achtergrond

Geenstijl

Baudet blockt populistje Pechtold nu ook in debat

Eerst was het blockderdeblock op twitter, en nu ook in het Echte Debat. Thierry voor Democratie wil niet meer op de staatsradio in debat met Alexander Penthouse. Komt die bemmende persverklaring:

Lees vooral de hele FvD-verklaring wegens prachtig proza, hieronder kersenplukken we een kerncitaat wegens spijker/kop/raak:

"We zagen het bij talloze andere democratische vernieuwingsbewegingen. Wie staat voor gecontroleerde immigratie, voor herstel van de soevereiniteit, voor échte invloed van de bevolking, wordt murw gebeukt door ongefundeerde beschuldigingen die ad nauseam worden herhaald en gretig worden opgepikt in de mainstream media. ‘Xenofoob’, ‘populist’, ‘racist’, ‘haatzaaier’, ‘tweedracht brenger’, ‘rattenvanger’: het zijn steeds weer dezelfde woorden die niets anders beogen dan het bespelen van de onderbuik van het publiek - precies de onderbuik die deze zelfbenoemde moraalridders zo zeggen te verafschuwen. Precies de onderbuik die zij met hun ‘redelijkheid’ willen temmen.

[...]

Nu wil Pechtold komende vrijdag met mij op Radio1 discussiëren over de stelling: ‘Voor discriminatie is geen plek in onze gemeenten”. Het is een stelling waar ik het direct voor de volle honderd procent mee eens ben. Een stelling waarmee het FVD partijprogramma in volkomen overeenstemming is. Een stelling die op geen enkele manier uitnodigt tot een serieuze, inhoudelijke gedachtewisseling maar slechts bedoeld is om tot in den treure met uit de context gehaalde citaten van jaren geleden allerlei idiote verwijten en verdachtmakingen te uiten - om steeds maar weer met het beschuldigende vingertje te gaan roepen: ‘U bent een dief! Een dief! Een dief!’

Ik bedank daarvoor. Ik gun Pechtold de volledige air time die voor dat ‘debat’ was gereserveerd om zijn hatelijkheden jegens mij en jegens FVD te spuien. De smalende, handenwringende journalisten moeten er dan maar van maken wat ze willen. Maar ik ga er niet langer in mee. Ik ga me niet voortdurend in het verdachtenbankje laten drukken en ik ga de media niet voortdurend de kans geven daar dan weer ‘ophef’ in te zien en schreeuwerig te melden dat ‘Baudet fel heeft gereageerd op beschuldigingen’. Nee. Wij nemen nogmaals - voor de zoveelste keer - afstand van alle vormen van racisme en discriminatie. Niets daarover staat in ons partijprogramma, niets van dien aard hebben wij ooit voorgesteld in de Tweede Kamer, niets van dat alles zullen wij ooit verdedigen."

Hier hoor je dan eigenlijk te zeggen 'ja maar een open democratie is een marktplaats voor vrije uitwisseling van politieke ideeën met open vizier dus dit kan echt niet', maar we keken net met tegenzin een stukje Pauw terug waar Penthouse alwéér zijn eigen gebrek aan standpunten & kroonjuwelen mocht maskeren achter een tirade tegen Thierry. Bovendien biedt Baudet in zijn verklaring iets wat de PR-tactiek van Pechtold ontzettend mist: een volwassen houding. In het grote spel der dingen kunnen we sowieso alleen maar aanmoedigen dat landelijke partijleiders afzeggen voor onderlinge fitties bij de staatsomroep. Lokale verkiezingen gaan over lokale zaken, niet over de penthousjes & privévluchten van Pechtold, de extra bijdragen aan de EU die Rutte gaat overboeken of de stupide besmeuring van een partijtje met twee zetels in de Kamer en nul in de 400 gemeenten in de rest van het land.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.