Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

ALARM! Paniekzaaien met de Volkskrant

Verenigde Naties Thermometer des Doods

brrrrr

Feit. U bent nog lang niet bang genoeg. Nog lang niet. U zit maar klimaatkritiese twitteraars te retweeten. U zit maar Elsevier te lezen. U bent ijsberen aan het tellen, en vulkanen onder de noordpool. U suddert urenlang sucadelappen van de kiloknaller op uw gasfornuis. Hop, nog een blok berken de houtkachel in. U boekt maar Corendon-vliegvakanties door paginagrote advertenties in uw Persgroep-krantje, en u gelooft de KNMI-meneren van het NOS Journaal niet. DAT KAN ZO NIET LANGER MENSEN!!!1! Daarom komt de Volkskrant vandaag met een ontzettend alarmerende buttplug, met dank aan de Verenigde Naties. Om in uw populistische reedt te proppen. Dat zal u leren. Boe.

Reaguursels

Inloggen

Prima om beleidsmaatregelen te bekritiseren of de manier waarop de nieuwsvoorziening met de feiten omgaat. Maar antropogene klimaatverandering is een feit en wetenschap is wetenschap.
De dwaasheid ter rechterzijde (maar ook in bepaalde doorgeslagen anarcho-linkse kringen) om het zotte navelstaargeloof van klimaatontkenning te omarmen is dom, kortzichtig en ondergraaft de geloofwaardigheid van de claim aan ratio en feitelijkheid te hechten, zoals die elders als troefkaart tegen linkse wappies wordt ingezet wanneer hùn ideologische overtuigingen tegen wetenschap indruist.

Mazzelstof | 29-11-18 | 06:18 | 1

En nu deze: ik geloof helemaal niet in uw feit!
Moet ik nu maar op de brandstapel?

Canis.bonus.es | 29-11-18 | 20:26

Nu ik voor het eerst als ambtenaar in dienst van de overheid werk, begin ik dit soort nieuwsberichten beter te begrijpen. Er bestaat een miljardenindustrie aan Europese subsidies die letterlijk wordt opgemaakt aan honderden grote en kleine 'stichtingen', onderzoeksbureaus en wetenschappelijke instituten. Al die bedrijven leven van die subsidie. Een doodsteek voor dat soort parasieten is dat zij niet meer relevant zijn door gebrek aan nieuws, onderzoek of andere oorzaken. Het subsidie-infuus wordt er dan uitgetrokken en zo'n bedrijf(je) is direct failliet. Maw zo hard mogelijk roepen dat het misgaat, daarna gelijk roepen dat je geld nodig hebt voor aanvullend onderzoek en voila... de geldkraan gaat direct open. Andere subsidie-parasieten horen dat en beginnen mee te brullen, etc. Voila.. Zou het goed gaan met het milieu, dan gaat het niet goed met honderden subsidie-slurpers. M.a.w. we houden ze zelf in stand.

salsaparilla | 28-11-18 | 20:42 | 1

Daarom heb ik een hekel aan dergelijke instituten en kunstenaars. Een echt bedrijf kan zich dat niet permitteren, want dat moet gewoon zelf keihard aan de bak om markten te penetreren/aan te boren.

HypoPseudo | 28-11-18 | 20:51

Het hele CO2 gedoe boeit me niet zolang men in Europa miljoenen CO2 verbruikers "vluchtelingen, migranten" , importeert.. het word vanzelf steeds erger...
Meer vervuiling, meer productie voor fabrieken, meer stroom verbruik, meer gas, meer brandstof verbruik , meer auto's op de weg..

Rene046 | 28-11-18 | 18:15 | 2

o en Den Haag.... meer voedselproductie=meer stront=meer CO2 deze mensen willen ook vlees...
Dus stop met die domme smoesjes a.. u.b.

Rene046 | 28-11-18 | 18:17

@ Rene046 | 28-11-18 | 18:15

Ja, net zo zinloos als met een mop-emmer van de Blokker (zo'n goedkope made-in-China-set met opzetbaar kunststof uitwringkorfje) dweilen onderwijl je dijkhuis door buiten de oevers getreden water volloopt....

Of net zo zinloos als (hoofd)stedelijke 'milieuzones' (lees!: oldtimer/dieselauto-eigenaar-treiterzones) onderwijl erboven een dag- en nachtfile van af-en-aan vliegende roetboeings hun vliegstart-emissies uitstoten/overtollige kerosine verstuiven....

Of net zo zinloos als geld geven aan 'goede doelen', waarvan het bestuur zich eerst exorbitant verrijkt met de giften en van het overige immoreel in de rondte neukt in zonnige bananenlanden....

Of net zo zinloos als 'democratisch' gezind in Nederland naar de stembus gaan om op D66 te stemmen, welke judassenpartij openlijk verkondigt vóór democratie te zijn maar 1 tel later schaterlachend de reet afveegt met een referendumuitslag en - als klap op de vuurpijl - ook nog eens het hele referendum afschaft.... (Als Van Mierlo inmiddels niet groen is, dan is-ie wel blauw van het onophoudelijk omdraaien in z'n graf.)

Er ís eigenlijk een partij veel zinloos. Zal ik nog een uurtje doorgaan?

HypoPseudo | 28-11-18 | 20:28

VN, corrupt clubje: altijd -1

Joostmochtnietsweten | 28-11-18 | 17:22

Laten we dan vooral deze winter weer miljoenen mensen uit het warme Afrika hiernaar toe laten migreren, nog meer mensen die gaan stoken het warm te hebben; sterker nog mensen die enkel gewend zijn rond te lopen in een lendendoek met sandalen en Afrikaanse hitte zijn gewend, zijn het niet gewend om zich tegen de kou te kleden in huis, dat wordt dus eventjes dag en nacht te thermostaat op 30 graden op uw en mijn kosten, en ten koste van het klimaat.

Flip468 | 28-11-18 | 16:45 | 2

Exact.
Het zijn bijna per definitie linkse typetjes die lopen te zeiken over klimaat opwarming cq afkoeling, teveel danwel te weinig regen, te hoge of te lage temperaturen, dit alles allemaal veroorzaakt door vervuiling op velerlei gebied,......... maar is, wanneer de mogelijkheid bestaat om half afrika en allerlei ander zandbak volk te importeren welke op hun beurt een flinke duit in het zakje komen doen qua vervuiling want, -tenzij dit dusdanig doorontwikkelde hybride types zijn dat ze 'klimaat neutraal' opereren- ook gaan eten, drinken, poepen, wonen, douchen, verlichten, verwarmen, verplaatsen, kortom een flinke aanslag plegen op het Nederlandse milieu....... datzelfde 'milieu' ineens van ondergeschikt belang.

'Links',....'t is een kwestie van tijd tot deze stroming verboden wordt.
Exact.
Het zijn bijna per definitie linkse typetjes die lopen te zeiken over klimaat opwarming cq afkoeling, teveel danwel te weinig regen, te hoge of te lage temperaturen, dit alles allemaal veroorzaakt door vervuiling op velerlei gebied,......... maar is, wanneer de mogelijkheid bestaat om half afrika en allerlei ander zandbak volk te importeren welke op hun beurt een flinke duit in het zakje komen doen qua vervuiling want, -tenzij dit dusdanig doorontwikkelde hybride types zijn dat ze 'klimaat neutraal' opereren- ook gaan eten, drinken, poepen, wonen, douchen, verlichten, verwarmen, verplaatsen, kortom een flinke aanslag plegen op het Nederlandse milieu....... datzelfde 'milieu' ineens van ondergeschikt belang.

'Links',....'t is een kwestie van tijd tot deze stroming verboden wordt.

@xel | 28-11-18 | 18:10

1 x is wel genoeg......... :(

@xel | 28-11-18 | 18:11

ze moeten gewoon de vervuilers gaan beboeten.... de landen die zich wel ad regels houden korten op hun bijdrages aan de VN... en dan ten hoogte van de boetes die binnenkomen!
.
Landen als China en India doen zeer weinig aan het milieu... maar ook Indonesie en eigenlijk een groot gedeelte van ZO Azie doen er niets aan... en dan kunnen wij nog zo ons best doen... met de kracht waarin deze landen vervuilen is het niet te compenseren!

bArAbAts | 28-11-18 | 16:43

Als de VN leden nu eens niet allemaal in het vliegtuig stappen naar Polen omdat te gaan netwerken en royaal gaan eten over het klimaat maar internet gebruiken als waarvoor het bedoelt is dan zouden als die zakenjets veel minder CO2 uitstoten om het goede voorbeeld maar eens te laten zien...

steekmug | 28-11-18 | 16:08

Gewoon lekker alles opstoken, doet de zon ook.

Shareholder II | 28-11-18 | 16:06

Wetenschappelijke studies bewijzen het, co2 zorgt niet voor opwarming van de aarde. Gewoon een klimaatbubbel die nog wel een keer uitelkaar spat als de mini-ijstijd begint.

Wim Venijn | 28-11-18 | 15:50

Ach, het is hetzelfde verhaal als met het Zwarte Pieten-gedoe. Daar is een man al dertig jaar bezig geweest om de zaak uit te leggen middels boeken, twee documentaires gewoon verkrijgbaar voor iedereen, stukken in de krant en nog steeds werkt dat niet.

Oorzaak deugers die niet kunnen, maar meer waarschijnlijk niet willen denken, want ojee, wat als dat linksche wereldbeeldverhaal eens ergens niet zou kloppen en de wereld echt wel redelijk hard ende wreed is?

Zo ook het CO2 alarm geleuter. Een beetje vulkaanuitbarsting braakt in een uurtje tijd zoveel CO2 uit dat de misleide Nederlandse angstgelovers dat nog in geen miljoen jaar kunnen compenseren.

Maakt niet uit, gewoon door blijven drammen, de vliegerij vergeten maar wel automobilistje pesten, een put in ieders tuintje van 150 meter propageren voor een slecht werkende oorverdovende warmtepomp, belastingen omhoog want mileu en zo kan je tot in het oneindige doorgaan.

Politiek? Geen kloten, laat staan verstand en compleet over de hele linie in de zak van de mileumaffia met hun verdienmodel. Want dat is het gewoon tegenwoordig, een industrie net als bij de dobbernegers met verdienmodel en bijbehorende maffia. Ik word er zooo moe van, die milennium sneeuwvlokjes randdebielen. 'k Ga maar weer verder, ff naar winkel op de hoek.

Kinkfactor | 28-11-18 | 15:47

Je hebt het digitale klimaat en het echte klimaat.
Het digitale klimaat is het klimaat dat bestaat in rekenmodelletjes, op vergadertafels, in folders van Greenpeace en in leerboekjes op scholen. Dat klimaat is volkomen kut en wordt met de dag erger. Het is een klimaat met een miljoen verhongerde ijsberen, verzopen continenten en heuse klimaatoorlogen. Dat klimaat bestaat niet.
Dan is het het echte klimaat. Al eeuwen niet echt veel aan de hand. Soms beetje warmer, soms beetje kouder. Af en toe meer regen, soms minder. Best saai eigenlijk. Wel heel erg complex. Ze proberen het echte klimaat te dupliceren in rekenmodelletjes. Lukt niet echt. Het echte klimaat gaat een beetje haar eigen gang en trekt zich verrekte weinig aan van mensen.
Mensen, bangmakerij is waar wij het meest bang voor zouden moeten zijn.

Zeddegeizot | 28-11-18 | 15:13

Effe Piers Corbyn filmpjes (ja - het broerje van...) op youtube kijken. Toch een iets andere mening voor de nodige balans in de "discussie" over klimaat.

oplosmiddel | 28-11-18 | 15:05

Niet bindend maar in Nederland kun je verwachten dat de rechter in geest van dit VN akkoord een uitspraak zal doen en het voor Nederland bindend zal maken. Zal al een groep speciale advocaten klaar staan om dit te forceren. MO met name Golfstaten nemen geen vluchtelingen op of stoppen ze in vluchtelingenkampen waar ze worden worden verzorgd door VN.

jaap932057795966 | 28-11-18 | 15:01 | 1

Stom hoorde bij ander item van fvd en gl.

jaap932057795966 | 28-11-18 | 15:03

Doordat de ijskappen door hun grootte hun eigen gravitatieveld opwekken wordt de zee in onze contreien naar de polen getrokken. Als de Noordpool afsmelt zal het water hier dalen.Ook zal Groenland, doordat het bevrijdt wordt van een enorm gewicht (net als de Zuidpool) als landmassa omhoog komen.

Vraag je een klimatoloog naar zijn mening, dan krijg je iets anders te horen dan wanneer je het een geoloog vraagt. Als je gereedschap een hamer is, lijken alle problemen op spijkers.

Sans Comique | 28-11-18 | 14:56

We moeten iets DOEN. We moeten NU iets doen. Straks is het TE LAAT. Geloof mij nou, die warmtepompen, zonnecollectoren en windmolens betalen zich over 40 jaar écht wel terug. Wat vind u belangrijker, dat Nederland niet overstroomt of dat uw kind kan gaan studeren of geen honger lijdt. Nou dan.

Sans Comique | 28-11-18 | 14:49 | 1

Hahaha, Sans Comique, nou heb je me goed te pakken. Want is je verhaal nou sarcasme op een hoog niveau of meen je het echt? Ik blijf twijfelen, dus goed gedaan jochie!

Kinkfactor | 28-11-18 | 15:53

Yeah, right. Alsof de totale 0,0012% menselijke CO2 er iets toe doet.
U bent in de maling genomen Nederland.

MooseNL | 28-11-18 | 14:26 | 2

Wordt

Bolder | 28-11-18 | 14:58

blijft

Shareholder II | 28-11-18 | 16:06

Kunnen we die VN niet preventief ruimen?

Eucalyppta | 28-11-18 | 14:15

De formule 1 komt naar Nederland dus dan zal het allemaal nog wel meevallen met de uitstoot.

WdeZwijger | 28-11-18 | 13:42

Als verstandige mensen nu eens geen kinderen meer nemen in het kader van verantwoordelijkheid nemen voor t nageslacht. Dan rest uiteindelijk een islamitische heilstaat met enkel GL kindslaven.
Prachtig toch?

schoon-schip-maken | 28-11-18 | 13:23

Of het nu het onderwerp 'klimaat' is, of 'Rusland', of 'Trump', de media willen daarover niet alleen informeren, maar bovenal dicteren hoe de lezer daarover zijn of haar mening vormt. Voortdurend valt op te merken bij 'links' (het definieert ze als 'links'), dat ze de burger wantrouwen. Ze dragen zelf graag een boerka met plaat voor de kop waarop 'vrijdenker' staat, maar staan niets of niemand buiten die boerka toe om vrij te denken. Het gaat niet over CO2, meer of minder CO2, maar over het dwangmatige denkpatroon waarmee dit onderwerp wordt opgedrongen. Zo hebben we een staatssecretaris die aan de lopende band oekazes bedenkt tegen genotwaren, want - dat is de achterliggende gedachte - genieten zelf is zondig. De grootste oerzonde is en blijft: vrijdenken.

Eeuwig..Op..Vakantie | 28-11-18 | 13:19 | 1

Maar het staatsjournaal blijft iedere avond indoctrineren net zolang tot U overtuigd bent door het tuig.

likdoorn | 28-11-18 | 13:25

Co2 is de misleidende reden die de klimaat maffia ons door de strot duwt. Co2 heeft geen enkel effect op de opwarming van de aarde. Sterker nog, co2 zorgt voor vergroening van de aardkloot. Maar de meute is met de co2 hoax makkelijker te manipuleren. Co2 staat voor geld uit de zakken kloppen van het proletariaat.
Methaan, lachgas, F-gassen en zonnevlekken zorgen voor opwarming. Maar met deze begrippen kan je veel moeilijker de domme meute bereidt krijgen extra geld neer te leggen voor eco belastingen, warmtepompen, isolatie maatregelen en totaal kansloze elektrische auto's.

Humorousbff | 28-11-18 | 13:18

Het wachten is op de volgende ijstijd, binnenkort. De IJSheiligen. Dat zal ze leren
die klimaat heiligen.

Goedzo | 28-11-18 | 13:18

Hoorde vanmorgen op WNL een ”deskundige” zeggen dat door het ontdooien van de poolkappen de zeespiegel bij Nederland “tientallen meters” gaat stijgen. Ooit gezien hoe groot de oppervlakte van de oceanen is ten opzichte van de poolkappen???

Leffe Blonde | 28-11-18 | 13:11 | 2

Wel zo'n 100 meter zelfs. De ijskappen smelten (met tussenpozen) al sinds we in het interglaciaal zitten. Over 10.000 jaar is de zuidpool gesmolten. Dankzij de menselijke invloed op het klimaat zal het een paar duizend jaar sneller gebeurd zijn. Willen we de zeespiegelstijging stilleggen, of terugdraaien dan moeten we een nieuwe ijstijd creëren.

GerbenW | 28-11-18 | 14:18

De gemiddelde temperatuur op de zuidpool bedraagt in de poolzomer -30 tot -35 Celcius en in de winter -60 tot -65 C. Dus om al het aanwezige poolijs te laten smelten moet de temperatuur op de zuidpool 65 graden stijgen. In dat geval is de temperatuur elders op aarde wellicht al boven de 100 C gestegen. Geeft stoomvorming, verdamping van oceanen, zeespiegeldaling. Paniekpaniek.

jacobh-59 | 28-11-18 | 18:39

Grappig dat ik 2 nieren moet verkopen voor een warmtepomp terwijl in USA nog auto's rond rijden met 6 litermotoren en de kolencentrales in China als paddenstoelen uit de grond schieten.

Rest In Privacy | 28-11-18 | 13:04 | 2

Ja, maar die yanken en spleetogen krijgen dan niet net als U een gedenktegeltje voor aan de muur met "Hier woont een Echte Deuger" erop uitgereikt door een GroenLinksch oppergoeroe of misschien wel die afgekeurde PvdA'er Samsom himself.

Kinkfactor | 28-11-18 | 16:13

"terwijl in USA nog auto's rond rijden met 6 litermotoren”
Niet alleen in de USA hoor, kan ik je uit eerste hand vertellen.

Majoor Pikindewind | 28-11-18 | 18:16

Laatst een onafhankelijke, dus niet aan een partij gebonden politicus in een TV-panel gehoord: "wanneer gaat die klimaatreligie nou eens stoppen?"
Ook gehoord, maar dan van zomaar een (geleerde) kennis:
de klimaatschommelingen zonder ons bekende oorzaak door de eeuwen heen en die dikwijls al veel heviger waren dan deze die ons nu voorspeld zijn, komen waarschijnlijk door de zonnevlekkenaktiviteiten. Pas sinds kort is de wetenschap in staat om dat enigszins te volgen. En hup, daar gaat een nieuwe bangmakerij die misbruikt wordt om "het volk" te manipuleren. De ouderen onder ons zijn de ong. 30 jaar geleden voorspelde nieuwe ijstijd nog niet eens vergeten. Pas in het nieuws: een satelliet naar de zon om eens goed van dichtbij te gaan kijken. En nog eentje naar Mercurius, ook lekker dicht bij de zon. En wat weet "men" intussen? Dat er nog heel wat meer onheil op komst is, van de zon dus. Bovendien kon "men" al vaststellen dat onze zusterplaneten ook aan het opwarmen zijn. Ook die zonder of bijna zonder dampkring. Allemaal door die hete zon, die NIET konstant schijnt. Maar dat mogen we nog niet weten met z'n allen!

cyrieltje | 28-11-18 | 12:59 | 3

Tuurlijk niet, onder de noemer "Klimaat" kun je op vele manieren mensen geld ontfutselen.
Die "kip met gouden eieren" gaan ze niet slachten.

Kanarie_Geil | 28-11-18 | 14:08

Er wordt weer een hoop pseudo-wetenschappelijke onzin verkondigd in de comments. Het idee van een "voorspelde ijstijd" was sensationalisme van de pers in die tijd, waardoor het in het geheugen van mensen is blijven plakken. Literatuurstudies laten echter zien dat zelfs in de jaren 60-70 slechts 10% van de klimaat-gerelateerde papers een temperatuurdaling (of "nieuwe ijstijd") voorspelde; de meerderheid voorspelde toen al opwarming. En als je denkt dat dingen als zonneactiviteit, Milankovitchcycli, oceaancycli en dergelijke niet al lang en breed in alle klimaatmodellen zijn verwerkt heb je je er duidelijk nooit in verdiept. Dus ja hoor, we mogen allemaal best weten dat de zon geen constante output levert, dat zal elke klimaatwetenschapper ook beamen. Dan moet je er alleen wel eens een boek of een paper over lezen.

Machinefabriek | 28-11-18 | 15:58

Cyclus 24 zitten we momenteel in, geloof ik. 25 zou spannend kunnen worden met terugtellen naar de laatste "micro-mini" "ijstijd" toen zelfs de Theems dichtvroor. Brrr!

Kinkfactor | 28-11-18 | 16:20

Uitstekende debunk! Thnx

Knoopsgat | 28-11-18 | 14:17

Yep, hoe het KNMI voor de linkse clubs, politiek en andere grootverdieners over de rug van de belastingbetaler de kluit belazert. Graag gedaan hoor!

Kinkfactor | 28-11-18 | 16:24

1000 miljard euro in 30 jaar voor misschien een tiende milimeter minder zeespiegelstijging over 100 jaar? Geen zin in. Liever gratis onderwijs en halvering belasting.

Gewinflipt | 28-11-18 | 12:45

Ongeacht de toekomst is de huidige dramatische afname van soortenrijkdom een grote schande.

Alquest | 28-11-18 | 12:43 | 2

Hebben wij ook schuld aan het uitsterven van de dinosaurus en 90% van de toen levende soorten?

Leffe Blonde | 28-11-18 | 13:15

Leffe Blonde | 28-11-18 | 13:15
550 miljoen jaar geleden; Snow Ball Earth. 250 miljoen jaar geleden, de Permiaanse Uitsterving. 95% van alle in zee levende soorten en ongeveer 70% van de gewervelde landdieren stierf uit bij de Perm/Trias-overgang.

Maar omdat de dodo is verdwenen waar wij bijstonden moet ik nu geloven dat wij Mensen schuldig zijn aan de 6de massa extinctie. Hoezo paniekzaaien.

Hoe vaak lees je niet; Dit-en-dat gebied bevat 5 keer meer soorten dan eerder werd gedacht, of; 10 keer meer exemplaren van die soort dan gedacht, of; Nadat men 100 jaar dacht dat een soort was uitgestorven is die toch weer gevonden.

Dan denk ik; dergelijke cijfers worden dus ook om politieke redenen gefabriceerd en het heeft met wetenschap niets meer van doen.

Sans Comique | 28-11-18 | 15:11

2 graden 'opwarming' tov welk referentie punt????
nl.wikipedia.org/wiki/Kleine_IJstijd#...
Liegen, draaien, graaien, graantjes meepikken, duurzaamheid voor het Westen terwijl de wereldbevolking elke dag 1 miljard houtvuurtjes, droge koeiepoep, kolen en petroleum moet stoken om eten te koken en te verwarmen. Doemscenario's van milieuprofeten: www.climategate.nl/2018/11/stoppen-me...
Maar wat is dan het doel? Het is m.i. een dwangmatige aanzet met als doel de stichting van een wereldregering onder de paraplu van een Maxistisch-islamitische bewind hetgeen zich nu al hier te landen, in Europa en VN tracht te nestelen. De integratie van continenten (Eurabia), wegvallen van grenzen, vermengen van rassen en integratie van financiele bolwerken is nu reeds vergevorderd met alle consequenties van dien...
De bijbel voorspelt aan het eind der tijden een wereldregering (Babylon) onder het gezag van een terreurkoning die alle landen en financien beheerst gekoppeld aan een getal in een scenario van een wereldwijde grote verdrukking en vervolging door toedoen van een massale dwaalgodsdienst. (Het is dus een religieus-politiek stelsel) Tja, welke godsdienst zal voornamelijk het centrum worden van deze ontwikkeling? Geen idee....'t Zijn toch allemaal maar sprookjes?
Of:
www.2025initiative.org/about
www.frontpagemag.com/fpm/261559/end-w...
Weinigen hebben deze spirituele ontwikkelingen in de gaten omdat het smalend als onzin wordt weggehoond. Daarom voorspelt de bijbel dat het openbaar worden van dit stelsel bij de gewone burger inslaat als een bom...'plotseling'.

matrixbluepill | 28-11-18 | 12:34 | 3

Dat zijn niet de enige profetieën uit de bijbel die in deze tijd exact uitkomen. Profetieën van duizenden jaren geleden. Ook de huidige afkeer van God en gebod is voorzegd.
Men gelooft eerder de absurde evolutieleer dan het ooggetuige verslag van God zelf in de bijbel. De evolutielener steunt op meer en absurdere wonderen dan je in de bijbel vind. Het staat een ieder vrij om er in te geloven, maar wees zo eerlijk toe te geven dat evolutieleer een religie is.

HoudHetSimpel | 28-11-18 | 12:56

Elke godsdienst is een dwaling.

Solar666 | 28-11-18 | 13:04

Evolutie is ook zo'n container begrip. Als er natuurlijke selectie meebedoeld wordt of epi-genic tagging van genen, dan geloof ik er ook in, in elk ander geval is het een zeer onwaarschijnlijke theory die er is om maar iets te hebben voor het verklaren van leven en soorten omdat de meest logische verklaring, voor velen ondenkbaar is.

Tronald_dump | 28-11-18 | 13:09

Als zelfs een van de laagst gelegen landen ter wereld nog altijd nauwelijks in actie komt, dan mag je aannemen dat nog meer schrille bangmakerij wellicht niet het gewenste resultaat zal geven. Sterker nog, wellicht werkt het averechts.

Tip: probeer eens een redelijke benadering, met een realistisch afbouwscenario voor fossiele energie en focus op aanpassing ipv maakbaarheid. Gebaseerd op feiten. En echte berekeningen hoeveel van de geprojecteerde behoefte überhaupt kan worden overgenomen door duurzame energie. En op welke termijn. Vond het Weltschmerz interview met die meneer van het groene illusie boekje in die zin een openbaring. Wist precies mijn unheimliche gevoel mbt het huidige klimaatbeleid te duiden.

Gen. Maximus | 28-11-18 | 12:30 | 1

Tip voor je honderden miljarden uitgeeft aan maatregelen: Zoek eerst de waarheid voor je een niet bestaand probleem oplost. Er zijn tienduizenden wetenschappers die totaal niet in de CO2 religie mee gaan. Alleen die krijgen geen podium, geen budgetten etc. Het verdienmodel van de CO2 fraudeurs is machtiger en beheert het geld. Welk groot nieuwsmedium durft zijn nek uit te steken om de andere kant van het verhaal breed uit te meten?

HoudHetSimpel | 28-11-18 | 13:01

Dat het klimaat aan het veranderen is, valt niet te ontkennen. Vooral de oudere reaguurders zullen toch ook gemerkt hebben dat het gemiddeld warmer is geworden. Opvallend is de toenemende droogte. Hier in Twente is regen een zeldzaam verschijnsel geworden. Naast natuurlijke processen, heeft de mens (alleen al door de forse toename van het aantal wereldburgers) hier wel degelijk invloed op. Maar helpt het als het speldenknopje Nederland alleen maatregelen neemt. Waar doet Donald Trump, wat doen India en China? Er zal dus wereldwijd behoorlijk veel moeten gebeuren, maar je kunt natuurlijk de kop in het (hete) zand steken en doen of er niets aan de hand is.

Mannes | 28-11-18 | 12:23 | 6

De zomer van '75 en '76 was anders ook niets mis mee.

Rest In Privacy | 28-11-18 | 12:59

Het klimaat is in beweging, waarom mensen het een verandering noemen is mij een raadsel. Verandering is namelijk de enige constante in ons universum, er is geen enkel systeem in de natuur dat stabiel is.

Solar666 | 28-11-18 | 13:06

De heel oude reaguurders herinneren zich de hete periode in de 20er en 30er jaren die thans onverklaarbaar uit de historische data zijn verdwenen. De historische temperatuurgegevens zijn naar beneden bijgesteld om een frauduleuze gestaag toenemende temperatuur ontwikkeling te laten zien.
De temperatuurontwikkeling op aarde volgt precies de zonne activiteit. Wie mij kan uitleggen hoe de mens de zonneactiviteit ontregelt mag de Nobelprijs krijgen.
De heel oude reaguurders vinden dat de warmte nu best wel meevalt in vergelijking met de periode voor WW2.

HoudHetSimpel | 28-11-18 | 13:06
▼ 3 antwoorden verborgen

Vraag es aan al die mafketels van de Volkskrant beneden de 40 of ze wel es van de Club van Rome hebben gehoord . Over " faal " gesproken. Nou vooruit dan .. voor de broodeters van de Volkskrant ..: nl.wikipedia.org/wiki/Club_van_Rome
Het zou op z'n minst moeten aanzetten tot enige scepsis !

daytripper | 28-11-18 | 12:23 | 1

De Malthusiaanse catastrofe verkoopt nou eenmaal goed, een tijdje.
Wat me opvalt is dat die club nog steeds bestaat en de leden zijn economen, sociologen, juristen, politici, antropologen etc. Ik zou een tweedehands autoverkoper nog eerder geloven dan dit clubje pseudo-intellectuelen.

Joris Beltsin | 28-11-18 | 12:55

Ik weet nog een item waarop heel veel CO2 uitstoot kan worden verminderd. De voedseltransporten naar Afrika.
- Uitstoot van het transport.
- Minder hongerbuikjes betekend minder uitstoot.

Bovendien bespaart het miljoenen die voor autochtonen Nederlanders kan worden aangewend.

Musashi | 28-11-18 | 12:13 | 2

Voor taalles hopelijk?

massaal | 28-11-18 | 12:38

Klopt helemaal maar zoiets vind men nog steeds een taboe.

Solar666 | 28-11-18 | 13:07

Het is toch ook een mooi verdien model dat klimaat. Elke keer weer doen alsof het erger is geworden. De burger betaald toch wel.....

TeddyWankSpider | 28-11-18 | 12:11

Met kerst op Tenerife met de LH1838, heerlijk. In ieder geval geen witte kerst.

bergsbeklimmer | 28-11-18 | 12:07

Het is sowieso vrij vreemd dat de investeringen deels als land (lees: belastinggeld, het gezamenlijke huishoudpotje) moeten worden gedragen terwijl de exploitatie door belasting ontduikende, miljardenwinsten boekende, prijs daarmee onnodig hoog houdende, asociale ondernemingen geschiedt.

Stompe_Loeres | 28-11-18 | 12:01

Zuid-Limburg had vroeger al een subtropisch klimaat met een kustlijn getuige de metersdikke door zee afgezette lagen mergel met allerlei schelpjes en zeefossielen incluis. Waarschijnlijk veroorzaakt door aliens die op houtkachels stookten of met diesel-ufo's rondvlogen.

B.Spiritus | 28-11-18 | 11:56

----
Duizenden mensen wonen illegaal op een vakantiepark op de Veluwe. Onder hen zijn honderden mensen die bewust buiten het zicht van autoriteiten willen blijven, onder meer vanwege crimineel gedrag. Ongeveer een kwart van de bewoners van een vakantiepark behoort tot een kwetsbare groep, en hun aantal groeit.
----------
Het is wel duidelijk wie daar zitten. Oppakken, enkele reis thuisland, huisjes afbreken en teruggeven aan de natuur.

Rest In Privacy | 28-11-18 | 11:54

Ze willen meer gratis geld en dat mag U gaan betalen.

Sliptong | 28-11-18 | 11:54 | 1

En vinden die zelfde figuren die zeggen dat wij (het volk) niet mogen stelen.

FreeVogelaar | 28-11-18 | 11:57

Gisteren op de staatsomroep dus dan is het waaar. Tien bedrijven stoten grootste deel van Nederlandse bedrijfsleven uit. Dat is tervergelijking drie keer zo veel als alle huishoudens bij elkaar. Lijkt me goed begin om daar eens naar te kijken.
nos.nl/artikel/2261119-tien-bedrijven...
O ja, hun uitstoot is de afgelopen 5 jaar alleen maar gestegen dus lijkt er op dat ze het niet eens proberen.

jip_86 | 28-11-18 | 11:53 | 1

Maar wat zij voor ons verdienen en aan belasting betalen, doet onze regering weer leuke dingen van. Zoals... ehh...

Rest In Privacy | 28-11-18 | 11:59

75% van het volk gelooft dit door de gevoerde propaganda van afgelopen tientallen jaren.
Kost maar e 25 miljard per jaar. Niets aan de hand dus.

ProAsfalt | 28-11-18 | 11:47

En de zeespiegel stijgt nog steeds met pakweg 20cm/eeuw, zoals ie al eeuwen doet. Niks aan de hand dus, allemaal paniekzaaierij van belanghebbende klimaatmafia. Smerige leugenaars en volksverlakkers zijn het. In Frankrijk staat de guillotine al klaar....

echt_links | 28-11-18 | 11:47 | 2

Ja, en de Regeringen en Brussel die vinden de extra belastinginkomsten het aller belangrijkste, dan Kunnen ze nog meer de Omvolking verwezenlijken.

FreeVogelaar | 28-11-18 | 11:55

Ja en de aarde is plat.

massaal | 28-11-18 | 12:39

Voor veel van die paniekzaaiers is een goed milieu een principezaak maar een of twee keer per jaar een vliegvakantie wel een eerste levensbehoefte. Dat dan zonder BTW op kerosine, zonder vliegtax en het liefst binnenkort vanaf Lelystad zodat half Nederland ze kan horen, ruiken, zien en uitzwaaien.

DasNouJammer | 28-11-18 | 11:42

Fors belasting te heffen over het hebben meer dan 2 kinderen.
Maak het heffen van rente op leningen een misdaad.

ChatBot | 28-11-18 | 11:41

No kids no CO2......

2CVOcean | 28-11-18 | 11:39

Ik behoor nog tot de generatie die in de 70er jaren de discussies over de naderende ijstijd volgde. Vanaf de 20er jaren was de aarde flink afgekoeld. De temperatuurcorrecties na die tijd hebben niet meer gedaan dan deze afkoeling compenseren.
Als je nu naar de frauduleuze data van de klimaatwetenschappers kijk dan zie je die afkoeling niet meer terug. De gegevens zijn aangepast waardoor het verleden kouder gemaakt is en het heden warmer.
Dit is de grootste scam ooit. De fake klimaatwetenschappers en overheden verbranden alleen al in Nederland honderden miljarden aan een probleem dat niet bestaat.

HoudHetSimpel | 28-11-18 | 11:35 | 2

Ik ben van de generatie die bang gemaakt werd voor zure regen. Hoor er niets meer over...

DasNouJammer | 28-11-18 | 11:44

En het gat in de ozonlaag !

ivanhoe bergs | 28-11-18 | 12:49

Misschien de volgende klimaattoppen maar via videoconference? Of internationaal overleg in brede zin per videoconference?
Scheelt tienduizenden vliegbewegingen per jaar.

Parel van het Zuiden | 28-11-18 | 11:25

Die nieuwe 911 ziet er weer heerlijk uit!

Lucifer | 28-11-18 | 11:20

Wilde gisteren benzine tanken, was de benzine op. Guess what, kwam door het klimaat.

Mr.Crowley | 28-11-18 | 11:19

In de chicste buurt van Amsterdam, de Concertgebouw- en Vondelparkbuurt, hoofdzakelijk bevolkt door gearriveerde D66- en PvdA- adepten en GroenLinks stemmende bakfietsvrouwtjes, ziet het op koude avonden blauw van de uitstoot van al die trendy houtkachels & open haarden die bij dure verbouwingen door onderbetaalde Poolse vaklui de afgelopen jaren de kapitale panden zijn ingefrommeld.

Allemaal een abonnement op de NRC en/of Trouw en/of De Volkskrant, en de mond vol hebben over duujjjzaamheid, Het Klimaat en Het Muljeu, en ondertussen rondrijden in een achtcilinder Mercedes G-klasse en/of een achtcilinder Range Rover, en elke avond de hele wijk in de smog zetten met je houtkachel en/of open haard. En ondertussen het vrouwtje met de kids laten rondpeddelen op een excuus-bakfiets.

Peter Emile | 28-11-18 | 11:19

Ik stel voor dat in alle landen waar de bevolking de komende jaren exorbitant dreigt toe te nemen de vrouwen en meisjes in hun vruchtbare levensfase verplicht de pil in de pap krijgen.

pa_niek | 28-11-18 | 11:18

Nederland die voor slechts 0,5% verantwoordelijk is voor de wereldwijde uitstoot kan zich niet permitteren hier drastisch verandering in te brengen. Het is ook zwaar overdreven zo een minieme hoeveelheid aan te pakken.

djeco | 28-11-18 | 11:16

Ik stel voor dat we dit in de wederopbouw meenemen. Ik kan me namelijk geen maatregel voorstellen die duurzaam zal blijken tijdens de interne en externe conflicten die politiekcorrecte politici nu voor ons aan het voorkoken zijn.
.
Mijn voorstel is om tijdens de volkstribunalen die zullen volgen in ieder geval geen brandstapels voor deze schuldigen te gebruiken. Beter voeren we ze aan de varkens.

Parel van het Zuiden | 28-11-18 | 11:14

New Danish Paper Wrecks CO2 Theory Of Global Warming

We find a lack of warming in the ocean air sheltered temperature data – with less impact of ocean temperature trends – after 1950. The lack of warming in the ocean air sheltered temperature trends after 1950 should be considered when evaluating the climatic effects of changes in the Earth’s atmospheric trace amounts of greenhouse gasses as well as variations in solar condition

notalotofpeopleknowthat.wordpress.com...

Nederland, West-Europa zit in de Ocean Air Affected category.
Zonder invloed oceaan stijgt de temperatuur niet of daalt zoals Midden en Oosten van de USA, en China

Zwizalletju | 28-11-18 | 11:14

het enige wat eventueel zou helpen is de wereld bevolking drastisch terug dringen...
je wordt niet goed als je al die bevolkingsgroei modellen ziet dus stoppen met inenten, geen ontwikkelings hulp meer, geen voedsel hulp meer, laat ze oorlogen lokaal uitvechten, bootjes terug sturen etc dat is het enige wat eventueel zou helpen... de wereldwijde bevolkings groei is het echte probleem maar nee hoor men gaat hier een paar warmte pompen instaleren dat zet pas zoden aan de dijk, NOT

Captain_Dipshit | 28-11-18 | 11:11 | 1

Of we laten de islamisering hier verder oprukken. Binnen honderd jaar hebben we hier in Europa de uitstoot en het energieverbruik van een derdewereld economie.

Joris Beltsin | 28-11-18 | 11:44

Kinderlijk om te denken dat de CO2 uitstoot op wereldniveau kan worden verminderd. Voorlopig zal als gevolg van bevolkingsgroei en sterke toename van de welvaart in diverse landen de CO2 uitstoot alleen maar toenemen. Hooguit kan de snelheid van de toeneme wat worden vertraagd. Daarbovenop komt nog de vraag of het uberhaubt nut heeft om CO2 te reduceren. Het afremmen van de bevolkingsgroei lijkt me veel effectiever voor het behouden van een leefbare Wereld.

watazooi | 28-11-18 | 11:10 | 1

Alsof dat laatste een optie is

Haatgenerator | 28-11-18 | 11:14

Graag wil ik de vk er op attenderen dat ze de vuile stinkende bussen van kozp vergeten zijn in dit overzicht.

pa_niek | 28-11-18 | 11:08

Proberen het klimaat te bezweren,
is toch een beetje voor God spelen...

Kanarie_Geil | 28-11-18 | 11:08

net zoals alles, het wordt politiek gemaakt waardoor het weer een gevecht wordt tussen verschillende partijen.

Ik denk dat er wel dergelijk iets aan de hand is en dat wij met z'n allen op de hele wereld iets aan de vervuiling moeten doen maar dan wel op basis van objectief onderzoek en met milieuvriendelijke oplossingen en geen oplossingen die bepaalde groepen het best uitkomen.

Dus goed kijken naar kernenergie, goed kijken naar totale vervuiling van elektrische auto, windmolens etc. en de minst vervuilende opties kiezen.

Fedde71 | 28-11-18 | 11:07

Daarom:
Doe actief mee met het Volksreferendum-buiten-de-Kiesraad op 20 maart 2019.
Dat kan al door uw gemeenteraad te verzoeken medewerking te verlenen aan ons verzoek om een tafeltje, koffie en toegang tot toilet. Ja, dat mag u zomaar. Maar u kunt ook actief met een paar maatjes zelf een stembureau te bemensen.
De vraag is simpel: willen we het €1,000 Miljard (€1,000,000,000,000) kostende klimaat-energiebeleid voor iets van 0,00014 graden minder wereldwijde opwarming in 2100.

www.burgercomitenl.nl

Rest In Privacy | 28-11-18 | 11:06

Het feit dat klimaat critici weggezet worden zegt iets over het gebrek aan degelijk onderzoek in de voorgaande jaren. Als er nu ineens zoveel haast bij is wat hebben al die onderzoekers voorheen dan gedaan dat ze nu ineens massaal alarm slaan?

Nu als een kip zonder kop rondrennen en roepen dat er nood aan de man is resulteert niet in doordachte doeltreffende oplossingen, er zal meer openheid in dit hele debat moeten komen want als je ook maar één kritisch woord laat vallen ben je een scepticus die zijn mond moet houden.

Het toont maar weer eens aan hoe beperkt we eigenlijk zijn als mens, we denken zoveel te weten en uiteindelijk blijkt dat we niet eens in staat zijn om de planeet waarop we leven goed te begrijpen. We laten toe dat een bepaalde bevolkingsgroep ten koste van ons voortbestaan geld verdienen, Miljarden om als god in Frankrijk te leven terwijl aan de andere kant van de wereld mensen van de honger omkomen.
Ik schaam mij diep voor mijn soort, en kan alleen hopen dat we tot inkeer zullen komen en weer menselijk zullen worden zodat we in vrede met elkaar op deze prachtige planeet kunnen leven zonder elkaar naar het leven te staan.

Die gele hesjes zijn zo'n gek idee nog niet, laat zien dat je het niet eens bent met wat er gebeurt, RUS, EU, VS OF waar je ook vandaan komt we zijn allemaal mens en hebben allemaal evenveel recht om te leven. Wie dat niet inziet en begrijpt zorgen ervoor dat we werden wat we nu zijn.

Steek de handen in elkaar, verdiep je in wat gaande is.

pickalilly | 28-11-18 | 11:02 | 1

"dat we niet eens in staat zijn om de planeet waarop we leven goed te begrijpen".
Er zijn maar weinig problemen zo ingewikkeld als het klimaat van deze planeet. Met natuurkunde kom je op deelgebieden een heel eind maar dat geldt niet voor het totaal. Het klimaat is een complex en deels onbekend samenspel van een enorme hoeveelheid factoren, die onvolledig worden beschreven mbv 2e orde differentiaalvergelijkingen (waarvoor niet eens analytische oplossing bestaan) en er zijn onvoldoende gedetailleerde observaties beschikbaar om een totale theorie te toetsen (en dan hebben we het nog niet over chaos-effecten). Kortgezegd, een omvatten klimaattheorie is een brug te ver voor de huidige wetenschap. Het prutsen met klimaatmodellen heeft niets met natuurkunde te maken maar met (onbetrouwbare) statistiek.

Joris Beltsin | 28-11-18 | 11:29

Als je alleen al in Tarragona kijkt Basf, de uitstoot zie ik in mijn huis de zee opgaan, 65 km onder Tarragona, een Chemische fabriek ernaast.
Gisteren zag ik Nederland met uitstoot van enkele grote fabrieken.
En dan moeten wij aan de warmtepomp.

gato | 28-11-18 | 11:01 | 3

Elk huishouden moet van het gas maar de industrie die goed is voor 90% van het verbruik gaat rustig door met aardgas verbranden. Stuitend hoe de overheid dergelijke details negeert.

Deflatiemonster | 28-11-18 | 11:07

Deflatiemonster | 28-11-18 | 11:07
Inderdaad, maar het schuld-spelletje spelen richting burger loopt snel spaak, onbetaalbaar met de huidige economische/globale situatie, China blaast met honderden kolencentrales de laatste 15 jaar gigantisch veel over de oceanen en ieder moment van de dag zitten er 45000 vliegtuigen in de lucht en goed onderzoek naar deze uitstoot in dunne hoge luchtlagen is nooit gedaan door de politiek (lees belangen)

hagelkruis | 28-11-18 | 11:16

Ha mooi, Tarragona.

Mammeloe | 28-11-18 | 11:20

30/12/2008 : Canada’s Leading Expert : Arctic Ice-Free by 2015

“Things are happening much faster in the Arctic. I think it will be summer ice-free by 2015,” said David Barber, an Arctic climatologist at the University of Manitoba. (niet uitgekomen bij lange na niet)

realclimatescience.com/2018/11/canada...
------------
Guardian 10 aug 2010: 23 Feet Of Sea Level Rise By The Year 2020 (niet uitgekomen)
“What is going on in the Arctic now is the biggest and fastest thing that nature has ever done”

realclimatescience.com/2018/11/guardi...
-------------------
Guardian 20 nov 1974 : New Ice Age Coming Fast (niet uitgekomen)
"the threat of a new ice age must now stand alongside nuclear war as a likely source of wholesale death and misery for mankind."

realclimatescience.com/2018/11/guardi...
-----------
Zeeijs volume nu bijna normaal :Terrifying Times For Climate Alarmists

The global warming scam is collapsing real-time, right in front of our eyes. This must be terrifying to academics, journalists and politicians whose livelihood depends on lying about the climate.

realclimatescience.com/2018/11/terrif...

Zwizalletju | 28-11-18 | 11:00

Ik verplaats me binnen een straal van 10 km rond Gouda lopend of op de fiets, ik vlieg nooit, ik ben vegetariër, ik doe zoveel mogelijk aan afvalscheiding, ik heb de verwarming overdag op een laag pitje, ik gebruik mijn wasdroger zo min mogelijk, ik douche bewust ... Voor iemand met een laisser-faire levensbenadering voelt dit al heel doorwrocht. Wat nog meer dan?!

MickeyGouda | 28-11-18 | 10:59 | 7

Binnenkort het hele Malieveld vol met "roze hesjes" die eisen dat ze mogen blijven reaguren.

Watching the Wheels | 28-11-18 | 11:03

Stop met leven want miljarden Afrikanen en Aziaten hebben ook recht op hun plekje voor hun en hun nageslacht, jij racistische blanke koloniale overheerser. Maar ga eerst nog verder met je boetedoening.

Deflatiemonster | 28-11-18 | 11:11

Ik zou een nette V8 kopen, paar keer per jaar vliegen ook als OV of zelfs de fiets ms een snellere/betere optie is, BBQ volplempen met verantwoorde steaks van de slager, batterijen en wasted toner stiekem in de grijze bak gooien, voor ieder noodzakelijk en smetteloos wit overhemd de droger aanzetten, 3 keer per dag lekker douchen en vooral goed blijven ventileren (dus ramen open) in de winter met de CV op 22C. Dat doet u exact wat de boven u gestelden ook doen in hun privé tijd.....

de directeur | 28-11-18 | 11:23
▼ 4 antwoorden verborgen

Ah, alarm bij de Verenigde Nazi's. Wanneer dat zooitje tot op het bot onbetrouwbare- en corrupte globalisten iets toeteren is het verstandig een zak zout en veel vraagtekens uit de kast te trekken.
Ik maak mij ernstig zorgen over het nieuwe opkomende fascisme dat aangevoerd wordt door met name de VN en de EU.

Jan Passant mk2 | 28-11-18 | 10:57

Over 100 jaar zijn we toch allemaal van deze aardbol verdwenen en is er alleen nog maar islam. laat de islam het maar opknappen.

Rest In Privacy | 28-11-18 | 10:57

Het is simpel:

Geen huizen meer bij bouwen, slechte huizen vervangen. Geef ruimte aan de natuur (houd ook in nog hogere procedure eisen voor asielzoekers) .

Overal ter wereld bomen planten waar roofbouw heeft plaats gevonden. Natuuroppervlakte terugbrengen naar 40 jaar terug. Daar kunnen een aantal miljardairs op de wereld mee helpen toch? Bijvoorbeeld, als zij 10% van hun vermogen schenken, is het snel opgelost

Geef onderwijs in landen waar dit nodig is (en willen ontvangen), kennis geeft vooruitgang en dus minder asielzoekers.

Laat landen hun eigen economieën creëren en dus hun eigen welvaart.

edo2018 | 28-11-18 | 10:54 | 1

En kerncentrales bouwen uiteraard.

Lt-Kol Kilgore | 28-11-18 | 10:55

Wie aan het klimaat(probleem) doet, deugd.
Kun je op verjaarsfeestjes tegen elkaar opdeugen,
"ik rijd rijdt elektrisch", "nou wij hebben een heuse warmtepomp hoor" etc.

Kanarie_Geil | 28-11-18 | 10:52 | 1

"Ik heb voor weinig wat groene planten gekocht bij de tuincentrum."

Rest In Privacy | 28-11-18 | 11:07

Ik schaam me als beta-wetenschapper mijn ogen uit mijn kop voor de klimatologie, met bouwen van hypotheses op modellen i.p.v. op data, met statistisch gegoochel, met tunnelvisie, met heilige dogma's i.p.v. te ontkrachten hypothesen, met alarmistisch selectief blèren over de zwartste van zwarte scenario's om maar geld uit de zakken van overheid en bedrijfsleven te kloppen. Ik schaam me voor toekomstige generaties die niet zullen begrijpen hoe de verlichte grondslag van het wetenschappelijk proces zo te grabbel werd gegooid vanaf eind 20e eeuw. We zijn weer terug bij af, Galileo heet tegenwoordig "klimaatscepticus" en de inquisitie draagt het masker van o.m. de VN.

Wetenschopper | 28-11-18 | 10:51 | 4

Het probleem is mogelijk groter. Toekomstige generaties gaan dit gepruts misschien wel als een probleem van de wetenschap an sich beschouwen. En dan is dit niet alleen heel duur maar vooral het om zeep helpen van de verlichting.

Joris Beltsin | 28-11-18 | 11:01

Denk nog eens goed na over de logica van "om maar geld uit de zakken van overheid en bedrijfsleven te kloppen". Gaat dat geld dan naar de bankrekening van wetenschappers? Geld kloppen UIT het bedrijfsleven? Die zullen er alleen maar dik aan verdienen! Wat doe jij voor wetenschappelijk werk? Schoonspoelen van reageerbuisjes?

Jahowiseffe | 28-11-18 | 11:07

Jahowiseffe | 28-11-18 | 11:07
Een Beta man is geen econoom maar hij heeft wel degelijk een punt. Er is een cultuur ontstaan waarbij je als wetenschapper alleen je onderzoek gefund krijgt als je het juiste klimaatriedeltje meefluit. Een kritisch tegengeluid is zelfmoord. Vanuit het bedrijfsleven zijn er ook voldoende belangen om klimaatinvesteringen aan te jagen en de overheid is altijd op zoek naar een excuus om een belastingverhoging er gemakkelijk in te schuiven. Laten we zeggen dat er een kwalijke gelijkrichting is van belangen tussen wetenschap, bedrijfsleven en overheid die deze gekte mogelijk maakt.

Joris Beltsin | 28-11-18 | 11:37
▼ 1 antwoord verborgen

Klimaatverandering is onontkoombaar omdat de mens met een partijtje aangeboren domheid, loze beloften en kuddegedrag blijft doen wat ie altijd deed: stemmen op de verkeerde partij.

Koos Knak | 28-11-18 | 10:49 | 2

GroenLinks en D66 doen alsof ze de wijsheid in pacht hebben... in feite doen ze niet anders als een stel blinde ezels achter Parijs aan lopen.
Waarbij ze ons opzadelen voor miljarden uitgaven.. en een onbetaalbaar gas, stroom en benzineprijs.
Trump doet hier niet aan mee en houdt de prijs van (schalie)gas en olie lekker goedkoop.

sociaal_econoom | 28-11-18 | 10:56

Trump is ook gewoon een blinde ezel, hij loopt alleen achter een andere colonne ezels aan. Of wil je zeggen dat hij 30 jaar klimaat en milieutechniek gestudeerd heeft?

Haatgenerator | 28-11-18 | 11:09

Wegens de lage rente wordt het mij aantrekkelijker gemaakt om te meer te consumeren en minder te sparen. Dit leidt tot een hogere productie en meer CO2: redt de wereld, verhoog de rente!

happen_maar | 28-11-18 | 10:49 | 2

Dat is de spagaat waarin ze zitten ... dat kan niet meer met al die leningen, de economie zou meteen tot stilstand komen. Er moeten juist leningen bij om de rente die uit het systeem de bank in vliegt te compenseren. Hoe hoger de rente, hoe meer leningen erbij moeten om het systeem niet op te laten drogen. Zie dit filmpje van Positive Money www.youtube.com/watch?v=01IusDeSPE4

Watching the Wheels | 28-11-18 | 10:55

@happen_maar | 28-11-18 | 10:49
Of koop gewoon aandelen van de warmtepompfabrikant. Iets zegt mij dat die binnenkort flink geld zullen opleveren.

Rest In Privacy | 28-11-18 | 11:09

Er komen elke dag netto 200.000 duizend mensen bij, dus niet zo gek dat het toeneemt.

Dutch_Holland | 28-11-18 | 10:49 | 1

Zo simpel is het, maar toename van de mensheid is dan weer goed voor de macro economie.

sprietatoom | 28-11-18 | 11:05

Links is altijd pro wetenschap totdat het over verschillen m/v, IQ of berekenen van begrotingen gaat

Stijl_Loos | 28-11-18 | 10:48

Ze kunnen beter eens een paar bomen planten of andere planten liefst met groenblijvende bladeren, maar in plaats daarvan zie je staatsbosbeheer alleen maar bomen kappen sinds Elco Brinkman en de rest van die cda'ers daar de scepter zwaaiden namens Bouwend Nederland. Het is toch heel simpel. Oude bomen laten staan en er gewoon per gemeente een paar honderd bij planten elk jaar.

Watching the Wheels | 28-11-18 | 10:48 | 2

In plaats daarvan hoor je zo'n muts in het NOS journaal blaten dat het zo erg is dat ze in de Amazone en in Indonesie mogelijk nog meer bomen gaan kappen. Dat dat o.a. door de Rabobank gefinancieerd wordt, daar hoor je ze niet over. Verder zou het beter zijn als ze zich alleen om Nederland bekommeren, dat is iets dat je zelf kunt beinvloeden. Ze zouden bijvoorbeeld bossen rond alle grote steden kunnen aanleggen, nog leuk voor de mensen ook.

Watching the Wheels | 28-11-18 | 10:51

Ik merk ook dat wanneer ik met over een snelweg rijd tussen rijen bomen mijn auto significant zuiniger is, naar schatting zo rond de 10%

witwas | 28-11-18 | 12:24

Even de aarde 2 graden Celsius laten zakken? Even CO2 reduceren, zooo opgelost het oneindige omniversum een lange neus gegeven. Echt wie dat gelooft... Als het waar is, dat de temperatuur echt zo hard gaat stijgen. Evalueren we vrolijk mee of we gaan eraan. Het is niet anders.

ikdenkwat | 28-11-18 | 10:48 | 1

Erger... nu de lucht schoner wordt met minder fijnstof en minder CO-2... komen de zonnestralen warmer en heter of het aardoppervlak terecht.

sociaal_econoom | 28-11-18 | 10:51

Zolang de overheid het hoofd afwend van kerncentrales als de echte oplossing (voorlopig) is er klaarblijkelijk niets aan de hand. He-le-maal niets. Dus ik zeg: next!

Giotto | 28-11-18 | 10:47

Zonder CO-2 gaan bomen en planten dood.
Zij hebben CO-2 nodig hetgeen ze omzetten in zuurstof voor mens en dier....
dit is al zolang de aarde bestaat.

Parijs wil in 2050 dat de CO-2 uitstoot nul is... dat wordt lachen--> bomen en planten gaan dood en de dieren en mensen ook.
Niemand in Brussel, Den Haag of bij de NPO die hier iets over zegt.
Dom, dom en nog eens dom.

sociaal_econoom | 28-11-18 | 10:45 | 4

Dus voordat er auto's waren, waren er ook geen planten?

Haatgenerator | 28-11-18 | 11:04

Dan moeten we wel die bomen en planten die voor ons zuurstof maken planten. Vooralsnog wordt er juist op grote schaal gekapt en dan is er dus teveel aan CO2

koeberg | 28-11-18 | 11:04

sociaal_econoom | 28-11-18 | 10:45
Parijs wil in 2050 dat de MENSELIJKE uitstoot van Co2 naar nul gaat.
De natuurlijke uitstoot van Co2 gaat natuurlijk gewoon door......

Eagle0511 | 28-11-18 | 13:27
▼ 1 antwoord verborgen

Nog ca. 20 jaar fossiel en dan: youtu.be/UlYClniDFkM Ga ik echt nog meemaken!

Fuckinghell | 28-11-18 | 10:44

Ja, het klimaat verandert. En ja, mogelijk speelt de mens hierin een rol. Maar wie gaat India op bellen, dat ze daar hun economische groei even stil gaan zetten? Dat hun kinderen in een oud barca shirtje rond moeten blijven rond lopen, want ja, de economische groei moet maar even stil staan. Omdat we geen hogere dijken hier willen bouwen.

dyslexieman | 28-11-18 | 10:44

At Weatherbell’s most recent Saturday Summary, veteran meteorologist Joe Bastardi presents the main reason why he believes the globe has been warming over the past decades: more water vapor in the atmosphere due to natural ocean cycles.

Panic time for Arctic sea ice doomsayers?

The former Accuweather meteorologist explains why there’s a good chance Arctic sea ice will be rebounding over the coming years: because the North Atlantic appears to be headed into its cool phase, which means less warmth being supplied to the adjacent Arctic.

Bastardi says this is due to the natural ocean cycles, where surface temperatures oscillate on decadal scales.

Bron: notrickszone.com/2018/11/27/40-year-me...

Special Report on Sea Level Rise door Dr Judith Curry :
Conclusions

Here are my conclusions:

The IPCC and other assessment reports are framed around providing support for the hypothesis of human-caused climate change. As a result, natural processes of climate variability have been relatively neglected in these assessments. Arguments have been presented here supporting the important and even dominant role that natural processes play in global and regional sea level variations and change.

Bron: judithcurry.com/2018/11/27/special-re...

Zwizalletju | 28-11-18 | 10:44

Volkskrant: P 10-11:"Wie gaat het voortouw nemen bij deze VN oproep?"
GS reaguurder: "Wie vertrouwt de VN en Volkskrant nog?"
Gewoon Climategate en Groene Rekenkamer volgen en ervaar de fantasie klimaat modellen.

papillon46 | 28-11-18 | 10:41

Kijk eens buiten iedere dag, het aantal file's in ochtend, middag en avondspits. De uitstoot van die auto's dagelijks heeft echt wel een effect op ons eigen klimaar in de afgelopen jaren hoor. 2 graden opwarming heeft te maken met een point of no return. Als dat niet lukt krijgen onze (klein)kinderen een verknalde planeet aarde.

Sci-fi komt ook wel heel dichtbij. Mars moeten gaan bewonen enzo. Aarde wordt langzamerhand een shitplace in het universum. Fuck it. Het probleem is gewoon het aantal mensen hier op deze aarde. En de EU maar volkvermengen. Alles de moeder vanuit afrika binnen halen hier. Natuurlijk joh.

Klutskwijt | 28-11-18 | 10:40

Kortom, het is alles een complot van de deugindustrie die een extra cent wil verdienen aan de burgerman. Want er geloven al die wetenschap niet. We wantrouwen kennis en expertise. Wij weten het heus wel beter. Wir sind Das Volk namelijk. En de elite wil ons laten betalen voor hun eigen goede gevoel en die Tesla voor de deur van hun bakfiets huis in een roomblanke buurt.

Beste_Landgenoten | 28-11-18 | 10:40 | 3

Je sarcastische rant zit toch beter in de buurt van de waarheid, dan het verhaal van een groep wetenschappers met een politieke agenda.... oh irony.

benjeallanggek | 28-11-18 | 10:48

History will prove you wrong. Maar helaas is het dan ook te laat.

Beste_Landgenoten | 28-11-18 | 10:52

Is natuurlijk de schuld van rechts en alt-rechts.

spamzuiger | 28-11-18 | 10:38

Leven op aarde zal ondragelijk worden wanneer de temp 1.5 graad stijgt, aldus VN. Jammer dat GS geen aandacht aan de kueze voor de term "ondragelijk" schenkt.

deluiegriek | 28-11-18 | 10:37 | 2

Historisch zijn warmere periodes juist goed geweest. Veel erger zijn periodes van afkeoling van de aarde.

Glasgow Argus | 28-11-18 | 10:41

Nu je het zegt, dat staat verkeerd inderdaad. Het moet "ondraaglijk" zijn, niet "ondragelijk".

Dutchbeaurouge | 28-11-18 | 10:44

Ja zolang je de winst vooral bij de burger legt ipv. van de "zware" industrie. Wij burgers hebben maar invloed op zo'n 10 procent van de gehele CO2 en energie behoefte. Daar ga je geen winst pakken. Maar bij de industrie kom je aan hun winst, die hebben allerlei slimme manieren en de middelen om de regels te buigen.

Hiesjes | 28-11-18 | 10:37

Het is natuurlijk allemaal niet waar, volgens de zogenaamde kritische jongens. Steek de kop gewoon nog wat dieper in het zand, boor nog wat extra olie op, doe alsof. En je kunt je nog jaren lang verschuilen achter de dwarsliggers over de wetenschappers of volg gewoon een president die nog nooit een boek heeft gelezen, die op zijn onderbuik regeert.

Beste_Landgenoten | 28-11-18 | 10:37

De mens kan zich schamen voor het bevuilen van de woon/werk plek, de openbare ruimten of de wateren. Maar als je dat opruimt, en met je poten de boel niet geheel sloopt(dus wat bos intact laat) ter wille van de poen,dan zal de natuur haar eigen herstellend vermogen inzetten om nog eeuwen na ons door te gaan in haar eigen cyclus van leven en verval. Het bevuilen zit in de grootindustrie die daar ook miljarden aan overhouden en zelfs mensen mee ziek maken. Daar moet Rutte en z'n buitenlandse collega's de dwang en boetes neerleggen, en niet bij de bescheiden burger die de tijd van het in de gracht schijten reeds lang achter zich heeft.

Welles! Nietes! | 28-11-18 | 10:36 | 3

Wij kopen met zijn allen die onzin die de industrie produceren, de macht ligt in onze handen zonder dat de overheid er iets tegen kan doen.
Bent u bereid om niet ieder jaar een nieuwe smartphone, auto, tv, playstation, en noem het maar op te kopen?

pickalilly | 28-11-18 | 10:42

Mee eens

papillon46 | 28-11-18 | 10:45

pickalilly | 28-11-18 | 10:42
Sterker nog... ik koop dat soort shit idd niet!
Jij zal verbaast staan hoever je komt zonder alles wat je noemt.
Zou het je verbazen als ik nog koffie zet, zoals mijn grootmoeder.. gewoon met een keteltje water?... en afwassen kan ik nog steeds handmatig. dus wat betreft kopen van die onzin.. tja, daar moet je zelf idd kritisch op zijn.

Welles! Nietes! | 28-11-18 | 10:53

Aangezien de geleerden er ook helemaal niet uit zijn en elkaar volmondig tegenspreken kan ik alleen concluderen dat we geen idee hebben hoe groot het probleem is en wat we kunnen doen. Alle reaguurders met een grote bek hier ten spijt, we weten het niet en kunnen het ook onmogelijk weten. Domweg GeenStijl napraten zonder na te denken vind ik persoonlijk net zo dom als domweg een god of profeet napraten zonder na te denken.
Dus 2 opties:
- We doen lekker helemaal niets en laten de wereld lekker naar de klote gaan. Dan hebben we lekker geleefd en onze kinderen moeten dan maar zien hoe ze overleven. En misschien valt het wel mee.
- We doen er alles aan om toch het tij te keren. Met het risico dat het voor niks blijkt te zijn.
Ik zeg eerlijk, ik weet het niet. Maar de eerste optie heeft wel een heel groot risico.

Haatgenerator | 28-11-18 | 10:36 | 8

Optie 3 is een hele goede. Maar waar vinden we een onafhankelijke partij met de kennis? In ieder geval niet bij Trump en ook zeker niet bij de VN.

Haatgenerator | 28-11-18 | 10:53

Laten we dan toch maar enige duizenden miljarden (aan belastinggeld) stukgooien, want je weet maar nooit of dat toch een goed idee was. Zonder de mens was er immers maar liefst 0,0014% minder CO2 in de lucht.

me,myself and IK | 28-11-18 | 11:01

@me,myself and IK
Zelfs dat laatste weet je niet. Maar je post het hier wel als een zekerheid.

Haatgenerator | 28-11-18 | 11:11
▼ 5 antwoorden verborgen

Lesje voor GL: een klimaatneutraler Nederland en zielige mensen binnenhalen werkt niet zo goed samen.
Sterker nog; jullie zouden het helemaal eens moeten zijn met die Van Haga.

Rico Tampeloerus | 28-11-18 | 10:36

Vreemd, over de grootste vervuiler (de vliegtuigen) daar hoor je niemand over. Zou dat te maken hebben met het Elite vervoer?

FreeVogelaar | 28-11-18 | 10:35

Macron gaat versneld kerncentrales in Frankrijk sluiten. Dan kunnen onze troepen ook versneld eerder weg uit Mali. Die zitten daar om de Franse uraniummijnen te verdedigen. Niks geen vredesmissie.

Mammeloe | 28-11-18 | 10:35 | 7

@GA
Met zonnepanelen natuurlijk.... en dan van oktober tot maart gewoon even niet rijden.

benjeallanggek | 28-11-18 | 10:43

Glasgow Argus | 28-11-18 | 10:39
Hij zegt letterlijk "objectif de fermeture".
Doelstelling. Boterzachte toezegging.

Rest In Privacy | 28-11-18 | 10:46
▼ 4 antwoorden verborgen

Er moeten meer onderzoeken komen! Zei de wetenschapper gister in nieuwsuur.

azijnseikerT | 28-11-18 | 10:34

Geen probleem. We hebben een deal met Manbearpig. We kunnen weer 5 jaar vooruit.

koeberg | 28-11-18 | 10:34 | 1

Super Duper Serial!

Croxifoxio | 28-11-18 | 11:18

Ophouden met dat gelul over klimaatmaatregelen.
Beginnen met innoveren. Tegen elk soort klimaat.

SamV | 28-11-18 | 10:33

CO2 is het monument voor de domheid van de IPCC.

Zonder CO2 bestaat het leven niet. En dat voor een gas dat slechts 0,045 procent van de atmosfeer uitmaakt.

Menselijke activiteit is goed voor 30 miljoen kiloton uitstoot per jaar. De natuur - aardbevingen, vulkanen, bossen, dieren, oceanen - samen 550 miljoen kiloton.

Een totale scam, “carbon tax”. De komende wereldwijde afkoeling van de aarde, met een minimum zo rond 2046 zal de gemoederen hopelijk tot bedaren brengen. Maar waarschijnlijk gaat het naast hogere energie en voedselkosten vooral ook meer belastingdruk opleveren.

Glasgow Argus | 28-11-18 | 10:33 | 4

Ja joh. Jij hebt ervoor gestudeerd nietwaar?

Beste_Landgenoten | 28-11-18 | 10:41

Klopt zonder CO-2 gaan bomen en planten dood.

sociaal_econoom | 28-11-18 | 10:42

550 miljoen kiloton uit stand, zou Storm zeggen. Hier op kantoor is het (met tamelijk goede moderne ventilatie) 780 ppm. Zal wel deels door de mensen komen. 400 ppm heb ik hier al in geen jaren gezien. Wel geinig dat er zo'n metertje hangt.

Watching the Wheels | 28-11-18 | 10:44
▼ 1 antwoord verborgen

Luister... dat de CO-2 uitstoot verantwoordelijk is voor de opwarming dat hebben de milieujongens verzonnen.
Wat zij willen is dat wij gaan STOPPEN met het gebruik van aardgas, olie, benzine en diesel.
Hiertoe maken ze ons wijs dat de CO-2 uitstoot naar NUL moet.

Iedereen in Brussel en Den haag loopt als een blind paard achter Parijs aan.
Behalve Trump die veegt er zijn kont mee af.

sociaal_econoom | 28-11-18 | 10:32 | 2

Trump gaat gewoon door met het vinden van nieuwe olievelden en het gebruik van schaliegas.
Hij houdt de benzine, diesel en gas in de VS lekker goedkoop... terwijl Parijs, Brussel en Den Haag dit voor ons onbetaalbaar maakt.

Onze bedrijven kunnen dadelijk niet meer concurreren met Amerika...
wij betalen ons scheel voor een beetje gas en olie en moeten miljarden investeren omdat we van het gas af moeten.
Er wordt nergens zoveel gelogen als bij milieu.

sociaal_econoom | 28-11-18 | 10:37

Het is allemaal bedacht om jou geld uit de zaak te kloppen. Het is geen zorg om het voortbestaan. Het is een complot tegen jou. Want die miljeujongens ruiken geld. Jouw geld. Want de wereld is ziek en echte problemen worden uitsluitend verzonnen om jou een hak te zetten.

Beste_Landgenoten | 28-11-18 | 10:43

Ik ben altijd nog aan 't wachten op het wetenschappelijk BEWIJS dat een toename van 360 naar 400 ppm (Parts Per Million; waar hebben we het in godsnaam over?!?!) CO2 de temperatuur op aarde significant beïnvloeden. (Causaliteitsverband)

En NEE, klimaatmodellen zijn GEEN BEWIJS.

Onkel Bratwurstbude | 28-11-18 | 10:31

De grootschalige productie van nieuwe #GeleHesjes draagt ook bij aan de CO2 uitstoot. Dat proces moeten we met geweld de kop indrukken als het kan,

Repelsteel | 28-11-18 | 10:31

Mensen, we zitten allemaal in een bus, die zonder remmen van een berg afrijdt.

We krijgen een klimaat wat vergelijkbaar is op Venus, 96% Co2,
320 graden Celsius, genoeg om lood te smelten.

meneer Q | 28-11-18 | 10:30 | 2

Elk nadeel heb z'n voordeel.

Watching the Wheels | 28-11-18 | 10:39

Dat zou knap zijn aangezien lucht nu voor 80 procent uit stikstof bestaat, en nog geen 1 procent uit co2.

knutsel_ | 28-11-18 | 11:17

toch een beetje relativeren. we leven nu in een koudeperiode, een ijstijd (niet te verwarren met glaciaal, wat in de niet-wetenschappelijke taal ijstijd heet), een periode met ijs op de polen. er zijn veel langere periodes op aarde geweest zonder ijs op de polen. we leven in deze koudeperiode tussen twee glacialen in, dat wil zeggen dat over duizenden jaren de poolkappen nog uitbreiding zullen nemen, misschien wel tot in Nederland, zoals in de voorlaatste glaciaal. de relatieve opwarming door CO2 (er zijn ook nog andere factoren dan CO2 die op korte termijn een invloed kunnen hebben trouwens) is in de komende eeuwen een probleem, maar een voordeel voor de komende duizenden jaren. in veel modellen wordt wel rekening gehouden met de kosten van de opwarming in de komende eeuwen, maar niet met de baten. maar voor het laaggelegen Nederland kan het wel duurder uitvallen, al valt dit, gespreid over een eeuw of twee ook best wel mee.

Zyprexa20mg | 28-11-18 | 10:30

Er is maar 1 oplossing minder mensen op deze aarde
Bij mijn geboorte eind jaren 60 waren er minder dan 4 miljard mensen op de aarde
Toen mijn ouders geboren waren eind jaren 30 waren er 2 miljard mensen op de aarde
Nu ruim 7,5 miljard
De aarde kan dit niet aan

nachtbrakers | 28-11-18 | 10:29 | 2

Om iedereen op deze aarde huizen, auto's, tv's, ijskasten en dergelijke te geven dan hebben we 3 aardes nodig.

meneer Q | 28-11-18 | 10:33

Maar het economisch model heeft het juist wel nodig, het loopt helemaal spaak zonder groei. Groeien, groeien, groeien op een planeet die niet groeit.

Watching the Wheels | 28-11-18 | 10:37

Met de kachel uit worden mijn noten steeds warmer.
Lekker. Zo werkt het leven.

HoerieHarry | 28-11-18 | 10:28

Van 7 miljard naar 7 miljoen, dat is de enige oplossing en tegelijkertijd ook DE oplossing voor alle andere problemen.

JohnJames_001 | 28-11-18 | 10:28

Amechtig interessant.

cat22 | 28-11-18 | 10:28

Zo te lezen heb je je berkblokken al binnen Pritt?

Fart Fader | 28-11-18 | 10:28

Het tegenstrijdige is --> nu de lucht schoner wordt met minder fijnstof en minder CO-2... bereiken de zonnestralen ongehinderd en warmer het aardoppervlak.

Hoe meer we doen wat Parijs, de Volkskrant en de NPO willen - hoe warmer het hier wordt.

sociaal_econoom | 28-11-18 | 10:27 | 1

Het fijnstof zit niet buiten de dampkring maar erin. Dus als fijnstof zonnestralen tegenhoudt dan is dat te laat. Sterker nog: een deel van de zonnestralen die op het aardoppervlak komen reflecteren en gaat weer de ruimte in. Maar niet als ze worden tegen gehouden door fijnstof.

koeberg | 28-11-18 | 10:41

Nou, ik liet vanmorgen Bobby uit en ik kon het toch wel merken hoor.

beau van rtl | 28-11-18 | 10:27

Hoe?! Hoe kan je van de Moeder Aarde en onze zon verlangen of zelfs eisen dat de opwarming maar 2 graden mag zijn? Stel dat onze aarde nu heeeel langzaam dichter om de zon gaat draaien. Langzaam wordt aangetrokken door de zon en zo dus elk jaar dichterbij het vuurtje komt. Dan warmt de aarde gewoon op zonder dat je daar iets aan kon doen.
Las trouwens vanochtend dat er wetenschappers zijn die deeltjes in de atmosfeer willen vrijlaten om het zonlicht te blocken. Zoals as dat bij een vulkaanuitbarsting doet. Helemaal gestoord.

Barbarous_Relic | 28-11-18 | 10:25 | 1

Als we dan te dichtbij komen, smelten we weg. Is het klimaatprobleem ook in een klap (misschien wel letterlijk) opgelost :-)

Bijtendehond | 28-11-18 | 10:33

Toevallig gisteren de podcast van Jan Roos met emeritus hoogleraar natuurkunde Kees de Lange geluisterd. Wel een aanrader! Hij legt haarfijn uit dat deze hele hysterie niet op wetenschap is gebaseerd, maar op aannames en politieke agenda's (met het IPCC als grootste propaganda machine). De laatste jaren is de CO2 uitstoot gestegen, maar de temperatuur zelfs gedaald. Waarom horen we daar niemand over?

Jonkerman | 28-11-18 | 10:25 | 1

Heb je kinderen?

king_dong | 28-11-18 | 10:26

"Regeringen moeten hun inspanningen verdrievoudigen" betekent: de belasting op energie moet 300% extra omhoog. Dat zal ze leren, dat vervuilende volk, beetje leven de hele dag, ademen, vreten en schijten, dat plant zich maar voort alsof het allemaal niks kost! Ontmoedigen dat gepeupel, de knoet erover!

Over 10 jaar zitten we met de hele buurt in één huiskamer rond één elektrisch kacheltje, gevoed door een zelfgebouwd windmolentje (van plastic afval), te kijken naar de NPO via een oude tablet (opgeladen met een zonnepaneel) waar men triomfantelijk weet te melden dat de opwarming van de aarde met 0,0000002% is afgeremd. Hoezee voor "de regeringen".

Dat "de regeringen" er geen fluit aan kunnen veranderen dat er simpelweg teveel mensen op de wereld zijn, die allemaal energie gebruiken, dat "de regeringen" allemaal economisch moeten groeien, de welvaart moeten laten stijgen, wat weer méér energie verbruik oplevert, dat hele vliegwiel laten we gemakshalve maar even buiten beschouwing. Te moeilijk.

Dus wat "de regeringen" gaan doen om de vermeende opwarming te voorkomen? Niks. Kan helemaal niet. Het is óf economische groei en welvaart, óf niet. Het enige wat er gaat gebeuren is dat via massa's "financiële prikkels" iedereen weer meer moet gaan betalen voor energie. Net zolang tot dat in de knel komt met de economie, je kunt je geldje maar één keer uitgeven tenslotte, en dan zijn de oplossingen op. En tegelijkertijd probeert men half Afrika hier naartoe te lokken zodat we nog méér mensen hebben die ook allemaal een lekker warm huis en een autootje willen. Mij ontgaat er iets.

Dus prettige wedstrijd met het redden van de aarde van de mensen die erop rondscharrelen.

Dutchbeaurouge | 28-11-18 | 10:24

VN slaat alarm: belastingen nemen weer toe!

Brentjeee | 28-11-18 | 10:23

Kom op nou... de door mensen direct en indirect geproduceerde CO2 is MAXIMAAL 0.00008 % van het total aan jaarlijkse CO2 productie in de wereld. Ja.. laten we dat nou eens halveren.. en dan hebben we de wereld wel gered….Oh wacht... niet dus.

UncleBigH | 28-11-18 | 10:23

De 10 grootste vervuilers in NL zijn bedrijven zoals Tata Steel. Die stoten samen 3x zoveel Co2 uit als alle huishoudens bij elkaar.
Maar de burger moet warmtepompen aanschaffen.....

Olleke | 28-11-18 | 10:22 | 1

ja het is wel heel erg makkelijk om alles op de grote bedrijven te schuiven... je weet wel dat die heel veel mensen aan het werk houden en produceren voor onze consumption behoeften... en alles in china laten maken is ook al geen oplossing want vervoer is ook niet goed

en co2 problematiek is trouwens de grootste bulllshit die ik ooit gehoord heb

Captain_Dipshit | 28-11-18 | 11:05

Misschien is het een idee om eens te turven wat de CO2 voetafdruk van den papieren courant zo door den eeuwen heen precies is. Het schijnt dat levende bomen, in tegenstelling tot overleden en tot pulp gemalen exemplaren, een nuttige bijdrage leveren aan de koolstofdioxidereductie.

Rest In Privacy | 28-11-18 | 10:22 | 2

Dode bomen zijn in principe klimaatneutraal, jammer maar waar.

KlauwnBassie | 28-11-18 | 10:26

Waarom dode bomen wel en hele oude dode bomen niet? Steenkool is ook ooit een boom geweest.

voldemort | 28-11-18 | 19:51

P12 Macron probeert de wereldwijde vervuiling op Europese burgers te verhalen
P13 Europese burgers kunnen ook gewoon cake eten, aldus een vastberaden Macron

Rest In Privacy | 28-11-18 | 10:22 | 1

P14 De 10 populairste vliegbestemmingen met Cor en Don
P15 Even helemaal weg. Luxe cruisevakantie met de SS Crematoria

Rest In Privacy | 28-11-18 | 10:32

Nou, daar zullen die 5000 ronkende bruinkoolcentrales in China, India en de rest van Azie wel van schrikken.

Mammeloe | 28-11-18 | 10:22 | 1

Nou daar schrikken ze in die landen niet van, daar hebben milieu drammers geheel niets in te brengen.

FreeVogelaar | 28-11-18 | 10:25

Het is goed dat de aarde opwarmt...
Sneeuw is veeeels te blank/wit is maar racistisch en past niet meer in deze tijd.

meneer Q | 28-11-18 | 10:21 | 1

Maar Sneeuw valt zwart uit de lucht.

FreeVogelaar | 28-11-18 | 10:29

Het gaat pas beter met het milieu als GL in het Torentje zit.

Rest In Privacy | 28-11-18 | 10:20

Het is weer de linkse deugpropaganda: we mogen niet meer autorijden, niet meer roken, niet meer barbequen etc etc., alle pleziertjes in het leven moeten worden verboden in het belang van het klimaat, ondertussen wordt er aan het werkelijke probleem, de overbevolking, niets gedaan.

Wolkbreuk | 28-11-18 | 10:19 | 1

Dat wordt hier in NL juist door dezelfde deugers verergerd door de bijna industriele (want zieligheid is een industrie) import van kanslozen.

ChatBot | 28-11-18 | 11:23

De elke keer terugkerende paniekrapporten vlak voor elke klimaattop die na de top weer weerlegd worden.

2voor12 | 28-11-18 | 10:17

We zijn vandaag weer vroeg aangeland, welkom in het land van schrift_Geleerden & Tollenaars.

FreeVogelaar | 28-11-18 | 10:17 | 2

En Farizeeër.

Mammeloe | 28-11-18 | 10:24

Mammeloe | 28-11-18 | 10:24
Beter bekend als Fascisten.

FreeVogelaar | 28-11-18 | 10:27

Dat hele CO2 bestrijden is vooral het overmaken van miljarden naar dictators en hun handlangers in de derde wereld.

du Roi Soleil | 28-11-18 | 10:17 | 1

Dat is wat ze willen dat je denkt. In de realiteit is het een slinkse strategie om tegelijkertijd nog meer schuld in de schoenen van westerlingen en de westerse samenleving te schuiven en ze daar ook voor te laten bloeden (nu nog met belastingen). Aan de ene creëer je dan een verhaal wat langzaam in dogma veranderd, aan de andere kant voer je de belasting steeds maar op zodat het bijna normaal lijkt dat je steeds meer betaald; heel het verduurzamen sluit overigens naadloos aan bij deze extra heffingen. Het is het uitzuigen van de eigen burger, hem naar beneden stompen met constante onzinnige innovaties, het steeds verder beperken van zijn geldstroom, het verder inperken van zijn voorzieningen en rechten tot je weer terug bent naar de feodaal systeem waar we vandaan kwamen. Ik noem het gewoon nog een aspect van het achterbakse en volk hatende Kalergi plan, dat bekt ook lekkerder.
.
Daarnaast ziet heel rechts (echt rechts, niet van die slappe Unilever belangen en EU pijpers) dat er gegoocheld wordt met de nummers zodat de meest spectaculaire uitkomsten gehaald worden of gunstige gevallen verzwegen worden.

HaatAth3ist | 28-11-18 | 10:52

Er komen nieuwe ijstijden aan (no joke), dus we gaan die CO2 nog heel hard nodig hebben om het een beetje behaaglijk te houden. Maar linksom of rechtsom mag iedereen toch meer wel belasting gaan betalen...
www.nextbigfuture.com/2018/11/winter-...

benjeallanggek | 28-11-18 | 10:17 | 1

... toch wel meer...

benjeallanggek | 28-11-18 | 10:18

Ik heb vanaf 1988 in de glastuinbouw gezeten, co2 gehalte in de lucht meten ze daar constant. was in 1988 300ppm , is vandaag NOG STEEDS 300ppm!!!! BULLSHIT DUS

danyelm | 28-11-18 | 10:16 | 4

Watching the Wheels | 28-11-18 | 10:22
Om te weten hoeveel je in je kas moet pompen, wil je weten hoeveel de lucht al bevat? Zo iets Dr. Watson?

grom | 28-11-18 | 10:37

@grom | 28-11-18 | 10:37
Zou kunnen. Heb hier zelf ook zo'n CO2-meter en ook overal van die kassen om me heen die de afgelopen jaren gesubsidieerd elektriciteit opwekten via goedkoop gas uit Groningen met allerlei MEP- en SDE-subsidies, maar toeval of niet ... ik heb het CO2-niveau hier ongeveer 100 ppm zien stijgen de laatste jaren. Het zal erg afhangen van de locatie waar je zit. In een bos zal het lager zijn, dan naast al die kassen die dag en nacht de lucht oranjegeel kleuren.

Watching the Wheels | 28-11-18 | 11:10

Subsidie viel ook wel mee, de elektraprijs was dermate hoog dat een gasgestookte warmtekracht installatie haalbaar was als je elektra en warmte nodig had. Ik weet alleen niet of ze ooit uit de kosten gekomen zijn, de laatste jaren is het niet meer zo interessant.

voldemort | 28-11-18 | 19:48
▼ 1 antwoord verborgen

Enige echte remedie: wereldbevolking terugdringen, maar dat is politiek niet correct dus dat behoort niet tot de mogelijkheden.

Bytemaster | 28-11-18 | 10:16 | 4

Er zijn wel een aantal leiders in geschiedenis geweest die een poging gedaan hebben.
En dat wordt ze (vreemd genoeg?) niet in dank afgenomen.

Croxifoxio | 28-11-18 | 11:04

Politiek correcter kan bijn niet. Kijk maar naar het continue tarten van de Russische beer. Het massaal importeren van andere culturen om uiteindelijk burgeroorlogen uit te lokken. Allemaal gericht op het verminderen van de wereldbevolking.

RickVogelschrick | 28-11-18 | 11:05

RickVogelschrick | 28-11-18 |
Nou, een burgeroorlog zal wel zoden aan de dijk zetten wat betreft de wereldbevolking zeg. Zelfs de ruim 70 miljoen slachtoffers van WOII zijn een druppel op de gloeiende plaat vergeleken met de 7 miljard mensen die er in totaal rondlopen. Wil je een beetje effect hebben zul je minstens terug moeten naar 4 miljard. Dan heb je een oorlog nodig die 45 maal zo dodelijk is als WO2.

Eagle0511 | 28-11-18 | 13:10
▼ 1 antwoord verborgen

Wat verwachten ze nou eigenlijk. Dat iedereen morgen opeens het leven betert of zelfmoord pleegt zodat we die klimaatverandering en graden stijging alsnog stoppen?

Het voelt alsof ze brand roepen terwijl we allemaal in dezelfde kamer staan. Blussen kunnen we allemaal niet en het ergste wat ze bereiken is dat mensen worden doodgetrapt bij de uitgang.

GroetenVanUrk | 28-11-18 | 10:16

Als die klimaatmodellen van gisteren er een factor 3 naast zaten, dan is dat veelzeggend. Vooral over de betrouwbaarheid van die klimaatmodellen.

Joris Beltsin | 28-11-18 | 10:15 | 2

Hockeystick curve. De gemiddelde temperatuur stijgt momenteel met ongeveer een graad per jaar. Ik moest vanmorgen ook al voorrang verlenen aan een voorlangs zwemmende ijsbeer.

TheEgg | 28-11-18 | 10:28

En ondertussen ben ik bezig met de koop van een nieuwe auto. Eentje op benzine, zonder dure accu of hybrid onzin. Gewoon een auto waarmee ik na 5 minuten tanken weer vooruit kan.

Lebowski72 | 28-11-18 | 10:15 | 3

En ik ga zo het bos in. Lekker batterijen strooien. Omdat de wereld van mij is. En jouw kinderen straks de hongerdood sterven omdat er geen insecten meer zijn om ons vreten te bestuiven. Mooi man.

king_dong | 28-11-18 | 10:28

Met een hybride moet je ook niet langer dan vijf minuten tanken hoor.
Heb een paar keer meegedaan met de Energy Challenge van Toyota.
In ouwelullentempo haalde ik 1 op 27 met een C-HR, probeer dat maar eens met een gewone benzine met dat formaat en gewicht.
En ik ben helemaal niet zo'n groene jongen, maar het rijdt lekker (beter als die smerige gevaarlijke start/stopsystemen bij brandstofauto's, die steeds afslaan op het verkeerde moment of te laat aanslaan, waar een hybride gelijk "oppakt).
Helaas heb ik niet gewonnen, dus ik blaas nog steeds de verbrandingsgassen van een Euro 2 benzine de lucht in.

Bijtendehond | 28-11-18 | 10:29

Bijtendehond | 28-11-18 | 10:29
Mijn 2 liter diesel turbo doet bij constant 90-100 per uur ruim 1 op 30
Gemiddeld ruim 1000 km op een 50 liter tank.
Blijf dat voorlopig nog wel ff doen zo.

Eagle0511 | 28-11-18 | 13:02

Kennelijk zijn de klimaat ontkenners aan het oprukken, vandaar deze alarmmelding. Ben benieuwd wat dit weer gaat worden.

BerryCitroen | 28-11-18 | 10:14 | 1

klimaatrealisten.

Pimp my Voortuin | 28-11-18 | 10:40

Maar uhhhhh..... als de VN iedereen angstzweet bezorgt, warmt de aarde dan niet NOG sneller op?

hxl | 28-11-18 | 10:13 | 1

Ik krijg het er warm van!

Nuchternederland | 28-11-18 | 13:23

Ik zag ergens staan; De elite is bezig met het einde van de wereld terwijl de gewone mensen bezig zijn met het halen van het einde van de maand.
Daar zit wel een kern van waarheid in denk ik.

osolemio | 28-11-18 | 10:13 | 3

Dat was een leus van de Gele Hesjes in Frankrijk. En zo waar. Die Macron is helemaal los gezongen met zijn Klimaat Transitie.

Mammeloe | 28-11-18 | 10:19

Die ga ik onthouden voor het volgende familiediner.

knutsel_ | 28-11-18 | 11:13

@knutsel_ En dan de EO bellen om de familie weer bij elkaar te krijgen?

voldemort | 28-11-18 | 19:42

Als de slapende vulkaan onder het Yellowstone-park uitbarst hebben we voor de komende tienduizend jaar een hele mooie ijstijd met iedere week een Elfstedentocht.

eerstneukendanpraten | 28-11-18 | 10:12 | 2

Grappig, daar moet ik ook met enige regelmaat aan denken als klimaatorganisaties weer eens de noodklok luiden.

pibasso | 28-11-18 | 10:45

Moet je eens tegen een klimaatgekkie zeggen, komt er toch opeens een boel onsamenhangend gestamel uit..

Wijze uit het Oosten | 28-11-18 | 11:02

97% van de burgers agree: we zijn klimaatmoe.

Pimp my Voortuin | 28-11-18 | 10:12 | 1

Ja en daarvoor vliegen al die hoge heren naar Polen. Wat denken ze dat die vliegreisjes aan CO2 uitstoot produceren? Hebben ze nog nooit van videovergaderen gehoord?

Mastermattie | 29-11-18 | 06:21

Allemaal fakenews!

pibasso | 28-11-18 | 10:10

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl