achtergrond

Geenstijl

Caddycast - Aanslag op Wierd Duk!!1!

Bi-zar! Siciliaanse Toestanden! We laten ons niet intimideren! Maar... was de Caddy-crash aan de Basisweg nou een aanslag op Wierd Duk?

Na de werpraket tegen het Panoramapand van afgelopen week werd er binnen een paar uur een meneer van een motorclub opgepakt (voorzichtig opschrijven - red.). Na de Caddy-crash tegen het krantenpand aan de Basisweg hebben we wel beelden van een sportief uitziende klungel die tweemaal de pui torpedeert en het brandende bestellertje verruilt voor een aftocht-Audi, maar nog geen verdachte, profiel of motief. Het kan dus nog alle kanten op. En dat geldt eigenlijk ook voor de verslechterende verhoudingen tussen Nederturken die hun pro- en anti-Erdogan-vete op Nederlandse bodem uitvechten (hoewel de Erdo-horden met ruim 70% in de meerderheid zijn), en dat geldt ook voor de keuze voor of tegen Femke Halsema als burgemeester van Amsterdam. #hetkannogallekantenop

Abonneren? Linkjes: RSS | Soundcloud | iTunes

Update: Amsterdam beveiligt mediaredacties

Behalve bij ons natuurlijk, want Jozias mot ons niet. Persbericht Driehoek 020 na de breek.

Geachte redactie,

De aanslagen bij het hoofdgebouw van de Panorama en de Telegraaf van afgelopen dagen zijn voor de driehoek om enkele maatregelen te nemen bij de hoofdgebouwen van enkele mediabedrijven. Met deze mail willen we alle overige mediabedrijven hierover informeren.

Er is op dit moment geen informatie die wijst op nieuwe incidenten. Wel is het, gezien het feit dat er twee incidenten snel achter elkaar hebben plaatsgevonden, beide in Amsterdam, voorstelbaar dat er toch nog een incident kan plaatsvinden. De driehoek wil het zekere voor het onzekere nemen en neemt daarom enkele maatregelen. Het betreft tijdelijke maatregelen die blijven staan totdat er een betere duiding van de incidenten kan worden gedaan.

Op dit moment wordt geen enkel scenario uitgesloten in het opsporingsonderzoek. Een van de scenario’s waarmee rekening wordt gehouden is dat de incidenten te maken hebben met recente publicaties over de georganiseerde criminaliteit. Daarom richten de maatregelen zich nu op de gebouwen van mediabedrijven die recent hebben gepubliceerd over de georganiseerde criminaliteit in Amsterdam: Panorama/Nieuwe Revue, De Telegraaf, Parool/Volkskrant/Trouw, AT5 en NRC. Er is op dit moment geen reden om bij andere mediabedrijven maatregelen te nemen.

Bijgevoegd vindt u het persbericht dat zo dadelijk uitgaan.

We houden de situatie nauwlettend in de gaten. Indien dit bericht vragen oproept over de veiligheid van uw bedrijf dan kunt u contact opnemen met [naam/nummer]

Met vriendelijke groet,
Namens de driehoek van Amsterdam

drs. [naam]
Directie Openbare Orde en Veiligheid
Gemeente Amsterdam

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.