop bij het aanhoren van zoveel domheid van deze sjappies. Men vreest het ingooien van de glazen van de eigen blacka-zaak.

SIogra | 17-09-20 | 14:09

Ha van Rossem,

Schrijf eens een boek man. In essay style. Gooi ‘t eruit. Het is een ideeënstrijd waarin we verwikkeld zijn, en een salonfähig ‘rechts’ boek kan een hoop bijdragen aan die zelfde strijd. Het zal zelfs bijdragen aan de legitimiteit van GeenStijl. Huphup.

OuweOuweLekkerMauwe | 17-09-20 | 13:55 | 7

Kijk Bart: dat zijn al vijf boeken...;)

OuweOuweLekkerMauwe | 17-09-20 | 14:10

Zes. Hierrr d'r mee.

elfenstein | 17-09-20 | 14:12
▼ 4 antwoorden verborgen

Wat vindt de Zwarte Gemeenschap die roept dat alleen de Witten racistisch kunnen zijn eigenlijk van kleine details in de geschiedenis als het akkefietje tussen de Hutu's en de Tutsi's?

Timide_Aso | 17-09-20 | 13:54 | 4

Die heb ik al eens geprobeerd. Werkt niet.

Antwoord was toen:
"Dat was geen racisme. Dat was oorlog. Duitsers waren in '40 toch ook niet racistisch bezig toen ze Frankrijk en Nederland binnenvielen?"

Altijd externaliseren, altijd een jijbak.

Kapitein Sjaak Mus | 17-09-20 | 14:02

Ik kan uit ervaring zeggen dat wanneer je andere voorbeelden aanhaalt, bijvoorbeeld problematiek in Suriname, het gegooid wordt op zelfhaat en onderontwikkeling, uiteraard de schuld van...
De zelfhaat wordt van generatie op generatie doorgegeven en daardoor is men niet in staat iets van het leven te maken. Men voelt zich 'minder' en dat krijgt men er niet uit.
Dan vraag ik hoe dat dan voor mij moet zijn, mijn voorouders moesten vergast en uitgeroeid worden.. wordt met droge ogen gezegd dat dat maar een korte periode was. (maw; niet voldoende om 'in de genen' te zitten).

letopuwzaak | 17-09-20 | 14:03

Of van het slavendrijvers verleden van de Ashanti voorouders van Afriye en Akwasi ('een Surinaamse vriend die daarover begint sla ik op zijn bek')?

5611 | 17-09-20 | 14:10
▼ 1 antwoord verborgen

Wat lijken ze toch allemaal op elkaar. Ik zie me zelf al over straat gaan en tegen elke Persoon des Kleurs zeggen: heej ben jij niet die Airfryer en Klabang !, doe ze groeten daar in dat Academisch Negerziekenhuis nabij de Bijlmer.

Echt jochie, frustraties zijn heel menselijk. Deze autist weet er alles van, maar hoe dat ook maar op enige wijze de schuld is van iemand anders? Row that boat zou een ouwe galeislaaf zeggen. Beter éen riem dan geen riem: je kunt ook gewoon kijken naar wat je wel hebt. Een goede gezondheid. Hele volksstammen die daar niet over kunnen meepraten.

Blank. Ruim 100 kg. Vreemde hobby's er op nagehouden. Hekel aan Zeurpieten. Be very careful what you wish for, Nepfriteuse.

Rest In Privacy | 17-09-20 | 13:53

Aan de eerste regels herkende ik van Rossem, weer een puik stuk.

Gesubsidieerde racisten zoals Akwasi, Wekker, Simons en Afriyie roepen altijd dat alle blanken bijna half zo racistisch zijn als zijzelf zijn. Als bewijs voeren zij dan steevast aan dat *sommige* blanken bijna half zo racistisch zijn als zij zelf zijn, en dat alle blanken hetzelfde zijn.

Nou is de claim dat alle blanken hetzelfde zijn natuurlijk net zo racistisch als de claim dat alle zwarten hetzelfde zijn. Die gedachte is naast racistisch bovendien zo idioot dat alleen een extreem achterlijke fopwetenschapper als Gloria Wekker daarmee zou durven komen. Wekker boft maar dat zij dankzij "positieve discriminatie" niet werd behandeld als een onredelijk kind van drie, maar als een soort excuus-debiel voor meer psychiatrische diversiteit in de sociale fopwetenschappen.

Maar los daarvan. Stel dat Afriyie, Wekker en Hitler gelijk hebben dat een heel volk mag worden aangesproken op het gedrag van enkelen van hen.
Kan Afriyie dan één (1) concreet voorbeeld geven van een blanke die bijna half zo racistisch is als hij zelf is?
Niet?

Om op zijn slachtofferige citaatje in te gaan. Welke personen die streden tegen racisme kregen te maken met "onbegrip, geweld baanverlies, burn-outs, mentale problemen, dreigementen, karaktermoord door politici, BN-ers, en media, etc"?
Kan Afriyie daar één (1) concreet voorbeeld van geven?
Niet, weer niet?

Waar hebben we het dan over?
Alles dat subsidie-slurper Afriyie zegt is keihard gelogen.
Afriyie liegt over alles dat hij zegt om zijn racisme goed te praten.
Afriyie liegt over alles dat hij zegt als excuus om grof geweld tegen wildvreemde mensen te kunnen gebruiken.

Waarom krijgt dat racistische vullis zoveel subsidies en allerlei podia?

Dandruff | 17-09-20 | 13:53

Prachtig stuk, Van Rossum. Je zou het een veel groter podium wensen dan 'alleen' GeenStijl. Welke kwaliteitskrant durft het aan dit op haar opiniepagina's te plaatsen? Ik hoop in elk geval dat een columnist als Sylvain Ephimenco, Elma Drayer, Paul Scheffer of Theodor Holman de lezers van respectievelijk Trouw, Volkskrant, NRC en Parool.wijst op en leidt naar dit licht buiten de eigen bubbels.

henkvaningrid | 17-09-20 | 13:53 | 1

Geloof me, van dit soort taal worden héél veel mensen héél erg en héél snel zat.

SIogra | 17-09-20 | 13:57

Wat is er racistisch aan het feit, dat Zwarte Piet een roe heeft om kleine blanke kindertjes te slaan?

Willy Keutel | 17-09-20 | 13:53 | 2

Hij slaat alleen witte kinderbilletjes, duuh, daar komt de zwarte man tegen in opstand, want dat is racistisch natuurlijk. De Zwarte man wilt ook gespankt worden met een bosje takken als ie stout is geweest.

Timide_Aso | 17-09-20 | 14:00

Dat Sjefke hem zelf niet heeft om blanke kindjes te whippen denk ik......

bakermat | 17-09-20 | 14:01

Kijk eens wat verbindend.
Ze zijn erop uit om hier de boel te verpesten. Zoveel is me wel duidelijk.

SIogra | 17-09-20 | 13:53

Als een Parool of een FunX (of al die andere kerkblaadjes) denken hiermee goed te doen. Bij mij heeft het een totaal omgekeerd effect. Het maakt me alleen maar ontzettend pissig.

Rest In Privacy | 17-09-20 | 13:52

Hij weet nu dat als je "sorry maar zo bedoelde ik het niet" zegt, niet vervolgd zal worden door het OM.

UpdateAvailable | 17-09-20 | 13:51

Ik zal het eens proberen.
"Ik heb een mening, en als je het niet met mij eens bent dan dwing jij mij om geweld te gebruiken"
Denk niet dat ik zo veel vrienden zou maken.
Als je geweld moet gebruiken om je "gelijk" af te dwingen, heb je sowieso al verloren.

Osdorpertje | 17-09-20 | 13:50 | 1

Intellectueel wel.
Op straat niet.
Daarin moeten we nazi's als Afriyie gewoon gelijk geven.
Hun knokploegen gaan straks ongestraft los op zwarte Piet. Daarna zullen ook regenboogpieten aangevallen worden, en vervolgens het hele Sinterklaasfeest; en daarna Kerst, Pasen, Bevrijdingsdag, dodenherdenking, koningsdag, etc. Alles dat verder nog doet denken aan het bestaan van het te verdwijnen volk dat dit land opbouwde wordt afgeschaft. Goedschiks of kwaadschiks.

Dandruff | 17-09-20 | 14:00

Deze gaat ingelijst. Topstuk!

marcoplarco | 17-09-20 | 13:50

Ik hou niet van agressieve klaagnegers

Fijn_dat_je_er_bent | 17-09-20 | 13:50 | 3

Het gaat niet om het neger zijn: het gaat om de LAFFE INCOMPETENTE ANGST van verantwoordelijk bestuurders die bepaalde vormen van verantwoordelijkheid met carriere risico's niet meer aandurven omdat tegen een (met name Twitter) krijsminderheid inhoudelijk ingaan tot grote carriere concequenties kan leiden.

litebyte | 17-09-20 | 13:58

@litebyte | 17-09-20 | 13:58:

Het gaat inderdaad niet om huidskleur, dit is politiek extremisme.
Maar het heeft ook niks met laffe incompetente angst te maken. Idioten als Afriyie worden al decennialang gesubsidieerd en opgehitst door lijkwit-linkse activisten. Dit speelt al van ver voor de twitters. Van lang voor feitenkennis en logica strafbaar waren en een carrière in gevaar konden brengen. De bekende zwarte racist Gloria Wekker is inmiddels gepensioneerd; haar hele fopwetenschappelijke carrière dankt ze aan blanke deugracisten die haar aanmoedigden in haar haat tegen blanken.

Dandruff | 17-09-20 | 14:06

@litebyte | 17-09-20 | 13:58: Dat dus. Het is ongelooflijk dat onder leiding van onze natte tosti in Den Haag een paar Ashanti slavendrijvers, die we ruimhartig binnengelaten hebben omdat ze zogenaamd op de vlucht moesten, hier de dienst uit laten maken.

5611 | 17-09-20 | 14:15

Goed stuk! Hoop dat mr het Zelf ook leest.

BelleFleur | 17-09-20 | 13:49

Holy shit wat een lekker stukje tekst, chapeau!

nAf-e | 17-09-20 | 13:49

Wat een bijdrage lever jij aan ons land Jerry! Mensen zoals jij zijn echt boegbeeld voor ons migratie- en integratibeleid!

Panos88 | 17-09-20 | 13:49

Grappig. Airfryer gelooft zijn eigen onzin echt!

Het lijkt meer dan een toneelstukje voor subsidie. Hij gelooft echt dat mensen racisten zijn omdat ze de oproep voor geweld graag veroordeeld willen zien. Hij legitimeert geweld gewoon. In zijn donker zwarte wereld. AIVD, leest u mee?

Odin | 17-09-20 | 13:48 | 2

En dat is in een notedop precies wat het uiteindelijke BLM doel is. Een nobel, (want in zijn aard nastrevenswaardig doel) maar dan kompleet gepolitiseerd, gepolariseerd en ideologisch zo dichtgetikt dat de enige uitkomst geweldadig verzet is tegen de gevestigde orde. Black rascist communism. Dichtgetikte navelstaarderij.

bakermat | 17-09-20 | 14:05

Opnieuw een oproep tot geweld, mensen knock out slaan, mensen het AMC inslaan en dat alles voor het goede doel. Leest u mee mevrouw Vreekamp, wat die vrienden van u weer te berde brengen?

5611 | 17-09-20 | 14:18

je suis racist.

stekkerinjeoor | 17-09-20 | 13:48 | 1

#metoo

BelleFleur | 17-09-20 | 13:51

Dit moet afgelopen zijn. Alle mensen die dit soort idioten faciliteren, moeten we in het vizier krijgen en publiekelijk aan de schandpaal nagelen. Van teksteditors tot OvJ`s: alle facilitators van BLM en soortgelijke groepen en figuren zijn net zo terroristisch als de terroristen die ze ondersteunen.

GeenHeil | 17-09-20 | 13:48

Het probleem met die twee is dit:

Als je een heel grote neus hebt en je kunt niks in het leven dan ga je denken dat het door die neus komt.

Deze twee kunnen niks. Burger van niks. Vader van niks. Kan niks maken van waarde. Niemand normaal wil met ze te maken hebben omdat het gewoon losers zijn. Geen iq. Geen socialisatie. Geen cultuur.

En als je dan toevallig zwart bent.... nou dan ligt alle bovenstaande dus daar aan.

Hun zwart zijn is hun schaamlapje van loser zijn.

Knufter | 17-09-20 | 13:48 | 2

Precies, Knufter! Het is het eigen falen afwentelen op de huidskleur.

Maak je opleiding af, werk hard, lever een nuttige bijdrage aan de maatschappij. Dan kun je in Nederland een prima leven leiden. Niemand die je ook maar een strobreed in de weg legt, ongeacht je huidskleur. Sterker nog, je hebt tegenwoordig een voorsprong als je een kleurtje hebt.

Maar als je er een teringzooi van maakt, lui of crimineel bent, en je falen voortdurend bij een ander legt dan wordt het niks met je. En ook daarvoor geldt: ongeacht je huidskleur.

Wayfaring stranger | 17-09-20 | 14:04

Dat hele beroepsnegergebeuren is vooral een kwestie van een laag zelfvertrouwen en een laag zelfbeeld. Iedereen is wel eens gepest op school, maar normale mensen ontwikkelen daar een dikke huid voor, bashen verbaal terug en groeien daar zo overheen. Zo'n woordkunstenaar als Akwasi verkeert nog in puberale ontwikkeling omdat hij decennia geleden een keer voor aquarium uitgemaakt is. Grow a pair!

5611 | 17-09-20 | 14:21

Weten we zeker dat ie niet Akwasi knock out slaat?

RandyBiel | 17-09-20 | 13:48

Bakken met geld krijgen de verongelijkte beroeps-slachtoffers.

Handig verdienmodelletje opgezet, op basis van huidskleur en het belasteren van blanken. De enige echte racisten zijn Afriyie en Co.

Rest In Privacy | 17-09-20 | 13:48 | 1

Dit heeft veel meer te maken met bestuurlijke verantwoordelijkheid. Nederlandse bestuurders (zeker als ze nog niet op leeftijd zijn) zijn LAF, HYPOCRIET, ACHTERBAKS en vaak CORRUPT.

Meer een kwestie van afkopen. Ga je er volgens de regels van de wet tegenin dan ben je al snel een racist. Met alle risico's van dien voor je... bestuurlijke/politieke' carriere'. Beter om het op zo'n manier af te kopen, kan je het ook nog meenemen op je cv als bestuurlijk 'ervaringsmoment'

litebyte | 17-09-20 | 13:53

Nu vanuit het standpunt van de beoogde slachtoffers van deze boze neger:
"Ik ben er helemaal klaar mee. Als ik een Huilneger tegenkom, sla ik hem knock-out.
Als nog een zwart persoon mij racistisch bejegent, eindigt die in het AMC."
Geintje, was maar een woordkunstje. Ook sorry alvast. En ik pink tevens een traantje weg.
Mag het nu blijven staan?
Of vindt Joris het (terecht) oproepen tot geweld en haatzaaierij?

Nuchternederland | 17-09-20 | 13:47 | 2

Als je alleen die uitspraken doet zonder quotes of uitleg sta je snel voor het hekje. Gegarandeerd.

Knufter | 17-09-20 | 13:50

Doe ook nog even een donatie aan het Rode Kruis en Ferdje en zijn holmaatje Jacobien vinden het helemaal goed.

5611 | 17-09-20 | 14:23

Als je dit naar Terry mailt en schrijft: Dit is je verkiezingsmantra, komt het echt goed.

Knijthuis | 17-09-20 | 13:46

Het is de media, stupid.

Phantomas | 17-09-20 | 13:46

Klaver, jij bent jalürs. Als er in die investerings stimulerings twee miljard euro plannen het woordje 'groen' had gestaan, had jij dit wat je nu uitkotst, allemaal binnen gehouden.

Leptob | 17-09-20 | 13:46

Pak dan je ouders aan, die zijn toen jij 3 was vanuit Ghana naar dit racistische klote land gegaan. Hoe dom ben je als ouder? Naar een land met alleen maar racisten en die het lot van zwarte mensen niet kan schelen. Kindermishandeling is het.

ikdenkwat | 17-09-20 | 13:45

Slachtoffer van jouw huidskleur. Lekker makkelijk, kun je jouw hele leven mee doen. Zelfverkozen nadeel is dat je er niet gelukkig van wordt. Net als al het crapuul, dat zich van hetzelfde slachtofferschap bediend.

Ik ben er eigenlijk wel klaar mee. Als ik iemand in november of december een Zwarte Piet zie mishandelen, dan zal ik deze persoon, hetzelfde aandoen als hij een ander aandoet en hem ook feteren op een enkeltje ziekenhuis.

Dit is geen oproep tot geweld, dit is mijn vorm van verzet. Want als anderen dat straffeloos mogen beweren, dan mag ik dat, conform het gelijkheidsbeginsel ook.

Prettige wedstrijd.

netniet | 17-09-20 | 13:45

https://www.telegraaf.nl/video/1845145074/nuchtere-tukker-is-plotseling-koning-van-ghana
Er zijn nu drie blanke Nederlanders koning van Ghanese stammen. Discriminatie!!

K1100 | 17-09-20 | 13:44 | 1

Mogen ze dan in beste Ashantitraditie ook slaven bezitten?

5611 | 17-09-20 | 14:26

Het zwarte activisme dient de zaak van de gewone hardwerkende zwarte helemaal niet.
Naar mijn mening zal de discriminatie alleen maar toenemen door de agressieve praatjes over gewelddadige acties.

Abu Bachouca | 17-09-20 | 13:43

Als ik racistiche uitspraken doe kost het geld?
Als airfrietje het doet krijgt ie geld?

Welk pad heb ik gemist bij het afslaan.

Gokmaar | 17-09-20 | 13:42

Godverdomme Van Rossum. Ik ben tot tranen geroerd door dit stuk literatuur. Helder, duidelijk en geen speld tussen te krijgen. En dat voor een linkse lul als ik die juist door de BLM discussie en het links activisme meer en meer naar de rechterkant wordt geduwd.

Dhr. W. Anhoop | 17-09-20 | 13:42

De slachtofferrol levert gewoon veel centjes op. Inhoudelijke argumenten ten spijt, deze broeders zullen zich daarom altijd als slachtoffer blijven profileren. Het verdienmodel moet in stand blijven

Selassie | 17-09-20 | 13:41

Ben toch benieuwd hoe het originele stuk er uit ziet. Het is mooi en zonder taalfouten opgeschreven, maar met het belabberde Nederlands en de zeer beperkte woordenkennis van Airfryer zal de editeur er toch een harde dobber aan gehad hebben, gecombineerd met een flinke dosis creativiteit, om er iets leesbaars van te maken.

spanarchist | 17-09-20 | 13:41

Als dit zo door gaat vrees ik dat er inderdaad een keer tijdens een intocht een idioot een zwarte piet neerknalt. Dan krijg je het Pim Fortuyn / Theo van Gogh effect. Iedereen zich maar weer afvragen hoe dit toch heeft kunnen gebeuren en waar het mis is gegaan. Helaas kan dat dan alleen achteraf, en wordt uiteindelijk het probleem alsnog niet aangepakt.

elco485 | 17-09-20 | 13:41 | 3

Ik gok op "schuld van Wilders. En GeenSijl".

spanarchist | 17-09-20 | 13:42

@spanarchist | 17-09-20 | 13:42: Schuld van alle racistische Nederlanders. Hadden ze maar moeten luisteren , er was nog zo gewaarschuwd!

BelleFleur | 17-09-20 | 13:56

Zelfs dan leert Den Haag er nog niets van. Kijk hoe het land er 19 jaar na de laffe moorden van het establishment op Fortuynn en van Gogh eraan toe is. Dankzij ruggengraatloze politici als Mark Rutte is men gewoon verder gegaan op de weg van Melkert cs.

5611 | 17-09-20 | 14:29

Hij klaagt over het feit dat hij als tweederangsburger word behandeld.
Beste Airfryer, doe daar iets mee. Verlaat dit diep racistische land en ga terug naar het moederland en help Afrika zichzelf te ontworstelen aan de derde wereld status die het al decennia heeft. Dat is een win-win-win. Voor jou, voor ons, voor afrika.

The2Amendment | 17-09-20 | 13:41 | 3

Maar hij kán niets! Daar zit ook Afrika toch niet op te wachten?

SterF... | 17-09-20 | 13:43

@SterF... | 17-09-20 | 13:43: Nou ja, subsidies bietsen doet hij wel goed. Maar dat werkt in Afrika wat minder goed.

UpdateAvailable | 17-09-20 | 13:45

In Afrika zou hij daadwerkelijk arbeid moeten verrichten, je handje ophouden gaat daar niet werken.

usb stok | 17-09-20 | 14:18

Ik kan mij zó verschrikkelijk goed voorstellen, dat je als je sommige van die raciaal geobsedeerden aan het woord hoort (of ze van jouw belastinggeld dramatisch er naast zittende gekleurde documentaires vertonen). Je ondoordacht je woede uit op social media. Waarvoor je dan even speciaal geselecteerd wordt door een OvJ en haar 'Big Brother'
- achtigen.
-
Dit zijn geen woordkunstenaars, dit zijn woordmoordenaars.

bisbisbis | 17-09-20 | 13:40
-weggejorist-
von sokkenstopfen | 17-09-20 | 13:40

Gast.

schijtzat | 17-09-20 | 13:40

Air en Akwa teveel gekeken naar Mandela, Zuma, Malema, Ramaposa, etc die allen zongen en zingen: Kill the boer en One white, one bullit. Zie YouTube

Sinds Mandela zijn er in ZA meer dan 4000 blanke boeren vermoord.

Pleegzuster B | 17-09-20 | 13:40 | 4

/Care. Weet u wel hoeveel zwarte mensen er door zwarte mensen vermoord zijn? Niet toch? Nou dan.

Graaisnaaiert | 17-09-20 | 13:50

Zelfs dan nog, en ik ga hier even heel erg advocaat van de duivel spelen, de zwarten in z-afrika hadden nog wel ergens een punt omdat ze directe wraak namen op de boeren die ze als vuilnis behandelden, Fryer en Aqua nemen wraak voor iets wat ze zelf nooit hebben meegemaakt, ze moeten al meer dan 150 jaar terug in de tijd om nog iets belastends te vinden maar ze gillen moord en brand om niks. De vergelijking gaat niet op, ze hebben nog niet het flauwste benul van waar hun "brothers" voor streden en strijden. Meesmuiltjes, meer zijn het niet. Opportunisten die aandacht en geld ruiken met een narratief dat ze gejat hebben.

elfenstein | 17-09-20 | 13:52

@elfenstein | 17-09-20 | 13:52: Zelfs die redenering klopt niet. Afriye en Akwasi zijn rechtstreekse afstammelingen van slavendrijvers en hebben in hun eigen retoriek tonnen boter op hun hoofd. Rationeel gezien is het onbegrijpelijk dat deze twee met hun erfelijke schuld zwarte mensen op staan te zwepen waarvan de voorouders wellicht door hun eigen voorouders op de slavenbootjes gezet zijn.

5611 | 17-09-20 | 14:35
▼ 1 antwoord verborgen

Don Quichotte verdedigt vriendje Pancho. Sukkels. Wit Nederland is helemaal niet zo racistisch. We hebben wel last van dit soort over het paard getilde rabiate huilstruiken.

Zeddegeizot | 17-09-20 | 13:40

Ik hoop dat vizieroplinks zoveel mogelijk drek over die misselijkmakende opruiers/haatzaaiers boven tafel krijgt.
Zum kotzen die types als Airfryer en Aquarium.

Gravin v Kippenbouth | 17-09-20 | 13:39

Feit: de temperatuur in de kamer is 18 graden.
Mening: ik vind 18 graden te weinig
Gevoel: ik heb het koud

Feit: voor het vieren van een kinderfeest vermommen mensen zich
Mening: de vermomming van één van de figuren vind ik niet kunnen
Gevoel: één vermomming associeer IK zelf met mijn mijn huidskleur.

En tja, gevoel kun je niet bestrijden of weerleggen.
Dus gijzelen zij ons in een discriminatiediscussie die iedereen spuugzat is en die er alleen maar toe leidt dat er afkeer ontstaat voor dat 'gevoel' van discriminatie.

Wering | 17-09-20 | 13:39

Benieuwd naar wat het OM met deze nieuwe bedreiging vanuit de racisten van KOZP gaat doen. Verder :geweldig stuk!

Zwizalletju | 17-09-20 | 13:39 | 2

Als je de kleuren om zo draaien, dus alles wat zwart is blank maken, en dan dus de andere kleur op zijn of haar bek tikken, staat de politie binnen een dag aan je deur. Dus ik begrijp even niet waarom dit ongestraft kan? Neem ook aan dat hier weer aangiftes over komen?

Shortganger | 17-09-20 | 13:52

Wat zouden ze er in Veenhoop (Friesland) van vinden?

Zatkniss | 17-09-20 | 13:39 | 1

Een hele hoop, denk ik.

Ruimedenker | 17-09-20 | 13:41

Spijker. Kop. Raak.

Elk woord.

Wijze uit het Oosten | 17-09-20 | 13:38 | 2

Elk woord.

schijtzat | 17-09-20 | 13:41

Zeker.

Rest In Privacy | 17-09-20 | 13:46

Het is blijkbaar een heel andere jeugd die Affriye heeft gehad dan mijn donkere neven en nichten uit Suriname. Ook zij waren kinderen in de jaren 80 en 90, maar hebben zelden woorden vuil gemaakt aan discriminatie, uitsluiting, onaardige bejegeningen door blanken in dit land, integendeel eigenlijk.

Er zat echt wel eens een domme opmerking bij, of een smerige blik of een afkeurende opmerking, maar die werden afgedaan als daden van sukkels. Wel merkten zij een andere houding op van blanke Nederlanders, maar dat was altijd maar een klein deel, nooit institutioneel maar altijd individueel. Meer problemen een bankrekening te openen, als ze de verkeerde figuur aan het loket troffen, dat soort dingen. Hun vader, een Surinamer die reeds in de jaren 50 naar dit land kwam heeft wel veel te maken gehad met vooroordelen , maar in die tijd werd hij nog gewoon "neger" genoemd. Meestal echter hadden ze voordeel van hun donkere kleur, had ik de indruk, mijn neven hadden dat in ieder geval bij de dames en verder werden ze ook qua werk vinden altijd snel aangenomen.

Wat het verschil maakte is denk ik dit: Zij studeerden allemaal hard, maakten hun school af en een studie en werkten gewoon hard voor hun geld. Ze hadden weinig op met klagers en stelden zich nooit aan. Dan valkt al dat racisme kennelijk opeens heel erg mee en word je ondanks je huidskleur toch zomaar aangenomen bij een groot bedrijf en opgenomen in blanke vriendenkringen.

Beste_Landgenoten | 17-09-20 | 13:38 | 2

Hier sluit ik mij graag bij aan. Ik heb nooit iets ondervonden behalve dat juist gebruiken maken van de verschillen tussen de 'kleuren' mij veel wijzer maakte. En ja, ook bij mij als dame hebben jouw 'neven' indruk gemaakt.

Sjeintje | 17-09-20 | 13:46

Dat ja, het gaat niet om hoe je eruit ziet, maar hoe je je gedraagt. Als je verwacht dat alles aangedragen wordt zonder zelf moeite te hoeven doen zit je hier verkeerd. Onafhankelijk van welke kleur. Nederlandse tokkies uit een achterbuurt hebben op die manier minder kansen dan iemand met een donkere huidskleur die wel zijn best doet. En dat is simpelweg omdat ze zelf de moeite niet nemen.

elco485 | 17-09-20 | 13:51

Oh Boy, ik wist het al toen ik het interview met hem las in Trouw. Met die kop: moeten er eerst doden vallen. Daar zat ook al de onderliggende suggestie bij. Maar hij is aardig geschift. Een tikkende tijdbom. Er is maar 1 gelijk, het zijne dat een feestritueel hoe hard hij het ook probeert te koppelen met blackface, hoewel het daar niks mee te maken heeft, het wil er niet in. Zelfs als wij, hoe idioot ook om tegemoet te komen aan de absurde eisen, grijze pieten maken, zijn we nog hartstikke fout. En hij gaat exploderen. Een racisme jankerd, een gevaarlijke racisme jankerd. AIVD houd ze in de gaten svp.

JeannedArc | 17-09-20 | 13:38

Het Parool heeft minder dan 60.000 abonnees. Uitgever DPG Media vermeldt op hun site heel sluw 189.000 "lezers". In een stad met 1 miljoen inwoners. Ik weet uit 1e hand dat die papieren abonnees voor 98% bestaat uit mensen met achternaam als Jansen, de Vries, Splinter, Hoekstra en Le Bon. Als die gekwetste groepen die deze krant een podium geeft lezen hem nooit.

Piet Karbiet | 17-09-20 | 13:38 | 1

En je kunt in de meetperiode, september, je bereikcijfers eindeloos opkloppen met het weggeven van gratis kranten bij winkelcentra en vooral veel gratis proefabonnees registreren om je advertentietarieven veilig te stellen. Gewoon bedrog dus.

PieterPassant | 17-09-20 | 15:39

Ja, het is waar. Er zij oneindig veel "mensen van kleur" op deze wereld, die aardiger, mooier, en intelligenter zijn dan ik. Maar als groep reiken ze nog niet tot aan mijn enkels.

streknek | 17-09-20 | 13:37

maarre het parool was vroeger toch een verzetskrant? hoe kan het dat die voor de nieuwe fascisten strijden? Zijn ze dan echt zo debiel geworden?

azubneritan | 17-09-20 | 13:37 | 3

Hun Stichting Media en Democratie ondersteunt financieel initiatieven die een pluriforme pers waarborgt. Op papier. In de praktijk gaan er via een verder roomblank bestuur alleen miljoenen subsidie naar diversiteit en inclusie, lees kneiterlinks activisme en islamitische clubs. Tegen moslimdiscriminatie, u raadt het al. Hoe idioter hoe beter. www.stdem.org/en/supervisory-board/

Piet Karbiet | 17-09-20 | 13:49

Sterker nog, de Stichting Democratie en Media die steenrijk is geworden toen de aandelen van het Parool en andere kranten van de Perscombinatie werden verkocht, doneert veel geld aan allerhande superlinkse stichtingen en groeperingen die strijden tegen het blanke deel van Nederland. Onbegrijpelijk.

Zonder erg | 17-09-20 | 13:55

@Piet Karbiet | 17-09-20 | 13:49: we waren dit gelijktijdig aan het schrijven. !

Zonder erg | 17-09-20 | 13:57

En dat volk spreekt maar van 'white privilege', terwijl als je zwart bent je gewoon weg kan komen met strafbare feiten.

usb stok | 17-09-20 | 13:36

Raar dat er nog kranten zijn die dit soort uitzuigers een podium geven en de kwetsbubbel in stand houden. Zo blijven ze denken dat het gelijk aan hun kant staat.
Echte racisme vind je aan de andere kant van de oceaan of in werelddelen waar men niet of nauwelijks aan subsidie doet. Kortom, Airfryer moet zijn grote bek houden.

Deflatiemonster | 17-09-20 | 13:36

Nog nooit ene slag gewerkt, een veroordeling voor geweld tegen een agent, (heeft het al een Nederlands paspoort....??) en alleen maar een hele vervelende jankmuil
Grote vriend, als je dit land nou zo racistisch vindt, onze eeuwenoude tradities niet vindt kunnen...... wat houdt je tegen om terug te gaan naar dat, blijkbaar totaal niet racistische en florerend geboorteland van jouw waar vrouwen worden behandeld als derderangs burgers en de corruptie tegen de plinten klotst.... oh ja...... geen aandacht en geen subsidies...
Enne, een blanke die jou verkeerd bejegend belandt in het AMC... geweld is blijkbaar binnen "jouw cultuur" met de paplepel ingegeven

Cavenman | 17-09-20 | 13:36

Ik geloof niet in institutioneel racisme in NL. Ik zie in allerlei beroepen en wijken allerlei ethniciteiten, en politiegeweld is laag. Ik geloof wel dat men weleens racistische eikels tegenkomt. Zoals iedereen weleens rottige mensen tegenkomt. Waarom heeft niemand hem geleerd daarboven te staan?
Ik ben heel mijn kindertijd gepest, belachelijk gemaakt en misbruikt. Het motto was daarbij: doe alsof je niks hoort en maak wat van je leven. Bleek - met vallen en opstaan - prima te werken.

Rest In Privacy | 17-09-20 | 13:35 | 2

respect voor je positieve instelling.

Willy Keutel | 17-09-20 | 13:49

@Willy Keutel
Tnx. Ik heb dat altijd normaal gevonden. Iets met verantwoordelijkheid over je eigen leven nemen.

Rest In Privacy | 17-09-20 | 13:54

Professioneel activisten hebben maar één hobby en dat is tevens het enige onderwerp van gesprek. Ja.. wat moet je dan? Je zou eens verantwoordelijkheid moeten nemen om iets op je te nemen wat tijd en moeite vraagt voor je eigen toekomst.

BrokenTipi | 17-09-20 | 13:33 | 3

er moet wel gewerkt worden voor de subsidie.

schijtzat | 17-09-20 | 13:43

In de jaren 90 een goed boek gelezen over statistiek en lobbyen en hoe dat misbruikt kan worden om niet-bestaande samenhang te "bewijzen". In datzelfde boek werden ze Singe Issue Fanatics ("SIFs") genoemd. Toen al werd gesteld dat als hun "Single Issue" ooit opgelost zou zijn, dan zouden ze het volgende "Single Issue" vinden.
Zo krijg je een nooit eindigende discussie. Het begon b.v. met tabak is slecht en moet verboden worden, toen alcohol is slecht voor je en moet minder en inmiddels vet, zout, suiker, etc.... Inmiddels hebben we hetzelfde verhaal met CO2, discriminatie, zwarte Piet, klimaat en noem maar op.
Je moet de streep snel en duidelijk trekken, omdat je nooit meer omdraait wat je al hebt weggegeven. Ik lees hoopvolle artikelen op GS en heb goede hoop dat een groot deel van de bevolking ook niet meer in deze kleine groep luide roepers trapt.

Pje911 | 17-09-20 | 13:48

Make my day punk.

Lt-Kol Kilgore | 17-09-20 | 13:33 | 1

Vrij naar Dirty Harry?

Beste_Landgenoten | 17-09-20 | 13:40

Op mijn werk heb ik te maken met zwarte systeembeheerders, software-ontwikkelaars, business analisten, accountants enz... allemaal prima gasten en meiden. Zouden die niet geweten hebben dat ze eigenlijk helemaal geen stageplaats konden krijgen, niet konden studeren en altijd afgewezen werden bij sollicitaties? Zijn die niet op de hoogte van het institutionele rasisme wat heerst in Nederland en dat ze nooit iets zullen bereiken? Of hebben die wellicht gewoon hun best gedaan om iets van hun leven te maken ipv altijd lopen te janken en zaniken hoe slecht het hier wel is?

peers | 17-09-20 | 13:33 | 3

Joh, bij die mensen vervalt gewoon het hele zwart-wit-groen-geel dingetje. En dan is die mensen natuurlijk weer niet lekker uitgedrukt natuurlijk. Maar goed insteek is positief bedoeld.

Lorejas | 17-09-20 | 13:42

Idem, werk al 20 jaar samen met mensen met allerlei RAL tinten. Maar ja, dat zijn geen beroepszeikers welke aan een subsidietiet hangen. Maar mensen die er wat van willen maken.

filosofem | 17-09-20 | 13:52

Het ergste us dat dit soort mensen die gewoon hun stinkende best doen om er iets van te maken door crapuul als Afriye en Akwasi uitgemaakt worden voor meelopers en bounties.

5611 | 17-09-20 | 14:40

Hulde van Rossum. Sterk stukje proza, vanuit je hart en de spijker op de kop.

Baardvansinterklaas | 17-09-20 | 13:33

Zo ken ik nog wel meer personen/groepen die zich 'slachtoffer' voelen van het harde leven. Dus? Gewoon iedereen maar erop los beuken zodra je zo'n gevoel krijgt? Is dat het idee?

SaintNick | 17-09-20 | 13:33 | 1

Nederland veranderd in een Ghanees shithole, dat is inderdaad het plan.

UpdateAvailable | 17-09-20 | 13:36

Racisme was geen issue tot dat men er geld mee kon verdienen/lees subsidie kon krijgen en types als akwasi airfryer, simons e.d. gesubsidieerd en wel lekker konden gaan zeuren en zeiken.
Hopelijk, voor hun, blijft racisme in stand anders valt hun verdienmodel weg.
Men schijnt echt te denken voor een goede zaak te staan terwijl de kloof alleen maar groter is geworden, segregatie is het resultaat.

Uw Verzekeringsadvis | 17-09-20 | 13:32 | 1

Dit is al een jaartje of dertig aan de gang. De gemeente Amstrerdam betaalde allemaal vage (meestal: Surinaamse) éénmansclubjes in de Bijlmer soms tot wel twintigduizend (toen nog: gulden) om in godsnaam maar áf te zijn van het eeuwige gezeik over 'racisme' op iedere denkbare voorlichtingsavond en bij ieder bouwplan. Ze hebben zelfs extra dík betaald toen de Arena, de meubelboulevard, de plint, de Heineken Music Hall en Pathé er moesten komen.
-
En toen die Ghanese boys dat eenmaal doorkregen, dachten ze:' dat kunnen wij ook - maar dan wél een tandje beter'.
-
Met dank aan de heldhaftige, barmhartige, vastberaden gemeente Amsterdam, die zich graag van uw en mijn belastingcenten van achteren laat nemen.

bisbisbis | 17-09-20 | 13:49

"Boos zijn" is een verdienmodel en logica gaat daar niet tegen helpen. Daarnaast zit dit wereldje vol narcisten. Er is overigens een klinische term voor de "whitey helpers": apaths. Interessant in deze context: www.businessinsider.com/what-an-apath...

ZOMG | 17-09-20 | 13:32

Ik ga ervan uit dat FVD en PVV een eigen Sinterklaasintocht gaan organiseren dat zo groots van opzet en belangstelling zal zijn dat het nutteloos tuig als Akwasi en Airfryer tot zwijgen gebracht zal worden. Nederlanders, sta op en tolereer niet langer die zieke, van jullie belastinggeld gesubsidieerde haatzaaiers!

Waar nutteloos tuig als Airfryer altijd aan voorbij gaan is dat zij zich (als volwassene) allerlei -subsidie gedreven- gedachten over racisme, discriminatie en Zwarte Piet aanmeten. Terwijl het feest toch echt voor kindertjes tussen 3-7 jaar bedoeld is die zich van al eventuele negatieve associaties geen enkele rekenschap geven. En tegen de tijd dat dat mogelijk wel zo zou zijn, zijn ze al klaar met het sprookje. Het 'ergste' wat daarbij dan zou kunnen spelen is dat men de zwarte medemens anders tegemoet treedt omdat men met het fenomeen Zwarte Piet in aanraking is gekomen, hetgeen natuurlijk complete onzin is.

Ja, het Sinterklaasfeest en de viering daarvan zal aan verandering onderhevig zijn. Maar niet door sturing van overheid en/of gesubisidieerde haatzaaiers.

UpdateAvailable | 17-09-20 | 13:31

Airfryer heeft dit jaar iets minder subsidie gekregen dan vorig jaar. Ik snap wel waarom die teleurgesteld is.

Deflatiemonster | 17-09-20 | 13:31

Nederland is geen racistisch land. Het is een land met enkele racisten. Zoals elk land. Overal. Altijd.
Een van de racisten heet trouwens Jerry Afriyie...

SterF... | 17-09-20 | 13:31

Ik zit op karate. Pas op.

Poesman | 17-09-20 | 13:31 | 1

Kung Poes

Ruimedenker | 17-09-20 | 13:33

zwarte piet neem aub deze klaagnegerd mee in de zak

Willy Keutel | 17-09-20 | 13:31

Hij leeft in het land met het meest geïnstitutionaliseerde links activisme ter wereld. Heel de overheid is ermee besmet, alle media, universiteiten, de kunstsector, het OM unz. Wat bazelt ie nou?

Piet Karbiet | 17-09-20 | 13:30 | 1

Kop van een artikel op die enge haatsite; Duizenden handtekeningen voor petitie voor eerlijk proces Clarice Gargard
Dit spreekt boekdelen.

Rico Tampeloerus | 17-09-20 | 13:34

"De zwarte gemeenschap".

Ramsesz | 17-09-20 | 13:30

Ik wil verkleed als Zwarte Piet Jerry best tegenkomen.

Rest In Privacy | 17-09-20 | 13:30 | 1

Deze tegel is voor Jerry aanleiding om een gun aan te schaffen.

Rest In Privacy | 17-09-20 | 13:47

'' tegen de tijd dat ik 20 was''.. Toen was meneer werkeloos rapper. Daarna ging meneer als beveiliger werken, maar verloor z'n 'vergunning' vanwege openbaar geweld en een veroordeling. Absurd dat je dit soort randfiguren subsidieert.

Shortganger | 17-09-20 | 13:30 | 1

Klinkt goed. Wat is het toch een edel mens. </jacobienmodus>

5611 | 17-09-20 | 14:44

Deze zwarte beroepsactivisten hebben goed gekeken naar Greenpeace, Lekker Dier, WNF etc. die zijn namelijk gespecialiseerd om flink te verdienen aan niet bestaande problemen of door kleine probleempjes heel groot te maken.

Conifeer | 17-09-20 | 13:30

Yo, Airfryer: get a fuckin' life!

Tietmier | 17-09-20 | 13:29

Zou mooi zijn als Zwarte Piet dit jaar Airfryer in de zak stopt en meeneemt naar Spanje, vanwaar hij dan, na ontvangst van de roe, gerepatrieerd kan worden naar Ghana.
Hier blieven we dat racistische tuig niet zo.

obominotie | 17-09-20 | 13:29

Akwas en zn radiozender FunX. Het is een beetje als die groepering in Rwanda in de jaren negentig. Haat en alleen maar haat.

Nederland80 | 17-09-20 | 13:29

Jerry c.s. hebben een plan: tergen, tergen en nog 's tergen. Tergen totdat het een keer mis gaat en dan gaan roepen van 'Tooooooold you!'. Bij de uitvoering van dat plan kent hij inderdaad vele helpers, want querulantisme is hip-and-happening en letterlijk en figuurlijk hèt verdienmodel in NL anno 2020 (hoi Eus, hoi Zihni, hoi Syl, hoi Sidney!) Zijn 'strijd' is 100% op persoonlijke motieven gebouwd en heeft geen ene flikker te maken met een groter doel, want dat grotere doel bestaat simpelweg niet. Niet hier, niet in NL, in individuele gevallen ongetwijfeld, maar niet structureel en al helemaal niet institutioneel.

Of je huid nu RAL 8014, RAL 9001 of voor mijn part f#cking RAL 3020 is, je moet gewoon een beetje kleauten hebben om je niet door alles en iedereen weg te laten zetten, je moet tegen een grapje kunnen en verder moet je gewoon normaal doen, dan wordt je namelijk door dit blije geitenvolkje in no-time op handen gedragen. Als f#cking minderheid, dan he ...

Mr Sanbou | 17-09-20 | 13:27 | 1

Die Afriye interesseert het geen bal, zo lang hij zijn subsidie maar binnenkrijgt.

5611 | 17-09-20 | 14:47

Goed stuk van Rossum, maar Nederland is natuurlijk ook wel het land met een roomblanke mevrouw die het meest hard kan lopen van bijna alle vrouwen. Je mist dat punt volkomen, maar voor de rest natuurlijk helemaal gelijk.

Peerkeoud | 17-09-20 | 13:26 | 2

Een paar weken geleden zagen we dat onze politici, vooral van het kartel soort, ook heel hard konden lopen.

5611 | 17-09-20 | 14:48

hoe meer aandacht je er aan besteedt hoe belangrijker zij zich gaan voelen. Iedereen weet of voelt toch wel aan hoe de vork in de steel zit? Alleen wat onbelangrijke WOKE meisjes. Laat gaan, zodra ze tegen de 30 lopen willen de meesten toch een man en kind behalve een paar die overblijven en die komen wel op de radar van de twitterlijn van "vizieroplinks"

wat wel belangrijk is is dat we de scholen en universiteiten moeten ontdoen van die notoire links leugens, klimaat hysterie en blm maar gelukkig staan er steeds meer mensen op, zoals vizieroplinks (twitter)

laten we vooral die een podium geven

topgozert | 17-09-20 | 13:26 | 1

beetje veel woke meisjes. Aangevuld met wat white knights die het verstand in hun lul hebben zitten. Onderschat ook niet al die mannen in de peno pauze die vooral bezig zijn om empathish en ruimdenkend over te komen zonder na te denken over de gevolgen van hun wensbeeld

JanFTE | 17-09-20 | 14:14

"Je vliegt nou eenmaal in het leven uit de bocht als je geen mogelijkheden voor je ziet"

Ja ik denk dat ook. Zodra de Nederlander demografisch een minderheid zal worden zullen zij ook geen mogelijkheid meer zien... Gaat gezellig worden.

KutFilosoof | 17-09-20 | 13:26 | 3

Ga ik gelukkig niet meer meemaken. Dan verhuis ik nog liever naar een land naar keuze waar ik dan de minderheid mag gaan zijn.

Peerkeoud | 17-09-20 | 13:27

@Conifeer | 17-09-20 | 13:31:
Blanken als ondersoort zijn een minderheid, veruit de meeste mensen op deze aardkloot hebben een of ander kleurtje.

elfenstein | 17-09-20 | 14:15

Maar is het strafbaar als wij dat over hem zouden zeggen?

FLP_du_Stok | 17-09-20 | 13:26

Als Joodse Vrouw begin ik erg te twijfelen aan de intelligentie van deze groep gekleurde mensen.
Zouden mijn gekleurde collega's door de jaren heen dan toch gelijk hebben? Heeft echt maar 4% van de gekleurde mensen een IQ boven de 100?

Sjeintje | 17-09-20 | 13:25 | 5

@Graaisnaaiert | 17-09-20 | 13:33:
Inderdaad, van een (ontwikkelings) achterstand kun je niet zomaar zeggen wat daar de oorzaak van is. Maar constateren dát er sprake is van een achterstand, dat kan wel.

letopuwzaak | 17-09-20 | 13:49

@Graaisnaaiert | 17-09-20 | 13:33: Ik ga er ook van uit dat Afrikanen die dezelfde opvoeding en opleiding volgen als Nederlanders dat prima aankunnen. De vraag is wel wat je vanuit de rimboe met de aldaar opgedane ervaring en opleiding in godsnaam komt doen in de kennissamenleving die wij zogenaamd volgens Mark Rutte zijn.

5611 | 17-09-20 | 14:52

@Graaisnaaiert | 17-09-20 | 13:33:
Nee hoor! Die IQ testen zijn al velen jaren geleden los gemaakt van etnische en culturele elementen. Zwakbegaafheid en dommigheid (als u het zo wil noemen) op een relatieve schaal is genetisch. Daar helpt geen moedertje lief aan - ook niet als ze 'welkom in mijn land' gaan zingen.

aflaatverkoper | 17-09-20 | 17:00
▼ 2 antwoorden verborgen

Logica gebruiken bij iemand die alles op emotie doet.Gaat niet lukken.Hij gaat nooit beseffen dat mensen hem soms aanvallen omdat hij een lul is,niet omdat hij een kleurtje heeft[net zoals ik]

sjarko | 17-09-20 | 13:25

Hear, hear!

Jasper293 | 17-09-20 | 13:25

Geobsedeerd kritiek leveren op alles wat blank is en zelfs haat prediken is racisme. Je bent wat je praktiseert.

doskabouter | 17-09-20 | 13:25
-weggejorist-
Rico Tampeloerus | 17-09-20 | 13:25 | 1

Airfryer ziet overal racisme. Racisme als in zo ontzettend schijtbang te zijn om gewoon te moeten gaan werken als een ieder ander.

Lorejas | 17-09-20 | 13:24

Aah, een Cortes.
In dit GS cartoon geval, nog erger dan boter op je hoofd.
Ipv. tomaat.

chicago river | 17-09-20 | 13:24 | 1

Ik heb net gedoneerd, kwaliteit mag beloond worden. Rondom sterk stuk.

elfenstein | 17-09-20 | 13:42

En een zelfbenoemde kwaliteitskrant die dit soort verpakte dreigingen plaatst. "Geef ons onze zin want anders...".
Toch het idee dat een interview met Wagensveld van Pegida, waarin hij de zwarte gemeenschap opdraagt hun mond te houden over Zwarte Piet "want anders...", niet geplaatst zou worden.
Waarbij aangetekend dat als het al geplaatst zou worden, de linkse goegemeente in rijen aangifte zou doen wegens dreiging met geweld en racisme.

spanarchist | 17-09-20 | 13:24 | 1

Uiteraard onder aanvoering van Oberfeldwebel Bruls van Nimwegen in polonaise naar het politiebureau met voorgedrukte aangiftes. Anderhalve meter hoeft niet want belangrijk.

5611 | 17-09-20 | 14:55

Zeer sterk stuk.

Leyrann | 17-09-20 | 13:24 | 2

Vol op de kin inderdaad. Slaap lekker Airfryer.

Bennie Verbaasd | 17-09-20 | 13:27

@Bennie Verbaasd | 17-09-20 | 13:27: Denk dat dat sowieso wel het geval is. En met een goedgevulde bankrekening en waarschijnlijk ook wel een gewillige linkse blanke deugmuts die doodsbenauwd is om voor raciste uitgemaakt te worden.

spanarchist | 17-09-20 | 13:32

Dit land is best goed naar de knoppen.

Tribion | 17-09-20 | 13:23 | 1

Rare uitspraak eigenlijk; iets is 'best goed' en 'naar de knoppen'. Wat betekent het om 'naar de knoppen te zijn of gaan'? Waar staan die knoppen voor?

aflaatverkoper | 17-09-20 | 16:54

Zegt Airfryer de facto niet dat hij alle rijk gepigmenteerden knock out gaat slaan?
Liggen de voorgedrukte aangifteformulieren al klaar? Is er nog plek op de IC van het AMC?

H. Drievuldigheid | 17-09-20 | 13:23

heel simpel: je bent mens en als je nog meer wilt zijn mag je ook kl**tz*k of k*tje zijn maar zeker niet meer als in: ik ben zwart of ik ben blank of ik ben geel of groen of paars met roze streepjes want dan bewijs je minder te zijn.
airfryer is dus een onvervalste .....

azubneritan | 17-09-20 | 13:23 | 3

Gezien het gedreig met geweld om z'n doel te bereiken zeg ik in eerste instantie fascist, maar aangezien hij ook nog zijn eigen ras en kleur superieur acht aan anderen kan je ook gerust nazi zeggen. Maargoed, dat kan, zo hebben we gezien best samengaan.

elfenstein | 17-09-20 | 13:29

@elfenstein | 17-09-20 | 13:29: jup een nazi... en wie lopen er weer mee weg? de linkse partijen... dat hadden we toch eerder gezien? ;)

azubneritan | 17-09-20 | 13:34

Ziezo, beetje olie op het vuur en de €600.000 subsidie voor 2021 is weer binnen.
Het stopt niet bij het bleken van Piet.
Zolang deze werkschuwe racisten subsidie krijgen, zullen ze altijd iets vinden om die zogenaamde “ongelijkheid” aan te tonen.
Stop de subsidie en het racisme zal niet erger worden, integendeel.
Hé! Waarom mocht André Kuipers de ruimte in en ik niet?
Omdat we niet gelijk zijn, André hep daar voor gestudeerd, ik nie.
Zo zijn er tal van voorbeelden die aantonen dat we niet gelijk zijn en dat heeft niks te maken met kleur, maar met opleiding, inzet, mentaliteit etc.etc.
Jeffrey is een luie hond, wiens gratis geld ‘m zo aangereikt wordt.
Je moet je kapot schamen, huilstruik! Nog nooit écht iets bijgedragen aan “jouw” Nederland.
Zulke “Nederlanders” zijn we liever kwijt dan rijk.

Ruimedenker | 17-09-20 | 13:23 | 3

Gewoon dergelijke idioten onder in het scheepsruim en aan de ketting, onderweg 40 km voor Ivoorkust ,klep open ,en probleem is opgelost.

joppo0 | 17-09-20 | 13:30

Ja verrek, het jaar loopt op zijn einde. Gauw nog even de post slavernij vereffenings strategie bijpunten en op de kaart zetten. Anders is er volgend jaar geen doekoe meer. Die dure Amsterdamse steentjes betalen zichzelf niet he?

bakermat | 17-09-20 | 13:36

Ik kan me niet aan de indruk ontrekken dat Jeffrey best veel inzet toont in het bereiken van zijn doel en dat dat als hard werken gezien kan worden. Dat het een verkeerde inzet is, is weer wat anders maar lui kan ik het niet noemen.

aflaatverkoper | 17-09-20 | 16:46

Bij NPO hebben ze nog wel een prijsje.

dik van alster2409 | 17-09-20 | 13:22

Ik ben dit achterlijke volk zo ontzettend beu, werkelijk waar. De hele tijd maar om de beurt janken en dreigen met geweld, man, wat een vertoning. Als ik er hier eentje tegenkom die mij witte noemt dan schop ik hem ook het AMC in. En dat ligt hier 200 km vandaan. Gelukkig kom ik ze hier waar ik woon niet tegen, dat dan weer wel.

Shitting Bull | 17-09-20 | 13:22

Ook uit het Parool:

"Als Akwasi had gezegd: als ik nazi’s tegenkom op straat, schop ik ze in hun gezicht, was er helemaal niets aan de hand geweest. Want niemand wil nazi’s beschermen."

Dus Zwarte Piet de kindervriend is vergelijkbaar met Joden-vergassers?

Beste_Landgenoten | 17-09-20 | 13:22 | 4

Lekker gemakzuchtig godwinnen, doet het altijd goed.

Harry Turtle | 17-09-20 | 13:26

Nee, ook nazi's sla je niet op hun gezicht. Die lach je vierkant uit en dan jaag je ze weer terug naar het voetbalstadion waar ze uit kwamen gekropen, dan kan de ME ermee dealen.
Beste Landgenoten, uw verwachtingen ten aanzien van het intellect van die lui verbaast mij nogal, het zal u zeker niet ontgaan zijn dat het niveau al een tijdje ver onder nul ligt? Hier is niet normaal mee te redeneren, zoals ome jerry zelf aangeeft wil hij gewoon lekker erop los rammen, gelijk een wild beest. Proberen er nog iets van logica of rede in te ontdekken is vergeefse moeite, laat maar.

elfenstein | 17-09-20 | 13:37

Wat is ook het punt. inderdaad. Dus wij, racistische Nederlanders, zouden niet vallen over het feit dat facistische domoren in elkaar getrapt worden, maar wel als een donkere kindervriend bedreigd wordt. En dan is Nederland racistisch? Ik snap deze schitterende redenatie totaal niet. Het is juist het tegendeel...

BBRDWR | 17-09-20 | 13:59
▼ 1 antwoord verborgen

Ik krijg bijna weer zin om een CD van Johnny Rebel aan te zetten.

Rest In Privacy | 17-09-20 | 13:22 | 3

Patje toch.
En ja, ik ik geef eerlijk toe, ik lig dubbel om die teksten ( zie het als een hele foute grap ).

Graaisnaaiert | 17-09-20 | 13:28

@Graaisnaaiert | 17-09-20 | 13:28:
Die teksten van Rebel zijn echt racistisch, open en eerlijk dat dan weer wel. (gaat natuurlijk wel te ver al lachtte ik mijzelf ook bijna een beroerte) Ik ga actie voeren zodat het nummer Ship Those Niggers Back in de top 2000 komt. ;)

Rest In Privacy | 17-09-20 | 13:38

En heb je die ook gevonden vanwege American history X ?? ;-)

miko | 17-09-20 | 14:14

Maar we mogen het geen gewelddadige terroristen noemen, oh nee, want dan zijn wij racistisch en xenofoob bezig. En - god verhoede - als een boze blankmeneer hem een keertje op zijn bakkes ramt kan die een strafverzwaring wegens racisme tegemoet zijn. Hoezo klassejustitie?

Graaisnaaiert | 17-09-20 | 13:22 | 1

Ik mag hopen dat het gebeurt. Sterker nog, ik zou het graag zelf doen. Lijkt me heerlijk om dat stuk verdriet eens een goed pak slaag te geven. De kruik gaat zolang te water tot ze barst.

Alfred E. Neuman | 17-09-20 | 13:38

In 2009 vertelde de heer airfryer in een interview dat hij nog restjes homofobie weg moest werken., volgens hem was homofobie hem aangeleerd. Misschien dat racisme hem ook aangeleetd is?

Bartje01 | 17-09-20 | 13:21 | 1

Er zijn in ieder geval een paar dingen die 'm niet aangeleerd zijn. Zelfbeheersing en waardigheid, bijvoorbeeld. Een groot hiaat in de opvoeding, ik denk dat het nog jaren therapie in een afgesloten inrichting gaat kosten voor die jongen weer terug kan de samenleving in. Dit is onverantwoord zo, echt zielig.

elfenstein | 17-09-20 | 13:39

Als nazaat van tot turfsteker gemaakte begrijp ik Jerry wel. Ook ik ben inmiddels wel klaar met toenadering zoeken. Minder.

Rest In Privacy | 17-09-20 | 13:21

ik ben een kind uit de jaren 80 en 90... in de jaren 80 waren we geld aan het verzamelen voor afrikaantjes die de hongerdood aan het sterven waren en de hele jaren 90 waren we de zuid afrikaanse blanken aan het vergruizen want racist...
Ik zeg nu alleen maar dat dit soort mensen de blinde haat die racisme kan zijn gewoon terug aan het brengen zijn. Let wel: afrika gaat de aankomende decennia de grootste bevolkingsgroei teweeg brengen en daar zitten enorme ladingen van dat soort galbakken als airfryer en pleepapier (aquarium....) bij... En nog zijn er van die tochtige koeien die welkom welkom zingen... dit land is zo stuk!

azubneritan | 17-09-20 | 13:20
-weggejorist-
allesofniks | 17-09-20 | 13:20

Ik denk serieus dat je als gekleurde medelander een afweging moet maken of iets discriminatie is, of heersende verhoudingen, en belangrijker of dat witte mensen niet net zoveel last hebben van die verhoudingen. Ik wil hier niet herhalio gaan doen over de rijkste 1%, maar de groep die dat niet is is niet exclusief zwart.

Einde van de Domheid | 17-09-20 | 13:20 | 2

Als je persoonlijk falen altijd kan afschuiven op je huidskleur dan hoef je niet bang te zijn voor het pijnlijke proces van persoonlijke ontwikkeling en karaktervorming. Wat wij zeg maar doormaken.

Joris Beltsin | 17-09-20 | 13:25

@Joris Beltsin | 17-09-20 | 13:25:
Juistum!

aflaatverkoper | 17-09-20 | 16:38

Wanneer komt stripboek 'Jerry in Zwartepietenland' uit, als vervolg op 'Kuifje in Afrika'?

gestoptmetroken | 17-09-20 | 13:19 | 1

Laat mij er buiten, svp!

Rest In Privacy | 17-09-20 | 13:38
-weggejorist-
Grasgriezel | 17-09-20 | 13:19 | 1

Ik wacht met smart op een grote groep ‘Nederlanders van kleur’ die met een tegengeluid willen/durven komen. En daar ook de (media)ruimte voor krijgen.
Dit gefrustreerde geraaskal van deze agressieve opruier is zo onuitstaanbaar overdreven en onjuist en gevaarlijk polariserend, dat hier snel ingegrepen dient te worden
Laat u horen aub !!
Mensen van kleur met een tegengeluid!!
Alstublieft

laurentius | 17-09-20 | 13:19 | 2

Helemaal mee eens.

PaalEnPerq | 17-09-20 | 13:28

De mensen die ik ken met Afro-roots die succesvol zijn (dat zijn er nogal wat) houden zich niet bezig met deze flauwekul. Die willen daar juist weg van blijven. Mogelijk omdat ze vermoeden dat daar een valkuil ligt waar ze geen zin in hebben.

aflaatverkoper | 17-09-20 | 16:36

Airfryer.
Je bent
En blijft
Een autochtoon
Zolang je
Blijft janken
Op deze
Toon
Als ik
Op welke tijd
Dan ook
Een airfryer zie
Pleur ik hem
Hoogstpersoonlijk
Bij het
Grofvuil

grapo | 17-09-20 | 13:19

kozp en antifa zijn betaalde organisaties van het kartel te Brussel om rassenrellen uit te lokken in nederland.

komtdatschot | 17-09-20 | 13:18

Uitstekend verwoord. Onvoorstelbaar dat zo'n zeikstraal elke keer een podium krijgt.

PaalEnPerq | 17-09-20 | 13:18 | 4

@Kuifje-naar-Brussel | 17-09-20 | 13:19: Nee, natuurlijk niet, en dat schijnen ze zelf niet in de gaten te hebben. De aversie tegen dit volk groeit met de dag en er komt een dag dat niemand ze meer in dienst wil hebben. Vooropgesteld dat ze ooit misschien de neiging krijgen om eens te gaan werken voor hun inkomen.

Shitting Bull | 17-09-20 | 13:24

Dat gaat ook nog wel even door en zal elk jaar in aanloop naar het Sinterklaasfeest weer in volle omvang toenemen. Ook grotendeels de schuld van de media die dit gezeik een podium blijven geven.

drekzooi | 17-09-20 | 13:30
▼ 1 antwoord verborgen

De man projecteert zich een ongeluk met 'zijn racisme, de onversneden haat zit diep heel diep, heel triest.

LoperH2 | 17-09-20 | 13:18

Ik en mijn kleurgenoten hebben alles ons hele leven in het werk gesteld om Jerry tegen te werken. Helaas moet ik toegeven dat dat mislukt is, om redenen die GS keurig opsomt.

JoudN | 17-09-20 | 13:18

"Zwarte gemeenschap" is een racistische term. Er is toch ook geen blanke gemeenschap? Wie dit soort termen gebruikt beziet de wereld puur door racistische ogen.

keestelpro | 17-09-20 | 13:18 | 3

Only Black Lives Matter...

laatjenietkisten | 17-09-20 | 13:19

Blank? Nee, dat is al gedegradeert tot witte gemeenschap. Blijkbaar hebben alle blanken een make-over met grondverf gekregen. Het geeft maar aan hoe idioot deze hele discussie is.

drekzooi | 17-09-20 | 13:34

Waar anders dan in Nederland kunnen talentloze negertjes als Jerry Afriyie en Akwasie zoveel geld verdienen aan een de autochtone bevolking opgedrongen schuldbesef?

En voort ben ik van mening dat Albert Heijn geboycot moet worden.

SergeantPierlala | 17-09-20 | 13:18 | 1

Het is de schuld van de Sjors en Sjimmie stripboeken.

aflaatverkoper | 17-09-20 | 16:25

Ach die Jerry.... Heb het altijd al een sneue gast gevonden, die zichzelf voortdurend overschreeuwt.

Rest In Privacy | 17-09-20 | 13:18 | 2

Sja, maar hij en de zijnen richten met hun polarisatie tussen rassen en oproepen tot geweld wel enorme schade aan binnen deze maatschappij ( samenleving wil ik het al niet eens meer noemen ). 50 jaar piepende en schurende pogingen tot integratie wordt in een paar jaar volledig teniet gedaan door een paar terroristen die door de weg-met-ons kliek op het schild worden gehesen.
Daar kan de VVD toch niet blij van worden, Kuif? Da's slecht voor de centjes en de verdienmodellen. Een tevreden bevolking consumeert en floreert, een bange bevolking spaart en wacht af. Dat is toch niet een keuze die de VVD zou maken?

Graaisnaaiert | 17-09-20 | 13:26

Van Rossum is op stoom deze week! Briljant stuk.

Primula | 17-09-20 | 13:17

Hoe komt het toch dat ik als witmens nooit een probleem had met de zwarte medemens, maar dat ik door het gedram van Enkele zwarten een bloedhekel ga krijgen aan vooral die zwarte zijkerds.

Pleegzuster B | 17-09-20 | 13:17

Als ik Airfryer tegen kom, dan ga ik een stukje met hem rijden.

deKerrieKip | 17-09-20 | 13:17 | 2

Hebjij ook een Bullbar op de auto?

Hebbiehemookweer | 17-09-20 | 13:45

Je zou zo'n knul toch retour willen sturen naar dat prachtige land waar hij vandaan komt. Wat doen by the way al die Ghanezen hier? Er heerst daar geen oorlog. Je kunt er Gewoon naar toe.... ik zou zeggen als je 't hier niet bevalt is er nog een alternatief.

Jane3715 | 17-09-20 | 13:16 | 2

Sprak laatst iemand die zich afvroeg wat moslims hier eigenlijk te zoeken hebben over de gekleurde medemens was zij er al uit.

Uw Verzekeringsadvis | 17-09-20 | 13:21

@Uw Verzekeringsadvis | 17-09-20 | 13:21:
Achter 'hebben' een punt en dan opnieuw beginnen met een hoofdletter.
Nu slaat het nergens op bij de eerste lezing en dat is irritant.

aflaatverkoper | 17-09-20 | 16:22

Voedselbanken, terwijl dit volk zich verrijkt met subsidiegeld om tegen Nederland aan te trappen. Wie heeft hier toch ooit voor gekozen?

spanarchist | 17-09-20 | 13:16

Het enige positieve aan zijn weinig verheffende relaas is dat Eindhoven hun zombie pieten plan ook in de prullenbak kan mieteren.

Harry Turtle | 17-09-20 | 13:16

Met één ding in zijn betoog kan ik toch wel meegaan, namelijk dat ze te maken hadden met mentale problemen.

Joris Beltsin | 17-09-20 | 13:14 | 1

En niet zo weinig ook...

Rest In Privacy | 17-09-20 | 13:18

De enige witte gemeenschap die ik ooit had was met een albino, verder nog nooit zoiets tegengekomen. Daarnaast is vooral het laatste dreigement opvallend, kan je ook een krant aanklagen voor haatzaaien en dreigen met racistisch geweld?

elfenstein | 17-09-20 | 13:14

Amen.

Drs. Noorderzon | 17-09-20 | 13:14

Wat een fijn stuk. Probleem is dat airfryer bij de eerste 3 zinnen al denkt: zie je wel. Racistisch! En dan niet verder hoeft te lezen van zichzelf. Inhoudelijk gaat deze discussie dus niet werken. Dus wordt het iemand het AMC intrappen, tekenend dat dat echt genoemd wordt

RigouReus | 17-09-20 | 13:13

Dit is niks meer dan het hunkeren naar aandacht/in stand houden subsidie spons. Je zag het ook tussen airfryer en kwinsie. De 1 krijgt aandacht, dan denkt airfryer, ho wacht, ik ben ook belangrijk, dus ik ga het even toppen. Binnen die hele kliek is al jaren een machtsstrijd gaande, en de ( forse ) beloning betalen wij met z'n allen.

Shortganger | 17-09-20 | 13:13

Het Parool is het spoor bijster.
Met het intreden van van Nieuwkerk ging het niet meer over karakter maar over aantallen. De paniek druipt nu van bijna iedere post af. Het is als met irritatieradio, de meest controversiële, ergerlijke dingen doen de advertentie-inkomsten goed.

Einde van de Domheid | 17-09-20 | 13:13

Hoeveel vriendjes heeft Jerry bij het OM ?

laatjenietkisten | 17-09-20 | 13:13 | 1

Steeds minder, vermoed ik.

Rest In Privacy | 17-09-20 | 13:20

"Als ik Zwarte Piet tegenkom, sla ik hem knock-out. Als nog een witte persoon mij racistisch bejegent, eindigt die in het AMC."
Zo gevulde koek wie breng je daarvoor mee ?

Pierre Lebon | 17-09-20 | 13:12 | 2

"Willen jullie meer of minder witte personen?"
"Minder minder minder!"

henkvaningrid | 17-09-20 | 13:55

@henkvaningrid | 17-09-20 | 13:55: ik doe voortaan wel een kussensloop over mijn hoofd. Kan niemand zich meer storen aan mijn blankzijn. Even twee kijkgaten knippen en klaar.

J-van-de-Bontekoe | 17-09-20 | 15:16

Hoezo 'mijn land, Nederland'?

Welk merk kokosnoot heb jij op je toch al niet al te rijkelijk gevulde schedel gekregen?
Rot toch op man. Ik verwoord het nog vriendelijk, vrijwel iedereen, inclusief de zwarte gemeenschap, is jouw armetierige gejank zo kotszat.
Hop, moven maar. Prachtland? Ghana.
Doei.

Ichneumonidae | 17-09-20 | 13:12 | 4

In Ghana is geld niet gratis als je huilie doet. Daarom.

mr.money | 17-09-20 | 13:22

Zo slecht is het anders niet toeven in Ghana. Of ben ik nou in de war met Senegal?

Rest In Privacy | 17-09-20 | 13:48

@Kuifje-naar-Brussel | 17-09-20 | 13:48: als hij maar opdondert. Ver weg en definitief. Ik denk dat hij daar ook wel over sociale misstanden kan “woordkunstenaren”.

J-van-de-Bontekoe | 17-09-20 | 15:14
▼ 1 antwoord verborgen

"En wat in sommigen van ons huisde was woede, een terechte woede, voor al die shit die we moesten slikken, omdat we in ons land als tweederangsburgers behandeld worden."
En de Linkse Kerk schijnt maar niet te kunnen of willen begrijpen dat dit twee kanten op werkt.
Jan Modaal, die steeds maar minder geld over houdt, die geld naar de meest waanzinnige dingen ziet gaan, die met zijn dochter naar de supermarkt gaat en hoort hoe zij daar voor kkhoer wordt uitgemaakt terwijl de politie op een afstandje toekijkt en niets doet en die zelfs het gezellige Sinterklaas-feest kapot gemaakt ziet worden door dezelfde deugers, ook die heeft een grens. Die grens ligt weliswaar een stuk verder, maar ooit komt daar een einde aan. Genoeg is genoeg.

spanarchist | 17-09-20 | 13:12 | 1

Exact. Je kunt niet een hele groep jarenlang dagelijks onbewezen voor racist en nazi uitmaken. Er komt een moment dat de maat vol is.

Piet Karbiet | 17-09-20 | 13:27

Gewoon strakjes op onze blonde Held stemmen................... het enige wat echt gaat hellupe.................

grapjasz | 17-09-20 | 13:12 | 2

Femke Merel van Kooten-Arissen

stekkerinjeoor | 17-09-20 | 13:25

Nou, wie gaat een proces uitlokken door als zwarte piet voor zijn neus te gaan staan? Kijken of het openbaar ministerie zich er dan nog onderuit kan wurmen.

fail | 17-09-20 | 13:12 | 1

Ik wil wel. Alleen heb ik dan wel een zak en een roede bij me.

J-van-de-Bontekoe | 17-09-20 | 15:11

Wat een racist is het toch. Alsof alle blanke Hollanders racist zijn.

Sure er hangt hier en daar een verdwaald vooroordeel rond, vooral bij laagopgeleiden die vaak niet eens doorhebben hoe dom ze zijn, maar zoals die kneus Bregman zegt: de meeste mensen deugen.

JWZ_JMK | 17-09-20 | 13:11 | 2

Pot ketel inderdaad.
Lijkt me overigens een duidelijk gevalletje groepsbeledinging. Schijn je voor veroordeeld te kunnen worden.

Harry Turtle | 17-09-20 | 13:13

@Harry Turtle | 17-09-20 | 13:13: nee nee, alleen als je voornaam Geert is. Oh ja, je moet ook PVVert zijn. PVVerts worden nou eenmaal niet lief gevonden door ons objectieve rechtssysteem.

J-van-de-Bontekoe | 17-09-20 | 15:10

Sterk inhoudelijk stuk! Op klaarlichterdag wordt er vakkundig zakken gerold.

kaasfondue | 17-09-20 | 13:11

Mensen als Afriyie die met een megafoon, hun op vooroordelen gebaseerde bullshit de maatschappij in kotsen dragen echt bij aan een leukere sfeer.

Leptob | 17-09-20 | 13:11

Die Akwasi en Airfryer identificeren zich met alle zwarte mensen lijkt wel.. Het is de gunfactor eh ? Het is niet dat zwarte mensen geen kansen krijgen maar deze twee heren wordt niets gegund. En dat heeft zo zijn redenen heren..

Croisantneuf | 17-09-20 | 13:10 | 2

Beide hebben het anders niet slecht voor elkaar. Racisme is een verdienmodel geworden.

stekkerinjeoor | 17-09-20 | 13:27

Ik gun ze chronische broekhoest.

Rico Tampeloerus | 17-09-20 | 13:48

Dus als hij zich rascistisch bejegend voelt (want feitelijkheid en gevoelsbeleving worden in die kringen voor het polemistisch gemak maar op 1 lijn getrokken,) slaat hij erop los.
Dat betekent dus ook dat ik in ieder geval de discussie met de heer Afriyie zal proberen te vermijden (wegens inzichtelijke verschillen wanneer er nu echt sprake is van discriminatie) wat ongetwijfeld leidt tot het gevoel gediscrimineerd te worden waarmee de heer A zijn eigen gelijk alweer bewezen ziet. Er valt niet te praten met dat soort mensen. echt niet...

bakermat | 17-09-20 | 13:10 | 1

Ik krijg ernstig de neiging om hem op te zoeken en het gesprek aan te gaan. Gezien mijn vooringenomenheid zal ik waarschijnlijk in het AMC belanden, maar da's een klein offer voor de rechtzaak die daarop volgt.

marcoplarco | 17-09-20 | 13:59

Dit artikel is wel een van de beste stukken (reaktie) die ik hier ooit hebt gelezen...

Omnisofos | 17-09-20 | 13:09 | 2

Nou, eerst een zeer verontwaardigd stukkie schrijven over die 65 mio die uitgegeven wordt en dat nu gebruiken om te laten zien hoe niet-racistisch we wel niet zijn? Slecht stukkie.

Natte Washand | 17-09-20 | 13:12

Nou snel lid worden dan!

Centicuub | 17-09-20 | 13:14

Ik ben ook wel klaar met pogingen tot gezonde discussie met dit soort beroepsopruiers die in een gouden pamper zijn geboren puur vanwege hun huidskleur. En des te meer met roomblanken met een wit Messias-complex die dit soort lui keer op keer een podium geven en een hand boven het hoofd houden. Knettergek die lui.

Le Roi | 17-09-20 | 13:09 | 1

Het is allemaal terug te voeten op wat Darwin had onderzocht: survival of the fitest. U kunt er wel klaar mee zijn maar het (sub)ras waartoe u behoort is dat nooit. U doet er goed aan die witte lui met 'Messias-complex' te bestrijden. Zonder strijdt geen volk.

aflaatverkoper | 17-09-20 | 15:52

Amen. Niets meer aan toevoegen en op het Binnenhof aan de deur spijkeren zodat ook de heren en dames politici dit belangrijke epistel tot zich kunnen nemen.

lustgeenthee | 17-09-20 | 13:08

Huilstruiken op dode boom.

Harry Turtle | 17-09-20 | 13:08

Wat een geprikkelde reactie op een verder best nette inzending van Airfryer.

deministerpresident | 17-09-20 | 13:08 | 5

"Verder best nette inzending"? Aankondigen Zwarte Piet knockout te slaan, en witte personen die hem racistisch bejegenen in het AMC te laten eindigen? Wat is hier "best netjes" aan?

Wetenschopper | 17-09-20 | 13:37

Zeer nette inzending, hij insinueert zelfs dat er direct zorg (AMC) is voor degene die hij wil verwonden.

Nuchternederland | 17-09-20 | 13:53
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik typte het al eerder, laat mij (boven het minimum bedrag van de abo natuurlijk) zelf kiezen wat ik maandelijks willen betalen voor GeenStijl zodat ik mijn onzin kan blijven spuien.

Rest In Privacy | 17-09-20 | 13:06

Het racisme neemt flink toe in Nederland, onder het vaandel van boze- tevens best gefinancierde beroepsnegers.
Logisch. Zonder (vermeend) racisme is hun rol uitgespeeld. Als gewaardeerde huisslaven van het globalisme moeten zij demense in een eeuwige staat van beschuldiging & boetedoening houden.

Geef ome Tom een gouden beeldje. Of een zilveren handje.

Jan Passant mk2 | 17-09-20 | 13:06

Hulde van Rossum..

Mahazioth | 17-09-20 | 13:06

Je zou er bijna racistisch van worden

Natte Washand | 17-09-20 | 13:06 | 1

Bijna.......

J-van-de-Bontekoe | 17-09-20 | 15:07

Van Rossem heeft mijn “verdriet “, ik ben nooit boos, goed verwoord.

thanseeuwen | 17-09-20 | 13:05

Hear hear

ScumbaggusMaximus | 17-09-20 | 13:05

Toch bijzonder Jerry Afriyie, dat ondanks al dat racisme je nu wel een bekende Nederander.... euhm.... influencer bent geworden, met alle rechten die daarbij horen.

kapotte_stofzuiger | 17-09-20 | 13:05

"tot die tijd oogst je wat je zaait" So true...
Als je haat zaait zul je haat oogsten....

normanius | 17-09-20 | 13:05

Hij slaat nog een cliniclown neer. De talkshowmaffia heeft Aquasi jarenlang een groot podium gegeven. De geloofwaardigheid van een televisieabonnement is weg.

Eencellig | 17-09-20 | 13:05 | 1

Twijfelde al een paar jaar om op te zeggen, ook omdat het niet veel scheelde en ja... maar met al dat fake news, de linkse kerk en racisme gezeik zonder kritiek... het negeren ofwel negatief framen van Nederland, de Nederlander en de partijen die daarvoor opkomen heb ik het toch eerder dit jaar opgezegd. TV, zonde van je tijd en er zijn zat andere dingen te doen waar je wel wijzer van wordt.

Santoku | 17-09-20 | 21:33

Het is tijd voor kabinet Wilders 1.
Als het je niet bevalt in Nederland dan krijg je een gratis enkeltje naar land van keuze.

wolftour | 17-09-20 | 13:05 | 3

Ik maak er graag een stipje rood voor

sander3488 | 17-09-20 | 13:09

Blijkbaar bevalt het vele PVV stemmers ook niet in nedeland,... waar moeten die naar toe?
Housop met dat eeuwige oubollige 'ga terug naar je land'
Als dat alles is wat je in kunt brengen dan is je bijdrage aan de maatschappij waarschijnlijk ook niet zo groot.

miko | 17-09-20 | 13:59

@miko | 17-09-20 | 13:59: Die moeten nergens naartoe die blijven gewoon hier en hopen dat HUN land gewoon weer HUN land wordt.

Jafco | 17-09-20 | 14:31

Wat me opvalt is dat Jerry Airfryer nogal slecht Nederlands spreekt. Als hij iets schrijft lijkt het alsof de tekst door een woordkunstenaar op papier is gezet. Foutloos en 'accentloos'in geschrift. Heeft hij tekstschrijvers in dienst?

Ronnie02 | 17-09-20 | 13:04 | 3

Vind ik ook opvallend

Mental Theo | 17-09-20 | 13:33

Vreekamp loopt de tekst nog ff na.

Harry Turtle | 17-09-20 | 13:46

Het is een collectief.

henkvaningrid | 17-09-20 | 13:54

hear hear

Nebuchednezzar | 17-09-20 | 13:04 | 1

dear dear

Ramsesz | 17-09-20 | 13:31

Pas op !
Alles wat u zegt kan en zal tegen u gebruikt worden.

Ambiorix | 17-09-20 | 13:03

Ik krijg het idee dat deze zielige slachtoffers van racisme in plaats van dreigen een therapeut moeten bezoeken voor hun woede problemen. Zo boos worden van een kinderfeest figuren is echt niet normaal.

negerinnenzoenen | 17-09-20 | 13:03

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl