achtergrond

Geenstijl

Bassiehof – Pathetisch Pegida heeft wel een punt

De Nederlandse afdeling van het Duitse Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes – Pegida – probeert al enkele weken demonstraties af te dwingen.

Voorman en wapenhandelaar Edwin Wagensveld, die onlangs in Duitsland werd veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf wegens belastingfraude, denkt de oprukkende islam een halt te kunnen toeroepen door het organiseren van barbecues voor moskeeën in de grote steden. Die grote steden voelen echter niets voor het grillen van een speenvarken voor hun gebedshuizen en vaardigen een verbod uit. Daar valt over te twisten al blijft het een kleinburgerlijke poepdemonstratie. Er gaat geen maand voorbij of er wordt een aanslag gepleegd in Europa. Varkensvlees is geen kryptoniet, het had de moslimterroristen in kwestie echt niet weerhouden als de Parijse dancing Bataclan opgebouwd bleek uit speenvarken. Maak je dan hard voor het sluiten voor extremistische moskeeën en het uitwijzen van radicale imams zoals Oostenrijk nu doet. Dát zet namelijk wél zoden aan de dijk.

En toch voelt de auteur zich verplicht het op te nemen voor dat pathetische Pegida Nederland. Het was namelijk de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) die zijn akkoord gaf voor de barbecue in Rotterdam. Wellicht is dat wat ouderwets gedacht maar een man een man, een woord een woord. En toch liep het anders af. De barbecue ging niet door.

We zagen beelden van honderden joelende moslims (een deel van hen droeg Turkse vlaggen, WTF?) en kregen het bericht dat Wagensveld cum suis daarom de demonstratie niet aandurfden. De bus draaide om, Pegida blies de aftocht. Wagensveld zegt op zijn beurt dat de Rotterdamse dienders hem vertelden dat ze de veiligheid van hem en zijn medestanders niet konden garanderen. Rotterdam vervolgens  tegen de NOS: niets van waar. Al geeft de politie toe dat de uitspraak "We kunnen niet garanderen dat de mensen achter de linies blijven" op waarheid berust. U kunt wel raden wat er was gebeurd als 'de mensen' door die linies waren gebroken.

Op een ander platform stelde schrijver dezes eerder dat de anti-Zwarte Piet karavaan op weg naar Dokkum beschermd hadden moeten worden tegen het blokkerende rapaille. Dit is dezelfde situatie. 

Zo moeilijk is het niet. Als een stadsbestuur een demonstratie toelaat moet het alles op alles zetten deze doorgang te laten vinden. Rotterdam en Ahmed Aboutaleb in het bijzonder hebben daar donderdag overduidelijk in gefaald.

De honderden juichende moslims voor de Laleli-moskee in Rotterdam-Charlois weten nu: intimidatie loont. Ze overwonnen donderdag de gevestigde orde, burgemeester Aboutaleb heeft ze de morele boost van 'de dienst uitmaken' gegund.

"Dat heeft hij bewust gedaan", mompelt iemand hier op de gracht terwijl hij een droge Chileen mengt met spuitwater. Dan een doffe klap.

Soumission is uit de boekenkast gesprongen. "We liggen op schema", kermt het boekwerk in een laatste zucht.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.