Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Europese verkiezingen?!

Gelukkig is er op de valreep nog een debatje geritseld, anders werd de Europese verkiezingscampagne weggevaagd door een songfestival.

ome nige heeft er ook niet echt zin an

Twee landelijke partijleiders gaan de strijd aan en onderstrepen daarmee de onzichtbaarheid van andere bestuurslagen. Met de Europese lijsttrekkers in de coulissen komt er geen connectie tussen hen en de kiezer. De opkomst is miraculeus genoeg nog een veelvoud van hun bekendheid. Alleen al daarom is de EU een dure bestuurslaag zonder toezicht, zonder democratisch gehalte. Mark Rutte wilde het debat graag ook op lineaire televisie, de gemiddelde kijker is daar 58 jaar

Nigel Farage staat op 34% in de Britse peilingen. Drie jaar gesteggel over een referendum, bekrachtigd door algemene verkiezingen, wordt genadeloos afgestraft door de kiezer. De nieuwe Brexit Party is groter dan alle andere Britse politieke partijen. En dat voor een partij die pas een paar maanden bestaat.  LPF en FvD boekten eerder al monsterzegs. Deze extreme bewegelijkheid toont aan dat er geen band en loyaliteit zijn tussen gevestigde partijen en hun kiezers. 

Frans Timmermans vertrok halverwege zijn termijn in Rutte 2 naar Brussel. De PvdA kon met haar 38 zetels in 2012 Rutte in het zadel houden, 22 september 2013 peilde Maurice de Hond de partij op 10 zetels, oktober 2014 verliet Frans het zinkende schip. De kwaliteit van zijn timing en carrièrekeuzes worden alleen geëvenaard door captain Jack Sparrow

Hij wil graag voorzitter van de Europese Commissie te worden, maar daarvoor kunt u donderdag NIET stemmen. De EC wordt benoemd door de lidstaten na goedkeuring van het Europees Parlement. Even een kort resumé: u stemde in 2017 voor een Nederlands parlement, die vormde een coalitie, die vormen een nieuw kabinet, al die regeringen van EU-lidstaten samen kiezen een nieuwe voorzitter van de EC, wat het Europees Parlement vervolgens mag afhameren. U kiest donderdag alleen wie mag applaudisseren. Het EP mag geen wetten indienen, alleen verzoeken doen.

brrrrr

Vandaar dat het debat tussen de Spitzenkandidaten een gemiste kans was. Een schijnvertoning van marionetten zonder passief kiesrecht. Een debat waar alle neuzen dezelfde kant opstonden, en Frans opriep op de groene partij agenda te stemmen. Ze stonden zo abstract mogelijk de algemene consensus uit te galmen in de hoop niemand voor het hoofd te stoten. Een beetje zoals achtergrondmuziek in een schoenenwinkel.

Het enige wat Rutte nog nodig heeft om naar Brussel te vertrekken is een lokale nederlaag. Hoe harder hij roept dat hij hier blijft, hoe meer verhuisdozen zijn ingepakt. In februari was de open sollicitatie, deze week volgt het tweede gesprek. De grootste nettobetaler mag de voorzitter van de Europese Raad leveren. Een dank voor bewezen diensten. Zoals zelfs de Wereldbank rolt. Zijn politici buiten beeld van de publieke opinie wel opgewassen tegen al deze verleidingen?

In het computerspel Tropico is het gangbaar om als dictator vlak voor de nepverkiezingen cadeautjes uit te delen om de bevolking gunstig te stemmen. De coalitie en oppositiepartijen die studiebeurzen vervingen door leningen, de rentes daarop verhoogden en hun beloften over kwaliteitsverbetering van onderwijs niet nakwamen, wisselden recent wat vileine woorden uit. De student koopt daar niets voor, maar voelt zich gehoord. Dat kan voor een beginnende kiezer genoeg zijn. 

Voor de bühne werden de maximale straffen verhoogd. Even de spierballen tonen op de apenrots. De pakkans is zielig, maximale straffen worden zelden opgelegd. De rechter is ondertussen zo barmhartig dat het kabinet werd opgedragen te onderhandelen met Irak en de Koerdische Autonome Regio. Vrouwelijke Syriëgangers moeten een vrijgeleide krijgen, alle lokale vervolging ontlopen en via Erbil naar Nederland. De rechter acht zich bevoegd in Nederland, Syrië en Irak. Deze dwaling werd alleen nog overtroffen door een Amerikaanse pastor die slechts 12 jaar kreeg voor het 4 jaar lang misbruiken van zijn eigen dochter. Dit soort vonnissen tonen feilloos dat politici het wetboek gebruiken als campagnemateriaal, zonder effect in de jurisprudentie.

hoppa wij kennen onze gamenheimers

Zonder geld te spenderen of in de gangbare praktijk echt iets te veranderen wordt de aandacht gevonden. Tijdens de campagne voor de Europese verkiezingen horen alleen Europese stellingen. Door de open grenzen, de euro, single market en keurslijf van gezamenlijke handelsverdragen genieten lidstaten van elkaars problemen.

De vraag is een beetje wat er geleerd is van de generale repetitie met honderden miljarden richting het kleine Griekenland. Italië en Frankrijk hebben een creatieve lezing van Europese begrotingsregels en enorme staatsschulden. Ondanks een florissant economisch klimaat krijgen ze het huishoudboekje niet op orde. 

Om de confrontatie met die financiële realiteit zo lang mogelijk uit te stellen heeft de Europese Centrale Bank staatsschulden en bedrijfsobligaties in enorme hoeveelheden opgekocht om liquiditeit in de geldmarkt te persen. Dit is indirecte monetaire financiering: geld bijdrukken om verse staatsschulden op te kopen, zodat de markt nog bereid is begrotingstekorten tijdelijk te financieren.

oh men

Is dit beleid acceptabel? Wat is de volgende revolutie uit de hoge hoed van de ECB? Blijft de euro stabiel? Door zoveel goedkope publieke financiering daalt de vraag naar private financiering. Dat pakt negatief uit voor landen die rendement zoeken op hun spaarpotten, zoals met ons pensioenstelsel. De lage rente en inflatie is daarvoor een sluipmoordenaar

De lage rente geeft voordeel in met schulden overladen landen, dit is een verborgen verschuiving van welvaart. Bovendien komt dit bovenop al die reddingen en structurele bijdragen. Tot in hoeverre moet de EU een transferunie blijven? Vormt Nederland een bancair centrum of een pinautomaat? Werkt deze ontwikkelingssamenwerking? Of raken armere lidstaten door arbeidsmigratie al hun talent kwijt?

De EU kende de afgelopen regeerperiode het omvallen van de Dublinconventie uit 1990. Asielzoekers werden niet meer in het land van binnenkomst opgevangen en beoordeeld, maar gingen massaal op doorreis. Lidstaten in de periferie van Europa bleken zich vooral aan Europese afspraken te houden als het subsidie oplevert. 

Als toetje zou het debat mogen gaan over welke Europese cultuur en identiteit ontstaat. Nelson Mandela streed zijn leven tegen apartheid, zijn portret hing boven de Koning terwijl die meedeed aan de iftar. Een gebruik van een geloof dat mannen en vrouwen apart laat bidden. Is de multiculturele droom ons eindstation, of een interbellum naar het kalifaat?

Reaguursels

Inloggen

Mandela ?
Die was toch vooraanstaand -geheim- lid van de Zuid Afrikaanse Communistische partij en samen met zijn Winnie verantwoordelijk voor genocide van de Inkatha stam ?

Bolder | 19-05-19 | 17:20

Off-topic: Hoe zit het eigenlijk met die door de EU gesponsorde staatsgreep in Venezuela? Is er een reden dat de eurofielen en hun media zo muisstil zijn over hun meest recente regime-change project?

obominotie | 19-05-19 | 17:03 | 2

Regime change is falikant mislukt dus vandaar de stilte....

Goofje | 19-05-19 | 17:21

Waar slaat dit op? Kijk je teveel RT?

Beste_Landgenoten | 19-05-19 | 17:38

Net nog discussie met familie in Nederland. Die wonen in een straat met een huis vol met Letten. Letten zijn een kruising tussen Polen en Russen, maar dan nog goedkoper om in de zetten als BV Nederland slaven. Nadeel ze drinken nog meer als Russen en Polen en veroorzaken nog meer overlast als Polen tot diep in de nacht.... alleen in het weekend overigens, want door de week werken ze a 7 Euro per uur voor de Nederlandse vleesindustrie mafia.

Politie elke maand minimaal 3 keer langs maar concreet veranderd er niets, elke 6 maanden weer een nieuwe lading Lets overlastgevend tuig (want ze rouleren) en het verhaal begint weer opnieuw.

Kotsbeu zijn de bewoners ervan driemaal raden waar de straat merendeels op stemt... met dank aan de EU wordt FvD nog eens heel groot in de EU.

litebyte | 19-05-19 | 16:58
-weggejorist-
Nick-ta-Mere | 19-05-19 | 15:23

¨Nelson Mandela streed zijn leven tegen apartheid¨. Maar als ¨Kill the (blanke) boer¨ beloond wordt met Nobelprijs en standbeelden dan is VOC niks slechter dan ANC en mag er overal in Duitsland een A.H. Strasse komen. Onbegrijpelijk die verering van een misdadiger.

squadra | 19-05-19 | 14:26 | 2

Ach ja joh. Hadden die arme negers daar maar gewoon moeten blijven luisteren naar hun blanke meesters? Dan was alles een stuk beter geweest, nietwaar? Mandela had niet zoveel andere keuzes tot zijn beschikking en zelfs daarin is hij steeds een zeer terughoudend en verbindend man geweest, ondanks de sterke roep om wraak op de blanken, nadat hij eenmaal aan de macht was. De man heeft zich teweer kunnen stellen tegen radicalisme aan beide zijden en was een meester in het laveren in dat ZuidAfrikaanse wespennest. Hij was een staatsman van formaat zoals je maar weinig meer tegenkomt.

Beste_Landgenoten | 19-05-19 | 14:31

@Beste_Landgenoten | 19-05-19 | 14:31: Hij had zijn eigen vrouw niet eens in de hand. Bovendien was hij de held van het vooral links georiënteerde blanke westen en niet zozeer die van de gewone Afrikaan. En heeft hij feitelijk in zijn goedgelovigheid de oude meesters een dienst verleend. In Z-Afrika is de haat gebleven. Evenals de apartheid, die nu uitgaat van de zwarte gemeenschap. En is het oorverdovend stil in het politiek correcte kamp. De ene mens is kennelijk de andere niet. Gôh, hoe zou je dat nou kunnen noemen?.

squadra | 19-05-19 | 15:15

Hef dat EU-parlement gewoon op. We hebben al een dagtaak aan het opdweilen van de alfabetsoep aan regelgeving die de Staten-Generaal, gemeenteraad en Provinciale Staten weten uit te braken om hun bestaan te rechtvaardigen of zich mee onledig te houden. Het zou sowieso beter zijn als politiek een parttime baan zou zijn, naast een echt beroep waarmee je ook daadwerkelijk in de samenleving staat en niet erboven, zodat je fulltime je snode plannen kan smeden.

Zorg dat de soevereiniteit weer terugkomt bij de lidstaten. Dat geeft ook al genoeg problemen en corruptie, maar hoed je voor figuren die roepen dat die problemen zogenaamd verdwijnen als de politici samen een kartel beginnen. Dat is slechts een opmaat naar jou als burger maximaal kunnen uitzuigen en betuttelen, omdat je niet langer kunt stemmen met de voeten of vluchten voor een te grote lokale overheid. Als politici op lokaal niveau zullen zorgen voor oorlog, onderdrukking en corruptie, geef eens een goede reden waarom ze dat met een machtsmonopolie niet meer zouden doen?

Ook dat wij ons moeten weren tegen supermachten als Rusland, China of de VS is een absurde drogreden. Als je met eigen ogen kunt zien hoe grote overheden met teveel macht, ver weg staand van de lokale burgerij en kiezers, die macht misbruiken, hoe ze absoluut niet zorgen voor betere regelgeving op hoog niveau, maar simpelweg dezelfde willekeur door je strot duwen als nationale politici en lokale raadsleden, hoe kun je dan in vredesnaam de EU als "oplossing" zien? Dat is zoiets als je halve vermogen weggeven aan een ongure knokploeg uit angst om beroofd te worden door een andere knokploeg.

Het is ook nergens voor nodig. De zogenaamde voordelen van de EU kunnen ook, zelfs veiliger en beter, zonder superstaat of staat der staten:
-Vrijhandel kan ook op basis van nationale wetten, die je kunt harmoniseren via niet-bindende Richtlijnen, maar ook terugdraaien als daar lokaal behoefte aan is. Dat is zowel veiliger voor de vrijheid als democratischer. Of je moet het "democratisch" vinden als we straks in een wereldomspannende VN-staat leven waar een meerderheid van Chinezen, Indiërs, Islamieten, convervatieve Christenen en Derde Wereldbewoners gaat bepalen hoeveel vrijheid of gelijke rechten je als man, vrouw, hetero, homo, andersdenkende of ongelovige in Nederland mag hebben. Democratie in haar pure, waanzinnige vorm: twee wolven en een schaap die samen besluiten wat er op het menu staat.
-Defensie kan ook in NAVO-verband. Daar is niet een eng monopolieleger voor nodig dat slechts één heer in Brussel dient, en daarmee ook, zoals Loesje het al zei, een dictatuur met slechts één staatsgreep mogelijk maakt. Nu nog niet misschien, maar de mogelijkheid moet je een toekomstig despoot niet willen geven. Mocht je het zonder de VS willen rooien, kun je ook een "EUVO" oprichten.
-Wel graag met een strikt neutrale buitenlandpolitiek, want ik zit niet te wachten op een tweede regime-changing club van wereldwijde bemoeials zoals de VS of de vroegere koloniale machten. Oekraïne moet eerst zelf maar eens een redelijke vrede sluiten met Rusland en haar interne conflicten oplossen voordat ze lid mogen worden. Wie de behoefte voelt partij te kiezen in een buitenlands conflict, lever je paspoort in en sluit je aan bij één van beide schurkenstaten. Sleep niet NL, laat staan heel Europa mee in je bloeddorstige behoefte aan oorlog en miljoenen doden als "oplossing" van een conflict tussen twee overheden en een autochtone minderheid die onafhankelijkheid nastreeft.
-Zorg dat alleen staten lid mogen worden of blijven die de taal en autonomie van autochtone minderheidsvolkeren en zelfs indien gewenst bij referendum afscheiding daarvan accepteren. Anders is dat ook vragen om toekomstige problemen met terreur (denk ETA of IRA) of zelfs burgeroorlog waar de EU dan ook in verzeild raakt (denk Catalonië).
-De Euro, toch al een wanstaltige vrucht van machthebbers die graag alle macht in één hand verenigd zien, kun je reduceren tot niets meer dan een mandje van nationale munten. Als zuidelijke staten die dan qua hun aandeel kapot willen inflateren moeten ze dat zelf weten, dan gaat hun nationale munt ook kopje onder. Wellicht is het zelfs heilzaam voor hun economie en export. Maar i.i.g. kunnen wij dan de Gulden blijven gebruiken en zo hard of zacht maken als we zelf willen. Lijkt me eveneens democratischer en vrijzinniger dan simpelweg de helft plus één lidstaat in de ECB te laten bepalen dat we voor een harde of zachte munt gaan (en drie keer raden dat het het laatste wordt).
-Vrij verkeer van goederen, mits conform de lokale regelgeving waar ook onze eigen bedrijven zich aan moeten houden, best. Maar vrij verkeer van personen is geen bijzonder groot succes gebleken. En er leeft bij een zeer groot deel van lokale bevolkingen de behoefte om niet teveel vreemdelingen binnen te krijgen. Geen enkel volk wil een minderheid in eigen land worden. Vraag het de voormalige kolonieën, een Israëli of Palestijn maar. Geef een redelijke (niet bindende) algemene Richtlijn over waar een immigrant aan moet voldoen, maar laat het aan lokale bevolking via referenda over of ze bepaalde groepen of hoeveelheden willen beperken. Stug doordrammen tegen zo'n meerderheid in dat ze vreemden moeten accepteren die ze niet kunnen luchten is vragen om conflict en je wakkert de opkomst van "populisten" en eventueel echt extreem-rechts (of links) er alleen maar mee aan.

Dus samenwerking op bovenstaande voorwaarden, graag, maar een machtsmonopolie, nee bedankt. Macht corrumpeert, en dat wordt er echt niet beter op door minder mensen er nog meer van te geven.

Wol | 19-05-19 | 14:20 | 5

@Beste_Landgenoten | 19-05-19 | 14:33:
Dat laat ik aan de regering of bevolking over. Wil men een harde munt, printen we weinig extra Guldens, willen we een zachte dan printen we wat meer. Willen we de D-Mark, Dollar of Euro volgen qua koers, printen we even hard als zij.

Wel graag door het direct te printen bij bijvoorbeeld een begrotingstekort, en niet de slinkse route van de "onafhankelijke" Centrale Bank die huidige regeringen in staat stelt een berg schulden af te wentelen op toekomstige generaties kiezers die nooit voor deze overheid of dit beleid hebben gestemd.

Laat het domme volk en de echte populisten onder de politici het maar gelijk in de portemonnee voelen: begrotingskorten en potverteren? Dan ook per direct de inflatie accepteren.

Wol | 19-05-19 | 15:09

@Beste_Landgenoten | 19-05-19 | 14:33:

Maakt feitelijk niet uit.
Die koppeling aan de D-mark heeft ons weinig of niks gekost.
De koppeling aan drachmes en lires middels de euro blijkt wel vrij duur.

Dandruff | 19-05-19 | 15:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Altijd weer het gezeik over een ondemocratisch instituut in een land waar de koning deel van de regering uitmaakt en de premier, burgemeesters net zoals commissarissen gewoon van deze koning worden benoemd.

NL is echt het laatste land - behalve VK - dat het over democratie moet hebben.

redanx | 19-05-19 | 13:43 | 4
-weggejorist-
Nick-ta-Mere | 19-05-19 | 15:26

Ja Noord Korea en China zijn natuurlijk veel meer ontwikkelde democratieën.. dat weet iedereen. [deskbang]

Epistulae_Morales | 19-05-19 | 16:32
▼ 1 antwoord verborgen

Haha, wat is de leeftijd op Facebook, zal niet veel van de NPO verschillen.

kees de short | 19-05-19 | 12:35

Dat Farage op 34% is natuurlijk wel een gevolg van de Britse mentaliteit van dat als iemand een puinhoop maakt hij het ook zelf mag gaan opruimen. Deze verkiezingen zijn voor GB voor spek en bonen, mocht de Brexit doorgaan, en zo niet, iig een straf.

Epistulae_Morales | 19-05-19 | 12:22 | 7

@Beste_Landgenoten | 19-05-19 | 13:17: Ja, merk dat ik het moeilijk vind om het nu al af te keuren. Hopelijk kreeg hij het geld als kers op de taart en niet in het begin...... maar misschien is dit geld wel in het begin belooft bij success... Toch zal het een innerlijke overtuiging van hem zijn en hij heeft er hard voor gestreden tegen de stroom in. Gun het hem wel. Ben ik nu ook corrupt, want ik weet ook dat je de schijn moet voorkomen, integer moet zijn.
Kun jij mij even veroordelen, Beste Landgenoten?

ger1306 | 19-05-19 | 13:53

@ger1306 | 19-05-19 | 13:53:
Dat hangt ervan af. AQls je destijds wel tegen Pechtold tekeer ging, wat overigens een heel ander en onschuldiger karakter had dan deze betaling aan Farage, dan heb je het voordeel van de twijfel. Maar mij lijkt het, als je veel harde woorden uitdeelt aan andere politici over moraal je zelf toch een beetje moet opletten door welke bank jij je "gratis" laat spekken.

Beste_Landgenoten | 19-05-19 | 14:36

@Koning BongoBongo | 19-05-19 | 12:35: we zullen het zien.. het duurt nog zon tien jaar voordat de Britse economie van de Europese vasteland is ontrafelt. Franse en Duitse bedrijven zullen gewoon eisen stellen aan producten zodat zij een cobcurrentievoordeel zullen behalen ten koste van niet EU bedrijven. Dat is zoals de EU werkt en waarvoor die is opgericht.
En over Bevrijdingsdag: klopt exact maar dat heeft natuurlijk geen flikker te maken met hoe de vlag ervoor hangt.. met hun 30% devaluatie van buitenlandse investeringen

Epistulae_Morales | 19-05-19 | 16:45
▼ 4 antwoorden verborgen

we kiezen niet alleen voor "wie mag applaudisseren". Als je de link volgt en even checkt dan lees je dit:

Het Parlement neemt deel aan de goedkeuring van EU-wetgeving in een mate die afhankelijk is van de rechtsgrondslag van het betrokken wetsontwerp. Het Parlement heeft zich hierbij geleidelijk ontwikkeld van een puur raadgevende instantie tot een medewetgever die op gelijke voet staat met de Raad.

A. Gewone wetgevingsprocedure

Sinds de inwerkingtreding van het Verdrag van Nice (1.1.4) werd de medebeslissingsprocedure toegepast op 46 rechtsgrondslagen van het EG-Verdrag. Deze procedure stelde het Parlement in beginsel op gelijke voet met de Raad. In geval van overeenstemming tussen de beide instellingen werd het wetsvoorstel na eerste of tweede lezing aangenomen, maar indien er geen overeenstemming werd bereikt, kon het voorstel alleen worden aangenomen na een geslaagde bemiddelingsprocedure.

----

Het is natuurlijk nog steeds een soort van nepparlament als ze geen wetten mogen indienen (daar vind ik niks van terug). Maar het is niet compleet onbelangrijk wie in het EP zit. Stemmen dus!

Devox85 | 19-05-19 | 12:10 | 7

@Koning BongoBongo | 19-05-19 | 12:46: en wat heeft deze klaagzang met de EU te maken?
We hebben de EU niet gewild? Waarom stemmen we dan al sinds het bestaan in meerderheid op pro EU regeringspartijen EN wordt het meer EU i.p.v. minder? Dus aantoonbaar onzin.
U bent misschien tegen, maar u bent wel een minderheid.

Epistulae_Morales | 19-05-19 | 16:57

@Dandruff | 19-05-19 | 13:15: commissies en ook commissarissen worden natuurlijk wel verkozen, maar niet direct, of door u. Of denkt u dat een commissie zichzelf benoemt? Is in Nederland niet anders: geldt voor ons staatshoofd, commissarissen vd koning, burgemeesters, ministers, staatssecretarissen, en elke (werk)commissie in de tweede kamer, eerste kamer, provincie en gemeente. Ze worden aangesteld door gekozen vertegenwoordigers.

Het wel aartsniveau is zeer gerelateerd aan handel en daarmee ons grootste handelsverbond, de EU. Gewoon een feit. Export is overigens het enige waar we echt geld mee verdienen, want de rest is geld rondpompen en het gas is bijna op. We verdienen zelfs zoveel geld met handel en export dat het niet eens opvalt als iemand in Nederland niet hard werkt. Het geld is vrijwel ‘gratis’ maar natuurlijk wordt het wel verdiend in de handel.

De hypotheekcrisis werd veroorzaakt doordat veel te veel hypotheken zijn verstrekt aan mensen die ervan uitgingen dat het alleen maar beter kon gaan. Daar waren we echt wereldkampioen in. Maar dat is nationaal beleid. De EU en ECB waarschuwde al heel lang voor wat gebeurde. Tenslotte is die crisis gewoon terecht en een mooie correctie op een overspannen markt: geld is niet gratis..
Nou, de mijne wel.. en nog steeds weten veel mensen nog niet dat de crisis nog lang. Iet is opgelost.. die schuld die we destijds aangingen om hier het licht aan te houden is nl nog niet afgelost.
Die verdwijnt ook niet zomaar vanzelf.. daar zijn bezuinigingen voor nodig.

Epistulae_Morales | 19-05-19 | 17:09

@Epistulae_Morales | 19-05-19 | 16:57: U slaat voor het gemak een cruciale stap over om uw gelijk te halen . Destijds werd er met een meerderheid tegen EU gestemd ; toen werd er op slinkse wijze een kleine aanpassing gedaan aan de overeenkomste et voila ......

Koning BongoBongo | 19-05-19 | 18:27
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik heb zo'n vermoeden dat er al plannen zijn om Farage te.... ehm.... neutraliseren zeg maar. Hij is van 'pain in the ass' naar 'formidable opponent ' gestegen binnen de EU .

Koning BongoBongo | 19-05-19 | 11:10 | 1

Is al een keer geprobeerd zonder succes... U herinnert zich wellicht nog de beelden van een klein verfrommeld sportvliegtuigje temidden in een grasveld waar Farrage onder het bloed uit kwam kruipen... Wed maar dat hij zijn zaakjes heeft geregeld om zoveel mogelijk uit te sluiten dat 'ze' nog een keer zo'n kans krijgen....

Expertus_Dico | 19-05-19 | 12:48

Aan goede gewoontes moet je vasthouden,dus daarom toch Feynman topic lezen.
En dan merken aan de inhoud dat je deze bijdrage zeker niet had mogen missen.

Treffende Timmermans analyse van een kruiperige hond,en de bedenkelijke handelingen van de ECB die de Nederlandse pensioenen naar de bodem van de put trekken,met die te laag gehouden flut rente.

En dan de vraag hoe we zullen eindigen?
Mijn vrees is dat we heel hard en heel lang moeten gaan knokken om onze Europese straten weer islamdwangvrij,3e wereldniveauvrij en leefbaar te krijgen.
Om onze parlementen weer democratisch en dienend ingesteld te krijgen.
En om de eigen normen en waarden weer terug te krijgen.

Welles! Nietes! | 19-05-19 | 11:07 | 4

@komtdatschot | 19-05-19 | 11:15:
We zullen Oost Europa waarschijnlijk heel hard nodig hebben als opvang voor vrouwen en kinderen,en inzet van mankracht mocht het tot uiterste confrontaties komen om weer te komen tot het niveau van voor de EU dwangbevel uit 1992.

Welles! Nietes! | 19-05-19 | 11:50

@Wellesnietes
Wat die rente betreft, de vraag die niemand stelt:
als er nu een noodsprong moet worden gemaakt om die rente laag te houden "want anders vergaat de wereld" of zo, waarom hebben we dan überhaupt een internationaal financieel systeem met rente?
Veel ethische systemen veroordelen immers het gebruik van rente (Christendom, Islam, Talmudisch Judaïsme), de redenen die ervoor gegeven worden zijn steekhoudend maar "Het Westen" weet het beter... en zet de persen aan met alle gevolgen van dien (inflatie, waardedalingen, speculatie, woeker enz enz) om hem op 0 te houden.
Wees flink en schaf het dan meteen af, zoals Marx ook al eens voorstelde.

kindapaas | 19-05-19 | 12:04

@kindapaas | 19-05-19 | 12:04: misschien laten banken zich gewoon niet leiden door ethische systematiek? Of anders hun beleggers niet.
Juist in een land als Nederland zou dat toch duidelijk moeten zijn...

Epistulae_Morales | 19-05-19 | 16:47
▼ 1 antwoord verborgen

Nog belachelijker is dat ze ook hebben laten onderzoeken wat gebieden met populaties met overwegend lage inkomens nodig hebben.... en dat daar ontwikkelingsgeld naar toe gaat

Epistulae_Morales | 19-05-19 | 12:35

@Beste_Landgenoten | 19-05-19 | 12:20: Laat ze settelen in Namibie ! Land is zo groot als Frankrijk en Duitsland bij elkaar en heeft maar 3 miljoen inwoners . Maar ja....... geen gratis geld ...

Koning BongoBongo | 19-05-19 | 12:48

@Beste_Landgenoten | 19-05-19 | 12:20:

Jij hebt het over doodschieten.
Al duizenden jaren worden grenzen bewaakt zonder dat er doden vallen. Mensen vragen of ze mogen passeren; dat mag wel of niet. En als het niet mag maken ze rechtsomkeert.

En zo kan het dus nog steeds. Scheelt niet alleen duizenden verdrinkingen per jaar, maar scheelt ook ontelbare mensen die in slavernij eindigen.

Dandruff | 19-05-19 | 14:43
▼ 1 antwoord verborgen

Rutte zal na donderdag nog heel wat moeten uitleggen aan zijn Brusselse vriendjes als FvD de grootste Nederlandse partij in het EP is. Dan blijkt het wingewest Holland toch niet zo loyaal als Brussel graag zou willen zien. Wie weet houden de betalingen aan de EU op een dag wel op…

Irnerius | 19-05-19 | 10:34 | 1

Daarom nog meer repressie. Meer EUvsInfo, etc. 1984 is onze beschreven toekomst als we het kartel onder leiding van de vv(d) laten doorgaan op deze weg. Freedom is slavery.

O2Neutraal | 19-05-19 | 10:42

voor 12000-30.000 per maand exclusief "leefgelden" en "reiskosten" die kunnen oplopen tot 800 per dag voor een EP wil ik ook wel... lamaar, mijn baan wacht, 9.90 per uur zucht

onesizefitsall | 19-05-19 | 10:11 | 3

Trouw met zo'n Sophie in het Geld-type of zo'n enge GL of vv(d) dame en je profiteert ook mee.

O2Neutraal | 19-05-19 | 10:15

Klappen voor de Opperste Sovjet tijdens het taartjes eten is hooggekwalificeerd werk. Daar is talent voor nodig en voor talent moeten de burgers nu eenmaal veel betalen. Zie je ook wel in Hilversum, waar veel talent leeft. Heel veel.

Jan Passant mk2 | 19-05-19 | 10:36

Ach gut.. en jij denkt ook dat jij dat met jouw 9,90 per uur baantje ook kunt? De combinatie van dom en arrogant zijn wel de ergste.. totaal wereldvreemd..

Epistulae_Morales | 19-05-19 | 12:37

Je kan de gang naar de stembus maken, niks mis mee, zie het maar als de plantjes water geven, maar over de wereld hebben we natuurlijk nul komma nul greep.
Er zijn zoveel bestuurslagen, en we weten individueel zo weinig, dat we vrijwel niets kunnen. We vernemen beelden van gebeurtenissen over de hele wereld, zoals beelden van Amerikaanse oorlogsschepen in de Golf, dat we de behoefte voelen om er iets aan te doen. Je ziet iets op een beeldscherm, en je wilt er iets mee. Daar komt het in feite op neer. Je hoort geruchten (breaking!), en je ziet pakkende beelden, en hup daar komt de behoefte om iets te gaan ondernemen.

Rest In Privacy | 19-05-19 | 09:42 | 3

Het is vooral zaak de onderwerpen waar je wel iets aan kunt doen goed te behandelen, namelijk de zaken waar je wel invloed op hebt. Dus niet een demofoob proto-fascistische organisatie boven je zelf plaatsen. Niet een Europees leger, niet je veto opgeven, niet je economisch beleid door hen laten bepalen. Etc.. En wel goede afspraken over grensoverschrijdende criminaliteit, energie distributie, wegen, post, vrachtvervoer, etc..

O2Neutraal | 19-05-19 | 10:05

@O2Neutraal | 19-05-19 | 10:05: Dat heb je mooi gezegd, maar ja...80% stemt daar dus wel voor, d.w.z. voor de EU. Partijen die zaken voorstaan die jij nu net noemt, zijn in NL, in DU, en FR nog zwaar in de minderheid. Eigenlijk zou ik eindelijk eens politiek actief moeten worden, in plaats van hier alleenmaar een beetje te ouwehoeren. Als ik me aanmeld bij FvD, zijn de andere partijen veroordeeld tot een bestaan in de uiterste marge van de politiek.

Rest In Privacy | 19-05-19 | 10:16

@O2Neutraal | 19-05-19 | 10:05:
Goede houding. Daar komt het op neer inderdaad: zeven van de info, haal eruit welke info bedoeld is om ons een bepaalde richting op te duwen. Dat betekent dat er ook een andere richting is en dat ze er veel moeite voor doen om ons daarvan te weerhouden.

kindapaas | 19-05-19 | 10:17

Ik kijk alleen maar plaatjes, zie daar Hans Brusselmans zonder taartje maar met gebald vuistje staan!
Heeft onze gevaarlijke superkwal het EUpride festival gewonnen?

Jan Passant mk2 | 19-05-19 | 09:27

Het heeft dus eigenlijk geen enkele zin om te gaan stemmen voor het Europarlement.
Er is corruptie overal, en dat is van alle tijden. Het is een wonder dat de maatschappij nog zo goed functioneert eigenlijk. Komt door het welbegrepen eigenbelang van ieder individu: je kunt maar beter het spelletje meespelen, dan ben je voor jezelf nog het beste af.
Natuurlijk, er komt een moment waarop de muziek ophoudt.
Dat we niet allang in aantallen sterk zijn kort gewiekt, is dankzij de atoombom. Hierdoor laten mensen het wel uit hun hoofd om massaal in tanks over laagvlaktes naar de vijand te rijden.

Rest In Privacy | 19-05-19 | 09:27 | 3

Even voor mijn beeld. Welke richting rijd ik op? Rijd ik eerst naar Den Haag of eerst naar Brussel?

F. Jacobse | 19-05-19 | 09:49

@F. Jacobse | 19-05-19 | 09:49: Tiep maar in de navigatie van je tank: Brussels headquarters.

Rest In Privacy | 19-05-19 | 09:57

Zeik dan ook niet als het tegenvalt

Epistulae_Morales | 19-05-19 | 12:38

Net bij het 'verkeerde' topic geschreven, maar serieuze vraag. Joris, excuus voor deze 'dubbelpost'.
Ik lees in de panelen tegels over het wel of niet stemmen; wat is wijsheid?
Stel dan de helft van de stemgerechtigden niet op komen dagen: opkomst dramatisch laag, EU haalt schouders op, naderhand stelt de EU (en de EU-adept) bij a-populaire keuzes dat je dan maar had moeten stemmen.
En als die helft een blanco stem uitbrengt? De EU slaat zich op de borst, want kijk eens wat een opkomst, aantal blanco stemmen lullen we niet meer over. De uitslag (hoogstwaarschijnlijk zeer pro-EU) wordt gebruikt om 'aan te tonen' dat de EU het zo lekker doet.
Anti-EU partij stemmen? Zinloos, want we stemmen op een leeuw zonder tanden; alle functies waar daadwerkelijk veranderingen kunnen worden doorgevoerd zijn niet verkiesbaar zoals door Feynman beschreven.
Wat dan? Iemand een goed voorstel? Wat kan je als burger nou nog doen als je belangrijkste wapen, je stem, totaal geen effect heeft?

EEnzame SchizofrEEN | 19-05-19 | 09:25 | 2

EEnzame SchizofrEEN | 19-05-19 | 09:25,

Verkiezingen voor dit EU-circus zijn altijd al historisch laag geweest, rond de 30%. Maar de EU-laven zien dat als "tevredenheid". Blanco stemmen is een duidelijke boodschap, maar een die slechts ééns in de 4 jaar gemaakt kan worden. Stel dat miljoenen dat doen (geloof ik niet eens) dan is dat één dag nieuws en daarna glas, plas, was.

Ik denk dat je toch gewoon moet stemmen op een anti-EU partij.
Anti-EU partijen kunnen als ze groot genoeg worden wèl het verschil maken. En tot die tijd zijn ze een luis in de pels. De YouTube filmpjes van Farage zijn niet voor niets zo razend populair; hij heeft heel veel ogen geopend. Het EU-nepparlement heeft meer Farages nodig.

Dandruff | 19-05-19 | 10:04

@ES
Leg het dilemma bloot, zet ze voor het blok en breng je proteststem uit. Niet stemmen en denken dat ze zichzelf dan vanzelf opheffen is niet realistisch.
Laat ze maar "beter uitleggen" waarom dat cordon sanitaire nu eigenlijk nodig is en let intussen op hoe de "goeden" omgaan met al die mensenrechten enz enz op basis waarvan "rechts" vortdurend gedemoniseerd wordt.
Een voorbeeld: waarom zijn de "goeden" zo stil terwijl in het door het Westen gesteunde concentratiekamp Yemen een complete bevoking etnisch gegenocideerd wordt?
De in Banghla Desh goed opgevangen "Rohingya" zijn na een afwezigheid van meer dan 1000 jaar plotsklaps opnieuw opgedoken en lijken in korte tijd het media troetelkind van goedlinksch te zijn geworden, vergezeld van aantoonbare fake news berichten over een groepje marginale vermeende nationalistische buddhistische monniken, die door niemand serieus worden genomen.
Laat ze dát eens "beter uitleggen", als ze durven. Maar leg het bloot en gebruik je stem!

kindapaas | 19-05-19 | 10:29

En laat er nu een onderzoek naar Farage op handen zijn naar aanleiding van € 500.000 aan illegale giften. Betaald door een verzekeringsmaatschappij die belang heeft bij een Brexit.
Farage heeft zijn huis, auto met chauffeur en beveiligers aan de verzekeringstycoon Arron Banks te danken.

leo de pejo | 19-05-19 | 09:22 | 2

Prima! Maar dan ook 'gelijke monniken, gelijke kappen' dus ook de overige partijtjes tegen hetzelfde licht houden. En dat zal wel niet gaan gebeuren; als je het op feiten niet kunt winnen, speel je op de man.

EEnzame SchizofrEEN | 19-05-19 | 09:27

@leo de pejo,

Heb je ook een bron of link?
Verder is Farage pas schuldig bent als hij daarvoor veroordeeld is. Tot die tijd is hij onschuldig. Besef bovendien dat een "onderzoek" niet altijd een echt onderzoek is. Zie de almaar voort etterende laster tegen Trump, puur het gevolg van Democraten die niet tegen hun verlies kunnen. En zij beseffen dat hun nep-onderzoeken meer politiek effect hebben dan hun oproepen tot geweld tegen Republikeinen waar eigenlijk alleen antifa gehoor aan geeft.

Los daarvan, bovenstaande column is niet door Farage geschreven, en gaat ook niet over Farage. En al zou de column door Farage geschreven zijn, dan zouden de beschreven feiten niet meer of minder waar worden na een veroordeling van Farage.
Vandaar dus dat de ad hominem als drogreden wordt gezien.

Dandruff | 19-05-19 | 09:53

@Koning BongoBongo | 19-05-19 | 08:52: ... veiligheid wordt met de dag minder ...

veiligheid daar wordt aan gewerkt - er komen in Nederland 17.000 agenten bij en we zijn gestopt met vredesmissies in moslimlanden, ook het leger is nu inzetbaar.

sociaal_econoom | 19-05-19 | 09:21 | 6

@Dandruff | 19-05-19 | 10:16: laat ze maar beginnen met een 'missie' in Nederland, ook al grotendeels tot de doelgroep behorend en veilige thuishaven voor terroristen.

SlimmeBelg | 19-05-19 | 11:12

@2tribes | 19-05-19 | 11:03:

Eens. Maar het begint natuurlijk gewoon met het los laten lopen van gevaarlijke gekken. Eerst in afwachting van hun proces; daarna een fopstraf; daar gaat een derde vanaf; en de overige tijd zitten ze in een *open inrichting*, dus feitelijk een gratis hotel. Gratis voor de klant; niet voor de samenleving ivm heel dure "specialisten". Om over klanten met een enkelband nog maar te zwijgen.
Tja, en die paspoorten; ook zonder (tweede) paspoort kun je door heel de EU reizen zonder gecontroleerd te worden. En ik vraag me af hoe streng er aan de buitengrenzen wordt gecontroleerd; als iedereen naar binnen kan, zal naar buiten ook niet overdreven moeilijk zijn. Tenzij we een aanhoudingsbevel rondsturen, maar hoe vaak zal dat gebeuren?

Dandruff | 19-05-19 | 11:38

@SlimmeBelg | 19-05-19 | 11:12:

Ik ben niet zo voor de inzet van het leger tegen burgers, ook al zijn het criminelen. Dat is de taak van de politie, en de voornaamste reden dat die faalt is omdat justitie en rechterlijke macht de politie tegenwerken. Omdat zij het volk, en niet de criminaliteit als het grootste gevaar zien.
Dat los je niet op met inzetten van een leger dat waarschijnlijk net zo hard tegengewerkt gaat worden. Tenzij ingezet tegen het volk.

Dandruff | 19-05-19 | 11:42
▼ 3 antwoorden verborgen

Topic Feynman 126 reacties, Eurovisiesongfestival +500. Dit land verdient gewoon niet beter.

azijnseikerT | 19-05-19 | 09:00 | 4

@azijnseikerT | 19-05-19 | 09:04:
Je moet gewoon beginnen aan zoiets. Mensen zijn altijd ongeduldig, begin bij het begin en houdt het eind in gedachten. We zijn ook niet in een jaar tijd in deze enge situatie terecht gekomen.

O2Neutraal | 19-05-19 | 10:07

@O2Neutraal | 19-05-19 | 10:07:
Ja klopt. Maar de laatste paar jaar gaan de door velen ongewenste ontwikkelingen wel exponentieel snel. Alleen... opgeven is geen optie!

2tribes | 19-05-19 | 11:07

@azijnseikerT | 19-05-19 | 09:04: wij wel hoor.. wij kunnen investeren waar we willen... Zuid Europa kan niet terug... Maar laten we nou niet doen alsof die niet voor hun eigen financiele beleid en begroting verantwoordelijk zijn.

Epistulae_Morales | 19-05-19 | 12:42
▼ 1 antwoord verborgen

Graag debat Farage -Rutte one on one . Kijken wie er wint .......

Koning BongoBongo | 19-05-19 | 08:45 | 5

@zoalsikhetzeg | 19-05-19 | 09:41: is ook onzinnig.. moet Timmermans VS Farage zijn. Hieft Frans maar 2 dingen te vragen:
1) how are things going so far with this Brexit of yours?
2) could you answer this question in Dutch so electorate that needs your explanation the most can understand?

Epistulae_Morales | 19-05-19 | 12:45
▼ 2 antwoorden verborgen

We stemmen dus eigenlijk gewoon voor niets want met onze stem schoppen we geen deuk in een pakje boter. Als dat hele Europesche parlement geen moer te zeggen heeft, wat doen die lui dan daar behalve een gigantische hoeveelheid belastinggeld opsouperen? 750 leden die allemaal voor spek en bonen op een plek zitten waar ze geen donder uitvoeren en waar niet naar geluisterd word als er belangrijke beslissingen gemaakt worden. Dat doe de Europese Commissie. M.a.w., die 750 man kan gewoon weer terug naar huis en een baan gaan zoeken. Dead wood.

clockandhammergame | 19-05-19 | 01:04 | 2

Iedere euro die het EP/EC circus kost dient geminderd te worden op zowel budget als ambitie van de lidstaten. Als onze politici daartoe niet in staat zijn moeten ze vervangen worden, simpel zat.

kindapaas | 19-05-19 | 04:43

Als ze allemaal thuis blijven valt het ook niemand op. Behalve dat het ons bakken met geld scheelt.

azijnseikerT | 19-05-19 | 08:51

Dus eigenlijk kun je het beste gewoon je huis 'op hypotheken' ? En als je uiteindelijk met pensioen mag gaan je huis verkopen?

Het probleem is dan dat je misschien moeilijk vaarwel kan zeggen tegenover je huis, omdat je daar al lang in woont..

Maar wat duidelijk is is het feit dat je dus beter voor je eigen hagje kan zorgen.

Nacho_Vidal | 19-05-19 | 00:38 | 11

@O2Neutraal | 19-05-19 | 10:23: Wat erven betreft zit het zeer met name in het dubbel belasten. Inkomstenbelasting, prima. vermogenbelasting... Oke. Maar waarom moet er over het resterend vermogen nog een keer belasting worden betaald zodra het van ouder op kind overgaat? Het kind zal namelijk het eerstvolgend jaar ook weer vermogenbelasting gaan betalen over wat er bij is gekomen. Kortom, best wel achterbakse heffing.
Voor wat betreft adel en dergelijke, gelijkheid is ver te zoeken. En dat gaat meer en meer schuren.

EEnzame SchizofrEEN | 19-05-19 | 11:37

@O2Neutraal | 19-05-19 | 10:23: heel simpel. Ten eerste is dat geld al overmatig belast. Er is geen rendement op te behalen. En wat ik al zei. Als ik mijn geld uitgeef, bepaal ik zelf waar dat aan gebeurt. De buren kopen een auto en ik geef het aan mijn kinderen. Een ander geeft het aan een goed doel. Die kan er bovendien nog wat van terug claimen. Het is compleet scheef. Maar ik begrijp goed tot welk gezin jij behoort.

azijnseikerT | 19-05-19 | 11:39

Van iedereen mag verwacht worden dat je vanaf je 18e voor je eigen hachje zorgt...

Epistulae_Morales | 19-05-19 | 15:38
▼ 8 antwoorden verborgen

@Feynman,

Weer een hele goede column.
Nog even over "lidstaten die van elkaars problemen genieten".
Het effect daarvan is dat die problemen verveelvoudigd worden, over de hele EU.

Bijvoorbeeld, open grenzen; grensbewaking is echt geen probleem voor toeristen of handelaren, maar bemoeilijkt wel criminelen. Criminelen worden dan aan de grenzen tegengehouden, en als ze door mogen reizen weten we waar ze zitten. Nu wordt de EU geteisterd door goedgeorganiseerde Roemeense inbrekers die vandaag in Zaandam, morgen in Luik en overmorgen in Lyon toeslaan. Die worden nooit gepakt. Albanese mensenhandelaren reizen met minderjarige meisjes langs alle red light districten, en niemand heeft daar zelfs maar weet van. Dit beleid vermindert de kennis over criminele circuits, vermindert daarnaast de pakkans en verveelvoudigt dus de criminaliteit.

Hetzelfde geldt voor de jihad; Marokkanen uit België plegen aanslagen in Parijs; en een Algerijn uit Frankrijk schoot het Joods Museum in Brussel leeg. Bijna allemaal hadden ze in Syrië gevochten, maar kwamen ongezien via Italië en Griekenland weer terug. Er is geen enkel overzicht. Dat allemaal dankzij de open binnengrenzen EN de open buitengrenzen van de EU.

De EU creëert veel meer problemen dan zij belooft op te lossen.
Terwijl de EU nog geen enkele serieuze belofte waar heeft kunnen maken.

Dandruff | 19-05-19 | 00:27 | 10

De EU is bezig om onze verzorgingsstaat steen voor steen af te breken ; financieel ,maar ook veiligheid wordt met de dag minder.......... voor een illusie . De grootste clusterfuck van de laatste decennia ...........

Koning BongoBongo | 19-05-19 | 08:52

@sprietatoom | 19-05-19 | 02:05:

Precies. Terwijl een EU-FBI helemaal niet nodig is want we hebben al sinds 1923 zoiets als Interpol. En daarvoor werkten landen ook al vaak samen op juridisch gebied; Interpol werd opgericht om dat te vergemakkelijken. Het is net alsof je een EU-leger opricht terwijl je al sinds 1949 zoiets als de NAVO hebt (ik noem maar wat geks).

Voor samenwerking heb je geen Vijfde Rijk nodig. Voor handel ook niet, er wordt in Europa al duizenden jaren handel gedreven. Letterlijk; de Feniciërs handelden 3.500 jaar geleden al met de Kelten in Ierland en Engeland.
De EU draait alleen maar om geld en macht, om corruptie en nepotisme.

Dandruff | 19-05-19 | 09:40

@Koning BongoBongo | 19-05-19 | 08:52:

Eens.
Met als enige kanttekening dat onze eigen leiders dat ook al decennialang doen. Het feit dat er al sinds de jaren '70 met uitkeringen en subsidies wordt gerotzooid ligt niet aan de EU. Het feit dat fraude door Marokkanen en Turken anno 2019 nog steeds nauwelijks kan worden aangepakt (want "racisme") evenmin. Het kartel dat nu de EU runt deed voor die tijd ook al haar best onze verzorgingsstaat onhoudbaar te maken.

Dandruff | 19-05-19 | 09:44
▼ 7 antwoorden verborgen

Teveel vraagtekens. Alle vragen te beantwoorden met nee.

jan99 | 19-05-19 | 00:18

Die hele EU is een ritje richting de afgrond. De zakkenvullers in Brussel zijn dan allang gevlogen. Lafaards.

Rest In Privacy | 19-05-19 | 00:07 | 2

En u en iedereen is afgeroomd tot ver achter de komma.

Rest In Privacy | 19-05-19 | 01:20

En maar als 'leider' blijven uitdragen welk een groot goed democratie is en hoe dankbaar we moeten zijn dat we in een democratische rechtstaat leven, terwijl de marginale invloed die we op dat rechtssysteem hadden ons meer en meer wordt ontnomen, totdat ons kiesrecht een regelrechte farce is geworden, Oh wacht...

2tribes | 19-05-19 | 11:17

Duitsland heeft de laatste 100 jaar Europa reeds in diepe ellende
gestort, de 3 e komt er met rasse schrden aan.
85% van de Pruisen steunt Merkel (en haar reetlikker rutte) nog steeds,
Dus vergeet het maar
Wir schaffen das.

joppo0 | 19-05-19 | 10:01

Volgens mij is het monsterzeges dus even een "e" injecteren.
Tropico kan ik zonder presentjes doen, kom gewoon mijn beloftes na aan het volk, misschien dat politici dit ook eens kunnen proberen?
Enfin, niet helemaal alles gelezen maar in vluchtig doorlezen ben ik het wel eens met Feynman zo te zien.
Keep it up.
Proost!

BootleggersSmurf | 18-05-19 | 23:50

De EU is net het Nederlands asielbeleid.
Als je je best doet en succesvol bent dan betaal je het meest. Dan betaal je voor anderen, die niet kunnen, niet willen en schijt hebben aan de waarden en normen die eigenlijk vereist zijn, maar niet gehandhaafd worden

Olleke | 18-05-19 | 23:46 | 1

Nogal logisch.. het lidmaatschap kost een percentage van je BBP wat ( in het geval van Nederland) voor 61% wordt verdiend met export naar EU landen en waarbij de totale exportwaarde 81% van ons BBP vertegenwoordigt en dat is dus logischerwijs te danken aan ons voordeel.
Overigens zijn de netto kosten dan natuurlijk ook een bedrag dat helemaal niets voorstelt bij het marketing budget van een gemiddeld bedrijf, het is nog geen 5% van de omzet

Epistulae_Morales | 19-05-19 | 15:44

Huilen met de wolven in het bos wanneer jouw vrienden de multiculturele droom nastreven.
Ofnietdan?

Ongeblustekalk | 18-05-19 | 23:44

Erg interessant om zo associatief te schrijven, maar de samenhang voor de veredelde platitudes ontbreken te vaak. Intuïtief wil ik het allemaal snel aannemen, wat het mooi maakt. Zoveel ruimte dat je eigen interpretatie gebruikt om het (eigen) gelijk aan te tonen. Bravo.

Rest In Privacy | 18-05-19 | 23:42 | 7

@Olleke | 19-05-19 | 00:11: Ja het is goed om geprikkeld te worden zelf na te denken, dit kan ook door een uitgekauwde weerlegging van je eigen overtuigingen overigens. Het een sluit het ander niet uit in deze.
Je kan boerenkool, aardappelen, mosterd, boter, melk en spek in een pan gooien, maar dat maakt nog geen maaltijd.
Zo vind ik het ook gaan met de stukjes van Feyman. Alles lijkt bij elkaar te horen, maar wat de verhoudingen zijn, hoe het bij elkaar gebracht wordt blijft in het midden. Je kan denken te weten hoe het zit, omdat het allemaal in je straatje past, maar de kans dat je een argumenten schema uitwerkt om copermissen te onderzoeken is nihil.
Verder is het weer heerlijk obsessief om het Grote Kwaad Extreem Links erbij te trekken met generalistisch geneuzel. Houdt die lui er lekker buiten en blijf bij je punt, dat maakt je punt sterker.

Rest In Privacy | 19-05-19 | 12:13

@2tribes | 19-05-19 | 11:25: feit is dat die zogenaamde valide argumenten natuurlijk niet valide zijn als ze gewoon niet kloppen, of gewoon zelfs niet begrepen worden

Epistulae_Morales | 19-05-19 | 15:45
▼ 4 antwoorden verborgen

Ha fijn,
Ha fijn.
Een borrel van Floreyn !

Mammeloe | 18-05-19 | 23:42

Feynman is weer goed en slaat de spijker op zijn kop.

frisenfruitig | 18-05-19 | 23:33

Genieten ? Kijk de eerste vodcast op jensen.nl
Met een mooie bijdrage van Nigel. Genieten !

Kamervraag | 18-05-19 | 23:28

EUSSR is alleen voor het groot-kapitaal en de werkgevers zodat arbeiders vandaag de dag niets meer kosten en als wegwerpartikelen kunnen worden gebruikt.

ProAsfalt | 18-05-19 | 23:24 | 4

@Dandruff | 18-05-19 | 23:43:
U heeft een punt, maar kan het niet gewoon zijn dat u beide gelijk heeft? Dus dat het zgn. grootkapitaal gewoon lekker opportunistisch een verdeel-en-heers doet door de gevaarlijke standpunten, van bijv. een GL en vv(d), te omarmen?

O2Neutraal | 19-05-19 | 10:14

@O2Neutraal | 19-05-19 | 10:14:

Eens, dat bedoelde ik ook met "het grootkapitaal gaat in die gekte mee".
Opportunisme is echter niet het probleem, iedereen probeert zijn brood te verdienen door zijn eigen ding te doen. Wij ook.
Het is uiteindelijk de overheid die het beleid bepaalt.

Bedenk daarbij overigens dat "grootkapitaal" nogal een versimpeling is, net als "arbeidersklasse". Net zoals individuele werknemers vaak tegenstrijdige belangen hebben, hebben werkgevers die ook. Twee bakkers in een willekeurig klein winkelcentrum moeten concurreren met elkaar... Maar ook met de twee grote supermarkten in datzelfde winkelcentrum die ook taart en brood verkopen. En ook die grote supermarktketens beconcurreren elkaar, en voelen op hun beurt de hete adem van nog grotere multinationals in hun nek. En alle vier die broodverkopers hebben ook te maken met allerlei grondstofprijzen, wetgeving, exploitatiekosten, HACCP, overlast, etc.

De gemiddelde ondernemer is daar echt veel meer mee bezig dan met het "als wegwerpartikel gebruiken van arbeiders". Dat is echt achterhaald 19e eeuws marxisme.

Dandruff | 19-05-19 | 11:08

Werknemers zijn gewoon, op een enkele uitzondering na, niks meer dan verhandelbare commodities in onze globalistische economie. Maar wel een grote mond over mensenrechten elders op de wereld uiteraard. Want deugen zullen we.

2tribes | 19-05-19 | 11:35
▼ 1 antwoord verborgen

Mooi stuk Feynman. Altijd welkom op de zaterdagavond.

Lochos | 18-05-19 | 23:23

De heer Frans Timmermans was in 2014 Minister van Buitenlandse Zaken... hij was te loslippig inzake de ramp met de MH17 (juli en augustus 2014).
Rutte II kon met hem niet verder... daarom hebben ze Frans in november 2014 een erebaan gegeven in Brussel als Eurocommissaris met een topsalaris van 31.000 per maand.
Ongelooflijk... hij wil dit jaar Juncker gaan opvolgen als voorzitter van de Europese Commissie - het (hij) moet niet gekker worden!

sociaal_econoom | 18-05-19 | 23:12

Wie niet aan tafel zit, staat op het menu. Zolang de EU bestaat kunnen we er maar beter inzitten, maar dan niet op z'n Nederlands als braafste jongetje van de klas, maar zoals andere landen het doen die als het zo uitkomt gewoon hun eigen gang gaan.

JTKDM | 18-05-19 | 23:12 | 1

sociaal_econoom | 18-05-19 | 23:12 | reageer
Wie niet aan tafel zit, staat op het menu. Zolang de EU bestaat kunnen we er maar beter inzitten
Mooie beeldspraak

Olleke | 19-05-19 | 00:01

Ik twijfel aan die Dirk-Jan Eppink: PvdA--->VVD----> 30 jaar EP, en den nu FVD. begrijp me niet verkeerd: de stroming Referendum EU/Nexit draag ik een warm hart toe, maar ik weet niet. Ik twijfel gewoon........ Nou ja, we gaan het zien!

kotelet | 18-05-19 | 23:11 | 6

@Titje | 18-05-19 | 23:30:
Dikke lul 3 bier, ik neem geen gok. Ik ben midden 30, en weet inmiddels wel een heel klein beetje hoe de hazen lopen in de politiek. Ik stem Anti-EU. Het wordt PVV of SP voor mij :)

kotelet | 19-05-19 | 00:02

In EU verband: stem PVV. Het wordt altijd een compromis. Beter hard inzetten.

HaatbaardKnipper | 19-05-19 | 00:21

Yep FvD is eigenlijk de VVD 2.0

Rest In Privacy | 19-05-19 | 06:22
▼ 3 antwoorden verborgen

De fractie waartoe de PVV behoort, heeft (en dat is best begrijpelijk voor een kleine club die voorlopig geen voorzitter van de Eu-commissie zal 'mogen' leveren) geen Spitzen-kandidaat; met als gevolg dat ze niet mee konden doen aan het recente S-k debatop t.v.. Dat lijkt me sneu voor hun kiezers, en niet handig qua stemmen recrutering.

CiTy3 | 18-05-19 | 23:09

Tegen de EU stemmen is kiezen vóór overheersing door China, de VS, Rusland, FB en Google. We hebben niet zoveel keus als Europa. Een verenigd Europa is de enige weg om invloed te blijven hebben in deze wereld.

* Il Principe * | 18-05-19 | 23:04 | 12

Je doet net alsof er geen andere landen zijn dan China, VS en Rusland. Er zijn genoeg landen in de wereld die gewoon zelfstandig handelen en waar het licht ook brandt.

Tuinhekje | 19-05-19 | 03:12

@Il Principe
Ik wil graag een federatie waar Rusland ook in zit. Veel eenvoudiger. Een compleet volk demoniseren omdat er één politicus is waar de gevestigde orde iets van wil vinden (waarom eigenlijk) is zó vorige eeuw.

kindapaas | 19-05-19 | 05:11

Haha heeft de EU propagandamachine blijkbaar toch nog wat output opgeleverd.

2tribes | 19-05-19 | 11:42
▼ 9 antwoorden verborgen

Brussel is er niet voor ons - wij zijn er voor Brussel.
De salarissen en onkostenvergoedingen in Brussel zijn bizar.
Over 2019 moeten we 8 miljard euro ophoesten aan Brussel... en als Engeland wegvalt dan wordt dit 13 miljard per jaar.
Waar zijn we mee bezig?

sociaal_econoom | 18-05-19 | 23:03 | 8

We zijn bezig om armer te worden en de Zuidelijke landen rijker door de oneindige transfer unie. De ultieme natte droom van socialist Timmermans.

sprietatoom | 19-05-19 | 00:05

Verstandige keuze dus van Engeland. IJsland heeft ook haar aanvraag ingetrokken. Zouden meer landen moeten doen.
De Euro kunnen we gewoon naast een nationale munt aanhouden. Makkelijk als virtuele munt voor handel tussen landen. Net als de dollar dat is.

Tuinhekje | 19-05-19 | 03:14

@botbot | 18-05-19 | 23:36:
Vandaar dat er ook geen handel is tussen de VS, EU, China, Japan of Rusland. Veel te duur en lastig, valuta wisselen...

Wol | 19-05-19 | 12:11
▼ 5 antwoorden verborgen

Plasterk had indertijd een aardig verhaal over Timmerfrans. Timmerfrans zat in de PvdA-2e. kamerfractie en wilde zo graag naar "Brussel" dat hij weigerde aan enig fractiewerk deel te nemen en een half jaar met zijn armen over elkaar heeft gezeten, tot hij uiteindelijk zijn zin kreeg. Dát had een leuke aanvulling op het SP-filmpje geweest.

oliebolletje123 | 18-05-19 | 23:02 | 1

Dat weet ik ook nog wel. Zou heel grappig zijn als GS dat nog eens aanhaalt.

Ton8695 | 18-05-19 | 23:36

Dat Farage veel stemmen trekt is logisch. Brexiteers stemmen op hem. Anderen op andere partijen. Dus zo geweldig is zijn voorsprong niet.
Ik ben voor de brexit. Maar dan als praktijkexperiment. Kijken hoe fucked up over vijf jaar de druiven er zuur bij hangen. Wat al die domme idioten vergeten, met hun terug naar Maastricht sentimenten, is dat sindsdien de demografische druk op onze voorzieningen zo sterk is toegenomen dat het een grotere factor is dan die paar EU-wetjes. Te veel niet werkenden, te weinig werkenden. Maar als salvini denkt dat hij dat kan negeren, laat hem lekker. Laat Italië dan uit de EU stappen. Vind ik prima. Brexit nummer twee. Afnokken. Wegwezen. Opzouten. Kijken hoe hij Italië laat afzinken in de trog van ellende. Kijken hoe hij daarna alleen kan opdraaien voor de migranten. Kijken hoe fucked up Italië er over vijf jaar bij bungelt. Het kan mij niet vroeg genoeg gebeuren.

Beste_Landgenoten | 18-05-19 | 22:58 | 25

@Beste_Landgenoten | 19-05-19 | 13:09:

Ter aanvulling.
Afgaand op de asielaanvragen per land waren er in 2016 ook bijna een miljoen vluchtelingen; ruim 950.000. www.elsevierweekblad.nl/buitenland/ac...
In die bron worden overigens niet alle EU-landen genoemd. Een andere bron spreekt dan ook van 1,3 miljoen aanvragen in 2016, en ruim 728.000 in 2017. www.europarl.europa.eu/news/nl/headlin...

Kortom, "miljoenen vluchtelingen" klopt gewoon. Temeer daar nareizigers hierin niet worden meegerekend (had ik al 2 keer gezegd, trouwens). Maar ze hebben wel onderdak, eten, zorg, uitkeringen, subsidies, opleidingen, etc nodig.
En de miljoenen vluchtelingen in Turkije en Libanon worden OOK vooral door ons onderhouden, maar dat kost aanzienlijk minder per vluchteling.

Dandruff | 19-05-19 | 14:35

@Dandruff | 19-05-19 | 11:27:

Echt man.
Dit:

"Daarnaast is fraude verwerpelijk, maar op termijn minder schadelijk dan (bijvoorbeeld) miljoenen jihadisten met gratis uitkeringen hier naartoe lokken. Het officiële EU-beleid dus."

Dus je beweert dat de EU "miljoenen" vluchtelingen binnenlaat en overdrijft door er alleen het topjaar 2015 bij te halen, EN het zijn ook nog eens allemaal "jihadisten"! Oh EN het is officieel EU beleid? Wat een ongelofelijk gel*l is dit allemaal. Ga je mond spoelen.

Vervolgens wrijf je de EU die zware - maar verzonnen - misdaad aan en vindt dat dat minder erg dan de Oostenrijkse FPO die voor bouwprojecten de media wil laten opkopen door een Rus.

Het zijn jouw woorden. Waarbij ik mij afvraag hoe je dat met droge ogen kunt opschrijven.

A. Er zijn maar zeeeeeeer weinig jihadisten onder die vluchtelingen en dat weet je donders goed.
B. Het is smerig, laag schandaal in Oostenrijk maar exact wat je van populisten verwacht om de media te willen laten opkopen in ruil voor bouwconcessies. Corruputer en valser kan het eigenlijk niet.

Hoe moet ik je serieus nemen?

Beste_Landgenoten | 19-05-19 | 14:43

@Beste_Leugenaar | 19-05-19 | 14:43:

Zoals uit mijn bronnen blijkt zijn er van 2015 tot 2017 inderdaad 3 miljoen "vluchtelingen" binnen gekomen.
Ik overdrijf dus niet.
Hoeveel daarvan terrorist zijn weten we inderdaad niet. Maar de islam leert wel dat iedere moslim op zijn manier de jihad moet voeren. En dat velen dat serieus nemen blijkt oa uit;
- regelmatig geweld tegen personeel in AZC's;
- stelselmatig geweld tegen minderheden in AZC's;
- enorme overlast rond AZC's;
- de noodzaak van speciale "asielzoekersbussen";
- relatief grote groep asieleisers die in de criminaliteit belandt;
- relatief grote groep asieleisers die aanslagen pleegde;
- etc.

Samenvattend.
A. Ik hoef mijn mond niet te spoelen, dit zijn controleerbare feiten.
B. Anders dan jij heb ik nooit fraude verdedigd.

Ik hoef mij dus ook niet te verontschuldigen voor fraude gepleegd door een partij die ik nooit heb gesteund, bejubeld of verdedigd. En jouw claim dat fraude met Russen erger is dan fraude zonder Russen omdat jij Russen haat, is vrij debiel.
Minder debiel dan al je andere drogredenen, maar toch.

Dandruff | 19-05-19 | 15:03
▼ 22 antwoorden verborgen

Waar wij donderdag op mogen stemmen - zijn de 750 Parlementsleden in Brussel.
Het Europees Parlement... zij hebben weinig macht, in feite zijn het JA-knikkers.

De wetgevende macht ligt bij de Europese Commissie - bestaande uit 28 Eurocommissarissen met als voorzitter Jean Claude Juncker.
Elk lidstaat heeft één eurocommissaris... voor Nederland is dit Frans Timmermans van de PvdA.
Een beetje vreemd omdat de PvdA intussen een kleine partij is geworden in Nederland.
Frans Timmermans - wij doen er lacherig over... hij is voor Nederland de belangrijkste persoon in Brussel.

Hij bepaalt wat Den Haag wel en niet mag doen.
Frans is van de PvdA en derhalve links... dit kunnen wij goed merken aan het klimaat en asielbeleid --> Brussel zegt wat wij moeten doen.
De afspraken van Parijs en Marrakesh zijn voor ons bindend - we zien dat Rutte III deze afspraken nauwkeurig volgt.

Polen, Hongarije en de andere lidstaten van Oost-Europa hebben lak aan Brussel, Parijs en Marrakesh.
Timmermans is daar boos om... maar kan er niets tegen doen.
Oost-Europa is blij met Brussel, zij beuren elk jaar veel geld en doen niet of minder mee met de Klimaateisen van Parijs en de Migratie-afspraken van Marrakesh lappen ze aan hun laars.

Het klimaat en asielbeleid gedicteerd vanuit Brussel kost ons miljarden.
De lastendruk, heffingen, accijnzen en ook de BTW worden in Nederland alsmaar hoger... Den Haag is de knecht van Brussel.
Rutte heeft daar geen problemen mee, hij vertrekt eerdaags naar Brussel.

sociaal_econoom | 18-05-19 | 22:54 | 6

@ProAsfalt | 18-05-19 | 23:07:

Wat nou "neoliberalisme".
Wij hebben zulke hoge uitkeringen dat onze werklozen geen tomaten willen plukken. Polen willen dat wel, en zo kan jij lekker goedkope tomaten kopen.

Want uiteindelijk ga jij ook voor de beste aanbiedingen in de goedkoopste supermarkt. Dat heeft niks met "bazen" te maken.
Typisch links, overal anderen de schuld van geven.

Dandruff | 18-05-19 | 23:56

@Dandruff | 18-05-19 | 23:56:
Probeer jij eens een paar weken werk te krijgen in de kassen. Gaat je niet lukken: je wordt buiten gesloten. De uitkeringen zijn er om je kalm te houden en afhankelijk, opium voor het volk.

kindapaas | 19-05-19 | 05:20

@kindapaas | 19-05-19 | 05:20:

Ik heb een goede baan, dus waarom zou ik. Maar ik heb in het verleden ook in kassen gewerkt. In die tijd werkten daar relatief veel Turken en Marokkanen, maar ook Nederlanders. Ik denk dat dat nog steeds zo is.

Bovendien doe je nu toch een beetje alsof alle tuinders onder een hoedje spelen met het UWV. Maar tuinders zijn geen multinationals zoals Shell; we hebben het over familiebedrijfjes die zich blauw betalen aan belastingen en sociale premies. Die klagen dat ze wel Polen maar geen Nederlanders kunnen krijgen, omdat ze voor die Polen onderdak moeten regelen.

Dandruff | 19-05-19 | 10:44
▼ 3 antwoorden verborgen

Een uitstekende analyse zoals gewoonlijk. Maar Timmermans vergelijken met Jack Sparrow.....

Romeintje2 | 18-05-19 | 22:51

Zou me niets verbazen, wanneer het CDA bij deze EP verkiezingen implodeert. Buma wil niets liever dan zo snel mogelijk weg uit het Haagse spookhuis, maar de vissers en varkensboeren weten dat het CDA (en CU) niet naar hun omziet. Dat betekent een leegloop van het CDA en een toeloop naar FvD. Mark Rutte is nog nooit zo inspiratieloos geweest als nu. Simpel, simpeler, simpelst, is de samenvatting van zijn ideeënrijkdom. Salvini en Wilders gaan samen, omdat Wilders niet kritisch is op de financiële gijzeling die Nederland en Duitsland zal overvallen, wanneer Salvini de eindjes niet meer bij elkaar krijgt. Baudet kiest voor het conservatieve blok, van waaruit vooral het financiële rampaspect van de huidige EU bekritiseerd wordt. Of Rutte de VVD laat stikken omwille van zijn persoonlijke EU-ambities..... Er is niet alleen sprake van enorme beweeglijkheid tussen de gevestigde partijen en hun kiezers, maar ook bij hun partijbonzen. De kiezers volgen het voorbeeld van de bobo's, die geen band en loyaliteit meer kennen, en als waren zij totaal verloederde maffiosi met opgestroopte hemdsmouwen (Rutte moet nog aan de bretels; dat hoort bij de mannelijke Al Capone sfeer) die bereid zijn om hun eigen moeder (Nederland) te verkopen voor het persoonlijke gewin.

Eeuwig..Op..Vakantie | 18-05-19 | 22:46

Ik lees de stukjes van Feynmann altijd met veel plezier en vaak herken ik mijn eigen mening erin. Feynman kon zo maar ongezien nog in de verte familie van mij zijn..

Voorts vind ik dat Feynmann zijn betoog nog netjes en ingetogen houdt.
Ik zou bijvoorbeeld best het Europarlement een nep-parlement durven noemen, Frans Timmermans een charlatan, de EU een verlengstuk van Grootkapitaal, en W-A een overloper/kontkruiper en dat de EU anno nu heel erg veel lijkt op de Hofhouding van Louis XIV, waarbij zoals u weet de Koning en zijn hofhouding baadden in weelde, een verschrikkelijk duur paleis liet bouwen midden in een moeras ( Versailles) en dat er voor de koning en zijn hofhouding kosten noch moeite gespaard werden, terwijl het gewone volk crepeerde van de armoede.

Afijn, dat doen Feynmann dus allemaal niet. Dhr. Feynmann houdt het beschaafd en daarmee laat hij zien dat het een echte gentlemen is

Heppie-even-voor-mij | 18-05-19 | 22:46 | 1

Dhr.Feynmann als baas van de NPO.
Onafhankelijk en Redelijk.

De Profundus | 19-05-19 | 11:37

Feynman, zeer scherp geschreven opinie. Als het niet zo'n schrijnende werkelijkheid betrof zou ik erop proosten. Ouwe topper

Kladderadatsch | 18-05-19 | 22:45

Laatste uitzending Wegmisbruikers (15 mei); laatste filmpje: iemand raakt rijbewijs kwijt op basis van een meting zonder duidelijk startpunt. Dan kun je dus de gemiddelde snelheid van de in de kraag gevatte niet berekenen. Tenminste, zo lijkt het.
Stel je zou zoiets willen nagaan, hoe dat zit en dat moet over de hele EU.
In Nederland kun je wel boetes aanvechten maar met risico op kosten. Dat wil trouwens zeggen dat je gelijk halen dus een kwestie van inkomen wordt. Maar hoe zit dat in de EU. Werken gemeentes als deel van de EU daar een beetje aan mee, of kom je dan in een stroeve trage bureaucratische molen terecht waar niemand op Europees niveau wil denken of mee wil werken. Of is de EU er alleen voor grote bedrijven.

kloopindeslootjijook | 18-05-19 | 22:45

Wanneer het Eurovisie Songfestival een graadmeter is van de kwaliteit van ons continent, zie ik de toekomst somber in. De aanstaande verkiezingen vind ik moeilijk. Eigenlijk zou je moeten kijken wat de partijen, waarin het Nederlandse smaldeel verspreid is ondergebracht, de afgelopen periode hebben gedaan. Waar is dat te vinden? En is er ergens een compact overzicht van de verkiezingsprogramma's van die partijen? Of moet je dan toch op de man met de meeste invloed, Frans Timmermans, stemmen? Verder weet ik niet of Rutte wel echt naar Europa wil, of toch liever teruggaat naar het bedrijfsleven. Ondanks het feit dat de meeste burgers minder invloed van de EU willen, zal dit vooralsnog niet gebeuren. Dat is jammer, maar ons land stelt in Europa volgens mij minder voor dan de politici denken. En Zweden gaat winnen....

Mannes | 18-05-19 | 22:43 | 2

Toen Rutte eerder deze week bij Merkel op bezoek was heeft hij nogmaals herhaald dat hij niet(!) naar Brussel gaat. (En Merkel ook niet).

Goofje | 18-05-19 | 22:53

foud.

Mr_Natural | 18-05-19 | 22:39

Dit duurt tot een ieder die iets heeft zijn geld kwijt is. De linkse luiden verbaasd om zich heen kijken en die enorme olifant zien. Als het dier de kamer verbrijzelt zal men kermen: waarom waarschuwde men niet.........

toetssteen | 18-05-19 | 22:38 | 2

Dat geldt alleen voor de kleintjes @toetssteen.
Zolang de "linksen" niet pleiten voor een cap op grote vermogens met inlevering van de overtollige miljoenen bij het loket, dan zijn ze NIET links maar slechts de uitvoerende arm, bewust of onbewust, van het bank/beurs/industrie globalisme (=kapitalisme "on steroids")

kindapaas | 19-05-19 | 05:54

"De rechter acht zich bevoegd in Nederland, Syrië en Irak."

Het is inderdaad om te janken en tegelijkertijd woest te worden over zoveel tentoongespreide arrogantie. Hoe halen rechters het in hun hoofd om zo te denken. De gemiddelde politicus maakt er al een zootje van, twee, qua opleiding incompetente vrouwen achter elkaar op defensie en nu de rechters.
Blijf van mijn land af, verraders. Evocatus

Evocatus | 18-05-19 | 22:37

Op vrijdag hadden de overheid en media Nederlandse Mariniers neergezet als clowns met fiets kettingen en stads logos op het tenue. Nu blijkt dat het enkel Mark Harbers was die deze uitlatingen heeft getwitterd. Wie is dan wel Mark Harbers ? Meneer Harbers blijkt de Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid te zijn en teven immigratie Tsaar met portefeuille asielzoekerscentra. Harbers had een nare week gehad : "In een rapport van Harbers werden zaken als moord, doodslag, kinderporno en verkrachting als ’incidenten’ onder het kopje ’overige’ weggemoffeld. Daardoor leek wangedrag tot zaken als winkeldiefstal en vernieling beperkt te blijven." www.telegraaf.nl/nieuws/3601766/staat... Het wegmoffelen van deze zaken door Halbers werd in ene ook departementaal verordend: "Haags moddergooien: ministerie legt politie en OM spreekverbod op " www.telegraaf.nl/nieuws/3601781/haags... Maar niet alleen bij het OM en de Politie, ook in de Tweede Kamer blijft het stil. Het "dossier Halbers" wordt nu op de lange termijn geschoven tot ver na de Europese verkiezingen, aldus Wilders die een spoed debat had aangevraagd.

rmstock | 18-05-19 | 22:36 | 2

rmstock
Thanx!!!

toetssteen | 18-05-19 | 22:39

Net zoals met het referendum over de sleepnetwet, waar Kasja Ollongren (D66) belangrijke rapporten in de la hield tot na de verkiezingen.

Tuinhekje | 19-05-19 | 03:23

Strafmaat verhogen klinkt heel stoer.
Maar we hebben eigenlijk liever dat het niet nodig is.

kloopindeslootjijook | 18-05-19 | 22:32 | 2

Als alle rechters d'66 rechters zijn, dan worden die straffen toch niet opgelegd, tenminste niet aan allahtonen.

watergeus | 18-05-19 | 22:40

@watergeus | 18-05-19 | 22:40:
Hiddema had zoiets inderdaad ook al aangegeven. Strafmaat verhogen terwijl deze niet gebruikt wordt is symboolpolitiek.
Los daarvan, nog belangrijker voor de burger is dat het helemaal niets oplost.

kloopindeslootjijook | 18-05-19 | 22:50

Feynman, wat een voortreffelijk gedetailleerde en goed gedocumenteerde column is dit weer. Goed op de hoogte, zoals bij elk onderwerp. Vakmanschap.

hoogstetijd | 18-05-19 | 22:24 | 2

Ik maak alleen twee fouten in jaartallen
22 september 2010 peilde Maurice de Hond de partij op 10 zetels, oktober 2010 verliet Frans het zinkende schip.
moet zijn
22 september 2013 peilde Maurice de Hond de partij op 10 zetels, oktober 2014 verliet Frans het zinkende schip.

Feynman | 18-05-19 | 22:34

Altijd feyn om een topic van Feynman te lezen. Informatief, onderbouwd en kritisch.
Chapeau, ga zo door

Olleke | 18-05-19 | 22:20
-weggejorist-
yeps | 18-05-19 | 22:17 | 1

Serieus, wat zijn reaguurders toch trieste transgenderisten. Er is hier niemand.

Kaas de Vies | 18-05-19 | 22:13 | 5

Jawel, een ui en een malloot in een oranje pak...

Petrus Poortwachter | 18-05-19 | 22:25

@Kaas
Ssst. Songfestival is bezig.

VanBukkem | 18-05-19 | 22:59

Sorry Kaas, ik moet zo op in mijn tutu.

Mammeloe | 18-05-19 | 23:34
▼ 2 antwoorden verborgen

@Kaas de Vies | 18-05-19 | 22:26:
"Threatened" is indeed Oxford English but "Treatend" is official Tropico language. Approved by el Presidente.
Ghehehe.

Basil Fawlty | 18-05-19 | 22:31

@Kaas de Vies | 18-05-19 | 22:26: Moet zijn: ... el presidente threatened by populists ... De fictie van tropico haalt in die teaser de realiteit in. Spelling komt niet vanzelf.

Feynman | 18-05-19 | 22:31
▼ 3 antwoorden verborgen

Feynman, douze points.

Kaas de Vies | 18-05-19 | 22:05

Ja, hallo. Drunkie gaat blérren.
Tozzo.

Ruimedenker | 18-05-19 | 22:05

Ik vind het sneu voor je, Feynman, dan je met minder publiek zit vanwege het gejank verderop.
Had dit maar zo geweest voor de EU-parlementariërs.
Take care.

Kudtkip | 18-05-19 | 22:03

Toegift: Een laffe vliegende karatetrap in de rug van de 71-jarige Arnold Schwarzenegger gaf vanmiddag in Zuid-Afrika een inkijkje in de toekomst van de blanke man. www.enca.com/life/video-arnold-schwar...

Feynman | 18-05-19 | 22:03 | 6

Hij zal wel niet 'divers' genoeg geweest zijn. *Kuch*

kotelet | 18-05-19 | 22:45

De blanke man/vrouw heeft geen toekomst in Zuid-Afrika, het enige wat ze kunnen doen is samen met kleurlingen verzamelen in de provincie kaapstad en op die manier een meerderheid krijgen en afscheiden of emigreren.
De zwarte man/vrouw heeft overigens ook geen toekomst in hellhole-to-be Zuid Afrika, wat ze zelf veroorzaakt hebben, alleen kan die gelukkig nergens heen buiten afrika.

ZwarteDag | 18-05-19 | 23:26

Dat heb jij toch niet nodig Feynman? Je kunt dit toch zelf in je stukkie editten? Qua plotwending.

Mammeloe | 18-05-19 | 23:32
▼ 3 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen