achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Daar zijn: alle motivatiebrieven en cv's van beoogde ministers en stassen

BV Nederland now hiring

Alle motivatiebrieven en cv's van beoogde ministers en stassen zijn sinds gisteravond laat openbaar, en vanaf vandaag voeren ze sollicitatiegesprekken, 'hoorzittingen' met de Tweede Kamer. Het is de eerste keer dat bewindspersonen op deze manier solliciteren op een kabinetsambt.

Alle VVD-motivatiebrieven slaan we over want die komen uit Chat-GPT met prompt "motivatiebrief die gewone Nederlander aanspreekt maar directeur niet vervreemdt, tekst waarmee ik op tennisclub gezien kan worden maar ook voor kan lezen aan taxichauffeur die me brengt".

We trappen af met beoogd migratieminister LEINTJE (Carolien is Lientje, Marjolein is Leintje). Faber schrijft: 

"De alsmaar toenemende instroom van migranten baarde mij in die tijd [2010, red.] ook al de nodige zorgen en dat is er in de voorbije jaren niet minder op geworden. (...) Het is bekend dat ik als woordvoerder van de oppositie stevig kan zijn in debatten. Dat heeft geleid tot commotie. Ik heb daar begrip voor. Ik ben mij er zeer van bewust dat in mijn nieuwe beoogde rol als minister van Asiel en Migratie, mijn uitingen niet oppositioneel maar ministerieel dienen te zijn.

(...) Ik ben me bewust van de enorme opgave die voor me ligt. Maar hard werken is mij met de paplepel ingegoten. Als dochter van een hardwerkende slagersfamilie in Amersfoort, ben ik opgegroeid in de naoorlogse periode van wederopbouw. Een periode dat Nederland een krachtige economische groei doormaakte en op allerlei ander gebied een belangrijke speler werd in de wereld. Een Nederland om trots op te zijn en een Nederland waar ik voor sta en zal blijven staan."

Behouden vaart Faab.

Dan jong blaadje (1987) beoogd PVV-staatssecretaris Justitie en Veiligheid Ingrid Coenradie. We waren eigenlijk al verkocht door die korte paarse zomerjurkjes, maar vooruit, want zelfs de tekst leest als zomerjurkje:

"Een mooie dag om deze brief aan u te schrijven. Enkele dagen voordat de zomer aanbreekt, nu nog in de lente. Deze lentedag mag druilerig zijn, lente staat hoe dan ook voor een nieuw begin; met nieuwe energie en een frisse blik aan de slag.

(...) En dat, met trots, namens de PVV. De partij die voor mij de verademing voor Nederland betekent, de vertolker is van de gewone Nederlander, de zwijgende meerderheid.

(...) Wat Nederland aan mij heeft? Een energieke tante, vasthoudend en optimistisch van aard. (...) U zult in mij dus iemand treffen die met haar spreekwoordelijke poten in de klei staat.

Rest mij niets anders u tot slot mee te geven: ik heb er zin in!"

Een Fortuyniaanse afdronk, geschikt!

Een Ingrid zoals god ze ooit bedoeld had

En dan hier ten laatste: Fleur Agema in haar gooi naar minister Volksgezondheid, Welzijn en Sport (en vicepremierschap).

"De afgelopen 6.300 dagen zat ik aan jullie kant van de tafel. Als fungerend voorzitter van de commissie VWS mocht ik al even opschuiven naar het midden en nu zit ik hier, aan de overkant.

(...) Natuurlijk kreeg ik het even benauwd omdat jullie er nu achter gaan komen dat ik niet alles weet over de zorg, maar ik sterk me aan de gedachte dat ik wel het overzicht heb en de problemen goed ken.

(...) In alle sectoren in het land lopen de personeelstekorten op, maar in de zorg dreigen ze de komende jaren catastrofale omvang te krijgen. Dan krijgen we te weinig huisartsen, tandartsen, spoedeisendehulpartsen, verpleeghuismedewerkers, wijkverpleegkundigen, apothekersassistenten en ga zo maar door, met alle gevolgen van dien. De prognose voor het jaar 2023 laat een duizelingwekkend tekort van bijna 200.000 zorgmedewerkers zien.

Wij moeten het tij zien te keren. (...) Het moet nu gebeuren!

Als de hypothese klopt dat 1,4 miljoen zorgmedewerkers gemiddeld 40% van hun tijd kwijt zijn aan administratie, dan levert een halvering van administratietijd naar 20% hypothetisch 460.000 extra collega's op, zonder dat er iemand van buiten de zorg bij hoeft te komen. Het fors verminderen van administratietijd wordt dan ook mijn heilig doel.

(...) Het gaat daarbij niet om scoren, het gaat om winnen."

Overgekwalificeerd!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.