Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Wat is dat MDRA van OvJ Jacobien Vreekamp eigenlijk voor clubje?

Gelukkig volgen wij van de GeenStijl dit soort malle meldpuntjes voor subsidiekwets al jaren 

Er is, in de woorden van de Persgroepkranten, “ophef ontstaan rond de officier van justitie die namens het Openbaar Ministerie (OM) de uitspraak ondertekende om rapper Akwasi niet te vervolgen.” Dat komt omdat deze Jacbobien Vreekamp tot 20 juli voorzitter was van het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam, waarin activist en allround agressief mannetje Mitchell Esajas ook een bestuursfunctie heeft (in het nieuwe bestuur zit Carina van Eck, een plaatsvervangend rechter in Amsterdam). En die is weer professioneel bevriend met Akwasi, die wel strafbaar opruiend werd geacht vanwege zijn 1 juno-uitspraken, maarrr door Jacobien off the hook gelaten werd.

Wat is dat MDRA precies? Iedereen die langer dan een week op internet vertoeft weet dat die meldpuntjes zwaar gesubsidieerde spijkers op laag water-zoekers zijn, en het MDRA is geen uitzondering: in 2015 kreeg de club een half miljoen euro subsidie om 6FTE aan het werk te houden met een whopping 821 klaagmails. Uit het jaarrapport 2019 (pdf, gepubliceerd in april 2020) stijgt het beeld op van een club die enorm veel tijd steekt in vuistdikke rapporten over een handjevol incidenten, waarbij onduidelijk blijft wat de ernst en omstandigheden van de meldingen zijn. Maar de opmaak van het rapport ziet er wel heel serieus uit, dus het zal allemaal wel verschrikkelijk zijn, in Dit Land.

In juli 2020 verscheen een apart rapport over “anti-zwart racisme in de regio Amsterdam”, waaruit bleek dat de - inmiddels 7,8 - FTE van het bureautje maar liefst 8,8 meldingen van anti-zwart racisme per maand te verwerken kregen. Nauwelijks bij te houden! Op basis van deze anekdotische aangiften (en na ruggespraak met adviseurs als “post-fact wetenschapper” Gloria Wekker en museumbordjescriticus Simone Zeefuik) concludeerden ze dat racisme een “alledaags en institutioneel probleem” is, dat zowel cijfermatig als inhoudelijk tweemaal quatsch is: 8,8 anekdotes per maand is niet ‘alledaags’.
UPDATE: CDA Kamerlid Chris van Dam wil “dubbele heroverweging” van het OM inzake Akwasi.
Meer: na de lees verder

In februari 2018 nam het MDRA deel aan een demonstratie tegen Forum voor Democratie, waaraan onder andere Bij1, GroenLinks en diverse andere linkse en extreemlinkse organisaties deelnamen (zie het blog van Carel Brendel). Tijdens die demonstratie - we waren er bij - werd Annabel Nanninga luidkeels voor “fascist” uitgemaakt. Ook niet aardig, laat staan inclusief, om zo tegen een vrouwelijke volksvertegenwoordiger te keer te gaan.

Bovenstaand is ook nog te zien dat het MDRA nauw samenwerkt met Kick Out Zwarte Piet, dat zelfs in naam al fysiek geweld suggereert. Vreekamp zelf was ook OvJ in de zaak tegen de blanke droplul Marcel K. die de lynchfoto’s van Sylvana maakte. Die sukkelaar kwam niet met een waarschuwing weg: van hem werd een voorbeeld gemaakt door Vreekamp, die er zelfs een antiracistisch gedicht bij voordroeg.

Amsterdam, echt een GOELAG voor gekleurden

Slavengoud, maar dan anders

Social

Reaguursels

Inloggen

Waarom start GS geen anti-racisme-clubje? Dikke handel. Eenmaal per jaar een workshoppie geven, de rest voor 750k aan loonkosten en administratie. Dat zijn een hoop kroontjes. Kunnen we die specifieke kroontjes ook beige maken, voor een extra statement.

Koekkeloere | 14-09-20 | 08:54

verkeerde topic

fokkewoelf | 13-09-20 | 22:27

Noem iemand continu een racist, en het wordt inderdaad een racist.
Discriminazi werkt alle kanten op. Maar dat zullen de meest spraakzame tinten toch nooit snappen. Totdat er opeens een politieke meerderheid is voor massale denaturalisatie en gratis vliegtickets.

Nederland80 | 13-09-20 | 20:19

Als een rechts persoon iets kwaads doet, dan vinden de deugdzamen dat hij een slecht mens is, dat hij het kwade in zich heeft en dat zijn daden ook rechtstreeks voortkomen uit wie hij in wezen is. Maar als een links persoon iets kwaads doet, dan vinden diezelfde deugdzamen dat zijn handelen niet het gevolg is van een kwade inborst maar door de omstandigheden werd afgedwongen. Van de één zeggen zij "hij is niet anders", van de ander zeggen zij "hij is niet zo, maar hij kón niet anders".
Sterker nog, als een rechts mens iets doet of zegt, wat dan ook, dan is zijn spreken of handelen bij voorbaat verdacht en wordt al te snel uitgelegd als uiting van het kwaad, terwijl het spreken of handelen van een links persoon bij voorbaat als uiting van het goede wordt aangemerkt. Bij de rechtse mens kleeft het kwaad aan zijn persoon, de linkse mens overkomt het kwaad.
Wilders bijvoorbeeld, aldus de deugers, is een intrinsiek slecht mens, en alles wat hij zegt of doet komt voort uit slechte bedoelingen, ook als het niet zo overkomt. Maar Akwasi is een intrinsiek goed mens, en alles wat hij doet of zegt komt voort uit goede bedoelingen, ook als het niet zo overkomt.
Bij de deugdzamen valt een oordeel over spreken of handelen van de één aldus heel anders uit dan een oordeel over spreken of handelen van de ander.
Maakt Derksen een grapje over Akwasi, dan toont hij daarmee welk een slecht mens hij in wezen is, maar bedreigt Akwasi eenieder die Zwarte Piet wil spelen met geweld of zelfs met de dood, dan toont hij zijn frustratie, dan geeft hij er blijk van hoe hij als intrinsiek goed mens te lijden heeft onder de gesel der slechteriken, lieden als Derksen. De één is het kwaad, de ander overkomt het kwaad.
Zo redeneert SJW, BLM, KOZP, Bij1, zo redeneert Marcel van Dam, zo redeneert ook mevrouw Jacobien Vreekamp.

Schoorsteenveger | 13-09-20 | 20:18

In opspraak geraakte officier van racisme-zaak gehaald

www.telegraaf.nl/nieuws/286166583/in-...

Het gaat om bedreigingen onder een live-videoverslag van een KOZP-demonstratie aan het adres van een antiracisme-activiste. Het OM schrijft ’alle vertrouwen’ in Vreekamp te hebben, maar haar van de zaak te halen die maandag begint omdat ’zij nu zo in de schijnwerpers is komen te staan’.

Atlantis-95 | 13-09-20 | 20:16 | 1

Met dat laatste bedoelt het OM: '....... omdat zij bevooroordeeld/vooringenomen en partijdig is en daarom in een slecht daglicht is komen te staan'. Om dezelfde reden laat het volledige OM zich nu vrijwillig vervangen en biedt de Nederlandse bevolking haar excuses aan.

NPOlitiekgekleurd | 13-09-20 | 20:58

Dat is een clubje dat heel veel subsidie krijgt om alle mensen met een flinke tint een gratis universitair diploma te geven.

Rest In Privacy | 13-09-20 | 20:09 | 1

Ze krijgen het bij hetzelfde pakje boter als die Vreekamp steevast koopt.

SIogra | 13-09-20 | 20:17

We mogen er vanuit gaan dat het gros van de meldingen (die 8,8 per maand dus) betrekking heeft op KOZP. Met andere woorden, de OvJ en de plv rechter faciliteren uutlokking. Dacht dat ook stafbaar was? Wat een hoofdstad, waar burgemeesters, rechters en ofiicieren van justitie meedoen aan ultralinkse demonstraties.

Rest In Privacy | 13-09-20 | 19:45

Het riante salaris van een OvJ was blijkbaar nog niet genoeg, er kon nog wat extra gegraaid worden uit de subsidiepot als helper whitey.

Je zal maar als autochtone Hollander in een achterstandswijk wonen, wetende dat jouw belastinggeld naar dit soort gepriviligeerde tuthola's gaat zodat zij heerlijk vanuit hun villawijk / grachtengordelpand jou de les kunnen lezen over hoe jij Sinterklaas dient te vieren, en hoe jij dient te denken over je gekleurde buren.

Kicksalot | 13-09-20 | 19:37

Ze kunnen hele boeken volschrijven over Urk, Wilders-stemmers met dode ogen bij de Action, de hoge hakken van Melania, Mefistofeles Poetin en Hitler Trump. Maar hier? Mediastilte.
Ja, Wilders en de Telegraaf zeggen er wat over. Prima. Dan kan je lekker zeggen: 'Ach het is de Telegraaf maar. Ach het is Wilders maar. Lekker belangrijk.'

En zo ettert deze fokking schijtzooi met al die rare figuren maar door.

SIogra | 13-09-20 | 19:15 | 2

Precies dit. Voor de Volkskrant is er geen futiliteit te klein om er een artikel over te schrijven. Maar hoe groot het nieuws ook is, als het niet in het deugstraatje past dan wordt er niet over geschreven.

Bab01 | 13-09-20 | 20:17

Er tegenin gaan lukt niet meer in dit linksradicale verziekte landje. Dan (naast stemmen in maart natuurlijk) het misschien maar eens over een andere boeg gooien. Wat aaahkwasies en sylvaantjes kunnen, kunnen wij ook; massaal anti discriminatie, anti racisme en antifa-clubjes oprichten en subsidie aanvragen. Dan is de pot zo op, ook voor clubjes als KOZP en discriminatiemeldpuntjes. Daarnaast wel ff alle racisme/discriminatie door kleurlingen melden uiteraard, tot ze er groen van gaan zien...

Nederlanddraaitdoor | 13-09-20 | 19:06 | 2

Haha geniaal plan! Maar het probleem is dat wij wél gewoon moeten werken en eigenlijk geen tijd hebben voor die flauwekul.

Snaajoe | 13-09-20 | 19:57

NL heeft vorige verkiezingen masaal rechts gestemd, met VVD als grootste (toen nog) rechtse partij, en PVV als 2de. Mark Rutte heeft in al zijn wijsheid (kuch) een gigantische ruk naar links gemaakt, en daarmee het gros van de NL bevolking de middelvinger gegeven. Waarom wordt daar door niemand eens op gewezen. Want dit zal de volgende verkiezing weer gebeuren. VVD op 1, FvD op 2 en PVV op 3. Vervolgens gaat Rutte naar PvdA, CDA GroenLinks en D666 om daar een coalitie mee te vormen, en we zijn weer terug bij af!

RightOfMind | 13-09-20 | 20:31

In wat voor een verschrikkelijk land wonen we toch. Geen enkele migrant of vluchteling haalt het nog in zijn of haar hoofd koers te zetten naar dat racistische Nederland.

Harrie7949 | 13-09-20 | 18:59

Denkt-ie dat deze duidelijke partijdigheid en rechtsongelijkheid gaan helpen om een kentering teweeg te brengen in het beeld wat burgers hebben over hun gekleurde medemens?

SIogra | 13-09-20 | 19:47

Ach, hij springt ook nog even snel op de BLM-trein. Gaat hij vast weer heel stemmen mee winnen. Sneuhaas.

5611 | 13-09-20 | 19:48

Ik wil hier niet meer aan meebetalen (evenals aan de NPO trouwens).

famkebatsemaar | 13-09-20 | 16:47
-weggejorist-
piet7003 | 13-09-20 | 16:41 | 3

Ik denk dat Nederland massaal aan de Zwarte Piet gaat met Sinterklaas. Al was het alleen maar als protest tegen de heersende Macht.. Ook vermoed ik dat er weinig KOZP demonstranten te zien zijn. In elke stad zal het Volk denk ik, deze lui de stad uitjagen Genoeg is Genoeg. Het is toch walgelijk om te zien hoeveel subsidies maar dit zwarte Tuig gaat en ze worden Niet veroordeelt of gestraft.. Het OM en de Rechtspraak en de Overheid faciliteren dit Zwarte tuig ook nog. Genoeg is Genoeg...

MINDER | 13-09-20 | 16:17 | 1

Sinterklaas optochten worden afgelast. Lafhartig burgemeesters zoals Jorritsma in Eindhoven ontlopen zo mooi vervelende discussies.

5611 | 13-09-20 | 18:47

Moet je zien wat een vieze corrupte bende weer. Wat een walgelijk land zijn we geworden zeg.

keistad | 13-09-20 | 16:10 | 2

Niemand pakt die schoften aan.

piet7003 | 13-09-20 | 17:06

@piet7003 | 13-09-20 | 17:06: Omdat niemand een mening heeft over deze belerende tutjes met macht. De VVD niet, de media niet...

SIogra | 13-09-20 | 18:37
-weggejorist-
Ikdoemaarwat | 13-09-20 | 16:06 | 1

'de racistische figuur van Zwarte Piet'
Dat stellen ze gewoon.
Niet eens: Wij vinden dat... en met een uitleg. Waar ze maar niet mee komen trouwens.
Misschien zijn er wel andere mensen die vinden dat joden untermenschen zijn.

kloopindeslootjijook | 13-09-20 | 15:56 | 1

Dat is een van de grote problemen met linkse fopwetenschappen als "Critical Race Theory". Als zij zeggen dat wiskunde, caffe latte en witte wijn racistisch zijn, dan is dat zo. Hun mening staat niet meer ter discussie. Hun mening ter discussie stellen is namelijk al racisme.

Natuurwetten mogen wel ter discussie staan want "wit privilege".
Ik vrees daarom dat het guurrechtse 2+2=4 op de meeste basisscholen buiten Amsterdam de komende jaren plaats zal moeten maken voor de inclusieve Linkse Lente van 2+2=5. Want het is toch aannemelijk dat het ministerie van Onderwijs net zo geïnfiltreerd is door extremisten als het ministerie van Justitie.

Dandruff | 13-09-20 | 16:10

De rot verspreidt zich verder en verder en ook verstandiger te achten mensen faciliteren het, bang om voor racist te worden uitgemaakt

Abu Bachouca | 13-09-20 | 15:39 | 3
-weggejorist-
Ikdoemaarwat | 13-09-20 | 16:07

Ik snap het wel. Als je je baan dreigt kwijt te raken, tja, wat moet je dan? Ik heb nog nooit in mijn werkkring meegemaakt dat er iemand iets tegen immigratie op zijn social media plaatste. Nooit. Deugen, dat zie ik vaak genoeg.

Otto Normal | 13-09-20 | 18:31

Vroeger kon je alleen over je mening praten bij de koffietafel. Dat is hier net zo.

Atlantis-95 | 13-09-20 | 20:22

Deze rechtstaat is niet mijn rechtstaat

Joostmochtnietsweten | 13-09-20 | 15:27 | 2

De Nazi's vonden zichzelf toentertijd ook een rechtsstaat.

piet7003 | 13-09-20 | 17:07

maarrrr.... deze rechtstaat is toch geen rechtstaat,oder?

hertogvanzottegem | 13-09-20 | 19:11

Gezien de cijfers hierboven zijn Amsterdammers gemiddels véél racistischer dan mensen van buiten Amsterdam.
-
Of er wonen gewoon heel veel klaagnegerts.
-
Of Sylvana Simons doet iedere dag rond koffietijd even aangifte, bij wijze van dagelijkse gewoonte.

bisbisbis | 13-09-20 | 15:25 | 3

Diemen (Amsterdam Buiten) scoort nog hoger, 0,7 op de schaal van "Rechter"

KlaagGraag | 13-09-20 | 16:04

Klaagnegers zijn snikkers!

Harrie7949 | 13-09-20 | 19:03

@bisbisbis zie een ander comment van mij. Daar heb ik een voorval uitgelegd. Gewoon een praktijkvoorbeeld.

Atlantis-95 | 13-09-20 | 20:23

Toch mooi om te zien hoe GS, TPO, Carel Brendel en wat twitteraars zich vastbijten in dossiers die het OM, de politiek en de journalistiek al jarenlang laten liggen. Ook hier in de panelen zie ik heel wat reaguurders die goed weten waar ze het over hebben, die zaken uitzoeken. Ook in andere discussies heb ik hier vaak hele interessante reacties gelezen over allerlei technische, juridische, economische en historische aspecten van uiteenlopende zaken.
Men noemt dit wel de "wisdom of crowds".

Nou bestaat er ook zoiets als de "madness of crowds".
Hoe haal je die twee eigenlijk uit elkaar?
Simpel; gewoon door op de feiten te focussen.
Feiten, zoals; Johan Derksen riep nooit op tot mishandeling, riep nooit op tot moord, riep nooit op tot racisme en riep nooit op tot een rassenoorlog. Derksen maakte een grap, en de protesten daartegen kwamen van extremisten die VI naar eigen zeggen nooit hebben gezien.
Dat is de madness of crowds.
Dan Akwasi; die roept letterlijk op tot mishandeling, en roept letterlijk op tot moord. En in zijn rap "geen wedstrijd" roept hij ook nog op tot oa treinkapingen en etnische zuiveringen. Heel NL kan de bewijzen inkijken. Dus hoe kan het dan;
- dat een OvJ daar niks mee doet?
- dat niemand bij justitie deze OvJ daar op aanspreekt?
- zelfs niet nu blijkt dat belangenverstrengeling aannemelijk is?
- dat politiek en journalistiek dit aanvankelijk negeerden?
- tot de "wisdom of crowds" op internet de boel aan kaartten?

Zo werkt de "madness of crowds" binnen die kleine linkse bubbel. Terwijl Akwasi's oproepen tot geweld er niet om liegen, roepen allerlei deugzeugen "IstandwithAkwasi". Zij veroordelen niet de oproepen tot geweld, maar het uitlekken daarvan.
Een groupie van Akwasi die hem mocht fotograferen, Jitske Schols, kwam met een verklaring waarin ze de prediker van raciaal geweld prees als "liefdevolle verbinder", en van hem een martelaar maakte. www.geenstijl.nl/search/?keyword=foto...

Om het martelaarschap van de subsidiemiljonair te benadrukken plaatste ze ook nog een filmpje van een andere "martelaar", Angela Davis. Nou is Angela Davis ooit voor moord veroordeeld, omdat ze de moordenaars kende en hen de moordwapens geleverd had. Ze werd later vrijgesproken omdat ze zelf niet geschoten had; maar maakt dat haar een martelaar?
Davis riep vanaf eind jaren '60 regelmatig op tot geweld tegen de politie; zij wilde een socialistische staatsgreep in de VS, en wil dat nog steeds. Ze bezocht diverse linkse dictators, en kreeg de "Leninprijs" van de USSR omdat zij het opsluiten van dissidenten in het Oostblok verdedigde. Ze noemde joodse vluchtelingen "zionistische fascisten", en steunde de links-progressieve sekteleider Jim Jones die later 900 volgelingen tot zelfmoord dwong. In een radiogesprek waarschuwde zij de aanhangers van Jim Jones dat er een complot tegen hen werd aangespannen. en.wikipedia.org/wiki/Angela_Davis#Ot...

Voor zowel Schols als Davis geldt; zij steunen personen, organisaties en dictaturen waarvan iedereen al heel lang weet of kan weten dat die fout zitten. De feiten zijn duidelijk. Toch hardnekkig blijven doen alsof je niks ziet; dat is de madness of crowds.
En die zie ik eigenlijk irritant vaak bij de overheid en in de MSM.

Dandruff | 13-09-20 | 15:23 | 5

@Blasfemie | 13-09-20 | 15:48: Die eeuwenlange vervolging van heksen, daar heeft dus niemand het meer over hé.

OverdaanDerOnderheid | 13-09-20 | 16:43

@Ikdoemaarwat | 13-09-20 | 16:12:

Geen enkele deugzeug wil zelf naast een asielzoekerscentrum wonen.
En bij mijn weten is de volgens de Pol Pot Lobby "guurrechtse fascist" Annabel Nanninga van FvD de enige Bekende Nederlander die daadwerkelijk een dobberneger in huis nam. Al die stinkend rijke BN-ers met vaak meerdere woningen die het plebs daartoe destijds opriepen lieten zelf verstek gaan.

Wel een kanttekening bij "de neger profiteert". De Westers wereld heeft een marxisme-probleem, geen huidskleuren-probleem. Het zijn de marxisten die hier een rassenoorlog willen veroorzaken. Trap er niet in!
De werkelijkheid is dat allochtonen vaak rechtser stemmen dan autochtone Nederlanders. Uit een onderzoek in 2016 bleek dat de PVV;
- de eerste partij was onder Antillianen;
- de tweede partij onder Surinamers;
- de derde partij onder Turken;
- en zelfs nog de vierde partij onder Marokkanen, ondanks Wilders' "minder minder" een jaar eerder. www.nporadio1.nl/homepage/2571-de-pvv...

Over zwarte Piet gesproken; op de Antillen was dat veel minder een probleem dan hier. www.youtube.com/watch?v=jERXmmrY8HE
De komende jaren zal de ellende ook op de Antillen toenemen. Maar dat heeft alles met het gedram van links te maken, en niks met huidskleur.

Dandruff | 13-09-20 | 16:43

@Dandruff | 13-09-20 | 16:43:

Interessant dat de PVV het juist bij bepaalde bevolkingsgroepen zo goed doet, er is nog hoop dus.

sprietatoom | 13-09-20 | 18:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Ooh, de VVD wil het juist een beetje rustig houden voor de verkiezingen en nu zijn het de debiele hobby clubjes van links die voor onrust zorgen. Sterker nog, het versterkt de gemoederen dat er sprake is van corruptie en baantjesjagers.

Die Akwasi is wel uit op ellende. Hij maakt echt iedereen kwaad en in zijn strijd tegen de zogenaamde discriminatie en piet neemt hij iedereen mee zijn graf in.

Brulaapje | 13-09-20 | 15:21

Vroegâh hadden wij tenminste nog ouderwetse klassenjustitie.
-
Nu hebben wij rassenjustitie.

bisbisbis | 13-09-20 | 15:17

821 meldingen verspreid over 6 FTE die gemiddeld 228 dagen per jaar werken. Dit zijn 1368 werkdagen.... En ze verwerken dus per persoon 0.6 meldingen per dag.

Ron_Paul | 13-09-20 | 15:12 | 5

71.320,= Euro per FTE. Semi-overheid, dus per FTE op of rond de 42.000.,= Euro netto/netto. Ex. vakantiegeld dus rond de 3.500,= Euro netto per maand bij schrijven.
-
De nieuwe vrijgestelden.

bisbisbis | 13-09-20 | 15:36

Sorry, nee, dit kan niet kloppen want is rekenen, dus wiskunde en wiskunde is wetenschap, ergo ook maar een mening. Dus vout antwoord, voute mening en u bent een racist en iets met -foob. So there!

Kinkfactor | 13-09-20 | 17:41

Ho Ho, er moet ook veel vergaderd worden en beleidsstukken geschreven.

Franker | 13-09-20 | 17:43
▼ 2 antwoorden verborgen

Sowieso zouden overheidssubsidies (alle bestuurslagen) aan stichtingen en verenigingen met ideologische en/of religieuze doelstellingen verboden moeten zijn. Dat leidt alleen maar tot “morality policing” en geeft die clubjes een gewicht en een autoriteit en een soort deugkeurmerk die ze niet verdienen. Hou je eigen broek maar op en put your own goddamn money where your foul mouths are.

Dat valt me dus tegen van de zogenaamde populistische partijen: niemand heeft dat in het verkiezingsprogramma. Gewoon hele simpele voorstellen die je morgen kan invoeren. Ontvlechten van overheid en NGO’s. Zo hard nodig. Weg met moraliteitspolitie. Weg met de gesubsidieerde actievoerders, die overal mogen aanschuiven om beleid te maken waar niemand voor heeft gestemd. Als dat soort clubjes politieke doelen heeft, dan worden ze maak een politieke partij en zorgen ze dat ze genoeg stemmen krijgen. Anders: Fuck off.

En als we dan toch bezig zijn: verbiedt verkozen volksvertegenwoordigers, benoemde bestuurders in openbare bestuurslichamen, ambtenaren en magistraten nevenfuncties in besturen bij verenigingen of stichtingen met ideologische, politieke en/of religieuze doelstellingen, of maatschappelijke doelstellingen waarover zij als bestuurder of uitvoerend ambtenaar besluiten nemen of uitvoeren.
Makkelijk zat. Krijg je ook nooit belangenverstellingen.

En verbiedt clubjes zonder leden (Urgenda et al.) juridisch te procederen in het “algemeen belang”. Maak dat onmogelijk. En dat is heel makkelijk.
FvD, PVV of welke partij dan ook: zet dat prominent in je programma en je krijgt mijn stem.

Stormageddon | 13-09-20 | 15:07 | 4

@sprietatoom | 13-09-20 | 15:10:
Postcodeloterij is privaat geld, daar gaat de overheid niet over. Wat je wel zou kunnen doen is de loterijvergunning intrekken. Zijn wel argumenten voor te bedenken. Postcodes zijn geen eigendom van de stichting, dus oneigenlijk en misleidend gebruik van een identificatienummer. Misleidende reclames, etc. Maar goed, allemaal een ander verhaal.

Stormageddon | 13-09-20 | 15:22

Eens. Een meningen-politie is geen echte politie.
Iemand die echt ergens slachtoffer van is moet zich bij de echte politie melden. Niet bij een verdienmodel waar elke "werknemer" kennelijk 1 klacht per week afhandelt. Waarbij die klachten variëren van een nare opmerking (die roodharige, dikke of puisterige mensen ook wel eens krijgen) tot een afgewezen sollicitatie omdat de werkgever iemand zonder strafblad zocht.

In een echte rechtszaak zou daar geen spaan van heel mogen blijven.
Al weet ik inmiddels dat "echte rechtszaken" ook iets ouderwets zijn geworden, een wit privilege. Ik ga het volledige verbod daarop nog wel meemaken, vrees ik.

Dandruff | 13-09-20 | 15:38

Corruptie écht aanpakken, daar krijg je dus nauwelijks steun voor. Waardoor je meteen ook kan weten hoe breed en diep corruptie het politieke systeem heeft overwoekerd; corruptie *IS* het politieke systeem.

OverdaanDerOnderheid | 13-09-20 | 16:35
▼ 1 antwoord verborgen

Aha, het afschaffen van Nederland komt vanuit onze rechterlijke macht.

Telkens blijf ik me toch weer verbazen.

Rest In Privacy | 13-09-20 | 14:58

Een dergelijke melding heb ik in juni half meegekregen. Een (nette) horeca tent had een paar Turken weg gestuurd omdat die gedurende twee avonden het vrouwelijk personeel lastig vielen. Dat moet je niet proberen bij die tent. Verder geldt dat je van harte welkom bent als je je gedraagt.

Wordt die uitbater daags erna gebeld door dat meldpunt omdat een melding van discriminatie is gemaakt. Hij heeft alles netjes alles uitgelegd en meermalen (3x) gevraagd of wel of geen aangifte wordt gedaan, omdat hij dan de camerabeelden (van beide avonden) apart zou zetten.

De melding is niet omgezet in een aangifte. Maar dan vraag ik me af wat die andere gedane meldingen zijn die niet hebben geresulteerd in een aangifte.

Atlantis-95 | 13-09-20 | 14:40 | 4

@wiener mit pommes | 13-09-20 | 14:59:

Ja want inmiddels is er wel een hele rij blanke mensen veroordeeld voor wat ze schreven op Faebook en twitter.

sprietatoom | 13-09-20 | 15:07
▼ 1 antwoord verborgen

Haar positie als OvJ is totaal onhoudbaar geworden. Opstappen dame.

sprietatoom | 13-09-20 | 14:37 | 5

Ik ben alleen realistisch, het OM is echt alle schaamte voorbij.

laatjenietkisten | 13-09-20 | 15:06

@laatjenietkisten | 13-09-20 | 15:06: het is inderdaad tekenend dat de OvJ's die met alle graagte achter Geert Wilders aangaan maar dit, deze haatzaaiende crimineel z'n gang laten gaan. Hoe kun je dat nog uitleggen?

Die haatverheerlijkers en overduidelijke zwartracisten, die voelen zich helemaal gesteund en onschendbaar en die gaan steeds verder. En de blanke is vogelvrij? Wat een overheidsapparaat!

En dan raar opkijken hoe het straks nog verder uit de hand loopt. Niet meer serieus te nemen deze stelende overheid.

Santoku | 13-09-20 | 15:44
▼ 2 antwoorden verborgen

Uitspraken van akwasi op de Dam waren op 1 juni,
Ovj was voorzitter mdra tot 20 juli.....

Janus | 13-09-20 | 14:33 | 2

Zelfde ovj die "bedreigingen" richting ssimons wél veroordeelde....

Janus | 13-09-20 | 14:48

Voelde nattigheid en ging snel weg. Maar te laat. Maar goed ook, zo ziet iedereen wat voor een corrupte kliek het is.

Rest In Privacy | 13-09-20 | 14:59

OvJ Jacobien Vreekamp heeft door haar handelen eens te meer laten zien, dat een deel van het OM corrupt is. De onafhankelijkheid binnen de trias politica heeft hiermee een gigantische deuk opgelopen. Hoe kunnen dit soort personen die alle fatsoensnormen naast zich neerleggen, andere(met een door hen bestempelde afwijkende)mening nog beoordelen. Deze "dame" is een schande voor onze rechtstaat.

QPO69 | 13-09-20 | 14:31 | 1

Is zij familie van Ferd?! OvJ, Minister van Justitie en de Burgemeester, de drie-eenheid maar dan anders.

KlaagGraag | 13-09-20 | 16:07

Waarom zou ze ineens een neppe gaan nemen dan?

Shoarmamasutra | 13-09-20 | 21:10

Godverdomme, de NSB verbleekt erbij, in iedergeval moesten die het doen met een lager budget....en dat met mijn geld.
Wie doet hier wat aan!

Bommelaar | 13-09-20 | 14:26

Om het simpel te houden begrijp ik dat wanneer een gepimenteerde in Nederland oproept tot geweld tegen blanken (al dan niet verkleed als Zwarte Piet) een blanke nauwelijks meer in staat is om hier iets tegen te ondernemen. De eerste hobbel die genomen dient te worden zijn vooringenomen OvJ's. Jacobien Vreekamp zal echt niet de enige zijn met een functie binnen een zwaar gesubsidieerd deug-clubje (al dan niet in het verleden) waardoor op onprofessionele wijze belangenverstrengeling plaatsvind. Blijkt deze hobbel een obstakel te worden om toch bij de rechter te komen, dan dient een artikel 12 procedure in gang gezet te worden. Eenmaal bij de rechter aangekomen dient zich de volgende hobbel al weer aan. Voor blanken en gepigmenteerden blijken toch verschillende soorten rechtspraak te zijn, niet in het voordeel van de blanke overigens. Uitspraken van rechters in overvloed om aan te tonen dat er wel degelijk met twee maten wordt gemeten. Tegen de vooringenomenheid van een rechter kan men eventueel nog wraken, maar dat wordt meestal geweigerd. Aangezien de blanke inmiddels midden in het moeras zit is het onontbeerlijk een goede advocaat naast zich te hebben. Het wordt een zaak van de lange adem. De klager (de blanke in dit verhaal) moet de advocaat uit eigen zak betalen (wil je een goede hebben tenminste) en de aangeklaagde (de gepigmenteerde in dit verhaal) wordt flink financieel gesteund door allerlei linkse deugclubjes, al dan niet zwaar gesubsidieerd door de overheid. Al met al lijkt het mij als gewone burger zonder juridische kennis vrij onmogelijk nog je recht te halen in Nederland zolang de tegenpartij een kleurtje heeft. Ongetwijfeld zal ik wat denkfouten maken wegens het ontbreken van juridische kennis, maar zo kijk onderhand wel naar de rechtspraak in Nederland en kan niet anders concluderen dat vrouwe Justitia haar blinddoek al lang verloren is.

Ruikbaard | 13-09-20 | 14:24

Dinsdag of woensdag is deze storm , die alleen hier onder de reaguurders van GS waait , weer voorbij .

Ikbenhet6 | 13-09-20 | 14:19 | 2

Nou.... het CDA begint zich er zelfs al mee te bemoeien.

NPOlitiekgekleurd | 13-09-20 | 14:24

Moet je niet willen zuivere rechtsspraak, wel ?

sprietatoom | 13-09-20 | 14:38

In mijn stad is het Zwarte Pieten commitee vervangen door een eng kliekje uit Rotterdam die direct verbonden is aan Bij1. Gevolg: We krijgen dit jaar hele eng gekleurde wezens, die ver van Zwarte Piet staan. Tegerlijkertijd met die presentatie, communiceerde dat de Sinterklaasoptocht dit jaar niet doorgaat. Corona. Vrijwel niemand die ik ken is het eens met die Rotterdamse inval in onze stad, maar niemand staat er echt van te kijken. We leven hier in Moskou aan de Dommel en het opperhoofd is een slappe vaatdoek van de VVD, die ze uit de randstad hebben verbannen om hier de boel kapot te maken. We glijden hier af naar heel bedenkelijk niveau, waar de Kruisstraat en de Woenselse Markt de nieuwe hoofdstad is geworden van het neo-ottomaanse rijk en een heel enge moskee (Al Fourqaan) de echte touwtjes in handen heeft.

Klappernoot | 13-09-20 | 14:17 | 1

Het Sinterklaasfeest wordt door de Woke overgeschilderd. Dat is geen traditie die verandert, geen traditie die zich aanpast, die met zijn tijd meegaat, nee, dat is een traditie die van buitenaf geweld wordt aangedaan. De Woke zijn degenen die met geweld de werkelijkheid over willen schilderen, in willen kleuren, en waar zij dat nodig of gepast vinden weg willen snijden. Zoals hersenchirurgen die in de grijze massa van de patiënt wroeten, zenuwbanen doorsnijden of overgaan tot electro-shock.

Schoorsteenveger | 13-09-20 | 14:25

Dat kozp-pamflet bevestigt mijn vermoeden. De ellende begon nadat deze agressieve club met gewelddadige naam werd opgericht. En daarna konden subsidies worden opgestreken.

jgrotius | 13-09-20 | 14:13

Doe maar MDMA

Don-Damsko | 13-09-20 | 14:13 | 2

Doe mij maar MDMA

Don-Damsko | 13-09-20 | 14:13

Alle tieners zeggen ja tegen MDMA zei rapper, en dus cultural appriopriationschuldige Lil Kleine al eens.

Shoarmamasutra | 13-09-20 | 21:13

We zouden een procedure kunnen inzetten om 't OM te dwingen de man aan te klagen. Dat is met Wilders ook gebeurt.

Wie kan zoiets in werking zetten?

omanders | 13-09-20 | 14:10 | 2

Er zitten vast wel juristen in de zaal.

Rest In Privacy | 13-09-20 | 14:12

"Gebeurd" met een "d", overigens

omanders | 13-09-20 | 15:15

We zitten met z'n allen in een langzame linkse staatsgreep die al 50 jaar aan de gang is, inplaats van een harde voeren ze een zachte reset uit, iets als kikkers in een langzaam kokende pan.

laatjenietkisten | 13-09-20 | 14:08 | 4

Niet waar de macht ligt.

laatjenietkisten | 13-09-20 | 14:18

Dat van die kikkers is trouwens een fabeltje, dat ze dan zouden blijven zitten. Dus, waarom zou dit dan bij ons het geval zijn?

Santoku | 13-09-20 | 15:49
▼ 1 antwoord verborgen

En wij maar denken dat House of Cards alleen een amerikaanse serie is.

Cor Netto | 13-09-20 | 14:06 | 2

Ook een Britse serie inderdaad.

Beau_Reaal | 13-09-20 | 16:31

Is het niet mogelijk een klacht over belangenverstrengeling te doen??
Dit is toch van de gekke ; wanneer het uitkomt kan alles; dat bevestigd de isolatie techniek tegen Wilders en Baudet

TheNox | 13-09-20 | 13:53

Ha, you ain't seen nothing yet !
Alles wat nu van universiteiten,(Hoge-) en scholen van journalistiek etc. af komt is volledig links geïndoctrineerd.
Wat dacht je wat dit betekent (nu al) voor de verdere toekomst m.b.t. politiek, journalistiek, rechtspraak etc.
Wil je dit nog in de hand houden zou je een leeftijdsgrens van minimaal 50 jr moeten stellen om de zaken nog een beetje in de hand te kunnen houden.
We worden al tientallen jaren voor de gek gehouden met die zg. democratie, die verre van ver bestaat.
Een paar leiders binnen de politieke partijen bepalen wat er gebeurt in samenspraak met de overige leden van het kartel.
Daarnaast is het stemmen van de fractieleden zonder last of ruggespraak (want anders lig je er meteen uit) ook al lang geleden over boord gegooid, wordt er niks waar gemaakt van beloofde beloftes voor de verkiezingen, mag je niet je eigen burgemeester of commissaris van de koningin kiezen, zijn de referenda afgeschaft, men zich niets heeft aangetrokken van uitgeslagen van referenda etc. etc.
Blijft het mogen kleuren van een rood bolletje over om de mensen wijs te maken dat dit een democratie is.
Lachwekkend als het niet zó treurig was....
Want bij de verkiezingsuitslagen mag je gezien bovenstaande ondertussen ook wel de nodige hele grote vraagtekens gaan zetten....
Geef mijn portie maar aan fikkie !

A333aan | 13-09-20 | 13:49 | 2

Jammer dat er geen gladde politici bestaan als Klaver of Pechtold of Rutte maar dan met de boodschap van de PVV of FVD.

Tiscali-2 | 13-09-20 | 14:17

Als je alle subsidies voor anti racisme bureaus en anti islamofobieclubjes zou opdoeken zou je leuke dingen voor de mensen kunnen doen

Rest In Privacy | 13-09-20 | 13:30 | 6

@lingo star | 13-09-20 | 14:05: Oh, maar dat geld komt wel op hoor. En na afloop wordt toch niet gecontroleerd of het geld goed besteed is.

Rest In Privacy | 13-09-20 | 14:11

Je zou eens wat instortende kades kunnen herstellen

radiatorknopje | 13-09-20 | 18:05
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat is terzake de professionele mening van Natacha Harlequin?
Daar ben ik wel een beetje benieuwd naar. Tilde zichzelf op het schild der gerechtigheid bij de publieke terechtstelling van Johan Derksen die het gewaagd had een grapje te maken richting Akwasi de potentiële kopschopper, Akwasi de opruier, Akwasi de gewelddadige, Akwasi, die oproept tot moord op eenieder die Zwarte Piet wil uitbeelden, op eenieder die Sinterklaas wil uitbeelden.
Het aan de schandpaal nagelen van Derksen is gedaan vanuit exact dezelfde moraal welke mevrouw Vreekamp bracht tot de beslissing om Akwasi niet te vervolgen. Die moraal haalt moedwillig alle kleur weg uit ons dagelijks bestaan, maakt de wereld dof en zwart, verstikt, neemt de adem weg, legt een grauwe deken over ons heen.
Wat is terzake de professionele mening van Natacha Harlequin?
Moeten we nog meer onze bek houden? Nog dieper knielen? Nog meer onze adem inhouden? Ons nog verder aanpassen? In de hoek kruipen?
"Vertel ons", zo vragen de talkshow hosts aan de drammers-van-kleur, "vertel ons hoe wij nóg verder onszelf moeten kastijden, opdat wij door jou niet in ons gezicht worden getrapt. Wij straffen onszelf, wij doen boete, wij beladen onszelf met schuld, maar we weten dat het verre van genoeg is. Sla ons, bedreig ons, drijf ons in de hoek, schop ons, doe ons pijn, laat ons lijden. Want dat is wat wij zo graag willen. Geef ons met de zweep, sla ons met de stok, tot bloedens toe, want wij verdienen het!".
En de drammers-van-kleur doen wat ze altijd al hadden willen doen. Schoppen, slaan, kapot maken, dood maken, vernietigen. "Eindelijk gerechtigheid" schreeuwen de drammers-van-kleur, "eindelijk is het zover, eindelijk wordt er terugbetaald. Hier hebben wij op gewacht. Nu is het onze beurt, onze wraak zal zoet zijn."
En in de kranten staat te lezen dat het allemaal te voorspellen was. Dat het zo niet langer meer kon, dat de frustraties onder de drammers-van-kleur heel diep zaten, dat de rek eruit was, dat het niet meer tegen te houden was, die uitbraak van agressie. Dat de noodkreten niet gehoord werden, dat de geprivilegieerden niet wilden luisteren naar de jammerklachten der onderdrukten. Dat er recht gedaan moest worden, dat er gecorrigeerd moest worden.
De drammers-van-kleur bepalen de toon, de sfeer, schrijven voor wat wel en niet gezegd mag worden, en hoe de woorden geïnterpreteerd mogen worden. Elk woord is verdacht, zelfs de woorden in het Wetboek van Strafrecht zijn verdacht, worden geijkt aan een moraal die hoger wordt geacht, de moraal die een zwarte sluier legt over ons bestaan.
Wat is terzake de professionele mening van Natacha Harlequin?
Of heeft ze geen mening? Heeft ze enkel maar dat zielige verhaaltje over haar zoontje dat zulk een moeilijk leventje heeft? En heeft ze het te druk met haar carrière bij de commerciële televisie, als presentatrice-van-kleur? Klaar om, wanneer het moment daar is, wraak te nemen? Iemand in het gezicht te trappen?

Schoorsteenveger | 13-09-20 | 13:28 | 4

@Kuifje-naar-Brussel | 13-09-20 | 13:33:
Dan zal ze op hoge toon beweren dat er wat achter zit, dat haar onrecht is aangedaan, dat het de schuld van de racisten is, van degenen zonder empathie, degenen die er behagen in scheppen grappen te maken ten koste van de drammers-van-kleur, de zeurders-van-kleur, de huilers-van-kleur, de klagers-van-kleur, de kleurders-van-kleur. En dan komen we niet meer van haar af, dan heeft ze haar doel gevonden, dan wordt ze net zo onhebbelijk als Sylvana, dan wordt ze martelares.

Schoorsteenveger | 13-09-20 | 13:39

@Kuifje-naar-Brussel | 13-09-20 | 13:58:
Sylvana danst niet meer. Sylvana kan niet meer dansen. Misschien nog op het graf van de een of andere door Akwasi in het gezicht getrapte witte geprivilegieerde racist, maar dat is geen echte, lichte dans meer, maar een gelaarsd in de grond trappen.
Het gaat mij eigenlijk helemaal niet om de persoon Simons of de persoon Harlequin, maar om de positie Simons, de positie Harlequin, de positie Vreeman. Om het 'valse bewustzijn' dat greep heeft gekregen op deze vrouwen, het bewustzijn dat hen bindt en hen verbindt met zoveel andere 'woke' figuren.

Schoorsteenveger | 13-09-20 | 14:17
▼ 1 antwoord verborgen

We zijn echt compleet gestoord met zijn allen. "Het geld klotst tegen de plinten."
Dat is een goed iets! Dat wil niet zeggen dat je het maar weg moet geven! Laten we nou weer gewoon dat gierige kikkerlandje worden. Die schatkist moet vol zitten en vol blijven. We gedragen ons als Sinterklaas die heel zwaar aan de LSD en andere pretmiddelen zit.

GeenHeil | 13-09-20 | 13:25 | 2

Het geld klotst tegen de plinten ???
Geleend geld, wat dadelijk allemaal over de ruggen van 4-5 miljoen Nederlanders wordt uitgesmeerd om terug te betalen.
Nu nog 60 miljard extra uit gaan geven...
Elke Nederlander heeft dadelijk 100.000 euro minimaal schuld op te brengen in de toekomst.
En dat mogen ook die 4-5 miljoen écht (handels- etc productieven) op gaan brengen.
De salarissen van;
Alles wat met regering te maken heeft, en ambtenaren, departementen, gebouwen, politie. onderwijs, zorg, ziekenhuizen etc. etc. zijn állemaal kostenposten waar de productieven de lasten en belastingen voor moeten betalen...
Niet direct gaan gillen want dan begrijp je 't niet !

A333aan | 13-09-20 | 14:03

@A333aan | 13-09-20 | 14:03:

Rustig rustig, haal adem. Ik ben het helemaal met je eens. Daarom stond het tussen haakjes. Dat is wat "Zij" zeggen. Het is niet wat ik zeg. "We" hebben er echt een enorme puinhoop van gemaakt. Mij gaat het erom dat we gewoon moeten wegstrepen en dichtboeken en dan moeten we opnieuw beginnen. Volstoppen die schatkist en alleen benutten voor binnenlandse aangelegenheden en als het wordt aangewend voor buitenlandse aangelegenheden, dan mag dat alleen als Nederland daar direct sterker van wordt. En met "binnenlandse aangelegenheden" bedoel ik niet dat het OM maar even deugclubs moet steunen. Deugclubs zijn externe actoren die vanuit het binnenland opereren. Het zijn invasieve machten, infiltranten en parasieten, en ze moeten als zodanig worden behandeld.

GeenHeil | 13-09-20 | 17:29

CDA lijkt wakker te worden al heb ik er een hard hoofd in want kartel.

Kamerlid Chris van Dam van regeringspartij CDA roept op tot een "dubbele heroverweging" in de zaak rond de uitspraken van rapper Akwasi over Zwarte Piet bij de Black Lives Matter-demonstratie op 1 juni in Amsterdam.

laatjenietkisten | 13-09-20 | 13:20 | 6

Lijkt een beetje damage control. "Heroverwegen" kun je makkelijk sturen en uiteindelijk onder het tapijt vegen. Terwijl deze mevrouw Jacobien knalhard fout zit, en dan past geen heroverweging maar ontslag en vervolging.

Schmalz | 13-09-20 | 14:25

@isitsoornot | 13-09-20 | 13:57: rechtsgevoel en CDA gaan niet samen,dus van Dam vertrouw ik niet en het CDA in deze al helemaal niet. Zand in de ogen strooien van mensen, de Jonge,Grapperflat en de konkelende eurobondprins Wopke.

hertogvanzottegem | 13-09-20 | 19:21

@Dandruff | 13-09-20 | 13:36: Zie die lui van Rara met die aanslag in Kedichem. Nooit opgepakt naar wel vrolijk interviews geven aan bewonderende MSM-journalisten. Hotel totaal uitgebrand en de vrouw van Janmaat was een been kwijt.

5611 | 13-09-20 | 19:51
▼ 3 antwoorden verborgen

Wil ik hier nog even kwijt dat ik het verkiezingsprogramma van Bij1 niet als een verkiezingsprogramma zie maar als een schreeuw om professionele hulp.

Graaisnaaiert | 13-09-20 | 13:15 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Wellicht heet Freud dan toch gelijk en wordt mevrouw Vreekamp louter gedreven door haar voorliefde voor zwarte mannen... Je kunt het niet meer uitsluiten gezien de irrationaliteit van haar beslissing. Black Dicks Matter of zoiets...

Odin | 13-09-20 | 13:15 | 2

Dat kan niet anders gezien het volgende wapenfeit van mevrouw de Rechter:
Voor de Rechter staat de roomblanke man die in de beroemde foto van een lynchpartij door de Ku Klux Klan het hoofd van Sylvana Simons heeft gephotoshopt en dat beeld via internet heeft verspreid.
De rechter veroordeelt hem tot 80 uur taakstraf.
Dat was conform de eis van de officier van Justitie, die hem graag als afschrikwekkend voorbeeld wil gebruiken.
Die officier, dat was Jacobien Vreekamp.

Cconclusie:Jacobien discrimineert en profileert alles wat geen kleurtje heeft.....

MK27 | 13-09-20 | 13:47

Er tekent zich wel een patroon af van politiek activisme. Dus... De rechtsstaat is niet onafhankelijk, als mr Vreekamp in de functie van OvJ die vertegenwoordigd. De strafeisen lijken willekeurig. Tja. Waarom is het ook al weer zo gevaarlijk de rechtstaat verdacht te maken? Misschien dat mevrouw mr Vreekamp dat kan uitleggen?

ratelaar | 13-09-20 | 12:55 | 1

Ze kan bij mr Grapperhaus op spreekuur.

inCol | 13-09-20 | 13:15

Kan een Officier van Justitie eigenlijk ook gewraakt worden?

Feitelijk zouden alle zaken die Jacobien Vreekamp in het verleden heeft behandeld opnieuw tegen het licht moeten worden gehouden. Vooral nu duidelijk is aangetoond dat er onaanvaardbare verbindingen zijn tussen justitie en misdaad. Nog maar even geleden was het een minister die zich bemoeide met het beleid van het Openbaar Ministerie. En nu blijkt er bij dat OM een agenda te zijn die de leden van een notoire knokploeg ongemoeid laat. Het landsbestuur was al rot en nu blijkt ook de rechterlijke macht een smerig zootje. Er blijft niet veel over om trots op te zijn in Nederland.

vanhetgoor | 13-09-20 | 12:54 | 4

Nee, een OvJ kan je niet wraken. Kijk bij mijn tegel hieronder ergens van 12:45. De links daarin vind je misschien handig.

gaffelbaard | 13-09-20 | 13:25

@hertogvanzottegem | 13-09-20 | 19:23: het openbaar ministerie is geen deel van de regering. Alleen de minister van Justitie kan er beperkt wat. Maar ja als Grapperhaus belt dat ze zich aan de regels moeten houden...

Shoarmamasutra | 13-09-20 | 21:16
▼ 1 antwoord verborgen


www.briefjevanjan.nl/aan-ovj-jacobien...

""Die Akwasi deed zijn kopschopbelofte op 1 juni.!!!!!

U was toen nog voorzitter van het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam, dat in rapporten met nota bene als bron de actiegroep Kick Out Zwarte Piet ronduit stelt dat Zwarte Piet een racistisch figuur ís. Geen mening, maar een feit. En daarmee dús een activistische stichting. En één van uw bestuursleden was Mitchell Esajas, oprichter van blankenhatende subsidieclubjes als The Black Archives en New Urban Collective en in die hoedanigheid ook betrokken bij Kick Out Zwarte Piet.""

Rest In Privacy | 13-09-20 | 12:46 | 5

@Dandruff | 13-09-20 | 13:20:
Ik heb de column van Jan gelezen. Bagger, zoals altijd.
Als we op die manier gaan redeneren, kan Thierry nu ook gewoon een neonazi genoemd worden, na zijn lezingen voor Erkenbrand. Prima hoor.

* Il Principe * | 13-09-20 | 13:28

@* Il Principe * | 13-09-20 | 13:28:

Ah, u hebt de column niet gelezen zie ik.
Stom om dan te doen alsof je hem wel gelezen hebt, want iedereen die hem wel echt heeft gelezen ziet dat direct.

Dandruff | 13-09-20 | 13:38

@* Il Principe * | 13-09-20 | 13:28: Baudet vervult geen neutrale functie. Maar evenwel, het was idd niet heel handig van hem qua schijn, het gaf de mensen die hem graag extreem rechts noemen natuurlijk wel wind in de zeilen. Maar voor Baudet is alle gure rechtse taal gezonde discussie en alle linkse taal een kartelcomplot.

Shoarmamasutra | 13-09-20 | 21:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat gaat er gebeuren als heel veel blanke mensen een (veelal terechte) discriminatie klacht bij het MDRA neerleggen?

H0lland | 13-09-20 | 12:45 | 9

Niets, Only Black Lives Matter.

laatjenietkisten | 13-09-20 | 14:46

Heb ik ooit eens gedaan.. werd uitgelachen.

swapper | 13-09-20 | 14:49

@Santoku | 13-09-20 | 14:02:
Ja, dat is waar. En dat doet mij, een auchtone NLse, pijn in het hart.
Kijk, ik was een tiener toen de 1e anti-discriminatiebureaus In NL werden opgericht. Ik ben uit de tijd van Band Aid, inzamelacties op de lagere scholen voor Ethiopië, Free Nelson Mandela enz. Ik groeide tenminste (i.t.t. de racisten van BLM) nog op met het besef dat iedereen slachtoffer kan worden van racisme, dat het iedereen kan overkomen en dat iedereen een beroep op het anti-discriminatie verbod moet kunnen doen of daar melding van moet kunnen maken.

Nu, bijna 35 jaar later, sluiten discriminatie bureaus alle blanken (tenzij ze joods, gehandicapt of homo zijn) van hun dienstverlening uit. Cijfers over discriminatie of racisme tegen blanke autochtonen wordt door hen (i.t.t. vroeger) ook niet meer bijgehouden.

gaffelbaard | 14-09-20 | 08:47
▼ 6 antwoorden verborgen

Deze beslissing, en het gedrag van deze OvJ, is een klacht waardig. En iedere NLer is nu een belanghebbende in deze zaak en mag er nu een indienen. Goed bezig, mevrouw de OvJ!

Hier wat info:
Klagen bij het OM.
www.om.nl/onderwerpen/klachten

Nationale ombudsman
www.nationaleombudsman.nl/waarmee-kun...

Belangenverstrengeling is een integriteitsschending. Daar kan je ook over klagen. www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/kwal...

Via die link (hierboven) kan je ook een klacht indienen over een ministerie, zoals het ministerie van Justitie, de werkgever van deze OvJ. Maar eigenlijk os het best raar dat als je een klacht in wil dienen over het OM, een onderdeel van het ministerie van Veiligheid en Justitie, datzelfde ministerie ook de klacht behandeld. (Google drankmajoor arrest).

Ook aan de Europese commissie kan deze klacht gestuurd worden. Het gaat hier om strafbare uitspraken. Van een gekleurd persoon. Die niet worden vervolgd omdat hij gekleurd is. Omdat het OM partijdig, omdat er sprake is van belangenverstrengeling en dus NIET INTEGER is !!!
ec.europa.eu/info/about-european-comm...
En om het u makkelijk te maken is hier het online klachtenformulier van de EU commissie.
ec.europa.eu/assets/sg/report-a-breac...

Anti-blank racisme en anti-blank racistische hate-crimes worden al heel lang, stelselmatig, niet vervolgd. Daders blijven straffeloos. Slachtoffers blijven rechteloos.

Hier moet een einde aan komen. Ieder anti-discriminatie beleid, ieder anti-racistisch beleid dat eruit bestaat dat strafbare racistische of discriminerende handelingen of uitspraken altijd worden vervolgd, behalve als het slachtoffer blank is, is een racistisch en discriminerend beleid dat in strijd met het EU recht is. Genoeg is genoeg.

Ongeacht huidskleur en achtergrond moet IEDEREEN een beroep kunnen doen op ons racisme en discriminatie beleid. Aangiften tegen strafbare oproepen tot haat en geweld kan en mag je niet seponeren o.b.v. de blanke huidskleur van de aangevers of omdat je niet integer bent, schuldig bent aan belangenverstrengeling en de verdachte je vriendje is omdat het in hetzelfde anti-blank racistische haatclubje als de OvJ zelf zit.

gaffelbaard | 13-09-20 | 12:45 | 2

U bent beter der met woorden dan ik,zie mijn reaguursel boven U.

H0lland | 13-09-20 | 12:47

Dank voor de links, deze OvJ heeft de maatschappij en het OM geen goed gedaan. Waar zijzelf waarschijnlijk andere gedachtes over zal hebben, daarom ongeschikt voor deze functie. Misschien dat ze haar nog bij1 kunnen GEbruiken of VERbruiken. Maar als pion bij het OM komt ze meer van pas, daarna hebben ze hebben haar niet meer nodig. Erg dom bezig.

Santoku | 13-09-20 | 14:48
-weggejorist-
Eucalyppta | 13-09-20 | 12:45

Allemaal wel een gehoord van deepstate : het begint in het onderwijs en het werkt als volgt - kindertjes worden geïndoctrineerd met rare ideeën, dat wordt voortgezet in het middelbaar onderwijs en met alle kracht afgerond aan universiteiten. 25 jaar later zitten deze inmiddels volwassen kinderen op bestuursfuncties van ngo' s, bij het OM en straks als rechter, en wellicht nu al, getuige de uitspraak over Wilders. Ook in de MSM is er inmiddels sprake ven een oververtegenwoordiging. De politiek is niet zo gevaarlijk, want elke 4 jaar stemmen. De eerder genoemde lieden zullen er decennia zitten en ons land volledig verwoesten. Normale mensen moeten ondergronds, net als in een oorlogssituatie. Waag het te betwijfelen of met schrijven en praten op alternatieve sites nog wat te verhelpen valt. Geestelijk zindelijke mensen worden vervolgd en veroordeeld. Kritische geluiden worden gehekeld of de kop ingedrukt. Hoop niet, maar vrees wel dat er bloederige oplossingen in het verschiet liggen.

Wim van Ingen | 13-09-20 | 12:44 | 2

Heet gewoon: De Lange Mars Door de Instituten van Macht (Rudi Dutschke)

laatjenietkisten | 13-09-20 | 13:26

Deepstate: Scherpe redenering! Well Done !

Yeoman | 13-09-20 | 16:47
-weggejorist-
Valse_nootjes | 13-09-20 | 12:41

Ze zijn tenminste wel transparant over de orde van grootte van het "probleem"; 544 meldingen in 2019. Je zou verwachten dat ze het "probleem" ook op zouden blazen door te sjoemelen met de getallen.

De beste mevrouw is Officier van Justitie en zal dus relatief snel de klachten kunnen beoordelen op strafbaarheid. En vergis u niet, discriminatie is gewoon (en terecht) strafbaar in Nederland. Dus van de 544 klachten, hoeveel heeft ze er meegenomen naar haar andere baan? 10? 20? 100? De rest is immers volledig binnen de wet. Smakeloos wellicht. Beledigend vast. Maar niet strafbaar (want dan zou mevrouw in de overdrive gaan op haar andere baan).

Vertel me nu eens meneer Rutte en mevrouw Halsema: 544 klachten op de 862.965 inwoners is 0,6 klachten per 1000 inwoners en daarvan een fractie is daadwerkelijke discriminatie (want de rechter vond dat ook). Hoe kunt u dan spreken van "institutioneel racisme"? Waar haalt u die onzin toch vandaan? En waarom liegt u daarover in de media? Wat is uw doel hiermee?

Odin | 13-09-20 | 12:35 | 2

Misschien is 544 al het opgesjoemelde aantal...

Joostmochtnietsweten | 13-09-20 | 12:42

Laat dat misschien maar weg. Als je een melding doet, maar ze willen er niet mee aan de slag, noteren ze het wel als 'gemelde klacht'. Dit soort scherts-organisatie hebben maar één doel en dat is de policor van een riant betaald baantje te voorzien en lekker te deugen.

Grachus | 13-09-20 | 12:59

Nu is het ook meteen duidelijk waarom al dat licht getinte, getinte en overige niet blanken er altijd met een fluff straftje vanaf komen.

Zo'n linkse rechter denkt: GVD de eis van het OM is al zo laag, hoe kan ik nog deugen er is geen ruimte meer, helllup!!!!

allesofniks | 13-09-20 | 12:35

Is Johan Derksen al op de hoogte? Dan kan hij daar bij VI een paar zinnige opmerkingen over maken, hi... hi..

Voorloper | 13-09-20 | 12:35

Hoe zit het met de zgn dreigbrief die airfryer heeft gehad? Het kan zomaar zijn dat hij het zelf heeft gedaan, gesnapt is en net als dit onder het tapijt is geveegd.

doskabouter | 13-09-20 | 12:33

Zowiezo een eng clubje dat MDRA, met alleen maar banden met de rechtspraak. Zo uit het jaarverslag van 2019. bij de bestuursfuncties op blz 11:

Mevrouw mr. dr. Carina van Eck
(lid)
Functie(s):
* voormalig lid College voor de Rechten van de Mens.
* rechter-plaatsvervanger, sector strafrecht,
rechtbank Amsterdam

muggetje | 13-09-20 | 12:30

Ongelofelijk hoe dit meurt, maar LOL .... ben nu al benieuwd naar de verkiezingsuitslag, het zou mij niets verbazen als we een corrigerend "rukje" naar rechts maken. Op zich jammer dat het noodzakelijk om weer normaal te kunnen gaan doen.
Graag nog verder in de vlek wrijven! Zin in het vervolg ....

Jaques_D.ildo_Grande | 13-09-20 | 12:27 | 3

Jammer maar helaas. Ook nu weer in maart stemmen de meeste mensen als wat ze bij de vorige verkiezingen ook al stemden

EG61 | 13-09-20 | 12:43

Ja, blijven roeren in de mest en het gaat steeds harder stinken.

NPOlitiekgekleurd | 13-09-20 | 13:08

Op welke partij dan? VVD,PVV,Fvd en CDA waren vroeger rechts, buigen nu om naar populistisch links.

MAGA-11-2020 | 13-09-20 | 13:23

Is Jacobien strafbaar bij beslissing om niet te vervolgen?
Zo nee:
Is het een mogelijkheid dat dit strafbaar gesteld kan worden?
Zo nee:
Pindakaas. Ongestoord het land naar de thypus helpen op basis van eigen gevoel.

Is dit nog nieuws? | 13-09-20 | 12:11

Dankzij ruimhartige subsidies zullen dit soort ideologische clubjes zichzelf nooit opheffen wegens "doel bereikt" of "onrecht niet aangetroffen". In plaats daarvan wordt de lat steeds hoger gelegd in een zoektocht naar puurheid voor het nieuwe Utopia.
Dus: Stoppen met subsidies! 1 FTE-maand à 6.000 Euro om een onbewezen vertelling op te schrijven is zelfs in de ambtenarenwereld belachelijk.

Chuck the plant | 13-09-20 | 12:10 | 2

Er zijn EU-landen waar Soros niet welkom is. Maar die worden hiervoor wel onder druk gezet door Brussel. Die weten ook wel dat KOZP en BIJ1 iets te ver gaan maar de het schuift hierdoor wel lekker in de richting van de eigen EU-agenda en ook die van grote instituties zoals VN en andere haat-clubjes.

Premier Trutte | 13-09-20 | 12:19

Nog zo een club: Milieudefensie, 100 % draaiend op subsidie, op de radio met spotjes tegen Shell die volgens hun subsidie krijgt.

Uw Verzekeringsadvis | 13-09-20 | 12:27

Dit gaat veel verder dan het legaliseren van oproepen tot kopschoppen, (huur-) moorden en genocidaal geweld door Akwasi. De politieke corruptie bij Justitie is echt al heel lang bekend.

Tegen Hans Janmaat werden zo'n 300 schijnprocessen gevoerd, maar de daders van de aanslag in Kedichem zijn nooit gepakt. Zogenaamd "onbekend", hoewel ze wel geïnterviewd konden worden. Al heel lang komen linksextremisten structureel weg met geweld tegen dissidenten, en brandstichting bij bedrijven en slapende gezinnen thuis.

Niet alleen OM maar ook politiek en journalistiek zitten flink fout door deze zeer ernstige misstanden vrij consequent te negeren. Het laatste schijnproces tegen Wilders werd gekenmerkt door bemoeienissen van minister Opstelten en diverse burgemeesters die duizenden valse aangiftes verspreidden onder analfabeten in moskeeën. Wilders is inmiddels veroordeeld voor een "minder uitspraak" waar veel andere politici mee weg kwamen. Een "minder uitspraak" die bovendien in lijn is met Ruttes beleid (!), vandaar oa de Turkije-deal (=minder Marokkanen doorlaten).
Totale willekeur. En iedereen vindt het best.

Maar dat is niet alles. In een eerder schijnproces tegen Wilders werd zijn getuige Hans Jansen uitgenodigd voor een etentje, waar "toevallig" ook een aanklager aanwezig was, mèt het hele dossier. Hij wilde Jansen overtuigen dat Wilders toch vervolgd moest worden, maar Jansen ging direct weg. Terecht, want anders was hij als getuige waardeloos geweest vanwege dit ontoelaatbare contact.

Een heel vuil spelletje! Er zijn zat Politiek-Corrupte aanklagers, maar er was maar één islamdeskundige Hans Jansen. Een aanklager die probeert de belangrijkste getuige van de verdediging juridisch in de val te lokken; het zou een groot schandaal moeten zijn.
Maar OM, politiek, journalistiek; iedereen vond het weer best.

Want overvallers, verkrachters en moordenaars hebben recht op een eerlijk proces. Maar politici uit de oppositie natuurlijk niet.

Dandruff | 13-09-20 | 12:04 | 6

Hear, hear, hear, hear!!

DeterioraSequor | 13-09-20 | 12:36

En zo is het!

L.E. Raar | 13-09-20 | 13:08

Top reactie. En Wierd Duk denkt nog dat vanuit hij vanuit de advocatuur verontwaardigde reacties ziet. Ik zie ze niet, integendeel. Zie die Gabriel Meijer. Het liefst zou hij FvD/PVV verbieden, slim genoeg om dit niet uit te spreken.

Joris Klam | 13-09-20 | 13:35
▼ 3 antwoorden verborgen

Corruptie in bananen land verN(sb)ederland. Je verwacht het niet.

WayneGretzky*99* | 13-09-20 | 12:03 | 1

Dat wordt nog eens een nieuwe uitdrukking. Mekaar de banaan toespelen.

suscrofa | 13-09-20 | 12:09

Activisten die OvJ spelen geven een beetje het 'bananenmonarchie' gevoel.

revolte | 13-09-20 | 12:02

Alleen al de gangbaar geworden terminologie van 'discriminatieofficier' binnen het OM maakt duidelijk hoe links-beneveld men binnen het A'damse OM denkt. Een discriminatieofficier is Orwelliaanse Newspeak voor iemand die anderen vervolgt wegens 'discriminatie', maar die zelf als discriminatieofficier wel activistisch mag discrimineren, d.w.z. Akwasi behoeden voor strafvervolging. Het zit namelijk al in 'discriminatieofficier' ingebakken, dat hij/zij wel mag discrimineren. Zo wordt er weer met twee maten gemeten. Het volk wordt verachtelijk gediscrimineerd als 'het volk' en moordschreeuwers als Akwasi krijgen een VIP BLM behandeling.

Eeuwig..Op..Vakantie | 13-09-20 | 12:02

Ik zie er nog van komen dat wij, blanke witte autochtonen ons verplicht zwart moeten sminken om nog een beetje gelijke behandeling te krijgen en veilig over straat te kunnen. De hele houding naar de blanke is een groepsdynamiek die haat zaait en later geweldspleging legaliseert zonder gewetensconflicten. Zoals je ook in Zuid-Afrika ziet.

Premier Trutte | 13-09-20 | 11:59 | 3

Juist

witte | 13-09-20 | 12:10

Maar zwart schminken mag ook niet. Dan ben je direct een karikatuur van Zwarte Piet

Leffe Blonde | 13-09-20 | 12:15

@Leffe Blonde | 13-09-20 | 12:15: Ja, maar dan doe je geen rode lippenstift of en oorringen in. Je blondeert je haar en ontkrult het zodat je een black lijkt die op een blanke wil lijken terwijl ze proud zijn dat ze black zijn. Snap je.

Premier Trutte | 13-09-20 | 12:40

Nooit een vak geleerd
Z'n handen staan verkeerd
Onze Akwa is rapper geworden
Nergens voor geschikt
Heeft ie 't geflikt
Onze Akwa is rapper geworden
Werken lukte nooit zo goed
Maar nu vertelt-ie hoe het moet
Onze Akwa is rappergeworden
Want heel vroeg begreep-ie al
De beste stuurlui staan aan wal
En bij voorkeur op een lullig ministerie of stadhuis
Onze Akwa boven Akwa
Met z'n lege hersenpan
En z'n politieke vriendjes
Onze Akwa

(Tekst geparafraseerd : Onze Jan Is Manager Geworden)

Kijkeensaan | 13-09-20 | 11:58

Een derde van de werknemers in Nederland werkt in de Publieke Sector en aanverwante organisaties en instellingen. Tel daarbij op de kluwen van door deze overheid gesubsidieerde groepen en stichtingen. Dan zit je al op de helft of daar boven.. Wit-Rusland zou er jaloers van worden.

ceesreis | 13-09-20 | 11:58

Hulde voor GeenStijl! Pak die racistische anti-racisten maar keihard aan. Het recht moet zegevieren en het stinkt behoorlijk bij het ministerie van v en j of j en v. Wat een corrupte bende.

WitteGrunneger | 13-09-20 | 11:58 | 1

Daar sluit ik mij volledig bij aan, Aanpakken dat gespuis en zelfbenoemde linkse deugers.

Nico_the_Sparrow | 13-09-20 | 12:23

Je verwacht het niet...

Brofist | 13-09-20 | 11:58

Jacobien is gewoon een flying monkey en Aquarium is een psychopaat.

moetnoggekkerworden | 13-09-20 | 11:57

Dit zijn mafia praktijken van Godfather Jacobien Vreekamp.

i-Wonder | 13-09-20 | 11:53 | 1

Topje van de ijsberg maar het klop helemaal, en er is ook een verplichte bijbaan register voor rechters, maar deze wordt niet goed ingevuld. want dat geeft de belangen/petten weer en de beroepsgroep mag het zelf controleren.
Ha ha dan weet je het wel.
In het buitenland snappen ze niets van deze vreemde kronkel in de Nederlandse systeem.

nr123456789 | 13-09-20 | 11:58

Even kort door de bocht.
Met 7,8 fte behandel je 8,8 klachten.
Dat is 1 klacht per fte.
Werken daar alleen maar negers of zo?

Osdorpertje | 13-09-20 | 11:52 | 2

Werken?

Julianalaan | 13-09-20 | 12:05

Ach dat is veul hoor....1 dossier per maand....... tenminste:als je gewend bent dat je anders gewoon geld krijgt zónder te werken............

MK27 | 13-09-20 | 13:51

De lange arm van Lenin laat vatbare tata's lekker cashen zo te zien. Laagje meurende deugsaus overheen en deze witte dames moeten zich heerlijk voelen dat ze de nobele andersgepigmenteerden zo kunnen beschermen. Dat of ze hebben het Anouk syndroom, kan ook.

Graaf_van_Hogendorp | 13-09-20 | 11:51 | 2

"Professor of forensic psychology at DeSales University mentions that some of the women in particular who have married or dated male serial killers have offered the following reasons: "Some believe they can change a man as cruel and powerful as a serial killer." "Others 'see' the little boy that the killer once was and seek to nurture him.” en.wikipedia.org/wiki/Hybristophilia

JackStick | 13-09-20 | 12:03

@JackStick | 13-09-20 | 12:03: Anouksyndroom = Bonny-And-Clydesyndroom = Hybristophilia.

En ik maar denken dat het alleen om lange piemels ging.

ChupaChupa | 13-09-20 | 12:27

Herkomst/huidskleur 318
Waarvan anti-zwart racisme 123

En anti-blank racisme dat komt niet voor in Amsterdam?
Wat goed zeg, van al die buitenlanders dan, nooit blankmans bedreigen o.i.d. , wat een lieve stad is het!

Zer0-hedger | 13-09-20 | 11:51

GroenLinks Berber Jesse heeft mij geTwitterblokt !!

Remi 1 | 13-09-20 | 11:49

Dit vraagt om een parlementaire enquête. Zoals eerder de Belastingdienst blijkt nu ook het Openbaar Ministerie rot. Opheldering, en de bezem erdoor. Het vertrouwen in de rechtspraak is duizendmaal belangrijker dan welk partijpolitieke standpunt ook. Opstand en eigenrichting beginnen namelijk daar waar het vertrouwen in de rechtsstaat ophoudt.

Professor Superhirn | 13-09-20 | 11:49 | 1

Klop helemaal, en er is ook een verplichte bijbaan register voor rechters, maar deze wordt niet goed ingevuld. want dat geeft de belangen/petten weer en de beroepsgroep mag het zelf controleren.
Ha ha dan weet je het wel.
In het buitenland snappen ze niets van deze vreemde kronkel in de Nederlandse systeem.

nr123456789 | 13-09-20 | 11:56

''Al sinds de oprichting krijgt KOZP te maken met aanhoudende discriminatie, dreiging en agressie." schrijven ze
_________
Tja, vóór de oprichting was er dus probleem.
Ik zou zeggen hef jezelf op, .... het probleem heft zich dan ook zelf op.

Kijkeensaan | 13-09-20 | 11:48 | 3

Eerste alinea: wanneer ik kijk hie die voorman zich uit zal die wel in woorden tegengas hebben gehad, maar is er ook bewijs voor al die bedreigingen die zouden plekken plaatsgevonden?

Jan, Leiden | 13-09-20 | 11:56

Tja, vóór de oprichting was er dus geen probleem.
(Woord was weggevallen.)

Kijkeensaan | 13-09-20 | 12:00

Dit is hetzelfde als drillrapperts, die klagen dat sinds die kapmessen de borduurlessen wat grimmiger zijn geworden.

Rico Tampeloerus | 13-09-20 | 12:01

De doofpot is in realiteit nog vele malen dieper dan dit. En dan doel ik niet alleen op het Wilders-proces, of de strafzaak tegen de blokkeerfriezen, maar 1001 andere processen die dagelijks plaatsvinden, waarbij linkse rechters hun vonnis geven. Dat hier nu toevallig bewijs voor is gevonden is vergelijkbaar met het steeksproefgewijs controleren van zeecontainers in de Rotterdamse haven, en toevallig in één geval cocaine aantreffen. Denk maar niet dat die andere containers allemaal clean zijn!

JackStick | 13-09-20 | 11:45 | 1

Klop helemaal, en er is ook een verplichte bijbaan register voor rechters, maar deze wordt niet goed ingevuld. want dat geeft de belangen/petten weer en de beroepsgroep mag het zelf controleren.
Ha ha dan weet je het wel.
In het buitenland snappen ze niets van deze vreemde kronkel in de Nederlandse systeem.

nr123456789 | 13-09-20 | 11:55

Jacobien Vreekamp is ook betrokken als 'discriminatieofficier' bij de diverse zaken tegen de bedreigers van het Joodse restaurant Ha Carmel.

Eeuwig..Op..Vakantie | 13-09-20 | 11:45 | 3

Linkje?

Knufter | 13-09-20 | 11:59

Aha. Dan weten we zeker dat dat mormel Groen Links stemt.
Mensen, dit kan toch niet...

Graaisnaaiert | 13-09-20 | 12:02
-weggejorist-
normanius | 13-09-20 | 11:44 | 1

Ik ben geen jurist maar hier weet vast wel iemand of met een artikel 12 procedure alsnog vervolging van die Koekwausi kan worden afgedwongen.

Joris Beltsin | 13-09-20 | 11:43 | 8

@paost712 | 13-09-20 | 11:45: Hij is toch niet vervolgd? Er is met hem gesproken in het voortraject en toen hij braaf beloofde het niet meer te zullen doen, is hij ontslagen van rechtsvervolging.

Synecdoche | 13-09-20 | 11:51

@Glasgow Argus | 13-09-20 | 11:50: Mensen die zwarte piet spelen zijn rechtstreeks betrokkenen.

Papa Jones | 13-09-20 | 11:52

@Synecdoche | 13-09-20 | 11:51: nee, er is een voorwaardelijk sepot afgesproken met het Openbaar Ministerie. Dat is een afspraak dat er niet wordt vervolgd, op voorwaarde van goed gedrag.
Ontslag van rechtsvervolging is een rechterlijke uitspraak. Dan is de zaak al voorgelegd aan de rechter door het OM.

Glasgow Argus | 13-09-20 | 11:53
▼ 5 antwoorden verborgen

Gek hè, dat (behalve de zittende macht en alles wat er daar omheen van profiteert) heel veel Nederlanders geen vertrouwen meer hebben in politiek en rechtsstaat? Daar moet een nieuwe, goed betaalde commissie maar weer eens een vinger achter proberen te krijgen.

NPOlitiekgekleurd | 13-09-20 | 11:40 | 2

Proest, kost weer veel geld, kleine conclusie: nee hoor is niet zo? Nederland staat er beroerder voor dan ik dacht als rechtsstaat. Beeld was al niet heel erg best....

Jan, Leiden | 13-09-20 | 11:45

Dat van die commissie (met leden van trouwe oudgedienden van het kartel) was cynisch bedoeld hoor.

NPOlitiekgekleurd | 13-09-20 | 13:23

Links heeft goed door dat stemmen eigenlijk niet zoveel opleveren. Met infiltratie in baantjes zoals burgemeester en commissieleden kun je veel meer je linkse gedachtegoed forceren.

doskabouter | 13-09-20 | 11:39

Dit noemen we ook wel belangenverstrengeling en is in vrijwel elke zichzelf respecterende Afrikaanse bananenrepubliek de normaalste zaak van de wereld. Oh wacht.. zullen we dit beter even over doen ??

suscrofa | 13-09-20 | 11:39

Jacobien Vreekamp

Officier van justitie | Officier van justitie

Jacobien Vreekamp studeerde rechten en criminologie in Nederland en Zuid Afrika en werkt al 20 jaar bij het Openbaar Ministerie. De laatste 10 jaar als officier van justitie waarin zij gespecialiseerd is in High Impact Crimes en discriminatie zaken. Wat haar voldoening geeft is als het recht op een goede manier wordt toegepast. Naast aandacht voor de verdachte en zijn verhaal moet je oog hebben voor het slachtoffer en midden in de samenleving staan.
www.beroepenmarktamersfoort.nl/speake...

komtdatschot | 13-09-20 | 11:39 | 2

Recht op een goede manier wordt toegepast .... Right... volgens mij had dat juist weer iets te maken met onbevooroordeeld zijn enzo.

normanius | 13-09-20 | 11:45

Mensen als Vreekamp, en daar zijn er helaas veel van, denken dat mensen die werken en belasting betalen niet midden in de samenleving staan, terwijl uitvreters die met een stuk karton in hun handen hun mening aan anderen opdringen dat wél doen.
De samenleving, daartoe behoort iedereen, Vreekamp. Ook gepensioneerden; ook de aanhang van de PVV en de FvD. Ook als ze niet demonstreren.

JvanDeventer | 13-09-20 | 11:47

Spijker-kop-column weer van Sylvain Ephimenco in Trouw:

www.trouw.nl/opinie/wrang-genoeg-loop...

"Deze week publiceerde de Volkskrant een uitvoerige reportage over Nigeriaanse vrouwen die door de Nigeriaanse maffia via bootjes naar Europa worden gestuurd. Een moderne slavernij van Afrikanen door Afrikanen waar je geen standbeeldenbestormers over hoort.

Sinds 2015 zijn naar schatting 25.000 Nigeriaanse vrouwen in Italië aangemeerd waarvan 80 procent in de prostitutie wordt gedwongen."

henkvaningrid | 13-09-20 | 11:37 | 4

Slavenhandel is blijkbaar nog steeds populair onder Afrikanen.

suscrofa | 13-09-20 | 11:43

@Jan, Leiden | 13-09-20 | 11:42: Inderdaad, dat gaat het voorstellingsvermogen te boven. Of het klopt, dat weet ik niet, ik citeer alleen Ephimenco, die het Volkskrantonderzoek aanhaalt dat hier staat:

www.volkskrant.nl/kijkverder/v/2020/s...

En die citeren weer de Vluchtelingenorganisatie van de VN:

"De vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties schat dat ongeveer 80 procent van de Nigeriaanse vrouwen die per boot in Italië aankomen, eindigt in de seksindustrie."

henkvaningrid | 13-09-20 | 11:47
▼ 1 antwoord verborgen

Prima werk, van Rossum.
Blij met GS.

Baardvansinterklaas | 13-09-20 | 11:37

MDRA , ook in Madrid en die hebben Guardia Civil.

Cocorico | 13-09-20 | 11:37
-weggejorist-
swapper | 13-09-20 | 11:36

Het valt mij op hoe vaak het blanke vrouwen zijn die foute negers verdedigen.
Een psycholoog zou eens moeten nagaan hoeveel blanke vrouwen hitsig worden van een dominante neger. En dan is de vervolgvraag in hoeverre dat een rol speelt bij hun politieke voorkeur. Het klinkt misschien een beetje kinderachtig, maar vaak ZIJN de dingen zo kinderachtig. Van mannen wordt vaak beweerd dat zij alleen maar achter hun *** aan lopen; zou dat bij de vrouwen geen rol spelen?

JvanDeventer | 13-09-20 | 11:36 | 1

Zou kunnen maar mij iets te Freudiaans geredeneerd. Ik ken ook zat heterofiele blank bepiemelden die het bestrijden van enig zwart slachtofferschap tot levenstaak hebben gemaakt.

Joris Beltsin | 13-09-20 | 11:47

De officier van justitie had de zaak moeten weigeren omdat ze niet onafhankelijk is.
Deze rechtszaak moet over.

Osdorpertje | 13-09-20 | 11:36 | 4

Het is niet eens tot een rechtszaak gekomen... dat is juist het probleem!

Neighborhood_Bully | 13-09-20 | 11:49

Impliceert deze uitspraak nu dat je mag zeggen dat je iedere anti zwarte pieter ook mag doodschoppen of heb ik dat nu verkeerd begrepen? Beetje verwarrend deze rechtspraak lijkt me. Is dit nu aanzetten tot geweld of is het woordkunst. Vissenkom is een echte psychopaat, creert verwarring en komt overal mee weg. lacht zich de ballen uit de broek. En krijgt zijn noodzakelijke voeding om te kunnen overleven. Negeren deze man is het beste. Helaas heeft hij vele flying monkeys. Super narcist die man.

moetnoggekkerworden | 13-09-20 | 11:54

@paost712 | 13-09-20 | 11:44:
Betonrot in de fundering tot en met houtrot op het dak. Een artikel 12 is het enige wat je eraan kan doen. Maar het vertrouwen is dusdanig geschaad dat ook daar naar mijn vermoeden het vol zit met linkse activisten vermomd als officier/rechter met een toog aan

The_Challenger | 13-09-20 | 12:26
▼ 1 antwoord verborgen

Zette ze toen tegen Wilders ook niet zo vrouwelijke rechter neer die op TV anti PVV was.

dik van alster2409 | 13-09-20 | 11:36

Mijn bek staat nog steeds open van het feit dat het OM tegenwoordig het strafrecht vanuit links-activistische hoek lijkt te benaderen. Het is, kortom, gepolitiseerd en dat is een zeer kwalijke zaak. Vrouwe Justtia anno nu maar afbeelden met paars rastahaar, een palliesjaal, een Che Guevarashirtje en een molotovcocktail in de hand? Misschien een ideetje voor Cortez ( of Bandirah? )

Graaisnaaiert | 13-09-20 | 11:33 | 3

Ik probeer even te begrijpen wat je zegt... Tegen discriminatie zijn is linksactivistisch, dat betekent dus dat je voor discriminatie bent?

* Il Principe * | 13-09-20 | 11:38

@* Il Principe * | 13-09-20 | 11:38: Ben je nou echt zo dom of doe je maar alsof. Probeer het eens met common sense.

isitsoornot | 13-09-20 | 11:54

@isitsoornot | 13-09-20 | 11:54:
Ja, hij geeft wel vaker blijk van het niet te willen begrijpen of lekker tegendraads willen reageren. Geeft niet, haalt hij/zij buiten tenminste geen kattenkwaad uit.

Graaisnaaiert | 13-09-20 | 12:04

Waarschijnlijk gaat de rechtszaak niet door. Verdachten, hun advocaat en de OvJ zijn momenteel bezig met een excuusbriefje. Gaat als gelijkgestemden toch wat sneller en scheelt een strafbladnotitie.

Graaier | 13-09-20 | 12:05

Ik herhaal hem nog maar een keertje want een als blanke verkleedde Zwarte Piet schoppen is langer toegestaan en mag bij Rutte hoog van de toren schreeuwen.
Kick Out Zwarte Piet (KOZP)
Ook volgens Google betekent het uitschoppen.
Zal wel woordkunst of moordkunst zijn die die strafbaar is maar niet vervolgd wordt. Dus.....
Kick Out Islam.
Kick Out Illegalen
Kick Out criminele Marokkanen
.. het kan dus.

Premier Trutte | 13-09-20 | 11:32 | 2

Kick Out Marokkanen kan ook. Net als Kick Out GroenLinks stemmers.
Klinkt verschrikkelijk, dat wel.
Maar dat klinkt Kick Out Zwarte Piet ook.
Duidelijk verzonnen door mensen die de rechterlijke macht achter zich hebben staan.

Papa Jones | 13-09-20 | 11:47

Dan pleegt u plagiaat. hij heeft het vast al laten vast leggen, hahahaha

moetnoggekkerworden | 13-09-20 | 11:55

Jacobien, ga je kantoor alvast maar opruimen.

laurentius | 13-09-20 | 11:29 | 6

Deze vrouw wegsturen gaat niets oplossen (en gaat ook niet gebeuren). Beter wordt er een keer serieus gekeken naar nevenfuncties in bepaalde functies. Helemaal verbieden gaat moeilijk worden, maar misschien standaard openbaren? Dus iedere keer als een rechter oordeelt, een OvJ dealtjes maakt, een senator iets vindt; gewoon alle nevenfuncties als disclaimer publiceren.

Rest In Privacy | 13-09-20 | 11:36

Het ergste wat haar kan overkomen is weggepromoveerd worden, krijgt ze uiteindelijk nog meer invloed en salaris. Want zo rolt Nederland.

Abject | 13-09-20 | 11:37

Maar echt? Dit is toch bewust machtsmisbruik?
Hoe duidelijk wil men het hebben? En de democratie is in het geding. En de staatsveiligheid.

laurentius | 13-09-20 | 11:50
▼ 3 antwoorden verborgen

Het wordt wel makkelijk in dit land maak je en corona overtreding huilbuitje en is opgelost. Bedreig je iemand in elkaar te slaan of te vermoorden dan een excuus briefje. Vermoord je een oppositieleider jaartje of tien zitten en daarna kan je als god in Frankrijk leven.
Met minder roepen zit het wat moeilijker maar dat is ook een zeer ernstig vergrijp

dik van alster2409 | 13-09-20 | 11:29 | 2

Vraag: "Is het roepen van 'minder criminelen' ook groepsbelediging?"

Rest In Privacy | 13-09-20 | 11:35

Een officier van justitie die dat soort neven functies heeft en niemand die er ooit vraagtekens bij heeft gezet... topje, ijsberg dit.

Arijane | 13-09-20 | 11:27 | 7

@* Il Principe * | 13-09-20 | 11:39: NIks onderbuik. Lees even de lange bijdrage van dr. Johnson hier enige berichten eerder. Need I say more.

Rest In Privacy | 13-09-20 | 12:09

@paartjehop | 13-09-20 | 12:09:
Yes, you need say more. Het verhaaltje van Johnson dat er geen discriminatie is als hij het niet ziet, slaat als een tang op een varken op jou plempsels hierboven.

* Il Principe * | 13-09-20 | 12:19
▼ 4 antwoorden verborgen

Weten onze Deukkneusjes ook dat mevrouw Eikelenboom een oorlogszuchtig typje is die een natte foef krijgt van oorlogsspeeltjes? Ze was zelfs marine-piloot. Is groot fan van drones.
Lastig te rijmen met met een 'inclusieve' samenleving.
mobile.twitter.com/deikelenboom

Abject | 13-09-20 | 11:26 | 2

Hehe, marine piloot, vergeleken bij luchtmachtvliegers een beetje een hobby piloot...

LuNaTeeQ | 13-09-20 | 11:32

@LuNaTeeQ | 13-09-20 | 11:32: Ja, lekker oefenen in de Carib. Op station in Curacao. Beetje dansen met de locals.

Glasgow Argus | 13-09-20 | 11:35

Je kunt dus aangifte doen, of een zaak aanspannen tegen deze belangenverstrengelaars, maar uiteindelijk besluiten deze mensen en hun vriendjes zelf over hun eigen vervolging. Bizar. Als de rechtspraak op zo'n manier is gekaapt door activisten met een linkse politieke agenda, hoe kun je dan als benadeelde burger nog op beschaafde wijze je recht halen?

Professor Superhirn | 13-09-20 | 11:26 | 4

Door op 17 maart 2021 een goede keus te maken.

Knokloof | 13-09-20 | 11:34

@Knokloof | 13-09-20 | 11:34:
En dan? FvD en PVV moeten samen een meerderheid halen en zo niet, dan heult het restant van niet-links Nederland (rechtervleugels VVD en CDA, SGP) liever met D66, PvdA en GL. En verandert er niets. En Thierry en Geert die samen 76 zetels halen? Ik zie het niet gebeuren. Samen 45 zetels maximaal. Zelfs als de partijen zouden fuseren komen ze niet aan de macht, want dan treedt het cordon sanitaire onverbiddelijk in werking.

Professor Superhirn | 13-09-20 | 11:55

@Professor Superhirn | 13-09-20 | 11:55: Een cordon sanitaire, is dat een muur gebouwd van pleepotten?

Lu_Tze | 13-09-20 | 14:18
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Rest In Privacy | 13-09-20 | 11:26
-weggejorist-
moetnoggekkerworden | 13-09-20 | 11:25 | 13
▼ 13 antwoorden verborgen

De aso's, de fraudeurs, de omgekochten, de opportunisten, de carrièretijgers, de mensen die op zouden moeten stappen doen dat al jaren niet meer.
In dit zeer publieke geval wordt het een 'weggepromoveerd' en enkele jaren later bemoeit ze zich weer vrolijk met exact ditzelfde onderwerp.
Wedden? Geen tientje, maar honderd euro. Wie durft?

Kouwe Kees | 13-09-20 | 11:24 | 1

Die quotering staat hier negatief. Ik begin er niet aan

The_Challenger | 13-09-20 | 12:03

Interview met Jacobien Vreekamp in VK van 14-04-2017 www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/... "Misschien een volksziekte: de onwil om zich in een ander te verplaatsen" (het artikel is nu alleen voor abonnees te lezen). Jacobien Vreekamp huldigt anti-völkische ideologieën. Ze verplaatst zichzelf niet in 'het volk' (wat bedoelt ze met deze völkische gedachte?), maar in haatzaaiers als Akwasi, die ze met haar al te gretige in-een-ander-verplaatsing al bij voorbaat gelijk geeft. Jacobien Vreekamp ontbeert een wetenschappelijke houding van objectief waarnemen.

Eeuwig..Op..Vakantie | 13-09-20 | 11:21 | 7

@Eeuwig.. Op.. Vakantie | 13-09-20 | 11:37:
Dank.
Dus dat is werkelijk haar basis tav “volk” unzuweiter?. Boeiend dat deze “theoretici” nooit het socialistische aspect van het nationaal-socialisme in beschouwing willen nemen. Tevens dat kleine volkeren in die tijd niet oorlogszuchtig waren. Dat is toebedeeld aan grote rijken. Dan was nationalisme bij andere volkeren dan het Duitse ook nog eens een belangrijke drijfveer om dat duizendjarige rijk te vernietigen.

Nuuk | 13-09-20 | 11:57

@Nuuk | 13-09-20 | 11:57: Nou, kleine volkeren als de Tsjechen wisten via hun nationalistische propaganda bij hun Böhmisch Duitse landgenoten het bloed onder de nagels weg te trekken. Adolf Hitler groeide op in het Oostenrijkse Linz en haatte de Tsjechen veel dieper dan de Joden (ze hadden zelfs een geliefde Joodse huisdokter bij de fam. Hitler). De opkomst van de Nazi beweging in de Weimartijd hing ten nauwste samen met de 'Heim ins Reich' beweging in Tsjechoslowakije. Ja, de Nazis 'verplaatsten zich in de ander' maar al te graag, d.w.z. in hun 'onderdrukte' volksgenoten die net buiten het Duitse Rijk woonden.

Eeuwig..Op..Vakantie | 13-09-20 | 12:15

@Eeuwig.. Op.. Vakantie | 13-09-20 | 12:15:
Dat gebeurde zeker, maar ww1 en ww2 zijn gestart en in beweging gehouden door grootmachten, zoals de meeste grote oorlogen. Niet alle....

Nuuk | 13-09-20 | 12:46
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik blijf me verbazen over die soepsidies.

sjef-van-iekel | 13-09-20 | 11:21 | 1

Ik niet, het is het afkopen van ontevredenheid door de regering. Iets wat nooit vol te houden is omdat bepaalde bevolkingsgroepen steeds meer gratis geld opeist.

Zeisss | 13-09-20 | 11:27

Het meest verontrustend is hoe weinig aandacht de linkse mainstream media besteden aan deze belangenverstrengeling. Ze zwijgen het dood als er dan toch iets geschreven wordt verdedigen zij het verweer van het OM.

Koonkluk Huis | 13-09-20 | 11:21 | 2

Zeker verontrustend maar helaas ook een vanzelfsprekendheid en de praktijk van alledag.

NPOlitiekgekleurd | 13-09-20 | 11:26

Ik google 'NU .nl' + 'Jacobien'. Helaas, computer says no, geen zoekresultaten.

JackStick | 13-09-20 | 11:39

Ik vraag mij af wat ik nou als burger nog kan doen? Had ik vrijdag het idee opgevat om maandag als nog aangifte te doen tegen Aquarium, dan heb ik zaterdag geleerd dat dit toch echt geen enkel nut heeft. Ik sta als burger in mijn eentje tegenover een club over gesubsidieerde mensen. Eenzelfde club die dus juridische kennis kan inkopen of over beschikt waar ik als eenling niet over beschik of kan inkopen. Zelfs dus over connecties beschikken die iemand uit de penarie kan helpen.
Kan ik eigenlijk aangifte doen van corruptie tegen Vreekamp en/of het OM? en zou ja, wat gaat dat dan inhouden? Ik ben er bang voor dat het OM de hand boven het hoofd gaat houden van Vreekamp, zoals nu al gedaan wordt door te zeggen dat de boel voldoende is gewaarborgd door overleg met andere OvJs (welke? mogelijk zijn dat dan ook weer subsidiesponzen, ik kijk er niet meer van op!) Is dat te WOBben, wie die andere zijn?

Ondertussen is het vertrouwen in het OM naar nul gedaald (terzijde, ik had al weinig vertrouwen meer in het OM na een incident waar ik slachtoffer in was, en het OM verzaakt heeft haar werk te doen). Een OM die mij een eerlijke rechtsstaat moet garanderen, alleen waar ik nu dus als blanke man mij gediscrimineerd voel, omdat ik in een vergelijkbare situatie nooit zo een deal zou hebben gehad. De mooiste ironie is dan dat ik dus hiervoor een klacht bij diezelfde over gesubsidieerde sponsen kan indienen...

En wat zal het opleveren? Ik verwacht dat het allemaal niets uitgaat maken.

Harvey2Face | 13-09-20 | 11:19 | 9

Inderdaad. NL is geen haar beter dan ieder ander corrupt land met corrupt rechtssysteem wannneer het erop aan komt. Gewone zaken kunt u nog wel terecht en zal er eerlijk worden gedaan. Komt u echter aan de macht, wel dan wordt u netjes verscheurd. slechts in uiterste geval krijgt u een kogel, die uiteraard door een jan doedel wordt afgevoierd met dubieuze intenties. en zo gaat het door. Oja en in het uiterste geval vluchten ze gewoon met vliegtuid en doet OM gewoon wat nieuwe machthebber wil. De EU kliek straks.

moetnoggekkerworden | 13-09-20 | 11:38

Gewoon een Artikel 12 procedure starten. Er zijn wel voorwaarden. Om een klacht in te kunnen dienen, moet u rechtstreeks belanghebbend zijn, bijvoorbeeld als slachtoffer of nabestaande. U kunt geen klacht indienen over een beslissing die u onjuist vindt, maar waarbij u zelf niet betrokken bent.
www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-con...

RickRD | 13-09-20 | 11:48

@Jan, Leiden | 13-09-20 | 11:29:
Ik ga uit van alleen Rutte aangezien het probleem zich al langer voordoet.
Gabberhouse is gewoon een puppet met de hand van Markske

The_Challenger | 13-09-20 | 12:02
▼ 6 antwoorden verborgen

Hier is overduidelijk sprake van vriendjespolitiek bij justitie, een ons-kent-ons-mentaliteit. De politiek laat het natuurlijk weer allemaal gebeuren en fietst zoals gewoonlijk weer achter de muziek aan. Als het verhaal juist is dat Vreekamp een strafbare zaak van een goede kennis heeft geseponeerd, gewoon omdat zij de dader goed kent en met hem een ideologische belangstelling deelt, dan mag je in een rechtstaat verwachten dat Vreekamp subiet op non-actief wordt gezet. Laat die toch al gehavende rechtstaat niet verder versloffen.

jochum1980 | 13-09-20 | 11:18 | 3

Een mens mag dromen, edoch dromen zijn bedrog.

Mensdier | 13-09-20 | 11:19

Gaat niet gebeuren, want het wordt alleen nog maar erger?

Jan, Leiden | 13-09-20 | 11:23
-weggejorist-
moetnoggekkerworden | 13-09-20 | 11:42

mr Anus

me163komet | 13-09-20 | 11:18

Deze vrouwen zijn waarschijnlijk een beetje uitgekeken op het witte patriarchaat. Dus zoeken ze het maar bij het zwarte patriarchaat. Misschien was 1919 toch niet zo'n goed idee...

HoogToontje | 13-09-20 | 11:16

Dus eigenlijk wordt er met dit bovenstaande stuk gezegd: zit je aan de BLM zijde zit je goed, maar zit je daar niet ben je de paria, op termijn geen onderdeel van deze maatschappij en kunt u voor soortgelijke uitspraken wél worden vervolgd omdat mevrouw officier van Justitie zeg maar een soort van vooringenomen ingekleurd kader heeft? Begrijp ik dit goed?

Wanneer dit waar is, wat is dit dan nog voor een land?

Dat Rutte nog met een gerust hard kan slapen is mij volkomen een raadsel?

Laten Wilders en Hiddemeister maar een spoeddebat aanvragen.

Jan, Leiden | 13-09-20 | 11:16 | 2

Rutte slaapt goed, omdat hij nou juist een onderdeel van dit probleem is.

me163komet | 13-09-20 | 11:18

Gelukkig komt er wel een proefproces om de huiskatten een straatverbod op te leggen wegens het jagen op vogels, dus komt allemaal goed in Nederland.

laatjenietkisten | 13-09-20 | 11:16 | 5

Eerst de nertsen, dan de katten, dan de cavia's, dan de hamsters, dan de fretten, dan de honden en tot slot het overige. Weg met die huisdieren. Het geeft geen pas om een huisdier te hebben. Dat is niet meer van deze tijd. Bovendien is het ook nog eens slecht voor het milieu. Denk aan de stikstof. Denk aan de CO2. Windmolens moeten we hebben heel veel. En zonnepanelen. Weides vol. Dan kan de natuur weer natuur zijn en zijn de wilde (weide)vogeltjes gered.

Rest In Privacy | 13-09-20 | 11:32

@amateurrr | 13-09-20 | 11:17: Komen mensen aan mijn huisdieren dan komen ze aan mij. Tevens ben ik zeer correct, heb een zwarte kat aangeschaft.

moetnoggekkerworden | 13-09-20 | 12:04
▼ 2 antwoorden verborgen

De partij zal chantabel zijn gezien de ''pedo's in de regering'' tweet van Akwasi.

Papierversnipperaar | 13-09-20 | 11:15

Waarom noemt iedereen, van krant tot voxpop tot bestuurslagen en inspraakorgies, Akwasi feitelijk Akwasi?
Is dat bedoeld als knuffelspeak ofzo.
Geen newspeak maar hugspeak.
Man heet Akwasi Owusu Ansah.
Aan te duiden als Mr. Ansah dus, in mijn ogen.
Men noemt in de MSM, zeg, een Willem van Hanegem, mocht ie in rechtszaal of waar ook wezen, toch ook niet "Willem".
Laat staan "de Kromme", tenzij eventueel desnoods in sportkatern, verderop in't artikel.
Ja hallo wat is dat. Waaromdatten!

chicago river | 13-09-20 | 11:11 | 16

Mr is engels. In het Nederlands staat het voor meester in de rechten.

Wat hij natuurlijk de facto ook blijkt te zijn.

Knufter | 13-09-20 | 12:05

@chicago river | 13-09-20 | 11:33: Dat was dan ook niet zijn artiestennaam; althans, zo signeerde hij zijn schilderwerkjes niet.

OverdaanDerOnderheid | 13-09-20 | 16:16
▼ 13 antwoorden verborgen

Een officier een rechter, what next ?

laatjenietkisten | 13-09-20 | 11:10

De dag dat integriteit weer een verdienmodel wordt is nog ver van ons verwijderd.

Tot die tijd leven we samen met allerhande gesubsidieerde identiteitsclubjes.
Van nutteloze mensen voor wie geen normale baan is weggelegd. Zij maken problemen die er niet zijn, versierd met allerhande duurbetaalde posters, websites, campagnes en cursussen. Houden elkaar 'aan het werk'.

Dat dit soort clubjes is doorgedrongen tot de fundamenten van de rechtsstaat moge geen verrassing meer zijn. Een verstandig mens blijft ver uit de buurt van zulks. Want Nederland is het beste land ter wereld, doch niet het meest integere.

Blijf Sinterklaas inclusief Zwarte Piet vieren en laat de clubjes links liggen.
Geen boodschap aan gejank van mensen die janken verwarren met 'werken'.
Zeker niet wanneer zij uit Amsterdam komen - ons landelijk open gesticht.

Mensdier | 13-09-20 | 11:10

In het kader van de diversiteit maar eens een quote van een neger, c.q. Thomas Sowell, die echt geniaal is.

"It is hard to imagine a more stupid or more dangerous way of making decisions than by putting those decisions in the hands of people who pay no price for being wrong."

The_Master_Bear | 13-09-20 | 11:10 | 1

U bedoelt waarschijnlijk i.c. i.p.v. c.q.

Lu_Tze | 13-09-20 | 14:35

Het stoppen van de geldstromen (subsidie) is de enige mogelijkheid om dit te stoppen en daarvoor moet de PVV en FvD de meerderheid hebben.

NanoTube | 13-09-20 | 11:08 | 9

@Binkoo | 13-09-20 | 11:53:
Links doet hier in NL nauwelijks mee in de politiek. Sinds WO2 worden we voornamelijk bestuurd door CDA/VVD. Het zou mooi zijn als we wat meer naar links gaan, is hard nodig.

* Il Principe * | 13-09-20 | 12:03

@* Il Principe * | 13-09-20 | 12:03:
En ik al die tijd maar denken de de PvdA een linkse partij is.

Ommezwaai | 13-09-20 | 13:14
▼ 6 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Mr.Crowley | 13-09-20 | 11:08 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Deze mensen hebben blijkbaar niet in de gaten dat ze haat en racisme in de hand werken.
Van beide kanten kijkt de gewone man/vrouw met wantrouwen naar de ander.
Dat was vroeger een stuk minder.
Maar goed, nu kan dat linkse tuig in elk geval zeggen; “ zie je wel, witte mensen zijn slecht”.
Moslims werken net zo.
Van autochtone Nederlanders wordt verwacht dat zij 100% tolerant zijn ten aanzien van een 100% intolerante religie.
Ik zeg het nog maar eens....
Dit land heeft zichzelf volledig Kapotgetolereerd.

Ruimedenker | 13-09-20 | 11:06 | 3

Precies dit. Ik zal de dooddoener er even in gooien. Ik zag vroeger nooit kleur, nu ontkom je er niet meer aan en ga je vooroordelen (en dat is wat anders dan racisme) bevestigend zien.

LuNaTeeQ | 13-09-20 | 11:09

Ik denk dat die mensen heel goed weten dat ze haat en racisme in de hand werken,en dat dat ook de bedoeling is.
Zie bijv de situatie in de VS

komtdatschot | 13-09-20 | 11:16

Misschien die meldingen ook nog even uitsplitsen naar personen. Misschien dient die Esajas zelf wel 8.8 klachten per maand in bij zijn eigen bureau. Zonder subsidie kun je immers niet leven...

Enter Yeti | 13-09-20 | 11:05

Wel erg vreemd dit. Een deel van vraagt al sinds juni wat eraan gedaan wordt en een paar dagen nadat dit clubje op het Quatchhuis wordt uitgenodigd is er een reactie van het OM.

The_Challenger | 13-09-20 | 11:03 | 4

Nog niet eens aan gedacht. Wat is daar besproken achter die deuren van het Catshuis en wat is er misschien wel uitonderhandeld?

Jan, Leiden | 13-09-20 | 11:20

@Jan, Leiden | 13-09-20 | 11:20:
Daarover speculeren maakt je al een complotwappie tegenwoordig. Daarentegen is het uitnodigen van een fascistische beweging een verkrachting van de democratie. Maar gelukkig hebben we die al jaren niet meer.
Rutte zal wel ergens hebben gezegd: Dat gaan we regelen, hahahahhahahahahhaha

The_Challenger | 13-09-20 | 11:56

@Jan, Leiden | 13-09-20 | 11:20: Er is niets naar buiten gekomen wat die linkse natte tosti die relschoppers nu weer 'namens ons' beloofd heeft. Zal wel niet toevallig zijn.

5611 | 13-09-20 | 15:12
▼ 1 antwoord verborgen

Ik herhaal voor de zoveelste maal. Stop het hele subsidie circuit en de linkse ellende stort als een kaartenhuis in elkaar.
De primaire manier om er vanaf te komen is via deze weg.
Corona kan daar een goede bijdrage aan leveren. Het instorten van de 020 economie dwingt tot keuzes. Laat maar komen die 2e golf en sla toe in 020.

Broadsquire | 13-09-20 | 11:03 | 3

Ben bang dat er een revolutie voor nodig. Met wat regulier stemmen tijdens TK, provincie, gemeente gaat het gewoon niet veranderen. En als gevolg van die 'coronapandemie' en de economische gevolgen daarvan is de enige reflex die je ziet dat gesteld wordt dat het kapitalisme niet de oplossing is maar de kwaal. Dus nog meer marxisme en ellende zal over ons komen, zie ook de subsidiemachine die nu in de hoogste versnelling gaat.

UpdateAvailable | 13-09-20 | 11:08

Stoppen met subsidie? U weet toch dat de VVD het hele Groen-Links programma uitvoert.

NPOlitiekgekleurd | 13-09-20 | 11:10

Gaat je niet lukken, Soros en verwante clubjes hebben ontregeling in hun agenda staan.

revolte | 13-09-20 | 12:37

"Jacobien Vreekamp studeerde rechten en criminologie in Nederland en Zuid Afrika en werkt al 20 jaar bij het Openbaar Ministerie. De laatste 10 jaar als officier van justitie waarin zij gespecialiseerd is in High Impact Crimes en discriminatie zaken. Wat haar voldoening geeft is als het recht op een goede manier wordt toegepast. Naast aandacht voor de verdachte en zijn verhaal moet je oog hebben voor het slachtoffer en midden in de samenleving staan."

Ze zal zich nu wel erg voldaan voelen.

watazooi | 13-09-20 | 11:03 | 1

en zoals wij weten is discriminatie niet mogelijk jegens een blanke dus logisch dat mevr. Vreekamp Akwasi niet vervolgd.

Fedde71 | 13-09-20 | 11:04

Maiden speach van de heer Hiddema van 3 jaar geleden in de TK.
"Spijker op kop"
youtu.be/iB9UQU-qhZ4?t=95

Datgingniegoed | 13-09-20 | 11:03

Misschien een onnozele vraag, maar hoe verdient die akwasi eigenlijk z'n geld?

fokkewoelf | 13-09-20 | 11:02 | 5

Oh ik had begrepen dat hij opgezadeld is met een stukje oud familiekapitaal, verworven in tijden en op manieren die niet zijn bewezen.

Leptob | 13-09-20 | 11:32

Een nachtje doorzakken met een "lijfwacht" van een rapper leerde me dat het de grote distributeurs van het witte goud zijn. Hij sjouwde van optreden naar optreden.

The_Challenger | 13-09-20 | 11:51
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat ik wel zou willen weten is waarom zowel die Jacobien Vreekamp als die Esajas op 20 juli 2020 bij dat meldpunt vertrokken. Wat is er gebeurd dat ze allebei opeens tegelijk weggingen?

grietmetgroenefiets | 13-09-20 | 11:01 | 2

Nattigheid voelen na de uitspraken van Aquarium.

Dubbelepunthoofd | 13-09-20 | 11:04

Een half miljoen voor deze zes (k)neuzen. Zo te zien zijn de herstelbetalingen inmiddels begonnen.

mr.money | 13-09-20 | 11:01

De rechtsstaat trilt op haar grondvesten: activisme binnen de rechtspraak. Hier zou het bij het NOS- journaal voor 90% over moeten gaan. Moet mevrouw Vreekamp zelf met haar speciale agenda niet vervolgd worden? Op voorspraak van een onafha..... O, laat maar.

NPOlitiekgekleurd | 13-09-20 | 11:01 | 2

Onze activistische NOS bedoel je?

Abject | 13-09-20 | 11:12

Inderdaad het probleem: 'activisme binnen de rechtspraak'. Op deze manier is er geen onafhankelijkheid te vinden en te verwachten.

Not_again | 13-09-20 | 11:17

Ik ga niet beweren dat racisme en discriminatie in Nederland niet bestaat; er zullen ook in ons land een aantal 'hard-core' racisten rondlopen.

Maar de vraag is wel in hoeverre die racisten bepaalde 'incidenten' veroorzaken, en hoe ernstig van aard die incidenten zijn.

Ik heb naar aanleiding van het 'gedeeltelijke boerkaverbod' dat vorig jaar op 1 augustus is ingegaan, en eigenlijk vooral naar aanleiding van een verklaring of 'manifest' of hoe ze het zelf ook noemen, van de wetenschappers van de Radboud Universiteit, het nieuws sinds 1 augustus tamelijk nauwkeurig gevolgd en gescand op voorbeelden van discriminatie en/of geweld tegen nikaabdragers en moslima's met hoofddoeken in het algemeen. Eerst maar even die Radboud verklaring:

"Daarnaast versterkt de wet sociale spanningen tussen bevolkingsgroepen, en heeft als bijwerking – zoals onder andere door het platform Meld islamofobie! gedocumenteerd – een toename in het publiek beledigen en verbaal en fysiek lastigvallen van islamitische vrouwen in algemene zin en ongeacht waar ze zich bevinden. Zichtbaar islamitische vrouwen – met én zonder nikaab – worden nageroepen, bespuugd, hardop beledigd, bedreigd, alsook op straat geduwd en getrokken door voorbijgangers en fietsers."

Ik heb alleen in de eerste maand - of eerste twee maanden - na het verbod twee of drie 'incidenten' in de krant of op internet oid, gelezen van nikaabdraagsters die toch plaats hadden genomen in een bus of trein, waardoor vertraging ontstond, omdat ze er op aangesproken moesten worden. Ik kan me ook best voorstellen dat medereizigers bij die gelegenheid bepaalde opmerkingen hebben gemaakt die je zou kunnen kwalificeren als 'verbaal geweld', hoewel ik daar destijds in de berichtgeving niets over las.

Ik had ook nog heel even de verwachting dat er afgelopen 1 augustus nog iets als een 'evaluatie' van 1 jaar boerkaverbod in de MSM zou verschijnen, maar die datum is wat dat betreft geruisloos verstreken. Nou kan ik me dat in dit çoronajaar' nog wel voorstellen ook.

Maar als al die zwaar gesubsidieerde Anti-discriminatie-meldpunten dan zoveel klachten binnen krijgen, waarom lees ik daar dan werkelijk niets over in de kranten of op internet, zie ik daar niets van op tv? Waarom zie en lees ik het hele jaar door wel over 'geweldsincidenten' van de kant van, laten we dan maar in het algemeen zeggen, allochtonen, richting autochtonen, richting homo's, richting politie, richting elkaar (die zg 'drill-rappers')?

Je kunt eea goed zien bij een site als de Joop. Die zijn er altijd als de kippen bij om 'rechts' of 'extreem-rechts' geweld richting allochtonen te melden. Maar de incidenten die ze vaak hebben, komen vrijwel uitsluitend uit de VS of voormalig Oost-Duitsland. Ik kan me niet herinneren dat ze iets uit Nederland hadden. Ja, die volkomen vernaggelde aanhouding van Mitch Henriquez, daar lees je nog regelmatig over, maar verder.....?

Als er alleen al bij het Amsterdamse meldpuntje voor 7,8 FTE banen gesubsidieerd worden om een moslima te laten melden dat een autochtoon haar 'vuil' heeft aangekeken, of voor iets lelijks heeft uitgemaakt, oid, dan beschouw ik dat als een vorm van kapitaalvernietiging. Aangiftes van discriminatie kunnen toch gewoon bij de politie gedaan worden? En die kunnen dan wel uitzoeken hoe ernstig eea is, en eventueel handelen. Of denk ik er te gemakkelijk over?

Dr_Johnson | 13-09-20 | 11:01 | 3

U gaat volledig voorbij aan de zetelverdeling in de Amsterdamse gemeenteraad. De inwoners daar stemmen nogal links. Ooit had de PvdA zelfs een absolute meerderheid. Nu is GroenLinks de grootste. Dat heeft gevolgen.

Vanuit de linkse politiek is één van de belangrijkste speerpunten natuurlijk aan de macht blijven. Daarvoor is wel enige indoctrinatie nodig. Lees: nieuwsberichten over hoe erg het allemaal gesteld is op de onderwerpen die hun linkse stemmers interesseren. Discriminatie heeft nogal het momentum dus wat beter dan een paar gewichtige denktanks en clubjes oprichten waarvan je op voorhand al weet dat ze met een stemmige conclusie komen.

Neem daarbij aan dat die 7,8 FTE nog maar het puntje van de ijsberg is. Op de achtergrond werkt vast een heel apparaat aan zinloze anti-discriminatieprojectjes, waarbij de olifant in de kamer (islamitische homohaat en jodenhaat) vakkundig genegeerd wordt.

de Voorzittert | 13-09-20 | 11:06

Noem het gerust het plunderen van publieke middelen. Kenmerk van corruptie. Onderling even tekenen et voilà.

eastender | 13-09-20 | 11:08

@de Voorzittert | 13-09-20 | 11:06: Ik zie daar alweer een interim directeur zitten. Tpn+ 'sakaris' natuurlijk en de vorige zal wel met ruzie en een forse afkoopsom vertrokken zijn, geheel conform de standaarden in de publieke subsidiesector.

5611 | 13-09-20 | 15:18

Een half miljoen voor 6FTE en een paar laptops. Ik doe toch iets fouts in mijn leven met een armoe salaris. De normale burger moet na strenge controles onterecht subsidies met boetes terug betalen maar voor dit soort clubjes wordt ongecontroleerd subsidies rondgestrooid alsof het niets is.

Sinclair | 13-09-20 | 11:00 | 2

Herstelbetalingen? Zo, gedaan (het is toch al door de schoorsteen) en al 1.000 keer al heb ik er niks mee te maken qua oorzaak van de komedie en de ontvangers ook niet zelf. Next.

TheseDays00 | 13-09-20 | 13:21

Uitwassen van het neo-liberalisme : Bedrijven van alles gratis, deels dankzij lobbyisten - De gewone burger wordt geacht streng in het gareel te springen - Ook bij verkwisting van de overheid (Neem de combinatie VVDoom '66 - Immigratie ontploft - Kost ook wat)

Nederlandop1 | 13-09-20 | 14:41

Ik dacht tot 6 juni van een lang geleden jaar dat het met Pim goed zou komen met Nederland. Maar er gebeurde daarna niks meer. Mijn hoop steeg weer omhoog toen GeenStijl op internet kwam in 2003 alhoewel ik dat pas doorkreeg ergens in 2006 of zo. Sindsdien gaat elke dag weer mijn hoop omhoog, maar bet blijft daarbij. Toen kwam GeenPeil en toen ging mijn hoop weer omhoog. Ik werd toen enthousiast, ik dacht er komt vast wel een nieuwe partij GeenPartij waar iedereen op gaat stemmen. Ik dacht toen GeenStijlGeenPeilGeenPartij is een stoere avatar voor mij, dat ik alvast vooruitloop op de nieuwe ontwikkelingen. Maar die naam was te lang, hij paste niet in het vakje. Shit, wat moest ik dan doen?

NoStyleNoPyleNoParty | 13-09-20 | 10:58 | 5

@swassannuf | 13-09-20 | 11:03:
Voor een kroontje op een nieuw account en een heel jaar elke avond twee halve liters Kordaatbier wil ik mijn avatar wel overdragen aan jou? Deal?

NoStyleNoPyleNoParty | 13-09-20 | 11:23

@The_Challenger | 13-09-20 | 11:47:
Met mijn vakantiegeld moet ik mijn aflossingsvrije hypotheek aflossen en dat is al niet genoeg.

NoStyleNoPyleNoParty | 13-09-20 | 12:28
▼ 2 antwoorden verborgen

uiteindelijk komen ze er toch weer mee weg. Links is gewoon georganiseerder dan rechts en sluiten de rijen. Rechts is los zand en heeft teveel tokkies waarvoor zelfs rechtse mensen zich schamen. Daarom komt links er altijd mee weg.

yeps | 13-09-20 | 10:57 | 4

Dat is in wezen ook logisch, rechts laat zich niet organiseren omdat het uitgaat van het individu. Rechts houdt juist van het proces dat verschillende meningen samenkomen omdat dan problemen beter benoemd en sneller opgelost worden.

ProFail | 13-09-20 | 11:07

Vergeet niet dat je "met inclusief zijn" en onrealistisch "deugen" je veel en veel makkelijker kunt profileren. Een realistische (lees rechtse) houding wordt gauw als "uitsluitend" en intolerant gezien.

druipsmurf | 13-09-20 | 11:07

Ik denk dat er op links ook een boel mensen zijn die meelopen en maar wat gillen wat hen uitkomt. Zo interpreteer ik dan maar even wat U zou kunnen bedoelen met tokkies op rechts.

Leptob | 13-09-20 | 11:30
▼ 1 antwoord verborgen

Ik mag als ambtenaar geen bijbaantje als dat conflicteert met mijn werk of als er maar een zweem is van partijdigheid of enige schijn. Juist de " onafhankelijke" rechtspraak en politiek moet zich daar verre van houden. Zeker nu er ook nog twitterberichten opduiken van meneer akwassie die alle denkbare regels en wetten te buiten gaan zelfs zijn kinderen zou opvoeden door te leren Pieten te liquideren. Duidelijk een terroristisch karakter. Het proces van wilders, niet mijn partij, komt nu wel in een vreemd daglicht te staan. Beschamend dat het in Nederkand zover komt en dat dit soort lui tot on de treuren worden beschermd.

Ron101 | 13-09-20 | 10:56 | 2

Het lijkt mij bijna niet te voorkomen dat je als ambtenaar in meer of mindere mate te maken krijgt met belangen die wat schuren. Bijvoorbeeld als je iets in een bestuur van een plaatselijke vereniging zou doen.

Leptob | 13-09-20 | 11:27

En de veroordeling van de blokkeerfriezen. Ook hun zaak was voorgekookt. Zouden we fatsoenlijk volk op het ministerie van justitie hebben, zou er wat aan gedaan worden. Maar nee, die kale kloothommel heeft het te druk met zichzelf vrij te houden en extra straf te regelen voor wie ministers, burgemeester en wethouders 'bedreigen'.

eastender | 13-09-20 | 11:32

Vooruit dan, een kleine karkaterschets van Akwasi in een paar zinnen. (Omdat nuance en een onbevangen blik niet in 1 zin willen met die race baiter.)
1. Muzikaal talent en stijl: Ik ben dom,lomp en famous. Bitches zitten aan mijn penis.
2 Voorkomen en niveau: Het is de Dave Roelvink onder de anti-rascisten. Kleine crimineel die alles vernaait wat door zijn handen gaat.
3. Diepere motivatie: Show me the money!!!!!!!!! (Hoer..)

bakermat | 13-09-20 | 10:56 | 3

4: heeft een wazig verdienmodel waarmee hij toch op stand kan wonen.

Graaier | 13-09-20 | 10:59

Dom lomp en famous is geschreven door The Opposites

Pretba | 13-09-20 | 11:18

@Pretba | 13-09-20 | 11:18: Ja, mooi nummer. Hoop alleen dat de satire van dit nummer je niet ontgaan is. Aquari zal hem iig niet snappen, daar lijkt de beste mij toch iets te narcistisch voor.

bakermat | 13-09-20 | 11:53

Hé OM, ik heb alvast een opzetje gemaakt.
"Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld, tenzij ... Discriminatie wegens [...] politieke gezindheid,[...], is niet toegestaan, tenzij ... "

Rest In Privacy | 13-09-20 | 10:56

Ik vraag me af wat dat schuift - voorzitter wezen van een Amsterdams-hippe commissie met een lage werkdruk?

konjodebonjo | 13-09-20 | 10:56

Als subjectiviteit beloond wordt mag je toch zeggen dat de NL rechtsstaat, waar ze zo trots op zijn,geen gerechtigheid beoogd,hoe heet dat dan?

pejoar | 13-09-20 | 10:54

Blijven wrijven in deze vlek GS.

Jankvogel | 13-09-20 | 10:53 | 1

Met twee handen aub. Dit meurt al een uur in de wind als er niet geroerd wordt dus aub blijven roeren waar het stinkt.

mr.money | 13-09-20 | 11:09

Het is wel hilarisch hoe het OM in Amsterdam zichzelf zo in de nesten weet te werken. Had die man toch gewoon vervolgd. Zo'n Akwasi is toch niet belangrijker dan je eigen reputatie? Nu wordt dit een politieke hel.

de Voorzittert | 13-09-20 | 10:53 | 6

@de Voorzittert | 13-09-20 | 11:01: laten we het hopen, over een jaar lekker bij de voedselbank met haar deugmuil.

mr.money | 13-09-20 | 11:10

@de Voorzittert | 13-09-20 | 11:01:
Omdat Vreekamp iemand kent die Akwasi kent? Welnee, dit is alleen een stormp in de riolen van Nederland.

* Il Principe * | 13-09-20 | 11:12
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik open morgen het loket Meldpunt Discriminatie Witte Mensen Zonder Baarmoeder, ter bescherming van de blanke man. Subsidieaanvraag zojuist gemaild. 600k moet er toch wel inzitten, gelet op de doelgroep.

Dubbelepunthoofd | 13-09-20 | 10:52 | 4

In welke gemeente?

Leptob | 13-09-20 | 11:24

dat is eigenlijk best een geniaal idee! Waar kan ik lid worden!

Vanilla | 13-09-20 | 14:39
▼ 1 antwoord verborgen

De kartelpartijen zorgen zo goed voor Nederland en zijn inwoners dat je die paar misstanden als deze maar accepteert. Welvaart, welzijn, veiligheid, alles wordt beter. Rutte maakt ons rijker en rijker. Vergelijk dat eens met 20-30 jaar geleden: dat was toch maar armoede toen. En nu voelen we ons toch veel meer geborgen en thuis in eigen land? Met vertrouwen de toekomst tegemoet onder leiding van Rutte.

Rest In Privacy | 13-09-20 | 10:51 | 5

Er zit vast een kern van waarheid in. En ik hoop met sarcastisch randje. En alles overlapt elkaar. Wat voor de een geldt hoeft voor de ander niet ook te gelden. In zekere zin hebt U volkomen gelijk.

Leptob | 13-09-20 | 11:23

@Piet Karbiet | 13-09-20 | 11:04:
Moeder Theresa zei eens. Je kan wel een kwart van de mensen in Calcutta opnemen in je land maar dat maakt de situatie er hier niet beter op. Sterker nog, je krijgt een tweede Calcutta.

The_Challenger | 13-09-20 | 11:44
▼ 2 antwoorden verborgen

En in het huidige bestuur zit Carina van Eck. Zij rechter-plaatsvervanger voor de sector strafrecht bij de Rechtbank Amsterdam.

Dit zaakje stinkt erger dan een scheet na een nacht doorzakken.

JorisvGost | 13-09-20 | 10:48 | 3

Dit vrouwspersoon mag ook wel even wat aandacht hebben. Wat heeft ze daar te zoeken?

Frau Merkel | 13-09-20 | 10:51

@Frau Merkel | 13-09-20 | 10:51: Denise Eikelenboom die onlangs het voorzittersstokje van Jacobien Vreekamp overnam en voor haar in de bres springt komt uit het VVD kamp (voormalig raadslid)

JorisvGost | 13-09-20 | 10:55

@JorisvGost | 13-09-20 | 10:55: Tjee Denise hoe kon je zo dom zijn hier in te trappen. Bye bye carriere. You were used, good luck.

moetnoggekkerworden | 13-09-20 | 12:09

Dit is een topic voor de eeuwigheid. Beste digitale Unesco erfgoedtoppers, copy-pasten jullie dit even in het juiste mapje? Zodat historici in 2220 kunnen duiden dat zo'n 200 jaar geleden Nederland eigenlijk net zo corrupt was als alle landen die het zelf de maat nam.

de Voorzittert | 13-09-20 | 10:48

“Ongekende talenten” daarmee doelen ze op? Hoofdrollen bij opsporing verzocht? Werkeloos blijven, koning en koningin van de subsidies en stichtingen? Trendsetters van drill raps enz enz. Echt aanwinsten en ongekende talenten maar iets positiefs vinden wat dit klaag, racistisch en extreme volkje in ons midden bedenken kan ik niet.

Hollandse_blauwe | 13-09-20 | 10:45

Ik ben er al heel lang van overtuigd dat er sprake is van een groepspsychose. Een enkele psychotische figuur kan heel veel mensen lastigvallen. Soms proberen we zo'n iemand te helpen. Zolang diegene niet heel grof de wet overtreedt mag ie doen wat ie wil. Hier hebben we te maken met psychotische mensen die samenwerken. En dat werkt in het kwadraat. Als een enkele psychoot vijf mensen kan lastigvallen, dan kunnen twee psychoten er vijfentwintig lastigvallen. En drie psychoten kunnen honderdvijfentwintig anderen gek maken enzovoorts.
Kunnen de psychiaters en psychologen eens een keer een oordeel geven over wat er allemaal aan de hand is?

Leptob | 13-09-20 | 10:43 | 1

Die horen veelal bij die groep.

kwark001 | 13-09-20 | 10:46

Ouder-Amstel: stijging van 100%! De trend is duidelijk, dit gaat echt de verkeerde kant op.

jacobh-59 | 13-09-20 | 10:41 | 1

Geef ze nog een paar miljoen subsidie en alles komt goed

Diederik_Ezel | 13-09-20 | 10:42

En een opmerking van mij over missers in het verleden wordt weggejorist.
Over lieden die hier ongelimiteerd in Nederland toegang kregen.

BBmetR | 13-09-20 | 10:39

Wilders heeft altijd gelijk gehad. En de Nederlander haalt z'n schouders op. Zum kotsen.

cor123 | 13-09-20 | 10:39 | 8

@Pietneus | 13-09-20 | 10:43: er hoeft niet persé elke week een aanslag te zijn in de zin van een ontplofte bus. Het feit dat de gezellige moslimbroeders in veel wijken en gemeenten de boel totaal verzieken kan je ook als aanslag zien. Of je kijkt de andere kant op, zoals u. Stond u trouwens op de eerste, of de tweede rij te zingen “Jij bent WeLKooooM iN mIjN LaaAAaaND”.

mr.money | 13-09-20 | 11:15

Het is zum Kotzen.

van Oeffelen | 13-09-20 | 11:21

@Pietneus | 13-09-20 | 10:43:
Hé, een ontsnapte Joop’er, die met volledige instemming van de haatopa een letterdrol draait.

Penus Decoratus | 13-09-20 | 11:57
▼ 5 antwoorden verborgen

Langzaam maar zeker trekt de maatschappelijk betonrot door alle lagen van "ons" openbaar bestuur. Het mag opmerkelijk genoemd worden dat deze opmerkelijke dubbelfunctie extreemlinkse activist / Officier van Justitie besproken mag worden.

Het politieke Wildersproces wordt vast ook door zulke "onpartijdige rechtsgeleerden" geleid.

Jan Passant mk2 | 13-09-20 | 10:38 | 2

Het kartel en de baantjescarrousel, het bestaat gewoon en het is zo links als de pest.

BozePaarseMan | 13-09-20 | 10:41

@BozePaarseMan | 13-09-20 | 10:41:
De portier controleert waarschijnlijk de linksigheid bij de sollicitant. Hij/zij/het belt vermoedelijk direct de politie, mochten er verdenking rijzen van sympathie voor Trump, Geert of Thierry.

Jan Passant mk2 | 13-09-20 | 10:49

Naar citaat uit Dad's Army : "We're doomed " .

Mensen die écht durven opstaan worden door G.S. ook al in vroeg stadium neergezet als wappies .
Je zou maar zo iets verder van links af rond moeten gaan kijken dan gewoon rechts .

Ikbenhet6 | 13-09-20 | 10:38 | 2

Nou ja. Bij GS wordt je als niet-bewonderaar van het links/globalistische complex nog gedoogd Dat is wel anders dan bij alle van staatswege gesteunde media.

Jan Passant mk2 | 13-09-20 | 10:44

@Jan Passant mk2 | 13-09-20 | 10:44: ja prima ,
Daar zullen we het mee moeten doen.

Steun uw lokale Pegida activist , zou ik willen zeggen ?
Tokkies ? Ja prima , naar waar zijn de intellectuelen ?
Gewone burgers die hun hebben en houwen op het spel zetten , hun nek uitsteken en eens wat tegenstribbelen , steun ze .

Ikbenhet6 | 13-09-20 | 10:58

mobile.twitter.com/deikelenboom/statu...
De vrouw die Vreekamps voormalige nevenfunctie bij het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam sinds vorige maand bekleedt, mevrouw Eikelenboom, roert zich met een belachelijke (en ook als zodanig becommentarieerde) poging tot damage control.
Met deze kindvrouwtjes aan de top worden zaken onnodig complex. Het is allemaal heel simpel: iemand die strafbaar is straf je, iemand die niet strafbaar is straf je niet. Geen emoties, geen gevoel, geen politiek, geen belangenverstrengeling. Kind kan de was doen.

SIogra | 13-09-20 | 10:37 | 2

De reacties zijn niet mals.

Piet Karbiet | 13-09-20 | 11:07

@Piet Karbiet | 13-09-20 | 11:07: Hier worden mensen boos van. Volkomen terecht, overigens. Ik ben ook boos.

SIogra | 13-09-20 | 19:21

Ik denk als er een meldpunt komt waarbij gemeld kan worden dat je als blanke uitgescholden, bedreigd of gediscrimineerd bent door een allochtoon dat de meldingen 10 keer zo hoog zijn...

Tee Of Cup | 13-09-20 | 10:36 | 2

En je subsidie 10 keer zo laag.

Beau_Reaal | 13-09-20 | 10:40

Dat meldpunt is er al en het beleid daar is dat mensen ontmoedigt danwel verjaagt worden. Ze zijn inmiddels zelf ook al erg afgeslankt. Politie, heet het.

eastender | 13-09-20 | 12:00

Laten we Amsterdam als voorbeeld nemen, 0,6 meldingen per 1000 personen betekent dus dat 0,06% procent inwoners van Amsterdam een melding heeft gemaakt. Hierbij moet ook rekening worden gehouden dat niet alle meldingen terecht zijn. Ik ben geen wetenschapper maar kan wel concluderen dat het hier dus om incidenten gaan. Sterker nog, als de politie niet wegbezuinigd was, hadden deze incidenten door de politie zelf behandeld kunnen worden. Maar waarschijnlijk was de conclusie al gemaakt dat NL constitutioneel racistisch is en moest hier naar 'beredeneerd' worden.

ProFail | 13-09-20 | 10:35 | 5

Kan me nog herinneren dat het meldpunt geluidshinder Schiphol werd opgezet. Kreeg 1000 klachten in een jaar. Waarvan 980 van dezelfde persoon.

Rest In Privacy | 13-09-20 | 11:14

@paartjehop | 13-09-20 | 11:14: ooit, lang geleden, werkte ik op Zestienhoven. Iedere dag kregen we om een uur of 10 een telefoontje van een soortemet meldkamer. Altijd zaten er 3 klachten bij over het zelfde vliegtuig dat alle dagen op de zelfde tijd de landing inzette: een hele ouwe boeing. Dat ging dag achter dag, jaar na jaar door, altijd van de zelfde personen, zo is mij ooit verteld. "Oja, dan hebben we nog de 3 bekende meldingen, natuurlijk..." was meestal het eind van de meldingenlijst

Lu_Tze | 13-09-20 | 14:58
▼ 2 antwoorden verborgen

Gisteren de film de kuthoer gezien ? Zeer mooi gespeeld, legt het probleem bloot van psychopatische vrouwen die een ( publieke )baan hebben .

2CVOcean | 13-09-20 | 10:35

Nav dit artikel gaan er meer meldingen binnen komen want Gloria’s ‘wetenschappelijke’ theorieën moeten wel onderbouwd blijven.

BozePaarseMan | 13-09-20 | 10:34 | 3

Ja, al moeten ze zelf schrijven.

jan huppeldepup | 13-09-20 | 10:39

Raakt de politie weer overbezet.

Mr.Crowley | 13-09-20 | 11:01

Oud-reaguurder Russells' Teapot heeft haar wetenschappelijk werk al eens gefileerd en van snoeihard commentaar voorzien. Heeft niks met wetenschap te maken. Activistische nonsens, meer is het niet.

Piet Karbiet | 13-09-20 | 11:11

Wederom een goed voorbeeld van hoe het OM en bestuurders overige overheidsdiensten over de gewone burgers denken, zij hebben totale 200% schijt aan de gewone man. Pure minachting in hoofdletters. Zij weten dat dit boven water komt maar doen het toch zo om nog een keer te benadrukken dat de gewone man voor hen niets voorstelt en om hun agenda te verduidelijken.

Fedde71 | 13-09-20 | 10:34

Goed stukje journalistiek. De zogenaamd onpartijdige justitie in dit land, maakt deel uit van de linkse oproerkraaiers.

bqbq | 13-09-20 | 10:34

@BrutusBosch | 13-09-20 | 11:39:
Maar je moest het toch even kwijt ondanks het feit dat je met mij geen conversatie aan kan gaan en ik gek ben.:)
Opgelucht?

komtdatschot | 13-09-20 | 11:44

@Earl_of_Doncaster | 13-09-20 | 10:49:
update.
Bij nader inzien heb je schijnbaar toch gelijk dat het een fotoshop is.
Mijn excuses dat ik je bijziende noemde.

komtdatschot | 13-09-20 | 11:57
▼ 6 antwoorden verborgen

Is heel nederland blind ofzo, wanneer houd deze onzin eens op, wat een eng land is dit

TKD88 | 13-09-20 | 10:33 | 1
-weggejorist-
Pietneus | 13-09-20 | 10:40

Met die kop heeft de Volkskrant (ik kan het nauwelijks uit mijn toetsenbord krijgen) volkomen gelijk: het probleem is de onwil van mensen om zich in een ander te verplaatsen. Maar dat is zo aan beide kanten. Iemand die Zwarte Piet leuk vindt is misschien wel geen racist. Iemand die het gehad heeft met de overlast van talloze criminele gelukszoekers is geen fascist; hij is misschien niet eens tegen het opnemen van echte vluchtelingen. Wie tegen racisme is, moet wellicht toch niets hebben van BLM. Die nuance is aan beide kanten een beetje zoek... maar op rechts heeft men eerder de neiging om verkeerde meningen te negeren. Links heeft cancel culture, en voor wie niet deugt "is geen plaats", in de woorden van Kaag.

Wat dat betreft heb ik een vraagje over de cijfers van MDRA. Hoeveel van die klachten zijn gegrond? Ik zie er in het jaarverslag niets van terug, behalve dan dat van alle zaken die ze naar het College voor de Rechten van de Mens doorsturen (ca 50), er in 13 gevallen uitspraak is gedaan, waarvan er in 3 gevallen sprake was van overtreding van de wet. Mooi resultaat... (En er zit een fout in dat jaarverslag, de cijfers in de tabel op blz 42 zijn gekopieerd uit die van blz. 40).

Muxje | 13-09-20 | 10:32 | 1

Met zulke resultaten zet een normaal bedrijf geen half miljoen om.

Rennieflox | 13-09-20 | 11:04

Je vraagt je toch af hoeveel geld er bespaard zou kunnen worden als die vele, vele volkomen zinloze clubjes geen subsidies zouden krijgen. Hoeveel miljoenen worden er jaarlijks door het linkse subsidie-riool gespoeld?

spanarchist | 13-09-20 | 10:32 | 1

Het zijn herstelbetalingen. Je geeft ze geen geld maar baantjes en invloed.

Muxje | 13-09-20 | 10:34

Caracas aan den Amstel.
Ik kots steeds meer op dat vieze, gore, werkschuwe, (bruin) linkse, belastinggeld verslindende, teringTuig.
Hé Flets GrapperTuig, pak die aso’s eens aan joh!

Ruimedenker | 13-09-20 | 10:32 | 1

Hij is zelf een ASO dus dat gaat graphous zeker niet doen.

jan huppeldepup | 13-09-20 | 10:47

In de coronacrisis staan veel banen op de tocht. Maar bij dit soort clubjes?

Rest In Privacy | 13-09-20 | 10:32

m.youtube.com/watch?v=UGRsykh4OUI
Hiddema en Bosma waren hier eerder al helder over. Plasterk ontraadde de motie. Daarmee is ook duidelijk dat zijn latere natte scheten niet meer waren dan dat. Toen hij wat kon doen deed hij het niet.

Frau Merkel | 13-09-20 | 10:31

Jaap Jan en Mathilde halen hun schouders op. Vandaag lekker varen op de boot van vrienden. Zij zorgen voor de Prosecco en hapjes. Gezellig. Morgen er weer tegenaan.

Normpje | 13-09-20 | 10:29 | 4

Vergeet Willemijn en Welmoed niet. Die horen er ook bij.

Zwizalletju | 13-09-20 | 10:37

Och, Henk en Ingrid weer rancuneus?

van Oeffelen | 13-09-20 | 10:38

@Graaier | 13-09-20 | 10:32: Schat, het gaat niet over mij. Ik geef een voorbeeld. Maar niet duidelijk genoeg voor jou blijkbaar.

Normpje | 13-09-20 | 10:46
▼ 1 antwoord verborgen

Auw, dit is weer journalistiek wat je niet aantreft bij de -kop in 't zand blaadjes- als de Volkskrant, AD en het NRC.
Dat leegtrekken van die subsidiepot moet maar eens goed onder de aandacht worden gebracht. De instelling van ach het komt toch uit de grote pot en wij doen even lekker deugen slaat helemaal nergens op.
Het klakkeloos uitmaken van het politie orgaan voor racistisch is belachelijk, dan zo'n demo kapen voor je anti zwarte piet gevoelens bespottelijk. Beiden hebben niets met racisme te maken, maar als je daar willens en wetens het stempel op plakt creëer je zelf zo'n stempel.
En dan heb je een probleem wat er niet was gemaakt en dat ga smullend van de subsidie oplossen, succes gegarandeerd.
-
Mevrouw Vreekamp heeft de schijn van belangenverstrengeling wel degelijk tegen zich en kan niet meer voor alle zaken worden ingezet in dat halfbakken functionerende OM.
Zouden in de zaak tegen Wilders dit soort figuren ook een rol spelen? Hoe zat het eigenlijk met de blokkeerfriezen? Had de partijdige Vreekamp daar ook een rol?

bananabanana | 13-09-20 | 10:29 | 3

En toch, staat gewoon op NOS.nl.
Eerst ff lezen voor je zoiets meldt?

Beste_Landgenoten | 13-09-20 | 10:30

@Beste_Landgenoten | 13-09-20 | 10:30: Ze nemen dit nieuws wellicht over omdat het niet anders kan, maar het opduiken ervan doen ze liever niet. Dat is journalistiek, ieder woordje van Trump onderzoeken en uitvergroten en de rest links laten liggen.

bananabanana | 13-09-20 | 10:46

Één en al damagecontrol en weglaten van feiten. Echt geen verrassing bij de NPO /NOS.

Acidstain | 13-09-20 | 10:48

We zijn een ontzettend gaaf land.

Madrox | 13-09-20 | 10:29 | 1

Karteljustitie.

Acidstain | 13-09-20 | 10:50

Van MDMA ga je toch alles en iedereen lief vinden ?

grapo | 13-09-20 | 10:29

Ik heb ook groot respect voor deze meneer. Uit onvrede met het rechtsbestel verzamelt Drs. N.C. Burhoven Jaspers MBA sinds het najaar van 1995 gegevens over juristen (rechters, advocaten, hoogleraren enz.). Het oogmerk daarbij is het opsporen van bijbanen, dubbelfuncties en belangenverstrengeling.
www.sdnl.nl/burhoven/antecedenten-jur...

RickRD | 13-09-20 | 10:28 | 2

Het lijkt niet meer helemaal aktueel, maar dat lijkt me een kleiner probleem.

Frau Merkel | 13-09-20 | 10:34

Dit land is ziek.

langzullenweleven | 13-09-20 | 10:27 | 2

Dat weten we hier al lang maar wat is de behandeling en de evt. medicatie?

kwark001 | 13-09-20 | 10:28

Dit soort plempsels geeft de waarde aan van GeenStijl.
Dank hiervoor Mosterd ga zo door!

aardv@rk | 13-09-20 | 10:26 | 5

Waarde van GS. Mooi. Neem je nu dan ook een Erelidmaatschap? Voor wat hoort wat, niet waar?

Normpje | 13-09-20 | 10:43

@Normpje | 13-09-20 | 10:43: Als Normpje nu kroontjes blijft pushen dan hoeft t voor mij niet meer. Haal ik m weer weg.

grapo | 13-09-20 | 13:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Prima stuk hoor Van Rossem, maar ik moest toch even gniffelen bij deze passage:

"Uit het jaarrapport [......] stijgt het beeld op van een club die enorm veel tijd steekt in vuistdikke rapporten over een handjevol incidenten, waarbij onduidelijk blijft wat de ernst en omstandigheden van de meldingen zijn."

*kuch*

Maar afijn, dat Meldpunt lijkt de zaak schromelijk te overdrijven en wat erger is: Het leidt tot gecorrumpeerde rechtspraak.

Beste_Landgenoten | 13-09-20 | 10:26 | 1

D'66 leidt tot gecorrumpeerde rechtspraak.

The_Challenger | 13-09-20 | 10:50

Lekker Nijman! Bijt je erin vast! Dit is niet zomaar een ‘dingetje’ maar precies waar het compleet misgaat.

overVecht | 13-09-20 | 10:25 | 5

@Frau Merkel | 13-09-20 | 10:35:

Ja. Inderdaad. Beetje makkelijk geschreeuw.

overVecht | 13-09-20 | 10:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Om dat Meldpunt moslimdiscriminatie moest ik indertijd wel lachen. Zijn hun subsidie gelukkig kwijt. Wilde je je daar als jood of boeddhist aangifte doen dan was het loket dicht. Slegs vir moslims. Dat was zelfs voor onze linkse bestuurders een brug te ver.

Piet Karbiet | 13-09-20 | 10:24

Ik lees op haar cv dat Denise Eikelenboom ze al jong zag vliegen.

oldandwise | 13-09-20 | 10:24

Die verstoorde bijeenkomst in Den Haag is denk ik ook een Smolletje geweest. Die wordt hierboven nog een keer aangehaald, maar er is nooit meer over bericht wie het nou was of dat er iemand voor is aangehouden.

Friepeltje | 13-09-20 | 10:24

In februari pleitte Rutte er al voor om lidstaten die zich niet houden aan de rechtsstaat te straffen door op hun EU-subsidies te korten.

Nou kom er maar in EU.

dik van alster2409 | 13-09-20 | 10:24 | 4

Er zijn verschillen: Hier is het een incident, dat dus ook terecht aandacht krijgt, daar is het institutioneel en door de regering bevorderd, waar ook de aandacht ervoor onder de mat wordt geveegd. De media durft er niet eens over te berichten daar.

Beste_Landgenoten | 13-09-20 | 10:32

@Beste_Landgenoten | 13-09-20 | 10:32:
Aan de tweets van Akwasi is te zien dat het geen incident meer is. Nu weet ik dat een D'66 stemmer alles een incident noemt maar dit ventje heeft geen recht van spreken meer na al die incidenten. Het is gewoon een draaideuraanzetter tot haat en geweld.

The_Challenger | 13-09-20 | 10:49

@Beste_Landgenoten | 13-09-20 | 10:32: Bullshit, dit soort raasenjustitie wordt gewoon door het kabinet gestimuleerd. Ik neem mijn woorden terug als deze partijdige activiste obeervol uit overheidsdienst ontslagen wordt. En maar afgeven op Hongarije en Polen...

5611 | 13-09-20 | 20:36
▼ 1 antwoord verborgen

Al die meldpuntjes zijn een verdienmodel, kan niet vaak genoeg gezegd worden

Ga zo door GS!

Diederik_Ezel | 13-09-20 | 10:23

Fascinerend om te zien hoe het bij een agressieve Aquarium of een homofobe Airfryer het als een boomerang in hun gezicht terugkomt.
Aquarium dacht zelf met zijn "excuusbrief" er nu voorgoed vanaf te zijn.
Integendeel. Nu pas begint het circus.

leo de pejo | 13-09-20 | 10:23 | 8

@Pietneus | 13-09-20 | 10:35: een soort tweede H dus, Kreeg hetzelfde gevoel bij hem ton hij op dat podium stond. En net als H wordt hij nu als buffer gebruikt door de zittende elite om de woede te kanaliseren.

moetnoggekkerworden | 13-09-20 | 10:38

Iemand al opgemerkt dat pietneus een anagram is voor sneu tiep?

witwas | 13-09-20 | 10:45
▼ 5 antwoorden verborgen

Begroting 2020 is denk ik al 40% hoger dan het half miljoen dat genoemd wordt. Ook de omliggende 5 randgemeenten doen wat deuggeld in het zakje. Het businessmodel van de deugers deugt wel. Mooie groeipercentages. Verder is hun invloed op een betere samenleving niet te meten. Heerlijk dat soort werk. Gewoon lekker lullen en schrijven en elke keer is het aan het einde van de maand weer bingo!

Graaier | 13-09-20 | 10:23 | 2

Dat is wel te meten. Kijk om je heen en zie het verschil met 10 jaar geleden.
Toen was er nog een intocht met zwarte pieten en de sfeer in dit land was iets beter dan nu.

Mr.Crowley | 13-09-20 | 10:28

@Mr.Crowley | 13-09-20 | 10:28: Dat er een verandering is, dat is wel te meten. Alleen wat de bijdrage is van bijvoorbeeld een MDRA is niet te meten. Het is niet SMART te maken. Het enige wat je kunt meten hoeveel meldingen ze hebben afgehandeld. Wat dat precies oplevert is niet te meten. Dat is ook zo fijn bij dit soort organisaties. Je kunt van alles en nog wat beweren. Maar afijn, als de politiek (met uw en mijn geld) dat prettig en deugend vindt, dan blijft de geldkraan open. Walk the walk, talk the talk is het motto van dit soort subsidieslurpers als ze weer eens geld komen ophalen bij de ambtenaren en politici van D66,, Groenlinks, PvdA, CDA, VVD, CU, SP etc.

Graaier | 13-09-20 | 10:41

Iemand al hahahaha hahahhahahahah hahahahahahah gezegd? Bij deze dan.

Poesman | 13-09-20 | 10:23 | 1

Toen ik “ongekende talenten” zag

azijnseikerT | 13-09-20 | 10:27

We zijn een oepaloempa republiek geworden dat is wel duidelijk. Prima dat Geenstijl dit aan de orde stelt en duidelijk maakt hoe gerechtigheid in dit apenland rolt. Als je in het pulletje van het OM valt is er wel een vrijspraak te regelen of een veroordeling zoals bij Wilders. Nee dit land is dieper dan diep weggezonken.

Therapietje | 13-09-20 | 10:23

Een maand na de uitspraken van Akwasi op de dam, stapte mevrouw Vreekamp uit dat clubje.
Volgens mij voelde ze toen al nattigheid door haar aanwezigheid in dat clubje.

Mr.Crowley | 13-09-20 | 10:22 | 7

@Dwarsdenker | 13-09-20 | 11:10: Nah dan kan ik toch niet aan. Feit is wel dat NL na WOII niet is gemoderniseerd, dat is erg fout geweest. vliegtuig kwam terug Meneer Soldaat van Oranje en andere kornuiten werden dacht ik opgepakt omdat ze staatsgreep wilden plegen. wel volgens pleegde het terugkerende orkest van de oude regering een staatsgreep. door het land uit te vluchten hadden ze alle rechten verspeeld lijkt me. en toch zit dezelfde oude kliek hier nog steeds. en toch mar jar in jaar uit dat soldaat van oranje stuk. /terwijl niemand de echte afloop weet. Wordt goed stil gehouden.

moetnoggekkerworden | 13-09-20 | 12:15

@moetnoggekkerworden | 13-09-20 | 10:45: Het lijkt erop dat mevrouw vreekamp in allerijl haar social media geblokkeerd heeft. Geen Facebook, geen Twitter, maar ook geen LinkedIn. Hmmmm.

5611 | 13-09-20 | 20:45
▼ 4 antwoorden verborgen

Dan krijg je minstens een half miljoen euris subsidie per jaar en dan weet Google niet eens dat ADV staat voor Anti Discriminatie Voorziening. Echt veel gelezn word je dan niet. Hoe weet je trouwens om welk soort discriminatie het gaat? Artikel 1 GW is nogal breed.

Stel je wordt in zo'n typische kansenwijk voor ongelovige hond uitgemaakt. Tel je dan ook mee als slachtoffer?

Rest In Privacy | 13-09-20 | 10:22 | 3

De vraag stelllen is hem beantwoorden...

2Little2Late | 13-09-20 | 10:25

Er zat volgens mijn slechte geheugen een ingangsfilter op dit meldpunt. Nee, in dat geval werd je melding niet opgenomen (iets met racisme).

TheseDays00 | 13-09-20 | 10:25

Natuurlijk niet, als blanke dien je alles wat tegen je gezegd wordt maar gewoon te accepteren. Je bent tenslotte een tweederangs burger, wel ben je eersterangs belastingbetaler.

lovekila | 13-09-20 | 10:33

Die mevr. Eikelenboom (whats's in the name?)
En dan ook nog de functie.
Founder / CEO Public air service.

Wat is dat voor functie? Chef luchtfiets diensten

_Zweevers_ | 13-09-20 | 10:21 | 6

@I.P standing up | 13-09-20 | 10:26:

De six feet under club lijkt me meer iets voor haar. Kan zo de uitvaartzorg in.
De mensen schijnen momenteel met bosjes om te vallen door een levensgevaarlijk virus. Werk verzekerd

The_Challenger | 13-09-20 | 12:13

@The_Challenger | 13-09-20 | 12:13: Hmm virus is er echt wel en dat er straks weer vele gaan omvallen is ook zeker. Dat vele oude elite mensen en bekenden dat niet doen met hartkwalen en al dat is raar. Hoezo kon joepie getest worden en vele anderen niet? klasse jusititie en zorg hebben we hier.

moetnoggekkerworden | 13-09-20 | 12:18

Zij verkoopt gebakken lucht. En ondanks haar streven naar inclusiviteit (haha mijn spellingscontrole kent dat woord nog niet; foei Apple!) zegt iets mij dat zij daarbij vast en zeker zeer exclusieve prijzen hanteert.

OverdaanDerOnderheid | 13-09-20 | 15:57
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik ben niet echt juridisch onderlegd maar kan die deal met het OM wegens die banden van die Officier met KOZP niet gewraakt worden.
Jenny douwes werdt zowat ter dood veroordeeld door justitie maar deze ghanese relschopper uit Amsterdam die kan alles maar roepen omdat ie een zwart kleurtje heeft.
Ik pleit voor gelijke monniken gelijke kappen ookal heb je een kleurtje.
En geen voorkeurs behandeling door kozp OM.

gijs geluk | 13-09-20 | 10:21 | 2

"kan... niet gewraakt worden."? Nee, wel kan een artikel 12 procedure gestart worden waarbij de rechter kan afdwingen dat er wel vervolgd wordt. Die procedure schijnt al te zijn opgestart. En terecht.

langzullenweleven | 13-09-20 | 10:29

Goh, ze zijn al goed ingeburgerd. Ons kent ons. Ouwe jongens krentenrbrood. Akwasi zegt; He Mitchell, kut man die tweets van mij, ik kom hiermee in de problemen. Het OM wilt me spreken. Mitchell: Maak je niet druk Akwasi, ik een Jacobien van het OM. Er valt wel wat te regelen, ik laat het je weten.
Zogezegd zogedaan.
Verdieping inburgerinscursus, hoe gebruik ik mijn netwerk.

EmilioEsteves | 13-09-20 | 10:20

Het is goed dat dit soort zaken voor het voetlicht getrokken wordt. Door de staat betaalde propaganda voor racistische en onverdraagzame meuk onder het motto van een imaginaire deugbonus. Dit moet afgelopen zijn. Die Akwasi is een crimineel die als zodanig moet worden aangepakt, inclusief zijn helpers.

van Oeffelen | 13-09-20 | 10:20

Voor hoeveel mensen is zwarte piet nu een verdienmodel geworden ?

dhrat | 13-09-20 | 10:19 | 2
-weggejorist-
Pietneus | 13-09-20 | 10:24

Ik vond de doorlooptijd van deze maatschappelijk relevante zaak al zo lekker kort, moeten ze voortaan altijd doen. Ps wordt zo n bijbaan ook zwart betaald ?

2CVOcean | 13-09-20 | 10:17

Gaan ze dan nu stoppen met al die clubjes? Zou wel mooi zijn. Echter bedenk ook dat al die duizenden wokertjes betaald worden door de overheid. En dat economie nou eenmaal het rondpompen van geld is. Dus hoe meer betaalde woke clubjes gesubsidieerd worden, hoe beter het met economie gaat. Tenzij zo'n woke clubje ervoor zorgt dat er bijvoorbeeld met Sinterklaas minder besteed wordt.

Hadena | 13-09-20 | 10:17

'Jacobien, Jacobien, mag ik je tieten even zien, je tieten even zien'. En toen moest de hele klas lachen.

Koonkluk Huis | 13-09-20 | 10:17 | 2

En dan zegt het meisje: Om een lul te zien hoef jij je broek niet te laten zakken!

Papa Jones | 13-09-20 | 10:25

@Papa Jones | 13-09-20 | 10:25: Juist Papa. Als iedere huilnegert nu ook zo zou reageren, konden ze echt aan het werk, i.p.v. beroep huilnegert.

zwartzondersuiker | 13-09-20 | 10:41

" Strijd al jaren om de rascistische figuur Zwarte Piet uit het Nederlandse straatbeeld te laten verdwijnen." Misschien moet er eens wat meer aandacht komen om zwarte rascisten uit het Nederlandse straatbeeld te krijgen. Die Akwasi en zijn fascilitators gedragen zich als buitengewoon minderwaardige mensen. (En die Rode dinosaurier Marcel van D. kwam weg met die opmerking dus ik ook denk ik....)

bakermat | 13-09-20 | 10:16 | 2

Daarom denk ik dat wanneer ik in november iemand een zwarte piet zie schoppen, dat ik die persoon ook even schop. Dat is woordkunst, dus mag of wordt wel weggewoven. Hoop alleen wel dat ik niet de foute kleur hiervoor heb. Maar god, wat zijn we als NL afgezakt in 30 jaar tijd zeg, om je dood te schamen.

lovekila | 13-09-20 | 10:31

@lovekila | 13-09-20 | 10:31: Een vissenkom kanje ook breken. Dat is ook woordkunst. Beetje lullig voor het visje dat erin zit dat wel.

moetnoggekkerworden | 13-09-20 | 10:48

Stop met al dit soort subsidies...

Wijze uit het Oosten | 13-09-20 | 10:16 | 2

Stop met aandacht geven aan dit soort kloothommels!

aardv@rk | 13-09-20 | 10:23

@aardv@rk | 13-09-20 | 10:23:
Als de subsidie weg is dan hoor je ze niet meer. Het eerste leidt tot het tweede.

The_Challenger | 13-09-20 | 11:34

Je verzint een probleem, blaast het zelf gigantisch op, start er een commissie tegen op en trekt aan de linkse bel van het tax poet crematorium !

Castor12 | 13-09-20 | 10:16 | 2

Uiteindelijk is het ze alleen daarom te doen.

Mr.Crowley | 13-09-20 | 10:17

belastingdichtersverbrandplaats, bestaat dat echt?

Lu_Tze | 13-09-20 | 16:07

Ik vond in eerste instantie de reactie van Wilders dat ons justitieapparaat corrupt is nogal overtrokken. Nu begin ik daar toch werkelijk aan te twijfelen. Dit kan toch niet zomaar?? Blijf roeren in deze beerput Geenstijl! Om dit soort zaken aan de kaak te stellen ben ik betalend lid.

halbstark | 13-09-20 | 10:15 | 2

Het ministerie van justitie is de grootste beerput van Nederland. De mensen die er werken zouden zich dood moeten schamen. Met gerechtigheid heeft het allemaal weinig te maken wat daar gebeurt.

VanBukkem | 13-09-20 | 10:20

@VanBukkem | 13-09-20 | 10:20: Volgens mij ben je daar meer bezig een rugmessteek te ontwijken van je collega's dan dat je met je echte werk bezig bent.

lovekila | 13-09-20 | 10:28

Ik zit nu al een uur stomverbaasd achter de pc. Iedere dag denk je dat het niet gekker kan in dit land maar de linkse gekheid overtreft zichzelf steeds weer. Waar eindigt dit? Ik vrees het ergste.

Piet Karbiet | 13-09-20 | 10:15 | 7

Waar dit eindigt, weet ik niet. Ben ook benieuwd naar wanneer. Ik hoop dat de kwetsclubjes heel snel opgedoekt worden. Is dit opblazen van gegevens niet gewoon bedrog te noemen? Hier worden strafbare feiten gepleegd. Subsidiepotten worden geplunderd. In het gevang met dit gespuis. En pluk-ze-kaal-wetgeving toepassen. Terug met dat geld. Alles inleveren.

Usumani | 13-09-20 | 10:47

Met plekken achterin in de de bus, Nur vor blanken.

moetnoggekkerworden | 13-09-20 | 10:50

@Degrelle | 13-09-20 | 10:22: Het lijkt me goedkoper om de zgn gediscrimineerden een enkeltje voorvaderland te geven, dan kunnen de blanken blijven waar zij zijn, geheel naar O.B.Bommelsch: "wie in het heden leeft kan blijven waar hij is, de rest moet verder; daar leren ze van"

Lu_Tze | 13-09-20 | 16:23
▼ 4 antwoorden verborgen

Heel dat ministerie van V&J of J&V en de rechterlijke macht is rijp voor een purge.

BakkerHenk | 13-09-20 | 10:14

GeenStijl volgt het clubje al jaren, maar wanneer de rapporten beoordeeld moeten worden, dan gaan we het maar over de opmaak hebben?

RandyBiel | 13-09-20 | 10:14 | 1

Je mag toch wel iets terug vragen voor een half-miljoen belastinggeld per jaar? Het is niet alsof ze het druk hebben ofzo.

BakkerHenk | 13-09-20 | 10:18

Ik wordt hier zo pissig van hulde geenstijl dit boven tafel te krijgen wij zijn in maart aan de beurt.

riesepies | 13-09-20 | 10:13 | 2

Ben toch echt bang dat er in Maart weinig tot zeer weinig zal veranderen.... hoop van wel natuurlijk maar ben bang van niet.

viejohuevon | 13-09-20 | 10:27

En toch zal de zetelverhouding goed-fout wel weer rond de 30-120 liggen. Deze dodenrit kan alleen worden gestopt als de wal het schip keert, dus als de betuttelracisten zelf aan de beurt zijn met hun portie multiculti, slavernijgedram en Islamgeweld.
We gaan het zien, ik voorspel dat dat voor 2025 het geval is. Laten we hopen dat het dan nog niet te laat is.

Graaisnaaiert | 13-09-20 | 11:57

Het begint nu allemaal wel heel erg beschamend te worden.
Ik denk dat zo'n Akwasi en zijn beschermsters elkaar ook vinden in hun schaamteloosheid.

SIogra | 13-09-20 | 10:13 | 3

Goed dat ze ontmaskerd worden.

van Oeffelen | 13-09-20 | 10:21

Die schaamteloosheid is er alleen omdat ze er de ruimte voor krijgen. Wanneer je je kind of je hond of kat geen correctie geeft op het moment dat het iets doet wat niet door de beugel kan, kan je die moeilijk verwijten dat ze gebruik maken van de mogelijkheden. Dar gaat het mis.

lovekila | 13-09-20 | 10:26

@lovekila | 13-09-20 | 10:26:
Wil je nu die mensen vergelijken met een kind of een dier? Dat kan toch niet?
Maar even serieus, wat je zegt klopt waarschijnlijk.

SIogra | 13-09-20 | 10:52

Effectief, 90% inkomen gaat richting loonkosten. Ben benieuwd welke KOZP vriendjes en vriendinnetjes allemaal voor de organisatie werken.

RandomAct | 13-09-20 | 10:13

Wie bepaalt eigenlijk of zo'n briefje waarin een combinatie staat van een nieuw dreigement en een heilig verklaring van zichzelf, een goed excuus is?

Gisteren las ik ergens op twitter dat men 'doorgaat' met de zaak. Is er een mogelijkheid om opnieuw aangifte te doen, of zijn mensen bezig met die andere tweets?

Poesmobiel | 13-09-20 | 10:13 | 2

De later opgedoken tweets schijnen nog beoordeeld te gaan worden .. door het OM. Gaan ze misschien weer een verklaring opstellen. Dat OM is stuk. In de prullenbak ermee en op zoek naar een ander model.

Usumani | 13-09-20 | 10:58

@Usumani | 13-09-20 | 10:58:
Verjaard, in the heat of the moment, een gedachtenspinsel, een filosofische beschouwing, een kladversie voor een raptekst, een oefening omdenken, ga maar door.
Dit activistische OM gaat echt hun held Akwasi niet veroordelen hoor, er hang voor de linkse agenda veel te veel vanaf.
Overigens heeft Jesse Klaver ook nog geen excuus aan Geert Wilders aangeboden toen hij bijna stikte in de verontwaardiging dat Wilders Akwasi een terrorist noemde en hij bijna huilend snikte dat het een kunstenaar was.
Dreigementen, bommen en granaten, de Groen Links kunst?

Graaisnaaiert | 13-09-20 | 11:53

Treurig, treurig, treurig.

Rest In Privacy | 13-09-20 | 10:12

Ik vraag mij dan toch af of er ook subsidiemogelijkheden zijn voor een cluppie dat strijdt vóór het in stand houden van Zwarte Piet. Ik woon in een gemeente die zowat failliet is. Is een postbus in Amsterdam genoeg om te cashen?

Leptob | 13-09-20 | 10:12

Oei oei oei dit zaakje begint nou toch een beetje te stinken. Laten we het gauw weer over corona hebben.

VanBukkem | 13-09-20 | 10:12 | 1

Inderdaad er zullen komende week wel alarmerende cijfers komen, zo gaat het de laatste tijd wel vaker als er iets onder het tapijt moet worden geveegd. Dat corona is een godsgeschenk voor de regenten.

R.F.Pickering | 13-09-20 | 10:41

Je zou ook nog kunnen denken dat het hele optreden van meneer A. op de Dam een opzetje is geweest om het aantal meldingen eens even wat omhoog te jagen? Want dat clubje doet iig hard zn best wat dat aangaat.

Shortganger | 13-09-20 | 10:12 | 1

Zon noemen we hem voortaan. De heer A. uit A.

goedverstaander | 13-09-20 | 10:55

Zin in een hele tros bananen nu!!

FogerRederer | 13-09-20 | 10:11 | 1

Denk aan je suikerspiegel.

Jos Tiebent | 13-09-20 | 10:18

Wat echt institutioneel is in dit land, zijn slachtofferschap, anti-rechtse sentimenten binnen het openbaar bestuur en black privilege (zie de vele gesubsidieerde clubjes, npo-zendtijd etc.).

Lerp | 13-09-20 | 10:11

Een voorbeeld van succesvolle infiltratie in de rechtsstaat door activisten. Om hun haggie te redden moet de regering het straks ook nog gaan verdedigen. Fascinerende tijden.

strijpsestraat | 13-09-20 | 10:11 | 1

De meeste figuren die in deze regionen betrapt worden zijn van VVD CDA signatuur. Vaak met celstraffen toe.

AntiZanicz | 13-09-20 | 11:03

Er word vermeld dat Jacobien de beslissing niet alleen genomen heeft. Wie zijn de andere justitie-gnomen dan? Kunnen jullie dat boven tafel krijgen?

horsteknots | 13-09-20 | 10:10 | 5

Ik denk dat Jacobien niet zo dom is geweest om niet eerst rugdekking te vragen vanuit haar top. Die kreeg ze en de rest is geschiedenis. Een beetje zoals het met Jamal Khashoggi is gedaan. Toen dat uitkwam kregen de daders 'de doodstraf', maar die wisten al lang dat Saoedi-Arabië dat zou terugdraaien naar '20 jaar'. En over twee jaar krijgen ze amnestie. Zo rollen die dingen.

Koonkluk Huis | 13-09-20 | 11:06

Haar handtekening staat onder de brief. Belangenverstrengeling. Artikel 12je. Vervolging Aquarium.

Marcello Christiani | 13-09-20 | 11:25

Ze zal Silly Sil en Akwasi wel even hebben gebeld. En Jeroen van de Boom, sorry, Die andere Boom, Arie.

Graaisnaaiert | 13-09-20 | 11:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Zijn ze bij het OM zo dom dat ze denken hiermee weg weg te komen?
Nee dus, ze komen er mee weg.

kwark001 | 13-09-20 | 10:09 | 1

Nee hoor, hier komen ze uiteindelijk niet mee weg. Dit wordt niet vergeten. Ze zullen nog een tijdje doorgaan en misschien wordt het nog veel erger, maar er komt een dag, dat de spreekwoordelijke wal het gesubsidieerde schip gaat keren.

Usumani | 13-09-20 | 11:04

Niet het helderste artikel van Van Rossem. Mag ik dat zeggen?

Panos88 | 13-09-20 | 10:09 | 5

@Panos88 | 13-09-20 | 10:46: De kern van het verhaal is, denk ik, dat het OM stuk is. Vrouwe Justitia is verkracht.

Usumani | 13-09-20 | 11:10

Moet hij het voor IQ88 dan nog even in Jip en Janneketaal opschrijven of was dit gewoon een schreeuw om aandacht?

Graaisnaaiert | 13-09-20 | 11:38
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat die gozer van 538 deed. Even vrij vertaald: Vind je mij een racist? Meteen naar het politiebureau en aangifte doen. Zo niet bek houden.

Guusje Nadorst | 13-09-20 | 10:08 | 1

Was een top stukje radio van Barend. Voor het eerst ook dat hij eens wat goed deed met zijn grefo bek.

overVecht | 13-09-20 | 10:29

Zoals hierboven beschreven, is het beoordelen op basis van huidskleur en het hebben van de juiste contacten, een vorm van klasse-justitie. Wat raar is, omdat vrouw Justitia niet voor niets geblinddoekt is.

Jesaja | 13-09-20 | 10:07 | 3

Die blinddoek is in hara mond gepropt en die weegschaal zit... wordt nat op dit moment.

lovekila | 13-09-20 | 10:08

Vrouwe Justitia wordt op dit moment verkracht.

Usumani | 13-09-20 | 11:12

Daar moet u niet te lichtjes over denken

nerv4s | 13-09-20 | 11:15

MDRA klinkt als een nieuw illegaal pilletje.

Road to serfdom | 13-09-20 | 10:06 | 5

Dyslectisch drammen

Dombo65 | 13-09-20 | 10:13

Hahahaha same here!

overVecht | 13-09-20 | 10:27
▼ 2 antwoorden verborgen

En zo komt het linkse gezwel van onze samenleving steeds meer in het licht te staan. Dit is zooo ontzettend fout. En dan moet ik wel eens denken: stel dat Wilders nu ook sorry had gezegd... waarom hij niet en die kwal van een Akwasi wel.

appeltjesgroeneweide | 13-09-20 | 10:06 | 1

Ach dat Wilders zijn uitspraken anders had bedoeld telden niet meer mee voor het OM. Hij had ze immers al gezegd. Deze vent heeft in zijn advocaten (of moet ik zeggen OvJ) stukje nergens het woord spijt genoemd.

maSs | 13-09-20 | 10:10

Nederland is een bananenmonarchie, waar je dingen wel even kan regelen met justitie, mits je de juiste connecties hebt.

kapotte_stofzuiger | 13-09-20 | 10:06 | 1

Ach, Jacobienis ook lid van de Rotary. Wat vooral ook een relatiekweekbureau is om tot ritselafspraken te komen waar deze eigenlijk niet toegestaan zijn.

AntiZanicz | 13-09-20 | 11:01

Als je mensen blijft wegzetten als populist, extreem rechts, complotdenker en gekkie, kijk in de spiegel mak lammetje in je bubble van open voor alle meningen zolang deze gelijk is aan de linkse mening

Titia Heidekonijn | 13-09-20 | 10:03

Ah, ouderwets roeren in waar het stinkt, zo ken ik GeenStijl weer
Maar traditiegetrouw zal het wel weer glas/plas/was worden, helaas pindakaas

Wc-kip | 13-09-20 | 10:03 | 3

Dat dus.
Maar ja, een paar GS reaguurders op 17 milj. 'tsja, die Rutte doet 't wel goed' & 'jammer van de gouden koets' roepers.

vliegende knorrepot | 13-09-20 | 10:40

@vliegende knorrepot | 13-09-20 | 10:40:
Ach, 'een paar' reaguurders
stond de reaguurders teller een paar jaar geleden niet op ca 350 k?

Tobi | 13-09-20 | 11:16

@Tobi | 13-09-20 | 11:16:
Helaas zijn er ook vele reaguurders die aan hun vijfde gebruikersnaam zijn begonnen.

The_Challenger | 13-09-20 | 11:30

Ik ben het licht der vreedzaamheid.

RickTheDick | 13-09-20 | 10:02 | 8
-weggejorist-
Pindacase | 13-09-20 | 17:02
-weggejorist-
Pindacase | 13-09-20 | 17:07
-weggejorist-
Pindacase | 13-09-20 | 17:14
▼ 5 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl