Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

KNVB inhoudelijk, moreel en ideologisch failliet. Gudde en die andere clown moeten weg

Even een nachtje over geslapen, nog steeds krankzinnig

Eric '9 > 16' Gudde, een omhooggevallen inspecteur van de Belastingdienst die in zijn vrije tijd ooit trainer was van een of andere amateurclub uit Maassluis, heeft zich naar de top van de apenrots geschnabbeld en als directeur betaald voetbal KNVB is hij momenteel een van de belangrijkste personen in de Nederlandse voetballerij. Er zijn alleen twee problemen. 1. Gudde heeft geen flauw benul van het spelletje voetbal. Of, zoals Johan Derksen het zou zeggen: "Hij is geen voetbalman." Nu is dat niet per se een probleem, zo lopen er immers wel meer, maar 2. Eric Gudde is tevens een waardeloos bestuurder. Overal waar hij komt zaait hij twijfel, onbegrip en afgunst en dat is gewoon niet handig. Bij Feyenoord liet hij een spoor van vernieling achter en wilden alle fans continu van hem af. Het stadiondossier mislukte twee keer, alle supporters (dat vergeten ze bij de KNVB ook weleens: supporters zijn best belangrijk voor een club) lagen en liggen dwars en het dossier is nog steeds een groot vraagteken. Het enige wat de reputatie van Gudde een beetje heeft gered was de bejaarde voetballer Dirk Kuyt, die er ineens een paar ballen in wist te schieten waardoor Feyenoord tegen alle verwachtingen in kampioen werd. O ja, Feyenoord kwam uit de schulden en Gudde koketteert er inderdaad heel graag mee dat hij Feyenoord heeft gered van de financiële ondergang. Dat deed hij door 49 procent van de aandelen weg te geven aan een capo di tutto capi die de hele club momenteel in gijzeling houdt: NRC schreef er hier een aardig profiel over. Knap hoor Gudde, zwarte cijfers schrijven!

Enfin, door naar corona. De voetbalcompetitie wordt stilgelegd en de partij die het voortouw zou moeten nemen, de KNVB, schittert door afwezigheid. Alle clubs zitten niet alleen met de handen in het haar, maar ook met vraagtekens. Vanuit Zeist krekels. Ja, slaafs hobbelt Gudde achter de Europese voetbalbond UEFA aan, waarover we hier al iets hebben getikt, en verschuilt hij zich bij vragen achter de rug van die maffiose kliek, alleen maar omdat zijn voorzittertje Just Spee (voetbalamoebe & beroepsbestuurdertje, precies zoals ze het willen in de achterkamertjes van de UEFA) daar een of andere functie op zich heeft liggen wachten. De KNVB zou toch maar een keer tegen het advies van de UEFA ingaan. Het leidt tot wanorde, chaos en onbegrip, ook bij allerlei Nederlandse voetbalbestuurders die wél snappen hoe het werkt in de voetbalwereld, met Marc Overmars van Ajax als de meest uitgesproken figuur.

Wat betreft de Europese regeling volgt de KNVB de actuele ranglijst. Prima, 77% van de competitie gespeeld en geheel in lijn met het advies van GeenStijl. Maar voor de promotie- en degradatie gaan TWEE mannen, Gudde en ene Jean Paul Decossaux die helemáál nog nooit een voetbal heeft aangeraakt (deze clown mag ook weg), toch ineens aan de touwtjes trekken. Er komt een stemming. Zestien clubs stemmen voor promotie en degradatie, negen clubs onthouden zich van stemmen en negen clubs zijn tegen. Dus kiezen Gudde en Decossaux voor tegen, want er is geen meerderheid voor vóór. Ja makkers, zo werkt dat dus niet. Zestien kinderen willen patat, negen kinderen willen ijs en negen kinderen boeit het niks. Dan doen we ijs, want er is geen meerderheid voor patat. Het is volstrekt willekeurige en grillige crack en je vraagt je af hoe en op welke manier Gudde is omgekocht door ADO Den Haag. Fijn voor ADO (en RKC) hoor, spelers die een jaar lang klavertjesvier zoeken op het eigen veld terwijl de tegenstanders de balletjes in het netje leggen, een ontsnappingsroute uit de Keukenhel. Maar ja, ADO hoort wel zo lekker bij de randstedelijke kliek, en ze hebben van die enge hooligans, en Cambuur en De Graafschap zijn ook maar provincieclubjes. Nu heeft ADO in Mohammed Hamdi een bestuurder die er ook geen ene zak van snapt, en in Alan Pardew een trainer die er niks van kan, dus die club gaat óf failliet óf degradeert in een paar jaar vanzelf naar de Keukenkneuzendivisie, maar dat is het punt ook niet. ADO speelt trouwens op kunstgras.

Het is al met al eenzelfde trucje als Gudde ooit uithaalde bij Feyenoord. Willen jullie Feyenoorders A) Feyenoord City en een nieuw stadion, of willen jullie B) een vernieuwde Kuip? "WIJ WILLEN OPTIE B, EEN VERNIEUWDE KUIP!" Mooi, dan doen we optie A, Feyenoord City! Nu blijkt achteraf al dat die promotie- en degradatiestemming sowieso voor de kat z'n viool was. Volgens Gudde was die stemming 'een zeer belangrijk advies', maar dat is dus een flagrante leugen: de beslissing was al genomen. Op een keerpunt van clubs, waar het draait om miljoenen, waar het zelfs draait om voortbestaan van verenigingen, met een club als Cambuur op weg naar een nieuw stadion om een vaste waarde te worden in de Eredivisie, verkondigt Gudde glasharde leugens, houdt hij iedereen aan het lijntje, houdt hij bestuurders, verenigingen, spelers en sponsoren voor de gek en splitst hij ze simpelweg onzin in de maag. Het is godverdomme niet de wijkraad waar je moet stemmen over parkeerplekken en bloemenperkjes (16 willen parkeerplekken, 9 willen bloemenperkjes, 9 kunnen het niks verrotten, dus doen we bloemenperkjes).

Vervolgens deelt Gudde de clubs mede dat er geen promotie- en degradatieregeling komt, is het merendeel (zie stemming) over de zeik en dreigt hij zelf als een dief in de nacht te verdwijnen. Zelfs een telefoontje naar de gedupeerde clubs is te veel gevraagd - meneer heeft kennelijk niet de kloten zelf te bellen. Dan loopt hij naar zijn vriendjes van de NOS en zegt hij over de stemming (16x voor, 9x tegen, 9x geen stem): "Dat was voor ons geen duidelijke signatuur (...) We wilden als KNVB draagvlak bij de clubs zien. Die was er niet, waardoor de verantwoordelijkheid volledig bij het bestuur betaald voetbal kwam te liggen." Nou pik, die duidelijke signatuur is er zo te zien wel: 16 tegen 9. Komt bij dit gebeuren nog dat het bekertoernooi (KNVB BEKERTOERNOOI) gewoon wordt geschrapt. Jammer dan, FC Utrecht, erg jullie best gedaan en een leuke finaleplaats, maar het gaat 'm ff niet worden, Feyenoord gefeliciteerd. Alhier een advies aan FC Utrecht en alle andere clubs die zich glashard genaaid voelen: schrijf je maar niet meer in voor die hele kudtbeker van die zeikbond. Het interesseert de KNVB toch niet, overwinningen zijn niet belangrijk, dat je in de finale staat van dat KNVB-feestje ook niet en je bent volledig overgeleverd aan de grillen van een recreatiewethouder uit de regio Rotterdam die in z'n hele leven nog geen bal heeft aangeraakt.

Na afloop van de kippenhokcall (gefeliciteerd trouwens met het doen ontploffen van de mailbox) wordt de totale onkunde van Gudde maar weer eens duidelijk door met betrekking tot een financiële compensatie voor de gedupeerde clubs te hópen op 'solidariteit van de andere clubs'. Ja ui, die solidariteit was er NIET, is er NIET, en ZESTIEN clubs wilden deze ellende NIET, en wie is hier nou de topbestuurder? De clubs die Europese gelden krijgen hielden al wijselijk hun mond en natuurlijk gaat Ajax geen geld geven uit een soort uit Zeist opgelegde morele verplichting, al is het alleen maar dat ze straal werden genegeerd. Lees: omdat Eric Gudde er een bestuurlijke teringbende van heeft gemaakt. Met de dramatische, leugenachtige en op niets gebaseerde stemming en de ongelooflijk knullige afhandeling, de botte communicatie en zijn horkerige uitspraken achteraf heeft Gudde het complete voetballandschap gepolariseerd. Iedereen staat elkaar nu naar het leven. Clubs die niet wilden stemmen, clubs die tegen elkaar moesten stemmen, clubs die elkaar niet financieel willen compenseren. Er is een gigantische, maar dan ook een GIGANTISCHE, wig gedreven tussen de Eredivisie en de Keukenkneuzenliga - een wig die er toch al was - en tevens een wig tussen het profvoetbal en al het andere voetbal. In IEDERE andere tak van sport zou een bestuurder die er zo'n ongelooflijke bende van heeft gemaakt gewoon moeten wieberen.

Van Ajax tot De Graafschap tot Hugo Borst tot heel Leeuwarden tot sportjournalisten tot hoogleraren tot heel Utrecht tot voetbaladvocaten tot columnisten tot AZ en gewoon heel Nederland: de KNVB staat gruwelijk voor lul. De enige gast in Nederland die wél begrip heeft voor het gezwalk van Gudde is Valentijn Driessen, de imam van De Telegraaf die een meelijwekkende fatwa uitsprak over Erik ten Hag en daarmee alleen maar zichzelf ongelooflijk voor paal zette. De Arnold Karskens van de sportjournalistiek, met zulke vijanden heb je helemaal geen andere vijanden meer nodig.

Maar hey, wie zijn wij nou om Gudde te wippen. We zijn voor de democratische oplossing. We gaan een stemming organiseren over de toekomst van Eric Gudde. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Later meer.

UPDATE: Cambuur dreigt om te vallen. Dat heeft Eric Gudde toch maar mooi geregeld!

Social
Social

Reaguursels

Inloggen

Ik begrijp dat betaald voetbal nu eenmaal een onderdeel is van het Grote Economische Wiel, maar god, wat is het heerlijk dat er zoveel minder foetjbal op de TV is, en gelukkig ook wat minder ge*** over foetjbal. Het hoeft echt niet weg, maar ik ben blij met deze vermindering van onze dagelijkse portie.

JvanDeventer | 27-04-20 | 08:20 | 1

Je kunt altijd naar een andere zender kijken waar geen voetbal op is.

Wolkbreuk | 27-04-20 | 10:12

Wat treurig dat Cambuur nu bijna omvalt, net zoals duizenden andere bedrijven in Nederland namelijk..

Tilburger | 27-04-20 | 07:59 | 1

Ga anders nog lekker wat van dat kut carnaval vieren daaro

kapitein_welvaart | 27-04-20 | 10:47

ADO DEN HAAG 25miljoen steun ten einde fatsoenlijke spelers te kopen. Tevens Europees voetbal voor de Residentie en Willem Alexander ERE lid.

ron9129 | 27-04-20 | 01:49

Een prima moment om eens keuzes te maken. We hadden jullie graag willen helpen maar Italië is ook belangrijk. Sorry. Zoiets? De belastingbetaler mag al die bobo's in het zadel houden en daar pas ik een beetje voor. Het moet vertier blijven, geen industrie. Dadelijk komt die Airfryer ook nog met een rekening wegens geen discriminatie dus inkomstenval.

Mark van Leeuwen | 27-04-20 | 00:41 | 1

Deze van u krijgt wat mij betreft de Tegel-van-de-dag-Prijs...

Rhenium | 27-04-20 | 02:34

Mijn god, het is voetbal. Geef al die tokkies die nu boos zijn een halve liter bier, en ze zijn weer blij

captainobvious | 26-04-20 | 23:13 | 1

en een beetje snuif.

grapjasz | 27-04-20 | 00:56

Dit is voor al die huilers die Ajax geen titel gunnen en vinden dat ze geen CL zouden moeten "krijgen".... voornamelijk die Utrecht-huilies.

Behangdelul | 26-04-20 | 23:05

Ik zou het zo gedaan hebben:
- RKC degradeert, Cambuur promoveert.

Vóór seizoenstart, zonder publiek:

- Ajax en AZ spelen één wedstrijd om kampioenschap.
- Utrecht en Feyenoord spelen bekerfinale.
- ADO en Graafschap spelen één wedstrijd om eredivisieplek.

zetje01 | 26-04-20 | 22:44 | 1

Goed idee op zich. Uefa will echter voor die tijd de inschrijving hebben voor de CL en EL.

Ad1617 | 27-04-20 | 07:35

2 van 18 eredivisieclubs voor pro/degra.
klaar
Cambuur fans hebben Roze Zaterdag...
ach, echt niks, alles geprobeert....

Dodaar | 26-04-20 | 21:51

GS analysten, twee vd de 18 eredisieclubs was voor pro/degra. wat jankt men dan.
als 3,6 vd bevolking zest dat GS moet fuseren met joop is is dat dan ook klaar?

Dodaar | 26-04-20 | 21:37

Alleen Ajax al betaalde vorig seizoen 13 miljoen belasting en het 1e halfjaar van dit seizoen ook.

wilderst | 26-04-20 | 20:06

Nee, 5 miljard van ons geld naar naar KLM is slim... in een overvolle markt waar minder gevlogen gaat worden...

wilderst | 26-04-20 | 19:59

Ik ben meer van/voor het heren enkelspel.

Gokmaar | 26-04-20 | 19:46
-weggejorist-
Dodaar | 26-04-20 | 19:19

Beroepsvoetbal. Sport? Circus zul je bedoelen. Laat de voetballiefhebber dat zelf betalen. Zul je zien dat er dan snel een heleboel minder 'voetbalkenners zijn en zijn we van het gezeik erover af. Als je wilt voetballen, best maar betaal het dan ook en val daar anderen (de belastingbetaler bijvoorbeeld) niet mee lastig.

Rachiel_de_Muyter | 26-04-20 | 19:17 | 3

Voetbal levert belastingtechnisch altijd meer op dan het kost, anders was het allang klaar geweest.

Zeiss | 26-04-20 | 19:55

@Zeiss | 26-04-20 | 19:55: haha en dan maken we bakken geld over naar zuid Europa met hun geweldige clubs

Struikrover3 | 26-04-20 | 21:03

Competitie uitspelen zonder publiek en zonder het uit te zenden op tv. In plaats daarvan kunstschaatsen in zwart wit van Sjoukje Dijkstra.

Pleegzuster B | 26-04-20 | 21:12

Haha KNVB roept hui lp van overheid in. 400 miljoen. Als Den Haag dat doet zijn we echt op weg naar een knoflookbegroting. Ze kosten de gemeenschap al bakken met geld aan politie inzet en subsidies. 400 miljoen, dan wel alle spelers aan de Balkenende-norm.

Roeieber | 26-04-20 | 18:41

Nee die Spaanse bond dan.

Bigi Bana Boy | 26-04-20 | 18:32

Gelul - GOEDE !! Beslissing
1. De stand is bevroren
2. Je kan je als club geen punten toe eigenen van wedstrijden die je niet hebt gespeeld.
3. Promotie: Cambuur & De Graafschap: Idem - dus geen punten toe eigenen van wedstrijden die je niet gespeeld hebt. PS. Zijn overigens clubs die ik ook nog wel zie 4 wedstrijden te verliezen
4. Beker: Niet gespeeld = Geen winnaar
5. Utrecht: De stand is bevroren

PS. Volgens mij hebben we wel wat anders te doen, dan nog een aantal wedstrijden (zonder publiek) te zien - in deze omstandigheden allemaal KUT wedstrijden.

PS Ajax verdeel die miljoenen - zonder andere clubs ook geen competitie

Ga je oma of opa bezoeken (achter glas)
Proost

Michael Boss | 26-04-20 | 18:27 | 6

Ik kan een heleboel zeggen maar bovenstaand artikel zegt genoeg. Misschien moet je het artikel van van hanegem nog even lezen. Een bevroren stand waar een ongelijk aantal wedstrijden zijn gespeeld? Een stemming bij de clubs doen en dan vervolgens toch anders besluiten. Dan hadden ze die stemming achterwege moeten laten en gelijk zelf een besluit moeten nemen. Het gaat me niet zozeer om de uiteindelijke keuzes maar de amateuristische werkwijze.

Tommi | 27-04-20 | 08:31

@Tommi | 27-04-20 | 08:31:
De stemmingen van clubs zijn niet bepalend, ze wegen alleen mee. De KNVB beslist uiteindelijk. Daarnaast zouden van de 16 clubs die voor promotie/degradatie hebben gestemd14 uit de eerste divisie komen. Zo'n stemming is geen simplistiche metafoor over wel of geen friet willen eten. Het is een graadmeting.

Daarnaast over de bevroren stand. Als je desbetreffende ronde waarin Utrecht niet speelde schrapt, staat Willem II nog steeds boven Utrecht.

Tilburger | 27-04-20 | 09:00

Laat die stemming dan achterwege en neem een besluit. Ik snap dat je blij bent en terecht. Willem 2 heeft een goed seizoen gedraaid met goed voetbal.
Ik snap wel dat er clubs zijn die zich genaaid voelen. Dat had de KNVB in zekere mate kunnen voorkomen.
Nu maar hopen dat we na de zomer weer kunnen beginnen anders vallen er nog clubs om ook.

Tommi | 27-04-20 | 10:14
▼ 3 antwoorden verborgen

Het profvoetbal wordt met kunst en vliegwerk en met verkapte belasting (onder het mom van sponsoring) overeindgehouden door de laatste paar babyboomers in de directies van de grote bedrijven. Dat kaartenhuis stort nu in en het wordt de genadeslag, hoera!

M3nn0123 | 26-04-20 | 18:13

Cambuur zit al jaren ingedeeld in categorie 3 van de KNVB, hoogste categorie voor financieel gezonde clubs, schrijft 8 jaar oprij zwarte cijfers en is bijna helemaal schuld vrij. Ze hebben de kkd dit jaar gedomineerd en zijn sinds Oktober koploper. Veel bvo's kunnen hier nog een voorbeeld aan nemen. Promoveren uit de kkd doe je niet zomaar eventjes met een spelers budget waar menig ED club 1 speler voor haalt. Dat is jaren slim inkopen en op de centjes letten. En dan is het eindelijk zo ver, nu ook nog eens op een belangrijk moment omdat er een nieuw stadion gebouwd gaat worden, draaide zo'n prutser van een Gudde alles de nek om. Cambuur gaat hierdoor tientallen miljoenen mislopen. En op de manier waarop ook, bang gemaakt door de advocaten van ADO, een club die zijn ziel al lang verkocht heeft, en de vraag niet of maar wanneer ze de handjes moeten gaan ophouden. ADO mocht niet degraderen, laat ze daar in de provincie het maar lekker uit zoeken.

kapitein_welvaart | 26-04-20 | 18:08 | 3

Hear, hear..

Frank1387 | 26-04-20 | 20:51

Ze domineren de eerste divisie,omdat ze hebben in spelers hebben geïnvesteerd deze zomer met geld wat er helemaal nog niet is. Beetje oneerlijke concurrente tov andere clubs die alleen geld uitgeven van wat ze op dat moment hebben.

Tepstra | 27-04-20 | 09:02

@Tepstra | 27-04-20 | 09:02:
In de zomer was de doelstellingen na competitie halen. Dat was het hoogst haalbare gezien de zware concurrentie dit seizoen. Ze hebben helemaal geen dure spelers gehaald aan het begin. Muhren hebben ze goedkoop kunnen huren bijvoorbeeld omdat hij bij NAC helemaal vergruisd is. Achteraf is hij nu de topscorer van de kkd, dat had niemand verwacht, ook in Leeuwarden niet. Dat is ook de kracht van Henk de jong, tactisch geen meesterbrein misschien maar wel iemand die het beste uit zijn spelers weet te halen. Plus ze hebben vorig jaar een paar mazzeltjes gehad met spelers die goed verkocht zijn.

kapitein_welvaart | 27-04-20 | 10:24

Er is één gemene deler bij alle sportbonden: sporthatende kneuzen als bestuurders

Rest In Privacy | 26-04-20 | 18:06

Hoort Voetbal en Knvb ook tot goede bedrijven? Zoja waarom?

Cocorico | 26-04-20 | 18:05

Lekker belangrijk. Ze hadden het toch nooit goed kunnen doen. Nu hebben we weer wat afleiding, lekker potje zeiken

Sciencefirst33 | 26-04-20 | 18:05

Afshaffen.
Nergens voor nodig.

wezen | 26-04-20 | 18:04

Over een maand staan we voor lul omdat we als een van de heel weinigen niet voetballen en de rest om ons heen wel. Luisteren naar muis Overmars en de telegraaf werkt alleen in het voetbal van de nu nep-kampioen. O ja en dan AZ nu klagen terwijl ze het eerder met het die kclub eens waren bahbah.

Ze hadden nu moeten zeggen: we ketsen iedereen met een kunstgrasveld naar de eerste divisie.

Hypno2050 | 26-04-20 | 18:01

Het is tijd voor Gudde om zijn koffers te pakken.

Nehemia | 26-04-20 | 17:55

Friet.

Christ | 26-04-20 | 17:52

Nou en.

Wat ik hier lees: Gudde heeft bij eeuwige faalclub Feyenoord beslissingen genomen waar kansloze eencelligen het niet mee eens waren. Boeiend.

Gudde is nu actief bij de KNVB, een plaatselijke dependance van de moreel failliete organisaties UEFA en FIFA en wordt als zodanig geacht wordt in de wereldvreemde pas te lopen met deze clubs. Dat is idd een onzalige toestand, maar dat kan Eric Gudde als puppet king niet worden verweten. De dag dat hij stelling neemt tegen de UEFA is tevens de dag dat hij zijn bureau direct mag opruimen.

En wat betreft die Deuxcheveaux; bij iedere organisatie waar ik mee in aanraking ben gekomen zit wel een omhooggevallen nono op een hoge positie waarvan iedereen zich afvraagt hoe het in vredesnaam mogelijk is dat hij op die positie is terechtgekomen.

Ik vind het allemaal niet zo boeiend. Welke volstrekt inwisselbare laagvliegers er dit jaar dan wel volgend jaar de rangorde in de kelder van de Eredivisie mogen bepalen zal mij worst wezen. Ajax gaat gelukkig de Europacup I in en met een beetje geluk gaat Twente op de fles. Happy life!

de IJsman | 26-04-20 | 17:42 | 2

Ajax gaat bij mij de plee in.

Fi-Bu-Bla | 26-04-20 | 17:54

Ook een leuk weetje van meneertje Knudde, oud directeur van Feyenoord. Hij had de kans om Feyenoord hun oudste jeugdelftal in te schrijven voor de totodivisie. Dat deed meneertje niet, was niet nodig. Nu hebben Ajax, PSV, AZ en utreg dat wel gedaan.

Wel nu de "KNJB" heeft een O23 competitie opgesteld onder zijn lijding. Zogenaamd om jeugd eerder een kans te geven om in aanmerking te komen voor het eerste elftal. Maar de 4 eerdere clubs hebben daar dus geen behoefte aan, zij hebben al een competitie om jeugd op te trainen voor het eerste elftal. Met als gevolg dat ze niet meedoen en in feite de O23 een Feyenoord competitie is. Van Feyenoord voor Feyenoord.

Boot gemist faalhaas Knudde. Nu zit je cluppie in de competitie zonder concurrentie en stelt het niks voor.

Graaf_van_Hogendorp | 26-04-20 | 17:33 | 3

Ik ga even de taalnazi uithangen maar Utreg schrijft je met een hoofdletter.

ditotje | 26-04-20 | 17:36

Nope, utreg is gewoon een normale vorm van disrespect en kan dus met een kleine u.

NeedIsaymore? | 26-04-20 | 17:55

@NeedIsaymore? | 26-04-20 | 17:55:
Utreg is hoe wij het in Utreg ook schrijven.
Hoe can dat disrespect zijn( om maar even in het Engels te blijven)

ditotje | 26-04-20 | 19:27

Is Guddd in de leergeweedt bij Rutte en de VVD???? Liegen en bedriegen tot het einde.

Leffe Blonde | 26-04-20 | 17:26 | 2

Maar vvd wel 10 zetels erbij. Het zijn nu eenmaal Nederlanders dat kunnen ze ook niet helpen.

Fi-Bu-Bla | 26-04-20 | 17:42

@Fi-Bu-Bla | 26-04-20 | 17:42: Das maar net aan wie het gevraagd is.. De Hond is nogal selectief met wie ze uitnodigen voor een peiling.

MooseNL | 27-04-20 | 09:48

Waar hebben wij het toch over? Dit is gewoon een sport met overbetaalde spelers die nu ineens denken dat de Corona wereld om hen draait. Laat al die helden maar lekker hun eigen spelletje redden en flikker een eind op het gezel en al helemaal met dat gebedel om geld. Er zijn mensen met veel minder en die lopen minder hard te janken. Natuurlijk hoor je daar niets van want niet zo belangrijk als voetbal.

Zo, en nu ga ik een biertje zei je. In de zon en ga ik nadenken hoe ik de zomervakantie ga doorbrengen met de kinderen.

SinEstilo | 26-04-20 | 17:25 | 3

* biertje drinken in de zon.

SinEstilo | 26-04-20 | 17:26

Ik heb niet gehoord dat voetballers liepen te jammeren of zich belangrijker wanen dan gewonen mensen. Dat is voorbehouden aan de Hilversumse BN kliek.

Dat er nu boos gereageerd wordt door Cambuur en De Graafschap snap ik wel. Ook dan laten die beide coaches ook weten dat Corona belangrijker is.
Het is gewoon een bizarre beslissing van de KNVB. Speel toch gewoon een jaar met 20 in de eredivisie. Hoeven RKC en ADO er niet uit, die vliegen er een jaar later wel uit.

Nuuk | 26-04-20 | 17:47

@Nuuk | 26-04-20 | 17:47:
Eens. 20 was denk ik de eerlijkste oplossing geweest. Beker is jammer voor m.n. Utrecht maar niet spelen is niet spelen.

Graaisnaaiert | 26-04-20 | 20:23

Het betaalde voetbal is de bedrijfstak waar we ons het minst druk zouden moeten maken met hun krankzinnige salarissen. Gewoon negeren en zelf laten uitzoeken. Misschien volgen er dan wat verrassende verschuivingen, zoals in de Tweede Wereldoorlog toen de Volewijckers in 1944 landskampioen werd.

Ridde Rogter | 26-04-20 | 17:24

Iedereen in die professionele voetbalwereld gewoon flink salaris inleveren zodat deze periode overbrugd kan worden. Daarna doen ze hun ding maar weer met al hun miljoenen. Het zal toch niet zo gaan worden dat de gemeenten straks leeg lopen op een sportclub?

Rest In Privacy | 26-04-20 | 17:22
-weggejorist-
Eduardo- | 26-04-20 | 17:20

Er is maar een eerlijke oplossing en dat is competittie in najaar, winter of wanneer dan ook hervatten. Mocht nog een periode van seizoen 20/21 resteren - zal krap worden met euro 2021 - al wat wedstrijden spelen van seizoen 21/22. Cl en uefa tickets verdelen via huidige rangglijst mochten die wedstrijden wel doorgaan. Als competitie uitgespeelt is de werkelijke tickets vergelijken met de voorlopige. Tickets dan verrekenen met toekomstige plaatsen.

Degrelle | 26-04-20 | 17:10

De KNVB heeft de overheid om steun gevraagd. Volgens de voetbalbond bedraagt het inkomstenverlies door het afbreken van het seizoen vanwege de coronacrisis zo’n 300 miljoen euro en kan de schade zelfs oplopen tot 400 miljoen euro.
www.parool.nl/sport/knvb-vraagt-overh...

AntonJansen | 26-04-20 | 17:08

Woordenboek:
"voet·bal (het; o)
balspel tussen twee ploegen van elf spelers die de bal in het doel van de tegenpartij moeten schoppen"
Een balspel dus.
Maar daar gaat het niet meer over.
Het gaat over geld en mannetjes op posities.

kloopindeslootjijook | 26-04-20 | 16:57 | 1

Zo denk ik er ook over. 11 man naar huis, jaartje ander werk/uwv en weer terug het veld op. Dat stadion loopt ook niet weg dus waar zit het probleem?

Mark van Leeuwen | 26-04-20 | 17:22

Lekker belangrijk dat kut voetbal. Allemaal overbetaalde onderontwikkelde tokkies. Goed dat een crisis van deze omvang duidelijk maakt welke zaken wel en niet er toe doen. Entertainment, kunst, sport, horeca.. ze doen er allemaal niet toe. Allemaal hobbies voor als je tijd en geld teveel hebt. Deze sectoren uit de brand helpen is totale onzin. Ook de grote bedrijven die met financieel wanbeleid geen vet op de botten hebben, mogen wat mij betreft omvallen. En ja, allemaal werklozen. Deze mensen kunnen dan weer aan het werk op plekken waar we nu mensen voor binnenvliegen uit oosteuropa en, volgens d666 en volgers, mensen uit zandbak landen voor nodig hebben. Globalisme kunnen we nu eindelijk de nek omdraaien evenals de totaal onnodige en ondemocratische EU. Mooie tijd zo met die corona. Jammer dat er alleen zoveel mensen onnodig sterven dankzij achterlijk beleid dat alleen maar gericht is op economie.

richardsp1 | 26-04-20 | 16:51 | 1

Ja,, voor de Corona gingen er nooit mensen dood , wah?!
Gewoon voetballen vanaf Juli, geen winterstop en alles is geregeld..

joppo0 | 26-04-20 | 17:08

Waarom niet gewoon Cambuur en Graafschap laten promoveren en niemand degraderen, beginnen met 20 teams volgend jaar, heeft Premier League al jaren.

feiten_en _cijfers | 26-04-20 | 16:49

Tsja zo rollen onze bestuurders.
Eric Gudde, je bent af en hoepel alsjeblieft op, je bent een schande voor de sport
in zijn algemeenheid.

oakmont | 26-04-20 | 16:48

gudde das toch die man die de kuip als onderpand neergelegde voor 17,5 miljoen euro bij de goldman sacs.
om een onderzoek te doen naar de bouw van de nieuwe kuip..
Nog geen tegel/steen/paal geslagen maar ondertussen volledig aan de grond zitten dankzij deze mafklapper...
kwam de GKL van de herik maar terug...
maar dan zal net als wat dikkie advocaat zei wel de gehele directie erut geflikkerd moeten worden

Triple2K8 | 26-04-20 | 16:45 | 1

Daarvoor directeur gemeentelijke belastingen bij de gemeente Rotterdam en dan kom je in een circuitje van Bouwend Nederland dat graag nieuwe bouwopdrachten wil voor een paar honderd miljoen op kosten van de massa. Al die lui zijn semi-corrupt anders komen ze niet op die plaatsen te zitten.

Watching the Wheels | 26-04-20 | 16:58

ADO heeft Mohammed Hamdi als bestuurder……………. verder hoefde het artikel niet te gaan …… zegt voldoende
Den Hagistan - moslimgebied in de provincie Holland, voetballen kunnen ze niet - maar voor de cultuurverrijking leuk dat ze er zijn …….

unstablebunny | 26-04-20 | 16:36 | 1

unstablebunny | 26-04-20 | 16:36 Ja zo te zien ben je inderdaad unstable, ADO is geen rasistische club, heeft veel multicutirele aan hangers. Jouw reactie is gewoon bullshit.

Vitale-Reaguurder | 26-04-20 | 16:54

Die inspraak is alleen maar gevraagd voor de vorm, voor de juridische vorm, zodat ze bij te verwachten rechtzaken wat sterker staan.
Dus waarom ze hebben gekozen waar ze voor hebben gekozen is onduidelijk, maar het is niet vreemd dat ze stemming hebben genegeerd, want dat waren ze van tevoren al van plan (tenzij er toevalligerwijs uit was gekomen wat ze al wilden doen).
En ik denk dat iedereen (behalve Willem II) het rechtvaardiger had gevonden als Utrecht Europa in had gemogen, maar ja moet je wel erg inhoudelijk (en dus niet meer droog objectief) gaan kijken.

TheOtherWhiteMeat | 26-04-20 | 16:36

Gudde... Beroepsbestuurders...
Lui die zonder scrupules met de ellebogen uit en de juiste praatjes op de juiste momenten zich op plekken weten te manouvreren waar ze veel geld krijgen en vervolgens uit onkunde chaos en ellende creeeren.
Je ziet ze overal, in de sport, de overheid, het bedrijfsleven.

Gerf | 26-04-20 | 16:30

Hee @Mosterd, Waarom zo anti-Ado ?? Oke het voetbal is matig, maar zorgen toch steeds voor Haagse humor ??

Vitale-Reaguurder | 26-04-20 | 16:29

Voetbal is oorlog met voortgezette middelen, bij voorkeur uit de zak van anderen.

De Briemusketier | 26-04-20 | 16:27

Voetbal is een balspelletje.

code delight | 26-04-20 | 16:27

Voetbal? Het lijkt wel zondag.

Risingson | 26-04-20 | 16:22

voetbal........ NEXT!!!

Roadsurfer | 26-04-20 | 16:20

tja , het broeit som in 010

ptrck | 26-04-20 | 16:17

Natuurlijk verdienen ze steun, net als iedere andere Nederlander. Maar 400 miljoen euro is daarmee te duur. Graag een rekenmodel erbij! Moet ik dure contracten helpen betalen? Ik sterf liever, maar dan zij als eerste.

ron9129 | 26-04-20 | 16:15 | 1

Voetbal is een overbodige maatschappelijke bezigheid van mislukte zwaar overbetaalde miljonairs met de hersenen van een Regilio Tuur.

Roadsurfer | 26-04-20 | 16:22

Je hebt wel erg veel woorden nodig om je punt te maken. Wat is eigenlijk je punt?

Wachtmaar! | 26-04-20 | 16:14

Van der Herik die heeft Feyenoord gered,en hij verdiende het om de kampioensschaal 2016/2017 uit te reiken.
De club had geeneens meer bestaan als hij er niet was geweest.

RenedieLange | 26-04-20 | 16:14

.. foebulle! Eindelijk gaat het ergens over.

Jan Passant mk2 | 26-04-20 | 16:14

Wind je niet zo op, je bent geen horloge. FC Wageningen doet niet mee, dus het boeit niet.

beldewouten | 26-04-20 | 16:13

Niets doen is de logische keuze als er geen meerderheid is. Hadden clubs maar van hun stemrecht gebruik moeten maken.

Blasfemie | 26-04-20 | 16:12 | 1
-weggejorist-
feiten_en _cijfers | 26-04-20 | 16:25

De KNVB interesseert me op dit moment geen reet.
Wel jammer van Cambuur trouwens, maar dat vind ik omdat ik in Leeuwarden woon.

HoerieHarry | 26-04-20 | 16:12 | 2

Eens beste Harry, die hele voetbalwereld heeft zich op een schandalige manier verrijkt toen er niets aan de hand was. Wie kan mij uitleggen waarom de salarissen van voetballers (ook de modale) een factor x hoger moeten liggen dan dat van de normale werkende Nederlander. Zeker bij de grotere clubs zijn de prijzen van seizoenkaarten en, nog erger, de passe partouts voor Champions League wedstrijden ronduit schandalig. Mijn sympathie gaat uit naar clubs als idd Cambuur, of in mijn geval Sparta.

MarkiesDeBalzaque | 26-04-20 | 16:25

Boeie.. het is maar voetbal. Draagt niets bij aan de maatschappij. Toch alleen maar van de malloten welke zich niet kunnen gedragen en van die aanstellerige voetbalmiljoenairs die niks kunnen hebben. Rugby dat is pas een sport

Waargaathetheen | 26-04-20 | 16:09 | 1

Kijk, een wijs man die wel zijn sporten met klasse kent.

Acar_ketimun | 26-04-20 | 18:48

De knvb had het overigens nooit goed kunnen doen. Nu zijn er 16 boos, bij de andere keuze waren er nog 9 boos. Ze zitten trouwens in dezelfde slangenkuil als ons kabinet. Net zo slagvaardig en voeren ook het liefst EU orders uit om carrières veilig te stellen.

BozePaarseMan | 26-04-20 | 16:06 | 2

Nou ja, organiseer geen stemming, besluit dat voor de profs hetzelfde gaat gelden als voor de amateurs en dat de UEFA over de Europese tickets gaat. Klaar. Daar zal ook niet iedereen het mee eens zijn, maar je geeft niemand het gevoel dat er een spelletje gespeeld wordt. En als je toch een stemming organiseert, wees dan vooraf duidelijk wat je vraagt en wat je met de uitkomst doet.

nietoftochwel | 26-04-20 | 16:16

@nietoftochwel | 26-04-20 | 16:16: tja, ik weet niet of het een bindende stemming was of niet. Er staat zoveel op het spel dat er altijd iemand boos zou zijn met zoveel verschillende variabelen.

BozePaarseMan | 26-04-20 | 16:24

Die club in Maassluis heeft meer dan een miljoen schild.

Sjaak4711 | 26-04-20 | 16:06

Ik heb een Vriend in Jezus: want Google geeft geen sjoege op blauwe vis. Dit is de traditionele bereiding van (rivier)vis in zijn eigen slijm. Wij laten onze varkens uitbloeden: hun bloed geeft verrukkelijke worst (o.a.) Het zal de Ramadan wel zijn: wel lekkere ballen: www.youtube.com/watch?v=_xvJGBM3dN4

Het gaat slecht met Alphabet. Mooi. De diepe zakken van de NSA.

Rest In Privacy | 26-04-20 | 16:05 | 3

Zijn je medicijnen op? Of heb je een verkeerd pilletje geslikt?

Iknowall | 26-04-20 | 17:23

Het is toch meestal dat Jezus in zijn Vriendje zit als ik zijn aardse PR organisatie mag geloven?

Acar_ketimun | 26-04-20 | 17:51

@Iknowall | 26-04-20 | 17:23: Ben inmiddels driekwartjaar (of anderhalfjaar ,lineaire tijd blijft een aandachtspuntje) medicijnvrij. En kan al wat langer redelijk goed koken. Heb veel mooie recepten van de jijbuis gehaald. En nog veel meer culinaire bagger genegeerd.

Ik weet niets. Dat met mijn bovenmatige verstand. Het is goed: www.youtube.com/watch?v=AZQxH_8raCI Maar wat me opvalt: een oplopend socialistisch gehalte in mijn plempsels, Voor je het weet is Ronald van Raak de volgende gast in ons coronacafe.

Lord have Mercy: www.youtube.com/watch?v=oQEjwKs_hpg

Rest In Privacy | 26-04-20 | 18:36

Waarom heeft Leiden eigenlijk geen fatsoenlijke betaalde voetbalclub?
Er wonen meer mensen dan in Volendam.

Piet Karbiet | 26-04-20 | 16:04 | 5

@Piet Karbiet | 26-04-20 | 16:31:
Euuhh, ik ken ze niet...

MarkiesDeBalzaque | 26-04-20 | 16:42

@Roadsurfer | 26-04-20 | 16:25:
Ik mag mezelf (helaas) geen Leienaar noemen maar heb er 3 jaar gewoond en op school gezeten. Leukste stad van Nederland (of toch Groningen?... moeilijk.. ) Maar inderdaad, het scheelt een hoop gezeik en gemeenschapsgeld. Bovendien heeft Leiden een paar andere interessante ijzers in het vuur dan alleen maar dat oppervlakkige voetbalgelul.

MarkiesDeBalzaque | 26-04-20 | 16:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik geloof niet in complottheorieën maar dit is er een van heb ik jou daar: Mosterd is het alias van Johan Derksen!

MarkiesDeBalzaque | 26-04-20 | 16:00 | 1

Snap ook meteen waarom Johan niks meer eet, mosterd ziet er best wel goor uit in zo'n snor.

MarkiesDeBalzaque | 26-04-20 | 16:02

Ik vind het wel grappig hoe de hele voetbalwereld kraakt, piept en jammert.

horsteknots | 26-04-20 | 15:59

Men wil de Varsity in het najaar wel laten uitroeien.
Allez Skøll !!!

Piet Karbiet | 26-04-20 | 15:51 | 2

Lekker het water in, met zijn allen!

Glasgow Argus | 26-04-20 | 16:23

Zonder publiek en alleen skiffs?

Iknowall | 26-04-20 | 17:27

Historisch lesje (ja, ik heb toch niets te doen) in 1815 drukte Willem 1 zo de grondwet er door heen (1600 kiezers: er stemden 527 vóór, 797 tegen (waarvan 126 op godsdienst gronden, die werden dus niet meegeteld als tegenstemmer) en de rest stemde niet/onthield, uitkomst: thuisblijvers en de 126 werden meegeteld bij de voorstemmers). Ik weet het, een ingewikkeld verhaal maar Gude doet niet anders. Dit is nu de echte Hollandse School, niet dat gepruts van Michels en Cruijff. Zo, dat heb ik eens fijn overgeschreven.

dathoujetoch | 26-04-20 | 15:48 | 1

Napoleon liet Willem 1 achter met een enorme staatsschuld. Er werd toen besloten de schuldeisers via een loting te voldoen. Ieder jaar een klein clubje dat geld kreeg. Het zou tot 2024 duren eer alles was afgelost. Macron moet zijn bek houden.

Piet Karbiet | 26-04-20 | 15:54

Feyenoord is bestollen van de dubbel.

BrutusBosch | 26-04-20 | 15:48

lekker belangrijk, voetbal.

glaaf | 26-04-20 | 15:46

Wat kan mij deze tokkie sport nou interesseren? Juist helemaal niets!1!!
Ik wou dat er weer gedart kon worden!

sodapoppin | 26-04-20 | 15:45

Betaald voetbal is nou prima iets wat de speler ook vanuit huis met een PlayStation kunnen doen. Gewoon een profiel aanmaken. Clubshirtje uitkiezen. Daarna rugnummer, huidskleur en kapsel en klaar is je speler.
En dan logt iedereen op hetzelfde moment in.

Osdorpertje | 26-04-20 | 15:45

Ach gut, Mosterd zijn kluppie is geen kampioen geworden. Wat erg. Ongeveer het ergste wat er is deze dagen.

JanBrel | 26-04-20 | 15:41

Gister was wereldwijd meest bekende Nederlander, Johan Cruijff, jarig. Was de enige in de buurt die om 20:00 uur aan het klappen was. Zou het komen omdat ik in Madrid woon ?

AntonJansen | 26-04-20 | 15:40 | 4

Johan wie?

Degrelle | 26-04-20 | 16:39

Zal 'ie erg blij mee zijn, dat jaartje erbij. Nog vele jaren Johan!

Acar_ketimun | 26-04-20 | 17:49
▼ 1 antwoord verborgen

Gewoon de tering naar de nering zetten, 80% van de begroting zijn spelers salarissen. Dus die krijgen de keuze: je krijgt even een half jaartje het minimumloon en het enige wat je hoeft te doen is een beetje in conditie blijven. Of je houdt vast aan je contract, dan vragen we het faillissement aan van de club en liggen de transferrechten bij de curator die je verkoopt aan de hoogste bieder.

witwas | 26-04-20 | 15:34 | 1

Moeten ook de massale politie inzet maar eens betalen

Pleegzuster B | 26-04-20 | 16:28

Zeer boeiend verhaal.

DebraCadabra | 26-04-20 | 15:34 | 4

@DebraCadabra, Het hele verhaal lezen en dan de moeite nemen om deze opmerking te reaguren, u bent een enorme sneuhaas.

Wiezewalakristalix | 26-04-20 | 16:05

Vind je?

Wachtmaar! | 26-04-20 | 16:17
▼ 1 antwoord verborgen

Volledig mee eens, wat die Gudde heeft geflikt kan echt niet. In Duitsland heeft de DFB samengewerkt met alle partijen inclusief het RKI en die gaan het gewoon uitspelen. KNVB had dat ook kunnen doen.

van Oeffelen | 26-04-20 | 15:33 | 2

Kan in Nederland toch helemaal niet.

Rest In Privacy | 26-04-20 | 15:40

Ietwat andere/grotere financiële belangen zijn dat.

WayneGretzky*99* | 26-04-20 | 15:46

Nog lachwekkender zijn de clubs die denken dat Ajax de portemonnee wel even gaat trekken voor ze.

Rest In Privacy | 26-04-20 | 15:31 | 7

Net zoals nederland constant de geldsluis open mag zetten voor landen als griekenland mogen de joden dat nu doen voor de vitesses van deze wereld.

Degrelle | 26-04-20 | 16:38
▼ 4 antwoorden verborgen

Voetbal is voor tokkies en blijkbaar is de begroting zo dunnetjes dat er maarliefst 400 mio in moet om het een beetje droog te houden. Dat geld kan de overheid in zinvollere projecten steken dan het belastinggeld verslindende voetbal waar voortdurend geld van de burger bij moet (hallo Roda) of waar telkens een cohort agenten naartoe moet om de debielen uiteen te drijven. Van mij mag 't klappen, hergroeperen en alleen wat er toe doet en het kan opbrengen gaat door.

Busverhuur | 26-04-20 | 15:30 | 2

Dan blijft alleen Ajax over en ook AZ.

WayneGretzky*99* | 26-04-20 | 15:44

Het zij zo. We zullen zien. Is ook een goede reden om Spanje geen geld te geven omdat ze het regelrecht in de bodemloze put van Real flikkeren. Laat er maar eens een recessie overheen gaan om te zien wat werkelijk iets toevoegt en wat niet. Ik denk dat menig stadion akelig leeg blijft.

Busverhuur | 26-04-20 | 16:05

Blijft raar dat veertien KKD-clubs over de eredivisie gaan. Heerlijk om de clubs met scenario's uit elkaar te spelen: twee clubs minder in de KKD of degraderen en promotie. De facto heeft niemand ergens voorgestemd, alleen tegen.

arlen | 26-04-20 | 15:29

Betaald voetbal blijkt nog een kleinere bijzaak te zijn in het leven dan het al was.
Ik heb de wielerklassiekers van het voorjaar eigenlijk meer gemist dan RKC-Heracles of Emmen-VVV. Als ik heel eerlijk ben.

Stormageddon | 26-04-20 | 15:29 | 2

De sport van wie heeft de meest uitgebreide apotheek.

WayneGretzky*99* | 26-04-20 | 15:43

@WayneGretzky*99* | 26-04-20 | 15:43:
Don’t care. Ik heb het echt gemist. De Primavera, de Ronde, Parijs-Roubaix, De Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik, de Gold Race etc.

Stormageddon | 26-04-20 | 16:04

Ho ho, Arnold Karskens heb ik nog wel hoog zitten, als oorlogsverslaggever en verzamelaar van nepnieuws van de NOS.

Piet Karbiet | 26-04-20 | 15:28

Stem de milde Gudde weg of gulden middenweg, of zoiets.. als ie maar snel pleite is.

Euriool | 26-04-20 | 15:28

Klavertjes 4 zoeken op kunstgras is wel een enorme uitdaging..... !

Fatwabuster | 26-04-20 | 15:26

Geheel volgens Nederlands principe; leuk wat de meerderheid wil maar we trekken gewoon ons eigen vooropgezette plan...(asilo's, Oekraïne, etc.)

Cavenman | 26-04-20 | 15:25 | 1

Ja mooie democratie zijn we geworden.

Tommi | 26-04-20 | 19:02

Ik voel mij als Utreg supporter zwáár genaaid!

overVecht | 26-04-20 | 15:25 | 6

Het zandpad is toch al jaren dicht?

BrutusBosch | 26-04-20 | 16:04

Mijn vrouw is ook Utreg supporter,die wordt vanavond weer zwaar genaaid.

ditotje | 26-04-20 | 17:07
▼ 3 antwoorden verborgen

Toen ik "Inspecteur van de belastingdienst" kreeg ik de rillingen.. Grotere NSB'ers/ landverraders ga je praktisch nooit meer tegenkomen. En zie hier...

Ommezwaai | 26-04-20 | 15:24 | 2

Wat dacht je van die boa’s? Over vuig volk gesproken.

WayneGretzky*99* | 26-04-20 | 15:41

@WayneGretzky*99* | 26-04-20 | 15:41:
Idem dito, vilein vooral. Weten, net als de Belastingdienst en het CJIB dat ze de SStaat achter zich hebben. Dat lult een stuk makkelijker, geld van een ander incasseren/verbrassen en altijd gelijk krijgen....

Ommezwaai | 26-04-20 | 15:44

Mmm, gratis ijs... zin in.

roevka | 26-04-20 | 15:24

Waarom?

Kaas de Vies | 26-04-20 | 15:23

Dacht eerst dat het bedrag om de hele voetballerij ging, dus vooral ook alle jeugdteams in de dorpen. Maar het is bedoeld voor het betaalde voetbal. Echt ongehoord, deze brutaliteit.
En ook nog eens na al die miljarden gemeenschapsgeld die er in deze omhooggevallen tokkies zijn gestoken in de vorm van het redden van derderangs clubs, opkopen van megalomane maar onrendabele stadions en politie-inzet.

De echte Stolwijker | 26-04-20 | 15:48

Voetbal is oorlog. Aan beiden een hekel

Cold-Cees | 26-04-20 | 15:22

Als Hagenees vind ik t wel goed dat ADO in de eredivisie blijft maar wat waren ze slecht,dit zijn echter van die issues waar je nooit uitkomt zonder teleurstellende gezichten en de competitie was nog niet afgerond dus ADO had zich veilig kunnen spelen met een aantal op papier makkelijkere wedstrijden.
Stel dat dit virus na 4 competitiewedstrijden was opgedoken met Feyenoord onderop,laten ze die degraderen...

Ooievaar | 26-04-20 | 15:21 | 2

Goed punt.
Deze dan vôr jâh, om je op te vreulijke. youtu.be/R8nhP41DU0g
De Règâhs. Jij ken ‘t shaken ;-)

Ruimedenker | 26-04-20 | 15:27

t Is ook nooit goed.

Guido | 26-04-20 | 15:21

FIFA, UEFA en KNVB kaalplukken onder het mom van Coronasolidariteitspremie. In de oorlog kon zoiets ook en ik heb verschillende oudjes al horen zeggen dat deze ophoksituatie erger is dan de oorlog.

JanVergoor | 26-04-20 | 15:20

Doe eerst eens wat aan die belachelijke salarissen en dat theater van die gasten.... Er zijn mensen die het moeilijker hebben

Henk P | 26-04-20 | 15:20

Volkomen willekeur. Is de eigenaar van FC Den Haag een chinees toevallig?

gemeentereiniging | 26-04-20 | 15:19 | 2

Zelf geen Google?

overVecht | 26-04-20 | 15:26

Nee, Mongool.

arlen | 26-04-20 | 15:30

#TeamPatat.

SDI | 26-04-20 | 15:19 | 2

Meer friet!

Hemke-Valsema | 26-04-20 | 15:20

laat die getatoeëerde over het paard getilde voetballers met hun fel geleurde schoentjes maar eens wat miljoenen inleveren komt alles goed.

de uitbater | 26-04-20 | 15:19

Slechte oplossing, het getuigd van totaal geen creativiteit. De bekerfinale is een wedstrijd, laat het volgend seizoen dan met die finale beginnen. Hetzelfde voor de clubs in de top van de eerstedivisie, met name de nummer1. Speel een playoff zodra de competitie begint tussen de nummer 1 en de nummer 18 en bepaal zo op een sportieve manier wie er in de eredivisie mag spelen volgend seizoen

Fijn_dat_je_er_bent | 26-04-20 | 15:16 | 2

Die bekerfinale had ook over een jaar gespeeld kunnen worden. Voor de vorm weliswaar.

arlen | 26-04-20 | 15:31

Je moet de beker winnaar pauper voor mei zoveel dit jaar al aan die criminele organisatie uefa opgeven.

WayneGretzky*99* | 26-04-20 | 15:38

Voebal meh.

Hemke-Valsema | 26-04-20 | 15:15

Ach, op iedere beslissing was wat aan te merken geweest.

Rest In Privacy | 26-04-20 | 15:13 | 4

@Kaas de Vies | 26-04-20 | 15:25:
Doe maar transgender dan....

Ommezwaai | 26-04-20 | 15:42
▼ 1 antwoord verborgen

@mosterd
Haha. Uitzonderlijk lang schrijfsel voor zo’n volkomen onbelangrijk onderwerp: voetbal.
Weg met die overgewaardeerde klotesport!

Lafayette | 26-04-20 | 15:12 | 4

@gemeentereiniging | 26-04-20 | 15:18: Omdat er ook een leuk topic had kunnen staan, natuurlijk.
Fascinerend eigenlijk: Voetbal boeit me niet. en geen voetbal boeit me ook niet.

SNAFU | 26-04-20 | 15:21

@gemeentereiniging | 26-04-20 | 15:18: omdat voetbal ook geen onderwerp moet zijn waar je alleen maar kritiekloos over mee mag ouwehoeren en het de allergoeibeste sport ter wereld is. Overgewaardeerde kutsport wat feitelijk alleen nog over geld gaat. En dat dan heel serieus moeten nemen... gaaaaaaaaaaaaap... dom vermaak voor dom volk.

Acar_ketimun | 26-04-20 | 17:36
▼ 1 antwoord verborgen

Voetbal is het (brood en) spelen om de tokkie-opstand te voorkomen

kapotte_stofzuiger | 26-04-20 | 15:12

Begin is met een halvering van de salarissen van voetballers en bestuurders zolang er sprake is van een corona crisis. Kunnen ze makkelijk hebben.

pajans | 26-04-20 | 15:09 | 1

Begin is met eens...

Acar_ketimun | 26-04-20 | 17:37

Ik ben voor ijs.

Kaas de Vies | 26-04-20 | 15:08

Slaat natuurlijk nergens op. Gewoon volgens de stand geen recht op Europees ticket en reglementair de beker verloren met 0-1. Om coulant te zijn volgend jaar geen bekertoernooi en slechts de finale zodat Uuu toch nog de kans krijgt zich zo te plaatsen voor de EL. Maar voor nu is het terecht dat Willem II 'm heeft.

WahedPissebed | 26-04-20 | 15:26

@WahedPissebed | 26-04-20 | 15:26:
In protest gaan mag altijd.
Of het nut heeft weet ik niet.
Ik gun ‘t Willem II van harte, maar Utreg nog iets meer.
Succes in Europa, ouwe KruikeZeikerT !

Ruimedenker | 26-04-20 | 15:31

@Ruimedenker | 26-04-20 | 15:31: dat is zeker waar! Als de KNVB anders had besloten had ik een dergelijke petitie ook zeker ondertekend! Maar voor nu overheerst de blijdschap.

Hopen op een uitwedstrijd naar een obscuur Kosovaars clubje of zo, mooi man.

WahedPissebed | 26-04-20 | 15:34

Update:
nos.nl/l/2331795
Slordige 400 miljoen....

Ruimedenker | 26-04-20 | 15:06

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino