achtergrond

Geenstijl

Pegida-betoging Utrecht afgeblazen, door 150 jongens bekogeld. Politie-charge herstelt orde

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Pegida, de club met de absoluut allerlaagste gunfactor van het hele maatschappelijke spectrum, protesteerde tegen het geloof dat echt het allerminst in Europa te zoeken heeft. Dat deden ze bij de Ulumoskee te Utrecht, de grootste Diyanet-barrak van 't land. Beproefde methode inmiddels van Pegida's matig-begaafde voorman: voor een moskee gaan staan en zo sneu mogelijk provoceren, om vervolgens te kunnen zeggen dat Nederland niet langer veilig is. Volstrekt onhebbelijk alsook afstotelijk, maar het is daarentegen wel weer gewoon waar. Er verzamelden zich zo'n 15 Pegida-leden voor de moskee, ze hadden een vergunning om te demonstreren. "Zij stonden in een met dranghekken afgezet gebied voor de moskee. Rondom de moskee stond veel publiek en er was ook veel politie aanwezig. Na een toespraak van Pegida-voorman Edwin Wagensveld begonnen zo'n 150 omstanders met eieren, tomaten, flessen en blikken te gooien. Er werd ook vuurwerk afgestoken. Rond 20.30 uur besloot de burgemeester de demonstratie te beëindigen. De demonstranten werden met een bus weggebracht.

De voorzitter van de moskee is niet boos maar wel teleurgesteld. "We leven in een vrij land, iedereen mag demonstreren. Maar ik vind dat Pegida de fatsoensnormen overschreden heeft. Het enige dat zij willen is provoceren. Ervoor zorgen dat jongeren vanuit emotie verkeerde dingen doen, zodat zij op Facebook kunnen schrijven: zie je nou wel. Bovendien, al die politieagenten en gemeenteambtenaren die hier mee bezig zijn. Moeten we dat wel willen?"

Het liep qua 0 slachtoffers, één ontzette fotograaf, een paar "kankerjoden" en "allah akbars" en een paar met eieren bekogelde politie-agenten weer met een sisser af, maar zo blijkt toch maar dat het recht van een stel protesterende debielen ongedaan gemaakt kan worden door een stel evenzo debiele tribale beige belhamels. En dan zou u zich inderdaad af kunnen vragen of het pleintje voor de moskee uw land nog wel is, als het pas uw land weer is als er een paardencharge doorheen trekt. 

Update: Dit zijn gewoon jihad-leuzen op de Kanaalstraat.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.