achtergrond

Geenstijl

Asielinstroom van week 42 bedroeg ongeveer 700

Hallo allemaal. Wat fijn dat je er bent

De asielinstroom van week 42, bestaande uit eerste asielaanvragen, herhaalde asielaanvragen, hervestiging, herplaatsing en nareizigers bedroeg ongeveer 700. Dat meldt de Rijksoverheid vandaag op de website waar wekelijks de cijfers voor de asielinstroom naar Nederland worden bekendgemaakt. 700 is geen evenaring van de asielinstroomrecords van 16 september jongstleden en 1 juli jongstleden toen er 800 asielzoekers Nederland instroomden, per week. Maar veel is het wel.

Doorgaans stromen wekelijks 500-600 asielzoekers Nederland in. Het is vooralsnog onbekend waardoor afgelopen week zoveel (700) asielzoekers Nederland instroomden. (Nu ja, de grenzen staan wagenwijd open). Wel gek dat er nooit een week is dat er maar 300 of 200 asielzoekers instromen, of 100, of 0. De asielinstroom bedraagt wekelijks altijd 400 of meer. Alsof er een soort van groter plan achter zit. 

Ter voorbeeld. Het Gelderse kerkdorpje Gelselaar heeft ongeveer 700 inwoners. Alhier de Google Earth van het mooie Nederlandse Gelselaar. Dat krijgen we er dus bij deze week. Waar de 700 asielinstromers van week 42 moeten gaan wonen, is onbekend. De hele bouw ligt stil wegens #NIETALLESKAN, dus ook die nieuwbouwwijk van 700 woningen. Of kan dat soms wel?
Dat willen we even kwijt.

Groetjes!

Groetjes!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.