Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

'Is stationssteker Jawed Sultani wel echt jihadist?'

Justitie sorteert voor op de volgende verwardverklaring van een ISLAMITISCHE TERRORIST die niet zo genoemd mag worden

JA DAT IS HIJ JA

Als u dacht dat Nu.nl erg was, dan vraagt het OM of u even hun bier mierzoete halalthee vast wilt houden. Want de nationale Gevoel van Recht & Veiligheid-bewakers sturen aan op een fopstrafje voor stationssteker Jawed S. (van Sultani), die net zoals zijn ontelbare verwarde vriendjes meer verward dan moslim wordt geacht. Een Afghaanse asielzoeker van 20 die in Duitsland de trein naar Amsterdam pakte met de intentie om Geert Wilders te vermoorden, ter plekke ontdekt dat Wilders niet 020 CS rondloopt om Mohammedcartoons uit te delen, en daarom maar op passerende toeristen begint in te hakken - om gelukkig razendsnel door alerte agenten te worden geneutraliseerd met een paar welgemikte kogels. In al zijn uitingen, verklaringen en spullen in zijn rugzak komt naar voren dat hij gemotiveerd was om de eer van zijn islamitische profeet te verdedigen (want die sneue graftak is kennelijk niet almachtig genoeg om zijn schouders op te halen over een paar tekeningetjes). Hierrr dossier. 

Maarrr in het Pieter Baan Centrum hebben ze al besloten dat steeksultan Sultani niet helemaal goed bij de kokosnoot is, en we weten (mede dankzij het door alle media genegeerde keiharde NIEUWS over de juridische OM-doofpot rond de Suikerspiegelchauffeur) dat de Nederlandse rechtsstaat van een islamitische aanslag liever een eenzame dwaaldaad maakt. Dus moet u, net als bij terroristische Steeksyriër Malek Fostok, niet raar opkijken als ook Jawed de AanslagAfghaan er met een welgemeende FOEI vanaf komt in zijn strafzaak die maandag begint. Welkom in Nederland, waar het slechts een paar verwarde moslims met lange messen kost om aan te tonen dat onze hele rechtsstaat gestoord geworden is. En dientengevolge weigert PAL te gaan staan voor onze vrijheid, en het onverveerde recht op het maken van cartoons over kwetsgevoelige kulverkopers en hun koran.

Later minder, bij Nu.nl....

We worden weer voorbereid op een soort vrijspraakje

Zijn eigen woorden, uit een eerdere zitting

Reaguursels

Inloggen

Iedereen die denkt dat sprookjesboeken echt zijn is niet goed bij zijn hoofd.

Wekkertje | 02-09-19 | 08:29 | 1

Dat in tegenstelling tot griezelverhalen...

Premier Trutte | 02-09-19 | 09:38

Iedereen die mensen neer schiet of steekt is toch ziek in z'n kokosnoot?

Vunzigheid | 02-09-19 | 08:23

Wat ik me nou eens afvraag: Zou je heden ten dag een nieuwe religie kunnen starten (Zoals de pastafaria) met als leidraad een boekwerk dat 1 op 1 dezelfde inhoud heeft als de Koran?
Of zou het tot een verboden clubje worden bestempeld?

Eagle0511 | 02-09-19 | 07:51

In landen waar geen Moslims of Islam voorkomen, is ook geen Jihadisme.

Iedere gewelddadige Jihadist is Moslim,

Heiner | 01-09-19 | 21:38

Wordt er inmiddels doodmoe van dat instanties als Pieter Baancentrum keiharde maatschappij ontwrichtende terrorist of zeer gevaarlijke zedendelinquenten voor verward verklaren en rechters die dit maar weer klakkeloos overnemen? Dit geeft de klakkeloos de vrees en knieval weer lijkt wel voor een totaal wereldvreemde slechte moorddadige radicale ideologie of seksueel gestoorden die nooit eens worden aangepakt lijkt wel t.o.v. terrorisme of anders. Want: verward of andere verzachtende omstandigheden worden "genoemd". Dus legitiem. U en ik moeten het er maar mee doen.

Ja, met dit soort "incidenten" (in Europa? Echt niet) dan krijg je een radicale AfD (e.a. partijen) en overigens geen extremistische volgens de president van Duitsland en daar zul je naar moeten luisteren om extremisme te voorkomen. Maar dat is niet het geval, het linksradicalisme overschreeuwt alle rechtsstatelijke instanties in dit land en zijn blijkbaar de grootste invloed.

Dat luisteren in Nederland is pure struisvogelpolitiek én smerige politiek m.b.v. media richting PVV (rechtszaak met schijnbaar voorbereiding) en FvD (verdeeldheid uitvergroten via media).

De enige uitweg is dan ook dat het electoraat anders gaat stemmen, ambtenaren in de top worden vervangen (en die er toe doen in organisaties), nieuwe rechters worden aangesteld. Maar met de massale huidige immigratie en de tientallen jaren die dit zou gaan kosten aan hervormen zal dit niet meer plaatsvinden vermoed ik. We zijn gedoemd aan de sharia En linksextremisme ten onder te gaan zoals die agent knock-out ging door een toeterende bruiloftsstoet. Want Europa, Rutte en dit kabinet laten het gewoon allemaal gebeuren, het boeit ze niet en roepen "normaal doen" voor de media, maar aangepakt wordt er niet echt.

Jan, Leiden | 01-09-19 | 21:18

Dat er bij een jihadist flink wat steekjes los zitten is nogal een open deur. Je moet behoorlijk labiel zijn om uit naam van een fictieve haatgod wat mensen te willen vermoorden.

Maar eigenlijk geldt dat ook voor salafisten en andere fanatieke islamieten, die misschien niet allemaal gewelddadig gedrag vertonen, maar wel hetzelfde gedachtengoed erop nahouden (en wellicht stiekem het geweld goedkeuren of zelfs verheerlijken).

In de 21e eeuw met alle kennis die we hebben kan geen normaal denkend mens nog geloven in een belachelijk godsbeeld, zoals Allah, die de mensheid op straffe van hel en verdoemenis lastigvalt met allerlei idiote regeltjes. Islam is simpelweg een belediging voor de menselijke intelligentie geworden. Godsdienstvrijheid betekent echter dat je ook de fanatieke aanhangers van de islam de vrijheid moet geven om hun waanideeen te blijven koesteren (zolang ze zich aan de regels en wetten van ons land houden). Maar ik heb momenten dat ik ze voor hun eigen bestwil eigenlijk allemaal door de mannen met de witte jassen zou willen laten afvoeren!

kunstliefhebber | 01-09-19 | 20:17 | 4

@Titaantje | 01-09-19 | 20:56: En wat ook zo toevallig is: Op het moment dat de verwarring op zijn hoogtepunt is, blijkt ook altijd een mes of een ander wapen voorhanden, en een paar onschuldige (geen moslims) slachtoffers. Nooit hoor je eens over een moslim die ongewapend verward loopt te zijn.

Eagle0511 | 02-09-19 | 07:38

@Eagle0511 | 02-09-19 | 07:38:
Die zijn nog verward op zoek naar een mes en genoeg motivatie om hun eventuele toekomst voor de rest van hun leven te verkloten.

PisFinger | 02-09-19 | 09:51
▼ 1 antwoord verborgen

Zooooo weinig christelijke verwarden (ja OK in USA) hindoestaanse, sihks, joodse. Erg veel verwarring bij het geloof van de vrede..

Slough | 01-09-19 | 19:57

Heeft zo'n PBC eigenlijk een op de islam geijkte versie van hun methodes?
In de islam worden bv djinns (een soort geesten) volledig herkend, ze worden regelmatig genoemd in de Koran en zijn net zo echt als u en ik (alleen onzichtbaar, lekker puh ;-) ). Je kunt een moslim dus niet zomaar langs een Nederlandse meetlat leggen.

Blauwpetje | 01-09-19 | 19:47

Ik heb zojuist mijn vrouw aan een mes geregen. Ik hoorde rare stemmen en ik denk dat het een psychose is. Wellicht een wat verwarde reactie maar iets in mij zegt dat het komt door overbevolking. Ik ga er maar mee door denk ik, althans dat zeggen bepaalde stemmen in mijn hoofd. Die rechters en psychiaters zitten toch in Utrecht ergens? Die overbevolking moet écht stoppen en ik ga er mee door tot ik er bij neerval.
Ex psychiater.

aartvantiemenvanjand | 01-09-19 | 19:26 | 1

Stemmen? Van een grote vogel?

Dr_Johnson | 01-09-19 | 21:00

Dr_Johnson | 01-09-19 | 17:52
Ik zal nooit vergeten de aankondiging van het asielzoekerscentrum dat vanuit De Koepel Breda 'verhuist' zou gaan worden naar het oude belastingpand iets verder in het centrum van de stad - begin 2016.

Van de direct aangrenzende wijk Fellenoord werd verwacht dat ze de nieuwe populatie van 450 man (van 7 verschillende nationaliteiten) zouden omarmen.
Het kantoorcomplex zou worden omgebouwd tot woonunits, met aan de voet een hyper gave speeltuin voor de kinderen - daarvoor werd een relevant parkeerterrein geofferd.

De informatievoorziening richting wijkbewoners is zelfs nog een topic geweest hier. www.geenstijl.nl/4804092/de_drie_van_...
Dat was al schofterig richting de omwonenden, die dus met 3 dubbele veiligheidscheck in het NAC stadion te woord konden gestaan door de officials van deze operatie.
Het verder schofterige was dat alle emoties rond deze operatie als 'onterecht' werden verklaard - men maakte zich 'onwetend' zorgen om niks.

En tegelijk moest deze wijk de sociale factor verlenen als het grote welkom in dit land. Tegelijk moest men ook begrijpen dat dit wooncomplex niet voor bezoekers uit de wijk andersom vrij toegankelijk was, want deze bewoners waren zeer kwetsbaar vanwege de vlucht uit oorlogssituatie - zij waren mogelijk getraumatiseerd.

Ik heb toen de wezenlijke vraag gesteld:
"Hoe zien jullie dat voor je? Dat zo'n getraumatiseerde asielzoeker hier de wijkgrens (letterlijk een weg, ergo verkeersader voor hulpdiensten) oversteekt en die pijn op z'n veilige huiskussen laat liggen?!?".

Allemaal onterechte emoties?
Het is mede precies dit waar Europese landen het mee te stellen hebben.
De asielvinders die uit verkrachten en moorden gaan.

Het is enige zegen geweest dat de nood voor opvang sinds de Turkijke-deal ietwat afnam. Ergo, de gemeente Breda heeft bij monde van toenmalig wethouder Alfred Abouw (thans in de Eerste Kamer) nog moeten bikkelen om het COA te bereiken ten einde de megadeal over dit pand af te tikken op compensatie voor de claim zonder deal.

Bottom line is dat sinds 2015/16 er, in de hoogtijdagen van oorlog elders, hier de bevolking steevast voor onwillend & snot is uitgemaakt om anderen te helpen.
Kortom: de draagkracht van de solide burgerij is per definitie om zeep geholpen.

Hét cruciale moment om medewerking te krijgen voor omarming van anonieme vluchters.
En heden flikt de overheid (OM ja) het opnieuw, door die voorspelde "getraumatiseerden" met intussen uitgevente moorddaden in de hoek van verward, dus ontoerekeningsvatbaar te scharen.

Dit valt niet meer te verkopen als zodanig.
De draagkracht van de gewone burger valt niet langer te tarten.
Dat is geen dreigement, slechts de constatering.
Wees er wijs mee, overheidspeeps.

Kudtkip | 01-09-19 | 19:12 | 2

Zouden ze echt pas hier: "De asielvinders die uit verkrachten en moorden gaan." zijn geworden ??
Ik denk het niet. Ik denk dat ze gevlucht zijn om de gevolgen van hun oorlogsmisdaden in eigen land te ontlopen. Als je je leven lang vreedzaam hebt geleefd verander je niet zomaar in een criminele verkrachter.

Olieboer | 01-09-19 | 21:45

@Olieboer | 01-09-19 | 21:45: Nou. Er zijn een aantal mannen vanuit Nederland naar het IS kalifaat afgereisd en hebben zich daar bezig gehouden met het onthoofden van 'tegenstanders'. Lijkt me een bezigheid die ze niet in Nederland hebben aangeleerd. Op het moment dat de gelegenheid zich voordoet en de kans op straf/vergelding is laag of helemaal niet aanwezig, dan zijn er toch echt mensen bij die plotseling heel ander gedrag laten zien.
Rwanda is ook zo'n voorbeeld. Mensen die 20 jaar elkaars buren zijn geweest, gaan elkaar plotseling met machettes te lijf. Veel van die mensen hadden daarvoor ook nooit geweldadig gedrag vertoond.

Eagle0511 | 02-09-19 | 07:45

En nog steeds is er de angst bij linkse partijen om in dit politieke gat te springen, omdat ze bang zijn dat ze dan niet meer deugen volgens Brussel. Half Nederland zit volgens mij te wachten op een linkse partij als SP of PvdA (Groen Links telt niet mee, want dat is een partij van landverraders) die ook eens gaan zeggen dat de migratie van moslims en gelukszoeker naar ons land moet stoppen en dat er harde Nederlands-culturele voorwaarden zitten aan inburgeren. Je mag hier alleen wonen als je echt laat zien dat je een fan van dit land bent. Als je Turkije of Marokko o.i.d. belangrijker vindt, dan moet je daar ook gaan wonen. Ik denk dat je als PvdA of SP een enorm electorale klapper gaat maken door dit eens te durven zeggen. De gewone man en vrouw in ons land -en Europa- en daar zijn er gelukkig heel veel van - zullen dan zeggen;' he he, eindelijk gaat ons land / continent weer van ons worden'.

witZebrazwart | 01-09-19 | 19:00 | 2

Onze Nederlandse ziel is allang bij die varkens in Brussel.

c02JEuk | 01-09-19 | 19:08

Oh, maar dat doen ze toch al voor elke verkiezing? Het is alleen zo jammer dat ze dement lijken te zijn.

Olieboer | 01-09-19 | 21:37

Zelfs in moslimlanden zoals Marokko of Irak kreeg meneer vrijwel zeker de doodstraf. Daar doet men niet al te moeilijk. Daar denkt men nog nuchter: Is het een terrorist? Dan dood. Punt.

Zie hier het verschil tussen een feminime versus een masculiene samenleving.
We zijn een stel verwijfde watjes geworden.
Je zou bijna gaan denken dat vrouwen beter maar in de keuken gaan staan en hun stamrecht weer in moeten leveren.

druipsmurf | 01-09-19 | 18:12 | 2

stamrecht=stemrecht

druipsmurf | 01-09-19 | 18:12

@druipert, is het een idee om eens eindelijk je concept van mannelijkheid te bevragen i.p.v. te zeiken over een feminiene samenleving? Je vindt ‘we’ verwijfde watjes en daarom moeten vrouwen naar de keuken en hun stemrecht inleveren? Jij bent het voorbeeld van onversaagd seksisme en het is mij een raadsel dat moderatie racisme en geweld herkent maar dit soort wangedrag gedoogd.

eastender | 01-09-19 | 19:03

Angélica de Sancé | 01-09-19 | 17:38
Waarde Angélica, het was m'n reactie op het door jou geposte artikel.
Ik vind het altijd lastig om de switch te maken van persoonlijke noot tot algemeen.
In dit geval was het zelfs niks persoonlijk tot je nick.
Waar ik, nu het kan, juist erg graag van lees - zowel de dichtvorm (chapeau!) als de vrije vorm van gedachtenweergave.
Ordinair gesteld ben ik fan van je.
Volwassen gezien: zoekend naar wijze geesten absorbeer ik je bijdragen met enthousiaste belangstelling - there, you have it.

Kudtkip | 01-09-19 | 17:53 | 3

Verlegen nu... en een beetje stil...

Angélica de Sancé | 01-09-19 | 18:08

Je mag de “ down to earth” weergave van mij ook lezen hoor?

Datgingniegoed | 01-09-19 | 18:15

@Datgingniegoed | 01-09-19 | 18:15:
Ludis me obscura canendo…
Niks werkt zo ontnuchterend als een guillotine... U heeft er zeker eentje voor me klaar gezet...

Angélica de Sancé | 01-09-19 | 18:36

"Het onderzoek naar de psyche van Jawed S. verloopt moeizaam. Hij werkte nauwelijks mee.... Deskundigen stelden dat "er sprake lijkt van psychische problemen"......"

Ja, jezuschristus, iedereen heeft op zijn tijd wel eens last van "psychische problemen". Ik zal jullie de keren besparen dat ik in de jaren 70 in mijn bedje op mijn studentenkamer lag te huilen als ik weer eens de bons had gekregen van een leuk meisje waar ik verliefd op was; waren toen m.i. hevige psychische problemen, hoor.

Het opmerkelijke is dat al deze aanslagplegers, om-zich-heen-stekers, truckchauffeurs, en wat dies meer zij, allemaal last krijgen van psychische problemen zodra ze hier in het westen zitten. Toen ze vanuit hun diverse stoffige stinklanden helemaal de weg naar Nederland/Duitsland/Zweden etc wisten te vinden, was er nog niets aan de hand met hun verstandelijke vermogens, hoor.

Nee, hier asiel aanvragen, want ze "moesten" vluchten vanwege "levensgevaar", en je dan zó gaan gedragen in het land waarvan je hoopt dat ze zo goedertieren zullen zijn dat je er mag blijven, en je een woning cadeau doen en gratis geld voor de rest van je leven, is dat een manier om je dankbaarheid te tonen?

Schop die lui er gewoon standrechtelijk uit. Wat er in hun eigen land verder met ze gebeurt, boeit me werkelijk voor geen seconde. Als ze Nederland maar uit zijn, dat is het enige voor mij dat telt.

Dr_Johnson | 01-09-19 | 17:52

Alle gelovigen zijn gestoord. Is dat dat voor al die lui een vrijbrief om iedereen die je niet aan staat te steken of neer te schieten of is dat uitsluitend weggelegd voor de mohammed-gelovigen.

Elessir | 01-09-19 | 17:46 | 2

Alleen nog in de islam en in de evangelicale kerken zet men nog in op bekering. Voor de zware christelijke kerken gaat dat niet met fysiek geweld gepaard, in de islam is dwang een optie want uiteindelijk, is de opdracht, moet de islam wereldwijd heersen. Geweld tegen andersdenkenden en zeker tegen afvalligen en ongelovigen is geoorloofd en in de jihad een plicht. Heb je dan ook nog Mo beledigd ja, dan kan dat analfabetisme nogal lelijk uitpakken en krijg je oa paki’s die gaan treinen met de bedoeling te moorden.

eastender | 01-09-19 | 19:13

@eastender | 01-09-19 | 19:13: met voor alle duidelijkheid: De zware islam veroorzaakt wereldwijd problemen, een ontspannen stroming als bv Alevieten, die leven in vrede onder andere volken, ook in Europa.

eastender | 01-09-19 | 19:17

Jullie begrijpen het verkeerd. Het Pieter Baan Centrum is dus van mening dat als je moslim bent, je niet helemaal goed bij de kokosnoot bent. Zij zijn de absolute specialisten op dit gebied, dus ik heb er alle vertrouwen in dat dit een juiste conclusie is.

Olieboer | 01-09-19 | 17:43

Ah dat wordt een huis en uitkering naast u.
Kan niet anders.

zokanhetookja | 01-09-19 | 17:42

Je bent extremistische moslims tot je een aanslag pleegt. Dan ben je verward of suikerpatient enz. Kennelijk de enige manier om geen moslim meer te zijn. Een aanslag plegen. Topvolk.

Repetitive Beats | 01-09-19 | 17:42

Kijkeensaan | 01-09-19 | 17:03
Eens. De daden met jihadistisch karakter zouden onder de oorlogswetgeving moeten moeten vallen.
Dat ziet er heden zo uit:
nl.wikipedia.org/wiki/Oorlogswet_voor...
Pointe is juist dat onze wetgeving totaal niet is toegerust op daden van deze aard - noch de veel aantoonbaardere daden van IS-ers die hier ten landen moeten berecht.

letopuwzaak | 01-09-19 | 17:10
Noem het maar muggeziften...

Afijn, ik ga nog een laatste attentie voor nu neerleggen.
Hoe bijzonder opmerkelijk is het dat er door onze regering een bewindsvrouw of -man (zonder de naam te noemen) wordt aangewezen om niet op de a.s. Prinsjesdag bij de ceremonie van de nieuwste landsbegroting aanwezig te zijn?

Voor het geval dat er een aanslag wordt gepleegd en er tenminste 'iemand' nog de leiding kan pakken - dat is de gedekte intentie.
De boodschap echter, is dat men rekening houdt met een mogelijke aanslag.
Voor de vorm heet het dat iedereen in de ceremoniële zaal het loodje kan leggen en dan is het dus wel handig dat IEMAND nog enige bevoegdheid kan bezigen.

Slim, ja slim!
Bij de TK willen ze voor die dag nou ook zo'n veilig gestelde figuur (om de democratie te bewaken of zo).
Think again.
Niemand zal worden opgeblazen in de Ridderzaal aan Paleis Noordeinde.
Als er één groep mensen beveiligd wordt, is het wel de koning en koningin plus het gehele kabinet en aanhang.

Wat zegt deze berichtgeving, deze noviteit omtrent Prinsjesdag des te meer?
Dat er verhoogde kansen zijn op aanslagen ter midden van de burgerbevolking.

Bewaar me, wie dan ook, dat ik het mis heb.

Kudtkip | 01-09-19 | 17:41 | 1

Het verwonderde mij ook, maar deze speculatie van u is wel heel interessant!

Rest In Privacy | 01-09-19 | 23:26

u bent toch gestoord”, weet Hjalmar van Marle, emeritus hoogleraar forensische psychiatrie in Rotterdam. ,,Bij dit soort aanslagen zie je vaak dat de verdachte een geestelijke stoornis heeft. Het zijn de zwakkeren, de kwetsbaren die besmet raken met een dergelijk radicaal gedachtegoed.”
Zeg Hjalmar dit gaat feitelijk dus op voor elke geloofsuitgedaagde, je ziel en zaligheid overgeven aan een imaginair vriendje en vervolgens verklaren dat je uit zijn naam handelt, lekker makkelijk ook, hoef je nergens de verantwoordelijkheid voor te nemen. Zonder onderscheid des geloofs. Ook die van de CU 'ertjes dus en die hebben het tot in de regering geschopt, das wel fijn, oh nee toch niet.
Na deze constatering is het niet meer te verdedigen dat deze geloofsuitgedaagden
een speciale status in de Grondwet hebben en mensen vervolgd kunnen worden die hun wanen (geloof) op een wat plastische wijze aan de kaak stellen. Ook graag dus stoppen met aanvullende financiering die het o.a. mogelijk maakt dat de spruiten van deze "gestoorden" middels taxibusjes naar scholen met gelijkgestemden worden gereden. Deze financiering wordt nu namelijk betaald door mensen die deze overtuiging niet hebben, waarom? Joost mag het weten. De CU 'ertjes kunnen het niet fatsoenlijk uitleggen en verdedigen dat staat vast.

bwanabanjo | 01-09-19 | 17:40

Ik moet altijd zo lachen wanneer het "ja, een échte moslim was ie niet, want hij deed drugs enzo" argument voorbij komt.
1. Gelovige mensen die hypocriet zijn? nee echt?!
en 2. De aanslag die ze gaan plegen zal hen, in het oog van de profeet, compleet zuiveren van alle "niet moslim" dingen, DAAROM zitten ze aan de drugs; omdat ze toch vergeven worden.

DaJonkel | 01-09-19 | 17:38

Jaren zitten wij hier elkaar te vertellen hoe het zit, dat mag best want gs kan ook een Klaagmuur zijn, voor mij wel af en toe.
Heeft U even dan kijkt en luistert U naar deze knappe intelligente vrouw, ervaringsdeskundige en o.a. arabist, die al jaren uitlegt hoe het nou echt zit met die ene islam, want het is er maar één en die gaat niet samen met onze Christelijk/Joods/Humanistische cultuur..;
www.youtube.com/watch?v=rfF1LX-bLAs

Theo-Pim-Riv | 01-09-19 | 17:29 | 1

Goede tip! Link copy/paste naar mijn mapje met verklaringen voor all the bad things that happen because of islam...
Enne, dit rondje is van mij ;-)
www.gall.nl/gulden-draak-brewmaster-3...

Angélica de Sancé | 01-09-19 | 17:47

Moslims met messen zijn psychotisch en witte mensen met geweren zijn extreemrechtse monsters. Aandacht voor psychotische moslims is haatzaaierij aandacht voor extreemrechtse witte monsters gebeurt veel te weinig.

Rest In Privacy | 01-09-19 | 17:23 | 1

Wanneer hij/zij/* er uitziet als een moordenaar en zich gedraagt als een moordenaar moet hij ook berecht worden als een moordenaar en het liefst in zijn thuisland, onder de sharia die hij/zij/* hier in wil voeren.

Theo-Pim-Riv | 01-09-19 | 17:34

Angélica de Sancé | 01-09-19 | 16:21
Och ja, een psychose wordt alvast gesteld zonder psychiatrisch onderzoek.
Dit, in acht genomen dat de kranten ook hun vulling behoeven, is wel relevant voor de algemene publieke beeldvorming.
"De man had voorafgaande aan de aanval een grote hoeveelheid cannabis gebruikt".

Hoe zat het ook alweer, Arabische soldaten van weleer rookten hash om beter ten strijde te gaan? Vul me aan, kenners.

Het zijn allemaal excuuscondities om de horrordaden als niet zodanig te laten kwalificeren. Althans, als niet persoonlijk verantwoordelijk daarvoor.
Stop die waanzin toch.
Alsof het totale junkies zijn die niet weten wat ze uitrichten.

In mijn optiek zit het eerder zo met die types: ze weten dondersgoed wat ze willen aanrichten (slachten) en verzachten hun gemoed&geweten met dope.
Niks meer, niks minder.
Het gebruik van dope is dus eerder extra belastend dan verzachtend!

Kudtkip | 01-09-19 | 17:11 | 4

Inderdaad in oorlogen worden en werden ook drugs uitgedeeld om van soldaten oorlogsmachines te maken.
Het koninklijk huis is er rijk aan geworden door levering van cocaïne tijdens de Eerste Wereldoorlog aan alle strijdende partijen (Nederlandsche Cocaïne Fabriek).
Men heeft elders zelfs geëxperimenteerd met LSD.
Dat bleek niet zo'n succes, werkte averechts (wat eerder pleit voor LSD)
.
Wat je zegt, als iemand dit moedwillig inneemt om beter te kunnen moorden is het inderdaad eerder extra belastend dan verzachtend!

Kijkeensaan | 01-09-19 | 17:48

Dit dus, kudtkip.
Volgens mij waren de daders van bataclan ook onder de verdovende middelen.
Ik vind het ook geen verzachtende omstandigheid; oftewel ze gebruikten al drugs en plegen een aanslag om een plekje in allah's hemel te verkrijgen.. oftewel ze gebruiken de drugs om hun daden te kunnen plegen.

letopuwzaak | 01-09-19 | 18:48

" Hoe zat het ook alweer, Arabische soldaten van weleer rookten hash om beter ten strijde te gaan?"
De Assassijnen, een van de 6 of 7 sjiietische stromingen, waar ook de frans engelse/franse woorden assasination/assassinat uit voortkomen.

jeetjeKees, | 01-09-19 | 22:27
▼ 1 antwoord verborgen

Ach, als het zo doorzet is het op termijn ook aannemelijk te maken dat islam slecht voor de geestelijke gezondheid is en dientengevolge beter genezen kan worden. Compleet met opgelegde therapie-sessies en heropvoeding kampen.
Je wil als samenleving immers dat de (geestelijke) gezondheid van de inwoners gewaarborgd is, dat is toch wel een van de kerntaken die een overheid heeft, zorgplicht.
Kortom een en ander zou zich weleens die kant op kunnen bewegen. Linksom of rechtsom wordt de situatie vanzelf onhoudbaar.

ratelaar | 01-09-19 | 17:11

We kunnen gaan wirrewarren en muggeziften over definities van terrorisme en geestesgezondheid.

Feit blijft dat, net als gister in Lyon, om WAT VOOR complexe reden dan ook, vreemdelingen uit een andere cultuur al een groot aantal keer met messen zwaaiende gestoorde moordenaars blijken te zijn.

Wij willen deze gestoorde gekken hier niet hebben. Ik wil er niet voor zorgen, ik wil er niet voor betalen. Wanneer luistert de politiek naar de stem van het volk?

letopuwzaak | 01-09-19 | 17:10 | 1

Hahahaha! Politiek en luisteren in 1 zin.

DebraCadabra | 01-09-19 | 17:22

Angélica de Sancé | 01-09-19 | 15:31
Geen onaardig betoog.
Prima in de veiligheid der semantiek benoemd.
Terwijl jij en ik weten dat agressors uit naam van islam een veroordeling dienen te krijgen volgens een westerse wet die nog niet bestaat.

Vanuit dit gegeven, en ver in contrast daarmee, zijn de uitvoerenden van de wet bezig met berechten volgens de norm 'verward' wat als kwalificatie van psychische onderzoeksklinieken moet komen.

Ergo, ik wil opmerken dat het fenomeen TBS tot niet zo lang geleden een onmogelijk vonnis leek voor rechters. Om ontoerekeningsvatbaarheid aan te tonen waren ze zogenaamd aan gewezen op de bevindingen van het Pieter Baan Centrum. En pas als verdachte mee zou werken aan hun onderzoek.

Een gotspe gebleken - rechters konden naar eigen, wijs inzicht ook oordelen of de verdachte geestelijk dermate verknipt was dat mentale behandeling het minste moest zijn om dat stuk uitschot ver van de gewone, gezonde samenleving te houden.

Hier dus zie je een ontwikkeling dat men vanuit het OM er een voorschot op neemt. Nou nee, eigenlijk een merkwaardige mix toepast.
De mix tussen 'voorheen te weinig TBS wegens onvoldoende psychiatrisch rapport' en heden juist éxtra sturing op verwardheid - niet geheel toerekeningsvatbaar - in het bijzonder jegens verdachten van moord in het willekeurige openbaar (en keihard van islamitische persuasie).

Het is zoals dit topic aangeeft.
Een keer makke veroordeling is een incident, twee keer is toeval.
Bij de 3e maal is het een patroon - en dat lijkt nakende.
Uiterst zorgwekkend.

Kudtkip | 01-09-19 | 16:43 | 3

Dank voor uw aanvulling! Zeer verduidelijkend.

Angélica de Sancé | 01-09-19 | 17:00

Terwijl jij en ik weten dat agressors uit naam van islam een veroordeling dienen te krijgen volgens een westerse wet die nog niet bestaat.
_______
Als iemand duidelijk de allahwetten onderschrijft, en onze wetten niet accepteert, dan moet je hem ook niet onder onze, in zijn ogen, tandeloze wetten laten vallen.
Heel simpel.
'Ongelijke monniken, ongelijke kappen.'

Het lijkt erop dat we, zonder dat we dat mogen weten, in een soort 'soft'-oorlog zitten.
Jihadisten zouden dan eerder onder de oorlogswet vallen.

Kijkeensaan | 01-09-19 | 17:03

@Kijkeensaan | 01-09-19 | 17:03: Dat is ook een van de betekenissen van Jihad. Strijd of oorlog. Wat gebeurt er in oorlogen. Daar worden mensen gedood en andere mensen zonder enige vorm van proces geïnterneerd tot het conflict voorbij is. Velen raken ook vermist. Voor de rechter komen alleen degenen die zich direct met mensenrechtenschendingen hebben beziggehouden, door hun beleid of door hun "handwerk". Krijgsgevangenen lopen kans op een stevig verhoor en vijanden in burgerkleding hebben eigenlijk bijna nergens recht op. Ze raken vaak zoek.

Heiner | 01-09-19 | 19:52
-weggejorist-
HenkyPanky | 01-09-19 | 16:41

Het zijn de zwakkeren en kwetsbaren. Yeah, right. Deze zwakkere en kwetsbare knakker wist dus wel hoe hij van Afghanistan naar Duitsland moest reizen en een trein naar Nederland wist te regelen om hier iemand dood te steken.
Ja, heel erg kwetsbaar en zwak. Braaaaak.

Alco-de-Holist | 01-09-19 | 16:36

Laten we met elkaar het volgende afspreken:
Bij iedere aanslag gepleegd door een moslim, wordt hij per definitie verward, met te lage bloedsuikerspiegel, psychotisch of bezeten verklaard.
Verder geen duur onderzoek nodig.

Bolder | 01-09-19 | 16:36 | 2

@Von Mutzenbacher | 01-09-19 | 16:50: Ja "stemmen horen" zit dat in de genen? Dit zien we steeds vaker voorbij komen...

ave-links | 01-09-19 | 18:51

Religie is bij ons toch al xxx kaar geldenen afgeschaft toen we nuchter begonnen te denken?

Datgingniegoed | 01-09-19 | 16:29

Is wel zo. Wat PB centrum zegt. Als je zo gelooft in de goedheid van de pedoprofeet, dan ben je inderdaad niet goed bij je kokosnoot.

Kopieerapparaat | 01-09-19 | 16:25

www.telegraaf.nl/nieuws/1887983936/ve...
De verdachte in Lyon had een 'psychose'. Stemmen vertelden hem dat hij moest moorden.
Moslims horen stemmen en als ze wat weinig suiker hebben gegeten rijden ze met een auto groepen joden omver.
What's wrong with them? Hebben boeddhisten en christenen dat ook? Of maakt Allah krankzinnig? (Afblijven Joris! Dit is een eerlijke vraag!)

Angélica de Sancé | 01-09-19 | 16:21 | 3

Het zijn ook wel suiker bommen hoor! Eeehh szuikerfeest bujvoorbeeld?

Datgingniegoed | 01-09-19 | 16:26

Huwelijken tussen neef en nicht komen relatief vaak voor bij moslims. De vraag is dan: wordt het ontstaan van schizofrenie bevorderd door inteelt?

Rhenium | 01-09-19 | 17:04

Islam is lam en het gaat volgens een plan van de Moslim Broederschap, wordt hier getoond is geen fictie, maar fact www.youtube.com/watch?v=nzeN0mfjmBU

Theo-Pim-Riv | 01-09-19 | 17:45

Religieuzen hebben sowieso een psychische stoornis, dus dat klopt wel.

Nicolas_Skeye | 01-09-19 | 16:20 | 1

Gelovigen, daar heb je het over. Religieuzen zijn niet wie jij denkt dat ze zijn. Maar over gelovigen weet je blijkbaar ook niets.

eastender | 01-09-19 | 20:42

Op de site OpinieZ staat een goed artikel over Nexit OpinieZ en Geen stijl zijn het lezen waard!

Rest In Privacy | 01-09-19 | 16:10

Gisteren weer een Afghaan met een mes.. Laatst een nieuwe aanwinst in Australie.. Apart dat het nooit verwarde boeddhisten zijn die doordraaien.
Maar dat de overheid en de media hier niets meedoen dat was te verwachten. We moeten hier vooral veel meer van binnenhalen. Was net weer bij de supermarkt en ik kan zeggen, we zijn goed op weg.

Ron_Paul | 01-09-19 | 16:07

Dat hangt er een beetje van af of ze geld hebben. Als ze geen (heel veel) geld hebben, dan staan ze er alleen voor. Dan komt Johnnie Cochran echt niet.
VanBukkem | 01-09-19 | 14:29
Met pardon dat ik zelf wat laat las.
Wie die Johnnie is, geen idee, maar is kennelijk een juridisch zwaargewicht.
Bizar eigenlijk, dat het veroordelen van een verdachte die daden heeft gepleegd met alle kenmerken van jihadisme af kan hangen van de rapportage van de observatiekliniek, dan wel groot geld.

Nu ja, dat bizarre ervan staat hier in deze draad royaal beschreven.
Ik wil er nog, in het algemeen aan niemand in het bijzonder gericht, iets aan toevoegen.
Dat is een opmerking/vermoeden, die zeker ook benut kan worden in de ondervraging van verdachte.

Ik ben er met aan zekerheid grenzende opvatting van overtuigd dat ze verdachte doelbewust Amsterdam Centraal heeft gekozen tot plaats delict.
In de gehele lijn der verwachting waren daar agenten aanwezig om hem de martelaarsdood te laten sterven.

Hij heeft doelgericht de trein genomen naar NL om slachtoffers te maken, om de opgeroepen bespotting van zijn geloofsprofeet te wreken.
Daar had hij al direct mee kunnen beginnen in de trein (niemand kan een kant op), op het perron (evengoed veel 'potentiëel'), maar slaat pas toe in de stationshal.
Uitgerekend richting mensen die hun aandacht gefocust hadden op informatievoorziening en daartoe stil stonden (en bleven, ze waren aan het wachten).
Dat verhoogt de trefzekerheid van het doden met een mes - lopende mensen prik of snijd je immers minder snel raak.

Jawed S. heeft de hele treinreis en gedurende de aankomst op CS Amsterdam kunnen overwegen om z'n moordintentie te staken. Moord met voorbedachte rade is dus sowieso al aangetoond.
Hij was in ieder geval niet verward genoeg om de reis vanuit Duitsland te ondernemen, en bij 1e verklaring te zeggen dat het hem om Wilders te doen was - het doden van deze man, en eigenlijk wie er maar rond liep in NL, want dit land stond bespotting van zijn profeet toe.

Welnu, het berekende dat hij hoe dan ook aangepakt zou worden voor 'willekeurige' slachting met mes, zat dus volgens mij in de locatie waar hij toesloeg. De grootste wens parallel aan die daad is dood geschoten worden door de politie - wat dan heet 'martelaar'.
(niks gemarteld, het is de meest pijnloze dood na snelvonnis).

Ik koester geen vraagstelling voor te kauwen door de rechtbank.
Ik verhoop dat ze deze queeste zelf inzien en voorleggen aan verdachte.

*morgen een nieuwe dag*

Kudtkip | 01-09-19 | 16:06

TBS is zeker geen verkansie.

Sierstrip | 01-09-19 | 15:49 | 7

Sorry,
Mijn verontschuldigingen,
Ik meen wat ik zeg , en ik zeg wat ik meen!

Datgingniegoed | 01-09-19 | 17:47
▼ 4 antwoorden verborgen

Die mannen die in Marokko die 2 Scandinavische meisjes onthoofden in hun tentje waren ook zeer simpel,Geloof dat ze "erkenning" van IS oid wilden.
Eis is doodstraf obv terrorisme,uitspraak eerdaags .
Heb niets vernomen over zielige psychiatrische rapporten daar.

pga | 01-09-19 | 15:45

In principe ben je altijd psychisch niet in orde als je een aanslag pleegt. Het klopt theoretisch wel en werkt in het voordeel van het linkse wegkijkbeleid.

BozePaarseMan | 01-09-19 | 15:43 | 2

Ja toch?

Datgingniegoed | 01-09-19 | 15:49

Je hent gelijk. Natuurlijk zijn die lui psychisch niet in orde maar je kunt ze idd niet hun strafbaarheid ontnemen als dit reli-culturele misdaden zijn. Hoog tijd dat dit een klare taal gaat opleveren en goede wetgeving want de simpelen van geest zijn nog niet klaar met hun jihad.

eastender | 01-09-19 | 20:49

In mijn optiek is elke fanatiek gelovige gestoord/instabiel(die zijn god als enige leidraad ziet). Maar kappen ermee. Deze vent deed exact wat zijn imam's van hem verwachten.. luisteren en eerwraak nemen voor Allah's snackbar. Straf hem en de zijnen als we ooit deden met Balthasar Gerards, en zend het live uit. Dan denken die zandhaantjes er nog tien keer over na voor ze dit soort dingen gaan flikken.

Ploertendodert | 01-09-19 | 15:42

Heeft iemand die anderen neersteekt en misschien nog Allah Akbar roept, een terroristisch motief?
Heeft iemand die een ambulancier aanvalt, een terroristisch motief?
www.standaard.be/cnt/dmf20190901_0458...
Van Dale schrijft bij terreur: Georganiseerde geweldpleging ter bereiking van politieke doelen, bewind waarbij de bevolking leeft in voortdurende angst voor moord en geweld, voortdurende bedreiging van lijf en goed.
De islam is een religie, geen politieke organisatie maar in moslimlanden is de religie ook staatsreligie en daarom valt het bestuur gedeeltelijk of geheel onder islamitische wetten. Dat gedachtengoed kan worden verspreid door emigranten. Zodra er geroepen wordt: Allah Akbar of er sharia-leuzen op een PC gevonden worden, is het heus wel terreur. Mensen neersteken omdat ze geen moslim zijn en als 'ongelovige' buiten de umma vallen is alleen een variant op het thema terreur.

Een ambulancier neerslaan of erger valt onder de laatste definitie van wat Van Dale erover schrijft. Voortdurende bedreiging van lijf en goed. Immers: voortdurend dragen ambulanciers kogelwerende vesten bij zich en hun goed, de ambulance komt er in het voorbeeld uit Belgie ook niet goed vanaf.

Het wordt tijd om terreur goed te definieren en om er minimale straffen op te zetten. Terreur in groepsverband uitoefenen betekent dat elk lid van de groep ook dezelfde straf verdient als alle anderen, ongeacht wie wat gedaan heeft. Indien er sprake is van een dode, zijn alle terroristen moordenaars en dienen ze dezelfde straf te ondergaan.
Dit is de enige manier om van de discussie af te geraken en het schept duidelijkheid voor terroristen in spé.

Angélica de Sancé | 01-09-19 | 15:31 | 5

Waarom zou de islam geen politiek iets zijn? Het is in eerste plaats een godsdienst maar dusdanig uitgebreid met ook wetgeving en strafrecht dat het wel degelijk een complete maatschappelijk inrichting nastreeft....

En terreur onderscheidt zich vooral door aanslagen op burgers en -doelen, iets wat men zelfs in oorlogstijd probeert zo lang mogelijk uit te stellen...

mrXL | 01-09-19 | 17:12

@Angélica de Sancé | 01-09-19 |
Damn! Angelicia, wat.een Funkin waarheid !!!
No body told me

Datgingniegoed | 01-09-19 | 17:35

De islam is een theocratisch systeem. Inherent aan de islam is een gewelddadige opdracht om die theocratie wereldwijd te realiseren. De definitie in de van Dale laat zien dat onze belangen conflicteren met die van de islam. Als idd politici zichzelf eens zouden scholen, bv door Fallaci en Bat Yeor te lezen, alvorens In het bestuur terecht te komen, dan zou het politieke landschap er heel anders uitzien.

eastender | 01-09-19 | 21:06
▼ 2 antwoorden verborgen

Het beste bewijs van een extreem-islamitisch gemotiveerde dader is natuurlijk dat hij het zelf aangaf maar niet veel minder de aanwezigheid van zeer alerte speciale spotters en tot direct ingrijpen getrainde agenten op plaatsen als het CS. Dat dit extremistische gedachtegoed bij sommigen meer ingang vindt dan bij anderen geldt voor ieder extremisme. De extreem-islamitische is duidelijk gezien het voorkomen ervan als de alertheid erop wel de meest serieuze.

Arne-Koning | 01-09-19 | 15:27

de overgrote meerderheid van de mensen met een mentale ziekte doet geen vlieg kwaad. dus is er niet noodzakelijk een oorzakelijk verband tussen het hebben van een mentale ziekte en geweld plegen, meestal niet denk ik zelfs.

Zyprexa20mg | 01-09-19 | 15:22

Aan een psychiater vragen of iemand geestelijk iets mankeert is hetzelfde als aan een sluwe autoverkoper vragen of je toe bent aan een nieuwe wagen. Het antwoord gaat in beide gevallen ja zijn want dat is nu eenmaal hun verdienmodel ...

nog-eenbelg | 01-09-19 | 15:14

Alle fanatieke gelovigen hebben een klap van de molen gehad. Maar om ze dan maar vrij te spreken gaat mij te ver.

Peter_K | 01-09-19 | 15:13 | 3

Wie heeft het over vrijspraak? Het gaat over toerekenbaarheid. Jawed hangt mogelijk TBS boven het hoofd.

Sierstrip | 01-09-19 | 16:10

TBS is geen straf hè, maar een behandeling.

Peter_K | 01-09-19 | 17:34

Tijd om het belijden van een religie op te nemen in dsm5...

SterF... | 01-09-19 | 15:10 | 2

DSM 5 is al uit hè. Dat wordt dan op zijn vroegst DSM 6.

Peter_K | 01-09-19 | 15:15

DE religie, bedoelt u. Het VvhP-syndroom. Volledig van het Padje.

Graaisnaaiert | 01-09-19 | 15:52

Kan er niets aan doen. Maar als ik dit soort berichten lees kan ik daar alleen maar heel hard om lachen. Wie goed opgelet heeft en ook naar H. Janmaat geluisterd heeft, die in de jaren 80tig de Nederlanders al op het gevaar van die intolerante (koran) ideologie die de islam is en door het islamgeloof (godsdienst) verborgen gehouden wordt, gewaarschuwd heeft. Ook Goddelijke Pim heeft ons op dat grote gevaar gewezen. We hebben nu alleen Geert Wilders nog die ons op het grote islamgevaar wijst. Van Tjerry hoor ik er veel te weinig over. Wie vind het dan nog raar dat linxe incompetente D666 rechtertjes fijn blijven wegkijken. Voor wie denkt dat het in Nederland, (West-Europa), wel zal meevallen zal van een koude kermis thuiskomen. Haha!
Enne Ik Blijf Het Toch Zeggen Hoor ………….

Tiltetapper | 01-09-19 | 15:09 | 1

Zoals een ons bekend oud Hollands spreekwoord zegt: Een Ezel stoot zich ... ach laat ook maar.

Datgingniegoed | 01-09-19 | 15:26

Gewoon de Amerikaanse aanpak aanhouden. Daar kun je alleen ontoerekeningsvatbaar worden verklaard als je je laat onderzoeken. Als je je niet laat onderzoeken, gaat men er vanuit dat je toerekeningsvatbaar bent. En ander voordeel hier is dat de advocaat van de verdachte niet slechts een enkele sukkel hoeft overtuigen, maar dat hij 12 mensen moet overtuigen..

TuurlijkNiet | 01-09-19 | 15:03

kwark001 | 01-09-19 | 13:58
Ik doe de moeite wel, omdat ik het beleefd vind reactie te geven.

De Briemusketier | 01-09-19 | 14:05
Ik heb dat ook in de gaten. Zolang er met enige retoriek wordt uitgewisseld, schuw ik een dialoog niet. Al was het maar om de hiaten aan te tonen.

"Die advocaten mogen de hoogte van de schadevergoeding onderbouwen, inhoudelijk hebben ze niks in te brengen.
U begrijpt er inderdaad geen reedt van".
Berbaar | 01-09-19 | 14:13
Stel dat je gelijk hebt (in je 1e zin), stel.
Heb ik nog een vraag.
Zou er verschil zitten in de hoogte van schadevergoeding die toegekend kan worden bij 'verward' en 'terroristisch'? En is er in dat geval niet alles aan gelegen voor de advocaat om het beste eruit te slepen?
Of nog weer anders, op welke gronden kán het beste eruit gesleept worden?
Hoe bevecht men de hoogste schadevergoeding?

Gezien je al die wijsheid in pacht hebt, geef eens college.
Ik bedoel, waarom zou je telkens tussen al die domme mensen blijven rondhangen? Het is toch veel fijner discussiëren als je start met dezelfde mate van kennis?

Ommezwaai | 01-09-19 | 14:21
Ik geef toe, er klinkt een bekende riedel. Toch, ik heb de opening gegeven.
Het zou prematuur zijn bij dit *kuch* nieuwe onderwerp om te lallen dat ie het haar van z'n dochter maar moet borstelen als ie zich zo verveelt tussen de dommen.
Soms is aandachtig geduld een prima optie (zolang het duurt).

Kudtkip | 01-09-19 | 14:59

Wel slim, zo heb je in NL nooit een terroristische aanslag. Gewoon zeggen dat ze gek zijn. Waarom vertrouwen we eigenlijk het OM? Waarom vertrouwen we rechters? Het is te hopen dat in het vervolg dit soort figuren worden doodgeschoten en ze geen enkele kans hebben om weer vrij te komen.

Vula | 01-09-19 | 14:58

Gek he!
Nou ben ik geen psychiater maar ik kan me wel in een een of ander senario in leven en ik geloof dat dit schort aan onze huidige aanpak van dit probleem.
Het gaat als volgt: Men neme een willekeurig persoon uit het door jaren
lange oorlog verscheurde Afghanistan. U weet wel, zo’n persoon met een compleet andere geloofs overtuiging uit een land die, op z’n zachts gezegd, nou niet bepaald uitblonk vanwegen zijn welvaart. Nou schat ik dit persoon rond de 35 jaar wat betekent dat hij het merendeel van zijn leven in oorlog= ellende/honger/geweld heeft geleefd.
Nou wordt dit persoon in de Nederlandse samenleving gedropped met een “ geloof” dat haaks staat met wat het netvlies opneemt en zijn denkwijze gewend is. Gelukkig wordt het verdorven westerse leven onmiddelijk bedekt door de warme deken van Goed bedoelde niet werkende hulp instanties.
Deze meneer begeeft zich op een andere planeet waar hij onder permanent toezicht zich kan handhaven maar wanneer dit toezicht ook maar even verslapt of niet streng genoeg is , het persoon vatbaar wordt voor “ verkeerde “ impulsen.
Het lijkt mij daarom ook vanzelfsprekend om hier onmiddelijk mee te stoppen omdat de “culture shock “te groot is voor het persoon.
Als we hulp moeten bieden moeten we dat DAAR in Afghanistan gaan doen en NIET het probleem binnen hengelen.

Datgingniegoed | 01-09-19 | 14:58

Ik ben dit land beu.

NasiGordon | 01-09-19 | 14:56 | 2

Toedeledokie dan maar.

Berbaar | 01-09-19 | 14:58

Het land of haar bestuur, verklaar je nader!

Datgingniegoed | 01-09-19 | 15:47

Afganen zijn in hoor kijk maar naar Germoney waar de vrouw van de directeur van de Aldi, die heeft even zo’n leuke Afghaanse IT gynacoloog aan de haak geslagen. Breek een baam voor de Afghaan

etterletter | 01-09-19 | 14:56 | 1

Budget vrouwtje.

Vuurwezel | 01-09-19 | 16:15

Voor de slachtoffers is het beter dat het niet als terreurdaad wordt gezien. Wordt t dat namelijk wel, dan hoeven die smerige pootuitdraaiers die zich verzekeringsmaatschappij noemen lekker niks uit te betalen.

Rest In Privacy | 01-09-19 | 14:55
-weggejorist-
Theidiot | 01-09-19 | 14:54

Daar is godverdomme dat woord weer: "kwetsbaar". Hou daar eens mee op... en al helemaal in deze context.

Muxje | 01-09-19 | 14:50 | 2

Ik las nog een nujij-reactie op nu punt nl dat het vooral zo erg is dat deze aanslag de PVV in de kaart speelt. Dat mensen een mes in zich krijgen vindt de schrijver dus minder erg. Dan is mijn mening dat die schrijver een gedeelte van zijn menselijkheid kwijt is. Dan zit je zo monomaan in je politieke streven. Stel je voor dat ik zou schrijven dat een shooting door zo'n schutter in Texas vooral erg is omdat het AOC in de kaart speelt. Dat doe ik toch ook niet? Laten we niet onze menselijkheid verliezen.

Rest In Privacy | 01-09-19 | 15:15

Iedereen is maar verward, heeft ADHD of een burn-out! Wat zijn we toch een slappelingen geworden in dit land. Daarom maar liever gewoon straffen uitdelen die bij de daad horen?
Do the crime, get the time!

Accident_Prone | 01-09-19 | 14:50 | 1

LOL!

Datgingniegoed | 01-09-19 | 15:04

We mogen nergens, maar dan ook nergens nog grenzen meer trekken. Alles van die dodelijke derdewereldwaanzin moeten we maar begrijpen, verklaren, oplappen, verhelpen. Zeg vooral niet dat een moordenaar een moordenaar is, tenzij hij blank is, dan is alle afschuw geoorloofd en is hij zelf verantwoordelijk.

Madame Poitiers | 01-09-19 | 14:50

Nou dat moslims gestoord zijn, dat heb ik al een tijdje begrepen, na het lezen van hun levensleidraad, verzonnen door iemand, die zelfs door tijdgenoten als niet fris in de bovenkamer werd betiteld.
Maar dat dit als smoes gebruikt zou worden, om ze onder hun moordlustige praktijken uit te laten komen, is weer een nieuw dieptepunt van ons westelijk Dhimmie rechtssysteem.
Als die Jihadisten terugkomen uit Syrie (Of misschien zitten ze hier allang weer),
dan kan zo'n redenering ook voor hun gebruikt worden.
Een normaal mens doet zulk soort dingen niet- Het ligt natuurlijk ook niet aan hun ideologie van de vrede- Dus ze zijn geestesziek-Dus zijn ze onschuldig.
Hehe we zijn eruit.
Weten we voortaan wat we met dit soort gevallen moeten doen.
Die schutter in Utrecht? Geestesziek.
De moslims lachen zich inmiddels de ballen uit de broek want die weten wel beter.

Roadblock | 01-09-19 | 14:47 | 4

Goed van je, dat je het boekje hebt gelezen. Dat zouden er meer moeten doen.

SaintNick | 01-09-19 | 15:15

Ja maar dat geld blijkbaar nooit voor de Breivikken

drs. P | 01-09-19 | 15:36

@drs. P | 01-09-19 | 15:36: Breivik is Anders

Onno Barendsen9337 | 01-09-19 | 22:04
▼ 1 antwoord verborgen

Afghanen, overal in Europa, die erop los steken. Op willekeurige passanten

Vergeet niemals wie deze Leute in de slipstream van talloze Syrische tandartsen, artsen, accountants en kernfysica specialisten naar binnen liet, in haar eentje, met zonder raadpleging van andere Europese leiders.

De vorige keer dat ik haar naam noemde, werd ik geband. Maar ik verklap r nog bij dat het een vrouw is van een land, dat vandaag op de kop af 80 jaar geleden, Polen binnenviel, onder het voorwendsel dat " ab Heute zuruck geschossen wird."

Het is een land dat in 100 jaar tijd tot 3 keer toe Europa in doffe ellende stort. Ze rijden vooral met auto's voorzien van witte nummerplaten met zwarte letters.

Dat land wordt al voor het 15e jaar achtereen bestuurd door een madam waarvan je op dit forum niets negatiefs mag zeggen, op straffe van een ban.

Weet je over welke Grote Leider uit datzelfde land je ook geen grappen mocht maken?

Afijn, Vorsicht!

Du bist gewahrschuwtt

Heppie-even-voor-mij | 01-09-19 | 14:45 | 5

Wat een dondersteentjes hè, die Duitsers.

threeheadedmonkey | 01-09-19 | 15:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Het is ook niet leuk, te moeten toegeven dat het paard van Troje is binnengehaald.
Dat gaan ze dus ook niet doen.

snapal | 01-09-19 | 14:42

Een ideologie aanhangen en daarvoor terreurdaden willen plegen is alleen weggelegd voor lieden zonder gezond verstand. De vraag is dan of je ze moet oormerken als terrorist of psychiatrische patient. Ze komen voor beide titels in aanmerking.

zeeman73 | 01-09-19 | 14:41

Kennen jullie Ton Smits, Wim van Baarle, Jan van Drongelen, Wim Janssen, Tonie Sneekes en Carmen Sneekes (12) nog? Allemaal vermoord door Cevdet Yilmaz. Yilmaz (levenslang, duh) woont inmiddels weer fijn bij zijn gezinnetje.
Nederlands strafrecht is een grap. De steker zal gevangenisstraf ook zien als een gratis internaat waar hij een vak kan leren. Dat doen ze namelijk allemaal.

Madame Poitiers | 01-09-19 | 14:37 | 1

Het Koetsiertje, Delft.
Ja dusssss....

A333aan | 01-09-19 | 14:46

De instroom van criminelen in Nederland is al behoorlijk ,maar ik kan toch niet bevatten dat niet elke buitenlandse crimineel de trein niet pakt om hier zijn hobby uit te oefenen. Dit moet toch het paradijs zijn voor zulk soort lieden? Met onze wetten en rechters is dat een groot feest voor die lui ? Voor je vertrekt typ je een A4-tje uit met alle dingen die je zijn overkomen ; vooral slechte jeugd doet het erg goed en je bent 'home free' bij 'onze 'rechters.

Koning BongoBongo | 01-09-19 | 14:37

Wanneer wordt "jihadisme" toegevoegd aan de DSM-5?

Wetenschopper | 01-09-19 | 14:35 | 1

Volgens mij staan reaguurders wel op die lijst ? Alsook de PVV-er ... met onderbuikproblemen.

Koning BongoBongo | 01-09-19 | 14:39

Volgens statistieken, valt het wel mee in Nederland. \'s off

am*dam | 01-09-19 | 14:31 | 1

Ja, we krijgen ook weer rente over ons spaargeld ,de boodschappen zijn echt niet duurder geworden , de migratie is een groot succes en de economie is prima op orde.,om maar wat te noemen ......... o en Rutte liegt nooit.

Koning BongoBongo | 01-09-19 | 14:41

Volgens de AIVD is jihadisme;

"Jihad betekent letterlijk ‘inspanning voor God'. En dat kan betekenen: om als goed gelovige moslim te leven, maar ook: de strijd voeren om de islam te verdedigen.
De term jihad heeft binnen de islam dus twee betekenissen:

de innerlijke of grote jihad is de innerlijke strijd van een gelovige om als goed moslim te leven;
de uiterlijke of kleine jihad betekent de gewapende strijd om de islam te verdedigen.
Jihadisten rekken de tweede betekenis op naar niet alleen een defensieve strijd. Zij zetten deze om naar offensieve daden die, als dat nodig is, ook buiten islamitische landen gevoerd moet worden.

Sommige fundamentalistische moslims beschouwen de jihad als de zesde zuil van de islam, het is een religieus gebod. Deze verbondenheid betekent voor moslims in andere landen een rechtvaardiging voor het plegen van een aanslag in bijvoorbeeld Nederland, omdat Nederland gerekend wordt tot ‘de vijanden van de islam'."
Bron; https://www.aivd.nl/onderwerpen/terrorisme/jihadistische-ideologie

Nou rechters !....

A333aan | 01-09-19 | 14:31 | 3

Toevoeging, dezelfde bron;
Jihadistisch terroristen zijn van mening dat ze een heilige oorlog voeren tegen de vijanden van de islam. Zij menen op te komen voor de belangen van de islam en voor de belangen van alle moslims, overal ter wereld.

A333aan | 01-09-19 | 14:39

Volgens mij komt het woord Islam niet voor in onze wetboeken ? Laat staan Jihadisme door verwarde mannen/vrouwen.

Koning BongoBongo | 01-09-19 | 14:44

@Koning BongoBongo | 01-09-19 | 14:44: Dat komt omdat onze wetten voor mensen gemaakt zijn en niet voor Moslims.

Heiner | 01-09-19 | 19:54

De vragen die je werkelijk moet stellen om te kijken of iemand Jihadist, danwel een gewelddadige Moslim is, zijn eigenlijk quite simple.

1) is de dader van een misdrijf een Moslim (al of niet een bekeerling)

2) Beroept ie zich op zijn geloof of onderdelen daarvan, als hem naar zijn motivatie voor een misdrijf (of het voornemen daartoe) wordt gevraagd.

3) zou ie het ook hebben gedaan als ie geen Moslim was?

Dan heb je het lek al aardig boven.

Heiner | 01-09-19 | 14:31

oftewel deze man is gek, wat ik ook wel vind. jammer dat er nog ongeveer 250 miljoen van dit soort gekkies op de wereld zijn.

Schepvogel | 01-09-19 | 14:30

Wat heeft links er weer een fantastische draai aan gegeven. "Verward". Zelfs bloeddorstige massamoordenaars worden aan de borst gedrukt en vergoelijkend "verward jochie" genoemd. Als er een blank vel omheen had gezeten, hadden ze gekrijst als harpijen, de racisten.

Madame Poitiers | 01-09-19 | 14:29

elke gelovige is verward dus niet toerekeningsvatbaar.

Ollie B. Bommel | 01-09-19 | 14:27

Als moslim ben je sowieso een beetje verward vind ik.

Eddy67 | 01-09-19 | 14:26

Een delirium is een plotseling optredende verwardheid. Deze verwardheid is tijdelijk en komt meestal door een lichamelijke ziekte. Als de lichamelijke toestand verbetert, neemt de verwardheid af. De periode van verwardheid kan variëren van uren tot dagen en soms zelfs weken. Het is belangrijk zo snel mogelijk de oorzaak van de verwardheid te ontdekken en te behandelen.

Rest In Privacy | 01-09-19 | 14:24

Wanneer je moslim bent is er blijkbaar sowieso al iets niet helemaal in orde met met je. Keer op keer wordt dit ook bevestigd in de MSM. Het is welhaast een oproep en vrijbrief om je geheel uit te leven op anders (wel?) denkenden.

roevka | 01-09-19 | 14:20

Als ik de advocaat van Jawed was dan zou ik voor vrijspraak pleiten, plus een schadevergoeding. Hier valt wat te halen, dat voel je gewoon.

VanBukkem | 01-09-19 | 14:17

Welbeschouwd zijn alle personen die in god/allah/shiva/... geloven verward. In verreweg de meeste gevallen echter leidt dit gelukkig niet tot geprik met messen of gegooi met bommen.
"verward" zijn kan en mag dus geen verzachtende omstandigheid zijn. Als "verward zijn" lagere strafmaat tot gevolg heeft is er gewoon sprake van positieve discriminatie van gelovigen versus ongelovigen.

oplosmiddel | 01-09-19 | 14:15

Ben benieuwd wat ze voor de tramturk uit Utrecht gaan verzinnen.
Want dat we geen aanslag mogen hebben is wel duidelijk.
Dat zou maar slecht afstralen op de o zo succesvolle en harmonieuze multiculturele samenleving die Nederland is (in de wereldvreemde koppies van de ivoren toren-bewoners die politiek en rechtsspraak bevolken).

Tapu | 01-09-19 | 14:13 | 1

Men was maar wat blij toen er vlak daarna een paar geruchtmakende moordzaken de media haalden. Dat leidde een beetje af..

Heiner | 01-09-19 | 19:56

Neef en nicht
scheef gezicht
naar het gesticht.

Madame Poitiers | 01-09-19 | 14:13 | 1

En toch weer voor de zielige haatbaard gezwicht....

Ommezwaai | 01-09-19 | 14:22

Niks verward. Opsluiten voor de aanslagen en na de gevangenisstraf het land uitgooien.

Montesquieue | 01-09-19 | 14:12 | 3

Na de gevangenis?! Begint u nou ook al?! Gewoon nooit meer vrijlaten! Of direct het land uitgooien. Maar dan wel bij Schoorl, op een gure winterdag.

VanBukkem | 01-09-19 | 14:33

@Heiner | 01-09-19 | 19:56:
Gerbrandytoren is ook een idee, zitten we ook niet met het probleem van het land uitgooien wat niet zou mogen, en het levert spectaculaire beelden van 300 meter vrije val op, eindsnelheid ongeveer 200 km/h.

brekebeen | 01-09-19 | 23:04

Het blijft een kwestie van definitie. In mijn wereld is iedereen die een aanslag pleegt of een moord pleegt uit naam van zijn/aar geloof niet normaal in de bovenkamer. Tel daar bij op dat het woestijn volk met grote regelmaat zich voortplant door neef en nicht en Andere familie te neuken, vergroot dat risico nog eens. Maar linksom of rechtsom. Ze moorden en steken maar raak. De straf zou toch gebaseerd moeten zijn op de daad en niet de oorzaak?

DanskeRob | 01-09-19 | 14:11

Is de strafmaat anders als het terreur is?
Ik begrijp die discussie niet. Er zijn gewone mensen vermoord, zonder directe aanleiding.

Rest In Privacy | 01-09-19 | 14:10 | 6

@arie-hoax | 01-09-19 | 14:21 Iemands leven is wel verwoest door verlamming.

Deflatiemonster | 01-09-19 | 14:29

Strafmaat bij terrorisme is hoger inderdaad.

RandyBiel | 01-09-19 | 14:32
▼ 3 antwoorden verborgen

Nah, AllaHakbar roepende aanslagplegers hebben niets met de islam te doen. Nada. Kan niet, mag niet. Want hoewel "islam is vrede" intussen wel door de mand viel is dat toch de onderliggende moraal die als zodanig geaccepteerd moet worden. Moet.
Dat is net zo logisch als het door alle gevestigde media als bewezen gepresenteerde feit dat iedere schietpartij door de directe invloed van Trump is veroorzaakt.

Heeft u al in beschermend kringetje rond de moskee gestaan? Nee? Tijd om uw hand in eigen boezem te steken als zijnde oorzaak nr.1 van religieuze onrust.
"hahahaha", aldus zowel de redactie van het Deugnieuws als een bekende politicus.

Jan Passant mk2 | 01-09-19 | 14:10

Het probleem is niet dat hij radicaal een gedachtegoed volgt; het probleem is het gedachtegoed dat hij volgt zelf.

bleached | 01-09-19 | 14:10

Gemiddeld iq van 80, vrijwel iedere moslim is dus niet goed bij de kokosnoot...

Bill le Koek | 01-09-19 | 14:08 | 1

Tsja inteelt, neef trouwt met nicht etc. wat kan ik nog meer zeggen.....

pino2 | 01-09-19 | 14:41

Het is inderdaad opvallend hoe er gekronkeld wordt om te voorkomen dat die religieus getinte/etnische minderheid die bewijsbaar een monopolie heeft in wetsovertredingen, in het nieuws in een kwaad daglicht te zetten.
Zelfs zo erg dat er al gekscherend gezegd wordt "dat is er weer een" als er geen daderomschrijving in het nieuwsbericht wordt aangegeven, dit omdat het bij alle andere gevallen niet bij alleen de omschrijving blijft, maar ook de hele geschiedenis en vrienden/familie en kenissenkring wordt opgelepeld (vrijwel meteen).
Wat is er voor de media en het OM mee te winnen om dit soort lui uit te wind te houden en de andere groep zo hard mogelijk aan te pakken?

Dezenaamhier | 01-09-19 | 14:08

Religieus fanatisme en terrorisme kun je altijd hautain classificeren als geestelijke verwardheid of malware in de grijze massa. Alles om het maar niet te benoemen, om het maar te ontkennen. Mohammed Broyeri & Osama bin Laden waren ook verward. U kunt doorlopen, niets aan de hand, slaap zacht.

Feynman | 01-09-19 | 14:06

Sja. De wereld is niet geordend, strevend naar rechtvaardigheid, maar onsamenhangend en vol willekeur. En vaak gewoon wreed.

Carmelita | 01-09-19 | 14:02

Herhaling steeds de leugen tot iedereen denkt dat het waar is. Net reclame.

Schriever | 01-09-19 | 14:00

Ach, binnenkort biedt uw verzekering u een metalen nekband aan, tegen onthoofdincidentjes. Kost wat, maar dan kan de premie van uw levensverzekering met een paar dubbeltjes omlaag:
www.bol.com/nl/p/zilveren-metalen-hal...

Graaisnaaiert | 01-09-19 | 13:59 | 1

Bij een aanval hoeft je zonnebril ook niet meer van je hoofd te vallen
bol.com/tiarasunglasses

pino2 | 01-09-19 | 14:43

Het is simpel zat: als je een dergelijke aanslag pleegt ben je hoe dan ook totaal gestoord. Maar dat maakt je niet minder aansprakelijk of 'toerekeningsvatbaar'.
Het is tegenwoordig standaard zo dat aanslagplegers 'verward', 'psychotisch' of wat dies meer zij zijn; het benodigde toneelspel wordt ingefluisterd door de advocaten, het Pieter Baan Centrum trapt overal met open ogen in (al dan niet volgens de regels van de politiek correcte etnische profileringsregels), en anders gaan de rechters wel probleemloos mee.
Dergelijke plegers hoeven helemaal niet onderzocht, allen - voorgoed - uit de maatschappij verwijderd.

Pyrolobus | 01-09-19 | 13:59 | 1

De enige juiste conclusie, wegstoppen en niet weer achterom kijken!

vluchtelingallergie | 01-09-19 | 14:06

De een is misschien wat verwarder dan de ander, maar jihadisten zijn het allemaal.

VanBukkem | 01-09-19 | 13:56

Ik begriip het wel. Bij de meeste religieuze mensen is daadwerkelijk sprake van serieuze psychische problemen. Dat mag en moet ook wel eens gemeld worden.

he goh tsjee | 01-09-19 | 13:55

Normaliter is het zo dat wanneer een westerling, bij voorkeur blank, zijn eigen normen en waarden projecteert op een persoon van kleur, dan wel een ander type tot slachtoffer gemaakte, de term "Cultural Appropriation" niet aan te slepen is. Dat kun je uiteraard ook gewoon omdraaien.

In ons land en in de rest van de westerse beschaving, met uitzondering van de Verenigde Staten van Amerika, is het niet normaal een wapen op zak te hebben, laats staan in het wilde weg aan het moorden te slaan. Maar dan kom je uit een volslagen andere (schaamte-)cultuur waar je niet alleen middels je geloof vreemdelingenhaat met de paplepel ingegoten krijgt, maar een mensenleven (inclusief dat van jezelf) volkomen ondergeschikt is aan datzelfde Vredesideaal. Daar zit je dan met je opleiding klinische/forensische psychologie. Deze pseudowetenschap kent geen definitie van Normaal en dus al helemaal niet van wat steeds meer het Nieuwe Normaal lijkt te worden. *

Wordt het niet eens tijd voor een leerstoel Islamitische Psychologie? Nog los van al die doden en gewonden, de hautaine idee dat wij als blanke, c.q. wel goed ingeburgerde personen van kleur en geloof, ook maar iets begrijpen van de intrinsieke motivatie van deze huistuinenkeuken jihadisten is pure heiligschennis op zich.

* Overigens zou Sigmund Freud, en vermoedelijk Carl Gustav Jung, zijn hand niet hebben omgedraaid voor een heldere diagnose van deze meer reptielgebreinden onder ons. Want wat als je superego nog erger is dan je id?

Rest In Privacy | 01-09-19 | 13:54 | 2

Psychiatrie is grotendeels giswerk. Een eerlijke psychiater zal dat dan ook gelijk toegeven. "Wij weten ook niet alles." En dat dit soort types niet behandelbaar zijn, lijkt me duidelijk.
Freud was trouwens zelf ook rijp voor het gesticht, die heeft me toch een hoop baarlijke lulkoek gepubliceerd.

threeheadedmonkey | 01-09-19 | 14:07

@threeheadedmonkey | 01-09-19 | 14:07: Hmmnnn, psychiatrie grotendeels giswerk (in andere woorden, psychiatrie is een ambacht en geen wetenschap?) noemen (eens) en dan het baanbrekende werk van je grondlegger, om de term moeder van de psychologie angstvallig, om niet te zeggen neurotisch te vermijden, een hoop baarlijke lulkoek (placenta placebo) noemen?

Weet u zeker dat u niet te lang hebt doorgeleerd?

Rest In Privacy | 01-09-19 | 14:21

Vanaf eergister maar iedere 'gestoorde' levenslang vast of een enkeltje naar waar het dan allemaal wel zo goed is. Je moet ergens voorbeelden gaan stellen.
Dit wordt met de huidige aanpak alleen maar meer meer meer. Door ook steeds meer meer meer gestoorden die wél hier geboren zijn, maar met de verkeerde software zijn grootgebracht.

NiCeY | 01-09-19 | 13:53

OM, oftewel: Orgaan Moslimbescherming. Want dat zijn de echte slachtoffers.

De waard zijn gast | 01-09-19 | 13:53 | 1

De toko waar pedofielen heilig zijn en boven de wet staan.

Reebensteeltje | 01-09-19 | 14:01

Gooi met je verwarde dronken kop een molotovcocktail tot halverwege de (lege) moskee en je bent terrorist. Snij drie mensen de hals door allah u akbar roepen en je bent verward. Logisch toch.

wolffman | 01-09-19 | 13:51 | 1

Met twee maten meten, een voor Nederlanders, en een voor Moslims, is het Nieuwe Normaal. Kortom, als Nederlanders zijn We vogelvrij, Ons Bestuur is stuk.

De Briemusketier | 01-09-19 | 14:10

Berbaar | 01-09-19 | 13:30
Voorop: je doet het er maar mee dat dit antwoord hier staat en niet onder de originele tegel. Jij zou hierom niet meer op mij reageren. Nu begin je toch zelf, dit even ter attentie.

Inhoudelijk: ik beweer niks over de advocaat van de slachtoffers als dat die invloed heeft op de strafmaat. Je doet overkomen alsof ik zulks stel - waar haal je dat vandaan?
Weer een verkapte manier om te menen dat ik er helemaal niet van snap?
Ben je zelf wel helemaal bij?

Ik stelde de vraag, uitte een vermoeden, dat die advocaat z'n uiterste best zal doen om de verdachte niet tot louter verward te laten verklaren. Die zal wel degelijk aanvechten dat er terroristische motieven speelde.
En waarom?
Omdat dat (in hun ogen - van de slachtoffers) recht doet aan de aard van die moordaanslag.
Wat er uiteindelijk allemaal echt gebeurt in de rechtszaal weten we morgen pas hè. En dan nog pas weer later wat de rechter besluit qua straf en/of maatregel.

Kudtkip | 01-09-19 | 13:51 | 5

@kwark001 | 01-09-19 | 13:58:
Ik denk dat het komt doordat vele mensen net als u de realiteit niet willen inzien.

botbot | 01-09-19 | 14:13

@Kudtkip | 01-09-19 | 13:51
Die advocaten mogen de hoogte van de schadevergoeding onderbouwen, inhoudelijk hebben ze niks in te brengen.
U begrijpt er inderdaad geen reedt van.

Berbaar | 01-09-19 | 14:13

@Berbaar | 01-09-19 | 14:13:
Kijk even achter "inhoudelijk" van raguurderT Kudtkip. U bralt weer, maar er komt nauwelijks geluid uit.

Ommezwaai | 01-09-19 | 14:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Waar het op neerkomt is dit: Nederland heeft sinds de jaren '50 een paard van Troje binnengebracht (verdomme, alwéér een fascistische antisemtische ideologie!), en letterlijk iedereen beseft dat. Sommigen zien het reële gevaar terwijl anderen uit shock, naïviteit en lafheid weg willen kijken. Zo simpel is het.

SaintNick | 01-09-19 | 13:50 | 1

Ja, en dan rutte die met een stalen smoel de slag bij de Schelde aan het herdenken is terwijl het land er onder door gaat,het is eigenlijk niet te bevatten.

streknek | 01-09-19 | 15:24

Waarom al die moeite (tijd/geld/energie) met wel/niet verward, wel/niet opzetterlijk, wel/niet islam terreur. De boodschap is nu wel duidelijk, hier in Nederland hebben we alleen "verwarde" moslims, die af en toe mensen dood rijden, dood steken, proberen te onthoofden en/of verwonden.

Niets aan het handje, deze mensen doen niets verkeerd, zijn niet strafbaar, krijgen amper tot geen straf. Misschien een tijdje even in het staatshotel vertoeven met alle gemakken van dien, om vervolgens stilletjes vrij gelaten te worden met uitzicht op woning, uitkering, en meer.

thephysicist | 01-09-19 | 13:47

Ach, met sommige moslims valt best nog wel redelijk te praten TOT; je over de Koran of Allah of Mohammed begint.
Die staan boven de Nederlandse wet, vrouw en kinderen.
Dan is opeens alle redelijkheid weg en komt boosheid naar de voorgrond.
Zei laatst eens tegen eentje dat in de Koran staat dat hij ook mij en alle andere ongelovigen moest vermoorden van dat boek.
"Absoluut niet waar" zei die.
Hun kennis reikt vaak niet verder dan wat meneer de imam verkondigt.
Mijn mening; wat geloof betreft zijn de meeste moslims gestoord.
Dus spreek ze maar allemaal vrij van jihadisme en verklaar dat soort gasten ontoerekeningsvatbaar. .... dus TBS....toch ?...
Het wordt nog druk op de longstays ....

A333aan | 01-09-19 | 13:45 | 1

Mijn ervaring ook . Raakte door mijn talenknobbel bevriend met een Turk die getrouwd was met een Hollandse vrouw . Alles ging erg gemoedelijk tot hij steeds meer naar de moskee ging en steeds meer nadruk ging leggen op dingen uit de Koran ; wat hij wel en niet mocht eten bijvoorbeeld. Toen ze kinderen kregen vonden ze dat ik en mijn vrouw bij hun afwezigheid op hun kinderen moesten passen . Dit hoorde zo als vrienden ........ binnen de Koran . Heb meteen alle banden verbroken zonder zelfs een discussie te beginnen , als je al zover heen bent heeft dat toch geen zin. Ze zijn al jaren geleden verhuisd en heb er eigenlijk nooit meer iets van vernomen . Ben er blij om .

Koning BongoBongo | 01-09-19 | 13:56

Volgende week in de msm: "Reaguurders zijn de ECHTE Jihadisten !

Koning BongoBongo | 01-09-19 | 13:44

Wij moeten van Rutte en spul af en een Nederlandse Salvini in het Torentje zetten. Iemand die van zijn land houdt en duidelijke taal spreekt. Geert dus. Van Rossum minister van Cultuur. En vice-Premier.

Normpje | 01-09-19 | 13:43

"De twee slachtoffers die S. maakte, zijn maandag waarschijnlijk ook in de rechtbank aanwezig. De twee 38-jarige Amerikanen, van Eritreese afkomst, waren als toeristen in Nederland. Een van hen raakte gewond aan zijn arm, de ander werd in zijn rug gestoken en zat maanden later nog steeds in rolstoel."

... van Eritreese afkomst...

Dat wist ik niet. Maar goed. Een fopstraf zal het niet worden. In het geval van terreuraanslag zal hij meer gevangenisstraf krijgen dan normaal voor een soortgelijk delict. In het geval van psychose zal hij TBS krijgen of gevangenisstraf plus TBS.

Dan blijft over het debat of je wel of niet vluchtelingen moet opnemen. We weten dat er (gestoord) tuig tussen zit. Dat ze zelfs als ze niet gestoord zijn relatief vaak voor problemen zorgen. Dat hun thuislanden niet meewerken aan hun terugkeer. Dus wat blijft dan over? De wet zegt gewoon dat we ze moeten opnemen. Soms pakt dat hartstikke goed uit zoals de Afghaan bij mij op de hoek die mijn lunchbroodjes bakt en maakt. Soms zit er rapaille tussen. Ik zou ook niet in Syrië of Afghanistan willen wonen.

Andrew Deen | 01-09-19 | 13:42 | 20

@pino2 | 01-09-19 | 14:53:

Kort door de bocht. Allochtonen staan veelal ver onderaan de sociale ladder. Als je straatarm bent en in een kutwijk woont dan zal je ook sneller crimineel worden. Komt bij dat allochtonen ook meestal aan kruimelcriminaliteit doen. Diefstal, berovingen e.d. statistisch gezien staat de criminaliteit ongeveer gelijk. Het aantal autochtonen wat ook niet kan meekomen is procentueel evenveel crimineel.

Daar ligt dan ook de crux. Als je enkel kijkt naar kleur en afkomst dan scoren allochtonen hoger. Als je ook kijkt naar sociaal economische status dan veranderd het beeld plots. Dan blijkt dat iedereen die onderaan de ladder staat ongeacht afkomst gewoonweg vaker crimineel is.

Andrew Deen | 01-09-19 | 15:06

@Andrew Deen | 01-09-19 | 14:39: Ja en? Het gaat hier om moslims uit het Midden Oosten. Dat er veel afrikaanse moslims zijn, maakt ze niet automatisch vriendjes.

Deflatiemonster | 01-09-19 | 16:59

@Andrew Deen | 01-09-19 | 15:06: grote onzin want nu is men rijker dan 100 jaar geleden maar wel crimineler.

Dat gelul over sociale status is gewoon onzin. Dat is een statistische truuk om aan te tonen dat "na normalisatie" alles gelijk is.

Op dezelfde manier kun je aantonen dat kabouters even groot zijn als mensen! (Mits gecorrigeerd naar schoenmaat)

mrXL | 01-09-19 | 17:17
▼ 17 antwoorden verborgen

Dat rotsvaste vertrouwen van de witte man in exotische culturen is ook een religie.

RickTheDick | 01-09-19 | 13:42

De rechter heeft nog niet geoordeeld. Evengoed bizar,

kotelet | 01-09-19 | 13:41

Ik zag dit net op AD.nl. ik ben op vakantie en heb zojuist asiel aangevraagd in Kroatië

Smept | 01-09-19 | 13:39 | 1

Als Reaguurder Jihadist ?

Koning BongoBongo | 01-09-19 | 14:17

Elke moslim kan elk moment besluiten. jihadist te worden. Dat garandeert
zelfs een plaatsje in "het paradijs".
Elke moslim die moordt voor zijn "leer" is een jihadist, een terrorist.

Cool Pete | 01-09-19 | 13:39

Ik reken erop dat dat ook met Gokmen Tanis (de tramschutter) ook gaat gebeuren. Hij heeft luid en duidelijk verklaard waarom hij het deed ( UIt naam van de islam), wilde geen advocaat; heeft op 2 briefjes uitleg gegeven . Kortom: zoveel mogelijk doden uit wraak. En nog moest hij naar het Pieter Baan centum om te kijken of ie toch niet wat mankeert in z'n bovenkamer.
Natuurlijk mankeert ie wat, dat doen alle gewelddadige fanatici.
Dat zal reden genoeg zijn om het niet als terreurdaad te bestempelen.
Stel le voor zeg, terreurdaad in NL, dat moeten we toch niet willen met z'n allen.

Von Mutzenbacher | 01-09-19 | 13:38 | 2

Het is niet alsof het één het ander uitsluit. Ook voor de rechter niet.

RandyBiel | 01-09-19 | 13:45

Wel bang zijn als een lichtgetinte zwetende leipo met rugzak de tram instapt, maar dat is dan weer individuele paranoia, of beter gezegd racisme.

Het gaat niet om de angst in de samenleving, het gaat om het erkennen dat we dit aan onszelf te danken hebben.

Dat is wat de rechters onderstrepen: dit individu kan er niets aan doen dat er 250 gelijkwaardige misdrijven worden gepleegd uit naam van een woestijnschrift. Dat maakt u ervan.

Oftewel het structureel ontkennen, tot jezelf in de oranje overall voor een brandende kooi staat. Dan is het "met de kennis van nu", waar men decennia de fuck ups mee wegproostte in bepaalde boven ons gestelde kringen opeens ongeldig. Het morele failliet is nabij, dat is wat men ontkent, door op boodschappers als wilders, trump en tjerry te wijzen en deze door useful idiots met stenen te laten bekogelen. Of neer te laten steken. Niets aan te doen. Want immers te laag begaafd om hun eigen profane mondaine wereldbeeld te kunnen beïnvloeden, laat staan verstoren. D66 rechters dat zijn de nieuwe fascisten. Voor je kijken doorlopen mensen.

Kladderadatsch | 01-09-19 | 14:01

En als je een labiele suikerpatiënt bent kan je helemaal nérgens iets aan doen. Is dan Gods wil.

bitterpete | 01-09-19 | 13:38

Samenvattend, moslims hoeven niet te integreren, hebben geen gevoel voor humor, hoeven zich niet aan wettelijke kledingvoorschriften te houden, hebben kortom bij iedere verplichting voortkomend uit wetregels een uitzonderingspositie die ze vrijstelt van een verplichting die voor iedere Nederlander verplicht is.

Conclusie: een moslim kan nooit een Nederlander zijn, het is het eeen of het ander, maar niet allebei.

De Briemusketier | 01-09-19 | 13:37 | 5

@brekebeen | 01-09-19 | 13:44:
Over taal gesproken, de npo terroriseert de kijker al jaren met de verschrikkelijke ali b. en zijn misselijke accent dat groot genoeg is om er zelfstandig op uit te gaan om aanslagen op Nederlanders te plegen.
Het schijnt dat ie buiten beeld inmiddels als een kakker met goois accent praet.

De Briemusketier | 01-09-19 | 13:57

Nee hoor, ze zijn gewoon iets meer Nederlander dan wij, daar horen privileges bij. 'Vrij vertaald van Animal Farm'

HetLichtInHetZuiden | 01-09-19 | 14:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik vraag mij af hoe groet de groep 'geestelijk zwakkere moslims' is met aal die neef/nicht huwelijken van ze.

R.j.deVries | 01-09-19 | 13:37

Islam; het debiele broertje van zoroastrisme, jodendom en christendom. Nuff said!

pigadaki | 01-09-19 | 13:37 | 3

Juist. Zo is het onstataan. En Mo gooide er onbepert toegestaan geweld bij.

Cool Pete | 01-09-19 | 13:42

@Cool Pete | 01-09-19 | 13:42: plys kudo's voor de uitvoering van geweld. En vrijbrief voor liegen. Als icing op de cake zelfbeschikking op gewenste aanpak vrouwen en kinderen. Schuld voor de misère bij anderen leggen en hup alle drempels qua iq of moraal zijn weg.

Kladderadatsch | 01-09-19 | 14:07

Dat noemen wij niet debiel, dat noemen wij "speciaal".

Graaisnaaiert | 01-09-19 | 14:33
-weggejorist-
Leptob | 01-09-19 | 13:37

Allemaal doelredeneringen om te voorkomen dat de grote roze olifant benoemd moet worden.

“Verward”. “Armoede”. “Psychose”. “Laagopgeleid”.

Heer van Marle: de aanslagplegers op de Twin Towers waren o.a. Studenten, medici, piloten. De ISIS-monsters waren niet alleen maar mislukte drugsrunners, maar ook artsen, ingenieurs, computergeeks.

Wanneer je maar wilt dat de combinatie tussen een verrot geloofssysteem en een incompatibele cultuur gewoon vermeden moet worden, allemaal ter eer en glorie van de multicultuur, ja, dan moet je ze maar imbiciel verklaren.

Glasgow Argus | 01-09-19 | 13:37

Het een steekpartij noemen is al goedpraten. Het was een IS style slachtpartij waarbij mensen van achter werden aangevallen en de keel van oor tot oor werd opengesneden of op zijn minst met die intentie.
En, blijkens taps tijdens detentie, heeft hij ook aan medegevangenen en familie lopen opscheppen dat de NL justitie makkelijk om de tuin te leiden was door zichzelf verward voor te doen. Is in de uitspraak van de rechter helemaal niet terug te vinden

wolffman | 01-09-19 | 13:37

'Grappig' ook dat men hier zo druk maakt over of een aanslag met 2 gewonden al dan niet islamitische terreur betreft, waar de helft van dit forum een aanslag met zowat 3000 doden uit alle macht probeert af te doen als een overheidscomplot, ipv islamitisch terrorisme.

RandyBiel | 01-09-19 | 13:36 | 2

Ik denk dat dat maar een kleine groep is, hoewel soms luidruchtig.
Maar velen hier hebben er echt geen zin meer in om te reageren op zulke figuren die feiten negeren vanwege hun fantasmen.

Rest In Privacy | 01-09-19 | 13:43

Wat hebben deze twee met elkaar te maken?
Appels met peren.

Ray69 | 01-09-19 | 14:18

Kortom, de islam labiliseert mensen, waardoor een aantal verandert in krankzinnige moordenaars, dus kan de islam aangemerkt worden als criminele/ terroristische organisatie, die jammer genoeg zo groot is geworden dat het niet meer uitgeroeid kan worden.

brekebeen | 01-09-19 | 13:36

Waarom toch altijd zo ingewikkeld met dit soort lieden?

Geen dure rechtszaken aan besteden, linea recta op het vliegtuig zetten richting Afghanistan. Net als Malek Fostok: meteen retour naar Syrië. Geen gezeik dat het in die landen niet "veilig" genoeg voor ze is. Ze hebben hier elke aanspraak op aanwezigheid verspeeld en moeten er maar het beste van maken en hopen in hun eigen land, er wonen daar wel meer mensen onder omstandigheden die niet zo fantastisch zijn als in Nederland.

En "laat de wet eea niet toe", dan moet die wet heel snel, stante pede, worden aangepast zodat het wel mogelijk wordt. Ik ben het echt spuugzat mijn land te moeten delen met dit soort lowlifes waar ik werkelijk nooit om gevraagd heb.

Dr_Johnson | 01-09-19 | 13:34

Hoe meer van dit soort gekkigheid een hoe grotere teringhekel ik aan bepaalde volgers van de Islam krijg. Een steeds grotere groep verpest het voor het kleine groepje moslims die nog wel in liefde en vrede gelooft.

overVecht | 01-09-19 | 13:34

Maar elke Moslim is toch niet goed bij de kokosnoot..... En zeker niet die om zich heen schieten of steken.

Ishetnueensgenoeg | 01-09-19 | 13:32 | 2

Er zijn genoeg goede moslims hoor. Ze zijn alleen steeds lastiger te vinden.

overVecht | 01-09-19 | 13:35

Och. De Afghaanse asielmessentrekker die gister in Lyon wat mensen neer- en doodstak had ook al geen terroristisch motief. Dat wisten ze meteen, De verkramping van Europa om de olifant in de kamer niet te benoemen neemt zo langzamerhand lachwekkende proporties aan. Absurd toneel door sociopaten.

squadra | 01-09-19 | 13:32 | 1

Hij speelde de Islamitische versie van Ezeltje Prik, namelijk Kuffartje Prik.

Graaisnaaiert | 01-09-19 | 14:26
-weggejorist-
dekolotee | 01-09-19 | 13:32

Nederland is verworden tot 1 hele grote "open inrichting" Bedankt lieve mensen van de linkse kerk!

streknek | 01-09-19 | 13:30

Het een sluit het ander niet uit. Sterker nog...

Deksmaat | 01-09-19 | 13:30

Hallo, ik heet Jawed en ben verward
Met mijn mes veroorzaak ik veel smart
Allah akbar roep ik voor ‘n moord
De kranten zeggen hij is gestoord
Aan zijn geloof ligt ‘t niet, da’s wel apart

Aanslagen komen door suikerspiegelverandering
Want moslims knuffelen is linkse betutteling
Toch noemen ze islam ‘n religie van vrede
En ‘In sha Allah’ zeggen ze tijdens de bede
't Gezonde verstand gaat dan overboord
En dan mag er ook worden gemoord

Je ziet de islam kent zo zijn eigen gebruiken
Probeer daarom tijdig het onraad te ruiken
Anders kost ‘t je misschien je leven
En daarbij is ‘t deze gekken om ’t even
Of ze je meteen slachten of eerst misbruiken

Angélica de Sancé | 01-09-19 | 13:30 | 2
-weggejorist-
dekolotee | 01-09-19 | 13:32

@Angélica de Sancé | 01-09-19 | 13:30 |
Bijzonder mooi en pijnlijk in al zijn waarheid tegelijk.

Sjefke7807 | 01-09-19 | 13:51

Ongetwijfeld gaat men aansturen op een fopstraf. Er komen voor mij steeds meer argumenten bij om vaker aanwezig te zijn, of permanent aanwezig te zijn, in mijn woningen buiten Nederland.

Wladimir 1928 | 01-09-19 | 13:30

"Was Adolf Hitler wel echt Nazi?"

SaintNick | 01-09-19 | 13:29 | 4

Nee hoor , volgens mij was ie gewoon kunstschilder met wat abjecte ideeen en megaveel steun van linksextremisten ; de SJW-ers van nu. Die mensen zijn megafanatiek ,slaan een richting in en zijn niet meer voor reden vatbaar . Net als moslims eigenlijk........ en hoe fanatieker je bent des te meer aanzien je krijgt binnen je 'vriendengroep '. En als je groep wat groter wordt denken steeds meer onbenullen dat dit wel de juiste weg moet zijn want iedereen doet 'het '.

Koning BongoBongo | 01-09-19 | 14:22

@streknek | 01-09-19 | 13:33: Der Führer was ook kunstschilder. Terpentinedampen kunnen iemand behoorlijk verwarren.

Nivelleermarionet | 01-09-19 | 15:06
▼ 1 antwoord verborgen

Eigenlijk zou dit dus betekenen dat islam een geestesziekte is.
Moet iedere moslim nu naar een tbs-instelling?

Abject | 01-09-19 | 13:28 | 2

Veel te duur, terug naar herkomstland en zo niet Nederlands paspoort innemen.

kwark001 | 01-09-19 | 13:49

Ja graag , maar dan wel aan de andere kant van de Middellandse zee .

Koning BongoBongo | 01-09-19 | 14:24

TBS met dwangverpleging is toch echt wel iets meer dan een "welgemeende foei".
Blijft lastig wat je met zo'n knakker moet.

Berbaar | 01-09-19 | 13:28 | 14

@Ishetnueensgenoeg | 01-09-19 | 14:09:
Grappig, U en die glazen bol.
We gaan het zien, één ding is zeker wat de straf ook zal worden mensjes zullen er over jankeballen.

Berbaar | 01-09-19 | 14:23

Links maakt het zichzelf lastig en wil daar niets aan doen om dit euvel te verhelpen . Tunnelvisie is a bitch.......

Koning BongoBongo | 01-09-19 | 14:26
▼ 11 antwoorden verborgen

Jammer dat die agenten deze knuppel niet dood hebben geschoten.Hij was slechts gewond, wat inhoud dat hij hier dadelijk een jarenlange behandeling krijgt in een cel of kamer op onze kosten.
Hij was boos omdat de islam beledigd werd.Hoe achterlijk is deze gek eigenlijk.
Snapt hij niet dat de islam zichzelf beledigd met zijn achterlijke onzin.Dit door enkele gefrustreerde mannen samengesteld boek(dat gebaseerd is op joodse en christelijke schriften die al eeuwen daar gelezen werden)kan alleen met een knipoog worden bekeken.

pejoar | 01-09-19 | 13:28 | 1

Ik kan anders ook behoorlijk pissig worden als doeken en sandaaljurken aanstoot nemen aan mijn heiden-zijn.

Nivelleermarionet | 01-09-19 | 15:03

Lol @ lange messen.

keestelpro | 01-09-19 | 13:26

Vraag me af waarom de Pegida fanboys in Eindhoven nooit roepen, dat ze verward zijn?

Of mag je alleen verward zijn als je aanhanger bent van de religie van de onvrede?

hangtiet met knoop | 01-09-19 | 13:23 | 1

Verward zijn is geen persoonlijke keuze ,maar een politieke ......

Koning BongoBongo | 01-09-19 | 14:27

Er bestaan rechtssystemen, waar de FEITEN spreken. Mafklapper of niet, je gaat éérst de lik in - en dan kijken wij daar wel of, en zo ja: wanneer je verder geholpen/begeleid wordt.
-
Iets met bescherming van de samenleving.

bisbisbis | 01-09-19 | 13:23

Nederlandse deskundigen en rechters van nu (.nl) zouden vermoedelijk aan Hitler, Goering, en Himmler en Mussert ook slechts een verward persoon c.q. geestelijke stoornis en strafje hebben toebedeeld?

SaintNick | 01-09-19 | 13:23 | 1

Tuurlijk niet, die waren blank en geen moslim, wel op blijven letten hè

Retepsteeltje | 01-09-19 | 14:21

De slachtoffers waren Amerikanen toch?
Zouden die niet een steengoede advocaat hebben die gehakt maakt van de optie 'verward, dus niet terroristisch'?

Kudtkip | 01-09-19 | 13:22 | 2

Die hebben geen enkele invloed op het bepalen van de strafmaat en pleiten slechts voor een schadevergoeding voor de slachtoffers.

Berbaar | 01-09-19 | 13:30

@Kudtkip
Dat hangt er een beetje van af of ze geld hebben. Als ze geen (heel veel) geld hebben, dan staan ze er alleen voor. Dan komt Johnnie Cochran echt niet.

VanBukkem | 01-09-19 | 14:29

Die laatste 3 regels van dat stuk geeft ze allemaal een vrijbrief om maar gewoon met messen rond te lopen en bij willekeur mensen neer te steken? Je krijgt toch het label "Labiel"
Ben ik nu gek of zijn zij dat?

roodborstje1 | 01-09-19 | 13:22 | 1

Ach, de man was een beetje in de war. Doettie anders nooit hoor.

Graaisnaaiert | 01-09-19 | 13:44

Ideetje: alle terroristen zijn psychisch niet ok, zeker als het met Islam te maken heeft.
Helpt preventief vaccineren?

Bon-sens | 01-09-19 | 13:21 | 1

Preventief een spuitje? Misschien drastisch?

Montesquieue | 01-09-19 | 14:11

Religieus is zo wie zo verward dus als de bron niet wordt aangepakt blijf het door religieuzen.We noemen het toch nog niet de religieus verwarden van de vrede.

van stampij | 01-09-19 | 13:21

Om te ontdekken dat Wilders niet op het station rondloopt.
Gaaf gevonden.
Ik verhuisde eens naar de buurt van Den Haag. Toen kreeg ik als serieuze reactie "Dat is wel handig, want dan zit je dichtbij de regering".

Rest In Privacy | 01-09-19 | 13:20 | 1

Je kan wel dicht bij de regering zitten, maar wat vaak vergeten wordt is dat de regering zich op een zeer verheven niveau beweegt. Ver verheven boven het plebs.

Nivelleermarionet | 01-09-19 | 15:00

Dit hoeft helemaal geen discussie te zijn als je gewoon mensen het Midden-Oosten niet toelaat.

lacucaracha | 01-09-19 | 13:18

Nu ook op teletekst: steekpartij Frankrijk, 1 dode. Autoriteiten gaan niet uit van terrorisme. Raar: de dader riep toch duidelijk: ze lezen de koran niet.

koetje4040 | 01-09-19 | 13:17 | 2

Alweer? Of heb je het over dat nieuws van gister?

RandyBiel | 01-09-19 | 13:21

Het wordt steeds meer duidelijk dat de koran je in verwarring brengt; hoe serieuzer je dat boek neemt, hoe verwarder...

Aristotalloss | 01-09-19 | 13:17 | 1

Eeuwenlang islamitische inteelt op een toch al laag verstandelijk beperkte bevolking en totale analfabetisme waar de imam jou wel verteld wat jij als Allah vrezend moslim moet weten, tel er het morele besef van een fruitvliegje bij op en fanatisme en verwardheid gaan hand in hand van de extremistisch moslim die in het rond steekt of schiet of zichzelf van zijn eigen geiten neuken,
ineens naar 72 vrouwelijke maagden blaast.

Halul gebakken | 01-09-19 | 14:29

En zo blijft de islam-terroristische teller op Nederland op nul staan.
Terwijl dit de zoveelste islam-terroristische aanslag was.

2voor12 | 01-09-19 | 13:17 | 4

Euhm, moord op van Gogh vergeten?

RandyBiel | 01-09-19 | 13:28

@RandyBiel | 01-09-19 | 13:28: Nee ... maar vandaag de dag zou dat ook gewoon onder het titeltje "verwarde man" worden gecatalogeerd.

James Lastig | 01-09-19 | 13:42

@2voor12
Inderdaad. Zie de opmerking: "de toon van het debat". Maw men durft de inhoud niet aan. Zelfde met dit. Laten "we" het vooral geen islam-terroristische aanslagen noemen want de werkelijkheid daar zit niemand op te wachten volgens premier breekbaar vaasje. Man man man.

Basil Fawlty | 01-09-19 | 13:47
▼ 1 antwoord verborgen

'Rechters zijn onpartijg.'
Laten we dat, ondanks dat het niet zo is, nu eens aannemen.

Maar rechters gaan veel te vaak af op het oordeel van #kuch# 'professionele deskundigen.'
En moeten die perse onpartijdig zijn? En zijn ze dat?
Daar kan ook wel een Groen-Linkser tussen zitten. The horror.

Welnu, elke gek begrijpt dan dat een rechterlijke uitspraakt, al is het indirect, helemaal niet onpartijdig en onafhankelijk tot stand gekomen hoeft te zijn.

Prachtig systeem.
Goed land.

Realism Is All | 01-09-19 | 13:17 | 2

Je gaat de hulpverlening in omdat je, heel gek, mensen die op wat voor manier dan ook wilt helpen. Dat houdt dus impliciet in dat je niet wilt veroordelen, maar dat je koste wat kost zo lang mogelijk de client ( zoals dat tegenwoordig ook heet ) door de behandelmolen wilt halen alvorens hem definitief af te schrijven. En dat kost a: klauwen met geld en b: elke dat dat betreffende client niet vast zit is dat een nieuwe gelegenheid voor hem om weer in de fout te gaan. Beetje een onverantwoordelijk sociaal maatschappelijk experiment, als u het mij vraagt.

Graaisnaaiert | 01-09-19 | 13:22

Die mensen in het PBC zitten daar om op zoek te gaan naar vlekjes. Daar zijn ze op getrained. En als jouw beroep het zoeken naar vlekjes is, dan zal je altijd wel een vlekje kunnen vinden. Uiteraard zonder onderbouwing, maar het zou me niets verbazen als het aantal mensen dat door het PBC als volkomen normaal en helemaal toerekeningsvatbaar bestempeld wordt, ongeveer nul is.

marcoplarco | 01-09-19 | 15:54

Nee, het is geen Islamitisch terrorisme, het is zelfs niet islamgerelateerd. Het is gewoon een cultureel dingetje, folklore dus, eigenlijk.

Graaisnaaiert | 01-09-19 | 13:16 | 5

Ah. Folklore is dus ongeveer zoiets als koeltoer, maar dan anders.

Nivelleermarionet | 01-09-19 | 14:55

Dus meer een soort "zwientje tikken"?

Shadow1100 | 02-09-19 | 13:08
▼ 2 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl