Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Verlof criminelen blijkt grote puinzooi. Ministerie zegt: "O maar er gaat ook best veel goed!"

Om te beginnen: een stripverhaal.

"Omstreeks 15.00 uur staat er nog 5 minuten op de klok aan speeltijd."

1, 2, 3, 5

"Een van de medewerkers gooit en de andere medewerker kijkt naar de worp."

Hoppa motherfucking strike baby

"Als er daarna gekeken wordt naar de jeugdige, zit die niet meer op zijn plek."

Heee waar is Panhuis nou?

Lijkt een lullig stripje, is gewoon een waargebeurd verhaal over een crimineel die 'm smeert tijdens begeleid verlof. Begeleider een strike, jeugdige crimineel wat meer spare time. Win-win! Voorbeeld twee. "Zo is er de begeleidster die als aardigheidje een frietje haalt, maar als ze zich omdraait geen gedetineerde meer ziet." Begeleider een lekker frietje, crimineel in de chasse patate.

De Telewob ging eens kijken hoe goed dat nou werkt, die verloven van gedetineerden en tbs'ers, en dat blijkt dus niet per se zo heel goed te werken: "Criminelen op begeleid verlof kunnen kinderlijk eenvoudig de benen nemen. Ook als ze onder toezicht aan de vrijheid mogen wennen, is een vluchtpoging zo geregeld.  Opvallend is ook dat er tijdens verloven soms de meest grove misdaden worden gepleegd, maar dat de buitenwereld niet wordt gemeld dat de dader eigenlijk een gedetineerde is." Zít er een keer iemand vast (niemand doet aangifte), is het nog steeds kudt met peren.

En zo kan het dus dat staatsgevaarlijke Michael Panhuisiaanse superidioten arme meisjes van hun fiets trekken en vermoorden, waarna Nederland collectief boos en verdrietig is, iemand van een ministerie vervolgens iets roept over een tragisch incident, een PVV'er het stoer heeft over 'kamervragen' en 'minister op het matje', maar een woordvoerder van minister Dekker dan zegt 'o maar 40.000 andere verlofbewegingen gaan wel goed'. En dat was het dan.

UPDATE: Als men van de duivel spreekt, trapt men hem op zijn staart

"De man (44) die in november 2016 op de Hereweg in Groningen een vrouw belaagde en mishandelde, heeft een tbs-verleden. De verdachte zat jaren in de Van Mesdagkliniek. Vijf maanden voor het incident was zijn tbs-status voorwaardelijk opgeheven. De man woonde buiten de kliniek, maar werd nog wel begeleid."

Reaguursels

Inloggen

Alweer geen roomblanke doorzonbewoners: zie AD. link:
www.ad.nl/utrecht/bewoners-orinocodre...
--"Ook de tweede voortvluchtige was gewond, zegt hij, maar veel minder ernstig. ,,Die mannen waren een jaar of dertig, ik denk van Marokkaanse afkomst. Ze vroegen of ik 112 wilde bellen. Ze waren compleet in paniek. Maar ik had mijn telefoon nog boven liggen. Toen hebben ze zelf gebeld. Het ging ineens heel snel. Er stopte een personenauto, daar zijn ze ingestapt, en die heeft hen naar het ziekenhuis in Leidsche Rijn gebracht. Geen idee waar die auto zo snel vandaan kwam, maar daar hadden ze kennelijk ook contact mee. De politie kwam met een heel peloton en alle toeters en bellen aanrijden. Ze hebben de boel afgezet, en nog een hele tijd onderzoek gedaan.''

theo-is-dood | 18-12-17 | 19:18

-' De 81-jarige Grada Meekers uit Utrecht werd vannacht geraakt door een verdwaalde kogel terwijl ze lag te slapen in haar bed. Haar man Boudewijn (80) vertelt hoe het echtpaar ontzettend is geschrokken. "Haar been bleef maar bloeden. Het is vreselijk, zelfs in je eigen bed ben je niet meer veilig."
Boudewijn van der Kroef (80) en Grada Meekers (81) wonen al 45 jaar aan de Portoricodreef in de Utrechtse wijk Overvecht. Ze lagen te slapen toen er iets na middernacht een straat verderop werd geschoten. "Ik schrok wakker van de knallen. Heel snel achter elkaar: ratatatatatatata", vertelt de geëmotioneerde Boudewijn. "Het was een automatisch geweer. Vlak bij ons huis."

Kogel door slaapkamerraam
Eén van de kogels raakte de slaapkamerraam van Boudewijn en Grada die in diepe slaap waren. Dat veroorzaakte een enorme klap. Boudewijn liep naar het raam om te kijken wat er aan de hand was. Toen Grada wilde opstaan, deed ze een vreselijke ontdekking. "Mijn vrouw zat helemaal onder het bloed. Ze kon haar been ook niet meer goed bewegen."
Al snel drong door wat er is gebeurd. "Grada was geraakt door een kogel vanuit de Japuradreef. In haar bovenbeen zat een grote wond, waar het bloed uitspatte. De kogel was er aan de achterkant uitgekomen."

De samenleving dient te worden beschermd tegen gevaarlijke gekken die in een woonwijk met automatische wapens schieten. Dit is niet de eerste burger die gewond raakt door rondvliegende kogels bij de Mocro-oorlog.

theo-is-dood | 18-12-17 | 17:12

Sicherheitsverwahrung. "Gevangenisstraf dient als boete voor begane misdaden, de Duitse Sicherheitsverwahrung als preventieve maatregel om de bevolking voor zware misdaden te beschermen. Maar in de praktijk zitten tbs'ers in Duitsland vaak vast in dezelfde gevangenis als waar misdadigers hun straf uitzitten."
-Im Gegensatz zur Freiheitsstrafe knüpft die Sicherungsverwahrung einzig an die Gefährlichkeit des Straftäters für die Allgemeinheit an. Diese Gefährlichkeit muss in einer Prognose festgestellt werden und sich zuvor in einer besonders schweren Straftat geäußert haben.-
Kortom, nieuwe wetgeving is nodig om de samenleving te beschermen tegen gemeengevaarlijke en onverbeterlijke criminelen. Of gewoon tegen gevaarlijke gekken die niet te genezen zijn.

theo-is-dood | 18-12-17 | 17:09

De maakbare samenleving.
Alles kan gemaakt worden.
Ook psychopaten.
Lees de Zonnige Kijk, van Marten Toonder.
Zo kijken linkse mensen naar de realiteit.
itunes.apple.com/nl/book/de-zonnige-k...

Kanarie_Geil | 18-12-17 | 12:02 | 1

Gaat meer over geld, maar ik bedoel het als een analogie.

Kanarie_Geil | 18-12-17 | 12:03

Ik vind het ongekend dat onze kinderen als proefkonijn geofferd worden om te kijken of dit soort recidivisten zich weer zonder gevaar in de maatschappij kunnen bewegen. Als ik zo'n enorme hufter hoor zeggen dat we dit soort mensen niet niet levenslang op kunnen sluiten en dat ze een tweede kans verdienen dan hoop ik met heel mijn hart dat niet mijn maar hun kinderen slachtoffer worden van gruwelijke verkrachtingen en moordpartijen. Kijken hoe ze er dan over denken. En v.w.b. het levenslang opsluiten en de weerstand hiertegen ben ik het overigens helemaal met ze eens. Zet ze maar ergens op een werkeiland en laat ze de hele dag maar met een schep op zoek gaan naar schaliegas. Lekker in de buitenlucht. Is goed voor ze.

Linkse allergie | 18-12-17 | 11:51 | 1

Nederland. Waar de daders vertroeteld worden en de slachtoffers genegeerd worden.

Is dit nog nieuws? | 18-12-17 | 12:01

Pseudocratie is een bestuursvorm.

De naam komt van de Griekse woorden ψευδος (pseudos: leugen, bedrog, onwaarheid) en κρατειν (kratein: regeren) en betekent zoveel als 'regeren met leugens en bedrog'.

In een democratie komt alle autoriteit (direct dan wel indirect) van de instemming van het volk. In een pseudocratie wordt dit democratische mechanisme echter ondergraven, aangezien het volk van de hiervoor noodzakelijke informatie wordt weerhouden en er zelfs desinformatie plaatsvindt, met als doel de regeerders aan de macht te houden.

En Decorateurs66 heeft de Pseudocratie tot kunstvorm verheven

BASinnic | 18-12-17 | 11:31 | 1

Spijker, kop

Rest In Privacy | 18-12-17 | 14:03

Als ze "BegeleiD" verlof nodig hebben, dan minstens een GPS tracker, en bijvoorbeeld een beenstok met kniegewricht dat met afstandsbediening op slot is te zetten.

Hemmenaar7 | 18-12-17 | 11:28 | 1

Gaat niet gebeuren, overheid heeft echt geen empathie voor de burger hoor, als je dat nu nog niet weet.....

me,myself and IK | 18-12-17 | 14:02

Markerwaard dempen en daar wat lollige dorpjes neerzetten. Iedereen een moestuintje en iedere dag om 7 uur op het land. Iedere dag wijkraad, een keer per week dorpsoverleg.
De sexueel gemankeerden castreren en de psychopaten drogeren.
Vooral het water, hekken en wachttorens niet vergeten.
Beter voor ons, beter voor hen.

Alquest | 18-12-17 | 11:27 | 2

Hoeft niet, de Markerwaard dempen. We hebben Flevoland al. Eilanden maken door er een 100 meter breed slootje omheen te graven. In het midden van het slootje een groot hek met 220 Volt. Barakken erop, en om de dag met een bootje wat aardappelen, bloemkolen en groene kolen brengen.

In plaats van de maatschappij wordt het eiland het experimenteerterrein en speeltuin van de gorensische psychiatrie. Geweldig sociaal experiment met bijzonder veel studie-mogelijkheden! . Psychiaters en 'gedragsdeskundigen' permanent op het eiland vestigen.

Een dergelijke locatie is met kleine aanpassingen overigens ook uitermate geschikt als penitentiare inrichting. Rechtspraak kan op dergelijke eilanden plaatsvinden. Geen gedoe met verdachten die niet op tijd op de zitting zijn omdat ze van Leeuwarden tot Maastricht opgehaald moeten worden. Je haalt ze gewoon van het naastgelegen voorarrest-eiland op.

De hele justitiële keten incl advocaten, rechters en ministerie van Grapperhaus etc verhuis je naar de Flevopolder. Veilig, praktisch, economisch en bovendien een geweldige boost voor de werkgelegenheid in de Flevopolder. Vier vliegen in één klap!

Rest In Privacy | 18-12-17 | 11:50

Kan mooi naast dat nog op te richten Quantanamo Flevo eiland. Tevens te gebruiken als long stay

P-unit | 18-12-17 | 13:20

Bowlen, ze gaan bowlen. Hebben ze de big lebowski gekeken ofzo wat is dat voor onzin.

P-unit | 18-12-17 | 11:26

Nou, dan maar geen verlof meer. Water en brood in een kerker werkt stukken beter ter beveiliging van de maatschappij.

Dima Beeline | 18-12-17 | 11:19

Nu is dt niet vreemd natuurlijk, een TBSer is nagenoeg altijd iemand met een behoorlijke persoonlijkheidsstoornis, bekend in de Forensische psychiatry als psychopaat, narcistische of anti-sociale persoonlijkheidsstoornis. In dat profiel past het niet hebben van een geweten. Vandaar dat TBS is uitgevonden in ons strafrecht om mensen te verplichten een behandeling te ondergaan achter gesloten deuren. En is verlengen van TBS ook specifiek bedoeld voor niet behandelbare risico en gevaar voor de samenleving individuen. Het is in die zin niet verwonderlijk dat iemand zonder enig geweten van goed en slecht zodra de kans zich voordoet er vandoor gaat.

Het 1 (TBS)rijmt nu niet met een re-socialisatietraject. Persoonlijkheidstoornissen in die aard waar de TBS naast levenslang het enige is om veiligheid van burgers te garanderen, als 'behandeld' te classificeren en een re-socialisatietraject aan te gaan. Eenieder weet dat van een ernstige a-sociale/narcistisch of psychopathische persoonlijkheidsstoornis genezen onmogelijk is. Vandaar dat dit soort TBSers de samenleving (begeleid??) weer in sturen gewoon heel erg misdadig is. Het is 100% wachten op volgende slachtoffers en dan draait het justitie circus weer volop. Het is niet voor niets dat ons departement Justitie voortaan veiligheid na Justitie heeft gezet.

fikkieblijf! | 18-12-17 | 11:11

Verscheen er vorige week geen rapport waarin staat dat de Nederlanders een gelukkig en positief volkje zijn? Wanneer je de paar rotte appels eruit haalt, is de fruitmand best wel mooi.
Maar laat de minister dat maar eens vertellen aan alle slachtoffers en nabestaanden van vermoorde kinderen, vrouwen en mannen van ontsnapte of te vroeg vrijgelaten TBS-ers. Iedereen verdient een kans, maar niet ten koste van onschuldige medeburgers. Vergeet daarbij ook niet dat het door de bezuinigingen voor het personeel ook niet altijd makkelijk zal zijn. En toch staat de VVD nog steeds hoog in de peilingen.

Mannes | 18-12-17 | 11:07

Een week voor dat Anne Faber werd verkracht en vermoord heeft een TBS-er in Groningen, ongeveer 100 meter van de kliniek, een meisje van 22 verkracht..... tot zover het proefverlof, blijkbaar laten ze die roofdieren vrij en ze slaan daarna vrijwel onmiddellijk toe........ ik vraag me oprecht af wie die rapporten schrijft waarop dit soort idioten op proefverlof kunnen.... en als het fout gaat, zijn er dan sancties voor de schrijver?

Fatwabuster | 18-12-17 | 11:07

Eerlijk gezegd zou ik het ook gewoon doen. Leuk om te proberen toch? Makkelijker dan tunnels graven, helikopters regelen of met een laken over een hoge muur te klimmen.

BozePaarseMan | 18-12-17 | 11:05

Alle proefverloven van tbs'ers voortaan alleen nog in Wassenaar. Kunnen ze eerst lekker zwemmen en van de glijbaan in Duinrell en met natte haartjes nog even onaangekondigd een bakkie doen op de Eikenhorst. Kijken hoe lang het dan duurt voordat deze waanzin afgeschaft wordt.

Voorjaarsmoe | 18-12-17 | 11:01

Psychische mankementen in ernstige vorm zijn nooit te behandelen. Echt nooit. De psychiaters maken er hun een eigen applausmachine van als iemand zogenaamd weer terugkeert in de maatschappij, Kijk mij eens, hoe knap ik dit heb gedaan. Als zij nu eens moeten tekenen voor de eventuele gevolgen en dat direct ingrijpt op hun eigen situatie (schadevergoeding aan slachtoffers en/of zelfs het gevang) is het snel afgelopen met het vervroegd in vrijheid stellen van deze psychische nooit meer te helpen personen. Levenslang opsluiten en sederen met medicatie. Het zal je kind maar zijn, he meneer de psychiater.

De Evangelist | 18-12-17 | 11:00 | 1

Wat is er dus op tegen dat onkruid levenslang TBS zonder vrije uitloop te geven?
Gewoon lekker in de long-stay in de Mesdag of in Balkbrug... wiens levens wil je nu redden, dan??

mallekater | 18-12-17 | 13:40

Nu is het natuurlijk niet vreemd, dat iemand zonder enig geweten in de Forensische psychiatrie bekend als psychopaten, asociale persoonlijkheidsstoornis of Narcistische persoonlijkheid (en in dat profiel passen bijna alle TBS veroordeelde)er zonder verder gewetenswroeging vandoor gaat zodra de kans dat toelaat.
Het 1 rijmt nl niet met het ander. TBS is ingesteld omdat men een behandeling behoeft buiten de samenleving en TBS is zwaar omdat deze telkenmale kan worden verlengd, omdat bij veel persoonlijkheidsproblemen de kans op genezing nihil is!

mensen met een ernstige veiligheidsrisico persoonlijkheidsstoornissen weer de samenleving insturen omdat genezing niet te bereiken is, is ronduit misdadig! het is wachten op de volgende slachtoffers en dan gaat het hele circus weer draaien..
Het wordt er niet veiliger op voor de burger maar het recht krijgt zijn beloop!

fikkieblijf! | 18-12-17 | 11:00 | 1

Tel daar bij op dat het ontsnappen niet strafbaar is. Als ik gedetineerde was en de kans kreeg, zou ik hem ook grijpen. Het is niet zo dat ik er extra voor moet zitten ofzo.

BLR | 18-12-17 | 11:06

"Zo is er de begeleidster die als aardigheidje een frietje haalt, maar als ze zich omdraait geen gedetineerde meer ziet." Het begint in Nederland toch steeds meer te lijken op een aflevering van Bassie en Adriaan.

Bennie Boos | 18-12-17 | 11:00

Ik wil simpelweg geen onderdeel zijn van de proeftuin voor dit soort gekken. En ik wil simpelweg niet dat mijn dierbaren onderdeel zijn van dezelfde proeftuin. Ga lekker op zoek naar vrijwilligers die dat wel willen, therapeuten, psychologen, psychiaters of leden van Groen Links of zo.

DasNouJammer | 18-12-17 | 10:59

@Bakkaleuris, in theorie kunnen echte mafkezen naar de longstay en zijn ze voorgoed weg. Er moet echt een andere manier van denken komen, de middelen zijn er gewoon maar de wil is er niet.

Bokito ergo sum | 18-12-17 | 10:58

Tijd om Wedlock en Fortress nog eens te bekijken.

h3* | 18-12-17 | 10:55

@Sjors W.:
Mee eens, maar sommige mensen zijn zo in- en in-slecht dat er geen goede terugkeer mogelijk zal zijn, getuige ook de ontsnappingen tijdens een proefverlof en de direct gepleegde (en soms wrede) misdrijven die ze direct plegen. Die lui zijn zo verrot van binnen, dat recidive 100% gegarandeerd is. Alleen maakt het huidige systeem geen onderscheid en moet iedereen mogen reïntegreren, getuige ook de uitspraak van het Europese Hof dat levenslange gevangenisstraf in Nederland toch uitzicht moet hebben op vrijlating. Met die gedachte ben ik het pertinent niet eens: sommige wreedheden kunnen niet worden afgedaan met een eindige straf, dat zou onrecht doen aan de nabestaanden en hun levenslange trauma. Daar wordt eenvoudig overheen gestapt.
Reïntegratie is zonder meer een goede manier om te zorgen dat men niet terugvalt in het oude patroon en zich binnen de kortste keren weer meldt bij de portier. Maar er moet beter gekeken worden naar wie er voor in aanmerking komt. En dat gebeurt niet.

Bakkeleures | 18-12-17 | 10:53 | 1

Ik ben - als ervaringsdeskundige - van mening dat men echt moet straffen en dus ook echt. Criminelen zijn soms inderdaad niet te veranderen (ook al behandel je die tot sint juttemis) en dus levenslang opsluiten. Maar dan wel ver weg van de maatschappij. Ik denk dan aan de methode Papillon. Ver weg op een eiland en nooit de kans om terug te keren. Red je zelf daar maar.

Graaf Monte Cristo | 18-12-17 | 10:56

Volgens mij moeten de mensen van het ministerie begeleid worden. Ze gaan telkens weer in de fout.......

chrisjuh | 18-12-17 | 10:52

2e kans...
En 3e kans....
Etcetera.
Dank u rechtstaat.

Is dit nog nieuws? | 18-12-17 | 10:52

Mwah, enkelband om. Verder dan 5 meter van je begeleider: hard piepsignaal. Verder dan 10 meter: Biem.

Jos Tiebent | 18-12-17 | 10:50

Julio Poch heeft wel 8 jaar gezeten door mede de vader van het dametje op de foto's.

meneer der meneren | 18-12-17 | 10:46 | 1

door en mede omdraaien s.v.p.

meneer der meneren | 18-12-17 | 10:47

Als ze dan op proefverlof gaan doe ze dan in ieder geval een enkelband om. Het liefst eentje zoals in de Lucky Luke. Met een stalen bal van 35 kg.

down | 18-12-17 | 10:43 | 1

Die enkelbanden hebben ze er binnen tien minuten af..één ritje naar de Gamma en de apparatuur is voor een tientje te koop.

mallekater | 18-12-17 | 13:41

Ha, het Koningshuis.

Altijd aanwezig om haar facade van betrokkenheid te tonen, terwijl de Mater Familias haar vetste schapen in haar dikwandige portefeuille aan het proppen is. Ik vind het geheel meer dan louter een aanfluiting. Ik vind het volksverlakkerij, onrechtmatige parasieterij en zinloos wanbestuur.

Kunnen deze lieden alsjeblieft met een nikkel en een stuiver uit die protspaleizen worden getrapt?

Billy Ocean | 18-12-17 | 10:43 | 4

"Een prinses die 1 Miljoen krijgt"

Mark_D_NL | 18-12-17 | 10:49

Die prinses krijgt 1 miljoen Euro. Jaarlijks. 1 miljoen Euro jaarlijks. Leefgeld. Voor een prinses.

Billy Ocean | 18-12-17 | 11:11

ja, Prinses Amalia krijgt als ze 18 jaar is een eigen vergoeding voor kroonprinses zijn, haar AKW vervalt op die dag. De rest van de 18 jarige in dit land krijgt op zo'n heugelijke dag geen AKW meer en een maandelijkse rekening voor de ziektekostenverzekering.! Verschil mot er wezen uit wiens baarmoeder u bent gekropen..

fikkieblijf! | 18-12-17 | 11:24
▼ 1 antwoord verborgen

"Opvallend is ook dat er tijdens verloven soms de meest grove misdaden worden gepleegd, maar dat de buitenwereld niet wordt gemeld dat de dader eigenlijk een gedetineerde is", om falend beleid te maskeren worden feiten dus gemakshalve niet genoemd, krijg je alleen info als je WOBT, dan nog niet compleet in de regel.
Zou toch eens aardig zijn als de ambtelijke top van bepaalde ministeries, de rechterlijke macht, hogere echelon van politie en niet te vergeten onze heren en dames in de politiek zelf bovengemiddeld last gaan ondervinden (exclusief is ook goed) van dat op papier zo "prettig en goed doordacht beleid" inclusief het ontmoedigende beleid om aangifte te kunnen doen, geen nadere informatie krijgen, met daders geconfronteerd worden omdat ze nog gewoon los rond lopen etc.etc. Gaan we na pak 'm beet een jaar of twee eens lekker evalueren.

bwanabanjo | 18-12-17 | 10:41

Uh ja, maar Justitie staat/gaat voor Veiligheid. En die TBSer (veiligheid???) (en dat is al een probleem in dit land, psychopaten (veiligheid)die niet onderzocht (veiligheid) willen worden na gruwelijke misdaden (veilgheid), mogen weigeren mee te werken aan hun eigen strafmeting (recht). Zodat de enigszins geestelijk gestoorden met een slechte advocaat wel de TBS krijgt opgelegd.
Vervolgens hebben ze allerlei rechten om met perspectief uitzicht weer de samenleving in te gaan (recht). Dat daarmee de veiligheid van de burgers in gevaar is komt op de tweede plaats.

Vandaar dat ons rechtssyteem nu voorbereid is op deze gevaarlijke individuen en het protest van de burgers. en het meest ironische is, dat U en ik volledig opdraaien voor de kosten en onderhoud van deze gestoorden in deze samenleving. Een soort draaideur constructie is geboren en Justitie draait op volle toeren.

fikkieblijf! | 18-12-17 | 10:39

Dat Sterrenbos ligt naast de van Mesdagkliniek. Lekker slim dus om op nog geen honderd meter van de poort vrouwen te gaan lastigvallen.

knutsel_ | 18-12-17 | 10:38

Ik geloof gewoon niet dat een iemand met een "sexueel discutabel verleden" ooit weer normaal wordt. Anders zouden homo's ook wel te "genezen" zijn en hetero's ook homosexueel kunnen worden. Je kan niet zeggen dat iets aangeboren is en dus natuurlijk, terwijl anderen opeens heel anders in elkaar zitten. Geloof het gewoon niet.

Ik heb het niet over een keertje een domme actie, maar een gast in de bosjes. Komt nooit meer goed en is een gevaar voor mijn dochter als je hem weer los laat.

Menage00 | 18-12-17 | 10:37 | 3

Over zeer lange perioden gemeten (25+ jaar) is recidive onder zedendelinquenten met TBS over het algemeen ca. 35%, voor pedoseksuelen ca. 50%, en bij TBS'ers met ernstige psychische afwijkingen ca. 85%. Geen cijfers die aanleiding geven om mensen met een "seksueel discutabel verleden" levenslang op te sluiten. Wel om nog eens goed te kijken naar het TBS-systeem en de criteria voor vrijlating. Of voor alternatieven zoals chemische castratie, op vrijwillige basis of als voorwaarde voor vrijlating.

Muxje | 18-12-17 | 10:59

Zag eens een documentaire op t.v. Een gevangenis in Amerika met , Zij zeiden, laat ons hier blijven, want we weten nu al , er gaan weer aanranden.

gato | 18-12-17 | 11:04

Computer doet even raar, opnieuw, Ik heb een keertje een documantaire in een Amerikaanse gevangenis gezien met pedos. Ze zeiden zelf, laat ons nooit meer vrij, want we gaan weer aanranden.

gato | 18-12-17 | 11:06

Iedereen zou het boek over die seriemoordenaar Willem van Eijk aka 'het beest van Harkstede' moeten lezen om een beter beeld te krijgen hoe het er in tbs instellingen aantoe gaat! Hij had 2 moorden gepleegd en mocht het weer proberen, en pleegde vervolgens weer 3 moorden.....

JI-HAAT | 18-12-17 | 10:37

TBS is op zich een goed systeem, levenslang voor echte mafkezen, maar veel te veel een proeftuin voor meisjes die meisje hebben.

Bokito ergo sum | 18-12-17 | 10:34

@ Pibasso

Tikkeltje ouderwets idee. Het hangt natuurlijk af van het delict maar je kunt best met reintegratie starten voor een gedetineerde terug keert in de maatschappij. Ze zo buiten de gevangenisdeur zetten is een knuddeoplossing, en als goede reintegratie recidive voorkomt is dat voor zowel gedetineerde, maatschappij en belastingbetaler een uitkomst.

Volgens mij gaat het mis omdat degenen die beslissingen nemen gedetineerden vooral 'zielig' vinden, en zich daarom met liefde een rad voor de ogen laten draaien. Daarbij is de aard van het uitstapje belachelijk; als toerist rondlopen in een stadje, en een frietje vlak voor we naar 'huis' gaan.

Maar ik ben wel voor uitzonderingen - op basis van gedrag, potentieel, delict. TBS'ers naar buiten laten ben ik niet voor, maar jeugddelinquenten of non-violent criminals die zich goed gedragen.. kan ik me niet zo druk om maken.

Ik zou wel eens een proef willen zien waarbij een gedetineerde 's ochtends om 08.30 op een kantoor verschijnt, een dag werkt, en zich om 17.30/18.00 weer meldt bij de gevangenis. Als ze er vandoor gaan, de goed-gedrag korting die iedereen voor niks krijgt afpakken, en ze de rest van de tijd uit laten zitten zonder Playstation. Salaris voor het werk mogen ze - na aftrek van kost en inwoning - natuurlijk gewoon houden. Hebben ze een buffertje voor wanneer ze weer vrij komen, kunnen ze niet direct het dievenpad op gaan met het argument 'het moest wel want geen geld'. Als ze het baantje kunnen houden, beter nog. Voor de werkgever kun je tijdens de periode dat de gedetineerde in het gevang zit een financiele incentive optuigen, daarna weten ze wat ze aan iemand hebben en kunnen ze zelf een risico afweging maken.

Sjors W. | 18-12-17 | 10:34 | 1

@Sjors: Zulke programma's bestaan in de vorm van een halfway house zoals Exodus. Dat is niet in de bak maar proefverlof buiten de poort, maar wel met streng toezicht en met name zorg dat de gedetineerden een vol dagprogramma hebben: overdag is het werk, zoeken naar werk of studie, met 's avonds een aanvullend programma, verzorgen van de maaltijden, en wat vrije tijd. Dat alles onder voortdurende begeleiding en toezicht. En wie de fout in gaat kan meteen terug naar de cel.

Hoe goed dat in de praktijk werkt weet ik niet, maar het lijkt me wel een stuk kansrijker dan lui na hun straf buiten de poort zetten, of met ze te gaan bowlen.

Muxje | 18-12-17 | 10:51

Als je een continent mag besturen vanuit Brussel en dan, zonder overleg met de 500 miljoen inwoners daarvan, volkomen ongecontroleerd miljoenen mensen uit oorlogsgebieden gaat importeren, waarvan je geen idéé hebt wat voor mensen dat zijn behalve dan dat een weldenkend mens snapt dat er duizenden stuks tuig tussen zitten; dan maken die paar TBS'ers ook geen fluit meer uit. Er lopen inmiddels honderden Syrische mafketels in Nederland rond met de magische verblijfsstatus. In Europa tienduizenden. Die rekening gaan we nog krijgen in de komende jaren. Dat is pas een experiment op de eigen bevolking wat zn weerga in de geschiedenis niet kent. Van zo een enorm risico dat ik me nog bijna dagelijks afvraag waaróm, in godsnaam, dit toch met alle geweld moet blijven doorgaan. Dat is TBS'ers op je iegen bevolking loslaten in het supergroot.

Dutchbeaurouge | 18-12-17 | 10:31 | 2

Beter 10 loslopende gekken in het land, dan 9 met 1 in de hand.

Rest In Privacy | 18-12-17 | 10:36

nou, misschien dat daarom ook deze TBSers een toekomstperspectief moeten gaan krijgen en vooral houden. Het aantal zou zomaar door deze ongecontroleerde stroom ISsers, terroristen/jihadisten/lonewolves of compleet gestoorden uit verweggistan met een ander kijk op vrouwen, homo's, ongelovige, Joden, Christenen etc etc in rap tempo kunnen gaan vertienvoudigen.
Misschien dat we met zijn allen meer aan onze eigen zelfbescherming moeten gaan doen, Onze duur betaalde en fors oplopende Justitie (apparaat) gaat voortaan over rechten van.. en veiligheid komt daarna.
Justitiekosten gaat het 2e zorgkind worden in dit land..

fikkieblijf! | 18-12-17 | 10:52

Goed gezien Mosterd. Als het niet in hun belang is zijn ze onverschillig. Als ze het nieuws ermee kunnen halen of hun politieke partij extra kunnen profileren, zijn ze opportunistisch. En als het problemen dreigt te geven blijven de gelederen universeel gesloten en is er niemand meer thuis. Helaas, helaas, helaas. En we kunnen het allemaal weer betreuren... politieke boehoe in krokodillentranen. Kun je ook mee scoren.

Rest In Privacy | 18-12-17 | 10:30

Zou het geen goed idee zijn om iemand die de benen neemt tijdens zo'n proefverlof te bestraffen met een gevangenisstraf gelijk aan de oorspronkelijke eis en die straf voor 100% ook uit te voeren? Vb: iemand krijgt 6 jaar. Na 3 jaar wordt er gestart met proefverloven e.d. Als die de benen neemt EN weer wordt opgepakt dan gaat m/v gewoon voor de hele 6 jaar de bak in. Eventuele straffen voor misdrijven tijdens dat proefverlof worden bij die 6 jaar opgeteld.

Ik vind namelijk dat het fenomeen proefverloven op zichzelf een goed idee is. Mits persoon daarvoor geschikt is uiteraard. En die criteria mogen best streng zijn. Iemand die bijvoorbeeld niet meewerkt of heeft meegewerkt aan psychologische evaluaties mag bijvoorbeeld niet met proefverlof.

balustrade | 18-12-17 | 10:29

Twee begeleiders en die schoft die op kosten van de gemeenschap gaan bowlen?
Trap die begeleiders de straat op zonder uitkering. En uiteraard ook de verantwoordelijken. Bewaak de klinieken gewoon zoals het hoort. Met prikkeldraad 10kV en torens met mitrailleurs. Even kijken of een ontsnappoging dan ook een strike op levert.

worstcase | 18-12-17 | 10:28 | 1

Begeleiders, niet bewakers.
Ik ben het ook niet eens met dit concept, maar ik zou als begeleider zo'n TBS idioot ook laten gaan.

MarcS | 18-12-17 | 11:11

"Cliënt was dus erg snel gewend aan het leven buiten. Doel van (begeleid) verlof geslaagd."

Rest In Privacy | 18-12-17 | 10:22

Er lopen al zoveel gekken in Nederland los rond, die paar extra maken echt geen verschil meer. En den overheid gaat dit toch niet mee kunnen rechtbreien. Dus je kan beter alvast een wat libertarischer leven gaan leidden. En de overheid niet meer als serieuze partner beschouwen, die tijd is voorbij.

Mark_D_NL | 18-12-17 | 10:21 | 4

Nou, dat gaat dan vast genieten worden met die federale EU... dat de tulpenbollen maar goed mogen smaken!

Rest In Privacy | 18-12-17 | 10:33

Er komt geen Federale EU. Misschien een hele kleine met wat overgebleven gebieden die gaan samenwerken. Maar daar zal dan maar een deel van het huidige NL nog deel van uitmaken. De EU club is toch wel redelijk uitgespeeld. Zeker nu Trump en Poetin binnenkort wat aankondiging gaan doen waar ze de EU gehele buitenspel gaan zetten. Niet de Europese landen maar wel de EU club.

Mark_D_NL | 18-12-17 | 10:45

*met oogjes knippert

Rest In Privacy | 18-12-17 | 11:07
▼ 1 antwoord verborgen

blijft een lekker mokkel. punt

code delight | 18-12-17 | 10:19

Tja, collaterale damage,
totdat het je eigen zus/moeder/oma (m/v) is natuurlijk, maar dan kun je altijd nog op camping zender je verhaal doen.
Iedereen geschokt, glas plas......

Plorkface | 18-12-17 | 10:19 | 1

Over nevenschade maakt Sandertje Dekker zich niet druk. Liet zijn eigen moeder letterlijk in de stront zitten.

little C | 18-12-17 | 21:55

"maar een woordvoerder van minister Dekker dan zegt 'o maar 40.000 andere verlofbewegingen gaan wel goed'. En dat was het dan."

Ik ben erg blij dat ik nog niet zo'n situatie heb meegemaakt - maar heeft die woordvoerder hier niet gewoon gelijk?

100% perfectie vind je nergens. Zelfs niet in een politiestaat.

relatief | 18-12-17 | 10:18 | 9

@ Sjors W.: en dat laatste van jouw betoog kom je ook pas achter als het te laat is! Wie nog wel gevaarlijk is of niet. Want dat zien ze dus niet in zo’n TBS kliniek.

J-van-de-Bontekoe | 18-12-17 | 11:06

@Sjors W.
Zonder spot? Is u daar zeker van?

Angel_eyes | 18-12-17 | 11:53

@Muxje
ZUCHT Eén van de doelen is dus een doel.

Angel_eyes | 18-12-17 | 11:56
▼ 6 antwoorden verborgen

Criminelen op verlof, hoe gek moet het worden? Je mag pas weer met verlof als je straf erop zit. Hoe moeilijk kan het zijn? Het wordt eens tijd om alle babyboom-beleid af te fikken en nieuw beleid te maken. Geen uitzonderingen, straf betekent uitzitten, alles!

pibasso | 18-12-17 | 10:15 | 2

hear hear!

VreterRdePies. | 18-12-17 | 10:23

Een crimineel op verlof is er gewoon even lekker tussenuit, voordat hij weer aan zijn criminele activiteiten moet beginnen.

Nuchternederland | 18-12-17 | 11:23

Typisch Nederlandse doublethink. Of je bent gedetineerd, of je bent vrij.
"Begeleid verlof" is een tegenstrijdig science fiction concept.

Angel_eyes | 18-12-17 | 10:15 | 1

Als ze "BegeleiD" verlof nodig hebben, dan minstens een GPS tracker, en bijvoorbeeld een beenstok met kniegewricht dat met afstandsbediening op slot is te zetten.

Hemmenaar7 | 18-12-17 | 11:35

Zo Mosterd, jij staat nu dus woedend bij het Binnenhof met fakkel en hooivork, toch?

Desmoulins | 18-12-17 | 10:09 | 1

Lol !

Lupuslupus | 18-12-17 | 10:10

Tekenend voor overheidsdienaren

Zult-eter | 18-12-17 | 10:09

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Batavia Casino. Hét online casino van Nederland
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland