Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Kajsa Ollongren terug, doofpot Den Haag dicht

"Als je niet op BiZa zit om de democratie te verdedigen, waarom zit je er dan?", vragen wij ons samen met Martin Bosma en enkele andere Kamerleden af.

Je zal toch maar een échte parlementaire journalist zijn. Eentje die niet met een plopkap in de pollekes bij De Deur staat te wachten tot een minister of staatssecretaris precies vertelt wat híj of zíj wil dat het publiek te horen krijgt, waarop je 'dankjewel meneer, mevrouw' zegt en denkt 'Zo, de dag zit er weer op'. Maar zo'n zeldzame die daadwerkelijk door alle Kamerbrieven en Kamerstukken en vragen en antwoorden en baksteendikke dossiers heen ploetert, op zoek naar De Fout. Want er is altijd een De Fout. Pieter Klein van RTL is zo'n zeldzame échte parlementaire journalist, die heeft vandaag weer eens een Alleszeggende Column Die Alles Zag, over de deplorabele staat van onze democratie.

Het gaat weer over Artikel 68 van de Grondwet, de plicht van ministers en staatssecretarissen om de Kamer te informeren over min of meer alles wat zij doen. Dat doen ze na tien jaar vvd-bewind namelijk bijna nooit meer. Julio Poch, de toeslagenaffaire (en andere bestuursrot) bij de Belastingdienst, de aanpak van de coronacrisis (die volledig transparant zou moeten zijn), het burgerdodendossier van Jeanine Hennis Ank Bijleveld, de status van de eurobonds-onderhandelingen, allerhande rapporten, dossiers en onderzoeken die nooit met de Kamer worden gedeeld, om over De Bonnetjes van om het even welke biljoenenblunder met toeslagen, PGB's, overheids-IT & UWV maar te zwijgen: alles blijft geheim en dat is ongrondwettelijk.

In februari werd een boze motie van Pieter Omtzigt, met een beroep op Artikel 68 en een oproep tot meer openheid, met 150 van 150 stemmen aangenomen. Dat heet dan dat 'de Kamer zijn tanden laat zien'. Nou, tanden schmanden, want die motie ligt al maandenlang ergens onderin een la tot vergeeld perkament te verpauperen. Ondertussen Kajsa Ollongren uit haar ziekbed opgestaan om de democratie voor ons allen verder te verzieken, want die arrogante tante schrijft letterlijk het volgende in een brief aan de Kamer waarin ze weer eens wat opgevraagde documenten weigert te openbaren:

Lees: 'Zak er maar in, parlement. U woont niet in onze Ivoren Toren'. Aangezien Pieter Klein al het zware zwoegwerk al gedaan heeft, en wij natuurijk ook geen echte journalisten zijn, hebben we een paar Kamerleden benaderd voor een reactie op de zoveelste belediging van de Kamer door de minister van Binnenlandse Zaken. Zo laat Renske Leijten (SP) weten dat het "onzin" is dat de motie 'in beraad' zou zijn. "Een motie is een uitkomst van een discussie tussen regering en Kamer. Dus ze moeten de motie gewoon uitvoeren. En de SP is het met Klein eens dat de Kamer zich niet serieus neemt als ze zich weer met kluitje in het riet laat sturen. Op veel vlakken wordt de Kamer gewoon voor de gek gehouden, dit kabinet schendt de informatiepositie op talloze onderwerpen. En op deze manier kan de volksvertegenwoordiging niet alleen haar controlerende werk niet doen, het wordt ons ook onmogelijk gemaakt om beleid te verbeteren of aan te passen als dat nodig is."

Femke Merel van Kooten-Hardest Working Woman in Politics vindt dat het parlement "in plaats van blaffen maar eens moet gaan bijten. Als je alle “incidenten” onder elkaar zet waarin het parlement cruciale informatie onthouden werd, dan is het duidelijk dat dit een structureel probleem van dit kabinet is en een aantasting van de werking van het parlement & de democratie als geheel. Falend bestuur en ernstige fouten mogen niet aan de parlementaire controle onttrokken worden en dat is precies wat stelselmatig gebeurt. Ollongren moet de Grondwet respecteren en de motie uitvoeren. En Artikel 68 uitprinten en boven haar bed hangen."

Natuurlijk vroegen we ook Ollongrens grootste fan Martin Bosma (PVV) om een reactie: "Ollongren laat opnieuw merken maling te hebben aan de democratie. Het vraagrecht is een cruciaal recht van het parlement. Zonder dat kan het simpelweg niet bestaan. Dan is ook de vertrouwensregel uitgehold en is het fundament van de parlementaire democratie verdwenen. Juist Ollongren zou moeten hoeden over de rechtsstaat en de democratie. Dat zijn bij uitstek zaken waarover Binnenlandse Zaken zich moet buigen. In plaats daarvan staat Ollongren vooraan de democratie uit te hollen. Dat blijkt ook uit de beschadiging van de WOB. Valt onder Binnenlandse Zaken. Ook daar zou Ollongren voor moeten opkomen. In plaats daarvan kijkt ze vrolijk de andere kant op als die buiten werking wordt gesteld."

Om daar nog vertwijfeld aan toe te voegen: "Als je niet op BiZa zit om de democratie te verdedigen, waarom zit je er dan?"

Zelfs de GrrristenUnie is verrrbolgen!

Social

Reaguursels

Inloggen

Ze komt terug? Dan kan ze nog meer de D'66 standpunten via haar levensgezellin naar buiten ventileren via het programma Lubach. U kent dat programma wel, zonder lachsalvo's nu. Anders klopt het niet, natuurlijk. Lachsalvo's zonder publiek. Maar btw, weet iemand nog wanneer hij een grapje maakt, zonder deze lachsalvo's? .... Nee dus.... Maar dit programma wordt dus geproduceerd door de productiemaatschappij van jonkvrouw(!) Ollongren haar lesbische ega, en verkocht aan de VPRO. Zo kan de D66 mening mooi opgedrongen worden aan de intelligentia en het gepeupel er om heen. Objectieve tv noemt men dat in het Noord Koreaanse Nederland.

Johnnie Hansome | 13-05-20 | 20:06

Alle regeringspartijen, en de ondersteuners zijn mede schuldig aan de verziekte verhoudingen van de CCCP Nederland. Maar helaas dom volk blijft op dat soort partijen stemmen. Want PVV en Forum zijn evil volgens de elite en de pravda's

Winston1 | 13-05-20 | 19:21
-weggejorist-
FrederikBrama | 13-05-20 | 18:23

Kajsja wie? Deze minister (blijkbaar is zij dat) ken ik helemaal niet!

pollo1 | 13-05-20 | 14:52

Misschien moet de Tweede Kamer toch een voorbeeld nemen aan Engeland. Nu live op BBC2, een interactief House of Commons-debat met kamerleden (MP's), die via beeldbellen deelnemen aan de vergadering. De kamer wordt daar niet buitenspel gezet.

Middenmoter | 13-05-20 | 13:48 | 1

Voor de liefhebbers, het House of Commons-debat is ook online te volgen via de site "Parliamentlive tv".

Middenmoter | 13-05-20 | 14:08

Incompetentie en gebrek aan moed leiden tot geheimhouden, geheimhouden leidt tot misstanden, en incompetentie, gebrek aan moed en misstanden leiden tot .. burgers die lijden door incompetentie, gebrek aan moed, geheimhouden en misstanden.

Harry.Langezwaal | 13-05-20 | 13:32

Even filosoferen: het informeren van de kamer is ministers werk. Het moedwillig niet doen van je werk is reden tot ontslag op staande voet door je baas. De Koning stelt de ministers aan, en zou dus de (oneervolle) ontslagprocedure moeten starten.
Of geeft hij leiding aan een criminele organisatie?

frank87 | 13-05-20 | 13:24

Mooi dhr. Bosma zoutzuurt weer stevig aangaande de ministerse. Mag die man erg graag horen. Belezen, erudiet en op de hoogte van de wet.
Mooi man. Evocatus
.

Evocatus | 13-05-20 | 12:50

Liegen, bedriegen en geheimhouden zijn de gewone endemische Krankheiten van regeringen. Alleen het is wel zo dat als ze in Rusland dat doen, dan schijt men. David Jan Godfroid uitvoerig op pres. Poetin. Maar de NLse regering echt keihard ondervragen ziet de NPO nauwelijks als een journalistieke verantwoordelijkheid en uitdaging.

Overigens al tijdens de tsaren was openheid over wat er intern gebeurde ook al geen toonbeeld van transparantie en dat is zo gebleven. Zou stukken beter mogen, verdient de gewone Rus(sin)

Maar op het ogenblik kunnen daar helemaal niet op rekenen, want binnen het Kremlin is hoogstvermoedelijk of mogelijk een machstrijd gaande. Als ik de pers volg dan zijn er aanwijzingen dat pres. Poetin aan vervanging toe is. De siloviki lijken daarover na te denken.
We wachten af. Evocatus
PS
Gaat trouwens qua corona ook klotuh in Oekraïne. Pres. Zelenskyj moet de oligarchen maar eens een fikse poesklap geven, opdat zij financieel bijdragen aan de bestrijding van de virusgevolgen.
.

Evocatus | 13-05-20 | 12:44

D66-minister Ollongren maakt zich altijd zo'n zorgen over complottheorieën, maar door het achterhouden van informatie breng je complotgekkies juist op rare gedachten. D66, in oppositietijden altijd een vasthoudende pitbull als het gaat om transparantie en openheid, maar nu, in de coalitie, een gemuilkorfd schoothondje.

Middenmoter | 13-05-20 | 12:35

Orwellengren: ziek als voordat ze ziek werd, toen een poos ziek (en niemand die haar echt miste) en bij terugkomst in uw Kamer nog steeds ziek. Chronisch ziek dit mens.

Grijskijkert | 13-05-20 | 11:43

Hoe is het toch mogelijk dat er zoveel mensen democratisch op Ollongren hebben gestemd? Oh, wacht...

JackStick | 13-05-20 | 11:35 | 1

Als we op haar hadden kunnen stemmen had ze nu niet in het kabinet gezeten.
Ollongren is na de islamieten-invasie het ergste wat ons kan overkomen.

RykSR | 13-05-20 | 11:43

Wat denkt deze scheef gebakken creatuur wel wie ze is ?
En welke normaal denkende parlementariërs komen nu eens daadwerkelijk en actief in opstand tegen dit smadelijke beleid. ?
( behalve de PVV en deels de FvD )

Nietnagel | 13-05-20 | 11:13

D666 is al vreselijk lang helemaal van het padje. Liegen, bedriegen en informatie achterhouden voor de kamer is onderhand standaard en wordt gewoon getolereerd. Sinds de kabinetten Rutte heeft het onderhand allemaal weinig meer met een democratie te maken. Ongetwijfeld zal dit on-democratische gedrag van alle tijden zijn, maar in de huidige wereld is het een stuk moeilijker om zaken uit het nieuws te houden en, zoals nu en in het verleden, dom te houden. Volgend jaar weer "democratische" verkiezingen, waar bij voorbaat al weer partijen worden uitgesloten, er krampachtig weer wordt gepolderd en vooral wordt vastgehouden aan partijdiscipline. Valse beloftes worden weer gedaan voor de toekomst en partijen worden niet afgerekend op de niet nagekomen beloftes van de voorgaande verkiezing(en). Baantjes-jagers, CV-fluffers en ronduit ongeschikte, incompetente types bevolken het pluche en daar is weinig aan te veranderen. En geloof nu niet de leugen dat een gevormde coalitie de mening is van de meerderheid. Vrijwel alle kroonjuwelen van de diverse partijen worden tijden de onderhandelingen ingeleverd en de kiezer krijgt niet waarvoor hij/zij heeft gekozen in het stemhokje. De kiezer krijgt vlees nog vis met als resultaat de huidige incompetente regering en de daaruit voortvloeiende puinhopen.

Ruikbaard | 13-05-20 | 10:39

Er zijn minkukels in onze regering.
Aan de top staat toch wel Wiebes die in zijn eentje (ja, samen met Ascher dan) in 2016 duizenden mensen werkloos maakte met de wet tegen ZZP-ers. En ook nu nog telkens ageert tegen ZZP-ers. In zijn opinie moet je of bonusbaas van een groot bedrijf zijn of helemaal onderaan een loonslaaf zijn. Hard werken en nieuwere manieren van werken slaat hij van op tilt.
Een zeer sterke tweede plaats heeft Ollongren die privacy maar niets vindt. Het liefst ziet ze iedereen netjes getraceerd met een ingebouwde chip en camera. Opdat je niet een beetje anders of zelfstandig kunt zijn maar netjes doet en denkt wat de overheid voorschrijft.
Wie is derde?

Patatter | 13-05-20 | 10:26 | 1

Wat dacht je van Stef Blok? Zijn briljante verhuurdersheffing (uiteraard 'tijdelijk:') duwde de bouw tijdens de vorige crisis dusdanig effectief de put in dat zij vrijwel geen opdrachten meer had, ook niet van de corporaties die normaal gesproken doorbouwen. Vaklieden werden er massaal uitgegooid, de bouw is die aderlating nog steeds niet te boven.

En dan ook nog opscheppen dat hij het ministerie van volkshuisvesting overbodig had gemaakt, daar werd 5 jaar later iets anders tegenaan gekekpen. Ook dat levert nog steeds vertraging van de broodnodige woningbouw op. Nee, een echte topper van de VVD weer.

5611 | 13-05-20 | 10:43

Toch even het artikel op RTL gelezen. Die wartaal van GS is soms geen touw aan vast te knopen.

nutsniet | 13-05-20 | 10:21

Een enge anti-democratiefeeks als Chef Grondwet. The Horror.

Piet Karbiet | 13-05-20 | 10:21

Het grappige is dat wanneer ik met vrienden uit Italie en Rusland praat ze altijd enorm positief zijn over de politiek hier. Daar vinden ze het allemaal corrupt en in Nederland kan dat in hun ogen niet. Ik geef altijd aan dat het hier net zo'n corrupte bende is alleen dat het enige verschil is dat ze in Nederland nog roomser voordoen dan de paus. Dan kan je beter een Berlusconi hebben die tenminste nog eerlijk is dat ie niet heilig is dan dit hypocriete linkse zooitje in NL.

Di Arroganti | 13-05-20 | 10:10 | 1

Dit gesprek heb ik met regelmaat gehad met zuid Amerikaanse vrienden. We zijn hier veel beter in het verbergen, maar corruptie is hier ook aan de orde vd dag lijkt het.

Rohin | 13-05-20 | 10:47

Ze komt er gewoon mee weg omdat geen enkel Kamerlid van de aan het Kabinet verbonden partijen zijn/haar kans op die prachtige burgemeesterspost of CEO van PostNL, Stedin of een groot ziekenhuis wil vergooien. Ook - of in het bijzonder - Omtzigt niet.

Pierre Tombal | 13-05-20 | 09:54

Wat verwachten we nou van een minister met een paspoort van een vreemde mogendheid?

Rest In Privacy | 13-05-20 | 09:47 | 1

Waarom accepteren we überhaupt mensen met een dubbele nationaliteit en dus dubbele loyaliteit in onze regering? Laat die heks de democratie in Zweden om zeep helpen.

5611 | 13-05-20 | 10:47

Gaaaaaap...... De overgrote meerderheid van de bevolking vind dit prima zo. Politiek is men murw gebeukt en wil men niet weten wat Rutte en co allemaal fout doen. Men wil alleen nog maar braaf doen wat er gezegd wordt, zodat diezelfde Rutte en co later kunnen zeggen "Het volk ging er mee akkoord". En gelijk dat ze hebben! Weet je trouwens wie er in de jaren '30 van de vorige eeuw ook zo te werk ging bij onze oosterburen? Juist!

janbehanger | 13-05-20 | 09:46

De Omerta regeert. De gelederen van de pluche-ridders sluiten zich, een doodse stilte volgt, en het volk druipt af. En Mark heeft er weer een dag bij.

Du-u-u-h | 13-05-20 | 09:46

Kasja Ollongkreng zou prima floreren in de regering van Noord Korea.
Maar wellicht vindt men haar in Noord korea te autoritair?

Dutch_Viscount | 13-05-20 | 09:45
-weggejorist-
GoyishaKopf | 13-05-20 | 09:29 | 2

Vertrouwde beelden verbergen een totaal veranderde werkelijkheid, zoals Lübach al eens opmerkte. Het zelfverklaarde politieke centrum is al een heel eind opgeschoven in de richting van een autoritair bewind van gelijkgestemden (politici, ambtenaren en gelijkgezinde rechters, afgedekt door wat ooit de kwaliteitsmedia waren, die de kiezers steeds meer als bedreiging zijn gaan zien in plaats van als hun achterban). De transformatie van D66 is misschien het duidelijkste voorbeeld van de huidige trend in de richting van het Chinese model.

dihydrogenmonoxide | 13-05-20 | 09:01 | 2

Misschien wel met steun van China. Dat is iets om even over na te denken.

decadent degeneraat | 13-05-20 | 09:43

Wist je dat zondag met Lubach geproduceerd wordt door de echtgenote van Ollongren?

pleurtop | 13-05-20 | 12:42
-weggejorist-
Hoksie | 13-05-20 | 08:54

Begrippen als democratie, rechtsstaat en transparantie worden door D66 toegepast, zolang dat in de eigen strategie past. Zodra de begrippen een hindernis vormen voor de D66 idealen laat de partij ze net zo gemakkelijk vallen.

jochum1980 | 13-05-20 | 08:38

Wij kunnen hier blijven afgeven (en terecht) op Karin Ollongkreng, maar er zijn in maart verkiezingen. Nu een minister naar huis sturen, gaat niet gebeuren. Kamerleden en ministers zijn drukker bezig met pruttelende talkshows, overbodige bezoeken aan zorginstellingen, vermijden van debatten in de Kamer. Intussen kan Karin er een jaartje tussenuit knijpen, en vervolgens met nog meer arrogantie, nog meer dictatorlike terugkeren. Onkruid, zoiets als Japanse duizendknoop. En de Kamer? Tukt, appt, let op de camera's in de buurt en doet niets, helemaal niets.

dathoujetoch | 13-05-20 | 08:30 | 1

Dat hou je toch.
Fuckinghell

Fuckinghell | 13-05-20 | 08:33

De opstelling van Ollengren zou voor heel veel rechtgeaarde D66'ers directe aanleiding moeten zijn hun lidmaatschap op te zeggen. Waar staat deze partij nu nog voor? Na DENK en 50plus moet deze partij ook maar helemaal op de schop.

ILF2 | 13-05-20 | 08:23 | 2

Als men als o.a. D66 lid nu nog niet doorhebt dat hun ministers de democratie misbruiken dan is er nog weinig hoop en is het wachten op een hele armoedige periode voor Nederland hetgeen hun ogen zal doen openen. Deze groep heeft het nog veeeeels te goed!

Harrie7949 | 13-05-20 | 09:06

@Harrie7949 Als decleden dat niet door hebben zou er inderdaad weinig hoop zijn vanwege hun domheid dan wel naïviteit. Het is erger. Die leden staan hier vierkant achter.

Major-Disaster | 13-05-20 | 12:09

Enige dat verandering kan maken is ervoor zorgen dat pvv of fvd de grootste partij worden van NL. Dan doet D66, gl en de pvda gewoon niet meer mee. En kunnen we echt een eerlijke samenleving maken waarin iedereen gelijk is voor de wet.

Hollandse_blauwe | 13-05-20 | 08:18 | 3

Net als Leefbaar in Rotterdam. Die waren ook de grootste. Wat daar gebeurde...

sjef-van-iekel | 13-05-20 | 09:05

@Harrie7949 | 13-05-20 | 09:08:
Zeker een reëel risico. Thierry en Geert (en bezoekers), het is goed om alert te zijn bij bijeenkomsten. Want onze broodheren spelen vreemde spellen.

decadent degeneraat | 13-05-20 | 09:46

Overigens zou de impasse best wel eens voort kunnen komen wegens de uitzonderlijke positie van het Koningshuis in de wetten op openbaarheid.

Het heeft er nu alle schijn van dat Kasja zich daar niet openlijk op wil beroepen, omdat het dan wel duidelijk is hoe het zich met de kwestie Poch en de Junta-Oranje-connectie.

De verwarde man | 13-05-20 | 08:08

D66 is een mislukte partij, wat is er van de kroonjuwelen terecht gekomen? Hans van Mierlo zou zich in zijn graf omdraaien als hij zou weten hoe Ollongren bv. het referendum de nek om draaide

Diederik_Ezel | 13-05-20 | 08:05

Niet doen wat het hoogste bestuurlijke orgaan in Nederland je opdraagt. Het is nogal wat voor een dame die uit een partij komt die Democratie in de naam voert en is opgericht voor bestuurlijke vernieuwing.

Een zelf respecterend die zichzelf en de democratie serieus neemt, stuurt hiervoor een kabinet naar huis.
Dankzij de partijpolitiek zal dat niet gebeuren.

Je kan van alles van Baudet vinden, ik vind het ook een pedant joch, maar dit is precies een van de belangrijkste redenen voor mij om FvD te stemmen - ondanks het frame van linkse partijen en de staatsmedia van alt-right.

De verwarde man | 13-05-20 | 08:05

kajsa heeft gewoon MEER schijt aan jou....als jij aan kajsa..onthoudt dat nou eens..!

grapjasz | 13-05-20 | 08:00

Bah!
Eerlijkheid en openheid van zaken is waar een democratisch systeem mee valt of staat.
En juist dit is al heel lang niet meer aanwezig en er gebeuren dingen die het daglicht niet kunnen verdragen.
Het hele probleem zit hem in dat Nederland al heel lang niet meer geregeerd wordt uit Den Haag maar uit Brussel en via internationale verdragen.
Je bent gewoon geen baas meer in eigen huis.
Wat een on-ge-lo-ve-lijk teringzooitje is het toch in dit land.

Datgingniegoed | 13-05-20 | 07:52

Parlement kan het hele kabinet naar huis sturen. Maar gezien de kadaverdiscipline van VVD, CDA en D66 gaat dat natuurlijk nooit gebeuren. www.rijksoverheid.nl/regering/over-de...

2e slaapkamerleden zijn verkocht aan de laagste bieder. Er liggen teveel lekkere baantjes in het verschiet om hun eigen werkzaamheden uit te voeren. Waarom 2e slaapkamerleden er nog zitten is dan ook een groot raadsel, het parlement zou net goed zichzelf kunnen opheffen (bespaart kosten!). Het kantklossend klootjesvolk is daarbij verraden.

En het allerergste? Het proletariaat stemt weer op dezelfde partijen die nu in de regering zitten en nu letterlijk zeggen controle niet te blieven. Verbijsterend.

Ik neem het partijkartel en met name DDR666 het niet eens kwalijk, zij maken gewoon gebruik van de macht die ze hebben. Mijn medelanders, met name de witten, zouden zich ernstig moeten schamen. Alleen maar omdat ze niet een keer wat anders durven stemmen, bang gemaakt door de MSM.

Graaf_van_Hogendorp | 13-05-20 | 07:46

Ik heb meer vertrouwen in J e n s e n dan in dit kabinet...

David000000007 | 13-05-20 | 05:38 | 1

Ik heb meer vertrouwen in Jacco de beurs aap dan in dit armzalige, visieloze, burgerhatende zooitje.

5611 | 13-05-20 | 10:51

Dan moet de rechter de regering maar dwingen de grondwet te handhaven en de motie uit te voeren. Trias politicas, weet je wel.
Oh wacht....

Zzzzooooffff | 13-05-20 | 02:39 | 1

Heeft de rechter niets mee te maken. Gewoon motie van wantrouwen, motie van afkeuring en wegsturen die minister / het kabinet. Maar ... als puntje bij paaltje komt treedt de kadaverdiscipline van de regeringspartijen in werking en wordt de Tweede Kamer weer een slappe hap en een fopparlement. Dat weet ook Ollengren en die gaat dus gewoon door.

Leffe Blonde | 13-05-20 | 06:54

Ach flikker toch op met je 'boze motie' van Pieter Omtzigt. Als Pietertje ook maar iets van die motie gemeend zou hebben, zou hij al lang een keer met een motie van wantrouwen tegen dit kabinet meegestemd hebben. Want dat is wat een serieuze Tweede Kamer doet met een regering die niet vraagt 'Hoe hoog' als de Kamer beveelt dat er gesprongen moet worden.
Ergo, wij hebben geen serieuze Tweede Kamer. Wij hebben een nepparlement, met nepparlementariërs. Zoals nep-Pietertje nep-Omtzigt.

obominotie | 13-05-20 | 02:19 | 1

Pietertje zit bij de verkeerde partij en heeft niet genoeg ballen over te stappen.

reagluurder010 | 13-05-20 | 10:05
-weggejorist-
geile pater | 13-05-20 | 01:38 | 1

Het volk krijgt het Parlement dat het verdient.

sjuul69 | 13-05-20 | 01:27 | 3

Dat is niet waar. Het gaat gewoon deze ondemocratische kant op ongeacht wat je stemt. Meer EU. Meer euro. Minder democratie. Meer falen van de overheid dat gemaskeerd wordt. Als Thierry ooit mee mag doen wordt hij ook zo...

Hemke-Valsema | 13-05-20 | 05:51

@Hemke-Valsema | 13-05-20 | 05:51: Dat is toch wat ie zegt. Als we allemaal op de gevestigde orde blijven stemmen dan zullen ze FvD en PVV en wellicht straks ook andere partijen blijven uitsluiten.

Stonecity | 13-05-20 | 07:21

Wie heeft er ooit op Ollongren gestemd dan?

JackStick | 13-05-20 | 11:14

Stemmen mensen, stemmen. Op de goede partijen,of laten jullie je wéér, en voor de zoveelste keer, bezeiken

bart2653 | 13-05-20 | 01:18 | 5

Vraag stellen is hem beantwoorden denk ik.

Mallepietje1001 | 13-05-20 | 11:37
▼ 2 antwoorden verborgen


Kajsa Ollongren terug, doofpot Den Haag dicht
--------'
Dat krijg je met een dove pot

Kijkeensaan | 13-05-20 | 01:01 | 3

Dove dichte pot. Uit betrouwbare bron heb ik gehoord dat lesbies in een relatie na 6 maanden geen sex meer hebben.

Hemke-Valsema | 13-05-20 | 05:53

“In afwachting van het advies van de raad van State” .... en wie is de voorzitter van de raad van State? Juist ja, die had iets met de laatste politieke moord in ONS land te maken...

Dr van | 13-05-20 | 00:54 | 2

Niet de spijker op de kop slaan s.v.p.

watmagjenogwel | 13-05-20 | 04:35

Thom de Graaf.
Daar heb ik afgelopen zondag tenenkrommend het arrogante 1- 2tje van met Twan -'Faal bij de commercielen'-Huys in Buitenhof van zitten bekijken.
Oh, wat wilde Huys graag dat Baudet afgezeken zou worden.
Aangevertje na aangevertje.
Als je D66-er bent, krijg je de arrogantie blijkbaar gelijk aangemeten.
Het viel mij mee, dat de Graaf niet weer over Anne Frank begon, toen hij het over Baudet had.

Roadblock | 13-05-20 | 08:24

Een half jaar heeft ze de tijd gehad om op te knappen, maar ze is nog steeds ziek.

JackStick | 13-05-20 | 00:52 | 2

Ik had niet verwacht dat het beter zou worden. Eens verknipt, altijd verknipt.

watmagjenogwel | 13-05-20 | 04:34

Ik neem aan dat je ziek in haar hoofd bedoelt.

5611 | 13-05-20 | 10:55

Dubbelpaspoorters hebben vaak niets met democratie. Nu die Ollonkreng weer.

eastender | 13-05-20 | 00:49

Kasja O heeft een tyrannieke moeder complex. Mammie is de baas en de kinders zullen dat weten ook.

Eruit trappen die verzuurde trut!

Dr van | 13-05-20 | 00:44

Kotsmomentje du jour;
Bij OP1 (NPO1) zit staatssecretaris van Huffelen maar te vertellen "Hoe mooi het is om bij de belastingdienst te werken" op licht kritische vragen over de toeslagenaffaire van 'presentator' Tijs van den Brink. Aan het einde van het interview waarbij iedere vraag waar in ook maar een spoor van kritiek te bespeuren is door van Huffelen vakkundig is ontweken met algemeenheden, vaagheid en dooddoeners biedt van den Brink zijn excuses aan "omdat hij streng moest wezen"
Mijn god, wat een walgelijke show van journalistieke en politieke zwakte en vriendjespoliteik. Je voelt gewoon je maag omdraaien.

me163komet | 13-05-20 | 00:29 | 3

Thijs = poephoofd

Hemke-Valsema | 13-05-20 | 05:55

Onze thijs staat niet bekend voor zijn geweldige diepgaande vragen , er lopen er nog veel meer rond in hilversum. Zitten graag hun tijd uit zonder iets bij tedragen.

Banenenrepubliek | 13-05-20 | 06:26

Journalisten bij de Staatsomroep zijn gekocht. Waarschijnlijk is het hele interview vooraf woord voor woord doorgesproken, zo niet geheel kant en klaar opgesteld door Financiën.

5611 | 13-05-20 | 10:58
-weggejorist-
levensgenieter | 13-05-20 | 00:20

Bewindslieden die dit soort zaken flikken moeten niet alleen met een motie weg gestuurd worden. Ze moeten gewoon een tijdje vast gezet worden wegens ondermijning van de democratie. Leren ze misschien wat van. En sowieso zal het wel een afschrikwekkende werking hebben op het gespuis dat er nog zit.

Cyrax1301 | 13-05-20 | 00:18

Kolder allemaal, iedereen weet dat de regering en de "controlerende" tweede kamer schone schijn is.. Het is 1 pot nat waarbij aangetekend dat er 2 partijen zich niet conformeren aan de rest en dat zijn de PVV en FvD. Ja er zijn enkelingen die ook eens wat sputteren, maar uiteindelijk is de groepsdwang onvermijdelijk.
Een toneelstukje dus. Democratie bestaat helemaal niet. Er zijn afspraken en regeltjes die achter de toonbank dus geregeld worden.. Een baantjescarrousel waarover gedeald wordt. De leider is een geschiedenisleraar, die best wel intelligent kan babbelen en doet alsof hij er heel veel verstand van heeft om zich door anderen te laten leiden. En verder zien we wel hoe het gaat is het idee, als we de burgers maar laten zien dat we er bovenop zitten gaat het goed, verder niet wijzer maken scheelt ook een hoop gedoe. De burger wil belazert worden. Stel je voor dat je ze de werkelijkheid laat zien. dat kunnen ze helemaal niet aan. Dat willen ze helemaal niet. En als je vindt dat het systeem verandert moet worden ga je toch zelf van binnen uit je best doen om dat te veranderen. De koffie staat klaar..
Democratie zo als het zou moeten zijn is er nooit geweest, en het gaat nog steeds bergafwaarts. Met of zonder Ollengren al heeft die als anti democraat best veel punten bij elkaar gesprokkeld.

dijkbewaker | 13-05-20 | 00:17 | 1

Het hele systeem deugt dus niet. Politiek bedrijven uit carrière motieven is fout, fout, fout. Of hoofdelijke aansprakelijkheid invoeren op alle niveaus of naar een Raad van Ouden/Wijzen, zoals bij de indianen. Ik stem op Sjefke.

SlimmeBelg | 13-05-20 | 04:54

Verwarde vrouw.

JackStick | 13-05-20 | 00:10

Ach ja, een Nederlandse vrouw.

klimaatsloper | 13-05-20 | 00:00 | 1

Pardon?

JackStick | 13-05-20 | 00:53

Ik kan haar niet zien of horen. Zonder het gelezen te hebben. Ongezien de tyfus met de freule

zuurtjeregen | 12-05-20 | 23:48

Wat kun je anders verwachten van een minister van Biza, die de "Republiek Amsterdam" wilde oprichten als de verkiezingsuitslag niet in haar linkse straatje paste, m.a.w. als Wilders regeringsleider zou worden.

Afgezien van de hysterie, de ongrondwettelijkheid en de oorlogsverklaring aan de democratie die ten grondslag lag aan deze perfide wens, zou het wellicht maar beter zijn ook: een muur om die stad met zwaar bewaakte checkpoints voor iedereen die naar buiten wil. Een stadsstaat met een éénpartij-stelsel, een rode vlag met drie sterren ter vervanging van de drie Andreaskruizen, een Centraal Comité met Rutger Groot Wantsink als voorzitter en Ollongren als secretaris-generaal van de Partij.

Maar dan moet ik wel éérst maken dat ik er wegkom. Anders moet ik nog per zelf genaaide luchtballon Ollongren's "Antifascistische Schutzwall" over zien te komen om politiek asiel te gaan aanvragen in het Vrije Nederland.

Peter Emile | 12-05-20 | 23:35

Krijg van van de meeste ministers de indruk dat hun beleid tegengesteld is aan hetgene wat hun ministerie zou moeten voorstaan.

watazooi | 12-05-20 | 23:30

Heel zorgwekkend en ernstig, maar zolang de gemiddelde burger alleen geïnteresseerd is in of-ie voldoende te vreten heeft en maar op het partijkartel blijft stemmen gaat dit niet veranderen helaas. Tijd voor beter onderwijs en zelfstandig denken. Wellicht dat corona hier ergens een impuls geeft.

duh! | 12-05-20 | 23:21 | 1

'geef het volk te vreten en spelen'

MisterMr | 13-05-20 | 07:26

Blijkbaar leeft bij veel mensen nog de illusie dat we in een democratische rechtstaat leven...

Antiquerulant | 12-05-20 | 23:14 | 1

Klopt,.. daarom keren zij zich dan ook af van Baudet en Wilders.

botbot | 12-05-20 | 23:20

Heks van Oranje. Griezelige octopus.

ManusMann | 12-05-20 | 23:12

Toen iedereen toiletpapier aan het hamsteren was heeft Ollengren de grondwet er bij gepakt blijkbaar.

Sqbar | 12-05-20 | 23:07 | 1

Nice

hustler01 | 12-05-20 | 23:12

Ttttssshhren , Ratttlesnakesound!

Datgingniegoed | 12-05-20 | 23:01

Karin, ga weg. Niemand heeft om jou gevraagd, er heeft nog nooit iemand op jou gestemd.

dathoujetoch | 12-05-20 | 22:59 | 1

Niet nodig, ze is daar neergezet door de van Amsbergjes c.q. Bilderbergjes. Zo rolt deze bananenmonarchie!

Morgenstern064 | 13-05-20 | 09:03

Met een schalkse blik op de opiniepeilingen is het de vraag wat al die opiniepeilingen nou echt betekenen. Zelfs de covid-19 bestrijding is er mede door bepaald. Verdeel en heers. Komen we bij blaffende honden bijten niet.

Het is in Nederland goed gebruik om te proberen er samen uit te komen. Vroeger letterlijk een kwestie van overleven, pompen of verzuipen, sinds het Akkoord van Maastricht (of wat Ruud Lubbers toen ook maar weer deed), afijn, het officiële startschot van de politisering van het begrip Polder. The Third Way volgens de Vrouw van Hillary Clinton trouwens.

Niet veel later Wim Kok die met zijn Nijenrode papiertje de ziel van de sociaaldemocratie te grabbel gooide. Maar goed, als zelfs een Paul Rösenmuller vakbondsleider kan worden? Het is de volstrekte pervertering van het Rijnlandse model: dat is, we hebben tegengestelde belangen maar laten we proberen er samen uit te komen.

Toen dus vervangen door: we zijn allemaal ook maar omhooggevallen belangenvertegenwoordigers, dus laten we net doen alsof we er bij voorbaat samen uit komen. Dus polderen en de vakbeweging die al veertig jaar ook niet veel meer is dan het zoveelste verdienmodelletje met een paar leden die te lui zijn om hun abonnement op te zeggen. Maar met op papier nog steeds heel veel invloed (SER, Pensioendossier). A Bureau of Lost Souls, maar dan voor talentloze bureaucraten.

Zelfcastratie en dan het gespreide bedje voor de sociopatische volgelingen van Ayn Rand. Marktwerking. De Triomf van de Wil, liefst geholpen door een geboren zilveren paplepel of soortgelijke kruiwagen. In die gedachtegang vechten honden om een been, en gaat de sterkste er mee heen. In de praktijk wordt er rustig been verdeeld en zien de meeste schoothondjes gedwee kwispelstaartend of er ook voor hun nog wat te knagen overblijft.

En maar keffen.

Dan moet je ook niet raar staan te kijken dat het nationale alpharoedel nergens op lijkt. Het nietszeggende maar o zo veel lullende alphamannetje doet heel hard een sfinx na, maar dat is puur gebrek aan inhoud. Waarvoor ambitie een wel heel erg armzalig placebo is. Maar dan de rest.

Het zijn niet eens eenogige wolven. Het zijn loopse teefjes (m/v/x) die het van mediageilheid ook niet meer weten waar ze het zoeken moeten. En dan maakt een maandje meer of minder tussen de coulissen gewoon niet zo veel meer uit.

Maar als al die gruizige troetelwolfjes ook maar wat meehuilen in het bos, wie zijn dan wel de hoge bomen?

Groetjes van de houtzagerij, het klootjesvolk. Formeel de machthebberts in Nederland. Slechts één mening tussen vele.

Gezellig.

Rest In Privacy | 12-05-20 | 22:56

Rutte is de Matthijs vd Nieuwkerk van de politiek.

Wat zal hij veel bloemen en lof krijgen als hij stopt.

Knufter | 12-05-20 | 22:49 | 5

@BozePaarseMan | 12-05-20 | 22:57: Halbe Zijlstra idem dito. Liegen, liegen, liegen, en op het moment dat je ontmaskerd bent het verdommen om ook maar één Kamervraag te beantwoorden, er tussenuit knijpen, en een bad van gejuich, begrip en medeleven krijgen over zo'n oprechte 'spijtbetuiging'.

obominotie | 13-05-20 | 02:31
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
tintel | 12-05-20 | 22:49

In een functionerende parlementaire democratie zou dit een inkoppertje zijn: motie van wantrouwen, en hoppa, weg ermee, met algemene stemmen.
Maar ja.
Partijdiscipline.
Partijkartel.
Schijndemocratie.
En persoonlijke belangen.

jemagookniksmeer | 12-05-20 | 22:49 | 3

Met name die partijdiscipline zou verboden moeten zijn.
Ieder Kamerlid zou naar eigen inzicht en geweten moeten kunnen stemmen.
Wat neerkomt op hoofdelijk stemmen als regel, en niet als uitzondering.
In alle vrijheid, en geheim, dus zonder de hete adem van de partij in je nek.
Want als je in het geheim je stem kunt uitbrengen hoef je je ook niet langer door de angst te laten leiden, dat eventueel afwijkend stemgedrag repercussies kan hebben voor je positie in de partij.

Kijkeensaan | 12-05-20 | 23:07

Lees het zoekprofiel voor ‘nieuwe kandidaten GL’ maar eens na: je moet aan vele eisen voldoen, echter het belangrijkste is: Der Führer gehorchen. Ik hoorde daar vandaag iets over…

Sw.Dwaallicht | 12-05-20 | 23:19

@Kijkeensaan | 12-05-20 | 23:07: Moet ik toch denken aan een oud verhaal over een man die zijn vrouw heeft laten beloven bij één of andere stemming op zijn baas te stemmen. Blijkt baasje maar één stem gekregen te hebben.

LesPaul | 13-05-20 | 02:00

""Ollongren laat opnieuw merken maling te hebben aan de democratie."
Juist!
Kunnen we dan eindelijk met z'n allen, redactie incluis, afspreken om nooit of te nimmer meer te spreken van D(emocraten)66 maar voortaan enkel dat vervloekte jaartal gebruiken. '66 dus.
En nu we hier toch zijn aanbeland, die Volkspartij voor Vrijheid en Democratie dekt de lading ook al jaren niet meer, laten we die voortaan ''' noemen.

Abject | 12-05-20 | 22:44 | 1

Doema66 wellicht? Klappen op commando.

Graaisnaaiert | 12-05-20 | 23:06

Je zou bijna denken dat de grootste vijand van de democratie diegenen zijn die deze juist zouden moeten bewaken in onze parlementaire democratie? Waar openheid en transparantie deze democratie hoog zouden moeten houden, lijkt het de laatste tijd als een plumpudding in elkaar te zakken vanwege een hele nare akelige kramp steeds meer te willen verhullen wat het daglicht niet kan verdragen? En juist dat ondermijnt steeds meer het vertrouwen in de democratische staat, zo lijkt het wel. De democratie lijkt haar eigen graf te graven.

Jan, Leiden | 12-05-20 | 22:41 | 3

Je zou bijna denken dat de grootste vijand van de democratie diegenen zijn die deze juist zouden moeten bewaken in onze parlementaire democratie?
____
De wolf zegt tegen de schapen dat hij hen beschermt.

Kijkeensaan | 12-05-20 | 23:31

@Jan, Leiden | 12-05-20 | 23:53:
Tegenwoordig hoeft hij die schaapskleren niet eens meer te dragen.
De geïndoctrineerde schapen geloven hem gewoon.

Kijkeensaan | 13-05-20 | 00:27

Geweldige film !

sprietatoom | 12-05-20 | 22:39

Dit zijn gouden tijden voor diegenen in Den Haag die eigenlijk het volk, en dus de democratie, maar deporables vinden. Onder druk/angst wordt alles vloeibaar.

Makke schapen zijn makkelijk te leiden.

sprietatoom | 12-05-20 | 22:37

Tjah. We kunnen dan wel vreemd opkijken van da Erdogan een stel pionnen in ons parlement zet. De echte haat voor de democratie, komt van binnenuit. Dat het uitgerekend D66 is die de bewindspersoon aanlevert zou het hilarisch maken, aks het niet om te huilen was.

Hans van Mierlo stopt binnenkort met draaien in zijn graf. Die komt eruit om opruiming te houden. Als er een zombie apocalyps komt, dan weet ik wie het veroorzaakt heeft.

TheEgg | 12-05-20 | 22:37

Zo elitair, zo´n minachting voor het volk, ook bang voor het volk. Zo overtuigd van het eigen gelijk, geen tegenspraak dulden. Het volk voor dom verslijten. En notabene van D´66, de partij die meer directe volksinvloed tot één van haar speerpunten had gemaakt en daartoe o.a. zelfs was opgericht.

Stratum | 12-05-20 | 22:35

Ondemocratisch naar voren geschoven vals serpent, de Lilith van D66 aldus. En zoals we weten wilde Lilith niet onderop liggen en vocht haar positie aan, dit verloor zij waarop ze wraak nam op haar voorbeeldige opponente door zich als slang te vermommen, de rest kennen we.

Sw.Dwaallicht | 12-05-20 | 22:35 | 4

De seksuele frustratie spat er vanaf, ga dat eerst maar eens oplossen voordat ge met grote mensen mee wilt praten over dingen waar ge geen enkel benul van hebt. Trouwens, zeg maar ‘u’ tegen ‘je’ in het vervolg. Mogelijk helpt dat bij het verkrijgen van een inhoudelijk antwoordt, gij droeftoeter.

Sw.Dwaallicht | 12-05-20 | 23:27

@Sw.Dwaallicht | 12-05-20 | 23:27:
Pssst: je weet dat elke religie slechts gebazel is, hé?
Neemt niet weg dat Lilith in dit fantasieverhaaltje op mijn sympathie kan rekenen, Adam een jankbal is, Eva een onderdanig, goedgelovig blondje en god een incompetente idioot die Adam om zijn gejank een draai om zijn oren had moeten geven en voor Lilith een betere vent had moeten scheppen ipv haar het paradijs uit te trappen.
Het hele Joods-Christelijke scheppingsverhaal is trouwens als een slechtgeschreven aflevering uit een tweederangs Latijns-Amerikaanse dramaserie. En het ergste? De rest van de bijbel is nog erger.
In 2 koningen 2 doodt die flutgod bijvoorbeeld 42 kinderen omdat ze een of andere kale profeet genaamd Elisa "kaal" noemen. Wat een klein pikkie moet je dan hebben. Serieus. Als dat figuur dat in de bijbel beschreven is daadwerkelijk de schepper van het universum is, dan is de hel waarschijnlijk een betere plek dan de hemel.

Varende_Reaguurder | 13-05-20 | 00:32

Het probleem met figuren zoals u is tweeledig, nl. het gestuiter vanuit louter frustratie leidt v.d. inhoudelijke boodschap af (waar ging het ook al weer over?) en ten tweede onderschat u de bedoeling van symboliek. Erger nog, u minacht en tracht het belachelijk te maken, dat mag. Echter, u hoeft mij nergens van te overtuigen, ik kan prima zelf nadenken zo lijkt mij.

Ok, ik zet u twee beker voor: een ruwgebakken blanco klei-pul gevuld met het allerlekkerste koele bier wat er maar bestaat en de ander beker mooi versierd met goud en zilver vul ik met - ik noem maar wat – koelvloeistof. U kiest de gifbeker omdat u meent dat dat de dorst het beste lest gezien de buitenkant v.d. pul. Deze eigen keuze krijgt u gratis en voor niets aangeboden, elke dag opnieuw. En nu terug uw kooi in, gij dukdalf.

Sw.Dwaallicht | 13-05-20 | 01:46
▼ 1 antwoord verborgen

Ze proberen het tot maart volgend jaar uit te zieken (het Kabiniet), en ze weten dat Klein kan schrijven tot ie een ons weegt, en dat de lulletjes in de Kamer toch niet doorbijten en het zooitje naar huis sturen, zeker niet in de "Corona" shit die de democratie toch al on hold heeft gezet.

Zwizalletju | 12-05-20 | 22:35

Als systeempoliticus moet je je geweten in de vriezer achter kunnen laten. Kajsa kan dat als geen ander. Daar worden ze op geselecteerd.

Nehemia | 12-05-20 | 22:33 | 3
-weggejorist-
Capo-dei-capi | 12-05-20 | 22:41

Ze heeft afstand gedaan van haar geweten; heeft ze niet nodig.

Arachne | 13-05-20 | 00:05

Ik ben erg benieuwd naar de documenten rondom granuliet en in het bijzonder over het storten in 'Over de Maas' en Halve Zijlstra.

Rest In Privacy | 12-05-20 | 22:32

Ollongren: slechtste minister van BiZa ooit. Om met Pim zaliger te spreken: Ach mens ga toch koken.

Toos Bevergeil | 12-05-20 | 22:30 | 1

Is er al een lijstje gemaakt met de slechtste ministers ever, ik zou daar voor zijn 1x per jaar door mailen naar die lui.

Banenenrepubliek | 13-05-20 | 06:33

Waar is overigens mijnheer Tom Staal gebleven?
Dit was een uitstekend onderwerp voor een interview aan genoemde voordeur.

Flentyx | 12-05-20 | 22:26

En maar klagen op Twitter enz. Ga eens iets doen kamerleden!

jip_86 | 12-05-20 | 22:25

Het klinkt hard, maar voor de democratie zou het beter zijn geweest als deze dame niet had kunnen terugkeren na haar gezondheidsproblemen.

In wat voor een land leven we eigenlijk als een sojaslager zijn product geen "vegetarisch gehakt" mag noemen, terwijl Grondwetschendende partijen als D66 en VVD in hun naam wel termen als "democraten" en "democratie" mogen voeren??

Professor Superhirn | 12-05-20 | 22:25

Kajsa was een goede voor de Stasi geweest. .

Nehemia | 12-05-20 | 22:24

Motie van wantrouwen lijkt me op z’n plaats. Maar ja, die wordt uiteraard door de Kuifjes van de coalitie tegengehouden. Want blaffen voor de vorm... dat mag van de partijleider. Bijten niet. Dan kom je niet meer op de kieslijst en krijg je ook nergens meer een baantje van het kartel.
“De leden stemmen zonder last” ... staat ook in de grondwet. Ook een wassen neus.

Stormageddon | 12-05-20 | 22:22 | 9

Neem daarbij ook nog eens de karaktermoord die de de slaafse media op je plegen zal en je bent als backbencher inderdaad gewoon monddood en met handen gebonden. Niet-kartel-partijen blijken in die media enkel een entertainment&ophef-waarde te hebben.

Abject | 12-05-20 | 23:10

@Kuifje-naar-Brussel | 12-05-20 | 22:45: Geweldig. Hiermee laat je voor de zoveelste keer perfect zien dat je nul comma niks inhoud hebt, en daar nog trots op bent ook. Precies je grote voorbeeld Trutte.

LesPaul | 13-05-20 | 02:12
▼ 6 antwoorden verborgen

Toch vind ik het een stoer wijf, deze Kasja cq Karin. Niet bang uitgevallen.

Rest In Privacy | 12-05-20 | 22:21 | 10

@Vrijdenken | 12-05-20 | 22:41: In een totalitaire staat is dat een eerste vereiste om te overleven. Er staan er voldoende klaar om een mes in je rug te steken en de 1e man te worden. En dat weet je omdat je zelf ook op die manier 1e man bent geworden.

Stalin had een gezonde dosis paranoia, wat hem wat langer in leven heeft gehouden. Waarom denkt u dat er in dat soort staten bij tijd en wijle, een zuiveringsronde plaatsvindt? Om het democratisch gehalte wat op te krikken? Welnee, om de competitie uit te schakelen, corruptie in de kiem te smoren en dor hout te verwijderen.

Arachne | 13-05-20 | 00:03

Stoer? Aan kutte in de democratie is niet echt een bijdrage leveren, pak dan iets aan wat echt het verschil maakt

Banenenrepubliek | 13-05-20 | 06:36
▼ 7 antwoorden verborgen

Grote organisaties, overheden voorop, houden er niet van dat mensen "meedenken".

Peter_K | 12-05-20 | 22:20

Ik ben erg ontdaan over de nieuwe oorlogsstrategie van onze hooggewaardeerde Minister-President. Precies vanaf het moment dat Ollongren terugkeerde blaft onze MP genadeloos journalisten af die kritische vragen durven te stellen tijdens het periodieke Corona-desinformatiehalfuurtje. Dat ben ik niet gewend van deze goedlachse en zachtaardige man. En ook de lieftallige gebarentolk leek geschokt door zoveel plotseling vrijkomende latente agressie. Alhoewel ik zulks niet kan bewijzen, vermoed ik echter dat hij zijn chagrijn over de strenge freule afreageert op de journalisten. Dat baart mij, als vredelievende burger, ernstige zorgen.

Nivelleermarionet | 12-05-20 | 22:18

En ik maar denken dat de regering in dienst is van de tweede kamer..

einz | 12-05-20 | 22:16

Wat kan de kamer doen als een regering zo'n motie niet uitvoert? Naar de rechter stappen? Wat kan uberhaupt iemand doen als de regering informatiebeleid voert dat niet mag volgens de grondwet?

Old_Spice | 12-05-20 | 22:11 | 4

Op een pad aansturen dat de kamerleden worden gedwongen te kiezen of wegstemmen of met de coalitie te stemmen waardoor niet de hele 150 witten voetjes kunnen halen want meer dan de helft houd ze in het zadel terwijl ze al deze dingen doen.

hassangenghis | 12-05-20 | 22:18

Dat is zo'n briljante constatering!
Onder Obama speelde dit ook in Amerika.
En diegene die dat perfect onder woorden bracht, was Trey Gowdy in de Amerikaanse Tweede Kamer.
En niet zolang geleden moest "mijn" député Aurélien Pradié ook al zo'n toespraak houden in de Franse Assemblée Nationale (de Tweede Kamer hier in Frankrijk):
youtu.be/vzZT9gW5gp8

Onze democratie is/wordt te grabbel gegooid. De vraag is: door wie en waarom?

De Droit | 12-05-20 | 22:26

Een motie van afkeuring indienen, en in het uiterste geval een motie van wantrouwen.
Maar als die laatste het zou halen dan zouden de tweede Kamerleden ook tegen de schenen van hun eigen partij (en coalitie) schoppen, dus zullen dit hoogstens de oppositiepartijen zijn die voor stemmen.
Blijft overigens de vraag of -al zou een motie van wantrouwen het halen- dit enig effect heeft zou hebben, vroeger trok een politicus als duidelijk werd dat de kans aanwezig was dat een motie van wantrouwen het zou gaan halen zijn /haar conclusie en trad af, de fascistoïde Ollongren zou in zo'n geval haar schouders ophalen, doen of haar neus bloed en onbeschaamd aanblijven.
Besef dat we in Nederland qua politiek al een tijdje in een tijdsgewricht leven waar verkeerd of onjuist informeren van de tweede kamer (liegen en bedriegen in de volksmond) al lang geen uitzonderingen meer zijn, maar door onze politici tot de dagelijkse norm zijn verheven. Politici die wij overigens zelf hebben gekozen, dus blijkbaar vinden we het aanvaardbaar.

me163komet | 12-05-20 | 22:29
▼ 1 antwoord verborgen

Valt het niet op dat dit bij de NPO helemaal niet interessant is.
Dat er geen kritiek te horen is en het allemaal maar laten begaan.
Buitenhof, nieuwsuur, een vandaag. Het wordt gewoon doodgezwegen.
Moeilijke vragen worden uit de weg gegaan bij het vragenuurtje.

Mr.Crowley | 12-05-20 | 22:07 | 10

@Mr.Crowley | 12-05-20 | 23:49: Tot nu toe lukt het aardig. Zolang je mensen af kunt leiden hebben ze geen tijd voor zelfreflectie en ontwikkelen ze zich niet. De sturing via internet en sociale media is enorm. De hele dag twatter, filmpjes en alle mogelijke onzin remt de sociale interactie en beperkt het denken. 5G heeft meer mogelijkheden dan alleen het volgen van mensen.

Frau Merkel | 12-05-20 | 23:56

@Mr.Crowley | 12-05-20 | 23:49: hellemaal gelijk, kon je gisteren zien in de hofbar limburg zijn plannen om een water overloop temaken waar 7000woningen staan en gewoon woningen verkocht worden maar niet vertelt wordt dat dit zou kunnen gebeuren ,en als het water in die omgeving tehoog staat gaat de schuif open,alles loopt onder water incl de huizen ,maar geen schade vergoeding krijgen en al hellemaal nooit betrokken worden in achterkamer politiek op alle bestuurlijke plekken. De democratie is in de jaren 90 voor de zwijnen gegooid

Banenenrepubliek | 13-05-20 | 06:47

@Banenenrepubliek | 13-05-20 | 06:47: Naar aanleiding van de grote brand in De Peel vindt een of andere prof dat de omwonenden op moeten rotten omdat mens en deze natuur niet samengaan. Dit soort opinies wordt immer gretig zonder wederhoor door politici overgenomen.

5611 | 13-05-20 | 11:14
▼ 7 antwoorden verborgen

Ollenkreng is een sokpop van Rutte, doet mee met de omerta van de vvd, zwijgen, liegen, vergeten ...

Analia von Solmsch | 12-05-20 | 22:06 | 3

Er zijn vanzelfsprekend korte lijntjes, allemaal heel efficiënt.

Rest In Privacy | 12-05-20 | 22:22

Vvd66 1 pot nat.

anti-fatwa | 12-05-20 | 22:45

Hebben jullie een kopietje van die brief? Kasja heeft hem inmiddels van haar server gejorist.

alexbl | 12-05-20 | 22:03

In tijden van crisis en oorlog is blijkbaar zo'n beetje alles geoorloofd. Je kont afvegen met de grondwet en ons wetboek van strafrecht is tegenwoordig "het nieuwe normaal".

Ommezwaai | 12-05-20 | 22:02

Bedreiging voor de democratie.

Montesquieue | 12-05-20 | 22:02

Een grotere excuus Truus dan Ollongren bestaat niet. Hét voorbeeld dat gender diversity het begin van alle ellende is. Negerts kunnen goed basketballen en vrouwen kunnen goed koken. Leiding geven is meer een mannending.

PikinhetBlik | 12-05-20 | 22:01 | 2

Goed (en smakelijk) koken is ook vaak een mannending.

Eric Newby | 12-05-20 | 22:12

@Eric Newby | 12-05-20 | 22:12: Smaak is relatief, goed koken meestal niet.

litebyte | 12-05-20 | 23:56

Het enige voordeel van deze trien is dat d66 nog verder decimeert.

Ko Ranzig | 12-05-20 | 21:59 | 1

Daar heb je wat aan als ondertussen de pvda net zo hard groeit.

witwas | 12-05-20 | 22:05

Gelukkig worden wij, domme burgers, zeer serieus genomen door onze volksvertegenwoordigers......

Bolder | 12-05-20 | 21:59 | 4

We worden inderdaad zeer serieus genomen, keihard in onze bruine ster

einz | 12-05-20 | 22:15

Burgers lopen inderdaad hinderlijk in de weg als je het het hele land vol wilt plempen met kunstmatige natuur, asieleisers, zonneparken en windmolens.

Het gerucht gaat dat Ollongren bezig is met een wet waarbij de huidige verkiezingen afgeschaft worden (wij snappen er toch niets van) maar dat de regering een keer in de 4 jaar haar volk kiest.

5611 | 13-05-20 | 11:17
▼ 1 antwoord verborgen

The witch is back!
Can we panic now?

wezen | 12-05-20 | 21:58 | 1

Burn the witch!
(Figuurlijk dan he, doe maar rustig)

SterF... | 12-05-20 | 22:46

Deze dame laat perfect zien wat de arrogantie van de macht betekent.
En - het onvermogen van de kamerleden om in te grijpen ……. want daar zitten alleen nog figuren die op pluche willen zitten

nietoptimistisch | 12-05-20 | 21:58 | 1

Inderdaad. De dame komt uit hetzelfde milieu als de Kamerleden. Aan het eind van de dag dekken ze elkaar, meerdere keren.

Arachne | 12-05-20 | 23:54

Dus had Sid Lukkassen toch gelijk soms moet je.....

Roadsurfer | 12-05-20 | 21:56 | 6

... de koe stevig bij de horens vatten en lastige vliegen wegmeppen? ;-)

MickeyGouda | 12-05-20 | 22:37

@LesPaul | 13-05-20 | 02:23: Ik vind het gewoon laf. Als je een beetje ballen hebt, zeg je wat je bedoelt. Maar die ballen ontbreken.

beldewouten | 13-05-20 | 02:31
▼ 3 antwoorden verborgen

Er komt een tijd dat aangenomen moties van wantrouwen ook genegeerd worden. Oh die motie, die is in beraad. Komt u over 4 jaar maar terug.

Rest In Privacy | 12-05-20 | 21:53 | 2

Waarom over 4 jaar? En niet 18? Gewoon in beraad nemen weer eens verkiezingen te houden.

Knufter | 12-05-20 | 22:48

@Knufter | 12-05-20 | 22:48:
Exact! uitrekken die democratische beginselen. Dat domme kudtvolk ook altijd.

kaasfondue | 13-05-20 | 05:07

Om haar nu gelijk voor doofpot uit te maken vind ik dan weer wat minder.

litebyte | 12-05-20 | 21:53 | 2

Meer de hond in de pot vinden.

elfenstein | 12-05-20 | 22:19

Pak aan! Driedubbele woordwaarde.

Nehemia | 12-05-20 | 22:21

Schijnbaar uit het niets verscheen zij een aantal jaren geleden ten tonele, jonkvrouwe drs Ollongren. Sindsdien heeft alles wat zij heeft gedaan en uitgekraamd de kloof tussen politiek en burger alleen maar vergroot. Dit is het zoveelste bewijs van minachting. Heeft de kamer geen andere middelen om haar te dwingen openheid van zaken te geven? Anders wordt het misschien eens tijd voor een motie van wantrouwen.

MickeyGouda | 12-05-20 | 21:52 | 4

Je hebt eerder een revolutie dan een motie van wantrouwen. Dus reken maar nergens op.

poisonivy | 12-05-20 | 23:05

@Frau Merkel | 12-05-20 | 23:03:

Ik wist het niet. Schokkend.

MickeyGouda | 12-05-20 | 23:18

@MickeyGouda | 12-05-20 | 23:18: Nederland is niet voor niets netto-betaler van de EU. Nederland heeft heel lang een voortrekkersrol gespeeld. Zolang dat met respect voor de wettelijke kaders en de wens van de bevolking is, is dat geen punt. Met de EEG werkte dat enigszins. Politiek is altijd al een vuil spel geweest, dus helemaal zuiver was het nooit. Pas toen de waanzinnigen in Brussel de macht konden grijpen en de Franse wens om Duitsland onder controle te houden gecombineerd kon worden met de wens van de VS om ook een homogene afzetmarkt op te zetten (de CIA was decennia lang een grote betaler van de EU) begon het te ontsporen. De kunstgrepen om de knoflooklanden binnen te halen zijn vaker langs gekomen. Dit was alleen om Frankrijk niet het slechtste jongetje van de klas te laten zijn in financieel opzicht. Op de achtergrond wilde de VS een machtsblok tegen de USSR hebben. Het Nederlandse gas ging heel goedkoop naar Griekenland (nog steeds) omdat de Grieken ander gas uit Rusland zouden krijgen. De Nederlandse belangen werden verkwanseld om de VS te vriend te houden.

Frau Merkel | 12-05-20 | 23:30
▼ 1 antwoord verborgen

Vreemd dat die toch weer in den Haag rondloopt. Je zou denken dat de regering juist nu alle zijlen zou bijzetten om geloofwaardigheid te behouden.

Munchhausen | 12-05-20 | 21:51 | 1

Deze regering deed altijd al geen fuck geven, door de Coranacrises hebben zij zich kunnen profileren al zijnde betrouwbaar en slagvaardig, nu alles weer een beetje normaler wordt
komt het geen fuck geven weer keihard terug.

TijdelijkOptimist | 12-05-20 | 22:04

Tja, als Ollongren er op gaat zitten, dan zit de doofpot echt potdicht.

witwas | 12-05-20 | 21:50 | 2

Het zaakje gaat dan stinken

Knufter | 12-05-20 | 21:55

het is doof-pot

Hoorneslaan | 13-05-20 | 01:02

Nou Femke Merel: zét al die dingen eens kort onder elkaar op papier, doe er een motie tegenaan en bijt dan!

VP732 | 12-05-20 | 21:49

Ik zeg het al zo lang: wie denkt dat Nederland een democratische rechtsstaat is, is zeldzaam naïef en/of slecht geïnformeerd.

Tapu | 12-05-20 | 21:46 | 1

juist

Dirk III | 12-05-20 | 22:00

Klein schrijft het juist in zijn column. De bal ligt bij de kamer. Zij kunnen als ze willen ministers wegsturen. Of vinden de coalitiepartijen inclusief Omtzigt en Bruins van CU het niet belangrijk genoeg? De kamer blaft wel maar bijt niet.

Vula | 12-05-20 | 21:46 | 1

Hebben ze nooit gedaan. Daarom is het zo'n farce.

Dirk III | 12-05-20 | 22:02

Nou Omtzigt hoog tijd om kleur te bekennen. Als je nu niet doorbijt spuug je al die mensen die op je gestemd hebben in de bek. Ontoelaatbaar dit.

witwas | 12-05-20 | 21:45 | 2

Het is gewoon een CDA'er die tekent bij het kruisje.

Vula | 12-05-20 | 21:47

Het is onderhand wel duidelijk dat Omtzigt een blaffende hond is die niet bijt.

Spring Bruissteen | 12-05-20 | 22:05

Tja. Meerderheid van de kamer laat keer op keer de regering hier, bij opeenvolgende Rutte kabinetten, mee wegkomen. Niet alleen wat hier beschreven is.
Maar ook dat Rutte de pers eerder informeert dan de Kamer. Kamer blaft een keer, maar bijt nooit.
Tja.

Bataafje | 12-05-20 | 21:45

Revolutie, dames en heren. Iets anders zit er niet meer in.

God Zelf | 12-05-20 | 21:45 | 1

Revolutie? Waarom?

Revolutie komt pas als een significant deel van de bevolking niks meer te vreten heeft. En dan bedoel ik niet een lullige 10%.

Knufter | 12-05-20 | 21:46

Ah, de censuur-tsarina. Ze is toch getrouwd met die ene lelijke vent? Oh wacht, het is een vrouw.

hoogvlieger | 12-05-20 | 21:42 | 1

Klopt. Haar partner produceert Arjen Lubach op Zondag.

Nehemia | 12-05-20 | 22:46

"Toeslagenaffaire".
Qua dodelijk regeringsbeleid gaat alleen covid-19 daar overheen.

CynicalBastard | 12-05-20 | 21:42

En dan noemen ze mij radicaal-rechts. Het zal allemaal wel.

pielemuisje | 12-05-20 | 21:40

Kajsa Is gewoon een lekker geil wijf. Lesbienne of niet. Verder denk ik dat ze bestuurlijk bij gebrek aan gewicht is komen bovendrijven. Gevalletje "diversity gone bad"...

Ben ervan overtuigd dat zij zelf geen idee heeft wat er gebeurt en waarom (grond)rechten belangrijk zijn. Ze wordt waarschijnlijk volledig geleid door haar ambtenaren. Die haten burgers. En als je er alleen maar zit omdat je per ongeluk tieten hebt, laat je je leiden door burgerhatende ambtenaren...

Odin | 12-05-20 | 21:40 | 7

Die eerste regel.

Ik denk dat zelfs Necrosis hier geen zin an zou hebben.

Knufter | 12-05-20 | 22:00
▼ 4 antwoorden verborgen

Wat een eng mens die Katja. Ik zeg wegstemmen! Kan haar niet luchten of zien. Noem mij 1 ding dat zij wel correct heeft gedaan volgens de regels?

Wat is het toch met die vrouwen om Bea die de naam wijzigen? Katja nu Kajsa, Petra nu Laurentien en Mabel Wisse Smit die de achternaam van haar stiefvader overneemt.

Titia Heidekonijn | 12-05-20 | 21:40

De ministeries laten hun tanden zien. Het zijn onneembare vestingen geworden. Bastilles.

Rest In Privacy | 12-05-20 | 21:39 | 1

Waarmee de oplossing ook voor de hand ligt.

Hetze Haatstra | 12-05-20 | 21:42

Ze komt er mee er weg door de grondwet niet meer te accepteren.Democratie is al lang geleden opgeschort.

van stampij | 12-05-20 | 21:39

Mooi he, vrouwen aan de top.

Schriever | 12-05-20 | 21:38

wil ze niet liever in Zweden wonen ?

newray | 12-05-20 | 21:35 | 1

Was het geen Finland?

Rest In Privacy | 12-05-20 | 22:23

Het lelijke hedendaagse gezicht van het fascisme: Kajsa Ollongren.

smdyasc | 12-05-20 | 21:34 | 1

Pijnlijke waarheid.

kaasfondue | 13-05-20 | 05:04

Staatsrecht is moeilijk. Vooral wanneer de regering (koning plus ministers) inmiddels een visie heeft die past in een globalistische omgeving, waarin de overheid een deel uitmaakt van een internationale ordening die door soevereine naties alleen maar bemoeilijkt wordt.
Soevereiniteit vanuit de volkswil doet er al lang niet meer toe. Het volk dient zich te schikken in wat de overheid wil, niet andersom. Het volk moet zich ondergeschikt maken aan de wil van de bestuurders, zoals Barry Soetoro al zo duidelijk uitsprak bij Bilderberg.
Wanneer het volk zijn invloed terug wil, dan moet het volk dat terug gaan halen. Anders rest er niets dan de nieuwe wereld orde. Met China als lichtend voorbeeld.

Glasgow Argus | 12-05-20 | 21:34 | 1

Diverse Scandinavische landen (toevallig niet freules land van herkomst) en Zwitserland laten zien dat het ook anders kan, met behoud van welvaart

CynicalBastard | 12-05-20 | 21:44

Ollongren is de vleesgeworden afgunst van politiek Den Haag voor de democratie, voor de Nederlandse identiteit maar vooral voor U, de burger.
Belasting betalen en braaf stemmen voor meer Europa. Verder gelieve uw bek houden.

Wc-kip | 12-05-20 | 21:32 | 2

Zoek eens op wat afgunst betekent.

DrumPiet | 12-05-20 | 21:34

Stom half-Fins kutwijf die de democratie ten grave brengt. Leuk voor alle kinderen van Nederland, en die van haar.

pibasso | 12-05-20 | 21:31 | 2

Gewoon Nederlandse, (geboren in Leiden) met een Zweeds tweede paspoort.

bisbisbis | 12-05-20 | 21:37

Als het kabinet er morgen nog zit, hebben ze gewonnen. Dan hoeven die Kamerleden nooit meer naar hun werk.

Feynman | 12-05-20 | 21:31 | 2

De kamerleden hebben dan ook gewonnen. Beetje blijven zitten tot de rit er op zit en dan nog voor 4 jaar proberen.

Leg me nou eens uit: wat is het probleem nou eigenlijk? Ik bedoel: voor die kamerleden. Niet voor de democratie, natuurlijk want dat stuk is wel evident, maar wie maalt daar nou om.

Knufter | 12-05-20 | 21:34

Ik zou zeggen... voer voor je om een onsamenhangende uitgebreide ende niet te volgen column over te schrijven... Succes maat!

Note daarbij die niet onbelangrijk is:

Ik hou van je vastberadenheid, je reaguursels én je doorzettingsvermogen. Ik gun je ook echt oprecht je wekelijkse stukken. Ergo. We zouden volgens mij prima een drankje samen kunnen doen. Maar hetgeen wat jij week in week uit plempt als opiniestuk/feiten/column kan ik simpelweg niet doorheen komen. En ja... daar ligt zeker ook een heel deel bij mij bij. Ergo, ik type dit eigenlijk mede omdat ik het niet even ‘fair’ van mezelf vind dat ik je loop te ‘bashen’. Bij deze daarvoor dan ook mijn excuus. En nee... niemand heeft mij dit opgedragen of verplicht te doen maar voel mij er gewoon lullig over dat ik je altijd maar loop af te zeiken. 99% zeker dat je mijn guursels al hebt geblockt als ‘de autist zijnde’ die ik je altijd noem. Mocht het niet zo zijn hoop ik dat 1 van de redacteuren deze tegel toch even laat zien. Respect voor je en ik vind het niet tof van mezelf dat ik je ‘én publique’ (of hoe je die shit ook schrijft) keer op keer te kakken zet, in de zeik neem en/of je afval.

Blijf lekker je ding doen en mooi dat zowel jij als GS er ieder op een eigen manier iets aan over houden.

Hartjes voor jou... mooie autist

overVecht | 12-05-20 | 21:54

Kasja Ollongren heeft gewoon gelijk.

Ze schat namelijk in dat de kamer haar handelen laat voor wat het is en er verder geen consequenties zullen zijn. En daar heeft ze volkomen gelijk in.

Dit is dus niet het probleem van Ollongren maar van de kamer. Het stukje zou dan ook niet verzuurd over Ollongren moeten praten maar verzuurd over de kamer.

Hulde aan Ollongren om een demonstratie te geven van de werkelijke zwakheid van de tweede kamer.

Knufter | 12-05-20 | 21:31 | 8

@DrumPiet | 12-05-20 | 21:36:

Zou dat kunnen zijn omdat Kasja voor het volk spreekt, en niet voor zichzelf..??

Er zijn meerdere mensen weet je..

Al doet ze het..

Is het nodig..??

neonreclame | 12-05-20 | 21:53

@Knufter | 12-05-20 |
Zonder ironie is het een sterk betoog. Als het na de ironische beginzin totaal ironisch bedoeld is is het vrij slap.

kaasfondue | 13-05-20 | 04:59
▼ 5 antwoorden verborgen

Je kunt ministers gewoon naar huis sturen, kamer!
-
(zijn jullie überhaupt nog geloofwaardig als je dit dédain over je kant laat gaan?)

bisbisbis | 12-05-20 | 21:28 | 11

@Knufter | 12-05-20 | 21:32:
-
Toelichting: ik bedoel met de eerste zin van mijn tegel te zeggen: 'je kunt wel lopen kankeren op Twitter, waarde kamerleden, maar je kunt natuurlijk ook doen waarvoor je namens ons allemaal iedere maand weer plm. 5.500,= Euro netto op je bankrekening krijgt gestort: je werk.

bisbisbis | 12-05-20 | 22:47

Dit is dus waarom Nederland geen democratische rechtstaat is. Het parlement heeft geen enkele functie. Er gaat 0 controle vanuit, omdat niemand daar op persoonlijke titel zit zoals in bijv. GB of de VS. In gaan tegen de coalitie betekent geen plaats op de kieslijst bij de volgende verkiezingen...

Antiquerulant | 12-05-20 | 23:16
▼ 8 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Batavia Casino. Hét online casino van Nederland
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland