Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Er zitten waterige gaten in het sleepnet van het partijkartel

Moet u zich eens voorstellen dat er dankzij een sleepnet goed toezicht was op te linkse politieke activisten. Was daarmee de moord op Pim Fortuyn voorkomen?

Of goed toezicht op te rechtse politieke geluiden. Was daarmee de opkomst van Geert Wilders voorkomen?

Als de VVD, Balkenende en Rutte betere informatie hadden gehad over een politieke dissident die de tweede partij van Nederland zou oprichten, hadden ze dan de statistieken over migranten en minderheden tijdig gemasseerd? Was dan de PvdA eerder gekomen met populistische uitspraken? Dankzij twee politieke showprocessen is zeker dat de politieke wil er is.

Een sleepnet zal altijd nieuwe politieke geluiden goed moeten afluisteren. Je weet immers nooit vooraf welke politici in hun activisme doorschieten en de overstap maken naar terroristische aanslagen. Alleen die info blijft niet hangen in een gesloten inlichtingendienst, maar valt ook op het bureau van haar werkgevers. 

De campagnemedewerker van Trump, Paul Manafort, werd langdurig afgeluisterd. Goedgekeurd door een FISA rechtbank die in het geheim bijna alles goedkeuren. Er volgde bijna geen reactie. De vorige keer dat een president betrapt werd op het bespioneren van politieke tegenstanders, was Watergate. 

In de jaren zeventig gaf Nixon opdracht gaf tot een inbraak in het democratische hoofdkwartier. Doel was de democratische kandidaat Edmund Muskie af te luisteren en te laten struikelen, en daardoor won George McGovern de nominatie van de democratische partij. Deze kandidaat was veel te radicaal, maakte geen kans, en daarmee won Nixon zijn herverkiezing.

Hillary had een vergelijkbare tactiek, ze heeft haar laven zelfs opgedragen Trump de Republikeinse nominatie te laten winnen. Iets wat Wikileaks lekte uit de Podesta-emails. Hillary ritselde op de achtergrond alle democratische superdelegates, zodat ze voor de voorverkiezingen als enige een redelijke kans maakte op de democratische nominatie.

Deze gang van zaken zou prima verklaren waarom de laatste presidentsverkiezing ging tussen een opa van 70 en een oma van 69. De ene een zakenman zonder politieke ervaring, de ander een politieke slang met een besmeurd verleden en regelmatige wegtrekkers

Net zo zielig als de Duitse verkiezing tussen Angela Merkel (de facto voorzitter EU Raad) en Martin Schulz (Voorzitter EU Commissie). Een strijd tussen twee eurofielen die buiten de realiteit leven en proberen met hun waanbeelden de ellende die ze hebben veroorzaakt te overschreeuwen.  

Valse dilemma's
Mij lijkt het volledig evident dat uit de half miljard Westerlingen jongere, betere en meer representatieve kandidaten te vinden waren. Het nadeel van het tweepartijenstelsel daar, of het partijkartel hier, is dat de grootste democratieën maar enkele kansen hebben op fatsoenlijke kandidaten. Dit is een structurele uitholling van het kiesrecht, die traditie begint te worden.

Er wordt zoveel massa & energie in een poppetje gepropt, dat deze vanzelf implodeert tot een zwart gat. De meute heeft geen idee hoe op de achtergrond die politicus ooit naar voren is geschoven. Alternatieve geluiden worden kaltgestellt door bureaucratische en financiële drempels. Of gehinderd door irrelevante, maar pijnlijke onthullingen. 

Ad Hominem
Zolang Poetin als belastende getuige gezien wordt, maakt het niet uit welk delict Hillary gepleegd heeft. Hier probeerde men Trump weg te zetten als collaborateur en daarmee de verkiezingen te laten verliezen. Dit was een karaktermoord door Obama. 

Voor de verkiezingen is er totaal niets gevonden bij de Paul Manafort. Na de verkiezingen bleek hij contact met de Russen te hebben. Iets wat netjes gemeld is aan de kiesraad, iets wat legaal is. De speciale aanklager is nu zelf de afzetting van Trump aan het voorbereiden omdat hij Obama's heksenjacht probeert te beëindigen.

Het zou eerder laakbaar zijn als een campagne weigert informatie in ontvangst te nemen en de kiezer volledig te informeren, puur omdat de afzender een halve eeuw geleden een tegenstander in de koude oorlog was. 

Chantabel
Nu de huidige Cubacrisis zich beperkt door een socialistische meltdown, een meter water in de straten en politieke islamitische gevangenis, lijkt me dat niet zo heel erg boeiend. De Sovjet Unie bestaat niet meer, Rusland houdt verkiezingen en Poetin is op zijn retour. De landen staan niet op het punt kernwapens uit te ruilen.

Dat de Russen met informatie presidentsverkiezingen kunnen kantelen is een Amerikaanse designfout. In een volwassen transparante democratie ligt alle vuile was al op straat. Achterkamertjespolitiek verzwakt de weerbaarheid tegen valse informatie en riskeert de onhandig getimede publicatie van schandalen. 

Grasspiet
Nu zien we al grass root politics die op basis van big data in swing states compleet onderzoek doet naar welke kiezers met welke loze belofte moeten worden benaderd om de verkiezing te kantelen. Moet je voorstellen dat straks de zittende partij echt alles weet, en de oppositie niet.  

Hoe zeker zijn we dat de volgende keer dat de eigen inlichtingendiensten worden misbruikt om verkiezingen te beïnvloeden er een deep throat opstaat om het valsspelen door de zittende macht te onthullen? Obama en de FBI waren zo onhandig om hun misdaad te zelf te bekennen, anders hadden we dit nooit geweten.

Dit referendum zou weleens uw laatste eerlijke stembusgang kunnen zijn. 

Teken nu voor een referendum over de sleepnetwet.

FEYNMAN

Reaguursels

Inloggen

Al hebben ze alle informatie, dan nog doen ze er niets mee.

teevee | 24-09-17 | 14:22
-weggejorist en opgerot-
Zy3sL | 24-09-17 | 13:28

Zolangzamerhand is er voor alle wereldproblematiek nog maar 1 oplossing: de goden van GS bellen. Ze beheersen het fileren als geen ander en hebben werkelijk op-/voor ALLES aanmerkingen en oplossingen. En dan het Christendom bashen. Jullie zijn geen haar beter.

Fimmy-Jalon | 24-09-17 | 11:48

Hoe kun je nou een referendum houden in een land, als je als land zijnde je hele hebben en houwen verkwanseld hebt aan het vierde rijk te Brussel.
Ik doe er ook wel aan mee, maar ik weet nu al dat het vierde rijk te Brussel hun reet afvegen met referendums.
Om hopeloos van te worden.

komtdatschot | 24-09-17 | 10:04 | 1

Raadgevend referendum.

Is dit nog nieuws? | 24-09-17 | 10:59

Onze overheid krijgt geen enkel ICT project voor mekaar. Het kost altijd een veelvoud van het oorspronkelijke budget en in the end werkt het nog steeds niet, wordt het geaborteerd en gebruikt men nog de oude programmatuur. Zo zal het ook nu gaan: de sleepnet wet komt er, er wordt onnoemelijk veel data verzameld en niemand kan er chocola van maken. Behalve de kwaadwillenden. Oorlog wordt niet meer op de grond gevoerd maar via glasvezel. Je legt een grootmacht lam als je alles van ze weet en dus ook waarmee je ze pijn doet. Schakel in Nederland de stroom uit gedurende 48 uur en er vallen ongekend veel doden door gebrek aan water en internet. Of je sloopt een verkiezing bij de buren waarna een nieuw gekozen president, de verkeerde dus, zn buurland binnenvalt. Die moslims van ISIS mogen dan wel woestijnratten zijn, achterlijk zijn ze niet allemaal en als ze bij deze big data kunnen komen, dan zijn we de pineut. En de Nederlandse overheid kennende, zullen ze er eerder bij kunnen komen dan onze zogenaamde veiligheidsdiensten.
Onze politici hebben werkelijk geen idee wat gaande is. Ze kijken als konijntjes in de koplampen van de aandenderende vrachtwagen met terreur en ze zien het niet. Het voelt een beetje als de laatste maanden van V&D: wat iedereen al lang wist, werd door de eigenaars nog steeds ontkend tot het te laat was.

Bakkeleures | 24-09-17 | 09:44 | 1

De software en gebruikersinterface is er al lang en wordt simpelweg aangekocht (3 keer gokken waar vandaan). De kans dat er nog echt iets geschreven of gemaakt moet worden is zeer klein vrees ik.

Al-Dente | 24-09-17 | 10:46

Verkiezingen gaan nu al niet eerlijk omdat we een pers hebben die volledig Eurofiel is en op de hand van de Eurofiele partijen.
Het Turkse toneelstukje van de afgelopen verkiezingen deed het weer helemaal doorslaan naar de zogenaamd daadkrachtige Rutte.
Dat mensen er intrappen is helemaal om te huilen natuurlijk maar het zij zo.
Toch denk ik dat Baudet de verandering zal kunnen brengen, die is minder eenvoudig te demoniseren als Wilders. Maar dan moeten we wel die sleepwet tegen houden.. Helaas slaapt het grootste gedeelte van ons volkje en begint dat walgelijke krantje de azijnbode al stukjes te plaatsen dat die sleepwet heel goed voor u is.

Zapata10 | 24-09-17 | 08:59 | 1

Iedereen moet nu eventjes fors privacy inleveren omdat een klein groepje, uit een bepaalde religie, er nogal andere ideeën op nahoudt, nogal gewelddadig is en mensen graag vermoord of onthoofd.

Dat mogen we uiteraard niet zeggen, we gaan we niet discrimineren en dus luisteren we iedereen maar af.

Al-Dente | 24-09-17 | 11:06
-weggejorist-
nelkk3321 | 24-09-17 | 07:06

Gaat boven mijn pet allemaal! Geef me snel iets om boos te blijven, GS.

bolletje kaas. | 24-09-17 | 06:08 | 1
-weggejorist-
Fimmy-Jalon | 24-09-17 | 11:49

Ja het ging tussen een opa en een oma, niet goed. Aan de andere kant, in Oostenrijk zijn 15 oktober verkiezingen die bijna zeker gewonnen gaan worden door rising star Kurz. Deze 31 jarige ÖVP (CDA) afgevaardigde werd in december 2013 minister van buitenlandse zaken en integratie. Nu heeft hij de partij "gedwongen" hem als alleenheerser de lijst te laten samenstellen (met vnl partijlozen) en als Liste Kurz de verkiezingen in te laten gaan. De partijkleur werd van zwart naar turquoise omgevormd, de spindoctor zit in de details. Kurz heeft allerlei punten van de FPÖ (PVV, het kwaad) overgenomen, vooral wat betreft immigratie, maar als minister van integratie heeft hij geen potje gebroken. Nu praat hij er al over dat de gekozen kanselier (minister-president) meer macht moet krijgen. Er was ooit een Oostenrijker die ook meer macht wilde en ik zie dit met lede ogen aan. Dan liever een oude knakker.

bergsbeklimmer | 24-09-17 | 06:00

Nu weer wel. Pfff.

watergeus | 23-09-17 | 23:22

Reaguren gaat sinds kort niet zo lekker. Een reaguursel met een linkje geeft de melding dat het niet wordt geplaatst bij mij.

watergeus | 23-09-17 | 23:21 | 1

Klopt. Irritant.

Is dit nog nieuws? | 24-09-17 | 11:00

Dit schreef Pieter Waterdrinker op twitter vanuit Moskou, klein voorbeeldje van hoe de Russische sleepwet werkt en doet.
Pieter Waterdrinker‏ @WaterdrinkerP 22 sep.

Ben in volle shock. Ben zojuist mijn telefoonmaatschappij uitgegooid. "We hebben al uw gesprekken opgenomen. U bent een vijand van Rusland."
Dit staat ons dus ook te wachten, nu werd Ziggo en acces4all verboden door de rechter, om deze nog langer door te geven (echte censuur) met de sleepwet is de openbare rechter niet meer nodig.

gebrokenvleugel | 23-09-17 | 23:09

"Er wordt zoveel massa & energie in een poppetje gepropt, dat deze vanzelf implodeert tot een zwart gat."

Ha, briljant. Daarna zit het poppetje achter een Event Horizon verscholen, en komt de informatiestroom vanuit de werkelijkheid tot stilstand vóór deze het poppetje bereikt. Opgesloten in zijn of haar eigen pocket universe, verbonden via wormholes met andere poppetjes. Rond deze singulariteiten draaien de media, lobbyisten en andere parasieten in een snelle draaikolk, en wie te dichtbij komt wordt in een kolkende draaikolk meegesleurd en uit elkaar gereten. De rest van het heelal kijkt vanaf een afstandje toe en laat het maar gebeuren.

Sans Comique | 23-09-17 | 22:54

Hee, Feynman, "Poetin op z,n retour"?? Vertel.

joepiedepeopie | 23-09-17 | 22:53 | 2

Daar ben ik ook benieuwd naar.

Deviant | 23-09-17 | 23:28
-weggejorist-
Fimmy-Jalon | 24-09-17 | 11:50

Een aantal jaren geleden is iemand uit het vrije westerse land gevlucht omdat hij vond dat zijn overheid te ver ging bij het afluisteren van de eigen burgers. De enige plek waar deze jongeman terecht kon was Rusland. Inderdaad, ik heb het over klokkenluider Edward Snowden. Gelukkig hebben we sindsdien heel veel geleerd. *KUCH*

kweethetooknietbeter | 23-09-17 | 22:52

Je ziet twee mensen voor je.

Eentje, in een ogenschijnlijk blauw uniform, belooft je te zullen martelen, bespioneren en oorlogen te beginnen. De ander, in een rood uniform, beweert dat niet te zullen doen. Je stemt, en vervolgens doen ze beiden hetzelfde. En ze blijken beiden een paars uniform te dragen. Alleen gebruikte de ene ietsje meer blauw en de andere iets meer rood.

Wat was de juiste keus geweest? Als je geen van beide had gekozen had je ook precies hetzelfde gehad.

Wol | 23-09-17 | 22:45

De Russen zijn wel goed he. Met usd 50.000 aan vermeende facebook advertenties het gigantische budget van crooked Hillary van tafel spelen.
Natuurlijk is het allemaal onzin.

Pimp my Voortuin | 23-09-17 | 22:45 | 7

@1977 | 23-09-17 | 22:56

Voor de coup in de Oekraine alleen al was meer dan 5 miljard US dollar nodig.

Een 'coup' in de VS, nota bene de sterkste democratie en het machtigste land ter wereld, kost dan slechts 100.000 dollar?

Apekool.

Al-Dente | 23-09-17 | 23:04

Een DNC medewerker of insider douwt een USB stick in die DNC pc en copieert de hele zooi met 20 MB/s.

Ik denk dat het daar wel een beetje is mis gegaan.

Al-Dente | 23-09-17 | 23:15

dat is peanuts vergeleken bij de pogingen van de US om buitenlandse verkiezingen te beïnvloeden.

Stortkoker | 23-09-17 | 23:20
▼ 4 antwoorden verborgen

Het is allemaal een grote goochelshow; immers, een goochelaar laat je zogenaamd alles heel transparant zien, maar wat er echt gebeurd en hoe het allemaal echt werkt, dat laat hij niet zijn en houdt hij geheim voor de toeschouwer.

kweethetooknietbeter | 23-09-17 | 22:41

On topic:
Waarom is deze verbinding met GS niet beveiligd?
(*Zegt browserbalk!*)

Rest In Privacy | 23-09-17 | 22:36 | 2

Klopt. Vraag ik me al een tijd af. Je zou toch op z'n minst een "slotje" verwachten van de voorvechters van het anti sleepnet. Bij bijvoorbeeld GCHQ in Engeland zal men wel lachend achter het scherm zitten onder het motto: "love those wankers from GS and the reagoerders in the Netherlands." Maar misschien weet men bij GS meer dan wij. Muwahaha.

Basil Fawlty | 23-09-17 | 22:51

Niet alleen dat. Hun eigen spullen zijn ook minimaal beveiligd, ze gebruiken gmail (hoe lek wil je het hebben) en zijn bepaald geen tech uitblinkers op de redactie.
Als de AIVD of andere veiligheidsdiensten ze willen volgen is dat niet eens zo moeilijk. Waarschijnlijk gebeurd dat al geruime tijd zonder dat de redactie er echt iets serieus mee doet of er vanaf weet. Mogelijk zelfs hebben ze de aankondiging dat ze gevolgd worden door inlichtingendiensten (wettelijk verplicht in Nederland schijnt het te zijn) genegeerd als zijnde iemand die een geintje wilde trappen.
Nee, roepen over hoe een ander het niet goed doet is eenvoudig. Maar het zelf helemaal op orde hebben is een stuk lastiger.
Heb Bart Nijman enkele dagen van nabij mee mogen maken en wat ik daar van oppikte maakte me niet gerust op dat ze bij GS echt hun zaken op orde hebben en moeilijk te hacken zijn. Hij is per slot van rekening adjunct hoofdredacteur.
Volgens mij zien ze die sleepnetwet ook niet echt als een bedreiging voor de eigen veiligheid. Vermoed dat de AIVD ook nog lang niet de potentie gebruikt van hun huidige middelen. Maar dat er donkere tijden aan zitten te komen mag wel duidelijk zijn.

Helder Groentje | 24-09-17 | 10:13

Dat hele sleepnet voorkomt niets. Het kan handig zijn nadien om alles te traceren. Helaas is bv en oa google een groter sleepnet dan elke regering afzonderlijk kan bedenken, dat dan weer wel. Dus de enige les lijkt mij, denk na voordat je iets digitaal doet.

Stortkoker | 23-09-17 | 22:33

Ach ach ach, DKS heeft weer eens trol-dienst vandaag. De envelop van Soros is weer binnen...

Xirdalan | 23-09-17 | 22:21 | 1

Die Soros wordt werkelijk overal bijgehaald.
Gisteren nog werden de Amsterdamse plasmeisjes ook al betaald door Soros.

Jan Dribbel | 23-09-17 | 22:29

Leuk grapje.

Vraag en antwoord. http://d28hgpri8am2if.cloudfront.net/book_images/onix/cvr9781501175565/what-happened-9781501175565_hr.jpg

De Koreaanse Slet | 23-09-17 | 22:18

"The change" van Obama bleek alleen maar "kleingeld. Men kon nu kiezen tussen slecht en/of waardeloos. Zo zijn alle democratieën ingericht. De minst slechte vorm van een dictatuur.
Ondertussen....

Rest In Privacy | 23-09-17 | 22:15

Veel linkse partijen hebben tegen de aftapwet/sleepwet gestemd. Helaas is het zo dat sinds Geenstijl hier zich voor inzet, men denkt dat het foute boel is en de petitie niet ondertekent.
Met de petitie tegen het Oekraïne verdrag ging het goed, met GeenPeil ging het mis, en deze petitie gaat (helaas) ook mis. Ik denk dat Geenstijl als ze/we echt iets willen bereiken een andere toon moet aanslaan of coalities moet sluiten. Als Geenstijl zo doorgaat is het momentum verloren en dat zou zonde zijn. Geenstijl moet uit de puber fase en volwassen worden wil ze bestaansrecht houden. Denk na mannen/vrouwen/mensen hoe de komende jaren verder.

WatWeetIk | 23-09-17 | 22:13 | 1

Geenstijl hoeft helemaal niets.
Als ik dit zo lees zit jij ook maar gewoon op de bank een mening te hebben. En als straks de uitslag jou niet bevalt is het de schuld van een ander.
Fraai.

kzpz | 24-09-17 | 09:42

DKS geilt op Hitlary dat is overduidelijk.

gnor | 23-09-17 | 22:07 | 2

Nee.

De Koreaanse Slet | 23-09-17 | 22:14

Is ze lesbisch dan?

watmagjenogwel | 24-09-17 | 04:36

"De campagnemedewerker van Trump, Paul Manafort, werd langdurig afgeluisterd. Goedgekeurd door een FISA rechtbank die in het geheim bijna alles goedkeuren. Er volgde bijna geen reactie."
Klopt. Op CNBC maakte men er wel gewag van maar men zei meteen droog: "This will not be a market mover." Overigens Feynman. Zo partijdig als NBC is (democratisch) zo onpartijdig is CNBC (zusje van). Ze hebben altijd een gewogen gemiddelde en kijken naar het belangrijkste: Wat is het effect "on da money!" Want iedereen stemt uiteindelijk met de knip. Zij hadden bijvoorbeeld vrijdagmiddag Wilbur Ross (secretary of commerce) en die mag zijn verhaal doen en zoals het hoort laten ze hem uitspreken. Niet hysterisch schreeuwend zoals de NPO hier. Nee. Men heeft respect voor een minister. En Ross is een zeer slimme man. Vertelde hoe hij te werk ging en dat hij vaak discussies had met Trump en ook vaak niet hem eens was maar dat de executive (Trump in dit geval) uiteindelijk beslist. En daar heeft hij vrede mee. Ross is overigens ook een miljardair en rijker dan Trump maar hij kent in dit geval zijn plek. Was mooi omdat interview te zien.

Basil Fawlty | 23-09-17 | 22:04 | 6

DKS: "Time will learn." Ben nml niet zo van het schreeuwerige. Kijk liever naar de feiten. Het zal nog wel effe duren voordat we die zien. Als ik ernaast zit dan geef ik dat ruiterlijk toe. Feit is wel dat CNBC de beleefdheid heeft om met respect en zonder vooroordeel te luisteren. Best wel verhelderend in deze wereld. Zouden meer mensen moeten doen. Mooie Engelse uitspraak: "There is a lot of difference between listening and hearing."

Basil Fawlty | 23-09-17 | 22:22

Xirdalan | 23-09-17 | 22:18
Moet je toch wat meer CNBC kijken voordat je oordeelt.

Basil Fawlty | 23-09-17 | 22:24

Basil Fawlty | 23-09-17 | 22:22
Grrr. Bedoelde "Het zal nog wel effe duren voordat we de -gevolgen- zien." Scusami.

Basil Fawlty | 23-09-17 | 22:32
▼ 3 antwoorden verborgen

Laten we wel eerlijk zijn. Trump is een verschrikking. Was Hilary beter geweest? Ja absoluut.

De Koreaanse Slet | 23-09-17 | 22:02 | 8

Ja, dan waren we nu allemaal dood geweest.

Pimp my Voortuin | 23-09-17 | 22:47

Hillary is een oorlogshitser die als minister van buitenlandse zaken islamitische rebellen in Libie en Syrie heeft bewapend om de regeringen van die landen omver te werpen (en in Libie is dat gelukt). En zo is Hillary medeschuldig aan het ontstaan van ISIS, en de massale migratie stroom vanuit Afrika en het Midden Oosten naar Europa (Khadaffi hield dit altijd tegen).

petersteenkamp | 24-09-17 | 00:36

Inhoudelijk reageren op 'Trump is een verschrikking'?
Bij deze dan: Neu, niet waar, Hilary is verschrikking.
Zo, en nu?

HA BIER!1! | 24-09-17 | 09:25
▼ 5 antwoorden verborgen

"Obama en de FBI waren zo onhandig om hun misdaad te zelf te bekennen, anders hadden we dit nooit geweten."

Nee. Het Trump kamp heeft op een gore manier vals gespeeld en in hoeverre en hoe erg begint nu beetje bij beetje uit te komen. Een FISA is geen grapje. Je hebt iets op je kerfstok en iets ernstigs. Overigens heeft Obama niets te maken met dit geheel. Helemaal niets. Daar gaat een president namelijk niet over.

De Koreaanse Slet | 23-09-17 | 22:00

En er zijn gewoon reaguurders die met droge ogen steun betuigen aan de Sleepwet hier in de panelen. Sad!

Brits Folkestein | 23-09-17 | 22:00 | 1

Ja, maar dat zijn dan ook geen"gewone" reaguurders, daarin zit het verschil.

watmagjenogwel | 24-09-17 | 04:32

Wat een nachtmerrie, die Amerikaanse politiek. Dat je je domste tegenkandidaat groot maakt om te winnen en dan alsnog verliest.
Ik ben er blij om. Ik weet het. Trump is geen licht, maar alles beter dan het alternatief, een in-en-in corrupte muppet die ons geopolitiek via geitenpaadjes richting oorlog had gestuurd.

Rommelende Onderbuik | 23-09-17 | 21:59 | 3

Weer zo'n absurde leugen uit het Rusland kamp. Niets wijst erop dat Hilary oorlog zoekt of zou zoeken. De agitprop heerscht zo blijkt maar weer.

De Koreaanse Slet | 23-09-17 | 22:07

Wat Hilary wel of niet gedaan zou hebben weet jij ook niet DKS.

Herr Zimmermann | 23-09-17 | 23:00

Dk leeft in een parallelle wereld, vol illusies. In zijn beleving is Hillary president.

Is dit nog nieuws? | 24-09-17 | 10:58

"Dat de Russen met informatie presidentsverkiezingen kunnen kantelen is een Amerikaanse designfout. In een volwassen transparante democratie ligt alle vuile was al op straat."

Wow, echt wow. Wat drink je en mag ik ook wat. Hilary is mede door 'fake news' zwart gemaakt in zoverre dat men haar tot het bot haatte. Was ze deels zelf ook schuldig aan want het is geen prettig mens. Maar 'Killary' en 'Crooked Hilary' en soortgelijks slaat nergens op. Toen niet en nu niet.

De Koreaanse Slet | 23-09-17 | 21:58 | 4

Fake news... een term bedacht door Hillery haar CNN vriendjes. Ook zo'n sterke move.

Pimp my Voortuin | 23-09-17 | 22:49

En dat terwijl Trump, hoe akelig de man ook mag zijn, wel heel eerlijk is behandeld door de MSM (...). Oh, wacht.

Het topunt was wel die die MI6 malloot die met golden showers in Tjechie aan kwam kakken.

Het was toch een grote fake news show van beide kanten?

Al-Dente | 23-09-17 | 23:54

Beroepsrisico, is het niet DKS? Lekkend condoom en de spirocheten krioelen in het brein. Stimuleren onnavolgbare denkstromen pathologisch verweven met de realiteit.

Neuroloog Oliver Sachs gaf in een van zijn populaire boeken een treffend voorbeeld. Een deftige dame op hoge leeftijd die plotsklaps zo geil als een een puber werd omdat de spirocheetjes weer wakker werden. Haar verleden als hoertje zestig jaar voorheen openbarend, hoe zij op haar rug liggend een lul uit de elite wist te verschalken.

Bezorgde_Burger | 24-09-17 | 04:51
▼ 1 antwoord verborgen

"De campagnemedewerker van Trump, Paul Manafort, werd langdurig afgeluisterd. Goedgekeurd door een FISA rechtbank die in het geheim bijna alles goedkeuren."

Je hebt het niet begrepen zo blijkt.

De Koreaanse Slet | 23-09-17 | 21:54 | 4

@ Pimp my Voortuin
Manafort werd al sinds 2014 afgeluisterd, ondermeer door de FBI,CIA, NSA en treasury. Pas in 2015 kondigde Trump zijn kandidaatstelling aan, dus daar zit wel wat tijd tussen. Nu kun je je afvragen of het afluisteren nog iets heeft opgeleverd, maar een zaak rondkrijgen is altijd iets anders dan informatie inwinnen. Het stuk van Feynman zuigt imo, al was het maar wegens de verwijzing naar de observer. maar ja doel heiligt middelen ofzo. desalnietemin stem voor het referendum en tegen de sleepwet.

InclinedtoLiberty | 23-09-17 | 23:53

@ InclinedtoLiberty | 23-09-17 | 23:53

Bezorgde_Burger | 24-09-17 | 03:47

@ InclinedtoLiberty | 23-09-17 | 23:53

"Manafort werd al sinds 2014 afgeluisterd, ondermeer door de FBI,CIA, NSA en treasury. "

Dat onderzoek werd gesloten gezien geen belastbare feiten gevonden werden. Een nieuw onderzoek op dezelfde, niet vervolgbaar beoordeelde, feiten werd geopend nadat Manafort voor Trump ging werken. Dat U meent dat de CIA in de USA Amerikaanse burgers mag afluisteren is dat ironie?

Bezorgde_Burger | 24-09-17 | 04:06
▼ 1 antwoord verborgen

Nou nou zeg, het is wel bedelen voor handtekenigen sleepwet.

Bergbloempje | 23-09-17 | 21:51

Die Trump heeft het goed geregeld hij heeft aan Iran laten blijken dat hij een zeer onbetrouwbare partner is dus denkt Iran laat ik eens wat proberen.
Tegen NK heeft hij het zover geschopt dat hij minstens 10 miljoen levens moet vernietigen wil hij woord bij daad stellen.
Zeldzaam zo'n klote pikeur.

botbot | 23-09-17 | 21:47 | 2

Oh ja een atoombom op amper dertig kilometer van Zuid Korea een prima dreigement.

botbot | 23-09-17 | 21:49

Het is niet fair om Trump verantwoordelijk te houden wat de presidenten voor hem hebben nagelaten te doen. Ik ben geen Trump fan, verre van dat, maar men heeft hem voor een onmogelijke opgave gesteld.

Herr Zimmermann | 23-09-17 | 22:58

Hm, het lijkt mij niet de bedoeling van de Boven Ons Geplaatsten om dat "sleepnet" te gebruiken om aanslagen op gevaarlijke uitdagers van de gevestigde macht, zoals Pim Fortuyn, te voorkomen.
Gevaarlijke moslims opsporen zal ook de bedoeling niet zijn. Wie zegt dat een on-ontplofte moslim nog eens gevaarlijk zal worden? (een islamofoob!) Veel te lastig.
Het lijkt mij wel duidelijk waar de sleepnetten op zullen duiken.

Jan Passant mk2 | 23-09-17 | 21:46
-weggejorist-
skylos | 23-09-17 | 21:46 | 1

Stapje voor stapje komt "1984" dichterbij en wij laten het gebeuren...

paost712 | 23-09-17 | 21:38

Schulz voorzitter van de Commissie? Ouch... da's een pijnlijke

Panos88 | 23-09-17 | 21:35

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken