Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Nederland wil vrije doortocht jihadbruiden in Irak

Hohoho Nederland. WACHT EVEN HOOR.

Hee. Een kalifaatkip, die een kalifaatkip draagt

Nederland is met Irak aan het onderhandelen over de terugkeer van IS-vrouwen en hun kinderen. Ha, dachten wij eerst, mooi nieuws. Nederland geeft die Iraki's een paar grijpstuivers en dan kunnen zij de boel vervolgens regelen. Lekker outsourcen die handel. Maar nee. "Nederland wil afspraken maken om te voorkomen dat ze in Irak worden vervolgd." Pardon Nederland. De enige die afspraken hadden kunnen maken om te voorkomen dat ze in Irak worden vervolgd, zijn deze vrouwen zelf. Dat waren afspraken met een vijandig en bloeddorstig regime (en met luchtvaartmaatschappijen, vermoedelijk). Afspraken waarvan deze vrouwen nu de gevolgen ondervinden. En afspraken die ervoor zorgen dat Irak volkomen in zijn recht staat als het deze vrouwen wil vervolgen. Laat de Iraakse overheid zijn karwei afmaken. Ze zijn al thuis.

PS - Pas op voor kalifaatmevrouwen met hele grote handen

bekijk het eens vanuit een ander perspectief

Reaguursels

Inloggen

Wie flikt dit soort zaken nou voortdurend? Wie stopt die lui

Overnijd | 19-05-19 | 11:03

Stel je voor dat we een referendum zouden kunnen houden:
Mogen ze terugkeren?
Ja
Nee

Laten we het referendum dus maar afschaffen en welkom, welkom welkom!

Is dit nog nieuws? | 19-05-19 | 10:08

Ziek, maar goed dat er een sterkere rechtse wind aan komt waaien.

Rene046 | 19-05-19 | 02:22

Nederlandse overheid is compleet gestoord.

1 het is gevaar voor de samenleving.
2 het kost ons een hele boel geld.

Die lui die werken niet, die intergreren niet , het enige wat ze doen is kinderen maken en die kinderen hersenspoelen zodat ze een gevaar zijn voor onze samenleving.
Die islam dat is funest voor onze samenleving, daar moet je juist vanaf.

gijs geluk | 19-05-19 | 00:44

Als ze dat doen gaan er doden vallen. En degene die dit heeft mogelijk gemaakt moet hiervoor vervolgd worden.

BrokenTipi | 18-05-19 | 21:47

Waar is de Zwaan die haar eieren beschermt?

Turbulentie? | 18-05-19 | 21:14

@Sjefke7807 | 18-05-19 | 21:58:

Die criminele illegalen hebben een grote bek, klopt. Maar dat verklaart niet waarom yezidi's wèl en criminelen niet uitgezet worden. Uitzetting draait immers vooral om jarenlange asielprocedures; daarvan lijkt nu geen sprake. Terwijl asieladvocaten daar goed voor betaald worden.

Ook antifa en cs hebben geen reden om yezidi's nu wèl uit te laten zetten. Linksextremisten strijden in de eerste plaats vóór meer armoede, hongersnood, terrorisme en burgeroorlog in Nederland. Voor die doelstelling is volgens hen elke analfabete immigrant geschikt.
Daar komt nog bij dat sommige linksmensen zich tegen isis keerden vanaf het moment dat isis niet alleen christenen, maar ook yezidi's ging vervolgen. Dat had te maken met de linkse terreurbeweging PKK, die partij koos voor de (Koerdische) yezidi's. Hoewel links traditioneel elke terroristenclub steunt, genoot PKK vaak de voorkeur omdat links daar al decennialang contacten mee heeft.

Dus ik ben het eens met de feiten die je noemt, maar zie daarin geen verklaring voor deze berichtgeving. Er zijn dus twee mogelijkheden;
- Die yezidi's krijgen geen asielstatus, maar zijn nog wel in NL; en zullen hier nog jaren kunnen procederen.
- Die yezidi's hebben NL vrijwillig verlaten na die uitspraak.
Dat laatste vind ik best logisch klinken om twee redenen;
- Voor ècht getraumatiseerde slachtoffers zijn familiebanden belangrijk.
- NL-se asielcentra blijken bronnen van mohammedaans geweld.

Maar ik speculeer nu. Zolang we in NL nauwelijks serieuze journalisten hebben, komen we daar nooit achter.

Dandruff | 18-05-19 | 23:27

@Dandruff | 18-05-19 | 23:27 |
Maar dat is het hem nu net. De Yezidi's zijn de 'verkeerde' vluchtelingen, hoe wrang het ook mag klinken. Voor links is aan hen geen eer te behalen. Links heeft zich aan de islam verbonden en zal die dus nooit afvallen. Hetzelfde geldt voor de asieladvocaten. Er is geen eer aan te behalen.

En de Yezidi's zijn niet de doorsnee analfabeten waar men doorgaans mee te maken heeft. Zij zijn vaak bescheiden mensen waar de rest dat over het algemeen overduidelijk niet is.

"- NL-se asielcentra blijken bronnen van mohammedaans geweld."

Dit kon wel eens dé voornaamste reden zijn dat men eieren voor zijn geld kiest. Net zoals dat Yezidi meisje in Duitsland die maar terug ging naar Irak omdat ze daar veiliger zou zijn dan in Duitsland:

- www.ad.nl/buitenland/yazidi-meisje-st...

Sjefke7807 | 18-05-19 | 23:53

@Sjefke7807 | 18-05-19 | 23:53:

Buitengewoon tragisch verhaal, van Ashwaq Haji.
Maar helaas vrij logisch gezien de ontelbare "incidenten" in asieleiserscentra. Als moslims zich daar zelfs onder toezicht al stelselmatig misdragen tegen minderheden, dan komt dat nooit meer goed.

Wat links betreft, links heeft natuurlijk vette schijt aan alle vluchtelingen. Daarom moedigt links Afrikanen aan om via oorlogsgebieden vol mensenhandelaren naar de Middellandse zee af te reizen. Alwaar ze zich kunnen laten verdrinken onderweg naar levenslange gratis uitkeringen. Dat gaat echt niet om "mensenrechten".
Het gaat links puur en alleen om ondermijning van de Westerse samenlevingen. Daarvoor is elke immigrant even geschikt; christen, yezidi of moslim maakt niet uit. Die Armeense (dus waarschijnlijk christelijke) kinderen werden ook misbruikt om er een kinderpardon doorheen te drukken. Ik geloof daarom niet dat links de yezidi's méér veracht dan moslims.

Dandruff | 19-05-19 | 00:57
▼ 2 antwoorden verborgen

Pfrooaarrr.... wat een fapfoto, Ik zou haar zo doen!

Jan Lange3373 | 18-05-19 | 21:01

Waarom zou ik nog willen gaan werken? Ik krijg het gevoel dat ik een zootje parasieten aan het onderhouden ben. En ik wil helemaal niet - met mijn zuurverdiende geld aan de belasting - een zootje geschifte-religekke-moorddadige wijven en hun kroost van verschillende vaders onderhouden, die me mogelijk ook nog eens opblazen in de tram of in het station als ik richting mijn werk ga. Wat is dit een rotland geworden.

paridae | 18-05-19 | 20:31

Phreack | 18-05-19 | 16:02 en Sjefke7807, en de directeur (16:21) en Dr.Jay (17:13),
Dit is dé noviteit in het vluchtelingenbeleid.
Voor het allereerst vertoond dat vluchtelingen terug gestuurd worden naar kampen "in de regio".

Godbetert Jezidi's, een van de zwaarst getroffen bevolkingsgroepen van de terreur en genocide door IS-moslims.
Uitgerekend dé groep die hier in NL alle bescherming had moeten krijgen.

Bezie het het even: in NL wringt de overheid zich in duizend bochten om fakevluchtelingen te pamperen dat het een aard heeft, en terwijl zij de beste papieren voor uitzetting hebben gescoord, worden de échte en kwetsbare vluchtelingen uitgebonjoerd.

Niet eens naar land van herkomst, maar naar een tentenkamp in Noord-Irak!
Hoe doet NL dat eigenlijk?
Zo'n asielaanvraag kennelijk versneld afhandelen, met ook nog de opdracht waarheen de afgewezenen naartoe moeten?

Dit is toch exceptioneel?
Qua berichtgeving is dit van nog maar van 2 weken geleden.

De context met nú berichtgeving over onderhandelingen om juist de vuile IS-wijven met NL's paspoort UIT die KAMPEN op te halen, is zeer relevant.

Minstens de moeite die de regering doet om het juridisch te laten kloppen met de vrijgeleide over Irak's grondgebied richting NL's ambassade.
Want vanuit daar kan NL pas echt die smerige landverraders ophalen, vlak voor de strop wegtrekken.

Deze context hoort bovenaan alle vluchtelingendebatten te staan.
En nog veel verdere consequenties te hebben, minstens wettelijk.
Opstand, revolutie had mijn voorkeur al lang.

Onze regering pleegt structureel hoogverraad - naar ons burgers én de echte vluchtelingen. Die zenuw wordt patroonsgewijs blootgelegd.
Op een dag is men al het politieke en juridische (én excuus) gelul beu.

Kudtkip | 18-05-19 | 19:30 | 2

Dit beleid is natuurlijk schandelijk. Dat uitgerekend de slachtoffers van isis minder zielig gevonden worden dan de isis-beulen zelf.

Toch vraag ik me af of het helemaal klopt. In theorie zet Nederland vrijwel nooit ècht mensen uit. Afgewezen asielzoekers krijgen te horen dat ze terug moeten, en mogen dan *zelf* kijken of ze echt terug gaan. Zelfs illegalen met een strafblad dikker dan de bijbel kunnen nadat ze juridisch ongewenst zijn verklaard, gewoon nog bed en brood krijgen; blijven stelen en huizen kraken. Worden ze weer eens opgepakt voor allerlei delicten, dan gaan ze na hun uurtje cel de straat weer op.

Bedenk bovendien dat iemand in een asielprocedure meer kansen maakt dan een illegaal. Maar zelfs illegalen kunnen jarenlang blijven procederen, zie de kwestie rond die Armeense kinderen. Die letterlijk ELK proces verloor. Een blik vol duurbetaalde hulpverleners schroomde daarbij niet om de kinderen te ontvoeren (zogenaamd "weggelopen") om haar verblijfsstatus kracht bij te zetten.

Volgens mij spelen er dus twee andere kwesties:
- De yezidi's in kwestie wilden zelf terug, naar familie. Misschien ook wel vanwege het geweld van mohammedaanse asieleisers in onze vluchtelingencentra en islamiserende steden.
- De asielindustrie die normaal elke crimineel eindeloos bijstaat heeft hier express niks gedaan om yezidi's te helpen. Puur om nu och en ach en wee te kunnen roepen. Zodat ze straks weer extra geld en wetgeving krijgen om criminelen, terroristen en oorlogsmisdadigers te beschermen. Een beetje zoals kleermaker Gümüs en Hirsi Ali per se moesten worden uitgezet, terwijl dat bij zware criminelen maar niet wil lukken.

Dandruff | 18-05-19 | 20:56

@Kudtkip | 18-05-19 | 19:30 |
Snapt u nu waarom ik de computer steeds vaker uit laat? Ik wil van deze waanzin geen deel uitmaken, op geen enkele manier. Zoals ik al aangaf; dit is zó'n enorme fluim in het gezicht van al die talloze slachtoffers en hun nabestaanden. Met name de Yezidi's. Ook díe beelden gingen de wereld over. Hoe ze als dieren die berg werden opgejaagd, verkleumden, verhongerden en uitgemoord werden. Dát zijn de echte vluchtelingen en de Nederlandse regering zet ze hup, zo het land uit om zich vervolgens in de meest vreemde bochten te wringen om deze Orks terug te halen. Dit is zó voorbij het absurde, zó obsceen, ik weet gewoon niet meer wat ik hier op moet zeggen. Behalve dan dat ik me namens de gehele Nederlandse bevolking wil verontschuldigen aan het Yezidi volk voor dit afschuwelijke verraad.

Sjefke7807 | 18-05-19 | 21:35

Fucker de fucker de fuck, Neen! We gaan polderen, We sturen Kalverboer als permanente rapporteur voor het tribunaal waar de "bruiden en kalifaatkech's" veroordeeld worden tot 15 jaar dwangarbeid in de wederopbouw. Kalverboer blijft daar en is verantwoordelijk voor de buitenschoolse opvang waar naar landmijnen, bermbommen en boobytraps gezocht wordt om ze onschadelijk te kunnen maken. Spannend voor de kido's, zie ze eens glunderen.
Kinderen en zeker deze hoor je niet van de ouders te scheiden, daarbij zijn ze gehecht en kun je ze niet met goed fatsoen uit de leefomgeving weghalen.
Dat komt bijzonder goed uit, want ook wij hebben geen interesse in dit duivelsgebroed.
Laat dat barmhartige paardenhoofd uit Argentinië maar een schooltje in Syrië stichten, kan ze zelf les op gaan geven.
CU en met name Joell voordewind, muil houden, jullie hebben al genoeg schade aangericht. Als je de behoefte voelt om je andere wang toe te keren reis je maar af samen met de focking dominee, inreizen gebeurt gewoon niet.

bwanabanjo | 18-05-19 | 19:02

En wederom blijkt dat mohammedanen niet zijn uitgedostt voor de Nederlandsche Wet, en deze op z'n beurt niet voor mohammedanen.
Om mensen tegen de barbarij te beschermen, zijn wij tégen de doodstraf en hoewel daar uitzonderingen op zijn, wenst Flutte III die niet te maken.

Als je je in je moordende sop lekker voelde, mag je daar ook volledig in gaarkoken....

Elder of Z. | 18-05-19 | 18:54

Bij den photographie:
Die witte kip is welkom, die zwarte broedhen niet.......

Elder of Z. | 18-05-19 | 18:22 | 1

Fokzeug is beter.

Ronnie uit Helmond | 18-05-19 | 18:57

i-Wonder | 18-05-19 | 11:16 |

De echte vluchtelingen bereiken Europa niet. Dat zijn christenen, joden, homo's, ex-moslims en vrouwen die de zweepslagen beu zijn. Dat is het nettoresultaat van de WELKOM-missie.
De IS-kampbeulen en ander moslimtuig dat trouw aan de jihad heeft, heeft gezworen, krijgt van regering Rutte III voorrang op de woningmarkt. Voor hen staan de Claudia de Breij-mutsen al weken WELKOM-liederen in te studeren.

K. Westergaard | 18-05-19 | 18:14 | 1

Zo mee een...

Derealist! | 20-05-19 | 07:20

de arrogante schijt aan de publieke opinie ( ik heb sterke vermoedens dat de gemiddelde nederbewoner die cudten liever ziet gaan) stoort me.. ze moeten degene die dit een aardig plan vinden even zo'n IS onthoofdingsfilmpje laten zien..

hoffrevisited | 18-05-19 | 17:20 | 1

In de psyche van de mens werkt het zo: realiteit is kansloos tegen ideologie en ideologie reflecteert niet in de spiegel.

Mazzelstof | 19-05-19 | 08:48

Dus als ik het goed begrijp gaan Grapper en zijn medelevende ambtenarenapparaat alles in het werk stellen om Joran van der Sloot en zijn zielige dochter naar Nederland te halen en hen hier tot het einde des levens van hulp en uitkeringen te voorzien. Zo begrijp ik het toch goed?

jacobh-59 | 18-05-19 | 17:20 | 1

Nee, je begrijpt het niet. 1 Joran is te overzien. 100 geschifte vrouwen en kids die deze vrouwen verder opvoeden in de ideolgie van superieur ras zijn terug halen op kosten van hun toekomstige slachtoffers... waanzin!

fikkieblijf! | 18-05-19 | 20:57

Ondertussen in de VS.

Op een terreur trainingskamp van een jihadist worden resten van een dood kind aangetroffen. sceptr.net/2019/05/opnieuw-resten-van...
Vorig jaar werd op een ander terreur trainingskamp ook al een dood kind aangetroffen. Daarnaast werden 11 ondervoede kinderen bevrijd, die werden getraind om als terrorist op scholen los te gaan. De jihadist in kwestie heet Siray Ibn Wahhaj, naar zijn beruchte vader een imam die medeverantwoordelijk wordt gehouden voor de aanslag op het WTC van 1993.

Niet echt iemand van de naastenliefde, die imam.
Die naast zijn eigen kinderen talloze andere moslims heeft vergiftigd.
We zijn echt veel te lief en naïef.
De islam heeft de beschaafde wereld niets te bieden.

Dandruff | 18-05-19 | 17:18

Laat inderdaad of Irak en de Koerden of Assad, de boel daar afhandelen. Gewoon afhandelen zoals dat daar gaat. Is feitelijk net als ruimen. Dus vanaf nu heet dat afhandelen. Klaar.

AMX pri | 18-05-19 | 17:13

En waarom zou je in gdsnaam willen voorkomen dat deze oorlogsmisdadigers worden vervolgd? Dit kabinet, ondanks ontkenningen, blijft doorzeuren over de terugkeer van jihadisten. Iedere 3 dagen een ballon en telkens kapot geprikt door ongeveer heel Nederland. Dit rapaille mag gerust dààr blijven en als alternatief naar hun andere paspoort land. (En hou eens op met 'jihadbruiden', dankjewel. Jihadhoeren, is dat wat?) #Stemzeweg.

eastender | 18-05-19 | 16:52 | 5

Ik geloof dat ons ministerie van Buitenlandse Zaken bang is dat die lieve moedertjes opgehangen worden. Dat mag niet van hun, en dus doen ze alles om die terroristen hierheen te krijgen.

JvanDeventer | 18-05-19 | 18:08

@Here's Freddy | 18-05-19 | 18:00: De enigen die hier echt lijden zijn hun kinderen.Helaas. Blijf daar.De ouders vinden het wel leuk en goed zo.

Jan Onbewoond | 18-05-19 | 21:37

Het punt is die kinderen zijn sowieso verloren. Als ze hierheen worden gehaald dan gaan ze - voor een paar maanden hooguit - naar de naaste familie. En dat is precies de omgeving dat deze monsters in de eerste plaats creëert. Daarna worden ze weer onder voogdij gesteld van de vrijgekomen moeders en als er sprake was van een sprankje hoop opnieuw geradicaliseerd en getraind voor jihad en het 'martelaarschap'.
Het zijn juist de vrouwen, en bij de werking van zelfselectie dan ook nog precies deze vrouwen, die het meest rechtlijnig en radicaal zijn in het geloof voor wie nog steeds in de veronderstelling verkeerde dat de wereld is gemaakt van suikerspin en met warme handen kan worden geboetseerd in iedere gewenste vorm.

Mazzelstof | 19-05-19 | 08:41
▼ 2 antwoorden verborgen

Deze EU regeringen gaan net zo lang door met de boel ondermijnen totdat er mensen gewapend achter hun toetsenborden vandaan komen.
Eerder stopt dit niet.

watergeus | 18-05-19 | 16:48

Hm, ik zit toch nog m'n hoofd hierover te breken.
nl.wikipedia.org/wiki/Uitlevering
Technisch is het een juridische kwestie waarmee "NL" onderhandelt.

Het is een soort omgekeerd uitleveringsverdrag waarop de staat (Minister Grapperhuis) zich beroept volgens mij.
Gesteld wordt dat deze vrouwen het vonnis doodstraf staat te wachten in Irak.

Dat betekent sowieso dat er hevige strafbaarheid speelt - ja dûh.
Ook in NL wacht straf, en dat is de voorwaarde voor uitlevering.
Daarvoor moeten in beide landen de daden van de verdachte strafbaar zijn.
In welke mate, da's niet meteen relevant.

Wel relevant is de factor doodstraf. En nu komt het.
NL zal niet uitleveren als de gedaagde in het andere land de doodstraf zal krijgen.
Nu is Irak niet met NL verbonden middels uitlevering - dat verdrag is er niet.

Waarom dit een omgekeerde (zelfs dubbele) toepassing van toch zo'n verdrag is, is omdat NL op grond van die dreigende doodstraf verkapte uitlevering wordt verzocht.
In de regel geldt uitlevering voor types die een land heel graag zelf wil berechten, omdat de dader in dat betreffende land wandaden heeft begaan.

Dat is nu dus andersom: deze vrouwen met hun (eventueel extra) NL's paspoort hebben in Syrië/Irak deelgenomen aan de moordende organisatie IS.

De ogenschijnlijke crux zit misschien in het gegeven dat de Koerden, die hen nu in kampen gevangen houden, ze niet meer willen hebben.
De wezenlijkere crux voor heel die situatie is dat de Koerden daar geen eigen staat en land, plus rechtssysteem hebben - zij worden als loopjongens gezien.
(Oh, hoe oneervol!)
Laat staan dat daarmee een uitleveringsverdrag zelfs maar kan besproken.
.

Terug naar de omgekeerde vorm van uitlevering en de zogenaamd juridische gronden voor onderhandeling van NL.
De Koerden willen van deze vrouwen af - lees uitleveren.
Zij kunnen niet anders dan aan het land van buiten hun kampen.

NL waagt zich op het vlak van de vrijgeleide van deze gevangen (10 NL's vrouwen, slechts...) op grond van een uitleveringsverdrag dat dus niet bestaat tussen NL en Irak noch Syrië.

De enige conclusie is dat dit een diplomatieke missie is, waarbij men zich laat leiden door sentimenten. Sentimenten ingegeven door (eveneens) betoonde dreigementen dat het weigeren van de vrouwen-ophaal zal leiden tot horror in NL - Het Mooie Westen.

Welnu, die belofte zit ook in wél deze schimmig juridische terughaal.

Kudtkip | 18-05-19 | 16:30 | 2

Het lijkt me een mooie kwestie voor de Marokkanen en de Turken, de Pakistanen en Bengalen etc. om daar over te onderhandelen. Nederland hoeft alleen maar paspoorten in te trekken. Die diplomaten moeten maar eens spreken met de slaven van IS die dit overleeft hebben, oude filmpjes te zien van brandende mannen in kooien, de verwoeste steden en dorpen van Syrië en Irak aan te zien. Wie dan nog wil zeuren voor deze vrouwen mag naar de psychiater.

eastender | 18-05-19 | 16:59

Ik doe graag mee aan een crowdfund actie om die vrouwen daar te laten en dat de Koerden prima materiaal krijgen geleverd om ze daar binnen een kamp te houden.

Atlantis-95 | 18-05-19 | 18:15

Well, if it's not a personal question, are you a virgin?

Mr. Bigglesworth | 18-05-19 | 16:28 | 1

Iemand hier die z'n klassiekers kent!
* hulde! *

EefjeWentelteefje | 18-05-19 | 16:50

Het zal bij je kinderen in de klas komen. Nog los van dat het waarschijnlijk 'wilden' zijn en voor vechtpartijen zorgt, ben je ook opeens 50 procent van de aandacht van de juf kwijt. De lesstof? "Ibra gaat even voor jongens" stop maar in de klas bij de kinderen van Rutte, dan snapt ie het wel.... Ow wacht.

merel veld | 18-05-19 | 16:20 | 2

Sowieso, wie wil dit soort jongens van een jihadistische ideologie bij dochterlief in de klas? Wie wil dat ze met jouw zoontje cowboytje komen spelen? Typisch de huidige politiek: Het spel wordt verboden, de lobby voor de misdaad moet echter doorgaan.

eastender | 18-05-19 | 17:01

Mij is niks gevraagd.

lacucaracha | 18-05-19 | 16:11

Niks ervan! Berechten. In Syrië of Irak. En de kinderen..... jammer. Laat die maar ook creperen. Als afschrikking voor diegenen die ook hadden willen afreizen maar te laf waren.

balustrade | 18-05-19 | 16:08 | 1

Niks berechten, dat zou impliceren dat het mensen zijn. Gewoon "cremeren".

Musashi | 18-05-19 | 20:06

Die kinderen horen daar bij de ouders in het beloofde kalifaat. Ik zou het ook niet eens willen om weer bij de vijand in dat verderfelijke westen te wonen. Pff

BozePaarseMan | 18-05-19 | 16:06

Een land dat yazidi vrouwen terugstuurt en isis terroristen actief in huis haalt heeft haar prioriteiten noch moreel kompas op orde

Phreack | 18-05-19 | 16:02 | 3

Dit dus!!!!

de directeur | 18-05-19 | 16:21

Hear, hear!
Maar even zonder gekheid, he. NL heeft toch niet Yazidi teruggestuurd? Of zitten de betrokken ambtenaren al in het gevang?

Dr.Jay | 18-05-19 | 17:13

@Dr.Jay | 18-05-19 | 17:13 |
Nee, helaas is het geen slechte grap, maar echt:

- www.trouw.nl/samenleving/nederland-st...

En de betrokken ambtenaren slapen er waarschijnlijk geen minuut minder om, want ze hebben hun werk volgens de regeltjes voldaan, toch?

*bonk, bonk, bonk*

Sjefke7807 | 18-05-19 | 17:37

Het gaat mij eigenlijk nog niet eens om die kinderen. Het gaat mij om die wijven die hun kinderen gebruiken om er mee weg te komen. Jammer dat de regering hierin geen onderscheid wil zien.

Willibald von Klúúúk | 18-05-19 | 15:36 | 5

@Zeurkees | 18-05-19 | 15:42:

Welnee.
Dan zouden we allang klaar moete zijn.

Is Spanje sinds 2004 (191 doden in Madrid) klaar met de islam?
Is België sinds 2016 (32 doden in Brussel) klaar met de islam?
De vele grote aanslagen en doden in Engeland en Frankrijk zijn niet eens meer te tellen; meermaals Londen, meermaals Parijs, daarnaast Nice, Manchester. Zelfs een aanslag specifiek gericht op kinderen in Manchester (22 doden, 2017) schudde niemand wakker.
Integendeel, gisteren ging Nieuwzuur weer over "het gevaar van extreemrechtse websites". Veel erger dan stapels lijken in de Bataclan, natuurlijk.

En dan hebben we ook nog letterlijk *honderden* aanslagen waarbij "slechts" 1 tot 12 doden vielen. Denk aan aanslagen op kerstmarkten in Luik en Berlijn; executies van joden in Brussel of joodse kleuters in Toulouse; een reeks willekeurige onthoofdingen door heel West Europa; ook een reeks schietpartijen, onlangs ook in Utrecht; reeksen verwarde mannen met messen; idem met auto's; etc. En dat is alleen nog maar het ècht islamitische geweld waarbij "alluhu snackbar" geroepen wordt. De beter geïnformeerden onder ons weten dat achter veel geweldsdelicten door moslims tegen niet-moslims ook een stukje racisme en jihadisme schuilt

Ik heb echt geen idee hoe de massa moet worden wakker geschud.

Dandruff | 18-05-19 | 16:32

De overheid komt niet stop met vergoelijking van islamitisch wangedrag, kijk naar het wegmoffelen van asiel misdaden. De doorsnee bevolking is kort van memorie, is niet kritisch en stemt Rutte. Je krijgt niemand wakker zolang plofdozen als zielige 'bruiden' worden gezien. De politici hakketakken liever over Wilders en Baudet dan dat de islam serieus wordt genomen. Dat mag trouwens ook niet volgens de verdragen die Rutte heeft getekend.

eastender | 18-05-19 | 17:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Oorlogsmisdadigers van de ergste soort los laten op je bevolking... Het komt niet meer goed met dit land.
Psygisch platgebeukt zijn we door liegende politici en hun handlangers.
( rechterlijke macht, amtenaren, MSM politietop enz.)

Rest In Privacy | 18-05-19 | 15:34

De overheid heeft niet het recht om de burgers willens en wetens aan gevaar bloot te stellen.

devil13 | 18-05-19 | 15:31 | 1

Laten ze daar nou sch**t aan hebben. In deze sorry cultuur tellen platte woorden meer dan mensenlevens. Want hoeveel mensenlevens heeft het in Syrie en Irak al gekost?

eastender | 18-05-19 | 17:12

Als de levens van Nederlanders niet belangrijk zijn (en dat zijn ze niet voor deze bestuurders van de waanzin) ) waarom zijn deze levens dan wel belangrijk. Wie o wie?

Rest In Privacy | 18-05-19 | 15:29

We worden geregeerd door een stel deugmensen die neerkijkt op de normale Nederlandse burger die hard werkt en belasting betaalt.

ricoricos | 18-05-19 | 15:09 | 1

Alleen ze deugen niet, ze heulen met de vijand...

Dr.Jay | 18-05-19 | 17:15

Het oude brandweergebouw aan het Gelderlandplein is ook toegewezen voor opvang, ben benieuwd hoe het daar aan toe gaat, een plek waar Groot Wassink zich zeker om zit te verkneukelen, tja, de kiezer krijgt waar hij voor gestemd heeft!

lanexx | 18-05-19 | 15:05 | 1

Geld om ze direkt terug te sturen naar hun land is er blijkbaar niet meer. Het moet zo goedkoop mogelijk. Ja,dan moet je in het land blijven.

Jan Onbewoond | 18-05-19 | 21:42

Dus als ik het goed begrijp, wil het regime.. ik bedoel de regering Rutte - die niet weet dat mensen die vermoord zijn, ook dood zijn, en die dus de grenzen open heeft staan voor de import van zware misdaad - deze regering wil dus niet dat deze vrouwen vervolgd worden. In Irak. En hoezo, gaan ze dan hier dan wel vervolgd worden? Of wordt het onder 'overige' gearchiveerd en doen we er verder niets mee. U en ik weten wat er gaat gebeuren.
Ze zijn er al mee begonnen, dit kabinet is van plan deze oorlogsmisdadigers terug te halen, te huisvesten en te verzorgen, maar niet te vervolgen. Net zo min als dat ze de moordenaars en verkrachters wilden vervolgen die ook onder 'overige bestemmingen' schijnen te zijn gearchiveerd.
Nu de vraag: waarom weigert het kabinet Rutte daadkrachtig op te treden tegen illegale import, zich misdragende 'vluchtelingen' uit veilige landen en Isis terroristen? Waarom kiest men voor stiekeme afspraakjes met Irak en wegmoffelen van keiharde bloedcijfers? Waarom blijven ondanks alle feiten de grenzen open en gaat de stroom import van kanslozen en asocialen gewoon door? EU regels? Als Polen en Hongarije eigen koers kunnen varen, kan Nederland dat natuurlijk ook. Hoe wil de EU op dit moment iets afdwingen, ze hebben nog geen leger.
Dit gedrag is crimineel, onverantwoord en ronduit verraderlijk. De Klaus Barbies van tegenwoordig staan lachend in hemdsmouwen je moordenaars binnen te laten.

Datsun_Cherry | 18-05-19 | 15:00

Die hele linkse media zit al(op aangeven?) voor te sorteren op "terugkeer". Moeten ze dan ook DNA afstaan? En willen ze hier wel tussen afvalligen leven?

Mart6037 | 18-05-19 | 15:00 | 1

Dat DNA zal ze worst wezen. Na de daad vinden ze dat over 50 vierkante meter tegen de wanden in een kerk verspreid. Enige wat je daarmee hebt bereikt is dat de links kliek de standaard tekst 'met de kennis van vandaag..' uit de kast trekt.

EEnzame SchizofrEEN | 18-05-19 | 15:04

Harold Doornbos schrijft over deze ISIS vrouwen:

"niet alleen vechten ISIS-vrouwen soms actief mee aan front, ze speelden instrumentale rol bij opbouw ISIS-staat; bij scholing/hersenspoelen kinderen, zuiveren van lokale bevolking, officiele slavernij, zelfmoordaanvallen etc. "

twitter.com/HaraldDoornbos/status/962...

Dus een slecht idee om deze vrouwen terug te halen naar Nederland.

Kaskensj | 18-05-19 | 14:56 | 3

En toch wil Den Haag het. Wat zit er toch in die koffie daar zou je zeggen?

Mart6037 | 18-05-19 | 15:01

@Mart6037 | 18-05-19 | 15:01:

Dit bewijst voor mij dat alle verantwoordelijke partijen hele slechte bedoelingen met ons hebben. Daar hoef je echt geen alu-complotdenker voor te zijn; de import van zelfs maar één (1) potentiële oorlogsmisdadigers zou toch onbespreekbaar moeten zijn?
Maar het is niet onbespreekbaar; het is de norm.
Onze overheid spaart kosten noch moeite om ze op te halen.
Erger nog; wie deze import ter discussie stelt is de populist, de nazi.

Dandruff | 18-05-19 | 15:16

@Mart6037 | 18-05-19 | 15:01:
In de koffie zit gewoon koffie.
Zij moeten een baas hebben die hun landverraad aanstuurd

Jacktheflipper | 18-05-19 | 16:44

Het nieuws waarvan je wist dat het zou komen. Dit kabinet grossiert in clusterfucks. Er is niet eens geprobeerd om ze buiten te houden. Ik ga niet meer de gevaren van deze doorgedraaide broedkippen en hun gehersenspoelde addergebroed ofwel de ploflims van 2030 opnoemen, dat hebben vast al een paar honderd man voor mij gedaan. Wel leuk voor de mensen die dit als nieuwe buren krijgen en hun kinderen op school.

En mooie munitie voor Thierry in het debat natuurlijk

5611 | 18-05-19 | 14:56

445 reacties
doe er 100 af, als antwoord.
rutte lacht zich de ballen uit den broek.

Kom op mensjes.. dit landje is verloren.

Het is over en out.

Gokmaar | 18-05-19 | 14:47

Ons rechtssysteem is nog helemaal niet toegerust op berechting van deze terroristische en genocide plegende categorie - de wet schiet tekort.

Laat NL daar parallel, of liever op vooruit, ook vaart mee maken.
IJdele hoop uiteraard.
Vandaar volgende week donderdag een stem voor minder, minder, minder EU.

Kudtkip | 18-05-19 | 14:41

Dit gaat ons alleen maar weer extra geld kosten. En omdat niemand ze mag gaan ze straks ook nog een eigen bus claimen waar ze bijna gratis gebruik van mogen maken.

simpel_vruchtje | 18-05-19 | 14:32 | 1

En dan hebben we het nog niet over de levenslange bijstandsuitkeringen die betaald zullen moeten worden door de werkende bevolking. Huurtoeslag, zorgverzekeringspremies en ga zo maar door. Je kunt torenhoge kosten verwachten voor medische zorg. En dat allemaal voor vrouwen die grove misdaden gepleegd hebben uit naam van een psychopatische nonvaleur wiens naam ik niet zal noemen.

Gravin v Kippenbouth | 18-05-19 | 14:43

Volgens mij is gebruikelijk dat ze berecht worden in het land waar ze hun misdaden begaan hebben. Als iemand drugs naar Thailand smokkelt en betrapt wordt krijgen ze alleen maar consulaire bijstand (=groeten aan je moeder). Dus hoezo zou dat hier anders moeten?

Simon_GS | 18-05-19 | 14:29 | 5

@ik_wacht_niet | 18-05-19 | 14:36: Dat is nu eenmaal de wet daar. Als ze daar worden aangehouden als verdachte, worden ze daar berecht. Ik heb er ook wel begrip voor gezien de wreedheden die door IS zijn begaan.

ches | 18-05-19 | 14:46

Volgens links inclusief spul zijn ze in dat soort landen minder goed in recht spreken, dat heeft niets met racisme of vooroordelen te maken natuurlijk

Zorc | 18-05-19 | 15:55
▼ 2 antwoorden verborgen

Terughalen vind ik een zeer slecht idee. Die vrouwen moeten gewoon de gevolgen dragen van hun (mis)daden en als Irak ze wil berechten: doen! Nederland moet helemaal niets. De nakomelingen van oorlogsmisdadigers en landverraders ook daar in Irak laten. Getraumatiseerde, islamitisch geïndoctrineerde kinderen groeien in onze maatschappij op tot ongeleide projectielen waar niemand op zit te wachten.

Gravin v Kippenbouth | 18-05-19 | 14:25

Als ze in Irak worden berecht weten we waar ze de komende 30 jaar zijn en ja, het is vreselijk voor die kinderen maar op de aarde leven nog wel miljoenen andere kinderen die het ook heel slecht hebben

namensmijnhond | 18-05-19 | 14:25 | 1

En de daarop volgende jaren. In de hel.

Musashi | 18-05-19 | 20:37

We beschikken al over ruimploegen die ingezet worden bij een epidemie onder varkens of koeien. Waarom kunnen die niet aangepast worden voor volwassen IS-terroristen?

obominotie | 18-05-19 | 14:25 | 3

De ware IS mentaliteit. Flikker hier op man

namensmijnhond | 18-05-19 | 14:26

@namensmijnhond | 18-05-19 | 14:26:
Ja, laten we gevangenisstraffen afschaffen, want daarmee omarmen we de kidnappers-mentaliteit. Laten we geldboetes afschaffen, want daarmee omarmen we de dievenmentaliteit. Tralalalala.

obominotie | 18-05-19 | 15:12

Het schijnt dat als ze uit beeld geraken nog gevaarlijker zijn. Dichtbij de vijand is op zich goed maar je kan ze in mijn belevenis ook monitoren als ze in Irak berecht worden.

BozePaarseMan | 18-05-19 | 14:18 | 1

Gewoon afmaken. Dan kunnen ze zeker geen schade aanrichten.

Musashi | 18-05-19 | 20:38

De coalitie-partijen beantwoorden hiermee aan de belangrijkste eis van hun kiezers: Het hierheen halen van zoveel mogelijk moslim-terroristen, en hen hier ruim baan te geven.
Zo werkt democratie.

obominotie | 18-05-19 | 14:18 | 7

@obominotie | 18-05-19 | 15:04 |
Volgens mij begrijpen u en ik elkaar niet helemaal. Ik wéét wat de 'prestaties' uit het verleden zijn. Daarom stem ik al decennia niet meer op de gevestigde partijen.

Sjefke7807 | 18-05-19 | 15:18

@Sjefke7807 | 18-05-19 | 15:18:
Maar een ruime extremistische meerderheid stemt daar dus wel op, en die partijen voeren met dit beleid de wensen van hun kiezers uit. Daar gong mijn tegel over.

obominotie | 18-05-19 | 17:11

@obominotie | 18-05-19 | 17:11 |
'Extremistisch' zou ik ze niet direct willen noemen. Eerder bijzonder slecht of zelfs helemaal niet geïnformeerd. Als de enige nieuwsgaring die je tot je neemt uit RTLUnilever en de Nationale Pruts Omroep bestaat, dan kun je moeilijk van een geïnformeerde keuze spreken. Helaas geldt dit inderdaad nog voor een hele grote groep.

"Maar een ruime extremistische meerderheid stemt daar dus wel op, en die partijen voeren met dit beleid de wensen van hun kiezers uit."

En dat kon ik dus niet helemaal uit uw tegel opmaken, vandaar onze Babylonische spraakverwarring.

Sjefke7807 | 18-05-19 | 17:46
▼ 4 antwoorden verborgen

Zie hier één van de redenen dat ik de computer de laatste tijd steeds vaker uit laat. O.a. door dit soort berichten. Ik snap van de wereld om mij heen helemaal níets meer, en ik weet ook niet of ik deze waanzin wel wìl snappen. Je hebt het hier over vrouwen die willens en wetens zijn afgereisd naar het Kalifaat. De IS video's en foto's waarop de totale ontmanteling van elk greintje menselijkheid in al zijn gruwelijkheid te zien waren konden wereldwijd worden aanschouwd. Het excuus dat zij niet wisten waar ze in terecht kwamen houdt dus al geen stand. Tel daarbij op dat deze vrouwen vaak de meeste vreselijke beulen naar hun (sex)slavinnen(!) toe waren en van enige vorm van onschuld kan niet langer sprake zijn. Derhalve is deze stap van de Nederlandse regering dan ook aan geen zinnig mens nog uit te leggen.

Nog erger; de eersten zijn al terug en hebben zoals gewoonlijk een hoop spatjes. Deze IS-dame vertrok uit de wijk Amby in Maastricht omdat ze zich daar 'onveilig' en niet langer welkom voelt. Buurtbewoners waren op zijn zachtst gezegd not amused toen ze erachter kwamen wie hun nieuwe buurvrouw werd:

- www.1limburg.nl/buurtbewoners-starten...

Goh meid, hoe zóu het nu toch komen dat de buurtjes je nu niet bepaald als de ideale buurvrouw zien. Echt, het totàle gebrek aan zelfreflectie bij zo iemand. Je gaat dus gezellie met je IS-man mee naar het Kalifaat om daar wat koppen te snellen, wat slaven te verhandelen/ houden en meer onverkwikkelijks. Dan kom je terug, wat al de moeder aller gotspe's is, en wordt je doodleuk bij de nietsvermoedende burgerbevolking in de wijk gedropt. Die lokale bevolking krijgt wind van je strapatsen en zegt vervolgens: Ik. Dacht. Het. Niet.

Wat mij nog het meest tegen de borst stuit is het totale gebrek aan compassie jegens hun vele slachtoffers en hun nabestaanden. Die worden nog eens extra in de bek getuft door dit soort zwakzinnige besluiten. Je schaamt je werkelijk kapot nog Nederlander te zijn op die manier. Want ga dit soort obscene en absurde besluiten maar eens in het buitenland uitleggen. Daar is geen beginnen aan.

Sjefke7807 | 18-05-19 | 14:11 | 7

@Dandruff | 18-05-19 | 14:42: En DAAR moet een GS of DDS eens een onderzoeker op zetten:
'binnen het justitiële apparaat wordt een chauffeur van een vrachtauto, alwaar zich vluchtelingen blijken te bevinden, primair als mensensmokkelaar aangehouden. Als echter een politicus een (oorlogs-)misdadiger vanuit een ander land naar Nederland haalt is dit rechtsgeldig?
Let op, ik zie nu al wat er dan geroepen gaat worden door Den Haag et all.: 'een politicus is nimmer hoofdelijk aansprakelijk voor (door hem besloten) acties, tenzij [hier volgen een paar flut zaakjes waar een nog kleiner flutstrafje op volgt] . Verder is er van een oorlogsmisdadiger geen sprake, want IS is nooit officieel erkend geworden geweest dus heeft deze dame nooit voor 'een vreemde mogendheid' gevochten.
Dat soort kokhalzen-opwekkende teksten (boeken vol) vind je overal terug. De politicus blijft eerst en vooral een politicus: het gaat om je eigen hachie en portemonnee, de burger moet zijn muil houden, de rechterlijke macht staat je ter beschikking (door jarenlange indoctrinatie vanuit de linker hoek).

EEnzame SchizofrEEN | 18-05-19 | 15:14

Als je het verhaal op L1 leest rijzen de haren je weer te berge. Zorgindicatie hier, begeleiding daar en natuurlijk snel een huis. Van vervolging komt helemaal niets want onvoldoende bewijs.

Uiteraard wordt ze niet in de mooie buurt gedumpt waar de burgemeester en de directeur van de woningstichting wonen, stel je voor. Nee, die buurtbewoners, dat is mooi kanonnenvoer. Valt me nog mee dat ze niet weggezet worden als tokkies en racisten

5611 | 18-05-19 | 15:20

@EEnzame SchizofrEEN | 18-05-19 | 15:14:

We moeten werken aan een omslag in de publieke opinie.
De meeste mensen denken hier nauwelijks over na. Onbewust accepteren velen die "foutjes" omdat politiek en media het ook allemaal prima vinden.

Dus blijf dit overal ter sprake brengen. Eigenlijk is het heel logisch dat we een rechter of politicus die een dodelijke fout maakt niet anders behandelen dan een vrachtwagenchauffeur die een dodelijke fout maakt. Iedereen moet dat snappen.

Moorden zoals van Michael P. of aanslagen zoals van Gökmen T. hadden voorkomen kunnen worden. Degenen die hen op straat los lieten horen in het beklaagdenbankje.
Ook iedereen die de import van isis-oorlogsmisdadigers bejubelt hoort daar thuis.

Deze ellende is het gevolg van keuzes.
Het is geen regenbui die ons overvalt, waar we geen enkele invloed op hebben. Een blik vol goedbetaalde deugzeugen nodigt deze terroristen uit, regelt de vrijlating, de vliegreis, de uitkeringen etc.

Dandruff | 18-05-19 | 15:40
▼ 4 antwoorden verborgen

Voor mij is het zonne klaar.
Die mensen zijn niet geschikt voor het Nederlandse klimaat.
Door sturen naar Groenland.

Gokmaar | 18-05-19 | 14:09

Ze willen toch zo graag moslimmetje spelen ?! Stuur ze dan naar een moslimland !!!

Minus Richels | 18-05-19 | 13:54

Wij moeten vrouwen toch hetzelfde behandelen als mannen, topfuncties, sport, het leger etc.
Snap niet dat hier dan een uitzondering wordt gemaakt, feministen sta eens op!

allesofniks | 18-05-19 | 13:52

Die kip kijkt niet echt blij !

Gokmaar | 18-05-19 | 13:44 | 1

Heeft nog geen oranje jasje aan. Ik geef hem nog enige kans.

Mart6037 | 18-05-19 | 13:47
-weggejorist-
d-biel | 18-05-19 | 13:41

Vergeet niet dat dit allemaal het gevolg is van de instructies van Trump dat wij onze jihad strijders terug moeten nemen. Het heeft ook nadelen zo'n sterke Amerikaanse president...

sprietatoom | 18-05-19 | 13:32 | 2

Ja, en we moeten ook al van hem zelf voor ons leger betalen. De lijer.

Mart6037 | 18-05-19 | 13:45

Maar hij heeft ook de instructie gegeven om ze te berechten als oorlogsmisdadigers. Komt goed uit. Die rechtbank zetelt toch in den haag. Daar zijn die processen tegen de oorlogsmisdadigers uit de Balkan ook gevoerd. Het merendeel zal ongetwijfeld levenslang dwangarbeid krijgen. Goede zaak.

SlimmeBelg | 18-05-19 | 14:29

Waarom zou Nederland deze moordenaars uit de wind willen houden? Lekker daar ter plekke laten berechten!

Montesquieue | 18-05-19 | 13:29

Syrische vluchtelingen moeten we blijkbaar opvangen? En ook zij die hen op de vlucht gejaagd hebben? Bizar.

Mart6037 | 18-05-19 | 13:27

Links zit in de haarvaten van de ambtenarij, daarom krijgt links voorlopig nog altijd zijn zin. je ziet hier weer waar de macht ligt.

M.egafoon | 18-05-19 | 13:26 | 1

En de corruptie.

Mart6037 | 18-05-19 | 13:27

Lees eens de verhalen over die 'minderjarige' asielzoekers die bij gastgezinnen in Zweden en de UK werden geplaatst, en je weet wat er gaat gebeuren als die zielige argeloze IS-kleutertjes een paar jaar ouder zijn en hun ingeprente normen- en waardensysteem gaan toepassen in zo'n gastvrij en idealistisch gezin. Het is alsof je een vampier in huis haalt die iedereen in het gezin leegzuigt en vervolgens ombrengt. Kennelijk geen kinderpsychologen op de ministeries aanwezig die iets kunnen vertellen over die zo belangrijke eerste levensjaren en hoe diep de invloeden, overgedragen door de ouders en omgeving,.liggen verankerd in de kinderziel.

piloot47 | 18-05-19 | 13:18 | 4

@Diotima | 18-05-19 | 13:52 |
Kijkt u met name naar de bijgevoegde foto's van deze 'alleenstaande minderjarige asielzoekers' in het stuk, en daarna wat er geclaimd wordt. Als die 14-16 jaar oud zijn vreet ik mijn tikplank op, zònder peper en zout:

- www.gatestoneinstitute.org/6190/swede...

Sjefke7807 | 18-05-19 | 14:20

@Sjefke7807 | 18-05-19 | 14:20:

Ach wat sneu...
Allemaal jongetjes met progeria.
Geef ze een huis, een vrouw en een uitkering!
En een handvol "verlaat de gevangenis zonder te betalen" kanskaarten.

*groen links modus*

Dandruff | 18-05-19 | 14:30

@Dandruff | 18-05-19 | 14:30 |
Het stuk in kwestie leest als een hele slechte hallucinatie. Je mond valt er tot aan de grond van open. Met name hóe ver Zweden gaat in het ontkennen van deze zwendel is ronduit stuitend en obsceen. En ik heb gemerkt dat sommigen van de bijgevoegde URL's niet meer werken. Vooral in Zweden is de censuur omtrent deze berichtgeving Orwelliaans te noemen. Ook mag in Zweden de etniciteit van verkrachters etc. niet meer genoteerd worden, uit angst 'extreemrechts' te voeden. Dit is gewoon volkerenmoord op de eigen inheemse bevolking. Een ander label weet ik er zo gauw niet voor te verzinnen. Als u een betere heeft hoor ik het graag.

Sjefke7807 | 18-05-19 | 14:48
▼ 1 antwoord verborgen

Misdrijven gepleegd in Irak, slachtoffers gemaakt in Irak, dus berechten in Irak.
Hoe moeilijk kan het zijn.

Nogmaals: het gaat hier om misdadigers.
Net zo min als we terroristen moeten aanduiden met de term 'strijders', moeten we eens ophouden met het benoemen van deze vreselijke heksen als 'jihaadbruidjes'. Alsof het iets onschuldigs is...

EefjeWentelteefje | 18-05-19 | 13:17 | 3

Ten opzichte van de Iraakse bevolking heb je domweg de plicht om ze in Irak te berechten. Hierheen halen zou van minachting getuigen richting slachtoffers en nabestaanden van dit tuigh.

Ommezwaai | 18-05-19 | 13:20

@Ommezwaai | 18-05-19 | 13:20:
en de minachting t.o.v. de Irakese rechtspraak die wel wat harder en duidelijker is dan we hier gewend zijn.

meneer der meneren | 18-05-19 | 13:26

Deze beschermelingen van de coalitie-partijen dreigen de doodstraf te krijgen in Irak, en dat zou nogal wat spaken in de wielen van de coalitie steken. De destabilisatie van Nederland heeft voorrang boven alles.

obominotie | 18-05-19 | 14:22

De rechters grijpen weer eens de macht. Leven we in een democratie? Gekozen rechters, democratisch gekozen, ja alstublieft.

Rest In Privacy | 18-05-19 | 13:17 | 2

Rechtse rechters? Waar haal je die vandaan?

Mart6037 | 18-05-19 | 13:23

@Mart6037 | 18-05-19 | 13:23:

Rechters hoeven niet per se rechts te zijn.
De beste oplossing is als rechters verantwoordelijk gesteld kunnen worden voor hun fouten. Zeker als het gaat om dood door schuld. Dus net als de buschauffeur die dronken rondrijdt, en daarbij iemand doodrijdt.
Het vrij los laten lopen van bijvoorbeeld gewelddadige isis-oorlogsmisdadigers is veel gevaarlijker dan dronken achter het stuur zitten. Als rechters die de fout ingaan zich daarna voor een rechter moeten verantwoorden zal het snel over zijn met de pret. Voor "behandelaars" die wandelende tijdbommen als Michael P in een *open* inrichting stoppen geldt uiteraard hetzelfde.

Dandruff | 18-05-19 | 13:37

Lijkt mij ook een onderwerp waarbij Tjerrie ons bedriegertje Rutte met de grond gelijk kan gaan maken in hun aanstaande treffen.
Met zoiets als munitie sta je meteen al 4-0 voor....

Ommezwaai | 18-05-19 | 13:16 | 1

Alsof je door een witte pickup overreden wordt.

Mart6037 | 18-05-19 | 13:25

Misschien is NL van de EU tot open inrichting verklaart?
Een soort Efteling voor criminelen en terroristen.
Ben dan toch erg benieuwd, waar je met een CV terroristisch handgranaten gooien aan de slag kunt?
Bij de kapper of schoonmaakbedrijven voor extra klussen?
Of Amsterdam?
Vragen, vragen, vragen.

MistaRazista | 18-05-19 | 13:16 | 2

Islamitische slachthonken zullen dolblij met ze zijn... Het zijn immers beroeps koppensnellers.

Ommezwaai | 18-05-19 | 13:18

@Ommezwaai | 18-05-19 | 13:18:
Ik zie het al voor me ( proest)
Straks in de aanbieding: Lamsgehakt, Isis handgehakt.
Kalifatenshoarma, 3 voor de prijs van een.

MistaRazista | 18-05-19 | 13:26

Citaat uit het AD-artikel: "Advocaat Seebregts benadrukt dat vooral de situatie voor de jonge kinderen in de kampen nijpend is. ,,De hygiëne laat te wensen over. Veel vrouwen en kinderen zijn daardoor ziek. Er zijn echter geen medicijnen of adequate medische voorzieningen.”"
Weet je waar de situatie voor jonge kinderen ook nijpend was, waar de hygiëne te wensen overliet, waar veel vrouwen en kinderen ziek waren en waar medicijnen en adequate medische voorzieningen ontbraken? Op de bergtop waarheen de Yezidi's gevlucht waren, omsingeld door de slagers en verkrachters van IS!
Deze vrouwen verdienen helemaal niets, behalve de kogel of twintig jaar rotten in een cel. Kinderen ouder dan vier jaar moeten niet worden teruggehaald naar Nederland, want anders zijn ze de nieuwe soldaten (de jongetjes) of de nieuwe broedmachines (de meisjes) van een Europese islamo-fascistische beweging.

Rhenium | 18-05-19 | 13:15 | 1

Seebregts, onthouden die naam.

5611 | 18-05-19 | 15:41

Logisch, wij komen handjes tekort volgens vele economen.
De jihadbruiden zijn kennelijk toch al Nederlanders, dan is dat hét argument om ze terug te halen. De eventuele misdaden hebben zij daarginder gepleegd en niet hier. Met andere woorden op Nederlands grondgebied hebben zij niets misdaan, dus is er niets aan de hand.
Biedt ze een kleine integratiecursus aan zodat zij weten hoelang de afsluitdijk is mochten zij dat vergeten zijn en hop, zij kunnen nagenoeg gratis aan de slag zodat de neoliberale baas er met de poen op kosten van de belastingbetaler er vandoor kan gaan.
Geweldig toch?
En als klap op de vuurpijl zijn kennelijk dezelfde vele economen verbaast waarom de lonen niet stijgen.

ProAsfalt | 18-05-19 | 13:14 | 4

"Op Nederlands grondgebied hebben zij niets misdaan, dus is er niets aan de hand."
Adolf Eichmann had ook niets misdaan op Israelisch grondgebied... Even ter overdenking.

Ommezwaai | 18-05-19 | 13:24

@HaatbaardKnipper | 18-05-19 | 13:16 |
U bent inderdaad nog zéér optimistisch, ja.

Sjefke7807 | 18-05-19 | 14:56

@Ommezwaai | 18-05-19 | 13:24: israel bestond toen nog niet grapjas. Maar als je de vergelijking wilt doortrekken: haal ze hierheen en berg ze obv oorlogs recht/tribunalen levenslang op of schiet ze dood. En dan zijn ze er nog goed mee weg gekomen. Zie hun filmpjes met mensen in oranje jurken.

Nichtsneues | 18-05-19 | 14:57
▼ 1 antwoord verborgen

The enemy within..... Overheid is de vijand

ZwarteRiek | 18-05-19 | 13:11 | 1

Niet alle ambtenaren worden hier vrolijk van dunkt mij. De deugende toplaag, het kartel. Dat is de vijand.

HaatbaardKnipper | 18-05-19 | 13:15

Voor de kleine dreumesen wil ik een uitzondering maken, dat is wat mij betreft aan moeders, of ze hun kroost daar willen houden of niet, maar hun moeders blijven wat mij betreft mooi daar in Irak.

VanBukkem | 18-05-19 | 13:09 | 4

Donder op met je dreumesen! Die zijn van de geboorte af al gehersenspoeld,
en die gaan geen brave burgers worden die een baan van 9 tot 5 gaan vervullen
en dan s'avonds naar rtl en sbs zenders gaan kijken en verder belasting betalen tot de dood er op volgt!

Ronnie D. | 18-05-19 | 13:26

Als je ze van moeders weghaalt als land geef je ze een reden om Nederland te haten. Er is geen goede oplossing voor de situatie die moeders gecreëerd heeft. Ik zeg Irak weet er wel raad mee.

Miss Silly | 18-05-19 | 14:28

@VanBukkem | 18-05-19 | 13:09 |
U heeft de foto's en video's bij een vergelijkbaar topic van gisteren gemist?

- www.geenstijl.nl/5147701/nee-ga-weg/

Daar staan uw 'dreumesen', volledig bereid om uw hoofd af te hakken/ kapot te schieten. Vaasje erbij?

Sjefke7807 | 18-05-19 | 14:59
▼ 1 antwoord verborgen

Baarmoeders van het kwaad importeren. Het gaat hier kennelijk nog niet hard genoeg.

Baron Clappique | 18-05-19 | 13:07 | 1

jammergenoeg maakt het sowieso geen reet uit..."they'll breed us out anyway"

grapjasz | 18-05-19 | 13:17

Je vraagt je toch af wie precies hier achter zit, welke ambtenaren Harbers en Grapperhaus instrueren. Van de rechters kunnen we niks verwachten, ze hebben zelfs een crimineel uit de handen van de UK gehouden, de gevangenis daar is niet goed genoeg! Hopelijk snijdt Baudet dit beleid aan, laat Rutte maar uitleggen.

lanexx | 18-05-19 | 13:06 | 2

Ik wil de uitleg van Rutte wel horen in het debat met Baudet

Oepsie1234 | 18-05-19 | 13:11

Een artikel uit de Omvolkskrant vermeldt dat de regering min of meer gedwongen is om deze broedsels terug te halen. Zelfs als dat waar is dan nog bestrijd je dat tot de hoogste rechter en ga je bekijken wat er moet gebeuren om dit soort idiote uitspraken te voorkomen. Om te beginnen eens een paar verdragen opzeggen waar gewiekste, gesubsidieerde advocaten D666-rechters continu misbruik van maken, lijkt me.

5611 | 18-05-19 | 15:46

Dit is helemaal niet de wil van de Nederlanders, dit is de wil van een D66-rechtertje. Opsodemieteren met die kalifaathoeren.

kotelet | 18-05-19 | 13:06

Vergelijk dit nu eens met die Nederlander die nu in een Thaise cel zit doordat Nederland, zonder dat Thailand iets onderzocht, ongevraagd informatie leverde aan Thailand. En dan halen we nu alle is bruiden op.3 hoe verkoop je dat aan de niet wat ze straks komen te wonen. Dat is niet in de buurt van de happy view,

Atlantis-95 | 18-05-19 | 13:05 | 1

De happy few.

Jan, Leiden | 18-05-19 | 13:07

Ik heb eens geturfd op het woord 'landverraad' en zie dat het dus een aantal keer wordt gepost. Ik ben nieuwsgierig omdat ik gisteren een 'wegjoris' heb opgelopen toen ik constateerde dat landverraad tegenwoordig door een grote groep een maatschappelijk geaccepteerd iets is. Ik doelde daarmee op het actief binnenhalen van jihadisten in ons land.

Crusher | 18-05-19 | 13:04 | 3

Soms zit het even tegen. Mss kroontje kopen?

HaatbaardKnipper | 18-05-19 | 13:08

Klopt, laatst ook gejorist voor gebruik van dat woord.

Mammeloe | 18-05-19 | 13:11

Als je dat artikel in het AD leest dan krijg je toch de hele stellige indruk dat over de terugkomst van de jihadbruiden en hun kinderen eigenlijk al is besloten en dat het er nu om gaat hoe dit zo intransparant mogelijk uit te voeren. En dat terwijl het Ministerie van Justitie zegt er alles aan te willen doen om juist transparant te zijn

Romeintje2 | 18-05-19 | 13:04 | 1

Waar heb ik dat vaker gehoord die 'wens van Justitie om transparant te zijn'?

HaatbaardKnipper | 18-05-19 | 13:11

Oplichters. De hand van Kaag is duidelijk zichtbaar hier. Achterbaks wijf.

NACademicus | 18-05-19 | 13:02 | 1

Dat is een zeer gevaarlijke fanatieke islamvriendin inderdaad. Buitencategorie.

HaatbaardKnipper | 18-05-19 | 13:07

In het huidige systeem is dit soort ellende niet te voorkomen.
We zitten namelijk met een hoge kaste van beleidsmakers, politici, ambtenaren, advocaten en rechters die hier voor kiest.

Het draait allemaal om keuzes:
- De ongecontroleerde massa-immigratie is een keuze.
- Het niet uitzetten van (zware) geweldplegers is een keuze.
- Het opnemen van oorlogsmisdadigers en hun gezinnen is een keuze.
- Het gratis ophalen van onze gezworen openlijke vijanden is een keuze.
- Het bejubelen en subsidiëren van invasiërs die ons haten is een keuze.

En dat geldt niet alleen voor immigratie, ook voor alle andere echte problemen in dit land. Het zijn allemaal keuzes:
- Lage fopstraffen voor zware geweldsmisdrijven is een keuze.
- Geweldsplegers in een *open* inrichting "behandelen" is een keuze.
- Behandelend artsen niet inlichten over de aard van de patiënt is een keuze.
- Geweldplegers al lang vóór het einde van hun fopstraf vrijlaten is een keuze.

Dit zijn allemaal keuzes van de huidige beleidsmakers en politici.
Ook van CDA en VVD, al pruttelen ze in verkiezingstijd vaak wat tegen.
Maak dus de juiste keuze in het stemhokje.
Allemaal keuzes; die dus ook ongedaan gedaan kunnen worden.
Nog wel. Kwestie van anders stemmen.

Dandruff | 18-05-19 | 13:01 | 3

Verhuis naar Hongarije. Ik heb het je al eerder aangeraden. Je lijdt dagelijks. Je hebt het zwaar. Je kunt hier niet leven. Het is een chaos, ik merk je dagelijkse pijn Dandruff.

Maak het jezelf gemakkelijk en verhuis! Naar Hongarije. Daar is alles zoals jij het wil! Aan je lijden komt daar snel een einde.

Beste_Landgenoten | 18-05-19 | 13:13

@Beste_Leugenaar | 18-05-19 | 13:13:,

Je weerlegt niet de reeks feiten die ik noem.
In plaats daarvan kom je met een drogreden, de ad hominem.
Kun je eigenlijk wel beter?

Dandruff | 18-05-19 | 13:19

Het is heel simpel. De vrouwen verpesten en verzieken de sfeer in die kampen, bedreigen andere vrouwen met de dood en dwingen hen zo burka's te dragen. Verder hebben ze totaal geen spijt en sommigen hebben misdaden begaan. Ergo, ze moeten daar blijven en daar worden berecht.

Bovendien zijn er meer dan voldoend Yezidi's en andere vluchtelingen in dit land, dus ze kunnen helemaal niet terug.

RenHoek | 18-05-19 | 13:00 | 5

@Jan, Leiden | 18-05-19 | 13:13:
Schoft, niet schift

Jan, Leiden | 18-05-19 | 13:25

@Jan, Leiden | 18-05-19 | 13:13,

Stond er vorige week op GS geen linkje naar de Volkskrant over Nederlandse Syriërs die niet durven getuigen tegen het isis-vriendje van Ans Boersma?
Was gek genoeg een uitgebreid en interessant artikel, in de VK.

Criminelen en extremisten weten dat ze hier overal mee wegkomen. Ook in de mensenhandel en gedwongen prostitutie wéten criminelen dat de pakkans klein is, en de straffen laag. En hun slachtoffers weten dat ook; en durven dus nauwelijks te getuigen.
Mede daarom worden daar zo weinig mensen voor veroordeeld.
Een vicieuze cirkel.

Dandruff | 18-05-19 | 13:27
▼ 2 antwoorden verborgen

Het Witte Toyota verhaal dat de VVD, Stef Blok en de coalitie blijft achtervolgen is hun dummy gedrag ten opzichte van soevereiniteit. Dat herhaalt zich nu weer met deze IS nasleep. Nederland dient te erkennen dat ze daar te maken hebben met soevereine staten. Weg met dat Amerikaanse verziekende neokolonialisme en die superioriteits-air van alles beter te weten. Wat betreft islam en IS heeft de Nederlandse regering inclusief de Koning een plaat voor het hoofd van onkunde, gemengd met vingerend aanpappende albedillerigheid. Stop er eens mee! Erken dat het een lokaal probleem is, dat allereerst onder de verantwoordelijkheid valt van de soevereine staten ter plaatse. Zet de godsdienst tussen haakjes en handel statelijk tussen staten.

Eeuwig..Op..Vakantie | 18-05-19 | 12:59

Krijgen ze dan TBS opgelegd? Kan Hiddemeister dat niet even uitzoeken.

Baron Clappique | 18-05-19 | 12:59

Het katholieke Polen en Oost-Europa doen geen opvang en huisvesting van migranten uit moslimlanden.
Zweden en Denemarken zijn na ''wir schaffen das'' strenger geworden en hebben een limiet en stop ingevoerd.

Nederland gaat gewoon door met het systeem waarbij mensen uit Afrika en moslimlanden hier onder de noemer van ''vluchteling'' opvang krijgen in een AZC, met daarna een woning plus een levenslange uitkering.

De vraag is - hoe lang wil Rutte en Rutte III hiermee blijven doorgaan.
Tot we 20 miljoen inwoners hebben?

Den Haag en de NPO vragen zich verwonderd af waarom zoveel mensen op Baudet stemmen.

sociaal_econoom | 18-05-19 | 12:57 | 3

Nederland blijft ook somaliërs binnenhalen terwijl dat land gewoon veilig genoeg is, want typ maar even vacation somalia in op youtube en je ziet dat er geen reden is om dat land te ontvluchten, dus ALLE somaliërs zouden per onmiddellijk weer terug naar hun eigen land gestuurd moeten worden,
en dat geld ook voor 90% van ALLE zogenaamde "vluchtelingen"uit afrika
en het midden oosten en van waar al deze gelukszoekers ook vandaan komen!
En ook de ECHTE vluchtelingen moeten niet hier opgevangen worden en op den duur een permanente verblijststatus krijgen, maar opvang in de eigen regio
en weer terug naar eigen land zodra het daar weer veilig genoeg is, dus
zoals we dat tot 15 jaar geleden deden, want voor die tijd namen we helemaal niemand op, want we wisten toen al dat dat dan een aanzuigende werking zou krijgen die niet meer te stoppen is. Maar het is nog niet te laat, want wetten zijn er ook om aan de tijd aangepast te worden, dus aanpassen wetten en wel zo dat het voor gelukszoekers onmogelijk word om zich in het westen te vestigen!

Ronnie D. | 18-05-19 | 13:20

@Ronnie D. | 18-05-19 | 13:20: alleen Somaliërs terugsturen die geen bijdrage hebben geleverd aan de maatschappij, die geen duurzame baan of ww uitkering hebben. Humaan toch? Ik vermoed 99% en als er 1 schaap over de dam is...

SlimmeBelg | 18-05-19 | 13:38

Het allereerste bericht dat ik ooit las over meneer Poch deed mij rillen van afschuw i.v.m. hoe graag Nederland hem totaal -in mijn ogen vanaf het eerste moment al- onterecht uitleverde aan Argentinie.
En nu dit. Islamvrouwtjes hebben blijkbaar een streepje voor. Bah BAHHHHH

Leptob | 18-05-19 | 12:56

Eerlijk is eerlijk, heel veel Nazi's kregen destijds hun misdaden vergeven als ze alleen maar kampbeul in een concentratiekamp waren geweest of niet al te sadistisch hadden huisgehouden aan het Oostfront. Uiteindelijk heeft alleen de top zich hoeven verantwoorden, en zelfs daarvan kregen de meeste relatief korte straffen. Duitsland kon het zich niet veroorloven om hun slimste jonge mannen te missen. Al die SS officieren werden na de oorlog managers in het bedrijfsleven en zijn mede verantwoordelijk voor het economische succes van Duitsland na de oorlog. Bijvoorbeeld, de 2 broers Albrechts maken na de oorlog van hun vaders banketbakkerij de grootste discount supermarkt van Duitsland met geld dat ze in de Tweede Wereldoorlog hadden verdient. Gewoon iedere maand hun soldaten salaris opzij gezet en zuinig geleefd. En zo waren er wel meer. Het is niet alsof ze met hun zakken vol gouden tanden thuis kwamen.

Osdorpertje | 18-05-19 | 12:56 | 5

Belangrijk verschil is dat wij die jihadisten wel kunnen missen.
Er zit nauwelijks intellect of arbeidsethos tussen, bovendien zeggen ze zelf voortdurend dat ze ons en onze samenleving kapot willen maken.
En dat is een veel belangrijker verschil; de Duitse ex-nazi's waren na 1945 niet meer in oorlog met het democratische Duitsland.
De islamnazi's zijn wel nog steeds in oorlog met ons.
Dat herhalen ze openlijk en hardop, keer op keer, bij elke gelegenheid.

Dandruff | 18-05-19 | 13:07

Nee maar hun loon werd wel betaald van de roof van de Joden en het trekken van gouden tanden, hadden ze blijkbaar geen enkele moeite mee? Het is juist wel erg dat veel kampbeulen hun straf ontliepen.

Jan, Leiden | 18-05-19 | 13:18

@Jan, Leiden | 18-05-19 | 13:18: troost je, ieder mens zal zijn fouten goed moeten maken. Onontkoombaar. Natuurwet. Oorzaak en gevolg.

SlimmeBelg | 18-05-19 | 13:41
▼ 2 antwoorden verborgen

Door ze nu actief terug te halen, hebben we straks geen poot om op te staan wanneer ze eventueel voor de rechter komen om zich te verantwoorden.
Gewoon mond dichthouden = huis + uitkering + alle mogelijke soorten van ondersteuning voor de rest van je leven. De gewone, fatsoenlijke Nederlander mag zich tot zijn 70ste elke dag kapot werken.

Lomo | 18-05-19 | 12:54 | 1

Actief terug halen... is dat nieuw Nederlands...;-)

hetgingperongeluk | 18-05-19 | 12:57

De mens is geschapen naar het beeld van God.
Vanuit dit vertrekpunt - de hoge waardigheid van de mens als beelddrager van God - volgt dat de overheid (rechter) gerechtigd is om bij ernstige levensdelicten de doodstraf toe te passen.

Theo-Pim-Riv | 18-05-19 | 12:56

@Theo-Pim-Riv | 18-05-19 | 12:56: juridisch, afhankelijk van het land, kan dat kloppen. Theologisch natuurlijk niet. Geen mens heeft dat recht. Dat is een goddelijke boodschap. Levenslang uit de maatschappij houden, ter bescherming van de medemens en uiteindelijk ook tegen henzelf is een acceptabele ultieme straf. Moet alleen de maatschappij er financieel voor opdraaien. Dwangarbeid is echter ook acceptabel. En, voor dergelijke straffen wil de burger best betalen. Scheelt ook een hoop onschuldige slachtoffers.

SlimmeBelg | 18-05-19 | 14:42

Nou, Mark Rutte, donderdag a.s. rekenen we (weer) af. Ga vooral je gang, man.

Amsterdamsko | 18-05-19 | 12:52

Prima onderwerp voor Terrie Berdet en Mark Rutte. Laat maar horen waarom we dit niet of juist wel moeten willen.

Sgt. Pepper Spray | 18-05-19 | 12:51

Ik deel de visie van wijlen Hugo Walker op IS-bruiden: "Komt dat (neq)schoooot!"

Kapitein Stijlvol | 18-05-19 | 12:49 | 2

Ik snap uw punt. Edoch, zonde van de kogel en niet 'groen'. Ophangen aan een gerecycled stuk touw. Veel beter in alle opzichten.

HaatbaardKnipper | 18-05-19 | 13:00

En volgend jaar alle reaguurders van het geenstijl na-oorlogs verzet een lintje , verdulleme !

nemeton | 18-05-19 | 12:49 | 1

Do... ist de Bahnhof....

hetgingperongeluk | 18-05-19 | 13:05

Deze gematigde IS bruiden hebben geholpen bij de marteling en onthoofding van Yezidi-slavinnen. Conform de marsorders in hun boek de Koran. Die wil ik niet in deze samenleving los laten. De overheid speelt met onze levens. Stem ze weg.

Mammeloe | 18-05-19 | 12:47 | 2

Het enge ervan is dat ze dondersgoed weten wat voor ontwrichtende werking dit heeft.

Ton8695 | 18-05-19 | 12:49

Ik begrijp dat ze in Irak de doodstraf zouden kunnen krijgen. Dan is het probleem toch opgelost?

Hommel | 18-05-19 | 12:47

Het is heel simpel. De boven ons gestelden zien gewoon dat de vijand van hun vijand (de democratie, het vrije woord, het NLse volk) een vriend is.

Ton8695 | 18-05-19 | 12:46

Een veilige doorgang naar Irak dan een reeling proces in irak en dan ophangen

Jacktheflipper | 18-05-19 | 12:46

Dit kan je toch niet meer uitleggen....

Franklin45901812 | 18-05-19 | 12:46 | 1

Jawel hoor.. verdeel en heers. Vraag maar aan Timmerschwanz.. Islam hoort al 2000jr bij Europa.

Ton8695 | 18-05-19 | 12:48

Hieraan kun je aflezen hoe ver we al zijn in het geislamiseerd worden. Achter de schermen werken trollen aan het uitleveren van ons land aan de zwarte religie van, 'geloof', geld en onderdrukking van de vrouw

pigadaki | 18-05-19 | 12:45 | 1

Resolutie 1743 is de basis voor dit beleid, het marrakech pact implementeert alles.

Ton8695 | 18-05-19 | 12:51

Waarom worden die oberschoppers wel in het land van de begane misdaad berecht, volgens de daar geldende strafmaat, en deze zandbakgleufdieren met hun biggetjes niet?

brie-de-penis | 18-05-19 | 12:43

Ik snap echt werkelijk niet waarom ze die mensen hierheen willen halen. Kan iemand mij dat uitleggen? Een heel cellen-complex vol straks met Jihadbruiden? Geweldig plan #not.

born2killn00bs | 18-05-19 | 12:39 | 5

Denk iets van een WO2 en kolonisatieverleden waardoor een eeuwig schuldgevoel bij deugmensen heerst en daardoor het netste jongetje van de klas te willen zijn. Andere uitleg kan ik niet verzinnen.

Jan Leul | 18-05-19 | 12:45

Ze hier in een cel gooien zou de grootste cadeau zijn aan IS die Nederland kan geven. Onze gevangenissen - en die in de rest van Europa - zijn al de facto niet veel meer dan radicaliseringcentra, en met die influx kunnen we ze net goed ook IS madrassa's gaan noemen.

Mazzelstof | 18-05-19 | 12:50

"Een heel cellen-complex vol straks met Jihadbruiden?"

Nee. Ze worden alleen bij aankomst in Nederland even vastgezet om ze te "debriefen", daarna wordt ze lidmaatschap van een terroristische organisatie ten laste gelegd, er wordt 30 maanden gevangenisstraf, waarvan 10 maanden voorwaardelijk tegen ze geëist (in het geval van Melis A), dat wordt uiteindelijk door de rechter afgezwakt tot anderhalf jaar, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. En aangezien Melis A. 6 maanden in voorarrest heeft doorgebracht, wordt ze meteen in vrijheid gesteld. Zo'n rechter laat natuurlijk ook zwaar meewegen dat Melis - en straks al die andere "naïeve" jihadbruidjes - voor hun "kleintjes" moeten kunnen zorgen.

Daarom staan ze in die Koerdische kampen allemaal te trappelen om "opgehaald" te worden, en spreken ze allemaal hun "bereidheid" uit om hier straf te ondergaan, en eisen ze hier hun "tweede kans" op.

Dr_Johnson | 18-05-19 | 12:51
▼ 2 antwoorden verborgen

"Iedereen verdient een eerlijk D66-proces en een 135ste kans".
"Welkom, welkom terug, welkom terug".
"Voorrang, subsidie, Miele, zorgkosten, gratis, zielig, kindje, DWDD, blabla, geld".
Aldus, de wereld van de landverradende deug-elite in een notendop.

Toos Doos | 18-05-19 | 12:39

Dit is Absurdistan aan de Noordzee, een postmoderne kolonie van de Nieuwe Wereldorde.

Rest In Privacy | 18-05-19 | 12:39 | 1

En de hoofdzetel staat in de stopera onder de uberdeugende billen van kalief Halalsema

Rest In Privacy | 18-05-19 | 12:49

Nederland kan zoveel willen. Wat wil de EU?

RickTheDick | 18-05-19 | 12:39 | 4

Die wil ook de rest van de familie meenemen, de misdadige IS soldaten met name. Voor in het EU leger. Om los te laten op de gele hesjes.

HaatbaardKnipper | 18-05-19 | 12:40

De EU wil niets. Het is een lobby- en overlegstructuur dat maandelijks honderden pagina's ondoordringbaar juridische blabla uitpoept. Niemand is verantwoordelijk maar de handtekening van NL staat overal onder. Zodat Den Haag kan zeggen: "moet van Brussel".
Ik ben niet snel boos vanwege een topic maar het is gelukt. Ik ga wat anders doen. Mooi weer. Carpe diem. Gvd

Rest In Privacy | 18-05-19 | 12:48

@Hollende_Kleurling | 18-05-19 | 12:48: Als Mark Rutte een kruisje ziet, pakt hij meteen zijn pen en zijn chequeboek met ons geld. Tot zover onze medezeggenschap in de EU.

5611 | 18-05-19 | 15:53
▼ 1 antwoord verborgen

Voor de Transavia piloot meneer Poch liepen ze niet zo hard :-(

RickVogelschrick | 18-05-19 | 12:38 | 3

Nee, mocht niet van de familie Z.

HaatbaardKnipper | 18-05-19 | 12:41

En vergeet Johan van Laarhoven in Thailand niet. Door de Nederlandse overheid zit hij al een paar jaar in een thaise cel.
Maar van laarhoven wordt in Nederland verdacht van belasting ontduiking en dat is weegt veel zwaarder dan moord in de naam van de Islam

Jacktheflipper | 18-05-19 | 12:52

@Jacktheflipper | 18-05-19 | 12:52: die crepeert in zijn cel en zal spijt hebben als haren op zijn hoofd dat hij niet overeen is gekomen met die meedogenloze Nederlandse fiscus. Wat een hyenas die liever bewust iemand de dood insturen dan dat ze wat geld moeten missen.

SlimmeBelg | 18-05-19 | 14:51

Het gaat normaals om de langere termijn strategie van IS. Het regroeperen wordt momenteel al geïmplementeerd. Ook in Syrie zelf, voornamelijk beperkt tot Zuid-Syrie nog. De kinderen zijn de jihadstrijders van morgen. Wat heet, zelfs in de kampen halen IS-ers de ideologische zweep erover. De landen die deze vrouwen, hun ideologie en hun naar hun vorige hoop toekomstige "martelaren" opnemen bieden de gewilde strategische diepte aan IS.
Het idee dat moslims die naar de Islamtische Staat afreizen om daar te vechten voor het kalifaat bij zinnen komen simpelweg omdat er een kleine hindernis op weg naar de Goddelijke Belofte is gelegd is op zijn zachtst gezegd de zwakzinnigheid voorbij.

Mazzelstof | 18-05-19 | 12:38 | 1

Dat dus.

Rheia | 18-05-19 | 12:47

Het is ontzettend zorgelijk dat Rutte 'echt is geschrokken' van de misdaadcijfers van asielzoekers.
Het bewijs dat wij roependen in de woestijn zijn en hij totaal niet weet wat er losloopt in de samenleving.
Nu dit weer. Het land is knettergek geworden.

letopuwzaak | 18-05-19 | 12:38 | 2

Inderdaad. Zo langzamerhand zouden we het bij wijze van spreken net zo goed zélf op kunnen blazen. Weten we i.i.g. waar, wanneer en hoe laat.

RickVogelschrick | 18-05-19 | 12:41

Het argument om niet op FvD of PVV te stemmen omdat "ze niet kunnen besturen" is bij deze teniet gedaan: de huidige bestuurders kunnen het zeker niet

Zorc | 18-05-19 | 12:44

Onze regering steunt een terroristische organisatie. Tijd voor een tribunaal. Daarnaast dienen misdadigers in het land volgens de daar geldende wetten berecht te worden, waar ze hun misdaden hebben gepleegd. Als dat betekent dat ze mogelijk door ophanging aan hun eind konen, dan is dat volkomen in orde. Ze wisten waar ze naartoe gingen en ze wisten dat ze er daar niet met een aai over hun bolletje mee weg zouden komen. Ze hebben hier in Nederland niets misdaan en dus is er ook geen reden om ons belastinggeld aan deze schijnprocessen in Nederland te verkwanselen.

EUrofoob | 18-05-19 | 12:36 | 3

Ze hebben een Nederlands paspoort, de Nederlandse overheid is verplicht deze kinderen met hun vader en moeder hier een veilig onderkomen te bieden.
De gemeenten moeten zorgen voor een passende woonruimte, de noodzakelijke ondersteuning en een bijstandsuitkering.
Het klinkt wat controversieel, maar in een sociaal land als Nederland is dit onze plicht.

sociaal_econoom | 18-05-19 | 12:48

@sociaal_econoom | 18-05-19 | 12:48: Hoezo een oud collega was in wo2 bij de Hollandse SS en heeft daar 11/2 jaar aan het oostfront gevochten werd na de oorlog gelijk zijn Nederlanderschap ingetrokken en kreeg 5 jaar strafkamp

Jan70 | 18-05-19 | 14:49

Ik doe mijn naam weer eens eer aan, ik snap er weer eens geen reet van. Als wij vluchtelingen hierheen (NL) halen/krijgen is het opeens na een lange tijd van procedures niet meer gepast (ook al is het land van herkomst weer veilig) om de "gevluchte" incl de nazaten terug te sturen, omdat de kinderen hier zijn opgegroeid, spreken alleen maar NL (volgens GL/PVDA/CU/PVDD/D666). Waarom gaan we gevluchte mensen (eigenlijk; haters van het westen) incl hun nazaten, die waarschijnlijk helemaal geen NL spreken, daar zijn opgegroeid, wel terug halen dan? Ik snap dat niet!!!

Ik snap er niks van! | 18-05-19 | 12:34 | 5

Uw logica is volkomen helder, duidelijk en zinvol. Echter geheel onbruikbaar in de Haagse stolp vol met gutmenschen.

RenHoek | 18-05-19 | 13:04

U bent niet ingevoerd in linkse logica, merk ik.

5611 | 18-05-19 | 15:55
▼ 2 antwoorden verborgen

Haatkoppensnellers terughalen, met haatkinderen. Kwestie van tijd voor zo’n gehersenspoelde haatlarf de kafirkleuters in zijn crèche gaat uitmoorden. De regering zal zo’n slachtpartij verdoezelen en de getroffen ouders rechts-populisten noemen. Hoofdcommisaris van de politie en de koning zitten ondertussen braaf en onderdanig aan de iftar. Denk daaraan op 23 mei.

Nivelleermarionet | 18-05-19 | 12:34

Onze regering zou rationeel een besluit moeten nemen. Maar in plaats daarvan heeft de emotie t.o.v. moslims de overhand ten koste van ons Nederlanders.

c02JEuk | 18-05-19 | 12:34

Gewoon berechten in het land waar ze de misdaden gepleegd of die gefaciliteerd hebben.
Natuurlijk willen ze naar NL; hier krijgen ze een taakstrafje van een paar uur (of waarschijnlijk helemaal geen straf want ""ze zijn al genoeg gestraft door de publiciteit"" en ze hebben ""een verschrikkelijk leven gehad"") Dan gewoon een geheel gratis met o.a. Miele, enz, ingericht huis, gratis zorg, gratis onderwijs voor hun jonge "soldaatjes van allah" en gratis een levenslange oitkieroeng en hoerrrrsoepsidie voor henzelf en voor hun gezinshereninging; terwijl ze in die landen levenslang of een terdoodveroordeling krijgen.

telelezer | 18-05-19 | 12:34

We moeten de Koerden, Syriërs en Irakezen gewoon financiëel steunen om dit tuigh een hel op aarde te bezorgen. Een gevangenis kost daar veel minder dan hier en dat is dan meteen een vorm van nuttige ontwikkelingssamenwerking om die landen er weer bovenop te brengen. Win, win!
.
Ten koste van alles vermijden om dat uitschot terug te halen, want hier gaan ze waarschijnlijk een "traject" in dat, zoals alle "trajecten" in Nederland, uiteindelijk leidt tot vrijlating en de daarmee gepaard gaande dood van argeloze fietsmeisjes, bejaarde hondenuitlaters of andere onschuldige burgers.
.
We moeten in dit land eindelijk eens accepteren dat bepaalde "mensen" psychisch defect zijn en niet meer te repareren. Prima dat er geen doodstraf is wat mij betreft (waardoor fouten van de overheid nooit meer te herstellen zijn), maar loslaten is in veel gevallen geen optie.
.
En wat vrouwen en kinderen betreft: het leven als Moslim is in mijn boekje sowieso een hel, of het nu in "vrijheid" in Nederland is of in een Irakese gevangenis. Dus lekker daar laten. Life sucks, live with it.

Brou Is Back | 18-05-19 | 12:33

Die grote klauw, die is er overheen geshopt om te verhullen dat ze een enorm pistool in haar jatten heeft.

down | 18-05-19 | 12:31

Als je zou weten dat ze, na binnenkomst in Nederland, standrechtelijk geëxecuteerd zouden worden (wegens hoogverraad, oorlogsmisdaden, pick one) zou ik het niet zo'n probleem vinden. Probleem is echter wel dat we nu al weten dat ze extra gepamperd gaan worden (want deradicaliseren), gratis huis, geld, begeleiding etc. En er over een jaar of vijf ergens één ontploft, waarna je weer kekke vlagfilters op je Facebook kan zetten.

R.F.Pickering | 18-05-19 | 12:31 | 1

Terrorisme loont. In Nederland loont het om fout te zijn. Ben je een nette burger die iedereen wil helpen, die braaf binnen de lijntjes loopt, die hard werkt voor zijn geld, dan word je geëxploiteerd ten gunste van het verkeerde gepeupel.

Rheia | 18-05-19 | 12:36

Dáár laten die salafascisten aub!!

vic_typh | 18-05-19 | 12:31

Vredesmissie Mali is begin deze maand beëindigd.

Het is nu een goed moment voor Missie Irak... waarbij onze jongens via helikopters en speciale terreinwagens moeders, kinderen en vaders daar oppikken en naar Nederland transporteren.
Vervolgens kunnen de gemeenten in Nederland zorgen voor woonruimte, zorg met een passende uitkering.
Als iedereen de schouder eronder zet, dan moet dit kunnen lukken.

sociaal_econoom | 18-05-19 | 12:30 | 1

Dit is sarcastisch bedoeld neem ik aan, of bent u soms aan de coke?

vlotterik | 18-05-19 | 13:30

Dames uit den vreemde die Irak kwamen slopen ........................ daar mag Irak best hun recht op vergelding op uitoefenen.

Ik hoef dat minderwaardig volk en hun kienderen hier niet !!

Ervaringsdeskundige | 18-05-19 | 12:29 | 6

@sociaal_econoom | 18-05-19 | 12:37: Nee hoor. Als je bijvoorbeeld als Nederlander met een Australiër bent getrouwd en daarna gaat scheiden, kun je nauwelijks nog terug naar Nederland. Je krijgt helemaal niets, integendeel. Je moet zelf eerst voor een baan zorgen en een huis. Heb je die niet, kom je er niet eens in.

Poesmobiel | 18-05-19 | 12:44

@sociaal_econoom | 18-05-19 | 12:37: In Syrie, wel lezen voor je onzin neerkalkt. Overigens: een normaal mens komt daar niet, deugneus. Ga ze anders even ophalen als je zo begaan bent met dat tuig.

HaatbaardKnipper | 18-05-19 | 12:46
▼ 3 antwoorden verborgen

Wie (namen) zijn verantwoordelijk voor deze her-import van oorlogsmisdadigers? Als het mis gaat (100% kans) moeten we hier ook de verantwoordelijken kunnen vervolgen.

Oepsie1234 | 18-05-19 | 12:26 | 2

Hier zijn nooit "verantwoordelijken" ...... Die zijn afgeschaft en dit woord wordt derhalve binnenkort ook uit "de Dikke" geschrapt.....

A333aan | 18-05-19 | 12:30

@A333aan | 18-05-19 | 12:30: Totdat er met een rotje richting een AZC wordt gegooid. Dan komt Femke persoonlijk met haar dikke reedt 'rond de moskee' staan. Om te kotzen.

HaatbaardKnipper | 18-05-19 | 12:34

ik stem FvD.
als ik geen FvD stem stem ik PVV.
Niets kan dat nog veranderen
als ik geen FvD stem of PVV dan lig ik in coma ergens in een ziekenhuis hier ten lande.

langzullenweleven | 18-05-19 | 12:24 | 1

Door dit soort berichten ga ik FvD stemmen; een volmaakt causale gevolgtrekking.

Nimby_007 | 18-05-19 | 12:28

genoeg ruimte in amsterdam west voor een paar extra mo fanboys. tevens poppen er genoeg islam schooltjes uit de grond dus kunnen de kids met een gerust hart naar onze scholen toe.

Schepvogel | 18-05-19 | 12:24

Die kinderen hierheen halen is misdadig!! Ze zijn daar geworteld! Dus moeten ze daar blijven. Punt!

Mathijs2017 | 18-05-19 | 12:23 | 1

Een iraaks kinderpardon!

boerk | 18-05-19 | 12:28

Mocht dit doorgang vinden dan wil ik een lijst met namen zien en een notificatie van de overheid ontvangen als zo'n mevrouw van zins is bij mij in de buurt te komen wonen.

Slogra | 18-05-19 | 12:23 | 2

Je kunt ze altijd een huis zonder ramen en deuren geven....

A333aan | 18-05-19 | 12:31

Na het uitzitten van het fop strafje kaalgeschoren de maatschappij in sturen zal wel te veel gevraagd zijn. Weet een mens in ieder geval wel wat voor buurvrouw die door de overheid in de mik krijgt gedouwd. Kan de buurt het tenminste zelf oplossen en de overheid laten weten wat men vind van dat overheids-deugen in de praktijk.

Ruikbaard | 18-05-19 | 12:23 | 1

Kaalgeschiren zie je niet onder een burka.

Santtulainen | 18-05-19 | 12:43

Wat mij zo kwaad maakt is dat ze er echt moeite voor doen. En als het dan misgaat (en het gaat mis) dan is er niemand verantwoordelijk. Dan ligt dat aan de sociaaleconomische achterstand, discriminatie, taalachterstand, discriminatie vanwege moeilijke achternaam etc.

Ik zou op zijn minst de namen geopenbaard zien van mensen die hier nu achter zitten. Je koopt er niets voor maar dan weten we i.i.g. wie verantwoordelijk is voor de *incidenten* als de tijd daar is.

Rest In Privacy | 18-05-19 | 12:21 | 9

@Hollende_Kleurling 12:31,

In theorie zijn er geen internationale verdragen en wetten die ons verplichten onze vijanden op te nemen en hen gratis huizen en levenslange uitkeringen aan te bieden. Er is ook geen enkel niet-Westers land dat dat wel doet.

Het draait om interpretatie. De Nederlandse overheid en Nederlandse rechters kiezen er voor om bepaalde verdragen over èchte vluchtelingen dusdanig uit te leggen dat ze voor iedereen gelden. Ook voor zware criminelen, extremisten, terroristen en oorlogsmisdadigers.
Dat zijn keuzes die "wij" maken.
Die keuzes moeten veranderen, en dan hebben we nog een lange weg te gaan.

Dandruff | 18-05-19 | 12:42

@Hollende_Kleurling | 18-05-19 | 12:31:
Ik ben desgewenst bereid hierbij te ondersteunen, om door richtlijnen en verdragen te grasduinen. Maar kan dit niet alleen.

Rest In Privacy | 18-05-19 | 12:54

@Hollende_Kleurling | 18-05-19 | 12:31:
Ik ben desgewenst bereid hierbij te ondersteunen, om door richtlijnen en verdragen te grasduinen. Maar kan dit niet alleen.

Rest In Privacy | 18-05-19 | 12:55
▼ 6 antwoorden verborgen

We moeten zo langzamerhand toch maar eens goed de Akte van Verlathinge gaan bestuderen, denk dat daar zo veel zaken in staan die ondertussen een aanklacht van het Nederlandse Volk tegen de huidige bestuurders / machthebbers rechtvaardigen, zelfs een staatsgreep door het leger (die daar natuurlijk 100% achter staan, of....)

A333aan | 18-05-19 | 12:20 | 1

Ik roep al jaren om een volkstribunaal om dat zooitje in Den Haag wegens landverraad te veroordelen, maar ja ... roepen en een woestijn hè!?.

swebe | 18-05-19 | 12:23

Berechten in Irak is de beste oplossing. Hoe ze met hun kinderen omgaan is al misdadig. Als ze in Nederland komen waar het vasthouden van een kip zo als zij doet superfout.
Nog meer verharding in de maatschappij.

Moestuinier | 18-05-19 | 12:19

Smerige landverraders door het helpen van misdadig tuig voor eigen deugagenda. Lever ze uit aan Irak en laat ze hangen. Geen genade met dit rapaille, hadden ze zelf ook niet met hun slachtoffers.

HaatbaardKnipper | 18-05-19 | 12:19

Waar zijn Geert en Baudet, ik hoor niks !
Of is FvD de zelfde laffe zooi als alle anderen?

joppo0 | 18-05-19 | 12:18 | 4

@Mammeloe | 18-05-19 | 12:21: en heeft alle juridische mogelijkheden aangedragen voor het afstoten van deze groep.

boerk | 18-05-19 | 12:31

Wilders heeft zich daar ook al over uitgelaten

Jan70 | 18-05-19 | 14:59
▼ 1 antwoord verborgen

Helemaal van 't pad af in Nederland, gewoon laten zitten daar. Onze regering staat niet meer voor veiligheid en het welzijn van haar burgers, het interesseert onze politici niet wat er moet ons gebeurt, we zijn enkel belasting vee. Gewoon de doodstaf in Irak laten geven. En de advokaat die dit in NL behandelt NOOIT meer werk geven.

vlotterik | 18-05-19 | 12:18

Gvd, gvd, gvd, waarom doet onze overheid dit?
@Rutte houd er onmiddellijk mee op!
.
Laten en een landelijke *kuch* poll houden.
Wanneer 90+ % zegt kappen met die waanzin, dan ook echt sofort kappen.
.
PS @VVD Ik hoop / verwacht dat deze actie jullie weer 5 zetels gaat kosten.
Komende week stemmen. Hup Thierry!

hotmint | 18-05-19 | 12:18

Dit viel te verwachten, de salami tactiek. Eerst wordt de buitenparlementaire tak van Groen Links ingezet, de kinderombudsman Kalverboer. Daarna allemaal hemeltergende verhalen in de politiek correcte kranten. En als laatste stap wordt de VN ingeschakeld om een beroep te doen op de Nederlanders om deze 'slachtoffers' op te vangen. Een SAMENleving kan alleen maar functioneren met burgers die ook willen samenleven....

therealbraindump | 18-05-19 | 12:18

Hadden we eerst de VS die zich met alles ging bemoeien waar ze niks mee te maken hebben. Houden die zich er nu buiten, neemt Nederland het stokje over. Zit je daar vast als gewone Nederlandse toerist, dien ze niet eens al die moeite. Het is een gotspe.

Muuke | 18-05-19 | 12:18

Ik snap echt niet waarom we ons zo bekommeren om deze vrouwen, of doen onze regering alsof?

marrretje | 18-05-19 | 12:17 | 1

Het benne de deugdverenigingen die de boel opstoken...

Mathijs2017 | 18-05-19 | 12:25

Hopelijk maakt de staatssecretaris van Irak gebruikt van zijn discretionaire bevoegdheid zodat de dames toch in Irak mogen blijven.....

A333aan | 18-05-19 | 12:17

Hartstikke gek! #stemzeweg

Mogwai | 18-05-19 | 12:16 | 1

Knettergek, ik doe mee. Weg met dit zooitje.

Muuke | 18-05-19 | 12:19

‘Nederland wil vrije doortocht.......’. Wie in dit geval is Nederland eigenlijk? Welke minkukkel daar in Den Haag bepaalt dit eigenlijk als het overgrote deel van de NL bevolking dit resoluut afwijst? Stelletje gigantische softe losers daar in Den Haag!

F1802 | 18-05-19 | 12:16 | 1

De minkukels waar een groot deel van de bevolking op stemt in veronderstelling dat ze na de verkiezingen net zo stoer zijn als ze voor de verkiezingen zeggen te zijn.
Stem ze weg !

Zorc | 18-05-19 | 12:19

Dit nieuws was waarschijnlijk voor na de verkiezingen bedoeld.
Blijkbaar met instemming van VVD en CDA, heeft Dijkhof hier nog een stoere one-liner over ?

Zorc | 18-05-19 | 12:15 | 1

Ja, dat denk ik ook. Lol. Ook leuk dat dit vóór het debat met thierry naar buiten. Komt.

Muuke | 18-05-19 | 12:53

Dit soort acties heeft als (neven)doel om verdeeldheid te zaaien onder de bevolking. Een verenigd volk is de nachtmerrie van het kartel.

Wim141 | 18-05-19 | 12:13

Hang die Saoedische nazi SS hoeren,maar op.
Weg met die oorlog misdadigers.

brutus59 | 18-05-19 | 12:13

Dit past allemaal naadloos in het oikofobe zelfvernietigingsbeleid van onze overheid. Binnenkort zien we deze types ook bij u in de straat.

donkeyman | 18-05-19 | 12:13 | 2

Onlangs is in Enschede een Syrisch gezin aangevallen door de buurt. De Syriërs zijn meteen verhuisd (toch merkwaardig waar Nederlanders 10 of meer jaren op een woning moeten wachten). . De reden van de 'aanval' was zogenaamd 'onenigheid tussen kinderen'. Ja ja. Twentenaren zijn makkelijk: jullie hebben geen last van ons en wij willen geen last van jullie hebben. Zodra 'nieuwkomers' zich gaan afzetten tegen de bevolking is de boot (terecht) aan.

Goofje | 18-05-19 | 12:25

Het AD artikel heeft het over "Nederlandse en Irakese autoriteiten voeren gesprekken over een aantal Nederlandse IS-vrouwen en hun kinderen die in Syrische kampen zitten"

Natuurlijk totaal niet gewenst dat terugbrengen.
Vreemd ook, die vrouwen zitten in Syrische kampen, wat hebben de Irakezen hier nu mee van doen, en belangrijker waarom bemoeit Nederland zich hiermee ?

Altijd begrepen dat de nederlandse staat voor nederlanders in buitenlandse hechtenis, in het geheel niets doet. Sterker nog, je hoeft op geen enkele rechtshulp te rekenen, en je mag creperen.

Waarom nu al die inspanningen wel en een stel moordenaars en/of islamfanatici hierheen halen ?

thephysicist | 18-05-19 | 12:12

Ik zie dit eerder als nog niet onklaar gemaakte IS-wapens dan als mensen. Ben ik dan hard? Best wel, maar ook gewoon realistisch.

Binnenbaan | 18-05-19 | 12:11 | 1

tegen die soort 'mensen' kan je niet hard genoeg zijn, dus hou je niet in. Na de oorlog werden nazi misdadigers - volstrekt terecht - gehangen. Dit islamitische tuig is net zo erg.

HaatbaardKnipper | 18-05-19 | 12:23

En plein public kaalscheren. Weet je op het schoolplein direct welke moeder fout was in de oorlog in Syrië. Opdat je kinderen niet gaan spelen met hun kinderen. Met al die bekeerlingen tegenwoordig is een witte school namelijk ook geen garantie meer. Maar het zal allemaal wel weer de schuld van de hoge heren in Den Haag en Brussel wezen, dus wie ben ik om met oplossingen te komen.

sjaakdeslinksesul | 18-05-19 | 12:10 | 4

@Zorc | 18-05-19 | 12:17: Hoeft ook niet. We kunnen ze ook en masse in kampen stoppen en daarna achteraf vrijspreken en ze alsnog naar het buitenland sturen met behoud van uitkering. Werkte voor Nederlanders die bij de SS zaten namelijk ook goed.

sjaakdeslinksesul | 18-05-19 | 12:22
▼ 1 antwoord verborgen

Van het kalifaat naar het klimafaat. Dan moet je wel erg van onderdrukking houden.

Joffri | 18-05-19 | 12:09 | 1

Jij hebt het begrepen Joffri , goed gezien.

joppo0 | 18-05-19 | 12:16

Welke zolderkamergeleerde heeft dit idee in elkaar zitten fröbelen?

Knokloof | 18-05-19 | 12:09 | 1

Refererend aan Rutte, doe je nou impliceren dat het thierry was. Foei.

Muuke | 18-05-19 | 12:22

Die IS terroristen en moordenaars worden toch in sociale huurwoning geplempt, en daar woon ik niet. Dus ik neem het gedrag van de politici maar over en zeg: Ik heb er geen last van, die anderen, het plebs dus, lossen het wel op. Ja, die politici zijn toch mijn voorbeeld en ik volg hun uitermate nette gedrag.. Wat kan je anders doen.

belaberde_reaguurder | 18-05-19 | 12:09

Nee. Ze hebben zelf de keuze gemaakt om daar heen te gaan, dus daar mogen zij de gevolgen van ondervinden.

Waarom willen sommige lieden in Nederland toch continu mensen afschermen voor de gevolgen van hun daden? Dat is een maatschappelijke ziekte. Waarom zou je überhaupt nog moeite doen om de juiste keuze te maken als vadertje Staat toch wel alle negatieve gevolgen op zich neemt?

Nederland80 | 18-05-19 | 12:08

En wat heeft Nederland precies te maken met misdrijven gepleegd op Irakees grondgebied? Juist. Niets. Laat ze lekker in hun eigen sop gaarkoken.

Rest In Privacy | 18-05-19 | 12:08

Maar natuurlijk: Jeziden willen ze eruit gooien om plaats te m maken voor is-ers, typisch NL de daders knuffelen en de slachtoffers in de kou zetten

Kokossss | 18-05-19 | 12:08 | 1
-weggejorist-
Kokossss | 18-05-19 | 12:15

Op de foto is dat nu een plofkip?

tipszondertrucs | 18-05-19 | 12:08 | 3

Ze heeft de poten van het arme dier ook nog bij elkaar gebonden... Zelfs een kip kunnen ze anders niet de baas. Walgelijke lui!

Goofje | 18-05-19 | 12:15

Nee, da's gewoon een kip die voelt dat-ie het haasje is, maar nog hoopt dat die aardige mevrouw onder de nikab een gevoelige inborst heeft...

Yrrab | 18-05-19 | 12:15

Er gaan 50 plofkippen in een bomgordel.

Kwijldraad | 18-05-19 | 18:50

Heeft het Internationaal strafhof in Den Haag ook weer wat te doen. Deze oorlogsmisdadigers dienen dáár te verschijnen. Indien niemand om uitlevering vraagt, dan gewoon loslaten in Irak, die berechten ze daar geheel volgens de Sharia.

SolidRock | 18-05-19 | 12:08 | 2

Het Internationaal Strafhof dat alleen Serviërs veroordeelde en de moslim misdadigers niet vervolgde? Dàt strafhof bedoelt u? Opheffen die bende.

Goofje | 18-05-19 | 12:13

Het internationaal strafhof, een groepje "rechters" en "aanklagers" dat zeer selectief is in wie het vervolgt; de presidenten en militairen van kleine, machteloze tweede en derde wereld landjes die ze kunnen hebben, maar zeker geen George Bush die in 2003 een -niet door de VN gesanctioneerde- aggressieoorlog begon tegen Irak door via Colin Powel de pers te laten geloven dat er vrachtauto's met gifgasinstallaties in Irak rondreden en dat Saddam El Quaida steunde.

miff | 18-05-19 | 12:20

Staat er al een klimaatneutrale woning en een schaap voor ze klaar?
Is er al een plek gereserveerd op een haatschool?
Laten we ze een hartelijk welkom heten
Sie haben es nicht gewusst toch?

theJ71 | 18-05-19 | 12:08

De rol van deze tentsletten wordt nogal gebagatelliseerd, dat onze volksvertegenwoordigers daar zo naief mee omgaan beangstigd mij zeer.

trekarm | 18-05-19 | 12:07 | 1

Binnenkort ook bij U in de tram....

A333aan | 18-05-19 | 12:25

Die kinderen zijn daar geaard en gehecht. Die kun je niet verplaatsen, dat zou onmenselijk zijn. Nederland mag deze bruiden en kinderen niet naar Nederland ontvoeren. Ik hoop niet dat de Iraakse rechter mild is.

Vula | 18-05-19 | 12:07 | 2

LOL

Binnenbaan | 18-05-19 | 12:18

Je mag kinderen niet van hun ouders scheiden. Ook daar blijven dus. DAAR! Van mij mag de Iraakse rechter IS aanhangers terug sturen naar Syrië.

HenkyPanky | 18-05-19 | 12:26

Laat Irak ze maar fijn oppakken en hun ding ermee doen. Lekker middeleeuws op een pleintje executeren ofzeau.

Specht! | 18-05-19 | 12:05

we worden voorgelogen,, timmerman(S), hebben ze daar niet kijk maar naar die voordeur *welke,,,

pieterS | 18-05-19 | 12:04 | 1

Ja wel, want die weet ook zeker dat daar de islam al 5000 jaar thuis hoort ....

A333aan | 18-05-19 | 12:27

De zuurlinkse dominees zijn in alle staten en schreeuwen 'ketterij!' als iemand half grapt dat het Eurovisie Songfestival een homo-eske toestand is, maar iemand die je kop eraf wil snijden is welkom.
Wat een moralistische, weke gekken.

Slogra | 18-05-19 | 12:02 | 1

Er is maar 1 dader: de witte man.
Alle anderen zijn slachtoffer.

medusa324 | 18-05-19 | 12:04

Had iemand nu echt anders verwacht van deze regering ? De club Haagse slappelingen gaat altijd door de knieën als het om dit soort zaken gaat. Het intereeseert onze "volksvertegenwoordiging" geen fluit wat de bevolking wil. Minister zijn is alleen een springplank om na het grote falen een goede baan in het bedrijfsleven te beginnen, bij voorkeur in een branche die men tijdens hun ambtsperiode geen strobreed in de weg heeft gelegd. Met het grootste gemak plaatst onze regering na een fop strafje deze oorlogscriminelen in een woning met Miele naast een slachtoffer van diezelfde criminelen. De kinderen worden zo veel mogelijk geplaatst bij familie. Dat gaat helpen, waar begon alle ellende ook al weer ? Bij diezelfde oplettende familie met een opvoeding waar de honden geen brood van lusten ? Gelukkig kunnen ze weer goed deugen zodra er weer slachtoffers vallen. Huilen en medeleven aan de familie van slachtoffers. Ik zie die hypocriete Rutte en Vleespet Grapperhaus nog staan in Utrecht met hun bosjes bloemen en trieste gezichten. Te dom om te beseffen dat ze direct verantwoordelijk zijn.

Ruikbaard | 18-05-19 | 12:01

Als ik het goed begrijp gaan we nu Syriërs, die in Nederland een moord plegen, zonder tussenkomst van de rechter, terug sturen naar Syrië. Of werkt het enkel andersom?

HenkyPanky | 18-05-19 | 12:01 | 1

Als je feministisch genoeg bent om daar te gaan strijden dan ben je ook een een sterk persoon genoeg om daar te overleven.

Het Licht | 18-05-19 | 12:00 | 1

in die landen heb je geen gratis woning, gratis zorg en gratis uitkering, dus dan houdt het 'feminisme' ideaal al gauw op

telelezer | 18-05-19 | 12:39

Nog meer ellende binnenhalen..? Oh nee want die lieve brave mensen
geven immers helemaal geen ellende; Tenminste, dat moeten we denken van de overheid (lees=Brussel).
Ik citeer uit de Telegraaf van vandaag (mag geen linkje plaatsen want ik heb (weet nog steeds niet waarom) een zwtsalletjuuuh)
""Staatssecretaris Harbers (Justitie en Veiligheid) is in de gevarenzone beland, nu zijn ministerie cijfers over ernstige misdrijven van asielzoekers heeft verdoezeld, (..)
Het gesjoemel met cijfers over asielzoekers is al jaren aan de gang. Dit om het linkse ideaalbeeld van een multiculturele samenleving in stand te houden. Dat onze regering dat toestaat is natuurlijk te zot voor woorden.
Wat gebeurt er eigenlijk met al die aangiftes en misdaden die nu onder het tapijt zijn geschoven? In hoeverre horen wij iets over een vervolging? Of is dat ook al in nevelen gehuld?""

telelezer | 18-05-19 | 12:00 | 2

Vervolging is goed voor autochtonen, wat in asielcentra gebeurd, intimidatie, diefstal, pogingen tot moord, verkrachtingen liever niet, plaatsen we onder tabje "Overig"? Anders komt het proces van inburgeren in gevaar?

Jan, Leiden | 18-05-19 | 12:04

Dit is de zoveelste clusterfucks van Harbers en daarmee van Rutte. Op die post moet je een juridische ijzervreter neerzetten met een olifantenhuid die ook nog eens in staat is om die hele augiasstal schoon te vegen. Een type als Hiddema maar dan 25 jaar jonger. Niet iemand die op de winkel past en alleen maar druk is om de aanwaaiende rommel uit het zicht te hangen.

5611 | 18-05-19 | 16:06

Rot op met die haathoofden. Geen plek in onze maatschappij voor religieus gestoorde barbaren. Genoeg gestoorde moslims hier.

ReligionSucks | 18-05-19 | 11:59

En maar doorgaan met in dit geval de kiem van het kwaad importeren. Welke Nederlandse autoriteiten zijn dat die dit krankzinnige plan willen uitvoeren? Staatsgevaarlijk!

VP732 | 18-05-19 | 11:58

Deze kinderen worden later ook gewoon 18. Ben benieuwd wat er dan van deze actie gerapporteerd word. Met de kennis van toen en de kennis van nu, zullen ze zeggen.

artie | 18-05-19 | 11:57 | 1

En zo worden de slachtoffers nogmaals geslachtofferd middels de daders terug te halen om gerechtigheid en straf te ontlopen.

smdyasc | 18-05-19 | 11:57

Het lijkt wel een aflevering van Ik Vertrek:
Het bevalt niet meer in het buitenland, dan maar terug naar Nederland, het land van gratis geld. Berechten in Irak!

Coentunnel | 18-05-19 | 11:56

10 van die gruwelwijven hierheen halen is het leven van 17 miljoen Nederlanders in gevaar brengen...

Muskatnuss!!! | 18-05-19 | 11:55 | 3

Wij moeten gewoon belasting betalen en onze bek houden.

trekarm | 18-05-19 | 12:01

Je bedoelt c. 13 miljoen Nederlanders want er wonen in NL nu al c.4,5 miljoen allochtonen (incl, westerse en niet-westerse allochtonen) (Bron CBS)

telelezer | 18-05-19 | 12:03

Interessant dat het altijd 'vrouwen kunnen ook heus beslissingen maken hoor' is, behalve wanneer het toch wel heel makkelijk is om je als een mak schaap / stuk bezit weg te laten zetten, zodat je(/je zusters) zielig genoeg bent om gered te worden door het patriarchaat / blanke mannen instituut Nederland.

Alsof die vrouwen daar niet bewust naartoe zijn gegaan. En alsof ze daar alleen passief op de bank hebben zitten 'tssk tssk'en wanneer Mo en Ahmed dingen aan het doen waren die 'wij het Westen' afkeuren. Ga eens aan Yezidi-meisjes vragen hoe fijn het was om deze zusters om je heen te hebben.

Deze trutten hebben het kalifaat mede mogelijk gemaakt. Als bewuste uitreizigers, als faciliteurs. Hadden ze het bij aankomst voor het zeggen? Vast niet, maar ik betwijfel of ze het allemaal heel sterk afkeurden. Ze hebben daar echt niet als lieve moekes de te onthoofden gevangenen en de troostmeisjes onder de burka genomen.

Die medeplichtigheid wordt min of meer totaal genegeerd.

Sjors W. | 18-05-19 | 11:55

Na WO II werd iedereen die ook maar iets met de duitsters te maken had bespuugd, kaalgeschoren en dergelijke, onder toezien van de autoriteiten. Ik keur dat genzins goed, echter zijn we doorgeslagen naar de andere kant van het spectrum. In nog geen 70 jaar tijd.

boatfolder | 18-05-19 | 11:54

“Deze vrouwen hebben een bewuste keuze gemaakt en daarmee hun rechten verspeeld“ is intuïtief wat veel mensen denken, maar wanneer hebben mensen eigenlijk, officieel, hun mensenrechten verspeeld? Staat daarover überhaupt iets officieel beschreven in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens? And while we’re at it, wanneer komt de Universele Verklaring van de Plichten van de Mens eigenlijk uit?

JackStick | 18-05-19 | 11:54 | 4

Ik vind het niet gaan om verspelen van hun rechten. Het gaat om het zich verplaatsen naar een extreem gevaarlijk land. Ze hebben die risico's vrijwillig genomen. Het is niet aan de Nederlandse staat om dit op te lossen. Een volwassen mens mag het zelf oplossen. In dit geval wordt dat een nare straf in Irak, en laat dat een goede les zijn voor alle potentiële jihad-toeristen.

Nederland80 | 18-05-19 | 12:11

Je doet alsof ze op vakantie de verkeerde excursie geboekt hebben. Ze zijn naar een land afgereisd wat bekend staat om iedereen en zijn moeder te executeren bij het zien van een blote enkel. Waar afgesneden koppen op het dorpsplein hangen enz. Allemaal bekend alvorens af te reizen.

Repetitive Beats | 18-05-19 | 12:33

@Repetitive Beats | 18-05-19 | 12:33: Klopt! Niet alleen is hen dat bekend, zaken als het afzetten van borsten met bereklemmen wegens gezien zijn bij het zogen, het plezier van het mogen bijwonen van publieke terechtstellingen van afvalligen, dát soort dingen is precies waar zij hun leven niet alleen bereid zijn maar daadwerkelijk voor hopen te geven. Dat is de kracht van islam.

Mazzelstof | 18-05-19 | 12:46
▼ 1 antwoord verborgen

Dit gaat niet over het belang van Nederland, mensenrechten (anders zouden we geen Yezidi's terugsturen) of hoogstaande rechtsfilosofische principes, dit gaat over voorbereidingen voor de opkomst van IS 2.0.
IS hebben momenteel hun landen van herkomst nodig voor hergroeperen en werven van nieuwe jihadi's, de kinderen van deze vrouwen worden daarbij gevoegd. De rol van Seebregts in dienst van IS is voor hen deze strategische diepte te verschaffen in Nederland.

Mazzelstof | 18-05-19 | 11:54

vraagje, Wie heeft het initiatief genomen, "de overheid" , is dat Rutte? of een ambtenaartje die persoonlijke motieven heeft (likken naar boven)...

pieterS | 18-05-19 | 11:54 | 1

Onze regering vormt een grote bedreiging voor de hele bevolking van Nederland.

EUrofoob | 18-05-19 | 11:53

Na de verkiezingen is het vast rond. Triest zo voorspelbaar als dat volk is in Den Haag.

jip_86 | 18-05-19 | 11:53

Laat ze lekker verroten daar, waarom zijn ze bang dat ze daar worden vervolgd? Omdat het daar terroristen waren, en achterlijk NL haalt die gekken weer hierheen? Om ze vervolgens tussen onze kinderen te laten lopen?

Henk de Vries2074 | 18-05-19 | 11:51 | 1

Irak voert nog doodstraffen door ophanging uit.

EUrofoob | 18-05-19 | 12:38

Van mij mogen ze allemaal komen als ze een boek van van het Reve kunnen lezen.

kwark001 | 18-05-19 | 11:50 | 1

Nee, hebben gelezen en kunnen aangeven welke genre het is, het thema kunnen duiden, de belangrijkste personages kunnen beschrijven en er een samenvatting van 2 kantjes over kunnen schrijven

Dat wordt nagekeken door Boudewijn Buch. Als hij het een goede weergave vindt, mogen ze komen. Succes!

SamV | 18-05-19 | 11:59

Nee Nee Nee !!! Ik wil dit helemaal niet. Laat ze daar verrekken. Onze kinderen zijn meer waard en hebben ook rechten.

Mammeloe | 18-05-19 | 11:48 | 2

U leeft in het land waar de rechten van KOZP-demonstranten zwaarder wegen dan de rechten van onze kinderen.

JackStick | 18-05-19 | 11:59

23 mei bijltjesdag, figuurlijk dan heh. In het IS kalifaat was dat letterlijk geweest. En de gesluierde IS aanhang die nu in slachtofferrol zitten zijn wel betrokken geweest tegen de yezidi genocide en sexslavenhandel wat tot het laatst doorging. Als IS broedkip heb je dit tenminste gefaciliteerd

HetOorAakel | 18-05-19 | 11:48

Mensen en kinderen met racistische en extremistische anti westerse denkbeelden naar Nederland halen is een heel verkeerd idee. Wie daar anders over denkt hoort in een gesticht of staat aan de verkeerde kant van de geschiedenis.

Rheia | 18-05-19 | 11:46 | 1

Ik houd het op een gesticht. Maar er gebeuren hier zo veel dingen die er uitsluitend op gericht zijn om Nederland op te blazen, te ruïneren, aan vreemden te verkopen of anderszins kapot te maken dat dat gesticht een flinke omvang moet hebben.

JvanDeventer | 18-05-19 | 11:49

Kinderen. Je laat kinderen zo stikken. Die domme gansjes kunnen weinig kwaad. Help die kinderen, pak ze hun moeder niet af. Goddomme, dat ik dat nou nog uit moet leggen... Kin-der-en.

Fantabulosa | 18-05-19 | 11:46 | 15

Fantabulosa | 18-05-19 | 11:46,

Waarom zouden we kinderen van oorlogsmisdadigers beschermen?
Doen we dat ook met slachtoffers van die oorlogsmisdadigers?
Vaak ook kinderen, want hun ouders werden vermoord?

Op deze planeet wonen miljarden mensen in armoede, oorlog en andere ellende. Nederland is niet letterlijk alleen te klein om hen allemaal op te vangen, het is ook een gegarandeerd recept voor hongersnood en burgeroorlog hier. Zeker als je kinderen uitnodigt die thuis hebben geleerd dat ze ons moeten uitroeien. En nog zekerder als je de ouders die hen dat geleerd hebben ook hier naartoe haalt.

Je verbetert de wereld niet door hier terroristen naar toe te halen, in de hoop dat meer oorlog hier zal leiden tot minder oorlog daar. Dat linkse dogma is misschien wel bijna half zo debiel als het linkse dogma dat racisten die ons haten wel bijdraaien als we ze maar nooit tegenspreken, en voortaan al hun vooroordelen bevestigen.

Dandruff | 18-05-19 | 12:08

Neem ze zelf in huis dom mens. Zadel anderen niet op met met kosen en gevolgen van tjouw labiele emo drama. Als je wil helepen doe het dan zelf op eigen kosten en op eigen risico.

Rheia | 18-05-19 | 12:09

@Dandruff | 18-05-19 | 12:08: Precies, als dat kalifaat gelukt was hadden die valse broedkippen iedere dag trots tussen de spiezen met afgehakte hoofden gelopen, waren ze met hun kinderen naar de wekelijkse executieshow op het dorpsplein gegaan en hadden ze hun buurvrouw trots verteld dat Achmedje van 4 zijn eerste ongelovige het hoofd afgehakt had.

Gelukkig hebben wij een heel sociale regering en mag dit volk nu in een volksbuurt wonen en hun gehersenspoelde kindertjes gaan het vast heel goed doen in groep 4.

5611 | 18-05-19 | 16:13
▼ 12 antwoorden verborgen

territorialiteitsbeginsel: de dader van ieder strafbaar feit dat op het grondgebied van een staat gepleegd wordt, kan door die staat vervolgd worden.

theo-is-dood | 18-05-19 | 11:45 | 1

Ten eerste zijn Irak en Syrië bevoegd om de verdachten van terroristische misdrijven die PP het grondgebied van die landen zijn gepleegd, te vervolgen.
Ten tweede, het overgrote deel van het bewijs bevindt zich ook in die landen.
Ten derde; welk Nederlands belang is hiermee gemoeid? Geen enkel.

theo-is-dood | 18-05-19 | 11:51

Ondertussen in Amsterdam:
"Khadija is een van de 59 geradicaliseerde moslims, tegengehouden uitreizigers en terugkeerders die de gemeente Amsterdam nauwlettend in de gaten houdt, tot achter de voordeur aan toe. Ze worden bijgestaan met uitkeringen, schuldhulpverlening, huisvesting, psychische, pedagogische en theologische hulp en indien nodig boodschappen, winterjassen, beschermd wonen. Alles wat kan helpen een jihadist van gedachten te laten veranderen, tovert de gemeente uit haar instrumentenkoffer. Tientallen ambtenaren en veertig externe organisaties en bureaus zijn betrokken."
www.nrc.nl/nieuws/2019/01/04/radicali...

Afgeschminkte Bassie | 18-05-19 | 11:45 | 6

Ongelooflijk. Dit land is gek.

letopuwzaak | 18-05-19 | 12:35

Hoe wrang is dit als je dit tegenover ouderen zet die hun hele leven hard hebben gewerkt, belasting betaald, en het nu moeten doen met drie plasmomenten per dag terwijl het koekje bij de koffie ook is wegbezuinigd?

Maris v.d Hof5393 | 18-05-19 | 12:36

Veertig externe bureaus voor één valse broedkip en dat nog als summum van goed beleid verkopen. Hoe ver kun je van het padje af zijn?

5611 | 18-05-19 | 16:15
▼ 3 antwoorden verborgen

Links is ontspoord gevoels'denken'. Als het maar goed voelt! Het aslim taslam klinkt wijd en zijd en de linksmens kirt 'wat een mooie taal is het toch ook!' en 'die baarden zijn zo modieus!'. Als het kromzwaard zoeft zal men nog steeds de poorten openzetten, de mensenrechten weet je, een kind onder de evenaar is meestal maar een bedelaar en de wereld is van iedereen!

HoogToontje | 18-05-19 | 11:45 | 1

Verknipt blind zijn ze inderdaad.

Jan, Leiden | 18-05-19 | 12:10

Ik stel voor dat we hen ruilen voor de verantwoordelijke idioten die deze gestoorde k*t wijven en hun duivelse kroost naar Nederland willen halen. Het is namelijk maar de vraag wie gevaarlijker is.

Rheia | 18-05-19 | 11:45

Het gaat er om dat we Nederland en de hele bevolking van de EU destabiliseren.
Dat was toch de bedoeling.
En daar is nu juist het binnenhalen van deze jihadbruiden een prima plan in.

Premier Trutte | 18-05-19 | 11:44

Schijnen wel moordwijven te zijn...

Wil1971 | 18-05-19 | 11:44 | 1

Wees blij. Deze komen om lekker te ira kezen.
Die uit dat andere land willen nog wel eens afghaan

Premier Trutte | 18-05-19 | 12:32

Wat is er gebeurd met de wet:" aansluiten bij vijandelijk leger"..... Die wet is heel erg duidelijk. En daar komen de foto's oorden gratis woning en uitkering niet in voor!

mono-culti | 18-05-19 | 11:43 | 3

Woorden

mono-culti | 18-05-19 | 11:43

Dit snap ik ook niet. Er zijn al wetten en richtlijnen waar Nederland zich prima op kan beroepen.
Waarom ze dan alle moeite willen doen om het tegenovergestelde te bereiken is mij echt een raadsel.
Moedwilligheid is het enige dat in mij opkomt.

letopuwzaak | 18-05-19 | 11:46

@letopuwzaak | 18-05-19 | 11:46: it's simple. Ze beroepen zich er op dat het kalifaat nooit een echt land is geweest. En het leger van IS bestond dus helemaal niet. Dat waren gewoon wat onbehouwen - verkeerd begrepen - knapen in Toyota pickups. Doe mij maar gewoon een soort van herhaling van 1946 Neurenberg, men is tegenwoordig helemaal gek geworden.
We filmpjes van IS werden gecensureerd, zodat de Nederlander de gruwel daden niet meer zag een nu moeten ze terug. Het kartel geeft meer om hun dan om haar eigen inwoners. Rutte heeft weereens gelogen, maar ja dat is geen nieuws. Liegen doet ie in elke zijn die hij uitspreekt.

IkWilOokWatZeggen | 18-05-19 | 12:01

Nederland: Terroristen moet je niet willen vervolgen. Terroristen zijn lievvvv. Kindertjes zijn onschuldig, ook als ze bomgorders willen dragen omdat ze dat van hun moeder hebben geleerd. Kindertjes die ons haten en dood willen maken zijn ook lievvvv en hun moeders ook.

Rheia | 18-05-19 | 11:42

Kan de regering is een paar simpele zinnen uitleggen waarom deze vrouwen en kinderen terug zouden moeten komen naar NL. Het zijn levensgevaarlijke gehersenspoelde idioten die dit land en de rest van het Westen haten. Dit gaat hoe dan ook helemaal fout. WAT is de reden waarom ze terug moeten? Welke minister gaat dit in niet mis te verstande bewoording aan ons uitleggen? Wie durft?

ILF2 | 18-05-19 | 11:42 | 2

heb wat typefoutjes gemaakt zie ik maar Jezus man, ben boos!

ILF2 | 18-05-19 | 11:44

Volgens mij is het dat degenen die zoiets bedenken iets gemeenschappelijk hebben. De enorme haat die ze koesteren tegen de Nederlandse samenleving.

klowiepowie | 18-05-19 | 14:40

Hoe is het nu eigenlijk verder met die heimweeers? Hebben die nu nog een Nederlands paspoort of niet?

D-Fens_1963 | 18-05-19 | 11:42

“... de terugkeer van IS-vrouwen en hun kinderen”
——————
Ikskjoeze moea?
En IS-mannen en hun kinderen dan?
Volgens de grondwet ze zijn toch gelijk?

wezen | 18-05-19 | 11:40 | 1

"En IS-mannen en hun kinderen dan?"

De meeste mannelijke ISers zijn dood, godzijgeloofdengeprezen. De mannelijke ISers die nog over zijn en graag weer naar de EU willen, waren allemaal, zonder uitzondering kok, schoonmaker, of pleistertjes-plakker.

Maar die mogen ook gewoon terug, hoor. Iedereen verdient een tweede kans. Dat heb ik Kuzu zelf op tv horen zeggen.

Dr_Johnson | 18-05-19 | 12:39

"Nederland is met Irak aan het onderhandelen over de terugkeer van IS-vrouwen en hun kinderen."

Schande. Nederland is een "failed state" aan het worden. We laten ons overlopen door derdewereldlanders die zich hier willen vestigen en zijn niet bij machte die lui uit te zetten. En we gaan van lieden die hier totaal niet thuishoren, omdat ze ons land met alle westerse normen en waarden de rug hebben toegekeerd om zich aan te sluiten bij een smerige koppensnellers-club, de "terugkeer" faciliteren. Willens en wetens importeren we vijanden, die "gewoon" weer los gelaten worden in onze samenleving.

"Nederland wil afspraken maken om te voorkomen dat ze in Irak worden vervolgd."

Eén van de argumenten van de Gutmenschen om ze hierheen te halen was altijd: "ja, maar daar kunnen ze niet berecht worden, want daar ontbreekt er de juridische infrastructuur voor; dan ontlopen ze hun straf. Wij hier in Nederland hebben dat justitiële apparaat wel, hier kan het."

Maar de praktijk wijst uit dat dat hier niet gebeurt, want er is altijd "gebrek aan bewijs". Ze worden hooguit veroordeeld voor lidmaatschap van een terroristische organisatie, en zelfs dan worden ze - als ze al veroordeeld worden: die Maastrichtse Aisha kreeg helemaal niks, dacht ik - veroordeeld tot Mickey Mouse strafjes: zowel die Laura H als recentelijk die Melis A werden veroordeeld tot gevangenisstraf die exact overeenkwam met de tijd die ze in voorarrest hadden doorgebracht, en mochten dus aan het eind van de rechtszitting vrijelijk naar buiten lopen.

Maar goed, je kunt je er kwaad over maken - en elke keer weer doe ik dat - maar helpt geen ene zier. Over niet al te lange tijd zitten al die smerige ratten weer, in een sociale huurwoning en met een bijstandsuitkering en toeslagen. Misschien verdienen we het ook wel om ten onder te gaan.

Dr_Johnson | 18-05-19 | 11:40 | 1

weer hier

Dr_Johnson | 18-05-19 | 11:44

Wat zijn we toch een stelletje slappe westerlingen. Dit soort taferelen krijg je alleen in een fenimiene samenleving. Laat die Irakezen het lekker zelf uitzoeken met die vrouwen. Het zou een goeie boodschap zijn...

g00f | 18-05-19 | 11:40 | 2

Bij de eerst volgende oorlog vertrekken duizenden vrouwen richting kalifaat met de wetenschap: we mogen toch weer terug. Welk signaal geven de kartelpartijen hiermee af? Ze willen gewoon een toekomstig IS in Europa?

Jan, Leiden | 18-05-19 | 11:46

territorialiteitsbeginsel: de dader van ieder strafbaar feit dat op het grondgebied van een staat gepleegd wordt, kan door die staat vervolgd worden.
Irak heeft het volste recht om misdrijven die op het grondgebied van Irak zijn gepleegd ook zelf te vervolgen. Waar bemoeit de door ons betaalde minister van Justitie zich mee?

theo-is-dood | 18-05-19 | 11:58

En mochten die wijven hier NL misdaden plegen dan hangt het ministerie dat gewoon onder de rubriek "overig"....

Zzzzooooffff | 18-05-19 | 11:40

Zie nu wel, toch geniepig naar Nederland. En in Nederland straks een fopstraf of geen bewijs of zielig voor die kinderen en deze vrouwen van moorddadig uiterst westelijk vijandig regime staan zo weer op straat?

Zo draaien de kartelpartijen.... Stem ze weg!

Ze hadden die vrouwen die nu ineens zielig te lopen doen de keuze moeten geven afstand te doen van hun kinderen en daar laten berechten in Irak zelf. Zij hadden 2e rangs slavenvrouwen in huis en genoten van dit wrrde regime zonder scrupules. Gewoon daar laten en kinderen heropvoeden hier, dat had moeten gebeuren.

Jan, Leiden | 18-05-19 | 11:39

Het woord alleen al: "veilige doorgang". Echt iets waar die dames zich druk over maakten toen ze daarheen gingen. Volkomen misplaatst, zorgen over de veiligheid van oorlogsmisdadigers.

JvanDeventer | 18-05-19 | 11:38

We kijken even (net als de regering) over het gevaar en de oorlogsmisdaden heen. Deze Arabische sprekende en geklede vrouwen gaan hier toch niet meedoen? Deze zullen tot hun dood aan het staatsinfuus moeten. Waarom? Waarom importeert onze overheid dit soort mensen? Om het aantal reaguurders op Joop.nl op te krikken?

Repetitive Beats | 18-05-19 | 11:37 | 1

Het punt is dat NL altijd moord en brand schreeuwt als het gaat om het schenden van VN verdragen door andere landen.... Nu dreigt NL er met de eerdere "laat ze maar zelf uitzoeken hoe ze een NL ambasade vinden" zelf een te schenden.
Dan krijg je dus dit.

normanius | 18-05-19 | 11:44

Ik zou zeggen: plaats hen in de wijken waar Mona Keijzer en die andere wereldvreemde corrupte politici wonen. Inplaats van deze moordenaars bij de gewone mensen te plaatsen. Het zal snel gedaan zijn dan.

Zezijngekinbrussel | 18-05-19 | 11:37

Waarom gebruiken we het verbloemende woord 'jihadbruid'?
In de dagen van de bevrijding gebruikten we de term 'moffenhoer'.
Heeft iemand een woord dat de lading beter dekt voor deze hoogverraadsters?

keestelpro | 18-05-19 | 11:35 | 8

IS-kech, IS-SLETJE, IS-incubator, zoveel mogelijkheden maar vanwege de Kalergi-Kaltenhoven bevolkingsomvolking natuurlijk lauter positieve woordkeuze door het Maareenkech-verdrag in de media...

Haram_Kafir_4ever | 18-05-19 | 11:46

@Mammeloe | 18-05-19 | 11:45: "Kalifaatkut"
Dit moet'íe worden, mooie unieke veelzeggende alliteratie(2xkut....)

grindbak | 18-05-19 | 11:51

Nazihoer dekt de lading iets beter aangezien. Een mof is niet meer dan een Duitser, nazi's heb je in alle soorten en maten.

De waard zijn gast | 18-05-19 | 11:56
▼ 5 antwoorden verborgen

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zorgt goed voor zijn vriendinnen.

Rest In Privacy | 18-05-19 | 11:35

Dat is nou 'onze' regering, die dit soort uitwassen van de samenleving weer terug wil halen. Die haathaarden zijn gehersenspoeld met een voor andere mensen dodelijk virus: de radicale islam. Geldt ook voor hun nageboortes die 'kinderen' worden genoemd. Wordt de bevolking ooit nog iets gevraagd? Dit had een mooi onderwerp voor een referendum geweest. 23 mei kunnen we een vuist maken tegen de huidige EU. Daarna is onze regering aan de beurt.
En al die mensen die zeggen 'Ja maar Baudet dit, ja maar Baudet dat': het zal allemaal wel of het zal allemaal niet, maar wat er nu zit is aan vervanging toe dus het interesseert me geen ene reet hoe ze Baudet afschilderen, voor mij geldt: FvD all the way.
Valt het jullie trouwens ook op dat men enkel Baudet probeert te fileren maar dat zijn compaan Hiddemeister buiten schot blijft? Daar durft bijna niewmand zijn handen meer aan te branden want ze worden direkt van repliek gediend.

De waard zijn gast | 18-05-19 | 11:33 | 5

Baudet is mosterd na de maaltijd. Ook u had al vele keren PVV moeten stemmen.
En wat Hiddema betreft: hij kan inderdaad aardig uit de hoek komen maar verder voegt hij helemaal niets toe. Tijdens een debat in de TK staat hij te spreken alsof hij in de Rechtbank een van zijn pleitnota's voorleest. Dat is de man niet aan te rekenen want hij is nou eenmaal advocaat. Maar om te zeggen 'sjonge jonge wat een spreker is die man', neen. Maar ja, Baudet wilde iemand van 'statuur' in zijn club. Logisch, want Baudet zelf vindt zich boven het 'gepeupel' ver verheven. Hiddema vond zichzelf 'te goed' voor de PVV. Hilarisch als het niet zo triest was. Een advocaat die misdadigers(!) vrij pleit "te goed" voor de PVV..... Want tja, daar zijn ze 'recht voor z'n raap' en dat past in het geheel niet bij de studeerkamerpraatjes van FvD.

Goofje | 18-05-19 | 12:03

@corbiere | 18-05-19 | 12:02:
Ze worden geholpen omdat ze wellicht weten of kunnen verraden dat het westen IS zelf heeft gesteund, OLV John McCain en uiteraard allerlei zg. hulporganisaties van de NWO.

corbiere | 18-05-19 | 12:06

@Goofje | 18-05-19 | 12:03: "Een advocaat die misdadigers(!) vrij pleit "te goed" voor de PVV....". Een beetje erg domme uitspraak want ze zijn pas misdadiger als ze zijn veroordeeld.

langzullenweleven | 18-05-19 | 12:27
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat een gaaf land hebben we toch hè, Mark? Het kan wel zijn dat je vaasje binnenkort sneuvelt.

Goldfinger | 18-05-19 | 11:32 | 3

Dat maakt hem niet uit, dan zit hij lekker hoog en droog in Brussel. Dan kan hij op Europees niveau de boel verkloten.

Zzzzooooffff | 18-05-19 | 11:38

@Zzzzooooffff | 18-05-19 | 11:38: Als u had opgelet had u geweten dat Rutte verklaard heeft tijdens zijn bezoek (onlangs) aan Merkel dat hij 'niet'!! naar Brussel gaat. En ook Merkel gaat daar niet heen, die gaat rentenieren (nadat ze Europa verraden heeft).

Goofje | 18-05-19 | 12:07

@Zzzzooooffff | 18-05-19 | 11:38: Laten we om te beginnen volgende week Mark Rutte hard in zijn gezicht te spugen. Zal hij geen goede beurt maken bij zijn baasjes in Brussel.

En Golfje, weet je nou nog steeds niet dat Mark Rutte zelfs liegt als hij zijn mond dicht houdt?

5611 | 18-05-19 | 17:22

",,Uitgangspunt blijft dat we geen Nederlanders onveilig gebied in sturen’’, aldus het ministerie."

Maar Nederland met dit uitschot tot onveilig gebied maken: geen probleem.

"De woordvoerder zegt dat er geen duidelijkheid is of het proces dat is ingezet ook daadwerkelijk zal leiden tot terugkeer van de vrouwen."

Dat is allang beslist, liegende hufter.

e_abbastanza | 18-05-19 | 11:32 | 2

Die scheten bij het Ministerie vergeten even dat het gebied jarenlang onveilig is gemaakt door dit tuig, was nooit een probleem, ze stuurden zelfs voertuigen en poen om de strijd te kathaliseren, maar nu het gebied eindelijk veiliger is geworden omdat IS verslagen is, is het ineens 'onveilig gebied'? Ze moeten hiun ogen uit hun kop schamen met deze totaal verdraaide voorstelling van de werkelijkheid.

De waard zijn gast | 18-05-19 | 11:38

In Den Haag vraagt men zich zuchtend af waarom toch het volk het vertrouwen in politiek en bestuurlijke instanties verliest.....

theo-is-dood | 18-05-19 | 12:01

-=> Buitenlandse zaken zorgt dat een verdachte lokale rechtsspraak ontloopt. <=-

Feynman | 18-05-19 | 11:31 | 2

Af en toe denk je dat de dingen beter lopen als zo'n ministerie helemaal niet bestaat. Maar er zullen waarschijnlijk ook wel dingen goed gaan.

JvanDeventer | 18-05-19 | 11:35

Vrouwen in Irak berechten. Kinderen daar in pleeggezinnen onderbrengen, misschien valt er nog iets van te maken

jack_gouda | 18-05-19 | 11:31 | 3

En wil je zo'n kind in de klas hebben naast jouw kind?

mono-culti | 18-05-19 | 11:34

Heeft u kinderen in Irak dan?!

Expertus_Dico | 18-05-19 | 11:39

@mono-culti | 18-05-19 | 11:34: Hij zegt daar ofwel in Irak. En terecht want of ze zijn zo jong dat ze alleen dat land kennen en "geworteld" (misdadig, onmenselijk dus om ze naar een ander land over te brengen) of ze zijn compleet gehersenspoeld en al getraind in hoofden afhakken en daarmee een gevaar voor de Nederlandse samenleving, te beginnen in hun buurt en op hun school.

5611 | 18-05-19 | 17:28

Snap er echt helemaal niks van. Als iemand voor de lol of de liefde naar het buitenland verhuist, is die niet zomaar weer welkom terug in Nederland. Integendeel. Je eventuele kinderen die in het buitenland zijn geboren, worden dan ook niet als Nederlands gezien. Terugkeren en hier weer een leven opbouwen is een hel. Zorgen dat je kinderen mogen komen en blijven van de IND is verschrikkelijk moeilijk. Dus als je verder helemaal niets hebt misdaan, zit de boel voor jou hier bijna totaal op slot en je kunt gewoon de vinkentering krijgen.

Poesmobiel | 18-05-19 | 11:31 | 3

Daar sluit ik me bij aan. Klopt.

kindapaas | 18-05-19 | 11:36

Daar heb je een gigantisch groot punt. Inderdaad zeg. Maar hé, moslims, de nieuwe joden toch? Die moet je koste wat kost beschermen, want het zijn allemaal slachtoffers.

De waard zijn gast | 18-05-19 | 11:43

Ik hoor ook regelmatig dat het super moeilijk is om een geliefde uit de VS, of Zuid-Amerika bijvoorbeeld hiernaartoe te laten komen. En als je je niet netjes aan de regeltjes houdt, zit je zo - op eigen kosten - weer in het vliegtuig naar je thuisland, Asielzoekers uit veilige landen daarentegen zijn met geen tien paarden het land uit te krijgen nadat ze zijn uitgeprocedeerd, en soms zelfs een strafblad hebben. Iets klopt hier niet...

2tribes | 18-05-19 | 11:44

Ik heb een goeie... Als ze zo nodig dat tuig deze kant ophalen moeten de verantwoordelijke politici en ambtenaren in deze farce voor persoonlijke verantwoordelijk en daarmee hoofdelijke aansprakelijkheid tekenen voor wanneer het fout gaat... Niet alleen de dader van een eventuele aanslag de bajes in, maar ook alle personen die verantwoordelijk zijn voor de terugkomst van dit soort debielen... Wel zo eerlijk, toch...?! Wat een vies vuil achterlijk kut land is dit geworden, zeg!

Expertus_Dico | 18-05-19 | 11:30 | 1

En een jaar in huis nemen.

De Profundus | 18-05-19 | 12:42

Wil je vandaag de dag nog Deugen moet je spijbelen voor het klimaat en dagelijks een ISIS bruid redden.

Jan Passant mk2 | 18-05-19 | 11:30

Ik zie echt een Sjakie (van Flodder) voor me die onderaan de vliegtuigtrap staat om die haatovens te verwelkomen.

Repetitive Beats | 18-05-19 | 11:29 | 2

We hebben een hoop Sjakies in de politiek: Mark Rutte, Rob Jetten, Timmerfrans, Mark Harbers. Allemaal van die wegkijkende deugmachines van de Nederlandse politiek. Wat een sukkels.

ILF2 | 18-05-19 | 11:38

IK heb dan nog liever Sjakie dan die politici die doelbewust Nederland kapot maken door te likken in Brussel

jack_gouda | 18-05-19 | 11:54

What's next?? Laten we straks de IS mannen ook maar naar Nederland terug halen! Moet gelijk weer terug denken aan al die vreselijke IS video's (onthoofdingen, water, vuur, opblazen, vierendelen etc etc etc). Alleen de onschuldige kinderen mogen van mij zsm naar NL gehaald worden, de rest mag lekker de gevolgen van hun handelen in IRAK ondergaan.

tyronel | 18-05-19 | 11:29 | 9

@SlimmeBelg | 18-05-19 | 11:45: Yep ... de vraag is ook niet of, maar wanneer dit gaat gebeuren! De overheid moet zich echt kapot schamen.

tyronel | 18-05-19 | 11:48

Hoe anders ging de NL regering om met NSB vrouwen en kinderen op dolle dinsdag en na de bevrijding, las ik begin deze maand. Onvoorstelbare wreedheden zijn namens de toenmalige regering en bevolking tegen deze groep begaan, terwijl het hier echt ging om onschuldige kinderen en -voor het grootste deel- ook vrouwen.

2tribes | 18-05-19 | 11:55

@tyronel | 18-05-19 | 11:42: Nee nee nee. Die hele jonge kinderen zijn daar geboren, spreken arabisch en zijn voor 0% Nederlands. Bovendien begint dan meteen het linkse gejank dat mama en papa (zodra klaar met het hoofden afhakken) ook terug moet want zielig en niet scheiden, boehoe huil huil.

5611 | 18-05-19 | 17:34
▼ 6 antwoorden verborgen

Called it.

Om die zelfde reden worden ook de grenzen open gegooid voor mensen uit landen waar de doodstraf is want dat mag natuurlijk niet vanuit de neokoloniale/christelijke/andere reden. Iedereen moet gered worden. Wat zijn we toch een superieur goed volk.

Sta wat extra geld af, maak plaats en uw kinderen blijven wel tot hun 50ste bij u wonen.

Deflatiemonster | 18-05-19 | 11:29

Nederland wordt geregeerd door VN en EU. Zegt de VN/EU spring, dan springen al die politici omdat ze hopen op een hoger baantje. Voorbeeld is Rutte die veel verkwanseld heeft voor zijn eigen ego-tje.

belaberde_reaguurder | 18-05-19 | 11:27

Als ze nog helemaal in een Boerka rondlopen laat maar zitten. Die mensen hebben we helemaal niks aan hier. Zijn niet in staat te werken voor hun geld, vanwege hun overtuiging, en die zelfde geloofsovertuiging belooft niet veel goeds voor de integratie van hun kinderen in een harmonieuze samenleving.
Er zijn genoeg landen waar deze mensen kunnen opgaan in de bevolking, zoals Saudie Arabie of de Emiraten. Daar is die klederdracht en achterlijke denkwijze nog helemaal in de mode. Met goedkeuring van ons Koningshuis, die zijn dikke maatjes met de lokale blauwbloedige despoten.

Hiesjes | 18-05-19 | 11:26

"Nederland wil afspraken maken om te voorkomen dat ze in Irak worden vervolgd"
Onbegrijpelijk.

Rest In Privacy | 18-05-19 | 11:26

Dit zijn vijanden van Nederland. Bewust Nederland in het gezicht gespuugd en vertrokken naar een schitterend kalifaat. Nu bij verlies met hangende pootjes terug? Die kinderen moeten bij onze kinderen maar school? Deze wijven kunnen we in een supermarkt tegenkomen? Oa hierdoor stijgen onze zorgkosten, dalen onze pensioenen, stijgt de pensioenleeftijd en word ons land onleefbaar. Waarom deugers?

Repetitive Beats | 18-05-19 | 11:26 | 2

Ja je wilt niet weten hoeveel van die bijstandontvangers de zorg- en gemeentepotjes volledig kaalplukken met al hun (psychische) gezondheidsklachten, huur- en taalachterstanden, gezinsbegeleiding etc. Ze kunnen niks zelf, maar weten dankzij hun sociale netwerk precies bij wie ze moeten zijn voor welk potje, en welk verhaal ze daar moeten ophangen om bijvoorbeeld een urgentieverklaring te krijgen voor een betere woning, om allerlei medische kosten die u en ik zelf betalen toch vergoed te krijgen etc, En GL de blanke ouderen maar bashen die zoveel zorg opslurpen in hun laatste levensjaren. Nadat ze vaak vanaf hun 15e tot aan hun pensioen keihard hebben gewerkt, worden ze nu door een deel van de NL policor bevolking uitgekotst, want geen netto betalers meer. Ik sprak laatst een Turkse medelander, een veertiger, die vond dat ie nu wel verdiend van zijn uitkering in Turkije mocht gaan genieten omdat hij toch al heel lang heel veel had gewerkt, Hahaha!

2tribes | 18-05-19 | 12:11

@2tribes | 18-05-19 | 12:11: Dat verhaal in Amsterdam waar veertig instellingen bezig zijn met één IS-bruidje die uiteraard van alles toegeschoven krijgt. En dan daar nog trots over vertellen ook.

5611 | 18-05-19 | 17:44

Nee, gewoon nee.
Daar misdaden begaan, of wetenschap hebben gehad van de IS mannen die misdaden begingen is ook daar berechten.
Volgens de daar geldende wetten en straffen. En nee, die zijn niet mals.

Wijze uit het Oosten | 18-05-19 | 11:25 | 2

Dat waren de iris wetten ook niet. Vraag dat maar aan de slachtoffers.

mono-culti | 18-05-19 | 11:38

@mono-culti | 18-05-19 | 11:38: Die kunnen dit niet meer na vertellen.

Gelukkig hebben wij Mark Harbers en Mark Rutte die onder luid gejuich van de asielindustrie dit afval binnenhalen.

5611 | 18-05-19 | 17:48

Met de islam hebben we dood en verderf in huis gehaald en nu ook nog de soldaten van de islam binnen halen. Knettergek, vandaag maar vroeg aan het bier.

Eddy67 | 18-05-19 | 11:24 | 1

Juist.

Thoth | 18-05-19 | 11:46

Kinderen als breekijzer om terugkomst te forceren.
Ook leuk.
Over babies gesproken,...
O nee, over babies van blanken gesproken.
Stel je eens voor als het andersom gebeurd zou zijn:
.
Muslim who Spat in Baby's Face is LET OFF
youtu.be/04dODveopi0

Kijkeensaan | 18-05-19 | 11:24

Haatimporteren was toch iets van 2 jaar geleden?

RenHoek | 18-05-19 | 11:24

Ach, pas is er ook al een mevrouw van de VN geweest die iets dergelijks heeft voorgesteld. We vergeten dikwijls dat hier een contact met één of andere Nederlandse belangengroep aan is voorafgegaan, die in een dergelijk geval "een balletje opgooit". Ik verdenk mevr. Kalverboer ervan, dat ze hier de hand in heeft. Zo werkt dat.

oliebolletje123 | 18-05-19 | 11:24

De zwakte van Nederland is het parlement dat je krijgt.
Deze nu zittende deugt niet
Misschien eens iets nieuws proberen?
Thierry en Geert saampjes ???

Alt | 18-05-19 | 11:24 | 1

Dat drukken ze er nu nog even door, doodsbang dat Baudet dadelijk aan het roer staat en er geen jihad bruid meer inkomt. En terecht.

Rest In Privacy | 18-05-19 | 11:31

Binnenkort ook een nieuwe supermarktketen in Nederland waar deze 'dames' gaan inslaan: "Dirk van de Boerka"...

Wil1971 | 18-05-19 | 11:24

Die komen 24 mei, één dag na de verkiezingen, aan op Schiphol.

e_abbastanza | 18-05-19 | 11:23

Levensgevaarlijke vrouwen/DNA, het slachten van een kip lieten vrouwen vroeger al over aan de mannetjes(en daar durfde ook nog maar 1 op de 5 van in de straat), wie haalt die door en door slechte wijven terug??? Gekkenwerk, gewoon oorlogsmisdadigers en LANDVERRADERS.

grindbak | 18-05-19 | 11:23

De oproep van VN-mevrouwtje Gamba was niet toevallig zo getimed.

Dit is helemaal in lijn met het beleid dat de VN al decennia voorstaat.

Ruim baan voor de Islam, schijt op alles wat westerse waarden weerspiegelt. Tolerantie voor de intoleranten. En de typhus voor de slachtoffers van de IS-misdadigers.

Glasgow Argus | 18-05-19 | 11:22 | 3

Ja, we moeten er allemaal aan.

MoonBeebe | 18-05-19 | 11:24

Het is weerzinwekkender dan menig filmplot wat er nu wordt uitgestort over de Europese bevolking. Tegen de tijd dat het eindelijk ook tot de winkelende en festivallende zombie's doordringt, is alles al verloren.

2tribes | 18-05-19 | 12:25

Het zou de grootste fout van de eeuw zijn indien de huidige regering zou besluiten deze criminele vrouwen naar ons land terug te laten keren. Wéér een last op ons als belasting betalers voor hun huisvesting, huursubsidie, kinderbijslag, uitkeringen etc. etc. Waarom moet wij opdraaien voor hun misdaden?
Bovendien vrees ik dat ons dat zal gaan op breken, omdat deze mensen enhun kinderen zo vergiftigd zijn met hun waanideeën, dat dit wel eens tot vreselijke aanslagen in Nederland zal kunnen gaan leiden in de toekomst.
Alle deskundigen waarschuwen hiervoor. Nooit terug laten komen, laat ze daar maar berecht worden.
Maar ja, links Nederland hé, wat dat ons al aan ellende heeft opgeleverd ondervinden we elke dag.

outdoor | 18-05-19 | 11:22

Isis is een oude vriend van de EU. Een liefdeskind van 0bama en onze zonnekoning, gedurende de zwoele islamitische lente verwekt.
Is Abu Bakr al-Baghdadi ook niet een tijdje werkzaam geweest in Rotterdam, als bruggenbouwer en anti-radicalisering expert?

Dagelijks voert de EU nog steeds nieuwe verwarde islamitische mannen aan, dus daar zullen zij wel een Deugend Doel mee hebben. Mannen die zo inclusief en in zeven talen kunnen huilen zoals onze Hans Brusselmans, die moet je wel vertrouwen. Moet.

Jan Passant mk2 | 18-05-19 | 11:22

Wat is dat toch met Nederland en het knuffelen van moordenaars?

Badr Haary | 18-05-19 | 11:22 | 2

Zelfmoord neigingen?

MoonBeebe | 18-05-19 | 11:25

Niet Nederland, wel de boeven die hier teveel bemoeimacht hebben en Nederland als een taartje willen opslokken.

Jan Passant mk2 | 18-05-19 | 11:27

Niet mijn Nederland die dit probeert.

Fedde71 | 18-05-19 | 11:22

Je importeert (vrijwillig) enorme problemen.

Deze vrouwen houden vast aan hun islamitische ideologie en zullen hun kinderen overeenkomstig daarmee opvoeden.

Daarbij kan natuurlijk de belastingbetaler opdraaien voor de kosten want deze vrouwen en kinderen moeten worden begeleid door een leger van hulpverleners en woningen krijgen.

Hier blijkt ook weer dat de overheid niet luistert naar haar burgers.

Kaskensj | 18-05-19 | 11:21
-weggejorist-
Jan Leul | 18-05-19 | 11:21

Lekker dan. Je reist af naar een ander land als bezettingsmacht. Strijder of ondersteuner, maakt niet uit; het zijn bezetters. Laat ze daar dan ook berecht worden volgens lokaal recht, voor het leed wat ze daar hebben aangericht. Ik geloof dat de sharia-rechtbanken van IS ook een eigen kijk hadden op de waarde van een mensenleven en mensen rechten. Daar hebben ze toen voor bewust voor gekozen. Nederland heeft ze niet gevraagd daar naar toe te gaan, dus wij hebben er ook niets mee te maken. Simpel zat. Houdoe en bedankt.

PureYak | 18-05-19 | 11:21

"Fighting for peace is like screwing for virginity."
(JC)

kloopindeslootjijook | 18-05-19 | 11:21

Tja, iedereen wist toch al dat dit zou gaan gebeuren. Er zijn hier te veel mensen die het sneu vinden..... Elk land krijgt wat het verdient, zo ook Nederland, waar het gros van de leiders slappe knieën heeft. Hopelijk kelen die wijffies straks wel alleen hun weldoeners en niet de mensen die hun hier niet meer willen.

Sytsevandekameleon | 18-05-19 | 11:21 | 1

*hen

Sytsevandekameleon | 18-05-19 | 11:25

#stemzeweg en nexit.

komtdatschot | 18-05-19 | 11:21

Dit soort trash moet ter plekke berecht worden! Dat is het recht van de bewoners aldaar. En alweer treedt Nederland de correcte rechtsgang van een ander land met voeten! Het is gewoon ronduit schandalig wat de Nederlandse overheid hier weer uitvreet!

Rdock | 18-05-19 | 11:19

Het signaal wat men nu afgeeft: Slacht gerust Christenen/Westerlingen af. Als je klaar bent halen we je op en krijg je gewoon, met voorrang, een huisje, subsidie, een nieuwe identiteit waarschijnlijk en gratis zorg. Dat zal ze leren. Is Nederland niet strafbaar nu ze meewerken met een terroristische organisatie en het opzettelijk in gevaar brengen van de Nederlandse staatsveiligheid vraag ik me af. Wanneer je niet wil dat deze moordenaars uit het oog geraken; laat ze dan berechten conform de sharia in Irak, met de doodstraf tot gevolg. Daar hebben deze moordenaars voor gestreden. Een win-win situatie lijkt mij...

Wil1971 | 18-05-19 | 11:19

Terroristenbruidjes zijn ook oorlogsmisdadigers. Daar berechten. Deze vrouwen hebben al hun rechten in NL verspeeld. Hun kinderen kunnen naar pleeggezinnen in het Midden Oosten.

Tietmier | 18-05-19 | 11:19

"De vrouwen en kinderen zitten in Syrische kampen,waar de leefomstandigheden slecht zijn"

Das altijd humaner dan de vele slachtoffers die gemarteld en vermoord zijn door dat sadistisch zieke en barbaarse IS waar die vieze wijven deel van uitmaken. Laat maar fijn wegrotten in zo'n kamp of nog beter op laten halen door Irak en daar laten berechten.

Jan Leul | 18-05-19 | 11:18 | 2

Gevangenissen horen slechte leefomstandigheden te hebben.

keestelpro | 18-05-19 | 11:24

@keestelpro | 18-05-19 | 11:24:
Eens, Dat zeggen misdadigers uit den vreemde zelf, dat de gevangenissen hier totale luxe zijn vergeleken met die in hun land,

2tribes | 18-05-19 | 12:31

Niet mijn Nederland. Zal wel weer een D66 verkiezingsstunt zijn.

klowiepowie | 18-05-19 | 11:17

Deze vrouwen hebben een bewuste keuze gemaakt en daarmee hun NL rechten verspeeld. Daar berechten dus.

WillemWordtWakker | 18-05-19 | 11:17

Degene die vanuit hun ambt hiermee bezig zijn, zijn echte landverraders. NSB-ers niet meer niet minder.

Texuandrier | 18-05-19 | 11:16

Zag een interview met een Jezhidi meisje dat slaaf geweest was van een ISIS vrouw. Ze vertelde dat de vrouwen hen verschikkelijk slecht behandelden, ze waren Christenhonden. En nu mogen de Isis vrouwen naar Nederland komen en de Jezhidimeisjes niet? Ik stem NOOIT meer VVD/.

i-Wonder | 18-05-19 | 11:16 | 1

Yezidi’s worden inmiddels teruggestuurd. Hun woonomgeving ligt in een gebied dat veilig wordt geacht.

theo-is-dood | 18-05-19 | 12:09

Van wie komt zo'n initiatief eigenlijk? Wie of welke belangengroep is de aanleiding hiertoe? Hoe komt zoiets tot stand?

mozaard | 18-05-19 | 11:16 | 7

Groenlinks bestaat 30 jaar,
misschien willen ze zichzelf of Nederland dit soort kadootjes doen..

Halul gebakken | 18-05-19 | 11:41

Een VN miep heeft waarschijnlijk met de mama van Mark gesproken. En die is gisteren thuis spinazi wezen eten.

Pedronegro | 18-05-19 | 11:47

land verradende bureaucraten in Den Haag, het soort wat is opgegroeid in een diplomaten gezin en iets van bestuurskunde/international relationele hebben gedaan. Die weten dat het frauduleuze integratie en deradicalisatie erbij gebaat is om landverraders en hun kroost hierheen te halen, zo kunnen ze maximaal de Nederlandse belastingbetaler uitmelken; is gewoon een verdienmodel voor deze boeven.

HaatAth3ist | 18-05-19 | 14:55
▼ 4 antwoorden verborgen

"Ze zijn al thuis". Vaak zijn de kortste uitspraken de meest veelzeggende.

Renkum0317 | 18-05-19 | 11:15

Nog meer nieuwe sociale energie neutrale huurwoningen die met voorang worden weggegeven aan hen die bloed aan hun handen hebben of op het minst gefaciliteerd hebben.

Ervaringsdeskundige | 18-05-19 | 11:15 | 1

Als er overal bloed aanzit ben je dus je borg kwijt. Zover laten deze dames had vast niet komen. /D66 modus aan

Pedronegro | 18-05-19 | 11:44

Mooi signaal... Ga gerust de wereld in jihadje spelen.. Als het niet zo goed gaat dan word je gewoon lekker opgevangen in Nederland.. Geen enkel risico.. ga gerust je gang.

ScheveHarry | 18-05-19 | 11:15

Lekker daar laten idd
De Koerden en lokale autoriteiten weten wel raad met dit gesluierd IS-tuigh

Tobi | 18-05-19 | 14:03

Mooi die Twitter van Arnold. Zo ongeveer iedere tweet staat achter een hek met waarschuwing voor gevoelig materiaal.

5611 | 18-05-19 | 17:59
▼ 3 antwoorden verborgen

Dat wil Nederland helemaal NIET ......................... No Merci !!

Ervaringsdeskundige | 18-05-19 | 11:13 | 1

Tactiek van de verschroeide aarde. Nog net voor Rutte, Grapperhaus en de rest van die amorele kliek het politieke veld moeten ruimen, storten ze Nederland nog even in de jihadistische ellende door ons met oorlogsmisdadigers op te schepen die nog lang niet klaar zijn met moorden en hun bloederige jihad.

Han-Xi | 18-05-19 | 12:06

Ik zou geen pak slaag van die vrouw willen krijgen.

keestelpro | 18-05-19 | 11:12 | 7

Rob Jetten heeft een zwak voor grote handen...

eerstneukendanpraten | 18-05-19 | 11:50

is geen vrouw

langzullenweleven | 18-05-19 | 12:25

Één ding staat vast: die kip is beter behandeld dan de slachtoffers van US. Terroristenvriendinnetje Thieme kan tevreden zijn.

5611 | 18-05-19 | 18:02
▼ 4 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl