Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Halsema maakt deugschwalbe tegen ADO-hoolies

Altijd weer dat Nie Wieder

Steeds maar weer

Het allerergste wat die hersenloze Haagse hoolies hebben gedaan, is het naoorlogse verzet uit zijn sluimerstand trekken. Twee likken gele verf van een niet nader te benoemen bouwmarkt op het beeldje van de Dokwerker en alle gratuite Nie Wieder-retoriek wordt weer van stal getrokken door de gebruikelijke verdachten. Dóódvermoeiend.

In de stad waar maandelijks een vergismoord gepleegd wordt, omaatjes van 76 in hun huis tot moes worden gemept door jonge virale mannen van twijfelachtige afkomst en waar 34 bushokjes per week naar hun god geholpen worden met bakstenen en bekladding, doet burgemeester Femke Halsema aangifte van de bekladding van een beeldje door een paar debielen. "Het is een belangrijk historisch monument en een dierbaar symbool in onze stad: daar blijf je vanaf", schildert de GroenLinks-diva zichzelf met een brede kwast naar de goede kant van de voetbalgeschiedenis. Makkelijk scoren op vrijdagmiddag, de PR-man kon vroeg aan de derde helft vandaag.

In de Haagse dug-out is burgemeester Pauline Krikke ook niet te beroerd om de Grote Holle Woorden van stal te trekken voor haar winnende strategie. De vrouw die haar halve stad in brandgevaar bracht omdat ze geen nee durft te zeggen tegen Duindorpers en Scheveningers (die in een Venn-diagram met Den Haag-hoolies ongetwijfeld enorm veel overlap vertonen), brengt met veel gevoel voor drama in herinnering hoe de Dokwerker ter nagedachtenis van de Februaristaking van ’41 is opgetuigd als “een strijdbaar protest tegen de jodenvervolging” (ja, in een stad die haar joden verder als makke schapen via de schouwburg naar de slachtbank liet slepen, maar dat terzijde), en onderstreept nog maar eens in moedige woorden hoe “respectloos en zeer pijnlijk” die lik gele verf is.

Nee, je moet geen hakenkruizen en davidssterren schilderen op plekken die daar niet voor bedoekd zijn, waarbij aangetekend mag worden dat er geen enkele plek geschikt is om hakenkruizen op te kladden. Maar laten we nou jhwh-verdomme niet doen alsof een paar hersenloze Schultenbrau zuipende klaplopers die zich “supporter” van de Haagse voetbalclub noemen, een opstap vormen naar een Wél Wieder van de jodenvervolging, enkel en alleen omdat ze hun aartsvijand Ajax nooit op sportievere manieren zullen kunnen uitdagen.

Maar enfin, het naoorlogse heeft weer z’n verzetje. Halsema en Krikke, alsook iedere Esther Voet in hun kielzog, kan weer op de gebruikelijke stokpaardjes klimmen om een domme daad van plat vandalisme te verheffen tot opgeklopte retoriek over “antisemitisme” aan de hand van volkomen mank lopende parabelen over de jodenvervolging. Het is om je kapot te schamen dat een lik gele verf op een beeldje in een paar uur via politiek & media verandert in een opgenaaide ster die in een veewagen richting Auschwitz zijn einde vindt in een verbrandingskamer.

En dat allemaal om een voetbalvete tussen het domste onderste randje “fans” van twee clubs, waarvan de groen/gelen zich vandaag in hun van shag vergeelde woninkjes zitten te verkneukelen over zoveel aandacht die ze voor de prijs van een paar treinkaartjes en een emmer gele verf in de media halen. 1 - 0 voor de hooligans, en de grootste verliezer is het perspectief op de jodenvervolging. Nog een paar van zulke pijnlijk manke vergelijkingen die met veel poeha uit de monden van een paar vederlichte burgemeesters walmen en de volgende generaties zullen bij de geschiedenislessen nog eens gaan geloven dat de Duitsers ook alleen maar wilden dat hun cluppie gewoon eens zou winnen.

Reaguursels

Inloggen

O, de ironie, over de zeik gaan over geschilderde hakenkruizen (want niets is leuker dan exhibitionistisch naoorlogs verzet) maar het is nooit een issue om met hamer en sikkel getooid rond te lopen, een ideologie die meer dan 100 miljoen doden tot gevolg had en wiens honger naar bloed nog steeds niet is gestild.

Datsun_Cherry | 23-02-19 | 12:05

Ideale gelegenheid voor Halsema c.s. om hijgerig weer eens op de gevaren van "extreem rechts" te kunnen wijzen!

Rationa | 23-02-19 | 10:50

Wantrouw de gretigheid, ook die van Halsema; de gretigheid om nazi uniformen in de tram te laten zitten en weg te kijken, en de gretigheid om welbewust voetbalsupporters als oorlogsdaders te bestempelen.
Choose your battles, nietwaar ? Zo bezien is Amsterdam overgeleverd aan de islam.
En Halsema weet het, noemen ze ook wel de ideale dictatuur.
Godverdomme.

Hensmunter69 | 23-02-19 | 09:27

Heerlijk stukkie weer, van rossem.

Franque | 23-02-19 | 09:20

Ben beroepsmatig gewend de vinger op de zere plek te leggen en vervolgens met oplossingen te komen.
Het probleem zit hoofdzakelijk bij vrouwelijke burgemeesters.
Femke Halsema.... Pauline Krikke--> ze zijn te zacht, zoals een moeder voor haar kinderen. Net als mevrouw Marga Waanders met haar zwarte pieten in Friesland.

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam doet het goed--> hij is manmoedig en treedt kordaat op.
Ahmed Aboutaleb heeft het voordeel dat hij zelf uit Marokko afkomstig is waardoor hij strenger durft / mag optreden.
Voor mensen als Halsema, Krikke, Waanders met een Nederlands achtergrond ligt dit moeilijk... je krijgt gauw te horen dat je aan het discrimineren bent.
Daar heeft de heer Aboutaleb geen last van.

Het is een goed idee--> indien we meer mannen (en vrouwen) uit Marokko, Turkije of Syrië burgemeester laten worden in Nederlandse steden.
Steden boven de 250.000 inwoners zijn vanaf 1 april 2019 verplicht een allochtoon als burgemeester te nemen.

sociaal_econoom | 23-02-19 | 08:32 | 1

Reacties stromen binnen vanuit de overheid.
Drie instanties hebben mij een baan aangeboden als extern adviseur:
a. de Raad van State
b. het WRR [Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid]
c. het SCP [Sociaal en Cultureel Planbureau]

Denk dat ik alle drie ga doen--> de nood is hoog bij de overheid.

sociaal_econoom | 23-02-19 | 08:48

Weer een staaltje van specifiek geselecteerd "kijk mij eens deugen" gedrag.
IS vlaggen om de dokwerker, aanvallen op Joodse restaurants, alles kan, hoor je niemand verder over maar een beetje verf (wat ik overigens niet goedkeur) op een beeld en de deug-gemeenschap schreeuwt weer om het hardst. Ik word zoooo moe van deze hypocriete zooi...

knalrode lippenstift | 23-02-19 | 06:13

Femke doet hier gewoon "the right thing" (tegen debielen).
.
Het wrange is inderdaad wel dat publiek antisemitisme flink groeiend is,
in bepaalde bevolkingsgroepen,
En daar wordt errug weinig van gezegd / aan gedaan.

hotmint | 23-02-19 | 02:10 | 1

Logisch, iets met bds.....
GL ís antisemitisch daarom pro islam.
De bruinhemden van toen is GL van nu, wachtend op een kristalnacht.

Opblaas_boot | 23-02-19 | 14:55

Die laatste zin is wel lachen. Goeie column!

Watching the Wheels | 23-02-19 | 00:50 | 1

Als ik burgemeester was geweest, dan was alle schade eind van de middag hersteld. Ze blijven met hun poten van die stad af. Dan zullen mensen ook veel minder geneigd zijn om dit soort dingen te doen. Je moet er niet over lullen, je moet het direct herstellen en de daders zoeken en opknopen of een paar emmers koud water over die mietjes heen gooien of zoiets, afschminken die lui en verder.

Watching the Wheels | 23-02-19 | 01:01
-weggejorist-
ET007 | 23-02-19 | 00:13 | 1

goed en nodig dit stuk, hulde

didivos | 22-02-19 | 23:49
-weggejorist-
De Ana(a)list | 22-02-19 | 23:25

Goede sneer in die laatste zin. De banalisering van de jodenvervolging door Halsema.

Sitting_targets | 22-02-19 | 23:19

Perfect geschreven, dank!

letopuwzaak | 22-02-19 | 22:40

ADO-onwaardig. Heeft geen moer met voetbal te maken.

kloopindeslootjijook | 22-02-19 | 22:23

Kijk , we lullen allemaal wel van alles al de tijd, maar laten we eerlijk zijn.
De overgrote meerderheid van dit weblog heeft van dag tot dag nauwelijks last van dezelfde ellende die in medialand dagelijks op de projector verschijnt. Zeg nou zelf, Hoe erg zijn we hier allemaal direct of indirect verantwoordelijk voor als een of ander stel debielen in Amsterdam met een verfkwast de bloemetjes op straat schildert?

Heulemaal niks. Dat ligt voor 50% aan deze schilders en 50% aan Amsterdam waardoor het fout loopt. Jij en ik elders in het land kunnen hier helemaal niets aan doen.

Terwijl ons innerlijke gevoel word aangejaagd door andermans misplaatste nachtmerrie, wil niet automatisch zeggen dat je er zelf enige vorm van aanstoot op moet of hoeft te nemen. (Het is potdomme een luxe om die keuze te hebben, dat hadden ze in de jaren 40 van de vorige eeuw niet, dus kun je na gaan hoe ver we hier nog van verwijdert zijn als collectief.)

Dus waarom laten we ons iedere dag door de media zo gemakkelijk opfokken?
Om later chronisch depressief en teleurgesteld door het leven te gaan?
Om erbij te horen in de dagelijkse klaagzang op het werk en/of de kroeg?
Omdat we te dom zijn dat we de entertainment industrie (media) als serieuze nieuwsbrenger zijn gaan beschouwen om de een of andere verkapte reden?

De enige reden waarom media bestaat is enkel vanwege het grote geld. meer niet.
Waarheid brengt kosten met zich mee en leugens winsten, dus do the math.

De oorzaak van het meerendeel van alle dagelijkse frustraties en frustratietjes ligt ten grondslag aan het vandaag de dag moeten bijhouden van duizenden nauwelijks bijdragende live feeds op social media die ons eigenlijk bij mekaar genomen weinig meerwaarde geeft maar waaraan we op de een of andere manier constant aan denken te moeten voldoen. Echter valt dat niet geheel te rijmen met hetgeen wat we echt willen doen en moeten doen om onszelf gelukkig te houden van dag tot dag.
(En dan komt er vanzelf na het negeren van allerlei red flags ineens innerlijke onvrede, want het lichaam zegt steeds harder NEE, maar je wilt toch nog ff dat pingetje afwachten heh? terwijl je eigenlijk voor die vrachtwagen voor je moet remmen maar omdat sinds je er met 120 aan komt, geen voorrang hebt, maar toch neemt. heb je toch weer gewonnen
(terwijl een ander de prijs betaald. Chauffeur krijgt op zijn flikker doordat de vracht door die noodrem om jou te mogen laten leven met je pingetje de vracht het daarom niet meer na kan vertellen.

Prik eens wat vaker door die digitale luchtbellen heen want anders prikt het door jou heen. Zeg vaker nee tegen websites en blokkeer ze eens een tijdje volledig om weer tot jezelf te komen en te zien dat iedereen ook maar gewoon een mens is.
Van duivel tot barmhartige en we worden allemaal gedesillusioneerd door het sluimerende internet wat ons steeds verder blind lijkt te maken voor de enige echte en oprechte analoge realiteit met de fijnste en meest realistische momenten veranderend door een lullige tweet pardoes in een klaagzang om een klein kutdetail wat ooit tot stand is gekomen op basis van 'van horen zeggen" en niet uit eigenhands ervaring.

Steeds meer mensen zijn ook door youtube zichzelf niet meer, maar veranderen in het klagende verhaal van de spreker op youtube. Pleaze mensen, waak daarvoor. Want dit laatste is echt zo'n motherfucker van epische proporties om blindelings aan voorbij te lopen. (want ik dwaalde ineens weer af door een appje welke me inderdaad gestolen had mogen worden)

Rest In Privacy | 22-02-19 | 21:43 | 2

Ja maar dan ken je de langste-tenenbrigade nog niet:
Het Joods Wereldcongres bemoeit zich er ook al mee want we moeten wel weten wie er het hardst kunnen huilen!

Gazzerop | 23-02-19 | 00:28

Een paar weken geleden had ik een krantje in mijn handen. De Wervelwind, gedrukt in Engeland in 1942, gedropt boven Nederland datzelfde jaar. Een verzetskrantje. Een krant die niet gecensureerd werd. De waarheid. Eindelijk. In Nederland zuchtten de kranten onder het juk van de Duitsers. Schrijven wat de bezetters wilden, want anders… Vertellen dat het nationaal-socialisme zo mooi was, want anders… Niet de waarheid kunnen vertellen… want anders. Anders werd je opgepakt, in de gevangenis gegooid. Gemarteld en gedood. Nooit weer, zeiden mijn ouders.
Joden werden opgepakt. Een ster moesten ze dragen. Koop niet bij Joden, zeiden de bezetters. Zij zijn het kwaad. De synagoges werden gesloten, de synagoges werden gesloopt. De Joden werden naar Westerbork gevoerd. Naar hun einde. Ze beseften het te laat. Ze waren niet in staat tot verzet. Sommigen doken onder, weinigen haalden het einde van de oorlog. Nooit weer, zeiden mijn ouders, mijn buren.
Nederlanders kwamen in verzet. De bezetters namen maatregelen. Voor elke dode Duitser vele dode Nederlanders. De moedige mannen en vrouwen werden opgepakt, tegen een muur gezet, gefusilleerd na gemarteld te zijn. Men vertrouwde de buren niet meer. Men wist niet meer met wie men kon praten. Verraders alom. Nooit weer, zeiden mijn ouders, mijn buren, steeds meer mensen.
De bevrijding kwam in de vorm van Amerikanen, Engelsen, Canadezen, Polen. Velen die hun leven voor onze vrijheid gaven. Bij hen hadden zich Nederlanders gevoegd die ontsnapt waren. De Engelandvaarders. Moedige mensen. Nooit meer, zei de wereld. Dat kan niet meer. Dit mag niet meer. Wij kregen ons land terug.
Iets is er verkeerd gegaan. De boodschap van de oorlog is niet begrepen. Weer is er censuur. Weer worden Joden belaagd. Synagoges worden bewaakt. Weer is er een verzetskrant. Weer worden de Nederlanders die in verzet komen, aangevallen. Pim is vermoord. Theo van Gogh ook. Wie nog meer. Welke doden zijn er onder de pet gehouden. De moedigen, degenen die begrijpen, worden aangevallen. Door de pers, door politici. Het land is weer bezet. Door mensen die niets willen weten van onze cultuur. Die ons het liefst kwijt zouden willen. Beschermd door een mentaliteit, een ideologie, die niet herkend zou worden door degenen die de oorlog hebben meegemaakt. Weggegeven. Verkwanseld. Ons land.
Juni 2019 wordt er gelopen van Kamp Westerbork naar Groningen. De Nacht van de Vluchteling. Men wil herinneren dat het kamp ooit een vluchtelingenkamp was. Maar allereerst was het het kamp waar de Joden vertrokken. Op weg naar vernietigingskampen. Baby’s en hun moeders, ouderen, mannen en vrouwen. Miljoenen mensen. Zij gaven alles op. Zij moesten wel. Hun huis, hun goederen, hun foto’s. Op het laatst hun koffers, hun haar, hun gouden vullingen. Hun waardigheid. Hun lichamen werden op een hoop gegooid. Zonder eerbied. Zij werden verbrand. Een paar dagen na hun vertrek uit Westerbork bestonden zij al niet meer.
De nacht van de toekomstige vluchtelingen. Vele Nederlanders zijn Nederland al ontvlucht. Ouderen worden in elkaar geslagen. Niet door autochtonen. Er zijn ghetto’s. Niet omdat de autochtonen dat willen. De politie staat op de stoep als er iets op internet gezet wordt dat van hogerhand niet wordt getolereerd. Het land wordt geregeerd door ideologieen die niets te maken hebben met het leven. Die juist het tegenovergestelde lijken te zoeken. Miljoenen doden door de islam. Miljoenen doden door het communisme. De vluchtelingen, de jonge, sterke, donkere mannen uit Azie en Afrika, hebben een huis, ingericht op kosten van de Nederlanders, hebben een mobieltje, hebben geld. Hebben vrouwen en kinderen. Zij krijgen. Zij geven niet. Ze worden met eerbied behandeld. Zij krijgen een voorkeursbehandeling. Zij bekritiseren onze tradities, onze cultuur, onze huidskleur. De volgende stap is klein.
Nooit weer. We stevenen blind af op een herhaling.

onnosel | 22-02-19 | 20:09 | 3

Amen

voordezeenekeer | 22-02-19 | 20:17

Doe eens niet zo onnozel. De wereld is groter dan Geenstijl, Amsterdam en alle media huizen bij elkaar. Ga er eens op uit. En je zult zien dat niemand eigenlijk echt weet hoe de kaarten al jaren op tafel liggen. De cijfers worden al sinds ver voor de komst van Google bij mekaar gegoocheld.
Zolang de woede nog niet regeert, blijft de oorlog gewoon uit en doen we allemaal braafjes als we altijd doen. Men pakt een pilsje in de kroeg en lalt hetzelfde verhaal als 2 weken geleden.

Rest In Privacy | 22-02-19 | 20:50

Chapeau! Ik had het zelf niet beter kunnen verwoorden!

knalrode lippenstift | 23-02-19 | 06:08

In een artikel over Frans antisemitisme benoemde de Volkskrant ook het islamitisch antisemitisme. Viel me van ze mee. Nu nog dat islamitisch antisemitisme in Nederland benoemen.

Sitting_targets | 22-02-19 | 19:21

Ik noteer: GS en hun reaguurders vinden het niet nodig om aan de bel te trekken wanneer er sprake is van anti-semitisme

Michael03 | 22-02-19 | 19:14 | 6

Michael03 = trol

Sitting_targets | 22-02-19 | 19:45

Michael03 heeft duidelijk geen flauw benul wat anti-semitisme is maar roept mogelijk wel om het hardst dat Israel een terroristenstaat is.

Gulliver | 22-02-19 | 23:30

Ik noteer: Michael03 is een gefrustreerde pennelikker

ET007 | 23-02-19 | 00:17
▼ 3 antwoorden verborgen

Hakenkruizen? Davidsterren? Gelukkig maar voor de foto want van de tekst had ik afgeleid dat er hakenkruizen en davidsterren waren geschilderd.

Sans Comique | 22-02-19 | 19:02

Dat slechts een handje vol lutsers dit uitvoeren is uiteraard bewijs dat alle voetbal supporters jodenhaat toejuichen, zoals alle katholieke mannen pedo's zijn en blanken diep in hun hart slavendrijvers. Hoe ongenuanceerd kan het zijn. Zeg één negatief woord over het misselijkmakend gedrag van een mossel en -hup- de nuance staat wel in de coulissen. Kutmaatschappij.

spinselsinjehoofd | 22-02-19 | 19:00

En wat had GS geschreven als Halsema niets had gedaan? En hoe zouden die tegelbakkers hier dan hebben gereageerd?

Michael03 | 22-02-19 | 18:59 | 3

"wat als" is het symptoom van een degenererend brein.

Sans Comique | 22-02-19 | 19:04

Niet dus.
Ze had beter haar mond gehouden.
Op half werk zit niemand te wachten.

Ruimedenker | 22-02-19 | 19:25

Dan zijn het nog steeds eencelligen die het uitgevoerd hebben.
Dat is wat er speelt.
Met je voorgesorteerde verontwaardiging.

Gazzerop | 22-02-19 | 19:40

En Asscher ook al zo’n vieze vuile onderkruiper zogenaamd heel boos maar wel even de term “godgeklaagd” gebruiken wat gewoon een sneer is naar gelovige Joden. Wees dan echt een vent en zeg “allahgeklaagd”

ja-nee-misschien | 22-02-19 | 18:44 | 1

Allahgeklaagd... goed idee.
We moeten het woordje god minder gaan gebruiken in Nederland.
Zodra ik met de hamer op mijn duim sla... dan zeg ik vanaf nu allahverdomme.
Ook niet meer - het is de goden verzoeken--> dat wordt het is de allah's verzoeken.
God allemachtig wordt--> Allahmachtig

sociaal_econoom | 23-02-19 | 07:56

Kan me niet heugen dat er massale politieke verontwaardiging was om het eerder besmeuren met een jihadvlag van de dokwerker. Foto: https://twitter.com/pieteromtzigt/status/447388620081889281

IS vlaggen in Den Haag zijn we zeker ookal vergeten. enz. enz.

AntonJensen | 22-02-19 | 18:27 | 1

Selectief deugen is óók deugen.

Ruimedenker | 22-02-19 | 18:55

Jaaaa, Amsterdam is een fijne stad! Je moet wel tegen een stootje kunnen natuurlijk.
Aan lange tenen hebben we hier geen behoefte.

Rest In Privacy | 22-02-19 | 18:26

Als je het jeauden jeauden, hamassen en dit voorval door voetbalsupporters geuit relateert aan anti-semitisme dan snap je er gewoon geen ene pleuris van... geuzenaampje cluppie hoofdstedelingen, ageren de andere ploegjes op... klaar! Of het smaakvol is is een andere vraag. Maar of supporters nu beelden hebben bij het Arbeit macht Frei, de nazi’s etc op het moment van schreeuwen/roeptoeteren ik waag het ernstig te betwijfelen... dus Femke en Pauline jullie zijn af!

radbraker | 22-02-19 | 18:25

Als ze die gele verf thuis hadden gelaten, was er niks aan het handje geweest bij de opper-akela van GroenLinks. Maar groen én geel, tja daar kan ze dan weer niks mee: Uhmmm uhmmm groen uhmmmm uhmmm en uhmmm uhmmm geel, uhhmmmm nee uhmmm uhmm bah....

medusa324 | 22-02-19 | 18:25 | 1

Zij denkt natuurlijk heel geleerd: geel + groen moet wel bruin zijn.

Gazzerop | 22-02-19 | 19:41

Je mag van Femke de hele stad bekladden met hakenkruizen maar het beeld van de dokwerker en de ambtswoning daar blijf je vanaf

TDB | 22-02-19 | 18:25

Bedoekd is met een 't'

skoftig | 22-02-19 | 18:16 | 2

Betoekd?

Ruimedenker | 22-02-19 | 18:19

Riepen ze ook heel hard ‘this is maga country’, want dat doen die nazi’s toch altijd?

killRoy1982 | 22-02-19 | 18:14

De communistische burgemeester van Amsterdam noemde tijdens de Holocaust herdenking van de beestachtige massamoord op meer dan honderdduizend onschuldige nederlandse Joodse mannen, vrouwen en kinderen dit: “hun verdrietige lot”
Bij terugkeer uit Auschwitz werden de overlevenden door de Gemeente Amsterdam “getrakteerd” op een rekening voor achterstallige huur.
Deze communistische burgemeester maakt zich druk om een lik gele verf.
Zou ze zich net zo druk maken om gemolesteerde en bedreigde Joodse burgers in haar stad ?

Bolder | 22-02-19 | 18:13

het whataboutism viert weer hoogtij.... er van alles bij halen om deze lage daad te bagatelliseren, als er maar gejankt kan worden over een linksig persoon.

Satria | 22-02-19 | 18:09 | 3

Dus jij ziet dit niet als 'een domme daad van plat vandalisme verheffen tot opgeklopte retoriek over “antisemitisme” aan de hand van volkomen mank lopende parabelen over de jodenvervolging?' Daar lijken me namelijk voldoende argumenten voor voorhanden.

LaPetite | 22-02-19 | 18:29

Och och, komt weer zo'n wijsneus met z'n whataboutism aan.
Of we allemaal onze bekken even willen houden.

Gazzerop | 22-02-19 | 19:43

Als burgemeester is dat mens te klein voor een tafellaken en zelfs niet groot genoeg voor een servet, maar ze hebben het zelf in huis gehaald.

B.Spiritus | 22-02-19 | 18:05 | 1

Als Burgemeester hoor je boven de partijen te staan.
Die indruk geeft ze me totaal niet.

HoerieHarry | 22-02-19 | 18:08

Ado supporters hebben geen hekel aan joden. Kennelijk hebben ze wel een gecultiveerde hekel aan Ajax supporters. Historisch besef hebben ze al helemaal niet. Halsema wil scoren bij haar onderdanen maar slaat de plank wederom mis want het gaat hier echt niet om de holocaust of wat dan ook.

ILF2 | 22-02-19 | 18:00

Var-momentje!

Kinner | 22-02-19 | 17:57

"de volgende generaties zullen bij de geschiedenislessen nog eens gaan geloven dat de Duitsers ook alleen maar wilden dat hun cluppie gewoon eens zou winnen." Het cluppie van de volgende generaties...…
Het zou mij verbazen als die club een oranje shirt zou dragen.

D-Fens_1963 | 22-02-19 | 17:54 | 1

Duitsland was kampioen op het WK40-45.

Gulliver | 22-02-19 | 23:33

Vind dat mishandelde oude vrouwtje meer reden voor deze burgermeester ophef, maar dat zou te stigmatiserend zijn.

Dutchess010 | 22-02-19 | 17:48

De symboliek van een bekladde dokwerker past wel goed bij de boycot van Joodse producten door groen links.

drs. P | 22-02-19 | 17:44

Potverdikkie van Rossem. Dit heb je bijzonder goed verwoord! Hard, strak en gaaf.

Happy People | 22-02-19 | 17:38

Dacht dat ze hem een geel hestje wouden geven lol.

Neuth | 22-02-19 | 17:31

Hebben ze het standbeeld van de Bruinwerker ook beklad?

HoerieHarry | 22-02-19 | 17:29 | 3

Dat heeft de thuiswerker voorkomen.

Pelforth | 22-02-19 | 17:55

Zijn lid is in alle staten.

Gulliver | 22-02-19 | 18:51

Dank voor opnieuw een heldere kijk op zaken, van Rossem. In de woorden van een echte Amsterdammer; je gaat het pas zien als je het doorhebt.

LaPetite | 22-02-19 | 17:28

Heette dat cluppie Eintracht Braunhemd.?.

Pelforth | 22-02-19 | 17:28

Optie 2... Schoonmaken en negeren...

kat-de-kat | 22-02-19 | 17:23

Je kan er wel een hypocriete heisa van maken maar dat lost niks op. Schoonmaken en de rekening naar ADO sturen en verder geen aandacht aan besteden.

EmilioEsteves | 22-02-19 | 17:20 | 2

Inderdaad de media aandacht is waar het ze om te doen is. Hooligens houden hele plakboeken bij met artikelen over hun "prestaties". Bovendien zullen de Ajax hooligans nu weer wraak willen nemen voor deze actie. Belooft weinig goeds voor zondag.

Gulliver | 22-02-19 | 17:25

Precies.

lacucaracha | 22-02-19 | 17:28

Best van Rossem, ik denk dat U de betekenis van de Dokwerker onderschat. Er gebeuren zeker andere dingen die niet door de beugel kunnen, maar hakenkruizen in 020 en de dokwerker besmeuren..... Trek liever een parallel met Finkenstein, verder opkomende Jodenhaat, en de grootDuitse visie van onze overleden poederpruik met bril.

Einde van de Domheid | 22-02-19 | 17:16 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Wederom een parel van een betoog Van Rossem. Komt vaak voor zelfs.

L. Ron Hubba Hubba | 22-02-19 | 17:13

Goed van Halsema om dit aan te pakken. De strijd tussen voetbal"supporters" wordt grimmiger. Ook al lijkt het bekladden onschuldig, er moeten grenzen gesteld worden. Het is waarschijnlijk de enige manier om de hersenloze zielepoten duidelijk te maken dat dit door veel mensen niet als lollig ervaren wordt. Een taakstraf in de vorm van het weer schoonmaken van het smeurwerk zou voldoende moeten zijn. Dat deze jongeren niet weten dat de Dokwerker een oorlogsymbool is, kun je hen niet misschien niet kwalijk nemen, maar een pittig gesprek kan natuurlijk geen kwaad.

Mannes | 22-02-19 | 17:10 | 2

" De strijd tussen voetbal"supporters" wordt grimmiger"

Hoe oud ben jij? Vast niet ouder dan een jaar of 30. Hooligans van tegenwoordig zijn padvinders vergeleken bij 25 jaar geleden toen ze elkaar nog de hersens insloegen met hamers in een weiland.

Gulliver | 22-02-19 | 17:18

@Gulliver | 22-02-19 | 17:18: Psies. Dat staat mij ook nog bij. Bovendien: voetbal is gelegaliseerde stammenoorlog dus; so it begins.

spinselsinjehoofd | 22-02-19 | 19:40

Je moet maar durven, als GL-er zijnde...

EefjeWentelteefje | 22-02-19 | 17:08 | 2

Maar die durven veel hoor, die Groen Linksers, die vinden VVDgraaf zelfs een stille lieve jongen, die samen met Judith wandelde. Nou ja zum kotsen die Gl'ers eigenlijk met al hun soepsidie slurpende clubjes.
www.groene.nl/artikel/volkert-is-ook-...

Theo-Pim-Riv | 22-02-19 | 17:33

Jodenhaat is alleen anti-semitisch als het van hooligans en (neo)nazi's komt.... in al de andere gevallen hoort het gewoon bij een levensovertuiging.

Lafayette | 22-02-19 | 17:08

Halsema heeft geen recht van spreken, waar de Joodse gemeenschap haar eigen beveiliging dient te organiseren en te betalen laat zij op gemeenschapskosten moskeeën bewaken zonder dat er sprake is van reële dreiging, is niet Amsterdams, maar wel lid van een partij (Groenlinks) die afgelopen weekend op het partijcongres een motie inzake ondersteunen / onderschrijven BDS heeft aangenomen, een motie die feitelijk neerkomt op het opheffen (netjes gezegd) van de Staat Israel. Halsema heb ik zich hier niet tegen horen uitspreken. Mede partijlid Sargentini wel juichend zien twitteren. Ze is dus ook niet in de positie om op enigerlei wijze anderen de maat te mogen nemen.

bwanabanjo | 22-02-19 | 17:07 | 3

Zou toch heerlijk zijn als Geen stijl hier een topicje aan zou wagen. (BDS) on topic: afsteken en af laten drijven dat dorpje aan den Amstel

omeP | 22-02-19 | 17:17

Synagogen worden ook bewaakt hoor! Ik woon er vlakbij eentje. Doe wat informatie op voordat je wat opschrijft of wil je alleen maar een punt scoren?

Michael03 | 22-02-19 | 19:04

Oh oh Den Haag, mooie stad achter (de verkeerde kant van) de duinen.

Mr_Natural | 22-02-19 | 17:05

Ja mevrouw Halsema, dit is antisemitisme pur sang.
Laatst ook die aflevering van Jinek gezien, toen ze hadden over het toenemende antisemitisme in Nederland? Vijftien minuten lang lullen over antisemitisme ZONDER gebruik te maken van de woorden 'islam', 'moslims' en/of 'Marokkanen'. Nee, die Feyenoordsupporters hadden het weer gedaan. Die werden nog wel effe als voorbeeld genoemd.
Domme trut.

VanBukkem | 22-02-19 | 17:05

Laat ik nu altijd gedacht hebben dat dat een beeld van Dik Trom was!

gestoptmetroken | 22-02-19 | 17:04 | 2

Ik dacht altijd dat het Franske was toen hij dokwerker was, de periode nadat hij mijnwerker was.

Mr_Natural | 22-02-19 | 17:09

Het is Rosenmöller die met noeste handarbeid on land zoveel mooier heeft gemaakt

zetje01 | 22-02-19 | 18:46

Femke Halsema van Amsterdam... en Pauline Krikke van Den Haag.
Ik heb mijn twijfels over vrouwelijke burgemeesters.

sociaal_econoom | 22-02-19 | 17:03 | 2

U vergeet de burgemeester van Dokkum. U weet wel met haar overleg modus met links niet werkende, douchende, belasting betalende, samenlevingsregels negerende vetvlekken.

F. Jacobse | 22-02-19 | 18:02

@F. Jacobse | 22-02-19 | 18:02:
En dan hebben we ook nog die van Delfzijl.
Het afvalputje van Nederland, waar diverse industrie met regelmaat het een na het ander laat ontsnappen (esd-sic met de 'blazers', NAM met benzeen die in het riool terecht komt en er bijna een week z'n mond over houdt).
En de burgemeester: die moet haar werk neerleggen vanwege kanker.
Ontzettend triest natuurlijk, wens je niemand toe.
Maar de ironie is ook dik.
Had bijv. die Opstelten dat maar opgelopen toen hij daar burgemeester was. Had ons land een hoop ellende bespaard....

Gazzerop | 22-02-19 | 19:48

Halsema is toch van die partij die die antisemitische BDS steunt?

yeps | 22-02-19 | 17:02 | 2

Inderdaad.... tijd voor Geenstijl om hier eens in te duiken wellicht. Want een nieuwstip schijnt geen effect te hebben ben ik achter gekomen.
Ook dat reageren via de app slecht werkt maar dat is een ander verhaal

omeP | 22-02-19 | 17:19

Die club wordt nog eens groot.
Een eigen arts hebben ze ook al. Zat destijds ook in de raad in Amsterdam voor een andere linkse partij.

F. Jacobse | 22-02-19 | 18:07

Dat dat mens zoveel tijd heeft. Als ik aangifte wil doen moet ik 4 uur in de rij òf een afspraak overdag maken (dus een vrije dag) want 's-avonds kunnen wij geen aangifte opnemen. Voor deugers gelden andere regels blijkbaar.

Yeohan | 22-02-19 | 17:02

Briljant geschreven van Rossum. De strekking lees ik al graag en als jij er dan vorm aan geeft dan geniet ik mateloos, nog voordat de vrijmibo op de klep valt.

bolletje kaas. | 22-02-19 | 17:02

Mooi verwoord, glimlach op mijn gezicht, helemaal gelijk!

geloofdzijdeheer | 22-02-19 | 17:01

"Twee likken gele verf van een niet nader te benoemen bouwmarkt op het beeldje van de Dokwerker"

Nee. Zoals ook op de foto overduidelijk te zien is, is er sprake van gele EN groene verf; dat zijn namelijk de kleuren van Den Haag en bijgevolg ook de tenuekleuren van ADO.

En voor de rest: inderdaad, hoe verschrikkelijk asociaal en tokkie-achtig deze Hagenese "supporters" zich weer gedragen, en hoe graag ze Amsterdammers en Ajax ook uitmaken voor "joden!", het volledige Godwin-circus van de jodenvervolging en de Februaristaking van stal halen, slaat nergens op. Die domme tokkies hebben het verstand van een hagedis en weten niet eens wat een "dokwerker" is, en wat de reden is dat er daar een standbeeld van staat: Februaristaking? Is die volgende week? Moet wel, want op vrijdag is het al 1 maart.

Dr_Johnson | 22-02-19 | 16:58

Die Duitsers waren zo slecht nog niet, links deugen en de grote hoeveelheid moslims in NL zijn pas een bedreiging.

Feroces | 22-02-19 | 16:56 | 1

Stormfront --> die kant op

Berbaar | 22-02-19 | 17:01

Waarom een paar klodders?
Als je dan toch bezig bent verf dan dat hele standbeeld.

HoerieHarry | 22-02-19 | 16:55 | 1

sukkel!

Michael03 | 22-02-19 | 19:06

Het gevolg dat het onderwijs hier verschrikkelijk slecht is zodat er geen enkel historisch besef is bijgebracht.

ProAsfalt | 22-02-19 | 16:55

Als er 1 club Palestina-heulende jodenhaters zijn is het GL wel. Kwalsema met haar spin dokter Groot Hamassink lopen nu verontwaardigd te doen. Huichelaars.

HaatbaardKnipper | 22-02-19 | 16:54

Taqiyya Halalsema. GroenLinks is de nieuwe NSB. Leon de Winter in de Telegraaf : Het GroenLinks-congres nam onlangs een motie aan die de BDS-beweging ondersteunt. Boycott, Divestment and Sanctions is een wereldwijde campagne die oproept tot verzet tegen Israël en staat in een kwade reuk omdat het vaak antisemitische reacties oproept.

Baron Clappique | 22-02-19 | 16:54

Ies koeltoer. Next.

Rest In Privacy | 22-02-19 | 16:48

En zo zijn we de hele dag druk met figuren die er totaal niet toe doen.

OudeNederlander | 22-02-19 | 16:48

"Nog een paar van zulke pijnlijk manke vergelijkingen die met veel poeha uit de monden van een paar vederlichte burgemeesters walmen en de volgende generaties zullen bij de geschiedenislessen nog eens gaan geloven dat de Duitsers ook alleen maar wilden dat hun cluppie gewoon eens zou winnen.". Schitterend, Van Rossem, genoten weer!
Alleen maak je een foutje aangaande geschikte plekken voor hakenkruizen. De wereld zit echt vól met geschikte plekken! En nee, ik ben geen nazi. Het hakenkruis, de swastika, geldt wereldwijd (behalve hier dan hè) als een symbool van levenskracht, geluk of heiligheid.
Bron: nl.wikipedia.org/wiki/Swastika_(symbo...)

L. Vis | 22-02-19 | 16:48

Mooi stukkie GS, niks op aan te merken.

swebe | 22-02-19 | 16:48

Ondertussen zijn de Joden halverwege de maan.

marrretje | 22-02-19 | 16:48 | 1
-weggejorist-
ljcoster | 23-02-19 | 05:30

Top stukkie van Rossem! Hulde!
#spijker #kop #zoistmaarnet

SoepKip | 22-02-19 | 16:48

De 'wel wieder' types wonen gewoon in Amsterdam. Ze gebruiken de stad als scooter-racebaan, schietbaan en proletarisch winkelgebied. Heel best verstaan doe je ze niet, en da's niet vanwege hun Amsterdamse accent.

marcoplarco | 22-02-19 | 16:46 | 1

Sie sind wieder da.

Mark Verheijen | 22-02-19 | 16:52

In d'r eigen boek beschrijft ze hoe, bij Sing Varma, gevoel en loyaliteit de waarheid een beetje verdrong. En haar junta-stijl van leidinggeven.
Dat was vroeger, doet ze nu niet meer.

Alquest | 22-02-19 | 16:43
-weggejorist-
Ggroengras | 22-02-19 | 16:43 | 1
-weggejorist-
Eddy67 | 22-02-19 | 16:41 | 1

Links vindt van oudsher anti-semitisme helemaal niet zo erg hoor… Vergelijk Corbyn in UK, kan zich er ook niet toe brengen het echt te veroordelen. Links, lit al sinds begin in een morele spagaat.

feiten_en _cijfers | 22-02-19 | 16:41 | 1

ca. 80 jaar geleden was het de beeldenstorm. nu wordt het slechts met verf gedemonstreerd. We zijn een beschaafder volkje geworden is wat ik hieruit kan opmaken.

Rest In Privacy | 22-02-19 | 16:39 | 4

Waar was u tijdens de geschiedenis lessen?

Michael03 | 22-02-19 | 19:07

excuus Kristallnacht.

Rest In Privacy | 22-02-19 | 20:38
▼ 1 antwoord verborgen

Ze doen een Jussie Smollett, that’s all!

Accident_Prone | 22-02-19 | 16:39

Staande ovatie @Van Rossem | 22-02-19 | 16:01 | 57.
Schitterend verwoord.

DrumPiet | 22-02-19 | 16:37

Zolang ze geen harde woorden hoeven te spreken over gedrag dat vele malen vuiger van aard is, zijn deze verderlichte politica tevreden. Echt anti-semitisme aanpakken kan namelijk weleens tot beschuldigingen van racisme leiden.

Vanuit de Moslims en alle Gütmenschen bijvoorbeeld.

Noltie | 22-02-19 | 16:37 | 2

Ik sluit me hierbij aan en laat het daarbij!

letopuwzaak | 22-02-19 | 16:40

het is hetzelfde als de Nashvilleverklaring, het is gewoon lekker veilig voor Halsema om hier iets heel groots van te maken. Ze stoot hiermee bijna niemand mee voor het hoofd.

yeps | 22-02-19 | 18:00

Zo reageerde iedereen ook op de Nazi’s toen ze net begonnen, van Rossem.

captainobvious | 22-02-19 | 16:37 | 2

Nee, hoor, die kregen bewondering. Van Den Uyl bijvoorbeeld, een mede socialist.

HaatbaardKnipper | 22-02-19 | 16:59

Wordt een aangifte van Halalsema wel gewoon aangenomen door de politie? De meeste aangiftes worden niet serieus genomen en hoor je van oom agent dat een aangifte niet heel veel zin heeft.

pibasso | 22-02-19 | 16:36

Als ze niks deed was dat weer een issue.

menage | 22-02-19 | 16:35

Ik vind de Dokwerker "doorgeslagen individualisme". Graag verwijderen, net als I Amsterdam.

funkyd | 22-02-19 | 16:34

Zijn de daders ook echt Haags?? of is de kleur leidend.....

Korsakov syndroom | 22-02-19 | 16:34

Rinus Michels wist het inderdaad al. Met een op zich waardeloos elftal wel mooi de beste van Europa. Toch een strak rijmpje over burgemeesterettes (m/v/x)

In een Ballenland
Zoetsappige Kut de Lul
Geen Gat te Vangen.

Hetkanverkeren | 22-02-19 | 16:32

Voetbalhooligans die nogal dom hun tegenstanders provoceren. Heeft weinig te maken met de echte jodenhaat die we elders steeds vaker zien, en die dan wordt weggemoffeld. Dus mevrouw Halsema, laat dat opgeblazen gekwaak nu maar achterwege en laat dat beeld even schoonspuiten.
En over die Haagse bangerik Krikke hoeven we het al helemaal te hebben. Die is moreel al afgetreden.

Schmalz | 22-02-19 | 16:30 | 2

Ja weggeMOFfeld...hij is goed en klopt als een bus
Jammer daf dat morele aftreden die bangeKrikke nog steeds een aardige duit oplevert..

Badcoin | 22-02-19 | 16:45

Maar de langste-tenenbrigade huilt weer eendrachtig dat dit een bewijs is dat het anti-semitisme zoveel aan kracht toeneemt.
Ja, omdat men die definitie maar blijft oprekken. Kritiek op de staat staat al gelijk aan a-s, als je niet positief over zionisten bent idem. En ze zullen het vast nog bonter weten te maken.

En dat allemaal door zo'n clubje eencelligen met een blikje verf.
Praat dat verder nergens goed, maar zo'n belang hechten aan uber-domkoppenvolk is dat ook: dom.

Dit soort lieden schakelt zichzelf vanzelf uit door hun eencelligheid en blinde (club)haat. Zonder dat kutvoetbal zijn ze niets.

Gazzerop | 22-02-19 | 16:48

Oh ja nou nou, de Dok-werkerT uit 020.
"Dokwerker? Dokwerker godbetert, ze hebben een haven waar sinds 1312 geen schip meer is gewees."
www.youtube.com/watch?v=srpMVYT5NBE
(vanaf 07.30) maar de rest is zeker ook het schuddebuiken waard. *de 5 zit fonetisch in de klok > *PLOP*

chicago river | 22-02-19 | 16:30 | 4

Wat een dichter toch he die Deelder.
Het is dat hij 1 celletje meer heeft, anders had hij net zo goed met die hooligans meegelopen.
Vind het verder echt lachen hoor, hou er wel van maar dat Deelder 'het' niet helemaal helder op z'n netvlies heeft (als er ooit een tijd zonder speed voor hem geweest is) lijkt me duidelijk.

Gazzerop | 22-02-19 | 17:10

@Pelforth | 22-02-19 | 17:49:

Haha, ja man. Hij moet niet voor niets altijd alles voorlezen.
Ik vermoed dat ie 'gedichten' die hij zelf schrijft diezelfde dag nog vergeten is. :P

Gazzerop | 22-02-19 | 19:51
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
frank4444 | 22-02-19 | 16:29 | 2

Sja.
Het allerbelangrijkste wat moderne bestuurders en hun politieke partners van de media kunnen doen is Deugen. Niets meer. Niets minder.

Wanneer het historische standbeeld beklad/omvergetrokken werd door beroepsnegers, islamisten of links tuig - dan valt er niets te Deugen. Deze actie op zich Deugde al. Deugen tegen Deugen levert nul actie op.

Voetbalhooligans is een ander verhaal. Daar valt nog heel wat mee te Deugen, waarvan dan ook werk werd gemaakt door de extreemGroenLinkse burgemeester.

Broeva Haro

Jan Passant mk2 | 22-02-19 | 16:29

Het linkse deughart gaat harder kloppen zodra domme blanken etaleren waarom ze geen hoogleraar geworden zijn.

padbuffel | 22-02-19 | 16:29

Bij ideologisch verdwaasde lieden zoals van groenslinks gaat het vooral om deugsignalen zenden. Nu kan Halsema gaan wachten op de ondersteunende artikelen van gelijkgestemde journalisten en de instemmende bijval van soortgenoten in het politieke spectrum. Die oogkleppen richting jodenhatende Islam hinderen niet meer; is ze nu wel gewend.

Fijnstoffer | 22-02-19 | 16:28

Er heeft ooit een tram met ado kleuren rondgereden in Amsterdam. Voor dit hersenloze tuig had ik graag met terugwerkende kracht een kaartje gekocht.

brughslurph | 22-02-19 | 16:26

Zondag komen de Ajax supporters hier demonstreren in Den Haag. Zal ook wel weer een lieve duit gaan kosten.

De Rennende Rukker | 22-02-19 | 16:25 | 1

Wat ze in Duindorp en Scheveningen kunnen, kunnen ze in Amsterdam veel beter. Gewoon een beetje druk op Krikke en volgend jaar zijn we er gewoon weer bij, bij Adauh. Zal tijd worden. Zielepoten. Hebben ze daar trouwens nog een leuk supportershoompje of zo?

W_IJsneus | 23-02-19 | 00:21

"Het allerergste wat die hersenloze Haagse hoolies hebben gedaan, is het naoorlogse verzet uit zijn sluimerstand trekken."

Hear hear!

zetje01 | 22-02-19 | 16:25 | 2

Dit zijn wel de mannen die voorop in de strijd gaan bij het uitbreken tijdens de komende vrijheids oorlog van de nieuwe Republiek Nederland.

Mark_D_NL | 22-02-19 | 16:27

Inkoppertje voor Halsema. De daders komen waarschijnlijk niet uit haar genocidale en terroristische achterban.

obominotie | 22-02-19 | 16:25

Nie wieder, aber jetzt mit offenen E.U. Grenzen ist alles wieder zurück.

FreeVogelaar | 22-02-19 | 16:24
-weggejorist-
Mark_D_NL | 22-02-19 | 16:24

Helaas is er een hele hoop van dit soort dom volk en zo ontzettend makkelijk mee te krijgen door de eerste de beste volksmenner met verkeerde bedoelingen. Dáárom moeten ze worden aangepakt. Keihard in hun portemonnaie. Strafrechtelijk (een uurtje taakstraf) maar vooral via het civiele recht. Alle kosten betalen, van schoonmaak tot politie-inzet, smartegeld en bestuurlijke/gerechtelijke kosten. Desnoods op afbetaling tot in het graf.

laatste_waarschuwing | 22-02-19 | 16:20

Klip en klaar stukje tekst.
De ongekozen meesteressen van de burgers zijn werkelijk slle schaamte voorbij. Heeft Timmermans deze gruweldaad al veroordeeld ?

Carlos_I | 22-02-19 | 16:19 | 1

Nee, nog niet, die is aan het indrinken voor de Vrijmibo.

Mark Verheijen | 22-02-19 | 16:23

Deugen op antisemitisme terwijl je er verder geen moer tegen doet is natuurlijk heel populistisch van die linkse dametjes, maar eerlijk is eerlijk, de daders zijn wel ongelooflijke hufters.
En nee, een dusdanig laag IQ is geen excuus.

J-van-de-Bontekoe | 22-02-19 | 16:18

@VanRossem: eens dat de usual suspects weer hun verplichte standaard riedeltje van afkeur en "Nie Wieder" afdraaien, zit ik ook niet op te wachten, maar ik vind het wel een slag in het gezicht van al die Amsterdamse arbeiders die als eerste massaal in bezet Europa opstonden tegen de bezetter en daar met hun leven voor betaalden. Dat hadden ze niet hoeven doen, ze hadden ook braaf de oogkleppen op kunnen houden en van 9-5 braaf hun schroefjes en moertjes kunnen indraaien in de hoop dat de oorlog hun huisje wel voorbij zou gaan.

Graaisnaaiert | 22-02-19 | 16:18

Misschien onderschat ik het intellect van de gemiddelde hooligan, maar zou het kunnen dat deze de symboliek achter "de dokwerker" niet kent? Dan zou het zo maar random vandalisme kunnen zijn. Niet fraai, maar wel een fenomeen van alle tijden.

MickeyGouda | 22-02-19 | 16:18 | 4

@MickeyGouda | 22-02-19 | 16:26:
Ik denk dat je het goed ziet.
Het is vooralsnog random vandalisme.
Met anti-semitisme heeft het niet veel van doen.
De dokwerker is een gevalletje “wrong time, wrong place”.
Maar onderschat niet de, voor die debielen, “symbolische”meerwaarde van het besmeuren van de dokwerker.
Helemaal dom zijn ze niet, maar het blijven debielen.

Ruimedenker | 22-02-19 | 16:38
▼ 1 antwoord verborgen

Haha en als ze er niets over zeggen is het ook weer niet goed, voorspelbaar.
Professionele reactie van beide burgermoeders.

Berbaar | 22-02-19 | 16:17 | 6

Een "moetje" ja. Niet meer en niet minder.

Graaisnaaiert | 22-02-19 | 16:30

@Berbaar | 22-02-19 | 16:29:
Op zich heb je gelijk. Dit domme bekladden is gewoon vandalisme en heeft niets met antisemitisme te maken. Maar de burgervrouwtjes staan te gillen alsof Hitler persoonlijk die pot verf er op gegooid heeft.
Maar als de islamfascisten weer eens door de straten trekken en ruiten van joodse winkels ingooien blijft het stil.

2voor12 | 22-02-19 | 16:46
▼ 3 antwoorden verborgen

Tering, wat een goed stukkie ! Wat zou je daaraan nog moeten toevoegen ?

pleemobiel | 22-02-19 | 16:17 | 5

Een alinea over de recent uitgesproken steun van GL voor BDS had niet misstaan in deze context.

OverdaanDerOnderheid | 22-02-19 | 17:39
-weggejorist-
BroodjefrikometMaggi | 23-02-19 | 14:25

Bij deze chicago river.....

BroodjefrikometMaggi | 23-02-19 | 14:25
▼ 2 antwoorden verborgen

En wat was de reactie van de Deugers op GroenLinks toen deze afgelopen week heel Israël en het bijbehorende Jodendom openlijk de hel in wenste????

Leffe Blonde | 22-02-19 | 16:15

De besmeuring destijds door islamfascisten met de zwarte vlag bij de dokwerker was erger. Daar zit een hele haatideologie achter tegen de joden. Die inmiddels wijselijk de stad al ontvlucht zijn. Doe er eens wat aan Halsema.

Wim Venijn | 22-02-19 | 16:14

Jup een groepje van 10 blanke mannen bij elkaar in je stad dan komt die halalsema ineens daadkracht tonen. (Vernielen en hoolies keur ik uiteraard ook af)

Repetitive Beats | 22-02-19 | 16:14

Hear, hear.

Oerke | 22-02-19 | 16:14

Zag een foto van de Gamma verf. Is toch gewoon latex? Ff schoonspuiten en klaar.

De Rennende Rukker | 22-02-19 | 16:14 | 2

Het gaat de Deugers om het idee er achter. Vooropgesteld dat de eencellige daders een idee kunnen genereren.

Leffe Blonde | 22-02-19 | 16:16

Gammawetenschappen, gedragswetenschappen; een 'gamma' is iemand met een achtergrond in deze wetenschappen

Mark Verheijen | 22-02-19 | 16:19

Aangifte tegen wie?

Kanarie_Geil | 22-02-19 | 16:13 | 1

N.N.

F. Jacobse | 22-02-19 | 18:23

casus belli voor iron lady Femke

HetOorAakel | 22-02-19 | 16:11

Makkelijk scoren van mevrouw Fuckmeaarsjemaar.
Ondertussen gaat de werkelijk(islamitische) jodenhaat gewoon door.
En GroenLinks doet daar gewoon aan mee.
opiniez.com/2019/02/16/groenlinks-zet...

Ruimedenker | 22-02-19 | 16:11

"Voetbal is oorlog." - Rinus Michels

Rest In Privacy | 22-02-19 | 16:09 | 3

Vanaf dat moment, uitspraak, heb ik géén voetbal meer gekeken. Een week of later bestond het voetbal alleen nog maar uit knok- en schoppartijen.

dreistein34 | 22-02-19 | 16:48

@dreistein34 | 22-02-19 | 16:48:
Hier spreekt u zichzelf tegen: Géén voetbal meer gekeken en toch weten wat er later gebeurde.

Mr_Natural | 22-02-19 | 17:02

Wacht even, het is een ZWART beeld dat beklad is, diskriminazie van den gekleurde medemensch dus. Sylvana, waar ben je?

2voor12 | 22-02-19 | 16:09

En ook Geenstijl heeft zelfs weer z'n verzetje. En dat is voor mij zolangzamerhand het vermoeienste. Ligt aan mij en niet aan Geenstijl. Maar ik dacht ik stap er even in en nu er gelijk weer uit.
En de groeten maar weer.

hoejeheette | 22-02-19 | 16:09 | 4

We missen je hier enorm!!! ... ownee... toch niet.

overVecht | 22-02-19 | 16:56
▼ 1 antwoord verborgen

Het is domme haat onder supporters. Meer is het niet. De wereldvreemde dames burgemeester denken werkelijk dat deze mongooltjes joden discrimineren.

StiekemeBunzing | 22-02-19 | 16:09

Nog een grote verliezer is de club ADO Den Haag. Sinds de verhuizing naar het nieuwe stadion is het wat rustiger geworden qua 'supporters-geweld'. Ondanks Wang kwamen er weer wat sponsoren en normale mensen naar het stadion. Dankzij een handvol simpele kneusjes die zogenaamd supporters zijn wordt de club in een slecht daglicht gezet. Goed gewerkt pikkies. Sterf aub.

Meneert | 22-02-19 | 16:07 | 1

Het is waarschijnlijk wat moeilijk te bevatten dat zulke supporters ondanks stadionverboden en wat al niet meer gewoon hun 'clubliefde' kunnen blijven uitdragen. Het is vaak ook het enige wat ze hebben om aan vast te houden.

Maar eens dat de club de grote verliezer is. Dat was het trouwens al toen het fc leidschendam werd, maar goed.

Gazzerop | 22-02-19 | 17:17

Loopt die sloper van Hacarmel inmiddels wel weer netjes vrij rond?

Kiwi45 | 22-02-19 | 16:07 | 2

Ja. Lage strafeis, want anders komt zijn verblijfsvergunning in gevaar.

Graaisnaaiert | 22-02-19 | 16:12

Ja Kiwi ik zag hem bij de Gamma.
Take care.

PopeyeKamper | 22-02-19 | 16:59

Over de Jodenvervolgers van deze tijd hoor je dan weer niets. Vreemd, oh wacht, dat past niet in het plaatje.

Mark Verheijen | 22-02-19 | 16:07 | 4

@Halul gebakken | 22-02-19 | 16:13:
Precies dat.

Mark Verheijen | 22-02-19 | 16:16

@Halul gebakken | 22-02-19 | 16:13:

Na de NSB is GroenLinks de eerstvolgende antisemitische partij in ons land.

eerstneukendanpraten | 22-02-19 | 16:33

Afgelopen week heeft Groen links, de partij van de geschokte en verbijsterde burgemeester Halsema hun naam verbonden aan de antisemitische BDS actie uit de koker van Hamas. Groen links, hypocrits to the limit.

Van Zessen Klaar. | 22-02-19 | 18:50
▼ 1 antwoord verborgen

Geeft een beetje de prioriteiten van de politiek weer

Het leven is zwaar | 22-02-19 | 16:03 | 3

Geen ruchtbaarheid, 'n emmer lauw water, groene zeep en een harde borstel was genoeg geweest.
Maarja, policor bestuurders liften graag mee op de quasi verontwaardiging. Niets meer en niets minder.

gemeentereiniging | 22-02-19 | 17:04

@gemeentereiniging | 22-02-19 | 17:04:
Inderdaad.
Geen ruchtbaarheid aan geven. Maar dat geld voor de meeste, door de politiek en MSM opgeklopte onderwerpen.

Het leven is zwaar | 22-02-19 | 17:41

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken