Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GeenStijl achterdochtig over Clarice Gargard

Zullen we het nog één keer uitleggen, voor de goedkoop verontwaardigde bureaustoeltjes van het NRC-treurspel aan het Rokin?

Lux in je broekje

Afgelopen vrijdag werd de zaak tegen KOZP-activist Akwasi geseponeerd. Hij lag onder het vergrootglas van het Openbaar Ministerie omdat hij op 1 juni tijdens de befaamde BLM-demo op de Dam aangekondigd had dat "Op het moment dat ik in november een Zwarte Piet zie, trap ik hem hoogstpersoonlijk op zijn gezicht." Het OM beschouwt deze uitspraken als "opruiend" en daarmee "strafbaar", maar liet Akwasi wegkomen met het terugnemen van zijn woorden in een verklaring die 20 keer 'ik' maar geen enkele 'sorry' bevat, en die tien minuten eerder naar buiten kwam dan het persbericht van het Openbaar Ministerie.

Vervolgens bleek dat de OvJ die zijn zaak behandeld had, Jacobien Vreekamp, tot deze zomer samen met Mitchell Esajas (ook KOZP) enkele jaren in hetzelfde bestuur van het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA) heeft gezeten. Zij is, aldus het OM, gespecialiseerd in antiracismezaken, en zou in die hoedanigheid afgelopen maandag ook de zaak voeren van het Openbaar Ministerie versus 25 Facebookgebruikers die zich boos, beledigend, opruiend en/of racistisch hebben uitgelaten onder een livestream van NRC-columniste (én KOZP-activiste) Clarice Gargard.

Zaak-Akwasi was geen 'antiracismezaak'
Het OM haalde de OvJ zondagavond van de zaak, nadat De T. de hele zondag om een reactie had gevraagd. Want dit is de crux: het onderzoek naar Akwasi was geen "antiracismezaak", maar een onderzoek naar een aankondiging van geweld door een zwarte man, die zich toevallig ook profileert als "antiracisme"-activist. Vreekamp had die zaak dus eigenlijk niet moeten doen, zeker niet gezien haar nauwe banden met antiracismeclubs als MDRA en KOZP. Het heeft haar positie als OvJ in de Gargard-zaak logischerwijs ernstig verzwakt: hoe kunnen 25 Facebookhooligans ooit veroordeeld worden als dezelfde OvJ een fysiek geweldsdreigement ten overstaan van meer dan 10.000 mensen "opruiend" en daarmee "strafbaar" acht, maar wél seponeert aan de hand van een slecht geschreven sorry-briefje?

Uiteraard staat woke-links, activistisch links, extreemlinks en MSM-links nu al dagenlang te steigeren, want die willen niets liever dan in een (symbolische) groepsvervolging van een stel domme Facebookers trachten aan te tonen hoe racistisch dit land is. Zij zijn, zoals wijlen Zentgraaff het weer perfect duidde, de Romeinen, versus de Galliërs, die denken dat ze zelf Asterix zijn:

(Topic gaat verder onder de lees verder onder de foto)

Gargard, dochter van een dictatorsvriendje

De zaak van Gargard was twee jaar in voorbereiding. met hulp en medewerking van het MDRA, dat volgens de eigen jaarverslagen (hier 2019) nauwgezet samenwerkt met KOZP. Een meldpunt dat actief participeert in protestmarsen waarin vrouwelijke raadsleden voor "fascist" worden uitgemaakt. Het MDRA, dus, waar Jacobien Vreekamp tot deze zomer een bestuursfunctie vervulde. Diezelfde Vreekamp die KOZP-activist Akwasi met een sepot liet ontsnappen, en nu de groepszaak tegen 25 Facebooklutsers moest leiden. Eén avond voor aanvang werd Vreekamp vervangen door Paul Velleman (ook geen onbekende van opgelegd "diversiteitsbeleid", overigens), hetgeen Gargards advocaat, Sidney Smeets, welhaast tot waanzin dreef - zelfs op Radio 1 moesten ze op de rem trappen. Gargard zelf droeg in de rechtbank een verklaring voor, die integraal terug te lezen is op haar eigen online activistenmagazine Lilith Mag (dat op haar beurt weer door de twijfelachtig-linkse Amsterdamse Stichting Democratie en Media wordt gesubsidieerd - dossier daarover bij Carel Brendel).

In haar verklaring schrijft Gargard met zilte krokodillentranen:

"Ergens heb ik medelijden met degenen die zoveel haat in hun hart dragen dat ze zich genoodzaakt voelen de meest verderfelijke opmerkingen naar een medemens te maken. Het is ook dieptriest als de dingen die je zo trots maken op je eigen cultuur, de dingen zijn waar een ander - die misschien wel een vriend, buur of collega kan zijn - onder lijdt. Sommigen stuurden de beledigingen en bedreigingen om hun kinderen te beschermen, stelden ze vergoelijkend. Maar bedenken niet dat ik - en anderen zoals ik - ook iemands kinds zijn.  

Mijn ouders komen uit Liberia. Zij hebben oorlog doorstaan, zijn hun land ontvlucht en hebben bijna alles verloren om de levens van hun kinderen te kunnen waarborgen. Ik zou hen niet eren als ik het toe zou staan dat anderen dat leven als minderwaardig behandelen."

En dat is waar hier de roze alarmlampen weer van gaan knipperen. Haar ouders hebben de oorlog doorstaan, en zijn hun land ontvlucht? Maakte deze Gargard zelf niet recent een documentaire over haar varder, die "de rechterhand is geweest van de Liberiaanse dictator Charles Taylor (1997-2003), die door het Hooggerechtshof in Den Haag in 2012 schuldig werd bevonden aan oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid"? We hebben die docu niet gezien, maar áls die ouders al moesten vluchten, was het nádat dictator Taylor in 2003 zijn regime-zetel opgaf. Papa Gargard was de Telecombaas die Das Leben der Liberianen afluisterde in opdracht van een genocidale maniak. Dat deed ie echt niet om te horen wie er won met Mens Erger Je Niet tijdens spelletjesavonden in andermans gezin...

Maar dat is buiten NRC gerekend...

Laat dit alles NRC, de wijlen kwaliteitscourant van dito Heldring waar Gargard columniste is, er niet van weerhouden om oorzaak en gevolg in het hoofdredactioneel commentaar volledig om te keren: het is allemaal de schuld van een "twitterstorm", gevuld met "een ongefundeerde stroom kwaadwillige suggesties en misinformatie", en het Openbaar Ministerie toont zich "opportunistisch" door met deze vermeende storm mee te waaien.

De werkelijkheid is dat het OM de verkeerde OvJ op een zaak zette, die ze op een verkeerde manier hebben afgehandeld (wel strafbaar, geen vervolging - hoe dan?), waarover terechte verontwaardiging, onbegrip en achterdocht ontstond (en niet alleen op sociale media, ook in reguliere media) en waarmee activistisch links zich lelijk in de kaarten van hun veroveringsgebied liet kijken.

In één ding heeft de Nurk wel gelijk: deze hele situatie staat inderdaad "symbool voor de volledig uit de hand gelopen polarisatie op het thema racisme en discriminatie." Alleen heeft de afzender in dezen dus nog steeds niet door dat ze zelf de Galliërs niet zijn, maar de Romeinen.

Laat je niet gaslighten.

En die Neo Romeinse Calimero's kunnen ab-so-luut niet tegen hun verlies.

Ja Chris. Want alleen Bij1 is zo gestoord

Social

Reaguursels

Inloggen

In een bijzin maakt Van Rossem een cruciale fout: "gezien haar nauwe banden met antiracismeclubs als MDRA en KOZP." Als de OvJ in het bestuur van KOZP was dat inderdaad belachelijk geweest. Maar zo'n meldpunt is daar op geen enkele manier mee te vergelijken:
"Iedere gemeente is wettelijk verplicht om een laagdrempelige, onafhankelijke voorziening in te stellen, waar burgers terecht kunnen met klachten over discriminatie. Zo’n gemeentelijke antidiscriminatievoorziening (kortweg: antidiscriminatiebureau) heeft tot taak om personen die een klacht hebben over discriminatie onafhankelijk advies en ondersteuning te verlenen bij de afwikkeling van die klacht. Verder hebben de antidiscriminatiebureaus tot taak om die klachten te registreren, zodat de overheid weet wat er speelt op het gebied van discriminatie."
Dat zijn dus geen activisten, maar semi-overheid, die een taak uitvoeren die volgens onze democratisch vastgestelde grondwet van groot belang is: discriminatie aanpakken.
En ja, in dat bestuur zat die Esajas ook, maar samen zitting nemen in zo'n bestuur dat een handvol keren per jaar bij elkaar komt lijkt me lang niet voldoende om te spreken van 'nauwe banden met KOZP'.

Diewijfvandielange | 16-09-20 | 16:39

Het gaat al mis bij het benoemen van NRC als een serieus journalistiek medium. Das war einmal (en ja, ik lees die krant al dertig jaar om te weten hoe de anderen hun waanbeelden opbouwen). Ter illustratie, nog geen woord over het zelf aansteken van kamp Moria. En vele columnisten van het kaliber Gargard, met als dieptepunt ene Trujillo die het sportkatern met columns omlijst. En geen verstand heeft van sport, maar dat wel denkt te hebben over diversiteit en de rest van die linkse hobby’s die niets meer van doen gebben met de realiteit.

Rest In Privacy | 16-09-20 | 12:58

Goed stuk weer.
Het is spijtig dat GS nog steeds te weinig serieus wordt genomen. Ik denk echt dat een kleine re-branding van GS de journalistiek goed zou doen, te beginnen met weghalen van 'ongefundeerd'. Want als een site gefundeerd verslag doet is het GS wel.

JoudN | 16-09-20 | 11:04 | 1

Dat is het nadeel van "geuzennamen", niet iedereen prikt daar doorheen.
Overigens las ik ergens dat het aantal bezoekers afgelopen weken flink is toegenomen. Dus steeds meer mensen krijgen het door.

Dandruff | 16-09-20 | 11:46

varder?

maruyama | 16-09-20 | 09:24

Werkelijk ALLES bij die mensen hangt via subsidies aan elkaar. Dat is toch absurd. Tonnen, tonnen worden gratis verdeeld onder vriendjes. Niets nieuws maar ik zit me er ineens weer over te verbazen..

Zalluf | 16-09-20 | 09:11 | 1

Tonnen? Tientallen miljoenen.
Dat racistische subsidieclubje van Vreekamp krijgt een half miljoen per jaar en een ander racistsch subsidieclubje krijgt bijna een miljoen per jaar. En dat is allebei in Amsterdam, waar nog veel meer racistische subsidieclubjes zitten.
En dan heb je de pro-racisme subsidieclubjes in de rest van NL nog.
En de rest van subsidieclubjes voor EU, milieu, islam, omvolking, etc.

En daar bovenop een grote hoeveelheid commissies, (advies-) raden, task forces, (klankbord-) werkgroepen en noem maar op. Allemaal ongekozen, ongecontroleerd en zwemmend in belastinggeld.

Dandruff | 16-09-20 | 10:14

Puik stukje journalistiek wederom, dank. OM, NRC en heel deugend Nederland staat er weer fraai op.

duh! | 16-09-20 | 08:47

Mooi artikel. Over Liberia valt er nog wel een cynische opmerking te maken inzake slaven, vrijheid, herstelbetalingen en de effecten ervan. Dat is gelijk een sneer naar woke links. Doe ik niet.
Het enige dat ik erover zeg dat het niet eindigt met ‘... and they lived happily ever after.’

ratelaar | 16-09-20 | 07:31

Als klein kind leerde ik al dat Vrouwe Justitia een blinddoek draagt, omdat het recht geen onderscheid mag maken tussen een koning en een bedelaar. Of het nu om een slachtoffer, een dader of een getuige gaat; gelijke gevallen worden gelijk behandeld.
De koning en de bedelaar; toen snapte ik het.

Kan iemand dit even doormailen aan alle rechters, aanklagers en advocaten?
En in de cc gelijk Opstelten, ministerie J&V, en alle juridische opleidingen?
En neem en passant alle journaliste opleidingen ook mee.
Want deze toch vrij fundamentele basis van elke rechtsstaat is door decennialang linkse indoctrinatie helaas verloren gegaan.
Maar het is toch echt zo;
- geweldsoproepen van Gargard of tegen Gargard zijn even strafbaar;
- geweldsoproepen door Akwasi of tegen Simons zijn even strafbaar;

Als OvJ Vreekamp zich gewoon aan de wet gehouden had, was er geen enkel probleem geweest. Kwestie van die spreekwoordelijke blinddoek dragen. Als Vreekamp oproepen tot geweld door linksextremisten net zo hard zou aanpakken als (mogelijke) oproepen tot geweld tegen linksextremisten, dan had niemand haar rol bij links-extremistische subsidiesponzen aan de kaak gesteld. Maar Vreekamp draagt geen blinddoek.
Ze behandelt de subsidiekoning uit de familie van slavenhandelaren heel anders dan onbekende belastingslaven die zich een keer laten gaan.

Feitelijk is het al belachelijk dat er verschil is tussen de ene OvJ en de andere OvJ. In theorie is er maar een wetboek, en daar moet elke OvJ zich aan houden. Een OvJ die dat niet snapt is ongeschikt.
Voor rechters, advocaten en andere juristen geldt precies hetzelfde.
Helaas blijkt uit de honderden schijnprocessen tegen de oppositie iets anders. Zeker als je de "strafbare" uitspraken van oppositieleiders vergelijkt met soortgelijke uitspraken van regeringspartijen (oa "minder Marokkanen" versus "minder Polen"). En al helemaal als je daar ook de vele oproepen tot moord naast legt; zoals van politiecommissaris (!!!)van Riessen; "Wilders mollen, al zijn kiezers deporteren". Niemand bij het OM die daar aanstoot aan neemt.
Justitie stinkt.

Dandruff | 16-09-20 | 07:24

Ik bespeur een patroon. Al die (lichte/donkere) activisten hebben blijkbaar een verborgen schuldgevoel. Extreem gedreven hun eigen straatje schoon te vegen, gooien ze er nog een extra schepje boven op. De eenvoudige burger (donker/licht) vindt het allang best en trekt samen op tegen de dagelijkse sleur.
Het zijn de elites (licht/donker) die schuld in de schoenen van de burgers willen schuiven, om zo de aandacht van hen af te leiden.

nsfl | 16-09-20 | 01:34

Complimenten voor deze heldere analyse.

Cherokee | 16-09-20 | 00:56

Clarice Gargard heeft gewoon onnoemelijk de pést in dat ze niet - middels een vooraf ingestudeerd één-tweetje met advocaat en OvJ Vreekamp- kon shinen op de zitting.
-
Ze had er nog wel haar witte kloffie voor aangetrokken.
-
Eigen keuze: je bent zélf weg gegaan. Dan had je er maar moeten staan.
-

bisbisbis | 15-09-20 | 23:31

Och wat moord- en doodsbedreigingen zijn helemaal niet erg. Zolang je daarvan maar geen "minder" zegt.

Rest In Privacy | 15-09-20 | 22:10

Tja, de deugers deugen niet. Elk mens met een hersencel kon dat van mijlenver zien aankomen. Dat lieden als Clarice überhaupt al worden aangenomen getuigt van een compleet failliet bestel.

Zoals een goede vriend zegt: burn it the fuck down.

Nederland80 | 15-09-20 | 22:08

Gaslighting ten top van alle kanten vandaag inderdaad.

Lood om oud ijzer | 15-09-20 | 22:06

Aan agressieve mensen als Anton 'ik zoek een huurmoordenaar die Sinterklaas doodmaakt' Karel en Clarice 'semi-automatic afvuren op Trump' Gargard moet je je niet zo hechten en je moet je er niet mee identificeren. Anders word je zelf ongeloofwaardig.
Zoiets gaat kleven. En als je niet oppast gaat je reputatie ten onder en/of je carrière naar de haaien.

SIogra | 15-09-20 | 21:51

Naast de politiek, MSM, politie blijken 'ze' nu ook al medestanders bij het OM te hebben en nog blijven schreeuwen over "institutioneel racisme".

don grocio | 15-09-20 | 21:38
-weggejorist-
Evilette | 15-09-20 | 21:23

Goed zo, Geenstijl, zo zien we het graag!
Blijf drukken op die links-fascistische puist, totdat de laatste druppels etter en pus aan de oppervlakte komen, opdat het transparant wordt voor heel Nederland hoe corruptie hoogtij viert in de neo-marxistische aanval op onze vrijheid die momenteel gaande is.

Gladiator Fap | 15-09-20 | 20:58 | 1

Ietwat goor maar toch mooi omschreven. Amen

Centicuub | 16-09-20 | 00:52

Kinderen mag je m.i. nooit de misdaden van hun ouders - meestal de vader - aanrekenen. Zij hebben daar zelf geen enkele schuld aan. Zo kun je Maxima niet verwijten dat haar vader Jorge Zorreguieta destijds deel heeft uitgemaakt van de regering van dictator Videla; zo kun je talloze kinderen - en kleinkinderen - van NSBers en Nederlandse SSers niet verwijten dat hun vaders in WO2 de kant van de nazi's hebben gekozen.

Evenzo kun je Clarice Gargard, welke verwijten je haar verder ook kunt maken, niet aanrekenen dat haar vader een soort handlanger van oorlogsmisdadiger Charles Taylor was. Evenzo kun je Aquarium niet verwijten - wat je hem verder ook wél kunt verwijten - dat zijn 'stam', de Ashanti, vroeger ongeveer de grootste slavendrijvers van Afrika waren.

Alleen zouden dit soort lieden dan ook eens een keertje moeten ophouden om ''ons'' een schuldgevoel over een slavernijverleden aan te praten waar wij part noch deel aan hadden. Het is een onderdeel van de geschiedenis, geen fraai onderdeel, maar er zijn wel tig minder fraaie onderdelen in de geschiedenis te vinden. Het is nu eenmaal gebeurd - tamelijk lang geleden - en niet ongedaan te maken. Zeker niet met miljarden 'herstelbetalingen', waarop de Aquaria, Gargards, Simonsen, en Airfryers van deze wereld zitten te vlassen, herstelbetalingen door mensen die nog nooit in hun leven slaven hebben gehad of erin hebben gehandeld aan mensen die nog nooit in hun leven slaaf zijn geweest of als zodanig zijn verhandeld.

Dr_Johnson | 15-09-20 | 20:45

Eigenlijk begrijp ik niet dat racisme nu zelfs in de troonrede wordt genoemd en zo in het nieuws is. Het nieuws is er door oververtegenwoordigd. Alsof er een reeks incidenten hebben plaatsgevonden met racistisch motief zoals bij Duinmeijer in de jaren tachtig. We hebben KOZP en Akwasi en die Floyd maar dat was in de VS. Heb ik iets gemist? Waarom is dit nu zo in het nieuws?

Tiscali-2 | 15-09-20 | 20:38 | 2

Linkse agenda die wordt gepushed. En 'Newspeak"

Kim-Jung-Un | 15-09-20 | 20:40

Wat in de troonrede stond was wel komisch, over naam en afkomst wat geen verschil zou moeten maken. Fijn dat de koning daar op wijst, maar wat ik gek vind is dat mijn kinderen dan geen miljoen per jaar kregen toen ze achttien werden.

Seanduine | 15-09-20 | 21:35

De NRC gaat helemaal mee in de ‘wakkere’ identiteitspolitiek. Heldring had er wat van gevonden.

Rest In Privacy | 15-09-20 | 20:31 | 1

NRC is wel zo'n verschrikkelijk foute krant geworden wat dit betreft.
Eigenlijk alles uit de DPG stal, met hun (zoals door Bart aangehaalde) "Stichting democratie en media".

Gaslighting zal hun laatste strategie zijn voor hun project in elkaar dondert.
Gargard is daar zo'n prachtig voorbeeld van. Eigenlijk gewoon met een gouden lepel in de mond geboren, maar toch slachtoffertje spelen.
En dan wordt je ontmaskerd....
Wel veel helper whiteys op de socials die nog wat proberen te gaslighten, maar ook dat is zo makkelijk te counteren (want ze gaan zonder uitzondering janken dat het aan de extreem-rechtse hetze lag, maar die domme move van het OM is gewoon de oorzaak, dat weet iedereen).
Ze graven zichzelf in.

Beste strategie: niet mee laten slepen in hun spel (dat wordt vechten).
Gewoon wijzen en lachen. Heel hard.

Gazzerop | 15-09-20 | 23:10

De koek is op
We zijn verrot
La la la la, la la la la
La la la la, et cetera
Het geld is krap, het brood is slecht
Of had ik dat al eens gezegd

*Weer eens Drs P luisteren gaat doen*

aflaatverkoper | 15-09-20 | 20:09

"Verkeerde OvJ" ? Zeg maar gerust foute OvJ.

Professor Superhirn | 15-09-20 | 19:40

Chris Aalberts, wat een idioot.

Rest In Privacy | 15-09-20 | 19:37 | 2

Uit het kamp Bert Brussen (vriend van de show) en Sander Schimmelp. (nanojort). (s)links volidioot doordrenkt met TDS (Tjerry Derangement Syndrome).

Graaf_van_Hogendorp | 15-09-20 | 20:04

Kritisch op Baudet en FVD, kan. Maar dat maffe Bij1 tot voorbeeld stellen, oliedom. Helemaal eens met de mening van Nijman.

Rest In Privacy | 15-09-20 | 20:23

Door deze ene flater is het aanzien van het OM weer terug op het niveau van na de Rolodex affaire. Goed gedaan dames en heren OM

moonshiner3519 | 15-09-20 | 19:36 | 2

Het is aannemelijk te noemen dat deze "flater" geen uitzondering is. M.a.w. het niveau van het OM is nooit hoger geweest, het wordt nu alleen maar pijnlijk zichtbaar door het geschreeuw van een paar racistische actievoerders die zwarte piet willen afschaffen.

Gladiator Fap | 15-09-20 | 21:15

Daar zeg je zo wat. Zit Teeven nog op de bus?
Ik ben ergens wel (maar ergens ook weer helemaal niet) benieuwd naar hoe hij hierin staat.
Zal me nl. niets verbazen als hij er een ongezouten mening over heeft waar ie van mij toch wat pluspunten van krijgt (staat ie nog steeds op -veelteveel).

Gazzerop | 15-09-20 | 23:13

Ik heb het wel vaker gezegd hier.
Ik zie Akwasi en Airfryer als sekteleiders.
Het zijn gewoon gevaarlijke figuren die naive volgelingen om zich heen verzamelen.

HoerieHarry | 15-09-20 | 19:35

moet de vader van Gargard indien hij in Nedrland woont niet vervolgt worden voor zijn misdaden of moet er niet een onderzoek gestart worden naar zijn handelen.

jacobwillem | 15-09-20 | 19:35 | 2

Nee, volgens mij bevindt die vader zich niet in Nederland, althans, als je dat Parool artikel leest (laatste linkje aanklikken) maak je er uit op dat hij Clarice en haar zus op een of andere manier Nederland in heeft weten te rommelen, maar zelf is hij niet meegekomen.

Maar goed, zeker weten doe je het niet.

Dr_Johnson | 15-09-20 | 20:26

Haar vader heeft een paar jaar geleden mensen gemartelde vermoord en heeft dus, net als vele anderen, onterecht het Nederlanderschap gekregen.
En dat kan ons nu de maat nemen over slavernij van 100den jaren geleden en dat in Liberia nog schering en inslag is?
Dat OM moet opgeheven worden, degenen die daar nu de lakens uitdelen zijn zwaar gestoord.

watergeus | 15-09-20 | 19:33 | 1

Er zijn door de jaren heen al zovele oorlogsmisdadigers hierheen gekomen en hebben hier asiel hebben gekregen omdat ze vervolgd werden in het land van herkomst, eigenlijk niet eens zo gek dat ze daar vervolgd werden.

piet7003 | 15-09-20 | 21:58

Je moet je als integer en fatsoenlijk geacht wordende officier van justitie niet inlaten met een club rare snuiters die op de terreurlijst van de AIVD staan. Je moet vooral niet een van de figuren uit die club via je baan voordeeltjes geven die een ander niet snel zal krijgen. Dat heeft niks te maken met 'weten wat er in de samenleving speelt', zoals het OM zegt. Dat zeggen is pure volksmisleiding.

SIogra | 15-09-20 | 19:30

Joyce Brekelmans redacteur bij oOne World. Mislukt krantje door overheid in leven geroepen en nu zelfstandig en leeft van donaties zoals van Soros
Alles behalve een objectieve krant. Aan alle kanten gekleurd kun je wel stellen.

jacobwillem | 15-09-20 | 19:24

"Zaak-Akwasi was geen 'antiracismezaak' [...] Vreekamp had die zaak dus eigenlijk niet moeten doen [...]."

Gelul, @Van Rossem. Ik ben het helemaal eens met je conclusie, maar je komt er langs de verkeerde weg. Ook al was het namelijk wél een 'antiracismezaak' geweest - of sterker nog: juist dan - blijft het feit dat de OvJ zichzelf van deze zaak had behoren te verschonen om aldus de schijn van belangenverstrengeling en/of bevooroordeeldheid te voorkomen. Dát is het heikele kernpunt in deze kwestie; het OM zat hier gewoon helemaal fout, en dat geeft zij nog steeds niet toe. Want ondertussen wordt de aandacht handig afgeleid door een nep-discussie te voeren over de vraag of de nevenfunctie in kwestie al dan niet passend is voor een OvJ.

PS: wat dat betreft is je Tweet veel beter verwoord.

OverdaanDerOnderheid | 15-09-20 | 19:23 | 1

Fraaie nick, dat terzijde.

Frau Merkel | 15-09-20 | 20:14

BLM en alle ander daaraan gelieerde organisaties hebben Wij /Zij juist vergroot en het zijn zij die verantwoordelijk zijn voor de polarisatie.
Las vandeweek een oproep van een gekleurde winkelier die de gekleurde opriep om alleen bij kleurlingen te kopen. Zij gebruikte het woord zwart.
Tegenwoordig weet je het niet meer het kan ook een fakebericht zijn. Maar stel dat iemand zou zeggen koop alleen bij wit. Media zou pagina's te kort komen.

jacobwillem | 15-09-20 | 19:19

Ook dit is cancelcultuur.
Wen er maar aan linkse rakkers. Wie zaait zal oogsten.

odulat | 15-09-20 | 19:19

Ik ben benieuwd of de dochter van Desi Bouterse hier ook asiel krijgt en vervolgens een carrière in de discriminatie bewegingen.

Trumme | 15-09-20 | 19:18 | 1

Ja, breng d'r op een idee zeg...

Eric Newby | 15-09-20 | 19:33

Ik vraag me wel eens af of dit soort types nu echt niet inzien dat ze de boel enorm aan het polariseren zijn en dit averechts werkt op datgene waar ze zeggen voor te strijden. Want ik zie de haat en afkeer tegen zwarten in ons land hierdoor juist toenemen. Ik heb hier maar twee verklaringen voor: deze activisten zijn of oliedom of simpelweg kwaadaardig. Wat ze denk ik wel met elkaar gemeen hebben is een diepe frustratie over het eigen leven en het feit dat ze anderen daarvan de schuld willen geven. Misschien is het gewoon een combinatie van al deze factoren. Maar deze Clarice Gagard (en dat hele KOZP) zal nooit op enig respect in deze samenleving hoeven te rekenen, daarvoor hebben ze al teveel kapot gemaakt. Een gehaat persoon die hier nooit echt thuis zal horen in dit land!

kunstliefhebber | 15-09-20 | 19:16 | 7

@Harrie7949 | 15-09-20 | 20:26: de enige reden die ik kan bedenken is dat het Kartel en diens praktijken kosten wat het kost niet door de mand mag vallen.

Harrie7949 | 15-09-20 | 20:28

@CiTy3 | 15-09-20 | 20:15: De Peul zijn een volk dat verspreid voorkomt van Senegal tot Ethiopië. Die vinden het niet allemaal normaal om sedentaire christelijke Nigerianen te vermoorden.

Usumani | 15-09-20 | 20:43

@Usumani | 15-09-20 | 20:43:
-
Niet alle Hutu's vonden het normaal om Tutsi's af te slachten. Maar ze hielden braaf hun mond, want gematigde Hutu's gingen ook voor de bij.... eeeehh: machete.

bisbisbis | 15-09-20 | 22:40
▼ 4 antwoorden verborgen

Hè Joris, ik was zo benieuwd wat die @HenkBos ons allemaal voor leuks wilde gaan vertellen... jammer.

Eric Newby | 15-09-20 | 19:14

Jammer dat ze vreekamp van de zaak hebben gehaald, zo’n aanklager met dubbele pet zou koren op de molen zijn van de verdediging ...

Analia von Solmsch | 15-09-20 | 19:10 | 2

Die hebben zelf geen sjoegen en als ze al een advocaat hebben is die pro deo toegewezen en daar komt ook geen vuurwerk vanaf.

Trumme | 15-09-20 | 19:23

Analia v S

De collega van Vreekamp (Paul Velleman) is absoluut geen onbekende in het links-activistisch circuit, ook niet op GS.
Uit de archieven: www.geenstijl.nl/1298241/mordor_is_co...
Lees en huiver over de ahem 'onafhankelijkheid' van het OM.

filibuster | 15-09-20 | 19:48

Heb die docu van Gargard tijdje terug gezien ,waarbij ze op onderzoek ging naar het verleden van haar vader.
Weinig mis mee .Aan het eind kwam duidelijk naar voren dat haar vader van alles geweten moest hebben.
Ga er maar aanstaan ,betrokkenheid van je eigen vader bij een moordenaars regime onderzoeken en bij nog levende getuigen langsgaan.
Als ze dat verleden had willen wegmoffelen had ze die docu niet gemaakt.

pga | 15-09-20 | 19:07 | 10

@pga | 15-09-20 | 19:26: volgens mij heeft zij Taylor zelf ontmoet zo dicht zat haar vader tegen de macht van een moorddadige gek. Haar vader vond het leven van veel van zijn landgenoten in Liberia minderwaardig.

jacobwillem | 15-09-20 | 19:32
-weggejorist-
Joris Beltsin | 15-09-20 | 20:01
▼ 7 antwoorden verborgen

Gaan we weer. Ook de NRC vindt het okay dat een ovj die discriminatie in het portefeuille heeft, voorzitter is van een club (MDRA) die nauw samenwerkt met het OM (staat op MDRA-website!!) bij het bestrijden van racisme en discriminatie. Dat is gewoon niet handig! Hoe kan de ovj nou objectief en onbevooroordeeld omgaan met cases die MDRA onder behandeling heeft? Dat is toch godsonmogelijk en roept terecht wantrouwen op.
Nevenfuncties voor ovj's zijn prima maar ze moeten uiterst nauwkeurig gekozen worden. Daar is niks links of rechts aan.

Amsterdamsko | 15-09-20 | 19:06

Wat een gezeik. Gewoon je eigen ding doen en fok iedereen. Wil je zwarte Piet, regel dat gewoon. Gewoon doen. En iedereen die daarover loopt te zeiken, gewoon negeren en doorgaan met het Sinterklaas feest. Fuck Akwasi en trabanten. Fuck sneeuwvlokjes.
Gewoon een kinderfeest. Wen d'r maar aan en hou je klep.
Akwasi en co zien fokking overal racisten, geloof me ze zien het verkeerd en het lukt ze nog ook om het fokking ov-er-al te projecteren. Stelletje zeikerds zijn, echt.
Tering wat een gasten zeg. Ik ben blank, ja daar ben ik blij om, mijn kinderen en kleinkinderen zijn niet blank, en ook daar ben ik blij om.
Akwasi: zoek een baan, hou op, zeg sorry. Ja vooral dat: zeg sorry.

ParaPiet | 15-09-20 | 19:06 | 2

Binnenkort: Italianen die zich woest maken omdat anderen ook weleens een pizza maken. Enzovoort. Of nee... daar zijn ze veel te slim voor, sorry, Italianen.

Eric Newby | 15-09-20 | 19:16

Trabanten zegt ie... man man man...

ParaPiet | 15-09-20 | 21:50

“De werkelijkheid is dat het OM de verkeerde OvJ op een zaak zette,“ als dat zo zou zijn is het OM niet ondeelbaar en zou dat een heel kwalijke zaak zijn.

Tiscali-2 | 15-09-20 | 19:02 | 1

In links Amsterdam kan alles dat lees je iedere week weer.

Trumme | 15-09-20 | 19:29

Het valt me op dat mensen met rastahaar vaak enorme zeikerds zijn.
In ieder geval wel degenen die ik ooit in m'n leven ben tegengekomen.

HoerieHarry | 15-09-20 | 19:02 | 7

Het is bij die lui niet enkel het haar wat in de knoop zit.

Knokloof | 15-09-20 | 19:35

Met Rasta op zich is weinig mis. Met mensen die zichzelf Rasta noemen vaak wel.

Usumani | 15-09-20 | 20:49
▼ 4 antwoorden verborgen

Zoek voor de grap eens op yuotube

Yernaz vs Clarice Gargard

Geen woorden voor zoooveeel domheid

lalalilo | 15-09-20 | 19:00 | 3

Intelligentie, ook een vorm van white privilege. Zou je haast gaan denken.

Eric Newby | 15-09-20 | 19:08

Wat een mens die clarice, je gooit er een muntje in en het praat maar door.

Nichtsneues | 15-09-20 | 19:23
-weggejorist en opgerot-
HenkBos | 15-09-20 | 18:58 | 2
-weggejorist-
Swieberj | 15-09-20 | 18:57
-weggejorist-
Ruimedenker | 15-09-20 | 18:57 | 1
-weggejorist-
HoerieHarry | 15-09-20 | 18:55

Is Clarice al door Maxima op de koffie gevraagd? Wordt vast gezellig. Kunnen ze het eerst over de overeenkomsten tussen hun beider vaders hebben en daarna aan elkaar uitleggen waarom ze, als strijders voor vrouwenrechten, voor de VN werken. Een organisatie die van seksschandalen aan elkaar hangt. Of tellen vrouwen/seksslaven uit Haiti, Kosovo, Israel enz, enz. niet mee? Zal wel niet.

entredeuxbieres | 15-09-20 | 18:54

Akwasi is een soort Laura Dekker, het zeilmeisje: een hype waar mensen die zichzelf veel te serieus nemen veel te woorden aan verspillen.

beldewouten | 15-09-20 | 18:53 | 5

Er zijn wel meer hypes in de wereld. Heeft Akwasi gezeild? Of is de hype het enige dat deze mensen verbindt? Beetje makkelijk weer.

Usumani | 15-09-20 | 20:55

Wat een schofferende vergelijking voor zo'n Hollandse heldin als Laura.

Grachus | 15-09-20 | 23:55

@Grachus | 15-09-20 | 23:55: Ja, precies. Laura is een leuke meid en van Akwasi kun je toch met geen mogelijkheid zeggen dat hij een toffe gozer is?

MAD1950 | 16-09-20 | 00:33
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik wil graag horen van Clarice waarom zij, met haar achtergrond, überhaupt hier is toegelaten. Dochter van een soort oorlogsmisdadiger, waarom in Godsnaam komt zo'n muts HIER janken dat het anders moet?? Kan toch nauwelijks idioter?
Rot op naar je eigen land, gek, en ga daar de boel op orde brengen, wij redden ons hier prima zonder jou. En groetjes aan je fijne vader!

Eric Newby | 15-09-20 | 18:50 | 1

Amerika lag meer voor de hand, daar komen ze vandaan.

Zwizalletju | 15-09-20 | 18:54

Trouwens nog een leuke mevrouw heeft haar kantoor op het zelfde adres als de NTR. inderdaad de publieke omroep die verantwoordelijk is voor de productie van de Sinterklaasintocht. Waar rook is.....

muggetje | 15-09-20 | 18:40 | 1

Follow the ‘rottigheid’

Ray Skak | 15-09-20 | 19:03

Chris Aalberts is een beetje dom.

Mahatma | 15-09-20 | 18:40 | 3

Mag Aalberts graag lezen, maar af en toe maakt hij hele rare bokkensprongen.

Rest In Privacy | 15-09-20 | 18:41

@Dikke_Tammo | 15-09-20 | 18:41:
Hoe kan je zo'n ontiegelijk domme mafkees nog voor vol nemen en zijn schrijfsels voor meer dan enkel wc-vermaak lezen? Ik zie wel vaker iets van 'm langskomen (dank GS voor het uitfilteren van riool twitter) en het is zonder uitzondering leeghoofdig gebral, verdraaide feiten en een flinke dosis helper-whitey activisme. Die vent zou ik nog niet toevertrouwen om een boodschappenlijstje te schrijven.

elfenstein | 15-09-20 | 20:59

Hilarisch: je kunt als dochter niet verantwoordelijk worden gehouden voor de misdaden van je vader...

Maar kennelijk wel voor de vermeende betrokkenheid van je over over over grootvader bij slavernij...

Hahahaha het linkse brein kent diepe donkere krochten waar logica verboten is...

Odin | 15-09-20 | 18:39 | 6

Het enge is dat men de hypocrisie zelf niet ziet. We hebben niet 1 kwaadaardig kamp tegen een ander, er zijn echt 2 groepen die een andere werkelijkheid ervaren.
En zolang beide niet naar elkaar luisteren maar op de man blijven spelen, wordt dat niet anders.

frickY | 15-09-20 | 19:37

@frickY | 15-09-20 | 19:37: Echt? Zijn er twee kwaadaardige kampen? Ik geloof er niets van. Lijkt mij een onjuiste voorstelling van zaken.

Usumani | 15-09-20 | 20:59

@Usumani | 15-09-20 | 20:59: Klopt toch? BLM negerts en Links gespuis dat zijn degene die de beschaafde Nederlanders en hun samenleving aanranden.

Grachus | 15-09-20 | 23:58
▼ 3 antwoorden verborgen

Goede analyse. ! Afgezien van zaken die je via internet en kranten kunt opduiken en die al genoemd zijn: Ik heb deze mevrouw Gargard een paar keer gezien op foto's en bewegend beeld , wat zit ze slecht in haar vel. Je ziet gewoon dat er iets niet klopt en dat ze misschien nog meer te verbergen heeft.

Vwb de NRC , ik stond op het punt om het weer eens te proberen nu ze een nieuwe hoofdredacteur hebben, maar er komt me een partij bagger uit momenteel ,

Zwizalletju | 15-09-20 | 18:38

Amerikaans-Nederlandse journaliste. Hoe zit dat? Meerdere nationaliteiten? Misschien ook van Liberia?
Eerst naar Amerika gevlucht en dan naar Nederland??? Of andersom???

Butchijo | 15-09-20 | 18:35 | 3

Van Amerika weer terug naar Liberia en door haar vader hier gedropt toen daar weer een burgeroorlog uitbrak

Abu Bachouca | 15-09-20 | 18:50

Gewoon naar het land met de meeste subsidie voor niets doen....

A333aan | 15-09-20 | 18:51

Ik heb het artikel van de NRC met verbijstering gelezen. De hele club voorstanders van anti rasicme is inmiddels een gat aan het graven en ze graven het alleen maar dieper. Als vreekamp als OvJ zou aanblijven in de strafzaak dan is ze gewoon gedwongen om hetzelfde (of wat er op lijkt) straf op te leggen. Haha, dat willen ze absoluut niet.

Uiteindelijk gaat dat belletje wel een keertje rinkelen bij de NRC, het duurt gewoon wat langer bij hun want ze hebben weinig empathie.

Brulaapje | 15-09-20 | 18:33

'Iedereen die vindt dat dit wel wat wegheeft van belangenverstrengeling is een racist en Vizier Op Links is 'racistisch', dus dit telt niet.'

Was Getekend,
Clarice 'semi-automatic' Gargard, 'íntellectueel', en haar lulhoofd van een advocaat, Sleets

SIogra | 15-09-20 | 18:31

En dan nu graag de reacties van de Tweede Kamer voor de roze plopkap!

Frau Merkel | 15-09-20 | 18:30 | 4

@Frau Merkel | 15-09-20 | 18:47: Hartjes @Tom en nog veel meer hartjes @Yezilgöz. *zwijmel*

Rest In Privacy | 15-09-20 | 18:50

Neen, trias politica!

Amsterdamsko | 15-09-20 | 20:12
▼ 1 antwoord verborgen

Fight fire with fire.
Eigenlijk moet er een potje geld zijn waarmee rechts advocaten kan betalen voor iedere keer dat iemand fascist, rascistische, extreemrechts of ultra rechts worst genoemd.

WachTMeesteR | 15-09-20 | 18:30

In het Jaarrapport van de MDRA staat KOZP niet een keer vermeld, niet twee keer, maar ZEVEN keer!
En in het zelfde rapport lees hier hoe ze vinden dat eigenlijk alle soorten discriminatie zouden moeten vallen onder MOSLIM discriminatie:

[Begin paste]
Moslimdiscriminatie
Veruit de meeste meldingen (80%) op grond van godsdienst hebben betrekking op de islam. Toch lijkt de
omvang van moslimdiscriminatie op het eerste gezicht
niet te corresponderen met geluiden uit de samenleving.
Hierbij is het belangrijk te weten dat onder moslimdiscriminatie alleen discriminatiemeldingen van moslims vallen
specifiek vanwege hun geloof. Discriminatie van moslims
kan hiermee echter niet enkel gevat worden. Het gaat bij
moslimdiscriminatie om een opeenstapeling van
diverse elementen die te maken hebben met religie,
cultuur, uiterlijke kenmerken, nationale herkomst en
etniciteit van mensen die moslim zijn of als moslim gezien
worden. Naast de 36 gevallen van moslimdiscriminatie
zijn 65 meldingen van deze aard geregistreerd onder
‘herkomst/huidskleur’. Het geloof werd daarbij niet
specifiek vermeld, maar de rol die dat speelde, kan niet
worden uitgesloten.
[Eind paste]

SaintNick | 15-09-20 | 18:29 | 5

Een normaal denkend mens wil niet tussen het vergaderen van zijn of haar hobbyclub door met die club een bakkie leut doen in de kantine, laat staan als je integriteit op het professionele vlak daardoor zelfs op het spel komt te staan.
Maar Vreekamp denkt kennelijk niet normaal.
En de rest probeert het allemaal wanhopig recht te lullen. Op het agressieve af.

SIogra | 15-09-20 | 18:41

@Ommezwaai | 15-09-20 | 18:34: Opmerkingen??? Hahaha, mocht je willen. Dan gaat de beuk erin, vriend. Natuurlijk eerst wat spugen en zo, en dan de rest.

Eric Newby | 15-09-20 | 18:45

Ze hebben allemaal op school gezeten bij anekdotisch wetenschapper Gloria Wekker. N=1 je weet toch.

entredeuxbieres | 15-09-20 | 19:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Kan iemand mij eens uitleggen wat wij hier hebben aan lieden uit Liberia, Somalië, Eritrea, Ghana en andere shitholes die deze aarde "rijk" is? Zo als ooit al heel vaak voorspeld, komt daar alleen maar gedonder van.
Bovendien kent hun keuken geen shoarma, döner kabab of andere lekkernijen.

Ommezwaai | 15-09-20 | 18:28 | 10

Nou wacht.... dat kan ik je heel goed uitleggen! Neuhneuh... wacht effe hoor.... neuhnehneheuhu.... effe wachten nog... neuhnahunahuhuneuhh.. I CAN'T LIE!!!

lezeres | 15-09-20 | 19:06

Misschien zijn het klimaatvluchtelingen?

Bartje01 | 15-09-20 | 20:17

Ik heb in West Afrika menig broodje 'Chawarma' gegeten. Okay, anders geschreven en het broodje was meer een pannekoek, maar toch. Goeie snacks daar.

Usumani | 15-09-20 | 21:06
▼ 7 antwoorden verborgen

Krijg het idee dat mevrouw vooral teleurgsteld is dat haar zaak een beetje is ondergesneeuwd en niet kon schitteren in publiciteit waar ze op had gehoopt. Beetje naief om te denken dat je rare reacties bespaart blijft als je met beladen onderwerpen bezig houdt. Zij is niet de enige. Denk dat b.v. Wilders zich heel wat meer moet laten welgevallen van de mensen waar mevrouw voor probeert op te komen. Als je hier niet tegen kunt moet je ander werk gaan doen.

watazooi | 15-09-20 | 18:22 | 5

@A333aan | 15-09-20 | 18:43: Oh kijk, interessant. En welke partij leidt dat ministerie? Zal toch niet dezelfde partij zijn die ook een klein beetje absoluut niet gestuurd heeft in de zaak Wilders? Let op; ik insinueer hier iets dat waarschijnlijk nooit bewezen kan worden.

Rest In Privacy | 15-09-20 | 18:47
-weggejorist-
A333aan | 15-09-20 | 19:00
▼ 2 antwoorden verborgen

Clarice is net zo'n leugenachtige charlatan als Akwassie. Geprivilegieerd tot en met maar meehuilen met de domme linkse massa die koppen wil zien rollen van ingebeelde vijanden in hun ingebeelde beroerde toestand.
Zou dat stuk stront beseffen dat ze hiermee de goodwill jegens ECHT schrijnende situaties om zeep helpt? Ik betwijfel het.

Eric Newby | 15-09-20 | 18:21 | 2

Dat zijn allemaal van die gastjes die op de "beste en uitmundenste scholen" scholen van Nederland "gestudeerd" hebben, waar de diploma's via de daken vaak tevoorschijn kwamen of in openstaande kluizen lagen naast de examenvragen....
Daarna uiteraard naar die ene specifieke universiteit. Is die trouwens inmiddels niet opgeheven ?

A333aan | 15-09-20 | 18:48

Met deze topics weet ik waarom ik zo'n kreaun heb gekocht. Hulde Bart!

Vanilla | 15-09-20 | 18:19

Jerry Afrijie in dagblad Trouw: Moeten er doden vallen om van Sinterklaas een feest voor alle kinderen te maken? Over de gewelds fantasieën van de zwarte strijders Van KOZP leden is me de afgelopen weken veel duidelijk geworden.

JeannedArc | 15-09-20 | 18:16 | 4

Heeft die klootzak dat echt gezegd?? Dat is toch ook een verkapte dreiging met geweld??
Sjees, en te bedenken dat Trouw vroeger een gerespecteerd krantje was - en nu een podium voor dit tuig...

Eric Newby | 15-09-20 | 18:29

Het is ook nooit goed. Je kunt aan hun eisen tegemoet komen, maar dan komen er weer nieuwe eisen.

Rest In Privacy | 15-09-20 | 18:31
▼ 1 antwoord verborgen

Hulde voor dit stuk en hulde voor échte onderzoeksjournalistiek!

Bloemschikliefhebber | 15-09-20 | 18:15

Ik vrees, dat mocht FvD samen met PVV een meerderheid na de verkiezingen halen en samen gaan regeren, de linkse stormtroepen, Antifa, de vrienden van Rara, weer met aanslagen en ordeverstoringen gaan komen. Linkse elite kan het niet verkroppen, dat hun wereldbeeld niet geaccepteerd word door de bevolking en het plebs via terreur etc. proberen te intimideren. Kijk naar de gebeurtenissen in de USA.

QPO69 | 15-09-20 | 18:15 | 5

Present....

Moeimaker | 15-09-20 | 18:27

Bewaar reaguursel

*Verkiezingen gaan niet door.

H0lland | 15-09-20 | 20:13
▼ 2 antwoorden verborgen

Dit land is ziek. Ziek van een klein groep links, marxistische elementen, vermengd met milieu-activisten en zogenaamde zelfverklarende anti-racisten. Deze cocktail is het gif wat in de samenleving sijpelt, Ingegeven door de media, het onderwijs en de bestuurlijke- en politieke elite. Opdat we nooit zullen vergeten op de wijze waarop we onze vrijheid en democratie hebben opgegeven door niets te doen en het te laten gebeuren. RIP.

De Evangelist | 15-09-20 | 18:12

Gezeur over huidskleur. Hebben we in het westen lang geleden uitgebannen.
Gezeur over godsdienst. Hebben we in het westen lang geleden uitgebannen.

Afschaffen van slavernij? Scheiden van kerk en staat? Allemaal voor Jan Lul?

threeheadedmonkey | 15-09-20 | 18:09 | 1

Kerk en staat is in Nederland (helaas) niet gescheiden

IkWilOokWatZeggen | 15-09-20 | 18:31

“Ergens heb ik medelijden met degenen die zoveel haat in hun hart dragen”
Of ze heeft veel zelfmedelijden, of ze heeft een bord voorjaar kop.
Wat zij allemaal wel niet op haatsite JOOPheeft geschreven...

Rico Tampeloerus | 15-09-20 | 18:08

Harvard denkt zelf dat haar vader in Nederland geen asiel aanvraagt omdat de aanvraag geweigerd kan worden wegens oorlogsmisdaden. Dat staat in haar boek

Abu Bachouca | 15-09-20 | 18:07 | 6

@Abu Bachouca | 15-09-20 | 18:44:
Pfff... Annemieke móet zijn: mannenziekte

Abu Bachouca | 15-09-20 | 18:54

@Abu Bachouca | 15-09-20 | 18:54: gaat lekker. Ach ja, een andere donkere vrouw van met gelijkwaardig IQ zei daarom eens dat ze nooit wat met een negroide man zou beginnen. Vuile raciste is dat.

BobDobalina | 15-09-20 | 19:05

@Abu Bachouca | 15-09-20 | 18:54: Jij maakt bizarre tikfouten, vriend.

Eric Newby | 15-09-20 | 19:11
▼ 3 antwoorden verborgen

Breaking news: het Nederlandse woord "negeren" zal worden afgeschaft. Indien toch gebruikt, is dat strafbaar.

Droef Toeter | 15-09-20 | 18:06 | 1

Nee Ger, dat is niet waar.

koolteer | 15-09-20 | 18:16

Nog mensen die wensen te ontkennen dat zwart enorm polariserend bezig is ?
Straks komen ze helemaal niet meer aan de bak.
Maar ja, velen leven niet voor niets het liefst van subsidies...

A333aan | 15-09-20 | 18:05 | 4

Citaat: Vreekamp vervolgde ook 22 internetbedreigers van Sylvana Simons, die hoge boetes en taakstraffen kregen. Conclusie: de "witte"(?) bedreigers van "zwarte" Nederlanders worden hard gestraft door OM en rechtbank maar "zwarte" bedreigers van "witte" Nederlanders worden "gevierd".

Bloemschikliefhebber | 15-09-20 | 18:18

Is het "zwart"? Of is het een luidruchtige minderheid die de wegen naar de subsidiepotjes weet te bewandelen en die subsidie moet veiligstellen met het bij elkaar harken van anekdotisch bewijs?

Rest In Privacy | 15-09-20 | 18:21

@Bloemschikliefhebber | 15-09-20 | 18:18: De deugbrigade heeft zelfs eigen OvJs die 'hun soort' actief beschermen. Het is typisch dat dergelijke zaken alleen gevoerd worden voor zeurnegers. En de Tweede Kamer laat het toe. Prutsers.

Frau Merkel | 15-09-20 | 18:26
▼ 1 antwoord verborgen

Enfin, fijn dat ik in mijn eigen land (nondeju!) de maat wordt genomen vanwege mijn huidskleur door de Bloem der Mensheid met een absoluut schone historie en familiegeschiedenis. Sla mij nog eens met uw deuggesel. Lijden moet ik.

Rest In Privacy | 15-09-20 | 18:04 | 2

Had je maar geen Calvinist moeten zijn zeg!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 15-09-20 | 18:12

Wat mij intrigeert is dan weer dit:

"In 1992 besluit Daddy om Clarice en haar oudere zus Nijay onder te brengen in Nederland, waar Gargard het grootste deel van haar jeugd in Purmerend doorbrengt bij het gezin van haar zus en dier man."

Dat 'besluit' daddy gewoon even?!?! Op grond waarvan werd haar en haar zus dan asiel verleend? Als ik eea lees, lijkt het me toch niet dat de - kleine - meisjes voor hun leven hadden te vrezen in Liberia (of Ghana; het is mij niet duidelijk waar het gezin destijds precies vertoefde).

Het lijkt mij dat deze Clarice Gargard, zoals verreweg de grote meerderheid van 'vluchtelingen' in Nederland, op oneigenlijke gronden een verblijfsvergunning heeft gescoord. En eenmaal lekker gesetteld hier en voorzien van alle freebies en goodies die in dit land zo gul worden verstrekt, gaat ze ons vervolgens de les lezen dat wij racisten zijn vanwege een - op zich toch echt onschuldige - oude traditie als het sinterklaasfeest. Je moet maar durven.

Dr_Johnson | 15-09-20 | 18:04 | 2

Prima verwoord!

drolloman | 15-09-20 | 18:24

" Op grond waarvan werd haar en haar zus dan asiel verleend?" Dat vraag ik me keer op keer af als ik bepaalde figuren zie. Wat doen ze hier en hoe , onder welke titiel , zijn ze binnengekomen.

Zwizalletju | 15-09-20 | 19:01

Als de social media hier geen aandacht aan had besteedt kon mevrouw de OvJ gewoon haar gang gaan aldus een verslaggever van Radio 1 gisteren het is dus de schuld van GS e.d. clubs die moeten zich er niet mee bemoeien.
Vreemde logica.

Uw Verzekeringsadvis | 15-09-20 | 18:03

Het feit dat de mevrouw waarom het draait ook een kleurtje heeft maakt het allemaal nog een graadje erger, als dit de referentiepunten zijn van het OM en de rechterlijke macht, dan moeten de autochtonen als verloren worden beschouwd.

piet7003 | 15-09-20 | 18:03

Denk niet links, denk niet rechts, denk na. En scheer niet alles over 1 kam. Deze linkse man staat achter racisme, maar niet achter een agressie malloot als Akwasi of Gerard.

JanAmsterdamEnzo | 15-09-20 | 18:03 | 2

ik sta dus achter anti-racisme :') :')

JanAmsterdamEnzo | 15-09-20 | 18:03

@JanAmsterdamEnzo | 15-09-20 | 18:03:

Hadden we begrepen.
En inderdaad, het racisme van KOZP, BLM en cs is dermate extreem dat niet alleen gematigd links, maar juist ook allochtonen daar niks mee te maken willen hebben.
In de VS zien we hetzelfde; tussen de 18% tot 24% van de zwarte stemmen gaat straks mogelijk naar Trump; vorige keer was dat onder de 10%. Maar zwarte agenten en zwarte winkeliers worden net zo hard afgeslacht als blanke agenten en blanke winkeliers.

Dandruff | 15-09-20 | 18:26

Die familie Garland is waarschijnlijk hier naar toe gevlucht om aan de volkswoede daar te ontsnappen.
Proficiat met je papa, schat, dat heeft toch maar ff jouw leven gered.
Pas maar op dat ze hem hier dadelijk niet in de bak stoppen....

A333aan | 15-09-20 | 18:01 | 2

Oooops, Gargard natuurlijk !

A333aan | 15-09-20 | 18:01

Moest bij de naam Gargard zomaar denken aan een andere beroemde strip, waarbij een volstrekt vredelievend volkje op de huid wordt gezeten door een valse kat en een afzichtelijke kooksels brouwende gebochelde tovenaar. Hoe heet die engerd ook alweer?

Eeuwig..Op..Vakantie | 15-09-20 | 18:01 | 3
-weggejorist-
Ravian | 15-09-20 | 19:07

De smurfen zijn racistisch en vrouwonvriendelijk

Rest In Privacy | 15-09-20 | 20:56

Je mag blijkbaar geen namen van stripfiguren posten...

Ravian | 15-09-20 | 21:41

Oeps.

lirft | 15-09-20 | 18:00

Weet je wat het ergste is aan deze hele rasisme/discriminatie discussie is dat het alleen maar slechter wordt voor de anders getinte medemens. Mijn buurman is van Surinaamse afkomst. Woont al 40 jaar in Nederland. Werkt in het sociale domein.

Totdat de discussie over ZP begon was er geen vultje aan de lucht een grapje over kleur moest kunnen ik kaaskop met melk flessen hij <insert woord wat nu een middagje rechtbank oplevert>

Nu KZOP wel bezig is wordt hij er gestoord van dat hij zich continue moet verdedigen. Nee hij is niet tegen ZP. Ja, laat dat slavengezeur nu eens achter je. nee, ik ben niet boos. Als ik met hem erover praat dan geeft hij ook aan dat er een kentering gaande is.
Iedereen kruipt maar in die slachtofferrol. Zijn reactie was dan ook als je het niet bevalt in Nederland wat doe je hier dan nog? De grenzen staan wagenwijd open. Met een vlotte babbel krijg je misschien nog wat zakgeld mee om je leven in een ander land opnieuw te beginnen. Maar hou a.u.b. op met dat gejank over je kleur en het verleden van de over-over-over-overgrootvaders van je buurman.

De hele discussie lijdt alleen maar tot meer rasisme want de nuchtere Hollanders zijn dat gedram zat en dat komt er vroeg op laat uit. Zou die hele KZOP club er niet zijn en dat gedram over de minder minder van Wilders zijn weggestopt dan zou wilders en FvD waarschijnlijk niet eens meer bestaan.

muggetje | 15-09-20 | 17:59 | 1

Erg mee eens. In mijn nabije kring ken ik een aantal keiharde werkers die toevallig een iets ander kleurtje hebben dan ik. Van dat andere kleurtje was ik me nooit bewust.
Ik had ook een collega die alle vooroordelen bevestigde. Altijd te laat (en na geintje daarover, staat je wekker op Surinaamse tijd, meteen de racismekaart). En activist die geweld tegen zwarte Piet gerechtvaardigd achtte.
Ook (of juist) wanneer hij daarbij geweld zou plegen tegen een andere Surinaamse collega die zwarte Piet was op de school van zijn halfbloedkinderen.
De gedachte en stroming die achter kozp zit, is net zo extreem en gewelddadig als de KKK. En dan soms ook nog met een tribaal sausje.
Die burgermeester van Dokkum, Femke, Rutte en die OM doos verdienen ontslag op staande voet wegens connectie met een staatsondermijnende organisatie.

koolteer | 15-09-20 | 18:12

Dat MDRA is gewoon een racistenclub.
Mensen die daar lid van zijn, laat staan in het bestuur er van zitten, zijn niet onbevooroordeeld en horen dus helemaal niet voor een functie als officier van justitie in aanmerking te komen.
En die Vreekamp is geen uitzondering, het hele OM is vergeven van mensen die in plaats van lid van de plaatselijke fanfare lid zijn van het een of andere linkse activisten clubje.
Je zou nog zo maar gaan denken dat ons hele rechterlijke systeem tot een verlengstuk van het salonsocialisme is verworden...

Ravian | 15-09-20 | 17:58 | 2

Er zit nog een rechter in dat clubje. Zolang je voor het oprichten van een clubje ten bevordering van de integratie een sloot subsidie krijgt zal dit altijd blijven bestaan.

muggetje | 15-09-20 | 18:01

Het lijkt een beetje een rode lijn te zijn dat de mensen die het hardst de Nederlandse bevolking wegzet als racisten, zelf een dubieus verleden hebben of daar familiare lijntjes hebben. Zou het iets te maken met dat ze iets willen goedmaken om hun eigen 'erfzonde' goed te maken (erfzonde bestaat overigens niet in mijn ogen). Of is het projectie.

Forwaards | 15-09-20 | 17:57 | 1

Nee, het is onvervalst racisme, rancune en Afrikaanse oplichting dat deze (nazaten van) "vluchtelingen" uit Afrika drijft. Gargard, Akwasie en Afriye. Als jong kind allemaal net aangekomen vanuit de goudkust. Hier alle kansen gekregen en tegenwoordig bivakkerend in subsidiebad, maar toch met het schuim op de lippen de Nederlanders die dat allemaal mogelijk hebben gemaakt voor rotte vis uitmaken. Dit zijn mensen met een duivels karakter.

Grachus | 15-09-20 | 18:09

Links, rechts en midden zouden veel meer één lijn moeten trekken in het veroordelen van bedreigingen en geweld jegens politici, columnisten of wie van van welke (politieke) kleur dan ook. In plaats daarvan doen velen lachwekkend krampachtige pogingen om justitiële willekeur “aan te tonen”. Zo ook hier door van Rossum. Zowel de bedreigingen van Akwasi als die jegens Cargard horen universeel en ondubbelzinnig door iederen van welke politieke kleur dan ook te worden veroordeeld, net als die tegen o.a. Wilders, Baudet, Jetten en Klaver.

Ridde Rogter | 15-09-20 | 17:57 | 2

Ik vind Gargard een vervelende en hypocriete vrouw, maar dat bedreigen kan natuurlijk niet door de beugel. Dat moet stevig worden aangepakt. Daarom moet Akwasi ook een douw krijgen.

Rest In Privacy | 15-09-20 | 18:39

“De zaak tegen Akwasi ging niet over racisme of antiracisme. Die ging over opruiing en dreigen met geweld, door Akwasi.”

Jawel, Bart, maar bij terroristische aanslagen bijvoorbeeld weer niet, dan gaat het ineens niet over een verbindende factor, dus buiten de daad van een individu om (zoals bijvoorbeeld een religie of zo), want dan ligt de schuld uiteraard enkel bij het individu alleen. Snap dat dan!

JackStick | 15-09-20 | 17:57

Tijd voor een andere columnist(e) bij de NRC.

kees de short | 15-09-20 | 17:55

Het NRC is een racistische publicatie.
Zijn daders blank? Dan volgen 3 artikelen, 5 columns en een achtergrondstuk over MUH RACISMUH, MUH KOLONISATIE en MUH SLAVERNIJ.
Zijn daders andersgekleurd? Dan is het zwijgen en wegkijken geblazen. Of, wanneer dat niet kan, bagatelliseren en vergoeilijken.

Varende_Reaguurder | 15-09-20 | 17:55

Ene meneer Nijman (die man zou iets met bloggen moeten doen!) zegt op Twitter: "Zo moeilijk is het allemaal niet." En inderdaad, zo moeilijk is het allemaal niet.

Rest In Privacy | 15-09-20 | 17:53 | 9

@Eric Newby | 15-09-20 | 19:32: Ik begrijp je niet.

Rest In Privacy | 15-09-20 | 19:37

@Dikke_Tammo | 15-09-20 | 19:37:

Het is een grapje, gaat niet over jou.
Dit topic gaat over mensen die huilen over hun huidskleur, en over de huidskleur van anderen.

Dandruff | 15-09-20 | 19:43

@Dandruff | 15-09-20 | 19:43: Oh zo. Tja ach. Als men mij als een seniel benadert ga ik daar graag in mee. Soort van passieve agressie mijnerzijds.

Rest In Privacy | 15-09-20 | 19:46
▼ 6 antwoorden verborgen

Het Parool:In beginsel zijn er altijd twee vragen die worden gesteld voor het OM een besluit neemt om over te gaan tot vervolging. De eerste vraag gaat om de bewijskwestie. Kunnen de strafbare feiten ook bewezen worden?
De tweede vraag is of overgaan op vervolging opportuun is. Anders gezegd: is vervolging ook van waarde voor het openbaar belang?
Dan kom ik maar tot 1 conclusie: Wilders moet al jaren beschermd worden waarom worden de mensen in NL die hem bedreigen niet met hoge straffen opgezadeld? Een Nederlandse politicus kan niet vrij rondlopen, ik kan niet genoeg benadrukken hoe erg van belang dat is. Maar wel zo’n Gargamel op het schild hijsen die echt niet wordt omgelegd? Het OVJ is partijdig en superlinks in NL.

JeannedArc | 15-09-20 | 17:52 | 5

@jaimelavie | 15-09-20 | 18:13: vier in 16 jaar tijd... Nu 25 ineens omdat deze mevrouw toevallig van kleur is en men één statement wil maken. Oh ja, bedreigen moet altijd bestraft worden.

BozePaarseMan | 15-09-20 | 18:42

@BozePaarseMan | 15-09-20 | 18:42:
Niet ineens hoor die zaak loopt al 2 jaar ofzo.
Maar met die laatste zin ben ik het volledig eens.

jaimelavie | 15-09-20 | 19:00

@jaimelavie | 15-09-20 | 18:13. Nee hoor bedreigers van Wilders via Facebook worden echt nauwelijks veroordeeld,
stelt echt helemaal niets voor.

JeannedArc | 15-09-20 | 20:40
▼ 2 antwoorden verborgen

Als de feestboekers veroordeeld worden moet Akwasi ook veroordeeld worden. Mooie soap.

BozePaarseMan | 15-09-20 | 17:52

Volgens de aanklager is Taylor verantwoordelijk voor honderdduizenden doden en gewonden in de burgeroorlog in Sierra Leone. En we geven doodleuk asiel aan een naaste medewerker, de vader Gargard.... wat halen we in godsnaam naar binnen. En z'n hier dochter dan schijten op onze tradities

Diminutive | 15-09-20 | 17:49 | 2

De appel valt niet ver van de boom. Het dictatortje spelen zit in haar bloed.

BozePaarseMan | 15-09-20 | 17:55

Als Nederland flink een aantal Migranten/ vluchtelingen binnenlaat. Importeer je dezelfde mentaliteit en problemen. Keer op keer stoten we ons aan deze steen.

TheseDays00 | 15-09-20 | 18:03

Sinds wir schaffen das komen steeds meer feesten onder vuur te liggen bij de weg met ons gutmenschen
Denk eens aan andere feesten zoals kerstmis,pasen enz.
De grote supermarkten doen ook volop mee met hun winterfeesten enz.
En van die omvolkings reklames word je helemaal schijtziek met hun diversiteits gezinnen enz.
Zoiets kan natuurlijk geen toeval meer zijn,maar is het pure opzet van oa Brussel.

komtdatschot | 15-09-20 | 17:48

Mooie en heldere uiteenzetting Van Rossum. Maar voor wie? Wij op GS weten nu wel hoe die hazen lopen. Krijg het verdomme eens tussen de oren van de rest van dit kudtlandje. Roepen. Woestijn. Zoiets.

Dubbelepunthoofd | 15-09-20 | 17:47 | 1

Goed stuk inderdaad! Dat van Taylor wist ik niet

zuurtjeregen | 15-09-20 | 17:54

Onze maatschappij , onze normen en waarden waar we al decennia naar leven, wordt nu volledig ondermijnt. Waar wij als Nederlanders trots op waren, n.l. Het recht voor zijn raap zijn, een betrouwbare zaken partner ons liberaal gedachte goed is niet meer, alles voor de bescherming van persoonlijke emoties. Ik ben het ZAT!... De wereld draait om iedereen, niet om een enkele emotioneel geconstipeerde jankert. youtu.be/XrzF2YlCQ00

nickstert | 15-09-20 | 17:47

'Dat er ook bij de media een zekere vorm van bevooroordeeling bestaat als het gaat om extreemrechtse frames'. Als je omgeving enkel uit extreemlinksen bestaat dan komt dit er blijkbaar uit. De NOS in de greep van links, wat een verrassing.

Rest In Privacy | 15-09-20 | 17:46

Ik hoop dat Akwasi in de art. 12 procedure tot zijn enkels afgebrand wordt. Maar het partijdige OM dat niet op gezichtsverlies zit te wachten zal het ongetwijfeld zo weten te draaien dat het recht opnieuw het nakijken krijgt.

Koonkluk Huis | 15-09-20 | 17:45 | 1

Daar is Akwasi geen partij in.
Die heeft een slimme advocaat die een deal met het OM gesloten heeft en ze daar aan zal houden.
Zelfs als de klagers kunnen aantonen dat ze belanghebbende zijn en de rechtbank beslist dat er vervolgd moet worden dan is dat met een voorwaardelijke eis van pak em beet 200 euro geregeld.

jaimelavie | 15-09-20 | 18:07

Je kunt er een heel verhaal van maken, of ze wel of niet met een dubbele maat meten, waarom Akwasi geen straf krijgt terwijl een blokkeerfries zijn dna moet afstaan, waarom Wilders wel vervolgd wordt en die of die niet, of er banden zijn tussen een ovj en een activistische groep, etc. Het is allemaal belangrijk om uit te zoeken, maar even los van alle details: wat dit hele gebeuren voor mij zonneklaar aantoont, is dat bij de overheid en bij justitie in het bijzonder de sympathie gewoon ligt bij die activisten, en niet bij autochtonen die wat geven om hun eigen cultuur. Ze zijn het gewoon eens met een Akwasi, een Gargard, een Gloria Wekker en noem het hele zooitje maar op. En dat kleurt hun beslissingen en hun beleid. Soms een beetje te voor de hand liggend, en dan moeten ze wat terugkrabbelen, maar de algemene richting is duidelijk: hoera voor elke cultuur behalve die van ons.

Tashtego | 15-09-20 | 17:45 | 10

@Dandruff | 15-09-20 | 18:59: ik heb niks tegen polen hoor, ook niet tegen jou. Ik hoef geen monocultuur waarbij iedereen het zuiver bij de feiten houd. Ik vind die schizofrenie wel vermakelijk.

Kokkie_Balneger | 15-09-20 | 20:39

@Kokkie_Balneger | 15-09-20 | 20:30:
Je verhaal raakt kant nog wal.
Die blokeerfriezen hebben onschuldige kinderen beschermd tegen het gewelddadige KOZP en Grauwe Eeuw tuig dat de lokale linkse burgemeester van plan was op hen los te laten, en dat deden ze met de instemming van het merendeel van de lokale bevolking, maar dat blijkt moeilijk te vatten voor idioten zoals jij.

Ravian | 15-09-20 | 21:51

@Kokkie_Balneger | 15-09-20 | 20:39:

Je gaat niet in op de genoemde feiten:
- Klopt het dat KOZP meermaals met geweld kinderfeesten verstoord heeft? Dat diverse leden een strafblad hebben? Dat in de KOZP-bus een veroordeeld pedofiel zat?
- Klopt het dat "minder Polen" niet strafbaar is en "minder Marokkanen" wel? Tenzij "minder Marokkanen" geen uitspraak van Wilders is, maar beleid van Rutte?
- Klopt het dat Akwasi opriep tot kopschoppen, tot moord, tot huurmoord? En in zijn rap "geen wedstrijd" ook nog treinkapingen, rassenrellen en Balkan-oorlogen bejubeld?

Je zegt dat teveel gebruik van feiten leidt tot een monocultuur, en dat jij daarom nooit feiten gebruikt in een discussie. Klinkt redelijk, maar doe dan ook niet alsof je wel een heus feit opnoemt.

Dandruff | 16-09-20 | 05:41
▼ 7 antwoorden verborgen

Zou links extremisme en activisme je hersenen aanvreten tot je normaal logisch denkvermogen wordt aangetast?

Odin | 15-09-20 | 17:44 | 3

Extremisme in het algemeen.
Ik ben rechts en moet niks hebben van extreem-rechtse idioten.
Van links extremistische idioten nog minder.
Die twee groepen hebben zoveel raakvlak, begrijp niet dat ze geen dikke vrienden zijn.
Zelfde denkwijze, dezelfde handelwijze en totaal niet voor rede vatbaar.

Ruimedenker | 15-09-20 | 17:50

Eerder omgekeerd. Wanneer logisch denkvermogen niet tot je capaciteiten behoort, dan ben je ontvankelijk voor ideologie. Zie ook sektes en religie. De linkse kerk heeft niet voor niks die bijnaam gekregen.
Gratis geld valt uit de lucht, en gekwetst zijn is een verdienmodel waarbij je niet hoeft te werken.
Het resultaat is dat blanke wipkippen (die soms bij het OM werken) een Aquarium als messias behandelen.

koolteer | 15-09-20 | 17:54

@Ruimedenker | 15-09-20 | 17:50: Helaas zie je in de media dat alles gelijk extreem-rechts wordt genoemd zodra een mening niet overeenkomt met links. Links neemt meestal nog wel wel afstand van het agressieve extreem-links, maar wat verder niet in die categorieën valt is gelijk extreem-rechts. Kwestie van bangmakerij met als doel elke andere mening bij voorbaat verdacht en als ongewenst te maken.

Ruikbaard | 15-09-20 | 17:59

Ik vermoed dat wanneer men dieper in het verleden duikt van Gargard er een enorme bak viezigheid naar boven komt. Het is opvallend dat al die schreeuwerige (gekleurde) types met de mond vol over racisme stuk voor stuk zelf iets in het verleden hebben waar de honden geen brood van lusten. Slavenhandelaars (hoi Aquarium) of in dit geval een vader die de rechterhand was van een dictator (maakt toch het moment van vluchten uit het land erg interessant). Verweven in allerlei gesubsidieerde linkse clubjes lijken deze mensen bezig te zijn hun eigen verleden te overschreeuwen, de aandacht af te leiden en vooral extra nadrukkelijk naar (het verleden van) anderen te wijzen.

Ruikbaard | 15-09-20 | 17:43 | 3

En het trieste is: ze gaan winnen. Media en politiek staan aan hun kant. Het is einde verhaal voor het Westen van weleer.

threeheadedmonkey | 15-09-20 | 17:47

Kan iemand even in verleden van haar duiken. Hoe is zij met haar ouders hier binnen gekomen? Stonden er nog straffen open voor haar ouders? Gelogen om hier zich te kunnen vestigen etc?

JeannedArc | 15-09-20 | 17:59

@JeannedArc | 15-09-20 | 17:59: Ze hebben vast niet hoeven liegen. De USA en bepaalde landen in de EU (waaronder Nederland) hebben vaak dictator vriendjes die ze in het zadel houden. Zal dit keer niet anders zijn.

A.I. van Dee | 15-09-20 | 22:58

Jacobien Vreekamp lijkt me iemand die maar wat graag Akwasie zijn Zwarte Piethon tussen haar benen heeft slingeren...

Air van Boven Dorens | 15-09-20 | 17:43

Ik verlang naar de kneuterige jaren vijftig toen was geluk heel gewoon.

Conifeer | 15-09-20 | 17:43 | 1

Hear hear...

Koning BongoBongo | 15-09-20 | 17:59

Een onderdeel van het probleem is dat Marxisten graag hun eigen definities van termen van "racisme" "fascisme" "vreedzaam" "rechtvaardigheid" enzovoort verzinnen. En daarmee mensen die uitgaan van de gebruikelijke definities zand in de ogen strooien.

petersteenkamp | 15-09-20 | 17:43
-weggejorist-
Diminutive | 15-09-20 | 17:40 | 1

Ik voel mij bedreigd.

Poesman | 15-09-20 | 17:39

De deugdzamen delen de wereld in in twee gebieden, het ene gebied is dat van het goede, het andere gebied is dat van het slechte. Eenieder die zich thuisvoelt in het gebied van het goede, het terrein dus dat door de deugdzamen als goed wordt gezien, is, zo zegt de leer, intrinsiek een goed mens, terwijl eenieder die zich méér thuisvoelt in het gebied van het slechte, het terrein dus dat door de deugdzamen als slecht wordt gezien, als intrinsiek slecht wordt gezien.
Aldus draagt alles wat men in het gebied van het goede bewerkstelligt bij aan een betere wereld, maar brengt alles wat men in het gebied van het slechte bewerkstelligt enkel maar dood en verderf. Zo redeneren de deugdzamen.
Jacobien Vreekamp, Esajas, Akwasi, Airfryer en ook Clarice Gargard bevinden zich op het terrein van het goede. Daar ontmoeten zij elkaar en daar bouwen zij samen aan een andere, een betere wereld. Alles wat zij doen staat in het teken van deze missie, en zij vinden het dan ook de normaalste zaak van de wereld dat hun paden zich kruisen of zelfs dat zij gezamenlijk optreden en hun krachten bundelen. Zo staat het één, rechtspreken, in dienst van het ander, Zwarte Piet de nek omdraaien.
De deugdzamen menen tevens dat wanneer iemand die zich op het terrein van het goede bevindt iets fout doet, dit hem of haar niet persoonlijk aangerekend kan worden maar verklaard dient te worden uit de specifieke context waarbinnen die intrinsiek goede mens tot zijn daad kwam. Hij wilde de wereld geen kwaad doen, dat zit gewoon niet in hem, maar ja, hij liet zich gaan, liet zich uitdagen, trapte in de val die voor hem was opgezet. Echter, zo redeneren de deugdzamen, dat geldt niet voor degene die zich thuisvoelt op het terrein van het slechte. Wanneer die iets fout doet, dan wil hij dat uit de grond van zijn hart, dan is zijn daad het ultieme bewijs van zijn verdorven karakter. Dan is hij racist, fascist, xenofoob, dan zit de haat in hem.
KOZP bevindt zich, zo besloten de deugdzamen, op het gebied van het goede, en alles wat KOZP doet komt voort uit het goede. Al degenen die zich tegen KOZP keren zijn het vleesgeworden kwaad en dienen aangepakt te worden.
Akwasi is een martelaar, Jenny Douwes de Duivel zelve. Het OvJ huilt mee met de goede Akwasi en bestrijdt het kwaad dat Douwes heet. En dat zonder enige schaamte, Het OvJ heeft een morele keuze gemaakt alvorens de Wet te gaan toepassen, op schaamteloze wijze. Degenen die op social media Wilders de huid vol schelden en hem bedreigen bevinden zich op het terrein van het goede, en zijn niet intrinsiek slecht, nee, zij laten zich verleiden tot het kwaad door het Kwaad zelve. Maar degenen die Gargard beledigen en bedreigen, die zijn één voor één verdorven en slecht en dienen gestraft te worden. Vinden de deugdzamen.
Het komend Sinterklaasfeest zal die tweedeling weer laten zien, zal tonen hoe van tevoren het slagveld door de deugdzamen ingedeeld zal worden, hoe er een terrein van het goede en hoe een terrein van het slechte zal worden afgebakend. Het zal wederom een ongelijke strijd zijn.

Schoorsteenveger | 15-09-20 | 17:39 | 3

Mooi beschreven..

Wijze uit het Oosten | 15-09-20 | 17:45

Zo is het. In het kort: verschillende maatstaven voor mensen en verschillende vermoede intenties van mensen, afhankelijk of ze tot jouw club behoren of niet.

BenBinnen | 15-09-20 | 18:31

En dit is hoe de deur naar de hel op een kier is gezet. Zie de escalatie in de USA, waar die deur al wat verder open staat.

me,myself and IK | 16-09-20 | 09:42

Ik lees steeds 'Akwasi is een moordkunstenaar'

Premier Trutte | 15-09-20 | 17:38

En MP Rutte nam ruim de tijd om met BLM en andere duistere vrijheidsondermijnende sujetten te discussiëren, maar wat is daar eigenlijk besproken? Ging het over de oma of moeder van Rutte?

Rdock | 15-09-20 | 17:37 | 2

Hij heeft ze doodgeknuffeld.

Rest In Privacy | 15-09-20 | 17:38

Rutte is af. Ik heb jaren CDA en VVD gestemd maar sinds laatste keer niet meer. Omtzigt deugt nog maar dat is er maar 1.

JeannedArc | 15-09-20 | 18:02

Okay en kunnen we het hoofdstuk deugridders nu voor een tijdje ff afsluiten.
Ik weet nou we wat ze te melden hebben. Iedereen met een andere mening dan die van hun is racist, extreem rechts, foob dit en foob dat.
Het is niks nieuws en het zegt helemaal niks meer.
Geef ze geen aandacht meer.

Fele | 15-09-20 | 17:36

Briefje van Moeva.
Nog een lijntje van puur toeval natuurlijk ,

@ClariceGargard
advocaat @advocaatsmeets
verdedigde pedofiel #nelsonmaatman , die heel toevallig ook bij #kozp in de bus zat naar #dokkum.

NL heeft 17 mljn inwoners maar lijkt wel een schiereiland zo .....

#gargard
twitter.com/moeva18/status/1305515036...

komtdatschot | 15-09-20 | 17:35 | 2

Let even op de oproep om met automatische wapens los te gaan in een paar berichten eronder. Het OM zweeg!

Frau Merkel | 15-09-20 | 18:29

@Frau Merkel | 15-09-20 | 18:29:
Dat was al wat langer bekend.
Waar het mij om gaat is de connectie-activist Smeets-kozp-Nelson Maatman -pedopartij,en het feit dat activist Smeets weer de advocaat is van Nelson Maatman.

komtdatschot | 15-09-20 | 20:51

Woordkunsten

"Ergens heb ik medelijden met de nieuwe Hollanders die zoveel haat in hun hart dragen dat ze zich genoodzaakt voelen de meest verderfelijke opmerkingen naar een medemens te maken. Het is ook dieptriest als de dingen die je zo trots maken op je eigen Nederlandse cultuur, de dingen zijn waar een ander - die misschien wel een vriend, buur of collega kan zijn - onder lijdt. Sommigen stuurden de beledigingen en bedreigingen om hun kinderen te beschermen, stelden ze vergoelijkend. Maar bedenken niet dat ik - en anderen zoals ik - ook iemands kinds zijn.

Mijn ouders komen uit Nederland Zij hebben oorlog doorstaan, zijn hun land niet ontvlucht en hebben bijna alles gegeven om de levens van hun kinderen te kunnen waarborgen. Ik zou hen niet eren als ik het toe zou staan dat anderen dat leven als minderwaardig behandelen."

H0lland | 15-09-20 | 17:34

zal Clarice Gargard wel is aan de kindsoldaten denken ?

harries | 15-09-20 | 17:32 | 6

@Air van Boven Dorens | 15-09-20 | 17:40: daar ben ik het mee eens

harries | 15-09-20 | 17:41

Ik heb uit eerste hand gehoord wat die Charles Taylor misdaan heeft daar in Liberia van een collega, die daar gedwongen bij moest staan en meemaken hoe mensen gefolterd werden op de meest gruwelijke manier. Wanneer hij zou wegkijken zou hem hetzelfde overkomen zijn.

Hebbiehemookweer | 15-09-20 | 17:44

@Air van Boven Dorens | 15-09-20 | 17:40: top reaguursel !
De tegel van harries verklaart u hierbij buitenspel ?

Ikbenhet6 | 15-09-20 | 17:54
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Premier Trutte | 15-09-20 | 17:32

"Op het moment dat ik Akwasi zie,..sorry.. ik hem hoogstpersoonlijk op zijn ..excuus..."

Zo, hele dag flink gewerkt nu tijd voor een borrel.

JorisvGost | 15-09-20 | 17:28

Ik vond nog het schokkendst om te lezen dat het racisme clubje waar deze OvJ inzat, had geconcludeerd dat zwarte Piet racistisch was met een verwijzing naar een rapport van KOZP. Dan staat je verstand stil. Begin me nu ook af te vragen of inbedden van KOZP beleid was om te voorkomen dat ze gewelddadig werde.. Ze stonden niet voor niks op lijst van AIVD. Die wisten vast wel van de tweeds met doodsbedreigingen. Beloning voor dreiging dus en nu weer met Akwasi want door hem dit te laten schrijven voorkomen we dat het uit de hand loopt las ik ergens als verklaring van justitie. M.a.w. De Friezen kregen wel straf omdat zij niet voor genoeg dreiging zorgen? Ja ik vraag maar, justitie is lastig te volgen qua logica ...

JeannedArc | 15-09-20 | 17:26 | 3

Dat was ook de grootste reden waarom afwassie er met een excuus vanaf kwam. Hij had belooft zijn bloedhonden rustig te houden de komende maanden.

filosofem | 15-09-20 | 17:28

Iets met zachte heelmeesters.
Het is hetzelfde soort beleid waardoor de politie naar de iftar gaat (lees: moet). Dat de andere partij dit ziet als overgave en onderwerping komt niet in de linksdraaiende domkoppies op.

Rest In Privacy | 15-09-20 | 17:30

Ik heb geen enkel vertrouwen meer in de onafhankelijkheid van justitie en rechterlijke macht. Het zijn werktuigen in de handen van de D 66 elite.

Lampie | 15-09-20 | 17:34

Nederland, het Argentinië en Paraguay van de moderne tijd.
En dan heb ik ‘t nog niet eens over drugscriminelen.
Oorlogsmisdadigers uit Afghanistan, Syrië en Afrika kunnen hier ongestoord asiel aanvragen.

Ruimedenker | 15-09-20 | 17:24

Racisme?

Jongeren vallen een echtpaar aan. .......... en daarna vallen ze de dochter aan omdat ze erover klaagt.

Als de "kleuren" anderom waren geweest zouden de media " racisme" schreeuwen.

twitter.com/SJPFISH/status/1305832465...

Swieberj | 15-09-20 | 17:24 | 5

Sarah. De VS. Het gaat daar echt helemaal nooit meer goed komen.

Enter Yeti | 15-09-20 | 17:38

Dit is maar een topje van de ijsberg, zie BlackOnWhiteViolence on bitchute.

thephysicist | 15-09-20 | 18:10

@thephysicist | 15-09-20 | 18:10:
Dan hebben we het over het verkrachten van bejaarden, die bejaarde vervolgens verrot slaan en daarna levend verbranden. Gewetenloze monsters die direct van deze Aarde verwijderd dienen te worden.
White privilege: twitter.com/exposing_white

Oeleflaffel | 15-09-20 | 18:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik heb vandaag nog een aquarium kapotgeslagen. Stond me al 3 jaar in de weg. Ik dacht "als ik in november een aquarium zie dan..."

grapo | 15-09-20 | 17:24

Boontje komt om zijn loontje.
En dat boontje is Nederland.

threeheadedmonkey | 15-09-20 | 17:21 | 1

Oeh pas op, bonen zijn slavenvoer. Je zal maar verkeers begrepen worden door zo’n idioot.

JWZ_JMK | 15-09-20 | 17:23

Een Amerikaan wiens vader voor een veroordeelde moordenaar werkte komt ons de les lezen over goed en fout. Yeah right.

JWZ_JMK | 15-09-20 | 17:21 | 2

op zich moet dat kunnen. Ik vind niet dat we kinderen moeten afrekenen op wat hun ouders deden. Overigens kunnen we deze mevrouw gewoon afrekenen op haar gebrekkige intelligentie en irrationale gezwam.

BobDobalina | 15-09-20 | 17:54

@BobDobalina | 15-09-20 | 17:54:
Maar dit kind zegt niet 'het blijft toch je vader en sorry en zo' maar meent haar ouders te moeten 'eren' in de krant. Daar mag ze best op afgerekend worden.

Joris Beltsin | 15-09-20 | 18:18

Goedzo. Pak ze hun slachtofferschap af. Dan blijft er niets over.

foetgoud | 15-09-20 | 17:21 | 2

denk je? Die zijn niet tevreden voordat de wijn en pizza op het terras voor hun gratis zijn....

Epistulae_Morales | 15-09-20 | 17:39

@Epistulae_Morales | 15-09-20 | 17:39: ik heb de beelden gezien van de amerikaanse restaurants die bezet worden door dit soort types. Ze gedragen zich preciés zoals een ietwat meer ontwikkelde blanke zich zou voorstellen bij een angry black mob. En dat is precies waarom ze minder, minder en minder aan tafel zullen worden uitgenodigd.

foetgoud | 15-09-20 | 18:21

"De rechtzaak was om opruiïng en dat heeft niets met racisme te maken dus was er niets aan de hand" volgens sommigen hoorde ik. Ik vond dat wel hondsbrutaal, zo een belangrijke kwestie reduceren tot een woordspelletje en zich daar machtig slim bij voelen.

Sans Comique | 15-09-20 | 17:19

Acht wat leuk om te weten. Mijn vrouw is als kind uit Liberia gevlucht o.a. voor de strapatsen van Taylor en dus ook van de papa van deze mevrouw Gargard.

Joris Beltsin | 15-09-20 | 17:17 | 9

@pejoar | 15-09-20 | 17:28:
Het eerste wat deze bevrijde slaven uit Amerika deden was de lokale negers tot slaaf maken. Het tweede was de blanken onteigenen of in koelen bloede vermoorden, vooral onthoofdingen waren populair.

Joris Beltsin | 15-09-20 | 17:35

Nou, dan zou ik graag het gesprek tussen uw vrouw en de Clareesi zien.
#Ongezien team Beltsin

Graaisnaaiert | 15-09-20 | 20:34
▼ 6 antwoorden verborgen

Arrogant mens die Gargard.

Schmutz Geilmacher | 15-09-20 | 17:17 | 1

Om te compenseren dat ze niet heel slim is.

Rest In Privacy | 15-09-20 | 21:49

Opvallend hoe de linkse media het deel van samenwerken van OvJ in het bestuur met een KOZPer gewoon weglaten. Alsof dat niet een belangrijk punt is. Valt me wel vaker op dat ze de helft weglaten van wat ze niet zint.

JeannedArc | 15-09-20 | 17:16 | 9

@Erikjan79 | 15-09-20 | 17:29:
Mevrouw onderhoudt een netwerk van contacten binnen de nevenfuncties, waar de verdachte aan gelieerd is dan wel innig mee samenwerkt.
-> Belangenverstrengeling, per definitie.

Wat snap je niet?

Rest In Privacy | 15-09-20 | 17:34

@TeeJee | 15-09-20 | 17:34:

Links vindt geweld en moord een volstrekt aanvaardbare debatvorm. Net als censuur, broodroof, schijnprocessen, intimidatie, noem maar op. Dus ik ben niet verbaasd dat links ook belangenverstrengeling als een volstrekt aanvaardbare debatvorm ziet.
Hij wil het niet snappen.
Want hij is als de dood dat hij dan ook moet snappen waarom oproepen tot geweld en tot moord verboden zijn.

Dandruff | 15-09-20 | 17:42
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik zou wel eens willen weten hoe het is om met parallelle logica te werken. Gewoon om eens te weten wat dat is. Dat je gewoon ter ondersteuning van je uitgangspunten alle feiten in je hoofd om kunt zetten. "Het stoplicht is oranje want dat komt me nu van pas" zonder echt naar het stoplicht te hoeven kijken.

De halve wereld denkt op die manier, linkse mensen en kozp en dergelijke voorop. Ze zijn gepurplepilled of zo.

Knufter | 15-09-20 | 17:16 | 2

Straks is het hier net zo als in Liberia.
Je kunt het stoplicht wel oranje willen denken, maar het verkeer van links en rechts zien het op groen staan.
Dan is het wachten op de klap.

Mr.Crowley | 15-09-20 | 17:21

2 “zwarten”, 1 direct afkomstig van handelaars in slaven (ja hij wel i.t.t. meeste Nerderlanders), 1 heeft een vader die rechterhand was van een dictator. En dat moeten dan de goede voorbeelden zijn?

JeannedArc | 15-09-20 | 17:13 | 2

Ze weten feilloos onder elke straatsteen racisme te vinden. Althans, dat is hun verkooptruc. Waarom niet schrijven over hun roots en waarom het daar zo veel erger uit de hand is gelopen? Daar valt niks mee te verdienen.
Onze westerse (christelijke) cultuur is te lief. We pikken te veel. Keer de andere wang ook toe en dat weten die drammers maar al te goed.

Deflatiemonster | 15-09-20 | 17:21

ik denk wel dat zij weten hoe de macht werkt. En ze zijn gek op (overheid) geld

Epistulae_Morales | 15-09-20 | 17:38

Ik vid het zo raar dat je vervolgd zou kunnen worden ondat je een fictief persoon bedreigd. Ik haat die verschrikkelijke smurfen, als ik in november een smurf zie, trap ik hem hoogst persoonlijk naar zn hoerensmurfin.

Kokkie_Balneger | 15-09-20 | 17:13 | 17

@Kokkie_Balneger | 15-09-20 | 21:48: Niet alles wat gejorist is , is of was racistisch. Je wordt ook voor schreeuwen, teveel emoji's gebruikt, etc. gejorist. Als je reaguursel niet voldoet aan de huisregels wordt het gejorist. Dus kom niet aan met zo'n lijst jorissen als bewijs.

A.I. van Dee | 15-09-20 | 22:40

@Kokkie_Balneger | 15-09-20 | 21:48:

Wat @van Dee zegt, weggejorist worden bewijst geen racisme.
En wat die hits betreft; "opsporing verzocht" geeft precies hetzelfde beeld. Bovendien; als het andersom gebeurd (blanke jongeren kopschoppen zwarte jongen) is het maandenlang voorpaginanieuws. Zelfs als we het hebben over de VS.

Paarse Pieten vind ik prima, maar dat is niet de discussie:
- De racisten achter KOZP hebben zelf al aangegeven dat ook gele Pieten of roetveeg Pieten geen oplossing zijn, en dat het hele sinterklaasfeest moet verdwijnen. Het kleine kringetje beroepsactivisten waar KOZP uit voorkomt en mee samenwerkt is ook tegen Pasen en tegen het Kerstfeest.
- De racisme-beschuldiging van KOZP is een leugen, op de Antillen is zwarte Piet nooit een probleem geweest.
- Voorstanders van slavernij zoals islamisten en socialisten zeggen dat zwarte Piet vroeger net zo racistisch was als zijzelf nu, maar dat is gelogen. Het echte verhaal is juist dat sint Nicolaas slaven bevrijdde, en schrijver Jan Schenkman was een tegenstander van slavernij. Daarom zette hij Piet neer als ijverig en rechtvaardig en niet als drilrapper.
- KOZP roept op tot geweld en gebruikt geweld.
- KOZP verstoort kinderfeesten, terwijl ze ook buiten het zicht van de kinderen voor slavernij kunnen demonstreren.

Dandruff | 16-09-20 | 05:58

@Kokkie_Balneger | 15-09-20 | 17:13
Ik vind het dan weer bijzonder dat men zich zo aangevallen en/of beledigd kan voelen door een, nota bene door henzelf zo benoemd, "fictief figuur".
Waarom maakt een volwassen, "stoere", rappert zich daar zo druk over dat hij die fictieve persoon zelfs toelaat zijn "Licht der Vreedzaamheid" te doven en er helemaal apeshit van gaat?
Maar, wees eerlijk: jij weet ook wel dat Akwasi niet doelde op een fictieve figuur met zijn bedreiging. Dat zou hem immers nog sneuer maken dan hij al is, nietwaar? Niemand mag dat fictieve persoon uitbeelden van deze zelfbenoemde vreedzame woordknutselaar, op straffe van kopschoppen etc.
Jouw krakkemige poging tot nuancering daarvan doet daaraan niets af.

Wolveshead | 16-09-20 | 09:16
▼ 14 antwoorden verborgen

Het heeft allemaal geen zin jongens. Je kan net zo goed tegen een muur schreeuwen. Die lui gaan het nooit snappen. Nooit. En ook al gaan ze het licht ooit zien, dan zullen ze het toch niet toegeven. Overigens puike uiteenzetting van de happenings, GS. Je moet het zo leren zien, dat alles wat die Gargard doet, een indirect gevolg is van haar daddy issues is met die dictatorpapi. Serieuze vraag: wat doen die mensen hier in NL trouwens? Maar of het nu over windmolens, racisme, de opstelling van Ajax, de Betuwelijn, Hitler, veganisme of welk topic dan ook gaat, zodra zij haar platform op radicale wijze pakt, ageert ze in feite over niets anders dan haar daddy issues. Zie ook: Humberto Tan, Wijnaldum, Gerri Eickhof, die knielende American Football speler en vele, vele anderen. Oh ja, Sunny Bergman natuurlijk ook. Allemaal zitten ze met persoonlijke issues, maar ze uiten het op een ander topic of discussie waarin ze full retard gaan. Daarom is het een verloren zaak om er tegenin te gaan. Omdat ze emotie driven zijn van een oud trauma. Onderwerp van discussie is volstrekt irrelevant, maar dat beseffen ze zelf niet. Once you see it...

Nanker Phelge | 15-09-20 | 17:12 | 5

Umberto Tan, is dat niet die neger uit Suriname die Stax lekgeprikt heeft ?

Hebbiehemookweer | 15-09-20 | 17:58

@Nanker Phelge | 15-09-20 | 17:53: Ik vind het ook heel gek dat dit soort extremisten en schreeuwers zo'n groot podium krijgen. Alsof het normale en nette mensen zijn.

Rest In Privacy | 15-09-20 | 18:30
▼ 2 antwoorden verborgen

De gemeente Amsterdam, en specifiek GL financiert mede dit. Zodra de financiering stopt, krijg je hele andere 'activisten', want dat is de achterliggende gedachte. Je geeft ze wat knikkers/kraaltjes/spiegeltjes, en ze zijn zoet. Meneer A had een momentje van zelfoverschatting, Simons is overgenomen door een illuster groepje 3-eeuwen-terug links, Airfryer en Gargard zijn vooral gebaat bij meer Polarisatie, puur uit letterlijk financieel winstbejag. Haal het geld weg, en er blijft niets van over.

Shortganger | 15-09-20 | 17:12 | 4

@Erikjan79 | 15-09-20 | 17:15: Dit wordt niet gesubsidieerd. Essentieel verschil. Als ze lekker willen gaan rellen door middel van een website oid, prima, doe wat je wilt. Maar zodra dit van t subsidie infuus afgaat, is het lucht.

Shortganger | 15-09-20 | 17:17

@Erikjan79 | 15-09-20 | 17:15: tevens, dat hele gedweep met de situatie in de US laat zien dat het volstrekt ontwortelde mensen zijn, die zichzelf wanhopig een identiteit aan willen meten. Je kan namelijk ook gewoon net als vele andere Suri's of Import afrikanen, gewoon gaan ... werken. Dit is geen relevante stroming. Dit staat hier voor eigen glorie pigment te turven.

Shortganger | 15-09-20 | 17:21

@Erikjan79 | 15-09-20 | 17:15: Jij bent echt de domste trol die we hier hebben. Het begin van polarisatie alsook de gevolgen en de ellende waar we nu mee zitten hebben we te danken aan jouw linkse vrinden in de regering die Wilders en zijn PVV al van meet af aan hebben gedemoniseerd en neergezet als rechtsextremistisch . Met de NPO in je achterzak was en is dit nog steeds walgelijk te noemen.

Koning BongoBongo | 15-09-20 | 18:09
▼ 1 antwoord verborgen

Treurig i.p.v. sad, o eloquente Constantijn.
Het gebruik van “sad” is een indicatie van veel te veel oestrogeen...
Natuurlijk is een ieder met iets dat lijkt op kritisch denkvermogen achterdochtig over mevrouw vogelnestje met overbodig extra geopend knoopje...
Omhooggevallen zwarte raciste.

Desmoulins | 15-09-20 | 17:11

Geen enkele nuance meer in het racisme debat.Het is allemaal erg zwart-wit geworden. Eh ...

oldandwise | 15-09-20 | 17:11
-weggejorist-
Koenz0r | 15-09-20 | 17:09

Je kunt je inderdaad afvragen in hoeverre dit bijdraagt aan de sfeer in dit land.
Maar ja, als je wereldvreemd bent, dan weet je het het niet hé.

Mr.Crowley | 15-09-20 | 17:17

Hoeveel Insta gebruikers met een moeilijke naam die de heer Wilders bedreigen zijn er al vervolgt?

Miezerig | 15-09-20 | 17:04 | 3

Die zijn op een vingerloze hand te tellen.

Toetsenbordcomplex | 15-09-20 | 17:14

Die zijn moeilijk te vinden, die gebruiken tegenwoordig allemaal een pgp telefoon om te reageren en wat andere zaakjes te doen

allesofniks | 15-09-20 | 17:18

Hahahahahahahahaha. Bedreigers van Wilders. Vervolgd. Wat een grap. Het is een gotspe dat de man al 20 jaar beveiliging krijgt, maar dat ze nog nooit iemand achter de tralies hebben kunnen krijgen... Klasse! Justitie!

Enter Yeti | 15-09-20 | 17:27

Ik begrijp werkelijk niet hoe je als OvJ jezelf kunt inlaten met een stelletje criminele gewelddadige racistische negers. Dat mens moet toch gelijk bij het oud vuil gezet worden.

Jafco | 15-09-20 | 17:03 | 1

welkom in de wereld van de Woke. Dit is pure Critical Race Theory die langzaam aan in onze universiteiten, media, politiek en nu ook de rechterlijke macht heeft plaatsgenomen. En u bent de slechterik, want wie is er nu tegen discriminatie en racisme? Er is gelukkig een kleine bewustwording aan de gang want het is echt al heel ver heen in ons land.

HA BIER!1! | 15-09-20 | 18:27

.. de afstand tussen regering-rechterlijke macht-OM-media-activisten-onderwijs wordt steeds kleiner. Het begint meer meer meer op een bos twijgen te lijken, in innige verbondenheid bijeen.

Er was eens een oude socialist die het geheel aldus als logo gebruikte.

Jan Passant mk2 | 15-09-20 | 17:03 | 3

Monsterverbond van overheid, onderwijs, media en entertainment... Allesomvattend en uniform.

Desmoulins | 15-09-20 | 17:16

Plus een dikke laag van corporatisme, een innige versmelting van big government en large corporates.

Glasgow Argus | 15-09-20 | 17:22

@Glasgow Argus | 15-09-20 | 17:22:

Absoluut.

Desmoulins | 15-09-20 | 18:08

Die Gargard deugt sowieso niet, dus duik daar maar eens goed in.

Rest In Privacy | 15-09-20 | 17:01 | 15

@Kuifje-naar-Brussel | 15-09-20 | 17:44: Ook de schoolkrant zou ik tegen haar in bescherming nemen. Overigens was ook het hoofdredactionele commentaar van NRC van gisteren van een bedenkelijk niveau. Eigenlijk gewoon iets netter opgeschreven wat die verongelijkte Smeets op de radio beweert. Het ligt allemaal aan de mensen die vinden dat het niet kan. Die zijn dan ook racistisch.

BobDobalina | 15-09-20 | 17:50

@BobDobalina | 15-09-20 | 17:50: en dat alle officier nu kwetsbaar zijn... Ja wel met de huidige leiding binnen het OM. Maak gvd duidelijk dat ze zich terugtrekken in zaken waar de schijn van een belangenverstrengeling kan ontstaan.

BobDobalina | 15-09-20 | 17:59
▼ 12 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl