Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

OK Klimaatspijbelaars. NU WEER ZELF NADENKEN!

Lekker onder water wonen, waarom ook niet

Hogere doelen bereik je niet met spijbelen. En je gaat er de aarde zeker niet mee redden. Hoe dan wel?

OK scholieren. Zaterdagschool! Het klimaat is het nieuwste linkse strijdros om fier op binnen te rijden. Alle redelijkheid moet overboord voor het nieuwe geloof, en zo staan de volwassenen plots te juichen voor scholieren die 'spijbelen voor het klimaat'. En als je daar vraagtekens bij zet, ben je meteen "cynisch" of een "klimaatontkenner".

Nou zijn wij allebei niet hier, want we zien heus wel dat de mens een spoor van vernieling over de planeet trekt. Maar deze ouwe spijbelveteranen zijn ook nuchter genoeg om te weten dat je hogere doelen niet bereikt met spijbelen, tenzij het eten van een kroketje uit de muur tijdens een potje tafelvoetbal met je makkers in een coffeeshop om de hoek je life goal is. Kortom, die volwassen klimaatkrijsers moedigen volstrekt het verkeerde gedrag aan (en iemand moet daar eens iets van zeggen want het is nogal belachelijk).

Onder die malle volwassenen zijn gekkies die met droge ogen beweren dat de wereld over 12 jaar vergaat en wij snappen ook wel dat je daar als 15-jarige scholier een beetje nerveus van wordt. Zeker als je ouders er niet bij vertellen dat zulke uitspraken stomme onzin & boosaardige bangmakerij zijn. Want rond klimaatverhaal is een kerk gebouwd en je weet hoe het werkt in een kerk: daar vertellen ze je een verhaal waar je geen lastige vragen bij mag stellen, maar waar je gewoon in moet geloven. En stil je koekje naar binnen moet knagen.

Wat je ouders ook niet vertellen, is dat het klimaat nogal lastig te redden is als er steeds meer mensen op deze bol komen. 3 miljard in 1950, vier keer zo veel in 2050. En die willen allemaal eten, drinken, poepen en CO2 uitbraken. Een derde van de planeet woont in India of China en dat zijn twee hard groeiende economieën waar ENORM VEEL brandstoffen worden verstookt en consumptiemeuk wordt gemaakt en daar houden ze echt niet mee op als jullie op het schoolplein met een boos bordje gaan wapperen.

Stephen Hawking (eindbaas, RIP) zei jaren geleden al: het is allang te laat met dat klimaat, onze ecosfeer behouden is een illusie, we kunnen beter een andere planeet vinden. Het aanmoedigen van klimaatspijbelen is dus nogal tijdverspilling, want die volwassenen staan je een worst voor te houden dat we de planeet schoner door kunnen geven en zo, maar geloof ons: dat lukt echt niet met 12 miljard mensen. (Bovendien mag je helemaal geen worst meer eten want dat is óók slecht voor het milieu.)

Een andere planeet vinden is ook nogal lastig, zo goed zijn die SpaceX raketten ook nog niet (en Elon Musk zegt wel eens wat eigenzinnige dingen dus de klimaatmensen zullen hem op een bepaald moment ook wel een dolk in de rug steken, let maar op). Dus, wat moeten we wel doen? Blijf je buiten staan met je lollige puberbordje of ga je AAN HET WERK? Hier alvast een voorzet:

Stijlloze Spijbelopdracht! Los het klimaatprobleem op

Het echte probleem is niet uitstoot maar bevolkingsgroei. NIEMAND heeft een oplossing voor de bevolkingsgroei, niemand. In 2050 zijn er 12 miljard mensen. Dat is waarschijnlijk niet meer te voorkomen (tenzij je een continent van de planeet wil nuken maar daar wordt het ook niet leefbaarder van), en de aarde, althans de ecosfeer, is dus reddeloos verloren. Dáár moet de discussie over gaan: het is voorbij, wat doen we nu? In de oceanen gaan wonen? In de ruimte? Klimaatconferenties en economische bijeenkomsten waar 1700 privéjets naar toe vliegen om Rutger Bregman boos om meer belastingen te horen vragen aan Bono van U2 gaat het niet oplossen. Het enorme aanpassingsvermogen en de vindingrijkheid van de mens aanspreken misschien wel.

Scholieren zijn & hebben de toekomst. Maar stap 1 is wel: BLIJF ZELF NADENKEN. Spijbelen lost niks op. Oude mensen of "boze witte mannen" de schuld geven heeft echt geen zin. Roepen dat mensen "cynisch" zijn, of "klimaatontkenners" levert je ook geen vrienden op. Sowieso is met schuldvingers wijzen naar anderen echt heel lui en laf. In tegenstelling tot ouders die denken dat je goed bezig bent door niet naar school te gaan, nemen wij je wél serieus en dagen we je uit: ga terug in de boeken. Ga een vak leren. Laat je hersens werken. Verzin zelf eens iets als je wat op wilt lossen.

Wie bedenkt de beste oplossing voor het klimaat, de overbevolking, een hyperdrive of hoe we in de oceanen kunnen wonen als Aquaman. Of dichter bij huis: hoe bouwen we in dit zevende dichtst bevolkte land ter wereld betere dijken en waterwerken om ons tegen stijgende zeespiegels te  beschermen? We hebben niet echt prijzengeld (klein blogje en zo), wel stickers en geinige stressblokjes, maar de echte hoofdprijs is natuurlijk: EEN SCHONERE AARDE VOOR IEDEREEN! Onbetaalbaar. Ideeën? Tekeningen, ontwerpen, AutoCADs of gewoon de groetjes uit de coffeeshop mogen naar redactie@geenstijl.nl.

Sfeervol en heel goed geïsoleerd tegen massale gekte van buiten

Reaguursels

Inloggen

Het probleem is overbevolking. Dat veroorzaakt een klimaatprobleem. Wat is het probleem met het klimaatprobleem ? Dat er meer en meer natuurrampen gebeuren, dat leven moeilijker wordt voor de mens. Daardoor vallen er meer doden. Hoe meer doden er vallen, hoe minder CO2 er uitgestoten wordt. Dat is dan beter voor het klimaat.
Hoe groter het klimaatprobleem, hoe meer het bijdraagt aan de oplossing van het klimaatprobleem dus.
Hoe meer je vliegt en steenkool verbrandt, hoe moeilijker het wordt voor de mens om het te overleven, en dat is een heel mooie bijdrage aan deze wereld.
Bij elke geboorte denk ik bij mezelf : wie zit HIER nou op te wachten ? Ik zeker niet. Jullie hebben 9 maanden geleden geneukt zonder voorbehoedsmiddelen, moet ik dat dan vieren op jullie baby borrel ?

Bier en worst | 04-02-19 | 02:34

Geboortebeperking van bepaalde rassen en groeperingen zou wel helpen. 1 ipv 12 kinderen. Energie quotum per persoon/gezin (dus voor vervoer, verwarming en electticiteit). Verbod op vliegen (ga maar per zeil/roeiboot). Verbod op over consumptie. Meer landbouw (ga maar katoen plukken of schoffelen). Minder vlees, meer insecten...

Duck Twacy | 03-02-19 | 11:32 | 1

Verbod jezelf op vliegeren zoveel je wil. Ik heb recht op een levenslange vrijpas vliegen omdat ik geen kinderen gekweekt heb. Iedereen mag zoveel vliegen en steenkool stoken als die wil. Dat is absoluut geen probleem voor het klimaat als er niemand nog een kind kweekt.
De vervuiler betaalt ? Hef dan een kindertaks : dat ding stoot 10 ton CO2 per jaar uit.

Bier en worst | 04-02-19 | 02:22

Laat de regering eens stoppen met tegen de wind in te pissen.

Datgingniegoed | 03-02-19 | 06:49 | 1

Als ze daar mee stoppen, hebben ze zichzelf buiten spel gezet.
Gaat dus nooit gebeuren.
Mijn advies : Zorg goed voor jezelf de overheid is enkel op je geld uit. Verder gunnen ze je helemaal niets. Ja.... een ongeneselijke ziekte als je 1 dag met pensioen bent. Dat zal de overheid je wel gunnen denk ik.

Het leven is zwaar | 03-02-19 | 14:26

"Zelf even nadenken", prekend in een kerk vol Volgelingen van Thierry, Donald en Geert. Haters van alles wat wetenschap (elite), grafiek (idem) of doorgeleerd (grachtengordel) heeft.

Donkersloot | 02-02-19 | 23:46 | 5

Tja, en met dit soort dooddoeners wordt dus inderdaad geprobeerd elke discussie te smoren. Bedankt voor het sprekende voorbeeld bij dit topic!

J-van-de-Bontekoe | 03-02-19 | 09:26

Donketsloot, het zal u misschien niet bevallen, maar Baudet heeft een uiterst solide wetenschappelijke basis. Juist die realistische kijk levert hem aanhang op. Mensen die zelf zijn blijven na denken en steeds vaker met hand op het gezicht toe keken hoe de politieke elite loog, bedroog, blunderde en recht lulde wat krom was, die mensen waren verademd toen Baudet eindelijk een frisse wind liet waaien. Geen politieke correctheid, maar feitelijke juistheid. En langzaam aan worden steeds meer ingedommelden wakker uit hun hypnose. De mainstream media verliest haar propagandistische grip, mensen horen een ander geluid. Misschien komt u ook het geluk (of is het de last) toe om uzelf te ontrafelen uit het web van de linkse kerk. Maarja, gezegend zijn de onwetenden, dus geniet nog maar even van uw veronderstelde superioriteit en voortreffelijke deugdelijkheid, nu u het nog gelooft.

Joostmochtnietsweten | 03-02-19 | 09:37

Gelukkig stond u vooraan in de rij toen het kritisch vermogen tot nadenken werd uitgedeeld en neemt u klakkeloos aan wat de Pravda u massaal influistert inclusief de beloofde 1000 euro van Rutte. Probeer deze anders eens: youtu.be/2Tst9-Be4nY

matrixbluepill | 03-02-19 | 15:11
▼ 2 antwoorden verborgen

Zobrist heeft wel een oplossing voor de bevolkingsgroei. Best humaan zelfs vond ik.

hustler01 | 02-02-19 | 23:15

Er is geen klimaat probleem en een CO2 probleem al helemaal niet.
Welke idioot wil je nou wijsmaken dat een toename van zo’n 300 naar 410 ppm CO2 de oorzaak is van de zogenaamde door de mens veroorzaakte global warming. Begint u het al benauwd te krijgen? Weet u wie het benauwd hebben..de plantjes , want die gaan gewoon hastikke deaud bij een percentage van 150 ppm of minder. Als je een groene planeet wil hebben moet je juist een hoger CO2 percentage hebben.
Vroeger was er de kerk om het volk te onderdrukken en tegenwoordig is er de Klimaat kerk om het volk geld afhandig te maken en angst in te boezemen. Met de IPCC bijbel in de hand staan Aarsbisschop Klaver/Jetten en Nijpels hun evangelie te verkondigen.
Aarsbisschop Jetten lijd helemaal aan grootheids waanzin wat volgens hem hebben we nog maar een generatie om het zogenaamde CO2 probleem op te lossen en dat denkt ,nu tot god verheven, Jetten dus wel even te regelen.
Een makkelijke manier van geld verdienen bij naief volk door ze voor elke weersverandering de schuld te geven en enge orkanen en overstromingen te laten zien en nog erger , Het zonde bokje CO2 de schuld te geven van alles.
Had u het ook zo warm afgelopen zomer? Allemaal de schuld van de CO2, LOL!
De Aarsbisschoppen van de klimaat kerk zijn control freaks en doet het naieve volk geloven, het klimaat te kunnen manipuleren. Het enige wat wordt gemanipuleerd bent U!
Men neemt een mega groot “systeem” ( het klimaat) en neemt hier een element uit ( CO2) ,De bouwsteen van het leven op aarde ,en gaat deze als een waarzegger voorspelen dmv computer modellen...duh? . 4.6 miljoen jaar bestaat moeder aarde al en gaat ons de oplossing geven met een uitvinding die zo’n 50 jaar oud is. En het mooiste van alles is ,ze laten de grootste invloed op ons klimaat, De ZON, buiten beschouwing in de berekeningen. Zeer betrouwbare weersvoorspellingen worden al gedaan door het bestuderen van zonne vlekken en astrologie. Niet voor niks zijn er beschavingen voor ons geweest ( Mesopotamie, Mayas en Egypte) waar de Zon verafgod werd en astrologie een zeer belangrijke plaats had in het dagelijkse leven en waarschijnlijk de piet paulusma van toen was...oet moarn.
Maar wat is het probleem nou? Het probleem is van deze tijd en is direct terug te zien in onze regering. Wegkijken en het niet durfen om je vinger op de zere plek te drukken. Het gebrek aan simpel relativeren en de koe bij de horens te vatten...Dat is wat er aan deze regering scheelt! Onze grondwet en het huidige migratie beleid staat haaks op elkaar evenals het klimaatbeleid en de vermeende doeleinden hiervan. De plank en de spijker worden compleet mis geslagen en Herr Rutte slaat zich nochmaals op zijn toch al zo zwaar gehaverde vingers.
De mensheid “ the steward of the earth” is het verhaaltje geworden “ To many chiefs and no indians”. Kia Dijkhof maakte een mooie opmerking over het bijvoegelijk naamwoord”te”. Bijden zijn rutte en Dijkhof het grootste probleem omdat het verwijtende vingertje onbewust toch echt naar hunzelf begint te wijzen.
Kom op , open je globálistische verziekte ogen en zie jouw eigen ondergang.
Klimaat beleid ? Niet meer als twee kinderen . De derde kinder wens is gebaseerd op uw eigen vermogen om het kind met eigen financieel vermogen te onderhouden.
Maar helaas lig dit probleem niet in onze handen maar in een buitenlands regime waar meerdere kinderen, Vooral een zoon, u kan verzekeren van uw ouwe dag.
Maar toch is dit regime niet helemaal K@t! Het kampong principe is zo gek nog niet in onze samenleving en kan ng wel eens

Datgingniegoed | 02-02-19 | 22:51 | 2

Sorry , drukte op de reaguur knop

Datgingniegoed | 02-02-19 | 22:53

Door deze generaties met elkaar te mengen in een soort commune waar elke leeftijd zijn specifieke taak heeft, bv De ouderen zorgen voor de na schoolse opvang van de kinderen, ouders die werken en kinderen hebben uiteenlopende sociale taken binnen deze leefgemeenschap.
Wat is armoede? Armoede is de tekort koming van het vermogen hebben om je eigen of je gezin van een bepaalde levens standaard te voorzien veroorzaakt door een tekort aan de primaire levens behoevden zoals water ,voedsel en onderdak. Nou is het niet aan mij en is het per land verschillend om te bepalen waar de grens van deze levens standaard is.
Het mag duidelijk zijn dat de probemen zoals honger/ woningnood en armoede zich vaker voordoen in zeer grote steden. Steden zoals Mexico- Rio- Jakarta zijn hier een goed voorbeeld van. . De voedsel/ energie voorziening is in deze steden niet afdoende om de inwonende van een menswaardig bestaan te voorzien. De stad en het gebied hierom heen heeft niet meer de capaciteit om de levens standaard op niveau te houden en hierdoor ontstaat de zo genoemde overbevolking. Hoer zou de overheid en of VN moeten ingrijpen en het volk moeten stimuleren om de bevolkings groei tegen te gaan bijvoorbeeld financiele hulp als je geen kinderen hebt en niet meer dan twee kinderen per gezin.
Zorg dat olie en gas voorradig is in landen waar armoede heerst zodat het volk niet meer op hout hoeft te stoken en de natuur met rust laat.

Datgingniegoed | 03-02-19 | 06:40

Sterre wil protesteren op een door de weekse dag tegen de massale immigratie instroom vanuit Afrika, mag Sterre dat?

lingo star | 02-02-19 | 21:58 | 1

Laat sterre eens op zaterdag demonstreren kijken of ze nog steeds zo milieu minded is

Jacktheflipper | 03-02-19 | 11:32

Mijn vrouws gat in haar hand is groter dan het gat in de ozonlaag btw

Fapfap | 02-02-19 | 19:17

Duizend dollar subsidie voor een sterilisatie. Een koopje, krijgen we eindelijk weer eens blanke voetballers aan de top.

bolletje kaas. | 02-02-19 | 18:16 | 1

240€ (zonder bon) bij de huisarts....

Thijsz | 02-02-19 | 21:47

Even een melding:

Een MustRead in de T. van heden; chemicus Jan Hanekamp over de ´Klimaat-utopie´.
Zeer lezenswaardig verhaal over de klimaat-religie die ons in rap tempo niet alleen naar een financieel Armageddon sleept, maar bovendien naar een dwangmaatschappij met klimaat-dwingelands aan het hoofd.
Klimaat-sceptici worden de nieuwe onderduikers. Maakt allen uw achterkamers verstopt achter een boekenkast, gereed!

Peter Emile | 02-02-19 | 18:12 | 1

Ja, al, zie link een stukje hier onder.

Kinkfactor | 02-02-19 | 18:50

Ik stel voor dat die spijbelaars de komende 20 jaar gevolgd worden en dat alle consumptie openbaar wordt gemaakt. Daar zullen ze ook geen moeite mee hebben want het is voor het goede doel.

Stonecity | 02-02-19 | 18:04

Voorlopig ieder stel steriliseren dat een kind heeft gekregen is de enige oplossing die wel werkt .

Castor12 | 02-02-19 | 17:48

De beste oplossing om deze planeet te redden is de mens als soort helemaal uit te laten sterven. Alle diertjes blij, planeet blij.

captainobvious | 02-02-19 | 17:19 | 1

Inderdaad ! En je kan daarbij helpen door zoveel mogelijk klimaatproblemen te veroorzaken door zoveel mogelijk CO2 te doen uitstoten.
Het klimaatprobleem is eigenlijk de oplossing. Ik zie het dus niet als een probleem.

Bier en worst | 04-02-19 | 02:37

Gaat heen - en vermenigvuldigt u vooral niet.

bisbisbis | 02-02-19 | 17:16

Toen ik op de lager school zat waren de "Fosfaten" het speeltje van de linkse bende. Ik zie de geitenwollen sokken nog staan te jammeren en proberen zieltjes te winnen.

poisonivy | 02-02-19 | 16:58

Er zit een duidelijke denkfout in deze opdracht. Die 12 miljard mensen komen er alleen als de ecosfeer dat toe laat. Bevolkingsgroei bestrijden is symptoombestrijding. Het Midden Oosten ligt vol met verlaten steden omdat ze het lokale milieu in de oudheid met een paar duizend mensen wisten te verpesten.

frank87 | 02-02-19 | 16:55

Misschien staat deze er al, dan sorry, maar moet weg en heb geen tijd om alle tegels te checken.

Goed "verklaring van de klimatkerk" verhaal met iets andere insteek vandaag in Telebelg:
www.telegraaf.nl/nieuws/3101475/de-ge...

Kinkfactor | 02-02-19 | 16:31 | 2

Geweldig artikel waarin de spijker keihard op de kop wordt geslagen.

Gulliver | 02-02-19 | 16:58

Ik heb de leeftijd dat ik me nog aan de angst-hype van de overheid en milieu-lobby (jaren 80) omtrent het gevaar van de zure regen en het afsterven van onze bossen kan herinneren. Toen dat achteraf bleek gebaseerd te zijn op een onbetrouwbaar onderzoek en niet-wetenschappelijke bron, kwam men vervolgens met het groter wordende gat in de ozonlaag op de zuidpool waar we allemaal aan zouden sterven.. Op basis hiervan hebben we toen allemaal freon-vrije koelkasten mogen aanschaffen en rijden we loodvrije bezine tegen de zure regen (ook beter voor onze eigen gezondheid trouwens) Daarna heb ik nog een hele tijd meldingen van percentages ozon in de lage atmosfeer via de weersverwachting vanuit de NL-omroepen mogen vernemen, maar ook deze zijn blijkbaar in rook opgegaan. Inmiddels heeft men geleerd van deze oude angst-theses en een middels de CO2 en global warming vondst, een volwassen belasting- en paniek-model ontwikkeld om ons ons professioneel en op wereldwijde schaal op de kast te jagen en een gigantische stroom aan heffingen en CO2 rechten af te dwingen. Alleen jammer dat men hierbij vergeten is het kappen van de tropische regenwouden, het beperken van luchthaven uitbreidingen en de ongebreidelde groei van het vliegverkeer te verbieden of regulier te gaan belasten. (geen btw en aczijns op viegtuigbrandstof / verbod op tropische palmolie-plantages ten koste van regenwoud e.t.c.). Op basis van dit laatsgenoemde alleen al, blijkt de global-warming en CO2-lobby uiterst ongeloofwaardig en hypocriet.

afdankert | 02-02-19 | 16:19 | 4

Het CO2-probleem is dus WEL flauwekul en een eeuw geleden al gedebunkt in dat CO2 de temperatuur volgt, maar NIET andersom. Ja, het sterft van de bronnen hierover, Google nu zelf maar eens en doe er dan gelijk die 97 procent maar bij.

Kinkfactor | 02-02-19 | 18:38

@Pieter Woerden
Dank voor je reactie. Ik heb gesteld dat we door het zure regen-verhaal inmiddels loodvrije benzine produceren en tanken, dat dit nodig is voor het laten werken van een Katalysator, ja uiteraard veranderd daarmee de uitlaatgassen. Zoals ik al aangaf is het daardoor een stuk prettiger geworden voor onze gezondheid. Echter voor de bossen heeft dit niet veel uitgemaakt. Verder is het nog zo dat deze kathalysatoren het uiterst moeilijk te verkrijgen platina verwerkt hebben en dat het mijnen van dit materiaal dus ook met de nodige vervuiling te weeg gaat. Tevens slijten de kath's door het gebruik en komt het platina-stof op straat en de omgeving terecht waar het niet gerecycled kan worden. Wellicht moet je daar dan ook even bij stilstaan? Ozonwaardes die op de weersberichten werden genoemd in de jaren 90 hadden te maken met het vermelden en ontstaan van smog in de lage atmosfeer en met name bij veel zon weinig wind en hoge themperaturen. Men heeft toen in sommige Europeese steden een tijdje nog een smog-beleid ingevoerd, waarop er verminderd autogebruik afgedwongen werd. De auto's hadden toen echter al kathalysatoren en loodvrije benzine. Diesel-auto's is een ander verhaal, die waren toen nog volop in opkomst (zonder roetfilters). Een ander ozon-verhaal is dat van de hogere ozonlaag boven de zuidpool dat hierdoor zijn beschermende rol in het filteren van kankerverwekkende UV-straling zou doen afnemen. Dat bleek later ook weer 'zelfgenezend' en fuctureerd in groote met de winter-zomerwisselingen n. Nu hoor ik daar niemand meer over, dus blijkbaar niet belangrijk meer, mag jeempig wat zijn we daar 20 jaar geleden nog filink mee lastig gevallen door overheid en consorten. Het CO2 issue is een kunstgreep. Het is niet de reden dat het op aarde warmer zou worden, iets waarover de meningen en de wetenschap sterk over verdeeld zijn. Waar niemand van regering, milieu-lobby en institutionele kant het over wil hebben zijn de actuele weermanipulaties (Geoenineering) middels de chemtrails die er vroeger dus niet waren. Daar zwijgt men in alle talen en word je naar het afgedaan als een verzinsel van aluhoedjes en gekkies. Maar waarom en hoe het toch kan dat er onnatuurlijke waardes aan aluminium en barium in het oppervlaktewater en op het land neerdalen dat wil blijkbaar niemand weten.. Er is vooral geen (!) onderzoek naar verricht want iets dat niet bestaat hoeft men immers niet te onderzoeken. Prachtige logika (indien het ons zo uit komt). En zaken die niet bestaan kunnen ook niet in overtreding zijn met de volksgezondheid en de ongeregelde of onwetmatige uitvoering hiervan. Zo makkelijk kan het zijn ;-)

afdankert | 02-02-19 | 19:28

Een gevolg van die maatregelen is mede dat de lucht schoner is geworden. Dat betekend minder roet in de lucht, waardoor er meer zonlicht op de aarde valt. er minder condensatiedeeltjes zijn (minder mist) en dus stijgt de temperatuur lichtjes. Ik ben het met je eens; al die lieve demonstrerende kindertjes gaan straks weer lekker in de file naar Zuid-Frankrijk, met de charter naar Kos en lopen in hun hippe kleedjes made in Bangla-desh, aangevoerd per vuil schip.

Jan Lange3373 | 03-02-19 | 10:14
▼ 1 antwoord verborgen

Oplossing voor zogenaamde overbevolking is simpel; Afrika, Indië en/of China moeten stoppen met neuken/verdwijnen, dan is er niets aan het handje.

Care | 02-02-19 | 15:58 | 1

Doe het Midden Oosten er ook meteen bij, zijn we ook van dat probleem af. Want die fokken ook als konijnen.

Santtulainen | 02-02-19 | 16:33

De indoctrinatie van de jeugd is altijd een middel in de handen van volwassenen geweest om het onder hen vigerende wereldbeeld, met de daaraan verbonden normen en gedragsregels door te geven. Dat is van alle tijden en plaatsen en niets nieuws.
En wanneer dit werd toegepast om de jeugd te vormen en te ontwikkelen, alsmede hen psychologisch-existentieel weerbaar te maken tegen ongewenste zaken waar zij als volwassenen mee in aanraking zouden komen, is daar op zich ook weinig mis mee.

De laatste 20/15 jaar is het onderwijs in Nederland en West Europa echter grotendeels van een sinds de val van het Oostblok niet meer voorkomende dogmatische en ideologische eenzijdig ge/verworden. Een hele stoet van onbewezen aannames, historische verdraaiingen, dogma's en subjectivistische emotieve hysterie wordt hen vrijwel opgelegd.
Een vrijwel homogene lerarenpopulatie, die steeds meer nog uitsluitend bestaat uit vrouwen en homo's, met een exclusief lynxe denkwijze, die daartoe tijdens hun eigen opleiding ook reeds ideologisch en psychologisch zijn voorgeprogrammeerd, houdt zich daarmee beroepsmatig bezig.

Zij leggen hun leerlingen een eenzijdig en verwrongen wereldbeeld op, wat dan existentieel-emotief met hun zelfbeeld wordt verbonden. En wat hen al evenzeer, op dezelfde dwingend-eenzijdige wijze, wordt opgelegd.
Aldus ontwikkelen deze kinderen en jongeren een beeld van de hen omringende wereld en een zelfbeeld, wat van begin tot eind als cognitief dissonant en existentieel narcistisch moet worden gekwalificeerd.

En, wanneer deze ''sneeuwvlokjes'' dan eenmaal in de maatschappij moeten functioneren, blijkt natuurlijk dat alles wat hen op school is ingeprent op geen enkele wijze strookt met de praktijk. Dit heeft tot gevolg, omdat men hen elke weerbaarheid en ieder vermogen tot zelfstandig en kritisch denken grondig heeft afgeleerd, dat zij tot niets anders in staat zijn dan zich willoos en weerloos aan de staat overgeven en conformeren. Gewoonweg omdat zij niet tot iets anders in staat zijn.
Vermoedelijk is dat ook altijd de bedoeling geweest.

Ab Sconditus | 02-02-19 | 15:52 | 1

OK dat snappen ze hier dus niet.
Kernprobleem; onderwijs = verregaand geideologiseerd.
Geideologiseerd onderwijs komt niet tegemoet aan praktijk van alledaagse leven. Daarom zijn zulke geprogrammeerde mensen weerloos en geheel overgeleverd aan (r)overheid. Lijkt er sterk op, dat dit ook de bedoeling is.

Ab Sconditus | 02-02-19 | 18:47

Ze zeiden in 1922 al precies hetzelfde.
zie dit filmpje van 4 klimaatwetenschappers (dus niet allerlei wetenschappers met een andere specialisatie).
https://www.youtube.com/watch?v=mqejXs7XgsU

watergeus | 02-02-19 | 15:51

Maakt niet uit, voor het huidige kabinet is ook dat een mogelijkheid je portemonnee te plunderen, en daar gaat het uiteindelijk om.

miff | 02-02-19 | 15:48

Deze hieronder van Salomon Kroonenberg is stukken beter - beter onderbouwd, gebasseerd op feiten en metingen en geen achterlijke domme 'klimaat ontkenner' of klimaatalarmist maar eentje die duidelijk kan uitleggen en bewijzen op feiten dat het klimaat niet tot nauwelijks door de mens te beinvloeden is, zowel positief of negatief. En voor de chauvinisten onder u het is een Nederlands hoogleraar.

Wat veel klimaatpopulisten (staat totaal los van links of rechts) proberen er door te drammen is dat we door menselijke CO2 reductie het klimaat kunnen 'besturen' Dit totaal achterlijke niveau van 'rutte denken' is zelfs door het UNFCCC in hun eigen rapporten al onderuit gehaald.

Dat het klimaar veranderd en dat dit catastrofale gevolgen ***kan*** hebben voor de mensheid allemaal waar - dat de mensheid enige serieuze invloed heeft om deze klimaat veranderingen significant te beinvloeden door reductie van CO2 godvergeten bullshit van de bovenste plank.

Het klimaat en het klimaat gedram m.b.t. menselijke CO2 reductie zonder enige wetenschappelijk bewijs is vooral een politiek spel met allerlei geopolitieke belangen. Zolas Jesse -populist- Klaver zelf al aangaf, de klimaatveranderingen kan de wereld positief met elkaar verbinden om samen naar oplossingen te zoeken. Klimaat is de nieuwe religie en CO2 de duivel.

www.youtube.com/watch?v=2Tst9-Be4nY

litebyte | 02-02-19 | 15:50

Laatst moest ik babysitten bij mijn buurvrouw.
Midden in de nacht werd haar zoontje (Kevin) van negen... angstig wakker met 40 graden koorts.
Ik vroeg, maar jongen wat heb je een rood gezicht - je handen en benen trillen.

Huilend zei hij... ik had een angstige droom over het klimaat en de opwarming.
Je kunt het als school ook te bont maken.

sociaal_econoom | 02-02-19 | 15:27

Condooms zijn de redding!!!!

David000000007 | 02-02-19 | 15:26

De scholen maken van de leerlingen... allemaal een Rob Jetten en een Jesse Klaver.
Ze komen thuis en vertellen een angstig verhaal over het klimaat en over opwarming wat ze van buiten hebben geleerd.
Tegenwoordig krijgen de kinderen bij maatschappijleer - alleen nog maar les over het klimaat, CO-2 en de opwarming.

sociaal_econoom | 02-02-19 | 15:22 | 2

Ja kinderen worden opgehitst. Gisteren was een psychiater bij Radio 1 "Dit is de dag"die het vergeleek met kindermishandeling. Kinderen bang maken waar ze niets aan kunnen doen vergeleek het met jaren 80 toen ook mij door linkse docenten angst werd aangepraat voor kernoorlog.

En op het zelfde radio 1 gisteren bij "StandpuntNL" Een Haagse docent die inbelde en er helemaal achter stonden dat zijn leerlingen gingen demonstreren "Want do politiek moet zich ook aan de regels houden. Op de vraag of het leefde bij de leerlingen zei hij veelbetekenend "Nou ik moet er wel zelf over beginnen" Zie wat een smerige ophitsers het zijn.

www.nporadio1.nl/gemist?option=com_np...

JanP999 | 02-02-19 | 15:32

Ik vraag mij af of scholen ook zo enthousiast zijn als je je kind een briefje meegeeft dat je zoon of dochter mee is naar een Pegida demonstratie om daar te protesteren tegen de teloorgang van de Europese cultuur en de toenemende invloed van de islam in Europa. In feite kunnen ze er niets van zeggen, want sta je de ene vorm van "geoorloofd verzuim" toe, dan moet je de andere ook toestaan. Zo niet is de school bezig de prive politieke agenda van het lerarenkorps uit te dragen waarbij de wet wordt overtreden.

miff | 02-02-19 | 15:58

Mooi man. Niemand hier snapt dat klimaatspijbelen voorpagina nieuws is. En dat daarmee het nut is bewezen.

king_dong | 02-02-19 | 15:20

kinderen die onder erbarmelijke omstandigheden al die zeldzame grondstoffen moeten winnen voor al onze accu’s van onze elektrische auto’s, mobieltjes, windmolens. Vertel dat maar aan het volk dat op GL en X66 stemt. Waarschijnlijk boeit het ze niets als ze maar kunnen deugen!

Dutch-Super-Evil | 02-02-19 | 15:14

Zeg, het is toch echt nog niet zo heel lang geleden dat China wel degelijk een oplossing had voor de bevolkingsgroei. Is je zeker ontgaan? Waren de meeste mensen niet zo heel blij mee, maar het werkte wel. Ongetwijfeld lopen er hier nog meer nitwits rond dus bij dezen: dat heette de 1-kind politiek.

_kees_ | 02-02-19 | 15:10 | 4

Slechts enkele generaties terug bestonden veel Nederlandse gezinnen ook 8 a 10 kinderen. Investeren in ontwikkeling, levenskwaliteit en opleiding helpt dat aantal flink terug te brengen.

RandyBiel | 02-02-19 | 15:17

Dat doen we al 50 jaar, en iedere keer weer een golf analfabeten binnenhalen wier enige kennis is hoe ze zich moeten voortplanten schiet ook niet erg op.

gestoptmetroken | 02-02-19 | 15:32

Een al kleine populatie dwingen klein te blijven is dom, pak Indië aan of van mij part het gehele Afrikaanse continent. Ach, doe gek, hap er het midden-oosten bij en dan hebben we het pas over cijfers.

Care | 02-02-19 | 16:01
▼ 1 antwoord verborgen

Gewoon je lessen volgen, dan is de kans kleiner dat je als zo'n domme, paranoïde klimaathoaxer eindigt.

RandyBiel | 02-02-19 | 14:59

Opslag CO2 onder de grond. Alle beschikbare fossiele brandstoffen gaan worden opgestookt, verdragen of niet. Als de fatsoenlijke landen (lees: Het Westen) het niet doen doen de onfatsoenlijke landen het wel (lees: De Rest). Dus het beste is dat wij die zooi opstoken en de resulterende CO2 uit de atmosfeer houden.

Ik ben redelijk skeptisch over de rampscenario's maar hier kan iedereen neem ik aan mee leven. En ja, ook dit zal uiteindelijk prijsverhogingen opleveren want de technieken zijn niet eenvoudig. Maar ze kunnen verbeteren.

Er hebben meerdere keren proefprojecten op stapel gestaan maar die zijn om mij onbekende redenen nooit uitgevoerd.

omanders | 02-02-19 | 14:50

Wat zouden onze klimaatspijbelaartjes in het weekend doen? Met de auto naar sport gebracht worden, pakje drinken met een rietje, op de iPhone, nog even naar de action, verwarming graadje hoger want kou, lekker lang douchen, computeren?

BozePaarseMan | 02-02-19 | 14:46

Waarom zou ik me druk maken om het klimaat? Ik woon in de stad, rijd op een vrachtwagen, woon naast een industriegebied, een luchthaven, oja en naast de snelweg, rook plus minus 10 sigaretten per dag en ook nog eens af en toe een jointje. Ik durf wel te stellen dat ik een klimaat ben geboren wat niet erg veel om mij geeft. Waarom zou ik me druk maken over the great barrier reef? Omdat het pleps hier graag wil duiken? Ik kan er niet naartoe, ben ik financieel niet toe in staat. Ik woon in een stad die helemaal volgepropt is met turken en marokanen. Mijn habitat is één en al droevenis geworden de laatste 30 jaar door toedoen van de linkse partijen. Ik zou zeggen f... you met je klimaat. ( piekt nu een sigaretten filter over het balkon bij de buurman tegen zijn schotel antenne )

Krokant_buikspek | 02-02-19 | 14:43 | 1

'Waarom zou ik me druk maken over the great barrier reef? Omdat het pleps hier graag wil duiken?'.
Vind ik een mooie gedachtegang.

Care | 02-02-19 | 16:02

Op het totaal doorgedraaide Jank.nl een artikel, waarin ijskoud wordt beweerd, dat de zgn. kleine ijstijd te wijten was aan de genocide op de oorspronkelijke bewoners van N en Z Amerika door die verschrikkelijke witte Europeanen en hun mee gebrachte ziektes.
Want, zo wordt er beweerd, hierdoor werd een landbouwareaal ten grootte van Frankrijk wederom bos, wat tot gevolg had dat de CO2 waarden wereldwijd daalden met enkele decimalen achter de komma.

Wie zoiets nauwelijks 30 jaar geleden durfde te publiceren in een proefschrift was wetenschappelijk gezien dood. Maar deze pseudo-wetenschappelijke krankzinnigheid sluit vandaag de dag naadloos aan op de lynxe narratieven van het klimaatgeloof, zowel als op de wet van het abjecte Westen.
En het wordt daarom vrijwel kritiekloos geslikt.

Als je zoiets leest wordt je je er van bewust dat het huidige dogmatische en ideologische lynxe denken akelig veel overeenkomsten vertoont met de mindset van de Middeleeuwse Roomse machtskerk; inclusief het verketteren van degenen, die hen tegen durven te spreken.

Ab Sconditus | 02-02-19 | 14:43 | 3

Wetenschap achterstevoren noem ik dat. Eerst de gewenste uitkomst bedenken en dan de oorzaak zelf fabriceren.

Krokant_buikspek | 02-02-19 | 14:54

Met jank.nl bedoel je de verzetsbeweging “Die Weiße Unterhose”?

Stormageddon | 02-02-19 | 17:33

@Stormageddon
LOL!

benjeallanggek | 02-02-19 | 20:34

Het is helemaal niet "te laat met het klimaat". Dat weet niemand.

omanders | 02-02-19 | 14:36

Moedertje natuur is mijn God en Darwin is de profeet. Zij zullen alle problemen oplossen...

streknek | 02-02-19 | 14:33

Bier vergiftigen. Dat werkt veel beter.

McSnor | 02-02-19 | 14:32

"NIEMAND heeft een oplossing voor de bevolkingsgroei, niemand."

Beste oplossing is mondiale 1 kind politiek, een ander minder ethische is een gaaf virus bouwen..

Neuth | 02-02-19 | 14:12 | 4
-weggejorist-
McSnor | 02-02-19 | 14:29

Ik ben geheel voor een virus dat eventueel geheel random of akelig doelgericht de wereldpopulatie even verminderen doet.
Levert ook mooie films op.

Care | 02-02-19 | 16:03

Children of men, een film, combineert beide.

Neuth | 02-02-19 | 22:31
▼ 1 antwoord verborgen

Overigens, als te veel mensen de oorzaak is van het probleem, dan lijkt me het logisch dat geboortebeperking de meest zinvolle oplossing is. We kunnen als mensen zoveel, maar planten ons nog steeds voort alsof we ieder moment bedreigd worden door epidemieën, misoogsten en vijandige stammen.

Rest In Privacy | 02-02-19 | 14:12 | 1

We wórden ook bedreigd door vijandige stammen. Nederland heeft soldaten nodig: plant u voort!

JvanDeventer | 02-02-19 | 21:01

Is er niet in een of ander lab een Zombie virus over ? Lijkt me wel vet, dunt de boel uit met wat actie.

vmk | 02-02-19 | 14:10 | 2

Als ik naar den menschheid kijk, dan krijg ik het gevoel dat dat virus al jááren rondwaart, met name in verkiezingstijd.

kweethetooknietbeter | 02-02-19 | 14:18

U bent op het juiste spoor; het is daadwerkelijk een kwestie van tijd voordat een virus (niet het zombie-virus helaasch) de boel uitdunt.
Is inmiddels al te lang geleden, daarbij zijn de bevolkingscijfers binnen de grote steden zo enorm dat, wanneer het los gaat, het ineens zal ontploffen.
Positief gezien zal zoiets maar een korte levensduur hebben, je hebt het, je gaat dood rondom het avondeten en zij die dat niet doen blijken al rap immuun te zijn.

Care | 02-02-19 | 16:05

Compliment Van Rossem voor uw bijdrage. Deze bijdrage bewijst wederom de toegevoegde waarde van GS aan het reguliere medialandschap. Zal Wiebes goed doen en veel onderwijsinstellingen en onderwijskundigen kunnen hieraan een puntje zuigen. Wellicht heeft u ze op een idee gebracht en dat is altijd winst.

JohnWalker | 02-02-19 | 14:10

Ken je feiten, er zijn geen 12 miljard maar 10 miljard mensen in 2050 dus maak jezelf niet schuldig aan dezelfde fouten namelijk het marchanderen met getallen.
Het valt ook te verwachten dat die groei eerder zal afremmen omdat er niet genoeg voedsel,energie ,grondstoffen en water is.

hoeman | 02-02-19 | 14:09 | 2

Dat heeft het vooralsnog niet afgeremd.

threeheadedmonkey | 02-02-19 | 14:18

Remt niet af, eerst zijn er voedseloorlogen op regionaal nivo. Daarna....

Acidstain | 02-02-19 | 14:26

"onze ecosfeer behouden is een illusie, we kunnen beter een andere planeet vinden. "

Want een stuk ruimterots zonder atmosfeer betrekken is beter dan wat we nu hebben..

Neuth | 02-02-19 | 14:08 | 2

Kan men in elk geval niet zeiken over het klimaat. ;)

kweethetooknietbeter | 02-02-19 | 14:19

En als er een atmosfeer is met zuurstof, is er al leven, en dus waarschijnlijk ook bacterien die we niet kunnen hebben.

Neuth | 02-02-19 | 22:33

In sommige landen halen ze bij hele jonge kinderen d voorhuid of schaamlippen weg. Kunnen ze daar nou niet gewoon meteen de "toutwtjes" doorknippen?

Mastermattie | 02-02-19 | 14:06

Schiet niet op in Nederland
sinds onze partijen vinden
dat wij een generaal pardon moeten geven
aan heel Afrika:
Meer mensen
Meer woningen
Meer files
Minder euro's om te verdelen.
Minder euro's voor warmtepompen etc.

meneer Q | 02-02-19 | 14:06

De spijker op z'n kop!

Natuur is best mooi. Niet alleen autistisch CO2 uitstoot beperken, maar ook gewoon lokale luchtkwaliteit verbeteren en ruimte voor een das in het wild.

Dat ruime immigratie, mooi natuur en vrije voortplanting niet samen gaan is de échte inconvenient truth!

Effect aantal mensen op natuur: en.m.wikipedia.org/wiki/I_%3D_PAT

Migratie bepalend voor bevolkingsgroei: www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2017/31/migra...

StuggeRob | 02-02-19 | 14:05 | 1

En das in het wild?! Even kijken of dat past in het bestemmingsplan.

kweethetooknietbeter | 02-02-19 | 14:22

Fact: 95% van de tijd van de afgelopen 10.000 jaar, was het warmer dan in deze tijd. Vroeger maakte men het klootjesvolk bang dat de hemel op je hoofd kon vallen als het bliksemde en donderde. Nu dramt men de klimaatleugen erin. Alles om de kudde angstig te houden en mak kaal te kunnen scheren. (Lees; arm te houden.) Trap er niet in!
https://m.youtube.com/watch?v=mqejXs7XgsU

benjeallanggek | 02-02-19 | 14:03

Waarom zou de aarde 12 miljard mensen niet aankunnen?

Gen. Maximus | 02-02-19 | 14:02 | 1

Stop maar eens een kooitje vol met ratten!

benjeallanggek | 02-02-19 | 14:04

Met inachtneming van de ernst van de problematiek: ik hoop dat de scenario's die hier worden opgeworpen om de wereldpopulatie in bedwang te houden - gif in kinderflesjes, verplichte sterilisatie, dodelijke virussen, etc. - als grapje bedoeld zijn.

MickeyGouda | 02-02-19 | 14:02 | 5

@Ongeblustekalk

Voor wie mij persoonlijk kent is jouw bewering hilarisch. Ik ben namelijk een digibeet van het zuiverste water en het kostte al ontzettend veel moeite om één account aan te maken, laat staan meerdere.

MickeyGouda | 02-02-19 | 14:12

MickeyGouda | 02-02-19 | 14:12
Dat is erg overtuigend, maak het niet erger door ook nog eens te gaan liegen. Je lijkt wel een klein kind ware het niet dat die manipulatief gedrag niet kunnen bolwerken zoals jij.

Ongeblustekalk | 02-02-19 | 14:16

@Ongeblustekalk

Ondanks de deprimerende setting waarin ik mijzelf op dit moment bevind heb ik toch even kunnen grinniken. Geloof het of niet, Ongebluste, sommige mensen zijn WYSIWYG. Achterdocht en cynisme kunnen veel kapot maken, dat heb ik in mijn directe omgeving pijnlijk ervaren. Laat het los en het leven wordt leuker. Mijn tip van de dag.

MickeyGouda | 02-02-19 | 14:33
▼ 2 antwoorden verborgen

Een oplossing bedenken voor iets wat volgens de auteur toch onontkoombaar is

Rest In Privacy | 02-02-19 | 14:01

Natuurgebieden laten groeien. Geen boom meer kappen. Compact wonen in grote steden. Zie Japan. Kernenergie. Zo intensief mogelijke landbouw, compact dus. Eenkindpolitiek. En dan nog iets verzinnen om de groeieconomie een krimpeconomie te laten worden zonder dat de pleuris uitbreekt. Prettige wedstrijd.

kokkie klaphaak | 02-02-19 | 13:59

"De mens lijdt het meest door hetgeen hij vreest." In de loop van de 19e eeuw heeft met name de filosofie van het Duitse idealisme (Kant, Hegel, en in hun spoor de materialistische omdraaivariant van Karl Marx) de plek ingenomen van het wegkwijnende Christendom. Was dat Christendom al stikdogmatisch ingesteld om alles beter te weten, de idealisten die de failliete boedel overnamen, waren mogelijk nog meer behept met betweterij. Hegel vereerde de absolute Geest te paard (Napoleon) en bij Immanuel Kant wordt de rassenleer in de steigers gezet. Allemaal heilige huisjes, waar je toen geen kritiek op mocht hebben. Dankzij het idealisme kwam ook het imperialisme, want als je alles beter weet, dan heb je een natuurrecht (recht van de sterkste) om de hele wereld te gaan verbeteren / verdeugdelijken (praktisch: koloniaal als wingewesten te organiseren). Inherent aan het idealisme is een unversaliseringstendens en een geloof in de vooruitgang. In de Sovjetunie zongen de pioniers lofliederen over de planeet Mars, waarop appelbomen zouden gaan bloeien. Kennelijk heeft de mensheid zulke wegdromerijen nodig. Nu is het Elon Musk, vroeger was het King Kong en Superman: het is religie, waartegen idealisten zich o zo fel te weer stellen, die via de achterdeur weer wordt binnengehaald en als droomwereld boven deze wereld wordt hersteld en aanbeden. "Religie is opium van het volk". Wie deze giga-mallemolen van het idealisme doorkrijgt, die kan pessimist worden à la Arthur Schopenhauer, of anti-religieus (maar dan echt) als Friedrich Nietzsche, of anti-idealist als Baruch de Spinoza. Die laatste, Spinoza, was degene die met Deus sive natura een niet-teleologische manier van denken uitzaaide. Hoe het ook zij, mensen blijven oerreligieus, ze verdromen hun leven liever dan eens serieus te gaan leven.
In 1932 begon Werner von Braun met raketproeven. Dat werd opgepakt door de Weintraub Syncopators, die er een grote hit mee scoorden: www.youtube.com/watch?v=fxDbwpD8_-k Ich kauf mir 'ne Rakete, met als refrein: am Mars, am Mars!! In de jaren dertig droomden vele mensen weg van de aarde. Niets nieuws onder de zon.

Eeuwig..Op..Vakantie | 02-02-19 | 13:59

geboortebeperking en -controle, geen seizoensgebonden kleding van de primark, geen containerladingen tell sell spullen van de blokker/action die als het stormt gratis op de stranden te jutten zijn, af van de aardolie: bijeffect saudie-arabie minder machtig, mud aardappelen en kilo uien ipv die kant en klare maaltijden waarvan 30% wordt weggegooid, 1 keer per week wassen in hetzelfde badwater voor het gehele gezin. ken doe mentaliteit mensen ken doe

HetOorAakel | 02-02-19 | 13:58

Ok, dus door te stellen dat overbevolking het probleem is, roept Geenstijl eigenlijk op tot genocide?

Blasfemie | 02-02-19 | 13:58 | 6

We maken genocide bespreekbaar. We tarten de status quo. Wat is daar mis Mee?

Mark_D_NL | 02-02-19 | 14:07

Heeft u het nog niet gehoord Blasfemie?
Er worden vrijwilligers gevraagd zich te melden voor vrijwillige euthanasie om zo de bevolkingsdruk te verminderen. Zelf aan de suicide is ook wenselijk ware het niet dat er teveel voor de trein of van de flat hun einde zoeken. Geeft troep!

CalamityJane | 02-02-19 | 17:40

@CalamityJane, nou vooruit dan maar. Als GS het vraagt zal het wel nodig zijn.

Blasfemie | 02-02-19 | 22:59
▼ 3 antwoorden verborgen

Goed artikel. Meer stukken van dit niveau op GS graag! De drie grootste problemen van deze tijd zijn (1) de enorme bevolkingsgroei, (2) de diaspora van gelukszoekers uit minder ontwikkelde landen en de immigratieproblematiek die daarvan het gevolg is in ontwikkelde landen en (3) klimaatverandering (sorry ontkenners. Hoewel de klimaatjihad doorslaat, is er echt wat aan de hand). Deze drie hebben veel met elkaar te maken. De bevolkingsgroei is de kern van het probleem en moet met harde maatregelen worden aangepakt. Denk hierbij aan de eerder al genoemde oplossingen zoals beschreven in Inferno van Dan Brown.

Jack_L_Ton | 02-02-19 | 13:58

De oplossingen zijn niet te verenigen met de wensen en politiek van de mensheid, daar ga je niks aan veranderen en zeker niet op tijd. De natuur lost het zelf wel op ongeacht wat wij ervan vinden.

Sleutelplanktovenaar | 02-02-19 | 13:55

Wat we moeten hebben is een soort virale autoimmuun-ziekte die wordt verspreid door middel van iets wat mensen het liefste doen: seks. En dan een griepvariant er bovenop met effecten van builenpest erbij, zodat het lekker sneller dodelijk is, je hoeft lijden ook niet te rekken. Hongersnoden die het gevolg zijn van teveel mondjes werken veel te traag.

Achteraf hebben we in het westen een aantal dingen zo ontzettend verkeerd gedaan in de 20e eeuw om de verkeerde morele deugredenen. Dekolonisatie was de eerste. Daarna gezondheidszorg gratis naar Afrika brengen om steeds meer mensen in leven te houden die geen bestaansmiddelen hebben. Dan kun je als Afrikaans land wel een economische groei van 8-9% hebben, als je bevolking groeit met 25-50% dan is dat een netto verarming.
Is niet zo gek dat jonge mensen in een land dat 50 jaar geleden 20 miljoen inwoners had en nu 100 miljoen, waar geen reet voor ze doen is om een bestaan op te bouwen, dan maar in een bootje stappen.

Helemaal idioot is dat “wij”, nou ja... de westerse klimaatalarmisten, de Afrikaanse landen gaan verbieden om kolencentrales voor goedkope betrouwbare energie te bouwen zodat ze zich zelf kunnen ontwikkelen (in ruil voor de vingertjes in een klimaatfonds van jaarlijks 100 miljard... die verder nergens wordt geinvesteerd, behalve in smeergeld en corruptie van de bureaucratieën. De negerkoningen en stammenhoofden van die armste landjes willen ook met een privéjet naar internationale conferenties... daar gaan die centjes heen.)

Het is één grote clusterfuck van Westerse ideologische en morele deugdrogredenaties die ervoor gezorgd hebben dat de wereldbevolking explodeert, en gelijktijdig verarmt. En de gewone burger in het westen, die ook amper nog een nagel heeft om z’n kont mee te krabben, de rekening ervoor gepresenteerd krijgt, door lieden die met hun sociale maakbaarheidsgekte en sociale geëxperimenteer met “de beste bedoelingen” de hele boel in de soep hebben laten draaien.
Het klimaat heeft er eigenlijk helemaal geen reet mee te maken. Het klimaat is prima, nix aan de handa, maar het is het zoveelste speeltje in de handen van totalitaire utopisten en antihumanisten om het ultieme ideaal van een socialistische wereldregering door te drukken.

Onder auspiciën van de VN... een organisatie die Saoedi-Arabië de commissie voor vrouwenrechten laat voorzitten, Zimbabwe het voorzitterschap van landbouwcommissies en economische ontwikkeling geeft. Syrië, Libië, Iran en Noord-Korea het voortouw de mensenrechtencommissie geeft. Zo’n organisatie is het. Volkomen ziek.

Stormageddon | 02-02-19 | 13:52 | 4

@ Stormageddon vroeger was het de pest en de gebrekkige technologie die zorgde voor een plafond in wereldbevolking. Het is denkbaar dat als ultieme oplossing gekozen zal worden voor een of ander virus en in geval oorlog neutronenbommen want dan behoud je je onroerend goed en je investeringen. Voorlopig echter gaan 'ze' door met de intensieve menshouderij dus meer mensen meer productie, meer huizen, ergo economische groei.

ecologiste | 02-02-19 | 14:09

De natuur regelt dat helemaal zelf wel. Elk kankergezwel eet zichzelf dood. Elke sprinkhanenplaag bezwijkt door zijn eigen overpopulatie. Je zou het hooguit een handje kunnen helpen. Maar het probleem van mensen is dat ze net even te slim zijn en de oorzaak van die sterfte tijdelijk weg kunnen nemen. Maar dat zorgt ervoor dat de populatie nog verder stijgt en dat veroorzaakt nog meer ellende. Alsof het moreel deugt om miljarden extra mensen geboren te laten worden waarvan je weet dat die de rest van hun leven miserabel en armoedig zullen zijn en waar we de komende decennia met 100% zekerheid niks aan kunnen doen.

Stormageddon | 02-02-19 | 14:16
▼ 1 antwoord verborgen

Verstand komt met de jaren, ik zie een mooie poll aankomen "Hoe oud is de GS lezer".

revolte | 02-02-19 | 13:52 | 2

En 'Ouderdom" zeggen is een vergissing??

Tilburgse bluf | 02-02-19 | 13:58

Ja.
😀

revolte | 02-02-19 | 14:17

stop met het welvarend maken van arme landen. Welvaart zorgt ervoor dat mensen luxeproducten kunnen kopen die belastend zijn voor het klimaat. Daarom ook stoppen met opnemen van vluchtelingen in welvarende landen. Deze zullen namelijk meegaan in de welvaart en ook zorgen voor een extra belasting van het klimaat.

yeps | 02-02-19 | 13:44 | 1

In werkelijkheid werkt het precies omgekeerd: als armoede en berstaansonzekerheid afnemen, neemt de bevolkingsgroei van zelf af, en komt er financiële ruimte om iets aan de leefomgeving te doen. En armoede is voor een groot deel te wijten aan een cultuur van onderling wantrouwen. Dus dit geeft ongeveer aan in welke richting je de oplossing zou kunnen vinden.

dihydrogenmonoxide | 03-02-19 | 11:34

Alle vrouwen in de derde wereld een beloning geven van een paar lokale jaarsalarissen als ze zich na 1 of 2 kinderen laten steriliseren. Anders hopen op een sexueel overdraagbaar ongeneeslijk virus dat onvruchtbaar maakt. Of dodelijk is.

gestampte pot | 02-02-19 | 13:43 | 1

Gangbare gedachte is dat er veel kinderen in de derde wereld worden geboren omdat er ook veel op jonge leeftijd door ziekten overlijden en ze medekostwinnaars zijn. Je zou wellicht juist kunnen zeggen dat voor het beperken van overbevolking cq bevolkinsgroei welvaart nodig is. Genoeg westerse landen waar de bevolking excl migratie krimpt.

volksvaderland | 02-02-19 | 13:59

Hoeveel kinderen had Jesse Klaver nu eigenlijk? Vier toch?

Mastermattie | 02-02-19 | 13:43

Lekker meelullen Van Rossum met ongefundeerde stellingen. Overbevolking? Ja, er komen meer mensen bij maar betekent dit dan gelijk:
- dat er teveel mensen zijn? Wanneer zijn er teveel? Hoe meet je dat?;
- Geïndustrialiseerde, i.e. moderne, landen vervuilen. Echter, geavanceerde moderne landen worden steeds schoner. Daarnaast zie je in moderne rijke landen dat er een verband tussen welvaartsgroei en populatieafname (kijk maar naar de de oorspronkelijk bevolking van Europa en het beste voorbeeld, want geen immigratie is Japan, dat land sterft);
- En de Co2 hypothes? Muhahaha, ga eens een boek lezen en verdiep je in de zogenaamde 'wetenschap' die eronder ligt. Lees ook een boek van Popper die je uitlegt wat wetenschap is en leg dat naast die rapporten die ze opstellen bij die groenlinlks club van de VN, het IPCC.

Zijl5824 | 02-02-19 | 13:40 | 1

Verbazingwekkend dat de redactie denkt dat het klimaat verandert door menselijk handelen, maar als klimaatontkenner te boek staan levert geen advertentie inkomsten op.
Neem dit artikel dan maar met een korreltje zout. Alhoewel, mark_d_nsb en familia zijn ook zo links als den Uijl en zijn de helden van de show hier.

Ongeblustekalk | 02-02-19 | 13:51

Ondanks het feit dat het hier al de hele morgen sneeuwt, kun je niet ontkennen dat het klimaat verandert. Er zijn inmiddels wetenschappers die zeggen dat de aarde nog deze eeuw 3 graden opwarmt. De vraag is wat je er op ons hele kleine stukje aarde hier aan kunt doen. De ChristenUnie in Overijssel wil nu de Paasvuren aanpakken, maar de uitbreiding van Schiphol/Lelystad schijnt geen probleem te zijn. Het is mooi dat kinderen hun maatschappelijke betrokkenheid willen tonen, maar dat kan prima op zaterdag. Zie ook de Gele Hesjes. Spijbelen is niet nodig. Ik ben benieuwd of er in de verkiezingsprogramma's ook gepleit gaat worden voor het beperken van het aantal kinderen. Met de komende vergrijzing zou dit de Nederlandse aarde nog enigszins kunnen redden!

Mannes | 02-02-19 | 13:38 | 1

Idd. Je zou rigoureus kunnen stellen dat een NLse burger max 2 kinderen mag creëren. En een migratieneutraal beleid gevoerd wordt. Dus alleen immigranten accepteren als er emigranten zijn. Met als resultaat dat de bevolking geleidelijk aan wat krimpt. Kan geen kwaad in het drukke NL. Helaas allemaal taboes.

volksvaderland | 02-02-19 | 14:04

Een zware milieubelasting op babies. En subsidie op euthenasie.

Selassie | 02-02-19 | 13:37

Btw; fijn stuk @Van Rossem. Niets nieuws voor mij - ik was al "lid" van de Club van Rome (puur op Overbevolking) voordat ik wist wat de Club van Rome was, op basisschoolleeftijd, toch erg goed neergekrabbeld.
.
Jammer dat Lilly en haar spijbelcrew niet weten dat er zoiets als een tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend webklimaat bestaat hier op aard.

chicago river | 02-02-19 | 13:37 | 1

Weer iets dat zich in de praktijk totaal tegengesteld heeft laten zien.

Ongeblustekalk | 02-02-19 | 13:53

Ja hoor, onder water leven lost alle problemen op. Je moet bijvoorbeeld de luchthuishouding zelf gaan regelen en dus de probleempjes met aerosolen, CO2 en afvalgassen oplossen. Kom op, werk aan de winkel.

bodemloos | 02-02-19 | 13:36

Willen we onze ecologische voetstap verkleinen om deze wereld en haar natuurlijke hulpbronnen te bewaren voor volgende generaties dan zullen we een ascetische levenshouding moeten nastreven waarin zelfonthouding en soberheid een belangrijk onderdeel zijn van de algemene levensfilosofie. Moeten we als volwassenen nu ook eens het goede voorbeeld geven. Tot op heden lukt dat nog niet helemaal.. integendeel.. maar mensen die niet goed meekomen in deze consumptiemaatschappij en reeds klant zijn bij de voedselbank, hun autootje al jaren geleden moesten verkopen, zelden barbequen omdat het vlees zo duur is en praktisch nooit meer op vakantie gaan, zullen in de praktijk niet zoveel moeite hebben om in deze nieuwe levensstijl het voortouw te nemen en een schijnend voorbeeld voor hun kroost te zijn. Gelukkig worden dat er steeds meer onder Rutte's kabinet. Het gaat helemaal goed komen.

suscrofa | 02-02-19 | 13:35 | 3

helpt ook niet. De top 5 meest vervuilende voedselgewassen (rijst, soja, maïs, tarwe en palmolie) produceren meer broeikasgassen dan ieder ander land, alleen China en de Verenigde Staten scoren nog hoger.

Kwart van de uitstoot
Onderzoeksbureau CE Delft onderzocht in opdracht van Oxfam Novib de uitstoot en watergebruik van de mondiale voedselproductie. Rijst, soja, mais, palm olie en tarwe dragen in totaal 3 gigaton aan de uitstoot van broeikasgassen bij.

Het enige dat helpt is er een knoop in laten leggen.

Joffri | 02-02-19 | 13:40

@Joffri
Met "gaat helemaal goed komen" doelde ik met het nodige sarcasme meer op het verkleinen van onze ecologische voetstap door optredende verarming in breder wordende bevolkingslagen. Precies wat je zegt; wat voor zin heeft het als de rest van de wereld daar andere ideeën op nahoudt en uitgaat van verdere exploitatie en bevolkingsgroei. Bij de huidige groei van de wereldbevolking zullen al onze inspanningen in dit kleine landje om het wereldklimaat te 'verbeteren' ijdel blijken.

suscrofa | 02-02-19 | 14:01

ok. Eens dan.

Joffri | 02-02-19 | 22:24

“NIEMAND heeft een oplossing voor de bevolkingsgroei, niemand“. Eh, jawel, een geboortestop instellen. Lukte in China ook.

JackStick | 02-02-19 | 13:35 | 1

Voor elk land waar ontwikkelingshulp naar toe gaat een geboortetarget stellen. Halen ze het niet, dan korten op de hulp.

Pimp my Voortuin | 02-02-19 | 13:40

Rutger Bregman gaat het niet oplossen, maar hij zegt het daar wel. Dat is dan wel weer een plus. En als er iemand wel een hypocriet is, dan is het Bono wel. Maar dat is ook wel te horen aan de bagger wat ze de laatste tijd maken.

PijlVader | 02-02-19 | 13:33

Een virus bedenken waardoor mensen stoppen met steeds meer en steeds wat anders te willen. Hoeft geen echt virus te zijn dat in je hersenen kruipt (hoewel die wel bestaan)
10 Mind Controlling Parasites:
www.youtube.com/watch?v=v2rJ_yaPHBg
Een geloof is ook een soort virus. Het laat mensen ook rare dingen doen.
Dus het kan.

kloopindeslootjijook | 02-02-19 | 13:32 | 2

Het kan natuurlijk ook zijn dat de meeste van ons al een virus in onze hersenen hebben waardoor mensen steeds meer en steeds wat anders te willen. In dat geval op zoek naar een anti-virus.

kloopindeslootjijook | 02-02-19 | 13:38

Of bill gates een vaccinatieprogrammatje laten opzetten. Schijnt ook goed te werken.

Pimp my Voortuin | 02-02-19 | 13:41

Overigens denk ik als je de Ummah nuket, de planeet daar wel degelijk leefbaarder van wordt.

Bijtendehond | 02-02-19 | 13:32

Geinig stukje weer, Van Rossem.
Ik vrees echter dat op de scholen GeenStijl als de vijand betiteld wordt. Ik las laatst ergens dat 90% (dacht ik) van het onderwijzend personeel GL-er is, qua stemgedrag. Dat maakt denk ik dat je stukje daar niet gelezen wordt (en dat de toekomst van Nederland er nu wel héél erg slecht uit begint te zien).
Ik moest maar 's overwegen om asielzoeker te worden. In Thailand of zo, of wellicht bij Ome Trump.

L. Vis | 02-02-19 | 13:32 | 2

Ik zei iets vergelijkbaars Bijtendehond | 02-02-19 | 13:24

Great minds think alike of zoiets?

Bijtendehond | 02-02-19 | 13:33

@ Bijtendehond: dat ga je wel denken ja! ;)

L. Vis | 02-02-19 | 13:35

Enfin, uiteindelijk alles onder controle slaat in 2035 asteroïde Bennu in met de kracht van 80.000 nukes alle 30.000 x krachtiger dan die antieke nuke destijds op Hiroshima that sucks.

william7055 | 02-02-19 | 13:30 | 2

Ja, und?

bodemloos | 02-02-19 | 14:19

Goed dat je het zegt, dan ga ik nog ff snel hoeren neuken en nooit meer werken.

Joffri | 02-02-19 | 22:25

Kernenergie, dat gaat niet gebeuren. De hippies die de dienst uitmaken schieten bij het woord 'kern' direct in een kramp. Ze denken nog met weemoed aan de bezetting van Dodewaard en de associatie met kernwapens.

gestoptmetroken | 02-02-19 | 13:27 | 3

Ja, onze gutmenschen leven leven nu heerlijk in hun waan-bubbel.
Maar wanneer de olie echt gaat opraken zullen ook zij inzien dat we het met windmolens en zonnepanelen en biobrandstof (is btw ook noodzakelijk voedsel) niet gaan redden. En dan worden er stilletjes een paar kerncentrales bijgebouwd. Ik maak me hier gek genoeg totaal geen zorgen over. Is puur een kwestie van tijd.

hotmint | 02-02-19 | 13:33

Stel over 60.000 jaar schuimen de laatste nazaten van het blanke ras wat rond in europa. Weten zij veel dat ze naast een ingestortte put met kernafval hun gebraden ratten zitten te eten.
Einde ras.

bodemloos | 02-02-19 | 14:18

"Op dit moment (2014) is in Nederland 68 m3 hoogradioactief afval aanwezig. "
Dit minieme afvalhoopje kunnen we prima 'eeuwig' bewaren in onze achtertuin.
Zo lang er maar een schappelijke overheid is. Dat is een veel groter afbreukrisico, met de huidige immigratie stroom.

hotmint | 02-02-19 | 14:28

Onze generaties consumeren zichzelf steeds meer en massaler te pletter. Letterlijk. En dat gaat niet veranderen. We zijn verzamelaars die nooit genoeg hebben. De enige vraag is wanneer de bom letterlijk barst. Tot die tijd miljarden Chinezen, Arabieren, Indiers en Afrikanen erbij die vol testosteron zitten en allemaal een huis, koelkast en transport willen. Mensuh, we hebben de leukste tijd achter de rug. Het was leuk om de welvaart- en hightrust society te hebben meegemaakt. Zo en nu mijn zonen leren te overleven en messen te slijpen.

Graaier | 02-02-19 | 13:27

Ik vraag mij af hoeveel pubers Geenstijl (kunnen) lezen (en misschien wel reaguren) en zelf kunnen nadenken.
Als ze wappie ouders die de browsegeschiedenis van hun kinderen natrekken en anti-geenstijl zijn hebben, blokkeren ze die url via het "ouderlijk toezicht" (die ouders moeten gemmiddeld net zo oud (46) of jonger dan ik zijn en die weten heus wel hoe dat werkt. Dus ik maak geen slapende honden wakker.
Dus pubers die Geenstijl wél (mogen) lezen, laat eens van je horen (als dat mag van Joris) en natuurlijk niet je echte naam gebruiken.

Bijtendehond | 02-02-19 | 13:24 | 3

Gezien de aard van de reacties heel veel pubers!

Tilburgse bluf | 02-02-19 | 13:49

Tilburgse bluf | 02-02-19 | 13:49

De meest puberale reactie die ik tot nu toe gezien heb, komt van jou (en jij bent er geen), ik herken ze meestal wel aan hun schrijfstijl.

Bijtendehond | 02-02-19 | 14:36

En meteen een bevestiging!

Tilburgse bluf | 02-02-19 | 15:20

Alle scholieren zouden een opdracht van hun rector moeten krijgen een opstel te schrijven over hoe het klimaat kan worden gered en welke bijdrage zij zelf daar aan kunnen leveren.

Rest In Privacy | 02-02-19 | 13:23

Groen Links staat vooral te juichen bij de spijbelaars, ik denk zelfs aanmoedigen, het zijn tenslotte toekomstige GL-stemmers.

Vrijheidsstrijder | 02-02-19 | 13:22

Ieder mens dat zich een klein beetje verdiept in biologie, antropologie en het gedrag van de mens weet dat we op ramkoers liggen!
De schepper (niet Allah of God) heeft een prachtig stukje architectuur neergelegd waar niet aan te tornen valt. Respect hiervoor!

Harrie7949 | 02-02-19 | 13:22

waterwoningen, zijn we goed in, in NL.

Zyprexa20mg | 02-02-19 | 13:21

De brave puisten lezen toch geen GS, vanRossem.

oorwormpie | 02-02-19 | 13:20

Het meest wrange is natuurlijk dat landen die qua bevolkingsaanwas zich wel gedragen Darwinistisch onder de voet gelopen worden door grootfokkers. Daarom heb ik ook zo'n takkehekel aan als de NGO bootjes die en masse dat volk binnenhalen.

Wekkertje | 02-02-19 | 13:18 | 1

Elke Afrikaan, die je hier naartoe haalt verhoogt de globale CO2 uitstoot. In Afrika is de uitstoot per capita nou eenmaal veel lager dan hier..

echt_links | 02-02-19 | 13:22

We hebben een winner: wat @kloopindeslootjijook | 02-02-19 | 12:10 zegt: Kinderbelasting invoeren.
Oh nee toch niet. Al dit soort prima "mensvriendelijke" maatregelen gelden altijd maar voor 1 land dat het invoert/uitvoert. Valt wereldwijd noot te regelen.

Maar goed -die warmtepomp en de executie van de diesel/benzine in 2030 ook niet - daarom is het ook zo'n idioot plan.
Nederland zou met de Kinderbelasting dan wel eindelijk eens ECHT Gidsland zijn. Dat wilt het toch altijd zo graag...

chicago river | 02-02-19 | 13:18 | 2

Ok, dan doen we het anders. Als een kind neemt, ga het in vervolg met het OV.

kloopindeslootjijook | 02-02-19 | 13:24

Yep.
En als eerste stap kunnen we simpelweg de huidige 'kindersubsidie' afschaffen.
Want ook in NL is het hebben van veel kinderen voor sommigen een inkomens- / verdienmodel.
.
En als *echt* haalbare eerste stap:
Na het 2e kind GEEN kindersubsidies meer.

hotmint | 02-02-19 | 13:45

Hulde, Van Rossem. Zelf leren nadenken en op basis van feiten in plaats van verwachtingen of andre vage shit conclusies trekken zou een verplicht vak op elke Nederlandse school moeten worden. Wat mij betreft vanaf groep 1 al.

Tinus Oudestraat | 02-02-19 | 13:14

"Stephen Hawking: we kunnen beter een andere planeet vinden"
Dat lijkt me een erg slecht idee. Mensen die omdat ze er thuis een rotzooitje van maken los te laten op het heelal. Zodat waar ze terecht komen weer net zo'n puinhoop wordt als hun thuisbasis. Je zou bijna een parallel kunnen trekken met een bepaald geloof dat ook overal een rotzooi van maakt .....

Wekkertje | 02-02-19 | 13:13

Probleem bevolkingsgroei aanpakken is simpel. Gewoon moslims verboden kinderen te laten krijgen in landen waar niet hun eigen roots liggen. Stop ook gelijk onnodige uitgave kinderbijslag dus ik zie alleen maar een win win situatie.

mente aperta | 02-02-19 | 13:13 | 1

Dat gaat Rutte niet leuk vinden. Zijn baas 'het kapitaal' oftewel de producenten al helemaal niet!

Harrie7949 | 02-02-19 | 13:24

Iedere energie enof voedselrevolutie heeft als constante dat een x-periode later een veelvoud aan mensen tegen de hongersnood aanzitten. Dus een goed plan aangaande fusieenergie. Heel afrika een broeikas met 2 milard airco’s; nooit meer hongersnood. Maar ja.
En een realisatie dat het ‘grote’ niet meer te redden is, of nooit ‘redbaar’ is geweest.
Ook: als de USA dezelfde bevolkingsdichtheid zou hebben als wij , zouden daar een 4 miljard mensen wonen. Er is dus nog wel ruimte.
Echt plan: Help de egels! Zaag ff een doorgang in de schutting, haal die lelijke tegels uit de tuin en laat bladafval liggen. Zaai bloemen voor de bijen.

Alquest | 02-02-19 | 13:13

En het grappige is: de aarde is niet verloren, hooguit de mens zelf. Who cares?

De aarde bestaat al 5 miljard jaar en blijft heus wel zn rondjes draaien. Geologisch gezien zijn de huidige klimaat veranderingetjes (als ze er al zijn) volstrekte kattepis.

echt_links | 02-02-19 | 13:13

Iedereen zonder kinderen krijgt een Tesla, gratis laden en koopsubsidie voor een huis.

kloopindeslootjijook | 02-02-19 | 13:11

De VVD is voor de meesten natuurlijk helemaal de ideale partij. Het gure rechtse neoliberale beleid plus het fantastische klimafaat.

ProAsfalt | 02-02-19 | 13:10

Al dat linkse kletspraat leidt tot een vijandig Klimaat.

Rudolph_Hesje | 02-02-19 | 13:09 | 1

Het huidige fascisme gedijt goed bij GL, SP en Pvda.

Pelforth | 02-02-19 | 13:11

Nou, ook in China slaat te vergrijzing toe. www.bndestem.nl/overig/vergrijzing-ga...
Overal waar de welvaart toeneemt, neemt het aantal kinderen af. Zelfs in Afrika, alleen hebben die nog een lange weg te gaan.
En als al die landen gewoon dezelfde landbouwtechnieken zouden toepassen als wij hier in Nederland, kunnen we gerust 12 miljard mensen voedden. Enige wat we verder moeten doen is voorbereid zijn op zaken als vulkaanuitbarstingen, meteorieten, ijstijden etc

Pierke Smulders | 02-02-19 | 13:09

Klimaat is zo rechts als het maar zijn kan. Kapitalisme is onhoudbaar zonder nieuwe putten waar geld in gesmeten kan worden, klimaat is een ongrijpbare dreiging waarmee veel geld verdient kan worden. Links denkt te winnen vanuit ideologisch perspectief en (rijk) rechts wint door geld binnen te harken van bange burgers.

Balgesjaakt | 02-02-19 | 13:08 | 2

Plus heel veel.

ProAsfalt | 02-02-19 | 13:11

Groen Links steekt de VVD inmiddels naar het hoofd om het groot kapitaal ten dienste te zijn.

JohnWalker | 02-02-19 | 14:46

Juistem.
Minder, minder, minder mensen (erbij) is de oplossing.
.
Helaas hebben sommige onderontwikkelde, reli-verdwaasde regio's daar schijt aan en blijven doorfokken, mede om werelddominantie te verkrijgen.
.
Daarom zit er niets anders op dan de wel rationeel denkende (westerse) delen af te schermen en immigratie uit de voorgenoemde groep standvastig te berperken.
.
Op hun 'eigen' gebied zal die groep op termijn vanzelf uitdunnen door interne oorlogen, ziekte en honger door economisch wanbeleid. Dat ging vroeger altijd (*kuch*) 'prima' vanzelf, in Afrika bv. Maar tegenwoordig vinden we het zieliger, omdat we het van dichterbij kunnen zien via internet.
.
Alleen door heldhaftig voor onszelf te zorgen kunnen we de wereld redden voor de kinderen van onze kinderen. Ja, lieve ouders en kinderen, ga dat maar eens roepen op jullie spijbel demo maandag.

hotmint | 02-02-19 | 13:04 | 5

Dan moeten we wel van de huidige politieke kaste af.
De Merkels, de Macrons en hun slippendragers als Rutte en Michel.

Pelforth | 02-02-19 | 13:13

Zouden de spijbelkinderen wel doorhebben dat zei uiteindelijk het grootste gedeelte van de rekening betalen ; of...….hebben ze daarvoor nog te weinig les gehad?
Spijbelen maar kinders en als je dan later een minimumloner bent en de rekening ziet en constateer dat andere wel hun schooldagen op school zaten en meer verdienen je dan wel spijt hebt van je stomme spijbelacties.

Alt | 02-02-19 | 13:14

"Op hun 'eigen' gebied zal die groep op termijn vanzelf uitdunnen door interne oorlogen, ziekte en honger door economisch wanbeleid."
hotmint | 02-02-19 | 13:04
Veel +'jes - the truth is out there.

chicago river | 02-02-19 | 13:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Goed idee.
Alles hangt met elkaar samen.
CO2 uitstoot neemt eerder toe dan af met dank aan bevolkingsgroei.

Hans Rosling, God hebben zijn ziel, heeft behoorlijk overtuigend aangetoond dat bevolking stabiliseert bij grotere welvaart. Groei is het grootste in arme landen. DE oplossing ligt dus in welvaartsgroei voor arme landen. Helaas, ook zonder deuggedrag, zijn wij, de grootste consumenten op aarde er debet aan dat constructies boven bestaan waardoor geld, middelen, intellect en macht naar ons toe gaan. Zo werkt dat nu eenmaal met alles, geld maakt geld en corrumpeert.

Zij kunnen dat niet oplossen. We kunnen daarvoor de zwarte piet wel daar gaan leggen, maar nogmaals, daar komen we niet verder mee. Aan ons, met de middelen, de macht en de kennis, dus de taak om wereldwijd de welvaart in armere streken de kans te geven zich te ontwikkelen. Hoe, is de vraag, maar met blijven ontkennen en blijven wijzen naar die domme fokkende Afrikanen gaan wij onszelf op termijn geen dienst bewijzen, want ze komen of hier of maken om aanspraak op hun deel van de taart.

De sleutel tot een oplossing, zo die al bestaat, ligt vooral dus bij ons.

Beste_Landgenoten | 02-02-19 | 13:04 | 3

Dan moet er dus welvaartsgroei kunnen bestaan zonder ecomomische/bevolkingsgroei. Dat moet toch te regelen zijn.

kloopindeslootjijook | 02-02-19 | 13:13

@BL, U vergeet dat een agressieve religie als de islam, dat nooit zal toestaan.

Pelforth | 02-02-19 | 13:16

Er komt oorlog in Afrika als de bevolkinggroei te snel stijgt en dan daalt de bevolkingsgroei vanzelf. Of er breekt de pest uit. De oplossing is dus wapenhandel en slechte medicijnen. Zo is het tot nu toe in ieder geval in de hand gehouden en ik zie dat niet veranderen.

tipo | 02-02-19 | 13:21

hier in de Achterhoek hebben wij gelukkig geen last van het klimaat.

yeps | 02-02-19 | 13:03 | 2

Ja, jullie hebben Big Wassink naar Adam gestuurd.

Pelforth | 02-02-19 | 13:17

@Pelforth
Ja, die ging dat varkentje wel even wassen.

Mastermattie | 02-02-19 | 13:54

Als de bevolkingsgroei zo'n enorm probleem is, waarom denkt Nederland dan alle problemen van de wereld te kunnen oplossen door heel Afrika te importeren?
Ik hoor al meer dan 40 jaar doemverhaal na doemverhaal. De 'Kijk' in de jaren '70 met 'DE WOESTIJN RUKT OP', daarna werd het het verhaal van de nieuwe ijstijd die eraan zat te komen. 'Fossiele' brandstoffen zouden binnen 20 jaar opraken (1973), 'de bossen sterven af door zure regen' (jaren '80), 'ieder kwartier verdwijnt er een stuk regenwoud zo groot als België' (1988), 'de ozonlaag wordt dunner' (jaren '90), ' de aarde warmt op' (2000) en nu 'klimaatverandering'.
De beoogde oplossing voor de nieuwste modegril is o.a. electrische auto's (waarbij u en ik mogen meebetalen aan buurmans Tesla). Dat voor de accu's diverse kindertjes in giftige mijnen kobalt en andere rommel mogen innen, denken deze verwende Nederlandse kindertjes met hun smartphones niet. Net zo walgelijk als hun ouders: deugen, deugen en nog eens deugen. De vertrutting van de jeugd.
Ik ga dan ook geen 'oplossingen' aandragen voor problemen waar ik zelf geen controle over heb. Afrika wilde zonodig onafhankelijk zijn, nou, succes ermee, ruim je eigen rommel op.
Nederland en zijn opgeheven vingertje. Niets is zo wansmakelijk en ergerlijjk als dat dwergstaatje dat iedereen denkt de les te moeten lezen, binnenlands of daarbuiten. De dominee van de kaasstengels, de imperator van de kinderhandel, het kalifaat van de cocaïne. Hou toch op.

Datsun_Cherry | 02-02-19 | 13:01 | 2

Zo goed verwoord Datsun! Had u ook zo’n kanariegele by the way vroeger?

de directeur | 02-02-19 | 13:09

Er was ook nog een gat in de ozonlaag... jaren 90 gewauwel.

24-07-69 | 02-02-19 | 13:47

Mensen die zeggen wat je moet vinden moet je sowieso wantrouwen. Denk zelf na, doe eventueel onderzoek en vorm je eigen mening. En vraag, blijf vragen, blijf je afvragen tot de ander er moedeloos van wordt. Want dat zet hen ook aan tot nadenken.

Sqbar | 02-02-19 | 13:01

Spijbelen om te wereld te redden. Staken voor een beter loon. Pacifisme voor vrede. Nietsdoen is toch meestal de kern van de boodschap. .

Vod Kanockers | 02-02-19 | 13:00

(nog maar een Carlin-quote)
"We hebben heel veel talenten verspild. Mensen kregen veel geweldige mogelijkheden. We kregen het vermogen om te redeneren, dit extra grote brein, rechtop lopen, diepte zien en de bruikbare duim en al deze dingen, en we hadden zo'n belofte, maar we verkwanselden het aan goederen en bijgeloof. We hebben ons overgegeven aan de hogepriesters en de handelaars, en zij zijn degenen die we toestaan om ons te beheersen. Ik denk dat dat een grote fout is en het is teleurstellend. (...) We hebben het verkwanseld voor gadgets en speelgoed en gadgets - goederen, bezittingen - en ook is dit land is veel te religieus voor wat goed is."
"Ik denk dat het menselijk ras zijn gave heeft verspild, en ik denk dat het zijn belofte heeft verspeeld. Ik denk dat mensen makkelijk te koop zijn, voor sneakers en cheeseburgers. En ik denk niet dat het te fixen is "

kloopindeslootjijook | 02-02-19 | 12:58

Hear hear! Spijker kop, geen speld tussen.. etc. Etc.! Erg goed en realistisch stuk! Meer van dit en hopelijk ook in de 'kwaliteitsmediaas'!

Europees_Aanbesteed | 02-02-19 | 12:57

Gerard Reve zei het al. Gewoon geweren verkopen die na een onbekend aantal schoten ( 512 of 2 het is een soort loterij) 1 kogel naar achteren afvuren. Moet je kijken hoe mooi dat opruimt.

streknek | 02-02-19 | 12:56 | 1

"Geef alleen vrouwen de mogelijkheid om wapens te kopen en te bezitten.
Voor het geval we oorlog moeten voeren, zijn de eerste mensen die naar de oorlog gaan de nakomelingen van de CEO's en de leden van het Congres"
(Moore)

kloopindeslootjijook | 02-02-19 | 13:03

Denk dat wereldwijd meer belasting voor belastingontwijkers, zoals Bono, wel degelijk zou helpen. Dat hoeft echt niet meer dan 50% te zijn. Goed verhaal ook trouwens van die donkere directrice van Oxfam twitter.com/nowthisnews/status/109004...

Watching the Wheels | 02-02-19 | 12:56

Dat je de moeite neemt om ze aan te spreken is prijzenswaardig, ik hoop alleen wel dat je er niet al te hoge verwachtingen bij hebt.
Hoorde gisteren zo'n hertje roepen dat een eigen vrije dag opofferen (de zaterdag) niet zoveel impact zou hebben als een schooldag skippen.
Precies zoals de jeugd denkt en reageert, geen moeite in stoppen, mag niets kosten (geld / vrije tijd), liever gedachteloos de kudde volgen en nablaten dan zelf nadenken, niet kritisch, niet bereidt om zelf actief bij te dragen dmv afzien van.......
Nee een ander moet het doen, wat weten ze niet precies, over de impact en de gevolgen ook voor henzelf daar hebben ze geen enkele voorstelling bij.
Enige wat effect heeft op de langere termijn is overbevolking tegengaan, niet janken over krimpende bevolking en dit wensen te bestrijden met allerhande ongewenste import.
Gaat langzaam doch nadrukkelijk in de contreien, tot 2 kinderen toestaan, daarboven geen ondersteuning meer vanuit de samenleving, dus geen kinderbijslag/ toeslagen, gratis ziektekostenverzekering, gratis scholing en noem maar op. Religieus uitgedaagden, of ze nou "fijn"christelijk of de religie van de ""vrede"" aanhangen dienen op geen enkele wijze een tegemoetkoming te krijgen bij meer dan 2 kinderen. En stoppen met welke import dan ook.
Is lange termijn werk, maar dat is het enig effectieve en op korte termijn te realiseren.

bwanabanjo | 02-02-19 | 12:53 | 2

Als die 2-kindpolitiek al wordt ingevoerd zijn er weer zo veel gekleurde medemenschen die het niet snappen dat het toeslagencircus nog groter wordt dan de asieladvocatuur. En Adolf Voordewind en Heinrich Seegers laten zich die kindjes niet afpakken.

gestoptmetroken | 02-02-19 | 12:59

Als die spijbeljeugd een betere wereld willen begin dan maar met hun mobiel af te pakken en hun spelcomputer en lopen naar school en de sportvereniging, kijken of ze dan nog zo graag spijbelen voor de natuur.
Wel uitleggen dat je dat doet voor de natuur en dat ze op die manier daar aan mee werken, dan piepen ze wel anders.

roodborstje1 | 02-02-19 | 23:51

Met een beetje mazzel kan ik nog net het einde van de wereld meemaken. Dan ben ik ergens in de tachtig.

Fapfap | 02-02-19 | 12:48 | 3

Met een 3D brilletje op!

Mark_D_NL | 02-02-19 | 12:50

Pilletje erin en trippen maar.

Watching the Wheels | 02-02-19 | 12:57

De wereld, zo mag ik hopen, maakt eerder jouw einde mee dan omgekeerd.

Beste_Landgenoten | 02-02-19 | 13:06

Het volk vindt het goed om e 1500 per persoon per jaar neer te leggen voor het klimafaat. Dat is e 25.000.000.000 per jaar. Dat is bij benadering 33,3% van het zorgbudget. 33% van het zorgbudget, dat geld tekort komt. Bejaarden die in een 168 uurs luiers liggen maar het volk besluit om het geld aan het klimafaat te besteden.
OM, politie en de rechtelijke macht komen geld tekort om mensen aan te nemen. Maar het volk vindt het goed om 25G aan het klimafaat te besteden.
AOW leeftijd ging en gaat sterk omhoog. Doorwerken met kapotte rug, knieën, schouders en hersens maar het volk vindt het goed om 25G aan het klimafaat te besteden.
Maar goed, ik kan het niet uitleggen. Het volk kennelijk wel.

ProAsfalt | 02-02-19 | 12:48 | 1

Doorbreek het taboe en kaart het eens aan op werk of op een verjaardag.

Mastermattie | 02-02-19 | 13:47

.. maar goed. Zodra de jeugd onder aanvoering van de kloon van Justin Trudeau besluit massaal energiedrankjes, iPhones en chips te boycotten, dan zal dat een flinke impact geven op het klimaat.
Hoewel spijbelen natuurlijk wel meer links-populair is. En daar gaat al dat klimaat-lawaai nu eenmaal over.

Jan Passant mk2 | 02-02-19 | 12:47 | 3

"Ze smaken zoals ze kraken."
Ik weet niet waarom, maar daar moest ik ineens aan denken.

kweethetooknietbeter | 02-02-19 | 12:53

Pappa en mamma die het nu goed vinden dat hun kindjes spijbelen van school komen er na de verkiezingen wel achter als Klaver Jetten etc. hun portemonnee leeg trekken vanwege allerlei heffingen.

Bef-koning | 02-02-19 | 13:23

We zijn dus gewoon fucked. Ik persoonlijk niet, mijn kinderen waarschijnlijk ook niet, maar na hen.

Ik stel voor dat we nu al wat lebensraum kopen hoog en droog in de Oeral (en later ook lekker warm), van ome Vlad. Nu is de prijs nog laag. Daar hebben ze ervaring met vreemdelingen die lebensraum zoeken. Ze hebben daar vast een proces voor ingericht.

Ooit gevlucht voor de oprukkende Zwarte Zee, straks voor de oprukkende Noordzee, terug naar de urheimat: en.wikipedia.org/wiki/Proto-Indo-Euro...

Sitting_targets | 02-02-19 | 12:46 | 1

Landijs smelt ook,dus land stijgt ook...

ger1306 | 02-02-19 | 13:01

Dat zeg je nou wel, niemand heeft een oplossing voor de bevolkingsgroei. Maar als de VS en Rusland uit hun eigen anti nuke pact stappen zie ik toch wel mogelijkheden om de wereld van een hele berg als konijnen voorplantende arme sloebers af the helpen. Paar flinke stukken woestijn veranderen in een glasplaat. There, I fixed it.

SerTheFun | 02-02-19 | 12:46

Oceaanplastic verzamelen, omsmelten en bewerken tot condooms en die gratis uitdelen in Afrika, India en China. Win=win

Jos Tiebent | 02-02-19 | 12:46 | 1

Cool.

ger1306 | 02-02-19 | 12:55

De hele politiek en linkse kliek is het verkeerde probleem aan het oplossen. De opwarming gaan we niet tegenhouden. We moeten ons richten op oplossingen om om te gaan met die opwarming en zeespiegelstijging.

WillemWordtWakker | 02-02-19 | 12:45 | 1

Precies.

Muuke | 02-02-19 | 12:47

Kinderbelasting. Wereldwijd .

kapoerewiet | 02-02-19 | 12:45

Het einde is nabij, Nostradamus zei al heel erg lang geleden (vrij vertaald) " Een felle flits van geel vuur en goddeloze gassen, zal de noordelijke kant van de aardelijke pannenkoek tot een vormloze hoop van wanhoop en angst vervormen, dit zal gebeuren wanneer de 2 de 0 de 1 en de 9 samen komen in de jaartelling.

Mark_D_NL | 02-02-19 | 12:45 | 5

Dat jij je hebt voortgeplant kan dat nog op de één of andere manier worden rechtgetrokken, ik begin me echt grote zorgen te maken over de mensheid als deze idioterie zich via dna overerft.

Ongeblustekalk | 02-02-19 | 12:51

Met zijn mooie groene broek..

Beste_Landgenoten | 02-02-19 | 13:07

@Muuke
Dat gebeurde ook, alleen liet dat wat langer op zich wachten.
Nostradamus kon best goed voorspellen alleen was 'ie wat minder in plannen.

Mastermattie | 02-02-19 | 13:40
▼ 2 antwoorden verborgen

De ganse aardkloot afvliegen om het klimaat te redden,
zoals gore Al....

Kanarie_Geil | 02-02-19 | 12:43 | 1

Met z'n hummer.

Watching the Wheels | 02-02-19 | 12:46

Over het 'einde der tijden' en 'kerk' gesproken:

Mattheüs 24:
35. De hemel en de aarde zullen voorbijgaan, (..)
36. Doch van dien dag en die ure weet niemand, ook niet de engelen der hemelen (..).
bron: www.statenvertaling.net/bijbel/matt/2...

Vraag het maar na bij het CDA, de CU of de SGP. ;)

kweethetooknietbeter | 02-02-19 | 12:41 | 4

Zou zomaar een verkeerde "(staten)vertaling" kunnen zijn, misschien stond er origineel wel heel iets anders.

Watching the Wheels | 02-02-19 | 12:45

En gaat heen, misschien had dat toch een andere betekenis zoals, ga dood. In dat geval is de bijbel wel heel vooruitstrevend geweest.

echtpaul | 02-02-19 | 12:49

De mens moest toch zorg voor de schepping dragen. Dan is vermenigvuldigd U en gaat heen' niet echt behulpzaam.

kloopindeslootjijook | 02-02-19 | 13:07
▼ 1 antwoord verborgen

Kinderbelasting i.p.v. kinderbijslag!

Petrichor | 02-02-19 | 12:41 | 3

Goed idee. Voorkomt ook Ideocracy achtige taferelen.

Harry Turtle | 02-02-19 | 12:44

En inkomensafhankelijk, anders kopen ze het in Gooi weer gewoon af. We gaan niet weer meebetalen aan een Tesla terwijl we zelf niet meer de stad inmogen.

kloopindeslootjijook | 02-02-19 | 12:48

Nou in ieder geval afschaffen kinderbijslag na het 2e kind. Ook geen kwijtschelding meer voor gemeentelijke belastingen meer bij een derde kind. Eigenlijk gewoon het leven bij een derde kind veel duurder maken.

marrretje | 02-02-19 | 13:41

Ik heb mijn hoop gezet op de Aliens die ons tegen de tijd dat shtf uit de brand helpen of hun experiment beeindigen.

horsteknots | 02-02-19 | 12:40 | 3

Aliens laten ons met rust. Omdat ze ons als die stam uit het regenwoud zien, die stam die nog nooit blanken hebben gezien. We lopen gigantisch achter..

Mark_D_NL | 02-02-19 | 12:47

Hehe, Mark.

Muuke | 02-02-19 | 12:50

Vertrouwt Juncker niet ook op de Aliens?

kweethetooknietbeter | 02-02-19 | 12:58

Ik doe er niet aan mee, aan dat klimaatgewauwel. Klopt niets van, wij kunnen het klimaat niet veranderen. We kunnen wel het politieke klimaat veranderen, dus stem allen FvD en PVV.

Hebbiehemookweer | 02-02-19 | 12:39 | 3

T is duidelijk, je hoort niet bij de jongeren.

Koos Knak | 02-02-19 | 12:46

Koos Knak | 02-02-19 | 12:46
Moet dat dan?

kloopindeslootjijook | 02-02-19 | 13:08

@Koos Knak
Geen zorgen, de "jongeren" hebben "nog" geen stemrecht, hun ouders / docenten helaas wel!

Mastermattie | 02-02-19 | 13:36

Geboortebeperking, overal. Dus ook in landen waar van die interessante, nobele wilden wonen, waar linkse meisjes zo opgewonden van raken. En niets, maar dan ook niets meer uitgeven aan ontwikkelingsgelden. Hooguit een paar centen voor een natuurramp. Het is aan de bewoners zelf om iets van hun leefomgeving te maken.

BrabantsVerzet | 02-02-19 | 12:39 | 1

Dat gaat hen niet lukken. Dus als je er iets aan wil veranderen..

Beste_Landgenoten | 02-02-19 | 13:07

De natuur zal toch wel ingrijpen met een of ander virus dat na een paar miljard mensen pas genezen kan worden. Graag van start in het midden oosten Afrika en neem Pakistan ook maar mee.

marrretje | 02-02-19 | 12:38 | 4

Helemaal goed, de afrikaan en de de moslim waren hier toch al een beschermt soort.

marrretje | 02-02-19 | 12:43

Dat virus heet "kanker" toch?

Mastermattie | 02-02-19 | 13:33

Er was in ca. 1980 een Indiase wetenschapper die een dodelijk airborne griepvirus had gecreëerd dat alleen mensen zonder weerstand tegen varkens DNA zou treffen. Het is mij onduidelijke wat daarmee gebeurd is.

TriestGeval | 02-02-19 | 13:41
▼ 1 antwoord verborgen

Weet je wat enorm helpen gaat:
Het herinvoeren van de autoloze zondag. Wereldwijd.

kweethetooknietbeter | 02-02-19 | 12:32 | 2

Of een Tata Steel vrije maand.

Watching the Wheels | 02-02-19 | 12:34

WtW@yes!

ger1306 | 02-02-19 | 12:59

George Carlin - Saving the Planet (Jammin' in New York (1992)
www.youtube.com/watch?v=7W33HRc1A6c
"And the greatest arrogance of all: save the planet. Save the planet, we don't even know how to take care of ourselves yet. I'm tired of this shit. I'm tired of fucking Earth Day. I'm tired of these self-righteous environmentalists, these white, bourgeois liberals who think the only thing wrong with this country is that there aren't enough bicycle paths. People trying to make the world safe for Volvos. Besides, environmentalists don't give a shit about the planet. Not in the abstract they don't. You know what they're interested in? A clean place to live. Their own habitat. They're worried that some day in the future they might be personally inconvenienced. Narrow, unenlightened self-interest doesn't impress me.
The planet has been through a lot worse than us. Been through earthquakes, volcanoes, plate tectonics, continental drift, solar flares, sun spots, magnetic storms, the magnetic reversal of the poles … hundreds of thousands of years of bombardment by comets and asteroids and meteors, worldwide floods, tidal waves, worldwide fires, erosion, cosmic rays, recurring ice ages … And we think some plastic bags and some aluminum cans are going to make a difference? The planet isn't going anywhere. We are!
We're going away. Pack your shit, folks. We're going away. And we won't leave much of a trace, either. Maybe a little Styrofoam … The planet'll be here and we'll be long gone. Just another failed mutation. Just another closed-end biological mistake. An evolutionary cul-de-sac. The planet'll shake us off like a bad case of fleas."

kloopindeslootjijook | 02-02-19 | 12:31 | 1

Wel grappig als hij zegt dat we er waarschijnlijk alleen geweest zijn om wat plastic te maken, omdat de aarde dat niet zelf kon.

Watching the Wheels | 02-02-19 | 12:43

We gaan toch naar een share economie met bedrijven als AIrbenb en Uber? Dan sharen we kinderen ook. Hoeven we er niet allemaal 3 voor ons zelf. Probleem opgelost en geeft meteen een nieuwe betekenis aan: it takes a village to raise a child.

medusa324 | 02-02-19 | 12:31 | 4

Hoepel op met je kinderen, ben niet voor niets kidsfree.

kapoerewiet | 02-02-19 | 12:43

Alle duizende grote bomen die de laatste 15 jaar gekapt zijn in elke gemeente terugzetten. Oh nee,....

ger1306 | 02-02-19 | 12:53

Ach ja, ik heb een paar leasekinderen. Best leuk: af en toe met ze op pad en 's avonds terug naar mama, kan ik lekker ongestoord met een biertje in de home cinema gaan zitten.

Mastermattie | 02-02-19 | 13:31
▼ 1 antwoord verborgen

Drijvende Thoriumcentrales die draaien op bestaand kernafval is de oplossing. Geen fossiele energie, en een overstroming is geen probleem, want de centrale drijft. Maar dan moeten de Geenstijl-stickers naar de Chinezen gestuurd worden, want het is hun idee en zij spijbelen niet itt de Nederlandse verwende luie koters: wibnet.nl/techniek/energie/kernenergi...

tipo | 02-02-19 | 12:30

De indoctrinatie door de Overheid en Linkse Kerk, in combinatie met ouders die niet meer zelf kunnen nadenken, werpt haar wrange vruchten af.
En dat alles gebaseerd op een leugen:
https://www.youtube.com/watch?v=Zu-Cy2eeGkg
https://www.youtube.com/watch?v=xgEcIQ_WoiU

benjeallanggek | 02-02-19 | 12:30

Laten we eens beginnen dat vanaf nu de kinderbijslag vanaf het 3e kind helegaar vervalt.
Wil je meer kinderen dan betaal je ze zelf maar.

oakmont | 02-02-19 | 12:29 | 1

Ik zou het zelfs door willen trekke naar: kinderbelasting, oplopend per extra kind. En onderzoek naar de levensvatbaarheid/economie van alle landen en daar een max-kind politiek op doorvoeren. Wat Van Rossum zegt: het probleem is hoe dan ook de overbevolking en dat kun je alleen met impopulaire, rigoreuze maatregelen te lijf.

drekzooi | 02-02-19 | 12:37

Kernenergie. Om precies te zijn thorium kerncentrales.
Geen CO2, thorium is in ruime mate voorradig op aarde en je hebt er bijzonder weinig van nodig. Het splijtproces is intrinsiek veilig, geen kettingreactie mogelijk. Na 200 jaar is het afval “uitgestraald” en veilig. Thorium kan niet gebruikt worden voor kernwapens.
Ik kan nog wel even doorgaan waarom thorium eenvoudig het beste is maar geen land ter wereld investeert in onderzoek naar de zogenaamde gesmolten zout reactor. Als we vandaag (maandag dan) beginnen met innoveren dan hebben we over 20 jaar een betaalbare thorium reactor in Nederland. Bouw er zes en je kunt Nederland compleet van elektriciteit voorzien, ook voor warmte opwekking.
Dat is pas efficiënt en toekomstbestendig. Jammer dat ik geen enkele politicus hierover hoor.

Bakkeleures | 02-02-19 | 12:29 | 7

FvD hoor je er wel over maar daarvoor moet men naar hun eigen site gaan of youtube. MSM zwijgt daarover zoals gewoonlijk.
Het klimafaat wil geen kernenergie. Waarom weet ik niet maar het is zo. Wat het klimafaat = het volk vergeet is dat wij allen een product zijn van kernenergie, namelijk kernfusie en supernova's. Maar ja, wie heeft er tegenwoordig nog een beetje natuurkundige / astronomische kennis? En de persoon die dat heeft, de heer Diederik Samsom (PvdA) (Kernfysicus) staat aan de verkeerde kant van de lijn. Overigens geldt hetzelfde voor Angela Merkel (Natuurkundige). Onbegrijpelijk maar waar.

ProAsfalt | 02-02-19 | 12:54

Zelfs aan de TU Delft zijn ze er mee bezig: https://www.tudelft.nl/en/2016/tu-delft/thorium-reactor-cleaner-safer-and-sustainable-nuclear-energy-within-sight/

Mastermattie | 02-02-19 | 13:27

Klopt, fijn dat u dit hier even aanstipt! In de begin jaren van deze wetenschap heeft men in de VS nog een proefcentrale gebouwd en getest. De belangen van de wapenindustrie en het verkopen van uranium vanuit een monopolie positie waren de reden dat men Thorium kernsplitsing in een vroeg stadium de rug toe keerde. Fijn om te vernemen dat de oude kennis nu alsnog in de belangstelling staat.

afdankert | 02-02-19 | 15:51
▼ 4 antwoorden verborgen

Wat een gedoe ieder keer om die roze olifant in de kamer te ontwijken. En geloof Pedro, aan dat virus om de mensheid te decimeren wordt al hard gewerkt. Dus daar niet mee aan komen kakken deugspijbellaars.

Pedronegro | 02-02-19 | 12:00

Dat is er al, namelijk de kanker die zich een weg door de hele samenleving vreet!!!
Ondanks alle donaties voor KWF etc nog steeds ongeneeslijk indien uitgezaaid.
Maar volgens kabinet worden Nederlanders stokoud en ten gevolge daarvan dus te ,,duur,,
De jeugd daar zie ik het somber voor in ,een generatie rubbertegelkinderen tot aan de navel verwend en vaak grootgebracht door grootouders of kinderopvangmedewerkers.
Zij zullen het onderspit delven door hun softe ,,opvoeding,, tegen de keiharde samenleving die zich nu aftekent.
An eye for an eye je weet toch??

Gele hesjes dekken de lading niet meer.

Eens met @van rossum,er is te veel volk en dat is het hoofdprobleem.

De gevolgen daarvan zijn secundair maar deze ,,kids,, snappen dat niet net zo min als hun hoogopgeleide deugouders!!

maasdonk | 02-02-19 | 12:28

Zou verplicht kost moeten zijn voor alle makke schapen die achter de rattenvangers van Hamelen sukkelen! Net als deze:
https://www.youtube.com/watch?v=Zu-Cy2eeGkg
https://www.youtube.com/watch?v=xgEcIQ_WoiU

benjeallanggek | 02-02-19 | 12:35

Dank je voor de linkjes van jullie beide . Ook ik ben een klimaatcriticus , maar meer om het feit dat dat als waarheid word gezien door slinksen , en tevens gebracht word door slinksen . En aangezien een slinkse niks kan behalve fantaseren , draaien en liegen om zich af te zetten tegen mensen die wel iets kunnen ( rechtsen dus ) schuif ik elke letter die een slinkse uitkraamt schaterlachend terzijde . Derhalve heb ik mij te weinig in de materie verdiept inzake bewijsvoering , ik had aan het beeld van een stumper als Al Gore in zijn Jaguar destijds in Nederland al ruim voldoende .

ghetto-is-back | 02-02-19 | 13:35

Ha een Atlantis the Palm ocean room, met beetje vooruit boeken minder dan 1200/nacht. Effe een weekende invliegen met de meestal halflege Emirates A380 en het vrouwtje is weer helemaal blijgemaakt voor een maand of 2

HdJ | 02-02-19 | 12:28

"Want rond klimaatverhaal is een kerk gebouwd en je weet hoe het werkt in een kerk: daar vertellen ze je een verhaal waar je geen lastige vragen bij mag stellen,"

Nee Geenstijl, dit vatten die bloedjes niet. Die hebben nog nooit 'n kerk van binnen gezien. Probeer het eens met moskee, dat kennen ze allemaal van de gedwongen excursie vanuit sgool.

Van Zessen Klaar. | 02-02-19 | 12:28

Europawijd (heb je voor het eerst iets aan die idioten) alle kolen en gas centrales vervangen door kerncentrales. Bij decreet, dus niet 20 jarige vergunningsprocedures. Een hoog hek om de gehele sahara, NAVOleger erin ter bescherming, volplempen met zonnecollectoren en daarmee waterstof produceren, dan omschakelen op waterstof.

Prof. Tuinstoel | 02-02-19 | 12:28

Red de aarde is trouwens onjuist,red de het leven is juist.
Wist u trouwens dat het zuurstof gehalte dalende is,niet,komt ie.
Wereld oceanen zijn inmiddels zo vervuilt met chemicaliën,stralingen ,zware metalen en alle wat er maar gedumpt kan worden,nee geen co2.
Toevallig is het plankton,zeewier ,koraal ,alg etcetera stervende door vervuiling.
Of dit erg is,nee jo,70% zuurstof verdwijnt en zomede dus het leven wat zuurstof nodig heeft.
Voor de rest,red de dino"s.

rein9576 | 02-02-19 | 12:28 | 2

Rein, neem eens de tijd om je eigen post door te nemen voordat je op "Reaguur!" drukt. Je bericht zit vol met spel- en schrijffouten. Daarbij is je interpunctie niet te volgen.

teevee | 02-02-19 | 12:32

Minder zuurstof geeft ook minder hersenen,tee

rein9576 | 02-02-19 | 12:35

Hoe minder die kids op school zijn hoe minder ze verziekt worden door activistische leraren. Go spijbelen, dé manier om openminded op te groeien.

elfenstein | 02-02-19 | 12:25

Kan ik de tijd 12 jaar vooruitspoelen, zijn we van dat gezeik ook meteen af!

Mastermattie | 02-02-19 | 13:22

Ik heb een donkerbruin vermoeden dat allang bekend is dat we er hier niks aan kunnen doen. Maar wat wél kan, is er een heel fraai verdienmodel uitslepen, mét opgelegde verplichtingsaanschafs. Enige remedie, i've said it before, is indammen van de uitdijende wereldbevolking. Maar het verdienmodel is natuurlijk lucratiever en makkelijker voor de tijd die we nog hebben. Met meer centjes is het, voor de tijd die het 'ze'nog zal jeuken, wat prettiger uitzingen. De politiek is niet voor jan cock in dienst van de grote bedrijven ipv van het volk.

NiCeY | 02-02-19 | 12:25

Kindertjes die te jong zijn om de wereld in perspectief te zien, die spijbelen voor hun klimafaat mening...
Eigenlijk best wel naïef en triest.

Wijze uit het Oosten | 02-02-19 | 12:24

Als die kinderen op vakantie willen dan ruilen ze maar een week met de buren.

sko | 02-02-19 | 12:24

Als er minder mensen arm zijn krijgen ze minder kinderen. www.youtube.com/watch?v=fTznEIZRkLg volgens Hans Rosling. Maar rijkere mensen zullen meer vervuilen dus hebben we slimme oplossingen nodig. Maar rijker volk = minder kinderen...

whynow? | 02-02-19 | 12:23

Geen tijd meer voor breuken maar wel 2 dagen in de week KLIMSOC indoctrinatie. Het resultaat is lachwekkend als het niet zo diep triest zou zijn: Een hele generatie van mafklappers.

Kromme Tenen | 02-02-19 | 12:23

Ja, er komen teveel mensen, op 1 plek. Dat lijkt me tot oorlogen en uitroeien leiden.
Zo gaat het bij overpopulatie van mieren en zo zal het ook wel met mensen gaan.

Carmelita | 02-02-19 | 12:22 | 2

Klopt, maar daar kijken deugers graag van weg.

benjeallanggek | 02-02-19 | 12:24

Mieren doen dat niet selectief, de mens heeft die nare eigenschap wel.

Ongeblustekalk | 02-02-19 | 12:25

De oplossing is al lang bekend, of we die willen horen is een tweede.

Dhr. W. Anhoop | 02-02-19 | 12:21 | 1

Trump is al bezig met het opzeggen van een of ander stringent niet werkend verdrag.

Johan_Voorhaar | 02-02-19 | 12:23

Wonen onder water kost zoveel energie om het warm te houden dat het uberhaubt niet milieuvriendelijk is.

sko | 02-02-19 | 12:21 | 2

Dat kan met een warmtepomp.
Free energy, je weet zelf.

Johan_Voorhaar | 02-02-19 | 12:24

Dat ligt er aan. Een miljoenen stad onder waterbouwen en dan stiekem de plug er uittrekken, lost een enorme CO2 uitstoot op.

echtpaul | 02-02-19 | 12:24

Organiseer eens een paar kinderklimaatkruistochten naar de meest vervuilende landen!

Beefbus | 02-02-19 | 12:21

Beste spijbelkinderen, wees boos op je ouders dat ze je geboren hebben laten worden. Want daar ligt het probleem: bij jou.
Met je GSM, XBOX, je eetlust en poeplust en papa/mama die je elke dag met de auto naar school brengen.

2voor12 | 02-02-19 | 12:20

Nederland laten afzinken zal al een goed begin zijn.
Inwoners stemrecht ontnemen en elke vorm van inspraak,allen omdat we anders dat zelfde gezeik elders niet opnieuw hebben.

Roger-Rabbit | 02-02-19 | 12:19

Alles is aangeleerd.... niets gaat verloren op deze planeet maar verandert alleen van vorm.
De CO-klimaatverandering-hoax is al aan de kaak gesteld door vele wetenschappers en NASA. Zelfs het VN klimaatpanel geeft dit toe:

www.climategate.nl/2018/11/laatste-ra...

Eendragtmaaktmagt | 02-02-19 | 12:19

Zelfs de homoos en de lesboos krijgen hier kinderen dus het fokken wordt hier allerwege gefaciliteerd...

pigadaki | 02-02-19 | 12:19

Die dorpsgek die denkt dat de wereld over 12 jaar ten onder gaat a.g.v. het klimaat moeten we niet te serieus nemen. Alexandria Ocasio-Cortez: een tweedehands kneus die toch snapt dat als je maar iets heel extreems beweert je toch aandacht krijgt.

benjeallanggek | 02-02-19 | 12:18

Als de jugend nu eens zijn telefoon inlevert zodat zij geen onzinnige data meer kunnen rondpompen, dan kunnen we een aantal grote datacenter sluiten. Dan zijn ze pas goed op weg. Oh ja, weekje Oostenrijk is ook slecht voor het milieu.

Southpark | 02-02-19 | 12:18 | 1

De stekker uit de NPO scheelt ook een behoorlijke voetafdruk!

Mastermattie | 02-02-19 | 13:17

Niet dat de doelgroep dit leest maar sterilisatie is een beter idee dan die co2 onzin.

Ongeblustekalk | 02-02-19 | 12:18 | 1

Ha ha ha! Verplichting voor gelukzoekers wellicht? Dan zal de toestroom snel voorbij zijn.

Eendragtmaaktmagt | 02-02-19 | 12:21

het probleem van overbevolking lost zich vanzelf op, want zodra er 15 miljard mensen zijn, is er niet genoeg landbouwgrond om voldoende vreten te verbouwen voor iedereen. Daarnaast raakt de olie een keer op en dan kunnen ze geen kunstmest meer maken, dus de bestaande landbouwgronden gaan dan véél minder productief worden, en dan wil ik het niet eens hebben over
zoet water dat nodig is om al het vreten te laten groeien. Dus alleen de rijke landen gaan dat overleven en in de arme landen gaan men gewoon dood aan de geeuwhonger, en zo lost het probleem zich vanzelf op.

derijdendehufter | 02-02-19 | 12:17 | 1

Wensdenken helaas, want de gutmensch gaat dat niet willen en onze eigen economie kapotmaken door vooral nog veel meer miljarden die kant op te sturen.
Daarmee missen wij de resources om onszelf te beschermen en gaan wij ook kapot.

BekiekUtMoar | 02-02-19 | 12:21

Ooit was een potje pool in de coffeeshop mijn life goal. Toch ben ik afgestudeerd en werk nu op een kantoor. Waar ging het mis?

SamV | 02-02-19 | 12:16 | 3

wow man.

kloopindeslootjijook | 02-02-19 | 12:26

Bij het afstuderen

Mastermattie | 02-02-19 | 13:15

In de coffeeshop dus . Zoals een vriend van mij ( afgestudeerd drs ing ) ooit opmerkte : het meeste heb ik geleerd in de kroeg aangezien je daar de ware mens ziet . Met andere woorden : je kunt beter een keer goed zuipen dan je hersenen weg blowen tot pap punt

ghetto-is-back | 02-02-19 | 13:42

Méér emancipatie in moslimlanden, en dus bij besnijdenis niet alleen de clitoris verwijderen, maar ook de pielemuis.

Papa Jones | 02-02-19 | 12:15

De planeet gaat echt niet kapot. Of bedoelen ze angst voor het uitsterven van de mensheid? Nou wat is het probleem? Er sterft zo vaak wat uit en dan komt er wel weer wat anders voor terug. Wat is het belang van de mens voor het universum? Helemaal niets.

Leptob | 02-02-19 | 12:14 | 3

:)

Toos Doos | 02-02-19 | 12:18

Precies, het is een egoistische angst. Het voortbestaan van de soort is in het geding, niet de aarde totaal niet. De zelfoverschatting zeg.

Harry Turtle | 02-02-19 | 12:28

Mee eens! Wat verbeelden we ons wel niet!

CalamityJane | 02-02-19 | 14:02

Wel leuk geschreven, maar niet met de strekking eens.

Niemand hoeft te strijden tegen overbevolking. Dit is het pad van de natuur.
Fibonacci enzo.

De onomkeerbaarheid zal omkeerbaar blijken. Door de natuur zelf, door moeder Aarde, die intrinsieke formules uit het universum bevat. Formules en 'natuurwetten' die ons als diersoort echt niet 'hoger' hebben zitten dan elk ander dier op de planeet. Wanneer de overbevolking teveel wordt voor een gezonde balans van de aarde in het universum, zullen er miljarden sterven. Om het even hoe, want het doel heiligt in dat geval de middelen van de natuur.

Waarom strijden andere dieren niet tegen 'de vervuiling' van mensen?
Simpel, omdat dieren nog instinctief voelen. Geen geestelijke vervuiling hebben zoals mensen zichzelf geestelijk helemaal hebben vernaggeld sinds de industriële revolutie, zo niet 2000 jaar eerder.

Mensen zijn machteloze dieren. En de kwantiteit wordt maar door 1 macht bepaald: de macht van de grotere natuur, het voor ons niet te bevatten universum.

Ik voel me dan ook niet verantwoordelijk om met een oplossing te komen: ik ben god niet en weiger te doen alsof.
De god-stok is voor gekkies.

Toos Doos | 02-02-19 | 12:14 | 8

Och Kalkie. Je neusbotje is ondertussen in je prefrontale beland. Red jezelf aub.

Toos Doos | 02-02-19 | 12:52

Dat is niet helemaal het pad van de natuur. Leefomstandigheden zijn ook aanzienlijk veranderd. Vroeger waren gezinnen wel groter maar ging er nog wel eens een kind dood aan ziektes waar wij tegenwoordig een drankje voor bij de drogist halen. Verder werden mensen toen minder oud dan tegenwoordig.

Mastermattie | 02-02-19 | 13:14

@Mastermattie: juist wel.
Het willen voorkómen van sterfte is juist universeel inherent aan de menselijke natuur. Dat zij daar in 'ontwikkelde' landen allerlei geestelijke, chemische, digitale middeltjes voor heeft bedacht, doet daar niets aan af.
De schijflippen in Afrika proberen net zo goed hun kindjes te redden en hun ouderen oud te laten worden hoor. Die bestaan al heel lang en sterven niet uit. Die schijflippen komen níet naar Europa, ondanks 'groeten uit de rimboe'.
Die accepteren hun machteloosheid, want lopen 1500 jaar 'achter'. Wij kunnen daar van leren. Geen wiskunde nee, en geen kwantummechanische differentiaalvergelijkingen. Maar hun geestelijke kracht is minimaal 20x hoger dan die van het weekdier-volk wat nu in Europa en de VS van alles 'gelooft'.
Alles hier op aarde is natuur. Gemaakt met, door, dankzij, mbv grondstoffen van de aarde. Er is alleen een groot verschil tussen de primitieve en 'ontwikkelde' natuur.

Toos Doos | 02-02-19 | 14:05
▼ 5 antwoorden verborgen

Crisis,islam,klimaat en nu kinderen ,wat komt dan....
Red de worm voor het te laat is.

rein9576 | 02-02-19 | 12:14 | 1

Wat dacht je van een klimaatkalifaat opgedragen door de hoge priesters van de klimaatkerk.
Windmolens zijn hun minaretten en zonnecellen hun lichtende wachttorens.

Johan_Voorhaar | 02-02-19 | 12:22

Sommigen zijn voor klimaatbehoud en ook voor bevolkingsgroei. Dat zijn de linkse klimaatkrijsers. Hopeloos volk.

Sitting_targets | 02-02-19 | 12:13

Alleenstaanden kunnen vaak geen huis kopen. Alleenstaanden hebben geen nieuwe kinderen doorgaans. Houden zo. Belonen met koopsubsidie.

kloopindeslootjijook | 02-02-19 | 12:13

Als die lieve kindertjes tijdens het spijbelen even het boek 'De menselijke maat' van Salomon Kroonenberg lezen kunnen ze voortaan weer de hele week naar school.

Ars Vivendi | 02-02-19 | 12:13 | 1

Mee eens; maar zolang in het onderwijs de 'linkse maat' hoogtij viert, vrees ik het ergste

antonconstandse | 02-02-19 | 12:23

Zo, de olifant is benoemd. Mooi opstel Van Rossem!

JohnJames_001 | 02-02-19 | 12:13 | 2

En nu de oplossing benoemen: een wereldoorlog.

Sitting_targets | 02-02-19 | 12:14

Ik opteer liever voor natuurrampen, dan is het pure overmacht en is wraak zinloos. Misschien dat de NASA stiekem een komeet van middelbare grote deze kant op kan sturen.

JohnJames_001 | 02-02-19 | 12:22

Verbied alle fucking religies met hun voortplantingseisen.

van stampij | 02-02-19 | 12:12 | 1

Want China en India werden zo rijk bevolkt omdat religie dat voorschreef? Onzin.

raskol | 02-02-19 | 12:17

Hoe zat het ook alweer met het puberbrein? Kinderen konden slecht vooruitdenken, volgens allerlei spraakmakende kwebbelaars. En dan zouden ze dat nu opeens wel kunnen? Nou, niemand verbiedt die kinderen om op woensdag- of zaterdagmiddag te deugen.
Voor iedereen met drie hersencellen is het duidelijk dat die kinderen gewoon niet naar school willen. Het klimaat mag rustig naar de verdommenis, maar zij moeten vrij hebben. Maar bij de Goedmensen staat heel het raderwerk (en dus ook hun hersens) stil als "het klimaat" het wil.

JvanDeventer | 02-02-19 | 12:11 | 2

'Niet willen' en 'geen zin', dat kan niet overal in de wereld.
Er zijn zat babyboomers uit eind jaren 40 die op hun 14e-15e moesten gaan werken.
Vraag hen maar naar de gemiste kansen, onmacht en levenslange frustratie.

kloopindeslootjijook | 02-02-19 | 12:16

Geen zorgen, op hun school leren ze kennelijk alleen maar onzin over het klimaat.

Mastermattie | 02-02-19 | 13:11

Extragratis tip van de professor. Als je wat wilt doen aan het klimaat, koop dan wat minder zaken die in China of India zijn gemaakt, dan hoeven ze daar minder smerige stroom te verbruiken om die spullen te maken. En verdiep je ook eens in hoeveel stroom er aan de andere kant van je Internetverbinding wordt verbruikt, al die tijd dat je op je smartphone bezig bent met nutteloos vermaak.

Professor Superhirn | 02-02-19 | 12:11 | 2

Je kunt in plaats van zooi kopen ook met een groep buren ook eens je straat schoon gaan maken van rotzooi die je kinderen daar laten liggen. Een grote bezemswipe. Of nee, laat het die kinderen zelf doen. Elke zaterdagmorgen. Hoe minder zooi ze maken, hoe sneller ze klaar zijn. Hebben ze meteen wat lichaamsbeweging. Af en toe mag je met de hogedrukspuit tekeer gaan.
Waarschijnlijk begrijpen een bepaalde slag hangjongeren die vorm van respect niet.

kloopindeslootjijook | 02-02-19 | 12:24

De zaterdagse “maak zelf je eigen stoep even schoon” is wel heel jaren zestig. Toen was dat nog normaal. Hier in RIO vegen de portiers elke ochtend de eigen stoep nog schoon.

echtpaul | 02-02-19 | 12:30

Hier zie je dat geïndoctrineerde spijbel tuig niet:

https://www.youtube.com/watch?v=haQ9ws8hNeQ

Parijs..... Acte XII

Fatwabuster | 02-02-19 | 12:11

Kinderbelasting invoeren. En de rijke luitjes het niet laten afkopen.

kloopindeslootjijook | 02-02-19 | 12:10

AutoCAD's? U bedoelt DWG's? Moet ik deze plotten op A0 en opsturen? Kastenvol tekeningen heb ik geplot en geprint. Op dode bomen. Over klimaat gesproken, iets minder printen en wat meer je tablet gebruiken zou misschien niet gek zijn

Zwezerik | 02-02-19 | 12:10 | 2

Jaren geleden in een vorig leven als ambtenaar (!) ooit eens via de ideeenbus ge-oppert dat de standaardinstellingen voor de duizenden printers op dat ministerie moest worden gewijzigd van enkelzijdig naar dubbelzijdig printen. Ik werd dus compleet weggelachen.

ChatBot | 02-02-19 | 12:18

@chatbot: moet heel veel jaar geleden zijn. Bij overheid is de standaardinstelling al minimaal 15 jaar dubbelzijdig. Je opmerking is niet waar.

Jack_L_Ton | 02-02-19 | 13:29

Is van alle tijden, toen ik jong was hadden we de atoomdreiging als alibi om te spijbelen e.e.a. artistiek tot uiting gebracht door de groep 'Doe Maar' met het lied 'Totdat de bom barst' .

GezondVerstand | 02-02-19 | 12:10 | 4

In mijn tijd was het zure regen, een kapotte ozonlaag en aids.

DMaN | 02-02-19 | 12:26

*Voordat

LiniaalRectaal | 02-02-19 | 12:31

Bijna goed allemaal. "De Bom".

Poesje in t midden | 02-02-19 | 14:21
▼ 1 antwoord verborgen

Uiteindelijk zal moeder aarde zelf het probleem oplossen. Desnoods met een beetje hulp uit de ruimte. De stuitende arrogantie van de mensheid dat ze het klimaat kunnen controleren of zelfs beinvloeden. Lachwekkend! Vervuiling van ons leef milieu, uitsterven dierensoorten door menselijk handelen, luchtvervuiling etc etc. Dat zijn belangrijke zaken! Niet klimaat verandering!!!!

Indoneesje | 02-02-19 | 12:09 | 1

Ik hoop op een flinke komeet die als bestemming India e.o. kiest.

BekiekUtMoar | 02-02-19 | 12:25

Het klimaatprobleem oplossen is simpel maar vergt Adolf Hitleriaanse maatregelen. Gedwongen sterilisatie, zuivering van ongewenste (criminele) elementen wereldwijd (zie de Filippijnen). Arme landen worden besproeid met een middel dat onvruchtbaar maakt. Wellicht wat genetische modificatie zodat mensen nog maar maximaal 1 kind kunnen krijgen. Of gewoon GEEN. Eerst aantonen dat je een kind kan opvoeden als volwaardig lid van de maatschappij. Mogelijkheden genoeg maar of die moreel te verantwoorden zijn? Waarschijnlijk niet.

TaliSepatu | 02-02-19 | 12:09 | 1

Desperate times call for desperate measures.

LiniaalRectaal | 02-02-19 | 12:31

Bevolking steriliseren via de toevoeging van gif aan het drink water.
Voor Afrika waar te veel kindjes worden geboren kan je dit doen Met flesjes water...

Dutch-Super-Evil | 02-02-19 | 12:09

Het Millieu is een opgeklopt westers verdienmodel.
Niet meer en niets minder.
Wat overigens niet inhoud dat je je afval zomaar overal moet neerflikkeren

Het leven is zwaar | 02-02-19 | 12:08

Vrij nemen met de drogreden "milieu".... dat zie ik nu weer wèl gebeuren.

moitambien | 02-02-19 | 12:07

Als deze kinderen nu hun stinkende en vervuilende brommertjes zouden wegdoen... zie ik niet gebeuren..

moitambien | 02-02-19 | 12:06 | 2

Of minder vaak hun telefoon opladen.

lacucaracha | 02-02-19 | 12:07

Om te beginnen vandaag geen chips.
(Lijkt me al een brug te ver voor onze klimaatreddertjes).

Carmelita | 02-02-19 | 12:12

Als deze kinderen nu hun energie vretende mobieltjes en laptops zouden wegdoen.... zie ik niet gebeuren

moitambien | 02-02-19 | 12:06 | 1

Dan moet je zelf leuke dingen gaan verzinnen. Kost veel teveel moeite.

kloopindeslootjijook | 02-02-19 | 12:09

Als deze kinderen nu de helft van hun zakgeld aan milieuclubjes zou doneren..... zie ik niet gebeuren..

moitambien | 02-02-19 | 12:05 | 1

Teslajugend.
Door en door verziekt,weekje op rottermeroog zetten met niks.
Direct genezen,of gek natuurlijk.

De Profundus | 02-02-19 | 12:49

Uiteindelijk keert de wal het schip.

Poppo van Ulvinga | 02-02-19 | 12:04 | 3

Vertel dat maar aan Seawatch.

Papa Jones | 02-02-19 | 12:05

Poppo van Ulvinga | 02-02-19 | 12:04
Welke wal?

chicago river | 02-02-19 | 13:02

De Seawatch ligt nog aan de kade in Sicilië maar de VOS Aphrodite en VOS Triton dobberen verdacht rond voor de kust van Libië.

voldemort | 02-02-19 | 15:45

Prof Dr Jordan Petersen legt het nog 1 keer uit, in 6 minuutjes: youtu.be/pBbvehbomrY

Bolder | 02-02-19 | 12:04 | 2

LOL

echtpaul | 02-02-19 | 12:42

Verplichte kost.

LiniaalRectaal | 02-02-19 | 13:11

Gisteren zo'n organisator op de radio. De animo voor de actie was groot. Het vindt plaats in Den Haag. En er zou een bus uit het Oosten komen. Een bus. eehh. Is dat milieuvriendelijk. Laten de jongeren hun consumptiepatroon eens onder de loep nemen.

TB2318 | 02-02-19 | 12:04 | 3

Als ze met z'n allen gaan lopen produceert dat meer co2 dan een bus.

Jos Tiebent | 02-02-19 | 12:42

Een paar honderd scholieren "de actie was groots", in Frankrijk duizenden "gele hesjes" "een paar demonstranten".

Mastermattie | 02-02-19 | 13:02

Laten ze maar een vrije zaterdag voor hun groene droom inleveren en de helft van hun zakgeld voortaan naar een boomproject ofzo. Kijken of ze nog zo hard willen.

whatsinaname | 02-02-19 | 14:37

Deze spijbel kinderen zijn de steuntrekkers van de toekomst. Ze kunnen niets, presteren niets en parasiteren hun hele leven op de (subsidie-) geldzak van de gemeenschap. Gewoon welvaartsstaat schroot.

moitambien | 02-02-19 | 12:03 | 1

Deze spijbelkinderen zijn de reaguurders van de toekomst. Gewoon goedt bezig redactieGS.

kaasfondue | 02-02-19 | 14:04

De Zwarte Pest moet terugkomen, alleen niet bij mijn vrienden en familieleden en de vrienden van die vrienden met de vrienden van die vrienden etc.

Hondt | 02-02-19 | 12:02 | 3

Zwarte Pest....Is dat niet discriminerend? Worden dadelijk de Zwarte Piet relnegers weer boos.

moitambien | 02-02-19 | 12:09

Daarom doen de Chinezen massaal genetische proeven en maken ze zichzelf immuun voor door hen zelf ontwikkkelde dodelijke ziekten.

Dutch_Holland | 02-02-19 | 12:35

neu, een mooie wereldoorlog zou de boel weer in balans kunnen brengen, nu de Amerikanen en de Russen weer mooie raketten aan het maken zijn, zijn we weer een stuk dichterbij.

Halul gebakken | 02-02-19 | 12:51

Heb je die foto's gezien van die kinderen in Bangkok die niet spijbelen en niet links zijn geïndoctrineerd? Het rare is, ze dragen allemaal mondkapjes op straat.

Einde van de Domheid | 02-02-19 | 12:01 | 3

En dat komt door mijn openhaard.

Papa Jones | 02-02-19 | 12:02

En door bruine bonen eten. Ik liet me daarnet toch een wolk CO2 uitstoten. Misschien kunnen we een milieu tax op bruine bonen introduceren.

echtpaul | 02-02-19 | 12:45

echtpaul | 02-02-19 | 12:45

U zou ontsloten moeten worden op het gasnet! Leverancier van biogas, wordt in mindering gebracht op uw gasrekening.

Papa Jones | 02-02-19 | 13:01

Eens stoppen met ellende aan de wereld toe te voegen.
Maar ja, wie wil dat nou.

kloopindeslootjijook | 02-02-19 | 12:01

Dan Brown - Inferno
Het boek waar ik het op het einde eens was met 'de slechterik'.
Ze hebben in de verfilming het niet aangedurft om dit goed over te brengen.

En Thanos heeft gelijk.

General Dripple | 02-02-19 | 12:00

Wat een gedoe ieder keer om die roze olifant in de kamer te ontwijken. En geloof Pedro, aan dat virus om de mensheid te decimeren wordt al hard gewerkt. Dus daar niet mee aan komen kakken deugspijbellaars.

Pedronegro | 02-02-19 | 12:00

.. even een eitje bakken voor het klimaat. Dat helpt minstens zo goed als spijbelen en stukken beter dan op extreemGroenlinkse gekken stemmen.

Jan Passant mk2 | 02-02-19 | 11:59

Hoe lang zou het duren voordat de mensheid erachter komt dat een kernaanval op bepaalde landen de enige overgebleven optie is om de mensheid te redden.

Ongeblustekalk | 02-02-19 | 11:59 | 2

Ach, die optie staat in de tekst, sorry. Maar het is wel de enige manier om de bevolkingsgroei te remmen en af te doen nemen.
Die onzin dat de natuur dat wel gaat regelen slaat nergens op.

Ongeblustekalk | 02-02-19 | 12:23

De natuur regelt het voor alle levende wezens behalve voor de mens. Als er bijvoorbeeld voor vogels te weinig voer is, wordt het minst weerbare kuiken uit het nest geflikkerd (of opgegeten door broers en zusjes). Wij mensen zorgen te goed voor elkaar. Raar trouwens dat artsen voor weinig geld invaren landen gaan helpen en daarna bij ons alleen voor het grote geld gaan.

Leffe Blonde | 02-02-19 | 17:28

Ik reaguur ook minder, goed voor het milieu.

Kaas de Vies | 02-02-19 | 11:58 | 2

Dat kan nog veeel minder.

Ongeblustekalk | 02-02-19 | 12:05

de eco-print van al die sociale media is inderdaad gigantisch, al die servers die die onzin moeten opslaan in steeds hogere resoluties.

kloopindeslootjijook | 02-02-19 | 12:07

Altijd leuk om op verjaardagen waar linkse leipo's rondbanjeren en het klimaatevangelie ongevraagd de ether in knallen te betogen dat ze dus wel tegen immigratie moeten zijn, immers de Westerse burger heeft een veel grotere Co2 voetafdruk dan iemand die nog braaf naat de waterput woont in Bpo Nong, derde boom rechts.

Kaas de Vies | 02-02-19 | 11:57 | 4

Helaas, maar hij woont niet meer in Bpo Nong. De boom is allang gekapt en de waterput staat droog. Zijn oplossing was naar het westen reizen. Nu woont hij driehoog achter en kijkt de hele dag naar zijn satelliettelevisie dromend van zijn ooit zo’n mooie vaderland.

SamV | 02-02-19 | 12:23

You are full off shit! Het hout vuurtje dat dit volk elke dag maakt is 10x erger als de impact dat ik heb op het ..

HACK I’m sorry!

Datgingniegoed | 03-02-19 | 00:39
▼ 1 antwoord verborgen

Massale zelfdoding, maar daar zijn we al mee bezig in Europa.

Kaas de Vies | 02-02-19 | 11:56 | 5

Méér emancipatie in moslimlanden en dus bij besnijdenis niet alleen de clitoris verwijderen, maar ook de pielemuis.

Papa Jones | 02-02-19 | 12:12

Ik zou willen beginnen met verplichte sterilisatie als onderdeel van de immigratieprocedures. Dat scheelt al gauw een kind of 4 á 6 per gezin.

Mastermattie | 02-02-19 | 12:50

Hé Super-Dutch. Voor dat idee kreeg ik verleden jaste een van van vier weken. Tijden veranderen snel. Misschien nu een haalbare oplossing????

Leffe Blonde | 02-02-19 | 17:22
▼ 2 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken