achtergrond

Geenstijl

U deed ze allemaal: de Goed Gesponsorde GeenStijl Topic Top 25 van 2017

Het jaaroverzicht dat alle jaaroverzichten overbodig maakt. Het jaaroverzicht dat tot stand komt in een fijne dans tussen statistiek en intepretatie, overgoten met een scheutje willekeur en ge-MeToo'd met een natte vinger.

Geinig: het best gelezen GeenStijl-topic van 2017 was tevens het best gelezen GS-topic allertijden ooit, maar het is een topic dat helemaal niet bestaat. Ja da's maf hè? Toch is het geen #nepnieuws, maar 100% #echtwaar. De totaalteller qua bezoek zat net als vorig jaar zo rond de 300.000.000 pageviews dus dat gaat verder prima. Hieronder een selectie uit de best geklikkerdeklikte topics van tweeduizendditjaar.

25. Waarom moordenaars als Walter&Casper van Wijngaarden gewoon van de aarde moeten vallen**
**We knallen er meteen lekker in met twee ouderwetse Hollandse hufters die met een paar glazen te veel achter hun huig gingen dijkracen in hun dure bolides en daarbij een meisje van 19 doodreden. In hun rechtszaak logen ze alles bij elkaar, ontkenden ze elke betrokkenheid en schoven ze zelfs de schuld op Fleur af. Daarna hun ging advocaat ook nog mailen dat hun namen van GeenStijl af moeten, 'of anders'. Of anders niks, pik. En hier nog een keer een eervolle vermelding.

24. Rutte noemt Gewone Nederlander een domme lul**
**Niet letterlijk, maar het komt er wel op neer. En misschien is het ook wel zo want we hebben hier zelf voor gekozen en kijken we na de langste formatie ever ooit uit op vier jaren (maar hopelijk minder) met zonder referendum, maar met plus meer EU, met plus de AIVD-sleepwetten in je datavijver en met plus censuurwetten voor het internet omdat Den Haag & MSM het monopoly op nepnieuws zelf willen houden. En dan mag je ook nog eens niet eerder dood want dat willen de gristenen niet.

23. DECONSTRUCTIE! NRC-verhaal over Omtzigt is volledig ingestort, krant blijft wrijven in vlek**
**Misschien wel het topic dat het hardste door brak in de mainstream dit jaar en door iedereen en z'n hoofdschuddende moedertje werd gelezen: de stijlloze deconstructie van de onvoorstelbare Omtzigt Canard van NSB Avondkrant. Het was dan ook de grootste journalistieke zeperd van 2017, en eentje die de arrogante krant tot op heden nog altijd niet heeft gecorrigeerd. Dat je je lezers zo van gif vervult, het is onbegrijpelijk.

22. Extreemlinks vermoordt politiepaard in Nijmegen**
**Wederom het meest door de media genegeerde fundamentalisme: extreemlinks en hun moord- en sloopzucht. Alle media zijn links dus linkse aksie wordt altijd, altijd, altijd met de mantel der liefde bedekt. Behalve als het openlijk wordt toegejuicht, want dat gebeurt helaas ook nogal eens - zelfs rond de G20-rellen in Hamburg. Ook in dit geval werden de paardenmoordende extreemlinksklootzakken weer massaal door de media vrijgepleit. Maar het was wel hún paardenmoord. Vies smerig ongewassen paardenhatend graftuig.

21. Snikbeelden. Iedereen stroomt naar West voor Nouri**
**Arme Abdelhak Nouri. Wat een tragische pech voor de sympathieke Ajacied. Inmiddels is ie wakker, maar voetballen in het eerste van Ajax zal hij nie wieder. Heel Nederland en z'n favoriete weblog leefde mee met Appie (dat mogen we zeggen, ja) en z'n dankbare familie. En iedereen wilde even bij de steunbetuiging in 020-West zijn. Even geen kloof. Even geen discussie. Even allemaal samen, als sportliefhebbers, als mensen en als land. Hoe kazig dat ook klinkt.

20. EXCLUSIEF. Tapverslagen politie 020 over terreurmoskee - Veiligheid onthoofd door diversiteit**
**De Amsterdamse politie had een kutjaar qua lekken. We achterhaalden de naam van de Palestijnse ruitenroeier van HaCarmel, we kwamen achter de naam van de Suikerspiegelchauffeur én we kregen tapverslagen in handen waaruit blijkt dat een Marokkaanse agent belde met het bestuur van een salafistische Marokkaanse moskee in Noord, om te bespreken welke agenten er werkten aan een terreuronderzoek rond die moskee. Bij die Suikerspiegelsjoof werd alles binnenstebuiten gekeerd om het lek op te sporen. En hier? Krekels. Het moet natuurlijk wel gezellig blijven bij de politie-iftars...

Nummers 19 tot en met 1 na de breek>>>

19. Pagina 3 **(ja, echt)
**2017 was het jaar waarin terreuraanslagen naar pagina 3 verhuisden. Schuld van Beatrice de Graaf, want die wil dat we terreur gewoon een beetje voor lief nemen en niet meteen in de islamofobe migratiehaatmodus schieten van een zelfmoordbom hier, een messentrekker daar een wit busje zus of een huurauto zo. Gevolg was dat u MASSAAL doorklikte naar pagina 3 dit jaar, want de GeenStijl-lezer wil wél gewoon de feiten en als ze die op pagina 3 moeten halen, dan gáán ze naar pagina 3. Hulde, lezers, hulde. U wil het weten. Pagina 3 is de nieuwe slijpsteen voor de geest.

18. Politiebericht. Badr Hari uit gevangenis ontsnapt**
**De dag dat GeenStijl ontdekte dat Badr was ontsnapt! Iedereen en z'n roddelhoer stond kirrend kiekjes te kieken van hoe de kickbokser z'n chick slobbert, maar HIJ WAS DUS GEWOON ONTSNAPT. 

17. Gruwelijke videobeelden van de massamoord in Las Vegas + Paddock met een kogel in z'n rotkop**
**Ineens vragen we ons af waarom we hier niets meer over horen. Behalve een heleboel complotten en nepnieuws, is de ware toedracht achter de mysterieuze massamoord in Las Vegas nog altijd niet bekend. Of hebben we d'r overheen gelezen? Want geen moslim, geen structurele, georganiseerde sektarische heilige strijd. Gewoon een lone wolf. Maar wel de meest dodelijke onschuldigenschutter ooit in Amerika.

16. Kuzu: 'Nederlanders zijn nazi's en moslimslachters'**
**Zijn baas, Erdogan, heeft het gezegd. En Kuzu heeft het niet weerlegd en ook niet weersproken. Kuzu haat Nederland en haat Nederlanders, Kuzu houdt van Erdogan en Kuzu is een uitstekend voorbeeld van hoe een open democratie vatbaar is voor misbruik en infiltratie. Gelukkig kijkt iedereen er bij Kuzu & Co dwars doorheen. Stomme Kuzu.

15. NL kunstmeisje maakt best wel eerlijk filmpje over negers neuken in Jamaica**
**Horny hazelip Lieve Lara doet een neger en noemt dat kunst. Niet iedereen op de redactie kon het helemaal afkijken,  maar de fapgretige facebookcrowd had die bewuste zondag toch niks beters te doen. We zijn blij dat we ze cultureel en kunstzinnig hebben kunnen verrijken.

14.Filmpje. Teleurgestelde Feyenoordfan schopt kop**
**Het was niet allemaal feest bij landskampioen Feyenoord in 2017. Bijvoorbeeld die dag dat ze landskampioen konden worden, maar verzuimden te winnen. Iedereen en z'n hoolie was al dronken & doorgesnoven, klaar voor De Grote Sloop van de Coolsingel, en toen was er ineens niks om te vieren. Nou ja, dan schop je wat kop en eindig je in de GS kliktop. Sta je mooi in je hemd, wilden we zeggen, maar zelfs dat had ie niet aan. Sneu.

13. Video's. Stalkmeneer 'overrompelt' Peter R. de Vries, jaagt hem weg en roept 'pisnicht'**
**Peter R de Buitendedeurvreter busted bij een meergangendiner. Wij lachen. U ook. Niemand houdt van Peter R. de Vries.

12. JIHADISTISCHE AANSLAG: BUSJE RIJDT IN OP MENSEN IN BARCELONA**
**De hoogst genoteerde islamitische aanslag: "Wit busje" in Barcelona, gevuld met jihadistische moslims van Marokkaanse komaf, ploegt over de Ramblas met 13 doden tot gevolg. En nee daar moeten we niet blij mee zijn, dat een aanslag de top tien niet eens meer haalt. Het gevaar van gewenning is dat het de wegkijkers, de beleidsmakers en de sussende media veel te makkelijk wordt gemaakt. Woede, verzet en het uitroken van salafistennesten, dat is wat we zouden moeten doen. En verder wat Brendan O'Neill schrijft over de "Geheugenverlies-industrie".

11. VIDEO. Man schiet voorbijganger dood. Streamt het 'live' op Facebook**
**Social Media als virtual reality first person shooter. Alleen dan niet virtual, maar levensecht. De hele wereld kon live meekijken hoe een man in Cleveland, Ohio, USA een willekeurige voorbijganger doodschoot, omdat hij zijn daad livestreamde op Facebook. En daarna konden we live online de manhunt volgen.

10. Anne Faber dood gevonden. Rust zacht**
**De uitkomst die je wist dat zou komen. Niets zo frustrerend als een zinloze dood die te voorkomen was geweest. Nog frustrerender is dat er, op de daadwerkelijke moordenaar na, waarschijnlijk nooit een verantwoordelijke voor zal worden gestraft.

9. SCOOP! Suikerspiegelchauffeur Centraal Station heet niet Farid. Hij heet Khalid K.**
**Wat politie, gemeente, Parool en AT5 wel wisten maar niet zeiden, achterhaalden we zelf. De naam van de suikersprintchauffeur kwam via een lek tot ons en leidde tot een heerlijke ophefrel over werkelijkheid & wensbeeld en nepnieuws & pr-blunders. Maar aan het einde van de dag het jaar hebben we nog steeds twijfels over de werkelijke toedracht van het ongeval op het Amsterdamse stationsplein. Dus als iemand meer weet...

8. #MeToo. Francisco van Jole in wit ondergoed**
**Kon niet waar zijn, dachten we. De meest moralistische moralist van het Mediapark? De man wiens site #MeToo opblies tot een hysterische hetze tegen mannen in het algemeen en kleedkamergrappen in het bijzonder? Zélf een bepotelaar? Maar het is echt waar, hij gaf het zelf toe op de NPO Radio 1 - en daarna bleef het doodstil. De Nederlandse mediamoraal, eerst al die In Memoriam in de vorm van een mislukt meisjesmanifest, nu echt morsdood - als de prematuur geëjaculeerde zaadzwemmertjes in een witte onderbroek. Maar de media kunnen zwijgen wat ze willen. Het nieuws verspreidde zich sneller dat de whatsappjes van Mediaparkmeisjes waarin ze elkaar waarschuwen voor de fratsen van Francisco, en nu is het onze beurt om de tong uit te steken. Up yours, Jolo.

7. Intieme beelden Laura Ponticorvo (niet uploaden)**
**Dit was nieuw voor ons. Een meisje dat zichzelf zó interessant vindt, dat ze haar advocaat een preventieve dagvaarding laat sturen met rechtszaakdreiging als we haar video zouden posten op GS. Het vlogmormel had een pijpvideo op internet laten slingeren, dus die dook fluks op diverse fapsites op. We hebben 'm uiteraard bekeken, en voelden geen enkele behoefte om het matige mondwerk een groter podium te gunnen. We moesten überhaupt eerst googelen wat een 'Laura Ponticorvo' eigenlijk is. Bedankt voor de clickbait, dat dan weer wel. Vloggen gaat nog eens heel groot worden.

6. FOTO'S. Een ode aan Politie Rotterdam**
**Beeldverhaal over hoe de Rotterdamse politie een Turkse coup in de Maasstad wist te voorkomen, en een Turkse minister de grens over joeg. Dat de vvd op dit incident de verkiezingen zou winnen terwijl Aboutaleb later uit de kast zou komen als salafist, dat wisten we toen nog niet. En dat doet niets af aan het prachtwerk van de politie.

5. Nog even over achterlijke vrouwenbeul Michael P.**
**De vermissing was erg, de zoektocht zenuwslopend, maar de echte woede kwam toen bekend werd wie de verdachte was in de zaak Anne Faber - en vooral: wat hij allemaal op zijn kerfstok heeft. Dat deze gevaarlijke gek überhaupt vrij rond kon lopen, is en blijft onbegrijpelijk.

4. Smile Je Staat op GeenStijl**
**Jongeman uit Nederland doet mentale MeToo bij Brits meisje. Die prompt internationaal nieuws van het versierders-varken maakt. Alles werd ontkend door Jesse Mateman, en daarna bleef het stil.

3. Heel Holland piest van het lachen om Patricia Paay**
**Doorloopsoap van het jaar dit. Op internet dook een video op van de oude mevrouw Paay, die nog een actief seksleven blijkt te hebben. Good for her! De beelden zorgden uiteraard voor veel beroering, speculatie, verwijten alsook grappen. Omdat een deel van het verontwaardigde gezeik weer eens over uw aller GeenStijl werd uitgesproeid, hebben wij uit het oogpunt van de publieke dienstverlening wat compilatiemateriaal gecompileerd om televisiekijkend Nederland van dienst te zijn. La Paay dus in de top 3, met dank aan Peter R. de Pies. De media deden verontwaardigd, maar demense wilden het gewoon zien. Het lijkt er overigens op dat haar verklaringen over hoe de video zich kon verspreiden, met een druppel korrel zout genomen moeten worden. Enfin, dit verhaal zal nog wel ff doortrekken richting 2018.

2. Pretpark Walibi PISWOEST op porno-trailer**
**Een van de Meiden van onze Dictee-voorlees-mevrouw maakte een pr0n-trailer in pretpark Walibi en dat leidde tot enige verwarring en een boel boosheid, en voor ons tot een climax in de clickcstats. IJzeren internetwet in werking: over batsvideo's bloggen = factor tien meer bezoekers lokken. En hee, niks mis met wat onschuldige klikpret voor een paar duizelingwekkende faploopings.

1. Het Topic dat Geen Topic Was**
**Ongelofelijk edoch echt waar. De allerdrukste dag ooit op de GeenStijl, met bijna 3 miljoen pageviews totaal, was op 25 juli van dit jaar. We gingen een paar uur op zwart, iedereen dacht dat het een protest tegen de overname door het Vlaamse Mediasterfhuis was en dat vonden wij een prettige bijkomstigheid. Maar we waren gewoon even aan het ombouwen naar een nieuw design. Bedankt voor de aandacht, medialand, maar het was allemaal nepnieuws. Bijna 2,5 miljoen clicks op geenstijl.nl/zwart.html. En zo zie je maar: Half Nederland komt pas kijken als je d'r niet bent, dus het maakt geen ene reedt uit wat je allemaal tikt en schrijft en blogt en geint. En daar gaan we in 2018 dus lekker mee doorrr.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.