Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GSTV. De gevaarlijke mening van Marijn Poels

Heeft u ook een mening over dingen?

Dat is hartstikke gevaarlijk. Tenminste, daar kwam de tot diep in zijn naad op internationale festivals gelauwerde documentairemaker Marijn Poels achter toen hij een film maakte over het klimaatprobleem. Toen had hij ineens geen linkse vrienden meer over. Een andere mening hebben mag namelijk helemaal niet. Daar was Marijn zo van geschrokken dat hij allerlei makkers is gaan interviewen die ook gevaarlijke meningen hebben, zoals Jordan Peterson en Alexander Doegin, voor zijn nieuwste film Paradogma. Onze eigen gevaarlijke man Tom Staal reisde af naar Berlijn voor een gevaarlijk gesprek met Poels. Kijk zelf dan.

Reaguursels

Inloggen

Idd..... zoek maar eens op hoe men tot t besluit kwam dat olie een fossiele brandstof zou zijn...

Wees hebben nu zoveel meer kennis, zou nu nooit meer zo gekwalificeerd worden, maar t besluit terug draaien kan natuurlijk niet...

Haram_Kafir_4ever | 30-06-19 | 15:08

Hij valt sowieso prima, het is namelijk maar een mening. Weet niet hoeveel mensen het met je eens zijn. Ik ben het behoorlijk met je eens, en zèlfs als CO2 niet leidt tot klimaatverandering zij verduurzaming, luchtkwaliteit, milieu en soevereiniteit reden genoeg om in te zetten op een transitie. Het probleem is alleen dat de voorgestelde oplossingen (zoals biomassa en wind en zon) heuul veel geld kosten, onbetrouwbaar zijn, in beperkte mate milieuvriendelijk, en dat het geen investering is die je terug kan verdienen.

Mr.Major | 19-10-18 | 13:17 | 1

De zon bepaald het klimaat..
Het milieu daar hebben wij wel invloed op.
Zo zouden we om meer bomen en ander groen te krijgen (groen reflecteert meer warmte de ruimte in als kale grond, dus afkoeling) juist meer CO2 in de lucht moeten hebben.

Planten hebben 150 deeltjes CO2/ miljoen nodig om te overleven, nu slechts 180 deeltjes in de lucht..... de flora stikt dus bijna... Niet voor niets dat kaskwekers extra CO2 de kas in pompen, tot 1000 deeltjes..

Haram_Kafir_4ever | 30-06-19 | 15:14

CO2 reductie is een uitstekende maatregel vanuit volksgezondheids-perspectief. Links Nederland heeft zichzelf onsterfelijk belachelijk gemaakt door klimaatverandering als probleem te gebruiken.

van heinde en verre | 19-10-18 | 11:39

Ik ben benieuwd hoe een 'andere' mening hier bij GS valt. CO2 is een broeikasgas, dwz een gas welke in de lucht relatief veel warmte vasthoudt. Daar is geen enkele discussie over mogelijk omdat het voldoende wetenschappelijk is aangetoond. Methaangas CH4 is dat nog meer ook dit is een feit. Beide gassen zijn sinds het begin van de industriële revolutie flink aan het stijgen qua percentage in de atmosfeer. De laatste tientallen jaren gaat dit extreem snel (de beroemde hockeystickcurve). Dit maakt gewoon dat de atmosfeer opwarmt en dat proces gaat steeds sneller omdat het zichzelf versterkt. Nu zijn er mensen die beweren dat de invloed van de mens op deze stijging verwaarloosbaar is, maar dit is niet waar. De mens heeft een enorme invloed, behalve dat we al 50.000 jaar bezig zijn om de bossen te slopen en de grond te verarmen en te verzilten zijn we ook de laatste 200 jaar begonnen om de bossen van miljoenenjaren geleden welke verzonken zijn in de aardkorst op te branden. Dit zijn echt enorme hoeveelheden. Het is waar dat er in de prehistorie nog meer CO2 in de lucht zat dan nu, ook al gaan we weer hard die kant op, maar dat had natuurlijk toen hetzelfde effect op het klimaat als nu. Namelijk aanzienlijk veel! Het kan zelfs zo zijn geweest dat de zeespiegel gemiddeld gezien lager is geweest tijdens een periode met hogere concentraties CO2 en of CH4 omdat er een aantal factoren zijn die ook van grote invloed zijn op het klimaat zoals de ligging van de continenten, de stroming in de oceanen en de globale flora en fauna. Het is daarom vooral de snelheid waarmee we de atmosfeer aan het veranderen zijn die het probleem vormt! Natuurlijk bestaat er een grote kans dat de aarde of de natuur zichzelf reguleerd of een nieuw evenwicht vindt, maar dit zal niet zonder enorme gevolgen gebeuren. Als de ijskap op Groenland en het noorden van Canada smelt dat stijgt de zeespiegel gewoon gemiddeld 7 meter, daar is geen twijfel over mogelijk. En de ijskappen smelten. Dat komt door de broeikasgassen, die pompen we sneller de lucht in dan dat de natuur in staat is deze op te nemen. Dit is logisch, anders zouden die concentraties niet stijgen. Wanneer de ijskappen van antarctica smelten hebben we een gigantisch probleem, want dan stijgt de zeespiegel gemiddeld 30 meter. Dit proces is ook al aan het werk. Daar wil je toch gewoon geen risico's mee nemen?
Een ander tegenargument die je de laatste tijd veel tegenkomt is die van de hockeystickcurve, deze zou door voorstanders van de opwarmingstheorie verkeerd zijn uitgelegd. Het is namelijk aan te tonen dat in het verleden de lijn van de CO2 de lijn van de temperatuur volgt met andere woorden; de temperatuur steeg eerst en hierna volgde de stijging van het percentage broeikasgas CO2 in de lucht. Dit lijkt een bewijs tegen de opwarming van de atmosfeer door de mens, maar dit is schijn. Het is op zich best logisch dat de temperatuur eerst steeg. In het verleden was er natuurlijk meestal geen mens om het CO2 of CH4 gehalte te laten stijgen en was de temperatuur op aarde vooral een speelbal van de zon en de stand van de aarde t.o.v. deze. Dit was het geval omdat er een tamelijk evenwichtige situatie bestond in de afgelopen miljoenen jaren d.w.z. geen grote veranderingen in de stand van de continenten, geen grote meteorietinslagen, geen enorme vulkanische activiteit, geen plotselinge veranderingen in de flora en fauna. Tot 50.000 jaar geleden de moderne mens zich over de hele aarde ging verspreiden. Toen kwam die enorme plotselinge verandering er wel, want de mens ging zijn leefomgeving enorm aanpassen, eerst door jacht, toen door landbouw, domesticatie van dieren en houtkap en nu onder andere door het verstoken van alle CO2 die de natuur in de afgelopen miljoenen jaren in de aarde heeft verzonken.
Dan zijn er ook nog mensen die beweren dat de opwarmingstheorie een verzinsel is van een zogenaamde machtige lobby. Er zouden enorme industriële en politieke belangenorganisaties aan het werk zijn die deze theorie proberen uit te venten. Behalve dat dit een drogreden is, want het zegt niets over de zaak zelf, is het natuurlijk zo dat de olie- en gaslobby vele malen sterker is dan die van de milieu-industrie. De olie- en gasindustrie is namelijk de machtigste industrie op aarde, want alles op deze aarde is hiervan afhankelijk. Het heeft bovendien de slagkracht van de machtigste staten en mensen op aarde.

Groet

Argesus | 19-10-18 | 11:39 | 14

@Argesus | 20-10-18 | 00:22
Nee, de ijskap van het landijs op Antarctica groeit en doet dat al decennia. De nieuwe Amundsen Scott basis op de Zuidpool is gebouwd op palen, omdat de oude koepel ondersneeuwde. Inmiddels ligt die basis onder het sneeuw/ijs oppervlak, terwijl het er ooit bovenop is gebouwd. De palen van de nieuwe basis waren ontworpen voor ca. 30-50 jaar sneeuwval. Het lijkt erop dat het hele station eerder dan verwacht omhooggekrikt moet worden, omdat er meer sneeuw valt dan in 2000 was verwacht. De ijskap op het land groeit. #feit
news.nationalgeographic.com/2018/02/r...
www.washingtonpost.com/news/energy-en...
www.bbc.com/news/science-environment-...

Vorig jaar leek het er even op alsof het zeeijs wel dramatisch smolt, door een warme zee rond Antarctica, en inderdaad heb ik ook de alarmistische bullshit van NASA gezien. Het blijkt echter een compleet natuurlijke oscillatie met een duidelijke trend van ijsgroei!
oceanbites.org/is-antarctic-sea-ice-g...

En verder: tja, de badkuip is heel groot en Groenland heel klein. Als Groenland smelt hoeft de zeebodem wereldwijd dus ook maar een klein beetje te zakken om dat op te vangen. Het is dus maar zeer de vraag of het aan de oppervlakte tot een significante zeespiegel leidt. Dat was een beetje het hele punt van het argument.

Stormageddon | 20-10-18 | 01:16

@Argesus | 20-10-18 | 00:32
Het is de machtigste lobby, maar weet je ook waar zij het meeste geld naar toe sluizen voor hun lobby (lees: windowdressing en cleancoating)?
Niet naar de sceptische wetenschappers en hun organisaties maar juist naar de door de IPCC goedgekeurde onderzoekers en hun instituten. De fossiele lobby steekt bijna geen cent in sceptisch onderzoek of lobby tegen IPCC en klimaatakkoorden. Integendeel!
joannenova.com.au/2018/07/climate-lobb...
Klimaatalarmisten worden gevoed met oliedollars! Vind ik vrij ironisch, als ze het niet weten. Cynisch als ze het wel weten. Ik vermoed het laatste, but that’s just me.

Stormageddon | 20-10-18 | 01:27

Wat een ongelooflijk BS verhaal.... je lult maar wat na van wat je links en rechts gehoord hebt.

Luister naar de onderzoekers van het IPCC zelf en laat je niet voorliegen door lobbyisten en hun media.

Binnen paar minuten de lead author van het IPCC aan het woord over CO2, menselijke bijdrage en de vaak genoemde 97%... youtu.be/oYhCQv5tNsQ

Haram_Kafir_4ever | 30-06-19 | 15:20
▼ 11 antwoorden verborgen

Klimaatverandering is waar, vluchtelingen wil je niet in de steek laten en zwarte piet wordt soms als racistisch ervaren. Wat stoort is dat je geen normaal gesprek kan houden over de oplossingen (als die al bestaan). De 'boodschappers' van het nieuws hebben regelmatig hele foute bedoelingen en komen met dure en slechte oplossingen. De MSM corrigeert dat niet. Integendeel.

van heinde en verre | 19-10-18 | 10:42

Klimaatverandering. Is hysterie. Geen greintje bewijs.

Bigi Bana Boy | 19-10-18 | 09:58 | 4

Ha
Beste landgenoten voldoet aan het stereotype wat in dit filmpje wordt neergezet. Typisch.

Is dit nog nieuws? | 19-10-18 | 10:24

Is dit nog nieuws? | 19-10-18 | 10:24 |
Waar lees je dat uit? Dat zwart wit denken irriteert me mateloos.

Beste_Landgenoten | 19-10-18 | 10:32

Er liepen ooit mammoeten waar nu de Noordzee ligt. Klimaatverandering is van alle eeuwen. Dat we daar als mensen veel aan kunnen doen is iets anders.

van heinde en verre | 19-10-18 | 11:32
▼ 1 antwoord verborgen

Zolang de beleidsmakers over klimaatverandering panikeren en als oplossing noemen het de burger meer geld uit zijn zakken kloppen...
... terwijl wereldwijde overpopulatie door dezelfde beleidsmakers niet als probleem wordt gezien, zelfs ruimhartig wordt gefaciliteerd,
weet ik zeker dat de hele discussie een hoax is, en is een inhoudelijke discussie al overbodig.

jemagookniksmeer | 19-10-18 | 09:49 | 1

Het ene sluit het andere niet uit.

Beste_Landgenoten | 19-10-18 | 10:55

Het omgekeerde is ook waar: Dat de meningen die Marijn Poels aan bod laat komen niet per se zijn eigen mening zijn. Kortom Tom Staal, hem nu weer neerzetten als de Held van de Verdrukte Meningen is ook weer typisch...... eh wat we altijd zien?

Beste_Landgenoten | 19-10-18 | 09:48 | 1

Wat we ook vaak zien is dat er naar mijn mening mensen zijn die moeite hebben met het op een juiste, objectieve manier informatie tot zich nemen om er vervolgens een eigen draai aan te geven.
Maarja, dat is mijn vrije mening, geen verdrukte.

D-Fens_1963 | 19-10-18 | 10:13

Ook eentje uit de linkse koker;
Maar wat is nou die heilstaat,
Als er muren omheen staan?
Als je bang en voorzichtig met je mening moet omgaan?
Ach, wat is nou die heilstaat, zeg mij wat is ie waard,
Wanneer iemand die afwijkt voor gek wordt verklaard?

D-Fens_1963 | 19-10-18 | 09:38

Interessante rapportage, ik hoop dat zijn boodschap & film een breed publiek zullen vinden. Ook kudoos voor Calexico op de achtergrond.

mazel_tov | 19-10-18 | 09:32 | 1

Hoop ik ook. Dank voor Calexico, kwam er ff zo snel niet op, geweldig achtergrondje voor deze toffe reportage van Oom Staal.

elfenstein | 19-10-18 | 16:32

Tom Staal wat ben je toch een topper. Al je onderwerpen zijn het luisteren (en kijken) waard. Je moet zelf eens een docu maken.

taxi888 | 19-10-18 | 09:29

Je moet eens bij een voetbalclub een eigen onafhankelijke mening hebben die evenuteel niet strookt met die van de eigenaren en toezichthouders van zo'n club. Berg je dan maar, daarbij is het aantal bedreigingen dat GW ontvangt nog kinderspel.

van Oeffelen | 19-10-18 | 09:18

Al die meningen... Wat koop je er voor? Iedereen boos, twitter, facebook, ik weet niet wat. Allemaal meningen, iedereen moet gehoord worden. De ene denker is nog niet uitgesproken of de andere kraait al weer wat. Wie kan dat allemaal nog volgen? Wie wil dat nog allemaal volgen?

dyslexieman | 19-10-18 | 09:13

Die man en zijn werk verdienen veel meer onze aandacht

frisenfruitig | 19-10-18 | 09:11

Binnenkort komt onze veel geprezen minister van binnenlandse zaken met een cultuur bureauwdie alle cultuur uitingen gaat controleren op gewenstheid.
Iemand met een kritische mening of iemand die simpelweg de waarheid zegt.
Wordt uitgenodigd op het ministerie en dan wordt er een sauditje gedaan

Jacktheflipper | 19-10-18 | 08:49

Interessante gast, geweldige mindset

Bokito ergo sum | 19-10-18 | 08:38

Goed bezig tom. Waarom mogen mensen met een andere mening die niet verkondigen? Ik merk het ook om me heen. Meer rechts dan het midden betekent racist. But hee fuck m.

Rest In Privacy | 19-10-18 | 08:12 | 2

Jij fuckt mensen die jou racist noemen?

Kaas de Vies | 19-10-18 | 08:20

Ja kaas, dat doet ie, en zo te lezen gaat ie het er nog heel druk mee krijgen.

ristretto | 19-10-18 | 08:48

We leven weer in tijden van opgeleefde censuur en pure propaganda. ook nu weer politiek geïnitieerd vanuit links maar al het pluche gajes loopt er dom achteraan.

hoochee | 19-10-18 | 07:32 | 2

De overheid - zelf inmiddels de grootste verspreider zulks - waarschuwt de kiezer voor nepnieuws. Het parallelle universum blijft maar uitdijen.

MickeyGouda | 19-10-18 | 08:21

De mensheid heeft altijd al in censuur en propaganda geleefd. Ook voordat in de vroege middeleeuwen deze woorden waren uitgevonden. Generatie '68 is de enige generatie waar censuur niet werd toegepast. In pakweg 6000 jaar menselijk "beschaafd" geschiedenis. En daar hebben ze dankbaar gebruik van gemaakt om zelf de macht te grijpen - en nu ze dit hebben censuur weer op te leggen.

We gaan gewoon weer terug naar de oude vertrouwde modus van leven. En heel veel mensen hunkeren ook hier weer na. Lekker zelf niet na hoeven denken en blind hun junta volgen. Zolang Temptation Island, Boer Zoekt Hoer en voetbal maar op tv blijven en ze nog 1x per jaar op de all inclusive naar een moslim land kunnen.

Probleem is alleen dat deze huidige junta ook dat van mensen af zal pakken. Maar dan is het te laat... en volgen decennia van burgeroorlogen, honger, ziekte, geweld... net zoals een beetje de middeleeuwen.

Graaf_van_Hogendorp | 19-10-18 | 08:38

Links eet links

Dubz | 19-10-18 | 07:22

O.t.
Kan Geenstijl eigenlijk geen week of maandblad uitbrengen met artikelen zodat oude van dagen en heel belangrijk roddeltante's ze kunnen lezen in de bibliotheek of in de soos zodat de eenzijdige NPO/NOS kennis over de staat van NL en de EU verminderd word? Velen weten nog steeds niet de weg op het internet en lezen liever papier met een bakkie troost of aftreksel van een trekzak.

steekmug | 19-10-18 | 07:20 | 5

Met de VrijMiBo op pagina 3 ?

Q.Bert | 19-10-18 | 07:44

Onderschat nooit de opmerkingsgave van ouden van dagen. De meeste die ik ken - en ik spreek er veel - zien haarscherp wat er hier mis gaat. Vooral degenen die de wederopbouw hebben meegemaakt en erkentelijk zijn voor de relatief goede periode die daarop volgde.

MickeyGouda | 19-10-18 | 08:24

Misschien samenwerken met de post-offline?

David000000007 | 19-10-18 | 08:52
▼ 2 antwoorden verborgen

Nogmaals,
Human made climate change is the new opium of the masses.

Datgingniegoed | 19-10-18 | 07:16 | 1

Antropogenic

KlauwnBassie | 19-10-18 | 07:54

Het is belachelijk dat de klimaatjongens van Parijs ons kunnen dwingen dat we in 2050 geen gas en olie (benzine en diesel) meer mogen gebruiken.

Zolang de aarde bestaat is er CO-2 uitstoot via vulkanen, bosbranden en door het gebruik (stoken) van hout, steenkool, olie en gas.
Dit past in de CYCLUS waarbij bomen en planten CO-2 nodig hebben en dit omzetten in zuurstof voor mens en dier.

Wat Parijs wil is levensbedreigend....!
Zonder CO-2 gaan bomen en planten dood en vervolgens ook de dieren en mensen.
De mensheid vernietigt (door Parijs) zichzelf.

sociaal_econoom | 19-10-18 | 06:19 | 5

Als gewoon verboden wordt dat vulkanen uitbarsten is het hele CO2 probleem opgelost.
Daar hoor je de milieu mafia niet over

Jacktheflipper | 19-10-18 | 08:39

Ontken maar weer, tegen de 97% klimaatwetenschappers in. Jij zal het wel beter weten.

Beste_Landgenoten | 19-10-18 | 10:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Tof!
Eindelijk krijgen we uit zijn handen weer nieuw materiaal.
Ik voel me als een klein kind die niet kan wachten op de nieuwe LEGO uitgave.
Prachtig hoe Marijn op een objectieve manier onze vraagstukken aan de kaak stelt.
Vol verwachting klopt mijn hart.

Datgingniegoed | 19-10-18 | 06:16

Kort door de bocht komt het er inderdaad op neer dat links zich superieur VOELT en moreel verheven . Dat was in de jaren '70 overall ook al zo en nog steeds .
Voorbeeldje vandaag in de VK ( pretendeert onafhanklijkheid.. bla bla) De loonslaafjes Peeperkorn en Elshout in een opstelletje n.a.v de Italiaanse begroting bij monde van Conti : "Op een afsluitende persconferentie spreekt de hoogleraar ( Conti dus) op een bedachtzame, docerende toon. Als hij al populist is, dan is hij een beschaafde populist '.
Dit zijn van die leuke ogenschijnlijk onopvallende nootjes die de gewenste mening weergeven van de linkse achterban. Wiens brood men eet... diens woord men spreekt.

daytripper | 19-10-18 | 06:10

"Nieuw links" heeft niets meer met een politieke stroming te maken, maar gaat steeds meer op een hele enge sekte lijken, welke worden gestuurd door een klein groepje hele nare mensen met een persoonlijke "politieke" agenda en de zwakbegaafde meelopers worden daarvoor als een soort soldaten gebruikt. Zelfs de oudere gevestigde linkse orde moet het hiervoor ontgelden als zij een kritische vraag stellen. En dan de huisvrouwtjes met internet een een Facebookaccount, die dit allemaal faciliteren omdat ze geen benul hebben van de "echte" wereld.
Ik vind dit allemaal zeer verontrustende ontwikkelingen.

DraaivandeKraai | 19-10-18 | 04:58 | 5

Haha go gato!

2tribes | 19-10-18 | 08:06

@gato; Ik wilde jou niet beledigen en niet alle huisvrouwen over een kam scheren, maar er is toch een grote groep van dit soort vrouwen, misschien de wat jongere generatie, die voor dat linkse geneuzel erg gevoelig zijn en dit maar al te graag delen voor de feelgoods en likes.

DraaivandeKraai | 19-10-18 | 08:38

Ik was een beetje te fel tegen je, vriendjes?

gato | 19-10-18 | 13:30
▼ 2 antwoorden verborgen

Leuk item weer en eigenlijk verfrissend te zien en horen, hoe het ook ‘weer’ kan. Uiteindelijk komt alles wel weer goed denk ik, kan alleen een aantal decennia duren.

NakedJehuty | 19-10-18 | 04:17

Goeie knaap die Poels . Niks mis mee!

daytripper | 19-10-18 | 03:20

Klimaatprobleem bestaat niet.... youtu.be/BvqT1e_XNyE 1 van de vele wetenschappers (veelal gepensioneerd en niet meer van gelden afhankelijk) duidt het op een manier die we op de NPO niet zullen tegenkomen (want politiek en macht enz.) Afijn, u zult het moeten geloven want geld, macht e.d. beheersen uw leven toch wel.

INH.30CL | 19-10-18 | 01:45 | 2

Ik ken ook een gepensioneerde wetenschapper en zelfs een ingenieur die uitleggen dat Algemene Relativiteit een links complot is. Ik ken ook een bioloog die zegt de evolutie helemaal niet waar is. Dus er zijn wel meer dingen die niet bestaan dan, maar dat ze willen dat je in gelooft. Dingen die daarentegen wel bestaan en waar ze willen dat je niet in gelooft zijn onzichtbare draken, chemtrails en dat ze iedereen autistisch willen maken met griepspuiten. En verder zeg ik niks meer, want ze luisteren mee en voordat je het weet wil mijn auto ineens niet meer starten als ik ergens naar toe moet.

Mazzelstof | 19-10-18 | 06:00

Je hebt zelfs wetenschappers die toch nog in God geloven. Absurd maar waar.

Beste_Landgenoten | 19-10-18 | 10:56

@ steekmug: ja hebben ze, en ze werken samen met een schaduw-amateurgroep die daarna de schuld krijgt (+ geld en fijne afhandeling nadien) Ene volkert was ook lid van laatstgenoemde.

Rest In Privacy | 19-10-18 | 09:17

@steekmug

vraag volkert maar......

Captain_Dipshit | 19-10-18 | 09:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Heerlijk. Iemand die "geloof niet, denk zelf" propageert!
Ben alleen bang dat het paarlen voor de zwijnen zal zijn...

Rest In Privacy | 19-10-18 | 00:59 | 5

Simpel. Hoeveel mensen wonen alleen? Hoe makkelijk ontstaan trends waar iedereen aanhaakt? Hoeveel mensen gaan irl tegen staande overtuigingen in op bijv vergaderingen? Waarom zijn mensen vatbaar voor groepsdruk en groepsgedrag? Kuddediergedrag is efficient en veilig mbt overleven. Dat sommigen daarop een uitzondering vormen, ontkent het fenomeen nog niet. (Waarom neem je dit persoonlijk?)

Rest In Privacy | 19-10-18 | 02:02

Mijn ervaring is dat veel mensen het fijn vinden dat er voor hen gedacht wordt. Echter, ieder mens heeft zijn eigen geweten, zijn gevoelens uiteindelijk te volgen. En dat kan voor (innerlijke) conflicten zorgen. Maar het kan ook zorgen voor het blindelings, overtuigd van het 'eigen' gelijk, volgen van. En dat zien we nu met die hanekam die snel omdraait en wegloopt. Overigens facisme werd in het verleden gekenmerkt door uitingen als uniformen en gedragingen. Tegenwoordig lijkt het uniform een hanekam of gekleurd haar te zijn, of ijzer in lichaamsdelen, ik ben er niet zo goed in thuis, maar vind het soms afschrikwekkend. En dat was ook de bedoeling van fascistische uitdossingen.

SlimmeBelg | 19-10-18 | 05:48

Ik heb anders een heel andere mening dan mijn man, al 50 jaar en mijn kinderen denken weer anders, ieder kind apart. Bij familie heb ik het niet over politiek of geloof, ik weet hoe ze denken, geen zin in.

gato | 19-10-18 | 07:59
▼ 2 antwoorden verborgen

Vraag ze eens in Venezuela of socialisme zo tof is.
Nee heb je, maar een ja kun je krijgen. Van een wannabe Che Guevara AK-dragende 'chavo' op een moordronde-rijdende 4 wheel drive.
Socialisme. De grootste angststroming ooit uitgevonden, vergelijkbaar met de geschifte zgn. sociale groepsdruk die binnen de islam bestaat.
Theo Thijssen bedoelde het goed, maar hij was wel product van zijn tijd en de tijden veranderen.
Heden ten dage gaan stoere jongens en linkssteefjes linksfascist knappe meiden als Anne Fleur (het naive doosje) bedreigen omdat ze een relatie aangaat met een jongen van de club van Terry Bidet.... als ze tijd vrijmaken om iemand als mij voor zionist of erger uit te maken.
Wat een volk.

chicago river | 19-10-18 | 00:45 | 2

De grootste misdaden uit de gechiedenis zijn gepleegd in naam van het socialisme.

HaatbaardKnipper | 19-10-18 | 08:23

Wat heeft klimaat met socialisme te maken? Of gooi je graag alles waar je een hekel aan hebt op 1 hoop?

Beste_Landgenoten | 19-10-18 | 10:59

De linkse kerk bestaat voornamelijk uit afstammelingen van dominees en hardcore gereformeerden.
Twijfel is in die kringen taboe.
Alleen de ware gelovige in de dogma's (wie kent ze niet) van de linkse kerk zal het koninkrijk Gods beërven

de honden blaffen... | 19-10-18 | 00:31 | 1

Links, maar ook rechts hebben de Christelijke waarden deels overgenomen. Die Christelijke waarden zijn ze vaak vergeten en wordt het gebracht alsof ze het zelf uitgevonden hebben. En niet alleen de gelovigen zullen het koninkrijk Gods beerven, zoals u stelt, maar alle mensen. U kunt gerust gaan slapen.

SlimmeBelg | 19-10-18 | 05:52

Jezus christus, luie pleuris honden van een reaguurders. Wat kan mij de mening van een bekeerde links idioot nou schelen. Wist met mijn vroegere Ulo diploma al 15 jaar geleden hoe dit faal land in elkaar steekt. I.p.v. jullie modieuze meninkjes, neem het eens op voor een echte waarzegger...... Dukkie!

paulisimo | 19-10-18 | 00:30

Volgens mij is het grootste probleem met elkaars mening niet kunnen uitstaan en constant gekwetst huilen en extreem reageren, niet een linkse vs rechtse opvoeding, maar een massale onvermogen om volwassen te worden en over je ego heen te stappen. Volwassen worden doe je door ellende te kennen en dat zelf moeten oplossen; door in te zien dat je fouten maakt, dat je hard moet werken, dat ieder zijn manier heeft. In de voorbije decennia van vrede en voorspoed worden velen echter gepamperd; zij geen steeds meer grenzen en issues zoeken om zich nuttig en baanbrekend te voelen, en dat is ondehand doorgeslagen tot de idioterie van vandaag. Niet links vs rechts maar verwend vs volwassen.

Rest In Privacy | 19-10-18 | 00:21 | 7

@chicago Sterk verhaal wel. Me likes. Nuja dan blijf ik mn verstrooisels hier maar plempen. Slaap lekker!

Rest In Privacy | 19-10-18 | 01:50

Daar ben ik het wel mee eens, de kinderen worden gepamperd en mogen of willen geen eigen mening hebben, Was vroeger ook wel zo, maar dan hield ik gewoon mijn mond en dacht er het mijne van. Mijn kinderen mochten dus alles zeggen , van links tot rechts en als ik zin had gaf ik een mening, soms zelfs dat niet eens, want in de puberteit weten ze alles beter. Ondervindt maar, dacht ik dan, maar zei wel, doe nooit omdat een ander iets doet, dan krijg je straf, terwijl ze nooit straf kregen, want zag ik het nut niet van in, ik besprak het en zei dat ik boos was en legde uit waarom.

gato | 19-10-18 | 08:07

Eigen verantwoordelijkheid nemen en hard werken zie je toch echt nauwelijks in linkse milieus. Daar is het vooral afgunst, luiheid en janken. Dus dat relativerende over links versus rechts dat vind ik wat gratuit.

kempenaer | 19-10-18 | 09:42
▼ 4 antwoorden verborgen

Duitse vrouwen kunnen leuk zijn.
Uit welk gedeelte van het land dan ook.
Gelukkig hebben er meer die eigenschap.
Hoeft niet streekgebonden te zijn.

HoerieHarry | 19-10-18 | 00:15 | 3

Zolang ze hun bek niet opentrekken.....

lieverdeauddanreaud | 19-10-18 | 00:40

Bek, nou nou. Ik vind het juist heel charmant zoals Duitse vrouwen spreken. Dat doet me iets.

SlimmeBelg | 19-10-18 | 05:54

slimmebelg:
Nein, ich habe kopfschmerze.

KlauwnBassie | 19-10-18 | 07:55

Nou Marijn, hoe naïef kan je zijn. DAT is dus waar jij lange tijd mee geheuld hebt...

krijgdetiefusmaar | 19-10-18 | 00:04
-weggejorist-
botbot | 19-10-18 | 00:03

gezocht : vrouw die kinderen wil krijgen

newray | 18-10-18 | 23:59 | 3

Een scheet laten doe je maar onder je dekbed, viespeuk.

Ongeblustekalk | 19-10-18 | 00:07

Krijgen klinkt wel heel makkelijk. Of bedoel je baren?

Rest In Privacy | 19-10-18 | 00:14

blauwe ogen

newray | 19-10-18 | 00:27

Interessant. Dank voor de tip.

nedpol | 19-10-18 | 00:47

Man maakt in de kern een goed punt. Maar als je het gaat hebben over "wat extremer links-liberale geluid" dan snap je gewoon het politieke spectrum niet.

Liberaal is per definitie rechts. Als liberaal wil je vrijheid. Vrijheid om als groot bedrijf zowel je werknemers als je klanten goed leeg te zuigen bijvoorbeeld. Of om de huren van je 512 panden in Amsterdam flink op te mogen schroeven. Migratie is fijn want die mensen komen toch niet wonen aan de Hoge Duinendaalseweg in Bloemendaal, maar leveren wel fijn goedkope arbeid. Teveel democratie is eng, want dan zou het gewone volk zomaar hun zin krijgen (en verlies je als elite je bevoorrechte positie).

Het liberalisme is inderdaad dominant. D66 en VVD zitten wel erg vaak in de regering en daarnaast is een groot deel van hun gedachtengoed overgenomen door CDA en PvdA. Succes van het liberalisme tot nu toe: meer macht voor grote bedrijven, loonmatiging, marktwerking op het spoor, verschraling van sociale voorzieningen, frauderende banken gered, bezuinigen op defensie, afschaffen stufie, afschaffen bijzonder onderwijs, meer macht naar de EU, en een superduur zorgstelsel waar lekker valt te graaien.

Links is juist totaal niet dominant. SP en PvdD hebben nog nooit geregeerd en er zijn weinig partijen die hun ideeën overnemen, want dan zouden we uit de pas lopen met de liberale bandwagon en dat zouden we allemaal heel erg eng vinden.

vrijstijler | 18-10-18 | 23:38 | 14

Wie koopt al die panden op, juist de prins.
Wie wil Zandvoort, de prins
En wie moeten betalen, de burgers.

gato | 19-10-18 | 08:10

Gato@@ arbeid adeld maar de adel arbeid niet

Jacktheflipper | 19-10-18 | 08:43

Niet echt het scherpste mes uit het blok, die vrijstijler. Duidelijk een socialist. En socialisten zijn vooral afgunstig op mensen die niet lui zijn en die wel iets van hun leven proberen te maken. Als ze zich verenigen, die droeftoeters, dan grijpen ze soms de macht en dan krijg je hele nare dingen zoals in Venezuela nu. En met de Rode Khmer in het verleden.

kempenaer | 19-10-18 | 09:35
▼ 11 antwoorden verborgen

Het ga je goed Wouter. Je film zal ik zeker bekijken.

Schepvogel | 18-10-18 | 23:26

Ooh. Gevaarlijk. Dit verward mensen. En we weten wat verwarde mannetjes toe in staat zijn.

Wim Venijn | 18-10-18 | 23:22

We mogen blij zijn dat er linkse rakkers bestaan.
Anders valt hier niks te zeuren.

HoerieHarry | 18-10-18 | 23:16 | 4

Jan, en als je dan vraagt wat er dan zo kwetsend is aan wat je zei....
Het antwoord is waarschijnlijk nooit gekomen.

HoerieHarry | 18-10-18 | 23:28

@HH. Nee, want toen had ze haar mond vol omdat ze niet kon wachten onze Jan te...

kaasfondue | 18-10-18 | 23:59

kaasfondue | 18-10-18 | 23:59
Voordragen voor de Nobelprijs?

HoerieHarry | 19-10-18 | 00:07
▼ 1 antwoord verborgen

Ach laten we als wereldhaven Rotterdam en Amsterdam meer cruiseschepen binnenhalen met promotie's en Schiphol uitbreiden met vliegveld Lelystad en 130 kilometerzone's instellen op de snelwegen en gunstig zijn voor oost europees vrachtverkeer met oude Euro 2 of euro 3 trucks waarvan zelfs de roetfilters afgekoppeld zijn en laten we allemaal van het gas afgaan en stroom uit kolencentrales afnemen en windmolenparken aanleggen die de luchtlagen over tientallen kilometers negatief verstoren.
Geen vuiltje aan de lucht hoor,
youtu.be/LedEFyYN-vA

steekmug | 18-10-18 | 23:15 | 1

Het lijkt mij verstandig in een land als Nederland de immigratie aan banden te leggen.
235.000 per jaar is onhoudbaar.

de honden blaffen... | 19-10-18 | 00:11

In het publieke debat wordt inderdaad te makkelijk op de man gespeeld (jij bent fascist, rascist, communist en dus ben je fout en dus doe ik lalalala) Helaas hebben een aantal reaguurders ook last van die reflex ("je bent dom")
Een discussie dient niet altijd om de ander te overtuigen. Het dient o.a. om alle argumenten op tafel te krijgen en om te weten hoe ieder die argumenten waardeert & afweegt. Daar past geen jij-bakken in. Nooit.

Winter_is_coming | 18-10-18 | 22:49 | 2

Maar weinigen bereiken dat niveau, waarde. Het is welhaast vergeten!

Rest In Privacy | 19-10-18 | 00:58

Goed gezegd @winter. Prima tegel!

kindapaas | 19-10-18 | 05:04

Held!

UncleAlbert | 18-10-18 | 22:44 | 1

Toch bijzonder dat je een propageerder van zelf nadenken tot held moet bestempelen tegenwoordig.
Krankzinnig eigenlijk.

Rest In Privacy | 19-10-18 | 00:56

Vanuit een hoge boom naar een piepklein laptopje kijken. Jordan B Peterson's toespraken hebben de eigenschap om meteen een mythische context met oer-clinches enz. op te roepen. Vervolgens dalen we af in een Berlijnse demonstratie met eng bebrilde hanenkammen met een nog enger jargon van Berlijnse fringe cultuurtjes. Paradogma serveert dogmatische onverteerbaarheid gelardeerd met mythische quatsch.. Voor Marijn Poels' afzetmarkt (DE) is dat echter juist gefundenes Fressen.

Eeuwig..Op..Vakantie | 18-10-18 | 22:43 | 2

Je snapt toch dat alles wat je zegt heel intelligent klinkt maar geen enkele inhoud bevat? Peterson qua mythische context met oer-cliches? Mooi gezegd, maar geen argument. Gewoon iets roepen. Dogmatische onverteerbaarheid? Betekent niets. Veel geblaat, weinig wol.

Tisnietanders | 18-10-18 | 22:56

Tisnietanders | 18-10-18 | 22:56
Of u vat mijn argument (: Teutoons dogmatisch zwaar-op-de-hand gedoe) of u vat het niet. Mij overtuigt Peterson's eindtijdsfeer niet.

Eeuwig..Op..Vakantie | 18-10-18 | 23:21

Interessant filmpje.
Lonks heeft best wat macht, omdat in een democratie ook een enorme massa imbecielen mogen stemmen. Zo simpel is het.
Die vervolgens iets aan hun verstand proberen te peuteren is eigenlijk onbegonnen werk.
Daarom heb ik in de loop van de tijd steeds grotere twijfels gekregen bij het democratisch systeem. Zeker als alle overige instituties die de democratie gezond zouden moeten houden ook besmet, geïnfiltreerd en aangetast zijn geraakt door de linkse ziekte.
Vooraal OM/rechterlijk apparaat, de media en het onderwijs.

kempenaer | 18-10-18 | 22:37 | 8

En het is ook eng dat de voltallige fanschare van gordon hem tot minister zou kunnen stemmen als je dat zou toelaten.

Welke filosoof bedacht dat de bazen van een land aan een tafel een beleid moesten schrijven, dat goed was voor ieder, zij zouden daarna sterven en niet weten als wie ze opnieuw geboren zouden worden? (als gehandicapte, blank of donker, etc) dit soort discussies spraken mij aan op de middelbare. Helaas heb ik zelf nooit goede ideeën kunnen toevoegen..

letopuwzaak | 18-10-18 | 23:01

kempenaer: "ook een enorme massa imbecielen mogen stemmen"
Daar kan jij wat aan doen. Gewoon je stempas verscheuren.

vrijstijler | 18-10-18 | 23:45

@ winter is coming
Precies. Dat soort zaken zijn veelzeggend.
@ francisca
Een vorm van censuskiesrecht zou een stap in de goede richting zijn.
@ letopuwzaak
“Ik heb niks met politiek.” Als ze dan ook maar niet gaan stemmen. Erger is het als mensen wel gaan stemmen maar op hun gevoel. Zonder onderbouwing, zonder inzicht en zonder zich te hebben verdiept in de materie.
@ vrijstijler
Je voelt je aangesproken. Het zal niet onterecht zijn! LOL

kempenaer | 19-10-18 | 09:24
▼ 5 antwoorden verborgen

Tijdens een klimaatdiscussie op haatsite Joop noemde ik de naam van deze man in een lange draad en een lang epistel.
Deze post werd geweigerd.
Ik heb nog drie pogingen gedaan om verkorte versies van mijn mening alsnog geplaatst te krijgen.
Gezien de moderators van Joop zeer arbitrair censureren wist ik niet waarom mijn net geschreven goed onderbouwde mening werd geweigerd.
Tot ik als laatste poging alleen schreef; 'wat vinden jullie van M Poels en zijn docu?'
Waarop ik gewoonweg een ban aan mijn broek kreeg, en tijdelijke ban, nee gewoon weggejorist en opgerot!
Links is het meest hypocriete zooitje wat er is.
Van de Links lullen, Rechts vullen types, tot de policorre witte onderbroeken vervuilers die vooral willen deugen.
Bah. Bah. Bah.

Remus McMillan | 18-10-18 | 22:29 | 6

Ik kreeg mijn tegels er ook niet doorheen bij joop en die waren echt wel netjes.
Gewoon mijn ervaringen en bedenkingen.
Je reinste censuur. Walgelijk.
Had beter moeten weten en daar in de eerste plaats nooit heen moeten gaan inderdaad.

letopuwzaak | 18-10-18 | 23:04

Serieus? U gaat zich hier drukmaken om uw geweigerde tegels bij Joopermans?

BozePaarseMan | 18-10-18 | 23:55

De Jeaup censureert zichzelf dood.

kaasfondue | 19-10-18 | 00:03
▼ 3 antwoorden verborgen

Er is te weinig liefde en genegenheid. Dat is het echte probleem. Dus even een groepsknuffel!

Mark_D_NL | 18-10-18 | 22:17 | 1

Daar heb je huisdieren voor.
Wel warmbloedig want reptielen heb je ook niks aan.

HoerieHarry | 18-10-18 | 22:25

Toch goed om te zien dat er op de linkerkant nog lieden te vinden zijn die progressief in de ware zin van het woord zijn. Terstall en zijn beweging, van der Ham, Marijn Poels.
Ben alleen bang dat hun pragmatische aanpak volledig ondersneeuwt onder de schreeuwers van de identity-religie en het mantra van de intellectueel-luie deugers dat ze ingefluisterd wordt door Jesse en Rob.

Harry Turtle | 18-10-18 | 22:12

Zijn docu nog niet gezien maar heeft hij ook mensen als Ursula Haverbeck en Monika Schaefer geinterviewd? Want deze dames zitten in Duitsland in de gevangenis wegens hun mening.

Gematigd | 18-10-18 | 22:05 | 5

Ggroengras | 18-10-18 | 22:24 Dan wordt het hoog tijd om het niet strafbaar te maken. Want het is een misdrijf zonder slachtoffers. Daarbij, de dames ontkennen niet dat er kampen waren en ook niet dat er slachtoffers waren.

Monika is een viool spelende dame die excuses aan haar ouders aanbiedt in een YT filmpje. En dan belandt je in Duitsland in de bak. Het lijkt me dat de prioriteiten niet helemaal meer op,orde zijn in Duitsland.

Gematigd | 18-10-18 | 22:46

Dat klopt. Die zijn ook massaal vermoord. En wat mij betreft ontken je dat de aarde rond is. Maar serieus neem ik je niet.

Ggroengras | 18-10-18 | 22:51

@gematigd: de andere dame is gewoon een diehard nazi. Ook nazi's mogen wat mij betreft zeggen wat ze willen, maar we hoeven het toch niet te sugar coaten? Dikke pech dat ze de Holocaust ontkennen in een land waar dat niet mag, maar het lijkt mij meer iets voor de zustersite KeinStil.

Ggroengras | 18-10-18 | 23:14
▼ 2 antwoorden verborgen

Goed stuk. Alhoewel ik Tom Dronken en Staal bezopen erg kon waarderen kan ik hier zeker ook aan wennen.

Geen01 | 18-10-18 | 22:00 | 2

Ik vind Tom in dit filmpje echt leuk. Normaal zeg maar, eindelijk eens niet dat opgefokte. Echt een verademing.

Lupuslupus | 18-10-18 | 22:52

Geen01 | 18-10-18 | 22:00
Heb ik net @einStina de tegel van de Week uitgereikt, lees ik dit. Van een heel andere orde, maar meer meer meer van dit! #taalkunstenarij

chicago river | 19-10-18 | 01:16

Die tonnen CO2 die we dagelijks in de atmosfeer lozen heeft niets met de klimaat verandering te maken.
Vraag maar aan Geert, Therry of Trump vergeet niet dat die gasten er verstand van hebben.

botbot | 18-10-18 | 21:58 | 13

Het mooie van de Aarde is, is dat het een zelfregulerend systeem is.

de honden blaffen... | 19-10-18 | 00:40

De aarde wel maar of de mens daar dan nog een plaats in heeft.

Ben Hetzat | 19-10-18 | 01:12

@ ceca
Precies, we volgen het op.
@ botbot
En heb je de presentatie van toch niet de eerste de beste bekeken? Of interesseert een ander geluid je niet?

kempenaer | 19-10-18 | 09:14
▼ 10 antwoorden verborgen

Goeie kerel die Marijn, maar op één punt heeft ie ongelijk, nl. dat 20 jaar geleden alles beter was.

Als oude lul (bijna 55) kan ik alleen maar zeggen dat het toen ik nog jong was op zn minst even erg was.

Discussie (zelfs op de beta faculteit) over maatschappelijke thema's was pertinent onmogelijk.

Treurige groupthink was destijds de norm, net zoals nu. Je moest TEGEN de kruisraket zijn, straffen van criminelen had geen zin, pro-immigratie, pro islam, pro linkse dictaturen in de derde wereld, pro communisme, pro Rusland/DDR (yep!), TEGEN fatsoen (want kleinburgerlijk), pro feminisme, pro klimaat hysterie (toen al, zure regen!!!), etc and so on.

Zelfs de kleinste afwijking van deze heilige dogma's leidde toen al tot onmiddellijke excommunicatie.

echt_links | 18-10-18 | 21:57 | 10

@metdedag | 18-10-18 | 22:11
Het rapport van de Club van Rome was 1 van de belangrijkste peilers onder het verkiezingsprogramma van de oorspronkelijke Centrumpartij. Oprichter Brookman was zelfs een ekologiese linkse hippie kabouter met lang haar in de jaren ‘70.
www.anderetijden.nl/aflevering/274/We...
“Grenzen aan de groei” betekent namelijk ook: minder mensen, minder/geen immigratie.

Stormageddon | 18-10-18 | 22:41

Die Club van Rome was een club van doemdenkers met matige redeneercapaciteiten. Tien al gaven "Critici van het rapport aan dat het rapport onvoldoende aandacht gaf aan de mogelijkheid om met behulp van nieuwe technologieën het doemscenario af te wenden". Zure regen: zwavelfilters. Ozongat: andere koelmiddelen. Olie op: peak oil is 50 jaar later nog niet bereikt door nieuwe technieken. Malthusiaanse hongersnoden: groene revolutie.
Heel vaak is de mens in tijden van noodzaak best wel in staat de problemen (technisch) te tackelen. En tegenwoordig gaat de technologische ontwikkeling sneller dan ooit. Op dat gebied blijf ik hoopvol.

Winter_is_coming | 18-10-18 | 23:06

En de 'gezinsherenigingen' .. uitkeringen lagen al klaar. Het was een gespreid bedje.
Stonden veel mensen wel van te kijken hoor, ook links. Het is ons door de strot geduwd dat we daar niks van mochten vinden.

letopuwzaak | 18-10-18 | 23:12
▼ 7 antwoorden verborgen

Na de première van de film Paradogma was er een korte gedachten wisseling tussen hr. Poels en de zaal, en ook hr. Staal hield een (keurig) betoog. Daar kunnen veel politici nog wat van opsteken.

CiTy3 | 18-10-18 | 21:53

Wat een lutser die Russische 'filosoof' zeg: het liberalisme wil niet alle collectivisme (lees: groepsdenken) of collectieve identiteit uitwissen. Het liberalisme zegt alleen dat het individu zèlf mag uitmaken bij welk collectief (groep) hij zich aansluit. En dat hij of zij de vrijheid moet hebben om van groep te veranderen als hij daar zin in heeft.
En zo kan het individu wel van honderd groepen of meer tegelijk deel uitmaken. En ze ook weer alle honderd achter zich laten als hij of zij dat wil.

Aristotalloss | 18-10-18 | 21:52 | 8

@ Aristotalloss | 18-10-18 | 22:21
Hij was zowel moslim, christen en boeddhist. Hij koos geen collectief!

Rest In Privacy | 18-10-18 | 22:24

Het fijne is dat je gewoon met die Russische filosoof in gesprek kunt gaan. En dat is de kern van deze documentaire begrijp ik: praat, wissel ideeen uit, probeer de ander te begrijpen (in deze: wat bedoel je dan met liberalisme of collectivisme precies?)

Winter_is_coming | 18-10-18 | 23:10

Winter_is_coming. Het heeft natuurlijk met name te maken hoe de staat met individualiteit omgaat: ben je volgens de staat werkelijk een vrij individu welke zich mag uitspreken (m.n. ook in verkiezingen) over de staat of slechts een onmondig, rechteloos radertje in de grote staatsmachine die geleid wordt door een elitair kliekje.

Aristotalloss | 18-10-18 | 23:21
▼ 5 antwoorden verborgen

Tja, er zal later in de geschiedenis boekjes te lezen zijn dat de gehele mensheid onder de linkse dogma's en handelswijze, meer schade hebben geleden dan dat het hele klimaat probleem waard is geweest.

ProgressiveNiksnut | 18-10-18 | 21:43 | 4

CO2, plantjes houden ervan en groeien er extra hard van!

kempenaer | 18-10-18 | 22:26

De geschiedenis heeft dat toch al aangetoond. Links (communisme, socialisme) functioneert niet. Niks nieuws onder de zon dus. Wel apart dat die linkse rakkers wederom zo een groot podium krijgen voor bewezen gefaalde ideeen.

Winter_is_coming | 18-10-18 | 23:13

Bijna tegen de 70 loop ik... ik voorspel dat er in die geschiedenisboekjes vol verbazing over de bloedige burgeroorlog tussen Christenen en Islamieten gesproken zal worden en waarom dat zo'n 10 jaar moest duren.... en men daarna een geheel rechtse regering koos in NL met de slogan : DAT nooit meer!... ik hoop het nog mee te maken.

Keyboardspeler | 18-10-18 | 23:15
▼ 1 antwoord verborgen

Zie je wat er gebeurd? Die man kan niet eens fatsoenlijk zijn mening geven zonder beschadigd te worden door het linkse gajes.

kwark001 | 18-10-18 | 21:43

Rob jetten verkondigt wat ik moet denken.

Mark_D_NL | 18-10-18 | 21:33 | 5

Wat rob jetten moet denken,moet ik verkondigen.

Rest In Privacy | 18-10-18 | 22:02

Combo breaker...

LiniaalRectaal | 18-10-18 | 22:04

Maar wie voert die ponskaartjes aan Rob?

Guido | 19-10-18 | 09:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Het doel van het CO2-akkoord is geld overhevelen naar Afrikaanse landen. Heeft verder geen enkele relatie met klimaat.

du Roi Soleil | 18-10-18 | 21:33 | 1

Klopt. Nivellering op intercontinentale schaal.

kempenaer | 18-10-18 | 22:25

Kritiek hebben altijd +veel.
Er schijnen bedrijven te zijn die een soortement "nee man" hebben. Die zoekt de gevaren en risico,s van projecten en adviseert alwaar nodig.
Zo zie ik ook deze man. Dat er schommelingen zijn door de miljoenen jaren is een feit.
Maar elke wetenschapper kan u vertellen dat wanneer er een factor wordt toegevoegd aan de berekening (de mens en zijn activiteiten) deze er zeker toe doet. Wie dat ontkent is of dom of religieus. ;)

Rest In Privacy | 18-10-18 | 21:33 | 12

bodemloos | 18-10-18 | 23:48
Geld steken in het onderzoek naar kernfusie lijkt me beter.

The_Challenger | 19-10-18 | 01:16

@bodemloos
Informeer eens naar andere energie mogelijkheden. Neem bijvoorbeeld thorium reactoren. Wanneer je bij de resultaten van google de eerste 30 overslaat kom je interessante dingen tegen. De eerste 30 zijn van greenpeace etc die willen voorkomen dat je er positieve dingen over leest.

metdedag | 19-10-18 | 08:46

@ Ben Hetzat | 19-10-18 | 00:27
Hoi Katholiek, welke visie bedoel je. Alles is wetenschappelijk onderbouwd Pino.
@ de rest. Nulpunt energie, zou ook een mogelijke energiebron kunnen worden. En wat de big bang betreft, zou er volgens de laatste wetenschap geen compressie meer zijn. Kortom een oneindige deflatie van ruimte tijd. Hopelijk in de toekomst meer kennis van donkere materie en dus de big bang.

Rest In Privacy | 19-10-18 | 11:18
▼ 9 antwoorden verborgen

Minder mensen is minder vervuiling. Dus, geboortebeperking in Afrika, om te beginnen. Links ontploft bijna, als je dit voorstelt, want arme negertjes hebben recht op teveel kinderen. Zoals de vader het recht heeft om zijn gezin in de steek te laten. Dat is zelfs cultuur.

BrabantsVerzet | 18-10-18 | 21:30 | 4

Nu: 1 miljard inwoners in dat falende continent, in 2050 2 miljard, En wij maar plastic scheiden en van het gas af, hahahaha!

TheBigKirth | 18-10-18 | 23:05

Overbevolking, the elephant in the room..

ik.zou.haar.doen | 19-10-18 | 04:00

En aan het eind van deze eeuw worden er 4,4 miljard Afrikanen verwacht.
Honderden miljoenen gratis geld zuchtige Afrikanen zullen Europa binnen proberen te komen. De grenzen moeten dicht en versterkt. Asielaanvraagcentra alleen nog buiten Europa. Vluchtelingen opvangen in de eigen regio. Dit zijn echt de minimale maatregelen die genomen moeten worden om catastrofale gevolgen te vermijden. En wellicht is dit zelfs nog niet genoeg.
www.trouw.nl/opinie/de-afrikaanse-bev...

kempenaer | 19-10-18 | 09:04
▼ 1 antwoord verborgen

@Stil_Haben | 18-10-18 | 21:26 Tuurlijk mag Tom een reisje maken. Wat hij deed was ook geen screening hè.

Nee dus! | 18-10-18 | 22:05

Tom mag van mij 1e klas de hele wereld over, want dit wordt niet betaald uit gemeenschapsgeld.

Hiesjes | 18-10-18 | 22:08

Tom is toch een Utrechtse Duitser? Tom mag van mij gaan en staan, of kuilen graven waar hij wilt. Zeker in en rond Berlijn, en het is weer is wat anders dan politiek-getinte mic-schreeuwvragen op een zuipfestijn ergens in de polder.
Duitsland is alleen qua natuur nog een mooi land, gewoond en gewerkt. Wil je deugers tot de macht 10? Ga naar Duitsland.

chicago river | 19-10-18 | 01:08
▼ 1 antwoord verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl